Renault Master Casa L2H2P2 2.5 dci 120. Kootut käyttöohjeet

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Renault Master Casa L2H2P2 2.5 dci 120. Kootut käyttöohjeet"

Transkriptio

1 L2H2P2 2.5 dci 120 Kootut käyttöohjeet

2 KÄYTTÖOHJE 1 (25) SISÄLTÖ 1. YLEISIÄ TIETOJA Sivu 1.1 Muistilista Lukot ja hälyt Ajaminen Peruuttaminen TEKNISIÄ TIETOJA Kori Moottori Massat ja mitat SÄHKÖJÄRJESTELMÄ DC akut Akkukontrolleri Lataus ajon aikana Verkkolaturi Pikalaturi V 50 Hz verkkosähkö Invertteri VESIJÄRJESTELMÄ Raitisvesi Lämminvesi Harmaavesi WC KAASULAITTEET KYLMÄLAITTEET Jääkaappi Viinikaappi LÄMMITYS JA ILMASTOINTI Asunto-osan lämmitys Kattoluukku Lattialämmitys Asunto-osan ilmastointi VIIHDE- JA NAVIGOINTIJÄRJESTELMÄ AV-keskusyksikkö Äänentoisto Digiviritin Takanäyttö TALVIKÄYTTÖ Moottorin ja ohjaamon esilämmitys Vesijärjestelmät...24 LIITTEET Viihdejärjestelmän liitäntäkaavio Laitteiden alkuperäiset käyttöohjeet (soveltuvin osin)

3 KÄYTTÖOHJE 2 (25) 1. YLEISIÄ TIETOJA 1.1 Muistilista Ennen liikkeelle lähtöä varmista, että: verkkosähkön johto on irrotettu, kaikki ovet ovat kunnolla kiinni, kattoluukku on kiinni, kaikki säilytyslokeroiden ja komeroiden luukut ja WC:n ovi ovat lukossa, jääkaapin ovi on kiinni ja lukitussalpa alhaalla, ja pöydillä ei ole irtotavaroita. Muista myös valot! Autossa ei ole valoautomatiikkaa. Auton korkeus on hiukan yli 2,5 m. Varo katoksia ja parkkihalleja! 1.2 Lukot ja hälyt Autossa on tehdasasenteinen murtohälytin ja keskuslukitus. Lukitus avataan (A) ja suljetaan (B) avaimessa olevilla painikkeilla. Jos joku ovista ei ole kunnolla kiinni, hälyttimen sireeni antaa lyhyen merkkiäänen ja suuntavilkut eivät välähdä kun lukitus suljetaan. Normaalisti vilkut välähtävät kaksi kertaa suljettaessa ja kerran avattaessa. Ovet menevät automaattisesti lukkoon, kun autolla lähdetään liikkeelle (noin 6 km/h nopeudessa). Lukituksen voi avata ja sulkea myös auton sisältä, ohjaamon sisävalon vieressä olevalla kytkimellä. Hälytin aktivoituu automaattisesti kun keskuslukitus suljetaan avaimen painikkeesta. Jos joku ovi avataan avaimella suoraan lukosta tai sisäpuolelta kun hälytin on aktivoitu, se aiheuttaa hälytyksen. Jos vilkut eivät välähdä kun avaat lukituksen, hälytin on lauennut poissaolosi aikana. Hälyttimessä on sisätilan liiketunnistin, joka on aika herkkä. Se hälyttää esimerkiksi lämmityslaitteen aiheuttamien ilmavirtojen takia. Sen saa pois päältä painamalla lukituspainiketta suljettaessa pari sekuntia, jonka jälkeen hälyttimen sireeni antaa lyhyen merkkiäänen. 1.3 Ajaminen Masteria ajetaan kuten tavallista henkilöautoa. B-luokan ajokortti (henkilöautokortti) kelpaa. Vaihteiden välitykset ovat tiheämmät kuin henkilöautossa ja moottorissa on hirveästi vääntöä, joten usein voi käyttää isompia vaihteita kuin mihin on henkilöautolla tottunut. Vaihdelaatikossa on kuusi pykälää. Kaupunkiajossa ja 60 km/h rajoitusalueella sopivia ovat 3. ja 4., 80 km/h alueella 5. ja satasen alueella 6. Moottorin momenttialue on aika laaja ripeässä kiihdytyksessä ei tarvitse käydä kaikkia vaihteita läpi vaan antaa koneen kiertää yli 3000 r/min ja vaihtaa kahta suurempaan.

4 KÄYTTÖOHJE 3 (25) Suomessa matkailuajoneuvoilla on yleensä 80 km/h nopeusrajoitus. Asetuksen 353/2006 mukaan matkailuauton nopeusrajoitus on kuitenkin eräin edellytyksin (lukkiutumattomat jarrut, kuljettajan turvatyyny ja turvavyöt kaikilla istuinpaikoilla) 100 km/h kun auto on muutoskatsastettu, tästä on tehty merkintä rekisteriotteeseen ja kiinnitetty asetuksessa määriteltyjen mittojen mukainen keltamusta kilpi auton takaosaan. Tämä auto täyttää nämä vaatimukset. Muissa Euroopan maissa saa yleensä ajaa samaa nopeutta kuin henkilöautoilla. Väärinkäsitysten välttämiseksi voi olla viisasta peittää -tarra jos haluaa käyttää tätä mahdollisuutta. Vakionopeussäädintä käsketään vaihdekepin juuressa olevilla nappuloilla. Valitaan joko = vakionopeussäädin, tai = nopeudenrajoitin Haluttu nopeus asetetaan + ja painikkeilla. Asetettu nopeus näkyy ajotietokoneen näytöllä. 1.4 Peruuttaminen Autossa on ultraäänisignaaliin perustuva peruutustutka sekä peruutuskamera, jonka kuva tulee navigaattorin näyttöön. Molemmat kytkeytyvät automaattisesti kun pakki pannaan päälle. Peruutustutka antaa lyhyen äänimerkin kun peruutusvaihde kytketään. Äänimerkit kuuluvat sitä nopeammassa rytmissä, mitä lähempänä este on autoa. Ääni muuttuu yhtäjaksoiseksi, kun tilaa on vaaksan verran. Peruutuskamera kurkkii rekisterikilven valon lipan alta. Kameran kuva on erittäin laajakulmainen, joten kaikki kuvassa näkyvä on paljon lähempänä kuin kuvan perusteella voisi luulla. Auton puskuri on jokseenkin kuvan alareunan tasalla. Kuva näkyy peilikuvana.

5 KÄYTTÖOHJE 4 (25) 2. TEKNISIÄ TIETOJA 2.1 Kori Auton alusta on valmistettu kesäkuussa 2005 Renaultin tytäryhtiön SOVABin (Société des Véhicules Automobiles de Batilly) tehtaalla Batillyssa, Ranskassa. Tehdas tuottaa 600 autoa päivässä, pääasiassa Renault Masterin 88 eri version lukuisia variaatioita. Samalta linjalta tulevat myös autot joita myydään nimillä Opel Movano tai Nissan Interstar. Rakentamisen ja varustamisen matkailuautoksi teki elokuun-marraskuun 2005 välisenä aikana Piispanristillä Kaarinassa Auto-instot Tuotanto Oy (Kari Väisänen). Tämä tehdas rakentaa vuosittain noin matkailuautoa, useimmat Fiat Ducato / Peugeot Boxer / Citroen Jumper alustalle, mutta myös Mercedes Sprinterin ja Ford Transitin. Autot myydään tavaramerkillä Casa Car. Tämä auto oli ensimmäinen Renaultin koriin tehty Casa. Viihde- ja äänentoistojärjestelmien suunnittelusta ja toteutuksesta vastasi Antti Voima. Asennuksia tehtiin osittain jo valmistuksen aikana tehtaalla Kaarinassa. Käyttöönottopäivä Mallimerkintä Master L2H2P2 2.5 dci 120 Värikoodi 423 sininen Rengaskoko 215/65 R16C (sallittu myös 205/75 R16C) Rengaspaineet (kylmänä) Etuakselilla 3,9 bar Taka-akselilla 4,3 bar Vararengasta ei ole autossa. Tavaratilassa on paikkausainepullo ja 12 V sähköllä toimiva kompressori. Ajovalojen lamput: Lähivalot Kaukovalot Huoltoväli H1 H km tai yksi vuosi

6 KÄYTTÖOHJE 5 (25) 2.2 Moottori Nelisylinterinen, 16-venttiilinen yhteispaineruiskutus-turbodiesel. Mallimerkintä G9U Iskutilavuus 2463 cm 3 Teho 84 kw ( r/min Vääntömomentti r/min Polttoainesäiliö 100 l Normikulutus 8,9 l/100 km yhdistetyssä ajossa Tehokäyrä Vääntömomenttikäyrä Tutun turbon vihellyksen kuulen Äänellään se mielen kohentaa - Karma

7 KÄYTTÖOHJE 6 (25) 2.3 Massat ja mitat Omamassa kg Kokonaismassa kg Kääntöympyrän halkaisija 13,75 m (pyöristä) Kääntöympyrän halkaisija 14,11 m (puskurista)

8 KÄYTTÖOHJE 7 (25) 3. SÄHKÖJÄRJESTELMÄ V DC akut Autossa on kaksi akkua: Auton alkuperäinen, ns. käynnistysakku on ohjaamon lattian alla - se antaa virtaa käynnistysmoottorille, moottorin apulaitteille, ajovaloille, moottorin esilämmittimelle (Webasto) ja ohjaamon lämmityslaitteelle. Asunto-osan akku eli ns. hupiakku on omassa suljetussa kotelossaan jääkaapin takana. Se antaa virtaa viihdejärjestelmälle, asunto-osan lämmityslaitteelle, sisävaloille, invertterille ym. laitteille. Hupiakun kapasiteetti on noin 100 Ah eli 1,2 kwh. Hupiakun varaustilaa ja latauksen toimintaa on syytä seurata erittäin aktiivisesti, koska matkailukäytössä akkusähkön riittävyys on aina rajallinen resurssi. Tarpeettomasti päällä olevat laitteet tai unohtuneet kuormitukset aiheuttavat helposti akun tyhjentymisen, joka taas syö akun kapasiteettia. Yksikin syväpurkaustilanne voi aiheuttaa sen että seuraavassa lataustilanteessa akkuun ei varaudu kuin puolet kapasiteetista. Normaalisti akkusähkön pitäisi riittää noin 36 tunniksi, eli yhdeksi päiväksi ja kahdeksi yöksi, jos lämmityslaite on päällä eikä verkkosähköä ole saatavilla. Pääsulakkeet ovat takaistuimen selkänojan takana. Pienempiä sulakkeita on molemmissa komeroissa. Osa käyttökohteista, esimerkiksi komeroiden sisävalot ja viinikaappi ovat jännitevahdin takana. Se estää akkua tyhjentymästä jos joku näistä unohtuu päälle. 12 V pistokkeita on pöydän alla, keittiön kaapistossa, WC:ssä ja tavaratilassa.

