PIHTIPUTAAN 4H-YHDISTYKSEN JÄSENISTÖ

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PIHTIPUTAAN 4H-YHDISTYKSEN JÄSENISTÖ"

Transkriptio

1 1 PIHTIPUTAAN 4H-YHDISTYKSEN JÄSENISTÖ JÄSENMÄÄRÄ Yhdistyksen toimintaan vuonna 2016 osallistui 347 nuorta. Tyttöjen ja naisien osuus heistä oli 199 ja poikia sekä miehiä toiminnassa oli mukana 148. Jäsenmaksun maksaneita heistä oli 268. Aikuisjäseniä Pihtiputaan 4H:lla oli 84. Keski-ikä 13,54 vuotta YHDISTYKSEN HALLINTO HALLITUS Puheenjohtaja Tanja Kolehmainen Saani Varapuheenjohtaja Petra Kumpulainen Korppinen Muut jäsenet Merja Kemppainen Ilosjoki Outi Kinnunen Alvajärvi Patrik Kinnunen Kirkonkylä Satu Karjalahti Muurasjärvi Varajäsenet Hannu Aho Rönny Oili Parkkonen Elämäjärvi Aira Kananen Kärväskylä Nuorisojäsen Minttu Varis Saani Hallitus on kokoontunut vuoden aikana neljä kertaa. Kokouksissa on kirjattu pöytäkirjaan yhteensä 56 pykälää. TOIMINNANTARKASTAJAT Vuosikokous on valinnut toiminnantarkastajaksi Niina Karjalaisen ja varatoiminnantarkistajaksi Ritva Kinnusen. TOIMIHENKILÖT Toiminnanjohtajana on toiminut Asta Paananen. 4H-kotipalvelua on hoitanut toimistolla Taina Holkko Kirjanpidon on hoitanut Suomen 4H-liitto.

2 2 VUOSIKOKOUS Yhdistyksen kokous pidettiin Osuuspankin kokoushuoneessa. Kokouksessa oli läsnä 9 henkilöä. Kokouksen puheenjohtajana toimi Riikka Kananen. Vuosikokous valitsi hallituksen varsinaisiksi jäseniksi Outi Kinnusen ja Petra Kumpulainen. Varajäseneksi valittiin Hannu Aho. Nuorisojäseneksi valittiin Minttu Varis. Hallituksessa jatkavat Merja Kemppainen, Patrik Kinnunen, Tanja Kolehmainen sekä Satu Karjalahti. Varajäseninä jatkavat Oili Parkkonen ja Aira Kananen. Kokouksessa hyväksyttiin edellisen vuoden toimintakertomus ja tilit sekä alkaneen vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio. VUOSIKOKOUKSESSA 2016 PALKITUT Yrittäjien stipendi: Marianna Jämsén Auto Putz yritys Pihtiputaan MTK Samueli Aho Risu ja Ruoho yritys Pihtiputaan MTK Aktiivinen 4H- nuori: Minttu Varis Kerhonohjaajat hyvästä kerhotyöstä EDUSTUKSET JA VIERAILUT Sirkka Suomäki Suomen 4H-liitosta vieraili yhdistyksessä tulosneuvottelun merkeissä. Toiminnanjohtaja Asta Paananen on 4H-toimihenkilöiden varaluottamusmies ja kuuluu Suomen 4H-toimihenkilöliiton hallitukseen varajäsenenä. YHDISTYKSEN TOIMINNAN RAHOITUS Valtion avustus Kunnan Talonpoikaissäätiön avustus 2000 Omavarainhankinta ,63 Omavarainhankintaa ovat mm. jäsenmaksut, haudanhoito, kotipalvelu, metallin- ja säkkikeräys

3 3 NUORTEN YRITYSTEHTÄVÄT JA TYÖLLISTÄMINEN 4H-yritykset: Annika koiranhoito: koiranhoito, Annika Varis Auto Putz: autojen pesua ja siivousta, Marianna Jämsén Fun4Kids: ongintateltta, Jennika Vartiainen Heidin Kotileipomo Leivo: leivonnaiset Heidi Rinne Hennan: kahvilatoiminta, Henna Pasanen Hunajapörriäiset: hunaja, Salla Turpeinen Karvaturri: lemmikkieläintenhoito, Veera Rinne Kotileipomo Tiramisu: leivonnaiset Lassi Hakonen MiPaVa: nurmikonleikkaus ja tarjoilutyöt, Minttu Varis Pinjata: kahvila ja korut, Pinja Varis Risu ja Ruoho: metsä- ja pihanhoito, Samueli Aho Veeran palveluapu: kissan- ja koiranhoito, Veera Ylälehto Welmu: koiranhoito ja koulutus, Seriina Heikkilä Yritystulo yhteensä ,92 (2015: 7027,53 ) 4H-yritys Hunajapörriäiset tuottaa hunajaa Fun4Kids-yritys tarjoaa lapsille ongintaa Työllistämistoiminta: Nuorten (39) työpalvelupalkkoja maksettiin ,97 (2015: ,13 ) Työtunteja tehtiin 2995 kpl. Kotipalvelu työllistää nuoria pääasiassa siivous-, kodinhoito- ja pihatöihin sekä pyörätuoliulkoiluun vanhuksille. Töitä tehdään koko kunnan alueella. Työ on verotuksessa kotitalousvähennyskelpoista ja 4H:lle käyvät maksuvälineeksi myös palvelusetelit. Kotipalvelua käyttävät niin työssä käyvät, yritykset kuin erityisesti eläkeläiset. Hautojenhoitopalvelu: Yhdistyksellä oli 50 hoitohautaa Pihtiputaan keskustan hautausmaalla. 4H-yhdistys työllisti hautojen hoitopalveluun 3 nuorta. Puutarhatyöt: nuoret hoitavat kunnan kesäkukkia ja julkisten alueiden kitkemistä.

4 4 KERHOT JA NIIDEN OHJAAJAT Alvajärvi 0-6 lk Kirkonkylän Pet s-kerho Roosa Puurula ja Veera Ylälehto (kevät) Henna Kinnunen (syksy) Jennika Vartiainen ja Sanna Rauhala (kevät) Tiina Pasanen (syksy) Kirkonkylän Heppakerho jatkava Sanna Onkamo (kevät) Nita Arola (syksy) Kirkonkylän heppakerho alkavat Nita Arola (syksy) Korppinen Muurasjärvi 1-2 lk Muurasjärvi 3-6 Peninki- Elämäjärvi Saani Norja-team Kerhonohjaajat Muurasjärven nuorisotila Tiina Pasanen, Juuso Tiitinen ja Tia Hynynen (kevät) Riikka Kananen ja Tia Hynynen (syksy) Pia Rauhala ja Henna Kinnunen (kevät) Henriikka Skantz ja Roosa Haapa-aho (syksy) Mandi Moisio ja Josefina Rauhala (kevät) Elli Höykinpuro ja Salla Turpeinen (syksy) Oili Parkkonen, Mirjami Huttunen (kevät) Tatu Montonen ja Asta Paananen (syksy) Arja, Annika, Minttu Varis, Veera Rinne ja Eerika Paana nen (kevät) Arja ja Pinja ja Minttu Varis, Heidi Rinne ja Ilona Tiainen Asta Paananen Asta Paananen 4H-yhdistyksen valvontavuoro n. kerran kuussa. Kerhoja pidettiin 279 kertaa. Kerhokäyntejä oli Suosituimmat aihealueet kerhoissa olivat kädentaidot, eläimet sekä leikit ja liikunta.

5 5 KURSSIT Osaava kerhonohjaaja- kurssi pidettiin Tahkon tuvalla Ilosjoella Kinnulan ja Viitasaaren 4Hyhdistysten kanssa yhteistyössä. Kurssin suoritti 6 kerhonohjaajaa Pihtiputaalta. Opettajina Saija Bågman Kinnulan 4H-yhdistyksestä, Satu Hackselius Viitasaaren 4H-yhdistyksestä ja Asta Paananen Pihtiputaan 4H-yhdistyksestä Ensiapu 1-kurssin suoritti 12 nuorta, opettajana Sirkka-Liisa Laitinen 4H-yrityskurssille Pihtiputaan lukiolla osallistui 6 nuorta. Kurssin ohjasivat Saija Bågman Kinnulan 4H-yhdistyksestä ja Asta Paananen Pihtiputaan 4H-yhdistyksestä. Hygieniapassin suoritti 28 nuorta. Kurssin opettajana toimi Sari Paananen POKElta Työt alkavat- verkkokurssin suoritti 5 nuorta. Täytekakkukurssille opetuskeittiössä osallistui 12 nuorta. Ohjaajana Kätlin Savela Mehiläistarhauskurssille osallistuu 3 nuorta Muurasjärvellä. Opettajana Kaija Tunkkari. Ajokortti-työelämään - kurssi toteutettiin Osuuspankin tuella ja sen suoritti 6 nuorta. Opettajana Asta Paananen Nuoret opettelivat Defibrillaattorin käyttöä.

