Daikin. Ympäristötietoisuus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Daikin. Ympäristötietoisuus"

Transkriptio

1

2 Daikin s. 02 Daikin on maailmanlaajuisesti tunnettu ilmastointijärjestelmien valmistaja, jonka maine perustuu yli 70 vuoden kokemukseen laadukkaiden ilmastointilaitteiden valmistajana niin teollisuuden, kaupan kuin kotitalouksienkin käyttöön. Daikin Europe N.V. Ympäristötietoisuus Ilmastointijärjestelmät ja ympäristö Ilmastointijärjestelmät parantavat huomattavasti sisätilojen viihtyisyyttä ja mahdollistavat ihanteelliset työskentely- ja asumisolosuhteet vaativinakin vuodenaikoina. Viime vuosina ympäristötietoisuuden kasvaessa muutamat valmistajat, kuten Daikin, ovat panostaneet paljon ilmastointilaitteiden valmistuksessa ja käytössä ympäristöystävällisyyteen. Laitteiden energiaa säästävät ominaisuudet ja ympäristöystävälliset valmistustekniikat ovat esimerkkejä tavoista, joilla haitallisia ympäristövaikutuksia on pystytty selvästi vähentämään.

3 sisällys s. 03 Sisällysluettelo ESITTELY 4 OMINAISUUDET 10 Monipuoliset mallit ja sovellutukset 10 Ympäristötietoisuus 20 Helppo asennus ja huolto 23 ULKOYKSIKÖT VRVIII VRVII VRV-WII Lisävarusteet 42 SISÄYKSIKÖT Ominaisuudet Tekniset tiedot 51 LÄMMÖN TALTEENOTTO JA ILMANVAIHTO VAM VKM 65 TEHOKKAAT VALINTAOHJELMAT VRV XPRESS VRV PRO 67 KÄYTTÄJÄYSTÄVÄLLISET OHJAUSJÄRJESTELMÄT Erilliset ohjausjärjestelmät Keskitetyt ohjausjärjestelmät Verkkoratkaisut Lisävarusteet 76

4 s. 04 VRV-järjestelmien historia 1987 Daikin Industries Ltd:n vuonna 1982 kehittämä alkuperäinen VRV-ilmastointijärjestelmä esitellään Euroopassa VRV-standardina. VRV D -sarja tuottaa ilmastoitua ilmaa jopa neljään sisäyksikköön, jotka on liitetty yhteen ulkoyksikköön Seuraava askel eteenpäin otetaan vuonna 1991, jolloin esitellään VRV lämmön talteenottojärjestelmä. Tämä mahdollistaa samanaikaisen jäähdytyksen ja lämmityksen eri sisäyksiköissä samassa kylmäainepiirissä Järjestelmän korkea laatu ja tehokkuus tuovat VRV-konseptille laajan suosion ja Daikin saa ensimmäisenä japanilaisena ilmastointijärjestelmien valmistajana ISO sertifioinnin. Seuraava tekninen läpimurto on VRV-taajuusmuuttaja H-sarja, jossa jopa 16 sisäyksikköä voidaan liittää yhteen ulkoyksikköön Vuoden lopussa julkaistaan uusi VRV-taajuusmuuttaja G-sarja, joka mahdollistaa jopa 8 sisäyksikön käytön yhdellä ulkoyksiköllä. Taajuusmuuttajan tehonsäätö tekee järjestelmästä selvästi joustavamman ja tehokkaamman Jatkuva kehitystyö energiaa säästävien mallien ja joustavamman järjestelmän luomiseksi johtaa edistyneen Hi-VRV-järjestelmän syntymiseen, jossa yhdistyvät raitis ilma -syöttö (HRV), tietokoneistettu järjestelmänhallinta (DACMS) ja VRV Daikin Europe vauhdittaa kylmäaineena R-407C:tä käyttävien VRV ilmastointilaitteiden valmistusta CFC-pohjaisten kylmäaineiden käyttökiellon lähestyessä. Daikin Europe juhlii 25-vuotis taivaltaan, saavuttaa ISO ympäristösertifikaatin ja esittelee VRV-taajuusmuuttaja K-sarjan, jossa kylmäaineena on R-407C ja jota on saatavana jäähdytys- tai lämpöpumppuversiona. Jopa 16 sisäyksikköä voidaan liittää yhteen ulkoyksikköön.

5 s VRV Plus -sarja edusti suunnittelultaan huipputekniikkaa. Sen kylmäaineena oli R-22 ja se soveltui tehokkaisiin ilmastointiratkaisuihin, sillä siihen saattoi liittää jopa 30 sisäyksikköä yhteen kylmäainepiiriin. Uusi askel eteenpäin otettiin esittelemällä VRV lämmöntalteenottosarja, jossa kylmäaineena oli R-407C ja jossa yhteen ulkoyksikköön voitiin liittää 16 sisäyksikköä Viimeisin lisä VRV Plus - sarjaan on VRV Plus lämmöntalteenottosarja, jossa kylmäaineena on R-407C. Jopa 32 sisäyksikköä voidaan liittää yhteen kylmäainepiiriin Daikin esittelee VRVII-järjestelmän, joka on maailman ensimmäinen R-410A-käyttöinen vaihtelevan kylmäaineen virtauksen järjestelmä. Uusi järjestelmä on saatavana jäähdytys-, lämpöpumpputai lämmöntalteenottoversiona. Se on merkittävästi kehittyneempi kuin aiemmat VRV-järjestelmät ja on osoitus innovatiivisesta tavasta, jolla Daikin soveltaa uusinta tekniikkaa. Järjestelmässä voidaan liittää jopa 40 sisäyksikköä myös lämmöntalteenotto- ja lämpöpumppuversioissa yhteen kylmäainepiiriin Daikin laajentaa tunnustetun VRVII taajuusmuuttajakäyttöisen suorahöyrysteisen ilmastointijärjestelmän käyttömahdollisuuksia tuomalla markkinoille uuden vesilauhdutteisen mallin VRV-WII. Saatavana on 10, 20 ja 30 hv malleja. Järjestelmän kylmäaineena on R-410A ja se on saatavana myös lämpöpumppu- ja lämmöntalteenottoversiona Vastatakseen suuritehoisten järjestelmien kasvavaan kysyntään Daikin Europe esittelee VRV Plus -sarjasta lämpöpumppumallin, jonka kylmäaineena on R-407C. Tässä mallissa voidaan liittää jopa 32 sisäyksikköä yhteen kylmäainepiiriin Daikin tuo markkinoille uuden energiaa säästävän VRV-sarjan, jossa on korkeat COParvot, monipuoliset käyttömahdollisuudet ja jonka kylmäaineena on R-407C VRVII-S -sarjan julkistamisen myötä VRV-järjestelmät soveltuvat myös pienempiin tehon tarpeisiin. Sarjaa on saatavana 4, 5 ja 6 hv malleina ja järjestelmä voidaan asentaa jopa 9 huoneeseen Daikin esittelee kolmannen sukupolven VRV-järjestelmän paljon tunnustusta saaneesta VRV-sarjasta, laajasti uudistetulla mallilla VRVIII. Uusi järjestelmä on aluksi saatavana vain jäähdytys- tai lämpöpumppuversiona. VRVIII sisältää kaikki aiempien VRVjärjestelmien parhaat ominaisuudet. Lisäksi siinä on useita parannuksia muotoilussa sekä asennuksen ja huollon helpottamiseksi.

6 Hi-VRV s. 06 Mikä on? Viime vuosina pankkien, hotellien ja toimistorakennusten suunnittelussa on tehty rakennuksiin suuria lasipintoja. Auringon aiheuttama liiallinen lämpö voidaan johtaa pois ainoastaan ilmastoinnin avulla. Tästä johtuen ilmastointijärjestelmät ovat tulleet yhä tärkeämmiksi ja ne ovatkin nykyisin useimmiten kiinteä osa arkkitehtien suunnitelmia. Elektronisten toimistolaitteiden lisääntyvä käyttö lisää lämpökuormaa entisestään aiheuttaen tilanteita, joissa sisälämpötila saattaa nousta epämiellyttävän korkealle jopa talvella. Jäähdytyksen tai lämmityksen tarve voi lisäksi vaihdella huomattavasti vuorokauden eri aikoina kiinteistössä oleskelevien henkilöiden määrän ja toimintojen mukaan. Loppukäyttäjät odottavat ilmastointijärjestelmältään muutakin kuin pelkää jäähdytystä tai lämmitystä. Ollakseen nykyaikainen järjestelmän tulee olla energiaa säästävä, helppo asentaa, joustava, luotettava ja helppo käyttää. Raikasta ilmaa on oltava saatavissa ilman lisääntynyttä energiankulutusta. Suurissa ja keskikokoisissa rakennuksissa merkittävä tekijä on lisäksi keskitetty ohjaus- ja hallintamahdollisuus. Daikin Hi-VRV-järjestelmä täyttää kaikki nämä vaatimukset. ILMASTOINTI VERKKORATKAISU ILMANVAIHTO OHJAUS JA HALLINTA Edistyksellinen Hi-VRV-valintaohjelma on Daikinin ohjelmistotuotteiden lippulaiva. Tämä ohjelmisto mahdollistaa järjestelmän ominaisuuksien mahdollisimman tehokkaan käytön ja takaa loppukäyttäjälle täydellisen palvelun. Nyt voit helposti suunnitella Daikin-ilmastointiprojektin vaihe vaiheelta yksityiskohtaisesti.

7 s. 07 LÄMMÖNTALTEENOTTO ILMANVAIHDOSSA Tulo- ja poistoilman lämpöä ja kosteutta käsitellään siten, että ulkoa tuleva ilma on lähellä haluttuja sisäilman olosuhteita energiahäviö pienenee ilmastointijärjestelmän kuormitus vähenee huomattavasti VAIHTELEVA KYLMÄAINETILAVUUS saatavana jäähdytys- tai lämpöpumppuversiona. Lämmöntalteenottoversio lähitulevaisuudessa. nopeasti olosuhteiden muutoksiin reagoiva järjestelmä, joka mahdollistaa jopa 60 sisäyksikön käytön samassa kylmäainepiirissä. taajuusmuuttajakäyttöinen kompressori mahdollistaa ulkoyksikön tarkan säädön kyseisen vyöhykkeen jäähdytys-/ lämmitystarpeen mukaan. VERKKORATKAISU Erinomainen ratkaisu jopa sisäyksikön ohjaukseen ja hallintaan. Mahdollistaa VRV-järjestelmien tarkan ja helpon valvonnan ja käytön (enintään 2 x 64 ohjausryhmää). Erinomainen ratkaisu jopa VRV-sisäyksikön ohjaukseen ja hallintaan. VRV-yksiköiden valvonta- ja ohjaustoimintojen integrointi LonWorks - verkkoon. Integroitu ohjausjärjestelmä, joka liittää VRV-järjestelmän saumattomasti kiinteistöjen valvontajärjestelmiin.

8 VRV-järjestelmät s. 08 VRVIII TAAJUUSMUUTTAJA VAIN JÄÄHDYTYS Jäähdytys yhdestä järjestelmästä Jopa 29 sisäyksikköä voidaan käyttää yhdellä ulkoyksiköllä ilman ylimääräistä PCB-sovitinta. 5, 8, 10, 12, 16 ja 18 hv mallit soveltuvat erinomaisesti pienempiin tiloihin, joihin tehdään vain vähäisiä laajennus- tai muutostöitä. VRVIII TAAJUUSMUUTTAJALLA VARUSTETTU LÄMPÖPUMPPU Joko jäähdytys tai lämmitys yhdestä järjestelmästä Jopa 64 sisäyksikköä voidaan käyttää yhdellä ulkoyksiköllä ilman ylimääräistä PCB-sovitinta. Kattava tehovalikoima alkaen 5 hv:sta ja 8 54 hv 2 hv:n askelissa vastaa asiakkaan kaikkiin tarpeisiin niin pienissä kuin suurissa, uusissa tai jo olemassa olevissa rakennuksissa. VRVII TAAJUUSMUUTTAJA LÄMMÖN TALTEENOTOLLA Samanaikainen jäähdytys ja lämmitys yhdestä järjestelmästä Jopa 40 sisäyksikköä voidaan käyttää yhdellä ulkoyksiköllä VRVII lämmön talteenottotilassa. VRVII:n kattava tehovalikoima 8 48 hv 2 hv:n askelissa vastaa asiakkaan kaikkiin tarpeisiin niin pienissä kuin suurissa, uusissa tai jo olemassa olevissa rakennuksissa. Lämmön talteenotto toteutetaan ohjaamalla jäähdytystilassa olevien sisäyksiköiden poistolämpö lämmitystä tarvitseville alueille. BS-yksikkö säätää järjestelmää jäähdytys- ja lämmitystilan välillä.

9 s. 09 VRV-järjestelmät VRV-WII TAAJUUSMUUTTAJALLA VARUSTETTU LÄMPÖPUMPPU Joko jäähdytys tai lämmitys yhdestä järjestelmästä Jopa 32 sisäyksikköä voidaan käyttää yhdellä VRV-WII ulkoyksiköllä ilman ylimääräistä PCB-sovitinta. Saatavana 10, 20 ja 30 hv malleina VRV-WII TAAJUUSMUUTTAJA LÄMMÖN TALTEENOTOLLA Samanaikainen jäähdytys ja lämmitys yhdestä järjestelmästä Jopa 32 sisäyksikköä voidaan liittää yhteen VRV-WII ulkoyksikköön ilman ylimääräistä PCB-sovitinta Saatavana 10, 20 ja 30 hv malleina Lämmön talteenotto toteutetaan ohjaamalla jäähdytystilassa olevien sisäyksiköiden poistolämpö lämmitystä tarvitseville alueille. BS-yksikkö säätää järjestelmää jäähdytys- ja lämmitystilan välillä.

10 Ominaisuudet s LAAJA SOVELLUSVALIKOIMA 1 VRVIII Ulkoyksiköt 5 hv 8, 10, 12 hv 14, 16, 18 hv VRVIII vain jäähdytys VRVIII lämpöpumppu Ulkoyksiköiden lukumäärä** Kompressorien lukumäärä** Liitettävien sisäyksiköiden enimmäismäärä Minimi tehoindeksi - 50 % Maksimi *** tehoindeksi % Tehoportaat RXQ5P RXYQ5P ,5 162,5 18 RXQ8P RXYQ8P RXQ10P RXYQ10P RXQ12P RXYQ12P RXQ14P RXYQ14P RXQ16P RXYQ16P RXQ18P RXYQ18P RXYQ20P * - RXYQ22P * - RXYQ24P * - RXYQ26P * - RXYQ28P * - RXYQ30P * - RXYQ32P * - RXYQ34P * - RXYQ36P * - RXYQ38P * - RXYQ40P * - RXYQ42P * - RXYQ44P * - RXYQ46P * - RXYQ48P * - RXYQ50P * - RXYQ52P * - RXYQ54P * * Tiedot eivät olleet käytettävissä julkaisun ilmestyessä ** Perustuu tilankäytöllisesti optimoituihin yhdistelmiin *** Kysy lisätietoja paikalliselta Daikin jälleenmyyjältäsi.

11 Ulkoyksikkö s. 11 8, 10 hv 12, 14, 16 hv 2 VRVII Ulkoyksiköt VRV II lämmön Ulkoyksiköiden Kompressorien Liitettävien Minimi Maksimi Tehoportaat talteenotto määrä määrä sisäyksiköiden tehoindeksi - 50 % tehoindeksi % enimmäismäärä REYQ8M REYQ10M REYQ12M REYQ14M REYQ16M REYQ18M REYQ20M REYQ22M REYQ24M REYQ26M REYQ28M REYQ30M REYQ32M REYQ34M REYQ36M REYQ38M REYQ40M REYQ42M REYQ44M REYQ46M REYQ48M VRV-WII Ulkoyksiköt 10 hv VRV-WII VRV-WII lämmön Ulkoyksiköiden Kompressorien Liitettävien Minimi Maksimi Tehoportaat lämpöpumppu talteenotto määrä* lukumäärä sisäyksiköiden tehoindeksi - 50 % tehoindeksi % enimmäismäärä RWEYQ10M RWEYQ20M RWEYQ30M Sisäyksikön tehoindeksi Malli Tehoindeksi , , esim. valitut sisäyksiköt: FXCQ25 + FXFQ100 + FXMQ200 + FXSQ40 Tehoindeksien summa: = mahdollinen ulkoyksikkö REYQ12M

12 Laaja sovellusvalikoima s Laaja sisäyksikkövalikoima VRV-ilmastointi tuo kesäisin viileyttä ja talvisin lämpöä toimistoihin, hotelleihin, tavarataloihin ja moniin muihin liiketiloihin. Se parantaa sisäilman laatua ja luo pohjan paremmalle liiketoiminnalle. Mitä ikinä odotatkin ilmastoinnilta, Daikin sisäyksikkö ratkaisee ongelmasi. VRV-ilmastointijärjestelmiin on saatavana 13 erilaista sisäyksikkömallia, yhteensä 75 versiota. 9 FXFQ FXZQ FXCQ FXKQ FXDQ-M FXDQ-P/NA FXSQ

13 s. 13 Sisäyksiköt 4-suuntaan puhaltava kasettiyksikkö (600 x 600 mm) 4-suuntaan puhaltava kasettiyksikkö 2-suuntaan puhaltava kasettiyksikkö Nurkkaan asennettava kasettiyksikkö Pieni kanavoitava yksikkö Matala kanavoitava yksikkö Kanavoitava yksikkö Suuri kanavoitava yksikkö Hi-wall-yksikkö Kattopintamallinen yksikkö Kattopintaan asennettava 4-suuntaa puhaltava yksikkö Lattiamallinen yksikkö Lattiamallinen yksikkö HRV Ilmanvaihto, höyrystin ja kostutin Ilmanvaihto ja höyrystin FXZQ FXFQ FXCQ FXKQ FXDQ FXDQ FXSQ FXMQ FXAQ FXHQ FXUQ FXLQ FXNQ VKM-GM VKM-G FXMQ FXAQ FXHQ FXUQ FXLQ FXNQ

14 Laaja sovellusvalikoima s Pidempi putkisto VRVIII VRVIII sallii pidemmät putkistot. Järjestelmän kokonaisputkipituus voi olla 1000 m ja kauimmaisen sisäyksikön etäisyys ulkoyksiköstä 165 m (vastaava putkipituus 190 m). Jos ulkoyksikkö sijaitsee sisäyksikön yläpuolella maksimi korkeusero on vakiona 50 m. Sitä voidaan jatkaa 90 metriin*. 165 m Putkiston todellinen pituus *1 50 m (90 m*) Sisä- ja ulkoyksikön välinen korkeusero 15 m Sisäyksiköiden välinen korkeusero 90 m maksimi Todellinen putkiston pituus 165 m Vastaava putkiston pituus 190 m Jos ulkoyksikkö sijaitsee sisäyksikön alapuolella maksimi korkeusero on vakiona 40 m. Jopa 90 metrin korkeuserot ovat mahdollisia*. Ensimmäisen haaran jälkeen, pisimmän ja lyhimmän putkiston välinen pituusero voi olla enintään 40 m, jos pisimmän putkiston pituus on enintään 90 m. * Kysy lisätietoja paikalliselta Daikin jälleenmyyjältäsi. 150 m Putkiston todellinen pituus *1 50 m Sisä- ja ulkoyksiköiden välinen korkeusero 15 m Sisäyksiköiden välinen korkeusero 40 m ensimmäisen haaran ja kauimmaisen sisäyksikön välisen putkiston pituus Todellinen putkiston pituus 150 m Vastaava putkiston pituus 175 m *1 Tässä tapauksessa ulkoyksikkö sijaitsee sisäyksikön yläpuolella. Jos ulkoyksikkö sijaitsee sisäyksikön alapuolella, korkeusero voi olla enintään 40 m. VRVII Koska jäähdytysputkiston pituus voi olla jopa 150 m (vastaava pituus 175 m), järjestelmän sisä- ja ulkoyksikön välinen korkeusero voi olla 50 m ja eri sisäyksiköiden välinen korkeusero 15 m. Kaikki ulkoyksiköt on mahdollista sijoittaa katolle jopa 15-kerroksisissa rakennuksissa.

15 s. 15 VRV-WII Vesilauhdutteinen VRV-WII käyttää vettä lämmön lähteenä. Koska vesiputkiston pituudella ei käytännössä ole ylärajaa, se soveltuu erityisen hyvin monikerroksisiin ja muihin suuriin rakennuksiin. Kylmäainepiiri on mahdollista rakentaa joustavasti, sillä VRV-WII:n ja sisäyksiköiden välisen putkiston todellinen pituus voi olla jopa 120 m ja korkeusero 50 m* (jos VRV-WII sijaitsee sisäyksiköiden yläpuolella). VRV-WII VRV-WII:n ja sisäyksiköiden välinen todellinen putkiston pituus: 120 m (Vastaava putkiston pituus: 140 m) (Putkiston kokonaispituus: 300 m) Sisäasennus Vesiputkisto Kylmäaineputkisto Sisäyksiköiden välinen korkeusero: 15 m VRV-WII:n ja sisäyksiköiden välinen korkeusero: 50 m, jos VRV-WII on yläpuolella 40 m, jos VRV-WII on alapuolella Todellinen putkiston pituus 120 m Vastaava putkiston pituus 140 m * 40 m, jjos VRV-WII sijaitsee sisäyksiköiden alapuolella. 7 Korkeampi ulkopuhaltimen ESP 58,8 Pa 78,4 Pa Vaikka VRVIII-ulkoyksiköt ovat samankorkuisia (1 570 mm) kuin VRVII-yksiköt, niiden ESP on korkeampi uusien, tehokkaiden taajuusmuuttajakäyttöisten puhaltimien, muutettujen säleikköjen ja lämmönvaihtimen ansiosta mm VRVII *yksikön korkeus ilman säleikköjä mm* VRVIII mm Tehokkaat taajuusmuuttajakäyttöiset puhaltimet Siiven alan kasvu 25 % verrattuna VRVII-sarjaan. 10 HV VRVII VRVIII Siiven ala 3 siipeä, ø siipeä, ø 680 Uudet puhallinsäleiköt Pienempi painehäviö Uusi lämmönvaihdin Lämmönvaihtimen päätyjä on laajennettu, jonka johdosta hyötypituus on kasvanut 138 mm eli 7 10 %. laajennetut päädyt Siiven ala VRVIII lähes 90 VRVII

