KILPAILUSÄÄNNÖT ja OHJEET KILPAILIJOILLE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KILPAILUSÄÄNNÖT ja OHJEET KILPAILIJOILLE"

Transkriptio

1 KILPAILUSÄÄNNÖT ja OHJEET KILPAILIJOILLE Kilpailupaikkana on Kangasala ja kisakeskuksena toimii Kuntoutumiskeskus Apila. Kuntoutumiskeskus Apilan osoite on Reumantie 6, Kangasala. Kilpailun johtajana ja pääjärjestäjänä on Simo Hillo p Kilpailunjohtajan apuna on turvallisuuspäällikkö, kisakanslian johtaja ja tapahtuma-alueen päällikkö. Kilpailualue kisakeskuksessa on selkeästi merkitty ja tapahtuman kuuluttaja / juontaja infoaa tapahtuman kulusta. Lisäksi tapahtuma-alueella on musiikkia, jonka toistosta vastaa DJ. Kilpailukanslian puhelinnumero on ( puhelin aukeaa 24.7 perjantaina ) Järjestäjän toimesta on talkooväen vakuutus voimassa ja tapahtumajärjestäjän vastuuvakuutus, jokainen kilpailija kilpailee kuitenkin omalla vastuullaan. Kilpailujärjestäjä on saanut tapahtumalle virallisen luvan, sekä turvallisuus- ja pelastussuunnitelmat on hyväksytty. Tässä asiakirjassa käydään läpi tapahtumaan liittyviä asioita. On tärkeää, että jokainen tutustuu ohjeisiin etukäteen. Kilpailukanslian ilmoitustaululla on tämä asiakirja ja kansliassa on myös tulosteita, tämä asiakirja on myös luettavissa kilpailun nettisivuilla osoitteessa ja lisäksi se toimitetaan etukäteen kaikille ilmoittautuneille sähköpostin liitteenä. Kilpailun reittikartat on julkaistu nettisivuilla. Kangasala Triathlonin kaikki matkat ovat kaikille avoimia, eivätkä edellytä kuulumista mihinkään triathlonseuraan eikä kilpailulisenssiä. Kangasala Triathlon järjestetään nyt ensimmäistä kertaa, ja tapahtumasta on tarkoitus tehdä perinne. Järjestäjälle on tärkeää korkea laatutaso, turvallisuus ja rennon letkeä liikuntatapahtuma. Turvallisuus on viime kädessä jokaisen kilpailijan omalla vastuulla, joten toivomme turvallista asennetta ja välttämään turhia riskejä kilpailun aikana. Reitin varrella on riittävästi toimitsijoita, ja reitin varrella oleville asukkaille on infottu tapahtumasta. Tervetuloa lämpimästi viihtymään ja viehättymään Kangasala Triathlonin tunnelmaan!

2 KILPAILUN AIKATAULU lauantai 25.7 kello kisakanslia aukeaa kello lasten kisan INFO, paikka on kisakanslian läheisyydessä - ota mukaan infoon polkupyörä, juoksuvarusteet, siirrymme infon jälkeen vaihtopaikan kautta uintipaikalle. kello lasten kisan lähtö kello starttaavat 8 v ja 10 v sarjat kello starttaavat 12 v ja 14 v sarjat kello lasten kisan palkintojenjako ja kilpailun viralliset tervehdyssanat kello kuntokisan INFO kello kuntokisan lähtö kello kunto+ kisan INFO kello kunto+ kisan lähtö kello kunto kisan palkintojenjako n kello kunto+ kisan palkintojen jako (kun viimeinen kisailija saapunut maaliin)

3 KISAMATKAT ja SARJAT lapset ikäsarja uinti pyöräily juoksu tytöt ja pojat 8v (v tai myöhemmin syntyneet) 25 m 500 m 125 m tytöt ja pojat 10v (v syntyneet) 50 m 1000 m 250 m tytöt ja pojat 12v (v syntyneet) 100 m 1500 m 500 m tytöt ja pojat 14v (v syntyneet) 200 m 3000 m 1000 m kunto ikäsarja uinti pyöräily juoksu naiset ja miehet alle 18v 500 m 15 km 4 km naiset ja miehet alle 21v 500 m 15 km 4 km yleinen naiset ja miehet 500 m 15 km 4 km kunto+ ikäsarja uinti pyöräily juoksu naiset ja miehet alle 18v 1000 m 30 km 8 km naiset ja miehet alle 21v 1000 m 30 km 8 km yleinen naiset ja miehet 1000 m 30 km 8 km

