Kotipesä. maaliskuu varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kotipesä. maaliskuu 2013. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote"

Transkriptio

1 Kotipesä - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote maaliskuu 2013 Varsinais-Suomen Pesis ry Yliopistonkatu 31, Turku p

2 Suomessa tapahtuu - liikuttaako se Sinua? Sisäinen motivaationi liikkua on ollut hurja pienestä pitäen. Olen aloittanut erilaisia harrastuksia, mutta tärkeimpänä ja rakkaimpana on aina ollut pesäpallo. Opiskelin itselleni myös ammatin liikunnan parista ja tällä hetkellä syvennän osaamistani tapahtumantuottamisen osalta. Liikunta- ja urheilutapahtumat ovat mielestäni yksi merkittävimpiä syitä liikkumiseen. Mietitään vaikkapa huippu-urheilun tapahtumia. Eivätkö ne olekin niitä paikkoja, joihin moni juniori haaveilee joskus pääsevänsä. Ne ovat myös monen penkkiurheilijan elämän suola. Erilaiset liikunnan massatapahtumat toimivat taas monille suurena motivaattorina kuntoilla ja tähdätä tuloksissa korkeammalle. Eikö olekin saavutus hiihtää Finlandia-hiihto tai osallistua City-maratonille? Toisaalta harrastetapahtumat ovat sosiaalinen tapa yhdistää erilaisia ihmisiä ja antaa todellista liikkumisen iloa. Kuinka mukavaa onkaan osallistua suofutis-turnaukseen, opiskelijoiden urheilutapahtumiin tai sählyturnaukseen. Järjestämme joka syksy naisille suunnatun valtakunnallisen Lady-Pesis-turnauksen, jossa lähes 400 naista kokoontuu pelaamaan pesistä. Vaikka naiset ovat usein pelailleet koko kesän pesistä ja turnauksessa olisi mukava voittaa otteluita, on tunnelma tärkeintä. Naiset ovat sonnustautuneet värikkäisiin kisa-asuihin ja mailoja kuljetetaan maitokärryillä. Monet kuvaavatkin tapahtumaa loppukesän kohokohdaksi. Toinen Varsinais-Suomessa järjestettävä pesäpallon suurtapahtuma on valtakunnallinen Nuorisoleiri, joka kokoaa lähes puolitoistatuhatta vuotiasta tyttöä ja poikaa Turkuun Tämäkin tapahtuma motivoi montaa C-ikäistä harjoittelemaan ympäri vuoden. Arvostetaan siis maassamme järjestettäviä erilaisia urheilu- sekä liikuntatapahtumia ja osallistutaan niihin joko aktiivisesti tai passiivisesti. Uskon, että osallistumalla vaikutamme positiivisesti suomalaisten tapaan liikkua ja pitää itsensä terveenä kansana. Tapahtumarikkain terveisin Anne Aatola projektipäällikkö Varsinais-Suomen Pesis ry D-tyttöjen peleihin etukaari D-tyttöjen otteluissa otetaan käyttöön etukaari, jonka säde on 2000 millimetriä. Kaaren etureuna on siis kahden metrin päässä lautasen keskipisteestä eli hieman lähempänä kuin miesten ja naisten kentissä. Kaari piirretään kenttään kalkilla tai maalilla. Kun kaari on piirretty kenttään, kaaren viivaan osunut lyönti on laiton. Jos kaari ei ole käytössä, kotipesän eturajalle sivurajojen väliin osuva lyönti on laillinen (Pesäpallon pelisäännöt, 29 ). Kenttäkuvapiirros tiedotetaan maaliskuun aikana. Juniorikenttää käyttävät myös E-pojat, joiden otteluissa etukaari ei ole käytössä. Etulaittoman määrää kotipesän eturaja.

