pv Ohjelmantapahtuma Kuvaus 1. n. 6:00 Laatokan Karjala Matkan alku, bussi lähtee Etelä- tai Keski-

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "pv Ohjelmantapahtuma Kuvaus 1. n. 6:00 Laatokan Karjala Matkan alku, bussi lähtee Etelä- tai Keski-"

Transkriptio

1 Laatokan ympäri - juhannus kuujärvellä sortavala äänislinna kižin saari Kuujärvi Aunus tihvinä Pietari kesäkuuta 2010 pv Ohjelmantapahtuma Kuvaus 1. n. 6:00 Laatokan Karjala Matkan alku, bussi lähtee Etelä- tai Keski- Suomessa 12:00 Saapuminen Värtislään 13:00 Rajan ylittäminen 14:00-15:00 Lounas ja ostokset Sortavalassa Syömme lounaamme kaupungin parhaassa ravintolassa ja mikäli tulomatka on sujunut hyvin ja aikataululta jää aikaa lähdemme kaupungin kiertoajelulle sekä hyvällä säällä nousemme kuuluisan Kuhavuoren päälle, jonka mäenpäältä nautimme Sortavalan vaikuttavaa näkö-alaa. Ennen matkan jatkamista käymme tavaratalossa ostoksilla 15:00-15:30 Kansanhistoriaa puuleikkauksena Käymme Karjalan tasavallan tunnetun puuleikkaajan verstaksessa ja näyttelyssä, jossa esitetään mestarin luomia ainutlaatuisia puuleikkaustauluja karjalaisten talonpoikaselämästä. Laatokan vuonoranta ja saaristo Matkallamme pysähdymme valokuvaamaan Luoteis-Laatokan kauniita luonnonkohteita. sivu 1.(7)

2 19:30- Majoitus Kinnermäen ja Näköilammen kyliin Saavumme yöksi Aunuksen Karjalassa, Vieljärven ympäristössä sijaitsevien maalauksellisten kylien ystävällisiin karjalaisperheisiin, joissa majoitumme ja syömme ilta- ja aamupalaa myös seuraavanakin aamuna. -24:00 Aunuksen Karjalan savusaunoja Kylvemme oikeissa savusaunoissa sekä tutkimme Kinnermäen kylän hirsirakennuksia kiertokävelyn aikana. Pistäydymme Näköilammen kylän moneen taloon, jossa karjalaismummot yhä säilyttävät alkuperäisiä ikonejaan. Kylät sijaitsevat lähellä entistä Suomen rajaa ja paikallinen karjalaismurre on hyvin ymmärrettävä meille joten paljon uusia ystäviä on luvassa. 2. Äänislinna ja Kižin saari 9:00-10:30 Luonnon kylien kulttuurimaisemia Aamupalan jälkeen ja Äänislinnan matkallamme lähdemme tutustumaan karjalaisten omaleimaisiin kyliin kiertoajelun ja kävelyn aikana, pistäydymme karjalaisasukkaiden hirsitaloihin, joutaessa tutustutamme kunnallisiin virastoihin ja muuten nautimme luonnonkauniista kylämaisemista. 10:30 Lähtö Äänislinnaan 11:00 Karjalan vanhimpia puukirkkoja Matkallamme Karjalan tasavallan pääkaupunkiin pysähdymme lepotauolle pieneen Mangan kylään. Siellä käymme vanhassa kappelissa, joka on Karjalan vanhimpia tähän asti säilyneitä puurakennuksia. 12:30 Saapuminen Äänislinnaan 13:00- Kižin saarelle kantosiipialuksella Teemme jännittävän kuuden tunnin laivamatkan Kižin saaren maailmankuululle ulkomuseolle kantosiipialuksella, joka lähtee suoraan kaupungin keskustasta uudelta rantakadulta. Nautimme Äänisen ulapasta vain yhden tunnin kestävän meno- ja paluulaivamatkan aikana. sivu 2.(7)