16 Laaja sovellusvalikoima s Erittäin hiljainen toimintatila Vaihe 1 Vaihe 2 50 db 45 db 5 hv 8 hv 10 hv 12 hv 14 hv 16 hv 18 hv 14,7 19,9 19,9 20,9 19,9 20,1 20,2 100% 98% 78% 69% 55% 49% 44% 11,9 15,1 15,1 15,6 15,5 15,6 15,6 93% 74% 59% 51% 43% 38% 34% Vaiheessa 1 asettaa käyntiäänen arvoksi on asetettu 50 dba. Sen jälkeen kun 8 hv ulkoyksikön käyntiääni on 50 dba, sen toimintateho on 98 % nimellistehosta. Vaiheessa 2 käyntiäänen arvoksi on asetettu 45 dba. Sen jälkeen kun saman 8 hv ulkoyksikön käyntiääni on 45 dba, sen toimintateho on 74 % nimellistehosta. Joissain tapauksissa ulkoyksikön äänitaso saattaa olla liian korkea. VRVIII:n erittäin hiljainen toimintatila mahdollistaa käyntiäänen tason määrittämisen, jolloin voidaan välttyä melulta. 9 Pienempi tilantarve VRVIII/VRVII hv VRVII 0,49 m 2 0,71 m 2 0,95 m 2 34% PIENEMPI hv VRVIII 0,49 m 2 0,71 m 2 0,95 m 2 Päällekkäin asennus mahdollista. Kattokorkeus VRV-WII Uusi lämmönvaihdin ja optimoitu kylmäainepiiri ovat mahdollistaneet alan kompakteimman ja kevyimmän rakenteen. 150 kg painavan ja mm korkean yksikön asentaminen on helppoa. Yksiköt voidaan myös asentaa päällekkäin, mikä vähentää tilantarvetta mm tai korkeampi Lattiataso mm

17 s Varmistustoiminto Kompressorin toimintahäiriön sattuessa kauko-ohjattu tai kenttäasennettu kyseisen ulkoyksikön (tai eri ulkoyksiköiden välinen) varmistustoiminto mahdollistaa toisen kompressorin käytön väliaikaisena korvaavana kompressorina enintään 8 tunnin ajan. 11 Jäähdytystä ja/tai lämmitystä vuoden ympäri 9VRV lämmön talteenottojärjestelmät on suunniteltu samanaikaiseen lämmitykseen ja jäähdytykseen. Niiden moduulirakenne tekee niistä erinomaisen ratkaisun huoneisiin tai vyöhykkeisiin, joiden lämpökuormat vaihtelevat rakennuksen käytön tai paikallisten kuumien ja kylmien kohtien mukaan. 9Saman kokoushuoneen lämpökuorma voi vaihdella riippuen vuorokauden ajasta, huoneessa oleskelevien henkilöiden lukumäärästä, valaistuksen ja sähkölaitteiden paikasta ja käyttötavoista. 9Mitä kylmempi on ulkona, sitä heikompi on ilmalauhdutteisen ulkoyksikön hyötysuhde ja teho lämmityskäytössä. Vesilauhdutteisissa ilmastointikojeissa ei tätä ongelmaa ole. Vedenlämmitin varmistaa, että saatavilla on aina tarvittava määrä lisälämpöä. 12 Integrointi ilmanvaihtoon HRV Lämmön talteenoton ilmanvaihto 9Tulo- ja poistoilman lämpöä ja kosteutta käsitellään siten, että ulkoa tuleva ilma on lähellä haluttuja sisäilman olosuhteita energiahäviö pienenee ilmastointijärjestelmän kuormitus vähenee huomattavasti 9Lämmönvaihdin säätelee ulkoa tulevan raittiin ilman lämpötilaa ja kosteutta siten, että se vastaa sisätiloihin haluttuja olosuhteita. 9Sisä- ja ulkolämpötila saadaan tasapainoon, jolloin ilmastointijärjestelmään kohdistuva jäähdytys- tai lämmityskuormitus pienenee. (Lämpö ja kosteus vaihdetaan.) 9Energiaa säästävin ratkaisu, sillä sen avulla voidaan käyttää tehoiltaan pienempiä sisäyksiköitä: Sisäyksiköt voivat olla tehoiltaan jopa 40 % pienempiä VAM-järjestelmän takaisinmaksuaika kokonaisuudessaan: ±2,5 vuotta* *olosuhteet: - ulkojäähdytys olosuhteet: 30 C / ulkolämmitys olosuhteet: - 8 C - sisäjäähdytys olosuhteet: 24 C / sisälämmitys olosuhteet: 22 C - Ilmanvaihto huonetta kohti: 150 m 3 /h 9Erinomainen pakettiratkaisu pakettiratkaisu ilman tarpeisiin

18 Laaja sovellusvalikoima s Korroosiosuojaus Lämmönvaihtimen erityinen korroosionsuojaus antaa 5 6-kertaisen kestävyyden happosadetta ja suolasyöpymiä vastaan. Ruostumaton teräslevy yksikön alapuolella antaa lisäsuojaa. Lämmönvaihdin Korroosiosuojatun lämmönvaihtimen leikkauskuva Hydrofiilinen kalvo Alumiini Korroosionkestävä akryylihartsi Parantunut korroosionkestävyys Korroosionkestävyys Ei käsitelty Korroosiosuojattu Suolakorroosio Happosade Suoritetut testit: VDA-testi yhden kierroksen (7 päivää) sisältö: 9syövytyskoe suolavesisumulla SS DIN 50021, 24 tuntia 9kosteuskestävyystesti KFW DIN 50017, 96 tuntia 9huoneen lämpötila ja huoneen kosteus testausta 48 tuntia, testin kesto: 5 kierrosta Korroosioaste Kierros Kesternich-testi (SO2) 91 kierroksen sisältö (48 tuntia) DIN mukainen (0,21) 9testausaika: 40 kierrosta Puhdas alumiini DAIKIN P.E. Korroosioaste Kierros

19 9 s Toimintalämpötila-alue VRVIII/VRVII Alin toimintalämpötila jopa -20 C. Kehittynyt ulkoyksikön PI-säätö mahdollistaa VRV-sarjan toiminnan jäähdytystilassa jopa -5 C ulkolämpötilassa ja lämmitystilassa jopa -20 C ulkolämpötilassa. 50 Jäähdytys 43 CDB Lämmitys 15,5 CWB CDB CWB VRVIII / VRVII vain jäähdytys / lämpöpumppu Jäähdytys 43 CDB Jäähdytys ja lämmitys Lämmitys 15,5 CWB 15,5 CWB -5 CDB -5 CWB -20 CWB VRVIII / VRVII lämmön talteenotto VRV-WII Vesilauhdutteisilla yksiköillä laaja toiminta-alue C, sekä jäähdytys- että lämmityskäytössä Jäähdytys 45 C Lämmitys 45 C C 10 C VRV-WII lämpöpumppu/lämmön talteenotto 15 Hiljainen käyntiääni 9Daikinin jatkuva tutkimustyö äänitasojen alentamiseksi on johtanut taajuusmuuttajakäyttöisen scrollkompressorin ja puhaltimen kehittämiseen. 9Daikinin sisäyksiköillä on hyvin hiljainen käyntiääni, jopa 25 db(a) db(a) Havaittava äänitaso Ääni 0 Kuulon kynnysarvo - 20 Erittäin pehmeä Lehtien kahinaa 40 Hyvin pehmeä Hiljainen huone 60 Kohtalaisen äänekäs Normaali keskustelu 80 Hyvin äänekäs Kaupunkiliikenteen melu 100 Erittäin äänekäs Sinfoniaorkesteri 120 Tuntemisen kynnysarvo Suihkukone nousussa DAIKIN SISÄYKSIKKÖ

20 9 9 Ympäristötietoisuus s YMPÄRISTÖTIETOISUUS 1 Korkeampi EER/COP Vaihtoehto 1: Kompaktit yhdistelmät Kompaktit yhdistelmät 5 54 hv malleista tarjoavat vähiten tilaa vievän ratkaisun. HV EER/COP-arvot HV EER 3,17 3,02 3,68 3,62 3,49 3,28 3,26 3,20 3,11 3,09 3,02 COP 3,88 3,69 4,08 4,04 3,47 3,84 3,83 3,81 3,83 3,79 3,69 Vaihtoehto 2: Korkeat EER/COP-yhdistelmät Korkeat EER/COP-yhdistelmät tarjoavat eniten energiaa säästävät ulkoyksiköt hv malleissa. HV Optimoidut EER/COP-arvot 30 %:N KASVU HV EER 4,04 3,88 3,78 3,62 4,02 3,94 3,84 3,77 3,60 3,56 3,49 COP 4,27 4,15 4,09 4,04 3,97 4,20 4,13 4,09 4,05 4,02 3,99 2 Vähemmän kylmäainetta Aiempiin sarjoihin verrattuna VRVIII-järjestelmässä käytetään vähemmän kylmäainetta. 10 hv R-22 VRV-K R-407C VRV-K R-410A VRVII R-410A VRVII Kylmäaineen määrä 13,5 kg 11,2 kg 8,6 kg 8,4 kg 100 % 83 % 63,7 % 62,2 % 37,8 % VÄHEMMÄN 3 Parannettu kylmäainetiiveys Kaikki yksikön laippaliitokset on korvattu juotosliitoksilla kylmäainetiiveyden varmistamiseksi. Laippaliitos Juotos

21 4 Kylmäainemäärän tarkastus s. 21 Koko järjestelmän kylmäaineen määrä lasketaan seuraavista tiedoista: ulkolämpötila vertailujärjestelmän lämpötilat lämpötiloja vastaavat paineet kylmäaineen tiheys sisäyksiköiden tyypit ja lukumäärä Kun kylmäainemäärän tarkastus aktivoidaan, yksikkö kytkeytyy jäähdytystilaan ja toistaa tietyt vertailuolosuhteet ohjausyksikön muistin tietojen pohjalta. Lopputulos kertoo, onko järjestelmässä riittävä määrä kylmäainetta. 5 RoHS-direktiivi Direktiivi vaarallisten aineiden rajoittamisesta sähkö- ja elektroniikkalaitteissa (2002/95/EC). Vaarallisia aineita ovat lyijy (Pb), kadmium (Cd), kuuden arvoinen kromi (Cr6+), elohopea (Hg), polybromibifenyyli (PBB), polybromidifenyylieetteri (PBDE). Vaikka RoHS-direktiivi koskee ainoastaan pieniä ja suuria kodinkoneita, Daikinin ympäristöohjelmassa on otettu huomioon RoHS-vaatimukset ja VRVIII on täysin niiden mukainen. 6 Taajuusmuuttajatekniikka Lineaarinen VRV-järjestelmä käyttää mukautuvaa PI-säätöä (Proportional Integral Control), joka käyttää kylmäainepiirin paineantureita taajuusmuuttajan ja ON/OFF-kompressorien lisäsäätöön. Tämän avulla säätöportaita pyritään jakamaan pienempiin yksiköihin, jotta sekä pienten että suurten alueiden säätö voitaisiin toteuttaa mahdollisimman tarkasti. Tämä puolestaan mahdollistaa jopa 60 eritehoisen ja -tyyppisen sisäyksikön ohjaamisen erikseen 50~200 %:n suhteella verrattuna ulkoyksiköiden tehoon. 5 hv ulkoyksiköt käyttävät ainoastaan taajuusmuuttajakäyttöisiä kompressoreja. VRV-järjestelmien käyttökustannukset ovat pienet, koska vyöhykkeitä pystytään ohjaamaan erikseen. 5 hv/14 ULKOYKSIKKÖ 8 hv/22, 4 ULKOYKSIKKÖ Ainoastaan ilmastoinnin 100% 100% tarpeessa olevat huoneet lämmitetään tai jäähdytetään. Käyttämättömissä huoneissa 18 vaihetta 24 vaihetta järjestelmä voidaan kytkeä kokonaan pois toiminnasta. Kompressorin tehonsäätö 100% 14% 10 hv/28 ULKOYKSIKKÖ 12 hv/33,5 ULKOYKSIKKÖ Suuri vaihetta Kuorma 1 Pieni Kompressorin tehonsäätö Kompressorin tehonsäätö 24% 100% 10% Suuri Suuri 1 Kuorma 14 hv/40,0 ULKOYKSIKKÖ 16 hv/44,5 ULKOYKSIKKÖ vaihetta Kuorma 1 Pieni Pieni Kompressorin tehonsäätö Kompressorin tehonsäätö 19% 100% 9% Suuri Suuri 1 Kuorma 18 hv/44,5 ULKOYKSIKKÖ vaihetta Kuorma 1 Pieni Pieni

22 Ympäristötietoisuus s Älykäs ohjaus tuo lisämukavuutta Elektroninen PID-säätöä käyttävä paisuntaventtiili säätää jatkuvasti kylmäaineen määrää sisäyksiköiden kuormituksen vaihtelun mukaan. Näin VRV-järjestelmä kykenee pitämään huonelämpötilat lähes vakiotasolla, ilman perinteisille ON/OFF-säätöjärjestelmille tyypillisiä lämpötilan vaihteluja. Jäähdytys VRV-SARJAT (DAIKIN PID-säätö) Ilmastointi ON/OFF-säädöllä (2,5 hv) Hidas käynnistys Pitää lämpötilan vakaana Pienempi lämpötilaero Tuloilman lämpötila Aika Huomautus: kuvaajassa esitetyt tiedot on mitattu testihuoneessa, jossa on huomioitu oletettu todellinen lämmityskuorma. Asetusarvo Ilmastointi ilman taajuusmuuttajaa Termostaatti pitää huonelämpötilat vakaina, ±0,5 C asetusarvosta. Ilmastointi taajuusmuuttajalla Käynnistymisaika vähentynyt noin kolmanneksen Toistuvat kuuma- ja kylmäjaksot Suuri lämpötilaero 8 Vähemmän käynnistyksiä ja pysäytyksiä 9 Daikinin käyttämä tekniikka, jossa tehonsäätöön käytetään useita kompressoreja, jolloin teho ja tiheys limittyvät, vähentää selvästi kytkinhäviöitä ja virtapiikkejä 9 Daikinin käyttämät pienet 5 hv taajuusmuuttajakompressorit aiheuttavat pienemmän taajuusvasteen kuin yksi suuri kompressori 9 käyttämällä useita kompressoreja Daikin varmistaa ulkoyksikön paremman toimivuuden 9 pienet kompressorit ovat halvempia ja nopeampia vaihtaa Teho 60% 65% 50% 55% on 116+on Taajuus 9 Kylmäaineen talteenottotoiminto Kylmäaineen talteenottotoiminto mahdollistaa sen, että kaikki paisuntaventtiilit voidaan avata. Tällä tavoin kylmäaine saadaan talteen järjestelmästä.

23 s HELPPO ASENNUS JA HUOLTO 1 Automaattinen täyttötoiminto Perinteinen tapa: 1. lisättävän kylmäaineen määrän laskeminen 2. yksikön täyttäminen kylmäaineella 3. sylinterin painon määrittäminen 4. paineeseen perustuva testaus (toimintojen testaus) VRVIII VRVIII-järjestelmässä nämä 4 vaihetta jäävät pois, sillä VRVIII-yksikkö voidaan täyttää tarvittavalla määrällä kylmäainetta automaattisesti painamalla PCB:n painiketta. Automaattinen täyttö lakkaa, kun järjestelmässä on riittävästi kylmäainetta. Jos lämpötila laskee alle 20 C:seen, manuaalinen täyttö on tarpeen. Kun järjestelmä on kytketty lämmitystilaan ja sisälämpötila on noussut yli 20 C:seen, paina automaattisen täytön painiketta. Kylmäainemäärän testaus on käytettävissä ainoastaan, jos kylmäaineen täyttö on suoritettu automaattitoiminnon avulla. 32 C 20 C Sisälämpötila 0 C Automaattinen täyttötoiminto Manuaalinen täyttö 43 C SCALE 90-0 Ulkolämpötila 2 Automaattinen testaus Kun kylmäaineen täyttö on suoritettu, painetaan PCB:n toimintojen testausnäppäintä. Tällöin suoritetaan johdotuksien, sulkuventtiilien, antureiden ja kylmäaineen määrän tarkastus. Testaustoiminto lakkaa automaattisesti testin päätyttyä. 3 Helppo huolto Vikatarkastustoiminto Tämä toiminto nopeuttaa huoltoa ja vianmääritystä. Sitä käytetään PCB:n painikkeella ja sitä tulisi käyttää käynnistysvaiheessa ja huollon yhteydessä. Irronneet lämpötila-anturit, vialliset magneettiventtiilit tai moottoriventtiilit, kompressorin toimintahäiriöt, tiedonsiirtoviat tms. voidaan paikallistaa nopeasti. Automaattinen tiedon säilytys Yksikön toiminnan aikana viimeisten 5 minuutin tiedot säilytetään automaattisesti. Käyttöhäiriön sattuessa viimeisten 5 minuutin tietojen pohjalta suoritetaan analyysi, jossa pyritään paikallistamaan vika ja käyttöhäiriön syy. Sen jälkeen vika voidaan helpommin korjata.

24 Helppo asennus ja huolto s Jaksottainen käyttö Useiden ulkoyksiköiden vuorottelukäynti tasoittaa kompressorien käyttöä ja pidentää niiden käyttöikää. 5 Nopea asennus Kylmäaineputkiston pienen koon ja REFNET-järjestelmän ansiosta VRV-putkiston asentaminen on helppoa ja nopeaa. VRV-järjestelmän asentaminen voidaan toteuttaa myös kerros kerrallaan -periaatteella, jolloin osa rakennuksesta voidaan ottaa käyttöön nopeasti. Ilmastointijärjestelmä voidaan ottaa käyttöön vaiheittain, sen sijaan että koko järjestelmä otettaisiin käyttöön vasta projektin lopussa. 6 Kevyt modulirakenne Modulirakenteensa ansiosta yksiköt voidaan liittää toisiinsa riveiksi yhtenäisen ulkoasun aikaansaamiseksi. Ulkoyksiköiden rakenne on sellainen, että niitä voidaan kuljettaa tavallisessa hississä, mikä helpottaa asennusta. Kuljetuksen helppous auttaa esimerkiksi silloin, kun ulkoyksiköitä on asennettava jokaiseen kerrokseen. 7 Ei tarvetta rakenteiden vahvistamiselle Ulkoyksiköiden kevyemmän ja tärinäeristetyn rakenteen ansiosta lattioita ei tarvitse vahvistaa, mikä vähentää rakennuksen kokonaiskustannuksia.

25 s Ei modulaarinen VRF-järjestelmä Ulkoyksikkö Kylmäaineputkisto Pienemmät putkikoot Tehokkaan kylmäaineen R-410A käyttö mahdollistaa pienemmän kylmäainemäärän VRVIII-järjestelmässä, mikä puolestaan mahdollistaa halkaisijaltaan pienempien neste- ja kaasuputkien käytön. Pienemmät putkituskustannukset modulirakenteen ansiosta Halkaisijaltaan pienempien neste- ja kaasuputkien käyttö vähentää tarvittavaa asennustilaa ja asennuskustannuksia. 4-suuntainen putkistoliitäntä VRV-laitteisiin on mahdollista liittää putket paitsi etupuolelta, myös vasemmalta, oikealta ja alapuolelta. Tämä mahdollistaa huomattavasti vapaamman asennuksen. Maks. 16 sisäyksikköä Vasen Etuosa Pohja Oikea Noin 30 %:n säästö kylmäaineputkiston asennuskustannuksissa. VRVIII-järjestelmä Ulkoyksikkö Maks. 64 sisäyksikköä VRV-WII-järjestelmä Maks. 32 sisäyksikköä R-410A H 2 O

26 s REFNET-järjestelmä Daikinin REFNET-järjestelmä on suunniteltu erityisesti helppoa asennusta silmällä pitäen REFNET-putkitusosien käyttö yhdessä elektronisten paisuntaventtiilien kanssa vähentää selvästi eri sisäyksiköiden välisen kylmäainevirtauksen epätasapainoa putkiston pienestä koosta huolimatta. REFNET-liitokset ja -jakotukit (lisävarusteita) vähentävät selvästi asennusaikaa ja parantavat järjestelmän luotettavuutta. REFNET-liitos REFNET-jakotukki REFNET-liitoksen eristeet asennettuna REFNET-jakotukin eristeet asennettuna Toisin kuin tavalliset T-liitokset, joissa kylmäaineen jakelu on kaukana toivotusta, Daikinin REFNET-putkitusosat on suunniteltu erityisesti parantamaan kylmäainevirtausta. REFNET-liitos T-liitos 10 Vuorottainen käynnistys Jopa 3 ulkoyksikköä voidaan liittää yhteen sähkösyöttöön ja niitä käynnistetään vuorotellen. Tämä vähentää sähköasennuskustannuksia (koskee 10 hv malleja tai alle). 11 Ristiinjohdotuksen tarkastus VRV:n ristiinjohdotuksen tarkastustoiminto on ensimmäinen laatuaan. Se varoittaa yksikön välisistä vääristä johdotuksista ja putkiston liitäntävirheistä. Toiminto tunnistaa järjestelmän virheet ja tekee niistä hälytyksen ulkoyksiköiden piirilevyillä on/off-ledvaloilla. 12 Yksinkertaistettu johdotus Yksinkertainen 2-johtiminen, suojaamaton, tiedonsiirtokaapelointi liittää jokaisen ulkoyksikön useisiin sisäyksiköihin yhdellä 2-napaisella johtimella ja yksinkertaistaa näin johdotustyötä. Lisäksi ulkoyksiköissä on kaapelilla sivussa ja edessä helpottamassa asennusta ja huoltoa silloin kun laitteet on liitetty toisiinsa tilan säästämiseksi.

