Yhdistyskierroksen yhteenveto

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Yhdistyskierroksen yhteenveto"

Transkriptio

1 1(10) Yhdistyskierroksen yhteenveto 1. Yhdistysverkoston jäsenyhdistyskierros miksi ja miten? Yhdistysverkoston toimintasuunnitelman 2015 yhdeksi toiminnan painopisteeksi oli määritelty verkoston tiivistäminen. Yhdistysverkoston laajennuttua suureksi neljänkymmenenkuuden jäsenen yhdistykseksi huomattiin, ettei kaikkien jäsenyhdistysten toimintaa enää tunnettu ja että niihin tulisi perehtyä. Sen vuoksi verkoston tiivistämistä päätettiin edistää tapaamalla kaikkia jäsenyhdistyksiä. Yhdistyskierroksen ensimmäiset vierailut tehtiin keväällä 2015, mutta suurin osa tapaamisista oli syksyn 2015 ja kevään 2016 aikana. Yhdistyskierroksen aikana vierailtiin neljässäkymmenessäkolmessa jäsenyhdistyksessä. Aivovammayhdistystä ja Suomen Autismiyhdistystä ei tavoitettu ja tapaamista ei saatu sen vuoksi sovittua. Lisäksi Keski-Uudenmaan Kehitysvammaisten Tuki ry ei ollut motivoitunut tapaamiseen. Yhdistyskierrosta varten oli valmisteltu kysymyksiä, jotka liittyivät jäsenyhdistysten toimintaan sekä palautteen antamiseen Yhdistysverkoston toiminnasta. Lisäksi kierroksella kysyttiin tietoa, jota Raha-automaattiyhdistys (RAY) kysyy meiltä, mutta jota meillä ei ole ollut. Tällaista tietoa ovat esimerkiksi jäsenyhdistysten henkilöjäsenten sukupuoli- ja ikäjakaumat. Yhdistyskierroksen yhteydessä kerroimme myös Yhdistysverkoston uudesta tulevaisuuden suunnasta sekä esittelimme ja jaoimme Yhdistysverkostolaisen viestinnän oppaan. Yhdistyskierroksen kohtaamiset olivat hyvin hedelmällisiä, niissä syntyi paljon keskustelua ja ne lisäsivät molemminpuolista ymmärrystä toisen toiminnasta. Yhdistyskierroksella saatiin paljon hyödyllistä palautetta, jonka pohjalta voidaan suunnitella ja suunnata Yhdistysverkoston toimintaa jatkossa. 2. Yhdistysverkoston toiminnasta saatu positiivinen palaute Tapaamisten yhteydessä yhdistyksiä pyydettiin antamaan arvosana Yhdistysverkoston toiminnasta asteikolla Heikoin annettu arvosana oli 2 ja korkein 10. Kaikkien annettujen arvosanojen keskiarvoksi tuli 8,3. Huomattavaa on myös se, että viisi yhdistystä ei osannut antanut lainkaan arvosanaa. Nämä yhdistykset kokivat tuntevansa Yhdistysverkoston toimintaa niin heikosti, etteivät pystyneet arvioimaan sitä numeerisesti.

2 2(10) Yhdistyskierroksen aikana pyydettiin antamaan palautetta Yhdistysverkoston toiminnasta sekä siitä, mitä Yhdistysverkosto on saanut aikaan. Yhdistysverkoston toiminnan tuloksista ja vaikutuksista ylivoimaiseksi ykköseksi (20 mainintaa) nousi se, että Yhdistysverkosto on edistänyt yhdistysten välistä yhteistyötä ja verkostoitumista. Kaikkein tyytyväisimpiä tähän oltiin Nurmijärvellä ja Järvenpäässä. Toiseksi eniten mainintoja (17 kpl) sai Sahan koulun tila. Osa vastaajista kiitti myös sitä, että Sahan koulun tila on saatu edelleen pidettyä yhdistysten käytössä. Kolmannella sijalla (13 mainintaa) olivat Yhdistysverkostolta saatava tuki ja apu jäsenyhdistyksille. Jaetulla neljännellä sijalla (12 mainintaa) olivat, että Yhdistysverkosto on tehnyt yhdistysten toimintaa näkyväksi sekä Yhdistysverkoston uusi tulevaisuuden suunta. Tämän jälkeen vastaukset jakautuivat tasaisemmin. Yhdeksän mainintaa sai Yhdistysverkoston työntekijöiden into, aloitteellisuus ja aktiivisuus. Kahdeksan mainintaa saivat Tukipolkuja-hanke, kunta-järjestöyhteistyön edistäminen, hyvä viestintä ja Yhdistysverkoston tarjoamat koulutukset. Kuusi mainintaa sai Yhdistys- ja vapaaehtoistoiminnan kuukausikirje sekä yhdistyskierros. Kasvokkain tapaamisia pidettiin tärkeinä jäsenyhdistyksissä. Lähes yhtä paljon (5 mainintaa) arvostettiin vapaaehtoistoiminnan peruskoulutusta. Yksittäisiä mainintoja saivat myös Yhdistysverkoston toiminnan monipuolisuus, viestintäopas, se että verkosto tarjoaa mahdollisuuden tehdä jotakin uutta, grilli-illat, mahdollisuus saada säilytystila Sahan koululta, rento ja lämminhenkinen videointitilaisuus keväällä 2015, VALIKKO-verkosto, joulutalo, yhteistyö Kerava Opiston kanssa, jäsenillat, edullinen kopiointimahdollisuus, Nenäpäivä, Yhdistysverkoston näkyminen puolueettomana toimijana, hyvät ja selkeät kotisivut, vaikuttamistyö, se että Yhdistysverkoston toiminnan kautta on saatu uusia vapaaehtoisia ja se että Yhdistysverkostossa uusilla työntekijöillä on nopeasti homma hallussa. 3. Yhdistysverkoston toiminnasta saatu kehittävä palaute Yhdistyskierroksella kysyttiin myös, mitä Yhdistysverkoston toiminnassa tulisi kehittää. Kaikkein eniten (24 kpl) tuli erilaisia parempaan viestintään ja viestinnän kehittämiseen liittyviä toiveita, mutta niiden sisällöt jakautuivat tasaisesti niin että kukin kehitettävä asia mainittiin 1-6 kertaa. Viestintään liittyvät toiveet on eritelty myöhemmin tarkemmin. Vaikka Yhdistysverkoston toiminnassa oltiin kaikkein tyytyväisimpiä yhdistysten välisen yhteistyön ja verkostoitumisen edistämiseen, nousi sen lisääminen edelleen toiseksi suurimmaksi toiveeksi (19 mainintaa). Tämä korostui erityisesti niissä yhdistyksissä, jotka toimivat Tuusulassa, Keravalla ja Mäntsälässä. Kolmanneksi eniten (13 mainintaa) saatiin kritiikkiä Yhdistysverkoston Järvenpääkeskeisyydestä.

3 3(10) Seitsemän yhdistystä toivoi Yhdistysverkoston hyödyntävän enemmän jäsenyhdistystensä osaamista. Kuusi yhdistystä toivoi Yhdistysverkoston järjestävän enemmän koulutuksia, edistävän nuorten ja perheiden saamista mukaan yhdistys- ja vapaaehtoistoimintaan sekä toi esille sen, että Yhdistysverkoston toimintaa ei tunneta. Lähes yhtä monta toivetta (5 kpl) saivat vaikuttamistyön lisääminen ja kunta-järjestöyhteistyön lisääminen. Tämä nousi esille myös yhdistyskierroksella, jossa osan jäsenyhdistyksistä oli vaikea antaa palautetta sen vuoksi, etteivät aktiivit tunteneet Yhdistysverkoston toimintaa. Viisi jäsenyhdistystä toi esille myös Sahan koulun tilan rajallisuutta esimerkiksi salin ja keittiön koon sekä parkkipaikkojen riittävyyden osalta. Kolme jäsenyhdistyksistä mainitsi kokevansa olevansa hyvin erilainen yhdistys muihin verrattuna ja siksi heillä oli vaikeuksia nähdä omaa rooliaan osana verkostoa. Lisäksi yksittäisiä toiveita esitettiin siitä, että vapaaehtoisia kierrätettäisiin yhdistysten välillä, Yhdistysverkosto auttaisi jäsenten rekrytoinnissa, Nurmijärvelle saataisiin yhdistystoimijoiden oma toimitila, Yhdistysverkosto kokoaisi luennoitsijapankin, Yhdistysverkostolla tulisi olla enemmän virkistystoimintaa, tilaisuuksien tulisi olla ilta- eikä päiväaikaan, lupaukset pidettäisiin, Yhdistysverkosto profiloituisi vahvemmin alueellisena asiantuntijajärjestönä, Järjestöt esittäytyvät tilaisuudet jäisivät osaksi Yhdistysverkoston perustoimintaa, juuri eläköityneitä saataisiin aktiiveiksi, Yhdistysverkoston tapahtumissa olisi vetävää ohjelmaa, jäsenyhdistyksille saataisiin lisää materiaalia ja oppaita, jäsenyhdistykset saisivat enemmän apua, kyselyihin annettaisiin tarpeeksi aikaa vastata ja että jäsenyhdistyksiä kohdeltaisiin tasapuolisesti. Lisäksi yhden yhdistyksen aktiivit sanoivat kokeneensa itsensä ulkopuolisiksi Yhdistysverkoston tapahtumissa ja toisen palautteen mukaan kopiohinnat olivat kalliita. Kritiikkiä saatiin myös siitä, että järjestöemäntä vaihtuu usein ja keittiön siisteystasossa on sen myötä suurta vaihtelua. Viestintään liittyvä palaute oli sisällöltään hyvin monipuolista, joten se on eritelty alla. Sulkeisiin on merkitty kyseisen palautteen antajien lukumäärä: Yhdistysverkoston toimintaa ei tunneta (6) Tapahtumista tulisi tiedottaa hyvissä ajoin, mielellään 2-3 kuukautta ennen tapahtumaa, jotta siitä ehtisi viestiä oman yhdistyksen jäsenistölle (5) Yhdistysverkoston viestintää tulisi kehittää (4) Jäsenyhdistyksille tulisi saada lisää näkyvyyttä (4) Yhdistysverkoston tulisi järjestää lisää viestintäkoulutusta (3) Jäseneduista tulisi viestiä selkeämmin, esim. millaista tukea ja apua Yhdistysverkostolta voi saada (3) Tapahtumat ja koulutukset tulisi saada paremmin esille Yhdistysverkoston nettisivuille (2) Sote-uudistuksesta tulisi saada lisää tietoa (2)

