Ohjelmantapahtuma 1. Suomesta Volgan mutkaan

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ohjelmantapahtuma 1. Suomesta Volgan mutkaan"

Transkriptio

1 Junamatka siperian halki Pietari moskova volgan mutka Uralin vuoristo Ekaterinburg Novosibirsk Irkutsk baikaljärvi vladivostok pv Ohjelmantapahtuma 1. Suomesta Volgan mutkaan 6:00~ 10:00 Kuvaus Lähtö Suomesta huippujunalla/bussilla Upouusi kansainvälinen Allegro-luotijuna lähtee Helsingistä ja saapuu Pietarin Suomen rautatieasemalle oltuaan matkalla vain neljä ja puoli tuntia. Vaihtoehtoisesti riippuen ryhmän koosta, lähtijöiden asuinpaikoista ja matkapaketin loppuhinnasta Pietarin menomatka tapahtunee ilmaistoidulla (pikku)bussilla, sillä vaihtoehdolla matkustajat haetaan kyytiin joustavasti reitin varrelta. Ruokailu Pietarin keskustassa ja riippuen Transsibin junan aikataulusta lyhyehkö kiertoajelu tai vapaa-aikaa Pietarin keskustassa. Henkilökohtainen tulkin apu esim. rahanvaihdon tai ostosten yhteydessä. 14:36 huomioi aikaero! Saapuminen Pietariin Ruokailu matkalla on hyvin monipuolinen. Tutustumme matkan aikana eri alueiden ruokakulttuureihin: aluksi Pietarin kansainväliseen ruokaperinteiseen pääkadun ravintolassa, jatkossa tarjolla on marikansan Volgan mutkan uuniherkkuja, sitten maistamme Uralin alkuperäiskansojen, muinaisvenäläistä tai jopa tataarikeittioita. Idempänä tarjolla mm. siperian saksalaisten ja mongolisukuisten kansojen ruokia. sivu 1.(10)

2 18:00* Lähtö Transsibilla Volgan mutkaan päin Matka Marinmaan lähelle kestää n. 17 tuntia, muttei se tunnu millään tavalla ikävältä tai hankalalta: lepäilemme kodikkaan makuuvaunun neljän hengen osastoissa, jotka mukavine sohvineen ja pöytineen muistuttavat hotellihuoneita. Isomman porukan käyttöön lunastamme jopa koko junavaunun kerrallaan alatason mukavine ikkunapaikkoineen. Palvelu matkalla Matkustamme omassa* junavaunussa, joka tarvittaessa saadaan illemmalla myös lukittua ja näin ollen eristettyä muusta junasta, vaikkei sitä koskaan tarvinnut: matkoillamme ei ole tapahtunut yhtään varkautta. Jokaisessa junavaunussa on kaksi vaunupalvelijaa, jotka sijaavat pyynnöstä vuoteet, siivoavat käytävät ja vessat, keittävät kahvia ja teetä tai muutenkin palvelevat matkalaisia koko matkan ajan. Ruokailu matkalla Junan keskiosassa on normaalisti ravintolavaunu, jossa käymme syömässä**. Siellä anniskellaan myös alkoholia (ei kuulu matkan hintaan) ja jos viihtyy ravintolassa voi istua kauemminkin. Sitä paitsi aikataulussa on pidempiä pysähdyksiä ja laiturilla myydään paikallisia herkkuja ja lämpimiä ruokia, joita voi ostaa eväiksi tai välipalaksi. (**Vaihtoehtoisesti lämmin ateria saadaan suoraan omaan vaunupaikkaan). VOLGAN MUTKASSA 2. bussiretki Marinmaalla 09:00* Saapuminen Marinmaan pohjoisrajalle Saavumme Marinmaan pohjoispuolella sijaitsevalle rautatieasemalle, sieltä aamiaisen ja lyhyen kaupungin kerroksen ostosmahdollisuuksineen jälkeen jatkamme matkaa paikallisella maastolinjaautolla, jolla mukavasti pääsemme myös heikkokuntoisten hiekkateiden päässä sijaitseviin fossiilipaikkoihin. 12:00* Dinomuseo Oikeita dinosaurusten luurankoja on nähtävissä paikallisessa Dinomuseossa, joka on pieni, mutta siitä huolimatta maailmankuulu: harvinaiset löydöt kiinnostavat kovasti amerikkalaisia ja saksalaisia paleontologeja. Museo sijaitsee pienessä maalaiskaupungissa ja on Euroopan ainoa, joka tekee työtä nimenomaan luustojen löytöalueella. (kuva Heikki Laurila) sivu 2.(10)

3 Marilaisten asuma-alue sijoittuu kolmen ison joen väliin: Volga, Vytlä ja Vjatka. 260 miljoonaa vuotta sitten Vjatka-joen kulku oli vastakkainen ja sen soilla rannoilla asuivat dinosaurukset. Ihailemme vaikuttavaa näköalaa mahtavan virran törmältä, alhaalla dinosaurusten löytöpaikka, jonne hyvällä säällä lähdemme seikkailemaan. Vapaaehtoisesti osaporukalle tarjolla on oikea vanhan ajan marilainen savusauna Vjatkan rantakylästä. (kuva Olavi Poutanen) Dinosaurusten löytöretkellä Päästyämme alhaalle Vjatka-rantaan olemme jo heti dinosaurusten löytöpaikalla. Joka vuosi kevättulvan laskettua esille tulee uusia ja uusia monissa tapauksissa ihan ehjiä luurankoja. Dinamuseon työntekijät lähtevät silloin kenttätöihin etsimään niitä kävelemällä monia kilometriä rantaa pitkin. Myös marinmatkojemme aikana suomalaiset museonjohtajan opastamina tekivät mielenkiintoisia löytöjä, jotka he veivät mukaan kotikokoelmiinsa. 14:00 Matka Marinmaan halki Unohtumattomalla bussimatkallamme seuraamme ikkunasta toisenlaisia maisemia kuin mihin olemme tottuneet Euroopassa. Bussi pysähtyy moniin luonnonkohteisiin niin kuin uhrilehto kuvan taustalla sekä pieniin kyliin, joissa usein pidämme kahvi- ja kuvaus- tai ostostaukoja.. Saapuminen majakylään Matkamme vie Pohjois-Marin sydämeen, jota sanotaan marilaisten Kaustiseksi. Siellä päämääränämme on pieni, mutta perinnerikas syrjäkylä, jonka asukkaat ovat säilyneet päiviimme saakka yhteyden luontoympäristöönsä ja elävät sopusoinnussa sen kanssa. Ilomielin he ottavat suomalaisia vieraita vastaan järjestämällä kunniaksemme jopa ulkopidot konsertteineen suoraan kyläkadulla! Veden jumalan pyhäkkö Marilaiset uskovat veden jumalaan (Vyd Jumo mariksi) ja lähteen jumalattareen (Vyd Ava, eli veden äiti), siis joka kylällä ja usein perheilläkin on oma pyhälähdealue, jolta ei saa poimia kukkia pyytämättä lupaa ja lapset tuovat lahjojaan ja muita pieniä uhreja Veden Äidille. Jumala asuu puussa Niin kuin kaikki muutkin suomalais-ugrilaiset heimoveljemme myös marilaiset ovat metsäkansa, he palvovat puita uskoessaan jumalien todella asuvan niiden sydämessä. Jokainen puulaji edustaa tiettyä jumalaa, henkeä tai perheenjäsentä, esim. lapsen syntyessään isäntä istuttaa pihalle hänelle nimitetyn puun kotilehtoonsa. Myös suomalaisille puun kanssa puhuminen ja halaaminen ei ollut mikään outo teko. sivu 3.(10)

4 Uhrilehdot on joka kylällä, niissä voi olla useakin eri jumalille omistettua puuta. Rukoillessa marit koputtavat runkoon ja ovat keskustelevinaan jumalan kanssa ontelon kautta. Juhla-aikana koko kylä kokoontuu pässin uhrausteurastukselle ja oksiin sidotaan ommeltuja käspaikkoja. Uhrilehto on keskellä peltoa eikä sinne johda mikään tie tai polku: marit käy siellä kerran kolmessa vuodessa. Uhripapin johdolla perinteinen valkohuopahattu päässään käymme jopa kulttimetsän uhrausaholla. Muraa tarkoittaa laulaa Marilaiset laulavat kernaasti ja paljon ja jokaisella laulajalla on silloin päällään kansallispuku. Paikalliset marilaiset esittävät ikivanhoja laulujaan kylänsä kulttuuritalossaan tai hyvällä säällä ulkona rantanurmikolla tai jopa suoraan kyläkadulla. Lounas kyläruokalassa Konsertin jälkeen voimme maistaa parantavaa marilaista yrttiteetä paikallisine uuniherkkuineen. Syömme myös kunnon ruokaa kyläruokalassa. Marilaista talonpoikaiselämää Pistäydymme marilaisten koteihin tutkiaksemme talo- ja piharakennuksia, latoja ja navettoja, tutustumme kotieläimiin ja käymme kyläkaupoissa ja paikallisen sovhoosin pelloilla ja tiloissa, tapaamme sovhoosin työntekijöitä ja maanviljelijöitä ja seuraamme omin silmin marilaismaatilojen taloudellista tilannetta. Marilaisia perinteitä Mielenkiintoisen päivän kuluessa meille esitetään monia muinaisia kulttuuriperinteitä kuin esim. marilaisnaisille pakollista villasukkien pitämistä (kuvassa) ja paljon muita. Käynemme paikallisessa ompelimossa seuraamassa perinteellisten pöytäliinojen ompelemista. Saamme liikkua kaikkialla, katsella, kosketella ja kysellä. Savusaunat Suomalaisten tapaan myös marilaiset ovat saunakansa: ennen vanhaa marilaiset peseytyivät valkouunissaan ja tähän asti joissakin taloissa on säilynyt jopa oikea savusauna. Tavallinen marilainen valkosauna on hyvin suunniteltu, siisti ja mukavan kuuma ja isäntäväki lämmittää niitä mielellään meille tilauksesta, tarjoavat tammivihtaa ja jopa opastaa saunansa käyttöön. 22:00 Saapuminen asemakaupunkiin, jossa käymme torilla ja vietämme leppoisaa ravintolailta junaa odotellessamme. 01:00* Yöjuna Uralille, saapuminen aamupäivällä sivu 4.(10)

5 pv URALIN RINTEILLÄ 3. Permin miljoonakaupunki 10:34* Saapuminen Permiin Permissä majoitumme keskustahotellin kahden hengen huoneissa, ateriat hotellin ja kaupungin ravintoloissa. 12:00- Permin kiertoajelu ja vapaa-aika Tutustumme Permiin entisenä Uralin pääkaupunkina, jossa näkee edelleenkin merkittäviä rakennuksia 1800-luvulta. Permiä sanotaan Venäjän vapaamielisimmäksi ja demokratisimmäksi kaupungiksi ja siinä hengissä nautimme oleskelustamme siellä koettuamme marikansan ahdistelua Volgan mutkassa. Permin aluemuseo Permin aluemuseossa on nähtävänä upea ja monien mielestä Uralin paras jalo- ja korukivi- sekä mineraalikokoelma, mammuttien ja muiden muinoin eläneiden dinosaurusten fossiililuurankoja sekä runsaasti muutakin geologista ja paleontologista faktatietoa Uralin esihistoriasta. Uralin moskeijat Tutustumme mielenkiintoiseen moskeijaarkkitehtuutrin sekä Uralin islamilaisten rakennusperinteisiin. Permin miljoonakaupungin suuri osa asukkaita ovat muslimeja ja Uralin maaseudulla tataarikylissä on nähtävissä harvinainen hirsitupamoskeija ja näin halutessamme vierailemme niissä sekä tataarikodeissa matkan varrella. Permiläismetallitaidetta Urali oli muinaisuudessa kantasuomalaisten kansojen asuttamaa aluetta. Todisteina siitä ovat sensaatiomaiset luolamaalaukset sekä maailman ainoa metallitaidekokoelma, jota nimitetään permiläispetotyyliksi, koska sen keskipisteessä ovat myös suomalaisille rakkaita eläimiä kuten hirvi ja karhu. Eikä suotta Kaman joella (vrt. Suomessa Kyminjoki) sijaitsevaa Permin aluetta pidetään itämerensuomalaisten alkukotina Uralilla. -20:00 Permin koru- ja kivikauppoja Paitsi museoissa ja näyttelyissä näemme Permissä paljon harvinaisia kiviä ja mineraaleja myytävänä isoissa ja pienissä korukaupoissa, mutta myös toreilla ja valmistajien omissa verstaksissa ja yksityisissä hiomoissa, josta onnen kaupalla saa todella arvokkaita kappaleita mukaan. sivu 5.(10)

6 pv 4. Matka Uralin poikki Keski-Uralin sydämissä Lähdemme seikkailemaan ajaessamme Keski- Uralia poikki Permistä Ekaterinburgiin päin. Kuvaamme huikeita maisemia, ylitämme kallioharjuja ja maastobusseilla nousemme huippuihin, seuraamme mäiltä laskevia jokia ja nautiskelemme nuotiokahvit ja piknik-eväät. Näemme ja koemme paljon uutta tällä antoisalla Uralin sisämatkalla ja näin ollen koko Keski-Uralin alue päänähtävyyksineen tulee meille tutuksi. Uralin jääluola Matkan puoliväliltä Kungurin kaupungin seudulta löytyy maailmankuulu jääluola pitoisuudeltaan monta kilometriä, joka koostuu monista maanalaisista halleista ja käytävistä. Kullakin hallilla on oma nimi ja omat näkymät. Alhaisessa maanalaisessa lämpötilassa ylhäältä tippuva vesi jäähtyy vaikuttaviksi vedenputouksiksi ja muodostaa uskomattomia jääpelejä. Jäävuoren karstisuppilot Kalkkkiivisen Jäävuoren alla sijaitseva jääluola on yksi maailman tilavimmista ja monimutkaisimmista karstivajoamista, seutua sanotaan klassiseksi karsialueeksi. Suppiloita on yli kolme tuhatta ja keväällä sulavedellä täyttyessään vuoren pinta muuttuu lampimaisemaksi. Vesi häviää sieltä luolan sisälle kesään mennessä, mutta matkamme aikana voimme yhä ihailla tätä luonnon ihmettä. Permiläinen meri 260 miljoonaa vuotta sitten Uralin kohdalla oli jättiläinen Permimeri ja senaikaisen lämpimän ja kostean ilmaston olot olivat monille mereneläimille hyvin suotuisat. Ajan mittaan syntyivat korkeat koralliriutat, jotka meren perääntyessä jäivät kohoamaan mantereen sisäosaan tuhansien kilometrien matkan päähän nykyisestä merenrannasta Uralin kulttuurimaisemia Uralin kauttamatkallamme käytämme tehokkaita maastobusseja, joilla pääsemme vaivatta massaturismin pilaamattomiin luonnon kohteisiin, joissa usein olemmekin ensimmäisiä ulkomaalaisia. Tutustumme Uralin alkuperäiskansoihin, osallistumme paikallisiin juhliin, maistamme perinteistä ruokaa ja näin halutessamme voimme jäädä hirsikyliin myös yöksi perhemajoitukseen. Yöpyminen Kungurin hotellissä Aamulla sähköjunalla Ekaterinburgiin sivu 6.(10)

7 5.-6. Uralin pääkaupungissa Saapuminen Ekaterinburgiin Matkamme seuraava kohokohta on Ekaterinburgin suurkaupunki, jota sanotaan Uralin pääkaupungiksi ja Venäjän kolmanneksi pääkaupungiksi Moskovan ja Pietarin jälkeen. Ekaterinburgissa majoitumme hotellissa, syömme kaupungin ravintoloissa ja nautimme kaupungin kiertoajelusta ja kävelystä sekä vapaa-ajasta. Uutta ja vanhaa Ekaterinburgissa Ekaterinburg on Venäjän nopeimmin kehittyviä suurkaupunkia, jossa rakennetaan enemmän pilvenpiirtäjiä kuin jopa Moskovassa. Samalla kaupungissa on säilynyt paljon vanhoja ainutlaatuisia kivi- ja hirsirakennuksia, joskus aivan ydinkeskustassa. Kuvan puutalossa on kuuluisa Demidovien suvulle omistettu historiallinen ravintola, joka muistuttaa pikemmin kotimuseota. Ekaterinburgin kivileikkausmuseo ja -koulu Tutustumme Fabergé- ja sentyyliseen vanhaan ja uuteen tuotantoon erikoisessa kivileikkaustaiteen museossa, jossa on mm. nähtävissä malakiittisali, kultaiset ja hopeiset kokoelmat, sekä entisen keisarillisen jalokiviverstaksen tuotteita (oheiset kuvat museon nettisisvuilta Tsaarinperhe Ekaterinburgissa Paitsi geologista ja kiviohjelmaa meille jää vielä riittävästi aikaa tutustuaksemme esim. viimeisen venäläisen tsaarin perheen traagiseen loppuun Ekaterinburgissa sekä muutenkin monipuolisen miljoonakaupungin vanhaan ja uuteen historiaan, kulttuuriin ja arkkitehtuuriin. Junamatka jatkuu Siperian puolelle 7. Siperian pääkaupungissa Saapuminen Novosibirskiin Vietämme kokonaisen päivän Novosibirskissa, joka on Siperian suurin ja nuorin kaupunki. Koko oleskeluajan meitä palvelee oma bussi, jolla kiertoajelun aikana nähdään kaupungin nähtävyydet kuten kuvan maailman suurin teatterin, käymme Siperian pisimmän Ob-joen rannalla tai risteilyllä, siperialaisessa saunassa sekä tutustumme Siperian saksalaisten ja uigurien ainutlaatuiseen kulttuuri- ja lauluperinteeseen. sivu 7.(10)

