YSTÄVÄKIRJE 5/80 Aizumi Lea ja Jorma Pihkala Nishikatsuji Shozui, Aizumi-cho Itano-gun, Tokushima-ken Japan

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "YSTÄVÄKIRJE 5/80 Aizumi 18.11.1980 Lea ja Jorma Pihkala 313-1 Nishikatsuji Shozui, Aizumi-cho Itano-gun, Tokushima-ken 771-12 Japan"

Transkriptio

1 YSTÄVÄKIRJE 5/80 Aizumi Lea ja Jorma Pihkala Nishikatsuji Shozui, Aizumi-cho Itano-gun, Tokushima-ken Japan Rakkaat ystävät! "Ja Sakkeus tuli nopeasti alas ja otti hänet iloiten vastaan. Ja sen nähdessään kaikki nurisivat sanoen: "Syntisen miehen luokse hän meni majailemaan." Mutta Sakkeus astui esiin ja sanoi Herralle: "Katso, Herra, puolet omaisuudestani minä annan köyhille, ja jos joltakulta olen jotakin petoksella ottanut, niin annan nelinkertaisesti takaisin." Niin Jeesus sanoi hänestä: "Tänään on pelastus tullut tälle huoneelle, koska hänkin on Aabrahamin poika; sillä Ihmisen Poika on tullut etsimään ja pelastamaan sitä, mikä kadonnut on." Luuk.19:6-10 Tie Japanilaisille uskonto merkitsee useimmiten jonkinlaista opetusta, tietä, jota ihmisen tulee noudattaa ja seurata. Sen seurauksena ihminen saa sitten uskonnosta riippuen erilaisia etuja (ajallisia ja tuonpuoleisia) elämäänsä. Opetusta, tietä, noudattaen voidaan saavuttaa pelastus, jolla tarkoitetaan uskonnosta riippuen eri asioita. Pelastus voi olla valaistumista tai elämän perussalaisuuksien oivaltamista tai huolista vapaata onnellista elämää jne. Olennaista kuitenkin on, että on tie, jota ihminen kulkee. Kun olen japanilaisille yrittänyt selittää, että Raamatussa pelastus tarkoittaa jotain aivan muuta, olen erityisesti iloinnut siitä, miten selkeästi Raamattu kertoo Sakkeuksen pelastumisesta ja mitä se hänelle merkitsi ja miten se tapahtui. Kristityksi tulemiseen ei riitä, että uskotaan Raamatun opetus ja yritetään sitä niin hyvin kuin taidetaan noudattaa. Sellainenhan ei pohjimmiltaan eroaisi japanilaisesta pakanuudesta mitenkään. Raamatun uskominen ja sen noudattamisyritykset johtavat vain kristillismieliseen elämäntapaan, joka on yhtä kaukana todellisesta pelastuksesta kuin Jeesuksen vertauksen hiekalle rakennettu rakennus ja kalliolle rakennettu rakennus. Myrskyn tullen kristillismielisyys sortuu eikä siitä ole mitään apua Jumalan pyhän tuomioistuimen edessä. Kristityksi tuleminen, raamatullinen pelastus on jotakin paljon enemmän ja suurempaa. Katsokaamme, kuka Sakkeus oikein oli ja mitä hänelle tapahtui: Pelastus 1. Sakkeuksesta sanotaan, että hän oli tullimiesten esimies ja rikas. Hän oli saavuttanut rikkautensa asemansa perusteella ja osaksi pettämällä ihmisiä veronkannossa. Ihmiset tiesivät sen hyvin ja vihasivat ja halveksivat häntä sen vuoksi ja erityisesti, koska hän oli antautunut yhteistyöhön miehitysjoukkojen (roomalaisten) kanssa. Hän oli korkeasta asemastaan huolimatta yksinäinen mies, jonka luona tuskin kävi ihmisiä kyläilemässä. Raha ei kyennyt tyydyttämään hänen sydäntään. Ilmeisellä tavalla hän kaipasi jotain

