Ikäihmisten palveluopas

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ikäihmisten palveluopas"

Transkriptio

1 Ikäihmisten palveluopas 2011

2 VANHUSPALVELUT Vanhuspalveluiden tehtävänä ja tavoitteena on tarjota riittävät ja laadukkaat palvelut ikääntyneille, jotka eivät selviydy jokapäiväisistä toiminnoistaan ilman ulkopuolista tukea omassa kodissa, palvelutalossa tai laitoksessa Kädessäsi olevaan oppaaseen on koottu Pöytyän kunnan sosiaalija terveydenhuollon tärkeimmät ikääntyville kuntalaisille suunnatut palvelut. Oppaasta löydät yhteystiedot ja lyhyen selostuksen palveluista.

3 KOTIHOITO Kotihoitomme palveluihin kuuluvat kotipalvelu, kotisairaanhoito ja ennalta ehkäisevä vanhusten päivätoiminta ja tukipalvelut. Kotipalvelun ja kotisairaanhoidon yhdistelmä on toiminut kunnassamme jo vuodesta 2001 lähtien. Tavoitteenamme on mahdollistaa asiakkaidemme turvallinen asuminen ja inhimillinen elämä kodeissaan ja elämänpiireissään mahdollisimman pitkään. Kotihoito auttaa sinua tarvitessasi mm. peseytymisessä, pukeutumisessa, liikkumisessa, aterioinnissa, wc-toimissa, kauppa-asioinnissa ja lääkehuollossa. Yhteystiedot: Uudet asiakkaat: vs. kotihoidon ohjaaja Mervi Mäensalo puh. (02) tai Vanhat asiakkaat: tiimivastaava/kyrö-tiimi, lähihoitaja Laura Kujansuu puh tiimivastaava/riihikoski-tiimi, sairaanhoitaja Tanja Koivisto puh tiimivastaava/yläne-tiimi, avopalveluohjaaja Leija Vaaranen puh

4 TUKIPALVELUT Tukipalveluiden tavoitteena on auttaa ikääntyneitä ja vammaisia selviytymään kodin raskaista askareista sekä varmistaa turvallinen asuminen omassa kodissa. Tukipalveluita ovat: *Ateriapalvelu *Kylvetys- ja saunapalvelu *Turvapuhelinpalvelu *Vaatehuoltopalvelu *Vanhusten päivätoiminta *Siivouspalvelu - sotainvalidi, haitta-aste 20% tai enemmän *Pihanhoitopalvelu - sotainvalidi, haitta-aste 20% tai enemmän Yhteystiedot: avopalveluohjaaja Tuula Kullanmäki puh

5 ATERIAPALVELU Pöytyäläisillä eläkeläisillä on mahdollisuus käydä syömässä Riihikoskella Riihikoti-Palvelukeskuksessa, Kyrössä Palvelutalo Kotikarpalossa ja Yläneellä Lounas-kahvilassa tai vanhainkodilla. Mikäli asiakas ei pääse itse kulkemaan ruokailupaikkaan, voi aterian saada kotiin kuljetettuna. Ateria tuodaan arkipäivisin ja perjantaina tuodaan viikonlopun ateriat myös. Kotiin kuljetettavan aterian saanti harkitaan yksilöllisesti ja siitä sovitaan kotihoidon tiimin tiimivastaavan, vastaavan sairaanhoitajan tai avopalveluohjaajan kanssa. Ateriat valmistetaan Riihikoskella Riihikoti-Palvelukeskuksessa, Kyrössä Palvelutalo Kotikarpalossa ja Yläneellä Lounaskahvilassa ja vanhainkodilla.

6 Lounassetelit Lounasseteli on ateriapalvelumuoto yli 20 %:n sotainvalideille. Lounassetelin arvo on tällä hetkellä 8,80 /seteli. Lounasseteleitä voi hakea: Kyrön toimipiste Riihikosken toimipiste Yläneen toimipiste toimistosihteeri Aila Perälä toimistosihteeri Pirkko Multanen toimistosihteeri Heli Tuominen KYLVETYS- JA SAUNAPALVELU Pöytyäläisillä eläkeläisillä on mahdollisuus saada kylvetys- ja saunapalvelua alentuneen toimintakyvyn vuoksi. Kylvetys ja saunotus hoidetaan asiakkaan kotona, jos siihen on soveltuvat tilat. Mikäli niitä ei ole, kylvetys- ja saunapalvelua annetaan Riihikoskella Riihikoti-Palvelukeskuksessa, Kyrössä Palvelutalo Kotikarpalossa ja Yläneellä vanhustentalolla ja vanhainkodilla. Kylvetys- ja saunapalvelua voi käyttää omatoimisesti, avustajan kanssa, kuljetuksella tai näiden yhdistelminä. Yhteystiedot avopalveluohjaaja Tuula Kullanmäki puh

