TIETOSUOJA. Tietosuojan soveltamisala.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TIETOSUOJA. Tietosuojan soveltamisala."

Transkriptio

1 TIETOSUOJA Tietosuojan soveltamisala. Tämä asiakkaita koskeva tietosuojakäytäntö (jäljempänä "käytäntö") kuvaa tapoja, joilla Rezidor Hotel Group toimiessaan brändin omistavan tanskalaisen yhtiön Rezidor Hospitality A/S:n tai sen tytäryhtiöiden kautta (jäljempänä "Rezidor") kerää, käyttää, luovuttaa ja suojaa asiakkaidensa henkilötietoja. "Henkilötieto" tarkoittaa millä tahansa keinoin tallennettuja merkintöjä, joista henkilö voidaan tunnistaa joko pelkästään kyseisen merkintöjen perusteella tai yhdistettynä muihin Rezidorille saatavina oleviin tietoihin. Tämä käytäntö ei koske Rezidorin omistukseen tai hallintaan kuulumattomien liiketoimintojen tai verkkosivujen käytäntöjä, eikä henkilöitä, jotka eivät ole Rezidorin palveluksessa tai hallinnan alaisia. Rezidorin lisenssi antaa sille oikeuden harjoittaa itse tai antaa toisten harjoittaa hotellitoimintaa Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa brändinimillä Radisson SAS, Radisson, Park Inn, Regent, Country Inns & Suites ja Missoni Hotels (jäljempänä yhteisesti "Rezidor-brändin hotellit"). Jotkin Rezidor-brändin hotelleista omistaa ja niitä hoitaa riippumaton yhtiö toimiluvalla. Tämä käytäntö ei kata toimiluvalla toimintaa harjoittavien yhtiöiden tietosuojakäytäntöjä. Toimiluvan haltijan tietosuojakäytäntö koskee tietoja, jotka asiakas luovuttaa suoraan Rezidorin toimiluvan haltijalle. Huomautus: Rezidor vaatii toimiluvan haltijoita laatimaan tietosuojakäytännöt, jotka vastaavat Rezidorin tietosuojalupausta ja noudattavat kaikkia soveltuvia yksityisyyden suojaa ja tietosuojaa koskevia lakeja, vaikka toimilupayhtiöiden varsinaiset tietosuojakäytännöt saattavat erota tästä käytännöstä. Rezidorin sivut voivat sisältää linkkejä muihin verkkosivuihin, joiden tietosuojakäytännöt voivat erota Rezidorin käytännöistä. Joissakin tapauksissa Rezidorin tuotemerkit saattavat edelleen näkyä avatulla sivulla, vaikka sisällön on tuottanut kolmas osapuoli. Asiakkaiden näillä sivuilla luovuttamia henkilötietoja koskevat kyseisten sivujen tietosuojakäytännöt, joihin asiakkaan on syytä tutustua. Käytännön hyväksyminen. Tämä käytäntö muodostaa osan sopimusehtoja, jotka koskevat asiakkaan käyttämiä Rezidorin palveluja. Käyttämällä Rezidorin verkkosivuja tai keskusvarausjärjestelmää tai yöpymällä Rezidor-brändin hotelleissa asiakas hyväksyy sen, että Rezidor käyttää asiakkaan henkilötietoja soveltuvien lakien mukaan. Rezidor säilyttää henkilötiedot joko niin pitkään kuin niitä tarvitaan sovittua käyttötarkoitusta varten tai lain salliman ajan.

2 Kerättävät henkilötiedot. Rezidor kerää asiakkailtaan liiketoimiin liittyviä tietoja (esimerkiksi nimen, sähköpostiosoitteen, puhelinnumeron, varaustiedot) sekä asiakkaan itse luovuttamia tietoja esimerkiksi asiakkaan tehdessä varauksen keskusvarausjärjestelmässä, yöpyessä Rezidor-brändin hotellissa tai tilatessa uutiskirjeen. Rezidor kerää asiakkaidensa henkilötietoja julkisista lähteistä ja muilta yhtiöiltä, joilla on oikeus luovuttaa näitä tietoja Rezidorille. Jos asiakas luovuttaa Rezidorille muiden henkilötietoja, esimerkiksi käyttämällä "Lähetä ystävälle" -ominaisuutta, tai jos muut luovuttavat Rezidorille tietoja asiakkaista, näitä tietoja käytetään ainoastaan siinä käyttötarkoituksessa, jota varten tiedot on kerätty. Rezidor ei talleta näitä tietoja. Tiedot, joita Rezidor kerää internet-tekniikoilla. Rezidor ei tietoisesti kerää tietoja lapsilta. Rezidor ei tietoisesti kerää henkilötietoja alle 13-vuotiailta lapsilta. Jos lapsen uskotaan luovuttaneen Rezidorille henkilötietoja, pyydämme vanhempia ottamaan meihin yhteyttä, jotta voimme tunnistaa ja poistaa lapsen henkilötiedot. Kerättävien henkilötietojen käyttötarkoitus. Rezidor käyttää henkilötietoja asiakkaan pyytämien palvelujen tarjoamiseen hotelliasiakkaan kokemuksen räätälöintiin Rezidor-brändin hotellin asiakkuuden ajan Rezidorin verkkosivujen ulkoasun ja sisällön toimivuuden ja mukauttamisen tukemiseen niin, että ne vastaavat asiakkaan tarpeita, kiinnostuksen kohteita ja mieltymyksiä asiakkaan sen salliessa myynninedistämisviestien ja tarjousten lähettämiseen asiakkaan tietosuoja-asetusten mukaan turvallisuuden varmistamiseen ja petosten ehkäisyyn asiakkaidemme ymmärtämiseen ohjelmien, palvelujen ja verkkosivujen kehittämiseen ohjelmien ja palvelujen markkinoinnin kehittämiseen. Henkilötietojen käyttö markkinoinnissa. Asiakas päättää, haluaako hän vastaanottaa markkinointiviestintää Rezidorilta. Asiakas voi myös muuttaa yksityisyyden suojaa koskevia asetuksiaan milloin tahansa kirjallisesti osoitteeseen, joka annetaan asiakkaalle markkinointitietojen tilaamisen ja vastaanottamisen yhteydessä. Jos asiakas päättää olla vastaanottamatta myynninedistämisviestintää Rezidorilta, hänelle ei lähetetä viestejä ainoastaan myynninedistämistarkoituksessa, eikä asiakkaan henkilötietoja luovuteta muille yhtiöille. Rezidor voi kuitenkin ottaa yhteyttä asiakkaaseen asiakastutkimuksiin tai hallintoon liittyvissä asioissa, esimerkiksi vahvistettaessa varausta tai maksutapahtumaa.

3 Henkilötietojen luovuttaminen. Rezidor voi luovuttaa henkilötietoja seuraavin tavoin: Rezidor luovuttaa asiakkaan henkilötietoja Rezidor-yhtiöille vain siinä määrin kuin on tarpeen varmistaa, että asiakkaan vaatimat palvelut toimitetaan tyydyttävällä tavalla. Samassa tarkoituksessa asiakkaan henkilötiedot luovutetaan myös Carlson Companies Inc.:lle ja sen tytäryhtiöille, jos se on tarpeen palvelujen toimittamista varten (esimerkiksi varaus, peruutus, varauksen muutokset, kanta-asiakasohjelman jäsenyys jne.). Rezidor luovuttaa asiakkaan henkilötietoja Rezidorin puolesta toimiville yhtiöille, jotka voivat hoitaa esimerkiksi sovellusten hallintaa ja teknisen infrastruktuurin tukea. Asiakkaan tietosuoja-asetuksista riippuen Rezidor voi luovuttaa henkilötietoja Rezidor Hotel Groupiin kuuluville yhtiöille ja muille Rezidorin valitsemille yhtiöille, mukaan lukien strategisille kumppaneille, jotka lähettävät asiakkaalle henkilötietojen perusteella myynninedistämistietoa ja tarjouksia, joiden uskotaan kiinnostavan asiakasta. Rezidorin palveluntarjoajat, strategiset kumppanit ja Rezidor-brändin hotellit ovat sitoutuneet käyttämään Rezidorin luovuttamia henkilötietoja vain sovitussa tarkoituksessa ja noudattamaan kohtuulliseksi katsottavia varotoimia asiakkaan henkilötietojen luottamuksellisuuden, eheyden ja tietoturvan suojaamiseksi. Nämä tahot eivät saa käyttää tai luovuttaa asiakkaan henkilötietoja tavalla, joka on ristiriidassa Rezidorin asiakaslupausten kanssa, ja näiden tahojen on noudatettava kaikkia soveltuvia yksityisyyden suojaa ja tietosuojaa koskevia lakeja. Rezidor voi lähettää henkilötietoja sellaiselle taholle, joka on hankkinut Rezidorin osakkeet tai olennaisesti kaikki varat yhtiökaupan, fuusion, saneerauksen, vararikon, hajottamisen tai selvitystilan seurauksena, mikäli hankkiva taho käyttää henkilötietoja tavalla, joka kuuluu tämän käytännön soveltamisalaan. Rezidor voi luovuttaa tai lähettää asiakkaan henkilötietoja erillisille kolmansille osapuolille, jos tietojen luovutusta vaaditaan lain, säädöksen, oikeuden määräyksen tai haasteen perusteella, lainvalvontaan tai muuhun valtionhallinnon tutkintaan liittyen tai asiakkaan ja asiakkaan laillisten oikeuksien, omaisuuden ja turvallisuuden sekä Rezidorin työntekijöiden, edustajien ja muiden asiakkaiden suojelemiseksi. Henkilötietojen suojeleminen. Rezidor soveltaa asianmukaisia fyysisiä, teknisiä ja hallinnollisia suojauskeinoja henkilötietojen hallintaan ja lähettämiseen tietojen suojaamiseksi tapaturmaiselta tai laittomalta tuhoamiselta tai tapaturmaiselta katoamiselta, väärinkäytöltä, muuttamiselta, valtuuttamattomalta luovuttamiselta ja käytöltä sekä kaikilta muilta laittomilta käsittelytavoilta. Henkilötietojen lähettäminen toiseen maahan. Rezidorin verkkosivut ja tietokannat sijaitsevat toistaiseksi palvelimilla Tanskassa, Belgiassa, Saksassa ja Yhdysvalloissa. Useita tietoja lähetetään Carlson Companies Inc.:n palvelimille

4 Yhdysvaltoihin liittyen varauksiin, peruutuksiin ja varausten muutoksiin, jotka sijaitsevat keskusvarausjärjestelmässä Omahassa, Nebraskassa, Yhdysvalloissa. Eri maissa noudatetaan erilaisia tietosuojalakeja, joiden suojausperiaatteiden tiukkuus vaihtelee. Jos ja kun asiakkaan henkilötietoja siirretään maasta toiseen, Rezidor suojelee asianmukaisin toimin asiakkaan yksityisyyttä ja henkilötietoja EU:n safe harbor -järjestelmän mukaan. Käyttämällä Rezidorin verkkosivuja, osallistumalla Rezidorin ohjelmiin tai yöpymällä Rezidor-brändin hotelleissa asiakas suostuu henkilötietojensa lähettämiseen mihin tahansa maailman maahan tämän käytännön ehtojen mukaisesti. Evästeet ja muut verkkotekniikat. Kun asiakas avaa Rezidorin verkkosivun, Rezidor voi käyttää seuraavia verkkotekniikoita seuraavanlaisten tietojen keräämiseen: Rezidor kerää tietoja, jotka asiakkaan verkkoselain lähettää Rezidorille automaattisesti, kun asiakas avaa verkkosivun. Tällaiset tiedot kattavat yleensä internetpalveluntarjoajan IP-osoitteen ja käyttäjän tietokoneeseen asennetun käyttöjärjestelmän ja selaimen tyypin. Eväste on pieni tekstitiedosto, jonka verkkoselain tallentaa käyttäjän tietokoneen kiintolevylle. Rezidor käyttää: "Istuntokohtaisia evästeitä", joilla tietokoneelle annetaan satunnaisesti muodostettu yksilöivä tunnus joka kerta, kun verkkosivu avataan. Istuntokohtainen eväste lakkaa toimimasta, kun selain suljetaan. Rezidor tukee istuntokohtaisilla evästeillä verkkosivujen toimintaa. Evästeillä saadaan tietoja siitä, mitä verkkosivuja ja linkkejä käyttäjät avaavat ja miten pitkään he viipyvät kullakin sivulla. Rezidor käyttää myös "pysyviä evästeitä". Kun selain suljetaan, ne eivät lakkaa toimimasta vaan säilyvät käyttäjän tietokoneella, kunnes niiden käyttöaika umpeutuu tai käyttäjä poistaa ne. Joka kerran kun käyttäjä avaa verkkosivun uudelleen, Rezidorin verkkopalvelin tunnistaa käyttäjän tietokoneen kiintolevylle tallennetun evästeen. Määrittämällä käyttäjän tietokoneelle pysyvän, yksilöivän tunnuksen Rezidor pystyy laatimaan tietokannan käyttäjän aiemmista valinnoista ja mieltymyksistä. Jos nämä valinnat tai mieltymykset on kerättävä uudelleen, järjestelmä säästää käyttäjän aikaa ja vaivaa hakemalla ne automaattisesti. Määrittämällä käyttäjän tietokoneelle pysyvän, yksilöivän tunnuksen Rezidor pystyy lisäksi pitämään tarkkaa kirjaa verkkosivujen käyttäjien määrästä, miten usein käyttäjä palaa sivulle, kuinka käyttäjän tapa käyttää verkkosivua muuttuu ajan myötä ja kuinka tehokkaita Rezidorin myynninedistämiskeinot ovat. Jos käyttäjä avaa verkkosivun Rezidorin lähettämästä sähköpostiviestistä tai jos käyttäjä on muodostanut "käyttäjäidentiteetin" jonkin verkkovierailun aikana, Rezidorin tai kolmannen osapuolen palveluntarjoajan evästeiden keräämät tiedot voidaan yhdistää Rezidorin rekisteriin, joka tunnistaa käyttäjän henkilötiedot. Rezidorin verkkosivut voivat sisältää sähköisiä kuvia, joita kutsutaan jäljitteiksi, tyhjiksi GIF-kuviksi tai yhden pikselin kuviksi. Jäljitteiden avulla Rezidor saa lisätietoja verkkosivujen käyttötavoista ja mainoskampanjoiden toimivuudesta. Rezidor voi lisätä jäljitteitä myös myynninedistämisen sähköpostiviesteihin. Jäljitteillä tunnistetaan, onko viesti avattu ja onko se johtanut toimintaan. Rezidor voi yhdistää jäljitteillä kerätyt tiedot muihin tietoihin, joilla asiakkaan henkilötiedot voi tunnistaa.

5 Käytännön muuttaminen. Rezidor pidättää oikeuden muuttaa tätä käytäntöä harkintansa mukaan valitsemanaan ajankohtana. Tämän käytännön oleellisista muutoksista ilmoitetaan Rezidorin kaikkien verkkosivujen aloitussivuilla ja muutetun käytännön yläreunassa vähintään 30 päivää sen jälkeen, kun muutos on astunut voimaan. Käytäntöön tehdyt oleelliset muutokset astuvat voimaan joko asiakkaalle lähetetyssä ilmoituksessa annettuna voimaantulopäivänä tai, jos voimaantulopäivää ei ole mainittu, 30 päivän kuluttua ilmoituksen lähetyspäivästä. Asiakkaan velvollisuus on ajoittain tarkistaa mahdolliset muutokset käytäntöön verkkosivulta. Jos käytäntöön tehdään vähäisiä muutoksia, käytäntö korvataan uudella käytännöllä. Asiakkaalle ilmoitetaan muutoksesta vaihtamalla tämän käytännön yläreunassa ilmoittettu voimaantulopäivä vähintään 30 päivää uuden voimaantulopäivän jälkeen. Vähäisiä muutoksia ovat esimerkiksi yhteystietojen tai käytännössä mainittujen esimerkkien muutokset. Avoimuus. Asiakas voi tarkastaa Rezidorin hänestä säilyttämät henkilötiedot ottamalla yhteyttä Rezidorin tietosuojatoimistoon (yhteystiedot alla) ja pyytämällä lähettämään rekisteriotteen kotiosoitteeseen tai sähköpostiosoitteeseen. Rezidor tarkistaa asiakkaiden henkilöllisyyden, jotta henkilötietoja ei lähetetä valtuuttamattomille henkilöille. Jos asiakas haluaa korjata tietoja, Rezidor vastaa pyyntöön kohtuullisen ajan kuluessa. Jos asiakas haluaa poistaa kaikki tiedot rekisteristä, asiakkaan on pyydettävä Rezidoria poistamaan tiedot. The Rezidor Hotel Group's Data Protection Office Avenue du Bourget 44 B-1130 Bryssel Belgia Puhelin Faksi Sähköposti