6 6 LEIRIT Ruokakoulu Ruokakoulu oli 8 12-vuotiaille lapsille suunnattu päiväleiri, joka tarjosi lapsille mahdollisuuden kokea ruokailoa kaikin aistein. Leiriläiset vierailivat Riikka Kanasen maatilalla ja nauttivat liikunnan riemusta koulun pihalla. Ruokakoulun leiripäivään kuului lasten itsensä valmistama aamiainen, lounas ja välipala, liikuntaa sekä oppimistuokioita hyvän ravitsemuksen ja liikunnan merkityksestä. Leirin lopuksi vanhemmat kutsuttiin perhepäivälliselle. Ruokakouluun osallistui 16 lasta ja Ruokakoulun ohjasi Pauliina Koivisto apunaan neljä apuohjaajaa: Annika Varis, Nea Kumpulainen, Jenna Kemppainen ja Henna Kinnunen Eräleiri pidettiin syyskuussa yhteistyössä Riistanhoitoyhdistyksen kanssa Ilosjoella 10 nuoren voimin. Tyttöjen eräleiri pidettiin Ilosjoella marraskuussa, metsälle pääsi 11 tyttöä.

7 7 KANSAINVÄLISYYS Maailmalta meille: Isäntäperheet: Mikayla Roire vieraili Tiina ja Pasi Pasasen luona heinäkuussa Meiltä maailmalle Juuso Tiitinen osallistui Petroskoin tutustumismatkalle Satu Järveläinen oli ryhmänohjaajana 4H-Rallyssa Pohjois-Irlannissa Minttu Varis osallistui Tansanian tutustumismatkalle Tia Hynynen osallistui Amazinglabulousrace -tapahtumaan Helsingissä Tia Hynynen Amazingfalulousracetapahtumassa Minttu Varis Tansanian tutustumismatkalla Satu Järveläinen ryhmänjohtajana Pohjois-Irlannin 4H-Rallyssa

8 8 KILPAILUT Kerhot osallistuivat Nenäpäivän arpojen myyntiin ja kilpailuun niiden myynnistä. Pihtiputaalla myytiin 119 arpaa. Kurpitsakilpailuun osallistui 7 nuorta RETKET Lasketteluretkelle Häkärinteille osallistui 12 nuorta Superpark -retkelle Ouluun osallistui 35 lasta WayOut -retki yhteistyössä kunnan nuorisotoimen kanssa tehtiin Jyväskylään, retkelle osallistui 26 nuorta Särkänniemessä käytiin kesän alussa 38 lapsen ja nuoren kanssa

9 9 KOULUYHTEISTYÖ 8 luokkalaisten - Metsäpäivä yhteistyössä mm. Metsäkeskuksen, Metsänhoitoyhdistyksen, Metsäkolmion ja UPM:n kanssa. Päivään osallistui 58 oppilasta + 3 opettajaa. 7 luokkalaisten - tutustumispäivä H huolehti ruokapisteestä Ritovuorella ja tietysti paistettiin lettuja Valtakunnallinen kalastuspäivä 3 ja 7 luokkalaisille pidettiin 18.5.rantaraitilla. 4H-yhdistyksen rastilla tutustuttiin eri kalalajeihin. MUUTA Metalliromua kerättiin Alvajärvellä, Muurasjärvellä, Elämäjärvellä ja Selänrannalla yhteensä kg Lannoitesäkkejä kerättiin 1455 kg Pink Café -torikahvila toimi kesän ajan Vanhalla torilla tarjoten neljälle 4H-yrittäjälle toimipaikan.

10 10

11 11

12 12

13 13 Suomen 4H-liiton toimitusjohtajan tervehdys Maailma ympärillämme muuttuu ällistyttävän nopeasti. Informaatio- ja tietoteknologia muuttavat vuorovaikutus- ja työympäristöjä sekä palveluja. Globalisaation myötä ihmiset, tavarat, palvelut, pääomat ja tieto liikkuvat yli valtiollisten rajojen yhä nopeammin. Kilpailu markkinoilla kiristyy. Suomessa talous on saatava kasvu-uralle ja kasvavat palvelutarpeet tyydytettävä tilanteessa, jossa väestö ikääntyy. Bio- ja digitaloudessa nähdään menestymisen mahdollisuuksia. Muutosvirrassa julkinen valta uudistaa sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä aluehallinnon rakenteita. Monin paikoin väestön väheneminen ja ikääntyminen herättävät huolta tulevaisuudesta. Nuorten työttömyys voi lisätä syrjäytymistä. Paikallisyhteisöt ovat avainasemassa paikkakuntiensa myönteisen tulevaisuuden rakentamisessa. Nuorissa on tulevaisuus, minkä vuoksi lapsista ja nuorista on pidettävä huolta. Kansalaisyhteiskuntamme kymmenine tuhansine yhdistyksineen on kehityksen voimavara, jota voidaan hyödyntää huomattavasti nykyistä paremmin. 4H on käytännönläheistä paikallista toimintaa, jossa kohdataan kymmeniä tuhansia lapsia ja nuoria kerhoissa ja kursseilla, edistetään työelämävalmiuksia, työllistetään tuhansia nuoria ja opitaan yrittäjyyttä oman 4Hyrityksen kautta. Valtion ja kuntien tarjoama siemenraha saa aikaan valtavasti taloudellista toimeliaisuutta. 4H-järjestössä nykyaikainen nuorisotyö nojaa vuosikymmeniä kestäneisiin perusarvoihin. Toiminnassa korostetaan vastuullisuutta, oman elämän hallintaa, tekemällä oppimista ja arjen taitoja. Järjestö seuraa aikaansa ja kehittää koko ajan toimintaansa. Tärkeää on, että paikalliset asukkaat ja yhteisöt ovat mukana tekemässä työtä lasten, nuorten ja tulevaisuuden hyväksi. Tästä työstä hyötyy koko Suomi. Seppo Hassinen toimitusjohtaja Suomen 4H-liitto Johdanto Pihtiputaan 4H-yhdistys järjestää lapsille ja nuorille kerho-, kurssi- ja leiritoimintaa. Lisäksi yhdistys kouluttaa nuoria työelämään, tarjoaa heille työpaikkoja ja mahdollisuuden kokeilla yritystoimintaa Pihtiputaan alueella. Yhdistyksen toiminnan valtakunnallisena tukena toimii Suomen 4H-liitto aluetyöntekijöineen. Pihtiputaan 4H-yhdistyksellä on palkattu toiminnanjohtaja Asta Paananen sekä hallitus, jonka jäseninä toimivat vuonna 2017 Satu Karjalahti, Merja Kemppainen Outi Kinnunen, Patrik Kinnunen, Tanja Kolehmainen ja Petra Kumpulainen. Varajäsenenä Hannu Aho, Aira Kananen ja Oili Parkkonen. Nuorisojäsenenä on Minttu Varis Pihtiputaan 4H-yhdistyksellä on 347 jäsentä, joiden keski-ikä on 13,54 vuotta. Pihtiputaan 4H-yhdistyksen tavoite on järjestää vapaa-ajan toimintaa lapsille ja nuorille koko kunnan alueella. Toiminnan tavoite on parantaa nuorten yrittäjyys- ja työelämävalmiuksia kurssien ja käytännön kokemusten avulla. Suomen 4H-järjestöllä on jäsentä, joista nuorisojäseniä on Järjestön kokonaistuotot ovat n. 26 milj. euroa. Kerhotoiminta ulottuu kaupungeista maaseudulle. Kerhoja on lähes ja kerhokäyntejä vuodessa yli Kerhoissa on koulutettua ohjaajaa. Järjestö työllistää noin alle 29-vuotiasta nuorta, joille se maksaa palkkoja noin 4 milj. euroa vuodessa. Tähän mennessä nuorta on suorittanut Ajokortti työelämään -kurssin. 4H-yrityksiä perustettiin vuonna 2015 yli 500. Paikallisia 4H-yhdistyksiä on 235. Harkinta Harjaannus Hyvyys Hyvinvointi Pihtiputaan 4H-yhdistys Asematie Pihtipudas S-posti:pihtipudas@4h.fi Puh

