Sivu 1 / 7 SUOMEN CURLINGLIITTO RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE JOHDANTO

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sivu 1 / 7 SUOMEN CURLINGLIITTO RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 1. JOHDANTO"

Transkriptio

1 Sivu 1 / 7 SUOMEN CURLINGLIITTO RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE JOHDANTO Keväällä 2009 käynnistettiin Suomen Curlingliitto ry:n strategiatyö, joka perustuu 5- vuotissuunnitelmaan. Toimintasuunnitelman kohdissa esitellään lyhyesti talousarvioon perustuen liiton jokavuotista toimintaa, ja kohdassa 5. strategiatyöryhmän esittämiin painopistealueisiin pohjautuva toimintasuunnitelma. 2. RAHOITUS 2.1. Valtionapu Liitto saa valtiolta vuosittain toiminta-avustusta, jota on vuodelle 2013 haettu ,00 euroa, sisältäen Decelopment Officerin ja huippucurlingin valmennusprojektin sekä PT-curlingin osuuden Jäsenmaksu Liitto perii seuroilta jäsenmaksun, joka perustuu seurojen jäsenmäärään. Jäsenmaksu on ollut vuonna euroa/ seuran jäsen. Alle 19-vuotiailta junioreilta on peritty jäsenmaksuna 14 euroa sekä vuotiailta junioreilta ja täysipäiväisiltä opiskelijoilta 27 euroa. Maksut ovat sisältäneet tapaturmavakuutuksen. määrältään 14 euroa /pelaaja. Jäsenmäärä on edelleen kasvussa, mutta rekisteröimättömiä pelaajia on maassamme edelleen huomattava määrä, minkä vuoksi on tärkeätä saada kaikki pelaajat järjestäytyneen toiminnan piiriin ja jäsenseurojen jäseniksi. Jäsenmäärää yritetään kasvattaa vuonna :lla. Liiton toiminnan tason on suunniteltu kasvavan vuoden 2013 aikana, mutta hallitus esittää kuitenkin jäsenmaksujen pysyvän vuoden 2012 tasolla: 42 euroa/pelaaja, 27 euroa/19-21 vuotias juniori tai täysipäiväinen opiskelija ja 14 euroa/alle 19 vuotias juniori. Tapaturmavakuutuksen vakuutusmaksu 14 euroa sisältyy jäsenmaksuun Sponsoritulot Liiton pitkäaikainen yhteistyösopimus Abloy Oy:n kanssa on katkolla, minkä vuoksi haetaan uusia yhteistyökumppaneita. Kotimainen terveysjuoma Flow on edustusjoukkueiden sponsori. Liitto on solminut Oy Trexet Finland Ab:n kanssa yhteistyösopimuksen, joka takaa peliasujen ostamisen maajoukkueille sopimushintaan.

2 Sivu 2 / 7 Vuoden 2013 tavoitteena on myös löytää yhteistyökumppanit, jotka pystyisivät tarjoamaan liitolle yhtenäiset peliasut kaikille edustusjoukkueille sekä tukemaan matkakustannuksissa. Erillisinä projekteina kartoitetaan mahdollisia yhteistyökumppaneita ja aloitetaan neuvottelun sopimusten saamiseksi. Lisäksi edustusjoukkueet osallistuvat itse sponsorihankintaan Esittelyistä saatavat tulot Liiton toimesta, pääosin seurojen avustuksella järjestetään vuosittain esittelytilaisuuksia uusilla paikkakunnilla sekä erilaisia curlingtapahtumia, jotka useimmiten on suunnattu yrityksille ja joista pyritään saamaan liitolle myös tuloja Olympiakomitean tuki valmennukseen Olympiakomitean kanssa käytyjen neuvottelujen perusteella valmennustukea on tämänhetkisten tietojen mukaan saatavissa vain, mikäli edustusjoukkueet saavuttavat paikan vuoden 2013 MM-kisoihin Paralympiakomitean tuki pyörätuolicurlingmaajoukkueelle Pyörätuolicurlingin toiminta ja sen rahoitus ovat laji-integraation seurauksena curlingliiton alaisuudessa. Maajoukkueen toimintaa varten PT-curling saa erillisavustusta paralympiakomitealta Maailman Curlingliiton (WCF) avustukset kehitysprojekteihin WCF:ltä on edelleen mahdollisuus saada avustusta (Development Assistance Program) kehitysprojekteihin (ei rakentamiseen), ja tätä on tarkoitus hyödyntää myös vuoden 2013 aikana, erityisesti juniori- ja koululaisprojekteihin. Lisäksi avustusta voidaan käyttää mm. kivien hankkimiseen, muihin välinehankintoihin sekä esimerkiksi markkinointimateriaalin hankkimiseen. 3. KILPAILUTOIMINTA 3.1. Kansallinen Liitto koordinoi kaikkea curlingiin liittyvää kilpailutoimintaa maassamme. Liiton tehtäviin kuuluu järjestää miehille ja naisille valtakunnallinen SM-sarja. Liitto voi tarvittaessa myöntää jäsenseuralle järjestämisoikeuden liiton alaiseen Suomen Cupiin. SM-sarjan osalta pitkän tähtäimen suunnitelmana on pelien jakaminen saman kauden aikana eri paikkakunnille peliolosuhteiden täyttäessä liiton asettamat vaatimukset. Mikäli Hyvinkään curlinghalli valmistuu vuoden 2013 aikana, tulee liitto keskittämään kotimaan kilpailutoimintaa Hyvinkään halliin. Mikäli näin ei tapahdu, liitto selvittää myös mahdollisuutta keskittää kilpailutoimintaa Oulunkylän Curlinghalliin. Liitto järjestää SM-turnauksen myös junioreille (alle 21 v) ja senioreille (50 v). Edelleen liitto järjestää myös Mixed SM-kisan sekä Mixed Doubles SM-kisan. Suunnitelmana on kisojen osittainen yhdistäminen samaan paikkaan ja samalle ajankohdalle resurssien optimaalisen hyödyntämisen kannalta. Junioreille pyritään lisäksi järjestämään erillinen kansallinen /kansainvälinen vuosittainen turnaus yhteistyössä seurojen kanssa.

3 Sivu 3 / 7 Pyörätuolicurling on edelleen kasvussa, ja vuoden 2013 aikana järjestetään lajin kuudes SM-kilpailu. Pyörätuolicurlingin edustusjoukkueelle on myönnetty oikeus osallistua curlingin SM-sarjan 2. divisioonaan kaudeksi Yhteistyö myös muiden erityisryhmien kanssa jatkuu, mm. kuulovammaiset osallistuvat jälleen miesten SM-sarjan 2.divisioonaan. Liitto järjestää yhteistyössä Hyvinkään Curling ry:n kanssa perinteisen Finnish Bonspiel turnauksen, joka pelataan Hyvinkäällä. Tämän lisäksi on tarkoitus aktivoida jäsenseuroja osallistumaan/järjestämään paikallissarjoihin ja mahdollisesti myös järjestämään uusia Suomessa pelattavia turnauksia. Kilpailutoimintaan liittyen liitto järjestää yhdessä antidopingtoimikunnan (ADT) kanssa koulutustapahtumia SM-sarjan yhteydessä. Liiton oma antidopingohjelma on päivitetty vuoden 2012 aikana yhteistyössä ADT:n kanssa. Vuodesta 2004 lukien dopingtestien järjestämisestä on vastannut ADT Kansainvälinen Liitto lähettää tyttöjen juniorijoukkueen MM-kisoihin/karsintoihin. Juniorien pohjoismaisten mestaruuskisojen lakattua suunnitteilla on yhteistyössä Baltian maiden kanssa juniorien kansainvälinen kilpailu. Suomen edustusjoukkueet miehissä ja naisissa osallistuvat EM-kisoihin sekä MMkisoihin, mikäli paikka saavutetaan EM-kisoista. Samoin Suomesta osallistuu joukkue Mixed EM-kisoihin, Mixed Doubles MM-kisoihin sekä Seniorien MM-kisoihin (miehet ja naiset) sekä Pyörätuolicurlingin MM-kisoihin, mikäli joukkue selviytyy MM-karsinnoista jatkoon. Edellä mainitun arvokisojen lisäksi suomalaisia joukkueita, myös edustusjoukkueiden lisäksi, pelaa kansainvälisissä turnauksissa ulkomailla. Suomalaisia jääntekijöitä on ollut jo muutaman vuoden ajan EM- ja MM-kisoissa töissä menestyksekkäästi. 4. KILPAILUTOIMINNAN OHJAAMINEN JA KANSAINVÄLINEN TOIMINTA Liitto ohjaa kaikkea virallista kilpailutoimintaa kotimaassa ja hoitaa viralliset yhteydet ulkomaille sekä kansainvälisiin lajiliittoihin. Lisenssijärjestelmä on toistaiseksi korvattu jäsenmaksuilla sekä siihen liitetyllä tapaturmavakuutuksella ja näin jatketaan tulevana toimintavuonnakin. Pelisääntöjen ja kilpailusääntöjen ylläpitäminen kuuluu liitolle, minkä lisäksi se päättää myös muista SM-kilpailuihin liittyvistä kilpailullisista asioista. Näitä asioita hoitaa liiton hallituksen alainen kilpailuvaliokunta. Myös maajoukkueiden valintaperusteista päättää liitto. SM-sarjassa sekä miesten että naisten joukkueet velvoitetaan osallistumaan ADT:n koulutustapahtumaan. EM- tai MM-kisoissa Suomea edustavat joukkueet velvoitetaan allekirjoittamaan edustusjoukkuesäännöt, joilla pyritään yhtenäistämään ja selkeyttämään edustusjoukkueiden oikeuksia ja velvollisuuksia. Liitto lähettää edustajansa ECF:n ja WCF:n kokouksiin mahdollisuuksien mukaan. Tiivis yhteistyö erityisesti WCF:n kanssa tulee jatkumaan kehitysprojektien myötä. Liitto pyrkii vaikuttamaan myös kansainvälisesti nimeämällä omat ehdokkaansa kansainvälisten lajiliittojen hallituksiin.