27 Helppo asennus ja huolto s "Superjohdotus" järjestelmä Järjestelmää käytetään, kun halutaan jaettu johdotus sisäyksiköiden, ulkoyksiköiden ja keskitetyn kaukoohjauksen välillä. Tämän järjestelmän avulla käyttäjän on helppo jälkeenpäin asentaa olemassa olevaan järjestelmään keskitetty kauko-ohjaus liittämällä se vain ulkoyksiköihin. Epäpolaarisen johdotuksen ansiosta väärät liitännät ovat mahdottomia ja asennukseen käytettävä aika vähenee. 14 Kaapelointi neljästä suunnasta Kaapelointi voidaan tuoda ulkoyksikköön etupaneelista, vasemmasta ja oikeasta sivupaneelista sekä pohjapaneelista. Vasen Etuosa Oikea 15 Automaattinen osoitteen määritys Pohja Mahdollistaa sisä- ja ulkoyksiköiden sekä useiden sisäyksiköiden välisen ryhmäjohdotuksen, ilman että jokaisen laitteen osoite täytyisi määrittää manuaalisesti.

28 Ulkoyksiköt s VRVIII 1 VRVIII-teknologia 1 Harjaton DC-reluktanssimoottorikäyttöinen kompressori 9 Harjaton DC-reluktanssimoottori tarjoaa huomattavasti paremman hyötysuhteen kuin tavanomainen AC-taajuusmuuttajamoottori. DC-moottorissa hyödynnetään samanaikaisesti kahta erilaista vääntömomenttia (normaalia ja reluktanssin aikaansaamaa vääntömomenttia) tuottamaan lisävirtaa pienistä sähkövirroista. 9 Moottori koostuu tehokkaista neodyymimagneeteista, jotka synnyttävät reluktanssivääntövoiman. Nämä magneetit ovat arviolta 12 kertaa tehokkaampia kuin ferriittimagnetit ja ovat näin myös selvästi energiaa säästävämpiä. Ferriittimagneetti 9 Suuri työntövoima (VRVIII jäähdytys / lämpöpumppu) Kun järjestelmään syötetään korkeapaineista öljyä, kiinteän scrollkompressorin reaktiovoima lisää vastusvoimaa ja vähentää näin työntövoimahäviötä. Tehokkuus paranee ja äänitaso laskee. Neodyymimagneetti 2 Sinikäyrä DC-taajuusmuuttaja Sinikäyrän optimoinnin tuloksena on pehmeämpi moottorin käynti ja parantunut hyötysuhde. 3 DC-puhallinmoottori DC -puhallinmoottorin rakenne DC -moottorin hyötysuhde (verrattuna tavanomaiseen ACmoottoriin) DC-puhallinmoottorin käyttö verrattuna tavanomaisiin ACmoottoreihin tuo merkittäviä parannuksia hyötysuhteeseen varsinkin pienillä pyörimisnopeuksilla. Hyötysuhde (%) AC -moottori Moottorin nopeus (r/min)

29 Ulkoyksiköt s Kaksi DC-puhallinta Jopa 10 % ilmamäärän kasvu (16 hv). 10 hv: 3 siipeä, ø700 --> 4 siipeä, ø680 siipialan kasvu 25 %, epätasainen hammasjako: ei NZ-ääntä 9 18 hv: ø700 --> ø540 x 2 siipialan kasvu 20 %, käyntiääni pienenee 0,7 db 9 Puhaltimet asennettu koteloihin (parantunut ilmanvirtaus ilman äänitason kasvua) Parantunut tuotto ja pienempi painehäviö sekä lisäksi korkeampi ulkoinen staattinen paine ja pienempi nimellinen puhaltimen ottoteho. Sisäinen vastus (mmh m 3 /min 10 hv ,1 3,2 3,8 1,3 4,9 2,5 0 VRVII VRVIII Huomattavasti pienempi painehäviö Kolmiulotteiset integroidut, kudotut, pehmeäteräksiset säleiköt, joissa muovipäällyste Hyvä lujuus (kestää 60 kg painon) Parempi ulosvirtaus Suurempi lämmönvaihtoalue Parantunut lämmönvaihtoteho 5 e-pass-lämmönvaihdin Nykyinen malli HD-tyyppi Lämmönvaihtimen rakenne estää lämpöä siirtymästä ylikuumentuneesta kaasuosasta kohti alijäähdytettyä nesteosaa, mikä tekee lämmönvaihtimesta tehokkaamman. SISÄÄN 85 C 27 C 27 C ULOS 45 C SISÄÄN 85 C 55 C 55 C 27 C 37 C 55 C 27 C ULOS 45 C 43 C 60 C 27 C 50 C 27 C 55 C ULOS 45 C Lauhduttimen lämmönvaihdinta on parannettu jäähdytyskäytössä. COP-arvo on noussut 3 %. 6 i-demand -toiminto Uusi virranmittausanturi minimoi todellisen virrankulutuksen ja arvioidun virrankulutuksen välisen eron. Virrankulutus (KVV) 8:00 12:00 16:00 20:00 Aika

30 s VRVIII JÄÄHDYTYS RXQ-P RXQ5P7W1B RXQ8P7W1B RXQ10P7W1B RXQ12P7W1B RXQ14P7W1B RXQ16P7W1B RXQ18P7W1B Nimellisteho 14,0 22,4 28,0 33,5 40,0 45,0 49,0 COP 3,98 4,03 3,77 3,48 3,23 3,17 3,02 Tehovalikoima Hv Ottoteho (nimellinen) 3,52 5,56 7,42 9,62 12,4 14,2 16,2 Liitettävien sisäyksiköiden enimmäismäärä Sisäyksikön Minimi 62, liitäntätehoindeksi Maksimi 162, Kotelo Väri Materiaali Daikin valkoinen Maalattu galvanoitu teräslevy Mitat Yksikkö Korkeus mm Leveys mm Syvyys mm Paino Yksikkö kg Puhallin Tyyppi Siipipuhallin Ilmavirtaus (nimellisarvo, 230 V) m 3 /min Ulkoinen staattinen paine (maks.) Pa 78 Pa korkeassa staattisessa paineessa Kompressori Tyyppi Hermeettinen scroll-kompressori Toimintalämpötila-alue Minimi CDB -5,0-5,0-5,0-5,0-5,0-5,0-5,0 Maksimi CDB 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0 Äänitaso (nimellinen) Tehotaso dba Painetaso dba Kylmäaine Tyyppi R-410A Täytösmäärä kg 6,2 7,7 8,4 8,6 12,3 12,5 12,7 Syöttötapa Paisuntaventtiili (elektroninen) Voiteluöljy Tyyppi Synteettinen (eetteri) öljy Täytösmäärä ltr 1,7 2,1 3,9 3,9 5,7 5,7 5,8 Putkiliitännät Neste Tyyppi Juotettava liitos Halkaisija (ulko) mm 9,52 9,52 9,52 12,7 12,7 12,7 15,9 Kaasu Tyyppi Juotettava liitos Halkaisija (ulko) mm 15,9 19,1 22,2 22,2 28,6 28,6 28,6 Eristys Sekä neste- että kaasuputket Tehonsäätömenetelmä Taajuusmuuttajasäätö Tehonsäätö [%] ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 Turvalaitteet Korkeapainekytkin, puhallinmoottorin ylivirtasuoja, ylivirtarele, taajuusmuuttajan ylikuormasuojaus, piirilevyn sulake Sähkösyöttö Nimi W1 W1 W1 W1 W1 W1 W1 Vaihe 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ Taajuus Hz Jännite V Huomautukset Nimelliset jäähdytystehot perustuvat seuraaviin tietoihin: sisälämpötila: 27 CDB, 19 CWB, ulkolämpötila: 35 CDB, jäähdytysputkisto: 7,5 m, korkeusero: 0 m. Äänen tehotaso on absoluuttinen arvo, joka ilmaisee äänilähteen synnyttämän tehon. Äänen painetaso on suhteellinen ja määräytyy etäisyyden ja akustiikan mukaan. Ääniarvot on mitattu puolikaiuttomassa huoneessa.

31 Ulkoyksiköt s VRVIII LÄMPÖPUMPPU VÄHÄN TILAA VIEVÄ YHDISTELMÄ RXYQ-P Nimellisteho Jäähdytys Lämmitys COP Jäähdytys Lämmitys Tehovalikoima Hv Ottoteho (nimellinen) Jäähdytys Lämmitys Liitettävien sisäyksiköiden enimmäismäärä Sisäyksikön Minimi liitäntätehoindeksi Maksimi Kotelo Väri Materiaali Mitat Yksikkö Korkeus mm Leveys mm Syvyys mm Paino Yksikkö kg Puhallin Tyyppi SCALE 80-8 Kompressori Ilmavirtaus Jäähdytys m 3 /min (nimellisarvo, 230 V) Lämmitys m 3 /min Ulkoinen staattinen paine (maks.) Pa Tyyppi Toimintalämpötila-alue Jäähdytys Minimi CDB Maksimi CDB Lämmitys Minimi CWB Maksimi CWB Äänitaso (nimellinen) Jäähdytys Tehotaso dba Painetaso dba Kylmäaine Tyyppi Täytös kg Syöttötapa Voiteluöljy Tyyppi Täytösmäärä ltr Putkistoliitännät Neste Tyyppi Halkaisija (ulko) mm Kaasu Tyyppi Halkaisija (ulko) mm Eristys Enimmäiskokonaispituus m Sulatusmenetelmä Sulatuksen ohjaus Tehonsäätömenetelmä Tehonsäätö [%] Turvalaitteet Sähkösyöttö Nimi Vaihe Taajuus Hz Jännite V RXYQ5P7W1B RXYQ8P7W1B RXYQ10P7W1B RXYQ12P7W1B RXYQ14P7W1B RXYQ16P7W1B RXYQ18P7W1B 14,0 22,4 28,0 33,5 40,0 45,0 49,0 16,0 25,0 31,5 37,5 45,0 50,0 56,5 3,98 4,03 3,77 3,48 3,23 3,17 3,02 4,00 4,27 4,09 3,97 3,98 3,88 3, ,52 5,56 7,42 9,62 12,4 14,2 16,2 4,00 5,86 7,70 9,44 11,30 12,90 15, , , Daikin valkoinen Maalattu galvanoitu teräslevy Siipipuhallin Pa korkeassa staattisessa paineessa Hermeettinen scroll-kompressori -5,0-5,0-5,0-5,0-5,0-5,0-5,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0 15,0 15,0 15,0 15,0 15,0 15,0 15, R-410A 6,2 7,7 8,4 8,6 12,3 12,5 12,7 Paisuntaventtiili (elektroninen) Synteettinen (eetteri) öljy 1,7 2,1 3,9 3,9 5,7 5,7 5,8 Juotosliitos 9,52 9,52 9,52 12,7 12,7 12,7 15,9 Juotosliitos 15,9 19,1 22,2 28,6 28,6 28,6 28,6 Sekä neste- että kaasuputket Käänteinen kylmäaineen kierto Ulkolämmönvaihtimen lämpötila-anturi Taajuusmuuttajaohjaus ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 Korkeapainekytkin, ylivirtasuoja ylikuormasuojaus, ylivirtarele, taajuusmuuttajan ylikuormasuojaus, piirilevyn sulake W1 W1 W1 W1 W1 W1 W1 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ Huomautukset: Nimelliset jäähdytystehot perustuvat seuraaviin tietoihin: sisälämpötila: 27 CDB, 19 CWB, ulkolämpötila: 35 CDB, jäähdytysputkisto: 7,5 m, korkeusero: 0 m. Nimelliset lämmitystehot perustuvat seuraaviin tietoihin: sisälämpötila: 20 CDB, ulkolämpötila: 7 CDB, 6 CWB, jäähdytysputkisto: 7,5 m, korkeusero: 0 m. Äänen tehotaso on absoluuttinen arvo, joka ilmaisee äänilähteen synnyttämän tehon. Äänen painetaso on suhteellinen ja määräytyy etäisyyden ja akustiikan mukaan. Ääniarvot on mitattu puolikaiuttomassa huoneessa.

