HELSINGIN KAUPUNKI TOIMINTASÄÄNTÖESITYS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HELSINGIN KAUPUNKI TOIMINTASÄÄNTÖESITYS"

Transkriptio

1 HELSINGIN KAUPUNKI TOIMINTASÄÄNTÖESITYS 1 HELSINGIN KAUPUNGINKANSLIAN TOIMINTASÄÄNTÖ Suorat otteet hallintosäännöstä on merkitty kursiivilla. 1 Toimiala ja organisaatio 1.1 n toimiala 1.2 n osastot n tehtävänä on toimia kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen yleisenä suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelimenä sekä vastata kaupungin kehittämisestä. huolehtii kaupungin keskushallinnosta. toimii kaupunginhallituksen alaisuudessa. (Hallintosäännön 4 luku, 2 ) jakautuu kuuteen osastoon: Elinkeino-osasto, joka huolehtii kaupungin elinkeino-, innovaatio- ja kilpailukykypolitiikasta sekä niihin liittyvistä kehittämistehtävistä, kaupunkimarkkinoinnista ja yritysneuvonnasta. Osasto johtaa kaupungin työllisyysasioiden hoitoa ja tuottaa työllistymistä tukevia palveluita helsinkiläisille. Osasto valvoo kaupungin kokonaisetua maahanmuuttoasioissa, huolehtii työperusteisen maahanmuuton strategisesta suunnittelusta ja seuraa kaupungin maahanmuuttopolitiikan toteutumista. Osasto huolehtii myös kaupungin kansainvälisen toiminnan järjestämisestä ja koordinoimisesta, kaupungin EUhankerahoituksen koordinoinnista ja ohjauksesta sekä kansainvälisestä kaupunkipolitiikasta. (Hallintosäännön 4 luku, 2 ) Elinkeino-osastoa johtaa elinkeinojohtaja. (Hallintosäännön 5 luvun 3 ) Hallinto-osasto, joka huolehtii kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen, pormestarin, apulaispormestareiden ja kansliapäällikön päätöksenteon valmistelusta ja täytäntöönpanosta osaltaan, kaupungin hallintomenettelyn yleisestä ohjaamisesta ja kehittämisestä sekä kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen toiminnan käytännön järjestelyistä. Lisäksi osasto huolehtii kaupungin asiakirjahallinnon johtamisesta ja kehittämisestä, keskusarkisto- ja kirjaamotoiminnasta, kaupungin johdon ja kaupunginkanslian yleisistä hallintopalveluista ja keskitetyistä tukipalveluista sekä vieraanvaraisuuden järjestämisestä. Osasto huolehtii myös kaupungin turvallisuusasioiden koordinoimisesta ja edistämisestä sekä varautumisen ja jatkuvuudenhallinnan ohjaamisesta. (Hallintosäännön 4 luvun, 2 ) Hallinto-osastoa johtaa hallintojohtaja. (Hallintosäännön 5 luvun 3 )

2 HELSINGIN KAUPUNKI TOIMINTASÄÄNTÖESITYS 2 Henkilöstöosasto, joka huolehtii kaupungin henkilöstöpolitiikan valmistelusta, keskitetystä työnantajatoiminnasta, yhteistoimintajärjestelmien kehittämisestä, kaupungin työnantajakuvasta ja henkilöstötiedottamisesta. Lisäksi osasto huolehtii kaupungin henkilöstön saatavuuden ja liikkuvuuden edistämisestä sekä koordinoi kaupungin henkilöstöhankintaa ja vastaa kaupungin uudelleensijoitustoiminnasta. Lisäksi osasto tuottaa henkilöstöasioiden neuvontaa kaupungin esimiehille ja eläkeneuvontaa kaupungin henkilöstölle. Osasto tukee henkilöstön ja työyhteisöjen osaamisen kehittämistä. (Hallintosäännön 4 luvun 2 ) Henkilöstöosastoa johtaa henkilöstöjohtaja. (Hallintosäännön 5 luvun 3 ) Oikeuspalvelut, joka huolehtii oikeudellisesta edunvalvonnasta ja asiantuntijapalveluiden tuottamisesta. (Hallintosäännön 4 luvun, 2 ) Oikeuspalveluita johtaa kaupunginlakimies. (Hallintosäännön 5 luvun 3 ) Talous- ja suunnitteluosasto, joka huolehtii kaupungin talouden ja toiminnan ohjauksesta, kaupungin strategian valmistelusta ja hallinnon yleisestä kehittämisestä, tilasto- ja tutkimustoiminnasta ja kaupungin tutkimustoiminnan koordinoinnista sekä konserniohjaukseen, rahoitukseen, hankintatoimeen, riskienhallintaan ja harmaan talouden torjuntaan liittyvistä tehtävistä. Osasto vastaa aluerakentamisprojektien suunnittelun ja toteutuksen ohjauksesta ja asuntopolitiikan koordinoimisesta. Osasto huolehtii henkilöstökassatoiminnasta. (Hallintosäännön 4 luvun, 2 ) Talous- ja suunnitteluosastoa johtaa rahoitusjohtaja. (Hallintosäännön 5 luvun 3 ) Tietotekniikka- ja viestintäosasto, joka huolehtii tieto- ja viestintäteknologioiden hyödyntämisen ohjauksesta ja yhteentoimivuuden kehittämisestä kaupungin toiminnassa. Osasto huolehtii kaupungin tietohallinnon ohjauksesta ja kehittämisestä, ohjaa kaupungin osallisuuden ja vuorovaikutuksen kehittämistä sekä huolehtii kaupungin yleisneuvonnan järjestämisestä. Osasto huolehtii lisäksi kaupungin viestinnästä, ohjaa kaupungin viestintätoimintoja ja avustaa kaupungin johtoa viestintäasioissa. (Hallintosäännön 4 luvun, 2 ) Tietotekniikka- ja viestintäosastoa johtaa tietotekniikka- ja viestintäjohtaja. (Hallintosäännön 5 luvun 3 )

3 HELSINGIN KAUPUNKI TOIMINTASÄÄNTÖESITYS Sisäinen tarkastus an kuuluu lisäksi suoraan kansliapäällikön alaisuudessa toimiva sisäinen tarkastus. (Hallintosäännön 4 luku, 2 ) Sisäinen tarkastus on osa sisäistä valvontaa. Sisäinen tarkastus varmistaa ja arvioi objektiivisesti ja riippumattomasti hyvän johtamis- ja hallintotavan toteutumista sekä sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan että konsernivalvonnan tuloksellisuutta. Sisäinen tarkastus raportoi arvioinnin tuloksista ja esittää toimenpideehdotuksia sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan kehittämiseksi. (Hallintosäännön 22 luvun 5 ) 2 Osastojen yksiköt ja tiimit 2.1 Elinkeino-osaston yksiköt ja tiimit Elinkeino-osastossa on seuraavat yksiköt: Kilpailukyky ja kansainväliset asiat Kaupunkimarkkinointi Maahanmuutto- ja työllisyysasiat Yrityspalvelut. Kilpailukyky ja kansainväliset asiat -yksikön toimialaan kuuluvat elinkeino- ja innovaatiopolitiikka sekä niihin liittyvät kehittämishankkeet, kansainvälinen toiminta, korkeakouluyhteistyö, EU-hankkeiden koordinointi ja ohjaus sekä elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja kaupungin kilpailukyvyn kehitys. Yksikössä on kilpailukyky -tiimi ja kansainväliset asiat -tiimi. Kaupunkimarkkinointiyksikön toimialaan kuuluvat Helsingin vetovoiman, ja tunnettuuden ja vaikuttavuuden, markkinoinnin ja tapahtumien keinoin, kaupungin brändijohtaminen ja -ohjaus, kaupungin markkinointi-ilme sekä kaupunkimarkkinoinnin strateginen suunnittelu. Maahanmuutto- ja työllisyysasiat -yksikön toimialaan kuuluvat työllisyydenhoidon ja maahanmuuttoasioiden kaupunkitasoinen strateginen johtaminen ja suunnittelu sekä koordinointi, työttömien työmarkkinavalmiuksien edistäminen, työttömyyden ennaltaehkäiseminen ja vähentäminen, maahanmuuttopoliittinen edunvalvonta ja maahanmuuttopolitiikan toteutumisen ja vaikuttavuuden seuranta. Yksikössä on yritysasiakkuus- ja maahanmuutto-tiimi, nuorisotyöllisyys-tiimi ja työmarkkinavalmiudet-tiimi.

