ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS"

Transkriptio

1 NOKIAN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 26. kaupunginosan kortteleita 3, 5 ja 6 sekä katu-, liikenne- ja erityisalueita. Asemakaavan muutoksella muodostuvat 26. kaupunginosan korttelit 3, 5, 6 ja 10 sekä katu-, liikenne- ja erityisalueet. Kaavamuutoksen vireilletulosta on ilmoitettu kuulutuksella Kaav.jaosto , Kh Kv NOKIAN KAUPUNKI KAAVOITUSYKSIKKÖ (Dno NOK 335/2016)

2 2 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot 1.2 Kaava-alueen sijainti Kaavaselostus koskee päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 26. kaupunginosan kortteleita 3, 5 ja 6 sekä katu-, liikenne- ja erityisalueita. Asemakaavan muutoksella muodostuvat 26. kaupunginosan korttelit 3, 5, 6 ja 10 sekä katu-, liikenne- ja erityisalueet. Kaavan laatija: Nokian kaupunki, tekninen keskus, kaavoitusyksikkö, Asko Riihimäki Kaavoituskohde on pinta-alaltaan noin 20,8 hehtaaria, ja sijaitsee Nokian ja Tampereen välisen kuntarajan vieressä Kolmenkulman alueella, noin 4 km:n etäisyydellä keskustasta koilliseen. 1.3 Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista - asemakaavan seurantalomake - osallistumis- ja arviointisuunnitelma - ote ajantasa-asemakaavasta - ote asemakaavan hakemistokartasta - taulukko rakennusoikeuksien jakautumisesta eri käyttötarkoituksiin 1.4 Luettelo muista kaavaa koskevista asiakirjoista, taustaselvityksistä ja lähdemateriaalista - Vihnusjärven valuma-alueen hydrologinen selvitys ( Suunnittelukeskus Oy, 2002) - Nokian Kyynijärvi-Juhanuon osayleiskaava-alueen eliöstö- ja biotooppiselvitys (Tampereen kaupunki/kari Korte, 2003) - Vihnusjärven valuma-alueen hydrologinen selvitys Lisäselvitykset (Suunnittelukeskus Oy, 2004) - Myllypuron Vihnusjärven ympäristöselvitys (Tampereen kaupunki, 2005) - Myllypuron virtausmallinnuksen päivitys (Suunnittelukeskus Oy, 2006) - Kolmenkulman aluesuunnitelma (Sigma konsultit Oy, 2006) - Tampereen Myllypuron ja Nokian Kyynijärven.Juhansuon osayleiskaavojen Natura 2000 vaikutusarvio (Pöyry Enviroment Oy, 2006) - Tampereen Myllypuron ja Nokian Kyynijärvi-Juhansuon osayleiskaavaluonnosvaihtoehtojen vaikutusten arviointi (Suunnittelukeskus Oy, 2006) - Kolmenkulman alueen vesihuollon yleissuunnitelma (Suunnittelukeskus Oy, 2006) - Kolmenkulman itäosan hulevesien hallintasuunnitelma (FCG Planeko Oy 2009) - Nokian kaupungin vähittäiskaupan mitoitus ja palveluverkko 2009 (Santasalo Ky) - Hyväksytyt 26. kaupunginosan katusuunnitelmat sekä kevyenliikenteen väylien, huoltoväylien ja hulevesialtaan suunnitelmat (Tekninen lautakunta )

3 3 2 TIIVISTELMÄ Nykyisessä asemakaavassa on kolmella korttelialueella noin 70 metriä leveä tilavaraus, jonka kohdalle ei voi sijoittaa rakennuksia. Varaus perustui rautatien, ns. oikoradan, vanhaan esisuunnitelmaan. Em. tilavarauksesta johtuen korttelien rakennusoikeudet ovat tavanomaista pienemmät. Vireillä olevan maakuntakaavasuunnittelun yhteydessä on tehty uusia suunnitelmia ratalinjausvaihtoehdoista, eikä niistä mikään sijoitu asemakaavassa nyt varatulle alueelle. Hiljattain lausunnolla olleessa maakuntakaavaehdotuksessa rautatie oli merkitty moottoritien länsipuolelle ajoratojen viereen. Muutoksen päätavoitteena on poistaa asemakaavasta ns. oikorataa varten tehty tilavaraus korttelialueilta, koska nykyinen varaus on joka tapauksessa väärässä paikassa. Nyt käsiteltävän kaavamuutoksen alue ei ulotu moottoritien varressa oleville korttelialueille. Niiden kaava muutetaan tarvittaessa vasta sitten, jos uuteen maakuntakaavaan lopulta tulee rautatielinjaus moottoritien viereen. Korttelien tonttitehokkuus on tarkoitus nostaa arvoon 0,40, mutta liiketilarakentamisoikeutta ei ole tarkoitus nostaa. Kaavamuutoksessa on tarkoitus ottaa huomioon maankäyttö- ja rakennuslaissa olevat, vähittäiskaupan suuryksikköjä koskevat säädökset, jotka siirtymäajan jälkeen koskevat myös paljon tilaa vaativaa erikoistavarakauppaa. Muun erikoistavarakaupan suuryksikköjä alueelle ei ole tarkoitus sallia, kuten ei myöskään lainkaan päivittäistavarakauppaa.

4 4 3 LÄHTÖKOHDAT Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen eteläosassa on muutamia rakennuksia, jotka on rakennettu ennen asemakaavoitusta. Aivan eteläreunassa sijaitsee valtatie 11. Muuten kaavamuutosalue on rakentamaton. Puustoa on kaadettu asemakaavoitettujen Kolmenkulmantien ja Juhansuonkadun katualueiden kohdista ja osittain myös korttelialueilta. Valtatie 11:n alitse tehdyn alikulkusillan kohdalta pohjoiseen päin Kolmenkulmantien katualueen louhintatyö on tehty Juhansuonkadulle saakka. Yllä viistokuva etelän suunnasta katsottuna toukokuussa Maanpinnan korkeusvaihtelu on melko suurta, mikä näkyy vieressä olevasta vinovalovarjostekuvasta. Kuva on tilanteesta, jolloin Kolmenkulmantien louhintaa valtatien pohjoispuolella ei ollut vielä tehty.

5 Rakennettu ympäristö Yhdyskuntarakenne Muutosalue rajoittuu asemakaava-alueeseen muilta osin, paitsi kuntarajan viereiseltä osalta, missä Tampereella on asemakaavoittamatonta aluetta. Muutosalue ja ympäristö eivät ole vielä rakentuneet asemakaavan mukaisesti. Liikenne Kulku alueelle tapahtuu nyt valtatie 11:n alikulkusillan kautta. Alueen sisäisen katuverkon rakentaminen alkaa vuonna Rakennettu kulttuuriympäristö ja muinaismuistot Yhdyskuntatekniikka Ympäristöhäiriöt Maanomistus Muutosalueella ei ole suojelulakien nojalla suojeltuja alueita tai kohteita. Alueella ei ole vielä viemäri-, sadevesi- ja vesijohtoja. Johtoverkoston rakentaminen alkaa vuonna 2016 samanaikaisesti katuverkon rakentamisen kanssa. Alueella ei ole muita ympäristöhäiriöitä kuin melua, jota tulee valtateiden liikenteestä sekä läheiseltä louhosalueelta. Muutosalue on pääosin kaupungin omistuksessa. Kaupungin omistama maa on merkitty viereisessä kartassa turkoosilla värillä. Eteläreunassa oleva valtatien alue on valtion omistuksessa ja alueen keskellä oleva määräala on yksityisomistuksessa. 3.2 Suunnittelutilanne Maakuntakaava Pirkanmaan 1. maakuntakaavassa, joka on vahvistettu Muutosalue on kaavassa työpaikka-aluetta (TP). Merkinnällä osoitetaan liike- ja toimistorakentamiseen tai tuotantokäyttöön varattuja seudullisesti merkittäviä alueita. Alueelle voidaan sijoittaa asumista, jos siihen ei kohdistu ympäristöhäiriöitä. Alueen toteuttamisessa tulee kiinnittää huomiota tarkoituksenmukaiseen toteuttamisjärjestykseen. Myllypuron Natura-alueeseen rajoittuvaan varaukseen liittyy erityismääräys 5 (em5).