2 parempaa elämäänsä. Omissa silmissään hän näki yksinäisyytensä ja tyydyttämättömän sydämensä, ympäristö tuomitsi hänet syntisenä, mutta ratkaisevinta oli, että Jumalan silmissä hän oli kadoksissa. 2. Jeesus tuli Jerikoon nimen omaan etsimään ja pelastamaan Sakkeuksen. Sakkeus halusi nähdä, kuka Jeesus oli (hän ei ollut aiemmin Jeesusta koskaan nähnyt), osaksi uteliaisuudesta, osaksi ehkä siksi, että hän kaipasi elämäänsä jotain, ja osaksi ehkä siksi, että oli kuullut Jeesuksen oppilaiden joukossa olevan myös entisiä tullimiehiä. 3. Jeesus kutsui itsensä Sakkeuksen kotiin siksi, että Hän halusi kahden kesken selvitellä Sakkeuksen sydämen ongelmat ja valloittaa hänen sydämensä rakkaudellaan. Samalla hän halusi osoittaa ihmisjoukoille, että Jumalan etsivä rakkaus ei tunne mitään rajoja eikä ennakkoluuloja. Jeesus on tullut etsimään kadoksissa olevia. 4.Jeesuksen kutsu Sakkeukselle ja Jeesuksen kohtaaminen vaikutti Sakkeuksessa mullistavan muutoksen. Hänen yksinäinen sydämensä täyttyi ilolla, jonka vain henkilökohtainen suhde, läheinen yhteys Jeesukseen voi antaa. Hän, joka oli aikanaan asettanut tavoitteekseen rahan ja omaisuuden kartuttamisen, oli nyt valmis antamaan puolet omaisuudestaan köyhille kohdattuaan Jeesuksessa suunnattomasti arvokkaamman kuin kaikki ajallinen. (Kenen meistä mieleenkään on juolahtanut, että mekin voisimme antaa puolet omaisuudestamme tarpeessa oleville?) Sakkeuksen arvomaailman muutos oli todella hätkähdyttävä. Hän, joka oli ennen ollut valmis pettämään ihmisiä, muuttuukin totuudelliseksi julkisesti tunnustaen aiemmat vääryytensä sekä on valmis korvaamaan aiheuttamansa vääryydet - ei vain korkoineen vaan - nelinkertaisesti. Ja mikä tärkeintä mies, joka oli ollut Jumalaa paossa, Jumalalta kadoksissa, oli löytynyt ja saanut elämäänsä pelastuksen, elävän yhteyden Jumalaan Jeesuksen kautta. Mikä sai tämän valtavan muutoksen aikaan tässä miehessä? Päätöskö lähteä uudelle tielle seuraamaan uutta opetusta? Ei varmasti! Tai ehkä hänen ennakolta suorittamansa valmistelut ja hyvät työt ja ponnistelutko? Mitään sellaisia ei ollut havaittavissa. Tämän muutoksen sai aikaan se, että Sakkeus sai kohdata miehen ja Jumalan Pojan, Jeesuksen Kristuksen henkilökohtaisesti. Jeesuksen rakkaus (joka täyteydessään loistaa Golgatan ristiltä) muutti hänet, koko hänen arvomaailmansa meni päälaelleen. Mitä siis on pelastus? Yhdellä lauseella sanottuna: Se on Jeesuksen, Henkilön, kohtaamisen seurauksena tapahtuva muutos. Lahja myös Sinulle Jos haluat osalliseksi uudesta elämästä, iankaikkisesta elämästä, sinun on päästävä henkilökohtaiseen yhteyteen Jeesus Kristus nimisen henkilön kanssa. Hän muuttaa sinut. Tie Hänen tykönsä on tänäänkin avoin. Hän itse kutsuu sinua sanassaan ja tahtoo astua sydämeesi asumaan Pyhän Hengen kautta. Avaa sydämesi Hänelle sellaisena kuin nyt olet! Jeesus etsii Sinua!

3 Tämä kirje saapunee perille joulun alla ja haluamme omana joulutervehdyksenämme kertoa teille, että Jeesus syntyi tähän maailmaan ensimmäisenä jouluna etsiäkseen ja pelastaakseen sinut. Sitä varten Hän myös kävi veriseen ristin kuolemaan kantaen Sinun syntiesi rangaistuksen ja sitä varten Hän lähettää sydämeesi Pyhän Hengen vakuuttaakseen sinut syntien anteeksiantamuksen lahjasta. Omista tänä jouluna pelastuksen lahja, Jeesus, sydämeesi ja kiitä siitä. Se on suunnaton armo elämässä ja kuolemassa. Kotikokoussarja Kulunut syksy on ollut todella kiireistä evankelioimisaikaa seurakunnassamme. Erilaisten toimintamuotojen kautta olemme saavuttaneet jälleen muutamia uusia ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita tutkimaan Jumalan Sanaa. Syyskuun lopulla oli neljäs videokotikokousviikko, jonka aikana vierailimme noin 10 kodissa näyttäen evankelioivia video-ohjelmia ja jakaen Jumalan sanaa. Suuri osa kodeissa saavutetuista ihmisistä oli sellaisia, jotka eivät ole koskaan kirkkoon asti uskaltautuneet. Erityisesti iloitsimme, että rouva K. mies tuli ensi kertaa mukaan ja on sen jälkeen pariin otteeseen tullut kirkkoon asti. Rouva K. aloitti noin vuosi sitten viikoittaisen Raamatun opiskelun ja on ilmaissut halunsa uskoa Jeesukseen. Hänen miehensäkin on lueskellut joitakin hengellisiä kirjoja. Rukoilkaa tämän kodin puolesta. Vammaistyötä Kesä-heinäkuussa kirkkoomme tuli ensi kertaa Kumiko K. niminen noin 20 vuotias vammainen. Hän asuu kirkoltamme vain muutaman sadan metrin päässä. Hän oli saanut lahjoituksena sähkökäyttöisen rullatuolin ja pääsee näin ollen verrattain mukavasti liikkeelle. Osin hänen kontaktiensa avulla meille avautui ovi Ishiin kauppalassa sijaitsevaan Yuuseien -nimiseen vammaisten uuteen kuntouttamislaitokseen, jossa on noin 50 eri asteista vammaista. Kävimme myös siellä pitämässä videokokouksen syyskuussa ja lokakuussa seurakuntajuhliemme yhteydessä konsertin pitänyt Gloria Singers -lauluryhmä kävi samana päivänä pitämässä konsertin vammaisille. K-san haluaa uskoa Jeesukseen. Rukoilkaa, että hän pääsisi sisälle pelastukseen ja muistakaa samalla muita vammaisia. Radiotyö Usein Japanissa on erittäin vaikeata saavuttaa eri laitoksissa olevia kärsiviä ihmisiä syystä, että ns uskonnollinen toiminta on kielletty kuntien, läänien ja valtion ylläpitämissä laitoksissa. Kuitenkin evankelioiva radiotyö on eräs kanava, jonka kautta voimme näitä ihmisiä lähestyä. Kansanlähetys tukee tällä hetkellä kahta radio-ohjelmaa täällä Japanissa. Molemmat kuuluvat täällä Tokushiman läänissä hyvin. Toinen on radioevankelista Masakin luterilaisen tunnin ohjelma Valoa sydämiin, joka radioidaan Kobesta ja kattaa alueen, jolla asuu yli 25 miljoonaa ihmistä. Ohjelma lähetetään aamuisin 6:10-6:20 paikallisen keskipitkäaseman kautta sekä lyhyillä aalloilla muina aikoina päivässä.