6 TIETOSUOJALUPAUKSET Rezidor Hotel Hotel Groupin TIETOSUOJASITOUMUS Rezidor Hotel Group suhtautuu tietosuojaan vakavasti. Rezidorin kymmenen lupausta asiakkaille ja verkkosivujen käyttäjille: 1. Ilmoitus. Kun Rezidor kerää henkilötietoja, asiakkaalle annetaan ajoissa asiaankuuluva ilmoitus, jossa kuvataan kerättävien henkilötietojen tyyppi, käyttötarkoitukset ja kolmannet osapuolet, joille tietoja voidaan luovuttaa. 2. Valinta. Kun asiakas tilaa uutiskirjeen tai osallistuu markkinointitapahtumiin, Rezidor antaa asiakkaan valita, millä tavoin henkilötietoja käytetään ja luovutetaan, ja noudattaa näitä valintoja. 3. Asiaankuuluvuus. Rezidor kerää henkilötietoja vain siinä määrin kuin niitä tarvitaan tiettyihin sovittuihin tarkoituksiin, eikä tietoja käytetä muihin tarkoituksiin ilman asiakkaan lupaa. 4. Säilyttäminen. Rezidor säilyttää henkilötiedot vain joko niin pitkään kuin niitä tarvitaan sovittua käyttötarkoitusta varten tai lain salliman ajan. 5. Virheettömyys. Rezidor pyrkii varmistamaan, että rekisterissä säilytettävät henkilötiedot ovat virheettömiä. 6. Tarkastusoikeus. Lain mukaan asiakkaalla on oikeus tarkastaa, mitä häntä koskevia tietoja Rezidor säilyttää tietokannoissa. Rezidor ilmoittaa tiedot asiakkaan pyynnöstä. 7. Suojaus. Rezidor soveltaa asianmukaisia fyysisiä, teknisiä ja hallinnollisia keinoja, joilla suojataan henkilötietojen katoaminen sekä valtuuttamaton käyttö, avaaminen, luovuttaminen, muuttaminen tai tuhoaminen. 8. Luovutus. Tässä käytännössä ilmoitettuja tapoja lukuun ottamatta Rezidor ei luovuta asiakkaan henkilötietoja kolmansille ilman asiakkaan suostumusta. 9. Siirto EU:n ulkopuolelle. Jos henkilötietoja siirretään EU:n lainkäyttöalueen (mukaan lukien Sveitsi, Norja ja Islanti) ulkopuolelle, Rezidor huolehtii asianmukaisin keinoin ja soveltuvia lakeja noudattaen asiakkaan yksityisyyden suojasta ja tietosuojasta. 10. Toimeenpano. Rezidor arvioi säännöllisesti tietosuojalupausten toimeenpanoa. Yhteystiedot koskien tarkastuspyyntöjä, tietosuojaa koskevia kysymyksiä, markkinointiasetusten muutoksia ja valituksia: The Rezidor Hotel Group's Data Protection Office Avenue du Bourget 44 B-1130 Bryssel Belgia Puhelin Faksi Sähköposti

Tietosuojakäytäntö. Viimeisin päivitys 15. tammikuuta 2010

Tietosuojakäytäntö. Viimeisin päivitys 15. tammikuuta 2010 Viimeisin päivitys 15. tammikuuta 2010 Tietosuojakäytäntö Tietosuojan soveltamisala Rezidor Hotel Group konsernin asiakkaiden tietosuojakäytäntö (jäljempänä "käytäntö") tarkoittaa konsernin tapaa kerätä,

Lisätiedot

Rekisteriseloste. MyLyconet-verkkosivusto

Rekisteriseloste. MyLyconet-verkkosivusto Rekisteriseloste MyLyconet-verkkosivusto Tietosuojan turvaaminen on Lyonessille ja tämän MyLyconet-verkkosivuston ( Verkkosivusto ) omistajalle ( Omistaja ) [omistajan nimi] ehdottoman tärkeää. Alla olevissa

Lisätiedot

Tervetuloa Westpro cc Oy:n verkkosivuille.

Tervetuloa Westpro cc Oy:n verkkosivuille. Tervetuloa :n verkkosivuille. YKSITYISYYDEN SUOJAAMISEN PERIAATTEET JA MENETTELYT WESTPRO:N VERKKOSIVUILLA Westpro kiinnittää erityistä huomiota sinua itseäsi, yritystäsi, liiketoimiasi, tuotteitasi tai

Lisätiedot

Lomarengas Oy: henkilötietolain (523/1999) mukainen rekisteriseloste Päivitetty 12.02.2016

Lomarengas Oy: henkilötietolain (523/1999) mukainen rekisteriseloste Päivitetty 12.02.2016 Lomarengas Oy: henkilötietolain (523/1999) mukainen rekisteriseloste Päivitetty 12.02.2016 Rekisterinpitäjä, rekisterin nimi ja yhteystiedot Lomarengas Oy ja Lomarengas Oy:n tytäryhtiöt (myöh. rekisterinpitäjä

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Rekisterinpitäjä Rekisterin nimi Henkilötietojen käsittelytarkoitus Rekisterin tietosisältö

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Rekisterinpitäjä Rekisterin nimi Henkilötietojen käsittelytarkoitus Rekisterin tietosisältö TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Rekisterinpitäjä Valtiokonttori Sörnäisten rantatie 13 000054 VALTIOKONTTORI Rekisterin nimi Valtiolle.fi - Valtion rekrytointijärjestelmä Henkilötietojen

Lisätiedot

2. Miksi keräämme käyttäjien tietoja? Fernando kerää ja käsittelee tiettyjä sivustonsa käyttäjien henkilötietoja, jotta:

2. Miksi keräämme käyttäjien tietoja? Fernando kerää ja käsittelee tiettyjä sivustonsa käyttäjien henkilötietoja, jotta: TIETOSUOJASELOSTE 1. Johdanto Avare Oy ("Avare") sitoutuu suojaamaan Fernando sivuston (sisältäen, mutta ei rajoittuen, seuraavan internetsivuston (http://fernando.fi) sekä kaikki siihen liittyvät keskustelufoorumit,

Lisätiedot

OPPILASREKISTERISELOSTE

OPPILASREKISTERISELOSTE OPPILASREKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 mukainen REKISTERISELOSTE ja lain 24 :n mukainen INFORMOINTI Laatimispvm: 2.1.2017 1. Rekisterinpitäjä Nimi Siikalatvan kunnan koulutuslautakunta /

Lisätiedot

Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö. osoite: Teollisuuskatu 33, Helsinki. p

Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö. osoite: Teollisuuskatu 33, Helsinki. p REKISTERISELOSTE 1 REKISTERISELOSTE Henkilötietolain (523/1999) 10 :n mukainen rekisteriseloste Rekisterinpitäjä FEON Oy Y-tunnus: 2733038-4 osoite: Teollisuuskatu 33, 00510 Helsinki kotipaikka: Helsinki

Lisätiedot

INREACH-YKSITYISYYSTIEDOTE

INREACH-YKSITYISYYSTIEDOTE INREACH-YKSITYISYYSTIEDOTE Päivitetty viimeksi: September 1, 2016 (v 2016.2) InReach Inc. ("inreach") arvostaa yksityisyyttäsi. Olemme kehittäneet tämän yksityisyystiedotteen, jotta tiedät, miten keräämme,

Lisätiedot

Järjestäjä järjestää kilpailun yhteistyössä Dr. Oetkerin kanssa (jäljempänä Yhteistyökumppani ).

