(12) Esit lkm Paikka Kuvaus Menot Tulot Haettu myönnetty. Työryhmän nimi ja projekti. Ensi-ilta. Ehdotus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "(12) Esit lkm Paikka Kuvaus Menot Tulot Haettu myönnetty. Työryhmän nimi ja projekti. Ensi-ilta. Ehdotus"

Transkriptio

1 Föreningen teater 90 r.f.: Dagböckerna Galleria Forum Box Jalostamo-kollektiivi: Julia/Julia Teatteri Korjaamo Hakaniemen Musiikkiteatteri: Musiikkirevyy Ilon palasia Arena-näyttämö ystaiteen seura ry: NAPOLEON PINK HORSE Kiasma-teatteri Hösten 2012 ger sig teater 90 åter i kast med en av världslitteraturens giganter, den amerikanska satirens mästare Mark Twain. Föreställningen tar avstamp i de humoristiska men skarpsynta novellerna Evas dagbok (1906) och Utdrag ur Adams dagbok (1904). Genom en nydramatisering av Twains verk strävar teater 90 efter att behandla temat parrelation, hur vi idag och i vår omgivning finner det allt svårare att kommunicera med varandra Teatteria, elokuvaa ja musiikkia yhdistävä "Julia/Julia" käsittelee Porvoossa 2004 tapahtunutta perhesurmaa, jossa äiti tappoi kaksi lastaan ja miehensä rahavaikeuksien takia Revyy -tyylinen musiikkituotanto UIT:n hengessä NAPOLEON PINK HORSE on musiikillinen näyttämöesitys, jossa yhdistellään tanssia, laulua, runoutta ja popmusiikkia (12)

2 Improvisaatioteatteri Pore: Improvisaatioesitys "Inter actio ex improviso" Teatteri Naamio ja 5 Höyhen Inter actio ex improviso (työnimi) on sarja improvisoituja kokoillan esityksiä. yssarjassa Poreen tutkimuskohteena ovat uudet tavat osallistaa yleisöä. yssarja tarkastelee myös esiintyjä-katsojasuhdetta sekä sitä, millainen on improvisoijan eli esiintyjäkäsikirjoittajan luova prosessi silloin, kun yleisö saa entistä enemmän valtaa teoksen syntyyn Ilon kautta ry: Musiikkiteatteri 6pack Goes Hollywood Kapsäkki 6Pack Goes Hollywood - tarjoaa kommelluksia, romansseja, tanssia ja laulua. Juoni on rakennettu löyhästi Oscar-palkitun musikaali-komedian On The Town, 1949, pohjalta. Kolme sankaria saapuvat Hollywoodiin, suurten toiveiden kera. Rakastuttuaan päätä pahkaa japoltettuaan elokuvaarkiston maan tasalle alkaa ihmeellinen elämä muistuttaa yhä enemmän elokuvan tekoa (12)

3 Elementti ry: Musiikkiteatteri Lapin kansa on rähjäistä Kapsäkki Näytelmässä käsitellään sotaa edeltävän ajan romanttisia kuvitelmia Lapista. Taustalla on Klaus Mannin Pako pohjoiseen -kirja sekä poliittisen ivaajan Heinrich Heinen Lappi-aiheiset runot. Tarkoituksena on käsitellä traumaattisia asioita kuten Lapin sotaa, sodan aiheuttamia traumoja ja Lapinmaan taikaa. Kyseessä on samalla kunnianosoitus kolmelle saksalaiselle kirjailijalle Heinrich Heinelle, Klaus Mannille ja Bertolt Brechtille, joiden teksteihin näytelmä perustuu. Lisäksikuullaan lappiaiheisia lauluja Ryhmä-O: Kerrostaloasunto, Illallinen Helsinki Kahden osan kokonaisuus Illallinen on näytelmä tilasta. Se on ihmiselämän hahmottamista tilankäytön kautta. Tila luodaan ihmisten välisillä sopimuksilla ja säännöillä. Todellisuudessa, äärettömässä avaruudessa, ei ole määrättyä tilaa. Teoskokonaisuus ILLALLINEN on Ryhmä O:n ja Circus Maximuksen yhteistuotanto (12)

4 Infantiili amnesia-työryhmä: Kiasma-teatterin Infantiili Amnesia -esitysinstallaatio seminaari-tila Infantiili amnesia on lapsia, vanhemmuutta, muistia ja syyllisyyttä käsittelevä esitysinstallaatio. Terminä infantiili amnesia tarkoittaa aikuisen kyvyttömyyttä muistaa mitään lapsuusajan tapahtumia ennen kolmatta tai neljättä ikävuotta. ys yhdistää videoita, kirjoitettua ja puhuttua tekstiä, installaatiomaista tilaa ja elävää esittämistä. Esiintyjinä toimivat Nora Rinteen lisäksi kaksi parivuotiasta lasta, sekä lapset videoilla. ys on suunnattu aikuisille, mutta lapset ovat tervetulleita Sevón ensemble: Laulu Rakkaudesta Stoa Laulu Rakkaudesta on tanssin ja teatterin välimaastossa kulkeva teos dementian kanssa aikaa vastaan kipuilevasta parisuhteesta. Se on kuvaus ihmissuhteen liukumisesta hoitosuhteeksi, käsitellen parisuhteen sisäisten roolien muuntumista ja niiden hiljaista hyväksymistä. Tekstit pohjautuvat Shakespearen Kuningas Learin monologiin sekä vanhustenhoidon tilaa käsitteleviin lehtiartikkeleihin ja asiakirjoihin (12)

5 Café Barock-työryhmä: Café Barock-konserttisarja Ravintola Allotria Café Barock -konsettisarjassa on tarjotaan parhaiden kotimaisten vanhan musiikin yhtyeiden ja kokoonpanojen esityksiä epämuodollisessa konserttimiljöössä Suomen soundpaintingyhdistys ry: The Soundpainting Laboratorykonserttisarja kevät Luckan The Soundpainting Laboratorykonserttisarja, joka järjestetään Luckanin tiloissa, tulee keväänä 2012 koostumaan kuudesta konsertista. Kaikki konsertit luodaan soundpaintingin avulla. Soundpainting on kansainvälinen viittomakieli, jolla voidaan säveltää, tehdä koreografiaa ja dramaturgiaa sekä ohjata improvisaatiota esityshetkessä häiritsemättä esitystä huutamalla ohjeita PAND: Rauhankonsertti Ravintola Kaisaniemi Suomen Bluegrass-Musiikin Yhdistys Ry: Voi Veljet bluegrass-musiikin suurkonsertti Allotria Kyseessä on konsertti rauhan puolesta vihanlietsontaa, epäoikeudenmukaisuutta ja ahneutta vastaan. Rauhankonsertti pidetään maailmanlaajuiseksi laajenneen Occupy -liikkeen hengessä SBMY ry järjestää yhdeksännen vuosittaisen kotimaisin voimin akustista musiikkia esittelevän konsertin, jossa esiintyy tänä vuonna 14 yhtyettä (12)

6 Friends of Four Winds: Pohjoinen soundi - juureva äänimatka Balderin Sali POHJOINEN SOUNDI - JUUREVA ÄÄNIMATKA -konsertissa esitellään perinteistä pohjoista äänimaisemaa - saamelaista joikuperinnettä, kalevalaista soitantaa ja tulkintoja suomalaisista kansanlauluista sekä pohjois-amerikan perinteisiä intiaanilauluja PEEK HKI -työryhmä: PEEK HKI Lasipalatsin aukio PEEK HKI on muotoilukulttuuritapahtuma, joka toimii yhdistävänä foorumina suunnittelijoiden, designteollisuuden ja kuluttajien välillä. Tapahtuma sisältää näyttely-, yhteistyökumppani-, ja seminaarialueen. Alueella on myös kahvila ja klubitoimintaa. Näyttely muodostuu pääasiassa suomalaisten muotoilijoiden töistä mutta mukaan kutsutaan myös joukko kansainvälisiä edustajia. Tapahtuman teemat innoittavat alalla toimivia osapuolia keskustelemaan poikkitieteellisesti designin nykytilasta ja -ilmiöistä. Alueella järjestetään päivittäin seminaareja ja keskusteluja. Alueelle on vapaa pääsy (12)

