Kotipesä. toukokuu varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kotipesä. toukokuu 2011. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote"

Transkriptio

1 Kotipesä - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote toukokuu 2011 Varsinais-Suomen Pesis ry Yliopistonkatu 31, Turku p

2 Kilpailukausi jo täydessä vauhdissa Varsinais-Suomen pesisjoukkueet ovat aloittaneet sarjakautensa jo lähes joka sarjassa. Naisten Superpesiksessä Turun pistesaldo on hieno ja sarjataulukossa joukkue on kakkospaikalla. Naisten Superpesis jatkuu tänään keskiviikkona Kupittaalla, kun Ylihärmän Pesis-Junkkarit saapuu mittaamaan turuttarien kevätkuntoa. Tervetuloa kannustamaan! Naisten ykköspesiksessä maakunnan joukkueet avasivat viikonloppuna kauden tappioilla. Miesten suomensarjassa on jo maistettu sekä voittojen että tappioiden makuja. Maakuntasarjassa vauhtiin päästään tällä viikolla. B-poikien SM-sarjassa Pöytyän pojat ovat avanneet kauden murskavoitolla. Tulevana lauantaina Pöytyällä vietetään pesiksen superpäivää naisten ja miesten kotiotteluiden merkeissä. Miesten osalta pelataan mielenkiintoinen paikallisottelu Loimaan kanssa. Vieraaksi tapahtumaan saapuu Juha Mieto ja Kumilan kenttä on muutenkin täynnä vipinää. Aluesarjatkin ovat hyvässä vauhdissa. Pelejä on pelattu niin isommissa kuin pienimmissäkin junioreissa. Aluesarjoissa on mukana miesten uuden harrastesarjan eli Äijäliigan kanssa 50 joukkuetta. Pesisterveisin Mika Mikola kehityspäällikkö Varsinais-Suomen Pesis ry Miljoonia Minuutteja Pallotellen päivähoidossa Yli 3000 päiväkoti-ikäisen pallottelutempaus alkoi viime viikolla. Varsinais-Suomen Pesis ry järjestää yhteistyössä kuuden Turun seudun kunnan kanssa päiväkoti-ikäisten pallottelutempauksen Miljoonia Minuutteja Pallotellen. Yhteensä tähän tempaukseen osallistuu yli vuotiasta tyttöä ja poikaa. Nelipäiväisen tempauksen aloittivat Turun ja Raision lapset viime viikolla. Tällöin pallotteluun osallistui noin 1500 lasta. Tällä viikolla tiistaista perjantaihin, , pallottelevat Kaarinan, Liedon, Maskun ja Naantalin lapsia. Miljoonia Minuutteja Pallotellen -tempaus haastaa lapset liikkumaan niin päivähoidossa kuin vapaa-ajalla. Tämän vuoksi myös perheiden rooli on erityisen tärkeä. Tempauksen tavoitteet Heitellä palloa ja leikitellä pallon kanssa tempausviikon aikana mahdollisimman paljon. Kehittää lasten perusmotorisia käsittelytaitoja Lisätä lasten omatoimista liikkumista, liikkumista hoitopaikassa ja yhdessä vanhempien kanssa --> synnyttää liikuntakipinä Vahvistaa suomalaista heittokulttuuria Parantaa päivähoitopaikkojen liikuntavälineitä Luoda uutta yhteistyökulttuuria Tempauksen toteutuksesta Tempauspäiviä on neljä Pallotteluhetki kestää aina ainakin 10 minuuttia Hetkiä voi olla yksi tai useampi päivän aikana Pallotella voi hoidossa tai vapaa-ajalla, yksinään tai yhdessä, millaisella pallolla tahansa. Tempaukseen ovat voineet osallistua kunnasta riippuen kunnalliset ja yksityiset päiväkodit sekä perhepäivähoitajat Tempauksen palkinnot Joka kunnassa arvotaan kaksi isoa liikuntavälinekassia Naantalissa arvotaan yksi iso liikuntavälinekassi ja kaupunki jakaa kaikille lapsille oman pallon. V-S Pesis jakaa yhteistyössä Muumimaailman kanssa kaikille osallistuville hoitopaikoille muumipallon.