14 14 4H-NUORISOTYÖ PIHTIPUTAAN YHDIS- TYKSESSÄ 4H-järjestö tukee toiminnallaan lasten ja nuorten elämänhallintaa, kasvua työelämään, yrittäjyyteen ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Nuorten kasvua työelämään ja yrittäjyyteen tuetaan Kolme askelta työelämään -toimintamallin avulla. Se sisältää 4Hnuorisotyön avaintuotteet, jotka ovat ryhmätoiminta, kurssit, työllistäminen ja nuorten yritykset. Tavoitteena on, että avaintuotteet toteutuvat mahdollisimman tasalaatuisina kaikissa yhdistyksissä. Lasten ja nuorten kasvua aktiiviseen kansalaisuuteen tuetaan Tekoja lähellä ja kaukana -toimintamallin kautta. Siinä yhdistyvät nuorten oman toiminnan tukeminen ja nuorten oma tekeminen. 4H tukee nuorten mahdollisuuksia oppia tietoja ja taitoja, osallistua ja vaikuttaa kasvaa aktiivisiksi kansalaisiksi. Kolme askelta työelämään 1. Ryhmätoiminta Ryhmätoiminnan tärkein muoto on yli 6-vuotiaille tarkoitettu 4H-kerho, jossa tuhannet lapset ja nuoret oppivat aitoja asioita oikeissa ympäristöissä itse tekemällä. 4H-yhdistykset vastaavat kerhotoiminnan organisoinnista paikallistasolla. Kerhoja ohjaavat koulutetut ohjaajat. Pihtiputaan 4Hyhdistys järjestää kerhot haja-asutusalueella ja taajamassa, erä- ja kalastusleirit, huvipuisto-, uimahalli ja lasketteluretket sekä osallistutaan 4H-kilpailuihin. 2. Nuorten työelämätaidot Nuorten työelämätaitoja kehitetään 4H:ssa Ajokortti työelämään -kursseilla ja Osaava kerhonohjaaja -koulutuksilla. Lisäksi paikalliset 4H-yhdistykset valmentavat nuoria erilaisiin työtehtäviin. Kurssien kautta nuoret saavat valmiuksia tehdä työtä toisen palveluksessa tai kokeilla yrittäjyyttä oman 4H-yrityksen avulla. Pihtiputaan 4H- yhdistyksen alueella nuorten työelämätaitoja tuetaan järjestämällä Ajokorttityöelämään kurssi, hygieniapassikoulutus, EA1-kurssi, sekä uutena järjestyksenvalvojakurssi. Kotityöt-, dogsitter- lastenhoitokurssit järjestetään tarvittaessa. Kerhonohjaaja- ja pyörätuolinkäsittelykoulutus ovat joka vuosi ohjelmassa. 3. Nuorten työllistyminen 4H:ssa yli 13-vuotias nuori voi työllistyä joko 4H yhdistykseen tai yhdistyksen välittämiin töihin. Moni nuori työllistyy kerhojen ohjaustehtäviin. 4H-yhdistyksen välittämät työpaikat voivat olla yksityishenkilöiden, kuntien tai yritysten tarjoamia työpaikkoja. Yhdistys hoitaa työnantajavelvoitteet. Vuonna 2017 työllistämme nuoria 4H-kotipalveluun, haudanhoitotehtäviin sekä pihatöihin. Yrittäjyydestä kiinnostunut nuori voi perustaa oman 4H- Yrityksen. Nuori tekee sopimuksen yhdistyksen kanssa ja saa tuekseen henkilökohtaisen yritysohjaajan. Vuonna 2017 on tulossa yrityskurssi. Vuonna 2016 Yhdistyksen alueella toimi13 4H-yritystä eri aloilta. Tekoja lähellä ja kaukana Tekoja lähellä ja kaukana -toimintamalli kuvaa 4H-järjestön toteuttamaa kansalaiskasvatusta. Aktiivinen kansalaisuus toteutuu 4H:ssa parhaiten lasten ja nuorten itse suunnittelemina ja toteuttamina hyvinä tekoina omassa lähiympäristössä tai maailmalla. Toimihenkilöiden ja vapaaehtoisten tehtävänä on auttaa tarvittaessa tarjota tukea, välineitä ja mahdollisuuksia. Nuorten ja nuorten ryhmien itse ideoimaa ja toteuttamaa toimintaa toteutetaan Pihtiputaalla kerhonohjaajien ja kerholaisten suunnittelemana ja toteuttamana kerhotyönä. Lähtevä Pohjoismaisen leirin ryhmä suunnittelee ja toteuttaa varainhankintaa monipuolisesti ja ahkerasti. Vapaaehtoisuus vahvistaa nuorisotyötä 4H-nuorisotyö perustuu ammattitaitoisten toimihenkilöiden ja vapaaehtoisten yhteistyöhön. Pihtiputaan 4H-yhdistyksessä toimii 22 vapaaehtoista muun muassa kerhojen ja leirien ohjaajina, nuorten valmentajina, yritysohjaajina ja isäntäperheinä. Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus 4H:ssa Pihtiputaan 4H-yhdistyksen kansainvälisestä ja monikulttuurisesta toiminnasta vuoden 2017 aikana: Norjan Pohjoismaiselle leirille on lähdössä ryhmä nuoria. Global 4H-summit tapahtumaan Kanadaan Suomen edustamaan lähtee yksi nuori Pihtiputaan yhdistyksestä, Petroskoihin ryhmänohjaajaksi lähtee yksi nuori, IFYE -vaihtoon lähtee yksi nuori Kanadaan ja isäntäperheenä toimii kaksi perhettä. Pihtiputaan 4H-yhdistys viestii nuorisotyöstä Viestinnän avulla teemme 4H-nuorisotyötä näkyväksi valtakunnallisella ja paikallisella tasolla. Viestimme aktiivisesti, houkuttelevasti ja monikanavaisesti. Pihtiputaan 4H-yhdistyksen viestinnän kanavia ovat paikallislehti Kotiseudun Sanomat, Twitter, Instagram sekä Facebook. Kerhokoteihin laitettava jäsenkirje syksyllä ja koulun ilmoitustaulut ovat edelleenkin tärkeitä viestintäkanavia. YHDISTYKSEN MUU TOIMINTA Pihtiputaan 4H-yhdistyksen muuta toimintaa ovat kotipalvelu, haudanhoitopalvelu, lannoitesäkkien keräys ja metalliromunkeräys. Pihtiputaan 4Hyhdistyksellä on Leader Viisarin JoJo-jokaiselle jotakin!- hanke Hankkeen avulla kehitetään yhdistyksen vuotiaiden poikien tekemistä, sulkematta pois tyttöjäkään. RAHOITUSRAKENNE Pihtiputaan 4H-yhdistyksen rahoitusrakenne koostuu Pihtiputaan kunnan avustuksesta, valtion avustuksesta, jäsenmaksuista, työllistämistoiminnan tuotoista sekä yhdistyksen muun toiminnan tuotoista. Pihtiputaan kunnan kanssa tehdään hyvää yhteistyötä koulun, nuorisotoimen, perusturvan ja yhdyskuntatekniikan kanssa. Vuodelle 2017 toivotaan yhteistyötä myös JoJo -hankkeen myötä poikien ja isompien nuorien kanssa. TOIMITILAT JA HENKILÖSTÖ Pihtiputaan 4H-yhdistyksen toimisto sijaitsee Asematie 7. 4H-kerhot kokoontuvat pääosin koulujen tai kyläseurojen tiloissa sekä Western tallilla ja opetuskeittiössä. Toiminnanjohtajan lisäksi henkilöstöön kuuluvat toimistotyöntekijä ja hanketyöntekijä.

15 15 Pihtiputaan 4H-yhdistyksen toimintakalenteri vuodelle 2017 Vuoden teema: Ote muutokseen ja tulevaisuuteen TAMMIKUU HELMIKUU MAALISKUU HUHTIKUU TOUKOKUU Kerhot alkavat Vuoden 4H-yrityskilpailu alkaa Hakuaika City-leirille Petroskoihin JoJo-jokaiselle jotakin!- hanke alkaa Tulevaisuuden kuusi-ennakkomyynti alkaa Lasketteluretki Kerhot toimivat Isäntäperhehaku päättyy Itse tehty-rahan haku alkaa Ensiapukurssi Kalastusleiri Yhdistyksen kokous Kerhot toimivat 4H-yrityskurssi Järjestyksenvalvojakurssi Hygieniapassikurssi Kotityöt- kurssi Kerhot toimivat Ajokortti työelämään - kurssi yläkoululla Parkour -tapahtuma Pihtipudas salissa: JoJo- hanke Mönkijä-cup: JoJo- hanke 8lk metsäpäivä: muistometsikön istutus Reilu Teko -säkkikeräys Safka-synttärit: Suomi 100v. Tulevaisuuden kuusien istutus Frisbeegolfin Pudascup : JoJo- hanke Kalliokiipeily: JoJo- hanke

