Daikin. Ympäristötietoisuus

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Daikin. Ympäristötietoisuus"

Transkriptio

1

2 Daikin s. 02 Daikin on maailmanlaajuisesti tunnettu ilmastointijärjestelmien valmistaja, jonka maine perustuu yli 70 vuoden kokemukseen laadukkaiden ilmastointilaitteiden valmistajana niin teollisuuden, kaupan kuin kotitalouksienkin käyttöön. Daikin Europe N.V. Ympäristötietoisuus Ilmastointijärjestelmät ja ympäristö Ilmastointijärjestelmät parantavat huomattavasti sisätilojen viihtyisyyttä ja mahdollistavat ihanteelliset työskentely- ja asumisolosuhteet vaativinakin vuodenaikoina. Viime vuosina ympäristötietoisuuden kasvaessa muutamat valmistajat, kuten Daikin, ovat panostaneet paljon ilmastointilaitteiden valmistuksessa ja käytössä ympäristöystävällisyyteen. Laitteiden energiaa säästävät ominaisuudet ja ympäristöystävälliset valmistustekniikat ovat esimerkkejä tavoista, joilla haitallisia ympäristövaikutuksia on pystytty selvästi vähentämään.

3 sisällys s. 03 Sisällysluettelo ESITTELY 4 OMINAISUUDET 10 Monipuoliset mallit ja sovellutukset 10 Ympäristötietoisuus 20 Helppo asennus ja huolto 23 ULKOYKSIKÖT VRVIII VRVII VRV-WII Lisävarusteet 42 SISÄYKSIKÖT Ominaisuudet Tekniset tiedot 51 LÄMMÖN TALTEENOTTO JA ILMANVAIHTO VAM VKM 65 TEHOKKAAT VALINTAOHJELMAT VRV XPRESS VRV PRO 67 KÄYTTÄJÄYSTÄVÄLLISET OHJAUSJÄRJESTELMÄT Erilliset ohjausjärjestelmät Keskitetyt ohjausjärjestelmät Verkkoratkaisut Lisävarusteet 76

4 s. 04 VRV-järjestelmien historia 1987 Daikin Industries Ltd:n vuonna 1982 kehittämä alkuperäinen VRV-ilmastointijärjestelmä esitellään Euroopassa VRV-standardina. VRV D -sarja tuottaa ilmastoitua ilmaa jopa neljään sisäyksikköön, jotka on liitetty yhteen ulkoyksikköön Seuraava askel eteenpäin otetaan vuonna 1991, jolloin esitellään VRV lämmön talteenottojärjestelmä. Tämä mahdollistaa samanaikaisen jäähdytyksen ja lämmityksen eri sisäyksiköissä samassa kylmäainepiirissä Järjestelmän korkea laatu ja tehokkuus tuovat VRV-konseptille laajan suosion ja Daikin saa ensimmäisenä japanilaisena ilmastointijärjestelmien valmistajana ISO sertifioinnin. Seuraava tekninen läpimurto on VRV-taajuusmuuttaja H-sarja, jossa jopa 16 sisäyksikköä voidaan liittää yhteen ulkoyksikköön Vuoden lopussa julkaistaan uusi VRV-taajuusmuuttaja G-sarja, joka mahdollistaa jopa 8 sisäyksikön käytön yhdellä ulkoyksiköllä. Taajuusmuuttajan tehonsäätö tekee järjestelmästä selvästi joustavamman ja tehokkaamman Jatkuva kehitystyö energiaa säästävien mallien ja joustavamman järjestelmän luomiseksi johtaa edistyneen Hi-VRV-järjestelmän syntymiseen, jossa yhdistyvät raitis ilma -syöttö (HRV), tietokoneistettu järjestelmänhallinta (DACMS) ja VRV Daikin Europe vauhdittaa kylmäaineena R-407C:tä käyttävien VRV ilmastointilaitteiden valmistusta CFC-pohjaisten kylmäaineiden käyttökiellon lähestyessä. Daikin Europe juhlii 25-vuotis taivaltaan, saavuttaa ISO ympäristösertifikaatin ja esittelee VRV-taajuusmuuttaja K-sarjan, jossa kylmäaineena on R-407C ja jota on saatavana jäähdytys- tai lämpöpumppuversiona. Jopa 16 sisäyksikköä voidaan liittää yhteen ulkoyksikköön.

5 s VRV Plus -sarja edusti suunnittelultaan huipputekniikkaa. Sen kylmäaineena oli R-22 ja se soveltui tehokkaisiin ilmastointiratkaisuihin, sillä siihen saattoi liittää jopa 30 sisäyksikköä yhteen kylmäainepiiriin. Uusi askel eteenpäin otettiin esittelemällä VRV lämmöntalteenottosarja, jossa kylmäaineena oli R-407C ja jossa yhteen ulkoyksikköön voitiin liittää 16 sisäyksikköä Viimeisin lisä VRV Plus - sarjaan on VRV Plus lämmöntalteenottosarja, jossa kylmäaineena on R-407C. Jopa 32 sisäyksikköä voidaan liittää yhteen kylmäainepiiriin Daikin esittelee VRVII-järjestelmän, joka on maailman ensimmäinen R-410A-käyttöinen vaihtelevan kylmäaineen virtauksen järjestelmä. Uusi järjestelmä on saatavana jäähdytys-, lämpöpumpputai lämmöntalteenottoversiona. Se on merkittävästi kehittyneempi kuin aiemmat VRV-järjestelmät ja on osoitus innovatiivisesta tavasta, jolla Daikin soveltaa uusinta tekniikkaa. Järjestelmässä voidaan liittää jopa 40 sisäyksikköä myös lämmöntalteenotto- ja lämpöpumppuversioissa yhteen kylmäainepiiriin Daikin laajentaa tunnustetun VRVII taajuusmuuttajakäyttöisen suorahöyrysteisen ilmastointijärjestelmän käyttömahdollisuuksia tuomalla markkinoille uuden vesilauhdutteisen mallin VRV-WII. Saatavana on 10, 20 ja 30 hv malleja. Järjestelmän kylmäaineena on R-410A ja se on saatavana myös lämpöpumppu- ja lämmöntalteenottoversiona Vastatakseen suuritehoisten järjestelmien kasvavaan kysyntään Daikin Europe esittelee VRV Plus -sarjasta lämpöpumppumallin, jonka kylmäaineena on R-407C. Tässä mallissa voidaan liittää jopa 32 sisäyksikköä yhteen kylmäainepiiriin Daikin tuo markkinoille uuden energiaa säästävän VRV-sarjan, jossa on korkeat COParvot, monipuoliset käyttömahdollisuudet ja jonka kylmäaineena on R-407C VRVII-S -sarjan julkistamisen myötä VRV-järjestelmät soveltuvat myös pienempiin tehon tarpeisiin. Sarjaa on saatavana 4, 5 ja 6 hv malleina ja järjestelmä voidaan asentaa jopa 9 huoneeseen Daikin esittelee kolmannen sukupolven VRV-järjestelmän paljon tunnustusta saaneesta VRV-sarjasta, laajasti uudistetulla mallilla VRVIII. Uusi järjestelmä on aluksi saatavana vain jäähdytys- tai lämpöpumppuversiona. VRVIII sisältää kaikki aiempien VRVjärjestelmien parhaat ominaisuudet. Lisäksi siinä on useita parannuksia muotoilussa sekä asennuksen ja huollon helpottamiseksi.

6 Hi-VRV s. 06 Mikä on? Viime vuosina pankkien, hotellien ja toimistorakennusten suunnittelussa on tehty rakennuksiin suuria lasipintoja. Auringon aiheuttama liiallinen lämpö voidaan johtaa pois ainoastaan ilmastoinnin avulla. Tästä johtuen ilmastointijärjestelmät ovat tulleet yhä tärkeämmiksi ja ne ovatkin nykyisin useimmiten kiinteä osa arkkitehtien suunnitelmia. Elektronisten toimistolaitteiden lisääntyvä käyttö lisää lämpökuormaa entisestään aiheuttaen tilanteita, joissa sisälämpötila saattaa nousta epämiellyttävän korkealle jopa talvella. Jäähdytyksen tai lämmityksen tarve voi lisäksi vaihdella huomattavasti vuorokauden eri aikoina kiinteistössä oleskelevien henkilöiden määrän ja toimintojen mukaan. Loppukäyttäjät odottavat ilmastointijärjestelmältään muutakin kuin pelkää jäähdytystä tai lämmitystä. Ollakseen nykyaikainen järjestelmän tulee olla energiaa säästävä, helppo asentaa, joustava, luotettava ja helppo käyttää. Raikasta ilmaa on oltava saatavissa ilman lisääntynyttä energiankulutusta. Suurissa ja keskikokoisissa rakennuksissa merkittävä tekijä on lisäksi keskitetty ohjaus- ja hallintamahdollisuus. Daikin Hi-VRV-järjestelmä täyttää kaikki nämä vaatimukset. ILMASTOINTI VERKKORATKAISU ILMANVAIHTO OHJAUS JA HALLINTA Edistyksellinen Hi-VRV-valintaohjelma on Daikinin ohjelmistotuotteiden lippulaiva. Tämä ohjelmisto mahdollistaa järjestelmän ominaisuuksien mahdollisimman tehokkaan käytön ja takaa loppukäyttäjälle täydellisen palvelun. Nyt voit helposti suunnitella Daikin-ilmastointiprojektin vaihe vaiheelta yksityiskohtaisesti.

7 s. 07 LÄMMÖNTALTEENOTTO ILMANVAIHDOSSA Tulo- ja poistoilman lämpöä ja kosteutta käsitellään siten, että ulkoa tuleva ilma on lähellä haluttuja sisäilman olosuhteita energiahäviö pienenee ilmastointijärjestelmän kuormitus vähenee huomattavasti VAIHTELEVA KYLMÄAINETILAVUUS saatavana jäähdytys- tai lämpöpumppuversiona. Lämmöntalteenottoversio lähitulevaisuudessa. nopeasti olosuhteiden muutoksiin reagoiva järjestelmä, joka mahdollistaa jopa 60 sisäyksikön käytön samassa kylmäainepiirissä. taajuusmuuttajakäyttöinen kompressori mahdollistaa ulkoyksikön tarkan säädön kyseisen vyöhykkeen jäähdytys-/ lämmitystarpeen mukaan. VERKKORATKAISU Erinomainen ratkaisu jopa sisäyksikön ohjaukseen ja hallintaan. Mahdollistaa VRV-järjestelmien tarkan ja helpon valvonnan ja käytön (enintään 2 x 64 ohjausryhmää). Erinomainen ratkaisu jopa VRV-sisäyksikön ohjaukseen ja hallintaan. VRV-yksiköiden valvonta- ja ohjaustoimintojen integrointi LonWorks - verkkoon. Integroitu ohjausjärjestelmä, joka liittää VRV-järjestelmän saumattomasti kiinteistöjen valvontajärjestelmiin.

8 VRV-järjestelmät s. 08 VRVIII TAAJUUSMUUTTAJA VAIN JÄÄHDYTYS Jäähdytys yhdestä järjestelmästä Jopa 29 sisäyksikköä voidaan käyttää yhdellä ulkoyksiköllä ilman ylimääräistä PCB-sovitinta. 5, 8, 10, 12, 16 ja 18 hv mallit soveltuvat erinomaisesti pienempiin tiloihin, joihin tehdään vain vähäisiä laajennus- tai muutostöitä. VRVIII TAAJUUSMUUTTAJALLA VARUSTETTU LÄMPÖPUMPPU Joko jäähdytys tai lämmitys yhdestä järjestelmästä Jopa 64 sisäyksikköä voidaan käyttää yhdellä ulkoyksiköllä ilman ylimääräistä PCB-sovitinta. Kattava tehovalikoima alkaen 5 hv:sta ja 8 54 hv 2 hv:n askelissa vastaa asiakkaan kaikkiin tarpeisiin niin pienissä kuin suurissa, uusissa tai jo olemassa olevissa rakennuksissa. VRVII TAAJUUSMUUTTAJA LÄMMÖN TALTEENOTOLLA Samanaikainen jäähdytys ja lämmitys yhdestä järjestelmästä Jopa 40 sisäyksikköä voidaan käyttää yhdellä ulkoyksiköllä VRVII lämmön talteenottotilassa. VRVII:n kattava tehovalikoima 8 48 hv 2 hv:n askelissa vastaa asiakkaan kaikkiin tarpeisiin niin pienissä kuin suurissa, uusissa tai jo olemassa olevissa rakennuksissa. Lämmön talteenotto toteutetaan ohjaamalla jäähdytystilassa olevien sisäyksiköiden poistolämpö lämmitystä tarvitseville alueille. BS-yksikkö säätää järjestelmää jäähdytys- ja lämmitystilan välillä.

9 s. 09 VRV-järjestelmät VRV-WII TAAJUUSMUUTTAJALLA VARUSTETTU LÄMPÖPUMPPU Joko jäähdytys tai lämmitys yhdestä järjestelmästä Jopa 32 sisäyksikköä voidaan käyttää yhdellä VRV-WII ulkoyksiköllä ilman ylimääräistä PCB-sovitinta. Saatavana 10, 20 ja 30 hv malleina VRV-WII TAAJUUSMUUTTAJA LÄMMÖN TALTEENOTOLLA Samanaikainen jäähdytys ja lämmitys yhdestä järjestelmästä Jopa 32 sisäyksikköä voidaan liittää yhteen VRV-WII ulkoyksikköön ilman ylimääräistä PCB-sovitinta Saatavana 10, 20 ja 30 hv malleina Lämmön talteenotto toteutetaan ohjaamalla jäähdytystilassa olevien sisäyksiköiden poistolämpö lämmitystä tarvitseville alueille. BS-yksikkö säätää järjestelmää jäähdytys- ja lämmitystilan välillä.

10 Ominaisuudet s LAAJA SOVELLUSVALIKOIMA 1 VRVIII Ulkoyksiköt 5 hv 8, 10, 12 hv 14, 16, 18 hv VRVIII vain jäähdytys VRVIII lämpöpumppu Ulkoyksiköiden lukumäärä** Kompressorien lukumäärä** Liitettävien sisäyksiköiden enimmäismäärä Minimi tehoindeksi - 50 % Maksimi *** tehoindeksi % Tehoportaat RXQ5P RXYQ5P ,5 162,5 18 RXQ8P RXYQ8P RXQ10P RXYQ10P RXQ12P RXYQ12P RXQ14P RXYQ14P RXQ16P RXYQ16P RXQ18P RXYQ18P RXYQ20P * - RXYQ22P * - RXYQ24P * - RXYQ26P * - RXYQ28P * - RXYQ30P * - RXYQ32P * - RXYQ34P * - RXYQ36P * - RXYQ38P * - RXYQ40P * - RXYQ42P * - RXYQ44P * - RXYQ46P * - RXYQ48P * - RXYQ50P * - RXYQ52P * - RXYQ54P * * Tiedot eivät olleet käytettävissä julkaisun ilmestyessä ** Perustuu tilankäytöllisesti optimoituihin yhdistelmiin *** Kysy lisätietoja paikalliselta Daikin jälleenmyyjältäsi.