4 Sivu 4 / 7 Lisäksi pyritään lisäämään yhteistyötä muiden maiden lajiliittojen kanssa (erityisesti Pohjoismaat sekä Baltian maat). 5. CURLINGIN EDISTÄMINEN Tämä on liiton tärkein tehtäväkenttä, jossa seuraavien vuosien keskeisimpinä tehtävinä ovat lajin levittäminen ja harrastajamäärän lisääminen maanlaajuisesti, curlingin saaminen koulujen liikuntatuntien ohjelmaan, juniorityön kehittäminen, edustusjoukkueiden tukeminen sekä asianmukaisten peliolosuhteiden aikaansaaminen. Näiden tavoitteiden toteuttamiseksi liiton strategiatyöryhmä, hallitus ja Development Officer on listannut seuraavat painopistealueet toteutettaviksi vuoden 2013 aikana: yhteistyö koulujen ja kuntien kanssa, junioritoiminnan kehittäminen, seuratoiminnan kehittäminen, huippucurlingin valmennuksen jatkaminen ja kehittäminen sekä uuden strategian ja tavoitteiden vuosille luominen Yhteistyö kuntien ja koulujen kanssa Liiton uusi Development Officer (DO) laatii loppuvuonna 2012 aikana suunnitelman yhdessä liiton juniorivastaavan kanssa miten saataisiin curlingin määrä koulujen liikuntatunneilla moninkertaistettua nykyisestä tasosta ja miten yhteistyö toteutetaan kuntien liikunta- ja sivistystoimen kanssa. Hyvinkään seuran käyttämää valmista konseptia hyödynnetään suunnitelman laatimisessa ja toteutus tehdään yhteistyössä seurojen kanssa. Liiton Development Officer pyrkii käytössä olevien resurssien mukaan osallistumaan järjestelyihin sekä opastamaan seuroja. Konsepti koulujen mukaan saamiseen Hyvinkäällä on valmis konsepti sille, miten liikunnanopettajiin ollaan säännöllisesti yhteydessä ja miten heidän lajitietouttaan edistetään. Lisäksi Hyvinkäällä on pyörinyt pitkään koululaiscurlingsarja josta saatuja kokemuksia sekä ideoita sovelletaan muilla paikkakunnilla. Opettajat ja liikunnanohjaajat Opettajat ja opettajiksi opiskelevat ovat tärkeä sidosryhmä, sillä he pystyvät tutustuttamaan nuoria lajin pariin. Erityisesti liikunnanopettajat, liikunnanopettajiksi ja liikunnanohjaajiksi opiskelevat ovat keskeisiä sidosryhmiä. Alkuvaiheessa keskitytään urheilupainotteisiin kouluihin, pienemmillä paikkakunnilla myös tavallisiin kouluhin. Opiskelijat SCL ja paikalliset seurat järjestävät yhteistyössä opiskelijatapahtumia, joiden tarkoituksena on saada houkuteltua uusia pelaajia lajin pariin ja mukaan seurojen toimintaan. Olympiakomitean alaiseen Urheiluakatemiaan on hyväksytty opiskelijaksi muutama curlingpelaaja. Pyritään jatkossakin saamaan curlingpelaajia opiskelijaksi akatemiaan.

5 Sivu 5 / Junioritoiminnan kehittäminen - Liiton junioritoiminnasta vastaa juniorivaliokunta, jota johtaa Olavi Malmi). - Valiokunta on selvittänyt seurojen junioritilanteen ja jokaiseen seuraan pyritään nimeämään juniorivastaava. - Junioritapahtumien järjestäminen ympäri maata olemassa olevilla jäsenpaikkakunnilla, (yhteistyö alueiden seurojen ja koulujen kanssa) tavoitteena lisätä junioriharrastajien määrää oleellisesti. Tapahtumien markkinoinnin suunnittelu tehdään yhteistyönä liiton ja seurojen toimesta, tarvittaessa myös koulujen ja kuntien kanssa. - Junioritoiminta -konseptin (vrt. Hyvinkään seura) integrointi jokaiseen jäsenseuraan. - Junioricurling osaksi koululiikuntaa jäsenpaikkakunnilla, aluksi voisi keskittää voimavaroja urheilupainotteisiin lukioihin. - Junioripelaajien ottaminen mukaan huippucurlingin valmennustapahtumiin. - Sunnuntaiklubien järjestäminen eri paikkakunnilla. - Poikien ja tyttöjen edustusjoukkueen kokoaminen Seuratoiminnan kehittäminen - Liiton seuratoiminnan koordinoinnista ja kehittämisestä vastaa Development Officer. - Seuroja pyritään aktivoimaan osallistumaan hallitus- ja valiokuntatyöskentelyyn nimeämällä oman edustajansa sopivaan tehtävään - Erilaisten tapahtumien järjestäminen jäsenpaikkakunnilla, juniori- ja koululaistapahtumiin on mahdollista hakea WCF:n kehitystukirahaa (DAP). - Yhteistyö paikallisen median kanssa - Junioripelaajien määrän kasvattaminen - Yhteistyö kunnan liikuntaviraston kanssa, uusien hankkeiden selvittäminen ja edelleen curlingolosuhteiden kehittäminen - Sunnuntaiklubien tai vastaavien järjestäminen eri paikkakunnilla. - Paikallissarjojen järjestäminen tai osallistuminen muiden seurojen järjestämään sarjaan - Yhteistyö alueen muiden lajien seurojen kanssa 5.4. Huippucurlingin valmennusprojektin jatkaminen Huippucurlingin kehittämisen ja valmennuksen osalta jatketaan vuonna 2011 alkanutta projektia. Liiton hallitus nimeää työryhmän/valiokunnan johtamaan huippucurlingin projektia. Työryhmän tehtäviä ovat ainakin seuraavat asiat: -Käytännön järjestelyt huippucurlingryhmän toiminnalle -Valmentajien kartoitus -Osallistujien toiminnan seuranta -Toimintaan käytettävissä olevien määrärahojen jakoperusteet. -Yhteiset pelisäännöt ja edustusjoukkuesäännöstö (antidoping, lehdistö, sanktiot, alkoholi, ym.) Development Officer jatkaa liiton edustajana Huippu-urheilun muutostyöryhmän yhteyshenkilönä osallistumalla lajiliittotapaamisiin, yhteisiin tilaisuuksiin ja muihin tarvittaviin kokouksiin sekä päivittämällä Urheilijan Polku-matriisia. Tätä kautta on mahdollista saada valmennusapua muilta lajeilta, järjestää yhteisiä seminaareja muiden valmentajien kautta, saada lisätietoa ravinnon-lääketieteen-fysioterapian osa-alueilta sekä muuta tukea.

6 Sivu 6 / Uutta strategiaa (vuodet ) varten listatut tavoitteet talviolympialaisissa miesten ja naisten joukkue, paralympialaiissa PT-maajoukkue mennessä MM-kisapaikka miehet, naiset, PT-maajoukkue, pojat ja tytöt - Päätoiminen toiminnanjohtaja ja osapäiväinen maajoukkuevalmentaja - Suomalaisen curlingin päivä esillä valtakunnallisessa mediassa - Curling koulujen liikuntatunneilla isossa roolissa - Teksti-tv:ssä curlingilla vakiosivu - Curlinghalleja valmiina tai rakenteilla kaksinkertainen määrä nykyiseen verrattuna - Rekisteröityneitä jäseniä SM-sarjassa 4 sarjatasoa miehillä ja 2 naisilla - Strategia siitä miten yllä mainitut tavoitteet saavutetaan 5.6. Muu toiminnan kehittäminen Viestintävaliokunta jatkaa nykyisen toimintamallin kehittämistä jossa pääpaino on Curlinglehden toimittamisella, curling.fi sivuston ylläpitämisellä ja lehdistötiedotteiden laatimisella. Uutena asiana pyritään saamaan vakiosivu YLE:n teksti-tv:lle. Seurojen kanssa jatketaan vuonna 2010 aloitettua valmennus- ja opastustapahtumien järjestämistä. Opetus- ja kulttuuriministeriöön (OKM) ollaan edelleen tiiviisti yhteydessä, ja toimitetaan sinne etenkin kaikki oleelliset materiaalit (mm. strategia ja toimintasuunnitelma). Myös Olympiakomitean ja paralympiakomitean kanssa tehdään jatkuvaa yhteistyötä. Development Officer nimetään edelleen liiton ADT:n yhteyshenkilöksi sääntömääräisessä syyskokouksessa. Yhteyshenkilön tehtäviin kuuluu mm. koulutuksien järjestäminen, liiton antidopingohjelman pitäminen ajan tasalla, osallistuminen lajiliittopalaveriin, edustusjoukkueiden kokoonpanot ja aikataulut kilpailujen sekä muiden tapahtumien suhteen, kilpailukalenterin toimittaminen. Pyritään palkkaamaan liitolle toiminnanjohtaja ja saamaan oma toimisto. Alkuvaiheessa kartoitetaan muiden pienten lajiliittojen tilanteet ja selvitetään onko mahdollista yhdistää kahden tai kolmen liiton toiminnanjohtajan tehtävät ja toimitilat. Vuonna 2013 Lohjan Kisakalliossa pyritään järjestämään lajiohjaajakurssi. Palkitsemisjärjestelmä - tukea kehittyville seuroille. Vuosittain jaettaan 300 euron toiminta-avustus sille seuralle, joka on parhaiten kehittänyt toimintaansa. Vakiinnutetaan liiton tulevan kauden toimintasuunnitelman laatiminen jokavuotiseksi tapahtumaksi, johon seurat lähettävät ideoitaan sähköpostitse. Seuroja muistutetaan asiasta syyskokouksen kokouskutsun lähettämisen yhteydessä. Muut sidosryhmät Hyvinkään hallinhankkeen tiimoilta, ja muutoinkin Opetus- ja kulttuuriministeriöön (OKM) ollaan edelleen tiiviisti yhteydessä, ja toimitetaan sinne etenkin kaikki oleelliset materiaalit (mm. strategia ja toimintasuunnitelma). Järjestetään muiden pienten lajiliittojen edustajien kanssa tapaaminen ja pyritään yhteisesti kehittämään lajiliittojen ja lajientoimintaa Development Officer ja hallitustyön organisointi Toiminnan ja kehityksen jatkumisen kannalta on elintärkeää päästä jatkamaan Development Officerin aloittamaa työtä ja sen takia rahoituksen pitää järjestyä, mieluiten vielä suurempana kuin nykyään. Development Officerin työmäärää pyritään

7 Sivu 7 / 7 kasvattamaan ja samalla kehittämään liiton toimintaa kohti täyspäiväistä toiminnanjohtajaa (ulkopuolisena ostopalveluna tai suorassa palkkasuhteessa). DO:n tärkeimpinä tehtävinä ovat mm. - juniori- ja koululaiscurlingin kehittäminen, seuratyön aktivointi, yhteydenpito eri sidosryhmiin, PT-curling ja toimiminen hallitus- ja valiokuntatyön toimeenpanijana. Hallitustyön organisointi - Nykyistä valiokuntatyöskentelyä tarkennetaan edelleen ja valiokuntiin pyritään saamaan jäseniä useammista jäsenseuroista. - Valiokuntien toimintaa johtaa hallituksen jäsen (valiokunnan kyettävä tekemään päätöksiä puheenjohtajan johdolla). - Hallituksen jäseniksi pyritään saamaan motivoituneita henkilöitä, joilla on kiinnostusta strategiatyössä määriteltyjen tavoitteiden toteuttamiseen. - Hallitus- ja valiokuntatyöskentelyä pyritään kehittämään siten, että kokouksiin voi osallistua etäyhteyksien välityksellä. - Hallitukseen ja valiokuntiin pyritään saamaan aktiivisia edustajia mahdollisimman monesta eri seurasta. - Hallitus pyrkii myös kehittämään tiedostusta aktiivisemmaksi jäsenistöön päin.

Strategia 2015-2020 Pieksämäki Curling ry versio 2

Strategia 2015-2020 Pieksämäki Curling ry versio 2 Strategia 2015-2020 Pieksämäki Curling ry versio 2 1 Johdanto Tämä Pieksämäki Curling Ry:n strategia 2015-2020 ohjaa seuran toimintaa ja antaa suuntaviivat kehitykselle. Käytännössä strategia ohjaa vuosien

Lisätiedot

Me yhdessä Ehdotus syyskokoukselle Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2017

Me yhdessä Ehdotus syyskokoukselle Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2017 Me yhdessä 2017 Ehdotus syyskokoukselle 29.10.2016 Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2017 Liittomme * 86 jäsenyhdistystä * Jäsenyhdistyksissä on n. 10 työntekijää * Liitolla on 5 työntekijää * 9 aluetta

Lisätiedot

Tässä esitteessä on tarkoitus kuvata Suomen Ringetteliiton huippu-urheilun toiminnan periaatteet, tavoitteet ja toimintamuodot.

Tässä esitteessä on tarkoitus kuvata Suomen Ringetteliiton huippu-urheilun toiminnan periaatteet, tavoitteet ja toimintamuodot. TIE HUIPULLE TIE HUIPULLE!!! Tässä esitteessä on tarkoitus kuvata Suomen Ringetteliiton huippu-urheilun toiminnan periaatteet, tavoitteet ja toimintamuodot. Maajoukkueajattelu Ringeten maajoukkuetoiminta

Lisätiedot

Strategia 2014-2018 Suomen Curlingliitto ry hyväksytty 4.5.2014

Strategia 2014-2018 Suomen Curlingliitto ry hyväksytty 4.5.2014 Strategia 2014-2018 Suomen Curlingliitto ry hyväksytty 4.5.2014 2 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1 Johdanto... 3 2 Curlingliiton olemassaolon tarkoitus, arvot ja tavoitteet... 4 2.1 Curlingliiton

Lisätiedot

Lisenssimaksut aikuisilta 30 / pelaaja ja junioreilta 5 / pelaaja (vuonna 1998 tai myöhemmin syntyneet).

Lisenssimaksut aikuisilta 30 / pelaaja ja junioreilta 5 / pelaaja (vuonna 1998 tai myöhemmin syntyneet). TOIMINTASUUNNITELMA 1 Hallinto Vuoden toimintaa johtaa syksyn 2014 liittokokouksessa valittu kuusijäseninen hallitus sekä puheenjohtaja. Liiton keskeisen toiminnan jäsentämisen kautta hahmottuu erilaisia

Lisätiedot

FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014

FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 FC Saarijärvi ry FC Saarijärvi on 21.11.2000 perustettu jalkapallon erikoisseura, jonka tarkoitus on antaa lapsille, nuorille ja aikuisille mahdollisuus

Lisätiedot

TKL:n Organisaatiokaavio 2009

TKL:n Organisaatiokaavio 2009 TKL:N ORGANISAATIOKAAVIO 2009 LIITE 1/1(10) TKL:n Organisaatiokaavio 2009 Vuosikokous Hallitus Toiminnanjohtaja Työvaliokunta Muu henkilökunta Taloustoimikunta Kilpailutoimikunta Veteraanikeilaajat Jäsenseurat

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2007

TOIMINTASUUNNITELMA 2007 TOIMINTASUUNNITELMA 2007 Oulunsalo Pesäpallojaosto 28.11.2006 TOIMINTASUUNNITELMA 2007 Yleistä Pesäpallojaoston yleisenä tavoitteena on lisätä pesäpalloilun harrastuneisuutta Oulunsalossa ja tarjota melenkiintoista

Lisätiedot

Urheilua ja elämyksiä. Lentopalloliiton strategia 2016-2020

Urheilua ja elämyksiä. Lentopalloliiton strategia 2016-2020 Urheilua ja elämyksiä Lentopalloliiton strategia 2016-2020 Huippu-urheilu Beach volley ja lentopallo ovat suomalaisia menestyslajeja. Fanit ja media seuraavat edustusjoukkueitamme kotimaassa ja ulkomailla.

Lisätiedot

Lisenssimaksut aikuisilta 30 / pelaaja ja junioreilta 5 / pelaaja (vuonna 1996 tai myöhemmin syntyneet).

Lisenssimaksut aikuisilta 30 / pelaaja ja junioreilta 5 / pelaaja (vuonna 1996 tai myöhemmin syntyneet). TOIMINTASUUNNITELMA 1 Hallinto Vuoden toimintaa johtaa syksyn 2012 liittokokouksessa valittu kuusijäseninen hallitus sekä puheenjohtaja. Liiton keskeisen toiminnan jäsentämisen kautta hahmottuu erilaisia

Lisätiedot

A. Naumanen. Tytöt U15-sarjassa. Esitys SAJL Nuorisokokoukselle

A. Naumanen. Tytöt U15-sarjassa. Esitys SAJL Nuorisokokoukselle A. Naumanen Tytöt U15-sarjassa Esitys SAJL Nuorisokokoukselle 25.10.2014 Tytöt U15 Nuorten kilpailujärjestelmä 2014-2016 hyväksyttiin syysliittokokouksessa 2013. Kilpailujärjestelmässä:! Pelattavaksi ehdotettavat

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2010

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2010 http://www.imatrantennis.net. TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2010 Imatran Tennis Ry http://www.imatrantennis.net. TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Vuosi 2010 tuo tullessaan tennisharrastajille merkittävän

Lisätiedot

Ohjeistus jäsenyyden hakemisesta

Ohjeistus jäsenyyden hakemisesta Ohjeistus jäsenyyden hakemisesta Kaukalopalloseurat ja yksittäiset joukkueet Liiton alueet:, Oulu, Etelä- Suomi, Keski- Suomi, Itä- Suomi, Etelä- Karjala, Pohjois- Suomi Uusi liikuntalaki * Valtakunnallisuuden

Lisätiedot

Ultimatejaoston toimintaohje

Ultimatejaoston toimintaohje 1 Johdanto Ultimatejaoston toimintaohje 1.1 Taustaa Vuonna 1998 liiton operatiivinen toiminta siirrettiin hallituksen kokouksista eri lajeihin keskittyvien jaostojen vastuulle. Samalla hallituksen jäsenmäärä

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2012

Toimintasuunnitelma 2012 Kisakallio Toimintasuunnitelma 2012 A. NUORISOLIIKUNNAN TOIMIALA Kilpailutapahtumien monipuolistaminen Taitokisat Show Your Skills Harjoittelukulttuurin kehittäminen seuroissa Yksilön valmentaminen joukkueurheilussa

Lisätiedot

Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2016

Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2016 2 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ 3 PAINOPISTEET NUORISOLIIKUNNAN TOIMIALALLA 3 1. Aluesarjatoiminta 3 2. Ringettekoulut 4 3. Lajinlevitys 4 4. Päätöstapahtumat 4 5.

Lisätiedot

KAUKALOPALLON JA RINGETEN VALINNAT 2015-2019 SINISTÄ VETOVOIMAA

KAUKALOPALLON JA RINGETEN VALINNAT 2015-2019 SINISTÄ VETOVOIMAA KAUKALOPALLON JA RINGETEN VALINNAT 2015-2019 SINISTÄ VETOVOIMAA TAUSTAA Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliiton ensimmäinen strategiatyö käynnistyi syksyllä 2014 Suomen Ringetteliiton ja Suomen Kaukalopalloliiton

Lisätiedot

KUOPION UIMASEURA RY

KUOPION UIMASEURA RY Kuopion Uimaseura ry vuosikokous 2007 KUOPION UIMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1.9.2007-31.8.2008 Hyväksytty vuosikokouksessa 28.11.2007 Kuopion Uimaseura ry vuosikokous 2007 2 TOIMINNAN TAVOITTEET Seuran

Lisätiedot

EM 2017 projekti Sbl:n junioritoimikunnan suunnitelma Suomen juniorimaajoukkueen valmennukseen ja menestykseen

EM 2017 projekti Sbl:n junioritoimikunnan suunnitelma Suomen juniorimaajoukkueen valmennukseen ja menestykseen Sbl:n junioritoimikunnan suunnitelma Suomen juniorimaajoukkueen valmennukseen ja menestykseen 2014-2018 Alustus Suomen Bridgeliiton junioritoimikunta on tehnyt jo vuosia töitä koululais- ja junioripelaajiemme

Lisätiedot

Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011

Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011 Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011 Näitä sääntöjä sovelletaan kaikissa Suomen Curlingliiton järjestämissä kilpailuissa, joilla on SM-status. Tällaisia kilpailuja

Lisätiedot

Lisenssimaksut aikuisilta 30 / pelaaja ja junioreilta 5 / pelaaja (vuonna 1997 tai myöhemmin syntyneet).

Lisenssimaksut aikuisilta 30 / pelaaja ja junioreilta 5 / pelaaja (vuonna 1997 tai myöhemmin syntyneet). TOIMINTASUUNNITELMA 1 Hallinto Vuoden toimintaa johtaa syksyn 2013 liittokokouksessa valittu kuusijäseninen hallitus sekä puheenjohtaja. Liiton keskeisen toiminnan jäsentämisen kautta hahmottuu erilaisia

Lisätiedot

SUOMEN BILJARDILIITTO ry

SUOMEN BILJARDILIITTO ry SUOMEN BILJARDILIITTO ry TOIMINTASUUNNITELMA- JA TALOUSARVIO 2014 HALLINTO 2 TIEDOTUSTOIMINTA Seuratoiminnan opastus- ja koulutustoimintaa kehitetään. Tehostetaan liiton organisaatiota ja toimintaa. Liiton

Lisätiedot

Jari Lämsä. Kommentit: Hannu Tolonen

Jari Lämsä. Kommentit: Hannu Tolonen Jari Lämsä Kommentit: Hannu Tolonen Yleistä arvioinnista Arviointi: liittyy nykyisin vallalla olevaan hallintotapaan on toiminnan arvottamista tiettyjen kriteerien suhteen ei siis arvostelua! jaetaan sisäiseen

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 11v11 joukkueet (14-18v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 11v11 joukkueet (14-18v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 11v11 joukkueet (14-18v) C14-B18 ikäluokkien valmennus JyPK:ssa - tavoitteet C14-B18 11v11 ikäkausi- ja kilpajoukkueissa lähtökohtana on yksilöiden kehittäminen.

Lisätiedot

Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi , ja Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja

Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi , ja Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi 2016-2017, 2017-2018 ja 2018-2019 Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja strategiset painopisteet Strategian osana on määritelty myös seuran

Lisätiedot

Hockey Club Nokia ry TOIMINTASUUNNITELMA

Hockey Club Nokia ry TOIMINTASUUNNITELMA Hockey Club Nokia ry TOIMINTASUUNNITELMA 2008-2009 VUOSIKOKOUS 21.8.2008 SISÄLLYSLUETTELO: 1. Seuran hallintoon ja talouteen liittyvät asiat 2. Seuratoiminnan laadun kehittäminen 3. Sinettivelvoitteet

Lisätiedot

Ringeten työryhmät 1 RINGETEN TYÖRYHMÄT (PÄIVITETTY 1.10.2014) TYÖRYHMIEN TALOUS

Ringeten työryhmät 1 RINGETEN TYÖRYHMÄT (PÄIVITETTY 1.10.2014) TYÖRYHMIEN TALOUS Ringeten työryhmät 1 RINGETEN TYÖRYHMÄT (PÄIVITETTY 1.10.2014) TYÖRYHMIEN TALOUS Työryhmien jäsenille maksetaan vain kilometrikorvaukset Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliitto ry:n talousohjeen mukaisesti

Lisätiedot

Toiminnan sisällöllisenä tavoitteena on edistää suomalaista petanque-urheilua niin kansallisella kuin kansainvälisellä tasolla.