6 Pirkanmaan 2. vaihemaakuntakaava (liikenne ja logistiikka) on vahvistettu Kaavassa on esitetty raideliikenteen yhteystarvemerkintä, (Tampereen läntinen oikorata), joka näkyy yllä olevassa maakuntakaavayhdistelmässä pohjoiseteläsuuntaisena linjauksena. Merkintä ei tarkoita rautatien sijaintia. 6 Yleiskaava Oikeusvaikutteisessa yleiskaavassa, joka on hyväksytty , korttelit sijoittuvat työpaikka-alueelle, jolle saa sijoittaa liike- ja toimistotiloja sekä ympäristökuvallisesti näihin verrattavia teollisuusja varastotiloja (TP-2). Teollisuusja varastotiloja voidaan rakentaa enintään 50 % rakennetusta kerrosalasta. alueella on teollisuusaluetta, pientaloaluetta sekä maaja metsätalousaluetta. Lisäksi muutosalueella on yleisen tien aluetta (LT) ja virkistysaluetta (V-2). Asemakaava Alueella ovat voimassa seuraava asemakaava: Arkistotunnus Hyväksymispäivä 26: Nykyisessä asemakaavassa, joka on hyväksytty , muutosalueen keskiosassa on toimitilarakennusten korttelialuetta (KTY-14), jonne saa rakentaa liike- ja toimistotiloja sekä ympäristökuvallisesti niihin verrattavia teollisuus- ja varastotiloja. Näille alueelle saa sijoittaa vain seuraaviin toimialoihin liittyviä paljon tilaa vaativan erikoistavarakaupan tiloja: rauta- ja rakennustarvikekauppa, rakentamiseen liittyvä sisustustarvikekauppa, puutarha-alan kauppa, maa- ja metsätalouskone- ja -tarvikekauppa. Kunkin tontin rakennusoikeudesta saadaan enintään 5 % käyttää muun vähittäiskaupan kuin paljon tilaa vaativan erikoistavarakaupan kerrosalaksi. Alueelle ei kuitenkaan saa sijoittaa päivittäistavaramyymälää. Muutosalueen etelä- ja pohjoisosissa on teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueita, joilla tontille saa rakentaa myös toimistotiloja enintään 40 % rakennetusta kerrosalasta ja pääkäyttötarkoitukseen liittyvää liiketilaa enintään 10 % rakennetusta kerrosalasta. Alueen rakennussuunnitelmia laadittaessa ja aluetta toteutettaessa on huolehdittava siitä, että Myllypuron valintaan Natura verkostoon perustuvia luonnonarvoja ei heikennetä. Hulevesialtaat tulee toteuttaa ennen kuin alue rakennetaan. Rakentamisen aikainen hulevesien hallinta tulee suunnitella ennen rakentamiseen ryhtymistä.

7 7 Rakennusjärjestys Pohjakartta Rakennuskiellot Nokian kaupungin rakennusjärjestys on hyväksytty valtuustossa Pohjakarttana on kaupungin kaupunkimittauksen ylläpitämä kantakartta. Alueella on voimassa rakennuskielto, koska suurimmalla osalla korttelialueita ei ole hyväksyttyä sitovaa tonttijakoa, ja koska ainutta sitovan tonttijaon mukaista tonttiakaan ei ole lohkottu ja rekisteröity. 4 ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET 4.1 Asemakaavan suunnittelun tarve Katso kohta Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Vireilletulo Nokian kaupungin lisäksi osallisia ovat Pirkanmaan ELY-keskus, Tampereen kaupunki, Pirkanmaan liitto ja muutosalueella määräalan omistava yksityinen maanomistaja sekä kaikki, joiden oloihin kaava saattaa huomattavasti vaikuttaa. Kaavamuutoksen vireilletulosta on ilmoitettu kuulutuksella Kaavamuutos on laitettu vireille kaupungin aloitteesta Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt Kaavaluonnos Kaavaluonnos pidettiin laatimisvaiheen mielipiteiden kuulemista varten nähtävillä Lisäksi asiasta ilmoitettiin kirjeitse muutosalueen yksityiselle maanomistajalle. Kaavaluonnoksesta pyydettiin lausunnot rakennus- ja ympäristölautakunnalta, Pirkanmaan ELY-keskukselta, Tampereen kaupungilta ja Pirkanmaan liitolta. Rakennus- ja ympäristölautakunnan lausunto: Asemakaavamuutoksen luonnoksen kaavamääräyksillä on riittävällä tavalla huolehdittu siitä, että alueen hulevesiä hallitaan asianmukaisesti eikä Myllypuron Natura alueen perusteena olevia luonnonarvoja heikennetä. Rakennus- ja ympäristölautakunnalla ei ole asemakaavamuutoksen luonnoksesta huomautettavaa. Pirkanmaan ELY-keskuksen ilmoitus: Nokian kaupunki on varannut Pirkanmaan ELY-keskukselle mahdollisuuden antaa lausunto kaavaluonnoksesta, joka koskee asemakaavan muutosta Nokian kaupungin 26. kaupunginosan korttelissa 3, 5 ja 6 sekä katu-, liikenne- ja erityisalueilla. ELY-keskus on tutustunut kaavaluonnokseen ja sen tavoitteisiin poistaa oikoradalle varattu tila edellä mainituista kortteleista, liikerakennusoikeuden pitäminen jokseenkin ennallaan ja tuleviin suurmyymäläsäännöksiin varautuminen. ELY-keskus katsoo, että kaavamuutosta voidaan viedä eteenpäin esitetyllä tavalla eikä tarvetta lausunnon antamiseen ole.

8 8 Tampereen kaupungin lausunto: Asemakaavan muutosluonnoksessa, päivätty , on osoitettu OAS:n tavoitteista poiketen kaupan kerrosalaa kem2. Aiempi kaupan ala on kem2 eli alueen kaupan määrä käytännössä tuplaantuu. Voimassa olevassa asemakaavassa lähialueella ABC:n ja Agri-Marketin tonteilla on yhteensä kem2. Asemakaavan jatkotyössä tulisi esittää perusteet kaupan tilan kasvattamiselle alueella. Edellisestä johtuen päivättyä asemakaavan muutosluonnosta pitää tarkistaa tai päivättyä osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa pitää tarkistaa. Osallistumisja arviointisuunnitelmassa ei mainita kaupallisten vaikutusten arviointia eikä kerrota, mitä selvityksiä ja vaikutusten arviointeja on tehty. Asemakaavan muutosluonnoksessa työpaikka-alueen eteläosan kortteli 6 ja pohjoisosassa korttelin 3 osa on Kyynijärvi-Juhansuon osayleiskaavasta poiketen osoitettu teollisuus-ja varastorakennusten korttelialueeksi (T-7). Asemakaavan muutosluonnos ei rajoita teollisuus- ja varastorakennusten rakentamista enintään 50 %:iin, mitä osayleiskaavan TP-2 määräys edellyttää. Osayleiskaavasta poikkeamiselle ei ole mainittu perusteluja osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa. Tampereen kaupunki on suunnittelemassa rajan pohjoispuolelle työpaikkakorttelia, jonka pääkäyttötarkoitus olisi asemakaavan 8183 tapaan toimisto-ja työpaikkarakennusten sekä niihin liittyvien varastotilojen korttelialuetta (KT-9). Raja-alueella on tarpeen tutkia maanpinnan korkeusasemia ja hulevesien laatua- ja hallintaa läheisten luontoarvojen vuoksi. Samoin Tampereen puolen asemakaavassa 8189 tutkitaan vielä työn jatkuessa infraa, liikennettä ja katualueiden sijainteja. Kolmenkulman kuntien ylittävien ratkaisujen toteuttamista varten on tarpeen tehdä yhteistoimintasopimus Tampereen, Nokian ja Ylöjärven kaupunkien kesken, jossa määritellään alueiden, infran ja katujen toteuttamisen aikataulut, yhteiset selvitykset ja toteuttamisen kustannusjako. Vastine Tampereen kaupungin lausuntoon: Korttelialueiden käyttötarkoitukset poikkeavat yleiskaavasta samalla tavoin kuin nykyisessäkin asemakaavassa. Se puolestaan perustui siihen, että Pirkanmaan ELYkeskuksen näkemyksen mukaan kaupallisia palveluja varten ei voida asemakaavassa osoittaa rakennusoikeutta niin paljon kuin oikeusvaikutteisen yleiskaavan määräyksissä. Sen takia suuri osa korttelialueista ja rakennusoikeudesta täytyi varata teollisuus- ja varastorakentamista varten. Nyt tehtävässä kaavamuutoksessa toimitilarakennusten korttelialueiden (KTY) yhteenlaskettu rakennusoikeus nousee kerrosala-m 2 :stä kerrosala-m 2 :iin, mutta sallitun liiketilan määrä alenee kerrosala-m 2 :stä kerrosala-m 2 :iin. Teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueilla (T) sallitun, rakennuksen pääkäyttötarkoitukseen liittyvän liiketilan (ns. tehtaanmyymälöiden), suurin sallittu yhteismäärä nousee kerrosala-m 2 :stä kerrosala-m 2 :iin, mutta käytännössä tästä liiketilasta suurin osa jäänee toteutumatta. Kaikkiaan sallitun liiketilan määrä siis kasvaa 153 kerrosala-m 2, mutta koska kasvu kohdistuu pelkästään teollisuus- ja varastorakennusten yhteyteen tehtäviin pieniin liiketiloihin, sillä ei ole mitään käytännön merkitystä. Kaavaselostuksen liitteenä on taulukko, josta muutokset ilmenevät kortteleittain ja käyttötarkoituksittain. Pirkanmaan liiton lausunto: Asemakaavaluonnos on pääpiirteissään Pirkanmaan 1. maakuntakaavan ja Pirkanmaan maakuntakaavaehdotuksen 2040 mukainen. Asemakaava on linjassa Pirkanmaan maakuntakaavan 2040 ehdotuksen vähittäiskaupan ratkaisujen kanssa, TPalueella seudullisesti merkittävän vähittäiskaupan suuryksikön alarajan puitteissa sekä osana Kolmenkulman paljon tilaa vaativalle kaupalle soveltuvaa KMt-aluetta. Pirkanmaan liiton näkemyksen mukaan suunnittelualuetta on kuitenkin syytä laajentaa rajau-