32 Ulkoyksiköt s VRVIII LÄMPÖPUMPPU VÄHÄN TILAA VIEVÄ YHDISTELMÄ RXYQ-P RXYQ20P7W1B RXYQ22P7W1B RXYQ24P7W1B RXYQ26P7W1B RXYQ28P7W1B RXYQ30P7W1B RXYQ32P7W1B RXYQ34P7W1B RXYQ36P7W1B Yhdistelmä RXYQ8P7W1B RXYQ10P7W1B RXYQ12P7W1B RXYQ14P7W1B RXYQ16P7W1B RXYQ18P7W1B Nimellisteho Jäähdytys Lämmitys COP Jäähdytys Lämmitys Tehovalikoima Hv Ottoteho (nimellinen) Jäähdytys Lämmitys Liitettävien sisäyksiköiden enimmäismäärä Sisäyksikön Minimi liitäntätehoindeksi Maksimi Kotelo Väri Materiaali Puhallin Tyyppi Ilmavirtaus Jäähdytys m 3 /min (nimellisarvo, 230 V) Lämmitys m 3 /min Ulkoinen staattinen paine (maks.) Pa Kompressori Tyyppi Toimintalämpötila-alue Jäähdytys Minimi CDB Maksimi CDB Lämmitys Minimi CWB Maksimi CWB Kylmäaine Tyyppi Täytös kg Syöttötapa Kylmäaineen enimmäismäärä järjestelmässä kg Voiteluöljy Tyyppi Täytösmäärä l Putkistoliitännät Neste Tyyppi Halkaisija (ulko) mm Kaasu Tyyppi Halkaisija (ulko) mm Eristys Enimmäiskokonaispituus m Sulatusmenetelmä Sulatuksen ohjaus Tehonsäätömenetelmä Tehonsäätö [%] Turvalaitteet Sähkösyöttö Nimi Vaihe Taajuus Hz Jännite V ,9 61,5 67,0 71,4 77,0 82,5 89,0 94,0 98,0 62,5 69,0 75,0 81,5 88,0 94,0 102,0 107,0 113,0 3,68 3,62 3,49 3,28 3,26 3,20 3,11 3,09 3,02 4,08 4,04 3,97 3,84 3,83 3,81 3,83 3,79 3, ,2 17,0 19,2 21,8 23,6 25,8 28,6 30,4 32,4 15,3 17,1 18,9 21,2 23,0 24,7 26,6 28,2 30, Daikin valkoinen Maalattu galvanoitu teräslevy Siipipuhallin Siipipuhallin Siipipuhallin Siipipuhallin Siipipuhallin Siipipuhallin Siipipuhallin Siipipuhallin Propelli Pa korkeassa staattisessa paineessa Hermeettinen scroll-kompressori -5,0-5,0-5,0-5,0-5,0-5,0-5,0-5,0-5,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0 15,0 15,0 15,0 15,0 15,0 15,0 15,0 15,0 15,0 R-410A R-410A R-410A R-410A R-410A R-410A R-410A R-410A R-410A 7,7 + 8,6 8,4 + 8,6 8,6 + 8,6 7,7 + 12,7 8,4 + 12,7 8,6 + 12,7 12,3 + 12,7 12,5 + 12,7 12,7 + 12,7 Paisuntaventtiili (elektroninen) Alle 100 (laskennallinen täyttömäärä alle 95) Synteettinen (eetteri) öljy 2,1 + 3,9 3,9 + 3,9 3,9 + 3,9 2,1 + 5,8 3,9 + 5,8 3,9 + 5,8 5,7 + 5,8 5,7 + 5,8 5,8 + 5,8 Juotosliitos 15,9 15,9 15,9 19,1 19,1 19,1 19,1 19,1 19,1 Juotosliitos 28,6 28,6 34,9 34,9 34,9 34,9 34,9 34,9 41,3 Sekä neste- että kaasuputket Käänteinen kylmäaineen kierto Ulkolämmönvaihtimen lämpötila-anturi Taajuusmuuttajaohjaus ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 Korkeapainekytkin, puhallinmoottorin ylivirtasuoja, ylivirtarele, taajuusmuuttajan ylikuormasuojaus, piirilevyn sulake W1 W1 W1 W1 W1 W1 W1 W1 W1 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ Huomautukset: Nimelliset jäähdytystehot perustuvat seuraaviin tietoihin: sisälämpötila: 27 CDB, 19 CWB, ulkolämpötila: 35 CDB, jäähdytysputkisto: 7,5 m, korkeusero: 0 m. Nimelliset lämmitystehot perustuvat seuraaviin tietoihin: sisälämpötila: 20 CDB, ulkolämpötila: 7 CDB, 6 CWB, jäähdytysputkisto: 7,5 m, korkeusero: 0 m. Multi-järjestelmän äänentaso määräytyy kunkin ulkoyksikön ja asennusolosuhteiden perusteella. Järjestelmän kylmäaineen määrän on oltava alle 100 kg. Tämä tarkoittaa sitä, että jos laskettu kylmäaineen määrä on 95 kg tai enemmän, useiden ulkoyksiköiden järjestelmä on jaettava pienempiin itsenäisiin järjestelmiin, joista jokaisen kylmäaineen määrä on alle 95 kg. Tehdastäyttöä varten, katso tiedot yksikön nimilaatasta.

33 s. 33 RXYQ-P RXYQ38P7W1B RXYQ40P7W1B RXYQ42P7W1B RXYQ44P7W1B RXYQ46P7W1B RXYQ48P7W1B RXYQ50P7W1B RXYQ52P7W1B RXYQ54P7W1B Yhdistelmä RXYQ8P7W1B RXYQ10P7W1B RXYQ12P7W1B RXYQ14P7W1B RXYQ16P7W1B RXYQ18P7W1B Nimellisteho Jäähdytys Lämmitys COP Jäähdytys Lämmitys Tehovalikoima Hv Ottoteho (nimellinen) Jäähdytys Lämmitys Liitettävien sisäyksiköiden enimmäismäärä Sisäyksikön Minimi liitäntätehoindeksi Maksimi Kotelo Väri Materiaali Puhallin Tyyppi Ilmavirtaus Jäähdytys m 3 /min (nimellisarvo, 230 V) Lämmitys m 3 /min Ulkoinen staattinen paine (maks.) Pa Kompressori Tyyppi Toimintalämpötila-alue Jäähdytys Minimi CDB Maksimi CDB Lämmitys Minimi CWB Maksimi CWB Kylmäaine Tyyppi Täytös kg Syöttötapa Kylmäaineen enimmäismäärä järjestelmässä kg Voiteluöljy Tyyppi Täytösmäärä ltr Putkiliitännät Neste Tyyppi Halkaisija (ulko) mm Kaasu Tyyppi Halkaisija (ulko) mm Eristys Enimmäiskokonaispituus m Sulatusmenetelmä Sulatuksen ohjaus Tehonsäätömenetelmä Tehonsäätö [%] Turvalaitteet Sähkösyöttö Nimi Vaihe Taajuus Hz Jännite V ,0 111,0 116,0 120,0 126,0 132,0 138,0 143,0 147,0 119,0 126,0 132,0 138,0 145,0 151,0 158,0 163,0 170,0 3,34 3,34 3,28 3,16 3,17 3,14 3,08 3,07 3,02 3,89 3,89 3,86 3,78 3,79 3,78 3,77 3,75 3, ,4 33,2 35,4 38,0 39,8 42,0 44,8 46,6 48,6 30,6 32,4 34,2 36,5 38,3 40,0 41,9 43,5 45, Daikin valkoinen Maalattu galvanoitu teräslevy Siipipuhallin Pa korkeassa staattisessa paineessa Hermeettinen scroll-kompressori -5,0-5,0-5,0-5,0-5,0-5,0-5,0-5,0-5,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0 15,0 15,0 15,0 15,0 15,0 15,0 15,0 15,0 15,0 R-410A 7,7 + 8,6 + 12,7 8,4 + 8,6 + 12,7 8,6 + 8,6 + 12,7 7,7 + 12,7 + 12,7 8,4 + 12,7 + 12,7 8,6 + 12,7 + 12,7 12,3 + 12,7 + 12,7 12,5 + 12,7 + 12,7 12,7 + 12,7 + 12,7 Paisuntaventtiili (elektroninen) Alle 100 (laskennallinen täyttömäärä alle 95) Synteettinen (eetteri) öljy 2,9 + 3,9 + 5,8 3,9 + 3,9 + 5,8 3,9 + 3,9 + 5,8 2,1 + 5,8 + 5,8 3,9 + 5,8 + 5,8 3,9 + 5,8 + 5,8 5,7 + 5,8 + 5,8 5,7 + 5,8 + 5,8 5,8 + 5,8 + 5,8 Juotosliitos 19,1 19,1 19,1 19,1 19,1 19,1 19,1 19,1 19,1 Juotosliitos 41,3 41,3 41,3 41,3 41,3 41,3 41,3 41,3 41,3 Sekä neste- että kaasuputket Käänteinen kylmäaineen kierto Ulkolämmönvaihtimen lämpötila-anturi Taajuusmuuttajaohjaus ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 Korkeapainekytkin, puhallinmoottorin ylivirtasuoja, ylivirtarele, taajuusmuuttajan ylikuormasuojaus, piirilevyn sulake W1 W1 W1 W1 W1 W1 W1 W1 W1 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ Huomautukset: Nimelliset jäähdytystehot perustuvat seuraaviin tietoihin: sisälämpötila: 27 CDB, 19 CWB, ulkolämpötila: 35 CDB, jäähdytysputkisto: 7,5 m, korkeusero: 0 m. Nimelliset lämmitystehot perustuvat seuraaviin tietoihin: sisälämpötila: 20 CDB, ulkolämpötila: 7 CDB, 6 CWB, jäähdytysputkisto: 7,5 m, korkeusero: 0 m. Multi-järjestelmän äänentaso määräytyy kunkin ulkoyksikön ja asennusolosuhteiden mukaan. Järjestelmän kylmäaineen määrän on oltava alle 100 kg. Tämä tarkoittaa sitä, että jos laskettu kylmäaineen määrä on 95 kg tai enemmän, useiden ulkoyksiköiden järjestelmä on jaettava pienempiin itsenäisiin järjestelmiin, joista jokaisen kylmäaineen määrä on alle 95 kg. Tehdastäyttöä varten, katso tiedot yksikön nimilaatasta.

34 Ulkoyksiköt s VRVIII LÄMPÖPUMPPU YHDISTELMÄ, JOSSA KORKEA COP-ARVO RXYQ-P RXYQ16P7W1B RXYQ18P7W1B RXYQ20P7W1B RXYQ22P7W1B Yhdistelmä RXYQ8P7W1B 2 1 RXYQ10P7W1B RXYQ12P7W1B Nimellisteho Jäähdytys 44,8 50,4 56,0 61,5 Lämmitys 50,0 56,5 63,0 69,0 COP Jäähdytys Lämmitys 4,04 4,27 3,88 4,15 3,78 4,09 3,62 4,04 Tehovalikoima Hv Ottoteho (nimellinen) Jäähdytys 11,1 13,0 14,8 17,0 Lämmitys 11,7 13,6 15,4 17,1 Liitettävien sisäyksiköiden enimmäismäärä Sisäyksikön Minimi liitäntätehoindeksi Maksimi Kotelo Väri Materiaali Daikin valkoinen Maalattu galvanoitu teräslevy Puhallin Tyyppi Siipipuhallin Ilmavirtaus Jäähdytys m 3 /min (nimellisarvo, 230 V) Lämmitys m 3 /min Ulkoinen staattinen paine (maks.) Pa 78 Pa korkeassa staattisessa paineessa Kompressori Tyyppi Hermeettinen scroll-kompressori Toimintalämpötila-alue Jäähdytys Minimi CDB -5,0-5,0-5,0-5,0 Maksimi CDB 43,0 43,0 43,0 43,0 Lämmitys Minimi CWB -20,0-20,0-20,0-20,0 Maksimi CWB 15,0 15,0 15,0 15,0 Kylmäaine Tyyppi R-410A Täytös kg 7,7 + 7,7 7,7 + 8,4 8,4 + 8,4 8,4 + 8,6 Syöttötapa Kylmäaineen enimmäismäärä järjestelmässä kg Paisuntaventtiili (elektroninen) Alle 100 (laskennallinen täyttömäärä alle 95) Voiteluöljy Tyyppi Synteettinen (eetteri) öljy Täytösmäärä ltr 2,1 + 2,1 2,1 + 3,9 3,9 + 3,9 3,9 + 3,9 Putkiliitännät Neste Tyyppi Juotosliitos Halkaisija (ulko) mm 12,7 15,9 15,9 15,9 Kaasu Tyyppi Juotosliitos Halkaisija (ulko) mm 28,6 28,6 28,6 28,6 Eristys Sekä neste- että kaasuputket Enimmäiskokonaispituus m Sulatusmenetelmä Sulatuksen ohjaus Tehonsäätömenetelmä Käänteinen kylmäaineen kierto Ulkolämmönvaihtimen lämpötila-anturi Taajuusmuuttajaohjaus Tehonsäätö [%] ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 Turvalaitteet Korkeapainekytkin, puhallinmoottorin ylivirtasuoja, ylivirtarele, taajuusmuuttajan ylikuormasuojaus, piirilevyn sulake Sähkösyöttö Nimi Vaihe W1 3N~ W1 3N~ W1 3N~ W1 3N~ Taajuus Hz Jännite V Huomautukset: Nimelliset jäähdytystehot perustuvat seuraaviin tietoihin: sisälämpötila: 27 CDB, 19 CWB, ulkolämpötila: 35 CDB, jäähdytysputkisto: 7,5 m, korkeusero: 0 m. Nimelliset lämmitystehot perustuvat seuraaviin tietoihin: sisälämpötila: 20 CDB, ulkolämpötila: 7 CDB, 6 CWB, jäähdytysputkisto: 7,5 m, korkeusero: 0 m. Multi-järjestelmän äänentaso määräytyy kunkin ulkoyksikön ja asennusolosuhteiden perusteella. Järjestelmän kylmäaineen määrän on oltava alle 100 kg. Tämä tarkoittaa sitä, että jos laskettu kylmäaineen määrä on 95 kg tai enemmän, useiden ulkoyksiköiden järjestelmä on jaettava pienempiin itsenäisiin järjestelmiin, joista jokaisen kylmäaineen määrä on alle 95 kg. Tehdastäyttöä varten, katso tiedot yksikön nimilaatasta.

NIBE ilma/vesilämpöpumput KERÄÄ ILMAISTA ENERGIAA ULKOILMASTA

NIBE ilma/vesilämpöpumput KERÄÄ ILMAISTA ENERGIAA ULKOILMASTA NIBE ilma/vesilämpöpumput KERÄÄ ILMAISTA ENERGIAA ULKOILMASTA 2 NIBE ILMA/VESI + KIINNOSTAAKO ILMAINEN ENERGIA? Mitä näet, kun katsot ulos ikkunasta? Kadun, vastapäisen talon, puita ja peltoja? Me NIBEläiset

Lisätiedot

NIBE ilma/vesilämpöpumput

NIBE ilma/vesilämpöpumput NIBE ilma/vesilämpöpumput KERÄÄ ILMAISTA ENERGIAA ULKOILMASTA NIBE ILMA/VESI 1 2 NIBE ILMA/VESI + KIINNOSTAAKO ILMAINEN ENERGIA? Mitä näet, kun katsot ulos ikkunasta? Kadun, vastapäisen talon, puita ja

Lisätiedot

NIBE ilma/vesilämpöpumput KERÄÄ ILMAISTA ENERGIAA ULKOILMASTA

NIBE ilma/vesilämpöpumput KERÄÄ ILMAISTA ENERGIAA ULKOILMASTA NIBE ilma/vesilämpöpumput KERÄÄ ILMAISTA ENERGIAA ULKOILMASTA 2 NIBE ILMA/VESI + KIINNOSTAAKO ILMAINEN ENERGIA? Mitä näet, kun katsot ulos ikkunasta? Kadun, vastapäisen talon, puita ja peltoja? Me NIBEläiset

Lisätiedot

NIBE Poistoilma. Uuden sukupolven lämpöpumput

NIBE Poistoilma. Uuden sukupolven lämpöpumput NIBE Poistoilma Uuden sukupolven lämpöpumput 2 NIBE Poistoilma + Miksi puhaltaa energiaa ulos kun voit ottaa sen talteen? Poistoilmalämpöpumppu on periaatteessa energiankierrätysjärjestelmä. Se kerää energiaa

Lisätiedot

NIBE Poistoilma UUDEN SUKUPOLVEN LÄMPÖPUMPUT

NIBE Poistoilma UUDEN SUKUPOLVEN LÄMPÖPUMPUT NIBE Poistoilma UUDEN SUKUPOLVEN LÄMPÖPUMPUT + MIKSI PUHALTAA ENERGIAA ULOS KUN VOIT OTTAA SEN TALTEEN? Poistoilmalämpöpumppu on periaatteessa energiankierrätysjärjestelmä. Se kerää energiaa lämpimästä

Lisätiedot

161 502 37-2 2015-09-14. Providing sustainable energy solutions worldwide. Asennus- ja käyttöohjeet CTC EcoZenith i550 Pro

161 502 37-2 2015-09-14. Providing sustainable energy solutions worldwide. Asennus- ja käyttöohjeet CTC EcoZenith i550 Pro 161 502 37-2 2015-09-14 Providing sustainable energy solutions worldwide Asennus- ja käyttöohjeet CTC EcoZenith i550 Pro Asennus- ja käyttöohjeet CTC EcoZenith i550 Pro 161 502 37-2 2015-09-14 Yleistä

Lisätiedot

Kaapit ja varusteet. Vapaasti seisovat kaapit. Seinälle asennettavat kaapit. Kaappien varusteet. Suojaa ja turvallisuutta pienessä tilassa

Kaapit ja varusteet. Vapaasti seisovat kaapit. Seinälle asennettavat kaapit. Kaappien varusteet. Suojaa ja turvallisuutta pienessä tilassa Kaapit ja varusteet Vapaasti seisovat kaapit Seinälle asennettavat kaapit Kaappien varusteet Tietokonekeskusten jäähdytys Pientoimiston kaapit Kerromme, mitä erilaisia vaihtoehtoja on saatavana Suojaa

Lisätiedot

säästää energiaa. näyttää hyvältä. nopeasti käyttövalmis.

säästää energiaa. näyttää hyvältä. nopeasti käyttövalmis. Mukavuutta, TURVALLISUUTTA ja energiansäästöä taustalla säästää energiaa. näyttää hyvältä. nopeasti käyttövalmis. On yleinen fakta, että energian säästäminen säästää myös rahaa etenkin kun energian hinta

Lisätiedot

NIBE Poistoilma. Uuden sukupolven lämpöpumput

NIBE Poistoilma. Uuden sukupolven lämpöpumput NIBE Poistoilma Uuden sukupolven lämpöpumput 2 NIBE Poistoilma + Miksi puhaltaa energiaa ulos kun voit ottaa sen talteen? Poistoilmalämpöpumppu on periaatteessa energiankierrätysjärjestelmä. Se kerää energiaa

Lisätiedot

161 502 37-1 2015-04-28. Providing sustainable energy solutions worldwide. Asennus- ja käyttöohjeet CTC EcoZenith i550 Pro

161 502 37-1 2015-04-28. Providing sustainable energy solutions worldwide. Asennus- ja käyttöohjeet CTC EcoZenith i550 Pro 161 502 37-1 2015-04-28 Providing sustainable energy solutions worldwide Asennus- ja käyttöohjeet CTC EcoZenith i550 Pro Asennus- ja käyttöohjeet CTC EcoZenith i550 Pro 161 502 37-1 2015-04-28 Yleistä

Lisätiedot

NIBE Maalämpö LÄMPÖPUMPPUJEN UUSI SUKUPOLVI NIBE-MAALÄMPÖ 1

NIBE Maalämpö LÄMPÖPUMPPUJEN UUSI SUKUPOLVI NIBE-MAALÄMPÖ 1 NIBE Maalämpö LÄMPÖPUMPPUJEN UUSI SUKUPOLVI NIBE-MAALÄMPÖ 1 2 NIBE-MAALÄMPÖ + AURINGON LÄMPÖÄ MAASSA VALTAVA ENERGIAVARASTO, JOKA VAIN ODOTTAA HYÖDYNTÄMISTÄÄN. Mitä näet katsoessasi ulos ikkunasta? Kadun?

Lisätiedot

Lämmitysjärjestelmät kotitalouksissa

Lämmitysjärjestelmät kotitalouksissa Lämmitysjärjestelmät kotitalouksissa Tervetuloa kotitalouksien kiertovesipumppujen käsikirjan pariin Grundfos Asentajan käsikirja 4. painos Tämä opas sisältää seuraavat osa-alueet: Sovellukset Pumpun valinta

Lisätiedot

JÄRJESTELMÄTEKNIIKKA

JÄRJESTELMÄTEKNIIKKA ---------- JÄRJESTELMÄTEKNIIKKA ---------------------------------------------------------------------- SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO SISÄILMASTO...14 LÄMMÖN SIIRTO... 16 SISÄILMASTON KÄSITTEET... 18

Lisätiedot

SRK 20ZGX-S SRK 25ZGX-S

SRK 20ZGX-S SRK 25ZGX-S SRK 20ZGX-S SRK 25ZGX-S SRC 20ZGX-SA alt. SRC 25ZGX-SA Mallit SRK 20ZGX-S / SRC 20ZGX-SA SRK 25ZGX-S / SRC 25ZGX-SA Aggregat Sidnr. SRK-ser.ZGX-S 709-2 SISÄLTÖ Pdf- sivu 1. YLSKUVAUS 3 2. TEKNISET TIEDOT

Lisätiedot

NIBE-kiinteistölämpöpumput SUURIIN ASUIN- JA TEOLLISUUSKIINTEISTÖIHIN

NIBE-kiinteistölämpöpumput SUURIIN ASUIN- JA TEOLLISUUSKIINTEISTÖIHIN NIBE-kiinteistölämpöpumput SUURIIN ASUIN- JA TEOLLISUUSKIINTEISTÖIHIN NIBE KIINTEISTÖLÄMPÖ 2 + Auringon lämpö maassa valtava energiavarasto, joka vain odottaa hyödyntämistään. Katso ulos ikkunasta. Mitä

Lisätiedot

TEKNINEN ESITE ILMALAUHDUTTEISET VEDENJÄÄHDYTTIMET JA LÄMPÖPUMPUT AKSIAALISILLA PUHALTIMILLA ERAC ERAF ERAH

TEKNINEN ESITE ILMALAUHDUTTEISET VEDENJÄÄHDYTTIMET JA LÄMPÖPUMPUT AKSIAALISILLA PUHALTIMILLA ERAC ERAF ERAH TEKNINEN ESITE ILMALAUHDUTTEISET VEDENJÄÄHDYTTIMET JA LÄMPÖPUMPUT AKSIAALISILLA PUHALTIMILLA ERAC ERAF ERAH Vanha Nurmijärventie 62 01670 VANTAA Puh. 09 7771 750 Faksi 09 8786 087 Lentokentänkatu 7 PL351

Lisätiedot

NIBE-kiinteistölämpöpumput SUURIIN ASUIN- JA TEOLLISUUSKIINTEISTÖIHIN

NIBE-kiinteistölämpöpumput SUURIIN ASUIN- JA TEOLLISUUSKIINTEISTÖIHIN NIBE-kiinteistölämpöpumput SUURIIN ASUIN- JA TEOLLISUUSKIINTEISTÖIHIN NIBE KIINTEISTÖLÄMPÖ 2 + Auringon lämpö maassa valtava energiavarasto, joka vain odottaa hyödyntämistään. Katso ulos ikkunasta. Mitä

Lisätiedot

Inverter ilma-vesilämpöpumppu - lämpöä luonnosta

Inverter ilma-vesilämpöpumppu - lämpöä luonnosta Inverter ilma-vesilämpöpumppu - lämpöä luonnosta Inverter ilma-ve lämpöp Energiaa säästävät ratkaisut uusiin ja jo oleviin taloihin. Monoblock Yutaki M Inverter Yutaki M ilmasta veteen -lämpöpumpulla täytetään

Lisätiedot

Pax ilmanvaihto - ja hengität raikasta ilmaa. Puhaltimet Tuloilmaventtiilit Ilmanvaihtolaite LTO

Pax ilmanvaihto - ja hengität raikasta ilmaa. Puhaltimet Tuloilmaventtiilit Ilmanvaihtolaite LTO Pax ilmanvaihto - ja hengität raikasta ilmaa Puhaltimet Tuloilmaventtiilit Ilmanvaihtolaite LTO Pax ilmanvaihto - ja hengität raikasta ilmaa Tärkeissä asioissa sinä ja talosi olette hyvin samankaltaisia.

Lisätiedot

NIBE kiinteistölämpöpumput SUURIIN ASUIN- JA TEOLLISUUSKIINTEISTÖIHIN

NIBE kiinteistölämpöpumput SUURIIN ASUIN- JA TEOLLISUUSKIINTEISTÖIHIN NIBE kiinteistölämpöpumput SUURIIN ASUIN- JA TEOLLISUUSKIINTEISTÖIHIN + AURINGON LÄMPÖ VALTAVA ENERGIAVARASTO, JOKA VAIN ODOTTAA HYÖDYNTÄMISTÄÄN. Katso ulos ikkunasta. Mitä näet? Kadun? Puita ja peltoja?

Lisätiedot

Lämpöä tai jäähdytystä Tarpeen mukaan

Lämpöä tai jäähdytystä Tarpeen mukaan Lämpöä tai jäähdytystä Tarpeen mukaan NIBE SPLIT INVERTTERI ILMA/VESILÄMPÖPUMPPU NIBE SPLIT lämmittää, tuottaa käyttöveden ja jäähdyttää - aina tarpeen mukaan Kierroslukuohjattu kompressorin ansiosta saavutetaan

Lisätiedot

IVT 490, IVT 495 TWIN

IVT 490, IVT 495 TWIN fi IVT 490, IVT 495 TWIN Käyttöohje Tuotenumero: 11163 Painos 1.0 Kiitos siitä, että olet valinnut lämpöpumpun, jonka on valmistanut IVT Industrier AB Toivomme, että lämpöpumppumme täyttää odotuksesi ja

Lisätiedot

HOITO-OHJE. Diplomat Diplomat Duo Comfort Atria Atria Duo. Siirry ohjausyksikön valikoissa seuraavasti:

HOITO-OHJE. Diplomat Diplomat Duo Comfort Atria Atria Duo. Siirry ohjausyksikön valikoissa seuraavasti: HOITO-OHJE Diplomat Diplomat Duo Comfort Atria Atria Duo Siirry ohjausyksikön valikoissa seuraavasti: Asetettua arvoa suurennetaan tai pienennetään painikkeella: tai Huonelämpötilan säätäminen: aloita

Lisätiedot

NIBE Maalämpö. Lämpöpumppujen uusi sukupolvi NIBE-MAALÄMPÖ 1

NIBE Maalämpö. Lämpöpumppujen uusi sukupolvi NIBE-MAALÄMPÖ 1 NIBE Maalämpö Lämpöpumppujen uusi sukupolvi NIBE-MAALÄMPÖ 1 NIBE-MAALÄMPÖ 2 + Auringon lämpöä maassa valtava energiavarasto, joka vain odottaa hyödyntämistään. Mitä näet katsoessasi ulos ikkunasta? Kadun?

Lisätiedot

NIBE Maalämpö. Lämpöpumppujen uusi sukupolvi

NIBE Maalämpö. Lämpöpumppujen uusi sukupolvi NIBE Maalämpö Lämpöpumppujen uusi sukupolvi NIBE- MAALÄMPÖ 1 NIBE- MAALÄMPÖ 2 + Auringon lämpöä maassa valtava energiavarasto, joka vain odottaa hyödyntämistään. Mitä näet katsoessasi ulos ikkunasta? Kadun?

Lisätiedot

KODIN LÄMMITYS- JA JÄÄHDYTYSRATKAISU

KODIN LÄMMITYS- JA JÄÄHDYTYSRATKAISU C - 0M - 0Y - 1K C - 11M - 0Y - 0K 0C - 0M - 71Y - 0K 0C - 7M - 1Y - K KODIN LÄMMITYS- JA JÄÄHDYTYSRATKAISU Altherma on Daikinin valmistama tuote KANNATTAVAA LÄMPÖPUMPPUTEKNIIKKAA Daikinin Altherma-lämmitys-

Lisätiedot

ASENNUSOPAS. Ilma-vesilämpöpumpun sisäyksikkö ja ilma-vesilämpöpumppujärjestelmän kuuman saniteettiveden säiliö EKHBH007A EKHBX007A

ASENNUSOPAS. Ilma-vesilämpöpumpun sisäyksikkö ja ilma-vesilämpöpumppujärjestelmän kuuman saniteettiveden säiliö EKHBH007A EKHBX007A ASENNUSOPAS Ilma-vesilämpöpumpun sisäyksikkö ja ilma-vesilämpöpumppujärjestelmän kuuman saniteettiveden säiliö EKHBH007A EKHBX007A EKSWW50V EKSWW00V EKSWW00V EKSWW00Z EKSWW00Z 5 6 7 x x x x x x x x x x

Lisätiedot

MANUAALI. Vakioilmastointikojeet Air conditioners. Käyttö- ja huolto-ohjeet Use and maintenance manual. Personal. Master. Console. Pegasus.

MANUAALI. Vakioilmastointikojeet Air conditioners. Käyttö- ja huolto-ohjeet Use and maintenance manual. Personal. Master. Console. Pegasus. MANUAALI Käyttö- ja huolto-ohjeet Use and maintenance manual Vakioilmastointikojeet Air conditioners Personal Console Modulus Slim Over Compact Master Pegasus Flexiclim Unipac Roof Top RC GROUP SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Tuotekuvasto ILMASTOINTITEKNIIKKA - 2013 HELMIKUU. Ratkaisut ilmastointiin ja jäähdytykseen. www.recair.fi

Tuotekuvasto ILMASTOINTITEKNIIKKA - 2013 HELMIKUU. Ratkaisut ilmastointiin ja jäähdytykseen. www.recair.fi Tuotekuvasto ILMASTOINTITEKNIIKKA - 2013 HELMIKUU Ratkaisut ilmastointiin ja jäähdytykseen www.recair.fi Esipuhe 4 Valmistajat 5 Yhteystiedot 6 Huoltopalvelut 8 Recair ilmastointikoneet 9 Recair Modular

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS. Kokonaislämmönvaihdin Lämmön talteenottotuuletin DX-kierukan kanssa. DX-kierukan ja kostuttimen kanssa VKM50GBMV1 VKM80GBMV1 VKM100GBMV1

KÄYTTÖOPAS. Kokonaislämmönvaihdin Lämmön talteenottotuuletin DX-kierukan kanssa. DX-kierukan ja kostuttimen kanssa VKM50GBMV1 VKM80GBMV1 VKM100GBMV1 KÄYTTÖOPAS Kokonaislämmönvaihdin Lämmön talteenottotuuletin DX-kierukan kanssa MALLIT (Kattoon kiinnitettävä kanavatyyppi) DX-kierukan ja kostuttimen kanssa VKM50GBMV1 VKM80GBMV1 VKM100GBMV1 DX-kierukan

Lisätiedot