Älypuhelin Kouvolan kansalaisopisto Kevät 2017 Lauri Tapola

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Älypuhelin Kouvolan kansalaisopisto Kevät 2017 Lauri Tapola"

Transkriptio

1 Älypuhelin Kouvolan kansalaisopisto Kevät 2017 Lauri Tapola nämä puhelimen perustoiminnot hoituvat kaikilla kännyköillä: Puhelut tekstiviestit HUOM! Hyötyäksesi älypuhelimesta tarvitset datayhteyden? Mobiilidata maksaa nopeudesta ja tiedonsiirtomääristä riippuen n. 10 euroa/kk. Sen voi sisällyttää puhepakettiin, rajaton paketti n. 30 /kk. 4G on tosi nopea! Jos käytät älypuhelinta vain ilmaisissa langattomissa verkoissa, et tarvitse mobiilidataa. Miksi tarvitaan älypuhelin, mitä uutta? Pystyt hoitamaan paljon asioita nopeasti ja helposti. ilmaiset viestipalvelut, WhatsApp, Messenger ilmaiset videopuhelut Skype nettiselain Chrome, Safari sähköposti Gmail tai joku muu kamerat, etu-, sekä takakamerat. Mpix? kello ja kalenteri, et tarvitse muita kalentereita. yhteisöllinen media, pidä yhteyttä ystäviisi. Facebook, Instagram o jaa kuvasi, ajatuksesi ym. muiden kanssa helposti. pankkipalvelut, ainakin Nordea Mobiilipankki, Mobilepay musiikki, mm. Spotify laskin, radio, uutiset, säätiedot, tv, navigointi, vatupassi, kompassi ja taskulamppu! Opetusmateriaalia ja Pelejä tuhansia sovelluksia Google Play ja Apple kaupoissa. Fonecta Caller Kuinka käytetään? Yksinkertaista? Painelet näyttöä ja yrität osua oikeaan. Älä hermostu, äläkä pudota, näyttö hajoaa helposti. Onhan sinulla näytönsuojakalvo tai suojakuoret? Ne maksavat n. 20 euroa, mutta suosittelen niiden hankkimista. Mitä tilejä tarvitsen? Mobiililaitteen (älypuhelimen / tabletin) käyttöönotossa tarvitsee luoda muutama käyttäjätili tai käyttää jo olemassaolevia tilejä, jos ne on jo aiemmin tehnyt. Tarvittavia tilejä Android-laitteissa: Google -tili Sovelluskauppa ja Googlen sovellukset tarvitsevat tämän tilin Varmuuskopiointi Kadonneen laitteen paikannus Moneen sovellukseen kirjautuminen on mahdollista Google-tilillä (Google+ profiili) Tarvittavia tilejä Apple-laitteissa Apple ID / itunes -tili Applen pilvipalvelu ja sovelluskauppa Muuta, kysymyksiä?

2 Esimerkkinä Huawei Honor 7 ominaisuudet Olennaisia ominaisuuksia korostettu punaisella. Alta löydät Huawei 7 ominaisuudet kokonaisuudessaan helppolukuisesta taulukosta. Verkot 2G GSM 850 / 900 / 1800 / G HSDPA 900 / 1900 / G LTE 1(2100), 3(1800), 7(2600), 8(900), 20(800) Nopeus HSPA 42.2/5.76 Mbps, LTE Cat6 300/50 Mbps Koko Näyttö Käyttöjärjestelmä Muisti Pääkamera Etukamera Video Äänet Data Ominaisuudet Akku Värit Korkeus x Leveys x Paksuus: x 71.9 x 8.5 mm Paino: 157 gsim koko: Nano-SIM SIM kortti: Dual SIM IPS-NEO LCD kapasitiivinen kosketusnäyttö, 16M miljoonaa väriä Koko: 5.2 tuumaa ( ~72.4% näyttö/runko suhde) Resoluutio: 1080 x 1920 pikseliä (~424 ppi pikselitiheys) Multitouch: Kyllä, Suojaus: Corning Gorilla Glass 3 Emotion UI 3.1 Järjestelmä: Android OS, v5.0 (Lollipop), päivitettävissä v6.0 (Marshmallow) Chipset HiSilicon Kirin 935 Suoritin: Quad-core 2.2 GHz Cortex-A53 ja quad-core 1.5 GHz Cortex-A53 GPU: Mali-T628 MP4 Sisäinen: 16 GB, RAM: 3 GB Card Muistikortti: microsd 128 GB (käyttää toisen SIM kortin paikkaa) 20 MP, f/2.0, 27mm, dual-led salama,1/2.4 sensorin koko, geomerkintä, kosketuksella tarkentaminen, kasvojentunnistus, HDR, panoraama 8 MP, f/2.4, 26mm, LED salama 1080p@30fps, HDR Hälytys: MP3, WAV soittoäänet, Kaiutin: Kyllä, 3.5mm kuulokeliitäntä WLAN: Wi-Fi a/b/g/n/ac, dual-band, WiFi Direct, hotspot Bluetooth: v4.1, A2DP, EDR, LE GPS: Kyllä, sisältää A-GPS, GLONASS/ BDS NFC: Kyllä, Infrapuna: Kyllä, Radio: Stereo FM radio, USB: microusb v2.0 Sensorit: Sormenjälki, kiihtyvyysanturi, gyro, etäisyyden tunnistin, kompassi Viestit: SMS, MMS, , Push Mail, IM Selain: HTML5 Java: Ei ole Aktiivinen melunvaimennus erillisellä mikrofonilla MP3/WAV/eAAC+/Flac soitin, MP4/H.265 soitin, Photo/video editori kiinteä 3100 mah Li-Po akku, Valmiusaika: jopa 350 tuntia (3G), Puheaika: 8 h 30 min (3G) Harmaa, Hopea ja Kulta

3 Ongelmia: 1. Puhelin toimii omituisesti. Ratkaisu: Sammuta ja käynnistä puhelin uudelleen. Älypuhelin olisi hyvä buutata kerran viikossa, jotta muistista poistuvat tilapäistiedostot. 2. Puhelimen muisti on täynnä, ei voi asentaa sovelluksia. Ratkaisu: Poista vanhoja sovelluksia tai siirrä esimerkiksi kuvat muistikortille. Kuinka tarkistat puhelimesi vapaan tallennustilan? Asetukset, tallennustila Kuinka poistat turhia sovelluksia? 1. Paina sovelluksen päällä niin pitkään, että näytön yläosaan tulee roskakori, raahaa sovellus sinne. 2. Jos haluat paljon vapaata tilaa ja poistaa paljon tilaa vieviä sovelluksia: Asetukset tallennustila, Muistin puhdistaja. (tai vastaava sovellus) Parhaat käytännöt: Virranhallinta: - lataa puhelinta vain tarpeeksi kauan, muutama tunti riittää. - näyttö kuluttaa paljon virtaa, esimerkiksi navigaattori tyhjentää akun parissa tunnissa. - poista turhat sovellukset muistista. - virransäästö ultra -tila sammuttaa kaikki paljon virtaa kuluttavat äly -sovellukset. Silloin voit vain puhua tai laittaa tekstareita, mutta puhelin pysyy päällä pitkään. - Kuinka virransäästö laitetaan päälle ja pois päältä? - Jos lähdet reissuun ja haluat olla aina tavoitettavissa, powerbank vara-akku on kätevä, hinta alle 20. Älypuhelimen kamera: - haluatko parannettuja kuvia kohteesta? Älypuhelimella voit photoshopata kuvia, esim. näppylät piiloon ja kasvot kapeammiksi. Kiinnostaako tubetus tai vloggaus? Voit myös ottaa videokuvaa ja laittaa Youtubeen. - Jos kuvaat HD-tasoista videota, niin muistikortti on kätevä tallennukseen ja videoiden siirtoon tietokoneelle. - Jos laitat videota Youtubeen, kysy lupa kuvattavilta, jollet ole avoimessa yleisötilaisuudessa. Esim. Risumies. Paikannus, GPS: - haluatko että sinut tai puhelimesi löydetään, kun olette hukassa? - haluatko että sinua tai puhelintasi voidaan jäljittää? - esimerkiksi Google maps tarjoaa ilmaisen navigoinnin ja tietää reitit hyvin. Suosittelen. - hyvät marja-, sieni- ja kalapaikat talteen! Voit jakaa niitä kavereillesikin? - kuinka paikannus laitetaan päälle ja pois päältä?