9 9 tuvaksi valtatiehen 3, jolloin ratayhteyden mahdollistava aluevaraus voidaan ottaa asianmukaisesti huomioon uudella sijainnilla. Pirkanmaan liitto katsoo, että asemakaavan suunnittelua voidaan viedä eteenpäin huomioiden edellä esitetty ohjeistus. Vastine Pirkanmaan liiton lausuntoon: Kaavamuutosta ei tässä vaiheessa uloteta moottoritiehen saakka, koska mahdollinen rautatielinjauksen likimääräinen reitti ratkeaa vasta maakuntakaavan tullessa voimaan. Lisäksi rautatien mahdollisesti tarvitseman tilavarauksen laajuus edellyttää tarkempaa rata- ja tiesuunnittelua, koska rautatie aiheuttaisi muutostarpeita myös valtateiden eritasoliittymäjärjestelyihin. Moottoritien viereisen alueen asemakaavan muutos on ajankohtainen vasta sitten, jos Pirkanmaan maakuntakaava 2040:ssä hyväksytään rautatielinjaus. Nyt tehtävä asemakaavamuutos voidaan kuitenkin tehdä, koska rautatie ei kulje ainakaan niiden kautta. Kaavaehdotus Kaavan hyväksyminen Asemakaavaehdotus oli julkisesti nähtävillä Muistutuksia ei jätetty. Nähtävilläolon jälkeen kaavaehdotukseen on tehty jalankululle ja polkupyöräilylle varattu katualue Oksakadun ja Kantokadun välille. Sillä helpotetaan kulkua tulevaisuudessa bussireittinä toimivalle Kolmenkulmantielle. Uusi kevytliikennekatu jakaa entisen korttelin 3 kahtia, jolloin muodostuu uusi kortteli 10. Muutos on luonteeltaan niin vähäinen, ettei kaavaehdotusta ole tarpeen asettaa uudelleen julkisesti nähtäville. Kaavamuutoksen hyväksyy kaupunginvaltuusto. Päätökseen voi valittamalla hakea muutosta 30 päivän kuluessa. 4.3 Asemakaavan tavoitteet ja perusteet Katso kohta Suunnitteluvaiheiden käsittelyt ja päätökset kaavoitusjaosto päätti asettaa kaavamuutosluonnoksen laatimisvaiheen mielipiteiden kuulemista varten nähtäville kaavaluonnos oli nähtävillä. Mielipiteitä ei jätetty kaavoitusjaosto päätti asettaa kaavamuutosehdotuksen julkisesti nähtäville kaavaehdotus oli julkisesti nähtävillä. Muistutuksia ei jätetty kaupunginhallitus päätti hyväksyä kaavaehdotukseen nähtävillä pidon jälkeen tehdyn muutoksen sekä esittää asemakaavan muutoksen kaupunginvaltuustolle hyväksyttäväksi kaupunginvaltuusto 5 ASEMAKAAVAN KUVAUS 5.1 Aluevaraukset

10 Korttelialueet Muut alueet 5.2 Kaavan vaikutukset Toimitilarakennusten korttelialueelle saa rakentaa liike- ja toimistotiloja sekä ympäristökuvallisesti niihin verrattavia teollisuus- ja varastotiloja. Alueelle saa sijoittaa alle kerrosala-m 2 :n kokoisen vähittäiskaupan suuryksikön paljon tilaa vaativaa erikoistavarakauppaa varten sekä sellaista paljon tilaa vaativan erikoistavarakaupan myymäläkeskittymää varten, joka vaikutuksiltaan on verrattavissa vähittäiskaupan suuryksikköön. Alueelle saa sijoittaa vain seuraaviin toimialoihin liittyviä paljon tilaa vaativan erikoistavarakaupan tiloja: Rauta- ja rakennustarvikekauppa, rakentamiseen liittyvä sisustustarvikekauppa, puutarha-alan kauppa, maa- ja metsätalouskone- ja -tarvikekauppa. Alueelle ei saa sijoittaa päivittäistavaramyymälää. Suurin sallittu kerrosluku on kolme. Autopaikkoja on tehtävä vähintään 1 autopaikka/50-kerrosala-m 2. Teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueelle saa rakentaa myös toimistotiloja enintään 40 % rakennetusta kerrosalasta ja pääkäyttötarkoitukseen liittyvää liiketilaa enintään 10 % rakennetusta kerrosalasta. Rakennusten korkeutta ei ole rajoitettu. Autopaikkoja on tehtävä vähintään 1 autopaikka/70 kerrosala-m 2. Kaikilla korttelialueilla tonttitehokkuus on 0,40. Tonteille tulee tehdä vettäläpäisemättömiltä pinnoilta tulevan huleveden viivyttämiseksi ja veden laadun parantamiseksi maanpäällisiä tai maanalaisia altaita, joiden vesitilavuuden tulee olla vähintään yksi kuutiometri sataa vettäläpäisemätöntä pintaneliömetriä kohti. Altaiden tulee tyhjentyä 12 tunnin kuluessa täyttymisestään ja niissä tulee olla suunniteltu ylivuoto. Kestopäällystetyillä piha-alueilla hulevedet on kerättävä sadevesiviemäröinnillä, joka on varustettu suljettavilla öljyn- ja hiekanerotuskaivoilla. Öljynerottimien tulee täyttää EN-standardin 858 I- luokan vaatimukset. Hulevesien käsittelyssä voidaan käyttää myös ohivirtausjärjestelmää, joka täyttää edellä mainitut vaatimukset. Alueen rakennussuunnitelmia laadittaessa ja aluetta toteutettaessa on huolehdittava siitä, että Myllypuron valintaan Natura verkostoon perustuvia luonnonarvoja ei heikennetä. Hulevesialtaat tulee toteuttaa ennen kuin alue rakennetaan. Rakentamisen aikainen hulevesien hallinta tulee suunnitella ennen rakentamiseen ryhtymistä. Nämä määräykset koskevat myös muita kuin korttelialueita. Yleiset alueet (maantien alue, erityisalue, suojaviheralue ja katualue) säilyvät muilta osin nykyisen asemakaavan mukaisina, mutta Oksakadun ja Kantokadun välille muodostetaan jalankululle ja polkupyöräilylle varattu katualue. Valtatie 11 on maantien aluetta ja kuntarajalla on pieni suojaviheralue. Sähkölinjan alla on erityisalue, jonka kautta tehdään kevytliikenneyhteys sekä vesihuoltoverkostoa. Kaavamuutoksen merkittävin vaikutus on se, että alueen tulevaa maankäyttöä saadaan tehostettua ja tiivistettyä rautatien tilavarauksen poistamisen ansiosta. Lisäksi mahdollistetaan paljon tilaa vaativien erikoistavarakaupan yksiköiden rakentaminen vielä huhtikuun 2017 jälkeenkin.