4 4(10) Yhdistysverkoston jäsenille tulisi perustaa oma suljettu Facebook-ryhmä (2) Yhdistysverkoston viestinnässä tulisi korostaa enemmän verkostoitumista (2) Yhdistysverkoston tulisi jakaa lisää tietoa muista yhdistyksistä ja niiden toiminnasta (2) Yhdistysverkoston some-viestintää tulisi kehittää (1) Yhdistysverkoston tulisi perustaa oma lehti (1) Yhdistysverkoston tulisi jakaa enemmän hyviä yhdistys- ja vapaaehtoistoiminnan käytäntöjä (1) Yhdistysverkoston tulisi jakaa enemmän tietoa esim. niiden SOSTE:n ja RAY:n koulutusten sisällöistä, joihin henkilökunta on osallistunut (1) Yhdistysverkoston toiminnan tulisi näkyä enemmän paikallislehdissä (1) Jäsenyhdistyksille tulisi jakaa toisilta jäsenyhdistyksiltä saatua kokemusperäistä tietoa siitä, mihin retkiä kannattaa tehdä (1) Hankkeiden toimintaa tulisi markkinoida niin, ettei tulisi sellainen tunne, että jäsenyhdistyksiä halutaan mukaan johonkin sellaiseen, josta he eivät itse hyödy (1) Kuukausikirjeeseen ilmoitetut tapahtumat eivät ole aina ilmestyneet kuukausikirjeessä (1) Yhdistysverkoston koulutuksissa ja tapahtumissa tulisi olla etäosallistumismahdollisuus (1) Uudesta tulevaisuuden suunnasta tulisi viestiä enemmän (1) Yhdistysverkoston tulisi ilmoittaa tapahtumistaan myös Nurmijärven Sanomien Yhdistyspalstalla (1) 4. Toimenpiteet palautteiden pohjalta Osaan näistä toiveista on jo tartuttu. Viestintään liittyen esimerkiksi Yhdistysverkoston jäsenkirje lähetettiin heti vuoden 2016 alussa ja siihen oli koottu kaikki kevään tapahtumat ja koulutukset, jotka silloin olivat tiedossa. Toisaalta yhdistyskierroksen aikana huomattiin myös se, että monissa yhdistyksissä jäsenkirjeen viestit saavuttavat vain yhden henkilön yhdistyksestä. Usein kirje menee joko puheenjohtajalle tai sihteerille eikä jäsenkirjeessä ollutta tietoa välttämättä jaeta kokouksissa tai muualla. Yhdistysverkosto myös kehittää aktiivisesti viestintää ja some-viestintää sekä pyrkii näkymään paikallislehdissä. Tähän on keväällä 2016 yhdistetty viestintää uudesta tulevaisuuden suunnasta, tiedon jakamista sote-uudistuksesta sekä verkostoitumisen korostamista. Näitä tuotiin esille esimerkiksi Yhdistysverkoston Somepöhinät teemaviikolla Yhdistysverkoston Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa ja blogissa. Yhdistysverkoston työntekijät ovat myös tehneet erillisen viestintäsuunnitelman täksi vuodeksi lehdistölle/kumppanuussivuille menevistä jutuista. Niistä on tähän mennessä toteutettu kaksi juttua. Ensimmäinen kertoi vapaaehtoistoiminnan peruskoulutuksen levittämisestä Järvenpäästä muihin kuntiin ja siitä miten se edistää avuntarvitsijoiden ja vapaaehtoisten kohtaamista. Kyseinen juttu julkaistiin Keski-Uusimaa lehden kumppanuussivuilla

5 5(10) ja oli sieltä nostettu pieneksi maininnaksi myös lehdessä. Toinen juttu koski Järjestötreffien levittämistä Nurmijärveltä muihin kuntiin sekä sitä, mitä kumppanuudella saavutetaan. Tämä juttu julkaistiin kumppanuussivuilla toukokuussa. SOSTE:n ja RAY:n koulutusten hedelmiä tuotiin esiin toiminnanjohtajan kirjeessä, joka lähetettiin joulukuussa. Lisäksi Nurmijärvellä olevista tapahtumista on alettu ilmoittaa Nurmijärven Sanomissa, samoin Mäntsälän tapahtumista Mäntsälän Sanomista. Viestintään liittyen myös tämän yhteenvedon asioista aiotaan viestiä aktiivisesti. Yhdistysverkosto tekee parhaillaan työtä sen eteen, että yhdistysten välinen yhteistyö ja verkostoituminen lisäämiseksi sekä sen eteen, että kaikki Yhdistysverkoston toiminta ei olisi Järvenpäässä vaan jakautuisi tasaisemmin Keski-Uudenmaan alueelle. Esimerkiksi Järvenpäässä kehitettyä Vapaaehtoistoiminnan peruskoulutuksen mallia on sovellettu keväällä 2016 yhteistyökumppanien kanssa ensimmäistä kertaa Tuusulassa. Saman koulutuksen soveltamista Nurmijärvelle suunnitellaan parhaillaan vuodelle Myös yhdistysten yhteistyötä ja verkostoitumista edistävää Järjestötreffit-toimintamallia on lähdetty levittämään Nurmijärveltä muihin kuntiin. Tammikuussa 2016 järjestettiin perinteiset järjestötreffit Nurmijärvellä sekä ensimmäiset järjestötreffit Mäntsälässä. Jälkimmäisen tapaamisen hedelmänä syntyi yhdistysten yhteinen vetoomus sitä, että järjestöt ja kuntalaiset saisivat käyttää kunnan tiloja ilmaiseksi. Toukokuussa järjestetään ensimmäiset järjestötreffit Järvenpäässä. Syksyllä ovat vuorossa jälleen järjestötreffit Nurmijärvellä ja Mäntsälässä sekä mahdollisesti Keravalla. Yhdistysverkosto on myös lisännyt näkyvyyttä muissa kunnissa olemalla esillä esimerkiksi Vapaaehtoistoiminnan messuilla Tuusulassa, kirjastojen Järjestöpäivillä Nurmijärvellä sekä Mäntsälän messuilla. Kopiohintoja jäsenyhdistyksille laskettiin vuodenvaihteessa. Seuraavaksi tulee miettiä sitä, millä tavalla yhdistysten osaamista voidaan paremmin hyödyntää ja miten yhdistysten toimintaa ja osaamista voidaan tuoda paremmin esille koko verkostossa. 5. Yhdistysten kuulumiset Yhdistyskierroksen yhteydessä kysyttiin myös jäsenyhdistysten kuulumisia. Tähän on koottu niistä niin sanotut isommat asiat tai trendit, joita yhdistyksissä koetaan tällä hetkellä. Pienemmät, yksittäisiin kerhoihin tai tapahtumiin liittyvät asiat jätettiin pois tästä yhteenvedosta. Eniten pinnalla (12 mainintaa) oli rahoituksen hakeminen yhdistykselle. Monella oli suunnitteilla ja käynnissä siihen liittyviä toimenpiteitä. Yhdistysten rahoitus puhutti muutenkin, sillä kuntien ta-

