TÄSSÄ TIEDOTTEESSA SEURAAVIA ASIOITA:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TÄSSÄ TIEDOTTEESSA SEURAAVIA ASIOITA:"

Transkriptio

1 Vaskivuoren lukion tiedote nro Vaskivuoren lukion tiedote ilmestyy joka jakson ensimmäisenä tiistaina. Sen toimittamisesta huolehtii lukiomme tiedottaja, biologian ja maantieteen lehtori Hanna Pohjonen. Jaksojen aikana yksittäisiä tiedotusasioita julkaistaan huoltajille Wilmassa. TÄSSÄ TIEDOTTEESSA SEURAAVIA ASIOITA: HENKILÖSTÄASIOITA KIITOKSIA! MENESTYSTÄ o Kielimestariksi Elisa Jolkkonen o Menestystä Innolukiokilpailussa KANSAINVÄLISTÄ TOIMINTAA o Vieraita Kiinasta o Vaskivuorelaisia Cernissä o Erasmus+ kokeilua Saksan Löningenissä KÄYTÄNTEITÄ VASKIVUORESSA o Korjauksia koulun sisällä ja ulkopuolella o Hyväksytyn kurssin kurssikokeen uusinnat o Ei poissaololupia opiskelijoiden itse järjestämiin risteilyihin o Tupakointi on kielletty MATEMATIIKAN OPPIMISTULOKSISTA PITKITTÄISTUTKIMUSTA KUTSU OPISKELIJOILLE KUN KOULU LOPPUU 2015 TUTKIMUKSEEN TULEVIA TAPAHTUMIA o Penkkarit o Vanhat tanssit o Talviloma o Kutsu kevätkokoukseen o Hyvinvointiviikko o Puolustusvoimien infotilaisuus o Espanjan kieltä Madridissa ja Vaskivuoressa o No Stress o YO-kokeet o Venäjän opiskelijoiden Pietarin matka MUSIIKKITAPAHTUMIA o Bändimaraton o Vaskiklubit o Loistefestari KALENTERIIN MERKITTÄVÄKSI

2 HENKILÖSTÖASIOITA: Musiikinopettaja Jonna Vehmanen on jäänyt virkavapaalle. Hänen sijaisinaan toimivat Noora Hirn (kamarikuoro) ja Saija Kemppainen (mieskuoro ja lauluyhtyeet). Noora ja Saija, tervetuloa Vaskivuoreen! Kuvataiteen opettaja Päivi Saarikosken ja radiotyön opettaja Tea Nyforsin sijaisuudet päättyivät III jakson loputtua. Matti Airaksinen palasi virkavapaalta. Kiitos Päivi ja Tea! Tervetuloa takaisin Matti! Uusi siviilipalvelusmies Frans Thomsson aloitti 2.2. Tervetuloa! Lukiopsykologi Susa Kalliomaa siirtyy maaliskuun alussa ammattiopisto Variaan ja hänen tilalleen tulee Sonja Pollari. Sonja Pollari on Vaskivuoren lukiossa jokaisena koulupäivänä. Suuret kiitokset Susalle ja tervetuloa Sonja! Lehtori Petteri Granat oli syyslukukauden ajan Fulbright-stiendiaattina Yhdysvalloissa ja palasi Vaskivuoreen kevätlukukauden alussa. Tervetuloa takaisin! Vakituinen koululääkärimme Niko Perttilä on virkavapaalla Häntä sijaistavat Sonja Sulkava (ti aamup.) ja Mikael Koskela (pe aamup.) KIITOKSIA! Kaikille musikaalin Pikkukaupungin noidat esiintyjille, ohjaajille ja järjestäjille onnentoivotukset ja jättikiitokset! Teitte valtavasti työtä ja olette taitavia, se näkyi Martinuksen lavalla ammattimaisen upeana esityksenä. Kiitokset kaikille esittelypäivän (21.1.) järjestämiseen osallistuneille! Tavoitimme päivällä ennätysyleisön, noin 570 peruskoululaista kävi tutustumassa lukioomme. MENESTYSTÄ Kielimestariksi Elisa Jolkkonen Vuosittainen Vaskivuoren lukion Kielimestari-kilpailu järjestettiin joulukuussa Siinä ratkottiin äidinkielen ja kirjallisuuden oppiaineesta tuttuja oikeakielisyystehtäviä. Kilpailun voitti abiturientti Elisa Jolkkonen ryhmästä 29. Onnittelut Elisalle kunnianarvoisesta Kielimestari-tittelistä! Kilpailu järjestettäneen seuraavan kerran taas ensi syksynä.

3 Menestystä Innolukiokilpailussa Opiskelijamme Amelia Cardwell, Karla Lahti, Meri Nurminen ja Elli Tuohimetsä sijoittuivat viidenneksi Innolukiokilpailussa. Nyt kelpaa tehdä opintoja palkinnoiksi saaduilla hienoilla Samsungin tableteilla. Onnea Tytöt! KANSAINVÄLISTÄ TOIMINTAA Vieraita Kiinasta Kevätlukukausi on alkanut aktiivisen kansainvälisesti. Torstaina lukiossamme vieraili viisihenkinen delegaatio varajohtaja Zhang Zhiyongin johdolla Shandongin maakunnan opetushallinnosta. Vaskivuorelaisia Cernissä TASS -tiedekoulu on tiedekouluyhteistyötä Suomessa ja Yhdysvalloissa toimivien oppilaitosten välillä. Tiedekouluun osallistuvat Vaskivuoren lisäksi Turun Normaalikoulun lukio, Järvenpään lukio, Helsingin Suomalainen yhteiskoulu, Mikkelin lukio ja Montgomery Blair Marylandin osavaltiosta. TASS -tiedekoulu huipentui CERNin vierailuun, jossa hiukkasfysiikan tutkimukseen perehdyttiin Vaskivuoren lukiosta tiedekouluun osallistuivat opiskelijat: Jimi Hytönen, Roope Lehikoinen, Marcus Liljestrand, Janne Penttala, Lauri Pyyhkälä ja heidän fysiikan opettajansa Markku Parkkonen. Erasmus+ kokeilua Saksan Löningenissä Comenius tuli ja meni. Nyt eletään Erasmus+ aikaa kansainvälisissä projekteissa. Vaskivuoren lukion opiskelijat Janina Ahola, Ada Johnsson, Sini Laine, Eetu Nousiainen, Noora Raipale, Annika Tervonen ja Arttu Taipale edustivat kouluamme Saksan Löningenissä Mukana oli vanhat tutut koulut Hollannista, Espanjasta, Italiasta,Saksasta ja tietenkin Vaskivuori Suomesta. Työskentelyn aiheena olivat stereotypiat eri kansallisuuksista, joita käsiteltiin elokuvan, sarjakuvan ja draaman keinoin. Jälleen saimme olla ylpeitä opiskelijoistamme; heidän osallisuudestaan, tavoistaan ja asenteestaan. Mukana olleet opettajat, Marko kalmari ja Valto Pernaa. KÄYTÄNTEITÄ VASKIVUORESSA Korjauksia koulun sisällä ja ulkopuolella Kuvataiteen ja musiikin tilojen osalta korjaukset ovat valmistuneet. Keittiön porraskäytävän osalta töiden arvioidaan valmistuvan helmikuun 2015 aikana. Lukion eteläpäädyssä kaupunki rakentaa uutta viemäriverkoston pumppaamoa. Samassa yhteydessä lukion salaojat uusitaan etelä- ja länsipuolelta. Yo-kirjoitukset aiheuttavat töihin jonkin verran katkoksia, joten työt valmistuvat viimeistään kevään 2015 aikana.

