KYSELY OULUN KAUPPATORISTA. Yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikki

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KYSELY OULUN KAUPPATORISTA. Yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikki"

Transkriptio

1 KYSELY OULUN KAUPPATORISTA Yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikki

2 Oulu ja kauppatori uudistuvat Oulun kauppatorin suunnittelu käynnistettiin vuoden 2015 syksyllä maisterivaiheen arkkitehtiopiskelijoille suunnatulla ideakilpailulla. Tavoitteena kilpailussa oli löytää uusia ratkaisuja torin seudun ympärivuotiseen käyttöön ja nostaa Oulun ydinkeskustan vetovoimaa. Kilpailuun jätettiin 7 ehdotusta, joista tuomariston suosikiksi nousi kilpailutyö Ou-Luups. Muita ehdotuksia ei asetettu paremmuusjärjestykseen. Verkkosivulla järjestetyn oululaisille suunnatun yleisöäänestyksen puolestaan voitti ehdotus North Flow, joka sai yli kolmanneksen annetuista 490 äänestä. Helmikuussa 2016 kysyttiin, millä tavalla kaupunkilaiset sekä oululaiset päättäjät ja yrittäjät näkevät kauppatorin tulevaisuuden. Kyselyssä kartoitettiin torin nykytilaa, eri ryhmien kehittämistoiveita ja mahdollista alueelle rakentamista. Kyselyistä tiedotettiin mm. Facebookissa, yrittäjäjärjestöjen jakelulistoilla ja sähköpostitse. Kyselyyn saapui kuntalaisilta 506, yrittäjiltä 20 ja päättäjiltä 14 vastausta. Kauppatorin suunnittelu kytkeytyy osaksi Keskustavisio 2040 työtä, jonka kaupunginhallitus käynnisti Tavoitteena on laatia suunnitelma, joka tukee Oulun ydinkeskustan kehittymistä elinvoimaiseksi, omaleimaiseksi ja elämykselliseksi kaupunkikeskustaksi. Sidosryhmien kuuleminen jatkuu pitchtilaisuudessa, joka järjestetään loppukeväästä Ou-Luups kilpailutyö. Lisää o(eita töistä:

3 NYKYTILAN ARVIO

4 PARASTA OULUN TORISSA KAUPPATORI ON KAUPUNKILAISILLE PORTTI MENNEESEEN OULUUN. PERINTEET, VANHA RAKENNUSKANTA, MERELLISYYS, LAITURIT JA NOSTALGIA OVAT TORIN PARHAITA PUOLIA, JOISTA HALUTAAN PITÄÄ KIINNI. TORI ON MYÖS PAIKKA NÄHDÄ MUITA IHMISIÄ JA OSTAA PAIKALLISILTA TUOTTAJILTA SESONGIN HERKUT: PARASTA OVAT TAPAHTUMAT, IHMISVILINÄ, HYVÄ RUOKA JA JUOMA.

5

6 Rakastan torilla olevaa kauppahallia ja vanhoja aittoja. Meren läheisyys varsinkin kesällä tuo ihanaa tunnelmaa. Toripoliisi myös kuuluu ehdottomasti torin laitaan. * YRITTÄJÄT Tunnelma on idyllinen kaupantekoon, koska tällaiset vanhat kaupparakennukset tuovat mieleen vanhojen aikojen kaupanteon. Erilainen paikka viedä yritysasiakkaita ja -kumppaneita esim. Lounaalle tai dinnerille. * Kaikki sitaatit ovat vastauksia kyselyn avoimiin kysymyksiin, kts. kysymyslista lopussa

7

8 HUONOINTA OULUN TORISSA MIKÄ ON OULUN TORIN IDENTITEETTI JA TARKOITUS? KENELLE TORIN TARJONTA ON SUUNNATTU? TORILTA PUUTTUU BRÄNDI. OULULAISUUS NÄKYY TORILLA LIIAN VÄHÄN. TORIN OHJELMASSA JA TAPAHTUMISSA LUOTETAAN LÄHINNÄ RAVINTOLOIDEN (KAUPALLISEEN) TARJONTAAN.

9 Huonointa on mielikuvituksettomuus. Vaihtelua ei tapahdu hirveästi. Kesäisin yleensä näkyy samat myyjät myymässä samaa krääsää ja romua. Sekalaiset kojut, kaljakuppilat ja epämääräiset paellan paistajat, tuo sekavan kuvan torista. Siellä ei ole tarpeeksi elämää, erityisesti sesongin ulkopuolella se on kuollut, kylmä, pimeä tila. Huonointa on oikeastaan vetovoimaisten tapahtumien puute. Missä on takavuosien viinijuhlat ja muuta viikon tai pari kestävät tapahtumat?

10 TOIMINNALLISUUDEN KEHITTÄMINEN

11 Kolme neljästä oululaisesta katsoo, että kauppatori ei nykyisellään vastaa täysin heidän odotuksiaan.

12 Toria ja keskustaa tulee kehittää niin että sinne tullaan oleileen ja nauttiin vapaa-ajasta. Kehittämistä ei pidä jatkaa enää siihen suuntaan että torille ja keskustaan tultaisiin asiasta tähden tekemään jotain. Matalan kynnyksen tapahtumia mihin voi vaan tulla paikalle ja yllättyä, myyjiä voisi vaihdella pitkin kesää ja ilmoitella mitä uutta on vaikkapa jonain viikonloppuna, tällä hetkellä samat jököttävät paikoillaan koko kesän. Oulua voisi tuoda enemmän esille merenrantakaupunkina Terva on aivan liian vähän esillä, se on kuitenkin koko Oulun perusta ja kivijalka.

13 Muutamat vastaajat toivoivat torille suuria tapahtumia, mutta suurin osa esitti ideoita ja ehdotuksia erilaisista pienimuotoisista yhteisöllisyyttä vahvistavista ja kaupunkilaisten osallisuutta lisäävistä toiminnallisuuksista, mm. Katettuja terasseja. Enemmän ja fiinimpää patiotilaa. Torilla täytyy tuoda esille alueellista osaamista Toria pitäisi elävöittää kansalaisten vapaaehtoistoiminnan kautta. Parempia istuskelupaikkoja, jotka eivät ole sidottu kaupalliseen toimintaan pop-up-kojuja kansalaisille, joita voisi vuokrata edullisesti mihin tahansa tarkoitukseen. Ajatuksena koko kansan olohuone Enemmän mahdollisuuksia spontaaneille tapahtumille (open mic-tapahtumat, imrovisaatio, kirjallisuus, valokuvaus, taide), katutanssille, teatteriesityksille, standupille, musiikille. Jne jne.

14 TORIN TOIVOTAAN TUOVAN ELÄMYKSIÄ ELÄMYKSELLISYYS SYNTYY YLLÄTYKSELLISYYDESTÄ JA YHTEISÖLLISYYDESTA, MUISTA IHMISISTÄ JA TOIMINNALLISUUDESTA. PAIKALLISUUDEN, OULULAISUUDEN JA MERELLISYYDEN VAHVISTAMINEN OVAT KAUPUNKILAISTEN TOIVEIDEN KÄRKIPÄÄSSÄ. OMAN, PAIKALLISEN JA EROTTUVAN IDENTITEETIN NYKYISTÄ VAHVEMPI ESILLE TUOMINEN TOISI UUDEN KERROSTUMAN RAKENNUSTEN KAUTTA ALUEELLA JO VALMIIKSI VALLITSEVAAN NOSTALGIAAN JA PAIKALLISHISTORIAAN..

15 TALVIKAUDEN KEHITTÄMINEN

16 Erityisen yksimielisiä ollaan tarpeesta kehittää kevään sekä syys- ja talvikauden toimintaa.

17 VALOA JA LÄMPÖÄ TALVEEN VASTAAJIEN MIELESTÄ TORIN AKTIIVISTA AIKAA TULISI PIDENTÄÄ. ERITYISESTI VASTAUKSISSA NOUSEVAT ESILLE JOULUTORIN KEHITTÄMINEN JA SIIRTÄMINEN TORILLE, VALOTAIDE, SUOJAAVAT RAKENTEET JA TOIMINNALLISUUDET KUTEN LUISTELU. USEIDEN VASTAAJIEN MIELESTÄ EUROOPASTA LÖYTYY VALMIITA TOIMIVIA KONSEPTEJA, JOITA SOVELTAMALLA ERITYISESTI TALVIAJAN KÄYTTÖÄ VOITAISIIN KEHITTÄÄ.

18 Joulu-/talvivalot torille; jotain yhtä kaunista kuin Rotuaarilla. Jo aiemmin mainitsin kahvilasta; isot ikkunat ulos eli voit istua sisällä lämpimässä, mutta silti keskellä talven tunnelmaa. Kahvilassa mahdollisuus pieniin esityksiin, konsertteihin, näyttelyihin? Aina jotain mielenkiintoista, joka hyvien tuotteiden lisäksi vetää paikalle... Luistelupaikka: rusettiluistelua, lämmintä juomaa, kivaa musiikkia. Jääveistoksia, lumiveistoksia(taideopiskelijat, koululaiset). Joulutori ja kunnon joulumarkkinat keskieurooppalaiseen tyyliin! Talvella esim. urheilukisoja (luistelukenttä ja vaikka puulaakisarjan smkisoja eri lajeissa), lumilinna, joulukylä, igluja, grillikotia kahvilapalvelun kera jne jne jne. Erityisesti pimeään aikaan valaistuksella on suuri merkitys. Tori ei saa olla pimeä, mielummin lämpimästi valaistu. Torin tuulisuus täytyy myös saada estettyä jotenkin. Erityisesti kylmällä säällä mittakaavan tulee olla ihmisläheinen. Torille tarvitaan myös sisätiloja jotka näkyvät torille. Lämpimän sisätilan olemassaolo ja visuaalinen yhteys tekee myös ulkona olemisen houkuttelevammaksi.