11 Ulkoyksikkö s. 11 8, 10 hv 12, 14, 16 hv 2 VRVII Ulkoyksiköt VRV II lämmön Ulkoyksiköiden Kompressorien Liitettävien Minimi Maksimi Tehoportaat talteenotto määrä määrä sisäyksiköiden tehoindeksi - 50 % tehoindeksi % enimmäismäärä REYQ8M REYQ10M REYQ12M REYQ14M REYQ16M REYQ18M REYQ20M REYQ22M REYQ24M REYQ26M REYQ28M REYQ30M REYQ32M REYQ34M REYQ36M REYQ38M REYQ40M REYQ42M REYQ44M REYQ46M REYQ48M VRV-WII Ulkoyksiköt 10 hv VRV-WII VRV-WII lämmön Ulkoyksiköiden Kompressorien Liitettävien Minimi Maksimi Tehoportaat lämpöpumppu talteenotto määrä* lukumäärä sisäyksiköiden tehoindeksi - 50 % tehoindeksi % enimmäismäärä RWEYQ10M RWEYQ20M RWEYQ30M Sisäyksikön tehoindeksi Malli Tehoindeksi , , esim. valitut sisäyksiköt: FXCQ25 + FXFQ100 + FXMQ200 + FXSQ40 Tehoindeksien summa: = mahdollinen ulkoyksikkö REYQ12M

12 Laaja sovellusvalikoima s Laaja sisäyksikkövalikoima VRV-ilmastointi tuo kesäisin viileyttä ja talvisin lämpöä toimistoihin, hotelleihin, tavarataloihin ja moniin muihin liiketiloihin. Se parantaa sisäilman laatua ja luo pohjan paremmalle liiketoiminnalle. Mitä ikinä odotatkin ilmastoinnilta, Daikin sisäyksikkö ratkaisee ongelmasi. VRV-ilmastointijärjestelmiin on saatavana 13 erilaista sisäyksikkömallia, yhteensä 75 versiota. 9 FXFQ FXZQ FXCQ FXKQ FXDQ-M FXDQ-P/NA FXSQ

13 s. 13 Sisäyksiköt 4-suuntaan puhaltava kasettiyksikkö (600 x 600 mm) 4-suuntaan puhaltava kasettiyksikkö 2-suuntaan puhaltava kasettiyksikkö Nurkkaan asennettava kasettiyksikkö Pieni kanavoitava yksikkö Matala kanavoitava yksikkö Kanavoitava yksikkö Suuri kanavoitava yksikkö Hi-wall-yksikkö Kattopintamallinen yksikkö Kattopintaan asennettava 4-suuntaa puhaltava yksikkö Lattiamallinen yksikkö Lattiamallinen yksikkö HRV Ilmanvaihto, höyrystin ja kostutin Ilmanvaihto ja höyrystin FXZQ FXFQ FXCQ FXKQ FXDQ FXDQ FXSQ FXMQ FXAQ FXHQ FXUQ FXLQ FXNQ VKM-GM VKM-G FXMQ FXAQ FXHQ FXUQ FXLQ FXNQ

14 Laaja sovellusvalikoima s Pidempi putkisto VRVIII VRVIII sallii pidemmät putkistot. Järjestelmän kokonaisputkipituus voi olla 1000 m ja kauimmaisen sisäyksikön etäisyys ulkoyksiköstä 165 m (vastaava putkipituus 190 m). Jos ulkoyksikkö sijaitsee sisäyksikön yläpuolella maksimi korkeusero on vakiona 50 m. Sitä voidaan jatkaa 90 metriin*. 165 m Putkiston todellinen pituus *1 50 m (90 m*) Sisä- ja ulkoyksikön välinen korkeusero 15 m Sisäyksiköiden välinen korkeusero 90 m maksimi Todellinen putkiston pituus 165 m Vastaava putkiston pituus 190 m Jos ulkoyksikkö sijaitsee sisäyksikön alapuolella maksimi korkeusero on vakiona 40 m. Jopa 90 metrin korkeuserot ovat mahdollisia*. Ensimmäisen haaran jälkeen, pisimmän ja lyhimmän putkiston välinen pituusero voi olla enintään 40 m, jos pisimmän putkiston pituus on enintään 90 m. * Kysy lisätietoja paikalliselta Daikin jälleenmyyjältäsi. 150 m Putkiston todellinen pituus *1 50 m Sisä- ja ulkoyksiköiden välinen korkeusero 15 m Sisäyksiköiden välinen korkeusero 40 m ensimmäisen haaran ja kauimmaisen sisäyksikön välisen putkiston pituus Todellinen putkiston pituus 150 m Vastaava putkiston pituus 175 m *1 Tässä tapauksessa ulkoyksikkö sijaitsee sisäyksikön yläpuolella. Jos ulkoyksikkö sijaitsee sisäyksikön alapuolella, korkeusero voi olla enintään 40 m. VRVII Koska jäähdytysputkiston pituus voi olla jopa 150 m (vastaava pituus 175 m), järjestelmän sisä- ja ulkoyksikön välinen korkeusero voi olla 50 m ja eri sisäyksiköiden välinen korkeusero 15 m. Kaikki ulkoyksiköt on mahdollista sijoittaa katolle jopa 15-kerroksisissa rakennuksissa.

15 s. 15 VRV-WII Vesilauhdutteinen VRV-WII käyttää vettä lämmön lähteenä. Koska vesiputkiston pituudella ei käytännössä ole ylärajaa, se soveltuu erityisen hyvin monikerroksisiin ja muihin suuriin rakennuksiin. Kylmäainepiiri on mahdollista rakentaa joustavasti, sillä VRV-WII:n ja sisäyksiköiden välisen putkiston todellinen pituus voi olla jopa 120 m ja korkeusero 50 m* (jos VRV-WII sijaitsee sisäyksiköiden yläpuolella). VRV-WII VRV-WII:n ja sisäyksiköiden välinen todellinen putkiston pituus: 120 m (Vastaava putkiston pituus: 140 m) (Putkiston kokonaispituus: 300 m) Sisäasennus Vesiputkisto Kylmäaineputkisto Sisäyksiköiden välinen korkeusero: 15 m VRV-WII:n ja sisäyksiköiden välinen korkeusero: 50 m, jos VRV-WII on yläpuolella 40 m, jos VRV-WII on alapuolella Todellinen putkiston pituus 120 m Vastaava putkiston pituus 140 m * 40 m, jjos VRV-WII sijaitsee sisäyksiköiden alapuolella. 7 Korkeampi ulkopuhaltimen ESP 58,8 Pa 78,4 Pa Vaikka VRVIII-ulkoyksiköt ovat samankorkuisia (1 570 mm) kuin VRVII-yksiköt, niiden ESP on korkeampi uusien, tehokkaiden taajuusmuuttajakäyttöisten puhaltimien, muutettujen säleikköjen ja lämmönvaihtimen ansiosta mm VRVII *yksikön korkeus ilman säleikköjä mm* VRVIII mm Tehokkaat taajuusmuuttajakäyttöiset puhaltimet Siiven alan kasvu 25 % verrattuna VRVII-sarjaan. 10 HV VRVII VRVIII Siiven ala 3 siipeä, ø siipeä, ø 680 Uudet puhallinsäleiköt Pienempi painehäviö Uusi lämmönvaihdin Lämmönvaihtimen päätyjä on laajennettu, jonka johdosta hyötypituus on kasvanut 138 mm eli 7 10 %. laajennetut päädyt Siiven ala VRVIII lähes 90 VRVII

16 Laaja sovellusvalikoima s Erittäin hiljainen toimintatila Vaihe 1 Vaihe 2 50 db 45 db 5 hv 8 hv 10 hv 12 hv 14 hv 16 hv 18 hv 14,7 19,9 19,9 20,9 19,9 20,1 20,2 100% 98% 78% 69% 55% 49% 44% 11,9 15,1 15,1 15,6 15,5 15,6 15,6 93% 74% 59% 51% 43% 38% 34% Vaiheessa 1 asettaa käyntiäänen arvoksi on asetettu 50 dba. Sen jälkeen kun 8 hv ulkoyksikön käyntiääni on 50 dba, sen toimintateho on 98 % nimellistehosta. Vaiheessa 2 käyntiäänen arvoksi on asetettu 45 dba. Sen jälkeen kun saman 8 hv ulkoyksikön käyntiääni on 45 dba, sen toimintateho on 74 % nimellistehosta. Joissain tapauksissa ulkoyksikön äänitaso saattaa olla liian korkea. VRVIII:n erittäin hiljainen toimintatila mahdollistaa käyntiäänen tason määrittämisen, jolloin voidaan välttyä melulta. 9 Pienempi tilantarve VRVIII/VRVII hv VRVII 0,49 m 2 0,71 m 2 0,95 m 2 34% PIENEMPI hv VRVIII 0,49 m 2 0,71 m 2 0,95 m 2 Päällekkäin asennus mahdollista. Kattokorkeus VRV-WII Uusi lämmönvaihdin ja optimoitu kylmäainepiiri ovat mahdollistaneet alan kompakteimman ja kevyimmän rakenteen. 150 kg painavan ja mm korkean yksikön asentaminen on helppoa. Yksiköt voidaan myös asentaa päällekkäin, mikä vähentää tilantarvetta mm tai korkeampi Lattiataso mm

17 s Varmistustoiminto Kompressorin toimintahäiriön sattuessa kauko-ohjattu tai kenttäasennettu kyseisen ulkoyksikön (tai eri ulkoyksiköiden välinen) varmistustoiminto mahdollistaa toisen kompressorin käytön väliaikaisena korvaavana kompressorina enintään 8 tunnin ajan. 11 Jäähdytystä ja/tai lämmitystä vuoden ympäri 9VRV lämmön talteenottojärjestelmät on suunniteltu samanaikaiseen lämmitykseen ja jäähdytykseen. Niiden moduulirakenne tekee niistä erinomaisen ratkaisun huoneisiin tai vyöhykkeisiin, joiden lämpökuormat vaihtelevat rakennuksen käytön tai paikallisten kuumien ja kylmien kohtien mukaan. 9Saman kokoushuoneen lämpökuorma voi vaihdella riippuen vuorokauden ajasta, huoneessa oleskelevien henkilöiden lukumäärästä, valaistuksen ja sähkölaitteiden paikasta ja käyttötavoista. 9Mitä kylmempi on ulkona, sitä heikompi on ilmalauhdutteisen ulkoyksikön hyötysuhde ja teho lämmityskäytössä. Vesilauhdutteisissa ilmastointikojeissa ei tätä ongelmaa ole. Vedenlämmitin varmistaa, että saatavilla on aina tarvittava määrä lisälämpöä. 12 Integrointi ilmanvaihtoon HRV Lämmön talteenoton ilmanvaihto 9Tulo- ja poistoilman lämpöä ja kosteutta käsitellään siten, että ulkoa tuleva ilma on lähellä haluttuja sisäilman olosuhteita energiahäviö pienenee ilmastointijärjestelmän kuormitus vähenee huomattavasti 9Lämmönvaihdin säätelee ulkoa tulevan raittiin ilman lämpötilaa ja kosteutta siten, että se vastaa sisätiloihin haluttuja olosuhteita. 9Sisä- ja ulkolämpötila saadaan tasapainoon, jolloin ilmastointijärjestelmään kohdistuva jäähdytys- tai lämmityskuormitus pienenee. (Lämpö ja kosteus vaihdetaan.) 9Energiaa säästävin ratkaisu, sillä sen avulla voidaan käyttää tehoiltaan pienempiä sisäyksiköitä: Sisäyksiköt voivat olla tehoiltaan jopa 40 % pienempiä VAM-järjestelmän takaisinmaksuaika kokonaisuudessaan: ±2,5 vuotta* *olosuhteet: - ulkojäähdytys olosuhteet: 30 C / ulkolämmitys olosuhteet: - 8 C - sisäjäähdytys olosuhteet: 24 C / sisälämmitys olosuhteet: 22 C - Ilmanvaihto huonetta kohti: 150 m 3 /h 9Erinomainen pakettiratkaisu pakettiratkaisu ilman tarpeisiin

18 Laaja sovellusvalikoima s Korroosiosuojaus Lämmönvaihtimen erityinen korroosionsuojaus antaa 5 6-kertaisen kestävyyden happosadetta ja suolasyöpymiä vastaan. Ruostumaton teräslevy yksikön alapuolella antaa lisäsuojaa. Lämmönvaihdin Korroosiosuojatun lämmönvaihtimen leikkauskuva Hydrofiilinen kalvo Alumiini Korroosionkestävä akryylihartsi Parantunut korroosionkestävyys Korroosionkestävyys Ei käsitelty Korroosiosuojattu Suolakorroosio Happosade Suoritetut testit: VDA-testi yhden kierroksen (7 päivää) sisältö: 9syövytyskoe suolavesisumulla SS DIN 50021, 24 tuntia 9kosteuskestävyystesti KFW DIN 50017, 96 tuntia 9huoneen lämpötila ja huoneen kosteus testausta 48 tuntia, testin kesto: 5 kierrosta Korroosioaste Kierros Kesternich-testi (SO2) 91 kierroksen sisältö (48 tuntia) DIN mukainen (0,21) 9testausaika: 40 kierrosta Puhdas alumiini DAIKIN P.E. Korroosioaste Kierros

19 9 s Toimintalämpötila-alue VRVIII/VRVII Alin toimintalämpötila jopa -20 C. Kehittynyt ulkoyksikön PI-säätö mahdollistaa VRV-sarjan toiminnan jäähdytystilassa jopa -5 C ulkolämpötilassa ja lämmitystilassa jopa -20 C ulkolämpötilassa. 50 Jäähdytys 43 CDB Lämmitys 15,5 CWB CDB CWB VRVIII / VRVII vain jäähdytys / lämpöpumppu Jäähdytys 43 CDB Jäähdytys ja lämmitys Lämmitys 15,5 CWB 15,5 CWB -5 CDB -5 CWB -20 CWB VRVIII / VRVII lämmön talteenotto VRV-WII Vesilauhdutteisilla yksiköillä laaja toiminta-alue C, sekä jäähdytys- että lämmityskäytössä Jäähdytys 45 C Lämmitys 45 C C 10 C VRV-WII lämpöpumppu/lämmön talteenotto 15 Hiljainen käyntiääni 9Daikinin jatkuva tutkimustyö äänitasojen alentamiseksi on johtanut taajuusmuuttajakäyttöisen scrollkompressorin ja puhaltimen kehittämiseen. 9Daikinin sisäyksiköillä on hyvin hiljainen käyntiääni, jopa 25 db(a) db(a) Havaittava äänitaso Ääni 0 Kuulon kynnysarvo - 20 Erittäin pehmeä Lehtien kahinaa 40 Hyvin pehmeä Hiljainen huone 60 Kohtalaisen äänekäs Normaali keskustelu 80 Hyvin äänekäs Kaupunkiliikenteen melu 100 Erittäin äänekäs Sinfoniaorkesteri 120 Tuntemisen kynnysarvo Suihkukone nousussa DAIKIN SISÄYKSIKKÖ

20 9 9 Ympäristötietoisuus s YMPÄRISTÖTIETOISUUS 1 Korkeampi EER/COP Vaihtoehto 1: Kompaktit yhdistelmät Kompaktit yhdistelmät 5 54 hv malleista tarjoavat vähiten tilaa vievän ratkaisun. HV EER/COP-arvot HV EER 3,17 3,02 3,68 3,62 3,49 3,28 3,26 3,20 3,11 3,09 3,02 COP 3,88 3,69 4,08 4,04 3,47 3,84 3,83 3,81 3,83 3,79 3,69 Vaihtoehto 2: Korkeat EER/COP-yhdistelmät Korkeat EER/COP-yhdistelmät tarjoavat eniten energiaa säästävät ulkoyksiköt hv malleissa. HV Optimoidut EER/COP-arvot 30 %:N KASVU HV EER 4,04 3,88 3,78 3,62 4,02 3,94 3,84 3,77 3,60 3,56 3,49 COP 4,27 4,15 4,09 4,04 3,97 4,20 4,13 4,09 4,05 4,02 3,99 2 Vähemmän kylmäainetta Aiempiin sarjoihin verrattuna VRVIII-järjestelmässä käytetään vähemmän kylmäainetta. 10 hv R-22 VRV-K R-407C VRV-K R-410A VRVII R-410A VRVII Kylmäaineen määrä 13,5 kg 11,2 kg 8,6 kg 8,4 kg 100 % 83 % 63,7 % 62,2 % 37,8 % VÄHEMMÄN 3 Parannettu kylmäainetiiveys Kaikki yksikön laippaliitokset on korvattu juotosliitoksilla kylmäainetiiveyden varmistamiseksi. Laippaliitos Juotos