4 Bluetooth: (ja tietojen tallennus) - haluatko saada yhteyden muihin laitteisiin helposti, kännykät, tietokone? Bluetoothilla se onnistuu. - kuinka Bluetooth laitetaan päälle ja pois päältä? - tietoja voi siirtää myös kaapelin välityksellä. - kätevin tapa on tallentaa tiedot pilveen. Google Drive, Apple icloud, Microsoft OneDrive - tietoja kannattaa tallettaa pilveen, jotta ne ovat tallessa, kun puhelin tai tietokone rikkoutuvat. WLAN, Wifi: (ilmainen? nettiyhteys) - mobiilidata on usein nopeampaa kuin wifi-data. - jotkut sovellukset tarvitsevat wifi-verkon, koska wifi- data on varmasti ilmaista. - ulkomailla mobiilidatasiirto maksaa erikseen, ilmainen wifi on usein tarjolla hotelleissa. - kuinka wlan/wifi laitetaan päälle ja pois päältä? Mobiilidata: - Jos matkustaa pitkään ulkomailla, kannattaa tarkistaa operaattorilta paljonko on maksimiveloitus mobiilidatan käytöstä. - Jos olet pitkään ulkomailla, hanki paikallinen, vaikka prepaid-kortti. - Kuinka kytket mobiilidatan pois käytöstä. - Kuinka jaat nettiä muille? Pystyt jakamaan mobiili-internet-yhteyttä muille wifin välityksellä. Et tarvitse tietokoneelle ylimääräistä mokkulaa. Päivitykset: - Päivittäjä ilmoittelee usein saapuneista päivityksistä. - Suuria järjestelmäpäivityksiä ei kannata tehdä suin päin jos puhelin toimii nykyisellä järjestelmällä hyvin. - Järjestelmäpäivitykset voivat kestää monta tuntia. Tarkista siis päivityksen koko ennen päivitystä. - Sovellukset voi päivittää heti kun on sopiva aika, usein niiden toiminta paranee päivityksen myötä. Ei kannata kuitenkaan hätäillä, jos sovellusongelmia ei ole. Sovellukset: - Tällä hetkellä sekä Googlen Play-kaupassa että Applen istoressa tarjolla on noin 2 miljoonaa sovellusta. Käyttäjillä on keskimäärin sovellusta käytössä. - Opettele lisäämään ja poistamaan sovelluksia. - Yleisesti ottaen sovelluksista ei kannata maksaa, ennen kuin olet varma, että haluat maksullisen tuotteen. Luottokorttitietoja ei tarvitse syöttää puhelimeen, jos et halua maksullisia sovelluksia. Erittäin hyödylliset sovellukset sisältävät usein maksullisia lisäosia, jolloin sovelluksesta tulee maksullinen. Mobiilisovellukset ovat yleensä hinnoiteltu järkevästi, joten hyötysovelluksia uskaltaa ladata myös maksullisina. Peleistä en ole aivan varma? - Esimerkiksi Maastokartat on ilmainen sovellus. (Karttaselain.fi) Parempi versio maksaa n. 5 /kk. Suosittuja sovelluksia Suomessa - Uutiset: YLE Areena, Kouvolan Sanomat - Sanakirja, Googlen Translator - SÄÄ, supersää Suomi, soittaa 112een ja hätäkeskus saa paikkatiedon puhelimelta. - Fonecta Caller, näe kuka soittaa ja lataa ilmainen puhelinluettelo. Sinun ei tarvitse soittaa numerotiedusteluun jos etsit jonkun ihmisen puhelinnumeroa. - Matkustatko paljon junalla tai paikallisliikenteessä? VR Mobiili tai Matkakortti-sovellus on hyödyllinen.

5 Sosiaalinen media - Kuvien ja tapahtumien jakaminen tuttujen ja ystävien kesken. - Facebook, enemmän aikuisille - Instagram, snapchat, ym nuorempien sosiaalisia sovelluksia. - Näihin jää moni koukkuun. Viestintä - Eniten puhelin on kuitenkin viestiväline. - Sillä hoituu puheluiden ja maksullisten tekstiviestien lisäksi ilmaiset datapuhelut ja viestit esim. Whatsupilla. - Videoneuvottelut, kuvapuhelut Skypellä ilmaiseksi. - Twitterillä voit kommentoida useita television viihdeohjelmia niiden aikana ilmaiseksi. Internet - Nettiselaimella ovat kaikki internet-sivut käytössä. Useimmilla kotisivujen tekijöillä on nykyisin mobiilioptimoidut nettisivut. Teksteistä saa siis hyvin selvän, vaikka puhelimen näyttö on paljon pienempi kuin tietokoneessa. Virtuaalitodellisuus ja tulevaisuus - 3D-elokuvat ja pelit ovat tulevaisuutta, näitäkin on tarjolla sekä PALJON MUUTA. OTA ÄLYPUHELIN HYÖTYKÄYTTÖÖN JO TÄNÄÄN!

Googlen palvelut synkronoinnin apuna. Kampin palvelukeskus Jukka Hanhinen, Urho Karjalainen, Rene Tigerstedt, Pirjo Salo

Googlen palvelut synkronoinnin apuna. Kampin palvelukeskus Jukka Hanhinen, Urho Karjalainen, Rene Tigerstedt, Pirjo Salo Googlen palvelut synkronoinnin apuna Kampin palvelukeskus 31.01.2018 Jukka Hanhinen, Urho Karjalainen, Rene Tigerstedt, Pirjo Salo Google-tili Jos käytät Gmail-sähköpostia niin sinulla on Google-tili (nn.nn@gmail.com)

Lisätiedot

Useimmin kysytyt kysymykset

Useimmin kysytyt kysymykset Useimmin kysytyt kysymykset Versio 1.1 1 1. Mikä mobiilikortti on? Mobiilikortti on matkapuhelimessa toimiva sovellus ja www.mobiilikortti.com osoitteessa oleva palvelu. Sovelluksen avulla voit siirtää

Lisätiedot

HUAWEI MEDIAPAD T1 10" 4G 225 sis. alv

HUAWEI MEDIAPAD T1 10 4G 225 sis. alv HUAWEI MEDIAPAD T1 10" 4G 225 sis. alv Huawei Mediapad T1 10" 4G Tyylikkään ja tehokkaan tabletin sulavalinjainen unibody - muotoilu ja pintamateriaali tuntuvat miellyttävältä käytössä. Laitteen neliydinsuorittimen

