VAUNUKUIVURI M5-SARJA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VAUNUKUIVURI M5-SARJA"

Transkriptio

1 VAUNUKUIVURI M5-SARJA

2 M5-SARJAN ISO MEPU-VAUNUKUIVURI LUOTETTAVAAN JA LAADUKKAASEEN VILJANKUIVAUKSEEN Mepun uuden käytännöllisen M5-sarjan suunnittelussa on panostettu erityisesti toimintavarmuuteen ja helppokäyttöisyyteen. M5-sarjan kuivurit perustuvat samaan, luotettavaksi todettuun teknologiaan kuin Mepun suuritehoiset jatkuvatoimiset kuivurit. Pitkälle kehitetty kuivausteknologia takaa laadukkaan lopputuloksen lisäksi sen, että vilja kuivuu nopeasti ja energiatehokkaasti. KUIVURI, UUNI JA KAATOALLAS JOUSTAVASTI SIJOITETTAVISSA Uusi M5-vaunukuivurimallisto on monipuolinen kokonaisuus, jonka kuivuri-, uuni- ja kaatoallasyksikkö voidaan joustavasti sijoittaa asiakkaan tarpeiden mukaan. M5-sarjan vaunukuivurimallisto on suunniteltu ja valmistettu Suomessa. Mepu Oy pidättää oikeuden muutoksiin.

3 AVATTAVA POHJAKOURU JA ISOT HUOLTOLUUKUT SUURET PYÖRIVÄT SYÖTTÖTELAT ILMAKANAVAT KESTÄVÄ SILEÄPINTAINEN VILJASÄILIÖ VAKIOTOIMITUSSISÄLTÖ 1. POHJAKARTIO JA RUUVIKULJETIN Jyrkkäkylkinen ja sileäseinäinen pohjakartio varmistaa kaikissa tilanteissa viljan valumisen pohjaruuville. Pohjakartio on helppo puhdistaa isoista huoltoluukuista (6 kpl). 8 ruuvikuljetin siirtää viljaa tehokkaasti. Ruuvin ja pohjakourun välillä on reilu välys, mikä takaa hellävaraisen viljan siirron. Pohjakouru on helposti avattavissa puhdistusta varten. Lisävarusteena pikalukituksella varustettu pohjakouru. 2. SYÖTTÖLAITE Säädettävällä nopeudella varustetut, pyörivät syöttötelat (15 kpl) varmistavat tasaisen viljan kierron kaikissa olosuhteissa. Avattavien pohjaluukkujen ansiosta kuivurin puhdistus on helppoa ja nopeaa. Ilmakoteloihin lentänyt vilja palautuu molemmilta puolilta takaisin syöttölaitteeseen. 3. ILMAKANAVAT Ilmakanavien sisäpinta on sileä, jolloin vilja ei tartu pinnoille ja huollon tarve on vähäinen. Isokokoiset huoltoluukut mahdollistavat esteettömän huoltotoiminnan. 4. KUIVAUSKENNOT Kiilaharjakuivauskennosto takaa ilman ja viljan tehokkaan sekoittumisen, jolla saadaan tasalaatuinen ja energiatehokas kuivaustulos. Kuivauskennosto pysyy puhtaana sileiden sisäpintojen ansiosta. 5. VILJASÄILIÖ Kestävä ja sileäpintainen viljasäiliö varmistaa viljan valumisen kuivauskennostoon myös märissä olosuhteissa. 6. KUPPIELEVAATTORI Tehokas ja hiljainen suorakaideputkinen 80 ja 100 t/h kuppielevaattori varmistaa kuivurin nopean täytön ja tyhjennyksen. Elevaattorin yläpäässä on 3-tiejakaja, jolla viljan kulku voidaan muuttaa kuivuriin tai kuivurista pois.

4 7. LEVITINLAUTASELLA TASAINEN TÄYTTÖ 7. ESIPUHDISTIN LEVITINLAUTASELLA Levitinlautasella varustettu esipuhdistin levittää viljan tasaisesti viljasäiliöön täyttäen viljasäiliön tehokkaasti sekä puhdistaa viljaa roskista ja pölystä. 8. AKSIAALIPUHALTIMET Aksiaalipuhaltimet liikuttavat ilmaa energiatehokkaasti. 9. RUNKO Kuivauslaitteisto on asennettu tukevan teräspalkkirungon päälle. Kuivattaessa kuivuri tulee tukea alustaansa vakiovarusteisiin kuuluvilla tukijaloilla. Irroitettava vetoaisa säästää tilaa. 10. LÄMMÖNLÄHDE Tehokkaat alipaineuunit takaavat energiatehokkaan kuivaustuloksen. Optiona saatavilla myös suorakaasupolttimet. 11. OHJAUSKESKUS Vakiovarusteena yksinkertainen ja looginen hallintapaneeli, jolla kuivuria on helppo käyttää. Lisävarusteena saatavana hallintapaneelit laajemmille järjestelmille TEHOKKAAT AKSIAALIPUHALTIMET IRROTETTAVA VETOAISA LISÄVARUSTEET 1. LAAJA VALIKOIMA KAATOSUPPILOITA Yliajettavatmallit Tasalattiamallit 2. SUORAKAASUPOLTTIMET KESKIPAKOPUHALTIMET PÖLYNEROTUSPAKETIT ELEVAATTORILLE JA KESKIPAKOPUHALTIMILLE 11. HELPPOKÄYTTÖINEN OHJAUSKESKUS 5. OHJAUSKESKUKSET LAAJEMMILLE JÄRJESTELMILLE OHJAUSKESKUS 6. PIKALUKITTAVA POHJAKOURU Mepu Oy pidättää oikeuden muutoksiin.

5 Malli M5-38 M5-51 M5-63 M5-71 M Elevaattorin korkeus, m Uunisuositus Virta kuivauksessa, vakiokone [A] (korkea jalusta) Sähköteho kuivauksessa, vakiokone [kw] (korkea jalusta) x Koneiston korkeus, m [A] Koneiston leveys, m [C] Viljatilavuus sisältää syöttölaitteen [m³] Kuivausosuuden tilavuus [m³] Puskuriosuuden tilavuus [m³] Elevaattori [t/h] Viljatilavuus laskettu vehnällä, 18 % kosteussisältö. Kuivattaessa korkeammista kosteusprosenteista vilja laajenee -> täyttötilavuus on alhaisempi. Arvot ovat teoreettisesti laskettuja ja saattavat vaihdella riippuen paikallisista olosuteista ja viljan ominaisuuksista. Mepu Oy pidättää oikeuden mahdollisiin teknisiin muutoksiin tuotevalikoimassa.

6 OTA YHTEYTTÄ! Suunnitellaan hankintasi yhdessä. Mepu Oy pidättää itsellään oikeuden mallistomuutoksiin eli toimittamiensa tuotteiden malli-, väri-, varuste- ja hintamuutoksiin ilman eri ilmoitusta. Tuotteiden vakiovarusteet saattavat vaihdella markkina-alueittain. Esitteen ja muiden julkaisujen kuvissa saattaa esiintyä varusteita, jotka eivät kuulu vakiovarusteisiin. Suoritusarvot ja tekniset tiedot ovat suuntaa antavia. Varmista tuotteen toimitussisältö Mepu-myyjältäsi. JÄLLEENMYYNTI: MEPU Oy Mynämäentie 59, Yläne p. (02) ,