8 pv BAIKALJÄRVELLÄ 9. pv Irkutskin kaupunki Siperian barokin kaupungin ohjelma Ruokailun jälkeen tutustumme kiertoajelulla Siperian vanhimpaan ja kauneimpaan Irkutskin kaupungin rikkaaseen historiaan ja nykypäivään, käymme toimivassa nunnaluostarissa, ihailemme keskustassa hyvin säilyneitten hirsitalojen barokkikoristeluja, käymme kirjakaupassa, postissa ja shoppailemassa ja lopuksi nautimme vapaa-ajasta ja siperialaisesta ravintola-ateriasta. Metsäkansa ei anna periksi Burjaatti tarkoittaa mongolin kielessä metsämies näin aropaimentolaiset nimitivät Baikalin korvissa asuvaa naapuriheimoaan. Nykyburjaateilla on tallellaan perinnerikas kulttuuri sekä omaperäinen uskonto, johon tutustumme matkalla. Myös poliittisesti burjaatit ovat peloton ja hyvin aktiivinen kansa, joka uskaltaa vastustaa enemmistöä. 10. pv Etelä-Baikalin rantarata 8:25 Aamupalan jälkeen lähdemme koko päivän junaretkelle. Baikalia kiertävä rantarata Lähtiessä tutustuttuamme Irkutskin mahtavaan rautatieasemaan nousemme Baikalin kiertorautatien erikoiseen turistijunaan, joka johtuen vuodenajasta ja kysynnästä saattaa olla yläkuvan näköalajuna panoraama- ja ravintolavaunuineen tai alakuvan kiskoilla kulkeva mukava turistibussi. Osa kuuluisaa Transsibia oleva rantarata kiertää Baikalin järveä eteläpäästä luvulla jyrkille rantakallioille rakennettuna rautatie lukusinine siltoineen (yli 500) ja tunneleineen on edelleenkin alansa etenevimpiä insinööriratkaisuja, johon muusta maailmasta tuskin löytyy verrattavaa. Koko päivän kestävän kiertomatkan aikana pidetään lukuisia pitkähköjäkin pysähdyksiä luonnon ihanissa näkymäpaikoissa ja mielenkiintoisissa kohteissa ja asutuksissa, joissa voi lähteä jaloittelemaan, piknikille tai uimaan Baikalin poukamissa. Junassa on järjestetty ruokailu ja teetarjoilu (kuuluu matkan hintaan). Illaksi juna saapuu takaisin Irkutskiin, syömme iltapalan ravintolassa, yöpyminen hotellissa. Baikalin norppa ja Baikalin järvimuseo Riippuen näköalajunan aikataulusta voimme matkalla käydä Baikalskin satamakaupungissa sijaitsevassa järvimuseossa ja jopa norppien esityksessä. Baikalin norppa on suuri arvoitus sen tutkijoilleen, jotka eivät voi käsittää, millä tavalla se joutui 30 mln. vuotta vanhaan vajoamajärveen. Toinen eläin, jota ei tavata muualla kuin vain Baikalissa on kuuluisa omulin niminen kala, sitä voimme lähteä pyytämään kalastajaporukassa. sivu 8.(10)

9 Ulkomuseo Toinen ohimaton kohde matkalla on Seurasaaren tapainen ulkomuseo, johon on kerätty monta vuosisataa vanhoja rakennuksia kaikkialta Itä- Siperiasta. Paitsi kuvan venäläisten sotureiden pystyttämiä lehtikuusihirsilinnoja ja -kirkkoja museosta löytyy monta eri Siperian alkukansoille omistettua aluetta mm. tunguusujen, evenkien ja pienempien suomalais-ugrilaisten kansojen. Elämysretki Baikalin saaristoon Rautatieretken aikana tai vaihtoehtoisesti sen asemesta voi lähteä elämykselliselle vesiajelulle erikoisella laivalla, jonka rakenne mahdollistaa maihin nousua millä tahansa rannalla, ei laituria tarvita ollenkaan. Matkalla pistäytymisiä mielenkiintoisin rantakohteisiin. Baikalin luonnonretkiä Siperian siniseksi helmiksi kutsuttu Baikal-järvi ympäristöineen on hyvin eristyksessä muusta maailmasta ja sen noin 2700 eläinlajia käsittävästä eläimistöstä yli 70% ovat sellaisia, joita ei tavata missään muualla. Lähdemme maitse autoilla, veneillen ja kävellen elämyksellisille piknikretkille taigan sembrametsiin ja lammille bongaamaan ihmejärven erikoisia lintuja, kaloja ja petoja. 21:00 Saapuminen Irkutskiin iltapala pv KAUKOIDÄSSÄ 13. pv Transsibin pääteasema Saapuminen Vladivostokiin Transsibin viimeinen osa valmistui neuvostoaikaan 1970-luvulla koko kansan urakalla. Edettäessä aina idemmäksi on mielenkiintoista seurata Baikaljärven taigan vaihtumista etelämaalaisen kosteiksi tropiikkimetsäksi Amurjoen rannoilla. Lopuksi saavumme Vladivostokiin, joka on rautatien pääteasema, jossa paikallishotellissa lepäämme kunnolla pitkähköstä rautatiematkasta. Tutustuminen Vladivostokiin Lähdemme kaupungin kiertoajelulle ja vapaa-ajalle sekä ostoksille, käymme paikallismuseoissa ja merisatamassa, joka on venäjän itärannikon suurin, siletä pääsee meritse Japaniin ja muuhunkin Aasiaan. Näin halutessamme voimme lähteä monituntiselle laivaretkelle tutkimaan lämpimän Japanin meren luontoa. sivu 9.(10)

10 14. Paluulento Paluulento Pietariin Boeing Lennämme Vladivostokista Pietarin lentoasemalle (huomioi aikaero: lähtö on Kauko-Idän ja saapuminen Pietarin ajassa, joka on suomen aikaan nähden tunti edellä) jossa suomalainen bussi odottaa meidät. Syötyämme jatkamme matkaa Suomen rajalle (ostokset duty-free myymälässä) ja sitten Helsinkiin Täyshoitomatkapaketti, johon sovellamme yleisiä valmismatkaehtoja. Oikeus muutoksiin myös matkan aikana pidätetään. Kesän juna- ja lentohinnat ja -aikataulut tarkistetaan talveen/kevääseen 2012 mennessä. Kaikki aikataulut ja kelloajat ovat noin-arvoja, jotka Venäjän olosuhteissa saattavat vaihtua. Viisumit ovat omaan kustannushintaan n. 80/hlö. Matkan hinta on laskettu ryhmän minimikoon ollessaan 25 hlö. Tämä matkaohjelma on Suomalais-ugrilaisen matkatoimiston omaisuutta, kuvat ovat tekijän. Kaikki oikeudet pidätetään: 2012 Suomalais-ugrilainen matkatoimisto, Frankfurt am Main, Saksa sivu 10.(10)

Ohjelmantapahtuma 1. pv Suomesta Siperiaan 6:00~ 10:00

Ohjelmantapahtuma 1. pv Suomesta Siperiaan 6:00~ 10:00 Siperian sininen helmi Irkutsk baikalsk rantarautatie laivaristeily baikalin saaristo pv kesäkuu 2012 Ohjelmantapahtuma 1. pv Suomesta Siperiaan 6:00~ 10:00 14:36 huomioi aikaero: Pietarin aika on suomen

Lisätiedot

Ohjelmantapahtuma 1. Suomesta Volgan mutkaan. 04:00 Matkan alku Lahdesta Suomalainen WC:lla ja televisiolla varustettu linjaauto/venäläinen

Ohjelmantapahtuma 1. Suomesta Volgan mutkaan. 04:00 Matkan alku Lahdesta Suomalainen WC:lla ja televisiolla varustettu linjaauto/venäläinen keski-uralin mineraalimatka 13.-22. toukokuuta 2011 Pietari Marinmaa Perm kungur ekaterinburg keski-urali pv Ohjelmantapahtuma 1. Suomesta Volgan mutkaan Kuvaus 04:00 Matkan alku Lahdesta Suomalainen WC:lla

Lisätiedot

Ohjelmantapahtuma 1. Pietarista Volgan mutkaan. 6:00 Lähtö Suomesta Suomalainen bussiyhtiö*; bussi on varustettu

Ohjelmantapahtuma 1. Pietarista Volgan mutkaan. 6:00 Lähtö Suomesta Suomalainen bussiyhtiö*; bussi on varustettu marinmaan uhrilehtoja Pietari Marinmaa Joškar-ola tataaria kazan Moskova kesäisin lähdöt viikottain pv Ohjelmantapahtuma 1. Pietarista Volgan mutkaan Kuvaus 6:00 Lähtö Suomesta Suomalainen bussiyhtiö*;

Lisätiedot

Tverin Karjalan Savusaunamatka 16.8. 23.8.2015

Tverin Karjalan Savusaunamatka 16.8. 23.8.2015 Tverin Karjalan Savusaunamatka 16.8. 23.8.2015 Tämä matka on tehty ennenkin. Se oli niin hyvä että pyysimme Leo Baskinia järjestämään matkan uudelleen. Tämä on tosi Savusaunafaneille. Matalle mahtuu vain

Lisätiedot

pv 1. Pietari ja Inkeri 6:00 Lähtö Suomesta Kaarina - Tampere- Forssa - Karkkila - Helsinki Hamina Vaalimaa

pv 1. Pietari ja Inkeri 6:00 Lähtö Suomesta Kaarina - Tampere- Forssa - Karkkila - Helsinki Hamina Vaalimaa Pietari INKERI kirov udmurti u komi k syktyvkar pohjois-viena p 15.-22. 1 elokuuta 2008 pv Tapahtuma 1. Pietari ja Inkeri Kuvaus 6:00 Lähtö Suomesta Kaarina - Tampere- Forssa - Karkkila - Helsinki Hamina

Lisätiedot

kansainvälinen vuorolinja-auto riippuen ryhmän koosta. 13:30 Saapuminen Pietariin Pietarissa valutan vaihto, ostokset ja ruokailu

kansainvälinen vuorolinja-auto riippuen ryhmän koosta. 13:30 Saapuminen Pietariin Pietarissa valutan vaihto, ostokset ja ruokailu Pietari Marinmaa uhrilehto tataaria kazan kaksi matkaa kesä- ja heinäkuussa 2008 pv Ohjelmantapahtuma 1. Pietarista Volgan mutkaan Kuvaus 8:00 Lähtö Suomesta Sibelius-juna, suomalainen turistibussi tai

Lisätiedot

Ohjelmantapahtuma 1. Pietarista Nizhni Novgorodiin. 6:00 Lähtö Suomesta Suomalainen bussiyhtiö*; bussi on varustettu

Ohjelmantapahtuma 1. Pietarista Nizhni Novgorodiin. 6:00 Lähtö Suomesta Suomalainen bussiyhtiö*; bussi on varustettu vuorimarien kannelkansa pv kesäisin lähdöt viikottain Ohjelmantapahtuma 1. Pietarista Nizhni Novgorodiin Pietari, inkeri Nižni novgorod Vuori-mari volgan mutka tsikmä čavašinmaa Moskova Kuvaus 6:00 Lähtö

Lisätiedot

pv Ohjelmantapahtuma Kuvaus 1. n. 6:00 Laatokan Karjala Matkan alku, bussi lähtee Etelä- tai Keski-

pv Ohjelmantapahtuma Kuvaus 1. n. 6:00 Laatokan Karjala Matkan alku, bussi lähtee Etelä- tai Keski- Laatokan ympäri - juhannus kuujärvellä sortavala äänislinna kižin saari Kuujärvi Aunus tihvinä Pietari 23.-27. kesäkuuta 2010 pv Ohjelmantapahtuma Kuvaus 1. n. 6:00 Laatokan Karjala Matkan alku, bussi

Lisätiedot

Ohjelmantapahtuma 1. Pietarista Volgan mutkaan. 6:00 Lähtö Suomesta Suomalainen bussiyhtiö*; bussi on varustettu

Ohjelmantapahtuma 1. Pietarista Volgan mutkaan. 6:00 Lähtö Suomesta Suomalainen bussiyhtiö*; bussi on varustettu vuorimarien kannelkansa pv Luontomatka volgan mutkaan Ohjelmantapahtuma 1. Pietarista Volgan mutkaan Kuvaus Pietari, inkeri Nižni novgorod Vuori-mari volgan mutka tsikmä čavašinmaa Moskova 6:00 Lähtö Suomesta

Lisätiedot

Ohjelmantapahtuma 1. Trans-Siberian menomatka

Ohjelmantapahtuma 1. Trans-Siberian menomatka Mongolian kiertomatka pv Ohjelmantapahtuma 1. Trans-Siberian menomatka Kuvaus 6:00~ 10:00 Lähtö Suomesta huippujunalla/bussilla Upouusi kansainvälinen Allegro-luotijuna lähtee Helsingistä saapuu Pietarin

Lisätiedot

MATKAOHJELMA 1.4.2009 1 (5)

MATKAOHJELMA 1.4.2009 1 (5) MATKAOHJELMA 1.4.2009 1 (5) Matka 14: Myanmar (11 pvä/ 10 yötä) 1 yö Yangon- 1 yö Bagan- 2 yötä Mandalay- 2 yötä Inle-järvi- 1 yö Yangon- 3 yötä Ngpali Hotellit: Summit Park View Hotel (Yangon), Thazin

Lisätiedot

https://www.sokoshotels.fi/en/st-petersburg/sokos-hotel-olympia-garden

https://www.sokoshotels.fi/en/st-petersburg/sokos-hotel-olympia-garden 03.05.2018 10:00-14:30 Allegro juna lähtee Helsinki-Pietari 3,5 tuntia 14:30-17:00 Saapuminen Pietariin, Pietari kiertoajelu bussilla 17:00-18:30 Pietari-Paavalin linnoitukseen Neva-joen Jänissaarelle

Lisätiedot

Kulttuurimatka Krakovaan 4 päivää 3 yötä

Kulttuurimatka Krakovaan 4 päivää 3 yötä Kulttuurimatka Krakovaan 4 päivää 3 yötä Vietä pitkä viikonloppu kesäisessä Krakovassa Finnairin suorilla lennoilla Helsingistä! Krakovan värikäs historia ja eloisa nykypäivä, hyvin säilynyt UNESCO:n maailmanperintökohteisiin

Lisätiedot

Luomuviinimatka Andien juurille Chileen & Argentiinaan 23.02. - 07.03.2016

Luomuviinimatka Andien juurille Chileen & Argentiinaan 23.02. - 07.03.2016 Luomuviinimatka Andien juurille Chileen & Argentiinaan 23.02. - 07.03.2016 Chile & Argentiina luomuviinimatka Chile ja Argentiina ovat upeita valtioita, jotka ovat täynnä toinen toistaan loistavampia nähtävyyksiä.

Lisätiedot

Lomamatka. Turkin Sideen Lento Jyväskylästä Anatalyaan. Matkan hinta Supertäysihoidolla

Lomamatka. Turkin Sideen Lento Jyväskylästä Anatalyaan. Matkan hinta Supertäysihoidolla Lomamatka Turkin Sideen 3.5. 10.5.2018 Lento Jyväskylästä Anatalyaan Matkan hinta 699.00 Supertäysihoidolla Hotelli La Grande Resort & Spa on iso, monipuolinen kylpylähotelli joka sijaitsee ranta-alueella

Lisätiedot

BUSINESS TO BUSINESS MEDIAT OY DUBLIN 03.-06.05.2007

BUSINESS TO BUSINESS MEDIAT OY DUBLIN 03.-06.05.2007 BUSINESS TO BUSINESS MEDIAT OY DUBLIN 03.-06.05.2007 tourwiseireland 1 Hotelli Dublinissa: Academy Hotel * * * Academy hotelli on mukava kolmen tähden hotelli aivan Dublinin keskustassa O Connell Street

Lisätiedot

Hotelli Seashells Resort**** Qawra Coast Road, Qawra, SPB 1902, Malta

Hotelli Seashells Resort**** Qawra Coast Road, Qawra, SPB 1902, Malta Kevätretki Maltalle 23 27.4.2017 Matkalla nähdään pääsaaren lisäksi Gozon vihreämpää luontoa ja tutustutaan monipuolisesti historiaan ja nähtävyyksiin. Saaren etelä-osan retkellä nähdään mm. Zurrieq laakso

Lisätiedot

RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16

RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16 RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16 1. päivä 4.5.16 Saapuminen Sloveniaan ja Bledin retki Saapuminen Ljubljaanan lentokentälle. Suomea puhuva RIL-matkalaisille tuttu oppaamme Marketa Sindelova ja

Lisätiedot

Retket BARNLEK 2014 Islanti 5. - 13. HEINÄKUUTA. 2013-9-30 Jorgen Bendt Pedersen Katarina Westerholm

Retket BARNLEK 2014 Islanti 5. - 13. HEINÄKUUTA. 2013-9-30 Jorgen Bendt Pedersen Katarina Westerholm Retket BARNLEK 2014 Islanti 5. - 13. HEINÄKUUTA 2013-9-30 Jorgen Bendt Pedersen Katarina Westerholm Reki nro 1. Reykjavík Opastettu kierros Reykjavikissa Kerrotaan ja nähdään eri paikkoja kaupungissa Retken

Lisätiedot

Sukuseuran matka Pietariin 13 16.5.2010

Sukuseuran matka Pietariin 13 16.5.2010 Sukuseuran matka Pietariin 13 16.5.2010 Ohessa olemme pyrkineet heijastamaan joitakin tapahtumia ja tunnelmia sukuseuran matkasta. Lyhyellä matkakertomuksellamme tahdomme jakaa hauskan ja antoisan matkamme

Lisätiedot

Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa

Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa Joulukuun pakkaset jäivät taakse, kun laskeuduin kuuden tunnin lentomatkan jälkeen Las Palmasin lentokentälle. Kenttäpalvelut toimivat

Lisätiedot

Retket BARNLEK 2014 Islanti 5. - 13. HEINÄKUUTA. 2013-9-30 Jorgen Bendt Pedersen Katarina Westerholm

Retket BARNLEK 2014 Islanti 5. - 13. HEINÄKUUTA. 2013-9-30 Jorgen Bendt Pedersen Katarina Westerholm Retket BARNLEK 2014 Islanti 5. - 13. HEINÄKUUTA 2013-9-30 Jorgen Bendt Pedersen Katarina Westerholm Retki nro 1. Reykjavík - pääkaupungin kiertoajelu Opastettu kierros Reykjavikissa. Retken pituus n. 2,5

Lisätiedot

KOTIHARJUN SAUNAYHDISTYS ry

KOTIHARJUN SAUNAYHDISTYS ry To 17. Su 20.5.2012 Saunaretki Karjalaan Sivu 1 / 14 Kotiharjun Saunayhdistys ry:n perinteinen kevätretki Karjalan maisemiin ja sen saunoihin. Entistä Suomea. Heino Tours Finland, Kotka. Venäjän puolella.

