KÄYTTÖOHJEET ZIBRO LONDON/ R55C LÄMMITTIMILLE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KÄYTTÖOHJEET ZIBRO LONDON/ R55C LÄMMITTIMILLE"

Transkriptio

1 KÄYTTÖOHJEET ZIBRO LONDON/ R55C LÄMMITTIMILLE

2 Käyttöohjeet Zibro R 55 C / LONDON lämmittimille. Ohjeiden seuraamisen helpottamiseksi käännä alkuperäisen ohjeen takakansi auki. Tekniset tiedot: Malli R 55(C) LONDON Sytytys sähköinen sähköinen Polttoaine Zibro plus Zibro plus Lämpöteho (kw) 2,4 3,0 Suositeltava käyttöalueen koko m m3 Polttoaineen kulutus max (l/tunti) 0,24 0,29 (g/tunti) Paloaika tankillisella Tankin koko 4,0 l 4,7 l Koko: Leveys Syvyys Korkeus ,5 Paino 8,0 10,5 Vakiovarusteet lappopumppu ja kuljetussuoja. Sytyttimen paristot 2xR20 1,5V Käyttöönotto: 1. Poista laite varovasti laatikosta. Laatikko ja pakkaussuojat kannattaa säästää jos laitetta halutaan jatkossa siirtää. 2. Poista pakkaussuojat eturitilästä ja polttimen ylä- ja alapuolelta. 3. Täytä polttoainetankki (kts polttoaineen täyttö) 4. Asenna paristot laitteen takana olevaan koteloon. Huomio + ja Taso jolle lämmitin laitetaan tulee olla tukeva ja suorassa. Lämmittimen kyljessä oleva indikaattori kertoo jos laite ei ole suorassa. Ketjun pään tulee olla suoraan reiän kohdalla. Huom. Jos lämmitin ei ole suorassa älä yritä korjata asentoa asettamalla jotain sen alle, vaan siirrä se suoralle pinnalle. 6. Älä aseta lämmitintä liian lähelle seinää tai muita lämmölle herkkiä esineitä kohti. 10 Vinkkiä lämmittimen turvalliseen käyttöön 1. Varmista että lapset ovat tietoisia lämmittimen käytöstä. 2. Älä siirrä lämmitintä, tai suorita huoltotoimia sen palaessa tai sen ollessa vielä lämmin. 3. Aseta lämmitin siten että sen edessä on vähintään 1,5 m seiniin, verhoihin tai huonekaluihin. 4. Älä käytä lämmitintä erityisen pölyisissä tai vetoisissa tiloissa. Seurauksena saattaa olla epätäydellinen palaminen. 5. Sammuta lämmitin ennen kuin menet nukkumaan. 6. Varastoi ja kuljeta polttoainetta ainoastaan siihen soveltuvissa astioissa tai kanistereissa. 7. Huolehdi siitä että polttoainetta ei varastoida liian kuumassa tai ettei se altistu liian suurille lämpötilanvaihteluille. Säilytä polttoaine viileässä ja kuivassa tilassa jossa se ei altistu auringonvalolle. (Auringonvalo heikentää polttoaineen laatua) 8. Älä käytä lämmitintä tiloissa joissa on haitallisia kaasuja. (Esim. pakokaasuja tai maalihöyryjä) 9. Huomaa että lämmittimen etukalteri kuumenee. Jos kuuma lämmitin peitetään se saattaa syttyä palamaan. 10. Huolehdi aina riittävästä ilmanvaihdosta.

