Daikin. Ympäristötietoisuus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Daikin. Ympäristötietoisuus"

Transkriptio

1

2 Daikin s. 02 Daikin on maailmanlaajuisesti tunnettu ilmastointijärjestelmien valmistaja, jonka maine perustuu yli 70 vuoden kokemukseen laadukkaiden ilmastointilaitteiden valmistajana niin teollisuuden, kaupan kuin kotitalouksienkin käyttöön. Daikin Europe N.V. Ympäristötietoisuus Ilmastointijärjestelmät ja ympäristö Ilmastointijärjestelmät parantavat huomattavasti sisätilojen viihtyisyyttä ja mahdollistavat ihanteelliset työskentely- ja asumisolosuhteet vaativinakin vuodenaikoina. Viime vuosina ympäristötietoisuuden kasvaessa muutamat valmistajat, kuten Daikin, ovat panostaneet paljon ilmastointilaitteiden valmistuksessa ja käytössä ympäristöystävällisyyteen. Laitteiden energiaa säästävät ominaisuudet ja ympäristöystävälliset valmistustekniikat ovat esimerkkejä tavoista, joilla haitallisia ympäristövaikutuksia on pystytty selvästi vähentämään.

3 sisällys s. 03 Sisällysluettelo ESITTELY 4 OMINAISUUDET 10 Monipuoliset mallit ja sovellutukset 10 Ympäristötietoisuus 20 Helppo asennus ja huolto 23 ULKOYKSIKÖT VRVIII VRVII VRV-WII Lisävarusteet 42 SISÄYKSIKÖT Ominaisuudet Tekniset tiedot 51 LÄMMÖN TALTEENOTTO JA ILMANVAIHTO VAM VKM 65 TEHOKKAAT VALINTAOHJELMAT VRV XPRESS VRV PRO 67 KÄYTTÄJÄYSTÄVÄLLISET OHJAUSJÄRJESTELMÄT Erilliset ohjausjärjestelmät Keskitetyt ohjausjärjestelmät Verkkoratkaisut Lisävarusteet 76

4 s. 04 VRV-järjestelmien historia 1987 Daikin Industries Ltd:n vuonna 1982 kehittämä alkuperäinen VRV-ilmastointijärjestelmä esitellään Euroopassa VRV-standardina. VRV D -sarja tuottaa ilmastoitua ilmaa jopa neljään sisäyksikköön, jotka on liitetty yhteen ulkoyksikköön Seuraava askel eteenpäin otetaan vuonna 1991, jolloin esitellään VRV lämmön talteenottojärjestelmä. Tämä mahdollistaa samanaikaisen jäähdytyksen ja lämmityksen eri sisäyksiköissä samassa kylmäainepiirissä Järjestelmän korkea laatu ja tehokkuus tuovat VRV-konseptille laajan suosion ja Daikin saa ensimmäisenä japanilaisena ilmastointijärjestelmien valmistajana ISO sertifioinnin. Seuraava tekninen läpimurto on VRV-taajuusmuuttaja H-sarja, jossa jopa 16 sisäyksikköä voidaan liittää yhteen ulkoyksikköön Vuoden lopussa julkaistaan uusi VRV-taajuusmuuttaja G-sarja, joka mahdollistaa jopa 8 sisäyksikön käytön yhdellä ulkoyksiköllä. Taajuusmuuttajan tehonsäätö tekee järjestelmästä selvästi joustavamman ja tehokkaamman Jatkuva kehitystyö energiaa säästävien mallien ja joustavamman järjestelmän luomiseksi johtaa edistyneen Hi-VRV-järjestelmän syntymiseen, jossa yhdistyvät raitis ilma -syöttö (HRV), tietokoneistettu järjestelmänhallinta (DACMS) ja VRV Daikin Europe vauhdittaa kylmäaineena R-407C:tä käyttävien VRV ilmastointilaitteiden valmistusta CFC-pohjaisten kylmäaineiden käyttökiellon lähestyessä. Daikin Europe juhlii 25-vuotis taivaltaan, saavuttaa ISO ympäristösertifikaatin ja esittelee VRV-taajuusmuuttaja K-sarjan, jossa kylmäaineena on R-407C ja jota on saatavana jäähdytys- tai lämpöpumppuversiona. Jopa 16 sisäyksikköä voidaan liittää yhteen ulkoyksikköön.

5 s VRV Plus -sarja edusti suunnittelultaan huipputekniikkaa. Sen kylmäaineena oli R-22 ja se soveltui tehokkaisiin ilmastointiratkaisuihin, sillä siihen saattoi liittää jopa 30 sisäyksikköä yhteen kylmäainepiiriin. Uusi askel eteenpäin otettiin esittelemällä VRV lämmöntalteenottosarja, jossa kylmäaineena oli R-407C ja jossa yhteen ulkoyksikköön voitiin liittää 16 sisäyksikköä Viimeisin lisä VRV Plus - sarjaan on VRV Plus lämmöntalteenottosarja, jossa kylmäaineena on R-407C. Jopa 32 sisäyksikköä voidaan liittää yhteen kylmäainepiiriin Daikin esittelee VRVII-järjestelmän, joka on maailman ensimmäinen R-410A-käyttöinen vaihtelevan kylmäaineen virtauksen järjestelmä. Uusi järjestelmä on saatavana jäähdytys-, lämpöpumpputai lämmöntalteenottoversiona. Se on merkittävästi kehittyneempi kuin aiemmat VRV-järjestelmät ja on osoitus innovatiivisesta tavasta, jolla Daikin soveltaa uusinta tekniikkaa. Järjestelmässä voidaan liittää jopa 40 sisäyksikköä myös lämmöntalteenotto- ja lämpöpumppuversioissa yhteen kylmäainepiiriin Daikin laajentaa tunnustetun VRVII taajuusmuuttajakäyttöisen suorahöyrysteisen ilmastointijärjestelmän käyttömahdollisuuksia tuomalla markkinoille uuden vesilauhdutteisen mallin VRV-WII. Saatavana on 10, 20 ja 30 hv malleja. Järjestelmän kylmäaineena on R-410A ja se on saatavana myös lämpöpumppu- ja lämmöntalteenottoversiona Vastatakseen suuritehoisten järjestelmien kasvavaan kysyntään Daikin Europe esittelee VRV Plus -sarjasta lämpöpumppumallin, jonka kylmäaineena on R-407C. Tässä mallissa voidaan liittää jopa 32 sisäyksikköä yhteen kylmäainepiiriin Daikin tuo markkinoille uuden energiaa säästävän VRV-sarjan, jossa on korkeat COParvot, monipuoliset käyttömahdollisuudet ja jonka kylmäaineena on R-407C VRVII-S -sarjan julkistamisen myötä VRV-järjestelmät soveltuvat myös pienempiin tehon tarpeisiin. Sarjaa on saatavana 4, 5 ja 6 hv malleina ja järjestelmä voidaan asentaa jopa 9 huoneeseen Daikin esittelee kolmannen sukupolven VRV-järjestelmän paljon tunnustusta saaneesta VRV-sarjasta, laajasti uudistetulla mallilla VRVIII. Uusi järjestelmä on aluksi saatavana vain jäähdytys- tai lämpöpumppuversiona. VRVIII sisältää kaikki aiempien VRVjärjestelmien parhaat ominaisuudet. Lisäksi siinä on useita parannuksia muotoilussa sekä asennuksen ja huollon helpottamiseksi.

6 Hi-VRV s. 06 Mikä on? Viime vuosina pankkien, hotellien ja toimistorakennusten suunnittelussa on tehty rakennuksiin suuria lasipintoja. Auringon aiheuttama liiallinen lämpö voidaan johtaa pois ainoastaan ilmastoinnin avulla. Tästä johtuen ilmastointijärjestelmät ovat tulleet yhä tärkeämmiksi ja ne ovatkin nykyisin useimmiten kiinteä osa arkkitehtien suunnitelmia. Elektronisten toimistolaitteiden lisääntyvä käyttö lisää lämpökuormaa entisestään aiheuttaen tilanteita, joissa sisälämpötila saattaa nousta epämiellyttävän korkealle jopa talvella. Jäähdytyksen tai lämmityksen tarve voi lisäksi vaihdella huomattavasti vuorokauden eri aikoina kiinteistössä oleskelevien henkilöiden määrän ja toimintojen mukaan. Loppukäyttäjät odottavat ilmastointijärjestelmältään muutakin kuin pelkää jäähdytystä tai lämmitystä. Ollakseen nykyaikainen järjestelmän tulee olla energiaa säästävä, helppo asentaa, joustava, luotettava ja helppo käyttää. Raikasta ilmaa on oltava saatavissa ilman lisääntynyttä energiankulutusta. Suurissa ja keskikokoisissa rakennuksissa merkittävä tekijä on lisäksi keskitetty ohjaus- ja hallintamahdollisuus. Daikin Hi-VRV-järjestelmä täyttää kaikki nämä vaatimukset. ILMASTOINTI VERKKORATKAISU ILMANVAIHTO OHJAUS JA HALLINTA Edistyksellinen Hi-VRV-valintaohjelma on Daikinin ohjelmistotuotteiden lippulaiva. Tämä ohjelmisto mahdollistaa järjestelmän ominaisuuksien mahdollisimman tehokkaan käytön ja takaa loppukäyttäjälle täydellisen palvelun. Nyt voit helposti suunnitella Daikin-ilmastointiprojektin vaihe vaiheelta yksityiskohtaisesti.

7 s. 07 LÄMMÖNTALTEENOTTO ILMANVAIHDOSSA Tulo- ja poistoilman lämpöä ja kosteutta käsitellään siten, että ulkoa tuleva ilma on lähellä haluttuja sisäilman olosuhteita energiahäviö pienenee ilmastointijärjestelmän kuormitus vähenee huomattavasti VAIHTELEVA KYLMÄAINETILAVUUS saatavana jäähdytys- tai lämpöpumppuversiona. Lämmöntalteenottoversio lähitulevaisuudessa. nopeasti olosuhteiden muutoksiin reagoiva järjestelmä, joka mahdollistaa jopa 60 sisäyksikön käytön samassa kylmäainepiirissä. taajuusmuuttajakäyttöinen kompressori mahdollistaa ulkoyksikön tarkan säädön kyseisen vyöhykkeen jäähdytys-/ lämmitystarpeen mukaan. VERKKORATKAISU Erinomainen ratkaisu jopa sisäyksikön ohjaukseen ja hallintaan. Mahdollistaa VRV-järjestelmien tarkan ja helpon valvonnan ja käytön (enintään 2 x 64 ohjausryhmää). Erinomainen ratkaisu jopa VRV-sisäyksikön ohjaukseen ja hallintaan. VRV-yksiköiden valvonta- ja ohjaustoimintojen integrointi LonWorks - verkkoon. Integroitu ohjausjärjestelmä, joka liittää VRV-järjestelmän saumattomasti kiinteistöjen valvontajärjestelmiin.

8 VRV-järjestelmät s. 08 VRVIII TAAJUUSMUUTTAJA VAIN JÄÄHDYTYS Jäähdytys yhdestä järjestelmästä Jopa 29 sisäyksikköä voidaan käyttää yhdellä ulkoyksiköllä ilman ylimääräistä PCB-sovitinta. 5, 8, 10, 12, 16 ja 18 hv mallit soveltuvat erinomaisesti pienempiin tiloihin, joihin tehdään vain vähäisiä laajennus- tai muutostöitä. VRVIII TAAJUUSMUUTTAJALLA VARUSTETTU LÄMPÖPUMPPU Joko jäähdytys tai lämmitys yhdestä järjestelmästä Jopa 64 sisäyksikköä voidaan käyttää yhdellä ulkoyksiköllä ilman ylimääräistä PCB-sovitinta. Kattava tehovalikoima alkaen 5 hv:sta ja 8 54 hv 2 hv:n askelissa vastaa asiakkaan kaikkiin tarpeisiin niin pienissä kuin suurissa, uusissa tai jo olemassa olevissa rakennuksissa. VRVII TAAJUUSMUUTTAJA LÄMMÖN TALTEENOTOLLA Samanaikainen jäähdytys ja lämmitys yhdestä järjestelmästä Jopa 40 sisäyksikköä voidaan käyttää yhdellä ulkoyksiköllä VRVII lämmön talteenottotilassa. VRVII:n kattava tehovalikoima 8 48 hv 2 hv:n askelissa vastaa asiakkaan kaikkiin tarpeisiin niin pienissä kuin suurissa, uusissa tai jo olemassa olevissa rakennuksissa. Lämmön talteenotto toteutetaan ohjaamalla jäähdytystilassa olevien sisäyksiköiden poistolämpö lämmitystä tarvitseville alueille. BS-yksikkö säätää järjestelmää jäähdytys- ja lämmitystilan välillä.

9 s. 09 VRV-järjestelmät VRV-WII TAAJUUSMUUTTAJALLA VARUSTETTU LÄMPÖPUMPPU Joko jäähdytys tai lämmitys yhdestä järjestelmästä Jopa 32 sisäyksikköä voidaan käyttää yhdellä VRV-WII ulkoyksiköllä ilman ylimääräistä PCB-sovitinta. Saatavana 10, 20 ja 30 hv malleina VRV-WII TAAJUUSMUUTTAJA LÄMMÖN TALTEENOTOLLA Samanaikainen jäähdytys ja lämmitys yhdestä järjestelmästä Jopa 32 sisäyksikköä voidaan liittää yhteen VRV-WII ulkoyksikköön ilman ylimääräistä PCB-sovitinta Saatavana 10, 20 ja 30 hv malleina Lämmön talteenotto toteutetaan ohjaamalla jäähdytystilassa olevien sisäyksiköiden poistolämpö lämmitystä tarvitseville alueille. BS-yksikkö säätää järjestelmää jäähdytys- ja lämmitystilan välillä.

10 Ominaisuudet s LAAJA SOVELLUSVALIKOIMA 1 VRVIII Ulkoyksiköt 5 hv 8, 10, 12 hv 14, 16, 18 hv VRVIII vain jäähdytys VRVIII lämpöpumppu Ulkoyksiköiden lukumäärä** Kompressorien lukumäärä** Liitettävien sisäyksiköiden enimmäismäärä Minimi tehoindeksi - 50 % Maksimi *** tehoindeksi % Tehoportaat RXQ5P RXYQ5P ,5 162,5 18 RXQ8P RXYQ8P RXQ10P RXYQ10P RXQ12P RXYQ12P RXQ14P RXYQ14P RXQ16P RXYQ16P RXQ18P RXYQ18P RXYQ20P * - RXYQ22P * - RXYQ24P * - RXYQ26P * - RXYQ28P * - RXYQ30P * - RXYQ32P * - RXYQ34P * - RXYQ36P * - RXYQ38P * - RXYQ40P * - RXYQ42P * - RXYQ44P * - RXYQ46P * - RXYQ48P * - RXYQ50P * - RXYQ52P * - RXYQ54P * * Tiedot eivät olleet käytettävissä julkaisun ilmestyessä ** Perustuu tilankäytöllisesti optimoituihin yhdistelmiin *** Kysy lisätietoja paikalliselta Daikin jälleenmyyjältäsi.

11 Ulkoyksikkö s. 11 8, 10 hv 12, 14, 16 hv 2 VRVII Ulkoyksiköt VRV II lämmön Ulkoyksiköiden Kompressorien Liitettävien Minimi Maksimi Tehoportaat talteenotto määrä määrä sisäyksiköiden tehoindeksi - 50 % tehoindeksi % enimmäismäärä REYQ8M REYQ10M REYQ12M REYQ14M REYQ16M REYQ18M REYQ20M REYQ22M REYQ24M REYQ26M REYQ28M REYQ30M REYQ32M REYQ34M REYQ36M REYQ38M REYQ40M REYQ42M REYQ44M REYQ46M REYQ48M VRV-WII Ulkoyksiköt 10 hv VRV-WII VRV-WII lämmön Ulkoyksiköiden Kompressorien Liitettävien Minimi Maksimi Tehoportaat lämpöpumppu talteenotto määrä* lukumäärä sisäyksiköiden tehoindeksi - 50 % tehoindeksi % enimmäismäärä RWEYQ10M RWEYQ20M RWEYQ30M Sisäyksikön tehoindeksi Malli Tehoindeksi , , esim. valitut sisäyksiköt: FXCQ25 + FXFQ100 + FXMQ200 + FXSQ40 Tehoindeksien summa: = mahdollinen ulkoyksikkö REYQ12M

12 Laaja sovellusvalikoima s Laaja sisäyksikkövalikoima VRV-ilmastointi tuo kesäisin viileyttä ja talvisin lämpöä toimistoihin, hotelleihin, tavarataloihin ja moniin muihin liiketiloihin. Se parantaa sisäilman laatua ja luo pohjan paremmalle liiketoiminnalle. Mitä ikinä odotatkin ilmastoinnilta, Daikin sisäyksikkö ratkaisee ongelmasi. VRV-ilmastointijärjestelmiin on saatavana 13 erilaista sisäyksikkömallia, yhteensä 75 versiota. 9 FXFQ FXZQ FXCQ FXKQ FXDQ-M FXDQ-P/NA FXSQ

13 s. 13 Sisäyksiköt 4-suuntaan puhaltava kasettiyksikkö (600 x 600 mm) 4-suuntaan puhaltava kasettiyksikkö 2-suuntaan puhaltava kasettiyksikkö Nurkkaan asennettava kasettiyksikkö Pieni kanavoitava yksikkö Matala kanavoitava yksikkö Kanavoitava yksikkö Suuri kanavoitava yksikkö Hi-wall-yksikkö Kattopintamallinen yksikkö Kattopintaan asennettava 4-suuntaa puhaltava yksikkö Lattiamallinen yksikkö Lattiamallinen yksikkö HRV Ilmanvaihto, höyrystin ja kostutin Ilmanvaihto ja höyrystin FXZQ FXFQ FXCQ FXKQ FXDQ FXDQ FXSQ FXMQ FXAQ FXHQ FXUQ FXLQ FXNQ VKM-GM VKM-G FXMQ FXAQ FXHQ FXUQ FXLQ FXNQ

14 Laaja sovellusvalikoima s Pidempi putkisto VRVIII VRVIII sallii pidemmät putkistot. Järjestelmän kokonaisputkipituus voi olla 1000 m ja kauimmaisen sisäyksikön etäisyys ulkoyksiköstä 165 m (vastaava putkipituus 190 m). Jos ulkoyksikkö sijaitsee sisäyksikön yläpuolella maksimi korkeusero on vakiona 50 m. Sitä voidaan jatkaa 90 metriin*. 165 m Putkiston todellinen pituus *1 50 m (90 m*) Sisä- ja ulkoyksikön välinen korkeusero 15 m Sisäyksiköiden välinen korkeusero 90 m maksimi Todellinen putkiston pituus 165 m Vastaava putkiston pituus 190 m Jos ulkoyksikkö sijaitsee sisäyksikön alapuolella maksimi korkeusero on vakiona 40 m. Jopa 90 metrin korkeuserot ovat mahdollisia*. Ensimmäisen haaran jälkeen, pisimmän ja lyhimmän putkiston välinen pituusero voi olla enintään 40 m, jos pisimmän putkiston pituus on enintään 90 m. * Kysy lisätietoja paikalliselta Daikin jälleenmyyjältäsi. 150 m Putkiston todellinen pituus *1 50 m Sisä- ja ulkoyksiköiden välinen korkeusero 15 m Sisäyksiköiden välinen korkeusero 40 m ensimmäisen haaran ja kauimmaisen sisäyksikön välisen putkiston pituus Todellinen putkiston pituus 150 m Vastaava putkiston pituus 175 m *1 Tässä tapauksessa ulkoyksikkö sijaitsee sisäyksikön yläpuolella. Jos ulkoyksikkö sijaitsee sisäyksikön alapuolella, korkeusero voi olla enintään 40 m. VRVII Koska jäähdytysputkiston pituus voi olla jopa 150 m (vastaava pituus 175 m), järjestelmän sisä- ja ulkoyksikön välinen korkeusero voi olla 50 m ja eri sisäyksiköiden välinen korkeusero 15 m. Kaikki ulkoyksiköt on mahdollista sijoittaa katolle jopa 15-kerroksisissa rakennuksissa.

15 s. 15 VRV-WII Vesilauhdutteinen VRV-WII käyttää vettä lämmön lähteenä. Koska vesiputkiston pituudella ei käytännössä ole ylärajaa, se soveltuu erityisen hyvin monikerroksisiin ja muihin suuriin rakennuksiin. Kylmäainepiiri on mahdollista rakentaa joustavasti, sillä VRV-WII:n ja sisäyksiköiden välisen putkiston todellinen pituus voi olla jopa 120 m ja korkeusero 50 m* (jos VRV-WII sijaitsee sisäyksiköiden yläpuolella). VRV-WII VRV-WII:n ja sisäyksiköiden välinen todellinen putkiston pituus: 120 m (Vastaava putkiston pituus: 140 m) (Putkiston kokonaispituus: 300 m) Sisäasennus Vesiputkisto Kylmäaineputkisto Sisäyksiköiden välinen korkeusero: 15 m VRV-WII:n ja sisäyksiköiden välinen korkeusero: 50 m, jos VRV-WII on yläpuolella 40 m, jos VRV-WII on alapuolella Todellinen putkiston pituus 120 m Vastaava putkiston pituus 140 m * 40 m, jjos VRV-WII sijaitsee sisäyksiköiden alapuolella. 7 Korkeampi ulkopuhaltimen ESP 58,8 Pa 78,4 Pa Vaikka VRVIII-ulkoyksiköt ovat samankorkuisia (1 570 mm) kuin VRVII-yksiköt, niiden ESP on korkeampi uusien, tehokkaiden taajuusmuuttajakäyttöisten puhaltimien, muutettujen säleikköjen ja lämmönvaihtimen ansiosta mm VRVII *yksikön korkeus ilman säleikköjä mm* VRVIII mm Tehokkaat taajuusmuuttajakäyttöiset puhaltimet Siiven alan kasvu 25 % verrattuna VRVII-sarjaan. 10 HV VRVII VRVIII Siiven ala 3 siipeä, ø siipeä, ø 680 Uudet puhallinsäleiköt Pienempi painehäviö Uusi lämmönvaihdin Lämmönvaihtimen päätyjä on laajennettu, jonka johdosta hyötypituus on kasvanut 138 mm eli 7 10 %. laajennetut päädyt Siiven ala VRVIII lähes 90 VRVII

16 Laaja sovellusvalikoima s Erittäin hiljainen toimintatila Vaihe 1 Vaihe 2 50 db 45 db 5 hv 8 hv 10 hv 12 hv 14 hv 16 hv 18 hv 14,7 19,9 19,9 20,9 19,9 20,1 20,2 100% 98% 78% 69% 55% 49% 44% 11,9 15,1 15,1 15,6 15,5 15,6 15,6 93% 74% 59% 51% 43% 38% 34% Vaiheessa 1 asettaa käyntiäänen arvoksi on asetettu 50 dba. Sen jälkeen kun 8 hv ulkoyksikön käyntiääni on 50 dba, sen toimintateho on 98 % nimellistehosta. Vaiheessa 2 käyntiäänen arvoksi on asetettu 45 dba. Sen jälkeen kun saman 8 hv ulkoyksikön käyntiääni on 45 dba, sen toimintateho on 74 % nimellistehosta. Joissain tapauksissa ulkoyksikön äänitaso saattaa olla liian korkea. VRVIII:n erittäin hiljainen toimintatila mahdollistaa käyntiäänen tason määrittämisen, jolloin voidaan välttyä melulta. 9 Pienempi tilantarve VRVIII/VRVII hv VRVII 0,49 m 2 0,71 m 2 0,95 m 2 34% PIENEMPI hv VRVIII 0,49 m 2 0,71 m 2 0,95 m 2 Päällekkäin asennus mahdollista. Kattokorkeus VRV-WII Uusi lämmönvaihdin ja optimoitu kylmäainepiiri ovat mahdollistaneet alan kompakteimman ja kevyimmän rakenteen. 150 kg painavan ja mm korkean yksikön asentaminen on helppoa. Yksiköt voidaan myös asentaa päällekkäin, mikä vähentää tilantarvetta mm tai korkeampi Lattiataso mm

17 s Varmistustoiminto Kompressorin toimintahäiriön sattuessa kauko-ohjattu tai kenttäasennettu kyseisen ulkoyksikön (tai eri ulkoyksiköiden välinen) varmistustoiminto mahdollistaa toisen kompressorin käytön väliaikaisena korvaavana kompressorina enintään 8 tunnin ajan. 11 Jäähdytystä ja/tai lämmitystä vuoden ympäri 9VRV lämmön talteenottojärjestelmät on suunniteltu samanaikaiseen lämmitykseen ja jäähdytykseen. Niiden moduulirakenne tekee niistä erinomaisen ratkaisun huoneisiin tai vyöhykkeisiin, joiden lämpökuormat vaihtelevat rakennuksen käytön tai paikallisten kuumien ja kylmien kohtien mukaan. 9Saman kokoushuoneen lämpökuorma voi vaihdella riippuen vuorokauden ajasta, huoneessa oleskelevien henkilöiden lukumäärästä, valaistuksen ja sähkölaitteiden paikasta ja käyttötavoista. 9Mitä kylmempi on ulkona, sitä heikompi on ilmalauhdutteisen ulkoyksikön hyötysuhde ja teho lämmityskäytössä. Vesilauhdutteisissa ilmastointikojeissa ei tätä ongelmaa ole. Vedenlämmitin varmistaa, että saatavilla on aina tarvittava määrä lisälämpöä. 12 Integrointi ilmanvaihtoon HRV Lämmön talteenoton ilmanvaihto 9Tulo- ja poistoilman lämpöä ja kosteutta käsitellään siten, että ulkoa tuleva ilma on lähellä haluttuja sisäilman olosuhteita energiahäviö pienenee ilmastointijärjestelmän kuormitus vähenee huomattavasti 9Lämmönvaihdin säätelee ulkoa tulevan raittiin ilman lämpötilaa ja kosteutta siten, että se vastaa sisätiloihin haluttuja olosuhteita. 9Sisä- ja ulkolämpötila saadaan tasapainoon, jolloin ilmastointijärjestelmään kohdistuva jäähdytys- tai lämmityskuormitus pienenee. (Lämpö ja kosteus vaihdetaan.) 9Energiaa säästävin ratkaisu, sillä sen avulla voidaan käyttää tehoiltaan pienempiä sisäyksiköitä: Sisäyksiköt voivat olla tehoiltaan jopa 40 % pienempiä VAM-järjestelmän takaisinmaksuaika kokonaisuudessaan: ±2,5 vuotta* *olosuhteet: - ulkojäähdytys olosuhteet: 30 C / ulkolämmitys olosuhteet: - 8 C - sisäjäähdytys olosuhteet: 24 C / sisälämmitys olosuhteet: 22 C - Ilmanvaihto huonetta kohti: 150 m 3 /h 9Erinomainen pakettiratkaisu pakettiratkaisu ilman tarpeisiin

18 Laaja sovellusvalikoima s Korroosiosuojaus Lämmönvaihtimen erityinen korroosionsuojaus antaa 5 6-kertaisen kestävyyden happosadetta ja suolasyöpymiä vastaan. Ruostumaton teräslevy yksikön alapuolella antaa lisäsuojaa. Lämmönvaihdin Korroosiosuojatun lämmönvaihtimen leikkauskuva Hydrofiilinen kalvo Alumiini Korroosionkestävä akryylihartsi Parantunut korroosionkestävyys Korroosionkestävyys Ei käsitelty Korroosiosuojattu Suolakorroosio Happosade Suoritetut testit: VDA-testi yhden kierroksen (7 päivää) sisältö: 9syövytyskoe suolavesisumulla SS DIN 50021, 24 tuntia 9kosteuskestävyystesti KFW DIN 50017, 96 tuntia 9huoneen lämpötila ja huoneen kosteus testausta 48 tuntia, testin kesto: 5 kierrosta Korroosioaste Kierros Kesternich-testi (SO2) 91 kierroksen sisältö (48 tuntia) DIN mukainen (0,21) 9testausaika: 40 kierrosta Puhdas alumiini DAIKIN P.E. Korroosioaste Kierros

19 9 s Toimintalämpötila-alue VRVIII/VRVII Alin toimintalämpötila jopa -20 C. Kehittynyt ulkoyksikön PI-säätö mahdollistaa VRV-sarjan toiminnan jäähdytystilassa jopa -5 C ulkolämpötilassa ja lämmitystilassa jopa -20 C ulkolämpötilassa. 50 Jäähdytys 43 CDB Lämmitys 15,5 CWB CDB CWB VRVIII / VRVII vain jäähdytys / lämpöpumppu Jäähdytys 43 CDB Jäähdytys ja lämmitys Lämmitys 15,5 CWB 15,5 CWB -5 CDB -5 CWB -20 CWB VRVIII / VRVII lämmön talteenotto VRV-WII Vesilauhdutteisilla yksiköillä laaja toiminta-alue C, sekä jäähdytys- että lämmityskäytössä Jäähdytys 45 C Lämmitys 45 C C 10 C VRV-WII lämpöpumppu/lämmön talteenotto 15 Hiljainen käyntiääni 9Daikinin jatkuva tutkimustyö äänitasojen alentamiseksi on johtanut taajuusmuuttajakäyttöisen scrollkompressorin ja puhaltimen kehittämiseen. 9Daikinin sisäyksiköillä on hyvin hiljainen käyntiääni, jopa 25 db(a) db(a) Havaittava äänitaso Ääni 0 Kuulon kynnysarvo - 20 Erittäin pehmeä Lehtien kahinaa 40 Hyvin pehmeä Hiljainen huone 60 Kohtalaisen äänekäs Normaali keskustelu 80 Hyvin äänekäs Kaupunkiliikenteen melu 100 Erittäin äänekäs Sinfoniaorkesteri 120 Tuntemisen kynnysarvo Suihkukone nousussa DAIKIN SISÄYKSIKKÖ

20 9 9 Ympäristötietoisuus s YMPÄRISTÖTIETOISUUS 1 Korkeampi EER/COP Vaihtoehto 1: Kompaktit yhdistelmät Kompaktit yhdistelmät 5 54 hv malleista tarjoavat vähiten tilaa vievän ratkaisun. HV EER/COP-arvot HV EER 3,17 3,02 3,68 3,62 3,49 3,28 3,26 3,20 3,11 3,09 3,02 COP 3,88 3,69 4,08 4,04 3,47 3,84 3,83 3,81 3,83 3,79 3,69 Vaihtoehto 2: Korkeat EER/COP-yhdistelmät Korkeat EER/COP-yhdistelmät tarjoavat eniten energiaa säästävät ulkoyksiköt hv malleissa. HV Optimoidut EER/COP-arvot 30 %:N KASVU HV EER 4,04 3,88 3,78 3,62 4,02 3,94 3,84 3,77 3,60 3,56 3,49 COP 4,27 4,15 4,09 4,04 3,97 4,20 4,13 4,09 4,05 4,02 3,99 2 Vähemmän kylmäainetta Aiempiin sarjoihin verrattuna VRVIII-järjestelmässä käytetään vähemmän kylmäainetta. 10 hv R-22 VRV-K R-407C VRV-K R-410A VRVII R-410A VRVII Kylmäaineen määrä 13,5 kg 11,2 kg 8,6 kg 8,4 kg 100 % 83 % 63,7 % 62,2 % 37,8 % VÄHEMMÄN 3 Parannettu kylmäainetiiveys Kaikki yksikön laippaliitokset on korvattu juotosliitoksilla kylmäainetiiveyden varmistamiseksi. Laippaliitos Juotos

21 4 Kylmäainemäärän tarkastus s. 21 Koko järjestelmän kylmäaineen määrä lasketaan seuraavista tiedoista: ulkolämpötila vertailujärjestelmän lämpötilat lämpötiloja vastaavat paineet kylmäaineen tiheys sisäyksiköiden tyypit ja lukumäärä Kun kylmäainemäärän tarkastus aktivoidaan, yksikkö kytkeytyy jäähdytystilaan ja toistaa tietyt vertailuolosuhteet ohjausyksikön muistin tietojen pohjalta. Lopputulos kertoo, onko järjestelmässä riittävä määrä kylmäainetta. 5 RoHS-direktiivi Direktiivi vaarallisten aineiden rajoittamisesta sähkö- ja elektroniikkalaitteissa (2002/95/EC). Vaarallisia aineita ovat lyijy (Pb), kadmium (Cd), kuuden arvoinen kromi (Cr6+), elohopea (Hg), polybromibifenyyli (PBB), polybromidifenyylieetteri (PBDE). Vaikka RoHS-direktiivi koskee ainoastaan pieniä ja suuria kodinkoneita, Daikinin ympäristöohjelmassa on otettu huomioon RoHS-vaatimukset ja VRVIII on täysin niiden mukainen. 6 Taajuusmuuttajatekniikka Lineaarinen VRV-järjestelmä käyttää mukautuvaa PI-säätöä (Proportional Integral Control), joka käyttää kylmäainepiirin paineantureita taajuusmuuttajan ja ON/OFF-kompressorien lisäsäätöön. Tämän avulla säätöportaita pyritään jakamaan pienempiin yksiköihin, jotta sekä pienten että suurten alueiden säätö voitaisiin toteuttaa mahdollisimman tarkasti. Tämä puolestaan mahdollistaa jopa 60 eritehoisen ja -tyyppisen sisäyksikön ohjaamisen erikseen 50~200 %:n suhteella verrattuna ulkoyksiköiden tehoon. 5 hv ulkoyksiköt käyttävät ainoastaan taajuusmuuttajakäyttöisiä kompressoreja. VRV-järjestelmien käyttökustannukset ovat pienet, koska vyöhykkeitä pystytään ohjaamaan erikseen. 5 hv/14 ULKOYKSIKKÖ 8 hv/22, 4 ULKOYKSIKKÖ Ainoastaan ilmastoinnin 100% 100% tarpeessa olevat huoneet lämmitetään tai jäähdytetään. Käyttämättömissä huoneissa 18 vaihetta 24 vaihetta järjestelmä voidaan kytkeä kokonaan pois toiminnasta. Kompressorin tehonsäätö 100% 14% 10 hv/28 ULKOYKSIKKÖ 12 hv/33,5 ULKOYKSIKKÖ Suuri vaihetta Kuorma 1 Pieni Kompressorin tehonsäätö Kompressorin tehonsäätö 24% 100% 10% Suuri Suuri 1 Kuorma 14 hv/40,0 ULKOYKSIKKÖ 16 hv/44,5 ULKOYKSIKKÖ vaihetta Kuorma 1 Pieni Pieni Kompressorin tehonsäätö Kompressorin tehonsäätö 19% 100% 9% Suuri Suuri 1 Kuorma 18 hv/44,5 ULKOYKSIKKÖ vaihetta Kuorma 1 Pieni Pieni

22 Ympäristötietoisuus s Älykäs ohjaus tuo lisämukavuutta Elektroninen PID-säätöä käyttävä paisuntaventtiili säätää jatkuvasti kylmäaineen määrää sisäyksiköiden kuormituksen vaihtelun mukaan. Näin VRV-järjestelmä kykenee pitämään huonelämpötilat lähes vakiotasolla, ilman perinteisille ON/OFF-säätöjärjestelmille tyypillisiä lämpötilan vaihteluja. Jäähdytys VRV-SARJAT (DAIKIN PID-säätö) Ilmastointi ON/OFF-säädöllä (2,5 hv) Hidas käynnistys Pitää lämpötilan vakaana Pienempi lämpötilaero Tuloilman lämpötila Aika Huomautus: kuvaajassa esitetyt tiedot on mitattu testihuoneessa, jossa on huomioitu oletettu todellinen lämmityskuorma. Asetusarvo Ilmastointi ilman taajuusmuuttajaa Termostaatti pitää huonelämpötilat vakaina, ±0,5 C asetusarvosta. Ilmastointi taajuusmuuttajalla Käynnistymisaika vähentynyt noin kolmanneksen Toistuvat kuuma- ja kylmäjaksot Suuri lämpötilaero 8 Vähemmän käynnistyksiä ja pysäytyksiä 9 Daikinin käyttämä tekniikka, jossa tehonsäätöön käytetään useita kompressoreja, jolloin teho ja tiheys limittyvät, vähentää selvästi kytkinhäviöitä ja virtapiikkejä 9 Daikinin käyttämät pienet 5 hv taajuusmuuttajakompressorit aiheuttavat pienemmän taajuusvasteen kuin yksi suuri kompressori 9 käyttämällä useita kompressoreja Daikin varmistaa ulkoyksikön paremman toimivuuden 9 pienet kompressorit ovat halvempia ja nopeampia vaihtaa Teho 60% 65% 50% 55% on 116+on Taajuus 9 Kylmäaineen talteenottotoiminto Kylmäaineen talteenottotoiminto mahdollistaa sen, että kaikki paisuntaventtiilit voidaan avata. Tällä tavoin kylmäaine saadaan talteen järjestelmästä.

23 s HELPPO ASENNUS JA HUOLTO 1 Automaattinen täyttötoiminto Perinteinen tapa: 1. lisättävän kylmäaineen määrän laskeminen 2. yksikön täyttäminen kylmäaineella 3. sylinterin painon määrittäminen 4. paineeseen perustuva testaus (toimintojen testaus) VRVIII VRVIII-järjestelmässä nämä 4 vaihetta jäävät pois, sillä VRVIII-yksikkö voidaan täyttää tarvittavalla määrällä kylmäainetta automaattisesti painamalla PCB:n painiketta. Automaattinen täyttö lakkaa, kun järjestelmässä on riittävästi kylmäainetta. Jos lämpötila laskee alle 20 C:seen, manuaalinen täyttö on tarpeen. Kun järjestelmä on kytketty lämmitystilaan ja sisälämpötila on noussut yli 20 C:seen, paina automaattisen täytön painiketta. Kylmäainemäärän testaus on käytettävissä ainoastaan, jos kylmäaineen täyttö on suoritettu automaattitoiminnon avulla. 32 C 20 C Sisälämpötila 0 C Automaattinen täyttötoiminto Manuaalinen täyttö 43 C SCALE 90-0 Ulkolämpötila 2 Automaattinen testaus Kun kylmäaineen täyttö on suoritettu, painetaan PCB:n toimintojen testausnäppäintä. Tällöin suoritetaan johdotuksien, sulkuventtiilien, antureiden ja kylmäaineen määrän tarkastus. Testaustoiminto lakkaa automaattisesti testin päätyttyä. 3 Helppo huolto Vikatarkastustoiminto Tämä toiminto nopeuttaa huoltoa ja vianmääritystä. Sitä käytetään PCB:n painikkeella ja sitä tulisi käyttää käynnistysvaiheessa ja huollon yhteydessä. Irronneet lämpötila-anturit, vialliset magneettiventtiilit tai moottoriventtiilit, kompressorin toimintahäiriöt, tiedonsiirtoviat tms. voidaan paikallistaa nopeasti. Automaattinen tiedon säilytys Yksikön toiminnan aikana viimeisten 5 minuutin tiedot säilytetään automaattisesti. Käyttöhäiriön sattuessa viimeisten 5 minuutin tietojen pohjalta suoritetaan analyysi, jossa pyritään paikallistamaan vika ja käyttöhäiriön syy. Sen jälkeen vika voidaan helpommin korjata.

24 Helppo asennus ja huolto s Jaksottainen käyttö Useiden ulkoyksiköiden vuorottelukäynti tasoittaa kompressorien käyttöä ja pidentää niiden käyttöikää. 5 Nopea asennus Kylmäaineputkiston pienen koon ja REFNET-järjestelmän ansiosta VRV-putkiston asentaminen on helppoa ja nopeaa. VRV-järjestelmän asentaminen voidaan toteuttaa myös kerros kerrallaan -periaatteella, jolloin osa rakennuksesta voidaan ottaa käyttöön nopeasti. Ilmastointijärjestelmä voidaan ottaa käyttöön vaiheittain, sen sijaan että koko järjestelmä otettaisiin käyttöön vasta projektin lopussa. 6 Kevyt modulirakenne Modulirakenteensa ansiosta yksiköt voidaan liittää toisiinsa riveiksi yhtenäisen ulkoasun aikaansaamiseksi. Ulkoyksiköiden rakenne on sellainen, että niitä voidaan kuljettaa tavallisessa hississä, mikä helpottaa asennusta. Kuljetuksen helppous auttaa esimerkiksi silloin, kun ulkoyksiköitä on asennettava jokaiseen kerrokseen. 7 Ei tarvetta rakenteiden vahvistamiselle Ulkoyksiköiden kevyemmän ja tärinäeristetyn rakenteen ansiosta lattioita ei tarvitse vahvistaa, mikä vähentää rakennuksen kokonaiskustannuksia.

25 s Ei modulaarinen VRF-järjestelmä Ulkoyksikkö Kylmäaineputkisto Pienemmät putkikoot Tehokkaan kylmäaineen R-410A käyttö mahdollistaa pienemmän kylmäainemäärän VRVIII-järjestelmässä, mikä puolestaan mahdollistaa halkaisijaltaan pienempien neste- ja kaasuputkien käytön. Pienemmät putkituskustannukset modulirakenteen ansiosta Halkaisijaltaan pienempien neste- ja kaasuputkien käyttö vähentää tarvittavaa asennustilaa ja asennuskustannuksia. 4-suuntainen putkistoliitäntä VRV-laitteisiin on mahdollista liittää putket paitsi etupuolelta, myös vasemmalta, oikealta ja alapuolelta. Tämä mahdollistaa huomattavasti vapaamman asennuksen. Maks. 16 sisäyksikköä Vasen Etuosa Pohja Oikea Noin 30 %:n säästö kylmäaineputkiston asennuskustannuksissa. VRVIII-järjestelmä Ulkoyksikkö Maks. 64 sisäyksikköä VRV-WII-järjestelmä Maks. 32 sisäyksikköä R-410A H 2 O

26 s REFNET-järjestelmä Daikinin REFNET-järjestelmä on suunniteltu erityisesti helppoa asennusta silmällä pitäen REFNET-putkitusosien käyttö yhdessä elektronisten paisuntaventtiilien kanssa vähentää selvästi eri sisäyksiköiden välisen kylmäainevirtauksen epätasapainoa putkiston pienestä koosta huolimatta. REFNET-liitokset ja -jakotukit (lisävarusteita) vähentävät selvästi asennusaikaa ja parantavat järjestelmän luotettavuutta. REFNET-liitos REFNET-jakotukki REFNET-liitoksen eristeet asennettuna REFNET-jakotukin eristeet asennettuna Toisin kuin tavalliset T-liitokset, joissa kylmäaineen jakelu on kaukana toivotusta, Daikinin REFNET-putkitusosat on suunniteltu erityisesti parantamaan kylmäainevirtausta. REFNET-liitos T-liitos 10 Vuorottainen käynnistys Jopa 3 ulkoyksikköä voidaan liittää yhteen sähkösyöttöön ja niitä käynnistetään vuorotellen. Tämä vähentää sähköasennuskustannuksia (koskee 10 hv malleja tai alle). 11 Ristiinjohdotuksen tarkastus VRV:n ristiinjohdotuksen tarkastustoiminto on ensimmäinen laatuaan. Se varoittaa yksikön välisistä vääristä johdotuksista ja putkiston liitäntävirheistä. Toiminto tunnistaa järjestelmän virheet ja tekee niistä hälytyksen ulkoyksiköiden piirilevyillä on/off-ledvaloilla. 12 Yksinkertaistettu johdotus Yksinkertainen 2-johtiminen, suojaamaton, tiedonsiirtokaapelointi liittää jokaisen ulkoyksikön useisiin sisäyksiköihin yhdellä 2-napaisella johtimella ja yksinkertaistaa näin johdotustyötä. Lisäksi ulkoyksiköissä on kaapelilla sivussa ja edessä helpottamassa asennusta ja huoltoa silloin kun laitteet on liitetty toisiinsa tilan säästämiseksi.

27 Helppo asennus ja huolto s "Superjohdotus" järjestelmä Järjestelmää käytetään, kun halutaan jaettu johdotus sisäyksiköiden, ulkoyksiköiden ja keskitetyn kaukoohjauksen välillä. Tämän järjestelmän avulla käyttäjän on helppo jälkeenpäin asentaa olemassa olevaan järjestelmään keskitetty kauko-ohjaus liittämällä se vain ulkoyksiköihin. Epäpolaarisen johdotuksen ansiosta väärät liitännät ovat mahdottomia ja asennukseen käytettävä aika vähenee. 14 Kaapelointi neljästä suunnasta Kaapelointi voidaan tuoda ulkoyksikköön etupaneelista, vasemmasta ja oikeasta sivupaneelista sekä pohjapaneelista. Vasen Etuosa Oikea 15 Automaattinen osoitteen määritys Pohja Mahdollistaa sisä- ja ulkoyksiköiden sekä useiden sisäyksiköiden välisen ryhmäjohdotuksen, ilman että jokaisen laitteen osoite täytyisi määrittää manuaalisesti.

28 Ulkoyksiköt s VRVIII 1 VRVIII-teknologia 1 Harjaton DC-reluktanssimoottorikäyttöinen kompressori 9 Harjaton DC-reluktanssimoottori tarjoaa huomattavasti paremman hyötysuhteen kuin tavanomainen AC-taajuusmuuttajamoottori. DC-moottorissa hyödynnetään samanaikaisesti kahta erilaista vääntömomenttia (normaalia ja reluktanssin aikaansaamaa vääntömomenttia) tuottamaan lisävirtaa pienistä sähkövirroista. 9 Moottori koostuu tehokkaista neodyymimagneeteista, jotka synnyttävät reluktanssivääntövoiman. Nämä magneetit ovat arviolta 12 kertaa tehokkaampia kuin ferriittimagnetit ja ovat näin myös selvästi energiaa säästävämpiä. Ferriittimagneetti 9 Suuri työntövoima (VRVIII jäähdytys / lämpöpumppu) Kun järjestelmään syötetään korkeapaineista öljyä, kiinteän scrollkompressorin reaktiovoima lisää vastusvoimaa ja vähentää näin työntövoimahäviötä. Tehokkuus paranee ja äänitaso laskee. Neodyymimagneetti 2 Sinikäyrä DC-taajuusmuuttaja Sinikäyrän optimoinnin tuloksena on pehmeämpi moottorin käynti ja parantunut hyötysuhde. 3 DC-puhallinmoottori DC -puhallinmoottorin rakenne DC -moottorin hyötysuhde (verrattuna tavanomaiseen ACmoottoriin) DC-puhallinmoottorin käyttö verrattuna tavanomaisiin ACmoottoreihin tuo merkittäviä parannuksia hyötysuhteeseen varsinkin pienillä pyörimisnopeuksilla. Hyötysuhde (%) AC -moottori Moottorin nopeus (r/min)

29 Ulkoyksiköt s Kaksi DC-puhallinta Jopa 10 % ilmamäärän kasvu (16 hv). 10 hv: 3 siipeä, ø700 --> 4 siipeä, ø680 siipialan kasvu 25 %, epätasainen hammasjako: ei NZ-ääntä 9 18 hv: ø700 --> ø540 x 2 siipialan kasvu 20 %, käyntiääni pienenee 0,7 db 9 Puhaltimet asennettu koteloihin (parantunut ilmanvirtaus ilman äänitason kasvua) Parantunut tuotto ja pienempi painehäviö sekä lisäksi korkeampi ulkoinen staattinen paine ja pienempi nimellinen puhaltimen ottoteho. Sisäinen vastus (mmh m 3 /min 10 hv ,1 3,2 3,8 1,3 4,9 2,5 0 VRVII VRVIII Huomattavasti pienempi painehäviö Kolmiulotteiset integroidut, kudotut, pehmeäteräksiset säleiköt, joissa muovipäällyste Hyvä lujuus (kestää 60 kg painon) Parempi ulosvirtaus Suurempi lämmönvaihtoalue Parantunut lämmönvaihtoteho 5 e-pass-lämmönvaihdin Nykyinen malli HD-tyyppi Lämmönvaihtimen rakenne estää lämpöä siirtymästä ylikuumentuneesta kaasuosasta kohti alijäähdytettyä nesteosaa, mikä tekee lämmönvaihtimesta tehokkaamman. SISÄÄN 85 C 27 C 27 C ULOS 45 C SISÄÄN 85 C 55 C 55 C 27 C 37 C 55 C 27 C ULOS 45 C 43 C 60 C 27 C 50 C 27 C 55 C ULOS 45 C Lauhduttimen lämmönvaihdinta on parannettu jäähdytyskäytössä. COP-arvo on noussut 3 %. 6 i-demand -toiminto Uusi virranmittausanturi minimoi todellisen virrankulutuksen ja arvioidun virrankulutuksen välisen eron. Virrankulutus (KVV) 8:00 12:00 16:00 20:00 Aika

30 s VRVIII JÄÄHDYTYS RXQ-P RXQ5P7W1B RXQ8P7W1B RXQ10P7W1B RXQ12P7W1B RXQ14P7W1B RXQ16P7W1B RXQ18P7W1B Nimellisteho 14,0 22,4 28,0 33,5 40,0 45,0 49,0 COP 3,98 4,03 3,77 3,48 3,23 3,17 3,02 Tehovalikoima Hv Ottoteho (nimellinen) 3,52 5,56 7,42 9,62 12,4 14,2 16,2 Liitettävien sisäyksiköiden enimmäismäärä Sisäyksikön Minimi 62, liitäntätehoindeksi Maksimi 162, Kotelo Väri Materiaali Daikin valkoinen Maalattu galvanoitu teräslevy Mitat Yksikkö Korkeus mm Leveys mm Syvyys mm Paino Yksikkö kg Puhallin Tyyppi Siipipuhallin Ilmavirtaus (nimellisarvo, 230 V) m 3 /min Ulkoinen staattinen paine (maks.) Pa 78 Pa korkeassa staattisessa paineessa Kompressori Tyyppi Hermeettinen scroll-kompressori Toimintalämpötila-alue Minimi CDB -5,0-5,0-5,0-5,0-5,0-5,0-5,0 Maksimi CDB 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0 Äänitaso (nimellinen) Tehotaso dba Painetaso dba Kylmäaine Tyyppi R-410A Täytösmäärä kg 6,2 7,7 8,4 8,6 12,3 12,5 12,7 Syöttötapa Paisuntaventtiili (elektroninen) Voiteluöljy Tyyppi Synteettinen (eetteri) öljy Täytösmäärä ltr 1,7 2,1 3,9 3,9 5,7 5,7 5,8 Putkiliitännät Neste Tyyppi Juotettava liitos Halkaisija (ulko) mm 9,52 9,52 9,52 12,7 12,7 12,7 15,9 Kaasu Tyyppi Juotettava liitos Halkaisija (ulko) mm 15,9 19,1 22,2 22,2 28,6 28,6 28,6 Eristys Sekä neste- että kaasuputket Tehonsäätömenetelmä Taajuusmuuttajasäätö Tehonsäätö [%] ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 Turvalaitteet Korkeapainekytkin, puhallinmoottorin ylivirtasuoja, ylivirtarele, taajuusmuuttajan ylikuormasuojaus, piirilevyn sulake Sähkösyöttö Nimi W1 W1 W1 W1 W1 W1 W1 Vaihe 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ Taajuus Hz Jännite V Huomautukset Nimelliset jäähdytystehot perustuvat seuraaviin tietoihin: sisälämpötila: 27 CDB, 19 CWB, ulkolämpötila: 35 CDB, jäähdytysputkisto: 7,5 m, korkeusero: 0 m. Äänen tehotaso on absoluuttinen arvo, joka ilmaisee äänilähteen synnyttämän tehon. Äänen painetaso on suhteellinen ja määräytyy etäisyyden ja akustiikan mukaan. Ääniarvot on mitattu puolikaiuttomassa huoneessa.

31 Ulkoyksiköt s VRVIII LÄMPÖPUMPPU VÄHÄN TILAA VIEVÄ YHDISTELMÄ RXYQ-P Nimellisteho Jäähdytys Lämmitys COP Jäähdytys Lämmitys Tehovalikoima Hv Ottoteho (nimellinen) Jäähdytys Lämmitys Liitettävien sisäyksiköiden enimmäismäärä Sisäyksikön Minimi liitäntätehoindeksi Maksimi Kotelo Väri Materiaali Mitat Yksikkö Korkeus mm Leveys mm Syvyys mm Paino Yksikkö kg Puhallin Tyyppi SCALE 80-8 Kompressori Ilmavirtaus Jäähdytys m 3 /min (nimellisarvo, 230 V) Lämmitys m 3 /min Ulkoinen staattinen paine (maks.) Pa Tyyppi Toimintalämpötila-alue Jäähdytys Minimi CDB Maksimi CDB Lämmitys Minimi CWB Maksimi CWB Äänitaso (nimellinen) Jäähdytys Tehotaso dba Painetaso dba Kylmäaine Tyyppi Täytös kg Syöttötapa Voiteluöljy Tyyppi Täytösmäärä ltr Putkistoliitännät Neste Tyyppi Halkaisija (ulko) mm Kaasu Tyyppi Halkaisija (ulko) mm Eristys Enimmäiskokonaispituus m Sulatusmenetelmä Sulatuksen ohjaus Tehonsäätömenetelmä Tehonsäätö [%] Turvalaitteet Sähkösyöttö Nimi Vaihe Taajuus Hz Jännite V RXYQ5P7W1B RXYQ8P7W1B RXYQ10P7W1B RXYQ12P7W1B RXYQ14P7W1B RXYQ16P7W1B RXYQ18P7W1B 14,0 22,4 28,0 33,5 40,0 45,0 49,0 16,0 25,0 31,5 37,5 45,0 50,0 56,5 3,98 4,03 3,77 3,48 3,23 3,17 3,02 4,00 4,27 4,09 3,97 3,98 3,88 3, ,52 5,56 7,42 9,62 12,4 14,2 16,2 4,00 5,86 7,70 9,44 11,30 12,90 15, , , Daikin valkoinen Maalattu galvanoitu teräslevy Siipipuhallin Pa korkeassa staattisessa paineessa Hermeettinen scroll-kompressori -5,0-5,0-5,0-5,0-5,0-5,0-5,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0 15,0 15,0 15,0 15,0 15,0 15,0 15, R-410A 6,2 7,7 8,4 8,6 12,3 12,5 12,7 Paisuntaventtiili (elektroninen) Synteettinen (eetteri) öljy 1,7 2,1 3,9 3,9 5,7 5,7 5,8 Juotosliitos 9,52 9,52 9,52 12,7 12,7 12,7 15,9 Juotosliitos 15,9 19,1 22,2 28,6 28,6 28,6 28,6 Sekä neste- että kaasuputket Käänteinen kylmäaineen kierto Ulkolämmönvaihtimen lämpötila-anturi Taajuusmuuttajaohjaus ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 Korkeapainekytkin, ylivirtasuoja ylikuormasuojaus, ylivirtarele, taajuusmuuttajan ylikuormasuojaus, piirilevyn sulake W1 W1 W1 W1 W1 W1 W1 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ Huomautukset: Nimelliset jäähdytystehot perustuvat seuraaviin tietoihin: sisälämpötila: 27 CDB, 19 CWB, ulkolämpötila: 35 CDB, jäähdytysputkisto: 7,5 m, korkeusero: 0 m. Nimelliset lämmitystehot perustuvat seuraaviin tietoihin: sisälämpötila: 20 CDB, ulkolämpötila: 7 CDB, 6 CWB, jäähdytysputkisto: 7,5 m, korkeusero: 0 m. Äänen tehotaso on absoluuttinen arvo, joka ilmaisee äänilähteen synnyttämän tehon. Äänen painetaso on suhteellinen ja määräytyy etäisyyden ja akustiikan mukaan. Ääniarvot on mitattu puolikaiuttomassa huoneessa.

32 Ulkoyksiköt s VRVIII LÄMPÖPUMPPU VÄHÄN TILAA VIEVÄ YHDISTELMÄ RXYQ-P RXYQ20P7W1B RXYQ22P7W1B RXYQ24P7W1B RXYQ26P7W1B RXYQ28P7W1B RXYQ30P7W1B RXYQ32P7W1B RXYQ34P7W1B RXYQ36P7W1B Yhdistelmä RXYQ8P7W1B RXYQ10P7W1B RXYQ12P7W1B RXYQ14P7W1B RXYQ16P7W1B RXYQ18P7W1B Nimellisteho Jäähdytys Lämmitys COP Jäähdytys Lämmitys Tehovalikoima Hv Ottoteho (nimellinen) Jäähdytys Lämmitys Liitettävien sisäyksiköiden enimmäismäärä Sisäyksikön Minimi liitäntätehoindeksi Maksimi Kotelo Väri Materiaali Puhallin Tyyppi Ilmavirtaus Jäähdytys m 3 /min (nimellisarvo, 230 V) Lämmitys m 3 /min Ulkoinen staattinen paine (maks.) Pa Kompressori Tyyppi Toimintalämpötila-alue Jäähdytys Minimi CDB Maksimi CDB Lämmitys Minimi CWB Maksimi CWB Kylmäaine Tyyppi Täytös kg Syöttötapa Kylmäaineen enimmäismäärä järjestelmässä kg Voiteluöljy Tyyppi Täytösmäärä l Putkistoliitännät Neste Tyyppi Halkaisija (ulko) mm Kaasu Tyyppi Halkaisija (ulko) mm Eristys Enimmäiskokonaispituus m Sulatusmenetelmä Sulatuksen ohjaus Tehonsäätömenetelmä Tehonsäätö [%] Turvalaitteet Sähkösyöttö Nimi Vaihe Taajuus Hz Jännite V ,9 61,5 67,0 71,4 77,0 82,5 89,0 94,0 98,0 62,5 69,0 75,0 81,5 88,0 94,0 102,0 107,0 113,0 3,68 3,62 3,49 3,28 3,26 3,20 3,11 3,09 3,02 4,08 4,04 3,97 3,84 3,83 3,81 3,83 3,79 3, ,2 17,0 19,2 21,8 23,6 25,8 28,6 30,4 32,4 15,3 17,1 18,9 21,2 23,0 24,7 26,6 28,2 30, Daikin valkoinen Maalattu galvanoitu teräslevy Siipipuhallin Siipipuhallin Siipipuhallin Siipipuhallin Siipipuhallin Siipipuhallin Siipipuhallin Siipipuhallin Propelli Pa korkeassa staattisessa paineessa Hermeettinen scroll-kompressori -5,0-5,0-5,0-5,0-5,0-5,0-5,0-5,0-5,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0 15,0 15,0 15,0 15,0 15,0 15,0 15,0 15,0 15,0 R-410A R-410A R-410A R-410A R-410A R-410A R-410A R-410A R-410A 7,7 + 8,6 8,4 + 8,6 8,6 + 8,6 7,7 + 12,7 8,4 + 12,7 8,6 + 12,7 12,3 + 12,7 12,5 + 12,7 12,7 + 12,7 Paisuntaventtiili (elektroninen) Alle 100 (laskennallinen täyttömäärä alle 95) Synteettinen (eetteri) öljy 2,1 + 3,9 3,9 + 3,9 3,9 + 3,9 2,1 + 5,8 3,9 + 5,8 3,9 + 5,8 5,7 + 5,8 5,7 + 5,8 5,8 + 5,8 Juotosliitos 15,9 15,9 15,9 19,1 19,1 19,1 19,1 19,1 19,1 Juotosliitos 28,6 28,6 34,9 34,9 34,9 34,9 34,9 34,9 41,3 Sekä neste- että kaasuputket Käänteinen kylmäaineen kierto Ulkolämmönvaihtimen lämpötila-anturi Taajuusmuuttajaohjaus ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 Korkeapainekytkin, puhallinmoottorin ylivirtasuoja, ylivirtarele, taajuusmuuttajan ylikuormasuojaus, piirilevyn sulake W1 W1 W1 W1 W1 W1 W1 W1 W1 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ Huomautukset: Nimelliset jäähdytystehot perustuvat seuraaviin tietoihin: sisälämpötila: 27 CDB, 19 CWB, ulkolämpötila: 35 CDB, jäähdytysputkisto: 7,5 m, korkeusero: 0 m. Nimelliset lämmitystehot perustuvat seuraaviin tietoihin: sisälämpötila: 20 CDB, ulkolämpötila: 7 CDB, 6 CWB, jäähdytysputkisto: 7,5 m, korkeusero: 0 m. Multi-järjestelmän äänentaso määräytyy kunkin ulkoyksikön ja asennusolosuhteiden perusteella. Järjestelmän kylmäaineen määrän on oltava alle 100 kg. Tämä tarkoittaa sitä, että jos laskettu kylmäaineen määrä on 95 kg tai enemmän, useiden ulkoyksiköiden järjestelmä on jaettava pienempiin itsenäisiin järjestelmiin, joista jokaisen kylmäaineen määrä on alle 95 kg. Tehdastäyttöä varten, katso tiedot yksikön nimilaatasta.

33 s. 33 RXYQ-P RXYQ38P7W1B RXYQ40P7W1B RXYQ42P7W1B RXYQ44P7W1B RXYQ46P7W1B RXYQ48P7W1B RXYQ50P7W1B RXYQ52P7W1B RXYQ54P7W1B Yhdistelmä RXYQ8P7W1B RXYQ10P7W1B RXYQ12P7W1B RXYQ14P7W1B RXYQ16P7W1B RXYQ18P7W1B Nimellisteho Jäähdytys Lämmitys COP Jäähdytys Lämmitys Tehovalikoima Hv Ottoteho (nimellinen) Jäähdytys Lämmitys Liitettävien sisäyksiköiden enimmäismäärä Sisäyksikön Minimi liitäntätehoindeksi Maksimi Kotelo Väri Materiaali Puhallin Tyyppi Ilmavirtaus Jäähdytys m 3 /min (nimellisarvo, 230 V) Lämmitys m 3 /min Ulkoinen staattinen paine (maks.) Pa Kompressori Tyyppi Toimintalämpötila-alue Jäähdytys Minimi CDB Maksimi CDB Lämmitys Minimi CWB Maksimi CWB Kylmäaine Tyyppi Täytös kg Syöttötapa Kylmäaineen enimmäismäärä järjestelmässä kg Voiteluöljy Tyyppi Täytösmäärä ltr Putkiliitännät Neste Tyyppi Halkaisija (ulko) mm Kaasu Tyyppi Halkaisija (ulko) mm Eristys Enimmäiskokonaispituus m Sulatusmenetelmä Sulatuksen ohjaus Tehonsäätömenetelmä Tehonsäätö [%] Turvalaitteet Sähkösyöttö Nimi Vaihe Taajuus Hz Jännite V ,0 111,0 116,0 120,0 126,0 132,0 138,0 143,0 147,0 119,0 126,0 132,0 138,0 145,0 151,0 158,0 163,0 170,0 3,34 3,34 3,28 3,16 3,17 3,14 3,08 3,07 3,02 3,89 3,89 3,86 3,78 3,79 3,78 3,77 3,75 3, ,4 33,2 35,4 38,0 39,8 42,0 44,8 46,6 48,6 30,6 32,4 34,2 36,5 38,3 40,0 41,9 43,5 45, Daikin valkoinen Maalattu galvanoitu teräslevy Siipipuhallin Pa korkeassa staattisessa paineessa Hermeettinen scroll-kompressori -5,0-5,0-5,0-5,0-5,0-5,0-5,0-5,0-5,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0 43,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0-20,0 15,0 15,0 15,0 15,0 15,0 15,0 15,0 15,0 15,0 R-410A 7,7 + 8,6 + 12,7 8,4 + 8,6 + 12,7 8,6 + 8,6 + 12,7 7,7 + 12,7 + 12,7 8,4 + 12,7 + 12,7 8,6 + 12,7 + 12,7 12,3 + 12,7 + 12,7 12,5 + 12,7 + 12,7 12,7 + 12,7 + 12,7 Paisuntaventtiili (elektroninen) Alle 100 (laskennallinen täyttömäärä alle 95) Synteettinen (eetteri) öljy 2,9 + 3,9 + 5,8 3,9 + 3,9 + 5,8 3,9 + 3,9 + 5,8 2,1 + 5,8 + 5,8 3,9 + 5,8 + 5,8 3,9 + 5,8 + 5,8 5,7 + 5,8 + 5,8 5,7 + 5,8 + 5,8 5,8 + 5,8 + 5,8 Juotosliitos 19,1 19,1 19,1 19,1 19,1 19,1 19,1 19,1 19,1 Juotosliitos 41,3 41,3 41,3 41,3 41,3 41,3 41,3 41,3 41,3 Sekä neste- että kaasuputket Käänteinen kylmäaineen kierto Ulkolämmönvaihtimen lämpötila-anturi Taajuusmuuttajaohjaus ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 Korkeapainekytkin, puhallinmoottorin ylivirtasuoja, ylivirtarele, taajuusmuuttajan ylikuormasuojaus, piirilevyn sulake W1 W1 W1 W1 W1 W1 W1 W1 W1 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ 3N~ Huomautukset: Nimelliset jäähdytystehot perustuvat seuraaviin tietoihin: sisälämpötila: 27 CDB, 19 CWB, ulkolämpötila: 35 CDB, jäähdytysputkisto: 7,5 m, korkeusero: 0 m. Nimelliset lämmitystehot perustuvat seuraaviin tietoihin: sisälämpötila: 20 CDB, ulkolämpötila: 7 CDB, 6 CWB, jäähdytysputkisto: 7,5 m, korkeusero: 0 m. Multi-järjestelmän äänentaso määräytyy kunkin ulkoyksikön ja asennusolosuhteiden mukaan. Järjestelmän kylmäaineen määrän on oltava alle 100 kg. Tämä tarkoittaa sitä, että jos laskettu kylmäaineen määrä on 95 kg tai enemmän, useiden ulkoyksiköiden järjestelmä on jaettava pienempiin itsenäisiin järjestelmiin, joista jokaisen kylmäaineen määrä on alle 95 kg. Tehdastäyttöä varten, katso tiedot yksikön nimilaatasta.

34 Ulkoyksiköt s VRVIII LÄMPÖPUMPPU YHDISTELMÄ, JOSSA KORKEA COP-ARVO RXYQ-P RXYQ16P7W1B RXYQ18P7W1B RXYQ20P7W1B RXYQ22P7W1B Yhdistelmä RXYQ8P7W1B 2 1 RXYQ10P7W1B RXYQ12P7W1B Nimellisteho Jäähdytys 44,8 50,4 56,0 61,5 Lämmitys 50,0 56,5 63,0 69,0 COP Jäähdytys Lämmitys 4,04 4,27 3,88 4,15 3,78 4,09 3,62 4,04 Tehovalikoima Hv Ottoteho (nimellinen) Jäähdytys 11,1 13,0 14,8 17,0 Lämmitys 11,7 13,6 15,4 17,1 Liitettävien sisäyksiköiden enimmäismäärä Sisäyksikön Minimi liitäntätehoindeksi Maksimi Kotelo Väri Materiaali Daikin valkoinen Maalattu galvanoitu teräslevy Puhallin Tyyppi Siipipuhallin Ilmavirtaus Jäähdytys m 3 /min (nimellisarvo, 230 V) Lämmitys m 3 /min Ulkoinen staattinen paine (maks.) Pa 78 Pa korkeassa staattisessa paineessa Kompressori Tyyppi Hermeettinen scroll-kompressori Toimintalämpötila-alue Jäähdytys Minimi CDB -5,0-5,0-5,0-5,0 Maksimi CDB 43,0 43,0 43,0 43,0 Lämmitys Minimi CWB -20,0-20,0-20,0-20,0 Maksimi CWB 15,0 15,0 15,0 15,0 Kylmäaine Tyyppi R-410A Täytös kg 7,7 + 7,7 7,7 + 8,4 8,4 + 8,4 8,4 + 8,6 Syöttötapa Kylmäaineen enimmäismäärä järjestelmässä kg Paisuntaventtiili (elektroninen) Alle 100 (laskennallinen täyttömäärä alle 95) Voiteluöljy Tyyppi Synteettinen (eetteri) öljy Täytösmäärä ltr 2,1 + 2,1 2,1 + 3,9 3,9 + 3,9 3,9 + 3,9 Putkiliitännät Neste Tyyppi Juotosliitos Halkaisija (ulko) mm 12,7 15,9 15,9 15,9 Kaasu Tyyppi Juotosliitos Halkaisija (ulko) mm 28,6 28,6 28,6 28,6 Eristys Sekä neste- että kaasuputket Enimmäiskokonaispituus m Sulatusmenetelmä Sulatuksen ohjaus Tehonsäätömenetelmä Käänteinen kylmäaineen kierto Ulkolämmönvaihtimen lämpötila-anturi Taajuusmuuttajaohjaus Tehonsäätö [%] ~ 100 ~ 100 ~ 100 ~ 100 Turvalaitteet Korkeapainekytkin, puhallinmoottorin ylivirtasuoja, ylivirtarele, taajuusmuuttajan ylikuormasuojaus, piirilevyn sulake Sähkösyöttö Nimi Vaihe W1 3N~ W1 3N~ W1 3N~ W1 3N~ Taajuus Hz Jännite V Huomautukset: Nimelliset jäähdytystehot perustuvat seuraaviin tietoihin: sisälämpötila: 27 CDB, 19 CWB, ulkolämpötila: 35 CDB, jäähdytysputkisto: 7,5 m, korkeusero: 0 m. Nimelliset lämmitystehot perustuvat seuraaviin tietoihin: sisälämpötila: 20 CDB, ulkolämpötila: 7 CDB, 6 CWB, jäähdytysputkisto: 7,5 m, korkeusero: 0 m. Multi-järjestelmän äänentaso määräytyy kunkin ulkoyksikön ja asennusolosuhteiden perusteella. Järjestelmän kylmäaineen määrän on oltava alle 100 kg. Tämä tarkoittaa sitä, että jos laskettu kylmäaineen määrä on 95 kg tai enemmän, useiden ulkoyksiköiden järjestelmä on jaettava pienempiin itsenäisiin järjestelmiin, joista jokaisen kylmäaineen määrä on alle 95 kg. Tehdastäyttöä varten, katso tiedot yksikön nimilaatasta.

Compact-Y Teknologiaa energian säästöön.

Compact-Y Teknologiaa energian säästöön. Compact-Y Teknologiaa energian säästöön. Uusissa Compact-Y jäähdytyslaitteissa ja lämpöpumpuissa käytetään R410A kylmäainetta ja energiaa säästämään suunniteltua AdaptiveFunction Plus käyttölogiikkaa.

Lisätiedot

Cat-lämpöpuhallin Kompakti lämpöpuhallin pienempiin tiloihin

Cat-lämpöpuhallin Kompakti lämpöpuhallin pienempiin tiloihin at-lämpöpuhallin 3 3 9 kw Sähkölämmitys 3 mallit at-lämpöpuhallin Kompakti lämpöpuhallin pienempiin tiloihin Käyttökohteet at on sarja kompakteja ja hiljaisia lämpöpuhaltimia kiinteään asennukseen. Se

Lisätiedot

CAW Kattoasenteiset lämminvesikäyttöiset ilmanlämmittimet

CAW Kattoasenteiset lämminvesikäyttöiset ilmanlämmittimet Kattoasenteiset lämminkäyttöiset ilmanlämmittimet Kattoon asennettavat lämminkäyttöiset ilmanlämmittimet Kattoon asennettavia -lämmittimiä käytetään sisääntulotilojen, varastojen, teollisuushallien, verstaiden,

Lisätiedot

KC(G,H)E Nestelauhdutteinen vedenjäähdytin/ lämpöpumppu sisäasennukseen

KC(G,H)E Nestelauhdutteinen vedenjäähdytin/ lämpöpumppu sisäasennukseen 02.05.2007 KC(G,H)E KC(G,H)E: Teho 414-1617 kw KCGE ja KCHC -yksiköt tarjoavat seuraavat ominaisuudet: Hyötysuhde: Uudet suuritehoiset ruuvikompressorit, (yli 1000kW vain kahdella kompressorilla, 1600

Lisätiedot

HiLTO EC Korkean hyötysuhteen lämmöntalteenottoyksikkö

HiLTO EC Korkean hyötysuhteen lämmöntalteenottoyksikkö www.koja.fi HiLTO EC Korkean hyötysuhteen lämmöntalteenottoyksikkö HiLTO EC Energiatehokas korkean hyötysuhteen toimisto-, liike-, julkis- ja asuinrakennusten lämmöntalteenottoyksikkö POISTOILMAN ENERGIASTA

Lisätiedot

SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS

SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS KYLMÄ KS / T Integroitu kuivain PUHTAUS PUHDASTA ILMAA Ilmaa puhtaimmassa muodossaan Teollisen prosessin tehokkuus ja tuotteiden

Lisätiedot

Säädettävä pyörrehajotin korkeisiin tiloihin PDZA

Säädettävä pyörrehajotin korkeisiin tiloihin PDZA Säädettävä pyörrehajotin korkeisiin tiloihin PDZA Pyörrehajotin PDZ takaa tehokasta ilmanvaihtoa isoihin tiloihin, kuten tuotantohallit, supermarketit, varastot yms. Hajottimet sopivat sekä vapaaseen-

Lisätiedot

VIESMANN. VITOCAL Jäätymätön liuos/vesi-lämpöpumput Yhdistelmälaitteet 5,9-10,0 kw. Tietolehti. VITOCAL 242-G Tyyppi BWT-M 241.A06

VIESMANN. VITOCAL Jäätymätön liuos/vesi-lämpöpumput Yhdistelmälaitteet 5,9-10,0 kw. Tietolehti. VITOCAL 242-G Tyyppi BWT-M 241.A06 VIESMANN VITOCAL Jäätymätön liuos/vesi-lämpöpumput Yhdistelmälaitteet 5,9-10,0 kw Tietolehti Tilausnumero ja hinnat: ks. hintaluettelo Yhdistelmälämpöpumput, joissa on liuos/vesi-lämpöpumppu, varaaja-vedenlämmitin,

Lisätiedot

Enervent Pinion PIENIKOKOINEN JA HILJAINEN LAITE ASUNTOIHIN. Terveys Mukavuus Energiatehokkuus

Enervent Pinion PIENIKOKOINEN JA HILJAINEN LAITE ASUNTOIHIN. Terveys Mukavuus Energiatehokkuus Enervent Pinion PIENIKOKOINEN JA HILJAINEN LAITE ASUNTOIHIN Terveys Mukavuus Energiatehokkuus Enervent Pinion Enervent Pinion on erittäin hiljainen ja pienikokoinen laite, joka soveltuu parhaiten kerrostaloasuntoihin

Lisätiedot

IDH 125-250-E1. Asennusohje IDH 125-250-E1 / PUHZ Ulkoyksiköt IDH 125-250

IDH 125-250-E1. Asennusohje IDH 125-250-E1 / PUHZ Ulkoyksiköt IDH 125-250 -E1 Asennusohje -E1 / PUHZ Ulkoyksiköt Tämä asennusohje on täydennys ulkoyksiköiden PUHZ ja lämpöpumppukonvektoreiden -yhdistelmille. Järjestelmän kuvaus Ulkoyksikkö: PUHZ-ZRP125 PUHZ-SHW112 PUHZ-RP200

Lisätiedot

Oviverhopuhaltimet FLOWAIR.COM

Oviverhopuhaltimet FLOWAIR.COM Oviverhopuhaltimet FLOWAIR.COM ILMAN LÄMPÖTILAN JAKAUTUMINEN HUONEISSA Ilman oviverhopuhallinta Oviverhopuhaltimella -1 C 22 C 2 C 21 C 2 C 22 C -8 C -6 C -4 C -2 C 19 C C 1 C 1 C 6 C C C 6 C 1 C 1 C 18

Lisätiedot

Lämpöpuhallin Panther Tehokas lämpöpuhallin suurempiin tiloihin

Lämpöpuhallin Panther Tehokas lämpöpuhallin suurempiin tiloihin 3 20 30 Sähkölämmitys 5 mallit Lämpöpuhallin Panther 20-30 Tehokas lämpöpuhallin suurempiin tiloihin Käyttökohteet Panther 20-30 on sarja hiljaisia ja tehokkaita lämpöpuhaltimia kiinteään asennukseen.

