Tampereen Partiolaiset ry. Ohjeita TAPAHTUMAN- JÄRJESTÄJÄLLE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tampereen Partiolaiset ry. Ohjeita TAPAHTUMAN- JÄRJESTÄJÄLLE"

Transkriptio

1 Tampereen Partiolaiset ry 2017 Ohjeita TAPAHTUMAN- JÄRJESTÄJÄLLE

2 Hienoa, olet mukana järjestämässä Tampereen Partiolaiset ry:n tapahtumaa! Tukenasi on aina joku johtokunnan jäsen ja/tai partiotoimiston työntekijä. Tässä listattuna muutamia ohjeita ja vinkkejä koskien yleisiä järjestelyitä. MAINOSTUS JA ILMOITTAUTUMINEN Jotta tapahtumaan saadaan osallistujia, pitää sitä mainostaa aktiivisesti, kiinnostavasti ja riittävästi. Tapahtumilla ei ole virallisia logoja, mutta voit halutessasi tehdä omalle tapahtumallesi sellaisen. Tätä logoa on helppo käyttää mainonnassa sekä tehtäväkäskyissä ja muissa materiaaleissa. Esimerkkejä: L Apua logon suunnitteluun voi kysyä partiotomiston tiedottajalta. Pyyntö tulee kuitenkin tehdä ajoissa, mieluiten noin 3 kk ennen tapahtumaa. Mainostus on hyvä aloittaa ajoissa, jotta lippukunnat ehtivät tiedottaa tapahtumista omille jäsenilleen. Usein viimeinen ilmoittautumispäivä on noin viikkoa ennen tapahtumaa, joka kannattaa ottaa huomioon. Tapahtumamainosten tulisi olla informoivia ja kiinnostavia. Parhaiten mainostus sujuu, kun tapahtumanjohtaja itse kirjoittaa mainoksen. Mainokseen riittää jo muutama lause. Mainostekstiä voidaan jakaa nettisivujen lisäksi Facebookissa ja Instagramissa. Mainosteksti tulee toimittaa joko johtokunnan vastuuhenkilölle tai viestintävastaavalle, jotta se saadaan jakoon oikeille kanaville. Viestintävastaava useimmiten huolehtii tapahtuman mainostuksesta myös juuri ennen ilmoittautumisen

3 päättymistä, ja yleensä tapahtumiin tuleekin parin viimeisen päivän aikana eniten ilmoittautumisia. Tapahtumiin ilmoittaudutaan TP:n nettisivujen kautta, mihin saadaan tehtyä erilaisia lomakkeita kysymyksiä varten. Peruslomakkeissa kysytään vartion nimi & koko, lippukunta, yhteyshenkilö & yhteystiedot, mahdolliset allergiat sekä tarvittaessa esim. oikea kisasarja. Mikäli tapahtumassasi on tarvetta erikoisemmille kysymyksille, ota yhteyttä johtokunnan tapahtumavastaavaan tai partiotoimiston työntekijään. Esimerkiksi kilpailujen ilmoittautumisissa ei ole tarvetta tietää kaikkien osallistujien nimiä, koska kisamaksu on vartiokohtainen, mutta mikäli osallistumismaksu on henkilökohtainen, tulee kysyä kaikkien vartion jäsenten nimet. RAHA-ASIAT talousarvio, kululaskut Kaikille tapahtumille on tehty talousarvio, jota tulee noudattaa. Saat talousarvion partiotoimiston työntekijältä. Talousarviossa huomioidaan tapahtuman osallistujamäärä, joka muuttuu ilmoittautumisen päättymiseen asti. Talousarvioluvut tarkistetaan ilmoittautumisajan päätyttyä. Tapahtumiin voi hankkia materiaaleja ja ruokaa vahvistetun talousarvion mukaisesti. Osaan tapahtumista on budjetoitu vain ns. mehutarjoilu ja osaan taas lämmin ruoka. Kisatehtävien kaikkia materiaaleja ei ole tarkoitus haalia kasaan kotoa ja kololta, vaan niihin voi tarpeen mukaan ostaa tavaraa. Kisavartiot maksavat materiaaleista, joten niihin voi käyttää rahaa. Tapahtumanjohtajan vastuulla on huolehtia, että myös muut järjestäjät ovat tietoisia talousarviosta ja rahankäytöstä. Esimerkiksi kilpailuissa voi materiaalikulut jakaa suoraan niiden tehtävien kesken, joissa materiaaleja tarvitaan.

4 Kululaskukuitit toimitetaan Tampereen Partiolaisille sähköisesti osoitteessa: kululasku.partio.fi Kululaskujärjestelmään löytyy ohje osoitteesta: muuta-tarpeellista. Kuitit tulee toimittaa kuukauden kuluessa tapahtumasta. Myöhässä toimitettuja kululaskuja ei hyväksytä! Kysy tarvittaessa ajoissa apua partiotoimistosta. TULOSTEET JA LAMINOINNIT Tapahtumien materiaaleja voit tulostaa halutessasi partiotoimistolla, kunhan sovit asiasta ajoissa toimiston työntekijän kanssa. Papereita saa myös laminoitua toimistolla. Toimistolta saat tapahtumaan tarvittaessa esimerikiksi kirjekuoria ja muuta materiaalia lainaan. RAPORTTI Kaikista tapahtumista tulee kirjoittaa tapahtumaraportti. Saat tapahtumaraporttitiedoston, kun aloitat tapahtuman järjestelyitä. Lue lomake läpi jo ennen tapahtumaa! Raporttiin tulee listata muutama tavoite ennen tapahtumaa sekä kertoa tapahtuman jälkeen lyhyesti, miten järjestelyt sujuivat. Voit pyytää oman tapahtumasi aiempia raportteja luettavaksesi. Raportteja kerätään, jotta tulevissa tapahtumissa tiedetään esimerkiksi paikan sopivuus tapahtumalle tai aikataulun riittävyys. Tämän ohjeen lopusta löydät mallin tapahtumaraportista.

5 TULOSTEN JULKISTAMINEN & JUTTU NETTISIVUILLE Kilpailujen tulokset on hyvä julkaista mahdollisimman pian tapahtuman päätyttyä, mielellään viimeistään seuraavana päivänä. Tulokset julkaistaan sekä Facebookissa että TP:n nettisivuilla. Sovi ennen tapahtumapäivää, kenelle lähetät tulokset: johtokunnan vastuuhenkilölle, viestintävastaavalle vai suoraan partiotoimistoon. Tapahtumista ja kisoista olisi hyvä saada myös pieni jutunpätkä jakoon nettisivuille ja/tai Facebookiin. Tämän voit lähettää samalla, kun lähetät tulokset eteenpäin. Jutussa voi kertoa osallistujamäärästä, tapahtuman luonteesta ja tehtävistä. Huolehdithan, että tapahtumasta otetaan valokuvia, jotka TP saa käyttöönsä. Esimerkki: Aurinkoinen sunnuntaipäivä oli mitä parhain ajankohta perinteiselle Harhahetki-kaupunkikilpailulle. Harhaketki kisailtiin tänä vuonna Messukylän vanhan kirkon ja Riihiniemen välisellä alueella. Yli kolmekymmentä seikkailija- ja tarpojavartiota testailivat taitojaan liikkuessaan Pokemonien matkassa tehtäviltä toiselle. Päivän aikana omaa osaamistaan pääsi kokeilemaan mm. sienten tunnistuksessa, Pokemon-voileipien tekemisessä, ramboradalla ja puukätevyydessä. Hieman jonoakin kertyi joillekin rasteille päivän aikana, mutta lopulta kaikki pääsivät maaliin ja tekemään itselleen oman villalankapokepallon.

6 PALKINNOT Mikäli olet järjestämässä kilpailua, selvitä etukäteen milloin ja missä palkinnot jaetaan. Yrjönviestin ja Harhahetken palkinnot on mahdollista jakaa heti tapahtuman päätyttyä, mikäli tulokset saadaan kerättyä valmiiksi jo tapahtuman aikana. Palkintojenjako voidaan järjestää esimerkiksi TP:n syyskokouksessa tai palkinnot voidaan toimittaa lippukuntiin muilla tavoilla. Pottukisan tulokset julkistetaan aina maalissa ja samalla paljastetaan seuraavan vuoden kisanjärjestäjä. Palkintojen olisi hyvä olla partiomaisia ja/tai tapahtuman teemaan liittyviä. Talousarviossa palkintoihin on varattu rahaa. Varmista partiotoimiston työntekijältä paljonko palkintoihin voi käyttää. Yrjönviestissä on useimmiten palkittu Nalle-sarjan kolme parasta ja Karhu-sarjan paras vartio. Harhahetkessä mahdollisesti sekä seikkailijoiden että tarpojien sarjassa kolme parasta vartiota, mikäli kisassa on ollut kaksi eri sarjaa. Molempien kilpailujen palkinnot voivat olla joko vartio- tai henkilökohtaisia. Pottukisassa on palkittu kolme parasta vartiota, tässä kisassa palkinnot voivat olla hieman erilaisia. Partiotoimistolta saat kunniakirjapohjat tai valmiiksi voittajien nimellä kirjoitetut kunniakirjat jaettaviksi kilpailujen kärkivartioille.