3 Polttoaine Käytä ainoastaan C1 luokiteltua, tyyppi 2869 valopetrolia. Lämmitin on suunniteltu käytettäväksi ainoastaan hyvälaatuisella puhtaalla valopetrolilla joka ei sisällä lainkaan vettä, esim Zibro-plus-polttoaine täyttää nämä vaatimukset. Palotulos on hyvä vain oikeantyyppisellä polttoaineella. Jos polttoaine on epäpuhdasta se saattaa aiheuttaa seuraavia epäkohtia: Lasikuituinen sydän saattaa nokeentua Palotulos ei ole täydellinen Laitteen elinikä lyhenee Laite muodostaa hajua ja/tai savua Laite ja poltin saattaa nokeentua Oikean polttoaineen käyttö on siksi tärkeää turvallisuuden, tehokkuuden ja mukavuuden kannalta. Kysy jälleenmyyjältäsi oikean polttoaineen saatavuudesta. Polttoaineen täyttö Varoitus: Käytä ainoastaan Zibro lämmittimille tarkoitettua polttoainetta. 1. Avaa polttoainetankin kansi lämmittimen päältä ja nosta tankki pois. Aseta tankki maahan korkki ylöspäin ja poista korkki. 2. Aseta pumpun suora putki polttoainekanisteriin ja joustava putki lämmittimen tankkiin. 3. Kiristä pumpun päällä oleva ilmaruuvi ja pumppaa 6-7 kertaa kunnes polttoaine alkaa virrata lämmittimen tankkiin. Kun aine alkaa virrata pumppua ei enää tarvitse pumpata. 4. Tarkkaile tankin mittaria ja kun tankki on täytetty haluamallasi määrällä polttoainetta avaa ilmaruuvi jolloin virtaus lakkaa. Huom. Älä täytä tankkia yli. 5. Poista varoen pumppu tarkkaillen että polttoaine on varmasti valunut säiliöön. Aseta korkki paikalleen ja pyyhi mahdolliset ylimääräiset tipat tankista. 6. Aseta tankki takaisin lämmittimeen ja sulje kansi. Lämmittimen käyttö Tarkasta aina laitetta käyttäessäsi että tankissa on polttoainetta. Kun laite otetaan käyttöön ensi kertaa siitä saattaa tulla katkua ensimmäisen n 15 min aikana. Tarkasta että tila on kunnolla tuuletettu tai suorita ensikäynnistys kokonaan asuintilojen ulkopuolella. Kun lämmitin käynnistetään ensi kertaa tai sitä ei ole käytetty pitkään aikaan on syytää odottaa polttoaineen imeytymistä sukkaan min. Näin varmistetaan kunnollinen palotulos heti alusta alkaen. Lämmittimen sytytys. Sytytä laite aina oman hehkupolttimon avulla, älä käytä tulitikkuja tai sytytintä. R 55C 1. Paina paneelin etuosassa olevat liukukytkimet alas yhtä aikaa. Tämä aktivoi myös turva-anturit. 2. Heti kun näet liekin polttimen alaosassa voit vapauttaa kytkimet. Ylempi liukukytkin nousee yläasentoon. LONDON 1. Pyöritä etupaneelissa olevaa nuppia myötäpäivään niin pitkälle kuin se menee. Käännettäessä palosydän nousee. Nuppi on jousikuormitettu ja pyöritettäessä siitä kuuluu rätisevä ääni. 2. Paina varovasti pyörän oikealla puolella olevaa nappia jolloin laite syttyy. Päästä nappi heti kun näet liekin polttimossa. Jollei laite syty niin toista toimenpide. Huom. Huono syttyminen saattaa merkitä paristojen tehon hiipumista. Aina sytyttäessä tarkasta että poltin on kunnolla paikallaan. Liikuttele sitä polttimen etuosassa olevasta kahvasta. Polttimen liike tulisi olla kevyttä. Jollei poltin ole kunnolla paikallaan se muodostaa savua ja nokea.

4 Liekin koon säätö 1. Liekin kokoa voidaan säätää etupaneelissa sijaitsevasta nupista kääntämällä. Sytytettäessä odota että liekki on kunnolla syttynyt ja palaa rauhallisesti täydellä teholla (10-15 min). Älä säädä tehoa ennen kuin lämmitin palaa normaalisti. 2. Tarkasta liekin koko vertaamalla sitä alkuperäisen käyttöohjeen kuvaan 7. Säädä (jos tarpeellista) kuvan mukaan seuraavasti: Kuva 7a Väärin: Liekki liian korkea (aiheuttaa savua ja nokea) Kuva 7b Oikein: Täysi teho Kuva 7c Oikein: Alin teho Kuva 7d Väärin: Liekki liian pieni (aiheuttaa hajua) Pisteviiva osoittaa oikean liekin korkeuden maksimiteholla. Huom. Syy siihen että laite palaa liian pienellä liekillä saattaa johtua siitä että sitä on käytetään huoneessa jonka ilmanvaihto ei ole riittävä. Jätä ovi tai ikkuna hetkeksi raolleen. Polttoaineen vähyys tai huono laatu saattaa myös aiheuttaa heikon liekin. Jos liekki pysyy pienenä vaikka edellämainitut viat on korjattu palosydän tulisi säätää korkeammalle. Palosydämen säätäminen hienosäädön avulla Kun lämmitintä on käytetty jonkin aikaa (käyttöaktiivisuudesta riippuen kuukausista vuosiin) säätövara nupissa ei enää riitä palosydämen kulumisesta johtuen. Palosydämen hienosäätö tehdään seuraavasti: Sammuta aina lämmitin jos se on sytytetty. R 55 C Avaa etupaneelin luukku. Liukukytkimen vasemmalla puolella on palosydämen korkeuden hienosäätökytkin (kuva 4A). Muuta kytkimen asentoa yhdellä suuremmaksi jolloin liekin pitäisi suurentua hieman. LONDON Paina punaista pysäytyskytkintä (kuva 6B). Vedä säätönuppi irti. Nupin alla on kolmiasentoinen hienosäätökytkin (kuva 4B). Vedä pientä pyöreää levyä ulospäin ja käännä alla oleva tappi seuraavaan vapaaseen reikään ja paina pyöreä levy takaisin paikoilleen (kuva 5B). Liekin pitäisi suurentua hieman. Paina säätönuppi takaisin paikoilleen. Huom. Jos liekki on liian pieni ja säätökytkin on 3-asennossa palosydän pitää vaihtaa. Ota yhteyttä jälleenmyyjääsi. Jos liekki muodostuu liian suureksi säädä hienosäätöä yhtä numeroa pienemmäksi, muuten laite saattaa nokeentua tai muodostaa savua. Laitteen sammuttaminen Normaalitilanteissa: R 55 C Nosta liukukytkin hitaasti yläasentoonsa. LONDON Käännä hitaasti säätönuppia vastapäivään kunnes se pysähtyy. Älä käynnistä lämmitintä pysäytyksen jälkeen kolmeen minuuttiin koska laite saattaa savuttaa. Hätätilanteissa: Paina hätäpysäytyskytkintä (kuva 6A ja 6B).