9 KÄYTTÖOHJE 8 (25) 3.2 Akkukontrolleri Hupiakun varaustilan valvontaa varten autossa on WAECO Mobitronic Controller ampeerituntilaskuri. Vasen näyttö antaa sen hetkisen akkuvirran. Miinusmerkki lukeman edessä tarkoittaa purkausta, ja jos se puuttuu niin latausta. Punaista nappia painamalla näyttöön tulee hetkeksi akkujännite. Oikea näyttö kertoo akun varaustilan ampeeritunteina. Nolla tarkoittaa että akku on täynnä, -50 että puolet kapasiteetista on käytetty. Miinus 100 tarkoittaisi että akun kapasiteetti on käytetty, mutta niin tyhjäksi sitä ei pidä päästää koska syväpurkauksen riski on lähellä. Laite mittaa akun kokonaisvirtaa riippumatta siitä miltä laitteelta latausvirta tulee tai mihin kuormitusvirta menee. 3.3 Lataus ajon aikana Ajon aikana molemmat akut ovat rinnan kytkettynä ja saavat latausvirtaa moottorin laturilta. Käynnistysakun kotelossa on rele, joka saa kelajännitteensä laturin säätimeltä ja kytkee akut yhteen kun moottori käynnistetään. Akkujen jännite on silloin lähes sama ja latausvirta jakaantuu siinä suhteessa kuin akut tarvitsevat varausta. Kun moottori pysäytetään, akut kytkeytyvät irti toisistaan. Käynnistysakun ja hupiakun välisessä johdossa on ylikuormitussuojana 40 A suoja-automaatti, joka on takaistuimen selkänojan takana. Jos hupiakku pääsee liian tyhjäksi, se saattaa yrittää ottaa generaattorilta suurempaa latausvirtaa ja suoja aukeaa. Tähän sisältyy sudenkuoppa, koska luulet lataavasi akkua vaikka purat sitä. Akkua pitää silloin elvyttää verkko- tai pikalaturilla ennen liikkeelle lähtöä. 3.4 Verkkolaturi Akkujen verkkolatausta varten autossa on Büttner-Elektronik Mobile technology MT1215- automaattilaturi. Laturin toimintaa voi seurata tarkkailupaneelista. On-Off kytkimestä voi sammuttaa paneelin valot, mutta laturi on silti aina päällä kun verkkosähkö on kytkettynä.

10 KÄYTTÖOHJE 9 (25) Laturi noudattaa ns. IUoU-toimintakäyrää, jossa on neljä toimintatilaa: 1. Jos akku on purettu tyhjäksi ja jännite on yli 1,5 V sitä ladataan pienellä virralla (3 A) kunnes jännite nousee 8 Volttiin. Jos jännite on alle 1,5 V laturi ei tunnista akkua lainkaan. 2. Kun jännite on yli 8 V, akkua ladataan (I-vaihe) maksimivirralla (15 A) kunnes 75% kapasiteetista on saavutettu. Main Charging - ledi valvontapaneelissa palaa. 3. U1-vaiheessa akkua ladataan vakiojännitteellä (noin 14,2 V) ja pienenevällä virralla täyteen. Main Charging -ledi valvontapaneelissa palaa ja Battery Full -ledi vilkkuu. 4. Kun akku on täynnä, laturi kytkeytyy lepojännitteeseen (U2-vaihe) (noin 13,3 V), joka säilyttää akun varaustilan mutta ei aiheuta siinä kaasunkehitystä. Battery Full -ledi palaa jatkuvasti. Jos akku jää pitemmäksi ajaksi lepotilaan, laturi kytkeytyy vakiojännitevaraukseen (U1-vaiheeseen) pari kertaa viikossa (ns. virkistyskäyttö). Laturissa on erillinen lähtö käynnistysakkua varten, joka antaa sille pienellä virralla (< 2 A) tukilatausta. Paneelin Batt. II ledi osoittaa että käynnistysakku on kytketty. 3.5 Pikalaturi Autossa on matkustajan istuimen alla pikalaturi ongelmatilanteita varten, esimerkiksi jos akku on päässyt niin tyhjäksi ettei automaattilaturi tunnista sitä, niin sen voi ehkä elvyttää pikalaturilla. Siinä ei ole mitään järkeä, se työntää akkuun A virtaa varaustilasta riippumatta. Sillä pystyy helposti pilaamaan akun ylilatauksella, joten sitä ei pidä käyttää muuten kuin harkitusti ja valvotusti todelliseen tarpeeseen.

11 KÄYTTÖOHJE 10 (25) V 50 Hz verkkosähkö Verkkosähköön on autossa liitetty: - jääkaappi - lattialämmitys - asunto-osan ilmastointilaite - akkulaturit - pistorasiat Pistorasioita on pöydän alla ja WC:n oven vieressä. Muut laitteet on liitetty komerossa olevien pistorasioiden välityksellä. Turvallisuuden vuoksi liitäntäjohdon alkupäässä on hyvä olla vikavirtasuojakytkin, kun liitytään esim. leirintäalueella verkkoon, jossa ei ole vikavirtasuojausta. 3.7 Invertteri Autossa on oikeanpuoleisen takaistuimen selkänojan takana WAECO Mobitronic PP Pocket Power invertteri, jolla voi tehdä 230 V vaihtosähköä akkusähköstä esim. tietokoneelle tai tulostimelle. Invertteri on liitetty pöydän alla olevaan vasemmanpuoleiseen pistorasiaan. Laite pitää kytkeä erikseen päälle siinä olevasta kytkimestä. Tekniset tiedot: - Syöttöjännitealue V - Syöttöjännitteen hälytysraja 11 V - Virrankulutus max. 60 A - Lähtöjännite 230 V 50 Hz - Lähtöteho, jatkuva 500 W - Lähtöteho, 10 minuuttia 650 W - Tyhjäkäyntivirta 0,9 A - Hyötysuhde 90 %

12 KÄYTTÖOHJE 11 (25) 4. VESIJÄRJESTELMÄ 4.1 Raitisvesi Raitisvesisäiliö (40 litraa) on auton takaosassa ja se täytetään auton takaa. Vesipumppu on säiliön sisällä oleva uppopumppu. Sekoitushanoissa olevat kytkimet käynnistävät pumpun. Limoittumisen estämiseksi on säiliön täytön yhteydessä hyvä laittaa muutama desinfiointipilleri. Säiliön tyhjennysventtiili on auton alla, lämmityslaitteen pakoputken vieressä: Venttiili kiinni Venttiili auki 4.2 Lämminvesi Lämminvesivaraaja Truma B10 on auton takaosassa, vasemman takapyörän päällä. Se täytetään avaamalla keittiön tai vessan vesihanaa, jolloin vesipumppu täyttää putkiston ja lämminvesivaraajan. Varaajan tilavuus on 10 litraa ja se toimii nestekaasulla. Veden lämmittäminen 70 ºC lämpötilaan kestää noin puoli tuntia ja vie noin 60 g kaasua. Lämmitin käynnistetään kääntämällä säätimen ulkokehää asennosta b liekin kuvan kohdalle asentoon a. Haluttu veden lämpötila asetellaan säätimen sisäkehällä. Vihreä merkkilamppu c syttyy toiminnan merkiksi ja punainen d häiriön merkiksi. Varaajaa käytettäessä sen pitää olla täytetty vedellä, nestekaasuhanan pitää olla auki ja palamisilman oton suojakuvun (auton ulkopuolella) irrotettu.

13 KÄYTTÖOHJE 12 (25) Vesiputkisto ja samalla myös lämminvesivaraaja tyhjennetään auton tavaratilassa olevilla tyhjennysventtiileillä: Hanat kiinni Hanat auki 4.3 Harmaavesi Harmaavesisäiliöön johdetaan keittiön ja vessan pesualtaiden vedet. Säiliön tilavuus on 20 litraa ja se on keittiön alakaapissa. Tyhjennysventtiili on keittiön kaapin alla. Venttiili kiinni Venttiili auki Raitisvesisäiliön ja harmaavesisäiliön pintojen tarkkailua varten säiliöissä on pinnankorkeusanturit. Näyttölaitteet ovat WC:n oven pielessä, sisäpuolella.

14 KÄYTTÖOHJE 13 (25) 4.4 WC Autossa on Thetford C-200 CW kemiallinen kasetti-wc. Sekä huuhtelunestesäiliön että jätesäiliön tilavuus on 17 litraa. Vessan toiminta perustuu kemikaaliin (Thetfordin sininen), jota laitetaan jätesäiliöön ja joka hajottaa jätökset (myös vessapaperin) harmaaksi massaksi. Lisäksi säiliö on lähes ilmatiivis. Pöntön pohjaluukku avataan sen vasemmalla puolella olevasta vivusta. Säiliössä saattaa olla lämpötilan vaihtelusta johtuvaa painetta ja se saattaa muutenkin heittää avattaessa vähän roiskeita, siksi pöntön kansi avataan vasta kun pohjaluukku on avattu. Huuhtelu tapahtuu säiliön pumpulla. Huuhtelunestesäiliöön laitetaan toista kemikaalia (Thetfordin punainen), joka yrittää desinfioida pönttöön jääneitä pisaroita hajuttomiksi. Säiliö täytetään takaa auton ulkopuolelta. Huuhteluainesäiliön päällä oleva punainen lamppu ilmoittaa jos jätesäiliö on täyttymässä. Jätesäiliön tyhjennys: Tyhjennyksen jälkeen säiliö huuhdellaan ja sinne laitetaan litra-pari vettä sekä pari desiä Thetfordin sinistä. Kasetti takaisin paikalleen ja WC on taas käyttövalmis.

15 KÄYTTÖOHJE 14 (25) 5. KAASULAITTEET Järjestelmän kaasunpaine on 30 mbar propaania. Nestekaasupullo on omassa lokerossaan auton takana vasemmalla puolella. Sinne mahtuu 5 kg teräskuorinen painoventtiilillä varustettu kaasupullo. Pullollisen pitäisi riittää noin 2-3 viikoksi, jos jääkaappi on koko ajan kaasukäytöllä. Kaasu on pullossa nestemäisessä muodossa, paine on ympäristön lämpötilasta riippuen 7 9 bar. Paine pienennetään 30 mbar tasoon paineenalennusventtiilillä, joka painetaan pullon venttiilin päälle. Pullon sisältämää kaasumäärää ei voi nähdä pullon päältä. Pullon taarapaino, eli paino tyhjänä, on maalattu tai stanssattu pulloon. Pullon voi punnita tavallisella henkilövaa alla, kaasua on painon ja taaran erotus. Huom! Kaasupullojen liittimet ovat erilaisia eri maissa. Suomalaista kaasupulloa ei yleensä voi vaihtaa täyteen ulkomailla. Laivoille ja lautoille ajettaessa kaasu pitää sulkea pullon venttiilistä. Joissakin maissa saattaa olla kaasulaitteiden käytön rajoituksia myös tunneleissa, moottoritiellä, tai ylipäätään ajon aikana. Kaasupullon liittäminen: 1. Poista venttiilin suojahattu 2. Tarkista, että paineensäätimen vipu on kiinni-asennossa 3. Nosta kiinnitysrengasta ja paina säädin venttiilin päälle 4. Paina kiinnitysrengasta alaspäin 5. Käännä paineensäätimen vipu auki-asentoon Laitekohtaiset sulkuhanat ovat komeron sisäpuolella.

16 KÄYTTÖOHJE 15 (25) 6. KYLMÄLAITTEET 6.1 Jääkaappi Autossa on Dometic RM 4211 LM kolmitoimijääkaappi. Tekniset tiedot: - Tilavuus 60 litraa - Pakastelokero 5 litraa - Liitäntäteho 125 W 230 V, 120 W 12 V - Kaasun kulutus max. 18,3 g/h, keskimäärin 310 g / 24 h - Elektroninen automaattisytytys Jääkaappia voi käyttää kolmella eri energialähteellä, mutta vain yksi kerrallaan saa olla päällä: Verkkokäyttö kytketään vihreällä kytkimellä. Lämpötilaa voi säätää sen vieressä olevalla termostaatilla. Akkukäyttö kytketään punaisella kytkimellä. Sitä ei kannata käyttää muuten kuin poikkeustilanteissa, ehkä pitempien ajomatkojen aikana. Kaasukäyttö käynnistetään avaamalla venttiili suurimman liekin asentoon ja kytkemällä oranssi kytkin yläasentoon. Venttiilin nuppia painetaan sisäänpäin (liekinvarmistin). Kuuluu tikittävä ääni (sytytys) ja merkkivalo vilkkuu. Nuppi pidetään pohjassa vielä muutama sekunti sen jälkeen kun liekki on syttynyt. Jos tikittävä ääni alkaa kuulua ja valo vilkkua itsekseen kaasukäytön aikana, niin kaasupullo on todennäköisesti tyhjentynyt. Jos ympäristön lämpötila on alle 25 ºC, voidaan kaasuventtiili kääntää keskimmäiseen asentoon, ja jos se on alle 10 ºC niin pienimmän liekin asentoon. Jääkaapin sisälämpötilaa voi seurata huonelämpömittarin oikeanpuoleisesta näytöstä.

17 KÄYTTÖOHJE 16 (25) Oven lukitus avataan painamalla vihreätä painiketta oikealle, jolloin lukitustappi nousee ylös. Ovi on lukittu myös alareunasta jos se ei avaudu vaikka tappi on ylhäällä, niin tönäise oven alareunaa, jolloin lukitus vapautuu myös sieltä. Oven voi lukita myös tuuletusasentoon, jossa se on vähän raollaan. Jos jääkaappi ei ole käytössä, ovi on hyvä jättää näin. Jääkaapin häviölämpö poistuu ilmanvaihtosäleiköiden kautta auton vasemman kyljen läpi korin ulkopuolelle. Säleiköihin on talviluukut, mallia Dometic WA 111, jotka voi asentaa paikoilleen kun ulkolämpötila on alle +10 º C ja niiden pitää olla asennettuna pakkasella. 6.2 Viinikaappi Autossa on Waeco MyFridge MF-6W jäähdytinkaappi, joka toimii hupiakun 12 V sähköllä. Tekniset tiedot: - Tilavuus 18 litraa - Virrankulutus 48 W Kaappi kytketään päälle painikkeella 1. Sisävalon voi sytyttää painikkeella 2. Näytössä on kaapin sisälämpötila. Halutun lämpötilan voi asetella painikkeilla 3 ja 4. Lämpötilan asetusarvo näkyy näytössä muutaman sekunnin ajan.

18 KÄYTTÖOHJE 17 (25) 7. LÄMMITYS JA ILMASTOINTI 7.1 Asunto-osan lämmitys Autossa on Webasto Air Top 3500 ST ilmalämmitin, joka käyttää polttoaineenaan dieseliä auton polttoainetankista. Se toimii hupiakun 12 V sähköllä. Tekniset tiedot: - lämmitysteho 1,5 3,5 kw - ilmamäärä max. 139 m 3 /h - polttoaineen kulutus 0,17 0,42 l/h - virrankulutus 1,2 3,0 A Lämmitys käynnistetään yksinkertaisesti kääntämällä säätönupista myötäpäivään. Nupin asennolla haetaan sopiva lämpötila. Kun nuoli osoittaa ylöspäin, lämpötilan asetus on noin 20 ºC. Kytkimellä laite voidaan vaihtaa tuuletustoimintaan. Silloin nupin asento ohjaa puhalluksen voimakkuutta. Laite reagoi ohjaustoimintoihin pienellä viiveellä. Kun lämmitys pysäytetään, puhallin pysähtyy noin kolmen minuutin jälkikäynnin päätyttyä. Lämmön jakautumiseen voi vaikuttaa ilmaputkien suuttimissa olevilla läpillä. 7.2 Kattoluukku Kattoluukussa on kolminopeuksinen, kaksisuuntainen puhallin, jonka avulla voi puhaltaa autoon raikasta ilmaa tai tarvittaessa imeä ruuanvalmistuksessa syntyneet käryt ulos. Se toimii 12 V akkusähköllä. Kattoluukku pitää muistaa sulkea ajon ajaksi, koska ilmavirrat ja vastaantulevien rekkojen muodostamat painevaihtelut repivät sen helposti pois paikaltaan, metsän puolelle. 7.3 Lattialämmitys Autossa on lattialämmitys, joka toimii vain verkkosähköllä. Lämmityskelmut ovat lattiapinnoitteen alla. Lämmityksen muuntaja ja käyttökytkin ovat komerossa. Kytkimessä on kolme asentoa eri tehoille, mutta käytännössä asennettu teho on niin pieni että lämmitys saa olla koko kylmän vuodenajan suurimmalla tehollaan, ja kesällä pois päältä.

19 KÄYTTÖOHJE 18 (25) 7.4 Asunto-osan ilmastointi Autossa on Truma Frostair 1700 ilmastointilaite, joka toimii vain verkkosähköllä. Se on asennettu komeroon vuoteen alle ja ottaa lauhdutusilman auton alta. Myös kondenssivesi tippuu auton alle. Laite puhaltaa kylmää ilmaa suunnilleen samoista paikoista kuin lämmityslaite lämmintä. Tekniset tiedot: - jäähdytysteho 1700 W - ilmamäärä max. 260 m 3 /h - tehonotto verkosta 650 W - virrankulutus 2,8 A - käynnistysvirta 15 A (150 ms) Ilmastointilaitetta ohjataan kaukosäätimellä: a = MODE - FAN =vain tuuletus - COMFORT = tuuletus ja jäähdytys b = FAN Blowing power - AUTO - LOW - MED - HIGH c = SET - Aseta haluttu sisälämpötila ºC tai ajastus 1 15 h e = TIMER - Laite joko käy määrätyn ajan tai käynnistyy määrätyn ajan päästä f = RESEND - Lähettää viimeisen komennon uudestaan g = ON / OFF Jos kaukosäädin on hukassa tai ei toimi, laitteen voi käynnistää tai pysäyttää vastaanottimessa olevalla napilla m. Se käynnistyy viimeksi valittuun toimintatilaan.

20 KÄYTTÖOHJE 19 (25) 8. VIIHDE- JA NAVIGOINTIJÄRJESTELMÄ 8.1 AV-keskusyksikkö Viihdejärjestelmän ytimenä on Pioneer Avic X1-R. Siinä on mm: - RDS-radio - CD-soitin - MP3-soitin - DVD-videotoisto - GPS-navigaattori Radion toimintoja voi ohjata Renaultin alkuperäisellä rattikaukosäätimellä. Muita toimintoja ohjataan laitteen 6,5 kosketusnäytöltä. Navigaattorin kartta-aineisto on DVD-levyllä. Se perustuu TeleAtlaksen aineistoon ja kattaa Länsi-Euroopan 22 maata ja 30 suurkaupungin yksityiskohtaiset kaupunkikartat. Kartoista löytyvät kaikki kadut, osoitteet ja palvelut, mutta aineisto on 2-3 vuotta vanhaa eli uudemmat tiet, kadut ja liittymät puuttuvat. Keskusyksikkö saa sähkön hupiakulta. Herätevirran voi valita kojelaudassa olevalla kytkimellä: Joko virta-avaimen takaa, aina päällä tai ei ollenkaan. Laitteelle on erillinen käyttöohje kansion osiossa 8. Aineiston laajuudesta johtuen siihen on tulostettu vain valikoidut sivut.