6 6(10) louden ollessa kurimuksessa ei voi luottaa siihen, että kunnat jakavat yleisavustuksia tai että ne olisivat yhtä suuria kuin ennen. Toiseksi eniten (9 mainintaa) keskusteluissa nousi esiin sitoutuneiden yhdistysaktiivien vähäisyys. Siitä huolimatta usealla yhdistyksellä (8 mainintaa) oli suunnitteilla suuri tapahtuma tai toiminnan laajentuminen. Osaa yhdistyksistä (5 kpl) puhututti yhdistyksen suhde muihin toimijoihin ja se (5 mainintaa), että toimijoiden sukupolvenvaihdosta kaivataan. Neljä yhdistystä valitti osallistujamäärien olevan vähäisiä. Neljä yhdistystä toi esiin jäsenmäärän vähenemisen ja viisi kertoi jäsenmääränsä kasvavan tasaisesti. Neljässä yhdistyksessä oli käynnistymässä uusi toimintamuoto, lisäksi kolmessa oli meneillään muu suuri toiminnan muutos. Yksittäisiä mainintoja tuli myös siitä, että lapsille ja nuorille ei ole tarjota toimintaa, yhdistyksessä on meneillään yhdistysmisprosessi, toimintaan kaivataan uusia ideoita, järjestössä on tekeillä uusi viestintästrategia, vapaaehtoistoimintaa kehitetään, internetin myötä ihmiset jäävät enemmän kotiin, sote-uudistus puhututtaa, yhdistystoiminnassa on meneillään kulttuurinen muutos, yhdistyksellä on identiteettikriisi, uusia jäseniä kaivataan, yhdistyksen toiminnan jatkuvuus ei ole varmaa, oman yhdistyksen viestintää kehitetään, järjestössä on aloittanut uusi toiminnanjohtaja, toiminnan arviointia kehitetään, yhdistysaktiivien tietotekniset taidot eivät ole tarvittavalla tasolla, meneillään on imagon muutos, uusia vapaaehtoisia ei osata ottaa mukaan toimintaan, pop-up tapahtumia järjestetään ja yhdistyksen hallitus on hyvin aktiivinen. Yleisesti ottaen näiden keskustelujen pohjalta voi päätellä, että yhdistystoiminnassa on meneillään monenlaisia muutoksia ja yhdistyksissä pohditaan, kuinka vastata niihin. Verkostossa toiminta on parhaimmillaan sitä, että jokainen antaa siihen jotain ja saa siitä jotain. Siihen liittyen jäsenyhdistyksiltä kysyttiin, mitä annettavaa heillä on verkostolle. Tämä kysymys aiheutti eniten hämmennystä. Monesti piti antaa jotakin esimerkkejä siitä mitä se voisi olla ennen kuin vastauksia saatiin. Seitsemän yhdistystä ei osannut sanoa lainkaan, mitä he voisivat antaa yhdistykselle tai koki, ettei heillä ole mitään annettavaa. Kaikkein valmiimpia oltiin jakamaan asiantuntijuutta (20 mainintaa), jota jäsenyhdistyksiltä löytyy esimerkiksi seniorien asioista, erilaisista diagnooseista, kokemusasiantuntijuudesta, tietotekniikasta, sähköturvallisuudesta, työnohjauksesta, esteettömyydestä, sukututkimuksesta ja kädentaidoista. Toiseksi valmiimpia oltiin tulemaan mukaan yhteistyökumppaneiksi luentoihin (14 mainintaa). Lisäksi oli halukkuutta tulla yhteistyökumppaniksi erilaisiin tapahtumiin (9 kpl) ja auttaa tiedottamisessa (6 kpl).

7 7(10) Lisäksi yksittäisiä mainintoja tuli siitä, että jäsenyhdistyksen tilaisuudet ovat avoimia muillekin kuin omille jäsenille, koulutuksen järjestämisessä voitaisiin tehdä yhteistyötä, Yhdistysverkoston sivuille voitaisiin kirjoittaa blogiteksti, liikuntaryhmiä voitaisiin organisoida yhdessä muiden kanssa, toimitiloja voitaisiin antaa käyttöön, toimintaa voitaisiin ideoida yhdessä, jos tapahtumiin tilattuja lippuja jää yli, niitä voitaisiin antaa muille, hyviä retkipaikkoja voitaisiin suositella, markkinointiapua voisi antaa uusien jäsenten rekrytointiin Yhdistysverkoston toimialueelta, tietoa voitaisiin jakaa sosiaalipedagogiikasta ja Freyren opeista, mielenterveyteen liittyvässä illassa voitaisiin pitää tsemppauspuheenvuoro, tapahtumiin voitaisiin tulla musiikkiesiintyjäksi, yhdistystä voitaisiin tulla esittelemään Järjestöt esittäytyvät tilaisuuteen, hankeyhteistyötä voitaisiin tehdä ja voitaisiin jakaa sosiaalisen arvioinnin osaamista. Lisäksi yksi yhdistys mainitsi osallistuvansa Yhdistysverkoston ja toisen jäsenyhdistyksen toimintaan, yksi yhdistys mainosti iloista mieltä ja huumoria vakavasta sairaudesta huolimatta ja yksi koki olevansa vahvasti some-henkinen. Yksi jäsenyhdistys koki, että se ei juuri tällä hetkellä pysty resurssien puutteen vuoksi antamaan mitään. Yksi yhdistys halusi myös kuulla odotuksia, joita Yhdistysverkostolla on jäsenille. 6. Tietoja jäsenyhdistyksistä Yhdistyskierroksen aikana kerättiin jäsenyhdistyksistä myös sellaista tietoa, joita Rahaautomaattiyhdistys kysyy meiltä, mutta josta meillä ei ole ollut tietoa. Tällaisia asioita ovat esimerkiksi jäsenyhdistysten jäsenten sukupuoli- ja ikäjakauma sekä vertaisryhmien ja vapaaehtoisten määrä. Suuri osa jäsenyhdistyksistä piti omia kerhojaan ja retkiään vertaistoimintana ja varmasti niihin liittyykin paljon vertaisuutta. Raha-automaattiyhdistys kuitenkin katsoo, että vertaisryhmiä ovat säännöllisesti tietyn aiheen käsittelyyn kokoontuvat vakituiset ryhmät, joita ovat esimerkiksi miesten eroryhmät, syömishäiriöisten läheisten vertaisryhmät, ADHD-lasten vanhempien vertaisryhmät tai mielenterveyskuntoutujien vertaisryhmät. Vertaisryhmien osalta sovelsimme asiaa niin, että laskimme vertaisryhmiksi vain ne, jotka myös RAY luokittelisi vertaisryhmätoiminnaksi. Yhdistysverkoston henkilöjäsenmäärä on tällä hetkellä henkilöä, johon ei ole laskettu Keski- Uudenmaan Kehitysvammaisten Tuki ry:n jäseniä. Suurimmalla osalla jäsenyhdistyksistä ei ole lainkaan yrityskannatusjäseniä. Kaikkein eniten yrityskannatusjäseniä löytyy Koulutetut Kokemusasiantuntijat KoKoA ry:ltä (20 kpl) ja Suomen Nivelyhdistykseltä (19 kpl). Sukupuolijakauman osalta tulee huomioida se, että suurella osalla jäsenyhdistyksistä ei ollut eksaktia tietoa asiasta, vaan he antoivat arvion jakaumasta. Yhdistysverkoston jäsenistä noin henkilöä eli 70% on naisia. Sukupuolijakaumaan vaikuttaa suuresti Suomen Nivelyhdistys, jolla on jäsentä (36% kaikista Yhdistysverkoston jäsenistä), joista noin 75% on naisia. Yhdistysverkoston naisvaltaisimpia yhdistyksiä ovat Inner Wheel, Lepolan Martat ja Luodaan Yhdessä, joiden

8 8(10) jäsenistössä on pelkästään naisia. Miesvaltaisin jäsenyhdistys on Miessakit, jonka jäsenistössä on pelkästään miehiä. Lisäksi Yhdistysverkostolla on jäsenyhdistyksiä, joilla ei ole jäseniä tai niitä on erittäin vähän. Esimerkiksi Lomakoti Kotorannalla, Kivipuiston Palvelukotisäätiöllä ja Parasta Lapsilla ry:llä ei käytännössä ole jäseniä, eli niiden toiminta ei perustu jäsenyyteen. Parasta Lapsille ry:n toiminnan volyymiä kuvaa paremmin järjestön vapaaehtoisten lukumäärä, joka on 670. Hieman samaan kategoriaan voi laskea Siskot ja Simot, joilla on vain 12 jäsentä, mutta 180 vapaaehtoista. Ikäjakauman osalta tulee huomioida se, että suurimmalla osalla jäsenyhdistyksistä ei ollut tietoa jäsenistönsä ikäjakaumasta, vaan he antoivat siitä arvion. Osa yhdistyksistä ei kysy jäsentensä ikää eivätkä aktiivit osanneet antaa siitä arviota ja osalla yhdistyksistä jäseniä ei ole, joten kahdeksalta yhdistykseltä ei saatu tietoa ikäjakaumasta. Sen tiedon pohjalta, joka saatiin, Yhdistysverkoston jäsenyhdistysten henkilöjäsenten keski-ikä on 64 vuotta. Nuorin jäsenistö löytyy Pääkaupunkiseudun ADHD-yhdistykseltä, joka arvioi jäsentensä keski-iäksi 30 vuotta ja Etelän-SYLI:ltä, joka arvioi keski-iäksi 33 vuotta. Vanhin jäsenistö on Nurmijärven Sydänyhdistyksellä, joka arvioi jäsentensä keski-iäksi 75 vuotta ja Järvenpään Reumayhdistyksellä, joka arvioi jäsentensä keski-iäksi 73 vuotta. Vertaisryhmiksi on tässä määritelty ne vertaistukiryhmät, jotka myös RAY laskisi vertaistoiminnaksi. Sen mukaan Yhdistysverkoston jäsenillä on yhteensä 150 vertaistukiryhmää. Nämä vertaisryhmät ovat tavoittaneet yhteensä 2846 osallistujaa. Vertaistoiminnan lukumäärä on ylivertainen kahdessa valtakunnallisessa järjestössä, joista Suomen Nivelyhdistyksellä on 50 vertaisryhmää ja Miessakeilla 45 vertaisryhmää. Lisäksi Etelän-SYLI ry:llä on 14 vertaisryhmää. Muissa vertaisryhmätoimintaa tarjoavissa jäsenyhdistyksissä oli kussakin 2-5 vertaisryhmää. Osallistujien lukumäärä suhteessa vertaisryhmien määrään on suuri, koska osassa vertaisryhmiä kävijöissä on vaihtuvuutta. Erityisesti lukua nosti Keski-Uudenmaan Muistiyhdistys, jonka neljässä vertaisryhmässä on ollut vuoden aikana yhteensä 360 kävijää. Yhdistysverkoston jäsenyhdistyksillä on yhteensä 2005 vapaaehtoista, joista 321 toimii hallituksen jäseninä ja 1510 tekee muuta vapaaehtoistoimintaa. Eniten vapaaehtoisia on Parasta Lapsille ry:llä (670), Suomen Nivelyhdistyksellä (190), Siskoilla ja Simoilla (180), Setlementti Louhelalla (120), Miessakeilla (100), Uudenmaan munuais- ja maksaydistys UUMU ry:llä (100) ja ENTER ry:llä (100). Pienissä yhdistyksissä hallituksen jäsenillä oli suuri vastuu toiminnasta ja muiden vapaaehtoisten määrä oli enimmäkseen pieni.