5 Viat, syyt ja ratkaisut Jolleivät viat korjaannu alla olevilla ohjeilla ota yhteyttä jälleenmyyjääsi. Jollei laite syty: Paristot eivät ole asianmukaisesti kohdallaan tarkasta ja korjaa paristot oikein päin. Paristoissa ei ole tarpeeksi virtaa - vaihda Polttoaine on loppunut tai olet vaihtanut palosydämen - sydämen vaihdon jälkeen on odotettava n 30 min ennen kuin polttoaine on kunnolla imeytynyt Painat sytytyskytkintä liian suurella voimalla käytä vähemmän voimaa. Hehkutulppa on vaurioitunut ota yhteyttä jälleenmyyjääsi. Poltto on epätasainen ja laite nokeentuu ja/tai haisee Poltin ei ole kunnolla paikallaan käytä polttimen edessä olevaa kahvaa, liikuttelemalla sitä hitaasti edestakaisin saat polttimen kohdalleen. Liekki on väärän korkuinen hienosäädä palosydän. Polttoaine on vanhentunut aloita aina uusi kausi uudella polttoainetankilla. Polttoainetta ei saa säilyttää myöskään suorassa auringonvalossa. Polttoainetyyppi on väärä katso kohta polttoaine Poltin on likaantunut ota yhteyttä jälleenmyyjääsi Lämmitin hiipuu Polttoainetankki on tyhjentynyt täytä tankki (kts polttoaineen täyttö) Polttoainetankin alle on kertynyt vettä - ota yhteyttä jälleenmyyjääsi Palosydän on kovettunut yläosastaan polta lämmitin tyhjäksi polttoaineesta. Käytä oikeantyyppistä polttoainetta Polttoaine on vanhentunut aloita aina uusi kausi uudella polttoainetankilla. Polttoainetta ei saa säilyttää myöskään suorassa auringonvalossa. Lämmitin palaa jatkuvasti liian pienellä liekillä Palosydän on säädetty liian alas - ota yhteyttä jälleenmyyjääsi Ennen kuin polttoainetankki täytettiin lämmitin poltti kaiken polttoaineen odota täytön jälkeen n 30 min ennen kuin polttoaine on imeytynyt Polttoaine on vääränlaatuista katso kohta polttoaine Huoneen ilmanvaihto ei ole riittävää avaa ovi tai ikkuna hetkeksi Lämmitin palaa liian isolla liekillä Polttoaine on vääränlaatuista katso kohta polttoaine Palosydän on säädetty liian ylös - ota yhteyttä jälleenmyyjääsi Huolto Lämmitin ei juuri tarvitse jatkuvaa hoitoa. On kuitenkin tärkeää että lämmitin puhdistetaan jos siihen kerääntyy runsaasti likaa tai pölyä koska lika saattaa palaa kiinni lämmittimeen ja sen jälkeen sitä on vaikeaa puhdistaa. Normaaliolosuhteissa lämmittimessä on vain kolme osaa jotka vaativat huoltoa: 1. Paristot: Paristot voi vaihtaa itse, vanhojen paristojen hävittämisessä tulee noudattaa paikallisia jätemääräyksiä, Suomessa paristot viedään niille varattuihin keräyspisteisiin. Poista paristot jos lämmitintä ei käytetä pitkään aikaan. 2. Palosydämen vaihto: Sydämen vaihdon yhteydessä polttoaineen annetaan palaa kokonaan loppuun laitteesta. Ota tankki pois ja anna laitteessa olevan polttoaineen palaa loppuun. Vaihto on ajankohtainen kun lämmittimen liekki hiipuu. Polttoaneen loppuun palamisesta saattaa aiheutua hieman hajuhaittaa joten suosittelemme laitteen viemistä ulkotiloihin.