3 MotoriikkaMiikka mukana Miljoni Kopei -kisassa Valtakunnallisen Miljoonia Koppeja -kisailun kummi MotoriikkaMiikka vieraili keskiviikkona Turun seudulla. Kouluvierailut suuntautuvat Turun lähistölle kolmeen kisaan ilmoittautuneeseen alakouluun. Kisan kummi MotoriikkaMiikka kehottaa lapsia nappaaman kopin haasteesta, jolla lisätään lasten omatoimista liikkumista. Valtakunnalliseen Miljoonia Koppeja -kilpailuun on ilmoittautunut kouluja Espoosta Rovaniemelle ja Joensuusta Raumalle. Oppilaat heittävät palloa ja ottavat koppeja joko itsenäisesti seinää vasten tai kaverin kanssa. Määrät ilmoitetaan tuloskortilla opettajalle, joka välittää tiedon sähköiseen tulospalveluun ja sitä kautta yhteistyökumppaneina toimivien sanomalehtien sivuille. Kisaa käydään ajalla ympäri Suomen. Mukana on noin 400 koulua. Turun seudulla Miljoni Kopei -kisaan on ilmoittautunut seitsemästä kunnasta 41 koulua ja yli 7000 oppilasta. Katso V-S Pesiksen sivuilta (yllä) MotoriikkaMiikkan jokapäiväinen videotervehdys! Miikka ja Korosten koulun oppilaat Koulupesismestarit ratkotaan toukokuussa Perinteinen koulupesis täyttää kentät keväiseen tapaan. Opemestaruus ratkaistiin jo kuun alussa Kupittaalla ja mestariksi pelasi vuosien tauon jälkeen turnaukseen osallistunut Pargas. Lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten lopputurnaus pelataan torstaina ja paikkana on Uusikaupunki. Yläkoulujen paremmuudesta pelataan Liedossa keski-viikkona ja alakoulujen mestari selviää tiistaina Turussa. Laitilaan 1000 euron arvoinen pesissetti Varsinais-Suomen Pesis lahjoittaa vuosittain yhteistyössä Turun Sanomien kanssa tuhannen euron arvoisen pesisvälinesetin. Setti arvotaan kaikkien koulupesikseen mukaan ilmoittautuneiden kesken ja tänä vuonna arpaonni suosi Kappelimäen koulua Laitilasta. Palkinto luovutettiin Turku-Pesiksen naisten Superpesisottelun ja samalla pesiskauden avauksen yhteydessä tiistaina Palkintoa vastaanottamassa olivat koulun opettaja Jussi Vaajasaari ja oppilas. Palkintoa jakamassa olivat Turun Sanomien markkinointijohtaja Lasse Aarnio ja V-S Pesiksen toiminnanjohtaja Satu Mikola. Kuvassa opettajien loppuottelussa kamppailleet Parainen (sinisissä liiveissä) ja Rusko. Etualalla Kappelimäen koulun edustus, takana Lasse Aarnio (TS) ja Satu Mikola (V-S Pesis).

4 Paimio mukaan pesiskartalle Paimion Yritys ponnahti lähes puskasta pesiskartalle ja aloitti heti pesiskoulun ja Leidipesiksen. Ja mikä olisi ollut parempi päivä aloittaa pesistoimintaa kuin Mailan päivä. Alakoululaisille suunnattu pesiskoulu kokosi pitkän tauon jälkeen kaupungin junioreita kansallispelin pariin. Aikuiset naiset säntäsivät kentälle Leidipesiksen parissa muistelemaan pesisoppeja. Paimion Yrityksen puuhamies Seppo Rajaniemen mukaan pesikselle on olemassa kysyntää Paimiossakin. Tämä väite piti paikkansa, sillä tusinan verran poikia ja pari tyttöä pallotteli ensimmäisellä pesiskoulukerralla koulukeskuksen alakentällä. Ohjelmassa oli heiton, kiinnioton ja syötön harjoittelua sekä lopuksi hieman viitepeliä. Innostuneet lapset vakuuttivat tuovansa ensi kerralla kavereita mukanaan. Ladyt jatkoivat kentällä heti lasten jälkeen samankokoisella ryhmällä. Naiset kertasivat kouluajan jälkeisiä taitojaan. Ladyt eivät ehtineet pelaamaan, mutta lyöntiharjoittelun osumat saivat positiivista ihmetystä monen naisen huulille. Ensi kerralla sitten pelataan! Lady-Pesis on hitti ympäri maakuntaa. Kaarinan, Turun, Naantalin ja Ruskon lisäksi nyt myös Paimiossa naisenergia jyllää. Äijäliiga starttaa Varsinais-Suomen Pesis käynnistää miesten harrastepesissarjan, joka on suunnattu kaikille harrasteliikunnan ryhmille. Sarja on tarkoitettu harrastejoukkueille eli pesäpallon kilpalisenssin omaava pelaaja ei voi näitä pelejä pelata. Sarjaan on ilmoittautunut seuraavat joukkueet: Aura, Fast Masku, Jallun Pesäpojat (Turku), Kyrön Jymy (Turku), Mynämäen Vesa, Ruskon Pallo, Taivassalon Tahti ja VG-62 (Naantali). Ottelut alkavat tiistaina Ruskolla ja torstaina Maskussa. Koko otteluohjelma löytyy osoitteesta Ensimmäisen Äijäliigaottelun joukkueet: Kyrön Jymy (ylh.) ja Ruskon Pallo.

