VUORITSALON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAAJENNUS JA KUMOAMINEN

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VUORITSALON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAAJENNUS JA KUMOAMINEN"

Transkriptio

1 KAAVASELOSTUS Luonnos JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Vuoritsalo, Haapaniemen kylä VUORITSALON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAAJENNUS JA KUMOAMINEN Rn 74:002 (74. kaupunginosa)

2 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Ranta-asemakaavan selostus, joka koskee päivättyä rantaasemakaavakarttaa. ALUEEN MÄÄRITTELY Ranta-asemakaava koskee Jyväskylässä Päijänteen Vuoritsalon - saaressa Haapaniemen kylässä (74. kaupunginosa), sijaitsevaa tilaa Kolmek RN:o Ranta-asemakaavalla muodostuu loma-asuntojen korttelit 1-2 sekä niihin liittyvät suojelu- sekä maa- ja metsätalousalueet. ALUEEN SIJAINTI Kolmek:n tila sijaitsee Vuoritsalon saaressa Jyväskylän keskustan kaakkoispuolella. KAAVAPROSESSIN VAIHEET Suunnittelualueen laajuus on noin 207 ha (kumottava alue 172 ha) ja rantaviiva siihen kuuluu noin 2,74 kilometriä. Suunnittelutyö aloitettiin maanomistajan hakemuksesta syksyllä Aloitusvaiheen viranomaisneuvottelu pidettiin Vireilletulo Ranta-asemakaavaluonnos nähtävillä Kaupunkirakennelautakunta Kaupunginhallitus Ranta-asemakaavaehdotus nähtävillä Kaupunkirakennelautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto hyväksyy kaavan Kaava lainvoimainen

3 Sisältö 2 Yhteenveto 1 LÄHTÖKOHDAT Selvitys suunnittelualueen oloista Suunnittelutilanne Maanomistus ja väestö Rakennettu ympäristö Luonnonympäristö Pohjakartta 11 2 RANTA-ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET Ranta-asemakaavan suunnittelun tarve Suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Osallistuminen ja yhteistyö Ranta-asemakaavan tavoitteet 12 3 ASEMAKAAVAN KUVAUS Kaavan rakenne Aluevaraukset Kaavamerkinnät ja määräykset Kumottavat alueet Kaavan vaikutukset Ympäristön häiriötekijät 22 4 RANTA-ASEMAKAAVAN TOTEUTUS Toteutusta ohjaavat ja havainnollistavat suunnitelmat Toteuttaminen ja ajoitus Toteutuksen seuranta 22 Liitteet - Osallistumis- ja arviointisuunnitelma - Luontoselvitykset - Kumottava kaava-alue - Mitoitustaulukko Kartat Kaavakartta 1:5000 merkintöjen selityksineen ja kaavamääräyksineen Kannen kuva: Jyväskylän kaupungin karttapalvelu 2012.

4 1 1 LÄHTÖKOHDAT Ranta-asemakaavan muutoksen ja laajennuksen laatiminen on aloitettu ensi kerran vuonna 2004, mutta suunnittelutyö keskeytyi 2009 tapahtuneen kuntaliitoksen johdosta. Maanomistaja on syksyllä 2011 tehnyt päätöksen hankkeen käynnistämisestä uudelleen. Koska suunnittelun tavoitteet ovat muuttuneet alkuperäisistä, vuonna 2004 hankkeelle astetuista tavoitteista, käynnistetään kaavoitushanke tuomalla se uudelleen vireille. Kaavamuutos koskee vahvistetun Vuoritsalon ranta-asemakaavan Päijänteen ja Vuoritsalon saaren sisäosassa sijaitsevan lammen ranta-alueita. Kaavan laajennus koskee saaren pohjoisosan ranta-alueita, jotka kuuluvat Kolmekin tilaan. Ranta-asemakaavan koskee pääosin saaren sisäosan maa- ja metsätalousalueita. 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista Suunnittelualue koskee Jyväskylässä Päijänteen Vuoritsalon -saaressa Haapaniemen kylässä (74. kaupunginosa), sijaitsevaa tilaa Kolmek RN:o Suunnittelualueen laajuus on noin 207, josta kumottavaa aluetta on n. 172 ha. Suunnittelualue on rakentamatonta alueen keskivaiheille sijoittuvaa kotaa lukuun ottamatta. Kotaa on käytetty leirikoulutoiminnassa. Saaren ranta-alueille suunnittelualueen ulkopuolelle sijoittuu tiivistä loma-asutusta. Kuva 1. Kaava-alueen yleissijainti.

5 2 Kaavan laajennusalue Kaavamuutosalueet Kuva 2. Kaava-alueen rajaus maastokartalla.

6 1.2 Suunnittelutilanne 3 Maakuntakaava Maakuntakaava on yleispiirteinen maakunnan alueidenkäyttösuunnitelma, jonka lähtökohtana ovat maakuntasuunnitelman tavoitteet ja strategiat. Siinä esitetään alueidenkäytön ja yhdyskuntarakenteen periaatteet ja osoitetaan maakunnan kehittämisen kannalta tarpeellisia alueita. Keski-Suomessa on kolme lainvoimaista maakuntakaavaa: Kokonaismaakuntakaava sai lainvoiman vuonna 2009 (KHO;n päätös ) 1. vaihemaakuntakaavalla (1.VMK) varataan maa-alue Jyväskylän seudun uudelle jätteenkäsittelykeskukselle. 1. vaihemaakuntakaava on saanut lainvoiman vaihemaakuntakaavassa (2.VMK) koskee maa-aineshuoltoa ja siihen liittyviä luontoarvoja. Se sovittaa yhteen pohjaveden suojelua ja kiviainesten käyttöä sekä osoittaa malmipotentiaalisia vyöhykkeitä. Kaava sai lainvoiman KHO:n hylättyä kaavasta tehdyn valituksen. Valmisteilla olevat vaihemaakuntakaavat: 3. vaihemaakuntakaava (3.VMK) käsittelee turvetuotantoa ja suoluontoa sekä tuulivoimaa. Kaavan valmistelu aloitettiin maakuntahallituksen laatimispäätöksellä Maakuntavaltuusto hyväksyi kaavan ja kaava on toimitettu ympäristöministeriölle vahvistuskäsittelyä varten. 4. vaihemaakuntakaava (4.VMK) päivittää kaupan palveluverkon ja taajamat. Kaavassa osoitetaan myös puolustusvoimien melu- ja suoja-alueita sekä varalaskupaikkojen suoja-alueet. Virkistystoimintojen osalta tehdään tarkistuksia. Kaavaluonnos oli nähtävillä syksyllä Ehdotusvaihe asetetaan nähtäville vuodenvaihteessa 2012 / Kaava-alueen sijainti Kuva 3. Ote maakuntakaavasta

7 Suunnittelualueelle sijoittuu Vuoritsalon itärannalla oleva luonnonsuojelualue (sl) Vuoritsalon lehmusesiintymä sekä voimalinja. Vuoritsalo kuuluu laajempaan maakuntakaavan mukaiseen aluekokonaisuuteen; matkailun ja virkistyksen kohdealue (mv). Vuoritsalon kautta on osoitettu kulkemaan laaja-alaisempi ulkoilun yhteystarve. 4 Jyväskylän seutu Suunniteltu Jyväskylän seudun kansallinen kaupunkipuisto, virkistys, matkailu, merkittävä osa Päijänteen vesiliikenneverkostoa; ydin Jääskelän ja Savutuvan apajan matkailu keskukset, Noukanniemen venesatama, Naissaari ja Äijänniemen virkistysalue; osa ekologista vyöhykettä ja Jyväskylä-Haapamäki-radan kulttuuriympäristön kehittämisen kohdealuetta. Jyväskylänympäristö. Parantaa merkittävästi lähiliikuntamahdollisuuksia. Vuoritsalon lehmusesiintymä. Jyväskylän eteläpuolella Päijänteellä oleva kallioisen saaren itärinteen komea, rauhoitettu, lehmusesiintymä. Rantayleiskaava Leppävesi- Päijänne rantaosayleiskaava on kunnanvaltuuston hyväksymä. Kaava on oikeusvaikutukseton. Rantaosayleiskaavassa nykyiselle Kolmekin tilan alueelle on osoitettu 2 lomarakennuspaikkaa (RA). Sisäosaan sijoittuvan lammen ympäristö on osoitettu luonnonsuojelualueena (SL). Muilta osin alueet on osoitettu maa- ja metsätalousalueena (M-5).