4 Toinen ohjelma on paikallinen Tokushimassa sijaitsevan aseman kautta lähetettävä Maailman valo ohjelma. Se lähetetään arkisin 5 min ja sunnuntaisin 15 min mittaisena aamuvarhaisella. Ohjelmissa on pääpuhujana radioevankelista Hatori, eräs Japanin merkittävimpiä evankelisia johtajahahmoja. Lisäksi kerran viikossa lähetetään paikallisten pastorien ja maallikoiden puheita, mm Kansanlähetyksen lähetit puhuvat ohjelmissa. Ohjelmien kustannus tapahtuu noin 30 Tokushiman läänin kirkon yhteistyönä. Yhteistyö ulottuu laajemmallekin. Radio-ohjelmien lisäksi toimitetaan kuukausittaista evankelioivaa lehteä, pidetään yhteisiä suurkokouksia ja kustannetaan evankelioivia kirjasia. Lisäksi Maailiman valo ohjelman yhteistyötoimisto toimii myös videolaitteiden ja kasettien lainauselimenä. Itse kuulun tällä havaa yhteistyötoimikuntaan. Tehtäväni on yhteydenpito paikallisseurakuntiin ja toiminnan kannatuspohjan laajentaminen. Tavoitteena on saada ensi vuoden lopulla lähetetyksi 13 noin 15 min evankelioivaa televisio-ohjelmaa paikallisen kaupallisen TV -aseman välityksellä läänin lähes asukkaalle. Grahamin ristiretki Lokakuu merkitsi Japanin satavuotiselle lähetyshistorialle suurtapahtumaa, kun Billy Graham tuli pitämään suurkokouksia neljässä eri paikassa: Okinawalla, Osakassa, Fukuokassa ja Tokiossa. Kussakin paikassa pidettiin 2-6 päivän mittaiset suurkokoukset urheilustadioneilla. Ihmisiä kokouksiin tuli odotettua enemmän joka ilta Yhteensä niissä oli kävijöitä n henkeä, joista noin 10% ilmoitti julkisesti halunsa uskoa Jeesukseen kävelemällä katsomosta kentälle. Me osallistuimme Osakan kokouksiin. Tosin etäisyys täältä (ajallisesti noin 5 tuntia suuntaansa) aiheutti sen, että vain 7 henkeä meidän kirkostamme pääsi mukaan, mutta iloitsimme suuresti Billy Grahamin yksinkertaisesta evankeliumin julistuksesta ja palasimme siunauksen saaneina takaisin. Herra teki todella suuria täällä lokakuun aikana. Rukoilkaamme, että Japanissa saisi alkaa todella laaja ja syvä herätys. Myöhemmin olemme saaneet kuulla selkeitä todistuksia siitä, miten Herra oli kokouksissa ihmisiä pelastanut. Mm erään seurakuntalaisemme kristitty ystävä Osakasta oli puoliväkisin kiskonut vanhempansa kokouksiin sillä seurauksella, että he saivat uudestisyntyä ylhäältä. Kyseessä oli varsin iäkäs henkilö. Herra kykenee pelastamaan vanhuksiakin, vaikka kokouksiin tulleista valtaosa oli nuoria. Häät Lokakuun 26. päivänä vietettiin Ananin kansallisen pastorimme Shin ichi Kawakamin häitä. Hänen vaimonsa etunimi on Keiko. Keiko-san on opiskellut samassa teologisessa seminaarissa kuin Kawakami-senseikin valmistuen kolmen vuoden opintojen jälkeen naisevankelistaksi, jossa ominaisuudessa hän työskenteli kaksi vuotta Niihaman kaupungissa ennen avioitumistaan. Hän on erittäin pirteä, toimelias, rouva ja uskomme, että Herra tulee runsaasti käyttämään tätä uutta kotia oman nimensä kirkastamisessa. Heidän armolahjansa täydentävät sopivasti toisiaan. Uusi kristitty koti on todella suuri ilon aihe. Rukoilkaa myös, että Kawakami-sensein tulevaisuuteen nähden saisi tapahtua Jumalan tahto. Heillä on voimakas halu saada palvella sielujen pelastamiseksi Tokushiman läänissä. He ovat toistaiseksi vuoden koeajalla Kansanlähetyksen palveluksessa.

5 Konsertti Lokakuun loppuviikolla ja marraskuun alkupäivinä pidettiin seurakuntamme historian ensimmäiset seurakuntajuhlat, jotka sisälsivät 8 erityyppistä tilaisuutta. Ne alkoivat pidetyllä Gloria Singers -lauluyhtyeen konsertilla, jossa oli myös vieraileva puhuja pastori Hiraoka Wakayamasta. Lauluyhtye kiertää Japania ja laulaa ylistystä Herralle konserteissa ja kirkoissa. He esittävät hengellisiä lauluja ja ns Gospel folkia. Täytyi vain iloita siitä, miten aidosta ja vilpittömästä sydämestä he lauloivat ja todistivat Herrasta. Yhtye muodostuu kahden kristityn kodin pojista. Toisessa perheessä on 7 lasta ja toisessa 12. Molemmat ovat naapureita ja kummankin perheen jokainen lapsista on henkilökohtaisessa uskossa Jeesukseen Kristukseen. Kuunnellessani heidän todistuksiaan sain suuren rohkaisun ajatellessani omia lapsiani ja heidän iankaikkista kohtaloa: Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä ja sinun perhekuntasi pelastutte! Inhimillisesti ajatellen konsertti oli paras tilaisuus, minkä seurakuntamme lyhyen historiansa aikana on täällä saanut pitää. Musiikilla on todella tärkeä tehtävä Herran nimeä julistettaessa. Mistä Herran ylistys puutuu, puutuu paljon. Seurakuntajuhlat Seurakuntajuhlat jatkuivat seuraavana iltana Suomen diojen näytöllä ja seuraavana aamuna oli lasten filmikokous, joka keräsi noin 100 lasta. Seuraavassa viikonvaihteessa olivat sitten myyjäiset ja filmievankelioimiskokoussarja lauantain myyjäiset onnistuivat yli odotusten. Jokainen tulija sai rautaisannoksen evankeliumia kirjallisessa muodossa. Sen lisäksi video-ohjelman ja musiikin kautta tulijat saivat kosketuksen evankeliumin sanomaan (alkuhartauden lisäksi). Kävijöitä oli kolmen tunnin aikana noin 350, joista noin 150 lasta. Tavaraa oli saatu myyntiin aika mukavasti. Oli leivonnaisia, ruokaa, kahvitarjoilua, käsitöitä, kirpputori, lapsille ongintaa, kirjallisuutta ja Laosin pakolaisten valmistamia käsitöitä kristilliseen pakolaisapuun. Myyjäisten tavoitteena oli paljossa uusien ihmissuhteiden solmiminen ja siinäkin onnistuimme melko hyvin. Taloudellisesti ylitettiin ensi kertaa yenin raja liikevaihdossa, mikä merkitsee Suomen rahassa noin 3700 mk. Tuotto käytettiin kirkon velkojen lyhentämiseen. Kirkkorakennuksen veloista ja kustannuksista seurakunta on nyt kyennyt maksamaan jo noin 2/3. Jäljellä on vielä noin mk. Filmikokoukset myyjäisten jälkeen keräsivät varsin vähän ihmisiä, mutta jokunen ensikertalainenkin mukaan tuli iloksemme. Esirukouslistan jatkoa Seuraavassa listaa henkilöistä esirukouksianne varten. He ovat osin hiljattain kirkon säännölliseen toimintaan mukaan tulleita: T-san on noin 30 vuotias mies. Hän tuki kirkkoomme Uuden Testamentin ilmaisjakelun perusteella alettuaan lukea saamaansa kirjaa ja huomattuaan, mistä siinä on kysymys. Hän on nyt parin kuukauden ajan tutkinut Sanaa todella innokkaasti ja janoaa uutta elämää Jeesuksessa.

6 G-san noin 21 vuotias mies. Hän työskentelee kirkkomme lähistöllä ja tuli uteliaisuudesta käymään meillä. Sen jälkeen noin parin kuukauden ajan hän on käynyt harva se päivä meillä opiskellen Raamattua kanssamme. C-san on katoliselta taustalta tuleva rouva. Hän opiskelee Raamattua naisten raamattupiirissämme. I-san ja hänen vihkimystä vailla oleva rouvansa M-san ovat alkaneet käydä sunnuntaisin kirkossa. Rouva on kristitty, mies ei vielä, mutta opiskelee verrattain säännöllisesti Raamattua. Molemmat ovat leskiä. Rukoilkaa heidän puolestaan, että mies pelastuisi ja avioliittoasia tulisi kuntoon. U-san kahden lapsen äiti käy säännöllisesti kirkossa ja Raamattuopetuksessa. Hän on hyvin lähellä Jumalan valtakuntaa. Hänen miehensä, oppikoulun opettaja ja taiteilija, etsii myös elämälleen uutta perustusta. H-san, Lean entinen soitonopettaja tulee joka keskiviikko lastensa kanssa kirkolle ja osallistuu naistenpiiriin. Hänen mielenkiintonsa evankeliumia kohtaan on lisääntymään päin. Y-sensei, lukion englannin opettaja, opiskelee englantia kanssani ja on kiinnostunut evankeliumista, vaikka hänen vaimonsa ja kotinsa kuuluvatkin Tenrikyoo nimiseen uuteen uskontoon. Lukiolaisista mainittakoon T-san, poika ja K-san ja S-san, tyttöjä. He opiskelevat myös säännöllisesti Raamattua sen lisäksi, että osallistuvat englannin ryhmiini. K-san eli Itchan, uskova keskikoulun kolmasluokkalainen on tuonut kirkkoon mukanaan useita koulutovereitaan. Muistakaa heistä erityisesti Y -nimistä tyttöä, joka on jonkin verran käynyt kirkossa samoin kuin T-sania ja K-sanin pikkusiskoa ja K-san nimistä tyttöä, joka on kodista, jonka äiti on lukenut paljon Raamattua. K-san, noin 35 vuotias rouva, lukee paljon hengellistä kirjallisuutta. K-san, jonka lähtöjuhlissa jätin esirukousaiheeksenne, on ajoittain kärsinyt syvästä masennuksesta. Hän ei ole vieläkään avannut sydäntään Jeesukselle, vaikka toivottaa meidät tervetulleeksi kotiinsa mm kotikokouksia pitämään. Y-san, ensimmäisen kastettumme A-sanin nuorempi sisar ei ole tämän vuoden puolella enää juuri käynyt kirkossa hän meni naimisiin T -nimisen miehen kanssa. K-san, kristitty rouva, jonka esikoinen on nyt vuoden ikäinen, ei ole kuluneen vuodenaikana juuri käynyt kirkossa. A-san, joka kastettiin runsas vuosi sitten naapurikirkossa, on mennyt maailmaan takaisin tekemättä parannusta synneistään. K-san, joka tuli uskoon noin 5 vuotta sitten ja kastettiin Naruton kirkossa, on liukunut pois uskon tieltä jäätyään pois seurakunnan säännöllisestä toiminnasta. Hän käy kuitenkin silloin tällöin luonamme. Rukoilkaa, että Herra saisi vetää hänet ja muut Sanasta etääntyneet jälleen parannukseen. Lähiajan ohjelmaa Lähiaikojen ohjelmassa meillä on syventymispäivät, joilla pääpuhujana tulee olemaan pastori Itoo on tarkoitus kastaa T-san, joka tuli uskoon tasan vuosi sitten. Samassa yhteydessä on tarkoitus kastaa myös Ananin seurakunnasta S-san ja M-san, molemmat sairaanhoitajaoppilaitoksen viimeisellä kurssilla. Jouluajan