7 TURVAPUHELINPALVELU Turvapuhelimen avulla voi saada apua hätätilanteessa ympäri vuorokauden. Turvapuhelimen voi tilata Pöytyän kunnalta ottamalla yhteyttä omahoitajaan, tiimivastaavaan, vastaavaan sairaanhoitajaan tai avopalveluohjaajaan. Turvapuhelinhälytykset vastaanottaa Suomen Ensiapupalvelu Oy, josta otetaan yhteys sovittuun auttajatahoon. Kunta laskuttaa asiakasta turvapuhelinpalvelusta kuukausittain. Hälytyskäynneistä laskutetaan erikseen niitä, jotka eivät ole säännöllisen kotihoidon asiakkaita. VAATEHUOLTOPALVELU Pöytyäläisillä eläkeläisillä on mahdollisuus saada alentuneen toimintakyvyn ja pyykinpesumahdollisuuksien puuttuessa vaatehuoltopalvelua. Pyykki pestään ja käsitellään Riihikoskella Riihikoti-Palvelukeskuksessa, Kyrössä Palvelutalo Kotikarpalossa ja Yläneellä vanhustentalolla ja vanhainkodissa. Yhteystiedot: avopalveluohjaaja Tuula Kullanmäki puh

8 VANHUSTEN PÄIVÄTOIMINTA JA VIRIKETOIMINTA Päivätoiminta on tarkoitettu tukemaan ikäihmisten sosiaalisia kontakteja ja kotona selviytymistä. Päivätoiminta on kohdennettu omaishoidettaville omaishoitajan vapaapäivän mahdollistamiseksi sekä syrjäisessä paikassa yksinasuville vanhuksille sisällön tuomiseksi elämään. Riihikoti-palvelukeskuksessa toimiva vanhusten päivätoiminta tarjoaa toimintaa, josta saa hyvän mielen ja ajatuksille töitä. Se on seurustelua toisten kanssa, laulu- ja lukuhetkiä, ruokailua, johon kuuluvat lounas ja iltapäiväkahvi. Hoidollisiin palveluihin kuuluvat mm. lääkkeidenjako, voinnin seuranta, erilaisia mittauksia, haavojen hoitoa jne. Päivätoiminnassa on mahdollisuus saunomiseen ja jalkojenhoito- ja kampaajapalvelujen ostoon. Päivätoimintaa tarjotaan maanantaista perjantaihin kello Yläneellä päivätoimintaa järjestetään Lounaskahvilan tiloissa kerran viikossa. Päivätoiminta sisältää askartelua, keskustelua, laulua, seurustelua, jumppaa ja yhdessäoloa. Päivätoimintaan sisältyy lounas ja kahvi. Päivätoimintaa tarjotaan torstaisin kello Palvelutalo Kotikarpalossa toimii naisten iltapäiväkerho kaksi kertaa kuukaudessa. Yhteystiedot Riihikoti-palvelukeskuksen päivätoiminta: Virikeohjaaja Marketta Vilppu puh. (02) Yläneen päivätoiminta: Virikeohjaaja Tuula Mäki-Laurila puh. (02) Palvelutalo Kotikarpalon kerho: Lähihoitaja Tarja Laine puh (tai kotihoidon ohjaaja )

9 ILMAISJAKELUTARVIKKEET Ilmaisjakeluun kuuluvat tarvikkeet on sovittu yhdessä Auran kunnan, Pöytyän kunnan ja Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän kanssa. Ilmaisjakelutarvikkeisiin tarvitaan lääkärin lupa. Kotihoidon asiakas Kotihoidon asiakas saa ilmaisjakeluna sovitut, esimerkiksi vaipat ja sidetarvikkeet, kotihoidon kautta. Muu kuntalainen Muut kuntalaiset, joilla on lääkärin lupa ilmaisjakelutarvikkeisiin, saavat tarvikkeet Pöytyän terveysasemilta. Ilmaisjakelutarvikekyselyt ja tarvikkeiden noutamisen ajanvaraus: Riihikosken terveysasema, sairaanhoitaja puh. (02) Kyrön terveysasema, sairaanhoitaja puh. (02) Yläneen terveysasema, sairaanhoitaja puh.(02)