Lisätiedot

Matka Kronstadtiin keväällä 2007. Ote erään matkalaisen matkapäiväkirjasta

Matka Kronstadtiin keväällä 2007. Ote erään matkalaisen matkapäiväkirjasta Matka Kronstadtiin keväällä 2007 Ote erään matkalaisen matkapäiväkirjasta Su-Ma, 13-14.5. Tulimme kaikki matkalle lähtijät koulun pihalle sunnuntai-iltana kello kymmenen maissa. Yksi matkalaisista kuitenkin

Lisätiedot

Ulkomaiset matkailijat Suomessa ja Kymenlaaksossa

Ulkomaiset matkailijat Suomessa ja Kymenlaaksossa Ulkomaiset matkailijat Suomessa ja Kymenlaaksossa Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy tuhatta matkaa 2 Ulkomaalaiset matkailijat Suomessa 2015 ULKOMAALAISET MATKAILIJAT SUOMESSA ASUINMAITTAIN 3 000 2

Lisätiedot

SAIMAAN LAIVAMATKAT OY KAHDEN PÄIVÄN RISTEILYT LUOSTARIRISTEILYT HOTELLIRISTEILY

SAIMAAN LAIVAMATKAT OY KAHDEN PÄIVÄN RISTEILYT LUOSTARIRISTEILYT HOTELLIRISTEILY RISTEILYT SINISELLÄ SAIMAALLA KAHDEN PÄIVÄN RISTEILYT Lähtö Kuopiosta (ti, to, la) tai Savonlinnasta (ma, ke, pe) klo 9.00. Risteily Heinäveden reittiä pitkin neljän sulkukanavan ja kahden avokanavan kautta

Lisätiedot

Eibar Espanja 2.11 12.12.2015 Erja Knuutila ja Pirkko Oikarinen

Eibar Espanja 2.11 12.12.2015 Erja Knuutila ja Pirkko Oikarinen Eibar Espanja 2.11 12.12.2015 Erja Knuutila ja Pirkko Oikarinen Maanatai aamuna 2.11 hyppäsimme Ylivieskassa junaan kohti Helsinkiä, jossa olimme puolen päivän aikoihin. Lento Pariisiin lähti 16.05. Meitä

Lisätiedot

HURTIGRUTEN - MAAILMAN KAUNEIN MERIMATKA KIRKKONIEMESTÄ BERGENIIN *, **, **, , JA

HURTIGRUTEN - MAAILMAN KAUNEIN MERIMATKA KIRKKONIEMESTÄ BERGENIIN *, **, **, , JA HURTIGRUTEN - MAAILMAN KAUNEIN MERIMATKA KIRKKONIEMESTÄ BERGENIIN 13.-19.4.*, 15.-21.5.**, 1.-7.8.**, 22.-28.8., 3.-10.9. JA 14.-20.9.2017 Hurtigruten on Norjan rannikon alkuperäinen laivareitti, joka

Lisätiedot

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 6

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 6 Sivu 1 / 6 Esittely Pariisi 3-4pv Romanttisuudestaan tunnettu Pariisi on ennen kaikkea kaupunkilomailijan kohde. Nähtävää ja koettavaa riittää jokaiselle ja kaupunki tarjoaa aina jotain uutta. Kohdetietoa

Lisätiedot

VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA

VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA 12. 16.8.2013 Olipa tosi mukava kurssi. Sopivan rauhallinen tempoltaan ja kuitenkin tarpeeksi jokaiselle sopivia aktiviteetteja ja paikka mitä loistavin! Lähdimme

Lisätiedot

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen?

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen? 5. Vastaa kysymyksiin (kpl1) Onko sinulla sisaruksia? Asuuko sinun perhe kaukana? Asutko sinä keskustan lähellä? Mitä sinä teet viikonloppuna? Oletko sinä viikonloppuna Lahdessa? Käytkö sinä usein ystävän

Lisätiedot

Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011

Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011 Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011 Sunny Beach on upea rantalomakohde Mustanmeren rannikolla Bulgariassa. Kohde sijaitsee 30 kilometrin päässä Burgasista pohjoiseen. Sunny Beachin

Lisätiedot

Visbyn risteily Helsingistä

Visbyn risteily Helsingistä Visbyn risteily Helsingistä Reitti: Karstula-Äänekoski-Jyväskylä-Jämsä (menoon mahdollista saada liityntäkuljetukset myös Keuruulta ja Petäjävedeltä -> kysy lisää toimistoistamme!) Lähdöt: 3.7 ja 24.7

Lisätiedot

Opet Venäjällä. (Tekstit Jari Mustonen Juha Järvisen ja Tarja Lehmuskosken avustamana )

Opet Venäjällä. (Tekstit Jari Mustonen Juha Järvisen ja Tarja Lehmuskosken avustamana ) Opet Venäjällä Viime kesänä Helsingin ortodoksisen seurakunnan ja SOOLin opettajat tekivät yhteisen matkan Venäjälle. Oppaanamme toimi rutinoitunut Venäjän matkaaja isä Stefan Holm. Matkan käytännön järjestelyistä

Lisätiedot

Tutustu WILD TAIGAN KESÄÄN. Luontoa ja kulttuuria. Kesän 2015 parhaat vinkit. Kuva: Lassi Rautiainen

Tutustu WILD TAIGAN KESÄÄN. Luontoa ja kulttuuria. Kesän 2015 parhaat vinkit. Kuva: Lassi Rautiainen Tutustu WILD TAIGAN KESÄÄN Luontoa ja kulttuuria Kesän 2015 parhaat vinkit Kuva: Lassi Rautiainen VILLIÄ ELÄMÄÄ erämaaluonnossa Wild Taigan koskematon erämaaluonto tarjoaa hyvät mahdollisuudet eläinten

Lisätiedot

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia.

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. LAUSEEN KIRJOITTAMINEN Peruslause aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. minä - täti - ja - setä - asua Kemi Valtakatu Minun täti ja setä asuvat

Lisätiedot

Lähde kanssamme ikimuistoiselle luomuviinimatkalle Chileen & Argentiinaan 19.02. - 05.03.2016

Lähde kanssamme ikimuistoiselle luomuviinimatkalle Chileen & Argentiinaan 19.02. - 05.03.2016 Lähde kanssamme ikimuistoiselle luomuviinimatkalle Chileen & Argentiinaan 19.02. - 05.03.2016 Chile & Argentiina luomuviinimatka Chile ja Argentiina ovat upeita valtioita, jotka ovat täynnä toinen toistaan

Lisätiedot

Pakolaisuus-kurssi Andrew Bowo ja Lassi Taskinen

Pakolaisuus-kurssi Andrew Bowo ja Lassi Taskinen Pakolaisuus-kurssi Andrew Bowo ja Lassi Taskinen Alppilan lukio on järjestänyt yhdessä Espoonlahden ja Kauhavan lukioiden sekä Europaschule Langerwehen kanssa yhdessä Opetushallituksen osin tukeman kurssin

Lisätiedot

Äijälän Rustin veneretket

Äijälän Rustin veneretket Äijälän Rustin veneretket Veneemme 360 -asteinen kuva veneen sisätiloista, klikkaa: http://www.paratiisisaari.com/rusti_pure/harmony.html M/y Harmony luxusjahti Elegance 65, 19,6 m, max. 40 hlö M/s Juhana

Lisätiedot

Tieteen Ystävien Seura ry Keväisen Espanjan aarteita: kalliokuvia ja kulttuurikaupunkeja

Tieteen Ystävien Seura ry Keväisen Espanjan aarteita: kalliokuvia ja kulttuurikaupunkeja Tieteen Ystävien Seura ry Keväisen Espanjan aarteita: kalliokuvia ja kulttuurikaupunkeja 22. 28.5.2017 Keväisen Espanjan aarteita: kalliokuvia ja kulttuurikaupunkeja Ajankohta: 22. 28.5.2017 Norwegianin

Lisätiedot

Lomalla Raamatun historiaa

Lomalla Raamatun historiaa Lomalla Raamatun historiaa Yhdistelmämatka Israeliin 03.-11.09.2018 v Asumme Tel Avivissa Leonardo Art- hotellissa v Teemme kaksi retkipäivää Jerusalemiin v Kaksi retkipäivää Tiberiakseen v Oppaana Ariel

Lisätiedot

Ikimuistoinen päivämatka Hankoon! Varmasti viihtyy.

Ikimuistoinen päivämatka Hankoon! Varmasti viihtyy. Ikimuistoinen päivämatka Hankoon! Varmasti viihtyy. 1 1874 perustettu Hangon kaupunki on pikkukaupunki sanan kaikkein parhaimmassa merkityksessä. Rennosti ylellinen Suomen Etelä tarjoaa kiehtovan historian,

Lisätiedot

Ikimuistoinen leirikoulumatka Hangossa! Varmasti viihtyy.

Ikimuistoinen leirikoulumatka Hangossa! Varmasti viihtyy. Ikimuistoinen leirikoulumatka Hangossa! Varmasti viihtyy. Ikimuistoinen leirikoulumatka Hangossa! 1 Majoittuminen Hangosta löytyy monta majoituskohdetta, jotka sopivat leirikoulu ryhmälle. Valitsetko motellin

Lisätiedot

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti 1. Käännä omalle kielellesi. Oppitunti 14 Persoonapronominit - Verbien taivutus (Preesens) minä

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti 1. Käännä omalle kielellesi. Oppitunti 14 Persoonapronominit - Verbien taivutus (Preesens) minä Oppitunti 14 Persoonapronominit - Verbien taivutus (Preesens) 1 minä Minä olen. Minä laulan. Minä tanssin. Minä maalaan. Minä väritän. Minä piirrän. Minä otan. Minä myyn. Minä istun. = Olen. = Laulan.

Lisätiedot

Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13

Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13 Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13 Halusin lähteä ulkomaille työssäoppimaan sekä tutustumaan pieneksi aikaa toiseen maahan ja kulttuuriin. Kuusi

Lisätiedot

Kiehtova Katania, suloinen Taormina, tulivuori Etna, muinaisia temppeleitä, hiekkarannat, luomuviinit...

Kiehtova Katania, suloinen Taormina, tulivuori Etna, muinaisia temppeleitä, hiekkarannat, luomuviinit... Sisilia on hedelmällinen saari, jossa on ihanteellinen ilmasto luomuviininviljelyyn. Matkan aikana vierailemme monilla luomuviinitiloilla, tutustumme viinin valmistukseen, maistelemme viinejä sisilialaisen

Lisätiedot

Visbyn risteily Silja Europalla. Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016

Visbyn risteily Silja Europalla. Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016 Visbyn risteily Silja Europalla Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016 Visby on kaupunki ja maineensa veroinen. Täällä kävijän hurmaavat sen matalat, ruusuihin peittyvät talot, sen korkeat tornit, varjoisat

Lisätiedot

Kalastusmatka Malesian Borneoon 8-27.10.2015

Kalastusmatka Malesian Borneoon 8-27.10.2015 Kalastusmatka Malesian Borneoon 8-27.10.2015 Unelmamatka Kaukoitään niille, jotka pitävät kalastuksesta ja yleensä luonnossa liikkumisesta! Kalastusmuotoina ovat vetouistelu ja pohjaonginta. Varaa ja maksa

Lisätiedot

LEN European Short Course Swimming Championships Copenhagen, 13/

LEN European Short Course Swimming Championships Copenhagen, 13/ LEN European Short Course Swimming Championships Copenhagen, 13/15.-17.12.2017 KOE VAIVATON FANIMATKA UINNIN EM- KISOIHIN! Viiden tai kolmen päivän fanimatka, jonka aikana näet kaikki tapahtumat ja myös

Lisätiedot

Pohjois-Viro 16. 19.5.2013.

Pohjois-Viro 16. 19.5.2013. Pohjois-Viro 16. 19.5.2013. Torstai 16.5. klo 6.30 lähtö Lahdesta, kuljetuksista vastaan tuttu Reissu-Ruoti ja luottokuskimme Jukka Ruoti klo 9.15 laiva lähtee. Matkalla meribrunssi (kuuluu matkan hintaan)

Lisätiedot

Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25

Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25 1 Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25 Hepreankielisessä sanassa eikev on hyvin paljon tarkoitusta. Ensimmäinen tarkoitus on: johdonmukainen, askel askeleelta eteenpäin. Sana eikev tarkoittaa myös kantapäätä. Kaikkivaltias

Lisätiedot

Kolmården eläinpuisto/ Turusta Silja Line 3pv

Kolmården eläinpuisto/ Turusta Silja Line 3pv Kolmården eläinpuisto/ Turusta Silja Line 3pv Reitti: - Karstula-Äänekoski-Jyväskylä-Jämsä Lähtö: ma 17.7. Pohjoismaiden suosituin eläinpuisto Kolmården safaripuistoineen on jännittävä kesälomakohde koko

Lisätiedot

Hyvän palvelun muotoilutoimisto. Copyright Diagonal Mental Structure Oy. All rights reserved.

Hyvän palvelun muotoilutoimisto. Copyright Diagonal Mental Structure Oy. All rights reserved. Hyvän palvelun muotoilutoimisto 1 TEKES LIIKKUMINEN PALVELUINA 27.5.2014 Käyttäjäprofiilit palveluiden luomisen pohjana Case: Helsingin risteilymatkustajien profilointiprojekti Mikko Koivisto, johtava

Lisätiedot

THAIMAA SPECIAL. Päivä 1. Päivä 2

THAIMAA SPECIAL. Päivä 1. Päivä 2 THAIMAA SPECIAL BANGKOK - KWAI-JOKI HUA HIN GOLF KIERROS 14 päivää / 13 yötä Upea yhdistelmämatka, jossa koet Thaimaan eri puolet ja pelaat Thaimaan upeimmilla kentillä. Voit hankkia edullisia golfvarusteita

Lisätiedot

Ryhmässä Fuengirolaan. v v Hotelli Fuengirola Park v Lennot Helsingistä ja Oulusta v Ilmoittaudu

Ryhmässä Fuengirolaan. v v Hotelli Fuengirola Park v Lennot Helsingistä ja Oulusta v Ilmoittaudu Ryhmässä Fuengirolaan v 14. -28.04.2018 v Hotelli Fuengirola Park v Lennot Helsingistä ja Oulusta v Ilmoittaudu 30.11.2017 mennessä Mirja ; 0407635528 mirja.hanninen@hyvame.fi Tuomas ; 0400242686 tuomas.samuel@gmail.com

Lisätiedot

Matkaohjelma. A- Beach Links Kohti rantalomaa. Yrjö Tervakangas

Matkaohjelma. A- Beach Links Kohti rantalomaa. Yrjö Tervakangas Matkaohjelma A- Beach Links Kohti rantalomaa Yrjö Tervakangas 2 1. Päivä: Saapuminen Siem Reapiin valitsemastanne kohteesta. Kuljetus hotellille ja sisäänkirjautuminen. Päivällinen paikallisessa ravintolassa.

Lisätiedot

JCI WORLD CONGRESS 2015

JCI WORLD CONGRESS 2015 Japani kutsuu Lähde Nuorkauppakamarien maailmankokoukseen ja tutustu samalla lumoavaan Kiotoon ja Okinawan trooppisiin saariin! Yhteistyössä Suomen Nuorkauppakamarit ja SMT. Tarjolla on kuusi erilaista

Lisätiedot

B A LTIA N K IE R R O S 10.7. - 16.7.2007

B A LTIA N K IE R R O S 10.7. - 16.7.2007 MAANANTAI 9.7.2007 N. Klo 8.00 startti Huttulasta ja sen jälkeenvesilahdelta Koskenkylästä kohti Vantaata, keli pilvinen ja vesikuurojen mahdollisuus ilmassa Yöpyminen vaimon serkun luona mistä aamulla

Lisätiedot

Tervetuloa Porvooseen, Suomen parhaaseen matkailukaupunkiin!

Tervetuloa Porvooseen, Suomen parhaaseen matkailukaupunkiin! Tervetuloa seen, Suomen parhaaseen matkailukaupunkiin! Monta reittiä seen! on paikka, jonka vanhan kaupungin mukulakivikadut, pienet galleriat ja jokimaisema ranta-aittoineen hurmaavat kävijänsä yhä uudelleen.

Lisätiedot

19.8. 17.9.2005. Helsinki Vladivostok Peking Хельсинки Владивосток Пекин

19.8. 17.9.2005. Helsinki Vladivostok Peking Хельсинки Владивосток Пекин 19.8. 17.9.2005 Helsinki Vladivostok Peking Хельсинки Владивосток Пекин 19.8. Moskovan matka alkaa tuttuun tapaan Helsingistä Tolstoi-junalla Ravintolavaunussa on viihtyisää nauttia ruokaa ja virvokkeita

Lisätiedot

Purjehdus elämyksiä Merenkurkussa. Tervetuloa mukaan

Purjehdus elämyksiä Merenkurkussa. Tervetuloa mukaan Purjehdus elämyksiä Merenkurkussa. Tervetuloa mukaan Ammattitaitoinen miehistö Matka toteutetaan miehistön mukaan (rauhallinen tai vauhdikas) Luotettava ja katsastettu vene varusteineen Useita lähtöpaikkoja

Lisätiedot

Ulkomaiset matkailijat Suomessa ja pääkaupunkiseudulla v. 2015

Ulkomaiset matkailijat Suomessa ja pääkaupunkiseudulla v. 2015 Ulkomaalaiset matkailijat Suomessa ja pääkaupunkiseudulla 2015 Ulkomaiset matkailijat Suomessa ja pääkaupunkiseudulla v. 2015 Tutkimus ja Analysointikeskus TAK Oy 2 Ulkomaalaiset matkailijat Suomessa 2015

Lisätiedot

Spittelhof Estate. Biel-Benken, Sveitsi, 1996 Peter Zumthor. 50m

Spittelhof Estate. Biel-Benken, Sveitsi, 1996 Peter Zumthor. 50m Spittelhof Estate Biel-Benken, Sveitsi, 1996 Peter Zumthor Spittelhof Estate on Peter Zumthorin suunnittelema maaston mukaan porrastuva kolmen eri rakennuksen muodostama kokonaisuus Biel-Benkenissä, Sveitsissä.

Lisätiedot

Tähän kaupunkiin haluat aina uudestaan!

Tähän kaupunkiin haluat aina uudestaan! Euroopan mielenkiintoisimpia kaupunkikohteita! Venäjän toiseksi suurin kaupunki, entinen Venäjän keisarikunnan pääkaupunki 1712-1918 Dramaattinen historia kolme maailmansotaa ja kolme vallankumousta UNESCON

Lisätiedot

The Baltic Guide -julkaisut

The Baltic Guide -julkaisut The Baltic Guide julkaisut The Baltic Guide matkailulehti on ilmestynyt jo 23 vuotta. Tavoita ostovoimaiset Viron matkailijat suomen, englannin, venäjän ja vironkielisten julkaisujemme kautta. Lehtien

Lisätiedot

HyväMe- lomaristeily. Kroatiaan Matkan hinta 1445,00. Ilmoittaudu marraskuun 2017 loppuun mennessä

HyväMe- lomaristeily. Kroatiaan Matkan hinta 1445,00. Ilmoittaudu marraskuun 2017 loppuun mennessä HyväMe- lomaristeily Kroatiaan 2018 18. 25.8.2018 Matkan hinta 1445,00 Ilmoittaudu marraskuun 2017 loppuun mennessä Mirja : mirja.hanninen@hyvame.fi puh : 040765528 1 2 HyväMe- ryhmä Makarskassa merenrannalla

Lisätiedot

Lepoa hoivaamisesta loma omaishoitajalle 5vrk

Lepoa hoivaamisesta loma omaishoitajalle 5vrk Lepoa hoivaamisesta loma omaishoitajalle 5vrk Kaikille löytyy sopivia reittejä patikoida ja samalla antautua luonnon rauhoittavaan syleilyyn. Nuotiopaikat, laavut ja kahvilat toivottavat kulkijan virkistävälle

Lisätiedot

HINTAAN SISÄLTYY. Hurtigruten - maailman kaunein merimatka

HINTAAN SISÄLTYY. Hurtigruten - maailman kaunein merimatka HURTIGRUTEN-RISTEILY KIRKKONIEMESTÄ BERGENIIN 30.3.-5.4.* JA 13.-20.5.**, 23.-29.6., 29.7.-5.8., 6.-12.8.***, 9.-15.8.**, 20.-26.8., 28.8.-3.9., 31.8.-6.9., 11.-17.9., 22.-28.9. JA 19.-25.12.2018 Hurtigruten

Lisätiedot

Ostosmatka Keskisen kyläkauppaan Tuuriin La 23.2.2013

Ostosmatka Keskisen kyläkauppaan Tuuriin La 23.2.2013 Ostosmatka Keskisen kyläkauppaan Tuuriin La 23.2.2013 Lähtöpaikat: Lapinlahti Siilinjärvi Kuopio Hinta: 32 / henkilö (edellyttää 30 lähtijää) Sitovat ilmoittautumiset 9.2 mennessä: Jaana Neuvonen p.044-5640

Lisätiedot

Hämeenlinna 19. lokakuuta 2012. Solaris-lomalla Kajaanissa 10.-15.9.2012

Hämeenlinna 19. lokakuuta 2012. Solaris-lomalla Kajaanissa 10.-15.9.2012 Hämeenlinna 19. lokakuuta 2012 Solaris-lomalla Kajaanissa 10.-15.9.2012 28 eläkeläisopettajaa (osa ystäviä) oli liikunnallisella virkistyslomalla Hotelli Kajaanissa. Matkat taitettiin rautateitse, invavaunut

Lisätiedot

Espanjassa työssäoppimassa 27.10. 6.12.2009. Kaupunki: Fuengirola. Asukasluku: 68 646 (2008) Keskilämpötila: 18 astetta

Espanjassa työssäoppimassa 27.10. 6.12.2009. Kaupunki: Fuengirola. Asukasluku: 68 646 (2008) Keskilämpötila: 18 astetta Espanjassa työssäoppimassa 27.10. 6.12.2009 Työssäoppimispaikkamme oli Fuengirolassa. (Costa del sol) Kaupunki: Fuengirola Asukasluku: 68 646 (2008) Keskilämpötila: 18 astetta Lähin lentokenttä: Málaga

Lisätiedot

SAKSAN ELINTARVIKEMARKKINAT

SAKSAN ELINTARVIKEMARKKINAT SAKSAN ELINTARVIKEMARKKINAT TUTUSTUMISMATKA VÄHITTÄISKAUPPAAN JA VIENTIMAHDOLLISUUKSIIN 2.- 4.6.2015 HAMPURI, ROSTOCK, BERLIINI OHJELMA TIISTAI 2.6. HAMPURI Hampuri vanha hansakaupunki ja kansainvälisen

Lisätiedot

OULU JOULUNAJAN VIIKKO-OHJELMA

OULU JOULUNAJAN VIIKKO-OHJELMA Joulunajan viikko-ohjelma on voimassa 23.12.2011 8.1.2012 PERJANTAI 23.12. / 30.12. / 6.1. 12:00 MOOTTORIKELKKASAFARI ERÄMAAHAN Nauti ulkoilmaelämästä moottorikelkkasafarilla luonnon sydämeen. Reittimme

Lisätiedot

Kappale kauneinta Suomea

Kappale kauneinta Suomea Kappale kauneinta Suomea Kapeat mutkaiset vesistöt, saaristoiset järvenselät ja vanhat kanavat tekevät Heinäveden reitistä ainutlaatuisen elämyksen, joka kaikkien pitäisi ainakin kerran elämässään kokea.

Lisätiedot

Seoulin kansainvälinen kesäkoulu 2010 25.6-4.8

Seoulin kansainvälinen kesäkoulu 2010 25.6-4.8 Seoulin kansainvälinen kesäkoulu 2010 25.6-4.8 Väkiluku 48,5 miljoonaa Pinta-ala 99 313 km 2 Kieli Korea Valuutta Won Aikavyöhyke GMT +8 Pääkaupunki Seoul Presidentti Lee Myung-bak Etelä-Korea University

Lisätiedot

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 7

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 7 Sivu 1 / 7 Esittely Pariisi 3-4pv Romanttisuudestaan tunnettu Pariisi on ennen kaikkea kaupunkilomailijan kohde. Nähtävää ja koettavaa riittää jokaiselle ja kaupunki tarjoaa aina jotain uutta. Kohdetietoa

Lisätiedot

Hyvä tietää. Japani. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä

Hyvä tietää. Japani. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyvä tietää Japani Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyvä tietää Japanista Pääkaupunki Kielet Asukasluku Tokio Japani 130 milj. Uskonto Valuutta Pinta-ala Shintolaisuus ja buddhalaisuus Yen Tällä sivulla

Lisätiedot

18 JAN SEDERHOLMIN SIJOITTAMAA REIKÄÄ, JA SE ON VASTA ALKUA. KÄÄNNÄ SIVUA JA NÄE LISÄÄ.

18 JAN SEDERHOLMIN SIJOITTAMAA REIKÄÄ, JA SE ON VASTA ALKUA. KÄÄNNÄ SIVUA JA NÄE LISÄÄ. 18 JAN SEDERHOLMIN SIJOITTAMAA REIKÄÄ, JA SE ON VASTA ALKUA. KÄÄNNÄ SIVUA JA NÄE LISÄÄ. PARAS PALVELU 2007 GOLF DIGEST -LEHTI PAY & PLAY PREMIUM Minämäki Aura Masku Naantali Kultaranta Golf Turku Sauvo

Lisätiedot

Aakkoset Aa Ii Uu Ss Nn Ee Oo Ll Rr Mm Tt Ää Pp Kk Jj Vv Hh Yy Öö Dd Gg Bb Ff Cc Ww Xx Zz Qq Åå Numerot 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Kuka on...? (adjektiivit) 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Kenellä on...? (omistaminen)

Lisätiedot

LAUSETREENEJÄ. Kysymykset:

LAUSETREENEJÄ. Kysymykset: LAUSETREENEJÄ Kysymykset: Mikä - kuka - millainen? (perusmuoto) Mitkä ketkä millaiset? (t-monikko) Minkä kenen millaisen? (genetiivi) Milloin? Millainen? Minkävärinen? Minkämaalainen? Miten? Kenellä? Keneltä?

Lisätiedot

Alkusarja 8 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Alkusarja 8 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Alkusarja 8 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 2 WWW.AIKAMATKAT.FI P1 ALKUSARJA, PITKÄ 31.8. 7.9.2014 8 VRK ALK 990 SUORAT CHARTER LENNOT HKI, TRE JA

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminta: Vire Koti Martinlähde ja Sinivuokko

Vapaaehtoistoiminta: Vire Koti Martinlähde ja Sinivuokko Vapaaehtoistoiminta: Vire Koti Martinlähde ja Sinivuokko Marjo Virkkunen palvelutalon johtaja Onnellinen elämä syntyy välittämisestä ja kuuntelemisesta. Yhdessä olemisesta ja tekemisestä Alkoi Vire Koti

Lisätiedot

Alkusarja 4 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Alkusarja 4 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Alkusarja 4 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 8 WWW.AIKAMATKAT.FI P2 ALKUSARJA, LYHYT 5 8.9.2014 4 VRK ALK 790 SUORA LENTO HELSINGISTÄ HINTAAN SISÄLTYY

Lisätiedot

Osa 2: Monaco

Osa 2: Monaco LASTENLASTEN KANSSA NIZZASSA Osa 2: Monaco 9.5.2016 Olimme päättäneet lähteä käymään Monacossa viikon alun kunniaksi. Söimme aamiaisen omassa huoneistossamme ja kävelimme sitten 1 km päässä sijaitsevalle

Lisätiedot

ClubOne-alennus edellyttää 1 kortti / hytti. Samaa korttia ei voi hyödyntää useammassa hytissä.

ClubOne-alennus edellyttää 1 kortti / hytti. Samaa korttia ei voi hyödyntää useammassa hytissä. Ikaalisten Matkatoimisto Taru Malmström 03-4580203 taru.malmstrom@ikaalistenmatkatoimisto.fi Matti Ristimäki 040-5025917 matti.ristimaki@luukku.com Tässä tarjouksemme Visbyn risteilystä 7.-9.8.2016 Matkaohjelma

Lisätiedot

Valkeakoski Holminrannan ja Kipparin-Yli-Nissin asemakaavoitettavien alueiden muinaisjäännösinventointi 2008

Valkeakoski Holminrannan ja Kipparin-Yli-Nissin asemakaavoitettavien alueiden muinaisjäännösinventointi 2008 1 Valkeakoski Holminrannan ja Kipparin-Yli-Nissin asemakaavoitettavien alueiden muinaisjäännösinventointi 2008 Hannu Poutiainen Timo Jussila Kustantaja: Valkeakosken kaupunki 2 Sisältö: Perustiedot...

Lisätiedot

Kiertomatka Sisiliassa 25.09. 02.10.2016

Kiertomatka Sisiliassa 25.09. 02.10.2016 Kiertomatka Sisiliassa 25.09. 02.10.2016 24.10. 31.10.2015 Sisilia on hedelmällinen saari, jossa on ihanteellinen ilmasto luomuviininviljelyyn. Matkan aikana vierailemme monilla luomuviinitiloilla, tutustumme

Lisätiedot

Saapuminen Allbaniaan Tiranan lentokentälle kello 19.45, jossa suomea puhuva opas ja bussi vastassa.

Saapuminen Allbaniaan Tiranan lentokentälle kello 19.45, jossa suomea puhuva opas ja bussi vastassa. BALKANIN KIERROS 3-10.10.2015 : Albania, Makedonia, Kosovo Kuvassa Tirana 1. matkapäivä 3.10.2015 Helsinki - Tirana Saapuminen Allbaniaan Tiranan lentokentälle kello 19.45, jossa suomea puhuva opas ja

Lisätiedot

Vapaamuotoinen raportti työssäoppimisajasta / opiskelusta ulkomailla

Vapaamuotoinen raportti työssäoppimisajasta / opiskelusta ulkomailla Vapaamuotoinen raportti työssäoppimisajasta / opiskelusta ulkomailla 1. Perustiedot a. Roosa Haapa, Hotelli-, ravintola-, cateringala, b. The Sandwich Company, The Diamond, Derry, Northern Ireland, http://www.thesandwichco.com/stores/thediamond.php

Lisätiedot

K A N S A L L I S M U S E O N

K A N S A L L I S M U S E O N M e t r o p o l i a A M K M u o t o i l u n i n n o v a a t i o p r o j e k t i 2 0 1 5 K A N S A L L I S M U S E O N E e v a T e r ä v ä S i s u s t u s a r k k i t e h t u u r i 1 6. 1 0. 2 0 1 5 B

Lisätiedot

PIETARI Anu Kopra Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos Hienopuusepäntyö

PIETARI Anu Kopra Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos Hienopuusepäntyö PIETARI 15.1.-25.2.2017 Anu Kopra Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos Hienopuusepäntyö 15.1. alkoi ensimmäinen matkani Pietariin, ja samalla ensimmäinen matkani Venäjälle. Junassa tapasin itselleni

Lisätiedot

MYS-kesäretki 3.-5.7.2014 / Porvoo Tirmo Pernaja Kaunissaari Pyhtää Munapirtti

MYS-kesäretki 3.-5.7.2014 / Porvoo Tirmo Pernaja Kaunissaari Pyhtää Munapirtti MYS-kesäretki 3.-5.7.2014 / Porvoo Tirmo Pernaja Kaunissaari Pyhtää Munapirtti Tervetuloa MYS:in vuoden 2014 kesäiselle veneretkelle, joka suuntautuu itäiselle Suomenlahdelle Porvoosta Pyhtäälle. Kokoonnumme

Lisätiedot

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 Hei kaikille lukijoille. Olen Tytti Teivonen, matkailualan opiskelija Luksiasta. Olin työssäoppimassa Suzhoussa Kiinassa hotellissa kaksi kuukautta. Hotelli, jossa olin, on

Lisätiedot

Alkusarja 8 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Alkusarja 8 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Alkusarja 8 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 2 WWW.AIKAMATKAT.FI P1 ALKUSARJA, PITKÄ 1 8.9.2014 8 CHARTER LENNOT HKI, TRE JA KUOPIO HINTAAN SISÄLTYY

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2015 Sukuseura Kiteen Matikaiset r.y..

JÄSENTIEDOTE 2015 Sukuseura Kiteen Matikaiset r.y.. Kuva: YLE Etelä-Karjala TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET sivu KITEEN SUKUSEUROJEN YHTEINEN KYLPYLÄVIIKONLOPPU...2 SYKSYN KAHVITILAISUUDELLE JATKOA PÄÄKAUPUNKISEUDULLA...3 JUHLAVUOSI 2016...4 MUUTTUNEISTA

Lisätiedot

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Stephar Stephar Matkaraportti Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Tässä matkaraportista yritän kertoa vähän, että miten minulla meni lentomatka,

Lisätiedot

Kuusi päivää Vienan runokylissä

Kuusi päivää Vienan runokylissä Matkatoimisto Kotiranta Gorniakovkatu 2A, Kostamus E-mail: kotiranta-tour@mail.ru http://kotiranta-tour.ru/ru/suomeksi/5951/ Kuusi päivää Vienan runokylissä 6.-11.7.2016 Kostamus Jyskyjärvi Haikola Kalevala

Lisätiedot

Suojellaan yhdessä meriämme!

Suojellaan yhdessä meriämme! Suojellaan yhdessä meriämme! Hei! Minä olen merikilpikonna Sammy. Elämäni on yhtä seikkailua! Voin elää jopa 150-vuotiaaksi ja ehdinkin joutua elämäni aikana mitä jännittävimpiin tilanteisiin. Jo munasta

Lisätiedot

MATKAKERTOMUS TAMPEREEN TEATTERIMATKALTA 25. 27.11.2011

MATKAKERTOMUS TAMPEREEN TEATTERIMATKALTA 25. 27.11.2011 MATKAKERTOMUS TAMPEREEN TEATTERIMATKALTA 25. 27.11.2011 Sateisena marraskuisena perjantai-iltapäivänä kokoonnuimme Oulun rautatieasemalle Tampereen teatterimatkalle lähtöön. Asemalla jaettiin kirje, mikä

Lisätiedot