Renault Master Casa L2H2P2 2.5 dci 120. Kootut käyttöohjeet

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Renault Master Casa L2H2P2 2.5 dci 120. Kootut käyttöohjeet"

Transkriptio

1 L2H2P2 2.5 dci 120 Kootut käyttöohjeet

2 KÄYTTÖOHJE 1 (25) SISÄLTÖ 1. YLEISIÄ TIETOJA Sivu 1.1 Muistilista Lukot ja hälyt Ajaminen Peruuttaminen TEKNISIÄ TIETOJA Kori Moottori Massat ja mitat SÄHKÖJÄRJESTELMÄ DC akut Akkukontrolleri Lataus ajon aikana Verkkolaturi Pikalaturi V 50 Hz verkkosähkö Invertteri VESIJÄRJESTELMÄ Raitisvesi Lämminvesi Harmaavesi WC KAASULAITTEET KYLMÄLAITTEET Jääkaappi Viinikaappi LÄMMITYS JA ILMASTOINTI Asunto-osan lämmitys Kattoluukku Lattialämmitys Asunto-osan ilmastointi VIIHDE- JA NAVIGOINTIJÄRJESTELMÄ AV-keskusyksikkö Äänentoisto Digiviritin Takanäyttö TALVIKÄYTTÖ Moottorin ja ohjaamon esilämmitys Vesijärjestelmät...24 LIITTEET Viihdejärjestelmän liitäntäkaavio Laitteiden alkuperäiset käyttöohjeet (soveltuvin osin)

3 KÄYTTÖOHJE 2 (25) 1. YLEISIÄ TIETOJA 1.1 Muistilista Ennen liikkeelle lähtöä varmista, että: verkkosähkön johto on irrotettu, kaikki ovet ovat kunnolla kiinni, kattoluukku on kiinni, kaikki säilytyslokeroiden ja komeroiden luukut ja WC:n ovi ovat lukossa, jääkaapin ovi on kiinni ja lukitussalpa alhaalla, ja pöydillä ei ole irtotavaroita. Muista myös valot! Autossa ei ole valoautomatiikkaa. Auton korkeus on hiukan yli 2,5 m. Varo katoksia ja parkkihalleja! 1.2 Lukot ja hälyt Autossa on tehdasasenteinen murtohälytin ja keskuslukitus. Lukitus avataan (A) ja suljetaan (B) avaimessa olevilla painikkeilla. Jos joku ovista ei ole kunnolla kiinni, hälyttimen sireeni antaa lyhyen merkkiäänen ja suuntavilkut eivät välähdä kun lukitus suljetaan. Normaalisti vilkut välähtävät kaksi kertaa suljettaessa ja kerran avattaessa. Ovet menevät automaattisesti lukkoon, kun autolla lähdetään liikkeelle (noin 6 km/h nopeudessa). Lukituksen voi avata ja sulkea myös auton sisältä, ohjaamon sisävalon vieressä olevalla kytkimellä. Hälytin aktivoituu automaattisesti kun keskuslukitus suljetaan avaimen painikkeesta. Jos joku ovi avataan avaimella suoraan lukosta tai sisäpuolelta kun hälytin on aktivoitu, se aiheuttaa hälytyksen. Jos vilkut eivät välähdä kun avaat lukituksen, hälytin on lauennut poissaolosi aikana. Hälyttimessä on sisätilan liiketunnistin, joka on aika herkkä. Se hälyttää esimerkiksi lämmityslaitteen aiheuttamien ilmavirtojen takia. Sen saa pois päältä painamalla lukituspainiketta suljettaessa pari sekuntia, jonka jälkeen hälyttimen sireeni antaa lyhyen merkkiäänen. 1.3 Ajaminen Masteria ajetaan kuten tavallista henkilöautoa. B-luokan ajokortti (henkilöautokortti) kelpaa. Vaihteiden välitykset ovat tiheämmät kuin henkilöautossa ja moottorissa on hirveästi vääntöä, joten usein voi käyttää isompia vaihteita kuin mihin on henkilöautolla tottunut. Vaihdelaatikossa on kuusi pykälää. Kaupunkiajossa ja 60 km/h rajoitusalueella sopivia ovat 3. ja 4., 80 km/h alueella 5. ja satasen alueella 6. Moottorin momenttialue on aika laaja ripeässä kiihdytyksessä ei tarvitse käydä kaikkia vaihteita läpi vaan antaa koneen kiertää yli 3000 r/min ja vaihtaa kahta suurempaan.

4 KÄYTTÖOHJE 3 (25) Suomessa matkailuajoneuvoilla on yleensä 80 km/h nopeusrajoitus. Asetuksen 353/2006 mukaan matkailuauton nopeusrajoitus on kuitenkin eräin edellytyksin (lukkiutumattomat jarrut, kuljettajan turvatyyny ja turvavyöt kaikilla istuinpaikoilla) 100 km/h kun auto on muutoskatsastettu, tästä on tehty merkintä rekisteriotteeseen ja kiinnitetty asetuksessa määriteltyjen mittojen mukainen keltamusta kilpi auton takaosaan. Tämä auto täyttää nämä vaatimukset. Muissa Euroopan maissa saa yleensä ajaa samaa nopeutta kuin henkilöautoilla. Väärinkäsitysten välttämiseksi voi olla viisasta peittää -tarra jos haluaa käyttää tätä mahdollisuutta. Vakionopeussäädintä käsketään vaihdekepin juuressa olevilla nappuloilla. Valitaan joko = vakionopeussäädin, tai = nopeudenrajoitin Haluttu nopeus asetetaan + ja painikkeilla. Asetettu nopeus näkyy ajotietokoneen näytöllä. 1.4 Peruuttaminen Autossa on ultraäänisignaaliin perustuva peruutustutka sekä peruutuskamera, jonka kuva tulee navigaattorin näyttöön. Molemmat kytkeytyvät automaattisesti kun pakki pannaan päälle. Peruutustutka antaa lyhyen äänimerkin kun peruutusvaihde kytketään. Äänimerkit kuuluvat sitä nopeammassa rytmissä, mitä lähempänä este on autoa. Ääni muuttuu yhtäjaksoiseksi, kun tilaa on vaaksan verran. Peruutuskamera kurkkii rekisterikilven valon lipan alta. Kameran kuva on erittäin laajakulmainen, joten kaikki kuvassa näkyvä on paljon lähempänä kuin kuvan perusteella voisi luulla. Auton puskuri on jokseenkin kuvan alareunan tasalla. Kuva näkyy peilikuvana.

5 KÄYTTÖOHJE 4 (25) 2. TEKNISIÄ TIETOJA 2.1 Kori Auton alusta on valmistettu kesäkuussa 2005 Renaultin tytäryhtiön SOVABin (Société des Véhicules Automobiles de Batilly) tehtaalla Batillyssa, Ranskassa. Tehdas tuottaa 600 autoa päivässä, pääasiassa Renault Masterin 88 eri version lukuisia variaatioita. Samalta linjalta tulevat myös autot joita myydään nimillä Opel Movano tai Nissan Interstar. Rakentamisen ja varustamisen matkailuautoksi teki elokuun-marraskuun 2005 välisenä aikana Piispanristillä Kaarinassa Auto-instot Tuotanto Oy (Kari Väisänen). Tämä tehdas rakentaa vuosittain noin matkailuautoa, useimmat Fiat Ducato / Peugeot Boxer / Citroen Jumper alustalle, mutta myös Mercedes Sprinterin ja Ford Transitin. Autot myydään tavaramerkillä Casa Car. Tämä auto oli ensimmäinen Renaultin koriin tehty Casa. Viihde- ja äänentoistojärjestelmien suunnittelusta ja toteutuksesta vastasi Antti Voima. Asennuksia tehtiin osittain jo valmistuksen aikana tehtaalla Kaarinassa. Käyttöönottopäivä Mallimerkintä Master L2H2P2 2.5 dci 120 Värikoodi 423 sininen Rengaskoko 215/65 R16C (sallittu myös 205/75 R16C) Rengaspaineet (kylmänä) Etuakselilla 3,9 bar Taka-akselilla 4,3 bar Vararengasta ei ole autossa. Tavaratilassa on paikkausainepullo ja 12 V sähköllä toimiva kompressori. Ajovalojen lamput: Lähivalot Kaukovalot Huoltoväli H1 H km tai yksi vuosi

6 KÄYTTÖOHJE 5 (25) 2.2 Moottori Nelisylinterinen, 16-venttiilinen yhteispaineruiskutus-turbodiesel. Mallimerkintä G9U Iskutilavuus 2463 cm 3 Teho 84 kw ( r/min Vääntömomentti r/min Polttoainesäiliö 100 l Normikulutus 8,9 l/100 km yhdistetyssä ajossa Tehokäyrä Vääntömomenttikäyrä Tutun turbon vihellyksen kuulen Äänellään se mielen kohentaa - Karma

7 KÄYTTÖOHJE 6 (25) 2.3 Massat ja mitat Omamassa kg Kokonaismassa kg Kääntöympyrän halkaisija 13,75 m (pyöristä) Kääntöympyrän halkaisija 14,11 m (puskurista)

8 KÄYTTÖOHJE 7 (25) 3. SÄHKÖJÄRJESTELMÄ V DC akut Autossa on kaksi akkua: Auton alkuperäinen, ns. käynnistysakku on ohjaamon lattian alla - se antaa virtaa käynnistysmoottorille, moottorin apulaitteille, ajovaloille, moottorin esilämmittimelle (Webasto) ja ohjaamon lämmityslaitteelle. Asunto-osan akku eli ns. hupiakku on omassa suljetussa kotelossaan jääkaapin takana. Se antaa virtaa viihdejärjestelmälle, asunto-osan lämmityslaitteelle, sisävaloille, invertterille ym. laitteille. Hupiakun kapasiteetti on noin 100 Ah eli 1,2 kwh. Hupiakun varaustilaa ja latauksen toimintaa on syytä seurata erittäin aktiivisesti, koska matkailukäytössä akkusähkön riittävyys on aina rajallinen resurssi. Tarpeettomasti päällä olevat laitteet tai unohtuneet kuormitukset aiheuttavat helposti akun tyhjentymisen, joka taas syö akun kapasiteettia. Yksikin syväpurkaustilanne voi aiheuttaa sen että seuraavassa lataustilanteessa akkuun ei varaudu kuin puolet kapasiteetista. Normaalisti akkusähkön pitäisi riittää noin 36 tunniksi, eli yhdeksi päiväksi ja kahdeksi yöksi, jos lämmityslaite on päällä eikä verkkosähköä ole saatavilla. Pääsulakkeet ovat takaistuimen selkänojan takana. Pienempiä sulakkeita on molemmissa komeroissa. Osa käyttökohteista, esimerkiksi komeroiden sisävalot ja viinikaappi ovat jännitevahdin takana. Se estää akkua tyhjentymästä jos joku näistä unohtuu päälle. 12 V pistokkeita on pöydän alla, keittiön kaapistossa, WC:ssä ja tavaratilassa.