10 SIIVOUSPALVELU Pöytyäläisillä sotainvalideilla, joiden haitta-aste on 20 % tai enemmän, on mahdollisuus saada siivouspalvelua.yhteydenotot avopalveluohjaaja Tuula Kullanmäki puh Muiden asiakkaiden siivouspalvelun suorittaa yksityinen palveluntuottaja. Asiakas tai omainen saa kotitalousvähennyksen verotuksessa ostaessaan siivouksen yksityiseltä palveluntuottajalta. PIHANHOITOPALVELU Pöytyäläisillä sotainvalideilla, joiden haitta-aste on 20 % tai enemmän, on mahdollisuus saada pihanhoitopalvelua. Työn suorittaa Työpaja Sauma. Yhteydenotot suoraan Saumaan puh. (02) Pihanhoitopalveluun kuuluu ruohon leikkaus enintään kerran viikossa, pihan haravointi käytössä olevalta osalta keväisin ja syksyisin ja lumityöt tarvittaessa. Jos pihanhoitopalvelun suorittaa yksityinen palveluntuottaja, asiakas tai omainen saa kotitalousvähennyksen verotuksessa ostaessaan pihanhoitopalvelun yksityiseltä palveluntuottajalta.

11 PALVELUKESKUKSET PALVELUTALO KOTIKARPALO Talvitie 1, Kyrö puh. (02) Mesimarja, Metsämansikka ja Vaapukka -ryhmäkodit Luhtavilla ryhmäkoti (hoivatyyppinen) Lutukka - dementiaryhmäkoti Asuminen palvelutalo Kotikarpalossa perustuu vuokrasuhteeseen palvelukotiyhdistykseen tai kuntaan. Asukkaat maksavat saamistaan palveluista tulojen mukaisesti määräytyvää asumispalvelumaksua kunnalle. 4-paikkaiset Mesimarja ja Metsämansikka sekä 9-paikkainen Vaapukka ovat tehostetun palveluasumisen ryhmäkoteja. 9-paikkaisessa Lutukassa asuu keskivaikeasti tai vaikeasti dementoituneita asukkaita. 12-paikkainen Luhtavilla tarjoaa hoivatyyppistä tehostettua palveluasumista. Kotikarpalossa on kaksi intervallipaikkaa. Tiedustelut: vastaava sairaanhoitaja Anne-Mari Lehti (02) perusturvajohtaja Eeva-Sirkku Pöyhönen puh. (02)

12 RIIHIKOTI PALVELUKESKUS Koskitie 4-6, Riihikoski, puh. (02) Kurjenkello palveluasunnot Tähkäkoti, Sateenkaarikoti ja Iltatähti ryhmäkodit Riihitupa dementiaryhmäkoti Tähkäkoti, Sateenkaarikoti ja Iltatähti -ryhmäkodit ovat tehostetun palveluasumisen yksiköitä. Asuntoja on 20 pitkäaikaiseen asumiseen. Kurjenkellon palveluasuntoja asuntoja on 6 ja tarkoitettu vanhuksille, jotka selviävät päivittäisistä toiminnoista osittain omatoimisesti. Riihitupa on tarkoitettu 9:lle keskivaikeasti ja vaikeasti dementiaan sairastuneelle asukkaalle. Riihikodilla on kaksi lyhytaikaispaikkaa. Tiedustelut: Vastaava sairaanhoitaja Raija Hätönen puh. (02) Dementiaryhmäkodin vastaava sairaanhoitaja Sanna Maanpää puh. (02) perusturvajohtaja Eeva-Sirkku Pöyhönen puh. (02)

13 YLÄNEEN VANHAINKOTI JA PALVELUASUNNOT Vanhainkodintie 12, Uusikartano puh. (02) Lysttupa- palveluasunnot Iltatuuli- dementiaryhmäkoti Lystkoto- vanhainkoti Yläneen vanhainkotikiinteistössä eli Lysttuvassa ja Lystkodossa on 21 palveluasumispaikkaa, joista 6 on dementiakoti Iltatuulessa. Yläneellä on käytössä yksi intervallipaikka. Tiedustelut: vastaava sairaanhoitaja Inkeri Mäkimattila puh. (02) perusturvajohtaja Eeva-Sirkku Pöyhönen puh. (02) Yläneen uuden palvelukeskuksen rakentaminen Yläneen keskustaan aloitetaan keväällä 2011.