7 TIIVISTELMÄT TAPAHTUMISTA Yrjönviesti Yrjönviesti on jo vuodesta 1959 lähtien järjestetty perinteinen pienoispartiotaitokilpailu. Yleensä toukokuussa järjestettävä yhden illan mittainen kilpailu on hyvä mahdollisuus päästä testaamaan vuoden aikana opittuja partiotaitoja kuten suunnistusta, kädentaitoja ja nokkeluutta. Kilpailumaastona on yleensä ollut joko Kauppi tai Pyynikki. Kilpailuun saa osallistua noin 3-5 hengen vartioissa. Nalle-sarjassa kilpailevat seikkailijat ja tarpojat. Karhu-sarjassa kilpailevat samoajat, vaeltajat ja aikuiset. Maalissa tai kisan aikana on tarjolla esimerkiksi mehua ja jotain pientä välipalaa, mutta ei lämmintä ruokaa. Järjestelyvuoro vaihtelee itäpiirin, länsipiirin ja sisäpiirin kesken. Harhahetki Vuodesta 1985 lähtien järjestetty Harhahetki poikkeaa muista kisoista siinä, että se käydään metsän sijasta keskellä kaupunkia. Yleensä Tampere-päivänä järjestettävässä muutaman tunnin kestävässä kisassa seikkailijat ja tarpojat pääsevät tutustumaan kotikaupunkiinsa hieman eri näkökulmasta. Samalla partio näkyy hyvin katukuvassa, kun kisailijat kiertävät rastilta toiselle huivit kaulassa. Harhahetki sopii mainiosti vaikka vasta syksyllä aloittaneelle ryhmälle, mutta tarjoaa haasteita myös pidempään toiminnassa mukana olleille. Kilpailuun voi halutessaan tehdä kaksi eri sarjaa: seikkailijat sekä tarpojat. Harhahetki on luonteeltaan joka vuosi hieman erilainen: siinä voidaan edetä kävellen tai pyörillä ja rasteille voidaan löytää valokuvien avulla tai käytettävissä voi olla vaikka kaupungin vanha kartta. Maalissa tai kisan aikana on tarjolla pientä välipalaa tai helppoa retkiruokaa. Järjestelyvuoro vaihtelee itäpiirin, länsipiirin ja sisäpiirin kesken.

8 Pottukisa Pottukisa on tarkoitettu samoajille, vaeltajajille ja aikuisille. Kilpailussa liikutaan rastilta toiselle autoilla. Kilpailun reitti kulkee yleensä edellisen vuoden voittajalippukunnan kotikulmilla. Pottukisalla on teema, joka näkyy niin tehtävissä kuin kilpailijoiden asuissa. Parhaiten kilpailussa pärjää hyvillä reittivalinnoilla, nokkeluudella ja kekseliäisyydellä. Kisan voittajavartion lippukunta järjestää aina seuraavan vuoden Pottukisan. Ensimmäinen Pottukisa on järjestetty jo vuonna Kilpailussa on harvoin ollut käytössä virallista karttaa, rasteille on suunnistettu mm. 80-luvun kartalla, valokuvien perusteella, qr-koodeilla tai ratkomalla erilaisia vihjeitä. Useimmiten rasteja on kuitenkin niin monta, etteivät vartiot ehdi käydä kaikkia läpi. Rastien etsimisen ohella on usein ollut esimerkiksi matkatehtäviä, kilpailijoiden asujen ja rekvisiitan arviointia tai piilotettujen aarteiden löytämistä. Pottukisan maalissa on yleensä tarjolla joku lämmin ruoka kisailijoille tuloksia odotellessa. ROK Ryhmänohjaajakoulutus on osa samoajaikäkauden partio-ohjelmaa ja se on tarkoitettu tarpoja- ja samoajavartiota johtamaan alkaville samoajille tai viimeisen vuoden tarpojille. TP järjestää ROK-kurssin aina pääsiäisenä, jolloin kurssi kestää viisi päivää. Kurssin aikana perehdytään samoajaikäkauden aktiviteettien kautta tarpojaohjelman sisältöön, ohjelman toteuttamiseen ja suunnitteluun, ryhmän johtamisen perusasioihin sekä yleisimpiin ongelmatilanteisiin. Koulutukseen sisältyy puolen vuoden johtamisharjoitus, joka toteutetaan lippukunnissa. Kun johtamisharjoitus on tehty, asiasta ilmoitetaan partiotoimistoon todistuksen saamiseksi.

9 TAPAHTUMAN ARVIOINTI sivu 1/3 PERUSTIEDOT Tapahtuma: Pottukisa Eki K:n kaikotus Ajankohta: Tapahtumaraporttimalli Osallistujamäärä: ilmoittautui 15 vartioita (70 henkeä), 1 vartio perui tapahtumapäivänä + rastimiehet 25 henkeä (osallistujalista liitteeksi) Tapahtumanjohtaja: Laura Hartin-Kouhia, Harjusiskot Tapahtuman staabi/järjestäjät: (nimi ja lippukunta) Heli Vuorinen, Harjusiskot Minna Horelli, Harjusiskot Pauliina Nurmi, Harjusiskot Elias Puustinen, Harjusiskot Noora Tulivuo, Harjusiskot Eerika Tuomela, Harjusiskot Tapahtuman muonittaja: (nimi ja lippukunta) Minna Horelli, Harjusiskot Tapahtumapaikka: Länsi-Tampere, kisakeskus Lielahden kko Arvio tapahtumapaikasta ja muuta huomioitavaa: Kirkko ja lähinnä sali/aula, jota käytettiin, oli sopiva tuon kokoiselle porukalle, isommalla porukalla olisi tullut liian ahdasta. Kirkon pihaa saatiin käytettyä myös. TAPAHTUMALLE ASETETUT TAVOITTEET JA NIIDEN TOTEUTUMINEN Tapahtuman jälkeen arvioi tavoitteen toteutumista ja ympyröi/lihavoi sopivin vaihtoehto (1=täysin samaa mieltä, 2=jonkin verran samaa mieltä, 3=jonkin verran eri mieltä ja 4=täysin eri mieltä) sekä kirjoita perustelut. TAVOITE 1: Kunnon kisat kasaan, kaikilla on kivaa. Tavoite 1 saavutettiin Perustelut: Kisat saatiin kasaan vähän viime hetkellä puristaen, mutta kunnialla. Kisaajat olivat hyvillä mielin. Itse mietimme, olivatko rastit/vihjeet rasteille liian vaikeita, mutta mitä palautetta kisaajilta tuli, niin kaiketi ei. TAVOITE 2: Hyvää ruokaa Tavoite 2 saavutettiin Perustelut: Onnistui! Saatiin kiitosta: Paras ruoka pottukisoissa ikinä! TAVOITE 3: Hyvät palkinnot Tavoite 3 saavutettiin

