Alustava rakennustapaselostus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Alustava rakennustapaselostus"

Transkriptio

1 /5 Alustava rakennustapaselostus Asunto Oy Nurmijärven Tilankulma Tilankuja 2, NURMIJÄRVI YLEISTÄ Asunto Oy Nurmijärven Tilankulma on vapaarahoitteinen asuintaloyhtiö. Asuinrakennuksia on kaksi, rakennukset ovat 4 kerroksisia. Rakennukset talo A ja talo B ovat yksiportaisia ja 17 asuinhuoneistoa käsittäviä kerrostaloja. Asuinrakennuksiin tulee ulkoiluvälinevarastot, lastenvaunuvarasto, kuivaushuoneet, väestönsuoja/ irtaimistovarastot sekä tekniset tilat. Kaava Alueella on lainvoimainen asemakaava. Tietoja alueen ja ympäristön kaavoituksesta saa Nurmijärven kunnantalolta. Tontti Asunto-osakeyhtiö omistaa tontin 1 kaupunginosasta Tilantie, korttelista Autopaikat Asemakaavan edellyttämät autopaikat sijaitsevat tontilla ja pihakadulla. Rakennuksissa on yhteensä 3 autotallia. Tontilla on kaksi autokatosta, joissa on yhteensä 12 autopaikkaa. Lisäksi autokatosten vieressä on 22 avonaista autopaikkaa ja 2 vieraspaikkaa. Pihakadulle on merkitty 2 autopaikkaa vieraspaikaksi. Tontilla olevilla autopaikoilla on sähkölämmityspiste. Kaikki autopaikat lukuun ottamatta vieraspaikkoja myydään osakkeina. RAKENTEET Perustukset ja alapohja Rakennukset perustetaan paaluanturoille. Perustukset salaojitetaan. Sokkelit ovat betonipintaisia elementtejä. Alapohjana on tuuletettu ontelolaatta-alapohja, väestösuojan alapohjana maanvarainen betonilaatta. Runko ja vesikatto Rakennusten rungon muodostavat elementtiseinät, -pilarit, -palkit ja niihin tukeutuvat ontelolaatat. Rakennusten vesikatot ovat räystäiltään tasakorkeita sisäänpäin kallistettuja bitumikermikattoja. Yläpohjan lämmöneristeenä käytetään kevytsoraa. Ulkoseinät ja julkisivut Ulkoseinät ovat teräsbetonisia lämpöeristettyjä betonielementtejä. Julkisivujen ulkopintana on rappaus. Parvekkeet ja asuntopihat Parvekkeet ovat betonielementtirakenteisia. Lattia on pesubetonipintainen, parvekepilarit ovat maalattuja betonielementtejä. Parvekekaiteet ovat umpi- ja/ tai metalli-/ lasikaiteita. Parvekkeet varustetaan vedenpoistojärjestelmällä ja parvekelasituksilla. Parvekekaiteita ja -lasituksia ei tehdä vesi-, lumi- tai ilmatiiviiksi.