14 Palvelukeskusten henkilökunta koostuu koulutetuista, luovista ja aikaansa seuraavista ammattilaisista, jotka ovat sitoutuneet asukkaiden hyvän olon ja elämänlaadun turvaamiseen. Kaikissa palvelukeskuksissa noudatetaan kuntouttavaa työotetta. Henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden, yöllä valvoo kaksi hoitajaa. Dementiayksiköissä toteutetaan jokapäiväisen elämän arjen askareita virikkeellisessä ja kodinomaisessa ympäristössä. Siellä mahdollistetaan joustava päivärytmi, toimintakykyisyyden säilyttäminen oma omat mieltymykset. Lyhytaikaispaikkojen varaukset: avopalveluohjaaja Tuula Kullanmäki puh Asukkaiden pitkäaikaissijoittamisesta palvelukeskuksiin päättää perusturvajohtaja. YLÄNEEN RYHMÄKOTI Koulutie 12, Yläne puh. (02) Ryhmäkoti on pieni, kodinomainen yksikkö, jossa on yhdeksän soluasuntoa. Koti on tarkoitettu asiakkaille, jotka tarvitsevat päiväsaikaan apua, hoivaa ja huolenpitoa, mutta eivät tarvitse yövalvontaa. Ryhmäkodissa on hoitaja paikalla arkisin klo Ryhmäkodeista vastaa avopalveluohjaaja Leija Vaaranen puh Asukkaiden sijoittamisesta vastaa perusturvajohtaja Eeva-Sirkku Pöyhönen puh. (02)

15 VANHUSTEN RIVITALOT Vanhusten rivitalot ovat vanhusten käyttöön rakennettuja vuokrattavia rivitaloasuntoja. Vanhustentalot sijaitsevat Kyrössä Ollilantiellä, Riihikoskella Riihikodintiellä sekä Yläneellä Koulutiellä. Asukkaat vanhusten rivitaloihin valitsee asuntosihteeri Seija Halminen puh. (02) YKSITYISET HOITOKODIT JA PALVELUASUNNOT Kun henkilö hakeutuu yksityiseen hoitokotiin tai palvelutaloon omatoimisesti, hän huolehtii kustannuksista kokonaan itse. Kunta tulee mukaan kustannuksiin, kun hoidon tarve on kartoitettu kunnan toimesta eikä hoitopaikkaa ole voitu osoittaa julkisen terveyden- tai sosiaalihuollon toimintayksiköstä. Mikäli kunnalla on osoittaa paikka kunnan omassa tai palveluntuottajan paikassa, josta kunta ostaa palvelut, voidaan henkilö siirtää yksityisestä paikasta kunnan palveluiden piiriin. Tiedustelut perusturvajohtaja Eeva-Sirkku Pöyhönen puh. (02)

16 SOSIAALITOIMISTON PALVELUT IKÄÄNTYNEILLE Sosiaalitoimiston puoleen voi kääntyä mm. kun * on tarvetta asunnon muutostöihin * on taloudellisia vaikeuksia esim. suuria sairauskuluja * on perheväkivallan tai ulkopuolisen taholta tulevan hyväksikäytön kohteena * tarvitset kuljetuspalveluja sosiaalihuoltolain tai vammaisuuden perusteella * tarvitset apua Kelan hoito-, asumis- ja matkakorvausasioissa Tiedustelut sosiaalityön johtaja Riitta Kallinen puh. (02) sosiaalityöntekijä Eeva Jokela puh. (02) sosiaaliohjaaja Anne Kujala puh. (02) va sosiaalityöntekijä Marke Haapanen puh. (02)

17 PÖYTYÄN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Lääkärin vastaanotot Kyrö Riihikoski Yläne Kehityksentie 10, Kyrö puh. (02) Yläneentie 1, Riihikoski puh. (02) Vainionperäntie 1, Yläne puh. (02) Ajanvaraus arkisin lääkärinvastaanotoille klo Hoitajien aamuvastaanotto ajanvarauksella (maksuton) Kyrö puh. (02) Riihikoski (02) Yläne (02) Terveydenhoitajat suorittavat myös sairaanhoidollisia kotikäyntejä, á 8,70.

18 Lääkäripäivystys Riihikosken pääterveysasemalla puh. (02) tai (02) arki-iltaisin klo 16-20, lauantaisin ja sunnuntaisin ja arkipyhinä klo Loimaan aluesairaalassa puh. (02) ma - pe klo sekä la-su ja arkipyhinä klo Ambulanssi voidaan tilata hätätapauksissa numerosta 112 Laboratorio ajanvaraus arkisin klo Kyrö ma ja ke puh. (02) Riihikoski ma pe puh. (02) Yläne ti ja pe puh. (02) Näytteenotto oman kunnan lääkärin ja terveydenhoitajan, LAS:n ja TYKS:n lähetteellä. Yksityislääkärin lähetteellä otettavat näytteet maksullisia. Hammaslääkärin vastaanotto Ajanvaraus suoraan hammashoitolasta arkiaamupäivisin klo Kyrö Kehityksentie 10, Kyrö ajanvaraus hammaslääkäri puh. (02) suuhygienisti (02) ja (02)

19 Riihikoski Yläneentie 1, Riihikoski ajanvaraus hammaslääkäri puh.(02) suuhygienisti puh. (02) Yläne Vainionperäntie 1, Yläne ajanvaraus hammaslääkäri puh. (02) suuhygienisti puh. (02) Fysioterapia Yläneentie 1, Riihikoski puh. (02) Fysioterapia on avoinna ma to 8-16 ja pe Apuvälinelainaamo puh. (02) ma to klo 8-9 ja pe Vuodeosasto Vuodeosasto on Riihikosken pääterveysaseman yhteydessä. Sen tehtävänä on antaa yksilöllistä hoitoa ja kuntoutusta Auran ja Pöytyän kuntien pitkäaikaissairaille ja hoitaa lyhytaikaisia sairauksia, jotka eivät vaadi erikoissairaanhoitoa. Vuodeosasto on 40- paikkainen. Osaston lääkäri terveyskeskuslääkäri Kaisa Pönkä Osastonhoitaja Tarja Pajula Osastosihteeri Tiina Ojala puh. (02)

20 Sosiaalityöntekijä Sosiaalityöntekijä on yhteistyössä kotiutuksen järjestämisessä ja neuvoo veteraanikuntoutusasioissa sekä terveyskeskuksen asiakasmaksuasioissa. Sosiaalityöntekijä Aila Ilomäki puh. (02) Apteekit Kyrön apteekki Kyröntie 30, Kyrö puh. (02) Riihikosken apteekki Turuntie 631 C, Rki puh. (02) Yläneen apteekki Kuntolantie 1 B, Yläne puh. (02)

21 2010

Ikäihmisten palveluopas

Ikäihmisten palveluopas Ikäihmisten palveluopas 2014 1 VANHUSPALVELUT Vanhuspalveluiden tehtävänä ja tavoitteena on tarjota tarpeenmukaisia yksilön hyvinvointia, toimintakykyä ja elämänlaatua edistäviä ja ylläpitäviä palveluita

Lisätiedot

Senioreiden lukujärjestys sivuilla 16 17

Senioreiden lukujärjestys sivuilla 16 17 Pöytyän kunnan tiedotuslehti nro 3/2014 Mylläri Esa Jokinen, joka tekee itse myllyn vuosihuollot. Mylly on perustettu vuonna 1947 ja samat koneet ovat yhä käytössä. ELOJUHLAT... s. 26 LIIKUNTATOIMEN SYKSY...s.

Lisätiedot

KOKEMÄEN IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS

KOKEMÄEN IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS KOKEMÄEN IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS - ET SÄÄKIN TIÄRÄT - Ptlk 13.1.2010 8 Päivitetty 20.5.2015 Hyvä lukija! Tämä on Kokemäen ikäihmisten palveluopas. Kokemäellä tavoitteena on tukea ikääntyvän kaupunkilaisen

Lisätiedot

PALVELUOPAS LOPEN ELÄKEIKÄISILLE. Säilytä opas! 3/2013 Sisältää paljon hyödyllistä tietoa

PALVELUOPAS LOPEN ELÄKEIKÄISILLE. Säilytä opas! 3/2013 Sisältää paljon hyödyllistä tietoa PALVELUOPAS LOPEN ELÄKEIKÄISILLE 2013 Säilytä opas! 3/2013 Sisältää paljon hyödyllistä tietoa Sisällysluettelo Lukijalle... 4 Lopen kunnan vanhusneuvosto... 5 Koti- ja tukipalvelut... 6 Kotipalvelu...