3 Sarjailmoittautumiset juuri nyt ajankohtaisia Pesäpallon kilpailukausi 2013 lähestyy. Sarjailmoittautumisen aika on käsillä sekä aikuisten että juniorijoukkueiden osalta. Sarjailmoittautuminen tulee tehdä mennessä. Ilmoittautumisen voi tehdä ensi kertaa paperiversion ohella myös sähköisesti pesistulospalveluun valitsemalla sieltä Varsinais- Suomen Pesiksen aluesarja. Kaudella 2013 pelataan C- ja D-ikäisten sarjat uudella tavalla. Näissä sarjoissa pelataan aluesarjaa sekä kevät- että syyspuolella eli aluemestaruusmitalit ratkeavat vasta syksyllä. Sarjojen laajuus (yksinkertainen / kaksinkertainen / ym.) ratkaistaan ilmoittautumisen jälkeen. E-ikäisissä ja F-pojissa jatketaan viime kauden tapaan: keväällä aluesarja ja syksyllä myllytyssarja. Tätä sarjajärjestelmää käytettiin myös viime kesänä. F-sekasarjan ilmoittautumiset tehdään vasta toukokuussa mennessä ja sen sarjajärjestelmästä ja pelitavasta tiedotetaan huhtikuussa, jolloin seuroille tiedotetaan myös sekasarjaan ilmoittautumisesta. Tulospalvelu uutena asiana Junnupalaverissa Ennen sarjakauden alkua eli torstaina klo 18 Aurassa (ABC-liikennemyymälä) järjestetään aikaisempien vuosien tapaan juniorijoukkueiden yhteyshenkilöille palaveri, jossa keskustellaan junioreiden sarjatoimintaan liittyvistä asioista sekä tehdään kautta 2013 koskevia päätöksiä. Uutena asiana tässä palaverissa käsitellään tulospalveluohjeistusta. Lisäksi käsitellään alueen kilpailumääräykset, pelisääntöasioita, aluesarjojen otteluohjelmat ja ennen sarjakautta hoidettavat asiat. Palaverissa käsitellään mahdolliset muutokset sarjamääräyksiin, esim. lupa peluuttaa yli-ikäistä pelaajaa joukkueessa (aluesarjat, alueleiri). Nämä yli-ikäisanomukset (perustelut, allekirjoitukset) tulee toimittaa kilpailupäällikkö Päivi Hongistolle mennessä. Yli-ikäislupia ei voi saada muulla tavoin. Palaveriin tulee osallistua jokaisen seuran (ja mielellään edustaja jokaisesta joukkueesta). Ilmoittautuminen tilaisuuteen tapahtuu mennessä V-S Pesiksen toimistoon. Olosuhdesuositukset Varsinais-Suomen Pesis ry suosittelee, että seuraavat kenttiä koskevat olosuhdesuositukset toteutetaan seuroissa kaudella Kaikki sarjatasot - wc (esim. koulujen läheisyys) - sadekatokset, joissa on penkki (sekä koti- että vierasjoukkueelle) - vesipiste kentän välittömässä läheisyydessä - tulostaulu - tuomarilaikat - pesu- ja pukeutumistilat Neuvotelkaa kenttien ylläpitäjien (kuntien) kanssa, että yo. olosuhteet toteutuvat.

4 Alueleiri Hämeenkyrössä lähes täynnä Valtakunnallisten pesisleirien tapaan myös Hämeen, Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueiden yhteinen alueleiri on kokoamassa suuren joukkuemäärän. Ilmoittautuminen alkoi 1.maaliskuuta ja päättyy 17.toukokuuta. Leirille mahtuu 54 joukkuetta ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Mukana on jo nyt 50 joukkuetta eli kiirettä pitää, mikäli haluaa palloa lyömään upeisiin Kyrösjärven maisemiin. Nopeimmat halukkaat nopeasti tälle sivulle: Valtakunnalliset leirit täyttymässä Alta löydät valtakunnallisille ilmoittautuneiden joukkueiden määrän. Muistathan, että ainoastaan maksamalla 3 leiripassia ennakkoon, varmistat paikkasi leirillä. Leirille ilmoittaudutaan osoitteessa: Ilmoittautumistilanne leireittäin : Naperoleiri 50 joukkuetta Tenavaleiri 92 joukkuetta Suurleiri 106 joukkuetta Nuorisoleiri 87 joukkuetta Turku Tuomarileireille ilmoittautuminen aukeaa klo osoitteessa C-ikäiset pelaavat pääsiäislauantaina Pääsiäisen voi viettää muutenkin kuin munia maalaten ainakin lauantain osalta. Turnauksessa Impivaaran hallissa mukana on yhdeksän maakunnan pesisjoukkuetta. C-tytöistä pelaamassa ovat Laitilan Jyske, Loimaan Palloilijat Junioripesis, Mynämäen Vesa ja Pöytyän Urheilijat. C-pojista kuntoaan mittelevät Jokioisten Koetus, Laitilan Jyske, Loimaan Palloilijat Junioripesis -98, Pöytyän Urheilijat ja Turku-Pesis. Kukin joukkue pelaa päivän aikana kaksi ottelua. Pelejä pelataan lauantaina tiiviiseen tahtiin klo välillä. Tuomareita koulutetaan Pelit onnistuakseen tarvitsevat myös riittävästi osaavia tuomareita. Maaliskuu on perinteistä pesiksen tuomarikoulutusten aikaa. Sovittuna ovat seuraavat koulutus- ja tuomarikortinkirjoitustilaisuudet: Jokioinen kunnantalo Turku Alabama Pöytyä Lukontalo Mynämäki Laurin koulu Rusko 2.4. Kirkonkylän koulu Laitila 3.4. kaupungintalo Köyliö 5.4. paikka auki Salo 8.4. Salon viestin toimisto Loimaa aika ja paikka auki Naantali/Merimasku aika ja paikka auki Varsinais-Suomen Pesäpallotuomarit ry vastaamaan varsinaissuomalaisesta tuomaritoiminnasta Varsinais-Suomen Pesis ry ja Varsinais-Suomen Pesäpallotuomarit ry solmivat yhteistyösopimuksen, jossa päävastuu tuomariasioiden pyörittämisestä siirtyy Pesäpallotuomarit ry:lle.

