Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download ""

Transkriptio

1 PALVELUN KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA Nissan LEAF Asiakastuen puhelinnumero

2 KUN ALOITAT VUOKRAUKSEN Tarkista seuraavat: - - Auto on puhdas sisältä ja ulkoa eikä siinä ole ulkoisia vaurioita Lataus sekä pysäköinti/kulkukortit ovat tallessa autossa - Renkaissa on riittävästi ilmaa - Autossa ei ole tupakoinnin merkkejä (tupakantumppeja tai tupakanhajua) Jos havaitset ongelmia tai puutteita, ole hyvä ja keskeytä vuokraustapahtuma ja raportoi ongelmista EkoRentille mobiililaitteella tai soita asiakastukeemme numerossa Jos kaikki on kunnossa, irrota auto latauksesta, pakkaa latauskaapeli mukaan, ja olet valmis lähtemään. NAUTI KAUPUNGIN SIISTEIMMÄSTÄ MENOPELISTÄ! PALVELUN KUVAUS Mikä on EkoRent? EkoRent tarjoaa ensimmäisenä Suomessa edullista ja helppokäyttöistä täyssähköautojen päästötöntä lyhytaikaista käyttöpalvelua. Sähköinen yhteiskäyttöauto säästää luonnonvaroja uusiutuvan energian sekä säästyneiden raaka-

3 aineiden muodossa sekä tietysti puhdasta rahaa käyttäjälle verrattuna omaan autoon. Lisäksi se tuo käyttäjälle hyvän mielen. Voit kirjautua käyttäjäksi verkossa ja alkaa käyttää palvelua välittömästi. Voit vuokrata auton niin pitkäksi aikaa kuin haluat ilmoittamatta ennakkoon, milloin palautat auton vaikka vain tunniksi. EkoRentin autot ovat kaikki täyssähköautoja ja ne voi ladata ilmaiseksi millä tahansa EkoRentin palvelupisteellä ympäri pääkaupunkiseutua. EkoRentillä on kahdenlaisia latureita palvelupisteillä: nopeita ja pikalatureita. Nopeilla latureilla auton akut saa ladatuksi täyteen noin neljässä tunnissa. Pikalaturilla lataat akun 80% täyteen vain minuutissa. Käyttääksesi EkoRentin palvelua, sinun täyttyy kirjautua käyttäjäksi joko matkapuhelimen selaimella, iphonen tai Androidin sovelluksella tai EkoRentin verkkosivulla. Kun kirjautumisesi on vahvistettu voit aloittaa palvelun käytön. PALVELU Kuusi askelta palvelun käyttämiseen: 1. Etsi lähin vapaa auto (verkossa tai matkapuhelimella) 2. Varaa auto (verkossa tai matkapuhelimella) 3. Avaa auton ovet puhelimella (puhelimen sovelluksella tai tekstiviestillä) 4. Aja 5. Palauta auto mille tahansa EkoRentin palvelupisteelle ja kytke auto laturiin 6. Lopeta vuokraustapahtuma ja lukitse ovet matkapuhelimella (puhelimen sovelluksella tai tekstiviestillä)

4 MATKAPUHELIMESI ON AUTOSI AVAIN Käytät puhelintasi auton avaamiseen ja lukitsemisen, joko selaimen, sovelluksen tai tekstiviestien avulla. Voit ladata iphonen tai Androidin palvelusovelluksen tai käyttää sitä puhelimen selaimella.

5 PALVELUN KÄYTTÄMINEN PUHELIMEN SELAIMELLA EkoRentin verkkosovellusta voi käyttää millä tahansa selaimella. Löydät verkkosovelluksen osoitteesta oma.ekorent.fi. Kun käytät palvelua selaimella, sinun ei tarvitse ladata ohjelmistoa puhelimesi. Androidin ja iphonen EkoRent-sovellus on kuitenkin nopeampi ja helpompi tapa käyttää EkoRentin palvelua ja suosittelemme sen käyttämistä. PALVELU 1. Etsi lähin vapaa auto verkkosovelluksen kartalta 2. Näpäyttämällä auton ikonia, näet auton tiedot ja voit varata auton 3. Avaat auton ovet näpäyttämällä OTA AUTO KÄYTTÖÖN 4. Lukitset ovet käytön aikana näpäyttämällä KESKEYTÄ JA LUKITSE OVET 5. Lopeta vuokraus näpäyttämällä LOPETA

6 PALVELUN KÄYTTÄMINEN MATKAPUHELIMEN SOVELLUKSELLA (iphone ja ANDROID) Olemme tehneet älykkään ja helppokäyttöisen matkapuhelinsovelluksen palvelun käytön helpottamiseksi Androidille ja iphonelle. Tällä sovelluksella voit helposti etsiä sopivan auton, aloittaa ja lopettaa vuokrauksen sekä avata ja sulkea auton ovet.

7 PALVELUN KÄYTTÖ TEKSTIVIESTEILLÄ Voit käyttää EkoRentin palvelua myös matkapuhelimella lähettämällä viestit ohjeen mukaan numeroon PALVELU Insert: SMS COMMANDS

8 EKORENTIN SÄHKÖAUTOJEN SANASTO TUTUKSI: Nopeusmittari Akun tiedot Navigointi Virtanappi Latausportin avaaja Vaihdevalitsin Varoitusvalot ECO-ajoasetuksen valo Varoitusvalot Clock Nopeusmittari Ulkolämpötilan mittari Jäljellä oleva toimintasäde Akun lämpömittar Tehomittari Valmis ajoon-valo Infopanel Latausmittari

9 Huomio! Toimintasäteen lukema antaa laskennallisen arvion, kuinka pitkälle autolla voi ajaa ennen seuraavaa latausta. Arvio perustuu sähkön kulutukseen edellisten ajokertojen ja nykyisen ajon perusteella. Toimintasäteen arvio voi muuttua huomattavasti jos ajotyyliä muutetaan (ilmastoinnin kytkeminen päälle, ohjauspyörän lämmityksen kytkeminen päälle, jne.) tai valitaan ECO-ajoasetus. EkoRent suosittaa ECO-ajoasetuksen käyttämistä aina, sillä se pidentää huomattavasti auton toimintasädettä. AUTO

10 AJAMINEN Nissan Leafin ajaminen on yhtä helppoa kuin millä tahansa automaattivaihteisella autolla. Auton käynnistys Käynnistääksesi auton, paina jalalla jarrua (A) ja paina samanaikaisesti virtanappia (B). Kuulet äänisignaalin joka ilmoittaa auton käynnistyneen. Huomio! Sähköauto on erittäin hiljainen. Aluksi saattaa olla vaikea erottaa milloin moottori on käynnissä. Sähköinen käsijarru vapautuu automaattisesti kun kiinnität turvavyön.

11 AUTON VAIHTEISTO Nissan Leafissa on elektroninen vaihteiston hallinta. Vaihteenvalitsin liikkuu eteen ja taakse sekä oikealle ja vasemmalle. Vaihdettaessa peruutusvaihteelle, peruutuskamera käynnistyy automaattisesti helpottamaan peruutusta. AJAMINEN VAIHTEENVALITSIN Vaihteiden valitsemiseen VAIHTEIDEN MERKKIVALOT R peruutusvaihde N vapaa D ajo B jarrutusmoodi (kuin D, mutta moottorin jarrutus käytetään tehokkaammin hyväksi akun lataukseen) P pysäköinti Huomio! Valitsemalla ECO-ajoasetuksen ohjauspyörästä säästät huomattavasti energiaa ja akkusi lataus kestää pidemmälle. Samalla myös kiihtyvyys hidastuu jonkin verran.

12 AUTON PYSÄKÖIMINEN JA SAMMUTTAMINEN Polje jarrupoljinta (A) ja paina P-nappia (B) vaihteenvalitsimen päällä asettaaksesi auton vaihteiston pysäköintiasentoon. Sammutat auton painamalla virtanappia.

13 NAVIGOINTI Voit käyttää Nissan Leafin navigointijärjestelmää etsiäksesi lähimmän EkoRentin palvelupisteen tai yleisen latausaseman (huomio: voit etsiä lähimmän latausaseman myös EkoRentin applikaatiolla). Syöttääksesi määränpään navigaattoriin, paina nappia MENU. Paina seuraavaksi nappia Määränpää kosketusnäytöllä ja kirjoita halutun määränpään osoite (Uusi Osoite). AJAMINEN

14 AJAMINEN Kun et enää tarvitse navigaattorin apua, paina uudelleen MENU näppäintä kosketusnäytön oikeassa laidassa ja sen jälkeen valitse Reitti -> Keskeytä Reitti Löytääksesi lähimmät pikalaturit, paina Zero Emission nappia kosketusnäytön oikeassa laidassa. Paina Lähimmät Asemat näppäintä näytöllä. Sen jälkeen näet listan pikalatausasemista lähelläsi. Paina aseman nimeä ja saat navigointiohjeet sille latausasemalle.

15 LATAAMINEN VALMISTELUT Sammuta auto. Paina alhaalla ohjauspyörän vasemmalla puolella olevasta Latausportin avaajasta, joka avaa latausportin auton keulassa. Varmista että latausaseman (johdon)vlukitus on päällä autolock kytkimestä. LATAAMINEN

16 EKORENT PALVELUPISTEELLÄ LATAAMINEN Ennen latauksen aloittamista, varmista että latausasema toimii (laturin vihreä valo palaa). Lataaminen matkapuhelimella Latauksen käynnistys matkapuhelimella. Soita (tai lähetä tekstiviesti mallista riippuen) latausasemassa olevaan puhelinnumeroon (vihreä valo alkaa välkkyä) Aukaise laturin luukku Liitä auto laturiin tavaratilassa olevalla laturin johdolla (varmista, että kuulet naksahduksen joka ilmaisee, että johto on oikein kytketty) Sulje laturin portti (sininen latausvalo kytkeytyy päälle ilmaisten latauksen alkaneen)

17 EkoRent tarjoaa kahdenlaisia latureita palvelupisteillään: nopeita latureita ja pikalatureita. Molemmat ovat ilmaisia EkoRentin jäsenille, mutta niillä lataaminen kestää eri ajan. Nopeaa laturia varten (sekä kotilatausta varten) on johto auton tavaratilassa. Pikalatureissa johto on kiinnitetty itse laturiin. Ennen kuin aloitat latauksen nopealla laturilla, ole hyvä ja varmista, että latausasema on toimintakunnossa ja vihreä valo palaa asemassa. Latauksen lopetus matkapuhelimella LATAAMINEN Soita (tai lähetä tekstiviesti) latausasemassa olevaan puhelinnumeroon (vihreä valo alkaa välkkyä) Aukaise laturin luukku Irrota laturin johto ja laita johto auton tavaratilaan Sulje laturin portti (vihreä valo syttyy palamaan ilmaisten laturin olevan vapaa seuraavalle käyttäjälle)

18 EKORENT PALVELUPISTEELLÄ LATAAMINEN Lataaminen RFIDlatauskortilla Latauksen aloitus RFID-latauskortilla Heilauta RFID-korttia laturin edessä (vihreä valo alkaa välkkyä ilmaisten laturin tunnistaneen kortin) Aukaise laturin luukku Liitä auto laturiin tavaratilassa olevalla laturin johdolla (varmista, että kuulet naksahduksen joka ilmaisee, että johto on oikein kytketty) Sulje laturin portti (sininen latausvalo kytkeytyy päälle ilmaisten latauksen alkaneen)

19 Latauksen lopetus RFID-latauskortilla LATAAMINEN Heilauta RFID-korttia laturin edessä (vihreä valo alkaa välkkyä ilmaisten laturin tunnistaneen kortin) Aukaise laturin luukku Irrota laturin johto ja laita johto auton tavaratilaan Sulje laturin portti (vihreä valo syttyy palamaan ilmaisten laturin olevan vapaa seuraavalle käyttäjälle)

20 EKORENT PALVELUPISTEELLÄ LATAAMINEN Ensto Chago Power Pikalatausasema Tervetuloa -näkymä: valitse kieli Kohta 1: Käyttäjän tunnistus Ensto Chago Power tarjoaa RFIDkäyttäjän tunnistuksen. Latauksen aloittamista varten käyttäjällä tulee olla valtuutettu latauskortti.

21 Kohta 2: Latauspistokkeen kytkentä Kun latausasema on tunnistanut käyttäjän, latausaseman näyttöön ilmestyy ohjeistus latauksen käynnistämiseen: 1. Valitse näytöltä oikea pistoke (CCS / ChaDeMo) 2. Kytke latauspistoke autoon 3. Aloita lataus painamalla Start-nappia LATAAMINEN

22 Kohta 3: Latauskytkennän varmistus Latausasema ja sähköauto muodostavat yhteyden. Mikäli yhteyttä ei voida muodostaa, niin latausasema päättää latausyrityksen - tässä tapauksessa soita annettuun huoltonumeroon. Kohta 4: Lataus Latauksen aikana latausasema näyttää reaaliaikaisesti lataustietoja, kuten jännite, virta, ladattu energia ja jäljellä oleva latausaika sekä akun kapasiteetti.

23 Kohta 5: Latauksen lopettaminen 1. Paina STOP -nappia 2. Odota kunnes latauspistoke aukeaa 3. Irrota latauspistoke telineeseen 4. Näyttö ilmoittaa latauksen päättyneeksi ja pyytää palauttamaan latauspistokkeen telineeseen HUOM. Mikäli akku on latautunut täyteen (80% latausaste), lataus loppuu automaattisesti ja latauspistoke voidaan palauttaa telineeseen ilman STOP napin painamista LATAAMINEN

24 Latausasemia lisätään pääkaupunkiseudulle koko ajan. Ajankohtaisimman listan saat joko EkoRent palvelulta (verkkosivuilta ja sovelluksesta) sekä auton navigointijärjestelmästä. LATAUSASEMA OSOITE KAUPUNKI LATAUSTAPA EkoRent Ainoa, Kauppakeskus Ainoa, P-Tapiola Park EkoRent Arabia, Kauppakeskus Arabia EkoRent Myyrmanni, Kauppakeskus Myyrmanni, Parkkihallin VIHREÄ alue EkoRent Ruoholahti, Kauppakeskus Ruoholahti, Parkkihallin Länsiväylä kerro EkoRent Espoontori, Kauppakeskus Espoontori Tapionaukio 4 Espoo 2x pika, 1 nopea Hämeentie 111 Helsinki 3 x nopea Iskoskuja 3A Vantaa 3 x nopea Itämerenkatu 21 Helsinki 3 x nopea Kamreerintie 3 Espoo 2 x nopea ABC Aura Valtatie Aura pika Prisma Olari Komeetankatu 2 Espoo nopea S-market Nihtisilta Kutojantie 1 Espoo nopea ABC NihtisiltaO Nihtisilta 4 Espoo pika ABC Deli Pohjois-Tapiola Kalevalantie 3 Espoo pika Fredrikinkatu Fredrikinkatu Helsinki nopea