6 3. Lämmittimen sytytystulppa: Tulpan elinikä pysyy erittäin pitkänä jos laitetta käytetään oikein. Huolehdi että paristot ovat kunnossa äläkä paina sytytyskytkintä liian kovaa. Jos sytytin vaurioituu vaihda sytytystulppa. Huoltotöiden yhteydessä ota aina yhteyttä jälleenmyyjääsi. Anna laitteen jäähtyä ennen huoltotöitä. Laitteen säilytys kauden päätyttyä Suosittelemme että poltat polttoaineen loppuun kauden päättyessä ja säilytät lämmittimen huolellisesti. Tee seuraavat toimenpiteet: 1. Vie lämmitin ulos polttaessasi polttoaineen loppuun. 2. Anna laitteen jäähtyä. 3. Pyyhi lämmitin pehmeällä liinalla. 4. Poista paristot ja säilö ne kuivassa. 5. Säilytä lämmitin paikassa jossa se ei kerää ylimääräistä pölyä. Mikäli mahdollista alkuperäispakkauksessa. Jäljellejäänyttä polttoainetta ei suositella käytettäväksi seuraavalla kaudella. Jos polttoainetta jää jäljelle se on hävitettävä paikallisten jätelakien mukaisesti, esim kemiallisten jätteiden keräyspaikalle. Aloita aina uusi kausi uudella polttoaineella. Kun täytät polttoainetta seuraavalla kaudella huomioi laitteen käyttö-kohdan ohjeet. Lämmittimen kuljettaminen Tee seuraavat toimenpiteet laitteen kuljettamisen yhteydessä: 1. Anna laitteen jäähtyä. 2. Poista tankki ja sen alla oleva suodatin. Suodattimen poiston yhteydessä saattaa tippua pari pisaraa polttoainetta joten pidä lähelläsi rättiä jolla voi pyyhkiä mahdolliset roiskeet. Säilytä tankkia ja suodatinta laitteen ulkopuolella. 3. Aseta laitteen mukana seurannut suojatulppa suodattimen tilalle, paina suoja tiiviisti paikalleen. 4. Pidä ja kuljeta lämmitintä aina pystysuorassa. Takuu Lämmittimen takuu on 24 kuukautta ostopäivästä lähtien. Takuun aikana materiaali- ja valmistevirheet korjataan veloituksetta. Takuuta koskee myös seuraavat ehdot: 1. Valmistaja vastaa laitteen vioista, ei sen rikkoontumisesta seuranneista vahingoista. 2. Laitteeseen mahdollisesti vaihdetut osat eivät vaikuta alkuperäisen takuun pituuteen. 3. Takuu raukeaa jos sitä on ostajan taholta muutettu, jos siinä on käytetty osia jotka eivät ole alkuperäisiä tai jos se on korjattu muun kuin valtuutetun korjaajan toimesta. 4. Takuu ei koske kuluvia osia, kuten paristoja, sytytystulppaa, palosydäntä eikä lappopumppua. 5. Takuukäsittelyn ehtona on aina alkuperäinen ostokuitti josta ilmenee ostopäivä. 6. Takuun piiriin ei kuulu vahingot jotka ovat aiheutuneet väärinkäytöstä tai vääränlaisen tai liian vanhan polttoaineen käytöstä. Vääräntyyppinen polttoaine saattaa olla jopa vaarallista. 7. Kustannukset ja riskit laitteen kuljettamisesta huoltoon ovat asiakkaan vastuulla. Turhien vaurioiden välttämiseksi suosittelemme että luette käyttöohjeet ennen käyttöönottoa. Jos laitteessa ilmenee ongelmia joihin käyttöohje ei tuo ratkaisua vie laite aina valtuutetun jälleenmyyjän luo.

