PUHTAASTI TEHOKKAAMPI VETOJUHTA PONSSE BUFFALO

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PUHTAASTI TEHOKKAAMPI VETOJUHTA PONSSE BUFFALO"

Transkriptio

1 PUHTAASTI TEHOKKAAMPI VETOJUHTA PONSSE BUFFALO

2 PYSÄYTTÄMÄTÖN PUURTAJA VETOVOIMAA KAIKKIIN MAASTOIHIN PONSSE Buffalon mallissa on moottoriuudistuksen ohella liuta muita parannuksia pinnan alla. Tehostimme voimansiirtoa, vahvistimme runkorakenteita ja helpotimme huollettavuutta. Pidennetty huoltoväli pitää koneesi entistä tuottavampana siellä missä pitääkin savotalla. Uusittu PONSSE Buffalo on todellinen jokapaikan yleiskuormatraktori, joka on kotonaan niin uudistushakkuilla kuin harvennuskohteissakin. Buffalon kantavuus on 14 tonnia, tasapainotetulla takatelillä jopa 15 tonnia. Suuri kuormatila ja voimakas, helppokäyttöinen kuormain takaavat Buffalon tuottavuuden kaikilla työmailla. Uusi EU Stage IV -päästötason Mercedes-Benz/MTU -moottori on erittäin vääntävä ja taloudellinen. Uusittu ajovoimansiirto tarjoaa enemmän käytännön vetokykyä ja tarkemman ajonhallinnan. Uuden PONSSE malliston myötä runkorakenteet ovat jämäkämmät VOIMAA JA TARKUUTTA Buffalon vahva hydrauliikka ja tarkka kuormaimenhallinta tekevät kuormaamisesta helppoa ja varmaa. Kuormainten maksimiulottuma yltää aina 10 metriin saakka. ja komponenttien ja huoltokohteiden sijoittelussa on otettu huomioon huoltotoimenpiteiden helppous. Lisäksi koneen huoltovälejä on kasvatettu jopa 1800 tuntiin. Erittäin pitkät huoltovälit lisäävät tehokkaita käyttötunteja ja alentavat huoltokustannuksia. Uusi ohjaamo tarjoaa runsaasti säilytystilaa, markkinoiden ergonomisimmat hallintalaitteet ja erinomaisen PONSSE MOBILE FLEET MANAGEMENT tuo järjestelmän käytettäväksi myös mobiililaitteilla (Windows, ios ja Android -käyttöjärjestelmällä varustetut puhelimet ja tabletit). näkyvyyden joka suuntaan. Avaran ohjaamon ansiosta Buffalon kuljettaja jaksaa työssään paremmin, jolloin työn tuottavuus kasvaa. PONSSE FLEET MANAGEMENT Fleet Managementin järjestelmän avulla koneyrittäjä voi tarkistaa milloin tahansa tietokoneella tai mobiililaitteella metsäkoneiden sijaintitiedot karttapohjalla sekä leimikon sen hetkisen työtilanteen. Tiedonsiirrolla ja gps:llä varustetusta metsäkoneesta tieto siirtyy automaattisesti netissä toimivaan raportointipalveluun. Fleet Management -palvelussa voi seurata raporteista koneen tuotosta ja käyttöä, suunnitella ja ennakoida huoltoja sekä hallita koneiden lavettikuljetuksia.

3 PONSSE BUFFALO 6W JA 8W TAATTUA VOIMAA JA MUKAVUUTTA VOIMANSIIRTO Uusitun ajovoimansiirron myötä lisää käytännön vetovoimaa ja entistä parempi ajotuntuma kaikissa maastoissa. HUOLLETTAVUUS Huoltokohteiden paremmalla sijoittelulla, huoltovaloilla ja turvallisilla huoltotasoilla saavutetaan helppo huollettavuus. Lisäksi korkealuokkaiset komponentit mahdollistavat erittäin pitkän 1800 tunnin huoltovälin. MOOTTORI Euroopan alueella entistä tehokkaampi ja vääntävämpi (210 kw / 1150 Nm) uuden sukupolven Mercedes- Benz -moottori. Vähemmän päästöjä, enemmän suorituskykyä! KUORMAIMET Vaihtoehtoina PONSSE K90+ (7,8/10 m) tai K100+ (7,8/9,5 m). ERGONOMIA Ergonomialla ja käytön helppoudella on suuri merkitys työn tuottavuuteen. Täysin uusittu ohjaamo tarjoaa runsaasti säilytystilaa, markkinoiden ergonomisimmat hallintalaitteet ja PONSSE-metsäkoneille tunnusomaisen erinomaisen näkyvyyden. RUNGOT Yksinkertainen ja luja runkorakenne. Rakenteissa on huomioitu luotettavuuden lisäksi myös komponenttien toimiva sijoittelu ja huollettavuus.

