Palveluesite ja hinnasto 2013

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Palveluesite ja hinnasto 2013"

Transkriptio

1 Palveluesite ja hinnasto 2013 Espoon Lähimmäispalveluyhdistys ry Espoon Lähimmäispalvelusäätiö Rs. / Palvelukeskus Puistokartano Merikansantie 2C Espoo TERVETULOA!

2 Seniorista sataan Turvallista asumista ja yksilöllisiä vanhus- ja vammaispalveluja Espoon Lähimmäispalvelusäätiö ja Espoon Lähimmäispalveluyhdistys ry ovat yleishyödyllisiä, voittoa tavoittelemattomia kolmannen sektorin espoolaisia toimijoita, jotka tekevät työtä ikääntyvän väestön ja toimintarajoitteisten hyväksi. Palvelukeskus Puistokartano sijaitsee Espoonlahdessa, terveysaseman, kappakeskus Lippulaivan ja Espoonlahden urheilupuiston läheisyydessä. Puistokartanossa on 107 palveluasuntoa, vuokra-asuntoja, joissa tulee asumaan n. 130 asukasta. Lisäksi Puistokartanossa on 34 tehostetun asumisen paikkaa sekä 10 soluasuntoa. Palvelukeskus Puistokartano tarjoaa yksityisyyttä, yhteisöllisyyttä ja monipuolisia toimintamahdollisuuksia, joilla tuetaan ikääntyvien ja toimintarajoitteisten itsenäistä päivittäisistä toimista selviytymistä sekä laadukkaita vanhuspalveluja. Kerromme toiminnasta mielellämme lisää, joten tervetuloa keskustelemaan ajanvarauksella. Palvelukeskuksen toimintaa esitellään erillisestä sopimuksesta myös sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaisille. Espoon Lähimmäispalveluyhdistys ry:n yhteyshenkilöt: Pia Jäpölä Kotihoidon vastaava Sairaanhoitaja AMK Kaisa Pekola Palvelujohtaja

3 ASUMISPALVELUT Palveluasuminen vuokra-asunnoissa Turva- ja peruspalvelu palvelutalossa Turvapuhelinjärjestelmä Lyhytaikainen asuminen ja hoito / intervallihoito TUKIPALVELUT RAVITSEMUSPALVELUT Hinnasto Ateriapaketit Aukioloajat KOTIPALVELU Pyykki Siivous Sauna-apu HOIVA- JA HOITOPALVELUT Terveyden- ja sairaanhoito Hoivapalveluiden hinnasto Lääkehoito Lääkäriasiat KUNTOUTUSPALVELUT Fysioterapia Liikuntatilat Muistikuntoutus Ohjatut tavoitteelliset ryhmätoiminnat SOSIAALIPALVELUT Etuuksien hakeminen MUUT AKTIVITEETIT Asiantuntijaluennot Tapahtumat Sukupolvien välinen yhteistoiminta MUU PALVELUASUMINEN Soluasuminen Tehostettu palveluasuminen

4 Vuokra-asunnot on tarkoitettu lähinnä espoolaisille yli 65-vuotiaille eläkeläisille ja vaikeasti toimintarajoitteisille, jotka ovat palveluasumisen tarpeessa. Palveluasuminen vuokra-asunnoissa Palvelukeskus Puistokartanon asuntojen koot vaihtelevat m 2 välillä. Kuvissa esimerkit 26 m 2, 41,5 m 2, 53 m 2 ja 62 m 2 asuntojen pohjapiirroksista. 1h+kt 2h+kt 2h+kt 3h+kt

5 Kaikissa asunnoissa on tilava kylpyhuone/wc, sekä turvajärjestelmä. Asukkailla on lisäksi käytössään Palvelukeskus Puistokartanon yhteiset tilat. Osa asunnoista käsittää lasitetun tai lasittamattoman parvekkeen. Keskivuokra on 17,30 / m 2 + vesi- ja sähkömaksu Vuokrat on jyvitetty asunnon koon ja kerroksen mukaan. Autopaikka parkkihallissa asukkaalle 50 /kk Asunnot ovat savuttomia! Mikäli huoneistossa kiellosta huolimatta tupakoidaan, asukkaalta peritään sisällä tupakoinnista aiheutuneet asunnon remontointikustannukset. Lemmikkieläimet ovat sallittuja. Mikäli lemmikki aiheuttaa asunnossa vaurioita, korjauskustannukset laskutetaan täysimääräisinä Turva- ja peruspalvelu palvelutalossa Varmistaa asukkaille perusturvallisuuden 24 h / vrk palvelutalon sisätiloissa sekä muita asukaslähtöisiä palveluja. Turvamaksu / asunto / kk 126,00 Peruspalvelumaksu / henkilö / kk 131,00 Turvamaksu sisältää: 24 h / vrk turvallisuus talossa ammattikoulutetut yöhoitajat turvajärjestelmän (automaattinen sammutusjärjestelmä) ylläpito, testaus ja huolto Vivagon hyvinvointirannekkeet; työntekijäapu 24 h /vrk akuutissa avuntarvetilanteessa asukkaan hälyttäessä itse sekä tarvittaessa jatkohoitoon toimittamiseen liittyvät toimet ja rannekkeen automaattihälytyksissä talon sisäiset puhelut

6 valvontakamerat piha-alueella ja talossa vartijan turvakäynnit asuntojen vuosihuolto, jonka yhteydessä kartoitetaan siivouspalvelujen tarve asukasdemokratia; asukastoimikunta, palautejärjestelmä TV - asukasinfokanava Peruspalvelumaksu sisältää: asukkaalle laaditaan vuokrasopimus ja sosiaalipalvelusopimus sekä yksilöllinen hoito- ja palvelusuunnitelma ja yksilölliset palvelupaketit turvallinen kotouttaminen asukkaan perehdytys palvelutalon tiloihin ja toimintaan sekä asumisyhteisöön terveyden- tai sairaanhoitajan suorittama tulo-/vuositarkastus terveyden- ja sairaanhoitajan palvelut arkisin lääkäriasioiden hoito akuuttiapu 24 h / vrk kotiutusneuvottelut sairaalajakson jälkeen asukastapahtumat palvelutalon vaatehuoltolaitteiden käyttö (illat, viikonloput) yhteisten tilojen käyttö kuntosalin käyttöoikeus iltaisin ja viikonloppuisin päivän sanomalehdet luettavissa yhteisissä tiloissa Turvapuhelinjärjestelmä Palvelukeskuksessa on käytössä Vivagon turvapuhelinjärjestelmä, joka lisää asumisen turvallisuutta. Puhelin- /turvapuhelinjärjestelmän avulla palvelutalon asukkaat tavoittavat henkilökunnan ympäri vuorokauden. Lisäksi hyvinvointirannekkeen avulla asukkailla/omaisilla ja henkilökunnalla on mahdollisuus saada erilaista hyvinvointitietoa asukkaan terveydestä ja toimintakyvystä, esim. unirytmistä. Ranneke, jossa on poistumisilmoitustoiminto sopii esim. muistisairaille henkilöille. Lyhytaikainen asuminen ja hoito / Intervallihoito Lyhytaikainen asuminen on mahdollista esim. sairaalasta kotiutuksen jälkeen tai omaishoitajan ollessa lomalla. Lyhytaikaiseen asumisen tarkoitettu asunto /asunnot ovat valmiiksi kalustettuja ja apuvälineet hankitaan tarpeen mukaan. Asukkaalla on mahdollisuus saada kuntoutusta esim. keinonivelleikkauksen jälkeen (kts. kuntoutuspalvelut). Hoito- ja hoivatyössä noudatamme kuntouttavan työotteen periaatteita.

7 Palvelukeskuksen ruokasali on kaikille avoin ruokapaikka. Ruoka valmistetaan omassa keittiössä ja erityisruokavaliot huomioidaan. Asukkaiden ravitsemuksessa noudatetaan Valtion ravitsemusneuvottelukunnan ohjeistusta Ravitsemussuositukset ikääntyneille Keittiön henkilökunta avustaa asukkaita tarvittaessa. Saattaminen ruokailuun on kuitenkin henkilökohtaista tukipalvelua, josta laskutetaan erikseen. Aterioiden kotiinkuljetuksesta veloitetaan erikseen. Hinnasto Aamupala 5,00 Lounas 8,00 Päivällinen 5,00 Mahdollisuus ostaa myös iltapalaa Ateriapaketit suunnitellaan asukkaan mukaan (aamupala, lounas, päivällinen, iltapala) Ravitsemuskeskuksen aukioloajat Aamupala ma pe klo la su klo Lounas ma pe klo la su klo Päivällinen ma - su klo Iltapalan voi ostaa kotiin päivällisen tai lounaan yhteydessä.

8 Asukkaalla on mahdollisuus siivota ja pestä pyykit itse tai ostaa palvelut palvelukeskuksen työntekijöiltä. Omaiset voivat auttaa asukkaita siivouksessa ja pyykinpesussa mahdollisuuksiensa mukaan. Asukkaat /omaiset voivat käyttää pesulaa omatoimisesti arki-iltaisin sekä viikonloppuisin. Pesulan käyttö sisältyy peruspalvelumaksuun. Ma pe klo La su klo Vaatteiden pesetys ja siivous tukipalveluna 36, 50 / h Vaatehuollosta ja siivouksista laaditaan asukkaan yksilöllisten tarpeiden ja toiveiden mukaiset paketit. Siivoukseen käytettävä aika / kerta riippuu tehtävistä ja asunnon koosta. Lyhin laskutettava aika on 30 min. Sauna-apu tukipalveluna Sauna-apu on henkilökohtaista apua ja laskutetaan erikseen hoivapalvelujen tuntihinnan mukaan. Sauna-apu sisältää saunaan saattamisen, avun saunassa ja saunan jälkeen joko asukkaan omalla tai avustettavien saunavuorolla.

9 Terveyden- ja sairaanhoito Jokaiselle asukkaalle laaditaan yksilöllinen hoito- ja palvelusuunnitelma sekä tarvittaessa palvelupaketti. Hoitotarpeen muuttuessa suunnitelmaa muutetaan vastaamaan senhetkistä tilannetta. Säännöllinen apu sovitaan käynteinä, joiden kesto ja ajankohta määräävät hinnan. Asukkaan kotona suoritettavan palvelun minimiveloitus on 20 min, joka sisältää palvelun lisäksi yleistilan arvioinnin ja lakien sekä asetusten mukaisen dokumentoinnin. Maksu hoivasta laskutetaan kuukausittain jälkikäteen asukkaan kanssa laaditun sopimuksen mukaisesti. Mahdolliset lisäpalvelut laskutetaan erikseen. käyntien ja annetun palvelun mukaisesti. Palvelutarpeen kasvaessa tilapäisesti esim. sairaalasta kotiutumisen jälkeen kuntoutumisen ajaksi, palvelujen määrää voidaan lisätä myös määräaikaisesti, jonka jälkeen tilanteen tasaannuttua on mahdollista tarkistaa palveluja myös alaspäin. Hoivapalveluiden hinnasto Palvelumaksut / h Arki Arki-ilta klo Lauantai Lauantai-ilta klo Sunnuntai Sunnuntai-ilta klo Yö klo ,50 / h 44,28 / h 48,50 / h 55,78 / h 65,00 / h 74,75 / h 50,50 / h Lääkehoito Lääkehoito toteutetaan STM:n lääkehoitosuunnitelman mukaan. Asukkaan lääkärillä on päävastuu lääkehoidosta. Asukas maksaa lääkkeet itse. Palvelusta veloitetaan tuntihinnan mukaan.

10 Sisältö: vastuu lääkehoidosta on palvelujohtajalla ja palveluyksikön terveydenhoitajalla tiedot asukkaan lääkehoidosta kirjataan asiakastietojärjestelmään hoito- ja hoiva henkilökunnalla on ajantasainen tieto asukkaan lääkityksestä ammattikoulutetut työntekijät hoitavat lääkehoidon kokonaisuutena; reseptien uusiminen, lääkkeiden haku, lääkkeiden jako, lääkkeiden vaikutusten seuranta, yhteydenpito hoitavaan lääkäriin työntekijät toteuttavat lääkärin määräämää lääkehoitoa koulutuksensa ja työkokemuksensa mukaisesti Mikäli asukas itse tai asukkaan omainen huolehtii lääkehoidosta: vastuu lääkehoidosta on asukkaalla ja omaisella henkilökunta voi tilapäisesti ohjata ja opastaa lääkehoidossa, mutta ei vastaa lääkehoidon toteutuksesta asukas on itse yhteydessä lääkäriin Lääkäriasiat palvelumuodoista neuvotellaan Espoonlahden terveysaseman johtavan lääkärin kanssa. Fysioterapia Asukkaalla on mahdollisuus ostaa yksilöllisiä fysioterapiapalveluja; ohjausta ja neuvontaa, liiketerapiaa ja manuaalista terapiaa. Fysioterapeutti tekee myös apuvälinearviot, -hankinnat, -palautukset ja pienet huoltotyöt sekä tarvittaessa avustaa kodin muutostöiden suunnittelussa. Fysioterapian hinnasta valmisteilla. Lääkärin lähetteellä hoidoista saa Kelan korvauksen.

11 Liikuntatilat Palvelukeskukseen on suunniteltu hyvin varusteltu kuntosali, jossa on turvalliset ja helppokäyttöiset esim. HUR:n laitteet. Asukkailla ja asiakkailla on mahdollisuus käyttää palvelukeskuksen kuntosalia. Aktiivisuuskortti oikeuttaa osallistumaan kaikkiin palvelutalon ohjattuihin liikuntaryhmiin. Kuntosalikortin hinta ilmoitetaan myöhemmin Ryhmäliikunnat Palvelukeskuksen kuntosalilla järjestetään ohjattua liikuntaa useamman kerran viikossa. Tarjolla on mm. tuolijumppaa, harjoittelua kuntosalilaitteilla ja tasapainoharjoittelua. Viikko-ohjelma tarkistetaan puolivuosittain. Asukkailla ja lähialueen senioreilla on mahdollisuus hankkia Aktiivisuuskortti, jolla voi käydä kaikissa ohjatuissa ryhmissä. Suunnitteilla Aktiivisuuskortti sekä mahdollisuus osallistua kertamaksulla. Muistikuntoutus Toiminnan tavoitteena on monipuolisten ennaltaehkäisevien aktiviteettien esim. muistelun, musiikkimuistelun, uinuvien taitojen aktivoinnin, ohjattujen ryhmätoimintojen, avulla ennaltaehkäistä kognitiivisten taitojen heikkenemistä sekä ylläpitää ja kuntouttaa muistitoimintoja. Asukas muistirastilla

12 Palvelukeskuksen henkilökunta opastaa ja neuvoo esim. Kelan ja kaupungin etuuksien hakemisessa sekä hakemuksiin tarvittavien liitteiden hankinnassa. Tarvittaessa hakemus täytetään. Hakemuksen täytöstä veloitetaan hoivapalveluhinnaston mukaisesti, hakemuksen tekoon käytetyn ajan mukaan. Minimiveloitus 30 min. Etuudet Asukkailla on mahdollisuus hakea mm. seuraavia etuuksia: eläkettä saavan hoitotuki (perus-, korotettu ja ylin hoitotuki) eläkkeensaajan asumistuki toimeentulotuki kuntoutus (veteraanit, yksilökuntoutus) kuljetuspalvelu Asiantuntijaluennot Tapahtumat esim. musiikki- ja /tai taidetapahtumat, retket, vierailut Sukupolvien välinen yhteistoiminta esim. yhteiset hetket päiväkotilasten tai eri ikäisten koululaisten kanssa. Ohjausta oman henkilökohtaisen elämäntarinan ja /tai yksilöllisen ikääntymissuunnitelman laatimiseen Omaa ikääntymistä kannattaa suunnitella, sillä tuulethan ovat suotuisia niille, jotka tietävät mihin ovat menossa. On hyvä muistaa, että vierivä kivi ei sammaloidu. Toiminnoista ja tapahtumista ilmoitetaan asukas-tv:n palvelukanavalla sekä talon ilmoitustauluilla. Palveluoppaan tiedot päivitetään vuosittain yhdistyksen syyskokouksen jälkeen.

13 Soluasunnot ovat kooltaan 30 m 2. Asukkailla on omat huoneet. Keittiö ja oleskelutila ovat yhteiset. Hoitohenkilökuntaa on paikalla klo Yöpäivystys toimii palvelukeskuksesta tai tehostetun asumisen yksiköstä käsin. Soluasunnon sekä oleskelutilan pohjakartta Palvelukeskuksessa on yhteensä 34 tehostetun asumisen paikkaa. Kooltaan asuinhuoneet ovat 22,5 m 2. Asukkailla on lisäksi käytössään ryhmäkodin ja talon yhteiset tilat. Yksikkö tarjoaa 24 / h / vrk turvallista asumista, kuntouttavaa hoivaa ja hoitoa kodinomaisissa olosuhteissa. Kaikissa huoneissa on peruskalusteena automatiikalla toimiva vuode.

14 Asunnot on tarkoitettu tehostetun palveluasumisen tarpeessa oleville, mm. vaikeasti muistisairaille tai muusta syystä erityistä hoitoa tarvitseville ikääntyneille sekä vaikeavammaisille henkilöille. Asukkaaksi hakeudutaan Espoon kaupungin SAP-työryhmän kautta. Ryhmäkodin palveluasunto ja oleskelutila ARA:n ohjeiden mukaisesti asukkaalle laaditaan vuokrasopimus.. Espoon kaupunki laskuttaa asukkaiden maksut päätöstensä ja Asiakasmaksulain mukaan Maksu sisältää 24 h / vrk hoidon, hoivan ja ateriat. Asukas maksaa lääkkeet ja mahdolliset erityishoitotarvikkeet sekä erillispalvelut esim. jalkahoito- ja kampaajamaksut erikseen.

15

16 Espoon Lähimmäispalveluyhdistys ry:n yhteyshenkilöt: Pia Jäpölä Kotihoidon vastaava Sairaanhoitaja AMK Kaisa Pekola Palvelujohtaja

Palvelukeskus Ilolansalo

Palvelukeskus Ilolansalo 2014 Palvelukeskus Ilolansalo Ilolansalon löytää osoitteesta Ilolankatu 6 24240 SALO www.salva.fi p.(02) 7213 300 vaihde/ info p.(02) 7213 350 johtaja Turvallisissa käsissä ympäri vuorokauden Kotona koko

Lisätiedot

Palvelukeskus Ilolansalo

Palvelukeskus Ilolansalo 2015 Palvelukeskus Ilolansalo Ilolansalon löytää osoitteesta Ilolankatu 6 24240 SALO www.salva.fi p.(02) 7213 300 vaihde/ info p.(02) 7213 350 johtaja SALVA ry on vuonna 1999 perustettu yhdistys, joka

Lisätiedot

OMA KOTI PALVELUTALOSSA

OMA KOTI PALVELUTALOSSA OMA KOTI PALVELUTALOSSA PALVELUKESKUS PUISTOKARTANO PALVELUTALO MERIKARTANO Espoon Lähimmäispalveluyhdistys ry ja Espoon Lähimmäispalvelusäätiö rs www.elpy.fi Espoon Lähimmäispalveluyhdistys ry ja Espoon

Lisätiedot

Palvelukeskus Puistokartanoon Hakemus palautetaan osoitteeseen: Espoon Lähimmäispalveluyhdistys ry / Kaija Viitakoski Tyrskyvuori 6 02320 Espoo

Palvelukeskus Puistokartanoon Hakemus palautetaan osoitteeseen: Espoon Lähimmäispalveluyhdistys ry / Kaija Viitakoski Tyrskyvuori 6 02320 Espoo PALVELUASUNTOHAKEMUS Palvelukeskus Puistokartanoon Hakemus palautetaan osoitteeseen: Espoon Lähimmäispalveluyhdistys ry / Kaija Viitakoski Tyrskyvuori 6 02320 Espoo Tarvittavat liitteet Lääkärintodistus

Lisätiedot

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä VANHUSPALVELUIDEN KRITEERIEN KÄSIKIRJA 2013

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä VANHUSPALVELUIDEN KRITEERIEN KÄSIKIRJA 2013 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä VANHUSPALVELUIDEN KRITEERIEN KÄSIKIRJA 2013 Yhtymähallitus 13.2.2013 Sisällysluettelo Johdanto... 1 1 Kotihoidon yleisperiaatteet... 2 1.1 Palveluiden myöntäminen...

Lisätiedot

TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN TOIMINTAMALLI SIILINJÄRVEN KUNNAN HOIVA- JA VANHUSPALVELUISSA

TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN TOIMINTAMALLI SIILINJÄRVEN KUNNAN HOIVA- JA VANHUSPALVELUISSA TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN TOIMINTAMALLI SIILINJÄRVEN KUNNAN HOIVA- JA VANHUSPALVELUISSA Kavilo Marja Heiskanen Anne Kähkönen Anne-Maria Pentikäinen Marja Ruotsalainen Teija SISÄLTÖ sivu JOHDANTO 3 TEHOSTETTU

Lisätiedot

Tuettu palveluasuminen Forssan kaupungin vanhuspalveluissa

Tuettu palveluasuminen Forssan kaupungin vanhuspalveluissa 3/2013 Tuettu palveluasuminen Forssan kaupungin vanhuspalveluissa Tuetulla palveluasumisella tarkoitetaan niin kutsuttua tavallista palveluasumista, joka on kotihoitoon rinnastettavaa palvelua. Tuetussa

Lisätiedot

Kotihoidon palvelusisältö ja myöntämisen perusteet 1.1.2015 alkaen

Kotihoidon palvelusisältö ja myöntämisen perusteet 1.1.2015 alkaen Kotihoidon palvelusisältö ja myöntämisen perusteet 1.1.2015 alkaen Ikäihmisten lautakunta 17.12.2014 95 2 Sisällysluettelo 1. Kotihoidon palvelujen myöntäminen...3 2. Toimintaperiaatteet...5 3. Kotihoidon

Lisätiedot

KOTIHOIDON, ASUMISPALVELUIDEN JA HOIVAHOIDON OHJEISTUS OULUNKAAREN KUNTAYHTYMÄSSÄ

KOTIHOIDON, ASUMISPALVELUIDEN JA HOIVAHOIDON OHJEISTUS OULUNKAAREN KUNTAYHTYMÄSSÄ KOTIHOIDON, ASUMISPALVELUIDEN JA HOIVAHOIDON OHJEISTUS OULUNKAAREN KUNTAYHTYMÄSSÄ Palvelutuotantolautakunta 16.5.2012 67 OULUNKAAREN KUNTAYHTYMÄ Ii Pudasjärvi Simo Utajärvi Vaala Piisilta 1, 91100 Ii Puh

Lisätiedot

KOTIHOIDON PALVELUSISÄLTÖ JA MYÖNTÄMISEN PERUSTEET 1.1.2012 ALKAEN

KOTIHOIDON PALVELUSISÄLTÖ JA MYÖNTÄMISEN PERUSTEET 1.1.2012 ALKAEN KOTIHOIDON PALVELUSISÄLTÖ JA MYÖNTÄMISEN PERUSTEET 1.1.2012 ALKAEN SISÄLLYSLUETTELO 1. Kotihoidon palvelujen myöntäminen... 3 2. Toimintaperiaatteet... 4 3. Kotihoidon palvelujen sisältö... 7 3.1. Henkilökohtainen

Lisätiedot

IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS HÄMEENLINNA

IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS HÄMEENLINNA IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS HÄMEENLINNA 2013 SISÄLTÖ 1. PALVELUOHJAUS JA PALVELUNEUVONTA........................... 7 1.1 YLEINEN PALVELUOHJAUS JA NEUVONTA........................ 7 1.2 IKÄIHMISTEN PALVELUOHJAUS

Lisätiedot

2. Arjen tuen yksiköiden palvelujärjestelmän toiminta- ajatus

2. Arjen tuen yksiköiden palvelujärjestelmän toiminta- ajatus Perusturvalautakunta 27.3.32013 liite nro 6 ARJEN TUEN ASUMISYKSIKÖIDEN JA LAITOSHOIDON ASIAKKAAKSI TULON KRITEERIT JA OHJEISTUKSET YHTENÄISTEN PALVELUIDEN MYÖNTÄMISEEN / 3/2013 ( Konginkankaan palvelukeskus,

Lisätiedot

Tämä opas on tarkoitettu Alavuden ikäihmisille ja heidän läheisilleen. Oppaasta löytyy tietoa ikäihmisille suunnatuista palveluista ja etuuksista.

Tämä opas on tarkoitettu Alavuden ikäihmisille ja heidän läheisilleen. Oppaasta löytyy tietoa ikäihmisille suunnatuista palveluista ja etuuksista. IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS 2014 Lukijalle Tämä opas on tarkoitettu Alavuden ikäihmisille ja heidän läheisilleen. Oppaasta löytyy tietoa ikäihmisille suunnatuista palveluista ja etuuksista. Tavoitteena Alavudella

Lisätiedot

V I P VARKAUTELAISEN IKÄIHMISEN PALVELUOPAS

V I P VARKAUTELAISEN IKÄIHMISEN PALVELUOPAS V I P VARKAUTELAISEN IKÄIHMISEN PALVELUOPAS 2015 Hyvä varkautelainen Kädessä pitelemänne paperinippu on opas Varkauden kaupungin, yksityisten palveluntuottajien ja kolmannen sektorin tuottamista palveluista.

Lisätiedot

PALVELUOPAS. Tietoa palveluista Konneveden ikäihmisille

PALVELUOPAS. Tietoa palveluista Konneveden ikäihmisille 1 PALVELUOPAS Tietoa palveluista Konneveden ikäihmisille 2 Lukijalle IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS Tämä palveluopas on tarkoitettu ikäihmisille, heidän omaisilleen ja läheisilleen sekä muille kuntalaisille avuksi

Lisätiedot

Tehostettu palveluasuminen Forssan kaupungin vanhuspalveluissa

Tehostettu palveluasuminen Forssan kaupungin vanhuspalveluissa 3/2013 Tehostettu palveluasuminen Forssan kaupungin vanhuspalveluissa Tehostetulla palveluasumisella tarkoitetaan palveluasumista, joka on tavallista palveluasumista ja kotihoitoa tehostetumpaa ympärivuorokautista

Lisätiedot

4.2. Kotisairaanhoito 4.2.1. Säännöllinen kotisairaanhoito 4.2.2. Tilapäinen kotisairaanhoito

4.2. Kotisairaanhoito 4.2.1. Säännöllinen kotisairaanhoito 4.2.2. Tilapäinen kotisairaanhoito Kotihoitopalvelut Lempäälässä, palveluiden sisältö ja myöntämisperusteet Sisältö 1. Johdanto 1.1. Visio 1.2. Kotihoito 2. Palvelutarpeen arviointi 3. Hoito- ja palvelusuunnitelma 4. Kotihoidon sisältö

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 6.1 Hyväksyminen palveluntuottajaksi... 5. 8.1 Kunta... 7 8.2 Asiakas... 8 8.3 Palveluntuottaja... 9

Sisällysluettelo. 6.1 Hyväksyminen palveluntuottajaksi... 5. 8.1 Kunta... 7 8.2 Asiakas... 8 8.3 Palveluntuottaja... 9 Sisällysluettelo 6.1 Hyväksyminen palveluntuottajaksi... 5 8.1 Kunta... 7 8.2 Asiakas... 8 8.3 Palveluntuottaja... 9 10.1 Yleisvaatimukset...14 10.2 Tilat ja toimintaympäristö...15 10.3 Henkilökunta...16

Lisätiedot

VALTIMON KUNTA. Kotihoidon palvelut ja niiden myöntämisen perusteet 2014 - Hyväksytty: Perusturvalautakunta 23.10.2013 44

VALTIMON KUNTA. Kotihoidon palvelut ja niiden myöntämisen perusteet 2014 - Hyväksytty: Perusturvalautakunta 23.10.2013 44 VALTIMON KUNTA Kotihoidon palvelut ja niiden myöntämisen perusteet 2014 - Hyväksytty: Perusturvalautakunta 23.10.2013 44 1 SISÄLTÖ Visio 3 Toiminta-ajatus ja tavoitteet 3 Arvot ja eettiset periaatteet

Lisätiedot

1. Palvelut kotona asuvalle 6

1. Palvelut kotona asuvalle 6 OPAS IKÄIHMISILLE Sisällysluettelo 1. Palvelut kotona asuvalle 6 Tampereen kaupungin kotihoito... 6 Kotiutustiimi... 8 Kotiin saatavia tukipalveluita... 9 Ateriapalvelu...9 Siivouspalvelu...9 Turvapalvelut...10

Lisätiedot

...~. ~..~..~ HÄMEENLI NN AN KAUPUNKI "Jo.~.:- Hyvä arki asuu Hämeenlinnassa ~."

...~. ~..~..~ HÄMEENLI NN AN KAUPUNKI Jo.~.:- Hyvä arki asuu Hämeenlinnassa ~. ...~. ~..~..~ HÄMEENLI NN AN KAUPUNKI "Jo.~.:- Hyvä arki asuu Hämeenlinnassa ~." Liite 4/Ikla 15.3.2010 22 Hämeenlinnan kotihoidon kriteerit ja palvelujen sisältö 1.4.2010 alkaen IKLA 15.3.20 10 SISÄLLYS

Lisätiedot

PALVELUOPAS IKÄÄNTYNEILLE

PALVELUOPAS IKÄÄNTYNEILLE PALVELUOPAS IKÄÄNTYNEILLE 1 LUKIJALLE Ikääntyneiden Palveluoppaaseen on pyritty keräämään kaikki Pälkäneen kunnassa tarjolla olevat palvelut ja yleiset etuudet. Oppaan tarkoituksena on mahdollisimman kattavasti

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaan erikoissairaanhoito ja peruspalvelukuntayhtymä, Peruspalveluliikelaitos

Keski-Pohjanmaan erikoissairaanhoito ja peruspalvelukuntayhtymä, Peruspalveluliikelaitos Keski-Pohjanmaan erikoissairaanhoito ja peruspalvelukuntayhtymä, Peruspalveluliikelaitos KOTIHOIDON PALVELUT PALVELUKUVAUS JA PALVELUIDEN MYÖNTÄMIS KRITEERIT PALVELUKUVAUS Keski-Pohjanmaan erikoissairaanhoito-

Lisätiedot

Pienryhmäkotiasuminen

Pienryhmäkotiasuminen TutusKodit Oy perustettava yhteiskunnallinen yritys Pienryhmäkotiasuminen Palveluntuottaja, -hinnoittelu ja -kuvaus 1 Sisällysluettelo 1. Palveluntuottaja 3 1.1 Palveluntuottajan referenssit 3 1.2 Yhteiskunnallisten

Lisätiedot

6.1 Hyväksyminen palveluntuottajaksi... 5. 8.1 Kunta... 7 8.2 Asiakas... 8 8.3 Palveluntuottaja... 9

6.1 Hyväksyminen palveluntuottajaksi... 5. 8.1 Kunta... 7 8.2 Asiakas... 8 8.3 Palveluntuottaja... 9 Sisällysluettelo 6.1 Hyväksyminen palveluntuottajaksi... 5 8.1 Kunta... 7 8.2 Asiakas... 8 8.3 Palveluntuottaja... 9 10.1 Yleisvaatimukset... 14 10.2 Tilat ja toimintaympäristö... 15 10.3 Henkilökunta...

Lisätiedot

IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS

IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS Palveluoppaan käyttäjälle Raision vanhusneuvoston toimesta laadittu Ikäihmisten palveluopas sisältää tietoja erityisesti ikääntyville suunnatuista kotikaupunkimme

Lisätiedot

Seniori-info puh. 020 615 8439 ma-pe klo 9-14.30. Senioriopas

Seniori-info puh. 020 615 8439 ma-pe klo 9-14.30. Senioriopas Seniori-info puh. 020 615 8439 ma-pe klo 9-14.30 Senioriopas Sisällysluettelo Varhaiset palvelut.................... 5 Seniori-info 5 Palvelutarpeen arviointi ja palveluohjaus 5 Ryhmät 6 Gerontologinen

Lisätiedot

HYVINVOINTIPALVELUJA TAMMELAN IKÄIHMISILLE

HYVINVOINTIPALVELUJA TAMMELAN IKÄIHMISILLE HYVINVOINTIPALVELUJA TAMMELAN IKÄIHMISILLE 03/2012 TAMMELAN KUNTA Kunnanjohtaja Matti Setälä p. 050 569 4930, matti.setala@tammela.fi Sosiaalijohtaja Annukka Kuismin p. 050 550 2263, annukka.kuismin@tammela.fi

Lisätiedot

PTL 29.8.2013 100 Liite 2 Dno 810/05.05.00/2013

PTL 29.8.2013 100 Liite 2 Dno 810/05.05.00/2013 Kirkkonummen kotihoidon kriteerit ja palvelujen sisältö 2013 Sisällysluettelo 1. Kirkkonummen kotihoito 2 1.1. Lakisääteinen palvelutarpeen arviointi 4 2. Palvelun piiriin ottaminen 4 3. Kotiuttamisprosessi

Lisätiedot

PALVELUOPAS IKÄÄNTYNEILLE

PALVELUOPAS IKÄÄNTYNEILLE PALVELUOPAS IKÄÄNTYNEILLE 1 LUKIJALLE Ikääntyneiden Palveluoppaaseen on pyritty keräämään kaikki Pälkäneen kunnassa tarjolla olevat palvelut ja yleiset etuudet. Oppaan tarkoituksena on mahdollisimman kattavasti

Lisätiedot