10 TAPAHTUMAN ARVIOINTI sivu 2/3 Perustelut: Saatiin mielestämme kivat palkinnot. Voittajat saivat lahjakortin Pyynikin munkkikahvilaan, jolla koko vartio saa kahvit ja munkit. Tämän lisäksi suklaalevy. Toiseksi ja kolmanneksi tullut saivat karkkia kotimatkalle. Kaikille osallistujille jaettiin pikkuhammastahnoja ja purkkaa. Ei krääsää, tarpeellista ja sellaista, mistä tulee hyvä mieli TAPAHTUMAN KÄYTÄNNÖNJÄRJESTELYIDEN ONNISTUMINEN Arvio tapahtuman käytännön toteutuksesta ja aikataulusta: Rastit oli suunniteltu hyvissä ajoin keväällä, samoin tilavaraus oli tehty, mutta kaiken muun suunnittelu (markkinointi, budjetointi, ruoka, aikataulu ) oli vielä elokuun puolivälissä vain irrallisia ajatuksia. Erityisesti markkinointi olisi voitu hoitaa paremmin. Elokuun aikana olisi pitänyt markkinoida aktiivisemmin ja saada syksyn ensimmäiseen lpk-postiin mainos. Markkinointiin herättiin vasta kun ilmo oli jo päättymässä ja osallistujia oli liian vähän. Siksi ilmo aikaa pidennettiin. Saatiin onneksi sopivan kokoinen jengi kasaan. Kesän ajalle suunniteltu markkinointi ja somenäkyvyys jäi toteuttamatta. Kisan ollessa käynnissä kaikille vartioille ilmoitettiin, että rastit ovat auki 30 min aiempaa ilmoitettua pidempään, koska näytti siltä, että monilla vartioilla oli vielä rasteja käymättä. Osa kuitenkin lopulta jätti rasteja tietoisesti käymättä, eli oliko tuo jatkoaika tarpeen ollenkaan? TAPAHTUMAN MARKKINOINTI JA SEN ONNISTUMINEN (liitteeksi tapahtuman ohjelma ja aikataulu) Markkinointiponnisteluista opittua: (miten tapahtumaa mainostettiin, jutut lehdessä, uudet ideat) Markkinointiin olisi pitänyt panostaa enemmän. Nyt oltiin lähes ainoastaan (ilmaisen) Facebook-mainonnan varassa (tapahtumamainoksen jakoa). Olisi pitänyt huomioida paremmin lippukuntapostin deadlinet, jotta oltaisi saatu sitä hyödynnettyä markkinoinnissa. Ajatus mainostaa videoteaserilla jäi suunnitelman asteelle toteutusvaikeuksien vuoksi. OSALLISTUJIEN PALAUTE JA JÄRJESTÄJIEN ARVIOT TAPAHTUMAN ONNISTUMISESTA Poimintoja osallistujien palautteesta: (esim. fiilis, hyöty omaan pestiin, saiko mitä haettiin, järjestäjät) Hyvää ruokaa, kivat rastit, vihjeissä mietittävää. (liitteeksi yhteenveto osallistujien palautteesta, jos sellainen on tehty) Järjestäjien yhteinen arvio tapahtumasta: Kisat onnistui ihan hyvin. Rasteilla sai välillä odotella pitkiäkin aikoja seuraavia vartioita. Lähdön porrastusta olisi voinut miettiä eri tavalla kuin nyt (vartiot lähetettiin eri rasteille). Oli aika kivaa vaihtelua, että se voitti, joka oikeasti sai eniten pisteitä. Kisaan ollaan tyytyväisiä. Vihjeiden vaikeus aiheutti pohdintaa, kuitenkin vihjepuhelinta (joka uusi aiempiin vuosiin verrattuna) käytettiin koko kisassa vain neljä kertaa. TP:n johtokunnalta kaivattiin tarkempia ohjeita kisan kirjoittamattomiin sääntöihin, esim. voittajan päättäminen (aiempien vuosien voittajat). Lisäksi olisi ollut hyvä tietää mitä teemoja on käytetty lähivuosina, jotta samankaltaisuuksilta vältyttäisiin. Tapahtumanjohtajan oma arvio tapahtumasta: Kts. yllä.

11 TAPAHTUMAN ARVIOINTI sivu 3/3 TAPAHTUMAN ONNISTUMISET, EPÄONNISTUMISET JA IDEOITA TULEVAISUUTEEN Mikä onnistui hyvin? Mitä kannattaa säilyttää tulevissa tapahtumissa? Mainitse ainakin 3 huippujuttua. Hyvä ruoka! Riittävän haastavat vihjeet, koska oli oikeastaan kiva, että vähän joutui pohtimaan (ja vihjepuhelin tarvittaessa). Mikä ei sujunut? Mitä pitäisi muuttaa seuraavaan tapahtumaan? Kisanjohtajan vaihtuminen. Alkuperäinen kisanjohtaja estyi, uusi kisanjohtaja pestattiin vasta n. kk ennen tapahtumaa. Siinä vaiheessa koko paketti oli vielä aika levällään. Markkinointiin tulee panostaa, nyt ilmoittautumisaikaa jouduttiin jatkamaan, joka hankaloitti mm. muonituksesta vastaavan henkilön työtä merkittävästi. Kehittämisehdotuksia ja ideoita seuraaville järjestäjille: Kannattaa painottaa sitä, että vartiot ilmoittavat välittömästi keskeytyksestään. Nyt osa jätti rasteja käymättä tietoisesti, mutta ei varsinaisesti mielestään keskeyttänyt. Viimeiset rastit joutuivat odottelemaan turhaan, kun vartioita alkoi tippuakin yhtäkkiä kisakeskukseen. Hyvästä ruuasta ja kivoista palkinnoista kannattaa pitää kiinni. BUDJETTI JA TOTEUTUMA (tarvittaessa täytetään toimistolla, liitteeksi laskelmat) Tapahtuman budjetti: 375 (15 vartioita x 25 ) Rastit ja juoksevat kulut 50 Matkatehtävän kuutiot 15x3= 45 Palkinnot 40 Ruoka 240 Yht: = 375 Toteutuma: 375 (15 vartioita x 25 ) Rastit ja juoksevat kulut 6,72 Matkatehtävän kuutiot 52 Palkinnot 36 Ruoka 254,91 Yht: 6, ,91=349,63 Mikäli budjetti ja toteutuma poikkeavat suuresti, mikä/mitkä olivat syynä siihen? Rastit toteutettiin lopulta tosi pienellä budjetilla, esim. Eki K:n punaiset pipot saatiin lahjoituksena. Myös juoksevissa kuluissa säästettiin kun esim. tarvitut kirjekuoret saatiin lahjoituksena. Palkinnot jaettiin kolmelle parhaalle, mutta kaikki mukana olleet saivat purkkaa ja hammastahnoja, nämäkin lahjoituksina. Kokonaisbudjetissa heittoa siis suunnitellun ja toteuman välillä +25,37.

12 Tampereen Partiolaiset ry Facebook: tampereenpartiolaiset Instagram: tampereenpartiolaiset

LEIRILIPPUKUNTAILMOIT- TAUTUMINEN KUKSASSA

LEIRILIPPUKUNTAILMOIT- TAUTUMINEN KUKSASSA LEIRILIPPUKUNTAINFO 4 MARRASKUU 2018 TÄSSÄ INFOSSA LEIRILIPPUKUNTAILMOITTAUTUMINEN KUKSASSA ILMOITTAUTUMISOHJE OHJE IKÄKAUDEN VALINNASTA SAMOAJA- JA VAELTAJALUOTSIEN OPPAAT LISÄTIETOA PERHELEIRISTÄ ILVES19

Lisätiedot

ILVES19. Hämeen partiopiirin piirileiri Evolla

ILVES19. Hämeen partiopiirin piirileiri Evolla ILVES19 Hämeen partiopiirin piirileiri Evolla 24.7.-1.8.2019 MIKÄ ON ILVES19? Hämeen Partiopiirin piirileiri Evolla Hämeenlinnassa Leirin ajankohta 24.7. 1.8.2019 seikkailijoille, tarpojille, samoajille,

Lisätiedot

LÖYTÖRETKI 2015. Sudenpentu- ja seikkailijakilpailu 25.04.2015 Keravalla

LÖYTÖRETKI 2015. Sudenpentu- ja seikkailijakilpailu 25.04.2015 Keravalla LÖYTÖRETKI 2015 Sudenpentu- ja seikkailijakilpailu 25.04.2015 Keravalla 2 KILPAILUKUTSU Löytöretkeilijä Elokivi on kokenut maailmanympärysmatkailija, eikä hän ole ensimmäistä kertaa lentokoneessa tai luolassa.

Lisätiedot

LOUNAIS-SUOMEN PARTIOPIIRIN partiotaitokilpailujen säännöt

LOUNAIS-SUOMEN PARTIOPIIRIN partiotaitokilpailujen säännöt LOUNAIS-SUOMEN PARTIOPIIRIN partiotaitokilpailujen säännöt SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ... 3 1 Soveltaminen...3 2 L-SP:n piirinmestaruuskilpailut...3 3 Järjestämisoikeus...3 4 Sarjajako...4 5 Osanotto-oikeus...4

Lisätiedot

PARTIOJOHTAJAPERUSKURSSIN JOHTAMISHARJOITUS

PARTIOJOHTAJAPERUSKURSSIN JOHTAMISHARJOITUS PARTIOJOHTAJAPERUSKURSSIN JOHTAMISHARJOITUS Johtamisharjoituksen tavoitteet Johtamisharjoituksen eli ns. välitehtävän tarkoitus on antaa sinulle onnistunut kokemus johtamisesta partiossa. Harjoituksen

Lisätiedot

ILVES19. Hämeen partiopiirin piirileiri Evolla

ILVES19. Hämeen partiopiirin piirileiri Evolla ILVES19 Hämeen partiopiirin piirileiri Evolla 24.7.-1.8.2019 MIKÄ ON ILVES19? Hämeen Partiopiirin piirileiri Evolla Hämeenlinnassa Leirin ajankohta 24.7. 1.8.2019 seikkailijoille, tarpojille, samoajille,

Lisätiedot

Toimintakilpailun säännöt. Etelä-Karjalan Partiolaiset ry

Toimintakilpailun säännöt. Etelä-Karjalan Partiolaiset ry Toimintakilpailun säännöt Etelä-Karjalan Partiolaiset ry SISÄLLYSLUETTELO Partio-ohjelma Kilpailutoimintaan osallistuminen Koulutukset Kasvu Muut Säännöt astuvat voimaan 1.1.015 alkaen. 1 PARTIO-OHJELMA