9 KÄYTTÖOHJE 8 (25) 3.2 Akkukontrolleri Hupiakun varaustilan valvontaa varten autossa on WAECO Mobitronic Controller ampeerituntilaskuri. Vasen näyttö antaa sen hetkisen akkuvirran. Miinusmerkki lukeman edessä tarkoittaa purkausta, ja jos se puuttuu niin latausta. Punaista nappia painamalla näyttöön tulee hetkeksi akkujännite. Oikea näyttö kertoo akun varaustilan ampeeritunteina. Nolla tarkoittaa että akku on täynnä, -50 että puolet kapasiteetista on käytetty. Miinus 100 tarkoittaisi että akun kapasiteetti on käytetty, mutta niin tyhjäksi sitä ei pidä päästää koska syväpurkauksen riski on lähellä. Laite mittaa akun kokonaisvirtaa riippumatta siitä miltä laitteelta latausvirta tulee tai mihin kuormitusvirta menee. 3.3 Lataus ajon aikana Ajon aikana molemmat akut ovat rinnan kytkettynä ja saavat latausvirtaa moottorin laturilta. Käynnistysakun kotelossa on rele, joka saa kelajännitteensä laturin säätimeltä ja kytkee akut yhteen kun moottori käynnistetään. Akkujen jännite on silloin lähes sama ja latausvirta jakaantuu siinä suhteessa kuin akut tarvitsevat varausta. Kun moottori pysäytetään, akut kytkeytyvät irti toisistaan. Käynnistysakun ja hupiakun välisessä johdossa on ylikuormitussuojana 40 A suoja-automaatti, joka on takaistuimen selkänojan takana. Jos hupiakku pääsee liian tyhjäksi, se saattaa yrittää ottaa generaattorilta suurempaa latausvirtaa ja suoja aukeaa. Tähän sisältyy sudenkuoppa, koska luulet lataavasi akkua vaikka purat sitä. Akkua pitää silloin elvyttää verkko- tai pikalaturilla ennen liikkeelle lähtöä. 3.4 Verkkolaturi Akkujen verkkolatausta varten autossa on Büttner-Elektronik Mobile technology MT1215- automaattilaturi. Laturin toimintaa voi seurata tarkkailupaneelista. On-Off kytkimestä voi sammuttaa paneelin valot, mutta laturi on silti aina päällä kun verkkosähkö on kytkettynä.

10 KÄYTTÖOHJE 9 (25) Laturi noudattaa ns. IUoU-toimintakäyrää, jossa on neljä toimintatilaa: 1. Jos akku on purettu tyhjäksi ja jännite on yli 1,5 V sitä ladataan pienellä virralla (3 A) kunnes jännite nousee 8 Volttiin. Jos jännite on alle 1,5 V laturi ei tunnista akkua lainkaan. 2. Kun jännite on yli 8 V, akkua ladataan (I-vaihe) maksimivirralla (15 A) kunnes 75% kapasiteetista on saavutettu. Main Charging - ledi valvontapaneelissa palaa. 3. U1-vaiheessa akkua ladataan vakiojännitteellä (noin 14,2 V) ja pienenevällä virralla täyteen. Main Charging -ledi valvontapaneelissa palaa ja Battery Full -ledi vilkkuu. 4. Kun akku on täynnä, laturi kytkeytyy lepojännitteeseen (U2-vaihe) (noin 13,3 V), joka säilyttää akun varaustilan mutta ei aiheuta siinä kaasunkehitystä. Battery Full -ledi palaa jatkuvasti. Jos akku jää pitemmäksi ajaksi lepotilaan, laturi kytkeytyy vakiojännitevaraukseen (U1-vaiheeseen) pari kertaa viikossa (ns. virkistyskäyttö). Laturissa on erillinen lähtö käynnistysakkua varten, joka antaa sille pienellä virralla (< 2 A) tukilatausta. Paneelin Batt. II ledi osoittaa että käynnistysakku on kytketty. 3.5 Pikalaturi Autossa on matkustajan istuimen alla pikalaturi ongelmatilanteita varten, esimerkiksi jos akku on päässyt niin tyhjäksi ettei automaattilaturi tunnista sitä, niin sen voi ehkä elvyttää pikalaturilla. Siinä ei ole mitään järkeä, se työntää akkuun A virtaa varaustilasta riippumatta. Sillä pystyy helposti pilaamaan akun ylilatauksella, joten sitä ei pidä käyttää muuten kuin harkitusti ja valvotusti todelliseen tarpeeseen.

11 KÄYTTÖOHJE 10 (25) V 50 Hz verkkosähkö Verkkosähköön on autossa liitetty: - jääkaappi - lattialämmitys - asunto-osan ilmastointilaite - akkulaturit - pistorasiat Pistorasioita on pöydän alla ja WC:n oven vieressä. Muut laitteet on liitetty komerossa olevien pistorasioiden välityksellä. Turvallisuuden vuoksi liitäntäjohdon alkupäässä on hyvä olla vikavirtasuojakytkin, kun liitytään esim. leirintäalueella verkkoon, jossa ei ole vikavirtasuojausta. 3.7 Invertteri Autossa on oikeanpuoleisen takaistuimen selkänojan takana WAECO Mobitronic PP Pocket Power invertteri, jolla voi tehdä 230 V vaihtosähköä akkusähköstä esim. tietokoneelle tai tulostimelle. Invertteri on liitetty pöydän alla olevaan vasemmanpuoleiseen pistorasiaan. Laite pitää kytkeä erikseen päälle siinä olevasta kytkimestä. Tekniset tiedot: - Syöttöjännitealue V - Syöttöjännitteen hälytysraja 11 V - Virrankulutus max. 60 A - Lähtöjännite 230 V 50 Hz - Lähtöteho, jatkuva 500 W - Lähtöteho, 10 minuuttia 650 W - Tyhjäkäyntivirta 0,9 A - Hyötysuhde 90 %

12 KÄYTTÖOHJE 11 (25) 4. VESIJÄRJESTELMÄ 4.1 Raitisvesi Raitisvesisäiliö (40 litraa) on auton takaosassa ja se täytetään auton takaa. Vesipumppu on säiliön sisällä oleva uppopumppu. Sekoitushanoissa olevat kytkimet käynnistävät pumpun. Limoittumisen estämiseksi on säiliön täytön yhteydessä hyvä laittaa muutama desinfiointipilleri. Säiliön tyhjennysventtiili on auton alla, lämmityslaitteen pakoputken vieressä: Venttiili kiinni Venttiili auki 4.2 Lämminvesi Lämminvesivaraaja Truma B10 on auton takaosassa, vasemman takapyörän päällä. Se täytetään avaamalla keittiön tai vessan vesihanaa, jolloin vesipumppu täyttää putkiston ja lämminvesivaraajan. Varaajan tilavuus on 10 litraa ja se toimii nestekaasulla. Veden lämmittäminen 70 ºC lämpötilaan kestää noin puoli tuntia ja vie noin 60 g kaasua. Lämmitin käynnistetään kääntämällä säätimen ulkokehää asennosta b liekin kuvan kohdalle asentoon a. Haluttu veden lämpötila asetellaan säätimen sisäkehällä. Vihreä merkkilamppu c syttyy toiminnan merkiksi ja punainen d häiriön merkiksi. Varaajaa käytettäessä sen pitää olla täytetty vedellä, nestekaasuhanan pitää olla auki ja palamisilman oton suojakuvun (auton ulkopuolella) irrotettu.

13 KÄYTTÖOHJE 12 (25) Vesiputkisto ja samalla myös lämminvesivaraaja tyhjennetään auton tavaratilassa olevilla tyhjennysventtiileillä: Hanat kiinni Hanat auki 4.3 Harmaavesi Harmaavesisäiliöön johdetaan keittiön ja vessan pesualtaiden vedet. Säiliön tilavuus on 20 litraa ja se on keittiön alakaapissa. Tyhjennysventtiili on keittiön kaapin alla. Venttiili kiinni Venttiili auki Raitisvesisäiliön ja harmaavesisäiliön pintojen tarkkailua varten säiliöissä on pinnankorkeusanturit. Näyttölaitteet ovat WC:n oven pielessä, sisäpuolella.

14 KÄYTTÖOHJE 13 (25) 4.4 WC Autossa on Thetford C-200 CW kemiallinen kasetti-wc. Sekä huuhtelunestesäiliön että jätesäiliön tilavuus on 17 litraa. Vessan toiminta perustuu kemikaaliin (Thetfordin sininen), jota laitetaan jätesäiliöön ja joka hajottaa jätökset (myös vessapaperin) harmaaksi massaksi. Lisäksi säiliö on lähes ilmatiivis. Pöntön pohjaluukku avataan sen vasemmalla puolella olevasta vivusta. Säiliössä saattaa olla lämpötilan vaihtelusta johtuvaa painetta ja se saattaa muutenkin heittää avattaessa vähän roiskeita, siksi pöntön kansi avataan vasta kun pohjaluukku on avattu. Huuhtelu tapahtuu säiliön pumpulla. Huuhtelunestesäiliöön laitetaan toista kemikaalia (Thetfordin punainen), joka yrittää desinfioida pönttöön jääneitä pisaroita hajuttomiksi. Säiliö täytetään takaa auton ulkopuolelta. Huuhteluainesäiliön päällä oleva punainen lamppu ilmoittaa jos jätesäiliö on täyttymässä. Jätesäiliön tyhjennys: Tyhjennyksen jälkeen säiliö huuhdellaan ja sinne laitetaan litra-pari vettä sekä pari desiä Thetfordin sinistä. Kasetti takaisin paikalleen ja WC on taas käyttövalmis.