25 LATAUSASEMA OSOITE KAUPUNKI LATAUSTAPA Q-Park Finlandian halli Karamzininranta 2 Helsinki nopea Sähkötalo Runeberginkatu 1 Helsinki pika Pohjoinen Makasiinikatu 9 Pikku Satamakatu 4-6 Pohjoinen Makasiinikatu 9 Pikku Satamakatu 4-6 Helsinki Helsinki nopea nopea Tammasaarenkatu 7 Tammasaarenkatu 7 Helsinki nopea LATAAMINEN Esterinportti parkkipaikka Esterinportti 1 Helsinki nopea Töölön kisahalli itäpuoli Paavo Nurmen kuja 1 Helsinki nopea Luutnantinaukio parkkipaikka Luutnantintie 5 Helsinki nopea Säästöpankinranta 2 Säästöpankinranta 2 Helsinki nopea Kulosaaren metroaseman liityntäparkkialue Kulosaaren puistotie 1 Helsinki nopea Oulunkylän tori Oulunkylän tori Helsinki nopea Prisma Malmi Malmin Kauppatie 18 Helsinki nopea Liityntäparkkipaikka Lupiinipolku Helsinki nopea Tapanilan juna-aseman itäpuolen parkkialue Jäkälätie 12 Helsinki nopea Puistolan juna-asema Raidepolku 15 Helsinki nopea

26 TIEN PÄÄLLÄ Sähköautolla ajaminen on hiljainen ja miellyttävä kokemus. Aivan kuten polttomoottoriautolla ajaminen vaatii polttoaineen määrän tarkkailua, myös sähköautoilu vaatii tarkkailua akkujen latauksen tilasta.»» Huomioi akkujen lataustaso. Auto ilmoittaa äänimerkillä kun akut ovat tyhjenemässä ja sinun täytyy ladata auto.»» Jotta akkusi kestäisivät mahdollisimman pitkään, suosittelemme ECOajoasetuksen pitämistä päällä ja ilmastoinnin sulkemista, mikäli se ei ole tarpeellinen. Voit myös harkita muiden sähköä kuluttavien laitteiden, kuten ratin ja istuinten lämmittimen sulkemista. Sähköauton äänettömästä ajosta nauttiminen ilman radion äänimaailmaa on kokeilemisen arvoinen kokemus ja se pidentää autosi toimintasädettä.»» Auton navigointijärjestelmä ja matkapuhelimen karttasovellus kertovat sinulle tarvittaessa lähimmän laturin sijainnin.»» Lisää ajoa helpottavia toiminteita löydät ohjekirjasta auton hansikaslokerosta. Jos autostasi loppuu virta»» Yritä huolehtia ettei autosi akku tyhjene kokonaan ajossa. Jos näin kuitenkin käy, auto täytyy hinauttaa takaisin palvelupisteelle vuokraajan kustannuksella.»» Jos akkusi tyhjenee kesken ajon, soita asiakaspalveluumme numeroon ja kerro mitä tapahtui ja missä olet. Lähetämme hinausauton hakemaan sinut ja auton lähimmälle EkoRentin palvelupisteelle. Hinauspalvelun hinta lisätään laskuusi sopimusehdoissa mainitun summan mukaisesti.

27 Onnettomuuden sattuessa Vahinkoja voi sattua kaikille mutta huolehdithan että toimit sen sattuessa oikein ja vastuullisesti:»» Ota välittömästi yhteyttä asiakastukeemme numeroon Jos kyseessä on liikenneonnettomuus, ota myös yhteyttä poliisiin yleisessä hätänumerossa 112»» Renkaan tyhjentyessä tai rikkoutuessa tai jos autossa on muita teknisiä ongelmia, ole hyvä ja ota yhteyttä EkoRentin asiakastukeen numeroon Älä jätä autoa yksin ennen kuin olet saanut lisäohjeita. APUA!

28 Vuokraustilanteen lopettaminen» PALAUTA AUTO MILLE TAHANSA EKORENTIN PALVELUPISTEELLE Voit palauttaa auton mille tahansa vapaalle EkoRentin palvelupisteelle. Jos jätät auton muualle kuin EkoRentin palvelupisteelle, veloitamme sinulta sopimusehtojen mukaisen virhemaksun. Jos joudut tilanteeseen että kaikki EkoRent paikat ovat varattuina muiden kuin EkoRent autojen toimesta, ota yhteyttä asiakastukeemme numeroon niin kerromme miten menetellä.» TARKISTA VUOKRAUKSEN LOPUSSA ETTÄ AUTO ON SIISTI Kaikki me haluamme vuokrata ja ajaa siistillä autolla. Ole hyvä ja varmista että auto on puhdas ja siisti myös sinun käyttösi jälkeen. Auton normaalista käytöstä poikkeavasta sotkemisesta ja roskaamisesta veloitamme sinulta sopimusehtojen mukaisen virhemaksun. KUN PALAUTAT AUTON EKORENTIN PALVELUPISTEESEEN, HUOLEHDI ETTÄ: - Auto on siisti sisältä eikä vuokrauksen aikana ole tullut kolhuja - Auto on kytketty laturiin ja laturin johto lukittu (lukituskytkin ratin vasemmalla puolella) - Tämä käyttöohje ja sen mukana olevat EkoRentin kortit ovat auton sisällä - Renkaissa on riittävästi ilmaa - Olet muistanut ottaa kaikki tavarasi mukaan - Ovet on lukittu applikaatiolla tai tekstiviestillä Toivomme, että olet nauttinut ajosta EkoRentin sähköautolla ja odotamme saadaksemme palvella sinua uudelleen mahdollisimman pian!

29 APUA!

30

Turvapainike. Käyttöohje

Turvapainike. Käyttöohje Turvapainike Käyttöohje Yhteystiedot Tekninen asiakaspalvelu asiakaspalvelu@avarn.fi 010 620 2010 (arkisin klo 8-16) Hälytyskeskus halytyskeskus@avarn.fi 010 620 2000 Terkniset tiedot Puhelinverkko: kaksitaajuus

Lisätiedot

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa.

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Classicia. Lue myös sen laitteen ohjeet,

Lisätiedot

SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU

SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU Yleisimmät ongelmat CGI (Mukana) sovellus Sovelluksen päivittäminen Lataaminen ja asennus Kielen vaihtaminen Ympäristön vaihtaminen (tuotanto-testi) Uudelleenasennus Pakotettu

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Näppäimet. Kello tila. Pelitila

Käyttöohjeet. Näppäimet. Kello tila. Pelitila Käyttöohjeet Näppäimet Kello tila Pelitila Kohdekuvakkeiden tiedot 1. Aloitus 1.1. Käynnistys / sammutus Paina ja pidä pohjassa -näppäintä käynnistääksesi / sulkeaksesi laitteen. 1.2. Lataaminen Lataa

Lisätiedot

HUOM! Latauskaapelia ei saa kytkeä laitteeseen ennen hyväksytyn maksuprosessin suorittamista! Kirjaudu

HUOM! Latauskaapelia ei saa kytkeä laitteeseen ennen hyväksytyn maksuprosessin suorittamista! Kirjaudu Ecariot mobiili applikaatio-ohje 1 (6) Ecariot Oy:n operoimissa maksullisissa latauslaitteissa on mahdollista käynnistää sähköauton lataus mobiiliapplikaation kautta. Applikaatiota voivat käyttää vain