Lisätiedot

LOKAKUU kaikissa lippukunnissa. Tässä

LOKAKUU kaikissa lippukunnissa. Tässä LOKAKUU 2018 Illat pimenevät ja kelit kylmenevät, ja se jos mikä antaa syyn puhua ensi kesästä! Sinun kanssasi kesäfiilistä nostattaa kuukausittain ilmestyvä ryskeposti Rusahdus, joka tarjoaa paljon hyödyllistä

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Partiolippukunta Vihterä ry Toimintasuunnitelma 2016 Mahdollistamme alueen lapsille ja nuorille laadukasta ja mielekästä partiotoimintaa Yleistä toiminnasta Partiolippukunta Vihterä ry:n tarkoituksena

Lisätiedot

Ennen Roihua Kipinöi, leirin jälkeen nautitaan Hiilloksista

Ennen Roihua Kipinöi, leirin jälkeen nautitaan Hiilloksista Ennen Roihua Kipinöi, leirin jälkeen nautitaan Hiilloksista Kuva: Antti Kurkinen Ei-Vielä-Partiolaiset mukaan Roihuamaan! Lippukunnat saavat Sp:n lippukuntapostin mukana materiaalia Roihun ja partion markkinointitapahtuman

Lisätiedot

Samoajaluotsin infowebinar. Riikka Antikainen ja Marika Mansikkamäki

Samoajaluotsin infowebinar. Riikka Antikainen ja Marika Mansikkamäki Samoajaluotsin infowebinar Riikka Antikainen ja Marika Mansikkamäki Samoajan Ilves19 Samoaja saa vaikuttaa jo aika paljon oman leirinsä sisältöön Leiri koostuu pestistä ja ohjelmasta Pestiä on kolmena

Lisätiedot

Uskomatonta ja ennenkokematonta:

Uskomatonta ja ennenkokematonta: Uskomatonta ja ennenkokematonta: LEIRI KESKELLÄ KAUPUNKIA! Oululaiset partiolaiset kokoontuvat yhteiselle leirille Kuusisaareen ensi kesänä. Ohjelmaa merellä, rannalla, keskellä kaupunkia. Uusien ja vanhojen

Lisätiedot

ESITYKSEN KULKU. Ensiksi yleistä ikäkausista. Seuraavaksi ikäkaudet järjestyksessä. Todella nopea katsaus perhepartioon ja sisupartioon.

ESITYKSEN KULKU. Ensiksi yleistä ikäkausista. Seuraavaksi ikäkaudet järjestyksessä. Todella nopea katsaus perhepartioon ja sisupartioon. PARTION IKÄKAUDET ESITYKSEN KULKU Ensiksi yleistä ikäkausista. Seuraavaksi ikäkaudet järjestyksessä. Todella nopea katsaus perhepartioon ja sisupartioon. Esityksen päättäminen. YLEISTÄ IKÄKAUSISTA, PARTIOPOLUSTA

Lisätiedot

Seuraa meitä somessa

Seuraa meitä somessa Seuraa meitä somessa FACEBOOK: Lounais-Suomen partiopiiri INSTAGRAM: lspartiopiiri TWITTER: lspartiopiiri SNAPCHAT: lspartiopiiri Kun julkaiset omia partiokuviasi, muistathan tägit #lspartiopiiri ja #partioscout!

Lisätiedot

Sudenpentuluotsi (Yliakela) Sudenpentuluotsi johtaa sudenpentuosastoa ja vastaa sen toiminnasta.

Sudenpentuluotsi (Yliakela) Sudenpentuluotsi johtaa sudenpentuosastoa ja vastaa sen toiminnasta. Sudenpentuluotsi (Yliakela) Sudenpentuluotsi johtaa sudenpentuosastoa ja vastaa sen toiminnasta. Sudenpentuosaston johtaminen: - seuraa laumojen toimintaa ja huolehtii, että se on sudenpentuohjelman mukaista,

Lisätiedot

Lounais-Suomen Partiopiirin suunnistusmestaruuskilpailut

Lounais-Suomen Partiopiirin suunnistusmestaruuskilpailut ALUSTAVA KILPAILUOHJE: Lounais-Suomen Partiopiirin suunnistusmestaruuskilpailut V3 Tortaina 15.9.2011 Raision Kerttulan liikuntakeskuksessa Järjestävä lippukunta Turun Metsänkävijät. Säännöt Kilpailussa

Lisätiedot

Mitä leirilippukunnanjohtajilta ja - luotseilta odotetaan?

Mitä leirilippukunnanjohtajilta ja - luotseilta odotetaan? Mitä leirilippukunnanjohtajilta ja - luotseilta odotetaan? Roolisi leirilippukunnanjohtajana (LLPKJ) tai leiriluotsina on äärimmäisen tärkeä Roihun onnistumisen kannalta. Näihin tärkeisiin rooleihin kohdistuu

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 n Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille n kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Vuonna 2014 lippukunta

Lisätiedot

NATIONAL RACE SERIES

NATIONAL RACE SERIES NATIONAL RACE SERIES KANSALLINEN RATASARJA 2013 Sarjasäännöt 1. YLEISTÄ Sarjan kilpailut järjestetään ja pisteet lasketaan paikallisten osakilpailujärjestäjien toimesta. Kilpailuissa noudatetaan AKK Motorsport

Lisätiedot

Lounais-Suomen Partiopiirin suunnistusmestaruuskilpailut ja nuorten aluekilpailu Suikkilassa

Lounais-Suomen Partiopiirin suunnistusmestaruuskilpailut ja nuorten aluekilpailu Suikkilassa ALUSTAVA KILPAILUOHJE Lounais-Suomen Partiopiirin suunnistusmestaruuskilpailut ja nuorten aluekilpailu Suikkilassa 21.5.2018 Säännöt Partiolaisten kilpailussa noudatetaan Lounais-Suomen partiopiirin suunnistusmestaruuskilpailujen

Lisätiedot

Vaeltajat (18-22v): Partiomedia

Vaeltajat (18-22v): Partiomedia Vaeltajat (18-22v): Partiomedia Tavoite: Vaeltaja tuntee partiossa käytetyt eri mediat ja miten ne soveltuvat eri viestintätarpeisiin. Hän on vastuussa sisällön tuottamisesta johonkin partiomediaan. Vaeltaja

Lisätiedot

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalista mediaa kannattaa hyödyntää tiedottamisessa ja markkinoinnissa monipuolisesti. Somen avulla tieto tapahtumastanne voi

Lisätiedot

Valtakunnallinen kuurojen emäntien tietoja taitokilpailu

Valtakunnallinen kuurojen emäntien tietoja taitokilpailu -juliste -kutsu kilpailuun -ohjelma -kokouskutsu Valtakunnallinen kuurojen emäntien tietoja taitokilpailu -ilmoittautuminen -kilpailusäännöt 17.10.2015 Peltolan koulu, Lummetie 27 b Tikkurila, Vantaa emantakisat@gmail.com

Lisätiedot

Sepän Heitto 2016. PELAAJAN OPAS Alkusanat Kiitos ilmoittautumisesta ja tervetuloa Sepän heitto 2016 kilpailuun su 29.5.!

Sepän Heitto 2016. PELAAJAN OPAS Alkusanat Kiitos ilmoittautumisesta ja tervetuloa Sepän heitto 2016 kilpailuun su 29.5.! Sepän Heitto 2016 PELAAJAN OPAS Alkusanat Kiitos ilmoittautumisesta ja tervetuloa Sepän heitto 2016 kilpailuun su 29.5.! Tämä pelajaan opas sisältää tärkeimpiä tietoja kisaan liittyen. Mikäli jokin asia

Lisätiedot

PIIRIN TAPAHTUMIEN TALOUSOHJE

PIIRIN TAPAHTUMIEN TALOUSOHJE Piirin tapahtumia ovat piirin toimintasuunnitelmaan kirjatut tai piirin ryhmien erikseen järjestettäväksi päättämät tapahtumat, jotka piirihallitus on vahvistanut järjestettäväksi. Muiden tapahtumien osalta

Lisätiedot

1(4) SAATTAJAN OHJE ULDA ULDA 2014. Sudenpentu- ja seikkailijakilpailu 18.5.2014 Söderkullassa. Saattajan ohje

1(4) SAATTAJAN OHJE ULDA ULDA 2014. Sudenpentu- ja seikkailijakilpailu 18.5.2014 Söderkullassa. Saattajan ohje 1(4) 2014 Sudenpentu- ja seikkailijakilpailu 18.5.2014 Söderkullassa Saattajan ohje 2(4) TERVETULOA KISAAMAAN -MAAHISEN KANSSA! Olet ottanut tärkeän tehtävän toimiessasi sudenpentujen pentueen tai seikkailijoiden

Lisätiedot

100 UUTTA TAPAA TEHDÄ PARTIOTA

100 UUTTA TAPAA TEHDÄ PARTIOTA 100 UUTTA TAPAA TEHDÄ PARTIOTA Rahaa lippukunnan toimintaan Partio saa osan Yhteisvastuukeräyksen tuotoista lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn Osa tästä rahasta jaetaan lippukunnille toimintaan,

