Tuotokset ja panokset maisterit tohtorit julkaisut tukimusrahoitus kok.rah. htv:t *) kansallinen 1)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tuotokset ja panokset maisterit tohtorit julkaisut tukimusrahoitus kok.rah. htv:t *) kansallinen 1)"

Transkriptio

1 Tiedebarometri Humanistinen tiedekunta TUNNUSLUVUT (Laskettu OPM:n mallin mukaan) Tuotokset ja panokset maisterit tohtorit julkaisut tukimusrahoitus kok.rah. htv:t *) kansainkvreferoidut muut tieteelliset kansallinen 1) välinen 2) opetus- ja tutkimush. professorit ,5 41, ,9 43, ,3 42,4 Tunnusluvut maisterit/ opetus- ja tutk.h. tohtorit/profess. julkaisut/opetus- ja tutk.h. tutkimusrah. %-osuus kok.rahoit. HTK JY HTK JY kvrefer. JY muut tiet. JY kansall. JY kv-rah. JY ,62 1,13 0,53 0,60 0,58 0,91 1,43 0,92 7,18 % 8,80 % 0,21 % 1,38 % ,70 1,12 0,63 0,67 0,53 0,84 1,44 0,69 8,58 % 9,24 % 0,98 % 1,20 % ,53 1,72 0,68 0,60 0,67 0,90 1,36 0,53 11,29 % 10,48 % 2,09 % 1,04 % Lähteet: Tilastotietoa Jyväskylän yliopistosta, TUTKA/KOTA, AdeEko *) pl. laskennallinen tuntiopetus, Lähde: Tilastotietoa JY:stä 2008, taulukot 25,26,27 1) Suomen Akatemia ja Tekes 2) pl. yritys ja rakennerahastot; sis. vain EU:n tutkimushankkeet 1. Suomen Akatemian, ERC:n, pohjoismaisen ministerineuvoston ja vastaavien nimeämät huippuyksiköt ja akatemiaprofessuurit Tutkimuksen huippuyksiköt Mielen historia HY+ JY (YTK ja HTK) ( ) Englannin kielen vaihtelu, kontaktit ja muutos, HY+ JY ( ) Monitieteinen musiikkitutkimus JY+HY ( ) Filosofisen psykologian, moraalin ja politiikan tutkimus HY, JY:ssä HTK ja YTK ( ) FiDiPro-professuuri (päätös tehty 2006) prof. J. Blommaert, kielten laitos Euroopan tutkimusneuvosto (ERC) nuoren tutkijan määräraha Prof. Taneli Kukkonen, historian ja etnologian laitos ( )

2 2. Tieteellisten artikkeleiden ja muiden tieteellisten julkaisujen kokonaismäärän kehitys (Lähde: TUTKA/KOTA) Artikkelit (referee) Artikkelit kokoomateoksissa tai kongressijulkaisuissa Monografiat suom. ulkom. yht. suom. ulkom. yht. suom. ulkom. yht. Julkaisut yhteensä ( ) 3. Kansainvälisten tieteellisten julkaisujen määrän kehitys a) Lähde: ISI Web of Science ( ) Total Faculty of Humanities Dept History Dept Music Dept Languages Dept Commun Solki Hakusanat: Univ Jyvaskyla, Dept Hist & Ethnol Univ Jyvaskyla, Dept Mus Univ Jyvaskyla, Dept Languages Univ Jyvaskyla, Dept Commun Univ Jyvaskyla, Ctr Appl Language b) Tiedekunta rakentaa omaa julkaisufoorumia, joka perustuu ISI:n ja ESF:n luokituksiin Näillä perusteilla vuoden 2006 lähtötaso on 383 julkaisua, joista kansainvälisiä 174. Tavoitetaso vuonna 2010 on 460 julkaisua, joista kansainvälisiä 260. Humanistinen tiedekunta suunnittelee Wolmar Schildt-instituutin puitteissa kaikki tiedekunnan tutkimusalat huomioonottavaa järjestelmää, joka huomioisi niin kansallisesti tärkeät julkaisukanavat kuin ESF:n ja ISI:n luomat kansainväliset mahdollisuudet. Kansallisesti merkittävien, usein hyvin laajalevikkisten ja tavallisesti vertaisarvioitujen sarjojen joukkoon voidaan lukea mm. SKS sekä muita vakiintuneita tieteellisiä kustantajia. ESF:n osalta on huomattava, että Jyväskylän yliopiston suurimpana tiedekuntana humanistisen tiedekunnan on käytännössä mahdotonta mm. tutkimusalojen ja -teemojen laaja-alaisuuden ja moninaisuuden vuoksi ilmoittaa kullekin alalle keskeisimpiä julkaisuja listana tai priorisointiluettelona.

3 Tiedekunnan laitokset kannustavat tutkijoitaan julkaisemaan korkealuokkaisissa ja arvostetuissa julkaisusarjoissa, jotka samalla tukevat vahvasti laitoksille, tiedekunnalle ja yliopistolle määriteltyjä laatu- ja tulostavoitteita. ISI on tiedekunnan laitosten edustamille aloille tunnetusti pääsääntöisesti hankalasti käytettävissä oleva mittari, vaikka eräillä tutkimuksen vahvoilla aloilla sen rooli on merkittävä ja tulee jatkossa edelleen kasvamaan. Tiedekunnan julkaisuprofiilissa keskeistä ovat merkittävimpien ja usein huomattavan levikin saavien kaupallisten kustantajien käyttäminen niin tutkimus-, tieto- kuin populaarikirjallisuuden alalla: näin tiedekunnan tutkijat osallistuvat aktiivisesti myös kolmannen tehtävänsä suorittamiseen ja vaikuttavat tehokkaasti yhteiskunnassa. 4. Laadulla kilpailtu tutkimusrahoitus (Lähde: AdeEko) Suomen Akatemia TEKES EU:n tutkimushankkeet Kotim.rahastot *) Yhteensä % kok.rahoituksesta , , ,79 *) Kotimaiset rahastot ja säätiöt (rahaliikenne yo:n kirjanpidon kautta) lähde TUTKA EU:n puiteohjelma hankkeet 6.PO Hanke Vast.johtaja Hanke-muoto Myönnetty Status Kesto rahoitus/jy BRAINTUNING Toiviainen, musiikki STREP Osall PO Hanke CrisComScore Vos, viestintä CP Koord UMSIC Erkkilä, musiikki CP Osall Tieteelliset läpimurrot ja/ tai merkittävät innovaatiot (tekniset, kulttuuriset, sosiaaliset, taloudelliset) Humanistisen tiedekunnan laitosten tieteen rajapinnoilla liikkuvat innovaatiot ja yhteisjulkaisut ovat moninaisia. Oheisessa listassa on lueteltu merkittävä otos tästä tutkimuksesta ja sen saavutuksista. Ensinnäkin käytännössä kaikki tiedekunnan tutkimuksen erityiset vahvuudet eli syyskuussa 2008 linjatut alat ovat monitieteisiä. Nämä alat ovat ensinnä yliopiston

4 strategiassa mainitut kognitiivinen musiikintutkimus ja sen sovellukset musiikkiteknologiassa ja -terapiassa, kielen oppiminen ja kielenkäyttö, mentaliteetti- ja aatehistoria sekä toisaalta tiedekunnan nousemassa olevat tutkimukselliset vahvuudet eli esimodernit yhteiskunnat, teknologia ihmisten käytössä ja kulttuurituotteena, monikielisyys ja monikulttuurisuus sekä yhteisöjen tutkimus. Kaikki nämä alat yhdistävät useita tiedekunnan laitoksia ja ovat aidosti ja syvällisesti kiinni monitieteisessä tutkimuksessa. Tällaista toimintatapaa tukee hedelmällisesti jo yksistään se, että tiedekunnan laitokset ovat pääsääntöisesti jo valmiiksi monitieteisiä ja siten infrastruktuuri (laajasti ymmärrettynä) monitieteiseen vuorovaikutukseen ja korkealuokkaiseen tutkimukseen on jo lähtökohtaisesti olemassa. Tässä yhteydessä erityisesti on syytä mainita yliopiston strategiassa mainittu monikulttuurisuus ja vuorovaikutus-osaamiskeskittymä, jota johdetaan tiedekunnasta ja joka kokoaa kansainvälisten toimijoiden lisäksi Jyväskylän yliopiston tiedekunnissa olevan osaamisen alalta yhteen. Tiedekunnan laitokset osallistuvat aktiivisesti monialaisten ja monitieteisten tutkimusverkostojen toimintaan. Tässä tehdään yhteistyötä sekä yliopiston sisällä että verkostoitumalla kansallisesti ja kansainvälisesti. Laajemmista hankkeista mainittakoon seuraavat julkaisuista ja muista tieteellisistä tuotoksista ks. TUTKA ja mainittujen hankkeiden kotisivut. Monitieteiseen ja/tai tieteiden rajapinnoille sijoittuvaan kategoriaan kuuluvat julkaisut ovat arviolta yli kymmenesosa tiedekunnan laitosten kaikista julkaisuista. HELA Monitieteiset ja tieteiden rajapintoja koskettavat hankkeet ovat pitkään olleet olennainen osa toimintaa. Tämä näkyy mm. laitoksen sisäisissä hankkeissa, laajassa julkaisutoiminnassa sekä esimerkiksi TEKES-rahoituksessa ja muiden epätyypillisten säätiöiden myöntämän rahoituksen määrässä. - Aatteiden ja mentaliteettien tutkimus, ml. antiikin tutkimus (mm. monitieteinen huippuyksikkö, ERC-rahoitettu hanke jne) - Arkistohallinnan maisteriohjelma (HELA, TAIKU, TaY:n Informaatiotutkimuksen laitos) - Korean Communication and Mass Media Research: Negotiating the West s Influence (HELA, VILA) - Organisaatioiden evoluutio ja dynamiikka -ryhmä (mm. taloustieteet, viestintätieteet, yhteiskuntatieteet) - Muistitietotutkimus (esimerkiksi etnologia, historia, psykologia, sosiologia) - Pitkän aikavälin analyysit (esimerkiksi yhteiskuntatieteiden menetelmät ja teoriat) - Varhaismoderni arki ja ajattelu (muun muassa etnologian, antropologian, kielitieteiden, oikeustieteiden yhteishankkeet) - Valta-tutkimus (mm. etnologia, historia, antropologia, naistutkimus, yhteiskuntatieteet) MULA Musiikin laitoksessa on useita monitieteisiä projekteja ja hankkeita, mm. huippuyksikkö. Hankkeista mainittakoon esimerkiksi:

5 - Aktiivisen neuropsykologisen musiikkiterapian vaikutukset aivoinfarktista toipumisessa -projektitutkimus - Braintuning (EU6) (muun muassa musiikkitiede, musiikkiterapia, tietojenkäsittely, psykologia, neuropsykologia) - Contemporary Music, Media and Mediation eli Teknologiset ja visuaaliset tekijät nykymusiikissa (CMMM) - Music, Movement, Gesture (SA) (musiikkitiede, psykologia, fysiikka, tietojenkäsittely) - Pilottiprojekti MobiKid (musiikkikasvatus, musiikkipsykologia, tietotekniikka) KIELA Kielten laitoksen tutkimuksen lähtökohtana on yhteistyö sekä eri kielitieteen osa- ja kielialueiden välillä että muiden tieteenalojen kanssa. Julkaisujen, hankkeiden, jatkoopiskelijoiden ja muun yhteistyön määrä kyseisillä aloilla on merkittävä. Laitokseen on perustettu uusi jatko-opintoväylä, soveltava kielitiede, jonka yhtenä päämääränä on edistää monitieteistä ja monimenetelmäistä tutkimusta. Tieteiden rajapinnoille kohdistuvaa tutkimusta tehdään esimerkiksi seuraavien tieteenalojen kanssa: kasvatustiede, korpustutkimus, lingvistinen antropologia, media- ja (kulttuurienvälinen) viestintätutkimus, naistutkimus, psykologia. Tutkimushankkeista monitieteisiin ja tieteiden rajapinnoille sijoittuvat esimerkiksi seuraavat: - Kielen oppimisen ja opettamisen alue (esimerkiksi kasvatustiede, psykologia, kielipolitiikka, kielitaidon arviointi; hankkeista mm. CEFLING, Haltuunoton dialogit) - Kielenkäyttö ja diskurssi -alue (esim. antropologia, sosiologia, sosiaalipsykologia, kielipolitiikka; hankkeista FiDiPro -professuuri, Pohjoinen monikielisyys, VARIENG) SOLKI Soveltavan kielentutkimuksen keskuksessa toteutetaan useita hankkeita tieteiden rajapinnoilla, esimerkiksi seuraavia: - Euromobil: Opiskelijoiden liikkuvuutta edistävä multimediapohjainen kielenoppimis- ja informaatio-ohjelma (vaihe 2) - Digital learning resources as systemic innovation -hanke (OECD) - Kielikoulutuspolitiikan hanke - Koo-Kit: opintokokonaisuus kielenoppimisen ja opettamisen teknologiasta - Monimuotoisen, teknologiapohjaisen Moodi-oppimisympäristön kaupallinen tuotteistaminen - Yleisten kielitutkintojen korpuksen kehittämishanke TAIKU - Arkistohallinnan maisteriohjelma sitoo eri tieteenalat arkistohallinnan alaan (TAIKU, HELA, TaY:n Informaatiotutkimuksen laitos) - Avoin lähdekoodi kulttuurihistoriallisen aineiston dokumentoinnissa (digitaalinen kulttuuri, taidehistoria, heritologia) - COREAA-projekti, yhteisjulkaisu Crossing Art Worlds and the Digital käsittelee

6 taiteentutkimuksen ja sosiologian metodologisia eroja ja yhteneväisyyksiä (mm. kulttuuripolitiikka, sosiologia, taidehistoria) - Digitaalinen kulttuuri monitieteisenä tutkimusalueena - Hungarologia on sisäänrakennetusti monitieteinen kokonaisuus (humanistisen tiedekunnan kaikki laitokset) - Kirkkotaiteen ja -arkkitehtuurin tutkimusinstituutin toteuttama globaali, digitaalinen ja kaikille ilmainen kuvapankki (TAIKU, HY:n käytännöllisen teologian laitos). - Taidehistoria ja kognitiotiede - Kultti, yhteisö, identiteetti -tutkimushanke tuo uudesta näkökulmasta kultti-ilmiöt, niiden yhteisöllisen merkityksen ja identiteettifunktion (nykykulttuuri, politiikan tutkimus, hungarologia) - Kulttuuriperinnön mallintaminen (3d-mallinnushankkeet) - Kulttuuripolitiikan maisteriohjelma, humanistisen ja yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan yhteistoiminta luo uutta koulutuspolitiikkaa (taideaineet, kulttuuripolitiikka) - Monitieteinen KULKEMA-tutkijakouluhanke tarkastelee kestävän kehityksen käsitettä ja maaseudun monimuotoisuuden säilyttämistä uusista tieteellisistä näkökulmista (Jyväskylän yliopisto, Joensuun yliopisto) - Museologiassa on ainoa professuuri Suomessa, siinä toteutetaan mm. järjestelmällistä konservaattoreiden tohtorikoulutusta - Uusi monitieteinen lastenkulttuurihanke, jossa lapsuuden ymmärtämistä lähestytään lapsen näkökulmasta, verkostossa mukana useat tieteenalat (mm. oikeus-, talous-, lääkekasvatus-, humanistiset- jne tieteet) VILA Hankkeista, jotka ovat tuottaneet myös runsaasti julkaisuja, voidaan mainita mm. seuraavat: - Innovaatioviestintä ja innovaatiojournalismi (yhteistyössä Stanfordin yliopiston ja Oxfordin yliopiston kanssa) - Johtoryhmät johtamisen areenana erikoissairaanhoidossa (Tampereen yliopiston terveystieteen laitos ja JY:n viestintätieteiden laitos) - Mobiilipalautteen kerääminen ja analyysi teknologiavälitteisen viestinnän opetuksesta (viestintätieteet, MobileTools-yritys) - Monipuolisten opiskelumuotojen kehittäminen syventävien opintojen menetelmäopetuksessa (viestintätieteet, musiikkitiede, taide ja kulttuuri) - Puheviestinnän päättökoe lukiolle ja ammatilliselle koulutukselle (viestintätieteet, Opetushallitus) - Tiedon luominen työyhteisössä -kirja (yhteisöviestinnän, puheviestinnän, informaatiotutkimuksen näkökulmien yhdistäminen) - Vuorovaikutusnäkökulman soveltaminen pelitutkimukseen

7 7. Järjestetyt tieteelliset konferenssit Järjestetyt kansainväliset tieteelliset konferenssit, joissa osallistujia on ollut vähintään 30 vähintään kolmesta muusta maasta kuin Suomesta (konferenssin nimi, osallistuja määrä, vastuu laitos/laitokset) Vuosi 2007 HELA Text, performance and ritual, (SA, NOS-HS, Pohjoismainen huippuyksikkö). Osallistujamäärä: 30 (osallistujat Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta) Kustaa Vaasa-seminaari, (SA, OPM, useat suomalaiset ja ruotsalaiset säätiöt ja rahastot) Osallistujamäärä: 100 (osallistujat Suomesta, Ruotsista, Tanskasta, Norjasta) Coping after the War, (SA) Osallistujamäärä: 50 (osallistujat Suomesta, Ruotsista, Belgiasta, Iso-Britanniasta, Italiasta, Puolasta, Kanadasta, Ranskasta, Saksa, Ukrainasta) Mapping Early Modern Interaction and Relationships, (SA) Osallistujamäärä: 40 (osallistujat Suomesta, Ruotsista, Saksasta ja Iso-Britanniasta) KIELA Multilingualism as a problematic resource, (Norface seminar series social aspects of language diversity) Osallistujamäärä: 30 (osallistujat Suomi, Tanska, Irlanti, Belgia, Saksa, Ruotsi, Kiina, Hollanti, Viro ja Norja) Järjestäjät: Norface-verkosto (JY ja 8 kansallista yhteistyökumppania) 25. soveltavan kielentutkimuksen kesäkoulu. Monikieliset tekstikäytänteet 2000-luvulla, Osallistujamäärä: 100 tutkijaa ja opettajaa (osallistujat 15 maasta) Järjestäjät: kielten laitos ja soveltavan kielentutkimuksen keskus Wissenschaftliche Sprachpraxis, Kommunikation und die Effekte der Globalisierungseminaari, Osallistujamäärä: 30 (osallistujat Suomesta, Virosta, Saksasta ja Ranskasta) Järjestäjät: romaaniset ja klassiset kielet, Suomen Alexander-von-Humboldt-klubi ja Alexander-von-Humboldt-säätiö (Bonn, Saksa) FiDiPro: Monikielisyyden tutkijoiden tapaaminen Osallistujamäärä: 100 (osallistujat Suomesta, Hollannista, Iso-Britanniasta ja Saksasta)