Lisätiedot

TULOILMA Ilmavirta l/s Ulkopuoliset paineet 150 Pa

TULOILMA Ilmavirta l/s Ulkopuoliset paineet 150 Pa TEKNINEN MÄÄRITTELY Sivu 1(5) KONE: A-20-HW Sähkö- ja säätölaitekeskus Ouman EH-105 ILMANVAIHTOKOJE, 1-OSAINEN Pyörivä lämmönvaihdin (ei-hygroskooppinen) Kätisyys: Oikea Sinkin värinen ulkokuori Eristeet

Lisätiedot

CCO kit. Compact Change Over - 6-tievaihtoventtiili toimilaitteineen LYHYESTI

CCO kit. Compact Change Over - 6-tievaihtoventtiili toimilaitteineen LYHYESTI kit Compact Change Over - 6-tievaihtoventtiili toimilaitteineen LYHYESTI Mahdollistaa lämmityksen ja jäähdytyksen tuotteille, joissa on vain yksi patteripiiri Tarkka virtaussäätö Jäähdytys/lämmitys 4-putkijärjestelmiin

Lisätiedot

Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC/DC 24 V Nimellisjännitteen taajuus. Tehontarve ajossa Tehontarve pidossa Tehontarve mitoitus

Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC/DC 24 V Nimellisjännitteen taajuus. Tehontarve ajossa Tehontarve pidossa Tehontarve mitoitus ekninen tuote-esite GR4A-7 Kiertoliiketoimilaite läppäventtiileille Nimellisvääntömomentti 40 Nm Nimellisjännite AC/DC 4 V Ohjaus auki-kiinni ekniset tiedot Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC/DC 4 V Nimellisjännitteen

Lisätiedot

Lämpöpuhallin SWT Kattoon asennettu vesilämmitteinen lämpöpuhallin

Lämpöpuhallin SWT Kattoon asennettu vesilämmitteinen lämpöpuhallin Lämpöpuhallin lämmitys 3 mallit Lämpöpuhallin Kattoon asennettu vesilämmitteinen lämpöpuhallin Käyttökohteet -lämpöpuhallinta käytetään sisäänkäyntien, kauppojen, teollisuusrakennusten, korjaamojen, urheiluhallien

Lisätiedot

CKD CKDR CKD/EW CKDR/EW

CKD CKDR CKD/EW CKDR/EW BRUSHLESS IE4 40 mm äänieristys Suuri teho ja alhainen kulutus Mallit: CKD CKDR Moottorit IE2-IE3 Mallit: CKD/EW CKDR/EW Harjattomat IE4-teollisuusmoottorit suuritehoinen E.C. Helppo asentaa ja suunnata

Lisätiedot

Zehnder Nova Neo Tehokasta lämmitystä ja mukavuusviilennystä. Lämmitys Viilennys Raitis ilma Puhdas ilma

Zehnder Nova Neo Tehokasta lämmitystä ja mukavuusviilennystä. Lämmitys Viilennys Raitis ilma Puhdas ilma Zehnder Nova Neo Tehokasta lämmitystä ja mukavuusviilennystä Lämmitys Viilennys Raitis ilma Puhdas ilma 1 Tämän päivän, huomisen ja tulevaisuuden vesikiertoinen lämpöpatteri. Matalan lämpötilan lämmitysjärjestelmät

Lisätiedot

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje EI NÄIN ESIM NÄIN Aurinko-R10 Aurinkopaneelin asennus ja kytkentä Asenna aurinkopaneeli avoimelle paikalle kohti etelää (välillä itä länsi) ja kallista kohti keskipäivän aurinkoa. Tuoton kannalta 25..

Lisätiedot

Uponor G12 -lämmönkeruuputki. Asennuksen pikaohje

Uponor G12 -lämmönkeruuputki. Asennuksen pikaohje Uponor G12 -lämmönkeruuputki Asennuksen pikaohje poraajille Uponor G12 -lämmönkeruuputken asennus neljässä vaiheessa Uponor G12 -putket asennetaan periaatteessa samalla menetelmällä kuin tavanomaiset keruuputket.

Lisätiedot

50% Korkean tason tehokkuutta. Hiljainen ja huippuunsa viritetty koneikko. EcoDesign. Optyma Plus New Generation

50% Korkean tason tehokkuutta. Hiljainen ja huippuunsa viritetty koneikko. EcoDesign.  Optyma Plus New Generation Optyma Plus New Generation Korkean tason tehokkuutta. Hiljainen ja huippuunsa viritetty koneikko. Laajennettu tuotesarja: 0.6-16.5 kw MBP-sovelluksiin 0.7-9.6 kw LBP-sovelluksiin 50% lyhyempi aika tarvitaan

Lisätiedot

ROBUST Sähköiset ilmanlämmittimet vaativiin olosuhteisiin

ROBUST Sähköiset ilmanlämmittimet vaativiin olosuhteisiin Sähköiset ilmanlämmittimet vaativiin olosuhteisiin Sähköiset ilmanlämmittimet vaativiin olosuhteisiin Robust on sarja sähkökäyttöisiä ilmanlämmittimiä, jotka sopivat käytettäviksi ympäristöissä, joissa

Lisätiedot

Huonesäädin STRA-04. Sovellusesimerkki

Huonesäädin STRA-04. Sovellusesimerkki Huonesäädin STRA-04 STRA-04 on valmiiksi ohjelmoitu kommunikoiva huonesäädin lämmityksen ja jäähdytyksen ohjaukseen jälkikäsittelyjärjestelmissä. Se soveltuu toimistoihin, kouluihin, sairaaloihin, hotelleihin,

Lisätiedot

Teollisuuden LED-valaistus

Teollisuuden LED-valaistus Teollisuuden LED-valaistus Hollantilainen innovaatio made in Europe LumoLumen, eurooppalaista huipputekniikkaa! LumoLumen LED-teollisuusvalaisimissa yhdistyvät ainutlaatuinen mekaaninen rakenne, edistyksellinen

Lisätiedot

Thermocassette HP Hillitty säteilylämmityskasetti uppo- tai pinta-asennukseen

Thermocassette HP Hillitty säteilylämmityskasetti uppo- tai pinta-asennukseen Thermocassette 300 600 W Sähkölämmitys 4 mallit Thermocassette Hillitty säteilylämmityskasetti uppo- tai pinta-asennukseen Käyttökohteet Thermocassette on tarkoitettu toimistojen, kylpyhuoneiden, koulujen

Lisätiedot

Tekniset tiedot LA 12TU

Tekniset tiedot LA 12TU Tekniset tiedot LA 1TU Laitteen tekniset tiedot LA 1TU Rakenne - Lämmönlähde Ulkoilma - Toteutus Yleisrakenne - Säätö - Lämmönmäärän laskenta sisäänrakennettu - Asennuspaikka Ulkotila - Suoritustasot 1

Lisätiedot

Kanavasäleikkö. Mitat. Tuotekuvaus. Hoito Säleikkö irrotetaan kanavaan pääsyä varten. Tilausesimerkki. Materiaali ja pintakäsittely.

Kanavasäleikkö. Mitat. Tuotekuvaus. Hoito Säleikkö irrotetaan kanavaan pääsyä varten. Tilausesimerkki. Materiaali ja pintakäsittely. Mitat B+0 A+0 A B Tuotekuvaus on suorakaiteen muotoinen, pystysuorilla, säädettävillä säleillä varustettu ilmanvaihtosäleikkö asennettavaksi suoraan pyöreisiin kanaviin. Säleikköä voidaan käyttää sekä

Lisätiedot

SDW. Seinälle asennettava tuloilmalaite pieniin tiloihin LYHYESTI

SDW. Seinälle asennettava tuloilmalaite pieniin tiloihin LYHYESTI Seinälle asennettava tuloilmalaite pieniin tiloihin LYHYESTI Pieniin tiloihin, esim. asuntoihin tai toimistoihin sovitettu tuloilmalaite Asennetaan seinälle lähelle kattoa Etuosa voidaan irrottaa ilman

Lisätiedot

VEDENJÄÄHDYTTIMET kW

VEDENJÄÄHDYTTIMET kW EKP 20 VUOTTA JÄÄHDYTYS- TEKNIIKKAA VEDENJÄÄHDYTTIMET 120-1200kW Ruuvikompressorein varustettu RWW - malli, 220-1200kW KOTIMAISTA LAATUA HELPOSTI SAATAVAT VAKIOKOMPONENTIT vähemmän osia vähemmän ääntä

Lisätiedot

LÄMMINILMAPUHALLIN HKP

LÄMMINILMAPUHALLIN HKP ASENNUS- JA HUOLTO-OHJE LÄMMINILMAPUHALLIN HKP A. ASENNUSOHJE...1 Yleistä...1 Toimitus ja varastointi...1 Laitteiden sijoitus...1 Mittakuva...1 Lämmönsiirto-osa...1 HKP asennuskannake...2 Puhaltimet ja

Lisätiedot

Vexve Controls - Vexve AM CTS. vakiolämpötilasäädin käyttö- ja asennusohje

Vexve Controls - Vexve AM CTS. vakiolämpötilasäädin käyttö- ja asennusohje Vexve Controls - Vexve AM CTS vakiolämpötilasäädin käyttö- ja asennusohje VEXVE AM CTS Vexve AM CTS on kompakti elektroninen vakiolämpötilasäätäjä joka säätää sekoitusventtiiliä niin, että menoveden lämpötila

Lisätiedot

Käyttöohje XKM RS232. fi-fi

Käyttöohje XKM RS232. fi-fi Käyttöohje XKM RS232 fi-fi Lue ehdottomasti tämä käyttöohje ennen laitteen asennusta ja käyttöönottoa. Perehtymällä käyttöohjeeseen vältät mahdolliset vahingot ja laitteesi rikkoontumisen. M.-Nr. 07 700

Lisätiedot

LIUOSJÄÄHDYTTIMET. PMLJ- ja PMLJ-V -liuosjäähdyttimet

LIUOSJÄÄHDYTTIMET. PMLJ- ja PMLJ-V -liuosjäähdyttimet LIUOSJÄÄHDYTTIMET PMLJ- ja PMLJ-V -liuosjäähdyttimet Energiatehokas Tehoalueet 50... 0 Hiljainen, alkaen 35 db() Vakiona integroitu puhaltimen nopeussäätö Ei sähkömagneettista häiriökenttää Suuri tehotiheys

Lisätiedot

Combi Cooler Kompakti ilmankäsittelykoneen toiminto-osa, joka jäähdyttää ennätyksellisen energiatehokkaasti

Combi Cooler Kompakti ilmankäsittelykoneen toiminto-osa, joka jäähdyttää ennätyksellisen energiatehokkaasti Combi Cooler Kompakti ilmankäsittelykoneen toiminto-osa, joka jäähdyttää ennätyksellisen energiatehokkaasti Jäähdytyspalkkijärjestelmään yhdistetty Combi Cooler on helppo, toimintavarma ja sähkötehokas

Lisätiedot

SL... Toimilaite, jousipalautteinen. Vakioservomoottori. (paneelisuodatin) Ilmansuodatin. Jäähdytin PKW Lämmitin PWW. Jäähdytin DV.

SL... Toimilaite, jousipalautteinen. Vakioservomoottori. (paneelisuodatin) Ilmansuodatin. Jäähdytin PKW Lämmitin PWW. Jäähdytin DV. SL... Sivu: Toimilaite, jousipalautteinen Sälepellit Vakioservomoottori Ilmansuodatin (paneelisuodatin) Jäähdytin DV Jäähdytin PKW Lämmitin PWW Integroidulla ETAMASTERilla Ohjauksella Tuloilma Poistoilma

Lisätiedot

Rei itetty laite. Mitat

Rei itetty laite. Mitat Mitat Ød Tuotekuvaus on pyöreä ja teollisuuskäyttöön sovitettu laite syrjäyttävään ilmanvaihtoon. :ssä on säätöpeltitoiminto, jolla on mahdollista valita vaakasuora tai pystysuora puhalluskuvio riippuen

Lisätiedot

VIESMANN VITOCAL 200-G Liuos/vesi-lämpöpumppu 5,8-17,2 kw

VIESMANN VITOCAL 200-G Liuos/vesi-lämpöpumppu 5,8-17,2 kw VIESMANN VITOCAL 200-G Liuos/vesi-lämpöpumppu 5,8-17,2 kw Tietolehti Tilausnumero ja hinnat: ks. hintaluettelo VITOCAL 200-G Tyyppi BWC 201.A06 - A17 Yksitehoinen liuos/vesilämpöpumppu, 400 V~. Kompressorilla

Lisätiedot

Käyttöohje CK 100, CK 125, CK 150, CK 160, CK 200, CK 250, CK 315 SUOMI VERSIO

Käyttöohje CK 100, CK 125, CK 150, CK 160, CK 200, CK 250, CK 315 SUOMI VERSIO Käyttöohje CK 100, CK 125, CK 150, CK 160, CK 200, CK 250, CK 315 SUOMI VERSIO SUOMI Tämä käyttöohje käsittää seuraavat tuotteet: CK 100, CK 125, CK 150, CK 160, CK 200, CK 250 ja CK 315 KÄYTTÖ Puhallinta

Lisätiedot

VPL45 Mitat MITAT VPL 45 Nilan Pro Ky

VPL45 Mitat MITAT VPL 45 Nilan Pro Ky Mitat 2640 500 470 70 Tilavaraus jälkilämmittimelle tulokanavassa. (sähkö tai vesi) 3 Tulo Ulko 400 4 Jäte IV-KOJE Poisto 2 PÄÄTY Kondenssivesi 32 mm (yht 2 kpl) PÄÄTY B =Ulkoilma 2 =Poistoilma 3 =Tuloilma

Lisätiedot

LOREM IPSUM JE ZULT MAAR 60 HZ. Head. 1m/s. 4m/s. 3m/s. 2m/s. 5m/s NPSH Ø138 Ø144 Ø133. Flow. Shaft power P2 Ø144 Ø138 Ø133 Ø128.

LOREM IPSUM JE ZULT MAAR 60 HZ.  Head. 1m/s. 4m/s. 3m/s. 2m/s. 5m/s NPSH Ø138 Ø144 Ø133. Flow. Shaft power P2 Ø144 Ø138 Ø133 Ø128. LOREM IPSUM JE ZULT MAAR 6 HZ m 35 Head 1m/s 2m/s 3m/s 4m/s 5m/s Ø144 3 NPSH m 4 Ø138 8 Ø 14 2 6 15 Ø133 4 Ø8 2 5 5 15 2 3 35 4 l/s Flow kw 4 2 6 Shaft power P2 8 Ø144 14 3 m/h Ø138 9 8 Ø133 7 Ø8 6 5 4

Lisätiedot

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit Uusi moottorisukupolvi Elämää helpottavia innovaatioita Silent Glissillä on yli 40 vuoden kokemus sähkötoimisista verhokiskoista. Toimme ensimmäisenä markkinoille

Lisätiedot

ESN 160-250 Ruuvikompressorit 160-250 kw 50 Hz

ESN 160-250 Ruuvikompressorit 160-250 kw 50 Hz ESN 160-250 Ruuvikompressorit 160-250 kw 50 Hz Raskaansarjan ammattilainen Paras valinta paineilman tuoton optimointiin ESN -sarjan ruuvikompressori on malliesimerkki nykyaikaisesta ruuvikompressorista.