8 5 Kuva 4. Ote Päijänteen rantaosayleiskaavasta. Yleiskaava Koko Jyväskylän kaupunkia koskeva yleiskaava on vireillä. Kaavaluonnos on ollut nähtävillä Jyväskylän kaupungin yleiskaava on koko kuntaa koskeva maankäyttösuunnitelma. Siinä ratkaistaan yleispiirteisellä tasolla kaupungin tulevan maankäytön kehykset pariksi seuraavaksi vuosikymmeneksi. Yleiskaavan tavoitteena on kestävä yhdyskuntarakenne, jossa on otettu huomioon sosiaaliset, taloudelliset, kulttuuriset ja ekologiset erillistavoitteet. Yleiskaavaluonnoksessa Vuoritsalo on kauttaaltaan osoitettu viheralueen merkinnällä, jonka yleismääräys on: Retkeilyn, virkistyksen, ulkoilun sekä maiseman ja luonnon ominaispiirteiden kannalta merkittävät alueet, jotka tulee säilyttää pääosin rakentamattomina. Suunnittelussa otetaan huomioon yleiskaavassa Vuoritsalon saareen suunniteltu maankäyttö sekä alueelta laaditut selvitykset.

9 6 Kuva 5. Ote Jyväskylän kaupungin yleiskaavaluonnoksesta Ranta-asemakaava Osalla suunnittelualuetta on voimassa vahvistettu Vuoritsalon rantaasemakaava. Tämä osa suunnittelualueesta on osoitettu maa- ja metsätalousalueena.

10 7 Kuva 6. Ote Vuoritsalon rantakaavasta. Muut suunnitelmat ja selvitykset Vuoritsalon ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi (Hannu Poutiainen, Tapani Rostedt, Mikroliitti Oy, 2008) Luontoselvitykset - Luontokoulutoimintaan liittyvät luontoselvitykset (Anu Surakka 2003 ja 2004) - Luontoselvityksen täydennykset 2005 (Timo Pylvänäinen) Emätilaselvitys (lähtökohtana Leppäveden rantayleiskaavan mitoitus ja emätilaselvitys) Jyväskylän kaupungin yleiskaavan selvitykset Vuoritsalon luontopolkuverkosto (Keski-Suomen metsäkeskus). Keski- Suomen metsäkeskus on osana luonnonhoitohanketta suunnitellut ja rakentanut Kolmek:n tilalle luontopolkuverkoston. Reitistön

11 tarkoituksena on helpottaa luonnonhoitotöiden toteutusta saaressa, käyttää sitä osana metsäammattilaisten ja metsänomistajien koulutusta, tiedottamista ja METSO-ohjelman käytännön toteutuksen laajempien toteutusmallien tutkimuspohjaa. 8 Kuva 1 Vuoritsalon luontopolkuverkosto. Keski-Suomen metsäkeskus.

12 1.3 Maanomistus ja väestö 9 Suunnittelualue on yksityisessä maanomistuksessa. 1.4 Rakennettu ympäristö Kokonaisrakenne Alue sijaitsee saaressa, jonka rannoilla on runsaasti loma-asutusta. Suunnittelualue on pääosin rakentamatonta maa- ja metsätalousmaata. Saaren keskellä on lampi, jonka rannalle on rakennettu kota, keittokatos ja kuivakäymälät, jotka ovat olleet leirikoululaisten käytössä. Suunnittelualueelle ulottuu osittain suojelualueita. Suunnittelualueelle ei sijoitu muinaisjäännöksiä tai rakennetun kulttuuriympäristön kohteita. 1.5 Luonnonympäristö Ranta-asemakaava-alueen luonnonympäristöä on kartoitettu jo vuonna 2004, kun hanke oli ensimmäisen kerran vireillä. Kaavamuutosta varten on tehty luontoselvityksiä, joiden tarkoituksena on ollut kartoittaa alueen luonnonympäristö sekä selvittää onko siellä maankäytön suunnittelussa huomioon otettavia luontoarvoja. Tehdyt selvitykset: - Vuoritsalon kaavamuutos- ja laajennusalueen kasvillisuusselvitys (Timo Pylvänäinen 2005) - Vuoritsalon päällä olevan lammen lähialueen putkilokasvikartoitus (Anu Surakka 2004) - Vuoritsalon leirikoulutoiminnassa käytettävien kulkuväylien ja rantautumispaikkojen kasvillisuuskartoitus (Anu Surakka 2004) Tehdyt selvitykset on tehty nykyistä kaava-aluetta laajemmalta alueelta ja ne kattavat myös nyt laadittavana olevan kaavan alueet. Pylvänäisen selvityksessä alueen kasvillisuus on kartoitettu kauttaaltaan luonnonsuojelu- ja metsälain mukaisten kohteiden kartoittamiseksi. Vuoritsalo kuuluu Päijänteen kallioalueeseen ja myös kaavamuutosalueen maaperä on kallioista. Korkeuseroista johtuen Vuoritsalon kasvillisuus on vaihtelevaa. Toisaalla on laajoja karuja kallio- ja kuivia kangas-alueita ja toisaalla taas reheviä lehtomaisia alueita. Luonnon monimuotoisuuden kannalta tärkeänä kohteena on kaavaan osoitettu luo-merkinnällä kasvillisuusselvityksessä metsälaki kohteeksi luokiteltu lammen laskupuro, selvityksen kohde 10. kartta 4. Selvityksen kohdekuvaus: Lammen laskupuron alkupäätä on saatettu hieman perata joskus, mutta edempänä se on

13 luonnontilainen. Puusto sen varressa on nuorehkoa koivua ja haapaa, seassa mäntyä, kuusta, raitaa, lahopuuta näkyvästi. Varpuina mustikka ja puolukka kivillä. Noro paikoin kuluttanut näkyvän uoman, paikoin kulkee kivikon seassa. Loppupäässä valuu kalliota pitkin. Pylvänäinen, Kuva 7. Maaperäkartta. Lähde GTK, luettu Selvitysalueella tai sen läheisyydessä ei ole Natura 2000-alueita. Maakuntakaavassa osoitettu luonnonsuojelualue, Vuoritsalon pohjoinen lehmusmetsikkö, ulottuu osittain kaava-alueelle. Se kolme muuta luontotyyppipäätöksen mukaista lehmusmetsikköä on osoitettu merkinnällä S-1. Nro RauhoitusP Nimi LsAlueTunn Luokka Vuoritsalon pohjoinen lehmusmetsikkö LTA Luontotyyppipäätökset Vuoritsalon Ruokosalmen lehmusmetsikkö LTA Luontotyyppipäätökset Vuoritsalon länsirinteen lehmusmetsikkö LTA Luontotyyppipäätökset Vuoritsalon lehmusrinne (luonnonsuojelualue) YSA Yksityiset suojelualueet Kuva 2 Luonnonsuojelualueiden tiedot. Luonnonsuojelualueiden ja lammen laskupuron lisäksi alueella ei ole todettu kohteita, jotka täyttäisivät luonnonsuojelulain (29 ) kriteerit suojelluista luontotyypeistä tai olisivat vesilain (1 luku, 15a ja 17a ) tarkoittamia luonnontilaisina säilytettäviä pienvesiä tai metsälain (10 ) erityisen tärkeitä