8 MULA Working seminar on cultural musicology, Osallistujamäärä: 42 (osallistujat Suomesta, Englannista, Australiasta ja Sloveniasta) Järjestäjät: musiikin laitos, nykykulttuurin tutkimuskeskus, Sibelius-Akatemia ja Suomen etnomusiikin yhdistys Kansallinen musiikkikasvatuskongressi, Osallistujamäärä: 129 (osallistujat Suomesta, Ruotsista, Iso-Britanniasta, USAsta, Uudesta Seelannista, Etelä-Afrikasta ja Keniasta) Musiikkiterapian konferenssi, "Ilmaisusta eheytymiseen - musiikkipsykoterapia muutoksen tukena", Osallistujamäärä: 120 (osallistujat Suomesta, Tanskasta, Hollannista, USAsta ja Ranskasta) SOLKI 25. Soveltavan kielentutkimuksen kesäkoulu. Multilingual literacies in the 21st century, Osallistujat: 100 tutkijaa ja opettajaa (osallistujat 15 maasta) Järjestäjät: Solki ja kielten laitos TAIKU Soul of the reader, (International Baltic Ring Conference, EU: Baltic Ring - hanke). Osallistujamäärä: 31 (osallistujat Suomesta, Virosta, Liettuasta, USAsta ja Italiasta) Järjestäjät: nykykulttuuri ja Jyväskylän kaupunki Working seminar on cultural musicology, Osallistujamäärä: 42 (osallistujat Suomesta, Englannista, Australiasta ja Sloveniasta) Järjestäjät: musiikin laitos, nykykulttuurin tutkimuskeskus, Sibelius-Akatemia ja Suomen etnomusiikin yhdistys The ethics of reading, (The 14th Summer School of Cultural Studies) Osallistujamäärä: 33 (osallistujat Suomesta, Englannista, Kiinasta ja Kreikasta) Järjestäjät: kulttuurin tutkimuksen verkosto ja nykykulttuurin tutkimuskeskus Life in art and writing, (A collaborative meeting with presentations) Osallistujamäärä: 32 (osallistujat Suomesta, Englannista, Virosta ja Japanista) Järjestäjä: nykykulttuurin tutkimuskeskus From history of concepts to concept analysis in art history, (taidehistorian valtakunnallisen tutkijakoulun kesäkoulu) Osallistujamäärä: 45 (osallistujat Suomesta, Ruotsista, Kanadasta ja Venäjältä) Järjestäjät: Taiku/taidehistorian oppiaine ja taidehistorian valtakunnallinen tutkijakoulu (Helsinki, Jyväskylä, Turku, Åbo)

9 Cult and identity, (Conference on the study of cults and audiences) Osallistujamäärä: 51 (osallistujat Suomesta, Unkarista, Englannista ja Saksasta) Järjestäjät: Suomen Akatemia ja hungarologia Vuosi 2008 HELA Vuonna 2008 järjestetyt tieteelliset seminaarit ja konferenssit Nimi Aika Paikka Ala Osallistujat (kotimaa/ ulkomaat) Morals and Institutional Change 1809 Ruotsissa ja Suomessa mitä historia meille opetti? Claude Lévi-Strauss 100 vuotta juhlaseminaari Kulttuuristen tulkintojen tutkijakoulun syysseminaari Perheen dynamiikka, verkostot ja sosiaalinen pääoma Metsäteollisuuden globaali evoluutio Creating Nordic Capitalism luennot ja esitelmät Osallistuneiden maiden lukumäärä (ml. Suomi) Hela/JY Historia 20/ Hela/JY Historia 30/ Hela/JY Etnologi a 13.- Hela/Jy Etnologi a / Hela/JY Historia 35/ Hela/JY Historia 25/ ; ; ; Hela/Jy Historia 30/4 4 Mauno Jokipii -seminaari Hela/Jy Historia 70/0 1 Japanin ja Suomen Hela/Jy Historia 10/1 2 taloushistorian vertailu

10 KIELA Vuonna 2008 järjestetyt tieteelliset kongressit ja tieteelliset päivät Tapahtuman nimi Kirjahistorian viikko ja XII kirjahistoriallin en seminaari Mediating Multilingualism : Meanings and Modalities Monikielisyyden tutkijoiden kansallinen tapaaminen Aika Paik ka Koulutus ala Osalli stu-jia kotimaast a JKL Romaanin en filologia, italian kieli, HKI latinan kieli, antiikin kulttuuri JKL JKL Humanisti nen, kielet Humanisti nen, kielet Edustet tuna olleiden ulkomai den määrä Osallist u-jia ulkomailta Järjestäjäkumppanit - Kielten laitos, JYY - Universitá degli Studi di Siena- Arezzo, Italia - Suomen kirjahistoriallinen seura ry, Helsinki - Cercle Franco- Finlandais de Helsinki ry Suomen Akatemian Finland Distinguished Professor Project on Multilingualism - Soveltavan kielentutkimuksen keskus Suomen Akatemian Finland Distinguished Professor Project on Multilingualism SOLKI Laitoksen vuonna 2008 järjestämät kongressit ja tieteelliset päivät sekä kotimaiset ja ulkomaiset järjestäjäkumppanit Kansainvälinen konferenssi (samalla 26. Soveltavan kielentutkimuksen kesäkoulu) Mediating multilingualism: meanings and modalities (Kielten laitos, Solki) (ks. Edellä KIELA)

11 TAIKU Laitoksen vuonna 2008 Jyväskylässä järjestämät tieteelliset kongressit ja tieteelliset päivät Nimi Aika Paikka Koulutusala Kansainvälinen lasten kirjallisuuden ja kulttuurin konferenssi. Metamorfoosien tilat lasten kirjallisuudessa ja kulttuurissa Nature and culture addressing the boundary. Luonto ja kulttuuri rajatyötä. Kulttuurin tutkimuksen 15. kesäkoulu Taiku 200 vuotta: Rajattomasti kulttuuria Kertomuksen tutkimuksen päivät 2008: Murtuva kertomus Kirjoittamisen koulutusohjelman Nietzsche-teemainen jatkokoulutuskollokvio Taiteelliset käytännöt, lasten elämismaailma ja toimijuus. Mitä on taide? 3. seminaari Body, memory and creativity. Nordforsk-verkoston The Bodily Turn tapaaminen Taiku/JY Taiku/ Kirjallisuus Taiku/JY Taiku/nykykulttuurin tutkimus Taiku/JY Taikun oppiaineet Taiku/JY Taiku/Nykykulttuurin tutkimus Taiku/JY Taiku/ kirjoittaminen Taiku/JY Taiku/taidekasvatus Taiku/JY Taiku/taidekasvatus 4. kulttuuritutka-seminaari Taiku/JY Taiku/taidekasvatus Mediataideseminaari Taiku/JY Taiku/digitaalinen kulttuuri, taidehistoria, taidekasvatus Mitä museo myy? XII valtakunnallinen museologian seminaari Taiku/JY Taiku/Museologia Mediakasvatus nyt Taiku/JY Taiku/Nykykulttuurin tutkimus Osallistujat Kotimaa/ ulkomaat 100/ /1 2 85/4 4 82/1 2 20/ / Osall. maiden lkm + Suomi KOTA tietokantaan ilmoitetut konferenssit 2008 Lisäksi KOTA määrittelyjen mukaiset konferenssit, joissa yliopiston tehtävä on konferenssin tai sen ohjelma- tai järjestelytoimikunnan puheenjohtajuus, konferenssin tai sen ohjelma- tai järjestelytoimikunnan sihteerinä toimiminen, konferenssin ohjelma- tai järjestelytoimikunnan jäsenyys, yliopistossa järjestetyn konferenssin järjestelytyöt Tiedot merkitään myös ulkomailla järjestetyistä konferensseista, joissa yliopistolla em.rooli.

12 Konferenssin nimi Paikka Aika Suomalaisten osallistujien määrä Ulkomaisten osallistujien määrä Humanistinen koulutusala: Metsäteollisuuden globaali evoluutio Jyväskylä XII kirjahistoriallinen seminaari Helsinki Mediating multilingualism: Meaning and Modalites Jyväskylä Kansainvälinen lasten kirjallisuuden ja kulttuurin konferenssi Jyväskylä Kirjoittamisen koulutusohjelman Nietzhe - teemainen jatkokoulutuskollokvio Jyväskylä Body, memory and creativity Jyväskylä

Jyväskylän yliopisto 2004 2008

Jyväskylän yliopisto 2004 2008 Jyväskylän yliopisto 2004 2008 Tiedebarometri Tuotokset ja panokset maisterit tohtorit julkaisut tukimusrahoitus kok.rah. henkilötyövuodet *) kansainkvreferoidut muut tieteelliset kansallinen 1) välinen

Lisätiedot

Humanistinen tdk Yhteensä Näistä naisia Naisten osuus % K M L T K M L T K M L T

Humanistinen tdk Yhteensä Näistä naisia Naisten osuus % K M L T K M L T K M L T Jyväskylän yliopisto Opiskelijarekisterit 20.1.2011, Tapani Harden, Mirja Tervo Suoritetut tutkinnot v. 2010 tiedekunnittain ja pääaineittain: naisten suorittamien tutkintojen osuus K=alempi tutkinto,

Lisätiedot

Jyväskylän yliopisto Opiskelijarekisterit , Tapani Harden, Mirja Tervo

Jyväskylän yliopisto Opiskelijarekisterit , Tapani Harden, Mirja Tervo Jyväskylän yliopisto Opiskelijarekisterit 25.1.2010, Tapani Harden, Mirja Tervo Suoritetut tutkinnot v. 2009 tiedekunnittain ja pääaineittain, naisten osuus tutninnon suorittajista K=alempi tutkinto, M=maisterin

Lisätiedot

Humanistinen tdk Yhteensä Näistä naisia Naisten osuus % K M L T K M L T K M L T

Humanistinen tdk Yhteensä Näistä naisia Naisten osuus % K M L T K M L T K M L T Jyväskylän yliopisto Opiskelijarekisterit 25.1.2012, Tapani Harden, Mirja Tervo Suoritetut tutkinnot ja naisten osuuss suorittajista v. 2011 tiedekunnittain ja pääaineittain K= kanditaatin tutkinto, M=maisterin

Lisätiedot

Pöytäkirja 4/2014, asia 3, liite 1

Pöytäkirja 4/2014, asia 3, liite 1 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO HAKUKOHTEET JA ALOITUSPAIKKAMÄÄRÄT 2015 Pöytäkirja 4/2014, asia 3, liite 1 HUMANISTINEN TIEDEKUNTA Englannin kieli 20 25 Englannin opettajankoulutus 30 25 Etnologia 15 15 Historia

Lisätiedot

Haku avoimessa yliopistossa opintoja suorittaneille (tavoitetutkinto kandi) Haku siirtoopiskelijoille

Haku avoimessa yliopistossa opintoja suorittaneille (tavoitetutkinto kandi) Haku siirtoopiskelijoille JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Esityslista 3/2015, asia 3, liite 1 TIEDEKUNTIEN ESITYKSET HAKUKOHTEIKSI JA ALOITUSPAIKKAMÄÄRIKSI VUONNA 2016 HUMANISTINEN TIEDEKUNTA kohde 2016 2015 siirtoopiskelijoille ja : : Master's

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO HAKUKOHTEET JA ALOITUSPAIKKAMÄÄRÄT 2015 HUMANISTINEN TIEDEKUNTA. Esityslista 4/2014, asia 3, liite 1

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO HAKUKOHTEET JA ALOITUSPAIKKAMÄÄRÄT 2015 HUMANISTINEN TIEDEKUNTA. Esityslista 4/2014, asia 3, liite 1 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO HAKUKOHTEET JA ALOITUSPAIKKAMÄÄRÄT 2015 Esityslista 4/2014, asia 3, liite 1 HUMANISTINEN TIEDEKUNTA (sis. Englannin kieli 20 25 Englannin opettajankoulutus 30 25 Etnologia 15 15 Historia

Lisätiedot

Tuotokset ja panokset maisterit tohtorit julkaisut tukimusrahoitus kok.rah. htv:t *) muut tieteelliset. kansallinen 1)

Tuotokset ja panokset maisterit tohtorit julkaisut tukimusrahoitus kok.rah. htv:t *) muut tieteelliset. kansallinen 1) Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta 2004 2008 Tiedebarometri TUNNUSLUVUT (Laskettu OPM:n mallin mukaan) Tuotokset ja panokset maisterit tohtorit julkaisut tukimusrahoitus kok.rah. htv:t *) kansainkvreferoidut

Lisätiedot

Hakijoista ensikertalaisia yht. yht.

Hakijoista ensikertalaisia yht. yht. Hakukohde Akvaattiset tieteet, luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri (3 v + 2 v): Jyväskylän yliopisto, Matemaattisluonnontieteellinen Biologian ala, luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian

Lisätiedot

Koulutusvastuun sisäinen jakautuminen Tampereen yliopistossa

Koulutusvastuun sisäinen jakautuminen Tampereen yliopistossa Liite 1 1 (10) Koulutusvastuun sisäinen jakautuminen Tampereen yliopistossa Alla olevissa taulukoissa kuvataan koulutusvastuun jakautuminen Tampereen yliopistossa koulutusaloittain ja nimikkeittäin tiedekunnille

Lisätiedot

Laatukoulutus 22.05.2007 TUTKIMUKSEN LAADUN MITTAREISTA

Laatukoulutus 22.05.2007 TUTKIMUKSEN LAADUN MITTAREISTA Laatukoulutus 22.05.2007 TUTKIMUKSEN LAADUN MITTAREISTA Tutkimuspäällikkö Sirkka-Liisa Korppi-Tommola Miten tutkimuksen laatua mitataan? Tutkimuksen arvioinnissa käytettyjä mittareita Opetusministeriön

Lisätiedot

UUSIEN OPISKELIJOIDEN MÄÄRÄT VUONNA 2007, Hyväksytty hallituksessa Liite 1

UUSIEN OPISKELIJOIDEN MÄÄRÄT VUONNA 2007, Hyväksytty hallituksessa Liite 1 UUSIEN OPISKELIJOIDEN MÄÄRÄT VUONNA 2007, Hyväksytty hallituksessa 13.12.2006 Liite 1 HUMANISTINEN TIEDEKUNTA HuK- ja FM- tutkintoon johtavat pääaineet: Englannin kieli 25 Englannin opettajankoulutus 40

Lisätiedot

Korkeakoulujen hakeneet, hyväksytyt ja paikan vastaanottaneet - raportti

Korkeakoulujen hakeneet, hyväksytyt ja paikan vastaanottaneet - raportti 1(11) Hakuehdot Raportin tulostuspäivämäärä 22.8.2016 Tiedot päivitetty Opintopolusta 18.8.2016 06:52 Tulostustapa Hakukohteittain Koulutustoimija Jyväskylän yliopisto Oppilaitos Jyväskylän yliopisto Toimipiste

Lisätiedot

1 (61) Tdk Pääaine/koulutusohjelma Luokittelu Sivuaine Kokonaisuus

1 (61) Tdk Pääaine/koulutusohjelma Luokittelu Sivuaine Kokonaisuus 1 (61) H Arkeologia Pääaine Arkeologia ARKEOLOGIAN 16 16 ARKEOLOGIAN 16 16 ARKEOLOGIAN SYVENTÄVÄT OPINNOT 12 12 Pääaine Total 32 12 44 Sivuaine Hum.tdk:n antamat merkinnät KIELI- JA VIESTINTÄOPINNOT 16

Lisätiedot

Filosofinen tiedekunta UUDET KOULUTUSOHJELMAT. Kielet ja viestintä -tiedealueen opiskelijainfo 17.4.2012 varadekaani Nina Pilke

Filosofinen tiedekunta UUDET KOULUTUSOHJELMAT. Kielet ja viestintä -tiedealueen opiskelijainfo 17.4.2012 varadekaani Nina Pilke Filosofinen tiedekunta UUDET KOULUTUSOHJELMAT Kielet ja viestintä -tiedealueen opiskelijainfo 17.4.2012 varadekaani Nina Pilke Yliopiston visio ja tahtotila Vaasan yliopistosta valmistuvat tunnetaan hyvistä

Lisätiedot

Humanitas ry järjesti keväällä 2010 kyselyn, joka toteutettiin sähköisesti. Kyselyyn vastasi 538 henkilöä

Humanitas ry järjesti keväällä 2010 kyselyn, joka toteutettiin sähköisesti. Kyselyyn vastasi 538 henkilöä Humanitas ry järjesti keväällä 2010 kyselyn, joka toteutettiin sähköisesti Kysely pyrki selvittämään, miten humanistit ja toisaalta muut näkevät humanistisen tieteen ja humanistit osana yliopistoyhteisöä,

Lisätiedot

Luokanopettajaksi, aineenopettajaksi tai opinto-ohjaajaksi?

Luokanopettajaksi, aineenopettajaksi tai opinto-ohjaajaksi? Luokanopettajaksi, aineenopettajaksi tai opinto-ohjaajaksi? Tiina Nyyssönen, koulutussuunnittelija OKL tiina.m.nyyssonen@jyu.fi JYU. Since 1863. 12.11.2018 1 Millainen OKL on? Luokanopettajakoulutus =>

Lisätiedot

Pelkkä alempi tutkinto (avoimen yo:n väylä) Siirtoopiskelijat***

Pelkkä alempi tutkinto (avoimen yo:n väylä) Siirtoopiskelijat*** JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Esityslista 3/2013, asia 3, liite 1 HAKUKOHTEET JA ALOITUSPAIKKAMÄÄRÄT 2014 HUMANISTINEN TIEDEKUNTA Hakukohde 2014 2013 Avoin väylä*** Siirtoopiskelijat*** *** (sis. Englannin kieli

Lisätiedot

Tutkinto-ohjelma Tiedekunta Tutkinto Koulutusala Ohjauksen ala Bioteknologian tutkinto-ohjelma Lääketieteen ja biotieteiden tiedekunta

Tutkinto-ohjelma Tiedekunta Tutkinto Koulutusala Ohjauksen ala Bioteknologian tutkinto-ohjelma Lääketieteen ja biotieteiden tiedekunta Koulutusvastuun sisäinen jakautuminen Tampereen yliopistossa, tilanne 27.2.2018 1. Alempaan ja ylempään korkeakoulututkintoon johtavat koulutukset (ml. erilliset maisteriohjelmat ja koulutukset, joissa

Lisätiedot

Liite opintojohtosääntöön (päivitetty vastaamaan voimassa olevaa lainsäädäntöä ja yliopiston hallituksen päätöksiä)

Liite opintojohtosääntöön (päivitetty vastaamaan voimassa olevaa lainsäädäntöä ja yliopiston hallituksen päätöksiä) 1/5 Liite opintojohtosääntöön (päivitetty 4.1.2016 vastaamaan voimassa olevaa lainsäädäntöä ja yliopiston hallituksen päätöksiä) Turun yliopistossa edustettuina olevat t, tutkinnot, pääaineet, koulutusohjelmat

Lisätiedot

Åbo Akademin määrälliset tavoitteet kaudelle

Åbo Akademin määrälliset tavoitteet kaudelle Asemointitilastot 2016, 1/6 n määrälliset tavoitteet kaudelle 2017-2020 Toteutuma Keskiarvo OPM/sov. Tavoitteen tot.-% 2015 Tot. muutos-% 2014-2015 2013 2014 2015 2013-2015 2017-2020 YO Valtak. YO Valtak.

