Käy katselemassa latuinfoa myös Hyvinkään Ladun nettiosoitteessa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Käy katselemassa latuinfoa myös Hyvinkään Ladun nettiosoitteessa www.hyvinkaanlatu.sportti.info."

Transkriptio

1

2

3 3 LATU-MIILU 2/2012 Puheenjohtajan tervehdys 4 Toimintakertomus 6 KESÄKALENTERI 13 Akumajalle 17 Suomi Meloo 18 Tiikerinlenkki 20 Johtokunta 21 Toimikunnat 22 Elämyspassi 23 Latu-Miilu on Hyvinkään Ladun jäsenlehti, joka ilmestyy kolme kertaa vuodessa. Toimittaja ja taittaja Lauri Huhti, jolle voi lähettää kirjoituksia, kuvia ja juttuideoita osoitteella Vaiveronkatu c 22, HYVINKÄÄ, p , Kirjoita jutut A 4-paperille 16 p. fontilla, otsikot 22 p., jutun enimmäispituus 5 liuskaa, kuvat mieluiten sähköisessä muodossa. Seuraavan lehden aineisto mennessä. Käy katselemassa latuinfoa myös Hyvinkään Ladun nettiosoitteessa Ilmoitushinnat ¼ sivua 20, ½ sivua 35, 1 sivu 50 ja takakansi 65 e.

4 4 Kevättä Latulaiset. Viime keväänä arvuuttelin tulisiko kolmaskin perättäinen lumitalvi, ja tulihan se sieltä. Vähän alussa arasteli, pudotti lumet vasta Loppiaiseksi, mutta sitten se pysyi ja lisääntyi, välillä reilumminkin. Latu-Miilukin aukesi jo Loppiaisviikonloppuna, aukiolopäiviä kertyikin yht. 33 välillä eli 3 kk aukioloaikaa hiihtokaudella, aika hyvin. Vapaa-aikaansa kanttiinipäivystykseen uhrasi 20 henkilöä, kuka kerran, kuka useammin. Kiitokset kaikille. Huoltokin oli tänä talvena helpompaa, kun syksyn runsaat sateet imeytyivät maahan ja täyttivät kaivon, niin vettä riitti omastakin takaa. Meinasi kaivon pumppu vaan tuhoutua, Tapaninpäivän myrskyssä kaatui iso kuusi metrin päähän pumpusta. Siinä se huilaa vieläkin, mitä nyt muutamia oksia karsittiin, että pumpulle pääsee. Korjataan pois kevättalkoissa, samoin kun muutama muukin puu, mitkä tontilta kaatuivat. Samassa rytäkässä kärsivät kolhuja myös tien varressa olevat kaupungin opasteet ja karttataulu. Talven retketkin sujuivat onnistuneesti latukalenterin mukaan ilman muutoksia. Lunta oli siis loppiaisesta asti, mutta latuja ei ollut Usmin suunnalla ajettu vielä tammikuun puolivälissäkään. Sukkulahiihto (15.1.) tehtiin umpilumessa luomulatua pitkin Usmin lenkillä. Kaatuneita puita oli reitin tukkeena useita. ( Kuvia löytyy nettisivuiltamme hyvinkaanlatu.sportti.info, kuten useasta muustakin tapahtumastamme). Mutta tulivathan ne puutkin aikanaan raivattua ja ladutkin ajettua. Hyvässä kunnossa ne olivatkin koko loppukauden, niin kauan kuin niitä ajettiin. Laurikin sai hyvin porukkaa peräänsä pidemmillä hiihdoilla Riihimäelle, Kiistaveikkojen majalle. ja Hyvinkään ympärihiihtoon. Umpihankihiihto hiihtastiin vaihteeksi toiseen suuntaa, Hyyppärästä kohti Petkelsuota. Alkumatka oli taajamahiihtoa siirtolapuutarhan läpi, ABC:n takapihan kautta Veikkarin sivuitse kohti Lapinmäkeä missä laavulla tauko. Sieltä peltojen kautta Petkelsuolle ja edelleen Seitsemän veljeksen reittiä myötäillen takaisin Hyyppärään. Latuhiihtoa tuli reitillä n. kilometri Hyyppäräntien varressa, muuten umpista, melko hyvin kantavaa hankea, hienosta kelistä nauttien.

5 5 Maaliskuulla sitten lumikenkäiltiin vaihtelevissa keleissä neljänä viikonloppuna. Aprillipäivän yllätysliikuntatapahtumaankin löytyi osallistujia. Lumikenkäilimme hienossa säässä kovia hankia, mäkiä kiipeillen 10 hengen joukolla Usmin uimarannalta Latu-Miiluun, missä Timo ja Seija olivat keitelleet meille nokipannukahvit laavulla. Paluumatkalla löysimme Ilveksen jäljet suolta Karhulammen pohjoispuolelta. Aprillipäivän tapahtuman kaltaisia retkiä tulee ehkä lisää ensi keväänä, eli ei ole etukäteen tietoa mistä, minne, millä, mihin aikaan, vaan tapahtuma toteutetaan keliolosuhteiden mukaan. Latualueen Elämyspassi tapahtumassa vierailimme Vantaan Ladun lumikenkäilytapahtumassa Bisan majalla, Sipoon korven uudessa kansallispuistossa. Toukokuulla vierailemme Helsingin Ladun majalla, Vaakkoilla, kesänavaustapahtumassa. Jos et vielä ehtinyt tai päässyt osallistumaan, niin kesäkalenterista löytyy lisää, tartu tilaisuuteen. Talvi meinasi loppua kesken kauden jo viikolla 12. Vantaassa vesi nousi pelloille ja joutsenet viettivät aikaansa Ali Mattilan kohdalla joessa. Mutta sitten se tuli takaisin, yöpakkaset ja hienot aurinkoiset päivät. Vesikin laski metrillä. Huhtikuun alku oli hienoa ulkoiluaikaa. Vietin Latu-Miilun kanttiinissa pääsiäisviikonlopun, asiakkaitakin kävi, mutta ihmettelimme porukalla missä muut ovat, pelloilla lunta ja hankikanto, metsässäkin olisi hanki kantanut kävelijää. Mutta nyt laitamme kanttiinin kiinni ja lähdemme porukalla hiihtämään, Kiilopäälle viikolla 16. Itse jään vielä varmistamaan, että kaikki lumet tulee hiihdettyä, viikolle 17. Eiköhän sitten ole jo aika siirtyä kesälajeihin, kalenterissa niitä löytyy.. Hyvää kesän alkua kaikille, nähdään tapahtumissa. t.kalevi.