16 16 KESÄKUU Ruokakoulu Hautojenhoito alkaa Huvipuistoretki Kesäyritykset ja työllistäminen Vapa-päivä Koirajärven-retki: JoJo-hanke HEINÄKUU Loma Kansainvälinen toiminta: isäntäperhe, IFYE- vaihdot käynnissä Pohjoismainen 4H-leiri: Norja Ostfold ELOKUU Kerhot alkavat Lannoite- ja siemensäkkikeräys päättyy Yläkoulun 7lk päivä Vuoden 4Hkerho-kilpailu alkaa Haku kansainvälisiin vaihto-ohjelmiin alkaa SYYSKUU Kerhot toimivat Kerhonohjaajakoulutus Hautojen hoito päättyy TOP-kilpailu: Metsäduuni alkaa Itse tehty -rahojen hakuaika alkaa Yrittäjän päivä 5.9. LOKAKUU Eräleiri Kerhot toimivat Täytekakkukurssi MARRASKUU JOULUKUU Kansainvälinen 4H-päivä Fabulous 4H-tapaaminen Uimahalli-retki Valtakunnallinen 4H-viikko Kerhot toimivat Kerhot toimivat Piparitalokurssi 4H-väen pikkujoulu

17 17

Kangasniemen 4H-yhdistys Toimintasuunnitelma 88. toimintavuosi

Kangasniemen 4H-yhdistys Toimintasuunnitelma 88. toimintavuosi Kangasniemen 4H-yhdistys Toimintasuunnitelma 2017 88. toimintavuosi Suomen 4H-liiton toimitusjohtajan tervehdys Maailma ympärillämme muuttuu ällistyttävän nopeasti. Informaatio- ja tietoteknologia muuttavat

Lisätiedot

Nurmeksen 4H-yhdistys Toimintasuunnitelma 85. toimintavuosi

Nurmeksen 4H-yhdistys Toimintasuunnitelma 85. toimintavuosi Nurmeksen 4H-yhdistys Toimintasuunnitelma 2017 85. toimintavuosi Suomen 4H-liiton toimitusjohtajan tervehdys Maailma ympärillämme muuttuu ällistyttävän nopeasti. Informaatio- ja tietoteknologia muuttavat

Lisätiedot

Vihannin 4H-yhdistys Toimintasuunnitelma 86. toimintavuosi

Vihannin 4H-yhdistys Toimintasuunnitelma 86. toimintavuosi Vihannin 4H-yhdistys Toimintasuunnitelma 2018 86. toimintavuosi Suomen 4H-järjestöllä on 50 000 jäsentä, joista nuorisojäseniä on 43 000. Järjestön kokonaistuotot ovat n. 26 milj. euroa. Kerhotoiminta

Lisätiedot

Joroisten: 4H-yhdistys Toimintasuunnitelma toimintavuosi

Joroisten: 4H-yhdistys Toimintasuunnitelma toimintavuosi Joroisten: 4H-yhdistys Toimintasuunnitelma 2016 59. toimintavuosi 000088404048 Suomen 4H-liiton toimitusjohtajan tervehdys Suomessa tulevaisuususko on ollut koetuksella mm. vaatimattoman talouskehityksen,

Lisätiedot

Juuan 4H-yhdistys Toimintasuunnitelma 81. toimintavuosi

Juuan 4H-yhdistys Toimintasuunnitelma 81. toimintavuosi Juuan 4H-yhdistys Toimintasuunnitelma 2017 81. toimintavuosi Suomen 4H-liiton toimitusjohtajan tervehdys Maailma ympärillämme muuttuu ällistyttävän nopeasti. Informaatio- ja tietoteknologia muuttavat vuorovaikutus-

Lisätiedot

YLEISAVUSTUSHAKEMUS 2017

YLEISAVUSTUSHAKEMUS 2017 YLEISAVUSTUSHAKEMUS 2017 RUOKOLAHDEN kunnalle! Kunnanhallitus Ha kija: VUOKSEN 4H-YHDISTYS Osoite: Puhelin: Kotisivut: Yhteyshlö: Nällisuontie 3 56100 Ruokolahti 040 6311112 www.vuoksi.4h.fi Susanna Pöyhönen

Lisätiedot

NAANTALIN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2011

NAANTALIN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2011 Sivu 1 / 5 NAANTALIN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2011 Naantalin 4H-yhdistys 4H-yhdistyksen toimintaa ohjaavat järjestön yhteinen päämäärä, toiminta-ajatus, arvot ja toimintaperiaatteet. Sääntöjen mukaisesti

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 NAANTALIN 4H-YHDISTYS Sivu 1 (6) Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Sisällysluettelo Toiminnan painopistealueet... 2 Toiminnalliset avaintavoitteet... 2 Ryhmätoiminta... 2 Nuorten kurssit ja koulutukset...

Lisätiedot

Nastolan 4H-yhdistys ry. Y-tunnus: Yhdistyksen perustamiskokouksesta 60 vuotta! VUOSIKERTOMUS 2015

Nastolan 4H-yhdistys ry. Y-tunnus: Yhdistyksen perustamiskokouksesta 60 vuotta! VUOSIKERTOMUS 2015 Nastolan 4H-yhdistys ry Y-tunnus: 10706445 Yhdistyksen perustamiskokouksesta 60 vuotta! VUOSIKERTOMUS 2015 Nastolan 4H-yhdistys ry Nastolan 4H-yhdistyksen toimintaa ohjaavat 4Hjärjestön yhteinen päämäärä,

Lisätiedot

EDUSKUNNAN MAATALOUSJAOSTOLLE

EDUSKUNNAN MAATALOUSJAOSTOLLE Maatalousjaosto HE 134/2016 vp EDUSKUNNAN MAATALOUSJAOSTOLLE 4H johdattaa työelämään ja yrittäjyyteen 4H-nuorisotyön ydinsisältö on kiteytetty Kolme askelta työelämään toimintamalliin (liite). Kerhoissa

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2013 Toiminnan painopisteet ovat

Toimintasuunnitelma vuodelle 2013 Toiminnan painopisteet ovat NAANTALIN 4H-YHDISTYS Sivu 1 (7) Toimintasuunnitelma vuodelle 2013 Toiminnan painopisteet ovat nuoret +15 nuorten yrittäjyyden tukeminen ja heidän keskinäinen verkottuminen nuorten työllistäminen yhdistyksen

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 NAANTALIN 4H-YHDISTYS Sivu 1 (5) Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 Sisällysluettelo Toiminnan painopistealueet...2 Toiminnalliset avaintavoitteet...2 Ryhmätoiminta...2 Nuorten kurssit ja koulutukset...2

Lisätiedot

Opinto-ohjauksen rooli hyvinvointityössä

Opinto-ohjauksen rooli hyvinvointityössä Opinto-ohjauksen rooli hyvinvointityössä 30.11.2018 Järjestöt koulujen ja oppilaitosten kumppanina työelämävalmiuksien edistämisessä. Helena Herttuainen, Suomen 4H-liitto ry 4H-järjestö 4H on lasten ja

Lisätiedot

Sykäys -vuosikello

Sykäys -vuosikello Sykäys -vuosikello 2019-2020 ELOKUU Viikko 33 13.8. klo 14 Sykäys-tiimin tapaaminen kaupungintalolla Viikko 34 Perustaisinko yrityksen, Yrityssalo Oy 21.8. klo 14:30 16:00 Kolmas kaffe Yrityssalossa Miten

Lisätiedot

Järjestäjinä: Muhoksen seurakunta Muhoksen kunnan nuorisotoimi Muhoksen 4H-yhdistys Luonnosta Käsin -hanke

Järjestäjinä: Muhoksen seurakunta Muhoksen kunnan nuorisotoimi Muhoksen 4H-yhdistys Luonnosta Käsin -hanke TYLSYYDENTORJUNTAVIRASTO SUOSITTELEE: Järjestäjinä: Muhoksen seurakunta Muhoksen kunnan nuorisotoimi Muhoksen 4H-yhdistys Luonnosta Käsin -hanke Pitelet käsissäsi uunituoretta KESÄKIMARA 2018-vihkoa, johon

Lisätiedot

Liedon 4H-yhdistys Vuosikertomus 2014 Toimintasuunnitelma 2015 83. toimintavuosi

Liedon 4H-yhdistys Vuosikertomus 2014 Toimintasuunnitelma 2015 83. toimintavuosi Liedon 4H-yhdistys Vuosikertomus 2014 Toimintasuunnitelma 2015 83. toimintavuosi 1 Sisällys LIEDON 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2014... 3 PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS... 3 LIEDON 4H-YHDISTYS... 4 JÄSENET...