Lisätiedot

Ilmanlämmitin, sähkö. Yleistä Sähköllä lämmitettävässä ilmanlämmittimessä on putkimaiset. Konekoko (aa) 01 09. Toimintovaihtoehto (bb)

Ilmanlämmitin, sähkö. Yleistä Sähköllä lämmitettävässä ilmanlämmittimessä on putkimaiset. Konekoko (aa) 01 09. Toimintovaihtoehto (bb) Yleistä Sähköllä lämmitettävässä ilmanlämmittimessä on putkimaiset lämpöelementit. Ilmanlämmitin, sähkö Konekoko (aa) 01 0 Toimintovaihtoehto (bb) Tehovaihtoehto (c) 1, 2, 3, 4, 5, 6 (0 = tilavaraus tehov.

Lisätiedot

Elztrip EZ 100 ELZTRIP EZ 100. Sähkölämmitys W YKSIPANEELINEN LÄMPÖSÄTEILIJÄ, KATTOKORKEUKSILLE 2,5 4 METRIÄ

Elztrip EZ 100 ELZTRIP EZ 100. Sähkölämmitys W YKSIPANEELINEN LÄMPÖSÄTEILIJÄ, KATTOKORKEUKSILLE 2,5 4 METRIÄ Sähkölämmitys 600 1500 W Elztrip EZ 100 YKSIPANEELINEN LÄMPÖSÄTEILIJÄ, KATTOKORKEUKSILLE 2,5 4 METRIÄ 3 mallia Elztrip 00 on lämpöpaneeli, joka on tarkoitettu 2,5-4 metriä korkeisiin tiloihin. 00 käytetään

Lisätiedot

Tärkeimmät vaatimukset alkaen

Tärkeimmät vaatimukset alkaen TIETOPAKETTI IV-KONEIDEN EKOSUUNNITTELUVAATIMUKSISTA EKOSUUNNITTELUDIREKTIIVI ASTUU VOIMAAN 1.1.2016 Ekosuunnitteludirektiivin 2009/125/EY ilmanvaihtokoneita käsittelevä asetus N:o 1253/2014 astuu voimaan

Lisätiedot

Tekninen tuote-esite. Tekniset tiedot. Turvallisuusohjeet

Tekninen tuote-esite. Tekniset tiedot. Turvallisuusohjeet ekninen tuote-esite NRQ4A oimilaite ja 3 tie säätöpalloventtiileille Vääntömomentti: 8 Nm Nimellisjännite AC/DC: 4 V Ohjaus: auki-kiinni oiminta-aika 9 s ekniset tiedot urvallisuusohjeet Sähköiset tiedot

Lisätiedot

Pressurisation Systems. Variomat. Pumppuohjattu paineenpitojärjestelmä. Pressurisation Systems. Paineenpito Kaasunpoisto Lisätäyttö

Pressurisation Systems. Variomat. Pumppuohjattu paineenpitojärjestelmä. Pressurisation Systems. Paineenpito Kaasunpoisto Lisätäyttö Variomat Pumppuohjattu paineenpitojärjestelmä Paineenpito Kaasunpoisto Lisätäyttö 39 Ohjaus Control Basic Control Basic S Control Touch 2-rivin LCD näyttö 8 ohjauspainiketta 2 merkkivaloa (tilatieto) Järjestelmäpaineen,

Lisätiedot

ECL Comfort V a.c. ja 24 V a.c.

ECL Comfort V a.c. ja 24 V a.c. 230 V a.c. ja 24 V a.c. Kuvaus ja sovellus Säätölaite on suunniteltu helposti asennettavaksi: yksi kaapeli, yksi liitin. säätölaitteessa on yksilöllisesti suunniteltu taustavalaistu näyttö. Grafiikkaa

Lisätiedot

Kevyt rakenne. Raskaan sarjan suorituskyky. Ota käyttöösi kustannustehokas pakettiratkaisu!

Kevyt rakenne. Raskaan sarjan suorituskyky. Ota käyttöösi kustannustehokas pakettiratkaisu! Optyma TM Slim Pack Kevyt rakenne. Raskaan sarjan suorituskyky. Ota käyttöösi kustannustehokas pakettiratkaisu! Kattava valikoima: 0,7 11 kw MBP-sovelluksiin 0,6 6 kw LBP-sovelluksiin Yksiköt täyttävät

Lisätiedot

KOKEMUKSIA LÄMPÖPUMPUISTA KAUKOLÄMPÖJÄRJESTELMÄSSÄ CASE HELEN. Kaukolämpöpäivät Juhani Aaltonen

KOKEMUKSIA LÄMPÖPUMPUISTA KAUKOLÄMPÖJÄRJESTELMÄSSÄ CASE HELEN. Kaukolämpöpäivät Juhani Aaltonen KOKEMUKSIA LÄMPÖPUMPUISTA KAUKOLÄMPÖJÄRJESTELMÄSSÄ CASE HELEN Kaukolämpöpäivät 25.8.2016 Juhani Aaltonen Vähemmän päästöjä ja lisää uusiutuvaa energiaa Tavoitteenamme on vähentää hiilidioksidipäästöjä

Lisätiedot

LVI Lohja CC 68 R Coolman Asennus- ja käyttöohje

LVI Lohja CC 68 R Coolman Asennus- ja käyttöohje TE 270217/01 LVI 3618240 Lohja CC 68 R Coolman Asennus- ja käyttöohje SISÄLTÖ Rakenne 2 Asennus 3-4 Käyttö ja ylläpito 5 Tekniset tiedot 5 Sähkökaavio 6 Lue tämä asennus- ja käyttöohje huolellisesti ennen

Lisätiedot

Käyttöohjeet DVC-P. sisäänrakennetulla paineanturilla- Art-Nr.: 30588

Käyttöohjeet DVC-P. sisäänrakennetulla paineanturilla- Art-Nr.: 30588 Käyttöohjeet DVC-P sisäänrakennetulla paineanturilla- Art-Nr.: 30588 Systemair Oy Nietostie 2 FI-01390 VANTAA Phu: +358 (0)20 7920 520 Fax: +358 (0)20 7920 530 mailbox@systemair.fi www.systemair.de Sisältö

Lisätiedot

VPL65 Mitat MITAT VPL 65 Nilan Pro Ky

VPL65 Mitat MITAT VPL 65 Nilan Pro Ky Mitat 77 45 2790 30 620 70 CTS5000 PNEELI 500 Tilavaraus jälkilämmittimelle tulokanavassa. (sähkö tai vesi) 3 Tulo Ulko 400 4 Jäte IV-KOJE Poisto 2 PÄÄTY Kondenssivesi 32 mm (yht 2 kpl) PÄÄTY B =Ulkoilma

Lisätiedot

KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST

KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST Power Plasma 50 Power Plasma 60 Power Plasma 80 HUOMIO! TAKUU EI KATA VIKAA JOKA JOHTUU LIAN AIHEUTTAMASTA LÄPILYÖNNISYÄ PIIRIKORTILLA/KOMPONENTEISSA. Jotta koneelle mahdollistetaan

Lisätiedot

StudioLine puhallinpatterit

StudioLine puhallinpatterit StudioLine puhallinpatterit StudioLine puhallinpatteriperhe Uuden sukupolven innovatiiviset puhallinpatterit StudioLine on Chiller Oy:n on kehittämä ensiluokkainen puhallinpatteriperhe. Laitteiden äänitaso

Lisätiedot

ENERGIAN- SÄÄSTÖVINKKEJÄ LOGISTIIKKA- JA TUOTANTOTILOILLE

ENERGIAN- SÄÄSTÖVINKKEJÄ LOGISTIIKKA- JA TUOTANTOTILOILLE ENERGIAN- SÄÄSTÖVINKKEJÄ LOGISTIIKKA- JA TUOTANTOTILOILLE KIINTEISTÖN ENERGIA- TEHOKKUUTTA LUODAAN JOKA PÄIVÄ Kiinteistöjen tehokas energiankäyttö on fiksua paitsi ympäristön kannalta, myös taloudellisesta

Lisätiedot

Elztrip EZ200 Kaksipaneelinen säteilylämmitin tavarataloihin, teollisuustiloihin jne.

Elztrip EZ200 Kaksipaneelinen säteilylämmitin tavarataloihin, teollisuustiloihin jne. 800 2200 W Sähkölämmitys 8 mallia Elztrip EZ200 Kaksipaneelinen säteilylämmitin tavarataloihin, teollisuustiloihin jne. Käyttökohteet EZ200 on tarkoitettu yleis- ja lisälämmitykseen sekä ikkunoiden aiheuttaman

Lisätiedot

Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC V / DC V Nimellisjännitteen taajuus. Tehontarve ajossa Tehontarve pidossa Tehontarve mitoitus

Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC V / DC V Nimellisjännitteen taajuus. Tehontarve ajossa Tehontarve pidossa Tehontarve mitoitus ekninen tuote-esite RFA oimilaite turvatoiminnolla palloventtiileille imellisvääntömomentti 10 m imellisjännite AC 24...240 V / DC 24...125 V Ohjaus Auki-kiinni Virrattomana kiinni (C) ekniset tiedot Sähköiset

Lisätiedot

Oviverhopuhaltimet ja -lämmittimet.

Oviverhopuhaltimet ja -lämmittimet. Oviverhopuhaltimet ja -lämmittimet www.flowair.com Ilmaverho + lämmitysw Oviverho kiertoilmalämmityksellä DUO Duo on saatavilla 2 eri versiona: Vesipatterillar Sähköpatterilla Tekniset tiedot DUO Verho

Lisätiedot

TRB - Kartiokattohajotin. Halton TRB. Kartiokattohajotin

TRB - Kartiokattohajotin. Halton TRB. Kartiokattohajotin Halton TRB Kartiokattohajotin Vaaka- tai pystysuuntainen ilmasuihku, soveltuu sekä jäähdytys- että lämmityslaitteisiin. Tuloilmasuihkun nopeus pienenee tehokkaasti suuren sekoitustehokkuuden ansiosta.

Lisätiedot

Ilmavirtasäädin BVAVd-LD

Ilmavirtasäädin BVAVd-LD säädin BVAVd-LD leistä Uusi ilmavirtasäädin perustuu hyväksi koettuun runkorakenteeseen, joka on varustettu uudella toimilaitteella. toimilaitteessa on säädin, paineanturi sekä ilmavirran jatkuva näyttö.

Lisätiedot

KYTKENTÄOHJEET. MicroMax370

KYTKENTÄOHJEET. MicroMax370 KYTKENTÄOHJEET ROTAATIOLÄMMÖNVAIHTIMEN OHJAUSYKSIKKÖ MicroMax370 Tarkistettu 04-12-13 1.1 F21037902FI Valmistajan seloste Valmistajan vakuutus siitä, että tuote on EMC-DIREKTIIVIN 89/336/EEG ja sen lisäysten

Lisätiedot

Käyttölaite tyyppi ABNM-LOG/LIN AB-QM, 0-10 V, ohjausjännitteellä

Käyttölaite tyyppi ABNM-LOG/LIN AB-QM, 0-10 V, ohjausjännitteellä Käyttölaite tyyppi ABNM-LOG/LIN AB-QM, 0-10 V, ohjausjännitteellä Käyttökohteet Huonetermostaatti tai valvontajärjestelmä (DDC) ohjaa toimitaiteitta 0-10 V:n jännitteellä. Toimilaite muuntaa 0-10 V:n signaalin

Lisätiedot

Huurtumattomat säiliöpakastimet. Jászberény-tehdas

Huurtumattomat säiliöpakastimet. Jászberény-tehdas Huurtumattomat säiliöpakastimet Jászberény-tehdas ESSE-N / A.S. Lokakuu 2004 Yleistä Markkinoiden ensimmäinen huurtumaton säiliöpakastin Tehdas HUC = Jászberény / Unkari yksinkertainen elektroninen säädin

Lisätiedot

Infralämmitin CIR CIR INFRALÄMMITIN. Sähkölämmitys W INFRALÄMMITIN, JOSSA 5 VUODEN RUOSTUMATTOMUUSTAKUU

Infralämmitin CIR CIR INFRALÄMMITIN. Sähkölämmitys W INFRALÄMMITIN, JOSSA 5 VUODEN RUOSTUMATTOMUUSTAKUU CIR IFRALÄMMITI Sähkölämmitys 500 2000 W Infralämmitin CIR IFRALÄMMITI, JOSSA 5 VUODE RUOSTUMATTOMUUSTAKUU 12 mallia Infralämmitintä käytetään lämmittimenä ympäri vuoden esim. kuisteilla, parvekkeilla

Lisätiedot

Pyörrehajotin. Mitat. Tuotekuvaus. Moottorityyppi

Pyörrehajotin. Mitat. Tuotekuvaus. Moottorityyppi Mitat B H Ød H/ ØA Tuotekuvaus on pyörrehajotin (RCW) integroidulla liitäntälaatikolla erityisesti korkeisiin huonetiloihin. Laitteessa on säädettävät siivet, joilla puhalluskuvio voidaan vaihtaa pystysuorasta

Lisätiedot

Ilmastointikone /s Nimellinen tilavuusvirta 250 Pa ulkoisella painehäviöllä dm 3 /s 330

Ilmastointikone /s Nimellinen tilavuusvirta 250 Pa ulkoisella painehäviöllä dm 3 /s 330 Nilan VPM 120 Tekniset tiedot Ilmastointikone Tilavuusvirta dm /s 110...380 Nimellinen tilavuusvirta 250 Pa ulkoisella painehäviöllä dm 3 /s 330 Mitat L x S x H mm 1.975 x 675 x 990 Paino ilman pakkausta

Lisätiedot

ASENNETTAVA LÄMPÖPUHALLIN

ASENNETTAVA LÄMPÖPUHALLIN Sähkölämmitys 3 9 kw Lämpöpuhallin Cat KIINTEÄSTI ASENNETTAVA LÄMPÖPUHALLIN 3 mallia CAT sarjan kojeet ovat pieniä ja kompakteja, kiinteään asennukseen tarkoitettuja sähkölämmitteisiä lämpöpuhaltimia.