3 -18:30 Kižin ulkomuseo Kižin saaren museopuolelle on kerätty kaikkialta Karjalasta merkittävimpiä hirsi- ja puurakennuksia alkuperäisine ikoneineen sisällä. Kiži ei ole pelkästään museo, vaan se elävä kokonaisuus, johon kuuluvat myös saarella sijaitsevat karjalaiskylät. Hirsitalot on rauhoitettu, mutta asukkaat harrastavat edelleenkin talonpoikasta toimintaa: tekevät heinää ja pyytävät kalaa. 19:30 Paluu Äänislinnaan 21:00 Majoitumme kaupungin uuteen saneerattuun hotelliin, jossa meille on varattu kahden hengen huoneet. Iltapala ravintola Rusissa Iltapalan jälkeen jatkamme mielenkiintoista Äänislinnan päiväämme tutustumalla kaupungin vilkkaaseen ilta- ja halutessamme myös yöelämään. 3. Aunus ja Kuujärvi livvin ja lyydin karjala 9:00-9:30 10: :30 13:00-14:00 Aamiainen Kivatsu-ravintolassa Syömme aamupalaa ydinkeskustan kahvilassa kaupungin päätoria vastapäätä. Äänislinnan kiertoajelu ja vapaa-aika Siirrymme kaupungin keskustaan, jossa tutustumme Äänislinnan päänähtävyyksiin sukulaiskansojen kulttuurikeskuksena. Jatkossa nautimme vapaa-ajasta, silloin voi mm. ostaa matkamuistoesineitä kaupungin tavaratalosta. Bussi jää odottamaan meitä teatteriaukiolle (kuvassa), jolla sijaitsee myös ikoni- ja taidemuseo Karjalan ikoni- ja taidemuseo Käymme taidemuseossa, jonka pääkokoelma koostuu eri puolilta Karjalaa kerätyistä muinaisista ikoneista (pääsy omaan kustannushintaan.) Oppaanamme on Karjalan tasavallan johtavia ikonimaalaustaidon tutkijoita ja ikonimaalajia. Lounas ja lähtö Kuujärvelle Aterioimme ravintola Rusissa, sen jälkeen lähdemme Aunuksen Karjalan Kuujärven kylään. sivu 3.(7)

4 17:00 Aunuksen karjalan ikoneja Matkamme Lyydinmaan Kuujärven kylään sujuu suurilta osin Aunuksen Karjalan eli Livvinmaan halki, jossa pysähdymme moneen luonnon kylään ja käymme joissakin ikivanhoissa metsäkirkoissa kuten esim. kuvan Frolan ja Lauran kirkko Mäyräjoen kylän takaisesta metsiköstä, jota rakennusvuodeltaan 1613 sanotaan Karjalan toiseksi vanhaksi puurakennukseksi. Katsomme ikoneja ja kurkistamme jopa muuten suljettuun alttariosaan. 18:00 Saapuminen Kuujärvelle Kuujärvi on suomalaisille muistorikas paikka SuurSuomen itärajalla ja lyydin vähemmistökansan asuma-aluetta. Sen ainutlaatuisiin kulttuuriperinteisiin taitavasti tutustuttaa kansallisia lauluja ja näytelmiä esittävä paikallisryhmä, jonka konsertissa käymme heti Kuujärvelle saavuttuamme. 19:00 Perhemajoitus Kuujärvellä 20:00- Konsertin jälkeen lähdemme tutustumaan lyydiläisperheisiin, silloin jokainen voi valita itselleen sopivan majakodin. Vietämme iltaa monesti suomenkielisissä perheissä maistaessa lyydiläisiä uuniherkkuja ja kuunnellessa paikallisia tarinoita. Sinisavea ja saunoja Kuujärvellä Unohtumattoman illan päätteeksi majapaikkojen isäntäväki esittää meille ainutlaatuista saunomistapaansa oikeissa Kuujärven savusaunoissa, johon paikallisena erikoisuutena ehdottomasti kuuluu sininen hoitosavi. 4. Vepsänmaan ikoniperinne 9:00-10:00 Aamiainen perheissä ja lähtö Vepsään Syömme perinteellistä aamiaista lyydiläisissä perheissä, joissa tarjolla on uunissa paistettuja karjalan piirakoita yms. herkkuja, minkä jälkeen käymme lähtöpaikan viereisessa kappelissa, josta saa ostettua lyydi-ikoneja ja hyvästeltyämme lähdemme ajamaan kohti Vepsänmaata. sivu 4.(7)