Lisätiedot

PLAY. TP1 Mobiili musiikkikasvatusteknologia MEDIAT Kuvan ja äänen tallentaminen, muokkaaminen ja jakaminen (v1.1)

PLAY. TP1 Mobiili musiikkikasvatusteknologia MEDIAT Kuvan ja äänen tallentaminen, muokkaaminen ja jakaminen (v1.1) PLAY TP1 Mobiili musiikkikasvatusteknologia MEDIAT Kuvan ja äänen tallentaminen, muokkaaminen ja jakaminen 4.2.2016 (v1.1), projektipäällikkö Sisältö Kuvan ja äänen tallentaminen, muokkaaminen ja jakaminen

Lisätiedot

Tervetuloa Tietotunnille! Tutustutaan tabletteihin

Tervetuloa Tietotunnille! Tutustutaan tabletteihin Tervetuloa Tietotunnille! Tutustutaan tabletteihin Perusasioita tablettitietokoneista ja sovelluksista. Mikkelin seutukirjasto 5.9.2018 Tavoitteena tänään: Saada yleiskuva siitä, millainen laite tabletti

Lisätiedot

Tietokoneen, tabletin ja älypuhelimien hankinta. Seniorit nettiin syksy 2019 Raimo Anttila, Jukka Hanhinen, Tuulikki Paturi

Tietokoneen, tabletin ja älypuhelimien hankinta. Seniorit nettiin syksy 2019 Raimo Anttila, Jukka Hanhinen, Tuulikki Paturi Tietokoneen, tabletin ja älypuhelimien hankinta Seniorit nettiin syksy 2019 Raimo Anttila, Jukka Hanhinen, Tuulikki Paturi Mistä tänään puhutaan? Älypuhelimet Tietokoneet Tabletit VALINTA LÄHTEE TARPEESTA

Lisätiedot

Tablet-tietokoneen ja älypuhelimen peruskäyttö. 4.11.2014 Jorma Flinkman

Tablet-tietokoneen ja älypuhelimen peruskäyttö. 4.11.2014 Jorma Flinkman Tablet-tietokoneen ja älypuhelimen peruskäyttö 4.11.2014 Jorma Flinkman Wikipedia.fi 2 Mikä ihmeen tabletti? Taulutietokone (tai paneelitietokone tai tabletti engl. tablet personal computer eli tablet

Lisätiedot

Painikkeet ja toiminnot

Painikkeet ja toiminnot Pikaopas Painikkeet ja toiminnot 1. Etukamera 2. Äänenvoimakkuuden + -painike 3. Äänenvoimakkuuden - -painike 4. Takakamera 5. Kuulokeliitäntä 6. SIM-korttipaikka 7. Virta- ja lukituspainike 8. Virtaliitäntä

Lisätiedot

Copyright RGF Data. Puhelin / Älypuhelin / Tabletti / Kannettava tietokone / Pöytä-lattiatietokone

Copyright RGF Data. Puhelin / Älypuhelin / Tabletti / Kannettava tietokone / Pöytä-lattiatietokone Puhelin / Älypuhelin / Tabletti / Kannettava tietokone / Pöytä-lattiatietokone Käyttötarkoitus uutiset, keskustelut, kirjoitus, videot Käyttötavat vain kotipöydällä, nojatuolissa Käyttöpaikat koti, työpaikka,

Lisätiedot

+ Samsung Kompaktikamerat

+ Samsung Kompaktikamerat + Samsung Kompaktikamerat Kevät Q1 2013 ST150F 16 megapikselin ccd kenno 5 x optinen zoom 25 mm laajakulma ( 25-125mm kinovast. ) 3,0 QVGA näyttö HD videokuvaus (720p / 30fps) 4 suunnan pyyhkäisy-panorama

Lisätiedot

YHDISTYKSEN DIGITAALINEN VIESTINTÄ

YHDISTYKSEN DIGITAALINEN VIESTINTÄ 24.04.2018 (dia 1) YHDISTYKSEN DIGITAALINEN VIESTINTÄ Miten viestimme tehokkaasti ja turvallisesti? Järjestötreffit, Kansalaistoiminnan keskus Lohja, 24.4.2018 24.04.2018 (dia 2) ESITTELY Erno Haapalehto,

Lisätiedot

Mobiililaiteohje. Versio

Mobiililaiteohje. Versio Mobiililaiteohje Sisällys Mobiililaitteen käyttöönotto... 2 Käyttäjätilin määritys... 2 Tietojen siirtäminen vanhasta puhelimesta uuteen... 2 Mobiililaitteen suojaus... 3 SIM -kortin PIN koodin määritys...

Lisätiedot

Valokuvat digitaalisilla laitteilla

Valokuvat digitaalisilla laitteilla Valokuvat digitaalisilla laitteilla Mistä kuvat löytyvät,miten niitä siirretään ja varmuuskopioidaan Enter ry tietoisku Tikkurilan kirjasto 18.09.2017 Tuulikki Paturi Esitysmateriaalia valmistelleet myös

Lisätiedot

ipad maahanmuuttajien ohjauksessa Laitteen käyttöönotto Kotomaatti 2016

ipad maahanmuuttajien ohjauksessa Laitteen käyttöönotto Kotomaatti 2016 ipad maahanmuuttajien ohjauksessa Laitteen käyttöönotto Kotomaatti 2016 Sisältö hyperlinkkeinä Miten ipad avataan ja suljetaan? Miten sovellukset avataan ja suljetaan? Kuinka luodaan kansio? Kuinka käytän

Lisätiedot

Tablettitietokone ja mitä sillä voi tehdä. Tuulikki Paturi

Tablettitietokone ja mitä sillä voi tehdä. Tuulikki Paturi Tablettitietokone ja mitä sillä voi tehdä Tuulikki Paturi 28.1.2016 Henkilökohtaiset tietokonelaitteet Älypuhelin mukaan Tabletti kotiin ja mukaan Läppäri kotiin 2 Älypuhelin Kosketusnäyttö Internetyhteys

Lisätiedot

Mirva Jääskeläinen Espoon kaupungin työväenopisto

Mirva Jääskeläinen Espoon kaupungin työväenopisto Mirva Jääskeläinen Espoon kaupungin työväenopisto Windows Phonet yleisesti Nokian Lumiat Vanhemmat WindowsPhone 7 Uudemmat WindowsPhone 8 Samsungin Windows Phone mallit HTC:n mallit www.windowsphone.com

Lisätiedot

Lappeenrannan lentokenttä, ESATKYn kevätkokous 2011

Lappeenrannan lentokenttä, ESATKYn kevätkokous 2011 riippumatonta ja puolueetonta IT auditointia - SuoraanSuoneen - erityistoimeksiannot Lappeenrannan lentokenttä, ESATKYn kevätkokous 2011 uusimmat älypuhelimet ja tabletit, käyttökokemukset ja erilaiset

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

Googlen pilvipalvelut tutuksi / Google Drive

Googlen pilvipalvelut tutuksi / Google Drive Googlen pilvipalvelut tutuksi / Google Drive Koulutuksen aikana harjoitellaan tiedostojen ja kuvien siirtoa Google Drive-palveluun sekä tiedostojen jakamista Lisäksi harjoitellaan Google Docs (Asikirjat)

Lisätiedot

Tabletit opetuskäytössä - työpaja

Tabletit opetuskäytössä - työpaja Tabletit opetuskäytössä - työpaja Maakunnallinen lukioveso 27.10.2012 Markus Maunula, FM Centria ammattikorkeakoulu Mitä ovat tabletit? Tabletit opetuksessa Kolme ekosysteemia Sovellukset Sisältö ipad

Lisätiedot

ASIAKASKOULUTUKSET. Kurssiohjelma Syksy 2017

ASIAKASKOULUTUKSET. Kurssiohjelma Syksy 2017 Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Kurssiohjelma Syksy 2017 Opettele käyttämään tietokonetta, ota käyttöön oma sähköpostiosoite, kurkista internetiin, tai tutustu tablettiin. Tervetuloa! Kursseista

Lisätiedot

MINITV POCKET43 MINI DV VIDEOKAMERA

MINITV POCKET43 MINI DV VIDEOKAMERA MINITV POCKET43 MINI DV VIDEOKAMERA MAAILMAN PIENIN VIDEOKAMERA PIKAOHJE Copyright 2009 Bat. Power Oy www.batpower.fi Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään Versio 1.0 JOHDANTO Kiitos kun ostit MiniDV MD80

Lisätiedot

Nettikalenterin tilausohjeet

Nettikalenterin tilausohjeet Nettikalenterin tilausohjeet Tässä dokumentissa kuvataan Nettikalenterin tilausohjeet erilaisille laitteille ja kalenteriohjelmille. Nettikalenterin tilaus toimii eri tavalla riippuen käytettävästä laitteesta,

Lisätiedot

ENTER ry N Ziessler 12/2016

ENTER ry N Ziessler 12/2016 Yhteenveto: Opastusaiheet marraskuussa 2016 Opastusaiheiden seuranta toteutettiin marraskuussa 2016. Kyselyyn vastasi yhteensä 49 opastajaa, jotka raportoivat yhteensä 223 opastusksesta. Suurin osa opastuksista

Lisätiedot

Pikaopas. Multimedia / Multimedia Navi Pro. Räätälöinti

Pikaopas. Multimedia / Multimedia Navi Pro. Räätälöinti Pikaopas Multimedia / Multimedia Navi Pro Päävalikosta on helppo pääsy kaikkiin sovelluksiin. Alapalkista pääsee nopeasti seuraaviin: Räätälöinti Koskee Multimedia Navi Pro -järjestelmää. Kun Infotainment-järjestelmä

Lisätiedot

Googlen pilvipalvelut tutuksi / Google Drive

Googlen pilvipalvelut tutuksi / Google Drive Googlen pilvipalvelut tutuksi / Google Drive Koulutuksen aikana harjoitellaan tiedostojen ja kuvien siirtoa Google Drive-palveluun sekä tiedostojen jakamista Lisäksi harjoitellaan Google Docs (Asikirjat)

Lisätiedot

Nettikalenterin tilausohjeet

Nettikalenterin tilausohjeet Nettikalenterin tilausohjeet Tässä dokumentissa kuvataan Nettikalenterin tilausohjeet erilaisille laitteille ja kalenteriohjelmille. Nettikalenterin tilaus toimii eri tavalla riippuen käytettävästä laitteesta,

Lisätiedot

CMA SELAIN. Käyttöohje. Visuaalinen kommunikaation käyttö tietokoneella, älylaitteella ja selaimella

CMA SELAIN. Käyttöohje. Visuaalinen kommunikaation käyttö tietokoneella, älylaitteella ja selaimella CMA SELAIN Käyttöohje Visuaalinen kommunikaation käyttö tietokoneella, älylaitteella ja selaimella Tähän ohjeeseen on kerätty tiedot kokoukseen liittymisestä tietokoneella, selaimella tai Skype for Business

Lisätiedot

Käyttöohje. Sonera Visuaalisen kommunikaation henkilökohtainen käyttö tietokoneella älylaitteella ja selaimella

Käyttöohje. Sonera Visuaalisen kommunikaation henkilökohtainen käyttö tietokoneella älylaitteella ja selaimella Käyttöohje Sonera Visuaalisen kommunikaation henkilökohtainen käyttö tietokoneella älylaitteella ja selaimella Soneran visuaalisen kommunikaation palvelu käyttö onnistuu useilla eri tavoilla ja laitteilla.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Zeblaze Vibe älykello

KÄYTTÖOHJE. Zeblaze Vibe älykello KÄYTTÖOHJE Zeblaze Vibe älykello Kiitos kun ostit Zeblaze Vibe älykellon. Asiakastyytyväisyys on meille tärkeää, joten jos tuotteen käytössä on jotain epäselvyyksiä tai ilmaantuu kysymyksiä, olethan asiakaspalveluumme

Lisätiedot

Puhe- ja nettiliittymät vinkkejä seniorille - Ilkka Veuro, Enter ry, vertaisopastaja Helsingin kaupunginkirjasto, Oodi

Puhe- ja nettiliittymät vinkkejä seniorille - Ilkka Veuro, Enter ry, vertaisopastaja Helsingin kaupunginkirjasto, Oodi Puhe- ja nettiliittymät vinkkejä seniorille - Ilkka Veuro, Enter ry, vertaisopastaja 7.10.2019 Helsingin kaupunginkirjasto, Oodi Tietoiskun tavoite Esittää mobiilipuhe- ja data sekä kiinteät datapalvelut

Lisätiedot

PILVIPALVELUT HYÖTYKÄYTÖSSÄ. Jarkko Muhonen TeamProg

PILVIPALVELUT HYÖTYKÄYTÖSSÄ. Jarkko Muhonen TeamProg PILVIPALVELUT HYÖTYKÄYTÖSSÄ Jarkko Muhonen TeamProg Mikä ihmeen pilvipalvelu? Pilvipalvelu tarkoittaa, että ohjelmat ja asiakirjat eivät sijaitse omalla koneella vaan jossakin internetissä sijaitsevalla

Lisätiedot

Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET

Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Ohjelma Tammi-maaliskuu 2016 Opettele käyttämään tietokonetta, ota käyttöön oma sähköpostiosoite, kurkista internetiin, tai tutustu tablettiin. Tervetuloa! Asiakaskoulutuksista

Lisätiedot

Langattoman kotiverkon mahdollisuudet

Langattoman kotiverkon mahdollisuudet Langattoman kotiverkon mahdollisuudet Tietoisku 5.4.2016 mikko.kaariainen@opisto.hel.fi Lataa tietoiskun materiaali netistä, kirjoita osoite selaimen osoitelokeroon: opi.opisto.hel.fi/mikko Tietoverkot

Lisätiedot

Tablettitietokoneen ostossa huomioitavia seikkoja. Tuulikki Paturi 28.1.2016

Tablettitietokoneen ostossa huomioitavia seikkoja. Tuulikki Paturi 28.1.2016 Tablettitietokoneen ostossa huomioitavia seikkoja Tuulikki Paturi 28.1.2016 Henkilökohtaiset tietokonelaitteet Älypuhelin mukaan Tabletti Mukaan ja kotiin Läppäri kotiin 2 Mikä on tabletti? Yleiskäyttöinen

Lisätiedot

Kuvan ottaminen ja siirtäminen

Kuvan ottaminen ja siirtäminen Kuvan ottaminen ja siirtäminen Kuvien ottaminen Kuvien ottaminen tapahtuu oppilaiden omien kännykkäkameroiden tai koulun tablettien kameran avulla o Työ tehdään pareittain, joten ainakin toisella työparin

Lisätiedot

Comment [k1]: Tuote n:o 132-8800 EAN 6418121426458

Comment [k1]: Tuote n:o 132-8800 EAN 6418121426458 Comment [k1]: Tuote n:o 132-8800 EAN 6418121426458 Ominaisuudet Erittely Ulkomitat 93x54.5x20mm Paino ~94g (akun kanssa 18g) Taajuusalue GSM900/DCS1800 Piirisarja PMB7880 Äänikoodaus EFR/FR/HR/AMR Tyyppi

Lisätiedot

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas Kotisi tulevaisuus alkaa nyt! Hienoa, että käytät Home Connect -sovellusta * Onneksi olkoon käytät tulevaisuuden kylmälaitetta, joka jo tänään helpottaa arkeasi.

Lisätiedot

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas Kotisi tulevaisuus alkaa nyt! Hienoa, että käytät Home Connect -sovellusta * Onneksi olkoon käytät tulevaisuuden kahviautomaattia, joka jo tänään helpottaa

Lisätiedot

DNA:n kysely esikoulu- ja ala-asteikäisten matkapuhelinten käytöstä

DNA:n kysely esikoulu- ja ala-asteikäisten matkapuhelinten käytöstä DNA:n kysely esikoulu- ja ala-asteikäisten matkapuhelinten käytöstä Yhteenveto medialle 1 Yhteenveto Ala-asteikäiset lapset ovat jo hyvin aktiivisia puhelimen käyttäjiä. Kahdeksalla kymmenestä on oma puhelin

Lisätiedot

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen.

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas OT-Beileger_EU-DE_Siemens_V002_STAR_fi-FI.indd 1 05.07.17 11:27 Kotisi tulevaisuus alkaa nyt! Hienoa, että käytät Home Connect -sovellusta * Onneksi olkoon

Lisätiedot

Suomalaisten Some-käyttö monipuolistunut Instagram & Twitter nousussa

Suomalaisten Some-käyttö monipuolistunut Instagram & Twitter nousussa DNA Viihde- ja digitaalisten sisältöjen tutkimus 2: Suomalaisten Some-käyttö monipuolistunut Instagram & Twitter nousussa Yhteenveto medialle Viihde- ja digitaalisten sisältöjen tutkimus 2 Yhteenveto /

Lisätiedot

BiiSafe Buddy Ohje. (C) Copyright 2017

BiiSafe Buddy Ohje. (C) Copyright 2017 1 BiiSafe Buddy Ohje Ohje 2 Tämä ohje kertoo, kuinka otat BiiSafe Buddyn käyttöösi, sekä kuvaa erilaisia käyttötapoja ja tuotteen ominaisuuksia. Varmista, että sinulla on: 1. BiiSafe Buddy -laite 2. Mobiililaite

Lisätiedot

I. Rannekkeen esittely

I. Rannekkeen esittely I. Rannekkeen esittely II. Osat Ⅲ. Aloitus Sovelluksen (application) asennus iphone: etsi 'H Band' App Storesta ja lataa se. Android: etsi 'H Band' Google Play Storesta ja lataa se. Bluetooth-yhteys Vaihe

Lisätiedot

Turvallisuus. Kodin suojaaminen ei ole koskaan ennen ollut näin helppoa. Hälytinjärjestelmä S3b-SV IP HD kameralla

Turvallisuus. Kodin suojaaminen ei ole koskaan ennen ollut näin helppoa. Hälytinjärjestelmä S3b-SV IP HD kameralla Turvallisuus Kodin suojaaminen ei ole koskaan ennen ollut näin helppoa. Hälytinjärjestelmä S3b-SV IP HD kameralla S3b -SV GSM Hälytinjärjestelmä Sopii kotiin ja pienyrityksiin. Vaatii SIM -kortin 1 Suojaa

Lisätiedot

Webinaarin osallistujan ohje

Webinaarin osallistujan ohje Webinaarin osallistujan ohje 9.10.2015 Webinaariohjelmisto Kiinko käyttää webinaareissaan WebEx-ohjelmistoa Se mahdollistaa tietokoneiden väliset neuvottelut, kokoukset ja koulutukset internet-yhteyden

Lisätiedot

Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET

Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Ohjelma Huhti-toukokuu 2016 Opettele käyttämään tietokonetta, ota käyttöön oma sähköpostiosoite, kurkista internetiin, tai tutustu tablettiin. Tervetuloa! Asiakaskoulutuksista

Lisätiedot

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas Kotisi tulevaisuus alkaa nyt! Hienoa, että käytät Home Connect -sovellusta * Onneksi olkoon käytät tulevaisuuden kahviautomaattia, joka jo tänään helpottaa

Lisätiedot

1.1 1.2 2.1 2.2 2.3 3.1 3.2 PUHELIMESI ESITTELY Opi puhelimesi painikkeista, näytöstä ja sen kuvakkeista. Puhelimen näppäimet Puhelimen etupuolta katsoessasi näet seuraavat elementit: (Katso 1.1 Sivu 3)

Lisätiedot

Pikaohje Konftel 55Wx

Pikaohje Konftel 55Wx SUOMI Pikaohje Konftel 55Wx Konftel 55Wx on neuvotteluyksikkö, jonka voi kytkeä pöytäpuhelimeen, matkapuhelimeen ja tietokoneeseen. Se muuntaa viestintälaitteesi neuvottelupuhelimiksi varustettuna Konftelin

Lisätiedot

ENTER ry 5/2016 Lea Grönlund. Hyödyllisiä sovelluksia Lumialle (monista sovelluksista löytyy myös versio Androidille ja Applelle)

ENTER ry 5/2016 Lea Grönlund. Hyödyllisiä sovelluksia Lumialle (monista sovelluksista löytyy myös versio Androidille ja Applelle) ENTER ry 5/2016 Lea Grönlund Hyödyllisiä sovelluksia Lumialle (monista sovelluksista löytyy myös versio Androidille ja Applelle) 7 minuutin treeni Appelsiini Media - Vinkkejä Windwows-laitteiden käyttöön

Lisätiedot

Korjauksia käyttöohjeeseen

Korjauksia käyttöohjeeseen Korjauksia käyttöohjeeseen Olemme pahoillamme, mutta sääaseman liittämisessä langattomaan verkkoon (Wifi) on tapahtunut muuoksia käyttöohjeen painamisen jälkeen (Sivu ) 7.2 Sääaseman liittäminen Wifi-verkkoon

Lisätiedot

Tervetuloa. Kiitos, että valitsit Arlo Babyn. Pääset alkuun helposti.

Tervetuloa. Kiitos, että valitsit Arlo Babyn. Pääset alkuun helposti. Arlo Baby -pikaopas Tervetuloa Kiitos, että valitsit Arlo Babyn. Pääset alkuun helposti. Pakkauksen sisältö Arlo Baby -kamera USBvirtakaapeli USBvirtasovitin (vaihtelee alueittain) Pikaopas Seinäpidike

Lisätiedot

SAMSUNG COMMUNICATION TOOLKIT. IT S TABTIME! Nauti mukavista vapaahetkistä Galaxy Tab S2:n kanssa.

SAMSUNG COMMUNICATION TOOLKIT. IT S TABTIME! Nauti mukavista vapaahetkistä Galaxy Tab S2:n kanssa. SAMSUNG COMMUNICATION TOOLKIT SM-T810 / SM-T815 / SM-T710 SM-G388FDSANEE / SM-T715 IT S TABTIME! Nauti mukavista vapaahetkistä Galaxy Tab S2:n kanssa. 2 IT'S TABTIME! NAUTI MUKAVISTA VAPAAHETKISTÄ GALAXY

Lisätiedot

Mobiilipalvelut kirjastoissa Juha Hälinen verkkopalvelusuunnittelija

Mobiilipalvelut kirjastoissa Juha Hälinen verkkopalvelusuunnittelija Mobiilipalvelut kirjastoissa Juha Hälinen verkkopalvelusuunnittelija Jyväskylän kaupunginkirjasto Kirjastoiden ja kännyköiden monimutkainen suhde Tilastoja ja historiaa WAP1.0 vuonna 1998 Nokia Communicatorilla

Lisätiedot

Vaihdoitko puhelinta? Yhteystietojen siirto Lumian, iphonen ja Androidin välillä käy näin

Vaihdoitko puhelinta? Yhteystietojen siirto Lumian, iphonen ja Androidin välillä käy näin Vaihdoitko puhelinta? Yhteystietojen siirto Lumian, iphonen ja Androidin välillä käy näin Tekniikka 11.10.2015 10:45 Olavi Koistinen, Helsingin Sanomat Yhteystietojen siirto Androidista iphoneen kuin Gmail-käyttäjätunnus.

Lisätiedot

Verenpainemittarit. Ranne- verenpainemittari, harmaa. 22,95

Verenpainemittarit. Ranne- verenpainemittari, harmaa. 22,95 Verenpainemittarit Ranne- verenpainemittari, harmaa. 22,95 Tarkka verenpaineen mittaus ranteesta. Näytön kohteet: systolinen, diastolinen, pulssi, päivämäärä, aika Rytmihäiriöilmoitus Muistipaikkoja 60/henkilö,

Lisätiedot

Puhelimen ostaminen Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä

Puhelimen ostaminen Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Puhelimen ostaminen Moi! Mä tarvisin uuden kännykän. Jaahas. Mitähän hintaluokkaa se saisi olla? No ei mikään ihan kauhean kallis, mutta siinä saisi olla hyvä akku, riittävästi muistia ja sellainen toimiva

Lisätiedot

Enemmän irti kännykästä - Vodafone Push Email. Anssi Okkonen 8.5.2005

Enemmän irti kännykästä - Vodafone Push Email. Anssi Okkonen 8.5.2005 Enemmän irti kännykästä - Vodafone Push Email Anssi Okkonen 8.5.2005 Vodafone Push Email Puhelimessa aina sähköpostit, kalenteri ja osoitekirja ajantasalla Älykkäillä matkapuhelimilla Internet-selaimella

Lisätiedot

TIQ FINNISH / SUOMI

TIQ FINNISH / SUOMI TIQ-11013 FINNISH / SUOMI Ì< µ» < «ª « ± ØËÑÓßËÌËÍæ Ô «ª «¼± «±»» ô»²²»² µ«² µ< < < < ¾»» ±µ±²» ò ïò Ô»»» ÛÒëëðîð» ¼

Lisätiedot

Google yritysratkaisut motivointia tehokkuuteen. Juha Elonen, kehitysjohtaja, DNA Business

Google yritysratkaisut motivointia tehokkuuteen. Juha Elonen, kehitysjohtaja, DNA Business Google yritysratkaisut motivointia tehokkuuteen Juha Elonen, kehitysjohtaja, DNA Business Tietomäärän räjähdysmäinen kasvu Sosiaalinen media Pilvilaskenta ja pilvipalvelut Luonnolliset käyttöliittymät

Lisätiedot

DNA Digitaalisen elämäntavan tutkimus

DNA Digitaalisen elämäntavan tutkimus DNA Digitaalisen elämäntavan tutkimus Digitaaliset elämäntavat / yhteenveto medialle Julkaisuvapaa 9.6.2017 klo 10 Lisätietoja medialle: Osastopäälllikkö Niina Hagman, Market Intelligence & Insight, DNA

Lisätiedot

Koe uusi. Windows 8 viidessä minuutissa

Koe uusi. Windows 8 viidessä minuutissa Koe uusi Windows Windows 8 viidessä minuutissa Mitä tarvitset Päästäksesi nopeasti alkuun, tulee sinulla olla: Salasana langattomaan verkkoosi Salasana sähköpostitiliisi Tervetuloa! Tervetuloa Windows

Lisätiedot

Tietotunti klo 12 ja 17. Aiheena sosiaalisen median sovellukset: Instagram, Twitter, WhatsApp ja Facebook

Tietotunti klo 12 ja 17. Aiheena sosiaalisen median sovellukset: Instagram, Twitter, WhatsApp ja Facebook Tietotunti 7.11. klo 12 ja 17 Aiheena sosiaalisen median sovellukset: Instagram, Twitter, WhatsApp ja Facebook Sosiaalinen media Sosiaalinen media (lyhennetään arkikielessä some) tarkoittaa verkkoviestintäympäristöjä,

Lisätiedot

DNA Koululaistutkimus 2017

DNA Koululaistutkimus 2017 DNA Koululaistutkimus 2017 Yhteenveto medialle Julkaisuvapaa 4.8.2017 klo 9 Lisätietoja medialle: Osastopäälllikkö Niina Hagman, Market Intelligence & Insight, DNA Oyj, puh. 044 044 2251, niina.hagman@dna.fi

Lisätiedot

Etu vain Hong Kong Klubilaisille 30.11.2014 asti. Aikuisten ja lasten Jumpsuit collegehaalari

Etu vain Hong Kong Klubilaisille 30.11.2014 asti. Aikuisten ja lasten Jumpsuit collegehaalari Aikuisten ja lasten Jumpsuit collegehaalari Lasten 100-160 cm norm. 19,95 13 87 Aikuisten XS-XXL norm. 24,95 17 47-30% Alennukset norm. hinnoista Miesten Boxerit 3 kpl / pkt 7 99 S-XXXL norm. 9,99/pkt

Lisätiedot

KOLME TÄRKEÄÄ TEHTÄVÄÄ ENNEN DEXCOM G6:N KÄYNNISTÄMISTÄ

KOLME TÄRKEÄÄ TEHTÄVÄÄ ENNEN DEXCOM G6:N KÄYNNISTÄMISTÄ KOLME TÄRKEÄÄ TEHTÄVÄÄ ENNEN DEXCOM G6:N KÄYNNISTÄMISTÄ Jos sinulla on kysymyksiä, älä epäröi soittaa tukeemme 0207 348 761. Olemme tavoitettavissa arkisin klo 9-17. Voit myös lähettää sähköpostia diabetes@infucare.fi

Lisätiedot

Langaton koti Monitori

Langaton koti Monitori INSMAT Oy Ennen käyttöä, lue tämä käsikirja huolellisesti varmistaaksesi nopean ja tehokaaan asennuksen. Lopullinen ulkonäkö, väri ja tarvikkeet voivat muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Langaton koti

Lisätiedot

Suomalaiset mobiilissa 2018 Dentsu Data Services

Suomalaiset mobiilissa 2018 Dentsu Data Services Suomalaiset mobiilissa 2018 Dentsu Data Services Consumer Connection System (CCS) CCS-TUTKIMUS MEDIAN TAVOITTAVUUS AJANKÄYTTÖ MEDIAAN TEKNOLOGIAN KÄYTTÖ DEMOGRAFIAT ELÄMÄN- ASENTEET MITÄ TEKEE INTERNETISSÄ

Lisätiedot

TEKA-valvontakamerat. koti- ja mökkikäyttöön sekä pienyritysten valvontatarpeisiin. tools not toys. visisystems.fi

TEKA-valvontakamerat. koti- ja mökkikäyttöön sekä pienyritysten valvontatarpeisiin. tools not toys. visisystems.fi TEKA-valvontakamerat koti- ja mökkikäyttöön sekä pienyritysten valvontatarpeisiin 4/8/16 kanavaiset, kehittyneet videotallentimet HDMI ulostulolla. 4/8 x 600 TVL korkearesoluutioiset kamerat Helppo nettikäyttö

Lisätiedot

Senioriliiton oma jäsenkorttiapplikaatio! Tehty

Senioriliiton oma jäsenkorttiapplikaatio! Tehty Senioriliiton oma jäsenkorttiapplikaatio! Tehty 9.4.2019 Hyvät senioriliiton paikallisyhdistysten jäsenet! Kansallinen senioriliitto ry:n jäsenkorttiapplikaatio on nyt julkaistu ja se on saatavilla niin

Lisätiedot

Kiitos, että valitsit GoXtreme WiFi Control -toimintakameran. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen. käyttöä. Kameran osat ja painikkeet

Kiitos, että valitsit GoXtreme WiFi Control -toimintakameran. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen. käyttöä. Kameran osat ja painikkeet Käyttöohje Kiitos, että valitsit GoXtreme WiFi Control -toimintakameran. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen käyttöä. Kameran osat ja painikkeet 1 1. Laukaisin 8. Mikro USB -portti 2. Mikrofoni

Lisätiedot

1. Puhelimen käynnistys. Käynnistä puhelin sen käynnistyspainikkeesta. Ensin kysytään SIMkortin PIN-koodia. Uudessa JYU SIM-kortissa se on 0000.

1. Puhelimen käynnistys. Käynnistä puhelin sen käynnistyspainikkeesta. Ensin kysytään SIMkortin PIN-koodia. Uudessa JYU SIM-kortissa se on 0000. Android Puhelimen käyttöönotto. Lyhyesti: Ennen puhelimen käynnistämistä ensimmäistä kertaa, avaa sim-kortin kelkka puhelimen mukana toimitetulla työkalulla ja asenna SIM-kortti puhelimeen. Puhelimen mukanana

Lisätiedot

DNA Netti. DNA Netti - Käyttöohje v.1.0

DNA Netti. DNA Netti - Käyttöohje v.1.0 DNA Netti DNA Netti on Mokkuloiden yhteysohjelma. Ohjelman avulla voit hallita Mokkulan asetuksia sekä luoda yhteyden internetiin Mokkulan, WLANin tai Ethernet -yhteyden avulla. Sisältö DNA Netti asennus...

Lisätiedot

Pikaopas Malli: Denver SW-160

Pikaopas Malli: Denver SW-160 Versio: 2018-09-25 Pikaopas Malli: Denver SW-160 Yleiskatsaus 1. Näyttö 2. Toimintonäppäimet 3. Sykeanturi 4. Latauslevy Tuotteen lataaminen 1. Yhdistä mukana tuleva latauskaapeli tietokoneesi USB-porttiin

Lisätiedot

OPETTAJA VERKOSSA: Mobiililaitteen peilaaminen videotykille tai televisioon

OPETTAJA VERKOSSA: Mobiililaitteen peilaaminen videotykille tai televisioon OPETTAJA VERKOSSA: Mobiililaitteen peilaaminen videotykille tai televisioon 20.2.2016 Oskari Uotinen #opeverkossa Tallenteet: Tinyurl.com/opeverkossa Tulevien webinaarien rekisteröitymislinkit: Tinyurl.com/opeverkossa2

Lisätiedot

1 / klo 8.46

1 / klo 8.46 KIRJAUDU HAE VALIKKO JULKAISTU 04.10.2017-08:26. Kuva: Yle/Pexels (CC0) WhatsAppilla pystyy tekstin lisäksi lähettämään kuvia, videoita ja ääniviestejä, tiedostoja sekä soittamaan ääni- ja videopuheluja.

Lisätiedot

Seuraavat kysymykset koskevat erilaisia tekijöitä, jotka liittyvät digitaaliseen mediaan ja digitaalisiin laitteisiin kuten pöytätietokoneet,

Seuraavat kysymykset koskevat erilaisia tekijöitä, jotka liittyvät digitaaliseen mediaan ja digitaalisiin laitteisiin kuten pöytätietokoneet, Seuraavat kysymykset koskevat erilaisia tekijöitä, jotka liittyvät digitaaliseen mediaan ja digitaalisiin laitteisiin kuten pöytätietokoneet, kannettavat tietokoneet, älypuhelimet, tablettitietokoneet,

Lisätiedot

Lue tämä opas ennen käyttöönottoa. DNA TV-hubi PIKAOPAS

Lue tämä opas ennen käyttöönottoa. DNA TV-hubi PIKAOPAS Lue tämä opas ennen käyttöönottoa DNA TV-hubi PIKAOPAS TERVETULOA DNA TV-HUBIN KÄYTTÄJÄKSI! DNA TV-hubilla nautit vapaasti katsottavista ja maksu-tv -lähetyksistä. DNA TV-hubi yhdistää television, netti-tv-sovellukset,

Lisätiedot

Lue tämä opas ennen käyttöönottoa. DNA TV-hubi PIKAOPAS

Lue tämä opas ennen käyttöönottoa. DNA TV-hubi PIKAOPAS Lue tämä opas ennen käyttöönottoa DNA TV-hubi PIKAOPAS TERVETULOA DNA TV-HUBIN KÄYTTÄJÄKSI! DNA TV-hubilla nautit vapaasti katsottavista ja maksu-tv -lähetyksistä. DNA TV-hubi yhdistää television, netti-tv-sovellukset,

Lisätiedot

Sense tiedostot Käyttöohje Opastinsilta 8 ae Helsinki

Sense tiedostot Käyttöohje Opastinsilta 8 ae Helsinki Sense tiedostot Käyttöohje www.avoine.fi 010 3090 980 Opastinsilta 8 ae 00520 Helsinki Päivitetty 19.4.2018 Sisällys 1. Palvelun kuvaus... 2 2. Palveluun kirjautuminen... 3 2.1 Käyttäjätunnus ja salasana...

Lisätiedot

Kannettava tiedonsiirtolaite yksilötason LIVE paikannukseen! Pikakäyttöohje

Kannettava tiedonsiirtolaite yksilötason LIVE paikannukseen! Pikakäyttöohje Kannettava tiedonsiirtolaite yksilötason LIVE paikannukseen! Pikakäyttöohje Kolme erilaista käyttötapaa; Käynnistä laite ja seuraa, Lähetä tekstiviestihälytys ja keskustele, Yhdistä Movescount harjoituspäiväkirjaan.

Lisätiedot

Pakkauksen sisältö. Tervetuloa. Arlo Baby -kamera USBvirtakaapeli. USBvirtasovitin. Kiitos, että valitsit Arlo Babyn. Pääset alkuun helposti.

Pakkauksen sisältö. Tervetuloa. Arlo Baby -kamera USBvirtakaapeli. USBvirtasovitin. Kiitos, että valitsit Arlo Babyn. Pääset alkuun helposti. Arlo Baby -pikaopas Pakkauksen sisältö Tervetuloa Kiitos, että valitsit Arlo Babyn. Pääset alkuun helposti. Arlo Baby -kamera USBvirtakaapeli USBvirtasovitin Pikaopas Seinäpidike Kiinnitysruuvit Liitä

Lisätiedot

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android )

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android ) Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android ) Ennen Brother-laitteen käyttöä Huomautusten määritelmät Tämä käyttöopas käyttää seuraavia symboleita ja merkintätapoja: Kuvakkeet sisältävät

Lisätiedot

Elotec Ajax. Aloitus

Elotec Ajax. Aloitus Elotec Ajax Aloitus Onnittelut uudelle Elotec Ajax järjestelmällesi! Tervetuloa uuden sukupolven hälytysjärjestelmän pariin. Uusi langaton teknologia mahdollistaa etäisyyksiä jopa 2000metriin saakka avoimissa

Lisätiedot

Tabletit tutuksi. Android + ipad tabletit

Tabletit tutuksi. Android + ipad tabletit Tabletit tutuksi Android + ipad tabletit Erilaisia tabletteja Apple ipad Eri ominaisuuksia (Wi-fi, 3G, 4G) Eri malleja (ipad 2, ipad Air, ipad Mini) Käyttöjärjestelmä: ios Eri määriä muistia (8, 16, 32,

Lisätiedot

DIGILEHTI KUULUU KAIKILLE!

DIGILEHTI KUULUU KAIKILLE! DIGILEHTI KUULUU KAIKILLE! Sisällysluettelo Mikä on digilehti?... 4 Mitä tarvitset?... 6 Miten luot käyttäjätunnuksen?.. 8 Miten käytät digilehteä?... 10 Digilehden ominaisuudet eri laitteissa... 12 Toiminnot

Lisätiedot

TIETOTURVAOHJE ANDROID-LAITTEILLE

TIETOTURVAOHJE ANDROID-LAITTEILLE TIETOTURVAOHJE ANDROID-LAITTEILLE 7.3.2015 ATK Seniorit Mukanetti ry / Android-kerho 2 1. Mitä teet, jos laite katoaa tai varastetaan Turvatoimet etukäteen: Kirjoita yhteystietosi laitteen takakanteen:

Lisätiedot

Outlook ja Yritysportaali Androidille

Outlook ja Yritysportaali Androidille Outlook ja Yritysportaali Androidille Sisältö 1. Tarvittavat sovellukset... 2 2. Secure Hubiin kirjautuminen... 3 3. Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 5 4. Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen....

Lisätiedot

Sinulla on 1 minuutti aikaa valmistautua tehtävään. Sinulla on 1,5 minuuttia aikaa puhua aiheesta.

Sinulla on 1 minuutti aikaa valmistautua tehtävään. Sinulla on 1,5 minuuttia aikaa puhua aiheesta. Kertominen Sinulla on 1 minuutti aikaa valmistautua tehtävään. Sinulla on 1,5 minuuttia aikaa puhua aiheesta. Kertominen Tehtävä 1 Puhelimen käyttö ennen ja nyt Mikä oli sinun ensimmäinen puhelimesi? Entä

Lisätiedot

Ohjeita videoluennon tai webinaarin pakalliskatsomon järjestämiseen yhdistyksessä

Ohjeita videoluennon tai webinaarin pakalliskatsomon järjestämiseen yhdistyksessä Ohjeita videoluennon tai webinaarin pakalliskatsomon järjestämiseen yhdistyksessä Tilaisuuden suunnittelu Varaa tapahtumaan hyvissä ajoin sopiva ja riittävän iso tila. Varmista, että tilassa on tarvittavat

Lisätiedot

Secure hubiin kirjautuminen

Secure hubiin kirjautuminen Outlook Androidille Sisältö Secure hubiin kirjautuminen... 2 Vanhan sähköpostitilin poisto... 4 Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 6 Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen.... 14 1 Secure hubiin

Lisätiedot

SX OS:n Ominaisuudet

SX OS:n Ominaisuudet Versio 1.2 SX OS:n Ominaisuudet Toimii Kaikilla Switch-konsoleilla SX OS toimii kaikilla Nintendo Switcheillä ja kaikilla järjestelmäversioilla! Pelaa Kaikkia Pelejä SX OS:n avulla voit pelata kaikkia

Lisätiedot

Hiekkis. Some-strategia

Hiekkis. Some-strategia Hiekkis Some-strategia Some-strategian sisällys Valitsimme tähän some-strategiaan neljä tämän hetken suosituinta ja käytetyintä some-kanavaa nuorten keskuudessa. Projekti suunniteltiin ja toteutettiin

Lisätiedot

SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI

SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI TYÖKALUPAKKI eli sosiaalisen median pikaopas nenäilijälle Nenätapahtuman tueksi. Näiden ohjeiden avulla tempaiset verkostosi mukaan sosiaalisessa mediassa. MISTÄ LIIKKEELLE?

Lisätiedot

Johdanto. Kiitos että olet ostanut tämän toimintakameran! Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Huomio

Johdanto. Kiitos että olet ostanut tämän toimintakameran! Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Huomio KÄYTTÖOHJEET Suomi Johdanto Kiitos että olet ostanut tämän toimintakameran! Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Huomio 1. Tämä kamera on elektroninen tuote, älä pudota tai kolhi sitä.

Lisätiedot

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android )

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android ) Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android ) Sisällysluettelo Ennen Brother-laitteen käyttöä... Kuvakkeiden selitykset... Tavaramerkit... Johdanto... Lataa Brother iprint&scan Google

Lisätiedot

Keski-Suomen Valokuituverkot Oy Miksi valokuitu?

Keski-Suomen Valokuituverkot Oy Miksi valokuitu? Keski-Suomen Valokuituverkot Oy Miksi valokuitu? Miksi valokuitu? 1 Sisältö Mistä puolueetonta tietoa? Miksi valokuitu? Mihin maailma on menossa? Mitä hyötyä jo tänään? Mitä tarkoittaa pilvipalvelut Operaattori

Lisätiedot

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1 DNA Netti DNA Netti on Mokkuloiden yhteysohjelma. Ohjelman avulla voit hallita Mokkulan asetuksia sekä luoda yhteyden internetiin Mokkulan, WLANin tai Ethernet -yhteyden avulla. Sisältö DNA Netti - Testaa

Lisätiedot

NÄIN OTAT F-SECURE SAFEN KÄYTTÖÖN

NÄIN OTAT F-SECURE SAFEN KÄYTTÖÖN NÄIN OTAT F-SECURE SAFEN KÄYTTÖÖN 2 REKISTERÖINTI Avaa saamasi SAFE -linkki tai mene ostamastasi tuotepakkauksesta löytyvään osoitteeseen. 2 Täytä lomake ja valitse vahva salasana. Klikkaa Luo käyttäjätili.

Lisätiedot