19 RAKENTAMINEN

20 Reilu kolmannes kaupunkilaisista ja päättäjistä katsoo, että torille voisi rakentaa uusia hotelleja. Yrittäjillä halukkuutta on enemmän.

21

22 VÄNMANNINSAAREN KEHITTÄMINEN VÄNMANNINSAAREN KEHITTÄMINEN JAKAA KAUPUNKILAISET. TOISTEN MIELESTÄ ALUETTA VOISI MUOKATA RASKAASTIKIN ESIM. TORNIHOTELLIN MUODOSSA, TOISTEN MIELESTÄ ALUEEN SAISI KORKEINTAAN SIISTIÄ. ENITEN PAIKALLE TOIVOTAAN KUNTALAISIA PALVELEVAA VIHER-/PUISTO-/ AJANVIETEALUETTA, JOKA OLISI LOOGINEN JATKUMO KAUPPATORIN TOIMINNALLE. MYÖS KULTTUURILLA ON VASTAUKSISSA VAHVA PAINOTUS KIRJASTON JA TEATTERIN LÄHEISYYDEN VUOKSI.

23 Tornihotelli olisi hyvä ajatus, sinne myös kauppoja ja ravintoloita, saunatiloja hulppealla näköalalla. Venevuokraamo kalastus ja veneilyretkiä. Ravintoloita ja paljon terassi tilaa. Matalasti ja väljästi rakennettuna jotta merellisyys säilyy. Yleinen viheralue. Silkkaa vääryyttä että Oulun ranta-alueet rajattaisiin vain maksavien turistien käyttöön sen sijaan että kaikki saisivat siitä nauttia. Siitä voi tehdä vaikka ympäristötaiteen esittelypaikan. Jotain kulttuuriin liittyvää esim. Kesäteatteria, taidenäyttelyä tai kaupungin historian esittelyä.

24 KONFERENSSIKESKUS TORILLE KONFERENSSIKESKUSTA PUOLTAA NOIN 1/3 VASTAAJISTA. OSA JÄTTÄÄ KANTANSA AUKI, KOSKA TARKEMPAA SISÄLTÖÄ HANKKEESTA EI OLE MÄÄRITELTY. VASTUSTAJIEN PELKONA ON TORIALUEEN TÄYTEEN RAKENTAMINEN, ALUEEN MUUTTUMINEN POISSULKEVAKSI JA ARKKITEHTUURIN EPÄONNISTUMINEN.

25 Paikka olisi erinomainen. Nykyisellään tori on liiankin väljä. Riippuu täysin siitä mille kohtaa se laitetaan. Ja tehdäänkö se alueen tyyliin sopivasti. Ja mitä kaikkea sen tieltä pitää tuhota. Ideana hyvä, riippuu täysin toteutuksesta ja siitä onko ko. Konferenssikeskukselle käyttöä pitkin vuotta, onko se vapaassa käytössä kaikille oululaisille ja millaisia tiloja sinne tulee. Sellaisia konferensseja, jotka eivät mahdu teatterin ja kirjaston tiloihin, ovat todella harvassa. Niitä varten ei tarvita erillisiä rakennuksia. Torin pitäisi ensisijaisesti palvella kaupungin asukkaita, ei pelkkää bisnesluokkaa.

26 YHTEENVETO

27 YHTEENVETO 1/2: KAUPPATORIN KEHITTÄMINEN TORISSA PARASTA TÄLLÄ HETKELLÄ OVAT TORIN TARJOAMAT PUITTEET. TOIMINNALLISUUDESSA SEN SIJAAN ON PALJON KEHITETTÄVÄÄ. OULULAISTEN MIELESTÄ TORIN RAKENTAMINEN EI SAA OLLA ITSEISARVO, VAAN SEN TULEE AINA PALVELLA OULULAISIA, TORIN KÄYTTÄJIÄ JA SEN TOIMINNALLISUUTTA.

28 YHTEENVETO 2/2: VIESTINNÄN KEHITTÄMINEN TORIALUEEN RAJAUKSESTA ON VASTAUKSISSA EPÄSELVYYTTÄ: USEALLE VASTAAJALLE KAUPPATORI TARKOITTAA VAIN AITTOJEN KAPEASTI RAJAAMAA TILAA. KÄSITTEEN KAUPPATORI KIRKASTAMINEN ON OLENNAISTA VIESTINNÄN ONNISTUMISEKSI.

29 HOLLIHAAN PUISTO

30

31 PUISTON SIIRTÄMINEN SAARILLE VIHERALUEEN SIIRTÄMINEN SOPII MONILLE, MUTTA TEHTAAN AIHEUTTAMAT HAJU- JA MELUHAITAT HUOLETTAVAT. SAMOIN SAARTEN SYRJÄINEN SIJAINTI JA KÄVIJÖIDEN TURVALLISUUDEN VARMISTAMINEN. KAUPUNKIRAKENTEEN TIIVISTÄMISEN TÄRKEYS TUNNISTETAAN JA OSIN HOLLIHAKAA PIDETÄÄN YLIMITOITETTUNA KAUPUNKIYMPÄRISTÖÖN. OSALLE VASTAAJISTA HOLLIHAKA PUOLESTAAN EDUSTAA KAUPUNGIN KEUHKOJA, MIHIN EI SAISI KAJOTA.

32 Oulun edustalla Hollihaassa on useita saaria, jotka sopisivat erinomaisesti virkistysalueeksi. Ilmeisesti saarilla on jo olemassa nuotiopaikkoja, mutta pääsy sinne on vaikeaa. Hollihaanpuisto kaipaisi vähintäänkin kunnostusta, koska nykyisellään se ei ole juuri viihtyisä. Ei missään nimessä! Hollihaka on nykyisellään mahtava keidas ja juuri hyvä (ja aktiivinen) aukea keskellä asutusta. Ehdottomasti pitää rakentaa, ihmiset asuvat liian hajallaan Oulussa. Kaupungin pitää tutkia/tutkituttaa mahdollisuus rakentaa huvipuisto Hevossaareen, jollain ihmisiä täytyy saada houkuteltua käymään ja yöpymään Oulussa...

33 LIITE Torikysely ZEF: VASTAUSKAAVIOT

34 Huomioita tulkintaan Eri ryhmien vastaukset on koodattu väripalkeilla vertailun helpottamiseksi: Kuntalaiset: vihreä Yrittäjät: sininen/turkoosi Päättäjät: oranssi Vastaajamäärät saattavat vaihdella yksittäisten kysymysten osalta, koska kaikki eivät ole vastanneet jokaiseen esitettyyn kysymykseen. Kysymyksissä oli aina mukana myös vaihtoehto En osaa sanoa. Kaavioissa olevat ympyröitä reunustavat soikiot kuvaavat keskihajontaa, eli kuinka kuinka yksimielisiä vastaajat ovat olleet. Mitä suurempi soikio, sitä suurempi keskihajonta ja sitä suurempi vaihtelu yksittäisten vastausten välillä.

35 KAUPUNKILAISET: VASTAAJAPROFIILI Ikänne Kuinka usein vierailette torilla? Mihin ryhmään ensisijaisesti kuulutte?

36 KAUPUNKILAISET: NYKYTILAN ARVIO Oulun tori on kesäisin monipuolinen ja virkeä kohtaamispaikka. 3. Tori on pystynyt uusiutumaan vuosien varrella riittävällä tavalla 4. Torin palvelut ja tapahtumat on suunnattu vain osalle kaupunkilaisista 5. Tori on perinteikäs osa Oulun kaupunkia, eikä se tarvitse kehittämistä tai uutta suunnittelua 6. Torilla on suuri matkailullinen vetovoima 7. Oulun tori on kaunis ja ilmeikäs osa Oulun kaupunkia

37 KAUPUNKILAISET: TULEVAISUUS JA KEHITTÄMINEN Torille ei tarvita uusia hotelleja 3. Torin kaupalliset palvelut ovat nykyisellään riittäviä 4. Toripolliisia ei saa siirtää 5. Torin tulee olla entistä vahvemmin oululaisen kulttuurin näyttämö 6. Torin aktiivista kautta täytyy pidentää 7. Teatterin ja kirjaston taakse Vänmanninsaareen ei saa rakentaa 8. Torille tarvitaan lisää tapahtumia 9. Vänmanninsaari tarvitsee tornihotellin maamerkiksi