4 Kilpailukanslia: Sijaitsee Kisakeskuksen ytimessä, maalialueen lähellä. Katos, joka merkitty KISAKANSLIA. Kilpailijoiden ja katsojien parkkipaikat: Pikonlinnan alueella, ja Apilan läheisyydessä. Parkkiin ohjaus ja alueet merkitty. Kauimmainenkin parkkipaikka sijaitsee n 500 m etäisyydellä, ja sinne kulkee kävelytie. On mahdollista tuoda pyörät ja varusteet lähemmäs kisakeskusta, mutta autojen pysäköinti vain merkityille alueille. Kilpailijat pysäköivät Kisakeskuksen läheiselle parkkialueelle, sinne mahtuu yli 80 autoa. Huomioithan, että kello alkaa lasten kisa. Ja lasten kisan pyöräosuus kulkee pysäköintialueen ohi menevällä tiellä sarjojen 8 v ja 10 v osalta. 12 v ja 14 v vuotiaiden osalta pyöräily menee Pikonlinnantien pyörätiellä n kello huomioitahan tämän. Pysäköinnistä on opasteet KISAKESKUKSEEN. Katsojat ja huoltajat pysäköivät Pikonlinnan alueelle. Ensiapupiste: Kisakeskuksen läheisyydessä, VPK:n auto. Apilan sisältä löytyy WC tiloja, pukuhuoneet sekä lisäksi siellä on ruokailutilat ja pieni kioski. Lasten parkki ja parkkiohjaaja Petra pitää päämajaa Apilan sisällä.

5 Kaikilla toimitsijoilla on päällä Kangasala Triathlon paita, sekä keltainen heijastinliivi. Heiltä voit kysyä, jos jokin asia on epäselvä tai askarruttaa. Uintipaikalle siirrytään pukuhuoneista tai piha-alueen kautta kiertäen, ja olemme laittaneet hyvät opasteet kulkemiseen. Ole ajoissa uintipaikalla, viimeistään 10 minuuttia ennen starttia.

6 ENNEN KILPAILUA: Vahvista osanotto kisakansliassa viimeistään 60 min ennen omaa lähtöäsi. Kilpailukanslia aukeaa lauantaina 25.7 kello Ilmoittautumisen yhteydessä jaetaan kisakassi, joka sisältää: - Kilpailunumeron (pidettävä näkyvissä pyöräilyn ja juoksun aikana) sekä tarrat kypärään ja pyörään - Uimalakin, joka on valmiiksi numeroitu - Kuminauhan (kilpailunumerolle) - Hakaneulat (kilpailunumeron kiinnytystä varten kuminauhaan) - Kilpailumateriaalin - ajanottotunnisteen - osallistujamitalin - ruokailukupongin - t-paidan -juomapullon, kisakeskuksessa Kangasalan Vesi -täyttöastia Laita kirjekuoressa olevat tarrat kypärään ja pyörään satulatolppaan, pue päähäsi ennen uintia uimalakki, missä sinun kilpailijanumero sekä kiinnitä ajanottolaite (siihen saat ohjeet infossa). Solmi kisakassissa olevan numerolapun kuminauha siten, että se sopii vyötärösi ympäri. Vie tavarasi vaihtopaikalle min ennen omaa lähtöäsi. Samaa vaihtoaluetta käyttävät kaikki sarjat. Joten KUNTO matkalle vaihtoalue aukeaa n kello 11 ja KUNTO+ matkalle n kello Tyhjennä oman suorituksesi jälkeen vaihtoalue. Pyöräsi tarkistetaan (jarrut, kypärä, yleiskunto) Laita vaihtopaikkasi kuntoon: Pyörä telineeseen, numerolappu ja kypärä laatikkoon, juoksukengät ja mahdolliset muut varusteet laatikkoon (ei maahan!). Laatikossa ei ole kantta, joten voit laittaa sateelle arat varusteet muovipussiin (ota mukaasi, jos koet tarvitsevasi sitä). Valmistaudu kisaan, uintiverryttelyn voit tehdä järven vasemmassa reunassa. Ole viimeistään 15 min ennen lähtöä starttialueen lähellä sijaitsevalla odotusalueella rantasaunalla.

