Sinustako Chrysalin diplomifloristi. Voita Amsterdamin matka

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sinustako Chrysalin diplomifloristi. Voita Amsterdamin matka"

Transkriptio

1 Sinustako Chrysalin diplomifloristi Voita Amsterdamin matka

2 Kannattavia tietoja Sinulla on kädessäsi kaksitoista sivua kannattavia tietoja, jotka johtavat parempiin kukkakauppoihin. Kutsumme sitä Chrysalin Flower Care -diplomiksi, johon on koottu kukkien kestävyyttä käsittelevä tietopankki ja neuvoja siitä, miten saat mahdollisimman paljon irti niistä. Se auttaa sinua verestämään tietojasi mahdollisimman tehokkaasta tavasta huolehtia kaupan leikkokukista ilman suurempaa työpanosta ja auttaa asiakkaitasi nauttiman kukista mahdollisimman pitkään. Lue, osallistu kilpailuun ja ansaitse diplomi Luettuasi esitteen sinua odottaa joukko sisältöä koskevia kysymyksiä. Löydät ne osoitteesta Selvittyäsi testistä Chrysal lähettää sinulle Chrysalin Flower Care -diplomin, jonka voit laittaa esille kaupassa. Voita Amsterdamin matka Eikä siinä kaikki. Osallistut sen lisäksi arvontaan, jonka palkintona on matka tulppaanien Amsterdamiin keväällä Vaatimuksena on ainoastaan testistä selviytyminen ja kilpailutehtävään vastaaminen. Kilpailu päättyy helmikuussa Voittajaan otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä. Toivotamme menestystä! Lycka till!

3 Kannattavia tietoja kukoistaville liiketoimille

4 Kukkien läheisyys tekee meistä onnellisia ja harmonisia. Se pitää yhtä paljon paikkaansa sinun kohdallasi floristina, kuin kotiinsa kauniin leikkokukkakimpun ostavalle. Ainoakaan ilo ei kestä ikuisesti. Sitä voi kuitenkin pidentää. Sinulle liikkeenharjoittajana se merkitsee hyviä asioita, kuten kauniimpia kukkia, tyytyväisiä asiakkaita, jotka tulevat uudelleen, pienempää hävikkiä ja parempia raha-asioita. Nämä seikat vaativat vain pienen panoksen. Chrysal, jolla on johtava asema maailmassa kukkien hoidossa ja niiden kestävyyttä koskevassa tutkimuksessa, jakaa tietojaan ja antaa hyviä neuvoja. Tiesitkö esimerkiksi, ettei ruusuille tule antaa lämmintä vettä, ja ettei kukkia tarvitse leikata ja niiden vettä vaihtaa joka päivä? Ja tiesitkö, että Chrysalin virkiste voi lisätä maljakkoelämää 100 prosentilla samalla, kun se optimoi kukkien värin ja kehityksen? Nämä tiedot on koottu Chrysal Flower Care Diplomiin. Se on lyhyt ja yksinkertainen koulutus kukkien pitkän elämän edellytyksistä ja mahdollisuuksista, jonka lähtökohtana on niiden kauneus ja hauraus. Tutustu siihen ja opit uusia asioita. Siten otat ensimmäisen askeleen tiellä Chrysalin diplomifloristiksi. Kaupan päälle hävikki pienenee, ja saat tyytyväisempiä asiakkaita, jotka tulevat takaisin.

5 Kukkien elämä sadonkorjuun jälkeen Kukka alkaa kuolla samalla hetkellä, kuin se korjataan. Chrysalin virkiste toimii tätä kielteistä kehitystä vastaan ja optimoi sen sijaan leikkokukkien kauneuden ja maljakkoelämän. Vedenottokyky Kun kukka on korjattu, vedensaanti vähenee. Kun kukat laitetaan veteen, on vaarana, että vesikuplat ja mikroorganismit tukkivat varsien putkilot. Chrysalin virkiste parantaa kukan vedenottokykyä. Se vaikuttaa maljakkoveden PH-arvoon siten, ettei vedenottokykyä haittaavia ja maljakkovettä värjääviä bakteereita muodostu. Kasvunsäätimien puute Kukka ei sadon jälkeen saa enää kasvuhormoneja juurijärjestelmänsä kautta. Määrätyt kukat (kuten esim. neilikat) reagoivat syntyneeseen stressitilanteeseen tuottamalla liikaa kasvuhormoneja, mikä esim. saattaa johtaa kuihtuneisiin nuppuihin. Toiset taas (esim. liljat) eivät saa riittävästi kasvuhormoneja, mikä johtaa mm. nuppuihin, jotka eivät aukea. Chrysalin virkisteessä oleva ravinto auttaa kukkaa ja lehtiä kehittämään optimaalisen värin ja muodon. Ravinnon puute Ravinnon saanti tyrehtyy myös sadon jälkeen. Kukka tarvitsee lisäravintoa saadakseen mahdollisimman pitkän maljakkoelämän ja kehittyäkseen optimaalisesti. Chrysalin virkiste ravitsee kukkia ja pidentää maljakkoelämää merkittävästi samalla, kun se stimuloi optimaalista kehitystä.