5 Joukkueenjohtajakoulutus Huittisissa Miten oikeasti saa aikaan enemmän, vaikka tekee vähemmän? Tähän antaa vastauksen joukkueenjohtajakoulutus, joka järjestetään keskiviikkona klo Huittisissa. Koulutus on tarkoitettu kaikille joukkueenjohtajille joukkueiden ikä- tai sarjatasoa katsomatta. Koulutuksessa paneudutaan joukkueenjohtajan rooliin ja tehtäviin, vuosikalenteriin sekä mm. pelien ja turnausten järjestelyihin. Kouluttajana toimii V-S Pesiksen seurakehittäjä Mika Mikola. Ilmoittautuminen koulutukseen tapahtuu V-S Pesiksen nettisivujen kautta. PML-koulutus saa hymyn irtoamaan Maskussa Talven JPVT-koulutukset ovat vetäneet väkeä salit täyteen. Nyt on vuorossa PML-koulutus, joka järjestetään Kurittulan koululla Maskussa. Hiki- ja hymytakuu täyttyy koulutuksessa, kun ohjaaja pääsee olemaan päivän lapsi ja leikkimään. Koulutus on suunnattu F- ja G-ikäisten joukkueiden ohjaajille, mutta sitä suositellaan myös E-ikäisten joukkueiden ohjaajille. Koulutus on pakollinen kaikille G- ja F-ikäisten alue- tai valtakunnalliselle leirille osallistuvien joukkueiden valmentajille. Koulutuksen hinta on 60 /hlö. Kouluttajina toimivat Anne Aatola ja Mika Mikola. Ilmoittautuminen tapahtuu V-S Pesiksen nettisivujen kautta. Kesän pesiskoulut kuntoon Nyt on kutina päällä, että ensi kesänä pesiskoulut vetävät väkeä. Onko seuranne valmis ottamaan vastaan uusia pesiksen harrastajia? Jos haluatte lisää harrastajia ja laatua toimintaan, nyt on aika miettiä ensi kesän pesistoimintaa ja mahdollisia kesätyöläisten palkkaamisia. Hämeen Pesäpallo ry, Satakunnan Pesäpallo ry sekä Varsinais-Suomen Pesis ry kouluttavat yhdessä pesiskoulurehtoreita, jotka ottavat vastuun seuranne onnistuneen pesiskoulun organisoinnista. Tavoitteena on luoda laadukas, yhtenäinen ja toimiva pesiskoulumalli, johon lasten vanhempien on turvallista tuoda lapsensa. Koulutus oli tarkoitus järjestää jo aiemmin, mutta koska osallistujia oli tulossa niin vähän, otetaan koulutus uusiksi lauantaina 6.4. ja paikka valitaan ilmoittautuneiden osallistujien mukaan. Pesiskoulurehtorikoulutus on suunnattu uusille pesiskoulutoiminnan aloittaville seuroille tai tahoille sekä jo aiemmin pesiskoulutoimintaa järjestäneille seuroille tai tahoille. Koulutukseen osallistuvat ja sen suorittaneet saavat käyttöönsä Pesäpalloliiton laatutunnuksen. Rehtorikoulutukseen haetaan seuran pesiskoulutoiminnasta vastaavia vastuuntuntoisia henkilöitä. Koulutuksen hinta on 50 /hlö. Kouluttajana toimii Titta Helin. Ilmoittautuminen koulutukseen tapahtuu V-S Pesiksen nettisivujen kautta. Aikuisten harrastepesisohjaajakoulutus kutsuu mukaan Seurojen aikuisille suunnatusta harrastetoiminnasta kiinnostuneiden kannattaa suunnata maanantaina klo 16 Turkuun, sillä tarjolla on koulutusta aikuisten terveys- ja kuntoliikkumiseen perehtyvistä asioista. Koulutus sisältää käytäntöä klo sekä teoriaa klo Koulutuksen hinta on edullinen 35 / hlö, joka sisältää aikuisten harrastepesiksen ohjaajamateriaalin, teoria- ja käytännönopetuksen, ennakkotehtävät ja tarjoilua. Koulutus soveltuu seurojen aikuisten harrastepesisohjaajille, kuntien liikunnanohjaajille, työpaikkaliikuttajille, jne. Kouluttajana toimii Satu Mikola. Ilmoittautumiset koulutukseen keskiviikkoon mennessä V-S Pesiksen nettisivujen kautta. Tervetuloa mukaan!

6 Manta- ja Äijäliiga kohottavat harrastajien kuntoa Vieläkö osuu palloon? Varsinais-Suomen Pesis järjestää harrasteryhmille suunnatun miesten ja naisten harrastepesissarjan. Sarja on tarkoitettu harrastejoukkueille eli pesäpallon kilpalisenssin omaava pelaaja ei voi näitä pelejä pelata. Pelit tullaan pelaamaan arki-iltoina Turun seudun kentillä. Sarja alkaa viikolla 20 ja kevätkierroksen viimeiset pelit ovat juhannuksen tienoilla. Syyskierroksella pelejä pelataan elokuussa. Pelejä joukkueelle tulee joka viikolle. Miesten sarjassa eli Äijäliigassa pelit pelataan naisten pallolla ja naisten kentällä normaalein pesäpallon pelisäännöin. Naisten sarjassa Mantaliigassa pelataan pehmeämmällä tenavapallolla. Jokaisen pelaajan tulee käyttää päänsuojusta, joita järjestäjälläkin on jonkin verran peleissä lainattavaksi. Peliaika otteluissa on tunti tasavuoroin. Joukkuemaksu on (Äijä 260 / Manta 220 ) sisältäen pelit eli kentät, pelipallot ja tuomarit. Lisäksi jokaisella pelaajalla tulee olla harrastepelaajalisenssi (harrastepesispassi 18 ). Harrastepesispassi sisältää etuja sekä vapaapääsyn Turku-Pesiksen naisten Superpesisotteluun. Ilmoittautuminen Manta- ja Äijäliigaan tapahtuu Päivi Hongistolle mennessä. Tämän jälkeen joukkueiden edustajille järjestetään yhteispalaveri torstaina Turussa Auranlaakson ABC-liikennemyymälässä, jossa teemana ovat mm. otteluohjelma, lisenssin hankkiminen, sääntöjen kertaaminen. Ilmoita meille seurasi kesätoiminnoista Varsinais-Suomen Pesis ry kerää jälleen nettisivuilleen tietoa siitä missä, milloin ja kenelle tapahtuu pesäpallon merkeissä Varsinais-Suomessa. Lähetä seuranne kohdalta tietoa erilaisista lasten pesiskouluista, liikuntakerhoista, aikuisten harrastepesiksistä ja puulaakipeleistä. Laitamme tiedon esille, jotta se on tavoitettavissa sitä etsiville. Tiedot voit lähettää osoitteeseen: Tiedot löytyvät V-S Pesiksen nettisivuilta Harrastepesis-osion alta. V-S Pesiksen omat harrastepesisryhmät Alue järjestää tuttuun tapaan pesiskoulua kahdeksalla kentällä Turussa ja Kaarinassa. Tämän lisäksi V-S Pesis on mukana Raision ja Maskun liikuntakouluissa pesisosiolla. Jo viime keväänä kokeiltu iltapäiväpesis toukokouun viimeisellä viikolla sai suosiota osallistujien keskuudessa, joten sitä järjestetään tulevana toukokuuna neljällä eri kentällä. Aikuisten harrastepesistä pelataan maanantaista torstaihin eri kentillä Turussa, Kaarinassa ja Raisiossa. Ryhminä toimivat tutut Lady-Pesis ja Seka-Pesis. Varsin Hyviä koppeja ja rajaleikkureita -hankkeessa erilaisia pesiskouluja, nuorisopesistä sekä aikuisille vapaapesistä on tarjolla yhdeksän eri kunnan alueella. Varsinais-Suomen Pesis ry on palkannut yhdeksän nuorta kesätoimintoihin kevään ja kesän ajaksi. Koppeja napataan toukokuussa Miljoni Kopei kisa toteutetaan jo kuudetta kertaa Turun seudulla. Tänä vuonna kisassa ovat mukana Kaarinan, Liedon, Maskun, Mynämäen, Naantalin, Nousiaisten, Paimion, Paraisten, Pöytyän, Raision ja Turun alakoulut. Kisa toteutetaan nelipäiväisenä maanantaista torstaihin Miljoni Kopei kisan tarkoituksena on lisätä lasten omatoimista liikkumista ja aktiivista välituntiliikuntaa ja kenties sytyttää lapsen elinikäinen liikuntakipinä. Samalla luodaan luokkahenkeä. Kisan palkintojen myötä parannetaan koulujen liikuntavälineitä. Tavoitteena on myös lehden lukemisen aktivoiminen lasten keskuudessa. Kisa on suunnattu kaikille em. kuntien alakoulujen luokan oppilaille. Kisaan osallistutaan kouluittain ja luokittain. Kisassa lasketaan kaikki kopit eli heitetyn pallon kiinniotot.