Lisätiedot

PALVELUOPAS IKÄÄNTYNEILLE

PALVELUOPAS IKÄÄNTYNEILLE PALVELUOPAS IKÄÄNTYNEILLE 1 LUKIJALLE Ikääntyneiden Palveluoppaaseen on pyritty keräämään kaikki Pälkäneen kunnassa tarjolla olevat palvelut ja yleiset etuudet. Oppaan tarkoituksena on mahdollisimman kattavasti

Lisätiedot

PALVELUOPAS IKÄÄNTYNEILLE

PALVELUOPAS IKÄÄNTYNEILLE PALVELUOPAS IKÄÄNTYNEILLE 1 LUKIJALLE Ikääntyneiden Palveluoppaaseen on pyritty keräämään kaikki Pälkäneen kunnassa tarjolla olevat palvelut ja yleiset etuudet. Oppaan tarkoituksena on mahdollisimman kattavasti

Lisätiedot

HYVINVOINTIPALVELUJA TAMMELAN IKÄIHMISILLE

HYVINVOINTIPALVELUJA TAMMELAN IKÄIHMISILLE HYVINVOINTIPALVELUJA TAMMELAN IKÄIHMISILLE 03/2012 TAMMELAN KUNTA Kunnanjohtaja Matti Setälä p. 050 569 4930, matti.setala@tammela.fi Sosiaalijohtaja Annukka Kuismin p. 050 550 2263, annukka.kuismin@tammela.fi

Lisätiedot

Tämä opas on tarkoitettu Alavuden ikäihmisille ja heidän läheisilleen. Oppaasta löytyy tietoa ikäihmisille suunnatuista palveluista ja etuuksista.

Tämä opas on tarkoitettu Alavuden ikäihmisille ja heidän läheisilleen. Oppaasta löytyy tietoa ikäihmisille suunnatuista palveluista ja etuuksista. IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS 2014 Lukijalle Tämä opas on tarkoitettu Alavuden ikäihmisille ja heidän läheisilleen. Oppaasta löytyy tietoa ikäihmisille suunnatuista palveluista ja etuuksista. Tavoitteena Alavudella

Lisätiedot

PALVELUOPAS IKÄÄNTYNEILLE

PALVELUOPAS IKÄÄNTYNEILLE PALVELUOPAS IKÄÄNTYNEILLE 1 LUKIJALLE Ikääntyneiden Palveluoppaaseen on pyritty keräämään kaikki Pälkäneen kunnassa tarjolla olevat palvelut ja yleiset etuudet. Oppaan tarkoituksena on mahdollisimman kattavasti

Lisätiedot

PALVELUOPAS IKÄÄNTYNEILLE

PALVELUOPAS IKÄÄNTYNEILLE PALVELUOPAS IKÄÄNTYNEILLE 1 LUKIJALLE Ikääntyneiden Palveluoppaaseen on pyritty keräämään kaikki Pälkäneen kunnassa tarjolla olevat palvelut ja yleiset etuudet. Oppaan tarkoituksena on mahdollisimman kattavasti

Lisätiedot

KARKKILA NUMMI-PUSULA VIHTI. Palveluopas Karviaisen alueen ikäihmisille

KARKKILA NUMMI-PUSULA VIHTI. Palveluopas Karviaisen alueen ikäihmisille KARKKILA NUMMI-PUSULA VIHTI Palveluopas Karviaisen alueen ikäihmisille 1 2 1.1.2010 Palveluoppaan käyttäjälle Perusturvakuntayhtymä Karviaisen Geriatriakeskuksen henkilökunta on suunnitellut tämän oppaan,

Lisätiedot

ikäihmisten palveluopas Jokioisten kunta

ikäihmisten palveluopas Jokioisten kunta ikäihmisten palveluopas Jokioisten kunta Sisällys: LUKIJALLE... 1 JOKIOISTEN KUNNAN VANHUSTYÖN OHJELMA... 2 APUVÄLINEET JA HOITOTARVIKKEET... 3 ASIAKKAAN JA POTILAAN OIKEUDET... 4 SOSIAALI- JA POTILASASIAMIES...