6 Taito ostaa oikeita kukkia Sisään ostettavien kukkien tunneperäinen arviointi on korvaamatonta. Olet varmaankin kehittänyt silmää näkemään, mitkä ovat hyviä ja mitkä ei, sekä mihin seikkoihin tulee kiinnittää huomiota saadakseen haluamaansa laatua. Annamme kuitenkin joitakin ohjeita, jotka on hyvä pitää mielessään kukkia ostettaessa. Virkiste vahvistaa Ota selvää, onko kukkia poiminnan jälkeen ja kuljetuksen aikana hoidettu Chrysalin virkisteellä. Virkistettä saaneet kukat ovat korkealaatuisempia, ne voivat olla esillä pidempään kaupassa ja pitävät asiakkaat tyytyväisinä.

7 Kehitys ja vauriot Tarkista huolellisesti heti kukkien toimituksen saavuttua, onko niissä kuljetusvaurioita kuten esimerkiksi vahingoittuneita terälehtiä. Huomioi myös liian aikaisin kehitty neet kukat. Ne eivät ole yhtä vastustuskykyisiä, eivätkä luultavasti kehity oikein. Varo varsinkin liian aikaisin poimittuja ruusuja. Niiden varret ovat heikkoja ja taittuvat, kun varsi pettää kasvavan kukan painosta. Veden puute voi aiheuttaa samaa. Kerran nuokahtaneita kukkia ei voi enää pelastaa. Botrytis Etsi myös botrytiksen (harmaahomeen) aiheuttamia vahinkoja. Pienet ruskeat pilkut kukassa ovat ensimmäinen merkki siitä. Niitä voi olla myös varressa ja lehdissä. Harmaahomeen tartuttaman kukan maljakkoelämä jää lyhyeksi.

8 Pidennä kukkien elämää kaupassa Hygienia ja suotuisa ympäristö ovat edellytys kukkien viihtyvyydelle. Yhtä tärkeää on virkisteen oikea käyttö. Oikea tuote Valitse oikea kaupan sankoihin ja maljakoihin sopiva tuote, joka lisää vedenottokykyä ja estää kukkaa kehittymästä liian aikaisin kaupassa; Chrysal Clear Professional 2 Concentrated on sellainen. Chrysal Clear Professional 3 sisältää lisäravintoa ja stimuloi kehitystä enemmän. Se sopii parhaiten oasis-sieniin ja maljakoihin tehtäviin asetelmiin. Oikea annostelu Virkisteen annostelu on yhtä tärkeää kuin yksinkertaistakin. Mittaa vesimäärä. Oikea annostelu ilmenee pakkauksesta. Annostelu suoritetaan yksinkertaisesti käsipumpun, kauhan tai Chrysal Dosatronin avulla. Hyvä hygienia Ota tavaksi puhdistaa työtasot, työvälineet, sangot, maljakot ja säilytystilat. Se estää bakteerien leviämistä, jotka muuten saattavat tukkia varsien putkilot ja estää vedensaantikykyä. Hyvä hygienia pidentää maljakkoelämää. Käytä Chrysal Professional Cleaneriä tehokkaaseen puhdistukseen. Puhdistuskaavio Veitset, työkalut Sangot, maljakot Säilytystilat, kylmiöt Työtasot Päivittäin Jokaisen käytön jälkeen Viikoittain Viikoittain Raikas vesi Älä käytä vettä uudelleen, koska se sisältää bakteereja. Kylmän ja uuden hanaveden käyttö aina on kaupassa säilytyksen pyhä sääntö. Tavallisen väärinkäsityksen mukaan ruusut vaativat lämmintä vettä. Se ei pidä paikkaansa. Mitkään kukat eivät pidä lämpimästä maljakkovedestä, koska se edistää bakteerien ja harmaahomeen kasvua.