5 10:00-12:00 Aleksanteri Syväriläisen luostari: Vepsäläisen Aleksanteri Syväriläisen erämaahan perustama luostari on monen vuosisadan kuluessa vaikuttanut ympäristöväestön (livviläisten, lyydiläisten ja vepsäläisten) elämäntapaan yhtä ratkaisevalla tavalla kuin Valamo Pohjois-Laatokassa. Ortodoksikirkolle vähän aikaa sitten palautettu luostari ylittää nykyajan katsojaa muinaisilla seinämaalauksillaan, joilla koko pääkirkon rakennus on katettu sisäpuolella. 12:30 Syvärin joki ja Lotinapellon kaupunki Lotinanpellon läpiajon aikana tutustumme lyhyesti sen laivarakennuskeskukseen historiaan ja nykypäivään. 13:00- Hetevistön kylässä Ojatin alajuoksulla sijaitsevaa Hetevistön kylää voidaan sanoa portiksi Keski- eli Ojatin Vepsään. Täällä ajamme keskivepsäläisten Ojatin pääjoen yli ja rupeamme nousemaan Ojatin laaksosta ylöspäin Vepsän ylängölle päin. Hetevistössä käymme hyvin säilyneellä 1800-luvulla rakennetulla puukirkolla, joka on valtion suojelema arkkitehtuurikohde. -14:00 Keramiikkatehdas Vepsäläisiä perinteellisiä savituotteita valmistava tehdas Mustoilan kylässä. Sen valmistamia patoja, kannuja ja pillejä yms. vepsäläiset kauppiaat kävivät myymässä 1900-luvulla asti Pietarissa ja jopa Suomessa saakka liikkuen veneillään jokia ja Laatokan kanavia pitkin. Vepsässä syömme lounasta hyvällä säällä jopa Ojatin joen nurmikolla. 14:30-15:30 16:30 Tervolan vepsäläinen luostari Tervolan kylässä näemme ainoan luostarin, joka sijaitsee muinaisen vepsäläisheimomme maalla. Luostari on Venäjän nuorin, se perustettiin vasta 1991, mutta silti se omistaa merkittävän ikonikokoelman erikoisesti sitä varten luotuine Jumalan Äidin pääikoneineen, johon liittyy paljon ihmeentekeviä tarinoita. Paksujoen joen laakson kappeleita Tihvinän matkalla ajamme monen maalauksellisen keskivepsäläiskylän läpi, joihin 1930-luvulla kommunistien hävitettyjen kirkkojen tiloille viime aikoihin oli rakennettu pieniä kappeleita. Vuosikymmeniä kodeissaan vanhoja ikoneja säilyneet vepsäläiset ovat tuoneet niitä sinne. 18:00 Saapuminen Tihvinälle sivu 5.(7)