21 KÄYTTÖOHJE 20 (25) 8.2 Äänentoisto Äänisignaalit on johdotettu kuudella linjatasoisella liitännällä SPL Dynamics S-4006 vahvistimelle, jonka lähtöteho on 4 Ω kuormaan 4x50 W+2x100 W. Keskusyksikön kaiutinlähtöjä ei ole käytetty. Takakaiuttimien signaalit on viety Pioneer CD-VS33 valintayksikön kautta vahvistimelle. Etukaiuttimien ja bassokaiuttimien signaalit menevät suoraan vahvistimelle. Valintayksikköön voidaan liittää kahdet kuulokkeet. Niille ja takakaiuttimille (kullekin erikseen) voidaan valita ohjelmalähteeksi keskusyksikkö (2), takanäytön soitin (3) tai erillinen siirrettävä laite (1), esim. mp3-soitin, joka liitetään suoraan valintayksikköön. Huom! Ulkoiselle ohjelmalähteelle ei ole äänenvoimakkuuden säätöä. Laita volyymi lähtöpäässä minimiin ennen kuin liität laitteen! Autossa on kymmenen kaiuttimen äänentoistojärjestelmä: Takakaiuttimina on Peerless Definition 6 komponenttisysteemi. Edessä on erilliset Seas 25TFFN/G diskanttielementit ja 3 tuuman Audax HP080G0 keskiäänielementit, jotka on asennettu juomatelineiden paikoille räätälöityihin kiinnityslevyihin. Jakosuodin on toteutettu passiivisesti vastuksella ja kondensaattorilla, jotka on asennettu keskiäänisten taakse. Bassokaiuttimet DLS MS6 ovat etuistuimien alla 4. asteen kaistanpäästökoteloiden kaltaisissa suljetuissa painelevykoteloissa.

22 KÄYTTÖOHJE 21 (25) 8.3 Digiviritin TV:n katselua varten on Nokia Mediamaster 120 T digiboksi. Siinä on Conax-kortinlukija laitteen takana SCART-liittimen alapuolella. Laite on liitetty keskusyksikön AV-tuloon. Kaukosäätimen toiminnot: mute ok opt info back Äänen mykistys Pitkään painamalla virran katkaisu valmiustilaan Virran kytkentä Vahvistaa valinnan Avaa valikon Siirtyy valikoissa Vaihtaa kanavan Siirtyy valikoissa Säätää äänenvoimakkuutta Katselun vaihtoehdot (kieli, tekstitys, kuvasuhde) Aktivoi kanavien lajittelun ja suodatuksen NaviBars-tilassa EPG: Nykyinen ohjelma, nykyinen ja seuraava tai 7 päivän ohjelmaopas Valikoissa taaksepäin Vaihtaa nykyisen ja edellisen kanavan välillä 0 9 Vaihtaa kanavan 0 Pimentää ruudun navi txt tv/radio Avaa ja sulkee NaviBars-valikon Teksti-TV Vaihtaa TV-tilasta radiotilaan ja takaisin TV-antennina toimii vahvistimella varustettu piiska, jota säilytetään ohjaamon päällä olevassa tavaratilassa. Antenni nostetaan auton katolle katselun ajaksi ja antennikaapeli viedään oven raosta.

23 KÄYTTÖOHJE 22 (25) 8.4 Takanäyttö Takaistuimen matkustajia varten on Safaya DVE-10 erillisnäyttö. Näytön tekniset tiedot: - Koko 10,2 TFD - Kuvasuhde 16/9 tai 4/3 - Resoluutio 800x480 - Kontrasti 300:1 - Valovoima 400 Cd/m 2 Näytön AV-tulo on liitetty keskusyksikön AV-lähtöön, joten sillä voi katsella navigaattorin näyttöä, digivirittimeltä tulevaa TV-kuvaa tai keskusyksikössä pyörivää DVD-levyä. Laite toimii myös itsenäisenä DVD-toistimena. Sillä voi myös soittaa CD-levyjä ja mp3-tiedostoja. Siinä on myös DVB-T digiviritin TV:n katselua varten, mutta se ei tue DVB-tekstityksiä eikä siinä ole Conaxkorttipaikkaa. Sen äänilähtö on liitetty valintayksikön kolmostuloon, josta se saadaan äänentoistojärjestelmän vahvistimelle. Virtakytkin ja äänenvoimakkuuden säädin ovat laitteen vasemmassa reunassa. Kuvan kirkkautta, kontrastia ja kuvasuhdetta voi säätää painamalla Function-painiketta ja sen jälkeen CH+ CH- painikkeita.

24 KÄYTTÖOHJE 23 (25) 9. TALVIKÄYTTÖ 9.1 Moottorin ja ohjaamon esilämmitys Autossa on Webasto Thermo Top E vesilämmitin, joka käyttää polttoaineenaan dieseliä auton polttoainetankista. Se toimii käynnistysakun 12 V sähköllä. Sitä on hyvä käyttää ennen käynnistystä aina kun ulkolämpötila on miinuksen puolella. Tekniset tiedot: - lämmitysteho 2,5 4,2 kw - polttoaineen kulutus 0,25 0,5 l/h - virrankulutus W Laitetta ohjataan kellokytkimellä, joka voidaan ajastaa käynnistymään säännöllisesti samaan aikaan 1..3 kertaa vuorokaudessa. Manuaalisesti laite käynnistetään painamalla liekin kuvaa. Ajastus aktivoidaan painamalla set-näppäintä ja asettelemalla haluttu aika nuolinäppäimillä. Kun lämmitin kytketään päälle tai jätetään ajastimelle, lämmityslaitteen säätimien pitää olla kuvan mukaisissa asennoissa. Lämmitysajaksi riittää yleensä minuuttia, koska tehoa on. Webasto käy käynnistysakun sähköllä ja käynnistää myös auton oman lämmityslaitteen puhaltimen, joka ottaa aika paljon virtaa. Nyrkkisääntö on että ajoajan pitäisi olla 2-3 kertaa lämmitysaika, muuten käynnistysakun varaustila heikkenee. Jos auto on kiinni sähköverkossa, verkkolaturin antama tukilataus korjaa tilanteen. Laitetta voidaan ohjata myös Webasto WebControl 2 ohjaimen kautta myös kännykällä. Se ottaa käskyjä vastaan vain siihen talletetuista numeroista, joita voi olla neljä. Sen hallintanumero on nyt ja PIN-koodi Ohjaus tapahtuu tekstiviestillä numeroon : 2 Tilatiedon kysely 3 Lämmitys päälle 3xxx Lämmitys päälle xxx minuutin päästä 4 Lämmitys seis 96xxx Lämmitysaika xxx minuuttia 91xxx Puhelinnumero xxx laitteen käyttäjäksi (myös 92 ja 94) 9Txx Sisälämpötilan tavoitearvo xx astetta

25 KÄYTTÖOHJE 24 (25) 9.2 Vesijärjestelmät Casa on neljän vuodenajan matkailuauto, jonka käyttö on mahdollista myös talviolosuhteissa. Sitä ei ole kuitenkaan mielekästä pitää lämpimänä läpi talven, joten pakkaskauden alkaessa tehdään seuraavat toimenpiteet: 1. Raitisvesisäiliö tyhjennetään avaamalla pohjaventtiili (ks. 4.1) 2. Lämminvesivaraaja ja putkistot tyhjennetään avaamalla tyhjennysventtiilit (ks. 4.2) 3. Lämminvesivaraajan nestekaasun sulkuhana suljetaan 4. Lämminvesivaraajan palamisilman oton suojakupu pannaan paikoilleen, myös jääkaapin ritilöiden talvisuojat 5. WC:n huuhteluainesäiliö tyhjennetään. Tyhjennystulppa on saman kannen alla kuin mistä jätesäiliö otetaan ulos. Harmaavesisäiliön ja jätesäiliön pohjalla voi olla tavaraa talvellakin. Autossa on yleensä mukana erilliset pullot huuhteluaineelle ja käsienpesuvedelle, joten WC voi olla käytössä myös talvella.

26 KÄYTTÖOHJE 25 (25)

Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas

Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas Sisältö 1. Johdanto... 3 2. Altaan asennus... 3 3. Altaan puhallus... 3 4. Altaan täyttäminen... 5 5. Pumppuyksikön käyttäminen... 6 6. Altaan käyttäminen ja vinkkejä...

Lisätiedot

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje EI NÄIN ESIM NÄIN Aurinko-R10 Aurinkopaneelin asennus ja kytkentä Asenna aurinkopaneeli avoimelle paikalle kohti etelää (välillä itä länsi) ja kallista kohti keskipäivän aurinkoa. Tuoton kannalta 25..

Lisätiedot

GSRELE ohjeet. Yleistä

GSRELE ohjeet. Yleistä GSRELE ohjeet Yleistä GSM rele ohjaa Nokia 3310 puhelimen avulla releitä, mittaa lämpötilaa, tekee etähälytyksiä GSM-verkon avulla. Kauko-ohjauspuhelin voi olla mikä malli tahansa tai tavallinen lankapuhelin.

Lisätiedot

Aurinko-Easy asennus- ja käyttöohje

Aurinko-Easy asennus- ja käyttöohje EI NÄIN ESIM NÄIN Aurinkopaneelien asennus ja kytkentä Asenna aurinkopaneelit avoimelle paikalle kohti etelää (välillä itä länsi) ja kallista kohti keskipäivän aurinkoa. Tuoton kannalta 25.. 45 asteen

Lisätiedot

G Kytkentäohje. 1.1 Yleistä. 1.4 Pellin toimilaite. 1.5 Savunilmaisin/Palotermostaatti. 1.2 Tulot. 1.3 Lähdöt

G Kytkentäohje. 1.1 Yleistä. 1.4 Pellin toimilaite. 1.5 Savunilmaisin/Palotermostaatti. 1.2 Tulot. 1.3 Lähdöt G5996.3 Fi Asennusohjeet Valvonta- ja liikuttelujärjestelmä 1 Kytkentäohje 1.1 Yleistä Ohjausyksikkö sisältää elektronisia komponentteja, jotka voivat vahingoittua, jos niitä käsitellään väärin. Kaikkien

Lisätiedot

Ecodan NG C-Generation. Käynnistysopas

Ecodan NG C-Generation. Käynnistysopas Ecodan NG C-Generation Käynnistysopas Käytettäväksi asennusoppaan rinnalla Varmista että sähkökytkennät ovat oikein ja että Dip-kytkimet ovat oikeissa asennoissa ennen kuin sähköt kytketään päälle. HUOM!

Lisätiedot

Kaasupurkausvalojen säätö - muiden maiden mallit

Kaasupurkausvalojen säätö - muiden maiden mallit Sivu 1/7 Kaasupurkausvalojen säätö - muiden maiden mallit Tarkastus- ja säätöedellytykset Rengaspaineet ohjeenmukaiset Ajovalojen lasit puhtaat ja kuivat. Ajovalojen lasit eivät saa olla vioittuneet. Ajovalojen

Lisätiedot

KÄYTÖN JÄLKEEN HUOLEHDI, ETTÄ KAIKKI PALAUTETAAN PAIKALLEEN JA LAITTEET SAMMUTETAAN ASIANMUKAISESTI.

KÄYTÖN JÄLKEEN HUOLEHDI, ETTÄ KAIKKI PALAUTETAAN PAIKALLEEN JA LAITTEET SAMMUTETAAN ASIANMUKAISESTI. KÄYTÖN JÄLKEEN HUOLEHDI, ETTÄ KAIKKI PALAUTETAAN PAIKALLEEN JA LAITTEET SAMMUTETAAN ASIANMUKAISESTI. Sisällys 1. Perusvalaistus ja valkokangas... 1 2. Tietokone, dokumenttikamera, kevyt äänentoisto, netti

Lisätiedot

T80_a_BA.book Seite 1 Donnerstag, 22. April :01 16 Telestart T80

T80_a_BA.book Seite 1 Donnerstag, 22. April :01 16 Telestart T80 Telestart T80 D Deutsch 1 Dansk 61 DK GB English 11 Svenska 71 S F Français 21 Norsk 81 N I Italiano 31 Suomi 91 FIN ES Español 41 Polski 101 PL NL Nederlands 51 Русский 111 RU Käyttö- ja huolto-ohje

Lisätiedot

Wine4U. Lisää elinikää viinillesi KÄYTTÖOHJE

Wine4U. Lisää elinikää viinillesi KÄYTTÖOHJE Wine4U Lisää elinikää viinillesi KÄYTTÖOHJE ESITTELY Onneksi olkoon Wine4U -viininannostelulaitteen hankinnasta. Wine4U on ammattikäyttöön suunniteltu laite, jonka tarkoituksena on pidentään viinin nautinta-aikaa

Lisätiedot

Lukon asettelu Kotihälytin järjestelmään

Lukon asettelu Kotihälytin järjestelmään Lukon asettelu Kotihälytin järjestelmään Lukkojen EH-LP-808A, 908, 905 asettelu osaksi Kotihälytin järjestelmää Ennen asettelujen aloittamista: 1. Sormenjälkilukon (EH-LP-808A) tai koodilukon (EH-LP-908

Lisätiedot

Suomenkielinen käyttöohje

Suomenkielinen käyttöohje M1A.4150 Suomenkielinen käyttöohje www.macrom.it Vahvistimen säätimet ja liitännät 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Lisätiedot

E1-100 SARJA K-03 KÄYTTÖOHJEET KASO KASSAKAAPIN INSTRUCTIONS

E1-100 SARJA K-03 KÄYTTÖOHJEET KASO KASSAKAAPIN INSTRUCTIONS KASO KASSAKAAPIN E1-100 SARJA K-03 KÄYTTÖOHJEET KASO E1-100 SAFE SERIES K-03 INSTRUCTIONS Kaso Oy Lyhtytie 2, PO Box 27, FI-00751 Helsinki, Finland telephone +358 10 271 3700, fax +358 9 386 0021 sales@kaso.fi,

Lisätiedot

Fortum Fiksu Mittaava, etäohjattava sähkökytkin sisäkäyttöön Käyttöohjeet

Fortum Fiksu Mittaava, etäohjattava sähkökytkin sisäkäyttöön Käyttöohjeet Fortum Fiksu Mittaava, etäohjattava sähkökytkin sisäkäyttöön Käyttöohjeet Sisällys 1 Fortum Fiksu -järjestelmään liitettävä mittaava pistorasiakytkin sisäkäyttöön 2 Asentaminen 2.1 Kytkimen liittäminen

Lisätiedot

ASTIANPESUKONE WD-6 Säätöohjeet

ASTIANPESUKONE WD-6 Säätöohjeet ASTIANPESUKONE WD-6 Säätöohjeet Käännös valmistajan alkuperäisestä ohjeesta Rev 4.2 (201505) 4246074, 4246075, 4246084, 4246152, 4246153, 4246154 Säätöohjeet METOS WD-6 6. Säätöohjeet Tämä kuvio laitteen

Lisätiedot

VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE

VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE Käyttöohje Onneksi olkoon, olet hankkinut ensiluokkaisen näytön! iloft VDS- laitteessa on handsfree- toiminto, sen värinäytön avulla voit kommunikoida ovipuhelimen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE - INVERTTERI 12V tai 24V -> 230V 55Hz

KÄYTTÖOHJE - INVERTTERI 12V tai 24V -> 230V 55Hz KÄYTTÖOHJE - INVERTTERI 12V tai 24V -> 230V 55Hz G-12-015, G-12-030, G-12-060 G-24-015, G-24-030, G-24-060 1. Laitteen kuvaus Virta päällä merkkivalo Virhe-merkkivalo (ylikuormitus, alhainen/korkea akun

Lisätiedot

Eteen- ja taaksekulkeva tasotärytin LG 250/300/450/450L/500/550/700. Käyttö ja Kunnossapito ILG250FI1, 97-08-15

Eteen- ja taaksekulkeva tasotärytin LG 250/300/450/450L/500/550/700. Käyttö ja Kunnossapito ILG250FI1, 97-08-15 Eteen- ja taaksekulkeva tasotärytin LG 250/300/450/450L/500/550/700 Käyttö ja Kunnossapito, 97-08-15 Bensiinimoottori: Honda GX200 Dieselmoottori: Yanmar L60AE, L100AE Hatz 1D31S, 1D60S, 1D60Z, 1D81S Ohje

Lisätiedot

10. Kytkentäohje huonetermostaateille

10. Kytkentäohje huonetermostaateille . Kytkentäohje huonetermostaateille TERMOSTAATTIE JA TOIMILAITTEIDE KYTKETÄ JA KYT KE TÄ KO TE LOI HI 2 1 2 2 1 WehoFloor-termostaatti 3222 soveltuvaa kaapelia 3 1, mm 2. joh timet keskusyk sikköön käsikirjassa

Lisätiedot

TOIMINTOKUVAUS SÄHKÖISISTÄ OHJAUSJÄRJESTELMISTÄ UP833 JA UP833A

TOIMINTOKUVAUS SÄHKÖISISTÄ OHJAUSJÄRJESTELMISTÄ UP833 JA UP833A TOIMINTOKUVAUS SÄHKÖISISTÄ OHJAUSJÄRJESTELMISTÄ UP833 JA UP833A Toimintokatsaus Toiminto / Malli UP833 UP833A 1. Vesipumppu 2. Termostaattilämmitys 3. Vaahtokylpy 4. Yleisvalaistus 5. Valo 6. Vedenalainen

Lisätiedot

2,2 JTD 2,3 JTD 3,0 JTD 2,3 JTD M. 3,0 JTD M. 2,3 JTD 3,0 JTD 2,3 JTD M. 3,0 JTD M.

2,2 JTD 2,3 JTD 3,0 JTD 2,3 JTD M. 3,0 JTD M. 2,3 JTD 3,0 JTD 2,3 JTD M. 3,0 JTD M. vakiona vaihtoehto lisähintaan ei mahdollinen Moottori Suurin sallittu kokonaismassa Iskutilavuus Teho Fiat Ducato, JTD.500 kg 180 ccm 75 kw / 100 hv Fiat Ducato, JTD.500 kg 86 ccm 96 kw / 10 hv Fiat Ducato,0

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE JA TUOTETIEDOT LUE KOKO KÄYTTÖOHJE ENNEN KÄYTTÖÄ -Säilytä ohje myöhempää käyttöä vartenv.1.0

KÄYTTÖOHJE JA TUOTETIEDOT LUE KOKO KÄYTTÖOHJE ENNEN KÄYTTÖÄ -Säilytä ohje myöhempää käyttöä vartenv.1.0 KÄYTTÖOHJE JA TUOTETIEDOT LUE KOKO KÄYTTÖOHJE ENNEN KÄYTTÖÄ -Säilytä ohje myöhempää käyttöä vartenv.1.0 Mitat P x L x K 480x289x100 DC / AC INVERTTERI 12V 2500W 230V AC 50Hz 1702-8571 Matkailuautot Husbilar

Lisätiedot

AB mypilotin pikaopas

AB mypilotin pikaopas AB mypilotin pikaopas AB mypilot -laitteeseen tutustuminen AB mypilot -kaukosäädin mahdollistaa Advanced Bionicsin Naída CI Q70 (Naída CI) -ääniprosessorin etäkäytön, jolloin näet hallinta- ja tilatiedot

Lisätiedot

Tietokoneen päivitys- ja huoltoopas. Printed in

Tietokoneen päivitys- ja huoltoopas. Printed in Tietokoneen päivitys- ja huoltoopas Printed in Kiintolevyaseman irrottaminen ja asentaminen Ominaisuudet voivat vaihdella malleittain. Kiintolevyaseman irrottaminen ja asentaminen 20 40 minuuttia Ennen

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. PIONEER AVIC-S1 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1236045

Käyttöoppaasi. PIONEER AVIC-S1 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1236045 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle PIONEER AVIC-S1. Löydät kysymyksiisi vastaukset PIONEER AVIC-S1 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Näkyvyys- ja valaistustoimintojen kaukoaktivointi

Näkyvyys- ja valaistustoimintojen kaukoaktivointi Toiminta Toiminta Seuraavat näkyvyys- ja valaistustoiminnot voidaan kaukoaktivoida: Lisätietoja valaistuksesta on annettu asiakirjoissa Ajovalojen passivointi ja Vaihteleva kaukovalovilkku. Varoitusvilkut

Lisätiedot

Huurtumattomat säiliöpakastimet. Jászberény-tehdas

Huurtumattomat säiliöpakastimet. Jászberény-tehdas Huurtumattomat säiliöpakastimet Jászberény-tehdas ESSE-N / A.S. Lokakuu 2004 Yleistä Markkinoiden ensimmäinen huurtumaton säiliöpakastin Tehdas HUC = Jászberény / Unkari yksinkertainen elektroninen säädin

Lisätiedot

LVI Lohja CC 68 R Coolman Asennus- ja käyttöohje

LVI Lohja CC 68 R Coolman Asennus- ja käyttöohje TE 270217/01 LVI 3618240 Lohja CC 68 R Coolman Asennus- ja käyttöohje SISÄLTÖ Rakenne 2 Asennus 3-4 Käyttö ja ylläpito 5 Tekniset tiedot 5 Sähkökaavio 6 Lue tämä asennus- ja käyttöohje huolellisesti ennen

Lisätiedot

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus Tuotetiedot Kytkennät Kytkentä VGA-TULO PC-ÄÄNITULO VGA-LÄHTÖ STEREO- LÄHTÖ TV-LÄHTÖ ANTENNI DC-TULO AUDIO-L-TULO AUDIO-R-TULO VIDEO-TULO Ohjauspaneeli S-VIDEO-TULO CH+/YLÖS CH-/ALAS VOL- VOL+/ENTER MENU/ESC

Lisätiedot

CD-vaihtaja, 10:lle CD-levylle, vaakasuora asennus

CD-vaihtaja, 10:lle CD-levylle, vaakasuora asennus Ohje nro Versio Osa nro 30889512 1.0 CD-vaihtaja, 10:lle CD-levylle, vaakasuora asennus H3902978 Sivu 1 / 9 Varuste A0000162 A0000175 H8802684 Sivu 2 / 9 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista.

Lisätiedot

TIMCO X w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje

TIMCO X w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje TIMCO X10 1000w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje LUE TÄMÄ OHJE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ JA NOUDATA OHJEITA TARKASTI! TIMCO moottorinlämmitin on suunniteltu moottoriajoneuvojen moottorin

Lisätiedot

Käyttöohje PHILIPS FB965 Käyttöohjeet PHILIPS FB965 Käyttäjän opas PHILIPS FB965 Omistajan käsikirja PHILIPS FB965 Käyttöopas PHILIPS FB965

Käyttöohje PHILIPS FB965 Käyttöohjeet PHILIPS FB965 Käyttäjän opas PHILIPS FB965 Omistajan käsikirja PHILIPS FB965 Käyttöopas PHILIPS FB965 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle PHILIPS FB965. Löydät kysymyksiisi vastaukset PHILIPS FB965 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

KÄSIKIRJAN TÄYDENNYSOSA

KÄSIKIRJAN TÄYDENNYSOSA KÄSIKIRJAN TÄYDENNYSOSA Seuraavat tiedot on luettava Range Roverin omistajan käsikirjan (LRL 33 02 61 131) yhteydessä. Näissä ohjeissa viitataan lisätietoihin, jotka eivät olleet saatavana Range Roverin

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE PAINESÄÄDIN STYZ c-1

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE PAINESÄÄDIN STYZ c-1 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE PAINESÄÄDIN STYZ-01-10-c-1 1234 Trafo 1.8VA Relay NC/ S1 S2 S3 S4 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Constant Pressure Controller L1 MO-500 N FLÄKT 23~ 0-500 Pa 50/60Hz SUPPLY 1 x

Lisätiedot

T RC/ PC - Tekniset tiedot

T RC/ PC - Tekniset tiedot T7.185-200 RC/ PC - Tekniset tiedot TRAKTORIMALLI T7.185 T7.200 T7.185 T7.200 RC RC PCE PCE Sylinteriluku/hengitys 6 T Interc 6 T Interc 6 T Interc 6 T Interc Iskutilavuus litraa 6,728 6,728 6,728 6,728

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE ILMAVERHOT vesilämmitys R 515 MAN. / AUT.

KÄYTTÖOHJE ILMAVERHOT vesilämmitys R 515 MAN. / AUT. KÄYTTÖOHJE ILMAVERHOT vesilämmitys R 55 MAN. / AUT. Jäätymissuoja-anturi Termostaatti 0-0 V BMS ON-OFF OVIKOSKETIN 0-0 V ON-OFF BMS -REPORT OUT IN IN IN OUT Ovikosketin mek. / magn. OUT J4 J6 J5 J6 OHJAUS

Lisätiedot

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE WC-LAITTEEN ASENNUS WC-laite on varustettu kiinnityspultein. Maahantuoja / valmistaja ei vastaa siitä, jos wc-laite on kiinnitetty vastoin määräyksiä (esim. asennettu

Lisätiedot

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE WC-LAITTEEN ASENNUS WC-laite on varustettu kiinnityspultein paitsi S42 malli. Maahantuoja / valmistaja ei vastaa siitä, jos wc-laite on kiinnitetty vastoin määräyksiä

Lisätiedot

CCO kit. Compact Change Over - 6-tievaihtoventtiili toimilaitteineen LYHYESTI

CCO kit. Compact Change Over - 6-tievaihtoventtiili toimilaitteineen LYHYESTI kit Compact Change Over - 6-tievaihtoventtiili toimilaitteineen LYHYESTI Mahdollistaa lämmityksen ja jäähdytyksen tuotteille, joissa on vain yksi patteripiiri Tarkka virtaussäätö Jäähdytys/lämmitys 4-putkijärjestelmiin

Lisätiedot

1: Virtalähteen johto (3x1.5mm) 2: 24V johto moottorien välille (2x1mm)

1: Virtalähteen johto (3x1.5mm) 2: 24V johto moottorien välille (2x1mm) Asentaaksesi portin moottorin, tee seuraavasti: 1: tuo 230V virtaa toiselle tolpalle, mahdollisimman lähelle moottoria. 2: yhdistä tolpat toisiinsa 2x1mm2 kaapelilla (ei sisälly pakettiin). Oranssi ICT25mm

Lisätiedot

Navigointijärjestelmä, RTI

Navigointijärjestelmä, RTI Installation instructions, accessories Ohje nro 30660446 Versio 1.0 Osa nro Navigointijärjestelmä, RTI Volvo Car Corporation Navigointijärjestelmä, RTI- 30660446 - V1.0 Sivu 1 / 28 Varuste A0000162 A0000161

Lisätiedot

Oviverhopuhaltimet FLOWAIR.COM

Oviverhopuhaltimet FLOWAIR.COM Oviverhopuhaltimet FLOWAIR.COM ILMAN LÄMPÖTILAN JAKAUTUMINEN HUONEISSA Ilman oviverhopuhallinta Oviverhopuhaltimella -1 C 22 C 2 C 21 C 2 C 22 C -8 C -6 C -4 C -2 C 19 C C 1 C 1 C 6 C C C 6 C 1 C 1 C 18

Lisätiedot

PipeSpy Putki- ja rakennekamera. Asennus- ja käyttöohjeet

PipeSpy Putki- ja rakennekamera. Asennus- ja käyttöohjeet PipeSpy Putki- ja rakennekamera Mallinumero: 7B20 Asennus- ja käyttöohjeet Lue nämä ohjeet kokonaan ennen järjestelmän käyttöönottoa! Sisältö Tekniset tiedot... 3 Huomio... 3 Käyttökohteet... 3 Tunne työkalusi...

Lisätiedot

Tervetuloa Kiitos, että valitsit Arlon. Pääset alkuun helposti.

Tervetuloa Kiitos, että valitsit Arlon. Pääset alkuun helposti. Pikaopas 1 Pakkauksen sisältö Tervetuloa Kiitos, että valitsit Arlon. Pääset alkuun helposti. Tukiasema Tukiaseman virtasovitin Täysin langattomat kamerat Ethernet-kaapeli Magneettiset seinätelineet 123-litiumparistot

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Yhdennetty puhelin. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22

Installation instructions, accessories. Yhdennetty puhelin. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22 Installation instructions, accessories Ohje nro 30664283 Versio 1.0 Osa nro Yhdennetty puhelin Volvo Car Corporation Yhdennetty puhelin- 30664283 - V1.0 Sivu 1 / 22 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 A0801178

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE SHOPRIDER UL8WFE. www.apuajoneuvo.fi 1

KÄYTTÖOHJE SHOPRIDER UL8WFE. www.apuajoneuvo.fi 1 KÄYTTÖOHJE SHOPRIDER UL8WFE www.apuajoneuvo.fi 1 JOHDANTO Onnittelut hyvästä valinnasta. Shoprider- kompakti sähköpyörätuoli on täydellinen yhdistelmä tyyliä ja mukavuutta.sen ominaisuudet ovat,erittäin

Lisätiedot

Käyttöohje. Tasapainolauta

Käyttöohje. Tasapainolauta Käyttöohje Tasapainolauta Kiitos kun ostit tasapainolaudan.! VAROITUS! Opettele ajamaan laitteella turvallisesti, huomioi muu liikenne ja säännöt. Käytä lisäksi säädösten mukaisia turvavarusteita. Älä

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI 2000, SEFFI 1500, SEFFI 1000) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttöohjekirja malleille: SEFFI 2000 (24 paikkaa), SEFFI 1500 (18 paikkaa),

Lisätiedot

Aurinko-R40 asennus ja käyttöohje

Aurinko-R40 asennus ja käyttöohje EI NÄIN ESIM NÄIN Aurinko-R40 Aurinkopaneelien asennus ja kytkentä Asenna aurinkopaneelit avoimelle paikalle kohti etelää (välillä itä länsi) ja kallista kohti keskipäivän aurinkoa. Tuoton kannalta 25..

Lisätiedot

20 LOKASÄILIÖN TÄYTTYMISHÄLYTIN

20 LOKASÄILIÖN TÄYTTYMISHÄLYTIN Wavin-Labko Oy Labkotie 1 36240 KANGASALA Vaihde 020 1285 200 Fax 020 1285 530 E-mail level@wavin-labko.fi 23.11.2006 D18016Fs Lokaset 20 LOKASÄILIÖN TÄYTTYMISHÄLYTIN Käyttö- ja asennusohje Käyttö- ja

Lisätiedot

DIGITAALINEN AJASTIN ULKOKÄYTTÖÖN

DIGITAALINEN AJASTIN ULKOKÄYTTÖÖN KÄYTTÖ-OHJE DIGITAALINEN AJASTIN ULKOKÄYTTÖÖN E135008 A. Toiminnot 1. Digitaalisen ajastimen ohjelmointi on yhtä helppoa kuin mekaanisen ajastimen antaen samalla digitaalisen ajastimen tarkkuuden. 2. Tällä

Lisätiedot

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

LOKASET 20 LOKASÄILIÖN TÄYTTYMISHÄLYTIN

LOKASET 20 LOKASÄILIÖN TÄYTTYMISHÄLYTIN Wavin-Labko Oy Labkotie 1 36240 KANGASALA Vaihde 020 1285 200 Fax 020 1285 530 E-mail level@wavin-labko.fi 13.10.2004 LOKASET 20 LOKASÄILIÖN TÄYTTYMISHÄLYTIN WAVIN-LABKO OY S I S Ä L L Y S L U E T T E

Lisätiedot

DNA Prepaid WLAN Mokkula

DNA Prepaid WLAN Mokkula DNA Prepaid WLAN Mokkula Mokkula käyttää normaalikokoista / suurempaa SIM-korttia. Irrota SIM-kortti kokonaisena ja laita se Mokkulaan alla olevan kuvan mukaisesti. Jos irrotat vahingossa pienemmän SIM-kortin,

Lisätiedot

7 tuuman digitaalinen peruutuskameran LCD-näyttö

7 tuuman digitaalinen peruutuskameran LCD-näyttö KÄYTTÖOPAS 7 tuuman digitaalinen peruutuskameran LCD-näyttö MXN-7DM Malli: MXN-7DM Laitteen rakennetta ja teknisiä ominaisuuksia voidaan muuttaa ilman ennakkoilmoitusta. MXN-7DM Malli: MXN-7DM SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Käyttöoppaan täydennysosa Käytön valvontamoduuli

Käyttöoppaan täydennysosa Käytön valvontamoduuli Käyttöoppaan täydennysosa Käytön valvontamoduuli Ensimmäinen laitos Ensimmäinen painos Koodi 1277289FI Käyttöoppaan täydennysosa Ensimmäinen laitos - Ensimmäinen painos Johdanto Vaara Konetta koskevien

Lisätiedot

- 4 - - 5 - kytkemisestä päälle (eikä 30 sekunnin kuluessa, jolloin se etsii GSMsignaalia).

- 4 - - 5 - kytkemisestä päälle (eikä 30 sekunnin kuluessa, jolloin se etsii GSMsignaalia). kytkemisestä päälle (eikä 30 sekunnin kuluessa, jolloin se etsii GSMsignaalia). 4.4 Merkkivalojen tila A. GSM merkkivalo (Sininen): Tietoliikennesignaalin merkkivalo. Kun laite on yhdistetty GSM verkkoon,

Lisätiedot

MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN?

MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN? Connect-ohje oppilaalle MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN? 1. Avaa internet-selain ja kirjoita osoiteriville virtuaaliluokkasi osoite, esim. http://tampere.adobeconnect.com/virta ja paina Enter: Luokkien

Lisätiedot

Työskentely päällirakenteen sähkökeskuksen kanssa, P9. Sijainti

Työskentely päällirakenteen sähkökeskuksen kanssa, P9. Sijainti Yleisiä tietoja päällirakenteen sähkökeskuksesta Päällirakenteen sähkökeskusta on käytettävä päällirakennetoimintojen yhdistämiseksi ajoneuvon sähköjärjestelmään. Yleisiä tietoja päällirakenteen sähkökeskuksesta

Lisätiedot

BT220 HEADSET. Tuotetiedot 1 Varausliitäntä 2 + -painike 3 - -painike 4 Toiminnonosoitin (sininen) 5 Akunosoitin (punainen)

BT220 HEADSET. Tuotetiedot 1 Varausliitäntä 2 + -painike 3 - -painike 4 Toiminnonosoitin (sininen) 5 Akunosoitin (punainen) Tuotetiedot 1 Varausliitäntä 2 + -painike 3 - -painike 4 Toiminnonosoitin (sininen) 5 Akunosoitin (punainen) 6 Korvanappi 7 Mikrofoni 8 Pidike 9 Varauksen osoitin (punainen) 10 Virtavalo (vihreä) Asennus

Lisätiedot

SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU

SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU Yleisimmät ongelmat CGI (Mukana) sovellus Sovelluksen päivittäminen Lataaminen ja asennus Kielen vaihtaminen Ympäristön vaihtaminen (tuotanto-testi) Uudelleenasennus Pakotettu

Lisätiedot

Tällä ohjelmoitavalla laitteella saat hälytyksen, mikäli lämpötila nousee liian korkeaksi.

Tällä ohjelmoitavalla laitteella saat hälytyksen, mikäli lämpötila nousee liian korkeaksi. Lämpötilahälytin Tällä ohjelmoitavalla laitteella saat hälytyksen, mikäli lämpötila nousee liian korkeaksi. Laite koostuu Arduinokortista ja koekytkentälevystä. Hälyttimen toiminnat ohjelmoidaan Arduinolle.

Lisätiedot

Matkapuhelimen kattoantenni

Matkapuhelimen kattoantenni Ohje nro Versio Osa nro 30623028 1.0 Matkapuhelimen kattoantenni H3901401 Sivu 1 / 10 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 H0000178 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset

Lisätiedot

KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST

KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST Power Plasma 50 Power Plasma 60 Power Plasma 80 HUOMIO! TAKUU EI KATA VIKAA JOKA JOHTUU LIAN AIHEUTTAMASTA LÄPILYÖNNISYÄ PIIRIKORTILLA/KOMPONENTEISSA. Jotta koneelle mahdollistetaan

Lisätiedot

QASHQAI. 16" & 17" 5,7 / 18" & 19" 5,9 l/100 km

QASHQAI. 16 & 17 5,7 / 18 & 19 5,9 l/100 km QASHQAI Malli: Moottori: VARUSTETASO: 4x4 dci 130 BUSINESS 360 KORIMALLI Korimalli Viistoperä 5-ovinen MOOTTORI Sylinterien määrä, moottorityyppi 4 rivissä Venttiileitä sylinteriä kohden 4 Puristussuhde

Lisätiedot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A.VAROITUS Lue turvavaroitukset ennen kuin muutat

Lisätiedot

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IUP Käyttöopas Suomi 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois

Lisätiedot

Jokin ulkopuolisen valmistajan 24V tai 230V jännitetasolla toimiva säädin

Jokin ulkopuolisen valmistajan 24V tai 230V jännitetasolla toimiva säädin Sivu 1/6 PEMCO PMFC- puhallinpattereiden ohjaus Pemcon puhallinpattereiden ohjaus on toteutettu sekä suunnittelija, että käyttäjän kannalta mahdollisimman helpoilla ja tehokkailla ratkaisuilla. Pemco tarjoaa

Lisätiedot

Asennus. Ohjaimen vaihtosarja Pro Force -lehtipuhallin Mallinro: Asennusohjeet

Asennus. Ohjaimen vaihtosarja Pro Force -lehtipuhallin Mallinro: Asennusohjeet Ohjaimen vaihtosarja 2010 2011 Pro Force -lehtipuhallin Mallinro: 121-2812 Form No. 3372-984 Rev A Asennusohjeet Asennus 1. Irrota ensin akun miinuskaapeli ja sitten pluskaapeli. 2. Irrota johdinsarjan

Lisätiedot

SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin

SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin 1 1. Virtaa laitteeseen Laite toimii akulla tai yhdellä AA-kokoisella paristolla. Akulla laite äänittää 4 tuntia, paristolla 9 tuntia. Akulla laite toistaa 13 tuntia, paristolla

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet SÄHKÖPAISTINPANNU OBRE 40 Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO ASENNUSOHJEET... 1 ASENNUS... 1 KÄYNNISTYS... 1 VIANETSINTÄ... 1 VIALLISTEN OSIEN VAIHTO... 1 KÄYTTÖ JA HOITO... 2 KÄYTTÖ... 2 PUHDISTUS

Lisätiedot

6:2 6:3 6:4 6:5 7:1 7:2

6:2 6:3 6:4 6:5 7:1 7:2 Manuaali Zitzi Flipper Pro FI1101-1 TM Zitzi Flipper Pro Kaasujousi Zitzi Flipper Pro Sähköinen Sisällysluettelo Zitzi Flipper Pro Alue nr 1 Manufaturer: 2010-03-26 2:1 Korkeussäätö - Kaasujousi 6:2 Yhteenveto

Lisätiedot

BRV2 paineenalennusventtiili Asennus- ja huolto-ohje

BRV2 paineenalennusventtiili Asennus- ja huolto-ohje 0457350/6 IM-P045-10 CH Issue 6 BRV2 paineenalennusventtiili Asennus- ja huolto-ohje 1. Suositeltava asennus 2. Asennus ja huolto 3. Varaosat 4. Ulkoinen impulssiputki IM-P045-10 CH Issue 6 Copyright 20001

Lisätiedot

Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET MDS BT-80 ASENNUSOHJE. Erinlaisia liitäntätapoja ja vinkkejä siistiin asennukseen

KÄYTTÖOHJEET MDS BT-80 ASENNUSOHJE. Erinlaisia liitäntätapoja ja vinkkejä siistiin asennukseen KÄYTTÖOHJEET MDS BT-80 ASENNUSOHJE Erinlaisia liitäntätapoja ja vinkkejä siistiin asennukseen 1 2 1. MDS BT-80. Digitaalinen vahvistin Bluetooth yhteydellä. Voidaan liittää kaikkiin kaiuttimiin ja systeemeihin.

Lisätiedot

Vexve Controls - Vexve AM CTS. vakiolämpötilasäädin käyttö- ja asennusohje

Vexve Controls - Vexve AM CTS. vakiolämpötilasäädin käyttö- ja asennusohje Vexve Controls - Vexve AM CTS vakiolämpötilasäädin käyttö- ja asennusohje VEXVE AM CTS Vexve AM CTS on kompakti elektroninen vakiolämpötilasäätäjä joka säätää sekoitusventtiiliä niin, että menoveden lämpötila

Lisätiedot

DC JÄÄKAAPPI DC-150 KÄYTTÖOHJE

DC JÄÄKAAPPI DC-150 KÄYTTÖOHJE DC JÄÄKAAPPI DC-150 KÄYTTÖOHJE LUE TÄMÄ KÄYTTÖOHJE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA VAROITUS Laite on liitettävä suojamaahan ja soveltuvaan 12 tai 24 VDC pistokkeeseen (minimi tehonsyöttökyky 120 WDC).

Lisätiedot

Machine Silver (9S) metalliväri. Sand Track (D5U) metalliväri. Dark Gun Metal (E5B) metalliväri. Space Blue (J3U) metalliväri.

Machine Silver (9S) metalliväri. Sand Track (D5U) metalliväri. Dark Gun Metal (E5B) metalliväri. Space Blue (J3U) metalliväri. Kia cee d 5-ovinen 1,4 ISG 1,6 ISG 1,6 DCTautomaatti 1,4 CRDi ISG 1,6 CRDi ISG 1,6 CRDi EcoDynamics 100 hv EcoDynamics 135 hv 135 hv EcoDynamics 90 hv EcoDynamics 128 hv automaatti 128 hv Varustetasot

Lisätiedot

Powerline 600 Mb/s, läpimeno, 4 porttia, XAVB6504, asennusopas

Powerline 600 Mb/s, läpimeno, 4 porttia, XAVB6504, asennusopas Powerline 600 Mb/s, läpimeno, 4 porttia, XAVB6504, asennusopas Sisällysluettelo Pakkauksen sisältö..................................... 3 Laitteiston ominaisuudet................................. 4 Merkkivalojen

Lisätiedot

250 arkin vakiolokeron täyttäminen

250 arkin vakiolokeron täyttäminen Pikaopas Paperin ja erikoismateriaalin lisääminen Tässä osassa kerrotaan, miten 250 ja 550 arkin lokerot sekä käsinsyöttölokero täytetään.lisäksi siinä on tietoja Paperikoko- ja Paperilaji-asetuksista.

Lisätiedot

D.-soittimen LIITÄNTÄSOVITINKS-PD500 Ennen tämän sovittimen käyttöä

D.-soittimen LIITÄNTÄSOVITINKS-PD500 Ennen tämän sovittimen käyttöä D.-soittimen LIITÄNTÄSOVITINKS-PD500 Ennen tämän sovittimen käyttöä Viimeisin päivitys: 1. maaliskuuta 006 1 Tuetut JVC:n autovastaanottimet Tämä sovitin tukee seuraavia JVC:n autovastanottimia* 1 : Vuonna

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE FI SENNUS- J KÄYTTÖOHJE ELECTRON 450, ELECTRON 600, ELECTRON 800, ELECTRON 900 1. SÄHKÖKIUSPKETTIIN KUULUU: 1. Kiuas ohjauslaitteineen 2. Kiinnityslevy + kiinnitysruuvit 3. Tuntoelin 4. Ohjausyksikkö +

Lisätiedot

High Definition Car DVR X109

High Definition Car DVR X109 High Definition Car DVR X109 Ohjekirja Kameran kaaviokuva Painiketoiminnot Kamerassa samoilla näppäimillä on useita eri toimintoja riippuen valikosta. Alla on käyty näppäimet ja niiden toiminnot läpi.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE NO.CX-10. Lue tämä ohje huolellisesti ennen käyttöä

KÄYTTÖOHJE NO.CX-10. Lue tämä ohje huolellisesti ennen käyttöä KÄYTTÖOHJE NO.CX-10 Lue tämä ohje huolellisesti ennen käyttöä 1 Turvaohjeet Lithium-akulle Turvaohjeet Lithium-akulle Litium-akun lataus voi aiheuttaa tulipalon tai loukkaantumisen tai omaisuuden menettämistä.

Lisätiedot

Handsfree, asennussarja (Ericsson & Nokia)

Handsfree, asennussarja (Ericsson & Nokia) Ohje nro Versio Osa nro 8682402 1.0 Handsfree, asennussarja (Ericsson & Nokia) A3602095 Sivu 1 / 16 Varuste A0000162 A3901819 Sivu 2 / 16 A3903163 Sivu 3 / 16 M3602626 Sivu 4 / 16 M3903606 Sivu 5 / 16

Lisätiedot

Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä

Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä MEDIIATIIEDOTE Helsinki 17.5 Julkaisuvapaa Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä Seitsemännen sukupolven Mitsubishi Fuso Canter -kevytkuorma-autoille on ominaista käytännöllisyys, muunneltavuus

Lisätiedot

Binar 5S ohjaustaulun käyttöohje, suomi Oy Esco Ab

Binar 5S ohjaustaulun käyttöohje, suomi Oy Esco Ab Binar 5S ohjaustaulun käyttöohje, suomi 4.1.2017 Oy Esco Ab Ohjaustaulun osat 1- Digitaalinen näyttö 2- Validoiodit kellonäytölle, ajastimille ja kellon säädölle painikkeet valikoissa ja valinnoissa

Lisätiedot

L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3300 3750 3750. L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3750 3750

L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3300 3750 3750. L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3750 3750 TEKNISET TIEDOT Täysin uusi Ford Transit alustavat tekniset tiedot Mallisto Täysin uusi Transit Van -pakettiauto L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli 3300 3750 3750 Kokonaispituus 5531 5981 6704 Kokonaispaino 3100

Lisätiedot

Luxomat PD4-M-TRIO-2DALI-1C-AP tai FP asennus ja säätöohje

Luxomat PD4-M-TRIO-2DALI-1C-AP tai FP asennus ja säätöohje Luxomat PD4-M-TRIO-2DALI-1C-AP tai FP asennus ja säätöohje Niclas Nylund 13.4.2016 PD4-M-TRIO-2DALI/DSI-1C tunnistin Tunnistin on erityisesti koululuokkiin suunniteltu läsnäolotunnistin tunnistin. Tunnistin

Lisätiedot

IDH 125-250-E1. Asennusohje IDH 125-250-E1 / PUHZ Ulkoyksiköt IDH 125-250

IDH 125-250-E1. Asennusohje IDH 125-250-E1 / PUHZ Ulkoyksiköt IDH 125-250 -E1 Asennusohje -E1 / PUHZ Ulkoyksiköt Tämä asennusohje on täydennys ulkoyksiköiden PUHZ ja lämpöpumppukonvektoreiden -yhdistelmille. Järjestelmän kuvaus Ulkoyksikkö: PUHZ-ZRP125 PUHZ-SHW112 PUHZ-RP200

Lisätiedot

KAASUKESKUS Sa-20. Käsikirja

KAASUKESKUS Sa-20. Käsikirja KAASUKESKUS Sa-20 Käsikirja Sa-Va/Sairaalavaruste Oy Karvaamokuja 4 00380 HELSINKI Puh. 09-5617 120 Fax. 09-70017183 info@sa-vasairaalavaruste.fi www.sa-vasairaalavaruste.fi KOMPONENTTILUETTELO 5 11 8

Lisätiedot

Turvapuhelin GMED-2G. Pikaopas Helpmeans. Greenmoore Oy, Ver. 1.0

Turvapuhelin GMED-2G. Pikaopas Helpmeans. Greenmoore Oy, Ver. 1.0 Turvapuhelin GMED-2G Pikaopas Helpmeans Greenmoore Oy, Ver. 1.0 Sisällysluettelo 1. JÄRJESTELMÄN YLEISKATSAUS... 3 1.1. TURVAPUHELINLAITTEEN OSIEN TUNNISTAMINEN... 3 1.2. VIRTALÄHDE... 6 2. GMED-ASENNUS...

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Lisäbasso. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 17

Installation instructions, accessories. Lisäbasso. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 17 Installation instructions, accessories Ohje nro 8698415 Versio 1.0 Osa nro Lisäbasso Volvo Car Corporation Lisäbasso- 8698415 - V1.0 Sivu 1 / 17 Varuste A0000162 A0000161 A0801178 J3904777 Sivu 2 / 17

Lisätiedot

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE WC-LAITTEEN ASENNUS WC-laite on varustettu kiinnityspultein. Maahantuoja / valmistaja ei vastaa siitä, jos wc-laite on kiinnitetty vastoin määräyksiä (esim. asennettu

Lisätiedot

Lue minut ensin! DM50 Series (K00 series) Pika-asennusohje. Uusi postimaksukoneenne on suunniteltu siten, että voit asentaa laitteen itse.

Lue minut ensin! DM50 Series (K00 series) Pika-asennusohje. Uusi postimaksukoneenne on suunniteltu siten, että voit asentaa laitteen itse. Lue minut ensin! DM50 Series (K00 series) Uusi postimaksukoneenne on suunniteltu siten, että voit asentaa laitteen itse. On tärkeää, että luet ohjeen läpi yksityiskohtaisesti. Pika-asennusohje Ennen kun

Lisätiedot

KL1000 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET

KL1000 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET KL1000 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET LUKON YLEISET TIEDOT Ohjeen yhteensopivuus Tämä ohje on vasenkätiselle lukolle valmistuspäivästä 4/2014 alkaen. Muiden versioiden koodit ovat erilaiset. Lukkojen asetukset

Lisätiedot

Magnum & Hydro Ver. 13-01. FI Käyttöohje

Magnum & Hydro Ver. 13-01. FI Käyttöohje Magnum & Hydro Ver. 13-01 FI Käyttöohje Magnum Hydro Toimintakuvaus Magnum & Hydro Ver. 13-01 P-LIGHT on suunniteltu ohjaamaan erillisiä valasinpiirejä, toisin sanoen perävaunun/trailerin 2 valaisinpiiriä

Lisätiedot

Sähkökeskus. Sähkökeskus. Sähkökeskus on sijoitettu matkustajan puolelle kojetaulussa säilytyslokeron alle. Avaa se seuraavasti:

Sähkökeskus. Sähkökeskus. Sähkökeskus on sijoitettu matkustajan puolelle kojetaulussa säilytyslokeron alle. Avaa se seuraavasti: on sijoitettu matkustajan puolelle kojetaulussa säilytyslokeron alle. Avaa se seuraavasti: 1. Avaa kojetaulussa oleva säilytyslokeron luukku. Luukku on sijoitettu matkustajan istuimen eteen. 2. Irrota

Lisätiedot

Liitäntä AutoFuturista Koivunen Web Shopiin

Liitäntä AutoFuturista Koivunen Web Shopiin Liitäntä AutoFuturista Koivunen Web Shopiin Päivitetty 16.3.2012 KÄYTTÖÖNOTTO 1. Päivitetään ohjelmaversio 2010.1.1 (tai uudempi) ohjelman tukisivuilta. Ohjeen julkaisuhetkellä versio löytyy tukisivujen

Lisätiedot

T-Cam IPC800 HD valvontakamera

T-Cam IPC800 HD valvontakamera T-Cam IPC800 HD valvontakamera Sisällysluettelo Ennen käyttöä... 1 Käyttöehdot... 1 Huomioitavaa... 1 Valvontakameran käyttöönotto... 2 Kameran etäkäyttö... 2 Kameran kytkeminen... 2 Asetusten nollaus...

Lisätiedot