Lisätiedot

SmashBass. Langattomat kuulokkeet

SmashBass. Langattomat kuulokkeet SmashBass Langattomat kuulokkeet FI Käyttöohje- SmashBass beta Langattomat kuulokkeet Tuotteen turvallinen käsittely Lue nämä ohjeet ennen käyttöä! 1. Pidä kuulokkeet ja niiden mukana tulevat varusteet

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

WAVE TRUE WIRELESS STEREO BLUETOOTH NAPPIKUULOKKEET

WAVE TRUE WIRELESS STEREO BLUETOOTH NAPPIKUULOKKEET WAVE TRUE WIRELESS STEREO BLUETOOTH NAPPIKUULOKKEET NÄPPÄIMET JA LIITTIMET KÄYTTÖÖNOTTO JA ENSIMMÄINEN LAITEPARITUS 2. Paina ja pidä virtanäppäinta pohjassa samanaikaisesti molemmista kuulokkeista kunnes

Lisätiedot

BT BBiQ laite / W042 Käyttöohjeet 1.3 FIN Käyttöohjeet BBiQ 4.4.2014

BT BBiQ laite / W042 Käyttöohjeet 1.3 FIN Käyttöohjeet BBiQ 4.4.2014 Käyttöohjeet Aloittaminen Pakkauksen sisältö: - BBiQ Bluetooth -laite - Lämpötila-anturi - 2 kappaletta AAA -paristoja - Käyttöohjeet BBiQ on uusi langaton ruoanlaittolämpömittari älypuhelimellesi. Sisäänrakennetun,

Lisätiedot

Taskutulostin KÄYTTÖOPAS

Taskutulostin KÄYTTÖOPAS Taskutulostin KÄYTTÖOPAS Kiitos Polaroid Mint -taskutulostimen ostamisesta. Tämä käyttöopas on tarkoitettu tarjoamaan sinulle ohjeita, joita noudattamalla tämän tuotteen käyttö on turvallista eikä se aiheuta

Lisätiedot

Asentaminen Android-laitteeseen

Asentaminen Android-laitteeseen Asentaminen Android-laitteeseen Huomaa! Tarkempia tietoja ohjelmien asentamisesta saat tarvittaessa puhelimesi käyttöoppaasta. MyMMX mobile -sovelluksen asentaminen Android-laitteeseen: 1. Avaa laitteesi

Lisätiedot

NISSANCONNECT EV -PIKAOPAS

NISSANCONNECT EV -PIKAOPAS NISSANCONNECT EV -PIKAOPAS Varmista NissanConnect EV:n avulla, että saat Nissan-sähköautostasi irti mahdollisimman paljon. Noudata näitä helppoja ohjeita Nissanisi ohjaamiseen tietokoneen tai älypuhelimen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Zeblaze Vibe älykello

KÄYTTÖOHJE. Zeblaze Vibe älykello KÄYTTÖOHJE Zeblaze Vibe älykello Kiitos kun ostit Zeblaze Vibe älykellon. Asiakastyytyväisyys on meille tärkeää, joten jos tuotteen käytössä on jotain epäselvyyksiä tai ilmaantuu kysymyksiä, olethan asiakaspalveluumme

Lisätiedot

HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset

HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset Laitteen kytkentä 1. Kytke laitteeseen käyttöjännite 12V. Sulakkeelle menevään punaiseen johtoon kytketään +12V. Normaalissa odotustilassa laitteen virrankulutus

Lisätiedot

Yale Doorman -käyttöohje Sector Alarm -hälytysjärjestelmään yhdistetyn Yale Doorman -älylukon käyttöohje

Yale Doorman -käyttöohje Sector Alarm -hälytysjärjestelmään yhdistetyn Yale Doorman -älylukon käyttöohje Yale Doorman -käyttöohje Sector Alarm -hälytysjärjestelmään yhdistetyn Yale Doorman -älylukon käyttöohje Valo- ja äänimerkit koodinäppäimistöllä, kun älylukkoa käytetään ulkopuolelta Lukittaessa näppäimistön

Lisätiedot

Langaton verenpainemittari (BP7) PIKAOPAS

Langaton verenpainemittari (BP7) PIKAOPAS FI Langaton verenpainemittari (BP7) PIKAOPAS Pikaoppaassa kerrotaan, kuinka mobiililaite määritellään, Bluetooth-yhteys muodostetaan ja verenpaine mitataan. Noudata alla olevia ohjeita aloittaaksesi mittauksen.

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

Käyttöohje SOLO - Henkilönostin 150 / 200kg

Käyttöohje SOLO - Henkilönostin 150 / 200kg Käyttöohje SOLO - Henkilönostin 150 / 200kg ICF Group Oy Myrttitie 1 Tel. 09-346 2574 www.icf.fi 01300 Vantaa Fax. 09-346 2576 KOKOAMINEN Huom! Nostin on tarkoitettu ainoastaan henkilöiden nostamiseen

Lisätiedot

DNA Prepaid WLAN Mokkula

DNA Prepaid WLAN Mokkula DNA Prepaid WLAN Mokkula Mokkula käyttää normaalikokoista / suurempaa SIM-korttia. Irrota SIM-kortti kokonaisena ja laita se Mokkulaan alla olevan kuvan mukaisesti. Jos irrotat vahingossa pienemmän SIM-kortin,

Lisätiedot

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Tämä ohje kertoo miten paikantavaa turvapuhelinta käytetään Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Mannerheimintie 164 00300 Helsinki Sisällysluettelo

Lisätiedot

Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Bluesia. Lue myös sen laitteen ohjeet, jonka kanssa aiot käyttää Bluesia ennekuin yhdistät laitteet.

Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Bluesia. Lue myös sen laitteen ohjeet, jonka kanssa aiot käyttää Bluesia ennekuin yhdistät laitteet. Bluetooth teknologiaa käyttävä vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Bluesia.

Lisätiedot

Mittalaite ja puhelin on laitettu toimimaan automaattisesti yhdessä, sinun tulee seurata puhelimen antamia ohjeita mittauksen suorittamiseen.

Mittalaite ja puhelin on laitettu toimimaan automaattisesti yhdessä, sinun tulee seurata puhelimen antamia ohjeita mittauksen suorittamiseen. TIETOA MITTAUKSESTA VERENPAINE Olet saanut käyttöösi Beurer-mittalaitteen ja puhelimen. Mittalaitteella mitataan verenpaine ja syke. Mittauksen jälkeen puhelin lähettää mitatut arvot hoitajalle. Käsittele

Lisätiedot

HP Roar Plus -kaiutin. Muut ominaisuudet

HP Roar Plus -kaiutin. Muut ominaisuudet HP Roar Plus -kaiutin Muut ominaisuudet Copyright 2014 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Windows ja Windows Vista ovat Microsoft-konsernin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

I. Rannekkeen esittely

I. Rannekkeen esittely I. Rannekkeen esittely II. Osat Ⅲ. Aloitus Sovelluksen (application) asennus iphone: etsi 'H Band' App Storesta ja lataa se. Android: etsi 'H Band' Google Play Storesta ja lataa se. Bluetooth-yhteys Vaihe

Lisätiedot

DNA MOBIILI TV - YLEISET KÄYTTÖOHJEET

DNA MOBIILI TV - YLEISET KÄYTTÖOHJEET DNA MOBIILI TV - YLEISET KÄYTTÖOHJEET Mobiili-tv-palvelua käytetään puhelimen mobiili-tv-sovelluksella. Tässä dokumentissa kuvatut toiminnallisuudet ovat esimerkkejä tiettyjen puhelinmallien toiminnallisuuksista.

Lisätiedot

YLEISTÄ. Näytön kuvaus. Päävalikko. Asetukset. GolfBuddy Tämä ominaisuus on yhteydessä GolfBuddy GPS Golf Applikaatioon.

YLEISTÄ. Näytön kuvaus. Päävalikko. Asetukset. GolfBuddy Tämä ominaisuus on yhteydessä GolfBuddy GPS Golf Applikaatioon. Pikaopas YLEISTÄ Näytön kuvaus 1. Väylän numero 6. Matka greenin keskelle 2. Satelliittisignaalin taso 7. Seuraava näyttö 3. Akunkesto 8. Matka greenin eteen 4. Väylän Par-luku 9. Dynaaminen greeninäkymä

Lisätiedot

HIVE BUDS BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS. kitsound.co.uk

HIVE BUDS BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS. kitsound.co.uk kitsound.co.uk VAROITUS: Vältä mahdolliset kuulovauriot olemalla kuuntelematta suurella äänenvoimakkuudella pitkiä aikoja. Ole oman turvallisuutesi vuoksi tietoinen ympäristöstäsi, kun käytät kuulokkeita.

Lisätiedot

Air Sync Käyttöopas. Air Syncin lataaminen. Virran kytkentä ja katkaisu On/Off Air Sync

Air Sync Käyttöopas. Air Syncin lataaminen. Virran kytkentä ja katkaisu On/Off Air Sync Air Sync Käyttöopas Air Syncin lataaminen 1. Liitä Air Syncin Micro USB-liitin (D) tietokoneeseesi tai muuhun vastaavaan latauslaitteeseen käyttämällä mukana tullutta USB-kaapelia tai vastaavaa Micro USBliitintä.

Lisätiedot

BiiSafe Buddy Ohje. (C) Copyright 2017

BiiSafe Buddy Ohje. (C) Copyright 2017 1 BiiSafe Buddy Ohje Ohje 2 Tämä ohje kertoo, kuinka otat BiiSafe Buddyn käyttöösi, sekä kuvaa erilaisia käyttötapoja ja tuotteen ominaisuuksia. Varmista, että sinulla on: 1. BiiSafe Buddy -laite 2. Mobiililaite

Lisätiedot

JABRA EVOLVE 65 pikaohje. Laitteen nappulat. Magneettinen kouru mikrofonille. Säädettävä pääpanta. Äänisäätö ylös Varattuna -valo

JABRA EVOLVE 65 pikaohje. Laitteen nappulat. Magneettinen kouru mikrofonille. Säädettävä pääpanta. Äänisäätö ylös Varattuna -valo JABRA EVOLVE 65 pikaohje Laitteen nappulat Magneettinen kouru mikrofonille Säädettävä pääpanta Äänisäätö ylös Varattuna -valo Monitoiminappula Äänisäätö alas Akun indikaattori Bluetooth indikaattori On/Off/Connect

Lisätiedot

BOOMBAR + BLUETOOTH-KAIUTIN KÄYTTÖOPAS

BOOMBAR + BLUETOOTH-KAIUTIN KÄYTTÖOPAS Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi sen tuotteet.

Lisätiedot

Käyttöopas. Confienta Piccolo

Käyttöopas. Confienta Piccolo Käyttöopas Confienta Piccolo Sisällysluettelo 1. Confienta Piccolo... 3 1.1. Piccolon painikkeet... 4 1.2. Piccolon käyttöönotto... 6 2. Karttasovellus... 7 2.1. Sovellukseen kirjautuminen... 7 2.2. Karttanäkymä...

Lisätiedot

NOVA LANGATTOMAT KUULOKKEET

NOVA LANGATTOMAT KUULOKKEET Varoitus: Vältä mahdolliset kuulovauriot olemalla kuuntelematta suurella äänenvoimakkuudella pitkiä aikoja. Ole oman turvallisuutesi vuoksi tietoinen ympäristöstäsi, kun käytät kuulokkeita. Ei sovellu

Lisätiedot

Samsung Galaxy Tab tietokoneen käyttöohje

Samsung Galaxy Tab tietokoneen käyttöohje Tervetuloa käyttämään Samsungin Galaxy Tab tietokonetta Laitteen keskeinen ominaisuus on 7 tuuman kosketusnäyttö, jonka alapuolella ole neljä (4) taustavalaistua ohjausnäppäintä, ja yläpuolella 1.3 pixelin

Lisätiedot

Kannettava tiedonsiirtolaite yksilötason LIVE paikannukseen! Pikakäyttöohje

Kannettava tiedonsiirtolaite yksilötason LIVE paikannukseen! Pikakäyttöohje Kannettava tiedonsiirtolaite yksilötason LIVE paikannukseen! Pikakäyttöohje Kolme erilaista käyttötapaa; Käynnistä laite ja seuraa, Lähetä tekstiviestihälytys ja keskustele, Yhdistä Movescount harjoituspäiväkirjaan.

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

CCS COMBO 2 ADAPTER. Omistajan käsikirja

CCS COMBO 2 ADAPTER. Omistajan käsikirja CCS COMBO 2 ADAPTER Omistajan käsikirja VAROITUKSIA SÄILYTÄ NÄMÄ TÄRKEÄT TURVALLISUUSOHJEET. Tämä asiakirja sisältää tärkeitä ohjeita ja varoituksia, joita on noudatettava CCS Combo 2 -adapteria käytettäessä.

Lisätiedot

TIETOA MITTAUKSESTA TYÖPERÄINEN ASTMA

TIETOA MITTAUKSESTA TYÖPERÄINEN ASTMA TIETOA MITTAUKSESTA TYÖPERÄINEN ASTMA Olet saanut käyttöösi Vitalograph Lung Monitor BT mittalaitteen (kuva oikealla). Laitteella mitataan keuhkojen toimintakykyä ja puhelimesi lähettää mittauksen jälkeen

Lisätiedot

PIKAOPAS E6000/8000-sarja

PIKAOPAS E6000/8000-sarja PIKAOPAS E6000/8000-sarja SISÄLLYSLUETTELO Akun lataaminen... 4 Akun asennus... 9 Akun irroittamien... 10 Pyörätietokoneen kiinnittäminen ja irrottaminen... 12 Virran kytkeminen päälle/pois... 13 Polkupyörällä

Lisätiedot

Useimmin kysytyt kysymykset

Useimmin kysytyt kysymykset Useimmin kysytyt kysymykset Versio 1.1 1 1. Mikä mobiilikortti on? Mobiilikortti on matkapuhelimessa toimiva sovellus ja www.mobiilikortti.com osoitteessa oleva palvelu. Sovelluksen avulla voit siirtää

Lisätiedot

Ohje WILE 200 PC-ohjelman käyttöön

Ohje WILE 200 PC-ohjelman käyttöön Ohje WILE 200 PC-ohjelman käyttöön Page 1/9 1. Sisällysluettelo Ohje WILE 200 PC-ohjelman käyttöön... 1 1. Sisällysluettelo... 2 2. Asennus... 3 2.1 Ohjelman asennus... 3 2.2 Laiteajurin asennus... 3 3.

Lisätiedot

BackBeat FIT sarja. Käyttöopas

BackBeat FIT sarja. Käyttöopas BackBeat FIT 2100 -sarja Käyttöopas Sisällysluettelo Kuulokkeen osat 3 Käytä turvallisesti! 3 Pariliitos 4 Pariliitoksen muodostaminen 4 Pariliitostila 4 Päähän sovittaminen ja lataaminen 5 Säätäminen

Lisätiedot

NÄIN ASENNAT LATAUSPISTEEN SÄHKÖAUTOILLE. Tietoa latauspisteiden toimittajista ja erilaisten latausratkaisujen asennuksesta.

NÄIN ASENNAT LATAUSPISTEEN SÄHKÖAUTOILLE. Tietoa latauspisteiden toimittajista ja erilaisten latausratkaisujen asennuksesta. NÄIN ASENNAT LATAUSPISTEEN SÄHKÖAUTOILLE Tietoa latauspisteiden toimittajista ja erilaisten latausratkaisujen asennuksesta. SISÄLTÖ KÄYTTÖKUSTANNUKSET Käyttökustannukset s. 3 Erilaiset latausratkaisut

Lisätiedot

NAO ROBOTIN PIKAOHJE. Naon purkaminen kuljetuslaatikosta. Mika Lammassaari 2019

NAO ROBOTIN PIKAOHJE. Naon purkaminen kuljetuslaatikosta. Mika Lammassaari 2019 NAO ROBOTIN PIKAOHJE Naon purkaminen kuljetuslaatikosta Nao robotti säilytetään kuljetuslaatikossa, jossa sitä on turvallista liikutella paikasta toiseen. Kun avaat kuljetuslaatikon kannen, huomaat että

Lisätiedot

ABT PÖYTÄVAAKA PAKVAAKA1

ABT PÖYTÄVAAKA PAKVAAKA1 ABT PÖYTÄVAAKA PAKVAAKA1 SISÄLLYSLUETTELO 1. Toiminnot 3 2. Asennus 3 3. Varotoimenpiteet 3 4. LCD-näyttö 4 5. Näppäimet 5 6. Toimintojen asettaminen 5 7. Punnitusyksikön vaihtaminen 6 8. Vikakoodit 7

Lisätiedot

Lyhytohje Neuvottelupuhelin Konftel 60W

Lyhytohje Neuvottelupuhelin Konftel 60W Lyhytohje Neuvottelupuhelin Konftel 60W Suomi Conference phones for every situation Oheiselta CD levyltä löydät kattavan käsikirjan josta saat lisätietoja Yleiskuva Kolme merkkivaloa Kolme kaiutinta Sininen

Lisätiedot

BIRSSI.NET 2 - OHJEET KULJETTAJILLE

BIRSSI.NET 2 - OHJEET KULJETTAJILLE BIRSSI.NET 2 - OHJEET KULJETTAJILLE Sivu 1 1. KUN TYÖVUORO ALKAA / OHJELMAN KÄYNNISTYS 1. Ohjelmat käynnistyvät klikkaamalla Start = Käynnistysvalikko 2. Käynnistä birssi.net klikkaamalla sen käynnistyskuvaketta

Lisätiedot

KREATEL IPTV-STB 1510 ASENNUSOHJE

KREATEL IPTV-STB 1510 ASENNUSOHJE 1 (9) KREATEL IPTV-STB 1510 Mikä IPTV-boksi on? Pystyäksesi katsomaan normaalilla TV-vastaanottimellasi digitaalisia -lähetyksiä, tarvitset IPTV-boksin, joka muuntaa laajakaistaverkossa välitettävän digitaalisesti

Lisätiedot

Doro Secure 580IP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IP Käyttöopas Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. 1. Virta päälle/pois 2. Kuulokemikrofoniliitäntä 3. Laturin liitäntä

Lisätiedot

Profset Pro10 -käyttöopas

Profset Pro10 -käyttöopas Profset Pro10 -käyttöopas Onneksi olkoon! Olet hankkinut ammattitason matkapuhelinkuulokkeen huippuluokan taustamelun poistomikrofonilla. Pakkauksen sisältö Pakkaus sisältää Profset Pro10- kuulokkeen,

Lisätiedot

Maailman helppokäyttöisin akkulaturi

Maailman helppokäyttöisin akkulaturi Maailman helppokäyttöisin akkulaturi -akkulaturilla saat helposti täyteenladatun akun. Sinun tarvitsee vain kytkeä akkulaturi sähköverkkoon, liittää helppokäyttöiset liittimet akkuun ja painaa virtapainiketta.

Lisätiedot

Löydä Helsinki Tietoa kaupungin palveluista lukutaidottomille helsinkiläisille

Löydä Helsinki Tietoa kaupungin palveluista lukutaidottomille helsinkiläisille loydahelsinki.fi Löydä Helsinki Tietoa kaupungin palveluista lukutaidottomille helsinkiläisille Uusi mobiili-infopalvelu Löydä Helsinki kertoo kaupunkilaisille heidän oikeuksistaan ja julkisista palveluista

Lisätiedot

RIBBONS BLUETOOTH-KUULOKKEET

RIBBONS BLUETOOTH-KUULOKKEET Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi sen tuotteet.

Lisätiedot

Siemens kuulokojeiden laturin käyttöohje. www.kuulotekniikka.com

Siemens kuulokojeiden laturin käyttöohje. www.kuulotekniikka.com Siemens kuulokojeiden laturin käyttöohje www.kuulotekniikka.com Sisällysluettelo Kuvaus laturista Sivu 3 Lataamisohjeet Sivu 4 Lataamisohjeet Sivu 5 Huolto ja hoito Sivu 6 Turvallisuutta koskevia huomautuksia

Lisätiedot

RACE -BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS

RACE -BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS VAROITUS: Vältä mahdolliset kuulovauriot olemalla kuuntelematta suurella äänenvoimakkuudella pitkiä aikoja. Ole oman turvallisuutesi vuoksi tietoinen ympäristöstäsi, kun käytät kuulokkeita. Ei sovellu

Lisätiedot

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01 Ulkoasu 3 2 1 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike FIN 01 13 4.Micro-USB-portti 10 12 11 6 7 8 9 4 5 5.Akun virtakytkin 6.Sivu ylös -painike 7.Virtapainike 8.OK-painike 9.Sivu alas -painike

Lisätiedot

Finnish. B525 LTE CPE Pikaopas

Finnish. B525 LTE CPE Pikaopas Finnish B525 LTE CPE Pikaopas 1 Tuotteen yleiskuvaus Virran merkkivalo Wi-Fi /WPS-merkkivalo Signaalinvoimakkuuden merkkivalo LAN1-3, LAN4/WAN-portti USB-portti Palauta-painike WPS-painike Verkon tilan

Lisätiedot

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile ndroid Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet tarvitsee

Lisätiedot

Tervetuloa. Pikaopas. Asennus. Kytkeminen. Instalace

Tervetuloa. Pikaopas. Asennus. Kytkeminen. Instalace Tervetuloa FI Pikaopas 1 2 3 Asennus Kytkeminen Instalace Mitä laatikko sisältää Luuri Tukiasema Tukiaseman verkkosovitin Puhelinjohto 2 AAA ladattavat akut Akkutilan kansi Käyttöopas Pika-aloitus opas

Lisätiedot

Lataussäädin 12/24V 10A. Käyttöohje

Lataussäädin 12/24V 10A. Käyttöohje Lataussäädin 12/24V 10A Käyttöohje 1 Yleistä Lataussäätimessä on näyttö ja sen latausmenetelmä on 3-vaiheinen PWM lataus. Siinä on myös kaksi USB liitintä pienten laitteiden lataamiseen. 2 Kytkentäkaavio

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile Windows Phone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet

Lisätiedot

Windows. Valmistelut. Windows

Windows. Valmistelut. Windows Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE ICF SOLO-HENKILÖNOSTIN

KÄYTTÖOHJE ICF SOLO-HENKILÖNOSTIN ICF SOLO-HENKILÖNOSTIN ICF GROUP OY 1 ( 6 ) NOSTIN ON TARKOITETTU VAIN HENKILÖIDEN NOSTAMISEEN JA SE ON SUUNNITELTU SITEN, ETTÄ NOSTAMINEN ON MAHDOL- LISTA YHDEN AVUSTAJAN TOIMESTA. NOSTO MAKSIMIKUORAMA

Lisätiedot

ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg

ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg 1. Turvallisuusohjeet Lue tämä käyttöohje ennen käyttöä! 1.1 Vaakaa ei saa ylikuormittaa. 1.2 Älä roikota painavaa takkaa pitkää aikaa vaa assa,

Lisätiedot

Huolehdi siitä, että puhelimen akussa on riittävästi virtaa ja pidä puhelin aina päällä. Varmista, että puhelimesi bluetooth-yhteys on päällä.

Huolehdi siitä, että puhelimen akussa on riittävästi virtaa ja pidä puhelin aina päällä. Varmista, että puhelimesi bluetooth-yhteys on päällä. TIETOA MITTAUKSESTA Olet saanut käyttöösi Elisa Etämittaus sovelluksen sekä CoaguChek INRange -mittalaitteen (kuva oikealla). CoaguChek INRange -mittalaitteella ja CoaguChek XS PT Test PST -testeillä mitataan

Lisätiedot

Pyöräkuormaajasimulaattori

Pyöräkuormaajasimulaattori Pyöräkuormaajasimulaattori Pyöräkuormaajasimulaattori Valmistaja MeVea, Lappeenranta Hankittu Varian logistiikkaosastolle 31.12.2013 Hinta 27 000 euroa Fyysisesti pakettiin kuuluu: 55 TV, joka toimii pyöräkuormaajan

Lisätiedot

Käyttöohje Contact WP Poca

Käyttöohje Contact WP Poca Käyttöohje Contact WP Poca 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä...3 2 Tilausvälityssovelluksen käynnistäminen...3 3 Poca-laitteen aktivoiminen...4 3.1 Toiminnon aktivoiminen:...4 4 Tilauksen vastaanottaminen...6

Lisätiedot

Mac. Valmistelut. Mac

Mac. Valmistelut. Mac Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IUP Käyttöopas Suomi 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois

Lisätiedot

SoundGate. Bernafon SoundGate. Näppäinlukko. Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen. Puhelu. Musiikki/audio-painike. Bluetooth -painike

SoundGate. Bernafon SoundGate. Näppäinlukko. Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen. Puhelu. Musiikki/audio-painike. Bluetooth -painike Bernafon SoundGate SoundGate PIKAOHJE Näppäinlukko Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen Puhelu Musiikki/audio-painike Bluetooth -painike Akun merkkivalo Tämä ohje on vain lyhyt tiivistelmä. Tärkeä

Lisätiedot

ORDLAND PROFESSIONAL RADIO. ELK-68 Käyttöohje

ORDLAND PROFESSIONAL RADIO. ELK-68 Käyttöohje ELK-68 Käyttöohje Varotoimenpiteet Käytä tätä laitetta turvallisesti ja tehokkaasti. Lue ohje huolellisesti ennen käyttöä. Korjauksen saa suorittaa vain valtuutettu huolto. Sammuta virrat jos menet leimahdus

Lisätiedot

WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen

WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä opaskirjassa kerrotaan, miten WR-R10- langattoman kaukoohjaimen laiteohjelma päivitetään. Jos

Lisätiedot

COMET TRUE WIRELESS NAPPIKUULOKKEET

COMET TRUE WIRELESS NAPPIKUULOKKEET Varoitus: Vältä mahdolliset kuulovauriot olemalla kuuntelematta suurella äänenvoimakkuudella pitkiä aikoja. Kun käytät näitä nappikuulokkeita, kiinnitä oman turvallisuutesi takia huomiota ympäristöön.

Lisätiedot

SLAMMERS LANGATTOMAT KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS

SLAMMERS LANGATTOMAT KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi ohjeen tuotteet.

Lisätiedot

TG7200_7220NE(fi-fi)_QG.fm Page 1 Wednesday, July 25, 2007 4:57 PM. Koukku (220 240 V, 50 Hz) (KX-TG7202/KX-TG7203/KX-TG7222) Koukut

TG7200_7220NE(fi-fi)_QG.fm Page 1 Wednesday, July 25, 2007 4:57 PM. Koukku (220 240 V, 50 Hz) (KX-TG7202/KX-TG7203/KX-TG7222) Koukut TG7200_7220NE(fi-fi)_QG.fm Page 1 Wednesday, July 25, 2007 4:57 PM Pikaopas Digitaalinen langaton puhelin Malli KX-TG7200NE/KX-TG7202NE KX-TG7203NE Digitaalinen langaton vastaajapuhelin Malli KX-TG7222NE

Lisätiedot

HQ-CHARGER81 HQ ERIKOISNOPEA YLEISKÄYTTÖINEN LATURI PARISTOILLE AAA/AA/C/D/9V

HQ-CHARGER81 HQ ERIKOISNOPEA YLEISKÄYTTÖINEN LATURI PARISTOILLE AAA/AA/C/D/9V SUOMI KÄYTTÖOPAS HQ-CHARGER81 HQ ERIKOISNOPEA YLEISKÄYTTÖINEN LATURI PARISTOILLE AAA/AA/C/D/9V LUE OHJEET ENNEN LATURIN KÄYTTÖÄ Omistajan käyttöopas Lue tämä käyttöopas huolellisesti. Se sisältää tärkeitä

Lisätiedot

100 E-SCOOTER SUOMENKIELINEN KÄYTTÖOHJE

100 E-SCOOTER SUOMENKIELINEN KÄYTTÖOHJE 100 E-SCOOTER SUOMENKIELINEN KÄYTTÖOHJE TUOTEOSAT Vaakasuuntaine Vaakasuuntainen Kädensijan Kädensija Pidennysputki Kiristin Emäputki Kasauspidike Kasausjousi Pystysuuntaine Latausliitäntä Jalkakatkaisin

Lisätiedot

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä.

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Android Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Android-laitteeseesi, voit

Lisätiedot

kokoaminen 1. Ota ASPER ajanottolaitteisto 1- kentän laatikosta ja siirrä kisakentälle 2. Kokoa yleisönäyttö sopivaa paikkaan ja vedä sille sähkö

kokoaminen 1. Ota ASPER ajanottolaitteisto 1- kentän laatikosta ja siirrä kisakentälle 2. Kokoa yleisönäyttö sopivaa paikkaan ja vedä sille sähkö pikaopas ASPER ajanoton kokoaminen 1. Ota ASPER ajanottolaitteisto 1- kentän laatikosta ja siirrä kisakentälle 2. Kokoa yleisönäyttö sopivaa paikkaan ja vedä sille sähkö Sähköjenkytkentästä oma kohta.

Lisätiedot

YLEISTÄ ALOITUS. Laitteen kuvaus. Näytön kuvaus. Laitteen käynnistäminen ja sammuttaminen UP = YLÖS DOWN = ALAS BACK = TAKAISIN

YLEISTÄ ALOITUS. Laitteen kuvaus. Näytön kuvaus. Laitteen käynnistäminen ja sammuttaminen UP = YLÖS DOWN = ALAS BACK = TAKAISIN WT6 Pikaopas YLEISTÄ Laitteen kuvaus UP = YLÖS DOWN = ALAS BACK = TAKAISIN Näytön kuvaus 1. Väylän numero 2. Vasen/oikea greeninäkymä 3. Väylän Par-luku 4. Matka greenin taakse 5. Matka greenin eteen 6.

Lisätiedot

Osat. Flare R. Mikro-USB-johto. Quick Connect -kiinnike

Osat. Flare R. Mikro-USB-johto. Quick Connect -kiinnike Tervetuloa. Osat Flare R Mikro-USB-johto Quick Connect -kiinnike Bikeurope BV / Trek Benelux Ceintuurbaan 2-20C 3847 LG Harderwijk Alankomaat Puhelin: +31 (0) 33 4500600 (BLX) Osoite (Yhdysvallat): 801

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

Nosto ja siirtovaunu LT600. Käyttö ja huolto-ohje

Nosto ja siirtovaunu LT600. Käyttö ja huolto-ohje Nosto ja siirtovaunu LT600 Käyttö ja huolto-ohje Päivitetty 21.12.2015 Kahvan kiinnittäminen ja irrotus Vaunun nosto ja lasku kuva 1 Kahva kiinnitetään työntämällä se paikalleen vaunussa oleviin tappeihin.

Lisätiedot

BackBeat FIT sarja. Käyttöopas

BackBeat FIT sarja. Käyttöopas BackBeat FIT 3100 -sarja Käyttöopas Sisällysluettelo Toimintojen hallinta 3 Virta, pariliitos ja lataaminen 4 Kotelon virran kytkeminen 4 Pariliitoksen muodostaminen ensimmäistä kertaa 4 Pariliitostila

Lisätiedot

BackBeat FIT 350 -sarja. Käyttöopas

BackBeat FIT 350 -sarja. Käyttöopas BackBeat FIT 350 -sarja Käyttöopas Sisällysluettelo Kuulokkeen osat 3 Käytä turvallisesti! 3 Sovelluksen asentaminen 4 Pariliitos 5 Pariliitoksen muodostaminen 5 Pariliitostila 5 Lataaminen ja päähän sovittaminen

Lisätiedot

Tervetuloa. Pikaopas. philips. Liitä. Asenna. Nauti

Tervetuloa. Pikaopas. philips. Liitä. Asenna. Nauti Tervetuloa Pikaopas 1 2 3 Liitä Asenna Nauti philips + Pakkauksen sisältö CD640 tukiasema TAI - Connect Install Enjoy CD640/CD645 luuri CD645 tukiasema Tukiaseman verkkolaite Welcome Quick start guide

Lisätiedot

Sähköpyörätuolin asennus ja käyttöohjeet Pyörätuolin käyttöönotto: Pyörätuolin käyttö:

Sähköpyörätuolin asennus ja käyttöohjeet Pyörätuolin käyttöönotto: Pyörätuolin käyttö: Sähköpyörätuolin asennus ja käyttöohjeet Hei. Kiitos että valitsit Greeencycle pyörätuolin. Lue asennus ja käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöönottoa Pyörätuolin käyttöönotto: -Lataa akku täyteen mukana

Lisätiedot

RAY MOBIILIASIAKASKORTTI

RAY MOBIILIASIAKASKORTTI 1 RAY MOBIILIASIAKASKORTTI Mobiiliasiakaskortti on matkapuhelimeen ladattava kortti, joka toimii perinteistä muovista asiakaskorttia vastaavana näyttökorttina. Siihen on personoitu asiakkaan nimi, asiakasnumero

Lisätiedot

Käyttöohje. Bluetooth-kaiutin BTL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje. huolellisesti ja kokonaan.

Käyttöohje. Bluetooth-kaiutin BTL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje. huolellisesti ja kokonaan. Käyttöohje Bluetooth-kaiutin BTL-62 www.denver-electronics.com Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. Käyttöohje Kaiutin on aina vakioasetuksena Bluetooth-tilassa,

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. PIONEER AVIC-S1 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1236045

Käyttöoppaasi. PIONEER AVIC-S1 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1236045 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle PIONEER AVIC-S1. Löydät kysymyksiisi vastaukset PIONEER AVIC-S1 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP COMPAQ PRESARIO F760EM. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP COMPAQ PRESARIO F760EM käyttöoppaasta ( tiedot,

Lisätiedot

Puhelinnumeroiden lataaminen laitteesta tietokoneelle

Puhelinnumeroiden lataaminen laitteesta tietokoneelle OHJE 1/9 Yleistä Saunalahti on lähettänyt asiakkaillemme uuden SIM kortin. Kaikki Saunalahden SIM kortit tulevat vaihtumaan jollakin aikajaksolla Saunalahden siirryttyä palveluoperaattorista virtuaalioperaattoriksi.

Lisätiedot

RAY MOBIILIASIAKASKORTTI

RAY MOBIILIASIAKASKORTTI 1 RAY MOBIILIASIAKASKORTTI Mobiiliasiakaskortti on matkapuhelimeen ladattava kortti, joka toimii perinteistä muovista asiakaskorttia vastaavana näyttökorttina. Siihen on personoitu asiakkaan nimi, asiakasnumero

Lisätiedot

Tutustu REMUC:illa ohjattavan laitteen käyttö-, huolto- ja turvaohjeisiin

Tutustu REMUC:illa ohjattavan laitteen käyttö-, huolto- ja turvaohjeisiin PIKAOPAS ESIVAATIMUKSET Tutustu REMUC:illa ohjattavan laitteen käyttö-, huolto- ja turvaohjeisiin Varmista, että REMUC-ohjaimeen on asennettu toimiva SIM-kortti, jossa on datapaketti SIM-kortin PIN-koodin

Lisätiedot

Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolellisesti ennen tuotteen käyttöönottoa Tuote ei ole lelu, se on suunniteltu 14-vuotiaille ja vanhemmille

Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolellisesti ennen tuotteen käyttöönottoa Tuote ei ole lelu, se on suunniteltu 14-vuotiaille ja vanhemmille 12428 Radio-ohjattava 4WD Buggy WLtoys 1:12 Käyttöohjeet Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolellisesti ennen tuotteen käyttöönottoa Tuote ei ole lelu, se on suunniteltu 14-vuotiaille ja vanhemmille Tuotteen

Lisätiedot

Osat Ensimmäinen latauskerta ja latauksen tila

Osat Ensimmäinen latauskerta ja latauksen tila Tervetuloa. Osat Ensimmäinen latauskerta ja latauksen tila On suositeltavaa, että lataat Flare R -valoasi 2 tunnin ajan ennen ensimmäistä käyttökertaa. Lataaminen: Kun valoa ladataan USB-portin kautta,

Lisätiedot

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje 1 Yleistä... 2 2 Kameran kytkeminen verkkoon... 2 2.1 Tietokoneella... 2 2.2 Älypuhelimella / tabletilla... 5 3 Salasanan vaihtaminen... 8 3.1 Salasanan vaihtaminen Windows

Lisätiedot

Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA

Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA SISÄLLYSLUETTELO VAROITUKSIA 2 LATAUS 2 VIANETSINTÄ JA HUOLTO 3 TAKUU 5 VAROITUKSIA Älä käytä laturin seinäpistokkeessa jatkojohtoa, jos mahdollista. Jos joudut käyttämään

Lisätiedot

Eksote-tilauksen ajaminen poikkeaa tavallisesta taksintilauksesta muutamin osin, jotka käydään läpi tässä ohjeessa.

Eksote-tilauksen ajaminen poikkeaa tavallisesta taksintilauksesta muutamin osin, jotka käydään läpi tässä ohjeessa. Kuljettajan ohje Eksote -tilaukset Taksi Helsingin MTI-välitysjärjestelmässä Eksote-tilauksen ajaminen poikkeaa tavallisesta taksintilauksesta muutamin osin, jotka käydään läpi tässä ohjeessa. Eksote -kyytien

Lisätiedot