38 YRITTÄJÄT: VASTAAJAPROFIILI Yrityksenne toimiala Kuinka monta henkilö yrityksenne työllistää?

39 YRITTÄJÄT: NYKYTILAN ARVIO Oulun tori on kesäisin monipuolinen ja virkeä kohtaamispaikka. 3. Tori on pystynyt uusiutumaan vuosien varrella riittävällä tavalla 4. Torin palvelut ja tapahtumat on suunnattu vain osalle kaupunkilaisista 5. Tori on perinteikäs osa Oulun kaupunkia, eikä se tarvitse kehittämistä tai uutta suunnittelua 6. Torilla on suuri matkailullinen vetovoima 7. Oulun tori on kaunis ja ilmeikäs osa Oulun kaupunkia

40 YRITTÄJÄT: TULEVAISUUS JA KEHITTÄMINEN Torille ei tarvita uusia hotelleja 3. Torin kaupalliset palvelut ovat nykyisellään riittäviä 4. Toripolliisia ei saa siirtää 5. Torin tulee olla entistä vahvemmin oululaisen kulttuurin näyttämö 6. Torin aktiivista kautta täytyy pidentää 7. Teatterin ja kirjaston taakse Vänmanninsaareen ei saa rakentaa 8. Torille tarvitaan lisää tapahtumia 9. Vänmanninsaari tarvitsee tornihotellin maamerkiksi

41 PÄÄTTÄJÄT: VASTAAJAPROFIILI Ikänne Kuinka usein vierailette torilla? Merkittävin luottamustehtävänne?

42 PÄÄTTÄJÄT: NYKYTILAN ARVIO Oulun tori on kesäisin monipuolinen ja virkeä kohtaamispaikka. 3. Tori on pystynyt uusiutumaan vuosien varrella riittävällä tavalla 4. Torin palvelut ja tapahtumat on suunnattu vain osalle kaupunkilaisista 5. Tori on perinteikäs osa Oulun kaupunkia, eikä se tarvitse kehittämistä tai uutta suunnittelua 6. Torilla on suuri matkailullinen vetovoima 7. Oulun tori on kaunis ja ilmeikäs osa Oulun kaupunkia

43 PÄÄTTÄJÄT: TULEVAISUUS JA KEHITTÄMINEN Torille ei tarvita uusia hotelleja 3. Torin kaupalliset palvelut ovat nykyisellään riittäviä 4. Toripolliisia ei saa siirtää 5. Torin tulee olla entistä vahvemmin oululaisen kulttuurin näyttämö 6. Torin aktiivista kautta täytyy pidentää 7. Teatterin ja kirjaston taakse Vänmanninsaareen ei saa rakentaa 8. Torille tarvitaan lisää tapahtumia 9. Vänmanninsaari tarvitsee tornihotellin maamerkiksi

44 LIITE Torikysely KYSYMYKSET

45 Nykytilan arviointi Mitä mieltä olette seuraavista väittämistä? 1. Oulun tori on kesäisin monipuolinen ja virkeä kohtaamispaikka. 2. Tori on pystynyt uusiutumaan vuosien varrella riittävällä tavalla 3. Torin palvelut ja tapahtumat on suunnattu vain osalle kaupunkilaisista 4. Tori on perinteikäs osa Oulun kaupunkia, eikä se tarvitse kehittämistä tai uutta suunnittelua 5. Torilla on suuri matkailullinen vetovoima 6. Oulun tori on kaunis ja ilmeikäs osa Oulun kaupunkia Kertokaa mikä on mielestänne parasta Oulun torissa? Mitkä asiat haluisitte säilyttää tulevaisuudessakin osana Oulun torielämää? Kertokaa mikä on mielestänne huonointa Oulun torissa?

46 Tulevaisuus, rakentaminen ja kehittäminen Seuraavaksi esitetään kuusi väittämää Oulun kauppatorin nykytilasta. Mitä mieltä olette näistä väittämistä? 1. Torille ei tarvita uusia hotelleja 2. Torin kaupalliset palvelut ovat nykyisellään riittäviä 3. Toripolliisia ei saa siirtää 4. Torin tulee olla entistä vahvemmin oululaisen kulttuurin näyttämö 5. Torin aktiivista kautta täytyy pidentää 6. Teatterin ja kirjaston taakse Vänmanninsaareen ei saa rakentaa 7. Torille tarvitaan lisää tapahtumia 8. Vänmanninsaari tarvitsee tornihotellin maamerkiksi Kertokaa, mitä uutta näkemistä ja kokemista toivoisitte Oulun torille?

47 Avoimet kysymykset

48 Hollihaan puiston siirtäminen

SANUKKA LEHTIÖ, ARKKITEHTI SAFA, YKS-446 NAANTALIN VANHAKAUPUNKI. Harava-kyselyn tuloksia

SANUKKA LEHTIÖ, ARKKITEHTI SAFA, YKS-446 NAANTALIN VANHAKAUPUNKI. Harava-kyselyn tuloksia SANUKKA LEHTIÖ, ARKKITEHTI SAFA, YKS-446 NAANTALIN VANHAKAUPUNKI Harava-kyselyn tuloksia 1 Perustiedot Kysely oli avoinna 23.8.-9.9.2018 Vastanneita yhteensä 295 kappaletta isompi osa naisia (59 %) hieman

Lisätiedot

Oulun keskustan korkean rakentamisen laatuperiaatteet

Oulun keskustan korkean rakentamisen laatuperiaatteet Oulun keskustan korkean rakentamisen laatuperiaatteet yhteenveto verkkokyselyn 9.-23.11.2018 vastauksista vastauksia 478 kpl keskustan korkean rakentamisen laatuperiaatteiden verkkosivut: https://www.ouka.fi/oulu/kaupunkisuunnittelu/korkea-rakentaminen

Lisätiedot

Winter is an attitude. Elävä kaupunkikeskusta Juhlakonferenssi 29.8.2012 Tuottaja Saara Saarteinen

Winter is an attitude. Elävä kaupunkikeskusta Juhlakonferenssi 29.8.2012 Tuottaja Saara Saarteinen Winter is an attitude Elävä kaupunkikeskusta Juhlakonferenssi 29.8.2012 Tuottaja Saara Saarteinen Winter is an attitude: Projektin tavoite 1) Winter is attitude projektin avulla halutaan elävöittää

Lisätiedot

ASUKASKYSELY Akm 240: Pikkulahden asemakaava ja asemakaavan muutos

ASUKASKYSELY Akm 240: Pikkulahden asemakaava ja asemakaavan muutos ASUKASKYSELY 1.9.-30.9.2018 Akm 240: Pikkulahden asemakaava ja asemakaavan muutos Yhteenveto 9.4.2019 2 / 12 1 JOHDANTO Raahen kaupungissa on vireillä asemakaavan ja asemakaavan muutoksen laatiminen Pikkulahden

Lisätiedot

Kouvola. Kehitysideat Syyt ja esteet käydä 15.11.2011

Kouvola. Kehitysideat Syyt ja esteet käydä 15.11.2011 Kouvola Kehitysideat Syyt ja esteet käydä 15.11.2011 Kalvojen sisältö Kohdekaupungeille on paikallistilaisuuksien yhteydessä toimitettu analyysit Vastaajien taustatiedot Vetovoimaisuus osion viiden eri

Lisätiedot

Millaisena asukkaat näkevät Oulun ilmeen OULUN ARKKITEHTUURIOHJELMAN KYSELY OULUN ILME

Millaisena asukkaat näkevät Oulun ilmeen OULUN ARKKITEHTUURIOHJELMAN KYSELY OULUN ILME Millaisena asukkaat näkevät Oulun ilmeen OULUN ARKKITEHTUURIOHJELMAN KYSELY OULUN ILME 19.03.-15.05.2015 HARAVA Karttapohjainen kyselypalvelu Edistää kansalaisten ja yhteisöjen vaikutusmahdollisuuksia

Lisätiedot

Palokan koulukeskuskysely

Palokan koulukeskuskysely - Palokan koulukeskuskyselyssä kysyttiin kuntalaisten mielipiteitä siitä, millaiseksi koulukeskus voisi muodostua - Kysely toteutettiin hankkeen suunnittelussa mukana olevien osapuolten yhteistyönä - Käyttäjien

Lisätiedot

K A N S A L L I S M U S E O N

K A N S A L L I S M U S E O N M e t r o p o l i a A M K M u o t o i l u n i n n o v a a t i o p r o j e k t i 2 0 1 5 K A N S A L L I S M U S E O N E e v a T e r ä v ä S i s u s t u s a r k k i t e h t u u r i 1 6. 1 0. 2 0 1 5 B

Lisätiedot

KUOPION NUORI -KYSELY

KUOPION NUORI -KYSELY KUOPION NUORI -KYSELY Nuorten Palvelu ry / Kauppakeskusten nuoret -hanke YHTEENVETO VASTAUKSISTA Kyselyn tausta Kuopion nuori -kysely oli Kuopion keskustassa asioiville ja aikaansa viettäville nuorille

Lisätiedot

Tampereen Eteläpuiston vuorovaikutusalusta - kyselyn tuloksia 10.6.2015

Tampereen Eteläpuiston vuorovaikutusalusta - kyselyn tuloksia 10.6.2015 Akordi Oy Tampereen Eteläpuiston vuorovaikutusalusta - kyselyn tuloksia 10.6.2015 - Vastanneita tähän mennessä 139 kpl - http://maptionnaire.com/fi/734/ 1. Miten Eteläpuistoa pitäisi mielestäsi suunnitella

Lisätiedot

LIITE 1. Ote Päijät-Hämeen maakuntakaavasta. Lainvoimainen maakuntakaava 2006, Päijät-Hämeen liitto.

LIITE 1. Ote Päijät-Hämeen maakuntakaavasta. Lainvoimainen maakuntakaava 2006, Päijät-Hämeen liitto. LIITE 1. Ote Päijät-Hämeen maakuntakaavasta. Lainvoimainen maakuntakaava 2006, Päijät-Hämeen liitto.. LIITE 2. Sysmän kirkonseudun kulttuurimaisema. RKY aluerajaus, Museovirasto 2009. LIITE 3. Asukaskyselyn

Lisätiedot

Kooste yleisötilaisuudesta

Kooste yleisötilaisuudesta Kunnantalon alueen asemakaavamuutos Kaavahankkeen esittely ja avoin ideointitilaisuus 23. 8. 2018 Kooste yleisötilaisuudesta 1. Yleisötilaisuuden kooste Kunnantalon alue 1 Suunnittelualue Suunnittelu koskee

Lisätiedot

Operaatio Meidän Seinäjoki Käyttäjälähtöinen kaupunkisuunnittelukonsepti Toimintasuunnitelma Keskustorille Toteuttajat: Seinäjoen kaupunki ja Into

Operaatio Meidän Seinäjoki Käyttäjälähtöinen kaupunkisuunnittelukonsepti Toimintasuunnitelma Keskustorille Toteuttajat: Seinäjoen kaupunki ja Into Operaatio Meidän Seinäjoki Käyttäjälähtöinen kaupunkisuunnittelukonsepti Toimintasuunnitelma Keskustorille Toteuttajat: Seinäjoen kaupunki ja Into Seinäjoki Oy 041016 Kirsi Mattila, asiantuntija, Into

Lisätiedot

Lähivoimalaprojekti. Asukaskysely raportti Multisilta -Peltolammi

Lähivoimalaprojekti. Asukaskysely raportti Multisilta -Peltolammi Lähivoimalaprojekti Asukaskysely raportti Multisilta -Peltolammi Tutkimuksen tarkoitus ja tavoitteet Tampereen kaupungin Lähivoimala-projekti järjesti keväällä 2015 asukaskyselyn Multisillan, Peltolammin

Lisätiedot

JOKIKATU 2 EKSPONENTIAALISIA MAHDOLLISUUKSIA

JOKIKATU 2 EKSPONENTIAALISIA MAHDOLLISUUKSIA JOKIKATU 2 EKSPONENTIAALISIA MAHDOLLISUUKSIA JOEN VARRELLA Turun suurin ja vaikuttavin maamerkki Aurajoki todisti aitiopaikalta kun kauppias Victor Alexander Reims perusti viinanjalostustehtaan joen upealle

Lisätiedot

MILLAINEN ON SINUN SUISTOSI YHTEENVETO SUISTOKAUPUNKIVISION KYSELYSTÄ

MILLAINEN ON SINUN SUISTOSI YHTEENVETO SUISTOKAUPUNKIVISION KYSELYSTÄ MILLAINEN ON SINUN SUISTOSI YHTEENVETO SUISTOKAUPUNKIVISION KYSELYSTÄ 28.6.2018 KYSELYN LÄHTÖKOHDAT Kysely oli osa Oulun suistokaupunkivisiota. Kyselyn avulla kartoitettiin näkemyksiä ja ideoita sekä Oulujoen

Lisätiedot

Perustiedot

Perustiedot Perustiedot Perustiedot Perustiedot Perustiedot Perustiedot Sivistysrooli Sivistysrooli Sivistysrooli Sivistysrooli Sivistysrooli Sivistysrooli Miten kehittäisit sivistystoimen palveluita (86 vastausta)

Lisätiedot

Aseta kaupunginosanne identiteetin kannalta annetut vaihtoehdot tärkeysjärjestykseen 26 % 0 % 10 % 20 % 30 % 40 % 50 % 60 %

Aseta kaupunginosanne identiteetin kannalta annetut vaihtoehdot tärkeysjärjestykseen 26 % 0 % 10 % 20 % 30 % 40 % 50 % 60 % Kaupunginosakyselyn vastaukset: Kyselyjä lähetettiin 74 kpl ja vastauksia saatiin 44 kpl. Kyselyn vastausprosentiksi muodostui 59%. Kyselyt lähetettiin Tampereen asukas- ja omakotiyhdistysten puheenjohtajille.

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU. Kouvolan Keskuspuiston leikkialueen suunnittelukilpailu. 1. Kilpailun järjestäjä. Kouvolan kaupunki. 2. Osallistumisoikeus

KILPAILUKUTSU. Kouvolan Keskuspuiston leikkialueen suunnittelukilpailu. 1. Kilpailun järjestäjä. Kouvolan kaupunki. 2. Osallistumisoikeus KILPAILUKUTSU Kouvolan Keskuspuiston leikkialueen suunnittelukilpailu 1. Kilpailun järjestäjä Kouvolan kaupunki 2. Osallistumisoikeus Aalto yliopisto, Maisema-arkkitehtuuri, Otaniemi Hämeen ammattikorkeakoulu,

Lisätiedot

Kyselytutkimus sosiaalialan työntekijöiden parissa Yhteenveto selvityksen tuloksista

Kyselytutkimus sosiaalialan työntekijöiden parissa Yhteenveto selvityksen tuloksista Kyselytutkimus sosiaalialan työntekijöiden parissa Yhteenveto selvityksen tuloksista Aula Research Oy toteutti Pelastakaa Lapset ry:n toimeksiannosta kyselytutkimuksen lasten ja nuorten kanssa työskenteleville

Lisätiedot

Mäntyharjun keskustavisiot ideakilpailu. Pike Info Martti Wilhelms Projektipäällikkö Mäsek Oy / Mäntyharju

Mäntyharjun keskustavisiot ideakilpailu. Pike Info Martti Wilhelms Projektipäällikkö Mäsek Oy / Mäntyharju Mäntyharjun keskustavisiot ideakilpailu Pike Info 14.1.2014 Martti Wilhelms Projektipäällikkö Mäsek Oy / Mäntyharju Mäntyharjun keskustan kehittäminen Projektin tavoitteet Löytää Mäntyharjun keskustan

Lisätiedot

Mäntyharjun keskustavisiot ideakilpailu osana pike-konseptia

Mäntyharjun keskustavisiot ideakilpailu osana pike-konseptia Mäntyharjun keskustavisiot ideakilpailu osana pike-konseptia EKK ry:n kevätseminaari 20.3.2014 Lieksa Martti Wilhelms Projektipäällikkö Mäsek Oy / Mäntyharju Mäntyharjun keskustan kehittäminen Projektin

Lisätiedot

Tulevaisuuden Kaijonharju asukaskysely

Tulevaisuuden Kaijonharju asukaskysely Tulevaisuuden Kaijonharju asukaskysely 9.-31.12.2016 YHTEENVETO KYSELYN TULOKSISTA 28.3.2017 KYSELYN LÄHTÖKOHDAT Kaijonharju-yliopiston alueella asuvilta, opiskelijoilta, alueen toimijoilta ja muilta alueesta

Lisätiedot

COR GROUP OY CORONARIA OY OULUN RAKENNUSTEHO OY ARKK. TOIMISTO SEPPO VALJUS OY

COR GROUP OY CORONARIA OY OULUN RAKENNUSTEHO OY ARKK. TOIMISTO SEPPO VALJUS OY Lipporanta Oulu, Health City Mikä Lipporanta on? - oululaiselle - yrityksille ja muille sidosryhmille Lipporanta hankkeen tavoitteet Lipporannan asumisen arvoja Hankeaikataulu Hanketiedot Hankekumppanit

Lisätiedot

Kurikan kaupunkikeskustan kehittäminen Hankenumero Palvelujen kartoituskyselyn tulokset Yrittäjien aamukahvit

Kurikan kaupunkikeskustan kehittäminen Hankenumero Palvelujen kartoituskyselyn tulokset Yrittäjien aamukahvit Kurikan kaupunkikeskustan kehittäminen 2013-2014 Hankenumero 21720 Palvelujen kartoituskyselyn tulokset 12.2.2014 Yrittäjien aamukahvit 1 Taustalla Tarve selvittää keskustan palvelujen nykytilaa, kartoittaa

Lisätiedot

3D-IDEAKILPAILU. Kaupunkikudelmia - kilpailuohjelma

3D-IDEAKILPAILU. Kaupunkikudelmia - kilpailuohjelma keltainen rajaus = ohjeellinen kilpailualue Kaupunkikudelmia - kilpailuohjelma Hyvinkäällä on parhaillaan käynnissä kansainvälinen Europan 15-suunnittelukilpailu, jossa nuoret kaupunkisuunnittelijat ideoivat

Lisätiedot

Paikkatietokyselyn ja Morjens Loviisa mobiilisovelluksen kyselyn tulokset. Valkon ja sen lähialueiden osayleiskaavan rakennemallit

Paikkatietokyselyn ja Morjens Loviisa mobiilisovelluksen kyselyn tulokset. Valkon ja sen lähialueiden osayleiskaavan rakennemallit Paikkatietokyselyn ja Morjens Loviisa mobiilisovelluksen kyselyn tulokset Valkon ja sen lähialueiden osayleiskaavan rakennemallit Paikkatietokysely 5.7. 13.8.2018 Loviisan kaupunki suoritti 5.7. 13.8.2018

Lisätiedot

Teollisuuskaupungista taide- ja matkailukaupungiksi

Teollisuuskaupungista taide- ja matkailukaupungiksi Teollisuuskaupungista taide- ja matkailukaupungiksi Antti Korkka, ohjelmajohtaja MW-Kehitys Oy Seppälän puistotie 15, PL 69, 35801 Mänttä www.mw-kehitys.com etunimi.sukunimi@mw-kehitys.com Antti Korkka

Lisätiedot

Eiranrannan ja Kaivopuiston rantatien matkailututkimus 2017

Eiranrannan ja Kaivopuiston rantatien matkailututkimus 2017 Eiranrannan ja Kaivopuiston rantatien matkailututkimus 2017 Sisältö Sivu Tutkimuksen tavoitteet ja toteutus 3-4 Tutkimusalue ja kohteet 5 Yhteenveto päätuloksista 6 Tärkeimmät syyt tulla alueelle 8 Alueella

Lisätiedot

Oulu kyselyn tulokset

Oulu kyselyn tulokset Oulu 2026 -kyselyn tulokset Oulu 2026 -kysely 18.9. 1.10.2017 Kyselyyn vastasi hiukan yli 2000 oululaista. Kyselyyn vastattiin kampanjasivulla osoitteessa oujees.oulu.com. Kiitos kaikille vastaajille!

Lisätiedot

SIIKAJOEN KUNTA Ruukin asemanseudun osayleiskaavan uudistaminen

SIIKAJOEN KUNTA Ruukin asemanseudun osayleiskaavan uudistaminen SIIKAJOEN KUNTA Ruukin asemanseudun osayleiskaavan uudistaminen Kysely alueen asukkaille ja maanomistajille Hyvä asukas tai maanomistaja! Ruukin asemanseudun osayleiskaavaa ollaan uusimassa. Nykyinen vuonna

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA Keskusta-alueen osayleiskaava

ALAVIESKAN KUNTA Keskusta-alueen osayleiskaava ALAVIESKAN KUNTA Keskusta-alueen osayleiskaava Kysely alueen asukkaille ja maanomistajille Hyvä asukas tai maanomistaja! Alavieskaan ollaan tekemässä keskusta-alueen osayleiskaavaa. Alueen kaavoitustarve

Lisätiedot

Myydään leipomokahvilasekatavarakauppa

Myydään leipomokahvilasekatavarakauppa Myydään leipomokahvilasekatavarakauppa Juankosken keskustassa huippupaikalla Yrityksen nimi: Sepon Valinta Oy Yrityksen osoite: Juankoskentie 17, 73500 Juankoski Perustamisvuosi: 1986 Toimiala: Kauppa

Lisätiedot

Kuukausimarkkinoilla asukkaiden esittämiä kommentteja

Kuukausimarkkinoilla asukkaiden esittämiä kommentteja 7.8.2019 Kuukausimarkkinoilla 7.8.2019 asukkaiden esittämiä kommentteja Kuukausimarkkinoiden pisteestä Lahden kaupunkisuunnittelu oli mukana kuukausimarkkinoilla 7.8.2019. Kysyimme asukkailta, minkälaista

Lisätiedot

päänäkymä HOHDE NÄKYMÄ etelästä pohjoiseen kadun pohjoisosassa. alueelle myös pimeinä aikoina.

päänäkymä HOHDE NÄKYMÄ etelästä pohjoiseen kadun pohjoisosassa. alueelle myös pimeinä aikoina. päänäkymä NÄKYMÄ etelästä pohjoiseen kadun pohjoisosassa. Valojuova hohtaa ja tuo viihtyisyyttä alueelle myös pimeinä aikoina. ILLUSTROITU POHJA leikkaus tarkennusalue P JOHDANTO Ideasuunnitelmamme lähtökohtana

Lisätiedot

Mikä tekee Malminkartanosta ainutlaatuisen asua, työskennellä ja virkistäytyä? Avokysymys, 182 vastausta

Mikä tekee Malminkartanosta ainutlaatuisen asua, työskennellä ja virkistäytyä? Avokysymys, 182 vastausta Mikä tekee Malminkartanosta ainutlaatuisen asua, työskennellä ja virkistäytyä? Avokysymys, 182 vastausta - Hyvät liikenneyhteydet - Keskustaan 15 min, lentokentän suuntaan, Myyrmäkeen - Hyvät pyöräily-yhteydet

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN TORIPAVILJONKI

HÄMEENLINNAN TORIPAVILJONKI HÄMEENLINNAN TORIPAVILJONKI 25.4.2019 SISÄLTÖ 1. Kaupunkikuvallinen analyysi 2. Visio 3. Paviljongin toiminnalliset periaatteet 4. Paviljonkien periaatetarkastelu 5. Kaksi luonnosta 1. KAUPUNKIKUVALLINEN

Lisätiedot

Mäntyharjun keskustan kehittäminen

Mäntyharjun keskustan kehittäminen Mikkelin seudu vapaa-ajanasukasvaltuuskunta 30.5.2014 Martti Wilhelms Projektipäällikkö Mäsek Oy / Mäntyharju Projektin tavoitteet (08/2012 06/2014) Löytää Mäntyharjun keskustan kehittämismahdollisuudet

Lisätiedot

Lähidemokratian vahvistaminen

Lähidemokratian vahvistaminen Lähidemokratian vahvistaminen Kuntaliitosverkoston seminaari Kuntatalo 4.6.2014 Ritva Pihlaja erityisasiantuntija, tutkija ritva.pihlaja@pp.inet.fi Lähidemokratiasta on? enemmän kysymyksiä kuin vastauksia,

Lisätiedot

ONNELLINEN ARKI - KYSELY

ONNELLINEN ARKI - KYSELY ONNELLINEN ARKI - KYSELY Keravan kaupunki 2017 KAUPUNKISTRATEGIAN TAUSTAKYSELY Kysely oli auki 4.9.-14.9. välisen ajan. Kyselyyn vastasi yhteensä 583 vastaajaa. Vastaajista 68 % oli naisia ja 30 % miehiä.

Lisätiedot

Yleiskaava Andrei Panschin & Matilda Laukkanen /

Yleiskaava Andrei Panschin & Matilda Laukkanen / Yleiskaava 2029 Andrei Panschin & Matilda Laukkanen / 9.12.2016 Esityksen sisältö Yleiskaavan 2029 tavoitteisto ja eteneminen Asukasnäkökulma suunnittelussa Turun kaupungin visio 2029 Suomen Turku on kiinnostava

Lisätiedot

Tesoman elinkaarikorttelin suunnittelua yhdessä sidosryhmien kanssa. Eläkeläisvaltuuston kokous klo

Tesoman elinkaarikorttelin suunnittelua yhdessä sidosryhmien kanssa. Eläkeläisvaltuuston kokous klo Tesoman elinkaarikorttelin suunnittelua yhdessä sidosryhmien kanssa Eläkeläisvaltuuston kokous 24.3. klo 12.-14.30 Tesoman elinkaarikortteli 2 Tesoman elinkaarikortteli Kilpailun tarkoituksena on saada

Lisätiedot

Millainen Maltsu? Malminkartanon asukaskyselyn tulokset. Liisi Ylönen. Helsingin kaupunki Kaupunkisuunnitteluvirasto

Millainen Maltsu? Malminkartanon asukaskyselyn tulokset. Liisi Ylönen. Helsingin kaupunki Kaupunkisuunnitteluvirasto Millainen Maltsu? Malminkartanon asukaskyselyn tulokset Liisi Ylönen Kaupunkisuunnitteluvirasto 16.3.2017 Millainen Maltsu? kysely Linkki kyselyyn Kysely toteutettiin syksyllä 2016 399 vastaajaa, 2146

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI. Kaupunkikeskustan ja sen ympäristön osayleiskaavat. Kysely kaava-alueen asukkaille ja muille kaupunkilaisille

LAPUAN KAUPUNKI. Kaupunkikeskustan ja sen ympäristön osayleiskaavat. Kysely kaava-alueen asukkaille ja muille kaupunkilaisille LAPUAN KAUPUNKI Kaupunkikeskustan ja sen ympäristön osayleiskaavat Kysely kaava-alueen asukkaille ja muille kaupunkilaisille Hyvä Lapuan keskustaajaman / kylien asukas! Lapuan kaupunki on käynnistänyt

Lisätiedot

Näin eläketurvakeskuslaiset saatiin houkuteltua mukaan strategian muokkaamiseen. Kati Kalliomäki Fountain Parkin aamutilaisuus 1.9.

Näin eläketurvakeskuslaiset saatiin houkuteltua mukaan strategian muokkaamiseen. Kati Kalliomäki Fountain Parkin aamutilaisuus 1.9. Näin eläketurvakeskuslaiset saatiin houkuteltua mukaan strategian muokkaamiseen Kati Kalliomäki Fountain Parkin aamutilaisuus 1.9.2016 Esityksen sisältö Pari sanaa Eläketurvakeskuksesta Strategiatyö vaihe

Lisätiedot

Rakenna Turkua -asukaskyselyn tuloksia. Yleiskaava 2029 Kevät 2014

Rakenna Turkua -asukaskyselyn tuloksia. Yleiskaava 2029 Kevät 2014 Rakenna Turkua -asukaskyselyn tuloksia Yleiskaava 2029 Kevät 2014 Rakenna Turkua -kysely Avoinna 26.3.-18.5.2014 Liittyi Yleiskaava 2029:n kehityskuvavaiheeseen, suunnattiin asukkaille Kysely keskittyi

Lisätiedot

LIITE 1. Hyvä Asiakkaamme!

LIITE 1. Hyvä Asiakkaamme! Hyvä Asiakkaamme! LIITE 1 Mielipiteenne on meille tärkeä. Kertokaa meille, mitä mieltä olette palvelustamme ja ravintolastamme. Vastausten perusteella haluamme kehittää ja parantaa toimintaamme. Lomakkeen

Lisätiedot

Seniori- ja vanhustyö - Olohuoneverkosto

Seniori- ja vanhustyö - Olohuoneverkosto Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 0 Seniori- ja vanhustyö - Olohuoneverkosto Setlementti Louhela ry Päätavoite KEHITTYVÄ OLOHUONEVERKOSTO VAHVISTAA TOIMINTAKYKYÄ, OSALLISUUTTA JA YHTEISÖLLISYYTTÄYTTÄ

Lisätiedot

KYSELY ASUMISTARPEISTA IKÄÄNTYVILLE, JÄRVENPÄÄ ASUMINEN NYT

KYSELY ASUMISTARPEISTA IKÄÄNTYVILLE, JÄRVENPÄÄ ASUMINEN NYT KYSELY ASUMISTARPEISTA IKÄÄNTYVILLE, JÄRVENPÄÄ ASUMINEN NYT Tämän kyselyn tavoitteena on kartoittaa ikääntyvien tulevaisuuden asumistarpeita ja odotuksia. Kysely on tarkoitettu yli 55-vuotiaille Järvenpäässä

Lisätiedot

1. LAUKAA BUSINESS - uusi business-keskittymä - toimitilat, myös asuminen mahdollista

1. LAUKAA BUSINESS - uusi business-keskittymä - toimitilat, myös asuminen mahdollista 1. LUK BUSINESS - uusi business-keskittymä - toimitilat, myös asuminen mahdollista 2. HLLINTOKORTTELI - virastopalvelut - kaupungintalo - toimitiloja ja asumista 3. KESKUSPUISTO - yhteiskäyttöinen Laukaa-talo

Lisätiedot

Vanha Suurtori. Vapaan tilan sydän 2015. Vallaton visio Benito Casagranden hengessä

Vanha Suurtori. Vapaan tilan sydän 2015. Vallaton visio Benito Casagranden hengessä Vanha Suurtori Vapaan tilan sydän 2015 Vallaton visio Benito Casagranden hengessä 1 Katseet tulevaisuuteen Kaupunki laajenee ja kehittyy. Tätä kehitystä täytyy ohjata dynaaminen ympäristökäsitys. Asioita

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNNAN KUNTASTRATEGIAN PÄIVITYS JA KEHITYSKUVAN LAATIMINEN

PÄLKÄNEEN KUNNAN KUNTASTRATEGIAN PÄIVITYS JA KEHITYSKUVAN LAATIMINEN PÄLKÄNEEN KUNNAN KUNTASTRATEGIAN PÄIVITYS JA KEHITYSKUVAN LAATIMINEN Lähtötiedot Asukaskyselyn tulokset 09.12.2011 ASUKASKYSELY: PÄLKÄNEEN TULEVAISUUS Kysely toteutettiin syys-lokakuussa 2011 Kysely on

Lisätiedot

Kansalaisten käsityksiä taiteesta osana arkiympäristöä ja julkisia tiloja TNS 2014

Kansalaisten käsityksiä taiteesta osana arkiympäristöä ja julkisia tiloja TNS 2014 RIGHT MA Kansalaisten käsityksiä taiteesta osana arkiympäristöä ja julkisia tiloja A TNS 0 RIGHT MA Tutkimuksen toteuttaminen ja sisältö Kysely toteutettiin osana TNS Gallup Oy:n puhelinomnibustutkimusta.

Lisätiedot

SALMELA RISTEYS-KIVINIEMI KIRKONKYLÄ. MAANKÄYTÖNSUUNNITTELUN TAUSTASELVITYS Case: Salmelan leirikeskus

SALMELA RISTEYS-KIVINIEMI KIRKONKYLÄ. MAANKÄYTÖNSUUNNITTELUN TAUSTASELVITYS Case: Salmelan leirikeskus SALMELA MAANKÄYTÖNSUUNNITTELUN TAUSTASELVITYS Case: Salmelan leirikeskus RISTEYS-KIVINIEMI Tutkielma Kangasniemen majoituspalvelujen sijoittumisesta: - Näkökulmana matkailun trendit 2020 ja pienten keskustojen

Lisätiedot

Neuvontapalvelut pilottityöpaja 4 / muistio

Neuvontapalvelut pilottityöpaja 4 / muistio Neuvontapalvelut pilottityöpaja 4 / 24.4. muistio Parasta ja hyödyllistä hankkeessa on ollut Tapaamiset. On tutustuttu toisiimme ja eri kaupunkien matkailutiloihin. Muiden tekemisen peilaaminen omaan toimintaan

Lisätiedot

Suomalainen haluaa asua pientalossa lähellä kaupunkia tiivis, kaupunkimainen rakentaminen torjutaan

Suomalainen haluaa asua pientalossa lähellä kaupunkia tiivis, kaupunkimainen rakentaminen torjutaan Tiedote Julkaistavissa..0 klo 00.0 Suomalainen haluaa asua pientalossa lähellä kaupunkia tiivis, kaupunkimainen rakentaminen torjutaan Väite, jonka mukaan asumisen ja rakentamisen tulee olla tiivistä ja

Lisätiedot

LIIKUNTAPAIKKAKYSELY 2018

LIIKUNTAPAIKKAKYSELY 2018 LIIKUNTAPAIKKAKYSELY 2018 Liikuntapalvelut/Sari Sarpaneva Kyselyn tarkoitus ja toteutustapa Kauniaisten liikuntapaikoista tehtiin kyselytutkimus 16.-31.3.18. Kyselyn tarkoituksena oli selvittää mitä mieltä

Lisätiedot

MUN MYRTSI -MOBIILISOVELLUSKOKEILU

MUN MYRTSI -MOBIILISOVELLUSKOKEILU MUN MYRTSI -MOBIILISOVELLUSKOKEILU 1.9. 30.11.2016 Alustava vastausraportti (28.11.2016) Vantaan kaupunkisuunnittelussa tehdään parhaillaan suunnitelmaa tulevaisuuden Myyrmäestä. Suunnitelmalla varmistetaan

Lisätiedot

Taiteen perusopetuksen kyselyjen alustavia tuloksia Oppilaiden ja huoltajien kysely Avoin verkkokysely keväällä 2016

Taiteen perusopetuksen kyselyjen alustavia tuloksia Oppilaiden ja huoltajien kysely Avoin verkkokysely keväällä 2016 Taiteen perusopetuksen kyselyjen alustavia tuloksia Oppilaiden ja huoltajien kysely Avoin verkkokysely keväällä 2016 Taiteen perusopetuksen seminaari15.4.2016 Minna Harmanen Jan Hellgren Matti Pietilä

Lisätiedot

KARHULAN TULEVAISUUS KYSELYTULOKSET

KARHULAN TULEVAISUUS KYSELYTULOKSET KARHULAN TULEVAISUUS KYSELYTULOKSET 8.1.2019 VASTAAJAJOUKKO Kysely auki 21.11.-19.12.2018 Vastaajia yhteensä 313 8,6 % Karhulasta 35,1 % 56,2 % Muualta Kotkasta Jostakin muualta (mm. Haminasta, Helsingistä)

Lisätiedot

PERINTEISTÄ PALAUTETTA KAUPPAHALLISTA JA VÄHÄN MUUSTAKIN

PERINTEISTÄ PALAUTETTA KAUPPAHALLISTA JA VÄHÄN MUUSTAKIN PERINTEISTÄ PALAUTETTA KAUPPAHALLISTA JA VÄHÄN MUUSTAKIN Kauppatorin ja ympäristön kaavamuutos ja OAS-vaiheen palaute Antti Rissanen I kaavoitusarkkitehti I 1.3.2019 OAS-VAIHEEN PALAUTE Oas oli nähtävillä

Lisätiedot

Tapahtumien Hämeenlinna

Tapahtumien Hämeenlinna Tapahtumien Hämeenlinna 20.1.2015 www.linnan.fi Linnan Kehityksen tavoitteena on hankkia kaupunkiin isoja tapahtumia Haemme aktiivisesti kaupunkiin erityyppisiä isoja tapahtumia: Isojen yritysten vuositilaisuudet,

Lisätiedot

Hanketiivistelmä. Elinkeinojaosto Neuvottelu Hankehaku Elinkeinojaosto

Hanketiivistelmä. Elinkeinojaosto Neuvottelu Hankehaku Elinkeinojaosto Hanketiivistelmä Elinkeinojaosto 4.9.2017 Neuvottelu 12.092017 Hankehaku 22.9.2017 Elinkeinojaosto 18.9. 2017 Haettavat hankkeet Savonlinna Joulukaupunki Savonlinna Illumination smart city lighting Saimaan

Lisätiedot

TIIVISTELMÄ. Hallstahammarin keskustan suunnitelmasta. Framtidens. centrum Dnr: 241/15

TIIVISTELMÄ. Hallstahammarin keskustan suunnitelmasta. Framtidens. centrum Dnr: 241/15 TIIVISTELMÄ Hallstahammarin keskustan suunnitelmasta Framtidens centrum 07-0- Dnr: / Tausta Hallstahammar on viehättävä asuinpaikkakunta jossa asuntopula on yhä selvempi ja jossa vaatimukset kehittää yleisiä

Lisätiedot

Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa

Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa Joulukuun pakkaset jäivät taakse, kun laskeuduin kuuden tunnin lentomatkan jälkeen Las Palmasin lentokentälle. Kenttäpalvelut toimivat

Lisätiedot

Elinvoimakysely Sysmästä

Elinvoimakysely Sysmästä Elinvoimakysely Sysmästä Arvoisa kuntalainen, vapaa-ajan asukas, matkailija, entinen sysmäläinen tai muu Sysmässä kävijä! Sysmän kunta haluaa kartoittaa mielipiteenne Sysmästä ja sen elinvoimasta. Tuloksia

Lisätiedot

Osallisuuskysely 2015 Yli 65-vuotiaat vastaajat Elina Antikainen

Osallisuuskysely 2015 Yli 65-vuotiaat vastaajat Elina Antikainen Osallisuuskysely 2015 Yli 65-vuotiaat vastaajat 30.10.2015 Elina Antikainen 1. Ikäsi Yhteensä 34 vastaajaa, koko kyselyssä 332 2. Sukupuoli 3. Asuinalue (äänestysalueittain) Muut asuinalueet: Linnankoski

Lisätiedot

TIIVISTELMÄ RYHMÄTÖISTÄ

TIIVISTELMÄ RYHMÄTÖISTÄ SALON KAUPUNKI KESKUSTASEMINAARI 2.12.2010 Salon lukio RYHMÄT 1. Keskusta nuorison ja lasten toimintaympäristönä 2. Terveellisyys, turvallisuus ja esteettömyys sekä keskusta seniorin toimintaympäristönä

Lisätiedot

KYSELY LAHDEN KESKUSTASTA Raportti karttakyselyn tuloksista

KYSELY LAHDEN KESKUSTASTA Raportti karttakyselyn tuloksista KYSELY LAHDEN KESKUSTASTA Raportti karttakyselyn tuloksista Kevytkooste 29.5.2017 Lahden kaupunki, kaupunkiympäristön palvelualue Maankäyttö ja aluehankkeet Lahtelaiset kartoittivat keskustaa Lahden keskustan

Lisätiedot

Aaltoa kulttuurimatkaillen. Seinäjoen kaupunki Kulttuuritoimi PL 215 60101 SEINÄJOKI

Aaltoa kulttuurimatkaillen. Seinäjoen kaupunki Kulttuuritoimi PL 215 60101 SEINÄJOKI Aaltoa kulttuurimatkaillen Seinäjoen kaupunki Kulttuuritoimi PL 215 60101 SEINÄJOKI Alvar Aalto Seinäjoella Seinäjoki on Etelä-Pohjanmaan maakunnan keskus ja yksi Suomen voimakkaimmin kasvavista kaupunkikeskuksista.

Lisätiedot

Lähivoimalaprojekti. Asukaskysely raportti

Lähivoimalaprojekti. Asukaskysely raportti Lähivoimalaprojekti Asukaskysely raportti Tutkimuksen tarkoitus ja tavoitteet Tampereen kaupungin Lähivoimala-projekti järjesti keväällä 2015 asukaskyselyn Multisillan, Peltolammin ja Härmälän asuinalueilla.

Lisätiedot

KUNTA JA PALVELUT. Taustatiedot. 1. Asuinalueesi. Ydinkeskustassa (Noin 1,5 km etäisyydellä linjaautoasemasta) 2. Vastaajan ikä. 3.

KUNTA JA PALVELUT. Taustatiedot. 1. Asuinalueesi. Ydinkeskustassa (Noin 1,5 km etäisyydellä linjaautoasemasta) 2. Vastaajan ikä. 3. KUNTA JA PALVELUT Tällä kyselytutkimuksella kartoitetaan Nokian kaupungin asukkaiden näkemyksiä kuntapalveluista. Kaupunkilaisia pyydetään arvioimaan kaupungin palveluita erilaisten kysymysten kautta Kyselyssä

Lisätiedot

Saaristomuseo Pentala. Merellisen Espoon helmi

Saaristomuseo Pentala. Merellisen Espoon helmi Saaristomuseo Pentala Merellisen Espoon helmi Kehitämme menestyvää ja hyvinvoivaa Espoota. Tulevaisuuden Espoo on luova ja rohkea kulttuurikaupunki, joka tukee kestävää elämäntapaa ja uuden talouden toimintaa.

Lisätiedot

Päiväkoti Eväsrepun varhaiskasvatussuunnitelma

Päiväkoti Eväsrepun varhaiskasvatussuunnitelma Päiväkoti Eväsrepun varhaiskasvatussuunnitelma Toimintakulttuuri Näemme jokaisen lapsen ja hänen perhekulttuurinsa arvokkaana Kohtaamme jokaisen ihmisen siten, kuin toivoisimme itseämme kohdeltavan Toimimme

Lisätiedot

Yleistä kyselystä. Tässä ovat RyhmäRengin Resurssikyselyn tulokset huviksi ja hyödyksi, olkaa hyvä. Suurkiitos kaikille kyselyyn vastanneille!

Yleistä kyselystä. Tässä ovat RyhmäRengin Resurssikyselyn tulokset huviksi ja hyödyksi, olkaa hyvä. Suurkiitos kaikille kyselyyn vastanneille! Tässä ovat RyhmäRengin Resurssikyselyn tulokset huviksi ja hyödyksi, olkaa hyvä. Suurkiitos kaikille kyselyyn vastanneille! RyhmäRengin emäntä Verkkosivut: https://kirsialastalo.wordpress.com/ FB-sivut:

Lisätiedot

Vastuullisuuden kehittäminen Hepokatissa

Vastuullisuuden kehittäminen Hepokatissa Vastuullisuuden kehittäminen Hepokatissa Maria Utti/ Yrittäjä Majoitus Hepokatti www.majoitushepokatti.fi FB: www.facebook.com/bbhepokatti Instagram: https://www.instagram.com/bbhepokatti/ Majoitus Hepokatti

Lisätiedot

Simppulankartanon Avoimen päiväkodin toimintasuunnitelma

Simppulankartanon Avoimen päiväkodin toimintasuunnitelma Simppulankartanon Avoimen päiväkodin toimintasuunnitelma 2017-2018 Toimintakulttuuri Toimintakulttuurimme perustuu hyvään vuorovaikutus- ja luottamussuhteen luomiselle lapsen ja aikuisen välille. Aikuisina

Lisätiedot

NUORTEN OSALLISTUMINEN ALUEIDEN KEHITTÄMISEEN

NUORTEN OSALLISTUMINEN ALUEIDEN KEHITTÄMISEEN NUORTEN MAUNULA MAUNULAN PIRJOT: Ella Müller (arkkitehtuuri) Emilia Riikonen (kauppatieteet) Jatta Kuisma (sosiaali- ja kulttuuriantropologia) Tanja Kallioinen (viestintä) ESITYKSEN RAKENNE Johdanto: Nuorten

Lisätiedot

Amurin yleissuunnittelun tilannekatsaus Sakari Leinonen

Amurin yleissuunnittelun tilannekatsaus Sakari Leinonen Amurin yleissuunnittelun tilannekatsaus 1 11.1.2018 Sakari Leinonen 2 11.1.2018 Sakari Leinonen AMURIN YLEISSUUNNITELMA KESKUSTAN KEHITTÄMISEN LÄHTÖKOHTIA Amurin ja Pyynikintorin alue on perinteikästä

Lisätiedot

MITÄ SEURAAVAKSI OULUN KESKUSTAAN? YHTEENVETO OULUN KESKUSTAA JA KESKUSTAVISIO- LUONNOSTA KOSKENEEN KYSELYN TULOKSISTA

MITÄ SEURAAVAKSI OULUN KESKUSTAAN? YHTEENVETO OULUN KESKUSTAA JA KESKUSTAVISIO- LUONNOSTA KOSKENEEN KYSELYN TULOKSISTA MITÄ SEURAAVAKSI OULUN KESKUSTAAN? YHTEENVETO OULUN KESKUSTAA JA KESKUSTAVISIO- LUONNOSTA KOSKENEEN KYSELYN TULOKSISTA 30.1.2017 KYSELYN LÄHTÖKOHDAT Kysely oli osa Oulun keskustan tulevaisuutta ohjaavan

Lisätiedot

Kaupunkirakenteelliset periaatteet

Kaupunkirakenteelliset periaatteet Kaupunkirakenteelliset periaatteet 25.11.2016 - Kaupunkisuunnitteluvirasto - Täydennysrakentamisprojekti - Linda Wiksten Kaupunkirakenteelliset periaatteet Meri-Rastilan täydennysrakentaminen pyrkii tiivistämään

Lisätiedot

Kysely Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson järjestöille 2015 Saimaan ammattikorkeakoulu Sanna-Leena Mikkonen

Kysely Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson järjestöille 2015 Saimaan ammattikorkeakoulu Sanna-Leena Mikkonen Selvitys järjestöjen ja oppilaitosten yhteistyöstä Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa Kysely Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson järjestöille 2015 Saimaan ammattikorkeakoulu Kysely Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson

Lisätiedot

Tampereen tulevaisuutta tehdään nyt - tule mukaan ja vastaa kyselyyn mennessä

Tampereen tulevaisuutta tehdään nyt - tule mukaan ja vastaa kyselyyn mennessä Tampereen tulevaisuutta tehdään nyt - tule mukaan ja vastaa kyselyyn 18.6.2017 mennessä Kerro näkemyksesi Tampereen nykytilasta ja siitä millaisen haluaisit Tampereen olevan tulevaisuudessa! Kyselyssä

Lisätiedot

OPS-KYSELY. Syksy Vetelin lukio

OPS-KYSELY. Syksy Vetelin lukio OPS-KYSELY Syksy 2015 Vetelin lukio KYSYMYKSET Mikä lukiossa on tärkeää? Millainen on unelmalukio? Missä ja miten opitaan parhaiten? VASTAAJAT 58 opiskelijaa 4 huoltajaa 7 opettajaa OPISKELIJAT Viihtyisät

Lisätiedot

Mikäli haluatte alueelle lisärakentamista, minne uusi rakentaminen tulee suunnata?

Mikäli haluatte alueelle lisärakentamista, minne uusi rakentaminen tulee suunnata? Mikäli haluatte alueelle lisärakentamista, minne uusi rakentaminen tulee suunnata? TASAISESTI KOKO SUUNNITTELUALUEELLE NYKYISEEN ASUTUKSEEN TUKEUTUEN JA MAISEMAAN SOVELTUEN KYLÄKESKUSTAA PAINOTTAEN, MUUALLE

Lisätiedot

Digiväylä hankekokonaisuus

Digiväylä hankekokonaisuus Digiväylä hankekokonaisuus Digitaalinen sisältö Outokumpulaisille ja matkailijoille pitäisi tarjota jotain mielenkiintoista ja uutta Ainutlaatuisen rakennusperinnön hyödyntäminen, joka toisi lisäarvoa

Lisätiedot

KAUPUNKIKUVATUTKIMUS 2017 Hämeenlinnan kaupunki. Etta Partanen Meiju Ahomäki Tiina Müller

KAUPUNKIKUVATUTKIMUS 2017 Hämeenlinnan kaupunki. Etta Partanen Meiju Ahomäki Tiina Müller KAUPUNKIKUVATUTKIMUS 2017 Hämeenlinnan kaupunki Etta Partanen Meiju Ahomäki Tiina Müller Sisällys 1. Yleistä tutkimuksesta 2. Tutkimuksen keskeisiä tuloksia 3. Vastaajien taustatiedot 4. Tutkimuksen tulokset

Lisätiedot

KOE FINLANDIA-TALO AINUTLAATUISTEN ELÄMYSTEN KESKUS

KOE FINLANDIA-TALO AINUTLAATUISTEN ELÄMYSTEN KESKUS KOE FINLANDIA-TALO AINUTLAATUISTEN ELÄMYSTEN KESKUS Visit Helsinki / Esko Jämsä ALVAR AALTO JA FINLANDIA-TALO KAKSI SUOMALAISEN DESIGNIN LEGENDAA Maailmankuulun arkkitehti Alvar Aallon (1898 1976) suunnittelema

Lisätiedot

Vantaan keskustojen kehittäminen

Vantaan keskustojen kehittäminen Vantaan keskustojen kehittäminen Asukastilaisuus Myyrmäen yritystilaisuus 2.11.2016 Kilterin 17.11.2016 koulu Anne Olkkola Lea Varpanen, kehittämispäällikkö Kansainvälinen Vantaa, maailma lähellä 6.8.2015

Lisätiedot

Mun paikka! lasten ja nuorten osallistamiskysely

Mun paikka! lasten ja nuorten osallistamiskysely Mun paikka! lasten ja nuorten osallistamiskysely Pihla Sillanpää/ Espoon yleiskaavayksikkö PILOTTIKYSELY: MUN PAIKKA! -ESPOONLAHTI 30.8.2018 2 TAUSTAA Kasvava Espoo, metro ja hyvinvointi seminaari 13.4.2016

Lisätiedot

Aamu- ja iltapäivätoiminnan arviointi Merituulen koulu

Aamu- ja iltapäivätoiminnan arviointi Merituulen koulu Aamu- ja iltapäivätoiminnan arviointi Merituulen koulu Inkoon kunta toteutti perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan seurantakyselyn lapsille ja huoltajille toukokuussa 0. Vuoden 0 seurantaan liittyvä

Lisätiedot

Suomalaisten käsityksiä kirjastoista

Suomalaisten käsityksiä kirjastoista Suomalaisten käsityksiä kirjastoista Kesäkuu, Public Sakari Nurmela Työnro: Kantar TNS Oy, tentie C, Espoo Johdanto Tässä yhteenvetoraportissa esitetään keskeiset tulokset tutkimuksesta, jossa tarkasteltiin

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI ITÄRANNAN KEHITTÄMINEN KYSELYN TULOKSET

LOVIISAN KAUPUNKI ITÄRANNAN KEHITTÄMINEN KYSELYN TULOKSET LOVIISAN KAUPUNKI ITÄRANNAN KEHITTÄMINEN KYSELYN TULOKSET YLEISTÄ KYSELYSTÄ Kyselyllä selvitettiin asukkaiden ja päättäjien näkemyksiä Loviisan Itärannan alueen suunnitteluvaihtoehtoihin. Mielipiteitä

Lisätiedot

Myydään Kahvila Kerman liiketoiminta Varkaudessa

Myydään Kahvila Kerman liiketoiminta Varkaudessa Myydään Kahvila Kerman liiketoiminta Varkaudessa Yrityksen nimi: Kahvila Kerma Ky Yrityksen osoite: Kauppakatu 48, Varkaus Internet-osoite: www.facebook.com Perustamisvuosi: 2012 Toimiala: Majoitus, ravintola,

Lisätiedot

KYSELY ASUMISTARPEISTA JYVÄSKYLÄN IKÄÄNTYVILLE ASUMINEN NYT

KYSELY ASUMISTARPEISTA JYVÄSKYLÄN IKÄÄNTYVILLE ASUMINEN NYT KYSELY ASUMISTARPEISTA JYVÄSKYLÄN IKÄÄNTYVILLE ASUMINEN NYT Tämän kyselyn tavoitteena on kartoittaa ikäihmisten tulevaisuuden asumistarpeita ja odotuksia. Kysely on tarkoitettu yli 55-vuotiaille Jyväskylässä

Lisätiedot

Vastaajat. Yhteensä 351 vastaajaa. 61 % vastaajista Laajavuoressa vähintään kuukausittain käyviä jyväskyläläisiä.

Vastaajat. Yhteensä 351 vastaajaa. 61 % vastaajista Laajavuoressa vähintään kuukausittain käyviä jyväskyläläisiä. Vastaajat Yhteensä 351 vastaajaa. vähintään. Vierailut Laajavuodessa viimeisen vuoden aikana Vastaajat 24 % 8 % 1 % 41 % Jyväskyläläinen Muu Jyväskylän seudun asukas (Laukaa, Muurame, Uurainen, Petäjävesi,

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - egroupjr - Villihiiret - Karttaketut (aloittelijat) - Karttaketut - Karttaketut aloittelevat - Karttaketut

Lisätiedot

Myynnin sertifikaatti Palveluprosessin visualisointi Jonna Rothberg-Mikkonen 20.2.2015

Myynnin sertifikaatti Palveluprosessin visualisointi Jonna Rothberg-Mikkonen 20.2.2015 Myynnin sertifikaatti Palveluprosessin visualisointi Jonna Rothberg-Mikkonen 20.2.2015 Case: Hyvän Olon viikonloppu kurssilaisen palvelupolku Vierumäellä VIERUMÄKI KOTISIVUT www.vierumaki.fi - Paljon informaatiota

Lisätiedot

Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto 2013

Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto 2013 Palaute Palaute työkalulla opettaja voi rakentaa kyselyn, johon opiskelijat vastaavat joko anonyymisti tai nimellään. Opettaja voi tarkastella vastauksia koosteena tai yksitellen. Asetukset Nimeä palaute

Lisätiedot

AKO Länsi-Uusimaa Mystery Shopping. Matkailualan selvitysten julkistamistilaisuus 19.11.2009 Janne Myyry TNS-Gallup Oy

AKO Länsi-Uusimaa Mystery Shopping. Matkailualan selvitysten julkistamistilaisuus 19.11.2009 Janne Myyry TNS-Gallup Oy AKO Länsi-Uusimaa Mystery Shopping Matkailualan selvitysten julkistamistilaisuus 19.11.2009 Janne Myyry TNS-Gallup Oy Mitä tehtiin? Selvitettiin Länsi-Uudeltamaalta mukaan valittujen ravintoloiden (45

Lisätiedot