ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Nimi Tehtävä Lisätiedot. Laatunen Kirsti Niklander Jorma. Saarenkoski Sanna. Mölsä Jukka.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Nimi Tehtävä Lisätiedot. Laatunen Kirsti Niklander Jorma. Saarenkoski Sanna. Mölsä Jukka."

Transkriptio

1 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Aika klo 17:30-19:40 Paikka Sivistyspalvelukeskus Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Karjalainen Riitta Rönkkö Tero Jussila Tuomo Laatunen Kirsti Niklander Jorma Paajanen Saara Saarenkoski Sanna Heinonen Rita Turunen Timo Mölsä Jukka Sivèn Jade Ahvo Timo Railio Jari Puheenjohtaja Varapuheenjohta ja Jäsen Jäsen Jäsen Jäsen Jäsen Jäsen / Myrskylä Varajäsen Khe Nuorisovaltuutett u Sivistystoimenjoh taja Pöytäkirjanpitäjä Allekirjoitukset Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Käsitellyt asiat Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirjan nähtävilläolo Tämä pöytäkirja on ollut nähtävillä

2 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Käsitellyt asiat Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksen pöytäkirjan tarkastaminen Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen Lukuvuoden työ- ja loma-ajat Nuorisovaltuuston aloite graffitiseinästä Valtuustoaloite / Oppilaskeskeinen Orimattila Valtuustoaloite / Puututaan koulukiusaamiseen Aloitteet Kuivannon ja Kaitalan koulukyytien ja ammattikoululaisten kulkuyhteyksien järjestämisestä Oppilaaksiottoperusteet ja lähikoulualueet Sivistystoimen viranhaltijoiden päätökset Saapuneet kirjeet Muut asiat 21

3 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 110 Todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös: Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

4 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksen pöytäkirjan tarkastaminen Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 111 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan jäsenille on esityslistan mukana lähetetty sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan pidetyn kokouksen pöy täkirja monisteena. Päätös: Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta hyväksyi kokouksen pöytäkirjan.

5 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 112 Lautakunta hyväksyy kokouksen työjärjestykseksi jäsenille toimitetun esityslistan ja ottaa käsiteltäväkseen kokouksen alussa mahdollisesti esitettävät asiat. Päätös: Sivistys-ja vapaa-aikalautakunta hyväksyi kokouksen esityslistan.

6 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Lukuvuoden työ- ja loma-ajat 341/ /2016 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 113 Asian valmistelu ja tiedustelut: sivistystoimenjohtaja Timo Ahvo, puh Koulujen työ- ja loma-ajoista päättää sivistys- ja vapaa-aikalautakunta. Perusopetuslain 23 :n mukaan lukuvuosi alkaa 1. elokuuta ja päättyy 31. heinäkuuta. Perusopetusasetuksen 7 :n mukaan koulutyö päätetään viikon 22 viimeisenä arkipäivänä. Lukuvuodessa on 190 työpäivää, joista vähennetään muuksi arkipäiväksi kuin lauantaiksi sattuva itsenäisyyspäivä, loppiainen ja vapunpäivä. Lukion osalta laissa ei säädetä lukuvuodesta eikä työpäivien määrästä. Koulutuksen järjestäjä päättää, miten koulutus käytännössä järjestetään, muun muassa siitä, milloin opetus aloitetaan ja päätetään sekä loma-ajoista. Sivistystoimenjohtaja pyysi rehtoreita kysymään lukuvuoden työaikaehdotuksesta kannanottoja oppilailta, koulujen henkilökunnalta ja huoltajilta elokuussa Rehtoreiden kokouksessa käsiteltiin saatuja kannanottoja ja ehdotuksia lukuvuoden työajoista. Huoltajien kannanotoissa pidettiin hyvänä kohtuullisen pituista joululomaa. Niiltä kouluilta, joilta tuli oppilaskunnan kannanottoja, oppilaat kannattivat pidempää joululomaa. Henkilökunnan kannanotoissa oli esityksiä myös aikaisemmasta koulun aloituksesta ja pidemmästä joululomasta sekä myös koulun aloittamisesta tiistaina Rehtorit nostivat myös esille yhden lauantaityöpäivän mahdollisuuden, jossa voitaisiin toteuttaa kodin ja koulun yhteistyötä. Rehtorikokouksessa alkuperäistä työaikaehdotusta pidettiin riittävän hyvänä kompromissina. Päijät-Hämeessä seudullisena tavoitteena on ollut, että alueen kuntien kouluissa noudatettaisiin päälinjoiltaan yhteneväisiä työ- ja lomapäiviä. Työaikoja käsiteltiin lokakuussa Päijät-Hämeen sivistystoimenjohtajien kokouksessa. Orimattilan ja Lahden ehdotukset erosivat toisistaan kolmessa kohtaa. Vapaapäiväksi Orimattilan ehdotuksessa oli merkitty perjantai ja Lahdessa maanantai Lahden ehdotuksessa oli myös yksi lauantaikoulupäivä. Orimattilan ehdotuksessa joululoma alkoi Lahteen verrattuna päivää aikaisemmin ja päättyi myös päivää aikaisemmin. Sivistystoimenjohtajat sopivat, että Päijät-Hämeen kuntiin annetaan suositukseksi Orimattilan ja Lahden ehdotusten pohjalta tehty esitys lukuvuoden työajoista niin, että lukuvuoden aloitusajankohta on sama kaikissa kunnissa ja syys- ja talvilomat ovat samoilla viikoilla koko seutukunnalla.

7 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Lukuvuoden työ- ja loma-ajat esitetään järjestettäväksi Orimattilan peruskouluissa ja Erkko-lukiossa seuraavasti: TYÖVUOSI Alkaa Päättyy lauantaina SYYSLUKUKAUSI Alkaa Päättyy KEVÄTLUKUKAUSI Alkaa Päättyy lauantaina TYÖPÄIVIKSI LUETTAVAT ARKIPYHÄT Itsenäisyyspäivä ke Vappu ti LAUANTAITYÖPÄIVÄT LOMAT Syysloma vko 43 ( ) Joululoma Talviloma vko 9 ( ) Pääsiäinen VAPAAT Maanantai ma Helatorstai to Sivistystoimenjohtaja: Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta päättää lukuvuoden työ- ja loma-ajoista. Päätös: Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta hyväksyi lukuvuoden työ- ja loma-ajat yksimielisesti esityksen mukaisesti. Täytäntöönpano: Pöytäkirjanote kouluille sekä Koulutuskeskus Salpaukselle ja Lahden seudun kunnille.

8 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Nuorisovaltuuston aloite graffitiseinästä 350/ /2016 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 114 Sivistystoimenjohtaja: Asian valmistelu ja tiedustelut. liikunta- ja nuorisotoimenjohtaja Tee mu Mäkipaakkanen, puh Orimattilan nuorisovaltuusto teki aloitteen "Graf fi ti sei nästä". Aloitteessa esitetään, että Orimattilan keskustaan tulisi saada yk si tai useampi graffitiseinä. Aloitteen mukaan se piristäisi ka tu kuvaa sekä niiden avulla nuoret saisivat toteuttaa taiteellisia nä ke myksiä laillisiin paikkoihin. Käytännön toimenpiteenä aloitteessa eh do tetaan, että nämä graffitiseinät voitaisiin toteuttaa yhdessä ku vaa matai don opettajien kanssa yhtenä kuvaamataidon projektina kouluilla. Liite nro 1 Orimattilan nuorisopalvelut toteutti Erkontie sillan alle MUST tapahtumassa yhden laillisen graffitin, joka on saanut olla rauhassa muilta töhrijöiltä ja elävöittänyt hienosti alikulkuväylää. On tärkeää, ettei laiton töhrintä lisäänny ja maalaukset tehdään laillisesti sekä valvotuille paikoille. Monissa kaupungeissa on tehty laillisia graffittiseiniä, joista on tullut hyvää palautetta ja kokemusta. Nuorisopalvelut näkee, että graffitiseinissä nuorisopalveluiden tiivis yhteistyö koulujen, tilapalveluiden ja muiden toimijoiden kanssa tuot tai si parhaan tuloksen katutaiteen tuottamisessa Orimattilan katu ku vaan. Nuorisopalvelut suhtautuu myönteisesti ajatukseen graf fiti sei nis tä kouluilla. Myös nuorisotilan ympäristö olisi sopiva kohde laillisille vaihdettaville graffitiseinille. Niiden totetuttaminen olisi järkevä tapa tukea graffitikulttuuria. Nuorisopalveluiden mielestä vetovastuu näistä seinistä voisi kuulua luon te vas ti nuorisopalveluille ja kouluille tiiviissä yhteistyössä kaupun gin tilapalvelun kanssa. Nuorisopalvelut hoitaisivat graffitiseinien vaih dois ta ja materiaaleista tulevat kustannukset omasta bud je tista. Tilapalvelu arvioisi graffitiseinien toteuttamisen ja kus tan nus arvion yhdessä nuorisopalveluiden sekä koulujen kanssa. Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta antaa Orimattilan nuo ri so val tuustol le ja kaupunginhallitukselle esittelytekstin mukaisen vastauksen graffittiseinää koskevaan aloitteeseen. Ensivaiheessa graffitiseinät toteutetaan Jokivarren koululla ja Orimattilan yhteiskoululla.

9 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Päätös: Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti.

10 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Valtuustoaloite / Oppilaskeskeinen Orimattila 333/ /2016 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 115 Asian valmistelu ja tiedustelut: sivistystoimenjohtaja Timo Ahvo, puh Valtuutettu Tero Nieminen teki valtuustoaloitteen "Oppilaskeskeinen Orimattila". Aloitteessa esitetään, että koulun ja oppimisen ympäristön tulee olla oppilaskeskeinen. Aloitteessa todetaan, että koulun yksipuoliset työskentelyasennot altistavat lapset ja nuoret tukirangan virheasentoihin. Valtuutettu Niemisen aloitteessa esitetään, että Myllylän koulun uudisosasta tehdään ergonominen oppimisympäristö, jossa voidaan testata ja kokeilla palloistuimia, jumppapalloja, tasapainotuoleja ja muita hyvään ergonomiaan ohjaavia kalusteita. Liite nro 2 Orimattilassa vuonna 2016 ja 2017 käyttöön otettava peruskoulun opetussuunnitelma painottaa monipuolista oppimista ja oppimisympäristöjen kehittämistä. Opetussuunnitelmassa kuvataan oppimisympäristöjä seuraavasti: Perusopetuksen tilaratkaisujen kehittämisessä, suunnittelussa, toteutuksessa ja käytössä otetaan huomioon ergonomia, ekologisuus, esteettisyys, esteettömyys ja akustiset olosuhteet sekä tilojen valaistus, sisäilman laatu, viihtyisyys, järjestys ja siisteys. Koulun tilaratkaisuilla kalusteineen, varusteineen ja välineineen on mahdollista tukea opetuksen pedagogista kehittämistä ja oppilaiden aktiivista osallistumista. Tilat, välineet ja materiaalit sekä kirjastopalvelut pyritään saamaan oppilaan käyttöön niin, että ne antavat mahdollisuuden myös itsenäiseen opiskeluun. Koulun sisäja ulkotilojen lisäksi eri oppiaineiden opetuksessa hyödynnetään luontoa ja rakennettua ympäristöä. Kirjastot, liikunta-, taide- ja luontokeskukset, museot ja monet muut yhteistyötahot tarjoavat monimuotoisia oppimisympäristöjä. (OPS 2014) Myllylän koulun laajennusosan kalustesuunnittelussa otetaan huomioon perusopetuksen oppimisympäristöille esitetyt vaatimukset. Myllylän koulun laajennusosan tilat ovat muunneltavat ja joustavat. Koulun uudisosan kalustamisessa voidaan toteuttaa valtuutettu Niemisen aloitteessa mainitsemia oppilaiden terveyteen ja oppimiseen liittyviä asioita niin, että oppimisympäristöstä rakennetaan oppilaskeskeinen ja oppilaiden terveyttä sekä kehittymistä tukeva. Tilojen kalustamisessa huomioidaan ergonomia sekä koulupäivän liikunnallistamiseen liittyvät näkökohdat.

11 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Sivistystoimenjohtaja: Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta antaa Orimattilan kaupunginvaltuustolle esittelytekstin mukaisen vastauksen valtuutettu Tero Niemisen valtuustoaloitteeseen. Päätös: Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti.

12 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Valtuustoaloite / Puututaan koulukiusaamiseen 334/ /2016 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 116 Asian valmistelu ja tiedustelut: sivistystoimenjohtaja Timo Ahvo, puh Orimattilan kaupunginvaltuutettu Tero Rönkkö teki valtuustoaloitteen "Puututaan koulukiusaamiseen". Aloitteessa esitetään, että kiusaamiseen on puututtava laajalla rintamalla myös Orimattilan kouluissa. Käytännön toimenpiteenä aloitteessa ehdotetaan, että koulujen on laadittava "Kiusaamiskieltosopimus" koulun ja oppilaiden yhteistyönä, jolloin sopimus olisi oppilaiden ja koulun yhteinen pelisääntösopimus, josta kävisi selville mitä saa tehdä ja mitä ei. Sopimuksessa olisi oltava selkeät säännöt, siitä mitä tapahtuu, jos kiusaamista tapahtuu eli sanktiot kiusaajalle. Edelleen aloitteessa todetaan, että jokaisen 4-6 -luokkalaisen ja myös yläkouluikäisten oppilaiden ja opettajien olisi "allekirjoitettava" kyseinen sopimus ja sitouduttava kiusaamisen vastaiseen työhön. Liite nro 3 Perusopetuslain 29 :n 3. momentissa todetaan, että opetuksen järjestäjän tulee laatia opetussuunnitelman yhteydessä suunnitelma oppilaiden suojaamiseksi väkivallalta, kiusaamiselta ja häirinnältä sekä toimeenpanna suunnitelma ja valvoa sen noudattamista. Opetushallitus on antanut vuoden 2015 peruskoulun opetussuunnitelmien perusteissa ohjeet koulukohtaisesta oppilashuoltosuunnitelmasta ja siihen sisältyvistä erillisistä suunnitelmista, joista yksi on koulukohtainen suunnitelma oppilaiden suojaamiseksi väkivallalta, kiusaamiselta ja häirinnältä.tähän suunnitelmaan sisältyvät seuraavat asiat: - kiusaamisen, väkivallan ja häirinnän ehkäiseminen ja siihen puuttuminen - edellä mainittujen asioiden käsittely yhteisö-, ryhmä- ja yksilötasolla - yksilöllinen tuki, tarvittava hoito, muut toimenpiteet ja jälkiseuranta sekä teon tekijän että sen kohteena olevan osalta - yhteistyö huoltajien kanssa, - yhteistyö tarvittavien viranomaisten kanssa - suunnitelmaan perehdyttäminen ja siitä tiedottaminen henkilöstölle, oppilaille, huoltajille ja yhteistyötahoille - suunnitelman päivittäminen, seuranta ja arviointi. Opetushallitus on antanut kouluille ohjeet järjestyssääntöjen laatimisesta talvella Orimattilan opetuspalveluissa ohjeistettiin kouluja kevättalvella 2016 järjestyssääntöjen laatimisesta ja koulut

13 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta ovat tehneet niitä oppilaita osallistaen syksyn 2016 aikana. Parhaillaan koulut tekevät paikalliseen opetussuunnitelmatyöhön liittyen suunnitelmia oppilaiden suojelemiseksi väkivallalta, kiusaamiselta ja häirinnältä. Myös näitä suunnitelmia tehdään oppilaita osallistaen. Valtuustoaloitteessa esille nostetut asiat voidaan ottaa huomioon lakisääteisiä suunnitelmia tehdessä ja aloite tukee opetussuunnitelman tavoitteita yhteisöllisessä oppilashuollossa, oppilaiden kuulemisessa ja osallistamisessa. Sivistystoimenjohtaja: Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta antaa Orimattilan kaupunginvaltuustolle esittelytekstin mukaisen vastauksen valtuutettu Tero Rönkön valtuustoaloitteeseen. Päätös: Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti.

14 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Aloitteet Kuivannon ja Kaitalan koulukyytien ja ammattikoululaisten kulkuyhteyksien järjestämisestä 322/ /2016 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 117 Asian valmistelu ja tiedustelut: sivistystoimen talouspäällikkö Jari Railio, puh Pertti Laaksonen on tehnyt valtuustoaloitteen ammatillisesta koulutuksesta ja sen saavutettavuudesta sekä koulukuljetuksista. Liite nro 4 Tähän aloitteeseen liittyen Tiina Knuutinen ja Marjaana Ojamaa ovat tehneet aloitteen Kuivannon ja Kaitalan koulukyytien ja kulkuyhteyksien järjestämisestä. Aloitteen keskeisin toive on saada Kuivannolta oma koulubussireitti kulkemaan Koskustentietä pitkin keskustaan. Liite nro 5 Pertti Laaksonen on edelleen tehnyt kuntalaisaloitteen, jossa hän Knuutisen ja Ojamaan aloitteeseen viitaten toteaa, että mahdollisessa koulukuljetusten uudelleenjärjestelyssä kuljetukset tarvitaan edelleen myös Sepänjoen lapsille. Lisäksi koulukuljetukset tulee järjestää myös ammattikouluihin muualle meneville. Liite nro 6 Koulukuljetuksia hoitavat bussivuorot ovat julkista joukkoliikennettä eli ne ovat kaikkien käytettävissä. Nämä bussivuorot on aikataulutettu syksystä 2015 alkaen siten, että ne ovat viimeistään klo 8:10 Orimattilan yhteiskoululla, jonne ne tuovat kylistä oppilaita yläkouluun. Orimattila on pinta-alaltaan laaja kunta, jossa asutus on levinnyt hajanaisesti. Tämän vuoksi bussireiteille yhdistetään eri alueiden ja kylien kuljetuksia, jotta kuljetuksista saataisiin kustannustehokkaita. Aloitteessa todetut Kuivannon oppilaiden (17 opp) koulukyydit Bussilla 93 ajetaan Sepänjoen kautta Heinämaalle, (josta 18 opp) edelleen Virenojan kautta Orimattilan yhteiskouluun ja Jokivarren kouluun. Kierto Virenojan koululle otettiin käyttöön syksystä 2015, jolloin koululle saatiin yhteys Heinämaalta klo 8:00. Reitti kesti aiemmin 40 minuuttia ja nykyisin 50. Bussireittiä jatkettiin kahdeksaan vientien jälkeen reittinä 93A Montarilta Sepänjoentietä Heinämaalle ja Virenojan koululle 8:55. Näin Sepänjoelta ja Heinämaalta saatiin aamuisin toinen linjavuoro Virenojan koululle. Tämä linjavuoro Virenojalta vuoroihin 88, 89 ja 89Z yhdistäen mahdollistaa kulkemisen Orimattilan yhteiskouluun, jos opetus alkaa

15 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta vasta 9:45 tai asioimisen Lahteen. Virenojan koululle klo 8:00 saapuvassa Bussi 93 on kahtena päivänä mukana max. 12 Virenojan koulun oppilasta. Mikäli myös kaikki Yhteiskouluun (35) ja Jokivarteen (2) menevät oppilaat ovat tällöin mukana, on bussin maksimi oppilasmäärä 49 välillä Heinämaa - Virenojan koulu. Bussien istumapaikkamäärä esim. Orimattila - Lahti - Heinola on 47, minkä lisäksi seisomapaikkoja on 40. Muutamat lukiolaiset huomioiden todennäköisyys, että oppilaat joutuvat seisomaan bussimatkalla on pieni. Uuden bussivuoron lisääminen Kuivannolta Koskustentietä Kaitalan kautta Jokivarteen ja Yhteiskouluun aamulla ja paluu iltapäivällä aiheuttaisi päivässä suuruusluokkaa 300 euron kustannukset eli vuodessa euroa. Vuoro nopeuttaisi Kuivannolla asuvien oppilaiden koulumatkaa 25 minuutilla, mutta ei vaikuttaisi Kaitalassa asuvien oppilaiden koulumatkoihin Jokivarren kouluun. Sepänjoella asuvat oppilaat kiertäisivät edelleen Heinämaan ja Virenojan kautta. Pertti Laaksonen esittää valtuustoaloitteessa, että "kylillä olevien nuorten kuljetusmahdollisuus kirkolle ja siitä esimerkiksi Lahteen, Nastolaan ja Mäntsälään on tehtävä mahdolliseksi". Tämän toteuttaminen edellyttäisi, että kyliltä tulee ajaa kaikki 5 kouluvuoroa Orionaukiolle jo seitsemään aamulla ja iltapäivisin klo 16 jälkeen takaisin. Kustannukset olisivat arviolta vähintäin 700 euroa päivässä eli euroa vuodessa. Tätä tulee arvioida siihen, ettei kunnan tehtävänä ole koulukuljetusten järjestäminen 2. asteen koulutukseen toisin kuin Pertti Laaksonen kuntalaisaloitteessaan edellyttää. Aloitteissa paheksutaan päivittäisten koulumatkojen odotusaikoineen lähentymistä perusopetuslain sallimaan 3 tuntiin ja ala-koululaisilla 2 ja puoleen tuntiin päivässä. Tätä arvotettaessa tulee muistaa, että koulukuljetukset ovat vain perusopetuksen tukipalvelu. Tästä riippumatta tilanteissa, joissa nämä aikarajat ylittyvät, järjestetään edelleen lisäkuljetukset taksilla, kuten Pertti Laaksosen aloitteessa edellytetään. Sivistystoimenjohtaja: Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta antaa esittelytekstissä olevan selvityksen kaupunginhallitukselle vastauksena valtuutettu Pertti Laaksosen tekemään valtuustoaloitteeseen ja kuntalaisaloitteeseen sekä Tiina Knuutisen ja Marjaana Ojamaan aloitteeseen. Päätös: Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti.

16 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Oppilaaksiottoperusteet ja lähikoulualueet / /2016 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 118 Asian valmistelu ja tiedustelut: sivistystoimenjohtaja Timo Ahvo, puh Perusopetuslain 6 määrittelee oppilaan koulupaikan määräytymisen. Kunnassa opetus tulee järjestää niin, että oppilaiden matkat ovat asutuksen, koulujen ja muiden opetuksen järjestämispaikkojen sijainti sekä liikenneyhteydet huomioon ottaen mahdollisimman turvallisia ja lyhyitä. Esiopetusta järjestettäessä tulee lisäksi ottaa huomioon, että opetukseen osallistuvilla lapsilla on mahdollisuus käyttää päivähoitopalveluita. Kunnan tulee osoittaa oppivelvolliselle lähikoulu tai muu soveltuva paikka, jossa oppilaalle annetaan perusopetuslain 4 :n 1 ja 2 momentin mukaisesti opetusta sellaisella oppilaan omalla kielellä, jolla kunta on velvollinen opetusta järjestämään. Esiopetusta saavalle oppilaalle voidaan opetuksen järjestämispaikaksi osoittaa päivähoitopaikka tai muu soveltuva esiopetuksen järjestämispaikka. Kunta voi perustellusta opetuksen järjestämiseen liittyvästä syystä opetuskieltä muuttamatta vaihtaa opetuksen järjestämispaikkaa. Perusopetuslain 28 määrittää oppivelvollisen oikeuden pyrkiä ns. toissijaiseen kouluun. Lähikoulun sijasta toissijaiseen kouluun hakeutuviin oppilaisiin on sovellettava yhdenvertaisia valintaperusteita. Kunta voi päättää, että sen järjestämään opetukseen otetaan ensisijaisesti kunnassa asuvia lapsia. Orimattilan perusopetuksessa koko Orimattila muodostaa yhden oppilaaksiottoalueen. Orimattilan kaupungin hallintosäännön mukaan sivistys- ja vapaa-aikalautakunta määrittelee oppilaaksiottoalueen lisäksi oppivelvollisten lähikoulualueet. Lähikoulualueita tarkastellaan säännöllisesti suhteessa koulujen tiloihin ja opetuksen järjestämistarpeeseen ja samalla pyritään tasaamaan koulujen välillä oppilasmääriä ja muodostamaan mahdollisimman tasakokoisia opetusryhmiä. Oppilaaksiottokriteerit tarkastetaan vuosittain, jolloin on järkevää, että sivistys- ja vapaa-aikalautakunta vahvistaa samalla Orimattilan kaupungin koulujen lähikoulualueet. Lukuvuoden lähikoulualueet ovat samat kuin lukuvuonna Syksyllä 2017 koulunsa aloittavan ikäluokan koko on 199 oppilasta ( ). Keskustan lähikoulualueella Jokivarren koululla, Myllylän koululla ja Tönnön koululla ei ole erikseen nimettyjä lähikoulualueita vaan keskustan lähikoulualue on kouluille yhteinen alue, jossa oppilaille osoitetaan koulupaikka

17 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta oppilaaksiottokriteereiden pohjalta. Lukuvuoden oppilaaksioton osalta esitetään, että Jokivarren kouluun tulee kolme aloittavaa ryhmää, Myllylän kouluun tulee kaksi aloittavaa ryhmää ja Tönnön kouluun tulee yksi aloittava ryhmä. Pennalan kouluun on tulossa iso ensimmäisen luokan ryhmä ja ryhmän resursointiin jouduttaneen palaamaan keväällä 2017 lukuvuoden tuntikehysvalmistelussa. Lukuvuoden oppilaaksiottokriteereihin ei esitetä muutoksia. Kriteereissä painotetaan edelleen koulunsa aloittavien ryhmien kokojen tasaamista. Liite nro 7 Lukuvuoden lähikoulualueista ja oppilaaksiottokriteereistä tehdään huoltajille esite, joka jaetaan koulunsa aloittavien oppilaiden koteihin ennen kouluun ilmoittautumista vuoden 2017 tammikuussa. Sivistystoimenjohtaja: Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta hyväksyy lukuvuoden oppilaaksiottokriteerit ja lähikoulualueet. Päätös: Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti. Täytäntöönpano: Pöytäkirjanote liitteineen kouluille.

18 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Sivistystoimen viranhaltijoiden päätökset Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 119 Merkitään tiedoksi sivistystoimen viranhaltijoiden päätökset mahdollista otto-oikeutta käyttämättä: Sivistystoimenjohtaja 91 / 2016 Maksuvapautus iltapäivätoiminnasta 92 / 2016 Virenojan koulun rehtorin tehtävien hoito 93 / 2016 Sivutoimi-ilmoitus 94 / 2016 Tutkimuslupa 95 / 2016 Peruskoulun luokanopettajan virka 96 / 2016 Opetushenkilökunnan liikuntavuoro syksyllä 2016 / Jokivarren koulu 97 / 2016 Maksuvapautus iltapäivätoiminnasta 98 / 2016 Opettajatyöpäivät / Jokivarren koulu 99 / 2016 Erityisopetuksen kehittämishanke / Työnohjaus 100 / 2016 Työtehtävän siirto 101 / 2016 Kirjastotoimenjohtajan sijaisuus 102 / 2016 Virkavalinnan vahvistaminen / Tiina Vuorinen 103 / 2016 Virenojan vararehtori 104 / 2016 Iltapäivätoimintamaksun kohtuullistaminen 105 / 2016 Virkavapausanomus Talouspäällikkö 12 / 2016 Anomus koulukuljetuksesta / Marjut Boulahna Tönnön koulun rehtori 114 / 2016 Perusopetuksen laaja-alaisen erityisopettajan äitiysloman viransijaisuus Päätös: Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta merkitsi viranhaltijapäätökset tiedoksi otto-oikeutta käyttämättä.

19 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Saapuneet kirjeet Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 120 Merkitään lautakunnan tietoon saatetuiksi seuraavat kirjeet ja tiedonannot ja tehdään niitä mahdollisesti koskevat päätökset: Arkistolaitos/Tiedote Diaarien, asia- ja päätöshakemistojen sekä asiankäsittelyjärjestelmiin sisältyvien pysyvästi säilytettävien asiakirjatietojen sähköinen säilyttäminen Opetus- ja kulttuuriministeriö / Tiedote Perusopetuksen ja toisen asteen koulutuksen sääntelyä kevennetään Opetus- ja kulttuuriministeriö / Tiedote Pienituloisten perheiden varhaiskasvatuksen asiakasmaksuihin helpotuksia Opetus- ja kulttuuriministeriö / Tiedote Opettajankoulutuksen kehittämisohjelma julkistettiin: Opettajien osaamista kehitettävä suunnitelmallisesti läpi työuran Opetus- ja kulttuuriministeriö / Tiedote Oppisopimuskoulutuksen ja maahanmuuttajien ammatillisen koulutuksen kehittämiseen 9 miljoonaa euroa Opetus- ja kulttuuriministeriö / Tiedote Valtion luovuttamien oppilaskiinteistöjen myyntituloja voidaan käyttää jatkossa koulutuksen kehittämiseen Opetus- ja kulttuuriministeriö / Tiedote Vuoden 2017 lukiokoulutuksen, ammatillisen peruskoulutuksen, taiteen perusopetuksen ja kansalaisopistojen keskimääräiset yksikköhinnat vahvistettiin Opetus- ja kulttuuriministeriö / Tiedote Kirjastolaki uudistuu -aktiivinen kansalaisuus, demokratia ja sananvapaus uusia tehtäviä Opetus- ja kulttuurimonisteriö / Tiedote Jokaiselle lapselle mahdollisuus harrastukseen: seuratoiminnan tukemiseen 4 miljoonaa euroa Opetushallitus / Selvitys valtionavustuksen käytöstä Kansallisen koulutuksen arviointikeskus / Tiedote Kysely / Valtiontalouden säästöpäätösten vaikutukset sivistyksellisten oikeuksien toteutumiseen

20 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Päijät-Hämeen kuntien LAPE -hanke / Sitoutuminen yhteistyöhön ja hankkeen toteutukseen Lahden sivistyslautakunta Lukuvuoden työ- ja lomapäivät PHSOTEY / Ympäristökeskus Tarkastuskertomus / Virenojan koulu PHSOTEY / Ympäristökeskus Tarkastuskertomus / Erkko-lukio Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätös /0631/4 Koulukuljetuksia koskeva valitus Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätös /0653/4 Koulukuljetusta koskeva valitus Opetushallitus / Määräys 39/011/2016 Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet 2016 Perhekoti Lilli Oy / Ilmoitus yksityisestä sosiaalipalvelutoiminnasta Opetus- ja kulttuuriministeriö / Tiedote Korkeakoulujen opiskelijavalinnoissa painotettava toisen asteen todistuksia Erkko-lukio / Kutsu VESO-iltapäivä Karkkulan ja Mallusjoen kyläjohtokuntien yhteiskokous Pöytäkirjanote 8 Muut esille tulkevat asiat / Tuntikehyksen supistukset Päätös: Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta merkitsi tiedoksi saapuneet kirjeet ja tiedonannot. Karkkulan ja Mallusjoen kyläjohtokuntien esitys tuntikehyksen supistamisesta luopumisesta huomioidaan seuraavan lukuvuoden tuntikehyksen jakamisessa.

21 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Muut asiat Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 121 Luhtikylän päivähoitotilanne Sivistystoimenjohtaja kertoi Luhtikylän päivähoidon tulevista järjestelyistä. Järvikunnan alueen pysäkkitilanne ja lukiolaisten kuljetukset Jorma Niklander kertoi ottaneensa yhteyttä Uudenmaan ELY -keskukseen bussipysäkkien saamiseksi Järvikunnan koulun läheisyyteen. Lisäksi hän toivoi alueen lukiolaisten paluukuljetusten jatkamista Halmaalle. Sivistyspalvelukeskus selvittää mahdollisuuksia näiden toteuttamiseen. Palvelukeskuksia koskevat yleiset tavoitteet Lautakunta keskusteli ja täsmensi sivistyspalvelukeskusta 2017 koskevien yleisten tavoiteiden mittareita ja tavoitetasaja

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Laatunen Kirsti Niklander Jorma Saarenkoski Sanna. Mölsä Jukka. Sivistystoimenjohtaja

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Laatunen Kirsti Niklander Jorma Saarenkoski Sanna. Mölsä Jukka. Sivistystoimenjohtaja ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2016 1 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Aika 15.09.2016 klo 17:30-19:40 Paikka Koulutuskeskus Salpauksen tilat Koulutie 19 Osallistujat Nimi Karjalainen Riitta Jussila

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009. Sivistyslautakunta Tiistai klo

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009. Sivistyslautakunta Tiistai klo ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009 Sivistyslautakunta 27.01.2009 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 27.01.2009 klo 18.00 18.40 Kunnanviraston kokoushuone Hietala Ritva Mattila

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 153. 153 Lukuvuoden 2016-2017 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa

Espoon kaupunki Pöytäkirja 153. 153 Lukuvuoden 2016-2017 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa 23.09.2015 Sivu 1 / 1 3991/12.01.00/2015 153 Lukuvuoden 2016-2017 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh.

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2/ Laatunen Kirsti Niklander Jorma. Saarenkoski Sanna Mölsä Jukka

ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2/ Laatunen Kirsti Niklander Jorma. Saarenkoski Sanna Mölsä Jukka ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2/2017 1 Laatimispvm 1.2.2017 Aika 07.02.2017 klo 17:30 Paikka Osanottajat Sivistyspalvelukeskus Nimi Karjalainen Riitta Rönkkö Tero Jussila Tuomo Laatunen Kirsti Niklander

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 42 SIVISTYSLAUTAKUNTA Nro 6/2016 KOKOUSAIKA To klo KOKOUSPAIKKA Koivupuhdon koulu

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 42 SIVISTYSLAUTAKUNTA Nro 6/2016 KOKOUSAIKA To klo KOKOUSPAIKKA Koivupuhdon koulu MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 42 SIVISTYSLAUTAKUNTA Nro 6/2016 KOKOUSAIKA To 1.12.2016 klo 18.30 19.40 KOKOUSPAIKKA Koivupuhdon koulu Jäsenet: paikalla: Varajäsenet: paikalla: Saukko Piia, pj. x Saukko

Lisätiedot

TORPPARINMÄEN PERUSKOULUN JOHTOKUNNAN KOKOUKSEN pöytäkirja 3 / 2018

TORPPARINMÄEN PERUSKOULUN JOHTOKUNNAN KOKOUKSEN pöytäkirja 3 / 2018 TORPPARINMÄEN PERUSKOULUN JOHTOKUNNAN KOKOUKSEN pöytäkirja 3 / 2018 Aika: maanantaina 1.10.2018 klo 18 Paikka: Ylä-Fallintie 54, 00690 Helsinki Läsnä: Heidi Antinkari, puheenjohtaja Hanna Vieruaho, huoltajajäsen

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja nro 9 / 2013 Sivistyslautakunta

Kosken Tl kunta Pöytäkirja nro 9 / 2013 Sivistyslautakunta Kosken Tl kunta Pöytäkirja nro 9 / 2013 Sivistyslautakunta 115 Kokousaika Keskiviikko 12.12.2013 klo 18-18.39 Kokouspaikka Koskisali, Hämeentie 12, Koski TL Saapuvilla olleet jäsenet varajäsenet Jalli

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lukuvuoden työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lukuvuoden työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa 23.09.2014 Sivu 1 / 1 3815/12.01.00/2014 177 Lukuvuoden 2015-2016 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lukuvuoden työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lukuvuoden työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa 28.09.2016 Sivu 1 / 1 3739/2016 12.01.00.00 151 Lukuvuoden 2017-2018 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh.

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA NRO 10/2017 Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala Maunulan ala-asteen 1 (6) johtokunta

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA NRO 10/2017 Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala Maunulan ala-asteen 1 (6) johtokunta HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA NRO 10/2017 Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala SIVU Maunulan ala-asteen 1 (6) johtokunta KOKOUSAIKA TIISTAI 3.10.2017 KLO 17.37-19.14 KOKOUSPAIKKA Maunulan ala-aste Puheenjohtaja

Lisätiedot

MARTTILAN KUNTA ESITYSLISTA 8/2016. Keskiviikkona klo Mellilän kunnantalo, Loukeentie 24, Mellilä

MARTTILAN KUNTA ESITYSLISTA 8/2016. Keskiviikkona klo Mellilän kunnantalo, Loukeentie 24, Mellilä 1 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 14.12.2016 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA Mellilän kunnantalo, Loukeentie 24, 32300 Mellilä SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Jäsenet Varajäsenet ( ) Korimäki Eeva, pj. Valta Anne ( ) Häkkinen

Lisätiedot

Lukuvuoden työajat

Lukuvuoden työajat Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 127 Lukuvuoden 2017-2018 työajat Asianro 895/12.00.01/2016 Sivistysjohtaja Matti Sivonen 22.11.2016: Perusopetuslain 23 :n mukaan lukuvuosi alkaa 1. päivänä elokuuta ja

Lisätiedot

Koulukeskus, luokka 22, Lampitie 3, Koski TL

Koulukeskus, luokka 22, Lampitie 3, Koski TL Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 9/2011 108 Kokousaika Torstai 8.12.2011 klo 18-18.47 Kokouspaikka Koulukeskus, luokka 22, Lampitie 3, Koski TL Saapuvilla olleet jäsenet läsnä poissa Jalli Marja pj. :t 103-112

Lisätiedot

Minna Saikkonen edustaja. Muut läsnäolijat *Sari Keinonen alakoulun rehtori

Minna Saikkonen edustaja. Muut läsnäolijat *Sari Keinonen alakoulun rehtori JYVÄSKYLÄN NORMAALIKOULU PÖYTÄKIRJA 1/2010 Johtokunta Alakoulu, opettajainhuone, III krs Pitkäkatu 8 klo 18.00-20.38 torstai 18.3.2010 Päätöksentekijät *Tapani Lehto Sirkku Laurila Sami Kalaja * Eero Tolvanen

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2018-12-05 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 5.12.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2015. Sivistyslautakunta 10.02.2015 1

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2015. Sivistyslautakunta 10.02.2015 1 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2015 Sivistyslautakunta 10.02.2015 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Tiistai 10.02.2015 klo 18.00 18.55 Kunnanviraston kokoushuone Pystykoski Tero

Lisätiedot

Haapamäki Arsi. Nevanperä Mikko Pietikäinen Petteri. Kortesluoma Sirpa

Haapamäki Arsi. Nevanperä Mikko Pietikäinen Petteri. Kortesluoma Sirpa 30.1.2019 1 (12) Kokousaika ke 30.1.2019 kello 17:30-18:08 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone Osallistujat Jokioja Tiina Puheenjohtaja Annala Hanna Haapamäki Arsi Kortesluoma Sirpa Kuusisto Kosti

Lisätiedot

Sivistyslautakunta KIHNIÖN KUNTA (12) Sivistyslautakunta. Esityslista 1/2019. Kokousaika ke kello 17:30

Sivistyslautakunta KIHNIÖN KUNTA (12) Sivistyslautakunta. Esityslista 1/2019. Kokousaika ke kello 17:30 30.1.2019 1 (12) Kokousaika ke 30.1.2019 kello 17:30 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone Osallistujat Törmä Leila Puheenjohtaja Jokioja Tiina 1. Varapuheenjohtaja Haapamäki Arsi Kortesluoma Sirpa

Lisätiedot

Kauniaisten suomenkielisen esiopetuksen, perusopetuksen ja lukion työ- ja loma-ajat lukuvuonna

Kauniaisten suomenkielisen esiopetuksen, perusopetuksen ja lukion työ- ja loma-ajat lukuvuonna Suomenkielinen opetus- ja varhaiskasvatusvaliokunta Suomenkielinen opetus- ja varhaiskasvatusvaliokunta 57 26.10.2017 70 14.12.2017 Kauniaisten suomenkielisen esiopetuksen, perusopetuksen ja lukion työ-

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 7/2014 Sivistyslautakunta. 101 Sivistyslautakunnan alaisten viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 7/2014 Sivistyslautakunta. 101 Sivistyslautakunnan alaisten viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat Sivistyslautakunta Kokoustiedot Aika 2.12.2014 klo 17.30-18.10 Paikka Kunnanvirasto, alakerran kahvihuone Asiat 95 Kokouksen avaaminen 96 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 97 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista 2/ Sivistyslautakunta Aki Jauhojärvi Johanna Jäntti Emma Lehtonen Markku Rauhala Katriina Sieppi

Muonion kunta Esityslista 2/ Sivistyslautakunta Aki Jauhojärvi Johanna Jäntti Emma Lehtonen Markku Rauhala Katriina Sieppi Muonion kunta Esityslista 2/2019 1 Sivistyslautakunnan kokous Aika Tiistaina 29.1.2019 klo 18.00 Paikka kunnantalon valtuustosali Läsnä Petri Sinikumpu puheenjohtaja Mikael Heikkilä varapuheenjohtaja Aki

Lisätiedot

Hallintosäännön delegointi, koulutuslautakunta, lähikoulun osoittaminen ja oppilaaksi ottamisen periaatteet

Hallintosäännön delegointi, koulutuslautakunta, lähikoulun osoittaminen ja oppilaaksi ottamisen periaatteet Koulutuslautakunta 56 23.09.2015 Koulutuslautakunta 64 14.10.2015 Hallintosäännön delegointi, koulutuslautakunta, lähikoulun osoittaminen ja oppilaaksi ottamisen periaatteet 561/00.01.01/2015 Koulutuslautakunta

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 197. 197 Lukuvuoden 2014-2015 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa

Espoon kaupunki Pöytäkirja 197. 197 Lukuvuoden 2014-2015 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa 25.09.2013 Sivu 1 / 1 4015/12.01.00/2012 197 Lukuvuoden 2014-2015 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa Valmistelijat / lisätiedot: Marjo Tuoriniemi,

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Esityslista nro 8 / 2014 Sivistyslautakunta

Kosken Tl kunta Esityslista nro 8 / 2014 Sivistyslautakunta Kokousaika Keskiviikko 10.12.2014 klo 18 Kokouspaikka Marttilan koulu, Metsäniityntie 11 Saapuvilla olleet jäsenet varajäsenet Jalli Marja pj. :t 90- Tamminen Tiina Hämäläinen Risto vpj. :t 90- Nummela

Lisätiedot

Asian valmistelu ja tiedustelut: opetuspäällikkö Piia Uotinen, puh

Asian valmistelu ja tiedustelut: opetuspäällikkö Piia Uotinen, puh Sivistys- ja Sivistys- ja Sivistys- ja 18 01.03.2016 39 26.04.2016 47 18.04.2017 Perusopetuksen opetussuunnitelma 2016 45/12.00.01/2016 Sivistys- ja 01.03.2016 18 Asian valmistelu ja tiedustelut: opetuspäällikkö

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 2/2014 Sivistyslautakunta Sivu 19 KOKOUSAIKA

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 2/2014 Sivistyslautakunta Sivu 19 KOKOUSAIKA ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 2/2014 Sivu 19 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Torstaina 20.3.2014 kello 18.30 20.58 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA ESITYSLISTA Kokousnumero 2/2017 Aika Tiistai klo 17.30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUSKUTSU 07.03.17 Kunnanhallituksen kokoushuone Nro 2/2017 ASIA LIITE 15 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOU- LUKULJETUSTEN PERIAATTEET alkaen

KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOU- LUKULJETUSTEN PERIAATTEET alkaen 1 2 KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOU- LUKULJETUSTEN PERIAATTEET 1.8.2011 alkaen Perusopetuslain 6 :n mukaan opetus tulee kunnassa järjestää siten, että oppilaiden koulumatkat ovat

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. PÄÄTÖSVALTAISUUS

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. PÄÄTÖSVALTAISUUS MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 1 SIVISTYSLAUTAKUNTA Nro 1/2018 KOKOUSAIKA Ke 14.3.2018 klo 18.00 20.15 KOKOUSPAIKKA Koivupuhdon koulu Jäsenet: paikalla: Varajäsenet: paikalla: Jukkola Paula, pj. x Jalonen

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 1

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 1 NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 1 Maaniitun koulun johtokunta 25.09.2013 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 7 MAANIITUN KOULUN OPETUSSUUNNITELMAN PÄIVITYS 3 8 MAANIITUN KOULUN KRIISINHALLINTASUUNNITELMA 4 9 MAANIITUN

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2010. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2010. Sivistyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2010 Sivistyslautakunta 26.01.2010 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 26.01.2010 klo 18.00 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Räsänen Jesse

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOULUKULJETUSTEN PERIAATTEET alkaen

KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOULUKULJETUSTEN PERIAATTEET alkaen KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOULUKULJETUSTEN PERIAATTEET 1.8.2013 alkaen 1. Lainsäädäntöä 2. Oppilaan vakituinen asuinpaikka 3. Koulumatka 4. Tien vaarallisuus 5. Yksittäinen taksikuljetus

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen, esiopetuksen, perusopetuksen ja lukiokoulutuksen työ- ja loma-ajat lukuvuonna 2016-2017

Varhaiskasvatuksen, esiopetuksen, perusopetuksen ja lukiokoulutuksen työ- ja loma-ajat lukuvuonna 2016-2017 Sivistyslautakunta 84 28.10.2015 Varhaiskasvatuksen, esiopetuksen, perusopetuksen ja lukiokoulutuksen työ- ja loma-ajat lukuvuonna 2016-2017 728/12.00.01/2015 Sivistyslautakunta 84 Varhaiskasvatus Varhaiskasvatuksessa

Lisätiedot

Tainion koulun neuvotteluhuone KOKOUPÖYTÄKIRJA

Tainion koulun neuvotteluhuone KOKOUPÖYTÄKIRJA Tainion koulun neuvotteluhuone KOKOUPÖYTÄKIRJA KIVIJÄRVEN KUNTA Sivistystoimenlautakunta KOKOUSKUTSU Perjantaina klo 18.30 - Tainion koulun neuvotteluhuone 2 / 2006 LIITE 13 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Maaniitun koulun johtokunta 21.09.2015 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 10 Maaniitun koulun lukuvuosikohtainen työsuunnitelma 2015-2016 3 11 Koulujen työ- ja loma-ajat lukuvuosina

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 1/2006 Sivistyslautakunta

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 1/2006 Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta 08.02.2006 KOKOUSAIKA 08.02.2006 klo 18.00-20.30 KOKOUSPAIKKA Suutalan koulu KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 1 KOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AIKAKALENTERI 2006 2007 2 2 PELASTUSSUUNNITELMAT 3 3

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2018. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2018. Sivistyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2018 Sivistyslautakunta 24.01.2018 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Keskiviikko 24.01.2018 klo 17.30 Kunnanhallituksen kokoushuone Törmä Leila Jokioja

Lisätiedot

Puistopolun peruskoulu PÖYTÄKIRJA 2018 / 3 1(5) PL Helsingin kaupunki Johtokunta

Puistopolun peruskoulu PÖYTÄKIRJA 2018 / 3 1(5) PL Helsingin kaupunki Johtokunta Puistopolun peruskoulu PÖYTÄKIRJA 2018 / 3 1(5) PL 3719 00099 Helsingin kaupunki Johtokunta 4.10.2018 Puistopolun peruskoulun johtokunnan kokous Aika Torstai 4.10.2018 klo 18.05 19.41 Paikka Läsnä: Puistopolun

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 80. Nuorisovaltuusto 22.09.2015 Sivu 1 / 1. 80 Koulujen lukuvuoden 2016 17 työ- ja loma-ajat. Nuorisovaltuuston lausunto

Espoon kaupunki Pöytäkirja 80. Nuorisovaltuusto 22.09.2015 Sivu 1 / 1. 80 Koulujen lukuvuoden 2016 17 työ- ja loma-ajat. Nuorisovaltuuston lausunto Nuorisovaltuusto 22.09.2015 Sivu 1 / 1 80 Koulujen lukuvuoden 2016 17 työ- ja loma-ajat. Nuorisovaltuuston lausunto Selostus Juha Nurmi tulee pyytämään lausuntoa nuorisovaltuustolta, koskien koulujen työ-

Lisätiedot

Valmistelija ja esittelijä: sivistysjohtaja Pekka Hirvonen, puh ,

Valmistelija ja esittelijä: sivistysjohtaja Pekka Hirvonen, puh , KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirjanote 1 Perusopetuksen ja lukion lukuvuoden 2018-2019 työpäivät 19/12.00.01/2017 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 20.12.2017 109 Perusopetuslain 23 :n mukaan perusopetuksessa

Lisätiedot

Koulutuksessa laadittavat suunnitelmat ja säännöt - Oppilaita ja opetusta koskevat suunnitelmat

Koulutuksessa laadittavat suunnitelmat ja säännöt - Oppilaita ja opetusta koskevat suunnitelmat Koulutuksessa laadittavat suunnitelmat ja säännöt - Oppilaita ja opetusta koskevat suunnitelmat Opetustoimen ajankohtainen juridiikka 3.11.2016 Helsinki Hallintojohtaja Matti Lahtinen Opetusta koskevat

Lisätiedot

Opiskeluhuoltosuunnitelmat

Opiskeluhuoltosuunnitelmat Opiskeluhuoltosuunnitelmat Opetustoimen ajankohtainen juridiikka 3.11.2016 Helsinki Hallintojohtaja Matti Lahtinen Opiskeluhuollon suunnitelmat (OHL 12 ja 13 sekä POL 14, LL 10 ja AMPL 37 a ) Lastensuojelulain

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone

kunnanviraston kokoushuone Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika ti 3.9.2019 klo 18.00 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 43 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Asian valmistelu ja tiedustelut: opetuspäällikkö Piia Uotinen, puh.

Asian valmistelu ja tiedustelut: opetuspäällikkö Piia Uotinen, puh. Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta 18 01.03.2016 39 26.04.2016 47 18.04.2017 24 19.09.2017 24 Perusopetuksen

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 32 SIVISTYSLAUTAKUNTA Nro 4 / 2015 KOKOUSAIKA Ma klo KOKOUSPAIKKA Koivupuhdon koulu

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 32 SIVISTYSLAUTAKUNTA Nro 4 / 2015 KOKOUSAIKA Ma klo KOKOUSPAIKKA Koivupuhdon koulu MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 32 SIVISTYSLAUTAKUNTA Nro 4 / 2015 KOKOUSAIKA Ma 7.12.2015 klo 18.30 20.00 KOKOUSPAIKKA Koivupuhdon koulu Jäsenet: paikalla: Varajäsenet: paikalla: Saukko Piia, pj. x Saukko

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen, esiopetuksen, perusopetuksen ja lukiokoulutuksen työ- ja loma-ajat lukuvuonna

Varhaiskasvatuksen, esiopetuksen, perusopetuksen ja lukiokoulutuksen työ- ja loma-ajat lukuvuonna Sivistyslautakunta 81 26.10.2016 Varhaiskasvatuksen, esiopetuksen, perusopetuksen ja lukiokoulutuksen työ- ja loma-ajat lukuvuonna 2017-2018 625/12.00.01/2016 Sivistyslautakunta 26.10.2016 81 Varhaiskasvatus

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 3/ (5) MEILAHDEN YLÄASTEEN JOHTOKUNTA

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 3/ (5) MEILAHDEN YLÄASTEEN JOHTOKUNTA HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 3/2018 1 (5) Aika 1.10.2018 klo 17.00 Paikka Meilahden yläasteen opettajanhuone Läsnä: Luottamusmiesjäsenet Leo Bonsdorff Hanna Paatela Tytti Karhu Arto Sevón Tua Tapper

Lisätiedot

Konneveden kunnantalo

Konneveden kunnantalo KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA No 3/2019 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 1 KOKOUSAIKA 14.3.2019 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo JÄSEN: Antti Waris, pj Henri Hedman, vpj Pirkko Hynninen

Lisätiedot

Orimattilan kaupungin opetuspalvelut

Orimattilan kaupungin opetuspalvelut Orimattilan kaupungin opetuspalvelut Opas kouluun ilmoittautumisesta Orimattilan sivistyspalvelukeskus 15.1.2016 Tervetuloa Orimattilan perusopetuksen oppilaaksi! Suomessa vakinaisesti asuvat lapset ovat

Lisätiedot

Orimattilan kaupungin opetuspalvelut

Orimattilan kaupungin opetuspalvelut Orimattilan kaupungin opetuspalvelut Opas kouluun ilmoittautumisesta Orimattilan sivistyspalvelukeskus 15.1.2015 Tervetuloa Orimattilan perusopetuksen oppilaaksi! Suomessa vakinaisesti asuvat lapset ovat

Lisätiedot

Sivistyslautakunta

Sivistyslautakunta Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 6/2009 90 Sivistyslautakunta 15.09.2009 Aika 15.09.2009 klo 18:00-20:22 Paikka Haukkamäen koulu Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 92

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Sivistyslautakunta

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Sivistyslautakunta 2 1. KOULUPAIKAN MYÖNTÄMINEN KIRKONKYLÄN KOULUUN Siv.ltk 24 Valmistelija: sivistystoimenjohtaja Mari Jämsen p. 040 1579405 Esityslistan liite 1 nähtävillä kokouksessa Perusopetuslain 6 mukaan kunta osoittaa

Lisätiedot

Kortesluoma Sirpa. Nevanperä Mikko. Pietikäinen Petteri. Koivistoinen Hannu Markkola Roosa

Kortesluoma Sirpa. Nevanperä Mikko. Pietikäinen Petteri. Koivistoinen Hannu Markkola Roosa 19.9.2018 1 (12) Kokousaika ke 19.9.2018 kello 17:30-19:10 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone Osallistujat Törmä Leila Puheenjohtaja Haapamäki Arsi Jokioja Tiina Kortesluoma Sirpa Kuusisto Kosti

Lisätiedot

Ruokolahden kunta Sivistystoimen johtosääntö 1 (8) 56100 Ruokolahti Voimaan 1.1.2009 (kv 15.12.2008/ 59) muutos 1.8.2010 (kv. 21.6.

Ruokolahden kunta Sivistystoimen johtosääntö 1 (8) 56100 Ruokolahti Voimaan 1.1.2009 (kv 15.12.2008/ 59) muutos 1.8.2010 (kv. 21.6. Ruokolahden kunta Sivistystoimen johtosääntö 1 (8) 1 Soveltaminen Tämä johtosääntö kattaa sivistystoimen päävastuualueen. Johtosäännön määräyksiä sovelletaan opetus- ja kulttuuritoimeen, varhaiskasvatukseen

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 1

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 Röykän koulun johtokunta 23.09.2015 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 8 RÖYKÄN KOULUN TYÖSUUNNITELMAN 2015-2016 HYVÄKSYMINEN 9 RÖYKÄN KOULUN TYÖSUUNNITELMAN TÄYDENTÄMINEN/ 3A

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA PÖYTÄKIRJA Kokousnumero 2/2017 Aika Tiistai klo 17.30 20.03 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUSKUTSU 07.03.17 Kunnanhallituksen kokoushuone Nro 2/2017 ASIA LIITE 15 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Sisällysluettelo KO, :30, Esityslista 1

Sisällysluettelo KO, :30, Esityslista 1 Sisällysluettelo KO, 17.12.2018 18:30, Esityslista 1-1 Esityslistan kansilehti (kokouskutsu)... 1 2 Koulujen työ- ja loma-ajat lukuvuonna 2019-2020... 2 3 Päiväkodinjohtajan virka... 3 4 Tiedoksiantoasiat...

Lisätiedot

Tilat ja opetussuunnitelmien perusteet

Tilat ja opetussuunnitelmien perusteet Tilat ja opetussuunnitelmien perusteet Eija Kauppinen 13.4.2016 Perusopetuksen oppimiskäsitys Oppilas on aktiivinen toimija ja oppii asettamaan tavoitteita, ratkaisemaan ongelmia ja toimimaan muiden kanssa.

Lisätiedot

Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 1/ Yhtenäiskoulun johtokunta Aika klo 16:00-17:15. Käsitellyt asiat

Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 1/ Yhtenäiskoulun johtokunta Aika klo 16:00-17:15. Käsitellyt asiat Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 1/2019 1 Yhtenäiskoulun johtokunta 24.01.2019 Aika 24.01.2019 klo 16:00-17:15 Paikka Yhtenäiskoulu Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA No 4/2013 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 27. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA No 4/2013 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 27. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA No 4/2013 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 27 KOKOUSAIKA 16.5.2013 klo 18- KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone JÄSEN: Timo Manninen, pj Henri Hedman, vpj Jussi

Lisätiedot

Oheismateriaali: sivistyslautakunnan päätös

Oheismateriaali: sivistyslautakunnan päätös Kunnanhallitus 385 21.11.2016 Kunnanhallitus 404 05.12.2016 Sivistyslautakunnan päätös 26.10.2016 81 (Varhaiskasvatuksen, esiopetuksen, perusopetuksen ja lukiokoulutuksen työ- ja loma-ajat lukuvuonna 2017-2018),

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Esityslista 9 / 2018 Sivistyslautakunta

Kosken Tl kunta Esityslista 9 / 2018 Sivistyslautakunta Kokousaika Keskiviikko 19.12.2018 klo 18.30 Kokouspaikka Koskisali, Kosken kirjaston yläkerta, Härkätie 12 Saapuvilla olleet jäsenet varajäsenet Jalli Marja pj. :t 105- Hägg Anna Mikkola Laura vpj. :t

Lisätiedot

Sivistyslautakunnan pöytäkirjan pitäjänä toimii sivistystoimenjohtajan määräämä henkilö.

Sivistyslautakunnan pöytäkirjan pitäjänä toimii sivistystoimenjohtajan määräämä henkilö. Heinolan kaupunki Kunnallinen johtosääntö III/SIV Sivistystoimi Kaupunginvaltuuston 11.11.2013 hyväksymä Kaupunginvaltuuston 17.2.2014 hyväksymä Kaupunginvaltuuston 24.8.2015 hyväksymä Sivistystoimen johtosääntö

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 71 Kokousaika 25.8.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Merihelmi, Laitakari Käsiteltävät asiat 61 62 63 64 65 66 67 68 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone

kunnanviraston kokoushuone Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika ti 3.9.2019 klo 18.00 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 43 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2012 4

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2012 4 NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2012 4 Lukkarin koulun johtokunta 23.04.2012 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 2 4 A LUOKAN LUOKKARETKI 6 3 1B JA 2B LUOKKIEN YÖKOULU 7 4 LUKKARIN KOULUN KOULUKOHTAISET LAATUTYÖN KEHITTÄMISKOHTEET

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone

kunnanviraston kokoushuone Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika to 19.11.2015 klo 18.30 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 36 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016. Sivistyslautakunta 28.01.2016 1

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016. Sivistyslautakunta 28.01.2016 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016 Sivistyslautakunta 28.01.2016 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Torstai 28.01.2016 klo 18.00 18.25 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Oksanen Annika

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 1 SIVISTYSLAUTAKUNTA Nro 1 / 2015 KOKOUSAIKA Ma klo KOKOUSPAIKKA Koivupuhdon koulu

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 1 SIVISTYSLAUTAKUNTA Nro 1 / 2015 KOKOUSAIKA Ma klo KOKOUSPAIKKA Koivupuhdon koulu MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 1 SIVISTYSLAUTAKUNTA Nro 1 / 2015 KOKOUSAIKA Ma 23.2.2015 klo 18.30-21.10 KOKOUSPAIKKA Koivupuhdon koulu Jäsenet: paikalla: Varajäsenet: paikalla: Saukko Piia, pj. x Saukko

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2009. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2009. Sivistyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2009 Sivistyslautakunta 16.06.2009 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 16.06.2009 klo 18.00 18.45 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Räsänen

Lisätiedot

Kinnulan kunta, valtuustosali. Kröger Lasse, puheenjohtaja (x) Häkkinen Kirsti, varapuheenjohtaja (- ) Lehtonen Marja, esittelijä-sihteeri (x)

Kinnulan kunta, valtuustosali. Kröger Lasse, puheenjohtaja (x) Häkkinen Kirsti, varapuheenjohtaja (- ) Lehtonen Marja, esittelijä-sihteeri (x) KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2012 Kokousaika Maanantai 25.6.2012 klo 16.00 16.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kinnulan kunta, valtuustosali

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA Sivistyslautakunta 4.6.2008 40

HIRVENSALMEN KUNTA Sivistyslautakunta 4.6.2008 40 Sivistyslautakunta 4.6.2008 40 Aika: 4.6.2008 klo 17.30-17.58 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Varpu Järvinen, puheenjohtaja Pirkko Luntta Anu Raatikainen Ville Luntta, varajäsen Vesa Pöyry,

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2011. Sivistyslautakunta 11.10.2011 1

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2011. Sivistyslautakunta 11.10.2011 1 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2011 Sivistyslautakunta 11.10.2011 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 11.10.2011 klo 18.00 19.15 Kunnanviraston kokoushuone Räsänen Jesse Jokioja

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone 50 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 55 TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT 56 MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT

kunnanviraston kokoushuone 50 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 55 TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT 56 MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika ti 18.10.2016 klo 18.30 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 49 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2011. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2011. Sivistyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2011 Sivistyslautakunta 25.01.2011 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Tiistai 25.01.2011 klo 18.00 19.05 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli

Lisätiedot

SIEVIN KUNTA KOKOUSKUTSU 1/2018 Sivu 1 julkaistu extranettiin Koululautakunta

SIEVIN KUNTA KOKOUSKUTSU 1/2018 Sivu 1 julkaistu extranettiin Koululautakunta SIEVIN KUNTA KOKOUSKUTSU 1/2018 Sivu 1 julkaistu extranettiin 19.01.2018 Koululautakunta Aika: Paikka: Torstai 25.01.2018 kello 19.00 (Kahvit ennen kokousta klo 18.40 alkaen) Lukio. - Kokouksen alussa

Lisätiedot

Kinnulan kunta, valtuustosali. Kröger Lasse, puheenjohtaja (x) Häkkinen Kirsti, varapuheenjohtaja (x) Lehtonen Marja, esittelijä-sihteeri (x)

Kinnulan kunta, valtuustosali. Kröger Lasse, puheenjohtaja (x) Häkkinen Kirsti, varapuheenjohtaja (x) Lehtonen Marja, esittelijä-sihteeri (x) KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 9/2011 Kokousaika Tiistai 18.30 19.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kinnulan kunta, valtuustosali Jäsenet Kröger

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/12

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/12 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/12 Koulutuslautakunta Aika 02.05.2017 klo 17:00-18:20 Paikka Kunnanvirasto Käsitellyt asiat Asia Sivu 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 27 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 8/2013. KOKOUSAIKA Keskiviikko 06.11.2013 klo 18.00-19.02 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT. Kunnantalo LIITE

Sivistyslautakunta 8/2013. KOKOUSAIKA Keskiviikko 06.11.2013 klo 18.00-19.02 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT. Kunnantalo LIITE YPÄJÄN KUNTA Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU 8/2013 KOKOUSAIKA Keskiviikko 06.11.2013 klo 18.00-19.02 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Kunnantalo LIITE 51 Varhaiskasvatuksen talousarvio vuodelle 2014 52

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja 9 / 2018 Sivistyslautakunta

Kosken Tl kunta Pöytäkirja 9 / 2018 Sivistyslautakunta Kosken Tl kunta Pöytäkirja 9 / 2018 123 Kokousaika Keskiviikko 19.12.2018 klo 18.30 19.16 Kokouspaikka Koskisali, Kosken kirjaston yläkerta, Härkätie 12 Saapuvilla olleet jäsenet varajäsenet Jalli Marja

Lisätiedot

TAMMELAN KUNNAN SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ

TAMMELAN KUNNAN SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ TAMMELAN KUNNAN SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 LUKU... 2 SIVISTYSTOIMEN YLEISET TOIMINTAPERUSTEET... 2 1 Toiminta-ajatus... 2 2 LUKU... 2 ORGANISAATIO... 2 2 Lautakunnat... 2 3 Lautakuntien

Lisätiedot

No 3/2018 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 1

No 3/2018 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 1 KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA No 3/2018 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 1 KOKOUSAIKA 26.4.2018 klo 18.00 20.14 KOKOUSPAIKKA Hytölän koulu JÄSEN: VARAJÄSEN: Antti Waris, pj x Heikki Oittinen -

Lisätiedot

7.1 Lainsäädännöllisiä lähtökohtia ja toiminnan järjestämisen periaatteita

7.1 Lainsäädännöllisiä lähtökohtia ja toiminnan järjestämisen periaatteita 7 ESIOPETUKSEEN HAKEMINEN 7.1 Lainsäädännöllisiä lähtökohtia ja toiminnan järjestämisen periaatteita Kunta on velvollinen järjestämään alueellaan asuville oppivelvollisuusikäisille perusopetusta sekä oppivelvollisuuden

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN NORMAALIKOULU ESITYSLISTA 1/2016 Johtokunta Alakoulun opettajanhuone Pitkäkatu 8, III krs klo torstai

JYVÄSKYLÄN NORMAALIKOULU ESITYSLISTA 1/2016 Johtokunta Alakoulun opettajanhuone Pitkäkatu 8, III krs klo torstai JYVÄSKYLÄN NORMAALIKOULU ESITYSLISTA 1/2016 Johtokunta Alakoulun opettajanhuone Pitkäkatu 8, III krs klo 18.00 torstai 17.3.2016 Päätöksentekijät Pirjo Rintala, puheenjohtaja huoltajien edustaja Pirkko

Lisätiedot

Nuorisovaltuuston yleiskokous, Aika: , klo Paikka: Valtuustosali

Nuorisovaltuuston yleiskokous, Aika: , klo Paikka: Valtuustosali Aika: 18.10.2017, klo 17.00 Paikka: Valtuustosali Läsnäolijat: Alli Toivanen, Joel Vanhanen, Jonas Papathemelis, Meija Saarinen, Natalia Romanoff, Niko Toivonen, Nicole Latini, Niklas Salmela, Nora Nevalainen

Lisätiedot

VASTAUS ALOITTEESEEN KOSKIEN PERUSOPETUKSEEN VALMISTAVAA OPETUSTA RUOTSIN KIELELLÄ

VASTAUS ALOITTEESEEN KOSKIEN PERUSOPETUKSEEN VALMISTAVAA OPETUSTA RUOTSIN KIELELLÄ Sivistyslautakunta 49 12.05.2016 Kaupunginhallitus 258 05.09.2016 VASTAUS ALOITTEESEEN KOSKIEN PERUSOPETUKSEEN VALMISTAVAA OPETUSTA RUOTSIN KIELELLÄ 108/40.400/2016 SIVLK 12.05.2016 49 Valmistelu ja lisätiedot:

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 7/2016. KOKOUSAIKA Torstai klo Kunnantalo KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT LIITE

Sivistyslautakunta 7/2016. KOKOUSAIKA Torstai klo Kunnantalo KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT LIITE YPÄJÄN KUNTA Sivistyslautakunta ASIALISTA 7/2016 KOKOUSAIKA Torstai 15.9.2016 klo 18.00 19.35 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo KÄSITELTÄVÄT ASIAT LIITE 54 Osavuosikatsaus ajalta 1.1.-30.6.2016 55 Koulujen lukuvuoden

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2 1 SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUSTEN AIKA JA PAIKKA SEKÄ KOOLLEKUTSUMINEN 3

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2 1 SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUSTEN AIKA JA PAIKKA SEKÄ KOOLLEKUTSUMINEN 3 KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSKUTSU Sivistyslautakunta 10.2.2012 Kokousaika 9.2.2012 klo 17.00-17.55 Kokouspaikka Konneveden kunnanvirasto Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

1 (1) RUUSUTORPAN KOULU. Johtokunnan kokous. Aika klo Ruusutorpan koulun neuvotteluhuone

1 (1) RUUSUTORPAN KOULU. Johtokunnan kokous. Aika klo Ruusutorpan koulun neuvotteluhuone ESITYSLISTA PÖYTÄKIRJA 1 (1) 19.5.2014 RUUSUTORPAN KOULU Johtokunnan kokous Aika 14.5.2019 klo 18.00 Paikka Ruusutorpan koulun neuvotteluhuone Läsnä varsinaiset jäsenet varajäsenet Riku Rinta-Jouppi, pj.

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Sivistyslautakunta 27.8.2015 34

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Sivistyslautakunta 27.8.2015 34 KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 4/2015 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 33 KOKOUSAIKA 27.8.2015 klo 18- KOKOUSPAIKKA Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo JÄSEN: Timo Manninen, pj Henri Hedman, vpj Jussi Hintikka

Lisätiedot

Emmi Ristolainen Emmi Ristolainen

Emmi Ristolainen Emmi Ristolainen Kokouskutsu Nro Koulutuslautakunta 20.9.2017 4 Kokousaika Tiistai 26.9.2017 klo 18.00 Kokouspaikka Miinan koulun opettajien huone Käsiteltävät asiat 1 2 3 4 5 6 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Emmi Romppainen Emmi Romppainen

Emmi Romppainen Emmi Romppainen Kokouskutsu Nro Koulutuslautakunta 9.5.2019 3 Kokousaika Tiistai 14.5.2019 klo 18.00 Kokouspaikka Miinan koulun opettajien huone Käsiteltävät asiat 1 2 3 4 5 6 7 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2 KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSKUTSU Sivistyslautakunta 28.10.2011 Kokousaika Torstai 3.11.2011 klo 17.00 Kokouspaikka Konneveden kunnantalo Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 76. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 76. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 29.02.2016 Sivu 1 / 1 5651/2015 12.01.00.00 Kaupunginhallitus 24 18.1.2016 Valtuusto 22 15.2.2016 76 Valtuustokysymys integroidussa valmistavassa opetuksessa olevien oppilaiden tuen eheästä

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Nummenpään koulun johtokunta

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Nummenpään koulun johtokunta NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 1 Nummenpään koulun johtokunta 24.09.2013 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 1 LAUANTAITYÖPÄIVÄN AJANKOHDAN HYVÄKSYMINEN 3 2 NUMMENPÄÄN KOULUN TYÖSUUNNITELMAN 2013-2014 HYVÄKSYMINEN

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 9/2013 Sivistyslautakunta

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 9/2013 Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Kokoustiedot Aika 4.12.2013 klo 18.00-18.40 Paikka Ravintola Kammari, Olos Asiat 111 Kokouksen avaaminen 112 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 113 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

Uudenkaupungin koulukuljetus- ohjeistus

Uudenkaupungin koulukuljetus- ohjeistus Uudenkaupungin koulukuljetus- ohjeistus Perusopetuslaissa ja Uudenkaupungin kaupungin koulutoimen periaatepäätöksissä määritellään ne ehdot joiden mukaan kunta järjestää oppilaalle koulukuljetuksen. Muiden

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 HYVINVOINTILAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 HYVINVOINTILAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 SISÄLLYSLUETTELO 19 PERUSOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMAN HYVÄKSYMINEN... 39 20 VUODEN 2016 TALOUSARVIO / TALOUDEN RAPORTTI AJ. 1.1.2016-30.6.2016 / SIVISTYSTOIMEN VASTUUALUE...

Lisätiedot

Keskiviikko klo Matti Lohen koulu

Keskiviikko klo Matti Lohen koulu RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 8/ 2014 Sivistyslautakunta Sivu 1 (11) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 19.11.2014 klo 17.00-18.30 Matti Lohen koulu Anu Hotti Pirkko

Lisätiedot

No 3/2015 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 23. Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo

No 3/2015 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 23. Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 3/2015 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 23 KOKOUSAIKA 28.5.2015 klo 18-18.43 KOKOUSPAIKKA MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo

Lisätiedot