Lisätiedot

Ikääntyvien palveluopas 2015 Parikkala - Rautjärvi Ruokolahti

Ikääntyvien palveluopas 2015 Parikkala - Rautjärvi Ruokolahti Palveluneuvonta ja ohjaus puh. 05 352 2370 Ikääntyvien palveluopas 2015 Parikkala - Rautjärvi Ruokolahti Arvoisa lukija Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) käynnistyi 1.1.2010. Piiri varmistaa

Lisätiedot

Senioriopas. ikäihmisille Seniori-info puh. 020 615 8439 ma - pe klo 9-14.30

Senioriopas. ikäihmisille Seniori-info puh. 020 615 8439 ma - pe klo 9-14.30 Senioriopas ikäihmisille Seniori-info puh. 020 615 8439 ma - pe klo 9-14.30 Sisällysluettelo Varhaiset palvelut... 3 Seniori-info... 3 Palveluohjaus ja palvelutarpeen arviointi... 3 Hyvän olon ryhmät...

Lisätiedot

Ikäihmisten palveluopas 2015 Tietoa palveluista laukaalaisille

Ikäihmisten palveluopas 2015 Tietoa palveluista laukaalaisille Ikäihmisten palveluopas 2015 Tietoa palveluista laukaalaisille LAUKAAN KUNTA Vanhusten palvelut 2 VANHUSTEN PALVELUJEN TULOSYKSIKKÖ: Vanhuspalvelujen johtaja Pirkko Uuttu Pelloskuja 3, 41340 Laukaa puh.

Lisätiedot

Ikäihmisten palveluopas

Ikäihmisten palveluopas Ikäihmisten palveluopas 1 21.1.2015/ LA-H Hyvä raumalainen! Tähän esitteeseen on koottu tietoja palveluista ja toiminnasta, jotka on suunnattu raumalaisille ikäihmisille. Esitteessä olevien yhteystietojen

Lisätiedot

Seniori-info puh. 020 615 8439 ma-pe klo 9-14.30. Senioriopas

Seniori-info puh. 020 615 8439 ma-pe klo 9-14.30. Senioriopas Seniori-info puh. 020 615 8439 ma-pe klo 9-14.30 Senioriopas Sisällysluettelo Varhaiset palvelut.................... 5 Seniori-info 5 Palvelutarpeen arviointi ja palveluohjaus 5 Ryhmät 6 Gerontologinen

Lisätiedot

IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS

IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS PIEKSÄMÄEN KAUPUNKI 2015 SISÄLLYS APTEEKKI... 4 ASIAKASMAKSUKATTO... 4 ASUMINEN... 5 Vanhusten vuokra-asunnot... 5 Palveluasuminen... 5 Kaupungin palveluasumisyksiköt:... 5 Tehostettu

Lisätiedot

Ikäihmisten palveluopas [Tiedoston alaotsikko] Loimaan sosiaali- ja terveyspalvelukeskus

Ikäihmisten palveluopas [Tiedoston alaotsikko] Loimaan sosiaali- ja terveyspalvelukeskus Ikäihmisten palveluopas [Tiedoston alaotsikko] Loimaan sosiaali- ja terveyspalvelukeskus 1.1.2015 1 Sisällysluettelo KOTONA ASUMISTA TUKEVAT PALVELUT... 3 Kotihoito... 3 Kotihoidon yhteystiedot... 3 Ikäihmisten

Lisätiedot

IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS

IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS PIEKSÄMÄEN KAUPUNKI 2014 SISÄLLYS APTEEKKI... 4 ASIAKASMAKSUKATTO... 4 ASUMINEN... 5 Vanhusten vuokra-asunnot... 5 Palveluasuminen... 5 Kaupungin palveluasumisyksiköt:... 5 Tehostettu

Lisätiedot

KARKKILA NUMMI-PUSULA VIHTI. Palveluopas Karviaisen alueen ikäihmisille

KARKKILA NUMMI-PUSULA VIHTI. Palveluopas Karviaisen alueen ikäihmisille KARKKILA NUMMI-PUSULA VIHTI Palveluopas Karviaisen alueen ikäihmisille 1 6.6.2011 2 Sisällysluettelo 1. PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN... 6 1.2. Ikäihmisten palvelulinja... 6 2. APUVÄLINEET... 7 3. ASUMINEN;