4 VÄHEMMÄN HUOLTOA, ENEMMÄN AJOA LISÄÄ TEHOA TALOUDELLISEMMIN HUOLTOVALOT Huoltovalot puskurikoteloissa sekä hytin ja konepeiton alla Uusi moottoriteknologia ja parannettu hydrauliikka mahdollistavat huoltovälien pidentämisen, mikä lisää tehokkaita käyttötunteja ja alentaa käyttökustannuksia. PONSSE malliston koneiden huoltoväli on pidennetty aikaisemmasta 1200 tunnista 1800 tuntiin käyttötuntien eduksi. Lisäksi helppo pääsy tärkeisiin, huoltoa vaativiin komponentteihin nopeuttaa niin päivittäis- kuin määräaikaishuoltoa. TILAA TARVIKKEILLE Työkaluille ja tarvikkeille löytyy runsaasti säilytystilaa eri puolilta konetta. Tärkeä kehitysaskel uudessa mallistossa on komponenttien ja huoltokohteiden sijoittelu ja huoltotoimenpiteiden helppous, asiakkaiden toiveiden mukaisesti. TÄRKEIMMÄT ESILLÄ Akut, webasto, keskusvoiteluyksikkö, sähkökeskus, paineilmaliitin ja mittapisteet hyvin esillä avattavien puskurilaatikoiden alla. SELKEYTTÄ HUOLTOON Koneiden rakennetta on selkeytetty ja malleja yhdenmukaistettu. Lisäksi koneen mukana toimitetaan kattavat käyttö- ja huolto-ohjeet sekä huoltovihko. Ponssen konehuoneessa murisee väkevä ja ympäristöystävällinen, EU Stage IV -päästötason 6-sylinterinen Mercedes-Benz -moottori (210 kw/ 286 hp, 1150 Nm). PONSSE malliston moottoreiden huoltoväli on pidennetty 600 tunnista 900 tuntiin käyttötuntien eduksi*. SCR-pakokaasun jälkikäsittelyjärjestelmä ja jäähdytetty EGR-järjestelmä pienentävät merkittävästi typen oksidi- ja hiukkaspäästöjä. Uuden teknologian etuja ovat parempi reagointi tehontarpeeseen sekä pienempi polttoaineen kulutus. Uusi voimansiirto ja moottoriteknologia mahdollistavat tarkan ajonhallinnan ja tehokkaan työskentelyn vaativissakin olosuhteissa. TARKISTUSPISTEET Päivittäiset tarkistukset on helppo tehdä kiipeilemättä ja kurottelematta. HUOLTOTASOT Karhennetut huoltotasot ja uusien huoltoportaiden kiinnityspisteet tekevät huollosta nopeampaa ja turvallisempaa. * 900 h huoltoväli toteutuu käytettäessä Mercedes-Benz tai vaatimukset täyttävää öljyä. ALAN MUKAVIN TOIMISTO KUSKIN PARAS SPARRAAJA TÄYSIN UUSITTU PONSSE BUFFALON OHJAAMO on näköalapaikka uusimpaan metsäkonetekniikkaan. Se on työympäristö ammattilaisille, jotka arvostavat mukavuutta, turvallisuutta ja ergonomiaa. Hallintalaitteiden ergonomia on metsäkoneiden terävintä huippua ja suuren ohjaamon, laajojen ikkunapintojen sekä ohuiden ikkunapilarien ansiosta näkyvyys ohjaamosta on erinomainen kaikkiin suuntiin. PONSSE Comfort -metsäkoneen käyttöliittymä on kehitetty vuosien kokemuksella yhdessä kuljettajien kanssa. PONSSE ECODRIVE on sovellus, joka antaa kuljettajalle helposti ymmärrettävää ja hyödynnettävää tietoa koneen käytöstä. Se seuraa koneen ohjausjärjestelmän kautta koneen kuormitusta ja polttoaineen kulutusta toimintokohtaisesti ja kertoo reaaliaikaisesti, ovatko kuljettajan työskentelytavat ja koneen säädöt taloudellisia ja tehokkaita. EcoDriven avulla voidaan kiinnittää huomiota oikeisiin asioihin työskentelyn kehittämiseksi.

5 PONSSE BUFFALO MITAT Omapaino alkaen: Tavallisimman kokoonpanon paino: Pituus: Leveys: Kuljetuskorkeus: Maavara: Ohjauskulma: Ulompi kääntösäde: 6-pyöräinen kg 8-pyöräinen kg 6-pyöräinen kg 8-pyöräinen kg mm + liukupankko 700 mm mm 680 mm ± 44 astetta mm (lyhyt takarunko) KUORMAIN Malli: PONSSE K90+ / K100+ Nostomomentti (brutto): K90+: 140 knm K100+: 160 knm Ulottuma: K90+ S / M: 7,8 m / 10,0 m K100+ S / M: 7,8 m / 9,5 m RENKAAT 6-pyöräinen: 34 Edessä 26.5 Takana 8-pyöräinen: 26.5 Edessä 26.5 Takana MOOTTORI Malli: Teho: Vääntö: Vetovoima: Ajonopeus: Polttoainetankin tilavuus: HYDRAULIJÄRJESTELMÄ Ohjausjärjestelmä: Työpumppu: Öljysäiliön tilavuus: KAHMARI Malli: MB OM936LA EU Stage IV 210 kw (286 hp) Nm / rpm 185 kn 0 20 km/h 200 l PONSSE OptiControl 190 cm³ 170 l Useita eri kahmarivaihtoehtoja KUORMATILA Kapasiteetti: kg ( kg tasapainotelit väh. takana) Kuormatilan ppa: 4,5 5,5 m² VLA: 4,5 6,0 m² Kuormatilan pit.: mm + liukupankko 700 mm Sermi hydraulisesti siirrettävä PONSSE BUFFALO 8W PONSSE BUFFALO 6W mm + liukupankko 700mm Valmistaja pidättää oikeudet teknisiin muutoksiin ja parannuksiin mm + liukupankko 700mm Ponsse Oyj Ponssentie Vieremä Puh Fax PONSSE Buffalo 10/14 1. Copyright 2014 Ponsse Plc. PONSSE is a registered trademark of Ponsse Plc and other product names are trademarks of Ponsse Plc. Metsäkoneyrittäjän paras ystävä