6 -19:00 Majoittuminen hotelli Tihvinään kaupungin ja koko alueen keskushotelli sijaitsee kaupungin uudenaikaisella alueella pääkadun varressa kunnantalon vieressä; majoittuminen kahden hengen huoneissa. 19:00- Tihvinän kiertoajelu ja iltakävely Tihvinän Jumalan äidin ikoni Tihvinä on Pietarin alueen vanhimpia kaupunkeja, joka 1700-luvulla toimi Ruotsin valtakunnasta paenneiden karjalaisten siirtokeskuksena heidän pakomatkallaan Tverin Karjalaan. Kaupungissa käymme mm. kuuluisassa Tihvinän Luostarissa, jossa munkkioppaan johdolla paitsi 1400-luvulla rakennettuja valkokivikirkkoja ja soittotorneja näemme vasta Yhdysvalloista alkukirkkoonsa palautetun kuuluisan Jumalan Äidin ikonin. -21:30 Iltapala luostarin kellarissa Vietämme juhlallisen ilta-palan luostarin ruokasalin tiloissa munkkien palvellessaan meitä. Illemmalla aika on varattu vapaaseen tutustumiseen kaupunkiin ja iltakävelyyn. Keskustassa sijaitseva hotellimme ei ole pitkän matkan päässä vanhoista luostareista ja keskiaikaisten pajarien kivi- ja kauppiaiden puutaloista, jotka muodostavat Tihvinän ainutlaatuista ilmapiiriä. 5. Olhovan linnoja ja Pietarin ikonikokoelmia 8:00 Aamupala hotelli Tihvinän ravintolassa 9:00 Bussi lähtee länteen päin kohti Pietaria 10:00- Muinaisvenäläisiä valkokirkkoja Puolimatkalla käymme mahtavan Olhovan virran rannalla kuuluisalla hyvin säilyneellä ja huolellisesti restauroidulla Uuden Laatokan linnoituksella (kuvassa), jonka muurin sisäpuolella ihailemme 1200 rakennettujen valkokirkkojen seinämaalauksia -12:00 Piknikki Olhovan rannalla Kuuluisa Olhovan kalatori sijaitse vilkkaan Pietarin ja Murmanskin valtatien varressa, ihan joen rannalla. Sieltä löytyy Olhovan ja lähekkäisen Laatokan erilaisia savukaloja, jopa harvinaista Laatokan neeriää. sivu 6.(7)

7 14: :00 Ermitaasi ja venäläisen taiteen museo Ermitaasi ja ns. Venäläinen museo Pietarissa (kuvassa) ovat verrattavissa Pariisin Louvreen ja Madridin Pradoon. Voimme vaihtoehtoisesti käydä esim. vain länsimmaista taidetta edustavassa Ermitaasissa tai kummassakin Pietarin ydinkeskustassa sijaitsevassa museossa. Venäläisen museon ikonikokoelmat ovat epäilemättä maan laajimpia ja arvokkaimpia, koko jättiläismuseon alakertaan on järjestetty pysyvä ikoninäyttely (pääsy omaan kustannushintaan). Opastamaan meitä saapuu museon johtavia restauroitsijoita, historioitsijoita ja ikonimaalajia, jotka kutsunevat meidät vierailemaan jopa ikonimaalaamoihinsa. Kiertoajelu ja ostokset rajalla Teemme Suomen paluumatkamme varressa kierto-ajelun Pietarissa ja sen jälkeen ostospysähdyksen edulliseen ja hyvänlaatuiseen uudenaikaiseen Lenta-nimiseen ostoskeskukseen tai vapaaehtoisesti tax-free rajamyymälään. Myös sieltä saa hyviä tuomisia Suomeen. 16:30 Lähtö Suomeen päin Paluumatkamme Suomeen Viipurin kautta 23:00 Saapuminen lähtöpaikkaan (suomen aika) ANTOISAA MATKAA! Matkan täyshoitohinta bussikuljetuksineen yms. palveluineen: ks. Sovellamme yleisiä valmismatkaehtoja. Oikeus muutoksiin pidätetään. Kaikki aikataulut ja kelloajat ovat noin-arvoja, jotka Venäjän olosuhteissa saattavat vaihdella. Hoitamme viisumit, jotka ovat omaan kustannushintaan 45/hlö. Hinta ja kuljetusvaihtoehdot laskettu ryhmän sivu 7.(7)

8 minimikoon ollessaan 25 hlö, muuten varaamme itsellemme oikeuden muutoksiin erityisesti kuljetuksen osalta. Kaikki kuvat ovat tekijän valokuvaamia ohjelmatapahtumien mukaisissa paikoissa. Kaikki oikeudet pidätetään: Leo Baskin, Suomalais-ugrilainen matkatoimisto, Frankfurt am Main, Saksa sivu 8.(7)

VenäjänMatkat ja kielikurssit

VenäjänMatkat ja kielikurssit VenäjänMatkat ja kielikurssit 2010 Tietoa ja tunnetta 1 Vodkan juhlaa ja keväinen Viipuri Aika 2.-3.4.2010 2 pv/1yö, pe-la Matkustustapa bussi Hinta 160 /hlö jäsenalennus 20 hlö. bussimatkat Helsinki-Viipuri-Helsinki

Lisätiedot

Viisumivapaat risteilyt

Viisumivapaat risteilyt Viisumivapaat risteilyt 2015 Lappeenrannasta Saimaan kanavaa pitkin Viipuriin Pietariin Valamoon Kannen kuva: Jukka Olkkonen Koe upea Saimaan kanava iloisilla viisumivapailla risteilyillä Kiitokset yhdestä

Lisätiedot

Retkiä ryhmille 2010

Retkiä ryhmille 2010 Retkiä ryhmille 2010 Uutuudet: Pohjoista Saaristotietä Ahvenanmaalle Taidetta ja historiaa Espoossa Espoon Modernintaiteen Museo EMMA Porkkala ja Pokrovan luostari risteillen Suljettu Kuivasaari risteillen

Lisätiedot

TOURNEELLE! 2014. Sotahistorialliset matkat Kulttuurimatkat Oopperamatkat Formula 1

TOURNEELLE! 2014. Sotahistorialliset matkat Kulttuurimatkat Oopperamatkat Formula 1 TOURNEELLE! 2014 Sotahistorialliset matkat Kulttuurimatkat Oopperamatkat Formula 1 Uutuuskohteitamme: Italian matka s. 5 Petroskoin kaupunkipäivät s. 8 Pietarin alueen taistelupaikat s. 8 Viron ortodoksialueet

Lisätiedot

Makusi mukaan. maailmalle. www.matka-agentit.fi

Makusi mukaan. maailmalle. www.matka-agentit.fi Makusi mukaan maailmalle 2014 www.matka-agentit.fi 30. 20. San Francisco Los Angeles 25. 12. Makusi mukaan maailmalle... Matkoja ympäri maailmaa valitse omasi! Pohjois- Amerikka New York Miami Reykjavik

Lisätiedot

KAUPUNKI. ja kiertomatkat 2010 UPEAT UUTUUDET

KAUPUNKI. ja kiertomatkat 2010 UPEAT UUTUUDET KAUPUNKI ja kiertomatkat 2010 UPEAT UUTUUDET Alpit, Alsacen viinimatka, Slovenia Kroatia Italia, Amsterdam ja KESTOSUOSIKIT Tallinna, Pärnu ja Saarenmaa! Elämänmittaisia matkamuistoja. Maailma täynnä kauniita,

Lisätiedot

Tuhannet suomalaiset viettivät

Tuhannet suomalaiset viettivät Sotshi Mustanmeren valssi Tuhannet suomalaiset viettivät 70-80-luvuilla mahtavaa rantalomaa subtrooppisessa Sotshissa Mustallamerellä. Rantakadulla huojuivat palmut, yö oli lämmin aamuun saakka ja elämä

Lisätiedot

PORVOO SIPOO LOVIISA LAPINJÄRVI LÄNSI-KYMI BALTIA

PORVOO SIPOO LOVIISA LAPINJÄRVI LÄNSI-KYMI BALTIA Turistikohteet ja ryhmäpaketit 2015 PORVOO SIPOO LOVIISA LAPINJÄRVI LÄNSI-KYMI BALTIA All Inclusive for Groups www.porvootours.fi Lähdetään retkelle! Porvoo Tours Oy on Kilpailu- ja kuluttajavirastossa