14 elinympäristöjä. Alueella ei ole todettu kohteita, joilla voisi olla erityistä merkitystä uhanalaisille lajeille tai luonto- tai lintudirektiivilajeille Pohjakartta Ranta-asemakaavan pohjakartan on laatinut Jyväskylän kaupunki. Pohjakartta on laadittu kaavoitusmittausasetuksen mukaan. Pohjakartan hyväksyy ja tarkastaa Jyväskylän kaupunki. 2 RANTA-ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET 2.1 Ranta-asemakaavan suunnittelun tarve Maankäyttö- ja rakennuslain 73 :n mukaisesti ranta-asemakaavaa käytetään pääasiassa loma-asumisen järjestämiseksi. 2.2 Suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Ranta-asemakaavan laadinta käynnistettiin maanomistajien päätöksellä syksyllä Kaavahanke käsiteltiin Jyväskylän kaupungin sisäisessä palaverissa (SILLISSÄ) Osallistuminen ja yhteistyö Osallisilla on oikeus ottaa osaa kaavan valmisteluun, arvioida sen vaikutuksia ja lausua kaavasta mielipiteensä. Osallisia ovat alueen maanomistajat ja ne joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin kaava saattaa huomattavasti vaikuttaa sekä viranomaiset ja yhteisöt, joiden toimialaa suunnittelussa käsitellään (MRL 62 ). Tässä ranta-asemakaavassa osallisia ovat: Maanomistajat ja asukkaat Kaava-alueen maanomistaja Kaava-alueeseen rajoittuvien alueiden maanomistajat ja asukkaat Ne joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin kaava saattaa huomattavasti vaikuttaa. Viranomaiset ja yhteisöt Keski-Suomen ELY-keskus Keski-Suomen liitto Keski-Suomen museo Jyväskylän kaupunki Kaavoitus Tonttituotanto Yhdyskuntatekniikka Rakennusvalvonta Ympäristötoimi

15 12 Muut osalliset Sähkö- ja teleyhtiöt Vireilletulo Kaavan vireille tulosta on ilmoitettu Jyväskylän kaupungin tiedotuslehdessä ja Keskisuomalaisessa Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt Kaavasta tiedottaminen tehdään kaupungin ilmoitustaululla, lehdessä ja erillistiedoksiannolla ulkopaikkakuntalaisille osallisille. Lisäksi kaavatyön etenemistä ja suunnitelmia voi tarkastella Jyväskylän kaavoitusosaston internetsivuilla osoitteessa Luonnosvaiheessa sekä kaavoituksen myöhemmissä vaiheissa tullaan tarvittaessa neuvottelemaan osallisten kanssa. Viranomaisyhteistyö Aloitusvaiheen viranomaisneuvottelu on pidetty Keski-Suomen elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskuksessa. 2.4 Ranta-asemakaavan tavoitteet Yleistavoitteet Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet on maankäyttö- ja rakennuslain mukaisesti huomioitu ja niiden toteutumista pyritään edistämään. Maakuntakaava Ranta-asemakaava ei ole ristiriidassa vahvistetun maakuntakaavan kanssa. Suunnittelun tavoitteet Suunnittelun tavoitteena on selvittää Kolmek:n tilan rakennusoikeus ja osoittaa se kaavallisesti. Ympäristön laatutavoitteet Ympäristöarvot otetaan huomioon suunnittelussa siten, ettei arvokkaiden ja huomionarvoisten luontokohteiden olemassaolo vaarannu. Rakennuspaikat sijoitetaan rakentamiseen soveltuville ranta-alueille. Ympäristöarvoiltaan arvokkaat tai huomionarvoiset alueet jätetään rakentamisen ulkopuolelle.

16 Maanomistajan tavoitteet 13 Maanomistajan tavoitteena on tilan rantarakennusoikeuden määrittäminen ja sen osoittaminen kaavallisesti. Tavoitteena on osoittaa lammen rannalla oleva kota kaavassa siten, että sen käyttö luontokoulutyyppisessä käytössä mahdollistuu. Myös luonto- ja maisema-arvojen säilyttäminen on maanomistajan tavoitteena. 3 ASEMAKAAVAN KUVAUS 3.1 Kaavan rakenne Emätilaselvitys Suunnittelussa noudatetaan alla esiteltyjä, Jyväskylässä rantayleiskaavoissa ja ranta-asemakaavoissa käytettyjä mitoitusperusteita. Rantarakennusoikeus jaetaan emätiloittain. Emätilana käytetään tilaa, joka on ollut voimassa vuonna Emätilan jäljellä olevaa rakennusoikeutta vähentävät sen ranta-alueelle sijoittuvat loma-asunnot ja vakituiset asunnot sekä emätilasta loma- tai asuinkäyttöön 1959 jälkeen rakennetut lohkotut tilat. Rakennusoikeus määrittyy emätilan muunnetun rantaviivan perusteella. Rantaviivalle määritellään muuntokertoimet Suomessa yleisesti hyväksyttyjen ja käytössä olleiden Etelä-Savon maakuntaliiton laatimien muuntoperiaatteiden mukaisesti. Muunnetun rantaviivan laskennassa katsotaan rakennusoikeuden vähenevän kapeissa niemissä, lahdissa ja salmissa. Tämä johtuu siitä, että on katsottu, että ko. tapauksissa rakennuspaikat häiritsevät toisiaan. Kapeissa niemissä taas ei ole mahdollista rakentaa vesistöön vaadittujen rantaviivan etäisyyksien vuoksi. Rannan laatu voi myös aiheuttaa poikkeuksia rakennusoikeuden määrittämisessä. Esimerkiksi rakennuskelvottomat suot, louhikot, jyrkänteet, tai rakennettu infrastruktuuri, kuten tiet ja isot sähkölinjat ovat paikkoja, joissa rakennusoikeutta ei osoiteta tavanomaisesti. Mitoitusluku kertoo kuinka monta rakennuspaikkaa / muunnettu rantaviivakilometri on mahdollista rakentaa kantatilalle. Tässä kaavassa on käytetty mitoituslukua 5 rakennuspaikkaa / muunnettu rantaviivakilometri. Kyseinen tässä kaavassa käytetty mitoitus on tavanomainen Keski-Suomen alueella ja Päijänteen rannalla.

17 Suunnittelualueelle sijoittuvan lammen osalta on käytetty pinta-alaperusteista mitoitusta 1 rakennuspaikka / 2,5 vesi-hehtaari. Mitoitus Vuoritsalossa on suoritettu tilojen yhdistelyä 2000-luvulla. Emätilojen 1:244, 1:246, 1:248 alueita on yhdistetty ja niistä on muodostunut tila Kolmek 1:884. Kolmek:n tilalla on maapinta-alaa 260 ha ja vesipinta-alaa 1,2. Vuoritsalon kokonaispinta-ala on n. 480 ha. Mitoituksessa on mukana voimassa olevan rantakaavan alueet ja laajennuksen kohteena oleva alue. Suunnittelualueen emätilojen kokonaisrakennusoikeus on yhteensä 16,06 rakennuspaikkaa. Vuonna 1986 vahvistetussa rantaasemakaavassa rakennuspaikkoja on osoitettu 22. Emätilojen 1:246 (-7,13) ja 1:248 (-4,02) rakennusoikeus on käytetty ja se on osoitettu voimassa olevassa rantakaavassa RA-rakennuspaikkoina. Myös oikeusvaikutuksettomassa Päijänne-Leppävesi rantaosayleiskaavassa on osoitettu rantakaavan mukaiset rakennuspaikat. Mitoitustaulukko on selostuksen liitteenä. Emätilalla 1:244 on rantaviivaa yhteensä 1430 metriä (muunnettuna 1040 metriä) ja rakennuspaikkoja jäljellä yhteensä 5,20 kappaletta, joka pyöristettynä on 5 kappaletta. Muunnetun rantaviivan suhteessa rakennusoikeus jakautuu siten, että suunnittelualueella tilalla Kolmek RN:o 1:844 on rakennusoikeutta 2 rakennuspaikkaa ja loput 3 sijoittuvat tilan Muuttokanta RN:o 1:244 rannoille suunnittelualueen ulkopuolelle. Päijänne-Leppävesi rantayleiskaavassa on tilan Kolmek alueelle osoitettu kaksi uutta rakennuspaikkaa. Kortteli- ja muiden alueiden käyttötarkoitukset, pinta-alat ja rakennusoikeudet ovat seuraavat: 14 pinta-ala ha josta laajennusaluetta kumottavaa aluetta k-m² RA 1,5275 1, R-1 1, LV 0, SL 3,1805 M 182, , ,4125 W/s 2,5820 p-a yht. 191, , ,

18 Tilatiedot Rantaviivatiedot Mitoitus Vesistö Kiint.tun. Tilan_nimi emät. -69 tod muunn Kuva 8. Mitoitustaulukko. vesistö rv (km) vesistö pa(ha) arvo lkm. Vuoritsalon ranta-asemakaavan muutos, laajennus ja Rantayleis kaavassa osoitettu Rantaasemakaavas sa osoitettu 1:844 Kolmek (osa) 1: , ,10 suunnittelualueella 1:244 Muuttokanta 1: ,10 3,10 1:244 Total , ,20 1:668 Paananen 1: , ,80 1:669 Tuomaala 1: , ,83 1:670 Lähde 1: , ,81 1:671 Sampola 1: , ,81 1:229 Saunaranta 1: , ,81 1:451 SaunarantaI 1: ,05 0,05 1:637 Pimiö 1: , ,85 1:658 Röykkö 1: ,00 0,00 1:659 Rytö 1: , ,85 1:660 SaunarantaII 1: ,00 0,00 1:254 Länsiranta 1: ,13 0,13 1:652 Iltaranta 1: , ,80 1:653 Saarenpesä 1: , ,75 1:654 Kuusela 1: , ,75 1:655 Jussila 1: , ,75 1:656 Eeva 1: , ,75 1:657 LänsirantaI 1: , ,90 1:844 Kolmek (osa) 1: ,35 4,35 suunnittelualueella Lampi 1:844 Kolmek (osa) 1:247 1,2 1 rp/2,5 ha 0,48 0,48 suunnittelualueella 1:747 Turhapala 1: ,98 0,98 1:664 Taijala 1: , ,68 1:665 Koillisranta 1: , ,65 1:666 Haaparinne 1: , ,65 1:667 Uikunranta 1: , ,68 1:246 Total , ,13 1:661 Lemmikkilaak1: , ,85 1:662 Lupporanta 1: , ,86 1:663 Eerola 1: , ,80 1:811 Härkäpää 1: , ,85 1:860 Kalaranta 1: , ,81 1:844 Kolmek (osa) 1: ,15 0,15 suunnittelualueella 1:248 Total , ,02 Grand Tota , ,95 Olevat rp:t. Uudet rp:t Jää Huom 15

19 16 Kuva 9. Emätilaselvityksen alueet. Palvelut Alueelle ei sijoitu uusia palveluita, vaan alue liittyy Jyväskylän kaupungin palveluihin. Ympäristön laatutavoitteiden toteutuminen Ympäristöarvot on otettu huomioon suunnittelussa siten, ettei arvokkaiden ja huomionarvoisten luontokohteiden olemassaolo vaarannu. Kaavamääräyksissä on annettu ohjeita rakennuspaikkojen vesi- ja jätehuollosta, ympäristön hoidosta sekä rakentamisesta.

20 3.2 Aluevaraukset 17 Kaavalla muodostuu kaksi loma-asuntojen korttelialuetta, vesialue, maa- ja metsätalousalueet ja suojelualueet. Loma-asuntojen korttelialue (RA) Ranta-asemakaavassa osoitetaan loma-asuntojen korttelialue 1 merkinnällä RA. RA -alueen pinta ala on yhteensä 1,5 ha. Rakennuspaikalla rakennusten yhteenlaskettu kerrosala saa olla enintään 300 k-m². Rakennuspaikalle saa rakentaa enintään yhden yksiasuntoisen ja enintään puolitoista kerroksisen loma-asuinrakennuksen, erillisen saunan sekä talousrakennuksia. Rakennusten yhteenlaskettu lukumäärä rakennuspaikalla saa olla enintään viisi. Loma-alue, jolle saa rakentaa loman- ja vapaa-ajanviettoa sekä retkeilyä palvelevia rakennuksia yhteisöjen käyttöön (R-1) Ranta-asemakaavassa osoitetaan loma-alueen korttelialue 2 merkinnällä R-1. R-1 -alueen pinta ala on yhteensä 1,2 ha. R-1 -korttelissa rakennuspaikalle saa rakentaa yhden majoitusrakennuksen, talousrakennuksia ja saunan. Rakennusten yhteenlaskettu lukumäärä rakennuspaikalla saa olla enintään viisi. Muut alueet M Maa- ja metsätalousalue, jolla rakentaminen on kielletty. Rakentaminen on kokonaan siirretty rakentamisen sallivalle RA alueelle. S-1 Luonnonsuojelualue, jolla sijaitsee luonnonsuojelulain 29 :n perusteella suojeltu jalopuumetsikkö. Aluetta ei saa muuttaa niin, että luontotyypin ominaispiirteiden säilyminen kyseisellä alueella vaarantuu. W/s Vesialue, jolla ympäristö säilytetään. LV Venevalkama. Alueelle saa rakentaa veneilyä palvelevia rakennuksia ja rakenteita. Rakennusten kerrosala saa olla enintään 50 k-m². luo Osa-alue merkinnällä (luo) on osoitettu lammesta luoteeseen laskevan puron varsi, joka on arvioitu metsälain tarkoittamaksi tärkeäksi elinympäristöksi.

21 Kaavamerkinnät ja määräykset Kaavamerkinnät ja määräykset ovat ympäristöministeriön ohjeiden mukaiset.

22 Kumottavat alueet Ranta-asemakaavalla kumotaan vahvistetusta Vuoritsalon rantaasemakaavasta Vuoritsalon puolella oleva laaja M-alue (146 ha). Osa M- alueista, RA-alueet ja Siikasaaren pohjoisosassa oleva M-alue sekä kaupungin omistuksessa oleva alue jäävät voimaan vanhasta kaavasta.

23 20 Kuva 3. Kumottava kaava-alue harmaalla täytöllä. 3.5 Kaavan vaikutukset Kaavaa laadittaessa selvitetään suunnitelman toteutumisen aiheuttamia vaikutuksia. Erityisesti tarkastellaan kaavan vaikutuksia yhdyskuntarakenteeseen ja rakennettuun ympäristöön, luonnonympäristöön ja maisemaan sekä ilmastonmuutoksen vaikutuksia. Vaikutukset yhdyskuntarakenteeseen ja rakennettuun ympäristöön Alue sijaitsee saaressa jonne ei ole kulkuyhteyttä maitse. Rantaan osoitetut lomarakennuspaikat ovat tavanomaista metsämaata, joissa maaperä on hyvin

24 rakentamiseen soveltuvaa. Ranta-asemakaavalla osoitetaan kaksi uutta lomaasuinrakennuspaikkaa. Toinen rakennuspaikka osoitetaan lammen rannalla sijaitsevan kodan alueelle ja toinen rakennuspaikka on osoitettu saaren pohjoisosan luoteisrannalle. Toteutuessaan kaava tiivistää pohjoispään rakennetta. Uudet rakennuspaikat eivät sijoitu olemassa olevien rakennuspaikkojen viereen, joten vaikutukset naapurikiinteistöihin jäävät vähäisiksi. Kodan kohdalle sijoittuva rakennuspaikka mahdollistaa alueen kehittämisen leirikoulutoimintaan. Kulku kodalle tapahtuu venevalkamasta käsin olemassa olevaa polku pitkin. Suunnittelualue on rakentamatonta metsätalousaluetta. Kokonaisuudessaan kaavan vaikutusten rakennettuun ympäristöön arvioidaan olevan vähäiset. Vaikutukset luonnonympäristöön ja maisemaan Korttelialueet on sijoitettu rakentamiseen parhaiten soveltuville alueille siten, että rakentamista huonosti kestävät sekä ympäristöarvoja omaavat alueet jätetään rakentamisen ulkopuolelle. Kaava-alueelle sijoittuvat arvokkaat luonnonympäristön kohteet on osoitettu kaavassa asianmukaisella kaavamerkinnällä SL. Vaikutukset maisemakuvaan arvioidaan vähäisiksi, koska rakennuspaikkojen ranta tulee säilyttää luonnontilaisena, jolloin suojapuuston ansiosta rakennusten näkyvyys järvelle pienenee. Kaavassa annetaan myös määräyksiä rakentamisen sopeuttamiseksi maisemaan, luonnonmukaisen rantaviivan säilyttämiseksi ja ranta-alueiden metsänkäsittelyyn. Ilmastonmuutoksen vaikutukset Kaavoitushankeen yhteydessä on arvioitu ilmastonmuutoksen vaikutusta alueen maankäyttöön sekä toisaalta alueen toteutumisen vaikutusta ilmastonmuutokseen. Ilmastonmuutoksen vaikutukset saattavat kohdistua tavanomaiseen lomarakentamiseen isojen vesistöjen rannalla lähinnä tulvina ja vedenpinnan nousuna. Saaren luoteisrannalle sijoittuvalla rakennuspaikalla on korkeuseroa on Päijänteen pinnan tasosta noin metriä. Rakennuspaikan koko mahdollistaa rakennusten sijoittamisen riittävän etäälle ja korkealle niin, ettei tulvavaaraa aiheudu. Vaikutukset kulttuuriympäristöön Alue on rakentamaton, lammen kotarakennusta lukuun ottamatta eikä alueella sijaitse kulttuurihistoriallisia kohteita. Alueelle vuonna 2008 tehdyssä muinaisjäännösinventoinnissa ei löydetty mitään muinaisjäännöksiin viittaavaa eikä alueelta ole ennestään tiedossa muinaisjäännöksiä. 21

25 3.6 Ympäristön häiriötekijät 22 Suunnittelualueella korttelin 1 eteläpuolella kulkee voimajohtolinja, joka rajoittaa metsätalouden harjoittamista ja saatetaan kokea maisemahaittana. 4 RANTA-ASEMAKAAVAN TOTEUTUS 4.1 Toteutusta ohjaavat ja havainnollistavat suunnitelmat Niiltä osin mitä kaavassa ei ole määrätty, noudatetaan rakentamisessa Jyväskylän kaupungin voimaan tullutta rakennusjärjestystä. 4.2 Toteuttaminen ja ajoitus Kaavan toteutumiselle ei ole laadittu aikataulua. Toteutuminen tapahtuu maanomistajakohtaisesti kaavan hyväksymisen jälkeen. 4.3 Toteutuksen seuranta Kaavan toteutumisen seuranta on Jyväskylän kaupungin rakennusvalvonnalla. Pöyry Finland Oy/kaupunki- ja aluesuunnittelu Jyväskylä Kimmo Kautto Suunnittelupäällikkö Arkkitehti SAFA Arto Sipinen Suunnittelija Maanmittausinsinööri (AMK)

Vuoritsalon ranta-asemakaavan muutos, laajennus ja kumoaminen

Vuoritsalon ranta-asemakaavan muutos, laajennus ja kumoaminen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 67040620 26.6.2012/13.12.2012 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI 74. kaupunginosa Vuoritsalon ranta-asemakaavan muutos, laajennus ja kumoaminen 1 Sisältö 1 SUUNNITTELUTEHTÄVÄ JA

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 67040620 12.9.2011/10.10.2011 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI 74. kaupunginosa Vuoritsalon ranta-asemakaavan muutos, laajennus ja kumoaminen 1 Sisältö 1 SUUNNITTELUTEHTÄVÄ JA

Lisätiedot

Suunnittelualue sijaitsee Keuruun länsiosassa Jyrkeejärven etelärannalla Hakemaniemessä.

Suunnittelualue sijaitsee Keuruun länsiosassa Jyrkeejärven etelärannalla Hakemaniemessä. 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kunta Kylä Tilat Kaavan nimi Kaavan laatu Keuruu Pihlajavesi 249-407-2-59 Hakemaniemi 249-407-2-97 Eemelinranta Pihlajaveden osayleiskaava Osayleiskaavan muutos

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Liite 1 67090238.ABJ1 4.9.2009/päivitetty 18.1.2011 Jyväskylän kaupunki 86. kaupunginosa (Korpilahti) Veijon kylä (451) Tervamäen ranta-asemakaavan muutos ja laajennus

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Aijasahon ranta-asemakaavan muutos JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI 76. KAUPUNGINOSA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Aijasahon ranta-asemakaavan muutos JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI 76. KAUPUNGINOSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 10.12.2013 Aijasahon ranta-asemakaavan muutos JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI 76. KAUPUNGINOSA 2 Sisältö 1 SUUNNITTELUTEHTÄVÄ JA LÄHTÖKOHDAT 3 1.1 Tehtävän määrittely 3 1.2 Suunnittelun

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, ehdotusvaihe

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, ehdotusvaihe KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P31477 1 (8) S. Paananen, T. Järvinen Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä... 1 1.1 Kaavaprosessin

Lisätiedot

SELOSTUS, kaavaehdotus

SELOSTUS, kaavaehdotus JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS, kaavaehdotus 28.6.2017 Ote rantayleiskaavakartasta, kaava-alueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI VUORITSALON RANTA-ASEMAKAAVAN MUU- TOS, LAAJENNUS JA OSITTAINEN KUMOA- MINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI VUORITSALON RANTA-ASEMAKAAVAN MUU- TOS, LAAJENNUS JA OSITTAINEN KUMOA- MINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Päivämäärä 26.6.2012/13.12.2012/19.1.2019 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI VUORITSALON RANTA-ASEMAKAAVAN MUU- TOS, LAAJENNUS JA OSITTAINEN KUMOA- MINEN 1 Tarkastus Liisa Märijärvi-Vanhanen Päivämäärä 26.6.2012/13.12.2012/19.1.2016

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 670070562BBJ 21.12.2007 Jämsänkosken kaupunki Kaukialan kylä Koveroniemen tilan RN:o 3:2 ranta-asemakaava 1 Esipuhe Ranta-asemakaavan laatiminen Koveroniemen tilalle

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari 484-414-2-122 Riispyyn kylässä KUNNAN KAAVATUNNUS 484RAKAM12016 4.12.2016 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

NIINNIEMEN ASEMAKAAVA

NIINNIEMEN ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS 18.3.2008 JOUTSAN KUNTA NIINNIEMEN ASEMAKAAVA Luonnos 18.3.2008 Korttelit 1-7 sekä niihin liittyvät lähivirkistys-, liikenne-, katu- ja vesialueet i 1 TIIVISTELMÄ 2 1.1 Kaavaprosessin vaiheet

Lisätiedot

Suunnittelualue. INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N MIKKELI

Suunnittelualue. INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N MIKKELI 1 INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N 50170 MIKKELI RYTÖLÄ -RANTAMÄKI RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS Vireilletulosta ilmoitettu 3.10.2015 Tekninen lautakunta hyväksynyt,

Lisätiedot

JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS Ote rantayleiskaavakartasta SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2 Alueen yleiskuvaus 1.3 Luonnonympäristö 1.4

Lisätiedot

KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 311-RAK1716 NAANTALIN KAUPUNKI KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaehdotus Versio 1.0 18.5.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (11) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 16USP0041 21.9.2011/16.1.2012 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI 76. kaupunginosa Hyppyriäisenahon ranta-asemakaava Rn 76:001 1 Sisältö 1 SUUNNITTELUTEHTÄVÄ JA LÄHTÖKOHDAT 2 1.1

Lisätiedot

SUOLAJÄRVEN RANTAASEMAKAAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN KAAVASELOSTUS INSINÖÖRITOIMISTO PAAVO PARVIAINEN OY

SUOLAJÄRVEN RANTAASEMAKAAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN KAAVASELOSTUS INSINÖÖRITOIMISTO PAAVO PARVIAINEN OY 20.6.2017 KAAVASELOSTUS SUOLAJÄRVEN RANTAASEMAKAAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN INSINÖÖRITOIMISTO PAAVO PARVIAINEN OY Sivu 2 / 8 Sisällysluettelo Sisällysluettelo Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Perustiedot 1.2

Lisätiedot

1 HANKEKUVAUS JA SUUNNITTELUTILANNE

1 HANKEKUVAUS JA SUUNNITTELUTILANNE FCG Suunnittelu ja tekniikka Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) KONNEVEDEN KUNTA KIVISALMEN LAITURIALUEEN RANTA-ASEMAKAAVA 1 HANKEKUVAUS JA SUUNNITTELUTILANNE Konneveden kunnalla on tarkoitus

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, valmisteluvaihe

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, valmisteluvaihe KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P31477 1 (10) Paananen Susanna Sisällysluettelo 1 TIIVISTELMÄ... 1 1.1 Kaavaprosessin vaiheet...

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA, 1 NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILA 18:16 Kaavaselostus

RAUTALAMMIN KUNTA, 1 NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILA 18:16 Kaavaselostus RAUTALAMMIN KUNTA, 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 Kaavaprosessin vaiheet...2 1.2 Rantaosayleiskaavan muutos...2 1.3 Rantaosayleiskaavan toteuttaminen...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ehdotus TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-22-46 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 30.5.2018

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 14.1.2009 / päivitetty 27.11.2012 / 4.5.2015 Jyväskylän kaupunki 87. kaupunginosa TAPANILAN TILAN RANTA-ASEMAKAAVA 1 Sisältö 1 SUUNNITTELUTEHTÄVÄ JA LÄHTÖKOHDAT 2

Lisätiedot

ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT KIVIHAKA JA KOTIRANTA

ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT KIVIHAKA JA KOTIRANTA S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A Vieremän kunta ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 410-10-63 KIVIHAKA JA 410-10-64 KOTIRANTA Kaavaselostus 699-P21549 21.8.2013 Kaavaselostus,

Lisätiedot

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 10.5.2017 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 16.1.2017 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 31.1-14.2.2017 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen

Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A KAAVIN KUNTA Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P23617 Kaavaselostus 1 (2) Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä...

Lisätiedot

Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49.

Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49. SULKAVAN KUNTA RANTA-SASTAVIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 26.11.2013 Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49. Ranta-asemakaavan muutoksella muodostuu

Lisätiedot

HANKASALMEN KUNTA ARMISVEDEN JA YMPÄRISTÖN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS

HANKASALMEN KUNTA ARMISVEDEN JA YMPÄRISTÖN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS HANKASALMEN KUNTA ARMISVEDEN JA YMPÄRISTÖN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS 2014 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. SUUNNITTELUALUEEN MÄÄRITYS... 3 2. SUUNNITTELUTILANNE... 3 2.1 MAAKUNTAKAAVA... 3 2.2 YLEISKAAVA... 3 2.3 ASEMA-

Lisätiedot

Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos

Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos S U U N N IT T EL U JA T E K N IIK K A RAUTALAMMIN KUNTA Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20667 Kaavaselostus Lilian Savolainen Sisällysluettelo

Lisätiedot

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS JOUTSA KOIVULA 172-413-1-45 RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ote rantaosayleiskaavakartasta, kaavamuutosalueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(10) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 67080500.ABJ 14.1.2009/16.2.2009/14.9.2009 Jyväskylän kaupunki Muuratjärven kylä Tapanilan ranta-asemakaava Tiloja Tapanila RN:o 9:77, Tuuliharju RN:o 9:47 ja Piilopirtti

Lisätiedot

Vaalan taajaman alueen asemakaavan muutos, teollisuusalueen korttelit 82 /KLT-2 ja 301 /KLT-2,T, lähivirkistysalue VL

Vaalan taajaman alueen asemakaavan muutos, teollisuusalueen korttelit 82 /KLT-2 ja 301 /KLT-2,T, lähivirkistysalue VL 1 (13) VAALAN KUNTA Vaalan taajaman alueen asemakaavan muutos, teollisuusalueen korttelit 82 /KLT-2 ja 301 /KLT-2,T, lähivirkistysalue VL Asemakaavaselostus Kaavamuutosalueen rajaus voimassa olevalla asemakaavakartalla.

Lisätiedot

METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS POLTTIMON LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISPÄÄTÖKSEN MUKAISEKSI

METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS POLTTIMON LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISPÄÄTÖKSEN MUKAISEKSI LUHANGAN KUNTA METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS POLTTIMON LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISPÄÄTÖKSEN MUKAISEKSI KAAVAN MUUTOS KOSKEE METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAA VASTAAMAAN YKSITYISEN MAAN SUOJELUTAVOITTEITA.

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy OAS 1 (5) KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 67080500.ABJ 14.1.2009/päivitetty 27.11.2012 Jyväskylän kaupunki 87. kaupunginosa TAPANILAN TILAN RANTA-ASEMAKAAVA 1 1 Sisältö 1 SUUNNITTELUTEHTÄVÄ JA LÄHTÖKOHDAT

Lisätiedot

JOUTSAN KUNTA / RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN KUNTA / RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS JOUTSA KOTIKALLION RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kotikallio 172-402-6-34 SELOSTUS Ranta-asemakaavan alue Joutsan rantaosayleiskaavassa, muutosalue rajattu punaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys

Lisätiedot

Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta-asemakaavojen kumoaminen

Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta-asemakaavojen kumoaminen PIHTIPUTAAN KUNTA Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta- Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 1.4.2019 P37114 Kaavaselostus 1 (17) Timo Leskinen 1.4.2019 Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä...

Lisätiedot

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LEPPÄVIRRAN KUNTA Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen Kaavaselostus, ehdotus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20689 Kaavaselostus, ehdotus 1

Lisätiedot

SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MAKKARAJÄRVI

SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MAKKARAJÄRVI SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MAKKARAJÄRVI Kylän Hirvijärvi tila: Metsätunturi 747-402-6-45 ja Itälaakso 747-402-7-8 KUNNAN KAAVATUNNUS 747YKAM12014 28.8.2015 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87)

ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87) Liite 5 / Ymp.ltk 21.1.2014 / 8 ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 21.1.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI

Lisätiedot

Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava

Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava Ymp.ltk 14.4.2015 / 26 Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava Asemakaava koskee Kalman kylän osaa kiinteistöstä (6:13) sekä lähiympäristöä. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2014

Lisätiedot

METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS POLTTIMON LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISPÄÄTÖKSEN MUKAISEKSI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS POLTTIMON LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISPÄÄTÖKSEN MUKAISEKSI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUHANGAN KUNTA METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS POLTTIMON LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISPÄÄTÖKSEN MUKAISEKSI KAAVAN MUUTOS KOSKEE METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAA VASTAAMAAN YKSITYISEN MAAN SUOJELUTAVOITTEITA.

Lisätiedot

LÄNSIOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS PITKÄJÄRVEN ALUE

LÄNSIOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS PITKÄJÄRVEN ALUE SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA Mäntyharjun kunta LÄNSIOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS PITKÄJÄRVEN ALUE Kaavaselostus, luonnos Kaavan vireille tulo: Kaavan hyväksyminen: Kunnanhallitus: Kunnanvaltuusto: FCG SUUNNITTELU

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS KUUSAMON KAUPUNKI 1 Dnr:o 714/2018 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Selostus liittyy 25.10.2018 päivättyyn kaavakarttaan Rukan asemakaavan vähäisen osan kumoamisessa käsitellään Moisasensuontien ja Huttulammentien

Lisätiedot

RUISSAARI-VARTSAARI RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

RUISSAARI-VARTSAARI RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 306-RAK1710 UUSIKAUPUNKI RUISSAARI-VARTSAARI RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 22.1.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (14) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-2-3 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 12.6.2015

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU MAA- JA METSÄTALOUSALUETTA. P27193 13.5.2015 Kaavan

Lisätiedot

NAUVON RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KIRJAINEN, STRÖMAS NYTORP

NAUVON RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KIRJAINEN, STRÖMAS NYTORP PARAINEN NAUVON RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KIRJAINEN, STRÖMAS NYTORP KAAVASELOSTUS Maanmittari Oy Öhman KÄSITTELYVAIHEET Ilmoitus kaavamuutoksen aloituksesta kuulutettu Paraisten Kuulutuksissa 11.6.2015.

Lisätiedot

SAUKO-MUSTAKARTA-KOIVUNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2

SAUKO-MUSTAKARTA-KOIVUNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 243-RAK1605 UUSIKAUPUNKI SAUKO-MUSTAKARTA-KOIVUNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 26.7.2016 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (14) Sisällysluettelo 1. Perus-

Lisätiedot

tark Leivonmäen kunta Niinniemen alueen asemakaava. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

tark Leivonmäen kunta Niinniemen alueen asemakaava. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 8.8.2007 tark. 11.1.2010 Leivonmäen kunta Niinniemen alueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 11.1.2010 1 TEHTÄVÄN KUVAUS ESIPUHE Niinniemen alueen asemakaavoitus käynnistyi virallisesti

Lisätiedot

KAURISSALO-KIPARLUOTO II RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

KAURISSALO-KIPARLUOTO II RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 380-RAK1813 KUSTAVIN KUNTA KAURISSALO-KIPARLUOTO II RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 3.1.2019 Nosto Consulting Oy 2 (16) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot... 4

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 243-RAK1605 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI SAUKO-MUSTAKARTA-KOIVUNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 25.7.2016 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 16WWE0247 11.3.2011/päivitetty 5.4.2011 UPM-KYMMENE OYJ JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI 86. kaupunginosa (Korpilahti) Tervamäen ranta-asemakaavan muutos Rn86:005 1 Sisältö 1 SUUNNITTELUTEHTÄVÄ

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 67090238.ABJ1 4.9.2009/19.10.2009/24.3.2010 Jyväskylän kaupunki 88. kaupunginosa (Korpilahti, Heinosniemi) Tervamäen ranta-asemakaavan muutos ja laajennus Koskien

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIA, LAMMASSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Koskien Ylikylän 417 tilaa Lammassaari 41:6

MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIA, LAMMASSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Koskien Ylikylän 417 tilaa Lammassaari 41:6 MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIA, LAMMASSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Koskien Ylikylän 417 tilaa Lammassaari 41:6 KUNNAN KAAVATUNNUS 484RAKAM12010 19.09.2010 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Tunnistetiedot MERIKARVIA,

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin Iso-Mateen TUULINIEMEN RANTAKAAVAN MUUTOS Koskien korttelin 1 tontteja 1 ja 2 KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS / KAAVOITUS 17.10.2017 Ranta-asemakaava no 214003032 2

Lisätiedot

LAUKAA KESÄVALKAMANLAHDEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2017 KAAVALUONNOKSEN SELOSTUS

LAUKAA KESÄVALKAMANLAHDEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2017 KAAVALUONNOKSEN SELOSTUS LAUKAA KESÄVALKAMANLAHDEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2017 KAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Luonnos 30.10.2017 Arkkitehtuuritoimisto Suunnittelupiste Oy Hellevi Saarinen, rakennusarkkitehti Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

ARMISVEDEN-VIHTASEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS, KALMISTO 2:33

ARMISVEDEN-VIHTASEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS, KALMISTO 2:33 FCG Finnish Consulting Group Oy Rautalammin kunta ARMISVEDEN-VIHTASEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS, KALMISTO 2:33 Kaavaselostus, ehdotus 595-D2838 11.5.2010 FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavaselostus, luonnos

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Alavuden rantaosayleiskaavan 1. osan muutos Seinäjärvi, 10-404-13-31 ja 10-404-13-66 Maankäyttö- ja rakennuslain 63 1 momentin mukaan kaavaa laadittaessa

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA?

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) VIEREMÄN KUNTA VALKEISKYLÄN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 925-417-4-36 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA? 2

Lisätiedot

VAALAN KUNTA. ÄPÄTINNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus

VAALAN KUNTA. ÄPÄTINNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus VAALAN KUNTA ÄPÄTINNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus Nähtävilläolo: Kaavaluonnos xx Kaavaehdotus xx Hyväksymispäivämäärät: Kunnanhallitus xx / xx Kunnanvaltuusto xx / xx Selostus koskee 25.3.2015

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI AIJASAHON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS JA OSITTAINEN KUMOAMINEN 76. KAUPUNGINOSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI AIJASAHON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS JA OSITTAINEN KUMOAMINEN 76. KAUPUNGINOSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI AIJASAHON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS JA OSITTAINEN KUMOAMINEN 76. KAUPUNGINOSA 10.12.2013/20.10.2014 2 SISÄLTÖ 3 SUUNNITTELUALUE JA LÄHTÖKOHDAT 3 TAVOITTEET 4 AIKAISEMMAT SUUNNITELMAT

Lisätiedot

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma PÄLKÄNE Osallistumis ja arviointisuunnitelma 5.2.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TUNNISTETIEDOT... 3 2. SUUNNITTELUALUE JA NYKYINEN MAANKÄYTTÖ... 3 3. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET... 4 4. SUUNNITTELUN

Lisätiedot

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE ASEMAKAAVAN SELOSTUS LUONNOS 16.4.2018 Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Inarin kunta

Lisätiedot

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue.

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. IITTI KIRKONKYLÄ Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. ASEMAKAAVALLA KUMOUTUU OSA SORRONNIEMEN RANTA- ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

PUNTTINEN LEIKLUOTO RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

PUNTTINEN LEIKLUOTO RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 293-RAK1706 TAIVASSALON KUNTA PUNTTINEN LEIKLUOTO RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 13.7.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (19) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

LAVIAN KARHIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kylän Haunia tila: Peltomäki 413-403-7-171 LUONNOSVAIHE 20.10.

LAVIAN KARHIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kylän Haunia tila: Peltomäki 413-403-7-171 LUONNOSVAIHE 20.10. LAVIAN KUNTA LAVIAN KARHIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kylän Haunia tila: Peltomäki 413-403-7-171 LUONNOSVAIHE 20.10.2014 Ilmari Mattila Kaavoitus- ja Arkkitehtipalvelu Mattila Oy

Lisätiedot

NAUVON RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KIRJAINEN, STRÖMAS NYTORP

NAUVON RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KIRJAINEN, STRÖMAS NYTORP PARAINEN NAUVON RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KIRJAINEN, STRÖMAS NYTORP KAAVASELOSTUS Maanmittari Oy Öhman KÄSITTELYVAIHEET Ilmoitus kaavamuutoksen aloituksesta kuulutettu Paraisten Kuulutuksissa 11.6.2015.

Lisätiedot

NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 7:38, 7:53, 7:54, 7:56, 7:57 JA 7:67

NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 7:38, 7:53, 7:54, 7:56, 7:57 JA 7:67 FCG Finnish Consulting Group Oy RAUTALAMMIN KUNTA NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 7:38, 7:53, 7:54, 7:56, 7:57 JA 7:67 Kaavaselostus, luonnos 25.10.2011 Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARJALOHJA RANTA-ASEMAKAAVA Tila: Lehtoniemi 1:204 Kylä: 427 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päiväys 19.9.2012 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 314-RAK1715 TAIVASSALON KUNTA POHJOLAN RANTA-ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 28.2.2018 22.5.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa

Lisätiedot

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja maanomistus Päiväys 9.1.2017 Alue sijaitsee Padasjoen kunnan Jokioisten kylässä

Lisätiedot

KYLPYLÄ (10) KAUPUNGINOSA KYLPYLÄKADUN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS

KYLPYLÄ (10) KAUPUNGINOSA KYLPYLÄKADUN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS KYLPYLÄ (10) KAUPUNGINOSA KYLPYLÄKADUN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS Vireilletulo: Kaavoituskatsaus 2014 Kaavaluonnos: 16.12.2014 Kaavaehdotus: 3.3.2015 Kaupunginhallitus: 31.8.2015, 116 IKAALISTEN KAUPUNKI

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 331-YK1802 PYHÄRANNAN KUNTA PYHÄRANNAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS 2 Kiinteistö 631-405-1-168 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 23.8.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja

Lisätiedot

Päiväys HANKO TJÄRUHOLMEN Ranta-asemakaava ja ranta-asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Päiväys HANKO TJÄRUHOLMEN Ranta-asemakaava ja ranta-asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Päiväys 26.5.2014 HANKO TJÄRUHOLMEN Ranta-asemakaava ja ranta-asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lisätiedot

Muonio. KUKASLOMPOLON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit sekä VR-2 ja VR-3 aluetta OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 7.2.