21 4 Kylmäainemäärän tarkastus s. 21 Koko järjestelmän kylmäaineen määrä lasketaan seuraavista tiedoista: ulkolämpötila vertailujärjestelmän lämpötilat lämpötiloja vastaavat paineet kylmäaineen tiheys sisäyksiköiden tyypit ja lukumäärä Kun kylmäainemäärän tarkastus aktivoidaan, yksikkö kytkeytyy jäähdytystilaan ja toistaa tietyt vertailuolosuhteet ohjausyksikön muistin tietojen pohjalta. Lopputulos kertoo, onko järjestelmässä riittävä määrä kylmäainetta. 5 RoHS-direktiivi Direktiivi vaarallisten aineiden rajoittamisesta sähkö- ja elektroniikkalaitteissa (2002/95/EC). Vaarallisia aineita ovat lyijy (Pb), kadmium (Cd), kuuden arvoinen kromi (Cr6+), elohopea (Hg), polybromibifenyyli (PBB), polybromidifenyylieetteri (PBDE). Vaikka RoHS-direktiivi koskee ainoastaan pieniä ja suuria kodinkoneita, Daikinin ympäristöohjelmassa on otettu huomioon RoHS-vaatimukset ja VRVIII on täysin niiden mukainen. 6 Taajuusmuuttajatekniikka Lineaarinen VRV-järjestelmä käyttää mukautuvaa PI-säätöä (Proportional Integral Control), joka käyttää kylmäainepiirin paineantureita taajuusmuuttajan ja ON/OFF-kompressorien lisäsäätöön. Tämän avulla säätöportaita pyritään jakamaan pienempiin yksiköihin, jotta sekä pienten että suurten alueiden säätö voitaisiin toteuttaa mahdollisimman tarkasti. Tämä puolestaan mahdollistaa jopa 60 eritehoisen ja -tyyppisen sisäyksikön ohjaamisen erikseen 50~200 %:n suhteella verrattuna ulkoyksiköiden tehoon. 5 hv ulkoyksiköt käyttävät ainoastaan taajuusmuuttajakäyttöisiä kompressoreja. VRV-järjestelmien käyttökustannukset ovat pienet, koska vyöhykkeitä pystytään ohjaamaan erikseen. 5 hv/14 ULKOYKSIKKÖ 8 hv/22, 4 ULKOYKSIKKÖ Ainoastaan ilmastoinnin 100% 100% tarpeessa olevat huoneet lämmitetään tai jäähdytetään. Käyttämättömissä huoneissa 18 vaihetta 24 vaihetta järjestelmä voidaan kytkeä kokonaan pois toiminnasta. Kompressorin tehonsäätö 100% 14% 10 hv/28 ULKOYKSIKKÖ 12 hv/33,5 ULKOYKSIKKÖ Suuri vaihetta Kuorma 1 Pieni Kompressorin tehonsäätö Kompressorin tehonsäätö 24% 100% 10% Suuri Suuri 1 Kuorma 14 hv/40,0 ULKOYKSIKKÖ 16 hv/44,5 ULKOYKSIKKÖ vaihetta Kuorma 1 Pieni Pieni Kompressorin tehonsäätö Kompressorin tehonsäätö 19% 100% 9% Suuri Suuri 1 Kuorma 18 hv/44,5 ULKOYKSIKKÖ vaihetta Kuorma 1 Pieni Pieni

22 Ympäristötietoisuus s Älykäs ohjaus tuo lisämukavuutta Elektroninen PID-säätöä käyttävä paisuntaventtiili säätää jatkuvasti kylmäaineen määrää sisäyksiköiden kuormituksen vaihtelun mukaan. Näin VRV-järjestelmä kykenee pitämään huonelämpötilat lähes vakiotasolla, ilman perinteisille ON/OFF-säätöjärjestelmille tyypillisiä lämpötilan vaihteluja. Jäähdytys VRV-SARJAT (DAIKIN PID-säätö) Ilmastointi ON/OFF-säädöllä (2,5 hv) Hidas käynnistys Pitää lämpötilan vakaana Pienempi lämpötilaero Tuloilman lämpötila Aika Huomautus: kuvaajassa esitetyt tiedot on mitattu testihuoneessa, jossa on huomioitu oletettu todellinen lämmityskuorma. Asetusarvo Ilmastointi ilman taajuusmuuttajaa Termostaatti pitää huonelämpötilat vakaina, ±0,5 C asetusarvosta. Ilmastointi taajuusmuuttajalla Käynnistymisaika vähentynyt noin kolmanneksen Toistuvat kuuma- ja kylmäjaksot Suuri lämpötilaero 8 Vähemmän käynnistyksiä ja pysäytyksiä 9 Daikinin käyttämä tekniikka, jossa tehonsäätöön käytetään useita kompressoreja, jolloin teho ja tiheys limittyvät, vähentää selvästi kytkinhäviöitä ja virtapiikkejä 9 Daikinin käyttämät pienet 5 hv taajuusmuuttajakompressorit aiheuttavat pienemmän taajuusvasteen kuin yksi suuri kompressori 9 käyttämällä useita kompressoreja Daikin varmistaa ulkoyksikön paremman toimivuuden 9 pienet kompressorit ovat halvempia ja nopeampia vaihtaa Teho 60% 65% 50% 55% on 116+on Taajuus 9 Kylmäaineen talteenottotoiminto Kylmäaineen talteenottotoiminto mahdollistaa sen, että kaikki paisuntaventtiilit voidaan avata. Tällä tavoin kylmäaine saadaan talteen järjestelmästä.

23 s HELPPO ASENNUS JA HUOLTO 1 Automaattinen täyttötoiminto Perinteinen tapa: 1. lisättävän kylmäaineen määrän laskeminen 2. yksikön täyttäminen kylmäaineella 3. sylinterin painon määrittäminen 4. paineeseen perustuva testaus (toimintojen testaus) VRVIII VRVIII-järjestelmässä nämä 4 vaihetta jäävät pois, sillä VRVIII-yksikkö voidaan täyttää tarvittavalla määrällä kylmäainetta automaattisesti painamalla PCB:n painiketta. Automaattinen täyttö lakkaa, kun järjestelmässä on riittävästi kylmäainetta. Jos lämpötila laskee alle 20 C:seen, manuaalinen täyttö on tarpeen. Kun järjestelmä on kytketty lämmitystilaan ja sisälämpötila on noussut yli 20 C:seen, paina automaattisen täytön painiketta. Kylmäainemäärän testaus on käytettävissä ainoastaan, jos kylmäaineen täyttö on suoritettu automaattitoiminnon avulla. 32 C 20 C Sisälämpötila 0 C Automaattinen täyttötoiminto Manuaalinen täyttö 43 C SCALE 90-0 Ulkolämpötila 2 Automaattinen testaus Kun kylmäaineen täyttö on suoritettu, painetaan PCB:n toimintojen testausnäppäintä. Tällöin suoritetaan johdotuksien, sulkuventtiilien, antureiden ja kylmäaineen määrän tarkastus. Testaustoiminto lakkaa automaattisesti testin päätyttyä. 3 Helppo huolto Vikatarkastustoiminto Tämä toiminto nopeuttaa huoltoa ja vianmääritystä. Sitä käytetään PCB:n painikkeella ja sitä tulisi käyttää käynnistysvaiheessa ja huollon yhteydessä. Irronneet lämpötila-anturit, vialliset magneettiventtiilit tai moottoriventtiilit, kompressorin toimintahäiriöt, tiedonsiirtoviat tms. voidaan paikallistaa nopeasti. Automaattinen tiedon säilytys Yksikön toiminnan aikana viimeisten 5 minuutin tiedot säilytetään automaattisesti. Käyttöhäiriön sattuessa viimeisten 5 minuutin tietojen pohjalta suoritetaan analyysi, jossa pyritään paikallistamaan vika ja käyttöhäiriön syy. Sen jälkeen vika voidaan helpommin korjata.

24 Helppo asennus ja huolto s Jaksottainen käyttö Useiden ulkoyksiköiden vuorottelukäynti tasoittaa kompressorien käyttöä ja pidentää niiden käyttöikää. 5 Nopea asennus Kylmäaineputkiston pienen koon ja REFNET-järjestelmän ansiosta VRV-putkiston asentaminen on helppoa ja nopeaa. VRV-järjestelmän asentaminen voidaan toteuttaa myös kerros kerrallaan -periaatteella, jolloin osa rakennuksesta voidaan ottaa käyttöön nopeasti. Ilmastointijärjestelmä voidaan ottaa käyttöön vaiheittain, sen sijaan että koko järjestelmä otettaisiin käyttöön vasta projektin lopussa. 6 Kevyt modulirakenne Modulirakenteensa ansiosta yksiköt voidaan liittää toisiinsa riveiksi yhtenäisen ulkoasun aikaansaamiseksi. Ulkoyksiköiden rakenne on sellainen, että niitä voidaan kuljettaa tavallisessa hississä, mikä helpottaa asennusta. Kuljetuksen helppous auttaa esimerkiksi silloin, kun ulkoyksiköitä on asennettava jokaiseen kerrokseen. 7 Ei tarvetta rakenteiden vahvistamiselle Ulkoyksiköiden kevyemmän ja tärinäeristetyn rakenteen ansiosta lattioita ei tarvitse vahvistaa, mikä vähentää rakennuksen kokonaiskustannuksia.

25 s Ei modulaarinen VRF-järjestelmä Ulkoyksikkö Kylmäaineputkisto Pienemmät putkikoot Tehokkaan kylmäaineen R-410A käyttö mahdollistaa pienemmän kylmäainemäärän VRVIII-järjestelmässä, mikä puolestaan mahdollistaa halkaisijaltaan pienempien neste- ja kaasuputkien käytön. Pienemmät putkituskustannukset modulirakenteen ansiosta Halkaisijaltaan pienempien neste- ja kaasuputkien käyttö vähentää tarvittavaa asennustilaa ja asennuskustannuksia. 4-suuntainen putkistoliitäntä VRV-laitteisiin on mahdollista liittää putket paitsi etupuolelta, myös vasemmalta, oikealta ja alapuolelta. Tämä mahdollistaa huomattavasti vapaamman asennuksen. Maks. 16 sisäyksikköä Vasen Etuosa Pohja Oikea Noin 30 %:n säästö kylmäaineputkiston asennuskustannuksissa. VRVIII-järjestelmä Ulkoyksikkö Maks. 64 sisäyksikköä VRV-WII-järjestelmä Maks. 32 sisäyksikköä R-410A H 2 O

26 s REFNET-järjestelmä Daikinin REFNET-järjestelmä on suunniteltu erityisesti helppoa asennusta silmällä pitäen REFNET-putkitusosien käyttö yhdessä elektronisten paisuntaventtiilien kanssa vähentää selvästi eri sisäyksiköiden välisen kylmäainevirtauksen epätasapainoa putkiston pienestä koosta huolimatta. REFNET-liitokset ja -jakotukit (lisävarusteita) vähentävät selvästi asennusaikaa ja parantavat järjestelmän luotettavuutta. REFNET-liitos REFNET-jakotukki REFNET-liitoksen eristeet asennettuna REFNET-jakotukin eristeet asennettuna Toisin kuin tavalliset T-liitokset, joissa kylmäaineen jakelu on kaukana toivotusta, Daikinin REFNET-putkitusosat on suunniteltu erityisesti parantamaan kylmäainevirtausta. REFNET-liitos T-liitos 10 Vuorottainen käynnistys Jopa 3 ulkoyksikköä voidaan liittää yhteen sähkösyöttöön ja niitä käynnistetään vuorotellen. Tämä vähentää sähköasennuskustannuksia (koskee 10 hv malleja tai alle). 11 Ristiinjohdotuksen tarkastus VRV:n ristiinjohdotuksen tarkastustoiminto on ensimmäinen laatuaan. Se varoittaa yksikön välisistä vääristä johdotuksista ja putkiston liitäntävirheistä. Toiminto tunnistaa järjestelmän virheet ja tekee niistä hälytyksen ulkoyksiköiden piirilevyillä on/off-ledvaloilla. 12 Yksinkertaistettu johdotus Yksinkertainen 2-johtiminen, suojaamaton, tiedonsiirtokaapelointi liittää jokaisen ulkoyksikön useisiin sisäyksiköihin yhdellä 2-napaisella johtimella ja yksinkertaistaa näin johdotustyötä. Lisäksi ulkoyksiköissä on kaapelilla sivussa ja edessä helpottamassa asennusta ja huoltoa silloin kun laitteet on liitetty toisiinsa tilan säästämiseksi.

27 Helppo asennus ja huolto s "Superjohdotus" järjestelmä Järjestelmää käytetään, kun halutaan jaettu johdotus sisäyksiköiden, ulkoyksiköiden ja keskitetyn kaukoohjauksen välillä. Tämän järjestelmän avulla käyttäjän on helppo jälkeenpäin asentaa olemassa olevaan järjestelmään keskitetty kauko-ohjaus liittämällä se vain ulkoyksiköihin. Epäpolaarisen johdotuksen ansiosta väärät liitännät ovat mahdottomia ja asennukseen käytettävä aika vähenee. 14 Kaapelointi neljästä suunnasta Kaapelointi voidaan tuoda ulkoyksikköön etupaneelista, vasemmasta ja oikeasta sivupaneelista sekä pohjapaneelista. Vasen Etuosa Oikea 15 Automaattinen osoitteen määritys Pohja Mahdollistaa sisä- ja ulkoyksiköiden sekä useiden sisäyksiköiden välisen ryhmäjohdotuksen, ilman että jokaisen laitteen osoite täytyisi määrittää manuaalisesti.

28 Ulkoyksiköt s VRVIII 1 VRVIII-teknologia 1 Harjaton DC-reluktanssimoottorikäyttöinen kompressori 9 Harjaton DC-reluktanssimoottori tarjoaa huomattavasti paremman hyötysuhteen kuin tavanomainen AC-taajuusmuuttajamoottori. DC-moottorissa hyödynnetään samanaikaisesti kahta erilaista vääntömomenttia (normaalia ja reluktanssin aikaansaamaa vääntömomenttia) tuottamaan lisävirtaa pienistä sähkövirroista. 9 Moottori koostuu tehokkaista neodyymimagneeteista, jotka synnyttävät reluktanssivääntövoiman. Nämä magneetit ovat arviolta 12 kertaa tehokkaampia kuin ferriittimagnetit ja ovat näin myös selvästi energiaa säästävämpiä. Ferriittimagneetti 9 Suuri työntövoima (VRVIII jäähdytys / lämpöpumppu) Kun järjestelmään syötetään korkeapaineista öljyä, kiinteän scrollkompressorin reaktiovoima lisää vastusvoimaa ja vähentää näin työntövoimahäviötä. Tehokkuus paranee ja äänitaso laskee. Neodyymimagneetti 2 Sinikäyrä DC-taajuusmuuttaja Sinikäyrän optimoinnin tuloksena on pehmeämpi moottorin käynti ja parantunut hyötysuhde. 3 DC-puhallinmoottori DC -puhallinmoottorin rakenne DC -moottorin hyötysuhde (verrattuna tavanomaiseen ACmoottoriin) DC-puhallinmoottorin käyttö verrattuna tavanomaisiin ACmoottoreihin tuo merkittäviä parannuksia hyötysuhteeseen varsinkin pienillä pyörimisnopeuksilla. Hyötysuhde (%) AC -moottori Moottorin nopeus (r/min)

29 Ulkoyksiköt s Kaksi DC-puhallinta Jopa 10 % ilmamäärän kasvu (16 hv). 10 hv: 3 siipeä, ø700 --> 4 siipeä, ø680 siipialan kasvu 25 %, epätasainen hammasjako: ei NZ-ääntä 9 18 hv: ø700 --> ø540 x 2 siipialan kasvu 20 %, käyntiääni pienenee 0,7 db 9 Puhaltimet asennettu koteloihin (parantunut ilmanvirtaus ilman äänitason kasvua) Parantunut tuotto ja pienempi painehäviö sekä lisäksi korkeampi ulkoinen staattinen paine ja pienempi nimellinen puhaltimen ottoteho. Sisäinen vastus (mmh m 3 /min 10 hv ,1 3,2 3,8 1,3 4,9 2,5 0 VRVII VRVIII Huomattavasti pienempi painehäviö Kolmiulotteiset integroidut, kudotut, pehmeäteräksiset säleiköt, joissa muovipäällyste Hyvä lujuus (kestää 60 kg painon) Parempi ulosvirtaus Suurempi lämmönvaihtoalue Parantunut lämmönvaihtoteho 5 e-pass-lämmönvaihdin Nykyinen malli HD-tyyppi Lämmönvaihtimen rakenne estää lämpöä siirtymästä ylikuumentuneesta kaasuosasta kohti alijäähdytettyä nesteosaa, mikä tekee lämmönvaihtimesta tehokkaamman. SISÄÄN 85 C 27 C 27 C ULOS 45 C SISÄÄN 85 C 55 C 55 C 27 C 37 C 55 C 27 C ULOS 45 C 43 C 60 C 27 C 50 C 27 C 55 C ULOS 45 C Lauhduttimen lämmönvaihdinta on parannettu jäähdytyskäytössä. COP-arvo on noussut 3 %. 6 i-demand -toiminto Uusi virranmittausanturi minimoi todellisen virrankulutuksen ja arvioidun virrankulutuksen välisen eron. Virrankulutus (KVV) 8:00 12:00 16:00 20:00 Aika

30 s VRVIII JÄÄHDYTYS RXQ-P RXQ5P7W1B RXQ8P7W1B RXQ10P7W1B RXQ12P7W1B RXQ14P7W1B RXQ16P7W1B RXQ18P7W1B Nimellisteho 14,0 22,4 28,0 33,5 40,0 45,0 49,0 COP 3,98 4,03 3,77 3,48 3,23 3,17 3,02 Tehovalikoima Hv Ottoteho (nimellinen) 3,52 5,56 7,42 9,62 12,4 14,2 16,2 Liitettävien sisäyksiköiden enimmäismäärä Sisäyksikön Minimi 62, liitäntätehoindeksi Maksimi 162, Kotelo Väri Materiaali Daikin valkoinen Maalattu galvanoitu teräslevy Mitat Yksikkö Korkeus mm Leveys mm Syvyys mm Paino Yksikkö kg Puhallin Tyyppi Siipipuhallin Ilmavirtaus (nimellisarvo, 230 V) m 3 /min Ulkoinen staattinen paine (maks.) Pa 78 Pa korkeassa staattisessa paineessa Kompressori Tyyppi Hermeettinen scroll-kompressori Toimintalämpötila-alue Minimi CDB -5,0-5,0-5,0-5,0-5,0-5,0-5,0 Maksimi CDB 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0 Äänitaso (nimellinen) Tehotaso dba Painetaso dba Kylmäaine Tyyppi R-410A Täytösmäärä kg 6,2 7,7 8,4 8,6 12,3 12,5 12,7 Syöttötapa Paisuntaventtiili (elektroninen) Voiteluöljy Tyyppi Synteettinen (eetteri) öljy Täytösmäärä ltr 1,7 2,1 3,9 3,9 5,7 5,7 5,8 Putkiliitännät Neste Tyyppi Juotettava liitos Halkaisija (ulko) mm 9,52 9,52 9,52 12,7 12,7 12,7 15,9 Kaasu Tyyppi Juotettava liitos Halkaisija (ulko) mm 15,9 19,1 22,2 22,2 28,6 28,6 28,6 Eristys Sekä neste- että kaasuputket Tehonsäätömenetelmä Taajuusmuuttajasäätö Tehonsäätö [%] ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 Turvalaitteet Korkeapainekytkin, puhallinmoottorin ylivirtasuoja, ylivirtarele, taajuusmuuttajan ylikuormasuojaus, piirilevyn sulake Sähkösyöttö Nimi W1 W1 W1 W1 W1 W1 W1 Vaihe 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ Taajuus Hz Jännite V Huomautukset Nimelliset jäähdytystehot perustuvat seuraaviin tietoihin: sisälämpötila: 27 CDB, 19 CWB, ulkolämpötila: 35 CDB, jäähdytysputkisto: 7,5 m, korkeusero: 0 m. Äänen tehotaso on absoluuttinen arvo, joka ilmaisee äänilähteen synnyttämän tehon. Äänen painetaso on suhteellinen ja määräytyy etäisyyden ja akustiikan mukaan. Ääniarvot on mitattu puolikaiuttomassa huoneessa.

31 Ulkoyksiköt s VRVIII LÄMPÖPUMPPU VÄHÄN TILAA VIEVÄ YHDISTELMÄ RXYQ-P Nimellisteho Jäähdytys Lämmitys COP Jäähdytys Lämmitys Tehovalikoima Hv Ottoteho (nimellinen) Jäähdytys Lämmitys Liitettävien sisäyksiköiden enimmäismäärä Sisäyksikön Minimi liitäntätehoindeksi Maksimi Kotelo Väri Materiaali Mitat Yksikkö Korkeus mm Leveys mm Syvyys mm Paino Yksikkö kg Puhallin Tyyppi SCALE 80-8 Kompressori Ilmavirtaus Jäähdytys m 3 /min (nimellisarvo, 230 V) Lämmitys m 3 /min Ulkoinen staattinen paine (maks.) Pa Tyyppi Toimintalämpötila-alue Jäähdytys Minimi CDB Maksimi CDB Lämmitys Minimi CWB Maksimi CWB Äänitaso (nimellinen) Jäähdytys Tehotaso dba Painetaso dba Kylmäaine Tyyppi Täytös kg Syöttötapa Voiteluöljy Tyyppi Täytösmäärä ltr Putkistoliitännät Neste Tyyppi Halkaisija (ulko) mm Kaasu Tyyppi Halkaisija (ulko) mm Eristys Enimmäiskokonaispituus m Sulatusmenetelmä Sulatuksen ohjaus Tehonsäätömenetelmä Tehonsäätö [%] Turvalaitteet Sähkösyöttö Nimi Vaihe Taajuus Hz Jännite V RXYQ5P7W1B RXYQ8P7W1B RXYQ10P7W1B RXYQ12P7W1B RXYQ14P7W1B RXYQ16P7W1B RXYQ18P7W1B 14,0 22,4 28,0 33,5 40,0 45,0 49,0 16,0 25,0 31,5 37,5 45,0 50,0 56,5 3,98 4,03 3,77 3,48 3,23 3,17 3,02 4,00 4,27 4,09 3,97 3,98 3,88 3, ,52 5,56 7,42 9,62 12,4 14,2 16,2 4,00 5,86 7,70 9,44 11,30 12,90 15, , , Daikin valkoinen Maalattu galvanoitu teräslevy Siipipuhallin Pa korkeassa staattisessa paineessa Hermeettinen scroll-kompressori -5,0-5,0-5,0-5,0-5,0-5,0-5,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0 15,0 15,0 15,0 15,0 15,0 15,0 15, R-410A 6,2 7,7 8,4 8,6 12,3 12,5 12,7 Paisuntaventtiili (elektroninen) Synteettinen (eetteri) öljy 1,7 2,1 3,9 3,9 5,7 5,7 5,8 Juotosliitos 9,52 9,52 9,52 12,7 12,7 12,7 15,9 Juotosliitos 15,9 19,1 22,2 28,6 28,6 28,6 28,6 Sekä neste- että kaasuputket Käänteinen kylmäaineen kierto Ulkolämmönvaihtimen lämpötila-anturi Taajuusmuuttajaohjaus ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 Korkeapainekytkin, ylivirtasuoja ylikuormasuojaus, ylivirtarele, taajuusmuuttajan ylikuormasuojaus, piirilevyn sulake W1 W1 W1 W1 W1 W1 W1 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ Huomautukset: Nimelliset jäähdytystehot perustuvat seuraaviin tietoihin: sisälämpötila: 27 CDB, 19 CWB, ulkolämpötila: 35 CDB, jäähdytysputkisto: 7,5 m, korkeusero: 0 m. Nimelliset lämmitystehot perustuvat seuraaviin tietoihin: sisälämpötila: 20 CDB, ulkolämpötila: 7 CDB, 6 CWB, jäähdytysputkisto: 7,5 m, korkeusero: 0 m. Äänen tehotaso on absoluuttinen arvo, joka ilmaisee äänilähteen synnyttämän tehon. Äänen painetaso on suhteellinen ja määräytyy etäisyyden ja akustiikan mukaan. Ääniarvot on mitattu puolikaiuttomassa huoneessa.

32 Ulkoyksiköt s VRVIII LÄMPÖPUMPPU VÄHÄN TILAA VIEVÄ YHDISTELMÄ RXYQ-P RXYQ20P7W1B RXYQ22P7W1B RXYQ24P7W1B RXYQ26P7W1B RXYQ28P7W1B RXYQ30P7W1B RXYQ32P7W1B RXYQ34P7W1B RXYQ36P7W1B Yhdistelmä RXYQ8P7W1B RXYQ10P7W1B RXYQ12P7W1B RXYQ14P7W1B RXYQ16P7W1B RXYQ18P7W1B Nimellisteho Jäähdytys Lämmitys COP Jäähdytys Lämmitys Tehovalikoima Hv Ottoteho (nimellinen) Jäähdytys Lämmitys Liitettävien sisäyksiköiden enimmäismäärä Sisäyksikön Minimi liitäntätehoindeksi Maksimi Kotelo Väri Materiaali Puhallin Tyyppi Ilmavirtaus Jäähdytys m 3 /min (nimellisarvo, 230 V) Lämmitys m 3 /min Ulkoinen staattinen paine (maks.) Pa Kompressori Tyyppi Toimintalämpötila-alue Jäähdytys Minimi CDB Maksimi CDB Lämmitys Minimi CWB Maksimi CWB Kylmäaine Tyyppi Täytös kg Syöttötapa Kylmäaineen enimmäismäärä järjestelmässä kg Voiteluöljy Tyyppi Täytösmäärä l Putkistoliitännät Neste Tyyppi Halkaisija (ulko) mm Kaasu Tyyppi Halkaisija (ulko) mm Eristys Enimmäiskokonaispituus m Sulatusmenetelmä Sulatuksen ohjaus Tehonsäätömenetelmä Tehonsäätö [%] Turvalaitteet Sähkösyöttö Nimi Vaihe Taajuus Hz Jännite V ,9 61,5 67,0 71,4 77,0 82,5 89,0 94,0 98,0 62,5 69,0 75,0 81,5 88,0 94,0 102,0 107,0 113,0 3,68 3,62 3,49 3,28 3,26 3,20 3,11 3,09 3,02 4,08 4,04 3,97 3,84 3,83 3,81 3,83 3,79 3, ,2 17,0 19,2 21,8 23,6 25,8 28,6 30,4 32,4 15,3 17,1 18,9 21,2 23,0 24,7 26,6 28,2 30, Daikin valkoinen Maalattu galvanoitu teräslevy Siipipuhallin Siipipuhallin Siipipuhallin Siipipuhallin Siipipuhallin Siipipuhallin Siipipuhallin Siipipuhallin Propelli Pa korkeassa staattisessa paineessa Hermeettinen scroll-kompressori -5,0-5,0-5,0-5,0-5,0-5,0-5,0-5,0-5,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0 15,0 15,0 15,0 15,0 15,0 15,0 15,0 15,0 15,0 R-410A R-410A R-410A R-410A R-410A R-410A R-410A R-410A R-410A 7,7 + 8,6 8,4 + 8,6 8,6 + 8,6 7,7 + 12,7 8,4 + 12,7 8,6 + 12,7 12,3 + 12,7 12,5 + 12,7 12,7 + 12,7 Paisuntaventtiili (elektroninen) Alle 100 (laskennallinen täyttömäärä alle 95) Synteettinen (eetteri) öljy 2,1 + 3,9 3,9 + 3,9 3,9 + 3,9 2,1 + 5,8 3,9 + 5,8 3,9 + 5,8 5,7 + 5,8 5,7 + 5,8 5,8 + 5,8 Juotosliitos 15,9 15,9 15,9 19,1 19,1 19,1 19,1 19,1 19,1 Juotosliitos 28,6 28,6 34,9 34,9 34,9 34,9 34,9 34,9 41,3 Sekä neste- että kaasuputket Käänteinen kylmäaineen kierto Ulkolämmönvaihtimen lämpötila-anturi Taajuusmuuttajaohjaus ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 Korkeapainekytkin, puhallinmoottorin ylivirtasuoja, ylivirtarele, taajuusmuuttajan ylikuormasuojaus, piirilevyn sulake W1 W1 W1 W1 W1 W1 W1 W1 W1 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ Huomautukset: Nimelliset jäähdytystehot perustuvat seuraaviin tietoihin: sisälämpötila: 27 CDB, 19 CWB, ulkolämpötila: 35 CDB, jäähdytysputkisto: 7,5 m, korkeusero: 0 m. Nimelliset lämmitystehot perustuvat seuraaviin tietoihin: sisälämpötila: 20 CDB, ulkolämpötila: 7 CDB, 6 CWB, jäähdytysputkisto: 7,5 m, korkeusero: 0 m. Multi-järjestelmän äänentaso määräytyy kunkin ulkoyksikön ja asennusolosuhteiden perusteella. Järjestelmän kylmäaineen määrän on oltava alle 100 kg. Tämä tarkoittaa sitä, että jos laskettu kylmäaineen määrä on 95 kg tai enemmän, useiden ulkoyksiköiden järjestelmä on jaettava pienempiin itsenäisiin järjestelmiin, joista jokaisen kylmäaineen määrä on alle 95 kg. Tehdastäyttöä varten, katso tiedot yksikön nimilaatasta.

33 s. 33 RXYQ-P RXYQ38P7W1B RXYQ40P7W1B RXYQ42P7W1B RXYQ44P7W1B RXYQ46P7W1B RXYQ48P7W1B RXYQ50P7W1B RXYQ52P7W1B RXYQ54P7W1B Yhdistelmä RXYQ8P7W1B RXYQ10P7W1B RXYQ12P7W1B RXYQ14P7W1B RXYQ16P7W1B RXYQ18P7W1B Nimellisteho Jäähdytys Lämmitys COP Jäähdytys Lämmitys Tehovalikoima Hv Ottoteho (nimellinen) Jäähdytys Lämmitys Liitettävien sisäyksiköiden enimmäismäärä Sisäyksikön Minimi liitäntätehoindeksi Maksimi Kotelo Väri Materiaali Puhallin Tyyppi Ilmavirtaus Jäähdytys m 3 /min (nimellisarvo, 230 V) Lämmitys m 3 /min Ulkoinen staattinen paine (maks.) Pa Kompressori Tyyppi Toimintalämpötila-alue Jäähdytys Minimi CDB Maksimi CDB Lämmitys Minimi CWB Maksimi CWB Kylmäaine Tyyppi Täytös kg Syöttötapa Kylmäaineen enimmäismäärä järjestelmässä kg Voiteluöljy Tyyppi Täytösmäärä ltr Putkiliitännät Neste Tyyppi Halkaisija (ulko) mm Kaasu Tyyppi Halkaisija (ulko) mm Eristys Enimmäiskokonaispituus m Sulatusmenetelmä Sulatuksen ohjaus Tehonsäätömenetelmä Tehonsäätö [%] Turvalaitteet Sähkösyöttö Nimi Vaihe Taajuus Hz Jännite V ,0 111,0 116,0 120,0 126,0 132,0 138,0 143,0 147,0 119,0 126,0 132,0 138,0 145,0 151,0 158,0 163,0 170,0 3,34 3,34 3,28 3,16 3,17 3,14 3,08 3,07 3,02 3,89 3,89 3,86 3,78 3,79 3,78 3,77 3,75 3, ,4 33,2 35,4 38,0 39,8 42,0 44,8 46,6 48,6 30,6 32,4 34,2 36,5 38,3 40,0 41,9 43,5 45, Daikin valkoinen Maalattu galvanoitu teräslevy Siipipuhallin Pa korkeassa staattisessa paineessa Hermeettinen scroll-kompressori -5,0-5,0-5,0-5,0-5,0-5,0-5,0-5,0-5,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0 15,0 15,0 15,0 15,0 15,0 15,0 15,0 15,0 15,0 R-410A 7,7 + 8,6 + 12,7 8,4 + 8,6 + 12,7 8,6 + 8,6 + 12,7 7,7 + 12,7 + 12,7 8,4 + 12,7 + 12,7 8,6 + 12,7 + 12,7 12,3 + 12,7 + 12,7 12,5 + 12,7 + 12,7 12,7 + 12,7 + 12,7 Paisuntaventtiili (elektroninen) Alle 100 (laskennallinen täyttömäärä alle 95) Synteettinen (eetteri) öljy 2,9 + 3,9 + 5,8 3,9 + 3,9 + 5,8 3,9 + 3,9 + 5,8 2,1 + 5,8 + 5,8 3,9 + 5,8 + 5,8 3,9 + 5,8 + 5,8 5,7 + 5,8 + 5,8 5,7 + 5,8 + 5,8 5,8 + 5,8 + 5,8 Juotosliitos 19,1 19,1 19,1 19,1 19,1 19,1 19,1 19,1 19,1 Juotosliitos 41,3 41,3 41,3 41,3 41,3 41,3 41,3 41,3 41,3 Sekä neste- että kaasuputket Käänteinen kylmäaineen kierto Ulkolämmönvaihtimen lämpötila-anturi Taajuusmuuttajaohjaus ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 Korkeapainekytkin, puhallinmoottorin ylivirtasuoja, ylivirtarele, taajuusmuuttajan ylikuormasuojaus, piirilevyn sulake W1 W1 W1 W1 W1 W1 W1 W1 W1 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ Huomautukset: Nimelliset jäähdytystehot perustuvat seuraaviin tietoihin: sisälämpötila: 27 CDB, 19 CWB, ulkolämpötila: 35 CDB, jäähdytysputkisto: 7,5 m, korkeusero: 0 m. Nimelliset lämmitystehot perustuvat seuraaviin tietoihin: sisälämpötila: 20 CDB, ulkolämpötila: 7 CDB, 6 CWB, jäähdytysputkisto: 7,5 m, korkeusero: 0 m. Multi-järjestelmän äänentaso määräytyy kunkin ulkoyksikön ja asennusolosuhteiden mukaan. Järjestelmän kylmäaineen määrän on oltava alle 100 kg. Tämä tarkoittaa sitä, että jos laskettu kylmäaineen määrä on 95 kg tai enemmän, useiden ulkoyksiköiden järjestelmä on jaettava pienempiin itsenäisiin järjestelmiin, joista jokaisen kylmäaineen määrä on alle 95 kg. Tehdastäyttöä varten, katso tiedot yksikön nimilaatasta.

34 Ulkoyksiköt s VRVIII LÄMPÖPUMPPU YHDISTELMÄ, JOSSA KORKEA COP-ARVO RXYQ-P RXYQ16P7W1B RXYQ18P7W1B RXYQ20P7W1B RXYQ22P7W1B Yhdistelmä RXYQ8P7W1B 2 1 RXYQ10P7W1B RXYQ12P7W1B Nimellisteho Jäähdytys 44,8 50,4 56,0 61,5 Lämmitys 50,0 56,5 63,0 69,0 COP Jäähdytys Lämmitys 4,04 4,27 3,88 4,15 3,78 4,09 3,62 4,04 Tehovalikoima Hv Ottoteho (nimellinen) Jäähdytys 11,1 13,0 14,8 17,0 Lämmitys 11,7 13,6 15,4 17,1 Liitettävien sisäyksiköiden enimmäismäärä Sisäyksikön Minimi liitäntätehoindeksi Maksimi Kotelo Väri Materiaali Daikin valkoinen Maalattu galvanoitu teräslevy Puhallin Tyyppi Siipipuhallin Ilmavirtaus Jäähdytys m 3 /min (nimellisarvo, 230 V) Lämmitys m 3 /min Ulkoinen staattinen paine (maks.) Pa 78 Pa korkeassa staattisessa paineessa Kompressori Tyyppi Hermeettinen scroll-kompressori Toimintalämpötila-alue Jäähdytys Minimi CDB -5,0-5,0-5,0-5,0 Maksimi CDB 43,0 43,0 43,0 43,0 Lämmitys Minimi CWB -20,0-20,0-20,0-20,0 Maksimi CWB 15,0 15,0 15,0 15,0 Kylmäaine Tyyppi R-410A Täytös kg 7,7 + 7,7 7,7 + 8,4 8,4 + 8,4 8,4 + 8,6 Syöttötapa Kylmäaineen enimmäismäärä järjestelmässä kg Paisuntaventtiili (elektroninen) Alle 100 (laskennallinen täyttömäärä alle 95) Voiteluöljy Tyyppi Synteettinen (eetteri) öljy Täytösmäärä ltr 2,1 + 2,1 2,1 + 3,9 3,9 + 3,9 3,9 + 3,9 Putkiliitännät Neste Tyyppi Juotosliitos Halkaisija (ulko) mm 12,7 15,9 15,9 15,9 Kaasu Tyyppi Juotosliitos Halkaisija (ulko) mm 28,6 28,6 28,6 28,6 Eristys Sekä neste- että kaasuputket Enimmäiskokonaispituus m Sulatusmenetelmä Sulatuksen ohjaus Tehonsäätömenetelmä Käänteinen kylmäaineen kierto Ulkolämmönvaihtimen lämpötila-anturi Taajuusmuuttajaohjaus Tehonsäätö [%] ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 Turvalaitteet Korkeapainekytkin, puhallinmoottorin ylivirtasuoja, ylivirtarele, taajuusmuuttajan ylikuormasuojaus, piirilevyn sulake Sähkösyöttö Nimi Vaihe W1 3N~ W1 3N~ W1 3N~ W1 3N~ Taajuus Hz Jännite V Huomautukset: Nimelliset jäähdytystehot perustuvat seuraaviin tietoihin: sisälämpötila: 27 CDB, 19 CWB, ulkolämpötila: 35 CDB, jäähdytysputkisto: 7,5 m, korkeusero: 0 m. Nimelliset lämmitystehot perustuvat seuraaviin tietoihin: sisälämpötila: 20 CDB, ulkolämpötila: 7 CDB, 6 CWB, jäähdytysputkisto: 7,5 m, korkeusero: 0 m. Multi-järjestelmän äänentaso määräytyy kunkin ulkoyksikön ja asennusolosuhteiden perusteella. Järjestelmän kylmäaineen määrän on oltava alle 100 kg. Tämä tarkoittaa sitä, että jos laskettu kylmäaineen määrä on 95 kg tai enemmän, useiden ulkoyksiköiden järjestelmä on jaettava pienempiin itsenäisiin järjestelmiin, joista jokaisen kylmäaineen määrä on alle 95 kg. Tehdastäyttöä varten, katso tiedot yksikön nimilaatasta.

Suorahöyrystys tasavirtainvertteri

Suorahöyrystys tasavirtainvertteri Suorahöyrystys tasavirtainvertteri Usean yksikön samanaikainen jäähdytys ja lämmitys Seinäasennus MAFP Lattia tai kattoasennus Alakattoasennus Kasetti Kanavaasennus KPAFP SPAFP CAFP DSAFP Lisävarusteet

Lisätiedot

Maalämpö DAIKIN ALTHERMA -MAALÄMPÖPUMPPU LÄMMITYS JA KUUMA KÄYTTÖVESI ESITE

Maalämpö DAIKIN ALTHERMA -MAALÄMPÖPUMPPU LÄMMITYS JA KUUMA KÄYTTÖVESI ESITE Maalämpö DAIKIN ALTHERMA -MAALÄMPÖPUMPPU LÄMMITYS JA KUUMA KÄYTTÖVESI ESITE Maalämpöp Kylmilläkin alueilla talvella maaperän lämpö on melko tasaisesti noin 10 º C yli 15 metrin syvyydellä. Tämä lämpö on

Lisätiedot

emura DAIKIN EMURA. MUOTO. TOIMINTA. UUDISTETTU. DAIKININ UUSI ILMASTOINNIN SISÄYKSIKKÖ.

emura DAIKIN EMURA. MUOTO. TOIMINTA. UUDISTETTU. DAIKININ UUSI ILMASTOINNIN SISÄYKSIKKÖ. emura DAIKIN EMURA. MUOTO. TOIMINTA. UUDISTETTU. DAIKININ UUSI ILMASTOINNIN SISÄYKSIKKÖ. 01 KOKONAISRATKAISU TAKAA MUKAVUUDEN KAIKKINA VUODENAIKOINA Uusi seinälle asennettava Daikin Emura -ilmastointilaite

Lisätiedot

MONOSPLIT- tai MULTISPLIT-järjestelmä FULL DC Inverter -32 C - +50 C

MONOSPLIT- tai MULTISPLIT-järjestelmä FULL DC Inverter -32 C - +50 C SPLIT- tai MULTISPLIT-järjestelmä FULL DC Inverter Paremman ympäristön puolesta. -32 C - +50 C LÄMMITYKSEEN ja ILMASTOINTIIN asuin- ja toimistorakennuksissa ENERGIA- TEHOKKUUTTA www.onninen.fi Järjestelmä

Lisätiedot

MONOSPLIT- tai MULTISPLIT-järjestelmä FULL DC Inverter -32 C - +

MONOSPLIT- tai MULTISPLIT-järjestelmä FULL DC Inverter -32 C - + SPLIT- tai MULTISPLIT-järjestelmä FULL DC Inverter Paremman ympäristön puolesta. C 50-32 C - + LÄMMITYKSEEN ja ILMASTOINTIIN asuin- ja toimistorakennuksissa www.onninen.fi ENERGIA TEHOKKU UTTA Järjestelmä

Lisätiedot

TEKNISET TIEDOT. LÄMPÖÄSSÄ by ROTEX HPSU Compact ILMA/VESILÄMPÖPUMPPU

TEKNISET TIEDOT. LÄMPÖÄSSÄ by ROTEX HPSU Compact ILMA/VESILÄMPÖPUMPPU TEKNISET TIEDOT LÄMPÖÄSSÄ by ROTEX HPSU Compact ILMA/VESILÄMPÖPUMPPU Rev. 9B/2017 TEKNISET TIEDOT LÄMPÖÄSSÄ by ROTEX HPSU Compact ilma/vesilämpöpumppu HPSU Compact on todistetusti monipuolinen ja energiatehokas

Lisätiedot

SAP Flexi Multi Split

SAP Flexi Multi Split PB097:0705 SAP Flexi Multi Split Ilmastointilaite lämmitykseen ja jäähdytykseen Vietämme paljon aikaamme sisätiloissa. Hyvä sisäilma on meille ensiarvoisen tärkeää. Puhdas, oikeanlämpöinen ilma on tärkeä

Lisätiedot

FDYMP-L / RYEP-L. Kanavoitava yksikkö LÄMPÖPUMPPU ILMAN TAAJUUSMUUTTAJAA. 56 www.daikineurope.com

FDYMP-L / RYEP-L. Kanavoitava yksikkö LÄMPÖPUMPPU ILMAN TAAJUUSMUUTTAJAA. 56 www.daikineurope.com FDYMP-L / RYP-L FDYMP-L / RYEP-L Kanavoitava yksikkö FDYMP71,100L RYP100L/RYEP100L Kevyt ja kompakti: yksikön korkeus on vain 279 mm kaikissa teholuokissa! Sekä imu- että ulospuhalluskanavat voidaan helposti

Lisätiedot

Täydellinen valvonta. Jäähdytysjärjestelmän on siten kyettävä kommunikoimaan erilaisten ohjausjärjestelmien kanssa.

Täydellinen valvonta. Jäähdytysjärjestelmän on siten kyettävä kommunikoimaan erilaisten ohjausjärjestelmien kanssa. Täydellinen valvonta ATK-konesalit ovat monimutkaisia ympäristöjä: Tarjoamalla täydellisiä integroiduista elementeistä koostuvia ratkaisuja taataan yhteensopivuus ja strateginen säätöjärjestelmän integrointi.

Lisätiedot

PRO Greenair Heat Pump -laitesarja. Ilmanvaihtolaitteet sisäänrakennetulla ilmalämpöpumpulla

PRO Greenair Heat Pump -laitesarja. Ilmanvaihtolaitteet sisäänrakennetulla ilmalämpöpumpulla PRO Greenair Heat Pump -laitesarja Ilmanvaihtolaitteet sisäänrakennetulla ilmalämpöpumpulla Raikas sisäilma energiatehokkaalla ilmanvaihdolla PRO Greenair Heat Pump -laitesarja Sisäänrakennettu ilmalämpöpumppu

Lisätiedot

VIESMANN VITOCAL 200-S Ilma/vesi-lämpöpumppu, Split-malli 3,0-10,6 kw

VIESMANN VITOCAL 200-S Ilma/vesi-lämpöpumppu, Split-malli 3,0-10,6 kw VIESMANN VITOCAL 200-S Ilma/vesi-lämpöpumppu, Split-malli 3,0-10,6 kw Tietolehti Tilausnumero ja hinnat: ks. hintaluettelo VITOCAL 200-S Tyyppi AWB 201.B/ AWB 201.C Split-rakenteinen sähkökäyttöinen lämpöpumppu,

Lisätiedot

ALFÉA EXCELLIA DUO. : 11 16 kw ( ) 190 L

ALFÉA EXCELLIA DUO. : 11 16 kw ( ) 190 L DUO : 11 16 kw ( ) COP.3 S 19 L Alféa Excellia KORKEA SUORITUSKYKY: Loistava ratkaisu lämmityssaneerauksiin Korkean suorituskyvyn omaavan AIféa Excellia avulla pystytään tuottamaan 6 C asteista käyttövettä

Lisätiedot

Luonnollinen. valinta DAIKIN ALTHERMA ILMA-VESI LÄMPÖPUMPPU LÄMMITYKSEEN, JÄÄHDYTYKSEEN JA KUUMAN KÄYTTÖVEDEN TUOTTAMISEEN ESITE

Luonnollinen. valinta DAIKIN ALTHERMA ILMA-VESI LÄMPÖPUMPPU LÄMMITYKSEEN, JÄÄHDYTYKSEEN JA KUUMAN KÄYTTÖVEDEN TUOTTAMISEEN ESITE Luonnollinen valinta DAIKIN ALTHERMA ILMA-VESI LÄMPÖPUMPPU LÄMMITYKSEEN, JÄÄHDYTYKSEEN JA KUUMAN KÄYTTÖVEDEN TUOTTAMISEEN ESITE 2 Luonnollinen valinta Kolme yhdessä: lämmitys, jäähdytys ja kuuma käyttövesi

Lisätiedot

MONOSPLIT- tai MULTISPLIT-järjestelmä FULL DC Inverter -32 C C

MONOSPLIT- tai MULTISPLIT-järjestelmä FULL DC Inverter -32 C C SPLIT- tai MULTISPLIT-järjestelmä FULL DC Inverter paremman ympäristön puolesta -32 C - +50 C LÄMMITYKSEEN ja ILMASTOINTIIN asuin- ja toimistorakennuksissa ENERGIA- TEHOKKUUTTA www.onninen.fi Järjestelmä

Lisätiedot

Joustavaa tehokkuutta kotisi lämmöntarpeeseen

Joustavaa tehokkuutta kotisi lämmöntarpeeseen Joustavaa tehokkuutta kotisi lämmöntarpeeseen LÄMPÖÄSSÄ by ROTEX HPSU Compact on todistetusti monipuolinen ja energiatehokas ilma/vesilämpöpumppu patteri- ja lattialämmitysjärjestelmiin sekä käyttöveden

Lisätiedot

Vakioilmastointikoneet. Suorahöyrysteiset, liuoslauhdutteiset ja vesijäähdytteiset mallit 5 20 kw

Vakioilmastointikoneet. Suorahöyrysteiset, liuoslauhdutteiset ja vesijäähdytteiset mallit 5 20 kw Vakioilmastointikoneet Suorahöyrysteiset, liuoslauhdutteiset ja vesijäähdytteiset mallit 5 20 kw Vanha Nurmijärventie 62 01670 VANTAA Puh. 09 7771 750 Faksi 09 8786 087 Lentokentänkatu 7 PL351 33101 TAMPERE

Lisätiedot

MUOTO. TOIMINTA. UUDELLEEN MUOTOILU. emura

MUOTO. TOIMINTA. UUDELLEEN MUOTOILU. emura MUOTO. TOIMINTA. UUDELLEEN MUOTOILU. emura SUUNNITELTU SINUA VARTEN MUOTOILU ON KAIKKI KAIKESSA. SE ON ENNEN KAIKKEA VALINTOJA JOTTA SAADAAN LUOTUA HOIKKIA, TYYLIKKÄITÄ JA HYVÄNNÄKÖISIÄ ILMASTOINTI- JÄRJESTELMIÄ.

Lisätiedot

-luettelo. Kaikkina vuodenaikoina VIIHTYISÄ ILMA. Lämmitys. Ilmastointi. Välilliset järjestelmät. Jäähdytys

-luettelo. Kaikkina vuodenaikoina VIIHTYISÄ ILMA. Lämmitys. Ilmastointi. Välilliset järjestelmät. Jäähdytys -luettelo Kaikkina vuodenaikoina VIIHTYISÄ ILMA Lämmitys Ilmastointi Välilliset järjestelmät Jäähdytys ETUJA KIINTEISTÖJEN OMISTAJILLE Daikinin invertteritekniikan ja uusimman kylmäaineen säätötekniikan

Lisätiedot

Energiataloudellinen uudisrakennus tai lyhyt takaisinmaksuaika yhdistämällä energiasaneeraus Julkisen rakennuksen remonttiin

Energiataloudellinen uudisrakennus tai lyhyt takaisinmaksuaika yhdistämällä energiasaneeraus Julkisen rakennuksen remonttiin Energiataloudellinen uudisrakennus tai lyhyt takaisinmaksuaika yhdistämällä energiasaneeraus Julkisen rakennuksen remonttiin Timo Luukkainen 2009-05-04 Ympäristön ja energian säästö yhdistetään parantuneeseen

Lisätiedot

Compact-Y Teknologiaa energian säästöön.

Compact-Y Teknologiaa energian säästöön. Compact-Y Teknologiaa energian säästöön. Uusissa Compact-Y jäähdytyslaitteissa ja lämpöpumpuissa käytetään R410A kylmäainetta ja energiaa säästämään suunniteltua AdaptiveFunction Plus käyttölogiikkaa.

Lisätiedot

VIESMANN VITOCAL 242-S Kompaktilämpöpumppu, Split-malli 3,0-10,6 kw

VIESMANN VITOCAL 242-S Kompaktilämpöpumppu, Split-malli 3,0-10,6 kw VIESMANN VITOCAL 242-S Kompaktilämpöpumppu, Split-malli 3,0-10,6 kw Tietolehti Tilausnumero ja hinnat: ks. hintaluettelo VITOCAL 242-S Tyyppi AWT-AC 221.A/ AWT-AC 221.B Split-rakenteinen kompaktilämpöpumppu,

Lisätiedot

Ilmalämpöpumput (ILP)

Ilmalämpöpumput (ILP) Ilmalämpöpumput (ILP) 1 TOIMINTA Lämmönlähteenä ulkoilma Yleensä yksi sisäja ulkoyksikkö Lämmittää sisäilmaa huonejärjestelyn vaikutus suuri 2 1 ULKO- JA SISÄYKSIKKÖ Ulkoyksikkö kierrättää lävitseen ulkoilmaa

Lisätiedot

Kiinteistökokoluokan energiatehokkaat ja luotettavat KAUKO-ilma-vesilämpöpumput

Kiinteistökokoluokan energiatehokkaat ja luotettavat KAUKO-ilma-vesilämpöpumput Kiinteistökokoluokan energiatehokkaat ja luotettavat KAUKO-ilma-vesilämpöpumput KAUKO-kiinteistölämpöpumput täydentävät Kaukomarkkinoiden talotekniikan tarjontaa. Euroopassa valmistetuissa KAUKO-kiinteistölämpöpumpuissa

Lisätiedot

6 20 kw ILMA/VESI R 410 A. > Lämmitys ja jäähdytys > Veden lämpötila 30/35 C lämmitystilassa

6 20 kw ILMA/VESI R 410 A. > Lämmitys ja jäähdytys > Veden lämpötila 30/35 C lämmitystilassa Usean yksikön Lämpöpumput tasavirtainvertteri mataliin lämpötiloihin R A 0 60 PHR 6/0 Säästöt UUSIUTUVA ENERGIA PHR 6 0 kw > Lämmitys ja jäähdytys > Veden lämpötila 30/35 C lämmitystilassa (ja 8/3 C jäähdytystilassa)

Lisätiedot

NIBE maalämpöpumppujen myynti, asennus, huolto ja suunnittelu. Lämpöpumppu+lämpökaivo+lattialämmitys+käyttövesikaivo.

NIBE maalämpöpumppujen myynti, asennus, huolto ja suunnittelu. Lämpöpumppu+lämpökaivo+lattialämmitys+käyttövesikaivo. NIBE maalämpöpumppujen myynti, asennus, huolto ja suunnittelu Lämpöpumppu+lämpökaivo+lattialämmitys+käyttövesikaivo. Kaikki yhdeltä toimittajalta!! KYSY ILMAINEN MITOITUSSUUNNITELMA JA KUSTANNUSARVIO.

Lisätiedot

Stulz vakiolmastointikoneet

Stulz vakiolmastointikoneet Stulz vakiolmastointikoneet Cyber Air II vakioilmastointikone: mestariteos vailla vertaa Cyber Air II on edelleen kehitetty versio edeltäjästä Cyber Air -sarjasta: edeltäjästään tutut suoravetoiset Stulz

Lisätiedot

TRILOGY ULKOASENTEISET ILMALAUHDUTTEISET VEDENJÄÄHDYTTIMET. Mikroprosessori JÄÄHDYTYS/LÄMMITYS/KÄYTTÖVESI C_GNR_0508

TRILOGY ULKOASENTEISET ILMALAUHDUTTEISET VEDENJÄÄHDYTTIMET. Mikroprosessori JÄÄHDYTYS/LÄMMITYS/KÄYTTÖVESI C_GNR_0508 TRILO TRILOGY ULKOASENTEISET ILMALAUHDUTTEISET VEDENJÄÄHDYTTIMET JÄÄHDYTYS/LÄMMITYS/KÄYTTÖVESI (lämm.) (sanit.) Kylmäaine Puhallintyyppi Mikroprosessori 44,5 148,8 58,3 207,1 14,6 209,1 scroll R410A aksiaali

Lisätiedot

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. R404A/R507 R134a R407C OPTYMA PLUS. Hiljainen koneikko Danfossilta REFRIGERATION & AIR CONDITIONING DIVISION

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. R404A/R507 R134a R407C OPTYMA PLUS. Hiljainen koneikko Danfossilta REFRIGERATION & AIR CONDITIONING DIVISION MAKING MODERN LIVING POSSIBLE R404A/R507 R134a R407C OPTYMA PLUS Hiljainen koneikko Danfossilta REFRIGERATION & AIR CONDITIONING DIVISION OPTYMA PLUS Koneikko alhaisia äänitasoja ja nopeaa asennusta ajatellen

Lisätiedot

Tehokkaasti ulkoilmasta

Tehokkaasti ulkoilmasta KORKEAN LÄMPÖTILAN LÄMMITYSJÄRJESTELMÄT Tehokkaasti ulkoilmasta ILMA-VESILÄMPÖPUMPUT SANEERAUSKOHTEET - LÄMMITYS - KÄYTTÖVESI DAIKIN ALTHERMA HT Daikin Altherma High Temperature Tehokkuus tarkoittaa matalia

Lisätiedot

eco TOP PÄÄLTÄLIITETTÄVÄ LÄMMÖN TALTEENOTTOKONE Kompaktit ilmanvaihtokoneet Suunnittelijalounaat 2017

eco TOP PÄÄLTÄLIITETTÄVÄ LÄMMÖN TALTEENOTTOKONE Kompaktit ilmanvaihtokoneet Suunnittelijalounaat 2017 eco TOP PÄÄLTÄLIITETTÄVÄ LÄMMÖN TALTEENOTTOKONE Kompaktit ilmanvaihtokoneet Suunnittelijalounaat 2017 Pähkinänkuoressa eco Top eco TOP-SARJA 3 konekokoa ilmavirtaan 0,8 m³/s asti Soveltuu hyvin esim. toimistoihin,

Lisätiedot

Scanvarm SCS-sarjan lämpöpumppumallisto ratkaisu pieniin ja suuriin kiinteistöihin

Scanvarm SCS-sarjan lämpöpumppumallisto ratkaisu pieniin ja suuriin kiinteistöihin Scanvarm SCS-sarjan lämpöpumppumallisto ratkaisu pieniin ja suuriin kiinteistöihin 05/2013 SCS10-15 SCS21-31 SCS40-120 SCS10-31 Scanvarm SCS-mallisto on joustava ratkaisu erityyppisiin maaenergiajärjestelmiin.

Lisätiedot

Recair Booster Cooler. Uuden sukupolven cooler-konesarja

Recair Booster Cooler. Uuden sukupolven cooler-konesarja Recair Booster Cooler Uuden sukupolven cooler-konesarja Mikä on Cooler? Lämmön talteenottolaite, joka sisältää jäähdytykseen tarvittavat kylmä- ja ohjauslaitteet LAUHDUTINPATTERI HÖYRYSTINPATTERI 2 Miten

Lisätiedot

Näytesivut. 3.2 Toimisto- ja liiketilojen. Ilmastointijärjestelmät 57

Näytesivut. 3.2 Toimisto- ja liiketilojen. Ilmastointijärjestelmät 57 3.2 Toimisto- ja liiketilojen ilmastointijärjestelmät Toimisto- ja liiketilojen tärkeimpiä ilmastointijärjestelmiä ovat 30 yksivyöhykejärjestelmä (I) monivyöhykejärjestelmä (I) jälkilämmitysjärjestelmä

Lisätiedot

Lämpöpumpputekniikkaa Tallinna 18.2. 2010

Lämpöpumpputekniikkaa Tallinna 18.2. 2010 Lämpöpumpputekniikkaa Tallinna 18.2. 2010 Ari Aula Chiller Oy Lämpöpumpun rakenne ja toimintaperiaate Komponentit Hyötysuhde Kytkentöjä Lämpöpumppujärjestelmän suunnittelu Integroidut lämpöpumppujärjestelmät

Lisätiedot

Järjestelmäräätälöinti kohteen mukaan

Järjestelmäräätälöinti kohteen mukaan Järjestelmäräätälöinti kohteen mukaan Kiinteistölämpöpumput: Hotellit, toimistorakennukset Monipumppuratkaisut tai kiinteistölämpöpumput: Kerrostalot, asunto-osakeyhtiöt Monipumppuratkaisut tai kiinteistölämpöpumput:

Lisätiedot

Kiinteistökokoluokan energiatehokkaat ja luotettavat KAUKO-ilma-vesilämpöpumput

Kiinteistökokoluokan energiatehokkaat ja luotettavat KAUKO-ilma-vesilämpöpumput Kiinteistökokoluokan energiatehokkaat ja luotettavat KAUKO-ilma-vesilämpöpumput KAUKO-kiinteistölämpöpumput täydentävät Kaukomarkkinoiden talotekniikan tarjontaa. Euroopassa valmistetuissa KAUKO-kiinteistölämpöpumpuissa

Lisätiedot

50% Korkean tason tehokkuutta. Hiljainen ja huippuunsa viritetty koneikko. www.danfoss.fi/kylma

50% Korkean tason tehokkuutta. Hiljainen ja huippuunsa viritetty koneikko. www.danfoss.fi/kylma Korkean tason tehokkuutta. Hiljainen ja huippuunsa viritetty koneikko. Optyma Plus New Generation koneikko Laajennettu tuotesarja: 0.6-16.5 kw MBP-sovelluksiin 0.7-9.6 kw LBP-sovelluksiin 50% % lyhyempi

Lisätiedot

T-MALLISTO. ratkaisu T 0

T-MALLISTO. ratkaisu T 0 T-MALLISTO ratkaisu T 0 120 Maalämpö säästää rahaa ja luontoa! Sähkölämmitykseen verrattuna maksat vain joka neljännestä vuodesta. Lämmittämisen energiatarve Ilmanvaihdon 15 % jälkilämmitys Lämpimän käyttöveden

Lisätiedot

Cat-lämpöpuhallin Kompakti lämpöpuhallin pienempiin tiloihin

Cat-lämpöpuhallin Kompakti lämpöpuhallin pienempiin tiloihin at-lämpöpuhallin 3 3 9 kw Sähkölämmitys 3 mallit at-lämpöpuhallin Kompakti lämpöpuhallin pienempiin tiloihin Käyttökohteet at on sarja kompakteja ja hiljaisia lämpöpuhaltimia kiinteään asennukseen. Se

Lisätiedot

MANTA uusi SISÄASENTEISET NESTEJÄÄHDYTTEISET JA ILMALAUHDUTTEISET JÄÄHDYTYSKONEET. Mikroprosessori JÄÄHDYTYS/LÄMMITYS. RCGROUP SpA C_GNR_0508

MANTA uusi SISÄASENTEISET NESTEJÄÄHDYTTEISET JA ILMALAUHDUTTEISET JÄÄHDYTYSKONEET. Mikroprosessori JÄÄHDYTYS/LÄMMITYS. RCGROUP SpA C_GNR_0508 MANTA MANTA SISÄASENTEISET NESTEJÄÄHDYTTEISET JA ILMALAUHDUTTEISET JÄÄHDYTYSKONEET JÄÄHDYTYS/LÄMMITYS Jäähdytysteho Lämmitysteho Kylmäaine Mikroprosessori 24,5 649,9 25,4 700,4 scroll R410A MP.COM T: MANTA.W

Lisätiedot

EA Sähköiset ilmanlämmittimet

EA Sähköiset ilmanlämmittimet Sähköiset ilmanlämmittimet Sähköinen kiinteä ilmanlämmitin on sarja sähkökäyttöisiä ilmanlämmittimiä, joiden tehoalue on laaja. Nämä lämmittimet on tarkoitettu varastojen, teollisuushallien, paikoitustilojen,

Lisätiedot

Oilon Geocube, MH, GT, SH ja RE

Oilon Geocube, MH, GT, SH ja RE Kotimaiset maalämpöpumput Oilon Geocube, MH, GT, SH ja RE Omakotitalot - Kerrostalot - Teollisuus Maalämpöpumppu Oilon Geocube 5 kw - 11 kw Rakennuksille 90-300 m² Suuri käyttöveden tuotto Oilon Geocube

Lisätiedot

Miksi Vaillant? Koska. on lämpöä tulevaisuudessa. Koska tarjoamme ympäristöystävällistä teknologiaa jopa 10 vuoden takuulla.

Miksi Vaillant? Koska. on lämpöä tulevaisuudessa. Koska tarjoamme ympäristöystävällistä teknologiaa jopa 10 vuoden takuulla. Maalämpöjärjestelmät 17 k Miksi Vaillant? Koska tarjoae ympäristöystävällistä teknologiaa jopa vuoden takuulla. geotherm plus geotherm exclusiv geotherm Koska on lämpöä tulevaisuudessa. Lämpöjärjestelmät

Lisätiedot

Piccolo - energiataloudellinen ilmanvaihdon pikkujättiläinen

Piccolo - energiataloudellinen ilmanvaihdon pikkujättiläinen ILMANVAIHTOA LUONNON EHDOILLA VUODESTA 1983 KERROS- JA RIVITALOIHIN Piccolo - energiataloudellinen ilmanvaihdon pikkujättiläinen Piccolo ON -mallit Pienessä asunnossa voi olla vaikeaa löytää sopivaa paikkaa

Lisätiedot

KC(G,H)E Nestelauhdutteinen vedenjäähdytin/ lämpöpumppu sisäasennukseen

KC(G,H)E Nestelauhdutteinen vedenjäähdytin/ lämpöpumppu sisäasennukseen 02.05.2007 KC(G,H)E KC(G,H)E: Teho 414-1617 kw KCGE ja KCHC -yksiköt tarjoavat seuraavat ominaisuudet: Hyötysuhde: Uudet suuritehoiset ruuvikompressorit, (yli 1000kW vain kahdella kompressorilla, 1600

Lisätiedot

CAW Kattoasenteiset lämminvesikäyttöiset ilmanlämmittimet

CAW Kattoasenteiset lämminvesikäyttöiset ilmanlämmittimet Kattoasenteiset lämminkäyttöiset ilmanlämmittimet Kattoon asennettavat lämminkäyttöiset ilmanlämmittimet Kattoon asennettavia -lämmittimiä käytetään sisääntulotilojen, varastojen, teollisuushallien, verstaiden,

Lisätiedot

AIR STYLE. Hiljainen. Erittäin ohut. Erinomainen Energialuokitus. Monipuolinen. Ilman ulkoyksikköä WWW.ILMALAMPOCENTER.FI

AIR STYLE. Hiljainen. Erittäin ohut. Erinomainen Energialuokitus. Monipuolinen. Ilman ulkoyksikköä WWW.ILMALAMPOCENTER.FI AIR STYLE ARKKITEHTUURINEN HELMI Hiljainen Erittäin ohut Erinomainen Energialuokitus Monipuolinen Ilman ulkoyksikköä WWW.ILMALAMPOCENTER.FI Toimisto tyyliin Järjestelmä on tehokas ja pystyy suorituskyvyltään

Lisätiedot

VPL55 Mitat. MITAT VPL 55 Katso eri rakennevaihtoehdot jäljempänä. Tulo. Ulko HUOLTO. Jäte. Poisto PÄÄTY B PÄÄTY A

VPL55 Mitat. MITAT VPL 55 Katso eri rakennevaihtoehdot jäljempänä. Tulo. Ulko HUOLTO. Jäte. Poisto PÄÄTY B PÄÄTY A MITT VPL 55 Katso eri rakennevaihtoehdot jäljempänä VPL55 Mitat 77 45 2790 30 620 70 CTS5000 PNEELI 500 Tilavaraus jälkilämmittimelle tulokanavassa. (sähkö tai vesi) 3 Tulo Ulko 400 4 Jäte IV-KOJE Poisto

Lisätiedot

Thermoplus. Thermoplus. Helposti sijoitettava säteilylämmitin yleislämmitykseen ja vedontorjuntaan

Thermoplus. Thermoplus. Helposti sijoitettava säteilylämmitin yleislämmitykseen ja vedontorjuntaan 300-900 W Sähkölämmitys 8 mallia Thermoplus Helposti sijoitettava säteilylämmitin yleislämmitykseen ja vedontorjuntaan Käyttökohteet Thermoplus asennetaan ikkunan yläpuolelle, jossa se estää tehokkaasti

Lisätiedot

VPL31 Mitat. MITAT VPL 31 Katso eri rakennevaihtoehdot jäljempänä. Tulo. Ulko HUOLTO. Jäte. Poisto PÄÄTY B PÄÄTY A

VPL31 Mitat. MITAT VPL 31 Katso eri rakennevaihtoehdot jäljempänä. Tulo. Ulko HUOLTO. Jäte. Poisto PÄÄTY B PÄÄTY A MITT VPL 3 Katso eri rakennevaihtoehdot jäljempänä VPL3 Mitat 77 5 60 30 70 70 STS5000 paneeli 500 Tilavaraus jälkilämmittimelle tulokanavassa. (sähkö tai vesi) 3 Tulo Ulko 00 Jäte IV-KOJE Poisto PÄÄTY

Lisätiedot

EA Sähköiset ilmanlämmittimet

EA Sähköiset ilmanlämmittimet Sähköiset ilmanlämmittimet Sähköinen kiinteä ilmanlämmitin on sarja sähkökäyttöisiä ilmanlämmittimiä, joiden tehoalue on laaja. Nämä lämmittimet on tarkoitettu varastojen, teollisuushallien, paikoitustilojen,

Lisätiedot

TiiMi 5500 Perunavaraston ilmastoinnin säätöjärjestelmä Käyttäjän käsikirja

TiiMi 5500 Perunavaraston ilmastoinnin säätöjärjestelmä Käyttäjän käsikirja TiiMi 5500 Perunavaraston ilmastoinnin säätöjärjestelmä Käyttäjän käsikirja V1.1 25.04.2008 25.04.2008 TiiMi 5500ohjekirja v1.1 1/ 4 TiiMi 5500 järjestelmä on kehitetty erityisesti perunan varastoinnin

Lisätiedot

Pienet liiketilat. Pieni kasettiyksikkö SDI/DI Flexi DI Kasettiyksikkö SDI/DI Kattoasenteinen SDI/DI Kanava-asenteinen SDI/DI Twin Split SDI/DI

Pienet liiketilat. Pieni kasettiyksikkö SDI/DI Flexi DI Kasettiyksikkö SDI/DI Kattoasenteinen SDI/DI Kanava-asenteinen SDI/DI Twin Split SDI/DI Lämpöpumput ja jäähdytyslaitteet Pienet liiketilat Pieni kasettiyksikkö SDI/DI Flexi DI Kasettiyksikkö SDI/DI Kattoasenteinen SDI/DI Kanava-asenteinen SDI/DI Twin Split SDI/DI 2 Ominaisuudet Pieni neljään

Lisätiedot

VIESMANN. VITOCAL 300-G/350-G Liuos/vesi-lämpöpumppu 5,9-34,0 kw Vesi/vesi-lämpöpumppu 7,9-46,0 kw Yksi- tai kaksitehoinen. Tietolehti VITOCAL 350-G

VIESMANN. VITOCAL 300-G/350-G Liuos/vesi-lämpöpumppu 5,9-34,0 kw Vesi/vesi-lämpöpumppu 7,9-46,0 kw Yksi- tai kaksitehoinen. Tietolehti VITOCAL 350-G VIESMANN VITOCAL 300-G/350-G Liuos/vesi-lämpöpumppu 5,9-34,0 kw Vesi/vesi-lämpöpumppu 7,9-46,0 kw Yksi- tai kaksitehoinen Tietolehti Tilausnumero ja hinnat: ks. hintaluettelo Sähkökäyttöiset lämpöpumput

Lisätiedot

Tehokkaasti ulkoilmasta

Tehokkaasti ulkoilmasta KORKEAN LÄMPÖTILAN LÄMMITYSJÄRJESTELMÄT Tehokkaasti ulkoilmasta ILMA-VESILÄMPÖPUMPUT SANEERAUSKOHTEET - LÄMMITYS - KÄYTTÖVESI DAIKIN ALTHERMA HT Daikin Altherma High Temperature Tehokkuus tarkoittaa matalia

Lisätiedot

TEKNISET TIEDOT Moottoroitu pakokaasukela sarja 865

TEKNISET TIEDOT Moottoroitu pakokaasukela sarja 865 TEKNISET TIEDOT Moottoroitu pakokaasukela sarja 865 No. 981118101 Kuvaus Rajakytkimet asennettu moottoriyksikköön. Estää letkun ylikelautumisen. Moottori ohjaa kelaa planeettavaihteiston ja rummun päädyn

Lisätiedot

MULTISPLIT-JÄRJESTELMÄT

MULTISPLIT-JÄRJESTELMÄT MULTISPLIT-JÄRJESTELMÄT Multisplit-järjestelmien laajimmasta valikoimasta ratkaisu vaatimuksiin kertaheitolla TARVITSET ILMAA. CARRIER AUTTAA TEHOA, JOUSTAVUUTTA, LUOTE Carrier n Multisplit Tiimi, val

Lisätiedot

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet Kotimaiset, energiatehokkaat Fair-80 ja -120 ec ilmanvaihtokoneet Fair-80 ja -120 ec -ilmanvaihtokoneet Miksi tinkiä terveellisistä olosuhteista omassa kodissa? Energiansäästöä raikkaasta sisäilmasta tinkimättä

Lisätiedot

VIESMANN. VITOCAL Jäätymätön liuos/vesi-lämpöpumput Yhdistelmälaitteet 5,9-10,0 kw. Tietolehti. VITOCAL 242-G Tyyppi BWT-M 241.A06

VIESMANN. VITOCAL Jäätymätön liuos/vesi-lämpöpumput Yhdistelmälaitteet 5,9-10,0 kw. Tietolehti. VITOCAL 242-G Tyyppi BWT-M 241.A06 VIESMANN VITOCAL Jäätymätön liuos/vesi-lämpöpumput Yhdistelmälaitteet 5,9-10,0 kw Tietolehti Tilausnumero ja hinnat: ks. hintaluettelo Yhdistelmälämpöpumput, joissa on liuos/vesi-lämpöpumppu, varaaja-vedenlämmitin,

Lisätiedot

ILMASTOINTI Texa Konfort 780R Bi-Gas

ILMASTOINTI Texa Konfort 780R Bi-Gas 32 220 9865 Texa Konfort 780R Bi Gas on täysautomaattinen ilmastointijärjestelmän huoltolaite sekä R134a että R1234yf kaasuille. Laitteessa on kaksi erillistä järjestelmää samoissa kuorissa. Koko huoltotapahtuma

Lisätiedot

ALFÉA EXCELLIA. : 11 16 kw COP 4.3

ALFÉA EXCELLIA. : 11 16 kw COP 4.3 EXCELLIA : 11 1 kw COP. Alféa Excellia KORKEA SUORITUSKYKY: Loistava ratkaisu lämmityssaneerauksiin Korkean suorituskyvyn omaavan AIféa Excellian avulla pystytään tuottamaan C asteista käyttövettä jopa

Lisätiedot

2000 2005 Global nr.1. miellyttävää sisäilmaa tyylikkäämmin

2000 2005 Global nr.1. miellyttävää sisäilmaa tyylikkäämmin 2000 2005 Global nr.1 miellyttävää sisäilmaa tyylikkäämmin Ensiluokkaista teknologiaa tyylipuhtaassa paketissa Voiko ilmastointijärjestelmä olla myös hyvännäköinen? LG:n Art Cool on. Paitsi näköä siinä

Lisätiedot

ILMAVERHOT DIGITAL JA SUPER DIGITAL INVERTER

ILMAVERHOT DIGITAL JA SUPER DIGITAL INVERTER ILMAVERHOT DIGITAL JA SUPER DIGITAL INVERTER Ilmaverho Ilmaverhon avainominaisuudet Ilmaverhoa käytetään erottamaan kaksi ympäristöä toisistaan ovien ollessa auki tai kun ovia avataan ja suljetaan toistuvasti.

Lisätiedot

Elztrip EZ100 Yksipaneelinen säteilylämmitin toimistoihin, kauppoihin jne.

Elztrip EZ100 Yksipaneelinen säteilylämmitin toimistoihin, kauppoihin jne. Elztrip 00 600-1500 W Sähkölämmitys 3 mallia Elztrip 00 Yksipaneelinen säteilylämmitin toimistoihin, kauppoihin jne. Käyttökohteet 00 on tarkoitettu yleis- ja lisälämmitykseen sekä ikkunoista tulevan vedon

Lisätiedot

Kiinteistötekniikkaratkaisut

Kiinteistötekniikkaratkaisut Kiinteistötekniikkaratkaisut SmartFinn AUTOMAATIO SmartFinn Automaatio on aidosti helppokäyttöinen järjestelmä, joka tarjoaa kaikki automaatiotoiminnot yhden yhteisen käyttöliittymän kautta. Kattavat asuntokohtaiset

Lisätiedot

Tekniset tiedot LA 11PS

Tekniset tiedot LA 11PS Tekniset tiedot LA 11PS Laitteen tekniset tiedot LA 11PS Rakenne - Lämmönlähde Ulkoilma - Toteutus Yleisrakenne - Säätö WPM 2006 seinään asennettu - Asennuspaikka Ulkotila - Suoritustasot 1 Käyttörajat

Lisätiedot

Sisätilojen ilmastointilaitteet FreeSystem Utopia SetFree Ilmalämpöpumput. www.ilmalämpöpumput.com

Sisätilojen ilmastointilaitteet FreeSystem Utopia SetFree Ilmalämpöpumput. www.ilmalämpöpumput.com Sisätilojen ilmastointilaitteet FreeSystem Utopia SetFree Ilmalämpöpumput Sisältö Sisätilojen ilmastointilaitteet (RAC) Single-Split-laitteet 6 - SX Premium Inverter 8 - Summit Inverter Cut Out 9 - Summit

Lisätiedot

monipuolinen ilmaverho

monipuolinen ilmaverho monipuolinen ilmaverho Mitä patentoitu (no.: 4415079 C2) tarjoaa perinteisiin malleihin nähden järjestelmä korkea suojausteho alhainen energia kulutus matala melutaso helppokäyttöisyys ja säätömahdollisuudet

Lisätiedot

Missiomme: talven kylmyyden lyöminen

Missiomme: talven kylmyyden lyöminen Optimised Heating 4 Missiomme: talven kylmyyden lyöminen Daikinin uuden sukupolven Split-valikoima kylmään ilmastoon Syitä Daikinin valintaan 2 Kun lämpötila laskee jäätymispisteen alapuolelle, on tärkeää,

Lisätiedot

Teollisuusinfralämmitin IR

Teollisuusinfralämmitin IR Sähkölämmitys 3000 6000 W Teollisuusinfralämmitin IR INFRALÄMMITIN YLI 4,5 METRIÄ KORKEISIIN TILOIHIN 3 mallia Teollisuusinfralämmitintä IR käytetään kohde- tai kokonaislämmitykseen, tiloissa joiden korkeus

Lisätiedot

HiLTO EC Korkean hyötysuhteen lämmöntalteenottoyksikkö

HiLTO EC Korkean hyötysuhteen lämmöntalteenottoyksikkö www.koja.fi HiLTO EC Korkean hyötysuhteen lämmöntalteenottoyksikkö HiLTO EC Energiatehokas korkean hyötysuhteen toimisto-, liike-, julkis- ja asuinrakennusten lämmöntalteenottoyksikkö POISTOILMAN ENERGIASTA

Lisätiedot

Hilto EC Korkean hyötysuhteen lämmöntalteenottoyksikkö

Hilto EC Korkean hyötysuhteen lämmöntalteenottoyksikkö www.koja.fi Hilto EC Korkean hyötysuhteen lämmöntalteenottoyksikkö HiLTO EC Energiatehokas korkean hyötysuhteen toimisto-, liike-, julkis- ja asuinrakennusten lämmöntalteenottoyksikkö Poistoilman energiasta

Lisätiedot

TEKNISET TIEDOT Pakokaasukela sarja 865, jousipalautteinen

TEKNISET TIEDOT Pakokaasukela sarja 865, jousipalautteinen TEKNISET TIEDOT Pakokaasukela sarja 865, jousipalautteinen No. 981117101 Kuvaus Turvalukitus mahdollistaa rummun lukitsemisen letkunvaihdon yhteydessä. Räikkämekanismi lukitsee uloskelatun letkun halutulle

Lisätiedot

Kallistettava paistinpannu

Kallistettava paistinpannu Electrolux Thermaline sarja on suunniteltu erittäin kovaan käyttöön. Thermaline sarja soveltuu erinomaisesti sairaaloihin, keskuskeittiöihin sekä hotelleihin. Sarja sisältää laajan valikoiman tuotteita,

Lisätiedot

ALFÉA EXCELLIA DUO. : 11 16 kw ( ) 190 L

ALFÉA EXCELLIA DUO. : 11 16 kw ( ) 190 L DUO : 11 16 kw ( ) COP.3 S 19 L Alféa Excellia Duo KORKEA SUORITUSKYKY: Loistava ratkaisu lämmityssaneerauksiin Korkean suorituskyvyn omaavan AIféa Excellia Duon avulla pystytään tuottamaan 6 C asteista

Lisätiedot

Miksi Vaillant? Koska. on lämpöä tulevaisuudessa. Koska tarjoamme ympäristöystävällistä teknologiaa jopa 10 vuoden takuulla.

Miksi Vaillant? Koska. on lämpöä tulevaisuudessa. Koska tarjoamme ympäristöystävällistä teknologiaa jopa 10 vuoden takuulla. Maalämpöjärjestelmät 17 k Miksi Vaillant? Koska tarjoae ympäristöystävällistä teknologiaa jopa vuoden takuulla. geotherm plus geotherm exclusiv geotherm Koska on lämpöä tulevaisuudessa. Lämpöjärjestelmät

Lisätiedot

Zehnder Nova Neo Tehokasta lämmitystä ja mukavuusviilennystä. Lämmitys Viilennys Raitis ilma Puhdas ilma

Zehnder Nova Neo Tehokasta lämmitystä ja mukavuusviilennystä. Lämmitys Viilennys Raitis ilma Puhdas ilma Zehnder Nova Neo Tehokasta lämmitystä ja mukavuusviilennystä Lämmitys Viilennys Raitis ilma Puhdas ilma 1 Tämän päivän, huomisen ja tulevaisuuden vesikiertoinen lämpöpatteri. Matalan lämpötilan lämmitysjärjestelmät

Lisätiedot

ENERGIATEHOKAS KARJATALOUS

ENERGIATEHOKAS KARJATALOUS ENERGIATEHOKAS KARJATALOUS PELLON GROUP OY / Tapio Kosola ENERGIAN TALTEENOTTO KOTIELÄINTILALLA Luonnossa ja ympäristössämme on runsaasti lämpöenergiaa varastoituneena. Lisäksi maatilan prosesseissa syntyvää

Lisätiedot

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet Kotimaiset, energiatehokkaat Fair-8 ja -12 ec ilmanvaihtokoneet Fair-8 ja -12 ec -ilmanvaihtokoneet Miksi tinkiä terveellisistä olosuhteista omassa kodissa? Energiansäästöä raikkaasta sisäilmasta tinkimättä

Lisätiedot

Säädettävä pyörrehajottaja ODZA

Säädettävä pyörrehajottaja ODZA Säädettävä pyörrehajottaja ODZA Pyörrehajottaja ODZA on tarkoitettu vilkkaasti käytettyihin julkisiin tiloihin, kuten kauppahalleihin, tavarataloihin ja varastoihin. Hajottajan toiminnan voi säätää kesä-

Lisätiedot

Tarpeisiisi mukautuva kodin lämmityslaite

Tarpeisiisi mukautuva kodin lämmityslaite Tarpeisiisi mukautuva kodin lämmityslaite Compact-sarja Aktiivinen ja passiivinen lämmön talteenotto Nilan Compact -sarja terveellisempi sisäilma kukkaroa säästäen Monipuoliset ratkaisut erilaisiin tarpeisiin

Lisätiedot

Säädettävä pyörrehajotin korkeisiin tiloihin PDZA

Säädettävä pyörrehajotin korkeisiin tiloihin PDZA Säädettävä pyörrehajotin korkeisiin tiloihin PDZA Pyörrehajotin PDZ takaa tehokasta ilmanvaihtoa isoihin tiloihin, kuten tuotantohallit, supermarketit, varastot yms. Hajottimet sopivat sekä vapaaseen-

Lisätiedot

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet Kotimaiset, energiatehokkaat Fair-80 ja -120 ec ilmanvaihtokoneet Fair-80 ja -120 ec -ilmanvaihtokoneet Miksi tinkiä terveellisistä olosuhteista omassa kodissa? Energiansäästöä raikkaasta sisäilmasta tinkimättä

Lisätiedot

Enervent Pinion PIENIKOKOINEN JA HILJAINEN LAITE ASUNTOIHIN. Terveys Mukavuus Energiatehokkuus

Enervent Pinion PIENIKOKOINEN JA HILJAINEN LAITE ASUNTOIHIN. Terveys Mukavuus Energiatehokkuus Enervent Pinion PIENIKOKOINEN JA HILJAINEN LAITE ASUNTOIHIN Terveys Mukavuus Energiatehokkuus Enervent Pinion Enervent Pinion on erittäin hiljainen ja pienikokoinen laite, joka soveltuu parhaiten kerrostaloasuntoihin

Lisätiedot

Lämpöässä T-mallisto ratkaisu pieniin ja suuriin kiinteistöihin T 10-15 T 21-31 T 40-120

Lämpöässä T-mallisto ratkaisu pieniin ja suuriin kiinteistöihin T 10-15 T 21-31 T 40-120 Lämpöässä T-mallisto ratkaisu pieniin ja suuriin kiinteistöihin T 10-15 T 21-31 T 40-120 T 10-31 Lämpöässä T-mallisto on joustava ratkaisu erityyppisiin maaenergiajärjestelmiin. Tyypillisiä T 10-31 -mallien

Lisätiedot

TULOILMA Ilmavirta l/s Ulkopuoliset paineet 150 Pa

TULOILMA Ilmavirta l/s Ulkopuoliset paineet 150 Pa TEKNINEN MÄÄRITTELY Sivu 1(5) KONE: A-20-HW Sähkö- ja säätölaitekeskus Ouman EH-105 ILMANVAIHTOKOJE, 1-OSAINEN Pyörivä lämmönvaihdin (ei-hygroskooppinen) Kätisyys: Oikea Sinkin värinen ulkokuori Eristeet

Lisätiedot

MULTI. Multisplit tuotteet

MULTI. Multisplit tuotteet MULTI Multisplit tuotteet 2 3 Teknologiaa multijärjestelmänä. multijärjestelmänä. Kun pitää ilmastoida useita huoneita, Toshiban multijärjestelmävalikoima on täydellinen ratkaisu kaikkiin tarpeisiin. Yksi

Lisätiedot

AW C, AW D, AW Ex ja AW H Lämpöpuhaltimet lämpimälle vedelle raskaisiin ympäristöihin

AW C, AW D, AW Ex ja AW H Lämpöpuhaltimet lämpimälle vedelle raskaisiin ympäristöihin AW C, AW D, AW Ex ja AW H Lämpöpuhaltimet lämpimälle vedelle raskaisiin ympäristöihin LÄMPÖPUHALTIMET RASKAISIIN YMPÄRISTÖIHIN AW C, AW D, AW Ex ja AW H Lämpöpuhaltimet raskaisiin ympäristöihin AW-puhaltimet

Lisätiedot

JÄÄHDYTYSKUIVAIMET FX 1 22

JÄÄHDYTYSKUIVAIMET FX 1 22 JÄÄHDYTYSKUIVAIMET FX 1 22 ILMANKÄSITTELYLAITTEISTO ON TÄRKEÄ INVESTOINTI ATLAS COPCON LAATUILMA ON ÄLYKÄS VALINTA TARVITSET LAADUKASTA ILMAA ATLAS COPCO FX: KUIVAA ILMAA LUOTETTAVASTI Paineilma voi sisältää

Lisätiedot

TOTEUTUSKUVAUS EEMONTTI - REMONTISTA

TOTEUTUSKUVAUS EEMONTTI - REMONTISTA TOTEUTUSKUVAUS EEMONTTI - REMONTISTA Kohdekiinteistö 2: 70-luvun omakotitalo Kiinteistön lähtötilanne ennen remonttia EEMontti kohdekiinteistö 2 on vuonna 1974 rakennettu yksikerroksinen, 139 m², omakotitalokiinteistö,

Lisätiedot

CDH/CLH. CleanZone Mikrosuodattimella varustettu kattohajotin puhdastiloihin. Pikavalintataulukko

CDH/CLH. CleanZone Mikrosuodattimella varustettu kattohajotin puhdastiloihin. Pikavalintataulukko CleanZone Mikrosuodattimella varustettu kattohajotin puhdastiloihin.lyhyesti Vaaka- tai pystysuora kanavaliitäntä Geeli- tai kumitiivisteellä varustettu mikrosuodatin H14 Polttomaalattu sisäpuolelta Mittausyhde

Lisätiedot

StudioLine puhallinpatterit

StudioLine puhallinpatterit StudioLine puhallinpatterit StudioLine TM puhallinpatteriperhe Uuden sukupolven innovatiiviset puhallinpatterit StudioLine TM on Chiller Oy:n on kehittämä ensiluokkainen puhallinpatteriperhe. Laitteiden

Lisätiedot

PUHALLINKONVEKTORIT. Sisäyksiköt. Seinäkiinnitteiset. MPW Lattia- tai kattokiinnitteiset KPSW. Kasettiyksikkö. CWX Puhallinpatterit TWN

PUHALLINKONVEKTORIT. Sisäyksiköt. Seinäkiinnitteiset. MPW Lattia- tai kattokiinnitteiset KPSW. Kasettiyksikkö. CWX Puhallinpatterit TWN PUHALLINKONVEKTORIT Sisäyksiköt Seinäkiinnitteiset MPW Lattia- tai kattokiinnitteiset KPSW Kasettiyksikkö CWX Puhallinpatterit TWN SISÄ- Edistyksellistä ilmastointitekniikkaa MPW_fi.indd 183 YKSIKÖT Sisäyksikköjen

Lisätiedot

SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS

SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS KYLMÄ KS / T Integroitu kuivain PUHTAUS PUHDASTA ILMAA Ilmaa puhtaimmassa muodossaan Teollisen prosessin tehokkuus ja tuotteiden

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA T12 TULOILMAYKSIKÖLLE

KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA T12 TULOILMAYKSIKÖLLE KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA T12 TULOILMAYKSIKÖLLE www.scanoffice.fi CZ12037 PB1 ComfortZone CE50 Installation Sisällys Sisällys 0 Yleistä 1 Käsittely 2 Huolto 2 Asennus 3 Asetukset 7 Suunnittelu 8 Sähkökaavio

Lisätiedot

Jäähdytysjärjestelmän tehtävä on poistaa lämpöä jäähdytyskohteista.

Jäähdytysjärjestelmän tehtävä on poistaa lämpöä jäähdytyskohteista. Taloudellista ja vihreää energiaa Scancool-teollisuuslämpöpumput Teollisuuslämpöpumpulla 80 % säästöt energiakustannuksista! Scancoolin teollisuuslämpöpumppu ottaa tehokkaasti talteen teollisissa prosesseissa

Lisätiedot

kansi Enerventin perusilmeellä

kansi Enerventin perusilmeellä Enervent Superior ja Premium Ilmanvaihtolaitteet ilmalämpöpumpulla kansi Enerventin perusilmeellä Fresh, hot & cool Enervent Superior- ja Premium -sarjat Ilmanvaihto lämmitys jäähdytys Ensto Enerventin

Lisätiedot

Näytesivut. 3.1 Yleistä

Näytesivut. 3.1 Yleistä 3 3.1 Yleistä IlmastoinTIjärjestelmät Tuloilmajärjestelmän tarkoituksena voi olla joko ilmanvaihto tai ilmastointi. Ilmanvaihdolla tarkoitetaan yleisesti huoneilman laadun ylläpitämistä ja parantamista

Lisätiedot

SKF:n laakerinlämmittimet

SKF:n laakerinlämmittimet SKF:n laakerinlämmittimet SKF asiakaskeskeinen markkinajohtaja Jo yli 25 vuotta sitten SKF keksi käyttää induktiolämmitystä laakerien asennuksessa. Asiakaskeskeisten ratkaisujensa ansiosta SKF:stä on tullut

Lisätiedot

5kW, 6kW, 8kW, 10kW, 14kW, 16kW model. Ilma-vesilämpöpumppu WATERSTAGE

5kW, 6kW, 8kW, 10kW, 14kW, 16kW model. Ilma-vesilämpöpumppu WATERSTAGE 5kW, 6kW, 8kW, 10kW, 14kW, 16kW model Ilma-vesilämpöpumppu WATERSTAGE 2 WATERSTAGE VESIPATTERI LÄMPIMÄN VEDEN TUOTTO KÄYTTÖVESI LATTIALÄMMITYS KÄYTTÖVESI- VARAAJA ULKOYKSIKKÖ FUJITSU GENERAL ilma-vesilämpöpumppu

Lisätiedot