Toiminnan sisällöllisenä tavoitteena on edistää suomalaista petanque-urheilua niin kansallisella kuin kansainvälisellä tasolla. TOIMINTASUUNNITELMA 1 Hallinto Vuoden toimintaa johtaa syksyn 2015 liittokokouksessa valittu kuusijäseninen hallitus sekä puheenjohtaja. Liiton keskeisen toiminnan jäsentämisen kautta hahmottuu erilaisia

Lisätiedot

SB-Pro Nurmijärvi ry:n toimintasuunnitelma kaudelle 2012-2013

SB-Pro Nurmijärvi ry:n toimintasuunnitelma kaudelle 2012-2013 SB-Pro Nurmijärvi ry:n toimintasuunnitelma kaudelle 2012-2013 2 TOIMINTASUUNNITELMA 2012-2013 SB-PRO NURMIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA... 1 KAUDELLE 2012-2013... 1 1. YLEISTÄ... 3 2. VARSINAINEN TOIMINTA...

Lisätiedot

Suomen frisbeegolfliiton toimintasuunnitelma vuodelle 2014

Suomen frisbeegolfliiton toimintasuunnitelma vuodelle 2014 Suomen frisbeegolfliiton toimintasuunnitelma vuodelle 2014 1. Yleistä Suomen frisbeegolfliitto ry jatkaa toimimista frisbeegolfin edistämiseksi koko Suomessa. 1.1 Liiton tarkoitus Liiton tarkoituksena

Lisätiedot

Suomen Tennisliitto Strategia 2010 Strategian peruskivet Arvot Huipputennis Kilpailutoiminta Valmennustoiminta Alue- ja seuratoiminta Jäsenistö Viestintä Talous Organisaatio Missio Suomen Tennisliitto

Lisätiedot

Suomen frisbeeliiton toimintasuunnitelma vuodelle 2013

Suomen frisbeeliiton toimintasuunnitelma vuodelle 2013 Suomen frisbeeliiton toimintasuunnitelma vuodelle 2013 1. Yleistä Suomen frisbeeliitto ry jatkaa toimimista frisbeeurheilun yksilölajien ja erityisesti frisbeegolfin edistämiseksi koko Suomessa. 1.1 Liiton

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA. vuodelle 2010

KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA. vuodelle 2010 KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA vuodelle 2010 1. TOIMINNAN LÄHTÖKOHTA Kankaanpään Uimarit ry:n toiminnan tarkoituksena on tuottaa eri ikäryhmille uimaopetus, harrastus- ja kilpauintipalveluita.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2009

TOIMINTASUUNNITELMA 2009 TOIMINTASUUNNITELMA 2009 Oulunsalo Pesäpallojaosto 12.10.2008 TOIMINTASUUNNITELMA 2009 Yleistä Pesäpallojaoston yleisenä tavoitteena on lisätä pesäpalloilun harrastuneisuutta Oulunsalossa ja tarjota melenkiintoista

Lisätiedot

Seuraseminaari OKM:n seuratuen 2018 haku

Seuraseminaari OKM:n seuratuen 2018 haku Seuraseminaari 28.10.2017 OKM:n seuratuen 2018 haku Hakuaika: alkaa 13.11.2017 ja päättyy 15.12.2017 klo 16.15. Hakemus täytetään sähköisesti www.seuraverkko.fi (tarkista täytyykö lähettää vielä sen jälkeen

Lisätiedot

SUOMEN BILJARDILIITTO ry

SUOMEN BILJARDILIITTO ry SUOMEN BILJARDILIITTO ry TOIMINTASUUNNITELMA- JA TALOUSARVIO 2015 HALLINTO 2 TIEDOTUSTOIMINTA Seuratoiminnan opastus- ja koulutustoimintaa kehitetään. Tehostetaan liiton organisaatiota ja toimintaa. Jatketaan

Lisätiedot

Pesäpalloliiton kilpailutoiminnan toimintasuunnitelman toimenpiteet 2011

Pesäpalloliiton kilpailutoiminnan toimintasuunnitelman toimenpiteet 2011 Pesäpalloliiton kilpailutoiminnan toimintasuunnitelman toimenpiteet 2011 Kilpailutoiminnan organisaatio Vastuussa kilpailupäällikkö Mika Helminen, kilpailusihteeri Helena Koukkari ja liittojohtokunnan

Lisätiedot

Huippu-urheiluverkoston rakentuminen 2013 3.4.2013

Huippu-urheiluverkoston rakentuminen 2013 3.4.2013 Huippu-urheiluverkoston rakentuminen 2013 3.4.2013 Taustaksi Lentopallon lajina otettava johtavan lajin roolia paikallisesti, seudullisesti ja valtakunnallisesti terve itsetunto omassa tekemisessä Jo

Lisätiedot

Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo. Toiminta- ja taloussuunnitelma

Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo. Toiminta- ja taloussuunnitelma Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo 2008 Nummelan Palloseura ry 28.11.2007 1 (9) SISÄLLYSLUETTELO 1. ESIPUHE... 2 2. TOIMINTAMALLI... 3 2.1. TOIMINTA-ALUE JA SIDOSRYHMÄT... 3 2.2. SEURAN SÄÄNTÖMÄÄRÄISET

Lisätiedot

SUOMEN TAEKWONDOLIITON STRATEGIA 2017-2020 VALMISTELU KYSELYN TULOKSIA. - Kysely seuroille. - Kysely valmentajille

SUOMEN TAEKWONDOLIITON STRATEGIA 2017-2020 VALMISTELU KYSELYN TULOKSIA. - Kysely seuroille. - Kysely valmentajille SUOMEN TAEKWONDOLIITON STRATEGIA 2017-2020 VALMISTELU KYSELYN TULOKSIA - Kysely seuroille - Kysely valmentajille Seurojen kysely Vastauksia 17 seurasta (kokonaisjäsen määrä 64 seuraa) Budokwai Taekwondo,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2008

TOIMINTASUUNNITELMA 2008 TOIMINTASUUNNITELMA 2008 Oulunsalo Pesäpallojaosto 7.11.2007 TOIMINTASUUNNITELMA 2008 Yleistä Pesäpallojaoston yleisenä tavoitteena on lisätä pesäpalloilun harrastuneisuutta Oulunsalossa ja tarjota melenkiintoista

Lisätiedot

Foot PASS Finland Auditoini 1

Foot PASS Finland Auditoini 1 Kaarinan Pojat 20780 Kaarina 05/01/2011 yhteispisteet 5500 3163 58 5000 5 0 organisaatio 300 253 84 300 0 0 strategia 500 425 85 500 0 0 pelaajakartoitus 600 294 49 600 0 0 jalkapallo 1: valmennus 750

Lisätiedot

Suomen Petanque-Liitto r.y., liittohallituksen aloitteet (6 kpl) syysliittokokoukselle

Suomen Petanque-Liitto r.y., liittohallituksen aloitteet (6 kpl) syysliittokokoukselle 1 (2) Suomen Petanque-Liitto r.y., liittohallituksen aloitteet (6 kpl) syysliittokokoukselle 24.11.2013 Liittohallituksen aloite 1: Henkilökohtainen arvopistejärjestelmä (Ranking) Järjestelmä lopetetaan

Lisätiedot

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n. Antidoping- ja eettisen toiminnan ohjelma

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n. Antidoping- ja eettisen toiminnan ohjelma Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n Antidoping- ja eettisen toiminnan ohjelma 2016-2018 1. Ohjelman arvoperusta Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta, VAU:n toiminnan tarkoituksena on monipuolisen

Lisätiedot

308 vastaukset. Tiivistelmä Näytä vastaukset kokonaisuudessaan 1 / 14 30.9.2012 21:43. 1. Vastaajan taustatiedot

308 vastaukset. Tiivistelmä Näytä vastaukset kokonaisuudessaan 1 / 14 30.9.2012 21:43. 1. Vastaajan taustatiedot 1 / 14 30.9.2012 21:43 308 vastaukset Tiivistelmä Näytä vastaukset kokonaisuudessaan 1. Vastaajan taustatiedot a) Sukupuoli Mies 288 94% Nainen 15 5% b) Syntymävuosi 1977 1982 1976 1970 1976 1996 1976

Lisätiedot

Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2015

Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2015 2 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ 3 PAINOPISTEET NUORISOLIIKUNNAN TOIMIALALLA 3 1. Aluesarja toiminta 3 2. Ringettekoulut 4 3. Lajinlevitys 4 4. Päätöstapahtumat ja taitokisat

Lisätiedot

Joukkueenjohtajien opas

Joukkueenjohtajien opas Joukkueenjohtajien opas Tervetuloa Palokan Riennon joukkueenjohtajaksi! Tässä oppaassa käsitellään lyhyesti joukkueenjohtajien vastuita ja velvollisuuksia ja heille sekä joukkueelle kuuluvia tehtäviä.