2 /5 Porrashuone Porrassyöksyt ovat mosaiikkibetonielementtejä ja kaiteet teräsrunkoisia. Porrashuoneen 1. kerroksen lattia päällystetään kuivapuristelaatoin ja kerrostasojen kerrostasolattiat päällystetään db-muovimatolla. Seinät ja katot on maalattu, osalla alakatto ja äänenvaimennuslevyt. Väliseinät Huoneistojen väliset sekä porrashuoneiden seinät ovat betonia. Huoneistojen sisäiset väliseinät ovat metalliranka-kipsilevyseiniä. Hormit Hormit ovat pääosin betonisia Elpo-nousuputkistoelementtejä. Ikkunat Porrashuoneiden ikkunat ovat kiinteitä, maalattuja metalli-ikkunoita, joiden yläosassa on savunpoistoikkuna ja alaosassa tuuletusikkuna. Asuinhuoneiden ikkunat ovat tehdasvalmisteisia, 3- lasisia, sisään aukeavia puuikkunoita, joiden karmit ja puitteet ovat tehdasmaalattuja sekä uloin pinta on alumiiniverhoiltu. Ovet Ulko-ovet ovat maalattuja metallirakenteisia umpi- ja lasiovia sekä tehdasmaalattuja 1-lehtisiä puuovia. Yhteistilojen osastoidut ovet ovat maalattuja teräspalo-ovia, muut ovet maalattuja metalli- tai laakaovia. Huoneistojen porrastaso-ovet ovat kaksiovisia, ulompi ovi viilupintainen puuovi ja sisempi ovi valkoinen laakaovi. Sisäovet ovat tehdasmaalattuja laaka- tai liukuovia, saunojen ovet ovat kokolasiovia. Parvekeovet ovat lasiaukollisia kaksilehtisiä sisään-ulos aukeavia puuovia, joiden karmit ja puitteet ovat tehdasmaalattuja sekä uloin pinta on alumiiniverhoiltu. HUONEISTOJEN PINTAKÄSITTELY JA VARUSTEET Eteinen Olohuone Keittiö Katto: maalattu ja/ tai ruiskutasoitettu Katto: ruiskutasoitettu sekä kalusteväli laatoitettu Katto: maalattu ja/ tai ruiskutasoitettu pöytätasot taivereunaisia ja laminaattipintaisia, pöytätasoon upotettu rstallas

3 /5 Kodinkoneet: kodinkoneet ovat valkoisia tasoon upotettu keraaminen liesitaso ja sen alapuolella kalusteuuni liesikupu tai -huuva astianpesukone huoneistoissa > 2h+k+s on erilliset korkeat jää- ja pakastinkaapit huoneistoissa 2h+k+s on korkea jää/ pakastinkaappi keittiökalusteissa on tilavaraus mikroaaltouunille Makuuhuone Katto: ruiskutasoitettu Kylpyhuone Lattia: vesieristetty ja laatoitettu, mukavuuslattialämmitys huoneiston sähköstä Seinät: vesieristetty ja laatoitettu Katto: suojakäsitelty paneelialakatto Kalusteet: kosteudenkestäviä tehdasvalmisteisia, kiintokalusteita Varusteet: kosteudenkestäviä tehdasvalmisteisia, vakiomallisia kiintokalusteita peilikaappi ja valaisin, allas, pyyhekoukustot ja wc-paperiteline, suihkuseinä kylpyhuoneessa tilavaraus pyykkikoneelle ja kuivausrummulle Sauna Lattia: vesieristetty ja laatoitettu, osittain mukavuuslattialämmitys huoneiston sähköstä sekä laatoitettu jalkalista Seinät: suojakäsitelty paneeli Katto: suojakäsitelty paneelialakatto Lauteet: runko puuta, istuinosat ja mahdollinen kaide tervaleppää Varusteet: sähkökiuas valmistajan mitoitusohjeen mukaan Erillinen wc Lattia: vesieristetty ja laatoitettu, mukavuuslattialämmitys huoneiston sähköstä Seinät: laatoitettu Katto: paneelialakatto Kalusteet: kosteudenkestäviä tehdasvalmisteisia, vakiomallisia kiintokalusteita Varusteet: peili ja valaisin, allas, pyyhekoukusto ja wc-paperiteline Vaatehuone Katto: maalattu Varusteet: hyllyt Muuta Parkettia ei asenneta kiintokalusteiden alle. Seinien tasoitusta ja maalausta ei uloteta kiintokalusteiden taakse.

4 /5 TALOTEKNIIKKA JA LIITTYMISET Vesi, viemäri ja lämpö Rakennus liitetään Nurmijärven Veden vesijohto-, sadevesi- ja jätevesiverkostoihin. Kylmän ja lämpimän veden mittaus tapahtuu huoneistokohtaisesti. Rakennus liitetään Nurmijärven sähkön kaukolämpöverkkoon. Huonetiloissa on termostaatein ohjattava vesikiertoinen patterilämmitys. Kaukolämmön mittaus tapahtuu kiinteistökohtaisesti. Ilmanvaihto Rakennuksessa on huoneistokohtaisesti säädettävä koneellinen lämmön talteenotolla varustettu ilmanvaihto (LTO-merkitty kone sijoitetaan pesuhuoneeseen). Keittiössä on liesikuvusta tai - huuvasta ohjattava kohdepoisto. Ilmanvaihdon kuluttama sähkö veloitetaan kiinteistöltä. Sähkö, puhelin, TV ja tietoliikenne Rakennus liitetään Nurmijärven sähkön sähköverkkoon. Rakennus liitetään Elisa Oyj:n kaapelitelevisioverkkoon. Asunnot varustetaan yleiskaapeloinnilla (CAT 6e-perustason tietoverkko), joka mahdollistaa laajakaistaisen internetyhteyden. Asunto-osakeyhtiön nimiin tehdään kiinteistösopimus, jonka perusteella jokaisesta asunnosta on 10 Mbit:n nopeudella toimiva internetyhteys. Porrashuoneen ulko-ovelta on kuvallinen ovipuhelinyhteys huoneistoihin. Asunnot varustetaan verkkotoimisin palovaroittimin määräysten mukaisesti. Hissi Rakennuksessa on EU-standardin mukaiset automaattioviset hissit. YHTIÖN HALLINTAAN KUULUVAT YHTEISTILAT Yhteiset tilat sijaitsevat sisääntulokerroksissa. Yhteisiä tiloja ovat väestönsuoja, irtaimisto-, ulkoiluväline- ja lastenvaunuvarasto, kuivaushuone sekä tekniset tilat. Väestönsuojaan ja muihin ensimmäisen kerroksen tiloihin on sijoitettu säilytyskomero jokaista huoneistoa kohti. Piha-alueet, istutukset ja varusteet on esitetty pihapiirustuksessa ja ne tehdään erillisen pihasuunnitelman mukaan. Jätehuolto on järjestetty erilliseen jätekatokseen. Pihan paikoitusalueet asfaltoidaan, jalankulkualueiden kohdalla on asfalttia ja betonilaatoitusta. MUUTOSTYÖT Asiakkaan toivomista lisä- ja muutostöistä Lemminkäinen Talo Oy antaa kirjallisen tarjouksen. Lisä- ja muutostyötilaukset tulee tehdä lisä- ja muutostyöaikataulussa ilmoitettuun päivämäärään mennessä, muussa tapauksessa asunnot rakennetaan suunnitelmien mukaisesti. HUOMAUTUS Rakennustapaselostus on tarkoitettu yleisluontoisen tiedon antamiseksi. Rakentaja pidättää itsellään oikeuden perustellusta syystä vaihtaa edellä mainittuja materiaaleja ja/ tai rakenteita toisiin vastaaviin/ samanarvoisiin materiaaleihin ja/ tai rakenteisiin sekä soveltaa arkkitehdin antamia mittoja. Edellä mainitun lisäksi, rakentaja pidättää itsellään oikeuden tehdä talotekniikasta johtuvia kotelointeja ja kattojen vähäisiä alaslaskuja, kohteen esitteessä ja pääpiirustuksissa esitetystä poikkeavalla tavalla.

5 /5 Yhtiö toteutetaan rakennusluvan hakupäivänä voimassaolevien energiamääräysten ja rakentamismääräysten mukaisesti. Esitteen 3D-kuvat ovat taitelijan näkemyksiä kohteesta, eivätkä välttämättä vastaa kaikkien yksityiskohtien osalta toteutuvaa kohdetta. Rakentaja LEMMINKÄINEN TALO OY Uudenmaankatu 32-34, HYVINKÄÄ p , fax