7 KILPAILU: Lähtö tapahtuu vedestä yhteislähtönä. Otamme uimarit ennen lähtöä poijun viereen useampaan riviin. Nopeimmat uimarit eturiviin. Lähtömerkkinä on sumutorvi. Rannassa INFOAMME vielä kisailijoita megafonin vahvistamana. Jos sinulla on ongelmia uinnin aikana, nosta toinen kätesi ylös ja huuda apua. Vaihdossa pue kilpailunumero selkäpuolelle, kiinnitä kypärä ennen kuin otat pyörän. Työnnä pyörä vaihtoalueelta. Saat aloittaa pyöräilyn punaisen viivan ylitettyäsi. Aja tien oikeaa reunaa ja ohita vasemmalta. Pyöräilyn päätyttyä nouse pyörän päältä ennen punaista viivaa. Työnnä pyörä vaihtopaikalle ja aseta se telineeseen. Tämän jälkeen irrota kypärä ja laita se laatikkoon. Pue lenkkarit. Juoksun aloitettuasi käännä kilpailunumero etupuolelle. Juoksureitin varrella on tarjolla urheilujuomaa ja vettä. Maalissa saat palautumisen edistämiseksi proteiinipatukan sekä juomaa. Nouda varusteesi vaihtoalueelta ( tai vaihtoalueen viereiseltä alueelta KUNTO matkalta kello 14 jälkeen maaliin saapuvat) heti kisan jälkeen. Palauta ajanottolaite. Muistona kisasta saat pitää uimalakin ja kilpailijanumeron. LASTEN kisan asiat selviävät parhaiten kisainfossa. Lasten kisan reitti on selkeästi merkitty, ja se menee kisakeskuksen läheisyydessä. Lasten kisaan toivotaan aikuisia avuksi reitin varrella ohjaamaan ja kannustamaan. Uinti rannassa, siirtyminen vaihtoon 150 m, pyöräily kisakeskuksen läheisyydessä ja juoksu Reumankaaren maisemissa.

8 Uinti Uinti suoritetaan KUNTO matkan osalta yhtenä kierroksena ja KUNTO+ matkan osalta kahtena kierroksena. Reitillä on turvaveneitä ja kajakkeja. Alustava uintikartta ohessa. Märkäpuvun käyttö on mahdollista ja suositeltavaa jos veden lämpötila on alle 18 astetta. Uintirata on valmis torstai-iltana Lasten kisan uintiosuus on nuoremmilla 8 v sarjassa laiturin päästä rantaan ( n. 25 metriä ) ja 10 v sarjassa rannasta laiturin päähän ja takaisin ( n. 50 metriä ), uimarit uivat rataköyden viivoittamaa reittiä. 12 v ja 14 v sarjoissa uidaan laiturilta poijulle ja takaisin 12 v 1 kierros ja 14 v 2 kierrosta. Nuorempien sarjassa on uinnin valvojia vedessä ja lapset voivat käyttää kelluketta. verryttely-alue UINTI osuuden kartta VAIHTO siirtymä vaihtoon uintiin LÄHTÖ turva1 100 m 180 m turva5 turva2 turva4 170 m turva1 = soutuvene turva3 = kajakki turva2= kajakki turva4 = kajakki turva5 = Simo / Buster - liikkuvat kilpailijoiden mukana 50 m turva3 KUNTO matkan uinti 1 kierros, 500 metriä. Voit uida mitä uintilajia tahansa, myös turvakelluketta voit halutessasi käyttää. - kierrä valkoiset poijut vasemmalta, matkalla riittävästi vesiturvaajia, jos tulee hätä niin nosta käsi ylös. - uinnin jälkeen nouse merkitystä paikasta vedestä (ramppi), tarjolla mukillinen juomaa. - siirry harmaata mattoa pitkin vaihtoalueelle, matkaa n 150 metriä KUNTO+ matkan uinti on 2 kierrosta, 1000 metriä. Voit uida mitä uintilajia tahansa, myös turvakelluketta voit halutessasi käyttää. Uinnin jälkeen siirryt vaihtoalueelle ja valmistaudut pyöräilyosuuteen. Muista laittaa kypärä päähän ja kilpailijanumero.

