Palveluesite ja hinnasto 2013

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Palveluesite ja hinnasto 2013"

Transkriptio

1 Palveluesite ja hinnasto 2013 Espoon Lähimmäispalveluyhdistys ry Espoon Lähimmäispalvelusäätiö Rs. / Palvelukeskus Puistokartano Merikansantie 2C Espoo TERVETULOA!

2 Seniorista sataan Turvallista asumista ja yksilöllisiä vanhus- ja vammaispalveluja Espoon Lähimmäispalvelusäätiö ja Espoon Lähimmäispalveluyhdistys ry ovat yleishyödyllisiä, voittoa tavoittelemattomia kolmannen sektorin espoolaisia toimijoita, jotka tekevät työtä ikääntyvän väestön ja toimintarajoitteisten hyväksi. Palvelukeskus Puistokartano sijaitsee Espoonlahdessa, terveysaseman, kappakeskus Lippulaivan ja Espoonlahden urheilupuiston läheisyydessä. Puistokartanossa on 107 palveluasuntoa, vuokra-asuntoja, joissa tulee asumaan n. 130 asukasta. Lisäksi Puistokartanossa on 34 tehostetun asumisen paikkaa sekä 10 soluasuntoa. Palvelukeskus Puistokartano tarjoaa yksityisyyttä, yhteisöllisyyttä ja monipuolisia toimintamahdollisuuksia, joilla tuetaan ikääntyvien ja toimintarajoitteisten itsenäistä päivittäisistä toimista selviytymistä sekä laadukkaita vanhuspalveluja. Kerromme toiminnasta mielellämme lisää, joten tervetuloa keskustelemaan ajanvarauksella. Palvelukeskuksen toimintaa esitellään erillisestä sopimuksesta myös sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaisille. Espoon Lähimmäispalveluyhdistys ry:n yhteyshenkilöt: Pia Jäpölä Kotihoidon vastaava Sairaanhoitaja AMK Kaisa Pekola Palvelujohtaja

3 ASUMISPALVELUT Palveluasuminen vuokra-asunnoissa Turva- ja peruspalvelu palvelutalossa Turvapuhelinjärjestelmä Lyhytaikainen asuminen ja hoito / intervallihoito TUKIPALVELUT RAVITSEMUSPALVELUT Hinnasto Ateriapaketit Aukioloajat KOTIPALVELU Pyykki Siivous Sauna-apu HOIVA- JA HOITOPALVELUT Terveyden- ja sairaanhoito Hoivapalveluiden hinnasto Lääkehoito Lääkäriasiat KUNTOUTUSPALVELUT Fysioterapia Liikuntatilat Muistikuntoutus Ohjatut tavoitteelliset ryhmätoiminnat SOSIAALIPALVELUT Etuuksien hakeminen MUUT AKTIVITEETIT Asiantuntijaluennot Tapahtumat Sukupolvien välinen yhteistoiminta MUU PALVELUASUMINEN Soluasuminen Tehostettu palveluasuminen

4 Vuokra-asunnot on tarkoitettu lähinnä espoolaisille yli 65-vuotiaille eläkeläisille ja vaikeasti toimintarajoitteisille, jotka ovat palveluasumisen tarpeessa. Palveluasuminen vuokra-asunnoissa Palvelukeskus Puistokartanon asuntojen koot vaihtelevat m 2 välillä. Kuvissa esimerkit 26 m 2, 41,5 m 2, 53 m 2 ja 62 m 2 asuntojen pohjapiirroksista. 1h+kt 2h+kt 2h+kt 3h+kt

5 Kaikissa asunnoissa on tilava kylpyhuone/wc, sekä turvajärjestelmä. Asukkailla on lisäksi käytössään Palvelukeskus Puistokartanon yhteiset tilat. Osa asunnoista käsittää lasitetun tai lasittamattoman parvekkeen. Keskivuokra on 17,30 / m 2 + vesi- ja sähkömaksu Vuokrat on jyvitetty asunnon koon ja kerroksen mukaan. Autopaikka parkkihallissa asukkaalle 50 /kk Asunnot ovat savuttomia! Mikäli huoneistossa kiellosta huolimatta tupakoidaan, asukkaalta peritään sisällä tupakoinnista aiheutuneet asunnon remontointikustannukset. Lemmikkieläimet ovat sallittuja. Mikäli lemmikki aiheuttaa asunnossa vaurioita, korjauskustannukset laskutetaan täysimääräisinä Turva- ja peruspalvelu palvelutalossa Varmistaa asukkaille perusturvallisuuden 24 h / vrk palvelutalon sisätiloissa sekä muita asukaslähtöisiä palveluja. Turvamaksu / asunto / kk 126,00 Peruspalvelumaksu / henkilö / kk 131,00 Turvamaksu sisältää: 24 h / vrk turvallisuus talossa ammattikoulutetut yöhoitajat turvajärjestelmän (automaattinen sammutusjärjestelmä) ylläpito, testaus ja huolto Vivagon hyvinvointirannekkeet; työntekijäapu 24 h /vrk akuutissa avuntarvetilanteessa asukkaan hälyttäessä itse sekä tarvittaessa jatkohoitoon toimittamiseen liittyvät toimet ja rannekkeen automaattihälytyksissä talon sisäiset puhelut

6 valvontakamerat piha-alueella ja talossa vartijan turvakäynnit asuntojen vuosihuolto, jonka yhteydessä kartoitetaan siivouspalvelujen tarve asukasdemokratia; asukastoimikunta, palautejärjestelmä TV - asukasinfokanava Peruspalvelumaksu sisältää: asukkaalle laaditaan vuokrasopimus ja sosiaalipalvelusopimus sekä yksilöllinen hoito- ja palvelusuunnitelma ja yksilölliset palvelupaketit turvallinen kotouttaminen asukkaan perehdytys palvelutalon tiloihin ja toimintaan sekä asumisyhteisöön terveyden- tai sairaanhoitajan suorittama tulo-/vuositarkastus terveyden- ja sairaanhoitajan palvelut arkisin lääkäriasioiden hoito akuuttiapu 24 h / vrk kotiutusneuvottelut sairaalajakson jälkeen asukastapahtumat palvelutalon vaatehuoltolaitteiden käyttö (illat, viikonloput) yhteisten tilojen käyttö kuntosalin käyttöoikeus iltaisin ja viikonloppuisin päivän sanomalehdet luettavissa yhteisissä tiloissa Turvapuhelinjärjestelmä Palvelukeskuksessa on käytössä Vivagon turvapuhelinjärjestelmä, joka lisää asumisen turvallisuutta. Puhelin- /turvapuhelinjärjestelmän avulla palvelutalon asukkaat tavoittavat henkilökunnan ympäri vuorokauden. Lisäksi hyvinvointirannekkeen avulla asukkailla/omaisilla ja henkilökunnalla on mahdollisuus saada erilaista hyvinvointitietoa asukkaan terveydestä ja toimintakyvystä, esim. unirytmistä. Ranneke, jossa on poistumisilmoitustoiminto sopii esim. muistisairaille henkilöille. Lyhytaikainen asuminen ja hoito / Intervallihoito Lyhytaikainen asuminen on mahdollista esim. sairaalasta kotiutuksen jälkeen tai omaishoitajan ollessa lomalla. Lyhytaikaiseen asumisen tarkoitettu asunto /asunnot ovat valmiiksi kalustettuja ja apuvälineet hankitaan tarpeen mukaan. Asukkaalla on mahdollisuus saada kuntoutusta esim. keinonivelleikkauksen jälkeen (kts. kuntoutuspalvelut). Hoito- ja hoivatyössä noudatamme kuntouttavan työotteen periaatteita.

7 Palvelukeskuksen ruokasali on kaikille avoin ruokapaikka. Ruoka valmistetaan omassa keittiössä ja erityisruokavaliot huomioidaan. Asukkaiden ravitsemuksessa noudatetaan Valtion ravitsemusneuvottelukunnan ohjeistusta Ravitsemussuositukset ikääntyneille Keittiön henkilökunta avustaa asukkaita tarvittaessa. Saattaminen ruokailuun on kuitenkin henkilökohtaista tukipalvelua, josta laskutetaan erikseen. Aterioiden kotiinkuljetuksesta veloitetaan erikseen. Hinnasto Aamupala 5,00 Lounas 8,00 Päivällinen 5,00 Mahdollisuus ostaa myös iltapalaa Ateriapaketit suunnitellaan asukkaan mukaan (aamupala, lounas, päivällinen, iltapala) Ravitsemuskeskuksen aukioloajat Aamupala ma pe klo la su klo Lounas ma pe klo la su klo Päivällinen ma - su klo Iltapalan voi ostaa kotiin päivällisen tai lounaan yhteydessä.