11 11 6 ASEMAKAAVAN TOTEUTUS Kunnallistekniikan rakentaminen alkaa vuonna Korttelialueiden rakentamisaikataulu ei kaavamuutosta laadittaessa ole vielä tiedossa, koska tonttien luovutuspäätöksiä ei ole vielä tehty. Nokia Asko Riihimäki kaupunginarkkitehti

12 12 Asemakaavan seurantalomake Liite 1 Asemakaavan perustiedot ja yhteenveto Kunta 536 Nokia Täyttämispvm Kaavan nimi Nokian kaupungin 26. (Juhansuo) kaupunginosan korttelit 3, 5, 6 ja 10 sekä katu-, liikenne- ja erityisalueet Hyväksymispvm Ehdotuspvm Hyväksyjä Vireilletulosta ilm. pvm Hyväksymispykälä Generoitu kaavatunnus Kunnan kaavatunnus Kaava-alueen pinta-ala [ha] 20,8282 Uusi asemakaavan pinta-ala [ha] Maanalaisten tilojen pinta-ala [ha] Asemakaavan muutoksen pinta-ala [ha] 20,8282 Ranta-asemakaava Rantaviivan pituus [km] Rakennuspaikat [lkm] Omarantaiset Ei-omarantaiset Lomarakennuspaikat [lkm] Omarantaiset Ei-omarantaiset Aluevaraukset Pinta-ala [ha] Pinta-ala [%] Kerrosala [k-m²] Tehokkuus [e] Pinta-alan muut. [ha +/-] Kerrosalan muut. [k-m² +/-] Yhteensä 20, , ,24 0, A yhteensä P yhteensä Y yhteensä C yhteensä K yhteensä 6, , ,40-0, T yhteensä 5, , ,40-0, V yhteensä R yhteensä L yhteensä 7, ,9 0,0983 E yhteensä 0,6027 2,9 0,0000 S yhteensä M yhteensä W yhteensä Maanalaiset tilat Pinta-ala [ha] Pinta-ala [%] Kerrosala [k-m²] Pinta-alan muut. [ha +/-] Kerrosalan muut. [k-m² +/-] Yhteensä Rakennussuojelu Suojellut rakennukset Suojeltujen rakennusten muutos [lkm] [k-m²] [lkm +/-] [k-m² +/-] Yhteensä

13 13 Alamerkinnät Aluevaraukset Pinta-ala [ha] Pinta-ala [%] Kerrosala [k-m²] Tehokkuus [e] Pinta-alan muut. [ha +/-] Kerrosalan muut. [k-m² +/-] Yhteensä 20, , ,24 0, A yhteensä P yhteensä Y yhteensä C yhteensä K yhteensä 6, , ,40-0, KTY 6, , ,40-0, T yhteensä 5, , ,40-0, T 5, , ,40-0, V yhteensä R yhteensä L yhteensä 7, ,9 0,0983 Kadut 6, ,8 0,0000 Kev.liik.kadut 0,2796 3,6 0,0983 LT 1, ,6 0,0000 E yhteensä 0,6027 2,9 0,0000 E 0, ,2 0,0000 EV 0,0530 8,8 0,0000 S yhteensä M yhteensä W yhteensä

14 14 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Liite 2 HANKE Nokian kaupunki, asemakaavan muutos. Asemakaavan muutos koskee 26. kaupunginosan kortteleita 3, 5 ja 6 sekä katu-, liikenne- ja erityisalueita. (Dnro NOK 335/2016) ALOITE Kaavamuutos on laitettu vireille kaupungin aloitteesta. SUUNNITTELUALUE Kaavoituskohde on pintaalaltaan noin 20,8 hehtaaria, ja sijaitsee Nokian ja Tampereen välisen kuntarajan vieressä Kolmenkulman alueella, noin 4 km:n etäisyydellä keskustasta koilliseen. LÄHTÖTIEDOT JA NYKYTILANNE MAANOMISTUS Muutosalue on pääosin kaupungin omistuksessa. Kaupungin omistama maa on merkitty viereisessä kartassa turkoosilla värillä. Eteläreunassa oleva valtatien alue on valtion omistuksessa ja alueen keskellä oleva määräala on yksityisomistuksessa.

15 15 MAAKUNTAKAAVA Pirkanmaan 1. maakuntakaavassa, joka on vahvistettu Muutosalue on kaavassa työpaikka-aluetta (TP). Merkinnällä osoitetaan liike- ja toimistorakentamiseen tai tuotantokäyttöön varattuja seudullisesti merkittäviä alueita. Alueelle voidaan sijoittaa asumista, jos siihen ei kohdistu ympäristöhäiriöitä. Alueen toteuttamisessa tulee kiinnittää huomiota tarkoituksenmukaiseen toteuttamisjärjestykseen. Myllypuron Natura-alueeseen rajoittuvaan varaukseen liittyy erityismääräys 5 (em5). Pirkanmaan 2. vaihemaakuntakaava (liikenne ja logistiikka) on vahvistettu Kaavassa on esitetty raideliikenteen yhteystarvemerkintä, (Tampereen läntinen oikorata), joka näkyy yllä olevassa maakuntakaavayhdistelmässä pohjoiseteläsuuntaisena linjauksena. Merkintä ei tarkoita rautatien sijaintia. YLEISKAAVA Oikeusvaikutteisessa yleiskaavassa, joka on hyväksytty , korttelit sijoittuvat työpaikka-alueelle, jolle saa sijoittaa liike- ja toimistotiloja sekä ympäristökuvallisesti näihin verrattavia teollisuus- ja varastotiloja (TP-2). Teollisuus- ja varastotiloja voidaan rakentaa enintään 50 % rakennetusta kerrosalasta. alueella on teollisuusaluetta, pientaloaluetta sekä maa- ja metsätalousaluetta. Lisäksi muutosalueella on yleisen tien aluetta (LT) ja virkistysaluetta (V-2).

16 16 Vieressä oleva kaavayhdistelmä on koottu Nokian Kyynijärvi Juhansuo -yleiskaavasta, 26. kaupunginosan asemakaavasta sekä Tampereen Myllypuron osayleiskaavasta. ASEMAKAAVA Nykyisessä asemakaavassa, joka on hyväksytty , muutosalueen keskiosassa on toimitilarakennusten korttelialuetta (KTY-14), jonne saa rakentaa liike- ja toimistotiloja sekä ympäristökuvallisesti niihin verrattavia teollisuus- ja varastotiloja. Näille alueelle saa sijoittaa vain seuraaviin toimialoihin liittyviä paljon tilaa vaativan erikoistavarakaupan tiloja: rauta- ja rakennustarvikekauppa, rakentamiseen liittyvä sisustustarvikekauppa, puutarha-alan kauppa, maa- ja metsätalouskone- ja -tarvikekauppa. Kunkin tontin rakennusoikeudesta saadaan enintään 5 % käyttää muun vähittäiskaupan kuin paljon tilaa vaativan erikoistavarakaupan kerrosalaksi. Alueelle ei kuitenkaan saa sijoittaa päivittäistavaramyymälää. Muutosalueen eteläja pohjoisosissa on teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueita, joilla tontille saa rakentaa myös toimistotiloja enintään 40 % rakennetusta kerrosalasta ja pääkäyttötarkoitukseen liittyvää liiketilaa enintään 10 % rakennetusta kerrosalasta. Alueen rakennussuunnitelmia laadittaessa ja aluetta toteutettaessa on huolehdittava siitä, että Myllypuron valintaan Natura verkostoon perustuvia luonnonarvoja ei heikennetä. Hulevesialtaat tulee toteuttaa ennen kuin alue rakennetaan. Rakentamisen aikainen hulevesien hallinta tulee suunnitella ennen rakentamiseen ryhtymistä.

17 17 Tampereen kaupungin vireillä oleva asemakaava Tampereella on vireillä asemakaavoitus moottoritien ja kuntarajan välisellä alueella. Siihen liittyen WSP Finland Oy on laatinut maankäytön viitesuunnitelman, joka näkyy vireisessä kuvassa. Kuvaan on lisätty Nokialla nyt käsiteltävän kaavamuutosalueen rajaus. TAVOITTEET OSALLISET Muutoksen päätavoitteena on poistaa asemakaavasta ns. oikorataa varten tehty tilavaraus korttelialueilta. Asemakaavassa oleva varaus perustui vanhaan rautatien esisuunnitelmaan. Vireillä olevan maakuntakaavasuunnittelun yhteydessä on tehty uusia suunnitelmia ratalinjausvaihtoehdoista, eikä niistä mikään sijoitu asemakaavassa nyt varatulle alueelle. Korttelien tonttitehokkuus on tarkoitus nostaa arvoon 0,40, mutta liiketilarakentamisoikeutta ei ole tarkoitus nostaa. Kaavamuutoksessa on tarkoitus ottaa huomioon maankäyttö- ja rakennuslaissa olevat, vähittäiskaupan suuryksikköjä koskevat säädökset, jotka siirtymäajan jälkeen koskevat myös paljon tilaa vaativaa erikoistavarakauppaa. Muun erikoistavarakaupan suuryksikköjä alueelle ei ole tarkoitus sallia, kuten ei myöskään lainkaan päivittäistavarakauppaa. Nokian kaupungin lisäksi osallisia ovat Pirkanmaan ELY-keskus, Tampereen kaupunki, Pirkanmaan liitto ja muutosalueella määräalan omistava yksityinen maanomistaja sekä kaikki, joiden oloihin kaava saattaa huomattavasti vaikuttaa. OSALLISTUMISEN JA VUOROVAIKUTUKSEN JÄRJESTÄMINEN Kaavamuutoksen vireilletulosta on ilmoitettu kuulutuksella Kaavaluonnos pidettiin laatimisvaiheen mielipiteiden kuulemista varten nähtävillä kaupungin virastotalon ilmoitustaululla ja Internetissä kaupungin kotisivulla. Asiasta kuulutettiin Nokian Uutisissa. Lisäksi asiasta ilmoitettiin kirjeitse muutosalueen yksityiselle maanomistajalle. Kaavaluonnoksesta pyydettiin lausunnot rakennus- ja ympäristölautakunnalta, Pirkanmaan ELY-keskukselta, Tampereen kaupungilta ja Pirkanmaan liitolta.

18 Asemakaavaehdotus pidettiin julkisesti nähtävillä kaupungin virastotalon ilmoitustaululle ja Internetiin kaupungin kotisivulle. Asiasta kuulutettiin Nokian Uutisissa. Nähtävilläpidon jälkeen kaavaehdotukseen lisättiin yksi jalankululle ja polkupyöräilylle varattu katualue. Muutos on niin vähäinen, ettei kaavaehdotusta tarvitse asettaa uudelleen nähtäville. Kaupunginvaltuusto hyväksyy asemakaavan, ja päätöksestä ilmoitetaan kuulutuksella ilmoitustaululla ja Nokian Uutisissa. Valtuuston päätökseen voi valittamalla hakea muutosta 30 päivän kuluessa. VAIKUTUSTEN ARVIOINTI KÄSITTELYAIKATAULU VALMISTELU Kaavan vaikutuksia selvitettäessä otetaan huomioon kaavamuutoksen tarkoitus, aikaisemmin tehdyt selvitykset sekä muut selvitysten tarpeellisuuteen vaikuttavat seikat. Asemakaavan ympäristövaikutuksista ei ole tarpeen laatia erillistä arviointiselvitystä. Asemakaavan vaikutuksia arvioidaan kaavoitustyön yhteydessä, ja tulokset esitetään kaavaselostuksessa. Tavoitteena on hyväksyä kaavamuutos syyskuussa Kaavamuutos laaditaan Nokian kaupungin kaavoitusyksikössä. Suunnittelijana toimii kaupunginarkkitehti Asko Riihimäki (p ), jolta saa tarvittaessa lisätietoja hankkeesta. Osoite: Nokian kaupunki, kaavoitusyksikkö, PL 2, Nokia. Sähköpostiosoite: 18 Nokialla Asko Riihimäki kaupunginarkkitehti

19 V JUHANSUONPUISTO hule1/ TAMPEREEN KAUPUNKI Liite 3 Ote ajantasa-asemakaavasta EV T e = ap/70 m : KOLMENKULMANTIE OKSAKATU T-7 1 ap/70 m2 hule3 hule MUUTOSALUE EV kV ym-1 ym-5 ym-6 me Z Z Z e =0.40 hule3 hule4 hule5 8 1 ap/70 m hule3 hule4 Porintie z pp PORINTIE LATVAKATU JUHANSUO T-7 KAARNAKATU EN EN JUHANSUONKATU ym-1 ym-5 ym-6 EMT T e =0.40 TYVIKATU ajo z ap/70 m hule3 hule4 hule5 me EN EN pp KOLMENKULMANTIE : E : ym hule3 hule ap/70 m2 ym-1 hule3 hule4 15.0m me-6 LT-pp 6 T III var 5 KTY-14 met-t 5% 1 ap/50 m2 kt Z met-t 5% 1 ap/50 m kt ym-1 hule3 hule kt kV kt 2 Metsolantie : kt 10:15.22 III z 5000 kt KTY-14 JUHANSUONKATU EN kV Porintie pp kt METSOLANTIE Metsolantie : : : Hakalantie III hule3 hule4 hule5 T-7 e = ap/70 m2 hule3 hule4 hule5 +.5 ym-1 ym-5 ym-6 ym-1 ym-5 ym-6 PIKKU LEPPÄKORPI hule8/6000 E KANTOKATU ap/50 m2 met-t 5% me-6 /k EN ym-10 me m III 4 KTY-14 e =0.30 III kt ym-1 ym-5 ym-6 hule3 hule4 hule z ap/50 m2 me met-t 5% KTY-14 III LT e = su E /k ym e su v su-1 su YlÖjärventie su-1 24:3 10: :248 EV 15.0m v :39 1 Kolmihaarankatu kV j 110kV m kV 1 K-9 kt ap/40 m2 ym-1 ym-2 ym-5 hule ym-6 hule hule met-k 1900 e

20

21 kortteli 3 kortteli 5 kortteli 6 kortteli 10 nykykaava kaavamuutos nykykaava kaavamuutos nykykaava kaavamuutos kaavamuutos T KTY KTY KTY KTY T T T Pinta-ala, m Tonttitehokkuus, e 0,29 0,31 0,40 0,21 0,40 0,20 0,40 0,40 Rakennusoikeus, m teollisuus- ja varastotiloja enintään myymälätiloja yhteensä enintään siitä paljon tilaa vaativaa erikoistavarakauppaa enintään muuta erikoistavarakauppaa enintään päivittäistavarakauppaa enintään pääkäyttötarkoitukseen liittyvää myymälätilaa enintään Liite Juhansuo Kaavamuutos, jolla muodostuvat korttelit 3, 5, 6 ja 10 Rakennusoikeuksien vertailu Mahdollisuudet rakennusoikeuden käytöstä eri käyttötarkoituksiin, m2

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS NOKIAN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 25. kaupunginosan korttelin 5 tonttia 4 sekä katu- ja erityisalueita. Asemakaavan muutoksella muodostuvat 25. kaupunginosan

Lisätiedot

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 30 osaa. Asemakaavan muutoksella muodostuu 10. kaupunginosan korttelin 30 osa.

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 30 osaa. Asemakaavan muutoksella muodostuu 10. kaupunginosan korttelin 30 osa. NOKIAN KAUPUNKI 12-KAUPUNGINOSA VIIKI ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 30 osaa. Asemakaavan muutoksella muodostuu 10. kaupunginosan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS NOKIAN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 25. kaupunginosan korttelin 5 tonttia 4 sekä katuja erityisalueita. Asemakaavan muutoksella muodostuvat 25. kaupunginosan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS NOKIAN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 2. kaupunginosan kortteli 3 tonttia 15 sekä katualuetta. Asemakaavan muutoksella muodostuvat 2. kaupunginosan korttelin

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS 1 NOKIAN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 26. kaupunginosan korttelia 5. Asemakaavan muutoksella muodostuu 26. kaupunginosan kortteli 5. Asemakaavahankkeen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16-KAUPUNGINOSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HANKE Nokian kaupunki, asemakaava Asemakaava koskee Nokian kaupungin 16. kaupunginosan kaavoittamatonta aluetta/ kiinteistöjä 536-407-24-3, 536-407-10-31,

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS NOKIAN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 1. kaupunginosan korttelin 18 tonttia 10 ja katualuetta. Asemakaavan muutoksella muodostuvat 1. kaupunginosan korttelin

Lisätiedot

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 28 osaa sekä erityisaluetta.

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 28 osaa sekä erityisaluetta. 10-KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 28 osaa sekä erityisaluetta. Asemakaavan muutoksella muodostuu 10. kaupunginosan korttelin

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN JA ASEMAKAAVAN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN JA ASEMAKAAVAN SELOSTUS NOKIAN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN JA ASEMAKAAVAN SELOSTUS Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 2. kaupunginosan virkistysaluetta, 3. kaupunginosan korttelia 38 sekä katu- ja virkistysalueita,

Lisätiedot

VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2

VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2 ASEMAKAAVANMUUTOKSEN SELOSTUS Kunta: Kirkkonummi Kaavan nimi: VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2 Hankenumero: 40118 Piirustusnro: 3121 Laatija: kaavoitusteknikko Mikael Pettersson.

Lisätiedot

Asemakaava koskee kiinteistöä Aloitteen kaavoituksesta on tehnyt Siuron Metallirakenne Oy.

Asemakaava koskee kiinteistöä Aloitteen kaavoituksesta on tehnyt Siuron Metallirakenne Oy. 1 NOKIAN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HANKE Nokian kaupunki, asemakaava ja asemakaavan muutos Asemakaava koskee kiinteistöä 536-418-4-198. Asemakaavan muutos koskee 11. kaupunginosan

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kortteli 1725 18.5.2018 Asemakaavan muutos JARDno-2018-2139 Kaavatunnus 170010 Vireilletulo ja kaavaluonnos, kuuleminen kirjeellä (MRA 30 ) 24.5. 8.6.2018 Asemakaavaehdotuksen hyväksyminen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Maantiealue VT 12 ja Sorvantien risteys ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 6. kaupunginosan tie- ja puistoaluetta kiinteistöistä 536-895-2-8, 536-425-5-202, 536-409-1-9

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN JA ASEMAKAAVAN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN JA ASEMAKAAVAN SELOSTUS NOKIAN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN JA ASEMAKAAVAN SELOSTUS Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 2. kaupunginosan virkistysaluetta, 3. kaupunginosan korttelia 38 sekä katu- ja virkistysalueita,

Lisätiedot

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE ASEMAKAAVAN SELOSTUS 16.12.2011 päivättyyn Oulun kaupungin Kiviniemen kaupunginosan korttelin 86 tonttia nro 2 koskevaan asemakaavan muutokseen (Kultasirkuntie 21) kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS NOKIAN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 16. kaupunginosan korttelia 35 sekä katu- ja erityisalueita. Asemakaavan muutoksella muodostuvat Nokian kaupungin

Lisätiedot

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467 Valkeakosken kaupunki 2.4.2013 Kaavoitus / Kaupunkisuunnitteluyksikkö Sääksmäentie 2 37600 VALKEAKOSKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 2.4.2013 PÄIVÄTTYÄ ASEMAKAAVA- KARTTAA RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS NOKIAN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 16. kaupunginosan erityisaluetta ja 26. kaupunginosan kortteleita 7 ja 8 sekä erityis-, katu- ja liikennealueita.

Lisätiedot

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Kaavaselostus KAUPUNKISUUNNITTELU Ak01907 HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 20.3.2019 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavan muutos koskee Äänekosken kaupungin 7. kaupunginosan korttelia 788 (osa)

Lisätiedot

NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360

NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 MAANKÄYTTÖOSASTO ULVILAN KAUPUNKI 2 ULVILA FRIITALA

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS.

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU

Lisätiedot

MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak ) ASEMAKAAVASELOSTUS Suonenjoen kaupunki Maankäytön ja suunnittelun palvelualue

MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak ) ASEMAKAAVASELOSTUS Suonenjoen kaupunki Maankäytön ja suunnittelun palvelualue MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak 009037) Koskee Iisvedentien maantiealuetta (Suonenjoki-Vesanto maantie 545, kiinteistötunnus 778-895- 0-545) Lentokentän teollisuusalueen ja Iisveden teollisuusalueen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS KUUSAMON KAUPUNKI 1 Dnr:o 714/2018 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Selostus liittyy 25.10.2018 päivättyyn kaavakarttaan Rukan asemakaavan vähäisen osan kumoamisessa käsitellään Moisasensuontien ja Huttulammentien

Lisätiedot

Suunnittelualue. INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N MIKKELI

Suunnittelualue. INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N MIKKELI 1 INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N 50170 MIKKELI RYTÖLÄ -RANTAMÄKI RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS Vireilletulosta ilmoitettu 3.10.2015 Tekninen lautakunta hyväksynyt,

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008 ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008 Asemakaavan muutos koskee 33. kaupunginosan korttelin 305 osaa sekä puistoaluetta Asemakaavan muutoksella muodostuu 33. kaupunginosan korttelin 305 tontti 1 Kaavan

Lisätiedot

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 10.5.2017 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 16.1.2017 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 31.1-14.2.2017 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ak 5147 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Justeerinpuiston/ Kotikioskin asemakaavan muutoksen selostus 9. kaupunginosa (Kärki) korttelin 731 osa sekä katu- ja puistoalue HALLINTOKESKUS/ SUUNNITTELUTOIMISTO 1.8.2006

Lisätiedot

Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Laarin asemakaavan muutos 9. Kaupunginosa (Kärki) Asemakaavan muutos koskien korttelin 702 tontteja 2,3 ja 4 ja katualueita Laari ja Valssi. YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS NOKIAN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 26. kaupunginosan korttelia 8 sekä katualuetta. Asemakaavan muutoksella muodostuu 26. kaupunginosan korttelit 8

Lisätiedot

Asemakaavan selostus

Asemakaavan selostus Asemakaavan selostus 12.5.2014 12.5.2014 päivättyyn Oulun kaupungin Haukiputaan kaupunginosan korttelin 2607 tonttia 2 ja katualuetta koskevaan asemakaavan muutokseen (Koulukuja 4) Kaavatunnus 564-2211

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kortteli 1725 18.5.2018 Asemakaavan muutos JARDno-2018-2139 Kaavatunnus 170010 Vireilletulo ja kaavaluonnos, kuuleminen kirjeellä (MRA 30 ) 24.5. 8.6.2018 Asemakaavaehdotuksen hyväksyminen

Lisätiedot

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 19. kaupunginosan korttelin 6 tonttia 1.

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 19. kaupunginosan korttelin 6 tonttia 1. 19-KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 19. kaupunginosan korttelin 6 tonttia 1. Asemakaavan muutoksella muodostuu 19. kaupunginosan korttelin 6 tontit

Lisätiedot

ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA

ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA TYÖNUMERO: 20601623 TILAAJA: PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 76 SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä 28.2.2018 Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 9. kaupunginosa, Terminaalikatu. Kuva: Blom Kartta Oy

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 9. kaupunginosa, Terminaalikatu. Kuva: Blom Kartta Oy Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 9. kaupunginosa, Terminaalikatu Kuva: Blom Kartta Oy KAAVASELOSTUS 18.11.2015 KAAVOITUS 2015 2 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos Rovaniemen

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELIN 1006 TONTTI 5 Törmäpolku 1, Tohmo ASEMAKAAVAN SELOSTUS

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELIN 1006 TONTTI 5 Törmäpolku 1, Tohmo ASEMAKAAVAN SELOSTUS KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELIN 1006 TONTTI 5 Törmäpolku 1, Tohmo ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan ja tonttijaon muutos Kemijärven

Lisätiedot

PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS

PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS PARKANON KAUPUNKI PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS 12.1.2009 Kaavoitus- Arkkitehtipalvelu Mattila Oy 1 PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

JALANKULKU- JA POLKUPYÖRÄTEIDEN MUUTTAMINEN VALTATIEN LIIKENNEALUEEKSI

JALANKULKU- JA POLKUPYÖRÄTEIDEN MUUTTAMINEN VALTATIEN LIIKENNEALUEEKSI E27462 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI RIMMINKANKAAN JA KURENALAN ETELÄISEN OSAN ASEMAKAAVOJEN MUUTOS JALANKULKU- JA POLKUPYÖRÄTEIDEN MUUTTAMINEN VALTATIEN LIIKENNEALUEEKSI SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN SELOSTUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS 10. JA 25. KAUPUNGINOSIEN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS SEKÄ 10. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 44 TONTTIEN 6 JA 7 SEKÄ VIRKISTYSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (KELJO, CITYMARKET)

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 3. kaupunginosa kortteli 8002 viereinen virkistysalue Ruokolammentie 2

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 3. kaupunginosa kortteli 8002 viereinen virkistysalue Ruokolammentie 2 Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 3. kaupunginosa kortteli 8002 viereinen virkistysalue Ruokolammentie 2 Kuva 1 Viistokuva suunnittelualueesta KAAVASELOSTUS KAAVOITUS 2017 2 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43 Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43 12.4.2016 ja aluehankkeet Kaupunginarkkitehti Anne Karvinen-Jussilainen, asemakaavavalmistelija Kyllikki

Lisätiedot

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa 7.10.2016 kaavoitusarkkitehti Theodora Rissanen KUVA: Suunnittelualueen sijaintikartta (pohjassa on osoitekartta). Suunnittelualue

Lisätiedot

KETUNKIVENKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS

KETUNKIVENKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS iite kaupunkikehityksen lautakunnan esityslistaan nro 5 6.11.2014 asia 46 OSAISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITEMA KETUNKIVENKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Asemakaavan muutos koskee: 205 Sievarin kaupunginosa, korttelin

Lisätiedot

Liite 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , tarkistettu BÖLE, KOTIMETSÄ 1

Liite 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , tarkistettu BÖLE, KOTIMETSÄ 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 8.8.2013, tarkistettu 28.2.2014 BÖLE, KOTIMETSÄ 1 Sivu 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus Kaavaa laadittaessa tulee riittävän

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS päivättyyn Oulun kaupungin Perävainion kaupunginosan korttelia 47, tonttia 1 koskevaan asemakaavaan (Idealinja 3)

ASEMAKAAVAN SELOSTUS päivättyyn Oulun kaupungin Perävainion kaupunginosan korttelia 47, tonttia 1 koskevaan asemakaavaan (Idealinja 3) ASEMAKAAVAN SELOSTUS 7.8.2012 päivättyyn Oulun kaupungin Perävainion kaupunginosan korttelia 47, tonttia 1 koskevaan asemakaavaan (Idealinja 3) kaavatunnus 564-2138 Diaarinro 4700/2011 Projektinro 100

Lisätiedot

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 19. kaupunginosan korttelin 6 tonttia 1.

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 19. kaupunginosan korttelin 6 tonttia 1. 19-KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 19. kaupunginosan korttelin 6 tonttia 1. Asemakaavan muutoksella muodostuu 19. kaupunginosan korttelin 6 tontit

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS BG Liikekiinteistöt Oy, asemakaavan muutos

ASEMAKAAVAN SELOSTUS BG Liikekiinteistöt Oy, asemakaavan muutos ASEMAKAAVAN SELOSTUS BG Liikekiinteistöt Oy, asemakaavan muutos Hyvinkään kaupungin 51. kaupunginosan korttelin 5003 tonttia 5 koskeva asemakaavan muutos 51:005 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ

Lisätiedot

YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie)

YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie) SELOSTUS YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie) 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kaavaselostus koskee 10.6.2014 päivättyä

Lisätiedot

Tekninen lautakunta hyväksynyt asemakaavan Kaava on tullut voimaan

Tekninen lautakunta hyväksynyt asemakaavan Kaava on tullut voimaan ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS 11.11.2011 päivättyyn Oulun kaupungin Ylikiimingin kaupunginosan korttelin 24 tontteja nro 2, 3 ja 5 koskevaan asemakaavaan (Harjutie, Rantatie) Tekninen lautakunta hyväksynyt

Lisätiedot

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue.

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. IITTI KIRKONKYLÄ Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. ASEMAKAAVALLA KUMOUTUU OSA SORRONNIEMEN RANTA- ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS NOKIAN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 26. kaupunginosan (Juhansuo) korttelia 6 ja osaa korttelista 4 sekä erityis- ja katualueita. Asemakaavan muutoksella

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.2.2014 (1) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LEIPOMONKUJA 19. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTIN 14 JA KORTTELIN 120 TONTIN 1 SEKÄ RAUTATIE- JA SUOJAVIHERALUEIDEN ASEMAKAA- VAN MUUTOS Kaavatunnus:

Lisätiedot

Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma.

Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma. Liite 1. 1(13) Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Asemakaavan muutoksella muutetaan Jalasjärven kirkonkylän korttelia 504. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis-

Lisätiedot

TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus

TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus MYKKÄLÄ - TORPPI TORNION KAUPUNGIN 15. TORPIN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 21 ASEMAKAA- VAN MUUTOKSEN SELOSTUS 22.9.2015 LUONNOS TORNION KAUPUNKI Tekniset

Lisätiedot

Asemakaava ja asemakaavan muutos 11 kaupunginosa kadun nimeäminen ja alueiden käytön järjestäminen

Asemakaava ja asemakaavan muutos 11 kaupunginosa kadun nimeäminen ja alueiden käytön järjestäminen Asemakaava ja asemakaavan muutos 11 kaupunginosa kadun nimeäminen ja alueiden käytön järjestäminen ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemakaavan muutos koskee 11 kaupunginosan rata-, katu- ja puistoaluetta

Lisätiedot

ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS

ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS 8.12.2015 ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Salon kaupunki Tehdaskatu 1, 24100 SALO PL 77, 24101 SALO www.salo.fi sa lo@salo.fi Y-tunnus: 0139533-1 2

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vuorelantie 24 33:005

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vuorelantie 24 33:005 ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vuorelantie 24 33:005 Asemakaavan muutos koskee 33. kaupunginosan korttelin 28 osaa sekä katualuetta Asemakaavan muutoksella muodostuu 33. kaupunginosan korttelin 28 tontti 10 Kaavan

Lisätiedot

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite _ HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 29.8.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , tarkistettu

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , tarkistettu Liite OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL. ) Kaavoitusosasto..0, tarkistettu.8.0..0 SEPÄNKYLÄ, GÄDDA II Asemakaavan muutos Liite Sivu Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus Kaavaa laadittaessa

Lisätiedot

RIMMINKANKAAN KORTTELIN 316 ASEMAKAAVAN MUUTOS

RIMMINKANKAAN KORTTELIN 316 ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: E26942 TILAAJA: PUDASJÄRVEN KAUPUNKI RIMMINKANKAAN KORTTELIN 316 ASEMAKAAVAN MUUTOS 2.5.2014 päivämääriä lisätty 28.5.2014 SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Kaavatyön käynnistäminen,

Lisätiedot

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ORIMATTILAN KAUPUNKI LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.9.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee kortteleita

Lisätiedot

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 9. kaupunginosan korttelin 6. Asemakaavan muutoksella muodostuu Nokian kaupungin 9. kaupunginosan korttelin

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 9. kaupunginosan korttelin 6. Asemakaavan muutoksella muodostuu Nokian kaupungin 9. kaupunginosan korttelin 9-KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 9. kaupunginosan korttelin 6 tonttia 1 ja katualuetta. Asemakaavan muutoksella muodostuu Nokian kaupungin 9. kaupunginosan

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 9. kaupunginosa kortteli 9055 tontti 8, Ylijukkolantie 1-3. Kuva: Blom Kartta Oy

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 9. kaupunginosa kortteli 9055 tontti 8, Ylijukkolantie 1-3. Kuva: Blom Kartta Oy Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 9. kaupunginosa kortteli 9055 tontti 8, Ylijukkolantie 1-3 Kuva: Blom Kartta Oy KAAVASELOSTUS 4.5.2016 KAAVOITUS 2015 2 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 9. kaupunginosa Kadun nimen muuttaminen Suosiolantie

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 9. kaupunginosa Kadun nimen muuttaminen Suosiolantie Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 9. kaupunginosa Kadun nimen muuttaminen Suosiolantie 1 KAAVASELOSTUS MAANMITTAUS JA SUUNNITTELUPALVELUKESKUS SUUNNITTELUPALVELUT 2009 1 PERUS JA TUNNISTETIEDOT 1.1

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1/16 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KAUPUNGINOSA 4. PÖYLIÖVAARA KORTTELIT 4206, 7 13, 4214, 4215, 16 19, 27 31, 40 46, PUISTOT JA KADUT SEKÄ URHEILU- JA VIRKISTYSPALVELUJEN ALUE. ASEMAKAAVAN SELOSTUS

Lisätiedot

MYLLYLÄ KORTTELI 0608

MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ORIMATTILAN KAUPUNKI MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.8.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee osaa korttelista 0608.