Lisätiedot

TiVoLin viestintä. Seuran www-sivujen päivitysvastaavat. rahastonhoitaja, toimialavastaavat. Kiva-, Aili-, ja Lanu työryhmät

TiVoLin viestintä. Seuran www-sivujen päivitysvastaavat. rahastonhoitaja, toimialavastaavat. Kiva-, Aili-, ja Lanu työryhmät TiVoLin viestintä Seuran www-sivujen päivitysvastaavat Seuratoiminnan työryhmä Projektien työryhmät Johtokunta: pj, sihteeri, rahastonhoitaja, toimialavastaavat Kiva-, Aili-, ja Lanu työryhmät Valmentajat,

Lisätiedot

KOHTAAMINEN 2016 YHTEYSHENKILÖN OHJE. @Partioviikko #partioviikko #partioscout. facebook.com/partioviikko

KOHTAAMINEN 2016 YHTEYSHENKILÖN OHJE. @Partioviikko #partioviikko #partioscout. facebook.com/partioviikko KOHTAAMINEN 2016 YHTEYSHENKILÖN OHJE @Partioviikko #partioviikko #partioscout facebook.com/partioviikko Tätä kaikkea on kohtaaminen 2016: Aamupäivä klo 11-14 Tänä vuonna PäPa hostaa kansallista kirkkopyhää,

Lisätiedot

Kyu Cup 2015 SIJAINTI ALUSTAVA OHJELMA KENDO. Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015

Kyu Cup 2015 SIJAINTI ALUSTAVA OHJELMA KENDO. Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015 Kyu Cup 2015 Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015 Pori Kendoseura järjestää Kyu Cup kendokilpailut lokakuun lopulla 31.10. 1.11.2015 Porissa. Kaikki kyu tasoiset kendon, iaidon ja jodon

Lisätiedot

Järvi-Suomen Partiolaiset ry. LÄHIALUETAPAAMISET kevät 2014 Ajankohtaiset asiat

Järvi-Suomen Partiolaiset ry. LÄHIALUETAPAAMISET kevät 2014 Ajankohtaiset asiat Järvi-Suomen Partiolaiset ry LÄHIALUETAPAAMISET kevät 2014 Ajankohtaiset asiat MUISTATHAN Ajankohtaiset asiat ANSIOMERKIT haetaan neljä kertaa vuodessa: 15.1. Yrjönpäivänä jaettavat merkit 15.4. Kesäleireillä

Lisätiedot

Vinkkejä hankeviestintään

Vinkkejä hankeviestintään Vinkkejä hankeviestintään Viestintä vs. tiedottaminen Tiedon siirto ja vaihdanta kokonaisuutena Kanavina esim. nettisivut, intrat, uutiskirjeet, esitteet ja logot, kokoukset ja tilaisuudet, sosiaalinen

Lisätiedot

TARPOJALUOTSI WEBINAARI

TARPOJALUOTSI WEBINAARI TARPOJALUOTSI WEBINAARI 6.3.2019 OHJELMAN TUKEMINEN Leiriprojektin aikana lippukunnat saavat uusia ideoita toimintaansa à tätä varten koottu tarpojaohjelman mukaisia toiminta vinkkejä tehtäväksi jo ennen

Lisätiedot

TAMPEREEN PARTIOLAISET RY Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2018 Esitys syyskokoukselle

TAMPEREEN PARTIOLAISET RY Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2018 Esitys syyskokoukselle TAMPEREEN PARTIOLAISET RY Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2018 Esitys syyskokoukselle 21.11.2017 Sisältö Yleistä 3 Tamperelaisten lippukuntien toiminta 4 Yhteistoiminta 6 Aluetyö 13 Hallinto, talous

Lisätiedot

Suomen Melonta- ja Soutuliitto Ratajaosto. Säännöt hyväksytty: Rata- ja maratonjaoston kokous 11.4.2015

Suomen Melonta- ja Soutuliitto Ratajaosto. Säännöt hyväksytty: Rata- ja maratonjaoston kokous 11.4.2015 Sivu 1(6) MARATON CUP SÄÄNNÖT 2015 Säännöt hyväksytty: Rata- ja maratonjaoston kokous Laatija / tiedustelut: Pekka Tulonen 1 YLEISTÄ Näissä säännöissä määrätään Suomen melonta- ja soutuliiton alaisissa

Lisätiedot

TAMPEREEN PARTIOLAISET RY

TAMPEREEN PARTIOLAISET RY TAMPEREEN PARTIOLAISET RY Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2017 TAMPEREEN PARTIOLAISET RY Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2017 Hyväksytty syyskokouksessa 22.11.2016 Sisältö Yleistä Tamperelaisten

Lisätiedot

1.-2.11.2013 JÄLJILLÄ 2013 ENNAKKO -JA KILPAILUOHJE

1.-2.11.2013 JÄLJILLÄ 2013 ENNAKKO -JA KILPAILUOHJE 1.-2.11.2013 JÄLJILLÄ 2013 ENNAKKO -JA KILPAILUOHJE Tervetuloa Jäljille 2013 Olette ilmoittautuneet Mikaelin Sinikellojen mestaruuskisoihin, onnittelut loistavasta valinnasta! Tervetuloa mukaan! Tutustukaa

Lisätiedot

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN 3.2.2016 vj Oikeudet: huoltaja HUOLTAJAN OHJE Tämä ohje on tarkoitettu partiolaisen huoltajalle. Ohjeesta selviää kuinka huoltaja voi toimia huollettavansa partiojäsenyyteen liittyvissä asioissa. Huoltajalla,

Lisätiedot

VASTAUS KISAPONTEEN PN 2/2019 Kaisa Johto, Matsku Salminen

VASTAUS KISAPONTEEN PN 2/2019 Kaisa Johto, Matsku Salminen VASTAUS KISAPONTEEN PN 2/2019 Kaisa Johto, Matsku Salminen Ponsi PN 2/2018 Selvitetään partiotaitojen SMkisojen järjestämissykliä ja määrää niin, että se tukee nykyistä paremmin partion strategiaa ja vapauttaa

Lisätiedot

-Toimii omalla tavallaan ja omien mahdollisuuksiensa mukaisesti, kuitenkin noudattaen arvoja ja toimintamalleja

-Toimii omalla tavallaan ja omien mahdollisuuksiensa mukaisesti, kuitenkin noudattaen arvoja ja toimintamalleja Ikäkaudet Perhepartio -Uusin lisäys partiotoimintaan -Toimii omalla tavallaan ja omien mahdollisuuksiensa mukaisesti, kuitenkin noudattaen arvoja ja toimintamalleja -Perhepartio ei käytä vielä partio-ohjelmaa

Lisätiedot

Markkinointi sosiaalisessa mediassa

Markkinointi sosiaalisessa mediassa Markkinointi sosiaalisessa mediassa Digityöpaja, 30.11.2017 Outi Mertamo DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework Minä Outi Mertamo Tuotantotalouden insinööri, 2010. Aloittanut HAMKissa markkinointisuunnittelijana

Lisätiedot

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalista mediaa kannattaa hyödyntää tiedottamisessa ja markkinoinnissa monipuolisesti. Somen avulla tieto tapahtumastanne voi

Lisätiedot

Infomuurari. on kausitiedote jokaiseen koutakotiin.

Infomuurari. on kausitiedote jokaiseen koutakotiin. Infomuurari on kausitiedote jokaiseen koutakotiin. 10/2017 Toimitamme Infomuurarin sähköisesti kaikille jäsenrekisteriimme kirjatuille huoltajille. Kokouksissa jaetaan koteihin myös paperinen muistilista

Lisätiedot

Taso 1: Tutustun turvallisuusohjeisiin

Taso 1: Tutustun turvallisuusohjeisiin Aktiviteetti: Riskit ja turvallisuus Taso 1: Tutustun turvallisuusohjeisiin Tavoite: Tarpoja oppii ennakoimaan ja ymmärtämään, mitkä asiat voivat tehdä retkestä vaarallisen. Vartionjohtajan ohje: Vartio

Lisätiedot

Koulutusala: Liiketalous/Matkailu, Tekniikka, Sosiaali-Hoitoala, Tietojenkäsittely. Kuinka moneen tapahtumaan osallistuit viikon aikana?

Koulutusala: Liiketalous/Matkailu, Tekniikka, Sosiaali-Hoitoala, Tietojenkäsittely. Kuinka moneen tapahtumaan osallistuit viikon aikana? LIITE 1 1(8) FIRST WEEK FESTIVAL PALAUTEKYSELY VAMOK järjesti lukuvuoden alussa First Week Festivalin, joka piti sisällään 5 erilaista tapahtumaa. Tämän kyselyn tarkoituksena on kartoittaa opiskelijoiden

Lisätiedot

Tervetuloa kurvailemaan kauden viimeistä talvirallia Rovaniemelle! Luvassa on huikea rutistus, jossa otetaan kuskista mittaa toden teolla!

Tervetuloa kurvailemaan kauden viimeistä talvirallia Rovaniemelle! Luvassa on huikea rutistus, jossa otetaan kuskista mittaa toden teolla! KILPAILIJAOHJE Tervetuloa kurvailemaan kauden viimeistä talvirallia Rovaniemelle! Luvassa on huikea rutistus, jossa otetaan kuskista mittaa toden teolla! Alkuperäisistä säännöistä poiketen kilpailukeskuksen

Lisätiedot

Vartiolaiset 2.-6.8.2006 Sudenpennut 4.-6.8.2006. Vartiolaisen nimi:

Vartiolaiset 2.-6.8.2006 Sudenpennut 4.-6.8.2006. Vartiolaisen nimi: Nenustannokka Vartiolaiset 2.-6.8.2006 Sudenpennut 4.-6.8.2006 LEIRILÄISEN KÄSIKIRJA Vartiolaisen nimi: Tervetuloa Nenustannokalle! Hyvä vartiolainen. Olet ilmoittautunut Salon alueen lippukuntien yhteiselle

Lisätiedot

Hei HuHu yhteyshenkilö!

Hei HuHu yhteyshenkilö! Hei HuHu yhteyshenkilö! Lounais-Suomen Partiopiirin samoajien vaeltajien piirileiri HuHun ilmoittautumisaika on alkanut! Sinut on valittu lippukuntasi HuHu yhteyshenkilöksi. Tehtäväsi on kertoa HuHusta

Lisätiedot

Viestintä- ja tiedotuskoulutus 2014. Taimo Halme Viestintävastaava Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta

Viestintä- ja tiedotuskoulutus 2014. Taimo Halme Viestintävastaava Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta Viestintä- ja tiedotuskoulutus 2014 Taimo Halme Viestintävastaava Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta Viestintä on valtaa Ainejärjestö on antanut tiedottajalleen mandaatin kontrolloida tiedon liikkumista

Lisätiedot

Tiedotuskanava. Merituulen tiedotuslehti koteihin. syyskuu - lokakuu

Tiedotuskanava. Merituulen tiedotuslehti koteihin. syyskuu - lokakuu Tiedotuskanava Merituulen tiedotuslehti koteihin syyskuu - lokakuu Tärkeitä puhelinnumeroita Kokoontumisajat Tulevat tapahtumat Syksyntapahtumia Merituulessa tapahtuu Tuisku 2015 MERITUULI Lisää tietoa

Lisätiedot

NATIONAL RACE SERIES

NATIONAL RACE SERIES NATIONAL RACE SERIES KANSALLINEN RATA SARJA 2013 Sarjasäännöt 1. YLEISTÄ Sarjan kilpailut järjestetään ja pisteet lasketaan paikallisten osakilpailujärjestäjien toimesta. Kilpailuissa noudatetaan AKK Motorsport

Lisätiedot

III Luokan riihitys. Aika: Lauantai 25.4.2015 klo 10:00 (arvioitu päättymisaika klo 15)

III Luokan riihitys. Aika: Lauantai 25.4.2015 klo 10:00 (arvioitu päättymisaika klo 15) III Luokan riihitys III luokan loppututkinnon riihitys on valoisan aikaan tehtävä partiotaitokilpailun kaltainen päiväretki. Reitti on noin 7 km pitkä. Reitin varrella on lähdön ja maalin lisäksi 6 miehitettyä

Lisätiedot

Lippukuntien jäsenmäärä Länsi-Helsingissä. Mikko Mulari, Pohja ja numerot: Tapani Tulkki

Lippukuntien jäsenmäärä Länsi-Helsingissä. Mikko Mulari, Pohja ja numerot: Tapani Tulkki Lippukuntien jäsenmäärä Länsi-Helsingissä Mikko Mulari, 6.9.2011 Pohja ja numerot: Tapani Tulkki Pääkaupunkiseudun partiolaiset / Dokumentin otsikko / Etunimi Sukunimi / 10.10.2010 Jäsenmäärän kehitys

Lisätiedot

HUOM! Aikataulut tarkentuvat ilmoittautumisten perusteella

HUOM! Aikataulut tarkentuvat ilmoittautumisten perusteella 1 (5) KILPAILUKUTSU AIKA: 1.-2.11.2014 Lämpimästi tervetuloa Aerobic Cup 4 kilpailuihin Nokialle! PAIKKA: Nokian palloiluhalli, Kankaantaankatu 4, 37100 Nokia SARJAT ja alustava aikataulu: Lauantai 1.11.

Lisätiedot

KANSALLINEN ENDURANCE SALOON SARJA SÄÄNNÖT 2015

KANSALLINEN ENDURANCE SALOON SARJA SÄÄNNÖT 2015 KANSALLINEN ENDURANCE SALOON SARJA SÄÄNNÖT 2015 1. Yleistä 1.1. Kansallisen Endurance Saloon sarjan osakilpailut järjestetään AKK- Motorsport ry:n luvalla Autourheilun Sääntökirjan 2015 ja näiden vuoden

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI ALKUVUODELLE 2016 Jyväskylän KaupunkiMartat ry. "Asenne ratkaisee, taidot tulevat bonuksena"

TOIMINTAKALENTERI ALKUVUODELLE 2016 Jyväskylän KaupunkiMartat ry. Asenne ratkaisee, taidot tulevat bonuksena TOIMINTAKALENTERI ALKUVUODELLE 2016 Jyväskylän KaupunkiMartat ry "Asenne ratkaisee, taidot tulevat bonuksena" Nuorekas Jyväskylän KaupunkiMartat ry on perustettu vuonna 2003. Jäsenistömme koostuu eri ikäisistä

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Nakkilan Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille Nakkilan kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Lippukunta

Lisätiedot

Uusimaa-viikko. Uusmaalaisten oma toukokuinen tapahtumakimara, jota koordinoi Uudenmaan liitto

Uusimaa-viikko. Uusmaalaisten oma toukokuinen tapahtumakimara, jota koordinoi Uudenmaan liitto Uusimaa-viikko Uusmaalaisten oma toukokuinen tapahtumakimara, jota koordinoi Uudenmaan liitto Nostaa esille maakunnan hyväksi tehtävää työtä ja tekijöitä Yhdistää uusmaalaisia toimijoita vuosittain vaihtuvan

Lisätiedot

Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista:

Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista: Sulkasato Iisalmi Jäsentiedote 1 /2017 Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista: Pelivuorot: Sulkasadon pelivuorot pelataan Kirkonsalmen

Lisätiedot

Katsaus L-SP:n Kasvu-projektiin 3.11.2012

Katsaus L-SP:n Kasvu-projektiin 3.11.2012 Katsaus L-SP:n Kasvu-projektiin 3.11.2012 TAVOITE Kasvattaa Lounais-Suomen Partiopiirissä toimivien partiolaisten määrää 1.500:lla vuoteen 2015 mennessä. KEINOT Yhdessä lippukuntien kanssa etsitään keinot

Lisätiedot

Keskiviikko

Keskiviikko Maanantai 11.6.2018 Piristyspartion toinen viikko lähti käyntiin matkaamalla Rantakylään vanhusten taloille. Kävimme pyytämässä asiakkaita mukaan aamupäivän ohjelmaamme ja saimme kasaan mukavan kokoisen

Lisätiedot

Kuuloaisti: Kävijät saivat kuunnella pieniä Peppi-tarinoita tabletilta.

Kuuloaisti: Kävijät saivat kuunnella pieniä Peppi-tarinoita tabletilta. Valmistelu: Peppi Pitkätossun aistihuone toteutettiin Tuusulassa Mattilan päiväkodissa satuhuoneena, jonka tarkoituksena oli luoda siellä kävijöille rento ja miellyttävä olo sekä rikastuttaa mielikuvitusta

Lisätiedot

AARNIVALKEA ILMOITTAUTUMISOHJE KOTEIHIN

AARNIVALKEA ILMOITTAUTUMISOHJE KOTEIHIN AARNIVALKEA ILMOITTAUTUMISOHJE KOTEIHIN TAMMILEIRI XVII AARNIVALKEA SUDENPENTUJEN OMA PIIRILEIRI Seitsemästoista Tammileiri järjestetään kesäkuussa 6.-9. päivä Sauvon Ahtelassa Turun kaupungin leirikeskuksessa.

Lisätiedot

Haastepyöräily kysely 2015

Haastepyöräily kysely 2015 Haastepyöräily kysely 2015 1. Kunnan/kaupungin nimi Punkalaidun Harjavalta Kankaanpää Pyhäranta Parkano Kemiönsaari Siikainen Eura Ulvilan kaupunki Kihniö Kokemäen kaupunki Mynämäki Köyliö Taivassalo Huittinen

Lisätiedot

4. Valmis valitsijayhdistys vai ihan oma?

4. Valmis valitsijayhdistys vai ihan oma? EHDOLLE ASETTUMINEN 1. Päätä lähteä ehdolle 2. Saa kaveri mukaan 3. Kysy apua 4. Valmis valitsijayhdistys vai ihan oma? 5. Ehdolleasettumislomake 6. Kampanjoi 7. Tule valituksi! 1. PÄÄTÄ LÄHTEÄ EHDOLLE

Lisätiedot

Tervetuloa Varkauteen kisaamaan !

Tervetuloa Varkauteen kisaamaan ! Tervetuloa Varkauteen kisaamaan 27.-28..2014! Kaikille luokille kolme rataa Kiitos ilmoittautumisesta ja lämpimästi tervetuloa Varkauteen kilpailemaan! Kisat pidetään Koulutuskenttä 1:llä (kivituhka).

Lisätiedot

LAHDEN ALUEEN PARTIOLAISET RY

LAHDEN ALUEEN PARTIOLAISET RY LAHDEN ALUEEN PARTIOLAISET RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2017 Sisältö YLEISTÄ... 2 LAHTELAISTEN LIPPUKUNTIEN TOIMINTA... 2 TOIMINTAA KAIKILLE IKÄKAUSILLE... 3 Muistelemispäivä... 3 Ryhmänohjaajakoulutus...

Lisätiedot

VUODEN 2018 TOINEN ALUETAPAAMINEN

VUODEN 2018 TOINEN ALUETAPAAMINEN VUODEN 2018 TOINEN ALUETAPAAMINEN 1. TERVETULOA -max 5 min Aluetapaamisen avaus ja tervetulot, keitä paikalla? 2. LIPPUKUNTAKUULUMISET - max 30 min Käydään kierros mitä lippukunnille kuuluu? Tavoitteena

Lisätiedot

HUIKEA PALKINTO!! MAKSUOHJEET

HUIKEA PALKINTO!! MAKSUOHJEET Versojen Hiljaiset Päivät 15.-17.3. 2019 Seinäjoella Tapahtumapaikkana tällä kertaa on konferenssikeskus Valkea (Koulukatu 47), jossa kokoontuu Seinäjoen vapaaseurakunta. Majoitumme sinne ja ruokahuolto

Lisätiedot

LIPPUKUNNA TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN

LIPPUKUNNA TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN 10.5.2017 vj Oikeus: lippukunnanjohtaja jäsenrekisterinhoitaja sihteeri LIPPUKUNNA TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN Jokaisella lippukunnalla on lippukuntakortti, jossa on välilehdillä tärkeää tietoa lippukunnasta.

Lisätiedot

KAIKKIEN AIKOJEN PIIRILEIRI

KAIKKIEN AIKOJEN PIIRILEIRI KAIKKIEN AIKOJEN PIIRILEIRI OLETHAN JUURI SINÄ TULOSSA TEMPUS18- LEIRILLE? Piirileiri kokoaa Pohjanmaan Partiolaiset aikamoiseen seikkailuun kesällä 2018. Leirille pääsevät osallistumaan kaikki ikäkaudet

Lisätiedot

I OHJELMA 15.7.2009 Kilpailun säännöt julkaistaan, ilmoittautuminen ja ennakkotutustumiskielto alkavat.

I OHJELMA 15.7.2009 Kilpailun säännöt julkaistaan, ilmoittautuminen ja ennakkotutustumiskielto alkavat. KILPAILUN SÄÄNNÖT KILPAILUN SÄÄNNÖT Kilpailun nimi Neste Jari-Pekka Ralli Päivämäärä 12.09.2009 Kilpailun arvo / sarjalogo F-Cup Kilpailun järjestäjä Heinolan Urheiluautoilijat ry Paikkakunta Heinola I

Lisätiedot

Moduuli 1. Opiskelijan kielipassi

Moduuli 1. Opiskelijan kielipassi Moduuli 1 Opiskelijan kielipassi Arviointi A1.3 - kaikki hyvin, hyvää työtä A1.2. - treenaa vielä A1.1 - tämä on alku, lisää treeniä! 0 - ei voi arvioida Ihminen ja lähipiiri Minä ja perhe, suulliset taidot

Lisätiedot

Mistä kannattaa aloittaa?

Mistä kannattaa aloittaa? Olet saanut yritysidean ja päättänyt perustaa yrityksen. Yhtä aikaa muiden perustamistoimenpiteiden kanssa täytyy alkaa miettimään yrityksen markkinointia. Ilman markkinointia yrityksellä ei ole yhtään

Lisätiedot

NATIONAL RACE SERIES

NATIONAL RACE SERIES NATIONAL RACE SERIES KANSALLINEN RATA SARJA 2012 Sarjasäännöt 1. YLEISTÄ Sarjan kilpailut järjestetään ja pisteet lasketaan paikallisten osakilpailujärjestäjien toimesta. Kilpailuissa noudatetaan AKK Motorsport

Lisätiedot

Tuuspartion historiaa: Mitä partiossa tehdään?

Tuuspartion historiaa: Mitä partiossa tehdään? Tervetuloa partioon Partio on vastavoima Miks mun pitäis ja Ei kuulu mulle -asenteille. Partiossa toimitaan ryhmissä, jotka noudattavat partio-ohjelmaa. Tärkeää on se, että saa tehdä itse. Pienimmätkin

Lisätiedot

Säännöt. Kilpailun vastaavat toimihenkilöt. Tuomarineuvosto. Ilmoittautuminen. Lounais-Suomen Partiopiirin suunnistusmestaruuskilpailut

Säännöt. Kilpailun vastaavat toimihenkilöt. Tuomarineuvosto. Ilmoittautuminen. Lounais-Suomen Partiopiirin suunnistusmestaruuskilpailut Lounais-Suomen Partiopiirin suunnistusmestaruuskilpailut Torstaina 16.5.2013 Paraisilla Järjestäjät: Pargas IF suunnistusjaosto ja Pargas Scoutkår Skärgårdsvandrarna Säännöt Kilpailussa noudatetaan L-SP:n

Lisätiedot

-Sprint Trailerit: Trailereita varten on varattu kartassa näkyvä alue. Seuraa opasteita!

-Sprint Trailerit: Trailereita varten on varattu kartassa näkyvä alue. Seuraa opasteita! -Sprint 4.10.2014 KILPAILIJATIEDOTE Ajo-ohje: Kilpailun varikko on Laukaan Betoni Oy:n Kuusan elementtitehtaan piha-alueella. Laukaan KK:sta n. 6 km pohjoiseen (Suolahdentie Äijäläntie Ränssintie) seuraa

Lisätiedot

Aika Tapahtuma Kohderyhmä Järjestäjä

Aika Tapahtuma Kohderyhmä Järjestäjä TAPAHTUMAKALENTERI 2017 TAMMIKUU 6.-8.1. Kinkunpolttajaiset samo TaLo, TaKo 8.1. LL&HK2018 suunnittelukokous TaLo, TaKo 13.-15.1. YSP-koulutus samo, vaelt SP 21.1. Organisaatiossa toimiminen koulutus vaelt,

Lisätiedot

Vuoden 2011 parhaat haussa!

Vuoden 2011 parhaat haussa! Vuoden 2011 parhaat haussa! Pian on taas käsillä se hetki, jolloin PON-kerho voi ylpeänä onnitella menestyneitä jäseniään! Tietoja Paras PON 2011 -pisteistä kerätään heti vuoden alusta ja tulokset julkistetaan

Lisätiedot

Te Startup-lukion pilottikoulut olette kyselleet meiltä runsaasti kysymyksiä, ja yritämme koostaa vastauksia niihin kaikkiin tähän dokumenttiin.

Te Startup-lukion pilottikoulut olette kyselleet meiltä runsaasti kysymyksiä, ja yritämme koostaa vastauksia niihin kaikkiin tähän dokumenttiin. HEISSAN! Te Startup-lukion pilottikoulut olette kyselleet meiltä runsaasti kysymyksiä, ja yritämme koostaa vastauksia niihin kaikkiin tähän dokumenttiin. AIKATAULU Opiskelijoiden ilmoittautuminen kursseille

Lisätiedot

Tervetuloa Varkauteen !

Tervetuloa Varkauteen ! Tervetuloa Varkauteen 7.-8.5.16! La 1-2 lk, su 3-lk Kiitos ilmoittautumisesta ja lämpimästi tervetuloa Varkauteen kilpailemaan! Kisat pidetään Koulutuskenttä 1:llä (kivituhka). Tuomariksi saapuu Anne Savioja.