7 OpenHouseHelsinki 2012 on vuorovaikutteinen kaupunkitapahtuma, jonka tavoitteena on ihmisten kiinnostuksen kasvattaminen omaan lähiympäristöön sekä hyvän ympäristön ja suunnittelun arvostuksen kasvattamiseen. Ohjelmisto käsittää uusia ja vanhoja arkkitehtuurikohteita, sekä kiinnostavia kaupunki-, kortteli- ja puistotiloja. Tapahtumaan liittyy luentoja, työpajoja, näyttelyitä ja Openhouse ry: lastentapahtumia. Tilaisuudet ovat OpenHouseHelsinki Helsinki ympäristöineen kaikille avoimia ja ilmaisia Visuaalisen taiteen ja elävän musiikin yhdistys Vadelma ry: Vadelma Fest Alppipuisto Vadelma Fest on Alppipuistossa järjestettävä koko perheen ilmainen puistotapahtuma, jossa on esillä monipuolisesti laadukasta elävää musiikkia, performance-taidetta sekä elokuvia (12)

8 Night Visions - Yön kuvat ry: Bio Rex, Maxim, Night Visions Film Festival Kinopalatsi, Kino Engel Suomen kuudenneksi suurin elokuvafestivaali Night Visions järjestetään kahdesti vuodessa, huhtikuussa ensimmäistä kertaa nelipäiväisenä sekä lokakuussa kuusipäiväisenä Festivaalin teattereiden joukkoon nousee nyt Maximin, Kinopalatsin ja Kino Engelin rinnalle Helsingin Lasipalatsin Bi Rex, mikä tarkoittaa myös uusia, suurempia painotuksia yhä suuremman yleisön tavoittamiseen. Festivaali reagoi pitkäaikaiseen kasvuunsa palkkaamalla toimintakautena osa-aikaisen koordinaattorin ja kartoittaa mahdollisuuksia toimistotilan vuokraamiseen Valokuvataiteilijoiden Liitto ry: Helsinki ja Helsinki Photography Biennial pääkaupunkiseutu Valokuvataiteilijoiden Liitto ry järjestää keväällä 2012 jo 12. kertaa valokuvataidetapahtuman Helsinki Photography Biennial (HPB). Biennaali levittäytyy, päänäyttelyiden lisäksi, ensimmäistä kertaa myös laajamittaiseksi tapahtumien sarjaksi pääkaupunkiseudun gallerioihin, museoihin ja julkiseen tilaan (12)

9 Tanssin Tiedotuskeskus: ICE HOT - Nordic Dance Platform Helsinki helsinkiläiset 4 esityspaikat ICE HOT on pohjoismainen tanssitaiteen yhteistyöverkosto ja brändi, jonka alla toteutetaan eri paikoissa, eri sisällöin, eri kumppanien kanssa itsenäisiä tapahtumia tai tapahtumasarjoja. Tänä vuonna ICE HOT valtaa joulukuisen Helsingin. Nordic Dance Platform -konsepti esittelee pohjoismaisen tanssitaiteen parhaimmistoa ja toimii tapaamisfoorumina alan ammattilaisille. Hankkeen muut pohjoismaiset pääpartnerit ovat Dansens Hus Stockholm (SE), Dansescenen Copenhagen (DK), Dansens Hus Oslo (NO) ja Performing Arts Iceland (IS).Tapahtuman ohjelmaosiot ovat n. 20 tanssiteoksen esitysohjelmisto, More, more, more - visuaaliset presentaatiot, seminaari- ja keskusteluohjelma sekä vapaamuotoisemmat tapaamisfoorumit Käpylän Kulttuuriyhdistys ry: Käpylän Kyläjuhlat Akseli Toivosen kenttä Tämä vuosi on Käpylän Kyläjuhlien 20- vuotisjuhlavuosi. Toimintaa on uudistettu ja kaksi vuotta sitten Kyläjuhlat ottivat jo suuren harppauksen kohti modernimpaa kaupunkitapahtumaa. Tänä vuonna aloitetaan ilmaisklubisarjan paikallisen ravintolan kanssa (12)

10 Shalin Suomi ry / HAFF työryhmä: Helsinki African Film Festival Bio Rex HAFF on Suomen ainoa afrikkalaiseen elokuvaan keskittyvä festivaali. Tänä vuonna teemana on 'Sillanrakentaminen - Building bridges'. HAFF tarjoaa ajatuksia herättäviä ja taiteellisesti laadukkaita elokuvia, jotka inhimillistävät käsityksiä Afrikan elämänmenosta ja antavat uusia näkökulmia maanosaa käsittelevään keskusteluun Suomessa. Maksullisten näytösten lisäksi järjestetään ilmaisnäytöksiä koululaisille, keskustelutilaisuuksia ohjaajavieraan kanssa, verkostointitapahtuma ja festivaaliklubi Kurttila & Suovankoski: Zodiak - Uuden tanssin ystaiteen markkinat keskus ystaiteen markkinat on kaksipäiväinen esittävien taiteiden festivaali, jonka aikana nähdään yli kaksikymmentä esitystä kotimaisilta esitystaiteen ammattilaisilta. ysten maksimikesto on 20 minuuttia, muuten muoto on taiteilijoiden itsensä valitsema. Tapahtuma tuo tanssi-, performanssi- teatteri- ja esitystaiteen sekä musiikkiesitykset samaan tapahtumaan mahdollistaen taidemuotojen tarkastelun rinnakkain (12)

11 Seurasaari Soin tuotantoryhmä: Seurasaari Soi! Seurasaari Kantakaupungin kitarakonsertit ry: Kantakaupungin kitarakonsertit Temppeliaukion kirkko Seurasaari soi! -tapahtuma on viidessä vuodessa vakiinnuttanut asemansa yhtenä Helsingin kesätapahtumista. Vuonna 2012 festivaali järjestetään koko kesän ajan kestävänä konserttisarjana, joka tiivistyy elokuussa yhdeksi viikonlopuksi. Tapahtuman jokaisessa esityksessä pyritään kokonaisvaltaiseen, musiikin perinteellisyyden ja luovuuden yhdistävään elämykseen. Yleisölle tarjotaan tietoa myös esitettävän musiikin taustoista ja merkityksistä Kantakaupungin kitarakonsertit on kahdeksatta vuotta järjestettävä klassisen kitaramusiikin festivaali. Tänä vuonna se toteutetaan pidemmällä aikavälillä, etteivät konsertit "syö" toistensa yleisöjä Elementti ry: Alppipuiston Kesä Alppipuisto Tarkoituksena on järjestää kesällä 2012 ensimmäistä kertaa lapsille ja nuorille suunnattu Alppipuiston Kesä 2012 päivä. Ohjelmassa mm. Lenni Lehmä eksyy -musiikkiseikkailu, musiikkiteatteriesitys Finnkampen sekä Päikkärit -kehtolaulukonsertteja ja -työpajoja (12)

12 Skidit ry: Skidit Festarit lastenkulttuurifestivaali Kaikukatu 4 Skidit Festarit lastenkulttuurifestivaali järjestetään tänä vuonna kolmatta kertaa Helsingissä. Festivaali on suunnattu koko perheelle, sisältö alle 12-vuotiaille ja se on tarkoitus pitää maksuttomana. Festivaali tarjoaa yhteistä aikaa musiikin, elokuvan, arkkitehtuurin, tanssin, teatterin, sirkuksen ja erilaisten taidetyöpajojen parissa Walhalla ry: Lyhytelokuvia kansalle! Karhupuisto, Kallio Lyhytelokuvia kansalle! on kiertävä elokuvatapahtuma, joka järjestetään jo kahdeksatta kertaa. Tapahtumassa esitetään kokoelma pohjoismaisia lyhytelokuvia puistoissa ja muissa ulkotiloissa Helsingissä. ykset ovat noin 1,5 t pitkiä ja niihin on vapaa pääsy. Kaikissa elokuvissa on englanninkielinen tekstitys (12)

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (8) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (8) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (8) 87 Kohdeavustusten myöntäminen, 6. jako HEL 2014-007049 T 02 05 01 00 Päätös päätti myöntää kohdeavustuksia seuraavasti: Näyttämötaide: Teatteriyhdistys Pensas

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (5) 66 Rytmikollektiivi Kompitus ry:n oikaisuvaatimus HEL 2014-003276 T 02 05 01 00 Päätös päätti hylätä Rytmikollektiivi Kompitus ry:n oikaisuvaatimuksen. Liitteet

Lisätiedot

FESTARIKAUSI KÄYNNISTYY

FESTARIKAUSI KÄYNNISTYY FESTARIKAUSI KÄYNNISTYY Pääkaupunkiseudun elokuvatapahtumat CINEMAJA ry on vaihtoehtoisia elokuvia esittävien festivaalien, klubien ja kulttuurikeskusten yhdistys. Yhdistyksen tavoitteena on edistää elokuvakulttuurin

Lisätiedot

OPAS PÄÄKAUPUNKISEUDUN ELOKUVATAPAHTUMIIN

OPAS PÄÄKAUPUNKISEUDUN ELOKUVATAPAHTUMIIN OPAS PÄÄKAUPUNKISEUDUN ELOKUVATAPAHTUMIIN KEVÄT 2016 FESTARIKAUSI KÄYNNISTYY Pääkaupunkiseudun elokuvatapahtumat CINEMAJA ry on vaihtoehtoisia elokuvia esittävien festivaalien, klubien ja kulttuurikeskusten

Lisätiedot

Avustus Avustus 2016

Avustus Avustus 2016 vuodelle Kulttuuri- ja kirjastolautakunta 13.12.216 Duv teatern rf (entinen de Utvecklingsstördas Väl i Mellersta Nyland r.f. ) Esitystaiteen seura Föreningen för Drama och Teater, DOT r.f. Helsingin kellariteatteri

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (8) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (8) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (8) 10 Kohdeavustusten myöntäminen, 1. jako HEL 2017-000624 T 02 05 01 00 Päätös päätti myöntää kohdeavustuksia seuraavasti: Näyttämötaide: H. B. & työryhmä Teaterförening

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2013 1 (9) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/1 12.03.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2013 1 (9) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/1 12.03.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2013 1 (9) 29 Kohdeavustusten myöntäminen, 2. jako HEL 2013-002910 T 02 05 01 00 Päätös päätti myöntää kohdeavustuksia seuraavasti: Näyttämötaide: Bulevardin teatteriyhdistys

Lisätiedot

KANSAINVÄLISET MESSUT 2018 TANSSIN KENTÄN KV-KAHVIT

KANSAINVÄLISET MESSUT 2018 TANSSIN KENTÄN KV-KAHVIT KANSAINVÄLISET MESSUT 2018 TANSSIN KENTÄN KV-KAHVIT 16.1.2018 Tiedotuskeskuksen messuhankkeet vuonna 2018 TPAM Performing Arts Meeting in Yokohama 10-18.2.2018, Jokohama, Japani internationale tanzmesse

Lisätiedot

Suomalaisen musiikkiteatterituotannon kulttuuriteollistuminen 2000 - luvulla

Suomalaisen musiikkiteatterituotannon kulttuuriteollistuminen 2000 - luvulla Suomalaisen musiikkiteatterituotannon kulttuuriteollistuminen 2000 - luvulla Miten julkinen valta on rakentanut kulttuuriteollisuuden käsitettä ja miten musiikkiteatterin tuotanto on tähän vastannut? Musiikkiteatteri

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (6) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (6) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 (6) 42 Kohdeavustusten myöntäminen, 4. jako HEL 2016-003978 T 02 05 01 00 Päätös päätti myöntää kohdeavustuksia seuraavasti: Näyttämötaide Chekhov Machine ry 1 300

Lisätiedot

Julkaisija: Pääkaupunkiseudun. Ulkoasu: Joonas Rinta-Kanto (kuvitus), Sonia Junttila (taitto) Koordinointi: info@cinemaja.fi

Julkaisija: Pääkaupunkiseudun. Ulkoasu: Joonas Rinta-Kanto (kuvitus), Sonia Junttila (taitto) Koordinointi: info@cinemaja.fi Julkaisija: Pääkaupunkiseudun elokuvatapahtumat CINEMAJA ry on vaihtoehtoisia elokuvia esittävien festivaalien, klubien ja kulttuurikeskusten yhdistys. Yhdistyksen tavoitteena on edistää elokuvakulttuurin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (5) 94 Kehityshankkeet HEL 2013-001362 T 02 05 01 00 Päätös päätti hyväksyä Urbaanin taidetanssin tuki ry:n toteuttaman UrbanApan Stepping Stone -kehityshankkeen

Lisätiedot

Pohjoismainen kulttuuripiste

Pohjoismainen kulttuuripiste Pohjoismainen kulttuuripiste Luomme tilaa pohjoismaiselle kulttuurille Webinaari 16.6.2016 Erityisasiantuntija Laura Norppa, Pohjoismainen kulttuuripiste POHJOISMAINEN KULTTUURIPISTE Virallinen pohjoismainen

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI 1 (5) KOHDEAVUSTUKSET

HELSINGIN KAUPUNKI 1 (5) KOHDEAVUSTUKSET HELSINGIN KAUPUNKI 1 (5) KOHDEAVUSTUKSET Teatteriyhdistys Takomo ry: Osallistuvaa teatteria Töölön palvelutalossa 1.9.2012 15 Töölön palvelutalo Takomon vuoden 2012 pääteos on esityksen valmistaminen yhdessä

Lisätiedot

Toiminta-avustukset vuodelle 2018, yli euron haku. Hki Haettu Hki Avustus, Hki 2018

Toiminta-avustukset vuodelle 2018, yli euron haku. Hki Haettu Hki Avustus, Hki 2018 Toiminta-avustukset vuodelle 218, yli 5 euron haku Kulttuurijaosto 14.12.217 216 987 673 Garantiföreningen för Svenska Teatern rf Garantiföreningen för Svenska Teatern rf, korot ja lyhennykset Huoneteatteri

Lisätiedot

EFEKTI -työpajat ja -vierailut Orimattila

EFEKTI -työpajat ja -vierailut Orimattila EFEKTI -työpajat ja -vierailut Orimattila Ilmoittautumisohjeet: EFEKTIn kautta tilattavat esitykset ja työpajat ovat kouluille ja päiväkodeille maksuttomia. Yksi henkilö voi hakea max. kolmea eri esityskokonaisuutta

Lisätiedot

Korvat auki ry. Toimintasuunnitelma. Toimintasuunnitelma ja talousarvio kaudelle Yleistä Toiminnan tarkoitus

Korvat auki ry. Toimintasuunnitelma. Toimintasuunnitelma ja talousarvio kaudelle Yleistä Toiminnan tarkoitus 1 Korvat auki ry Toimintasuunnitelma ja talousarvio kaudelle 1.8.2019-31.7.2020 Hallituksen esitys kevätkokoukselle 26.5.2019 Toimintasuunnitelma Yleistä Toiminnan tarkoitus Yhdistyksen yleisluonne Korvat

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (5) 54 Kohdeavustusten myöntäminen, 5. jako HEL 2016-004998 T 02 05 01 00 Päätös päätti myöntää kohdeavustuksia seuraavasti: Näyttämötaide Mazing Cities -työryhmä

Lisätiedot

Tanssin yleinen ja laaja. oppimäärä. Eija Kauppinen, Opetushallitus

Tanssin yleinen ja laaja. oppimäärä. Eija Kauppinen, Opetushallitus Tanssin yleinen ja laaja oppimäärä Eija Kauppinen, Opetushallitus Aluehallintovirasto, Pohjois-Suomi Taiteen perusopetus ja uusi OPS Muhos, 20.10.2017 Tanssin laaja ja yleinen oppimäärä Perusteiden taiteenalakohtaisten

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (7) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (7) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (7) 17 Kohdeavustusten myöntäminen, 2. jako HEL 2017-001875 T 02 05 01 00 Päätös päätti myöntää kohdeavustuksia seuraavasti: Näyttämötaide: Miamaijan ja äidin seikkailut

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (8) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (8) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (8) 30 Kohdeavustusten myöntäminen, 2. jako HEL 2015-002175 T 02 05 01 00 Päätös päätti myöntää kohdeavustuksia seuraavasti: Näyttämötaide: Osuuskunta Kartanon kollektiivi

Lisätiedot

Kulttuuri- ja kirjastolautakunta

Kulttuuri- ja kirjastolautakunta 13.12. Taide- ja kulttuurilaitosten toiminta-avustukset vuodelle Garantiföreningen för Svenska Teatern rf 987 673 987 673 1 200 000 987 673 Garantiföreningen för Svenska Teatern rf, korkoihin ja lyhennyksiin

Lisätiedot

Kansallisteatteri Kontulassa esimerkki teatterin jalkautumisesta lähiöön Pirjo Virtanen ja Eveliina Heinonen

Kansallisteatteri Kontulassa esimerkki teatterin jalkautumisesta lähiöön Pirjo Virtanen ja Eveliina Heinonen Kansallisteatteri Kontulassa esimerkki teatterin jalkautumisesta lähiöön 27.11.2014 Pirjo Virtanen ja Eveliina Heinonen Taide ja kulttuuri tukevat monin tavoin ihmisten hyvinvointia. Taiteen ja kulttuurin

Lisätiedot

Nordisk kulturkontakt

Nordisk kulturkontakt Nordisk kulturkontakt Pohjoismainen kulttuuripiste Nordic Culture Point Mikä Pohjoismainen kulttuuripiste? Tapahtumia Kirjasto Tukiohjelmia Foto: Kychan Tukiohjelmia kulttuuriyhteistyölle Kulttuuri- ja

Lisätiedot

TUOTANTOTUKI AMMATTILAISRYHMÄT Kvltk HAKIJA APURAHAN KÄYTTÖTARKOITUS, esitys lihavoitu HAETTU ESITYS MYÖN-

TUOTANTOTUKI AMMATTILAISRYHMÄT Kvltk HAKIJA APURAHAN KÄYTTÖTARKOITUS, esitys lihavoitu HAETTU ESITYS MYÖN- TUOTANTOTUKI AMMATTILAISRYHMÄT Kvltk 15.2.2018 7 HAKIJA APURAHAN KÄYTTÖTARKOITUS, esitys lihavoitu HAETTU ESITYS MYÖN- 1. Ainon vieraana -työryhmä / Paavo Maijala / Tuusula Järjestämme Tuusulan Aino-salissa

Lisätiedot

Polvijärven kulttuurikasvatussuunnitelma

Polvijärven kulttuurikasvatussuunnitelma Polvijärven kulttuurikasvatussuunnitelma Varhaiskasvatus Vierailu, Esitys, Muu, Vierailu, Esitys, Muu Mikä on osallistuva lapsi- tai ryhmämäärä? Tarvitaanko kuljetuksia? Mitkä ovat arvioidut kustannukset?

Lisätiedot

Tapiolan keskus uudistuu

Tapiolan keskus uudistuu Tapiolan keskus uudistuu Tapiolan keskuksen uudistamisen nykyvaihe ja keskeiset hankkeet Projektinjohtaja Antti Mäkinen, Espoon kaupunki Kulttuurikeskus uudistuu ja monipuolistuu Kulttuurijohtaja Susanna

Lisätiedot

KOHDEAVUSTUKSET HELSINGIN KAUPUNKI KULTTUURIKESKUS 1 (5) Esit. lkm Esityspaikka Kuvaus Menot Tulot Haettu myönnetty Ehdotus

KOHDEAVUSTUKSET HELSINGIN KAUPUNKI KULTTUURIKESKUS 1 (5) Esit. lkm Esityspaikka Kuvaus Menot Tulot Haettu myönnetty Ehdotus Teaterföreningen Stjärnfall: Improvisationsföreställningen IMPROMERA 3.10.2012 6 Diana-scenen IMPROMERA är en improvisationsteaterföreställning som kommer att genomföras med improtekniken Montage. Teaterföreningen

Lisätiedot

Järjestö Hanke Myöntö Interventiokoodi. Maailman kirjat -kulttuuritapahtuma - Latinalainen Amerikka ja ilmasto

Järjestö Hanke Myöntö Interventiokoodi. Maailman kirjat -kulttuuritapahtuma - Latinalainen Amerikka ja ilmasto VGK-tuki: myönnöt 2014 1-/2 -v. Järjestö Hanke Myöntö Interventiokoodi 1 Attac ry Suomalaisten eläkeyhtiöiden rooli globaalissa veroparatiisitaloudessa 51 680 89892325 1 CRASH - Tutkimusta ja toimintaa

Lisätiedot

TAPAHTUMAVIIKON. -2 OHJELMA

TAPAHTUMAVIIKON. -2 OHJELMA 18. -25.2. -TAPAHTUMAVIIKON Kuvia vuosisadan takaa Varkaus 18-tapahtumaviikolla kokoonnutaan muistamaan sisällissodan tapahtumia, syitä ja seurauksia Varkaudessa. Ympäri kaupunkia järjestetään monenlaisia

Lisätiedot

Ikäihmisten palvelusuunnitelma

Ikäihmisten palvelusuunnitelma Kirjasto- ja kulttuuripalvelut Ikäihmisten palvelusuunnitelma 2016-2018 Kuva Sirkku Petäjä www.nurmijarvi.fi Palveluja ikäihmisille Kirjasto- ja kulttuuripalvelut laati ensimmäisen ikäihmisten palvelusuunnitelman

Lisätiedot

Taide- ja kulttuurilaitokset 2016 KKLK Avustus 2014

Taide- ja kulttuurilaitokset 2016 KKLK Avustus 2014 Garantiföreningen för Svenska Teatern rf 987 673 987 673 1 200 000 987 673 Garantiföreningen för Svenska Teatern rf, korkoihin ja lyhennyksiin 612 439 540 690 530 915 Huoneteatteri Jurkan kannatusyhdistys

Lisätiedot

Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kulttuuri- ja taideyhteisöjen toiminta-avustukset vuodelle Myönnetty 2013.

Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kulttuuri- ja taideyhteisöjen toiminta-avustukset vuodelle Myönnetty 2013. 10.12. Kulttuuri- ja taideyhteisöjen toiminta-avustukset vuodelle de Utvecklingsstördas Väl i Mellersta Nyland r.f. 5 000 35 000 5 000 Esitystaiteen seura 8 000 13 000 8 000 European theatre collective

Lisätiedot

Avustus Avustus Haetaan 2016

Avustus Avustus Haetaan 2016 8.12. Taide- ja kulttuurilaitosten toiminta-avustukset vuodelle Garantiföreningen för Svenska Teatern rf 987 673 987 673 1 200 000 987 673 Garantiföreningen för Svenska Teatern rf, korkoihin ja lyhennyksiin

Lisätiedot

ELÄMÄSI PARAS VIIKKO? Prometheus-leirit kesällä 2018

ELÄMÄSI PARAS VIIKKO? Prometheus-leirit kesällä 2018 ELÄMÄSI PARAS VIIKKO? Prometheus-leirit kesällä 2018 Prometheus-aikuistumisleiri eli protuleiri Sitoutumattomia aikuistumisleirejä, joille kaikki ovat tervetulleita kehittämään maailmankatsomustaan ja

Lisätiedot

Kanavan päämääränä on tarjota kuulijoille tunnelmallinen ja inspiroiva levähdyspaikka kauniin ja rentouttavan klassisen musiikin parissa.

Kanavan päämääränä on tarjota kuulijoille tunnelmallinen ja inspiroiva levähdyspaikka kauniin ja rentouttavan klassisen musiikin parissa. Viva Classica on helmikuussa 2010 avattu klassisen musiikin ystäville suunnattu verkkopalvelu ja radiokanava, jota voi kuunnella valtakunnallisesti internetissä osoitteessa www.vivaclassica.fi sekä matkapuhelimella

Lisätiedot

Nordisk kulturkontakt

Nordisk kulturkontakt Nordisk kulturkontakt Pohjoismainen kulttuuripiste Nordic Culture Point Mitkä ovat vahvuutemme? Tukiohjelmat Tapahtumat Kirjasto Foto: Kychan 4 tukiohjelmaa Kulttuuri- ja taideohjelma Pohjoismaiden ja

Lisätiedot

venäläis-suomalainen eurytmianäyttämöryhmä ohjaus Anja Riska

venäläis-suomalainen eurytmianäyttämöryhmä ohjaus Anja Riska PROJEKTI: MURTUNUT ELÄMÄN PUU Septim Ensemble venäläis-suomalainen eurytmianäyttämöryhmä ohjaus Anja Riska Ohjelma 1. osa: «Murtunut elämänpuu», Arvo Pärtin musiikki 2. osa: «Toukat ja Chopin», Fredric

Lisätiedot

Kaikista kulttuuritukimuodoista on tiedot ja suuntaviivat ruotsin kielellä ositteessa www.goteborg.se/kulturstod

Kaikista kulttuuritukimuodoista on tiedot ja suuntaviivat ruotsin kielellä ositteessa www.goteborg.se/kulturstod KULTTUURITUKI Göteborgin kulttuurielämän pitää olla monipuolista ja korkealaatuista, sanoo Göteborgin kulttuurilautakunta. Tämän vuoksi taiteellisesti ja kulttuuripoliittisesti merkittäville toiminnoille

Lisätiedot

YHTEENVETO TANSSIN TALON VAIKUTUKSISTA PALVELUITTAIN

YHTEENVETO TANSSIN TALON VAIKUTUKSISTA PALVELUITTAIN YHTEENVETO TANSSIN TALON VAIKUTUKSISTA PALVELUITTAIN Palvelu Kenelle Vaikutukset Näyttämöt Yleisö Tanssin saatavuus ja saavutettavuus paranevat, katsomiskokemus laajenee ja syvenee, ymmärrys lajia kohtaan

Lisätiedot

X KANSAINVÄLINEN TAIDEKILPAILUFESTIVAALI BRAVO, TURKU 2019! TURUSSA TOUKOKUUTA 2019 TYÖVÄENOPISTON JA SIGYN SALISSA

X KANSAINVÄLINEN TAIDEKILPAILUFESTIVAALI BRAVO, TURKU 2019! TURUSSA TOUKOKUUTA 2019 TYÖVÄENOPISTON JA SIGYN SALISSA Säännöt X KANSAINVÄLINEN TAIDEKILPAILUFESTIVAALI BRAVO, TURKU 2019! TURUSSA 3. 6. TOUKOKUUTA 2019 TYÖVÄENOPISTON JA SIGYN SALISSA Festivaalin järjestäjät: Turun kansainväliset kulttuurimarkkinat yhdistys

Lisätiedot

KIRJASTO- JA KULTTUURIPALVELUT YHTEENVETO SIVIS LIITE

KIRJASTO- JA KULTTUURIPALVELUT YHTEENVETO SIVIS LIITE Hakija Hakemuksen kohde Ajankohta Myönnetty 2015 (2hakua) Myönnetty 2016 (2hakua) Anottu 2017 Esitys 2017 Perustelu Taiteilija-apuraha ja nuorten kulttuuristipendi 1. Lehto Soile Työskentelyapuraha 2017

Lisätiedot

Kirjasto Seinäjoella 150 vuotta

Kirjasto Seinäjoella 150 vuotta Kirjasto Seinäjoella 150 vuotta Juhlavuoden ohjelma pääkirjastossa syksyllä 2015 Muutokset ovat mahdollisia, seuraa kirjaston kotisivuja. Seinäjoen kaupunginkirjasto, Alvar Aallon katu 14, SEINÄJOKI Cosplayn

Lisätiedot

Katsaus nykysirkuksen kulttuuripoliittiseen asemaan Suomessa Lotta Vaulo

Katsaus nykysirkuksen kulttuuripoliittiseen asemaan Suomessa Lotta Vaulo Tänään 13.00 13.10 Avaussanat Lotta Vaulo, toiminnanjohtaja, Sirkuksen tiedotuskeskus Leena Marsio, aineettoman kulttuuriperinnön koordinaattori, Museovirasto 13.10 13.30 Katsaus nykysirkuksen kulttuuripoliittiseen

Lisätiedot

Musiikkiteatteri-ilmaisun opetussuunnitelma

Musiikkiteatteri-ilmaisun opetussuunnitelma Vantaan musiikkiopisto 1 Musiikkiteatteri-ilmaisun opetussuunnitelma Musiikkiteatteri-ilmaisu on oppiaine, jonka tavoitteena on oppilaan musiikkikäsityksen monipuolistuminen sekä esiintymisvarmuuden ja

Lisätiedot

Taidetestaajat Valtakunnallinen lastenkulttuurifoorumi

Taidetestaajat Valtakunnallinen lastenkulttuurifoorumi Taidetestaajat 2017-2020 Valtakunnallinen lastenkulttuurifoorumi 24.11.2016 Anu-Maarit Moilanen, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto Veli-Markus Tapio, Suomen Kulttuurirahasto Taide lähtee kasista!

Lisätiedot

TYÖVÄEN NÄYTTÄMÖIDEN LIITON STRATEGIA

TYÖVÄEN NÄYTTÄMÖIDEN LIITON STRATEGIA TYÖVÄEN NÄYTTÄMÖIDEN LIITON STRATEGIA 2016 18 TYÖVÄEN NÄYTTÄMÖIDEN LIITON STRATEGIA 2016 18 Työväen Näyttämöiden Liitto r.y. (TNL) on teatterialan ammattilaisten ja harrastajien järjestö, joka reagoi nopeasti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (7) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/5 14.05.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (7) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/5 14.05.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (7) 77 Kohdeavustusten myöntäminen, 4. jako HEL 2013-006399 T 02 05 01 00 Päätös päätti myöntää kohdeavustuksia seuraavasti: Näyttämötaide: Suomen Komediateatteri

Lisätiedot

BISNESTÄ, TAIDETTA VAI SOSIAALITYÖTÄ?

BISNESTÄ, TAIDETTA VAI SOSIAALITYÖTÄ? BISNESTÄ, TAIDETTA VAI SOSIAALITYÖTÄ? 1 Kulttuuripolittiset syklit Taiteen itseisarvo Taiteen taloudellinen arvo Taiteen sosiaalinen arvo 2 Taiteen sosiaalinen arvo Vuonna 2008 Suomessa julkaistussa tutkimuksessa

Lisätiedot

HKI 2014 HKI Haetaan Ehdotus Laitos

HKI 2014 HKI Haetaan Ehdotus Laitos 9.12. vuodelle Garantiföreningen för Svenska Teatern rf 987 673 987 673 1 200 000 987 673 Garantiföreningen för Svenska Teatern rf, korkoihin ja lyhennyksiin 612 439 612 439 540 690 Huoneteatteri Jurkan

Lisätiedot

Takapihalta etupihalle Uusi Amos Andersonin taidemuseo Lasipalatsissa

Takapihalta etupihalle Uusi Amos Andersonin taidemuseo Lasipalatsissa Takapihalta etupihalle Uusi Amos Andersonin taidemuseo Lasipalatsissa Näyttelypäällikkö Susanna Luojus & Intendentti Kaj Martin 24.9.2015 Kypsän miehen iän saavuttanut, omillaan toimeentuleva, määrätietoinen

Lisätiedot

ANIMATRICKS ANIMAATIOFESTIVAALI ILMOITTAUTUMISLOMAKE

ANIMATRICKS ANIMAATIOFESTIVAALI ILMOITTAUTUMISLOMAKE ANIMATRICKS ANIMAATIOFESTIVAALI Helsinki, 4.-7.9.2008 UUDET KOTIMAISET ANIMAATIOELOKUVAT KILPASARJA ILMOITTAUTUMISLOMAKE Täytä lomake selkeästi tikkukirjaimin ja lähetä se liitteineen lomakkeen lopussa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 1/ (6) Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaosto Asia/

Helsingin kaupunki Esityslista 1/ (6) Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaosto Asia/ Helsingin kaupunki Esityslista 1/2019 1 (6) 3 Taide- ja kulttuuriavustukset 2019, n 2. jako HEL 2019-001245 T 02 05 01 00 Päätösehdotus päättää myöntää taide- ja kulttuuriavustuksia seuraavasti: Pysyväisluonteinen

Lisätiedot

Kulttuurikansion toteutus

Kulttuurikansion toteutus Kulttuurikansio KULTTUURIKANSIO Perusopetuksen 9. luokan oppilas voi antaa erityisen näytön kulttuuri- ja taideaktiivisuudestaan toteuttamalla äidinkielen oppiaineeseen sisältyvän vapaavalintaisen Kulttuurikansiotehtäväkokonaisuuden.

Lisätiedot

SÄÄNNÖT ELOKUVAN ILMOITTAMISEEN DOCPOINT HELSINGIN DOKUMENTTIELOKUVAFESTIVAALILLE 2020:

SÄÄNNÖT ELOKUVAN ILMOITTAMISEEN DOCPOINT HELSINGIN DOKUMENTTIELOKUVAFESTIVAALILLE 2020: SÄÄNNÖT ELOKUVAN ILMOITTAMISEEN DOCPOINT HELSINGIN DOKUMENTTIELOKUVAFESTIVAALILLE 2020: KOTIMAINEN ESITYSSARJA & UUSIN SILMIN -OPISKELIJASARJA KOTIMAISEN ESITYSSARJAN VALINNAT: DocPoint - Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin

Lisätiedot

Matkaraportti liittyen CIMAM konferenssiin Rio de Janeirossa

Matkaraportti liittyen CIMAM konferenssiin Rio de Janeirossa Matkaraportti liittyen CIMAM konferenssiin Rio de Janeirossa Osallistuin CIMAMin konferenssiin 12.-14.8.2013 Rio de Janeirossa sekä sen yhteydessä järjestettyyn postkonferenssiin 15.-16.8. Postkonferenssi

Lisätiedot

Äänekosken kaupungin kulttuurikasvatussuunnitelma LUOKKA TAITEENALA TAVOITE MITÄ OPPIAINEET TYÖTAPA PAIKKA YHTEISTYÖSSÄ

Äänekosken kaupungin kulttuurikasvatussuunnitelma LUOKKA TAITEENALA TAVOITE MITÄ OPPIAINEET TYÖTAPA PAIKKA YHTEISTYÖSSÄ LUOKKA TTEENALA TAVOITE MITÄ OPPINEET TYÖTAPA PKKA YHTEISTYÖSSÄ Eskarit Musiikki Elämyksellinen Musiikista KU, MU, Museon Äänekosken Musiikkiopisto taidekokemus kuvaksi työpaja Taidemuseo Taidemuseo 1.lk

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (8) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (8) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2014 1 (8) 24 Kohdeavustusten myöntäminen, 2. jako HEL 2014-001771 T 02 05 01 00 Päätös päätti myöntää kohdeavustuksia seuraavasti: Näyttämötaide: Ajattelin että on hauskaa

Lisätiedot

SIILIT LUKUVUOSI 2010 2011

SIILIT LUKUVUOSI 2010 2011 SIILIT LUKUVUOSI 2010 2011 Tälle koko lukuvuodelle olemme suunnitelleet teemaksi MATKALLA Tutkimusmatkamme lähtee minusta itsestä ja laajenee käsittämään ainakin Suomen ja Pohjoismaat. Otamme toimintaamme

Lisätiedot

ÄÄNTÄ JA LIIKETTÄ, RUMAA JA KAUNISTA, RUJOA JA SULOISTA

ÄÄNTÄ JA LIIKETTÄ, RUMAA JA KAUNISTA, RUJOA JA SULOISTA ÄÄNTÄ JA LIIKETTÄ, RUMAA JA KAUNISTA, RUJOA JA SULOISTA PÖRINÄÄ JA PÖHINÄÄ taivuttaa Rollon monipuoliset esiintyjät mielikuvituksellisiin suorituksiin. Lavalla nähdään ja kuullaan mm. jumppapalloja, maihinnousukenkiä

Lisätiedot

Juhlaviikon ohjelmia Maanantai 19.9. Avoimia ovia: Piilolan päiväkoti, Äänekoski Kansalaisopisto, Äänekoski klo 14-18 Nuorisotila Sumppu, Sumiainen

Juhlaviikon ohjelmia Maanantai 19.9. Avoimia ovia: Piilolan päiväkoti, Äänekoski Kansalaisopisto, Äänekoski klo 14-18 Nuorisotila Sumppu, Sumiainen Juhlaviikon ohjelmia Maanantai 19.9. - lasten töiden näyttelyn avajaiset klo 14-18 Nuorisotila Sumppu, Sumiainen klo 15-18.45 Nuorisotiedotuspiste Nurkkeli, Äänekoski Näyttelyitä: klo 12-19, vapaa pääsy

Lisätiedot

LISÄOHJELMA viroksi ja võroksi täältä:

LISÄOHJELMA viroksi ja võroksi täältä: SAVUSAUNASINFONIA MOOSTESSA 1.-4.8.2019 LISÄOHJELMA viroksi ja võroksi täältä: https://savvusann.ee/et/suidsusannasumfoonia/lisaprogramm/ TORSTAI 1.8. Klo 17 Savusaunanäyttelyn avajaiset Moosten kartanon

Lisätiedot

Kulttuuri- ja liikuntalautakunta

Kulttuuri- ja liikuntalautakunta Elokuva ja video 1 Nordic Glory Festival ry T 700 520 520 Hakemusnumero: 34 / Nordic Glory Festival ry Kirjallisuus 2 Jyväskylän Science Fiction seura 42 ry T 100 50 50 Hakemusnumero: 77 / Jyväskylän Science

Lisätiedot

Kulttuuri- ja kirjastolautakunta

Kulttuuri- ja kirjastolautakunta 7.6. Taide- ja kulttuurilaitosten toiminta-avustukset vuodelle Garantiföreningen för Svenska Teatern rf 987 673 987 673 1 200 000 987 673 Garantiföreningen för Svenska Teatern rf, korkoihin ja lyhennyksiin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2014 1 (7) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/2 28.01.2014

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2014 1 (7) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/2 28.01.2014 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2014 1 (7) 8 Kohdeavustusten myöntäminen, 1. jako HEL 2014-000381 T 02 05 01 00 Päätös päätti myöntää kohdeavustuksia seuraavasti: Näyttämötaide: Susanna Kuparisen politiikkakollektiivi

Lisätiedot

Kesäkuun tilityksessä oikeudenomistajaasiakkaille

Kesäkuun tilityksessä oikeudenomistajaasiakkaille 12.6.2015 Kesäkuun tilityksessä oikeudenomistajaasiakkaille 15,5 miljoonaa euroa Kesäkuun tilityksessä Teoston tekijä- ja kustantaja-asiakkaille maksetaan Kotimaasta vuonna 2014 kerättyjä esityskorvauksia

Lisätiedot

Kalevalaa monessa muodossa Kansalliskirjastossa

Kalevalaa monessa muodossa Kansalliskirjastossa Kalevalaa monessa muodossa Kansalliskirjastossa Posted on 12.5.2010 by helehilt Kalevala on aina vaikuttanut vahvasti elämääni, ihan lapsuudesta saakka. Kalevalan päivä oli ehdottomasti lempijuhlapäiviä

Lisätiedot

Yhteisöteatteria Perhonjokilaaksossa

Yhteisöteatteria Perhonjokilaaksossa Yhteisöteatteria Perhonjokilaaksossa AIKATAULU VIRITÄ! -tapahtumista Perhonjokilaakson alueella Aikataulu päivittyy edelleen riippuen kunkin yhteisön toiveista ja tarpeista. Osa tilaisuuksista on avoimia,

Lisätiedot

ELÄMÄSI PARAS VIIKKO? Prometheus-leirit kesällä 2018

ELÄMÄSI PARAS VIIKKO? Prometheus-leirit kesällä 2018 ELÄMÄSI PARAS VIIKKO? Prometheus-leirit kesällä 2018 Prometheus-aikuistumisleiri eli protuleiri Sitoutumattomia aikuistumisleirejä, joille kaikki ovat tervetulleita kehittämään maailmankatsomustaan ja

Lisätiedot

Kuopio juhlii 2012 - tunnista tuntiin. 31.08.12 Klo 9.00 Klo 9-22 Avoimet ovet Hyvinvointikeskus Hytke

Kuopio juhlii 2012 - tunnista tuntiin. 31.08.12 Klo 9.00 Klo 9-22 Avoimet ovet Hyvinvointikeskus Hytke Kuopio juhlii 2012 Ohjelma tunnista tuntiin Kuopio juhlii 2012 - tunnista tuntiin Ohjelma täydentyy, ja muutokset ovat mahdollisia. Ohjelma on maksutonta, jos ei muuten ilmoiteta. 31.08.12 Klo 9.00 Klo

Lisätiedot

ME MAHDOLLISTAMME. #taiketukee #taiteilijatekee

ME MAHDOLLISTAMME. #taiketukee #taiteilijatekee ME MAHDOLLISTAMME Joka päivä runsaat 23 000 ihmistä tulkitsee, mitä ympärillämme tapahtuu. Ymmärrämme, miten taide syntyy, ja mitä Suomi tarvitsee. Visiomme on parantaa taiteilijan asemaa ja tarjota yleisölle

Lisätiedot

Opiskelija valitsee 1-2 pakollista kuvataiteen kurssia. Ensimmäisen pakollisen kurssin jälkeen (KU1 Minä, kuva ja kulttuuri) voi valita muita

Opiskelija valitsee 1-2 pakollista kuvataiteen kurssia. Ensimmäisen pakollisen kurssin jälkeen (KU1 Minä, kuva ja kulttuuri) voi valita muita Tapiolan lukiossa Opiskelija valitsee 1-2 pakollista kuvataiteen kurssia. Ensimmäisen pakollisen kurssin jälkeen (KU1 Minä, kuva ja kulttuuri) voi valita muita kursseja mielenkiintonsa mukaan vapaassa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (6) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/5 25.03.2014

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (6) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/5 25.03.2014 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (6) 39 Jälkitila-työryhmän oikaisuvaatimus kohdeavustuspäätökseen HEL 2014-001771 T 02 05 01 00 Päätös päätti hylätä Jälkitila-työryhmän oikaisuvaatimuksen. Esittelijä

Lisätiedot

OPPILASTIEDOTE 2012-2013 TAITEEN PERUSOPETUKSEN LAAJAN OPPIMÄÄRÄN PÄÄTTÖTYÖ

OPPILASTIEDOTE 2012-2013 TAITEEN PERUSOPETUKSEN LAAJAN OPPIMÄÄRÄN PÄÄTTÖTYÖ OPPILASTIEDOTE 2012-2013 TAITEEN PERUSOPETUKSEN LAAJAN OPPIMÄÄRÄN PÄÄTTÖTYÖ PÄÄTTÖTYÖ Keväällä 2013 Vantaan Tanssiopistossa voi suorittaa syventävien opintojen päättötyön. Päättötyön voivat suorittaa

Lisätiedot

KOE FINLANDIA-TALO AINUTLAATUISTEN ELÄMYSTEN KESKUS

KOE FINLANDIA-TALO AINUTLAATUISTEN ELÄMYSTEN KESKUS KOE FINLANDIA-TALO AINUTLAATUISTEN ELÄMYSTEN KESKUS Visit Helsinki / Esko Jämsä ALVAR AALTO JA FINLANDIA-TALO KAKSI SUOMALAISEN DESIGNIN LEGENDAA Maailmankuulun arkkitehti Alvar Aallon (1898 1976) suunnittelema

Lisätiedot

ANIMATRICKS ANIMAATIOFESTIVAALI ILMOITTAUTUMISLOMAKE

ANIMATRICKS ANIMAATIOFESTIVAALI ILMOITTAUTUMISLOMAKE ANIMATRICKS ANIMAATIOFESTIVAALI Rakkautta & Anarkiaa festivaalilla, Helsinki, 17. 27.9.2009 UUDET KOTIMAISET ANIMAATIOELOKUVAT KILPASARJA ILMOITTAUTUMISLOMAKE Täytä lomake selkeästi tikkukirjaimin ja lähetä

Lisätiedot

POLKUJA- KOREOGRAFIAKILPAILU

POLKUJA- KOREOGRAFIAKILPAILU POLKUJA- KOREOGRAFIAKILPAILU Kuopiossa 21.11.2015 Tapahtuman taustaa Polkuja- koreografiakilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2013. Järjestäjien suureksi yllätykseksi 33 koreografiaa ilmoittautui

Lisätiedot

Suuri gaala-ilta Malmisalissa

Suuri gaala-ilta Malmisalissa Suuri gaala-ilta Malmisalissa Kulttuuritapahtuma huipentuu gaala-iltaan. Suurlähettiläs Wilfried Grolig ja taiteilija Sirpa Masalin lausuvat tervehdyssanat. Ohjelma: La 11.10. klo 17 Robert Schumannin

Lisätiedot

Lukioiden ilmiöt. Euroopan unioni 1. jakso. Kurssien suorittaminen ilmiöinä

Lukioiden ilmiöt. Euroopan unioni 1. jakso. Kurssien suorittaminen ilmiöinä Lukioiden ilmiöt Euroopan unioni 1. jakso Euroopan unioni on 28 jäsenvaltiosta ja lukuisista toimielimistä koostuva yhteisö, jonka toiminnassa riittää setvittävää niin poliittisille vaikuttajille, talouden

Lisätiedot

2015 Saimaan Ammattikorkeakoulu, kuvataide, -Master of Culture and Arts, YAMK

2015 Saimaan Ammattikorkeakoulu, kuvataide, -Master of Culture and Arts, YAMK Leena Illukka Helsinki s.1962 Porvoo leenaillukka@hotmail.com http://www.finnishdesigners.fi http://leenaillukka.com http://www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi http://helsingintaiteilijaseura.fi KOULUTUS 2015

Lisätiedot

Soveltavan taiteen menetelmiä sosiaali- ja nuorisotyöhön Terttu Parkkinen, lehtori, Turun ammattikorkeakoulu 19.11.

Soveltavan taiteen menetelmiä sosiaali- ja nuorisotyöhön Terttu Parkkinen, lehtori, Turun ammattikorkeakoulu 19.11. Soveltavan taiteen menetelmiä sosiaali- ja nuorisotyöhön Terttu Parkkinen, lehtori, Turun ammattikorkeakoulu 19.11.2013 Vimma, Turku MIMO faktoina Hankkeen nimi: MIMO Moving In, Moving On! Application

Lisätiedot

ARTUN KESÄ LASTEN JA NUORTEN ANIMAATIOFESTIVAALI 4. 17.6.

ARTUN KESÄ LASTEN JA NUORTEN ANIMAATIOFESTIVAALI 4. 17.6. ARTUN KESÄ LASTEN JA NUORTEN ANIMAATIOFESTIVAALI 4. 17.6. Artun kesässä sukelletaan animaation maailmaan kun Hyvinkäällä käynnistyy kesäkuussa 2012 uusi lasten ja nuorten festivaali Artun kesä. Villa Artun

Lisätiedot

Kesäkuun tilityksessä oikeudenomistajille 16,0 miljoonaa euroa

Kesäkuun tilityksessä oikeudenomistajille 16,0 miljoonaa euroa Kesäkuun tilityksessä oikeudenomistajille 16,0 miljoonaa euroa 13.6.2013 Kesäkuun tilityksessä kotimaisille oikeudenomistajille maksetaan kaikkiaan Kotimaasta kerättyjä esityskorvauksia 12,4 miljoonaa

Lisätiedot

Lahden museot Tarkoitus ja strategiat

Lahden museot Tarkoitus ja strategiat Lahden museoiden strategiatulkinta kaupungin strategiaan Lahden museot Tarkoitus ja strategiat 09.11.2018 Strategialla kohti kokonaisvaltaista muutosta TARKOITUS Olemassaolomme ja työmme syy STRATEGIAT

Lisätiedot

NELIMARKKA-MUSEO perustettu 1964 kunnallistettu 1981 Etelä-Pohjanmaan aluetaidemuseo 1995

NELIMARKKA-MUSEO perustettu 1964 kunnallistettu 1981 Etelä-Pohjanmaan aluetaidemuseo 1995 NELIMARKKA-MUSEO perustettu 1964 kunnallistettu 1981 Etelä-Pohjanmaan aluetaidemuseo 1995 Kansainvälisyys kuuluu merkittävänä osana taiteilijaprofessori Eero Nelimarkan (1891 1977) taidekäsitykseen Museon

Lisätiedot

ELOKUVAT JA NÄYTTELYT. Tuija Mäkinen Järjestö- ja kulttuurisihteeri

ELOKUVAT JA NÄYTTELYT. Tuija Mäkinen Järjestö- ja kulttuurisihteeri ELOKUVAT JA NÄYTTELYT Tuija Mäkinen Järjestö- ja kulttuurisihteeri OHJELMA Hyödynnä halpaa elokuvat vain postimaksun hinnalla! Näyttelyissä kirjallisuusklassikoita ja aina myös uutta Osastojen näyttelytuotanto

Lisätiedot

Räjäytetään taidemarkkinat! Seminaaritehtävien avainlöydökset: esimerkkejä ja yhteenvetoa keskusteluista

Räjäytetään taidemarkkinat! Seminaaritehtävien avainlöydökset: esimerkkejä ja yhteenvetoa keskusteluista Räjäytetään taidemarkkinat! Seminaaritehtävien avainlöydökset: esimerkkejä ja yhteenvetoa keskusteluista ? Miten saada tavalliset suomalaiset ostamaan arvokkaampia teoksia kuin nykyään? Kerro entistä paremmin

Lisätiedot

11.-13.11. http://littfest.vaasa.fi/ Teema Tema Minä Jag. Monika Fagerholm. Taiteellinen johtaja Konstnärlig ledare. Miika Nousiainen.

11.-13.11. http://littfest.vaasa.fi/ Teema Tema Minä Jag. Monika Fagerholm. Taiteellinen johtaja Konstnärlig ledare. Miika Nousiainen. Teema Tema Minä Jag Antti Nylén Kaj Korkea-aho 11.-13.11 2011 Miika Nousiainen Märta Tikkanen Maija Vilkkumaa Karl Ove Knausgård Leena Lehtolainen Monika Fagerholm Taiteellinen johtaja Konstnärlig ledare

Lisätiedot

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu Kevät 2018 VILLA ARTTU KEVÄT 2018 OHJELMA TERVETULOA VILLA ARTUN NÄYTTELYIHIN, TYÖPAJOIHIN JA TAPAHTUMIIN! Keväällä 2018 Villa Artussa on monenlaisia näyttelyitä,

Lisätiedot

Tik-111.5077. projektityö 2006-07. digitaalisten efektien työpaja * johdantoluento * 18.9.2006 Tassu Takala 1

Tik-111.5077. projektityö 2006-07. digitaalisten efektien työpaja * johdantoluento * 18.9.2006 Tassu Takala 1 Tik-111.5077 Sisällöntuotannonllöntuotannon projektityö 2006-07 digitaalisten efektien työpaja * johdantoluento * 18.9.2006 Tassu Takala 1 Tavoitteet ja sisältö Digitaalisten näyttämöefektien, (taide)installaatioiden

Lisätiedot

Liite 2 Aluetaidemuseoiden nelivuotisneuvottelut Suunnitelmamatriisi 2014 2017 Neuvottelupäivämäärä 27.3.2014

Liite 2 Aluetaidemuseoiden nelivuotisneuvottelut Suunnitelmamatriisi 2014 2017 Neuvottelupäivämäärä 27.3.2014 Kauden 2014 2017 alueellisen toiminnan päätavoitteet: 1. Alueen taidemuseoiden aseman vahvistaminen. Uudet taidemuseo- ja taidehankkeet luovat uutta ja tuovat muutoksia toimintakenttään. 2. Julkisen taiteen

Lisätiedot

Taiteelliseen työskentelyyn ja tulevaan näyttelyyn 3000 0 0. Kohdeavustusta ei myönnetä sångkurs, sånglektioner och

Taiteelliseen työskentelyyn ja tulevaan näyttelyyn 3000 0 0. Kohdeavustusta ei myönnetä sångkurs, sånglektioner och 28.2.2014 Ali-Mattila Teppo 28.2.2014 Cederberg Petteri Musiikki kuuluu kaikille - improvisatorista sävel(lys) ilmaisua ja keksintää lasten kanssa. Hankkeen lähtöajatuksena on, että kaikki osaavat musisoida,

Lisätiedot

Itämeren maiden kulttuuriperintöyhteistyö Maire Mattinen Museovirasto VI Suomalais-venäläinen kulttuurifoorumi 8.9.2005

Itämeren maiden kulttuuriperintöyhteistyö Maire Mattinen Museovirasto VI Suomalais-venäläinen kulttuurifoorumi 8.9.2005 Itämeren maiden kulttuuriperintöyhteistyö Maire Mattinen Museovirasto VI Suomalais-venäläinen kulttuurifoorumi 8.9.2005 Itämeren maiden kulttuuriperintöyhteistyö ilmasto ja luonto yhteinen historia Itämeri

Lisätiedot

Aseman koulun valinnaiset aineet lukuvuonna

Aseman koulun valinnaiset aineet lukuvuonna Aseman koulun valinnaiset aineet lukuvuonna 2016-2017 Piirros Mika Kolehmainen Aseman koulun valinnaisuudesta info-tilaisuus 4.-5. lkn huoltajille ja oppilaille 6.4 klo 18 valinnat tehdään huoltajan WILMAssa

Lisätiedot

ONKO OPE ROOLISSA? Pohdiskelua heittäytymisestä ja kohtaamisesta

ONKO OPE ROOLISSA? Pohdiskelua heittäytymisestä ja kohtaamisesta ONKO OPE ROOLISSA? Pohdiskelua heittäytymisestä ja kohtaamisesta Näkökulmia oppimisvuorovaikutukseen Jyväskylän yliopisto 4.6. 2013 Antti Niskanen Teatterikuraattori, KM Jyväskylän kaupunginteatteri Miltä

Lisätiedot

TANSSIN TIEDOTUSKESKUS! AAMUKAHVIT PE 17.5.2013! TANSSIN TIEDOTUSKESKUKSEN KANSAINVÄLINEN TOIMINTA

TANSSIN TIEDOTUSKESKUS! AAMUKAHVIT PE 17.5.2013! TANSSIN TIEDOTUSKESKUKSEN KANSAINVÄLINEN TOIMINTA TANSSIN TIEDOTUSKESKUS! AAMUKAHVIT PE! TANSSIN TIEDOTUSKESKUKSEN KANSAINVÄLINEN TOIMINTA! TANSSIN TIEDOTUSKESKUKSEN KANSAINVÄLINEN TOIMINTA; TAUSTAA Tiedotuskeskuksen edeltäjä, Suomen Tanssinalan Neuvosto

Lisätiedot

TOUKOTERVEHDYS ARXILTA

TOUKOTERVEHDYS ARXILTA 6.5.2019 TOUKOTERVEHDYS ARXILTA Kesäkausi jo häämöttää nurkan takana ja yhteinen toimintakautemme on lopuillaan. Suuret kiitokset kaikille mukana olleille! Vuosi on ollut täynnä upeita elämyksiä, tärkeitä

Lisätiedot

Määräykset ja ohjeet 2010: 13. ISSN-L 1798 887X ISSN 1798 8888 (verkkojulkaisu)

Määräykset ja ohjeet 2010: 13. ISSN-L 1798 887X ISSN 1798 8888 (verkkojulkaisu) Lukiodiplomi Kuvataide 2010 2011 Määräykset ja ohjeet 2010: 13 ISSN-L 1798 887X ISSN 1798 8888 (verkkojulkaisu) Kuvataiteen lukiodiplomin sisältö 1 Lukiodiplomin muoto, rakenne ja laajuus 3 2 Lukiodiplomikurssi

Lisätiedot

Juhlavuoden organisaatio

Juhlavuoden organisaatio Juhlavuoden organisaatio Valtuuskunta 70 jäsentä, pj. pääministeri Juha Sipilä Hallitus 12 jäsentä, pj. valtiosihteeri Paula Lehtomäki Sihteeristö valtioneuvoston kansliassa 7 henkilöä, pääsihteeri Pekka

Lisätiedot

Yhdenvertaiset osallistumismahdollisuudet ja kulttuuripalvelujen saavutettavuus

Yhdenvertaiset osallistumismahdollisuudet ja kulttuuripalvelujen saavutettavuus Yhdenvertaiset osallistumismahdollisuudet ja kulttuuripalvelujen saavutettavuus Aura Linnapuomi, Kulttuuria kaikille - palvelu, Valtion taidemuseo 9.11.2011 Esityksen rakenne Yhdenvertaiset osallistumismahdollisuudet

Lisätiedot