15 KÄYTTÖOHJE 14 (25) 5. KAASULAITTEET Järjestelmän kaasunpaine on 30 mbar propaania. Nestekaasupullo on omassa lokerossaan auton takana vasemmalla puolella. Sinne mahtuu 5 kg teräskuorinen painoventtiilillä varustettu kaasupullo. Pullollisen pitäisi riittää noin 2-3 viikoksi, jos jääkaappi on koko ajan kaasukäytöllä. Kaasu on pullossa nestemäisessä muodossa, paine on ympäristön lämpötilasta riippuen 7 9 bar. Paine pienennetään 30 mbar tasoon paineenalennusventtiilillä, joka painetaan pullon venttiilin päälle. Pullon sisältämää kaasumäärää ei voi nähdä pullon päältä. Pullon taarapaino, eli paino tyhjänä, on maalattu tai stanssattu pulloon. Pullon voi punnita tavallisella henkilövaa alla, kaasua on painon ja taaran erotus. Huom! Kaasupullojen liittimet ovat erilaisia eri maissa. Suomalaista kaasupulloa ei yleensä voi vaihtaa täyteen ulkomailla. Laivoille ja lautoille ajettaessa kaasu pitää sulkea pullon venttiilistä. Joissakin maissa saattaa olla kaasulaitteiden käytön rajoituksia myös tunneleissa, moottoritiellä, tai ylipäätään ajon aikana. Kaasupullon liittäminen: 1. Poista venttiilin suojahattu 2. Tarkista, että paineensäätimen vipu on kiinni-asennossa 3. Nosta kiinnitysrengasta ja paina säädin venttiilin päälle 4. Paina kiinnitysrengasta alaspäin 5. Käännä paineensäätimen vipu auki-asentoon Laitekohtaiset sulkuhanat ovat komeron sisäpuolella.

16 KÄYTTÖOHJE 15 (25) 6. KYLMÄLAITTEET 6.1 Jääkaappi Autossa on Dometic RM 4211 LM kolmitoimijääkaappi. Tekniset tiedot: - Tilavuus 60 litraa - Pakastelokero 5 litraa - Liitäntäteho 125 W 230 V, 120 W 12 V - Kaasun kulutus max. 18,3 g/h, keskimäärin 310 g / 24 h - Elektroninen automaattisytytys Jääkaappia voi käyttää kolmella eri energialähteellä, mutta vain yksi kerrallaan saa olla päällä: Verkkokäyttö kytketään vihreällä kytkimellä. Lämpötilaa voi säätää sen vieressä olevalla termostaatilla. Akkukäyttö kytketään punaisella kytkimellä. Sitä ei kannata käyttää muuten kuin poikkeustilanteissa, ehkä pitempien ajomatkojen aikana. Kaasukäyttö käynnistetään avaamalla venttiili suurimman liekin asentoon ja kytkemällä oranssi kytkin yläasentoon. Venttiilin nuppia painetaan sisäänpäin (liekinvarmistin). Kuuluu tikittävä ääni (sytytys) ja merkkivalo vilkkuu. Nuppi pidetään pohjassa vielä muutama sekunti sen jälkeen kun liekki on syttynyt. Jos tikittävä ääni alkaa kuulua ja valo vilkkua itsekseen kaasukäytön aikana, niin kaasupullo on todennäköisesti tyhjentynyt. Jos ympäristön lämpötila on alle 25 ºC, voidaan kaasuventtiili kääntää keskimmäiseen asentoon, ja jos se on alle 10 ºC niin pienimmän liekin asentoon. Jääkaapin sisälämpötilaa voi seurata huonelämpömittarin oikeanpuoleisesta näytöstä.

17 KÄYTTÖOHJE 16 (25) Oven lukitus avataan painamalla vihreätä painiketta oikealle, jolloin lukitustappi nousee ylös. Ovi on lukittu myös alareunasta jos se ei avaudu vaikka tappi on ylhäällä, niin tönäise oven alareunaa, jolloin lukitus vapautuu myös sieltä. Oven voi lukita myös tuuletusasentoon, jossa se on vähän raollaan. Jos jääkaappi ei ole käytössä, ovi on hyvä jättää näin. Jääkaapin häviölämpö poistuu ilmanvaihtosäleiköiden kautta auton vasemman kyljen läpi korin ulkopuolelle. Säleiköihin on talviluukut, mallia Dometic WA 111, jotka voi asentaa paikoilleen kun ulkolämpötila on alle +10 º C ja niiden pitää olla asennettuna pakkasella. 6.2 Viinikaappi Autossa on Waeco MyFridge MF-6W jäähdytinkaappi, joka toimii hupiakun 12 V sähköllä. Tekniset tiedot: - Tilavuus 18 litraa - Virrankulutus 48 W Kaappi kytketään päälle painikkeella 1. Sisävalon voi sytyttää painikkeella 2. Näytössä on kaapin sisälämpötila. Halutun lämpötilan voi asetella painikkeilla 3 ja 4. Lämpötilan asetusarvo näkyy näytössä muutaman sekunnin ajan.

18 KÄYTTÖOHJE 17 (25) 7. LÄMMITYS JA ILMASTOINTI 7.1 Asunto-osan lämmitys Autossa on Webasto Air Top 3500 ST ilmalämmitin, joka käyttää polttoaineenaan dieseliä auton polttoainetankista. Se toimii hupiakun 12 V sähköllä. Tekniset tiedot: - lämmitysteho 1,5 3,5 kw - ilmamäärä max. 139 m 3 /h - polttoaineen kulutus 0,17 0,42 l/h - virrankulutus 1,2 3,0 A Lämmitys käynnistetään yksinkertaisesti kääntämällä säätönupista myötäpäivään. Nupin asennolla haetaan sopiva lämpötila. Kun nuoli osoittaa ylöspäin, lämpötilan asetus on noin 20 ºC. Kytkimellä laite voidaan vaihtaa tuuletustoimintaan. Silloin nupin asento ohjaa puhalluksen voimakkuutta. Laite reagoi ohjaustoimintoihin pienellä viiveellä. Kun lämmitys pysäytetään, puhallin pysähtyy noin kolmen minuutin jälkikäynnin päätyttyä. Lämmön jakautumiseen voi vaikuttaa ilmaputkien suuttimissa olevilla läpillä. 7.2 Kattoluukku Kattoluukussa on kolminopeuksinen, kaksisuuntainen puhallin, jonka avulla voi puhaltaa autoon raikasta ilmaa tai tarvittaessa imeä ruuanvalmistuksessa syntyneet käryt ulos. Se toimii 12 V akkusähköllä. Kattoluukku pitää muistaa sulkea ajon ajaksi, koska ilmavirrat ja vastaantulevien rekkojen muodostamat painevaihtelut repivät sen helposti pois paikaltaan, metsän puolelle. 7.3 Lattialämmitys Autossa on lattialämmitys, joka toimii vain verkkosähköllä. Lämmityskelmut ovat lattiapinnoitteen alla. Lämmityksen muuntaja ja käyttökytkin ovat komerossa. Kytkimessä on kolme asentoa eri tehoille, mutta käytännössä asennettu teho on niin pieni että lämmitys saa olla koko kylmän vuodenajan suurimmalla tehollaan, ja kesällä pois päältä.

19 KÄYTTÖOHJE 18 (25) 7.4 Asunto-osan ilmastointi Autossa on Truma Frostair 1700 ilmastointilaite, joka toimii vain verkkosähköllä. Se on asennettu komeroon vuoteen alle ja ottaa lauhdutusilman auton alta. Myös kondenssivesi tippuu auton alle. Laite puhaltaa kylmää ilmaa suunnilleen samoista paikoista kuin lämmityslaite lämmintä. Tekniset tiedot: - jäähdytysteho 1700 W - ilmamäärä max. 260 m 3 /h - tehonotto verkosta 650 W - virrankulutus 2,8 A - käynnistysvirta 15 A (150 ms) Ilmastointilaitetta ohjataan kaukosäätimellä: a = MODE - FAN =vain tuuletus - COMFORT = tuuletus ja jäähdytys b = FAN Blowing power - AUTO - LOW - MED - HIGH c = SET - Aseta haluttu sisälämpötila ºC tai ajastus 1 15 h e = TIMER - Laite joko käy määrätyn ajan tai käynnistyy määrätyn ajan päästä f = RESEND - Lähettää viimeisen komennon uudestaan g = ON / OFF Jos kaukosäädin on hukassa tai ei toimi, laitteen voi käynnistää tai pysäyttää vastaanottimessa olevalla napilla m. Se käynnistyy viimeksi valittuun toimintatilaan.

20 KÄYTTÖOHJE 19 (25) 8. VIIHDE- JA NAVIGOINTIJÄRJESTELMÄ 8.1 AV-keskusyksikkö Viihdejärjestelmän ytimenä on Pioneer Avic X1-R. Siinä on mm: - RDS-radio - CD-soitin - MP3-soitin - DVD-videotoisto - GPS-navigaattori Radion toimintoja voi ohjata Renaultin alkuperäisellä rattikaukosäätimellä. Muita toimintoja ohjataan laitteen 6,5 kosketusnäytöltä. Navigaattorin kartta-aineisto on DVD-levyllä. Se perustuu TeleAtlaksen aineistoon ja kattaa Länsi-Euroopan 22 maata ja 30 suurkaupungin yksityiskohtaiset kaupunkikartat. Kartoista löytyvät kaikki kadut, osoitteet ja palvelut, mutta aineisto on 2-3 vuotta vanhaa eli uudemmat tiet, kadut ja liittymät puuttuvat. Keskusyksikkö saa sähkön hupiakulta. Herätevirran voi valita kojelaudassa olevalla kytkimellä: Joko virta-avaimen takaa, aina päällä tai ei ollenkaan. Laitteelle on erillinen käyttöohje kansion osiossa 8. Aineiston laajuudesta johtuen siihen on tulostettu vain valikoidut sivut.

21 KÄYTTÖOHJE 20 (25) 8.2 Äänentoisto Äänisignaalit on johdotettu kuudella linjatasoisella liitännällä SPL Dynamics S-4006 vahvistimelle, jonka lähtöteho on 4 Ω kuormaan 4x50 W+2x100 W. Keskusyksikön kaiutinlähtöjä ei ole käytetty. Takakaiuttimien signaalit on viety Pioneer CD-VS33 valintayksikön kautta vahvistimelle. Etukaiuttimien ja bassokaiuttimien signaalit menevät suoraan vahvistimelle. Valintayksikköön voidaan liittää kahdet kuulokkeet. Niille ja takakaiuttimille (kullekin erikseen) voidaan valita ohjelmalähteeksi keskusyksikkö (2), takanäytön soitin (3) tai erillinen siirrettävä laite (1), esim. mp3-soitin, joka liitetään suoraan valintayksikköön. Huom! Ulkoiselle ohjelmalähteelle ei ole äänenvoimakkuuden säätöä. Laita volyymi lähtöpäässä minimiin ennen kuin liität laitteen! Autossa on kymmenen kaiuttimen äänentoistojärjestelmä: Takakaiuttimina on Peerless Definition 6 komponenttisysteemi. Edessä on erilliset Seas 25TFFN/G diskanttielementit ja 3 tuuman Audax HP080G0 keskiäänielementit, jotka on asennettu juomatelineiden paikoille räätälöityihin kiinnityslevyihin. Jakosuodin on toteutettu passiivisesti vastuksella ja kondensaattorilla, jotka on asennettu keskiäänisten taakse. Bassokaiuttimet DLS MS6 ovat etuistuimien alla 4. asteen kaistanpäästökoteloiden kaltaisissa suljetuissa painelevykoteloissa.

22 KÄYTTÖOHJE 21 (25) 8.3 Digiviritin TV:n katselua varten on Nokia Mediamaster 120 T digiboksi. Siinä on Conax-kortinlukija laitteen takana SCART-liittimen alapuolella. Laite on liitetty keskusyksikön AV-tuloon. Kaukosäätimen toiminnot: mute ok opt info back Äänen mykistys Pitkään painamalla virran katkaisu valmiustilaan Virran kytkentä Vahvistaa valinnan Avaa valikon Siirtyy valikoissa Vaihtaa kanavan Siirtyy valikoissa Säätää äänenvoimakkuutta Katselun vaihtoehdot (kieli, tekstitys, kuvasuhde) Aktivoi kanavien lajittelun ja suodatuksen NaviBars-tilassa EPG: Nykyinen ohjelma, nykyinen ja seuraava tai 7 päivän ohjelmaopas Valikoissa taaksepäin Vaihtaa nykyisen ja edellisen kanavan välillä 0 9 Vaihtaa kanavan 0 Pimentää ruudun navi txt tv/radio Avaa ja sulkee NaviBars-valikon Teksti-TV Vaihtaa TV-tilasta radiotilaan ja takaisin TV-antennina toimii vahvistimella varustettu piiska, jota säilytetään ohjaamon päällä olevassa tavaratilassa. Antenni nostetaan auton katolle katselun ajaksi ja antennikaapeli viedään oven raosta.

23 KÄYTTÖOHJE 22 (25) 8.4 Takanäyttö Takaistuimen matkustajia varten on Safaya DVE-10 erillisnäyttö. Näytön tekniset tiedot: - Koko 10,2 TFD - Kuvasuhde 16/9 tai 4/3 - Resoluutio 800x480 - Kontrasti 300:1 - Valovoima 400 Cd/m 2 Näytön AV-tulo on liitetty keskusyksikön AV-lähtöön, joten sillä voi katsella navigaattorin näyttöä, digivirittimeltä tulevaa TV-kuvaa tai keskusyksikössä pyörivää DVD-levyä. Laite toimii myös itsenäisenä DVD-toistimena. Sillä voi myös soittaa CD-levyjä ja mp3-tiedostoja. Siinä on myös DVB-T digiviritin TV:n katselua varten, mutta se ei tue DVB-tekstityksiä eikä siinä ole Conaxkorttipaikkaa. Sen äänilähtö on liitetty valintayksikön kolmostuloon, josta se saadaan äänentoistojärjestelmän vahvistimelle. Virtakytkin ja äänenvoimakkuuden säädin ovat laitteen vasemmassa reunassa. Kuvan kirkkautta, kontrastia ja kuvasuhdetta voi säätää painamalla Function-painiketta ja sen jälkeen CH+ CH- painikkeita.

24 KÄYTTÖOHJE 23 (25) 9. TALVIKÄYTTÖ 9.1 Moottorin ja ohjaamon esilämmitys Autossa on Webasto Thermo Top E vesilämmitin, joka käyttää polttoaineenaan dieseliä auton polttoainetankista. Se toimii käynnistysakun 12 V sähköllä. Sitä on hyvä käyttää ennen käynnistystä aina kun ulkolämpötila on miinuksen puolella. Tekniset tiedot: - lämmitysteho 2,5 4,2 kw - polttoaineen kulutus 0,25 0,5 l/h - virrankulutus W Laitetta ohjataan kellokytkimellä, joka voidaan ajastaa käynnistymään säännöllisesti samaan aikaan 1..3 kertaa vuorokaudessa. Manuaalisesti laite käynnistetään painamalla liekin kuvaa. Ajastus aktivoidaan painamalla set-näppäintä ja asettelemalla haluttu aika nuolinäppäimillä. Kun lämmitin kytketään päälle tai jätetään ajastimelle, lämmityslaitteen säätimien pitää olla kuvan mukaisissa asennoissa. Lämmitysajaksi riittää yleensä minuuttia, koska tehoa on. Webasto käy käynnistysakun sähköllä ja käynnistää myös auton oman lämmityslaitteen puhaltimen, joka ottaa aika paljon virtaa. Nyrkkisääntö on että ajoajan pitäisi olla 2-3 kertaa lämmitysaika, muuten käynnistysakun varaustila heikkenee. Jos auto on kiinni sähköverkossa, verkkolaturin antama tukilataus korjaa tilanteen. Laitetta voidaan ohjata myös Webasto WebControl 2 ohjaimen kautta myös kännykällä. Se ottaa käskyjä vastaan vain siihen talletetuista numeroista, joita voi olla neljä. Sen hallintanumero on nyt ja PIN-koodi Ohjaus tapahtuu tekstiviestillä numeroon : 2 Tilatiedon kysely 3 Lämmitys päälle 3xxx Lämmitys päälle xxx minuutin päästä 4 Lämmitys seis 96xxx Lämmitysaika xxx minuuttia 91xxx Puhelinnumero xxx laitteen käyttäjäksi (myös 92 ja 94) 9Txx Sisälämpötilan tavoitearvo xx astetta

25 KÄYTTÖOHJE 24 (25) 9.2 Vesijärjestelmät Casa on neljän vuodenajan matkailuauto, jonka käyttö on mahdollista myös talviolosuhteissa. Sitä ei ole kuitenkaan mielekästä pitää lämpimänä läpi talven, joten pakkaskauden alkaessa tehdään seuraavat toimenpiteet: 1. Raitisvesisäiliö tyhjennetään avaamalla pohjaventtiili (ks. 4.1) 2. Lämminvesivaraaja ja putkistot tyhjennetään avaamalla tyhjennysventtiilit (ks. 4.2) 3. Lämminvesivaraajan nestekaasun sulkuhana suljetaan 4. Lämminvesivaraajan palamisilman oton suojakupu pannaan paikoilleen, myös jääkaapin ritilöiden talvisuojat 5. WC:n huuhteluainesäiliö tyhjennetään. Tyhjennystulppa on saman kannen alla kuin mistä jätesäiliö otetaan ulos. Harmaavesisäiliön ja jätesäiliön pohjalla voi olla tavaraa talvellakin. Autossa on yleensä mukana erilliset pullot huuhteluaineelle ja käsienpesuvedelle, joten WC voi olla käytössä myös talvella.

26 KÄYTTÖOHJE 25 (25)

Auto-instot Tuotanto Oy TURKU P. 02-2423212. Yleisiä käyttöohjeita Casa matkailuautoon

Auto-instot Tuotanto Oy TURKU P. 02-2423212. Yleisiä käyttöohjeita Casa matkailuautoon Auto-instot Tuotanto Oy TURKU P. 02-2423212 Yleisiä käyttöohjeita Casa matkailuautoon 1.1.2008 Yleistä Auto on rekisteröity 4 hengelle. Kuljettajalle ja jokaiselle matkustajalle on kolmipisteturvavyöt.

Lisätiedot

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 laitetelineen asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan).

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

Yleistä. Äänet. Valot. nämä toimet ovat yhteisiä kaikelle käytölle. elokuvakäyttö videotykin käyttö teatterikäyttö

Yleistä. Äänet. Valot. nämä toimet ovat yhteisiä kaikelle käytölle. elokuvakäyttö videotykin käyttö teatterikäyttö 1 Yleistä Kulttuurikellarin käyttöohjeet Tässä ohjeessa käydään läpi Kulttuurikellarin teknisen laitteiston käynnistys-, käyttö- ja sammutustoimet. Ohje on jaettu kolmeen osaan, yleinen käyttö, äänet (sisältäen

Lisätiedot

HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset

HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset Laitteen kytkentä 1. Kytke laitteeseen käyttöjännite 12V. Sulakkeelle menevään punaiseen johtoon kytketään +12V. Normaalissa odotustilassa laitteen virrankulutus

Lisätiedot

COP Quick start KA FINLANDIA :30 Pagina 1. FordKa. Feel the difference

COP Quick start KA FINLANDIA :30 Pagina 1. FordKa. Feel the difference OP Quick start K FINLNI 7-07-2008 8:30 Pagina FordKa Pikaopas Owner s handbook Feel the difference K0468_Service_Portfolio_090508. 09.05.2008 5:52:47 Uhr 604.39.309 PP K FIN 22-07-2008 :37 Pagina S MNU

Lisätiedot

Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas

Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas Sisältö 1. Johdanto... 3 2. Altaan asennus... 3 3. Altaan puhallus... 3 4. Altaan täyttäminen... 5 5. Pumppuyksikön käyttäminen... 6 6. Altaan käyttäminen ja vinkkejä...

Lisätiedot

Lataussäädin 12/24V 10A. Käyttöohje

Lataussäädin 12/24V 10A. Käyttöohje Lataussäädin 12/24V 10A Käyttöohje 1 Yleistä Lataussäätimessä on näyttö ja sen latausmenetelmä on 3-vaiheinen PWM lataus. Siinä on myös kaksi USB liitintä pienten laitteiden lataamiseen. 2 Kytkentäkaavio

Lisätiedot

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 laitetelineen asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan).

Lisätiedot

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje EI NÄIN ESIM NÄIN Aurinko-R10 Aurinkopaneelin asennus ja kytkentä Asenna aurinkopaneeli avoimelle paikalle kohti etelää (välillä itä länsi) ja kallista kohti keskipäivän aurinkoa. Tuoton kannalta 25..

Lisätiedot

Kauko-ohjaimen käyttöohje. Part No.: R08019034086. OM-GS02-1009(0)-Acson FAN SWING MODE TURBO TIMER OFF CANCEL. Acson A5WM15JR Acson A5WM25JR

Kauko-ohjaimen käyttöohje. Part No.: R08019034086. OM-GS02-1009(0)-Acson FAN SWING MODE TURBO TIMER OFF CANCEL. Acson A5WM15JR Acson A5WM25JR Kauko-ohjaimen käyttöohje Part No.: R08019034086 OM-GS0-1009(0)-Acson Acson A5WM15JR Acson A5WM5JR 1 6 7 9 3 4 5 13 1 11 8 10 Kiinnitys seinään Paristojen asennus (AAA.R03) Paristot 1) Tyyppi AAA R03 )

Lisätiedot

SANYO TRC-8800 / 8080 SANELU- JA SANELUN PURKULAITE

SANYO TRC-8800 / 8080 SANELU- JA SANELUN PURKULAITE SANYO TRC-8800 / 8080 SANELU- JA SANELUN PURKULAITE 2 KYTKIMET (kuva 1) 1. Kasettipesän kansi 2. Kasettipesän avaus (EJECT) 3. Nauhalaskuri ja nollauspainike (COUNTER/RESET) 4. Takaisinsiirto säätö (BACKSPACE)

Lisätiedot

838E Hands Free Varashälytin

838E Hands Free Varashälytin 838E Hands Free Varashälytin Huom! - Järjestelmän saa asentaa vain ammattilainen. - Älä anna laitteen tai vastaanottimen kastua. - Lue käyttöohje kokonaan ennen laitteen asennusta. - Tämän laitteen tarkoitus

Lisätiedot

Aurinko-C1 ja C2 asennus ja käyttöohje

Aurinko-C1 ja C2 asennus ja käyttöohje Aurinko-C1 ja C2 laitetelineen asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet: 1. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akku irrallaan).

Lisätiedot

Aurinko-C20 V asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 V asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 V asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan). 2. Akut. Kaksi

Lisätiedot

Aurinkopaneelin lataussäädin 12/24V 30A. Käyttöohje

Aurinkopaneelin lataussäädin 12/24V 30A. Käyttöohje Aurinkopaneelin lataussäädin 12/24V 30A Käyttöohje 1 Asennuskaavio Aurinkopaneeli Matalajännitekuormitus Akku Sulake Sulake Invertterin liittäminen Seuraa yllä olevaa kytkentäkaaviota. Sulakkeet asennetaan

Lisätiedot

Lataussäädin 25A MPPT näytöllä

Lataussäädin 25A MPPT näytöllä Lataussäädin 25A MPPT näytöllä 12V 25A/300W 12V / 24V 25A/600W Käyttöohje 1 Yleistä Ohjeen kaksi MPPT lataussäädintä joissa on näyttö, on suunniteltu optimaalisen aurinkosähkön tuottamiseksi erilaisissa

Lisätiedot

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi.

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi. 1. Toimintovalitsin : Valinta radion tai CD-soittimen välillä 2. Taajuusaluevalitsin : FM/FM ST-alueiden valinta 3. FM antenni : Saadaksesi parhaan mahdollisen vastaanoton vedä tämä ulos 4. CD kansi :

Lisätiedot

Käyttösäätimet. ActivSound 75. (1) Virtakytkin Kytkee virran päälle tai pois päältä. (2) Virtailmaisin Palaa vihreänä, kun virta on päällä.

Käyttösäätimet. ActivSound 75. (1) Virtakytkin Kytkee virran päälle tai pois päältä. (2) Virtailmaisin Palaa vihreänä, kun virta on päällä. ActivSound 75 (1) Virtakytkin Kytkee virran päälle tai pois päältä. () Virtailmaisin Palaa vihreänä, kun virta on päällä. () Infrapunamikrofonin äänenvoimakkuuden säätö [Teacher 1 ja (Opettaja 1 ja )]

Lisätiedot

SIIRRETTÄVÄ JÄÄHDYTYSLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET RF-2930W/P1

SIIRRETTÄVÄ JÄÄHDYTYSLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET RF-2930W/P1 SIIRRETTÄVÄ JÄÄHDYTYSLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET RF-2930W/P1 TÄRKEÄÄ HUOMIOITAVAA Välttyäksemme vahingoilta ja jotta takuu on voimassa, asettakaa laite pystyasentoon vähintään 2 tuntia ennen käyttöönottoa

Lisätiedot

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Ajoneuvon alkuperäinen kaukosäädinavain Asetusopas - Finnish Arvoisa asiakas Tässä oppaassa on tietoja ja ohjeita siitä, miten eräitä toimintoja otetaan

Lisätiedot

Ohjeistus Auditorion laitteiden käyttämiseksi.

Ohjeistus Auditorion laitteiden käyttämiseksi. Ohjeistus Auditorion laitteiden käyttämiseksi. Jatkuu seuraavalla sivulla Huomioi ensimmäiseksi nämä asiat: Kuvassa näkyvissä liitinlaatikoissa tulisi olla kaikki johdot paikallaan. Mikäli jokin kuvassa

Lisätiedot

ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg

ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg 1. Turvallisuusohjeet Lue tämä käyttöohje ennen käyttöä! 1.1 Vaakaa ei saa ylikuormittaa. 1.2 Älä roikota painavaa takkaa pitkää aikaa vaa assa,

Lisätiedot

Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen

Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen Käyttö- ja huolto-ohje T80 advanced FIN Yleistä Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen tueksi.. Tässä käyttöohjeessa haluamme vielä luoda

Lisätiedot

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Hälytysjärjestelmän kauko-ohjain Asetusopas - Finnish Arvoisa asiakas Tässä oppaassa on tietoja ja ohjeita siitä, miten eräitä toimintoja otetaan käyttöön

Lisätiedot

KAASUKESKUS DZ-25. Käsikirja. Sa-Va Sairaala-Varuste Oy Karvaamokuja HELSINKI Puh Fax

KAASUKESKUS DZ-25. Käsikirja. Sa-Va Sairaala-Varuste Oy Karvaamokuja HELSINKI Puh Fax KAASUKESKUS DZ-25 Käsikirja Sa-Va Sairaala-Varuste Oy Karvaamokuja 4 00380 HELSINKI Puh. 09-5617 120 Fax. 09-70017183 KOMPONETTILUETTELO 8 8 9 9 2 6 6 2 7 7 ² ² 3 3 5 1 4 1 5 1. Huoltoventtiilit 2. Korkeapaineventtiilit

Lisätiedot

HOT BOX 310 & 620 KÄYTTÖOHJEET

HOT BOX 310 & 620 KÄYTTÖOHJEET HOT BOX 310 & 620 KÄYTTÖOHJEET LÄMPÖYKSIKÖN ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET HOT BOX, joka on varustettu yhdellä tai kahdella 310 kw uunilla ja öljysäiliöllä, tulee sijoittaa tasaiselle ja suoralle alustalle.

Lisätiedot

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO SM-EC79 HAKEMISTO Tarkistuslaitteen käyttö Ongelman sijainnin määritys tarkistuslaitteella 136 Ongelma etuvaihtajassa tai takavaihtajassa 137 Ongelma SM-EW79A + ST-7970:n toiminnassa 139 SM-EW79A tarkistus

Lisätiedot

Ecodan NG C-Generation. Käynnistys opas.

Ecodan NG C-Generation. Käynnistys opas. Ecodan NG C-Generation Käynnistys opas. Varmista että sähkökytkennät ovat oikein ja että Dip-kytkimet ovat oikeissa asennoissa ennen kuin sähköt kytketään päälle. HUOM! Muista myös asentaa SD-muistikortti

Lisätiedot

Pamemetrilista ADAP-KOOL. EKC 201 ja EKC 301

Pamemetrilista ADAP-KOOL. EKC 201 ja EKC 301 Pamemetrilista ADAP-KOOL EKC 201 ja EKC 301 RC.8A.D1.02 RC.8A.D2.02 08-1999 DANFOSS EKC201/301-SÄÄTIMiEN OHJELMOINTI Danfossin elektronista ohjauskeskusta (elektronista termostaattia) malli EKC:tä toimitetaan

Lisätiedot

Aurinko-Easy asennus- ja käyttöohje

Aurinko-Easy asennus- ja käyttöohje EI NÄIN ESIM NÄIN Aurinkopaneelien asennus ja kytkentä Asenna aurinkopaneelit avoimelle paikalle kohti etelää (välillä itä länsi) ja kallista kohti keskipäivän aurinkoa. Tuoton kannalta 25.. 45 asteen

Lisätiedot

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje 1-Suuntainen Moottoripyörähälytin Käyttö- ja asennusohje Sisällysluettelo Käyttöohje 2. Huomattavaa 2. Tekniset tiedot 3. Tärkeimmät ominaisuudet 3. Pikaohje 4. Toiminnot Asennusohje 7. Asennusopas 9.

Lisätiedot

Diesel-käyttöinen suurteho imurikontti

Diesel-käyttöinen suurteho imurikontti Diesel-käyttöinen suurteho imurikontti Käyttöohje Luettava huolellisesti ennen käyttöä Vers.1 8/13 Diesel-käyttöinen suurteho imurikontti. Sisällys Laitteen esittely ja tekniset tiedot Laite tutuksi Käyttö:

Lisätiedot

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa.

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Classicia. Lue myös sen laitteen ohjeet,

Lisätiedot

KRU-1 PLL & UHF TRUE DIVERSITY langaton mikrofonijärjestelmä. Käyttöohje. ä ä ä ö ä ö

KRU-1 PLL & UHF TRUE DIVERSITY langaton mikrofonijärjestelmä. Käyttöohje. ä ä ä ö ä ö KU-1 PLL & UHF UE DVEY langaton mikrofonijärjestelmä Käyttöohje ä ä ä ö ä ö Vastaanottimen ominaisuudet a. Etupaneeli 1. Lähettimen audiotason indikointi 2. Vastaanottavan antennin indikointi. äyttää kummaltako

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN OHJE. Ilmalämpöpumppu. Onnline N09LHE ja N12LHE SISÄLTÖ. Kauko-ohjaimen käyttö...1. Kauko-ohjaimen tekniset tiedot...2

KÄYTTÄJÄN OHJE. Ilmalämpöpumppu. Onnline N09LHE ja N12LHE SISÄLTÖ. Kauko-ohjaimen käyttö...1. Kauko-ohjaimen tekniset tiedot...2 KÄYTTÄJÄN OHJE Ilmalämpöpumppu Onnline N09LHE ja N12LHE KAUKO-OHJAIN ILLUSTRATION SISÄLTÖ Kauko-ohjaimen käyttö...1 Kauko-ohjaimen tekniset tiedot...2 Kauko-ohjaimen painikkeiden toiminnot...2 Näytön merkit...5

Lisätiedot

Fortum Fiksu Etäohjattava roiskeveden kestävä sähkökytkin (IP44) Käyttöohjeet

Fortum Fiksu Etäohjattava roiskeveden kestävä sähkökytkin (IP44) Käyttöohjeet Fortum Fiksu Etäohjattava roiskeveden kestävä sähkökytkin (IP) Käyttöohjeet Sisällys 1 Fortum Fiksu -järjestelmään liitettävä sähkökytkin 2 Asentaminen 2.1 Kytkimen liittäminen Fortum Fiksu -järjestelmään

Lisätiedot

12VF Vedenlämmitin. Asennus & Käyttöohje

12VF Vedenlämmitin. Asennus & Käyttöohje JS D24-12VF 12VF Vedenlämmitin SW Exergon Tuotenr. 13-0950 Asennus & Käyttöohje Pin:0063BT7591 VVB 12VF 090826 Käyttö- ja asennusohje Vedenlämmittimen käynnistys Vedenlämmitin käynnistyy automaattisesti

Lisätiedot

OPTYMA Control Kylmäjärjestelmän ohjauskeskus

OPTYMA Control Kylmäjärjestelmän ohjauskeskus OPTYMA Control Kylmäjärjestelmän ohjauskeskus Käyttöopas Sisällysluettelo Tuotteet & Sovellukset... 3 Käyttöliittymä... 4 Näyttö... 5 Ohjelmointi... 6 Asetusarvon asettaminen... 6 Hälytykset... 6 Perusasetukset...

Lisätiedot

SAVUKAASUJEN VALVONTAKESKUS 1/6 HYDROSET ER - O2

SAVUKAASUJEN VALVONTAKESKUS 1/6 HYDROSET ER - O2 SAVUKAASUJEN VALVONTAKESKUS /6 ER-O2- valvontakeskus on tarkoitettu höyry- ja vesikattiloiden savukaasujen valvontaan ja säätöön. Keskus tunnustelee savukaasuja Lambda-anturin ja Pt - anturin välityksellä.

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX RC1500 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3895348

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX RC1500 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3895348 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle AEG-ELECTROLUX RC1500. Löydät kysymyksiisi vastaukset AEG-ELECTROLUX RC1500 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot,

Lisätiedot

Toimintaperiaate: 2. Kytke virta vastaanottimeen käyttämällä virtalaitetta, jossa on merkintä "horsealarm receiver only".

Toimintaperiaate: 2. Kytke virta vastaanottimeen käyttämällä virtalaitetta, jossa on merkintä horsealarm receiver only. Toimintaperiaate: 1. Kytke virta toistimeen käyttämällä virtalaitetta, jossa on merkintä "RadioLink only". Kun virta on kytketty toistimeen, laitteen vihreä valo välähtää. 2. Kytke virta vastaanottimeen

Lisätiedot

Ecodan NG C-Generation. Käynnistysopas

Ecodan NG C-Generation. Käynnistysopas Ecodan NG C-Generation Käynnistysopas Käytettäväksi asennusoppaan rinnalla Varmista että sähkökytkennät ovat oikein ja että Dip-kytkimet ovat oikeissa asennoissa ennen kuin sähköt kytketään päälle. HUOM!

Lisätiedot

Aurinko-C10 V asennus ja käyttöohje

Aurinko-C10 V asennus ja käyttöohje Aurinko-C10 V asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet: 1. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akku irrallaan). 2. Akku 12V/200Ah

Lisätiedot

LISÄTIEDOTE Laturin ja akun kapasiteettisuositukset

LISÄTIEDOTE Laturin ja akun kapasiteettisuositukset 1. Yleistä Nämä tiedot on tarkoitettu ohjeistukseksi oikean laturin ja akun valitsemiseen. Ajoneuvojen sähkövirran kulutus kasvaa jatkuvasti. Hyvän luotettavuuden ja käynnistymisvarmuuden takia on erittäin

Lisätiedot

GSRELE ohjeet. Yleistä

GSRELE ohjeet. Yleistä GSRELE ohjeet Yleistä GSM rele ohjaa Nokia 3310 puhelimen avulla releitä, mittaa lämpötilaa, tekee etähälytyksiä GSM-verkon avulla. Kauko-ohjauspuhelin voi olla mikä malli tahansa tai tavallinen lankapuhelin.

Lisätiedot

Kohti uusia seikkailuja.

Kohti uusia seikkailuja. HINNASTO & TEKNISET TIEDOT Kohti uusia seikkailuja. HINNASTO ACTION Solifer Action A723 Hinta: 68 500 Solifer Action A726 Hinta: 67 700 Solifer Action T598 Hinta: 64 500 Solifer Action T693 Hinta: 67 700

Lisätiedot

Käyttöohjeet LA-VA V300 / Premium Line VAKUUMIPAKKAUSLAITE

Käyttöohjeet LA-VA V300 / Premium Line VAKUUMIPAKKAUSLAITE Käyttöohjeet LA-VA V300 / Premium Line VAKUUMIPAKKAUSLAITE Hankkimallasi Lava vakuumipakkauslaitteella on 2 vuoden takuu. Takuu ei kata vahinkoa, mikäli ilmapumppuun on päästetty nestettä. On tärkeä tietää,

Lisätiedot

G Kytkentäohje. 1.1 Yleistä. 1.4 Pellin toimilaite. 1.5 Savunilmaisin/Palotermostaatti. 1.2 Tulot. 1.3 Lähdöt

G Kytkentäohje. 1.1 Yleistä. 1.4 Pellin toimilaite. 1.5 Savunilmaisin/Palotermostaatti. 1.2 Tulot. 1.3 Lähdöt G5996.3 Fi Asennusohjeet Valvonta- ja liikuttelujärjestelmä 1 Kytkentäohje 1.1 Yleistä Ohjausyksikkö sisältää elektronisia komponentteja, jotka voivat vahingoittua, jos niitä käsitellään väärin. Kaikkien

Lisätiedot

Käyttöohje. Aura Remote App v1.6.0

Käyttöohje. Aura Remote App v1.6.0 Käyttöohje Aura Remote App v0 Kirjautuminen Applikaation version numero Mahdollisuus testata sovelluksen Demo versiota. Tähän voit syöttää koodin, jonka löydät Aura Remoten keskusyksikön takaa. Valitse

Lisätiedot

Navigointijärjestelmä, kannettava, Asennussarja TMC

Navigointijärjestelmä, kannettava, Asennussarja TMC Installation instructions, accessories Ohje nro 31285391 Versio 1.2 Osa nro 31285376, 31339014 Navigointijärjestelmä, kannettava, Asennussarja TMC Volvo Car Corporation Navigointijärjestelmä, kannettava,

Lisätiedot

Leppävaaran Reebok Areenan äänentoiston pikaopas

Leppävaaran Reebok Areenan äänentoiston pikaopas Leppävaaran Reebok Areenan äänentoiston pikaopas Tämän pikaoppaan tarkoituksena on helpottaa järjestelmän käyttöä ja vähentää laitteiston rikkoutumisen riskiä. Mikserin äänenvoimakkuuden säätimet ovat

Lisätiedot

POC D/G 5L LÄMMINVESIVARAAJAT. Asennus- ja käyttöohje

POC D/G 5L LÄMMINVESIVARAAJAT. Asennus- ja käyttöohje POC D/G 5L LÄMMINVESIVARAAJAT Asennus- ja käyttöohje Tätä tuotetta ei saa hävittää normaalin yhdyskuntajätteen mukana. Purettu laite on vietävä asianmukaiseen kierrätyspisteeseen jossa käsitellään sähkö-ja

Lisätiedot

ILMASTOINTILAITTEEN KAUKO-OHJAIMEN KÄYTTÖ OHJE

ILMASTOINTILAITTEEN KAUKO-OHJAIMEN KÄYTTÖ OHJE ILMASTOINTILAITTEEN KAUKO-OHJAIMEN KÄYTTÖ OHJE Kiitos, että hankit ilmastointilaitteemme. Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje huolella ennen ilmastointilaitteen käyttöä. SISÄLTÖ Kauko-ohjaimen käsittely...2

Lisätiedot

KREATEL IPTV-STB 1510 ASENNUSOHJE

KREATEL IPTV-STB 1510 ASENNUSOHJE 1 (9) KREATEL IPTV-STB 1510 Mikä IPTV-boksi on? Pystyäksesi katsomaan normaalilla TV-vastaanottimellasi digitaalisia -lähetyksiä, tarvitset IPTV-boksin, joka muuntaa laajakaistaverkossa välitettävän digitaalisesti

Lisätiedot

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Tämä ohje kertoo miten paikantavaa turvapuhelinta käytetään Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Mannerheimintie 164 00300 Helsinki Sisällysluettelo

Lisätiedot

Kaasupurkausvalojen säätö - muiden maiden mallit

Kaasupurkausvalojen säätö - muiden maiden mallit Sivu 1/7 Kaasupurkausvalojen säätö - muiden maiden mallit Tarkastus- ja säätöedellytykset Rengaspaineet ohjeenmukaiset Ajovalojen lasit puhtaat ja kuivat. Ajovalojen lasit eivät saa olla vioittuneet. Ajovalojen

Lisätiedot

Samsung Galaxy Tab tietokoneen käyttöohje

Samsung Galaxy Tab tietokoneen käyttöohje Tervetuloa käyttämään Samsungin Galaxy Tab tietokonetta Laitteen keskeinen ominaisuus on 7 tuuman kosketusnäyttö, jonka alapuolella ole neljä (4) taustavalaistua ohjausnäppäintä, ja yläpuolella 1.3 pixelin

Lisätiedot

Wine4U. Lisää elinikää viinillesi KÄYTTÖOHJE

Wine4U. Lisää elinikää viinillesi KÄYTTÖOHJE Wine4U Lisää elinikää viinillesi KÄYTTÖOHJE ESITTELY Onneksi olkoon Wine4U -viininannostelulaitteen hankinnasta. Wine4U on ammattikäyttöön suunniteltu laite, jonka tarkoituksena on pidentään viinin nautinta-aikaa

Lisätiedot

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje 1.02 Version 1.8.2011 Uusin versio tästä käsirkirjasta löytyy internet-osoitteesta: http://www.microdata.fi/pdf/tuta/tuta-q2_kasikirja.pdf Copyright 2011 Microdata

Lisätiedot

ABT PÖYTÄVAAKA PAKVAAKA1

ABT PÖYTÄVAAKA PAKVAAKA1 ABT PÖYTÄVAAKA PAKVAAKA1 SISÄLLYSLUETTELO 1. Toiminnot 3 2. Asennus 3 3. Varotoimenpiteet 3 4. LCD-näyttö 4 5. Näppäimet 5 6. Toimintojen asettaminen 5 7. Punnitusyksikön vaihtaminen 6 8. Vikakoodit 7

Lisätiedot

2,2 JTD 2,3 JTD 3,0 JTD 2,3 JTD M. 3,0 JTD M. 2,3 JTD 3,0 JTD 2,3 JTD M. 3,0 JTD M.

2,2 JTD 2,3 JTD 3,0 JTD 2,3 JTD M. 3,0 JTD M. 2,3 JTD 3,0 JTD 2,3 JTD M. 3,0 JTD M. vakiona vaihtoehto lisähintaan ei mahdollinen Moottori Suurin sallittu kokonaismassa Iskutilavuus Teho Fiat Ducato, JTD.500 kg 180 ccm 75 kw / 100 hv Fiat Ducato, JTD.500 kg 86 ccm 96 kw / 10 hv Fiat Ducato,0

Lisätiedot

Kommunikaattori. K ä yttöohje. Maahantuoja: KL Support Oy Nuijamiestentie 5 A 4 Puh. (09) 580 3880

Kommunikaattori. K ä yttöohje. Maahantuoja: KL Support Oy Nuijamiestentie 5 A 4 Puh. (09) 580 3880 Echo M inirc Kommunikaattori K ä yttöohje Maahantuoja: KL Support Oy Nuijamiestentie 5 A 4 Puh. (09) 580 3880 Kiitos sinulle, kun valitsit Echo MiniRC kommunikaattorin apuvälineeksesi. Ennen kuin otat

Lisätiedot

OSV-20 OSV-30 OSV-40 OSV-50 OSV-60 OSV-80 KÄYTTÖVESIVARAAJA SLIM. Asennus- ja käyttöohje

OSV-20 OSV-30 OSV-40 OSV-50 OSV-60 OSV-80 KÄYTTÖVESIVARAAJA SLIM. Asennus- ja käyttöohje OSV-20 OSV-30 OSV-40 OSV-50 OSV-60 OSV-80 KÄYTTÖVESIVARAAJA SLIM Asennus- ja käyttöohje Tätä tuotetta ei saa hävittää normaalin yhdyskuntajätteen mukana. Purettu laite on vietävä asianmukaiseen kierrätyspisteeseen

Lisätiedot

Eye Pal Solo. Käyttöohje

Eye Pal Solo. Käyttöohje Eye Pal Solo Käyttöohje 1 Eye Pal Solon käyttöönotto Eye Pal Solon pakkauksessa tulee kolme osaa: 1. Peruslaite, joka toimii varsinaisena lukijana ja jonka etureunassa on laitteen ohjainpainikkeet. 2.

Lisätiedot

HIVE BUDS BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS. kitsound.co.uk

HIVE BUDS BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS. kitsound.co.uk kitsound.co.uk VAROITUS: Vältä mahdolliset kuulovauriot olemalla kuuntelematta suurella äänenvoimakkuudella pitkiä aikoja. Ole oman turvallisuutesi vuoksi tietoinen ympäristöstäsi, kun käytät kuulokkeita.

Lisätiedot

Käyttöohje NILAN VGU250

Käyttöohje NILAN VGU250 Käyttöohje NILAN VGU250 Versio SW 1.23 1.6.2010 Käyttöohje NILAN VGU250 Käyttöohje NILAN VGU250 Järjestelmätyypit Sisältö Ohjausyksikkö on suunniteltu käytettäväksi seuraavien järjestelmien kanssa. Alla

Lisätiedot

4) Kaiutin: 8Ω/10W 5) Otsonaattori: 12V/5W 6) Höyrygeneraattori: 220V/3000W

4) Kaiutin: 8Ω/10W 5) Otsonaattori: 12V/5W 6) Höyrygeneraattori: 220V/3000W I Suositukset 1. Ohjaussäätimen pidemmän käyttöiän takaamiseksi ei sitä suositella kytkettävän päälle/pois päältä alle 30 sekunnin välein. 2. Kytke ohjaussäätimen virta pois päältä tuotteen käytön jälkeen.

Lisätiedot

KÄYTÖN JÄLKEEN HUOLEHDI, ETTÄ KAIKKI PALAUTETAAN PAIKALLEEN JA LAITTEET SAMMUTETAAN ASIANMUKAISESTI.

KÄYTÖN JÄLKEEN HUOLEHDI, ETTÄ KAIKKI PALAUTETAAN PAIKALLEEN JA LAITTEET SAMMUTETAAN ASIANMUKAISESTI. KÄYTÖN JÄLKEEN HUOLEHDI, ETTÄ KAIKKI PALAUTETAAN PAIKALLEEN JA LAITTEET SAMMUTETAAN ASIANMUKAISESTI. Sisällys 1. Perusvalaistus ja valkokangas... 1 2. Tietokone, dokumenttikamera, kevyt äänentoisto, netti

Lisätiedot

Käänny auton käyttöohjekirjan puoleen ongelmatilanteissa tai saadaksesi lisätietoja erilaisista ominaisuuksista.

Käänny auton käyttöohjekirjan puoleen ongelmatilanteissa tai saadaksesi lisätietoja erilaisista ominaisuuksista. F I A T 5 0 0 P I K A O P A S Käänny auton käyttöohjekirjan puoleen ongelmatilanteissa tai saadaksesi lisätietoja erilaisista ominaisuuksista. KOJELAUTA 1 Ohjauspyörän vasen vipu: ulkovalojen hallinta

Lisätiedot

T80_a_BA.book Seite 1 Donnerstag, 22. April :01 16 Telestart T80

T80_a_BA.book Seite 1 Donnerstag, 22. April :01 16 Telestart T80 Telestart T80 D Deutsch 1 Dansk 61 DK GB English 11 Svenska 71 S F Français 21 Norsk 81 N I Italiano 31 Suomi 91 FIN ES Español 41 Polski 101 PL NL Nederlands 51 Русский 111 RU Käyttö- ja huolto-ohje

Lisätiedot

NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet

NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet NOOX XCIO tukee seuraavia protokollia HSP Headset Profile HFP Hands-free Profile A2DP Advanced Audio Distribution Profile AVRCP Audio/Video Remote Control Profile

Lisätiedot

Hinnasto Teknilliset tiedot 1/2010 FIN

Hinnasto Teknilliset tiedot 1/2010 FIN Hinnasto Teknilliset tiedot 1/2010 FIN I 9910 I 9940 PREMIUM LINER I 9910 I 9940 Hinta 172.140, 172.140, Pituus / leveys / korkeus cm 899/232/350 899/232/350 Sisäkorkeus cm 207 207 Perävaunukuorma / jarruton

Lisätiedot

Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600

Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600 Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600 Tälle ohjauspaneelille on mahdollista saada wifi-ohjaus, kysy lisää huolto@allastarvike.fi Näppäimien nimet voivat vaihdella valmistajan ja mallin mukaan. Altaan

Lisätiedot

Manuaalivaihteisto. With start stop Iskutilavuus (cm3) 2298 2298 2298 2298 2298 2298 2298 Ruiskutustapa. Direct Common Rail

Manuaalivaihteisto. With start stop Iskutilavuus (cm3) 2298 2298 2298 2298 2298 2298 2298 Ruiskutustapa. Direct Common Rail MOOTTORIT MOOTTORI Manuaalivaihteisto Manuaalivaihteisto Robottivaihteisto Moottorin mallimerkintä 110dCi 125dCi 150dCi 110dCi 135dCi 165dCi 150dCi Päästönormi Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro 5

Lisätiedot

Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje ennen käyttöönottoa

Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje ennen käyttöönottoa Käyttöohje LANGATON ÄÄNIJÄRJESTELMÄ Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje ennen käyttöönottoa 1 OSIEN SIJAINTI 1. DISKANTTITASON SÄÄTÖ 9. TASAVIRRAN SISÄÄNTULO 2. BASSONTASON SÄÄTÖ 10. AUX SISÄÄNTULO 3,5MM LIITIN

Lisätiedot

Suomenkielinen käyttöohje

Suomenkielinen käyttöohje M1A.4150 Suomenkielinen käyttöohje www.macrom.it Vahvistimen säätimet ja liitännät 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Lisätiedot

JOHNSON CONTROLS. Maalämpösäädin KÄYTTÖOHJE

JOHNSON CONTROLS. Maalämpösäädin KÄYTTÖOHJE JOHNSON CONTROLS Maalämpösäädin KÄYTTÖOHJE Ohjekirjassa perehdytään tarkemmin maalämpökoneen toimintaan ja asetuksiin. Noudattamalla ohjekirjan ohjeita saatte parhaimman hyödyn laitteestanne, sekä varmistatte

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Handsfree, Bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 41

Installation instructions, accessories. Handsfree, Bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 41 Installation instructions, accessories Ohje nro 31310099 Versio 1.2 Osa nro 31285547 Handsfree, Bluetooth Volvo Car Corporation Handsfree, Bluetooth- 31310099 - V1.2 Sivu 1 / 41 Varuste IMG-242205 A0000162

Lisätiedot

Lukon asettelu Kotihälytin järjestelmään

Lukon asettelu Kotihälytin järjestelmään Lukon asettelu Kotihälytin järjestelmään Lukkojen EH-LP-808A, 908, 905 asettelu osaksi Kotihälytin järjestelmää Ennen asettelujen aloittamista: 1. Sormenjälkilukon (EH-LP-808A) tai koodilukon (EH-LP-908

Lisätiedot

Aurinko-C20 L asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 L asennus ja käyttöohje EI NÄIN ESIM NÄIN Aurinko-C20 L Aurinkopaneelien asennus ja kytkentä Asenna aurinkopaneelit avoimelle paikalle kohti etelää (välillä itä länsi) ja kallista kohti keskipäivän aurinkoa. Tuoton kannalta 25..

Lisätiedot

"PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas

PLEXTALK Pocket -verkkosoittimen pikaopas "PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas PLEXTALK Pocketin asetukset 1. Käännä PLEXTALK Pocket ympäri. Varmista, että kaksi pientä uloketta ovat ylhäällä. Paina PLEXTALK Pocketin pohjassa olevaa suorakulmaista

Lisätiedot

WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle

WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle KÄYTTÖOHJE WehoFloor RF LCD langaton kytkentäyksikkö (6 kanavalle) & laajennusmoduuli (4 tai 6 kanavalle) 868 MHz 2-6 1. KÄYTTÖOHJE WFHC langaton

Lisätiedot

Vitocal 200 pikaohje asennusliikkeelle

Vitocal 200 pikaohje asennusliikkeelle Vitocal 200 pikaohje asennusliikkeelle Perustietoa Lämpöpumput vaativat minimivirtauksen ja lämpötilaeron toimiakseen, huomioi tämä suunnittelussa ja asennuksessa. Minimivirtaukset lämmityspiirissä:

Lisätiedot

Profset Pro10 -käyttöopas

Profset Pro10 -käyttöopas Profset Pro10 -käyttöopas Onneksi olkoon! Olet hankkinut ammattitason matkapuhelinkuulokkeen huippuluokan taustamelun poistomikrofonilla. Pakkauksen sisältö Pakkaus sisältää Profset Pro10- kuulokkeen,

Lisätiedot

Frontrow ToGo käyttöohje 7-2008. Frontrow ToGo äänentoistojärjestelmä KÄYTTÖOHJE

Frontrow ToGo käyttöohje 7-2008. Frontrow ToGo äänentoistojärjestelmä KÄYTTÖOHJE Frontrow ToGo äänentoistojärjestelmä KÄYTTÖOHJE 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. TOIMITUSPAKKAUKSEN SISÄLTÖ sivu 3 2. KÄYTTÖÖNOTTO sivu 3 3. PÄIVÄN PÄÄTTYESSÄ sivu 3 4. KYTKIMET, LIITTIMET, SÄÄDÖT JA MERKKIVALOT

Lisätiedot

MCA-171 www.denver-electronics.com

MCA-171 www.denver-electronics.com INSTRUCTION MANUAL BEDIENUNGSANLEITUNG BETJENINGSVEJLEDNING BRUKSANVISNING SUOMALAISET KAYTTOOHJEET MANUALE DI INSTRUZIONE MANUAL DE INSTRUCÕES MANUAL DE INSTRUCCIONES MCA-171 www.denver-electronics.com

Lisätiedot

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01 Ulkoasu 3 2 1 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike FIN 01 13 4.Micro-USB-portti 10 12 11 6 7 8 9 4 5 5.Akun virtakytkin 6.Sivu ylös -painike 7.Virtapainike 8.OK-painike 9.Sivu alas -painike

Lisätiedot

Tärkeää: Nähdäksesi täydentäviä ohjeita, katso yksityiskohtaisempi käyttöohje (97711) osoitteessa www.fermax.com.

Tärkeää: Nähdäksesi täydentäviä ohjeita, katso yksityiskohtaisempi käyttöohje (97711) osoitteessa www.fermax.com. SMILE PERUSNÄYTTÖ Tärkeää: Nähdäksesi täydentäviä ohjeita, katso yksityiskohtaisempi käyttöohje (97711) osoitteessa www.fermax.com. Näppäimet Audio ja lopetusnäppäin Vastaanota puhelu tällä näppäimellä

Lisätiedot

Elektroninen ohjausyksikkö

Elektroninen ohjausyksikkö Elektroninen ohjausyksikkö MALLI CITY Käyttäjän käsikirja Asennus Toiminnot Vasatherm Finland Oy Puh: +358 (0)9 4730 6190 Pihatörmä 1 A Fax: + 358 (0)9 4730 6201 02240 Espoo E-mail: etunimi.sukunimi@vasatherm.fi

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX RC2000EGP

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX RC2000EGP Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle AEG-ELECTROLUX RC2000EGP. Löydät kysymyksiisi vastaukset AEG-ELECTROLUX RC2000EGP käyttöoppaasta ( tiedot,

Lisätiedot

ESBE CRD122. Käyttöohje. Esbe CRD122 lämmönsäädin langattomalla ohjaimella. Kompakti lämmönsäädin paketti

ESBE CRD122. Käyttöohje. Esbe CRD122 lämmönsäädin langattomalla ohjaimella. Kompakti lämmönsäädin paketti Esbe CRD122 lämmönsäädin langattomalla ohjaimella ESBE CRD122 Callidus koodi 211702 Käyttöohje Kompakti lämmönsäädin paketti säädin ja langaton huoneyksikkö LCD näyttö ja yksi käyttöpainike moottoriosassa

Lisätiedot

PIKAOPAS E6000/8000-sarja

PIKAOPAS E6000/8000-sarja PIKAOPAS E6000/8000-sarja SISÄLLYSLUETTELO Akun lataaminen... 4 Akun asennus... 9 Akun irroittamien... 10 Pyörätietokoneen kiinnittäminen ja irrottaminen... 12 Virran kytkeminen päälle/pois... 13 Polkupyörällä

Lisätiedot

Eteen- ja taaksekulkeva tasotärytin LG 250/300/450/450L/500/550/700. Käyttö ja Kunnossapito ILG250FI1, 97-08-15

Eteen- ja taaksekulkeva tasotärytin LG 250/300/450/450L/500/550/700. Käyttö ja Kunnossapito ILG250FI1, 97-08-15 Eteen- ja taaksekulkeva tasotärytin LG 250/300/450/450L/500/550/700 Käyttö ja Kunnossapito, 97-08-15 Bensiinimoottori: Honda GX200 Dieselmoottori: Yanmar L60AE, L100AE Hatz 1D31S, 1D60S, 1D60Z, 1D81S Ohje

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

E1-100 SARJA K-03 KÄYTTÖOHJEET KASO KASSAKAAPIN INSTRUCTIONS

E1-100 SARJA K-03 KÄYTTÖOHJEET KASO KASSAKAAPIN INSTRUCTIONS KASO KASSAKAAPIN E1-100 SARJA K-03 KÄYTTÖOHJEET KASO E1-100 SAFE SERIES K-03 INSTRUCTIONS Kaso Oy Lyhtytie 2, PO Box 27, FI-00751 Helsinki, Finland telephone +358 10 271 3700, fax +358 9 386 0021 sales@kaso.fi,

Lisätiedot

KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL. Asennusohjeet

KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL. Asennusohjeet KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL Asennusohjeet Ennen jääkaapin asentamista 4 Vesiliitäntä 4 Sähköliitäntä 5 Jääkaapin sijoitus ja tasapainottaminen 6 Asennusmitat ja -vaatimukset 7 Pakastimen

Lisätiedot

ComfortZone CE50/CE65

ComfortZone CE50/CE65 ComfortZone CE50/CE65 KÄYTTÖ-OHJE www.scanoffice.fi ComfortZone L Ä M P I M Ä N K O D I N T O I M I V A S Y D Ä N Sisällys - käyttö Ohjauspaneeli ja sen käyttö...3 Käyttöasetukset... 4 Yleistä... 4 Sisälämpötila...

Lisätiedot