6 6 HYVINKÄÄN LATU ry TOIMINTAKERTOMUS TOIMINTAKAUDELTA Hyvinkään Latu ry:n 59:s toimintavuosi alkoi paukkupakkasilla. Talvi oli kylmä ja runsasluminen. Hiihtokausi oli pitkä ja jatkui huhtikuulle asti. Kesä oli ennätyksellisen lämmin. Latu-Miilu lehti ilmestyi kolme kertaa vuoden aikana sisältäen retkitoimikunnan suunnitteleman toimintakalenterin ja jäsenten kirjoituksia. Latu-Miilu lehden toimittajana on Lauri Huhti, kotisivuja on ylläpitänyt Timo Tuomainen ja tiedottamisesta on vastannut puheenjohtaja Kalevi Kalliomäki. Latu-Miilun kanttiini on toiminut vapaaehtoisten kanttiinipäivystäjien voimin. Kanttiini oli auki Talvi oli ihanteellinen hiihtämiselle. Keväällä oli jopa hankikantoja. Edellisen kesän aikana kaivo kuivui niin, että koko hiihtokauden käyttövesi ja muut tarvikkeet vedettiin viikoittain ahkiolla kaupungista majalle. Huoltoryhmään kuuluivat Kalevi Kalliomäki, Heikki Sanna ja Jukka Eloranta. Toimintakauden aikana Ladun Majalla kävijöitä oli runsaasti. Hyvinkää Latu ry:n taloudellinen tilanne on pysynyt vakaana. Johtokunta ja toimihenkilöt Johtokunta Kalevi Kalliomäki puh.joht. Heikki Sanna varapuh.joht. Jukka Eloranta jäsen Lauri Huhti jäsen, Latu-Miilun lehden toimittaja Reijo Huuskonen jäsen Pentti Leppiaho jäsen Kaarina Moisio jäsen, Ikiliikkujat Timo Tuomainen kotisivut Seija Vuori jäsen Marja-Liisa Vuorio jäsen Merja Lastuvuori Liisa Seppo varajäsen varajäsen, kanttiinivuoron varaukset Jäsenkirjuri Taloudenhoitaja Päivi Vuori Raija Koskinen Toimikunnat Pelastus- ja etsintäpalvelutoimikunta: kokoonkutsuja Heikki Sanna. Jäsenet: Kalevi Kalliomäki, Raija Koskinen, Jaakko Laine, Timo Tuomainen ja Päivi Vuori.

7 7 Retkitoimikunta: kokoonkutsuja Kalevi Kalliomäki. Jäsenet: Lauri Huhti, Reijo Huuskonen, Tarja Kantojärvi (Ikinivel-ryhmä), Pentti Leppiaho, Kaarina Moisio (Ikiliikkujat-vanhusten ulkoiluttaminen), Timo Tuomainen ja Seija Vuori. Tiikerinlenkkitoimikunta: kokoonkutsuja Martti Hovi. Jäsenet: Kalevi Kalliomäki, Merja Lastuvuori, Pauli Partanen, Liisa Seppo ja Lauri Huhti kortistonhoitaja. Majatoimikunta: kokoonkutsuja Liisa Seppo. Jäsenet: Jukka Eloranta, Pirjo Heino, Heikki Moisio, Kaarina Moisio, Tilintarkastajat Klaus Siven varalla Hannele Sanna Riitta-Liisa Surakka varalla Elvi Wilén Uudenmaan latualueen yhdyshenkilöt Yhdyshenkilöt Uudenmaan latualueelle ovat puheenjohtaja ja sihteeri tai johtokunnan valitsemat henkilöt. Jäsenistö yhdistyksen jäsenmäärä oli 618 jäsentä. Vähennystä edelliseen vuoteen on 29 jäsentä. Lapsijäseniä on 54. Hyvinkään Latu ry on muistanut niitä jäseniä joiden syntymäpäivätiedot on ilmoitettu Suomen Latu ry:lle. Onnittelukortit on lähetetty 50 v., 60 v., 70 v., 75 v., 80 v. ja 85 v. jne. merkkipäiviä viettäville jäsenille. Tiedotukset Hyvinkään Ladun toiminnasta on tiedotettu Aamupostissa yhdistykset palstalla torstaisin ja Viikkouutisissa keskiviikkoisin yhdistykset palstalla sekä Latu-Miilu jäsenlehdessä (3). Lisäksi tapahtumakalenteri on näkyvissä Suomen Ladun internet-sivuilla ja Hyvinkään Ladun kotisivuilla SUOMEN LATU Suomen Latu järjesti Hyvinkään Rantasipissä kevätpäivät ja kevätliittokokouksen. Hyvinkään Latu järjesti tilaisuuteen liikunnallista teemalla Yhdessä ulos. Hyvinkään kaupungin tervehdyksen kokoukseen toi kaupunginjohtaja Raimo Lahti. Kevätpäivään osallistuivat Kalevi Kalliomäki (kävely), Lauri Huhti (pyöräily), Timo Tuomainen (sauvakävely), Kaarina Moisio (Ikiliikkujat), Marja-Liisa Vuorio, Reijo Huuskonen, Seija Vuori, Jukka Eloranta, Heikki Sanna ja Pentti Leppiaho sekä kevätliittokokoukseen osallistuivat Kalevi Kalliomäki, Lauri Huhti, Kaarina Moisio, Timo Tuomainen ja Seija Vuori. Suomen Ladun syysliittokokoukseen Vaasassa osallistuivat Kalevi Kalliomäki ja Lauri Huhti.