9 Pyöräily Pyörällä ajaminen vaihtoalueella on ehdottomasti kielletty. Kilpailussa on peesikielto, eli etäisyys edellä menevään pyöräilijään vähintään 10 metriä. Jos tarve ohittaa edellä menevä, niin ohitettavan on hidastettava vauhtiaan kun huomaan ohituksen tapahtuvan. Peesikieltoa seurataan toimitsijoiden ja kilpailuvalvojien toimesta. Peesikielto mahdollistaa myös triathlonpyörällä ajamisen. Kilpailureitillä risteyksissä ja kääntöpaikoilla on liikenteenohjaus, mutta kadut eivät ole yleiseltä liikenteeltä suljettuja. Tästä syystä kilpailijoiden on oltava erityisen varovaisia muun liikenteen vuoksi. Kartat löytyvät: KUNTO matka Apilasta lähdettäessä nouset pienen nousun Reumantielle, risteyksessä on opasteet sekä liikenteenohjaajat. KUNTO matka kääntyy risteyksessä vasemmalle, ja voit ajaa n 300 m Pikonlinnantietä maantien oikeassa reunassa, Rekonlantien risteyksen jälkeen otamme pyöräilijät pyörätielle. Siinä kohdassa opasteet ja ohjaaja. Pikonlinnan pyörätiellä on merkitty kartioin muutama routavaurio kohta, ja liikenteen ohjaaja kulkee reitillä pyörällä. Kun olet ajanut n. 2,5 km tulet alikulkuun, mistä lähdet oikealle kohti Ruutanaa, ajaa hyväkuntoista pyörätietä 5 km kääntöpaikalla (Ruutanantien ja Savikontien risteys), ennen kääntöpaikkaa on huolto n. 1,2 km ennen kääntymistä. Kääntöpaikan välittömässä läheisyydessä on kilpailunjohtajan oma koti, joten jos WC tarvetta, niin ilmoita kääntöpaikan valvojille. Kääntymisen jälkeen palaat samaa reittiä takaisin Apilaan. Muista ajaa tien oikeassa reunassa.

10 KUNTO + matka Apilasta lähdettäessä nouset pienen nousun Reumantielle, risteyksessä on opasteet sekä liikenteenohjaajat. KUNTO+ matka tekee pienen lenkin Pikonlinnan piha-alueella, eli käännyt oikealle maantien reunaan, ajat Pikonlinnaa kohti aivan ison rakennuksen etupiha-alueelle, missä loiva kääntyminen ja jatkat Pikonlinnantietä - voit ajaa Pikonlinnantietä maantien oikeassa reunassa, Rekonlantien risteyksen jälkeen otamme pyöräilijät pyörätielle. Siinä kohdassa opasteet ja ohjaaja. Pikonlinnan pyörätiellä on merkitty kartioin muutama routavaurio kohta, ja liikenteen ohjaaja kulkee reitillä pyörällä. Kun olet ajanut n. 2,5 km tulet alikulkuun, lähdet alikulusta vasemmalle ja kohti Kangasalan keskustaa, keskustaa lähestyttäessä otamme pyöräilijät ns. Paakarin mäessä Ukkijärven edustalle ajotien oikeaan reunaan omalle kaistalle, eristetty kartioin n 1 metrin levyinen kaistale, tässä kohdin on ohittaminen ehdottomasti kielletty. Saavut keskustaan ja ensimmäiseen liikenneympyrään, mistä sinut ohjataan Kuohunharjuntielle, pääset ihailemaan kaunista Kangasalaa ja nousun jälkeen tulee laskua, ajat maantien oikeassa reunassa ja sinut ohjataan laskun loppuvaiheessa pyörätielle (ajathan varovaisesti jyrkissä laskuissa ja huomioit kääntymisen). Ponsantiellä saat ajaa rauhassa, hyväkuntoinen asfaltti tarjoaa hyvän reitin. Ennen kääntöpaikkaa on kyltti, Kääntyminen 300 m ala valmistautumaan kääntymiseen. Kääntöpaikalla on liikenteenohjaajat. Ajat kääntymisen jälkeen Ponsantietä takaisin ja jatkat kohti Tiihalaa (Lahdentien yli), risteyksissä liikenteenohjaajat. Tiihalantien alkupäästä käännyt Herttualantielle ja tulet keskustaan, palaat Apilaan samaan reittiä kun tulit, voit ajaa nyt maantien oikeassa reunassa aina Apilaan / Pikonlinnaan asti, käännyt Pikonlinnan alueella ja tulet kisakeskukseen vaihtoon. Kypärän käyttö on pyöräilyn aikana pakollista.