4 Hyväksytyn kurssin kurssikokeen uusinnat Opetuslautakunta on hyväksynyt kahden vuoden kokeilun, jossa opiskelijalla on mahdollisuus yrittää korottaa hyväksytyn kurssin kurssikokeen arvosanaa. Hylätyn kurssin koetta ei voi uusia alla ilmoitetuissa koeuusinnoissa. Opiskelija voi yrittää korottaa yhden hyväksytyn kurssin kurssikokeen arvosanaa erillisissä uusinnoissa, jotka ovat Vaskivuoressa seuraavasti: to ( jaksojen kurssikokeet) Ilmoittautuminen ma mennessä Wilmassa kokeen korotusuusinnat -linkin kautta. ke 3.6. klo 9-12 sekä to 4.6. klo ( jaksojen kurssikokeet) Ilmoittautuminen pe klo 10 mennessä. Huom! 5. jakson hyväksytyn kurssin kurssikokeen uusintaan ilmoittautuvan opiskelijan tulee jättää opettajalle suoritusten tarkastuspyyntö to klo 17 mennessä. Jos opiskelijan kurssi on hyväksytysti suoritettu, niin opiskelija voi ilmoittautua kesäkuun kokeiden korotusuusintaan. Kokeiden korotusuusinnassa ei voi uusia kurssin kaikkia osa-alueita vaan pelkästään epäonnistunut kurssikoe. Parempi koe jää voimaan. Opettaja huomioi kurssin arvioinnissa kaikki osa-alueet, joista kurssikoe on yksi. Hylättyjen kurssien uusinnat ovat normaalisti opinto-oppaassa ilmoitettuina päivinä. Ei poissaololupia opiskelijoiden itse järjestämiin risteilyihin Lukiomme ei hyväksy poissaoloja, jotka aiheutuvat opiskelijaryhmien keskenään järjestämistä risteilyistä. Tällaiset risteilyt ovat opiskelijoiden vapaa-ajantoimintaa ja ne tulee järjestää koulun työajan ulkopuolella. Tupakointi on kielletty Tupakointi on lukiossa kielletty, myös 18 vuotta täyttäneiltä Eduskunnan 1994/765 säätämän lain mukaan. Kielto koskee kaikkia tupakkatuotteita, myös nuuskaa ja sähkötupakkaa. Kielto on voimassa koulun alueella kaikkina viikonpäivinä ympäri vuorokauden ja koskee kaikkia. Koulualueella ja sen välittömässä läheisyydessä tupakointi ei ole sallittua. Myyrmäenraitti, Myyrmäentien asuintalojen pihat, Putouskuja ja Urheilutalon edusta eivät saa olla opiskelijoiden tupakointipaikkoja. Koulua vastapäätä olevasta Myyrmäentien kerrostalosta on oltu yhteydessä rehtoriin ja paheksuttu erityisesti sitä, että opiskelijamme tupakoivat pihalla olevan leikkikentän vieressä. Tupakoivat opiskelijat eivät ole oikeanlaisia roolimalleja lapsille. Kun opettajat kehottavat tupakoivia opiskelijoita lopettamaan tai siirtymään muualle, he toimivat virkansa edellyttämällä tavalla. Opiskelijoiden epäasiallinen huomauttelu ja annettujen ohjeiden noudattamatta jättäminen ei ole sopivaa lukiolaisen käyttäytymistä.

5 MATEMATIIKAN OPPIMISTULOKSISTA PITKITTÄISTUTKIMUSTA Kansallisen koulutuksen arviointikeskus KARVI on tehnyt Suomessa pitkittäistutkimusta matematiikan oppimistuloksista koko koulupolulta. Nyt 25 koulumme abiturienttia osallistui tutkimuksen viimeiseen vaiheeseen tammikuussa. Nämä samat abit ovat osallistuneet jo aiemminkin tähän samaan tutkimukseen. Erittäin suuri kiitos kuuluu heille, jotka edesauttoivat tieteen tekemistä kotimaisesti. Tutkimuksen vastuuhenkilöt ovat Jari Metsämuuronen ja Laura Tuohilampi, eli tutkijat ovat erittäin arvostettuja ja nimekkäitä, kansainvälisestikin. KUTSU OPISKELIJOILLE KUN KOULU LOPPUU 2015 TUTKIMUKSEEN Tervetuloa vastaamaan nuorten tulevaisuuden suunnitelmia kartoittavaan kyselyyn! Kaikkien Kun koulu loppuu -tutkimukseen osallistuneiden kesken arvomme iphone 6 - matkapuhelimen sekä 10 kpl 50 euron arvoisia Presentcard lahjakortteja. Tutkimuksen avulla T-Media, TAT ja Opetushallitus selvittävät nuorten ajatuksia ja toiveita jatkoopintojen suhteen. Samalla motivoimme nuoria tunnistamaan omat mahdollisuutensa ja löytämään uusia kiinnostuksen kohteita työelämässä. Vastaamiseen kannattaa varata aikaa 15 minuuttia eikä aikasi mene hukkaan; tutkimukseen osallistuminen herättää varmasti ajatuksia tulevaisuuden mahdollisuuksistasi! Tutkimuksessa ei kerätä yksilöllisiä tietoja ja tuloksia käsitellään luottamuksellisesti niin, että yksittäistä vastaajaa ei voida tunnistaa. Vastaa kyselyyn mennessä. Siirry kysymyslomakkeelle osoitteessa Antoisia vastaushetkiä! Reeta Sutinen Tutkimuspäällikkö, T-Media Oy TULEVIA TAPAHTUMIA: Penkkarit Penkkareita vietetään torstaina Perinteinen Abishow esitetään klo alkaen aulassa ja rekat starttaavat koulun pihalta noin Tervetuloa vilkuttamaan abit lukulomalle! Vanhat tanssit Vanhat tanssit tanssitaan Energia Areenalla perjantaina Vaskivuoren opiskelijoille, henkilökunnalle sekä lähikouluille tanssit klo Vanhemmille, sukulaisille ja ystäville Vanhat pyörähtelevät klo Liput 5 euroa. Lippuja myynnissä myös ovella klo 16 alkaen. Talviloma Talviloma viikolla 8 eli ma su Liukasta laskiaista!