9 Älä sekoita vanhoja ja tuoreita kukkia Älä aseta tuoreita kukkia milloinkaan maljakoihin ja sankoihin yhdessä vanhojen kanssa, sillä se lyhentää niiden elinikää. Vältä myös vanhojen kukkien asettamista kylmiöön, heitä ne mieluummin pois. Vanhat kukat levittävät etyleeniä, harmaahometta ja bakteereja, jotka saatavat vahingoittaa muita kukkia. Oikeaoppinen säilytys Kylmiön nopeat lämpötilan vaihtelut johtavat kondenssiveteen, joka voi stimuloida harmaahomeen aiheuttamia vahinkoja. Pidä huolta siitä, että kylmiö avataan ja suljetaan mahdollisimman harvoin. Kylmiön lämpötilan tulee pysytellä 5 10 asteen välillä ja olla tasainen. Tärkeintä on, ettei lämpötila vaihtele. On parempi, jos lämpötila on vähän korkeampi, eikä vaihtele, kuin että se on matalampi ja vaihteleva. Useimmat kukkia tulisi oikeastaan säilyttää kylmiössä, mikä saattaa olla mahdotonta, jos ne on aseteltava esille kaupassa. Jos on valittava, mitkä kukat säilytetään kylmiössä, valitse herkät kukat kuten ruusut ja tulppaanit. Krysanteemeilla ei ole yhtä suurta kylmän tarvetta. Harmaahomeen välttämiseksi kukat eivät saa olla ulkona sateessa. Veto, voimakas auringonpaiste ja lämpö eivät myöskään ole hyvästä, koska ne johtavat veden haihtumiseen. Virkiste Jos käytät Chrysal Clear Professional 2 Concentrated virkistettä, vettä ei tarvitse vaihtaa eikä varsia viiltää. Säästyy aikaa, vaivaa ja kuluja. Jos kukat jaetaan useisiin sankoihin tai eri maljakoihin, niihin on lisättävä Chrysal-ravinnetta. Vältä sinkistä valmistettujen sankojen käyttöä, koska ne erittävät vahingollisia metalli-ioneja. Chrysal Clear Professional 2 Concentrated vähentää hävikkiä jopa 60%. Se parantaa myös kukkien laatua ja pidentää niiden elinikää asiakkaan kotona. Kaupan sangot ja maljakot pysyvät sen lisäksi puhtaampina, ja niitä on helpompi tiskata. Älä katkaise ketjua Kukkien optimaalinen elinikä saavutetaan, jos virkisteen saantia ei katkaista. Viljelijän ja kukkien toimittajan lisättyä ravinnetta, on sinun vuorosi tehdä se ja huolehtia myös siitä, että asiakas tekee sen kotonaan.

10 Kaksinkertaista asiakkaan ilo Chrysal-ravinnepussin laitto kukkapakettiin merkitsee enemmän kuin vain hienoa elettä. Kukat seisovat kauniina asiakkaan luona kaksinkertaisen ajan. Saat minimaalisella investoinnilla osaksesi kiitollisuutta ja uusia ostoja. Chrysal-ravinne ja hoito-ohjeet ovat kustannustehokkain markkinointitapasi. Viillä oikein Jos kukat ovat vedettä pidemmän ajan kuin puoli tuntia, pyydä asiakasta tekemään uusi viilto kotona. Vanha viiltopinta tukkeutuu ja estää veden saannin. 2-3 cm pituinen viilto tehdään varteen noin 45 asteen kulmassa. Käytä terävää veistä tai puutarhasaksia, mutta ei mielellään taloussaksia. Piikkejä ei pitäisi ottaa pois, sillä se vahingoittaa kukkaa ja aiheuttaa haavoja. Vesi Tavallinen kylmä hanavesi on leikkokukille parasta. Jos asiakas käyttää mukaansa saamaa Chrysal-ravinnetta, vettä ei tarvitse vaihtaa. Kun kukat laitetaan maljakkoon, eivät lehdet saisi joutua veden peittämiksi, koska ne tartuttavat veteen bakteereja. Ravinne Kukkaravinne kaadetaan veteen kukkia ennen. Mainitse asiakkaalle annostuksen tärkeydestä. Monet ravinnepussit on tarkoitettu puoleen litraan vettä, mikä on harvoin riittävä määrä suurelle kimpulle. Suuret kimput vaativat kaksinkertaisen annoksen. Maljakko vetää tavallisesti vähintään litran vettä. Liian pieni määrä virkistettä antaa huomattavasti huonomman tehon. Markkinoilla olevat yksinkertaisemmat ravinneaineet eivät tee maljakkovedestä kirkasta samalla tavoin kuin Chrysal. Niillä ei myöskään ole yhtä hyvä teho maljakkoelämälle. Maljakko Puhtaan maljakon käyttö on tärkeää. Tyhjä maljakko säilytetään ylösalaisin pölyttymisen ehkäisemiseksi. Myös maljakon valmistusaine vaikuttaa kukkien maljakkoelämään. Maljakko ei saa olla valmistettu kristallista tai metallista. Kristallimaljakossa saattaa olla naarmuja, joissa bakteerit kukoistavat. Virkiste voi sen lisäksi värjätä maljakon. Metallimaljakko saattaa saostaa metalli-ioneja veteen ja vahingoittaa siten kukkia.

11 Hyvä sijoituspaikka Kukat asetetaan myös kotona siten, etteivät ne joudu alttiiksi suoralle auringonvalolle, patterien lämmölle tai savulle. Kun kukat laitetaan veteen, on hyvä, jos niillä on mahdollisuus vettyä pimeässä ja viileässä paikassa parin tunnin ajan käärepaperissaan. Kun ne sen jälkeen asetetaan esille kotona, niiden ei tule seistä liian lähellä hedelmävatia, koska hedelmät vapauttavat etyleenikaasua, joka nopeuttaa kukkien vanhentumista. Kuihtuneet ja värjäytyneet kukat poimitaan pois harmaahomeen, etyleenin ja bakteerien leviämisen välttämiseksi. Jos haluat saada Chrysalin floristidiplomin siirry sivustolle

12 Tie tyytyväisiin asiakkaisiin Chrysal Clear Professional 2 Concentrated KAUPAN SANGOILLE JA MALJAKOILLE Vähentää veteen verrattuna hävikkiä 60 prosentilla Pidentää maljakkoelämää asiakkaan luona Stimuloi vedensaantikykyä Yli kaksinkertainen tiiviste Lyömätön jauhe kaupan sangoille ja maljakoille Antaa riittävästi ravintoa kukan luonnolliselle kehitykselle Estää ennenaikaista kukintoa ja kukan nuokahtamista Vähentää sankojen ja maljakoiden puhdistustarvetta Tekee sankojen ja maljakoiden vedestä kirkkaampaa Annostellaan käsipumpulla: 5 ml vesilitraa kohden tai automaattisesti Chrysal Dosatronilla Ympäristölle parempi: Vähemmän pakkausmateriaalia ja hiilidioksidipäästöjä kuljetuksen aikana Hoito: Pelkkää vettä. 14. hoitopäivä Hoito: Chrysal Clear Professional hoitopäivä Chrysal Clear Professional 3 MALJAKKO- JA SIENIMASSA-ASETELMIIN Stimuloi kukan täydellistä kehitystä ja pidentää sen maljakkoelämää Säilyttää kukkien, lehtien ja varsien värin Lehdet ja varret säilyvät vihreinä ja kimmoisina Stimuloi vedensaantikykyä Kirkkaampi vesi

13 Chrysal Professional Cleaner MALJAKOIDEN, SANKOJEN, TYÖVÄLINEIDEN JA -TASOJEN TEHOKKAASEEN PUHDISTUKSEEN Tehokkaampaa kuin klooriin perustuvat puhdistusaineet Luo edellytykset kukkien optimaaliselle kehitykselle ja vedensaantikyvylle Puhdistaa hyvin käsipumpun ja Chrysal Dosatronin Raikas tuoksu joka ei ärsytä Ei vahingoita kukkia Ei tahraa tekstiilejä Chrysal Clear Universal -pussit KULUTTAJAN JAUHERAVINNE Pidentää maljakkoelämää jopa 100 prosentilla Tuo tyytyväisiä asiakkaita ja uusia ostoksia Stimuloi kukan täydellistä kehitystä Säilyttää kukkien ja varsien värin Poistaa vedenvaihto- ja varsien uuden viiltotarpeen Liukenee veteen puhtaasti, värittömästi ja hajuttomasti Chrysal Clear Universal Stick Pack KULUTTAJIEN NESTEMÄINEN KUKKARAVINNE Nykyaikaisempaa ja elegantimpaa Yksinkertaista käyttää Pidentää maljakkoelämää jopa 100 prosentilla Tuo tyytyväisiä asiakkaita ja uusia ostoksia Stimuloi kukan täydellistä kehitystä Säilyttää kukkien ja varsien värin Poistaa vedenvaihtotarpeen ja varsien uuden viiltotarpeen Liukenee veteen puhtaasti, värittömästi ja hajuttomasti Hoito: Pelkkää vettä. 14. hoitopäivä Hoito: Nestemäinen Chrysal Clear Universal Stick Pack. 14. hoitopäivä