Lisätiedot

Kaavatunnus AM 2134 Diaarinro 4569/2011 Projektinro Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt asemakaavan muutoksen

Kaavatunnus AM 2134 Diaarinro 4569/2011 Projektinro Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN SELOSTUS 14.2.2012 päivättyyn Oulun kaupungin Alppilan kaupunginosan korttelin 56 tonttia nro 6 koskevaan asemakaavan muutokseen (Tukkimiehentie 1) Kaavatunnus AM 2134 Diaarinro 4569/2011 Projektinro

Lisätiedot

OSALLISTUS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) , TÄYD

OSALLISTUS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) , TÄYD HEINOLAN KAUPUNKI VIITAAN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN OSALLISTUS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 20.5.2015, TÄYD. 14.2.2016 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö- ja rakennuslain 63

Lisätiedot

Diaari 380/10.02.03/2014. NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360

Diaari 380/10.02.03/2014. NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 Diaari 380/10.02.03/2014 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 ULVILAN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖOSASTO

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO SUURMETSÄ, PUISTOLA TONTIT 41274/2 JA 4 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN NRO SELOSTUS

HELSINGIN KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO SUURMETSÄ, PUISTOLA TONTIT 41274/2 JA 4 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN NRO SELOSTUS HELSINGIN KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO ASEMAKAAVAOSASTO SUURMETSÄ, PUISTOLA TONTIT 41274/2 JA 4 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN NRO 12092 SELOSTUS 2011:12092 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS ASEMAKAAVAN MUUTOSKARTTA

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄNKAUPUNKI Vatajanasemakaavanmuutoksenselostus Kankaanpäänkaupungin11.kaupunginosan(Lorvikylä)korttelin848 tonttia2,korttelin847tonttia1,katualuettajapuistoaluettakoskeva asemakaavanmuutos.(vataja)

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU UTAJÄRVI KORTTELI 45 SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL 62 ) 11.3.-26.3.2015 Nähtävilläolo (MRA 27 ) Hyväksyminen, kunnanhallitus Hyväksyminenkunnanvaltuusto

Lisätiedot

Terminaalitie 1, 2538 ASEMAKAAVAN SELOSTUS. (ehdotus) kaupunginosa, Hattelmala, kortteli 54, tontit 4 ja 5 dnro YHLA

Terminaalitie 1, 2538 ASEMAKAAVAN SELOSTUS. (ehdotus) kaupunginosa, Hattelmala, kortteli 54, tontit 4 ja 5 dnro YHLA ASEMAKAAVAN SELOSTUS (ehdotus) 6.9.2017 Terminaalitie 1, 2538 22 kaupunginosa, Hattelmala, kortteli 54, tontit 4 ja 5 dnro YHLA Niklas Lähteenmäki maankäytön suunnittelujohtaja kaupunkirakennepalvelut

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi A-2716 Asemakaavan muutos 30.5.2017 Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi Selostus A-2716 2 (9) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 30.päivänä kesäkuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa nro A-2716 (Kurenojantie)

Lisätiedot

KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA

KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA Uudenkaupungin kaupunki Ak 1506 Hallinto- ja kehittämiskeskus Kaupunkisuunnittelu KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee X.5.2017 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 11.8.2015 (1) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KINKOVUORENTIE ASEMAKAAVAN LAAJENNUS 31 ja 34. KAUPUNGINOSAAN Kaavatunnus 34:006 Maankäyttö- ja rakennuslain 63 1 momentin mukaan kaavaa laadittaessa

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä 24.2.2015 Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL 62 ) 11.3.-26.3.2015 Nähtävilläolo (MRA 27 ) Hyväksyminen,

Lisätiedot

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 3. kaupunginosan korttelin 28 tonttia 8.

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 3. kaupunginosan korttelin 28 tonttia 8. 3-KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 3. kaupunginosan korttelin 28 tonttia 8. Asemakaavan muutoksella muodostuu 3. kaupunginosan korttelin 28 tontit

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 4.5.2018 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee korttelin

Lisätiedot

SEPÄNKYLÄ Korttelin 401 asemakaavan muutos

SEPÄNKYLÄ Korttelin 401 asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 25.8.2014, tarkistettu 5.10.2015 SEPÄNKYLÄ Korttelin 401 asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus Kaavaa laadittaessa

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU MAA- JA METSÄTALOUSALUETTA. P27193 13.5.2015 Kaavan

Lisätiedot

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6.

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6. Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Asianro 449/10.02.03/2014 8 Raision kaupungin 5. kaupunginosan (Kuninkoja) asemakaavan ja siihen liittyvän tonttijaon sekä Korinpunojankadun katualueen osaa ja suojaviheraluetta

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ehdotus TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-22-46 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 30.5.2018

Lisätiedot

Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma.

Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma. Liite 1. 1(12) Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Asemakaavan muutoksella muutetaan Jalasjärven kirkonkylän korttelia 326 ja 327. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen

Lisätiedot

KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI SEPÄNKATU KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 19 TONTIN 13 SEKÄ KATU- JA LIIKENNEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVATUNNUS 11:091

KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI SEPÄNKATU KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 19 TONTIN 13 SEKÄ KATU- JA LIIKENNEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVATUNNUS 11:091 A S E M A K A A V A N S E L O S T U S 11. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 19 TONTIN 13 SEKÄ KATU- JA LIIKENNEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS SEPÄNKATU 14 KAAVATUNNUS 11:091 KAAVAN PÄIVÄYS 3.6.2010 SELOSTUKSEN PÄIVÄYS

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Sibeliuksenkadun levennys Keski-Lahti Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Sibeliuksenkadun levennys Keski-Lahti Lahti.fi A-2704 Asemakaavan muutos 1.6.2017 Sibeliuksenkadun levennys Keski-Lahti Lahti.fi Selostus A-2704 2 (7) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 1. päivänä kesäkuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Teollisuusalueen asemakaavan muutos 1 (5) Leskinen Timo 10.4.2018 Teollisuusalueen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

RAISION KAUPUNKI PIRILÄN KUKKATALON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 SUUNNITTELUALUE 2 KAAVATILANNE

RAISION KAUPUNKI PIRILÄN KUKKATALON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 SUUNNITTELUALUE 2 KAAVATILANNE RAISION KAUPUNKI PIRILÄN KUKKATALON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee Pirilän Kukkatalo Oy:n liiketoiminnan alueella Kerttulan kaupunginosassa

Lisätiedot

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11 Kuva 1. Suunnittelualueen sijainti punaisella rajauksella. Pohjakartta Maanmittauslaitos. KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11 KANNUKSEN KAUPUNKI SISÄLLYS 1 1 Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

TAPANINKYLÄ Tontti 39335/7 (Rasmuksentie 7) Asemakaavan muutoksen nro selostus

TAPANINKYLÄ Tontti 39335/7 (Rasmuksentie 7) Asemakaavan muutoksen nro selostus HELSINGIN KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO ASEMAKAAVAOSASTO 2012:12131 TAPANINKYLÄ Tontti 39335/7 (Rasmuksentie 7) Asemakaavan muutoksen nro 12131 selostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS ASEMAKAAVAN MUUTOSKARTTA

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos Marjapolku (Villähde) Lahti.fi

A Asemakaavan muutos Marjapolku (Villähde) Lahti.fi A-2760 Asemakaavan muutos 10.12.2018 Marjapolku (Villähde) Lahti.fi Selostus A-2760 2 (10) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 10. päivänä joulukuuta 2018 päivättyä asemakaavakarttaa nro A-2760

Lisätiedot

kaavatunnus AM2024 Dnro 2830/2008 Projektinro Kaupunginvaltuusto hyväksynyt Kaava tullut voimaan

kaavatunnus AM2024 Dnro 2830/2008 Projektinro Kaupunginvaltuusto hyväksynyt Kaava tullut voimaan ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS 6.5.2011 päivättyyn Oulun kaupungin Koskikeskuksen kaupunginosan korttelin 5 sekä katu-, puisto- ja vesialuetta koskevaan asemakaavan muutokseen (Toivoniementie 1) kaavatunnus

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO. SUUTARILA, SILTAMÄKI TONTTI 40047/22 (Pohjantähdentie 46 b) ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN NRO SELOSTUS

HELSINGIN KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO. SUUTARILA, SILTAMÄKI TONTTI 40047/22 (Pohjantähdentie 46 b) ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN NRO SELOSTUS HELSINGIN KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO ASEMAKAAVAOSASTO SUUTARILA, SILTAMÄKI TONTTI 40047/22 (Pohjantähdentie 46 b) ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN NRO 12073 SELOSTUS 2012:12073 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5.

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5. OULAISTEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 7.12.2017 Suunnitelman tarkoituksena on maankäyttö- ja rakennuslain 63

Lisätiedot

LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Kaava-alueen sijainti ja luonne. Kaavaprosessin vaiheet

LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Kaava-alueen sijainti ja luonne. Kaavaprosessin vaiheet LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 13. päivänä helmikuuta 2009 päivättyä asemakaavakarttaa nro 8176. Asian hyväksyminen

Lisätiedot

1 (5) YMPLTK. 24.3.2014 ASEMAKAAVA: Kivilähteen yritysalueen laajennus (Siltatien ympäristö)

1 (5) YMPLTK. 24.3.2014 ASEMAKAAVA: Kivilähteen yritysalueen laajennus (Siltatien ympäristö) YLÖJÄRVI 1 (5) YMPLTK. 24.3.2014 ASEMAKAAVA: Kivilähteen yritysalueen laajennus (Siltatien ympäristö) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Kivilähteen teollisuusalueen

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 2 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot