HomCare KUTSUMYYNTI. Avain Jälleenmyyjän menestykseen. HomCare Finland Oy

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HomCare KUTSUMYYNTI. Avain Jälleenmyyjän menestykseen. HomCare Finland Oy"

Transkriptio

1 HomCare KUTSUMYYNTI Avain Jälleenmyyjän menestykseen HomCare Finland Oy

2 1/17 KUTSUMYYNTI 1. YLEISTÄ Kutsumyynti on HomCare-järjestelmässä menestymisen yksi ehdoton edellytys. Tulosi eivät kasva, ellet aluksi pidä tärkeimpänä tavoitteenasi kutsujen päiväämistä ja kutsujen pitämistä. Kutsumyynti luo perustan ja mahdollistaa HomCare-toiminnassa onnistumisen. Kun tarvitset apua, niin tukenasi on aina oma ylälinjasi. Kutsumyynnin ehdottomia etuja: Asiakkaan ja emännän kannalta - paras ja turvallisin ostopaikka, palautusoikeus ja mahdollisuus kokeilla tuotteita - hyödyllistä, tuotevinkit ja muiden kommentit - sosiaalinen tapahtuma, kiva tapa tavata ystäviään - jälleenmyyjän antama tuotekoulutus, käyttöopastus, käyttövinkit Jälleenmyyjän kannalta - tehokkain tapa esitellä tuotteita ja antaa käyttövinkkejä - tulot kasvavat nopeasti - itsevarmuuden lisääntyminen, parhaiten opit esiintymisen esiintymällä - päätät, milloin työskentelet, elämäsi on järjestyksessä ja määräät itse oman ajankäyttösi - saat koko ajan onnistumisen elämyksiä, virtaa asiakkailta ja hyviä ystäviä - hieno paikka esitellä Club ja saada uusia Clubilaisia - ihanteellinen tilanne omien emäntien, Clubilaisten ja jälleenmyyjien koulutukseen - paras paikka saada jatkokutsuja - kutsuilta löytyvät varmimmin myös rekryyttiehdokkaat - kutsumyynti mahdollistaa ja luo pohjan vielä suuremmalle menestykselle HomCaressa, oman organisaation rakentamisen ja ylenemiset palkkio-ohjelmassa.

3 2/17 2. TAVOITTEET JA AJANKÄYTTÖ Jos ei tiedä, mitä haluaa tai tavoittelee, on aina eksyksissä. Jos haaveilee jostakin, on tehtävä tavoitteet ja suunnitelmat sen saavuttamiseksi! Aloittelevalla jm:llä ensimmäinen ja tärkein tavoite on a) kutsujen pitäminen ja siihen liittyvä asiakaspalvelu. Sen sujuessa joustavasti otetaan mukaan b) Clubin rakentaminen ja aktivoiminen sekä c) oman organisaation rakentaminen eli rekrytointi. Kartoita ensin, kuinka paljon sinulla on aikaa HomCare-työhön, eli päätä, kuinka monet kutsut viikossa pidät. Ja milloin pidät niitä. Kannattaa päättää, minä päivinä kutsujen pito on mahdollista perheen ja omien harrastusten tms. kannalta. Voit päättää pitää kutsuja esim. maanantaista torstaihin tai keskittyä pelkästään viikonloppuihin. Merkitse kalenteriisi kaikki menosi seuraavan 30 päivän ajalta ja sellaiset päivät, jolloin voit pitää kutsuja. Tästä tulee sinulle pohja, kun alat hankkia kutsuja. Kehitä rautainen itsekuri ja saavutat haluamasi. Voit aloittaa keveästi kutsut/viikko tai jos käytettävissä on enemmän aikaa, mielellään useammatkin. Kunhan määrä on rekrytoijan kanssa yhdessä sovittu. Kirjaa tavoitteet ylös rekrytoijan kanssa, silloin hänenkin on helpompi suunnitella oma aikansa siten, että pystyy auttamaan sinua riittävästi. Taloudellinen tulos on myös arvioitavissa, jolloin voit miettiä, haluatko esim. ostaa sohvan tai taulu-tv:n perheelle. Pyri pysymään tavoitteissa. Jos haluat pitää kahdet kutsut, on viisasta päivätä kolmet. Jos kaikki kolme toteutuvatkin, tavoitteisiin on vielä helpompi päästä eikä niistä haittaakaan ole! Ylimääräistä tuloa vain! Jos haluat ansaita 400 /kk ylimääräistä rahaa, on helppo asettaa tavoitteeksi neljät kutsut/kk. Ainoastaan kutsut/viikko! Samalla tee tavoite 3 kk:ksi ja vuodeksi. Ja kun lasketaan vuoden tavoite, onkin kasassa jo aikamoinen summa rahaa! Voit lähteä matkalle tai ostaa uuden sohvan, mitä kukakin haluaa.

4 3/17 Uutena jm:nä pääset hyvin alkuun, kun rohkeasti lähdet kertomaan muillekin tuntemistasi tuotteista ja pikku hiljaa, askel askeleelta, sinusta tulee myynnin ammattilainen! Apunasi toimivat ensisijaisesti ylänlinjasi ja paikallinen myyntipiirijohtaja (mpj). On välttämätöntä, että uutena jälleenmyyjänä pääset kuuntelemaan ylälinjassa olevan kokeneen jm:n pitämiä kutsuja eri aiheista. Silloin huomaat, ettei kutsujen pitäminen ole vaikeaa ja rohkaistut niiden pitämiseen itsekin. Koulutus tulee kutsujen ohessa lähes automaattisesti. 3. KUTSUJEN HANKINTA Kontaktilista Tee lista ystävistäsi - kaikista! Kenelle et vielä ole kertonut työstäsi? Älä päätä ennalta, kuka ei ole kiinnostunut tuotteistasi? Kirjoita kaikkien nimet, vaikka et olisi nähnyt heitä aikoihin. Seuraavaksi tee lista kaikista sukulaisistasi. Muista myös puolison sukulaiset. Entä kaikki tuttusi? Nämä ihmiset tunnet työstäsi, edellisistä työpaikoista, koulusta, pankista, kaupasta, kuntosalilta. Listaa naapurit ja entiset naapurit. Listaa ihmiset, jotka tunnet lastesi harrastusten kautta. Nyt sinulla pitäisi olla ainakin 20 nimeä listallasi. Ellei ole, mieti vielä äläkä jätä ketään pois listalta! Nyt kun sinulla on lista, voit alkaa soittaa nimiä läpi. Soita 5 henkilölle/päivä, jolloin listan läpisoittaminen kestää 4 päivää. Soita sellaiseen aikaan, joka on sopiva sekä sinulle että myös luultavasti tavoittelemallesi henkilölle. Pidä kalenteri edessäsi, jotta päiväät sinulle sopiviin päiviin. Jos henkilö vastaa kyllä, tarjoa kahta ensimmäistä vapaata aikaa kalenteristasi. Jos hän sanoo ei, laita kontaktilistaan hänen kohdalleen merkintä, että voit ottaa yhteyttä myöhemmin uudelleen. Kontaktilistan (kts. seuraava sivu) voit tulostaa extranetistä tai tilata yhtiöstä.

5 4/17 KONTAKTILISTA NIMI PUH. ASIA/MISSÄ

6 5/17 Kutsuja voi päivätä missä vain Pidä myös mielessä, että kutsuja voi päivätä missä vain, milloin vain, kenelle vain jatkuvasti. Paras paikka päivätä on kutsuilla ja tavoitteena on saada vähintään kahdet jatkokutsut, muista aina kysyä! Voit myös käyttää varauslahjoja, jos tuntuu, että kutsuvarauksia ei helposti saa. Muista kutsuilla aina esitellä kutsuetu ja Emännän tarjoukset. Ja voit kysyä: kuka teistä on joskus pitänyt jonkinlaiset suoramyyntikutsut? hämmästyt, kuinka monta kättä nousee! Näin saat selville henkilöt, jotka jo ymmärtävät kotikutsujärjestelmän. Kannattaa aina jäädä juttelemaan ystävien, sukulaisten ja tuttavien kanssa ja keskustelun lomassa kysyä, onko mahdollista, että pidettäisiin kutsut. Esitä aihetta, jonka arvelet kiinnostavan ja ole innokas! Kuuntele, se on ensiarvoisen tärkeää. Aloittelevana jm:nä ei voi jäädä odottelemaan puhelinsoittoja kutsujen päiväämiseksi, vaan pitää olla itse aktiivinen! Kutsuilla kannattaa kysyä vierailta, mikä on heidän mielituotteensa. Kun he ovat kertoneet sen, neuvo heille, miten he voivat saada sen kutsuetuna jopa ilmaiseksi. Muista helpot kutsut! Sama pätee kokeneempiin jm:iin. Kun muistaa pitää silmät ja korvat avoimina, on helppo päivätä kutsuja missä vain. Muista tarjota erilaisia teemoja kutsuille, asiakkaat ovat erilaisia ja kiinnostuneita erilaisista asioista. Voit myös kysyä emännältä, kuka pois jääneistä vieraista olisi potentiaalinen kutsujenpitäjä.