6 Kutsu kevätkokoukseen Vaskivuoren lukion musiikkiseura ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään ke klo Vaskivuoren lukion opettajanhuoneessa. Kokouskutsu on luettavissa kokonaisuudessaan A1- oven MUSIIKKI-ilmoitustaululla, Tervetuloa. Hyvinvointiviikko Hyvinvointiviikkoa vietetään talviloman jälkeen. Luvassa opiskelijakunnan ohjelmaa, taukojumppaa ja muuta mukavaa seuraa ilmoittelua. Puolustusvoimien infotilaisuus Ensi jaksossa pidetään Puolustusvoimien infotilaisuus kutsuntaikäisille pojille (-97 syntuneet) ja asepalveluksesta kiinnostuneille tytöille. Paikalle saapuu majuri Raanto. Tilaisuus on aulassa ke klo Espanjan kieltä Madridissa ja Vaskivuoressa Kouluumme tulee tutustumaan 17 opiskelijaa ja kaksi opettajaa Madridin läheltä Velilla de San Antoniosta ja meitä on lähdössä saman verran matkalle huhtikuussa. Opiskelijat on jo valittu projektiin. Kaikki vaskivuorelaiset: ottakaa rohkeasti kontaktia espanjalaisiin vieraisiin, niin pääsette harjoittelemaan espanjan ja englannin taitoanne. Lisätietoja Hilkka-Roosa Nurmi. No Stress Vaskivuoren tanssilukiolaisten esittämä "No Stress"-tanssiteos on hyväksytty valtakunnalliseen Oulun Arktiset Askeleet tanssitapahtumaan. Tapahtuman esikarsintaan lähettiin 255 teosta, joista 64 valittiin varsinaiseen tapahtumaan. Tanssiryhmä suuntaa pohjoiseen "No Stress" on tanssinopettaja Moona Nevalaisen, harjoittelija Pippa Jämsénin sekä ryhmän tanssijoiden yhdessä valmistama teos, joka nimensä mukaisesti käsittelee kiirettä ja stressiä. YO-kokeet Kevään 2015 kirjalliset yo-kokeet järjestetään Venäjän opiskelijoiden Pietarin matka Venäjän opiskelijoille on suunnitteilla matka Pietariin yhdessä Espoonlahden lukion venäjän opiskelijoiden kanssa Matkan hinta tulee olemaan n. 450e ja ohjelmassa on mm. kouluvierailu, matkan teemasta sovimme yhdessä lähtijöiden kanssa. Matkalle valmistaudutaan mm. tutustumalla nähtävyyksiin ja tekemällä valittuun teemaan liittyviä tehtäviä, matkalla pidetään matkapäiväkirjaa ja/tai blogia ja matkan jälkeen valmistetaan raportti, näyttely tms. Lisätietoja antaa venäjän opettaja Taina Lento

7 MUSIIKKITAPAHTUMIA Bändimaraton Vaskivuoren lukion perinteikäs ja maineikas Bändimaraton järjestetään su 1.3. klo Tikkurilan Vernissassa. Konsertin avaa Vaskivuori Big Band ja tapahtumassa esiintyy kaikki Vaskivuoren lukion n. 40 bändiä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Kevätlukukaudella Vaskiklubit järjestetään lukion aulassa. Tervetuloa mukaan ti klo 18. Loistefestari Loistefestari on jokavuotinen, säkenöivän valovoimainen esittävän taiteen estradi nuorille. Tänä keväänä sen teema on musiikki. Katselmukseen osallistuu lukuisia Vaskivuoren lukion musiikkiryhmiä. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Tervetuloa kannustamaan! KALENTERIIN MERKITTÄVÄKSI: to Tanssin lukiodiplomit klo opiskelijoille ja muulle yleisölle klo Peep-teatteriviikko Alatriassa ti Musiikin lukiodiplomit klo 19 auditoriossa to Väittelykilpailu pe Väittelykilpailu Peep-seminaari Vaskivuoren lukiossa su Klassinen maraton klo 15 koululla ke Teatterin lukiodiplomit klo 10 opiskelijoille ja klo 18 muulle yleisölle Nuori Näyttämö festivaali Helsingin kaupunginteatterin Studio Pasilassa ti 5.5. Aitiopaikka klo 18 auditoriossa ke 6.5. Tanssilukion pääsykokeet su Äitienpäiväkonsertti klo 15 koululla ti Vaskiklubi klo 18 aulassa Medialinjan hakijoiden haastattelut pe vapaa päivä (korvataan la 23.5.) Musiikkilukion pääsykokeet ti POP-laulajien kevätmatinea klo 18 to Lastenmusikaalit päiväkotilapsille päivällä ja klo 17 yleisölle pe Kesäkorva, lakkiaisharjoitukset klo 18 Energia Areenalla la Lukuvuoden päättäjäiset Energia Areenalla klo 11 ke 3.6. Hyväksytyn kurssin kurssikokeen uusinta klo 9-12 to 4.6. Hyväksytyn kurssin kurssikokeen uusinta klo 15-18

TÄSSÄ TIEDOTTEESSA NRO 3 SEURAAVAA:

TÄSSÄ TIEDOTTEESSA NRO 3 SEURAAVAA: Vaskivuoren lukion tiedote nro 3 tiistaina 2.12.2014. Vaskivuoren lukion tiedote ilmestyy joka jakson ensimmäisenä tiistaina. Sen toimittamisesta huolehtii lukiomme tiedottaja, biologian ja maantieteen

Lisätiedot

TÄSSÄ TIEDOTTEESSA NRO 5 SEURAAVIA ASIOITA:

TÄSSÄ TIEDOTTEESSA NRO 5 SEURAAVIA ASIOITA: Vaskivuoren lukion tiedote nro 5 tiistaina 8.4.2014. Vaskivuoren lukion tiedote ilmestyy joka jakson ensimmäisenä tiistaina. Sen toimittamisesta huolehtii lukiomme tiedottaja, biologian ja maantieteen

Lisätiedot

TÄSSÄ TIEDOTTEESSA SEURAAVIA ASIOITA:

TÄSSÄ TIEDOTTEESSA SEURAAVIA ASIOITA: TIEDOTE NRO 5 Vaskivuoren lukion tiedote nro 5 tiistaina 7.4.2015. Vaskivuoren lukion tiedote ilmestyy joka jakson ensimmäisenä tiistaina. Sen toimittamisesta huolehtii lukiomme tiedottaja, biologian ja

Lisätiedot

Vaskivuoren lukion tiedote nro 4 TÄSSÄ TIEDOTTEESSA SEURAAVIA ASIOITA:

Vaskivuoren lukion tiedote nro 4 TÄSSÄ TIEDOTTEESSA SEURAAVIA ASIOITA: Vaskivuoren lukion tiedote nro 4 12.2.2013. Vaskivuoren lukion tiedote ilmestyy joka jakson ensimmäisenä tiistaina. Sen toimittamisesta huolehtii lukiomme tiedottaja, biologian ja maantieteen lehtori Hanna

Lisätiedot

TIEDOTE nro 3 Virtatie 4, 01600 Vantaa

TIEDOTE nro 3 Virtatie 4, 01600 Vantaa VASKIVUOREN LUKION TIEDOTE nro 3 Virtatie 4, 01600 Vantaa Puh. 09 8393 5634 eira.kasper@vantaa.fi www.vantaa-vaskivuori.fi Käytä varattu aikasi! 20.10.2009 Aivan liikaa opiskelijat jättävät käyttämättä

Lisätiedot

Vaskivuoren lukio. Opas lukiotulokkaiden vanhemmille ja huoltajille 2015 2016

Vaskivuoren lukio. Opas lukiotulokkaiden vanhemmille ja huoltajille 2015 2016 1 Vaskivuoren lukio Opas lukiotulokkaiden vanhemmille ja huoltajille 2015 2016 2 Sisällys Yhteystiedot 4 Vaskivuoren lukion toiminnan perusteita 5 Opetussuunnitelma 6 Lukiolaisen velvollisuudet 7 Lukiolaisen

Lisätiedot

**************************************************************************

************************************************************************** Vaskivuoren lukion tiedote ilmestyy joka jakson ensimmäisenä tiistaina. Sen toimittamisesta huolehtii lukiomme tiedottaja, biologian ja maantieteen lehtori Hanna Pohjonen. Jaksojen aikana yksittäisiä tiedotusasioita

Lisätiedot

Vaskivuoren lukio. Opas lukiotulokkaiden vanhemmille ja huoltajille 2014 2015

Vaskivuoren lukio. Opas lukiotulokkaiden vanhemmille ja huoltajille 2014 2015 1 Vaskivuoren lukio Opas lukiotulokkaiden vanhemmille ja huoltajille 2014 2015 2 Sisällys Yhteystiedot 4 Vaskivuoren lukion toiminnan perusteita 5 Opetussuunnitelma 6 Lukiolaisen velvollisuudet 7 Lukiolaisen

Lisätiedot

TÄSSÄ TIEDOTTEESSA SEURAAVIA ASIOITA:

TÄSSÄ TIEDOTTEESSA SEURAAVIA ASIOITA: Vaskivuoren lukion tiedote nro 5 16.4.2013. Vaskivuoren lukion tiedote ilmestyy joka jakson ensimmäisenä tiistaina. Sen toimittamisesta huolehtii lukiomme tiedottaja, biologian ja maantieteen lehtori Hanna

Lisätiedot

***V jakson ensimmäisellä viikolla oli useita konsertteja ja esiintymistilaisuuksia. Vaskivuoren lukio Tiedote nro 8 19.4.2011

***V jakson ensimmäisellä viikolla oli useita konsertteja ja esiintymistilaisuuksia. Vaskivuoren lukio Tiedote nro 8 19.4.2011 Vaskivuoren lukio Tiedote nro 8 19.4.2011 Tiedotteet ilmestyvät vain netissä. Paperikopiot toimitetaan vain sidosryhmille. Tiedotteen ilmestymisestä kerrotaan ro-tuokiossa, jossa tutustutaan myös sen sisältöön.

Lisätiedot

Kutsunnat. Tiedote nro 9 10.3.2009

Kutsunnat. Tiedote nro 9 10.3.2009 Tiedote nro 9 10.3.2009 Vaskivuoren lukio Virtatie 4, 01600 Vantaa puh. 09 8393 5193 eira.kasper@vantaa.fi Kutsunnat Kaikki v. 1991 syntyneet pojat jotka ovat saaneet tai saavat lähiaikoina Puolustusvoimilta

Lisätiedot

PAS O-O INT P O 15-16 1

PAS O-O INT P O 15-16 1 OPINTO-OPAS 15-16 1 KALLION LUKIO www.kallil.edu.hel.fi www.facebook.com/kallionlukio käyntiosoite: Porthaninkatu 15, 00530 Helsinki postiosoite: PL 3805, 00099 Helsingin kaupunki Pengerkadun tilat: Pengerkatu

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO 1 OPISKELIJALLE 4 YHTEYSTIEDOT 5 HENKILÖSTÖ 5 OPETTAJAT 6

SISÄLLYSLUETTELO 1 OPISKELIJALLE 4 YHTEYSTIEDOT 5 HENKILÖSTÖ 5 OPETTAJAT 6 SISÄLLYSLUETTELO 1 OPISKELIJALLE 4 YHTEYSTIEDOT 5 HENKILÖSTÖ 5 OPETTAJAT 6 OPISKELU VASKIVUORESSA 11 AIKATAULUT 11 LUKUVUODEN 2015 2016 TYÖ- JA LOMA-AJAT 11 OPPITUNTIEN AJAT JA TUNTIKAAVIO 12 RUOKAILUVUOROT

Lisätiedot

Vihdin lukio Hiidenvedentie 3, 03100 NUMMELA

Vihdin lukio Hiidenvedentie 3, 03100 NUMMELA Vihdin lukio Hiidenvedentie 3, 03100 NUMMELA rehtori Satu Nokelainen (09) 4258 3055 / 044 042 1753 apulaisrehtori Tuula Jantunen (09) 4258 3421 / 044 042 1389 opinto-ohjaajat Anna Kopra (09) 4258 3056

Lisätiedot

TIETOLAARI. Opas F.E. Sillanpään lukion opiskelijalle NIMI: RYHMÄ:

TIETOLAARI. Opas F.E. Sillanpään lukion opiskelijalle NIMI: RYHMÄ: TIETOLAARI Opas F.E. Sillanpään lukion opiskelijalle 2015 2016 NIMI: RYHMÄ: 1. TIETOLAARI... 4 2. YHTEYSTIEDOT... 5 2.1. Opettajat... 8 2.2. ryhmänohjaajat... 9 2.3. Oppilaskunta... 10 3. OPISKELU F.E.

Lisätiedot

Hyvää Naistenpäivää! Kansainvälinen Naisten päivä tänään 8.3. Vaskivuoren lukio Tiedote nro 7 8.3.2011

Hyvää Naistenpäivää! Kansainvälinen Naisten päivä tänään 8.3. Vaskivuoren lukio Tiedote nro 7 8.3.2011 Vaskivuoren lukio Tiedote nro 7 8.3.2011 Tiedotteet ilmestyvät vain netissä. Paperikopiot toimitetaan vain sidosryhmille. Tiedotteen ilmestymisestä kerrotaan ro-tuokiossa, jossa tutustutaan myös sen sisältöön.

Lisätiedot

1.YLEISKATSAUS LUKUVUOSI 2014-2015

1.YLEISKATSAUS LUKUVUOSI 2014-2015 2 1.YLEISKATSAUS LUKUVUOSI 2014-2015 Tänään päättyy Nousiaisten lukion 39. lukuvuosi. Lukiossamme opiskeli lukuvuoden aikana 186 nuorta. Joukossamme oli myös vaihto-oppilas Saksasta. Päätoimisia opettajia

Lisätiedot

aikuislukion opinto-opas 2015 2016

aikuislukion opinto-opas 2015 2016 Töölön yhteiskoulun aikuislukion opinto-opas 2015 2016 TÖÖLÖN YHTEISKOULUN AIKUISLUKIO Urheilukatu 10 12, 00250 Helsinki 1 www.tyk.fi Ylläpitäjä: Töölön Yhteiskoulu Oy sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@tyk.fi

Lisätiedot

HELSINGIN KIELILUKION OPINTO-OPAS

HELSINGIN KIELILUKION OPINTO-OPAS 1 HELSINGIN KIELILUKION OPINTO-OPAS... 3 Kotona maailmalla... 3 Helsingin kielilukion toiminta-ajatus... 3 Yhteystiedot... 3 LUKUVUODEN 2014 2015 AIKATAULUJA JA TAPAHTUMIA... 4 Huoltajille... 5 Jakson

Lisätiedot

HELSINGIN KIELILUKION OPINTO-OPAS

HELSINGIN KIELILUKION OPINTO-OPAS 1 HELSINGIN KIELILUKION OPINTO-OPAS... 3 Kotona maailmalla... 3 Helsingin kielilukion toiminta-ajatus... 3 Yhteystiedot... 3 LUKUVUODEN 2015 2016 AIKATAULUJA JA TAPAHTUMIA... 4 Huoltajille... 5 Jakson

Lisätiedot

2. Kansainvälisyys asenteina

2. Kansainvälisyys asenteina Vaskivuoren lukion kansainvälisyyssuunnitelma 2014-2015 Sisällys... 1 Johdanto... 1 2. Kansainvälisyys asenteina... 1 2.1. Toiminnan tavoitteet ja toimenpiteet... 2 3. Kotikansainvälisyys... 2 3.1. Toiminnan

Lisätiedot

Vaskivuoren lukio Lukuvuoden 2008 2009 työ- ja loma-ajat Opiskelu Vaskivuoressa

Vaskivuoren lukio Lukuvuoden 2008 2009 työ- ja loma-ajat Opiskelu Vaskivuoressa Sisältö Vaskivuoren lukio 4 Yhteystiedot 4 Opiskelijalle 5 Vaskivuoren lukion opettajat 2008 2009 7 Vaskivuoren lukion visio 11 Aktiivinen lukio 12 Lukuvuoden 2008 2009 työ- ja loma-ajat 14 Syys- ja kevätlukukausi

Lisätiedot

Tervetuloa opiskelemaan Janakkalan lukioon!

Tervetuloa opiskelemaan Janakkalan lukioon! Opinto-opas 2015-2016 Tervetuloa opiskelemaan Janakkalan lukioon! Opinto-oppaasta saat hyödyllistä ja tärkeää tietoa opintojasi varten. Tähän oppaaseen on koottu yhteisiä käytänteitä ja periaatteita sinulle

Lisätiedot

KAUNIAISTEN LUKIO Lukuvuosisuunnitelma LV 2014-15

KAUNIAISTEN LUKIO Lukuvuosisuunnitelma LV 2014-15 1 KAUNIAISTEN KAUPUNKI KAUNIAISTEN LUKIO Lukuvuosisuunnitelma LV 2014-15 Lukuvuosisuunnitelman käsittely ja hyväksyminen: Koulun opettajakunta käsitellyt 17.11.2014 Opetuslautakunta hyväksynyt 2 Sisällys

Lisätiedot

NÄIN HOIDAN ASIANI LUMOSSA

NÄIN HOIDAN ASIANI LUMOSSA NÄIN HOIDAN ASIANI LUMOSSA Opintosuunnitelma Hahmottele suunnitelmasi koko lukioajalle. Voit muuttaa sitä opintojen edetessä. Seuraa opintojesi edistymistä ja muuta suunnitelmaasi tarvittaessa. Neuvottele

Lisätiedot

Oulunkylän yhteiskoulun lukion. opinto-opas

Oulunkylän yhteiskoulun lukion. opinto-opas opinto-opas n lukion 2015-2016 MIKA ANDERSSON CAVE PAINTING Kuvataiteen lukiodiplomi Tehtävä 6. Maailmankaikkeus Kannen kuva: Arja Holma Taitto: Rauni Eskelinen/Jaana Björklund H1 Next Print Oy Sisältö

Lisätiedot

Salon lukio Kaherinkatu 2, 24130 Salo. Puhelin 02 778 6100 (kanslia) 044 778 6101 (rehtori) Telefax 02 778 6106. Kotisivut: http:/www.salonlukio.

Salon lukio Kaherinkatu 2, 24130 Salo. Puhelin 02 778 6100 (kanslia) 044 778 6101 (rehtori) Telefax 02 778 6106. Kotisivut: http:/www.salonlukio. Vuosikertomus lukuvuodelta 2014-2015 Salon lukio Kaherinkatu 2, 24130 Salo Puhelin 02 778 6100 (kanslia) 044 778 6101 (rehtori) Telefax 02 778 6106 Kotisivut: http:/www.salonlukio.fi Salon lukion logo

Lisätiedot

OPINTO - OPAS lv. 2015-2016

OPINTO - OPAS lv. 2015-2016 OPINTO - OPAS lv. 2015-2016 www.imatranyhteislukio.fi https://wilma.imatra.fi SISÄLLYSLUETTELO IMATRAN YHTEISLUKIO 1 1. YHTEYSTIEDOT JA LUKUVUOSI 2015-2016 2 2. LUKION VALTAKUNNALLINEN TUNTIJAKO, NUORTEN

Lisätiedot

KYL lukuvuosiopas 2014-2015 Koulun toiminta Kurssitarjonta Työaika ja järjestelyt

KYL lukuvuosiopas 2014-2015 Koulun toiminta Kurssitarjonta Työaika ja järjestelyt Kouvolan yhteiskoulun lukio Kymen Lukko Kauppalankatu 17 (Salpausselänkatu 26) 45100 Kouvola 02061 58506 (rehtori) 02061 58519 (opinto-ohjaaja) 02061 55334 (kanslia) www.edukouvola.fi/lukiokoulutus KYL

Lisätiedot

Monipuolinen, läsnä ja lähellä

Monipuolinen, läsnä ja lähellä Monipuolinen, läsnä ja lähellä Lukuvuosi 2014-2015 1 A niin kuin rvot, avoimuus ja arvostukset Kuten tästä koosteesta, joka taas kerran on pyritty laatimaan kuvaukseksi kuluneen lukuvuoden tapahtumista,

Lisätiedot