7 Pesisfoorumissa seurat ja kunnat kohtaavat Varsinais-Suomen Pesis ry järjestää yhteistyössä Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n kanssa Pesisfoorumin, joka on suunnattu seuran ja kunnan edustajille (1-2 hlö/taho). Keskustelufoorumi järjestetään keskiviikkona Turussa klo Pesisfoorumissa keskustelemassa ovat LiikUsta Reijo Hakorinta, PPL:stä Arto Ojaniemi, Mynämäen kuntaa edustava Anna Salminen, MyVen puheenjohtaja Juha Lehto sekä V-S Pesiksen Antti Aine (pj.) ja Satu Mikola (tj.). Jos seurasi/kuntasi on vielä innostunut osallistumaan tilaisuuteen, ota yhteytta V-S Pesiksen toimistoon. Tapahtumakalenteri Pelinjohtokoulutus Pöytyä Seurafoorumi Turku C-ikäisten koulutusleiri Varala C-ikäisten halliturnaus Turku 6.4. Pesiskoulurehtorikoulutus Huittinen Joukkueenjohtajakoulutus Huittinen Junnupalaveri Aura 20.4 PML Masku Äijä- ja mantaliigapalaveri Turku E-ikäisten turnaus Pöytyä Harrastepesisohjaajakoulutus Turku 4.5. C-ikäisten turnaus Mynämäki JPVT Pelinjohto-osa Kokemäki 5.5. PML Kokemäki 7.5. Opeturnaus Turku 9.5. Naperoturnaus Turku D-ikäisten turnaus Laitila MiljoniKopei -kisa Kaarina, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Parainen, Pöytyä, Raisio, Turku V-S Pesiksen johtokunnan kokous Turku Lukioiden/amm.opl lopputurnaus Mynämäki Yläkoulujen lopputurnaus Pöytyä Alakoulujen lopputurnaus Loimaa Alueleiri Hämeenkyrö Pesiskouluturnaus Salo, Turku Suurleiri Kempele Itä-Länsi Hyvinkää Tenavaleiri Vihti Naperoleiri Ulvila Nuorisoleiri Turku C-aluejoukkueturnaus Tampere Lady-Pesis turnaus Turku Palkitsemisristeily, Baltic Princess Turku

varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote

varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote - Tervetuloa uudet seurat! Varsinais-Suomen Pesiksen johtokunta on huhtikuun kokouksesaan hyväksynyt Humppilan Veikot, Merimaskun Ahdon ja VG-62:n Naantalista Varsinais-Suomen Pesiksen jäsenseuroiksi.

Lisätiedot

HELMIKUU 2010 INFOPAKETTI KILPAILUPÄÄLLIKÖLTÄ. Kilpailupäällikkö tiedottaa

HELMIKUU 2010 INFOPAKETTI KILPAILUPÄÄLLIKÖLTÄ. Kilpailupäällikkö tiedottaa Varsinais-Suomen nettisivut uudistuvat! Osoite pysyy tuttuna, mutta ilme uudistuu. Käy siis katsastamassa uusi ulkoasu viikolla 9. INFOPAKETTI KILPAILUPÄÄLLIKÖLTÄ Olosuhdesuositukset Varsinais-Suomen Pesis

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2012-2013

TOIMINTAKERTOMUS 2012-2013 Varsinais-Suomen Pesis ry TOIMINTAKERTOMUS 2012-2013 toimisto@varsinais-suomenpesis.fi www.varsinais-suomenpesis.fi - 1 - SISÄLLYSLUETTELO Johtokunta 2012 2013. 2 Yleistä. 3 Hallinto. 4 Seurakohtaamiset....

Lisätiedot

Kotipesä. joulukuu 2011. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote

Kotipesä. joulukuu 2011. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote Kotipesä - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote joulukuu 2011 Varsinais-Suomen Pesis ry Yliopistonkatu 31, 20100 Turku p. 040-3578 768 toimisto@varsinais-suomenpesis.fi www.varsinais-suomenpesis.fi Rakas

Lisätiedot

Kotipesä. kesäkuu 2011. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote

Kotipesä. kesäkuu 2011. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote Kotipesä - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote kesäkuu 2011 Varsinais-Suomen Pesis ry Yliopistonkatu 31, 20100 Turku p. 040-3578 768 toimisto@varsinais-suomenpesis.fi www.varsinais-suomenpesis.fi Juoksuja

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2009-2010

VUOSIKERTOMUS 2009-2010 Varsinais-Suomen Pesis ry VUOSIKERTOMUS 29-21 toimisto@varsinais-suomenpesis.fi www.varsinais-suomenpesis.fi - 1 - - 2 - SISÄLLYSLUETTELO Johtokunta 29 21 4 Yleistä 5 Hallinto 6 Seurakehittäminen ja kohtaamisia...

Lisätiedot

Kotipesä. elokuu 2012. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote

Kotipesä. elokuu 2012. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote Kotipesä - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote elokuu 2012 Varsinais-Suomen Pesis ry Yliopistonkatu 31, 20100 Turku p. 040-3578 768 toimisto@varsinais-suomenpesis.fi www.varsinais-suomenpesis.fi Pesiskesä

Lisätiedot

varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote

varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote KILPAILUKAUSI JO VAUHDISSA 10 Kesän lämpö saapui juuri oikeaan aikaan, kun pesisjoukkueet aloittivat sarjakautensa joka sarjassa. Naisten Superpesiksessä Turun voittosaldo on avattu kolmen pisteen tuomisilla

Lisätiedot

Kotipesä. tammikuu 2011. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote

Kotipesä. tammikuu 2011. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote Kotipesä - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote tammikuu 2011 Varsinais-Suomen Pesis ry Yliopistonkatu 31, 20100 Turku p. 040-3578 768 toimisto@varsinais-suomenpesis.fi www.varsinais-suomenpesis.fi ARTO

Lisätiedot

TULEVAN KAUDEN VALMISTELUT TÄY- DESSÄ VAUHDISSA JOKA RINTAMALLA

TULEVAN KAUDEN VALMISTELUT TÄY- DESSÄ VAUHDISSA JOKA RINTAMALLA ETULAITON ETELÄN PESIKSEN VERKKOLEHTI 1/2013 TULEVAN KAUDEN VALMISTELUT TÄY- DESSÄ VAUHDISSA JOKA RINTAMALLA Niin joukkueet kuin seurojen taustatoimijatkin valmistautuvat täyttä päätä tulevan kauden koitoksiin.

Lisätiedot

Kotipesä LIITTO LEHDISTÖ. kesäkuu 2012. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote

Kotipesä LIITTO LEHDISTÖ. kesäkuu 2012. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote naisten LIITTO LEHDISTÖ turussa 19.6.2012 Kotipesä - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote kesäkuu 2012 Varsinais-Suomen Pesis ry Yliopistonkatu 31, 20100 Turku p. 040-3578 768 toimisto@varsinais-suomenpesis.fi

Lisätiedot

ETULAITON ETELÄN PESIKSEN VERKKOLEHTI 1/2010. Päätoimittaja Mika Lappalainen

ETULAITON ETELÄN PESIKSEN VERKKOLEHTI 1/2010. Päätoimittaja Mika Lappalainen ETULAITON ETELÄN PESIKSEN VERKKOLEHTI 1/2010 Päätoimittaja Mika Lappalainen PESÄPALLOLIITON TERVEHDYS SISÄLLYS sivu Vahvassa myötätuulessa purskuttava pesäpallo elää ja voi hyvin ainoastaan laadukkaan

Lisätiedot

Haapajärven Pesä-Kiilat. Toimintakäsikirja

Haapajärven Pesä-Kiilat. Toimintakäsikirja 1 Haapajärven Pesä-Kiilat Toimintakäsikirja 2 Sisällysluettelo Johdanto... 1 1 Seuraesittely Haapajärven Pesä-Kiilat, pesäpallon erikoisseura... 2 1.1 Toiminnan perusta... 3 1.1.1 Arvot... 3 1.1.2 Missio...

Lisätiedot

TOIMINTAKÄSIKIRJA SEURATOIMINNAN

TOIMINTAKÄSIKIRJA SEURATOIMINNAN SEURATOIMINNAN TOIMINTAKÄSIKIRJA Tämän toimintakäsikirjan tavoitteena on selkiyttää ja yhtenäistää seuramme toimintatapoja sekä määrittää keskeiset vastuualueet. Toimintakäsikirja vastaa jäsenille ja muille

Lisätiedot

PesäVeikko TERVEISET

PesäVeikko TERVEISET PesäVeikko TERVEISET Tammikuu 2015 Ulvilan Pesä-Veikot ry Lauttaranta 3, 28400 Ulvila 040 732 5365 - toimisto@ulvilanpesa-veikot.fi www.ulvilanpesa-veikot.fi PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS Tervehdys kaikille

Lisätiedot

Kotipesä. marraskuu 2012. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote

Kotipesä. marraskuu 2012. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote PANTONE 130 CMYK 3/37/100/0 RGB 224/169/28 Kotipesä CMYK 89/49/12/0 PANTONE 285 RGB 59/111/167 - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote marraskuu 2012 Varsinais-Suomen Pesis ry Yliopistonkatu 31, 20100

Lisätiedot

NÄI ME RAUMALLP PESÄPALLO PELA

NÄI ME RAUMALLP PESÄPALLO PELA FERA-AAPINEN NÄI ME RAUMALLP PESÄPALLO PELA 1 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Lukijall... 4 2. Lasten ja nuorten vanhemmille... 5 3. Ferassa yhdessä asetetut ja sovitut päämäärät, arvot ja pelisäännöt... 6 4. Seuran

Lisätiedot

2 (20) LIITTEET Tiimien kehitysprosessit Pesiskoulu Turvallisuussuunnitelma

2 (20) LIITTEET Tiimien kehitysprosessit Pesiskoulu Turvallisuussuunnitelma TOIMINTAKÄSIKIRJA 2 (20) SISÄLTÖ LUKIJALLE... 3 LIPPO JUNIORIT RY... 4 Seuran jäsenistö ja vuosikokoukset... 4 Johtokunta... 4 Tiimit... 5 Joukkueet... 5 Seuratyöntekijä/Junioripäällikkö... 5 Seuran koulutustoiminta...

Lisätiedot

Toimintakäsikirja Roihu ry

Toimintakäsikirja Roihu ry Toimintakäsikirja Roihu ry päivitetty 29.3.2014 0/ 18 Sisällysluettelo Johdanto... 2 Toimintakäsikirja... 2 Seuran tavoitteet... 3 Seuratoiminta... 3 4.1. Roihun toimintamalli... 4 4.2. Kevät- ja syyskokoukset...

Lisätiedot

HTI INFOLE S U U R L E I R I LOIMAA-PÖYTYÄ 27.6.-2.7.2014

HTI INFOLE S U U R L E I R I LOIMAA-PÖYTYÄ 27.6.-2.7.2014 INFOLEHTI SUURLEIRI S U U R L E I R I LOIMAA-PÖYTYÄ 27.6.-2.7.2014 Tomi Björck, keittiömestari Fileepihviduo Kätevässä ämpäripakkauksessa erikseen pakattuina Karamelli- ja Sinappi-BBQ -marinoituja ulkofileepihvejä.

