HomCare KUTSUMYYNTI. Avain Jälleenmyyjän menestykseen. HomCare Finland Oy

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HomCare KUTSUMYYNTI. Avain Jälleenmyyjän menestykseen. HomCare Finland Oy"

Transkriptio

1 HomCare KUTSUMYYNTI Avain Jälleenmyyjän menestykseen HomCare Finland Oy

2 1/17 KUTSUMYYNTI 1. YLEISTÄ Kutsumyynti on HomCare-järjestelmässä menestymisen yksi ehdoton edellytys. Tulosi eivät kasva, ellet aluksi pidä tärkeimpänä tavoitteenasi kutsujen päiväämistä ja kutsujen pitämistä. Kutsumyynti luo perustan ja mahdollistaa HomCare-toiminnassa onnistumisen. Kun tarvitset apua, niin tukenasi on aina oma ylälinjasi. Kutsumyynnin ehdottomia etuja: Asiakkaan ja emännän kannalta - paras ja turvallisin ostopaikka, palautusoikeus ja mahdollisuus kokeilla tuotteita - hyödyllistä, tuotevinkit ja muiden kommentit - sosiaalinen tapahtuma, kiva tapa tavata ystäviään - jälleenmyyjän antama tuotekoulutus, käyttöopastus, käyttövinkit Jälleenmyyjän kannalta - tehokkain tapa esitellä tuotteita ja antaa käyttövinkkejä - tulot kasvavat nopeasti - itsevarmuuden lisääntyminen, parhaiten opit esiintymisen esiintymällä - päätät, milloin työskentelet, elämäsi on järjestyksessä ja määräät itse oman ajankäyttösi - saat koko ajan onnistumisen elämyksiä, virtaa asiakkailta ja hyviä ystäviä - hieno paikka esitellä Club ja saada uusia Clubilaisia - ihanteellinen tilanne omien emäntien, Clubilaisten ja jälleenmyyjien koulutukseen - paras paikka saada jatkokutsuja - kutsuilta löytyvät varmimmin myös rekryyttiehdokkaat - kutsumyynti mahdollistaa ja luo pohjan vielä suuremmalle menestykselle HomCaressa, oman organisaation rakentamisen ja ylenemiset palkkio-ohjelmassa.

3 2/17 2. TAVOITTEET JA AJANKÄYTTÖ Jos ei tiedä, mitä haluaa tai tavoittelee, on aina eksyksissä. Jos haaveilee jostakin, on tehtävä tavoitteet ja suunnitelmat sen saavuttamiseksi! Aloittelevalla jm:llä ensimmäinen ja tärkein tavoite on a) kutsujen pitäminen ja siihen liittyvä asiakaspalvelu. Sen sujuessa joustavasti otetaan mukaan b) Clubin rakentaminen ja aktivoiminen sekä c) oman organisaation rakentaminen eli rekrytointi. Kartoita ensin, kuinka paljon sinulla on aikaa HomCare-työhön, eli päätä, kuinka monet kutsut viikossa pidät. Ja milloin pidät niitä. Kannattaa päättää, minä päivinä kutsujen pito on mahdollista perheen ja omien harrastusten tms. kannalta. Voit päättää pitää kutsuja esim. maanantaista torstaihin tai keskittyä pelkästään viikonloppuihin. Merkitse kalenteriisi kaikki menosi seuraavan 30 päivän ajalta ja sellaiset päivät, jolloin voit pitää kutsuja. Tästä tulee sinulle pohja, kun alat hankkia kutsuja. Kehitä rautainen itsekuri ja saavutat haluamasi. Voit aloittaa keveästi kutsut/viikko tai jos käytettävissä on enemmän aikaa, mielellään useammatkin. Kunhan määrä on rekrytoijan kanssa yhdessä sovittu. Kirjaa tavoitteet ylös rekrytoijan kanssa, silloin hänenkin on helpompi suunnitella oma aikansa siten, että pystyy auttamaan sinua riittävästi. Taloudellinen tulos on myös arvioitavissa, jolloin voit miettiä, haluatko esim. ostaa sohvan tai taulu-tv:n perheelle. Pyri pysymään tavoitteissa. Jos haluat pitää kahdet kutsut, on viisasta päivätä kolmet. Jos kaikki kolme toteutuvatkin, tavoitteisiin on vielä helpompi päästä eikä niistä haittaakaan ole! Ylimääräistä tuloa vain! Jos haluat ansaita 400 /kk ylimääräistä rahaa, on helppo asettaa tavoitteeksi neljät kutsut/kk. Ainoastaan kutsut/viikko! Samalla tee tavoite 3 kk:ksi ja vuodeksi. Ja kun lasketaan vuoden tavoite, onkin kasassa jo aikamoinen summa rahaa! Voit lähteä matkalle tai ostaa uuden sohvan, mitä kukakin haluaa.

4 3/17 Uutena jm:nä pääset hyvin alkuun, kun rohkeasti lähdet kertomaan muillekin tuntemistasi tuotteista ja pikku hiljaa, askel askeleelta, sinusta tulee myynnin ammattilainen! Apunasi toimivat ensisijaisesti ylänlinjasi ja paikallinen myyntipiirijohtaja (mpj). On välttämätöntä, että uutena jälleenmyyjänä pääset kuuntelemaan ylälinjassa olevan kokeneen jm:n pitämiä kutsuja eri aiheista. Silloin huomaat, ettei kutsujen pitäminen ole vaikeaa ja rohkaistut niiden pitämiseen itsekin. Koulutus tulee kutsujen ohessa lähes automaattisesti. 3. KUTSUJEN HANKINTA Kontaktilista Tee lista ystävistäsi - kaikista! Kenelle et vielä ole kertonut työstäsi? Älä päätä ennalta, kuka ei ole kiinnostunut tuotteistasi? Kirjoita kaikkien nimet, vaikka et olisi nähnyt heitä aikoihin. Seuraavaksi tee lista kaikista sukulaisistasi. Muista myös puolison sukulaiset. Entä kaikki tuttusi? Nämä ihmiset tunnet työstäsi, edellisistä työpaikoista, koulusta, pankista, kaupasta, kuntosalilta. Listaa naapurit ja entiset naapurit. Listaa ihmiset, jotka tunnet lastesi harrastusten kautta. Nyt sinulla pitäisi olla ainakin 20 nimeä listallasi. Ellei ole, mieti vielä äläkä jätä ketään pois listalta! Nyt kun sinulla on lista, voit alkaa soittaa nimiä läpi. Soita 5 henkilölle/päivä, jolloin listan läpisoittaminen kestää 4 päivää. Soita sellaiseen aikaan, joka on sopiva sekä sinulle että myös luultavasti tavoittelemallesi henkilölle. Pidä kalenteri edessäsi, jotta päiväät sinulle sopiviin päiviin. Jos henkilö vastaa kyllä, tarjoa kahta ensimmäistä vapaata aikaa kalenteristasi. Jos hän sanoo ei, laita kontaktilistaan hänen kohdalleen merkintä, että voit ottaa yhteyttä myöhemmin uudelleen. Kontaktilistan (kts. seuraava sivu) voit tulostaa extranetistä tai tilata yhtiöstä.

5 4/17 KONTAKTILISTA NIMI PUH. ASIA/MISSÄ

6 5/17 Kutsuja voi päivätä missä vain Pidä myös mielessä, että kutsuja voi päivätä missä vain, milloin vain, kenelle vain jatkuvasti. Paras paikka päivätä on kutsuilla ja tavoitteena on saada vähintään kahdet jatkokutsut, muista aina kysyä! Voit myös käyttää varauslahjoja, jos tuntuu, että kutsuvarauksia ei helposti saa. Muista kutsuilla aina esitellä kutsuetu ja Emännän tarjoukset. Ja voit kysyä: kuka teistä on joskus pitänyt jonkinlaiset suoramyyntikutsut? hämmästyt, kuinka monta kättä nousee! Näin saat selville henkilöt, jotka jo ymmärtävät kotikutsujärjestelmän. Kannattaa aina jäädä juttelemaan ystävien, sukulaisten ja tuttavien kanssa ja keskustelun lomassa kysyä, onko mahdollista, että pidettäisiin kutsut. Esitä aihetta, jonka arvelet kiinnostavan ja ole innokas! Kuuntele, se on ensiarvoisen tärkeää. Aloittelevana jm:nä ei voi jäädä odottelemaan puhelinsoittoja kutsujen päiväämiseksi, vaan pitää olla itse aktiivinen! Kutsuilla kannattaa kysyä vierailta, mikä on heidän mielituotteensa. Kun he ovat kertoneet sen, neuvo heille, miten he voivat saada sen kutsuetuna jopa ilmaiseksi. Muista helpot kutsut! Sama pätee kokeneempiin jm:iin. Kun muistaa pitää silmät ja korvat avoimina, on helppo päivätä kutsuja missä vain. Muista tarjota erilaisia teemoja kutsuille, asiakkaat ovat erilaisia ja kiinnostuneita erilaisista asioista. Voit myös kysyä emännältä, kuka pois jääneistä vieraista olisi potentiaalinen kutsujenpitäjä.

7 6/17 4. KUTSUIHIN VALMISTAUTUMINEN Kutsuemännän valmistelu Hyvä valmistautuminen kutsuille nostaa myyntiä ja on todella tärkeää! - jos haluat kutsuille 8 henkilöä, kehota emäntää kutsumaan 15, silloin molemmat pysyvät tavoitteissaan. - muista soittaa emännälle hyvissä ajoin tai lähetä sähköpostia. Sovi emännän kanssa hänen vierailleen sopiva teema, jos sitä ei ole jo päivätessä sovittu, kerro ajankohtaiset tarjoukset. Muistuta myös, että vieraat voivat tuoda mukanaan ystävänsä, niin vieraitten lukumäärä kasvaa. - hyvin valmisteltu emäntä peruu kutsuja harvoin, koska hän tietää, mitä häneltä odotetaan ja osaa toimia sen mukaan. - muista kertoa emännälle, että hän saa lisäetua myös tulevista kutsuvarauksista. Silloin hän auttaa sinua työssäsi hankkimalla jatkokutsuja jo etukäteen. Kannattaa käyttää hänen suhteitaan hyväkseen. - sovitaan tarjoilusta, ennen vai jälkeen sinun osuutesi, helppous myös tarjoilun suhteen! - esittelytila, esittelypöytä on myös hyvä sopia - sovi emännän kanssa, voiko lapsia olla mukana kutsuilla - tavarantoimitus (usein tulee esille esittelyn loputtua), tuleeko Club-tilaus vai normaali sinun toimittamasi tilaus? Vai mahdollisesti tavarantoimitus suoraan HomCarelta kutsujen jälkeen? - maksutapa selväksi emännälle, jotta osaa opastaa vieraitaan - kellonaika, jolloin jm tulee paikalle, kannattaa mennä ½ tuntia ennen. Muista, että emäntä ja sinä pidätte kutsut. Mitä enemmän autat emäntää kutsujen valmistelemisessa, sitä enemmän te molemmat voitatte!

8 7/17 Jälleenmyyjän valmistautuminen - varmistussoitto emännälle 3-5 pv ennen kutsuja - varmista ajoreitti - varmista esittelylaukun sisältö, tuotteet aiheen mukaan, esitteet, hinnastot, tilauslomakkeet, Asiakaslehtiä - muista olla ajoissa paikalla! ½ tuntia aikaisemmin on hyvä! - ole hyvä esimerkki tuotteiden toimivuudesta, ulkoinen olemus on tärkeä! - muista auton siisteys ja käyttämiesi apuvälineiden siisteys - erilaiset esittelypöydät - muista, että esittelypöytä on sinun näyteikkunasi, sama myöhemmin myös messuilla tms. tapahtumissa. Tee erilaisia näyteikkunoita, silloin pysyt itsekin pirteänä etkä puudu esittelyn pitämiseen. - valmistaudu henkisesti kutsuihin! Muista tavoitteesi ja haaveesi! - iloinen mieli

9 8/17 5. KUTSUT Mitä sitten ovat kutsut? - paikalla jm, emäntä ja vähintään kolme vierasta ja myynti vähintään 120, muista myös valmiit tilaukset emännältä (poissaolijat)! - kutsujen paikkaan nähden vain mielikuvitus on rajana, kutsut voivat olla matonpesupaikalla, uimahallissa, opettajille heti koulun jälkeen (kasvohoitokutsut kotitalousluokassa), saunailloissa, takapihalla autonpesun yhteydessä - emäntä saa palkaksi kutsuedun, jolla hän voi valita tuotteita itselleen - jatkokutsuista emäntä saa lisää kutsuetua - jos toimitus suoraan emännälle, emäntä saa pakkauslisän. Kutsuilta myös Clubilaisia - Useasti kutsuilla on asiakkaita, jotka ovat jo tottuneita tuotteitten käyttäjiä, ja heidän ostostensa loppusumma on 70 tai ylikin. Silloin sinun kannattaa kysyä, haluaako hän mahdollisesti enemmän etua itselleen ja tilata tuotteet suoraan maahantuojalta. - jm:ltä jää pois vaiva toimittaa tilatut tavarat ja ne tulevat suoraan maahantuojalta. - Clubilaisena asiakas saa paljon erilaisia etuja (Club-edut). - jokainen emäntä on myös potentiaalinen Club-ehdokas, kannattaa aina tarjota.

10 9/17 Yleistä kutsuista Yleisesti on huomattavissa, että mitä hauskempaa sinulla ja asiakkailla on kutsuilla, sitä helpommin myös päiväät uusia kutsuja. Asiakkaat haluavat tavata sinut uudelleen mukavien kutsujen merkeissä. Vaihtele aiheita edistyessäsi kutsujen pidossa, tällä tavalla voit pitää samoille emännille ja samoille vieraille useat kutsut vuodessa. Kukaan ei jaksa katsoa samanlaista näyteikkunaa vuodesta toiseen ja kuulla samoja juttuja moneen kertaan. Käytä mielikuvitustasi ja pidä erilaisia kutsuja, itsekin pysyt virkeämpänä. Tärkeintä kutsuilla on tunnelma; asiakas odottaa hauskaa ja iloista hetkeä, ei liikaa tylsää tuotetietoutta ja jäykkää esitystapaa. Tuotetietoutta saa HomCaren laadukkaista esitteistä. Toivota emännän kanssa vieraat tervetulleiksi ja kättele heidät. Jaa jokaiselle tuotekuvasto ja Asiakaslehti, ja kehota ottamaan ne mukaan kotiin, jotta myöhemminkin osaavat tilata. Kutsujen aloitus Esittele HomCare ja itsesi. Kerro, miten lähdit mukaan, ihmiset haluavat kuulla tarinoita, ja tämä saattaa auttaa rekrytoinnissa. Esittelytilanteessa voit joko istua tai seistä, ihan mikä sinusta tuntuu paremmalta. Jos olet ujo, älä vaadi itseltäsi liikoja, käytä apuna esittelyn apuvälineitä (esitteitä, mainosalustoja, Asiakaslehtiä ym.) ja luota itseesi! Muista kiittää emäntää. Emäntä on sinun tärkein ihmisesi kutsuilla, hän yrittää parhaansa ja sinun tulee kiittää häntä siitä. Saattaa tulla tilanne, että asiakas mainitsee sinulle kilpailijan tuotteesta, älä ala moittia sitä, vaan yritä esitellä oma tuotteesi hienovaraisesti ja tyrkyttämättä. Ole aina hienotunteinen. Uskalla laittaa itsesi likoon, älä yritä olla mitään muuta kuin mitä oikeasti olet, luova positiivinen hulluus on sallittua, jopa toivottavaa. Valitse ensimmäisten kutsujen aiheeksi tuotteet, joita olet jo ehtinyt kokeilla ja joista osaat jo kertoa omia käyttökokemuksiasi. Älä yritäkään heti hallita koko tuotevalikoimaa, voit keskittyä johonkin osa-alueeseen ja ajan kuluessa ja käytettyäsi uusia tuotteita, voit muuttaa aihetta. Mieti, mikä osa-alue on sinulle tärkein ja keskity alussa siihen.

11 10/17 Tuote-esittely Tuotteiden esittely saa kestää min, ei enempää. Älä ole liian viisas ja jaa kaikkea tietoa kerralla, näin saat useampia kutsuja eri aiheista. Asiakas pitää saada haluamaan ja tarvitsemaan juuri meidän tarjoamiamme tuotteita. Yritä luoda mielikuvia esim. helposta siivouksesta ja sen jälkeen seuraavasta vapaa-ajasta. Yritä esittää asiat mahdollisimman yksinkertaisesti. Jos saat luotua mukavan ilmapiirin kutsuille, saat helposti päivättyä uudet kutsut. Valitse riittävän suppea teema esiteltäväksi, enintään 5-7 tuotetta. Esittele mieluummin muutama tuote hyvin kuin sotket kaikkien pään liian pitkillä esittelyillä. Myynti ei nouse isommaksi monella tuotteella, päinvastoin se laskee. Pitäytymällä vain muutamaan tuotteeseen esittelyssä, varmistat myös useamman esittelyn samoille vieraille. Nykyajan asiakas on kiireinen, hänellä on mahdollisesti stressaava työ, kotona kotityöt ja lasten harrastuksiin viennit ym. Hän ei aina välttämättä jaksa kuunnella asiaa siivouksesta tai pyykinpesusta, opettele pitämään myös kutsuja, joissa hemmottelet asiakasta! Kun asiakas tuntee olonsa hyväksi kutsujen jälkeen, hän tulee mielellään uudelleen ja saattaa itsekin innostua kutsujen päiväämiseen. Luo mielikuva ihanasta jalkahoidosta tai kasvohoitokutsuista ja myös pidä niitä. Ihmiset arvostavat nykyaikana yhä enemmän hyvää oloa ja erilaisia hoitoja.

12 11/17 Jatkokutsujen päivääminen Voit myös reilusti pyytää apua kutsujen päiväämiseksi kertomalla olevasi uusi jm ja tarvitsevasi apua. Tässä sinua auttaa myös emäntä, kunhan olet hänet valmistellut tähän tärkeään tehtävään. Jos asiakas alkaa kysellä tuotteesta, joka ei ole sinulla aiheena, yritä innostaa hänet kutsujen pitoon, jolloin ehdit kertoa asiasta tarkemmin. Luo mielikuvia, pieniä mainospätkiä esittelyn aikana. Voit kysyä vierailta, minkä tuotteen he valitsisivat tuotekuvastosta itselleen. Kun he vastaavat, kerrot heille, että kutsuja pitämällä he voivat saada suosikkituotteensa halvemmalla, jopa ilmaiseksi. Älä tarjoa asiakkaalle mitä tahansa aikaa, vaan anna hänen valita kahdesta ajankohdasta. Älä kysy, haluaako kukaan pitää kutsut, vaan johdattele asiakas päiväämiseen hänen halullaan saada jotakin lähes ilmaiseksi.

13 12/17 Hyödynnä innostus Yritä päivätä jatkokutsut mahdollisimman lähelle edellisiä kutsuja, emäntä on innokkaimmillaan ja sinulla on hyvät mahdollisuudet saada onnistuneet kutsut. Mitä kauemmin heidän pitää odottaa omia kutsujaan, sitä helpommin tulee peruutuksia tai siirtoja. Yritä päivätä uudet kutsut kolmen viikon sisään; jos haluamasi esittelypäivät ovat jo täynnä, voit päivätä neljännelle viikolle. Tai jos ei löydy aikaa, voit tarjota kutsuja alalinjallesi. Emännälle asetetaan tavoite, jotta hän saa haluamansa tuotteen omilta kutsuiltaan. Tuotteen myyntitilanteessa asiakas punnitsee sitä, mitä hän saa suhteutettuna siihen, mitä joutuu uhraamaan. Hinta on vasta viidenneksi tärkein syy ostopäätöstä tehtäessä, sitä ennen tulevat luottamus, laatu, tarjonta ja palvelu. Korosta tyytyväisyystakuuta ja palautusoikeutta, asiakas kokee meiltä ostamisen turvalliseksi. Työpaikkaesittelyissä voit myös jakaa kutsuedun alennuksena vieraitten kesken, tämä on perusteltua, koska tällöin ei ehkä kukaan ole joutunut erityisemmin panostamaan kutsujen onnistumiseen. Yhteyshenkilölle voi antaa pienen lahjan ja kaikki ovat tyytyväisiä! Muista vielä kysyä emännältä, haluaisiko hän alkaa jm:ksi. Mahdolliset jatkokutsut hän voisi käyttää reippaaseen aloittamiseen. On paljon emäntiä, jotka olisivat aloittaneet jm:nä, jos joku olisi pyytänyt ja tarjonnut heille mahdollisuutta. Muista, että hänellä oli mahdollisuus tarkkailla sinua, pidä esittely yksinkertaisena ja hauskana!

14 13/17 Tuotteiden toimitus Jälleenmyyjällä on mahdollisuus toimittaa kutsuilla myymänsä tuotteet: 1. suoraan kutsuilla. Säästää aikaa ja kuluja. Asiakkaat yleensä pitävät eniten siitä, että saavat tuotteet saman tien. Huonona puolena on se, että kutsut pitkittyvät ja tuotteitten pakkaaminen autosta samantien on hankalaa. Varaston arvo kasvaa suureksi. Auton pakkaaminen vie energiaa, samoin purkaminen. On myös mahdotonta pitää kaikkia tuotteita mukana, jolloin usein tulee hankalia jälkitoimituksia. 2. Club-tilaus, jolloin tuotteet tulevat suoraan HomCarelta. Jälleenmyyjän ansio tulee myöhemmin bonuksina. Ei vaadi varastoa. 3. tuomalla tavarat jälkikäteen emännälle. On työlästä, mutta jälleenmyyjän on henkilökohtaisesti helpompaa kysyä vielä jälkeenkin päin mahdollisia uusia kutsuemäntiä. Ja vielä voi kysyä emännältä hänen mahdollista halukkuuttaan jälleenmyyjäksi. Asiakaspalvelua parhaimmillaan. Ei vaadi varastoa. 4. toimitus suoraan HomCarelta emännälle. Helpottaa varsinkin pitkien matkojen kutsuja. Emäntä saa ylimääräisen pakkauslisän lisätyöstään. Jälleenmyyjälle tulee säästöä polttoaineessa ja ajassa. Jälleenmyyjän työmäärä helpottuu huomattavasti eikä ole jälkitoimituksia. Monessa tilanteessa ihanteellinen tapa jälleenmyyjälle, ei vaadi esim. jm:n varastoa.

15 14/17 6. REKRYTOINTI Miksi sinun pitäisi rekrytoida? Kutsumyynti luo hyvän pohjan HomCare-menestykselle, mutta todellinen ansioiden kasvu tapahtuu vasta oman organisaation kasvun ja Palkkio-ohjelmassa tapahtuvan ylenemisen myötä. Menestyksesi tai epäonnistumisesi tässä työssä on oma halusi ja sitoutumisesi kasvamiseen ja bisneksen kasvattamiseen. Et voi kasvaa, ellet rakenna! Kasvatat bisnestäsi kertomalla mahdollisuudesta muille. Oletko ajatellut, missä olisit, jos joku ei olisi tarjonnut tätä mahdollisuutta sinulle? Rekrytointi on sitä, että rakastat työtäsi niin paljon, että olet valmis tarjoamaan sitä kaikille. Kutsuilla on yleensä ainakin yksi henkilö, joka todella teki vaikutuksen sinuun. Tämä voi olla esim. henkilö, joka esitti paljon kysymyksiä. Tai ehkä hän oli erityisen ystävällinen tai kertoi olevansa rahapulassa. Nämä ovat ihmisiä, joille sinun kannattaa kertoa enemmän jälleenmyyjän työstä. Rekrytointia on kaikki, mitä sanot ja teet - koko ajan! Muista aina asenteesi, ulkoinen olemuksesi ja käytöksesi, ei sitä koskaan tiedä, kuka katselee! Ole sellainen henkilö, jonka haluaisit tuntea, hauska, innostunut ja jännittävä.

16 15/17 7. CLUB Muista jo emännänvalmistelua tehdessäsi kertoa myös Clubista. Kerro emännälle, mitä etuja hän saa toimiessaan Clubilaisena. Kutsuilla myös vieraille kannattaa kertoa yksinkertaisesti Clubista. Kun asiakkaan ostot ovat lähellä 70 tai mahdollisesti jo ylittäneet tuon rajan, tarjoa aina Clubilaisuutta. Joskus syntyy jopa joukkohysteria Clubiin liittymisestä. Samoilla kutsuilla voi tulla useampikin Clubilainen. Kerro, että he edelleen voivat pitää normaalejakin kutsuja ja valita, milloin on kutsujen tai Club-tilauksen aika. Et ole hylkäämässä heitä. Asiakaslehdet ovat todella tärkeä apuväline sekä uusien Clubilaisten saannissa että myös jatkossa tilausvaiheessa, kuten myös Clubilaisen innostamisessa uusien jäsenten hankintaan. Älä säästä esitteissä tai Asiakaslehdissä! Jälleenmyyjä hyötyy uusista Clubilaisista saamalla bonusta heidän ostoistaan. Säästät aikaa ja rahaa, kun tuotteet menevät suoraan maahantuojalta Clubilaiselle. Varsinkin kaukana sijaitsevista emännistä kannattaa ehdottomasti tehdä Clubilaisia, he huolehtivat lähialueen tarpeista ja itse pystyt suunnittelemaan toimintaasi tehokkaammin.

17 16/17 8. ASIAKASPALVELU Varsinkin kun on kyseessä uusi asiakas, mahdolliset reklamaatiot on hoidettava korostetun hyvin (välittömästi ja mahdollisesti myös hyvityksin). Tutkimusten mukaan tyytyväinen asiakas kertoo kolmelle mutta tyytymätön yhdelletoista! Ja muista, että uuden asiakkaan hankkimiseen kuluu paljon enemmän aikaa kuin vanhan pitämiseen! Ja menetetyn asiakkaan takaisin saaminen on kaikkein vaikeinta. Muista aina kertoa kutsuilla asiakkaille, että heillä on mahdollisuus palauttaa tuote, jos eivät ole tyytyväisiä tai tuote ei sovi heille. Kerro, että he tekevät myös jälleenmyyjälle palveluksen ottamalla häneen yhteyttä. Clubilaiset ja emännät ovat tärkeimpiä asiakkaitasi. Kun olet saanut heidät pitämään kutsuja ja mahdollisesti liittymään Clubiin, älä unohda heitä, vaan pidä heistä erityisen hyvää huolta! Huolehdi, että he saavat pitää joko normaali- tai Club-kutsut ja saavat tietoa asiakas- ja Club-illoissa uutuuksista ja tarjouksista sekä ajankohtaisista tuotteista. HomCare auttaa sinua lähettämällä postia emännille ja Clubilaisille. Jos heistä ei huolehdita, he tuntevat arvonsa vähenneen ja pahimmassa tapauksessa heistä tulee entisiä asiakkaita, jolloin heitä on todella vaikea saada takaisin. Olemassa olevat Clubilaiset ovat jo suhtautuneet HomCareen ja tuotteisiin positiivisesti, meidän tarvitsee vain pitää heistä hyvää huolta ja heistä tulee uskollisia asiakkaita ja meidän yhteistyökumppaneitamme. Tarpeeksi suuri määrä Clubilaisia auttaa jm:ää saavuttamaan tavoitteensa ja työ helpottuu. Toimita aina tilatut tavarat mahdollisimman nopeasti. Annat mielikuvan asiakkaasta välittämisestä ja hänen tärkeydestään. Voit sopia emännän kanssa myös, että tuotteet tulevat HomCarelta suoraan hänelle, emäntä saa siitä lisäetua ja sinä säästät aikaasi ja vaivaasi. Joskus tulee peruutuksia kutsuihin hyvästä valmentamisesta huolimatta. Silloin tarjoa heti kahta päivää, joista emäntä voi valita uuden ajan, älä jätä roikkumaan asiaa. Jos emäntä haluaa siirtää kauemmas, sovi, milloin voi soittaa ja muista myös tehdä se.

18 17/17 9. PÄÄLLIKÖKSI YLENEMINEN Kutsumyyjällä on oikeus rakentaa itselleen oma myyntiorganisaatio. Tämä oikeus HomCaressa avaa aivan uudenlaisen maailman ja valtavat mahdollisuudet. Yksi HomCare-järjestelmän hienouksista on, että Päälliköksi yleneminen merkitsee paitsi mahdollisia alalinjakorvauksia, myös kasvavia bonuksia omasta myynnistä ja kasvavia bonuksia omasta Clubista. Mitä ylemmäksi nouset sitä suuremmat edut. Päällikkönä sinulla on myös mahdollisuus päästä mukaan HomCaren auto-ohjelmaan. Päällikkönä sinulle alkaa muodostua ns. toinen tulokanava, jolloin kokonaisansiosi ei ole riippuvainen pelkästään siitä, mitä itse myyt, vaan siitä mitä oma organisaatiosi yhteensä myy. Mitä nopeammin aloittaa sitä nopeammin tulokset tulevat. Mitä paremmin rakentaa sitä suuremmat tulokset. Tavoitteeksi päällikkyys kannattaa asettaa heti. Apua ja tukea näihin kysymyksiin kannattaa hakea ja sitä saa varmasti. Kasvu on meidän kaikkien tavoitteena ja kasvu on meidän kaikkien etu. Kutsumyynnin opettelu ja kutsumyynnin kouluttaminen ovat HomCare-toiminnan tärkein koulutusteema. Kutsujen pitäminen on kaikkien menestyvien jälleenmyyjien perustehtävä ja päälliköksi yleneminen jokaisen Kutsumyyjän tavoite.

1. OMA ASENNE RATKAISEE AINA MAHDOLLISUUDET MIHIN VAIN

1. OMA ASENNE RATKAISEE AINA MAHDOLLISUUDET MIHIN VAIN 1. OMA ASENNE RATKAISEE AINA MAHDOLLISUUDET MIHIN VAIN Omat asenteet Kuusi tärkeää asennetta ja ominaisuutta: - Ole ylpeä tuotteista, yhtiöstä, itsestäsi ja omasta toiminnastasi. - Ole innokas oppimaan

Lisätiedot

2. KESKUSTELUN ALOITTAMINEN

2. KESKUSTELUN ALOITTAMINEN 1. KUUNTELEMINEN 1. Katso henkilöä, joka puhuu 2. Mieti, mitä hän sanoo 3. Odota omaa vuoroasi 4. Sano, mitä haluat sanoa 2. KESKUSTELUN ALOITTAMINEN 1. Tervehdi 2. Jutustele 3. Päättele, kuunteleeko toinen

Lisätiedot

Ympärillämme olevat tilaisuudet ovat toiselta nimeltään ratkaisemattomia ongelmia

Ympärillämme olevat tilaisuudet ovat toiselta nimeltään ratkaisemattomia ongelmia VASTAVÄITTEET Tapio Joki Johdanto Ympärillämme olevat tilaisuudet ovat toiselta nimeltään ratkaisemattomia ongelmia K aupat syntyvät harvoin ilman vastaväitteitä. Myyjälle ratkaisevan tärkeää on ymmärtää,

Lisätiedot

MYCHALLENGE Työkalu tavoitteidesi saavuttamiseen Scandinavian Challengessa

MYCHALLENGE Työkalu tavoitteidesi saavuttamiseen Scandinavian Challengessa MYCHALLENGE Työkalu tavoitteidesi saavuttamiseen Scandinavian Challengessa Kerromme, miten......löytää oma miksi...asetat tavoitteesi...suunnittelet haasteesi...jaat tavoitteen osatavoitteiksi...seuraat

Lisätiedot

Kun et saa heitä näkemään valoa, saa heidät tuntemaan sen lämpö

Kun et saa heitä näkemään valoa, saa heidät tuntemaan sen lämpö KAUPANPÄÄTÖS Tapio Joki Johdanto Kun et saa heitä näkemään valoa, saa heidät tuntemaan sen lämpö K aupanpäätös on usein sekä myyjille että asiakkaille stressaavin vaihe myyntikeskustelussa ja kaikki se

Lisätiedot

Mitä tunteet ovat? Kukaan ei tiedä tarkasti, mitä tunteet oikein ovat. Kuitenkin jokainen ihminen kokee tunteita koko ajan.

Mitä tunteet ovat? Kukaan ei tiedä tarkasti, mitä tunteet oikein ovat. Kuitenkin jokainen ihminen kokee tunteita koko ajan. Mitä tunteet ovat? Kukaan ei tiedä tarkasti, mitä tunteet oikein ovat. Kuitenkin jokainen ihminen kokee tunteita koko ajan. Tunteet voivat olla miellyttäviä tai epämiellyttäviä ja ne muuttuvat ja vaihtuvat.

Lisätiedot

Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi

Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi JUTTUTUOKIO Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi Opettajan ja oppilaan välinen suhde on oppimisen ja opettamisen perusta. Hyvin toimiva vuorovaikutussuhde kannustaa,

Lisätiedot

E-kirjan kirjoittaminen

E-kirjan kirjoittaminen 1 E-kirjan kirjoittaminen Ohjeet e-kirjan kirjoittamiseen Tämän ohjeistuksen tavoitteena on auttaa sinua luomaan yksinkertainen e-kirja (pdftiedosto) asiakkaallesi. Kirja näyttää hänelle kuinka hyvin ymmärrät

Lisätiedot

Elämäsi. mahdollisuus!

Elämäsi. mahdollisuus! Elämäsi mahdollisuus! MIKSI partylite PartyLite auttaa sinua aloittamaan sinun elämäntyylisi sopivan liiketoiminnan, jolla voit saavuttaa unelmasi. Miksi PartyLite? Kodin tuoksut ovat kasvava liiketoiminnan

Lisätiedot

KOLIN ARVOISESTI. Nyt ja tulevaisuudessa

KOLIN ARVOISESTI. Nyt ja tulevaisuudessa KOLIN ARVOISESTI Nyt ja tulevaisuudessa Kolin arvo-ohjeet 2014 1 HUOLEHDI PARHAASTA LAADUSTA Asetamme riman entistäkin korkeammalle! YRITTÄJÄ Ota omat arvosi näkyväksi osaksi toimintaasi. Kerro ne nettisivuillasi

Lisätiedot

MITÄ JA MIKSI IHMISET OSTAVAT

MITÄ JA MIKSI IHMISET OSTAVAT MITÄ JA MIKSI IHMISET OSTAVAT Johdanto Mahdollisuus koputtaa harvoin ovellesi. Koputa sen sijaan mahdollisuuden ovea, jos toivot pääseväsi sisään. J okaisen myyjän on hyvä tiedostaa miten ja miksi pitää

Lisätiedot

VAIKUTTAVAA VIESTINTÄÄ

VAIKUTTAVAA VIESTINTÄÄ VAIKUTTAVAA VIESTINTÄÄ Parasta Lapsille ry @marjukkak @taru69myth 1. TAVOITE JA SISÄLLÖT KUNTOON MITÄ JA MIKSI? KENELLE MISSÄ, MILLOIN? tavoite vastaanottaja välineet MITEN? viestin sisältö ja formaatti,

Lisätiedot

UUSASIAKASHANKINTA. Johdanto

UUSASIAKASHANKINTA. Johdanto HINTAVASTAVÄITTEE T TYÖKIRJA.docx UUSASIAKASHANKINTA Johdanto Laatu on paras liiketoimintasuunnitelma M iten löytää enemmän ja parempia uusia asiakkaita, on yksi myyjän ydintaidoista. Millainen strategia

Lisätiedot

Haastattelut e-kioskin käyttäjäkokemuksista. Mira Hänninen Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haastattelut e-kioskin käyttäjäkokemuksista. Mira Hänninen Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Haastattelut e-kioskin käyttäjäkokemuksista Mira Hänninen Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Sukupuoli ja ikä Haastattelin Kirjasto 10:ssä 14 henkilöä, joista seitsemän oli naisia (iät 24, 25, 36, 36, 50,

Lisätiedot

Jamk Innovointipäivät

Jamk Innovointipäivät Keskiviikko3 Asiakastutkimuksien suunnittelu Jamk Innovointipäivät Miksi asiakastutkimukset? Olemme nyt saaneet toimeksiannon kehitystehtäväämme ja tarkentaneet sen jälkeen tiimissämme mitä meidän halutaan

Lisätiedot

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Lähdetään matkaan Tänään lähdetään hyvän paimenen matkaan. Aamulla paimen huomasi, että yksi hänen lampaistaan on kadoksissa. Tallella on 99 lammasta, mutta yksi,

Lisätiedot

Jaksamiskysely S-ryhmä 10/2016 Tulosvastuulliset esimiehet ja ylemmät toimihenkilöt

Jaksamiskysely S-ryhmä 10/2016 Tulosvastuulliset esimiehet ja ylemmät toimihenkilöt Jaksamiskysely S-ryhmä 10/2016 Tulosvastuulliset esimiehet ja ylemmät toimihenkilöt Vastaus%: 54 Havaintoja A (omat esimiehet ja johto): 5/9 hakee tukea omasta esimiehestään, kun tarve siihen on. Reilu

Lisätiedot

Jaksamiskysely 10/2016 (netti) Tulosvastuulliset esimiehet ja ylemmät toimihenkilöt

Jaksamiskysely 10/2016 (netti) Tulosvastuulliset esimiehet ja ylemmät toimihenkilöt Jaksamiskysely 10/2016 (netti) Tulosvastuulliset esimiehet ja ylemmät toimihenkilöt Vastaus%: 60 Havaintoja A (omat esimiehet ja johto): Reilu 3/7 hakee tukea omasta esimiehestään, kun tarve siihen on.

Lisätiedot

PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ.

PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ. PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ. Wulff-Yhtiöt Oyj rekrytointi Kari Juutilainen InHunt Group gsm 044 995 5382 kari.juutilainen@inhunt.fi www.urawulffilla.fi Myynti on työtä, jossa tuloksellisuus

Lisätiedot

Millainen on hyvä työhakemus?

Millainen on hyvä työhakemus? TYÖHAKEMUS- OPAS Millainen on hyvä työhakemus? Hyvä hakemus erottuu joukosta ja vastaa kysymykseen, miksi sinä olisit hyvä valinta tehtävään. Hakemuksessa voit tuoda omaa persoonaasi esiin, jopa ehkä enemmän

Lisätiedot

IPA Kyselylomake valinnoista ja osallistumisesta jokapäiväisessä elämässä

IPA Kyselylomake valinnoista ja osallistumisesta jokapäiväisessä elämässä IPA Kyselylomake valinnoista ja osallistumisesta jokapäiväisessä elämässä Vastaajan nimi: Päivämäärä: Johdanto Tämän lomakkeen kysymykset koskevat päivittäisiä toimintojasi. Pyrimme saamaan käsityksen

Lisätiedot

PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ.

PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ. PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ. Wulff-Yhtiöt Oyj rekrytointi p. 09 5259 0050 info@wulff.fi Myynti on työtä, jossa tuloksellisuus ja ihanuus on kiinni ennenkaikkea tekijänsä asenteesta!

Lisätiedot

4 ensimmäistä sähköpostiasi

4 ensimmäistä sähköpostiasi 4 ensimmäistä sähköpostiasi 1 Ohjeet Nyt rakennetaan neljä viestiä, jotka voit lähettää sähköpostilistallesi. Jos et vielä osaa rakentaa sähköpostilistaa, lue tämä kirjoitus: http://www.valmentaja-akatemia.fi/sahkopostilista/

Lisätiedot

Elämän kartat -3. koulutustapaaminen-

Elämän kartat -3. koulutustapaaminen- Elämän kartat -3. koulutustapaaminen- Käydään läpi kotitehtävä Mieti lomakkeen avulla asioita jotka toimivat hyvin elämässäsi joihin toivoisit muutosta. Asioita, joita haluaisit muuttaa elämässäsi voidaan

Lisätiedot

Mitä olet aina halunnut tietää tupakoinnin lopettamisesta. mutta et ole uskaltanut kysyä

Mitä olet aina halunnut tietää tupakoinnin lopettamisesta. mutta et ole uskaltanut kysyä Mitä olet aina halunnut tietää tupakoinnin lopettamisesta mutta et ole uskaltanut kysyä 1 2 Tuumasta toimeen Mielessäsi on ehkä käynyt tupakoinnin lopettaminen. Lopettamisprosessiin ja omiin tupakointitapoihisi

Lisätiedot

Urheilijan henkisen toimintakyvyn tukeminen

Urheilijan henkisen toimintakyvyn tukeminen Urheilijan henkisen toimintakyvyn tukeminen ELÄMÄN HALLINTA & HYVÄ ARKI ITSEVARMA URHEILIJA MYÖNTEINEN ASENNE MOTIVAATIO & TAVOITTEEN ASETTAMINEN Myönteinen asenne Pidä hyvää huolta sisäisestä lapsestasi,

Lisätiedot

Opiskelukyky, stressinhallinta ja ajanhallinta

Opiskelukyky, stressinhallinta ja ajanhallinta Opiskelukyky, stressinhallinta ja ajanhallinta 7.9. ja 7.10. 2015 Timo Tapola Opintopsykologi Aalto-yliopisto LES Student services Yhteystieto: timo.tapola@aalto.fi Opiskelukyky http://www.opiskelukyky.fi/video-opiskelukyvysta/

Lisätiedot

TYÖPAIKKAHAASTATTELUUN VALMISTAUTUMINEN, HAKEMUS JA CV

TYÖPAIKKAHAASTATTELUUN VALMISTAUTUMINEN, HAKEMUS JA CV TYÖPAIKKAHAASTATTELUUN VALMISTAUTUMINEN, HAKEMUS JA CV TAVOITTEET Annetaan tietoa ja valmiuksia työnhakuun liittyvistä taidoista ja menetelmistä, mukaan lukien simuloitu työhaastattelu. Työnhakuun liittyvien

Lisätiedot

KUINKA TEHDÄ ONNISTUNEITA REKRYTOINTEJA? LÖYDÄ OIKEA ASENNE OSAAMISEN TAKANA

KUINKA TEHDÄ ONNISTUNEITA REKRYTOINTEJA? LÖYDÄ OIKEA ASENNE OSAAMISEN TAKANA KUINKA TEHDÄ ONNISTUNEITA REKRYTOINTEJA? LÖYDÄ OIKEA ASENNE OSAAMISEN TAKANA ASIAOSAAMISEEN KESKITTYMINEN ON VÄÄRÄ FOKUS. ETSI ASENNETTA. Uuden työntekijän sopeutuminen uusiin tehtäviin voi viedä jopa

Lisätiedot

Kohtaamisen taito lastensuojelussa/ Lasse-koulutukset : Kokemusasiantuntijoiden viestit

Kohtaamisen taito lastensuojelussa/ Lasse-koulutukset : Kokemusasiantuntijoiden viestit Kohtaamisen taito lastensuojelussa/ Lasse-koulutukset 2014-2015: Kokemusasiantuntijoiden viestit Kohtaamisessa tärkeää: Katse, ääni, kehon kieli Älä pelkää ottaa vaikeita asioita puheeksi: puhu suoraan,

Lisätiedot

Iloa ja kannustusta elintapoihin Miksi, miten ja kenelle? + Neuvokas perhe kortin käyttöharjoitus

Iloa ja kannustusta elintapoihin Miksi, miten ja kenelle? + Neuvokas perhe kortin käyttöharjoitus Iloa ja kannustusta elintapoihin Miksi, miten ja kenelle? + Neuvokas perhe kortin käyttöharjoitus Missä Neuvokas perhe työvälineet ja ideologia voivat auttaa ammattilaista? Asiakas ei ymmärrä miten tärkeä

Lisätiedot

MINÄ MUUTAN. Muuttovalmennusopas vammaiselle muuttajalle

MINÄ MUUTAN. Muuttovalmennusopas vammaiselle muuttajalle MINÄ MUUTAN Muuttovalmennusopas vammaiselle muuttajalle Kirsi Timonen, projektityöntekijä Vammaispalvelujen valtakunnallinen kehittämishanke 2010-2012 MINÄ MUUTAN Olet suuren muutoksen edessä. Uuteen kotiin

Lisätiedot

Seuraavat kysymykset koskevat erilaisia tekijöitä, jotka liittyvät digitaaliseen mediaan ja digitaalisiin laitteisiin kuten pöytätietokoneet,

Seuraavat kysymykset koskevat erilaisia tekijöitä, jotka liittyvät digitaaliseen mediaan ja digitaalisiin laitteisiin kuten pöytätietokoneet, Seuraavat kysymykset koskevat erilaisia tekijöitä, jotka liittyvät digitaaliseen mediaan ja digitaalisiin laitteisiin kuten pöytätietokoneet, kannettavat tietokoneet, älypuhelimet, tablettitietokoneet,

Lisätiedot

Tietokilpailu 5 Väkivallasta perheessä saa puhua Mitä tarkoittaa avun saaminen?

Tietokilpailu 5 Väkivallasta perheessä saa puhua Mitä tarkoittaa avun saaminen? Tietokilpailu 5 Väkivallasta perheessä saa puhua Mitä tarkoittaa avun saaminen? Tähän tietokilpailuun on kerätty kysymyksiä väkivallasta perheessä ja rikosprosessiin liittyen. Tietokilpailun voi pitää

Lisätiedot

Sinnikkyys. Teet paljon töitä saattaaksesi loppuun sen, minkä aloitit.

Sinnikkyys. Teet paljon töitä saattaaksesi loppuun sen, minkä aloitit. Urheus Olet rohkea henkilö, joka ei peräänny uhkien, haasteiden, vaikeuksien tai kivun edessä. Puhut sen puolesta, mikä on oikein, vaikka kohtaisit vastustusta. Toimit vakaumuksesi mukaan. 1 Sinnikkyys

Lisätiedot

The Adult Temperament Questionnaire (the ATQ, 77-item short form) AIKUISEN TEMPERAMENTTIKYSELY

The Adult Temperament Questionnaire (the ATQ, 77-item short form) AIKUISEN TEMPERAMENTTIKYSELY 2007 Mary K. Rothbart, D. E. Evans. All Rights Reserved. Finnish translation: Professor Katri Räikkönen-Talvitie and the Developmental Psychology Research Group, University of Helsinki, Finland The Adult

Lisätiedot

YRITTÄJÄTESTIN YHTEENVETO

YRITTÄJÄTESTIN YHTEENVETO YRITTÄJÄTESTIN YHTEENVETO Alla oleva kaavio kuvastaa tehdyn testin tuloksia eri osa-alueilla. Kaavion alla on arviot tilanteestasi koskien henkilökohtaisia ominaisuuksiasi, kokemusta ja osaamista, markkinoita

Lisätiedot

Menestyksen porkkanoita

Menestyksen porkkanoita Menestyksen porkkanoita Usko Uskallus Innostuminen Oma Yritys-messut Wanha Satama, Helsinki 20.3.2013 Miksi jotkut yritykset menestyvät?...ja toiset eivät? Olemassaolon oikeutus ; Mikä on/ olisi minun

Lisätiedot

Tehtävät. Elämänpolku opettaa. Selviytymistyylejä on monia. 114 ole oman elämäsi tähti

Tehtävät. Elämänpolku opettaa. Selviytymistyylejä on monia. 114 ole oman elämäsi tähti Tehtävät 1 Elämänpolku opettaa A. Miten olet selvinnyt vaikeista hetkistä elämässäsi? Voit palata tarkastelemaan ensimmäisessä luvussa piirtämääsi elämänjanaa ja pohtia tehtävää sen avulla. B. Kirjoita

Lisätiedot

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet).

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet). Kirjoittaminen KESKITASO Lyhyet viestit: 1. Ystäväsi on lähtenyt lomamatkalle ja pyytänyt sinua kastelemaan hänen poissa ollessaan kukat. Kun olet ystäväsi asunnossa, rikot siellä vahingossa jonkin esineen.

Lisätiedot

NIMENI ON: Kerro, millaisista asioista pidät? Minusta on mukavaa, kun: Jos olisin väri, olisin: Tulen iloiseksi siitä, kun:

NIMENI ON: Kerro, millaisista asioista pidät? Minusta on mukavaa, kun: Jos olisin väri, olisin: Tulen iloiseksi siitä, kun: Lapsen oma KIRJA Lapsen oma kirja Työkirja on tarkoitettu lapsen ja työntekijän yhteiseksi työvälineeksi. Lapselle kerrotaan, että hän saa piirtää ja kirjoittaa kirjaan asioita, joita hän haluaa jakaa

Lisätiedot

Minea Ahlroth Risto Havunen PUUN JA KUOREN VÄLISSÄ

Minea Ahlroth Risto Havunen PUUN JA KUOREN VÄLISSÄ Minea Ahlroth Risto Havunen PUUN JA KUOREN VÄLISSÄ Talentum Helsinki 2015 Copyright 2015 Talentum Media Oy ja kirjoittajat Kansi, ulkoasu ja kuvitus: Maria Mitrunen 978-952-14-2411-3 978-952-14-2412-0

Lisätiedot

Minua opastaa vapaa tahto! Minua tasapainottaa tunneälykkyys. Luomisvoimani ovat yllätys ja mielenselkeys.

Minua opastaa vapaa tahto! Minua tasapainottaa tunneälykkyys. Luomisvoimani ovat yllätys ja mielenselkeys. Päivä 67 3.8 Sininen Lunaarinen Käsi Mistä pitää kiinni kaksin käsin ja mistä irrottaa ote? Haasteen lunaarinen sointu tarjoilee valintoja ja vastakohtia. On aika valita niin että oma voima saa virrata

Lisätiedot

lehtipajaan! Oppilaan aineisto

lehtipajaan! Oppilaan aineisto Tervetuloa lehtipajaan! Oppilaan aineisto OSA 1: Tietoa sanomalehdestä Mikä on lehtipaja? Tässä lehtipajassa opit tekemään uutisia Luokkanne on Aamulehti junior -lehden toimitus it Saat oman ammatin ja

Lisätiedot

IMUA JA HYVINVOINTIA OMAAN TYÖHÖN. Anki Mannström

IMUA JA HYVINVOINTIA OMAAN TYÖHÖN. Anki Mannström IMUA JA HYVINVOINTIA OMAAN TYÖHÖN Anki Mannström Holistinen - Kokonaisvaltainen yksilö Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Kaikki vaikuttaa hyvinvointiimme! TASAPAINO? TERVEYS IHMISSUHTEET TYÖ TALOUS Tasapainoa

Lisätiedot

KAHDEKSAN ASKELTA MENESTYKSEEN

KAHDEKSAN ASKELTA MENESTYKSEEN KAHDEKSAN ASKELTA MENESTYKSEEN Kahdeksan askelta menestykseen! Itsenäinen yrittäminen antaa suurta vapautta ja samalla arvokasta kokemusta miten menestyä itsenäisesti. Se vaatii kuitenkin työtä kuten mikä

Lisätiedot

Papuri.papunet.net. Oma ääni kuuluviin! Näin teet oman radio-ohjelman

Papuri.papunet.net. Oma ääni kuuluviin! Näin teet oman radio-ohjelman Papuri.papunet.net Oma ääni kuuluviin! Näin teet oman radio-ohjelman Tiesitkö, että kuka tahansa voi tehdä itse oman radio-ohjelman internetiin? Tässä kirjassa kerrotaan, miten se onnistuu. Saat ohjeet

Lisätiedot

TYÖHAASTATTELU- OPAS

TYÖHAASTATTELU- OPAS TYÖHAASTATTELU- OPAS Työhaastattelu Työhaastattelu on työnhakijan ja rekrytoivan tahon vuorovaikutteinen kohtaaminen. Haastattelussa käydään yleensä läpi sekä työnhakijan persoonaan että ammattitaitoon

Lisätiedot

PUHUMISEN HARJOITUSTESTI. Tehtävä 1 KERTOMINEN

PUHUMISEN HARJOITUSTESTI. Tehtävä 1 KERTOMINEN PUHUMISEN HARJOITUSTESTI Tehtävä 1 KERTOMINEN Kerro, mitä teet, kun sinua jännittää. Sinulla on kaksi minuuttia aikaa miettiä, mitä sanot ja 1,5 minuuttia aikaa puhua. Aloita puhuminen, kun kuulet kehotuksen

Lisätiedot

PENNO Selvitä rahatilanteesi

PENNO Selvitä rahatilanteesi PENNO Selvitä rahatilanteesi TIEDÄTKÖ, KUINKA PALJON SINULLA ON RAHAA KÄYTÖSSÄSI? Kuuluuko arkeesi taiteilu laskujen ja välttämättömien menojen kanssa? Tiedätkö, mihin rahasi kuluvat? Tämän Penno-työkirjan

Lisätiedot

Sisällys. Johdanto... 13

Sisällys. Johdanto... 13 Sisällys Johdanto... 13 1 Välittäminen on asiakaspalvelua... 17 Määrän ja laadun vuoropuhelu... 17 Asiakkaan on ymmärrettävä, mistä hän maksaa... 19 Sekä ostaja että myyjä ovat asiakkaita... 23 Asiakas

Lisätiedot

Miten saat ihmiset pitämään itsestäsi vähemmässä kuin 90 sekunnissa.

Miten saat ihmiset pitämään itsestäsi vähemmässä kuin 90 sekunnissa. Miten saat ihmiset pitämään itsestäsi vähemmässä kuin 90 sekunnissa. ENSIVAIKUTELMA miten voit parantaa sitä Olen listannut toimivia tapoja hyvän ensivaikutelman antamiseksi. Poimi omasi ja ota käyttöön.

Lisätiedot

YRITYS-SUOMEN BRÄNDIKIRJA

YRITYS-SUOMEN BRÄNDIKIRJA YRITYS-SUOMEN BRÄNDIKIRJA Luomme Suomelle parempaa tulevaisuutta Toimeliaisuus ja rohkea yrittäjyys luovat hyvinvointia Suomelle. Kilpajuoksussa menestykseen julkisten yrityspalveluiden tehtävänä on toimia

Lisätiedot

PIDÄ HUOLTA ITSESTÄ TYÖYHTEISÖSTÄ AMMATTITAIDOSTA

PIDÄ HUOLTA ITSESTÄ TYÖYHTEISÖSTÄ AMMATTITAIDOSTA PIDÄ HUOLTA ITSESTÄ TYÖYHTEISÖSTÄ AMMATTITAIDOSTA Annamari Mäki-Ullakko, Ilmarinen, 5.11.2015 ESITYKSEN SISÄLTÖ 1. Oma jaksaminen on perusta 2. Työyhteisössä jokainen vaikuttaa ja on vastuussa 3. Ammattitaidon

Lisätiedot

Parisuhteen vaiheet. Yleensä ajatellaan, että parisuhteessa on kolme vaihetta.

Parisuhteen vaiheet. Yleensä ajatellaan, että parisuhteessa on kolme vaihetta. Parisuhteen vaiheet Yleensä ajatellaan, että parisuhteessa on kolme vaihetta. Parisuhteen vaiheet ovat seurusteluvaihe, itsenäistymisvaihe ja rakkausvaihe. Seuraavaksi saat tietoa näistä vaiheista. 1.

Lisätiedot

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun.

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. RISKIARVIOINTILOMAKE 1. Henkilön nimi Pekka P. 2. Asia, jonka henkilö haluaa tehdä. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. 3. Ketä kutsutaan mukaan

Lisätiedot

NÄYTTEILLEASETTAJIEN KICK-OFF

NÄYTTEILLEASETTAJIEN KICK-OFF NÄYTTEILLEASETTAJIEN KICK-OFF NHTEF 2015 Annika Puotsaari, Tiia Paananen 01-12-15 1 FAKTAA JA LUKUJA Aktiivinen näytteilleasettaja = tyytyväinen näytteilleasettaja Aktiivinen näytteilleasettaja saa jopa

Lisätiedot

2. JAKSO - MYÖNTEINEN MINÄKUVA Itsenäisyys, turvallisuus, itseluottamus, itseilmaisu

2. JAKSO - MYÖNTEINEN MINÄKUVA Itsenäisyys, turvallisuus, itseluottamus, itseilmaisu 2. JAKSO - MYÖNTEINEN MINÄKUVA Itsenäisyys, turvallisuus, itseluottamus, itseilmaisu Jokaisella lapsella tulisi olla itsestään kuva yksilönä joka ei tarvitse ulkopuolista hyväksyntää ympäristöstään. Heillä

Lisätiedot

7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä

7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä 7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä montako tietokirjaa pitää myydä, että olisit suomessa bestseller? Bestseller-listalle Suomessa tietokirjalla on päässyt vuonna 2014 jos on myynyt yli 13500 kappaletta tai

Lisätiedot

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen ilot Koulun jälkeen rättipoikki, kotiin laahustin tien poikki. Ajattelin: voisin mennä nukkumaan, ihan vain hetkeksi torkkumaan. Sitten

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

TERVETULOA RIPPIKOULUUN! TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Mikä ihmeen ripari? Edessäsi on nyt ainutkertainen elämän jakso, jolloin sinulla on mahdollisuus osallistua rippikouluun yhdessä ikätovereidesi kanssa. Rippikoulussa eli riparilla

Lisätiedot

KAKSIN ET OLE YKSIN Kivitippu 18.10.2011. Aluevastaava Sari Havela Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry

KAKSIN ET OLE YKSIN Kivitippu 18.10.2011. Aluevastaava Sari Havela Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry KAKSIN ET OLE YKSIN Kivitippu 18.10.2011 Aluevastaava Sari Havela Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry Minun tieni Siksi tahtoisin sanoa sinulle, joka hoidat omaistasi. Rakasta häntä Niin paljon, että rakastat

Lisätiedot

TYÖNHAKU LYHYT OPPIMÄÄRÄ

TYÖNHAKU LYHYT OPPIMÄÄRÄ TYÖNHAKU LYHYT OPPIMÄÄRÄ TYÖNHAUN ALOITTAMINEN Moni lähtee heti hakemaan töitä huomattuaan kiinnostavan työpaikkailmoituksen. Tavallaan se onkin juuri oikea tapa: usein hakijoita aletaan haastatella heti

Lisätiedot

Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava

Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava JAKSON❶TAVOITTEET 1. Tutustu jaksoon 1. Kotona, koulussa ja kaupungissa. Mikä aiheista kiinnostaa sinua eniten? 2. Merkitse rastilla tärkein tavoitteesi tässä jaksossa.

Lisätiedot

Tiivistelmä opiskelijapalautteista (n=51)

Tiivistelmä opiskelijapalautteista (n=51) Tiivistelmä opiskelijapalautteista (n=51) 1. Minkä vuoksi hakeuduit keskustelemaan Hyviksen kanssa? Opiskeluun liittyvät asiat (esim. ajanhallinta, opiskelutaidot, oppimisvaikeudet) 25 % Elämäntavat (esim.

Lisätiedot

Tehtävät. stressiin liittyvät tehtävät 1 5. Minun stressini. Stressin monet puolet

Tehtävät. stressiin liittyvät tehtävät 1 5. Minun stressini. Stressin monet puolet Tehtävät 1 Minun stressini stressiin liittyvät tehtävät 15 A. Mikä sinua stressaa? Voit ajatella, mitkä asiat tämänhetkisessä arjessasi, elämäntilanteessasi tai vaikkapa yksittäisissä tilanteissa aiheuttavat

Lisätiedot

JOS ET SINÄ, NIIN KUKA?

JOS ET SINÄ, NIIN KUKA? JOS ET SINÄ, NIIN KUKA? Aina, kun haluat asioiden muuttuvan parempaan suuntaan, sinun on otettava ohjat omiin käsiisi. Kun päätät, että olet omien valintojesi arvoinen, voit ottaa vastuun omasta elämästäsi

Lisätiedot

Vastuullinen osaaja Miten kannan vastuuta ja kehitän osaamistani työyhteisössä? Liisa Luukkonen Seurakuntien Lapsityön Keskus

Vastuullinen osaaja Miten kannan vastuuta ja kehitän osaamistani työyhteisössä? Liisa Luukkonen Seurakuntien Lapsityön Keskus Vastuullinen osaaja Miten kannan vastuuta ja kehitän osaamistani työyhteisössä? Liisa Luukkonen Seurakuntien Lapsityön Keskus Kenen vastuu Kuvaile henkilöä, joka toimii työssä vastuullisesti! Työnantajan

Lisätiedot

Dialogin missiona on parempi työelämä

Dialogin missiona on parempi työelämä VIMMA 6.6. 2013 Dialogin missiona on parempi työelämä Amis-Dialogi yhdisti yritykset ja opiskelijat vuoropuheluun rakentamaan yhdessä parempaa tulevaisuuden työtä. Amis-Dialogia tehtiin isolla porukalla

Lisätiedot

OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI

OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI Alakoulun tehtävävihko Tämän vihkon omistaa: Luokka: Listassa on 70 eri tehtävävaihtoehtoa. Yhdestä kirjasta tehdään yksi tehtävä. Sovi opettajan kanssa minkä tehtävän

Lisätiedot

Senioribarometri 2006. SEINÄJOEN KAUPUNKI SOSIAALI- JA TERVEYSKESKUS / HJ www.seinajoki.fi

Senioribarometri 2006. SEINÄJOEN KAUPUNKI SOSIAALI- JA TERVEYSKESKUS / HJ www.seinajoki.fi Senioribarometri 2006 Senioribarometrin tarkoitus Päätimme heti pilotoida myös Senioribarometrin, sillä vanhemman väestön tarpeet ja toiveet ovat meille tärkeitä sekä toiminnallisesti että taloudellisesti.

Lisätiedot

kotitehtävät 7/12 3. Ryhdy kirjoittamaan ja anna kaiken tulla paperille. Vääriä vastauksia ei ole.

kotitehtävät 7/12 3. Ryhdy kirjoittamaan ja anna kaiken tulla paperille. Vääriä vastauksia ei ole. 1 Ohjeet kotitehtävien tekemiseen 1. Ota ja varaa itsellesi omaa aikaa. Mene esimerkiksi kahvilaan yksin istumaan, ota mukaasi nämä tehtävät, muistivihko ja kynä tai kannettava tietokone. Varaa aikaa 2-4

Lisätiedot

Adoptiomaatapaamisen järjestäminen

Adoptiomaatapaamisen järjestäminen Adoptiomaatapaamisen järjestäminen 2016 Aina tulee yllätyksiä. Hyvällä suunnittelulla turvaa paljon, reagointikyvyllä ja hyvillä hermoilla pelastaa kaiken. Tekijä: Julia Kurki 2 Vapaaehtoistyö tapahtuman

Lisätiedot

Kim Polamo T:mi Tarinapakki

Kim Polamo T:mi Tarinapakki Kim Polamo T:mi Tarinapakki Työnohjauksen voima Lue, kuinka työnohjaus auttaa työssäsi. 1 Tässä esitteessä on konkreettisia esimerkkejä työnohjaus -formaatin vaikutuksista. Haluan antaa oikeaa tietoa päätösten

Lisätiedot

Päätöksenteon mallit

Päätöksenteon mallit Prosesseja! Mitä luvattiin? Prosessi on helposti tapahtumanjärjestäjälle kirosana, mutta kelvollista työtä on helvetin vaikea tehdä ilman ainakin jonkinlaista prosessia. Käymme läpi mielestämme tärkeimpiä

Lisätiedot

KYSY KYSYMYKSIÄ JA KUUNTELE

KYSY KYSYMYKSIÄ JA KUUNTELE KYSY KYSYMYKSIÄ JA KUUNTELE Johdanto Ennen kuin oletat, kannattaisiko kuitenkin ensin kysyä T oisiin ihmisiin vaikuttamista ei aina kutsuta myymiseksi, mutta sitä se on mitä suurimmissa määrin. Olipa toimenkuvasi

Lisätiedot

Asiakkaiden osallistaminen on innovaation paras lanseeraus. Laura Forsman FFF, Turun Yliopisto

Asiakkaiden osallistaminen on innovaation paras lanseeraus. Laura Forsman FFF, Turun Yliopisto Asiakkaiden osallistaminen on innovaation paras lanseeraus Laura Forsman FFF, Turun Yliopisto Tuotteita käyttävistä ihmisistä on tullut parempia mainoksia, kuin perinteisistä medioista Miksi näin on? 3

Lisätiedot

Tervetuloa Työnvälitykseen

Tervetuloa Työnvälitykseen Tervetuloa Työnvälitykseen Välkommen till Arbetsförmedlingen Finska Tämä on Työnvälitys Haetko työtä? Haluatko lisätietoja työmarkkinoista? Tarvitsetko vinkkejä ja neuvoja löytääksesi haluamasi työn?

Lisätiedot

Mitä on tapahtunut? -Emme ymmärrä mitään. -Tunne-elämä on jäissä. -Pikkuinen on edessä, mutta niin kaukana. -Hoitajat hoitavat Jaakkoa ja vanhempia

Mitä on tapahtunut? -Emme ymmärrä mitään. -Tunne-elämä on jäissä. -Pikkuinen on edessä, mutta niin kaukana. -Hoitajat hoitavat Jaakkoa ja vanhempia Jaakon elämä Emme uskoneet, että selviät, Emme uskoneet, että saisimme pitää sinut, Sinua hoivattiin, puolestasi rukoiltiin, välillä rukousta ei voinut lopettaa, se jatkui herkeämättä, hiljaa mielessä.

Lisätiedot

Tehtävät. tunteisiin liittyvät tehtävät 1 8. Tunteet kehossani. ilo viha jännitys häpeä ahdistus onnellisuus

Tehtävät. tunteisiin liittyvät tehtävät 1 8. Tunteet kehossani. ilo viha jännitys häpeä ahdistus onnellisuus Tehtävät tunteisiin liittyvät tehtävät 1 8 1 Tunteet kehossani Kirjoita tai piirrä, missä seuraavassa listatut tunteet tuntuvat kehossasi ilo viha jännitys häpeä ahdistus onnellisuus Mukailtu lähde: mielenterveystalo.fi

Lisätiedot

1. HYVÄ YSTÄVÄ. Ystävällinen Iloinen Luotettava Avulias Rehellinen Reipas Ei juorua Osaa pitää salaisuudet

1. HYVÄ YSTÄVÄ. Ystävällinen Iloinen Luotettava Avulias Rehellinen Reipas Ei juorua Osaa pitää salaisuudet 1. HYVÄ YSTÄVÄ Ystävällinen Iloinen Luotettava Avulias Rehellinen Reipas Ei juorua Osaa pitää salaisuudet 2 2. HYVÄ YSTÄVÄ Oletko itse ystävänä sellainen, minkä ominaisuuden kirjoitit? a. En koskaan 0

Lisätiedot

Kaija Jokinen - Kaupantäti

Kaija Jokinen - Kaupantäti Kaija maitokaapissa täyttämässä hyllyjä. Kaija Jokinen - Kaupantäti Kun menet kauppaan, ajatteletko sitä mitä piti ostaa ja mahdollisesti sitä mitä unohdit kirjoittaa kauppalistaan? Tuskin kellekään tulee

Lisätiedot

LAUSESANAT KONJUNKTIOT

LAUSESANAT KONJUNKTIOT LAUSESANAT KONJUNKTIOT Ruusu ja Pampeliska ovat marsuja. Marja on vanhempi kuin Anna. Otatko teetä vai kahvia? JA TAI VAI (kysymyslause) MUTTA KOSKA (syy) KUN KUIN (vertailu) ETTÄ JOS SEKÄ Mari ja Matti

Lisätiedot

KAJAANI 2.2. 2016 MESSUOHJE NY- YRITTÄJILLE

KAJAANI 2.2. 2016 MESSUOHJE NY- YRITTÄJILLE KAJAANI 2.2. 2016 MESSUOHJE NY- YRITTÄJILLE Hyvä NY-yrittäjä! NY-aluemessut järjestetään tiistaina 2.2. klo 12-17 Kajaanin Prismassa. NYyritysten tulee osallistua messuille, osallistuminen messuille kuuluu

Lisätiedot

HARJOITTELUN ENNAKKOTEHTÄVÄ

HARJOITTELUN ENNAKKOTEHTÄVÄ HARJOITTELUN ENNAKKOTEHTÄVÄ --Raporttisi perehtymisestä harjoittelupaikkaasi-- Voit myös kerätä muuta tietoa harjoittelupaikastasi! ENNAKKOTETEHTÄVÄ: 1. Perehtyminen harjoittelupaikkaan 2. Organisaatio,

Lisätiedot

Kohti duunia: työnhaun opas nuorille

Kohti duunia: työnhaun opas nuorille Kohti duunia: työnhaun opas nuorille Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto 1 2013 Uudenmaan TE-toimisto/ Marina Misukka Perusohjeita työnhakuun - Kaiken perusta on oma aktiivisuutesi. Kyse on Sinun työnhaustasi,

Lisätiedot

LAPSET PUHEEKSI KÄYTÄNNÖN KOKEMUKSIA LASTENSUOJELUSSA

LAPSET PUHEEKSI KÄYTÄNNÖN KOKEMUKSIA LASTENSUOJELUSSA LAPSET PUHEEKSI KÄYTÄNNÖN KOKEMUKSIA LASTENSUOJELUSSA 24.2.2015 Salo Katri Inkinen, erityisperhetyöntekijä, Tl&p-menetelmäkouluttaja Lausteen perhekuntoutuskeskus, Vaalan Perheyksikkö, Turku MITEN KOULUTUSTA

Lisätiedot

SEKALAISIA IMPERFEKTI-TREENEJÄ

SEKALAISIA IMPERFEKTI-TREENEJÄ SEKALAISIA IMPERFEKTI-TREENEJÄ 1. TEE POSITIIVINEN JA NEGATIIVINEN IMPERFEKTI Hän lukee kirjaa. Me ajamme autoa. Hän katsoo televisiota. Minä rakastan sinua. Hän itkee usein. Minä annan sinulle rahaa.

Lisätiedot

Nam, mistä tätä saa? Asiakaskohtaaminen myyntitapahtumassa

Nam, mistä tätä saa? Asiakaskohtaaminen myyntitapahtumassa Tiistai 23.8.2016 Balentor Oy - Dokumentin ja sen liitteiden sisältämän tiedon tai tietojen osan levittäminen, siirtäminen, julkaiseminen, kopioiminen, saattaminen yleisön saataviin, uudelleen tuottaminen

Lisätiedot

HYVINVOIVA SIHTEERI. Haasta itsesi huipulle seminaari Tapio Koskimaa Työhyvinvointipäällikkö

HYVINVOIVA SIHTEERI. Haasta itsesi huipulle seminaari Tapio Koskimaa Työhyvinvointipäällikkö HYVINVOIVA SIHTEERI Haasta itsesi huipulle seminaari 23.9.2016 Tapio Koskimaa Työhyvinvointipäällikkö SIHTEERI 2 26.9.2016 SIHTEERI ENNEN Kun esimies tuli aamulla töihin, hänen sihteerinsä oli ovella vastassa

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

KEHITYSKESKUSTELUTAITOJEN ITSEARVIO

KEHITYSKESKUSTELUTAITOJEN ITSEARVIO Karl-Magnus Spiik Ky KK-itsearvio 1 KEHITYSKESKUSTELUTAITOJEN ITSEARVIO KYSYMYKSET Lomakkeessa on 35 kohtaa. Rengasta se vaihtoehto, joka kuvaa toimintatapaasi parhaiten. 1. Tuen avainhenkilöitteni ammatillista

Lisätiedot

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen?

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen? 5. Vastaa kysymyksiin (kpl1) Onko sinulla sisaruksia? Asuuko sinun perhe kaukana? Asutko sinä keskustan lähellä? Mitä sinä teet viikonloppuna? Oletko sinä viikonloppuna Lahdessa? Käytkö sinä usein ystävän

Lisätiedot

1. JAKSO - SÄÄNNÖT Tavat, käytös, toisen kunnioittava kohtaaminen, huomaavaisuus, kohteliaisuus.

1. JAKSO - SÄÄNNÖT Tavat, käytös, toisen kunnioittava kohtaaminen, huomaavaisuus, kohteliaisuus. 1. JAKSO - SÄÄNNÖT Tavat, käytös, toisen kunnioittava kohtaaminen, huomaavaisuus, kohteliaisuus. 1. Ympäristö a. Tässä jaksossa ympäristö rakennetaan pedagogiikkaa tukevien periaatteiden mukaisesti ja

Lisätiedot

Kuolevan potilaan kohtaaminen. Heidi Penttinen, LT Syöpätautien erikoislääkäri, Syöpäkeskus, HUS Psykoterapeutti, YET

Kuolevan potilaan kohtaaminen. Heidi Penttinen, LT Syöpätautien erikoislääkäri, Syöpäkeskus, HUS Psykoterapeutti, YET Kuolevan potilaan kohtaaminen Heidi Penttinen, LT Syöpätautien erikoislääkäri, Syöpäkeskus, HUS Psykoterapeutti, YET Mikä tämän esityksen tavoite on? Saada neuvoja kuolevan ihmisen kohtaamiseen. Saada

Lisätiedot

MYY PALVELUA. Onnistunut myynti palveluliiketoiminnassa Työpajatyöskentelyn tuloksia

MYY PALVELUA. Onnistunut myynti palveluliiketoiminnassa Työpajatyöskentelyn tuloksia MYY PALVELUA Onnistunut myynti palveluliiketoiminnassa Työpajatyöskentelyn tuloksia Ryhmätyöskentely - tavoitteena ideoida, KUINKA MYYNNIN MUUTTUNEESEEN ROOLIIN VOIDAAN VASTATA? - tarkastellaan kysymystä

Lisätiedot

Taloyhtiön pihatalkoo opas

Taloyhtiön pihatalkoo opas Taloyhtiön pihatalkoo opas TALKOOT PAKKOPULLAA VAI MUKAVAA YHDESSÄ TEKEMISTÄ Jotta talkoot olisivat menestys, pitää osallistujien viihtyä! Parhaimmillaan talkoot on tilaisuus, jossa taloyhtiöin yhteishenki

Lisätiedot

Omat rajat ja turvaohjeet

Omat rajat ja turvaohjeet Omat rajat ja turvaohjeet Jokaisella ihmisellä on oikeus omaan kehoonsa. Se tarkoittaa, että myös sinä päätät itse, kuka saa koskettaa sinua. Sinä saat myös päättää, mihin paikkoihin toinen ihminen saa

Lisätiedot

Ota yhteyttä, autamme mielellämme! Intrum Justitia Oy PL 47, Helsinki p PUHTIA BISNEKSEEN

Ota yhteyttä, autamme mielellämme! Intrum Justitia Oy PL 47, Helsinki p PUHTIA BISNEKSEEN Ota yhteyttä, autamme mielellämme! Intrum Justitia Oy PL 47, 00811 Helsinki p. 09 2291 1600 www.intrum.fi 10.2016 LUOTTOTIETO- JA PERINTÄPALVELUT TEHOSTA YRITYKSESI RAHANKIERTOA JA MINIMOI LUOTTOTAPPIORISKIT.

Lisätiedot

Itsemurhasta on turvallista puhua

Itsemurhasta on turvallista puhua Itsemurhasta on turvallista puhua Vaikuttaako joku lähelläsi masentuneelta? Voisiko hän miettiä itsemurhaa? AINOA tapa tietää on kysyä asiasta suoraan. Usein ajatellaan: Ettei itsemurhia oikeasti tehdä.

Lisätiedot