Lisätiedot

KOTIHOIDON, ASUMISPALVELUIDEN JA HOIVAHOIDON OHJEISTUS OULUNKAAREN KUNTAYHTYMÄSSÄ

KOTIHOIDON, ASUMISPALVELUIDEN JA HOIVAHOIDON OHJEISTUS OULUNKAAREN KUNTAYHTYMÄSSÄ KOTIHOIDON, ASUMISPALVELUIDEN JA HOIVAHOIDON OHJEISTUS OULUNKAAREN KUNTAYHTYMÄSSÄ Palvelutuotantolautakunta 16.5.2012 67 OULUNKAAREN KUNTAYHTYMÄ Ii Pudasjärvi Simo Utajärvi Vaala Piisilta 1, 91100 Ii Puh

Lisätiedot

Ikääntyvien palveluopas

Ikääntyvien palveluopas Ikääntyvien palveluopas IsoApu -palveluohjauskeskus Ambulanssi... 1 Apteekit..... 1 Apuvälinepalvelut... 1 Asiakasmaksukatto. 2 Asiakaspalvelu Imatra... 3 Asiakasmaksut. 3 Asiointiapu. 3 Asumistuki. 3

Lisätiedot

VANHUSTEN PALVELUOPAS

VANHUSTEN PALVELUOPAS VANHUSTEN PALVELUOPAS Riihimäen kaupunki Koti- ja vanhuspalvelut Temppelikatu 10 11100 Riihimäki p. 019 758 4364 Päiväys 4/2015 SISÄLLYS KOTONA ASUMISTA TUKEVAT PALVELUT sivut 1-6 Palveluneuvonta Muistisairaiden

Lisätiedot

KAUNIAISTEN KAUPUNGIN IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS 2006 (2008 päivitetty webbiversio)

KAUNIAISTEN KAUPUNGIN IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS 2006 (2008 päivitetty webbiversio) KAUNIAISTEN KAUPUNGIN IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS 2006 (2008 päivitetty webbiversio) 4.8.2005 Sosiaali- ja terveystoimi SISÄLLYS Apuvälineet...2 Asumistuki...2 Asunnon muutostyöt...2 Ateriapalvelu...2 Diabetesneuvonta

Lisätiedot

IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS HÄMEENLINNA

IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS HÄMEENLINNA IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS HÄMEENLINNA 2013 SISÄLTÖ 1. PALVELUOHJAUS JA PALVELUNEUVONTA........................... 7 1.1 YLEINEN PALVELUOHJAUS JA NEUVONTA........................ 7 1.2 IKÄIHMISTEN PALVELUOHJAUS

Lisätiedot

PALVELUOPAS IKÄIHMISILLE

PALVELUOPAS IKÄIHMISILLE PALVELUOPAS IKÄIHMISILLE Rautalammin kunta Kunnanvirasto Kuopiontie 11 77700 Rautalampi puh.vaihde 040 164 2000 www.rautalampi.fi 2 3 Lukijalle IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS Tämä palveluopas on tarkoitettu ikäihmisille,

Lisätiedot

Sysmä IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS

Sysmä IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS Sysmä IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS 2011 Palveluneuvontaa ikääntyville ja heidän läheisilleen avoinna ma klo 10 17, ti pe klo 10 15 Hämeenkatu 26 A, 15140 Lahti Puh. (03) 818 5555 palveluneuvonta@palvelusantra.info

Lisätiedot

PALVELUOPAS. Tietoa palveluista Konneveden ikäihmisille

PALVELUOPAS. Tietoa palveluista Konneveden ikäihmisille 1 PALVELUOPAS Tietoa palveluista Konneveden ikäihmisille 2 Lukijalle IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS Tämä palveluopas on tarkoitettu ikäihmisille, heidän omaisilleen ja läheisilleen sekä muille kuntalaisille avuksi

Lisätiedot

PALVELUOPAS IKÄIHMISILLE

PALVELUOPAS IKÄIHMISILLE PALVELUOPAS IKÄIHMISILLE Rautalammin kunta Kunnanvirasto Kuopiontie 11 77700 Rautalampi puh.vaihde 040 164 2000 www.rautalampi.fi 2 3 Lukijalle IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS Tämä palveluopas on tarkoitettu ikäihmisille,

Lisätiedot