Rasti 1. Uimarannan ja -paikan varusteet ja palvelut. Asukkaiden ehdotukset:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Rasti 1. Uimarannan ja -paikan varusteet ja palvelut. Asukkaiden ehdotukset:"

Transkriptio

1

2

3 Rasti 1. Uimarannan ja -paikan varusteet ja palvelut Asukkaiden ehdotukset: Uimarannan siisteys Uimarantoihin liittyvät toiveet ja ehdotukset lähtevät rantojen kunnostamisesta ja siistimisestä. Ranta-alueiden parantamiseksi toivotaan hiekka-alueiden kunnostamista, kivien ja puiden juurien poistamista sekä järven siivousta muun muassa uppotukkien ja lahonneiden puiden osalta. Siisteyden ylläpitämiseksi rannoille ehdotetaan lisättävän roskakoreja (myös lemmikkieläinten jätöksille). Lisäksi ehdotetaan lisättävän nurmikkoalueita ja istutuksia. Uintimahdollisuuksien parantaminen Uintimahdollisuuksien parantamiseksi esitetään laiturien korjaamista tai uusimista. Pienille lapsille haluttaisiin toteuttaa aidattu uima-alue tai erillinen betoninen allas. Lisäksi esitetään uimahyppytornia tai hyppypoijua ja saaren keskelle toteutettavaa saareketta uimareiden levähdyspaikaksi. Myös uimakoulu, uimavalvoja ja pelastusvene kuuluvat ehdotusten listalle. Pukuhuonetilat ja muut varusteet Kummallekin rannalle esitetään rakennettavan pukuhuonetilat ja wc:t. Talviuimarit toivovat lisäksi saunallista talviuintimahdollisuutta. Ehdotuksiin sisältyvät myös suihku, vesi- /juomapiste, polkupyörätelineet, penkit ja pöydät sekä rantaveteen sijoitettu liukumäki. Tapahtumapaikat ja tapahtumat, opasteet Rannalle ehdotetaan rakennettavan nuotio-/makkaranpaistopaikka tai laavu sekä luontoa kunnioittaen rakennettu amfiteatteri ja pölkkypalaveripaikka. Rannalle toivotaan myös kioskia tai kahviota esimerkiksi opiskelijatoimintana toteutettuna sekä tapahtumia. Lisäksi järvelle toivotaan suihkulähdettä ja Tesomajärven uimaranta osoitettavan kyltillä. Kysymys 1: Mitkä ehdotuksista ovat mielestäsi tärkeimpiä? Onko ehdotuksissa sellaisia, joita et kannata laisinkaan?

4 Rasti 2. Kuntoilu, pelailu ja leikki Asukkaiden ehdotukset: Virkistys- ja kuntoilureitit, ladut Ulkoilureittien ja muiden kuntoilumahdollisuuksien tärkeys ilmenee moninaisissa toiveissa niihin liittyen. Reittejä toivotaan kohennettavan parantamalla reittien pohjaa (ongelmina isot kivet ja mutaisuus). Uusia reittejä toivotaan rakennettavan pitkospuiden avulla rantaan sekä esim. Tohloppijärven suunnasta nykyistä suorempi yhteys vesitornin mäeltä Tesomajärven rantaan. Pururatatyylisen lenkkialueen rakentamista järven ympärille on myös ehdotettu. Talviliikunnan osalta ehdotetaan parannettavan hiihtolatuja. Kuntoilulaitteet Ulkokuntosali-/kuntoilulaitteet ovat monen asukkaan toive, joita esitetään sijoitettavan ulkoilureitin varrelle. Niiden sijainniksi on esitetty myös mahdollisen lasten leikkipaikan läheisyyttä, mutta toisaalta myös nimenomaan leikkipaikasta erillään olevaa paikkaa. Kuntoilulaitteiden tulisi esitysten mukaan soveltua myös ikäihmisille. Muut kuntoilupaikat Muita toivottuja kuntoilumahdollisuuksia ovat erilaiset pelikentät (mm. rantalento- ja sulkapallo, koripallotorni), maastopyöräilyreitit, frisbeerata ja kiipeilyteline/-verkko/-seinä. Leikkipaikat Useisiin ehdotuksiin sisältyy myös leikkipaikan/-paikkojen sijoittaminen alueelle. Osa asukkaista toivoo leikkialuetta molemmille uimarannoille, osa taas uimahallin ja rannan väliselle alueelle. On myös esitetty toiveita metsäisestä leikkipaikasta, joka hyödyntää juurakoita, puita ja kiviä, ja sopii sulavasti osaksi luontoa. Toisilla taas on toive leikkipaikasta aidattuna alueena tai järven ympäristön rauhoittamisesta ja leikkipaikan sijoittamisesta koulujen yhteyteen. Joka tapauksessa jonkinlaista leikkipaikkaa toivotaan ja sen suunnittelussa asukkaat toivovat huomioitavan valaistus- ja valvontanäkökulmia (nuoriso koetaan haasteena). Leikkivälineiden suhteen asukkaat toivovat luontoympäristöön hyvin soveltuvia laitteita, mutta paljon myös ylipäänsä perinteisiä leikkipaikkavälineitä, kuten: keinut (myös vauvakeinu) liukumäki tai peltinen luonnonmäkiluisu hiekkalaatikko karuselli pomppulauta rekki pyörivä kiikkulauta sokkelo, tunneleita polkuautoratareitti, liikennepuisto pyörille tai potkulaudoille seikkailupuisto/temppurata/köysirata amfiteatteri luontoa kunnioittaen Kysymys 2: Mitkä ovat mielestäsi tärkeimmät esitykset, jotka kannattaisi toteuttaa?

5 Rasti 3. Metsänhoito ja yhteisöllinen metsäpuutarha Tamperelainen yhdistys Villi Vyöhyke ry on Pirkanmaan maakuntarahaston tuella aloittamassa hanketta, jossa perustetaan yhteisöllinen metsäpuutarha Tesomajärven etelänpuoleisiin metsiin. Kaupunki on kannattanut idean toteutusta osana Tesomajärven ympäristön kehittämistä ja Oma Tesoma -hanketta. Hankkeessa tarjotaan tesomalaisille mahdollisuus osallistua lähimetsiensä hoitoon. Maaston erilaisuus tarjoaa mahdollisuuden toteuttaa erilaisia metsäpuurhalaikkuja. Rannan alueelta löytyy luhtavaikutteista rantametsää, kävelyreittien keskeltä korpimaisuutta ja tuoretta kangasmaastoa komeine mäntyineen. Asutuksen läheisyydestä metsä on lehtomaista. Hanke käynnistyy kesällä 2014, jolloin kartoitetaan Tesomajärven mahdollisuuksia ja kerätään kokemuksia muilta metsäpuutarhoilta Suomessa. Samalla aloitetaan suunnittelu tesomalaisten kanssa ja kartoitetaan asukkaiden näkemyksiä alueelle sopivasta metsäpuutarhasta. Syksyllä ja talvella 2014 suunnitelma viimeistellään. Metsäpuutarha perustetaan 2015 keväällä. Sen jälkeen metsäpuutarhaa hoitavat lähialueen asukkaat. Tulevaisuudessa asukkaat voivat istuttaa alueelle uusia taimia yhdessä sovittujen sääntöjen mukaan. Hankkeesta löytyy lisätietoja verkko-osoitteesta Asiasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä hankkeen koordinaattoriin: Joakim Nyman, p , Kysymys 3: Mitä mieltä olet metsäpuutarhahankkeesta? Oletko kiinnostunut kuulemaan siitä lisää ja mahdollisesti osallistumaan sen toteutukseen?

6 Rasti 4. Metsänhoito, reitit, valaistus (ja kuntoiluvälineet) Asukkaiden ehdotukset: Metsien siistiminen ja harventaminen Asukkaat toivovat aluetta siistittävän järven lisäksi myös metsien osalta. Kulkureittien reunamat (esim. Käärmekallion polut ja koulun takainen metsä) ja risukot ehdotetaan siistittävän, metsää ja pusikoita harvennettavan sekä graffitit poistettavan. Siisteyden ylläpito Siisteyden ylläpitoon asukkaat toivovat roskisten määrän lisäämistä. Ehdotuksia ovat myös siivoustalkoot ja siisteysvalistus (esim. kyltit ja kouluissa tapahtuva valistus luontoarvoista). Parempi valaistus ja näkymien avaaminen Alueen turvallisuuden tai sen tunteen parantamiseksi esitetään valaistuksen tehostamista tai uusimista (mm. metsäreitit, Tesomajärven ja Virontörmän asuinalueet ja vesitorninmäki), valvonnan lisäämistä järven alueelle ja lisää avaruutta ja näkyvyyttä metsäreiteille. Ehdotuksiin kuuluu mm. näkymän avaaminen Tesomankadulta järvelle. Suot, marjastus- ja sienestysmahdollisuudet Alueen soiset paikat koetaan epäviihtyisinä ja epämääräisinä hyttyspusikkoina. Alueen marjastamisja sienestysmahdollisuuksia toivottaisiin puolestaan parannettavan. Muita parannuksia ulkoilureittien varrella Lenkkipolkujen käytettävyyttä parantaisi asukkaiden mielestä parempi opastus reiteillä ja talvikunnossapito. Lenkkipolkujen lisäksi ehdotetaan luontopolkua opastuksineen. Myös penkkien lisääminen alueen reittien varrelle on toivottu parannus. Lisäksi on esitetty vanhojen pelikenttien (sulka-/lentopallokenttien) raivaamista ja uudelleen käyttöönottoa. Kysymys 4: Miten suhtaudut metsänhoitoon ja alueen reittien kehittämiseen liittyviin esityksiin?

7 Rasti 5. Uimapaikka ympäristöineen Asukkaiden ehdotukset: Ranta turvallisemmaksi lapsille Ikurin puolen uimapaikkaan kohdistuu paljolti samat ehdotukset kuin järven toisen puolen uimarantaankin (ks. rasti 1.). Erityisiä tähän uimapaikkaan ja sen ympäristöön liittyviä toiveita ovat äkkisyvän rannan tasoittaminen tai huomioiminen rakentamalla lapsille erillinen aidattu lasten uima-alue sekä rantahiekalla peitetyn kannon poistaminen. Ympäristötaidetta Tesomajärven ympäristöön ehdotetaan toteutettavan myös ympäristötaideteoksia. Kysymys 5: Mitkä ovat omasta mielestäsi Ikurin uimapaikan ja sen lähiympäristön tärkeimmät kehittämis-/parantamiskohteet? Miten suhtaudut siihen, jos järven eri puolilla uimarantoja kehitettäisiin hieman eri tavoin? Esimerkiksi itäpuolen uimaranta vilkkaampana mm. lasten, nuorten ja perheiden uimarantana, ja länsipuolen uimapaikka rauhallisempana rantana?

8 Rasti 6. Uima- ja jäähallin ympäristö, Tesomajärven pohjoispää Asukkaiden ehdotuksia: Uima- ja jäähalli ympäristöineen Uima- ja jäähallin ympäristön viihtyisyyttä esitetään parannettavan mm. siisteyden osalta (roskien kerääminen, graffitien poistaminen, siisteyskasvatus). Myös valvonnan lisäämistä ehdotetaan. Uimahallilta toivotaan avattavan näkymä järvelle ja kehitettävän uimahallin oleskeluterassia. Talviuimarit ehdottavat talviuintimahdollisuuden kehittämistä Tesomajärvelle rakentamalla uimahallilta tunneli järvenrantaan. Uimahalliin esitetään terapia-allasta. Tesomajärven laskuoja Tesomajärven laskuojalle on ehdotettu rummun kunnostamista ja laskuojan ylittävän sillan korjausta tai vaihtoa esimerkiksi kaarisillaksi. Viitat, opasteet, Tesomajärven ympäristön kartta Alueen käytettävyyden parantamiseksi ehdotetaan opasteiden ja viitoituksen lisäämistä sekä koko alueen opastekarttaa. Myös levähdyspisteiden ja penkkien korjaaminen ja lisääminen sisältyy ehdotuksiin. Kysymys 6: Mitä mieltä olet tehdyistä ehdotuksista?

Yhteenveto 27.5.2014 Tesomajärven ympäristössä järjestetyn. asukaskävelyn ja -keskustelun näkemyksistä. Eveliina Asikainen & Nina Nygren

Yhteenveto 27.5.2014 Tesomajärven ympäristössä järjestetyn. asukaskävelyn ja -keskustelun näkemyksistä. Eveliina Asikainen & Nina Nygren Yhteenveto 27.5.2014 Tesomajärven ympäristössä järjestetyn asukaskävelyn ja -keskustelun näkemyksistä Eveliina Asikainen & Nina Nygren OmaTesoma -hanke Tutkimusosuuskunta TAPAUS Toukokuu 2014 1 Asukaskävely

Lisätiedot

PAIKAT, REITIT, RAKENNUKSET tärkeät, mukavat, kauniit, turvalliset epämielusat, rumat, pelottavat kehitettävät

PAIKAT, REITIT, RAKENNUKSET tärkeät, mukavat, kauniit, turvalliset epämielusat, rumat, pelottavat kehitettävät Lasten Parlamentti Tesoma-kävely 13.11.2012 PAIKAT, REITIT, RAKENNUKSET tärkeät, mukavat, kauniit, turvalliset epämielusat, rumat, pelottavat kehitettävät MITÄ MUUTTAISIT, MITÄ UUTTA? paikkoja, reittejä,

Lisätiedot

Rantaraitin kehittäminen Taustat

Rantaraitin kehittäminen Taustat Yhdyskuntatekniikka Sivu 1 / 5 Taustat Tekniset palvelut toteuttivat omalle henkilökunnalle ja nuorisovaltuustolle kyselyn, jossa teemoina olivat kulttuuri, lapset ja nuoret, liikunta sekä ympäristö ja

Lisätiedot

DIGITRAIL ESTEETTÖMYYSKARTOITUS TAMMELA

DIGITRAIL ESTEETTÖMYYSKARTOITUS TAMMELA DIGITRAIL ESTEETTÖMYYSKARTOITUS TAMMELA TAMMELAN SININEN REITTI 4 KM Tammelan sininen reitti alkaa Hämeen luontokeskuksen pihalta. Polun alku on melko leveä, mutta sen alussa on heti jyrkkä ylämäki, jota

Lisätiedot

Mikäli haluatte alueelle lisärakentamista, minne uusi rakentaminen tulee suunnata?

Mikäli haluatte alueelle lisärakentamista, minne uusi rakentaminen tulee suunnata? Mikäli haluatte alueelle lisärakentamista, minne uusi rakentaminen tulee suunnata? TASAISESTI KOKO SUUNNITTELUALUEELLE NYKYISEEN ASUTUKSEEN TUKEUTUEN JA MAISEMAAN SOVELTUEN KYLÄKESKUSTAA PAINOTTAEN, MUUALLE

Lisätiedot

Linikkalanlammi (Forssa)

Linikkalanlammi (Forssa) Linikkalanlammi (Forssa) Forssan keskustan tuntumassa, Lamminrannan kaupunginosassa sijaitseva Linikkalanlammi on pinta-alaltaan 4,6 hehtaaria ja rantaviivaa puistomaisemissa kertyy noin yhden kilometrin

Lisätiedot

ARVONPELLON LEIKKIPUISTO HILJANPOLKU

ARVONPELLON LEIKKIPUISTO HILJANPOLKU ANTTILAN LÄHILIIKUNTAPAIKKA, ANSARITIE Anttilan uudella lähiliikunta-alueella on tekemistä kaikenikäisille, vauvasta vaariin. Avarassa leikkipuistossa on vauva-, lauta- ja ryhmäkeinu, kiipeilyverkko ja

Lisätiedot

Tesomaa koskeva kysely kevät 2014 Vastausten yhteenveto. Oma Tesoma -hanke

Tesomaa koskeva kysely kevät 2014 Vastausten yhteenveto. Oma Tesoma -hanke Tesomaa koskeva kysely kevät 2014 Vastausten yhteenveto Oma Tesoma -hanke Kyselyn taustoitusta Tampereen kaupunki kehittää Tesoman alueen palveluja osana Oma Tesoma -hanketta. Lähtökohtana on uudistusten

Lisätiedot

Tervetuloa vastaamaan Vanhankaupunginlahtea koskevaan kyselyyn!

Tervetuloa vastaamaan Vanhankaupunginlahtea koskevaan kyselyyn! 1 Liite 9: Kyselylomake Tervetuloa vastaamaan Vanhankaupunginlahtea koskevaan kyselyyn! Helsingin kaupungin ympäristökeskus tekee Vanhankaupunginlahdelle uutta hoito- ja käyttösuunnitelmaa. Lähtökohtana

Lisätiedot

Muistio suunnittelutilaisuuksista. Konnevesi 16.9.2014 Häyrylänranta. Rautalampi 17.9.2014 Kunnantalo

Muistio suunnittelutilaisuuksista. Konnevesi 16.9.2014 Häyrylänranta. Rautalampi 17.9.2014 Kunnantalo Muistio suunnittelutilaisuuksista Konnevesi 16.9.2014 Häyrylänranta Rautalampi 17.9.2014 Kunnantalo Suunnittelun tuotoksia kansallispuiston ulkopuolisiin alueisiin Rautalampi o Majoituskapasiteetin lisääminen

Lisätiedot

DigiTrail esteettömyyskartoitus LOPPI

DigiTrail esteettömyyskartoitus LOPPI DigiTrail esteettömyyskartoitus LOPPI Lopen sininen retkeilyreitti 3 km Lopen sininen reitti lähtee Tauluntien varressa olevalta pysäköintialueelta. Reitti kulkee aluksi kapeaa polkua pitkin mäntymetsikön

Lisätiedot

TAMMIRINTEENPUISTO, SUUNNITELMASELOSTUS

TAMMIRINTEENPUISTO, SUUNNITELMASELOSTUS TAMMIRINTEENPUISTO, SUUNNITELMASELOSTUS LÄHTÖTILANNE Tammirinteen leikkipuisto sijaitsee Jyväskylässä, Jyskän kaupunginosassa. Puisto pitää sisällään kaksi erikokoista kivituhkakenttää, skeittipoolin,

Lisätiedot

Vastaajat. Yhteensä 351 vastaajaa. 61 % vastaajista Laajavuoressa vähintään kuukausittain käyviä jyväskyläläisiä.

Vastaajat. Yhteensä 351 vastaajaa. 61 % vastaajista Laajavuoressa vähintään kuukausittain käyviä jyväskyläläisiä. Vastaajat Yhteensä 351 vastaajaa. vähintään. Vierailut Laajavuodessa viimeisen vuoden aikana Vastaajat 24 % 8 % 1 % 41 % Jyväskyläläinen Muu Jyväskylän seudun asukas (Laukaa, Muurame, Uurainen, Petäjävesi,

Lisätiedot

Yhteenveto Sundsbergin asukkaiden toivomuksista virkistysalueen käytöstä. Yhteenveto kiinnostuksen kohteista - Vastausprosentti n.

Yhteenveto Sundsbergin asukkaiden toivomuksista virkistysalueen käytöstä. Yhteenveto kiinnostuksen kohteista - Vastausprosentti n. Yhteenveto Sundsbergin asukkaiden toivomuksista virkistysalueen käytöstä Vastauksia 72 kpl Toive Kiinnostuneita %-vastanneista 64 88,9 % 59 81,9 % 52 72,2 % Vene- kanoottilaituri 45 62,5 % 45 62,5 % 31

Lisätiedot

Salon kaupungin uimarantojen turvallisuusasiakirja

Salon kaupungin uimarantojen turvallisuusasiakirja Salon kaupungin uimarantojen turvallisuusasiakirja Sisällysluettelo: 1. Palvelun tarjoaja 2. Turvallisuusasioista vastaavat henkilöt 3. Ennakoivat vaaratilanteet ja niiden mahdolliset seuraukset 4. Toimenpiteet

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2014 1 (5) 398 Sj / Valtuutettu Henrik Nyholmin aloite uimarantojen toiminnallisten mahdollisuuksien parantamisesta Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti

Lisätiedot

Oriveden kävelyn ja pyöräilyn kehittämisohjelma. Liite III Päättäjäkyselyn tulokset

Oriveden kävelyn ja pyöräilyn kehittämisohjelma. Liite III Päättäjäkyselyn tulokset Oriveden kävelyn ja pyöräilyn kehittämisohjelma Liite III Päättäjäkyselyn tulokset Vastaajien jakautuminen 33 vastaajaa 23 kaupunginvaltuutettua 10 muuta luottamushenkilöä Eri lautakuntien edustus Lasten

Lisätiedot

Kutsu päättäjä ulos - kampanjan yhteydessä tehdyn ulkoilukyselyn tulokset valtakunnallisesti

Kutsu päättäjä ulos - kampanjan yhteydessä tehdyn ulkoilukyselyn tulokset valtakunnallisesti Kutsu päättäjä ulos - kampanjan yhteydessä tehdyn ulkoilukyselyn tulokset valtakunnallisesti Vastaajia yhteensä 1849 Vastaajien ikähaitari 1945 1995 syntyneet 48% ulkoilee useamman kerran viikossa, 46%

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KORPILAHDEN SATAMAN LEIKKIPUISTO VIHERRAKENNUSSUUNNITELMA SUUNNITELMASELOSTUS 29.01.2010

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KORPILAHDEN SATAMAN LEIKKIPUISTO VIHERRAKENNUSSUUNNITELMA SUUNNITELMASELOSTUS 29.01.2010 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KORPILAHDEN SATAMAN LEIKKIPUISTO VIHERRAKENNUSSUUNNITELMA SUUNNITELMASELOSTUS 29.01.2010 YMPÄRISTÖSUUNNITTELU HARJU- SOINI KY Ympäristösuunnittelu Harju-Soini Ky Sivu 1/5 YLEISTÄ Sito

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 40/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 40/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 40/2014 1 (5) 1153 V 26.11.2014, Sj / Valtuutettu Henrik Nyholmin aloite uimarantojen toiminnallisten mahdollisuuksien parantamisesta HEL 2014-006916 T 00 00 03 Päätös esitti

Lisätiedot

TIIVISTELMÄ KYLÄKYSELYSTÄ SEKÄ KYLÄPÄIVYSTYKSESTÄ KANGASLAHTI

TIIVISTELMÄ KYLÄKYSELYSTÄ SEKÄ KYLÄPÄIVYSTYKSESTÄ KANGASLAHTI Kehittämisyhdistys Kalakukko ry RAKE-hanke Juankoskentie 7A 73500 Juankoski TIIVISTELMÄ KYLÄKYSELYSTÄ SEKÄ KYLÄPÄIVYSTYKSESTÄ KANGASLAHTI Kyselylomake postitettiin 13.2.2009 Kangaslahden kylän maanomistajille,

Lisätiedot

Kuusimäen, Kourulan ja Lavolan asukasyhdistys 17.2.2011

Kuusimäen, Kourulan ja Lavolan asukasyhdistys 17.2.2011 LÄNTISEN ALUEEN TAVOITTEET 2015 - päivitys Asukasyhdistyksemme hallituksen kannanotto eri kohteisiin: 3. Kourulan liikekeskuksen ja ympäristön kunnostus Toimintakeskus: Ikkunakorjausten loppuun saattaminen.

Lisätiedot

MaaIlman poluille. Ulkoilureittisuunnitelma Turun Maariaan ja Liedon Ilmarisiin

MaaIlman poluille. Ulkoilureittisuunnitelma Turun Maariaan ja Liedon Ilmarisiin MaaIlman poluille Ulkoilureittisuunnitelma Turun Maariaan ja Liedon Ilmarisiin Turun kaupunki / yleiskaavayksikkö Liedon kunta / kaavoitustoimi Tuuli Vesanto 11.6. 2013 Katse seudullisiin ulkoilureitteihin

Lisätiedot

UIMARANNAN SANEERAUS JA LÄHILIIKUNTAPAIKAN RAKENTAMINEN

UIMARANNAN SANEERAUS JA LÄHILIIKUNTAPAIKAN RAKENTAMINEN FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavin kunta UIMARANNAN SANEERAUS JA LÄHILIIKUNTAPAIKAN RAKENTAMINEN Suunnitelmaselostus 9.12.2010 FCG Finnish Consulting Group Oy Suunnitelmaselostus I SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Uimarantojen ja uimapaikkojen kartoitus ja hoitoluokitus

Uimarantojen ja uimapaikkojen kartoitus ja hoitoluokitus Tekninen lautakunta 103 21.12.2016 Uimarantojen ja uimapaikkojen kartoitus ja hoitoluokitus 594/10.05.03/2016 Tekninen lautakunta 21.12.2016 103 Yhdyskuntatekniikan päällikkö Mika Hirvi 12.12.2016: Liikuntapaikkojen

Lisätiedot

Osallistu Liedon keskustan puistojen suunnitteluunkyselyn. Vastauksia yhteensä 87 kpl (77 sähköistä, 10 paperista)

Osallistu Liedon keskustan puistojen suunnitteluunkyselyn. Vastauksia yhteensä 87 kpl (77 sähköistä, 10 paperista) Osallistu Liedon keskustan puistojen suunnitteluunkyselyn tulokset Vastauksia yhteensä 87 kpl (77 sähköistä, 10 paperista) Kyselyyn vastaamisen aikavertailu 45% 40% 42% 35% 30% 34% 25% 20% 15% 10% 12%

Lisätiedot

Jyväskylän pienten järvien melontareitit

Jyväskylän pienten järvien melontareitit Jyväskylän pienten järvien melontareitit Melonnan harrastus kasvaa Melonnan harrastajia on Suomessa noin 18 500 (2001) ja määrä kasvaa koko ajan. Aktiivimelojia kuitenkin vain noin 10 % tästä määrästä

Lisätiedot

Tulokset syksyllä 2012 toteutetusta Sipoonkorven kansallispuiston kehittämiseen liittyvästä pehmogis-kyselystä

Tulokset syksyllä 2012 toteutetusta Sipoonkorven kansallispuiston kehittämiseen liittyvästä pehmogis-kyselystä Tulokset syksyllä 2012 toteutetusta Sipoonkorven kansallispuiston kehittämiseen liittyvästä pehmogis-kyselystä 1 Kyselyn y sisältö 1. Etusivu, jolla tietoa alueen suunnittelusta ja kyselystä 2. Taustatiedot

Lisätiedot

Koirapalveluiden yleissuunnitelma Tampereen kaupunki kaupunkiympäristön kehittäminen

Koirapalveluiden yleissuunnitelma Tampereen kaupunki kaupunkiympäristön kehittäminen Koirapalveluiden yleissuunnitelma Tampereen kaupunki kaupunkiympäristön kehittäminen Koirapalvelut Koirapalvelut ovat kaupungin tarjoamia palveluita koiran omistaville kuntalaisille Koirapuistojen lisäksi

Lisätiedot

Korson Metsopuiston puistosuunnitelma kyselyn tulokset

Korson Metsopuiston puistosuunnitelma kyselyn tulokset Korson Metsopuiston puistosuunnitelma kyselyn tulokset 15.8.2017 23.8.2017 Page 1 Kyselyn toteutus Metsopuiston suunnittelun lähtökohdista oli mahdollisuus antaa palautetta internetkyselyn avulla 1.-13.8.2017

Lisätiedot

Yhteisöllinen metsäpuutarha Tesoman lähiössä. HANKESUUNNITELMA Villi vyöhyke ry. 2014

Yhteisöllinen metsäpuutarha Tesoman lähiössä. HANKESUUNNITELMA Villi vyöhyke ry. 2014 Yhteisöllinen metsäpuutarha Tesoman lähiössä HANKESUUNNITELMA Villi vyöhyke ry. 2014 Johdanto Kaupunkien lähiöiden metsät eivät ole Suomessa läsnä asukkaiden arjessa kaikkien mahdollisuuksiensa mukaan.

Lisätiedot

REITTITARKASTELU - KESKUSTASTA ITÄÄN 1

REITTITARKASTELU - KESKUSTASTA ITÄÄN 1 REITTITARKASTELU - KESKUSTASTA ITÄÄN 1 KEVYEN LIIKENTEEN REITTITARKASTELUT KESKUSTASTA ITÄÄN - ESISELVITYS 1. Työn sisältö ja tarkoitus Keskustasta itään suuntautuva reitti kulkee Lapinniemestä Rauhaniementien

Lisätiedot

Kysely Kivinokan kesämajalaisille

Kysely Kivinokan kesämajalaisille Kysely Kivinokan kesämajalaisille Kysely Kivinokan kesämajalaisille Kysely toteutettu nettikyselynä syys-lokakuussa 2014. Lisäksi sai vastata paperille Kulosaaren kartanolla järjestetyssä ideointitapahtumassa.

Lisätiedot

VIHDIN KIRKONKYLÄN RANTA-ALUEEN KEHITTÄMISPALAVERI 2

VIHDIN KIRKONKYLÄN RANTA-ALUEEN KEHITTÄMISPALAVERI 2 Pro Vihdin Kirkonmäki ry MUISTIO Jari Toivo 27.9.2010 VIHDIN KIRKONKYLÄN RANTA-ALUEEN KEHITTÄMISPALAVERI 2 Aika Paikka Läsnä AIHE 27.9.2010 Kello 11:30-12:00 Katselmus ranta-alueella 12:00-13:30 Kehittämispalaveri

Lisätiedot

Leikkivälineiden hyvä suunnittelu ja oikea sijoittelu edesauttaa itsenäisen liikkumisen opettelua.

Leikkivälineiden hyvä suunnittelu ja oikea sijoittelu edesauttaa itsenäisen liikkumisen opettelua. Toi mi va ja es tee tön leik ki puis to Onko utopiaa haaveilla leikkipuistosta, missä myös näkövammaiset lapset voisivat leikkiä turvallisesti muiden lasten joukossa ja valita itse heitä kiinnostavat leikkitelineet

Lisätiedot

ARVIO RAKENNETUN YMPÄRISTÖN HOIDOSTA. Kauppalan keskusta Nurmes 2010

ARVIO RAKENNETUN YMPÄRISTÖN HOIDOSTA. Kauppalan keskusta Nurmes 2010 ARVIO RAKENNETUN YMPÄRISTÖN HOIDOSTA Katuvalaistus Koivukatujen hoito Siisteys Istutukset Kadut Puistojen hoito Liikennejärjestelyt Opasteet Sadevesiviemäröinti Yleisilme Jalkakäytävät Rakennusten kunto

Lisätiedot

HONKAJOEN UIMARANTOJEN TURVALLISUUS-ASIAKIRJA

HONKAJOEN UIMARANTOJEN TURVALLISUUS-ASIAKIRJA HONKAJOEN UIMARANTOJEN TURVALLISUUS-ASIAKIRJA Keskustan Lääkärinranta, os. Lääkärintie 10, 38950 Honkajoki Jyllin Leirikeskuksen ranta, os. Pukarantie 1123, 38970 Lauhala ja Santaniemen ranta, os. Vatajantie

Lisätiedot

Mikä tekee Malminkartanosta ainutlaatuisen asua, työskennellä ja virkistäytyä? Avokysymys, 182 vastausta

Mikä tekee Malminkartanosta ainutlaatuisen asua, työskennellä ja virkistäytyä? Avokysymys, 182 vastausta Mikä tekee Malminkartanosta ainutlaatuisen asua, työskennellä ja virkistäytyä? Avokysymys, 182 vastausta - Hyvät liikenneyhteydet - Keskustaan 15 min, lentokentän suuntaan, Myyrmäkeen - Hyvät pyöräily-yhteydet

Lisätiedot

KAUPPI-NIIHAMA LUONTO IHMISILLE JA ELÄIMILLE

KAUPPI-NIIHAMA LUONTO IHMISILLE JA ELÄIMILLE KAUPPI-NIIHAMA LUONTO IHMISILLE JA ELÄIMILLE HEVOSREITIT Tampereen ratsastusseura ry on tehnyt yhteistyötä Koilliskulkijoiden ja maastopyöräilijöiden kanssa Kauppi-Niihama vertaissuunnittelutyössä. HIILINIELU

Lisätiedot

OmaStadi Raksa Eteläisen suurpiirin OmaStadi pöytäryhmät ja aihekokonaisuudet

OmaStadi Raksa Eteläisen suurpiirin OmaStadi pöytäryhmät ja aihekokonaisuudet 1.Jätkäsaaren alueen kehittäminen (6) Jätkäsaaren liikuntamahdollisuudet (2) Jätkäsaaren koirat (2) Jätkäsaaren yhteisöllisyys (2) 2. Kruunuhaan rannat, tiet ja Tervasaari (8) Tervasaaren kehittäminen

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNGIN VIRKISTYS- JA VAPAA-AJAN ALUEIDEN KÄYTTÖMAHDOLLISUUDET

LOVIISAN KAUPUNGIN VIRKISTYS- JA VAPAA-AJAN ALUEIDEN KÄYTTÖMAHDOLLISUUDET LOVIISAN KAUPUNGIN VIRKISTYS- JA VAPAA-AJAN ALUEIDEN KÄYTTÖMAHDOLLISUUDET VIRKISTYSALUEET OSA I SAARISTO JA RANNIKKO TAAJAMARAKENTEEN ULKOPUOLISET ALUEET Loviisan kaupunki Arkkitehtitoimisto syksy 2007

Lisätiedot

Ulkoilumetsien hoidossa käytettävien toimenpiteiden kuvaukset Keskuspuiston luonnonhoidon yleissuunnitelma

Ulkoilumetsien hoidossa käytettävien toimenpiteiden kuvaukset Keskuspuiston luonnonhoidon yleissuunnitelma Ulkoilumetsien hoidossa käytettävien toimenpiteiden kuvaukset Keskuspuiston luonnonhoidon yleissuunnitelma 1.10.2015 Helsingin kaupunki Rakennusvirasto Keskuspuiston ulkoilumetsiä hoidetaan luonnonmukaisesti

Lisätiedot

Miilukorven luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelma LIITE 13: Kuvioluettelo Sivu 1/18

Miilukorven luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelma LIITE 13: Kuvioluettelo Sivu 1/18 Miilukorven luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelma 2015-2025 LIITE 13: Kuvioluettelo 23.3.2015 Sivu 1/18 126 0,69 Tuore kangas Uudistuskypsä metsikkö Mänty Ulkoilu- ja virkistysmetsä (C2) Vain kun maa on

Lisätiedot

HELVETINJÄRVEN KANSALLISPUISTON KÄVIJÄKYSELY VASTAUKSIA 576, JOISTA 182 ANNETTU PAPERILOMAKKEELLA

HELVETINJÄRVEN KANSALLISPUISTON KÄVIJÄKYSELY VASTAUKSIA 576, JOISTA 182 ANNETTU PAPERILOMAKKEELLA HELVETINJÄRVEN KANSALLISPUISTON KÄVIJÄKYSELY 3.7.-5.8.2018 VASTAUKSIA 576, JOISTA 182 ANNETTU PAPERILOMAKKEELLA Mistä maasta olet kotoisin? N=576 SUOMI RUOTSI VIRO SAKSA ITALIA NORJA TANSKA RANSKA ENGLANTI

Lisätiedot

Lattiasta kattoon, pihalta luontoon - teemahanke

Lattiasta kattoon, pihalta luontoon - teemahanke Lattiasta kattoon, pihalta luontoon - teemahanke Info 4.6.2018 Leader Varsin Hyvä Eeva Mettala-Willberg Infon ohjelma 1. Mikä ihmeen Leader? 2. Teemahanke ja hakuprosessi 3. Kysymyksiä ja ideointia Lisätietoja

Lisätiedot

Palaute hallintokunnittain

Palaute hallintokunnittain Palaute hallintokunnittain Tekninen toimi: Hyvää, toimivaa: Kirkonkylän yleisilme (istutukset), ympäristön viihtyvyys Röytyn rakennuksen maalaaminen Linnavuorentien asfaltointi + valaistus Taipalsaarentien

Lisätiedot

Tiedotus- ja keskustelutilaisuus Karperön Singsbyn alueen osayleiskaavasta torstaina 10.3.2016 klo 18 20 Norra Korsholms skolassa

Tiedotus- ja keskustelutilaisuus Karperön Singsbyn alueen osayleiskaavasta torstaina 10.3.2016 klo 18 20 Norra Korsholms skolassa Tiedotus- ja keskustelutilaisuus Karperön Singsbyn alueen osayleiskaavasta torstaina 10.3.2016 klo 18 20 Norra Korsholms skolassa Kooste mielipiteistä: Virkistys Karperönjärvi on virkistyksen kannalta

Lisätiedot

ASKOLAN UIMARANTOJEN JA MAAUIMALAN TURVALLISUUSASIAKIRJA

ASKOLAN UIMARANTOJEN JA MAAUIMALAN TURVALLISUUSASIAKIRJA ASKOLAN UIMARANTOJEN JA MAAUIMALAN TURVALLISUUSASIAKIRJA Monninkylän maauimala Helkamäentie 32, 07230 Monninkylä Takajärven uimaranta, EU-ranta Jäppiläntie, 07500 Askola Abborsjönin uimaranta Sorvasuontie,

Lisätiedot

Hyviä käytänteitä yhdenvertaisuuden parantamiseksi luontokohteilla

Hyviä käytänteitä yhdenvertaisuuden parantamiseksi luontokohteilla Hyvät käytänteet 1 (6) Hyviä käytänteitä yhdenvertaisuuden parantamiseksi luontokohteilla Ennakkotieto Yhdenvertaisen luontoliikunnan edistämisessä ennakkotieto on äärimmäisen tärkeässä asemassa. Luontokohteesta

Lisätiedot

Pienten ulkopalvelujen verkko

Pienten ulkopalvelujen verkko Palveluverkko- ja 76 09.04.2015 organisaatiotyöryhmä Tekninen lautakunta 64 21.04.2015 Pienten ulkopalvelujen verkko 229/00.01.02/2015 PALRYH 09.04.2015 76 Pienten ulkopalvelujen verkko kattaa teknisen

Lisätiedot

Pienten ulkopalvelujen verkko

Pienten ulkopalvelujen verkko Palveluverkko- ja 76 09.04.2015 organisaatiotyöryhmä Tekninen lautakunta 64 21.04.2015 Palveluverkko- ja organisaatiotyöryhmä 87 29.04.2015 Pienten ulkopalvelujen verkko 229/00.01.02/2015 PALRYH 09.04.2015

Lisätiedot

VARHAISKASVATUS- SUUNNITELMA

VARHAISKASVATUS- SUUNNITELMA VARHAISKASVATUS- SUUNNITELMA PÄIVÄKODIN ARVOT OIKEAN JA VÄÄRÄN TIEDOSTAMINEN HYVÄT TAVAT ERILAISUUDEN HYVÄKSYMINEN REHELLISYYS LÄHEISYYS LÄMPÖ TURVALLISUUS PÄIVÄKODISSAMME TOIMII 3 RYHMÄÄ: NEPPARIT: 6-vuotiaiden

Lisätiedot

ALTAASTA AVOVETEEN HANKKEEN -KUNTAKYSELY Suomen Uimaliitto Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto

ALTAASTA AVOVETEEN HANKKEEN -KUNTAKYSELY Suomen Uimaliitto Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ALTAASTA AVOVETEEN HANKKEEN -KUNTAKYSELY 2017 Suomen Uimaliitto Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto 1 JOHDANTO Altaasta avoveteen turvallisesti on kaksivuotinen Suomen Uimaliiton ja Suomen Uimaopetus-

Lisätiedot

Aloite katukilpien ja tienviittojen kunnostamisesta/marja Manninen-Ollberg ym. Aloite merkittiin tiedoksi.

Aloite katukilpien ja tienviittojen kunnostamisesta/marja Manninen-Ollberg ym. Aloite merkittiin tiedoksi. Valtuusto 48 22.05.2017 Tekninen valiokunta/tekniska 47 01.04.2019 utskottet Kunnanhallitus/Kommunstyrel 136 09.04.2019 sen Valtuusto 41 29.04.2019 Aloite katukilpien ja tienviittojen kunnostamisesta/marja

Lisätiedot

UNELMIESI KOTI PICKALAAN

UNELMIESI KOTI PICKALAAN UNELMIESI KOTI PICKALAAN Parasta aikaa kotona ja vapaalla Pickalan asuntoalue sijaitsee luonnon keskellä meren rannassa, pääkaupunkiseudun tuntumassa vain reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

Lisätiedot

Kauppi-Niihaman polkuverkosto Kehittämissuunnitelma

Kauppi-Niihaman polkuverkosto Kehittämissuunnitelma Kauppi-Niihaman vertaissuunnittelu, kevät 2019 Kauppi-Niihaman polkuverkosto Kehittämissuunnitelma Pirkanmaan polkujuoksu ry / Tampere Trail Running Jarkko Bamberg & Manu Humppi Kauppi-Niihaman polkuverkosto

Lisätiedot

TOIVAKAN KIRKONKYLÄN UIMARANNAN UIMAVESIPROFIILI

TOIVAKAN KIRKONKYLÄN UIMARANNAN UIMAVESIPROFIILI TOIVAKAN KIRKONKYLÄN UIMARANNAN UIMAVESIPROFIILI SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO 2. UIMAVEDEN LAATUVAATIMUKSET JA VALVONTA 2.1 Laatuvaatimukset ja suositukset. 2.2 Laadun arviointi ja luokitus 2.3 Laadun

Lisätiedot

Esteettömyyskartoituskyselyn 2018 tuloksien esittely. Hyvinvointikoordinaattori Antti Anttonen

Esteettömyyskartoituskyselyn 2018 tuloksien esittely. Hyvinvointikoordinaattori Antti Anttonen Esteettömyyskartoituskyselyn 2018 tuloksien esittely Hyvinvointikoordinaattori Antti Anttonen Taustaksi Esteettömyyskartoituskysely toteutettiin 2.5.- 31.5.2018 välisenä aikana Kyselyn tavoitteena on osaltaan

Lisätiedot

LÄNTISEN ALUEEN TAVOITTEET valtuustokaudella /2017

LÄNTISEN ALUEEN TAVOITTEET valtuustokaudella /2017 PÄIVITYS 1 (6) LÄNTISEN ALUEEN TAVOITTEET valtuustokaudella 2012 2016/2017 1. Kevyen liikenteen reittien kehittäminen Kevyt liikenne: Sunisenlahden Rantaraitti osittain jo valmis, tekeminen aina vuoteen

Lisätiedot

UIMARANTOJEN HUOLTO- JA YLLÄPITO-OHJE

UIMARANTOJEN HUOLTO- JA YLLÄPITO-OHJE UIMARANTOJEN HUOLTO- JA YLLÄPITO-OHJE Marjo Rissanen 2011 Oulun seudun ammattikorkeakoulu marjorissanen@gmail.com t9risa00@students.oamk.fi UIMARANTOJEN HUOLTO- JA YLLÄPITO-OHJE Marjo Rissanen Opinnäytetyö

Lisätiedot

YHDISTYSKYSELYN TULOKSET

YHDISTYSKYSELYN TULOKSET YHDISTYSKYSELYN TULOKSET Tiivistelmä 15.8.2014 Projektiharjoittelija Noora Jalonen Pyyntö vastata kyselyyn lähetettiin 34 yhdistykselle ja vastauksia saatiin yhteensä 25. Kyselyn vastausprosentti on noin

Lisätiedot

AKAAN KAUPUNGIN Uimarantojen turvallisuussuunnitelma

AKAAN KAUPUNGIN Uimarantojen turvallisuussuunnitelma AKAAN KAUPUNGIN Uimarantojen turvallisuussuunnitelma Arajärven leirikeskus/ uimaranta Luttusten uimaranta Sataman uimaranta Tipurin uimaranta Suunnitelman laatinut Akaan Turva 15.7.2012 1 Sisältö: VELVOLLISUUS

Lisätiedot

Naantalin Vanhankaupungin ranta

Naantalin Vanhankaupungin ranta .0.0 Naantalin Vanhankaupungin ranta Kehittämisen teemat ja suositukset Studio Puisto Arkkitehdit VSU Maisema-arkkitehdit SWO Ympäristö Muumimaailma Kehitysteemat A YDINALUN KHITTÄMINN Vierasvenesatama

Lisätiedot

ASUKASKYSELY Akm 240: Pikkulahden asemakaava ja asemakaavan muutos

ASUKASKYSELY Akm 240: Pikkulahden asemakaava ja asemakaavan muutos ASUKASKYSELY 1.9.-30.9.2018 Akm 240: Pikkulahden asemakaava ja asemakaavan muutos Yhteenveto 9.4.2019 2 / 12 1 JOHDANTO Raahen kaupungissa on vireillä asemakaavan ja asemakaavan muutoksen laatiminen Pikkulahden

Lisätiedot

KOJONKULMA. - Mahdollisuuksien maaseutu -

KOJONKULMA. - Mahdollisuuksien maaseutu - KOJONKULMA - Mahdollisuuksien maaseutu - Kyläkävelyraportti KOJONKULMA 10.7.2012 Katri Salminen ProAgria Farma / Maa- ja kotitalousnaiset TAUSTAA Kyläkävelyt kuuluvat yhtenä osana Varsinais-Suomen Maa-

Lisätiedot

IITIN KUNTA RADANSUUN ULKOILU- ALUE

IITIN KUNTA RADANSUUN ULKOILU- ALUE Vastaanottaja Iitin kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä 27.11.2013 Viite 82144450 IITIN KUNTA RADANSUUN ULKOILU- ALUE IITIN KUNTA RADANSUUN ULKOILUALUE Päivämäärä 27.11.2013 Laatija Hyväksyjä

Lisätiedot

Kysely 2013. Kyselyn vastausprosentti oli nyt 26 vastaava luku 2010 oli 33 ja vuonna 2008 se oli 43 %.

Kysely 2013. Kyselyn vastausprosentti oli nyt 26 vastaava luku 2010 oli 33 ja vuonna 2008 se oli 43 %. Kysely 13 Kyselyn vastausprosentti oli nyt 26 vastaava luku 1 oli 33 ja vuonna 8 se oli 43 %. 1. Roolini jokin muu rooli 2 kunnan tai kuntayhtymän työntekijä 26 kunnan luottamushenkilö 16 1. Roolini yrityksen

Lisätiedot

Urajärven uimaranta on Kausalan pääuimaranta ja sijaitsee Radansuussa noin neljän kilometrin päässä Kausalan taajamasta.

Urajärven uimaranta on Kausalan pääuimaranta ja sijaitsee Radansuussa noin neljän kilometrin päässä Kausalan taajamasta. Tekninen lautakunta 33 11.03.2014 Tekninen lautakunta 42 08.04.2014 Iitin kunnan uimaranta-/-paikkaverkoston supistaminen 375/10.03.01/2014 Tekninen lautakunta 11.03.2014 33 Tekninen lautakunta on talousarvion

Lisätiedot

KORPILAHTI RAKENTAMISTAPAOHJE. KIRKKOLAHDEN ETELÄPUOLI AO ja AO-1 tontit YLEISTÄ

KORPILAHTI RAKENTAMISTAPAOHJE. KIRKKOLAHDEN ETELÄPUOLI AO ja AO-1 tontit YLEISTÄ YLEISTÄ Alue rakentuu pientaloryhmien muodostamista ketjuista. Pientalot ja niihin liittyvät autotallit ja katokset sijoittuvat lähelle tontin kadunpuoleista reunaa muodostaen rajattua katutilaa. Yksityiset

Lisätiedot

Asukaskysely helmi-maaliskuussa 2016 SVEITSI-HÄRKÄVEHMAAN ALUEEN TULEVAISUUS

Asukaskysely helmi-maaliskuussa 2016 SVEITSI-HÄRKÄVEHMAAN ALUEEN TULEVAISUUS Asukaskysely helmi-maaliskuussa 2016 SVEITSI-HÄRKÄVEHMAAN ALUEEN TULEVAISUUS Taustatiedot vastaajista Ikäni, N = 296 0 5 10 15 20 25 30 49 % 51 % alle 18-vuotias 19-25 26-35 36-45 46-55 56-65 66-75 yli

Lisätiedot

TILKONMÄEN LÄHIMETSÄ PELTOLAMMILLA

TILKONMÄEN LÄHIMETSÄ PELTOLAMMILLA TILKONMÄEN LÄHIMETSÄ PELTOLAMMILLA PU I D E N TAI M I E N O S ALLI S TAVA I S TU TTAM I N E N 24. 5. 20 16 1. Johdanto Hankkeen taustalla on havainto, että lähimetsiä ei ole tunnistettu kaupunkisuunnittelussa

Lisätiedot

Barents Snow Scooter Mobility ENI project preparation. tilanne

Barents Snow Scooter Mobility ENI project preparation. tilanne Barents Snow Scooter Mobility ENI-2014-2020 project preparation Barentsin moottorikelkkaprojektin Kolarctic CBC 2014-2020 hankkeen valmistelu tilanne 15.3.2017 Barentsin moottorikelkkaprojektin Kolarctic

Lisätiedot

Toppelundinpuiston lähiympäristösuunnitelma

Toppelundinpuiston lähiympäristösuunnitelma 13.5.2015 Toppelundinpuiston lähiympäristösuunnitelma Tarkastelualue Tarkastelualue sijaitsee Espoon Haukilahdessa. Alue on pääosaltaan asemakaavan Toppelundinpuistoa, ranta-alueen nimi on Toppelundinranta.

Lisätiedot

Myllypuron, Puotinharjun ja Roihupellon aluesuunnitelman luonnonhoidon osuus

Myllypuron, Puotinharjun ja Roihupellon aluesuunnitelman luonnonhoidon osuus Myllypuron, Puotinharjun ja Roihupellon aluesuunnitelman luonnonhoidon osuus Metsien hoito Hoidon bruttopinta-ala on vajaa puolet (62 ha) koko alueen luonnonmukaisten alueiden pinta-alasta (n. 141 ha).

Lisätiedot

SASI-MAHNALA-LAITILA-METSÄKULMA OSAYLEISKAAVA SUUNNITTELUTYÖPAJAT KYLILLÄ

SASI-MAHNALA-LAITILA-METSÄKULMA OSAYLEISKAAVA SUUNNITTELUTYÖPAJAT KYLILLÄ SASI-MAHNALA-LAITILA-METSÄKULMA OSAYLEISKAAVA SUUNNITTELUTYÖPAJAT KYLILLÄ vs. kaavasuunnittelija Mia Saloranta Hämeenkyrön kunta Mahnalan työpaja 28.6.2017 Jyväpirtillä Osallistujat: 27 hlöä, joista 11

Lisätiedot

Iisalmi Lampaanjärvi-Pörsänjärvi Osayleiskaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2013

Iisalmi Lampaanjärvi-Pörsänjärvi Osayleiskaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2013 1 Iisalmi Lampaanjärvi-Pörsänjärvi Osayleiskaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2013 Timo Jussila Timo Sepänmaa Tilaaja: Iisalmen kaupunki 2 Sisältö Perustiedot... 2 Yleiskartta... 3 Inventointi... 3

Lisätiedot

Jakomäen, Tattarisuon ja Tattariharjun Kerro kartalla -kysely 2013 kokonaistulokset

Jakomäen, Tattarisuon ja Tattariharjun Kerro kartalla -kysely 2013 kokonaistulokset Jakomäen, Tattarisuon ja Tattariharjun Kerro kartalla -kysely 2013 kokonaistulokset Suunnittelualueen kartta Yleistä Tässä Helsingin kaupungin rakennusviraston Kerrokartallakyselyssä on annettu palautetta

Lisätiedot

SANUKKA LEHTIÖ, ARKKITEHTI SAFA, YKS-446 NAANTALIN VANHAKAUPUNKI. Harava-kyselyn tuloksia

SANUKKA LEHTIÖ, ARKKITEHTI SAFA, YKS-446 NAANTALIN VANHAKAUPUNKI. Harava-kyselyn tuloksia SANUKKA LEHTIÖ, ARKKITEHTI SAFA, YKS-446 NAANTALIN VANHAKAUPUNKI Harava-kyselyn tuloksia 1 Perustiedot Kysely oli avoinna 23.8.-9.9.2018 Vastanneita yhteensä 295 kappaletta isompi osa naisia (59 %) hieman

Lisätiedot

että toivottiin sillasta toivottiin Tarkemmin Luokittelun ympäristöpalvelut Postiosoite: PL Yhdyskunta- ja

että toivottiin sillasta toivottiin Tarkemmin Luokittelun ympäristöpalvelut Postiosoite: PL Yhdyskunta- ja Hiukkavaaran Piknikk 28.6.2014, kuntalaistyöpajan tulokset Hiukkavaaran Piknik tapahtuma pidettiin 28.6.2014 Hiukkavaara n kasarmialueella. Asemakaavoituksen työpaja pidettiin Oulun Laatukirpputorin kahviossa

Lisätiedot

JOKIVARSIEN SELVITYKSET

JOKIVARSIEN SELVITYKSET PROJEKTIN NIMI Pyhännän kunta Jokivarsien selvitykset rakennusjärjestyksen uusimista ja jokivarsien vapautuksia varten LAATIJA Elina Marjakangas Arkkitehti YKS 519 PÄIVÄYS 26.3.2015 1. Yleistä selvityksistä

Lisätiedot

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI Kaavatunnus 1/5 1-152 Asianumero 546/10.02.03/2017 Pvm 17.5.2019 VUOROVAIKUTUSRAPORTTI Nurmijärven kunta Ympäristötoimiala Asemakaavoitus PL 37 01900 Nurmijärvi Tuuli Virtanen, kaavoitusarkkitehti puh.

Lisätiedot

Mun paikka! lasten ja nuorten osallistamiskysely

Mun paikka! lasten ja nuorten osallistamiskysely Mun paikka! lasten ja nuorten osallistamiskysely Pihla Sillanpää/ Espoon yleiskaavayksikkö PILOTTIKYSELY: MUN PAIKKA! -ESPOONLAHTI 30.8.2018 2 TAUSTAA Kasvava Espoo, metro ja hyvinvointi seminaari 13.4.2016

Lisätiedot

LIITE LIITE 11. Kuusankoski-Koria. Kouvolan keskustaajaman. viherosayleiskaava. viherosayleiskaava

LIITE LIITE 11. Kuusankoski-Koria. Kouvolan keskustaajaman. viherosayleiskaava. viherosayleiskaava LIITE LIITE 11 Kuusankosken-Korian viherosayleiskaava Kouvolan keskustaajaman viherosayleiskaava Kuusankoski-Koria viherosayleiskaava Suunnittelualueen Suunnittelualueen sijainti sijainti Yleiskaavoitus

Lisätiedot

Kyläkävelyraportti ORISUO 7.7.2011. Katri Salminen ProAgria Farma / Maa- ja kotitalousnaiset TAUSTAA

Kyläkävelyraportti ORISUO 7.7.2011. Katri Salminen ProAgria Farma / Maa- ja kotitalousnaiset TAUSTAA Kyläkävelyraportti ORISUO 7.7.2011 Katri Salminen ProAgria Farma / Maa- ja kotitalousnaiset TAUSTAA Kyläkävelyt kuuluvat yhtenä osana Varsinais-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten Kylämaisema kuntoon hankkeen

Lisätiedot

Saap. 22.2.2011 Dnro s65/2011 saap. 24.2.2011 Dnro s74/2011 SISÄLLYS

Saap. 22.2.2011 Dnro s65/2011 saap. 24.2.2011 Dnro s74/2011 SISÄLLYS O.Zacheus, THL UIMAVESIPROFIILI - 16.4.2010 Saap. 22.2.2011 Dnro s65/2011 saap. 24.2.2011 Dnro s74/2011 SISÄLLYS 1. YHTEYSTIEDOT 1.1 Uimarannan omistaja ja yhteystiedot 1.2 Uimarannan päävastuullinen hoitaja

Lisätiedot

Valaistuksen kehitys ja haasteet Helsingissä

Valaistuksen kehitys ja haasteet Helsingissä Valaistuksen kehitys ja haasteet Helsingissä Valaistuspäällikkö Juhani Helsingin kaupunki Liikenteen humua vai hämärää hiljaisuutta? -seminaari 26.2.2015 Ulkovalaistuksen tavoitteet Turvallisuuden ja viihtyisyyden

Lisätiedot

MAL-verkostopäivä maaseudun suunnittelusta ja kaavoituksesta Ylä-Savossa TYÖPAJAN TULOKSIA 3.9.2015. Susanna Harvio

MAL-verkostopäivä maaseudun suunnittelusta ja kaavoituksesta Ylä-Savossa TYÖPAJAN TULOKSIA 3.9.2015. Susanna Harvio MAL-verkostopäivä maaseudun suunnittelusta ja kaavoituksesta Ylä-Savossa TYÖPAJAN TULOKSIA 3.9.2015 Susanna Harvio 1 Työpajan sisältö ja ryhmät Osallistujat jaettiin kolmeen ryhmään Tehtävänä oli kiertää

Lisätiedot

Ideakortti 12 - Maastopyöräilyreittien suunnittelu

Ideakortti 12 - Maastopyöräilyreittien suunnittelu Ideakortti 12 - Maastopyöräilyreittien suunnittelu Pyöräily metsissä ja poluilla eli maastopyöräily kasvattaa suosiotaan. Maastopyöräilyä harrastaa Suomessa noin 8 % väestöstä, joka on noin 330 000 15-74-vuotiasta

Lisätiedot

JOKAMIEHEN- OIKEUDET MITÄ LUONNOSSA SAA TEHDÄ?

JOKAMIEHEN- OIKEUDET MITÄ LUONNOSSA SAA TEHDÄ? JOKAMIEHEN- OIKEUDET MITÄ LUONNOSSA SAA TEHDÄ? MITÄ OVAT JOKAMIEHENOIKEUDET? Suomessa jokainen lapsi ja aikuinen saa nauttia luonnosta riippumatta siitä, kuka maan omistaa. Jokamiehenoikeudet eivät katso

Lisätiedot

Elämyksiä fatbikella Limingan maastopyöräreitit

Elämyksiä fatbikella Limingan maastopyöräreitit Elämyksiä fatbikella Limingan maastopyöräreitit Kuva: Vesa Hentilä Outdoors Finland & Kestävä Kehitys -seminaari 15.11.2017 Laura Kelhä, Limingan kunta Liikkujan paratiisi! Liminka on yli 10 000 asukkaan

Lisätiedot

Kouvolan kaupungin. uimarantojen. turvallisuusasiakirja

Kouvolan kaupungin. uimarantojen. turvallisuusasiakirja Kouvolan kaupungin uimarantojen turvallisuusasiakirja 1 Sisällysluettelo 1. Palvelun tarjoajan tiedot... 2 2. Turvallisuusasioista vastaavat henkilöt... 2 3. Ennakoitavat vaaratilanteet ja niiden mahdolliset

Lisätiedot

Uurainen 17. Uuraisten työkohteet

Uurainen 17. Uuraisten työkohteet Uurainen 17. Uuraisten työkohteet Työnsuunnittelija Erkki Kupari on laatinut loppuraportit Uuraisten työkohteista. Loppuraporttien henkilötyöpäiviin on merkitty työntekijöiden henkilötyöpäivät. Uuraisten

Lisätiedot

TYÖIKÄISET. Liikkuuko Pieksämäki? projektin väliraportin tiivistelmä

TYÖIKÄISET. Liikkuuko Pieksämäki? projektin väliraportin tiivistelmä TYÖIKÄISET Liikkuuko Pieksämäki? projektin väliraportin tiivistelmä MIHIN TIEDOT PERUSTUVAT? Sähköiseen kyselyyn vastasi 321 täysi-ikäistä pieksämäkeläistä, joista 67 prosenttia oli naisia ja 33 prosenttia

Lisätiedot

Palveluverkko - pienten ulkopalvelujen verkko

Palveluverkko - pienten ulkopalvelujen verkko Palveluverkko- ja 76 09.04.2015 organisaatiotyöryhmä Tekninen lautakunta 64 21.04.2015 Palveluverkko- ja 87 29.04.2015 organisaatiotyöryhmä Tekninen lautakunta 120 18.08.2015 Kaupunginhallitus 325 07.09.2015

Lisätiedot

Korson keskuspuiston ja asukaspuiston yleissuunnitelma

Korson keskuspuiston ja asukaspuiston yleissuunnitelma Korson keskuspuiston ja asukaspuiston yleissuunnitelma KORSON ELÄKKEENSAAJIEN KERHO 16.11.2016 Rakennuttajapäällikkö Juha Kivimäki ja projekti-insinööri Taina Suonio Lähtökohdat Yleissuunnitelman laatijana

Lisätiedot

Alkukyselyn ja työpajojen tuloksien hyödyntäminen. Palvelumuotoilun hyödyntäminen pienten asemapaikkojen kehittämisessä pilottikokeilu

Alkukyselyn ja työpajojen tuloksien hyödyntäminen. Palvelumuotoilun hyödyntäminen pienten asemapaikkojen kehittämisessä pilottikokeilu Alkukyselyn ja työpajojen tuloksien hyödyntäminen Palvelumuotoilun hyödyntäminen pienten asemapaikkojen kehittämisessä pilottikokeilu Tuloksien hyödyntäminen Osana kehittämisprojektia pilottikokeilun asemanseutuihin

Lisätiedot

SALPAKANGAS Hollolan kuntakeskus

SALPAKANGAS Hollolan kuntakeskus Harjoitustyö SUPPA Lahden ammattikorkeakoulu, koulutusohjelma kestävä kaupunkiympäristö, YAMK Ryhmä 5: Elina Joutsen, Topias Lahti, Maijastiina Lintukangas, Kati Tolvanen, Tuula Vuorinen SALPAKANGAS Hollolan

Lisätiedot

LEUNANMÄEN - HURUSLAHDENRANNAN RAKENTAMISTAPAOHJE

LEUNANMÄEN - HURUSLAHDENRANNAN RAKENTAMISTAPAOHJE LEUNANMÄEN - HURUSLAHDENRANNAN RAKENTAMISTAPAOHJE HURUSLAHDENRANNAN HAVAINNEKUVA 08.12.2003 LEUNANMÄEN - HURUSLAHDENRANNAN rennustapaohje kaavartta - ALUE 1 kortteli 1009, tontit 12, 18, 19 ja 21 31.08.2004

Lisätiedot

Salon retkeily ja luontomatkailukohteiden sidosryhmäkyselyn tulokset

Salon retkeily ja luontomatkailukohteiden sidosryhmäkyselyn tulokset Salon retkeily ja luontomatkailukohteiden sidosryhmäkyselyn tulokset Salon retkeily ja luontomatkailukohteiden sidosryhmäkysely (2. 23.5.2017) toteutettiin osana Salon kaupungin retkeily ja luontomatkailukohteiden

Lisätiedot

Kauhavanjoen ja sen ympäristön kehittäminen ja kunnostaminen -esiselvityshanke. Ulla Eriksson

Kauhavanjoen ja sen ympäristön kehittäminen ja kunnostaminen -esiselvityshanke. Ulla Eriksson Kauhavanjoen ja sen ympäristön kehittäminen ja kunnostaminen -esiselvityshanke Ulla Eriksson Hankkeen taustaa Hanke toteutetaan Kauhavan kaupungin toimesta Hanke rahoitetaan 70% Euroopan aluekehitysrahasto-ohjelmasta

Lisätiedot