(Aninkainen, Klo 9:00-17:00)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "27.-28.4.2014 (Aninkainen, Klo 9:00-17:00)"

Transkriptio

1 (Aninkainen, Klo 9:00-17:00) Pitkien-hiusten-leikkaus-kurssi. Sunnuntai koulupäivä kun kevätaurinko paistaa täydeltä taivaalta, siinä on jo opiskelun makua ;) Kahden päivän ohjelmassa tosiaan oli kertailla ja verestää muistoja, opetella myös uusia asioita, pitkien hiusten leikkauksesta. Koska kyseessä on käytännössä hienoja ammattitermejä, en lähde niitä sen kummemmin tässä avaamaan. Opin kuitenkin muutamia asioita, joita en entuudestaan tiennyt. Mm. sen, että erilaisilla leikkauksilla on omat värikoodinsa. Leikkauksia on ensinäkin 4 erilaista: pyöreä, soikea, suorakaide ja kolmio. Näitä neljää muotoa käytetään soveltaen yhdisteltynä ja erikseen kaikkiin mahdollisiin leikkauksiin. Suorakaide on esim perinteinen polkkatukka, jossa joka hius loppuu käytännössä samaan kohtaan, linja on tasaisen seesteinen, kuten sininen vesi. Rakenne on ehjä. Kolmio on perinteisemmältä nimeltään porrastettu leikkaus. Siinä hiukset on alhaalta lyhyemmät kuin ylhäältä, jolloin hiukset muodostaa kolmiomaisen portaan haluttuun kohtaan. Esim Victoria Beckham malli on tällainen porrastettu leikkaus. Siinä takaraivolle tulee hyvin korostusta, sopii todella usealle naiselle. Värinä on keltainen, kuulemma ehkä varoituskolmion mukaan. Pyöreä leikkaus on sellainen, jossa joka hius on tismalleen yhtä pitkä koko päässä. Tällainen leikkaus on esimerkiksi miesten hiustenleikkaus 9mm mittaiseksi koneella. Osuvasti tätä mallia voi kuvailla nurmen leikkaamiseksi ruohonleikkurilla, jolloin väriksikin sopii vihreä. Täytyy tässä nyt kertoa, kun tietyt asiat vanhenevat ajan kuluessa riittävästi, että sain aikoinaan parturi-kampaaja koulussa tällaisen leikkauksen kokeesta täydet pisteet. Meidän kammoissa on merkkiviivat aina joka tuuman kohdalla. Mittasin joka kerta leikattavan osion 4 tuuman mittaiseksi kammalla, ennen kuin leikkasin. Hyvin meni ja nätti tuli ;) Tämä malli pyöristää asiakkaan kasvoja. Soikea malli. Tämä on ehkä, mielestäni, eniten kadulla nähty ja liikkeissä tilattu, malli. Siinä hiukset ovat lyhimmillään pään laella ja pitenevät rajoja kohti, kuten joulukuusi. Tässä hämäävästi on värikoodinapunainen, kuten tulenlieskat nyt näen pihallamme kasvavan kuusen aina punaisena kun katson sitä. Tällainen malli on esimerkiksi Jennifer Anistonilla ja se vähentää yleisesti kasvojen pyöreyttä.

2 Sellaisia juttuja hiustenleikkausvariaatioista. Kävimme tutustumaan myös legendaariseen Leonardo da Vinciin, aikansa monilahjakkuuteen joka hakee vertaistaan. Hänen mm. kuolleita ihmisiä leikkaamalla syntynyt ajatus Kultaisesta leikkauksesta ohjailee myös hiustenkäsittelyä ja kaikkea muuta visuaalista jota näemme. Se on kauneusihanne, joka ihmisissä vallitsee sisäänkirjoitettuna. Pidämme asioista joissa toteutuu suhde 10/16. Eli että jotain on 38% ja jotain muuta on loput 62%. Tämä toteutuu mm. tässä porrastetussa leikkauksessa, jossa ns.lyhyehköä niskaa on noin kolmannes verrattuna ehjään pääliosaan. Saman suhdeluvun mukaan on rakentunut luonnossa useat asiat, muun muassa simpukan spiraalimainen muoto toteuttaa tätä kaavaa. Ihmisten tekemänä kaikille mahdollisesti tuttu on Visa kortin suorakaiteen mallinen logo. Tunne historia pystyt keksimään uusia asioita Pyrimme siis edellä mainitut tietäen, jatkossa leikkaamaan ja muotoilemaan satoja vuosia vallinneen kauneusihanteen mukaan. Noin kolmasosa enemmän kuin vähemmän, tai toisin päin J Kertasimme myös ohennustekniikoita ohennuksen tarkoitus EI ole peittää leikkausvirheitä, vaan muodostaa leikkauksen sisäinen rakenne, joka on yhtä tärkeä kuin ulkoinen. Saimme sunnuntaina kotitehtäväksi tehdä Moodboardin, jonka pohjalta tuli maanantaina leikata harjoituspäähän leikkaus avainsanojen avulla. Ohessa boardini, mustekynä luonnostelma ja lopputulos, joka mielestäni kiitettävästi vastaa mustekynävedosta, sen laadusta huolimatta... Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. :D (kuvat antaa näköjään odottaa itseään vielä hetken...)

3 (Lemminkäisenkatu, Klo 9:00-17:00) Paluu menneisyyteen Lemminkäisenkadulla on tullut puurrettua yli kymmenen vuotta sitten ravintolakoulun paperit takataskuun. Oli jokseenkin nostalgista palata vanhaan opinahjoon, vaikkakin aivan eri merkeissä kuin aiemmin. Niistä ajoista parhaiten on syöpynyt mieleen viskin, konjakin ja brandyjen maistelu krapulaaamuna juomaopin tunnilla. Juomien mauista ja eroista ei kyllä juuri mitään muistijälkiä sinä aamuna jäänyt J No, tänään oltiin kovin erilaisissa merkeissä. Autopaikan löytäminen jo itsessään oli haasteellista päädyin noin 12 autopaikkaan, vain kuullakseni, että luokkatoveri oli löytänyt 2 parkkipaikan J Ensi kerralla suuntaan siis sinne! Tänään kävimme läpi aihetta minä aikuisopiskelijana ja opiskelimme tietotekniikan perussettejä. Selvisi, että olen auditiivinen oppija. Se tarkoittaa, että opin kuuntelemalla. Vähän vitsailinkin, että se selittää miksi opin niin rauhallisesti; kun en malta olla hetkeäkään hiljaa, niin harvoin pysähdyn kuuntelemaan ;) Se ei silti ole koko totuus. Kaltaiseni auditiiviset oppijat oppivat kyselemällä tyhmiä kysymyksiä (olen mestari niissä), virittämällä keskusteluita, varaamalla oppimiseen riittävästi aikaa ja myös tarinoiden avulla. Tarvitsemme myös tilan, jossa melu ja häiriötekijät on minimoitu. Olemme perusteellisia ja asioiden looginen eteneminen ja peräkkäisyys on tärkeää. Löysin tästä selvästi itseäni ja sitä, että olen rakentanut työskentelyolosuhteet itselleni sopiviksi. Haluan oppia asiakkaista mahdollisimman paljon, jotta osaisin tuottaa juuri asiakkaalle parasta palvelua ja laatua. Teen työt aina rauhassa käytän niihin selvän riittävästi aikaa. Juttelen asiakkaan kanssa niin paljon, että välillä mietin ketä varten oikein tilaan niitä lehtiä eihän asiakkaat kerkeä edes vilkaista niitä :D Asiakkaat kertovat tarinoita ja kerron heille tarinoita. Työskentelen liikkeessä mieluiten yksin, koen, että tila on silloin rauhallisempi, ja asiakas saa vapaammin puhua omista jutuistaan, jos haluaa. Etenen työt aina tietyssä järjestyksessä, joka kerta samalla tavalla. Niin, että tiedän tarkkaan mitä olen viimeksi tehnyt, mihin se johtaa ja mitä seuraavaksi. Uskon, että näiden syiden takia, olen onnellinen työssäni, ja koen, että myös asiakkaat ovat tyytyväisiä.

4 Piirsimme kuvamme paperille, käyttäen peilikuvaamme mallina. Ensin oikealla kädellä, sitten vasemmalla. Tuli aika kaameita räpellyksiä, siis omistani. Mutta, uskomatonta kyllä, vasemmalla kädellä piirretty kuva on huomattavan selkeästi parempi kuin oikealla piirretty! Kaikkien oppilaiden mielestä meidän kaikkien vasurilla piirtämät kuvat olivat mielenkiintoisempia. Katson jos tohdin, ja saan laitettua kuvat tänne esille jossain vaiheessa. Niitä katsoessa voi vain kiittää, etten ole esim tatuoija Tarkoituksena oli kättä vaihtamalla avata aihe Mitä on aikuisopiskelu. Se on mm. oman mukavuusalueen ulkopuolelle menemistä, mielenkiintoista, onnistumisen kokemuksia ja uusia haasteita. Kävimme iltapäivän läpi Facebookia (niin kuin viime viikon maanantain koulupäivänä, Timalin tiistaisella yrittäjien aamukahvilla ja keskiviikkona Salossa hiusyrittäjien Hiusverkot verkostoitumistapahtumassa), Wordia, PowerPointia ja digikameraa. Facebookista ei oikein mitään maata mullistavaa tänään tullut enää vastaan ja Word oli vielä tuttua kauraa Yrittäjän ammattitutkinnon jäljiltä. PowerPoint oli täysin uusi tuttavuus, joka vaikutti mukavalta, kivalta ja tervetulleelta kaverilta. Kamera on tullut tutuksi, kun kuvailen tuhannen kuvaa kuussa niitä on joskus joutunut koneelle siirtelemään. Mutta kuvankäsittelyohjelmat on jäänyt vähän vähälle perehtymiselle, joten oli hyvä, että kävimme tänään perusasioita niistä läpi. Päivä oli kaikin puolin tiivis paketti tuhtia tavaraa, jonka jälkeen oli kiva mennä vielä hetkeksi töihin palauttamaan aamua varten työmoodi päälle, tekemällä koulun jälkeen töitä klo 17:30-22:00. ( erillinen Intialainen päähieronta koulutus, Aninkainen) Olen aina ollut sellainen hierojalla käynnistä nauttiva yksilö, siinä on jotain erityisen rentouttavaa ja pään täyttävät ajatukset karkottavaa. Teen työssäni Amerikkalaista Parranajoa, sekä Talon Partahoitoa, joihin molempiin kuuluu kasvohieronta. Asiakkaiden palautteesta olen saanut sellaisen käsityksen, että juuri se hieronta on kaiken kruunu, ja miksei, mahtavaltahan se tuntuu Kun tuli tilaisuus laajentaa ammattitaitoa Intialaiseen päähierontaan, johon kuuluu kasvot, pää, niska, hartiat ja käsivarret, niin ajattelin, että sen haluan tarjota asiakkailleni Olin tänään kyseisessä koulutuksessa. Saimme ensin nähdä kouluttajan tekemässä hieronnan ja teimme sitten sen pareittain toisillemme. Olin ensin saavana osapuolena, ja täytyy sanoa, rakkaat lukijat, että vaikka hierojani oli asialla ensimmäistä kertaa, niin tuntuma oli taivaallinen!

5 Ensin asetettiin kädet asiakkaan pään ylle niin, että juuri ja juuri saattoi kuvitella sormien koskettavan hiusten ulointa latvaa, pyydettiin asiakasta hengittämään syvään kolme kertaa ja hieroja mukautti oman hengityksensä vastaamaan asiakkaan hengitystä. Sen jälkeen käytiin lämmitellen läpi niska-hartia seutu. Oli isoa kättä, murutaikinaa ja koko käsivarren rullausta. Kumitettiin lapaluiden ympärys kauttaaltaan ja pyyhittiin kumitetut purut pois (heilautus suoraan suola-astiaan olisi paras päätepysäkki puruille). Käsivarsissa laitettiin lymfat liikkeelle, kussakin kädessä yhdeksässä kohtaa pienen vauvan sively hellyydellä. Tämän jälkeen yhtä hellillä halauksilla käytiin läpi samat kohdat kuin kolme oluttynnyrin vannetta. Tuli niskan vetoa ylöspäin ja portaittaista liu utusta alaspäin aina C7 asti. Hartiat käytiin läpi Japanilaisella rukousasennolla, josta sulavasti kädet kävi läpi hartiat ja aina kyynärvarsiin saakka silitysrautana. Niskassa oli myös hurja herneluu hieronta kolmeen kohtaan kallonpohjassa. Päässä käsittelimme ensin korvat Oli puristelua koko sikiön muoto kaikki poimut ja mutkat. Sitten vedettiin korvan koko reunaa kaikkiin ilmansuuntiin. Asetettiin sormet asiakkaan korviin ja painettiin hellän voimakkaasti korvakäytävää alas. Sitten taakse. Sitten eteen. Ja lopuksi ylöspäin. Otettiin korvasta kunnon ote, peittämättä kuuloa, ja pyöritettiin koko korvaa ympäri. Ja lopuksi vielä puristettiin korva kasaan kuin simpukka, auki ja kiinni. Auki, ja kiinni. Tämä voi kaikkinensa kuulostaa aivan pöhköltä, koska siltä se myös hiukan näyttää, mutta se tuntuu siis aivan mahtavalta!!! Hiusten alueella oli taas hiusrajojen kumitus, mitä tiheämmin sen parempi. Tehtiin etusormen päkiällä autorata korvan ympärille: takaa eteen, hiukan ylös, ja taakse, ja eteen ja otsalle, ja uudestaan alusta. Koko pää hinkattiin etusormen syrjällä täyteen joulukuusia Siveltiin hiuksia vuorokäsin edestä taaksepäin, laelta korvalliselle, ja sitten molemmat kädet yhtä aikaa. Naputeltiin päälakea kuin pianoa ja annettiin kirppujen hypähdellä vauhdikkaasti hiusten joukossa. Liu utettiin sormet hiusten sisään, nostettiin hiukset ylös päälaella ja vedettiin kohtalaisen kovaa, ja pääsetettiin hiukset hitaasti takaisin mitä hitaammin, sen parempi (Arttu 3,5v. tykkäsi kotona tästä liikkeestä kaikkein eniten, se piti tehdä uudestaan ja uudestaan). Ja sitten vielä sormet hiusten sisään päätä pitkin, suorina ylöspäin, puristus päästä ja nosto niin että silmät menee ihan viiruiksi - se joka puolelle päätä. Ei mielellään välttämättä kasvojen kohdalle kuitenkaan Lopuksi painettiin hyvin rentoutuneen asiakkaan hartiat vielä reilusti taakse, laskettiin kädet hartioille ja painettiin voimakkaasti alaspäin. Kasvohieronta jätettiin väliin, mutta se on hyvin samantyyppinen kuin parranajoissa käyttämäni, joten se sopii hyvin tähän kokonaisuuteen jatkoksi, kruunaamaan ylimmän kermakakun makeimman huipun. Koulutus oli miellyttävä kokemus ja avasi paljon uusia mahdollisuuksia

6 (Aninkainen, klo 9:00-17:00) Ei alkanut toinen koulupäivä niin kuin elokuvissa Ei ollut mukana vihkoa, kynää, kumia, ei paperia, ei työvälineitä eikä viime kerralla saatua kotitehtävää.. Ei ole niin helppoa asentaa päälle opiskelumoodia - Yrittäjän ammattitutkinnosta valmistumisesta on kuitenkin jo kokonainen vuosi ;) Oli btw tullut tehtäväksi myös lainata / ostaa kirjat Tunneäly työelämässä ja Onnelinen nyt kuulostaa mukavalta :D Päivän ohjelmassa oli mm. 1.Viime koulupäivän; seminaarin ja moodboardin läpikäyntiä 2.Kotitehtävän avaaminen ryhmätyönä: SWOT analyysi (minä parturi-kampaajana ja yrittäjänä) 3.Yrityksen Brändäys, Miten ja Miksi 4.Pitkien hiusten kampauskurssi (1.) Seminaarista oli jäänyt ryhmälle mieleen mukavasti pohdiskeltavaa, mm. * Tee erilaista * Anna ideoille mahdollisuus (myös niille hulluimmille) * Kehitä itseäsi ja yritystoimintaasi * Toimi niin, että Sinut huomataan * Verkostoituminen tiedon jakaminen Antaminen on saamista * Asiakaslähtöisyys * Älä salaa ideoitasi jos joku tekee ideasi paremmin, hyvä niin * Hakeudu Sinua osaavampien ihmisten joukkoon (2.) SWOT analyysi (minä parturi-kampaajana ja yrittäjänä) Kävimme kotitehtävänä olleen SWOT analyysin läpi ryhmätyönä. Aika laajalti erilaisia tuntemuksia opiskelijoilla oli nelikentän osa-alueista, mutta oli myös joitain yhteneväisyyksiä, jotka useimmilla toteutuvat, kuten esimerkiksi: Vahvuudet: Sosiaalinen ulospäinsuuntautuneisuus, vahva ammattitaito Heikkoudet: Kiireinen elämäntahti, hinnoittelu, tietotekniset taidot Mahdollisuudet: Kouluttautuminen, toiminnan laajentaminen, tuotemyynti Uhat: Taloustilanteen muutokset, kasvava kilpailutilanne, sairastuminen

7 (3.) Yrityksen brändäys, Miten ja Miksi? Hedelmällisen keskustelun voisi tiivistää niin, että brändäyksen tarkoitus on se, että sekä yritys, että asiakas hyötyvät. Brändäys saa yrityksen toimimaan johdonmukaisesti, joka kasvattaa asiakkaiden luottamusta ja saa yrityksen tuottamaan parempaa tulosta. Brändäys tekee tuotteen / taidon näkymättömästä näkyväksi konkreettiseksi, ja helpommin lähestyttäväksi. (4.) Pitkien hiusten kampauskurssi Jos naiset olisivat enemmän naisia, ehkä miehet ottaisivat haasteen vastaan ja olisivat enemmän herrasmiehiä Ostimme tänään harjoituspäät leikkauskursseja ja nyt alkanutta kampauskurssia varten. Opiskelimme kampausten teoriaa, mm. millainen kampaus etiketin mukaan tulee olla päivällä, millainen juhlissa. Kuinka vartalon muoto vaikuttaa kampauksen kokoon ja muotoon. Entä hiusten pituus / rakenne, vaatetus, jopa seuralainen! Mielenkiintoisia asioita ;) Saimme opastusta perinteisen, ikivanhan, aina uudelleen muotiin tulevan pintalaineen tekoon raudalla. Näytti helpolta hommalta nyt vaan harjoittelemaan. Harjoituspäässä on se hyvä puoli, että se jaksaa olla paikoillaan tunti tolkulla, vaikka harjoittelu olisi sellaista: No niin, tästä nyt näin Eiku Eli siis tästä nyt sormien väliin ja sit käännetään oikealle Eiku, ootas Mites se taas menikään!! Päivä oli antoisa ja tässä vielä loppuun muutama mietelause päivän varrelta: * Pelkkä varhain nouseminen aamulla ei riitä, on myös noustava hyvällä tuulella * Muutu ympäristön mukana! * KISS (Keep it simple, stupid) * Viime hetkellä venymme mestarillisiin suorituksiin, siksi meillä on deadlinet!

8 (Alvarium / Aninkainen, klo 9:00-17:00) Aloitimme tänään koulun Alvariumissa Anne Kukkohovin seminaarilla. Sieltä saimme käytännön vinkkejä yrityskuvan ja markkinointi-ideoiden virkistämisestä. Seminaarin jälkeen meillä oli kaupungilla virkistävä kahden tunnin "inspiraatio-kierros", jossa kävimme 5 erilaisessa muotoilu / sisustus / kampaamo -yrityksessä ottamassa valkokuvia ja inspiroitumassa. Avaamassa silmämme ja tutkimassa ympäristöä avoimin aistein. Otimme koko kierroksen ajan valokuvia, joista teimme myöhemmin koululla viiteen kuvaan tiivistetyn "tunnelmataulun", jollaisen pohjalta esim. sisustussuunnittelijat voivat ryhtyä suunnittelemaan tilan tai kokonaisuuden sisustamista, ja me, parturi-kampaajina, voimme alkaa suunnitella asiakkaalle kokonaisuutta: leikkaus, kampaus, meikki, vaatetus, asusteet. Tästä se matka kohti mestaritutkintoa lähtee :)

HOPETTAAKO? Tilannekatsaus HOPE-hankkeesta keväällä 2009. Irma Rantonen HOPE Part 2 -hanke 28.5.2009 ISBN 978-952-99808-4-0 (PDF)

HOPETTAAKO? Tilannekatsaus HOPE-hankkeesta keväällä 2009. Irma Rantonen HOPE Part 2 -hanke 28.5.2009 ISBN 978-952-99808-4-0 (PDF) HOPETTAAKO? Tilannekatsaus HOPE-hankkeesta keväällä 2009 Irma Rantonen HOPE Part 2 -hanke 28.5.2009 ISBN 978-952-99808-4-0 (PDF) Sisällysluettelo 1. Johdanto... 3 2. Haastattelujen toteutus... 3 3. Arviot

Lisätiedot

Elä sitä, mitä jo olet!

Elä sitä, mitä jo olet! ! Co-Creating meaningful futures. Mikko Paloranta mikko.paloranta@mirrorlearning.com 040 585 0022 Elä sitä, mitä jo olet!... 1 1.1. Lukijalle... 4 2. Luomme oman todellisuutemme... 5 2.1. Minä ja todellisuuteni...

Lisätiedot

ISBN 978-952-5991-73-4

ISBN 978-952-5991-73-4 ISBN 978-952-5991-73-4 Julkaisija ja kustantaja: Kuvat: Turun kaupunki/sivistystoimiala Käsityöläiskatu 10 20100 Turku Turun Lyseon lukion valokuvakurssi Taitto ja paino: Turun ammatti-instituutti, painoviestintä,

Lisätiedot

JOHDANTO. - Henri Liljeroos, Digivallankumous.fi

JOHDANTO. - Henri Liljeroos, Digivallankumous.fi JOHDANTO Haluatko matkustella? Viettää enemmän aikaa perheesi kanssa? Muuttaa maailmaa? Auttaa muita muuttamaan maailmaa? Ehkä haluat tarjota omille vanhemmillesi mukavat eläkepäivät. Haluatko kirjoittaa

Lisätiedot

Kokemuksia, kontakteja ja kannustavia haasteita

Kokemuksia, kontakteja ja kannustavia haasteita Kokemuksia, kontakteja ja kannustavia haasteita Raportti kyselystä uusille opiskelijoille 2013 Nyyti ry Sisäl tö Johdanto... 1 1 Tulokset... 2 1.1 Vastaajien taustatietoja... 2 1.2 Uusi asuinpaikka ja

Lisätiedot

Mary Kay uramahdollisuus mahdollisuus sinullekin!

Mary Kay uramahdollisuus mahdollisuus sinullekin! Mary Kay uramahdollisuus mahdollisuus sinullekin! Asiakkaille haluan sanoa suuren kiitoksen kun olet löytänyt kiireisestä kalenteristasi aikaa saapua paikalle ja kuunnella tämän tovin Mary Kay yrityksestä

Lisätiedot

Kansi: Noora Hakoköngäs Metku-logo: Janna Heikkala Viestintäkoulutusta 20v. logo: Riina Lehojärvi. Julkaisutyön ohjaus: Tuula Ranta

Kansi: Noora Hakoköngäs Metku-logo: Janna Heikkala Viestintäkoulutusta 20v. logo: Riina Lehojärvi. Julkaisutyön ohjaus: Tuula Ranta 3 Kulttuuri-instituutti 4 Les Feux Arctiques - Arktiset tulet 6 Tornion artesaanit 8 Les Feux Arctiques 10 Kuva-artesaanit 16 Media-assistentit 22 Meän Väylä 26 Pop&Jazz Konservatorio 32 Loue 38 Tekevä

Lisätiedot

Jotta yhteistoiminta onnistuisi

Jotta yhteistoiminta onnistuisi Jotta yhteistoiminta onnistuisi Sisältö Mitä tämä kirjanen käsittelee?... 3 Tutustuminen, ja työnohjaus toimintatapana... 6 Ammatillisuus yhteistoiminnassa... 12 Luottamus... 18 Johtajuus... 25 Erilaisuus

Lisätiedot

O I K O S U L K U 1 / 2014. Haastattelussa Pekka Rantamoijanen

O I K O S U L K U 1 / 2014. Haastattelussa Pekka Rantamoijanen O I K O S U L K U 1 / 2014 Haastattelussa Pekka Rantamoijanen O I K O S U L K U 1 / 2014 S i s ä l t ö Pääkirjoitus 4 Puheenjohtajan palsta 6 Päätoimittaja Toimituspäällikkö Toimitus Taitto ja grafiikka

Lisätiedot

Kuunteleva kosketus. Mirja Muurimaa

Kuunteleva kosketus. Mirja Muurimaa Kuunteleva kosketus Mirja Muurimaa Johdanto Vuonna 1993 Kehitysvammaliitto julkaisi kirjoittamani Kuunteleva kosketus -opaskirjasen. Olen opettanut tätä hoitavaa kommunikaatiota vuodesta 1987 alkaen ja

Lisätiedot

nro 4 2014 Verkosto 2015 luonnehtii työntekijä uusia monitoimitiloja Tampereella Verkosto 1 2015 1

nro 4 2014 Verkosto 2015 luonnehtii työntekijä uusia monitoimitiloja Tampereella Verkosto 1 2015 1 nro 4 2014 Verkosto 2015 luonnehtii työntekijä uusia monitoimitiloja Tampereella Verkosto 1 2015 1 Pääkirjoitus Verkosto Sisällys Päätoimittaja: Meri Hannikainen Lehden tekijät: Maria Kauppinen, Emma Arppe,

Lisätiedot

Suomalaisten johtajien osaamis- ja koulutustarpeet Kiinassa

Suomalaisten johtajien osaamis- ja koulutustarpeet Kiinassa Suomalaisten johtajien osaamis- ja koulutustarpeet Kiinassa FUTUREX Future Experts -hanke Johan Lönnblad Suomalaisten johtajien osaamis- ja koulutustarpeet Kiinassa FUTUREX Future Experts -hanke Johan

Lisätiedot

YMPÄRISTÖKASVATUKSELLINEN LEIRIKOULUOHJELMA, SISÄLTÖ MUOTOILUINEEN. Karjalan Luontokoulu

YMPÄRISTÖKASVATUKSELLINEN LEIRIKOULUOHJELMA, SISÄLTÖ MUOTOILUINEEN. Karjalan Luontokoulu YMPÄRISTÖKASVATUKSELLINEN LEIRIKOULUOHJELMA, SISÄLTÖ MUOTOILUINEEN Karjalan Luontokoulu 1. JOHDANTO 1.1. Leirikouluohjelman tarkoituksesta ja käytöstä Leirikoulu ohjelman KÄSIKIRJOITUS sisältää yksityiskohtaisen

Lisätiedot

Kirjoittajan opas sähköpostimarkkinoijille, jotka eivät ole kirjoittamisen ammattilaisia

Kirjoittajan opas sähköpostimarkkinoijille, jotka eivät ole kirjoittamisen ammattilaisia Kirjoittajan opas sähköpostimarkkinoijille, jotka eivät ole kirjoittamisen ammattilaisia HEIKKI MATIAS LUOMA 2 Kirjoittajan opas sähköpostimarkkinoijille, jotka eivät ole kirjoittamisen ammattilaisia Heikki

Lisätiedot

POSITIIVAREIDEN LUKIJAT KERTOVAT: Kuinka säilytän positiivisuuteni

POSITIIVAREIDEN LUKIJAT KERTOVAT: Kuinka säilytän positiivisuuteni POSITIIVAREIDEN LUKIJAT KERTOVAT: Kuinka säilytän positiivisuuteni Läpileikkaus suomalaiseen yhteiskuntaan ja sen asenteisiin. Positiivareiden internetsivujen kävijät ja lukijat kertovat omakohtaisesti

Lisätiedot

Reilua kauppaa kouluihin Maailmankauppojen liitto ry Världsbutikernas förbund rf

Reilua kauppaa kouluihin Maailmankauppojen liitto ry Världsbutikernas förbund rf Kouluvierailuopas Maailmankaupoille Reilua kauppaa kouluihin Maailmankauppojen liitto ry Världsbutikernas förbund rf Sisällysluettelo Mistä lisätietoa Reilusta kaupasta? 5 Mitä on Reilu kauppa? 6 Viestintä

Lisätiedot

Wilma- keskustelu lasten kännykän ja netin käytöstä - Yhteenveto 2/2015

Wilma- keskustelu lasten kännykän ja netin käytöstä - Yhteenveto 2/2015 Wilma- keskustelu lasten kännykän ja netin käytöstä - Yhteenveto 2/2015 Hyvät Hakalan koulun oppilaiden vanhemmat! Aiemmin syksyllä Wilmassa käytiin keskustelua lasten tietokoneiden, kännyköiden ja muiden

Lisätiedot

2/2014 VARSINAIS-SUOMEN TIETOJENKÄSITTELY-YHDISTYS RY. Score! Malta pysähtyä miettimään Innostu onnistumisista

2/2014 VARSINAIS-SUOMEN TIETOJENKÄSITTELY-YHDISTYS RY. Score! Malta pysähtyä miettimään Innostu onnistumisista 2/2014 VARSINAIS-SUOMEN TIETOJENKÄSITTELY-YHDISTYS RY Score! Malta pysähtyä miettimään Innostu onnistumisista PÄÄKIRJOITUS Mukava kohdata jälleen, hyvä lukijamme! Kesähelteiden alettua ja lomien lähestyessä

Lisätiedot

Nopeaa konseptointia Neloskierteen pyörteissä HANNA TUURI

Nopeaa konseptointia Neloskierteen pyörteissä HANNA TUURI Nopeaa konseptointia Neloskierteen pyörteissä HANNA TUURI 1 Nopeaa konseptointia Neloskierteen pyörteissä Taitto ja grafiikat Minna Nissilä Tampereen ammattikorkeakoulun julkaisuja. Sarja B. Raportteja

Lisätiedot

Luin kirjan kokonaan. Sitten aloin alusta lukemaan joitain pätkiä. Olet rohkea kun kirjoitit sen.

Luin kirjan kokonaan. Sitten aloin alusta lukemaan joitain pätkiä. Olet rohkea kun kirjoitit sen. 1 Hei, haluaisin kiittää kirjasta. Se oli todella koskettava ja rehellinen. Olet varmaan saanut paljon samaa palautetta. Itkin hillittömästi kun luin sitä. Kiitos kun kirjoitit kirjan ja jaoit surusi meidän

Lisätiedot

ANTTI LARVALA CAL360 DEGREES. CAL360 DEGREES, www.cal360d.com, antti.larvala@cal360d.com

ANTTI LARVALA CAL360 DEGREES. CAL360 DEGREES, www.cal360d.com, antti.larvala@cal360d.com ANTTI LARVALA CAL360 DEGREES IDEANIKKARIN HUNAJAPURKKI Johdanto Viime keväänä, kun olin myymässä asuntoani, sain päähäni hullun ajatuksen. Ajattelin testata ihan käytännössä ideaani uudesta markkinointitavasta.

Lisätiedot

Pääkirjoitus. Väitän, että lopputulos on varsin onnistunut. Minun on turha jaaritella enempää. Nauttikaamme nuorten toimittajien töistä.

Pääkirjoitus. Väitän, että lopputulos on varsin onnistunut. Minun on turha jaaritella enempää. Nauttikaamme nuorten toimittajien töistä. Pääkirjoitus Koska tämä on Murros lehden ensimmäinen numero, en voi välttyä pohtimasta otsikon merkitystä. Onhan kyseessä hyvinkin konkreettisesti uusi alku, murroskausi. Kouluja fuusioituu, henkilökunta

Lisätiedot

Tässä numerossa. Toimituksessa mukana:

Tässä numerossa. Toimituksessa mukana: Esposti 2011 Tässä numerossa 4 5 8 13 16 20 22 26 29 Pääkkäri Musikaali Ohi on, abit! Vanhojen tanssit Suunta kohti Belgiaa Vaihtovuosi Costa Ricassa Vaihtarina Dominikaanisessa tasavallassa Berliinin

Lisätiedot

Käyttäjäprofiili: Opiskelija 1

Käyttäjäprofiili: Opiskelija 1 Käyttäjäprofiili: Opiskelija 1 Hakeutunut opiskelemaan käytettävyyttä, aiempia kokemuksia Vanhempi opiskelija, hakeutunut opiskelemaan käytettävyyttä Opiskelumotivaationa kiinnostus Käyt opiskelun ohessa

Lisätiedot

Johtaja Pesosen haastattelu, Vuosijuhlaglamouria Sekä gonzoa. Lisäksi: Kokouskäytäntöjä Aivotoimintaa Ja amerikkalaista jalkapalloa

Johtaja Pesosen haastattelu, Vuosijuhlaglamouria Sekä gonzoa. Lisäksi: Kokouskäytäntöjä Aivotoimintaa Ja amerikkalaista jalkapalloa Johtaja Pesosen haastattelu, Vuosijuhlaglamouria Sekä gonzoa Lisäksi: Kokouskäytäntöjä Aivotoimintaa Ja amerikkalaista jalkapalloa 1 2 4/10 ToimiTus vt. PääToimiTTaja jussi Koiranen lehti@warrantti.org

Lisätiedot

Aalto-yliopisto. Pafos Tulenkantajat. Miten Pafos on vaikuttanut seminaarille osallistuneiden Tulenkantajatstipendiaattien.

Aalto-yliopisto. Pafos Tulenkantajat. Miten Pafos on vaikuttanut seminaarille osallistuneiden Tulenkantajatstipendiaattien. Aalto-yliopisto Pafos Tulenkantajat Miten Pafos on vaikuttanut seminaarille osallistuneiden Tulenkantajatstipendiaattien elämään? Laura Korhonen 11.11.2013 Pafos. Ilman sinua en olisi tässä. Kiitos. [Tekstistä

Lisätiedot

Tulee ihan eka kerta mieleen

Tulee ihan eka kerta mieleen 2015 OPINNÄYTETYÖ Tulee ihan eka kerta mieleen Laulava näyttämö M I I K A L A A K S O N Ä Y T T E L I J Ä N T Y Ö N K O U L U T U S O H J E L M A N Ä Y T T E L I J Ä N T Y Ö N K O U L U T U S O H J E L

Lisätiedot

13.03-4. Tässä numerossa. Pä ä t o i m i t t a j a Juuso Strömberg. Pääkirjoitus. Puheenjohtajan palsta. Lauri Kangassalo

13.03-4. Tässä numerossa. Pä ä t o i m i t t a j a Juuso Strömberg. Pääkirjoitus. Puheenjohtajan palsta. Lauri Kangassalo 13.03-4 13.03-4 Tässä numerossa Pä ä t o i m i t t a j a Juuso Strömberg 3 4 5 Pääkirjoitus Puheenjohtajan palsta Koulutus näkyy IT-alan palkoissa To i m i t t a j a t Jerry Mesimäki Ulkoasu

Lisätiedot

7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset

7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset 7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset JOONA LUOSTARINEN & TIMO HYVÄRI Sisällysluettelo SISÄLLYSLUETTELO...2 7 turmiollista ajatteluvirhettä...8 #1

Lisätiedot

Vätskäri 5/2006. Tässä numerossa mm. - ITIL - mikä se on, mistä se tulee, onko siitä hyötyä? - Tanssia ja tietotekniikkaa

Vätskäri 5/2006. Tässä numerossa mm. - ITIL - mikä se on, mistä se tulee, onko siitä hyötyä? - Tanssia ja tietotekniikkaa Vätskäri 5/2006 Vätskäri on Varsinais-Suomen tietojenkäsittely-yhdistyksen (VSTKY) virallinen jäsenlehti, joka tavoittaa 6 kertaa vuodessa n. 1500 Lounais-Suomen alueella IT-alalla työskentelevää ammattilaista.

Lisätiedot