7 suunnitelmiimme kuuluvat lasten joulujuhlan ja aikuisten joulujuhlan , lisäksi ulospäin suuntautuvaa evankeliointia. Vuodenvaihteen tienoilla tapahtuu jälleen henkilömuutoksia KL:n Japanin kentällä seuraavasti, jos Herra suo: Rämät valmistuvat kielikoulusta ja siirtyvät jatkamaan Valkamien työtä Itä-Tokushimassa Valkamien lähtiessä kotimaanlomalle. Tammikuun alussa odotamme Vänskien perheen paluuta kentälle. Siunattua joulunaikaa! Jorma Rauhaa ystävät! Jaksattekohan vielä lukea tätä pitkäksi venynyttä kiertokirjettä? Kirje on vuoden -80 viimeinen ja sisältää jonkinlaista tilitystä tältä armon vuodelta. Hyvin on Herra meitä lähettejä hoitanut. Mitään ei meiltä ole puuttunut. On ollut runsas jokapäiväinen leipä. Kiitos siitä Herran omille, teille, jotka olette uskollisesti, väsymättä rukoilleet ja lähettäneet leipänne vetten yli. Myös olemme saaneet kokea monin tavoin Jumalan puuttumista asioihimme ja Hänen johdatustaan työasioissa evankeliumin eteenpäin viemisessä. Hän on myös estänyt meitä tekemästä vääriä päätöksiä. On turvallista saada tietää, että elämämme ja olemisemme on Jumalan, Taivaallisen Isän suurissa käsissä. Perheenä olemme saaneet olla kesän ja syksyn terveinä. Joululomalla olemme jälleen koko perheellä koolla. Sinikalla ja Helenalla on runsas 2 viikkoa joululomaa. Seitsemäs lapsi tulossa Meille yllätykseksi ja teille ehkä vielä suuremmaksi yllätykseksi on Jumala nähnyt hyväksi antaa meille vielä seitsemännen lapsen. Jos Herra suo, lapsi syntyy maaliskuussa. Olen voinut kohtalaisen hyvin. Jos lapsi on terve, en usko hänen rajoittavan mahdollisuuttani ottaa osaa myös evankelioimistyöhön. Tietysti työ lisääntyy yhden lapsen verran, mutta jos saan olla terve, uskon siitä selviytyväni. Tähän asti on minun vastuullani ollut kerrostalossa pidettävä lasten Raamattu-kerho kerran viikossa sekä naisten piiri kaksi kertaa kuussa. Olen myös opettanut englantilaisia lastenlauluja eräässä leikkikoulussa kerran viikossa, mutta sen olen nyt lopettanut. Kiitos Kaikesta menneestä on päällimmäisenä kiitollisuus. Mitä uusi vuosi tuoneekin tullessaan, saamme ottaa sen luottavasti ja kiitoksen kanssa vastaan. Haluan toivottaa teille jokaiselle siunattua jouluaikaa. Saakoon joulun Herra Jeesus Kristus päästä teidän koteihinne viettämään omaa syntymäpäiväänsä. Eikä liene liian aikaista myös toivottaa teille siunattua Uutta Vuotta! Lea, Hanna, Sinikka, Helena, Tomio, Asako, Sampo

YSTÄVÄKIRJE 3/79 Aizumi 5.7.1979 Jorma Ja Lea Pihkala 313-1 Nishikatsuji, Shozui Aizumi-cho, Itano-gun Tokuohima-ken 771-12 JAPAN puh.

YSTÄVÄKIRJE 3/79 Aizumi 5.7.1979 Jorma Ja Lea Pihkala 313-1 Nishikatsuji, Shozui Aizumi-cho, Itano-gun Tokuohima-ken 771-12 JAPAN puh. YSTÄVÄKIRJE 3/79 Aizumi 5.7.1979 Jorma Ja Lea Pihkala 313-1 Nishikatsuji, Shozui Aizumi-cho, Itano-gun Tokuohima-ken 771-12 JAPAN puh. 0886-41-1882 Rakkaat ystävät! "Huutavan ääni kuuluu: Valmistakaa Herralle

Lisätiedot

YSTÄVÄKIRJE 2/76 Kitajima 16.3.1976 Jorma ja Lea Pihkala Kowake 5-2, Ejiri Kitajima-cho Tokushima-ken 771-02 Japan

YSTÄVÄKIRJE 2/76 Kitajima 16.3.1976 Jorma ja Lea Pihkala Kowake 5-2, Ejiri Kitajima-cho Tokushima-ken 771-02 Japan YSTÄVÄKIRJE 2/76 Kitajima 16.3.1976 Jorma ja Lea Pihkala Kowake 5-2, Ejiri Kitajima-cho Tokushima-ken 771-02 Japan Rakkaat ystävät! "Iloitkaa aina Herrassa! Vieläkin minä sanon iloitkaa!... Älkää mistään

Lisätiedot

HERRA ELÄÄ Pastori Ei'ichi Itoon elämänkerta

HERRA ELÄÄ Pastori Ei'ichi Itoon elämänkerta HERRA ELÄÄ Pastori Ei'ichi Itoon elämänkerta Suomennos Jorma Pihkala JOHDANTO Japanin protestanttinen lähetyshistoria on varsin lyhyt. Kun amerikkalaiset sotalaivat pakottivat 250 vuotta muusta maailmasta

Lisätiedot

YSTÄVÄKIRJE 4/86 Anan 18.11.1986 Jorma ja Lea Pihkala 25 Ganno-chi-nishi,Yokomi-cho Anan-shi, 774 Japan Puh. 990-81-884-22-9401

YSTÄVÄKIRJE 4/86 Anan 18.11.1986 Jorma ja Lea Pihkala 25 Ganno-chi-nishi,Yokomi-cho Anan-shi, 774 Japan Puh. 990-81-884-22-9401 YSTÄVÄKIRJE 4/86 Anan 18.11.1986 Jorma ja Lea Pihkala 25 Ganno-chi-nishi,Yokomi-cho Anan-shi, 774 Japan Puh. 990-81-884-22-9401 Rakkaat ystävät! Niin enkeli sanoi hänelle: "Älä pelkää, Maria; sillä sinä

Lisätiedot

YSTÄVÄKIRJE 2/79 Aizumi 4.5.1979 Jorma Ja Lea Pihkala 313-1 Nishikatsuji, Shozui Aizumi-cho, Itano-gun Tokuohima-ken 771-12 JAPAN puh.

YSTÄVÄKIRJE 2/79 Aizumi 4.5.1979 Jorma Ja Lea Pihkala 313-1 Nishikatsuji, Shozui Aizumi-cho, Itano-gun Tokuohima-ken 771-12 JAPAN puh. YSTÄVÄKIRJE 2/79 Aizumi 4.5.1979 Jorma Ja Lea Pihkala 313-1 Nishikatsuji, Shozui Aizumi-cho, Itano-gun Tokuohima-ken 771-12 JAPAN puh. 0886-41-1882 Rakkaat ystävät! "Oman isäntänsä edessä hän seisoo tai

Lisätiedot

YSTÄVÄKIRJE 1/76 Kitajima 26.1.1976 Jorma ja Lea Pihkala Kowake 5-2, Ejiri Kitajima-cho Tokushima-ken 771-02 Japan

YSTÄVÄKIRJE 1/76 Kitajima 26.1.1976 Jorma ja Lea Pihkala Kowake 5-2, Ejiri Kitajima-cho Tokushima-ken 771-02 Japan YSTÄVÄKIRJE 1/76 Kitajima 26.1.1976 Jorma ja Lea Pihkala Kowake 5-2, Ejiri Kitajima-cho Tokushima-ken 771-02 Japan Jumalan rauhaa, rakkaat ystävät! "Jeesus sanoi hänelle: 'Minä olen se, minä, joka puhun

Lisätiedot

Uusi Elämä. Kalevi Lehtinen on poissa sivu 3. Peter Youngren julisti Arkenin konferenssissa Jumalan armosta ja rakkaudesta. 25-vuotista taivaltaan

Uusi Elämä. Kalevi Lehtinen on poissa sivu 3. Peter Youngren julisti Arkenin konferenssissa Jumalan armosta ja rakkaudesta. 25-vuotista taivaltaan Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net Nro 7-8/2011 Kalevi Lehtinen on poissa sivu 3 Arken seurakunta juhli 25-vuotista taivaltaan

Lisätiedot

IANKAIKKISEN ELÄMÄN KÄSKY Joh. 12:44-50

IANKAIKKISEN ELÄMÄN KÄSKY Joh. 12:44-50 IANKAIKKISEN ELÄMÄN KÄSKY Joh. 12:44-50 44. Mutta Jeesus huusi sanoen: "Joka uskoo minuun, ei usko minuun vaan häneen, joka on minut lähettänyt. 45. Joka näkee minut, näkee hänet, joka on minut lähettänyt.

Lisätiedot

Markku Ylipää: Mielettömyys vai rauha kumpi meitä hallitsee? sivu 12

Markku Ylipää: Mielettömyys vai rauha kumpi meitä hallitsee? sivu 12 Pauli Kemi: Mitä on herätys? sivu 2 David Sterling: Suuri, hämmästyttävä Jumalan armo! sivu 5 Markku Ylipää: Mielettömyys vai rauha kumpi meitä hallitsee? sivu 12 Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen

Lisätiedot

UUTISIA LÄHETYSTYÖSTÄ 1/2014 VIHDIN SEURAKUNTA

UUTISIA LÄHETYSTYÖSTÄ 1/2014 VIHDIN SEURAKUNTA UUTISIA LÄHETYSTYÖSTÄ 1/2014 VIHDIN SEURAKUNTA 1 J JOULURUOKAMYYJÄISIIN VALMISTAUTUMASSA Joulukuun viimeiset myyjäiset vuonna 2013 olivat Jouluruokamyyjäiset. Kirkonkylän omiin puurojuhliin tuli paljon

Lisätiedot

Missä on elämäsi ilo? Missä on Sinun elämäsi suurin ilo? Miten etsit iloa elämääsi?