Järjestäjä järjestää kilpailun yhteistyössä Dr. Oetkerin kanssa (jäljempänä Yhteistyökumppani ). Koko Suomi leipoo - Joulukakkukisa Kilpailun nimi, paikka ja ajankohta: Koko Suomi leipoo - Joulukakkukisa, kilpailu 10.11.2014. 7.12.2014. Palkinto ja sen arvo: Kilpailun pääpalkintona on 1 kpl OBH Nordica

Lisätiedot

Tapahtumat.infon käyttöehdot

Tapahtumat.infon käyttöehdot Tapahtumat.infon käyttöehdot Näitä verkkopalveluiden käyttöehtoja sovelletaan Tapahtumat.info:n (jäljempänä palveluntarjoaja) tuottamiin ja ylläpitämiin verkkopalveluihin. Verkkopalvelut tarkoittavat näissä

Lisätiedot

1. Rekisterinpitäjä Rekisteriasioista vastaava henkilö Rekisterin nimi Rekisterin käyttötarkoitus... 2

1. Rekisterinpitäjä Rekisteriasioista vastaava henkilö Rekisterin nimi Rekisterin käyttötarkoitus... 2 Rekisteriseloste Sisällys 1. Rekisterinpitäjä... 2 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö... 2 3. Rekisterin nimi... 2 4. Rekisterin käyttötarkoitus... 2 5. Rekisterin sisältämät tiedot... 2 6. Säännönmukaiset

Lisätiedot

100Syke. - kilpailun säännöt ja rekisteriseloste. 1. Kilpailunjärjestäjä Jokifysio Oy Pori

100Syke. - kilpailun säännöt ja rekisteriseloste. 1. Kilpailunjärjestäjä Jokifysio Oy Pori 100Syke - kilpailun säännöt ja rekisteriseloste 1. Kilpailunjärjestäjä Jokifysio Oy 2. Kilpailuun osallistuminen Kilpailuun voi osallistua internetissä täyttämällä arvontalomakkeen. Kilpailuun osallistuminen

Lisätiedot

Lokipolitiikka (v 1.0/2015)

Lokipolitiikka (v 1.0/2015) KYS erityisvastuualue Etelä-Savon sairaanhoitopiiri Lokipolitiikka (v 1.0/2015) Sisällys 1 JOHDANTO... 2 2 HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYYN LIITTYVÄ LAINSÄÄDÄNTÖ... 2 3 LOKI JA LOKITIETO... 3 4 LOKITIETOJEN

Lisätiedot

Sähköinen, suojattu asiointi kirjaamon ja

Sähköinen, suojattu asiointi kirjaamon ja OHJE 1 (7) Sähköinen, suojattu asiointi kirjaamon ja potilaskertomusarkiston kanssa verkkopankkitunnistautuminen Palveluun kirjautuminen 1. Täytä tarvitsemasi tilaus / pyyntö / hakemus lomake ja tallenna

Lisätiedot

Kilpailun säännöt. Kilpailun järjestää MTV Oy (Y-tunnus: , jäljempänä MTV ).

Kilpailun säännöt. Kilpailun järjestää MTV Oy (Y-tunnus: , jäljempänä MTV ). Kilpailun säännöt 1. Järjestäjä Kilpailun järjestää MTV Oy (Y-tunnus: 1093944-1, jäljempänä MTV ). Osallistumalla tähän kilpailuun osallistuja sitoutuu noudattamaan näitä sääntöjä ja kilpailuun liittyviä

Lisätiedot

BABYSITTER.FI:N TIETOSUOJALAUSUNTO

BABYSITTER.FI:N TIETOSUOJALAUSUNTO BABYSITTER.FI:N TIETOSUOJALAUSUNTO Babysitter.fi pitää yksityisyydestäsi huolehtimista erittäin vakavana asiana ja käsittelee sekä käyttää tietojasi turvallisella tavalla. Taatakseen yksityisyytesi Babysitter.fi

Lisätiedot

Internet-sivustoa koskevat tietosuojaperiaatteet koskevat ainoastaan henkilöitä, jotka asuvat Suomessa käyttäessään Internet-sivustoamme.

Internet-sivustoa koskevat tietosuojaperiaatteet koskevat ainoastaan henkilöitä, jotka asuvat Suomessa käyttäessään Internet-sivustoamme. AXAn tietosuoja Yksityisyytesi suojaaminen on AXAlle erittäin tärkeää. Arvostamme luottamustasi ja haluamme kertoa, miten keräämme, suojaamme ja käytämme henkilötietojasi. Miten käytämme ja suojaamme henkilötietoja

Lisätiedot

Turun ammattikorkeakoulu 13.09.2005 1(5) Tietojärjestelmien käyttösäännöt

Turun ammattikorkeakoulu 13.09.2005 1(5) Tietojärjestelmien käyttösäännöt Turun ammattikorkeakoulu 13.09.2005 1(5) TIETOJÄRJESTELMIEN KÄYTTÖSÄÄNNÖT Sisällysluettelo: 1 Sääntöjen tarkoitus... 2 2 Käytön periaatteet... 2 3 Käyttöoikeus ja käyttäjätunnukset... 4 4 Käyttöoikeuden

Lisätiedot

Kilpailun säännöt 1. Järjestäjät Kilpailun toteuttaa MTV Oy (Y-tunnus: , jäljempänä MTV ) yhteistyössä Myllyn Paras Oy:n kanssa (Y-tunniste:

Kilpailun säännöt 1. Järjestäjät Kilpailun toteuttaa MTV Oy (Y-tunnus: , jäljempänä MTV ) yhteistyössä Myllyn Paras Oy:n kanssa (Y-tunniste: Kilpailun säännöt 1. Järjestäjät Kilpailun toteuttaa MTV Oy (Y-tunnus: 1093944-1, jäljempänä MTV ) yhteistyössä Myllyn Paras Oy:n kanssa (Y-tunniste: jäljempänä Myllyn Paras ) Osallistumalla tähän kilpailuun

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Sisältö Käsitteet Tämä asiakirja on oikeudellisesti sitova sopimus asiakkaan ja Suomen Maatalouden Laskentakeskus Oy:n välillä.

Lisätiedot

IISALMEN KAUPUNKI KIINTEISTÖJEN KAMERAVALVONTA 19.2.2016 1. Matti Rönkkö tekninen isännöitsijä Iisalmen kaupunki / tilapalvelu

IISALMEN KAUPUNKI KIINTEISTÖJEN KAMERAVALVONTA 19.2.2016 1. Matti Rönkkö tekninen isännöitsijä Iisalmen kaupunki / tilapalvelu IISALMEN KAUPUNKI KIINTEISTÖJEN KAMERAVALVONTA Matti Rönkkö tekninen isännöitsijä Iisalmen kaupunki / tilapalvelu 19.2.2016 1 Iisalmen kaupungin tekninen keskus / tilapalvelu on asentanut tallentavan kameravalvonnan

Lisätiedot

TIETOJÄRJESTELMIEN KÄYTTÖSÄÄNNÖT

TIETOJÄRJESTELMIEN KÄYTTÖSÄÄNNÖT TIETOJÄRJESTELMIEN KÄYTTÖSÄÄNNÖT 1(5) TIETOJÄRJESTELMIEN KÄYTTÖSÄÄNNÖT YT-neuvosto hyväksynyt 21.11.2007 Vahvistanut: kuntayhtymän johtaja Pentti Leipälä 4.1.2008 1. SÄÄNTÖJEN TARKOITUS 1 2. KÄYTÖN PERIAATTEET

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Rekisteriseloste 1 (5)

HELSINGIN KAUPUNKI Rekisteriseloste 1 (5) SL 33 Rekisteriseloste Henkilörekisteri 15.7.2013 HELSINGIN KAUPUNKI Rekisteriseloste 1 (5) Laatimispäivä/Päivityspäivä 26.9.2013/27.01.2015 Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä

Lisätiedot

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio TIETOSUOJAPOLITIIKKA. Yhtymähallitus 10.4.2014 41

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio TIETOSUOJAPOLITIIKKA. Yhtymähallitus 10.4.2014 41 Peruspalvelukuntayhtymä Kallio TIETOSUOJAPOLITIIKKA Johdanto Tietosuojapolitiikassa kuvataan henkilöön liittyvien henkilötietojen tai muiden luottamuksellisten tietojen käytön periaatteet ja menetelmät

Lisätiedot

Hyvät käytännöt ja mahdolliset aukot?

Hyvät käytännöt ja mahdolliset aukot? Hyvät käytännöt ja mahdolliset aukot? Tiedon häviäminen Tietojen sekaantuminen Tietojen virheellisyys Luottamuksellisen/salaisen tiedon paljastuminen Tietoliikenteen häirintä (spämmi/virukset) Tiedon kopioituminen

Lisätiedot

(Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET

(Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET L 146/1 II (Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) 2016/879, annettu 2 päivänä kesäkuuta 2016, yksityiskohtaisten järjestelyjen vahvistamisesta

Lisätiedot

TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ VI GERMANY YHTEENVETO TIETOJEN KERÄÄMINEN JA KÄYTTÖ

TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ VI GERMANY YHTEENVETO TIETOJEN KERÄÄMINEN JA KÄYTTÖ VI GERMANY TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ Vi Germany GmbH, c/o Atrium am Opernplatz, Bockenheimer Anlage 46, 60322 Frankfurt am Main ( Vi, me, meidän tai meitä ) kerää tietoja tämän verkkosivuston kautta. Vi on sitoutunut

Lisätiedot

Datan avaamisen reunaehdot. Katri Korpela Projektipäällikkö 6Aika - Avoin data ja rajapinnat

Datan avaamisen reunaehdot. Katri Korpela Projektipäällikkö 6Aika - Avoin data ja rajapinnat Datan avaamisen reunaehdot Katri Korpela Projektipäällikkö 6Aika - Avoin data ja rajapinnat 19.1.2016 Perinteinen manuaalinen tietopalvelu 1. Asiakas kysyy/pyytää asiakirjoja käyttöönsä/ kopioita omaan

Lisätiedot

Ilma-alusrekisteri ja tiedonluovutus

Ilma-alusrekisteri ja tiedonluovutus Ilma-alusrekisteri ja tiedonluovutus 19.11.2015 Päivi Karkkola Vastuullinen liikenne. Rohkeasti yhdessä. Ilmailulaki (864/2014) Voimaan 7.11.2014 Ilmailulain 2 luku käsittelee ilma-alus- ja lupakirjarekisteriä

Lisätiedot

Mtech Digital Solutions Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus

Mtech Digital Solutions Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Minun Maatilani ohjelmiston palvelusopimus 23.12.2015 Page 1 of 5 Mtech Digital Solutions Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Sisältö Tämä asiakirja on oikeudellisesti sitova sopimus asiakkaan

Lisätiedot

BRIDGESTONE FIRESTONE TIETOSUOJAMENETTELY

BRIDGESTONE FIRESTONE TIETOSUOJAMENETTELY BRIDGESTONE FIRESTONE TIETOSUOJAMENETTELY Me olemme iloisia siitä, että olet kiinnostunut yhtiöstämme. Me otamme kävijöittemme tietosuojan hyvin vakavasti. Tästä syystä teemme parhaamme, jotta sinun ei

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

Tietosuojalauseke TIIVISTELMÄ TIETOSUOJALAUSEKKEESTA:

Tietosuojalauseke TIIVISTELMÄ TIETOSUOJALAUSEKKEESTA: Tietosuojalauseke TIIVISTELMÄ TIETOSUOJALAUSEKKEESTA: Olemme sitoutuneet suojaamaan käyttäjiemme yksityisyyttä. Luottamuksesi on meille tärkeää! Käsittelemämme tiedot voidaan jakaa: käyttäjän antamiin,

Lisätiedot

Tietosuojaseloste. Nimi ja vastuualue Vastaanoton sairaanhoitaja Yhteystiedot Anttilantie 2, 37470 Vesilahti Puh. 03 565 27000

Tietosuojaseloste. Nimi ja vastuualue Vastaanoton sairaanhoitaja Yhteystiedot Anttilantie 2, 37470 Vesilahti Puh. 03 565 27000 1 28.1.2015 Selosteen laadinta-/ tarkastuspvm. 1. Rekisterinpitäjä Nimi Perusturvalautakunta Yhteystiedot (osoite, puhelin, sähköposti, fax) Suupantie 11, 33960 Pirkkala puh. 03 565 2400, fax 03 565 25072

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI REKISTERISELOSTE 1 (5) LIIKUNTAVIRASTO Helsingin kaupungin liikuntaviraston varaus- ja ilmoittautumisjärjestelmä

HELSINGIN KAUPUNKI REKISTERISELOSTE 1 (5) LIIKUNTAVIRASTO Helsingin kaupungin liikuntaviraston varaus- ja ilmoittautumisjärjestelmä HELSINGIN KAUPUNKI REKISTERISELOSTE 1 (5) HELSINGIN KAUPUNGIN N VARAUS- JA ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄN REKISTERISELOSTE 1 REKISTERIN NIMI Helsingin kaupungin liikuntaviraston varaus- ja ilmoittautumisjärjestelmä

Lisätiedot

VEROHALLINTO ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2016

VEROHALLINTO ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2016 VEROHALLINTO 15.02.2017 1.0 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA... 2 4 TIETOJEN

Lisätiedot

EU-rikollisia koskevien tietojen laadun parantaminen

EU-rikollisia koskevien tietojen laadun parantaminen EU-rikollisia koskevien tietojen laadun parantaminen VIITETYÖKALUN KÄYTTÖOPAS ERIC (European Request Information Capture) on viitetyökalu, joka on suunniteltu koko Euroopan lainvalvonnan avuksi ja tueksi.

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI REKISTERISELOSTE 1 (5) LIIKUNTAVIRASTO Helsingin kaupungin liikuntaviraston varaus- ja ilmoittautumisjärjestelmä

HELSINGIN KAUPUNKI REKISTERISELOSTE 1 (5) LIIKUNTAVIRASTO Helsingin kaupungin liikuntaviraston varaus- ja ilmoittautumisjärjestelmä HELSINGIN KAUPUNKI REKISTERISELOSTE 1 (5) HELSINGIN KAUPUNGIN N VARAUS- JA ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄN REKISTERISELOSTE 1 REKISTERIN NIMI Helsingin kaupungin liikuntaviraston varaus- ja ilmoittautumisjärjestelmä

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999)10 ja 24

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999)10 ja 24 TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999)10 ja 24 Tällä lomakkeella ovat sekä rekisteriselosteen tiedot (HetiL 10 ) että rekisteröidyille annettava informaatio henkilö-tietojen käsittelystä (HetiL

Lisätiedot

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Laatimispvm: 12.7.2009 1. Rekisterinpitäjä Nimi Kymenlaakson ammattikorkeakoulun

Lisätiedot

Yksityisyyden suojaa koskevat käytännöt Tevan lääketurvatoiminnassa

Yksityisyyden suojaa koskevat käytännöt Tevan lääketurvatoiminnassa Yksityisyyden suojaa koskevat käytännöt Tevan lääketurvatoiminnassa Tässä yksityisyyden suojaa koskevassa asiakirjassa käytettyjen termien määritelmät Haittatapahtuma tarkoittaa Tevan lääkevalmisteen käyttöön

Lisätiedot

Online-jako painos

Online-jako painos Online-jako 3.1 1. painos 2008 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nseries ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Nokia tune on Nokia Oyj:n

Lisätiedot

ADENSY OY:N KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS

ADENSY OY:N KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS ADENSY OY:N KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS 1) SOVELTAMISALA JA MÄÄRITELMÄT Tämä sopimus sisältää Adensy Oy:n tuottaman ohjelmiston käytön ehdot asiakkaan ja Adensyn välillä. Adensy on kehittänyt ohjelman ja omistaa

Lisätiedot

IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERIEN MENETELMIEN PROJEKTEILLA LUONNOS

IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERIEN MENETELMIEN PROJEKTEILLA LUONNOS 20.4.2015 IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERIEN MENETELMIEN PROJEKTEILLA 1 1.1 SOVELTAMINEN Näitä erityisehtoja sovelletaan ohjelmistojen tai niiden osien toimituksiin ketterien

Lisätiedot

Tilastoaineistojen säilytysajan määrääminen - normivaatimukset ja sopimusvelvoitteet. Anna-Leena Reinikainen

Tilastoaineistojen säilytysajan määrääminen - normivaatimukset ja sopimusvelvoitteet. Anna-Leena Reinikainen Tilastoaineistojen säilytysajan määrääminen - normivaatimukset ja sopimusvelvoitteet Anna-Leena Reinikainen 6.5.2009 Vaikuttavia säädöksiä Arkistolaki (831/1994) Laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

Honda MaRIS Pay & Go. Tietosuoja- ja evästekäytäntö

Honda MaRIS Pay & Go. Tietosuoja- ja evästekäytäntö Honda MaRIS Pay & Go Tietosuoja- ja evästekäytäntö Honda tunnustaa henkilötietojen rehellisen ja vastuullisen käytön tärkeyden. Tämä tietosuoja- ja evästekäytäntö ("käytäntö") koskee verkkosivustoa www.techinfo.hondaeu.com

Lisätiedot

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Minun Maatilani ohjelmiston palvelusopimus 23.12.2015 Page 1 of 5 Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Sisältö Käsitteet Tämä asiakirja on oikeudellisesti sitova sopimus

Lisätiedot

Valtuutussäännökset. Voimassaoloaika. Määräys tulee voimaan pp. päivänä [x]kuuta 2015 ja se on voimassa toistaiseksi.

Valtuutussäännökset. Voimassaoloaika. Määräys tulee voimaan pp. päivänä [x]kuuta 2015 ja se on voimassa toistaiseksi. MÄÄRÄYS 3/2015 1(5) Määräys valtakunnallisten tietojärjestelmäpalvelujen avulla terveydenhuollon ulkopuolisille toimijoille luovutettavista todistuksista ja lausunnoista (SV6, lääkärintodistus A) Valtuutussäännökset

Lisätiedot

Maarit Pirttijärvi Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Lapin toimintayksikkö

Maarit Pirttijärvi Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Lapin toimintayksikkö Verkkokonsulttipäivä 28.11.2011 Maarit Pirttijärvi j Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Lapin toimintayksikkö www.sosiaalijaterveyspalvelut.fi Virtuaalisen sosiaali- ja terveyspalvelukeskuksen käyttäjät

Lisätiedot

Kajaanin kaupungin joukkoliikenteen Waltti- nettilatauspalvelun käyttöehdot

Kajaanin kaupungin joukkoliikenteen Waltti- nettilatauspalvelun käyttöehdot Kajaanin kaupungin joukkoliikenteen Waltti- nettilatauspalvelun käyttöehdot 1. Yleistä Näitä verkkopalvelun käyttöehtoja sovelletaan Kajaanin kaupungin joukkoliikenteen (jäljempänä Palveluntarjoaja) tuottamaan

Lisätiedot

Käyttöehdot, videokoulutukset

Käyttöehdot, videokoulutukset Käyttöehdot, videokoulutukset Edita Publishing Oy PL 700, 00043 NORDIC MORNING www.editapublishing.fi Asiakaspalvelu www.edilexpro.fi edilexpro@edita.fi puh. 020 450 2040 (arkisin klo 9 16) 1 Yleistä Tämä

Lisätiedot

Muuntamislomaketta koskevia huomautuksia

Muuntamislomaketta koskevia huomautuksia SISÄMARKKINOIDEN HARMONISOINTIVIRASTO (SMHV) Tavaramerkit ja mallit Muuntamislomaketta koskevia huomautuksia Yleisiä huomioita Tämä muuntamislomake on sisämarkkinoiden harmonisointiviraston (SMHV; Office

Lisätiedot

Maksupalveludirektiivi (PSD2) tietosuojan näkökulmasta. Fintech Breakfast , Technopolis, Oulu

Maksupalveludirektiivi (PSD2) tietosuojan näkökulmasta. Fintech Breakfast , Technopolis, Oulu Maksupalveludirektiivi (PSD2) tietosuojan näkökulmasta Fintech Breakfast 17.3.2017, Technopolis, Oulu Agenda I II Maksupalveludirektiivi (PSD2) mitä uutta? Yleinen tietosuoja-asetus PSD2 3 Maksupalveludirektiivi

Lisätiedot

MUIDEN HENKILÖIDEN KUIN TIEDOTUSVÄLINEIDEN EDUSTAJIEN TALLENTEISIIN EUROOPAN PARLAMENTIN TILOISSA SOVELLETTAVAT SÄÄNNÖT

MUIDEN HENKILÖIDEN KUIN TIEDOTUSVÄLINEIDEN EDUSTAJIEN TALLENTEISIIN EUROOPAN PARLAMENTIN TILOISSA SOVELLETTAVAT SÄÄNNÖT 4.4.1. MUIDEN HENKILÖIDEN KUIN TIEDOTUSVÄLINEIDEN EDUSTAJIEN TALLENTEISIIN EUROOPAN PARLAMENTIN TILOISSA SOVELLETTAVAT SÄÄNNÖT PUHEMIEHISTÖN PÄÄTÖS 9. TOUKOKUUTA 2016 EUROOPAN PARLAMENTIN PUHEMIEHISTÖ,

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999)10 ja 24

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999)10 ja 24 TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999)10 ja 24 Tällä lomakkeella ovat sekä rekisteriselosteen tiedot (HetiL 10 ) että rekisteröidyille annettava informaatio henkilö-tietojen käsittelystä (HetiL

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö Suomen Kennelliitto ry. 26.5.2014 2(19) Omakoira-palvelun käyttö Sisältö: Yleistä... 3 Palvelussa tehtävät toiminnot...

Lisätiedot

Asunto-, yritys- ja erityisryhmien tonttien luovutusperusteet, -tavat ja -ehdot

Asunto-, yritys- ja erityisryhmien tonttien luovutusperusteet, -tavat ja -ehdot Asunto-, yritys- ja erityisryhmien tonttien luovutusperusteet, -tavat ja -ehdot D/466/10.00.02.03/2015 Asian valmistelija Ora Nuutinen, puh. 014 266 5073 Asunto-, yritys- ja erityisryhmien tonttien luovutuksessa

Lisätiedot

Paikkatiedon lupapolitiikka ja lisensiointimallit. INSPIRE-verkosto Paikkatiedon infrastruktuurin hyödyntäminen 29.9.

Paikkatiedon lupapolitiikka ja lisensiointimallit. INSPIRE-verkosto Paikkatiedon infrastruktuurin hyödyntäminen 29.9. Paikkatiedon lupapolitiikka ja lisensiointimallit INSPIRE-verkosto Paikkatiedon infrastruktuurin hyödyntäminen 29.9.2011 Antti Kosonen 6.10.2011 Miksi paikkatietoja lisensioidaan Paikkatiedot on historiallisesti

Lisätiedot

Henkilö, johon asiakas voi ottaa yhteyttä henkilötietojen käsittelyä koskevissa asioissa.

Henkilö, johon asiakas voi ottaa yhteyttä henkilötietojen käsittelyä koskevissa asioissa. Laatimispäivä: 10 /2015 Tämä on tietosuojaseloste, joka sisältää rekisteriselosteen ja asiakkaiden henkilötietojen käsittelyä koskevan informoinnin. 1. Toiminnasta vastaava rekisterinpitäjä Nimi: Katuosoite:

Lisätiedot

REKISTERISELOSTE JA TIETOSUOJALAUSEKE TAMPERE MOBIILISOVELLUS. 1. Rekisterinpitäjä Tampereen kaupunki Aleksis Kiven katu C PL TAMPERE

REKISTERISELOSTE JA TIETOSUOJALAUSEKE TAMPERE MOBIILISOVELLUS. 1. Rekisterinpitäjä Tampereen kaupunki Aleksis Kiven katu C PL TAMPERE REKISTERISELOSTE JA TIETOSUOJALAUSEKE TAMPERE MOBIILISOVELLUS 1. Rekisterinpitäjä Tampereen kaupunki Aleksis Kiven katu 14-16 C PL 487 33101 TAMPERE 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö Terhi Suuronen

Lisätiedot

Henkilötiedot ja tietosuoja kotipalveluyrityksissä

Henkilötiedot ja tietosuoja kotipalveluyrityksissä Henkilötiedot ja tietosuoja kotipalveluyrityksissä Valtakunnalliset kotityöpalvelupäivät 18.1.2013 Otto Markkanen, lakimies Asianajotoimisto Castrén & Snellman 1 TIETOSUOJA? YKSITYISYYS JA HENKILÖTIEDOT

Lisätiedot

Määräys 4/2010 1/(6) Dnro 6579/03.00/ Terveydenhuollon laitteesta ja tarvikkeesta tehtävä ammattimaisen käyttäjän vaaratilanneilmoitus

Määräys 4/2010 1/(6) Dnro 6579/03.00/ Terveydenhuollon laitteesta ja tarvikkeesta tehtävä ammattimaisen käyttäjän vaaratilanneilmoitus Määräys 4/2010 1/(6) Terveydenhuollon laitteesta ja tarvikkeesta tehtävä ammattimaisen käyttäjän vaaratilanneilmoitus Valtuutussäännökset Kohderyhmät Voimassaoloaika Laki tervedenhuollon laitteista ja

Lisätiedot

1. Yleiset Periaatteet

1. Yleiset Periaatteet 1. Yleiset Periaatteet 1 Esityksen runko Asetuksen soveltamisala Periaatteet Käsittelyn lainmukaisuus Käsittelyn lailliset perusteet 2 Soveltamisala 3 Soveltamisala Henkilötieto = tunnistettuun tai tunnistettavissa

Lisätiedot

Yhteystiedot (osoite, puhelin ) Liperin kunta /Hallinto-osasto Keskustie 10, 83100 LIPERI puh. 013 6865 11 s-posti: kirjaamo@liperi.

Yhteystiedot (osoite, puhelin ) Liperin kunta /Hallinto-osasto Keskustie 10, 83100 LIPERI puh. 013 6865 11 s-posti: kirjaamo@liperi. TIETOSUOJASELOSTE yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja Henkilötietolaki (523/99) 10 ja 24 Laatimispvm: 24.1.2014 Päivitetty: 6.3.2015 / SR Laatija: Sini Rantaeskola 1. Rekisterinpitäjä Nimi

Lisätiedot

Lisätietoja pankkitilin avaamisesta ja muista pankkipalveluista saa suoraan pankeilta.

Lisätietoja pankkitilin avaamisesta ja muista pankkipalveluista saa suoraan pankeilta. 1 Pankkitilin avaaminen Tässä liitteessä kerrotaan asiakirjoista ja selvityksistä, joita pankit yleensä edellyttävät yritykseltä pankkitilin avaamiseksi. Käytännöt voivat hieman vaihdella pankeittain.

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

Lilli Huolenpito PALVELUKUVAUS

Lilli Huolenpito PALVELUKUVAUS 1 (6) v 2.1 Lilli Huolenpito PALVELUKUVAUS Sisällysluettelo 1 Palvelun yleiskuvaus ja palveluvaihtoehdot... 3 2 Palvelun sisältö... 3 2.1 Lilli Huolenpito Mini... 4 2.2 Lilli Huolenpito Perus... 4 2.3

Lisätiedot

TALOUS- JA VELKANEUVONNAN REKISTERI

TALOUS- JA VELKANEUVONNAN REKISTERI Tietosuojaseloste -yhdistetty rekisteriseloste ja informaatioasiakirja Henkilötietolaki (523/99) 10 ja 24 1.7.2014 1.Rekisterinpitäjä Nurmijärven kunta, sosiaalitoimi PL 7, 01901 Nurmijärvi 2. Rekisteriasioista

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999)10 ja 24

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999)10 ja 24 TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999)10 ja 24 Tällä lomakkeella ovat sekä rekisteriselosteen tiedot (HetiL 10 ) että rekisteröidyille annettava informaatio henkilö-tietojen käsittelystä (HetiL

Lisätiedot

Kilpailun järjestää MTV OY (jäljempänä "Järjestäjä"). Yhteistyökumppanina Fazer (jäljempänä Yhteistyökumppani ).

Kilpailun järjestää MTV OY (jäljempänä Järjestäjä). Yhteistyökumppanina Fazer (jäljempänä Yhteistyökumppani ). Tanssii Tähtien Kanssa Fazer Pure Dark -kilpailun säännöt 1. Kilpailun järjestäjä Kilpailun järjestää MTV OY (jäljempänä "Järjestäjä"). Yhteistyökumppanina Fazer (jäljempänä Yhteistyökumppani ). 2. Kilpailuun

Lisätiedot

Vaihdoitko puhelinta? Yhteystietojen siirto Lumian, iphonen ja Androidin välillä käy näin

Vaihdoitko puhelinta? Yhteystietojen siirto Lumian, iphonen ja Androidin välillä käy näin Vaihdoitko puhelinta? Yhteystietojen siirto Lumian, iphonen ja Androidin välillä käy näin Tekniikka 11.10.2015 10:45 Olavi Koistinen, Helsingin Sanomat Yhteystietojen siirto Androidista iphoneen kuin Gmail-käyttäjätunnus.

Lisätiedot

Näin täytät sähköisen hakemuksen

Näin täytät sähköisen hakemuksen Ohjeita käyttäjälle Voit lähettää hakemuksen sähköisesti paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen hakemuksen. Hakemukseen ei voi liittää liitteitä,

Lisätiedot

OSAKASSOPIMUS 1 OSAPUOLET. Tämän sopimuksen osapuolia ovat. Keski-Pasilan jätteen putkikeräys Oy

OSAKASSOPIMUS 1 OSAPUOLET. Tämän sopimuksen osapuolia ovat. Keski-Pasilan jätteen putkikeräys Oy LIITE 5 1 (5) OSAKASSOPIMUS 1 OSAPUOLET Tämän sopimuksen osapuolia ovat Keski-Pasilan jätteen putkikeräys Oy Y-tunnus 2719025-4 (jäljempänä Jäteyhtiö ) YIT Rakennus Oy Y-tunnus 1565583-5 Jäteyhtiön perustajaosakkaana

Lisätiedot

Online-jako painos

Online-jako painos Online-jako 3.1 1. painos 2008 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nseries ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Nokia tune on Nokia Oyj:n

Lisätiedot

Biopankkien toimintojen yhdistäminen. Lakiperusta

Biopankkien toimintojen yhdistäminen. Lakiperusta Biopankkien toimintojen yhdistäminen Lakiperusta Biopankkilain (688/2012, jatkossa myös BPL ) 10 mahdollistaa biopankkien toimintojen yhdistämisen. Toimintojen hoitamisesta tai yhdistämisestä on sovittava

Lisätiedot

LAURA TM -rekrytointijärjestelmän tietoturva. Markku Ekblom Teknologiajohtaja Uranus Oy

LAURA TM -rekrytointijärjestelmän tietoturva. Markku Ekblom Teknologiajohtaja Uranus Oy LAURA TM -rekrytointijärjestelmän tietoturva Markku Ekblom Teknologiajohtaja Uranus Oy 17.1.2014 Toimintaympäristö Uranus on Suomessa perustettu, Suomessa toimiva ja suomalaisessa omistuksessa oleva yritys.

Lisätiedot

Liitteessä 1 on kuvattu henkilörekisterin tietosisältö.

Liitteessä 1 on kuvattu henkilörekisterin tietosisältö. HELSINGIN KAUPUNKI Rekisteriseloste 1 (5) Laatimispäivä/Päivityspäivä 4.10.2016 1. nimi 2. pitäjä 3. vastuuhenkilö 4. Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa 5. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Lisätiedot

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1 DNA Netti DNA Netti on Mokkuloiden yhteysohjelma. Ohjelman avulla voit hallita Mokkulan asetuksia sekä luoda yhteyden internetiin Mokkulan, WLANin tai Ethernet -yhteyden avulla. Sisältö DNA Netti - Testaa

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 JA 24. 1. Rekisterin nimi Kokkolan perheneuvolan asiakas- ja potilasrekisteri

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 JA 24. 1. Rekisterin nimi Kokkolan perheneuvolan asiakas- ja potilasrekisteri TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 JA 24 Laatimispvm: 25.1.2012 1. Rekisterin nimi Kokkolan perheneuvolan asiakas- ja potilasrekisteri 2.Rekisterinpitäjä Kokkolan kaupunki Sosiaali- ja terveystoimi

Lisätiedot

9. ASIAKASTIETOJEN SÄÄNNÖNMUKAISET HENKILÖTIETOJEN LUOVUTUKSET

9. ASIAKASTIETOJEN SÄÄNNÖNMUKAISET HENKILÖTIETOJEN LUOVUTUKSET ALAVUDEN KAUPUNKI / SIVISTYSRYHMÄ REKISTERISELOSTE ALAVUDEN YLÄASTEEN OPETTAJA- JA OPPILASREKISTERI Laatimispäivä: 16.2.2010 SISÄLTÖ: 1. REKISTERIN NIMI 2. REKISTERINPITÄJÄ 3. REKISTERIN VASTUUHENKILÖ

Lisätiedot

Yhteystiedot (osoite, puhelin ) Liperin kunta /Hallinto-osasto Keskustie 10, 83100 LIPERI puh. 013 6865 11 s-posti: kirjaamo@liperi.

Yhteystiedot (osoite, puhelin ) Liperin kunta /Hallinto-osasto Keskustie 10, 83100 LIPERI puh. 013 6865 11 s-posti: kirjaamo@liperi. TIETOSUOJASELOSTE yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja Henkilötietolaki (523/99) 10 ja 24 Laatimispvm: 24.1.2014 Päivitetty: 6.3.2015 / SR Laatija: Sini Rantaeskola 1. Rekisterinpitäjä Nimi

Lisätiedot

Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä.

Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Päiväys: 25.6.2008 Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. 1. Rekisterinpitäjä Nimi Intrum Justitia Oy Y-tunnus

Lisätiedot

Palvelukohtaiset toimitusehdot. Saunalahti SaunaVisio 13.6.2007. 1 Toimitusehtojen soveltaminen. 2 Palvelusopimuksen synty. Saunalahti Group Oyj

Palvelukohtaiset toimitusehdot. Saunalahti SaunaVisio 13.6.2007. 1 Toimitusehtojen soveltaminen. 2 Palvelusopimuksen synty. Saunalahti Group Oyj Palvelukohtaiset toimitusehdot Saunalahti SaunaVisio 13.6.2007 1 Toimitusehtojen soveltaminen Näitä toimitusehtoja sovelletaan :n tai sen kanssa samaan konserniin kuuluvan yhtiön (jäljempänä Saunalahti)

Lisätiedot

Laki. väestötietolain muuttamisesta

Laki. väestötietolain muuttamisesta EV 27711998 vp - HE 192/1998 vp Eduskunnan vastaus hallituksen esitykseen Iaeiksi väestötietolain ja rekisterihallintolain 2 :n muuttamisesta Eduskunnalle on annettu hallituksen esitys n:o 192/1998 vp

Lisätiedot

SELVITYS TIETOJEN SUOJAUKSESTA

SELVITYS TIETOJEN SUOJAUKSESTA 1 (5) Väestötietojärjestelmästä ja Väestörekisterikeskuksen varmennepalveluista annetun lain (661/2009) 44 :n mukainen selvitys tietojen SELVITYS TIETOJEN SUOJAUKSESTA Määritelmät Tämä selvitys koskee

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

Vesiosuuskunnan mallisäännöt ja muuta ajankohtaista

Vesiosuuskunnan mallisäännöt ja muuta ajankohtaista Vesiosuuskunnan mallisäännöt ja muuta ajankohtaista Valtakunnalliset vesiosuuskuntapäivät 27. -28.1.2017 Tampere Anneli Tiainen Lakiasiain päällikkö Vesilaitosyhdistys Vesiosuuskunnan mallisääntöjen uudistaminen

Lisätiedot

SoTe kuntayhtymä/perusturvaliikelaitos Saarikka REKISTERISELOSTE Pro-Wellness-potilastietojärjestelmä -tietokanta 18.3.

SoTe kuntayhtymä/perusturvaliikelaitos Saarikka REKISTERISELOSTE Pro-Wellness-potilastietojärjestelmä -tietokanta 18.3. Pro-Wellness-potilastietojärjestelmä -tietokanta 18.3.2015 Sivu 1/5 1 Rekisterin nimi 2 Rekisterinpitäjä ProWellness-potilastietojärjestelmä/ SoTe kuntayhtymä/perusturvaliikelaitos Saarikka SoTe kuntayhtymä/perusturvaliikelaitos

Lisätiedot

Hyvät tiedonhankintataidot ja plagioinnin välttäminen Lyhyesti Urkund-plagiaatintunnistusjärjestelmästä

Hyvät tiedonhankintataidot ja plagioinnin välttäminen Lyhyesti Urkund-plagiaatintunnistusjärjestelmästä Työpaja 2014 Hyvät tiedonhankintataidot ja plagioinnin välttäminen Lyhyesti Urkund-plagiaatintunnistusjärjestelmästä JY:ssa Opiskelija palauttaa työn Urkundiin Sähköpostitse tai Oppimisympäristöön (Optima,

Lisätiedot

LISÄYS BLACKBERRY-RATKAISU KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS BLACKBERRY ENTERPRISE SERVICE 12 CLOUD ("LISÄYS")

LISÄYS BLACKBERRY-RATKAISU KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS BLACKBERRY ENTERPRISE SERVICE 12 CLOUD (LISÄYS) LISÄYS BLACKBERRY-RATKAISU KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS BLACKBERRY ENTERPRISE SERVICE 12 CLOUD ("LISÄYS") TÄRKEITÄ ILMOITUKSIA: Päästäksesi ja / tai käyttää Cloud Service (kuten määritelty jäljempänä) Sinun on

Lisätiedot

Suomi 100 -tunnuksen käyttö ohjelmahankkeiden yritysyhteistyössä

Suomi 100 -tunnuksen käyttö ohjelmahankkeiden yritysyhteistyössä Suomi 100 -tunnuksen käyttö ohjelmahankkeiden yritysyhteistyössä Toukokuu 2016 Itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017. Juhlavuoden teema on Yhdessä, ja kaikki on kutsuttu mukaan. Juhlat alkavat

Lisätiedot

Aikuissosiaalityön rekisteriseloste

Aikuissosiaalityön rekisteriseloste Aikuissosiaalityön rekisteriseloste SISÄLTÖ 1. REKISTERIN NIMI 2. REKISTERINPITÄJÄ 3. REKISTERIN VASTUUHENKILÖ 4. REKISTERIASIOITA HOITAVAT HENKILÖT 5. REKISTERIN KÄYTTÖTARKOITUS 6. REKISTERIN PITÄMISEN

Lisätiedot

ERITTELY YHTEISÖN HENKILÖKOHTAISEN TULOLÄHTEEN TULOKSESTA (7A)

ERITTELY YHTEISÖN HENKILÖKOHTAISEN TULOLÄHTEEN TULOKSESTA (7A) VEROHALLINTO 17.1.2017 1.1 ERITTELY YHTEISÖN HENKILÖKOHTAISEN TULOLÄHTEEN TULOKSESTA (7A) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN...

Lisätiedot

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Laatimispvm: Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. 1. Rekisterinpitäjä Nimi Limingan Kiekko ry Yhteystiedot (osoite,

Lisätiedot

DNA Netti. DNA Netti - Käyttöohje v.1.0

DNA Netti. DNA Netti - Käyttöohje v.1.0 DNA Netti DNA Netti on Mokkuloiden yhteysohjelma. Ohjelman avulla voit hallita Mokkulan asetuksia sekä luoda yhteyden internetiin Mokkulan, WLANin tai Ethernet -yhteyden avulla. Sisältö DNA Netti asennus...

Lisätiedot