7 6/17 4. KUTSUIHIN VALMISTAUTUMINEN Kutsuemännän valmistelu Hyvä valmistautuminen kutsuille nostaa myyntiä ja on todella tärkeää! - jos haluat kutsuille 8 henkilöä, kehota emäntää kutsumaan 15, silloin molemmat pysyvät tavoitteissaan. - muista soittaa emännälle hyvissä ajoin tai lähetä sähköpostia. Sovi emännän kanssa hänen vierailleen sopiva teema, jos sitä ei ole jo päivätessä sovittu, kerro ajankohtaiset tarjoukset. Muistuta myös, että vieraat voivat tuoda mukanaan ystävänsä, niin vieraitten lukumäärä kasvaa. - hyvin valmisteltu emäntä peruu kutsuja harvoin, koska hän tietää, mitä häneltä odotetaan ja osaa toimia sen mukaan. - muista kertoa emännälle, että hän saa lisäetua myös tulevista kutsuvarauksista. Silloin hän auttaa sinua työssäsi hankkimalla jatkokutsuja jo etukäteen. Kannattaa käyttää hänen suhteitaan hyväkseen. - sovitaan tarjoilusta, ennen vai jälkeen sinun osuutesi, helppous myös tarjoilun suhteen! - esittelytila, esittelypöytä on myös hyvä sopia - sovi emännän kanssa, voiko lapsia olla mukana kutsuilla - tavarantoimitus (usein tulee esille esittelyn loputtua), tuleeko Club-tilaus vai normaali sinun toimittamasi tilaus? Vai mahdollisesti tavarantoimitus suoraan HomCarelta kutsujen jälkeen? - maksutapa selväksi emännälle, jotta osaa opastaa vieraitaan - kellonaika, jolloin jm tulee paikalle, kannattaa mennä ½ tuntia ennen. Muista, että emäntä ja sinä pidätte kutsut. Mitä enemmän autat emäntää kutsujen valmistelemisessa, sitä enemmän te molemmat voitatte!

8 7/17 Jälleenmyyjän valmistautuminen - varmistussoitto emännälle 3-5 pv ennen kutsuja - varmista ajoreitti - varmista esittelylaukun sisältö, tuotteet aiheen mukaan, esitteet, hinnastot, tilauslomakkeet, Asiakaslehtiä - muista olla ajoissa paikalla! ½ tuntia aikaisemmin on hyvä! - ole hyvä esimerkki tuotteiden toimivuudesta, ulkoinen olemus on tärkeä! - muista auton siisteys ja käyttämiesi apuvälineiden siisteys - erilaiset esittelypöydät - muista, että esittelypöytä on sinun näyteikkunasi, sama myöhemmin myös messuilla tms. tapahtumissa. Tee erilaisia näyteikkunoita, silloin pysyt itsekin pirteänä etkä puudu esittelyn pitämiseen. - valmistaudu henkisesti kutsuihin! Muista tavoitteesi ja haaveesi! - iloinen mieli

9 8/17 5. KUTSUT Mitä sitten ovat kutsut? - paikalla jm, emäntä ja vähintään kolme vierasta ja myynti vähintään 120, muista myös valmiit tilaukset emännältä (poissaolijat)! - kutsujen paikkaan nähden vain mielikuvitus on rajana, kutsut voivat olla matonpesupaikalla, uimahallissa, opettajille heti koulun jälkeen (kasvohoitokutsut kotitalousluokassa), saunailloissa, takapihalla autonpesun yhteydessä - emäntä saa palkaksi kutsuedun, jolla hän voi valita tuotteita itselleen - jatkokutsuista emäntä saa lisää kutsuetua - jos toimitus suoraan emännälle, emäntä saa pakkauslisän. Kutsuilta myös Clubilaisia - Useasti kutsuilla on asiakkaita, jotka ovat jo tottuneita tuotteitten käyttäjiä, ja heidän ostostensa loppusumma on 70 tai ylikin. Silloin sinun kannattaa kysyä, haluaako hän mahdollisesti enemmän etua itselleen ja tilata tuotteet suoraan maahantuojalta. - jm:ltä jää pois vaiva toimittaa tilatut tavarat ja ne tulevat suoraan maahantuojalta. - Clubilaisena asiakas saa paljon erilaisia etuja (Club-edut). - jokainen emäntä on myös potentiaalinen Club-ehdokas, kannattaa aina tarjota.

10 9/17 Yleistä kutsuista Yleisesti on huomattavissa, että mitä hauskempaa sinulla ja asiakkailla on kutsuilla, sitä helpommin myös päiväät uusia kutsuja. Asiakkaat haluavat tavata sinut uudelleen mukavien kutsujen merkeissä. Vaihtele aiheita edistyessäsi kutsujen pidossa, tällä tavalla voit pitää samoille emännille ja samoille vieraille useat kutsut vuodessa. Kukaan ei jaksa katsoa samanlaista näyteikkunaa vuodesta toiseen ja kuulla samoja juttuja moneen kertaan. Käytä mielikuvitustasi ja pidä erilaisia kutsuja, itsekin pysyt virkeämpänä. Tärkeintä kutsuilla on tunnelma; asiakas odottaa hauskaa ja iloista hetkeä, ei liikaa tylsää tuotetietoutta ja jäykkää esitystapaa. Tuotetietoutta saa HomCaren laadukkaista esitteistä. Toivota emännän kanssa vieraat tervetulleiksi ja kättele heidät. Jaa jokaiselle tuotekuvasto ja Asiakaslehti, ja kehota ottamaan ne mukaan kotiin, jotta myöhemminkin osaavat tilata. Kutsujen aloitus Esittele HomCare ja itsesi. Kerro, miten lähdit mukaan, ihmiset haluavat kuulla tarinoita, ja tämä saattaa auttaa rekrytoinnissa. Esittelytilanteessa voit joko istua tai seistä, ihan mikä sinusta tuntuu paremmalta. Jos olet ujo, älä vaadi itseltäsi liikoja, käytä apuna esittelyn apuvälineitä (esitteitä, mainosalustoja, Asiakaslehtiä ym.) ja luota itseesi! Muista kiittää emäntää. Emäntä on sinun tärkein ihmisesi kutsuilla, hän yrittää parhaansa ja sinun tulee kiittää häntä siitä. Saattaa tulla tilanne, että asiakas mainitsee sinulle kilpailijan tuotteesta, älä ala moittia sitä, vaan yritä esitellä oma tuotteesi hienovaraisesti ja tyrkyttämättä. Ole aina hienotunteinen. Uskalla laittaa itsesi likoon, älä yritä olla mitään muuta kuin mitä oikeasti olet, luova positiivinen hulluus on sallittua, jopa toivottavaa. Valitse ensimmäisten kutsujen aiheeksi tuotteet, joita olet jo ehtinyt kokeilla ja joista osaat jo kertoa omia käyttökokemuksiasi. Älä yritäkään heti hallita koko tuotevalikoimaa, voit keskittyä johonkin osa-alueeseen ja ajan kuluessa ja käytettyäsi uusia tuotteita, voit muuttaa aihetta. Mieti, mikä osa-alue on sinulle tärkein ja keskity alussa siihen.

11 10/17 Tuote-esittely Tuotteiden esittely saa kestää min, ei enempää. Älä ole liian viisas ja jaa kaikkea tietoa kerralla, näin saat useampia kutsuja eri aiheista. Asiakas pitää saada haluamaan ja tarvitsemaan juuri meidän tarjoamiamme tuotteita. Yritä luoda mielikuvia esim. helposta siivouksesta ja sen jälkeen seuraavasta vapaa-ajasta. Yritä esittää asiat mahdollisimman yksinkertaisesti. Jos saat luotua mukavan ilmapiirin kutsuille, saat helposti päivättyä uudet kutsut. Valitse riittävän suppea teema esiteltäväksi, enintään 5-7 tuotetta. Esittele mieluummin muutama tuote hyvin kuin sotket kaikkien pään liian pitkillä esittelyillä. Myynti ei nouse isommaksi monella tuotteella, päinvastoin se laskee. Pitäytymällä vain muutamaan tuotteeseen esittelyssä, varmistat myös useamman esittelyn samoille vieraille. Nykyajan asiakas on kiireinen, hänellä on mahdollisesti stressaava työ, kotona kotityöt ja lasten harrastuksiin viennit ym. Hän ei aina välttämättä jaksa kuunnella asiaa siivouksesta tai pyykinpesusta, opettele pitämään myös kutsuja, joissa hemmottelet asiakasta! Kun asiakas tuntee olonsa hyväksi kutsujen jälkeen, hän tulee mielellään uudelleen ja saattaa itsekin innostua kutsujen päiväämiseen. Luo mielikuva ihanasta jalkahoidosta tai kasvohoitokutsuista ja myös pidä niitä. Ihmiset arvostavat nykyaikana yhä enemmän hyvää oloa ja erilaisia hoitoja.

12 11/17 Jatkokutsujen päivääminen Voit myös reilusti pyytää apua kutsujen päiväämiseksi kertomalla olevasi uusi jm ja tarvitsevasi apua. Tässä sinua auttaa myös emäntä, kunhan olet hänet valmistellut tähän tärkeään tehtävään. Jos asiakas alkaa kysellä tuotteesta, joka ei ole sinulla aiheena, yritä innostaa hänet kutsujen pitoon, jolloin ehdit kertoa asiasta tarkemmin. Luo mielikuvia, pieniä mainospätkiä esittelyn aikana. Voit kysyä vierailta, minkä tuotteen he valitsisivat tuotekuvastosta itselleen. Kun he vastaavat, kerrot heille, että kutsuja pitämällä he voivat saada suosikkituotteensa halvemmalla, jopa ilmaiseksi. Älä tarjoa asiakkaalle mitä tahansa aikaa, vaan anna hänen valita kahdesta ajankohdasta. Älä kysy, haluaako kukaan pitää kutsut, vaan johdattele asiakas päiväämiseen hänen halullaan saada jotakin lähes ilmaiseksi.

13 12/17 Hyödynnä innostus Yritä päivätä jatkokutsut mahdollisimman lähelle edellisiä kutsuja, emäntä on innokkaimmillaan ja sinulla on hyvät mahdollisuudet saada onnistuneet kutsut. Mitä kauemmin heidän pitää odottaa omia kutsujaan, sitä helpommin tulee peruutuksia tai siirtoja. Yritä päivätä uudet kutsut kolmen viikon sisään; jos haluamasi esittelypäivät ovat jo täynnä, voit päivätä neljännelle viikolle. Tai jos ei löydy aikaa, voit tarjota kutsuja alalinjallesi. Emännälle asetetaan tavoite, jotta hän saa haluamansa tuotteen omilta kutsuiltaan. Tuotteen myyntitilanteessa asiakas punnitsee sitä, mitä hän saa suhteutettuna siihen, mitä joutuu uhraamaan. Hinta on vasta viidenneksi tärkein syy ostopäätöstä tehtäessä, sitä ennen tulevat luottamus, laatu, tarjonta ja palvelu. Korosta tyytyväisyystakuuta ja palautusoikeutta, asiakas kokee meiltä ostamisen turvalliseksi. Työpaikkaesittelyissä voit myös jakaa kutsuedun alennuksena vieraitten kesken, tämä on perusteltua, koska tällöin ei ehkä kukaan ole joutunut erityisemmin panostamaan kutsujen onnistumiseen. Yhteyshenkilölle voi antaa pienen lahjan ja kaikki ovat tyytyväisiä! Muista vielä kysyä emännältä, haluaisiko hän alkaa jm:ksi. Mahdolliset jatkokutsut hän voisi käyttää reippaaseen aloittamiseen. On paljon emäntiä, jotka olisivat aloittaneet jm:nä, jos joku olisi pyytänyt ja tarjonnut heille mahdollisuutta. Muista, että hänellä oli mahdollisuus tarkkailla sinua, pidä esittely yksinkertaisena ja hauskana!

14 13/17 Tuotteiden toimitus Jälleenmyyjällä on mahdollisuus toimittaa kutsuilla myymänsä tuotteet: 1. suoraan kutsuilla. Säästää aikaa ja kuluja. Asiakkaat yleensä pitävät eniten siitä, että saavat tuotteet saman tien. Huonona puolena on se, että kutsut pitkittyvät ja tuotteitten pakkaaminen autosta samantien on hankalaa. Varaston arvo kasvaa suureksi. Auton pakkaaminen vie energiaa, samoin purkaminen. On myös mahdotonta pitää kaikkia tuotteita mukana, jolloin usein tulee hankalia jälkitoimituksia. 2. Club-tilaus, jolloin tuotteet tulevat suoraan HomCarelta. Jälleenmyyjän ansio tulee myöhemmin bonuksina. Ei vaadi varastoa. 3. tuomalla tavarat jälkikäteen emännälle. On työlästä, mutta jälleenmyyjän on henkilökohtaisesti helpompaa kysyä vielä jälkeenkin päin mahdollisia uusia kutsuemäntiä. Ja vielä voi kysyä emännältä hänen mahdollista halukkuuttaan jälleenmyyjäksi. Asiakaspalvelua parhaimmillaan. Ei vaadi varastoa. 4. toimitus suoraan HomCarelta emännälle. Helpottaa varsinkin pitkien matkojen kutsuja. Emäntä saa ylimääräisen pakkauslisän lisätyöstään. Jälleenmyyjälle tulee säästöä polttoaineessa ja ajassa. Jälleenmyyjän työmäärä helpottuu huomattavasti eikä ole jälkitoimituksia. Monessa tilanteessa ihanteellinen tapa jälleenmyyjälle, ei vaadi esim. jm:n varastoa.

15 14/17 6. REKRYTOINTI Miksi sinun pitäisi rekrytoida? Kutsumyynti luo hyvän pohjan HomCare-menestykselle, mutta todellinen ansioiden kasvu tapahtuu vasta oman organisaation kasvun ja Palkkio-ohjelmassa tapahtuvan ylenemisen myötä. Menestyksesi tai epäonnistumisesi tässä työssä on oma halusi ja sitoutumisesi kasvamiseen ja bisneksen kasvattamiseen. Et voi kasvaa, ellet rakenna! Kasvatat bisnestäsi kertomalla mahdollisuudesta muille. Oletko ajatellut, missä olisit, jos joku ei olisi tarjonnut tätä mahdollisuutta sinulle? Rekrytointi on sitä, että rakastat työtäsi niin paljon, että olet valmis tarjoamaan sitä kaikille. Kutsuilla on yleensä ainakin yksi henkilö, joka todella teki vaikutuksen sinuun. Tämä voi olla esim. henkilö, joka esitti paljon kysymyksiä. Tai ehkä hän oli erityisen ystävällinen tai kertoi olevansa rahapulassa. Nämä ovat ihmisiä, joille sinun kannattaa kertoa enemmän jälleenmyyjän työstä. Rekrytointia on kaikki, mitä sanot ja teet - koko ajan! Muista aina asenteesi, ulkoinen olemuksesi ja käytöksesi, ei sitä koskaan tiedä, kuka katselee! Ole sellainen henkilö, jonka haluaisit tuntea, hauska, innostunut ja jännittävä.

16 15/17 7. CLUB Muista jo emännänvalmistelua tehdessäsi kertoa myös Clubista. Kerro emännälle, mitä etuja hän saa toimiessaan Clubilaisena. Kutsuilla myös vieraille kannattaa kertoa yksinkertaisesti Clubista. Kun asiakkaan ostot ovat lähellä 70 tai mahdollisesti jo ylittäneet tuon rajan, tarjoa aina Clubilaisuutta. Joskus syntyy jopa joukkohysteria Clubiin liittymisestä. Samoilla kutsuilla voi tulla useampikin Clubilainen. Kerro, että he edelleen voivat pitää normaalejakin kutsuja ja valita, milloin on kutsujen tai Club-tilauksen aika. Et ole hylkäämässä heitä. Asiakaslehdet ovat todella tärkeä apuväline sekä uusien Clubilaisten saannissa että myös jatkossa tilausvaiheessa, kuten myös Clubilaisen innostamisessa uusien jäsenten hankintaan. Älä säästä esitteissä tai Asiakaslehdissä! Jälleenmyyjä hyötyy uusista Clubilaisista saamalla bonusta heidän ostoistaan. Säästät aikaa ja rahaa, kun tuotteet menevät suoraan maahantuojalta Clubilaiselle. Varsinkin kaukana sijaitsevista emännistä kannattaa ehdottomasti tehdä Clubilaisia, he huolehtivat lähialueen tarpeista ja itse pystyt suunnittelemaan toimintaasi tehokkaammin.

17 16/17 8. ASIAKASPALVELU Varsinkin kun on kyseessä uusi asiakas, mahdolliset reklamaatiot on hoidettava korostetun hyvin (välittömästi ja mahdollisesti myös hyvityksin). Tutkimusten mukaan tyytyväinen asiakas kertoo kolmelle mutta tyytymätön yhdelletoista! Ja muista, että uuden asiakkaan hankkimiseen kuluu paljon enemmän aikaa kuin vanhan pitämiseen! Ja menetetyn asiakkaan takaisin saaminen on kaikkein vaikeinta. Muista aina kertoa kutsuilla asiakkaille, että heillä on mahdollisuus palauttaa tuote, jos eivät ole tyytyväisiä tai tuote ei sovi heille. Kerro, että he tekevät myös jälleenmyyjälle palveluksen ottamalla häneen yhteyttä. Clubilaiset ja emännät ovat tärkeimpiä asiakkaitasi. Kun olet saanut heidät pitämään kutsuja ja mahdollisesti liittymään Clubiin, älä unohda heitä, vaan pidä heistä erityisen hyvää huolta! Huolehdi, että he saavat pitää joko normaali- tai Club-kutsut ja saavat tietoa asiakas- ja Club-illoissa uutuuksista ja tarjouksista sekä ajankohtaisista tuotteista. HomCare auttaa sinua lähettämällä postia emännille ja Clubilaisille. Jos heistä ei huolehdita, he tuntevat arvonsa vähenneen ja pahimmassa tapauksessa heistä tulee entisiä asiakkaita, jolloin heitä on todella vaikea saada takaisin. Olemassa olevat Clubilaiset ovat jo suhtautuneet HomCareen ja tuotteisiin positiivisesti, meidän tarvitsee vain pitää heistä hyvää huolta ja heistä tulee uskollisia asiakkaita ja meidän yhteistyökumppaneitamme. Tarpeeksi suuri määrä Clubilaisia auttaa jm:ää saavuttamaan tavoitteensa ja työ helpottuu. Toimita aina tilatut tavarat mahdollisimman nopeasti. Annat mielikuvan asiakkaasta välittämisestä ja hänen tärkeydestään. Voit sopia emännän kanssa myös, että tuotteet tulevat HomCarelta suoraan hänelle, emäntä saa siitä lisäetua ja sinä säästät aikaasi ja vaivaasi. Joskus tulee peruutuksia kutsuihin hyvästä valmentamisesta huolimatta. Silloin tarjoa heti kahta päivää, joista emäntä voi valita uuden ajan, älä jätä roikkumaan asiaa. Jos emäntä haluaa siirtää kauemmas, sovi, milloin voi soittaa ja muista myös tehdä se.

18 17/17 9. PÄÄLLIKÖKSI YLENEMINEN Kutsumyyjällä on oikeus rakentaa itselleen oma myyntiorganisaatio. Tämä oikeus HomCaressa avaa aivan uudenlaisen maailman ja valtavat mahdollisuudet. Yksi HomCare-järjestelmän hienouksista on, että Päälliköksi yleneminen merkitsee paitsi mahdollisia alalinjakorvauksia, myös kasvavia bonuksia omasta myynnistä ja kasvavia bonuksia omasta Clubista. Mitä ylemmäksi nouset sitä suuremmat edut. Päällikkönä sinulla on myös mahdollisuus päästä mukaan HomCaren auto-ohjelmaan. Päällikkönä sinulle alkaa muodostua ns. toinen tulokanava, jolloin kokonaisansiosi ei ole riippuvainen pelkästään siitä, mitä itse myyt, vaan siitä mitä oma organisaatiosi yhteensä myy. Mitä nopeammin aloittaa sitä nopeammin tulokset tulevat. Mitä paremmin rakentaa sitä suuremmat tulokset. Tavoitteeksi päällikkyys kannattaa asettaa heti. Apua ja tukea näihin kysymyksiin kannattaa hakea ja sitä saa varmasti. Kasvu on meidän kaikkien tavoitteena ja kasvu on meidän kaikkien etu. Kutsumyynnin opettelu ja kutsumyynnin kouluttaminen ovat HomCare-toiminnan tärkein koulutusteema. Kutsujen pitäminen on kaikkien menestyvien jälleenmyyjien perustehtävä ja päälliköksi yleneminen jokaisen Kutsumyyjän tavoite.

että kutsut on tärkein paikka levittää HomCareviestiä

että kutsut on tärkein paikka levittää HomCareviestiä TÄRKEINTÄ ON KUTSUT 1/14 2. TÄRKEINTÄ ON KUTSUT Kutsut on tärkein paikka levittää HomCareviestiä kuluttajille Vuosikymmenien kokemuksella voimme sanoa, että kutsut on tärkein paikka levittää HomCareviestiä

Lisätiedot

Lingon & Blåbär. pähkinänkuoressa

Lingon & Blåbär. pähkinänkuoressa Lingon & Blåbär pähkinänkuoressa Lingon & Blåbär pähkinänkuoressa Lingon & Blåbär (L&B) on tarjonnut ruotsalaista suunnittelua olevia laadukkaita vaatteita koko perheelle vuodesta 1996 lähtien. Tänä päivänä

Lisätiedot

Saa mitä haluat -valmennus

Saa mitä haluat -valmennus Saa mitä haluat -valmennus Valmennuksen jälkeen Huom! Katso ensin harjoituksiin liittyvä video ja tee sitten vasta tämän materiaalin tehtävät. Varaa tähän aikaa itsellesi vähintään puoli tuntia. Suosittelen

Lisätiedot

Ohjeistus maailman asiakasystävällisimpään myyntiin. Oskari Lammi

Ohjeistus maailman asiakasystävällisimpään myyntiin. Oskari Lammi Ohjeistus maailman asiakasystävällisimpään myyntiin Oskari Lammi 1 Asiakastyytyväisyys mitä ja miksi Asiakas määrittelee hyvän ja huonon palvelun laadun. Jos palvelun laatu ei tyydytä asiakasta, on hänen

Lisätiedot

1. OMA ASENNE RATKAISEE AINA MAHDOLLISUUDET MIHIN VAIN

1. OMA ASENNE RATKAISEE AINA MAHDOLLISUUDET MIHIN VAIN 1. OMA ASENNE RATKAISEE AINA MAHDOLLISUUDET MIHIN VAIN Omat asenteet Kuusi tärkeää asennetta ja ominaisuutta: - Ole ylpeä tuotteista, yhtiöstä, itsestäsi ja omasta toiminnastasi. - Ole innokas oppimaan

Lisätiedot

3. Ryhdy kirjoittamaan ja anna kaiken tulla paperille. Vääriä vastauksia ei ole.

3. Ryhdy kirjoittamaan ja anna kaiken tulla paperille. Vääriä vastauksia ei ole. 1 Unelma-asiakas Ohjeet tehtävän tekemiseen 1. Ota ja varaa itsellesi omaa aikaa. Mene esimerkiksi kahvilaan yksin istumaan, ota mukaasi nämä tehtävät, muistivihko ja kynä tai kannettava tietokone. Varaa

Lisätiedot

Kahden kauppa on edullisempi!

Kahden kauppa on edullisempi! Kahden kauppa on edullisempi! 2-pakilla kaksi voittaa! Kun ystäväsi päättää ostaa HomCare-tuotteen, jota myydään myös 2-pakissa, teidän kannattaa sopia kimppatilauksesta. Näin saatte MOLEMMAT haluamanne

Lisätiedot

-miksi lause 'ensimmäisenä aloittaneet tienaavat kaiken rahan' ei pidä paikkaansa?

-miksi lause 'ensimmäisenä aloittaneet tienaavat kaiken rahan' ei pidä paikkaansa? Mitä on MLM! Monitasomarkkinoinnin perusasioita: -Historia -Mistä raha tulee? -mitä on 'vivuttaminen'? -miksi siitä puhutaan?(6 kk esimerkki) -organisaatimalli *binäärinen organisaatiomalli *ylivuoto -palkkiojärjestelmä

Lisätiedot

OPAS KASVUYRITTÄJÄN HANKINTOIHIN KÄÄNNÄ SIVUA

OPAS KASVUYRITTÄJÄN HANKINTOIHIN KÄÄNNÄ SIVUA OPAS KASVUYRITTÄJÄN HANKINTOIHIN OSTOT TUKEVAT KASVUA Kasvuyrittäjänä tiedät, että kasvu on ennen muuta tekemistä. Millaisia tekoja tarvitaan tuloksekkaaseen ostamiseen? Tässä Esan seitsemän steppiä, joilla

Lisätiedot

Tässä keskitymme palveluiden kehittämiseen ja niistä viestimiseen jotta osaaminen olisi nähtävissä tuotteena. Aluksi jako neljään.

Tässä keskitymme palveluiden kehittämiseen ja niistä viestimiseen jotta osaaminen olisi nähtävissä tuotteena. Aluksi jako neljään. 28.12.2007 HN Palvelun tuotteistaminen, palvelutuote Miksi on oltava tuote? Jotta olisi jotain myytävää! Voiko osaaminen olla tuote? Tässä keskitymme palveluiden kehittämiseen ja niistä viestimiseen jotta

Lisätiedot

MINUN HYVÄ OLONI OSA II: OMAN HYVINVOINNIN POHTIMINEN

MINUN HYVÄ OLONI OSA II: OMAN HYVINVOINNIN POHTIMINEN MINUN HYVÄ OLONI OSA II: OMAN HYVINVOINNIN POHTIMINEN Tähän vihkoon on koottu kysymyksiä, jotka auttavat sinua miettimään omaa vointiasi. Vihkon kysymykset auttavat sinua myös miettimään, millaista apua

Lisätiedot

HENKISTÄ TASAPAINOILUA

HENKISTÄ TASAPAINOILUA HENKISTÄ TASAPAINOILUA www.tasapainoa.fi TASAPAINOA! Kaiken ei tarvitse olla täydellisesti, itse asiassa kaikki ei koskaan ole täydellisesti. Tässä diasarjassa käydään läpi asioita, jotka vaikuttavat siihen,

Lisätiedot

Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen. Pekka Peura 28.01.2012

Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen. Pekka Peura 28.01.2012 Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen Pekka Peura 28.01.2012 MOTIVAATIOTA JA AKTIIVISUUTTA LISÄÄVÄN OPPIMISYMPÄRISTÖN ESITTELY (lisätietoja maot.fi)

Lisätiedot

2. KESKUSTELUN ALOITTAMINEN

2. KESKUSTELUN ALOITTAMINEN 1. KUUNTELEMINEN 1. Katso henkilöä, joka puhuu 2. Mieti, mitä hän sanoo 3. Odota omaa vuoroasi 4. Sano, mitä haluat sanoa 2. KESKUSTELUN ALOITTAMINEN 1. Tervehdi 2. Jutustele 3. Päättele, kuunteleeko toinen

Lisätiedot

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia.

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. LAUSEEN KIRJOITTAMINEN Peruslause aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. minä - täti - ja - setä - asua Kemi Valtakatu Minun täti ja setä asuvat

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Miten minä voisin ansaita rahaa

Miten minä voisin ansaita rahaa Miten minä voisin ansaita rahaa Aloitetaan vaikka sillä että kerron mitä osaan ja harrastan. Harrastan uintia, pianonsoittoa, kuorolaulua, tanssia ja tykkään myös piirtää paljon. Osaan myös askarrella

Lisätiedot

MYCHALLENGE Työkalu tavoitteidesi saavuttamiseen Scandinavian Challengessa

MYCHALLENGE Työkalu tavoitteidesi saavuttamiseen Scandinavian Challengessa MYCHALLENGE Työkalu tavoitteidesi saavuttamiseen Scandinavian Challengessa Kerromme, miten......löytää oma miksi...asetat tavoitteesi...suunnittelet haasteesi...jaat tavoitteen osatavoitteiksi...seuraat

Lisätiedot

Ilolla uuteen vuoteen!

Ilolla uuteen vuoteen! Ilolla uuteen vuoteen! Ota kynä ja paperi. Kirjoitetaan pari juttua muistiin. Ihan yksinkertaisia juttuja, tiedät kyllä vastaukset. Selkiytetään ja kirkastetaan ja ehkä keksitään uuttakin, jotta tiedetään,

Lisätiedot

veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot

veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot Jag vill veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot Tämä esite on tarkoitettu nuorille, joilla on suojatut henkilötiedot. Sen ovat laatineet yhdessä Rikosuhriviranomainen (Brottsoffermyndigheten)

Lisätiedot

Rohkeus. Olet uskaltanut tehdä asioita, vaikka jännittäisi. Olet uskaltanut puolustaa muita ja vastustaa vääryyttä, sekä olla eri mieltä kuin muut.

Rohkeus. Olet uskaltanut tehdä asioita, vaikka jännittäisi. Olet uskaltanut puolustaa muita ja vastustaa vääryyttä, sekä olla eri mieltä kuin muut. Rohkeus Olet uskaltanut tehdä asioita, vaikka jännittäisi. Olet uskaltanut puolustaa muita ja vastustaa vääryyttä, sekä olla eri mieltä kuin muut. Innostus Olet suhtautunut innokkaasti ja energisesti uusiin

Lisätiedot

Kokemuksia perhehoidosta. Kuudes tapaaminen. Kouluttajakansio Ikäihmisten perhehoidon valmennus

Kokemuksia perhehoidosta. Kuudes tapaaminen. Kouluttajakansio Ikäihmisten perhehoidon valmennus Kokemuksia perhehoidosta Kuudes tapaaminen Kouluttajakansio Ikäihmisten perhehoidon valmennus Copyright Perhehoitoliitto ry Ilmarisenkatu 17 A 40100 Jyväskylä p. 040 310 1440 toimisto@perhehoitoliitto.fi

Lisätiedot

Ympärillämme olevat tilaisuudet ovat toiselta nimeltään ratkaisemattomia ongelmia

Ympärillämme olevat tilaisuudet ovat toiselta nimeltään ratkaisemattomia ongelmia VASTAVÄITTEET Tapio Joki Johdanto Ympärillämme olevat tilaisuudet ovat toiselta nimeltään ratkaisemattomia ongelmia K aupat syntyvät harvoin ilman vastaväitteitä. Myyjälle ratkaisevan tärkeää on ymmärtää,

Lisätiedot

TYÖKALUJA SELKEÄÄN SEKSUAALITERVEYSKASVATUKSEEN TURVATAIDOT

TYÖKALUJA SELKEÄÄN SEKSUAALITERVEYSKASVATUKSEEN TURVATAIDOT TYÖKALUJA SELKEÄÄN SEKSUAALITERVEYSKASVATUKSEEN TURVATAIDOT Turvaympyrä i TUTUT IHMISET Sinun kehosi on tärkeä ja arvokas. Kukaan ei saa koskea siihen ilman sinun lupaa. Tärkeä tietää: Suorista käsi eteesi

Lisätiedot

Loyalty Program Bonus

Loyalty Program Bonus on ohjelma, jonka GPP on luonut motivoidakseen jäseniänsä edistämään ohjelmaa jotta voitaisiin saada 100,000 vakuutuskirjaa mahdollisimman pian. Raha on aina ollut oikein hyvä motivoija, tästä syystä teidät

Lisätiedot

Mitä tunteet ovat? Kukaan ei tiedä tarkasti, mitä tunteet oikein ovat. Kuitenkin jokainen ihminen kokee tunteita koko ajan.

Mitä tunteet ovat? Kukaan ei tiedä tarkasti, mitä tunteet oikein ovat. Kuitenkin jokainen ihminen kokee tunteita koko ajan. Mitä tunteet ovat? Kukaan ei tiedä tarkasti, mitä tunteet oikein ovat. Kuitenkin jokainen ihminen kokee tunteita koko ajan. Tunteet voivat olla miellyttäviä tai epämiellyttäviä ja ne muuttuvat ja vaihtuvat.

Lisätiedot

Helppo, Tuottoisa, Turvallinen

Helppo, Tuottoisa, Turvallinen Oletko mökkiomistaja? Haluaisitko vuokrata mökkisi venäläisille turisteille? Helposti Tuottoisasti Turvallisesti Me tarjoamme keinon! majapaikka.fi kallista.ru Se on Helppo Tuottoisa Turvallinen Me tarjoamme

Lisätiedot

Mitkä asiat ovat sinulle vaikeita? Miten niitä voisi helpottaa? Kenet haluaisit tavata? Miten normaalista koulupäivästä tulisi paras koulupäivä ikinä?

Mitkä asiat ovat sinulle vaikeita? Miten niitä voisi helpottaa? Kenet haluaisit tavata? Miten normaalista koulupäivästä tulisi paras koulupäivä ikinä? Mitkä ammatit sinua kiinnostavat? Mitkä asiat ilahduttavat sinua? Mitkä asiat ovat sinulle vaikeita? Miten niitä voisi helpottaa? Kenet haluaisit tavata? Miten normaalista koulupäivästä tulisi paras koulupäivä

Lisätiedot

LAPSEN HAASTATTELULOMAKE (alle 10-vuotiaalle)

LAPSEN HAASTATTELULOMAKE (alle 10-vuotiaalle) LAPSEN HAASTATTELULOMAKE (alle 10-vuotiaalle) Lapsi Haastattelija Päivä ja paikka 1 LAPSI JA HÄNEN PERHEENSÄ Vanhempasi ovat varmaankin kertoneet Sinulle syyn siihen, miksi olen halunnut tavata Sinua.

Lisätiedot

IPA Kyselylomake valinnoista ja osallistumisesta jokapäiväisessä elämässä

IPA Kyselylomake valinnoista ja osallistumisesta jokapäiväisessä elämässä IPA Kyselylomake valinnoista ja osallistumisesta jokapäiväisessä elämässä Vastaajan nimi: Päivämäärä: Johdanto Tämän lomakkeen kysymykset koskevat päivittäisiä toimintojasi. Pyrimme saamaan käsityksen

Lisätiedot

Elämäsi. mahdollisuus!

Elämäsi. mahdollisuus! Elämäsi mahdollisuus! MIKSI partylite PartyLite auttaa sinua aloittamaan sinun elämäntyylisi sopivan liiketoiminnan, jolla voit saavuttaa unelmasi. Miksi PartyLite? Kodin tuoksut ovat kasvava liiketoiminnan

Lisätiedot

Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi

Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi JUTTUTUOKIO Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi Opettajan ja oppilaan välinen suhde on oppimisen ja opettamisen perusta. Hyvin toimiva vuorovaikutussuhde kannustaa,

Lisätiedot

Mukana elämäsi suurimmissa päätöksissä

Mukana elämäsi suurimmissa päätöksissä VAIHDA MUKAVAMPAAN. Oikeanlainen koti kaikkiin elämäntilanteisiin Mukana elämäsi suurimmissa päätöksissä Sp-Koti on perustettu juuri sinua ja sinun asuntoasioitasi varten. Meidän arvomaailmamme lähtee

Lisätiedot

VAnkasti verkossa! VAnkasti verkossa! VAnkasti verkossa! VAnkasti verkossa!

VAnkasti verkossa! VAnkasti verkossa! VAnkasti verkossa! VAnkasti verkossa! Löydät Internetistä kotibilekuvia, joissa esiinnyt. Mitä ajattelet kuvista? 1) SIISTII! 2) EVVK 3) En pidä siitä, että kuviani laitetaan nettiin ilman lupaani Internetiin laitettua kuvaa tai aineistoa

Lisätiedot

Näin suunnittelet ja rakennat oman verkkokurssin. Työkirja. TiiaKonttinen

Näin suunnittelet ja rakennat oman verkkokurssin. Työkirja. TiiaKonttinen Näin suunnittelet ja rakennat oman verkkokurssin Työkirja TiiaKonttinen Hei, ihan huippua, että latasit tämän oppaan ja haluat oppia, miten voit suunnitella ja tehdä oman verkkokurssisi. Tämän työkirjan

Lisätiedot

Just duunit. Kevät 2015

Just duunit. Kevät 2015 Just duunit Kevät 2015 Just duunit Mitä tehdään? Perustetaan yritys. Miten tehdään? Keksitään yritysidea. Perustetaan yritys. Laaditaan kirjallinen yrityssuunnitelma. Toteutetaan! Just duunit: Tavoite

Lisätiedot

Kun et saa heitä näkemään valoa, saa heidät tuntemaan sen lämpö

Kun et saa heitä näkemään valoa, saa heidät tuntemaan sen lämpö KAUPANPÄÄTÖS Tapio Joki Johdanto Kun et saa heitä näkemään valoa, saa heidät tuntemaan sen lämpö K aupanpäätös on usein sekä myyjille että asiakkaille stressaavin vaihe myyntikeskustelussa ja kaikki se

Lisätiedot

Mitä olet aina halunnut tietää tupakoinnin lopettamisesta. mutta et ole uskaltanut kysyä

Mitä olet aina halunnut tietää tupakoinnin lopettamisesta. mutta et ole uskaltanut kysyä Mitä olet aina halunnut tietää tupakoinnin lopettamisesta mutta et ole uskaltanut kysyä 1 2 Tuumasta toimeen Mielessäsi on ehkä käynyt tupakoinnin lopettaminen. Lopettamisprosessiin ja omiin tupakointitapoihisi

Lisätiedot

TUNNE ITSESI TYÖNHAKIJANA

TUNNE ITSESI TYÖNHAKIJANA TUNNE ITSESI TYÖNHAKIJANA Sisällysluettelo: 1. Johdanto 2. Omien taitojen tunnistaminen 3. Omista taidoista kertominen 4. Työnhaun viidakko 5. Miten ylläpitää motivaatiota? 6. Työntekijöiden terveisiä

Lisätiedot

SINUN UNELMASI SINUN MIKSI

SINUN UNELMASI SINUN MIKSI SINUN UNELMASI SINUN MIKSI Sinun miksi on kaiken perusta unelmillesi. Olemme kaikki itsenäisiä bisnesnaisia. Jos tiedämme unelmamme, tunnemme varmasti kaikki välillä olevamme jumissa. Sinun miksi tai elämäsi

Lisätiedot

Useasti Kysyttyä ja Vastattua

Useasti Kysyttyä ja Vastattua 1. Miksen ostaisi tykkääjiä, seuraajia tai katsojia? Sinun ei kannata ostaa palveluitamme mikäli koet että rahasi kuuluvat oikeastaan kilpailijoidesi taskuun. 2. Miksi ostaisin tykkääjiä, seuraajia tai

Lisätiedot

Arvojen tunnistaminen

Arvojen tunnistaminen Arvojen tunnistaminen Viikko 2 Arvojen tunnistamisen neljä ilmansuuntaa ovat työ, ihmissuhteet, vapaa-aika, terveys. Näiden isojen otsakkeiden alle alat jäsentää tarkentavia huomioita. Arvoja ei voi tunnistaa

Lisätiedot

Sosiaaliset suhteet - ohje

Sosiaaliset suhteet - ohje Sosiaaliset suhteet - ohje Tähän osa-alueeseen kuuluu erilaisia ihmissuhdeverkostoon liittyviä tehtäviä. Perhesuhteet ja tähän liittyvät huolenaiheet on hyvä käydä läpi nuoren näkökulmasta. Verkostokartan

Lisätiedot

MITÄ JA MIKSI IHMISET OSTAVAT

MITÄ JA MIKSI IHMISET OSTAVAT MITÄ JA MIKSI IHMISET OSTAVAT Johdanto Mahdollisuus koputtaa harvoin ovellesi. Koputa sen sijaan mahdollisuuden ovea, jos toivot pääseväsi sisään. J okaisen myyjän on hyvä tiedostaa miten ja miksi pitää

Lisätiedot

NÄYTTEILLEASETTAJAOPAS

NÄYTTEILLEASETTAJAOPAS NÄYTTEILLEASETTAJAOPAS Opas onnistuneeseen osallistumiseen Suunnittele! Toteuta! Seuraa! Arvioi! = Paras ikinä saatu tulos! easyfairs.com easyfairs työkalupakki Tervetuloa näytteilleasettajaksi easyfairs

Lisätiedot

KOLIN ARVOISESTI. Nyt ja tulevaisuudessa

KOLIN ARVOISESTI. Nyt ja tulevaisuudessa KOLIN ARVOISESTI Nyt ja tulevaisuudessa Kolin arvo-ohjeet 2014 1 HUOLEHDI PARHAASTA LAADUSTA Asetamme riman entistäkin korkeammalle! YRITTÄJÄ Ota omat arvosi näkyväksi osaksi toimintaasi. Kerro ne nettisivuillasi

Lisätiedot

01. MÄÄRITTELE UNELMASI

01. MÄÄRITTELE UNELMASI BRÄNDISI PERUSTA 01. MÄÄRITTELE UNELMASI Monesti suurin syy miksi päädytään uudelleen brändäämiseen on toiminnan sekavuus ja epäröinti. Ei olla riittävästi ajateltu miltä oma unelma elämäänsä ja liiketoimintaansa

Lisätiedot

Hintaryhmä 20,00. [ + toimituskulut 9 / lahjakortti ]

Hintaryhmä 20,00. [ + toimituskulut 9 / lahjakortti ] TUOTEVALIKOIMA Kortin saaja voi valita lahjansa seuraavista tuoteryhmistä: Urheilu & Vapaa-aika, Vuode- ja kylpyhuonetekstiilit ja Koti & Keittiö. Ohessa esimerkkejä kahden eri hintaryhmän laajasta tuotevalikoimasta!

Lisätiedot

E-kirjan kirjoittaminen

E-kirjan kirjoittaminen 1 E-kirjan kirjoittaminen Ohjeet e-kirjan kirjoittamiseen Tämän ohjeistuksen tavoitteena on auttaa sinua luomaan yksinkertainen e-kirja (pdftiedosto) asiakkaallesi. Kirja näyttää hänelle kuinka hyvin ymmärrät

Lisätiedot

Haastateltavan nimi: Ajankohta: Tehtävä: Valmistaudu haastatteluun ja varmista, että sinulla on selkeä näkemys/vastaus seuraaviin kysymyksiin?

Haastateltavan nimi: Ajankohta: Tehtävä: Valmistaudu haastatteluun ja varmista, että sinulla on selkeä näkemys/vastaus seuraaviin kysymyksiin? TYÖPAIKKAHAASTATTELU Voit käyttää tätä työpaikkahaastattelun käsikirjoitusta apuna haastattelutilanteessa. Tulosta käsikirjoitus ja tee omia merkintöjä ennen haastattelua, sen kuluessa ja haastattelun

Lisätiedot

MIKÄ ON VÄRISILMÄ PRO?

MIKÄ ON VÄRISILMÄ PRO? MIKÄ ON VÄRISILMÄ PRO? Värisilmä PRO on ammattilaisrakentajalle suunniteltu kokonaispalvelu. Se on kumppanuus, jonka tavoitteena on päästää ammatikseen rakentava asiakkaamme helpommalla joka ikinen työpäivä.

Lisätiedot

MAAHANMUUTTOVIRASTON TURVAPAIKKAPUHUTTELU ERF

MAAHANMUUTTOVIRASTON TURVAPAIKKAPUHUTTELU ERF MAAHANMUUTTOVIRASTON TURVAPAIKKAPUHUTTELU ERF Tämä esite on Edustajana turvapaikkamenettelyssä -julkaisun kuvaliite. Pakolaisneuvonta ry Kuvat: Teemu Kuusimurto Taitto ja paino: AT-Julkaisutoimisto Oy,

Lisätiedot

AINA KANNATTAA YRITTÄÄ

AINA KANNATTAA YRITTÄÄ AINA KANNATTAA YRITTÄÄ www.yrittajat.fi futureimagebank.com futureimagebank.com futureimagebank.com AINA KANNATTAA YRITTÄÄ ohjeita esityksen pitäjälle futureimagebank.com futureimagebank.com futureimagebank.com

Lisätiedot

UUSASIAKASHANKINTA. Johdanto

UUSASIAKASHANKINTA. Johdanto HINTAVASTAVÄITTEE T TYÖKIRJA.docx UUSASIAKASHANKINTA Johdanto Laatu on paras liiketoimintasuunnitelma M iten löytää enemmän ja parempia uusia asiakkaita, on yksi myyjän ydintaidoista. Millainen strategia

Lisätiedot

Kylä yrittäjän ja yrittäjä kylän toiminnan tukena. Yrittäjä Tiina Ekholm 8.6.2013 Tykköö

Kylä yrittäjän ja yrittäjä kylän toiminnan tukena. Yrittäjä Tiina Ekholm 8.6.2013 Tykköö Kylä yrittäjän ja yrittäjä kylän toiminnan tukena. Yrittäjä Tiina Ekholm 8.6.2013 Tykköö Kylätoiminta on kylän asukkaiden vapaaehtoista yhteistyötä omien elinolojensa kehittämiseksi. Elintärkeää on yhteistyö:

Lisätiedot

Loistavat lisäansiot Magneettikoruilla ja wellnesstuotteilla

Loistavat lisäansiot Magneettikoruilla ja wellnesstuotteilla PP936FI Loistavat lisäansiot Magneettikoruilla ja wellnesstuotteilla Menestyvä liikemalli jo vuodesta 1999 Rakenna itse oma yrityksesi Haluatko joustavat työajat? Autatko mielelläsi ihmisiä? Etsitkö itsellesi

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - egroupjr - Villihiiret - Karttaketut (aloittelijat) - Karttaketut - Karttaketut aloittelevat - Karttaketut

Lisätiedot

OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN

OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN Opiskelijakunta Lamko 2014 SISÄLTÖ JOHDANTO... 2 Tutortuntien suunnittelu... 2 Tutortuntien sisältö... 3 Jokaisella kerralla:... 3 Ensimmäiset tutortunnit... 3 Teemat... 3

Lisätiedot

Elämän kartat -3. koulutustapaaminen-

Elämän kartat -3. koulutustapaaminen- Elämän kartat -3. koulutustapaaminen- Käydään läpi kotitehtävä Mieti lomakkeen avulla asioita jotka toimivat hyvin elämässäsi joihin toivoisit muutosta. Asioita, joita haluaisit muuttaa elämässäsi voidaan

Lisätiedot

Mistä kannattaa aloittaa?

Mistä kannattaa aloittaa? Olet saanut yritysidean ja päättänyt perustaa yrityksen. Yhtä aikaa muiden perustamistoimenpiteiden kanssa täytyy alkaa miettimään yrityksen markkinointia. Ilman markkinointia yrityksellä ei ole yhtään

Lisätiedot

Alkukartoitus Opiskeluvalmiudet

Alkukartoitus Opiskeluvalmiudet Alkukartoitus Opiskeluvalmiudet Päivämäärä.. Oppilaitos.. Nimi.. Tehtävä 1 Millainen kielenoppija sinä olet? Merkitse rastilla (x) lauseet, jotka kertovat sinun tyylistäsi oppia ja käyttää kieltä. 1. Muistan

Lisätiedot

Haastattelut e-kioskin käyttäjäkokemuksista. Mira Hänninen Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haastattelut e-kioskin käyttäjäkokemuksista. Mira Hänninen Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Haastattelut e-kioskin käyttäjäkokemuksista Mira Hänninen Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Sukupuoli ja ikä Haastattelin Kirjasto 10:ssä 14 henkilöä, joista seitsemän oli naisia (iät 24, 25, 36, 36, 50,

Lisätiedot

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta Työkaluja puheenjohtajuuteen Muokannut Roosa Hänninen Ohjelma 1. Puheenjohtajuudesta ja ryhmätyöskentelystä 2. Johtaja ja alainen? 3. Vastuunjako, ajankäyttö ja jaksaminen

Lisätiedot

Asiakkaita vuoden jokaiselle päivälle - sparraus

Asiakkaita vuoden jokaiselle päivälle - sparraus Asiakkaita vuoden jokaiselle päivälle - sparraus REalitycheck 7 huonoa syytä ja kolme 3 hyvää syytä olla lähtemättä asiakkaakseni. 7 huonoa syytä 1. ei ole varaa Eikä muuten tule välttämättä koskaan olemaankaan.

Lisätiedot

Kuka on arvokas? Liite: EE2015_kuka on arvokas_tulosteet.pdf tulosta oppilaiden lomakkeet tehtäviin 1 ja 2.

Kuka on arvokas? Liite: EE2015_kuka on arvokas_tulosteet.pdf tulosta oppilaiden lomakkeet tehtäviin 1 ja 2. Kuka on arvokas? Jotta voisimme ymmärtää muiden arvon, on meidän ymmärrettävä myös oma arvomme. Jos ei pidä itseään arvokkaana on vaikea myös oppia arvostamaan muita ihmisiä, lähellä tai kaukana olevia.

Lisätiedot

Ajanhallinta ja suunnitelmallinen opiskelu

Ajanhallinta ja suunnitelmallinen opiskelu Ajanhallinta ja suunnitelmallinen opiskelu Tavoitteista Ajankäytöstä Suunnitelmallisuudesta 4.10.2013 esitys tulee http://teemailtapaivat.wikispaces.com Aika http://www.locksleynet.com/wp-content/uploads/2010/07/24-hour-clock.jpg

Lisätiedot

VAIKUTTAVAA VIESTINTÄÄ

VAIKUTTAVAA VIESTINTÄÄ VAIKUTTAVAA VIESTINTÄÄ Parasta Lapsille ry @marjukkak @taru69myth 1. TAVOITE JA SISÄLLÖT KUNTOON MITÄ JA MIKSI? KENELLE MISSÄ, MILLOIN? tavoite vastaanottaja välineet MITEN? viestin sisältö ja formaatti,

Lisätiedot

U N E L M. Motivaatio Hyvinvointi. Elämäkortti

U N E L M. Motivaatio Hyvinvointi. Elämäkortti Raha HYVÄ RUOKA Söit aamulla kunnon aamupalan ja koulussakin oli hyvää ruokaa. Raha -1 E HUVTA MKÄÄN Oikein mikään ei huvita. Miksi en saa mitään aikaiseksi? Raha RKAS SUKULANEN Sori, etten oo pitänyt

Lisätiedot

PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ.

PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ. PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ. Wulff-Yhtiöt Oyj rekrytointi p. 09 5259 0050 info@wulff.fi Myynti on työtä, jossa tuloksellisuus ja ihanuus on kiinni ennenkaikkea tekijänsä asenteesta!

Lisätiedot

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinnassa on neljän tyyppisiä dokumentteja: Tilaukset, laskut, lähetykset ja hyvityslaskut, Tilaus on ensimmäinen dokumentti, jonka joko ostaja on luonnut

Lisätiedot

Näin me työskentelemme ja palvelemme asiakkaita / A

Näin me työskentelemme ja palvelemme asiakkaita / A 1 Otteita osallistujalle jaettavasta materiaalista Näin me työskentelemme ja palvelemme asiakkaita / A Nimi Päivämäärä TUTUSTUMINEN NAAPURIIN Naapurin kertomat tiedot itsestään TOTUUDEN HETKI o Totuuden

Lisätiedot

Lifeplus. Global Training System. Aloittaminen. Nimi: PIN-koodi: Sponsori: Ylempi Diamond-jäsen:

Lifeplus. Global Training System. Aloittaminen. Nimi: PIN-koodi: Sponsori: Ylempi Diamond-jäsen: Lifeplus Global Training System Aloittaminen Nimi: PIN-koodi: Sponsori: Ylempi Diamond-jäsen: Koulutuspyörä Tämän yksinkertaisen pyörän pitäisi antaa sinulle käsitys ensimmäisistä askeleista, joita voit

Lisätiedot

Kokemuksia perhehoidosta. Kuudes tapaaminen. Kouluttajakansio KeVa - perhehoidon valmennus

Kokemuksia perhehoidosta. Kuudes tapaaminen. Kouluttajakansio KeVa - perhehoidon valmennus Kokemuksia perhehoidosta Kuudes tapaaminen Kouluttajakansio KeVa - perhehoidon valmennus Kokemuksia perhehoidosta KeVa perhehoidon valmennuksen kuudes tapaaminen toteutetaan joko 1) paneelina tai 2) tutustumiskäyntinä

Lisätiedot

TYÖPAIKKAHAASTATTELUUN VALMISTAUTUMINEN, HAKEMUS JA CV

TYÖPAIKKAHAASTATTELUUN VALMISTAUTUMINEN, HAKEMUS JA CV TYÖPAIKKAHAASTATTELUUN VALMISTAUTUMINEN, HAKEMUS JA CV TAVOITTEET Annetaan tietoa ja valmiuksia työnhakuun liittyvistä taidoista ja menetelmistä, mukaan lukien simuloitu työhaastattelu. Työnhakuun liittyvien

Lisätiedot

Miksi kannattaa tehdä ps. Hypo eläkesäästösopimus ennen vuoden vaihdetta?

Miksi kannattaa tehdä ps. Hypo eläkesäästösopimus ennen vuoden vaihdetta? Miksi kannattaa tehdä ps. Hypo eläkesäästösopimus ennen vuoden vaihdetta? Suomen Hypoteekkiyhdistys & Suomen AsuntoHypoPankki Oy Matti Inha, toimitusjohtaja, rahoitusneuvos 1.11.2010 Ikäsi haarukassa n.

Lisätiedot

Iso kysymys: Miten saan uusia asiakkaita ja kasvatan myyntiä internetin avulla? Jari Juslén 2014 2

Iso kysymys: Miten saan uusia asiakkaita ja kasvatan myyntiä internetin avulla? Jari Juslén 2014 2 Jari Juslén 2014 1 Iso kysymys: Miten saan uusia asiakkaita ja kasvatan myyntiä internetin avulla? Jari Juslén 2014 2 Agenda Myynnin suurin ongelma Ongelman ratkaiseminen, ensimmäiset vaiheet Jari Juslén

Lisätiedot

Paremmilla tiedoilla entistä parempaa hoitoa. Parempi kokonaisuus.

Paremmilla tiedoilla entistä parempaa hoitoa. Parempi kokonaisuus. Paremmilla tiedoilla entistä parempaa hoitoa Yhtenäiset potilastiedot. Terveydenhoito saa uudet mahdollisuudet käyttää tietojasi. Parempi kokonaisuus. Potilastietojen yhdistäminen otetaan nyt käyttöön

Lisätiedot

Lastentuntien opettaminen Taso 1

Lastentuntien opettaminen Taso 1 Lastentuntien opettaminen Taso 1 OSA 2: JAKSOT 8-12 LEIKIN MERKITYS JA OHJAAMINEN BAHÀ Ì-LASTENTUNNEILLA Ruhi-instituutti Kirja 3 JAKSO 8 Sanotaan, että leikkiminen on lasten työtä. Itse asiassa leikit

Lisätiedot

ENNAKKOTEHTÄVÄT / JAKSO A VALMISTAUTUMINEN. Otteita vetäjän ohjeista

ENNAKKOTEHTÄVÄT / JAKSO A VALMISTAUTUMINEN. Otteita vetäjän ohjeista 1 Otteita vetäjän ohjeista ENNAKKOTEHTÄVÄT / JAKSO A Tarkista että o aikataulut on sovittu ja koulutustila on varattu o osallistujat ovat saaneet kutsun ajoissa o sinulla on nimilista, jonka avulla sijoitat

Lisätiedot

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina EROKUMPPANIT Nalleperhe Karhulan tarina Avuksi vanhempien eron käsittelyyn lapsen kanssa Ulla Sauvola 1 ALKUSANAT Tämä kirja on tarkoitettu avuksi silloin, kun vanhemmat eroavat ja asiasta halutaan keskustella

Lisätiedot

Kaari-työhyvinvointikysely - esimiehen opas

Kaari-työhyvinvointikysely - esimiehen opas Kaari-työhyvinvointikysely - esimiehen opas Valmistaudu kyselyyn vinkkilista esimiehelle vinkkilista työyhteisölle Valmistaudu kyselyyn - vinkkilista esimiehelle Missä tilaisuudessa/palaverissa työyhteisönne

Lisätiedot

EKOLOGISUUS. Ovatko lukiolaiset ekologisia?

EKOLOGISUUS. Ovatko lukiolaiset ekologisia? EKOLOGISUUS Ovatko lukiolaiset ekologisia? Mitä on ekologisuus? Ekologisuus on yleisesti melko hankala määritellä, sillä se on niin laaja käsite Yksinkertaisimmillaan ekologisuudella kuitenkin tarkoitetaan

Lisätiedot

Yksinhuoltajana monikkoperheessä

Yksinhuoltajana monikkoperheessä Yksinhuoltajana monikkoperheessä J A N N A R A N T A L A L A S T E N P S Y K I A T R I A N E R I K O I S L Ä Ä K Ä R I P A R I - JA P E R H E P S Y K O T E R A P E U T T I 4. 9. 2 0 1 5 w w w. j a n n

Lisätiedot

Haasteellisten käyttäytymistilanteiden ehkäisy. 18.05.2015 Irmeli Kauppi, sh, TunteVa-kouluttaja

Haasteellisten käyttäytymistilanteiden ehkäisy. 18.05.2015 Irmeli Kauppi, sh, TunteVa-kouluttaja Haasteellisten käyttäytymistilanteiden ehkäisy Pesutilanteet Vastustelu pesutilanteissa on aika yleistä Voi johtua pelosta Alapesu voi pelottaa, jos ihmistä on käytetty hyväksi seksuaalisesti tai hän on

Lisätiedot

1) Ymmärrä - ja tule asiantuntijaksi askel askeleelta

1) Ymmärrä - ja tule asiantuntijaksi askel askeleelta Tarkkailuharjoitus 4..4. Tarkkailu- harjoitus Tarkkailuvihkotekniikka Alla on kuvattu askel askeleelta etenevät ohjeet siitä, kuinka kuluttajien tarpeita voidaan paljastaa. Tämä metodi auttaa sinua tekemään

Lisätiedot

PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ.

PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ. PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ. Wulff-Yhtiöt Oyj rekrytointi Kari Juutilainen InHunt Group gsm 044 995 5382 kari.juutilainen@inhunt.fi www.urawulffilla.fi Myynti on työtä, jossa tuloksellisuus

Lisätiedot

Mark Summary. Taitaja 2013. Skill Number 301 Skill Asiakaspalvelu ja myynti. Competitor Name

Mark Summary. Taitaja 2013. Skill Number 301 Skill Asiakaspalvelu ja myynti. Competitor Name Summary Skill Number 301 Skill Asiakaspalvelu ja myynti ing Scheme Lock 13-05-2013 16:45:41 Final Lock 16-05-2013 15:00:24 Criterion Criterion Description s Day 1 Day 2 Day 3 Day 4 Total Award A B C D

Lisätiedot

Rikokset, tuki ja apu. www.jagvillveta.se

Rikokset, tuki ja apu. www.jagvillveta.se Rikokset, tuki ja apu www.jagvillveta.se Ruotsissa monet lapset joutuvat kokemaan rikoksia. Ruotsissa monet lapset joutuvat kokemaan rikoksia. Niitä voi tapahtua esimerkiksi kotona, koulussa, vapaa-ajalla

Lisätiedot

Hevospalveluiden tuotteistaminen ja asiakaslähtöinen markkinointi Susanna Lahnamäki

Hevospalveluiden tuotteistaminen ja asiakaslähtöinen markkinointi Susanna Lahnamäki Hevospalveluiden tuotteistaminen ja asiakaslähtöinen markkinointi Susanna Lahnamäki Tällä mennään Tuotteistaminen & asiakaslähtöinen markkinointi Vähän teoriaa, enemmän käytäntöä. http://www.youtube.com/watch?v=uk0zrvzvtb4

Lisätiedot

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Riikka Niemi, projektipäällikkö ja Pauliina Hytönen, projektityöntekijä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Ajatukset - avain onnellisuuteen?

Ajatukset - avain onnellisuuteen? Ajatukset - avain onnellisuuteen? Minna Immonen / Suomen CP-liiton syyspäivät 26.10.2013, Kajaani Mistä hyvinvointi syntyy? Fyysinen hyvinvointi Henkinen hyvinvointi ja henkisyys Emotionaalinen hyvinvointi

Lisätiedot

Iloa ja kannustusta elintapoihin Miksi, miten ja kenelle? + Neuvokas perhe kortin käyttöharjoitus

Iloa ja kannustusta elintapoihin Miksi, miten ja kenelle? + Neuvokas perhe kortin käyttöharjoitus Iloa ja kannustusta elintapoihin Miksi, miten ja kenelle? + Neuvokas perhe kortin käyttöharjoitus Missä Neuvokas perhe työvälineet ja ideologia voivat auttaa ammattilaista? Asiakas ei ymmärrä miten tärkeä

Lisätiedot

SISÄLTÖ. Kehitä kuuntelutaitojasi Tarkista, kuulitko oikein Hyvät sanat avaavat korvat Kasvokkain

SISÄLTÖ. Kehitä kuuntelutaitojasi Tarkista, kuulitko oikein Hyvät sanat avaavat korvat Kasvokkain Sanat SISÄLTÖ Puhuminen ja kuunteleminen tie läheisyyteen Mitä on viestintä? Puhumisen tasoja Miten puhun? Keskustelu itsensä kanssa Puhumisen esteitä Kuuntelemisen tasoja Tahdo kuunnella Kehitä kuuntelutaitojasi

Lisätiedot

Tee siitä totta! Klubiprojektien kehitysopas

Tee siitä totta! Klubiprojektien kehitysopas Tee siitä totta! Klubiprojektien kehitysopas Lionsklubit, jotka järjestävät mielekkäitä palveluprojekteja, vaikuttavat monella tavalla niiden ihmisten elämään, joita he auttavat. Klubijäsenet tuntevat

Lisätiedot

9.1. Mikä sinulla on?

9.1. Mikä sinulla on? 9.kappale (yhdeksäs kappale) 9.1. Mikä sinulla on? Minulla on yskä. Minulla on nuha. Minulla on kuumetta. Minulla on kurkku kipeä. Minulla on vesirokko. Minulla on flunssa. Minulla on vatsa kipeä. Minulla

Lisätiedot

Paremmilla tiedoilla entistä parempaa hoitoa. Yhtenäiset potilastiedot. Terveydenhoito saa uudet mahdollisuudet käyttää tietojasi.

Paremmilla tiedoilla entistä parempaa hoitoa. Yhtenäiset potilastiedot. Terveydenhoito saa uudet mahdollisuudet käyttää tietojasi. Paremmilla tiedoilla entistä parempaa hoitoa Yhtenäiset potilastiedot. Terveydenhoito saa uudet mahdollisuudet käyttää tietojasi. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Moni tekijä vaikuttaa vointiisi. Mitä paremmin

Lisätiedot

4 ensimmäistä sähköpostiasi

4 ensimmäistä sähköpostiasi 4 ensimmäistä sähköpostiasi 1 Ohjeet Nyt rakennetaan neljä viestiä, jotka voit lähettää sähköpostilistallesi. Jos et vielä osaa rakentaa sähköpostilistaa, lue tämä kirjoitus: http://www.valmentaja-akatemia.fi/sahkopostilista/

Lisätiedot