Missä on elämäsi ilo? Missä on Sinun elämäsi suurin ilo? Miten etsit iloa elämääsi? Taivaan kansalaisina maailmassa Joh. 15:10-17 10. Jos noudatatte käskyjäni, te pysytte minun rakkaudessani, niin kuin minä olen noudattanut Isäni käskyjä ja pysyn hänen rakkaudessaan. 11. "Olen puhunut

Lisätiedot

Saako Jeesusta pilkata? Pisara. Hämeen Ev.lut. Kansanlähetyksen Ystävä ja -jäsenlehti 1/2015. Hämeen Kansanlähetyksen Pisara -lehti on uudistunut

Saako Jeesusta pilkata? Pisara. Hämeen Ev.lut. Kansanlähetyksen Ystävä ja -jäsenlehti 1/2015. Hämeen Kansanlähetyksen Pisara -lehti on uudistunut Saako Jeesusta pilkata? Pisara Hämeen Ev.lut. Kansanlähetyksen Ystävä ja -jäsenlehti 1/2015 Hämeen Kansanlähetyksen Pisara -lehti on uudistunut Julkaisija: Hämeen Ev.lut. Kansanlähetys ry. Hämeenpuisto

Lisätiedot

EI-KRISTITYN KÄÄNTYMISPROSESSI

EI-KRISTITYN KÄÄNTYMISPROSESSI EI-KRISTITYN KÄÄNTYMISPROSESSI Kylväjävertaus sisältää monta tärkeää näkökulmaa kristityksi tulemisen prosessista. Alla katkelma Matt. 13:13-23: 13. Minä puhun heille vertauksin siksi, että he näkevin

Lisätiedot

1/2014. Minun armossani on sinulle kyllin; sillä minun voimani tulee täydelliseksi heikkoudessa. 2 Kor. 12:9. Kuva: Mika Huusko. www.lehtomaenkoti.

1/2014. Minun armossani on sinulle kyllin; sillä minun voimani tulee täydelliseksi heikkoudessa. 2 Kor. 12:9. Kuva: Mika Huusko. www.lehtomaenkoti. 1/2014 Kuva: Minun armossani on sinulle kyllin; sillä minun voimani tulee täydelliseksi heikkoudessa. 2 Kor. 12:9 Suuntaviivoja etsimässä Alkuvuosi työssäni on sisältänyt paljon toimintamme suunnittelua.

Lisätiedot

LEVÄHTÄKÄÄ VÄHÄN Mark. 6:30-37

LEVÄHTÄKÄÄ VÄHÄN Mark. 6:30-37 LEVÄHTÄKÄÄ VÄHÄN Mark. 6:30-37 30. Apostolit kokoontuivat Jeesuksen luo ja kertoivat hänelle, mitä kaikkea he olivat tehneet ja opettaneet. 31. Hän sanoi heille: "Tulkaa yksinäisyyteen, autioon paikkaan,

Lisätiedot

http://www.christiandiscipleschurch.org/oasis/baptism/texts/baptism01.htm

http://www.christiandiscipleschurch.org/oasis/baptism/texts/baptism01.htm Nämä kirjoitukset on käännetty alkaen sivulta http://www.christiandiscipleschurch.org/oasis/baptism/texts/baptism01.htm Lukijaa pyydetään huomioimaan, että tässä on käännetty ainoastaan 10-osaisen artikkelisarjan

Lisätiedot

Ilosanomakysymyksiä varhaisnuorille Luukas

Ilosanomakysymyksiä varhaisnuorille Luukas Ilosanomakysymyksiä varhaisnuorille Luukas Mailis Janatuisen teksteistä muokannut Outi Paukkunen Tämän oppaan kysymykset on suunnattu pääasiassa 10-12-vuotiaille, mutta hätätilassa niitä voi käyttää 7-14

Lisätiedot

Muun muassa näitä kysymyksiä valottaa tämän päivän tekstimme.

Muun muassa näitä kysymyksiä valottaa tämän päivän tekstimme. RUKOUS, JULISTUS JA PALVELU Mark. 1:29-39 29. Synagogasta poistuttuaan he menivät heti Simonin ja Andreaksen taloon Jaakobin ja Johanneksen kanssa. 30. Simonin anoppi makasi kuumeessa, ja heti he kertoivat

Lisätiedot

Ajallinen ja iankaikkinen rikkaus Luuk. 12:13-21

Ajallinen ja iankaikkinen rikkaus Luuk. 12:13-21 Ajallinen ja iankaikkinen rikkaus Luuk. 12:13-21 13.Muuan mies kansanjoukosta sanoi Jeesukselle: "Opettaja, sano veljelleni, että hän jakaisi kanssani perinnön." 14.Hän vastasi miehelle: "Ihminen, kuka

Lisätiedot

ETSIKÄÄ JUMALAN VALTAKUNTAA Matt. 6:25-34

ETSIKÄÄ JUMALAN VALTAKUNTAA Matt. 6:25-34 ETSIKÄÄ JUMALAN VALTAKUNTAA Matt. 6:25-34 25. Sen tähden minä sanon teille: älkää murehtiko hengestänne, mitä söisitte ja mitä joisitte, älkääkä ruumiistanne, mitä pukisitte yllenne. Eikö henki ole enemmän

Lisätiedot

Tämä Uusi Elämä -lehti on samalla Kuopio ja Ruotsi extra!

Tämä Uusi Elämä -lehti on samalla Kuopio ja Ruotsi extra! JOUKKOKIRJE/MASSBREV Tämä Uusi Elämä -lehti on samalla Kuopio ja Ruotsi extra! Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net - Nro 3/2005

Lisätiedot

Elämän. Sanoma 1/06. Golgata. Aviopuoliso. Odota. - epäitsekkyyden suuri voitto. Matkoilla Afrikassa, Latviassa. Miten valita.

Elämän. Sanoma 1/06. Golgata. Aviopuoliso. Odota. - epäitsekkyyden suuri voitto. Matkoilla Afrikassa, Latviassa. Miten valita. Elämän Sanoma 1/06 Golgata - epäitsekkyyden suuri voitto Matkoilla Afrikassa, Latviassa Miten valita Aviopuoliso Odota kärsivällisesti 1 Päätoimittajalta: Kuva: Ari Ruuska Suomessa on syntynyt viime vuosien

Lisätiedot

Neljä kaupunkimissiota valmisteluvaiheessa

Neljä kaupunkimissiota valmisteluvaiheessa ITÄPORTTI Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Maaliskuu 2007 Nro 2 Neljä kaupunkimissiota valmisteluvaiheessa Krasnojarskissa lähes 10 000 ihmistä uskoon Pääkirjoitus Hedelmällinen missio Siperiassa

Lisätiedot

ARMAHTAVAISUUS JA TUOMIOMIELI Luuk 6:36-42

ARMAHTAVAISUUS JA TUOMIOMIELI Luuk 6:36-42 ARMAHTAVAISUUS JA TUOMIOMIELI Luuk 6:36-42 36. Olkaa armahtavia, kuten teidän Isänne on armahtava. 37. Älkääkä tuomitko, niin teitäkään ei tuomita. Älkää lausuko kadotustuomiota, niin teillekään ei lausuta

Lisätiedot

Vihasta todelliseeen RAKKAUTEEEN Jatkuu sivulla 8 Uusi Elämä -lehti jokaiseen kotiin Suomessa. Lue lisää sivulta 11

Vihasta todelliseeen RAKKAUTEEEN Jatkuu sivulla 8 Uusi Elämä -lehti jokaiseen kotiin Suomessa. Lue lisää sivulta 11 JOUKKOKIRJE / MASSBREV Uusi Elämä -lehti kasvaa! Painokset tänä vuonna lähes 400 000 kpl! Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net Nro

Lisätiedot

Uusi Elämä. Itutyö luo uutta toivoa elämään sivu 6. Item no 316-näytelmä tuo ihmiskauppa-teeman seurakuntiin sivu 5. Outi Papunen:

Uusi Elämä. Itutyö luo uutta toivoa elämään sivu 6. Item no 316-näytelmä tuo ihmiskauppa-teeman seurakuntiin sivu 5. Outi Papunen: Uusi Elämä Yhteiskristillinen herätyslehti Uusi Elämä, PL 74, 33101 Tampere www.uusielama.net Nro 4/2013 Outi Papunen: Itutyö luo uutta toivoa elämään sivu 6 Sofie ja Don Waldo: Takaisin uskon alkulähteille

Lisätiedot

Pisarakirje. Pisarakirjeet netissä Pisarakirjeet ovat nyt luettavissa myös Pisaran nettisivuilla: Www.pisarayhdistys.fi/pisarakirjeet.

Pisarakirje. Pisarakirjeet netissä Pisarakirjeet ovat nyt luettavissa myös Pisaran nettisivuilla: Www.pisarayhdistys.fi/pisarakirjeet. Pisarakirje Lokakuu 2010 OHIKULKUTIELLE JA SIELTÄ TAKAISIN Viime talvesta saakka ovat vankiloiden ovet olleet meiltä suljetut, eikä tulevaisuudestakaan ole varmoja lupauksia. Toivonpilkahduksia kyllä saamme,

Lisätiedot

Uusi Elämä. Israel kaipaa todellisia ystäviä Sivu 9. Markku Koivisto: Yhtenäinen kirkkokunta, Nokia Missio Church panostaa evankeliointiin

Uusi Elämä. Israel kaipaa todellisia ystäviä Sivu 9. Markku Koivisto: Yhtenäinen kirkkokunta, Nokia Missio Church panostaa evankeliointiin Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net Jeesus sanoo: Minä olen tie, totuus ja elämä. Nro 9/2010 Markku Koivisto: Yhtenäinen kirkkokunta,

Lisätiedot

Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net

Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net Rakkauden, toivon ja yhteyden sanomaa Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net Nro 6/2006 Pauli Kemi: Jumala kehottaa siunaamaan Israelia!

Lisätiedot

Uusi Elämä. Unelma Haminasta Sivu 7. Lähde mukaan iloisen uutisen. verkostoon Sivu 12. Kalevi Lehtinen: Nro 5/2008. Hannah Jurvansuulla on

Uusi Elämä. Unelma Haminasta Sivu 7. Lähde mukaan iloisen uutisen. verkostoon Sivu 12. Kalevi Lehtinen: Nro 5/2008. Hannah Jurvansuulla on Tämä lehti on Kotka - Hamina -extra - rakkauden ja toivon sanomaa juuri sinulle! Rovasti Ismo Saarikoski toimittaa Päivän tunnussana -kirjaa Sivu 3 Pastori Ossi Könönen: Se tekee kipeää Sivu 5 Riippumaton,

Lisätiedot