electrolux elco 900 Räätälöidyt ratkaisut juuri sinulle!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "electrolux elco 900 Räätälöidyt ratkaisut juuri sinulle!"

Transkriptio

1 Elco 900

2 2 electrolux elco 900 Räätälöidyt ratkaisut juuri sinulle!

3 electrolux elco Materiaalit Kaikki pinnat on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Laserleikatut 2 mm:n paksut tasot takaavat tukevuuden ja vakauden. Ruoan ja suolan kanssa kosketuksissa olevat pinnat on valmistettu AISI 316 haponkestävästä lisäsuojan antavasta ruostumattomasta teräksestä. Keraamiset pinnat ovat 6 mm paksuja. Laserleikatut pinnat takaavat erittäin korkean hygienian, sillä laitteiden väliset liitokset ovat saumattomia. Syvävedetyssä, erityisen lujassa tasossa, joka on prässätty yhdestä kappaleesta ruostumatonta terästä, on puhdistusta helpottavat pyöreät kulmat. Kaasupolttimet ovat nostetussa keskiosassa suojassa nesteroiskeilta. Roiskesuojaus Puhdistusta helpottava IPX5-roiskesuojaus kaikissa malleissa. Ympäristö/mukavuus Kaasulaitteiden korkea polttohyötysuhde vähentää päästöjä työympäristöön, tämä merkitsee terveellisempää työympäristöä ja selvää energiansäästöä. Eristetyissä laitteissa on 20 mm paksu korkealuokkainen eristys, jolla saavutetaan suurin energiansäästö ja melunvaimennus. Tämä eristys on asennettu myös työtasojen/laitteiden alapuolella oleviin lämmitys- ja säilytyskaappien oviin. Tarkka lämpötilan säätö Paistotasojen/pariloiden termostaattinen säätö vähentää huomattavasti ruoasta aiheutuvien päästöjen määrää, johtuen siitä että keittopinnalla ei tapahdu ylikuumenemista. Tämä takaa terveemmän ja mukavamman työympäristön. Käyttösäätimet ovat upotettu laitteen ulkopinnasta, mikä suojaa parhaiten esim. vaunujen aiheuttamilta vaurioilta. Niitä on silti helppoa lukea mistä kulmasta tahansa.

4 4 electrolux elco 900 Kaasuliedet keittoastiat eivät pääse kallistumaan keittotasolla. Keittoalueille on mahdollista asettaa keittoastioita, joiden halkaisija on maks. 40 cm. Kattilatuet on suunniteltu siten, että kattilat/pannut voivat liukua yhdeltä polttimelta toiselle ilman että niitä tarvitsee nostaa. Patentoituja Flower Flame -polttimia (astian tunnistus) on saatavana kahdella Kaikki keittotasoilla olevat avopolttimet on varustettu liekinvarmistimella. Valurautaisten erityisten kattilatukien ansiosta kattilan/pannun pohja pysyy korkeammalla polttimen liekistä. Ilma ja kaasu sekoittuvat paremmin, minkä johdosta nokea ei muodostu keittoastioiden pohjiin ja lämpöteho on paras mahdollinen. Polttimet sijaitsevat syvävedetyssä altaassa korokkeella, suojassa ylikiehumiselta. Altaan tilavuus on 2 litraa. Kaikki kulmat ovat pyöristettyjä, mikä helpottaa puhdistusta. Valurautaiset kattilan tuet ovat sileäpintaisia ja niissä on erittäin pitkät sormet, joiden ansiosta jopa 10 cm:ä halkaisijaltaan olevat tehotasolla ja halkaisijalla, 6 kw ja 10 kw (maakaasu 20 mbar ja nestekaasu 30 mbar). Voit valita molempien yhdistelmän tai kaksi samankokoista poltinta. Korkeatehoisilla Flower Flame -polttimilla säästetään kaasua jopa 30 % vuodessa verrattuna muihin markkinoilla oleviin polttimiin. Tämä merkitsee huomattavaa rahan säästöä

5 electrolux elco 900 5

6 6 electrolux elco 900 Tasoliedet, kaasu Keittopinta pitää halutun lämpötilan yllä nopeasti valmistuville sekä herkullisille à la carte-ruoille ja se sopii myös erittäin herkkään ruoanvalmistukseen. Kiinteän tason alla olevan suuren polttimen teho on 10,5 kw. Kaikki lämpöenergia suuntautuu suoraan keittopinnalle sen ympärillä olevan erikoiseristyksen johdosta. 200 C Kun poltin asetetaan maksimi-asentoon, polttimen yläpuolella olevan tason pintalämpötila nousee n. 500 C:seen ja keittopinnan ulkoreunan lämpötila n. 200 C:seen. 500 C

7 electrolux elco Tasoliedet, sähkö Keittotaso on hiiliteräslevyä, saatavana täysi- tai puolimoduulisena. Keittotasolla voidaan käyttää erikokoisia kattiloita ja pannuja samanaikaisesti. Eräs tärkeä ominaisuus on se, että voit pitää yhtä kuumennusaluetta päällä ja käyttää ympäröivää pintaa ruoan kiehauttamiseen tai lämpimänä pitämiseen. Lämpötila-alue tasoliedessä on 80 C 450 C. Tasoliesiä on joko puolimoduulisena, jossa on 2 kuumennusaluetta, tai kokomoduulisena jossa on 4 kuumennusaluetta. Tämä antaa käyttäjälle todellista joustavuutta keittiöön. Esimerkkejä lämpötilan jakautumasta alapuolella: 450 C 450 C 450 C 100 C 200 C 320 C 360 C 100 C 220 C 300 C 380 C 320 C 220 C 360 C 140 C 450 C 200 C 100 C 450 C 1 kuumennusalue ylhäällä vasemmalla 2 kuumennusaluetta 1 puoli käytössä 2 kuumennusaluetta vastakkaiset puolet