14 Pieni panos merkitsee suurta eroa. Jos haluat saada Chrysalin floristidiplomin siirry sivustolle Chrysal Nordic AB. Bantorget 11, Lund, Sweden

15 C H RY S A L I N D I P LO M I F LO R I S T I H Y V Ä K S Y T T Y T I E TO J E N T E S TAU K S E L L A Jos haluat saada Chrysalin floristidiplomin siirry sivustolle:

16 Chrysal Nordic AB. Bantorget 11, Lund, Sweden

Joulukukkien kasvatus- ja hoito-ohjeet

Joulukukkien kasvatus- ja hoito-ohjeet Joulukukkien kasvatus- ja hoito-ohjeet 1 Hyvä asiakkaamme, olemme koonneet tähän vihkoseen yleisimpien joulukukkien ja -kasvien hoito- ja kasvatusohjeet. Haluamme toivottaa kaikille asiakkaillemme lämmintä

Lisätiedot

Myös seuraavat vaatimukset tulee täyttyä, jotta ZEOVit toimisi mahdollisimman tehokkaasti ja tulokset olisivat hyviä:

Myös seuraavat vaatimukset tulee täyttyä, jotta ZEOVit toimisi mahdollisimman tehokkaasti ja tulokset olisivat hyviä: Yleinen ohjeistus ZEOVit systeemin käyttöön Tämän oppaan tarkoitus on auttaa sinua ZEOVit systeemin käytössä ja käyttöönotossa sekä auttaa ymmärtämään yleisellä tasolla kuinka ZEOVit systeemi toimii. ZEOVit

Lisätiedot

FI < Sisältö Puhdistustuotteet

FI < Sisältö Puhdistustuotteet Puhdistustuotteet FI Sisältö Puhdistustuotteet Puhdistustuotteet...2 Super 10...4 LDC...7 Disinfectant...9 G1...10 Soft...11 Käyttöalueet...12 1 PUHDISTUSTUOTTEET Puhdistustuotteet Puhtaus on hyvän terveyden

Lisätiedot

Käyttö- ja asennusohje Jääkaappi-pakastin

Käyttö- ja asennusohje Jääkaappi-pakastin Käyttö- ja asennusohje Jääkaappi-pakastin Lue ehdottomasti tämä käyttö- ja asennusohje ennen kylmälaitteen sijoitusta, asennusta ja käyttöönottoa. Näin vältät mahdolliset vahingot ja laitteesi rikkoontumisen.

Lisätiedot

Katsaus oppaaseen. Oppaan tarkoitus on antaa selkeä kuva minimalismista ja minimalistiksi ryhtymisestä.

Katsaus oppaaseen. Oppaan tarkoitus on antaa selkeä kuva minimalismista ja minimalistiksi ryhtymisestä. Katsaus oppaaseen Oppaan tarkoitus on antaa selkeä kuva minimalismista ja minimalistiksi ryhtymisestä. Halusin antaa mahdollisimman selkeitä ohjeita, joiden avulla voit oikeasti muuttaa asioita elämässäsi.