Lisätiedot

Viestintä- ja tiedotuskoulutus Järjestöseminaari 31.1.2015. Maj Rasilainen Viestintävastaava Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta

Viestintä- ja tiedotuskoulutus Järjestöseminaari 31.1.2015. Maj Rasilainen Viestintävastaava Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta Viestintä- ja tiedotuskoulutus Järjestöseminaari 31.1.2015 Maj Rasilainen Viestintävastaava Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta Mikä on ainejärjestön tarkoitus ja tavoitteet? Järjestää kivaa toimintaa

Lisätiedot

Leirilippukunnat,ja, niiden,muodostaminen. Webinaari

Leirilippukunnat,ja, niiden,muodostaminen. Webinaari Leirilippukunnat,ja, niiden,muodostaminen Webinaari 10.10.2018 Webinaarin aiheet Ilves19)yleistä Leirilippukuntien)muodostaminen Leirilippukuntien)mahdollisia)kokoonpanoja Leirilippukunnan)pestit UKK)

Lisätiedot

Sukelluskalastuksen SM-2015 kilpailu

Sukelluskalastuksen SM-2015 kilpailu Sukelluskalastuksen SM-2015 kilpailu 25.7.- 26.7.2015 Uusikaupunki (Vekara-Katanpää) SM kilpailupäivät ja kisa-ajat: Lauantai 25.7.2015 Vekara ( 3. VEKARA OPEN ) 13.00 17.45 15 min+ 4,5 tuntia Sunnuntai

Lisätiedot

Kellokukantie 7 01300 VANTAA. puh. 040 534 9977 henrik.frank@autourheilu.fi. puh. 0500 490 812 jorma.mikkola@hanaa.fi

Kellokukantie 7 01300 VANTAA. puh. 040 534 9977 henrik.frank@autourheilu.fi. puh. 0500 490 812 jorma.mikkola@hanaa.fi Sarjasäännöt F-Rallisarja 2016 1.Yleistä F-rallisarjan (myöhemmin Sarja) järjestää AKK-Motorsport ry (myöhemmin Liitto) ja kaikki sarjan oikeudet (mukaan lukien sähköisen median ja markkinointioikeudet)

Lisätiedot

NÄYTTEILLEASETTAJIEN KICK-OFF

NÄYTTEILLEASETTAJIEN KICK-OFF NÄYTTEILLEASETTAJIEN KICK-OFF NHTEF 2015 Annika Puotsaari, Tiia Paananen 01-12-15 1 FAKTAA JA LUKUJA Aktiivinen näytteilleasettaja = tyytyväinen näytteilleasettaja Aktiivinen näytteilleasettaja saa jopa

Lisätiedot

Partiotahti ČUOVÂ VALO Inarissa

Partiotahti ČUOVÂ VALO Inarissa Partiotahti ČUOVÂ VALO Inarissa 3 4.2.2018 Inarissa valmistaudutaan kovalla tohinalla Lapin partiopiirin 2018 partiotahtiin, joka kantaa nimeä ČUOVÂ VALO. Inarin tunturisudet järjestävät partiotahdin johtajinaan

Lisätiedot

PARTIOON LIITTYMINEN. Partiohaku

PARTIOON LIITTYMINEN. Partiohaku 27.6.2018 vj PARTIOON LIITTYMINEN Partioon liitytään tavallisesti koulujen alussa. Partioon voi kuitenkin ilmoittautua minkä ikäisenä tahansa. Partion kohderyhmänä on 7 22 -vuotiaat, mutta toimintaa ja

Lisätiedot

Suomen Melonta- ja Soutuliitto Rata- ja maratonjaosto

Suomen Melonta- ja Soutuliitto Rata- ja maratonjaosto Sivu 1(7) MELONNAN SUOMEN CUP SÄÄNNÖT 2019 Säännöt hyväksytty: n kokous Laatija / tiedustelut: Marjaana Risku 1 YLEISTÄ Näissä säännöissä määrätään Suomen Melonta- ja Soutuliiton alaisissa rata- ja maratonmelontakilpailuissa

Lisätiedot

WEBINAARI ILVEKSEN OHJELMASTA TI KLO 19 ILVESKITT VINKKIPAKETTI KEVÄÄKSI LIPPUKUNNILLE SAMOAJAPESTIEN VALITSEMINEN SAMOAJALUOTSIWEBINAARI

WEBINAARI ILVEKSEN OHJELMASTA TI KLO 19 ILVESKITT VINKKIPAKETTI KEVÄÄKSI LIPPUKUNNILLE SAMOAJAPESTIEN VALITSEMINEN SAMOAJALUOTSIWEBINAARI LEIRILIPPUKUNTAINFO 5 JOULUKUU 2018 TÄSSÄ INFOSSA ILMOITTAUTUMINEN ALKAA 7.1.2019 STIPENDIT LEIRIMAKSUSTA ANNA ILVES-LEIRI LAHJAKSI LEIRILÄISELLE KOULUTUSTARJONTA JA PIIRIN KURSSEILLE ILMOITTAUTUMINEN

Lisätiedot

Viesti kulkee! Aikku Eskelinen, Anne Sorko, Jyväskylän Yliopisto. Kuva:

Viesti kulkee! Aikku Eskelinen, Anne Sorko, Jyväskylän Yliopisto. Kuva: Viesti kulkee! Viestinnällä luodaan vetovoimaa, yhteisöllisyyttä ja vuorovaikutusta, rekrytoidaan, motivoidaan, palkitaan, markkinoidaan ja hoidetaan yhteisöä sisäisesti. - Anne Sorko, Jyväskylän Yliopisto

Lisätiedot

Tammisalon Metsänkävijät ry Maaliskuun uutiskirje Sudenpennut

Tammisalon Metsänkävijät ry Maaliskuun uutiskirje Sudenpennut Tammisalon Metsänkävijät ry Maaliskuun uutiskirje Sudenpennut Sudenpentujen päiväretki Korkeasaareen Kaikki TaMen sudenpennut tekevät päiväretken Korkeasaareen 9.4. Lisätietoa tapahtumakirjeliitteessä.

Lisätiedot

KOUKUTA KESÄLEIRILLÄ KESÄLEIRI OSANA LIPPUKUNNAN KASVUA

KOUKUTA KESÄLEIRILLÄ KESÄLEIRI OSANA LIPPUKUNNAN KASVUA KOUKUTA KESÄLEIRILLÄ KESÄLEIRI OSANA LIPPUKUNNAN KASVUA KAIKKI IRTI KESÄLEIRISTÄ! Tulevana kesänä on suunta lippukunnan omalle kesäleirille. Nappaa tästä vinkit käyttöösi: Kesäleiri on monelle matalan

Lisätiedot

Klapasvaatteiden tilaus Virallinen partiopaita sinistä Sudenpentujen Hinta 25 Seikkailijoiden, tarpojien, samoajien, vaeltajien ja aikuisten

Klapasvaatteiden tilaus Virallinen partiopaita sinistä Sudenpentujen Hinta 25 Seikkailijoiden, tarpojien, samoajien, vaeltajien ja aikuisten Aika päivittää partiovaatetus kuntoon! Siispä tässä ohjeet virallisten partiopaitojen hankkimiseen kaikille ikäkausille. Lisäksi nyt on mahdollisuus tilata tyylikkäitä lippukunnan logolla varustettuja

Lisätiedot

Tietoa JyVe johtajille. Suosittelen lukemaan, olitpa ryhmänjohtaja tai muu (enemmän tai vähemmän) aktiivi

Tietoa JyVe johtajille. Suosittelen lukemaan, olitpa ryhmänjohtaja tai muu (enemmän tai vähemmän) aktiivi + Tietoa JyVe johtajille Suosittelen lukemaan, olitpa ryhmänjohtaja tai muu (enemmän tai vähemmän) aktiivi + Tapahtuu lähitulevaisuudessa n Versojen Hiljaiset päivät Hämeenlinnassa 20.-22.3. n Seikkailijat

Lisätiedot

TAMPEREEN PARTIOLAISET RY TOIMINTAKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖS 2016

TAMPEREEN PARTIOLAISET RY TOIMINTAKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖS 2016 Tampereen Partiolaiset ry TOIMINTAKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖS 2016 TAMPEREEN PARTIOLAISET RY TOIMINTAKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖS 2016 Esitys kevätkokoukselle 21.3.2017 SISÄLTÖ Yleistä 3 Tamperelaisten lippukuntien

Lisätiedot

OSA 1: PAKETOI OSAAMISESI KURSSIIN, JOKA MYY

OSA 1: PAKETOI OSAAMISESI KURSSIIN, JOKA MYY KURSSIPLANNER OSA 1: PAKETOI OSAAMISESI KURSSIIN, JOKA MYY ASIANTUNTEMUS / ELÄMÄNKOKEMUS: Missä itse olet onnistunut, menestynyt tai mitä olet saavuttanut, missä olet erityisen hyvä (ja tiedät että kaikki

Lisätiedot

ajettavan JM-Kemora kilpailun järjestäjä on Kokkolan Urheiluautoilijat Ry.

ajettavan JM-Kemora kilpailun järjestäjä on Kokkolan Urheiluautoilijat Ry. KILPAILUN SÄÄNNÖT JM Kemora 19.08.2017 Kansallinen Kokkolan Urheiluautoilijat Ry Kemora, Veteli I OHJELMA 01.07.17 Kilpailun säännöt julkaistaan ja ilmoittautuminen alkaa. 12.08.17 Klo:23.59 Ilmoittautumisaika

Lisätiedot