8 8 electrolux elco 900

9 electrolux elco Parilat/paistotasot Voit esim. grillata kalaa ja sen jälkeen heti vihanneksia. Mukana oleva erityinen puhdistustyökalu poistaa kaikki jäänteet. Keittiöön leviää erittäin vähän lämpöenergiaa kromipinnan heijastuskyvyn ansiosta, mikä lisää työympäristön viihtyisyyttä. Paistotason vakiokeittolevy on valmistettu 15 mm paksusta erikoisvaluteräksestä, mikä jakaa lämpötilan täysin tasaisesti. Ihanteellinen grillaukseen sekä ruskistamiseen ja paksummatkin lihapalat kypsyvät täydellisesti tasaisen lämmön ansiosta. Kromipinta estää ruoasta syntyvän nesteen imeytymisen levyyn, jolloin tuloksena on parempi tuotto sekä joustavuus. Erilaisten ruokien grillaus on mahdollista ilman että pintaa on välillä puhdistettava! Paistotason erikoisuutena on kotelossa sijaitseva erikoispoltin, jolla maksimoidaan lämpöenergian tulo keittolevylle. Sekä polttimet että kotelo on valmistettu korkealuokkaisesta ruostumattomasta teräksestä, mikä takaa erittäin pitkän käyttöiän sekä minimaaliset huoltokustannukset.

10 10 electrolux elco 900 Sähköliedet Sähkölämmitteiset levyt, joiden pinta-ala on 30 cm x 30 cm, on valmistettu 14 mm paksusta valuraudasta. Jokaisen 4 kw:n levyn maksimilämpötila on 400 C. Tämä merkitsee enemmän keittoalaa laitteen pinnalla. Kaikki levyt on pinnoitettu erikoismateriaalilla, mikä lisää tehoa ja tekee puhdistuksen helpommaksi ylikiehumisen sattuessa. Kaikkia levyjä ohjataan erikseen.

11 electrolux elco Uunin sisäkorkeus on 300 mm (GN 2/1) ja sinne mahtuu suurimmatkin paistit. Super-kokoisen uunin (vain kaasumalli) sisämitat ovat 900 mm leveys x 700 mm syvyys x 380 mm korkeus. Uunissa voidaan siten helposti paistaa melkein mitä tahansa. Uunin sisällä on vankka valurautainen 4 mm paksuinen pohjalevy, jossa on lisäksi 4 mm korkeat poimut, jotka kulkevat pitkin yläosaa ja alapuolta. Niillä on kahdenlainen tarkoitus. Toisaalta ne vahvistavat uunia ja toisaalta suuria paistinpannuja voidaan asettaa suoraan pohjalle. Poimujen ansiosta ilma pääsee kiertämään paistinpannun pohjan ja uunin pohjan välillä eliminoiden ruoan palamista. Luonnollinen kiertoilmamainen ilmankierto saavutetaan ilman- sekä lämmönvirtauksen erikoisrakenteella. Uunissa on turvalliset johteikot, mitkä estävät peltiä putoamasta, jos se vedetään melkein ulos esim. paistin valelemiseksi liemellä Sähköuunien lämpötila-alue on 120 C 300 C ja kaasu-uunin lämpötila-alue 110 C 280 C. Uunin sisäseinät ja katto on valmistettu ruostumattomasta teräksestä (AISI 430) ja niissä on 40 mm:n eristys paremman lämmönjakauman ohjauksen sekä helpomman puhdistamisen vuoksi. Ritilätuet ja pohjalevy ovat irrotettavissa puhdistusta varten. Sähköuuneissa on sekä ylä- että alalämpövastukset, jotka voidaan kytkeä päälle joko erikseen tai yhdessä. Tämä antaa käyttäjälle on enemmän valinnanmahdollisuuksia. Uunia voidaan käyttää salamanterin tavoin ruskistamiseen/grillaamiseen kun pidetään uunin luukku auki ja käytetään pelkästään ylävastusta. Pelkän alavastuksen käyttö sopii esim. leivontaan ja molempien käyttö yhtä aikaa sopii hyvin paistamiseen. Uunit Uuniluukun kahva on eristetty, jolloin sitä on mukava käyttää, koska lämpö ei siirry uunista kahvaan. Sähköuuneissa on myös manuaalinen tuuletusaukko, jolla voidaan poistaa lämpöä ja kosteutta uunista.

12 12 electrolux elco 900 Induktioliedet Keraaminen levy on 6 mm paksu ja sille voi asettaa raskaita keittoastioita ja pannuja ilman halkeiluvaaraa. Jokaiselle alueelle voidaan asettaa keittoastioita, jotka ovat halkaisijaltaan mm. Kunkin induktioalueen teho on 5 kw. Induktioliesissä käytetään uusinta teknologiaa, sisältäen merkkivalon, joka kertoo, onko käyttämäsi keittoastia/pannu sopiva induktiokuumennukseen vai ei. Induktioliedet ovat erittäin energiaa säästäviä, sillä kun keittoastia nostetaan keittoalueelta, virta katkeaa. Työympäristö on viileämpi, sillä lämpö kehittyy vain käytössä olevaan keittoastiaan. Energiakuluissa voidaan saavuttaa jopa 50 %: n säästö verrattuna tavalliseen kaasulieteen. Induktioalueen 9 tehotasoa soveltuu kaikille paistotyyleille. Liedessä on ylikuumenemisen varalta turvakytkin, joka suojaa lieden osia, jos tasolle nostetaan tyhjä keittoastia silloin kun liesi on kytketty päälle.

13 electrolux elco

14 14 electrolux elco 900 Infrapunaliedet Keraaminen levy on 6 mm paksu ja sille voi asettaa raskaita keittoastioita ja pannuja ilman halkeiluvaaraa. Kullekin kuumennusalueelle voidaan asettaa keittoastioita maksimihalkaisijaltaan 300 mm, tai 2-3 pienempää astiaa yhdelle alueelle. Lisäturvallisuutta tuo merkkivalo, joka varoittaa keraamisen pinnan olevan kuuma myös lieden sammuttamisen jälkeen, kun keittoastia tai pannu on nostettu pois keittoalueelta. Infrapuna-alueilla on kaksi erillistä lämpövastusta, sisäinen ja ulkoinen. Voit kytkeä pienemmän sisäisen vastuksen alueen pienille yksittäisille keittoastioille/ pannuille. Suurempia keittoastioita varten molempien lämpövastusten tulisi olla päällä (käännä valintanuppia suurimmalle teholle, kunnes kuulet naksahduksen ). Tämä energiansäädin pienentää energiahäviön minimiin ja säästää käyttökustannuksia.

15 electrolux elco Monitoimipaistinpannu 316 AISI valuteräs Tämä laite on todella monipuolinen, sillä paistinpannulla voidaan grillata, paistaa, kiehauttaa ja keittää. Laitetta voidaan käyttää myös kuivana vesihauteena, sillä allas on 2/1 GN-kokoa. Keittopinta on valmistettu 15 mm paksuisesta metalliyhdistelmästä, joka koostuu 12 mm paksuisesta valuteräslevystä ja 3 mm paksuisesta korroosionkestävästä 316 AISI ruostumattomasta teräksestä. Valuteräksen ansiosta lämpötila jakaantuu tasaisesti ja tehokkuus lisääntyy sekä puhdistus helpottuu ruostumattoman teräspinnan ansiosta. 60 mm:n tyhjennysaukkoa, joka sijaitsee ohjauskiskoilla alapuolella, käytetään nopeaan nestemäisten ruokien poistoon GN-astiaan (ei sisälly toimitukseen). Kaikki kulmat ovat pyöristettyjä, mikä helpottaa puhdistusta.

16 16 electrolux elco 900

17 electrolux elco Grillit Kuormitusta ja kulutusta kestäviiin ritilöihin on suunniteltu kaksi erilaista grillauspintaa. Kapea pinta-ala on ihanteellinen lihan grillaukseen ja kääntämällä ritilän saat leveämmän pinnan, mikä soveltuu kalan, vihannesten jne. grillaukseen. Ritilät jättävät tunnusomaiset ritilän raidat valmistettavaan ruokaan. Sulanut ylimääräinen rasva valuu vinojen ritilöiden uria myöten laitteen etupuolella olevaan keräysastiaan ja sen jälkeen tilavaan säiliöön. Ritilät voidaan pestä astianpesukoneessa (anna niiden jäähtyä ensin). Puolimoduulissa ritilöitä on kaksi ja kokomoduulissa neljä. Tämä lisää joustavuutta, sillä yhtä tai kahta ritilää voidaan käyttää lihan grillaukseen samalla kuin toisella grillataan kalaa tai vihanneksia Kuumennus tapahtuu joko kaasupolttimilla tai sähkövastuksilla. Kokomoduulin toisella sivulla voidaan grillata lihaa korkeassa lämpötilassa ja toisella grillata kevyesti pienemmällä lämpötilalla esim. kalaa. Polttimet ovat emaloidut ja ne on suojattu erityisillä ruostumattomasta teräksestä valmistetuilla säteilysuojuksilla, jotka suojaavat rasvalta/öljyltä ja säteilevät lämpöä suuremmalle alueelle. Nämä säteilysuojat tuovat esiin tyypillisen puuhiilen tuoksun. Ne voidaan myös irroittaa helposti ja pestä astianpesukoneessa. Rasvankeräyssäiliöt voidaan täyttää osittain vedellä kosteuden aikaansaamiseksi ja puhdistuksen helpottamiseksi, koska rasvat ja lihamehut eivät pala säiliön pohjaan kiinni.

18 18 electrolux elco 900 Padat Patojen pyöreät kannet ovat kaksoiskuorirakenteisia. Ne sulkevat padan erittäin tiiviisti ja päästävät vain minimaalisen vähän lämpöä/höyryä reunan alta ulos, jolloin kuumennusaika nopeutuu. Täten Elco 900 padoilla saadaan mahdollisimman suuri tuottavuus. Kannen saranassa on n. 75 mm:n väli alapuolella puhdistuksen helpottamiseksi. Kaikki padat ovat 316 AISI -ruostumatonta terästä, mikä estää voimakkaiden kastikkeiden ja suolan syövyttävää vaikutusta. Halkaisijaltaan 50 mm:ä oleva tyhjennysventtiili tyhjentää nopeasti ja se voidaan irrottaa puhdistusta varten. Padat on saatavana suora- tai vaippalämmitteisenä. Suoralämmitteiset padat (vain kaasumallit) soveltuvat erittäin hyvin liemipohjiin, kirkkaisiin keittoihin ym. Vaippalämmitteiset padat sopivat hyvin kastikkeisiin, kermapohjaisiin keittoihin yms., sillä kattilan koko sisäpinta kuumentuu tasaisesti eikä ruokaa tarvitse hämmentää yhtä paljon kuin suoralämmitteistä kattilaa käytettäessä.

19 electrolux elco Paistinpannut Paistinpannujen tilavuudet ovat 80/100 litraa ja niitä voidaan käyttää monipuolisesti grillaamiseen, pinnalta paistamiseen, kiehauttamiseen, nopeasti ruskistamiseen sekä keittojen ja kastikkeiden valmistamiseen. Pannussa on täysin koverat reunat, mikä helpottaa puhdistamista (ei likataskuja). Pannun 15 mm paksu pohja takaa tasaisen lämpötilajakauman koko pinnalle. Pohjalevyt on saatavana joko valuteräksenä tai metalliyhdistelmänä. 15 mm:ä paksu erikoisvaluteräksestä valmistettu pohja soveltuu erittäin hyvin happamille tuotteille tai kermapohjaisille kastikkeille. Muiden pannujen pohjat on valmistettu teräksestä, jonka sisus on pehmeä ja pinta kova. Seos koostuu 3 mm: n paksuisesta ruostumattomasta teräksestä ja 12 mm:n paksuisesta valuteräksestä, minkä ansiosta lämpö jakaantuu erittäin tasaisesti. Kannessa on kaksoiskuori rakenne ja se on eristetty. Kun kansi on kiinni, tasoa voidaan käyttää myös työtasona, joita aina puuttuu nykyajan pienikokoisissa keittiöissä. Joko manuaalisesti tai sähkömoottorilla toimiva kallistusjärjestelmä takaa tarkan ohjauksen ja helppouden. Kaikissa paistinpannuissa on vesihana. Saatavana on myös lieriömäinen paistinpannu, jossa on kallistusjärjestelmä ja kaksinopeuksinen sekoitin. Sen käyttölämpötila on 120 C 220 C ja tilavuus 70 litraa. Sopii erittäin hyvin lihapohjaisiin kastikkeisiin, esim. bologneseen jne.

20 20 electrolux elco 900 Suolausallas Tätä laitetta voidaan käyttää myös muihin tarkoituksiin (kuin suolausaltaana). Altaassa voidaan säilyttää paistetut ruoat ja kuumat alkupalat lämpiminä oikeassa ympäristössä. Säiliössä on täysin koverat reunat, mikä helpottaa puhdistusta ja rei itetty irrotettava sisäosa (minkä avulla ruoka ei kellu liiassa öljyssä). Sisäosa irroitettuna suolausallasta voidaan käyttää vesihauteena. Infrapunalämmitin pitää ruoan kauemmin lämpimänä, koska alueelle ei pääse kylmää ilmaa. Asiakkaasi saavat kuumaa ruokaa!

21 electrolux elco Rasvakeittimet Sekä sähkö- että kaasulämmitteisissä malleissa on erittäin tehokkaat kuumennusjärjestelmät. Ne sijaitsevat syvävedetyn rasvakeittimen säiliön ulkopuolella puhdistuksen helpottamiseksi ja tehokkuuden lisäämiseksi. Lämpövastukset ja polttimen putket pysyvät ehjinä eikä vanhaa palanutta ruokaa tartu vaikeapääsyisille alueille. Syvävedetyn altaan uudelleen suunniteltu muoto ja epäsuora lämmitysjärjestelmä lisäävät öljyn käyttöikää jopa 30 %, minkä seurauksena saavutetaan säästöä öljyn kustannuksissa. Altaan kaikki reunat ovat koveria ja myös pohja on helppo puhdistaa. Suuri ylivuotoalue estää öljyä vuotamasta yli lattialle ja lähellä oleviin laitteisiin. 23 litran pöytämallissa on automaattinen sekä ohjelmoitava korinnostolaite. Pöytämallissa on myös integroitu manuaalinen suodatusjärjestelmä sekä sisäänrakennettu pumppu altaan täyttämiseen. Suodatusjärjestelmän ansiosta öljyn käyttöikä pitenee. Ruoanvalmistus ei aiheuta stressiä kiireisinäkään aikoina, sillä pannussa voidaan valmistaa 60 kg ruokaa tunnissa (esikeitetyt ranskalaiset perunat). Suuri tuottavuus johtuu myös nopeasta lämmön talteenottojärjestelmästä. Jos vaaditaan suurempaa tuottavuutta, niin saatavana on myös rasvakeittimiä, joiden altaan tilavuus on litraa. Lisäksi on saatavana kiskoille asennettuja koreja, joita pitkin keitetty ruoka voidaan siirtää liikuteltavaan keräyssäiliöön.

22 22 electrolux elco 900 Pastakeittimet Pastakeitin soveltuu nimensä mukaan erinomaisesti kaikenlaisten pastatuotteiden keittämiseen. Keittimessä on sisäänrakennettu lämminvesivaraaja ( rapid system ), sekä vaahdonpoistojärjestelmä. Pastakeittimessä on myös ylivuodon estävä järjestelmä. Keittimellä voidaan hyvin keittää myös vihanneksia, riisiä, munia, kalapullia jne. Voit myös lämmittää esikeitettyjä pastoja, vihanneksia ym. tuotteita uudelleen. Säiliössä on täysin koverat reunat ja se on syvävedettyä korroosionkestävää 316 AISI ruostumatonta terästä. Kaikki Gastronorm 1/1, 1/2, 1/3 ja 1/6 rei itetyt korit soveltuvat erinomaisesti laitteen käyttöön. Vaahdonpoistojärjestelmä auttaa tärkkelyksen ja öljyjen poistamisessa, jolla pidennetään käyttöikää ja minimoidaan hukkaaikaa, sillä vettä ei tarvitse vaihtaa kiireisinä aikoina. Malleissa, joissa on rapid system, on sisäänrakennettu sähköinen nopea lämminvesivaraaja, joka tuottaa kuumaa vettä. Lämmitysjärjestelmä on säiliön ulkopuolella, joten puhdistuksesta ja hyvästä hygieniasta on erittäin helppo huolehtia. Saatavana on myös suuritehoisempia automaattisia pastakeittimiä, joiden tilavuus on 150 tai 190 litraa ja keittimet ovat saatavana yhdellä tai kahdella altaalla. Kori nousee automaattisesti ylös ohjelman päätyttyä.

23 electrolux elco

24 24 electrolux elco 900 Lämpöhaude Altaassa on täysin koverat reunat, mitkä helpottavat puhdistamista. Altaassa oleva poistoputki estää allasta täyttymästä liikaa, sillä liikavesi valuu putkesta viemäriin eikä reunojen yli muihin laitteisiin. Lämpövastukset on kiinnitetty säiliön alapuolelle, joten säiliö on helppo puhdistaa, vastukset eivät vaurioidu eikä ruoka tartu niiden alapuolelle. Lisävarusteena saatavan irtopohjan ansiosta keittoastiat voidaan asettaa altaan sisäpuolelle, jossa ne pysyvät kuumina. Allas on 4 x 1/3-kokoinen ja se antaa arvokasta lisätilaa kiireisinä aikoina.

25 electrolux elco Tasot ja jalustat Neutraalit jalustat on valmistettu AISI 304 ruostumattomasta teräksestä Scotch Brite-viimeistelyllä ja niihin voi lisätä laatikoita, lämmitysyksikön, GN-johteikkoja jne. Saatavana ovat koot 200 mm, 400 mm, 800 mm ja 1200 mm. Jäähdytetyissä jalustoissa on kaksi suurta ruostumattomasta teräksestä valmistettua vetolaatikkoa (1/1 + 1/3 GN) teleskooppisilla liukukiskoilla, lämmönsäädin, sulatusvalo ja on/off kytkin. Sisälämpötila säädettävissä -2 C:een ja +10 C: een välillä. Ruostumatonta terästä olevat ja 250 mm korkeat työtasot ovat 2 mm:n vahvuisia ja ne voidaan varustaa myös ruostumattomasta teräksestä valmistetulla laatikolla. Kiinteät osat, laserhitsaus ja tarkat liitoskohdat tekevät puhdistuksesta nopean ja helpon. Seuraavat koot ovat saatavilla: 200 mm, 400 mm ja 800 mm laatikolla tai ilman laatikkoa.

26 26 electrolux elco 900 Säästä rahaa ja tilaa Elco 900 Line (1) NRO POS MÄÄRÄ Q. KUVAUS DESCRIPTION 1 1 VESIHAUDE 2 1 INDUKTIOLIESI 4 ALUETTA 3 1 MONITOIMIKEITIN 4 1 PASTAKEITIN 5 1 NEUTRAALI TYÖTASO 6 1 SUOLAUSALLAS 7 1 SYVÄ RASVAKEITIN 15 L 8 1 PAISTINPANNU 9a 1 YHDISTELMÄUUNI 9b 1 PIKAJÄÄHDYTIN Standardikeittiö (2) NRO POS MÄÄRÄ Q. KUVAUS DESCRIPTION 1 1 VESIHAUDE 2 1 INFRAPUNALIESI 4 ALUETTA 3 1 INFRAPUNALIESI 2 ALUETTA 4 1 TASOPARILA (TASAINEN VAAKASUORA LEVY) 5 1 TASOPARILA (UURRETTU KALTEVA LEVY) 6 1 NEUTRAALI TYÖTASO 7 1 SYVÄ RASVAKEITIN 15 L 8 1 KALLISTETTAVA PAISTINPANNU 9 1 KEITTOPATA 80 L 10 2 YHDISTELMÄUUNI Suunniteltu

27 electrolux elco Elco 900 sarjan kanssa Käytännöllinen esimerkki 100/110 paikkaisen ravintolan keittiön energia-, tila- ja investointisäästöistä. Lounas ja päivällinen: 1,5 työvuoroa. Käyttöenergia: Sähkö. Piirroksessa 2 näkyy perinteiset/standardit keittiövarusteet. Piirroksessa 1 näkyy uusi keittiö Electrolux Elco 900 Line -monitoimilaitteineen. Nämä laitteet toimivat koko ajan: ensin valmistelussa, sitten valmistuksessa ja viimeistelyssä. Esivalmistettu ruoka jäähdytetään pikajäähdyttimessä ja varastoidaan viimeistelyä varten. Keittiön käyttöteho vähenee 20 kw tämän monitoimimenetelmän ansiosta. Hyötykertoimen ollessa 0,7 (kaikki laitteet eivät toimi samanaikaisesti täydellä teholla) keskimääräinen vähennys on 14 kw. Jos joudut maksamaan jokaisesta kilowatista 150 euron suuruisen perusmaksun, säästät vuodessa: 2.980,50 EUR Lisäksi säästät eron energiankulutuksessa = 107 kwh: Kokonaisenergiansäästö/vuosi: Lisäksi säästät 2,6 m² vuokratilaa: Kokonaissäästö/vuosi 3.219,00 EUR 6.199,50 EUR 1.404,00 EUR 7.603,50 EUR Esimerkki Elco 900 Line -keittiöstä 100/110-paikkaisessa ravintolassa (1) Määrä Laite Ruoka Laitteen Teho Tehokuus Tuotanto- Viimeistely- Säästö Kulutus pituus mm kw kerroin aika h aika h % kwh 1 Paistinpannu kaikenlainen ruoka , Syvä rasvakeitin 15 l paistotuotteet , öljyssä 35 1 Suolausallas paistotuotteet 400 1,5 0,7 5 5,25 1 Neutraali työtaso mausteet/veitset Pastakeitin kaikenlainen keitetty ruoka , ,9 1 Monitoimi-keitin kaikki ruoka , energiassa 67,5 1 Induktioliesi 4 aluetta kaikki ruoka , energiassa 70 1 Lämpöhaude ruoan lämmittäminen ,7 5 4,9 1 air-o-system kaikenlainen ruoka ,63 0, ajassa 121,13 ja tilassa Kokonaissumma ,13 466,85 Kustannukset/vuosi kulutus 466,85 kwh x 300 päivää/vuosi x 0,10 euroa = ,50 euroa/vuosi teho 98,13 kw x 150,00 euroa/kw = ,50 euroa/vuosi tilan vuokra 5,2 m 2 x 45,00 euroa/kuukausi x 12 kuukautta = 2.808,00 euroa/vuosi Kokonaiskustannukset ,00 euroa/vuosi Esimerkkinä standardikeittio 100/110-paikkaisessa ravintolassa (2) Määrä Laite Ruoka Laite Teho Tehokkuus- Tuotanto- Viimeistely- Säästö Kulutus pituus mm kw kerroin aika h aika h % kwh 1 Keittopata 80 l , Kall. paistinpannu Rasvassa paistettu ,5 0,7 6 56,7 ruoka + kastikkeet 1 Syvä rasvakeitin 15 l paistotuotteet ,7 5 52,5 1 Neutraali työtaso mausteet/veitset Parilat grillattu ruoka , ,4 1 Infrapunaliesi 4+2 aluetta kaikki ruoka , Lämpöhaude ruoan lämmittäminen 900 4,5 0,7 5 15,75 1 Yhdistelmäuuni kaikenlainen ruoka , Yhdistelmäuuni , ,8 Kokonaissumma ,15 Kustannukset/vuosi kulutus 574,15 kwh x 300 päivää/vuosi x 0,10 euroa = ,50 euroa/vuosi kw 118 kw x 150,00 euroa/kw = ,00 euroa/vuosi tilan vuokra 7,8 m 2 x 45,00 euroa/kuukausi x 12 kuukautta = 4.212,00 euroa/vuosi Kokonaiskustannukset ,50 euroa/vuosi

28 Share more of our thinking at 9JEB2X Yhtiö varaa oikeuden muuttaa tuotetietoja ilman erillistä ilmoitusta. photos: Marco Auber

Käyttö- ja asennusohje Kalusteliedet ja kalusteuunit

Käyttö- ja asennusohje Kalusteliedet ja kalusteuunit Käyttö- ja asennusohje Kalusteliedet ja kalusteuunit Lue ehdottomasti laitteen käyttö- ja asennusohje ennen laitteen asennusta, liitäntöjen tekemistä ja käyttöönottoa. Näin vältät mahdolliset vahingot

Lisätiedot

MALLI: JKPK181-55 KÄYTTÖOHJE

MALLI: JKPK181-55 KÄYTTÖOHJE MALLI: JKPK181-55 KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO TURVALLISUUS... 2 Hävittäminen... 3 JOHDANTO... 4 Ennen ensimmäistä käyttökertaa... 4 ASENNUS... 5 Sijoittaminen... 5 Jääkaappipakastimen tasapainottaminen...

Lisätiedot

LAITTEEN KUVAUS TÄRKEÄÄ

LAITTEEN KUVAUS TÄRKEÄÄ FI Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen kuin asennat tai käytät keitintä. Ohjeita noudattamalla saat parhaan mahdollisen tuloksen ja voit käyttää keitintä turvallisesti. LAITTEEN KUVAUS (katso kuvaa

Lisätiedot

Vihreää tekniikkaa sisä- ja ulkopuolella.

Vihreää tekniikkaa sisä- ja ulkopuolella. Vihreää tekniikkaa sisä- ja ulkopuolella. 2 Kestävä kehitys Vihreää tekniikkaa kodinkoneiden sisäpuolella... ja vihreää tekniikkaa ulkopuolella. Korkeiden energiahintojen ja tärkeiden ilmastotavoitteiden

Lisätiedot

PAISTINUUNI. Asennus- ja käyttöohjeet

PAISTINUUNI. Asennus- ja käyttöohjeet PAISTINUUNI CHEF 220 3751969, 3751976, 3751982, 3751984 Asennus- ja käyttöohjeet S/N: 095323/02 Alkaen: 01. 06. 2009 Rev.: 3.0 2.4.2012 Rev. 3.0 Hyvä asiakkaamme, Onnittelumme, että valitsitte Metos-laitteen

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Johdanto... 119 Käyttöohjeessa käytetyt symbolit...119 Suluissa olevat kirjaimet...119 Ongelmat ja korjaustoimenpiteet...

Sisällysluettelo. Johdanto... 119 Käyttöohjeessa käytetyt symbolit...119 Suluissa olevat kirjaimet...119 Ongelmat ja korjaustoimenpiteet... Sisällysluettelo Johdanto... Käyttöohjeessa käytetyt symbolit... Suluissa olevat kirjaimet... Ongelmat ja korjaustoimenpiteet... Turvallisuus... Tärkeitä turvaohjeita... Oikea käyttö... 0 Käyttöohjeet...

Lisätiedot

Sisältö. Lukijalle 3. Energiaa säästävä talo on hyvä talo 4. Yhteistyökumppanit. Toiveesta taloksi 6. Mitä hyvän talon tekeminen vaatii?

Sisältö. Lukijalle 3. Energiaa säästävä talo on hyvä talo 4. Yhteistyökumppanit. Toiveesta taloksi 6. Mitä hyvän talon tekeminen vaatii? Sisältö Lukijalle 3 Energiaa säästävä talo on hyvä talo 4 Energiatehokkaan kodin rakentamisen ei tarvitse maksaa enempää kuin tavallisen talon rakentamisen. Kysymys on viisaiden ja pitkäjänteisten valintojen

Lisätiedot

Käyttöohjeet PYYKINPESUKONE

Käyttöohjeet PYYKINPESUKONE Käyttöohjeet PYYKINPESUKONE IWC123 Sisältö Asennus Pakkauksen purkaminen ja sijoittaminen 2 Vesi ja sähköliitannät 2 Ensimmäinen pesujakso 3 Tekniset tiedot 3 Pyykinpesukoneen kuvaus ja ohjelman käynnistys

Lisätiedot

Pirteät syystarjoukset. Laatu ja ympäristöjärjestelmät: SRV Viitoset ja Scandic Hotels. Metos Center: Syksyn koulutuskalenteri

Pirteät syystarjoukset. Laatu ja ympäristöjärjestelmät: SRV Viitoset ja Scandic Hotels. Metos Center: Syksyn koulutuskalenteri Metos Oy Ab www.metos.com Ahjonkaarre 04220 Kerava U U T I S E T Puhelin 0204 3913 ISSN 1238-9056 2/ 2005 Laatu ja ympäristöjärjestelmät: SRV Viitoset ja Scandic Hotels Metos Center: Syksyn koulutuskalenteri

Lisätiedot

ILMALÄMPÖPUMPUT LYHYT OPPIMÄÄRÄ K= KYSYMYS V= VASTAUS

ILMALÄMPÖPUMPUT LYHYT OPPIMÄÄRÄ K= KYSYMYS V= VASTAUS ILMALÄMPÖPUMPUT LYHYT OPPIMÄÄRÄ K= KYSYMYS V= VASTAUS K: Miten valitsen oikean tehoisen ilmalämpöpumpun talooni? Meillä on 105 m2 omakotitalo, jossa on suora sähkölämmitys. V: Ensin kannatta miettiä, kumpi

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje. Keskuslämmitysliesi ALFA TERM 20. Ennen lieden asennusta lukekaa tämä ohje huolellisesti! - 1 -

Asennus- ja käyttöohje. Keskuslämmitysliesi ALFA TERM 20. Ennen lieden asennusta lukekaa tämä ohje huolellisesti! - 1 - Asennus- ja käyttöohje Keskuslämmitysliesi ALFA TERM 20 Ennen lieden asennusta lukekaa tämä ohje huolellisesti! S i s ä l t ö S i v u Tek n iset tied ot 1 Lieden osat 2-3 Tärkeää tietää 4 Asennus 4 Hormiliitäntä

Lisätiedot

Suunniteltu täyttämään standardien EN 585 (200 bar) sekä ISO 2503 (300 bar) vaatimukset.

Suunniteltu täyttämään standardien EN 585 (200 bar) sekä ISO 2503 (300 bar) vaatimukset. Paineensäätimet PAINEENSÄÄTIMET Suunniteltu täyttämään standardien EN 585 (200 bar) sekä ISO 2503 (300 bar) vaatimukset. Varustettu sisäänrakennetulla turvaventtiilillä (suojassa lialta ja ulkoisilta häiriöiltä),

Lisätiedot

Miellyttävästi. Ilman vettä. Sama mukavuus kuin kotona, missä sitten oletkin. Hajuttomasti Yksinkertaisesti. Ympäristöystävällisesti. www.separett.

Miellyttävästi. Ilman vettä. Sama mukavuus kuin kotona, missä sitten oletkin. Hajuttomasti Yksinkertaisesti. Ympäristöystävällisesti. www.separett. Miellyttävästi Hajuttomasti Yksinkertaisesti Ilman vettä Ympäristöystävällisesti Separett FLAME 3 vuoden takuu Sama mukavuus kuin kotona, missä sitten oletkin. Separett VILLA 5 vuoden takuu www.separett.com

Lisätiedot

Ilma-ilmalämpöpumppu on lisälämmityslaite, mutta laitteita löytyy myös päälämmittäjiksi. Ilma-vesilämpöpumppu ja poistoilmalämpöpumppu

Ilma-ilmalämpöpumppu on lisälämmityslaite, mutta laitteita löytyy myös päälämmittäjiksi. Ilma-vesilämpöpumppu ja poistoilmalämpöpumppu Johdanto Ilmalämpöpumppu hyödyntää ilman ilmaista energiaa. Melko pienellä investoinnilla voidaan vähentää lämmityskustannuksia melkein puolella. Ilma-ilmalämpöpumppu on lisälämmityslaite, mutta laitteita

Lisätiedot

Maalämpöpumpun ja maalämmön valinta

Maalämpöpumpun ja maalämmön valinta Maalämpöpumpun ja maalämmön valinta Jari Lehtinen Lämpövinkki Oy 19.12.2013 Sisältö Miksi lukisit tämän oppaan?... 2 Maalämmön toimintaperiaate... 2 Miten maalämpöpumppu toimii?... 3 Lämpöpumpun tehon

Lisätiedot

ROSENLEW KODINKONEET 5/2011 ROSENLEW SAA ARJEN

ROSENLEW KODINKONEET 5/2011 ROSENLEW SAA ARJEN www.rosenlew-kodinkeet.fi ROSENLEW KODINKONEET 5/2011 ROSENLEW KODINKONEET 5/2011 ROSENLEW SAA ARJEN SUJUMAAN Se tarkoittaa sitä, että suunnittelemamme kodinkeet tehdään suomalaisten tarpeet ymmärtäen.

Lisätiedot

TUKES TURVATEKNIIKAN KESKUS PL 123, Lönnrotinkatu 37, 00181 Helsinki Puhelin (09) 61 671, Fax (09) 616 7566 www.tukes.fi. Kodin sähköturvallisuusopas

TUKES TURVATEKNIIKAN KESKUS PL 123, Lönnrotinkatu 37, 00181 Helsinki Puhelin (09) 61 671, Fax (09) 616 7566 www.tukes.fi. Kodin sähköturvallisuusopas TUKES TURVATEKNIIKAN KESKUS PL 123, Lönnrotinkatu 37, 00181 Helsinki Puhelin (09) 61 671, Fax (09) 616 7566 www.tukes.fi Kodin sähköturvallisuusopas 2 3 KODIN SÄHKÖTURVALLISUUSOPAS Esipuhe Sähkön käyttö

Lisätiedot

Käyttöohje SG11 SG13. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Suomi

Käyttöohje SG11 SG13. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Suomi Käyttöohje SG11 SG13 Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Suomi SISÄLLYSLUETTELO Käyttöohje SG11- ja SG13-kantojyrsimet Johdanto... 2 Asiakkaalle... 2

Lisätiedot

Käyttö- ja huoltoohjekirja

Käyttö- ja huoltoohjekirja Käyttö- ja huoltoohjekirja Lämmönvaihtimella varustetut moottorit Keskikokoiset dieselmoottorit Beta 43, Beta 50 & Beta 60 1.9.2010 Moottorin tiedot TÄRKEÄÄ: Täytä lomakkeen tiedot ostohetkellä siitä on

Lisätiedot

Sisältö. Jäteyhteiskuntamme. Muhvilliset muoviviemärit. Jätevesi ja sen puhdistus. Muhviton valurautaviemäri. Kompostointi.

Sisältö. Jäteyhteiskuntamme. Muhvilliset muoviviemärit. Jätevesi ja sen puhdistus. Muhviton valurautaviemäri. Kompostointi. Sisältö Jäteyhteiskuntamme 1. Jäte yleensä 9 1.1. Jätelain mukaan jätteellä tarkoitetaan 9 1.2. Jätteiden haittavaikutukset 9 1.3. Jätteen hävitys 10 1.4. Jäte ja jätesanasto 10 Jätevesi ja sen puhdistus

Lisätiedot

Koskee vain DOMINANTmallia

Koskee vain DOMINANTmallia Koskee vain DOMINANTmallia 1. Tulipesän lasiluukku Lämmityksen aikana vapautuu puun polttamisen yhteydessä nokea ja muita epäpuhtauksiä jotka tarttuvat myös tulipesän lasipintaan, siksi täytyy pitää silmällä

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE BeQuem 20 ARITERM OY Asennus- ja käyttöohje - 17.08.2009-1/24 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTIETOA Yleistä...2 Kuljetus, varastointi ja pakkauksen avaaminen...2 Tekniset tiedot...3 Polttimen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET PCLA. Siirrettävä split ilmastointilaite. Maahantuoja: Scanoffice Oy Tillenlyöjänkuja 9 A 01720 VANTAA www.scanoffice.

KÄYTTÖOHJEET PCLA. Siirrettävä split ilmastointilaite. Maahantuoja: Scanoffice Oy Tillenlyöjänkuja 9 A 01720 VANTAA www.scanoffice. Käyttöohje / ARGO Ulisse 13 PCLA / 2007-06-25 / RTL KÄYTTÖOHJEET JÄÄHDYTTIMET PCLA Tämä käyttöohje on Scanoffice O y:n omaisuutta ja sen osittainenkin kopioiminen tai jälkijulkaisu ilman Scanoffice Oy:n

Lisätiedot

DEUTSCH KRUPS ENGLISH ESPRESSERIA AUTOMATIC PREMIUM. SERIE EA 82xx FRANCAIS NEDERLANDS DANSK SVENSKA NORSK. www.krups.

DEUTSCH KRUPS ENGLISH ESPRESSERIA AUTOMATIC PREMIUM. SERIE EA 82xx FRANCAIS NEDERLANDS DANSK SVENSKA NORSK. www.krups. KRUPS ESPRESSERIA AUTOMATIC PREMIUM SERIE EA 82xx SVENSKA DANSK DEUTSCH ENGLISH FRANCAIS NEDERLANDS www.krups.com NORSK ITALIANO SUOMI 13 14 12 11 10 15 16 17 18 9 19 8 7 20 21 22 23 1 2 3 4 5 6 KRUPS

Lisätiedot

NIBE F1245. Lämminvesivaraajalla varustettu lämpöpumppu, joka ottaa lämmön kalliosta, maasta tai järvivedestä. NIBE F1245

NIBE F1245. Lämminvesivaraajalla varustettu lämpöpumppu, joka ottaa lämmön kalliosta, maasta tai järvivedestä. NIBE F1245 NIBE F1245 Maalämpöpumppu Lämminvesivaraajalla varustettu lämpöpumppu, joka ottaa lämmön kalliosta, maasta tai järvivedestä. Uusi ohjausyksikkö selkeällä värinäytöllä. sisältää sisälämpötilan anturin.

Lisätiedot

Sähkö ja vene. Ohjeita veneilijöille sähkölaitteista, akuista, korroosiosta, häiriöistä ja ukkossuojauksesta

Sähkö ja vene. Ohjeita veneilijöille sähkölaitteista, akuista, korroosiosta, häiriöistä ja ukkossuojauksesta Sähkö ja vene Ohjeita veneilijöille sähkölaitteista, akuista, korroosiosta, häiriöistä ja ukkossuojauksesta Sähköturvallisuuden Edistämiskeskuksen jäsenet: Elektroniikan Tukkukauppiaat ry Sähkösuunnittelijat

Lisätiedot

SÄHKÖLÄMMITYSRATKAISUT. Building Technology

SÄHKÖLÄMMITYSRATKAISUT. Building Technology SÄHKÖLÄMMITYSRATKAISUT Building Technology Sähkölämmitys Tämä esite antaa käytännöllisiä vinkkejä sähkölämmitykseen, lämmityksen asennukseen ja hyötyihin, joista asunnonomistajat voivat nauttia vuosia

Lisätiedot

LADDOMAT 21 Latauspumppupaketti Tuotenumero 11 23 78

LADDOMAT 21 Latauspumppupaketti Tuotenumero 11 23 78 LADDOMAT 21 Latauspumppupaketti Tuotenumero 11 23 78 Käyttö- ja asennusohje HUOMIO! Tämän esitteen piirroksissa kuvataan vain kytkentäperiaate. Kaikki asennukset on mitoitettava ja tehtävä voimassa olevien

Lisätiedot

Rider 16. Käyttöohje 101 91 33-11. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta.

Rider 16. Käyttöohje 101 91 33-11. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Rider 16 Käyttöohje Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. 101 91 33-11 SISÄLTÖ Käyttöohje Rider 16 Johdanto... 2 Ajo ja kuljetus yleisellä tiellä... 2 Hinaus...

Lisätiedot

Keittiön asennus- ja kokoamisohje

Keittiön asennus- ja kokoamisohje Sisällysluettelo: 1. Kokoonpano - Tavaran vastaanotto 1 - Aloittaminen 1 - Työkalut ja tarvikkeet 1 - Kalustetukku-kalusteiden mallisto ja materiaalit 2-3 - Rakennekuvat 4 - Alakaappi 5 - Sokkelijalan

Lisätiedot