Lisätiedot

Lapsuudentutkimuksen verkosto

Lapsuudentutkimuksen verkosto Lapsuudentutkimuksen verkosto Verkosto NYT Tapaaminen 11.-12.10.2007 12.10.2007 NR 11.10.2007 Organisaatio verkostossa Valtakunnallinen ohjausryhmä (11 hlöä) Lapset, nuoret ja kasvamisen ympäristöt - (LANKA)

Lisätiedot

Koulutusvastuun sisäinen jakautuminen Tampereen yliopistossa

Koulutusvastuun sisäinen jakautuminen Tampereen yliopistossa 23.7.2015 1/12 Koulutusvastuun sisäinen jakautuminen Tampereen yliopistossa Alla olevissa taulukoissa kuvataan koulutusvastuun jakautumista tieteenalayksiköiden ja koulutusalojen kesken. Ensimmäinen taulukko

Lisätiedot

Korkeakoulujen hakeneet, hyväksytyt ja paikan vastaanottaneet - raportti

Korkeakoulujen hakeneet, hyväksytyt ja paikan vastaanottaneet - raportti 1(6) Hakuehdot Raportin tulostuspäivämäärä 22.3.2016 Tiedot päivitetty Opintopolusta 22.3.2016 08:04 Tulostustapa Hakukohteittain Koulutustoimija Jyväskylän yliopisto Oppilaitos - Toimipiste - Haku Korkeakoulujen

Lisätiedot

Julkaisufoorumin tausta ja tavoitteet

Julkaisufoorumin tausta ja tavoitteet Julkaisufoorumin tausta ja tavoitteet Rehtori Keijo Hämäläinen (JY) Julkaisufoorumin ohjausryhmän puheenjohtaja Julkaisufoorumi-seminaari Tieteiden talo 20.3.2019 TAUSTA Tieteelliset julkaisut yliopistojen

Lisätiedot

Kokeisiin osallistuneet

Kokeisiin osallistuneet Helsingin yliopistoon hakeneet, ja aloituspaikat v. 2012 Koulutusohjelma hakijoista osuus osallistuneista Bio- ja ympäristötieteellinen tiedekunta Akvaattiset tieteet 135 78 16 16 % 28 % Biologi (svenskspråkig)

Lisätiedot

Jyväskylän yliopiston määrälliset tavoitteet kaudelle OPM/sov. tavoite Tavoitteen tot.-% 2015

Jyväskylän yliopiston määrälliset tavoitteet kaudelle OPM/sov. tavoite Tavoitteen tot.-% 2015 Asemointitlastot 2016, 1/7 n määrälliset tavoitteet kaudelle 2017-2020 Toteutuma Keskiarvo OPM/sov. tavoite Tavoitteen tot.-% 2015 Tot. muutos-% 2014-2015 2013 2014 2015 2013-2015 2017-2020 YO Valtak.

Lisätiedot

Tohtorin tutkinnot % 111 % -7 % 1 % Alemmat korkeakoulututkinnot % 103 % 15 % 11 %

Tohtorin tutkinnot % 111 % -7 % 1 % Alemmat korkeakoulututkinnot % 103 % 15 % 11 % Asemointitilastot 2016, 1/8 n määrälliset tavoitteet kaudelle 2017-2020 Toteutuma Keskiarvo OPM/sov. tavoite Tavoitteen tot.-% 2015 Tot. muutos-% 2014-2015 2013 2014 2015 2013-2015 2017-2020 YO Valtak.

Lisätiedot

1 (6) Sisältyvien kokonaisuuksien lkm. Tdk Pääaine Sivuaine

1 (6) Sisältyvien kokonaisuuksien lkm. Tdk Pääaine Sivuaine 1 (6) H Arkeologia Kansatiede 8 2 10 Museologia 4 3 7 Klassillinen arkeologia 5 1 6 Arkeologia Total 41 13 54 Digitaalinen kulttuuri, Pori Kulttuurituotannon suunnittelu, Pori 12 3 15 Museologia ja aineellinen

Lisätiedot

Hyväksyttyjä. Aloituspaikat. Hyväksytyt. kaikista hakijoista ,0 % ,0 % ,0 % ,0 % ,7 % 130,7/180

Hyväksyttyjä. Aloituspaikat. Hyväksytyt. kaikista hakijoista ,0 % ,0 % ,0 % ,0 % ,7 % 130,7/180 Humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Avoimen väylä Historian kandidaattiohjelma, humanististen tieteiden kandidaatti (3 v) Kirjallisuuden kandidaattiohjelma, humanististen tieteiden kandidaatti

Lisätiedot

Paneelin 20 näkökulma. Sami Pihlström Tutkijakollegium & teologinen tdk, Helsingin yliopisto sami.pihlstrom@helsinki.fi

Paneelin 20 näkökulma. Sami Pihlström Tutkijakollegium & teologinen tdk, Helsingin yliopisto sami.pihlstrom@helsinki.fi Paneelin 20 näkökulma Sami Pihlström Tutkijakollegium & teologinen tdk, Helsingin yliopisto sami.pihlstrom@helsinki.fi Tutkijakollegium/ Sami Pihlström/ JUFO-seminaari 3.2.2015 1 Taustaa Paneeli 20: Filosofia

Lisätiedot

Hyväksyttyjä. Aloituspaikat. Hyväksytyt. kaikista hakijoista ,0 % ,0 % ,0 % ,0 % ,3 % 40/70 62,6/100

Hyväksyttyjä. Aloituspaikat. Hyväksytyt. kaikista hakijoista ,0 % ,0 % ,0 % ,0 % ,3 % 40/70 62,6/100 Humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Avoimen väylä kutsuun Historian kandidaattiohjelma, humanististen tieteiden kandidaatti (3 v) Kirjallisuuden kandidaattiohjelma, humanististen tieteiden kandidaatti

Lisätiedot

Julkaisukohtainen kirjoittajien lukumäärä tieteellisissä julkaisuissa: kansainvälinen kehitys ja tieteenaloittaiset erot OKM-julkaisuaineistossa

Julkaisukohtainen kirjoittajien lukumäärä tieteellisissä julkaisuissa: kansainvälinen kehitys ja tieteenaloittaiset erot OKM-julkaisuaineistossa Julkaisukohtainen kirjoittajien lukumäärä tieteellisissä julkaisuissa: kansainvälinen kehitys ja tieteenaloittaiset erot OKM-julkaisuaineistossa Suunnittelija Janne Pölönen, TSV Tekijyys tieteessä-seminaari

Lisätiedot

1 (5) Hyv. Vast. Kirj. Haken. Kok. Hyv. Vast. Kirj. Haken. Kok. Hyv. ott. Hakukohde. Kirj. Haken. Kok. osall. Kirj. osall. osall. ott.

1 (5) Hyv. Vast. Kirj. Haken. Kok. Hyv. Vast. Kirj. Haken. Kok. Hyv. ott. Hakukohde. Kirj. Haken. Kok. osall. Kirj. osall. osall. ott. Hakeneet, hyväksytyt ja opiskelupaikan vastaanottaneet tiedekunnittain ja hakukohteittain, kaikki valinnat vuosina -2014 1 (5) Haken. Kok. Hyv. Hyv. Humanistinen tiedekunta Arkeologia 168 58 12 8 8 166

Lisätiedot

TAMPEREEN YLIOPISTO Lukuvuonna valitut perustutkinto-opiskelijat Opintosuoritukset ensimmäisenä lukuvuotena

TAMPEREEN YLIOPISTO Lukuvuonna valitut perustutkinto-opiskelijat Opintosuoritukset ensimmäisenä lukuvuotena TAMPEREEN YLIOPISTO 23.9.2014 Lukuvuonna 2013-2014 valitut perustutkinto-opiskelijat Opintosuoritukset ensimmäisenä lukuvuotena 0 1-29 30-44 45-54 55-59 60- yht. IBT LUO Bioteknologian tutkinto-ohjelma

Lisätiedot

Porin yliopistokeskus (UCPori) 7.4.2015

Porin yliopistokeskus (UCPori) 7.4.2015 Porin yliopistokeskus (UCPori) 7.4.2015 Yhteyksien rakentaja, alueen kehittäjä ja kansainvälistäjä Neljän yliopiston monitieteinen tiede- ja taideyhteisö Aalto-yliopisto Tampereen teknillinen yliopisto

Lisätiedot

Vastuutahot/henkilö: Jokaisen toiminnon kohdalla määritellään kyseisestä toiminnosta vastaava(t) henkilö(t) tai taho(t).

Vastuutahot/henkilö: Jokaisen toiminnon kohdalla määritellään kyseisestä toiminnosta vastaava(t) henkilö(t) tai taho(t). OULUN YLIOPISTON LAATUTYÖN PILOTTI, BIOLOGIAN LAITOS (BILPO) TUTKIMUSTOIMINNON KUVAUS (MATRIISI) Laitoksen perustehtävien opetuksen ja tutkimuksen kuvaamiseen tarkoitettu matriisi on työväline laitoksen

Lisätiedot

Hyväksyttyjä. Paikan vastaanottaneet. Aloituspaikat. kaikista hakijoista ,0 % ,7 % ,0 % ,0 %

Hyväksyttyjä. Paikan vastaanottaneet. Aloituspaikat. kaikista hakijoista ,0 % ,7 % ,0 % ,0 % Humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Avoimen väylä Historian kandidaattiohjelma, humanististen tieteiden kandidaatti (3 v) 5 0 0 0 0,0 % Kirjoittamisen kandidaattiohjelma, humanististen tieteiden

Lisätiedot

HUMANISTIS-YHTEISKUNTATIETEELLISEN TIEDEKUNNAN OPINTOJA JA TUTKINTOJA KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET

HUMANISTIS-YHTEISKUNTATIETEELLISEN TIEDEKUNNAN OPINTOJA JA TUTKINTOJA KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET Hyväksytty tiedekuntaneuvostossa 29.3.2017 HUMANISTIS-YHTEISKUNTATIETEELLISEN TIEDEKUNNAN OPINTOJA JA TUTKINTOJA KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET Sisällysluettelo - tiedekunnassa suoritettavat tutkinnot - tutkinto-ohjelmat

Lisätiedot

Julkisuuskuva ja sen kehittäminen. Anu Mustonen

Julkisuuskuva ja sen kehittäminen. Anu Mustonen Julkisuuskuva ja sen kehittäminen Anu Mustonen Perusviestit: saavutuksia maan suosituimpia yliopistoja valtakunnallisin opiskelijarekrytoinniltaan Shanghain listalla tuottavin yliopisto (VATT 2007) tuloksellisin

Lisätiedot

Faculty of Economics and Administration

Faculty of Economics and Administration Faculty of Economics and Administration in Finnish: Kauppa- ja hallintotieteiden tiedekunta Bachelor of Administrative Sciences Hallintotieteiden kandidaatin tutkinto Major subjects: Administrative Science

Lisätiedot

Sinustako tulevaisuuden opettaja?

Sinustako tulevaisuuden opettaja? Sinustako tulevaisuuden opettaja? Esityksen sisältö Sinustako tulevaisuuden opettaja? Aineenopettajaksi Kielten aineenopettajaksi Opettajankoulutuksessa Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, millaisessa

Lisätiedot

Suomi EU:n 7. puiteohjelmassa. Tilanne

Suomi EU:n 7. puiteohjelmassa. Tilanne Suomi EU:n 7. puiteohjelmassa Tilanne 19.6.2012 Suomen avainluvut 7. puiteohjelmassa Varmistunut rahoitus 558 M Suomalaisille osallistujille varmistunut rahoitus. Osallistumiset 1 687 Suomalaisten osallistumisten

Lisätiedot

HYTK NYKYISET LAITOKSET

HYTK NYKYISET LAITOKSET UNIVERSITY OF JYVÄSKYLÄ HYTK NYKYISET LAITOKSET 18.5.2016 HELA Jari Ojala jari.ojala@jyu.fi KUVAT: Helagram Yhteisö ~250 perustutkinto- ja 88 tohtoriopiskelijaa Henkilökunta: 65, joista 15 toistaiseksi

Lisätiedot

FILOSOFINEN TIEDEKUNTA Humanistinen osasto/suomen kieli ja kulttuuritieteet

FILOSOFINEN TIEDEKUNTA Humanistinen osasto/suomen kieli ja kulttuuritieteet Avoin yliopisto OPETUSTARJONTA 1 (5) ITÄ-SUOMEN YLIOPISTON AVOIMEN YLIOPISTON OPETUSTARJONTA YHTEISTYÖOPPILAITOKSILLE Oppiaineet tiedekunnittain ja laitoksittain p= perusopinnot a=aineopinnot s=syventävät

Lisätiedot

Julkaisufoorumi ja sen vaihtoehdot suomenkielisen julkaisutoiminnan näkökulmasta

Julkaisufoorumi ja sen vaihtoehdot suomenkielisen julkaisutoiminnan näkökulmasta Julkaisufoorumi ja sen vaihtoehdot suomenkielisen julkaisutoiminnan näkökulmasta Suunnittelija Janne Pölönen (TSV) Ajankohtaista julkaisemisessa 23.3.2017 ESITYS 1. Julkaisufoorumi ja tasoluokat 2. Suomenkieliset

Lisätiedot

UNIFIN SELVITYKSET KOOSTE

UNIFIN SELVITYKSET KOOSTE UNIFIN SELVITYKSET KOOSTE TUTKIMUS, PROFILOITUMINEN JA NOUSEVAT ALAT 18.5.2016 Humanistinen ala Jussi Nuorteva 16.12.2015 Tavoitteena lisätä digitalisaation hyödyntämistä ja tutkimuksen infrastruktuurien

Lisätiedot

Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö

Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö 1 Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö Yksikössä voi suorittaa humanistisen alan tutkintoja: Humanististen tieteiden kandidaatti 180 op (alempi korkeakoulututkinto) Filosofian maisteri 120

Lisätiedot

Tieteen tila 2014: Humanistiset tieteet

Tieteen tila 2014: Humanistiset tieteet Suomen Akatemia 24.1.14 : Humanistiset tieteet Tieteenaloittainen tarkastelu opetus- ja tutkimushenkilöstöstä sekä rahoituksesta www.aka.fi/tieteentila Suomen Akatemia 24.1.14 Sisällysluettelo -hanke...

Lisätiedot

PROFESSORILUENTO. Professori Leila Koivunen. Humanistinen tiedekunta. Yleinen historia

PROFESSORILUENTO. Professori Leila Koivunen. Humanistinen tiedekunta. Yleinen historia PROFESSORILUENTO Professori Leila Koivunen Yleinen historia Humanistinen tiedekunta 16.12.2015 Professori Leila Koivunen pitää professoriluentonsa Educariumin Edu 1 -salissa, Assistentinkatu 5 16. joulukuuta

Lisätiedot

Helsingin yliopiston päävalinnan valintakokeet keväällä/kesällä 2015

Helsingin yliopiston päävalinnan valintakokeet keväällä/kesällä 2015 Bio- ja ympäristötieteellinen tiedekunta Ajankohta Paikkakunta Lisätietoa Biologia (ruotsinkielinen valinta) to 21.5.2015 klo 9.00-13.00, Joensuu, Jyväskylä, Oulu, Turku Biologia (suomenkielinen valinta)

Lisätiedot

Helsingin yliopiston päävalinnan valintakokeet keväällä/kesällä 2016

Helsingin yliopiston päävalinnan valintakokeet keväällä/kesällä 2016 Bio- ja ympäristötieteellinen tiedekunta Ajankohta Paikkakunta Lisätietoa Akvaattiset tieteet 26.5.2016 klo 9.00-13.00, Jyväskylä, Oulu, Turku Yhteinen valintakoe biologian ja ympäristötieteiden sekä Jyväskylän,

Lisätiedot

Helsingin yliopiston määrälliset tavoitteet kaudelle

Helsingin yliopiston määrälliset tavoitteet kaudelle Asemointitilastot 2016, 1/8 n määrälliset tavoitteet kaudelle 2017-2020 Toteutuma Keskiarvo OPM/sov. tavoite Tavoitteen tot.-% 2015 Tot. muutos-% 2014-2015 2013 2014 2015 2013-2015 2017-2020 YO Valtak.

Lisätiedot

Julkaisufoorumi-hankkeen toteutus ja merkitys Tampereen yliopiston näkökulmasta

Julkaisufoorumi-hankkeen toteutus ja merkitys Tampereen yliopiston näkökulmasta Julkaisufoorumi-hankkeen toteutus ja merkitys Tampereen yliopiston näkökulmasta Tutkimus, julkaiseminen ja väitöskirja Tampereen yliopistossa Tampereen yliopisto 15.5.2012 Otto Auranen tutkija, Tampereen

Lisätiedot

Varhaiskasvatustiede. Luettelo opettajankoulutuksen koulutusvastuun jaosta yliopistojen välillä kasvatustieteellisellä alalla

Varhaiskasvatustiede. Luettelo opettajankoulutuksen koulutusvastuun jaosta yliopistojen välillä kasvatustieteellisellä alalla 3340 N:o 568 Liite I Humanistiset tutkinnot Luettelo aloista, oppiaineryhmistä ja eräistä oppiaineista, joiden syventäviä opintoja yliopistot järjestävät humanistisella alalla HY JoY JY OY TaY TY VY ÅA

Lisätiedot

Julkaisufoorumin käyttö tutkimuksen arvioinnissa

Julkaisufoorumin käyttö tutkimuksen arvioinnissa Julkaisufoorumin käyttö tutkimuksen arvioinnissa Suunnittelija Janne Pölönen (TSV) KOTA seminaari 1.9.2015 Åbo Akademi Esityksen sisältö 1. Julkaisufoorumin esittely 2. Luokituksen käyttö rahoitusmallissa

Lisätiedot

Oppaan käyttäjälle Opintojen suunnittelu, opinto-ohjaus ja opintoneuvonta

Oppaan käyttäjälle Opintojen suunnittelu, opinto-ohjaus ja opintoneuvonta Oppaan käyttäjälle Humanistisen tiedekunnan opinto-opas lukuvuosiksi 2007 2008 ja 2008 2009 sisältää tiedekunnan opetussuunnitelmat, jotka tulevat voimaan 1.8.2007. Opas sisältää perustutkintoja koskevat

Lisätiedot

Kulttuurit ja yhteisöt muuttuvassa maailmassa (KUMU)

Kulttuurit ja yhteisöt muuttuvassa maailmassa (KUMU) Kulttuurit ja yhteisöt muuttuvassa maailmassa (KUMU) Etnologia, antropologia & kulttuuripolitiikka 1 Kuva: Pixabay Mikä on KUMU? Jyväskylän yliopiston uusi, täysin uniikki tutkinto-ohjelma, jossa yhdistyvät

Lisätiedot

Tervetuloa luomaan kuvaa Lapin yliopistosta!

Tervetuloa luomaan kuvaa Lapin yliopistosta! Tervetuloa luomaan kuvaa Lapin yliopistosta! Yliopisto hahmottuu 4 tiedekuntaa: kasvatustieteet oikeustieteet taiteet yhteiskuntatieteet ja tarkentuu Vajaa 5 000 opiskelijaa 625 työntekijää Budjetti n.

Lisätiedot

Opetus- ja kulttuuriministeriön asetus

Opetus- ja kulttuuriministeriön asetus LUONNOS 28.11.2016 Opetus- ja kulttuuriministeriön asetus yliopistojen koulutusvastuun täsmentämisestä annetun opetus- ja kulttuuriministeriön asetuksen liitteen muuttamisesta Opetus- ja kulttuuriministeriön

Lisätiedot

Pohjoismaisten kielten yliopistonlehtorin (opetus- ja tutkimusalana ruotsin kieli) tehtäväntäyttösuunnitelma

Pohjoismaisten kielten yliopistonlehtorin (opetus- ja tutkimusalana ruotsin kieli) tehtäväntäyttösuunnitelma 1/6 TAMPEREEN YLIOPISTO Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö Pohjoismaisten kielten yliopistonlehtorin (opetus- ja tutkimusalana ruotsin kieli) tehtäväntäyttösuunnitelma Tehtävä Tehtävän ala

Lisätiedot

Jyväskylän yliopisto HUMANISTINEN TIEDEKUNTA

Jyväskylän yliopisto HUMANISTINEN TIEDEKUNTA Käsitelty yhteistoimintalain mukaisessa neuvottelussa 3.9.2008 Hyväksytty tiedekuntaneuvoston kokouksessa 9.9.2008 Jyväskylän yliopisto HUMANISTINEN TIEDEKUNTA Toimintasuunnitelma vuosiksi 2009 2012 1

Lisätiedot

Web of Science, Scopus ja Tutka. Matti Rajahonka

Web of Science, Scopus ja Tutka. Matti Rajahonka Web of Science, Scopus ja Tutka Matti Rajahonka 15.5.2014 Julkaisutietoja Tutkaan Voiko julkaisutietoja poimia jostain? Ei kannata tehdä kaksinkertaista työtä. Suomalaisten tieteellisten lehtien artikkelit:

Lisätiedot

KIELITIETEEN ELEKTRONINEN SANAST0: Hankkeen esittelyä. Sirpa Leppänen Jyväskylän yliopisto Kielten laitos/ englanti

KIELITIETEEN ELEKTRONINEN SANAST0: Hankkeen esittelyä. Sirpa Leppänen Jyväskylän yliopisto Kielten laitos/ englanti KIELITIETEEN ELEKTRONINEN SANAST0: Hankkeen esittelyä Sirpa Leppänen Jyväskylän yliopisto Kielten laitos/ englanti sleppane@cc.jyu.fi Sanastohankkeen taustavoimat Kielten laitos Soveltavan kielentutkimuksen

Lisätiedot

KANSAINVÄLISTYMINEN OSANA HOPS:IA

KANSAINVÄLISTYMINEN OSANA HOPS:IA KANSAINVÄLISTYMINEN OSANA HOPS:IA HOPS-ohjaajien koulutuspäivä 30.8.2018 opiskelu.jyu.fi/vaihtoon JY:n strategiassa kansainvälisyydestä Kansainvälinen kampus tukee opiskelijoiden opiskelumotivaatiota ja

Lisätiedot

Humanististen alojen opiskelijoiden ainevalinnat

Humanististen alojen opiskelijoiden ainevalinnat Humanististen alojen opiskelijoiden ainevalinnat AVAIN Monitieteistä tutkimusyhteistyötä Oulun yliopistossa: AVAIN - tutkimusryhmä: (www.oulu.fi/avain) Professorit Jouni Pursiainen (kemia, LUMA-keskus)

Lisätiedot

Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen maisterikoulu ja e- learning

Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen maisterikoulu ja e- learning Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen maisterikoulu ja e- learning Jouni Järvinen jouni.jarvinen@helsinki.fi Oulu 26.8.2005 Aleksanteri-instituutti Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen maisterikoulu Valtakunnallinen

Lisätiedot

Opinto-ohjauksen koulutuspäivä Opiskelijavalinnat tilastojen valossa Sari Pulkkinen, Tietokonekeskus

Opinto-ohjauksen koulutuspäivä Opiskelijavalinnat tilastojen valossa Sari Pulkkinen, Tietokonekeskus Opinto-ohjauksen koulutuspäivä 14.1.2004 Opiskelijavalinnat tilastojen valossa Sari Pulkkinen, Tietokonekeskus Tampereen yliopisto Ensisijaisten hakijoiden lukumäärä 1994 2003 16 000 15 000 KOTA 14 842

Lisätiedot

European Survey on Language Competences (ESLC) EU:n komission tutkimus vieraiden kielten osaamisesta EU-maissa www.surveylang.org

European Survey on Language Competences (ESLC) EU:n komission tutkimus vieraiden kielten osaamisesta EU-maissa www.surveylang.org European Survey on Language Competences (ESLC) EU:n komission tutkimus vieraiden kielten osaamisesta EU-maissa www.surveylang.org ESLC pähkinänkuoressa PISA-tutkimusten kaltainen OECD Organization for

Lisätiedot

Johdatus julkaisufoorumin toimintaan

Johdatus julkaisufoorumin toimintaan Johdatus julkaisufoorumin toimintaan Suunnittelija Janne Pölönen (TSV) Metodifestivaali 2015 19.8.2015 Tampereen yliopisto Esityksen sisältö 1. Julkaisufoorumi-luokitus 2. Luokituksen käyttö rahoitusmallissa

Lisätiedot

Valintakokeisiin. Aloituspaikat Hakeneet. osallistuneet Hyväksytyt

Valintakokeisiin. Aloituspaikat Hakeneet. osallistuneet Hyväksytyt 1 (5), valintakokeisiin, ja yliopistoon kirjoittautuneet tiedekunnittain ja hakukohteittain Humanistinen tiedekunta Arkeologia 8 116 49 9 83.17 100 61.50 70 Englannin kielen kääntäminen ja tulkkaus 24

Lisätiedot

KIELI-, KÄÄNNÖS- JA KIRJALLISUUSTIETEIDEN YKSIKKÖ Orientoivat opinnot, syksy 2011. Tampereen yliopiston organisaatio

KIELI-, KÄÄNNÖS- JA KIRJALLISUUSTIETEIDEN YKSIKKÖ Orientoivat opinnot, syksy 2011. Tampereen yliopiston organisaatio 1 Tampereen yliopiston organisaatio 2 Tieteenalayksiköt (9 kpl) Biolääketieteellisen teknologian yksikkö Informaatiotieteiden yksikkö Johtamiskorkeakoulu Kasvatustieteiden yksikkö Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden

Lisätiedot

Historian ja etnologian laitos

Historian ja etnologian laitos Historian ja etnologian laitos JYU. Since 1863. 15.11.2018 1 Historia JYU. Since 1863. 15.11.2018 2 Historian oppiaineen sisältöjä Historiassa ei opiskella vain tosiasioita tai faktoja, vaan opetellaan

Lisätiedot

Taiteiden ja kulttuurin tutkimuksen laitoksen tutkimusstrategia ( )

Taiteiden ja kulttuurin tutkimuksen laitoksen tutkimusstrategia ( ) Taiteiden ja kulttuurin tutkimuksen laitoksen tutkimusstrategia (2006-2010) TAITEIDEN VOIMA 1. Toiminnan perusta Taiteiden ja kulttuurin tutkimuksen laitos (Taiku) on nykyisessä muodossaan varsin nuori.

Lisätiedot

Kansainvälistymismahdollisuudet. Humanistisen tiedekunnan kieliopinto- ja kansainvälistymisinfo

Kansainvälistymismahdollisuudet. Humanistisen tiedekunnan kieliopinto- ja kansainvälistymisinfo Kansainvälistymismahdollisuudet Humanistisen tiedekunnan kieliopinto- ja kansainvälistymisinfo 12.10.2012 Miksi ulkomaille? Kielitaitoni koheni Sain haluamani kesätyöpaikan Pääsin kursseille, joita Jyväskylässä

Lisätiedot

Turun yliopiston tieteellisen toiminnan kokonaisarviointi. Pirkko Mäenpää Elise Johansson 16.10.2015

Turun yliopiston tieteellisen toiminnan kokonaisarviointi. Pirkko Mäenpää Elise Johansson 16.10.2015 Turun yliopiston tieteellisen toiminnan kokonaisarviointi Pirkko Mäenpää Elise Johansson 16.10.2015 Projektipäällikkö palkattu kesällä 2014 Ohjausryhmänä TY:n tutkimusneuvosto Mitä tavoitellaan Itsearviointi

Lisätiedot

Suomi. NordForsk strategia

Suomi. NordForsk strategia Suomi NordForsk strategia 2011-2014 NordForsk strategia 2011 2014 Johdanto NordForsk on pohjoismaisen tutkimuksen ja tiedepolitiikan yhteistyöelin. NordForskin tavoitteena on edistää yhteistyötä kaikilla

Lisätiedot

Helsingin yliopiston tohtorikoulutusuudistus. Ritva Dammert 12.3.2014

Helsingin yliopiston tohtorikoulutusuudistus. Ritva Dammert 12.3.2014 Helsingin yliopiston tohtorikoulutusuudistus Ritva Dammert 12.3.2014 Tohtorikoulutuksen organisoinnin periaatteita Helsingin yliopistossa Uusi tohtorikoulutusjärjestelmä on mittasuhteiltaan suuri muutos

Lisätiedot

Tutkimuksen huippulaatu menestystekijänä

Tutkimuksen huippulaatu menestystekijänä Tutkimuksen huippulaatu menestystekijänä Rehtori Aino Sallinen Elinkeinoelämän keskusliiton EK-päivä Mistä eväät uuteen nousuun Jyväskylä 31.3.2009 Perusteesit Globaalitalouden kehitys johtaa tiedon intressin

Lisätiedot

Hyvinvointiyhteiskunta. mahdollinen yhtälö 1.1 5.2.2003

Hyvinvointiyhteiskunta. mahdollinen yhtälö 1.1 5.2.2003 1. HYVINVOINTIYHTEISKUNTA MAHDOLLINEN YHTÄLÖ BKT:n vuosimuutos 1988 21... 1.2 T&K-panosten osuus bruttokansantuotteesta... 1.3 T&K-toiminnan osuus BKT:sta eräissä maissa... 1.4 T&K-henkilöstön osuus työssäkäyvistä

Lisätiedot

Julkaisufoorumi tieteellisten lehtien ja kirjakustantajien tasoluokitus tutkimuksen arviointimenetelmänä

Julkaisufoorumi tieteellisten lehtien ja kirjakustantajien tasoluokitus tutkimuksen arviointimenetelmänä Julkaisufoorumi tieteellisten lehtien ja kirjakustantajien tasoluokitus tutkimuksen arviointimenetelmänä Koordinaattori Otto Auranen, TSV Tutkijat, kirjastot ja tutkimuksen arviointi seminaari Helsinki

Lisätiedot

Koulun kielikasvatus S2- näkökulmasta Kielikasvatusfoorumi Finlandia-talo Jyrki Kalliokoski

Koulun kielikasvatus S2- näkökulmasta Kielikasvatusfoorumi Finlandia-talo Jyrki Kalliokoski Koulun kielikasvatus S2- näkökulmasta Kielikasvatusfoorumi Finlandia-talo 27.10. 2014 Jyrki Kalliokoski Humanistinen tiedekunta / jyrki.kalliokoski@helsinki.fi 29.10.2014 1 Kaksi kommenttia 1) Eurooppalaisen

Lisätiedot

Viestinnän, nykysuomen ja englannin kandidaattiohjelma. - tutkinnon sisältö ja rakenne - 27.8.2015 Hanna Korpela

Viestinnän, nykysuomen ja englannin kandidaattiohjelma. - tutkinnon sisältö ja rakenne - 27.8.2015 Hanna Korpela Viestinnän, nykysuomen ja englannin kandidaattiohjelma - tutkinnon sisältö ja rakenne - 27.8.2015 Hanna Korpela Perustutkinnot Humanististen tieteiden kandidaatin tutkinto (HuK) on humanistisen alan alempi

Lisätiedot

Ensikertalaisia % Hyväksytyistä ensikertalaisia % Hakukohde Hakijat yht. Hakijoista ensikertalaisia. ensikertalaiset yht.

Ensikertalaisia % Hyväksytyistä ensikertalaisia % Hakukohde Hakijat yht. Hakijoista ensikertalaisia. ensikertalaiset yht. Hakukohde Hakijat yht. Hakijoista ensikertalaisia Biologian kandidaatti- ja maisteriohjelma, luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri (3 v + 2 v): Jyväskylän yliopisto, Matemaattis-luonnontieteellinen

Lisätiedot

(yhteisartikkeli- tai kirja; toimitustyö)

(yhteisartikkeli- tai kirja; toimitustyö) Liite Kumppanit (suluissa yhteistyötä tekevät kielten laitoksen henkilö(t), oppiaineet tai projektit) Jyväskylän yliopisto, humanistinen tdk, eri laitoksia (useita oppiaineita ja henkilöitä) Jyväskylän

Lisätiedot

OPS: Monitieteinen? Tieteenalarajat ylittävä? Laaja-alainen? OPS-sarja 21.10.2015 Rose Matilainen & Taina Saarinen

OPS: Monitieteinen? Tieteenalarajat ylittävä? Laaja-alainen? OPS-sarja 21.10.2015 Rose Matilainen & Taina Saarinen OPS: Monitieteinen? Tieteenalarajat ylittävä? Laaja-alainen? OPS-sarja 21.10.2015 Rose Matilainen & Taina Saarinen Monitieteellinen?, Tieteenalarajat ylittävä? JY:n linjaus 21.9.2015: tiedekuntien ja laitosten

Lisätiedot

Humanististen tieteiden kandidaatin tutkinto

Humanististen tieteiden kandidaatin tutkinto Koulutusvastuun jakautuminen Tampereen yliopistossa 1.1.2019 Hyväksytty konsistorissa 23.10.2018 Tekninen korjaus 26.3.2019/Kati Toikkanen konsistorin päätösten mukaisesti ALEMPAAN JA TAI YLEMPÄÄN KORKEAKOULUTUTKINTOON

Lisätiedot

Kevään 2017 yhteishaussa hakeneet, hyväksytyt ja paikan vastaanottaneet

Kevään 2017 yhteishaussa hakeneet, hyväksytyt ja paikan vastaanottaneet Kevään 2017 yhteishaussa hakeneet, hyväksytyt ja paikan Hakukohde Avoimen väylä, erityispedagogiikan kandidaatti- ja maisteriohjelma, kasvatustieteiden kandidaatti ja maisteri (3 v + 2 v): Jyväskylän yliopisto,

Lisätiedot

TSSH-HEnet : Kansainvälistyvä opetussuunnitelma. CASE4: International Master s Degree Programme in Information Technology

TSSH-HEnet : Kansainvälistyvä opetussuunnitelma. CASE4: International Master s Degree Programme in Information Technology TSSH-HEnet 9.2.2006: Kansainvälistyvä opetussuunnitelma CASE4: International Master s Degree Programme in Information Technology Elina Orava Kv-asiain suunnittelija Tietotekniikan osasto Lähtökohtia Kansainvälistymisen

Lisätiedot

Pohjoisen puolesta maailmaa varten. l apin yliopisto Kasvatustieteiden tiedekunta

Pohjoisen puolesta maailmaa varten. l apin yliopisto Kasvatustieteiden tiedekunta Pohjoisen puolesta maailmaa varten l apin yliopisto Kasvatustieteiden tiedekunta pohjoisen puolesta Kasvatuksen ja koulutuksen pohjoiset maisemat piirtyvät eteesi Lapin yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnassa.

Lisätiedot

Kielten oppiminen ja muuttuva maailma

Kielten oppiminen ja muuttuva maailma Kielten oppiminen ja muuttuva maailma Tarja Nikula (Soveltavan kielentutkimuksen keskus) Anne Pitkänen-Huhta (Kielten laitos) Peppi Taalas (Kielikeskus) Esityksen rakenne Muuttuvan maailman seuraamuksia

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 24 päivänä huhtikuuta 2012. 182/2012 Opetus- ja kulttuuriministeriön asetus. yliopistojen perusrahoituksen laskentakriteereistä

Julkaistu Helsingissä 24 päivänä huhtikuuta 2012. 182/2012 Opetus- ja kulttuuriministeriön asetus. yliopistojen perusrahoituksen laskentakriteereistä SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 24 päivänä huhtikuuta 2012 182/2012 Opetus- ja kulttuuriministeriön asetus yliopistojen perusrahoituksen laskentakriteereistä Annettu Helsingissä 20 päivänä

Lisätiedot

UNIVERSITY OF VAASA. Faculty of Philosophy. English Studies. First name Last name. Main Title. Subtitle

UNIVERSITY OF VAASA. Faculty of Philosophy. English Studies. First name Last name. Main Title. Subtitle Liite 1. Pro gradu -tutkielman kannen malli (englannin kieli) UNIVERSITY OF VAASA Faculty of Philosophy English Studies First name Last name Main Title Subtitle Master s Thesis Liite 2. Pro gradu -tutkielman

Lisätiedot

Julkaisufoorumi -hanke. Pirjo Markkola / HELA

Julkaisufoorumi -hanke. Pirjo Markkola / HELA Julkaisufoorumi -hanke Pirjo Markkola / HELA 8.12.2010 Julkaisufoorumi-hanke Tavoite: - laatuluokitus kaikkien tieteenalojen ulkomaisille ja kotimaisille julkaisukanaville (tieteelliset lehdet ja kustantamot)

Lisätiedot

Laitoskokous

Laitoskokous Laitoskokous 26.5.2016 Pj. Mika Ojakangas Asialista 1. UNIPID -esittely 2. YFI aloituspaikat ja maisteritavoitteet - lyhyt esittely 3. Nouseva ala Kriisit ja yhteiskunnan muutos - ideointia 4. Opiskelijoiden

Lisätiedot

Tutkintorakenteet: Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta Kieli- ja viestintäopinnot

Tutkintorakenteet: Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta Kieli- ja viestintäopinnot HISTORIA- JA MAANTIETEIDEN LAITOS, SUOMEN HISTORIA JA YLEI- NEN HISTORIA op koodi English Academic Reading Skills for History 3 8013751 2 8013752 for History Ruotsia historian opiskelijoille, 5 8012751

Lisätiedot

LAHDEN TUTKIMUS- JA OPETUSVERKOSTO HELSINGIN YLIOPISTON LAHDEN TOIMINTOJEN KOKONAISUUS

LAHDEN TUTKIMUS- JA OPETUSVERKOSTO HELSINGIN YLIOPISTON LAHDEN TOIMINTOJEN KOKONAISUUS LAHDEN TUTKIMUS- JA OPETUSVERKOSTO HELSINGIN YLIOPISTON LAHDEN TOIMINTOJEN KOKONAISUUS HELSINGIN YLIOPISTON TOIMINTA LAHDESSA Monipuolista toimintaa jo lähes 40 vuotta. Toiminta kootaan synergiseksi kokonaisuudeksi

Lisätiedot

Tieteenala- ja sitaatioindeksityöryhmien tuloksia

Tieteenala- ja sitaatioindeksityöryhmien tuloksia Tieteenala- ja sitaatioindeksityöryhmien tuloksia Tutkimuksen tietohallinto tutkijan tukena -seminaari 16.3.2010, Helsinki Opetusneuvos Olli Poropudas OPETUSMINISTERIÖ OPETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan

Lisätiedot

Viestinnän, nykysuomen ja englannin kandidaattiohjelma. - tutkinnon sisältö ja rakenne Hanna Korpela

Viestinnän, nykysuomen ja englannin kandidaattiohjelma. - tutkinnon sisältö ja rakenne Hanna Korpela Viestinnän, nykysuomen ja englannin kandidaattiohjelma - tutkinnon sisältö ja rakenne - 25.8.2016 Hanna Korpela Perustutkinnot Humanististen tieteiden kandidaatin tutkinto (HuK) on humanistisen alan alempi

Lisätiedot

Kansainvälistymismahdollisuudet. Humanistis-yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan info

Kansainvälistymismahdollisuudet. Humanistis-yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan info Kansainvälistymismahdollisuudet Humanistis-yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan info 1.9.2017 Yliopiston strategia 2015-2020 Kansainvälinen kampus tukee opiskelijoiden opiskelumotivaatiota ja antaa heille

Lisätiedot