4 HELSINGIN KAUPUNKI TOIMINTASÄÄNTÖESITYS 4 Yrityspalvelut -yksikön toimialaan kuuluvat uusien yritysten, kasvuyritysten ja työpaikkojen syntymisen edesauttaminen sekä työvoiman saatavuuden edistäminen. Yksikössä on yritysneuvonta-tiimi ja kasvuyritys-palvelut -tiimi. 2.2 Hallinto-osaston yksiköt ja tiimit Päätöksenteon tuki -yksikön toimialaan kuuluvat kaupungin hallintomenettelyn yleinen ohjaaminen ja kehittäminen, kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen toiminnan käytännön järjestelyt, esityslistoista ja pöytäkirjoista huolehtiminen ja osaltaan asioiden valmistelu, pormestarin, apulaispormestareiden ja kansliapäällikön sihteeritehtävistä sekä pöytäkirjojen teknisestä valmistelusta ja täytäntöönpanosta huolehtiminen, kielenkäännöstehtävät, hallinto- ja organisaatioinformaatiopalvelu, kaupunkitasoisen asianhallintajärjestelmän kehittäminen sekä vieraanvaraisuuteen ja protokollaan liittyvät tehtävät. Yksikössä on Ahjo-järjestelmän kehittäminen -tiimi, hallintomenettelyn tuki - tiimi, informaatio ja johdon sihteeripalvelut -tiimi ja protokolla ja vieraanvaraisuus -tiimi. Tiedonhallinta-yksikön toimialaan kuuluvat kaupungin asiakirjahallinnon johtaminen, kaupungin asiakirjahallinnon ja asianhallinnan yleinen ohjaaminen ja kehittäminen, kaupungin pysyvästi säilytettävistä asiakirjatiedoista ja niistä annettavasta tietopalvelusta huolehtiminen, kaupunginkanslian asiakirjahallinto sekä kaupungin yleinen kirjaamotoimi. Yksikössä on asiakirjahallinnon- ja asianhallinnan ohjaus -tiimi, kaupunginarkisto-tiimi ja kirjaamo-tiimi. Turvallisuus- ja valmiusyksikön toimialaan kuuluvat kaupungin organisaatioturvallisuuden ja yleisten turvallisuusasioiden koordinoiminen ja edistäminen sekä varautumisen, jatkuvuudenhallinnan ja paikallisen turvallisuussuunnittelun kaupunkitasoinen ohjaaminen. Virastopalvelut -yksikön toimialaan kuuluvat kaupungin johdon ja kaupunginkanslian virasto-, turvallisuus- ja postipalvelut, kuljetuspalvelut sekä AV- ja digipainopalvelut, kaupungin postinjakelun hallinnointi sekä kaupungintalon kokousjärjestelyt. Yksikössä on aula- ja turvapalvelu -tiimi ja virastopalvelu-tiimi. Kaupunginsihteerien toimialaan kuuluvat osaltaan kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen, pormestarin, apulaispormestareiden ja kansliapäällikön päätös- ja muu valmistelu sekä valmistelun ja täytäntöönpanon koordinointi.

5 HELSINGIN KAUPUNKI TOIMINTASÄÄNTÖESITYS Henkilöstöosaston yksiköt ja tiimit Henkilöstöosastossa on seuraavat yksiköt: Henkilöstöpolitiikka HR-tieto Osaaminen ja uudistuminen Henkilöstöpolitiikka -yksikön toimialaan kuuluvat kaupungin työnantajapolitiikan linjaukset ja neuvottelutoiminta. Yksikkö vastaa kaupungin luottamusmiesjärjestelmästä, yhteistoimintajärjestelmästä sekä työsuojelusta ja sen yhteistoiminnasta. Yksikkö kehittää henkilöstöjohtamisen menetelmiä, suorituksen johtamista, työhyvinvointia ja palkitsemista. Yksikön toimintaa kuuluvat rekrytoinnin ohjaus ja tuki. Lisäksi yksikössä valmistellaan konserniohjauksen henkilöstöpolitiikan linjauksia. Yksikössä on henkilöstöjohtamisen menetelmät -tiimi ja työnantajapolitiikkatiimi. HR-tieto -yksikön toimialaan kuuluvat HR-tietojärjestelmäkokonaisuuden kehittäminen sekä järjestelmien omistajuuden koordinointi. Yksikön vastuulla on luoda kaupunkitasoista HR-tietoa ja kehittää raportointia. Osaaminen ja uudistuminen -yksikön toimialaan kuuluvat kaupungin osaamisen johtamisen ja ennakoivan henkilöstösuunnittelun linjaukset ja toimintatavat sekä niiden kehittäminen. Yksikön tehtäviin kuuluvat esimiestyön kehittäminen ja muutostuki. Lisäksi yksikkö toteuttaa keskitettyä koulutustoimintaa. Yksikössä on muutostuki ja valmennus -tiimi sekä osaamisen johtaminen ja henkilöstösuunnittelu -tiimi. Henkilöstöosastoon kuuluu lisäksi suoraan henkilöstöjohtajan alaisuudessa toimiva kanslian HR. 2.4 Oikeuspalvelujen yksiköt ja tiimit Oikeuspalveluissa on seuraavat yksiköt: Hallinto ja palvelussuhteet Rakentaminen ja vahingonkorvaukset Sopimukset ja hankinnat Yhteisöt ja verot Hallinto ja palvelussuhteet -yksikön toimialaan kuuluvat hallinto- ja kunnallisoikeutta, palvelussuhteita, tietosuojaa ja julkisuutta sekä valtiontukea koskevat asiat.

6 HELSINGIN KAUPUNKI TOIMINTASÄÄNTÖESITYS 6 Rakentaminen ja vahingonkorvaukset -yksikön toimialaan kuuluvat maankäyttöä ja rakentamista, vahingonkorvauksia ja rikosoikeutta koskevat asiat. Sopimukset ja hankinnat -yksikön toimialaan kuuluvat julkisia hankintoja, kilpailuoikeutta ja yleistä sopimusoikeutta koskevat asiat. Yhteisöt ja verot -yksikön toimialaan kuuluvat yhteisöoikeutta, huoneenvuokraa, saatavien perintää ja verotusta koskevat asiat. 2.5 Talous- ja suunnitteluosaston yksiköt ja tiimit Talous- ja suunnitteluosastossa on seuraavat yksiköt: Aluerakentaminen Hankinta ja kilpailuttaminen Kaupunkitutkimus ja -tilastot Strategiat ja kehitys Talous- ja konserniohjaus Varainhallinta Aluerakentamisyksikön toimialaan kuuluvat aluerakentamisprojektien ohjaus, aluerakentamisprojektien ja täydennysrakentamisen asunto- ja toimitilarakentamisen koordinointi, aluerakentamiseen liittyvät aluekehittämistehtävät ja - hankkeet, osallistuminen taloussuunnitelman valmisteluun investointien sekä yhdyskuntarakentamisen osalta ja erikseen määritettyjen alueiden rakentamisen koordinointi. Hankinta ja kilpailuttaminen -yksikön toimialaan kuuluvat kaupungin yhteishankintojen ja keskushallinnon erillishankintojen valmistelu ja kilpailuttaminen, yhteishankintojen sopimushallinta sekä kaupungin hankintatoimen kehittäminen ja ohjaus. Yksikössä on kilpailuttaminen-tiimi. Kaupunkitutkimus ja -tilastot -yksikön toimialaan kuuluvat kaupungin tilasto- ja tutkimustiedon hankinta, hallinta ja tuottaminen, tiedon käytön edistäminen, tilasto- ja tutkimustietoon liittyvien tietovarantojen ylläpito, kehittäminen ja ohjaus sekä tutkimustoiminnan koordinaatio. Yksikössä on kaupunki-ilmiöt -tiimi ja väestö ja hyvinvointi -tiimi. Strategiat ja kehitys -yksikön toimialaan kuuluvat kaupungin strateginen ja asuntopoliittinen suunnittelu ja koordinointi, seudullisten ja kansallisten ohjelmien koordinointi, täydennysrakentamisen kehittäminen ja suunnittelu, hallinnon ja johtamisen kehittäminen, keskitettyjen kehittämishankkeiden koordinointi ja toteutus sekä riskienhallintaan, vakuutuksiin ja harmaan talouden torjuntaan liittyvät tehtävät.

7 HELSINGIN KAUPUNKI TOIMINTASÄÄNTÖESITYS 7 Yksikössä on asuminen ja suunnittelun lähtötiedot -tiimi. Talous- ja konserniohjausyksikön toimialaan kuuluvat kaupungin talousarvion ja -suunnitelman sekä siihen liittyvien ohjeiden valmistelu, talousarvion ja toteutumisennusteiden laadinta, tilinpäätöksen valmistelu, investointitalouden ohjaus, johdon talousraportointi, kaupungin taloudenhoidon ohjeistus, konserniyhteisöjen tulosseuranta ja konserniohjauksen kehittäminen sekä näitä koskevat erityisselvitykset sekä konserni- ja omistajaohjauksen valmistelutehtävät. Yksikössä on konsernitiimi. Varainhallinta -yksikön toimialaan kuuluvat rahoitusasioiden valmistelu ja toimeenpano, maksuvalmiussuunnittelu ja likviditeetinhallinta, keskuskassatehtävät ja sijoitustoiminta, tasehallinta ja tasehallinnan johdon raportit, kaupungin pankkitilien hallinta ja konsernipankkiasiat, pitkävaikutteisen rahoituksen hankinta sekä yhteisölainojen ja takausten hoito, samoin kuin henkilöstökassan tehtävinä yksityishenkilöiden lainojen hoito, henkilöstökassan ja antolainojen kirjanpito, reskontranhoito ja maksuliike, henkilöstökassan lainojen myöntäminen, henkilöstökassan tilipalvelut ja henkilöstökassatoimikunnan valmistelu. Yksikössä on henkilöstökassa ja henkilölainat -tiimi. Talous- ja suunnitteluosastoon kuuluu lisäksi suoraan rahoitusjohtajan alaisuudessa toimiva kanslian taloushallinto. 2.6 Tietotekniikka- ja viestintäosaston yksiköt Tietotekniikka- ja viestintäosastossa on seuraavat yksiköt: Osallisuus ja neuvonta Tietotekniikka Viestintä Osallisuus ja neuvonta -yksikön toimialaan kuuluvat vuorovaikutuksen ja sähköisten osallistumispalvelujen sekä alueellisen osallistumisen mallien kehittäminen ja kaupunkitasoinen koordinointi, kaupungin yleisneuvonta ja maahanmuuttoasioiden erityisneuvonta sekä kaupungintalon näyttelytoiminta. Yksikössä on asukasyhteistyö -tiimi, neuvonta -tiimi, virkagalleria -tiimi sekä infopankki-tiimi. Tietotekniikkayksikön toimialaan kuuluvat kaupungin tietotekniikkatoiminnon kehittämisen ohjaus, kaupungin tietotekniikkaohjelman valmistelu ja toimeenpanon johtaminen, kokonaisarkkitehtuurin kehittämisen ohjaus, kaupungin yhteisestä tietoteknisestä infrastruktuurista vastaaminen sekä kaupungin strategisten tietojärjestelmien ja verkkopalvelujen kehittäminen.