Lisätiedot

Mynämäen-Mietoisten 4H-yhdistys Toimintakertomus 2011

Mynämäen-Mietoisten 4H-yhdistys Toimintakertomus 2011 Mynämäen-Mietoisten 4H-yhdistys Toimintakertomus 2011 MYNÄMÄEN-MIETOISTEN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2011 MYNÄMÄEN-MIETOISTEN 4H-YHDISTYS 4H-yhdistyksen toimintaa ohjaavat järjestön yhteinen päämäärä,

Lisätiedot

NAANTALIN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2013

NAANTALIN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2013 Sivu 1 / 5 NAANTALIN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2013 Naantalin 4H-yhdistys 4H-yhdistyksen toimintaa ohjaavat järjestön yhteinen päämäärä, toiminta-ajatus, arvot ja toimintaperiaatteet. Sääntöjen mukaisesti

Lisätiedot

NAANTALIN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2014

NAANTALIN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2014 Sivu 1 / 6 NAANTALIN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2014 Naantalin 4H-yhdistys 4H-yhdistyksen toimintaa ohjaavat järjestön yhteinen päämäärä, toiminta-ajatus, arvot ja toimintaperiaatteet. Sääntöjen mukaisesti

Lisätiedot

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli tilinpäätöksen tarkastus ja alllekirjoitus), Roby oli sihteerinä

Lisätiedot

Työvoima Palvelussuhdelajeittain %-jakautumat

Työvoima Palvelussuhdelajeittain %-jakautumat Hallinto 2510 Hyvinvointitoimiala tammikuu 134,9 121,3-13,6 82,8 84,4 3,2 5,4 11,8 7,3 2,3 2,9 3,9 5,8 55,6 38,6 123,1 107,6 91,3 % 88,7 % helmikuu 133,9 118,8-15,1 82,3 83,4 3,9 5,5 11,1 7,6 2,6 3,6 8,1

Lisätiedot

JUUAN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2015

JUUAN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2015 JUUAN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2015 JUUAN 4H-YHDISTYS JÄSENET HALLITUS KOKOUKSET 4H-yhdistyksen toimintaa ohjaavat järjestön yhteinen päämäärä, toiminta-ajatus, arvot ja toimintaperiaatteet. Sääntöjen

Lisätiedot

Tulokset. PANDAVIESTI KLL:n Pohjoisen Keski-Suomen alue klo 13:39:19. Kilp. numero. aika 03:12 03:29 03:45 03:46 03:55 04:04 04:34 04:39

Tulokset. PANDAVIESTI KLL:n Pohjoisen Keski-Suomen alue klo 13:39:19. Kilp. numero. aika 03:12 03:29 03:45 03:46 03:55 04:04 04:34 04:39 1 1 1, P/T 1.lk, vapaa tyyli, 1km 1. Vilho Stenman 201 Kyynämöisten & Höytiän koulu 03:12 1. Eerika Siekkinen 1 Putaanvirran koulu 1. Pihtipudas 03:29 1. Tatu Syrjä 21 Nurmelan koulu 1. Kinnula 03:45 1.

Lisätiedot

Laukaan Kalevalaiset Naiset ry Toimintasuunnitelma 2019

Laukaan Kalevalaiset Naiset ry Toimintasuunnitelma 2019 Sisältö 1. Yleistä... 3 2. Toiminnan tavoitteet vuonna 2019... 3 3. Toiminta... 3 4. Tiedotus... 4 5. Hallinto... 4 5.1. Vuosikokous... 4 5.2. Hallitus... 4 6. Yhteistyötahot... 5 7. Talous... 5 Liite:

Lisätiedot

4H-yrittäjänä olet itsesi pomo. #YritäOpiTienaa #4HSuomi

4H-yrittäjänä olet itsesi pomo.  #YritäOpiTienaa #4HSuomi 4H-yrittäjänä olet itsesi pomo www.4h.fi/yritys #YritäOpiTienaa #4HSuomi 4H = Suomen suurin nuorisojärjestö 4H toimii maailman laajuisesti 2 Ampun 4H yhdistys toimii Lapinjärven, Myrskylän, Orimattilan

Lisätiedot

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 Aika: Maanantai 29.8.2011 klo 18.00 Paikka: Vähä-Heikkilän yksikön ruokala Läsnä: Katrine Arbol-Lilleberg (saapui klo 18.35), Mia Enlund, Sanna Ketonen-Oksi,

Lisätiedot

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY Toimintakertomus 2010 Sisältö 1. Toiminnan ydinalueet 1 2. Toiminta 1 2.1 Säännöllinen toiminta 1 2.2 Tapahtumat 1 2.3 Tapahtumia, joihin osallistuimme

Lisätiedot

Liite 1. Nuorisotoimi 2015

Liite 1. Nuorisotoimi 2015 Nuorisolain tarkoituksena on tukea nuorten kasvua ja itsenäistymistä, edistää nuorten aktiivista kansalaisuutta ja nuorten sosiaalista vahvistamista sekä parantaa nuorten kasvu- ja elinoloja. Näiden tavoitteiden

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 1 MISSIO Edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää tervettä kilpailua ja naisyrittäjien

Lisätiedot

Yli-Marolan 4H-kotieläinpiha Lahden 4H-yhdistys ry Neljänkaivonkatu Lahti

Yli-Marolan 4H-kotieläinpiha Lahden 4H-yhdistys ry Neljänkaivonkatu Lahti Yli-Marolan 4H-kotieläinpiha Lahden 4H-yhdistys ry Neljänkaivonkatu 47 15100 Lahti www.lahti.4h.fi Tiedon Taidot hanke Ohjausryhmän kokous 1/2015 perjantai 20.11.2015 1 Esityslista 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA 1959-2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2016-2017 STRATEGIA 2016 1959-2017 VISIO 2017 Me olemme tunnettuja palveluistamme ja avustustoiminnastamme, Jäsenistömme on innostunutta ja aktiivista Teemme toimintaamme

Lisätiedot

Viitasaaren 4H-yhdistys ry

Viitasaaren 4H-yhdistys ry 2015 Viitasaaren 4H-yhdistys ry TOIMINTAKERTOMUS VIITASAAREN 4 H-YHDISTYS R.Y:N TOIMINTAKERTOMUS 2015 VIITASAAREN 4H-YHDISTYS 4H-yhdistyksen toimintaa ohjaavat järjestön yhteinen päämäärä, toiminta-ajatus,

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTASUUNNITELMA 2015-2016 STRATEGIA 2016 VISIO 2016 Me olemme tunnettuja palveluistamme ja avustustoiminnastamme, Jäsenistömme on innostunutta ja aktiivista Teemme toimintaamme tunnetuksi TOIMINTA-AJATUS

Lisätiedot

Toimintakertomus. vuodelta 2015

Toimintakertomus. vuodelta 2015 Toimintakertomus vuodelta 2015 31.12.2015 Kanta-Hämeen TOIMINTAKERTOMUS 1/8 JOHDANTO Kanta-Hämeen AVH-yhdistys ry. on valtakunnallisen kansanterveys-, vammais- ja potilasjärjestö Aivoliitto ry:n jäsenyhdistys

Lisätiedot

Pohjois-Suomen pelastusliitto ry

Pohjois-Suomen pelastusliitto ry Pohjois-Suomen pelastusliitto ry toimintakertomus 2016 Yleistä Vuosi 2016 oli pelastusliiton 87. toimintavuosi. Liiton toiminta toteutettiin Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) kanssa tehdyn sopimuksen

Lisätiedot

Toukokuu 5.5. Vertaistyöryhmä, Turku 6.5. Hallituksen kokous, Turku Parikurssi, Ruissalon kylpylä, Turku (haku 28.4.

Toukokuu 5.5. Vertaistyöryhmä, Turku 6.5. Hallituksen kokous, Turku Parikurssi, Ruissalon kylpylä, Turku (haku 28.4. SANY Toimintakalenteri 2017 Tammikuu 21.1. Hallituksen kokous, Helsinki Helmikuu 10.-11.2. Veera-työhmä, Hämeenlinna 11.-12.2. Arviointityöpaja, Hämeenlinna Maaliskuu 4.3. Hallituksen kokous, Helsinki

Lisätiedot

on rahoitusta, neuvontaa & toimintaa paikkakunnan parhaaksi

on rahoitusta, neuvontaa & toimintaa paikkakunnan parhaaksi on rahoitusta, neuvontaa & toimintaa paikkakunnan parhaaksi Leader-ryhmät - Rekisteröityjä yhdistyksiä, jotka kannustavat asukkaita kehittämään omaa kotiseutuaan, lisäämään sen viihtyisyyttä sekä synnyttämään

Lisätiedot

Kokouksen esityslista

Kokouksen esityslista Kutsu sääntömääräiseen vuosikokoukseen Keski-Suomen Sukututkijat ry kutsuu jäsenensä sääntömääräiseen vuosikokoukseen, joka pidetään keskiviikkona 25.3.2015 klo 17.00 alkaen Jyväskylän maakunta-arkistossa.

Lisätiedot

TURUN JYRYN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015

TURUN JYRYN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 TURUN JYRYN Seuran toimintaa kehitetään koko ajan. Haluamme tarjota laadukasta ja virikkeellistä toimintaa liikunnasta kiinnostuneille. Seuraamme puhaltavat uudet tuulet, jos seuratoiminnan kehittämistukea

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

Kuntavaalit 2017: vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan jäsenten ja varajäsenten asettaminen / valintojen täydentäminen

Kuntavaalit 2017: vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan jäsenten ja varajäsenten asettaminen / valintojen täydentäminen Kunnanhallitus 200 07.11.2016 Kunnanhallitus 242 12.12.2016 Kunnanhallitus 17 16.01.2017 *Keskusvaalilautakunta 15 14.02.2017 Kuntavaalit 2017: vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan jäsenten ja varajäsenten

Lisätiedot

Pidetään kaikki mukana. Jokaista ihmistä pitää arvostaa

Pidetään kaikki mukana. Jokaista ihmistä pitää arvostaa ver Ohjelma kuntavaaleihin Pidetään kaikki mukana Jokaista ihmistä pitää arvostaa SDP:n tavoite on inhimillinen Suomi. SDP haluaa, että Suomessa kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia. Jokaista ihmistä pitää

Lisätiedot

HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2015

HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 OAJ PIRKKALAN PAIKALLIYHDISTYS ry HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2015 Aika: Perjantai 6.3. lauantai 7.3. 2015 Paikka: Villa Merja s Garden Osallistujat: jäsen varajäsen toimihenkilö Almi Susanna Kanto

Lisätiedot

Pohjois-Haagan ala-asteen vanhempainyhdistyksen vuosikokous 25.9.2014 VANHEMPAINYHDISTYS

Pohjois-Haagan ala-asteen vanhempainyhdistyksen vuosikokous 25.9.2014 VANHEMPAINYHDISTYS Pohjois-Haagan ala-asteen vanhempainyhdistyksen vuosikokous 25.9.2014 VANHEMPAINYHDISTYS Kokouksen avaus ja laillisuuden toteaminen Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjan tarkastajaa

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet: Kinnunen Rauno Vasalampi Maija Kinnunen Raimo *) Linna Pirjo Rekonen Jarkko Ripatti Anneli Urpilainen Kari- Pekka

Henkilökohtaiset varajäsenet: Kinnunen Rauno Vasalampi Maija Kinnunen Raimo *) Linna Pirjo Rekonen Jarkko Ripatti Anneli Urpilainen Kari- Pekka KINNULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu Nro 2 15.3.2017 15 Kokousaika 15.3.2017 klo 19.00-20.36 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Liedon 4H-yhdistys ry toimintakertomus 2015 toimintasuunnitelma toimintavuosi

Liedon 4H-yhdistys ry toimintakertomus 2015 toimintasuunnitelma toimintavuosi Liedon 4H-yhdistys ry toimintakertomus 2015 toimintasuunnitelma 2016 85. toimintavuosi 1 Sisällys LIEDON 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2015... 3 PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS... 3 LIEDON 4H-YHDISTYS... 4

Lisätiedot

Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015

Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Perusta Toimintasuunnitelman perustana ovat yhdistyksen säännöt ja Suomen Reumaliiton vuoden toimintateema: Liikkeestä

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI AVUSTUSHAKEMUS 1 (4)

HELSINGIN KAUPUNKI AVUSTUSHAKEMUS 1 (4) HELSINGIN KAUPUNKI AVUSTUSHAKEMUS 1 (4) Yhdistyksen nimi vuodelle Rekisterinumero Y-tunnus Nuorisoyhdistys Yhdistyksen jakeluosoite Nuorten toimintaryhmä Postinumero ja -toimipaikka Tilinumero Tilinhaltija

Lisätiedot

NAANTALIN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2012

NAANTALIN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2012 Sivu 1 / 6 NAANTALIN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2012 Naantalin 4H-yhdistys 4H-yhdistyksen toimintaa ohjaavat järjestön yhteinen päämäärä, toiminta-ajatus, arvot ja toimintaperiaatteet. Sääntöjen mukaisesti

Lisätiedot

Vapaaehtoisena 4H:ssa

Vapaaehtoisena 4H:ssa Vapaaehtoisena 4H:ssa Vapaaehtoistoiminnan ohjelma 1. 4H ON TOIMIHENKILÖIDEN JA VAPAAEHTOISTEN YHTEISTYÖTÄ 4H-toiminta perustuu ammattitaitoisten toimihenkilöiden ja vapaaehtoisten hyvään yhteistyöhön.

Lisätiedot

Liedon 4H-yhdistys Vuosikertomus 2012 Toimintasuunnitelma 2013 81. toimintavuosi

Liedon 4H-yhdistys Vuosikertomus 2012 Toimintasuunnitelma 2013 81. toimintavuosi Liedon 4H-yhdistys Vuosikertomus 2012 Toimintasuunnitelma 2013 81. toimintavuosi 1 Sisällys LIEDON 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2012... 3 PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS... 3 LIEDON 4H-YHDISTYS... 3 JÄSENET...

Lisätiedot

Pieksämäen seudun 4H-yhdistys Toimintakertomus 2016 Toimintasuunnitelma 2017

Pieksämäen seudun 4H-yhdistys Toimintakertomus 2016 Toimintasuunnitelma 2017 Pieksämäen seudun 4H-yhdistys Toimintakertomus 2016 Toimintasuunnitelma 2017 1 4H-NUORISOTYÖN TOIMINTA- AJATUS, PÄÄMÄÄRÄ JA ARVOT. Toiminta-ajatus 4H-harrastus tukee lapsen ja nuoren kasvua aktiiviseksi,

Lisätiedot

Hangon - Hangö JHL ry Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Hangon - Hangö JHL ry Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Hangon - Hangö JHL ry Toimintasuunnitelma 2017 Toimintasuunnitelma 2017 Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Kiuruveden JHL ry toimintasuunnitelma 2016

Kiuruveden JHL ry toimintasuunnitelma 2016 Yhdistyksen toiminnallisen tilan kuvaus Yhdistyksen jäsenmäärä 311 Jäsenten työpaikat Kiuruveden kaupunki, Iisalmen kaupunki, Seurakunta, Yksityiset hoivakodit, Fysikaaliset hoitolaitokset, Toimi-säätiö

Lisätiedot

MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014

MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014 MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014 Sisällys Esityslista...1 Toimintakertomus 1.8.2013 31.7.2014...2 Esitys toimintasuunnitelmaksi 2014 2015...4 Tilinpäätös 31.7.2014...5 Talousarvio toimikaudelle 1.8.2014

Lisätiedot

4H-Yritys. Ohjattuja yrittäjyyden ensiaskeleita

4H-Yritys. Ohjattuja yrittäjyyden ensiaskeleita 4H-Yritys Ohjattuja yrittäjyyden ensiaskeleita 4H-Yritys on Osa 4H-nuorisotyötä. Valmis työväline nuorten yritystoiminnan tukemiseen ja käynnistämiseen. Mahdollisuus kokeilla yrittäjyyttä ohjatusti. TYÖELÄMÄVALMIUDET

Lisätiedot

Toimintakertomus 2018 Liedon 4H-yhdistys. 4H Toimintakertomus 1

Toimintakertomus 2018 Liedon 4H-yhdistys. 4H Toimintakertomus 1 Toimintakertomus 2018 Liedon 4H-yhdistys 4H Toimintakertomus 1 Liedon 4H-yhdistys 4H-yhdistyksen toimintaa ohjaavat järjestön yhteinen päämäärä, toiminta-ajatus, arvot ja toimintaperiaatteet. Sääntöjen

Lisätiedot

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220.

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. 1 2 3 4 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry TOIMINTAKERTOMUS 1.7.2013 30.6.2014 YLEISTÄ Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. Toimintaa

Lisätiedot

Liedon 4H-yhdistys Vuosikertomus 2013 Toimintasuunnitelma 2014 82. toimintavuosi

Liedon 4H-yhdistys Vuosikertomus 2013 Toimintasuunnitelma 2014 82. toimintavuosi Liedon 4H-yhdistys Vuosikertomus 2013 Toimintasuunnitelma 2014 82. toimintavuosi 1 Sisällys LIEDON 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2013... 2 PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS... 3 LIEDON 4H-YHDISTYS... 3 JÄSENET...

Lisätiedot

TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2016

TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2016 TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2016 Vuosikokouksen jälkeen kyläasiamies Henrik Hausen kertoo uudesta hankkeesta ja vastaa kysymyksiin. 28.2.2016 klo 18.00. Paikka Tuohikoto Käsiteltävät asiat: 1.

Lisätiedot

4H-nuorisotyö 2014-2016 TEKOJA JA TEKIJÖITÄ. Suomen 4H-liitto 2013 Edustajakokouksen hyväksymä

4H-nuorisotyö 2014-2016 TEKOJA JA TEKIJÖITÄ. Suomen 4H-liitto 2013 Edustajakokouksen hyväksymä 4H-nuorisotyö 2014-2016 TEKOJA JA TEKIJÖITÄ 4 H Suomen 4H-liitto 2013 Edustajakokouksen hyväksymä Yhteinen tekemisen tahto 4H on valtakunnallisesti toimiva, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton

Lisätiedot

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu.

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu. JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma MALLI Toimintasuunnitelmasta yleisesti Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Kumpulan Speksi ry 6. maaliskuuta 2015 1 Sisältö 1 Yleistä 3 2 Hallinto 3 3 Yhteistyö 3 4 Toiminta 3 4.1 Produktio 3 4.2 Ympäristötoiminta 3 4.3 Yhdenvertaisuustoiminta

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103. Toimintasuunnitelma 2019

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103. Toimintasuunnitelma 2019 Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2019 1 JHL 2022 LIITTOSTRATEGIA VISIO: JHL on kokoava voima, joka toimii vahvimpana ammattiliittona työpaikoilla ja

Lisätiedot

4H-nuorisotyö 2014-2016 TEKOJA JA TEKIJÖITÄ. Suomen 4H-liitto Edustajakokous 26.4.2013

4H-nuorisotyö 2014-2016 TEKOJA JA TEKIJÖITÄ. Suomen 4H-liitto Edustajakokous 26.4.2013 4H-nuorisotyö 2014-2016 TEKOJA JA TEKIJÖITÄ 4 H Suomen 4H-liitto Edustajakokous 26.4.2013 Yhteinen tekemisen tahto 4H on valtakunnallisesti toimiva, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton nuorisojärjestö.

Lisätiedot

puheenjohtaja /sihteeri Kevätkokous Päätösten vahvistaminen hallitus maalis-huhtikuu 300 yhdistyksen jäsenet

puheenjohtaja /sihteeri Kevätkokous Päätösten vahvistaminen hallitus maalis-huhtikuu 300 yhdistyksen jäsenet Järjestötoiminta Edustajistovaalit - sähköinen tiedotus jäsenille vaaleista - mahd. yhdistyksen ehdokkaan oma alasivu yhdistyksen sivuilla Avustetaan yhdistyksen jäsentä vaalityössä tiedottamalla asiasta/mainostamalla

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN VOIMISTELIJAT RY VALMENNUSRYHMIEN INFO TILAISUUS JÄRVENPÄÄ-TALO 24.8.2015

JÄRVENPÄÄN VOIMISTELIJAT RY VALMENNUSRYHMIEN INFO TILAISUUS JÄRVENPÄÄ-TALO 24.8.2015 JÄRVENPÄÄN VOIMISTELIJAT RY VALMENNUSRYHMIEN INFO TILAISUUS JÄRVENPÄÄ-TALO 24.8.2015 Järvenpään Voimistelijat ry. pähkinänkuoressa Perustettu vuonna 1950 Jäseniä n. 667 henkilöä (tilanne 24.8.2015) Lapset

Lisätiedot

Seutuedustajisto Saarijärvi Viitasaari - kunnan edustaja. 1. varapuheenjohtaja ei ilmoitettavaa ei ilmoitettavaa

Seutuedustajisto Saarijärvi Viitasaari - kunnan edustaja. 1. varapuheenjohtaja ei ilmoitettavaa ei ilmoitettavaa Tarkastuslautakunta SIDONNAISUUSILMOITUKSET 30.11.2017 Kunnanvaltuusto Räisänen Pentti Pihtiputaan ja Viitasaaren aluelukion rehtori Elinkeinoryhmän jäsen Seutuedustajisto 2017 2021 Saarijärvi Viitasaari

Lisätiedot

JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelmasta yleisesti Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta Edunvalvonta Koulutus

JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelmasta yleisesti Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta Edunvalvonta Koulutus JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma Toimintasuunnitelmasta yleisesti Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN VASEMMISTOLIITON TOIMINTAKERTOMUS 2018 Yleistä Vuoteen 2018 lähdettiin odotuksella, että vuoden aikana pidettäisiin kahdet vaalit. Näistä

KESKI-SUOMEN VASEMMISTOLIITON TOIMINTAKERTOMUS 2018 Yleistä Vuoteen 2018 lähdettiin odotuksella, että vuoden aikana pidettäisiin kahdet vaalit. Näistä KESKI-SUOMEN VASEMMISTOLIITON TOIMINTAKERTOMUS 2018 Yleistä Vuoteen 2018 lähdettiin odotuksella, että vuoden aikana pidettäisiin kahdet vaalit. Näistä presidentinvaalit tammikuussa 2018 toteutuivat, mutta

Lisätiedot

pääluottamusmies alakohtaiset luottamusmiehet koulutiedottajat pääluottamusmies puheenjohtaja kaikki toimijat jäsenasiainhoitaja nuorisovastaava

pääluottamusmies alakohtaiset luottamusmiehet koulutiedottajat pääluottamusmies puheenjohtaja kaikki toimijat jäsenasiainhoitaja nuorisovastaava Järjestötoiminta Jatketaan jäsen- ja työpaikkakartoitusta ammattinimikkeistä ja työpaikoista nykyiset/potentiaaliset jäsenmäärät/työpaikka Jäsenhankinta, jäsenkiinnittyminen ja järjestämistyö Vuoden painopiste!

Lisätiedot

8.3.2010. - Pohjoisen Keski-Suomen alueen lapsille ja nuorille suunnattuja kesätoimintoja. Äänekoski s. 2-4 Viitasaari..s. 5-6

8.3.2010. - Pohjoisen Keski-Suomen alueen lapsille ja nuorille suunnattuja kesätoimintoja. Äänekoski s. 2-4 Viitasaari..s. 5-6 8.3.2010 - Pohjoisen Keski-Suomen alueen lapsille ja nuorille suunnattuja kesätoimintoja Äänekoski s. 2-4 Viitasaari..s. 5-6 1 Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut Lasten leiri 7.6.-9.6. 8-12 -vuotiaille.

Lisätiedot

KiVa-koulu Lovisanejdens högstadiumissa vuosiluokka 7 + tukioppilaat

KiVa-koulu Lovisanejdens högstadiumissa vuosiluokka 7 + tukioppilaat 11.5.2018 KiVa-koulu Lovisanejdens högstadiumissa 2017-2018 vuosiluokka 7 + tukioppilaat 5.9.2017. 1. aihe: Miten vuorovaikutus vaikuttaa? Oppitunnit 1-3. Meidän luokkamme ryhmänä. Laaditaan luokkakohtaiset

Lisätiedot

Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry

Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry Toimintakertomus vuodelta 2013 Nykytila: Yhdistyksemme jäsenmäärä kasvoi 14.11.1013 lähes kaksinkertaiseksi, kun Helsingin sosiaaliviraston henkilöstö

Lisätiedot

KJY:n verkostot 2010. 17.3.2010 Verkostojen puheenjohtajat

KJY:n verkostot 2010. 17.3.2010 Verkostojen puheenjohtajat KJY:n verkostot 2010 17.3.2010 Verkostojen puheenjohtajat Verkostot 2010 Hankeverkostot Pedagogisen johtamisen verkosto Tietohallintoverkosto Työssäoppimisen verkosto Yhteistyöverkostot Hyvinvointiverkosto

Lisätiedot

www.vaasanteknillinenseura.fi jsa

www.vaasanteknillinenseura.fi jsa www.vaasanteknillinenseura.fi VAASAN TEKNILLINEN SEURA RY 5 Toimintasuunnitelma vuodeksi 2015 1 YLEISTÄ Kuten aikaisempinakin vuosina, myös vuoden 2015 aikana järjestämme useita erilaisia tilaisuuksia

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2009-10. Äänekosken nuorisovaltuusto SISÄLLYS: 1. Yleistä. 2. Nuorisovaltuuston kokoonpano. 3. Kokoukset. 4. Työryhmät. 5.

TOIMINTAKERTOMUS 2009-10. Äänekosken nuorisovaltuusto SISÄLLYS: 1. Yleistä. 2. Nuorisovaltuuston kokoonpano. 3. Kokoukset. 4. Työryhmät. 5. TOIMINTAKERTOMUS 2009-10 Äänekosken nuorisovaltuusto SISÄLLYS: 1. Yleistä 2. Nuorisovaltuuston kokoonpano 3. Kokoukset 4. Työryhmät 5. Lausunnot 6. Viestintä ja markkinointi 7. Retket, koulutukset ja virkistäytyminen

Lisätiedot

Yhdistystiedote 1/2016

Yhdistystiedote 1/2016 Yhdistystiedote 1/2016 Tärkeimmät: Aivoituksen aineistopäivä on pe 29.1. Raha-automaattiyhdistys (RAY) myönsi meille jälleen jäsenjärjestöavustuksen Jäsenmäärä kasvoi 2015 vuonna 12% Ystäväkurssilla vielä

Lisätiedot

Turun NNKY. Kevät Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a. Juliana Laurila

Turun NNKY. Kevät Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a. Juliana Laurila Turun NNKY Kevät 2019 Juliana Laurila Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a Puheenjohtajan tervehdys Hei, Kädessäsi on Turun NNKY:n kevätviesti, jonka myötä toivotamme Sinut

Lisätiedot

Yhteisöllisen opiskeluhuollon toimintamalli. Hanna Ranta vastaava kuraattori, Milka Grekula opiskelijapalveluvastaava

Yhteisöllisen opiskeluhuollon toimintamalli. Hanna Ranta vastaava kuraattori, Milka Grekula opiskelijapalveluvastaava Yhteisöllisen opiskeluhuollon toimintamalli Hanna Ranta vastaava kuraattori, Milka Grekula opiskelijapalveluvastaava Oppilas- ja opiskeluhuolto Yhteisöllinen ENSISIJAINEN Toimet, jotka edistävät osallisuutta,

Lisätiedot

TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2014

TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2014 TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2014 Aika 9.2.2014 klo 14.00. Paikka Tuohikoto Käsiteltävät asiat 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 14.00. ja esitteli vierailijan, Salon kyläasiamies

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Leinolan koulu lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Leinolan koulu lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Leinolan koulu lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017. Hip kerhot ovat suunnattuja

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2014

VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2014 0 u VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 21. toimintavuosi Sisällysluettelo 1. YLEISKATSAUS... 3 2. JÄSENISTÖ... 4 3. YHDISTYKSEN HALLINTO... 4 4. TOIMINNAN TARKASTAJAT... 5 5.

Lisätiedot

Pohjois-Savon Kylät ry

Pohjois-Savon Kylät ry Pohjois-Savon Kylät ry Pohjois-Savon Kylät ry Pohjois-Savon Kylät ry on maakunnallinen kyläyhdistys, joka on perustettu v. 1993 toimimaan pohjoissavolaisten kylien yhteenliittymänä, kylätoiminnan edistäjänä

Lisätiedot

OPPILASKUNTAKANSIO. www.sastamalannuoret.fi 2015-2016. SASTAMALAN KAUPUNKI www.sastamala.fi

OPPILASKUNTAKANSIO. www.sastamalannuoret.fi 2015-2016. SASTAMALAN KAUPUNKI www.sastamala.fi OPPILASKUNTAKANSIO www.sastamalannuoret.fi 2015-2016 SASTAMALAN KAUPUNKI www.sastamala.fi Sisällys OSALLISUUS JA VAIKUTTAMINEN... 2 Yhteisökasvatuksen ja osallisuuden periaatteet... 2 Oppilaskuntaosallisuus...

Lisätiedot

Hallitus 4/2018. Torstai klo

Hallitus 4/2018. Torstai klo KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Hallitus 4/2018 KOKOUSTIEDOT ASIAT Aika Paikka Torstai 26.4.2018 klo 15.15 16.40 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Opinahjon yksikkö Opinahjontie 1,

Lisätiedot

Yhdistystiedote 2/2016

Yhdistystiedote 2/2016 Yhdistystiedote 2/2016 Tärkeimmät: Jäsenjärjestöavustuksen raportointi 31.3. mennessä Uutta henkilökuntaa toimistolle Liiton kevätkokous järjestetään 9.4.2016 Iiris-keskuksessa Tässä yhdistystiedotteessa

Lisätiedot

HOLLOLAN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2014

HOLLOLAN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2014 1 HOLLOLAN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2014 HOLLOLAN 4H-YHDISTYS JÄSENET HALLITUS 4H-yhdistyksen toimintaa ohjaavat järjestön yhteinen päämäärä, toiminta-ajatus, arvot ja toimintaperiaatteet. Sääntöjen

Lisätiedot

JOUKKUEEN VUOSIKELLO Seuran toimintakausi STEELERS

JOUKKUEEN VUOSIKELLO Seuran toimintakausi STEELERS JOUKKUEEN VUOSIKELLO Seuran toimintakausi 1.6. 31.5. KESÄKUU Uusi toimintakausi alkaa Edellisen kauden tilinpäätös tulee suoraan Netvisorista, edellisen kauden laskutus tulee olla kunnossa 31.5. mennessä.

Lisätiedot

JHL 495 yhdistyksen toimintasuunnitelma Järjestötoiminta. Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Talousarviossa varattu summa

JHL 495 yhdistyksen toimintasuunnitelma Järjestötoiminta. Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Talousarviossa varattu summa Järjestötoiminta Hallituksen kokoukset kuukausittain Kevätkokous Syyskokous Kulttuuri- tai muu vapaa-ajan tapahtuma jäsenille Uusien jäsenten rekrytointitilaisuus yhdistettynä hyvinvointitapahtumaan Kontaktoidaan

Lisätiedot

HOLLOLAN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2013

HOLLOLAN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2013 1 HOLLOLAN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2013 HOLLOLAN 4H-YHDISTYS JÄSENET HALLITUS KOKOUKSET 4H-yhdistyksen toimintaa ohjaavat järjestön yhteinen päämäärä, toiminta-ajatus, arvot ja toimintaperiaatteet.

Lisätiedot

Haukiputaan vanhempainyhdistyksen hallituksen kokouksen pöytäkirja kello Haukiputaan koululla

Haukiputaan vanhempainyhdistyksen hallituksen kokouksen pöytäkirja kello Haukiputaan koululla Haukiputaan vanhempainyhdistyksen hallituksen kokouksen pöytäkirja 17.8. kello 18.00 Haukiputaan koululla 1. Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus Kokous avattiin kello 18.02 ja paikalla olivat Suvi Siltala

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 VUOSI 2015 OLI YHDISTYKSEN 76. TOIMINTAVUOSI

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 VUOSI 2015 OLI YHDISTYKSEN 76. TOIMINTAVUOSI Pohjois-Savon terveydenhoitajayhdistys ry TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 VUOSI 2015 OLI YHDISTYKSEN 76. TOIMINTAVUOSI YHDISTYKSEN HALLITUS JA TOIMIHENKILÖT HALLITUS Puheenjohtaja Fatima Moursad (Maaninka),

Lisätiedot

Sarja Nro Nimi Seura Lähtöaika

Sarja Nro Nimi Seura Lähtöaika Miehet 10 vuotta 2 km V Viesti M10 1 Jämsänkosken Ilves Jämsänkosken Ilves 11.00.00 M10-1 2 km 101 Elmeri Konstari M10-2 2 km 201 Jonne Berg M10-3 2 km 1 Elias Ronkainen M10 2 Kaipolan Vire Kaipolan Vire

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL n julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2017 Pääkohdat 1 / 2 Järjestötoiminta Liitto JHL;n 2017 toimintasuunnitelma ja sen strategiset tavoitteet ohjaavat myös toimintaamme.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009 MIKKELIN JUDO RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009 Toimintasuunnitelma 2009 Sivu 1 Sisällysluettelo 1. JÄRJESTÖTOIMINTA... 3 1.1 Hallinto... 3 1.1.1 Edustajat... 3 1.1.2 Aluetoiminta... 3 1.1.3 Huomionosoitukset...

Lisätiedot

Yli-Marolan 4H-kotieläinpiha

Yli-Marolan 4H-kotieläinpiha LAHDEN 4H- YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Lahden 4H- yhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Lahti. 2 Yhdistys osana 4H- järjestöä Yhdistyksen nimessä olevat H- kirjaimet tarkoittavat

Lisätiedot

1.ASKEL HYVINVOINTIJAKSOT OTA TALTEEN! OTA 1.ASKEL HYVINVOINTIISI. HYVINVOINTIJAKSOT AIKUISILLE HYVINVOINTIJAKSOT PERHEILLE. Hyvinvointijaksot 2014 1

1.ASKEL HYVINVOINTIJAKSOT OTA TALTEEN! OTA 1.ASKEL HYVINVOINTIISI. HYVINVOINTIJAKSOT AIKUISILLE HYVINVOINTIJAKSOT PERHEILLE. Hyvinvointijaksot 2014 1 OTA OTA TALTEEN! HYVINVOINTIISI. TUTUSTU JA HAE WWW.PHT.FI AIKUISILLE PERHEILLE Hyvinvointijaksot 1 VUODEN -HYVINVOINTIJAKSOJEN HAKU HAKU ALKAA 15.10.2013 TUTUSTU UUSIIN JAKSOIHIN JA TARJONTAAMME VERKKOSIVUILLAMME

Lisätiedot