Lisätiedot

OKM:n seuratuen haku

OKM:n seuratuen haku Seuratuen 2018 haku Haku päättyy 15.12.2017 klo 16.15. Hakemus täytetään sähköisesti www.seuraverkko.fi Seuralla pitää olla päätös hakemiselle Kysy liiton toimistolta lisätietoja, vinkkejä ja apua Lähetä

Lisätiedot

Seuraohjelma. oto seuravalmentajatuen hakuinfo ja hakukriteerit, joulukuu 2013. Liittohallituspäätös 16.12.2013

Seuraohjelma. oto seuravalmentajatuen hakuinfo ja hakukriteerit, joulukuu 2013. Liittohallituspäätös 16.12.2013 Seuraohjelma oto seuravalmentajatuen hakuinfo ja hakukriteerit, joulukuu 2013 Liittohallituspäätös 16.12.2013 Tavoite: laajentaa oto seuravalmennuksen piiriin kuuluvien seurojen määrää max. 10 seuralla

Lisätiedot

VALEPA ESITTELYKALVOT

VALEPA ESITTELYKALVOT VALEPA ESITTELYKALVOT 26.1.2019 KOLME VÄITETTÄ Junioritoiminta on tärkeintä Liiga on tärkein Naisten joukkue on tärkein MUUTOSVALMIUS Pitkä historia, Vammalan Kisa -> VaLepa Asiat muuttuu nopeasti Tärkeää

Lisätiedot

Seurojen jäsenmaksu liitolle on 170 ja lisenssimaksut aikuisilta 30 ja junioreilta jälkeen aikuisten lisenssimaksu on 40.

Seurojen jäsenmaksu liitolle on 170 ja lisenssimaksut aikuisilta 30 ja junioreilta jälkeen aikuisten lisenssimaksu on 40. TOIMINTASUUNNITELMA 1 Hallinto Vuoden toimintaa johtaa syksyn 2009 liittokokouksessa valittu kuusijäseninen hallitus sekä puheenjohtaja. Liiton keskeisen toiminnan jäsentämisen kautta hahmottuu erilaisia

Lisätiedot

KESKI-POHJANMAAN HIIHTO RY

KESKI-POHJANMAAN HIIHTO RY KESKI-POHJANMAAN HIIHTO RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2013 Mannerheiminaukio 7 p. (06) 832 1300 www.kephi.com 67100 Kokkola f. (06) 830 2374 e-mail: toimisto@kepli.fi KESKI-POHJANMAAN HIIHTO RY:N

Lisätiedot

Kotojärven Kartanogolf ry TALOUSARVIO & TOIMINTASUUNNITELMA 2015

Kotojärven Kartanogolf ry TALOUSARVIO & TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Kotojärven Kartanogolf ry TALOUSARVIO & TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Talousarvio 2015 Tulot Kpl Yks.hinta sis. alv10% Yhteensä alv0% Jäsenmaksut aikuiset 320 75 21818 Jäsenmaksut nuoret 5 45 205 Jäsenmaksut

Lisätiedot

Sata lasissa. Keskeiset teemat:

Sata lasissa. Keskeiset teemat: 1 / 5 TOIMINTASUUNNITELMA VUOSILLE 2015-2016 Sata lasissa Keskeiset teemat: Vankka kivijalka: juniorit, talous, edustusurheilu Treeni- ja peliolosuhteiden kehittäminen Köyden veto samaan suuntaan 100-vuotisjuhlat

Lisätiedot

SML:N ANTIDOPINGOHJELMA

SML:N ANTIDOPINGOHJELMA SML:N ANTIDOPINGOHJELMA Sisällysluettelo: ANTIDOPINGOHJELMA 1 SML:N ANTIDOPINGTYÖN ARVOPERUSTA 2 ANTIDOPINGTYÖ JA -VALVONTA 3 DOPINGRIKKOMUKSET (LÄHDE ADT) 4 TAVOITTEET 5 TOIMENPITEET 5.1 Säännöt, ohjeistukset

Lisätiedot

SHOL ORGANISAATIO JA VASTUUALUEET

SHOL ORGANISAATIO JA VASTUUALUEET SHOL ORGANISAATIO JA VASTUUALUEET PÄÄTOIMINNOT: Kilpailutoiminta (Competitions) Kehitys (Development) Huippu-urheilu (High Performance) (maajoukkueet) Viestintä (Communications) Talous ja Hallinto (Finance

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Hallinto Jukka Pohja/17.11.2015 Toimintasuunnitelma 2016 Kokoontuminen Aluejaoston kokouksia pyritään pitämään 4 kertaa. Jaosto harkitsee pidettäväksi joka toinen kuukausi puhelinkokouksen. Sektorit Sektorien

Lisätiedot

SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO TOIMINTASUUNNITELMA

SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO TOIMINTASUUNNITELMA SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO TOIMINTASUUNNITELMA 2016 2016 2 (7) Sisällysluettelo 1 Yleistä... 3 2 Seura- ja nuorisotoiminta... 3 3 Harrasteliikuntaa kaikille ikäryhmille... 4 4 Valmentajakoulutus... 4 5 Kilpailutoiminta...

Lisätiedot

Junioriuudistus. Junioriuudistustyöryhmän ehdotus junioritoiminnan edistämiseksi Suomessa 11.10.2014

Junioriuudistus. Junioriuudistustyöryhmän ehdotus junioritoiminnan edistämiseksi Suomessa 11.10.2014 Junioriuudistus Junioriuudistustyöryhmän ehdotus junioritoiminnan edistämiseksi Suomessa 11.10.2014 Työryhmän esittely Jäsenet: Ville Arvio Jarna Kalpala Karli Kalpala Jonna Myllymäki Heidi Paunonen Henna-Kaisa

Lisätiedot

Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo. Toiminta- ja taloussuunnitelma

Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo. Toiminta- ja taloussuunnitelma Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo 2007 Nummelan Palloseura ry 28.11.2006 1 (9) SISÄLLYSLUETTELO 1. ESIPUHE... 2 2. TOIMINTAMALLI... 3 2.1. TOIMINTA-ALUE JA SIDOSRYHMÄT...3 2.2. SEURAN SÄÄNTÖMÄÄRÄISET

Lisätiedot

Vuoden 2016 aikana parannetaan edelleen seurayhteisön yhteenkuuluvuutta ja KäPa brändiä. Seura jatkaa SPL:n kanssa aloittamaa seurakehittämistyötä.

Vuoden 2016 aikana parannetaan edelleen seurayhteisön yhteenkuuluvuutta ja KäPa brändiä. Seura jatkaa SPL:n kanssa aloittamaa seurakehittämistyötä. KÄPYLÄN PALLO RY Tursontie 3, 00610 Helsinki www.kapylanpallo.fi TOIMINTASUUNNITELMA 1.1.2016 31.12.2016 Seuran tarkoituksena on edistää, kehittää ja vaalia liikuntaharrastusta, erityisesti jalkapalloilua

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2014

Toimintasuunnitelma vuodelle 2014 Toimintasuunnitelma vuodelle 2014 Vuosi 2014 on seuran kahdestoista varsinainen toimintavuosi. Vuosille 2013 2015 tehtiin päätös palkata AC Kirkkonummi- ACK ry:lle oppisopimuksella kokopäiväisesti toimiva

Lisätiedot

Mielenkiintoiset kilpailut tuovat yleisöä ja tukevat pelaajien kehittymistä.

Mielenkiintoiset kilpailut tuovat yleisöä ja tukevat pelaajien kehittymistä. 1 Jalkapallon ja futsalin strateginen viestintä Ydinviestit: Mielenkiintoiset kilpailut Suomessa pelataan vuodessa 59 241 virallista jalkapallo-ottelua. Erinomaisesti järjestetyt ja kiinnostavat kilpailut

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009 MIKKELIN JUDO RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009 Toimintasuunnitelma 2009 Sivu 1 Sisällysluettelo 1. JÄRJESTÖTOIMINTA... 3 1.1 Hallinto... 3 1.1.1 Edustajat... 3 1.1.2 Aluetoiminta... 3 1.1.3 Huomionosoitukset...

Lisätiedot

POSION KUNTA TOIMINTA-AVUSTUSANOMUS 2015 Vapaa-aikatoimi / liikunta

POSION KUNTA TOIMINTA-AVUSTUSANOMUS 2015 Vapaa-aikatoimi / liikunta POSION KUNTA TOIMINTA-AVUSTUSANOMUS 2015 Vapaa-aikatoimi / liikunta Avustusten hakuaika päättyy 31.03.2015 klo 16.00. Posion kunta, hyvinvointilautakunta, Kirkkotie 1, 97900 POSIO. Myöhästyneitä hakemuksia

Lisätiedot

Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA. Luonnos

Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA. Luonnos Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA Luonnos 9.5.2016 3 Suomen elinvoimalle on ensiarvoisen tärkeää, että tämä kokonaisuus toimii vaikuttavasti, inspiroivasti ja tuloksellisesti.

Lisätiedot

Ylialueellinen seurafoorumi.

Ylialueellinen seurafoorumi. Ylialueellinen seurafoorumi www.floorball.fi Sähköinen tulospalvelu turnausmuotoisissa sarjoissa Nykyinen tulospalvelujärjestelmä on ollut käytössä kaudesta 2013-14 lähtien Järjestelmä on Jääkiekkoliiton

Lisätiedot

Liiton strategia Liiton asettamat strategiset tavoitteet nähtiin kokonaisuutena tärkeiksi. Jäsenmäärä tavoitteen realismia kyseenalaistettiin.

Liiton strategia Liiton asettamat strategiset tavoitteet nähtiin kokonaisuutena tärkeiksi. Jäsenmäärä tavoitteen realismia kyseenalaistettiin. KERHOKYSELYN TULOKSIA Kysely toteutettiin kerhoille 21.3-30.6.2018 välisenä aikana. Kyselyyn vastasi 31 jäsenkerhoa 55 viidestä, vastausprosentti oli 56,4 prosenttia. Kysely toteutettiin sähköisellä Webropol-kyselyohjelmalla.

Lisätiedot

Salon Palloilijat ry Visio 2022

Salon Palloilijat ry Visio 2022 Salon Palloilijat ry Visio 2022 Salon Palloilijat ry:n (SalPa) visio vuoteen 2022 asti Salon Palloilijat ry (SalPa) on urheiluseura mihin jokaisen lapsen, nuoren ja aikuisen on mahdollisuus tulla harrastamaan

Lisätiedot

9. Syksyn seuraseminaari, HSRC ehdottanut ajankohdaksi 4.-5.9.2010

9. Syksyn seuraseminaari, HSRC ehdottanut ajankohdaksi 4.-5.9.2010 SSqL:n hallituksen kokous 7. / 2010 pöytäkirja AIKA 17.6.2010 torstai klo 17.30 20.30 PAIKKA Helsinki, SLU, Kunto kabinetti Läsnä Leo Hatjasalo pj. Lars Ekholm (esittelijä) Tomi Niinimäki Juha Sarlund

Lisätiedot

SEURATOIMINTAOPAS NIBACOS KOKKOLA

SEURATOIMINTAOPAS NIBACOS KOKKOLA NIBACOS KOKKOLA 13.3.2015 1 (4) 1. Toiminnan tarkoitus Nibacos Kokkola ry:n toiminnan tarkoitus on salibandyn kehittäminen ja ylläpitäminen sekä harrastus- että kilpailutoiminnassa. 2. Pitkän aikavälin

Lisätiedot

PALKITSEMISSÄÄNNÖT. Sukeltajaliitto ry 8.9.2013

PALKITSEMISSÄÄNNÖT. Sukeltajaliitto ry 8.9.2013 PALKITSEMISSÄÄNNÖT Sukeltajaliitto ry 8.9.2013 PALKITSEMISSÄÄNNÖT 1. YLEISPERIAATTEET JA YLEISET SÄÄNNÖT 1.1. Mistä palkitaan Sukeltajaliitto ry:n varsinaiselle tai yhteisöjäsenelle, yhteistyökumppanille

Lisätiedot

KUOPION UIMASEURA RY

KUOPION UIMASEURA RY Kuopion Uimaseuran vuosikokous 2008 KUOPION UIMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1.9.2008-31.8.2009 KUOPION UIMASEURA RY, uintityötä jo vuodesta 1904 2 TOIMINNAN TAVOITTEET Seuran toiminnan pääpaino on kilpailullisen

Lisätiedot

KILPA- JA HUIPPUTENNIS SEUROISSA SEURAFOORUMI

KILPA- JA HUIPPUTENNIS SEUROISSA SEURAFOORUMI KILPA- JA HUIPPUTENNIS SEUROISSA SEURAFOORUMI 26.7.2018 1. LASTEN URHEILU JA TENNIS SEUROISSA U12 2. NUORTEN URHEILU JA TENNIS SEUROISSA U18 3. VALMENNUS 4. URHEILULLISUUS KILPAILEMINEN Seuroissa noin

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA Kiilat Hockey ry Ståhlberginkatu 10 85800 Haapajärvi TOIMINTASUUNNITELMA 2017-2018 Liikuntatoiminta Seuran tarkoituksena on edistää liikuntaharrastusta seuran toiminta-alueella siten, että mahdollisimman

Lisätiedot

PERUSAVUSTUSHAKEMUS Vuosi 1(7) Huom! Yleisseura jättää yhden virallisen hakemuksen, jonka liitteenä voi olla jaostokohtaiset hakemuslomakkeet.

PERUSAVUSTUSHAKEMUS Vuosi 1(7) Huom! Yleisseura jättää yhden virallisen hakemuksen, jonka liitteenä voi olla jaostokohtaiset hakemuslomakkeet. PERUSAVUSTUSHAKEMUS Vuosi 1(7) Huom! Yleisseura jättää yhden virallisen hakemuksen, jonka liitteenä voi olla jaostokohtaiset hakemuslomakkeet. 1. HAKIJA Seura/yhdistys Lähiosoite Postitoimipaikka Pankki

Lisätiedot

Maskun Palloseura pyrkii tarjoamaan tulevanakin toimikautena jalkapalloharrastamisen laadukkaan mahdollisuuden kaikille jäsenilleen tasapuolisesti.

Maskun Palloseura pyrkii tarjoamaan tulevanakin toimikautena jalkapalloharrastamisen laadukkaan mahdollisuuden kaikille jäsenilleen tasapuolisesti. YLEISTÄ Maskun Palloseura pyrkii tarjoamaan tulevanakin toimikautena jalkapalloharrastamisen laadukkaan mahdollisuuden kaikille jäsenilleen tasapuolisesti. Vuonna 2018 pyrimme edelleen lisäämään joukkueiden

Lisätiedot

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT 1.1.2017 ------------------------- Sisällysluettelo 1. Osallistumisoikeus... 2 2. Kilpailusarjat ja -muodot... 2 3. Joukkueen kokoonpano... 3 4. Sama voimistelija eri joukkueissa...

Lisätiedot

IPS RY Toimintasuunnitelma 2016

IPS RY Toimintasuunnitelma 2016 IPS RY Toimintasuunnitelma 2016 Junioritoiminta kaudella 2016 Kaudella 2016 seuralla tulee olemaan erilaisia projekteja, millä pyritään kehittämään seura yhden askeleen eteenpäin. Isoin projekti on seuratoiminnan

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2011

TOIMINTASUUNNITELMA 2011 TOIMINTASUUNNITELMA 2011 HSRC 40 VUOTTA TOIMINTASUUNNITELMA 2011 1 (10) SISÄLLYSLUETTELO Johdanto... 2 Kilpailutoiminta... 3 Kilpailutoimikunta... 3 Kilpailukalenteri... 3 SM-liiga... 4 Edustuspelaajat...

Lisätiedot

SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1/6. Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintasuunnitelma 2016

SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1/6. Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintasuunnitelma 2016 SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1/6 Suomen Saappaanheittoliitto ry Toimintasuunnitelma 2016 SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2/6 Sisällysluettelo 1. VUODEN 2016 PÄÄTAVOITTEET...