Lisätiedot

Jäähdytyspalkki IQ Star STELLA

Jäähdytyspalkki IQ Star STELLA Jäähdytyspalkki IQ Star STELLA Toiminnot Sprinkleri Kaiutin FPC Suuri ilmavirta Ohjaus- ja säätölaitteet Valaistus Ilmamäärän säätö IMS Lämmitys Monipuolisessa jäähdytyspalkissa IQ Star STELLA on mahdollista

Lisätiedot

Palo- ja savunpoistopelti EN-FK EN-FK. Sinikellonkuja Vantaa puh

Palo- ja savunpoistopelti EN-FK EN-FK. Sinikellonkuja Vantaa puh Palo- ja savunpoistopelti EN-FK EN-FK Sinikellonkuja 0100 Vantaa puh. 09 0 Palo- ja savunpoistopelti EN-FK (EIS 10) Palopelti EN-FK on kuumuutta eristävä palopelti, jolla estetään tulipalon ja savukaasujen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE - INVERTTERI 12V tai 24V -> 230V 55Hz

KÄYTTÖOHJE - INVERTTERI 12V tai 24V -> 230V 55Hz KÄYTTÖOHJE - INVERTTERI 12V tai 24V -> 230V 55Hz G-12-015, G-12-030, G-12-060 G-24-015, G-24-030, G-24-060 1. Laitteen kuvaus Virta päällä merkkivalo Virhe-merkkivalo (ylikuormitus, alhainen/korkea akun

Lisätiedot

LADDOMAT MR 50. Asennusohje. Toimitussisältö. Laddomat 5000 -venttiilipaketti: Elektroninen varausäädin

LADDOMAT MR 50. Asennusohje. Toimitussisältö. Laddomat 5000 -venttiilipaketti: Elektroninen varausäädin LADDOMAT MR 50 Asennusohje Toimitussisältö Laddomat 5000 -venttiilipaketti: Patentoitu kaksitoiminen takaiskuventtiili, osanro 469 854 2 pumppua, Laddomat LM6A-130. 2 sulkuventtiiliä, vivulla varustettu

Lisätiedot

Virtaustekniset suoritusarvot ja s

Virtaustekniset suoritusarvot ja s Virtaustekniset suoritusarvot ja s VTT:n testausseloste Nro VTT-S-661-12 3 2 23V ine p t, Pa 2 1 1 18V 16V 14V 12V 1V 8V 6V 1 2 3 4 6 7 8 9 1 11 12 7 6 6 4 23VMX-ilmanvaihtotuotteet Tekninen esite MX-ilmanvaihtotuotteet

Lisätiedot

ECONET Vianetsintä Kesäkuu 2008 ECONET Vianetsintä

ECONET Vianetsintä Kesäkuu 2008 ECONET Vianetsintä ECONET Vianetsintä Kesäkuu 2008 Sisällysluettelo ALOITTAMISEEN TARVITTAVAT TIEDOT 3 A-HÄLYTYKSET 1. Jäätymisvaarahälytys,42 4 2. Huurtumishälytys, 41 5 3. Pumpun hälytys, P40 6 4. Painehälytys, GP40 7

Lisätiedot

Tekninen käsikirja AE-kytkentäkaapit

Tekninen käsikirja AE-kytkentäkaapit Tekninen käsikirja AE-kytkentäkaapit 3 4 1 6 3 4 8 7 5 2 Alkuperäinen kansainväliset hyväksynnät, sarjavalmisteisena varastotuotteena monissa standardimitoissa. Kokovalikoima ja toiminnalliset lisävarusteet

Lisätiedot

Palo- ja savunpoistopelti EN-TNR. TNR-01 laipallinen. TNR-02 kanavaliitos. Sinikellonkuja Vantaa puh

Palo- ja savunpoistopelti EN-TNR. TNR-01 laipallinen. TNR-02 kanavaliitos. Sinikellonkuja Vantaa puh Palo- ja savunpoistopelti EN-TNR TNR-01 laipallinen TNR-02 kanavaliitos Sinikellonkuja 4 01300 Vantaa puh. 09 8254 600 Palo- ja savunpoistopelti EN-TNR (EIS 120) Palopelti TNR on kuumuutta eristävä palopelti,

Lisätiedot

TigerStop Standard Digitaalinen Syöttölaite / Stoppari

TigerStop Standard Digitaalinen Syöttölaite / Stoppari Perkkoonkatu 5 Puh. 010 420 72 72 www.keyway.fi 33850 Tampere Fax. 010 420 72 77 palvelu@keyway.fi TigerStop Standard Digitaalinen Syöttölaite / Stoppari Malli Työpituus Kokonaispituus Standardi mm mm

Lisätiedot

Aurinko-Easy asennus- ja käyttöohje

Aurinko-Easy asennus- ja käyttöohje EI NÄIN ESIM NÄIN Aurinkopaneelien asennus ja kytkentä Asenna aurinkopaneelit avoimelle paikalle kohti etelää (välillä itä länsi) ja kallista kohti keskipäivän aurinkoa. Tuoton kannalta 25.. 45 asteen

Lisätiedot

-Motorracing Electronics. MAP KÄYTTÖOHJE Tuotenumero 1004, 1005 ja MAP Käyttöohje v1.0 11/2011 1/7

-Motorracing Electronics. MAP KÄYTTÖOHJE Tuotenumero 1004, 1005 ja MAP Käyttöohje v1.0 11/2011 1/7 MAP KÄYTTÖOHJE Tuotenumero 1004, 1005 ja 1006 1/7 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ... 3 1.1. SPESIFIKAATIO...3 2. ASENNUS... 4 2.1. MEKAANINEN ASENNUS...4 2.2. SÄHKÖINEN ASENNUS...5 3. KÄYTTÖOHJE... 6 3.1.

Lisätiedot

RETERMIA-RUNKOON TOIMINNAN KUVAUS EDUT

RETERMIA-RUNKOON TOIMINNAN KUVAUS EDUT TOIMINNAN KUVAUS Neulalämmönsiirtimien neulat ovat alumiinia, putket ovat alumiinia tai kuparia ja jakotukit kuparia. Neulaputket on varustettu sisäpuolisilla turbulaattoreilla nestepuolen lämmönsiirron

Lisätiedot

Verkkodatalehti. FLOWSIC150 Carflow TILAVUUSVIRTAUKSEN MITTALAITTEET

Verkkodatalehti. FLOWSIC150 Carflow TILAVUUSVIRTAUKSEN MITTALAITTEET Verkkodatalehti FLOWSIC150 Carflow A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Tilaustiedot Tyyppi FLOWSIC150 Carflow Tuotenumero Pyynnöstä Tuotteen tarkat laitespesifikaatiot ja suorituskykytiedot voivat olla

Lisätiedot

MEPUN KUIVURIUUNIT TALOUDELLISET JA TEHOKKAAT LÄMMÖNLÄHTEET

MEPUN KUIVURIUUNIT TALOUDELLISET JA TEHOKKAAT LÄMMÖNLÄHTEET LÄMMÖNLÄHTEET Mepun hakeuunit markkinoilla jo parikymmentä vuotta. Latviassa Mepun hakeuuneilla on kuivattu kymmeniä miljoonia kiloja viljaa vuodesta 2007. MEPUN KUIVURIUUNIT TALOUDELLISET JA TEHOKKAAT

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus romuajoneuvoista sekä vaarallisten aineiden käytön rajoittamisesta ajoneuvoissa annetun valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta

Valtioneuvoston asetus romuajoneuvoista sekä vaarallisten aineiden käytön rajoittamisesta ajoneuvoissa annetun valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta Luonnos 2.6.2016 Valtioneuvoston asetus romuajoneuvoista sekä vaarallisten aineiden käytön rajoittamisesta ajoneuvoissa annetun valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti

Lisätiedot

Käyttöohje. Johdanto. Thermo Pro 90

Käyttöohje. Johdanto. Thermo Pro 90 Käyttöohje Thermo Pro 90 Johdanto Hyvä Webasto-asiakas, Kiitos, että valitsit Webaston Thermo Pro 90 vesilämmittimen. Toivomme, että siitä ja sen luotettavasta mukavuudesta on sinulle iloa useiden vuosien

Lisätiedot

100% MAALÄMPÖÄ. Markkinoiden joustavin ja parhaan A +++ energialuokan maalämpöjärjestelmä. Lämpöässä Emi. Emi 22 Emi 28 Emi 43 Emi 22P Emi 28P Emi 43P

100% MAALÄMPÖÄ. Markkinoiden joustavin ja parhaan A +++ energialuokan maalämpöjärjestelmä. Lämpöässä Emi. Emi 22 Emi 28 Emi 43 Emi 22P Emi 28P Emi 43P 100% MAALÄMPÖÄ Markkinoiden joustavin ja parhaan energialuokan maalämpöjärjestelmä Lämpöässä Emi Emi 22 Emi 28 Emi 43 Emi 22P Emi 28P Emi 43P Siirryimme öljylämmityksestä edulliseen maalämpöön. Lämpöässä

Lisätiedot

ILTO Comfort CE5 ENEMMÄN KUIN LÄMPÖPUMPPU AINUTLAATUINEN UUTUUS LÄMPÖPUMPPU JA ILMANVAIHDON LÄMMÖN- TALTEENOTTOLAITE YHDESSÄ MERKITTÄVÄSTI PIENEMMÄLLÄ INVESTOINNILLA MAALÄMPÖPUMPUN VEROISTA TEHOA LÄMPIMÄN

Lisätiedot

ENERGIANSÄÄSTÖTOIMIEN VAIKUTUS SISÄILMAAN

ENERGIANSÄÄSTÖTOIMIEN VAIKUTUS SISÄILMAAN ENERGIANSÄÄSTÖTOIMIEN VAIKUTUS SISÄILMAAN Artti Elonen, insinööri Tampereen Tilakeskus, huoltopäällikkö LAIT, ASETUKSET Rakennus on suunniteltava ja rakennettava siten, etteivät ilman liike, lämpösäteily

Lisätiedot

2016 KO H D E VA L O T

2016 KO H D E VA L O T 2016 KOHDEVALOT 2 KOHDEVALOT Suuntaa valo kohteeseen, jota haluat korostaa. Hyvästä työvalaistuksesta viihtyisään tunnelmavalaistukseen ja kaikkeen siltä väliltä. Kiskoon tai kattopintaan asennetuilla

Lisätiedot

Elektroninen ohjaus helposti

Elektroninen ohjaus helposti Elektroninen ohjaus helposti Koneiden vankka ja yksinkertainen ohjaus älykkään elektroniikan avulla IQAN-TOC2 oikotie tulevaisuuteen Helppo määritellä Helppo asentaa Helppo säätää Helppo diagnosoida Vankka

Lisätiedot

ABB. Hiljainen. hajotinperhe. ABB Fläkt Oy RHRP RHRO

ABB. Hiljainen. hajotinperhe. ABB Fläkt Oy RHRP RHRO Lapinleimu Päätelaitteet KATTOHAJOTTIMET,,, RHKO RHKO LAPINLEIMU PÄÄTELAITTEET KANSIO VÄLI 6 ESITE Hiljainen Hajotinperheen tuotteet ovat hiljaisia, pyöreitä tai neliskulmaisia hajottimia, jotka asennetaan

Lisätiedot

1 Tekniset tiedot: 2 Asennus: Asennus. Liitännät

1 Tekniset tiedot: 2 Asennus: Asennus. Liitännät Viitteet 000067 - Fi ASENNUS ohje inteo Soliris Sensor RTS Soliris Sensor RTS on aurinko- & tuulianturi aurinko- & tuuliautomatiikalla varustettuihin Somfy Altus RTS- ja Orea RTS -moottoreihin. Moottorit

Lisätiedot

CBE. Pyoreä, kattoon asennettava yksikartiohajotin LYHYESTI

CBE. Pyoreä, kattoon asennettava yksikartiohajotin LYHYESTI Pyoreä, kattoon asennettava yksikartiohajotin LYHYESTI 1-suuntainen hajotuskuvio Lyhyet heittopituudet Helppo asentaa Käytetään liitäntälaatikon ALS kanssa Helposti puhdistettava Sopii ontelolaattaan Eri

Lisätiedot

LUKEKAA TÄMÄ KÄYTTÖOHJE HUOLELLA ENNEN PUNNITUSVAAKOJEN KÄYTTÄMISEN ALOITTAMISTA

LUKEKAA TÄMÄ KÄYTTÖOHJE HUOLELLA ENNEN PUNNITUSVAAKOJEN KÄYTTÄMISEN ALOITTAMISTA KÄYTTÖOHJE MPWH 200 LUKEKAA TÄMÄ KÄYTTÖOHJE HUOLELLA ENNEN PUNNITUSVAAKOJEN KÄYTTÄMISEN ALOITTAMISTA 1 SISÄLLYSLUETTELO VIRTALÄHDE 3 TEKNISIÄ TIETOJA 3 HUOLTO JA YLEINEN KUNNOSSAPITO 3 1.0 PERUSTOIMINNOT

Lisätiedot

6 720 813 694-00.1I. Compress 7000 12 LWM. Käyttöohje. 6 720 818 996 (2015/12) fi

6 720 813 694-00.1I. Compress 7000 12 LWM. Käyttöohje. 6 720 818 996 (2015/12) fi 6 720 813 694-00.1I Compress 7000 12 LWM Käyttöohje 6 720 818 996 (2015/12) fi 2 Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Symbolien selitykset ja turvallisuusohjeet........ 2 1.1 Symbolien selitykset.....................

Lisätiedot

T30 11/14 Bar. Mäntäkompressorit

T30 11/14 Bar. Mäntäkompressorit T30 11/14 Bar Mäntäkompressorit Ingersoll Rand T30 on ollut luokkansa ykkönen ensiesittelystään vuonna 1929 lähtien. Se on omaa luokkaansa niin luotettavuudeltaan, tehokkuudeltaan, kestävyydeltään ja joustavuudeltaan

Lisätiedot

ARIA. Ilmalämpöpumppu. Yleistä. Ilmalämpöpumppu NIBE TM PBD FI

ARIA. Ilmalämpöpumppu. Yleistä. Ilmalämpöpumppu NIBE TM PBD FI PBD FI 1620-3 Ilmalämpöpumppu NIBE TM ARIA TM M11809 NIBE ARIA 5 Ilmalämpöpumppu Yleistä NIBE ARIA -ilmalämpöpumppu on suunniteltu pohjolan markkinoiden kylmään ja kosteaan ilmastoon. Pumppu on todella

Lisätiedot

Höysysauna ja poreallas LaSpa RUBATO

Höysysauna ja poreallas LaSpa RUBATO Höysysauna ja poreallas LaSpa RUBATO Rubato (oikeakätinen) Rubato (vasenkätinen) TEKNISET TIEDOT Mitat: 150 x 85 x 220cm (HUOM! Ammen syvyys on 40cm) Jännite: 220V Taajuus: 50 Hz Virran voimakkuus: 16

Lisätiedot

Tuloilmalaite VFKB. Tuotetiedot. Pikavalinta. Tasauslaatikko. Tuotemerkintäesimerkki

Tuloilmalaite VFKB. Tuotetiedot. Pikavalinta. Tasauslaatikko. Tuotemerkintäesimerkki Tuloilmalaite on hiljainen kattoon asennettava tuloilmalaite, joka sisältää pyörrehajottimen VFKH ja vaimennetun tasauslaatikon ATTC. Hajotin sekoittaa tuloilman huoneilmaan erittäin hyvin sopivan muotonsa

Lisätiedot

Jokin ulkopuolisen valmistajan 24V tai 230V jännitetasolla toimiva säädin

Jokin ulkopuolisen valmistajan 24V tai 230V jännitetasolla toimiva säädin Sivu 1/6 PEMCO PMFC- puhallinpattereiden ohjaus Pemcon puhallinpattereiden ohjaus on toteutettu sekä suunnittelija, että käyttäjän kannalta mahdollisimman helpoilla ja tehokkailla ratkaisuilla. Pemco tarjoaa

Lisätiedot

Vain kaksi valonlähdettä

Vain kaksi valonlähdettä DECOLINE Vain kaksi valonlähdettä Halogeenivapaa Decoline, tulevaisuuden valaisin. Nykypäivän toimistovalaisimissa on useimmiten 3 loisteputkea. Perinteisessä ylä- ja alavalollisessa toimistovalaisimessa

Lisätiedot