KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KANKAANPÄÄN KAUPUNKI"

Transkriptio

1 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Makkaramäen ns. Karusellin alueen asemakaavan selostus Kankaanpään kaupungin 10. kaupunginosan (Makkaramäki) korttelit sekä katualueet, puistoalueet ja maisemallisesti arvokkaat peltoalueet YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO ,

2

3 Asemakaavan selostus Ympäristökeskus MAKKARAMÄEN ns. KARUSELLIN ALUEEN ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot 1.2 Kaava-alueen sijainti Kankaanpään kaupungin 10. kaupunginosan (Makkaramäki) kortteleita sekä katualueita, puistoalueita ja maisemallisesti arvokkaita peltoalueita koskeva asemakaava. Asemakaavan tunnus: Asemakaavan päiväys: , Kaavan laatija: Kaupunginarkkitehti Ilmari Mattila Kankaanpään kaupunki, Ympäristökeskus, Suunnittelutoimisto PL 36, Kankaanpää, Puh Sähköposti: ilmari.mattila@kankaanpaa.fi Vireille tulosta ilmoitettu: Ympäristölautakunta: , Kaupunginhallitus: Kaupunginvaltuusto: Suunnittelualue sijaitsee Kankaanpään keskustan kaakkoispuolella Makkaramäen kaupunginosassa. Alue rajoittuu lounaassa Laviantiehen, luoteessa Pansiantiehen sekä muualla maa- ja metsätalousalueeseen. Kuva 1. Kaava-alue osoitekartalla.

4 Asemakaavan selostus Ympäristökeskus Kaavan nimi ja tarkoitus Kaavasta käytetään nimitystä Karusellin alueen asemakaava Asemakaavan tarkoituksena on tekeillä olevan Keskustan osayleiskaavan mukaisesti laajentaa keskustan kaupunkirakennetta liittyen tiiviisti jo rakennettuihin alueisiin ja saada keskustan tuntumaan uusia, houkuttelevia tontteja. Perusteena on myös vuonna 2006 tehty keskustaajaman kaavoituksen ja vesihuollon lievealueselvitys, minkä mukaan kaupungin viemäriverkkoa on tarkoituksenmukaista laajentaa suunnittelualueelle ottaen huomioon alueella jo oleva asutus ja Ruokojärven läheisyys. Kuva 2. Maanmittauslaitos ortoilmakuva 08/2012 (

5 Asemakaavan selostus Ympäristökeskus Sisällys 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Tunnistetiedot Kaava-alueen sijainti Kaavan nimi ja tarkoitus Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Luettelo muista kaavaa koskevista asiakirjoista, taustaselvityksistä ja lähdemateriaalista TIIVISTELMÄ Kaavaprosessin vaiheet Asemakaava Asemakaavan toteutus LÄHTÖKOHDAT Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus Luonnonympäristö Rakennettu ympäristö Maanomistus Suunnittelutilanne Kaava-aluetta koskevat suunnitelmat, päätökset ja selvitykset ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET Asemakaavan suunnittelun tarve Asemakaavan suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Vireilletulo Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt Asemakaavan tavoitteet Asemakaavaratkaisun vaihtoehdot ja niiden vaikutukset ASEMAKAAVAN KUVAUS Kaavan rakenne Mitoitus Palvelut Ympäristön laatua koskevien tavoitteiden toteutuminen Aluevaraukset Korttelialueet Muut alueet Kaavan vaikutukset Vaikutukset rakennettuun ympäristöön Vaikutukset luontoon ja luonnonympäristöön Vaikutukset maisemaan ja kaupunkikuvaan Sosiaaliset vaikutukset Vaikutukset yhdyskuntarakenteeseen Vaikutukset liikenneturvallisuuteen Meluvaikutukset Vaikutukset kulttuuriympäristöön Ympäristön häiriötekijät ASEMAKAAVAN TOTEUTUS... 28

6 Asemakaavan selostus Ympäristökeskus Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Liite 1 Liite 2 Liite 3 Liite 4 Liite 5 Liite 6 Liite 7 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Luontoselvitys Havainnekuva Kaavoitustilannekartta Asemakaavakartta Asemakaavamääräykset ja merkinnät Asemakaavan seurantalomakkeet Kansikuva Viistoilmakuva, Lentokuva Vallas Oy 2013 Selostus Janne Tuomisto Valokuvat Janne Tuomisto ja Maija Anttila Kaavakartta Marjo Lahtinen 1.6 Luettelo muista kaavaa koskevista asiakirjoista, taustaselvityksistä ja lähdemateriaalista 1. Satakunnan maakuntakaava Kankaanpää Taajamien osayleiskaava (oikeusvaikutukseton) Kankaanpään Keskustan osayleiskaava, joka on valmisteilla. 4. Valtioneuvoston päätös valtakunnallisesti arvokkaista rakennetuista kulttuuriympäristöistä, Ruokojärven kulttuuriympäristö rajoittuu kaavaalueeseen. 5. Kankaanpään kaupungin kaavoituskatsaus 2013 ja kaavoitusohjelma Kantatien 44 eli Laviantien meluselvitys Luontokartoitus ja kaavarunko 2006 ( AirIx Ympäristö Oy) 8. Kankaanpään keskustan rakennusinventoinnit (Laura Hesso) ja Kankaanpään Ruokojärven ja Laviantien rakennusinventointi 2003 (Laura Hesso). 2 TIIVISTELMÄ 2.1 Kaavaprosessin vaiheet 2.2 Asemakaava Asemakaavan laadinta on käynnistynyt Kankaanpään kaupungin aloitteesta. Ympäristölautakunta päätti käynnistää Makkaramäen kaupunginosan laajennusalueen (ns. Karusellin alueen) asemakaavoittamisen. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma oli nähtävillä Kankaanpään kaupungin suunnittelutoimistossa sekä kaupungin Internet-sivuilla välisen ajan. Ensimmäinen asemakaavaluonnos oli nähtävillä välisen ajan. Luonnoksen nähtävilläoloajan jälkeen kaavaan tehtiin merkittäviä muutoksia, joten kaava päätettiin laittaa uudelleen luonnoksena nähtäville. Asemakaavaluonnos ja osallistumis- ja arviointisuunnitelma olivat toisen kerran nähtävillä välisen ajan. Asemakaavaehdotus oli nähtävillä välisen ajan. Asemakaavassa on osoitettu asuntorakentamiseen yhteensä 36 tonttia, joista 8 parita-

7 Asemakaavan selostus Ympäristökeskus lotonttia, 2 AP-tonttia sekä AL-tontti. Kaava-alueen halkaisee Pansiantieltä Laviantielle osoitettu Kirkkokatu, joka toimii alueen pääkatuna. Kaava-alueen itäosaan on osoitettu lisäksi Jussilankatu ja siihen liittyvät uudet tonttikadut, Liimunkatu ja Tommilankatu. Kaava-alueen keskelle on osoitettu laaja-alainen Makkaramäenpuisto, joka on maisemallisesti ja luontoarvoiltaan kaunis virkistysalue alueen ja lähialueen asukkaille. Kaava-alueen reunamille on osoitettu lisäksi kaksi pienempää lähivirkistysaluetta. Laviantien varren maisemallisesti arvokkaat peltoalueet on osoitettu kaavassa merkinnällä MA Asemakaavan toteutus Kaava-alueen rakentamisesta katujen ja muun kunnallistekniikan osalta vastaa kunta. Tontit rakentuvat tonttien ostajien / omistajien toimesta. 3 LÄHTÖKOHDAT 3.1 Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus Luonnonympäristö Suunnittelualue on melko harvaan rakennettua, länsiosiltaan pelto- ja itäosiltaan metsävaltaista aluetta. Alueella maasto nousee itään päin mennessä ja itäosiltaan alue onkin varsin kallioista. Alueen pinta-ala on yhteensä 14,1315 ha. Luontokartoittaja Kristiina Peltomaa on tehnyt alueen luontoselvityksen opinnäytetyönään kevään ja kesän 2011 aikana (selostuksen liitteenä). Luontokartoituksessa alue on kuvioitu metsä- ja luontotyyppeihin alueen muu käyttö huomioon ottaen. Keskeisiä luontoarvoja alueella ovat arvokkaat kallioalueet, jyrkänteet ja lehtokasvillisuus. Kuva 3. Karusellin alueen kallioista metsämaisemaa. Kuva Maija Anttila.

8 Asemakaavan selostus Ympäristökeskus Rakennettu ympäristö Pääosa suunnittelualueen rakennuskannasta sijaitsee Kirkkokadun varrella. Kirkkokadun länsipuolella sijaitsee kolme omakotitaloa talousrakennuksineen. Kirkkokadun itäpuolella sijaitsee viisi omakotitaloa talousrakennuksineen sekä entisen kenkätehtaan rakennus. Kuvat 4-6. Kirkkokadun länsipuoliset omakotitalot. Kuvat Maija Anttila ja Janne Tuomisto.

9 Asemakaavan selostus Ympäristökeskus Kuvat Kirkkokadun itäpuoliset omakotitalot. Kuvat Maija Anttila ja Janne Tuomisto. Kuvat Entinen kenkätehtaan rakennus Kirkkokadun varrella. Kuvat Maija Anttila.

10 Asemakaavan selostus Ympäristökeskus Jussilankadun alkupäässä, sen itäpuolella sijaitsee kaksi omakotitaloa talousrakennuksineen. Kuvat Jussilankadun itäpuoliset omakotitalot. Kuvat Maija Anttila. Väestö Karusellin alueella on harvaa omakotiasutusta. Alue liittyy pohjoisessa Makkaramäen asuinalueeseen, joka on jo pääosin rakennettu. Väestön ikähaitari on alueella laaja. Palvelut Kankaanpään keskustan palveluihin on alueelta matkaa noin 2 kilometriä. Kuntoutuskeskus sijaitsee alle kilometrin päässä. Työpaikat Pansian teollisuusalue sijaitsee reilun kahden kilometrin etäisyydellä kaava-alueesta. Muutoin työpaikat sijaitsevat lähinnä keskustassa, kaupungin muilla teollisuusalueilla sekä Niinisalon varuskunnassa. Virkistys Kaava-alueen keskelle on osoitettu iso ja maisemallisesti kaunis Makkaramäenpuisto. Kaava alueen reunamille on lisäksi osoitettu kaksi pienempää lähivirkistysaluetta. Liikenne Kaava-alueen halkaisee Pansiantieltä Laviantielle kulkeva Kirkkokatu. Pansiantien ja Kirkkokadun risteysalueelta lähtee myös Jussilankatu, johon liittyvät Liimunkatu ja Tommilankatu. Varsinkin Laviantie on vilkasliikenteinen ja se aiheuttaa myös melupäästöä kaava-alueen länsiosiin. Myös Pansiantieltä tulee ajoittaista meluhaittaa, raskasajoneuvojen kiihdyttäessä ylämäkeen. Tekninen huolto Kaava-alue tullaan liittämään vesi- ja viemäriverkostoon. Osa suunnittelualueesta on jo nyt viemäriverkon piirissä. Ympäristönsuojelu ja ympäristöhäiriöt Laviantien ja Pansiantien liikenne aiheuttaa alueelle melupäästöjä, mikä on huomioitu kortteleiden kaavamääräyksissä.

11 Asemakaavan selostus Ympäristökeskus Rakennettu kulttuuriympäristö ja muinaismuistot Alueen rakennusinventoinneissa; Kankaanpään keskustan rakennusinventointi (Laura Hesso) ja Kankaanpään Ruokojärven ja Laviantien rakennusinventointi 2003 (Laura Hesso) alueella ei inventoituja kohteita. Kaava-alue rajautuu valtakunnallisesti arvokkaaseen Ruokojärven kulttuuriympäristöön Maanomistus Kaava-alueella on sekä kaupungin että yksityisten maanomistusta. 3.2 Suunnittelutilanne Kaava-aluetta koskevat suunnitelmat, päätökset ja selvitykset Maakuntakaava Alueella on voimassa Satakunnan maakuntakaava, joka on vahvistettu Satakunnan maakuntakaava on saanut lainvoiman korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) päätöksellä. Maakuntakaavassa suunnittelualue sijoittuu kaupunkikehittämisen kohdevyöhykkeellä (kk) taajamatoimintojen alueelle (A). Suunnittelualueen itäosiin ulottuu lisäksi maakuntakaavassa arvokkaan geologisen muodostuman merkintä (ge2).

12 Asemakaavan selostus Ympäristökeskus

13 Asemakaavan selostus Ympäristökeskus

14 Asemakaavan selostus Ympäristökeskus Yleiskaava Alueella on voimassa Kankaanpää Taajamien osayleiskaava 1992 (oikeusvaikutukseton), joka on hyväksytty Osayleiskaavassa suunnittelualue on maa- ja metsätalousvaltaista aluetta (M) ja lähivirkistysaluetta (VL). Kankaanpään Keskustan osayleiskaava, joka on valmisteilla. Suunnittelualue on osayleiskaavassa asemakaavalla toteutettavaa asuntoaluetta (AP-01), maa- ja metsätalousvaltaista aluetta (M-1) sekä maisemallisesti arvokasta peltoaluetta (MA).

15 Asemakaavan selostus Ympäristökeskus Asemakaava Suunnittelualueella ei ole voimassa asemakaavaa. Pohjakartta Kankaanpään kaupungin numeerinen pohjakartta, joka on hyväksytty ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET 4.1 Asemakaavan suunnittelun tarve Kankaanpään kaupunki on hankkinut maata kaava-alueelta (maankäyttösopimuksin) asuntorakentamista varten. Kaupungille on tärkeää saada lisää pientalotontteja tarjolle, koska tonttitarjonnan riittävyys ja alueiden vaihtoehtoisuus on elinehto kaupungin kehittymiselle. Perusteena kaavoitukselle on myös vuonna 2006 tehty keskustaajaman kaavoituksen ja vesihuollon lievealueselvitys, minkä mukaan kaupungin viemäriverkkoa on tarkoituksenmukaista laajentaa suunnittelualueelle ottaen huomioon alueella jo oleva asutus ja Ruokojärven läheisyys. 4.2 Asemakaavan suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Asemakaavan laadinta on käynnistynyt Kankaanpään kaupungin aloitteesta. Ympäristölautakunta päätti käynnistää Makkaramäen kaupunginosan laajennusalueen (ns. Karusellin alueen) asemakaavoittamisen. Ympäristölautakunta hyväksyi asemakaavaluonnoksen laatimisvaiheen vuorovaikutusmenettelyyn Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Vireilletulo Kaavahankkeen osallisia ovat kaava alueen kiinteistöjen ja naapurikiinteistöjen maanomistajat sekä alueen merkityksellisen sijainnin takia kaikki kaupunkilaiset. Suunnittelun viranomais- ja yhteistyötahoja ovat Varsinais Suomen Elinkeino, liikenne ja ympäristökeskus (ELY keskus), Satakuntaliitto, Pohjois Satakunnan peruspalvelu liikelaitoskuntayhtymä (PoSa) terveys ja ympäristönsuojelu viranomaisena, Satakunnan pelastuslaitos, rakennusvalvonta, mittaustoimi, tekninen keskus ja Vatajankosken sähkö Oy. Kaavahankkeen vireilletulosta ilmoitettiin kuulutuksella Kankaanpään Seudussa sekä kaupungin kotisivuilla Internetissä.

16 Asemakaavan selostus Ympäristökeskus Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt Kaavahankkeesta on käyty neuvotteluja alueen maanomistajien kanssa suunnittelun alusta asti. Myös maankäyttösopimusten esivalmistelut on aloitettu osan maanomistajista kanssa hyvin varhaisessa vaiheessa. Kaavahankkeesta järjestettiin lisäksi kaavakokous (kaavan esittelytilaisuus) kaupungintalolla Osallistumis- ja arviointisuunnitelma oli nähtävillä Kankaanpään kaupungin suunnittelutoimistossa sekä kaupungin Internet-sivuilla välisen ajan. Asemakaavaluonnos oli nähtävillä välisen ajan, jolloin osalliset ovat voineet esittää mielipiteensä suullisesti tai kirjallisesti. Nähtävilläolosta informoitiin kirjeitse maanomistajia, rajanaapureita, viranomaisia ja yhteistyötahoja sekä lisäksi siitä tiedotettiin kuulutuksella Kankaanpään Seudussa ja kaupungin kotisivuilla Internetissä. Nähtävilläoloaikana saatiin Pohjois-Satakunnan Peruspalvelu-Liikelaitoskuntayhtymän lausunto sekä Varsinais-Suomen Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen, Satakuntaliiton ja kahden yksityisen maanomistajan kommentit. Luonnoksen nähtävilläolon jälkeen kaavaan tehtiin merkittäviä muutoksia, joten kaava päätettiin laittaa uudelleen luonnoksena nähtäville. Asemakaavaluonnos ja osallistumis- ja arviointisuunnitelma olivat toisen kerran nähtävillä välisen ajan. Nähtävilläoloaikana saatiin Satakuntaliiton, Varsinais-Suomen Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen ja Satakunnan pelastuslaitoksen lausunnot sekä neljä huomautusta. Toisesta luonnoksesta saadun palautteen pohjalta kaavaan tehtiin seuraavia muutoksia: - Kirkkokadun leveyttä ja rajausta tarkistettiin. Katualuetta kavennettiin 12 metriin siten, että tien leveys on nykyisen tien keskilinjasta noin 6 metriä kumpaankin suuntaan. Kirkkokadun muutoksen vuoksi myös Kirkkokatuun rajautuvien tonttien rajauksia tarkistettiin. - Korttelin 812 tontit 4 ja 5 yhdistettiin yhdeksi tontiksi ja samalla tontin käyttötarkoitus muutettiin asuin- liike- ja toimistorakennusten korttelialueeksi. - Korttelien ja korttelin 822 tonttien 3-5 kaavamääräystä on täsmennetty, koska korttelit ovat osin arvokkaalla kallioalueella. Myös lu tontinosia on lisätty. - Pansiantien osa-alue on jätetty kaava-alueen ulkopuolelle. - Korttelin 813 käyttötarkoitukseksi on muutettu AO VL-1 alueiden määräykseen on lisätty: Alueelle voidaan sijoittaa leikki- ja pelikenttiä. - Jussilankadun ja Liimunkadun kulmauksen liittymäkielto (korttelissa 822) on poistettu. Asemakaavaehdotus oli nähtävillä välisen ajan. Nähtävilläolosta tiedotettiin kuulutuksella Kankaanpään Seudussa ja kaupungin kotisivuilla Internetissä. Osallisilla on ollut mahdollisuus jättää kaavaehdotuksesta kirjallinen muistutus. Kaavaehdotuksesta pyydettiin lisäksi lausunnot asianomaisilta viranomaisilta ja yhteistyötahoilta. Kaavaehdotuksen nähtävilläoloaikana saatiin Satakunnan Museon ja Satakuntaliiton Lausunnot sekä Varsinais-Suomen Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen kommentti. Lisäksi kaavaehdotuksesta saatiin neljä muistutusta.

17 Asemakaavan selostus Ympäristökeskus Satakunnan ELY-keskuksessa Porissa käytiin Kankaanpään kaupungin kehittämiskeskustelu yhdessä Varsinais-Suomen Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen ja Satakuntaliiton edustajien kanssa. Kehittämiskeskustelussa käytiin lävitse myös Makkaramäen asemakaavahanketta, jonka sisältöä viranomaiset kommentoivat. Kaavaehdotuksesta saadun palautteen ja kehittämiskeskustelun pohjalta kaavaan tehtiin seuraavat muutokset: - Kirkkokadun katualuetta kavennettiin 10 metriin ja samalla katuun rajautuvien tonttien rajauksia tarkistettiin. - Korttelin 811 ja Laviantien väliin osoitettiin puistokaistale, joka samalla yhdisti kaksi erillistä puistoaluetta. - Korttelin 811 länsiosaan lisättiin istutettava alueen osa. - Korttelin 811 tontin 2 rakennusalaa kavennettiin. - VL-alueiden indeksoinnit tarkistettiin. - Makkaramäenpuistoon lisättiin ohjeelliset ulkoilureitit. - Pansiantien varteen lisättiin ajoneuvoliittymäkiellot. Kaavaehdotuksen nähtävilläolon jälkeen tehdyistä kaavamuutoksista informoitiin niitä maaomistajia kirjeitse ja neuvotteluissa, joita muutokset koskivat ja maanomistajille annettiin mahdollisuus kommentoida muutoksia ennen kaavan hyväksymiskäsittelyä. 4.4 Asemakaavan tavoitteet Kaavan tavoitteena on osoittaa Karusellin alueelle erilaisia pientalotontteja omakoti-, paritalo- ja rivitalorakentamisen tarpeisiin. Keskeisiä tavoitteita ovat lisäksi laadukkaat kaupungin sisääntulonäkymät ja liittyminen valtakunnallisesti arvokkaaseen rakennettuun kulttuuriympäristöön, riittävät ja toimivat virkistysalueet sekä luonnonarvojen huomioon ottaminen. 4.5 Asemakaavaratkaisun vaihtoehdot ja niiden vaikutukset Kaavahankkeen aikana on laadittu useita vaihtoehtoisia kaavaluonnostelmia. Kaava on muuttunut useaan otteeseen, johtuen lähinnä maanomistajien kanssa tehtyjen maankäyttösopimusten kulloisesta tilanteesta. Ensimmäisessä nähtävillä olleessa luonnoksessa kaavaan oli merkitty vaihtoehtoinen rajaus suppeammasta kaava-alueesta, mikäli maanomistajien kanssa ei olisi päästy sopimuksiin. Ensimmäisen kaavaluonnoksen laati silloinen kaupunginarkkitehti Maija Anttila.

18 Asemakaavan selostus Ympäristökeskus Ensimmäinen nähtävillä ollut asemakaavaluonnos, jonka laati silloinen kaupunginarkkitehti Maija Anttila. Toinen kaavaluonnos mukailee pääosin ensimmäistä kaavaluonnosta, suurimpina muutoksina korttelin 820 supistaminen ja korttelin 822 jatko yhdellä tontilla. Vaikutuksiltaan toinen kaavaluonnos ei siten merkittävästi poikkea ensimmäisestä kaavaluonnoksesta.

19 Asemakaavan selostus Ympäristökeskus ASEMAKAAVAN KUVAUS 5.1 Kaavan rakenne Kaavalla muodostuu Erillispientalojen korttelialueet AO-24, AO-27, AO-28 ja AO-29, Asuinpientalojen korttelialue AP-13, Asuin- liike- ja toimistorakennusten korttelialue AL-24, Lähivirkistysalueet VL-4, Maisemallisesti arvokkaat peltoalueet MA-1 sekä Katualueet. Kaavan laadinnan perustana on ollut Airix Ympäristö Oy:n vuonna 2006 laatima aluetta koskeva kaavarunko, joka liittyy keskustaajaman kaavoituksen ja vesihuollon lievealueselvitykseen. Laadinnan perustana on ollut myös aluetta koskevat luontoselvitykset. Kaavarungon mukaisesti Laviantien varren maisemallisesti arvokkaat peltoalueet on kaavassa osoitettu MA-1 alueiksi. Myös alueen arvokkaat kallioalueet on kaavassa pyritty mahdollisuuksien mukaan säilyttämään osoittamalla ne suurelta osin lähivirkistysalueiksi. Kallioita on pyritty lisäksi suojelemaan osoittamalla tonteille mahdollisimman luonnonmukaisena säilytettäviä alueen osia (lu). Kaavaratkaisussa hyödynnetään pääosin olemassa olevia teitä, jolloin uusia teitä tulevat olemaan ainoastaan Liimunkatu ja Tommilankatu. Alueen rakennuskanta on sijoittunut pääosin olemassa olevien Kirkkokadun ja Jussilantien varteen. Kirkkokatu kulkee Pansiantieltä Laviantielle ja toimii samalla alueen pääkatuna. Pansiantien ja Kirkkokadun risteysalueelta lähtee Jussilankatu (Jussilantie), johon alueen uudet tonttikadut liittyvät. Kaavassa on osoitettu yhteensä 14 asuinkorttelia, pääosin yksi ja kaksiasuntoisille rakennuksille. Alueelle on kuitenkin mahdollista rakentaa myös rivitaloja. Korttelin 812 tontille 4 ja korttelin 821 tonteille 2 ja 3 on mahdollista rakentaa rivitalo. Kaavassa on annettu yleismääräykset: - julkisivumateriaali vaalein sävyin - harjakatto tai porrastettu katto - katteen väri tiilenpunainen

20 Asemakaavan selostus Ympäristökeskus Airix Ympäristö Oy:n vuonna 2006 laatima aluetta koskeva kaavarunko, joka liittyy keskustaajaman kaavoituksen ja vesihuollon lievealueselvitykseen Mitoitus Kaava-alueen pinta-ala on 14,1280 ha. Tonttien pinta-alat ja rakennusoikeudet ovat seuraavat: Kortteli 809 Pinta-ala Rakennusoikeus Tontti m2 250 k-m2 Tontti m2 350 k-m2 Kortteli 810 Tontti m2 450 k-m2 Tontti m2 350 k-m2 Tontti m2 350 k-m2 Kortteli 811 Tontti m2 300 k-m2 Tontti m2 300 k-m2

21 Asemakaavan selostus Ympäristökeskus Kortteli 812 Tontti m2 400 k-m2 Tontti m2 400 k-m2 Tontti m2 400 k-m2 Tontti m k-m2 Tontti m2 300 k-m2 Kortteli 813 Tontti m2 300 k-m2 Tontti m2 300 k-m2 Kortteli 814 Tontti m2 300 k-m2 Kortteli 815 Tontti m2 300 k-m2 Tontti m2 300 k-m2 Kortteli 816 Tontti m2 250 k-m2 Tontti m2 250 k-m2 Tontti m2 300 k-m2 Kortteli 817 Tontti m2 250 k-m2 Tontti m2 250 k-m2 Kortteli 818 Tontti m2 300 k-m2 Tontti m2 300 k-m2 Kortteli 819 Tontti m2 350 k-m2 Tontti m2 350 k-m2 Tontti m2 350 k-m2 Kortteli 820 Tontti m2 500 k-m2 Kortteli 821

22 Asemakaavan selostus Ympäristökeskus Tontti m2 300 k-m2 Tontti m2 500 k-m2 Tontti m2 500 k-m2 Kortteli 822 Tontti m2 400 k-m2 Tontti m2 400 k-m2 Tontti m2 300 k-m2 Tontti m2 300 k-m2 Tontti m2 300 k-m2 Tonttien yhteismäärä on 36 ja kokonaisrakennusoikeus on k-m2. Alueen kokonaispinta-alasta noin 57,5 % osoitettu asuntorakentamiseen Palvelut Kankaanpään keskustan palveluihin on alueelta matkaa noin 2 kilometriä. Kankaanpään kuntoutuskeskus sijaitsee alle kilometrin päässä kaava-alueesta. 5.2 Ympäristön laatua koskevien tavoitteiden toteutuminen 5.3 Aluevaraukset Korttelialueet Kaavahankkeen keskeisiksi tavoitteiksi asetettiin laadukkaat kaupungin sisääntulonäkymät ja liittyminen valtakunnallisesti arvokkaaseen rakennettuun kulttuuriympäristöön (Ruokojärven kulttuurimaisema). Tavoitteet on huomioitu kaavassa osoittamalla Laviantien varren maisemallisesti arvokkaat peltoalueet MA-1 alueiksi, joita koskee seuraava määräys: Alue on säilytettävä avoimena peltona. Alueelle ei saa sijoittaa rakennuksia, rakennelmia eikä ilmajohtoja. Myös alueen arvokkaat kallioalueet on kaavassa huomioitu osoittamalla ne suurelta osin lähivirkistysalueiksi, joille on annettu seuraava määräys: Erityistä huomiota tulee kiinnittää maisema- ja luonnonarvojen säilyttämiseen. Arvokkaat kallioalueet on huomioitu myös tontinosien suunnittelussa ja AO-29 kortteleiden kaavamääräyksessä. Erillispientalojen korttelialue AO-24, korttelit 812 (osa), 813, 820 ja 822 (osa) (yht. 9 tonttia) Kullekin tontille saa rakentaa yhden enintään kaksiasuntoisen asuinrakennuksen ja enintään kaksi sitä palvelevaa talousrakennusta. Erillispientalojen korttelialue AO-27, korttelit 809, 810, 811 ja 819 (yht. 10 tonttia) Kullekin tontille saa rakentaa yhden asuinrakennuksen ja sitä varten tarpeellisen talousrakennuksen. Asuntoja saa olla enintään yksi, ellei tonttikohtaisella kaavamerkin-

23 Asemakaavan selostus Ympäristökeskus nällä ole toisin osoitettu. Alueen rakentamisen laatutavoitteissa tulee ottaa huomioon alueen rajautuminen valtakunnallisesti arvokkaaseen kulttuuriympäristöön. Asuinrakennusten ulkokuorien ääneneristävyyden tulee olla vähintään 30 db(a). Rakennukset tulee sijoittaa ja piha-alueet tulee suunnitella siten, että oleskelupihaaluetta sijoittuu myös rakennusten taakse suojaan liikennemelulta. Rakennusten tulee olla puuverhottuja Erillispientalojen korttelialue AO-28, kortteli 821 tontti 1 Kullekin tontille saa rakentaa yhden asuinrakennuksen ja sitä varten tarpeellisen talousrakennuksen. Asuntoja saa olla enintään yksi, ellei tonttikohtaisella kaavamerkinnällä ole toisin osoitettu. Asuinrakennusten ulkokuorien ääneneristävyyden tulee olla vähintään 30 db(a). Rakennukset tulee sijoittaa ja piha-alueet tulee suunnitella siten, että oleskelupihaaluetta sijoittuu myös rakennusten taakse suojaan liikennemelulta. Erillispientalojen korttelialue AO-29, korttelit ja korttelin 822 tontit 3-5 (yht. 13 tonttia) Kullekin tontille saa rakentaa yhden asuinrakennuksen ja sitä varten tarpeellisen talousrakennuksen. Asuntoja saa olla enintään yksi, ellei tonttikohtaisella kaavamerkinnällä ole toisin osoitettu. Rakentamisen suunnittelussa tulee huomioida arvokas kallioalue. Asuin- liike- ja toimistorakennusten korttelialue AL-24, kortteli 812 tontti 4 Korttelialueella on rakennettava leikkipaikoiksi ja oleskeluun sopivaa yhtenäistä aluetta vähintään 15 % asuinkerrosalasta. Korttelialueen rakentamatta jäävät osat on istutettava. Korttelialueelle voidaan sijoittaa myös varasto- ja tuotantotiloja. Korttelialueella on rakennusten etäisyyden oltava vähintään 4 m rajasta tai vähintään 8 m naapuritontin rakennuksesta. Autopaikkoja on rakennettava vähintään 1,2 ap / asunto. Asuinpientalojen korttelialue AP-13, kortteli 821 tontit 2 ja 3 Rakennusalalle saa rakentaa rakennuksia joko rivitalomaisesti kytkettyinä tai erillisinä

24 Asemakaavan selostus Ympäristökeskus omakotirakennuksina, kuitenkin enintään yhden asunnon kerrosalan kutakin alkavaa 100 m2 kohti. Asuinrakennusten ulkokuorien ääneneristävyyden tulee olla vähintään 30 db(a). Rakennukset tulee sijoittaa ja piha-alueet tulee suunnitella siten, että oleskelupihaaluetta sijoittuu myös rakennusten taakse suojaan liikennemelulta. Autopaikkoja on rakennettava vähintään 1,5 asuntoa kohti Muut alueet Maisemallisesti arvokas peltoalue MA-1 Laviantien varteen on osoitettu kaksi MA-1 aluetta, yhteispinta-alaltaan m2 Alueelle on annettu seuraava kaavamääräys: Alue on säilytettävä avoimena peltona. Alueelle ei saa sijoittaa rakennuksia, rakennelmia eikä ilmajohtoja. Lähivirkistysalue VL-4 Kaava-alueen keskelle on osoitettu iso lähivirkistysalue, Makkaramäenpuisto, jonka alueelle on merkitty ohjeelliset ulkoilureitit. Kaava-alueen reunamille on lisäksi osoitettu kaksi pienempää lähivirkistysaluetta. Lähivirkistysalueiden yhteispinta-ala on m2. Alueelle on annettu seuraavat kaavamääräykset: Erityistä huomiota tulee kiinnittää maisema- ja luonnonarvojen säilyttämiseen. Alueelle voidaan sijoittaa leikki- ja pelikenttiä. Katualueet Kaavassa osoitettujen katualueiden (Kirkkokatu, Jussilankatu, Liimunkatu ja Tommilankatu) yhteenlaskettu pinta-ala on m Kaavan vaikutukset Vaikutukset rakennettuun ympäristöön Kaavan toteutuminen tuo keskustan tuntumaan lisää asuntoja ja edistää siten tiiviin kaupunkirakenteen kehitystä. Kaava-alueen olemassa oleva rakennuskanta tulee säilymään, koska alueen nykyiset rakennuspaikat on osoitettu kaavassa tonteiksi. Ainoastaan korttelin 812 tontin 4 alueella sijaitseva entinen kenkätehtaan rakennus saatetaan purkaa, jolloin tilalle rakennettaisiin asuinrakennus/asuinrakennuksia Vaikutukset luontoon ja luonnonympäristöön Kaavalla on vaikutuksia luonnonympäristöön, koska osa suunnittelualueesta on tähän saakka ollut rakentamatonta. Asuinkorttelit on pyritty sijoittamaan siten, että niistä olisi mahdollisimman vähän haittaa alueen luontoarvoille. Alueen olemassa olevia tei-

25 Asemakaavan selostus Ympäristökeskus tä on kaavaratkaisussa hyödynnetty, eikä uusia teitä tule alueelle rakennettavaksi kuin kaksi melko lyhyttä katua. Kaava-alueen itäosan kallioiset metsäalueet on suurelta osin osoitettu puistoalueeksi, jolle on annettu määräys: Erityistä huomiota tulee kiinnittää maisema- ja luonnonarvojen säilyttämiseen. Alueen itäosan luontoarvot on huomioitu myös tonttien suunnittelussa. Osalle tonteista on osoitettu mahdollisimman luonnonmukaisena säilytettäviä alueen osia (lu). AO-29 korttelialueille on lisäksi annettu määräys: Rakentamisen suunnittelussa tulee huomioida arvokas kallioalue Vaikutukset maisemaan ja kaupunkikuvaan Toteutuessaan kaava täydentää Karusellin alueen melko väljään rakennettua pientalomaisemaa. Laviantien varren maisemallisesti arvokkaat peltoalueet on kaavassa huomioitu osoittamalla ne MA-1 alueiksi, joille on annettu seuraava kaavamääräys: Alue on säilytettävä avoimena peltona. Alueelle ei saa sijoittaa rakennuksia, rakennelmia eikä ilmajohtoja. Alueen maisemallisesti arvokkaat kallioalueet on kaavassa suurelta osin osoitettu VL-4 alueiksi, joille on annettu kaavamääräys: Erityistä huomiota tulee kiinnittää maisemaja luonnonarvojen säilyttämiseen. Kuva 15. Suunnittelualueen maisemaa Laviantieltä kuvattuna. Taustalla Karusellikalliot. Kuva Maija Anttila Sosiaaliset vaikutukset Kaavassa on osoitettu erilaisia tontteja eri ihmisryhmien tarpeisiin. Kaavan toteutuessa alueelle muuttanee sekä nuorta väestöä (omakotitontteihin) että vanhempaa väestöä (rivitalo- ja paritalotontteihin). Kaava tulee siten lisäämään eri-ikäisten ihmisten sosiaalisia kontakteja. Kaava myös täydentää Makkaramäen asuinaluetta, mikä osal-

26 Asemakaavan selostus Ympäristökeskus taan tiivistää sosiaalista yhteisöä Vaikutukset yhdyskuntarakenteeseen Toteutuessaan kaava täydentää Karusellin alueen pientaloaluetta, joka on luontevaa jatkoa Pansiantien pohjoispuolen asuinalueelle. Kaava-alue on jo nyt osin kunnallistekniikan piirissä, joten alueen täydennysrakentaminen on myös tästä syystä järkevää Vaikutukset liikenneturvallisuuteen Meluvaikutukset Olemassa olevan Kirkkokadun nopeusrajoitusta tultaneen alentamaan kaavan saatua lainvoiman. Kirkkokadusta on suunnitelmissa tehdä hidaskatutyyppinen katu, jonka toteutus ratkaistaan myöhemmin katusuunnitelmassa. Olemassa olevan Jussilantien (Jussilankatu) sekä kahden uuden tonttikadun liikennemäärät tulevat olemaan varsin pieniä, koska teiltä ei ole Kirkkokadun tapaan läpikulkua. Laviantien ja Pansiantien liikenne aiheuttaa alueella meluhaittaa, minkä vuoksi teiden läheisyydessä olevien kortteleiden kaavamääräykseen on lisätty seuraava määräys: Asuinrakennusten ulkokuorien ääneneristävyyden tulee olla vähintään 30 db(a). Rakennukset tulee sijoittaa ja piha-alueet tulee suunnitella siten, että oleskelupihaaluetta sijoittuu myös rakennusten taakse suojaan liikennemelulta. Kankaanpään Keskustan osayleiskaavatyön yhteydessä on laadittu Vt:n 23 ja Kt:n 44 meluselvitys vuonna 2011 (melukarttaotteet alla), minkä perusteella asumiseen käytettävien alueiden päiväajan ja yöajan melutason ohjearvot eivät ylity kortteleiden rakennusalojen alueella. Suunnittelussa on käytetty melutason yöohjearvona 50 db, koska kyseessä on taajamaan kuuluvan vanhan asuinalueen täydennyskaavoitus.

27 Asemakaavan selostus Ympäristökeskus Päivämelualueet LAeq 7-22 (Laviantie) v Yömelualueet LAeq 22-7 (Laviantie) v. 2011

28 Asemakaavan selostus Ympäristökeskus Meluarvot Vaikutukset kulttuuriympäristöön Kaava-alue rajautuu valtakunnallisesti arvokkaaseen Ruokojärven kulttuuriympäristöön, mikä on huomioitu kulttuuriympäristöä lähellä olevien korttelien kaavamääräyksessä: Alueen rakentamisen laatutavoitteissa tulee ottaa huomioon alueen rajautuminen valtakunnallisesti arvokkaaseen kulttuuriympäristöön. Rakennusten tulee olla puuverhottuja. Kaavan yleismääräyksissä on lisäksi määräykset: julkisivumateriaali vaalein sävyin, katteen väri tiilenpunainen Valtakunnallisesti arvokas kulttuurimaisema rajautuu Laviantiehen, joka myös erottaa itäpuolisen Makkaramäen alueen selkeästi omaksi alueekseen. Makkaramäki on jo suurelta osin rakentunut eikä kaavan toteutumisen myötä tapahtuva täydennysrakentaminen muuta merkittävästi maisemavaikutusta Laviantien länsipuolen kulttuurimaiseman kannalta. Makkaramäen kallioalueet ovat myös hyvin puustoisia mikä vähentää ylemmäksi kallioalueelle rakentuvien talojen maisemavaikutusta alempaan kulttuurimaisemaan. Tehdyissä rakennusinventoinneissa ei kaava-alueelta ole todettu kulttuurihistoriallisesti arvokkaita kohteita.

29 Asemakaavan selostus Ympäristökeskus Kuva 16. Valtakunnallisesti arvokas Ruokojärven kulttuurimaisema rajoittuu alueeseen. 5.5 Ympäristön häiriötekijät Laviantien ja Pansiantien liikenne aiheuttaa alueelle meluhaittaa, mikä on huomioitu kortteleiden kaavamääräyksissä. 6 ASEMAKAAVAN TOTEUTUS Kaavan toteuttaminen käynnistettäneen katujen ja muun kunnallistekniikan osalta pian kaavan voimaantulon jälkeen. Asuinkorttelien osalta kaava toteutuu tonttien luovutuksen mukaisessa aikataulussa. Kankaanpäässä Ilmari Mattila Kaupunginarkkitehti

30

31 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5169 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI ASEMAKAAVA Kankaanpään 10. kaupunginosan (Makkaramäki) osa-aluetta, ns. Karusellin aluetta koskeva asemakaava. 1. SUUNNITTELUALUE SIJAINTI Suunnittelualue sijaitsee Kankaanpään keskustan kaakkoispuolella Makkaramäen kaupunginosassa. Alue rajoittuu lounaassa Laviantiehen, luoteessa Pansiantiehen sekä muualla maa- ja metsätalousalueeseen. ALUEEN KOKO Alueen pinta-ala on noin 15 ha. Sijaintikartta (kaava-alue on rajattu punaisella) LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET Kaavan tavoitteena on tekeillä olevan yleiskaavan periaatteen mukaisesti laajentaa ydinkeskustan kaupunkirakennetta liittyen tiiviisti jo rakennettuihin alueisiin ja saada keskustan tuntumaan uusia, houkuttelevia tontteja. Perusteena on myös vuonna 2006 tehty keskustaajaman kaavoituksen ja vesihuollon lievealueselvitys, minkä mukaan kaupungin viemäriverkkoa on tarkoituksenmukaista laajentaa suunnittelualueelle ottaen huomioon alueella jo oleva asutus ja Ruokojärven läheisyys. Kannanoton tueksi alueelle laadittiin vuonna 2006 myös kaavarunko ja sitä palveleva luontoselvitys. Keskeisiä tavoitteita ovat: * Uusien pientalorakennuspaikkojen saanti alueelle * Laadukkaat kaupungin sisääntulonäkymät ja liittyminen valtakunnallisesti arvokkaaseen rakennettuun kulttuuriympäristöön * Riittävät ja toimivat virkistys/viheralueet * Luonnonarvojen huomioon ottaminen Ote kaavoitustilannekartasta liitteessä KAAVOITUSTILANNE MAAKUNTAKAAVA Maakuntakaava Päiväys Nimi Satakunnan maakuntakaava (Satakunnan maakuntakaava on saanut lainvoiman korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) päätöksellä ) Suunnittelualue on kaupunkikehittämisen kohdevyöhykkeellä (kk) taajamatoimintojen aluetta (A). Suunnittelualueen itäosiin ulottuu lisäksi maakuntakaavassa arvokkaan geologisen muodostuman merkintä (ge2). YLEISKAAVA Osayleiskaava Päiväys Nimi Kankaanpää Taajamien osayleiskaava ASEMAKAAVA Asemakaava Ei ole (oikeusvaikutukseton). Suunnittelualue on maaja metsätalousvaltaista aluetta (M) ja lähivirkistysaluetta (VL). - Osallistumis ja arviointisuunnitelma LIITE 1

32 Ote Satakunnan maakuntakaavasta ja määräyksistä 4 3

33 Ote Taajamien osayleiskaavasta v.1992 (oikeusvaikutukseton) Suunnittelualue on osayleiskaavassa maa- ja metsätalousvaltaista aluetta (M) ja lähivirkistysaluetta (VL). 4. MUUT SUUNNITTELUUN VAIKUTTAVAT SELVITYKSET JA PÄÄTÖKSET Valtioneuvoston päätös valtakunnallisesti arvokkaista rakennetuista kulttuuriympäristöistä, Ruokojärven kulttuuriympäristö rajoittuu kaava-alueeseen Kankaanpään kaupungin kaavoituskatsaus 2013 ja kaavoitusohjelma Kantatien 44 eli Laviantien meluselvitys 1995 Luontokartoitus ja kaavarunko 2006 ( AirIx Ympäristö Oy) Kankaanpään keskustan rakennusinventoinnit (Laura Hesso), alueella ei inventoituja kohteita. Keskustan osayleiskaavatyön yhteydessä tehdyt selvitykset, mm. meluselvitys. Luontokartoituksen täydennys 2011 (Kristiina Peltomaa) Valtakunnallisesti arvokas Ruokojärven kulttuurimaisema rajoittuu alueeseen. Ote Keskustan osayleiskaavasta (valmisteilla). Suunnittelualue on osayleiskaavassa asemakaavalla toteutettavaa asuntoaluetta (AP-01), maa- ja metsätalousvaltaista aluetta (M-1) sekä maisemallisesti arvokasta peltoaluetta (MA). 6 5

34 5. OSALLISET Osallisia ovat: Viranomaiset: Varsinais-Suomen Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus), Satakuntaliitto, Pohjois- Satakunnan peruspalvelu-liikelaitoskuntayhtymä (PoSa) terveys- ja ympäristönsuojeluviranomaisena sekä Satakunnan pelastuslaitos. Kaava-alueen kiinteistöjen ja naapurikiinteistöjen maanomistajat sekä alueen merkityksellisen sijainnin takia kaikki kaupunkilaiset. Suunnittelun yhteistyötahot: Kaupungin rakennusvalvonta, mittaustoimi, tekninen keskus ja Vatajankosken sähkö Oy. 6. OSALLISTUMISEN JA VUOROVAIKUTUKSEN JÄRJESTÄMINEN Aloitusvaihe/Luonnosvaihe Kaavatyön vireille tulosta sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelman ja myöhemmin kaavaluonnoksen nähtävillä pidosta tiedotetaan kuulutuksella Kankaanpään seudussa ja kaupungin kotisivuilla Internetissä. Maanomistajia ja naapurikiinteistöjä informoidaan lisäksi kirjeitse sekä oas:n nähtävilläolosta että luonnosvaiheesta. Valmistelu/luonnosvaiheessa järjestetään lisäksi kaavakokous kaikille osallisille ja viranomaisille sekä suunnittelun yhteistyötahoille tarjotaan tilaisuus lausunnon antamiseen. Valmistelun yhteydessä käydään tarvittava määrä neuvotteluja ao. maanomistajien kanssa. Kuulemisten pohjalta laaditaan lopullinen asemakaavaehdotus hyväksymiskäsittelyyn. Päätösprosessi Ympäristölautakunta, kaupunginhallitus Asemakaavaehdotus nähtävillä MRL 65 :n mukaisesti mahdollisten muistutusten tekoa varten vähintään 30 päivän ajan. Nähtävillä olosta julkaistaan kuulutus Kankaanpään Seudussa ja kaupungin kotisivuilla Internetissä. Tarvittaessa ympäristölautakunnan uusi käsittely Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Hyväksymispäätöksestä tiedottaminen Kunnan jäsenillä ja rekisteröidyillä yhdistyksillä on toimialaansa koskien valitusoikeus kaavan hyväksymispäätöksestä Turun hallinto-oikeuteen ja edelleen Korkeimpaan Hallinto-oikeuteen. 7. VAIKUTUSTEN ARVIOINTI Vaikutusten arviointi toteutetaan seuraavasti: Vaikutusten arviointi tehdään kaavoitusprosessin yhteydessä selvittäen kaavan vaikutukset alueeseen kokonaisuuden kannalta. Asemakaavan kaavoitusmenettelyn yhteydessä arvioitavat vaikutukset: Yhdyskuntarakenne ja -talous Kaupunkikuva ja maisema Luonnonympäristö Sosiaalinen ympäristö Kulttuuriympäristö Liikenneturvallisuus, melu 8. YHTEYSTIEDOT Kaupunginarkkitehti Ilmari Mattila Kankaanpään kaupunki Ympäristökeskus PL KANKAANPÄÄ puh sähköposti Maankäyttöinsinööri Janne Tuomisto Kankaanpään kaupunki Ympäristökeskus PL KANKAANPÄÄ puh sähköposti 8 7

35 Ô«±² ±» ª Ô ÌÛ î

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49 Havainnekuva LIITE 3

50

51 Ote kaavoitustilannekartasta LIITE 4

52

53 Asemakaavakartta LIITE 5

54

55 Ohjeellinen ulkoilureitti. Asemakaavamääräykset ja -merkinnät LIITE 6

56

57 Asemakaavan seurantalomakkeet LIITE 7

58

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI MAKKARAMÄKI, ns. Karusellin alue Ak 5169 16.8.2011 ASEMAKAAVA Kankaanpään 10. kaupunginosan (Makkaramäki) osa aluetta, ns. Karusellin aluetta

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) AK 5194 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 16.5.2017 ASEMAKAAVA Kaukolämpölaitoksen tontin laajennus Kankaanpään kaupungin 6. kaupunginosaa (Koskenoja), osaa kortteleista

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5185 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 16.8.2016 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelia 47 sekä katualuetta ja

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5189 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 22.11.2016 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelin 543 tontteja 1 ja 2, korttelin

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) AK 5199 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 27.3.2018 ASEMAKAAVA MUSIIKKIOPISTON ASEMAKAAVA Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosaa (Keskus), korttelia 21 koskeva asemakaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5186 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 16.8.2016 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelin 26 osaa koskeva asemakaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5192 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 28.02.2017 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) AK 5197 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 28.11.2017 ASEMAKAAVA VENETMÄEN ASEMAKAAVA Kankaanpään kaupungin 5. kaupunginosaa (Järventausta), korttelin osaa 379 koskeva

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5188 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 25.10.2016 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelia 40 koskeva asemakaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 2 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5178 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET Kankaanpään keskustan kulttuurikortteli ei ole toteutunut voimassa olevan asemakaavan mukaisesti. Korttelin alueella

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5187 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 25.10.2016 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelin 47 tonttia 1 ja korttelin

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5190 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 22.11.2016 ASEMAKAAVA Halmeen teollisuusalueen laajennuksen eteläosa Kankaanpään kaupungin 4. kaupunginosaa (Tapala), tiloja

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Rak 3032 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 17.10.2017 ISO-MATEEN TUULINIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin Veneskosken kylän Iso-Mateen Tuuliniemen ranta-asemakaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5179 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 24.2.2015 ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 9. kaupunginosan (Kärki) korttelin 736 tontteja 9 ja 10 koskeva asemakaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 1 Ak 5171 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 20.11.2012 RUOKORINTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelin 61 tonttia 1, tilaa 214-406-3-466

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 214005183 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 17.12.2015 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 4. kaupunginosan (Tapala) korttelia 303 (tontit 1 ja

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 27.2.2018 ASEMAKAAVA KESKUSPUISTON ASEMAKAAVA Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosaa (Keskus), kortteleita 20, 21, 26 ja katualuetta

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 18.2.2016 ASEMAKAAVA Asemakaava koskee Kankaanpään kaupungin 12. kaupunginosan (Jyllinmäki) tilaa Kangastus 214-406-1-819. 1. SUUNNITTELUALUE

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO LUONNOS 01.09.2015

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO LUONNOS 01.09.2015 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 4. kaupunginosan (Tapala) korttelia 334, tiloja 214-406-2-117 ja 214-406-2-542 sekä puistoaluetta koskeva asemakaava ja asemakaavan muutos. 214005182 YMPÄRISTÖKESKUS

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva asemakaavan muutos.

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva asemakaavan muutos. KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva asemakaavan muutos. 214005192 YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO 28.02.2017 214 2 1 PERUS-

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Vuohiniityntien-Valkilantien asemakaavan muutoksen selostus Kankaanpään kaupungin 3. kaupunginosan (Myllymäki) katu- ja puistoalueita koskeva asemakaavan muutos. 21400 5177 YMPÄRISTÖKESKUS

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin Venesjärven kylän tiloja Liisanniemi 214-423- 3-141 ja Etelärinne 214-423-3-145 koskeva ranta-asemakaava. VENESJÄRVEN MARJAKEITAAN RANTA-ASEMAKAAVA 2 YMPÄRISTÖKESKUS

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5204 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 28.5.2019 ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 14. kaupunginosan (Lohikko) korttelin 941 tonttia 2 koskeva asemakaavan muutos.

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin Iso-Mateen TUULINIEMEN RANTAKAAVAN MUUTOS Koskien korttelin 1 tontteja 1 ja 2 KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS / KAAVOITUS 17.10.2017 Ranta-asemakaava no 214003032 2

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva asemakaavan muutos.

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva asemakaavan muutos. KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva asemakaavan muutos. 214005912 YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO 16.05.2017 214 2 1 PERUS-

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 9. kaupunginosan (Kärki) korttelin 736 tontteja 9 ja 10 koskeva asemakaavan muutos.

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 9. kaupunginosan (Kärki) korttelin 736 tontteja 9 ja 10 koskeva asemakaavan muutos. KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 9. kaupunginosan (Kärki) korttelin 736 tontteja 9 ja 10 koskeva asemakaavan muutos. 21400 5179 YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO 28.4.2015 21400 5179 2 1

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 2. kaupunginosan (Käpylä) korttelin 164 tonttia 1 sekä tilaa koskeva asemakaavan muutos

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 2. kaupunginosan (Käpylä) korttelin 164 tonttia 1 sekä tilaa koskeva asemakaavan muutos KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 2. kaupunginosan (Käpylä) korttelin 164 tonttia 1 sekä tilaa 214 406 13 37 koskeva asemakaavan muutos 21400 5174 YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO 28.10.2014

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI. Kankaanpään kaupungin Korhoismajan kylän tilaa Kalliola 214-407-3-48 koskeva ranta-asemakaava. PIKKU-MATEEN RANTA-ASEMAKAAVA 3

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI. Kankaanpään kaupungin Korhoismajan kylän tilaa Kalliola 214-407-3-48 koskeva ranta-asemakaava. PIKKU-MATEEN RANTA-ASEMAKAAVA 3 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin Korhoismajan kylän tilaa Kalliola 214-407-3-48 koskeva ranta-asemakaava. PIKKU-MATEEN RANTA-ASEMAKAAVA 3 YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO 31.3.2015 2 1 PERUS-

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI. Ihanamäenkadun varren (Jaakkola) asemakaavan muutoksen selostus. Ak 5151

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI. Ihanamäenkadun varren (Jaakkola) asemakaavan muutoksen selostus. Ak 5151 Ak 5151 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ihanamäenkadun varren (Jaakkola) asemakaavan muutoksen selostus 4. kaupunginosa (Tapala) korttelin 314 tontti 5 ja puistoalue YMPÄRISTÖKESKUS/ SUUNNITTELUTOIMISTO 27.3.2007

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5201 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 30.5.2018 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 2. kaupunginosan (Käpylä) asemakaavan mukaista korttelia 135,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5195 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 29.5.2018 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 2. kaupunginosan (Käpylä) tiloja 214-406-3-1089, 214-406-1-862,

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Justeerin Kotikioskin asemakaavan muutos 2 selostus LUONNOS Kankaanpään kaupungin 9. kaupunginosan (Kärki) korttelin 731 tonttia 15 koskeva asemakaavan muutos 21400 5205 KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO LUONNOS

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO LUONNOS KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 553, korttelin 543 tontteja 1 ja2, korttelin 555 tontteja 6 ja 7 sekä korttelin 551 tontteja 1 ja 2 koskeva asemakaavan muutos.

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 2. kaupunginosan (Käpylä) korttelin 164 tonttia 1 sekä tilaa 214 406 13 37 koskeva asemakaavan muutos

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 2. kaupunginosan (Käpylä) korttelin 164 tonttia 1 sekä tilaa 214 406 13 37 koskeva asemakaavan muutos KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 2. kaupunginosan (Käpylä) korttelin 164 tonttia 1 sekä tilaa 214 406 13 37 koskeva asemakaavan muutos 21400 5174 YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO 28.10.2014

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin Iso-Mateen TUULINIEMEN RANTAKAAVAN MUUTOS Koskien korttelin 1 tontteja 1 ja 2 KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS / KAAVOITUS 19.12.2017 Ranta-asemakaava no 214003032 2

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin Iso-Mateen TUULINIEMEN RANTAKAAVAN MUUTOS Koskien korttelin 1 tontteja 1 ja 2 KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS / KAAVOITUS 19.12.2017 Ranta-asemakaava no 214003032 2

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 553 sekä korttelin 555 tontteja 6 ja 7 koskeva asemakaavan muutos. Pitkämäen rivitalotonttien asemakaavamuutos. 214005189 YMPÄRISTÖKESKUS

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 553 sekä korttelin 555 tontteja 6 ja 7 koskeva asemakaavan muutos. Pitkämäen rivitalotonttien asemakaavamuutos. 214005189 YMPÄRISTÖKESKUS

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 JA KAAVALUONNOS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 JA KAAVALUONNOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 JA KAAVALUONNOS Asemakaavan muutos koskien Karvian keskustan kortteleita 82 ja 83 sekä M aluetta. Tilat 230-405-8-76, 8-180, 8-179, 8-220 11.11.2013 Pohjois-Satakunnan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 20.8.2004 päivitys 7.12.2009 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. kaupunginosan (Käpylä) hautausmaa-alue ympäristöineen (Vanha hautausmaa)

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO ehdotus

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO ehdotus KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelin 26 osaa koskeva asemakaavan muutos. Muutos koskee tilaa 214-406-3-487. 214005186 YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO Ympäristökeskus

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 21.9.2010 ASEMAKAAVA 9. kaupunginosan (Kärki) korttelin 743 osan asemakaavan muutos (Kelankaari) 1. SUUNNITTELUALUE SIJAINTI JA REKISTERI

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 9. kaupunginosan (Kärki) korttelin 733 tonttia 6 sekä katualuetta ja puistoaluetta koskeva asemakaavan muutos. Muutos koskee tiloja 214-406-3-908, 214-406-3-1029

Lisätiedot

Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Laarin asemakaavan muutos 9. Kaupunginosa (Kärki) Asemakaavan muutos koskien korttelin 702 tontteja 2,3 ja 4 ja katualueita Laari ja Valssi. YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelin 26 osaa koskeva asemakaavan muutos. Muutos koskee tilaa 214-406-3-487. 214005186 YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO 25.10.2016

Lisätiedot

Kankaanpään kaupungin 6. kaupunginosan (Koskenoja) osaa kortteleista 410 ja 414 koskeva asemakaavan muutos. Kaukolämpölaitoksen asemakaava.

Kankaanpään kaupungin 6. kaupunginosan (Koskenoja) osaa kortteleista 410 ja 414 koskeva asemakaavan muutos. Kaukolämpölaitoksen asemakaava. KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 6. kaupunginosan (Koskenoja) osaa kortteleista 410 ja 414 koskeva asemakaavan muutos. Kaukolämpölaitoksen asemakaava. Asemakaavalla muodostuu 6. kaupunginosan

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO luonnos

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO luonnos KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelin 26 osaa koskeva asemakaavan muutos. Muutos koskee tilaa 214-406-3-487. 214005186 YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO Ympäristökeskus

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO KAAVAEHDOTUS

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO KAAVAEHDOTUS KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 553 sekä korttelin 555 tontteja 6 ja 7 koskeva asemakaavan muutos. Pitkämäen rivitalotonttien asemakaavamuutos. 214005189 YMPÄRISTÖKESKUS

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 20.10.2010 ASEMAKAAVA Kankaanpään kaupungin 3. kaupunginosan (Myllymäki) korttelin 215 osan (tontit 1, 2 ja 5) ja Kuoppaniityn puiston

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI. Kankaanpään kaupungin 4. kaupunginosan (Tapala) korttelia 304 koskeva asemakaavan muutos (Rivieeran pikkutalot).

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI. Kankaanpään kaupungin 4. kaupunginosan (Tapala) korttelia 304 koskeva asemakaavan muutos (Rivieeran pikkutalot). KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 4. kaupunginosan (Tapala) korttelia 304 koskeva asemakaavan muutos (Rivieeran pikkutalot). 214005191 YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO 13.12.2016 LUONNOS

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin Karhoismajan kylän tilaa Kalliola 214-407-3-48 koskeva ranta-asemakaava. PIKKU-MATEEN RANTA-ASEMAKAAVA 3:N muutos KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS 28.8.2018 Ranta-asemakaavan

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) toria ja Torikadun osaa koskeva asemakaavan muutos Torin asemakaavan muutos 214005202 KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS 29.5.2018 Torin 2 1

Lisätiedot

PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS

PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS PARKANON KAUPUNKI PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS 12.1.2009 Kaavoitus- Arkkitehtipalvelu Mattila Oy 1 PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 KAAVASELOSTUS 2.4.2009 / 12.5.2009 / 2.7.2009 / 28.8.2009 Suunnittelualueen sijainti 1:10 549 Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 MÄNTYMÄKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN KYLÄTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN

Lisätiedot

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän Sata aurinkoista päivää enemmän OSALLISUTMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Kirkonkylän asemakaavan muutos Oloneuvoksentie MERIKARVIAN KUNTA 29.5.2017 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen

Lisätiedot

ASEMAKAAVALLA MUODOSTUU KORTTELIT 95, 96, 97, 98, 99, 100,101 SEKÄ PUISTO- JA KATUALUEET

ASEMAKAAVALLA MUODOSTUU KORTTELIT 95, 96, 97, 98, 99, 100,101 SEKÄ PUISTO- JA KATUALUEET KARVIAN KIRKONKYLÄN KORTTELEITA 82, 83 JA M-ALUETTA KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS (Västilän asuin-alueen asemakaava) ASEMAKAAVALLA MUODOSTUU KORTTELIT 95, 96, 97, 98, 99, 100,101 SEKÄ PUISTO- JA KATUALUEET

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 9. kaupunginosan (Kärki) korttelin 733 tonttia 6 sekä katualuetta ja puistoaluetta koskeva asemakaavan muutos. Muutos koskee tiloja 214-406-3-908, 214-406-3-1029

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 14. kaupunginosan (Lohikko) korttelia 941 koskeva asemakaavan muutos Muutos koskee 214-14-941-1 Lohikon vanhainkodin asemakaava 214005198 KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelia 21 koskeva asemakaavan muutos Musiikkiopiston asemakaava 214005199 KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS 29.5.2018 Musiikkiopisto 2 1

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / /

KAAVASELOSTUS / / / KAAVASELOSTUS 7.2.2011 / 31.3.2011 / 19.9.2011 / Siltakatu Kelhänkatu Suunnittelualueen sijainti 195. JÄMSÄN KAUPUNKI Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN JÄMSÄN KAUPUNGIN

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 14. kaupunginosan (Lohikko) korttelia 941 koskeva asemakaavan muutos. Muutos koskee tilaa 214-14-941-1. Lohikon vanhainkodin asemakaava 214005198 KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS

Lisätiedot

SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MAKKARAJÄRVI

SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MAKKARAJÄRVI SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MAKKARAJÄRVI Kylän Hirvijärvi tila: Metsätunturi 747-402-6-45 ja Itälaakso 747-402-7-8 KUNNAN KAAVATUNNUS 747YKAM12014 28.8.2015 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos Hyvinkään kaupungin 12. kaupunginosan asemakaavan muutos korttelissa 1127. 12:020 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS 13.3.2015 Asemakaavan

Lisätiedot

MYNSTERIN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: korttelia 344 ja korttelin 346 tontteja 1-4 sekä katualuetta

MYNSTERIN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: korttelia 344 ja korttelin 346 tontteja 1-4 sekä katualuetta MYNSTERIN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: korttelia 344 ja korttelin 346 tontteja 1-4 sekä katualuetta MYNSTERIN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 344, osa korttelia 346 sekä katualuetta MAANKÄYTTÖOSASTO

Lisätiedot

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän Sata aurinkoista päivää enemmän OSALLISUTMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Kirkonkylän asemakaavan muutos - Värenmäki MERIKARVIAN KUNTA 3.2.2016 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI VENESJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS 26.1.2016 OSAYLEISKAAVAN MUUTOS koskee Kankaanpään Venesjärven kylän tiloja 214-423-1-176 Hohkaranta,

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 5. kaupunginosan (Järventausta) korttelin 379 osaa koskeva asemakaavan muutos. Muutos koskee tilaa 214-406-3-1061. Venetmäen asemakaava 214005197 KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS

Lisätiedot

ULVILA, FRIITALA, PITKÄRANTA PITKÄRANNAN ASEMAKAAVA (LAAJENNUS): KATUALUE

ULVILA, FRIITALA, PITKÄRANTA PITKÄRANNAN ASEMAKAAVA (LAAJENNUS): KATUALUE ULVILA, FRIITALA, PITKÄRANTA PITKÄRANNAN ASEMAKAAVA (LAAJENNUS): KATUALUE PITKÄRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: KORTTELEITA 882-884 SEKÄ KATU- JA LÄHIVIRKISTYS- ALUEITA PITKÄRANNAN ASEMAKAAVALLA (LAAJENNUS)

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari 484-414-2-122 Riispyyn kylässä KUNNAN KAAVATUNNUS 484RAKAM12016 4.12.2016 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) KARVIAN KUNTA 22.3.2016 Karvian Keskustaajaman osayleiskaavan muutos koskien Härkämäen alueen T, TY-1, T-1, MY-5, MA, VL, ET, AT ja AM aluevarauksia. OAS

Lisätiedot

MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8

MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8 MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: korttelin 35 tontteja 6-8 MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8 MAANKÄYTTÖOSASTO 2 ULVILA Mukulamäen asemakaavan muutos 1. PERUS- JA

Lisätiedot

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ORIMATTILAN KAUPUNKI LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.9.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee kortteleita

Lisätiedot

MYLLYLÄ KORTTELI 0608

MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ORIMATTILAN KAUPUNKI MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.8.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee osaa korttelista 0608.

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄNKAUPUNKI Vatajanasemakaavanmuutoksenselostus Kankaanpäänkaupungin11.kaupunginosan(Lorvikylä)korttelin848 tonttia2,korttelin847tonttia1,katualuettajapuistoaluettakoskeva asemakaavanmuutos.(vataja)

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 MERIKARVIAN KUNTA 08.10.2017 KAAVA Merikarvian Köörtilä, Fidiholma rantayleiskaavan muutos koskien Köörtilän kylän tilaa Tapanila 484-407-3-110 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 Aluearkkitehtivastaava

Lisätiedot

HIU, 19. KAUPUNGINOSAN KORTTELIT 20-21 ASEMAKAAVAN MUUTOS

HIU, 19. KAUPUNGINOSAN KORTTELIT 20-21 ASEMAKAAVAN MUUTOS Uudenkaupungin kaupunki Ak 1904 Hallinto- ja kehittämiskeskus Maankäyttöpalvelut 1. Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee: HIU, 19. kaupunginosan kortteleita 20-21 (AO)

Lisätiedot

Diaari 380/10.02.03/2014. NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360

Diaari 380/10.02.03/2014. NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 Diaari 380/10.02.03/2014 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 ULVILAN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖOSASTO

Lisätiedot

KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA

KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA Uudenkaupungin kaupunki Ak 1506 Hallinto- ja kehittämiskeskus Kaupunkisuunnittelu KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee X.5.2017 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

Kortteli: 281 ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kunnanhallituksen kaavoituspäätös 2.11.2015 236 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävänä 13-26.11.

Kortteli: 281 ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kunnanhallituksen kaavoituspäätös 2.11.2015 236 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävänä 13-26.11. ILMAJOKI 16.12.2015 Ahonkylä Asemakaavan muutoksen selostus, KORTTELI 281, TONTIT 1 JA 2 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: VIHTAKALLION ALUE Kunta: ILMAJOKI Kunnanosa: AHONKYLÄN KUNNANOSA

Lisätiedot

JÄMIJÄRVI JÄMIJÄRVEN KUNTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 ASEMAKAAVA Jämijärven Jämin Harjumökkialueen asemakaava

JÄMIJÄRVI JÄMIJÄRVEN KUNTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 ASEMAKAAVA Jämijärven Jämin Harjumökkialueen asemakaava JÄMIJÄRVI JÄMIJÄRVEN KUNTA 07.10.2013 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 ASEMAKAAVA Jämijärven Jämin Harjumökkialueen asemakaava 1. SUUNNITTELUALUE SIJAINTI Suunnittelualue sijaitsee Jämin palvelukeskuksen

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU MAA- JA METSÄTALOUSALUETTA. P27193 13.5.2015 Kaavan

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO LUONNOS

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO LUONNOS KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelin 47 tonttia 1 ja korttelin 49 osaa sekä puisto- ja katualuetta ja urheilualuetta koskeva asemakaavan muutos. Päiväkodin ja

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177 EURAJOEN KUNTA Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25177 Turussa 19.3.2012, tark. 5.6.2012, tark. 4.9.2012, tark. 9.11.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Havainnekuva Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Havainnekuva Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVA...2 1.3 ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN OLOISTA...2 2.1.1

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 MERIKARVIAN KUNTA 04.12.2016 KAAVA Merikarvian Malskerin ranta-asemakaavan muutos koskien Riispyyn kylän tilaa Kivikari 484-414-2-122 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 Aluearkkitehti Ilmari

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUS/1907/10.02.03/2014 VP 47/21.10.2014 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KYLÄSAAREN 34. KAUPUNGINOSAN KYLÄSAARENTIEN, KIVININTIEN, VANHAINKODINTIEN JA LAUNAISTENTIEN LÄHIYMPÄRISTÖ 1. ASEMAKAAVA 609

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 4. kaupunginosan (Tapala) korttelia 303 (tontit 1 ja 2), tiloja 214-4-303-1 ja 214-4-303-2 koskeva asemakaavan muutos. 214005183 YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) toria ja Torikadun osaa koskeva asemakaavan muutos Torin asemakaavan muutos 214005202 KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS 28.8.2018 Torin 2 1

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KORTTELIN 33 TONTIT 1, 3, 4 JA 5 SEKÄ

Lisätiedot

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän Sata aurinkoista päivää enemmän OSALLISUTMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Kauppatien korttelin 66 asemakaavamuutos MERIKARVIAN KUNTA 27.03.2017 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT..

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 29. PÄIVÄNÄ TOUKOKUUTA 2015 PÄIVÄTTYÄ

Lisätiedot

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 10.5.2017 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 16.1.2017 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 31.1-14.2.2017 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 4.5.2018 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee korttelin

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 16.8.2004/ 28.3.2006 ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. kaupunginosan (Keskus) urheilualue (liikuntakeskus ja golfkenttä) 1. SUUNNITTELUALUE SIJAINTI

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 5. kaupunginosan (Järventausta) korttelin 379 osaa, puistoaluetta sekä urheilu- ja virkistyspalvelualuetta koskeva asemakaavan muutos Venetmäen asemakaava 214005197

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys:

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys: ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078 Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10 Kaavan päiväys: 12.11.2009 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT / KAAVOITUS 1 PERUS- JA

Lisätiedot

KREULANRANNAN ASEMAKAAVA

KREULANRANNAN ASEMAKAAVA KREULANRANNAN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 30.11.2015, tarkistettu 22.3.2016 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Hinnerjoki 403 KIINTEISTÖT 1:122 (osa), 10:17, 1:135 (osa), 1:139, 1:140,

Lisätiedot