11 Juoksu Juoksureitti on yhden kierroksen pituinen KUNTO matkalla, 4 kilometriä ja KUNTO+ matkalla edestakainen ja kääntöpaikka on 4 km kohdalla ( Ravintola Paakari ). Juoksureitillä valvojat ja se on selkeästi merkitty. Juoksun aikana voit halutessasi kuunnella musiikkia MP3 tms. laitteella. KUNTO uinti ja juoksu kartta KUNTO + uinti ja juoksu kartta

12 Maali Maali sijaitsee Kisakeskus Apilassa. Maaliin tullessa palauta ajanotto ranneke ja saat palautuspatukan. Huoltopisteet Viralliset huoltopisteet sijaitsevat kilpailukeskuksen läheisyydessä, sekä pyöräilyssä ja juoksussa huoltopiste löytyy myös reitin varrelta. Kisakeskuksessa on iso vesi säiliö, josta voit täyttää oman juomapullosi. Virallisissa huoltopisteissä on tarjolla: urheilujuoma ja vesi TULOKSET: Kilpailun tulokset julkaistaan nettisivulla (sivu vahvistuu ennen kisaa), ja kisakanslian INFO taululle tulee viralliset tulokset kisan päätyttyä. WC:eet Kilpailukeskuksessa vaihtoalueen läheisyydessä on wc. Pukutilat, suihkut ja sauna Pukutilat ja suihkut sijaitsevat kisakeskuksessa. Pukutilassa ei ole vartiointia, mutta varusteet voi halutessaan jättää omalla vastuulla ko. tilaan. Arvotavaran voit tuoda kisakansliaan. Palkinnot Kilpailussa jaetaan palkinnot sijoille 1-3

Rykäsyn ohjeet sekä reittiseloste

Rykäsyn ohjeet sekä reittiseloste SELOSTE Sivu 1 / 11 Rykäsyn ohjeet sekä reittiseloste SELOSTE Sivu 2 / 11 Sisällys Rykäsyn ohjeet sekä reittiseloste... 1 Rykäsy... 3 Kilpailunumero... 3 Kilpailureitti... 3 Keskeyttäminen... 3 Vastuu...

Lisätiedot

Tervetuloa Pirkan Pyöräilyyn sunnuntaina 13.6.2010!

Tervetuloa Pirkan Pyöräilyyn sunnuntaina 13.6.2010! Tervetuloa Pirkan Pyöräilyyn sunnuntaina 13.6.2010! 1. ENNEN TAPAHTUMAA Tutustu näihin ohjeisiin; kirjoita esim. tärkeät puhelinnumerot rintanumerosi takaosaan. Tarkista varusteesi, pyörän jarrut, vaihteet,

Lisätiedot

KILPAILUN JÄRJESTÄMISSÄÄNNÖT SUOMEN TRIATHLONLIITTO RY. SÄÄNNÖT JA OHJEET KILPAILUN JÄRJESTÄJÄLLE Suomen Triathlonliiton hallitus, 31.5.

KILPAILUN JÄRJESTÄMISSÄÄNNÖT SUOMEN TRIATHLONLIITTO RY. SÄÄNNÖT JA OHJEET KILPAILUN JÄRJESTÄJÄLLE Suomen Triathlonliiton hallitus, 31.5. KILPAILUN JÄRJESTÄMISSÄÄNNÖT SUOMEN TRIATHLONLIITTO RY SÄÄNNÖT JA OHJEET KILPAILUN JÄRJESTÄJÄLLE Suomen Triathlonliiton hallitus, 31.5.2014 ASIAHAKEMISTO 1 Yleistä 2 Kilpailulajit ja -muodot 3 Kilpailumatkat

Lisätiedot

Syöte MTB 1.8.2015. Yleistä. Aikataulu. Henkilöstö:

Syöte MTB 1.8.2015. Yleistä. Aikataulu. Henkilöstö: Syöte MTB 1.8.2015 Järjestäjä Krossikommuuni Ry Henkilöstö: Tapahtuman johtaja Pekka Tahkola, 0458763276 Kilpailun johtaja Mika Kankainen Tapahtumakanslia 050-4010074 Ajanotto, liikenteenohjaus Pudasjärven

Lisätiedot

6.6.2015. www.kymijokiviesti.fi WWW.JANA-PRO.FI. SSM_roll-up_85x200.indd 3 21.8.2014 9.13

6.6.2015. www.kymijokiviesti.fi WWW.JANA-PRO.FI. SSM_roll-up_85x200.indd 3 21.8.2014 9.13 SSM_roll-up_85x200.indd 3 21.8.2014 9.13 6.6.2015 WWW.JANA-PRO.FI www.kymijokiviesti.fi Tervetuloa mukaan IV Kymijokiviestiin, joka juostaan lauantaina 6.6.2015. Kuntoliikunta on yksi tärkeä palanen suomalaisten