5 Alueen pesiskalenteriin muutoksia Alueen pesiskalenteri ilmestyi toukokuun alussa ja se on saatu toimitettua kaikkiin alueemme pesisseuroihin. Painoon lähdön jälkeen tuli vielä muutama muutos kilpailupuolelle ja ne koskevat lähinnä miesten aluesarjaa sekä D-poikien aluesarjaa. Köyliön Lallit ei osallistu miesten aluesarjaan eikä D-poikien aluesarjaan. Miesten aluesarjassa tosin ei ollut muita joukkueita kuin Lallit, mutta alkuperäisen ajatuksen mukaan joukkueen oli tarkoitus kohdata kaikki alueen C-poikajoukkueet. Näinpä C-poikien joukkueet pelaavat vain oman aluesarjansa ja miesten aluesarjan ohjelma poistuu kokonaan tämän kauden ohjelmistosta. C-poikien aluesarjassa Köyliön Lallien C-poikien joukkue pelaa tosin sarjan ulkopuolisena joukkueena. Lallien C-poikien joukkueen yhteyshenkilönä toimii aiemmista tiedoista poiketen Heikki Vilkkinen. D-poikien aluesarjasta Lallien joukkue luopuu, joten joukkueen sarjaohjelmaan merkittyjä pelejä ei tietenkään pelata. HUOM! Otteluiden pöytäkirjoja tulee palauttaa VIIKOTTAIN kilpailupäällikkö Päivi Hongistolle. Näin sarjataulukoiden päivittäminen onnistuu paremmin. Kesän pesisleirit lähetyvät Valtakunnalliset leirit lähestyvät kovaa vauhtia ja viimeiset joukkueet tekevät päätöksiä lähteä mukaan leireille. Viimeiset ilmoittautumispäivät leireille ovat 7.6. (Tenava- ja Suurleiri), (Nuorisoleiri) ja (Naperoleiri). Loimaa-Pöytyä Suurleirille on vielä tilaa jokaisessa sarjassa, joten nyt on mahdollisuus osallistua mukaan! Ilmoittautuminen valtakunnallisille leireille joukkueena tai tuomarina tapahtuu osoitteessa: Pesisleirien UUDET nettisivut löydät osoitteesta Suurleirin löydät myös Facebookista: --> Pesiksen Suurleiri Naperoleiri Lappajärvi Tenavaleiri Rauma Suurleiri Loimaa-Pöytyä Nuorisoleiri Jyväskylä Alueleiri Ylöjärvellä Hämeen, Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueiden yhteinen pesäpallon alueleiri järjestetään Ylöjärvellä. Leirillä pelataan D-, E-, F- ja G-ikäisten poika- ja tyttöjuniorien sarjat, joihin odotetaan noin 50 joukkuetta. Kolmen päivän aikana pelataan noin 170 ottelua yli 800 leiriläisen voimin. Alueleirin järjestämisestä vastaa Ylöjärven Pallo yhteistyössä Hämeen Pesäpallon kanssa. Edelliset alueleirit Ylöjärvellä on järjestetty vuosina 2002 ja Ilmoittautuminen leirille on alkanut Leirille mahtuu enintään 55 joukkuetta, ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Leiripassin hinta on 6.5. jälkeen 90 euroa. Lisätietoja Länsi-Suomen Pesiksen nettisivuilla Varsinais-Suomesta leirille osallistuvat ( ): D-pojat: Turku, Pöytyä, Laitila D-tytöt: Mynämäki, Laitila, Pöytyä E-pojat: Laitila, Jokioinen E-tytöt: Laitila F-pojat: Pöytyä

6 Lasten ja aikuisten harrastepesikset Kevään myötä alkavat myös alueen harrastepesikset. V-S Pesiksen järjestämät aikuisten harrastepesikset Turussa, Raisiossa ja Kaarinassa pyörähtivät käyntiin toukokuun toisella viikolla ja mukana on ollut reipas joukko pelailijoita. V-S Pesiksen harrastepesiksissä liikutaan Lady-, Äijä- ja sekaryhmissä ja etenkin naiset ovat lähteneet tänä keväänä aktiivisesti liikkeelle. Lisäksi ainakin Naantalissa, Paimiossa ja Ruskolla on jo aloitettu kauden harrastepesikset. Lapsille tarjolla on pesiskouluja. V-S Pesiksen pesiskoulut Turussa, Raisiossa ja Kaarinassa alkavat heti koulujen kesälomien alettua 6.6. Pesiskouluihin ilmoittautuminen päättyy Mukaan mahtuu vielä, joten nyt äkkiä ilmoittautumaan! Muualla V-S Pesiksen alueella pesiskouluja järjestetään ainakin Köyliössä, Loimaalla, Nousiaisissa, Naantalissa ja Ruskolla. Harrastepesikset alueella: Rusko Lady-pesis maanantaisin Rusko Äijä-pesis keskiviikkoisin V-S Pesiksen harrastepesis maanantaista torstaihin, lisätiedot: Pesiskoulut alueella: Turku, Kaarina, Raisio Köyliö ja Loimaa Naantali Nousiainen Rusko Tapahtumakalenteri 2011 HUOM! Valtakunnallisten Pesisleirien nettisivut UUDESSA osoitteessa: Miljoni Kopei ja Miljoonia Minuutteja Pallotellen -tapahtumat Lukioiden ja ammatillisten oppilaistosten koulupesiksen lopputurnaus, Uusikaupunki Yläkoulujen koulupesiksen lopputurnaus, Lieto YourMove tapahtuma, Helsinki Alakoulujen koulupesiksen lopputurnaus, Turku 1.6. Paras-Pesis Golf-kisa, Kultaranta Resort, Naantali Alueleiri, Ylöjärvi Liito-Lehdistö-ottelu Suomi Sydämessä ulkosuomalaisjuhla, Turku Valtakunnallinen Tenavaleiri, Rauma Valtakunnallinen Suurleiri, Loimaa-Pöytyä Valtakunnallinen Nuorisoleiri, Jyväskylä Itä-Länsi, Kouvola Valtakunnallinen Naperoleiri, Lappajärvi Valtakunnallinen Lady-Pesis turnaus, Turku V-S Pesiksen päätösristeily, Silja Europa Valtakunnallinen pesiskauden päätöstapahtuma

7 Sinustako Suomen paras pesiksen golfpelaaja! Mukana joukkuekisa! Hyvät Palkinnot! Kultaranta Resort Pelataan upealla kentällä Naantalissa yhteislähtönä klo 10:00 Kisaan on osallistumisoikeus entisillä ja nykyisillä pesiksen pelaajilla, vetäjillä, toimijoilla, tuomareilla, tukijoilla, POPS- klubilaisilla ja muille kansallispelin ystäville (yli 18-vuotiaat). Viime vuoden paras pesisgolffari oli Ohlis Börje Neljä sarjaa, myös yritys/yhteisöjoukkuekisa, erikoiskisat: naisten ja miesten pistebogey-kisa (36) ja yhteinen scratch yrityksen/yhteisön/seuran 2-3 henkilön joukkuekisa, jossa lasketaan kahden parhaan pelaajan bogeypisteet yhteen lähemmäs lippua pisin draivi Vähintään kolme parasta/sarja palkitaan upeilla palkinnoilla. Kisan jälkeen jälkipelit, ruokailu ja palkintojenjako n klo Klubilla. Ilmoitaudu mukaan mennessä tai puh Pelimaksu on 195 joukkuekisaan, jolla osallistuu samalla myös yksilösarjoihin. Muuten osallistumismaksu on 55, joka sisältää kisan, ruokailun ja kaikille yllätyslahjan. Mukaan mahtuu 60 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Kysy myös majoitustarjous. (Lisätietoja kisasta: Tervetuloa pelaamaan ja mukavaan kohtaamiseen pesiksen ystävien kanssa! Kultaranta Resort Varsinais-Suomen Pesis ry Jesse Alho Toiminnanjohtaja Satu Mikola puh puh

varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote

varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote KILPAILUKAUSI JO VAUHDISSA 10 Kesän lämpö saapui juuri oikeaan aikaan, kun pesisjoukkueet aloittivat sarjakautensa joka sarjassa. Naisten Superpesiksessä Turun voittosaldo on avattu kolmen pisteen tuomisilla

Lisätiedot

Kotipesä. huhtikuu 2012. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote

Kotipesä. huhtikuu 2012. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote Kotipesä - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote huhtikuu 2012 Varsinais-Suomen Pesis ry Yliopistonkatu 31, 20100 Turku p. 040-3578 768 toimisto@varsinais-suomenpesis.fi www.varsinais-suomenpesis.fi Kohti

Lisätiedot

varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote

varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote - Tervetuloa uudet seurat! Varsinais-Suomen Pesiksen johtokunta on huhtikuun kokouksesaan hyväksynyt Humppilan Veikot, Merimaskun Ahdon ja VG-62:n Naantalista Varsinais-Suomen Pesiksen jäsenseuroiksi.

Lisätiedot

Kotipesä. kesäkuu 2011. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote

Kotipesä. kesäkuu 2011. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote Kotipesä - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote kesäkuu 2011 Varsinais-Suomen Pesis ry Yliopistonkatu 31, 20100 Turku p. 040-3578 768 toimisto@varsinais-suomenpesis.fi www.varsinais-suomenpesis.fi Juoksuja

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2010-2011

VUOSIKERTOMUS 2010-2011 Varsinais-Suomen Pesis ry VUOSIKERTOMUS 2010-2011 toimisto@varsinais-suomenpesis.fi www.varsinais-suomenpesis.fi - 1 - SISÄLLYSLUETTELO Johtokunta 2010 2011. 3 Yleistä. 4 Hallinto. 6 Seurakohtaamiset....

Lisätiedot

Varsinais-Suomen Pesis ry p. 040 3578768 toimisto@varsinais-suomenpesis.fi www.varsinais-suomenpesis.fi

Varsinais-Suomen Pesis ry p. 040 3578768 toimisto@varsinais-suomenpesis.fi www.varsinais-suomenpesis.fi KOTIPESÄ VARSINAISSUOMALAISEN PESISVÄEN TIEDOTE huhtikuu 2015 Varsinais-Suomen Pesis ry. - Yliopistonkatu 31, 20100 Turku - p. 040 3578768 toimisto@varsinais-suomenpesis.fi - www.varsinais-suomenpesis.fi

Lisätiedot

Kotipesä. kesäkuu 2013. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote

Kotipesä. kesäkuu 2013. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote Kotipesä - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote kesäkuu 2013 Varsinais-Suomen Pesis ry Yliopistonkatu 31, 20100 Turku p. 040-3578 768 toimisto@varsinais-suomenpesis.fi www.varsinais-suomenpesis.fi Juoksu,

Lisätiedot

Kotipesä. maaliskuu 2011. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote

Kotipesä. maaliskuu 2011. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote Kotipesä - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote maaliskuu 2011 Varsinais-Suomen Pesis ry Yliopistonkatu 31, 20100 Turku p. 040-3578 768 toimisto@varsinais-suomenpesis.fi www.varsinais-suomenpesis.fi

Lisätiedot

Kotipesä. maaliskuu 2013. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote

Kotipesä. maaliskuu 2013. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote Kotipesä - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote maaliskuu 2013 Varsinais-Suomen Pesis ry Yliopistonkatu 31, 20100 Turku p. 040-3578 768 toimisto@varsinais-suomenpesis.fi www.varsinais-suomenpesis.fi

Lisätiedot

KOTIPESÄ - VARSINAISSUOMALAISEN PESISVÄEN TIEDOTE

KOTIPESÄ - VARSINAISSUOMALAISEN PESISVÄEN TIEDOTE KOTIPESÄ - VARSINAISSUOMALAISEN PESISVÄEN TIEDOTE HUHTIKUU 2013 Kevät on kylvön aikaa Vaikka kevään tulo näyttää kovasti pitkittyvän, tietää jokainen maan lähellä asuva, että mitä keväällä kylvää, sitä

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2012-2013

TOIMINTAKERTOMUS 2012-2013 Varsinais-Suomen Pesis ry TOIMINTAKERTOMUS 2012-2013 toimisto@varsinais-suomenpesis.fi www.varsinais-suomenpesis.fi - 1 - SISÄLLYSLUETTELO Johtokunta 2012 2013. 2 Yleistä. 3 Hallinto. 4 Seurakohtaamiset....

Lisätiedot

Kotipesä. helmikuu 2011. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote

Kotipesä. helmikuu 2011. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote Kotipesä - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote Kuva: Jarmo Nieminen helmikuu 2011 Varsinais-Suomen Pesis ry Yliopistonkatu 31, 20100 Turku p. 040-3578 768 toimisto@varsinais-suomenpesis.fi www.varsinais-suomenpesis.fi

Lisätiedot

Kotipesä. helmikuu 2013. Hyvää laskiaista ja ystävänpäivää! - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote

Kotipesä. helmikuu 2013. Hyvää laskiaista ja ystävänpäivää! - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote Kotipesä - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote Hyvää laskiaista ja ystävänpäivää! helmikuu 2013 Varsinais-Suomen Pesis ry Yliopistonkatu 31, 20100 Turku p. 040-3578 768 toimisto@varsinais-suomenpesis.fi

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013-2014

TOIMINTAKERTOMUS 2013-2014 Varsinais-Suomen Pesis ry TOIMINTAKERTOMUS 2013-2014 toimisto@varsinais-suomenpesis.fi www.varsinais-suomenpesis.fi - 1 - SISÄLLYSLUETTELO Johtokunta 2013 2014. 2 Yleistä. 3 Hallinto. 5 Leiritoiminta....

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2009-2010

VUOSIKERTOMUS 2009-2010 Varsinais-Suomen Pesis ry VUOSIKERTOMUS 29-21 toimisto@varsinais-suomenpesis.fi www.varsinais-suomenpesis.fi - 1 - - 2 - SISÄLLYSLUETTELO Johtokunta 29 21 4 Yleistä 5 Hallinto 6 Seurakehittäminen ja kohtaamisia...

Lisätiedot

Kotipesä. maaliskuu 2012. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote

Kotipesä. maaliskuu 2012. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote Kotipesä - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote maaliskuu 2012 Varsinais-Suomen Pesis ry Yliopistonkatu 31, 20100 Turku p. 040-3578 768 toimisto@varsinais-suomenpesis.fi www.varsinais-suomenpesis.fi

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN PESIS RY JOHTOKUNTA 2008-2009

VARSINAIS-SUOMEN PESIS RY JOHTOKUNTA 2008-2009 VARSINAIS-SUOMEN PESIS RY JOHTOKUNTA 2008-2009 JOHTOKUNTA puh.k./t./a. puheenjohtaja Sirpa Helin (02) 2432 437 Isännänkatu 7 A 1 (02) 2739 414 20780 Kaarina 040 843 1481 sirpa.helin@okartek.fi fax. (02)

Lisätiedot

HELMIKUU 2010 INFOPAKETTI KILPAILUPÄÄLLIKÖLTÄ. Kilpailupäällikkö tiedottaa

HELMIKUU 2010 INFOPAKETTI KILPAILUPÄÄLLIKÖLTÄ. Kilpailupäällikkö tiedottaa Varsinais-Suomen nettisivut uudistuvat! Osoite pysyy tuttuna, mutta ilme uudistuu. Käy siis katsastamassa uusi ulkoasu viikolla 9. INFOPAKETTI KILPAILUPÄÄLLIKÖLTÄ Olosuhdesuositukset Varsinais-Suomen Pesis

Lisätiedot

Kotipesä. elokuu 2012. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote

Kotipesä. elokuu 2012. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote Kotipesä - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote elokuu 2012 Varsinais-Suomen Pesis ry Yliopistonkatu 31, 20100 Turku p. 040-3578 768 toimisto@varsinais-suomenpesis.fi www.varsinais-suomenpesis.fi Pesiskesä

Lisätiedot

Kotipesä. marraskuu 2010. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote. Kuva: Jarmo Nieminen

Kotipesä. marraskuu 2010. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote. Kuva: Jarmo Nieminen Kotipesä - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote Kuva: Jarmo Nieminen marraskuu 2010 Varsinais-Suomen Pesis ry Yliopistonkatu 31, 20100 Turku p. 040-3578 768 toimisto@varsinais-suomenpesis.fi www.varsinais-suomenpesis.fi

Lisätiedot

Kotipesä. ELOkuu 2011. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote

Kotipesä. ELOkuu 2011. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote Kotipesä - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote ELOkuu 2011 Varsinais-Suomen Pesis ry Yliopistonkatu 31, 20100 Turku p. 040-3578 768 toimisto@varsinais-suomenpesis.fi www.varsinais-suomenpesis.fi Pesiskausi

Lisätiedot

Kotipesä. helmikuu 2012. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote

Kotipesä. helmikuu 2012. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote Kotipesä - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote helmikuu 2012 Varsinais-Suomen Pesis ry Yliopistonkatu 31, 20100 Turku p. 040-3578 768 toimisto@varsinais-suomenpesis.fi www.varsinais-suomenpesis.fi Olkoon

Lisätiedot

Kotipesä. joulukuu 2011. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote

Kotipesä. joulukuu 2011. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote Kotipesä - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote joulukuu 2011 Varsinais-Suomen Pesis ry Yliopistonkatu 31, 20100 Turku p. 040-3578 768 toimisto@varsinais-suomenpesis.fi www.varsinais-suomenpesis.fi Rakas

Lisätiedot

Kotipesä. tammikuu 2013. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote

Kotipesä. tammikuu 2013. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote Kotipesä - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote tammikuu 2013 Varsinais-Suomen Pesis ry Yliopistonkatu 31, 20100 Turku p. 040-3578 768 toimisto@varsinais-suomenpesis.fi www.varsinais-suomenpesis.fi Helteitä

Lisätiedot

Kotipesä LIITTO LEHDISTÖ. kesäkuu 2012. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote

Kotipesä LIITTO LEHDISTÖ. kesäkuu 2012. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote naisten LIITTO LEHDISTÖ turussa 19.6.2012 Kotipesä - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote kesäkuu 2012 Varsinais-Suomen Pesis ry Yliopistonkatu 31, 20100 Turku p. 040-3578 768 toimisto@varsinais-suomenpesis.fi

Lisätiedot

Kotipesä. marraskuu 2011. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote

Kotipesä. marraskuu 2011. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote Kotipesä - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote marraskuu 2011 Varsinais-Suomen Pesis ry Yliopistonkatu 31, 20100 Turku p. 040-3578 768 toimisto@varsinais-suomenpesis.fi www.varsinais-suomenpesis.fi

Lisätiedot

varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote

varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote VILKAS PESISKESÄ KÄÄNTYY SYYSKUULLE Ensimmäisenä SUURET ONNITTELUT PÖYTYÄLLE!!! Aivan kuten viime kesäloman päätteeksi, saa taas lähettää onnitteluja Pöytyän Urheilijoiden

Lisätiedot

PesäVeikko TERVEISET

PesäVeikko TERVEISET PesäVeikko TERVEISET Elokuu 2015 Ulvilan Pesä-Veikot ry Lauttaranta 3, 28400 Ulvila toimisto@ulvilanpesa-veikot.fi www.ulvilanpesa-veikot.fi EDUSTUS KIITTÄÄ KAUDESTA 2014 2015 UP-V:n edustusjoukkue haluaa

Lisätiedot

Kotipesä. elokuu 2013. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote

Kotipesä. elokuu 2013. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote Kotipesä - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote elokuu 2013 Varsinais-Suomen Pesis ry Yliopistonkatu 31, 20100 Turku p. 040-3578 768 toimisto@varsinais-suomenpesis.fi www.varsinais-suomenpesis.fi Legendaarinen

Lisätiedot

ETULAITON ETELÄN PESIKSEN VERKKOLEHTI 1/2010. Päätoimittaja Mika Lappalainen

ETULAITON ETELÄN PESIKSEN VERKKOLEHTI 1/2010. Päätoimittaja Mika Lappalainen ETULAITON ETELÄN PESIKSEN VERKKOLEHTI 1/2010 Päätoimittaja Mika Lappalainen PESÄPALLOLIITON TERVEHDYS SISÄLLYS sivu Vahvassa myötätuulessa purskuttava pesäpallo elää ja voi hyvin ainoastaan laadukkaan

Lisätiedot