Lisätiedot

Henkilökohtainen tehokkuus Henkilökohtainen raportti

Henkilökohtainen tehokkuus Henkilökohtainen raportti Henkilökohtainen raportti Respondent Name 21.01.2015 Tämän raportin on tuottanut: MLP Modular Learning Processes Oy Äyritie 8 A FIN 01510 Vantaa info@mlp.fi Johdanto Kohtaamme päivittäin tutun ongelman:

Lisätiedot

SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET. Noudata perusvarotoimia. Sähköjohtoa koskevat erityisohjeet ENA 3 TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA

SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET. Noudata perusvarotoimia. Sähköjohtoa koskevat erityisohjeet ENA 3 TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA Käyttöohjeet TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA Noudata perusvarotoimia Sähköjohtoa koskevat erityisohjeet Nämä turvallisuusohjeet koskevat UL-turvatestattuja koneita (katso arvokilpeä ja lukua 9, Tekniset tiedot

Lisätiedot

NELJÄ JÄTTEEN SYNNYN EHKÄISYÄ ESITTELEVÄÄ TEEMAA

NELJÄ JÄTTEEN SYNNYN EHKÄISYÄ ESITTELEVÄÄ TEEMAA Pohjoismaiden ministerineuvosto IDEAVIHKONEN LUONNONTIETEIDEN JA TEKNISTEN AINEIDEN OPETUKSEEN NELJÄ JÄTTEEN SYNNYN EHKÄISYÄ ESITTELEVÄÄ TEEMAA OPETTAJAN OHJE SISÄLLYSLUETTELO 1 MIKSI JÄTTEEN SYNNYN EHKÄISYÄ

Lisätiedot

TARKETT PUULATTIAT AITOA KÄSITYÖTÄ VUODESTA 1886 POHJOLAN KESTÄVÄÄ KEHITYSTÄ OLOIHIN INNOVATION

TARKETT PUULATTIAT AITOA KÄSITYÖTÄ VUODESTA 1886 POHJOLAN KESTÄVÄÄ KEHITYSTÄ OLOIHIN INNOVATION TARKETT PUULATTIAT INSPIRAATIOTA JA TIETOJA TARKETTIN PUULATTIAVALIKOIMASTA 2015 AITOA KÄSITYÖTÄ VUODESTA 1886 KESTÄVÄÄ KEHITYSTÄ POHJOLAN TRADITION ILMASTO- OCH INNOVATION OLOIHIN HERITAGE TAMMI BLONDE

Lisätiedot

" If it doesn t make you smile, change it."

 If it doesn t make you smile, change it. " If it doesn t make you smile, change it." the business1 04 Mitä on Network Marketing? 06 Miksi Forever on paras vaihtoehto? 08 Näin ansaitset rahaa rahaa Foreverissä 12 Kannustimet ja palkkiojärjestelmä

Lisätiedot

Miten luot, lähetät ja analysoit menestyksellistä sähköpostimarkkinointia. parempia tuloksia. Sähköpostimarkkinoinnin käsikirja.

Miten luot, lähetät ja analysoit menestyksellistä sähköpostimarkkinointia. parempia tuloksia. Sähköpostimarkkinoinnin käsikirja. Miten luot, lähetät ja analysoit menestyksellistä sähköpostimarkkinointia ja saavutat parempia tuloksia. Sähköpostimarkkinoinnin käsikirja Mukana myös sosiaalinen media ja mobiilioptimointi SISÄLTÖ 1.

Lisätiedot

Herb:ie 23 Käyttäjän Käsikirja

Herb:ie 23 Käyttäjän Käsikirja Herb:ie 23 Käyttäjän Käsikirja 1(15) Herb:ie 23 Käyttäjän Käsikirja www.indoorgarden.fi Vattuniemenkatu 27, 00210 Helsinki email: info@indoorgarden.fi Herb:ie 23 Käyttäjän Käsikirja 2(15) Sisällysluettelo

Lisätiedot

Käsihygienia tietous uutiset

Käsihygienia tietous uutiset Käsihygienia tietous uutiset Tietoja Torkilta käsihygienian ja terveyden parantamiseen päiväkodeissa ja kouluissa Leikkimielinen koulutus parantaa terveyttä Totuus bakteereista Pese ja laula yhdessä Pekka

Lisätiedot

t äydelliset lammet h elposti

t äydelliset lammet h elposti 8 PPMS - FINNISH:99 -GB-PPMS 00 - Hi 09/0/009 0: Page Hozelock Cyprion asiakaspalvelun huippuvihjeitä Hozelock Cyprion asiakaspalvelun asiantuntijamme suosittelevat seuraavia toimenpiteitä, kun haluat

Lisätiedot

1993 Ensimmäinen lapionpisto

1993 Ensimmäinen lapionpisto 1993 Ensimmäinen lapionpisto 14 vuotta työtä kestävän yhteiskunnan hyväksi. Näin se alkoi... Kolmetoista vuotta sitten, vuonna 1994, aloitimme kestävän kehityksen edistämisen Scandicissa. Karl-Henrik,

Lisätiedot

YRTTITARHA. KESÄTARJOUS riippumaton kera. HYVÄ TERVEYS Miten hyvä terveys oikeastaan määritellään? Valmiina ensimmäiseen sadonkorjuuseen

YRTTITARHA. KESÄTARJOUS riippumaton kera. HYVÄ TERVEYS Miten hyvä terveys oikeastaan määritellään? Valmiina ensimmäiseen sadonkorjuuseen Nr 06 Kesäkuu 2011 YRTTITARHA Valmiina ensimmäiseen sadonkorjuuseen KESÄTARJOUS riippumaton kera HYVÄ TERVEYS Miten hyvä terveys oikeastaan määritellään? 8 ASIAKASKER- TOMUS KYLPYLÄ Hemmottele itseäsi

Lisätiedot

Käyttö- ja asennusohje Viinikaappi

Käyttö- ja asennusohje Viinikaappi Käyttö- ja asennusohje Viinikaappi Lue ehdottomasti tämä käyttö- ja asennusohje ennen viinikaapin sijoitusta, asennusta ja käyttöönottoa. Näin vältät mahdolliset vahingot ja laitteesi rikkoontumisen. fi-fi

Lisätiedot

Internetmarkkinoinnin aloittajan pikaopas

Internetmarkkinoinnin aloittajan pikaopas Opas vastaa mm. seuraaviin kysymyksiin: Miksi markkinoida Internetissä? Miten saada internetmarkkinoinnilla tulosta? Mitä askeleita kohti tehokasta internetmarkkinointia? Mistä saat lisätietoa menestyksekkäästä

Lisätiedot

LELY MAIDON- TUOTANTOLAITTEET Lypsy-, ruokinta-, ja pihattoratkaisut

LELY MAIDON- TUOTANTOLAITTEET Lypsy-, ruokinta-, ja pihattoratkaisut LELY MAIDON- TUOTANTOLAITTEET Lypsy-, ruokinta-, ja pihattoratkaisut Luo tilallesi tulevaisuus www.lely.com innovators in agriculture Lely, Astronaut, Astri, Atlantis, Attis, AWS, C4C, Calm, Caltive, Commodus,

Lisätiedot

Neljännen askeleen opas

Neljännen askeleen opas Neljännen askeleen opas 41 ON OLEMASSA RATKAISU Anonyymit Alkoholistit On olemassa ratkaisu. Tuskin kukaan meistä piti siitä, että joutui tutkistelemaan itseään, luopumaan ylpeydestään ja tunnustamaan

Lisätiedot

Hyvä asiakkaamme, Toivotamme kaikille asiakkaillemme onnistumisen iloa ja mukavia hetkiä kasvien ihmeellisessä maailmassa. Kodin Kukkien väki

Hyvä asiakkaamme, Toivotamme kaikille asiakkaillemme onnistumisen iloa ja mukavia hetkiä kasvien ihmeellisessä maailmassa. Kodin Kukkien väki Kasvatusohjeet 1 Hyvä asiakkaamme, pitelet käsissäsi Kodin Kukat Kasvatusohjeet -ohjevihkoa. Ohjevihko on kirjoitettu asiakkaidemme opastukseksi ja ohjeistukseksi, ja toivomme, että tämän ohjevihkon avulla

Lisätiedot

UUTUUS! 10 VUODEN TAKUU ON VASTA ALKUA VALITSE LG! UNELMAPARI ON TÄÄLLÄ! KÄYTÄ AIKASI PAREMMIN TAHRANPOISTO ON HELPPOA!

UUTUUS! 10 VUODEN TAKUU ON VASTA ALKUA VALITSE LG! UNELMAPARI ON TÄÄLLÄ! KÄYTÄ AIKASI PAREMMIN TAHRANPOISTO ON HELPPOA! LG:n pyykinpesukoneiden ja kuivausrumpujen valikoima 2012 INSPIRAATIO / YMPÄRISTÖ / KESTÄVYYS / INNOVAATIOT / ELÄMÄNTAPA 10 VUODEN TAKUU ON VASTA ALKUA VALITSE LG! F1480QDS - Testivoittaja!! Maailman innovatiivisin