Muonio. KUKASLOMPOLON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit sekä VR-2 ja VR-3 aluetta OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 7.2. Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Muonio KUKASLOMPOLON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 11 14 sekä VR-2 ja VR-3 aluetta OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 7.2.2019 Seitap Oy

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 30.08.2010/päivitetty 13.12.2010 16WWE0693 Joutsa UPM-Kymmene Oyj Joutsa 2 SISÄLTÖ: MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA? 3 MISSÄ JA MITÄ ON SUUNNITTEILLA? 3 MITKÄ OVAT SUUNNITTELUN TAVOITTEET?

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA ( OAS )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA ( OAS ) INSINÖÖRITOIMISTO POUTANEN OY OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA ( OAS ) 5.9.2018 RANTA-ASEMAKAAVA, KURJENNIEMI Kunta : JYVÄSKYLÄ Tila : 179-430-33-20 1. Suunnittelualue ja kaavan tavoite Maanomistaja

Lisätiedot

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite _ HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 29.8.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

FCG Finnish Consulting Group Oy. Konneveden kunta PUKARAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Kaavaselostus. Ehdotus

FCG Finnish Consulting Group Oy. Konneveden kunta PUKARAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Kaavaselostus. Ehdotus FCG Finnish Consulting Group Oy Konneveden kunta PUKARAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Kaavaselostus Ehdotus FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavaselostus I SISÄLLYSLUETTELO 1 Tiivistelmä... 1 1.1

Lisätiedot

Kehvonsalon kartanon ranta-asemakaavan kumoaminen. Selostus kv hyväksynyt

Kehvonsalon kartanon ranta-asemakaavan kumoaminen. Selostus kv hyväksynyt Kehvonsalon kartanon ranta-asemakaavan kumoaminen Selostus 8.10.2018 kv hyväksynyt 22.10.2018 23 Sisällys 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT... 1 1.1 Kaavan nimi... 1 2 RANTA-ASEMAKAAVA-ALUEEN SIJAINTI... 1 3

Lisätiedot

1.1. Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee Eurajoen kunnan Lankoorin ranta-asemakaavan kortteleita 13 ja 14 sekä virkistys- ja liikennealueita.

1.1. Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee Eurajoen kunnan Lankoorin ranta-asemakaavan kortteleita 13 ja 14 sekä virkistys- ja liikennealueita. EURAJOEN KUNTA LANKOORIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Luonnosvaihe 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1. Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee Eurajoen kunnan Lankoorin ranta-asemakaavan kortteleita 13 ja 14

Lisätiedot

ISOPAASIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

ISOPAASIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 158-RAK1405 NAANTALIN KAUPUNKI ISOPAASIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 5.2.2015 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (13) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

VESMALAN JA PERÄMETSÄN TILOJEN RANTA- ASEMAKAAVA

VESMALAN JA PERÄMETSÄN TILOJEN RANTA- ASEMAKAAVA NOKIA Tilat: Vesmala 536-410-1-7 Perämetsä 536-410-1-31 (osa tilasta) VESMALAN JA PERÄMETSÄN TILOJEN RANTA- ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS 2.12.2015 Teernijärvi RANTA-ASEMAKAAVA RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS, JOKA

Lisätiedot

IITTI KUUSIKALLION ALUE ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN KAUSALA / /2017 Tela Luonnosvaihe nähtävillä

IITTI KUUSIKALLION ALUE ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN KAUSALA / /2017 Tela Luonnosvaihe nähtävillä 118/10.02.03/2017 Tela 3.10.2017 79 Luonnosvaihe nähtävillä 27.10-27.11.2017 IITTI KAUSALA KUUSIKALLION ALUE ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN 26.9.2017 Vireille tulosta ilmoitettu KH:n päätöksellä 17.11.2014 Luonnos

Lisätiedot

POLVIJÄRVI LAMPIRANNAN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SELOSTUS

POLVIJÄRVI LAMPIRANNAN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SELOSTUS POLVIJÄRVI LAMPIRANNAN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SELOSTUS 30.11.2017 Lamminniemi Maanmittauslaitos 2017 Sisällys 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT... 1 1.1 Kaavan nimi... 1 2 RANTA-ASEMAKAAVA-ALUEEN SIJAINTI...

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 293-RAK1706 TAIVASSALON KUNTA PUNTTINEN-LEIKLUOTO RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 13.7.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (10) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 Kaavaselostus ASEMAKAAVALLA MUODOSTUU KORTTELI 221. P30129 2.8.2016 Kaavan vireille tulo: Tekninen lautakunta._.2015

Lisätiedot

KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS

KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS 107-AK1706 SAUVON KUNTA KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 5.10.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (12) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA KEITELEJÄRVEN JA KUNNAN POHJOISOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

KONNEVEDEN KUNTA KEITELEJÄRVEN JA KUNNAN POHJOISOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy OAS 1 (5) KONNEVEDEN KUNTA KEITELEJÄRVEN JA KUNNAN POHJOISOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KORTTELIN 33 TONTIT 1, 3, 4 JA 5 SEKÄ

Lisätiedot

LOVIISA, LAPPNORUDDEN RANTA-ASEMAKAAVA

LOVIISA, LAPPNORUDDEN RANTA-ASEMAKAAVA MAANMITTARI ÖHMAN Sten Öhman Sunnantie 7 10900 Hanko 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 15.8.2016 LOVIISA, LAPPNORUDDEN RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja kaavoitustilanne

Lisätiedot

LÄNSIOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS PITKÄJÄRVEN ALUE

LÄNSIOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS PITKÄJÄRVEN ALUE S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A Mäntyharjun kunta LÄNSIOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS PITKÄJÄRVEN ALUE Kaavaselostus, ehdotus Kaavan vireille tulo: Kaavan hyväksyminen: Kunnanhallitus: Kunnanvaltuusto:

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 26.9.2014 (1) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KÄRKISTEN ETELÄRANNAN RANTA-ASEMAKAAVOJEN KUMOAMINEN Oittilan kylän Vahon 1:81 ja Ylä-Tihtarin 1:37 tilojen rantakaavan (hyv. 23.5.1985) kumoaminen sekä

Lisätiedot

ONKIVEDEN JA NERKOONJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAA- VAN MUUTOS

ONKIVEDEN JA NERKOONJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAA- VAN MUUTOS FCG Finnish Consulting Group Oy Lapinlahden kunta ONKIVEDEN JA NERKOONJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAA- VAN MUUTOS Kaavaselostus Luonnos 13.3.2012 FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavaselostus I Kuopio Onkiveden

Lisätiedot

IITTI KUUSIKALLION ALUE ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN KAUSALA. 118/ /2017 Khall Valtuusto Voimaantulo

IITTI KUUSIKALLION ALUE ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN KAUSALA. 118/ /2017 Khall Valtuusto Voimaantulo 118/10.02.03/2017 Khall 26.3.2018 62 Valtuusto 24.4.2018 9 Voimaantulo 16.8.2018 IITTI KAUSALA KUUSIKALLION ALUE ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN 1.12.2017 Vireille tulosta ilmoitettu KH:n päätöksellä 17.11.2014

Lisätiedot

RUISSAARI-VARTSAARI RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

RUISSAARI-VARTSAARI RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 306-RAK1710 UUSIKAUPUNKI RUISSAARI-VARTSAARI RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 22.1.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (14) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

OSALLISTUS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) , TÄYD

OSALLISTUS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) , TÄYD HEINOLAN KAUPUNKI VIITAAN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN OSALLISTUS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 20.5.2015, TÄYD. 14.2.2016 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö- ja rakennuslain 63

Lisätiedot