Lisätiedot

Suomen Tunturisuunnistus 1. 2.8.2015 Saariselällä

Suomen Tunturisuunnistus 1. 2.8.2015 Saariselällä Suomen Tunturisuunnistus 1. 2.8.2015 Saariselällä ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET 27.7.2015 (lopulliset ovat nähtävillä kilpailukeskuksen ilmoitustaululla) Vastuuhenkilöt Kilpailunjohtaja Vesa Arffman p. 040

Lisätiedot

Tampereen Pyrinnön Kolmepäiväiset Grano Games -suunnistuskilpailut ALUSTAVAT! Kilpailuohjeet

Tampereen Pyrinnön Kolmepäiväiset Grano Games -suunnistuskilpailut ALUSTAVAT! Kilpailuohjeet Kilpailuohjeet Versio.0: 4.6.205 klo 5 Tampereen Pyrinnön Kolmepäiväiset Grano Games -suunnistuskilpailut ALUSTAVAT! Kilpailuohjeet Pe 5.6.204 klo 9 sprintti / Hatanpään soutukeskus, Hatanpäänkatu 6, Tampere

Lisätiedot

Jukolan viesti Kaukametsäläiset ry. OHJEITA ja NEUVOJA Jukolaan osallistumista suunnitteleville ja ensikertalaisille JUKOLA-OPAS. www.jukola.

Jukolan viesti Kaukametsäläiset ry. OHJEITA ja NEUVOJA Jukolaan osallistumista suunnitteleville ja ensikertalaisille JUKOLA-OPAS. www.jukola. Jukolan viesti Kaukametsäläiset ry OHJEITA ja NEUVOJA JUKOLA-OPAS www.jukola.com Versio: 2013 Lukijalle Jukolan viesti on tapahtuma, johon osallistuu joka vuosi satoja ensikertalaisia. Useissa ensikertalaisten

Lisätiedot

- N (kolme osuutta) - M ja M50 (neljä osuutta, M50 -sarjassa kaksi osuutta oltava sarjasta M60 tai M70)

- N (kolme osuutta) - M ja M50 (neljä osuutta, M50 -sarjassa kaksi osuutta oltava sarjasta M60 tai M70) Toivotamme piirinne kilpailijat tervetulleiksi SML:n hirvenhiihdon Suomenmestaruuskilpailuihin 9.-10.3.2013 Jyväskylän Tikkakoskelle, sekä epävirallisiin SM-kilpailuihin 8.3.2013 (S13, metsästäjäsarjat).

Lisätiedot

Kilpailumaasto sijaitsee Myllymäen kampuksen ja Jämsänkosken jäähallin yhteydessä.

Kilpailumaasto sijaitsee Myllymäen kampuksen ja Jämsänkosken jäähallin yhteydessä. KILPAILUOHJEET Kilpailunjohtaja: Jaakko Lajunen Kilpailutekninen johtaja: Panu Kärkkäinen Ratamestariryhmän johtaja: Pentti Helminen Tulospalvelun johtaja: Mikko Peltonen Maalituomarit: Heikki Peltonen,

Lisätiedot

TEKNINEN OPAS MAASTOPYÖRÄILY XCO SUOMEN MESTARUUSKILPAILUT 2013 21.7.2013 MESSILÄ

TEKNINEN OPAS MAASTOPYÖRÄILY XCO SUOMEN MESTARUUSKILPAILUT 2013 21.7.2013 MESSILÄ TEKNINEN OPAS MAASTOPYÖRÄILY XCO SUOMEN MESTARUUSKILPAILUT 2013 21.7.2013 MESSILÄ HEI! Tervetuloa XCO-maastopyöräilyn SM-kilpailuihin Hollolan Messilään sunnuntaina 21.7.2013. Pitelet kädessäsi kilpailun

Lisätiedot

Helsinki City Marathon-perhe uudistuu ja kasvaa

Helsinki City Marathon-perhe uudistuu ja kasvaa 2/2015 HCM EDITION 5 Markku Haverinen Harrasteliikuntapäällikkö / Kilpailunjohtaja Helsinki City Marathon-perhe uudistuu ja kasvaa HCM-tapahtuma on tulossa keski-ikään. Lauantaina 15.8. vietämme syntymäpäivää

Lisätiedot

Endurouraansa aloittavan ajajan tietopaketti

Endurouraansa aloittavan ajajan tietopaketti 8.1.2008 v.2.1. SKa Endurouraansa aloittavan ajajan tietopaketti Paketin on tarkoitus palvella erityisesti uusia kilpailijoita ja jokaisen uuden ajajan tulisi lukea se läpi. Sääntökirjaan tutustuminen

Lisätiedot

Finnish Hot Rod Association

Finnish Hot Rod Association Ohjeita kilpailijoille Tässä ohjeessa on kuvattu erilaisia ohjeita lähinnä uusille kuljettajille, mutta kertauksen vuoksi myös kaikki vanhatkin kuljettajat voisivat lukea tämän ohjeen läpi ennen uuden

Lisätiedot

1/2015 HCM & HCR. Tervetuloa HCR:lle! Muista hakea juoksunumerosi 16.5. klo 13 mennessä.

1/2015 HCM & HCR. Tervetuloa HCR:lle! Muista hakea juoksunumerosi 16.5. klo 13 mennessä. 1/2015 HCM & HCR Tervetuloa HCR:lle! Muista hakea juoksunumerosi 16.5. klo 13 mennessä. 5 Markku Haverinen Harrasteliikuntapäällikkö Parasta työtä Specsavers Helsinki City Run häämöttää vain reilun parin

Lisätiedot

TEKNINEN OPAS SM-PARITEMPO 23.8.2015

TEKNINEN OPAS SM-PARITEMPO 23.8.2015 TEKNINEN OPAS SM-PARITEMPO 23.8.2015 Jenni Petrelius 1. KILPAILUSSA NOUDATETTAVAT SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET Kilpailussa noudatetaan UCI:n, Suomen Pyöräilyunioni ry:n kilpailusääntöjä sekä näitä kilpailumääräyksiä.

Lisätiedot

Kisakanslia palvelee aukioloaikoinaan puhelinnumeroissa (03) 8168670 ja (03) 8168671.

Kisakanslia palvelee aukioloaikoinaan puhelinnumeroissa (03) 8168670 ja (03) 8168671. OHJEITA FINLANDIA-HIIHTÄJÄLLE ENNEN LÄHTÖÄ ILMOITTAUTUMINEN Perinteisen 50 km ja 32 km kilpailuun tulee ilmoittautua viimeistään lauantaina 23.2.2013 klo 8.00 mennessä. Vapaan 50 km ja 20 km matkalle sunnuntaihin

Lisätiedot

60. PIRKAN HIIHTO SUNNUNTAINA 1.3.2015

60. PIRKAN HIIHTO SUNNUNTAINA 1.3.2015 60. PIRKAN HIIHTO SUNNUNTAINA 1.3.2015 MIKÄLI ET SAANUT TÄSSÄ POSTITUKSESSA RINTANUMEROA, OLETAMME SEN LÖYTYVÄN VIIME VUODEN JÄLJILTÄ JO SINULTA. TARKISTA JOKA TAPAUKSESSA KIRJEKUOREN OSOITETARRASTA SARJASI

Lisätiedot

1 OPAS TUOMARISTOLLE

1 OPAS TUOMARISTOLLE OPAS TUOMARISTOLLE 1 Kalevan Kisat 2011 Kilpailutuomaristo Elokuun ensimmäisenä viikonvaihteena suomalaisen yleisurheilun huomio kohdistuu Turun Kalevan Kisoihin. Turussa on ollut pitkät perinteet kisajärjestäjänä,

Lisätiedot

TEKNINEN KÄSIKIRJA SISÄLTÖ

TEKNINEN KÄSIKIRJA SISÄLTÖ 1 TEKNINEN KÄSIKIRJA SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ TIETOA 4 1.1 Rekisteröinti...4 1.2 Akkreditointikortit...4 1.3 Osallistumisen varmistus...4 1.4 TIC (Technical Information Centre)...5 1.5 Muut TIC:n palvelut...6

Lisätiedot

IKÄLUOKKIEN SUOMENMESTARUUSKILPAILUT (juniorit ja mastersit), Pikku Syöte 15. 16.8.2015

IKÄLUOKKIEN SUOMENMESTARUUSKILPAILUT (juniorit ja mastersit), Pikku Syöte 15. 16.8.2015 TEKNINEN OPAS IKÄLUOKKIEN SUOMENMESTARUUSKILPAILUT (juniorit ja mastersit), Pikku Syöte 15. 16.8.2015 1. KILPAILUISSA NOUDATETTAVAT SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET Kilpailuissa noudatetaan UCI:n ja SPU:n kilpailusääntöja