Lisätiedot

Ammattilaisvinkit onnistuneisiin

Ammattilaisvinkit onnistuneisiin Nr 07 Heinäkuu 2012 UUDET IHONHOITOTUOTTEET Ihon puhdistaminen ja kuorinta ASIAKASKERTOMUS Cathrine sai sileämmän ihon kollageenilla EQ-KESÄSALAATTI Toimistomme lounasresepti käyttöösi Ammattilaisvinkit

Lisätiedot

Käyttö- ja asennusohje

Käyttö- ja asennusohje Käyttö- ja asennusohje Jääkaappi-pakastin KD 12312 S KD 12612 S KD 12813 S Lue ehdottomasti tämä käyttöja asennusohje ennen kylmälaitteen fi-fi asennusta ja käyttöönottoa. Näin vältät mahdolliset vahingot

Lisätiedot

Nr 08 Elokuu 2011. FRUIT POVER 16 hedelmän uutteita. RAVINTEIKAS RUOKA lisää lasten keskittymiskykyä. RAVITSEMUS Raskaus ja ravinto. Jotakin sinulle?

Nr 08 Elokuu 2011. FRUIT POVER 16 hedelmän uutteita. RAVINTEIKAS RUOKA lisää lasten keskittymiskykyä. RAVITSEMUS Raskaus ja ravinto. Jotakin sinulle? Nr 08 Elokuu 2011 FRUIT POVER 16 hedelmän uutteita RAVINTEIKAS RUOKA lisää lasten keskittymiskykyä RAVITSEMUS Raskaus ja ravinto Birkebeiner-pyöräilykisa Jotakin sinulle? SISÄLTÖ RAVITSEVA ATERIA Mitä

Lisätiedot

Uutta lämpöä elämääsi

Uutta lämpöä elämääsi Uutta lämpöä elämääsi Sinun taloutesi ja ympäristömme takia IVT lämpöpumppu hyödyntää kallioon, maahan, veteen tai ilmaan varastoitunutta aurinkoenergiaa, tuottaen lämpöä ja käyttövettä taloosi. Hyödyntämällä

Lisätiedot

Keraaminen keittotaso KM 6200 / 6202 / 6203 KM 6204 / 6206 / 6207 / 6208 KM 6212 / 6213 / 6215 / 6216

Keraaminen keittotaso KM 6200 / 6202 / 6203 KM 6204 / 6206 / 6207 / 6208 KM 6212 / 6213 / 6215 / 6216 Käyttöohje Keraaminen keittotaso KM 6200 / 6202 / 6203 KM 6204 / 6206 / 6207 / 6208 KM 6212 / 6213 / 6215 / 6216 Lue ehdottomasti laitteen fi-fi käyttöohje ennen laitteen asennusta, liitäntöjen tekemistä

Lisätiedot

Peter Larsson Toimitusjohtaja, Villeroy & Boch Gustavsberg AB

Peter Larsson Toimitusjohtaja, Villeroy & Boch Gustavsberg AB Tutustu uuteen näyttelyymme! FIKSUMPI KYLPYHUONE INNOITUSTA JA INNOVAATIOTA GUSTAVSBERGILTÄ 2012 2013 TIE FIKSUMPAAN KYLPYHUONEESEEN KÄY GUSTAVSBERGIN AVULLA. Ollessani nuori tulokas Tukholmassa, muutin

Lisätiedot

Kotikutsut, opastuskonsepti ja koko totuus

Kotikutsut, opastuskonsepti ja koko totuus Kotikutsut, opastuskonsepti ja koko totuus Tavoite: toimiminen lämpimillä markkinoilla Selitykseksi, lämpimällä tarkoitetaan tässä lähinnä vähän enemmän sydämen lämpöä, ettei tässä synny väärinkäsityksiä.

Lisätiedot

Käsikirja Nutris Standard Plus Active PRO NUTRIS. Ruoka Liikunta Minä Paino. Syö oikein - saavuta tavoitepainosi tietokoneen avulla. www.nutris.

Käsikirja Nutris Standard Plus Active PRO NUTRIS. Ruoka Liikunta Minä Paino. Syö oikein - saavuta tavoitepainosi tietokoneen avulla. www.nutris. Käsikirja Nutris Standard Plus Active PRO Ruoka Liikunta Minä Paino Syö oikein - saavuta tavoitepainosi tietokoneen avulla NUTRIS www.nutris.fi Tämän käsikirjan omistaa:... Sarjanumero: SN _ (Numero löytyy

Lisätiedot