Lisätiedot

Kotipesä. elokuu 2013. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote

Kotipesä. elokuu 2013. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote Kotipesä - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote elokuu 2013 Varsinais-Suomen Pesis ry Yliopistonkatu 31, 20100 Turku p. 040-3578 768 toimisto@varsinais-suomenpesis.fi www.varsinais-suomenpesis.fi Legendaarinen

Lisätiedot

Pesäpallon Suurleirin leirilehti 0 / 2012

Pesäpallon Suurleirin leirilehti 0 / 2012 Pesäpallon Suurleirin leirilehti 0 / 2012 Pesäpalloväki, taas nähdään arkaudessa Meillä Suurleirin järjestelijöillä on jälleen iso ilo kutsua pelaajat, valmentajat, tuomarit, lasten vanhemmat ja kaikki

Lisätiedot

KERAVAN PESIS-JUNIORIT RY SEURA-AAPINEN

KERAVAN PESIS-JUNIORIT RY SEURA-AAPINEN KERAVAN PESIS-JUNIORIT RY SEURA-AAPINEN 2014 Toim. Sari Suomaa 1 1. KERAVAN PESIS-JUNIORIT RY. - Monipuolinen pesäpalloseura 1.1. Toiminnan tarkoitus, periaateet ja painopisteet Keravan Pesis-Juniorit

Lisätiedot

Viinijärven Urheilijat ry TOIMINTAKÄSIKIRJA 1 VIINIJÄRVEN URHEILIJAT RY TOIMINTAKÄSIKIRJA

Viinijärven Urheilijat ry TOIMINTAKÄSIKIRJA 1 VIINIJÄRVEN URHEILIJAT RY TOIMINTAKÄSIKIRJA Viinijärven Urheilijat ry TOIMINTAKÄSIKIRJA 1 VIINIJÄRVEN URHEILIJAT RY TOIMINTAKÄSIKIRJA Viinijärven Urheilijat ry TOIMINTAKÄSIKIRJA 2 Viinijärven Urheilijat ry, toimintakäsikirja 5 1. Johdanto toiminnan

Lisätiedot

SEURATIEDOTE. Turku-Pesis ry kesäkuu/heinäkuu 2015

SEURATIEDOTE. Turku-Pesis ry kesäkuu/heinäkuu 2015 SEURATIEDOTE Turku-Pesis ry kesäkuu/heinäkuu 2015 Kesä on tainnut saapua myös meille Turkuun! Monille pelaajille koittaa vihdoin vuoden kohokohta, kun joukkueet pääsevät valtakunnallisille leireille. Nauttikaa

Lisätiedot

AVUSTAJAKESKUS TIEDOTE

AVUSTAJAKESKUS TIEDOTE AVUSTAJAKESKUS - yhteistyötä yli rajojen Aura, Eura, Eurajoki, Harjavalta, Kaarina, Kokemäki, Köyliö, Laitila, Lieto, Loimaa, Luvia, Masku, Merikarvia, Mynämäki, Naantali, Nakkila, Pori, Pöytyä, Raisio,

Lisätiedot

O2-JYVÄSKYLÄ RY SEURAOHJE

O2-JYVÄSKYLÄ RY SEURAOHJE O2-JYVÄSKYLÄ RY SEURAOHJE VERSIO 1.5 Seuraohje_v1_5.doc SIVU 1/25 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 4 2 MIKÄ ON SEURAOPAS... 5 3 TOIMINTA-AJATUS... 6 3.1 Toiminta-ajatus... 6 3.2 Arvot... 6 3.3 Visiot...

Lisätiedot

HJK-j Laajasalo P01. Tervetuloa joukkueeseen

HJK-j Laajasalo P01. Tervetuloa joukkueeseen HJK-j Laajasalo P01 Tervetuloa joukkueeseen Tervetuloa joukkueeseen 2 (19) Joukkueen toimihenkilöiden tehtävät Vastuuvalmentaja Matti Helkamo 050 469 5051 matti.helkamo@siemens.com - noudattaa seuran valmennuslinjaa

Lisätiedot