Lisätiedot

Lauantaina 27.6.2015 http://vierumakitrail.fi http://ltrc.fi

Lauantaina 27.6.2015 http://vierumakitrail.fi http://ltrc.fi Lauantaina 27.6.2015 OHJEITA OSALLISTUJALLE Majoitus Vierumäen Urheiluopisto tarjoaa majoitusta osallistujille sekä huoltojoukoille kisahintaan. Kannattaa tulla jo perjantaina paikan päälle, nukkua hyvin,

Lisätiedot

YRITYSMARATONVIESTIN AIKATAULU. Perjantai 23.5.2014

YRITYSMARATONVIESTIN AIKATAULU. Perjantai 23.5.2014 Osallistujan opas 2 YRITYSMARATONVIESTIN AIKATAULU Perjantai 23.5.2014 9.00 12.00 Joukkuemateriaalien nouto kisatoimistosta Töölön Kisahallilta 12.30 Avajaiset amfiteatterilla 13.00 Lähtölaukaus 18.00

Lisätiedot

Kilpailuissa noudatetaan näiden ohjeiden lisäksi SSL:n sääntöjä sekä Suunnistavan Uudenmaan AM-ohjeita.

Kilpailuissa noudatetaan näiden ohjeiden lisäksi SSL:n sääntöjä sekä Suunnistavan Uudenmaan AM-ohjeita. Kilpailuohjeet Suunnistuksen Uudenmaan ja Päijät-Hämeen aluemestaruuskilpailut Pitkä matka ja viesti 15.-16.8.2015 Hyvinkää Hyvinkään Rasti ry Kilpailu on avoin myös alueiden ulkopuolisille kilpailijoille.

Lisätiedot

KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA TEKNINEN OPAS v.1.0 15.6.2015

KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA TEKNINEN OPAS v.1.0 15.6.2015 1 / 5 Royal Pyöräily 5.7.2015 Royal Cycling Team Ry KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA TEKNINEN OPAS v.1.0 15.6.2015 1. Kilpailussa noudatettavat säännöt ja määräykset Tämä ohje koskee ainoastaan kilpasarjassa ajavia

Lisätiedot

Kilpailukeskus sijaitsee Kuopion Vehmersalmella, Rytökylässä. Kilpailukeskus avataan perjantaina 13.6.2014 klo 10.00.

Kilpailukeskus sijaitsee Kuopion Vehmersalmella, Rytökylässä. Kilpailukeskus avataan perjantaina 13.6.2014 klo 10.00. SAAPUMINEN KILPAILUKESKUKSEEN Kilpailukeskus sijaitsee Kuopion Vehmersalmella, Rytökylässä. Kilpailukeskus avataan perjantaina 13.6.2014 klo 10.00. Lännestä (lounaasta) VT 9:ää saapuvan liikenteen opastus

Lisätiedot

Aloittavan kilpailijan opas

Aloittavan kilpailijan opas Aloittavan kilpailijan opas 1. YLEISTÄ KILPATANSSISTA... 3 1.1 Kilpailulisenssi... 4 1.2 Kilpailukalenteri... 4 1.3 Kilpailuluokat... 5 1.4 Taitoluokat ja vaadittavat tanssit... 5 1.5 Kilpailuista saatavat

Lisätiedot

Pyhä Tunturimaraton 9.8.2014 Kilpailuohjeet

Pyhä Tunturimaraton 9.8.2014 Kilpailuohjeet Pyhä Tunturimaraton 9.8.2014 Kilpailuohjeet Ennen kilpailua Majoitus Vakuutus Kilpailukeskus on Hotelli Pyhätunturi. Hotellin lisäksi voi majoittua joko huoneistoissa tai mökeissä. Kilpailijat kilpailevat

Lisätiedot

SUUNNISTUSLEIRI. Vierumäellä 11. 14.6.2013

SUUNNISTUSLEIRI. Vierumäellä 11. 14.6.2013 SUUNNISTUSLEIRI Vierumäellä 11. 14.6.2013 Tervetuloa Vierumäelle! Sisällysluettelo Suomen Urheiluopiston tervehdys... 2 Tervetuloa Leimaukselle!... 3 Vierumäelle nauttimaan... 4 Leiriorganisaatio... 5

Lisätiedot

TERVETULOA AGILITYN SM-KILPAILUIHIN OULUUN!

TERVETULOA AGILITYN SM-KILPAILUIHIN OULUUN! TERVETULOA AGILITYN SM-KILPAILUIHIN OULUUN! Viikonlopun aikana nähdään yli 2400 starttia. Perjantaina 12.6.2015 kilpaillaan 3-luokan kilpailut, joihin on ilmoittautunut huikeat 854 koirakkoa. Lauantain

Lisätiedot