ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN JA ASEMAKAAVAN SELOSTUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN JA ASEMAKAAVAN SELOSTUS"

Transkriptio

1 NOKIAN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN JA ASEMAKAAVAN SELOSTUS Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 2. kaupunginosan virkistysaluetta, 3. kaupunginosan korttelia 38 sekä katu- ja virkistysalueita, 4. kaupunginosan liikennealuetta ja 9. kaupunginosan katu-, liikenne- ja virkistysalueita. Asemakaavan muutoksella muodostuvat 2. kaupunginosan erityis- ja virkistysalueet, 3. kaupunginosan kortteli 38 sekä erityis-, katu- ja virkistysalueet, 4. kaupunginosan liikennealue ja 9. kaupunginosan erityis- ja liikennealueet. Asemakaavalla muodostuu 9. kaupunginosan liikennealue. Asemakaavan yhteydessä hyväksytään sitovan tonttijaon muutos, jolla muodostuvat 3. kaupunginosan korttelin 38 tontit Kaavamuutoksen vireilletulosta on ilmoitettu kuulutuksella Kaav.jaosto , Kh Kv NOKIAN KAUPUNKI KAAVOITUSYKSIKKÖ (Dno TEKE 568/2012)

2 2 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot 1.2 Kaava-alueen sijainti Kaavaselostus koskee päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 2. kaupunginosan virkistysaluetta, 3. kaupunginosan korttelia 38 sekä katu- ja virkistysalueita, 4. kaupunginosan liikennealuetta ja 9. kaupunginosan katu-, liikenne- ja virkistysalueita. Asemakaavan muutoksella muodostuvat 2. kaupunginosan erityis- ja virkistysalueet, 3. kaupunginosan kortteli 38 sekä erityis-, katu- ja virkistysalueet, 4. kaupunginosan liikennealue ja 9. kaupunginosan erityis- ja liikennealueet. Asemakaavalla muodostuu 9. kaupunginosan liikennealue. Asemakaavan yhteydessä hyväksytään sitovan tonttijaon muutos, jolla muodostuvat 3. kaupunginosan korttelin 38 tontit Kaavan laatija: Nokian kaupunki, tekninen keskus, kaavoitusyksikkö, Asko Riihimäki Muutoskohde sijaitsee Tampere - Pori -rautatien varressa, noin 1,5 km:n etäisyydellä keskustasta koilliseen. 1.3 Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista - asemakaavan seurantalomake - osallistumis- ja arviointisuunnitelma - ote ajantasa-asemakaavasta - ote asemakaavan hakemistokartasta - tonttijakokartta 2 TIIVISTELMÄ Nokian T-Sport Halli Oy on anonut osoitteessa Ilkantie 18 olevalle tontille (tontti 12) asemakaavan muutosta, joka mahdollistaisi nykyisen toiminnan lisäksi liike-, varasto- ja teollisuustoiminnan. Nykyisin tontti on käyttötarkoituksensa mukaisesti urheilutoimintaa palvelevien rakennusten korttelialuetta (YU). Laaditussa kaavamuutoksessa nykyinen tontti 12 on osoitettu toimitilarakennusten korttelialueeksi (KTY-15), jolle saa rakentaa ympäristöhäiriöitä aiheuttamattomia liike-, toimisto-, urheilu-, teollisuus- ja varastotiloja. Liiketilan määrä saa olla enintään 15 % tontin rakennetusta kerrosalasta. Vuonna 2015 on valmistunut lisäraiteiden aluevarausselvitys välillä Tampere Lielahti Nokia/Ylöjärvi. Nyt laaditussa kaavamuutoksessa on otettu huomioon mahdollisen lisäraiteen sekä tarvittavien huoltoteiden vaatimat laajennukset rautatiealueeseen. Sen vuoksi muutoksen on otettu mukaan kortteli 38 kokonaisuudessaan ja lisäksi yleisiä alueita rautatien molemmin puolin. Korttelin muiden tonttien käyttötarkoitus ja määräykset säilyvät lähes nykyisellään. Ne ovat teollisuusrakennusten korttelialuetta, jolla ympäristö asettaa toiminnan laadulle erityisiä vaatimuksia (TY-9). Teollisuus- ja varastotilojen lisäksi tontille saa rakentaa myös toimistotiloja enintään 40 % rakennetusta kerrosalasta ja pääkäyttötarkoitukseen liittyvää liiketilaa enintään 10 % rakennetusta kerrosalasta.

3 3 3 LÄHTÖKOHDAT Selvitys suunnittelualueen oloista Kortteli 38 on rakentunut asemakaavan mukaisesti lukuun ottamatta länsipäässä olevaa tonttia numero 10, joka on rakentamaton. Asemakaavan mukaisilla virkistysalueilla kasvaa sekametsää. Muutosalueen läpi kulkee Tampere - Pori -rautatie. P ystyilmakuva (kuva: Maanmittauslaitos) Rakennettu ympäristö Yhdyskuntarakenne Muutoskohdealueen ympärillä on pääasiassa asuntoalueita, mutta aivan länsikärjessä ja koilliskulmassa muutosalue rajoittuu teollisuusalueisiin. Liikenne Rautatiellä kulkee sekä tavara- että henkilöjunia. Ilkantie on luonteeltaan kokoojakatu, mutta sille on myös suoria tonttiliittymiä. Muutosalueen itäpäässä Ilkantien kulkee siltana rautatien yli. Muutosalueen länsiosassa Nahkolankadun päästä lähtee kevytliikenneväylä, joka jatkuu alikulkutunnelin kautta rautatien pohjoispuolelle. Rakennettu kulttuuriympäristö ja muinaismuistot Muutosalueella ei ole suojelulakien nojalla suojeltuja alueita tai kohteita. Yhdyskuntatekniikka Korttelia 38 palvelevat jätevesi- ja vesijohdot ovat Ilkantien katualueella. Ympäristöhäiriöt Ympäristöhäiriöinä ovat auto- ja junaliikenteen meluhaitat.

4 Maanomistus Alla olevassa kartassa turkoosilla värillä osoitetut alueet ovat Nokian kaupungin omistuksessa. Rautatiealue sekä keltaisella värillä osoitettu alue ovat valtion omistuksessa. Muut alueet ovat yksityisomistuksessa. 3.2 Suunnittelutilanne MAAKUNTAKAAVA Pirkanmaan 1. maakuntakaava on vahvistettu Kaavassa kohdealue on taajamatoimintojen aluetta (A). Vieressä olevassa kuvassa kohdealueen sijainti on osoitettu keltaisella viivalla.

5 5 YLEISKAAVA Vuonna 2004 hyväksytyssä oikeusvaikutteisessa yleiskaavassa kortteli 38 on teollisuus- ja varastorakennusten korttelialuetta (T). Lisäksi kohdealueella, joka on viereiseen karttaan rajattu keltaisella viivalla, on virkistysalueita (V ja VL) ja rautatiealuetta (LR). ASEMAKAAVA Alueella ovat voimassa seuraavat asemakaavat: Arkistotunnus Hyväksymis- tai vahvistamispäivä I: II: III: III: III: : Lä: Lä: Lä: Nykyisessä asemakaavassa korttelin 38 muut tontit ovat yhdistettyjen teollisuus- ja liikerakennusten korttelialuetta (TK-1), ja tontti 12 on urheilutoimintaa palvelevien rakennusten korttelialuetta (YU). Lisäksi kohdealueella on katu-, virkistys- ja liikennealueita. Nokian kaupungin rakennusjärjestys on hyväksytty valtuustossa Pohjakarttana on kaupungin kartta- ja tonttiyksikön ylläpitämä pohjakartta. Alueella ei ole voimassa rakennuskieltoa. Kaikki tontit on merkitty kiinteistörekisteriin. 4 ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET 4.1 Asemakaavan suunnittelun tarve Katso kohta 2.

6 6 4.2 Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Vireilletulo Nokian kaupungin lisäksi osallisia ovat, Liikennevirasto, Pirkanmaan ELY-keskus, kohdealueen kiinteistöjen omistajat ja haltijat sekä kaikki, joiden oloihin kaava saattaa huomattavasti vaikuttaa. Asemakaavoituksen vireilletulosta on ilmoitettu kuulutuksella Kaavamuutos on tontin n:o 12 osalta laitettu vireille yksityisen tontinhaltijan aloitteesta. Rautatien lisäraiteen aluevarausselvityksen valmistuttua muutosalue laajennettiin koskemaan koko korttelia n:o 38 sekä lisäksi rautatiealuetta ja yleisiä alueita rautatien molemmin puolin Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt Kaavaluonnos Kaavaluonnos pidettiin laatimisvaiheen mielipiteiden kuulemista varten nähtävillä Lisäksi asiasta ilmoitettiin kirjeitse kohdealueen ja siihen rajoittuvan alueen kiinteistönomistajille ja -haltijoille. Kaavaluonnoksesta pyydettiin lausunnot rakennus- ja ympäristölautakunnalta ja Liikennevirastolta. Kirjallisia mielipiteitä ei jätetty. Kaavamuutoksen hakija, eli nykyisen tontin n:o 12 haltija, on suullisesti esittänyt mielipiteenään, ettei tonttia saisi jakaa kahdeksi erilliseksi tontiksi, koska tontilla tarvittaisiin nykyistä laajempi pysäköintialue. Nykyisin ruuhkaisimpina aikoina tontin käyttäjien kaikki autot eivät mahdu tontille, vaan niitä on pysäköityinä myös katuvarteen Ilkantiellä. Niistä on haittaa, koska katu on pelastuslaitoksen tärkeä ajoreitti. Mielipide on otettu huomioon kaavaehdotuksessa, eikä tonttia jaeta kahtia. Rakennus- ja ympäristölautakunnan lausunto: Rakennus- ja ympäristölautakunnalla ei ole huomautettavaa asemakaavan muutosluonnoksesta. Liikenneviraston lausunto: Liikennevirasto on tutustunut asemakaavan muutosluonnokseen ja antaa lausuntonsa rautateiden näkökulmasta. Asemakaava-alue sijaitsee noin 1,5 km etäisyydellä Nokian keskustasta koilliseen sijoittuen Lielahti-Kokemäki -rataosan molemmin puolin. Asemakaavan tavoitteena on muuttaa radan varressa sijaitsevan tontin käyttötarkoitus urheilutoimintaa palvelevien rakennusten korttelialueesta (YU) toimitilarakennusten korttelialueeksi (KTY-15). Lisäksi asemakaavassa huomioidaan Lisäraiteiden aluevarausselvityksessä välillä Tampere- LielahtiNokia/Ylöjärvi esitetyt rautatien lisäaluetarpeet. Asemakaavaluonnoksessa on hyvin huomioitu aluevarausselvityksen mukaiset rautatien lisäaluetarpeet osoittamalla ne rautatiealueeksi. Liikennevirastolla ei ole huomautettavaa kaavahankkeesta. Kaavaehdotus Asemakaavaehdotuksessa suullinen mielipide otettiin huomioon jättämällä nykyinen tontti n:o 12 jakamatta kahdeksi tontiksi. Kaavaehdotus asetetaan julkisesti nähtäville. Kaupunginhallituksen päätös, josta ilmenee kaupungin perusteltu kannanotto mahdollisiin muistutuksiin, lähetetään sellaisille osallisille, jotka ovat muistutuksensa yhteydessä jättäneet yhteystietonsa.

7 7 Kaavamuutoksen hyväksyy kaupunginvaltuusto. Ennen kaavamuutoksen hyväksymistä laaditaan ja hyväksytään maankäyttö- ja -luovutussopimus. Päätöksiin voi valittamalla hakea muutosta 30 päivän kuluessa. 4.3 Asemakaavan tavoitteet ja perusteet Katso kohta 2. Yllä ote lisäraiteiden aluevarausselvityksestä. Punaisella viivalla on merkitty mahdollisen lisäraiteen paikka. Oranssilla ruuturasterilla on näytetty lisäalue, joka tarvitaan rautatiealueeksi lisäraiteen ja huoltoteiden vuoksi. Tässä liitekartassa pohjoinen ilmansuunta on alaspäin. 4.4 Suunnitteluvaiheiden käsittelyt ja päätökset kaavoitusjaosto päätti asettaa kaavamuutosluonnoksen laatimisvaiheen mielipiteiden kuulemista varten nähtäville kaavamuutosluonnos oli nähtävillä kaavoitusjaosto

8 8 5 ASEMAKAAVAN KUVAUS 5.1 Aluevaraukset Korttelialueet Muut alueet Nykyisestä tontista 12 muodostuva tontti on osoitettu toimitilarakennusten korttelialueeksi. Alueelle saa rakentaa ympäristöhäiriöitä aiheuttamattomia liike-, toimisto-, urheilu-, teollisuus- ja varastotiloja. Liiketilan määrä saa olla enintään 15 % tontin rakennetusta kerrosalasta. Alueelle ei saa sijoittaa päivittäistavaramyymälää. Muut tontit on osoitettu teollisuusrakennusten korttelialueeksi, jolla ympäristö asettaa toiminnan laadulle erityisiä vaatimuksia. Teollisuus- ja varastotilojen lisäksi tontille saa rakentaa myös toimistotiloja enintään 40 % rakennetusta kerrosalasta ja pääkäyttötarkoitukseen liittyvää liiketilaa enintään 10 % rakennetusta kerrosalasta. Korttelialueelle ei saa sijoittaa laitosta, joka aiheuttaa ympäristöä häiritsevää melua, tärinää, ilman pilaantumista, raskasta liikennettä tai muuta häiriötä. Korttelialueelta aiheutuva päivämelutaso saa sitä lähimpänä olevalla asumiseen varatulla korttelialueella olla korkeintaan 55 dba ja yömelutaso korkeintaan 50 dba. Tonttitehokkuus on kaikilla tonteilla 0,50. Aikaisemmin tehokkuus tontilla 12 oli 0,50, mutta muilla tonteilla 1,0. Tehokkuutta pudotetaan, koska käytännössä tämän tyyppisillä tonteilla rakennetaan keskimäärin tehokkuudella 0,15-0,40. Julkisivun ja vesikaton leikkauskohdan suurin sallittu korkeus Ilkantien viereisillä tonteilla on 8 m. Autopaikkoja on tonteille tehtävä vähintään 1 autopaikka / 70 kerrosala-m 2. Tonttien Ilkantien viereisillä reunoilla on 5 m leveä istutettavaksi määrätty alueen osa. Korttelialue supistuu, kun osa siitä liitetään rautatiealueeseen huoltotien rakentamista varten. Rautatiealue laajenee, kun siihen liitetään osa nykyisestä korttelialueesta sekä osia nykyisistä katu- ja puistoalueista. Rautatien vieressä olevia puistoalueita muutetaan merkinnältään suojaviheralueiksi, mikä vastaa niiden varsinaista tarkoitusta. Osa Öljytien katualueesta liitetään rautatiealueeseen. Nahkolankadun päästä lähtevän, rautatien alitse johtavan kevytliikenneväylän katualue siirretään sille kohdalle, missä väylä maastossa sijaitsee, ja samalla sen nimi muutetaan Halimaanpoluksi. Silloin väylällä on sama nimi rautatien molemmin puolin. Nyt väylällä on kolme erinimistä osaa, ensin Nahkolankatu, sitten Aittaniitynpolku ja sen jälkeen Halimaanpolku. 5.2 Kaavan vaikutukset Jos lisäraide tulevaisuudessa rakennetaan, näkyy kaavan vaikutus pääasiassa siten, että rautatien molemmin puolin rakennetaan huoltotiet. Muita merkittäviä ympäristökuvallisia vaikutuksia kaavamuutoksella ei ole. Entisen tontin n:o 12 kohdalla vaikutus näkyy siten, että kaavamuutoksen jälkeen sen kohdan rakentuminen voi noudattaa saman korttelin muiden tonttien käyttötarkoitusta, eli toteutua ensisijaisesti teollisuus- ja varastotiloina.

9 9 6 ASEMAKAAVAN TOTEUTUS Lisäraiteen ja rautatiealueen huoltoteiden rakentamisajankohdasta ei ole tiedossa mitään aikataulua. Kaava muutoksen mukaiset tontit ja yleiset alueet lohkotaan. Nokia Asko Riihimäki kaupunginarkkitehti

10 10 Asemakaavan seurantalomake Liite 1 Asemakaavan perustiedot ja yhteenveto Kunta 536 Nokia Täyttämispvm Kaavan nimi Nokian kaupungin 2. kaupunginosan eritys- ja virkistyalueet, 3. kaupunginosan kortteli 38 sekä erityis-, katu- ja virkistysalueet, 4. kaupunginosan liikennealue ja 9. kaupunginosan erityis- ja liikennealueet Hyväksymispvm Ehdotuspvm Hyväksyjä Vireilletulosta ilm. pvm Hyväksymispykälä Generoitu kaavatunnus Kaava-alueen pinta-ala [ha] Maanalaisten tilojen pinta-ala [ha] Kunnan kaavatunnus 13,8990 Uusi asemakaavan pinta-ala [ha] 0,0429 Ranta-asemakaava Rantaviivan pituus [km] Rakennuspaikat [lkm] Asemakaavan muutoksen pinta-ala [ha] 13,8561 Omarantaiset Ei-omarantaiset Lomarakennuspaikat [lkm] Omarantaiset Ei-omarantaiset Aluevaraukset Pinta-ala [ha] Pinta-ala [%] Kerrosala [k-m²] Tehokkuus [e] Pinta-alan muut. [ha +/-] Kerrosalan muut. [k-m² +/-] Yhteensä 13, , ,11 0, A yhteensä P yhteensä Y yhteensä -1, C yhteensä K yhteensä 1,0174 7, ,50 1, T yhteensä 2, , ,50-0, V yhteensä 0,5438 3,9-3,7114 R yhteensä L yhteensä 7, ,9 0,9281 E yhteensä 3, ,7 3,0194 S yhteensä M yhteensä W yhteensä Maanalaiset tilat Pinta-ala [ha] Pinta-ala [%] Kerrosala [k-m²] Pinta-alan muut. [ha +/-] Kerrosalan muut. [k-m² +/-] Yhteensä Rakennussuojelu Suojellut rakennukset Suojeltujen rakennusten muutos [lkm] [k-m²] [lkm +/-] [k-m² +/-] Yhteensä

11 11 Alamerkinnät Aluevaraukset Pinta-ala [ha] Pinta-ala [%] Kerrosala [k-m²] Tehokkuus [e] Pinta-alan muut. [ha +/-] Kerrosalan muut. [k-m² +/-] Yhteensä 13, , ,11 0, A yhteensä P yhteensä Y yhteensä -1, YU -1, C yhteensä K yhteensä 1,0174 7, ,50 1, KTY 1, , ,50 1, T yhteensä 2, , ,50-0, TY 2, , ,50 2, TK -2, V yhteensä 0,5438 3,9-3,7114 VL 0, ,0 0,5438 VL (PL) -4,2552 R yhteensä L yhteensä 7, ,9 0,9281 Kadut 0,0222 0,3-0,0137 Kev.liik.kadut 0,0769 1,1 0,0003 LR 7, ,6 0,9415 E yhteensä 3, ,7 3,0194 EV 3, ,0 3,0194 S yhteensä M yhteensä W yhteensä

12 12 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Liite 2 HANKE ALOITE Nokian kaupunki, asemakaavan muutos ja asemakaava. Asemakaavan muutoksella muodostuvat 2. kaupunginosan erityis- ja virkistysalueet, 3. kaupunginosan kortteli 38 sekä erityis-, katu- ja virkistysalueet, 4. kaupunginosan liikennealue ja 9. kaupunginosan erityis- ja liikennealueet. Asemakaavalla muodostuu 9. kaupunginosan liikennealue. (Dnro TEKE 568/2012) Kaavamuutos on laitettu vireille korttelin 38 tontin 12 haltijan aloitteesta. SUUNNITTELUALUE Muutoskohde sijaitsee Tampere - Pori - rautatien varressa, noin 1,5 km:n etäisyydellä keskustasta koilliseen. LÄHTÖTIEDOT JA NYKYTILANNE MAANOMISTUS Viereisessä kartassa turkoosilla värillä osoitetut alueet ovat Nokian kaupungin omistuksessa. Rautatiealue sekä keltaisella värillä osoitettu alue ovat valtion omistuksessa. Muut alueet ovat yksityisomistuksessa.

13 13 MAAKUNTAKAAVA Pirkanmaan 1. maakuntakaavassa kohdealue on taajamatoimintojen aluetta (A). Viereisessä kuvassa kohdealueen likimääräinen sijainti on osoitettu keltaisella viivalla. YLEISKAAVA Oikeusvaikutteisessa yleiskaavassa kortteli 38 on teollisuus- ja varastorakennusten korttelialuetta (T). Lisäksi kohdealueella, joka on viereiseen karttaan rajattu keltaisella viivalla, on virkistysalueita (V ja VL) ja rautatiealuetta (LR). TAVOITTEET OSALLISET ASEMAKAAVA Nykyisessä asemakaavassa korttelin 38 muut tontit ovat yhdistettyjen teollisuus- ja liikerakennusten korttelialuetta (TK-1), ja tontti 12 on urheilutoimintaa palvelevien rakennusten korttelialuetta (YU). Lisäksi kohdealueella on katu-, virkistys- ja liikennealueita. Tontin 12 haltija on kaavamuutosta anoessaan esittänyt, että urheilutoimintaa varten varatun korttelialueen käyttötarkoitusta muutettaisiin siten, että alueella voisi olla monipuolisemmin erilaista yritystoimintaa, kuten teollisuus- ja liiketiloja. Kaavamuutoksen yhteydessä on tavoitteena myös laajentaa rautatiealuetta vastaamaan mahdollisesti tehtävän lisäraiteen ja huoltoteiden tilatarvetta. Nokian kaupungin lisäksi osallisia ovat, Liikennevirasto, Pirkanmaan ELY-keskus, kohdealueen kiinteistöjen omistajat ja haltijat sekä kaikki, joiden oloihin kaava saattaa huomattavasti vaikuttaa. OSALLISTUMISEN JA VUOROVAIKUTUKSEN JÄRJESTÄMINEN Kaavamuutoksen vireilletulosta on ilmoitettu kuulutuksella Lisäksi vireilläolosta on kerrottu sen jälkeen vuosittain julkaistuissa kaavoituskatsauksissa. Aikaisemmin aluerajaus oli suppeampi ja koski vain tonttia 12, koska rautatiealueen laajennustarpeista ei silloin ollut tietoa.

14 Kaavaluonnos pidetään laatimisvaiheen mielipiteiden kuulemista varten nähtävillä kaupungin teknisen viraston ilmoitustaululla ja Internetissä kaupungin kotisivulla. Asiasta kuulutetaan Nokian Uutisissa. Lisäksi asiasta ilmoitetaan kirjeitse kohdealueen ja siihen rajoittuvan alueen kiinteistönomistajille ja -haltijoille. Kaavaluonnoksesta pyydetään lausunnot rakennus- ja ympäristölautakunnalta ja Liikennevirastolta. Laadittavassa asemakaavaehdotuksessa mielipiteet ja lausunnot otetaan mahdollisuuksien mukaan huomioon. Kaavaehdotus asetetaan julkisesti nähtäville teknisen keskuksen ilmoitustaululle ja Internetiin kaupungin kotisivulle. Asiasta kuulutetaan Nokian Uutisissa. Kaavaehdotuksesta pyydetään tarpeellisiksi katsottavat lausunnot. Kaupunginhallituksen päätös, josta ilmenee kaupungin perusteltu kannanotto mahdollisiin muistutuksiin, lähetetään sellaisille osallisille, jotka ovat muistutuksensa yhteydessä jättäneet yhteystietonsa. Kaupunginvaltuusto hyväksyy asemakaavan, ja päätöksestä ilmoitetaan kuulutuksella ilmoitustaululla ja Nokian Uutisissa. Valtuuston päätökseen voi valittamalla hakea muutosta 30 päivän kuluessa. VAIKUTUSTEN ARVIOINTI KÄSITTELYAIKATAULU VALMISTELU Kaavan vaikutuksia selvitettäessä otetaan huomioon kaavamuutoksen tarkoitus, aikaisemmin tehdyt selvitykset sekä muut selvitysten tarpeellisuuteen vaikuttavat seikat. Asemakaavan ympäristövaikutuksista ei ole tarpeen laatia erillistä arviointiselvitystä. Asemakaavan vaikutuksia arvioidaan kaavoitustyön yhteydessä, ja tulokset esitetään kaavaselostuksessa. Kaavaluonnos on tarkoitus asettaa nähtäville elokuussa Tavoitteena on hyväksyä kaavamuutos vuoden 2016 alkupuolella. Kaavamuutos laaditaan Nokian kaupungin kaavoitusyksikössä. Suunnittelijana toimii kaupunginarkkitehti Asko Riihimäki (p ), jolta saa tarvittaessa lisätietoja hankkeesta. Osoite: Nokian kaupunki, kaavoitusyksikkö, PL 2, Nokia. Sähköpostiosoite: 14 Nokialla Asko Riihimäki kaupunginarkkitehti

15

16

17