Lisätiedot

SUDAN MUSTIEN FAARAOIDEN VALTAKUNTA

SUDAN MUSTIEN FAARAOIDEN VALTAKUNTA SUDAN MUSTIEN FAARAOIDEN VALTAKUNTA 7.-15.2.2014 8 vrk Upea, suomeksi opastettu matka Sudaniin, mystiseen Mustien Faaraoiden valtakuntaan. Nubian aavikon ääretön autius hiljentää kokeneenkin matkailijan

Lisätiedot

Gogol! Reviisori. Seurassamme 1/2009. Suomi-Venäjä-Seuran jäsenlehti

Gogol! Reviisori. Seurassamme 1/2009. Suomi-Venäjä-Seuran jäsenlehti 1/2009 Suomi-Venäjä-Seuran jäsenlehti Seurassamme Reviisori Gogol! Uusi kaksi vuotta voimassa oleva jäsenkorttimme kunnioittaa Nikolai Gogolin (1809-1852) kirjailijantyötä. Gogolin syntymästä tulee tänä

Lisätiedot

Viron kylpylälomat. Islanti. Teemamatkat. Hotellilomat

Viron kylpylälomat. Islanti. Teemamatkat. Hotellilomat Viron kylpylälomat Islanti Teemamatkat Hotellilomat 2012 TEEMAMATKAT EUROOPPAAN Saga Matkat 2012 Uudistuneesta esitteestämme löydät enemmän vaihtoehtoja ja monipuolisuutta tehdään yhdessä matkastasi sopiva

Lisätiedot

Islanti Vastakohtien saari

Islanti Vastakohtien saari Islanti Grönlanti Färsaaret Hurtigruten-risteilyt Islanti Vastakohtien saari Sisällys Islanti matkakohteena...3-5 Reykjavik matkakohteena...6-7 Reykjavik-Akureyri matka...7 Reykjavik hotellimatkat...8-9

Lisätiedot

(Viini- ja kulttuuriretki Saale-Unstrutin ja Sachsen- Elbtalin viinialueille)

(Viini- ja kulttuuriretki Saale-Unstrutin ja Sachsen- Elbtalin viinialueille) 1 Viestiupseeriyhdistyksen matka 26.09. - 1.10.2008 (Viini- ja kulttuuriretki Saale-Unstrutin ja Sachsen- Elbtalin viinialueille) Kulttuuria, historiaa ja viininmaistajaisia entisen Itä-Saksan alueella

Lisätiedot

BUSSILOMAT 2015. www.matkarasti.fi. YLIVIESKA (08) 4694 470 ylivieska@matkarasti.fi

BUSSILOMAT 2015. www.matkarasti.fi. YLIVIESKA (08) 4694 470 ylivieska@matkarasti.fi BUSSILOMAT 2015 www.matkarasti.fi YLIVIESKA (08) 4694 470 ylivieska@matkarasti.fi Matka-Rastin Bussilomat 2015 Nauti kesällä 2015 huolettomasta ja helposta lomasta; varaa matka Matka-Rastin Bussilomat

Lisätiedot

SEIKKAILE POHJOIS-VIROSSA

SEIKKAILE POHJOIS-VIROSSA SEIKKAILE POHJOIS-VIROSSA northestonia.eu visitestonia.com TERVETULOA POHJOIS-VIROON OSLO STOCKHOLM COPENHAGEN BERLIN AMSTERDAM HELSINKI St PETERSBURG TALLINN RIGA VILNIUS WARSAW Pohjois-Viro on kontrastien

Lisätiedot

Kylpylälomat 2015. Hyvinvoinnistasi huolehtien

Kylpylälomat 2015. Hyvinvoinnistasi huolehtien Kylpylälomat 2015 Hyvinvoinnistasi huolehtien Hyvinvoinnistasi huolehtien.yli 20 vuoden kokemuksella Asiakkaidemme arvioita: Mikä oli parasta matkallanne? Rentouttava kokemus Heidi Hyvä valmis paketti

Lisätiedot

PIETARI MATKAILIJAN MINIOPAS IRMELI PALMU & KOSTI HEISKANEN OTA MUKAAN

PIETARI MATKAILIJAN MINIOPAS IRMELI PALMU & KOSTI HEISKANEN OTA MUKAAN PIETARI MATKAILIJAN MINIOPAS IRMELI PALMU & KOSTI HEISKANEN 1/2011 KESÄ OTA MUKAAN Sisältö Tervetuloa nauttimaan venäläisen ja eurooppalaisen keittiön herkuista! Pietarin paras venäläinen varietee-show

Lisätiedot

SOTILASKOTILIITON IRLANNIN KIERTOMATKA, 30.04.-07.05.2015 Kilkenny, Limerick, Galway & Dublin

SOTILASKOTILIITON IRLANNIN KIERTOMATKA, 30.04.-07.05.2015 Kilkenny, Limerick, Galway & Dublin SOTILASKOTILIITON IRLANNIN KIERTOMATKA, 30.04.-07.05.2015 Kilkenny, Limerick, Galway & Dublin MATKAOHJELMA 1. Päivä, 30.04.2015 (to) Ceád Mile Fáilte! Tervetuloa! Finnairin suora lento AY929 Helsingistä

Lisätiedot

GALAPAGOS & ANDIEN PILVIMETSÄT

GALAPAGOS & ANDIEN PILVIMETSÄT Suomen Kuvausmatkat oy GALAPAGOS & ANDIEN PILVIMETSÄT Aika: Ryhmäkoko: Hinta: Pe 16.10. - Su 1.11.2015 17 pv 15 henkilöä + matkanjohtaja Standard-luokan hytti, 6 160 eur* Sviitti-hytti, 7 140 eur - täynnä

Lisätiedot

Volga Dream 3.-10.9. 2010

Volga Dream 3.-10.9. 2010 Volga Dream 3.-10.9. 2010 Ylellinen jokiristeily Moskovasta Pietariin Moskova Volga Itämeren Kanava - Ääninen Syväri Laatokka Neva Pietari Matkan varrella: Euroopan pisin joki, Euroopan kaksi suurinta

Lisätiedot

Rautatieläisten kulttuuriliitto (RaKu) ry:n jäsen

Rautatieläisten kulttuuriliitto (RaKu) ry:n jäsen Rautatieläisten kulttuuriliitto (RaKu) ry:n jäsen ry Jäsentiedote 2 14.4.2014 Hyvät jäsenet, meitä odottaa taas matkailuntäyteinen vuosi! Krakova Praha ja Sardinian 10 päivän kiertomatkoille eivät aivan

Lisätiedot

&DPLQRGH6DQWLDJR. 0DWNDSlLYlNLUMD..DUL/HSSlOl 0DLMD6DUDVWH

&DPLQRGH6DQWLDJR. 0DWNDSlLYlNLUMD..DUL/HSSlOl 0DLMD6DUDVWH &DPLQRGH6DQWLDJR 0DWNDSlLYlNLUMD.DUL/HSSlOl 0DLMD6DUDVWH 1 3\KLLQYDHOOXNVHVWD Santiago de Compostela on yksi Euroopan kolmesta pyhästä paikasta, Rooman ja Jerusalemin rinnalla. Santiagon asemaa pyhiinvaelluskeskuksena

Lisätiedot

Rautatieläisten kulttuuriliitto (RaKu) ry:n jäsen. VR MATKAILIJOIDEN PIKKUJOULU 8.12.2014 klo 17.00 n. 20.00

Rautatieläisten kulttuuriliitto (RaKu) ry:n jäsen. VR MATKAILIJOIDEN PIKKUJOULU 8.12.2014 klo 17.00 n. 20.00 Rautatieläisten kulttuuriliitto (RaKu) ry:n jäsen ry Taas jouluruokaa tarjolla! Jäsentiedote 4 14.11.2014 VR MATKAILIJOIDEN PIKKUJOULU 8.12.2014 klo 17.00 n. 20.00 Lounasravintola Tyros, Haukilahdenkatu

Lisätiedot

Oy Kon-Tiki Tours Ltd Fredrikinkatu 25 A 10, 00120 Helsinki, Finland Tel. +358 (0)9 466 300 www.kontiki.fi

Oy Kon-Tiki Tours Ltd Fredrikinkatu 25 A 10, 00120 Helsinki, Finland Tel. +358 (0)9 466 300 www.kontiki.fi Amsterdam tunnetaan kuvauksellisista kanavistaan ja polkupyöristään. Museoitakin on yli viisikymmentä, joten valinnanvaraa riittää. Amsterdamin paikalle nousivat ensimmäiset puutalot jo 1200-luvulla, jolloin

Lisätiedot

www.lomalinja.fi 1/2011 Risteilyt Mustameri, Moskova Pietari, Volga Don, Tonava Harvinaiset helmet Myanmar, Kenia, Etiopia, Libanon, Intia

www.lomalinja.fi 1/2011 Risteilyt Mustameri, Moskova Pietari, Volga Don, Tonava Harvinaiset helmet Myanmar, Kenia, Etiopia, Libanon, Intia 1/2011 Risteilyt Mustameri, Moskova Pietari, Volga Don, Tonava Harvinaiset helmet Myanmar, Kenia, Etiopia, Libanon, Intia Maalaus- ja valokuvausmatkat Balaton, Lyons-la-Fôret, Sorrento, Peratallada Kulttuurimatkat

Lisätiedot

Wild Taigan kesä 2012

Wild Taigan kesä 2012 Wild Taigan kesä 2012 Idän Taiga matkailuyhdistyksen julkaisu 1/2012 Kuva: Staffan Widstrand www.wildtaiga.fi www.facebook.com/wildtaiga Kuva: Lassi Rautiainen Pääkirjoitus Wild Taiga - Kuhmo ja Suomussalmi

Lisätiedot

PERHEMATKAN TUOTEKEHITYS

PERHEMATKAN TUOTEKEHITYS Elina Maarit Alho PERHEMATKAN TUOTEKEHITYS SATUMAINEN MATKA SAKSAAN Liiketalous ja matkailu 2011 2 VAASAN AMMATTIKORKEAKOULU Matkailun koulutusohjelma TIIVISTELMÄ Tekijä Elina Maarit Alho Opinnäytetyön

Lisätiedot

Inkeriläisten viesti 5 6/2013

Inkeriläisten viesti 5 6/2013 Suomen Inkeri-liitto ry Inkeriläisten viesti 5 6/2013 Inkeriläisten kesäjuhlat Ikiaikaisia luostareita matkakertomus Inkeriläiset Kuka kukin on Viron inkeriläisten kesäjuhlat Haapsalussa kokouskutsu ja

Lisätiedot

Kunnon puraisu Isosta Omenasta kolme kuukautta New Yorkissa

Kunnon puraisu Isosta Omenasta kolme kuukautta New Yorkissa Tammi-helmikuu 2014 65. vuosikerta N:o 1-2 Kunnon puraisu Isosta Omenasta kolme kuukautta New Yorkissa Sivut 4 ja 5 22-vuotias Anni Haltia sai viime syksynä ainutlaatuisen tilaisuuden viettää tutun nelihenkisen

Lisätiedot

GALAPAGOSSAARET & ANDIEN PILVIMETSÄT 13. - 27. 11.2016

GALAPAGOSSAARET & ANDIEN PILVIMETSÄT 13. - 27. 11.2016 GALAPAGOSSAARET & ANDIEN PILVIMETSÄT 13. - 27. 11.2016 Suomen Kuvausmatkat oy GALAPAGOS & ANDIEN PILVIMETSÄT Aika: Su 13.11. - Su 27.11.2016 Ryhmäkoko: 15 henkilöä + matkanjohtaja Hinta: Standard-luokan

Lisätiedot