Lisätiedot

Kysely Kaapo ry:n pelaajien vanhemmille Copy

Kysely Kaapo ry:n pelaajien vanhemmille Copy Kysely Kaapo ry:n pelaajien vanhemmille 2 2012 Copy 1. Joukkue, jossa lapsi on mukana Keskiarvo: 5,1 Joukkue, jossa lapsi on mukana 25 11 20 15 7 19 11 7 15 8 6 B pojat C pojat D99 pojat D00 pojat E01

Lisätiedot

Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo. Toiminta- ja taloussuunnitelma

Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo. Toiminta- ja taloussuunnitelma Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo 2009 Nummelan Palloseura ry 20.11.2008 1 (9) SISÄLLYSLUETTELO 1. ESIPUHE... 2 2. TOIMINTAMALLI... 3 2.1. TOIMINTA-ALUE JA SIDOSRYHMÄT...3 2.2. SEURAN SÄÄNTÖMÄÄRÄISET

Lisätiedot

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT 1.9.2018 ------------------------- Sisällysluettelo 1. Osallistumisoikeus... 2 2. Kilpailusarjat ja -muodot... 2 3. Joukkueen kokoonpano... 3 4. Sama voimistelija eri joukkueissa...

Lisätiedot

Active For Life aktiivinen oppija ja tekijä läpi elämän

Active For Life aktiivinen oppija ja tekijä läpi elämän Active For Life aktiivinen oppija ja tekijä läpi elämän Elämässä matka on tärkeämpi kuin maali 1 KULTTUURI JA TAIDE KAUPUNKI JA LIIKE-ELÄMÄ MAJOITUS JA RAVINTOLA- PALVELUT MATKAILU Tiilaakso Liikunta ja

Lisätiedot

Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo. Toiminta- ja taloussuunnitelma

Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo. Toiminta- ja taloussuunnitelma Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo 2014 Nummelan Palloseura ry 13.11.2013 1 (9) SISÄLLYSLUETTELO 1. ESIPUHE... 2 2. TOIMINTAMALLI... 3 2.1. TOIMINTA-ALUE JA SIDOSRYHMÄT... 3 2.2. SEURAN SÄÄNTÖMÄÄRÄISET

Lisätiedot

Suomen frisbeegolfliiton toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Suomen frisbeegolfliiton toimintasuunnitelma vuodelle 2015 1(6) Suomen frisbeegolfliiton toimintasuunnitelma vuodelle 2015 1. Yleistä Suomen frisbeegolfliitto ry jatkaa toimimista frisbeegolfin edistämiseksi koko Suomessa. 1.1 Liiton tarkoitus Liiton tarkoituksena

Lisätiedot

HC NOKIA TOIMINTASUUNNITELMA 2009-2010

HC NOKIA TOIMINTASUUNNITELMA 2009-2010 HC NOKIA TOIMINTASUUNNITELMA 2009-2010 Hockey Club Nokia ry Rek.no. 196.155 SISÄLLYSLUETTELO: 1. Seuran hallintoon ja talouteen liittyvät asiat - Seuran strategian linjaus 2. Seuratoiminnan laadun kehittäminen

Lisätiedot

Mistä tuulee seurakyselyn tulokset ja toimenpiteet kyselyn perusteella

Mistä tuulee seurakyselyn tulokset ja toimenpiteet kyselyn perusteella Mistä tuulee seurakyselyn tulokset ja toimenpiteet kyselyn perusteella Seuraseminaari 19.11.2011 Vahva ja aktiivinen lajiliitto seurojen tukena Seuroja 331 Luokkaliittoja 42 Jäseniä n. 60.000 Veneitä 23.692

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 (9) SISÄLLYSLUETTELO

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 (9) SISÄLLYSLUETTELO TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 (9) SISÄLLYSLUETTELO Kilpailutoiminta... 2 Kilpailutoimikunta... 2 Kilpailukalenteri... 2 Kilpailuita... 2 Squashliiga... 2 Edustuspelaajat... 3 Tiedotustoiminta...

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA Kiilat Hockey ry Ståhlberginkatu 10 85800 Haapajärvi TOIMINTASUUNNITELMA 2018-2019 Liikuntatoiminta Seuran tarkoituksena on edistää liikuntaharrastusta seuran toiminta-alueella siten, että mahdollisimman

Lisätiedot

Seurapäivien ryhmäkeskustelut Seurapäivät Veli-Tapio Kangasluoma

Seurapäivien ryhmäkeskustelut Seurapäivät Veli-Tapio Kangasluoma Seurapäivien ryhmäkeskustelut 2011-2015 Seurapäivät 26.11.2016 Veli-Tapio Kangasluoma Seurapäivät 2011-2015 - ryhmäkeskustelut 2011 Turku TUL:n arvot ja seuratyön arvot 2012 Joensuu Seuran toiminta ja

Lisätiedot

Juniorityö petankkiseuroissa

Juniorityö petankkiseuroissa Petankkiseuratoiminta - Juniorityö 1 Juniorityö petankkiseuroissa Nämä rivit on kirjoitettu avuksi niille seuroille joiden piirissä mietitään juniorityön aloittamista tai kehittämistä. Ei ole olemassa

Lisätiedot

FC SCJ Strategia 2019

FC SCJ Strategia 2019 FC SCJ Strategia 2019 Toiminta-ajatus Seuran toiminnan tarkoituksena on tarjota tavoitteellista ja laadukasta yhteisöllisyyttä korostavaa jalkapallon harraste- ja kilpatoimintaa lapsille, nuorille, perheille

Lisätiedot

SISÄLLYS. Jäsenkirje 1/2014

SISÄLLYS. Jäsenkirje 1/2014 SISÄLLYS Hallisarjan tulokset Uusi lisenssikausi alkaa 1.4.2014 Kertalisenssi Jäsen- ja lisenssimaksujen vahvistus sähköpostilla ja tarkistus otteluissa Liiton sääntömääräinen kevätkokous 13.4.2014 U20

Lisätiedot

Pallokerho-35 ry Toimintasuunnitelma

Pallokerho-35 ry Toimintasuunnitelma Pallokerho-35 ry Toimintasuunnitelma Yksi Yhteinen 9.11.2017 Seuran päämäärä ja tavoite PK-35 haluaa olla toiminta-alueensa suurin, monipuolisin ja kehittyvin jalkapalloseura, joka varmistaa pelaajille

Lisätiedot

VUOSIAVUSTUSHAKEMUS vuodelle 2011 Palautus 31.3 2011 klo 15.00 Kulttuuri- ja Vapaa-aikalautakunta PL 50, 36201 Kangasala

VUOSIAVUSTUSHAKEMUS vuodelle 2011 Palautus 31.3 2011 klo 15.00 Kulttuuri- ja Vapaa-aikalautakunta PL 50, 36201 Kangasala VUOSIAVUSTUSHAKEMUS vuodelle 2011 Palautus 31.3 2011 klo 15.00 Kulttuuri- ja Vapaa-aikalautakunta mennessä. PL 50, 36201 Kangasala Avustusta haetaan (rasti): Liikuntaan Nuorisotyöhön 1. Hakija Seura /

Lisätiedot

Strategia 2015-2019 / työpaja 1

Strategia 2015-2019 / työpaja 1 MUISTIO 3.10.2014 Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliitto Strategia 2015-2019 / työpaja 1 Ensimmäisen työpajan päätavoitteet: a) Työn onnistunut käynnistäminen b) Nykytilan analyysin tekeminen TEHTÄVÄ 1:

Lisätiedot

Vuoden 2014 aikana parannetaan edelleen seurayhteisön yhteenkuuluvuutta ja KäPa brändiä.

Vuoden 2014 aikana parannetaan edelleen seurayhteisön yhteenkuuluvuutta ja KäPa brändiä. KÄPYLÄN PALLO RY Tursontie 3, 00610 Helsinki www.kapylanpallo.fi TOIMINTASUUNNITELMA 1.1.2014 31.12.2014 Seuran tarkoituksena on edistää, kehittää ja vaalia liikuntaharrastusta, erityisesti jalkapalloilua

Lisätiedot

PU-62 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2018

PU-62 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2018 PORRASSALMEN URHEILIJAT -62 SUUNNITELMA 1(6) PU-62 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2018 Tämä toimintasuunnitelma (TOSU) on hyväksytty yhdistyksen sääntömääräisessä syyskokouksessa 21.11.2017 Mikkelissä. Puheenjohtaja

Lisätiedot