7 Palosydämen vaihto Varmista että lämmitin on kokonaan jäähtynyt ennen toimenpiteisiin ryhtymistä. 1. Avaa kansi ja poista polttoainetankki. 2. Poista paristot. 3. Varmista että lämmitin on sammutettu (painamalla pysäytyskytkintä). Vedä kytkimien muovitulpat/säätönuppi irti. 4. Avaa etukalteri ja poista poltin. 5. Avaa lämmittimen sivuilla ja takana olevat ruuvit. Nosta kotelo varovasti ylös pohjalevyn päältä. Avaa koneiston siipimutterit. 6. Nosta palosydämen kotelo varovasti ylös kunnes palosydän tulee näkyviin. Aseta kotelo lämmittimen viereen. (Varo ettet irrota johdotuksia) 7. Käytä kytkimiä siten että palosydämen mekanismi asettuu korkeimpaan asentoonsa. 8. Kierrä palosydämen pidintä vasempaan kunnes se irtoaa ja nosta se pois. 9. Irrota palosydän pitimestään. 10. Aseta uusi palosydän tiukasti paikoilleen pitimeensä. 11. Laita palosydän paikalleen kammioon painamalla reunoilla olevat hakaset kiinni ja käännä pidintä myötäpäivään kunnes se asettuu paikalleen. 12. Nosta palosydämen kotelo paikalleen. 13. Kiinnitä siipimutteri ja kiristä käsivoimin. 14. Varmista että nostomekanismi toimii kokeilemalla kytkimistä ja painamalla pysäytyskytkintä. 15. Kokeile että kallistusmekanismi toimii nostamalla palosydän (sytyttämättä) ja työntämällä sen jälkeen kallistustunnistinta. 16. Kiinnitä kotelo ja aseta poltin paikoilleen. Varmista nupista liikuttamalla että poltin on kunnolla paikallaan. 17. Aseta tankki paikoilleen. 18. Aseta paristot paikoilleen. Huomio + ja -. Odota 30 minuuttia tankin asentamisen jälkeen ennen kuin sytytät lämmittimen.

8

VALOPETROOLILÄMMITIN R 25 X KÄYTTÖOHJE FIN

VALOPETROOLILÄMMITIN R 25 X KÄYTTÖOHJE FIN VALOPETROOLILÄMMITIN R 5 X KÄYTTÖOHJE Hyvä asiakas, onnittelut valintasi johdosta! Olet hankkinut laatutuotteen, josta on iloa useiksi vuosiksi. Se tietysti edellyttää, että käytät lämmitintä oikein. Lue

Lisätiedot

QUATRO BLACK KAASUGRILLI

QUATRO BLACK KAASUGRILLI QUATRO BLACK KAASUGRILLI TURVALLISUUS-, HOITO-, KÄYTTÖ JA KOKOAMISOHJEET OMAN TURVALLISUUTESI VUOKSI Jos tunnet kaasun hajua: 1. Sulje välittömästi kaasupullon venttiili. 2. Sammuta kaikki liekit. 3. Avaa

Lisätiedot

Ferre. Kaasu- ja sähköliesi. Käyttöohje

Ferre. Kaasu- ja sähköliesi. Käyttöohje Ferre Kaasu- ja sähköliesi Käyttöohje Arvoisa asiakas, kiitämme päätöksestänne valita Ferre-kaasu- ja sähköliesi. Olemme suunnitelleet ja valmistaneet tämän kaasu- ja sähkölieden siten, että se käyttöohjeen

Lisätiedot

ALKUPERÄISTEN OHJEIDEN KÄÄNNÖS (ISTRUZIONI ORIGINALI)

ALKUPERÄISTEN OHJEIDEN KÄÄNNÖS (ISTRUZIONI ORIGINALI) ALKUPERÄISTEN OHJEIDEN KÄÄNNÖS (ISTRUZIONI ORIGINALI) JOHDANTO Arvoisa Asiakas, Kiitämme tuotteidemme valinnasta ja toivomme että ruohonleikkurisi vastaa odotuksiasi kaikilta osin. Tämän käyttöoppaan tarkoituksena

Lisätiedot

PERÄMOOTTORI. Kiitos kun valitsit PARSUN-perämoottorin. Kiitos luottamuksesta yritystämme ja tuotteitamme kohtaan.

PERÄMOOTTORI. Kiitos kun valitsit PARSUN-perämoottorin. Kiitos luottamuksesta yritystämme ja tuotteitamme kohtaan. PERÄMOOTTORI Omistajan käsikirja F25W (F20W) Kiitos kun valitsit PARSUN-perämoottorin. Kiitos luottamuksesta yritystämme ja tuotteitamme kohtaan. PARSUN-perämoottorit ovat tehokkaita, taloudellisia ja

Lisätiedot

Johdanto. Sisältö. Käyttöopas. tapaturma tai jopa kuolema, jos suositellut varotoimenpiteet laiminlyödään.

Johdanto. Sisältö. Käyttöopas. tapaturma tai jopa kuolema, jos suositellut varotoimenpiteet laiminlyödään. STOP Form No. 3369-565 Rev B Power Max Heavy Duty 926/928/1028 OXE -lumilinko Mallinro: 38820 Sarjanro: 313000001 tai suurempi Mallinro: 38822 Sarjanro: 313000001 tai suurempi Mallinro: 38824 Sarjanro:

Lisätiedot

IFU-TL HR FIN.fm Page 1 Friday, November 7, 2008 2:31 PM SISÄLTÖ

IFU-TL HR FIN.fm Page 1 Friday, November 7, 2008 2:31 PM SISÄLTÖ IFU-TL HR FIN.fm Page 1 Friday, November 7, 2008 2:31 PM SISÄLTÖ KÄYTTÖTARKOITUS ENNEN PESUKONEEN KÄYTTÖÄ VAROTOIMIA JA YLEISIÄ SUOSITUKSIA PESUKONEEN KUVAUS ENNEN ENSIMMÄISTÄ PESUJAKSOA PYYKIN VALMISTELU

Lisätiedot

Johdanto. Sisältö. Power Max 826 O/OE -lumilinko Mallinro: 38597 Sarjanro: 313000001 tai suurempi Mallinro: 38629 Sarjanro: 313000001 tai suurempi

Johdanto. Sisältö. Power Max 826 O/OE -lumilinko Mallinro: 38597 Sarjanro: 313000001 tai suurempi Mallinro: 38629 Sarjanro: 313000001 tai suurempi Power Max 826 O/OE -lumilinko Mallinro: 38597 Sarjanro: 313000001 tai suurempi Mallinro: 38629 Sarjanro: 313000001 tai suurempi Form No. 3373-714 Rev A Käyttöopas Johdanto Tämä lumilinko on tarkoitettu

Lisätiedot

MAANTIEKÄYTTÖÖN Tämä skootteri on suunniteltu ainoastaan maantiekäyttöön.

MAANTIEKÄYTTÖÖN Tämä skootteri on suunniteltu ainoastaan maantiekäyttöön. TÄRKEÄÄ TIETOA KULJETTAJA JA MATKUSTAJA Tämä skootteri on suunniteltu kuljettajan ja yhden matkustajan kuljetukseen. Älä koskaan ylitä skootterin maksimikantavuutta, mukaan laskien lisävarusteet ja kuorma.

Lisätiedot

MARKKINOINTI: Upo / Gorenje Oy Atomitie 5A 00370 Helsinki Puh. (09) 503 301. TEKNINEN TUKI: Askonkatu 9E 15100 Lahti arkisin 9-16: 09-503301

MARKKINOINTI: Upo / Gorenje Oy Atomitie 5A 00370 Helsinki Puh. (09) 503 301. TEKNINEN TUKI: Askonkatu 9E 15100 Lahti arkisin 9-16: 09-503301 SISÄLLYSLUETTELO Sivu Ennen lieden käyttöönottoa 2 Turvallisuus 3 Laita pakkausmateriaalit kierrätykseen 3 Vanhan lieden hävittäminen 3 Liesi Ci 830 4 Liesi Ci 840 5 Liesi Ci 860 6 Liesi Ci 846 7 Liesi

Lisätiedot

DERBI HALUAA KIITTÄÄ SINUA

DERBI HALUAA KIITTÄÄ SINUA DERBI HALUAA KIITTÄÄ SINUA tuotteensa valitsemisesta. Lue tämä ohjekirja huolellisesti ennen kuin ajat ajoneuvolla ensimmäistä kertaa. Se sisältää ajoneuvoosi käyttöön liittyvää tietoa, ehdotuksia ja varotoimia,

Lisätiedot

03/05/08 21:19:23 3FKRH600_001. Honda XR125L OMISTAJAN KÄSIKIRJA. Honda Motor Co., Ltd. 2003

03/05/08 21:19:23 3FKRH600_001. Honda XR125L OMISTAJAN KÄSIKIRJA. Honda Motor Co., Ltd. 2003 03/05/08 21:19:23 3FKRH600_001 Honda XR125L OMISTAJAN KÄSIKIRJA Honda Motor Co., Ltd. 2003 03/05/08 21:19:28 3FKRH600_002 TÄRKEÄÄ TIETOA KULJETTAJA JA MATKUSTAJA Tämä moottoripyörä on suunniteltu kuljettajan

Lisätiedot

PIAGGIO NRG Purejet 50 Omistajan käsikirja

PIAGGIO NRG Purejet 50 Omistajan käsikirja PIAGGIO NRG Purejet 50 Omistajan käsikirja nrg04kansi_1.indd 3 06/17/04, 4:31 PM Maahantuoja: SUMEKO OY Kytömaantie 14, 04200 KERAVA Puh. (09) 502 812 fax (09) 2587 7922 Sähköposti: etunimi.sukunimi@sgn.fi

Lisätiedot

1 1 02/09/02, 10:23 PM 2 02/09/02, 10:23 PM 3 02/09/02, 10:23 PM 4 4 02/09/02, 10:23 PM ONNITTELUT! Olette tehneet erinomaisen valinnan hankkiessanne Piaggio Diesis 50:n. Ennen kuin lähdette matkaan, lukekaa

Lisätiedot

LUMILINGOT 6,5HP, RENGASMALLI, VETO- JA SÄHKÖ- KÄYNNISTEINEN. 13hp, telamalli, veto- ja sähkökäynnisteinen OMISTAJAN OPAS / KÄYTTÖOHJEKIRJA

LUMILINGOT 6,5HP, RENGASMALLI, VETO- JA SÄHKÖ- KÄYNNISTEINEN. 13hp, telamalli, veto- ja sähkökäynnisteinen OMISTAJAN OPAS / KÄYTTÖOHJEKIRJA OMISTAJAN OPAS / KÄYTTÖOHJEKIRJA LUMILINGOT 6,5HP, RENGASMALLI, VETO- JA SÄHKÖ- KÄYNNISTEINEN 13hp, telamalli, veto- ja sähkökäynnisteinen LUE NÄMÄ OHJEET HUOLELLA ENNEN KONEEN KÄYTTÖÖNOTTOA HANDAI IS

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE SINEMASTER DIGITAALINEN GENERATTORI. KGE1000Ti KGE2000Ti. Lue ja perehdy tähän ohjeeseen ennen koneen käyttöönottoa!

KÄYTTÖOHJE SINEMASTER DIGITAALINEN GENERATTORI. KGE1000Ti KGE2000Ti. Lue ja perehdy tähän ohjeeseen ennen koneen käyttöönottoa! KÄYTTÖOHJE SINEMASTER DIGITAALINEN GENERATTORI KGE1000Ti KGE2000Ti Lue ja perehdy tähän ohjeeseen ennen koneen käyttöönottoa! DAR0640 DAR0641 rev.a 060614 1. JOHDANTO Kiitos, kun päätit hankkia KIPOR-

Lisätiedot

GILERA Runner Purejet 50 Omistajan käsikirja

GILERA Runner Purejet 50 Omistajan käsikirja GILERA Runner Purejet 50 Omistajan käsikirja runner04kansi_2.indd 3 06/17/04, 4:46 PM Maahantuoja: SUMEKO OY Kytömaantie 14, 04200 KERAVA Puh. (09) 502 812 fax (09) 2587 7922 Sähköposti: etunimi.sukunimi@sgn.fi

Lisätiedot

GILERA ICE 50 KÄSIKIRJA

GILERA ICE 50 KÄSIKIRJA ONNITTELUT! Olette tehneet erinomaisen valinnan hankkiessanne Gilera Icen. Ennen kuin lähdette matkaan, lukekaa tämä käyttöopas huolella. Löydätte käyttöoppaasta kaiken tarpeellisen oppiaksenne tuntemaan

Lisätiedot

KESKUSPÖLYNIMURI. Käyttöja asennusohjeet

KESKUSPÖLYNIMURI. Käyttöja asennusohjeet by KESKUSPÖLYNIMURI Käyttöja asennusohjeet ESITTELY Haluaisimme onnitella Teitä keskuspölynimurihankinnastanne. Olet valinnut korkealaatuisen tuotteen, joka on valmistettu Saksassa. Hygieeninen puhtaus,

Lisätiedot

2006-2007 SPORTSMAN 450/X2/500/500 EFI/700/700 EFI/800 EFI OMISTAJAN KÄSIKIRJA

2006-2007 SPORTSMAN 450/X2/500/500 EFI/700/700 EFI/800 EFI OMISTAJAN KÄSIKIRJA 2006-2007 SPORTSMAN 450/X2/500/500 EFI/700/700 EFI/800 EFI OMISTAJAN KÄSIKIRJA 1 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO 1-2 TAKUUEHDOT 3 TURVALLISUUSOHJEET 4-5 VAROITUSTARRAT 6-15 TAKUUKORTIN TÄYTTÖ 16 AJONEUVON

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HOTPOINT AQC9 4F5 T/Z1 http://fi.yourpdfguides.com/dref/5587018

Käyttöoppaasi. HOTPOINT AQC9 4F5 T/Z1 http://fi.yourpdfguides.com/dref/5587018 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

POWER EQUIPMENT RUOHONLEIKKURI HRE42B. Omistajan käsikirja. Honda Europe Power Equipment S.A. Pôle 45 - Rue des Châtaigniers 45140 ORMES - FRANCE

POWER EQUIPMENT RUOHONLEIKKURI HRE42B. Omistajan käsikirja. Honda Europe Power Equipment S.A. Pôle 45 - Rue des Châtaigniers 45140 ORMES - FRANCE POWER EQUIPMENT RUOHONLEIKKURI HRE42B Omistajan käsikirja Honda Europe Power Equipment S.A. Pôle 45 - Rue des Châtaigniers 45140 ORMES - FRANCE Sisällysluettelo Turvaohjeita 4 Aloitus 4 Valmistelut 4 Käyttö

Lisätiedot

1) Turvallisuusohjeet...1. 2) Pakkausmateriaalien ja käytöstä poistetun laitteen hävittäminen...2

1) Turvallisuusohjeet...1. 2) Pakkausmateriaalien ja käytöstä poistetun laitteen hävittäminen...2 ADPF 1100 1) Turvallisuusohjeet...1 Arvoisa Asiakas, Lue nämä käyttöohjeet huolellisesti ja laita ne talteen myöhempää käyttöä varten. Luovuta käyttöohje mahdolliselle seuraavalle omistajalle. Tämän käyttöohjeen

Lisätiedot

Ruohonleikkuri HRX426C. Käyttöohjekirja

Ruohonleikkuri HRX426C. Käyttöohjekirja Ruohonleikkuri HRX426C Käyttöohjekirja Käyttöohjekirja (Alkuperäisen ohjeen käännös) HRX426C SISÄLLYSLUETTELO Alkusanat 2 Turvaohjeistus 3 Turvatarrat 5 Laitteen tunnistus 5 Hallintalaitteiden kuvaus 6

Lisätiedot

Sisältö. Alkusanat... 1 Tekniset tiedot... 2 Valmistautuminen ZR 120:n turvalliseen käyttöön... 3 ZR 120:n käyttö... 4 Yleistietoja...

Sisältö. Alkusanat... 1 Tekniset tiedot... 2 Valmistautuminen ZR 120:n turvalliseen käyttöön... 3 ZR 120:n käyttö... 4 Yleistietoja... Sisältö Alkusanat... 1 Tekniset tiedot... 2 Valmistautuminen ZR 120:n turvalliseen käyttöön... 3 ZR 120:n käyttö... 4 Yleistietoja... 5-6 Moottorikelkan tunnistus... 5 Hallintalaitteet... 5 Polttoaine-öljy...

Lisätiedot

(Diesel) Suomi FI Käyttäjän käsikirja. 330401 Rev. 06 (6-2004) *330401* www.tennantco.com

(Diesel) Suomi FI Käyttäjän käsikirja. 330401 Rev. 06 (6-2004) *330401* www.tennantco.com 6200 (Diesel) Suomi FI Käyttäjän käsikirja www.tennantco.com 330401 Rev. 06 (6-2004) *330401* Tämä käsikirja toimitetaan jokaisen uuden mallin mukana. Se sisältää tarvittavat käyttö-- ja huolto--ohjeet.

Lisätiedot

Käyttöohje SG11 SG13. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Suomi

Käyttöohje SG11 SG13. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Suomi Käyttöohje SG11 SG13 Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Suomi SISÄLLYSLUETTELO Käyttöohje SG11- ja SG13-kantojyrsimet Johdanto... 2 Asiakkaalle... 2

Lisätiedot

ONNEA UUDELLE MATKAILUAUTOLLENNE.

ONNEA UUDELLE MATKAILUAUTOLLENNE. OHJEKIRJA KABE Travel Master MF 2004 ONNEA UUDELLE MATKAILUAUTOLLENNE. Toivotamme onnea uudelle matkailuautollenne! Tätä valintaanne Teidän ei tarvitse katua, sillä uskomme KABE Travel Master -matkailuauton

Lisätiedot

MAANTIEKÄYTTÖÖN Tämä moottoripyörä on suunniteltu ainoastaan maantiekäyttöön.

MAANTIEKÄYTTÖÖN Tämä moottoripyörä on suunniteltu ainoastaan maantiekäyttöön. TÄRKEÄÄ TIETOA KULJETTAJA JA MATKUSTAJA Tämä moottoripyörä on suunniteltu kuljettajan ja yhden matkustajan kuljetukseen. Älä koskaan ylitä pyörän maksimikantavuutta, mukaan laskien lisävarusteet ja kuorma.

Lisätiedot

Johdanto. Sisältö. Power Max 726/826 OE -lumilinko Mallinro: 38816 Sarjanro: 314000001 tai suurempi Mallinro: 38817 Sarjanro: 314000001 tai suurempi

Johdanto. Sisältö. Power Max 726/826 OE -lumilinko Mallinro: 38816 Sarjanro: 314000001 tai suurempi Mallinro: 38817 Sarjanro: 314000001 tai suurempi Power Max 726/826 OE -lumilinko Mallinro: 38816 Sarjanro: 314000001 tai suurempi Mallinro: 38817 Sarjanro: 314000001 tai suurempi Form No. 3378-830 Rev A Käyttöopas Johdanto Tämä lumilinko on tarkoitettu

Lisätiedot