8 HELSINGIN KAUPUNKI TOIMINTASÄÄNTÖESITYS 8 Yksikössä on ICT-kehitys -tiimi sekä ICT-palvelut -tiimi. Viestintäyksikön toimialaan kuuluvat kaupunkia koskeva kotimainen ja kansainvälinen yleisviestintä, kaupungin keskushallinnon, talous- ja elinkeinoasioiden ja henkilöstöasioiden viestintä, kaupungin keskitetty ulkoinen verkkoviestintä sekä kaupungin hallintokuntien viestinnän ohjeistus ja koordinointi. Yksikössä on ajankohtais- ja päätösviestintä -tiimi, graafinen viestintä -tiimi, henkilöstöviestintä-tiimi, talous- ja elinkeinoviestintä -tiimi sekä verkkoviestintä -tiimi. Tietotekniikka- ja viestintäosastoon kuuluu lisäksi suoraan tietotekniikka- ja viestintäjohtajan alaisuudessa toimiva kanslian ICT. 3 Kanslian hallinto- ja tukitoiminnot 3.1 Hallinnon organisointi ja tehtävät Hallinto- ja tukipalvelut on sijoitettu niille osastoille, joissa koordinoidaan koko kaupungin vastaavaa toimintaa. Hallinto-osasto huolehtii kaupunginkanslian yleisestä hallinnosta ja virastopalveluista, henkilöstöosasto HR-asioista, talousja suunnitteluosasto talousasioista ja sisäisistä kehittämistehtävistä sekä tietotekniikka- ja viestintäosasto ICT:stä ja viestinnästä. 4 n johtaminen ja toimivalta 4.1 Kansliapäällikkö Keskushallintoa johtaa kansliapäällikkö. Kansliapäällikkö toimii kaupunginkanslian päällikkönä. Kansliapäällikkö on toimialajohtajien esimies. Kansliapäällikkö suorittaa pormestarin määräämät tehtävät. Kansliapäällikkö nimitetään enintään 7 vuodenmääräajaksi ja hänen kanssaan tehdään johtajasopimus. Kansliapäällikkö toimii kaupunginhallituksen, sen jaostojen sekä pormestarin esittelijänä. Kansliapäällikön toimivalta (Hallintosäännön 12 luvun 1 ) Ellei toimivallasta ole muutoin säädetty ja määrätty, kansliapäällikkö 1 antaa toimialajohtajalle, liikelaitoksen johtajalle ja muille vastuuhenkilöille tarvittaessa menettelytapaohjeita ja määräyksiä sekä antaa hallintoa koskevia määräyksiä ja ohjeita 2 vastaa kaupunkikonsernin kokonaisedun huomioon ottamisesta niissä yhteisöissä, liikelaitoksissa ja säätiöissä, joissa kaupungilla on määräysvaltaa

9 HELSINGIN KAUPUNKI TOIMINTASÄÄNTÖESITYS 9 Henkilöstöasiat 3 päättää varautumisen ja jatkuvuudenhallinnan järjestämisestä ja toimeenpanosta 4 asettaa kahta tai useampaa toimialaa käsittelevät työryhmät 5 hyväksyy kaupunginkanslian toimintasäännön 6 päättää kokonaisesta tai osittaisesta vapautuksesta keskushallinnon henkilöstöön kuuluvalle hänen velvollisuudestaan korvata virka- tai työtehtävissä aiheuttamansa vahinko, ellei asianomainen ole aiheuttanut sitä tahallaan tai törkeällä tuottamuksella. 7 hyväksyy kaupunginkanslian sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan kuvauksen. 8 päättää toimialajohtajan, palvelukokonaisuuden johtajan, pelastuskomentajan ja liikelaitoksen johtajan palkasta ja palkan määräytymisperusteesta, palkan harkinnanvaraisesta tarkistamisesta ja muusta palkitsemisesta sekä näiden tehtävien vaativuusluokittelusta ja siihen perustuvasta palkasta 9 päättää viran ja viranhaltijan siirtämisestä toimialalta toiseen tai toimialan ja keskushallinnon välillä, jos virantoimitusvelvollisuus ei muutu 10 vahvistaa kaupunginhallituksen tekemän ehdolliseen virkasuhteeseen ottamisen 11 päättää muista toimialajohtajien, keskushallinnon liikelaitosten johtajien ja tarkastusjohtajan virkasuhteisiin liittyvistä asioista. Talousasiat 12 hyväksyy kaupunginkanslian tulosbudjetin ja toimintasuunnitelman. 13 hyväksyy kaupunginkanslian tilinpäätöstiedot 14 hyväksyy kaupunginkanslian poistoajat kaupunginvaltuuston hyväksymän poistosuunnitelman rajoissa 15 päättää mitkä hankinnat kaupungissa toteutetaan yhteishankintoina 16 päättää tarvittaessa toimialojen tai liikelaitosten toimimisesta yhteishankintayksikkönä yksittäisissä hankinnoissa 17 päättää talousarviossa kaupunginhallituksen käyttöön annetun määrärahan käytöstä euroon asti 18 päättää laskujen, maksuosoitusten ja muistiotositteiden hyväksymiseen oikeutetuista henkilöistä ja hyväksymismenettelyn järjestämisestä

10 HELSINGIN KAUPUNKI TOIMINTASÄÄNTÖESITYS päättää pankkitilien käyttöoikeudesta ja käytön valvonnan järjestämisestä 20 päättää käteiskassojen jaosta tehtäväalueellaan Ellei toimivallasta ole muutoin säädetty tai määrätty, kansliapäällikkö päättää tai hyväksyy perusteet ja rajat, joiden mukaan viranhaltija päättää, Henkilöstöasiat 21 kaupungin puolesta Euroopan Unionin rahoituksen hakemisesta 22 hankinnoista lukuun ottamatta osakkeita 23 kaupunginhallituksen vahvistamissa rajoissa huonetilojen vuokralle ottamisesta 24 tilahanketta koskevan tarveselvityksen hyväksymisestä 25 kaupunginhallituksen vahvistamissa rajoissa muun kuin tilahanketta koskevan suunnitelman ja piirustuksen hyväksymisestä 26 tilojen ja laitteiden vuokralle antamisesta sekä muusta käyttöön luovuttamisesta kerrallaan enintään viiden vuoden ajaksi samoin kuin toistaiseksi, jos vuokrasuhde on sovittu päättyväksi enintään kuuden kuukauden kuluttua irtisanomisesta 27 kaupunginhallituksen vahvistamissa rajoissa irtaimen omaisuuden luovuttamisesta lukuun ottamatta osakkeita. 28 kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen ja pormestarin päätöksiin perustuvien kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen käyttövaroista suoritettavien maksujen hyväksymisestä. 29 ottaa palvelukseen kaupunginkanslian viranhaltijat ja työntekijät 30 kaupunginkansliassa viranhaltijan siirtämisestä toiseen virkasuhteeseen 31 alaisensa viranhaltijan sekä liikelaitoksen johtajan virantoimituksesta pidättämisestä väliaikaisesti 32 muista kaupunginkanslian viranhaltijoiden virkasuhteisiin liittyvistä asioista 33 muista kaupunginkanslian henkilöstöasioista. (Hallintosäännön 12 luvun 1 ) 4.2 Kanslian osastojen johtajien toimivalta [muu kuin hallintosäännössä päätetty toimivalta määritellään jatkovalmistelussa] Hallintojohtaja

11 HELSINGIN KAUPUNKI TOIMINTASÄÄNTÖESITYS 11 Ellei toimivallasta ole muutoin säädetty tai määrätty, hallintojohtaja antaa hallintoa, päätösvalmistelua ja asianhallintaa koskevia menettelyohjeita. (Hallintosäännön 12 luvun 3 ) Henkilöstöjohtaja Ellei toimivallasta ole muutoin säädetty tai määrätty tai ellei henkilöstöjohtaja ole määrännyt tehtävää muulle viranhaltijalle, henkilöstöjohtaja 1 huolehtii kunnallisessa pääsopimuksessa tarkoitetuista ja vastaavista pai-kallisneuvotteluista 2 päättää virka- ja työehtosopimusten täytäntöönpanosta 3 päättää tehtävien vaativuusluokittelusta ja tarkastusjohtajaa lukuun ottamatta siihen perustuvasta palkasta 4 hyväksyy kaupungin puolesta sellaiset paikalliset virka- ja työehtosopimukset, joilla ei ole taloudellisesti merkittävää vaikutusta 5 panee täytäntöön vuosittaiset palvelussuhdeasuntojen vuokrantarkistukset kaupunginhallituksen vahvistamien palvelussuhdeasuntoja koskevien periaatteiden mukaisesti 6 myöntää kaupungin omien eläkesääntöjen mukaiset eläkkeet ja kasvatus-avustukset sekä ylimääräiset eläkkeet kaupunginhallituksen vahvistamien periaatteiden mukaisesti. (Hallintosäännön 12 luvun 4 ) Kaupunginlakimies Ellei toimivallasta ole muutoin säädetty tai määrätty, kaupunginhallitus yksittäistapauksessa toisin päätä tai ellei kaupunginlakimies ole määrännyt tehtävää muulle viranhaltijalle, kaupunginlakimies 1 käyttää kaupungin puhevaltaa tuomioistuimissa tai missä muuten kaupungin edunvalvonta tulee kyseeseen 2 käyttää kaupungin puhevaltaa hallintoa koskevissa muutoksenhakuasioissa, mikäli hän yhtyy muutoksenhaun kohteena olevaan kaupungin viranomaisen tekemään päätökseen 3 päättää oikeudenkäyntiavun antamisesta kaupungin palveluksessa olevalle virantoimituksessa tai työssä sattuneiden tapausten johdosta 4 päättää toimenpiteisiin ryhtymisestä vahingonkorvauksen perimiseksi vahingon aiheuttaneelta kaupungin palveluksessa olevalta 5 päättää vahingonkorvauksesta silloin, kun kaupunki on korvausvelvollinen, kun asiaa ei ole kohdistettavissa tietylle toimialalle taikka kun vahingon korvaaminen katsotaan kohtuulliseksi

12 HELSINGIN KAUPUNKI TOIMINTASÄÄNTÖESITYS 12 6 hakee valtion perintönä saaman omaisuuden luovuttamista kaupungille ja ottaa sen vastaan, samoin kuin ottaa vastaan kaupungille lahjoitetun tai testamentatun omaisuuden, mikäli sen arvo ylittää euroa tai mikäli lahjoittaja tai testamentin tekijä ei ole osoittanut omaisuutta tietylle toimialalle. Ellei toimivallasta ole muutoin määrätty, kaupunginhallituksen konsernijaosto toisin päätä tai ellei kaupunginlakimies ole määrännyt tehtävää muulle viranhaltijalle, kaupunginlakimies käyttää kaupungin puhevaltaa yhtiö-, yhtymä- ja vuosikokouksissa ja silloin, kun yhtiökokousta pitämättä tehdään päätös asiassa, joka ei ole taloudellisesti merkittävä tai periaatteellisesti laajakantoinen. (Hallintosäännön 12 luvun 5 ) Rahoitusjohtaja Ellei toimivallasta muutoin ole säädetty tai määrätty tai ellei rahoitusjohtaja ole määrännyt tehtävää muulle viranhaltijalle, rahoitusjohtaja 1 päättää kaupunginhallituksen hyväksymien periaatteiden mukaisesti kaupungin rahavarojen sijoittamisesta 2 päättää kaupunginvaltuuston hyväksymissä rajoissa talousarvioja tilapäislainojen ottamisesta, lainojen takaisinmaksusta ja lainaehtojen muuttamisesta 3 päättää kaupungin saatavien vakuudeksi vahvistettujen kiinnitysten etusijajärjestyksen muuttamisesta sekä kaupungin myöntämien lainojen ja antamien takausten ylivakuutena olevien vakuuksien palauttamisesta 4 huolehtii kaupungin vakuutusasioiden hoitamisesta 5 päättää keskushallinnon osalta hinnoista, maksuista, vuokrista ja korvauksista sekä vapautuksesta keskushallinnolle tulevan maksun, korvauksen ja muun saatavan suorittamisesta, sekä myös vapautuksesta silloin, jos asiaa ei ole määrätty tietyn toimialan tehtäviin 6 päättää irtaimen omaisuuden siirrosta toimialalta ja liikelaitokselta toiselle 7 hakee kaupungin puolesta valtionosuudet ja -avustukset sekä niihin verrat-tavat etuudet 8 päättää laskutus- ja perintäohjeista 9 päättää leasingrahoitusta koskevasta puitesopimuksesta talousarviossa vahvistettujen valtuuksien puitteissa 10 päättää tilien avaamisesta ja lopettamisesta kaupungin nimiin

13 HELSINGIN KAUPUNKI TOIMINTASÄÄNTÖESITYS päättää muiden kuin kaupungin kokonaan omistamien tai muutoin kokonaan määräysvallassa olevien tytär- ja konserniyhteisöjen liittymisestä konsernitilijärjestelmään 12 päättää virastojen ja liikelaitosten käteisvarojen enimmäismäärästä. (Hallintosäännön 12 luvun 5 ) [muu kuin halintosäännössä päätetty toimivalta määritellään jatkovalmistelussa] 4.3 Yksiköiden päälliköt 4.4 Yksiköitä seuraavan organisaatiotason (tiimin) päälliköt 4.5 Sijaisuudet [sijaisuudet määritellään jatkovalmistelussa] 4.6 Kelpoisuusvaatimukset [siltä osin kuin niistä ei määrätä hallintosäännössä / lautakunnan päätöksellä] 5 Päätöksenteko talousasioissa 6 Päätöksenteko henkilöstöasioissa 7 Toimialan johtoryhmät 8 [Henkilöstötoimikunta / yhteistoiminta] 9 [Toimialan suunnittelu ja kehittäminen] 10 [Työhyvinvointi] 11 Yleiset hallinnolliset määräykset

Uusi kaupunginkanslia alkaen

Uusi kaupunginkanslia alkaen Uusi kaupunginkanslia 1.6.2018 alkaen Kaupunginkanslian tehtävänä on toimia kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen yleisenä suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelimenä sekä vastata kaupungin kehittämisestä.

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI TOIMINTASÄÄNTÖ 1(16) Kaupunginkanslia 6.8.2014

HELSINGIN KAUPUNKI TOIMINTASÄÄNTÖ 1(16) Kaupunginkanslia 6.8.2014 HELSINGIN KAUPUNKI TOIMINTASÄÄNTÖ 1(16) HELSINGIN KAUPUNGINKANSLIA TOIMINTASÄÄNTÖ (KP 70 muutokset huomioitu) 1 LUKU Yleiset määräykset n toimiala Kansliapäällikkö Helsingin kaupunginkanslian tehtävänä

Lisätiedot

TOIMIELINTEN, LUOTTAMUSHENKILÖIDEN JA JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN TOIMIVALTA

TOIMIELINTEN, LUOTTAMUSHENKILÖIDEN JA JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN TOIMIVALTA (6) III OSA TOIMIELINTEN, LUOTTAMUSHENKILÖIDEN JA JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN TOIMIVALTA 8 luku Kaupunginhallituksen ja sen jaostojen toimivalta Kaupunginhallituksen toimivalta Ellei toimivallasta ole muutoin

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGINKANSLIAN TOIMINTASÄÄNTÖ

HELSINGIN KAUPUNGINKANSLIAN TOIMINTASÄÄNTÖ HELSINGIN KAUPUNGINKANSLIAN TOIMINTASÄÄNTÖ 1.8.2018 HELSINGIN KAUPUNKI TOIMINTASÄÄNTÖ 2 SISÄLLYS 1 Kaupunginkanslian toimiala ja organisaatio... 3 1.1 Kaupunginkanslian toimiala... 3 1.2 Kaupunginkanslian

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGINKANSLIAN TOIMINTASÄÄNTÖ

HELSINGIN KAUPUNGINKANSLIAN TOIMINTASÄÄNTÖ HELSINGIN KAUPUNGINKANSLIAN TOIMINTASÄÄNTÖ 1.5.2019 HELSINGIN KAUPUNKI TOIMINTASÄÄNTÖ 2 SISÄLLYS 1 Kaupunginkanslian toimiala ja organisaatio... 3 1.1 Kaupunginkanslian toimiala... 3 1.2 Kaupunginkanslian

Lisätiedot

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen.

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. 3 07 01.1 HELSINGIN KAUPUNGIN LIIKUNTATOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä kesäkuun 18 p:nä 2014 1 Toimiala 2 Lautakunta 3 Esittely Helsingin kaupungin liikuntalautakunta ja sen alainen Helsingin

Lisätiedot

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen HELSINGIN KAUPUNGIN LIIKUNTATOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä xxxkuun xx p:nä 2014 1 Toimiala 2 Lautakunta 3 Esittely Helsingin kaupungin liikuntalautakunta ja sen alainen Helsingin kaupungin

Lisätiedot

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen.

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. 3 08 01.1 HELSINGIN KAUPUNGIN NUORISOTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä marraskuun 27 p:nä 2002 1 Toimiala 2 Lautakunta 3 Esittely Helsingin kaupungin nuorisolautakunta ja sen alainen Helsingin

Lisätiedot

3 Lautakunnan kokouksissa viraston päällikkö esittelee virastoa kokonaisuudessaan. 4 Lautakunnan tehtävänä on, ellei toisin ole määrätty,

3 Lautakunnan kokouksissa viraston päällikkö esittelee virastoa kokonaisuudessaan. 4 Lautakunnan tehtävänä on, ellei toisin ole määrätty, HELSINGIN KAUPUNGIN NUORISOTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 23.4.2015/TL 1 Toimiala 2 Lautakunta Helsingin kaupungin nuorisolautakunta ja sen alainen Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus huolehtivat kaupungin nuorisotoimesta

Lisätiedot

1 Toimiala. 2 Lautakunta. 3 Esittely

1 Toimiala. 2 Lautakunta. 3 Esittely (Kvsto 27.11.2002) 1 Toimiala Helsingin kaupungin nuorisolautakunta ja sen alainen Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus huolehtivat kaupungin nuorisotoimesta kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGIN SUOMENKIELISEN TYÖVÄENOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä kesäkuun 17 p:nä 2009

HELSINGIN KAUPUNGIN SUOMENKIELISEN TYÖVÄENOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä kesäkuun 17 p:nä 2009 3 11 01.1 HELSINGIN KAUPUNGIN SUOMENKIELISEN TYÖVÄENOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä kesäkuun 17 p:nä 2009 1 Toimiala Helsingin kaupungin suomenkielisen työväenopiston johtokunta ja sen

Lisätiedot

Taloushallintopalveluliikelaitoksen. toimintasääntö

Taloushallintopalveluliikelaitoksen. toimintasääntö Taloushallintopalvelu 1 / 10 Taloushallintopalveluliikelaitoksen toimintasääntö 1.9.2017 Taloushallintopalvelu 2 / 10 Taloushallintopalveluliikelaitoksen toimintasääntö Sisällysluettelo 1. Taloushallintopalveluliikelaitoksen

Lisätiedot

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen.

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. HELSINGIN KAUPUNGIN PELASTUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Toimiala Helsingin kaupungin pelastuslautakunta ja sen alainen Helsingin kaupungin pelastuslaitos huolehtivat pelastustoimesta sekä niille erikseen määrätyistä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (13) Kaupunginvaltuusto Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (13) Kaupunginvaltuusto Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2011 1 (13) 222 Tietokeskuksen johtosäännön ajantasaistaminen HEL 2011-004373 T 00 01 00 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti hyväksyä tietokeskuksen

Lisätiedot

KONSERNIESIKUNNAN TOIMINTAOHJE

KONSERNIESIKUNNAN TOIMINTAOHJE Konserniesikunnan toimintaohje 1.5.1 1 (5) KONSERNIESIKUNNAN TOIMINTAOHJE Kaupunginjohtaja 20 8 2009 Voimaan 20.8.2009 1 Toiminta-ajatus Konserniesikunta tukee ja edistää kaupungin strategista johtamista,

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä maaliskuun 28 p:nä 2007

HELSINGIN KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä maaliskuun 28 p:nä 2007 0 02 01.1 HELSINGIN KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä maaliskuun 28 p:nä 2007 Tarkastustoimi 1 Tarkastusjärjestelmä 2 Toimiala Helsingin kaupungin ulkoisessa

Lisätiedot

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen HELSINGIN KAUPUNGIN PELASTUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ luonnos 05122011 1 Toimiala Helsingin kaupungin pelastuslautakunta ja sen alainen Helsingin kaupungin pelastuslaitos huolehtivat pelastustoimesta ja kiireellisestä

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGINVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 6/2007 1

HELSINGIN KAUPUNGINVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 6/2007 1 HELSINGIN KAUPUNGINVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 6/2007 1 77 HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSSÄÄNNÖN MUUTTAMINEN Khs 2006-1644 Esityslistan asia Kj/6 Kaupunginvaltuusto päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti

Lisätiedot

Korkeasaaren eläintarhan johtosäännön uudistus

Korkeasaaren eläintarhan johtosäännön uudistus Korkeasaaren eläintarhan johtosäännön uudistus Nykyinen johtosääntö Ehdotus Perustelut 1 Toimiala 1 Toimiala 1 Toimiala Helsingin kaupungin eläintarhan johtokunta ja sen alainen Korkeasaaren eläintarha

Lisätiedot

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen.

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. 2 05 01.1 HELSINGIN KAUPUNGIN RAKENNUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä kesäkuun 18 p:nä 2008 1 Toimiala 2 Lautakunta 3 Esittely Helsingin kaupungin yleisten töiden lautakunta ja sen alainen

Lisätiedot

KONSERNIESIKUNNAN TOIMINTAOHJE

KONSERNIESIKUNNAN TOIMINTAOHJE Konserniesikunnan toimintaohje 1.5.1 1 (6) KONSERNIESIKUNNAN TOIMINTAOHJE Kaupunginjohtaja 19.12.2011 Muutettu 27.5.2014 Voimaan 27.5.2014 1 Toiminta-ajatus Konserniesikunnan tehtävänä on johtaa, ohjata

Lisätiedot

KAUPUNGINHALLITUKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ

KAUPUNGINHALLITUKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ 1 KAUPUNGINHALLITUKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ Kaupunginhallitus on hyväksynyt 17.12.2012 288 Noudatetaan 1.1.2013 Kaupunginhallitus on hyväksynyt muutoksen 13.1.2014 4 Noudatetaan 1.1.2014 Kaupunginhallitus on

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGIN HALLINTOSÄÄNTÖ

HELSINGIN KAUPUNGIN HALLINTOSÄÄNTÖ HELSINGIN KAUPUNGIN HALLINTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston päätös XX.XX.XXXX XX I osa Johdanto... 3 1 Hallintosäännön soveltaminen... 3 II osa Kaupungin hallinnon ja toiminnan järjestäminen... 4 1 Kaupunginvaltuusto...

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN- HALLITUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ ESPOON KAUPUNGIN- HALLITUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ. Ehdotus kaupunginhallitus

ESPOON KAUPUNGIN- HALLITUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ ESPOON KAUPUNGIN- HALLITUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ. Ehdotus kaupunginhallitus ESPOON KAUPUNGIN- HALLITUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Valtuusto 8.12.2008 Voimaan 1.1.2009 Valtuusto 10.12.2012 Viimeksi muutettu Valtuusto 9.12.2013 Voimaan 1.1.2014 3 Kaupunginhallituksen tehtävät ja Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (17) Kaupunginvaltuusto Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (17) Kaupunginvaltuusto Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2015 1 (17) 49 Helsingin kaupungin eläintarhan johtosäännön uudistaminen HEL 2014-014520 T 00 01 00 Päätös Helsingin kaupungin eläintarhan johtosääntö 1 Toimiala 2 Johtokunta

Lisätiedot

KAUPUNGINHALLITUKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ

KAUPUNGINHALLITUKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ 1 KAUPUNGINHALLITUKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ Kaupunginhallitus on hyväksynyt 17.12.2012 288 Noudatetaan 1.1.2013 Kaupunginhallitus on hyväksynyt muutoksen 13.1.2014 4 Noudatetaan 1.1.2014 Kaupunginhallitus on

Lisätiedot

KONSERNIESIKUNNAN TOIMINTAOHJE

KONSERNIESIKUNNAN TOIMINTAOHJE Konserniesikunnan toimintaohje 1.5.1 1 (6) KONSERNIESIKUNNAN TOIMINTAOHJE Kaupunginjohtaja 19.12.2011 Kaupunginjohtaja 19.2.2015 Voimaan 19.2.2015 Kaupunginjohtaja 17.6.2015 Voimaan 17.6.2015 Kaupunginjohtaja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (8) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (8) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 13/2017 1 (8) 3 V 19.4.2017, Hallintosäännön täydentäminen Korkeasaaren eläintarhaa koskevilla väliaikaisilla määräyksillä HEL 2016-005361 T 00 01 00 Päätösehdotus Esittelijän

Lisätiedot

Toimialajohtajana toimii kehitysjohtaja ja hänen sijaisenaan kaupunginhallituksen määräämä viranhaltija.

Toimialajohtajana toimii kehitysjohtaja ja hänen sijaisenaan kaupunginhallituksen määräämä viranhaltija. 1 KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KESKUSHALLINNON JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 13.12.2004 Voimaantulo: 1.1.2005 Muutos: 1.1.2007 Muutos: 8.12.2008 Voimaantulo: 1.1.2009 Muutos: 15.11.2010 Voimaantulo: 1.1.2011

Lisätiedot

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen.

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. 2 07 01.1 HELSINGIN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä syyskuun 25 p:nä 2013 1 Toimiala Helsingin kaupungin ympäristölautakunta ja sen alainen Helsingin kaupungin ympäristökeskus

Lisätiedot

Helsingin kaupungin tietokeskus vastaa kaupunginhallituksen alaisena virastona kaupungin ja sen toimintaympäristön kehitystä koskevien tilastojen ja

Helsingin kaupungin tietokeskus vastaa kaupunginhallituksen alaisena virastona kaupungin ja sen toimintaympäristön kehitystä koskevien tilastojen ja HELSINGIN KAUPUNKI TOIMINTASÄÄNTÖ Luonnos 2 1 TIETOKESKUKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Johtaja XX) Toimintasäännön eri kohtiin liittyvät tietokeskuksen johtosäännön määräykset on merkitty kehyksien sisään. Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (12) Kaupunginkanslia 18/2015 Tietotekniikka- ja viestintäosasto Tietotekniikka- ja viestintäjohtaja

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (12) Kaupunginkanslia 18/2015 Tietotekniikka- ja viestintäosasto Tietotekniikka- ja viestintäjohtaja Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (12) 29 Ahjon dokumentinhallinnan uusi versio HEL 2015-009168 T 02 08 01 01 Päätös Päätöksen perustelut päätti hyväksyä Tieto Finland Oy:n tarjouksen nro 2015/315480/1 mukaiset

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN KONSERNIHALLINNON JOHTOSÄÄNTÖ ESPOON KAUPUNGIN KONSERNIHALLINNON JOHTOSÄÄNTÖ. Ehdotus kaupunginhallitus

ESPOON KAUPUNGIN KONSERNIHALLINNON JOHTOSÄÄNTÖ ESPOON KAUPUNGIN KONSERNIHALLINNON JOHTOSÄÄNTÖ. Ehdotus kaupunginhallitus ESPOON KAUPUNGIN KONSERNIHALLINNON JOHTOSÄÄNTÖ ESPOON KAUPUNGIN KONSERNIHALLINNON JOHTOSÄÄNTÖ Valtuusto 14.11.2011 Voimaan 1.1.2012 Ehdotus kaupunginhallitus 23.11.2015 1 Toiminta-ajatus Konsernihallinnon

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (13) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (13) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (13) 91 V 11.2.2015, Helsingin kaupungin eläintarhan johtosäännön uudistaminen HEL 2014-014520 T 00 01 00 Päätös Helsingin kaupungin eläintarhan johtosääntö 1 Toimiala

Lisätiedot

S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A

S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A Kotkan kaupungin S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A 2017 Nro 10 KAUPUNGINHALLITUKSEN ALAISTEN TOIMINTOJEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Hyväksytty kaupunginhallituksessa 12.6.2017) 1 Kaupunginhallituksen alaiset toiminnot

Lisätiedot

Mäntsälän kunta. Hallintopalvelut toimialan toimintasääntö

Mäntsälän kunta. Hallintopalvelut toimialan toimintasääntö Mäntsälän kunta Hallintopalvelut toimialan toimintasääntö Toimintasääntö tulee voimaan 1.2.2013 Sisällysluettelo Hallintopalvelut toimialan toimintasääntö... 2 1. Toimintasäännön perusta ja tarkoitus...

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGIN HALLINTOSÄÄNTÖ

HELSINGIN KAUPUNGIN HALLINTOSÄÄNTÖ HELSINGIN KAUPUNGIN HALLINTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston päätös XX.XX.XXXX XX I osa Johdanto... 4 1 Hallintosäännön soveltaminen... 4 II osa Kaupungin hallinnon ja toiminnan järjestäminen... 4 1 Kaupunginvaltuusto...

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN KESKUSVIRASTON JOHTOSÄÄNTÖ

ESPOON KAUPUNGIN KESKUSVIRASTON JOHTOSÄÄNTÖ Fr ESPOON KAUPUNGIN KESKUSVIRASTON JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto 24.10.1990 Viimeksi muutettu 14.12.1994 1 Toiminta-ajatus Keskusvirasto luo edellytyksiä kaupungin itsehallinnon toteutumiselle valmistelemalla

Lisätiedot

Konsernipalvelut toimialan toimintasääntö

Konsernipalvelut toimialan toimintasääntö Mäntsälän kunta Konsernipalvelut toimialan toimintasääntö Toimintasääntö 1.4.2019 lukien LUONNOS Sisällysluettelo Konsernipalvelut toimialan toimintasääntö... 2 1. Toimintasäännön perusta ja tarkoitus...

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirjanote 9/ (9) Tarkastuslautakunta Tarkjoht/

Helsingin kaupunki Pöytäkirjanote 9/ (9) Tarkastuslautakunta Tarkjoht/ Helsingin kaupunki Pöytäkirjanote 9/2016 1 (9) Kaupunginhallitus 67 Hallintosäännön tarkastustoimea koskevat kohdat HEL 2016-001891 T 00 00 02 Esitys esitti kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle,

Lisätiedot

KESKUSVIRASTON JOHTOSÄÄNTÖ 1 YLIVIESKAN KAUPUNKI KESKUSVIRASTON JOHTOSÄÄNTÖ. Voimaantulo Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt 15.12.2008 69 1.1.

KESKUSVIRASTON JOHTOSÄÄNTÖ 1 YLIVIESKAN KAUPUNKI KESKUSVIRASTON JOHTOSÄÄNTÖ. Voimaantulo Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt 15.12.2008 69 1.1. KESKUSVIRASTON JOHTOSÄÄNTÖ 1 YLIVIESKAN KAUPUNKI KESKUSVIRASTON JOHTOSÄÄNTÖ Voimaantulo Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt 15.12.2008 69 1.1.2009 Toiminta-ajatus 1 Keskusvirasto huolehtii kaupunginvaltuuston,

Lisätiedot

KAJAANIN KAUPUNGIN KESKUSHALLINNON JOHTOSÄÄNTÖ

KAJAANIN KAUPUNGIN KESKUSHALLINNON JOHTOSÄÄNTÖ KAJAANIN KAUPUNGIN KESKUSHALLINNON JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 4.11.2013 96 1 Soveltamisala Kaupunginhallituksen ja kaupunginjohtajan alaisuudessa toimivan keskushallinnon toimintaan sovelletaan

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä kesäkuun 6 p:nä 2012

HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä kesäkuun 6 p:nä 2012 4 01 01.1 HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä kesäkuun 6 p:nä 2012 1 Toimiala Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta ja sen alainen Helsingin

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN TOIMIALAN ESIKUNNAN TOIMINTAOHJE

ESPOON KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN TOIMIALAN ESIKUNNAN TOIMINTAOHJE Sosiaali- ja terveystoimen esikunnan 1 (5) ESPOON KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN TOIMIALAN ESIKUNNAN TOIMINTAOHJE Perusturvajohtaja 20.12.2012 Voimaan 1.1.2013 Perusturvajohtaja 24.2.2014 Voimaan

Lisätiedot

S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A

S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A Kotkan kaupungin S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A 2018 Nro 7 KAUPUNGINHALLITUKSEN ALAISTEN TOIMINTOJEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Hyväksytty kaupunginhallituksessa 17.12.2018, voimaan 1.1.2019) 1 Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Muutostiimin ehdotus Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen johtosäännöksi

Muutostiimin ehdotus Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen johtosäännöksi Muutostiimin ehdotus Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen johtosäännöksi 00.0.2008 Esitelmän pitäjän nimi Lautakuntien seminaari 20.3.2012 Muutostiimi Toimiala 1 Helsingin kaupungin sosiaali-

Lisätiedot

Espoon kaupunginhallituksen johtosääntö

Espoon kaupunginhallituksen johtosääntö Espoon kaupunginhallituksen johtosääntö 1.4 1 (10) Espoon kaupunginhallituksen johtosääntö Valtuusto 8.12.2008 (kaupunginhallitus 16.12.2008) Voimaan 1.1.2009 1 Kaupunginhallitus ja jaostot Kaupunginhallitus

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN TOIMIALAN ESIKUNNAN TOIMINTAOHJE

ESPOON KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN TOIMIALAN ESIKUNNAN TOIMINTAOHJE Sosiaali- ja terveystoimen esikunnan 2.2.1 1 (5) ESPOON KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN TOIMIALAN ESIKUNNAN TOIMINTAOHJE Perusturvajohtaja 20.12.2012 Voimaan 1.1.2013 Perusturvajohtaja 24.2.2014 Voimaan

Lisätiedot

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen.

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. HELSINGIN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä.kuun x p:nä 2013 1 Toimiala Helsingin kaupungin ympäristölautakunta ja sen alainen Helsingin kaupungin ympäristökeskus huolehtivat

Lisätiedot

Konserni- ja hallintopalvelukeskuksen päällikkönä toimii hallintojohtaja. Konserni- ja hallintopalvelukeskuksen toiminta-alueet ovat:

Konserni- ja hallintopalvelukeskuksen päällikkönä toimii hallintojohtaja. Konserni- ja hallintopalvelukeskuksen toiminta-alueet ovat: Riihimäen kaupunki JOHTOSÄÄNNÖT KONSERNI- JA HALLINTOPALVELUKESKUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 9.12.2013 Voimaantulo 1.1.2014 1. LUKU YLEISTÄ 1 Konserni- ja hallintopalvelukeskuksen toimiala

Lisätiedot

Liitteenä ovat muut hallintosäännön tarkastuslautakuntaa ja -virastoa koskevat kohdat

Liitteenä ovat muut hallintosäännön tarkastuslautakuntaa ja -virastoa koskevat kohdat HELSINGIN KAUPUNKI TOIMINTASÄÄNTÖ HELSINGIN KAUPUNGIN N TOIMINTASÄÄNTÖ Sisällys 1 Tarkastusviraston toimiala ja tehtävät 1 2 Tarkastusviraston johtaminen ja toimivalta 1 2.1 Johtavat viranhaltijat ja heidän

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 13.12.2004 Voimaantulo: 1.1.2005 Muutettu: 22.1.2007 Muutettu: 8.12.2008 (jäsenmäärä), voimaantulo 1.1.2009 Muutettu:

Lisätiedot

Haminan kaupunginhallitus

Haminan kaupunginhallitus 1 Haminan kaupunginhallitus 19.6.2017 Sisällysluettelo 1 Kaupunginhallituksen toimintasäännön soveltaminen... 3 2 Konsernipalveluiden henkilöstön toimivalta... 3 3 Haminan Vesi -liikelaitoksen henkilöstön

Lisätiedot

HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 11.11.2008 84 Noudatetaan 1.1.2009 alkaen 1 Toimiala Tässä johtosäännössä määritellään vesihuoltolaitoksen, sen johtokunnan ja toimitusjohtajan

Lisätiedot

Hallintosääntö.1 KAUPUNGIN HALLINNON JA TOIMINNAN JÄRJESTÄMINEN

Hallintosääntö.1 KAUPUNGIN HALLINNON JA TOIMINNAN JÄRJESTÄMINEN Hallintosääntö.1 HELSINGIN KAUPUNGIN HALLINTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä 16.11.2016 Muutokset 1.3.2017, 19.4.2017 ja 3.5.2017 I OSA JOHDANTO 1 luku Yleiset määräykset 1 Hallintosäännön soveltaminen

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALITOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä marraskuun 26 p:nä 2008

HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALITOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä marraskuun 26 p:nä 2008 4 01 01.1 HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALITOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä marraskuun 26 p:nä 2008 1 Toimiala Helsingin kaupungin sosiaalilautakunta ja sen alainen sosiaalivirasto huolehtivat

Lisätiedot

Tulevaisuuden kunnan hallinto Oulun konsernihallinto. Luottamushenkilöiden koulutus Konsernipalvelujen johtaja Ari Heikkinen

Tulevaisuuden kunnan hallinto Oulun konsernihallinto. Luottamushenkilöiden koulutus Konsernipalvelujen johtaja Ari Heikkinen Tulevaisuuden kunnan hallinto Oulun konsernihallinto Luottamushenkilöiden koulutus 30.5.2017 Konsernipalvelujen johtaja Ari Heikkinen Kunnan tehtävät tulevaisuudessa Kunnan elinvoima-, sivistys- ja hyvinvointirooli

Lisätiedot

Muutostiimi Lausunnolle lähetetty 1/9 HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

Muutostiimi Lausunnolle lähetetty 1/9 HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Muutostiimi Lausunnolle lähetetty 1/9 HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä xxkuun xx päivänä 2012 1 Toimiala Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A

HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A 2009 HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN KONSERNIPALVELUJEN TOIMINTASÄÄNTÖ Säännön nimi Kaupunginjohtajan päätös nro 15/5.2.2009 Konsernipalvelujen toimintasääntö

Lisätiedot

Niiltä osin kuin tehtävät hoitaa kuntayhtymä tai muu ulkopuolinen toimija, sosiaali- ja terveyslautakunta toimii ko. palveluiden tilaajan roolissa.

Niiltä osin kuin tehtävät hoitaa kuntayhtymä tai muu ulkopuolinen toimija, sosiaali- ja terveyslautakunta toimii ko. palveluiden tilaajan roolissa. Riihimäen kaupunki JOHTOSÄÄNNÖT SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 26.1.2015 Voimaantulo 1.4.2015 1. LUKU SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA 1 Toimiala Sosiaali- ja terveystoimialan

Lisätiedot

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 16

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 16 Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2011 Nro 16 KYMENLAAKSON PELASTUSLAITOKSEN LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 14.11.2011, tulee voimaan 1.1.2012) 1 Toimiala Kymenlaakson pelastuslaitoksen

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 6. Kotkan kaupungin. TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa , voimaan 1.1.

SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 6. Kotkan kaupungin. TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa , voimaan 1.1. Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2011 Nro 6 TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa 14.11.2011, voimaan 1.1.2012) 1 Lautakunnan erityinen tehtävä 2 Lautakunnan kokoonpano 3 Lautakunnan

Lisätiedot

Konserni- ja hallintopalveluiden toimialue jakaantuu neljään vastuualueeseen:

Konserni- ja hallintopalveluiden toimialue jakaantuu neljään vastuualueeseen: Konserni- ja hallintopalvelut Delegointisääntö 1 Tausta ja tarkoitus Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt 24.4.2017 Riihimäen kaupungille uuden hallintosäännön. Kaupunginhallituksen toiminta on jaettu kolmeen

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen tehtävänä on sen lisäksi, mitä on säädetty sen toimialaan kuuluvista tehtävistä:

Kaupunginhallituksen tehtävänä on sen lisäksi, mitä on säädetty sen toimialaan kuuluvista tehtävistä: MUUTOKSET HALLINTOSÄÄNTÖÖN KH 30.062016 vs. 13.06.2016 6 Kaupunginhallituksen tehtävät ja ratkaisuvalta Kaupunginhallituksen tehtävänä on sen lisäksi, mitä on säädetty sen toimialaan kuuluvista tehtävistä:

Lisätiedot

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen.

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. 2 07 01.1 HELSINGIN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä toukokuun 9 p:nä 2001 1 Toimiala Helsingin kaupungin ympäristölautakunta ja sen alainen Helsingin kaupungin ympäristökeskus

Lisätiedot

2 luku Toimielinorganisaatio Valtuusto Kaupunginhallitus, konsernijaosto sekä sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan jaosto

2 luku Toimielinorganisaatio Valtuusto Kaupunginhallitus, konsernijaosto sekä sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan jaosto 6 Sisällysluettelo I OSA Hallinnon ja toiminnan järjestäminen... 12 1 luku Kunnan johtaminen... 12 1 Hallintosäännön soveltaminen... 13 2 Kunnan johtamisjärjestelmä... 13 3 Esittely kaupunginhallituksessa...

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2017 1 (5) 441 Asiakirjahallinnon periaatteet ja johtavan viranhaltijan nimeäminen HEL 2017-004408 T 00 01 00 Päätös päätti hyväksyä Helsingin kaupungin asiakirjahallinnon

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGINHALLITUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

ESPOON KAUPUNGINHALLITUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Espoon kaupunginhallituksen johtosääntö 1.4 1 (10) ESPOON KAUPUNGINHALLITUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Valtuusto 8.12.2008 Voimaan 1.1.2009 Valtuusto 10.12.2012 Viimeksi muutettu Valtuusto 9.12.2013 Voimaan 1.1.2014

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI TOIMINTASÄÄNTÖ 1 Palvelukeskus. Helsingin kaupungin Palvelukeskus-liikelaitoksen toimintasääntö alkaen.

HELSINGIN KAUPUNKI TOIMINTASÄÄNTÖ 1 Palvelukeskus. Helsingin kaupungin Palvelukeskus-liikelaitoksen toimintasääntö alkaen. HELSINGIN KAUPUNKI TOIMINTASÄÄNTÖ 1 Helsingin kaupungin -liikelaitoksen toimintasääntö 1.7.2017 alkaen. 1 Toimiala ja organisaatio 1.1 -liikelaitos osana keskushallintoa -liikelaitos huolehtii palvelutoiminnan

Lisätiedot

Nurmijärven kunnan keskushallinnon toimialan liikelaitosten johtosääntö

Nurmijärven kunnan keskushallinnon toimialan liikelaitosten johtosääntö Nurmijärven kunnan keskushallinnon toimialan liikelaitosten johtosääntö www.nurmijarvi.fi Nurmijärven kunnan keskushallinnon toimialan liikelaitosten johtosääntö Sisällysluettelo Liikelaitosten organisaatio

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGIN HALLINTOSÄÄNTÖ

HELSINGIN KAUPUNGIN HALLINTOSÄÄNTÖ HELSINGIN KAUPUNGIN HALLINTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston päätös 11.4.2018 77 I osa Johdanto... 6 Hallintosäännön soveltaminen... 6 II osa Kaupungin hallinnon ja toiminnan järjestäminen... 6 Kaupunginvaltuusto...

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMA. 2012 Nro 4. Kotkan kaupungin. KOTKAN KAUPUNGIN TALOUSSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa 23.1.2012) l LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET

SÄÄDÖSKOKOELMA. 2012 Nro 4. Kotkan kaupungin. KOTKAN KAUPUNGIN TALOUSSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa 23.1.2012) l LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2012 Nro 4 KOTKAN KAUPUNGIN TALOUSSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa 23.1.2012) l LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Soveltamisala 2 Toimintaperiaatteet Tässä taloussäännössä annetaan

Lisätiedot

Konsernipalvelun toimintasääntö

Konsernipalvelun toimintasääntö Kuopion kaupunki Sääntö 1 (9) Konsernipalvelun toimintasääntö 1 Toiminta-ajatus Konsernipalvelu tukee ja ohjaa palvelualueita ja muita toimintayksiköitä kaupungin tavoitteiden saavuttamisessa. Konsernipalvelun

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGINHALLITUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

ESPOON KAUPUNGINHALLITUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Espoon kaupunginhallituksen johtosääntö 1.4 1 (10) ESPOON KAUPUNGINHALLITUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Valtuusto 8.12.2008 Viimeksi muutettu Valtuusto 26.1.2015 Voimaan 26.1.2015 Viimeksi muutettu Valtuusto 7.12.2015

Lisätiedot

Helsingin kaupunginhallitus johtaa kaupungin hallintoa.

Helsingin kaupunginhallitus johtaa kaupungin hallintoa. 0 01 01.1 HELSINGIN KAUPUNGINHALLITUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä syyskuun 18 p:nä 1996 1 Toimiala 2 Kaupunginhallitus Helsingin kaupunginhallitus johtaa kaupungin hallintoa. Kaupunginhallituksessa

Lisätiedot

Espoon kaupungin sivistystoimen toimialan esikunnan toimintaohje

Espoon kaupungin sivistystoimen toimialan esikunnan toimintaohje Sivistystoimen toimialan esikunnan toimintaohje 1 (5) Espoon kaupungin sivistystoimen toimialan esikunnan toimintaohje Sivistystoimen johtaja 3.12.2018 Voimaan 1.1.2019 1 Toiminta-ajatus Sivistystoimen

Lisätiedot

KAINUUN TOISEN ASTEEN KOULUTUSLIIKELAITOKSEN (KAIKU -LIIKELAITOKSEN) JOHTOSÄÄNTÖ

KAINUUN TOISEN ASTEEN KOULUTUSLIIKELAITOKSEN (KAIKU -LIIKELAITOKSEN) JOHTOSÄÄNTÖ KAINUUN TOISEN ASTEEN KOULUTUSLIIKELAITOKSEN (KAIKU -LIIKELAITOKSEN) JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 24.9.2012 57. Voimassa 1.1.2013 alkaen. 1. Yleistä 1 Soveltamisala Tätä johtosääntöä sovelletaan

Lisätiedot

Kv 16/15.12.2012 139 Kunnanvaltuuston 15.12.2012 hyväksymä 622/00.01.01/2012. Kunnanhallituksen johtosääntö

Kv 16/15.12.2012 139 Kunnanvaltuuston 15.12.2012 hyväksymä 622/00.01.01/2012. Kunnanhallituksen johtosääntö Kunnanhallituksen johtosääntö voimaan 2013 1 Sisällys LUKU KUNNANHALLITUS... 3 Tehtävät... 3 Toimikausi ja kokoonpano... 3 Esittely... 3 Päätös- ja toimintavalta... 3 LUKU KONSERNIJAOSTO... 5 5. Kunnanhallituksessa

Lisätiedot

Helsingin kaupunginhallitus johtaa kaupungin hallintoa.

Helsingin kaupunginhallitus johtaa kaupungin hallintoa. 0 01 01.1 HELSINGIN KAUPUNGINHALLITUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä syyskuun 18 p:nä 1996 1 Toimiala 2 Kaupunginhallitus Helsingin kaupunginhallitus johtaa kaupungin hallintoa. Kaupunginhallituksessa

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA TUKIPALVELUIDEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty kirkkovaltuustossa 14.12.2015, 10

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA TUKIPALVELUIDEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty kirkkovaltuustossa 14.12.2015, 10 JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA TUKIPALVELUIDEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kirkkovaltuustossa 14.12.2015, 10 1 LUKU TUKIPALVELUIDEN TOIMINTA-AJATUS, RAKENNE JA TEHTÄVÄT 1 Toiminta-ajatus Jyväskylän seurakunnan tukipalveluiden

Lisätiedot

Oulun kaupunki. Ulkoisen tarkastuksen johtosääntö. Voimaantulo

Oulun kaupunki. Ulkoisen tarkastuksen johtosääntö. Voimaantulo Oulun kaupunki Ulkoisen tarkastuksen johtosääntö Voimaantulo 1.1.2013 päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 110 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 10

Lisätiedot

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaminen ja organisointi

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaminen ja organisointi Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaminen ja organisointi 1 ELINVOIMAN JA KILPAILUKYVYN PALVELUALUEEN TEHTÄVÄT... 2 2 ELINVOIMAN JA KILPAILUKYVYN PALVELUALUEEN ORGANISOINTI... 2 3 JOHTAMINEN...

Lisätiedot

SÄÄD Ö SK O K O E L M A

SÄÄD Ö SK O K O E L M A 1 (5) Kotkan kaupungin SÄÄD Ö SK O K O E L M A 2019 Nro 11 VARHAISKASVATUKSEN VASTUUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Hyväksytty hyvinvointilautakunnassa 5.3.2019) YLEISTÄ 1 Soveltamisala 2 Toiminta-ajatus Hyvinvointilautakunnan

Lisätiedot

Uudistuksen perusinfo, syksy 2016

Uudistuksen perusinfo, syksy 2016 Uudistuksen perusinfo, syksy 2016 Tällainen on Helsingin kaupungin uusi johtamisjärjestelmä Kaupunginkanslia 25.8.2016 Pormestarimalli ja toimialat Kaupunginvaltuusto päätti 16.3. ja 22.6. 2016 kaupungin

Lisätiedot

Oulun kaupunki Oulu-Koillismaan pelastusliikelaitoksen johtosääntö

Oulun kaupunki Oulu-Koillismaan pelastusliikelaitoksen johtosääntö Oulun kaupunki Oulu-Koillismaan pelastusliikelaitoksen johtosääntö päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 118 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 16 1.1.2013

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN TOIMIALAN ESIKUNNAN TOIMINTAOHJE

ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN TOIMIALAN ESIKUNNAN TOIMINTAOHJE Sivistystoimen toimialan esikunnan 3.2.1 1 (5) ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN TOIMIALAN ESIKUNNAN TOIMINTAOHJE Sivistystoimen johtaja 23.8.2012 Voimaan 1.9.2012 Sivistystoimen johtaja 7.6.2017 Voimaan

Lisätiedot

SOSIAALILAUTAKUNNAN STRATEGIASEMINAARI Varhaiskasvatus kohti omaa virastoa..

SOSIAALILAUTAKUNNAN STRATEGIASEMINAARI Varhaiskasvatus kohti omaa virastoa.. SOSIAALILAUTAKUNNAN STRATEGIASEMINAARI 19.3.2012 Varhaiskasvatus kohti omaa virastoa.. SOSIAALILAUTAKUNNAN STRATEGIASEMINAARI 19.3.2012 Keskeiset perustelut esitetylle organisaatiorakenteelle Asiakasläheisyys

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Liite Tulevaisuuden kunta - Mikkelin ratkaisut

Kaupunginhallitus Liite Tulevaisuuden kunta - Mikkelin ratkaisut Kaupunginhallitus 16.5.2016 Liite 1 185 Tulevaisuuden kunta - Mikkelin ratkaisut 16.5. 2016 Mikkelin poliittis-hallinnollinen rakenneluonnos Konsernijaosto (5) Elinvoimajaosto (ryhmien & KH pj:t) Valtuusto

Lisätiedot

Sisäinen tarkastus, sisäinen valvonta ja riskienhallinta. Valtuustoseminaari

Sisäinen tarkastus, sisäinen valvonta ja riskienhallinta. Valtuustoseminaari Sisäinen tarkastus, sisäinen valvonta ja riskienhallinta Valtuustoseminaari 23.5.2017 Miksi? Asetettujen tavoitteiden saavuttaminen Toiminnan kehittäminen ja parantaminen Toiminnan taloudellisuus ja tuloksellisuus

Lisätiedot

Konserniesikunnan toimintaohje

Konserniesikunnan toimintaohje Konserniesikunnan toimintaohje 1.5.1 1 (7) Konserniesikunnan toimintaohje Kaupunginjohtaja 6.6.2017 1 Toiminta-ajatus Konserniesikunnan tehtävänä on johtaa, ohjata ja valvoa koko kaupunkikonsernia kaupunginjohtajan

Lisätiedot

2. Kaupunginhallitus ja kaupungin johtaminen

2. Kaupunginhallitus ja kaupungin johtaminen Espoon kaupungin hallintosääntö 2017 1 (8) 2. Kaupunginhallitus ja kaupungin johtaminen 1 Kaupunginhallitus ja jaostot Kaupunginhallitus johtaa kaupungin ja kaupunkikonsernin hallintoa ja taloutta sekä

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET

KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET Kaupunginvaltuusto 4.3.2014 16 Voimaantulo 1.4.2014 2 1. LAINSÄÄDÄNTÖPERUSTA JA SOVELTAMISALA Kuntalain 13 :n

Lisätiedot

Keravan Kaupunkitekniikka -liikelaitoksen johtokunta

Keravan Kaupunkitekniikka -liikelaitoksen johtokunta KERAVAN KAUPUNKI Keravan Kaupunkitekniikka -liikelaitoksen johtokunta KERAVAN KAUPUNKITEKNIIKAN TOIMINTASÄÄNTÖ Hyväksytty: 19.1.2010 Voimaantulo: 1.1.2010 Muutettu: 21.12.2010 Voimaantulo: 1.1.2011 Muutettu:

Lisätiedot

Nurmijärven kunnan sosiaali- ja terveystoimen toimialan johtosääntö

Nurmijärven kunnan sosiaali- ja terveystoimen toimialan johtosääntö Nurmijärven kunnan sosiaali- ja terveystoimen toimialan johtosääntö www.nurmijarvi.fi Nurmijärven kunnan sosiaali- ja terveystoimen toimialan johtosääntö Sisällysluettelo 1. Toimialan toiminta-ajatus...

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 3/2016 Suomenkielisen työväenopiston jk Suomenkielisen työväenopiston johtokunta

Helsingin kaupunki Esityslista 3/2016 Suomenkielisen työväenopiston jk Suomenkielisen työväenopiston johtokunta Helsingin kaupunki Esityslista 3/2016 SUOMENKIELISEN TYÖVÄENOPISTON JOHTO- KUNTA ESITYSLISTA 3-2016 KOKOUSKUTSU Kokousaika klo 17:00 Kokouspaikka Käsitellään Finlandia talo, Mannerheimintie 13 e Tällä

Lisätiedot

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 14

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 14 Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2019 Nro 14 HYVINVOINNIN JA TERVEYDEN VASTUUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Hyväksytty hyvinvointilautakunnassa 5.3.2019) YLEISTÄ 1 Soveltamisala Hyvinvointilautakunnan tehtävänä

Lisätiedot

Konsernihallinto. Kansliapäällikkö Heli Leinonkoski

Konsernihallinto. Kansliapäällikkö Heli Leinonkoski Konsernihallinto Kansliapäällikkö Heli Leinonkoski 18.9.2017 18.9.2017 18.9.2017 2 Toimintatulot TA 2018 Toimintamenot TA 2018 Toimintakate TA 2018 Päätöksenteon tuki ja kehittäminen 18.9.2017 6 Kaupunginkanslia

Lisätiedot

Yhtymähallitus Yhtymävaltuusto Siun sote - kuntayhtymän sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet

Yhtymähallitus Yhtymävaltuusto Siun sote - kuntayhtymän sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet Yhtymähallitus 23.11.2017 Yhtymävaltuusto 1.12.2017 Siun sote - kuntayhtymän sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet 2(5) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1. Lainsäädäntöperusta ja soveltamisala...

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGIN HALLINTOSÄÄNTÖ

HELSINGIN KAUPUNGIN HALLINTOSÄÄNTÖ HELSINGIN KAUPUNGIN HALLINTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston päätös 16.11.2016 291 I osa Johdanto... 6 1 Hallintosäännön soveltaminen... 6 II osa Kaupungin hallinnon ja toiminnan järjestäminen... 6 1 Kaupunginvaltuusto...

Lisätiedot

JANAKKALAN VESI LIIKELAITOS

JANAKKALAN VESI LIIKELAITOS JANAKKALAN VESI LIIKELAITOS JOHTOSÄÄNTÖ Voimassa 13.2.2018 alkaen Janakkalan Veden johtokunta 13.12.2017 36 Kunnanhallitus 18.12.2017 365 Valtuusto 5.2.2018 7 2 JANAKKALAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

Lisätiedot