8 Asukkaalla on mahdollisuus siivota ja pestä pyykit itse tai ostaa palvelut palvelukeskuksen työntekijöiltä. Omaiset voivat auttaa asukkaita siivouksessa ja pyykinpesussa mahdollisuuksiensa mukaan. Asukkaat /omaiset voivat käyttää pesulaa omatoimisesti arki-iltaisin sekä viikonloppuisin. Pesulan käyttö sisältyy peruspalvelumaksuun. Ma pe klo La su klo Vaatteiden pesetys ja siivous tukipalveluna 36, 50 / h Vaatehuollosta ja siivouksista laaditaan asukkaan yksilöllisten tarpeiden ja toiveiden mukaiset paketit. Siivoukseen käytettävä aika / kerta riippuu tehtävistä ja asunnon koosta. Lyhin laskutettava aika on 30 min. Sauna-apu tukipalveluna Sauna-apu on henkilökohtaista apua ja laskutetaan erikseen hoivapalvelujen tuntihinnan mukaan. Sauna-apu sisältää saunaan saattamisen, avun saunassa ja saunan jälkeen joko asukkaan omalla tai avustettavien saunavuorolla.

9 Terveyden- ja sairaanhoito Jokaiselle asukkaalle laaditaan yksilöllinen hoito- ja palvelusuunnitelma sekä tarvittaessa palvelupaketti. Hoitotarpeen muuttuessa suunnitelmaa muutetaan vastaamaan senhetkistä tilannetta. Säännöllinen apu sovitaan käynteinä, joiden kesto ja ajankohta määräävät hinnan. Asukkaan kotona suoritettavan palvelun minimiveloitus on 20 min, joka sisältää palvelun lisäksi yleistilan arvioinnin ja lakien sekä asetusten mukaisen dokumentoinnin. Maksu hoivasta laskutetaan kuukausittain jälkikäteen asukkaan kanssa laaditun sopimuksen mukaisesti. Mahdolliset lisäpalvelut laskutetaan erikseen. käyntien ja annetun palvelun mukaisesti. Palvelutarpeen kasvaessa tilapäisesti esim. sairaalasta kotiutumisen jälkeen kuntoutumisen ajaksi, palvelujen määrää voidaan lisätä myös määräaikaisesti, jonka jälkeen tilanteen tasaannuttua on mahdollista tarkistaa palveluja myös alaspäin. Hoivapalveluiden hinnasto Palvelumaksut / h Arki Arki-ilta klo Lauantai Lauantai-ilta klo Sunnuntai Sunnuntai-ilta klo Yö klo ,50 / h 44,28 / h 48,50 / h 55,78 / h 65,00 / h 74,75 / h 50,50 / h Lääkehoito Lääkehoito toteutetaan STM:n lääkehoitosuunnitelman mukaan. Asukkaan lääkärillä on päävastuu lääkehoidosta. Asukas maksaa lääkkeet itse. Palvelusta veloitetaan tuntihinnan mukaan.

10 Sisältö: vastuu lääkehoidosta on palvelujohtajalla ja palveluyksikön terveydenhoitajalla tiedot asukkaan lääkehoidosta kirjataan asiakastietojärjestelmään hoito- ja hoiva henkilökunnalla on ajantasainen tieto asukkaan lääkityksestä ammattikoulutetut työntekijät hoitavat lääkehoidon kokonaisuutena; reseptien uusiminen, lääkkeiden haku, lääkkeiden jako, lääkkeiden vaikutusten seuranta, yhteydenpito hoitavaan lääkäriin työntekijät toteuttavat lääkärin määräämää lääkehoitoa koulutuksensa ja työkokemuksensa mukaisesti Mikäli asukas itse tai asukkaan omainen huolehtii lääkehoidosta: vastuu lääkehoidosta on asukkaalla ja omaisella henkilökunta voi tilapäisesti ohjata ja opastaa lääkehoidossa, mutta ei vastaa lääkehoidon toteutuksesta asukas on itse yhteydessä lääkäriin Lääkäriasiat palvelumuodoista neuvotellaan Espoonlahden terveysaseman johtavan lääkärin kanssa. Fysioterapia Asukkaalla on mahdollisuus ostaa yksilöllisiä fysioterapiapalveluja; ohjausta ja neuvontaa, liiketerapiaa ja manuaalista terapiaa. Fysioterapeutti tekee myös apuvälinearviot, -hankinnat, -palautukset ja pienet huoltotyöt sekä tarvittaessa avustaa kodin muutostöiden suunnittelussa. Fysioterapian hinnasta valmisteilla. Lääkärin lähetteellä hoidoista saa Kelan korvauksen.

11 Liikuntatilat Palvelukeskukseen on suunniteltu hyvin varusteltu kuntosali, jossa on turvalliset ja helppokäyttöiset esim. HUR:n laitteet. Asukkailla ja asiakkailla on mahdollisuus käyttää palvelukeskuksen kuntosalia. Aktiivisuuskortti oikeuttaa osallistumaan kaikkiin palvelutalon ohjattuihin liikuntaryhmiin. Kuntosalikortin hinta ilmoitetaan myöhemmin Ryhmäliikunnat Palvelukeskuksen kuntosalilla järjestetään ohjattua liikuntaa useamman kerran viikossa. Tarjolla on mm. tuolijumppaa, harjoittelua kuntosalilaitteilla ja tasapainoharjoittelua. Viikko-ohjelma tarkistetaan puolivuosittain. Asukkailla ja lähialueen senioreilla on mahdollisuus hankkia Aktiivisuuskortti, jolla voi käydä kaikissa ohjatuissa ryhmissä. Suunnitteilla Aktiivisuuskortti sekä mahdollisuus osallistua kertamaksulla. Muistikuntoutus Toiminnan tavoitteena on monipuolisten ennaltaehkäisevien aktiviteettien esim. muistelun, musiikkimuistelun, uinuvien taitojen aktivoinnin, ohjattujen ryhmätoimintojen, avulla ennaltaehkäistä kognitiivisten taitojen heikkenemistä sekä ylläpitää ja kuntouttaa muistitoimintoja. Asukas muistirastilla

12 Palvelukeskuksen henkilökunta opastaa ja neuvoo esim. Kelan ja kaupungin etuuksien hakemisessa sekä hakemuksiin tarvittavien liitteiden hankinnassa. Tarvittaessa hakemus täytetään. Hakemuksen täytöstä veloitetaan hoivapalveluhinnaston mukaisesti, hakemuksen tekoon käytetyn ajan mukaan. Minimiveloitus 30 min. Etuudet Asukkailla on mahdollisuus hakea mm. seuraavia etuuksia: eläkettä saavan hoitotuki (perus-, korotettu ja ylin hoitotuki) eläkkeensaajan asumistuki toimeentulotuki kuntoutus (veteraanit, yksilökuntoutus) kuljetuspalvelu Asiantuntijaluennot Tapahtumat esim. musiikki- ja /tai taidetapahtumat, retket, vierailut Sukupolvien välinen yhteistoiminta esim. yhteiset hetket päiväkotilasten tai eri ikäisten koululaisten kanssa. Ohjausta oman henkilökohtaisen elämäntarinan ja /tai yksilöllisen ikääntymissuunnitelman laatimiseen Omaa ikääntymistä kannattaa suunnitella, sillä tuulethan ovat suotuisia niille, jotka tietävät mihin ovat menossa. On hyvä muistaa, että vierivä kivi ei sammaloidu. Toiminnoista ja tapahtumista ilmoitetaan asukas-tv:n palvelukanavalla sekä talon ilmoitustauluilla. Palveluoppaan tiedot päivitetään vuosittain yhdistyksen syyskokouksen jälkeen.

13 Soluasunnot ovat kooltaan 30 m 2. Asukkailla on omat huoneet. Keittiö ja oleskelutila ovat yhteiset. Hoitohenkilökuntaa on paikalla klo Yöpäivystys toimii palvelukeskuksesta tai tehostetun asumisen yksiköstä käsin. Soluasunnon sekä oleskelutilan pohjakartta Palvelukeskuksessa on yhteensä 34 tehostetun asumisen paikkaa. Kooltaan asuinhuoneet ovat 22,5 m 2. Asukkailla on lisäksi käytössään ryhmäkodin ja talon yhteiset tilat. Yksikkö tarjoaa 24 / h / vrk turvallista asumista, kuntouttavaa hoivaa ja hoitoa kodinomaisissa olosuhteissa. Kaikissa huoneissa on peruskalusteena automatiikalla toimiva vuode.

14 Asunnot on tarkoitettu tehostetun palveluasumisen tarpeessa oleville, mm. vaikeasti muistisairaille tai muusta syystä erityistä hoitoa tarvitseville ikääntyneille sekä vaikeavammaisille henkilöille. Asukkaaksi hakeudutaan Espoon kaupungin SAP-työryhmän kautta. Ryhmäkodin palveluasunto ja oleskelutila ARA:n ohjeiden mukaisesti asukkaalle laaditaan vuokrasopimus.. Espoon kaupunki laskuttaa asukkaiden maksut päätöstensä ja Asiakasmaksulain mukaan Maksu sisältää 24 h / vrk hoidon, hoivan ja ateriat. Asukas maksaa lääkkeet ja mahdolliset erityishoitotarvikkeet sekä erillispalvelut esim. jalkahoito- ja kampaajamaksut erikseen.

15

16 Espoon Lähimmäispalveluyhdistys ry:n yhteyshenkilöt: Pia Jäpölä Kotihoidon vastaava Sairaanhoitaja AMK Kaisa Pekola Palvelujohtaja

Palvelukeskus Puistokartanoon Hakemus palautetaan osoitteeseen: Espoon Lähimmäispalveluyhdistys ry / Kaija Viitakoski Tyrskyvuori 6 02320 Espoo

Palvelukeskus Puistokartanoon Hakemus palautetaan osoitteeseen: Espoon Lähimmäispalveluyhdistys ry / Kaija Viitakoski Tyrskyvuori 6 02320 Espoo PALVELUASUNTOHAKEMUS Palvelukeskus Puistokartanoon Hakemus palautetaan osoitteeseen: Espoon Lähimmäispalveluyhdistys ry / Kaija Viitakoski Tyrskyvuori 6 02320 Espoo Tarvittavat liitteet Lääkärintodistus

Lisätiedot

OMA KOTI PALVELUTALOSSA

OMA KOTI PALVELUTALOSSA OMA KOTI PALVELUTALOSSA PALVELUKESKUS PUISTOKARTANO PALVELUTALO MERIKARTANO Espoon Lähimmäispalveluyhdistys ry ja Espoon Lähimmäispalvelusäätiö rs www.elpy.fi Espoon Lähimmäispalveluyhdistys ry ja Espoon

Lisätiedot

Attendo Aviapolis on huhtikuussa 2019 Vantaalle valmistuva laadukas ja viihtyisä täyden palvelun senioritalo, joka on tarkoitettu ikäihmisille,

Attendo Aviapolis on huhtikuussa 2019 Vantaalle valmistuva laadukas ja viihtyisä täyden palvelun senioritalo, joka on tarkoitettu ikäihmisille, Attendo Aviapolis on huhtikuussa 2019 Vantaalle valmistuva laadukas ja viihtyisä täyden palvelun senioritalo, joka on tarkoitettu ikäihmisille, joilla on jo hieman palveluiden tarvetta. Kyseessä ei siis

Lisätiedot

Attendo Aviapolis on huhtikuussa 2019 Vantaalle valmistuva laadukas ja viihtyisä täyden palvelun senioritalo, joka on tarkoitettu ikäihmisille,

Attendo Aviapolis on huhtikuussa 2019 Vantaalle valmistuva laadukas ja viihtyisä täyden palvelun senioritalo, joka on tarkoitettu ikäihmisille, Attendo Aviapolis on huhtikuussa 2019 Vantaalle valmistuva laadukas ja viihtyisä täyden palvelun senioritalo, joka on tarkoitettu ikäihmisille, joilla on jo hieman palveluiden tarvetta. Kyseessä ei siis

Lisätiedot

9. Sosiaalihuoltolain mukaisen asumispalvelun maksut

9. Sosiaalihuoltolain mukaisen asumispalvelun maksut LAIHIAN KUNTA Sivu 1 / 6 ASIAKASMAKSUT 1.6.2015 LUKIEN Sisällys AVOPALVELUMAKSUT 1. Kotona annettava säännöllinen palvelu 2. Kotona annettava tilapäinen palvelu 3. Vanhusten asumispalvelut a. vuokra b.

Lisätiedot

HOIVA (ALV 0 %) Yksittäiset käynnit laskutetaan alkavalta 15 minuutilta alla olevan taulukon mukaisesti:

HOIVA (ALV 0 %) Yksittäiset käynnit laskutetaan alkavalta 15 minuutilta alla olevan taulukon mukaisesti: Tuulensuun Palvelu Oy Huvilakatu 32, 32200 Loimaa p. 02 7637 5600 toimisto@tuulensuunpalvelukeskus.fi www.tuulensuunpalvelukeskus.fi TUULENSUUN PALVELU OY:N PALVELUHINNASTO RIVITALOJEN PALVELUSOPI- MUS

Lisätiedot

TUULENSUUN PALVELU OY:N PALVELUHINNASTO RIVITALOJEN PALVELUSOPI- MUS ASIAKKAILLE 1.4.2015 ALKAEN

TUULENSUUN PALVELU OY:N PALVELUHINNASTO RIVITALOJEN PALVELUSOPI- MUS ASIAKKAILLE 1.4.2015 ALKAEN Tuulensuun Palvelu Oy Huvilakatu 32, 32200 Loimaa p. 02 7637 5600 toimisto@tuulensuunpalvelukeskus.fi www.tuulensuunpalvelukeskus.fi TUULENSUUN PALVELU OY:N PALVELUHINNASTO RIVITALOJEN PALVELUSOPI- MUS

Lisätiedot

Palvelukeskus Maijala

Palvelukeskus Maijala Palvelukeskus Maijala Perustietoa Maijalasta Asuntoja palvelukeskuksessa on 87 kpl, joista Mattilaksi kutsutussa E-talossa 21 kpl. Palvelukeskus Maijalassa on 79 yksiötä ja 8 kaksiota. Asunnot ovat savuttomia,

Lisätiedot

Sosiaalihuoltolain mukaisten asumispalvelujen maksut

Sosiaalihuoltolain mukaisten asumispalvelujen maksut Sosiaalihuoltolain mukaisten asumispalvelujen maksut 1.1.2014 Tehostettu palveluasuminen on tarkoitettu henkilölle, joka ei selviydy omassa kodissaan tehostetun kotihoidon turvin. Asukkaan maksut koostuvat

Lisätiedot

Hakijan perus- ja taustatiedot

Hakijan perus- ja taustatiedot Hakijan perus- ja taustatiedot Hakijan tiedot Nimi Henkilötunnus Siviilisääty naimaton naimisissa eronnut leski Kansalaisuus Äidinkieli Asuinkunta Lähiosoite Postinumero ja -toimipaikka Puhelin Mukana

Lisätiedot

Tervetuloa asumaan. Kotisiipi

Tervetuloa asumaan. Kotisiipi Tervetuloa asumaan Kotisiipi Päivärinteen palvelutalon Kotisiipi on turvallinen ryhmäkoti kuudelle ikäihmiselle. Toiminta-ajatus Kotisiipi on Päivärinteen palvelutalossa sijaitseva kuuden asukkaan ryhmäkoti.

Lisätiedot

Tehostettu palveluasuminen

Tehostettu palveluasuminen Tehostettu palveluasuminen Miten asutaan? Tehostetussa palveluasumisessa asiakkaat asuvat omissa kodeissaan työntekijöiden ja asiakkaiden yhteistilan välittömässä läheisyydessä. Asiakkaan kotona tapahtuvassa

Lisätiedot

TERVETULOA PALVELUKESKUS JOUSEEN

TERVETULOA PALVELUKESKUS JOUSEEN Sitten, kun en enää muista nimeäni, sitten, kun tämä päivä on sekoittunut eiliseen, sitten, kun aikuiset lapseni ovat kasvaneet muistoissani pieniksi jälleen, sitten, kun en enää ole tuottava yksilö. Kohdelkaa

Lisätiedot

Sampoharjun ryhmäkoti

Sampoharjun ryhmäkoti Sampoharjun ryhmäkoti Sampoharjun ryhmäkoti Sampoharjun ryhmäkoti Sampoharjun ryhmäkoti sijaitsee Vaajakosken keskustassa, osoitteessa Vesmannintie 7. Kiinteistö on valmistunut joulukuussa 2018. Samassa

Lisätiedot

KAAVIN VANHUSTYÖN PALVELUESITE

KAAVIN VANHUSTYÖN PALVELUESITE KAAVIN VANHUSTYÖN PALVELUESITE 1 SISÄLLYS JOHDANTO... 3 KOTIHOITO... 5 KOTIPALVELU JA KOTISAIRAANHOITO... 5 PALVELUASUNNOT... 6 TUKIPALVELUT... 6 ATERIAPALVELU... 6 SIIVOUSPALVELU... 7 KYLVETYSPALVELU...

Lisätiedot

LAIHIAN KUNTA. Perusturvan asiakasmaksut 1.3.2015 lukien. Sisällys AVOPALVELUMAKSUT. 1. Kotona annettava säännöllinen palvelu

LAIHIAN KUNTA. Perusturvan asiakasmaksut 1.3.2015 lukien. Sisällys AVOPALVELUMAKSUT. 1. Kotona annettava säännöllinen palvelu Sivu 1 / 5 Sisällys AVOPALVELUMAKSUT 1. Kotona annettava säännöllinen palvelu 2. Kotona annettava tilapäinen palvelu 3. Vanhusten asumispalvelut a. vuokra b. palvelumaksu c. peruspalvelumaksu d. hygieniamaksu

Lisätiedot

ASIAKKUUDEN PERIAATTEET ESPOON VANHUSTEN PALVELUJEN KOTIHOIDOSSA

ASIAKKUUDEN PERIAATTEET ESPOON VANHUSTEN PALVELUJEN KOTIHOIDOSSA 1 ASIAKKUUDEN PERIAATTEET ESPOON VANHUSTEN PALVELUJEN KOTIHOIDOSSA Toimintaohjeen tarkoituksena on antaa tietoa Espoon vanhusten palvelujen kotihoidon toimintaperiaatteista kuntalaisille, kotihoidon asiakkaille

Lisätiedot

TERVETULOA KOTIKAAREEN

TERVETULOA KOTIKAAREEN TERVETULOA KOTIKAAREEN TUETTU IKÄIHMISTEN ASUMINEN Tuettu ikäihmisten asuminen on kotihoitoon rinnastettavaa palvelua niille asiakkaille, jotka eivät enää selviydy kotonaan kotiin annettavien palveluiden

Lisätiedot

Lempäälän Ehtookoto ry/ Asiakasmaksut 1.4.2016 alkaen

Lempäälän Ehtookoto ry/ Asiakasmaksut 1.4.2016 alkaen Lempäälän Ehtookoto ry/ Asiakasmaksut 1.4.2016 alkaen Kotihoito & Ehtoorinne 1 Peruspalvelumaksu ja Säännöllisestä kotihoidosta perittävä asiakasmaksu Mihin perustuvat? Miten määrittyvät? Peruspalvelumaksu

Lisätiedot

Esperi Care Anna meidän auttaa

Esperi Care Anna meidän auttaa Esperi Care Anna meidän auttaa Esperi palvelee, kasvaa ja kehittää. Valtakunnallinen Esperi Care -konserni tarjoaa kuntouttavia asumispalveluja ikääntyneille, mielenterveyskuntoutujille ja vammaispalvelun

Lisätiedot

Päihde- ja mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut

Päihde- ja mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut Sosiaali- ja terveyslautakunta 149 16.12.2015 Mielenterveys- ja päihdekuntoutuksesta perittävät maksut 1.1.2016 2305/02.05.00.01/2015 Sosiaali- ja terveyslautakunta 16.12.2015 149 Valmistelija: terveyspalvelujen

Lisätiedot

Ikäihmisten sosiaaliturva. Marja Palmgren, YTM, Vanhustyön lehtori Lapin AMK

Ikäihmisten sosiaaliturva. Marja Palmgren, YTM, Vanhustyön lehtori Lapin AMK Ikäihmisten sosiaaliturva Marja Palmgren, YTM, Vanhustyön lehtori Lapin AMK Yleistä Ikäihmisten sosiaaliturva koostuu sosiaali- ja terveyspalveluista ja toimeentuloturvasta Kunnat järjestävät ikäihmisten

Lisätiedot

MERIKARTANO PUISTOKARTANO. Oma koti palveluiden äärellä.

MERIKARTANO PUISTOKARTANO. Oma koti palveluiden äärellä. MERIKARTANO PUISTOKARTANO Oma koti palveluiden äärellä. ITSENÄISTÄ ELÄMÄÄ Merikartanossa ja Puistokartanossa oma kotisi on palveluiden äärellä. Katso esittelyvideot asumisesta ja palveluistamme Ritva,

Lisätiedot

Hietaniemenkadun palvelukeskus

Hietaniemenkadun palvelukeskus Hietaniemenkadun palvelukeskus 1.12.2010 Katri Joutselainen (ohj./sos.ohj.) Pia Mielonen (sh) Kuvat: Leif Mäkelä Hietaniemenkadun palvelukeskus 8.6.2009 yhdistyivät Herttoniemen asuntolan ja Pääskylänrinteen

Lisätiedot

Päätös voimaan Perusturvalautakunta Liite 8. KOTIHOIDON, PÄIVÄTOIMINNAN JA PALVELUASUMISEN ASIAKASMAKSUT 1.3.

Päätös voimaan Perusturvalautakunta Liite 8. KOTIHOIDON, PÄIVÄTOIMINNAN JA PALVELUASUMISEN ASIAKASMAKSUT 1.3. Päätös voimaan 1.5.2013. Perusturvalautakunta 27.2.2013 Liite 8 KOTIHOIDON, PÄIVÄTOIMINNAN JA PALVELUASUMISEN ASIAKASMAKSUT 1.3.2013 alkaen (Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksulaki ja asetus 17.11.2011)

Lisätiedot

Vapaudenkatu 23 B, 15140 Lahti - (03) 818 5555 23.1.2015

Vapaudenkatu 23 B, 15140 Lahti - (03) 818 5555 23.1.2015 Vapaudenkatu 23 B, 15140 Lahti - (03) 818 5555 23.1. Heinola Heinola - Palveluasuminen Attendo Oy Hoivakoti Tähtiniemi / Lauttaranta 5 18100 Heinola 044 494 4247 anne.vilkman@attendo.fi w w w.attendo.fi

Lisätiedot

Kivipuron asumispalvelut. Hinnasto 2019

Kivipuron asumispalvelut. Hinnasto 2019 Kivipuron asumispalvelut Hinnasto 2019 Sisältö Tehostettu palveluasuminen Aaltokodissa 3 Tehostettu palveluasuminen Tammikodissa 4 Ympärivuorokautinen asumispalvelu Purokodissa 5 Vuokra-asuminen Kivipurokodeissa

Lisätiedot

Hyväksytyt palveluseteli palvelutuottajat Keuruulla

Hyväksytyt palveluseteli palvelutuottajat Keuruulla n kaupunki Hyväksytyt palveluseteli palvelutuottajat lla Aamusta Iltaan Palvelut Oy - Kotipalvelu ark. klo 18-21 - Kotipalvelu ark. klo 21-06 34,34 / tunti 40,06 / tunti p. 045 1221 000 - Kotipalvelu ark.

Lisätiedot

Hyväksytyt palveluseteli palvelutuottajat Keuruulla 2016

Hyväksytyt palveluseteli palvelutuottajat Keuruulla 2016 n kaupunki Hyväksytyt palveluseteli palvelutuottajat lla 2016 Aamusta Iltaan Palvelut Oy - Kotipalvelu ark. klo 18-21 - Kotipalvelu ark. klo 21-06 34,34 / tunti 40,06 / tunti p. 045 1221 000 - Kotipalvelu

Lisätiedot

Jokaiselle sairastuneelle laaditaan hoitosuunnitelma. Järjestetään yhteistyössä OYS:n ja Oulun seudun muistiyhdistyksen

Jokaiselle sairastuneelle laaditaan hoitosuunnitelma. Järjestetään yhteistyössä OYS:n ja Oulun seudun muistiyhdistyksen Muistipolku Tämä esite on tarkoitettu muistisairaille ja heidän läheisilleen. Esitteeseen on kirjattu palveluita, joita sairastunut voi tarvita sairautensa eri vaiheissa. Esite auttaa valitsemaan jokaiselle

Lisätiedot

Hyväksytyt palveluseteli palvelutuottajat Keuruulla 2015

Hyväksytyt palveluseteli palvelutuottajat Keuruulla 2015 n kaupunki Hyväksytyt palveluseteli palvelutuottajat lla 2015 Aamusta Iltaan Palvelut Oy - Kotipalvelu ark. klo 18-21 - Kotipalvelu ark. klo 21-06 34,34 / tunti 40,06 / tunti p. 045 1221 000 - Kotipalvelu

Lisätiedot

Hakemus Kettutien palvelutaloon. Asumiskustannukset tarkistetaan vuosittain Kettutien palvelutaloyhdistyksen päätöksen mukaisesti.

Hakemus Kettutien palvelutaloon. Asumiskustannukset tarkistetaan vuosittain Kettutien palvelutaloyhdistyksen päätöksen mukaisesti. Hakemus Kettutien palvelutaloon Palautetaan osoitteella HAKEMUS ON VOIMASSA 1 VUODEN. Kettutien palvelutalo / Asuntohakemus Kettutie 15, 00800 Helsinki puh. 050-462 0016 helykoti.uusi-seppa (at) helyry.com

Lisätiedot

TOIMEENTULO TEHOSTETUSSA PALVELUASUMISESSA. TPA Tampere: toimeentulo tehostetussa palveluasumisessa

TOIMEENTULO TEHOSTETUSSA PALVELUASUMISESSA. TPA Tampere: toimeentulo tehostetussa palveluasumisessa TOIMEENTULO TEHOSTETUSSA PALVELUASUMISESSA 1 Perustieto Mitä TPA on? TPA sisältö Mitä asukas maksaa itse Maksun määräytyminen KELA:n etuudet Maksukatto Maksualennus Syventävä tieto Hakemus Esimerkki maksuista

Lisätiedot

Partalanmäen tehostetun. palveluasumisen yksikkö. sosiaali- ja terveyspalvelukeskus

Partalanmäen tehostetun. palveluasumisen yksikkö. sosiaali- ja terveyspalvelukeskus Partalanmäen tehostetun palveluasumisen yksikkö sosiaali- ja terveyspalvelukeskus Tehostettu Palvelukoti on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat paljon ympärivuorokautista hoivaa. Asiakkaat valitaan

Lisätiedot

Yhdessä ikääntyen, voimavaroja tukien VANHUSPALVELUT

Yhdessä ikääntyen, voimavaroja tukien VANHUSPALVELUT Yhdessä ikääntyen, voimavaroja tukien VANHUSPALVELUT SOSIAALI- JA TERVEYSPIIRI HELMEN VANHUSPALVELUT HAAPAVEDEN KARTANONVÄKI Rautionkuja 1 Alice Pekkala 050 374 8968, hoitajat p. 043 211 1573 IIN KARTANONVÄKI

Lisätiedot

SOSIAALIPALVELUISTA PERITTÄVÄT ASIAKASMAKSUT VUONNA 2019

SOSIAALIPALVELUISTA PERITTÄVÄT ASIAKASMAKSUT VUONNA 2019 AURAN KUNTA Liite nro 1: Perusturvalautakunta 12.12.2018 SOSIAALIPALVELUISTA PERITTÄVÄT ASIAKASMAKSUT VUONNA 2019 KOTIHOIDON KUUKAUSIMAKSU Maksuprosentti hoito- ja palvelusuunnitelmassa sovittujen säännöllisten

Lisätiedot

PUITESOPIMUS TEHOSTETUSTA PALVELUASUMISESTA

PUITESOPIMUS TEHOSTETUSTA PALVELUASUMISESTA PUITESOPIMUS TEHOSTETUSTA PALVELUASUMISESTA 1. SOPIJAOSAPUOLET Ostaja: Palvelun tuottaja: Lapinlahden kunta Savolan Aurorakoti Oy Peruspalvelulautakunta Tossavanlahdentie 452 Asematie 4 76200 Keitele 73100

Lisätiedot

Kuntouttavaa asumispalvelua

Kuntouttavaa asumispalvelua Kuntouttavaa asumispalvelua Attendo yrityksenä Attendo Oy on suomalainen sosiaali- ja terveyspalvelualan yritys. Olemme edelläkävijä asumispalveluiden tuottamisessa ikäihmisille, vammaisille, kehitysvammaisille

Lisätiedot

Ikäihmisten koti- ja tukipalveluiden, sekä asumispalveluiden maksut

Ikäihmisten koti- ja tukipalveluiden, sekä asumispalveluiden maksut Ikäihmisten koti- ja tukipalveluiden, sekä asumispalveluiden maksut Ensisijaisena toimenpiteenä ennen hoitomaksun alentamista edellytetään aina, että asiakas anoo Kelalta ne etuudet, joihin yleensä kotihoidon

Lisätiedot

Ikäihminen toimintakykynsä ylläpitäjänä HOITO- JA VANHUSTYÖ

Ikäihminen toimintakykynsä ylläpitäjänä HOITO- JA VANHUSTYÖ Ikäihminen toimintakykynsä ylläpitäjänä HOITO- JA VANHUSTYÖ Kotiin annettavat palvelut Kotiin annettavien palveluiden tavoitteena on tukea ikäihmisten selviytymistä omassa asuinympäristössään. Ikääntyvän

Lisätiedot

Tähtelä ja Sointula. Tähtelä ja Sointula. Asukkaana ryhmäkodissa. Yhteistä elämää

Tähtelä ja Sointula. Tähtelä ja Sointula. Asukkaana ryhmäkodissa. Yhteistä elämää Jokikartano 1 2 Tähtelä ja Sointula Tähtelä ja Sointula Jokikartanon ryhmäkodit sijaitsevat osoitteessa Tahvosentie 26 Kuokkalassa, Äijälänrannan ja Äijälänjoen luonnonläheisessä ympäristössä. Etupihalla

Lisätiedot

Palvelutalo Attendo Mellunmäki aukeaa

Palvelutalo Attendo Mellunmäki aukeaa Attendo Mellunmäki on helmikuussa 2019 Itä- Helsinkiin valmistuva laadukas ja viihtyisä palvelutalo, joka on tarkoitettu ikäihmisille, joilla on jo hieman palveluiden tarvetta. Kyseessä ei siis ole aivan

Lisätiedot

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN 1 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI 1.10.2019 HAKEMUS PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN VANHUSTEN PALVELUASUMINEN, YMPÄRIVUOROKAUTINEN TEHOSTETTU PALVELUASUMINEN JA LYHYTAIKAINEN KUNTOUTTAVA PALVELUASUMINEN, PALVELUSETELI

Lisätiedot

Hakemus Kettutien palvelutaloon Hakemus on voimassa 1 vuoden.

Hakemus Kettutien palvelutaloon Hakemus on voimassa 1 vuoden. Hakemus Kettutien palvelutaloon Palautus: Hakemus on voimassa 1 vuoden. Kiinteistöharmonia oy Ilmoittakaa osoite- ja puhelin muutoksista. Palkkatilankatu 7 A, 00240 Helsinki Puh. 020 752 8441 (arkisin

Lisätiedot

Kun palveluasumisen asuinhuoneistossa asuu enemmän kuin yksi asukas, asuinhuoneistosta perittävä vuokra jaetaan asukkaiden kesken.

Kun palveluasumisen asuinhuoneistossa asuu enemmän kuin yksi asukas, asuinhuoneistosta perittävä vuokra jaetaan asukkaiden kesken. Tehostetun palveluasumisen maksut Tehostetun palveluasumisen asukasmaksu koostuu seuraavista osa-alueista: 1) Vuokra 2) Hoidon ja hoivan kuukausimaksu 3) Ateriamaksu 4) Tukipalvelumaksu 5) Muut asukkaan

Lisätiedot

Vammaispalvelujen asiakasmaksut

Vammaispalvelujen asiakasmaksut 11.12.2013 Sosiaali- ja terveyslautakunta, Liite 1 Vammaispalvelujen asiakasmaksut 1.2.2014 Kehitysvammaisten erityishuollon palveluista perittävät maksut: 1. Pitkäaikainen hoito ja asuminen: Pitkäaikaisesta

Lisätiedot

Tunnit / kk ja maksuprosentti tulorajan ylittävistä tuloista 1.1.2016 alkaen 1 563 573 6 % 10 % 15 % 15 % 23 % 27 % 32 % 35 %

Tunnit / kk ja maksuprosentti tulorajan ylittävistä tuloista 1.1.2016 alkaen 1 563 573 6 % 10 % 15 % 15 % 23 % 27 % 32 % 35 % LIITE VANHUSPALVELUJEN ASIAKASMAKSUT VUONNA 2016 (VUONNA 2015 PERITTY MAKSU YLIVIIVATTU) VANHUSPALVELUT Kotihoito, jatkuva ja säännöllinen Jatkuvasti ja säännöllisesti annetusta kotihoidosta peritään maksuasetuksen

Lisätiedot

TOIMEENTULO TEHOSTETUSSA PALVELUASUMISESSA. TPA Tampere: toimeentulo tehostetussa palveluasumisessa!

TOIMEENTULO TEHOSTETUSSA PALVELUASUMISESSA. TPA Tampere: toimeentulo tehostetussa palveluasumisessa! TOIMEENTULO TEHOSTETUSSA PALVELUASUMISESSA 1! Perustieto Mitä TPA on? TPA sisältö Mitä asukas maksaa itse Maksun määräytyminen KELA:n tuet Maksukatto Maksualennus Syventävätieto Hakemus Esimerkki maksuista

Lisätiedot

Kuntouttavaa asumispalvelua

Kuntouttavaa asumispalvelua Kuntouttavaa asumispalvelua Attendo yrityksenä Attendo Oy on suomalainen sosiaali- ja terveyspalvelualan yritys. Olemme edelläkävijä asumispalveluiden tuottamisessa ikäihmisille, vammaisille, kehitysvammaisille

Lisätiedot

Kiteen kaupunki Ikäihmisten asumispalvelut ja myöntämisperusteet

Kiteen kaupunki Ikäihmisten asumispalvelut ja myöntämisperusteet Perusturvalautakunta 17.12.2013 167, Liite 2. Kiteen kaupunki Ikäihmisten asumispalvelut ja myöntämisperusteet 1 Ikäihmisten asumispalvelut Lyhytaikainen asuminen Lyhytaikaisella asumispalvelulla pyritään

Lisätiedot

IKÄIHMISTEN PALVELUT Asumispalveluiden ja vanhainkotihoidon palvelusisällöt ja maksut

IKÄIHMISTEN PALVELUT Asumispalveluiden ja vanhainkotihoidon palvelusisällöt ja maksut IKÄIHMISTEN PALVELUT Asumispalveluiden ja vanhainkotihoidon palvelusisällöt ja maksut Tampereen kaupunki, Tilaajayksikkö Ikäihmisten palvelut T A M P E R E E N K A U P U N K I 1 Asumispalvelut ja laitoshoito

Lisätiedot

Koti palvelutalossa vai palvelut kotiin? koti- ja erityisasumisen johtaja Johanna Sinkkonen

Koti palvelutalossa vai palvelut kotiin? koti- ja erityisasumisen johtaja Johanna Sinkkonen Koti palvelutalossa vai palvelut kotiin? koti- ja erityisasumisen johtaja Johanna Sinkkonen 2 Tarkoituksenmukaiset palvelut Toimiva asuminen Osallisuus yhteisön toimintaan Riittävä taloudellinen toimeentulo

Lisätiedot

8. Vammaispalvelulain/kehitysvammalain mukainen asumispalvelu

8. Vammaispalvelulain/kehitysvammalain mukainen asumispalvelu LAIHIAN KUNTA Sivu 1 / 7 ASIAKASMAKSUT 1.2.2016 LUKIEN Sisällys 1. Kotona annettava säännöllinen palvelu 2. Kotona annettava tilapäinen palvelu 3. Vanhusten asumispalvelut a. vuokra b. palvelumaksu c.

Lisätiedot

PALVELUESITE JA HINNASTO Palvelukeskus Ilolansalo SALVA ry

PALVELUESITE JA HINNASTO Palvelukeskus Ilolansalo SALVA ry 2011 PALVELUESITE JA HINNASTO Palvelukeskus Ilolansalo SALVA ry Ilolansalon löytää osoitteesta Ilolankatu 6 24240 SALO www.salva.fi p.02-721 3300 vaihde/ info p. 02-721 3350 johtaja SALVA ry on vuonna

Lisätiedot

Päihdepalvelut. Kuntouttavat asumispalvelut

Päihdepalvelut. Kuntouttavat asumispalvelut Päihdepalvelut Kuntouttavat asumispalvelut KUNTOUTTAVAT ASUMISPALVELUT Kuntouttavat asumispalvelut tuottavat asumispalveluja täysi-ikäisille asunnottomille vantaalaisille päihde- ja mielenterveyskuntoutujille.

Lisätiedot

TEHOSTETUN ASUMISPALVELUN PALVELUSETELI

TEHOSTETUN ASUMISPALVELUN PALVELUSETELI TEHOSTETUN ASUMISPALVELUN PALVELUSETELI Muutokset mahdollisia 18.10.2017 Tehostettu palveluasuminen Tehostettu palveluasuminen on tarkoitettu ikäihmisille, joilla on fyysistä, psyykkistä tai sosiaalista

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN OSTOPALVELUJEN PIIRISSÄ OLEVIEN YKSITYISTEN ASUMISPALVELU-YKSIKÖIDEN HINNOITTELUPERIAATTEET

ESPOON KAUPUNGIN OSTOPALVELUJEN PIIRISSÄ OLEVIEN YKSITYISTEN ASUMISPALVELU-YKSIKÖIDEN HINNOITTELUPERIAATTEET TARJOUSPYYNTÖ/ LIITE 4 1 (7) ESPOON KAUPUNGIN OSTOPALVELUJEN PIIRISSÄ OLEVIEN YKSITYISTEN ASUMISPALVELU-YKSIKÖIDEN HINNOITTELUPERIAATTEET Espoon kaupungin terveyspalvelujen mielenterveys- ja päihdepalvelujen

Lisätiedot

Lemin Vanamokodin asukkaiden omaisille ja läheisille tiedotus- ja keskustelutilaisuus tiistaina 1.12.2015 klo 17.00

Lemin Vanamokodin asukkaiden omaisille ja läheisille tiedotus- ja keskustelutilaisuus tiistaina 1.12.2015 klo 17.00 Lemin Vanamokodin asukkaiden omaisille ja läheisille tiedotus- ja keskustelutilaisuus tiistaina 1.12.2015 klo 17.00 Mukana infossa Saimaan Tukipalvelut Oy:n edustaja Lauritsalan apteekin edustajat Eksoten

Lisätiedot

Tehostettu palveluasuminen Forssan kaupungin vanhuspalveluissa

Tehostettu palveluasuminen Forssan kaupungin vanhuspalveluissa 3/2013 Tehostettu palveluasuminen Forssan kaupungin vanhuspalveluissa Tehostetulla palveluasumisella tarkoitetaan palveluasumista, joka on tavallista palveluasumista ja kotihoitoa tehostetumpaa ympärivuorokautista

Lisätiedot

PÄIVÄKESKUSTOIMINTA Hoitajat:

PÄIVÄKESKUSTOIMINTA Hoitajat: PÄIVÄKESKUSTOIMINTA Hoitajat: 0400 627 709 Tervetuloa päiväkeskustoimintaan Tammenlehväkeskukseen Päiväkeskustoiminnan muotoja ovat päiväkuntoutus, päivätoiminta, omaishoidon vapaan osavuorokautinen hoito

Lisätiedot

Karungin palvelukoti. Asukasopas. Kohtele minua hyvin, sitten kun en enää muista nimeäni. Sitten kun tämä päivä on sekoittunut eiliseen.

Karungin palvelukoti. Asukasopas. Kohtele minua hyvin, sitten kun en enää muista nimeäni. Sitten kun tämä päivä on sekoittunut eiliseen. Karungin palvelukoti Kohtele minua hyvin, sitten kun en enää muista nimeäni. Sitten kun tämä päivä on sekoittunut eiliseen. Sitten kun aikuiset lapseni ovat kasvaneet muistoissani pieniksi jälleen, sitten

Lisätiedot

/ 201 Kotihoito Palveluasuminen Tehostettu palveluasuminen. Hakijan tiedot Sukunimi ja Etunimet Henkilötunnus

/ 201 Kotihoito Palveluasuminen Tehostettu palveluasuminen. Hakijan tiedot Sukunimi ja Etunimet Henkilötunnus Saapumispäivämäärä: HAKEMUS VANHUSPALVELUIHIN / 201 Kotihoito Palveluasuminen Tehostettu palveluasuminen Hakijan tiedot Sukunimi ja Etunimet Henkilötunnus Osoite Puhelinnumero Kotikunta Sotaveteraani Kyllä

Lisätiedot

Hoidonporrastuksen kriteerit JJR 10.3.2010. KOTIHOIDON JA HOIDONPORRASTUKSEN KRITEERIT 2010 JJR KUNNISSA Hyv./ perusturvalautakunta 18.3.

Hoidonporrastuksen kriteerit JJR 10.3.2010. KOTIHOIDON JA HOIDONPORRASTUKSEN KRITEERIT 2010 JJR KUNNISSA Hyv./ perusturvalautakunta 18.3. KOTIHOIDON JA HOIDONPORRASTUKSEN KRITEERIT 2010 JJR KUNNISSA Hyv./ perusturvalautakunta 18.3.2010 YLEISTÄ Kotona asumista tuetaan ensisijaisesti tukipalvelujen avulla (ateria-, turva- ja kuljetuspalvelu).

Lisätiedot

Keskikadun palvelukoti Iltatähti. Asukasopas

Keskikadun palvelukoti Iltatähti. Asukasopas Keskikadun palvelukoti Iltatähti Asukasopas Toiminta-ajatus Kuntouttava työote Keskikadun palvelukoti/ Iltatähti Keskikadun palvelukoti käsittää tehostetun palveluasumisen yksikön, Iltatähden. Tällä hetkellä

Lisätiedot

ANTTOLAN RYHMÄKOTI HANKE 2015 Toimintamalliluonnos

ANTTOLAN RYHMÄKOTI HANKE 2015 Toimintamalliluonnos ANTTOLAN RYHMÄKOTI HANKE 2015 Toimintamalliluonnos SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 3 2. OMAAN TOIMINTAAN TILAT... 3 3. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE... 4 4. OMAVALVONTAVELVOITE... 5 5. TURVALLISUUS JA TAPATURMIEN

Lisätiedot

Ota yhteyttä. Villa Andante. Kattilantanhua 6, 02330 ESPOO puhelin 075 755 5574 www.villa-andante.fi ESPOONLAHDEN LIITTYMÄ NÖYKKIÖNKATU

Ota yhteyttä. Villa Andante. Kattilantanhua 6, 02330 ESPOO puhelin 075 755 5574 www.villa-andante.fi ESPOONLAHDEN LIITTYMÄ NÖYKKIÖNKATU Villa Andante LÄNSIVÄYLÄ Tiiliskiventie Ruukintie Kattilantanhua Kattilalaaksonkatu Tyskaksentie Villa Andante Kattilantanhua 6, 02330 ESPOO puhelin 075 755 5574 www.villa-andante.fi NÖYKKIÖNKATU ESPOONLAHDEN

Lisätiedot

Palvelun tuntimäärä/kk ja kuukausimaksun %-määrä tulorajan ylittävästä tulosta. yli 5- Henkilöluku Tuloraja % % % % % %

Palvelun tuntimäärä/kk ja kuukausimaksun %-määrä tulorajan ylittävästä tulosta. yli 5- Henkilöluku Tuloraja % % % % % % ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI, KOTIHOIDON MAKSUT 1.1.2016 ALKAEN Perusturvalautakunta 16.12.2015, liite nro 4 Äänekoski Palvelun tuntimäärä/kk ja kuukausimaksun %-määrä tulorajan ylittävästä tulosta Tuntia kuukaudessa

Lisätiedot

Erityisryhmien palvelu Palvelumaksu Ateriat Muuta huomioitavaa. Asiakkaan nettotulojen ja hyväksyttävien menojen erotus 1

Erityisryhmien palvelu Palvelumaksu Ateriat Muuta huomioitavaa. Asiakkaan nettotulojen ja hyväksyttävien menojen erotus 1 Kouvolan kaupunki 1 (6) SOSIAALIPALVELUT (ti) Liite nro x Pela 1.1.2009 Erityisryhmien asiakasmaksut 2009 Erityisryhmien asiakasmaksut ovat asumispalvelujen ja niihin liittyvien tukipalvelujen maksuja.

Lisätiedot

SOSIAALIPALVELUIDEN ASIAKASMAKSUT 2016

SOSIAALIPALVELUIDEN ASIAKASMAKSUT 2016 Peruspalvelultk 10.12.2015 Peruspalvelultk 5.4.2016 Peruspalveluliikelaitos Jyta SOSIAALIPALVELUIDEN ASIAKASMAKSUT 2016 1. Säännöllinen kotihoito Kotona annettavan palvelun kuukausimaksu Talouden koko

Lisätiedot

Pöytyän terveyskeskuksen osasto

Pöytyän terveyskeskuksen osasto PÖYTYÄN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Pöytyän terveyskeskuksen osasto TIETOA POTILAAN OMAISELLE Osasto Yläneentie 1 21870 RIIHIKOSKI Puh: 02 4864 1300 Pöytyän terveyskeskuksen osaston tehtävänä on: Antaa

Lisätiedot

Kotipalvelun ja kotisairaanhoidon kuukausimaksu, Palveluseteli Ylittävältä osalta

Kotipalvelun ja kotisairaanhoidon kuukausimaksu, Palveluseteli Ylittävältä osalta Liite Peruspalvelulautakunta 11.12.2014 Keski-Pohjanmaan erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymä Peruspalveluliikelaitos Jyta SOSIAALIPALVELUIDEN ASIAKASMAKSUT 2015 1. Säännöllinen kotihoito Henkilömäärä

Lisätiedot

Vammaispalvelujen asiakasmaksut 2014 / Vertailutaulukko esityksestä

Vammaispalvelujen asiakasmaksut 2014 / Vertailutaulukko esityksestä Vammaispalvelulain palveluasuminen ravintomenoista. Asumisvalmennus, VpL Vuokra ja käyttökustannukset Asuntoon liittyvät keskitetyt hankinnat ja yhteiskäyttö a) Ateriamaksu kun tarjotaan keskitetyt ateriapalvelut

Lisätiedot

PALVELUASUMINEN. Sisältö: Palveluasumisen yksiköt Tukipalvelumaksut Hoitomaksut. Vanhus- ja vammaispalvelut Sauvosaarenkatu KEMI 1 (5)

PALVELUASUMINEN. Sisältö: Palveluasumisen yksiköt Tukipalvelumaksut Hoitomaksut. Vanhus- ja vammaispalvelut Sauvosaarenkatu KEMI 1 (5) 1 (5) Päivitetty 11/2015 jm Sisältö: Palveluasumisen yksiköt Tukipalvelumaksut Hoitomaksut 2 (5) Kemin kaupungilla on omia palveluasumisen yksiköitä sekä näiden lisäksi kaupunki ostaa palveluasumista yksityisiltä

Lisätiedot

TeHoSa-Lappeenranta Lappeenranta / Taipalsaari. TeHoSa-Savitaipale Savitaipale / Lemi. TeHoSa-Luumäki Luumäki / Ylämaa

TeHoSa-Lappeenranta Lappeenranta / Taipalsaari. TeHoSa-Savitaipale Savitaipale / Lemi. TeHoSa-Luumäki Luumäki / Ylämaa akohtaiset palvelut Kunt Kotiin annettavat palvelut Ikäihmisten kotona selviytymistä tuetaan järjestämällä erilaisia palveluja kotiin. Kotiin annettavia palveluita on kotihoito, kotihoidon tukipalvelut,

Lisätiedot

Asuntoryhmä - asukkailla yhteistiloja. Asunnot 23,5-33,5m² 9kpl

Asuntoryhmä - asukkailla yhteistiloja. Asunnot 23,5-33,5m² 9kpl HAKEMUS KETTUTIEN PALVELUTALOON Palautetaan osoitteella: Kiinteistöharmonia oy Palkkatilankatu 7 A, 00240 Helsinki asiakaspalvelu@kiiha.fi puh. 020 752 8441 HAKIJAN HENKILÖTIEDOT SUKUNIMI OSOITE POSTINUM.

Lisätiedot

Ikäihmisten, muistisairaiden tai pitkäaikaissairaiden ympärivuorokautisen asumisen ja hoidon asiakkuuskriteerit ja soveltamisohjeet

Ikäihmisten, muistisairaiden tai pitkäaikaissairaiden ympärivuorokautisen asumisen ja hoidon asiakkuuskriteerit ja soveltamisohjeet Ikäihmisten, muistisairaiden tai pitkäaikaissairaiden ympärivuorokautisen asumisen ja hoidon asiakkuuskriteerit ja soveltamisohjeet Sisällys 1. YLEISTÄ... 3 2. LYHYTAIKAINEN HOITO, TEHOSTETTU PALVELUASUMINEN,

Lisätiedot

Saga Care on osa Esperi Care -konsernia. Yksilöllistä palvelua tarpeidesi mukaan. Saga Munkkiniemi

Saga Care on osa Esperi Care -konsernia. Yksilöllistä palvelua tarpeidesi mukaan. Saga Munkkiniemi Saga Care on osa Esperi Care -konsernia Yksilöllistä palvelua tarpeidesi mukaan Saga Munkkiniemi Yksilöllistä palvelua tarpeidesi mukaan Sagan asukkaana kuukausikulusi koostuvat asumiskuluista (vuokra,

Lisätiedot

Esperi Hoivakoti Tilkka. Asumista ikääntyneille historiallisessa ympäristössä

Esperi Hoivakoti Tilkka. Asumista ikääntyneille historiallisessa ympäristössä Esperi Hoivakoti Tilkka Asumista ikääntyneille historiallisessa ympäristössä Huolenpitoa ja turvaa Esperi Hoivakoti Tilkka sijaitsee Helsingin Huopalahdessa historiallisella paikalla, entisessä keskussotilassairaala

Lisätiedot

PALVELUASUMINEN. Sisältö: Palveluasumisen yksiköt Tukipalvelumaksut Hoitomaksut. Vanhus- ja vammaispalvelut Sauvosaarenkatu 25, 94100 KEMI 1 (5)

PALVELUASUMINEN. Sisältö: Palveluasumisen yksiköt Tukipalvelumaksut Hoitomaksut. Vanhus- ja vammaispalvelut Sauvosaarenkatu 25, 94100 KEMI 1 (5) 1 (5) tark 200514 jm Päivitetty 5/2014 Sisältö: Palveluasumisen yksiköt Tukipalvelumaksut Hoitomaksut Sauvosaarenkatu 25 2 (5) Kemin kaupungilla on omia palveluasumisen yksiköitä sekä näiden lisäksi kaupunki

Lisätiedot

Kotihoidon asiakasmaksut alkaen

Kotihoidon asiakasmaksut alkaen Hallitus 263 16.12.2015 Kotihoidon asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen H 263 (Valmistelija: vs. vastuualuepäällikkö Marja Heikkinen) Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän hallitus on edellisen kerran

Lisätiedot

Kotihoidon kriteerit alkaen

Kotihoidon kriteerit alkaen Kotihoidon kriteerit 1.1.2017 alkaen Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite Kotihoidon kriteerit Toimintakyky Palvelun tarve Palvelun määrä Palvelun tavoite Asioiden hoitoon liittyvissä

Lisätiedot

SATO JA SENIORIASUMINEN. Maunulan aluefoorumi / Jaana Närö 27.10.2008

SATO JA SENIORIASUMINEN. Maunulan aluefoorumi / Jaana Närö 27.10.2008 SATO JA SENIORIASUMINEN SATOn toimialat Asuntosijoitus Asuntorakennuttaminen 23 000 asuntoa (pks 70%) asuntotuotanto 400-800 as./v. (pks 60%) SATOn historia Asiakastarpeiden muutokset ja SATOn palvelulupauksen

Lisätiedot

Peruspalveluliikelaitos Jytan terveyden- ja sosiaalihuollon asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen

Peruspalveluliikelaitos Jytan terveyden- ja sosiaalihuollon asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen Peruspalveluliikelaitos Jytan terveyden- ja sosiaalihuollon asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen Peruspalvelulautakunta on hyväksynyt asiakasmaksut kokouksessaan 10.12.15 91. TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT 2016

Lisätiedot

Erityisryhmien asiakasmaksut 1.1.2014 alkaen

Erityisryhmien asiakasmaksut 1.1.2014 alkaen Erityisryhmien asiakasmaksut 1.1.2014 alkaen Päihde- ja mielenterveyskuntoutus Palvelumaksu Ateriat Muuta huomioitavaa Palveluasuminen ja tehostettu palveluasuminen Asiakkaan nettotulojen ja hyväksyttävien

Lisätiedot

SALVAN VETERAANIPALVELUT sotainvalidit, sotaveteraanit, lotat

SALVAN VETERAANIPALVELUT sotainvalidit, sotaveteraanit, lotat 2015 SALVAN VETERAANIPALVELUT sotainvalidit, sotaveteraanit, lotat Tervetuloa kuntoutumaan ja virkistymään Ilolansaloon! Palvelukeskus Ilolansalo Ilolankatu 6 24240 SALO p. (02) 7213 300 www.salva.fi SALVA

Lisätiedot

yksiöt (1h+tk+kh) 40-41,5 m² 16,12 /m² kaksiot (2h+k+kh) 50-67 m² 15,27 /m² kolmiot (3h+k+kh) 69-74 m² 14,96 /m²

yksiöt (1h+tk+kh) 40-41,5 m² 16,12 /m² kaksiot (2h+k+kh) 50-67 m² 15,27 /m² kolmiot (3h+k+kh) 69-74 m² 14,96 /m² CARITAS-KODIN PALVELUASUNTOJEN HAKEMINEN Caritas-Kodin palveluasuntoja vuokraa Oulun ev.-lut. seurakuntayhtymä. Caritas hoitaa asukasvalinnan sekä tuottaa asukkaiden palvelut. Palveluasunnot ovat tarkoitettu

Lisätiedot

Eedi Asumispalvelut Oy. Uudenlaisia ryhmäkoteja asumisessaan erityistukea tarvitseville

Eedi Asumispalvelut Oy. Uudenlaisia ryhmäkoteja asumisessaan erityistukea tarvitseville Eedi Asumispalvelut Oy Uudenlaisia ryhmäkoteja asumisessaan erityistukea tarvitseville ESPOON DIAKONIASÄÄTIÖ Yksityinen sosiaalialan palveluntarjoaja Palveluja mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä

Lisätiedot

Vammaispalvelujen asiakasmaksut 1.3.2014

Vammaispalvelujen asiakasmaksut 1.3.2014 22.01.2014 Sosiaali- ja terveyslautakunta, Liite 1 Vammaispalvelujen asiakasmaksut 1.3.2014 Kehitysvammaisten erityishuollon palveluista perittävät maksut: 1. Pitkäaikainen hoito ja asuminen: Pitkäaikaisesta

Lisätiedot

103 KOTI- JA VANHUSPALVELUIDEN ASIAKASMAKSUJEN MÄÄRITTÄMINEN 2015. Jatkuva ja säännöllinen kotihoito

103 KOTI- JA VANHUSPALVELUIDEN ASIAKASMAKSUJEN MÄÄRITTÄMINEN 2015. Jatkuva ja säännöllinen kotihoito 1 Dno: AHT/ 480/2014 103 KOTI- JA VANHUSPALVELUIDEN ASIAKASMAKSUJEN MÄÄRITTÄMINEN 2015 Jatkuva ja säännöllinen kotihoito Kotihoito on sosiaalihuoltolakiin perustuvaa kotipalvelua ja terveydenhuoltolakiin

Lisätiedot

Kotipalvelun ja kotisairaanhoidon kuukausimaksu, Palveluseteli Ylittävältä osalta

Kotipalvelun ja kotisairaanhoidon kuukausimaksu, Palveluseteli Ylittävältä osalta Liite Peruspalvelulautakunta 10.12.2013 Keski-Pohjanmaan erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymä Peruspalveluliikelaitos Jyta SOSIAALIPALVELUIDEN ASIAKASMAKSUT 2014 1. Säännöllinen kotihoito Henkilömäärä

Lisätiedot

Päivitetty Palveluntuottaja Toiminta-ajat Palvelut Hinta

Päivitetty Palveluntuottaja Toiminta-ajat Palvelut Hinta Palveluntuottaja Toiminta-ajat Palvelut Hinta Hoivapalvelu Hupulaanen Ulla Laakso-Murtoniemi Laaksontie 241 62420 Kortesjärvi Puh. 050 302 8577 ulla.lamur@gmail.com Kaarinan kotipalvelu Kaarina Lahti Etelärannantie

Lisätiedot

SOSIAALI-JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT VUONNA 2015

SOSIAALI-JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT VUONNA 2015 SOSIAALI-JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT VUONNA 2015 Palvelu Maksu / Tuloraja 2014 Maksu / Tuloraja 1.1.2015 alkaen Korotusperuste VANHUSPALVELUT Kotona annettavat tai vastaavat palvelusetelillä hankittavat

Lisätiedot

Marttilan kunnan suunnitelma ikääntyneen väestön tueksi vuosille 2013-2016

Marttilan kunnan suunnitelma ikääntyneen väestön tueksi vuosille 2013-2016 Marttilan kunnan suunnitelma ikääntyneen väestön tueksi vuosille 2013-2016 Ikäihmisten palveluiden tulevaisuuden visio Osallistava ja turvallinen Osallistava ja turvallinen kunta, joka tarjoaa ikäihmisille

Lisätiedot

KOTONA PÄRJÄÄMISTÄ TUKEVAT PALVELUT JA TALOUDELLISET TUKIMUODOT

KOTONA PÄRJÄÄMISTÄ TUKEVAT PALVELUT JA TALOUDELLISET TUKIMUODOT KOTONA PÄRJÄÄMISTÄ TUKEVAT PALVELUT JA TALOUDELLISET TUKIMUODOT Kelan kautta haettavia etuuksia: Osittain tai kokonaan korvattavat lääkkeet Eläkettä saavan hoitotuki Eläkkeen saajan asumistuki LÄÄKEKORVAUKSET

Lisätiedot

VANHUS- JA KEHITYSVAMMAPALVELUIDEN ASIAKASMAKSUT ALKAEN

VANHUS- JA KEHITYSVAMMAPALVELUIDEN ASIAKASMAKSUT ALKAEN 1 VANHUS- JA KEHITYSVAMMAPALVELUIDEN ASIAKASMAKSUT 01.01.2018 ALKAEN Vahvistettu perusturvalautanassa 20.12.2017 2 KOTIHOITO Tilapäinen kotihoito Omaishoidon lomittaja 12,00 /alkava tunti 11,40 /kerta

Lisätiedot

Totontien palvelukoti ja Jaakopin tukikodit

Totontien palvelukoti ja Jaakopin tukikodit Totontien palvelukoti ja Jaakopin tukikodit Attendo yrityksenä Attendo Oy on suomalainen sosiaali- ja terveyspalvelualan yritys. Olemme edelläkävijä asumispalveluiden tuottamisessa ikäihmisille, vammaisille,

Lisätiedot

Kuntoutusjaksot 375. Vaativa osastohoito 678

Kuntoutusjaksot 375. Vaativa osastohoito 678 1 Sosiaalipalvelut Kuntoutus, asuminen ja päivätoiminta Tuulikello Kuntoutusjaksot 375 Osastojakso, jonka aikana asiakkaalle tehdään moniammatillinen kokonaistilanteen arviointi, kuntoutuksen suunnittelu

Lisätiedot

Vapaudenkatu 23 B, 15140 Lahti - (03) 818 5555 26.1.2015

Vapaudenkatu 23 B, 15140 Lahti - (03) 818 5555 26.1.2015 Vapaudenkatu 23 B, 15140 - (03) 818 5555 26.1. - Palveluasuminen Attendo Oy Hoivakoti Tähtiniemi / Palveluseteli Lauttaranta 5 18100 Heinola 044 494 4247 anne.vilkman@attendo.fi w w w.attendo.fi 30 asuntoa,

Lisätiedot

Säännöllisen kotihoidon palvelusetelituottajat (päivitetty ) Palveluntuottaja Toiminta-ajat Palvelut Hinta

Säännöllisen kotihoidon palvelusetelituottajat (päivitetty ) Palveluntuottaja Toiminta-ajat Palvelut Hinta Säännöllisen kotihoidon palvelusetelituottajat (päivitetty 18.7.2018) Palveluntuottaja Toiminta-ajat Palvelut Hinta Hoivapalvelu Hupulaanen Ulla Laakso-Murtoniemi Laaksontie 241 62420 Kortesjärvi Puh.

Lisätiedot

KOTIHOITOMAKSUT: Ltk 1.1.2012 Kotona annettava palvelu (kotipalvelu, kotisairaanhoito, 3)

KOTIHOITOMAKSUT: Ltk 1.1.2012 Kotona annettava palvelu (kotipalvelu, kotisairaanhoito, 3) MÄNTYHARJUN KUNTA/ PERUSTURVAPALVELUT Liite 1 SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT 1.1.2012 MAKSUN AIHE SOVELTAMISOHJE PÄÄTTÄJÄ VOIMASSA ALKAEN KOTIHOITOMAKSUT: Ltk 1.1.2012 Kotona annettava palvelu

Lisätiedot