Nivalan kaupunki. Kaupunginvaltuusto Esityslista 10/2015

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Nivalan kaupunki. Kaupunginvaltuusto Esityslista 10/2015"

Transkriptio

1 -3, KV :30 Nivalan kaupunki Kaupunginvaltuusto Esityslista 10/2015 Ilmoitathan, jos et pääse kokoukseen: Soilille p (vk 50) tai Minnalle p (vk 51)

2 -2, KV :30 Kokousaika Torstaina klo Kokouspaikka Valtuustosali (kahvit ) KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMINEN: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS, PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA VIRHE. SISÄLLYSLUETTELON HAKUSANOJA EI LÖYTYNYT. Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä maanantaina hallintosihteerin työhuoneessa ESKO KANGAS Esko Kangas kaupunginvaltuuston puheenjohtaja SAARA MÄENPÄÄ Saara Mäenpää pöytäkirjanpitäjä Julkipanotodistus Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle Nivalassa Soili Kukkola, ilmoitustaulunhoitaja Pyydämme ilmoittamaan ryhmäkokoukset ma mennessä Anjalle numeroon Mikäli ilmoituksia ryhmäkokousten pitämisestä ei tule, ulko-ovia ei ohjeisteta auki.

3 -1, KV :30 Kokousaika kello Kokouspaikka Valtuustosali (kahvit ) Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Läsnä Kokouskutsu ja esityslista on lähetetty Muut saapuvilla olleet Laillisuus ja päätösvaltaisuus Asiat Asialistan mukaiset :t Pöytäkirjan tarkastustapa Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus Pöytäkirjan tarkastustoimitus Tämän kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Esko Kangas Saara Mäenpää Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Pöytäkirjan käsittelylehdet on samalla varustettu nimikirjaimillamme. Tarkastusaika Nivala Allekirjoitukset Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä Todistaa Aika ja paikka hallintosihteerin työhuoneessa Virka-asema Vs. hallintojohtaja Saara Mäenpää

4 52, KV :30 Kaavoituskatsaus 2015 Tekninen lautakunta Valmistelijan ehdotus Valmistelija maanmittausteknikko LIITE kaavoituskatsaus. MRL 7 :n mukaan kunnan tulee vuosittain laatia katsaus kunnassa ja maakunnan liitossa vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista, jotka eivät ole merkitykseltään vähäisiä (kaavoituskatsaus). Siinä selostetaan lyhyesti kaava-asiat ja niiden käsittelyvaiheet. Kaavoituskatsauksesta on tiedotettava sen tarkoituksen kannalta sopivalla tavalla. Lautakunta hyväksyy kaavoituskatsauksen ja esittää vuoden 2015 kaavoituskatsauksen kaupungin hallitukselle ja valtuustolle hyväksyttäväksi ja asetetaan se yleisesti nähtäville sekä lähetetään ELY - keskukselle tiedoksi. Teknisen johtajan esitys Hyväksytään valmistelijan ehdotus. Esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Tämä asia käsiteltiin ensimmäisenä. Maanmittausteknikko Juha Peltomaa esitteli kaavoituskatsauksen lautakunnalle. Hän poistui kokouksesta klo Kaupunginhallitus Oheismateriaali: Kaavoituskatsaus Kaupunginjohtajan esitys Kaupunginhallitus päättää merkitä kaavoituskatsauksen tietoon saaduksi ja esittää vuoden 2015 kaavoituskatsauksen kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi ja asettaa sen yleisesti nähtäville sekä lähetettäväksi ELY-keskukselle tiedoksi. Tämä pykälä käsiteltiin 245 jälkeen. Maanmittausteknikko Juha Peltomaa oli paikalla esittelemässä asiaa hallitukselle klo Yksimielisesti hyväksyttiin.

5 52, KV :30 Kaupunginvaltuusto Liite: Kaavoituskatsaus

6 52, KV :30 / Pykälän liite: KAAVOITUSKATSAUS 15 kv KAAVOITUSKATSAUS 2015 Kaavoituskatsaus perustuu Maankäyttö- ja rakennuslakiin (MRL 7 ), jonka mukaan kunnan tulee vähintään kerran vuodessa laatia katsaus kunnassa ja maakunnan liitossa vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista, jotka eivät ole merkitykseltään vähäisiä. MAAKUNTAKAAVA Pohjois-Pohjanmaan maakuntakaava on hyväksytty maakuntavaltuustossa ja vahvistettu ympäristöministeriön päätöksellä (YM3/5222/2003) Pohjois- Pohjanmaan maakuntakaavan uudistaminen on aloitettu syksyllä Pohjois-Pohjanmaan maakuntakaavan 1. vaihekaavan kaavaehdotus on valmistunut ja se on ympäristöministeriössä vahvistettavana. Kaavaehdotuksen pääteemoja on kaupan palveluverkko ja aluerakenne( taajamat), energiantuotanto (tuulivoima), luonnonympäristö (soiden käyttö) ja liikennejärjestelmä. 2. vaihemaakuntakaavatyö on ehdotusvaiheessa. Siinä käsitellään kulttuuriympäristöä, maaseudun asutusrakennetta, virkistystä ja matkailua sekä seudullisia jätteenkäsittely- ja ampumarata-alueita ja puolustusvoimien alueet. Luonnos oli maankäyttö- ja rakennuslain 62 ja maankäyttö- ja rakennusasetuksen 30 mukaisesti nähtävillä Maakuntahallitus hyväksyi vastineet lausuntoihin ja mielipiteisiin. 3. vaihekaava: kiviaines- ja pohjavesialueet, uudet kaivokset, muut tarvittavat päivitykset. Kaava on suunniteltu käynnistyväksi vuoden 2015 aikana. YLEISKAAVA 1. Nivalan osayleiskaavan on kaupunginvaltuusto hyväksynyt tammikuussa Yleiskaava on laadittu oikeusvaikutteisena. Valtuuston päätöksestä on valitettu ja päätös odottaa hallinto-oikeuden ratkaisua. Kaupunginhallitus on pannut yleiskaavan täytäntöön muilta, kuin valituksen alaisilta osilta maaliskuussa Kukonahon tuulivoimapuiston osayleiskaava on kaupunginvaltuusto hyväksynyt tammikuussa Yleiskaava mahdollistaa 9 tuulivoimalan muodostaman tuulipuiston rakentaminen Kukonahoon Maliskylän ja Sarjankylän väliselle metsäalueelle. Tuulivoimapuiston kokonaisnimellisteho jää alle 30 MW. Valtuuston päätöksestä valitettiin hallinto-oikeuteen, joka on kumonnut valitukset. Hallinto-oikeuden päätöksestä on edelleen valitettu korkeimpaan hallinto-oikeuteen jätetyllä valituksella. Päätöksen keskimääräinen käsittelyaika on n. 13 kk. Kalliontie 15, Nivala Puh Fax (08)