9 9(10) Yhdistyksiltä kysyttiin myös, millä paikkakunnilla he toimivat. Tässä on huomattava, että valtaosa jäsenyhdistyksistä toimii useammalla kuin yhdellä paikkakunnalla. Ohessa luvut: Järvenpää 31 Nurmijärvi 18 Kerava 16 Tuusula 15 Mäntsälä 8 Pornainen 0 Hyvinkää 7 Sipoo 3 Muu/Muut 10 Yhdistyskierroksella tavatuista järjestöistä kolme on valtakunnallisia ja niiden luvut sisältyvät taulukossa oleviin lukuihin. 7. Kehittämisideoita tulevaisuuden jäsenyhdistyskierrokseen Yhdistyskierrostapaamisia varten oli tehty pohja, jossa oli tärkeitä kysymyksiä jäsenyhdistyksen toiminnasta ja toiminta-alueesta sekä palautteen ja toiveiden antamisesta Yhdistysverkostolle. Näihin liittyviä varsin laajoja kysymyksiä oli yhteensä kymmenen. Tapaamisten yhteydessä kysyttiin myös RAY:n vaatimia tietoja jäsenistön sukupuoli- ja ikäjakaumasta sekä vapaaehtoisten ja vertaistukiryhmien määrästä. Lisäksi esiteltiin ja jaettiin Yhdistysverkostolaisen viestinnän opas sekä kerrottiin lyhyesti Yhdistysverkoston uudesta tulevaisuuden suunnasta. Tapaamisten sopimisen yhteydessä pyydettiin tunti aikaa näiden asioiden käsittelyyn. Käytännössä huomattiin, että yhteen tuntiin tässä oli varsin paljon läpikäytävää. Monet asiat herättivät paljon keskustelua ja kysymyksiä ja niiden käsittely vaati aikaa. Joissakin tapauksissa Yhdistysverkoston toimintaa piti esitellä A:sta alkaen, koska se ei ollut jäsenyhdistysten aktiiveille tuttua. Lisäksi yhdistysaktiivit kertoivat mielellään oman yhdistyksensä toiminnasta, josta myös saattoi syntyä keskustelua. Edellä mainituista asioista johtuen tunti ei riittänyt kaikkien asioiden käsittelyyn. Monet tapaamiset venyivät kestäen 1,5-2 tuntia. Toisaalta juuri nämä pitkään kestäneet tapaamiset olivat kaikkein antoisimpia, sillä niissä ei ollut kiireen tuntua. Joissakin tapauksissa aika oli hyvin rajallinen eikä sitä ollut mahdollista venyttää, koska tapaaminen oli esimerkiksi jäsenyhdistyksen hallituksen kokouksen tai muun tilaisuuden yhteydessä. Näis-

10 10(10) sä tapauksissa osa kysymyksistä käytiin hyvin nopeasti läpi tai niitä ei ehditty käsitellä lainkaan. Tarkentavia kysymyksiä tehtiin osittain jälkikäteen, jotta tiedot saatiin kerättyä kattavasti. Tulevaisuudessa kannattaa yhdistyskierroksella keskittyä pariin pääteemaan, jotta asiat ehdittäisiin käsitellä niiden vaatimalla tarkkuudella ja keskustelulle jäisi tarpeeksi aikaa. Kysymyksiä voisi karsia jopa puoleen. Kun kyseessä on molemminpuolinen tutustuminen sekä henkilöihin että toimintaan, tapaamisessa ei saisi olla kiireen tuntua. Kysymykset voisi lähettää jäsenyhdistyksille etukäteen, ainakin mikäli pyydetään tietoa jäsenistön ikä- ja sukupuolijakaumasta, jotta yhdistykset pystyisivät valmistautumaan näihin kysymyksiin etukäteen. Samoin vertaisryhmä tulisi määritellä tarkkaan, sillä nyt jäsenyhdistyksissä oli monenlaista ajatusta siitä, mitä vertaisryhmä tarkoittaa. Vertaisryhmätoimintaahan ovat useimmat diagnoosipohjaisen yhdistyksen kerhot, retket ja tapahtumat. Tyypillistä vertaisryhmätoiminnalle on se, että väkeä on paljon ja vaihtuvuus suurta. Haimme kuitenkin kysymyksellämme tietoa RAY:n kiinnostuksen mukaisen vertaistukiryhmien lukumäärästä. Yhdistyskierroksen keskustelut olivat hyvin hedelmällisiä. Monesti niissä nousi esiin myös jäsenyhdistysten avuntarpeita, joihin pystyttiin vastaamaan nopeasti hyödyntämällä järjestöassistentin työpanosta. Kun kasvot tulivat tutuiksi puolin ja toisin, oli myös tapaamisen jälkeen helppo ottaa yhteyttä asiassa kuin asiassa. Siten tapaamiset täyttivät hyvin tehtävänsä verkoston tiivistäjänä. Yhdistyskierroksen varjopuolena oli se, että yli neljänkymmenen yhdistyksen tapaaminen vei paljon aikaa. Kokonaisuudessaan kierros ei tarkoita pelkästään itse vierailuja, vaan myös kysymysten asettelua ja niihin liittyvän lomakkeen tekemistä, tapaamisiin valmistautumista, matkoja, numeerisen ja kirjallisen tiedon käsittelyä ja jaottelua, jälkikäteen tehtäviä tarkistuksia sekä saadun tiedon kokoamista yhteen. Tällaista rutistusta ei ole mahdollista tehdä joka vuosi, joten sopiva väli olisi kenties se, että yhdistyskierros tehtäisiin noin viiden vuoden välein. Yhdistyskierroksen aikana jäsenyhdistysten aktiivit, työntekijät ja toiminta tulivat tutuksi Yhdistysverkoston työntekijöille sekä Yhdistysverkoston työntekijät ja toiminta jäsenyhdistyksille. Seuraavaksi olisi hyvä lisätä jäsenyhdistysten tietoisuutta toistensa toiminnasta ja osaamisesta.

Keski-Uudenmaan Yhdistysverkosto ry

Keski-Uudenmaan Yhdistysverkosto ry Keski-Uudenmaan Yhdistysverkosto ry Tuusulan järjestöfoorumi 16.02.2011 Hanna Falck & Mika Väisänen Taustaa Perustettu 23.04.2007 Järvenpäässä Kolme järjestöä perustamassa Kotipaikka Järvenpää ja toimialue

Lisätiedot

ETELÄ-SAVON JÄRJESTÖKYSELYN 2018 KESKEISIMPIÄ TULOKSIA

ETELÄ-SAVON JÄRJESTÖKYSELYN 2018 KESKEISIMPIÄ TULOKSIA ETELÄ-SAVON JÄRJESTÖKYSELYN 2018 KESKEISIMPIÄ TULOKSIA Etelä-Savon yhdistykset tukevat asukkaiden hyvinvointia ja terveyttä monipuolisesti Järjestöt Etelä-Savo -hankkeen järjestökyselyssä kohderyhmänä

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN JÄRJESTÖTREFFIT

MÄNTSÄLÄN JÄRJESTÖTREFFIT MÄNTSÄLÄN JÄRJESTÖTREFFIT Yhdistysten viestintä 07.09.2017 @yverkosto #yhdistysverkosto KESKI-UUDENMAAN YHDISTYSVERKOSTO Sosiaali- ja terveysalan yhdistysten yhteistyöjärjestö Edistää yhdistysten välistä

Lisätiedot

Raision varhaiskasvatuksessa keväällä 2018 huoltajille tehdyn laatukyselyn tulokset

Raision varhaiskasvatuksessa keväällä 2018 huoltajille tehdyn laatukyselyn tulokset Raision varhaiskasvatuksessa keväällä 2018 huoltajille tehdyn laatukyselyn tulokset Kysely toteutettiin sähköisenä kyselynä toukokuussa 2018. Vastaajia oli kyselyyn 189. Raision varhaiskasvatuksen asiakkaan

Lisätiedot

Ohjaamojen asiakaspalaute kevät 2018

Ohjaamojen asiakaspalaute kevät 2018 1 Mirja Määttä Tutkija, VTT, Kohtaamo-hanke Marja Riikonen Assistentti, Keski-Suomen ELY-keskus 5.6.2018 Ohjaamojen asiakaspalaute kevät 2018 Keväällä 2018 Ohjaamojen yhteinen palautteenkeruu toteutettiin

Lisätiedot

JÄRJESTÖILLE OVIA SOTEEN

JÄRJESTÖILLE OVIA SOTEEN JÄRJESTÖILLE OVIA SOTEEN 2017-2020 Hyvinkää 17.5.2016 @yverkosto @AliciaPerho #yhdistysverkosto KESKI-UUDENMAAN YHDISTYSVERKOSTO RY Sosiaali- ja terveysalan yhdistysten yhteistyöelin Edistää järjestöjen

Lisätiedot

TYÖLLISYYSFOORUMI

TYÖLLISYYSFOORUMI TYÖLLISYYSFOORUMI 16.9.216 PALAUTERAPORTTI Kirjoittajat: Anu Järvinen, Laura Kallio ja Jemina Niemi, Osuuskunta Motive Työllisyysfoorumi järjestettiin Tampereella Scandic Rosendahlissa 16.9.216. Järjestelyistä

Lisätiedot

2016 TOIMINTASUUNNITELMA

2016 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 TOIMINTASUUNNITELMA 1 1. Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalan järjestöjen tuki ry:n toiminnan tarkoitus ja visio vuodelle 2016 Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalan järjestöjen tuki ry, ESTERY, on

Lisätiedot

1. YLEISTÄ TOIMINNASTA 2 2. HAASTEITA TOIMINNASSA 2 3. TOIMINNAN PAINOPISTEET VUODELLE MUU TOIMINTA 5

1. YLEISTÄ TOIMINNASTA 2 2. HAASTEITA TOIMINNASSA 2 3. TOIMINNAN PAINOPISTEET VUODELLE MUU TOIMINTA 5 1 1. YLEISTÄ TOIMINNASTA 2 1.1 Toiminta-ajatus 2 2. HAASTEITA TOIMINNASSA 2 3. TOIMINNAN PAINOPISTEET VUODELLE 2017 3 3.1 Viestinnän kehittäminen 3 3.2 Yhdistysten välisen verkostoitumisen ja yhteistyön

Lisätiedot

KUMPPANUUDELLA SOTEEN JA KUNTIIN

KUMPPANUUDELLA SOTEEN JA KUNTIIN KUMPPANUUDELLA SOTEEN JA KUNTIIN 2017-2019 Hyvinkää 07.02.2017 @yverkosto @AliciaPerho #yhdistysverkosto KESKI-UUDENMAAN YHDISTYSVERKOSTO RY Sosiaali- ja terveysalan yhdistysten yhteistyöelin Edistää järjestöjen

Lisätiedot

Maakunnalliset Muistiaktiiviryhmät. Opas käynnistämiseen ja kehittämiseen

Maakunnalliset Muistiaktiiviryhmät. Opas käynnistämiseen ja kehittämiseen Maakunnalliset Muistiaktiiviryhmät Opas käynnistämiseen ja kehittämiseen Muistiaktiivit ovat muistisairauksiin sairastuneiden ihmisten ja omaisten asiantuntijaryhmiä. Maakunnallisten ryhmien tehtävänä

Lisätiedot

Lisäksi vastaajat saivat antaa vapaamuotoisesti muutos- ja kehitysehdotuksia ja muuta palautetta SOS-lapsikylille ja SOS-Lapsikylän nuorisokodille.

Lisäksi vastaajat saivat antaa vapaamuotoisesti muutos- ja kehitysehdotuksia ja muuta palautetta SOS-lapsikylille ja SOS-Lapsikylän nuorisokodille. 27.3.2014 YHTEENVETO ASIAKASPALAUTTEESTA SOS-Lapsikyliin ja nuorisokotiin sijoitettujen läheiset 1. Kyselyn taustaa Kirjallinen palautekysely SOS-lapsikyliin ja SOS-Lapsikylän nuorisokotiin sijoitettujen

Lisätiedot

YHTEISTYÖSTÄ LISÄVOIMAA YHDISTYKSILLE -MITEN PÄÄSTÄ ALKUUN?

YHTEISTYÖSTÄ LISÄVOIMAA YHDISTYKSILLE -MITEN PÄÄSTÄ ALKUUN? Kehittämistehtävä (AMK) Hoitotyö Terveydenhoitotyö 3.12.2012 Elina Kapilo ja Raija Savolainen YHTEISTYÖSTÄ LISÄVOIMAA YHDISTYKSILLE -MITEN PÄÄSTÄ ALKUUN? -Artikkeli julkaistavaksi Sytyn Sanomissa keväällä

Lisätiedot

Yhdistyslaturin kysely 2019

Yhdistyslaturin kysely 2019 Yhdistyslaturin kysely 2019 Kyselyn tavoitteena oli selvittää yhdistystoiminnan kipupisteitä. Kyselyssä kartoitimme kiinnostusta yhdistystoiminnan eri alueiden kehittämiseen. Kyselyn tuloksia käytämme

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminta ikääntyvien parissa Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi 3.2.2015. Setlementti Louhela ry

Vapaaehtoistoiminta ikääntyvien parissa Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi 3.2.2015. Setlementti Louhela ry Vapaaehtoistoiminta ikääntyvien parissa Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi 3.2.2015 Setlementti Louhela ry Ikääntyvä Suomi Suomen väestöstä yli miljoona on 63 vuotta täyttäneitä Heistä suurin osa elää arkeaan

Lisätiedot

ETELÄ-SAVON SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN TUKI RY

ETELÄ-SAVON SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN TUKI RY ETELÄ-SAVON SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN TUKI RY Etelä-Savon ADHD-, Autismi- ja Dysfasiayhdistys ry Etelä-Savon Aivovammayhdistys ry Etelä-Savon CP-yhdistys ry Etelä-Savon Meniere-yhdistys ry Etelä-Savon

Lisätiedot

KUMPPANUUDELLA SOTEEN JA KUNTIIN

KUMPPANUUDELLA SOTEEN JA KUNTIIN KUMPPANUUDELLA SOTEEN JA KUNTIIN 2017-2019 Järvenpää 31.03.2017 @yverkosto #yhdistysverkosto KESKI-UUDENMAAN YHDISTYSVERKOSTO RY Sosiaali- ja terveysalan yhdistysten yhteistyöelin Edistää järjestöjen välistä

Lisätiedot

Valtaosa 67% viljelijöistä on jatkamassa ennallaan. Toiminnan laajentamista suunnittelee 16% viljelijöistä.

Valtaosa 67% viljelijöistä on jatkamassa ennallaan. Toiminnan laajentamista suunnittelee 16% viljelijöistä. MTK TERVO-VESANTO JÄSENKYSELY 2009 Yleistä kyselyn toteutuksesta MTK Tervo-Vesanto ry:n jäsenkysely toteutettiin 12.4.-5.5.2009 välisenä aikana. Kysely oli internet-kysely. Kyselystä tiedotettiin jäseniä

Lisätiedot

Potilastukipiste OLKA. Anu Toija Projektipäällikkö Vertaisresepti-hanke Espoon Järjestöjen Yhteisö EJY ry anu.toija@ejy.fi

Potilastukipiste OLKA. Anu Toija Projektipäällikkö Vertaisresepti-hanke Espoon Järjestöjen Yhteisö EJY ry anu.toija@ejy.fi Potilastukipiste OLKA Anu Toija Projektipäällikkö Vertaisresepti-hanke Espoon Järjestöjen Yhteisö EJY ry anu.toija@ejy.fi EJY:n Vertaisresepti-hanke Espoon Järjestöjen Yhteisö EJY ry on alueellinen sosiaali-,

Lisätiedot

Maakunnan järjestöjen ja yhdistysten hyvinvointityö näkyväksi. Järjestöjen rooli maakunnan hyvinvointistrategien toteuttamisessa. Verkkokyselyn purku

Maakunnan järjestöjen ja yhdistysten hyvinvointityö näkyväksi. Järjestöjen rooli maakunnan hyvinvointistrategien toteuttamisessa. Verkkokyselyn purku Maakunnan järjestöjen ja yhdistysten hyvinvointityö näkyväksi Järjestöjen rooli maakunnan hyvinvointistrategien toteuttamisessa Verkkokyselyn purku Keski-Suomen Järjestöareena 7.9.2012 Kyselyn vastaajat

Lisätiedot

Kuntoutussäätiö LIIKUNTA JA OSALLISUUS - HANKKEEN ELOKUISIA KUULUMISIA

Kuntoutussäätiö LIIKUNTA JA OSALLISUUS - HANKKEEN ELOKUISIA KUULUMISIA Kuntoutussäätiö LIIKUNTA JA OSALLISUUS - HANKKEEN ELOKUISIA KUULUMISIA KEHITTÄMISTYÖLLE NÄHDÄÄN SUURI TARVE ALUEILLA J A KONKREETTISTA TOIMINTAA ON PYSTYTTY EDISTÄMÄÄN 26.8.16 Tässä on hienoja kuulumisia

Lisätiedot

YHDISTYSKYSELYN TULOKSET

YHDISTYSKYSELYN TULOKSET YHDISTYSKYSELYN TULOKSET Tiivistelmä 15.8.2014 Projektiharjoittelija Noora Jalonen Pyyntö vastata kyselyyn lähetettiin 34 yhdistykselle ja vastauksia saatiin yhteensä 25. Kyselyn vastausprosentti on noin

Lisätiedot

KYSELY OSALLISTUMISESTA SOTE-TUOTANNON SUUNNITTELUUN JA VALMISTELUUN KESKI-UUDELLAMAALLA

KYSELY OSALLISTUMISESTA SOTE-TUOTANNON SUUNNITTELUUN JA VALMISTELUUN KESKI-UUDELLAMAALLA Kh 19.1.2015 25 KYSELY OSALLISTUMISESTA SOTE-TUOTANNON SUUNNITTELUUN JA VALMISTELUUN KESKI-UUDELLAMAALLA Joulukuussa 2014 julkistetun sote-järjestämislakiluonnoksen mukaan kuntayhtymien on ilmoitettava

Lisätiedot

Etelä-Suomen Kärppäfanien jäsentutkimus 2011

Etelä-Suomen Kärppäfanien jäsentutkimus 2011 Jäsenkysely 2011 Etelä-Suomen Kärppäfanien jäsentutkimus 2011 Kyselyn tausta, toteutus ja edustavuus Kysely toteutettiin sähköpostilla tehtynä kokonaistutkimuksena 8.-23.8.2011, niille jäsenille, jotka

Lisätiedot

Yhteenveto: kysely globaalikasvatusverkostolle 2017

Yhteenveto: kysely globaalikasvatusverkostolle 2017 Yhteenveto: kysely globaalikasvatusverkostolle 2017 Kepan globaalikasvatusverkostolle teetettyyn kyselyyn vastasi määräajassa 32 toimijaa. Pyyntö vastata kyselyyn lähetettiin verkostoon kuuluvien toimijoiden

Lisätiedot

Vapaaehtois- ja järjestötoiminnan kehittäminen ja tuki

Vapaaehtois- ja järjestötoiminnan kehittäminen ja tuki Vapaaehtois- ja järjestötoiminnan kehittäminen ja tuki Aluefoorumi Tornio 3.10.2015 EHYT ry:n strategiasta 2014-2020 Yhdistämme vapaaehtoistoiminnan voiman ja asiantuntijoidemme osaamisen Vapaaehtoistoiminta

Lisätiedot

Eevaleena Isoviita. Vinkkejä viestintään

Eevaleena Isoviita. Vinkkejä viestintään 24.2.2018 Eevaleena Isoviita Vinkkejä viestintään Nykytila: miten yhdistys viestii tällä hetkellä Työpajaosallistujat kertoivat oman yhdistyksen viestinnästä tällä hetkellä Yhdistyksen viestinnästä vastaa

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2018

Toimintasuunnitelma 2018 Toimintasuunnitelma 2018 Sisällys 1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta... 2 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet... 2 3. Yhdistyksen toiminnan painopisteet vuonna

Lisätiedot

Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017

Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Hyväksytty hallituksen kokouksessa 10.10.2016 Hyväksytty syyskokouksessa 01.11.2016 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2 1. KESKI-UUDENMAAN

Lisätiedot

Uusia mausteita yhdistystoimintaan - Keliakiayhdistyksen toiminnan suunnittelu. G-Fest

Uusia mausteita yhdistystoimintaan - Keliakiayhdistyksen toiminnan suunnittelu. G-Fest Uusia mausteita yhdistystoimintaan - Keliakiayhdistyksen toiminnan suunnittelu G-Fest 18.-19.5.2019 Työpajan tarkoitus Pyrimme tarjoamaan uuden tavan tehdä asioita jos tehdään pitkään asioita samalla tavalla

Lisätiedot

VANHUSNEUVOSTON TUNNETTAVUUS. Kyselyn tulokset

VANHUSNEUVOSTON TUNNETTAVUUS. Kyselyn tulokset VANHUSNEUVOSTON TUNNETTAVUUS Kyselyn tulokset Tampereen ammattikorkeakoulu Raportti Lokakuu 215 Sosionomikoulutus 2 SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 3 2 AINEISTONHANKINTA... 4 3 TULOKSET... 5 3.1 Tulokset graafisesti...

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuosi 2019 Liittokokous

Toimintasuunnitelma vuosi 2019 Liittokokous Toimintasuunnitelma vuosi 2019 Liittokokous 19.5.2018 Autismi- ja Aspergerliiton tavoitteena on edistää ja valvoa autismikirjon henkilöiden ja heidän läheistensä etujen, osallisuuden ja ihmisoikeuksien

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminta voimavarana Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 14. 15.11.2014. Marjahelena Salonen, kehitysjohtaja Marttaliitto ry

Vapaaehtoistoiminta voimavarana Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 14. 15.11.2014. Marjahelena Salonen, kehitysjohtaja Marttaliitto ry Vapaaehtoistoiminta voimavarana Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 14. 15.11.2014 Marjahelena Salonen, kehitysjohtaja Marttaliitto ry Hyvinvoinnin, yhteisöllisyyden ja taloudellisen hyödyn lisäksi vapaaehtoistoiminnalla

Lisätiedot

LAUSUNTO: Sosiaali- ja terveysalan yhdistysten toimintamahdollisuudet tulee turvata sote- ja maakuntauudistuksessa

LAUSUNTO: Sosiaali- ja terveysalan yhdistysten toimintamahdollisuudet tulee turvata sote- ja maakuntauudistuksessa Keski-Uudenmaan Yhdistysverkosto ry 9.11.2016 LAUSUNTO: Sosiaali- ja terveysalan yhdistysten toimintamahdollisuudet tulee turvata sote- ja maakuntauudistuksessa Sote-uudistuksen tavoitteena on kaventaa

Lisätiedot

Kunnat ja yhdistykset yhdessä kuntalaisen asialla

Kunnat ja yhdistykset yhdessä kuntalaisen asialla Kunnat ja yhdistykset yhdessä kuntalaisen asialla Yhdistystoiminnan tulevaisuus uudessa Päijät-Hämeessä 24.4.2018 Merja Olenius, kunnanjohtaja 24.4.2018 Kunnan toiminta ja yhteistyö yhdistysten kanssa

Lisätiedot

Aseta kaupunginosanne identiteetin kannalta annetut vaihtoehdot tärkeysjärjestykseen 26 % 0 % 10 % 20 % 30 % 40 % 50 % 60 %

Aseta kaupunginosanne identiteetin kannalta annetut vaihtoehdot tärkeysjärjestykseen 26 % 0 % 10 % 20 % 30 % 40 % 50 % 60 % Kaupunginosakyselyn vastaukset: Kyselyjä lähetettiin 74 kpl ja vastauksia saatiin 44 kpl. Kyselyn vastausprosentiksi muodostui 59%. Kyselyt lähetettiin Tampereen asukas- ja omakotiyhdistysten puheenjohtajille.

Lisätiedot

LIIKUNTAPAIKKAKYSELY 2018

LIIKUNTAPAIKKAKYSELY 2018 LIIKUNTAPAIKKAKYSELY 2018 Liikuntapalvelut/Sari Sarpaneva Kyselyn tarkoitus ja toteutustapa Kauniaisten liikuntapaikoista tehtiin kyselytutkimus 16.-31.3.18. Kyselyn tarkoituksena oli selvittää mitä mieltä

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminnan periaatteet

Vapaaehtoistoiminnan periaatteet Vapaaehtoistoiminnan periaatteet Tavallisen ihmisen taidoin Palkatonta ja ei-ammatillista Vapaaehtoista Luotettavaa ja sitoutumista tehtävään Luottamuksellista (vaitiolo) Puolueetonta ja suvaitsevaa Tarvitsijan/autettavan

Lisätiedot

Kokemuksia perhehoidosta. Kuudes tapaaminen. Kouluttajakansio KeVa - perhehoidon valmennus

Kokemuksia perhehoidosta. Kuudes tapaaminen. Kouluttajakansio KeVa - perhehoidon valmennus Kokemuksia perhehoidosta Kuudes tapaaminen Kouluttajakansio KeVa - perhehoidon valmennus Kokemuksia perhehoidosta KeVa perhehoidon valmennuksen kuudes tapaaminen toteutetaan joko 1) paneelina tai 2) tutustumiskäyntinä

Lisätiedot

PALAUTEYHTEENVETO KUMPPANUUSFOORUMI 26.2.2009 KERAVA

PALAUTEYHTEENVETO KUMPPANUUSFOORUMI 26.2.2009 KERAVA PALAUTEYHTEENVETO KUMPPANUUSFOORUMI 26.2.2009 KERAVA Osallistujia Kumppanuusfoorumiin oli 16, joista 14 vastasi palautelomakkeeseen. Vastausprosentti on 87,5 %. 1. Edustan (Vastaajia: 14) Edustan 14,3

Lisätiedot

Liiton strategia Liiton asettamat strategiset tavoitteet nähtiin kokonaisuutena tärkeiksi. Jäsenmäärä tavoitteen realismia kyseenalaistettiin.

Liiton strategia Liiton asettamat strategiset tavoitteet nähtiin kokonaisuutena tärkeiksi. Jäsenmäärä tavoitteen realismia kyseenalaistettiin. KERHOKYSELYN TULOKSIA Kysely toteutettiin kerhoille 21.3-30.6.2018 välisenä aikana. Kyselyyn vastasi 31 jäsenkerhoa 55 viidestä, vastausprosentti oli 56,4 prosenttia. Kysely toteutettiin sähköisellä Webropol-kyselyohjelmalla.

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminnanperuskoulutus Oikeudet ja vastuut 24.2.2015

Vapaaehtoistoiminnanperuskoulutus Oikeudet ja vastuut 24.2.2015 Vapaaehtoistoiminnanperuskoulutus Oikeudet ja vastuut 24.2.2015 Yhteisökoordinaattori Soile-Maria Linnemäki/Yhdistysverkosto Vanhus- ja vapaaehtoistyön johtaja Pirjo Heikkilä/Setlementti Louhela MITÄ KUULUU?

Lisätiedot

STRATEGIA TARKOITUS JA TOIMINTA-AJATUS 2. VISIO 2023 SYYSKOKOUS

STRATEGIA TARKOITUS JA TOIMINTA-AJATUS 2. VISIO 2023 SYYSKOKOUS SYYSKOKOUS 16.11.2017 STRATEGIA 2018-2023 1. TARKOITUS JA TOIMINTA-AJATUS Helsingin Polkupyöräilijät on kaikkien pääkaupunkiseudulla pyörällä liikkuvien yhteisö ja edunvalvoja. Yhdistyksen tavoitteena

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TARKOITUS JA TOIMINTAMUODOT 2 2. HALLITUS JA SEN TOIMINTA 3 3. JÄSENTOIMINTA 3 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 4 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

Sukupuoli ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET

Sukupuoli ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET Aurinkoisen asiakastyytyväisyyskysely tehtiin syyskuussa 2016. Kysely oli suunnattu kaikille Aurinkoisen asiakkaille; yhteisökodissa ja tukiasunnossa asuville sekä päiväasiakkaille.

Lisätiedot

Suomen Pakolaisapu Järjestöhautomo

Suomen Pakolaisapu Järjestöhautomo Suomen Pakolaisapu Järjestöhautomo Hankkeen taustaa Suomessa on arviolta tuhatkunta toimivaa maahanmuuttajayhdistystä Yhdistyksiä alettiin perustaa erityisesti 1990 luvun puolivälin jälkeen Reilu kolmannes

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminta ikääntyvien parissa Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi Setlementti Louhela ry

Vapaaehtoistoiminta ikääntyvien parissa Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi Setlementti Louhela ry Vapaaehtoistoiminta ikääntyvien parissa Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi 2.2.2016 Setlementti Louhela ry Oikeus hyvään elämään iästä ja toimintakyvystä riippumatta Iäkkäät ihmiset eivät ole yhtenäinen

Lisätiedot

Avustukset jäsenyhdistyksille v Invalidiliiton hankeavustukset jäsenyhdistyksille - STEAn jäsenjärjestöavustukset, eli ns.

Avustukset jäsenyhdistyksille v Invalidiliiton hankeavustukset jäsenyhdistyksille - STEAn jäsenjärjestöavustukset, eli ns. Avustukset jäsenyhdistyksille v.2017 - Invalidiliiton hankeavustukset jäsenyhdistyksille - STEAn jäsenjärjestöavustukset, eli ns. toimintatonnit Järjestöpäivät 5.2.2017 1 Invalidiliiton hankeavustukset

Lisätiedot

Kumajan kysely Uudenmaan alueen sosiaali- ja terveysjärjestöille 2019

Kumajan kysely Uudenmaan alueen sosiaali- ja terveysjärjestöille 2019 Kumajan kysely Uudenmaan alueen sosiaali- ja terveysjärjestöille 2019 Kumaja-kumppanuusverkoston tehtävänä on kehittää Uudenmaan järjestöjen keskinäistä yhteistyötä ja lisätä järjestöjen mahdollisuuksia

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

Yhdistystoiminnan ilta 3.3.2015

Yhdistystoiminnan ilta 3.3.2015 Yhdistystoiminnan ilta 3.3.2015 Yhteisökoordinaattori Soile-Maria Linnemäki / Yhdistysverkosto Pj. Jonna Marttinen / Kinnarin koulun vanhempainkerho Pj. Terttu Kanninen / Luodaan Yhdessä ry OTA KORTTI

Lisätiedot

RESERVILÄISLIITTO PÄIVÄKIRJA työkalu yhdistyksen käyttöön

RESERVILÄISLIITTO PÄIVÄKIRJA työkalu yhdistyksen käyttöön RESERVILÄISLIITTO PÄIVÄKIRJA 2008 - työkalu yhdistyksen käyttöön RESERVILÄISLIITTO RESERVILÄISLIITTO RY 1 PÄIVÄKIRJAN TÄYTTÖOHJE Yleistä Toiminnan raportoinnissa käytetty kaavake uusiutui vuoden 2005 alusta

Lisätiedot

Vertaistoiminnan ja vertaistoimintaoppaan palautekysely

Vertaistoiminnan ja vertaistoimintaoppaan palautekysely Vertaistoiminnan ja vertaistoimintaoppaan palautekysely Raportti Heidi Oinonen Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry osallisuushanke Salli Toukokuu 2013 Vertaistoiminnan ja vertaistoimintaoppaan palautekyselyn

Lisätiedot

1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta. 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet

1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta. 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Sisällys 1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta... 2 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet... 2 3. Yhdistyksen toiminnan painopisteet vuonna

Lisätiedot

Odotukset ja toiveet yhdistysekstranetille

Odotukset ja toiveet yhdistysekstranetille Odotukset ja toiveet yhdistysekstranetille Alueelliset järjestöpäivät 24. 25.10.2009 Intranet ja Ekstranet Intranet on lähiverkko, joka on eristetty tietyn ryhmän käyttöön. Tavallisesti intranetillä tarkoitetaan

Lisätiedot

Mannerheimin Lastensuojeluliitto Leppävaaran yhdistys ry Toimintasuunnitelma 2013

Mannerheimin Lastensuojeluliitto Leppävaaran yhdistys ry Toimintasuunnitelma 2013 Mannerheimin Lastensuojeluliitto Leppävaaran yhdistys ry Toimintasuunnitelma 2013 YHDISTYKSEN ARVOT VISIO Lapsen ja lapsuuden arvostus Yhteisvastuu Inhimillisyys Suvaitsevaisuus Ilo Visio on näkymä yhdistyksen

Lisätiedot

Yhdistysohjelman toimenpide -ehdotukset

Yhdistysohjelman toimenpide -ehdotukset Yhdistysohjelma Yhdistysohjelman toimenpide -ehdotukset TOIMINTA 1. Yhdistyksen perustoimintaa ja ohjelmaa rakennetaan rohkeasti uudelleen Yhdistyksen toiminta on jäsenlähtöistä ja se näyttäytyy raikkaana

Lisätiedot

VIESTINTÄSUUNNITELMA 2015

VIESTINTÄSUUNNITELMA 2015 1 (5) VIESTINTÄSUUNNITELMA 2015 Viestintästrategian tarkoitus on tukea Konsulttinuorten toimintastrategiaa. Viestintästrategia laaditaan kolmeksi (3) vuodeksi kerrallaan. Viestintästrategiassa määritellään

Lisätiedot

NAISAGRONOMIEN VUOSIKOKOUS FAZER KEKSEILLÄ TIISTAINA

NAISAGRONOMIEN VUOSIKOKOUS FAZER KEKSEILLÄ TIISTAINA Naisagronomien jäsenkirje 2/2014 28. lokakuuta 2014 HYVÄ NAISAGRONOMI Syksy on jo pitkällä ja pian on taas vuosikokouksen aika, toivottavasti pääset osallistumaan. Kaipaamme myös ajatuksiasi ja toiveitasi

Lisätiedot

Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015

Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Perusta Toimintasuunnitelman perustana ovat yhdistyksen säännöt ja Suomen Reumaliiton vuoden toimintateema: Liikkeestä

Lisätiedot

Lahden Seta ry Strategia

Lahden Seta ry Strategia Lahden Seta ry Strategia 2017-2019 Johdanto Lahden Seta ry on Päijät-Hämeen alueella toimiva ihmisoikeus- ja palvelujärjestö, jonka tarkoituksena on edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tasa-arvoa

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMAN PAINOPISTEET

TOIMINTASUUNNITELMAN PAINOPISTEET MARTTATOIMINTA 2020 TOIMINTASUUNNITELMAN PAINOPISTEET TEEMME ARJEN TEKOJA HUOMISTA VARTEN Huominen arki rakentuu tämän päivän teoista. Tiedostamme maapallon rajat ja kohtuullisen kulutuksen välttämättömyyden.

Lisätiedot

Asiakaskyselyn tuloksia

Asiakaskyselyn tuloksia Asiakaskyselyn tuloksia Ratamo-kirjastojen (,, ja ) sekä Lopen kirjaston yhteinen asiakaskysely Tässä raportissa tarkastellaan 5.-8..0 järjestetyn asiakaskyselyn tuloksia n kirjaston näkökannalta. Jakaumat

Lisätiedot

Cadet European Judo Championships, Vantaa 2016 Vapaaehtoistutkimus. Johanna Ylinen

Cadet European Judo Championships, Vantaa 2016 Vapaaehtoistutkimus. Johanna Ylinen Cadet European Judo Championships, Vantaa 2016 Vapaaehtoistutkimus Johanna Ylinen Kysely lähetetty 160 vastaajalle (vapaaehtoisia töissä kaiken kaikkiaan noin 170), vastauksia 89, vastausprosentti siis

Lisätiedot

Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry. Yhdistyksen vuosikokous. Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1.

Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry. Yhdistyksen vuosikokous. Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1. 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry Pöytäkirja Yhdistyksen vuosikokous Aika 13.10.2012 klo 12.00 12.25 Paikka Järvenpään lukio, Lukionkatu 1, Järvenpää Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden

Lisätiedot

Sihteeriyhdistys Sekreterarföreningen ry. Ilo toimia yhdessä!

Sihteeriyhdistys Sekreterarföreningen ry. Ilo toimia yhdessä! Sihteeriyhdistys Sekreterarföreningen ry Ilo toimia yhdessä! 7.1.2016 Sihteeriyhdistys - Sekreterarföreningen ry Voittoa tavoittelematon ammatillinen yhdistys ja kollegaverkosto. Yhdistyksemme tarkoituksena

Lisätiedot

VASTAANOTTOKESKUSTEN ASIAKASPALAUTTEEN YHTEENVETO

VASTAANOTTOKESKUSTEN ASIAKASPALAUTTEEN YHTEENVETO YHTEENVETO 5.9.2013 VASTAANOTTOKESKUSTEN ASIAKASPALAUTTEEN YHTEENVETO Taustaa Aikuisten turvapaikanhakijoiden asiakaspalautekysely järjestettiin 17 vastaanottokeskuksessa loppukeväällä 2013. Vastaajia

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma TOIMINTAVUOSI 2015. Malliyhdistys Ry. Hallituksen ehdotus hyväksyttäväksi yhdistyksen vuosikokoukselle

Toimintasuunnitelma TOIMINTAVUOSI 2015. Malliyhdistys Ry. Hallituksen ehdotus hyväksyttäväksi yhdistyksen vuosikokoukselle Toimintasuunnitelma TOIMINTAVUOSI 2015 Hallituksen ehdotus hyväksyttäväksi yhdistyksen vuosikokoukselle Malliyhdistys Ry Puh. 040 123 4567 Y-tunnus 12345-6 Tiekatu 23 A 15 00120 PAIKKAKUNTA www.malliyhdistys.fi

Lisätiedot

Muuramen Syke ry:n viestintäsuunnitelma

Muuramen Syke ry:n viestintäsuunnitelma Muuramen Syke ry:n viestintäsuunnitelma Muuramen Sykkeen viestintäsuunnitelma vastaa kysymyksiin: miksi viestitään, mitä ja miten viestitään, kuka viestii ja kenelle, milloin ja missä. Suunnitelma laaditaan

Lisätiedot

PETRA-PROJEKTI TOIMINTASUUNNITELMA 2014

PETRA-PROJEKTI TOIMINTASUUNNITELMA 2014 PETRA-PROJEKTI TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1. Yleistä 2014 on Petra-taloyhtiötoiminnassa starttitoiminnan ja osallistavan kehittämisen vuosi. Projektin toimintaa jatketaan kaikissa Petra taloissa. Lisäksi

Lisätiedot

Kommentteja ja käytänteitä. #tulevaisuudenosaajaksi

Kommentteja ja käytänteitä. #tulevaisuudenosaajaksi Kommentteja ja käytänteitä #tulevaisuudenosaajaksi Kommentit perusopetuksen opiskeluhuoltoryhmien oppaaseen Hyvä, että koottu yhteen teemat, joita tulee ottaa huomioon opiskeluhuoltoryhmien työskentelyssä.

Lisätiedot

Kuntaraportti Pornainen. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Pornainen. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Pornainen Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Mäntsälä. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Mäntsälä. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Mäntsälä Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Nurmijärvi. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Nurmijärvi. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Nurmijärvi Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien

Lisätiedot

Kuntaraportti Sipoo. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Sipoo. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Sipoo Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Kuntaraportti Järvenpää. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Järvenpää. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Järvenpää Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Hyvinkää. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Hyvinkää. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Hyvinkää Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kokemusasiantuntijatoiminta lastensuojelun kehittämisessä - kyselyn tuloksia. Lastensuojelun kehittäjäverkoston tapaaminen 31.1.

Kokemusasiantuntijatoiminta lastensuojelun kehittämisessä - kyselyn tuloksia. Lastensuojelun kehittäjäverkoston tapaaminen 31.1. Kokemusasiantuntijatoiminta lastensuojelun kehittämisessä - kyselyn tuloksia Lastensuojelun kehittäjäverkoston tapaaminen 31.1.2018 Lastensuojelun kehittäjille suunnattu kysely Kokemusasiantuntijoiden

Lisätiedot

Keski-Uudenmaan Yhdistysverkosto ry 1(2)

Keski-Uudenmaan Yhdistysverkosto ry 1(2) Keski-Uudenmaan Yhdistysverkosto ry 1(2) JÄRVENPÄÄN JÄRJESTÖTREFFIT 5.4. Osallistujat: Kaarina Kähkönen-Witham ja Ulla-Maija Heinonen Lepolan Martat, Eveliina Puhakka Järvenpään Latu, Tiina Inkinen Järvenpään

Lisätiedot

Näin luet toimintasuunnitelmaa

Näin luet toimintasuunnitelmaa Näin luet toimintasuunnitelmaa HELVARYn toimintasuunnitelman tavoitteet on merkitty tähän esitykseen tummennetulla ja merkattu nuolella vuosikokouksessa käsittelyn helpottamiseksi. Toimenpiteitä kuvataan

Lisätiedot

Asiakaskysely 2011. Olemme toimineet FINASin kanssa yhteistyössä. KAIKKI VASTAAJAT Vastaajia yhteensä: 182 (61%) Sähköpostikutsujen määrä: 298

Asiakaskysely 2011. Olemme toimineet FINASin kanssa yhteistyössä. KAIKKI VASTAAJAT Vastaajia yhteensä: 182 (61%) Sähköpostikutsujen määrä: 298 Asiakaskysely 2011 FINAS-akkreditointipalvelun asiakastyytyväisyyskysely toteutettiin marras-joulukuussa 2011. Kysely lähetettiin sähköisenä kaikille FINASin asiakkaille. Kyselyyn saatiin yhteensä 182

Lisätiedot

Kuntaraportti Hanko. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Hanko. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Hanko Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous Selkeä esityslista

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous Selkeä esityslista Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous 2017 Selkeä esityslista lista on kokouksen ohjelma. Siinä kerrotaan kokouksessa päätettävät asiat. esityslista 1. Kokouksen avaus Liittokokous

Lisätiedot

Kuntaraportti Porvoo. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Porvoo. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Porvoo Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Järjestökyselyn tulokset

Järjestökyselyn tulokset Järjestökyselyn tulokset Keräsimme sähköisellä kyselyllä tietoja alueemme yhdistysten nykytilasta, olemassa olevista yhteistyömuodoista, tarpeista ja muista yhdistyksille tärkeistä asioista. Kysely tavoitti

Lisätiedot

Kuntaraportti Lohja. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Lohja. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Lohja Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Kuntaraportti Loviisa. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Loviisa. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Loviisa Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Kirkkonummi. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Kirkkonummi. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Kirkkonummi Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien

Lisätiedot

Kuntaraportti Raasepori. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Raasepori. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Raasepori Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Askola. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Askola. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Askola Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Kumppanuusterveisiä naapurista Nurmijärveltä Yhteistyössä tulevaisuus 3 seminaari Heidi Puumalainen

Kumppanuusterveisiä naapurista Nurmijärveltä Yhteistyössä tulevaisuus 3 seminaari Heidi Puumalainen Kumppanuusterveisiä naapurista Nurmijärveltä Yhteistyössä tulevaisuus 3 seminaari 7.9.2016 Heidi Puumalainen @yverkosto #yhdistysverkosto Taustasta matkalla kohti kumppanuutta Matkaan lähtemisen taustalla:

Lisätiedot

Kuntaraportti Kerava. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Kerava. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Kerava Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Viestiupseeriyhdistys ry.

Viestiupseeriyhdistys ry. Viestiupseeriyhdistys ry Toiminnan tarkoitus Viestiupseeriyhdistys on viesti- ja johtamisjärjestelmäalalla sekä sähköisen viestialan tehtävissä toimivien ja toimineiden yhteinen maanpuolustusjärjestö.

Lisätiedot

Laadukasta yhdistystoimintaa, kokemuksia vuoden ajalta. Piia Iivonen, kyläkehittäjä , Kalanti

Laadukasta yhdistystoimintaa, kokemuksia vuoden ajalta. Piia Iivonen, kyläkehittäjä , Kalanti Laadukasta yhdistystoimintaa, kokemuksia vuoden ajalta Piia Iivonen, kyläkehittäjä 18.11.2014, Kalanti Varsinais-Suomen Kylät ry:n Leader-rahoitteinen kehittämishanke Tarkoituksena yhdistystoiminnan kehittäminen

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma. Hämeen Yrittäjät ry.

Toimintasuunnitelma. Hämeen Yrittäjät ry. Toimintasuunnitelma 2019 Hämeen Yrittäjät ry. Hämeen Yrittäjät TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Vaikuttaa Verkostoi Vahvistaa 13.9.2018 Toimintasuunnitelma 2019 2 1 Yhteinen matka Parannamme yrittäjien asemaa

Lisätiedot

Järjestökyselyn tulokset

Järjestökyselyn tulokset Järjestökyselyn tulokset Keräsimme sähköisellä kyselyllä tietoja alueemme yhdistysten nykytilasta, olemassa olevista yhteistyömuodoista, tarpeista ja muista yhdistyksille tärkeistä asioista. Kyselyyn pyydettiin

Lisätiedot

Kuntaraportti Karkkila. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Karkkila. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Karkkila Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016: Perheen hyvä arki

Toimintasuunnitelma 2016: Perheen hyvä arki Toimintasuunnitelma 2016: Perheen hyvä arki 1. Tavoitteena lapsiystävällinen yhteiskunta MLL:n Suunta 2024 strategia: Suomi on lapsiystävällinen yhteiskunta Vuonna 2016 piirin toiminnassa korostuvat Vapaaehtoisuuden

Lisätiedot

Kuntaraportti Inkoo. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Inkoo. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Inkoo Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot