Uuden sukupolven älypuristimet.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Uuden sukupolven älypuristimet."

Transkriptio

1 Uuden sukupolven älypuristimet.

2 Tervetuloa jätehallinnan tulevaisuuteen. Vuosien määrätietoisen kehitystyön tulos on täällä SMART-tuoteperhe eli älypuristinmallisto pystyy moneen asiaan, johon ei olisi uskonut jätepuristimen pystyvän. Se on tehokkaampi, hiljaisempi ja säästää sekä aikaa että rahaa. Se kommunikoi kanssasi ja korjaa pieniä vikoja itsenäisesti. Ja ennen kaikkea, se auttaa pienentämään hiilijalanjälkeä. Keravan kaupunki on myöntänyt Europressille ympäristöpalkinnon tunnustuksena määrätietoisesta ja kokonaisvaltaisesta työstä ympäristön puolesta. SMART palvelee puristimien käyttäjiä ja kuljetusliikkeitä antamalla heille hyödyllistä tietoa mm. tyhjennyspainoista eri jätejakeille, määräaikaishuoltojen tarpeista ja mahdollistaa etäsäädöt. Näin puristimien elinikä myös pitenee merkittävästi ja huollon tarve vastaavasti vähenee. Valitsemalla Europressin, ette saa pelkästään korkeimmat laatustandardit täyttävän jätepuristimen saatte räätälöitynä teille sopivan kokonaisvaltaisen palvelupaketin. Europressin asiantuntijat Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Venäjällä ovat palveluksessanne entistäkin kilpailukykyisemmin uusien innovaatioiden ja palveluiden tukemana. Matti Turunen, Toimitusjohtaja Europress on Pohjoismaiden johtava jätteenkäsittelylaitteiden valmistaja. Toiminta kattaa laitteiden suunnittelun, valmistuksen, huollon, sekä kokonaisjärjestelmien konsultoinnin.

3 Valmistus Sivu 4 Laitteet &lajittelu Sivu 5-8 Suunnittelu Sivu 9-10 Toimitus & asennus Sivu 11 Käyttäjäkoulutus Sivu 11 Huolto Sivu Muutostyöt Sivu 13 Ympäristö Sivu 14 Kulujen hallinta Sivu 1516 Kartalla Sivu

4 Europress Yli 30 vuotta ympäristön hyväksi. Jätehuoltokokonaisuuksien edelläkävijä Vuonna 1977 Suomessa vuosittain syntyvän jätteen määrä oli rajussa kasvussa ja kierrätys rajoittui lähinnä paperinkeräykseen. Europress perustettiin jotta yrityksillä olisi mahdollisuus lajitella kierrätettävät materiaalit tehokkaasti, ympäristöä säästäen. Laitteet kehitettiin varta vasten toimimaan Pohjois- Euroopan erilaisissa ilmasto-oloissa, helteistä pakkasiin. Tänä päivänä olemme suurin yksityinen jäte- ja ympäristöhuollon laitteita valmistava yritys Suomessa ja markkinajohtaja pohjoismaissa. Europressin koko toiminnan tukijalka on oma tuotekehitys, laitesuunnittelu ja valmistus, jonka tavoitteena on tuoda markkinoille uudenaikaisia, innovatiivisia ja kustannustehokkaita jätehuoltoratkaisuja. Asiakkaita Suurimpina asiakasryhminä Europressillä ovat: Kaupat Kauppakeskukset Kiinteistöyhtiöt Kuljetusliikkeet Hotellit Sairaalat Kunnat ja kaupungit Logistiikkakeskukset Operaattorit Teollisuusalan yritykset Leasing Markkinoiden parhaita jätehuoltolaitteita ei enää tarvitse välttämättä ostaa. Ne voi hankkia myös leasing-vaihtoehdolla kaikissa pohjoismaissa monivuotisen yhteistyökumppanimme Nordean kautta. Highest Creditworthiness Soliditet 2012

5 Valmistus Euroopan nykyaikaisin jätepuristintehdas. Automaatiota ja huippulaatua Uudessa jätepuristintehtaassa yhdistyvät tehokkuus, työviihtyvyys ja ympäristöystävällisyys. Olemme panostaneet tehokkuutta ja laatua parantaviin tuotannon apuvälineisiin, työergonomiaan ja moderneihin ilmanpuhdistusjärjestelmiin. Tietyt työvaiheet on automatisoitu tehtäväksi tehokkaalla hitsausrobotilla, joka varmistaa tasalaatuisuuden jätepuristimen kriittisissä komponenteissa. Pintakäsittelyprosessi on suunniteltu äärimmäisen ympäristöystävälliseksi siten, että kierrätykseen kelpaamaton jäte jää määrältään häviävän pieneksi.

6 Laitteet & lajittelu Ratkaisu jokaiseen tarpeeseen. Europress tarjoaa laitteet kaikille jätejakeille, aina kevyestä pahvista raskaisiin puulavoihin. Asiakas voi yhdessä Europressin myyntiedustajan kanssa käydä läpi yrityksensä tai kiinteistönsä tarpeet ja rakentaa sopivimmat ratkaisut jätehuollon kannalta. Mallistomme tarjoaa ratkaisun tarpeeseen kuin tarpeeseen. Alla olevasta luettelosta käy ilmi mikä laite sopii parhaiten millekin jätejakeelle.

7 Laitteet & lajittelu Uuden sukupolven älypuristimet. Älypuristimet ovat pitkän tutkimustyön ja kehityksen tulos Laitteet ovat entistä tehokkaampia (paremmat täyttöpainot) Laitteet säästävät käytössä kuluvia osia (itseohjautuva äly-toiminto) Laitteet ovat entistä hiljaisempia ennakoivan käännöstekniikan ansiosta Laitteet ovat varustettuja nykyaikaisella GPRS-tekniikalla, helpottaen mm. huoltoa ja korjaustoimintoja (SIM-korttivalmius kaukovalvonnalle) Laitteet voivat ilmoittaa itsenäisesti kun ovat täynnä ja valmiina tyhjennettäväksi, sekä lähettää erilaisia statuspäivityksiä Laitteet pystyvät ennaltaehkäisemään tiettyjä huolto- ja korjaustoimintoja

8 Laitteet & lajittelu Muut tuotteet ja erikoisratkaisut. Ruuvipuristimet Ruuvipuristin on erittäin tehokas ja nopea käsittelemään suuria määriä pahvia. Säiliössä on pieni ruuvin kokoinen syöttöaukko joka ei irrotettaessa päästä pahvin palasia putoamaan maahan. Täyttösuppilo on varustettu suurella täyttöaukolla eli kone ei tukkeudu, koska ruuvi käy koko ajan ja pahvia voi käytännössä heittää nieluun kuinka paljon tahansa. Maanalainen asema on tilaa säästävä ja edustava jätehuoltolaite kohteisiin, jossa ympäristö on haasteellinen jätteenkeräyksen kannalta. Jätepuristin lasketaan hydraulisesti maan alle pois näkyvistä ja nostetaan ylös tyhjennystä varten kuten tavalliset puristimet.

9 Paalaimet Uuteen EuroBaler paalainperheeseen kuuluu neljä erikokoista ja eri pahvi- ja muovimäärille tarkoitettua paalainta: EB4, EB10, EB16 sekä EB50. Puristusvoimat laitteissa lähtevät 4 tonnista ja ulottuvat aina 50 tonniin saakka. Paalaimet on mahdollista saada joko normaalisti sivuun kääntyvällä ovella, tai uudenaikaisella liukuovitekniikalla. Kauttamme saa tarvittaessa myös jäteastioita ja astiankaatolaitteita sekä muita jätehuollon ja lajittelun tarvikkeita.

10 Suunnittelu Standardiratkaisuista erikoismitoituksiin. Europressin suunnitteluosasto toimii tärkeänä osana toimitusprojektia. Suunnitteluosaston pitkä kokemus monipuolisista ja haastavista puristinratkaisuista auttaa asiakasta löytämään parhaan mahdollisen tavan hoitaa jätteen keräilyä. Suunnitteluosasto on mukana kaikissa projekteissa alusta loppuun saakka. Autamme arkkitehtejä rakennuksen suunnitteluvaiheessa löytämään jätepuristimille oikeanlaisen sijoittelun hyvin ahtaissakin paikossa, unohtamatta sähkösyöttöjen sijoitteluja. Olemme avuksi myös rakennusmestareille työmaalla puristimen asennuksiin liittyvissä asioissa.

11 3D-visualisointi ja asiakaskohtaiset piirustukset Käytämme sekä 2D että 3D suunnitteluohjelmistoja. 3D-ohjelmisto nopeuttaa projektien läpivientiä ja auttaa asiakasta näkemään lopputuotteen helpommin ymmärrettävässä muodossa. Samalla 3D helpottaa tuotannon- ja käyttöohjedokumenttien teossa, ja tuotteen kehityskohdat nähdään heti suunnittelun alkuvaiheessa. Europress panostaa voimakkaasti tuotekehitykseen ja 3Dtyöskentelyyn myös tulevaisuudessa.

12 Toimitus & asennus Oikeaan paikkaan, oikeaan aikaan. Tehokas logistiikkajärjestelmä takaa, että Europress jätehuoltolaitteet toimitetaan oikeaan aikaan ja paikkaan suunnitelman mukaisesti asennettuina. Oma kuljetuskalusto ja omat ammattitaitoiset asentajat vastaavat siitä, että kaikki menee oikein pienintä yksityiskohtaa myöten. Annamme käyttökoulutuksen kaikkiin toimittamiimme jätehuoltolaitteisiin sekä teemme luovutustarkastuksen, jolla varmistamme että kaikki on tehty oikein. Näin jätehuolto pelaa aina moitteettomasti. Käyttäjäkoulutus Käytännön asiat paikan päällä. Europress antaa tuotteisiinsa aina paikan päällä tapahtuvan koulutuksen sen jälkeen, kun laite on asennettu ja valmiina käyttöön. Näin asiakas näkee ja voi itse kokeilla laitetta konkreettisesti toiminnassa. Näin vältämme tilanteet joissa asiakas tutustuu uuteen laitteeseen vain ohjekirja apunaan. Huolto- ja myyntiosastojemme konkarit opastavat miten laitteita tulee käyttää oikeaoppisesti, tehokkaasti, helposti ja ennen kaikkea turvallisesti.

13 Huolto Milloin tahansa, missä tahansa. Ammattitaitoinen koko maan kattava huolto-organisaatio luo käyttöturvaa 24h päivystys Asiantunteva oma huolto-organisaatiomme takaa asiakkailleen jatkuvan turvan mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Kokonaisvaltaiset palvelut Palvelukonseptimme kattaa laitteiden koko elinkaaren: asennuksesta ennakoivaan huoltoon, yllättävien vikojen korjaamiseen sekä laitteiden muutostöihin. Toimintavarmuus ja turvallisuus Vastaamme toimittamiemme laitteiden turvallisesta asennuksesta, häiriöttömästä toiminnasta sekä käyttäjien laitekohtaisesta koulutuksesta. Meillä on urakointiryhmä S2:n sähköluvat, joten toimintamme täyttää kaikki turvatekniikkakeskuksien asettamat vaatimukset.

14 Muutostyöt Käytetty voi joskus olla paras ratkaisu. Muokkautuva laite muuttuviin tilanteisiin Käytettyjen jätehuoltolaitteiden tulee istua käyttökohteeseensa yhtä hyvin kuin uusienkin. Europress tekee sijaintipaikan ja käyttötarpeen mukaiset muutokset käytetyille ja kunnostetuille laitteille, jotta laite pystyy vastaamaan käyttäjän muuttuviin tarpeisiin. Muokattu täyttösuppilo, uusi maalipinta, koukkuvetolaitteet, astiankaatolaitteet, lisäpainikkeet, automaattikäynnistys, kaukovalvonta kaikki nämä kuuluvat käytettyihin laitteisiin saataviin lisävarusteisiin. Lisälaitteet ja tarvikkeet KAUKOVALVONTA Kaukovalvonta-piirikortti säästää komponentteja ja energiaa, estää öljyvahinkoja sekä ulkopuolisten koneen käytön. Kone täynnä -sensori ja automaattinen huoltokutsutoiminto vähentää turhia hälytyksiä sekä tyhjennys- ja huoltoajoista muodostuvia CO2 -päästöjä. KIPPILAITE Jäteastioiden tyhjentäminen puristimeen helpottuu kippilaitteen avulla. Kippaajat voidaan asentaa kaikkiin jäteastioihin ja häkkeihin, omilla kiinnityksillä laiturille tai suoraan puristimen viereen. POHJALÄMMITYS Talvipakkaset asettavat omat haasteensa puristimille. Jos jäte on nestemäistä tai märkää, tarvitaan pohjalämmitys joka pitää kontin pohjan sulana. Ilman lämmitystä kiinni jäätynyt jäte voi aiheuttaa ongelmia tyhjennyksessä. HAJUNPOISTO JA JÄÄHDYTYS Varsinkin kesällä jätteestä voi syntyä hajuhaitta. Tähän ongelmaan on kaksi ratkaisua: kontin otsonointi ilmaa painavammalla kaasulla joka sitoo hajut kontin sisään, tai kontin viilentäminen jäähdytinjärjestelmällä. SUPPILOT Puristimeen voidaan asentaa suppilo jonka avulla voi esimerkiksi syöttää jätettä seinän läpi koneeseen. Näin käyttäjien ei tarvitse mennä jätetilaan, vaan jäte voidaan laittaa puristimeen mukavasti suoraan sisätiloista, jätteen syntypaikalta. Suppiloita voidaan valmistaa erikorkuisia ja syöttöaukoista tehdä erikokoisia tarpeiden mukaan.

15 Ympäristö Kohti puhtaampaa huomista. Vihreä kotimainen Europress Ainoana suomalaisena ISO sertifioituna ja avainlippu-merkin saaneena jätepuristinvalmistajana, toimintaamme ohjaavat tiukat laatu- ja ympäristövaatimukset. Toimimme lähellä pohjoismaista asiakaskuntaamme. Jatkuvan tuotekehityksen uusimmat innovaatiot takaavat asiakkaillemme ympäristöystävällisimmät ja kustannustehokkaimmat ratkaisut. Kumppaniemme valinnassa suosimme ensisijaisesti kotimaisuutta, laatua ja ympäristöarvoja. Kaikki tuotteemme ovat CE-merkittyjä. Ne ovat turvallisia käyttäjälle, sivullisille sekä ympäristölle. Laitteiden hiljainen käyntiääni ja hygieeniset ratkaisut märän jätteen käsittelyyn tukevat myös terveellisen työympäristön kehittämistä. Öljynvaihdot jäivät historiaan Palveluumme kuuluvat määräaikaishuollot, jotka takaavat laitteille mahdollisimman pitkän ja ongelmattoman käytön. Määräaikaishuolto sisältää mm. öljynpuhdistuksen, jonka ansiosta huoltotoiminnasta ei juuri synny jäteöljyä. Europresspuristimen vihreä kierto Uudet tuulet puhaltavat Kesällä 2009 valmistuneessa uudessa tehtaassamme on huomioitu alusta alkaen kiinteistön koko elinkaaren aikainen materiaalien ja energian kulutus. Laadukkaiden kotimaisten toimittajien, kierrätysmateriaalien käytön ja lämmön talteenottojärjestelmien ansiosta tehdasja toimistorakennus on ympäristöystävällinen käyttää. Myös työympäristön viihtyvyyteen ja terveellisyyteen panostetaan. Tehtaan työprosesseja on kehitetty tavoitteena lisätä monitaitoisuutta ja tehtäväkiertoa. Hitsaamon ilmanpuhdistusjärjestelmällä saavutetaan huomattavasti puhtaampi hengitysilma kuin määräykset vaativat.

16 Kulujen hallinta Europressin tapa toimia. Europress tekee yhdessä asiakkaan kanssa aina selkeän ja kattavan analyysin asiakkaan senhetkisestä jätehuoltotilanteesta. Käymme läpi mm. syntyvän jätteen määrät, jätteisiin liittyvät kustannukset ja hyvitykset, kuljetustiheydet, laitteisiin liittyvät kustannukset ja käsittelyn helppouden. Lisäksi käymme luonnollisesti läpi jätteenkäsittelyyn ja sen hallintaan liittyvät parannusmahdollisuudet turvallisuudesta ja käyttömukavuudesta tinkimättä. Jätehuollosta keskimäärin syntyvät kokonaiskustannukset: Kuljetuskulut 35 % Käsittelykustannukset 30 % Huolto ja ylläpito 8 % Laiteinvestointi 15 % Työvoimakustannukset 8 % Projektointi yms. 4 % = 100 % Jätteiden käsittely ja hallinta sekä siitä syntyvät kustannukset ovat usein vain se "välttämätön paha". Monesti Europressin edustajan kanssa huolella läpi käyty tilannekatsaus avaa silmät näkemään tilanteen kokonaan uudella tavalla ja uudella tasolla. Ei pelkästään mahdollisten rahallisten säästöjen takia, vaan myös mahdollisuutena ottaa jatkossa paremmin huomioon ympäristö ja sen kuormittamiseen liittyvät seikat.

17 Europress leikkaa jopa 5 10 % jätehuoltokustannuksista. Oikein valitun jätehuoltolaitteen avulla voi vaikuttaa useaan eri jätehuoltoon liittyvään kustannukseen. Tehokkaalla ja käyttöön parhaiten soveltuvalla laitteella pystytään kontrolloimaan mm. kuljetuskustannuksia, laitehuoltoja, korjauksia ja jätteen käsittelyä paikan päällä. Samalla voidaan vaikuttaa laitteiden käytön helppouteen ja vaivattomuuteen sekä yleiseen siisteyteen. Jätehuollon kokonaiskustannukset Europressin konsultaation jälkeen: Kuljetuskulut 28 % Käsittelykustannukset 30 % Huolto ja ylläpito 6 % Laiteinvestointi 18 % Työvoimakustannukset 5 % Projektointi yms. 3 % = 90 % Oikein valittu laite voi tuoda asiakkaalle merkittäviä säästöjä kuljetuksissa, huolloissa, korjauksissa, sekä laitteen käytössä, ympäristöarvoja unohtamatta.

18 Kartalla Europress maailmalla. Organisaatio näin toimimme Europress myynti ja huolto kattaa koko Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Venäjän. Yhteistyökumppaneita ovat lisäksi pohjois-irlantilainen CK International (EuroBaler) ja saksalainen H&G (ruuvipuristimet). Myyntiedustajamme omaavat markkinoiden parhaan tietämyksen jätehuollosta. Koulutetuilla huoltoteknikoilla on pääsy huoltohalleihin, joissa he voivat tehdä kaikenlaiset huollot, muutostyöt ja korjaukset. Myyntihenkilöstömme toimivat kentällä koko Skandinaviassa ja Venäjällä. Näin me voimme auttaa asiakasta missä tahansa ongelmassa. EUROPRESS SUOMI Tehdas ja pääkonttori Keravalla Maanlaajuinen myynti ja huolto Tehdas, suunnitteluosasto, back-office ja kansainvälinen myyntiosasto sijaitsevat Keravalla, noin 30 km Helsingistä. EUROPRESS NORJA Pääkonttori ja huolto-osasto sijaitsevat Oslossa Norjan myynti ja huoltotoiminnat kattavat koko maan. EUROPRESS RUOTSI Pääkonttori ja huolto-osasto Tukholmassa Maanlaajuinen myynti ja huolto Europress AB oli ensimmäinen tytäryhtiö, joka perustettiin Tukholmaan Ruotsin oma myyntiosasto ja huolto-organisaatio kattaa koko maan. EUROPRESS TANSKA Pääkonttori Kööpenhaminassa Europressin Tanskan huoltotoiminnot on organisoitu paikallisen KD Hydraulikin kautta. Tanskan huoltomme kattaa koko maan. Huoltotilat sijaitsevat Kööpenhaminassa ja Aalborgissa. Europress Group Oy Huhtimontie Kerava, Finland Puh (0) Europress AB Järngatan Rosersberg, Sweden Tel. +46 (0)

19 EUROPRESS VENÄJÄ Pääkonttori Pietarissa Myyntiosasto myös Moskovassa Myyntiosasto toimii eri alueilla paikallisten yhteistyökumppaneiden kautta. Huolto-osasto sijaitsee Pietarissa. Paikallisia huoltoyhteistyökumppaneita on myös ympäri maata. Europress AS Spireaveien Oslo, Norway Tel Europress ApS Farverland Glostrup, Denmark Tel Europress LLC Business Center Pulkovo Sky Vnukovskaya Saint Petersburg, Russia Tel

20 Europress Group Oy Huhtimontie Kerava, Finland Puh

BERGMANN- JÄTEPURISTIMET

BERGMANN- JÄTEPURISTIMET BERGMANN- JÄTEPURISTIMET BERGMANN-JÄTEPURISTIMET Erittäin korkealaatuiset Begmann -jätepuristimet edustavat alan valtavinta pakkauskykyä vailla puhtaanapidon huolia. Edistykselliset Bergmann -jätepuristimet

Lisätiedot

Laikas Oy on toimialueensa MARKKINAJOHTAJA konepajateollisuudessa

Laikas Oy on toimialueensa MARKKINAJOHTAJA konepajateollisuudessa Laikas Oy on toimialueensa MARKKINAJOHTAJA konepajateollisuudessa Laikas Oy on vuonna 2005 perustettu tekniseen tukkukauppaan ja huoltopalveluihin erikoistunut perheyritys. Päätoimipaikkamme on Vieremällä

Lisätiedot

JÄTEALAN TOISINAJATTELIJA

JÄTEALAN TOISINAJATTELIJA JÄTEALAN TOISINAJATTELIJA TUNNEL-JÄTEPURISTIMET Tunnel -jätepuristimet ovat alansa edistyksellisimpiä laitekokonaisuuksia, joiden ainutlaatuiset ratkaisut tarjoavat markkinoiden pisimmän huoltovälin ja

Lisätiedot

Korkean pohjoismaisen laadun kupariputkien ja palveluiden toimittaja

Korkean pohjoismaisen laadun kupariputkien ja palveluiden toimittaja 1 Korkean pohjoismaisen laadun kupariputkien ja palveluiden toimittaja Cupori on vuonna 2008 perustettu uusi yritys, kun yhtiö osti Outokummulta sen kupariputkiliiketoiminnan MBO-kaupalla. Oma myyntiyhtiö

Lisätiedot

Kontit, tuhka/siirtolavat sekä bio- ja jätesäiliöt

Kontit, tuhka/siirtolavat sekä bio- ja jätesäiliöt RP-jätepuristimet RP-puristin on kehitetty tehokkaaksi ja toimivaksi jätteenkäsittelylaitteeksi kaikkialle missä jätettä syntyy. RPjätepuristimilla saadaan säästöä ja tehoa jätteenkäsittelyyn lukemattomissa

Lisätiedot

Suomalaisen Cleantech-osaamisen helmiä

Suomalaisen Cleantech-osaamisen helmiä Suomalaisen Cleantech-osaamisen helmiä Huoletta kiertotalouden tielle! tarina älytekniikka tuotteet palvelut laatu Kiertotalous on haastava tavoite. Erilaiset pakkaukset sekä vanhentuneet ja vioittuneet

Lisätiedot

Punnituksen ja annostuksen kokonaisosaamista

Punnituksen ja annostuksen kokonaisosaamista Punnituksen ja annostuksen kokonaisosaamista 100 years of experience Lahti Precision Teknologiajohtaja punnitus- ja annostusprosesseissa Annostusprosessit Jatkuva annostus Eräannostus Automaatio Punnitus

Lisätiedot

Iroitettava ruuvi puristin. Screw compactor

Iroitettava ruuvi puristin. Screw compactor Iroitettava ruuvi puristin Mitä jätettä sopii ruuvilla kerättäväksi? Periaatteessa kaikkia volyymi materiaaleja mitkä voidaan rikkoa tai voidaan jatkojalostaa. Vain erittäin pehmeiden ja kääriytyvien jätteiden

Lisätiedot

CoolLine on kestävä jäähdytysratkaisu lämmönsiirtoon. by cooltrade

CoolLine on kestävä jäähdytysratkaisu lämmönsiirtoon. by cooltrade CoolLine on kestävä jäähdytysratkaisu lämmönsiirtoon by cooltrade by cooltrade CoolLine by Cooltrade CoolLine -tuotteet edustavat uuden sukupolven lamellilämmönsiirtimiä laadukkaasti, luotettavasti ja

Lisätiedot

MAKSIMAALISTA KAPASITEETTIA PIENEEN TILAAN BERGMANN-ASTIAPURISTIMET

MAKSIMAALISTA KAPASITEETTIA PIENEEN TILAAN BERGMANN-ASTIAPURISTIMET MAKSIMAALISTA KAPASITEETTIA PIENEEN TILAAN BERGMANN-ASTIAPURISTIMET BERGMANN-ASTIAPURISTIMET Helppokäyttöiset Bergmann -astiapuristimet takaavat maksimaalisen jätteidenkäsittelykapasiteetin taloudellisesti

Lisätiedot

Tailor-made Transportation Solutions FIN

Tailor-made Transportation Solutions FIN Tailor-made Transportation Solutions FIN Tailor-made Transportation Solutions Tyllis Oy Ab on erikoistunut suunnittelemaan ja valmistamaan räätälöityjä rakenneratkaisuja kuljetusalalle. Yritys suunnittelee

Lisätiedot

ECOMATION. environment in mind ECOMATION - TUOTTEITA JA RATKAISUJA NYKYAIKAISILLE KULLANKAIVAJILLE. Recycling Technologies

ECOMATION. environment in mind ECOMATION - TUOTTEITA JA RATKAISUJA NYKYAIKAISILLE KULLANKAIVAJILLE. Recycling Technologies ECOMATION environment in mind Recycling Technologies ECOMATION - TUOTTEITA JA RATKAISUJA NYKYAIKAISILLE KULLANKAIVAJILLE YRITYS Ecomation Oy suunnittelee ja toimittaa asiakkailleen koneita, laitteistoja,

Lisätiedot

4 YLIVOIMAISTA OMINAISUUTTA

4 YLIVOIMAISTA OMINAISUUTTA 4 YLIVOIMAISTA OMINAISUUTTA Liikkuvuus Tuottavuus Monitoimisuus Ympäristövastuu Luo mahdollisuuksia www.lannencenter.com FI SIIRTYY TYÖMAALTA TYÖMAALLE. Tähän eivät muut pysty. Kaiva, kuormaa, nosta ja

Lisätiedot

Nostetta kuormankäsittelyyn

Nostetta kuormankäsittelyyn Kuormausnosturit Vaihtolavalaitteet Ajoneuvotrukit Takalaitanostimet Puutavara- ja kierrätysnosturit Nostetta kuormankäsittelyyn www.hiab.com Hiab tuntee kuormankäsittelyn toimialat ja niiden erityispiirteet.

Lisätiedot

LATE- lajittelijat, lajittelun uusi aikakausi. "Asiakaskeskeiset ratkaisut - Palvelemme paremmin!"

LATE- lajittelijat, lajittelun uusi aikakausi. Asiakaskeskeiset ratkaisut - Palvelemme paremmin! LATE- lajittelijat, lajittelun uusi aikakausi "Asiakaskeskeiset ratkaisut - Palvelemme paremmin!" Useita malleja tarpeiden mukaan LATET "pähkinänkuoressa" Olemme kehittäneet uudenlaiseen ajatteluun perustuvat

Lisätiedot

Suptek Pumppusi asiantuntija

Suptek Pumppusi asiantuntija 1 Suptek Pumppusi asiantuntija Suptek Oy on teollisuuden pumppujen asiantuntija. Huoltomme pitää laitteesi kunnossa ja prosessisi pyörimässä. Myynniltämme saat nykyisen tai tulevien tarpeidesi mukaisen

Lisätiedot

Ekotehokkuus: Toimitilojen käyttö ja ylläpito. Anna Aaltonen Kiinteistö- ja rakentamistalkoot 27.1.2011

Ekotehokkuus: Toimitilojen käyttö ja ylläpito. Anna Aaltonen Kiinteistö- ja rakentamistalkoot 27.1.2011 Ekotehokkuus: Toimitilojen käyttö ja ylläpito Anna Aaltonen Kiinteistö- ja rakentamistalkoot 27.1.2011 Sisältö Ympäristöasioiden hallinta yrityksissä Toimitilojen vaikutus ympäristöön Kiinteistön ympäristösertifioinnit

Lisätiedot

Kallio-, maaperä ja pohjavesitutkimuskoneiden asiantuntija

Kallio-, maaperä ja pohjavesitutkimuskoneiden asiantuntija Kallio-, maaperä ja pohjavesitutkimuskoneiden asiantuntija Kestäviä kallio- ja maaperätutkimuskoneita vaativiin olosuhteisiin Geomachine Oy on vuonna 1984 perustettu kallio- ja maaperätutkimuslaitteiden

Lisätiedot

LUONNONVAROJEN SÄÄSTÄVÄINEN. Kiertokapula 2013

LUONNONVAROJEN SÄÄSTÄVÄINEN. Kiertokapula 2013 Nuukuusviikko 2013 LUONNONVAROJEN SÄÄSTÄVÄINEN KÄYTTÖ Nuukuusviikko vko 16 TEEMAVIIKKO, JOLLE ON TÄNÄ VUONNA VALITTU TEEMAKSI LUONNONVAROJEN SÄÄSTÄVÄINEN KÄYTTÖ NUUKUUSVIIKOLLA NOSTETAAN TÄRKEÄÄ KESTÄVÄN

Lisätiedot

Premier Nordic Ilmalämpöpumppu

Premier Nordic Ilmalämpöpumppu Midea Group on myös yksi suuriista valmistajista ja ulkomaanvientiyrityksistä Kiinassa. Viimeisen vuoden aikana Midea on tehnyt laskelmia ja taktisia siirtoja muuttuvilla markkinoilla, joka on taannut

Lisätiedot

Direktlaminat tarjoaa laminaattisten komponenttien huippuosaamista.

Direktlaminat tarjoaa laminaattisten komponenttien huippuosaamista. ME TOTEUTAMME IDEAT Direktlaminat tarjoaa laminaattisten komponenttien huippuosaamista. F900 SUORAT VAI PYÖREÄT KULMAT? Joustavuus ja erikoistuminen takaa tyytyväisiä asiakkaita Kuten nimestämme voi päätellä,

Lisätiedot

Iveco Daily. Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi.

Iveco Daily. Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi. Iveco Daily Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi. Olet ostanut pakettiauton, joka voi olla liiketoimintasi tärkein osa pitkänkin aikaa. Pakettiauto on kuitenkin vain kuori, ja sinun tulee miettiä

Lisätiedot

Lämmityskustannukset kuriin viihtyvyydestä tinkimättä

Lämmityskustannukset kuriin viihtyvyydestä tinkimättä Lämmityskustannukset kuriin viihtyvyydestä tinkimättä Nykyaikainen kaukolämpö on maailman huipputasoa. Kaukolämpö on saanut kansainvälisesti mittavaa tunnustusta energiatehokkuutensa ansiosta. Kaukolämpöasiakkaalle

Lisätiedot

When people and products connect a workplace comes to life.

When people and products connect a workplace comes to life. 130903 Tuotanto: Valentin&Byhr. Paino: Strokirk-Landströms. Paperi: Munken Polar. When people and products connect a workplace comes to life. www.efg.fi Tutustu meihin. EFG on johtava toimisto- ja julkisten

Lisätiedot

Tyllis-esite 2004 17.8.2004 13:19 Page 1 FIN

Tyllis-esite 2004 17.8.2004 13:19 Page 1 FIN Tyllis-esite 2004 17.8.2004 13:19 Page 1 FIN Tyllis-esite 2004 17.8.2004 13:19 Page 2 Suunnittelu & tuotanto Kuljetustoiminnassa erikoistuminen tuo säästöjä. Oikein suunniteltu kalusto tehostaa merkittävästi

Lisätiedot

KYLMÄTEKNIIKKAA MODERNIIN MYYMÄLÄÄN

KYLMÄTEKNIIKKAA MODERNIIN MYYMÄLÄÄN KYLMÄTEKNIIKKAA MODERNIIN MYYMÄLÄÄN UUSI TÄYDELLINEN HUURRE BY ARNEG -KYLMÄKALUSTEMALLISTO KÄYTÄ KYLMÄÄ JÄRKEÄ KYLMÄKALUSTEHANKINNOISSA OTA KOKO URAKKA HUURTEELTA Huurre on tunnustettu kylmäalan kokonaisosaaja,

Lisätiedot

ASCOM MIRATEL YHDESSÄ VAHVEMPI

ASCOM MIRATEL YHDESSÄ VAHVEMPI ASCOM MIRATEL YHDESSÄ VAHVEMPI ASCOM MIRATEL YHDESSÄ VAHVEMPI ASCOM MIRATEL LUONTEVA YHDISTYMINEN Suomalaisen terveydenhuollon alalla nimi Miratel tarkoittaa samaa kuin laadukkaat viestintätuotteet, -ratkaisut

Lisätiedot

NetNordic 365. Tietoverkko- ja viestintäratkaisujen luotettava kumppani P I L V I P A L V E L U O P E R O I N T I TUKI KONSULTOINTI

NetNordic 365. Tietoverkko- ja viestintäratkaisujen luotettava kumppani P I L V I P A L V E L U O P E R O I N T I TUKI KONSULTOINTI 365 Tietoverkko- ja viestintäratkaisujen luotettava kumppani P I L V I P A L V E L U O P E R O I N T I TUKI KONSULTOINTI Olemme asiakkaidemme «Best Companion» Tämä tarkoittaa parhaiden ratkaisujen toimittamista

Lisätiedot

SCN Group. Sensor Control Nordic AB. Sensor ECS AB. Sensor ECS A/S. SCN Norja. SCN Tanska. SCN Suomi. SCN paikallistoimisto

SCN Group. Sensor Control Nordic AB. Sensor ECS AB. Sensor ECS A/S. SCN Norja. SCN Tanska. SCN Suomi. SCN paikallistoimisto Yritysesittely SCN Group SCN paikallistoimisto Sensor ECS:n Ruotsin-toimisto + varasto SCN pääkonttori + varasto Sensor ECS:n Tanskan-toimisto SCN paikallistoimisto SCN Group Sensor Control Nordic AB Sensor

Lisätiedot

ÄLYKÄS LÄMMÖNJAKOKESKUS

ÄLYKÄS LÄMMÖNJAKOKESKUS ÄLYKÄS LÄMMÖNJAKOKESKUS HELEN HOITAA Lämmönjakokeskus on taloyhtiön lämmitysjärjestelmän tärkein laitteisto, joka tulee uusia säännöllisin väliajoin. Helen tarjoaa huolettoman palvelukokonaisuuden laiteuusintaan,

Lisätiedot

Ympäristökartoituksen tarkastuslista Lomake opiskelijoille

Ympäristökartoituksen tarkastuslista Lomake opiskelijoille Fiksu Ammattilainen YLEINEN YMPÄRISTÖTIETOUS Ympäristökartoituksen tarkastuslista Lomake opiskelijoille Ryhmän jäsenet: Kartoituspäivämäärä ja aika: Täytä lomake jokaisessa kohteessa kun saat tiedot selville.

Lisätiedot

Ympäristövastuu Ruukin teräspaalutuotteissa

Ympäristövastuu Ruukin teräspaalutuotteissa Ympäristövastuu Ruukin teräspaalutuotteissa Minna Salmi Ruukin Teräspaalupäivä 26.1.2012 Ympäristövastuu terästuotannosta teräspaalutuotteisiin Luotettava paalun valmistusketju RR- ja RD-paalujen edut

Lisätiedot

Yksi johtavista kaasuntoimittajista Pohjoismaissa

Yksi johtavista kaasuntoimittajista Pohjoismaissa Yksi johtavista kaasuntoimittajista Pohjoismaissa www.airliquide.fi Maailmanlaajuinen teollisuusyritys Air Liquide on maailman johtava teollisuuden ja terveydenhoitoalan kaasuja, teknologioita ja palveluja

Lisätiedot

www.ramirent.fi TAPAHTUMAT

www.ramirent.fi TAPAHTUMAT www.ramirent.fi TAPAHTUMAT SUUNNITTELETKO TAPAHTUMAA? Meiltä saat kokonaisvaltaisen ratkaisun sen toteuttamiseen Kun järjestetään monimuotoisia ja isoja tapahtumia asioiden vaivaton kulku alusta loppuun

Lisätiedot

DIGITALISAATION HYÖDYNTÄMINEN JÄTEHUOLLOSSA

DIGITALISAATION HYÖDYNTÄMINEN JÄTEHUOLLOSSA DIGITALISAATION HYÖDYNTÄMINEN JÄTEHUOLLOSSA 4.10.2016 Hanna-Liisa Järvinen Yhtiö on perustettu vuonna 2002 Yhtiö on perustettu vuonna 2002 Yhtiö on kuulunut RenoNorden ASA Group:iin vuodesta 2013 Yhtiö

Lisätiedot

Koja EXP. Yksi tekee kahden työt. Hybridilämpöpumppujärjestelmä

Koja EXP. Yksi tekee kahden työt. Hybridilämpöpumppujärjestelmä Yksi tekee kahden työt Hybridilämpöpumppujärjestelmä Etevä ja energiatehokas 4. polven lämpöpumppu Viimeisen kymmenen vuoden aikana satoihin kohteisiin ympäri maailman on asennettu Rhoss -järjestelmä ENERGIATEHOKKUUS

Lisätiedot

PALO TURVALLISUUTEEN

PALO TURVALLISUUTEEN PALO TURVALLISUUTEEN 2 3 PERUSSUUNNITTELU Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Edistykselliset ratkaisumme syntyvät aina tarkan kartoitusja suunnitteluprosessin lopputuloksena. Palamatta paras PAP Group

Lisätiedot

EXP. Hybridilämpöpumppujärjestelmä. Yksi tekee kahden työt

EXP. Hybridilämpöpumppujärjestelmä. Yksi tekee kahden työt Hybridilämpöpumppujärjestelmä Yksi tekee kahden työt Etevä ja energiatehokas 4. polven lämpöpumppu Kylmää ja lämmintä. Yhtä aikaa tai erikseen. Energian tarve jopa 34 % pienempi! Viimeisen kymmenen vuoden

Lisätiedot

Packaging solutions close to you

Packaging solutions close to you Packaging solutions close to you SISÄLLYS TIETOA STENQVISTISTÄ sivu 04 LAATU sivu 06 YMPÄRISTÖ sivu 08 TUOTANTO sivu 10 TUOTTEET VÄHITTÄISKAUPALLE sivu 12 TUOTTEET TEOLLISUUDELLE sivu 13 MITÄ STENQVIST

Lisätiedot

2 364, ,1. 6,3 Tapaturmataajuus, LTIFR huollettavaa kohdetta 15,6. 12 maata. Listattu Nasdaq Helsingissä 93 % ISO 14001

2 364, ,1. 6,3 Tapaturmataajuus, LTIFR huollettavaa kohdetta 15,6. 12 maata. Listattu Nasdaq Helsingissä 93 % ISO 14001 Caverion lyhyesti Caverion Life Cycle Solutions for Buildings and Industries Caverion suunnittelee, toteuttaa, huoltaa ja ylläpitää käyttäjäystävällisiä ja energiatehokkaita teknisiä ratkaisuja kiinteistöille

Lisätiedot

ERIKKILA TEOLLISUUSNOSTURIT

ERIKKILA TEOLLISUUSNOSTURIT ERIKKILA TEOLLISUUSNOSTURIT Kapasiteetti 20 000 kg:aan asti SILTANOSTURIT - Radan päällä kulkevat - Riippuvarakenteiset PUKKINOSTURIT I-PALKKISET KÄÄNTÖ- PUOMINOSTURIT NOSTOPUOMIT HUOLTO ERIKKILA Hyvässä

Lisätiedot

Koja. SMARTAiR. Ennakoi, mitä tulevaisuus maksaa. Tulevaisuuden ilmankäsittelykone

Koja. SMARTAiR. Ennakoi, mitä tulevaisuus maksaa. Tulevaisuuden ilmankäsittelykone Koja Ennakoi, mitä tulevaisuus maksaa Tulevaisuuden ilmankäsittelykone Koja Säästää syödessäänkin Hyvän sisäilman kustannukset saadaan jo etukäteen selville. Ennakointi, käytön optimointi ja tiedot todellisista

Lisätiedot

TURVAKASSARATKAISU KÄTEISEN RAHAN KIERRÄTYKSEEN

TURVAKASSARATKAISU KÄTEISEN RAHAN KIERRÄTYKSEEN TURVAKASSARATKAISU KÄTEISEN RAHAN KIERRÄTYKSEEN Kiitämme tarjouspyynnöstänne ja tarjoamme Teille turvakassaratkaisua seteleiden ja kolikoiden kierrätykseen. Laitekokoonpano on esitelty tässä dokumentissa.

Lisätiedot

L&T on mukana rakennusprojektin joka vaiheessa.

L&T on mukana rakennusprojektin joka vaiheessa. L&T on mukana rakennusprojektin joka vaiheessa. L&T:n palvelut Rakennusalalle 1. vaihe Ympäristönhuollon suunnitelma Lajittelukoulutus työntekijöille Lajitteluohjeet joka rakentajaryhmälle 4. Sisätyövaihe

Lisätiedot

KIINTEISTÖSUOJAUS SISÄILMA. NÄYTTELIJÄNTIE HELSINKI

KIINTEISTÖSUOJAUS SISÄILMA. NÄYTTELIJÄNTIE HELSINKI SISÄILMA SAFETYCORE OY YRITYKSENÄ Safetycore Oy:n visio on tuottaa kumppaneilleen kustannustehokkain ja laadukkain kiinteistösuojausratkaisu sekä turvatekniikan että sisäilman osalta. Turvatekniikan osalta

Lisätiedot

Työvaatepalvelut Hyvää tyyliä Hyvää fiilistä Parasta työtä

Työvaatepalvelut Hyvää tyyliä Hyvää fiilistä Parasta työtä Työvaatepalvelut Hyvää tyyliä Hyvää fiilistä Parasta työtä TYÖVAATE- PALVELUMME pitää huolta Ihmisistä Turvallisuus on taitolaji. Työstä Paras suoja työllesi. Tyylistä Tyylipuhtaasti töihin. 2 Monta hyvää

Lisätiedot

KOKOEKO-SEMINAARI 14.02.2012

KOKOEKO-SEMINAARI 14.02.2012 KOKOEKO-SEMINAARI 14.02.2012 Kiinteistöomistajan näkökulma toimiva jätelogistiikka ja tilaratkaisut Avainasiakaspäällikkö Jukka Turunen, Technopolis Oyj MENESTYKSESI TUKENA TECHNOPOLIS OYJ Voimakkaasti

Lisätiedot

SÄHKÖKESKUKSET TEOLLISUUTEEN JA KIINTEISTÖRAKENTAMISEEN

SÄHKÖKESKUKSET TEOLLISUUTEEN JA KIINTEISTÖRAKENTAMISEEN SÄHKÖKESKUKSET TEOLLISUUTEEN JA KIINTEISTÖRAKENTAMISEEN Eiskon Sähkö Oy:n asiakkaalle räätälöityjen sähkökeskusten laadun takaavat ammattitaitoiset asentajat, tasokkaat rakennemateriaalit sekä tunnettujen

Lisätiedot

Keisari Pelletti Oy. Kiinteän polttoaineen lämmitysratkaisut Lämpöpalvelut. Syyskuu 2012. laadulla on tekijänsä

Keisari Pelletti Oy. Kiinteän polttoaineen lämmitysratkaisut Lämpöpalvelut. Syyskuu 2012. laadulla on tekijänsä Kiinteän polttoaineen lämmitysratkaisut Lämpöpalvelut Syyskuu 2012 Pellettilämpö-yrittäjyys Puuperäiset polttolaitokset tarvitsevat huoltoa Asiakkaita ei kiinnosta laitosten ylläpito vaan vaivattomuus

Lisätiedot

AIR STYLE. Hiljainen. Erittäin ohut. Erinomainen Energialuokitus. Monipuolinen. Ilman ulkoyksikköä WWW.ILMALAMPOCENTER.FI

AIR STYLE. Hiljainen. Erittäin ohut. Erinomainen Energialuokitus. Monipuolinen. Ilman ulkoyksikköä WWW.ILMALAMPOCENTER.FI AIR STYLE ARKKITEHTUURINEN HELMI Hiljainen Erittäin ohut Erinomainen Energialuokitus Monipuolinen Ilman ulkoyksikköä WWW.ILMALAMPOCENTER.FI Toimisto tyyliin Järjestelmä on tehokas ja pystyy suorituskyvyltään

Lisätiedot

RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT

RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT Tuoteluettelo / 2014 RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT Maatalous Teollisuus & materiaalin käsittely Ympäristönhoito Kevytperävaunut Muut laitteet THE SKY IS NOT THE LIMIT STARCO FINLAND

Lisätiedot

Nopea, kätevä ja luotettava kahviratkaisu itsepalveluun

Nopea, kätevä ja luotettava kahviratkaisu itsepalveluun Nopea, kätevä ja luotettava kahviratkaisu itsepalveluun Tarvitsen ratkaisun, joka tarjoaa hyvää kahvia nopeasti. Mahdollisuuksia Kahvinjuojat ovat yhä vaativampia. He haluavat todella hyvää kahvia ja laajan

Lisätiedot

isot jakeluvarastot ja logistiikkakeskukset, prosessi- ja vedenjäähdytysjärjestelmät sekä jääradat.

isot jakeluvarastot ja logistiikkakeskukset, prosessi- ja vedenjäähdytysjärjestelmät sekä jääradat. Taloudellista ja vihreää kylmää Scancool-kylmäratkaisut Teollisuuskylmän ammattilainen Scancool on elintarvike- ja prosessialan monipuolisten kylmäratkaisuiden pitkänlinjan ammattilainen. Palvelumme kattaa

Lisätiedot

Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto

Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto Your reliable partner Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto Vacumat Eco tehokas joka tavalla Veden laatu vaikuttaa tehokkuuteen Veden laatu vaikuttaa jäähdytys- ja lämmitysjärjestelmien

Lisätiedot

PAAKKOLA CONVEYORS OY

PAAKKOLA CONVEYORS OY PAAKKOLA CONVEYORS OY Paakkola Conveyors Paakkola Conveyors on modernien, toimintavarmojen kuljetinjärjestelmien toimittaja kaivannaistoiminnan ja raskaan perusteollisuuden tarpeisiin. Paakkolan vahvuudet

Lisätiedot

BRANDS. Vahvista BRÄNDIÄ

BRANDS. Vahvista BRÄNDIÄ BRANDS Lisää myyntiä Vahvista BRÄNDIÄ VIESTINTÄ myymälässä MIKSI SE ON TÄRKEÄÄ? Hyödyntämällä näitä tietoja voit lisätä myyntiä melkoisesti Haluatko lisätä myyntiä? Viesti enemmän Haluatko kasvattaa MARKKINAOSUUTTASI?

Lisätiedot

AV-Group Russia. Linkki tulokselliseen toimintaan Venäjän markkinoille

AV-Group Russia. Linkki tulokselliseen toimintaan Venäjän markkinoille AV-Group Russia Linkki tulokselliseen toimintaan Venäjän markkinoille AV-Group Russia tausta Asiantuntemus sekä tieto-taito Venäjän kaupasta ja markkinoista Halu auttaa ja tukea suomalaista liiketoimintaa

Lisätiedot

Kopadi Oy - Timanttilaikat ammattikäyttöön

Kopadi Oy - Timanttilaikat ammattikäyttöön Kopadi Oy - Timanttilaikat ammattikäyttöön Toisen sukupolven KX-SARJAN timanttisegmenttien valmistuksessa on käytetty uusinta KX-teknologiaa, jossa timanttihiukkaset ovat tasaisena rivistönä sideaineessa.

Lisätiedot

Anna kaasunvalvontasi osaaviin käsiin. Elinkaaripalvelu

Anna kaasunvalvontasi osaaviin käsiin. Elinkaaripalvelu Anna kaasunvalvontasi osaaviin käsiin Elinkaaripalvelu Sisällys Kuvaus... 4 5 Palveluprosessi Palvelut...6 7 Laitteet palveluna Etätuki Lähituki Huoltopalvelut...8 Ennakkohuollot Korjaushuollot Pilvipalvelut

Lisätiedot

Kierrätys ja kompostointi 21.11.2015

Kierrätys ja kompostointi 21.11.2015 Kierrätys ja kompostointi 21.11.2015 Anne Silver Jäteneuvoja Porin kaupungin ympäristövirasto Jätehuollon etusijajärjestys (kuluttajalle) Vähennä syntyvän jätteen määrää ja haitallisuutta Korjaa, tuunaa,

Lisätiedot

Teollisuuden sähköasennukset ja keskusvalmistus

Teollisuuden sähköasennukset ja keskusvalmistus Teollisuuden sähköasennukset ja keskusvalmistus Elkome Installaatiot Oy on erikoistunut sähköistykseen ja automaatioon. Suunnittelemme ja valmistamme sähkökeskuksia sekä erilaisia erikoiskeskuksia teollisuuden

Lisätiedot

Expert in insulation and scaffolding

Expert in insulation and scaffolding Expert in insulation and scaffolding Hyvät asiakkaat Olemme kohta 30 vuotta toiminut perheyritys. Tällä hetkellä kuulumme pohjoismaiden suurimpiin yrityksiin, joka tarjoaa sekä eristystä että telineratkaisuja.

Lisätiedot

Uponor C-46 -lämmönsäädin. Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin

Uponor C-46 -lämmönsäädin. Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin Uponor C-46 -lämmönsäädin Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin Tuotteen kuvaus Luovaa tekniikkaa helppo asentaa ja käsitellä Uponorin C-46-lämmönsäädin

Lisätiedot

ASIANTUNTEVA KUMPPANISI RUUVILIITOSTEN KOKONAISRATKAISUISSA

ASIANTUNTEVA KUMPPANISI RUUVILIITOSTEN KOKONAISRATKAISUISSA ASIANTUNTEVA KUMPPANISI RUUVILIITOSTEN KOKONAISRATKAISUISSA 24H HUOLTOPALVELUT KONSULTAATIO- JA MITTAUSPALVELUT KALIBROINTIPALVELUT MYYNTI- JA VARAOSAPALVELUT VUOKRAUSPALVELUT KOULUTUS- JA TYÖMAAPALVELUT

Lisätiedot

Omavalvonta helpoksi Napsa-omavalvonnan seurantajärjestelmällä

Omavalvonta helpoksi Napsa-omavalvonnan seurantajärjestelmällä Omavalvonta helpoksi Napsa-omavalvonnan seurantajärjestelmällä Loimaalainen Trulli Oy on tuonut markkinoille tuotteen, joka helpottaa elintarvike-alan omavalvontaa, mutta sopii joustavuutensa ansiosta

Lisätiedot

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet Kotimaiset, energiatehokkaat Fair-8 ja -12 ec ilmanvaihtokoneet Fair-8 ja -12 ec -ilmanvaihtokoneet Miksi tinkiä terveellisistä olosuhteista omassa kodissa? Energiansäästöä raikkaasta sisäilmasta tinkimättä

Lisätiedot

Arla ja Luomu. Nnenna Liljeroos

Arla ja Luomu. Nnenna Liljeroos Arla ja Luomu Nnenna Liljeroos 24-11-2014 Arla on kansainvälinen ja paikallinen meijerialan suunnannäyttäjä. Kannustamme ihmisiä ympäri maailman elämään terveellisesti tarjoamalla ravitsevia ja turvallisia

Lisätiedot

REXEL TEOLLISUUSAUTOMAATIO

REXEL TEOLLISUUSAUTOMAATIO N KOKONAISRATKAISUT Toimiva teollisuusautomaatio toimii koko tehtaan prosessitoiminnan keskitettynä työkaluna. Lisäksi oikeaoppinen automaatiokokonaisuus vähentää energiankulutusta jopa 30 prosenttia!

Lisätiedot

Ekovilla Oy 2010 multimediaesittely

Ekovilla Oy 2010 multimediaesittely Puukuitupohjaisia lämmöneristeitä valmistava Ekovilla Oy on 30-vuotias rakennusteollisuusyritys, joka toimii Kuusan-koskella. Yhtiöllä on tehtaat myös Kiimingissä ja Ylistarossa. Ekovilla on orgaanisten

Lisätiedot

Ensiluokkaiset tuottet ja jatkuva kehitys

Ensiluokkaiset tuottet ja jatkuva kehitys Ensiluokkaiset tuottet ja jatkuva kehitys Korkealuokkaisen toimittajan intohimo Meillä HellermannTytonilla on erityinen intohimo: sitoudumme kehittämään tuotteita kaapeliympäristöön. Yrityksemme periaate

Lisätiedot

KAASUNJAKELUJÄRJESTELMÄT

KAASUNJAKELUJÄRJESTELMÄT Kaasuverkosto KAASUNJAKELUJÄRJESTELMÄT Sa-Van kaasunjakelujärjestelmiä on toimitettu laajalti Suomen sairaaloihin ja terveyskeskuksiin jo yli kymmenen vuoden ajan. Lääkkeellisten kaasujen jatkuva saatavuus

Lisätiedot

K2 CombiCutter Mallit 1600 ja 1200

K2 CombiCutter Mallit 1600 ja 1200 K2 CombiCutter Mallit 1600 ja 1200 Pyöröpaalisilppuri ja ruokintakone Markkinoiden täydellisin ohjelma www.tks-as.no Kiinteä kone Vaunumalli Kattokiskoihin asennettu kone Täyttölava K2 COMBICUTTER Työtä

Lisätiedot

YLITEIPPAUKSET AUTOTEIPPAUKSET IKKUNATUMMENNUKSET

YLITEIPPAUKSET AUTOTEIPPAUKSET IKKUNATUMMENNUKSET AUTOTEIPPAUKSET IKKUNATUMMENNUKSET Erottautuminen, yksilöllisyys, estetiikka ja käytännöllisyys. Nämä ovat sanoja, jotka meidän mielestämme liittyvät parhaiten työmme tarkoituksiin. Esimerkiksi autoteippaukset

Lisätiedot

ASENNUSOHJE MICROPROP DC2

ASENNUSOHJE MICROPROP DC2 TARKISTETTU VERSIO: 201601 ASIAKIRJA: 841616 SUOMI ASENNUSOHJE MICROPROP DC2 MICROPROP MIG2 SISÄLTÖ 1. Turvallisuusmääräykset 4 1.1. Yleistä 4 1.2. Turvallisuuden tarkistuslista 4 1.3. Ympäristö 6 2. Asennusohjeen

Lisätiedot

Takeina turvallisuus ja. järkkymätön ammattitaito NOSTOPALVELUJA. Nostetta korkeuksiin. Nostamisen ammattilaiset

Takeina turvallisuus ja. järkkymätön ammattitaito NOSTOPALVELUJA. Nostetta korkeuksiin. Nostamisen ammattilaiset Takeina turvallisuus ja järkkymätön ammattitaito NOSTOPALVELUJA 1982 Nostetta korkeuksiin Nostamisen ammattilaiset 1 Nykyaikainen kalusto ja ammattitaitoinen henkilökunta. Takeina turvallisuus ja järkkymätön

Lisätiedot

FF-Automation AutoLog SaveLight Katuvalojen ohjaus- ja valvontajärjestelmä

FF-Automation AutoLog SaveLight Katuvalojen ohjaus- ja valvontajärjestelmä FF-Automation AutoLog SaveLight Katuvalojen ohjaus- ja valvontajärjestelmä Copyright, 2013 FF-AUTOMATION FF-Automation AutoLog savelight AutoLog SaveLight on täydellinen katuvalojen hallintaratkaisu. :n

Lisätiedot

Elektroninen ohjaus helposti

Elektroninen ohjaus helposti Elektroninen ohjaus helposti Koneiden vankka ja yksinkertainen ohjaus älykkään elektroniikan avulla IQAN-TOC2 oikotie tulevaisuuteen Helppo määritellä Helppo asentaa Helppo säätää Helppo diagnosoida Vankka

Lisätiedot

Volkswagen Caddy Transporter Crafter

Volkswagen Caddy Transporter Crafter Volkswagen Caddy Transporter Crafter Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi. Olet ostanut pakettiauton, joka voi olla liiketoimintasi tärkein osa pitkänkin aikaa. Pakettiauto on kuitenkin vain kuori,

Lisätiedot

Jätteenkäsittely- ja kierrätysala

Jätteenkäsittely- ja kierrätysala Jätteenkäsittely- ja kierrätysala Tehokkaita kuormankäsittelyratkaisuja www.hiab.com JÄTTEENKÄSITTELY- JA KIERRÄTYSALA Jätteenkäsittelykierrätysala ja Jätteenkäsittelykierrätysala ja Tehokkaita kuormankäsittelyratkaisuja

Lisätiedot

Oikea jäähdytys on osa ruoan laatua.

Oikea jäähdytys on osa ruoan laatua. Oikea jäähdytys on osa ruoan laatua. Pikajäähdytys- ja pikapakastuslaitteet Porkka teki oikean jäähdytyksen helpoksi Porkan uuden sukupolven edistykselliset pikajäähdytys- ja pikajäähdytys-pakastuslaitteet

Lisätiedot

Asiakaskeskeisyys, joustavuus ja luotettavuus ovat yrityksellemme tärkeitä arvoja. Toimintatapamme perustuu rehellisyyteen ja avoimuuteen.

Asiakaskeskeisyys, joustavuus ja luotettavuus ovat yrityksellemme tärkeitä arvoja. Toimintatapamme perustuu rehellisyyteen ja avoimuuteen. Asiakaskeskeisyys, joustavuus ja luotettavuus ovat yrityksellemme tärkeitä arvoja. Toimintatapamme perustuu rehellisyyteen ja avoimuuteen. Stairon Oy on isojen, vaativien ja ruostumattomien ohutlevytuotteiden

Lisätiedot

www.kaeser.com SIGMA AIR UTILITY Paineilman toimitussopimus

www.kaeser.com SIGMA AIR UTILITY Paineilman toimitussopimus SIGMA AIR UTILITY Paineilman toimitussopimus SIGMA AIR UTILITY Osta vain paineilmaa Kuvitelkaa tilanne, jossa uusi paineilmajärjestelmä ei edellytä minkäänlaisia investointeja: hankinta ei vaadi sen paremmin

Lisätiedot

Netel -yritysesittely. Netel on tietoliikenne- ja sähkönsiirtoverkkojen rakentaja ja ylläpitäjä pohjoismaissa.

Netel -yritysesittely. Netel on tietoliikenne- ja sähkönsiirtoverkkojen rakentaja ja ylläpitäjä pohjoismaissa. Netel -yritysesittely Netel on tietoliikenne- ja sähkönsiirtoverkkojen rakentaja ja ylläpitäjä pohjoismaissa. 2017 Netel lyhyesti Mitä teemme Netel suunnittelee, rakentaa ja ylläpitää tietoliikenne- sekä

Lisätiedot

Asumisystävällinen putkiremontti on edullinen ja nopea.

Asumisystävällinen putkiremontti on edullinen ja nopea. Asumisystävällinen putkiremontti on edullinen ja nopea. Putkiremonttia ei voi välttää. Sen aika tulee, kun käyttövesi- ja lämmitysputkistot tulevat siihen ikään, ettei niitä enää kannata korjata. Onneksi

Lisätiedot

Turvallisuusasiat ovat tärkeitä meille ja automaattitrukit sisältävät paljon erilaisia turvalaitteita.

Turvallisuusasiat ovat tärkeitä meille ja automaattitrukit sisältävät paljon erilaisia turvalaitteita. Showajat: 11:30, 13:00 ja 14:30 ENSIMMÄINEN ESITELTÄVÄ Automaattitrukki Tervetuloa tänne Roclan osastolle hyvä yleisö! Minun nimeni on Markku Sivonen ja toimin tämän trukkiesittelyn assistenttina ja jututan

Lisätiedot

Case Arla: Luomu meillä ja maailmalla. Nnenna Liljeroos 1.10.2014

Case Arla: Luomu meillä ja maailmalla. Nnenna Liljeroos 1.10.2014 Case Arla: Luomu meillä ja maailmalla Nnenna Liljeroos 1.10.2014 Arla on kansainvälinen ja paikallinen meijerialan suunnannäyttäjä. Kannustamme ihmisiä ympäri maailman elämään terveellisesti tarjoamalla

Lisätiedot

ENERGIA ILTA IISOY / Scandic Station 23.5.2013

ENERGIA ILTA IISOY / Scandic Station 23.5.2013 ENERGIA ILTA IISOY / Scandic Station 23.5.2013 Energia?! Kiinteistön käyttäjät sekä tekniset laitteistot käyttävät ja kuluttavat energiaa Jokin laite säätää ja ohjaa tätä kulutusta. Ohjauslaitteet keskitetty

Lisätiedot

Kilpailukykyä ja uutta liiketoimintaa materiaalitehokkuudesta. Markus Terho, Head of Sustainability, Nokia Oyj

Kilpailukykyä ja uutta liiketoimintaa materiaalitehokkuudesta. Markus Terho, Head of Sustainability, Nokia Oyj Kilpailukykyä ja uutta liiketoimintaa materiaalitehokkuudesta Markus Terho, Head of Sustainability, Nokia Oyj 11.4.2013 Teknologiateollisuus on materiaalitehokkuuden edelläkävijä Suomalaisten yritysten

Lisätiedot

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet Kotimaiset, energiatehokkaat Fair-80 ja -120 ec ilmanvaihtokoneet Fair-80 ja -120 ec -ilmanvaihtokoneet Miksi tinkiä terveellisistä olosuhteista omassa kodissa? Energiansäästöä raikkaasta sisäilmasta tinkimättä

Lisätiedot

Pellettitehdas saha- ja huonekaluteollisuuteen

Pellettitehdas saha- ja huonekaluteollisuuteen Tuubikompostointi Pellettitehdas Pellettitehdas saha- ja huonekaluteollisuuteen Suomessa valmistettu ja innovoitu Pellettiä myös pienestä hakkeesta, oljesta ja kuivatetusta lannasta MurskaBiopellet on

Lisätiedot

Suuria säästöjä elpo-elementeillä

Suuria säästöjä elpo-elementeillä Suuria säästöjä elpo-elementeillä Säästöä rakentamisajassa Säästöä asuinneliöissä Säästöä materiaalikuluissa Säästää myös ympäristöä Elpotek Oy talotekniikan innovaatioita Elpotek Oy on talotekniikkaelementtien

Lisätiedot

Tulevaisuuden kaukolämpöasuinalueen energiaratkaisut (TUKALEN) Loppuseminaari 16.10.2014

Tulevaisuuden kaukolämpöasuinalueen energiaratkaisut (TUKALEN) Loppuseminaari 16.10.2014 Tulevaisuuden kaukolämpöasuinalueen energiaratkaisut (TUKALEN) Loppuseminaari 16.10.2014 Elinkaariarvio pientalojen kaukolämpöratkaisuille Sirje Vares Sisältö Elinkaariarvio ja hiilijalanjälki Rakennuksen

Lisätiedot

Granlund PLUS kokoaa erikoissuunnittelun. palvelumme. Tutustu osaajiimme ja palveluvalikoimaamme. Kerromme mielellämme lisää!

Granlund PLUS kokoaa erikoissuunnittelun. palvelumme. Tutustu osaajiimme ja palveluvalikoimaamme. Kerromme mielellämme lisää! Granlund PLUS kokoaa erikoissuunnittelun ja -konsultoinnin palvelumme. Tutustu osaajiimme ja palveluvalikoimaamme. Kerromme mielellämme lisää! Arttu Harjula 050 315 2728 arttu.harjula@granlund.fi AV- ja

Lisätiedot

Kotimaisen (huonekalu) teollisuuden säilyttäminen

Kotimaisen (huonekalu) teollisuuden säilyttäminen Kotimaisen (huonekalu) teollisuuden säilyttäminen Pohjoismaat menettäneet teollisia työpaikkoja (1980 2010) lähes miljoonan Suomi = 240 000 Norja = 120 000 Ruotsi = 400 000 Tanska = 160 000 Suomi menettää

Lisätiedot

TUOTEVALIKOIMA. Laadukkaat asiakaskohtaiset ratkaisut

TUOTEVALIKOIMA. Laadukkaat asiakaskohtaiset ratkaisut TUOTEVALIKOIMA Laadukkaat asiakaskohtaiset ratkaisut 2 LAPP CONNECTO Lapp Connecto valmistaa kaapeli- ja johdinsarjoja vaativiin kone- ja laiterakennuksen tarpeisiin. Yhtiön palveluvalikoimaan kuuluvat

Lisätiedot

Vesiklosetista Hightech-yksikköön

Vesiklosetista Hightech-yksikköön Aina valmiina kun luonto kutsuu High Gienic on yleiseen käyttöön suunniteltu wc. Se on taloudellinen, helposti puhtaana pidettävä ja turvallinen korkeallakin käyttöasteella. www.highgienic.com 2 Vesiklosetista

Lisätiedot

1907 Konttorikonemekaanikko Emil Henriksson keksii levyhaittasylinterin.

1907 Konttorikonemekaanikko Emil Henriksson keksii levyhaittasylinterin. 1907 Konttorikonemekaanikko Emil Henriksson keksii levyhaittasylinterin. Omaa luokkaansa maailman lukitusteollisuudessa oleva keksintö on edelleen perustana kaikille ABLOY -avainjärjestelmille, jotka suunnitellaan

Lisätiedot

Poistoilman lämmön talteenotto

Poistoilman lämmön talteenotto Poistoilman lämmön talteenotto Tehokas tapa pienentää lämmityskustannuksia kerrostalossa. Eikä lämpö mene harakoille! www.gebwell.fi 1 Mikä on PILP? Huoneilman koneellinen poisto aiheuttaa kerrostaloissa

Lisätiedot

High Class ratkaisu! Joustavat moduuliratkaisut kouluille ja päiväkodeille

High Class ratkaisu! Joustavat moduuliratkaisut kouluille ja päiväkodeille High Class ratkaisu! Joustavat moduuliratkaisut kouluille ja päiväkodeille www.ramirent.fi Korkeat standardit Monipuolisiin High Class-tiloihin sovelletaan standardeja, jotka ovat lähes yhtä tiukat kuin

Lisätiedot

Mittausverkko Finland WSN-TUTKIMUSTULOSTEN KAUPALLISTAMINEN. Wirepas Oy. Jarmo Lehto Toimitusjohtaja

Mittausverkko Finland WSN-TUTKIMUSTULOSTEN KAUPALLISTAMINEN. Wirepas Oy. Jarmo Lehto Toimitusjohtaja WSN-TUTKIMUSTULOSTEN KAUPALLISTAMINEN Wirepas Oy Jarmo Lehto Toimitusjohtaja YITYS Wirepas Oy (Mittausverkko Finland) on 4.5.2010 perustettu suomalainen spin-off Tampereen Teknillisestä Yliopistosta. Omistajat

Lisätiedot