7 52, KV :30 / Pykälän liite: KAAVOITUSKATSAUS 15 kv LAINVOIMAN SAANEET ASEMAKAAVAT 1. Jyrkänrannan asemakaavan muutos Kaupungin valtuusto hyväksyi Jyrkänrannan asemakaavan muutoksen, jossa nykyinen puisto- ja parkkialue muutetaan Liike- ja toimistorakennusten korttelialueeksi. Kortteliin muodostuu kaksi erillistä liikerakennuspaikkaa. Alue on yleiskaavassa osoitettu kaavamerkinnällä C-1, keskustatoimintojen alue. Korttelissa on aloitettu Tokman:n rakentaminen, valmistuu 10/ Kortteli 316 (teollisuuskylässä) Kaupungin valtuusto hyväksyi Teollisuuskylän asemakaavan muutoksen, jossa asemakaavaa muutettiin paremmin olemassa olevien yritysten laajennustarpeita vastaavaksi. Samalla ohjeellista tonttijakoa tarkastettiin ja tarpeettomia kaavateitä poistettiin. VIREILLÄ OLEVAT ASEMAKAAVOITUSHANKKEET 3. Korttelit 106 ja 106a (Meijerin seutu) Tekninen lautakunta on käynnistänyt Meijerin alueen asemakaavan muutoksen kiinteistön omistajan aloitteesta. Asemakaavalla on tarkoitus korottaa kerroskorkeutta ja lisätä alueen väljyyttä rakennusoikeutta lisäämättä. Luonnosvaihe käyty, seuraavaksi kaavoitussopimus ja ehdotusvaihe. 4. Kortteli (Asemanseutu, Teollisuustie) Tekninen lautakunta on käynnistänyt asemanseudun korttelin 27 tonttien 7 ja 8 sekä korttelin 29 asemakaavan muutoksen. Asemakaavalla muodostetaan kolme KTY tonttia, rakentamaton Temperintie poistetaan. Asemakaavan muutos on tulossa luonnosvaiheeseen. 5. Kortteli K 107 tontit 3 ja 4 (S-market) Tekninen lautakunta on käynnistänyt asemakaavan muutoksen KPO:n omistamalla kiinteistöllä, jossa sijaitsee nykyinen S-market. Voimassa olevassa asemakaavassa olevat kaksi erillistä tonttia muodostetaan yhdeksi tontiksi. Lisäksi mahdollistetaan polttoaineen jakelupisteen rakentaminen tontille. Asemakaavoitus on valmisteluvaiheessa. Vireillä olevat tuulivoimapuistohankkeet 6. Puntarinkankaan (Hirsistönkankaan) tuulivoimapuiston yleiskaavan laatiminen on käynnistynyt teknisen lautakunnan päätöksellä kesäkuussa Vireilletulosta on kuulutettu, selvitysten tekeminen on käynnissä minkä jälkeen alkaa yleiskaavaluonnoksen laatiminen. Toimija on pitänyt yleisötilaisuuden ennen luonnosvaihetta. Kaavoitus ei ole edistynyt sen jälkeen, kun toimijalle on ilmoitettu, että mahdollisesti uusien Tuulivoimapuistojen rakentamista Nivalaan ei enää sallittaisi. Kalliontie 15, Nivala Puh Fax (08)

8 52, KV :30 / Pykälän liite: KAAVOITUSKATSAUS 15 kv Tulevat kaavahankkeet 7. Kytökangas Odottaa käynnistymistä, kun saadaan maanhankinta suoritettua. käynnistymiseen vaikuttaa myös kaupungin omistama tonttireservi. Jatketaan aktiivista maanhankintaa. 8. Pirttiranta Ei välitöntä muutospainetta. Odottaa käynnistymistä, kun saadaan maanhankinta suoritettua. Aikataulu seuraavalla vuosikymmenellä. 9. Yhdyskuntarakenteen tiivistäminen Asemakaavojen ajantasaisuuden arviointi. Vuonna 2014 asemakaava-alueella oli 97 kpl korotetun kiinteistöveron piirissä olevaa tonttia. Asemakaava-alueella olevat kaupungin omistamat vapaat rakennuspaikat - omakotitalotontteja 26 kpl - rivitalotontteja 5 kpl - Kerrostalotontteja 2 kpl - varattuna 1 kpl - T tontteja - sahan seutu 5 kpl - teollisuuskylä 10 kpl (kaksi varausta) - K tontteja 10 kpl - AL tontteja 2 kpl - Lisäksi Kydön alueella on kaavoitettuna ilman kunnallistekniikkaa, 12 kpl AO-tonttia sekä Sahanperällä 5 teollisuustonttia. Maanhankinta - Nivalan kaupunki pyrkii hankkimaan asemakaavoitettavaa raakamaata pääasiassa vapaaehtoisilla kaupoilla. Keskustaajaman kehityksen turvaamiseksi maanhankinnassa turvaudutaan tarvittaessa maankäyttö- ja rakennuslain mahdollistamaan lunastusmenettelyyn. YHTEYSTIEDOT Tekninen johtaja maanmittausteknikko Jouni Hautala Juha Peltomaa jouni.hautala@nivala.fi juha.peltomaa@nivala.fi Kalliontie 15, Nivala Puh Fax (08)

9 52, KV :30 / Pykälän liite: KAAVOITUSKATSAUS 15 kv Kalliontie 15, Nivala Puh Fax (08)

10 52, KV :30 / Pykälän liite: KAAVOITUSKATSAUS 15 kv Lautakuntakäsittelyn jälkeen tulleet muutokset kaavoituskatsaukseen Maakuntakaava Ympäristöministeriö on vahvistanut 1. vaihemaakuntakaavan ja määrännyt sen tulemaan voimaan ennen kuin se on saanut lainvoimaa (MRL 201 ). 2. vaihemaakuntakaavassa käsitellään mm. valtakunnallisesti arvokkaita maisema-alueita. Luonnosvaiheessa rajaus koski koko Nivalan taajama-aluetta. Maakuntakaavan neuvottelukunnan kokouksessa saatiin kuulla, että rajausta on muutettu Nivalan taajaman osalta siten, että taajama on nyt rajattu pois. Ympäristöministeriön pitäisi vielä kuullu kuntia valtakunnallisista maisema-alueista koskevista uusista rajauksista. Yleiskaava Nivalan yleiskaavasta tehty valistus on käsitelty hallinto-oikeudessa , jossa valitukset hylättiin. Korkeimmasta hallinto-oikeudesta ei ole vielä tullut tietoa, onko yleiskaavasta jatkovalitettu vai voidaanko yleiskaava kuuluttaa lainvoimaiseksi. Kukonahon tuulivoimakaavasta oli valitettu korkeimpaan hallinto-oikeuteen. KHO:sta tuli päätös kolmessa kuukaudessa , jossa hallinto-oikeuden ratkaisusta jätetty valitus hylättiin. Kukonahon tuulivoimayleiskaava voidaan kuuluttaa lainvoimaiseksi. Asemakaavahankkeet Kortteli (Asemanseutu, Teollisuustie) asemakaavan muutos on teknisen lautakunnan päätöksellä päätetty asettaa ehdotusvaiheen kuulemista varten nähtäville alkaen. Kalliontie 15, Nivala Puh Fax (08)

11 53, KV :30 Lisämääräraha Ppky Kalliolle vuodelle 2015 Kaupunginhallitus Valmistelijan ehdotus Valmistelija kaupunginkamreeri Nivalan kaupunginvaltuusto hyväksyi joulukuussa 2014 vuoden 2015 talousarviossa Ppky Kalliolta ostettaviin palveluihin määrärahaa Hoito- ja hoivapalveluihin tarvittaviin tehostetun hoidon lisäpaikkoihin valtuusto myönsi pidettävässä kokouksessa 26 lisämäärärahaa Ppky Kallion yhtymäkokous on hyväksynyt lisätalousarvion vuodelle Nivalalle tuotettaviin palveluihin yhtymäkokous hyväksyi lisämäärärahaa Lisämäärärahalla korjattu Nivalan talousarvio on Kalliolla yhteensä Lisämääräraha on kohdennettu vastaanottopalveluihin, hoito- ja hoivapalveluihin sekä varhaiskasvatuspalveluihin. Nivalan kaupungin omassa talousarviossa Kalliolta ostettaviin palveluihin on tarvetta lisätä määrärahaa , jotta oltaisiin samassa talousarvioluvussa Ppky Kalliossa olevan määrärahan kanssa. Kaupunginhallitus päättää esittää valtuustolle hyväksyttäväksi vuodelle 2015 lisämäärärahaa kustannuspaikalle 1250 Ppky Kallio yhteensä Lisämäärärahan tarve katetaan nostamalla valtionosuuksien tulokertymää tuloslaskelmassa , ja pienennetään pitkäaikaisen lainan nostoa Kaupunginjohtajan esitys Kaupunginhallitus päättää hyväksyä valmistelijan ehdotuksen. Yksimielisesti hyväksyttiin. Kaupunginvaltuusto

12 54, KV :30 Jokilatvan kansalaisopiston esitys vuoden 2016 talousarvioon Sivistyslautakunta Jokilatvan kansalaisopiston rehtori on lähettänyt liitteen olevan esityksen sivistyslautakunnalle koskien vuoden 2016 talousarviota. Jokilatvan kansalaisopiston rehtori Kim Oja oli kokouksessa esittelemässä asiaa klo 17:50-18:55. Matti Nuorala poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn alkaessa klo 17:50. Maarit Leppimaa saapui kokoukseen klo 18:10 tämän asian käsittelyn aikana. Päivi Karikumpu oli paikalla tämän asian käsittelyn aikana klo 18:20-19:00. Vili Pirnes poistui kokouksesta klo 19:00 tämän asian käsittelyn jälkeen. Keskustelun jälkeen toimialajohtaja esitti, että lautakunta esittää kaupunginhallitukselle/valtuustolle talousarviomuutosta vuodelle 2016 Jokilatvan kansalaisopiston maksuosuuteen euroa, joka mahdollistaa, että Jokilatvan Opisto vuokraa Jedulta Käsi- ja taideteolliselta oppilaitokselta tilaa kansalaisopistotoimintaan vuodeksi Lautakunta hyväksyi esityksen yksimielisesti. Ote Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginjohtajan esitys Kaupunginhallitus päättää esittää talousarviomuutosta vuodelle 2016 sivistyslautakunnan esityksen mukaisesti kaupunginvaltuustolle. Talousarviomuutos euroa katetaan pitkäaikaisen lainan nostolla. Tämä asia käsiteltiin 230 jälkeen. Sivistyslautakunnan puheenjohtaja Irja Erkkilä ja sivistysjohtaja Riitta Viitakangas olivat paikalla tämän asian käsittelyn ajan klo Kokouksen kuluessa kaupunginjohtaja teki muutosesityksen asiasta: Kaupunginhallitus päättää esittää valtuustolle hyväksyttäväksi lisämäärärahaa Jokilatvan Opistolle maksettavaan määrärahaan

13 54, KV :30 vuodelle Lisämääräraha mahdollistaa sen, että Jokilatvan Opisto vuokraa Jedulta Käsi- ja taideteolliselta oppilaitokselta tilaa kansalaisopistotoimintaan vuodeksi Kaupunginjohtajan muutosesitys hyväksyttiin yksimielisesti. Kaupunginvaltuusto

14 55, KV :30 Talousarviomuutokset sivistyspalveluihin 2015 Sivistyslautakunta Toimialajohtajan esitys Valmistelija sivistysjohtaja Talousarvion toimeenpano-ohjeissa on määrätty, että mikäli on todennäköistä joko menojen ylittyminen tai tulojen alittuminen, asia on saatettava lautakunnan/kaupunginhallituksen/kaupunginvaltuuston tietoon ja tehtävä talousarvion muutosesitys. Sitovuustaso on esitetty talousarviossa. Määrärahat ja tuloarviot ovat valtuustoon nähden sitovia toimielintasolla, kaupunginhallitukseen sitovia tehtäväaluetasolla, lautakuntaan vastuuyksikkö 1 tasolla, toimialajohtajaan vastuuyksikkö 2 tasolla ja tehtäväalueen esimiestä sitoo vastuuyksikkö 3. Sivistyslautakunnan pyytää kaupunginhallitusta hyväksymään seuraavat tehtäväaluetasolla tapahtuvat talousarviomuutokset (liite): Peruskoulujen tehtäväalueelta siirretään Sivistyspalvelujen hallintopalvelujen tehtäväalueelle euroa. Muutos ei vaikuta talousarvion loppusummaan. Muun sivistystyön tehtäväalueelta, Etsivä nuorisotyön kustannuspaikalta siirretään Työpajasäätiön tehtäväalueelle Etsivä nuorisotyöhön menomäärärahoja. Muutos ei vaikuta talousarvion loppusummaan. Muun sivistystyön tehtäväalueelta, Kädenjäljen kustannuspaikalta siirretään euroa ja Metallipajan kustannuspaikalta siirretään euroa Työpajasäätiön tehtäväalueelle Nuorten työpajatoimintaan. Muutos ei vaikuta talousarvion loppusummaan. Lautakunta esittää kaupunginhallitukselle/valtuustolle hyväksyttäväksi talousarviomuutoksena Muun sivistystyön tehtäväalueella Nuorten työpaja Metallipajan tuloarvion pienentämisen eurolla (peräkärryjen myynti ei ole toteutunut), Palkkatukityöllistämisen tuloarvion pienentämisen eurolla (palkkatukea ei ole saatu), Palkkatukityöllistämisen menoarvion pienentämisen eurolla (palkkakulut eivät toteudu) sekä Työmarkkinatuen kuntaosuuden menomäärärahan lisäämisen eurolla (Kelalle maksettavat työttömyysmaksut ovat nousseet loppuvuodesta). Tuloarviot pienenevät yhteensä euroa ja menomäärärahat kasvavat euroa, joten nettovaikutus on yhteensä euroa. Keskustelun jälkeen hyväksyttiin yksimielisesti. Ote kaupunginhallitus

15 55, KV :30 Kaupunginhallitus Liite: Ta-muutokset siv. ltk Kaupunginjohtajan esitys Kaupunginhallitus päättää esittää talousarviomuutosta sivistyslautakunnan esityksen mukaisesti kaupunginvaltuustolle. Tulojen vähennys euroa ja menojen lisäys euroa katetaan pitkäaikaisen lainan nostolla. Sivistyslautakunnan puheenjohtaja Irja Erkkilä ja sivistysjohtaja Riitta Viitakangas olivat paikalla tämän asian käsittelyn ajan klo Yksimielisesti hyväksyttiin. Kaupunginvaltuusto Liite: Ta-muutokset siv. ltk. 2015

16 55, KV :30 / Pykälän liite: tamuutokset siv ltk 2015 Ylittyvät menotilit Ta2015 Muutetaan Selitys 4000 Sivistyspalvelujen hallintopalvelut 4300 Asiakaspalvelujen osto kunnilta Ammatillisen koulutuksen kuraattoripalvelut kunnilta 4303 Kuntayhtymiltä asiakaspalvelujen ostot Naolle maksettava ammatillisen koulutuksen kuraattoripalveluista 4340 Toimisto-, pankki ja asiantuntijapalvelut Varhaiskasvatuksen tietojärjestelmähankinnan konsultointi Menomäärärahaa lisää Menot lisääntyy sivistyspalvelujen hallintopalvelut tehtäväalueella Siirretään vastaava kate kustannuspaikalta ja tililtä: 4120 Peruskoulujen yhteiset 4300 Kunnilta asiakaspalvelujen ostot Menot pienenee peruskoulujen tehtäväalueella Ei vakutusta talousarvion nettoloppusummaan. Etsivä nuorisotyö Siirretään kustannuspaikalta 5305 Etsivä nuorisotyö tililtä 4012 määrärahaa euroa tilille jää tilille 4302 aspalvelujen ostot työpajasäätiöltä Ei vaikutusta talousarvion nettoloppusummaan Nuorten työpajatoiminta Siirretään kustannuspaikalta 5401 Kädenjälki tililtä 4012 määrärahaa euroa tilille jää tilille 4302 aspalvelujen ostot työpajasäätiöltä kp 5650 Ei vaikutusta talousarvion nettoloppusummaan Siirretään kustannuspaikalta 5402 Metallipaja tililtä 4012 määrärahaa euroa tilille jää 0 tililä 4502 määrärahaa tilille jää tilille 4302 aspalvelujen osto työpajasäätiöltä kp 5700 Ei vaikutusta talousarvion nettoloppusummaan Alittuva tulotilit 5402 Metallipaja tulotili 3140 myyntituotot (kärryjen myynti) tilille jää tuloja Talousarvion tuloarvio pienenee => nettovaikutus katettava

17 55, KV :30 / Pykälän liite: tamuutokset siv ltk Palkkatukityöllistäminen 3300 Palkkatuki (tuloarvio ei toteudu) tilille jää tuloja Siirretään vastaava kate kustannuspaikalta ja tililtä: 5750 Palkkatukityöllistäminen Työllisyysvaroin työllistetyt (menot eivät toteudu) tilille jää menoja Talousarvion tuloarvio väh ja menoarvio => nettovaik katettava 5800 Työmarkkinatuen kuntaosuus 4745 Työmarkkinatuen kuntaosuus menoja Talousarvion nettovaikutus lisämäärärahaa Tulojen vähennys Menojen lisäys Katettava yht

18 56, KV :30 Muut asiat

KAAVOITUSKATSAUS 2015

KAAVOITUSKATSAUS 2015 1 KAAVOITUSKATSAUS 2015 Kaavoituskatsaus perustuu Maankäyttö- ja rakennuslakiin (MRL 7 ), jonka mukaan kunnan tulee vähintään kerran vuodessa laatia katsaus kunnassa ja maakunnan liitossa vireillä olevista

Lisätiedot

243, KH 7.12.2015 15:00

243, KH 7.12.2015 15:00 243, KH 7.12.2015 15:00 Jokilatvan kansalaisopiston esitys vuoden 2016 talousarvioon Sivistyslautakunta 3.12.2015 2015 Jokilatvan kansalaisopiston rehtori on lähettänyt liitteen olevan esityksen sivistyslautakunnalle

Lisätiedot

Nivalan nuorisovaltuusto esittäytyy klo 18.00. Nivalan kaupunki. Kaupunginvaltuusto 27.5.2015. Esityslista 4/2015

Nivalan nuorisovaltuusto esittäytyy klo 18.00. Nivalan kaupunki. Kaupunginvaltuusto 27.5.2015. Esityslista 4/2015 -3, KV 27.5.2015 18:30 Nivalan nuorisovaltuusto esittäytyy klo 18.00 Nivalan kaupunki Kaupunginvaltuusto 27.5.2015 Esityslista 4/2015 Ilmoitathan, jos et pääse kokoukseen: Soilille p. 040-344 7205 tai

Lisätiedot

Nivalan kaupunki KAUPUNGINVALTUUSTO Esityslista 3/2016. Ilmoitathan, jos et pääse kokoukseen: Minnalle p

Nivalan kaupunki KAUPUNGINVALTUUSTO Esityslista 3/2016. Ilmoitathan, jos et pääse kokoukseen: Minnalle p -3, KV 31.3.2016 18:30 Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Oulun Eteläisen instituutin ja Kerttu Saalasti säätiön toiminnan esittely - johtaja, säätiön asiamies Ville Isoherranen Nivalan kaupunki KAUPUNGINVALTUUSTO

Lisätiedot

-3, SIV :00. Nivalan kaupunki. Sivistyslautakunta

-3, SIV :00. Nivalan kaupunki. Sivistyslautakunta -3, SIV 3.12.2015 17:00 Nivalan kaupunki Sivistyslautakunta 3.12.2015 Esityslista 11/2015 -2, SIV 3.12.2015 17:00 Kokousaika 3.12.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone VIRHE. SISÄLLYSLUETTELON

Lisätiedot

-3, KH 15.9.2015 17:30. Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus 15.9.2015

-3, KH 15.9.2015 17:30. Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus 15.9.2015 -3, KH 15.9.2015 17:30 Nivalan kaupunki Kaupunginhallitus 15.9.2015 Esityslista 19/2015 -2, KH 15.9.2015 17:30 Kokousaika Tiistai 15.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen huone KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMINEN:

Lisätiedot

Nivalan kaupunki. Kaupunginvaltuusto 4.9.2014. Esityslista 6/2014

Nivalan kaupunki. Kaupunginvaltuusto 4.9.2014. Esityslista 6/2014 -3, KV 4.9.2014 18:30 Nivalan kaupunki Kaupunginvaltuusto 4.9.2014 Esityslista 6/2014 Ilmoitathan, jos et pääse kokoukseen: Soilille p. 040-344 7205 tai Merjalle p. 040-344 7204 -2, KV 4.9.2014 18:30 Kokousaika

Lisätiedot

Huom, kokous alkaa klo 18:30! Nivalan kaupunki

Huom, kokous alkaa klo 18:30! Nivalan kaupunki -3, KH 9.11.2015 18:30 Huom, kokous alkaa klo 18:30! Nivalan kaupunki Kaupunginhallitus 9.11.2015 Esityslista 25/2015 -2, KH 9.11.2015 18:30 Kokousaika Maanantai 9.11.2015 klo 18.30 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Nivalan kaupunki. 212 :n oheismateriaali paperiversiona on lähetetty teille postitse. Kaupunginhallitus Esityslista 22/2013

Nivalan kaupunki. 212 :n oheismateriaali paperiversiona on lähetetty teille postitse. Kaupunginhallitus Esityslista 22/2013 -3, KH 25.11.2013 14:00 Nivalan kaupunki Kaupunginhallitus 25.11.2013 212 :n oheismateriaali paperiversiona on lähetetty teille postitse Esityslista 22/2013 -2, KH 25.11.2013 14:00 Kokousaika Maanantai

Lisätiedot

-3, KH 7.12.2015 15:00. Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus 7.12.2015

-3, KH 7.12.2015 15:00. Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus 7.12.2015 -3, KH 7.12.2015 15:00 Nivalan kaupunki Kaupunginhallitus 7.12.2015 Esityslista 29/2015 -2, KH 7.12.2015 15:00 Kokousaika Maanantai 7.12.2015 klo 15.00 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN

Lisätiedot

-3, SIV :00. Nivalan kaupunki. Sivistyslautakunta

-3, SIV :00. Nivalan kaupunki. Sivistyslautakunta -3, SIV 1.11.2016 18:00 Nivalan kaupunki Sivistyslautakunta 1.11.2016 Esityslista 9/2016 -2, SIV 1.11.2016 18:00 Kokousaika 1.11.2016 klo 18.00 Kokouspaikka Kaupungintalo, hallituksen kokoushuone VIRHE.

Lisätiedot

Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Niva-Kaijan koulun peruskorjauskohteeseen tutustuminen. Paikalla Alpo Hietala ja Toni Kainu.

Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Niva-Kaijan koulun peruskorjauskohteeseen tutustuminen. Paikalla Alpo Hietala ja Toni Kainu. -3, KV 30.5.2013 18:00 Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Niva-Kaijan koulun peruskorjauskohteeseen tutustuminen. Paikalla Alpo Hietala ja Toni Kainu. Huom!!!!! Kokouskin pidetään Niva-Kaijan koululla

Lisätiedot

Esko Kangas kaupunginvaltuuston puheenjohtaja

Esko Kangas kaupunginvaltuuston puheenjohtaja -2, KV 27.3.2013 18:30 Kokousaika Keskiviikkona 27.3.2013 klo 18.30 Kokouspaikka Valtuustosali (kahvit 18.00 - ) KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMINEN: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS, PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA

Lisätiedot

SOTEN ILTAKOULU koskien Ppky Kallion talousarviota kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen Nivalan kaupunki

SOTEN ILTAKOULU koskien Ppky Kallion talousarviota kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen Nivalan kaupunki -3, KV 14.11.2012 18:30 SOTEN ILTAKOULU koskien Ppky Kallion talousarviota kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen Nivalan kaupunki Kaupunginvaltuusto 14.11.2012 Esityslista 6/2012 -2, KV 14.11.2012 18:30

Lisätiedot

-3, KH 5.10.2015 16:00. Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus 5.10.2015

-3, KH 5.10.2015 16:00. Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus 5.10.2015 -3, KH 5.10.2015 16:00 Nivalan kaupunki Kaupunginhallitus 5.10.2015 Esityslista 21/2015 -2, KH 5.10.2015 16:00 Kokousaika Maanantai 5.10.2015 klo 16.00 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN

Lisätiedot

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI KAAVOITUSKATSAUS 2014. viistokuva: MOVA kuvaaja Jari Kokkonen

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI KAAVOITUSKATSAUS 2014. viistokuva: MOVA kuvaaja Jari Kokkonen PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI KAAVOITUSKATSAUS 2014 viistokuva: MOVA kuvaaja Jari Kokkonen Pyhäjärven kaupunginvaltuusto hyväksynyt..2014 KAAVOITUSKATSAUS 2014 1.5.2014 Maankäyttö- ja rakennuslain 7 :n mukaisesti

Lisätiedot

-3, SIV :00. Nivalan kaupunki. Sivistyslautakunta

-3, SIV :00. Nivalan kaupunki. Sivistyslautakunta -3, SIV 19.4.2016 17:00 Nivalan kaupunki Sivistyslautakunta 19.4.2016 Esityslista 4/2016 -2, SIV 19.4.2016 17:00 Kokousaika 19.4.2016 klo 17.00 Kokouspaikka Kaupungintalo, alakerran kokoushuone VIRHE.

Lisätiedot

Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2016

Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2016 1 Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2016 Hyväksytty: Valtuusto 29.11.2016 97 2 1. Yleistä kaavoituskatsauksesta Maankäyttö- ja rakennuslaki (MRL) sekä maankäyttö- ja rakennusasetus (MRA) säätelevät kaavoitusta

Lisätiedot

KAAVOITUSKATSAUS

KAAVOITUSKATSAUS OULAISTEN KAUPUNKI 21.3.2013 KAAVOITUSKATSAUS 2012-2013 Kunnan tulee vähintään kerran vuodessa laatia katsaus kunnassa ja maakunnan liitossa vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista,

Lisätiedot

Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2018

Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2018 1 Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2018 Tekninen lautakunta 25.10.2018 Kunnanhallitus 12.11.2018 Valtuusto 18.12.2018 2 1. Yleistä kaavoituskatsauksesta Maankäyttö- ja rakennuslaki (MRL) sekä maankäyttö-

Lisätiedot

Nivalan kaupunki. Sivistyslautakunta. Esityslista 11/2011

Nivalan kaupunki. Sivistyslautakunta. Esityslista 11/2011 -3, SIV 18.10.2011 17:00 Nivalan kaupunki Sivistyslautakunta 18.10.2011 Esityslista 11/2011 -2, SIV 18.10.2011 17:00 Kokousaika 18.10.2011 klo 17.00 Kokouspaikka Kapungintalo, hallituksen kokoushuone VIRHE.

Lisätiedot

-3, SIV 24.2.2015 17:00. Nivalan kaupunki. Sivistyslautakunta 24.2.2015

-3, SIV 24.2.2015 17:00. Nivalan kaupunki. Sivistyslautakunta 24.2.2015 -3, SIV 24.2.2015 17:00 Nivalan kaupunki Sivistyslautakunta 24.2.2015 Esityslista 2/2015 -2, SIV 24.2.2015 17:00 Kokousaika 24.2.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kaupungintalo, valtuustosali VIRHE. SISÄLLYSLUETTELON

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 6/2011 Kokousaika 17.10.2011 klo 19.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta

Kaupunginvaltuusto NRO 6/2011 Kokousaika 17.10.2011 klo 19.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 6/2011 Kokousaika 17.10.2011 klo 19.00 Kokouspaikka Kaupungintalo Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Nivalan kaupunki. Sivistyslautakunta. Esityslista 13/2011

Nivalan kaupunki. Sivistyslautakunta. Esityslista 13/2011 -3, SIV 29.11.2011 17:00 Nivalan kaupunki Sivistyslautakunta 29.11.2011 Esityslista 13/2011 -2, SIV 29.11.2011 17:00 Kokousaika 29.11.2011 klo 17.00 Kokouspaikka Vanha umahalli VIRHE. SISÄLLYSLUETTELON

Lisätiedot

KAAVOITUSKATSAUS

KAAVOITUSKATSAUS OULAISTEN KAUPUNKI 13.2.2012 KAAVOITUSKATSAUS 2011-2012 Kunnan tulee vähintään kerran vuodessa laatia katsaus kunnassa ja maakunnan liitossa vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista,

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / KOKOUSAIKA kello

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / KOKOUSAIKA kello PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2017 KOKOUSAIKA 1.3.2017 kello 19.00-20.20 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukan ruokala Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

KH , Liite 1. Tekla , liite no 1 LAPINLAHDEN KUNTA

KH , Liite 1. Tekla , liite no 1 LAPINLAHDEN KUNTA KH 23.4.2019 78, Liite 1 Tekla 3.4.2019 23, liite no 1 LAPINLAHDEN KUNTA 1 LAPINLAHDEN KUNTA KAAVOITUSKATSAUS 2019 YLEISTÄ Kunnan tulee vähintään kerran vuodessa laatia katsaus kunnassa ja maakunnan liitossa

Lisätiedot

Nivalan kaupunki. Sivistyslautakunta. Esityslista 4/2012

Nivalan kaupunki. Sivistyslautakunta. Esityslista 4/2012 -3, SIV 12.4.2012 17:30 Nivalan kaupunki Sivistyslautakunta 12.4.2012 Esityslista 4/2012 -2, SIV 12.4.2012 17:30 Kokousaika 12.4.2012 klo 17.30 Kokouspaikka Niva-Kaijan koulu lk B113 VIRHE. SISÄLLYSLUETTELON

Lisätiedot

-3, KH 25.11.2015 18:00. Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus 25.11.2015

-3, KH 25.11.2015 18:00. Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus 25.11.2015 -3, KH 25.11.2015 18:00 Nivalan kaupunki Kaupunginhallitus 25.11.2015 Esityslista 28/2015 -2, KH 25.11.2015 18:00 Kokousaika Keskiviikko 25.11.2015 klo 18.00 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI KAAVOITUSKATSAUS 2010 Kunnan tulee vähintään kerran vuodessa laatia katsaus kunnassa ja maakunnan liitossa vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista, jotka

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI Mustikkavuoren asemakaavan muutos, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus. Esityslista 9/2012

Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus. Esityslista 9/2012 -3, KH 23.4.2012 13:00 Nivalan kaupunki Kaupunginhallitus 23.4.2012 Esityslista 9/2012 -2, KH 23.4.2012 13:00 Kokousaika Maanantai 23.4.2012 klo 13.00 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen huone KOKOUKSEN

Lisätiedot

KAAVOITUSKATSAUS 2019

KAAVOITUSKATSAUS 2019 KAAVOITUSKATSAUS 2019 Kirkonkylän osayleiskaava 2030 Muhoksen kunnanhallitus on hyväksynyt 23.4.2019 139 Asematie 14, PL 39, 91501 Muhos Puh. (08) 5330 111 Faksi (08) 5332 433 muhos@muhos.fi www.muhos.fi

Lisätiedot

Nivalan kaupunki. Kokoontuminen Kestin Kartanolle klo 14.00 (Kyläojantie). Tutustumiskäynnin jälkeen kokous kaupungintalolla.

Nivalan kaupunki. Kokoontuminen Kestin Kartanolle klo 14.00 (Kyläojantie). Tutustumiskäynnin jälkeen kokous kaupungintalolla. -3, KH 22.4.2013 14:00 Nivalan kaupunki Kaupunginhallitus 22.4.2013 Kokoontuminen Kestin Kartanolle klo 14.00 (Kyläojantie). Tutustumiskäynnin jälkeen kokous kaupungintalolla. Esityslista 8/2013 -2, KH

Lisätiedot

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo: 11.5.2015 päivitetty: 4.2.2016 on lakisääteinen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7. Tekninen lautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7. Tekninen lautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7 Tekninen lautakunta 11.9.2013 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 11.9.2013 klo 16.30 18.25 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2017 Elinkeino- ja kaavoitusjaosto Sivu 20

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2017 Elinkeino- ja kaavoitusjaosto Sivu 20 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2017 Elinkeino- ja kaavoitusjaosto Sivu 20 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) maanantaina 5.6.2017 klo 17.00

Lisätiedot

-3, KH 27.8.2015 18:30. Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus 27.8.2015

-3, KH 27.8.2015 18:30. Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus 27.8.2015 -3, KH 27.8.2015 18:30 Nivalan kaupunki Kaupunginhallitus 27.8.2015 Esityslista 15/2015 -2, KH 27.8.2015 18:30 Kokousaika Maanantai 27.8.2015 klo 18.30 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN

Lisätiedot

YLÄ-VISTA URHEILUPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

YLÄ-VISTA URHEILUPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA YLÄ-VISTA URHEILUPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo: 30.5.2018 päivitetty: 15.5.2018, 8.11.2018 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen liittyvä asiakirja,

Lisätiedot

LEMIN KUNTA ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston päätösten täytäntöönpano...89

LEMIN KUNTA ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston päätösten täytäntöönpano...89 ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus 16.04.2012 Käsiteltävät asiat 66. Kunnanvaltuuston päätösten 10.4.2012 täytäntöönpano...89 67. Haagin yleissopimuksen mukainen kulttuuriomaisuuden luettelo...90 68.Kaavoituskatsaus

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 17.55 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi Heinilä Irja Keskinen

Lisätiedot

-3, KH 14.9.2015 15:00. Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus 14.9.2015

-3, KH 14.9.2015 15:00. Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus 14.9.2015 -3, KH 14.9.2015 15:00 Nivalan kaupunki Kaupunginhallitus 14.9.2015 Esityslista 18/2015 -2, KH 14.9.2015 15:00 Kokousaika Maanantai 14.9.2015 klo 15.00 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015. KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015. KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015 KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukan ruokala Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

Tässä katsauksessa kerrotaan kaupungin vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista.

Tässä katsauksessa kerrotaan kaupungin vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista. ORIVEDEN KAUPUNGIN KAAVOITUSKATSAUS 2013 Tässä katsauksessa kerrotaan kaupungin vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista. Lisätietoja kaava-asioista saa maankäyttöinsinööri Päivi

Lisätiedot

Nivalan kaupunki. Esityslista 6/2016. Ilmoitathan, jos et pääse kokoukseen: Minnalle p. 040-3447 202 -3, KV 16.6.2016 18:30. Kaupunginvaltuusto

Nivalan kaupunki. Esityslista 6/2016. Ilmoitathan, jos et pääse kokoukseen: Minnalle p. 040-3447 202 -3, KV 16.6.2016 18:30. Kaupunginvaltuusto -3, KV 16.6.2016 18:30 Nivalan kaupunki Kaupunginvaltuusto 16.6.2016 Esityslista 6/2016 Ilmoitathan, jos et pääse kokoukseen: Minnalle p. 040-3447 202 -2, KV 16.6.2016 18:30 Kokousaika Torstaina 16.6.2016

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN ARVIOINTISUNNITELMA ASEMKAAVAN MUUTOS KOSKEE 205. KAUPUNGINOSAN KORTTELEITA JA OSIA KORTTELEISTA 1, 2, 3, 7, 8, 9, 11 JA 12 SEKÄ NIIHIN

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 2 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1

RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Akm 217: Asemakadun ja Niittykadun asemakaavan muutos 1418/10.1002.100203/2014 TELA 61 Asemakaavan muutos sisältyy Raahen kaupungin teknisen lautakunnan 20.2.2014 hyväksymään

Lisätiedot

SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2017 päivitetty: 8.5.2017 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5189 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 22.11.2016 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelin 543 tontteja 1 ja 2, korttelin

Lisätiedot

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite _ HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 29.8.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

Huom! Kokous pidetään Nivalan Teknologiakeskus Nitekissä, 4. krs. saunakabinetissa! Kokouksessa vieraana Evli Pankki Oyj.

Huom! Kokous pidetään Nivalan Teknologiakeskus Nitekissä, 4. krs. saunakabinetissa! Kokouksessa vieraana Evli Pankki Oyj. -3, KH 25.4.2016 15:00 Huom! Kokous pidetään Nivalan Teknologiakeskus Nitekissä, 4. krs. saunakabinetissa! Kokouksessa vieraana Evli Pankki Oyj. Nivalan kaupunki Kaupunginhallitus 25.4.2016 Esityslista

Lisätiedot

Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus. Esityslista 8/2011

Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus. Esityslista 8/2011 -3, KH 18.4.2011 14:00 Nivalan kaupunki Kaupunginhallitus 18.4.2011 Esityslista 8/2011 -2, KH 18.4.2011 14:00 Kokousaika Maanantai 18.4.2011 klo 14.00 Kokouspaikka Kaupungintalo, hallituksen huone KOKOUKSEN

Lisätiedot

-3, KH 19.5.2014 14:00. Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus 19.5.2014. Kokouksen alussa kaupunginhallituksen vieraana kansanedustaja Esko Kurvinen

-3, KH 19.5.2014 14:00. Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus 19.5.2014. Kokouksen alussa kaupunginhallituksen vieraana kansanedustaja Esko Kurvinen -3, KH 19.5.2014 14:00 Nivalan kaupunki Kaupunginhallitus 19.5.2014 Kokouksen alussa kaupunginhallituksen vieraana kansanedustaja Esko Kurvinen Esityslista 11/2014 -2, KH 19.5.2014 14:00 Kokousaika Maanantai

Lisätiedot

-3, SIV :00. Nivalan kaupunki. Sivistyslautakunta

-3, SIV :00. Nivalan kaupunki. Sivistyslautakunta -3, SIV 21.9.2016 17:00 Nivalan kaupunki Sivistyslautakunta 21.9.2016 Esityslista 8/2016 -2, SIV 21.9.2016 17:00 Kokousaika 21.9.2016 klo 17.00 Kokouspaikka kaupungintalo, hallituksen kokoushuone VIRHE.

Lisätiedot

Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2015

Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2015 1 Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2015 Sisällysluettelo 1. Yleistä 2. Maakuntakaava 3. Yleiskaava 4. Asemakaava 5. Rakennusjärjestys 6. Ohjelmoimattomat kaavoitustyöt 7. Kaavoitusohjelma 8. Liitekartat

Lisätiedot

RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI, TEKNINEN KESKUS, MAANKÄYTTÖPALVELUT 10.4.2018 0 YLEISTÄ Maankäyttö-

Lisätiedot

Kärsämäen kunta. Kaavoituskatsaus Sisällysluettelo. 1. Yleistä. 2. Maakuntakaava. 3. Yleiskaava. 4. Asemakaava. 5. Asemakaavan pohjakartta

Kärsämäen kunta. Kaavoituskatsaus Sisällysluettelo. 1. Yleistä. 2. Maakuntakaava. 3. Yleiskaava. 4. Asemakaava. 5. Asemakaavan pohjakartta 1 Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2014 Sisällysluettelo 1. Yleistä 2. Maakuntakaava 3. Yleiskaava 4. Asemakaava 5. Asemakaavan pohjakartta 6. Rakennusjärjestys 7. Ohjelmoimattomat kaavoitustyöt 8. Kaavoitusohjelma

Lisätiedot

RAISION KAUPUNKI RAISIOKANJONIN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4. KAUPUNGINOSA (MAHITTULA)

RAISION KAUPUNKI RAISIOKANJONIN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4. KAUPUNGINOSA (MAHITTULA) RAISION KAUPUNKI RAISIOKANJONIN ASEMAKAAVAN MUUTOS 4. KAUPUNGINOSA (MAHITTULA) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI, TEKNINEN KESKUS, MAANK YTT PALVELUT 10.9.2013 Osallistumis-

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Kärpäsen koulun tontti Kärpänen. Lahti.fi OAS A (5) D/757/ /2017. Puh.

A Asemakaavan muutos. Kärpäsen koulun tontti Kärpänen. Lahti.fi OAS A (5) D/757/ /2017. Puh. OAS A-2705 1 (5) A-2705 Asemakaavan muutos 28.3.2017 Kärpäsen koulun tontti Kärpänen Lahti.fi OAS A-2705 2 (5) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Asemakaavan

Lisätiedot

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 14.4.2015 / 25 KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2015 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi

Lisätiedot

POIKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

POIKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus POIKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2017 päivitetty: 14.3.2017 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan

Lisätiedot

Suunnittelualue. Suunnittelun lähtökohdat. Suunnittelutilanne. SÄKYLÄN KUNTA , tark Sivu 1 / 6

Suunnittelualue. Suunnittelun lähtökohdat. Suunnittelutilanne. SÄKYLÄN KUNTA , tark Sivu 1 / 6 SÄKYLÄN KUNTA Sivu 1 / 6 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Ristolan asemakaavan muutos Suunnittelualue Varsinais-Suomen ELY-keskus on käynnistänyt tiesuunnitelman laatimisen valtatien 12 parantamiseksi

Lisätiedot

Tässä katsauksessa kerrotaan kaupungin vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista.

Tässä katsauksessa kerrotaan kaupungin vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista. Tässä katsauksessa kerrotaan kaupungin vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista. Lisätietoja kaava-asioista saa maankäyttöinsinööri Päivi Valkamalta puh. 050-32 95 303 tai maankäyttöteknikko

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 4/2017 Elinkeino- ja kaavoitusjaosto Sivu 20

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 4/2017 Elinkeino- ja kaavoitusjaosto Sivu 20 ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 4/2017 Elinkeino- ja kaavoitusjaosto Sivu 20 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) tiistaina 5.6.2017 klo 17.00

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Muhoksen kunta OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAMUUTOS KORTTELISSA 202 Asemakaavamuutos koskee Muhoksen kirkonkylän korttelin 202 tontteja 1 ja 2 ja niihin liittyviä puistoalueen

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA Kasvatus ja koulutuslautakunta KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 2/2019. Kisatien koulu. 14 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

REISJÄRVEN KUNTA Kasvatus ja koulutuslautakunta KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 2/2019. Kisatien koulu. 14 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen REISJÄRVEN KUNTA Kasvatus ja koulutuslautakunta KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 2/2019 KOKOUSAIKA Tiistai 5.2.2019 klo 18.00 19.11 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia n:o Liite n:o Kisatien koulu Asia 14 Kokouksen

Lisätiedot

A Asemakaava. Orvokkitie 7, Nikkilä. Lahti.fi Lahden kaupunki Kaupunkiympäristön palvelualue

A Asemakaava. Orvokkitie 7, Nikkilä. Lahti.fi Lahden kaupunki Kaupunkiympäristön palvelualue OAS A-2707 1 (7) A-2707 Asemakaava 25.10.2017 Orvokkitie 7, Nikkilä Lahti.fi OAS A-2707 2 (7) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Asemakaava A-2707 (Orvokkitie

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA ASEMKAAVAN MUUTOS KOSKEE 11. KAUPUNGINOSAN KORTTELIA 1101 Kunnan kaavatunnus:

Lisätiedot

POSION KUNTA Toimintaympäristölautakunta KAAVOITUSKATSAUS VUODELTA 2015

POSION KUNTA Toimintaympäristölautakunta KAAVOITUSKATSAUS VUODELTA 2015 POSION KUNTA Toimintaympäristölautakunta KAAVOITUSKATSAUS VUODELTA 2015 YLEISTÄ KAAVAJÄRJESTELMÄSTÄ Kaavat jaetaan yleispiirteisiin ja yksityiskohtaisiin kaavoihin. Yleispiirteisiä kaavoja ovat maakunta-

Lisätiedot

SORMULAN TEOLLISUUSALUEEN KORTTELEIDEN 659 ja 660 ASE- MAKAAVAMUUTOS

SORMULAN TEOLLISUUSALUEEN KORTTELEIDEN 659 ja 660 ASE- MAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SORMULAN TEOLLISUUSALUEEN KORTTELEIDEN 659 ja 660 ASE- MAKAAVAMUUTOS Asemakaavan muutos koskee kortteleita 659 ja 660 ja siihen rajoittuvia katu- ja liikennealueita.

Lisätiedot

Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus. Esityslista 14/2011

Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus. Esityslista 14/2011 -3, KH 29.8.2011 15:00 Nivalan kaupunki Kaupunginhallitus 29.8.2011 Esityslista 14/2011 -2, KH 29.8.2011 15:00 Kokousaika Maanantai 29.8.2011 klo 15.00 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen huone KOKOUKSEN

Lisätiedot

HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, ALASTALO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, ALASTALO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, ALASTALO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo: 9.3.2016 päivitetty: 13.4.2016 on lakisääteinen (MRL

Lisätiedot

Kolpin asemakaavan muutos, korttelit ja sekä viheralue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus:

Kolpin asemakaavan muutos, korttelit ja sekä viheralue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: Kolpin asemakaavan muutos, korttelit 210-211 ja 221-229 sekä viheralue Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: 599407201606 2 Sisältö: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Hirsimetsäntie 5-7 (Kivistönmäki), Kiveriö. Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Hirsimetsäntie 5-7 (Kivistönmäki), Kiveriö. Lahti.fi A-2701 1 (6) A-2701 Asemakaavan muutos 25.4.2018 Hirsimetsäntie 5-7 (Kivistönmäki), Kiveriö Lahti.fi A-2701 2 (6) Asemakaavan muutos laaditaan Kiinteistö Oy Lahden Hirsimetsäntie 5 sekä JMK Investment

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5192 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 28.02.2017 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva

Lisätiedot

LANATIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

LANATIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus LANATIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2016 päivitetty: 16.12.2016 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan

Lisätiedot

Nivalan kaupunki. Sivistyslautakunta. Esityslista 8/2013

Nivalan kaupunki. Sivistyslautakunta. Esityslista 8/2013 -3, SIV 24.9.2013 17:00 Nivalan kaupunki Sivistyslautakunta 24.9.2013 Esityslista 8/2013 -2, SIV 24.9.2013 17:00 Kokousaika 24.9.2013 klo 17.00 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone VIRHE. SISÄLLYSLUETTELON

Lisätiedot

KAAVOITUSKATSAUS 2015

KAAVOITUSKATSAUS 2015 Rautalammin kunta KAAVOITUSKATSAUS 2015 Kaavoitusjaosto 30.7.2015, 16 1 YLEISTÄ Maankäyttö- ja rakennuslain 7 :n mukaan kunnan tulee vähintään kerran vuodessa laatia katsaus kunnassa ja maakunnan liitossa

Lisätiedot

Maanantai klo 18.00

Maanantai klo 18.00 REISJÄRVEN KUNTA Kasvatus ja koulutuslautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 7 /2018 KOKOUSAIKA Maanantai 17.9.2018 klo 18.00 Kisatien koulu Sivunro KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana

Lisätiedot

Birgitan ja Osuuspankin asemakaavan muutos AK-350 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS

Birgitan ja Osuuspankin asemakaavan muutos AK-350 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Naantalin kaupunki tekniset palvelut maankäyttöosasto asemakaavoitus sivu 1/7 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Kaava-alueen sijainti Osallistumis- ja arviointisuunnitelma eli OAS on kooste kaavoitushankkeen

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie pää, Villähde. Lahti.fi OAS A (6) D/1080/ /2017. Askonkatu Lahti

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie pää, Villähde. Lahti.fi OAS A (6) D/1080/ /2017. Askonkatu Lahti OAS A-2716 1 (6) A-2716 22.5.2017 Asemakaavan muutos Kurenojantie pää, Villähde Lahti.fi OAS A-2716 2 (6) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Asemakaavan

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro 1/2009

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro 1/2009 KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 1/2009 Kokousaika Keskiviikko klo 19.00 20.02 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Muut saapuvilla olleet (ja

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658

ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658 ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 15.8.2016 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Kauttua 406 KORTTELI 658 TONTTI 3 KIINTEISTÖT 2:574 (osa) 2:261 Kaavan laatija

Lisätiedot

1. YLEISTÄ. Kaavaa valmisteltaessa varataan tilaisuus mielipiteen esittämiseen ja kaavaehdotus asetetaan julkisesti nähtäville.

1. YLEISTÄ. Kaavaa valmisteltaessa varataan tilaisuus mielipiteen esittämiseen ja kaavaehdotus asetetaan julkisesti nähtäville. 2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 1. YLEISTÄ 2. MAAKUNTAKAAVOITUS 3. YLEISKAAVOITUS 4. ASEMAKAAVAT 5. RANTA-ASEMAKAAVAT 6. RAKENNUSJÄRJESTYS 7. YHTEYSTIEDOT Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan kunnan tulee

Lisätiedot

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 2 /2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Maanantai 3.2.2014 klo 16.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 6 7 8 9 sivu 7 7 8 9 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Valitaan

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 382-RAK1814 IKAALISTEN KAUPUNKI KAURARANNAN RANTA-ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 8.2.2019 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (10) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa ranta-asemakaavan

Lisätiedot

KAAVOITUSKATSAUS 2018

KAAVOITUSKATSAUS 2018 Kunnanhallitus 17.12.2018 232 KAAVOITUSKATSAUS 2018 2 KAAVOITUSKATSAUS 2018 Maankäyttö- ja rakennuslain 7 :n mukaan kunnan tulee vähintään kerran vuodessa antaa katsaus kunnassa ja maakunnan liitossa vireillä

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro klo

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro klo 1 KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 Tekninen lautakunta 22.3.2017 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 22.3.2017 klo 16.30 17.25 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 8/2011 Kokousaika 19.12.2011 klo 19.00. Teknologiakylän auditorio

Kaupunginvaltuusto NRO 8/2011 Kokousaika 19.12.2011 klo 19.00. Teknologiakylän auditorio HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 8/2011 Kokousaika 19.12.2011 klo 19.00 Kokouspaikka Teknologiakylän auditorio Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

POSION KUNTA Toimintaympäristölautakunta KAAVOITUSKATSAUS VUODELTA 2016

POSION KUNTA Toimintaympäristölautakunta KAAVOITUSKATSAUS VUODELTA 2016 POSION KUNTA Toimintaympäristölautakunta KAAVOITUSKATSAUS VUODELTA 2016 YLEISTÄ KAAVAJÄRJESTELMÄSTÄ Kaavat jaetaan yleispiirteisiin ja yksityiskohtaisiin kaavoihin. Yleispiirteisiä kaavoja ovat maakunta-

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Sivu 26 (34) Valtuusto. Yliopiston tutkimusasema. 1 varavaltuutettu

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Sivu 26 (34) Valtuusto. Yliopiston tutkimusasema. 1 varavaltuutettu KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Sivu 26 (34) Valtuusto KOKOUSAIKA Torstai 27.9.2018 kello 18.00 18.13 KOKOUSPAIKKA Yliopiston tutkimusasema SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 20 valtuutettua LIITE A 1 varavaltuutettu

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 9.12.2015 Haapajärven kaupunki OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) SAMULINPUISTON ASEMAKAAVAMUUTOS Asemakaavan muutos koskee osaa Haapajärven Ronkaalan kaupunginosan korttelista 215 ja siihen liittyvää

Lisätiedot

Pyhännän kunta. Kaavoituskatsaus Voimassa olevat asemakaavat: 1.1 Asemakaavat:

Pyhännän kunta. Kaavoituskatsaus Voimassa olevat asemakaavat: 1.1 Asemakaavat: Pyhännän kunta Kaavoituskatsaus 2018 Rakennuslain 7 :n mukaisesti ilmoitetaan seuraavaa: 1. Voimassa olevat asemakaavat: 1.1 Asemakaavat: - Leiviskänkankaan asemakaava laajennuksineen - Kirjavaniemen asemakaava

Lisätiedot

KAAVOITUSKATSAUS 2018

KAAVOITUSKATSAUS 2018 KAAVOITUSKATSAUS 2018 Kaavoituskatsaus Maankäyttö- ja rakennuslain 7 :n mukaan kunnan tulee vähintään kerran vuodessa laatia katsaus kunnassa ja maakunnan liitossa vireillä olevista ja lähiaikoina vireille

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Pitkämön tekojärven tilan 7:391 ranta-asemakaavan muutos

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Pitkämön tekojärven tilan 7:391 ranta-asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 16.3.2016 KURIKAN KAUPUNKI Pitkämön tekojärven tilan 7:391 ranta-asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan

Lisätiedot

KYLPYLÄ (10) KAUPUNGINOSA KYLPYLÄKADUN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS

KYLPYLÄ (10) KAUPUNGINOSA KYLPYLÄKADUN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS KYLPYLÄ (10) KAUPUNGINOSA KYLPYLÄKADUN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS Vireilletulo: Kaavoituskatsaus 2014 Kaavaluonnos: 16.12.2014 Kaavaehdotus: 3.3.2015 Kaupunginhallitus: 31.8.2015, 116 IKAALISTEN KAUPUNKI

Lisätiedot

Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti.

Lisätiedot

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 1 No 1/2008 KOKOUSAIKA Perjantaina 18.01.2008 kello 13.00-14.00 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanviraston, valtuustosali SAAPUVILLA

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177 EURAJOEN KUNTA Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25177 Turussa 19.3.2012, tark. 5.6.2012, tark. 4.9.2012, tark. 9.11.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot