Pietari Hannikaisen tie Helsinki puh fax phyk@phyk.fi yleiset hakua koskevat kysymykset: yahaku@phyk.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pietari Hannikaisen tie 6 00400 Helsinki puh. 4777 530 fax 4777 5310 phyk@phyk.fi www.phyk.fi yleiset hakua koskevat kysymykset: yahaku@phyk."

Transkriptio

1 PHYK YLÄASTE 2015

2 Pietari Hannikaisen tie Helsinki puh fax phyk@phyk.fi yleiset hakua koskevat kysymykset: yahaku@phyk.fi Rehtori Tuomas Raja puh tuomas.raja@phyk.fi Apulaisrehtori (urheilu) Lea Hakala puh lea.hakala@phyk.fi Opinto-ohjaajat Nina Sanivarapu ja Tuomo Sutinen puh opo@phyk.fi Pohjois-Haagan yhteiskoulu sijaitsee liikenteellisesti keskeisellä paikalla Pirkkolan urheilupuiston läheisyydessä. Kouluun pääsee vaivattomasti kaikkialta suur-helsingin alueelta mm. busseilla 40, 41, 43, 51, 52, 56 ja 63. Itä- ja Länsi-Helsingin yhdistävä Jokeri-linja 550 kulkee aivan koulun sivuitse ja Hämeenlinnanväylän bussipysäkki on lähellä. Kouluun pääsee myös junalla: Huopalahden ja Pohjois- Haagan asemat ovat kävelymatkan päässä.

3 PHYK:SSA VOIT OPISKELLA * liikuntalinjalla * matematiikkalinjalla * liikunta-matematiikkalinjalla * yleislinjalla Liikuntalinjalle, matematiikkalinjalle sekä liikuntamatematiikkalinjalle oppilaat valitaan soveltuvuuskokeella. Painotettuun opetukseen liikuntalinjalle, matematiikkalinjalle sekä liikunta-matematiikkalinjalle voidaan ottaa yhteensä noin 90 oppilasta. Yleislinjalle pääsevät kaikki halukkaat oman koulupiirin oppilaat ja muiden osalta valinnan ratkaisee vapaiden oppilaspaikkojen määrä. Myös yleislinjalaisilla on mahdollisuus valita ylimääräisiä liikunnan kursseja. Kielitarjontaamme kuuluu: A1: englanti, ruotsi, saksa A2: englanti, ruotsi, saksa, ranska B1: ruotsi B2: ranska, saksa PHYK:N YLÄASTE Myös Antti Niemi kävi PHYK:n yläasteen liikunta- ja matematiikkalinjan ja urheilulukion. PHYK tarjoaa sinulle hyvät mahdollisuudet osallistua myös kerhotoimintaan. Kerhoja perustetaan kysynnän mukaan. Vakiintuneita kerhoja on ollut mm. liikunnassa, musiikissa ja kuvataiteessa.

4 LIIKUNTALINJA Pohjois-Haagan yhteiskoulussa on toiminut jo 22 vuotta urheilu ja liikuntapainotteinen yläaste. Kiinnostus liikuntalinjaa kohtaan on ollut hyvin laajaa. Pyrkijöitä on ollut vuosittain runsaasti eri puolilta pääkaupunkiseutua. Urheilua ja valmentautumista voi luontevasti jatkaa samassa rakennuksessa toimivassa PHYK:n urheilulukiossa. Mitä? PHYK:N LIIKUNTALINJA Liikuntatunteja on kahden yhteisen tunnin lisäksi vähintään kaksi eli yhteensä vähintään neljä tuntia viikossa. Tämän lisäksi koulumme tarjoaa vielä yhteistyössä lajiliittojen ja seurojen kanssa runsaasti muuta vapaavalintaista urheilu- ja valmennustoimintaa, josta tiedotetaan täsmällisemmin erikseen. PHYK kuuluu myös URHEAAN (Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemia), joka on luomassa urheiluvalmennuksen yläkouluverkostoa pääkaupunkiseudulle. Kenelle? Liikuntalinja on tarkoitettu kilpaurheilijoille, kilpaurheilijoiksi aikoville sekä iloisille liikkujille, jotka yksinkertaisesti pitävät runsaasta liikunnasta. Kaikkien lajien harrastajat ovat tervetulleita kouluumme ja sinun ei välttämättä tarvitse harrastaa mitään lajia. Mitä tehdään? * Voidaan harrastaa normaalia enemmän tuttuja liikuntalajeja. * Valmentaudutaan eri lajien parissa. * Tutustutaan uusiin lajeihin, kuten golfiin, jousiammuntaan, melontaan, mailapeleihin, itsepuolustuslajeihin, miekkailuun, seinäkiipeilyyn jne. * Osallistutaan aktiivisesti koulujen välisiin turnauksiin ja kilpailuihin. * Tehdään liikuntaretkiä. * Eri lajeilla erilaisia valmennussovellutuksia. Oleellista on monipuolisten urheilullisten ominaisuuksien kehittäminen. * Kilpaurheilija voi valmentautua lajinsa parissa myös oman harjoitusohjelman mukaisesti. * Erillisenä projektina myös yhteistyössä Koripalloliiton kanssa Helsingin Basketball Academyyn (HBA) kuuluvan PHYK Cadets -joukkueen valmennustoimintaa ja kansainvälistä kilpailutoimintaa olympiavalmentajien johdolla.

5 Mitä edellytetään? * Pääasian eli varsinaisen koulutyön huolellista hoitamista. * Urheilu ja liikunta-asioista huolehtimista. * Esimerkillistä ja hyvää käytöstä. * Tupakoimattomuutta ja päihteettömyyttä. Miksi hyvä liikunta- ja urheilukoulu? PHYK:n vahvuudet liikuntakouluna ovat sen erinomainen sijainti, hyvät liikuntapaikat sekä tasokkaat liikunnanopettajat ja valmentajat. Pirkkolan urheilupuisto sijaitsee koulun tuntumassa ja on hyödynnettävissä kaikkine palveluineen. Pirkkolassa on mm. yleisurheilukenttä, runsaasti ammattitaitoisesti hoidettuja lenkkipolkuja ja hiihtolatuja, palloiluhalli, uimahalli, 4 palloilukenttää, 2 jäähallia ja kuntosali. Urheilupuisto liittyy saumattomasti Keskuspuistoon. Talin urheilupuisto, Laajasuon urheilupuisto, Maunulan ja Malmin palloiluhallit, Paloheinän jäähalli, Ruskeasuon salibandykeskus sekä Oulunkylän ja Lassilan urheilupuistojen tekojäät ja muut suorituspaikat ovat nekin sopivan matkan päässä. Myös muita Helsingin seudun liikuntapaikkoja hyödynnetään ahkerasti. Koulussamme on kaksi liikuntasalia ja erillinen kuntosali. Ketkä opettavat? Liikunnanopettajamme ja valmentajamme ovat alojensa tunnettuja edustajia myös koululiikunnan ulkopuolella: Tuomas Raja, rehtori Raja on arvostettu yleisurheiluvalmentaja Suomen Urheiluliiton ja Helsingin Kisa-Veikkojen parista. Raja seuraa tiiviisti PHYK:n urheilutoimintaa ja pyrkii mahdollisuuksiensa mukaan osallistumaan myös valmennustehtäviin. Lea Hakala, apulaisrehtori, liikunnanopettaja ja valmentaja Hakala on Suomen kaikkien aikojen menestynein naiskoripalloilija ja maamme ensimmäinen koripalloammattilainen. PHYK:ssa hän vastaa koulun kaikesta urheilutoiminnasta ja valmentaa tyttökoripalloilijoita. Harri Jokela, liikunnanopettaja ja valmentaja Jokela toimii Hongan ja Koripalloliiton (All Stars) valmentajana. PHYK:ssa hän valmentaa koripalloilijoita ja on mukana myös Helsingin Basketball Academyn (HBA) valmennuksessa. PHYK:N LIIKUNTALINJA

6 Jari Nykänen ja Juuso Milen, valmentajat Nykänen on Suomen Koripalloliiton olympiavalmentaja ja Milen HNMKY:n valmennuspäällikkö. He molemmat toimivat PHYK:ssa Helsingin Basketball Academyn (HBA) PHYK Cadets -joukkueiden valmentajina. Jaakko Nevanlinna, liikunnanopettaja ja valmentaja Nevanlinnalla on kokemusta monien eri joukkueiden valmennustehtävistä. Veikkausliigajoukkueiden fyysisenä valmentajana hän on toiminut HJK:ssa, SJK:ssa ja Jarossa. Nevanlinna vastaa PHYK:n poikien jalkapallovalmennuksesta. PHYK:N LIIKUNTALINJA Juska Savolainen, valmentaja Savolainen on mittavan ammattilaisuransa päätettyään palannut entiseen opinahjoonsa takaisin. HJK:n valmennustehtävien ohella hän toimii PHYK:n poikien ja tyttöjen jalkapallovalmentajana. Päivi Lehto, valmentaja Lehto valittiin viime vuonna vuoden helsinkiläiseksi valmentajaksi. Siihen yhtenä tekijänä vaikutti PHYK:n tyttöjen voittama jalkapallon koululaisten maailmanmestaruus. PHYK:ssa hän vastaa tyttöjen jalkapallovalmennuksesta. Ville Wallen, valmentaja Wallen on moninkertainen Suomen mestari HJK:n menestyneen edustusjoukkueen maalin suulta. PHYK:ssa hän valmentaa jalkapallomaalivahteja. Jääkiekkovalmennus PHYK tekee tiiviistä valmennusyhteistyötä Suomen Jääkiekkoliiton kanssa. Liiton valmentajat aluevalmentaja Pyry Lukkarilan johdolla toimivat koulun jääkiekkovalmentajina. Juha Stark, valmentaja ja liikunnanopettaja Stark toimii monipuolisesti PHYK:n eri valmennustehtävissä osallistuen mm. jäälajien valmennukseen. Merja Huttunen, valmentaja Huttunen toimii Suomen Taitoluisteluliiton valmentajana sekä teknisenä arvostelijana. PHYK:ssa hän valmentaa yksinluistelijoita. Nina Kaartinen, valmentaja Kaartinen on voittanut muodostelmaluistelun maailmanmestaruuden Marigold IceUnityn joukkueessa ja valmentaa tällä hetkellä HSK:ssa. Hän vastaa PHYK:ssa muodostelmaluistelijoiden valmennuksesta. Jyri Korsman ja Joonas Naava, valmentajat Korsman ja Naava toimivat Tapanilan Erän salibandyvalmentajina ja osallistuvat PHYK:n salibandyvalmennukseen ja fyysiseen valmennukseen. Laura Kolehmainen, valmentaja Kolehmainen toimii Helsingin Kisa-Veikkojen ja PHYK:n yleisurheiluvalmentajana.

7 Kirsi Sipiläinen, liikunnanopettaja ja valmentaja Sipiläinen on yksi tyttöjen pääliikunnanopettajista. Tanssi, aerobic ja telinevoimistelu ovat hänen erikoisalaansa. Emma Saarelainen, valmentaja Saarelainen toimii PHYK:n tanssivalmentajana sekä pitää kehonhuollollisia oheisharjoitteita eri lajien urheilijoille. Krista Puhakka, fysioterapeutti Puhakka toimii PHYK:n fysioterapeuttina ja osallistuu fyysiseen valmennukseen. Opetukseen osallistuu myös urheilulukiomme valmentajia sekä eri lajien vierailevia asiantuntijoita valmentajina ja kouluttajina. Tutustu kaikkiin urheilukoulumme liikunnanopettajiin ja valmentajiin kotisivuillamme Miten pääsee? Liikuntalinjan oppilaaksiotto tapahtuu soveltuvuuskokeen perusteella. Vuoden 2015 soveltuvuuskoe pidetään Maunulan liikuntahallilla ja Pirkkolan urheilupuistossa keskiviikkona klo Kokoontuminen Maunulan liikuntahallilla (Maunulanmäki 3 5) klo Koe päättyy Pirkkolan urheilupuistoon noin klo 17. Soveltuvuuskoe Soveltuvuuskokeella arvioidaan oppilaan yleistä liikunnallisuutta, kuten nopeutta, ketteryyttä, koordinaatiota, kestävyyttä ja liikerytmiikkaa. Soveltuvuuskokeeseen kuuluu osioita mm. palloilusta, voimistelusta, rytmiikasta, luistelusta, perusliikunnasta ja uinnista - näistä heikoimmin sujunut osio jätetään ottamatta huomioon. Kokeessa on lisäksi yhtenä osana kirjoitus ja haastatteluosio, jossa on mahdollisuus luonnehtia itseään, kuvata suhtautumistaan liikuntaan ja kertoa liikuntaharrastuksistaan. Soveltuvuuskokeessa tarvitset sisä- ja ulkoliikuntavarustuksen, luistimet (luistelu Pirkkolan jäähallissa), uima-asun ja pyyhkeen sekä eväät. Tytöt ovat joskus säikähtäneet testin monipuolisuutta eikä osa sen vuoksi ole uskaltautunut kokeeseen. Kaikissa lajeissa ei kuitenkaan tarvitse olla mestari sisään päästäkseen. Kaikki rohkeasti mukaan! PHYK:N LIIKUNTALINJA

8

9 MATEMATIIKKALINJA Koulumme tarjoaa matemaattisesti suuntautuneille nuorille mahdollisuuden aloittaa matematiikan syventävät opinnot jo yläasteella. Soveltuvuuskokeella valitut oppilaat opiskelevat kaikki matematiikan tuntinsa omina ryhminään. Ryhmien innostuneilla opettajilla on ylin yliopistollinen arvosana matematiikassa. Valikoitunut oppilasjoukko luo edellytykset yhteisten perustehtävien joutuisaan käsittelyyn. Näin opetusta voidaan merkittävästi laajentaa ja syventää. Siihen sisällytetään enemmän vaativia, erityisesti soveltavia tehtäviä. Ne antavat samalla oppilaille runsaasti kannustavia onnistumisen kokemuksia ja oppimiselämyksiä sekä niiden myötä yhä kasvavaa kiinnostusta matemaattiseen ajatteluun, tietoon ja taitoon. Ryhmän viikkotuntimäärä koko peruskoulun aikana ylittää kolmella oppitunnilla normaalin tuntimäärän. Matematiikkalinjan oppilaaksiotto tapahtuu soveltuvuuskokeen perusteella. Vuoden 2015 soveltuvuuskoe pidetään koululla maanantaina klo Ota mukaan kynä, kumi ja viivain. Kokeen tehtävillä arvioidaan matemaattista taipumusta: päättelykykyä, ongelmanratkaisutaitoa sekä kykyä omaksua uusia asioita. PHYK:N MATEMATIIKKALINJA

10 LIIKUNTA-MATEMATIIKKALINJA Liikuntalinjan ja matematiikkalinjan voi myös yhdistää. Tällöin tulee osallistua molempien aineiden soveltuvuuskokeisiin, jotka ovat samat kuin erikseen hakevillakin. Tämä yhdistelmä, jossa fyysinen ja matemaattinen ponnistelu täydentävät toisiaan, onkin osoittautunut erityisen suosituksi vaihtoehdoksi! HUOMAA VIELÄ: Soveltuvuuskokeisiin ei tule erillistä kutsua. PHYK:N YLÄASTE Monipuoliset soveltuvuuskokeet liikunnassa ja matematiikassa ovat joskus hieman säikäyttäneet hakijoita. Liikunnassa heikoiten sujunut osio jätetään ottamatta huomioon. Matematiikan soveltuvuuskokeen läpäisy ei edellytä virheetöntä suoritusta. Siispä kaikki rohkeasti mukaan tytöt ja pojat! Soveltuvuuskokeisiin ilmoittaudutaan tämän esitteen keskiaukeamalla olevalla lomakkeella (löytyy myös kotisivuiltamme) sekä lomakkeilla, jotka löytyvät Helsingin kaupungin internet-sivuilta > Palvelut > Lomakkeet. Ne tulee palauttaa koululle viimeistään tiistaina Ala-asteen opettajalta saat yleisen yläasteelle siirtyvän valintakortin. Se on aina täytettävä, vaikka hakisitkin erillisillä lomakkeilla painotettuun opetukseen. Myös ulkopaikkakuntalaiset voivat hakea kouluumme. Tällöin tulee palauttaa ainoastaan tämän esitteen hakulomake. Sairaustapausten varalta järjestetään uusintakoe liikunnassa perjantaina klo 8.00 Pirkkolan urheilupuistossa. Kokoontuminen uimahallin aulaan. Matematiikan uusintakoe järjestetään maanantaina klo 8.00 koulullamme. Uusintakokeeseen osallistuminen edellyttää lääkärintodistusta. Jokaisella hakijalla on kuitenkin vain yksi koepäivä käytettävissä. Näin ollen päätös siitä, osallistuuko varsinaisen koepäivän testiin vai uusintakokeeseen, on tehtävä etukäteen. Nimilista kouluumme hyväksytyistä oppilaista julkaistaan koulun ikkunassa to klo Samana päivänä lähetetään myös kirje kotiin kaikille soveltuvuuskokeisiin osallistuneille. Nimilista hyväksytyistä julkaistaan lisäksi koulun kotisivuilla niiden oppilaiden osalta, jotka ovat antaneet siihen luvan hakulomakkeessa.

11

12 KUTSU Tervetuloa hyvät kuudesluokkalaiset sekä vanhemmat tiedotustilaisuuteen koulullemme KESKIVIIKKONA kello (kahvi 18.00) Pietari Hannikaisen tie 6, HELSINKI puh. (09)

Pietari Hannikaisen tie Helsinki puh fax yleiset hakua koskevat kysymykset:

Pietari Hannikaisen tie Helsinki puh fax yleiset hakua koskevat kysymykset: PHYK YLÄASTE 2017 Pietari Hannikaisen tie 6 00400 Helsinki puh. 4777 530 fax 4777 5310 phyk@phyk.fi www.phyk.fi yleiset hakua koskevat kysymykset: yahaku@phyk.fi Rehtori Tuomas Raja puh. 4777 5327 tuomas.raja@phyk.fi

Lisätiedot

Pietari Hannikaisen e Helsinki puh fax yleiset hakua koskevat kysymykset:

Pietari Hannikaisen e Helsinki puh fax yleiset hakua koskevat kysymykset: PHYK YLÄASTE 2014 Pietari Hannikaisen e 6 00400 Helsinki puh. 4777 530 fax 4777 5310 phyk@phyk.fi www.phyk.fi yleiset hakua koskevat kysymykset: yahaku@phyk.fi Rehtori Tuomas Raja puh. 4777 5327 tuomas.raja@phyk.fi

Lisätiedot

Pietari Hannikaisen tie Helsinki kanslia yleiset hakua koskevat kysymykset:

Pietari Hannikaisen tie Helsinki   kanslia yleiset hakua koskevat kysymykset: PHYK YLÄASTE 2019 Pietari Hannikaisen tie 6 00400 Helsinki phyk@phyk.fi www.phyk.fi kanslia 09 4777 530 yleiset hakua koskevat kysymykset: yahaku@phyk.fi Rehtori Tuomas Raja tuomas.raja@phyk.fi Apulaisrehtori

Lisätiedot

PHYK URHEILULUKIO YLEISLUKIO

PHYK URHEILULUKIO YLEISLUKIO PHYK URHEILULUKIO YLEISLUKIO 2016 Pietari Hannikaisen tie 6 00400 Helsinki puh. 4777 530 fax 4777 5310 phyk@phyk.fi www.phyk.fi yleiset hakua koskevat kysymykset: luhaku@phyk.fi Rehtori Tuomas Raja puh.

Lisätiedot

PHYK URHEILULUKIO YLEISLUKIO

PHYK URHEILULUKIO YLEISLUKIO PHYK URHEILULUKIO YLEISLUKIO 2015 Pietari Hannikaisen tie 6 00400 Helsinki puh. 4777 530 fax 4777 5310 phyk@phyk.fi www.phyk.fi yleiset hakua koskevat kysymykset: luhaku@phyk.fi Rehtori Tuomas Raja puh.

Lisätiedot

7. LUOKKIEN OPPILAAKSIOTON TÄRKEÄT PÄIVÄMÄÄRÄT

7. LUOKKIEN OPPILAAKSIOTON TÄRKEÄT PÄIVÄMÄÄRÄT 7. LUOKKIEN OPPILAAKSIOTON TÄRKEÄT PÄIVÄMÄÄRÄT to 18.1. to 18.1. ke 24.1. pe 26.1. Helsinkiläisten palautettava oppilastietokortti luokanopettajalle Toimitettava soveltuvuuskokeiden hakupaperit suoraan

Lisätiedot

PHYK URHEILULUKIO YLEISLUKIO

PHYK URHEILULUKIO YLEISLUKIO PHYK URHEILULUKIO YLEISLUKIO 2014 Pietari Hannikaisen e 6 00400 Helsinki puh. 4777 530 fax 4777 5310 phyk@phyk.fi www.phyk.fi yleiset hakua koskevat kysymykset: luhaku@phyk.fi Rehtori Tuomas Raja puh.

Lisätiedot

PHYK URHEILULUKIO YLEISLUKIO

PHYK URHEILULUKIO YLEISLUKIO PHYK URHEILULUKIO YLEISLUKIO 2018 Pietari Hannikaisen tie 6 00400 Helsinki phyk@phyk.fi www.phyk.fi yleiset hakua koskevat kysymykset: lukiohaku@phyk.fi Rehtori Tuomas Raja tuomas.raja@phyk.fi Apulaisrehtori

Lisätiedot

PHYK URHEILULUKIO YLEISLUKIO

PHYK URHEILULUKIO YLEISLUKIO PHYK URHEILULUKIO YLEISLUKIO 2017 Pietari Hannikaisen tie 6 00400 Helsinki puh. 4777 530 phyk@phyk.fi www.phyk.fi yleiset hakua koskevat kysymykset: lukiohaku@phyk.fi Rehtori Tuomas Raja puh. 4777 5327

Lisätiedot

Pakilan yläasteen koulu

Pakilan yläasteen koulu Pakilan yläasteen koulu 6. luokkien vanhempainilta Rehtori Juha Leino Tukioppilastoiminnan tavoitteet Toiset huomioivat käyttäytymisen edistäminen koulussa Nuorten osallisuuden lisääminen koulussa Ongelmien

Lisätiedot

PHYK URHEILULUKIO YLEISLUKIO

PHYK URHEILULUKIO YLEISLUKIO PHYK URHEILULUKIO YLEISLUKIO 2019 Pietari Hannikaisen tie 6 00400 Helsinki phyk@phyk.fi www.phyk.fi kanslia 09 4777 530 yleiset hakua koskevat kysymykset: lukiohaku@phyk.fi Rehtori Tuomas Raja tuomas.raja@phyk.fi

Lisätiedot

Toisluokkalaisen. opas. Lukuvuosi 2014 2015. Tietoa kielten opiskelusta ja painotetusta opetuksesta

Toisluokkalaisen. opas. Lukuvuosi 2014 2015. Tietoa kielten opiskelusta ja painotetusta opetuksesta Toisluokkalaisen opas Lukuvuosi 2014 2015 Tietoa kielten opiskelusta ja painotetusta opetuksesta Nyt on aika valita ensimmäinen vieras kieli! 1. 6. luokilla opiskellaan yhtä tai kahta kieltä äidinkielen

Lisätiedot

2. Asteen urheiluoppilaitoshaku. Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia

2. Asteen urheiluoppilaitoshaku. Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia 2. Asteen urheiluoppilaitoshaku Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia 2016-2017 Sisältö 1. Onko urheiluoppilaitos minulle oikea opiskelupaikka? 2. Lukio vai ammatillinen? 3. Urheiluoppilaitoshaku 2017 4. Urhea-verkoston

Lisätiedot

Pohjois-Haagan yhteiskoulu PHYK urheiluyläkoulu

Pohjois-Haagan yhteiskoulu PHYK urheiluyläkoulu Pohjois-Haagan yhteiskoulu PHYK urheiluyläkoulu PHYK pähkinänkuoressa Urheiluyläaste ja erityistehtävän urheilulukio Lukiossa 420 opiskelijaa (näistä 270 urheilijoita) Yläasteella 450 oppilasta (näistä

Lisätiedot

Toisluokkalaisen. opas. Lukuvuosi 2015 2016. Tietoa kielten opiskelusta ja painotetusta opetuksesta

Toisluokkalaisen. opas. Lukuvuosi 2015 2016. Tietoa kielten opiskelusta ja painotetusta opetuksesta Toisluokkalaisen opas Lukuvuosi 2015 2016 Tietoa kielten opiskelusta ja painotetusta opetuksesta Nyt on aika valita ensimmäinen vieras kieli! Ensimmäisen vieraan kielen eli A-kielen opiskelu aloitetaan

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia. 27.2.2012 Simo Tarvonen

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia. 27.2.2012 Simo Tarvonen Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia 27.2.2012 Simo Tarvonen Mikä urheiluakatemia? Urheilijan opinto- ja elämänura Päivittäisvalmennus Tuki- ja asiantuntijapalvelut Urheilijan polku 16 -v 566 urheilijaa 73

Lisätiedot

URHEA-info. Leppävaaran koulu

URHEA-info. Leppävaaran koulu URHEA-info Leppävaaran koulu 8.1.2019 URHEA-luokkalaisten opinnot Leppävaaran koulusta Koulussamme tuetaan koulunkäynnin ja urheilun yhteensovittamista. Pieni yläkoulu, jossa on 12 luokkaa Neljä luokkaa

Lisätiedot

Urhea Urheiluyläkoulutoiminta Helsingissä ja pk-seudulla

Urhea Urheiluyläkoulutoiminta Helsingissä ja pk-seudulla Urhea Urheiluyläkoulutoiminta Helsingissä ja pk-seudulla Pääkaupunkiseutu Helsingissä 10 liikuntapainotteista koulua, joista 6:ssa urheiluyläkoulun kokeiluluokka - lisäksi liikuntalähikouluja ja erityisiä

Lisätiedot

TERVETULOA HAAGAN PERUSKOULUUN

TERVETULOA HAAGAN PERUSKOULUUN TERVETULOA HAAGAN PERUSKOULUUN HAAGAN PERUSKOULU Haagan peruskoulu on yhtenäinen peruskoulu, jossa opiskelee noin 700 oppilasta. Yhtenäinen perusopetus merkitsee opetuksellista ja kasvatuksellista jatkuvuutta

Lisätiedot

Pukinmäenkaaren peruskoulu 3. luokalta alkava liikuntapainotus. Rehtori Leena Hiillos Virka-apulaisrehtori Mikko Kytömäki

Pukinmäenkaaren peruskoulu 3. luokalta alkava liikuntapainotus. Rehtori Leena Hiillos Virka-apulaisrehtori Mikko Kytömäki Pukinmäenkaaren peruskoulu 3. luokalta alkava liikuntapainotus Rehtori Leena Hiillos Virka-apulaisrehtori Mikko Kytömäki MITÄ LIIKUNTAPAINOTUS TARKOITTAA? LIIKUNTA TERVEYDEN EDISTÄJÄNÄ Liikkuva koulu Liikuntaviikko

Lisätiedot

Kannelmäen peruskoulun lehti

Kannelmäen peruskoulun lehti Kannelmäen peruskoulun lehti Tämä lehti on kannelmäen peruskoulun oppilaiden tekemä lehti Tässä lehdessä esitetään oppilaiden tekemiä eri töitä, piirroksia ja sarjakuvia sekä raportti Super Schools viikosta

Lisätiedot

Sompion koulun liikuntapainotusluokka

Sompion koulun liikuntapainotusluokka Sompion koulun liikuntapainotusluokka Kohderyhmä Liikuntaluokalle otetaan oppilaita koko Keravan kaupungin alueelta. Ulkokuntalaisia voidaan ottaa vain, jos keravalaisia hakijoita ei ole riittävästi aloituspaikkoihin

Lisätiedot

Munkkiniemen yhteiskoulu. peruskoulu luokat 7 9

Munkkiniemen yhteiskoulu. peruskoulu luokat 7 9 Munkkiniemen yhteiskoulu peruskoulu luokat 7 9 TERVETULOA MUNKAN PERUSKOULUUN! Munkka on moderni yksityiskoulu, jossa toimivat yläkoulu ja lukio. Peruskoulun erityispiirteitä ovat jaksottomuus, laaja kieliohjelma

Lisätiedot

Sompion koulun liikuntaluokka

Sompion koulun liikuntaluokka KERAVAN KASVATUS- JA OPETUSTOIMI Sompion koulu Aleksis Kiven tie 18 04200 Kerava Sompion koulun liikuntaluokka Kohderyhmä Liikuntaluokalle otetaan oppilaita koko Keravan kaupungin alueelta. Ulkokuntalaisia

Lisätiedot

Opas 3. luokalle siirtyvälle

Opas 3. luokalle siirtyvälle Kuopion kaupunki, kasvun ja oppimisen palvelualue Opas 3. luokalle siirtyvälle Lukuvuosi 2014-2015 Valinnat 2. luokan kevätlukukaudella Oppilas valitsee 2. luokan kevätlukukauden alussa ensimmäisen vieraan

Lisätiedot

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010 Tutkimusaineisto koottu puhelinhaastatteluina helmikuun 2009 ja tammikuun 2010 aikana Kohteena 3 18-vuotiaat (vanhemmat vastanneet 3 11-vuotiaiden puolesta ja 12 18- vuotiaat vastanneet itse kysymyksiin)

Lisätiedot

EASY SPORT. ala-asteikäisille lapsille

EASY SPORT. ala-asteikäisille lapsille EASY SPORT ala-asteikäisille lapsille Liikuntaviraston ja helsinkiläisten urheiluseurojen järjestämät EasySport-liikuntaryhmät on tarkoitettu kaikille alakoululaisille lapsille. Toimintaa järjestetään

Lisätiedot

Info kuudesluokkalaisten vanhemmille Leena Hiillos, Mikko Kytömäki 1

Info kuudesluokkalaisten vanhemmille Leena Hiillos, Mikko Kytömäki 1 Info kuudesluokkalaisten vanhemmille 9.1.2018 9.1.2019 Leena Hiillos, Mikko Kytömäki 1 Yleistietoa koulusta Oppilaita ~ 900 Yhtenäinen peruskoulu, luokka-asteet 1-9 erityisopetuksen luokkia valmistavan

Lisätiedot

Vanhempainilta Pukinmäenkaaren peruskoulu. Leena Hiillos Mikko Kytömäki. Liikuntalinjan infotilaisuus klo

Vanhempainilta Pukinmäenkaaren peruskoulu. Leena Hiillos Mikko Kytömäki. Liikuntalinjan infotilaisuus klo Vanhempainilta 9.5.2018 Pukinmäenkaaren peruskoulu Liikuntalinjan infotilaisuus klo 18.00-19 Leena Hiillos Mikko Kytömäki Sisältö Liikkuva koulu Ryhmäytyminen ja koulunkäynti Opintojen järjestäminen ja

Lisätiedot

Munkkiniemen yhteiskoulu. peruskoulu luokat 7 9

Munkkiniemen yhteiskoulu. peruskoulu luokat 7 9 Munkkiniemen yhteiskoulu peruskoulu luokat 7 9 TERVETULOA MUNKAN PERUSKOULUUN! Munkka on moderni yksityiskoulu, jossa toimivat yläkoulu ja lukio. Peruskoulun erityispiirteitä ovat jaksottomuus, laaja kieliohjelma

Lisätiedot

Viesti! Liiku! Sivisty! Tule Sammon keskuslukioon!

Viesti! Liiku! Sivisty! Tule Sammon keskuslukioon! Viesti! Liiku! Sivisty! Tule Sammon keskuslukioon! Edessä antoisat vuodet Millaisessa ympäristössä sinä haluat viettää elämäsi kolme tai neljä tärkeää vuotta? Sammon keskuslukio Hakukoodi ainevalintakortissa:

Lisätiedot

Tervetuloa lähikouluun! Hallitusohjelmasta: Perusopetuksen järjestämisen lähtökohtina ovat laadukas ja turvallinen lähikoulu. www.pakilaya.edu.hel.

Tervetuloa lähikouluun! Hallitusohjelmasta: Perusopetuksen järjestämisen lähtökohtina ovat laadukas ja turvallinen lähikoulu. www.pakilaya.edu.hel. Pakilan yläaste Tervetuloa lähikouluun! Hallitusohjelmasta: Perusopetuksen järjestämisen lähtökohtina ovat laadukas ja turvallinen lähikoulu Lähikoulu Tuttu ja turvallinen Lyhyet koulumatkat; enemmän aikaa

Lisätiedot

A1-kielivalinta ja hakeminen painotettuun opetukseen 3. luokalle Hakuaika luokkalaisille ja 2.-luokkalaisten huoltajille

A1-kielivalinta ja hakeminen painotettuun opetukseen 3. luokalle Hakuaika luokkalaisille ja 2.-luokkalaisten huoltajille A1-kielivalinta ja hakeminen painotettuun opetukseen 3. luokalle 2019 Hakuaika 11. 21.1.2019 2.-luokkalaisille ja 2.-luokkalaisten huoltajille Lahden kaupungin koulujen A1-kielitarjonta sekä painotetun

Lisätiedot

lukion ja urheilun yhdistäminen urheilulinja

lukion ja urheilun yhdistäminen urheilulinja haukilahden lukio lukion ja urheilun yhdistäminen urheilulinja Lukio-opiskelun ja urheiluvalmennuksen yhdistäminen Haukilahden lukiossa Urheilulinja muodostuu pääosin painopistelajeista (golf, jalkapallo,

Lisätiedot

Munkkiniemen yhteiskoulu. peruskoulu luokat 7 9

Munkkiniemen yhteiskoulu. peruskoulu luokat 7 9 Munkkiniemen yhteiskoulu peruskoulu luokat 7 9 TERVETULOA MUNKAN PERUSKOULUUN! Munkka on moderni yksityiskoulu, jossa toimivat yläkoulu ja lukio. Peruskoulun erityispiirteitä ovat jaksottomuus, laaja kieliohjelma

Lisätiedot

Opiskele skandinavistiikkaa keskellä Ruotsia

Opiskele skandinavistiikkaa keskellä Ruotsia Opiskele skandinavistiikkaa keskellä Ruotsia Tule opiskelemaan ruotsin kieltä ja kulttuuria Ruotsin Västeråsiin! Oletko kiinnostunut ruotsin kielen opiskelusta? Haluatko saada tietoa ruotsalaisesta yhteiskunnasta

Lisätiedot

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN Illan ohjelma: Valinnaisuus Pikkolassa Luokanvalvojan tapaaminen Luokanvalvojat: 7A Antti Korpinen 7B Leena Mäyry-Ylinen 7C Milla Ojala 7D Mari Johansson 7E Tommi Roininen 7F

Lisätiedot

URHEILULINJA TAVASTIAN LUKIO. Tavoitteellista kilpaurheilua päämäärätietoista opiskelua

URHEILULINJA TAVASTIAN LUKIO. Tavoitteellista kilpaurheilua päämäärätietoista opiskelua URHEILULINJA TAVASTIAN LUKIO Urheilulinja Opiskelijoille, joilla on tavoitteellinen kilpaurheiluharrastus Aloituspaikkoja 36 Päälajit jalkapallo, jääkiekko, lentopallo, salibandy, golf, yleisurheilu, uinti

Lisätiedot

Munkkiniemen yhteiskoulun esittely. yleistä tuntijako matematiikkaluokka liikunta ja urheilu, URHEA oppilaaksioton perusteet

Munkkiniemen yhteiskoulun esittely. yleistä tuntijako matematiikkaluokka liikunta ja urheilu, URHEA oppilaaksioton perusteet Tervetuloa! Munkkiniemen yhteiskoulun esittely yleistä tuntijako matematiikkaluokka liikunta ja urheilu, URHEA oppilaaksioton perusteet perustettu 1938 Munkkiniemen yhteiskoulu Munkkiniemen koulutussäätiön

Lisätiedot

Hakeminen 7. luokalle tai painotettuun opetukseen 7. luokalle

Hakeminen 7. luokalle tai painotettuun opetukseen 7. luokalle 6.-luokkalaisille ja 6.-luokkalaisten huoltajille Hakeminen 7. luokalle tai painotettuun opetukseen 7. luokalle Sivistystoimiala Hakeminen 7. luokalle tai painotettuun opetukseen 7. luokalle Hakeminen

Lisätiedot

Valinnaiset aineet Paulaharjussa

Valinnaiset aineet Paulaharjussa Valinnaiset aineet Paulaharjussa 2016-2017 30.3.2016 Piirros Mika Kolehmainen Yleistä 1) Valinnaisten aineiden laajuus: 1 vvt sanallinen arviointi 38 tuntia > ei mennä kovin syvälle, opettajien osaaminen

Lisätiedot

URHEILULINJA TAVASTIAN LUKIO. Tavoitteellista kilpaurheilua päämäärätietoista opiskelua

URHEILULINJA TAVASTIAN LUKIO. Tavoitteellista kilpaurheilua päämäärätietoista opiskelua URHEILULINJA TAVASTIAN LUKIO Urheilulinja Opiskelijoille, joilla on tavoitteellinen kilpaurheiluharrastus Aloituspaikkoja 36 Päälajit jalkapallo, jääkiekko, lentopallo, salibandy, golf, yleisurheilu, uinti

Lisätiedot

TIEDOTE PUOLANKAJÄRVEN KOULUN LUKUVUODEN 2016 2017 7. LUOKAN VALINNAISAINEISTA. 6. luokkalaisille ja heidän huoltajilleen

TIEDOTE PUOLANKAJÄRVEN KOULUN LUKUVUODEN 2016 2017 7. LUOKAN VALINNAISAINEISTA. 6. luokkalaisille ja heidän huoltajilleen TIEDOTE PUOLANKAJÄRVEN KOULUN LUKUVUODEN 2016 2017 7. LUOKAN VALINNAISAINEISTA 6. luokkalaisille ja heidän huoltajilleen Hei kuudesluokkalainen! Siirtyminen peruskoulun yläluokille (7.-9.) merkitsee koulunkäynnissä

Lisätiedot

Tervetuloa 7. luokkien VALINNAISAINEILTAAN

Tervetuloa 7. luokkien VALINNAISAINEILTAAN Tervetuloa 7. luokkien VALINNAISAINEILTAAN Illan ohjelma Ekonomian valinnaisaineryhmän kahvila Tervetulosanat Opinto-ohjaajien esitys VALINNAISAINEIDEN ESITTELY KOULUN LUOKKATILOISSA PERUSKOULUN OPPIAINEET

Lisätiedot

Haukilahden lukion urheiluvalmennus

Haukilahden lukion urheiluvalmennus Haukilahden lukion urheiluvalmennus Urheilulinjalle haku Urheilijastatus Heikki Taskinen / 22.11.2015 Urheiluvalmennuksen koordinaattori Haukilahden lukio Suunnitelmallista ja joustavaa lukio-opiskelun

Lisätiedot

2.-luokkalaisille ja 2.-luokkalaisten huoltajille A1-kielivalinta ja hakeminen painotettuun opetukseen 3. luokalle.

2.-luokkalaisille ja 2.-luokkalaisten huoltajille A1-kielivalinta ja hakeminen painotettuun opetukseen 3. luokalle. 2.-luokkalaisille ja 2.-luokkalaisten huoltajille A1-kielivalinta ja hakeminen painotettuun opetukseen 3. luokalle Sivistystoimiala Ensimmäisen vieraan kielen (A1) opiskelu aloitetaan 3. luokalla A1-kielivalinta

Lisätiedot

VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS KOULU JA OPISKELU

VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS KOULU JA OPISKELU VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS KOULU JA OPISKELU VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS Valtakunnallinen yläkoululeiritys on osa Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa. Yksi leiritystä toteuttavista

Lisätiedot

HAKUOHJEET YLÄKOULUVALMENNUKSEEN LUKUVUODEKSI 2016-2017

HAKUOHJEET YLÄKOULUVALMENNUKSEEN LUKUVUODEKSI 2016-2017 HAKUOHJEET YLÄKOULUVALMENNUKSEEN LUKUVUODEKSI 2016-2017 Toiminnan tavoitteet: Lisätä harjoitusmääriä päiväaikaan. Urheilun ja opiskelun yhdistäminen. Koulujen ja seurojen kasvattamisyhteistyö. Nuorisovalmennuksen

Lisätiedot

HYVÄ TULEVA LUKIOLAINEN! Juuri nyt sinun kannattaa panostaa opiskeluun.

HYVÄ TULEVA LUKIOLAINEN! Juuri nyt sinun kannattaa panostaa opiskeluun. 2011 HYVÄ TULEVA LUKIOLAINEN! Juuri nyt sinun kannattaa panostaa opiskeluun. Kaarinan lukiossa on laaja ja monipuolinen kurssitarjotin, josta voit pakollisten yleissivistävien aineiden lisäksi valita runsaasti

Lisätiedot

URHEA OLOSUHDESELVITYS OPPILAITOSKOONNIT. Timo Manninen Projektitutkija Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus 20.8.2014

URHEA OLOSUHDESELVITYS OPPILAITOSKOONNIT. Timo Manninen Projektitutkija Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus 20.8.2014 URHEA OLOSUHDESELVITYS OPPILAITOSKOONNIT Timo Manninen Projektitutkija Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus 20.8.2014 1 SISÄLLYS YLÄKOULUT TEHTAANPUISTON YLÄASTEEN KOULU... 4 KÄPYLÄN PERUSKOULU...

Lisätiedot

LAJILIITTOJEN HUIPPU- URHEILUN PERUSTIEDOT. Timo Manninen Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus Valotalo 21.4.2015

LAJILIITTOJEN HUIPPU- URHEILUN PERUSTIEDOT. Timo Manninen Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus Valotalo 21.4.2015 LAJILIITTOJEN HUIPPU- URHEILUN PERUSTIEDOT Timo Manninen Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus Valotalo 21.4.2015 VASTANNEET LAJILIITOT KESÄLAJIT TALVILAJIT PALLOILULAJIT Ampumaurheiluliitto (Kivääri,

Lisätiedot

SINETTISEURAKRITEERIT. versio 3.0

SINETTISEURAKRITEERIT. versio 3.0 SINETTISEURAKRITEERIT versio 3.0 Sinettikriteerien uudistaminen Työstetty työryhmällä: Henna Sivenius (hiihto), Maiju Kokkonen (taitoluistelu), Turkka Tervomaa (jääkiekko), Henri Alho (jalkapallo), Tiiu

Lisätiedot

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010 Liikunnan vapaaehtois- tai kansalaistoimintaan osallistuminen Liikunnan vapaaehtois- tai kansalaistoimintaan osallistuminen 19-65-vuotiaiden keskuudessa % Lkm. 1997-1998 14 435.000 2001-2002 16 509.000

Lisätiedot

Urheiluakatemiaohjelma YLÄKOULUTOIMINTA. Helsingin seudun kehyskuntien ja yläkoulujen tapaaminen

Urheiluakatemiaohjelma YLÄKOULUTOIMINTA. Helsingin seudun kehyskuntien ja yläkoulujen tapaaminen Urheiluakatemiaohjelma YLÄKOULUTOIMINTA Helsingin seudun kehyskuntien ja yläkoulujen tapaaminen 31.3.2017 Tapaamisen kulku Aloitus ja esittelyt / Laura Tast (15 min) Olympiakomitean ja urheiluakatemiaohjelman

Lisätiedot

Rehtorit, koordinaattorit

Rehtorit, koordinaattorit Rehtorit, koordinaattorit Leena Hiillos, Pukinmäenkaaren peruskoulu Tuomas Raja, Pohjois-Haagan yhteiskoulu Jari Savolainen, Urhea Parempi arki tuo paremman tuloksen Ohjelma Urhean rehtoritiimin tervehdys

Lisätiedot

Opas 3. luokalle siirtyvälle

Opas 3. luokalle siirtyvälle Kuopion kaupunki, kasvun ja oppimisen palvelualue Opas 3. luokalle siirtyvälle Lukuvuosi 2016 2017 Valinnat 2. luokan kevätlukukaudella Oppilas valitsee 2. luokan kevätlukukauden alussa ensimmäisen vieraan

Lisätiedot

Info kuudesluokkalaisten vanhemmille Leena Hiillos, Mikko Kytömäki 1

Info kuudesluokkalaisten vanhemmille Leena Hiillos, Mikko Kytömäki 1 Info kuudesluokkalaisten vanhemmille 9.1.2018 10.1.2018 Leena Hiillos, Mikko Kytömäki 1 Yleistietoa koulusta Oppilaita ~ 850 Yhtenäinen peruskoulu, luokka-asteet 1-9 erityisopetuksen luokkia valmistavan

Lisätiedot

Suosituimmat liikuntalajit Suomessa vuosina 2009 2010 3 18-vuotiaiden harrastajien lukumäärät

Suosituimmat liikuntalajit Suomessa vuosina 2009 2010 3 18-vuotiaiden harrastajien lukumäärät Suosituimmat liikuntalajit Suomessa vuosina 9 1 3 18-vuotiaiden harrastajien lukumäärät Jalkapallo Pyöräily Uinti Juoksulenkkeily Hiihto 217 18 166 149 147 Muutoksia eri lajien harrastajien lukumäärissä

Lisätiedot

Lastenkulttuurin ja taiteen perusopetuksen kärkihanke Taiteen ja kulttuurin saatavuuden parantaminen lapsille ja nuorille

Lastenkulttuurin ja taiteen perusopetuksen kärkihanke Taiteen ja kulttuurin saatavuuden parantaminen lapsille ja nuorille Lastenkulttuurin ja taiteen perusopetuksen kärkihanke 2016-2018 Taiteen ja kulttuurin saatavuuden parantaminen lapsille ja nuorille Neuvotteleva virkamies Iina Berden, OKM 30.5.2017 Hallitusohjelman kärkihanke:

Lisätiedot

Aseman koulun valinnaiset aineet lukuvuonna

Aseman koulun valinnaiset aineet lukuvuonna Aseman koulun valinnaiset aineet lukuvuonna 2016-2017 Piirros Mika Kolehmainen Aseman koulun valinnaisuudesta info-tilaisuus 4.-5. lkn huoltajille ja oppilaille 6.4 klo 18 valinnat tehdään huoltajan WILMAssa

Lisätiedot

EASY SPORT. ala-asteikäisille lapsille

EASY SPORT. ala-asteikäisille lapsille EASY SPORT ala-asteikäisille lapsille Kevätkausi 2014 Liikuntaviraston ja helsinkiläisten urheiluseurojen järjestämät EasySport-liikuntaryhmät on tarkoitettu kaikille alakoululaisille lapsille. Toimintaa

Lisätiedot

HYVINKÄÄN KAUPUNKI Sivistystoimi/ Hallinto Kankurinkatu 4-6 20.10.2015 05800 HYVINKÄÄ

HYVINKÄÄN KAUPUNKI Sivistystoimi/ Hallinto Kankurinkatu 4-6 20.10.2015 05800 HYVINKÄÄ Sivistystoimi/ Hallinto Kankurinkatu 4-6 20.10.2015 Alakoulujen rehtorit ENSIMMÄISEN VIERAAN KIELEN VALINTA JA MUSIIKKILUOKALLE PYRKIMINEN Tämän kirjeen liitteenä on 2. luokkalaisten vanhemmille jaettava

Lisätiedot

Toisen asteen urheiluoppilaitoshaku. Suomen Olympiakomitea ry

Toisen asteen urheiluoppilaitoshaku. Suomen Olympiakomitea ry Toisen asteen urheiluoppilaitoshaku Suomen Olympiakomitea ry Sisällys 1. Kenelle urheiluoppilaitos sopii? 2. Miten urheilija voi hyötyä urheiluoppilaitoksesta? 3. Mihin urheiluoppilaitokseen urheilijan

Lisätiedot

Yhtenäiskoulu. Louhentie 3 00610 HELSINKI PL 3312 00099 HELSINGIN KAUPUNKI. www.ynk.edu.hel.fi YHTENÄISKOULU. opas. peruskoulun.

Yhtenäiskoulu. Louhentie 3 00610 HELSINKI PL 3312 00099 HELSINGIN KAUPUNKI. www.ynk.edu.hel.fi YHTENÄISKOULU. opas. peruskoulun. Yhtenäiskoulu Louhentie 3 00610 HELSINKI PL 3312 00099 HELSINGIN KAUPUNKI www.ynk.edu.hel.fi YHTENÄISKOULU opas peruskoulun luokille 7 9 Yhtenäiskoulun 7. - 9. luokkien tuntijako Vuosiluokka 7 8 9 Kaikille

Lisätiedot

Vuosaaren koulujen yhdistyminen

Vuosaaren koulujen yhdistyminen Vuosaaren koulujen yhdistyminen Kaupunginvaltuusto on päättänyt, että Vuosaaren alueella kahdeksan peruskoulua yhdistyvät neljäksi peruskouluksi 1.8.2017 alkaen seuraavasti: Heteniityn ala-asteen koulu

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1. Yleistä 3. 2. Urheilijamäärät lukuvuonna 2009-10 3. 3. Opiskelu... 5. 3. Valmennus... 7. 4. Tukipalvelut... 7

Sisällysluettelo. 1. Yleistä 3. 2. Urheilijamäärät lukuvuonna 2009-10 3. 3. Opiskelu... 5. 3. Valmennus... 7. 4. Tukipalvelut... 7 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Sisällysluettelo 1. Yleistä 3 2. Urheilijamäärät lukuvuonna 2009-10 3 3. Opiskelu... 5 3. Valmennus... 7 4. Tukipalvelut... 7 5. Hallinto ja talous.. 8 6. Tiedottaminen.. 8 2 1.

Lisätiedot

Paras paikka rakentaa tulevaisuuttasi! Kuva: Lea Kallio

Paras paikka rakentaa tulevaisuuttasi! Kuva: Lea Kallio Paras paikka rakentaa tulevaisuuttasi! Kuva: Lea Kallio Opiskelu lukiossa Vaatii hyvän pohjatason äidinkielestä, matematiikasta, ruotsista ja englannista Vaatii itsenäistä otetta opiskeluun ja vastuun

Lisätiedot

Talvisalon urheiluyläkoulu. Lukuvuosi

Talvisalon urheiluyläkoulu. Lukuvuosi Talvisalon urheiluyläkoulu Lukuvuosi 2017-2018 Urheiluyläkoulutoiminnan taustaa ja tavoitteita... Hallitusohjelma: jokainen peruskouluikäinen liikkuu tunnin päivässä OLYMPIAKOMITEAN Kolmen vuoden jälkeen

Lisätiedot

YLÄKOULUVALMENNUS 8-9 LK LUKUVUONNA

YLÄKOULUVALMENNUS 8-9 LK LUKUVUONNA YLÄKOULUVALMENNUS 8-9 LK LUKUVUONNA 2019-2020 URHEILUN JA OPISKELUN YHDISTÄMINEN YLÄKOULUSSA Valmennustoiminta 7-9lk Yläkouluvalmennus 8-9lk Urheiluyläkoulu 7-9lk Yläkoululeiritys ---------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

O L A R I N K O U L U

O L A R I N K O U L U Tervetuloa! Olarin koulun matematiikka- ja luonnontiedeluokan tiedotustilaisuuteen Olarin koulu Olarin lukion ja Olarin matematiikkaja luonnontiede lukion yhteydessä luokat 7-9 yksi pienluokka 8lk:lla

Lisätiedot

Tutustumisilta 6.luokkalaisten huoltajille ja nuorille

Tutustumisilta 6.luokkalaisten huoltajille ja nuorille Tutustumisilta 6.luokkalaisten huoltajille ja nuorille Tervetuloa Hatanpään kouluun (rehtori) miksi lähikoulu? koulun käytänteet koulun tuki oppilaalle Liikuntapainotus sisältö ja hakumenettely (Mikko

Lisätiedot

A1-kielivalinta ja hakeminen painotettuun opetukseen 3. luokalle luokkalaisille ja 2.-luokkalaisten huoltajille

A1-kielivalinta ja hakeminen painotettuun opetukseen 3. luokalle luokkalaisille ja 2.-luokkalaisten huoltajille A1-kielivalinta ja hakeminen painotettuun opetukseen 3. luokalle 2018 2.-luokkalaisille ja 2.-luokkalaisten huoltajille Ensimmäisen vieraan kielen (A1) opiskelu aloitetaan 3. luokalla A1-kielivalinta

Lisätiedot

TERVETULOA PUHU JUNIOREIHIN!

TERVETULOA PUHU JUNIOREIHIN! TERVETULOA PUHU JUNIOREIHIN! TERVETULOA HUKKALAUMAAN! PuHu Juniorit on vuonna 2008 perustettu vantaalainen koripalloseura, jonka toiminta-ajatuksena on mahdollistaa koripallon pelaaminen kilpa- ja harrastusmielessä

Lisätiedot

Hyvä rehtori, luokanvalvoja tai oppilaanohjaaja sekä oppilaat ja huoltajat VUOKATTI-RUKA URHEILUAKATEMIAN VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS

Hyvä rehtori, luokanvalvoja tai oppilaanohjaaja sekä oppilaat ja huoltajat VUOKATTI-RUKA URHEILUAKATEMIAN VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS Hyvä rehtori, luokanvalvoja tai oppilaanohjaaja sekä oppilaat ja huoltajat VUOKATTI-RUKA URHEILUAKATEMIAN VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS Valtakunnallinen yläkoululeiritys on osa Suomen Olympiakomitean

Lisätiedot

seitsemännelle luokalle!

seitsemännelle luokalle! Tervetuloa seitsemännelle luokalle! seitsemännelle luokalle siirtyminen tuo mukanaan monia muutoksia: uusia oppiaineita, useampia aineenopettajia, lisää valinnaisuutta ja uusia kavereita. Opiskelu muuttuu

Lisätiedot

HOAY HELSINGIN OPETTAJIEN AMMATTIYHDISTYS RY YHTEYSOPETTAJAPÄIVÄ 24.10.2015 PAASITORNI

HOAY HELSINGIN OPETTAJIEN AMMATTIYHDISTYS RY YHTEYSOPETTAJAPÄIVÄ 24.10.2015 PAASITORNI YHTEYSOPETTAJAPÄIVÄ 24.10.2015 PAASITORNI 9.00 9.15 SEMINAARIN AVAUS, :N PUHEENJOHTAJA TIMO SAAVALAINEN 9.15 10.15 MEDIA JA ME, OAJ:N VIESTINTÄJOHTAJA MARJA PUUSTINEN 10.15 10.30 TAUKO 10.30 11.00 KOULUTUKSEN

Lisätiedot

NUORET URHEILIJAT KEHITTYVÄT YLÄKOULUSSA

NUORET URHEILIJAT KEHITTYVÄT YLÄKOULUSSA NUORET URHEILIJAT KEHITTYVÄT YLÄKOULUSSA URHEILUAKATEMIAOHJELMAN YLÄKOULUSEMINAARI 12.-13.3.2015 #urheiluakatemia #yläkoulu Torstai 12.3.2015 11:30 Lounas + ilmoittautuminen, Varalan Urheiluopisto Tampere

Lisätiedot

Yläkoulun painotettuun opetukseen hakeminen

Yläkoulun painotettuun opetukseen hakeminen Yläkoulun painotettuun opetukseen hakeminen Keravan kasvatus- ja opetustoimi, syksy 2017 Painotusluokat Koulu Painotus Vuosiluokat Keravanjoen koulu Kansainvälisyys Liikunta Luonnontiede-matematiikka Kurkelan

Lisätiedot

vieras kieli, pitkä oppimäärä 8:45 englanti 11 saksa 13 ranska 15 venäjä / espanja toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä 8:45

vieras kieli, pitkä oppimäärä 8:45 englanti 11 saksa 13 ranska 15 venäjä / espanja toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä 8:45 20.1.2012 Ylioppilaskirjoitukset, 2012K 1. YO-tutkinnosta lyhyesti Hajautus Tutkinnon voi suorittaa kerralla tai hajauttaa enintään kolmeen peräkkäiseen suorituskertaan, esim. S2011, K2012, S2012. Oikeus

Lisätiedot

TERVETULOA PUHU JUNIOREIHIN!

TERVETULOA PUHU JUNIOREIHIN! TERVETULOA PUHU JUNIOREIHIN! TERVETULOA HUKKALAUMAAN! PuHu Juniorit on vuonna 2008 perustettu vantaalainen koripalloseura, jonka toiminta-ajatuksena on mahdollistaa koripallon pelaaminen kilpa- ja harrastusmielessä

Lisätiedot

KOULULAISET. Liikkuuko Pieksämäki? projektin väliraportin tiivistelmä

KOULULAISET. Liikkuuko Pieksämäki? projektin väliraportin tiivistelmä KOULULAISET Liikkuuko Pieksämäki? projektin väliraportin tiivistelmä MIHIN TIEDOT PERUSTUVAT? Koululaiset saivat vastata sähköiseen kyselyyn vapaa-ajallaan tai tiettyjen luokkaasteiden kohdalla kouluajalla.

Lisätiedot

LUKIOIDEN KESKIARVOT JA PISTEET VUOSINA 2010 2013 HUOM. Urheilu ja lukioiden IB-linjat on koottu tiedoston loppuun erikseen.

LUKIOIDEN KESKIARVOT JA PISTEET VUOSINA 2010 2013 HUOM. Urheilu ja lukioiden IB-linjat on koottu tiedoston loppuun erikseen. LUKIOIDEN KESKIARVOT JA PISTEET VUOSINA 2010 2013 HUOM. Urheilu ja lukioiden IB-linjat on koottu tiedoston loppuun erikseen. VANTAA Lumon lukio Korso - yleislukio 7,38 7,17 7,38 7,17 - esittävän taiteen

Lisätiedot

Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot. Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio

Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot. Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio OSAOn ammattilukio Yli 500 opiskelee vuosittain lukio-opintoja Voi opiskella kaikissa koulutusohjelmissa (ei Kaukovainion

Lisätiedot

OPO-INFO Alatunniste

OPO-INFO Alatunniste 2 OPO-INFO 20.4.2018 3 ESPOON AIKUISLUKIO Infon sisällöt Ammattilukio Urheilijan kaksoisura Tarjonta peruskoululaisille ja lukiolaisille LUVA-koulutus 4 AMMATTILUKIO 5 AMMATTILUKIO Entinen lukiopolku-nimitys

Lisätiedot

Opiskelu Vantaankosken koulussa

Opiskelu Vantaankosken koulussa Opiskelu Vantaankosken koulussa tulevat 7. luokat Lukuvuosi 2015 2016 Sisältää koululle palautettavan taustatietolomakkeen! Hei, sinä tuleva seitsemäsluokkalainen! Me Vantaankosken koulun opettajat toivotamme

Lisätiedot

Tervetuloa Pukinmäenkaaren peruskouluun! (Uusi koulu alkaen)

Tervetuloa Pukinmäenkaaren peruskouluun! (Uusi koulu alkaen) Tervetuloa Pukinmäenkaaren peruskouluun! (Uusi koulu 1.8.2016 alkaen) Rehtori Leena Hiillos Virka-apulaisrehtori Mikko Kytömäki Yleistietoa koulusta Oppilaita ~ 900 Yhtenäinen peruskoulu, luokka-asteet

Lisätiedot

Tapiolan lukio. Opi ihmisestä. Opi elämästä. Opi maailmasta. Keskustele ja kyseenalaista.

Tapiolan lukio. Opi ihmisestä. Opi elämästä. Opi maailmasta. Keskustele ja kyseenalaista. Opi ihmisestä. Opi elämästä. Opi maailmasta. Keskustele ja kyseenalaista. Tapiolan lukio tarjoaa laajan sivistyspohjan sekä pitkän kulttuuritradition, jossa tiede ja taide kukoistavat. Suuren lukion laaja

Lisätiedot

Yläkouluseminaari. Joni Kuokkanen, Åbo Akademi Helsinki

Yläkouluseminaari. Joni Kuokkanen, Åbo Akademi Helsinki Yläkouluseminaari Joni Kuokkanen, Åbo Akademi Helsinki 14-15.3.2019 Seurantatutkimuksen kulku Mixed-methods pitkittäistutkimus Seuranta-aika syksy 2017 kevät 2021 Määrällinen: Webropol-kyselylomakkeet

Lisätiedot

Alakoulun 5.-6.luokkien valinnaisaineet Länsituulen koulu Kevät 2018

Alakoulun 5.-6.luokkien valinnaisaineet Länsituulen koulu Kevät 2018 Alakoulun 5.-6.luokkien valinnaisaineet Länsituulen koulu Kevät 2018 Valintatarjotin Wilmaan Huoltajat tekevät lastensa kanssa valinnan Wilmaan avattavaan tarjottimeen. A2-tarjotin on avoinna 29.1.-9.2.2018.

Lisätiedot

Limingan seudun musiikkiopisto Opetussuunnitelma 2012

Limingan seudun musiikkiopisto Opetussuunnitelma 2012 1 Limingan seudun musiikkiopisto Opetussuunnitelma 2012 Taiteen perusopetus, lasten tanssi- ja balettiopetus Yleinen oppimäärä Limingan kunta Sivistyslautakunta Voimassa 1.8.2012 alkaen 2 1. Toiminta-ajatus

Lisätiedot

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010 TUTKIMUS 2009-2010 Miten suomalaiset 19-65-vuotiaat liikkuvat, mitä lajeja he harrastavat, missä he liikkuvat? Liikunnan harrastuskertojen määrä Liikunnan ja kuntoilun luonne Suomalaisten jakaantuminen

Lisätiedot

Visio Vision toteuttamiseksi seura on luonut toimintafilosofian, joka toimii pohjana kaikelle tekemiselle

Visio Vision toteuttamiseksi seura on luonut toimintafilosofian, joka toimii pohjana kaikelle tekemiselle Visio 2025 Rovaniemen Palloseuran juniorityön visiona kasvattaa systemaattisesti pelaajia omaan edustusjoukkueeseen ja kansainvälisille kentille alkaen vuodesta 2025 Vision toteuttamiseksi seura on luonut

Lisätiedot

Porolahden peruskoulun painotettu musiikin opetus. Toteutetaan yhteistyössä Itä-Helsingin musiikkiopiston kanssa

Porolahden peruskoulun painotettu musiikin opetus. Toteutetaan yhteistyössä Itä-Helsingin musiikkiopiston kanssa Porolahden peruskoulun painotettu musiikin opetus Toteutetaan yhteistyössä Itä-Helsingin musiikkiopiston kanssa Painotettu musiikin opetusyhteistyötä Painotetun musiikin opetuksen soiton ryhmäopetus käsitetään

Lisätiedot

Tavoitteena on tarjota syksystä 2018 alkaen Omnian ammatillisille opiskelijoille mahdollisuus suorittaa ü ü

Tavoitteena on tarjota syksystä 2018 alkaen Omnian ammatillisille opiskelijoille mahdollisuus suorittaa ü ü 2 AMMATTILUKIO Entinen lukiopolku-nimitys Syksystä 2018 alkaen Ammattilukiolla tarkoitetaan lukioopintoja ammatillisten opintojen rinnalla. Visio: päivälukiolaisilla mahdollisuus sisällyttää lukion oppimäärään

Lisätiedot

YLIOPPILASKIRJOITUKSET. Info

YLIOPPILASKIRJOITUKSET. Info YLIOPPILASKIRJOITUKSET Info 15.11.2018 RAKENNE Tutkintoon kuuluu neljä koetta. Äidinkielen koe pakollinen kaikille Lisäksi kolme seuraavista neljästä: * Toinen kotimainen kieli * Matematiikka * Yksi vieras

Lisätiedot

Matemaattis-luonnontieteelliseen opetukseen 7. luokalle hakeminen. Lukuvuosi

Matemaattis-luonnontieteelliseen opetukseen 7. luokalle hakeminen. Lukuvuosi Matemaattis-luonnontieteelliseen opetukseen 7. luokalle hakeminen Lukuvuosi 2019-2020 Opetusta tarjoavat koulut ja opetukseen valittavien enimmäismäärä 2019-2020 Espoonlahden koulu 24 Järvenperän koulu

Lisätiedot

Valtakunnallinen Urheiluyläkoulukokeilu. Kastellin koulu Ouluseutu Urheiluakatemia

Valtakunnallinen Urheiluyläkoulukokeilu. Kastellin koulu Ouluseutu Urheiluakatemia Valtakunnallinen Urheiluyläkoulukokeilu Kastellin koulu Ouluseutu Urheiluakatemia Suomalaisen urheilijan kaksoisura 20 v => Urheilu-uran päättyminen - Urasiirtymä - Henkilökohtaiset kontaktoinnit - Vertaistukitapaamiset

Lisätiedot

ÄLÄ VASTAA TÄHÄN VERSIOON

ÄLÄ VASTAA TÄHÄN VERSIOON ÄLÄ VASTAA TÄHÄN VERSIOON Opetus- ja kulttuuriministeriön koululaiskysely 2017 Hei, vuosi sitten lähetin kouluusi kyselyn, mitä sinä ja muut oppilaat haluaisitte harrastaa koulussa iltapäivisin. Kyselyyn

Lisätiedot

Tilat Lukio toimii omassa rakennuksessaan, lisäksi yläasteen erikoisluokat ovat lukion käytettävissä. Ylläsinstituutti. toimii lukion kanssa

Tilat Lukio toimii omassa rakennuksessaan, lisäksi yläasteen erikoisluokat ovat lukion käytettävissä. Ylläsinstituutti. toimii lukion kanssa KOLARIN LUKIO 2 Historiaa Valtioneuvosto antoi 17.5.1973 luvan Kolarin lukion perustamiseen ja syksyllä 1973 lukion aloitti 47 opiskelijaa. Tilaongelmia oli pitkään; aluksi toimittiin vuosi yläasteen tiloissa,

Lisätiedot

Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät

Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät 29.11.2017 1 Johtamiseen ja hyvään hallintoon liittyvät lasten urheilun kysymykset Nuorilla on mahdollisuus vaikuttaa ja osallistua seuran toiminnan toteuttamiseen

Lisätiedot