8 8 Liittokokouksessa päätettiin, että Suomen Ladun teemaa vuonna 2012 on edelleen Yhdessä -tekeminen. Yhdessä teemaa toteutetaan myös Hyvinkään Ladun toiminnassa ja tiedottamisessa. Suomen Ladun jäsenrekisteriä ollaan uusimassa. Hyvinkään Ladun osalta on nimetty jäsenrekisterin pääkäyttäjäksi jäsensihteeri Päivi Vuori ja varalle sihteeri Seija Vuori. Jäsenrekisterin käyttöönotto latuyhdistyksien osalta on vuonna UUDENMAAN LATUALUE Uudenmaan latualueen yhdyshenkilö Heini Varjamo Vantaan Ladusta Hyvinkään Ladusta on osallistutunut latualueen kevätkokoukseen Suomen Ladun toimistossa Timo Tuomainen ja Lauri Huhti. Syyskokoukseen on osallistunut Kalevi Kalliomäki Suomen Ladun toimistossa. OMA TOIMINTA TIIKERIN LENKKIÄ on vetänyt Martti Hovi. Suoritukset kaudelta olivat yhteensä 2549 suoritusta / 83 henkilöä. Suorituksia on edelliseen kauteen verrattuna 269 suoritusta vähemmän. Hiihtosuoritusten määrä väheni 127 suorituksella, pyöräilysuoritukset 103 suorituksella ja kävelysuoritukset 218 suorituksella. Sauvakävelysuoritukset kasvoivat 201 suorituksella. HIIHTO 401 suoritusta / henkilöä 27 PYÖRÄILY 392 suoritusta / henkilöä 26 KÄVELY 543 suoritusta / henkilöä 41 SAUVAKÄVELY 1235 suoritusta / henkilöä 37 Kauden kampanjasta saatu koko tuotto käytetään arvontapalkintona olevan MATKALAHJAKORTIN hankintaan. Voittosumman voi käyttää Suomen Ladun välittämiin matkoihin, myös kaukomatkoihin, Hyvinkään Ladun omiin matkoihin ja Suomen ladun kohteisiin, esim. Kiilopäällä. Lahjakortin arvo määräytyy vuosittain koko kauden aikana tehtyjen suoritusten määrän mukaan. Tiikerin lenkin päätöstilaisuudessa arvotun 254,90 lahjakortin voitti Seppo Helminen. Tiikerinlenkin suorittajista yli 200 suoritusta olivat seuraavilla henkilöillä: 334 Martti Hovi 326 Valma Soini 225 Seppo Helminen 223 Jukka Eloranta 203 Tuula Matara-aho Suosituimmat palautuslaatikot olivat Sveitsin pururata ja Vaivero.

9 9 LATU-MIILUN majan toiminnasta ja viihtyisyydestä ovat vastanneet kanttiinipäivystäjät ja talkooväki. Liisa Seppo on hoitanut kanttiinipäivystysten varauksia ja toiminut majatoimikunnan koolle kutsujana. Kalevi Kalliomäki on hoitanut kanttiiniostot ja toimittanut tarvikkeet majalle. Valma Soini on leiponut pullaa koko hiihtokauden ajan. Lintujen talviruokinta aloitettiin joulukuun alussa ja sitä jatkettiin kevääseen asti. Kanttiinikauden jälkeen maja siivottiin sisältä ja pihat haravoitiin. Kaivoon on asennettu uusi pumppu. Puita kaadettiin ja tehtiin klapeja puuvajaan. Siistimistalkoita on pidetty kaksi kertaa, joihin osallistui yhteensä 21 talkoolaista. Kesähelteillä kaivosta loppui vesi. Onneksemme syksyllä pitkään jatkuneet runsaat vesisateet toivat seuraavaksi syksyllä vettä kaivoon. Maja oli auki hiihtokaudella yhteensä 35 kertaa. Syksyllä kanttiini oli myös auki erilaisten tapahtumien yhteydessä. Kanttiinivuoroilla oli useita eri henkilöitä. Kanttiinivuorolaisten 75 lahjakortin voitti arvonnassa Kalevi Kalliomäki. Majan kanttiinipalveluita käytti kävijää. Kävijöitä oli 330 henkilöä enemmän kuin edellisenä vuonna. Tiedot on poimittu kanttiinin päiväkirjasta Jäsentilaisuudet: Tiikerinlenkin päätöstilaisuus (7) kuvailtapäivä (4), pikkujoulu (5) ja sääntömääräiset kevät- ja syyskokoukset (27). HIIHTOTAPAHTUMIA Laturetkiä järjestettiin kolme ja sukkula-/kuutamohiihtoja kuusi tapahtumaa, joihin osallistujia oli yhteensä 72, lisäystä on edelliseen vuoteen verrattuna 36 osallistujaa. Ylläskartanossa hiihtoviikolla oli mukana 5 henkilöä. Hiihtotapahtumia ovat vetäneet Lauri Huhti, Reijo Huuskonen, Kalevi Kalliomäki, Kaarina Moisio, Seija Vuori ja Timo Tuomainen LUMIKENKÄRETKIÄ järjestettiin viisi kertaa, joihin osallistui yhteensä 55 henkilöä. Lumikenkäretkien vetäjinä olivat Kalevi Kalliomäki ja Timo Tuomainen. LUONTORETKIÄ tehtiin yhteensä 11, joihin osallistui 168 henkilöä. Tiikerinlenkkejä tutuksi sauvakävely tapahtumia oli kuusi, joihin osallistui 63 henkilöä. Osallistujia oli yhteensä 231 mikä on 22 henkilöä enemmän kuin edellisvuonna. Kävely- ja patikkaretkiä ovat vetäneet Reijo Huuskonen Lauri Huhti, Pentti Leppiaho, Kalevi Kalliomäki, Kaarina Moisio ja Timo Tuomainen. PYÖRÄILYKAUSI alkoi pyöräilemällä pääsiäisvalakioille. Uutuutena oli pyöräretki Hirvijärvelle Pentti Leppiahon matkassa. Pyöräretkiä tehtiin 12, joihin osallistui yhteensä 101 henkilöä. Pyöräretkien vetäjinä olivat Kaarina Moisio, Lauri Huhti, Pentti Leppiaho, Kalevi Kalliomäki ja Timo Tuomainen

10 10 MELONTAKAUSI aloitettiin huhtikuun ja päättyi Melontaretkiä tehtiin 6 (37). Retket suuntautuivat: Puumala, Liesjärvi, Hämeenlinna, Espoon Suvisaaristo, Mommilan soutelut ja Hyvinkäämelonta, Hyvinkään Seudun Melojien tapahtuma, johon osallistuimme. Melontaretkiä ovat vetäneet Kalevi Kalliomäki ja Lauri Huhti. Hyvinkään Ladun Yhdessä -tapahtumiin osallistui yhteensä 601 henkilöä mikä on 79 henkilöä enemmän kuin vuonna MUUMI -hiihtokoulu (4 x 2 h). Hiihtokouluun osallistui 16 lasta, jotka olivat 4-7 vuotiaita. Kovista pakkasista huolimatta 10 lasta osallistui joka kerralla. Hiihtokoulu järjestettiin kolmannen kerran Lehtolan majan pihapiirissä. Väliajalla tarjoiltiin hiihtokoululaisille mehua ja pullaa. Muumipeikko vieraili viimeisenä päivänä. Muumi-hiihtokoulun ohjaajina olivat Kaarina Moisio, Timo Tuomainen, Seija Vuori, Lauri Huhti ja Erwin Borremans. Lisäksi apujoukoissa olivat mukana Emmi Parkkila, Marja-Liisa Vuorio, Jannika Vuori, Tommi Raunio ja Tuula Salomäenpää. IKILIIKKUJAT vanhusten ulkoiluttamisryhmä Hyvinkään ladun Ikiliikkujat-ulkoilutustapahtumatoiminta kohdistui kolmeen eri palvelutaloon (=Lepovilla, Mäntykoto ja Veteraanitalo) sekä kolmeen eri vanhainkotiin (=Kaunisto, Sahanmäki ja Paavola). Ulkoilutustapahtumissa oli kerrallaan 6-19 eri ulkoiluttajaa ja ulkoilutettavia oli kohteissa Vuoden aikana kävimme 2-3 kertaa eri vanhainkodissa tai palvelutalossa. Yhteensä viime vuoden aikana ulkoilutettiin 104 henkilöä. Osallistuimme ulkoilutustapahtumillamme Ikäinstituutin Vie vanhus ulos - haastekampanjaan ja saimme palkinnoksi jaksavimpana järjestönä DVD:n, jossa on voimisteluohjelma iäkkäille osat 1, 2, 3. ja kiitoksen mukanaolosta haastekampanjassa Suomen ladun kevätkokouksen yhteydessä, joka pidettiin Hyvinkäällä Rantasipissä, halukkaat kevätkokoukseen osallistujat saivat liittyä Hyvinkään ladun Ikiliikkujat-ryhmän mukana ulkoiluttamaan Veteraanitalon asukkaita. Vanhuksia oli 10 paikalla ja kevätkokousosallistujia 10 sekä 9 Hyvinkään latulaista. Tapahtuma huomioitiin Suomen ladun sunnuntain kevätliittokokouksen yhteydessä, jossa puheenjohtaja Pekka Alanen kertoi osallistuneensa Ikiliikkujat - ulkoilutukseen ja hän piti toimintaa esimerkillisenä toimintana myös muille latuyhdistyksille. Ikiliikkujat- ulkoilutustapahtuman viides toimintavuosi on käynnistymässä ja me toimimme muille hyvinkääläisille sekä valtakunnallisille järjestöille hyvänä esimerkkinä vapaaehtoistyöstä.

11 11 IKINIVEL-PIIRI nivelystävällinen liikunta Hyvinkään nivelpiiri/ikinivel: vertaisohjaaja Tarja Kantojärvi organisoi yhdessä Hyvinkään Ladun kanssa kahdeksan tapahtumaa, joihin osallistui yhteensä 67 henkilöä. JOHTOKUNTA on pitänyt 11 johtokunnan kokousta. Johtokunnan kokouksissa oli yhteensä 74 osallistumista ja 35 poissaoloa. VUOSIKOKOUKSIA on ollut 2 (27). RETKITOIMIKUNTA on pitänyt kolme kokousta (18). Turvallisuussuunnitelmat on tehty jokaiseen Hyvinkään Ladun järjestämään tapahtumaan. MAJATOIMIKUNTA on pitänyt yhden kokouksen. 27. SUOMI MELOO-tapahtuma. Hyvinkään Latu oli mukana 11 melojan joukkueella. Kapteenina toimi Lauri Huhti. SUOMI MELOO tapahtumaan järjestettiin suunnittelukokous ja auton pakkaus. Melonnan jälkeen oli tavaroiden purkaus ja kanoottien huolto sekä saunailta. PELASTUS- JA ETSINTÄPALVELUTOIMIKUNTA VAPEPA 2011 hälytykset: 36 hälytystehtävää, joista 8 valmiushälytystä. Etsintöjä 22. KOULUTUS Suomen Ladun koulutus Uusille toimijoille - järjestökoulutukseen on osallistunut Marja-Liisa Vuorio. Vapaaehtoinen pelastuspalvelu: Liikenteenohjauskurssi Timo Tuomainen ja Maastoetsintäharjoitus Raija Koskinen. YHTEISTYÖ Yhteistyö Hyvinkään kaupungin kanssa on jatkunut hyvin. Olemme osallistuneet Valtakunnalliseen pyöräviikkoon ja samalla Hyvinkää - Riihimäki pyöräilytapahtumaan järjestämällä pyöräilytapahtumia. Hyvinkään kaupungin hanke Askel hyvään liikkumiseen Liikkumisen ohjuksen kehittäminen Hyvinkäällä projektiryhmään on Hyvinkään Ladun edustajana osallistunut Antero Naskila. Latu Miilun palveluita ovat käyttäneet mm. Härkävehmaan, Puolimatkan ja Martinkoulu. Hyvinkään latu on ollut mukana Hyvinkään Expert-hiihto, Monnin hiihto ja Ruskaretki tapahtumissa pitämällä Latu-Miilun majaa auki. Reumayhdistys, Hyvinkään Erämatkat Oy ja Tunturikerho Kuokte on

12 12 saanut käyttää Latu-Miilun majaa omassa toiminnassaan tukikohtana kerran tai kaksi kuluvan vuoden aikana. Järvenpään Latu on osallistunut Hyvinkään Ladun Isänpäiväretkelle 22 osallistujan joukolla. Muuhun yhteistyöhön osallistumiset Vehkojan palloiluhalli: TUL kuntokampanja startti. Kaarina Moisio osallistui Hyvinkään kaupunki järjestänyt liikunta- ja nuorisoyhdistysten tapaaminen. Kalevi Kalliomäki on osallistunut Vantaan Heurekassa Valtakunnallinen ulkoiluseminaari, Sulka2- raportin julkaiseminen. Kalevi Kalliomäki osallistui. LOPUKSI Hyvinkään Latu ry on tulevaisuudessa merkittävien haasteiden edessä. Muutosta ja uudistumista pitää tapahtua. Jäsenpalvelun tulee olla toimiva, mutta miten aktivoidaan vapaaehtoisia toimijoita lisää ja mitkä ovat toimintamuodot ja -mahdollisuudet? Hyvinkään Latu ry:n järjestämät ulkoilutapahtumat ovat pääsääntöisesti maksuttomia ja suunnattu kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneet liikkumaan YHDESSÄ ulkona.

13 13 KESÄKALENTERI Touko-elokuu 2012 Tervetuloa Hyvinkään Ladun järjestämille pyörä-, patikka-, melontaretkille ja muihin tapahtumiin! Tilaisuudet ovat jäsenyydestä riippumatta avoimia kaikille ja useimmiten maksuttomia. Oheisessa kalenterissa on myös joitakin muiden yhteisöjen järjestämiä tapahtumia. Tapahtumien vetäjien puhelinnumerot löytyvät joko tapahtumatiedoista tai johtokunnan yhteystiedoista. Soittele, kun haluat lisätietoa! Vetäjä saattaa sairastumisesta tai muusta syystä vaihtua tai tulla muita muutoksia. Aamupostin Yhdistykset-palsta torstaisin sekä Hyvinkään Viikkouutisten Yhdistykset-palsta keskiviikkoisin kertoo ajankohtaisen tilanteen. Lisätietoja myös sekä kuvia toiminnastamme kotisivullamme TOUKOKUU Ke 2.5. Su 6.5. Ma 7.5. Ke 9.5. TIIKERINLENKIN KAUDEN AVAUSPYÖRÄILY. Lähtö Hitsaajat-patsaalta klo 18. Ridasjärven lenkki. Matka n. 30 km. Tiedustelut Kaarina Moisio, p Uudenmaan Latualueen ELÄMYSPASSITAPAHTUMA Vaakkoilla. Helsingin Ladun järjestämä kesäkauden avaus. Mukaan tarvitset retkivarustuksen, eväät ja saunakamppeet. Lähtö Aleksis Kivenkadun P-paikalta klo 9 kimppakyydein. Tiedustelut Kalevi Kalliomäki, p Tiikerinlenkki tutuksi PYÖRÄRETKI Erkylän linkkitornille. Matka n. 25 km. Lähtö Hitsaajat-patsaalta klo 18. Tiedustelut Lauri Huhti, p Tiikerinlenkki tutuksi PYÖRÄRETKI Herusiin/Noppoon. Matkalla poiketaan tutustumaan Vittorio Gianninin polkupyörämuseoon Hyvinkäänkylässä. Matka n. 30 km. Lähtö Hitsaajat-patsaalta klo 18. Tiedustelut Timo Tuomainen, p

14 14 Ke 9.5. IKINIVEL pyöräretki Vittorio Gianninin polkupyörämuseoon Hyvinkäänkylässä. Lähtö Hitsaajat-patsaalta klo 18. Matka n. 10 km. Tiedustelut Tarja Kantojärvi, p To Tiikerinlenkki tutuksi PYÖRÄRETKI Kytäjälle. Matka n. 25 km. Lähtö Hitsaajat-patsaalta klo 18. Tiedustelut Kalevi Kalliomäki, p Pe Tiikerinlenkki tutuksi PYÖRÄRETKI Kaukas/Huikkoon. Matka n. 30 km. Lähtö Hitsaajat-patsaalta klo 18. Tiedustelut Pentti Leppiaho, p La Kansallisen pyöräilypäivän PYÖRÄRETKI Arolampi/Riihimäki. Matka n. 30 km. Lähtö Hitsaajat-patsaalta klo 14. Tiedustelut Timo Tuomainen, p La HYVINKÄÄN LÄPIMELONTA Hyvinkään Seudun Melojat, Pasi Aaltonen, p Hyvinkään Ladun kanoottien varaukset Kalevi Kalliomäki, p Su ÄITIENPÄIVÄN PERINTEINEN KESÄNAVAUSPATIKKA Usmissa nuotiokahveineen. Evästä ja muki reppuun. Lähtö Latu-Miilusta, Usmintie 303, klo 10. Retken kesto n. 3 tuntia. Tiedustelut/opastus Kalevi Kalliomäki, p La TALKOOT LATU-MIILUSSA. Siivotaan ympäristöä ja majaa klo 10 alkaen. Keittoa ja kahvitarjoilua. Su MELONTAPÄIVÄ, lähtö klo 9 Kalevilta, Nummenkärjentie 2. Osanottomaksu. Kanoottien varaukset Kalevi Kalliomäki, p Su IKINIVEL retki Petkelsuolle, kimppakyydein Aleksis Kivenkadun P-paikalta klo 12. Tiedustelut Tarja Kantojärvi, p La IKILIIKKUJAT ulkoilutamme Hyvinkään palvelu- ja vanhainkotien asukkaita klo 10. Tiedustelut ja ilmoittautuminen Kaarina Moisio, p Su PYÖRÄRETKI Nurmijärven Myllykoskelle. Matka 40 km. Lähtö Hitsaajat-patsaalta klo 10, säävaraus. Tiedustelut Pentti Leppiaho, p

15 15 KESÄKUU Su 3.6. MELONTAPÄIVÄ, lähtö klo 8 Kalevilta, Nummenkärjentie 2. Osanottomaksu, kanoottien varaukset Kalevi Kalliomäki, p SUOMI MELOO Petäjävesi Laukaa. Hyvinkään Ladun joukkue jälleen mukana, tiedustelut ja ilmoittautumiset Lauri Huhti, p Su PYÖRÄRETKI Kalkkilammen lehtoon Tikankontteja katsomaan. Edellisiin kesiin verrattuna retki pyöräillään nyt viikkoa aiemmin, joten toiveissa on nähdä kukat täydessä loistossaan. Matka n. 45 km, eväät ja juotavaa sekä pikkurahaa mukaan. Lähtö klo 10 ABC n terassilta. Tiedustelut Timo Tuomainen, p La IKILIIKKUJAT ulkoilutamme Hyvinkään palvelu- ja vanhainkotien asukkaita klo 10. Tiedustelut ja ilmoittautuminen Kaarina Moisio, p Su Retki LIESJÄRVEN KORTENIEMEEN, jossa mahdollisuus osallistua Luonnonkukkapäivän kukkaretkeen klo 11. Lähtö Aleksis Kivenkadun P-paikalta klo 9, osanottomaksu. Tiedustelut Kalevi Kalliomäki, p SUOMEN LADUN LEIRIPÄIVÄT Enonkoskella. Lisätiedot Latu & Polku-lehdessä. Yhdistys maksaa osallistujien kilpailumaksut. Ilmoittautumiset kilpailuihin 8.6. mennessä Kalevi Kalliomäki, p

16 16 HEINÄKUU La IKILIIKKUJAT ulkoilutamme Hyvinkään palvelu- ja vanhainkotien asukkaita klo 10. Tiedustelut ja ilmoittautuminen Kaarina Moisio, p Su MOMMILANJÄRVEN SOUTELUT melomme Oitista Mommilanjärven kilpailukeskukseen seuraamaan soututapahtumaa, kokopäiväretki, osanottomaksu. Lähtö klo 8 Kalevilta, Nummenkärjentie 2. Tiedustelut ja kanoottien varaukset Kalevi Kalliomäki, p MELONTAVIIKONLOPPU Padasjoella, Päijänteen kansallispuistossa, kohteena Kelvene. Lähtö klo 8 Nummenkärjentie 2. Osanottomaksu. Tiedustelut, opastus ja kanoottien varaukset Kalevi Kalliomäki, p ELOKUU Su 5.8. MELONTAPÄIVÄ lähtö klo 8 Kalevilta, Nummenkärjentie 2. Kokopäiväretki, osanottomaksu. Kanoottien varaukset Kalevi Kalliomäki, p Su IKILIIKKUJAT ulkoilutamme Hyvinkään palvelu- ja vanhainkotien asukkaita klo 10. Tiedustelut ja ilmoittautuminen Kaarina Moisio, p PATIKKAVIIKONLOPPU ILOMANTSISSA, kohteena Suomen vanhin retkipolku Taitajan taival Mekrijärveltä Petkeljärven kansallispuistoon, matka n. 32 km. Kokoontuminen Ilomantsin vesitornilla lauantaina klo 9, omat kyydit. Majoitustiedusteluihin vastaa sekä ilmoittautumisia ottaa vastaan Reijo Huuskonen, p Su PYÖRÄRETKI Kytäjä/Herunen, lähtö Aleksis Kivenkadun P-paikalta klo 12. Juotavaa ja uimakamppeet mukaan. Tiedustelut Timo Tuomainen, p RETKIVIIKKO AKUMAJALLA, katso erillinen ilmoitus tässä lehdessä. Vapaita paikkoja voi tiedustella asti Kalevilta, p

17 17 AKUMAJALLE vko 35 / Hyvinkään Latu järjestää viikon Akumajalla ruskan kynnyksellä, vielä kesä keleissä. Viikko tehdään ns. omakustanteisena, eli yhdistys ei osallistu kustannuksiin, eikä ota voittoa tapahtumasta. Yhteiskuljetusta emme järjestä, viikko alkaa ja loppuu Suomen Latu Kiilopäältä, Kiilopääntie 620 Saariselkä. Sinne pääsee bussilla, junabussilla, lentäen Ivaloon, ja omalla autolla. Näitä autoja käytämme kuljetukseen Akumajalle ja takaisin. Junabussi Rovaniemeltä saapuu Kiilopäälle n. klo 12, joten paikalla voi lounastaa, jonka jälkeen aloitamme matkan kohti Akua. Viikon vuokra on e 870,- mikä jaetaan osallistujien kesken, eli on osallistumismaksu. Autoille maksetaan kilometrikorvaus kimppakyyti periaatteella. Vuodepaikkoja Akumajalla on 11 petiä ja yksi sohva. Teltassa voi myös yöpyä pihapiirissä ja käyttää majan palveluita. Telttapaikan maksu on puolet petipaikan maksusta. Tällä hetkellä petipaikkoja on jäljellä 3/11 ja telttailijoita on yksi, eli vielä mahtuu. Tällä osanottomäärällä petipaikan hinta on e 96 ja teltta e 48. Päiväkävijöiltä ja muilta ohikulkijoilta veloitamme vähintään kennelin. Kimppakyytimaksu on yhdistyksen nykyisin käytössä olevalla korvauksella (snt 40 ) / e 42 edestakaisin. Kimppakyytimaksua tarkennamme paikan päällä sopimuksen mukaan, eli voi olla alempikin. Ilmoittautumisia otamme vastaan asti ja osanottomaksusta lähetämme pankkisiirron, eräpäivä Tiedusteluihin vastaa ja ilmoittautumisia vastaanottaa Kalevi Kalliomäki, p , tai

18 SUOMI MELOO-KANOOTTIVIESTI PETÄJÄVESI LAUKAA Suomi Meloo -viesti kiertelee tällä kertaa Keski-Suomen vesireiteillä. Lähdemme liikkeelle Petäjävedeltä Vanhan Vitosen reittiä Jämsän kautta Päijänteelle, jonne päästyämme käännämme kokat kohti Jyväskylää. Täältä jatkamme Leppäveden kautta Laukaalle ja edelleen Keiteleelle, jossa käännymme kohti itää ja Konneveden vesistöjä. Viesti päättyy Laukaalle. Melajuhlapaikkana on tällä kertaa Iisvesi, jonne saavumme keskiviikkona Melontaosuuksia reitille mahtuu 29, joiden pituus vaihtelee 10 ja 30 km välillä. Tavallisimmillaan osuus on sellaiset km pitkä ja aikaa siihen käytetään 4 5 tuntia. Hyvinkään Latu meloo viestin pääosin kaksikoilla. Joukkueella on käytettävissään nopeakulkuinen Star-kaksikko, joten toisinaan tuo johtokajakista määrätty vauhti saattaa tuntua sangen rauhalliselta. Joukkueessa on myös kokenutta melojakaartia, eli vähemmälläkin melontakokemuksella uskaltaa mukaan joukkueeseen. Lauri Huhti on lupautunut jälleen HL joukkueen kippariksi, joten hän on valmis vastaamaan mahdollisiin kyselyihin sekä ottamaan vastaan ilmoittautumiset numerossa , tai sähköpostilla Yhteydenottoasi kaivataan mennessä. Mikäli koko viikon urakoiminen ei aikatauluihisi sovi, otamme myös melojia osalle viikosta. Kokoonnumme ensi kertaa 5.5. sopimaan melontaviikon asioista sekä harjoitusmelonnoista. Tervetuloa mukaan Hyvinkään Ladun melontajoukkueeseen.

19 19 M E L O N T A A S I A A Hyvinkään Latu omistaa tätä nykyä neljä kanoottia. Niitä käytetään ensisijaisesti yhdistyksen omissa tapahtumissa. Voit ilmoittautuessasi varata kanootin käyttöösi tapahtuman ajaksi maksutta. Jäsenet voivat kuitenkin varata kanootteja omiin melontoihinsa seuraavin hinnoin: Yksikkö 10 vrk, 40 vk / kaksikko 20 vrk, 80 vk. Vuokraushinta sisältää kanootin varusteineen/ melat, melontaliivit ja aukkopeitteet kajakkeihin. Kalusto: Latu-Lady/ merikajakkiyksikkö Mari, kahdella lastitilalla kumiluukuin Latu-Lempi/ merikajakkikaksikko Unalaska II, retkikaksikko tavaraa-aukolla ja kahdella lastitilalla kumiluukuin Latu-Welho/ merikajakkikaksikko Star, nopeakulkuinen kevyt kaksikko kahdella kansitilalla kumiluukuin Latu-Lyyli/ inkkari, lasikuituinen kahden hengen avokanootti retkeilyyn Lisäksi on käytettävissä: suojakäsineitä 1 pari, yksi melontapusero (s) vedenpitävä, varustesäkki 7 kpl, vedenp., eri kokoja, heittomallinen pelastusköysi 1 kpl. Varaukset Kalevilta p , PERÄKÄRRY kanoottien (ja muutakin) kuljetusta varten Yhdistyksellä on PERÄKÄRRY lähinnä kanoottien kuljetusta varten. Se on varustettu irrotettavalla kanoottien kuljetustelineellä, joten sitä voi käyttää muihinkin kuljetuksiin. PERÄKÄRRYN kokonaispaino on 750 kg, kantavuus 500 kg; lavakoko 150x300 cm. PERÄKÄRRYÄ vuokrataan hintaan 20 / vrk tai sopimuksen mukaan. Tiedustelut Kalevilta kuten yllä.

20 20 TIIKERIN LENKKI: kausi Kävely ja sauvakävely koko kauden punaiset laatikot Pyöräily touko-elokuussa : vihreät laatikot Hiihto hiihtokauden puitteissa: punaiset laatikot Suorituskortteja (10 senttiä/kpl) myyvät paikalliset R-kioskit ja monet yksityiset kioskit. Kortteja saa jättää laatikoihin yhden suorituksen verran vuorokaudessa. Kauden jälkeen seuraa palkintoarvonta. Pääpalkinnon arvo riippuu suoritusten määrästä (määrä x kortin hinta); se on lahjakortti Suomen Ladun matkakohteeseen. Tiedustelut Martti Hovi, , Lauri Huhti , Kalevi Kalliomäki

21 21 JOHTOKUNTA v Kalevi Kalliomäki Nummenkärjentie 2, Hyvinkää puheenjohtaja puh. Heikki Sanna Martinkatu 12 C 21, Hyvinkää varapuheenjohtaja puh. Seija Vuori sihteeri Jukka Eloranta Reijo Huuskonen Lauri Huhti tiedottaja Pentti Leppiaho Kaarina Moisio Timo Tuomainen kotisivut Liisa Vuorio Kirjavantolpankatu 2 A 6, Hyvinkää puh , Väinölänkatu J, Hyvinkää puh , Kansankatu 29 B, Hyvinkää puh , Vaiveronkatu C 22, Hyvinkää puh , , Helenenkatu 9 B 23, Hyvinkää puh , Pohjoinen Puistokatu 6 A 9, Hyvinkää puh , Kirjavantolpankatu 2 A 6, Hyvinkää , Pikkukalliontie 1, Hyvinkää puh ,

LATU-MIILU 2/2014 TIIKERINLENKKI

LATU-MIILU 2/2014 TIIKERINLENKKI 2 LATU-MIILU 2/2014 Tiikerinlenkki 3 Puheenjohtajan tervehdys 4 Ruskan taikaa 5 Kansallispuistopatikoita 6 Melonta-asiaa 7 KESÄKALENTERI 8 Suomi Meloo 11 Toimintakertomus 12 Johtokunta 18 Toimikunnat 19

Lisätiedot

LATU-MIILU 3/2012. Käy katselemassa latuinfoa myös Hyvinkään Ladun nettiosoitteessa www.hyvinkaanlatu.sportti.info.

LATU-MIILU 3/2012. Käy katselemassa latuinfoa myös Hyvinkään Ladun nettiosoitteessa www.hyvinkaanlatu.sportti.info. 3 LATU-MIILU 3/2012 Puheenjohtajan tervehdys 4 Ulkoilu elämäntavaksi 6 SYYSKALENTERI 7 Tiikerinlenkki 12 Kiilopään hiihtoviikko 13 Johtokunta 16 Elämyspassi 18 Kuvat; 2011 Miilunpatikka 1 2011 Isänpäivän

Lisätiedot

Nurmijärven Latu ry Jäsentiedote 2010-2

Nurmijärven Latu ry Jäsentiedote 2010-2 Nurmijärven Latu ry Jäsentiedote 2010-2 Syyskuinen aamu valkenee retkeilijän nuotion loimutessa Lopen maisemissa 1 Nurmijärven Latu ry hallitus ja toimihenkilöt Keijo West puheenjohtaja Puh. 040-511 1122

Lisätiedot

Jäsenlehti nro 1 / 2012

Jäsenlehti nro 1 / 2012 Jäsenlehti nro 1 / 2012 Yhteystiedot Helsingin Latu on yhdistys luonnon ja liikunnan ystäville. Lajitarjontaan kuuluvat retkeily, vaellus, geokätköily, hiihto, keppijumppa, lentopallo, luontouinti, lumikenkäily,

Lisätiedot

Vantaan Latu. Jäsentiedote 2010. Tuuleen nojailua Naukun huipulla.

Vantaan Latu. Jäsentiedote 2010. Tuuleen nojailua Naukun huipulla. Vantaan Latu 1 Jäsentiedote 2010 Tuuleen nojailua Naukun huipulla. Julkaisija Vantaan Latu ry. Vallikuja 4 01280 Vantaa puh. 050 306 8967 www.vantaanlatu.com Perustettu 4.2.1965 Kansikuva Johanna Mononen

Lisätiedot

Puheenjohtajan kynästä

Puheenjohtajan kynästä 1 TAPAHTUMAT Tampereen Taivaltajat ry:n tiedotuslehti 39. vsk. No 3/11, 1.6.2011 Päätoimittaja: Toimitus: Taitto: Anna-Maija Rae Jari-Pekka Isotalo Tapani Jantunen Anna-Maija Rae Ilmoitushinnat vuonna

Lisätiedot

Vantaan Latu. Jäsentiedote 1 2009

Vantaan Latu. Jäsentiedote 1 2009 Vantaan Latu Jäsentiedote 1 2009 Julkaisija Vantaan Latu ry. Vallikuja 4 01280 Vantaa puh. 050 306 8967 www.vantaanlatu.com Perustettu 4.2.1965 Kansikuva Heini Enström Nuorttijoki Ruskavaellus 2008 Kuvat

Lisätiedot

Tunturikerho Kavtsin jäsenlehti 1/2010

Tunturikerho Kavtsin jäsenlehti 1/2010 Tunturikerho Kavtsin jäsenlehti 1/2010 Kavtsi Tunturiladun kahdeksas kerho Retkeilyä vuodesta 1972 Tunturikerho Kavtsi Jäsenmäärä 2010 600 jäsentä Jäsenmaksut vuonna 2010 ovat: Yksilöjäsen 32,00 euroa

Lisätiedot

Vantaan Latu. Jäsentiedote 2011

Vantaan Latu. Jäsentiedote 2011 Vantaan Latu 1 Jäsentiedote 2011 Kokoukset Vantaan Latu ry:n sääntömääräinen Julkaisija Vantaan Latu ry. Arjantie 3b, 01420 Vantaa www.vantaanlatu.com Perustettu 4.2.1965 Kansikuva Hossa-Iikoski 2009 Kuvat

Lisätiedot

Jäsenlehti 1/2015. http://joensuunlatu.sporttisaitti.com

Jäsenlehti 1/2015. http://joensuunlatu.sporttisaitti.com Jäsenlehti 1/2015 http://joensuunlatu.sporttisaitti.com Sisältö 1/2015 Puheenjohtajan terveisiä...3 Lykynlampi hiihtämään, munkkikahville ja saunomaan...4 Kuhamaja...5 Hiihto...6 Patikkaretket, päiväretket...

Lisätiedot

Jäsenlehti 2011 nro: 1

Jäsenlehti 2011 nro: 1 Jäsenlehti 2011 nro: 1 Yhteystiedot Helsingin Latu on yhdistys luonnon ja liikunnan ystäville. Lajitarjontaan kuuluvat retkeily, vaellus, geokätköily, hiihto, keppijumppa, lentopallo, luontouinti, maastorullaluistelu,

Lisätiedot

Vantaan Latu. Jäsentiedote 2011

Vantaan Latu. Jäsentiedote 2011 Vantaan Latu 2 Jäsentiedote 2011 Sisällysluettelo Julkaisija Vantaan Latu ry. Arjantie 3b, 01420 Vantaa www.vantaanlatu.com Perustettu 4.2.1965 Kansikuva Sipoonkorpi 2011, Bisajärventie Kuvat Hannu Kerman

Lisätiedot

RAISION RINKKA RY JÄSENTIEDOTE 2-2015

RAISION RINKKA RY JÄSENTIEDOTE 2-2015 RAISION RINKKA RY JÄSENTIEDOTE 2-2015 1 RAISION RINKKA RY LIIKUNNAN PUOLESTA JO VUODESTA 1979 Raision Rinkka r.y.:n johtokunta ja muut toimihenkilöt vuonna 2015 Puheenjohtaja Mirkka Karikoski Meriläntie

Lisätiedot

RAISION RINKKA RY JÄSENTIEDOTE 3-2014

RAISION RINKKA RY JÄSENTIEDOTE 3-2014 RAISION RINKKA RY JÄSENTIEDOTE 3-2014 1 RAISION RINKKA RY LIIKUNNAN PUOLESTA JO VUODESTA 1979 Raision Rinkka r.y.:n johtokunta ja muut toimihenkilöt vuonna 2014 Puheenjohtaja, Vapepa Mirkka Karikoski Meriläntie

Lisätiedot

Jäsentiedote 2/2010 Toukokuu 2010 MYLLYKOSKEN LATU

Jäsentiedote 2/2010 Toukokuu 2010 MYLLYKOSKEN LATU Jäsentiedote 2/2010 Toukokuu 2010 MYLLYKOSKEN LATU TOIMIHENKILÖT VUONNA 2010 Hallitus Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Raija Härmä Pekantie 12, 46800 Anjalankoski Eero Nurmi Jäsenet Mari Haaja Raija Immonen

Lisätiedot

Jäsenlehti nro 2 / 2014

Jäsenlehti nro 2 / 2014 Jäsenlehti nro 2 / 2014 Yhteystiedot Helsingin Latu on yhdistys luonnon ja liikunnan ystäville. Lajitarjontaan kuuluvat retkeily, vaellus, hiihto, sauvakävely ja kävely, lumikenkäily, pyöräily, melonta,

Lisätiedot

Jäsenlehti nro 4 / 2014

Jäsenlehti nro 4 / 2014 Jäsenlehti nro 4 / 2014 Yhteystiedot Helsingin Latu on yhdistys luonnon ja liikunnan ystäville. Lajitarjontaan kuuluvat retkeily, vaellus, hiihto, sauvakävely ja kävely, lumikenkäily, pyöräily, melonta,

Lisätiedot

MYLLYKOSKEN LATU MYLLYKOSKEN LATU RY. Jäsentiedote 1/2015. Kuvat: Hannu Halonen

MYLLYKOSKEN LATU MYLLYKOSKEN LATU RY. Jäsentiedote 1/2015. Kuvat: Hannu Halonen MYLLYKOSKEN LATU MYLLYKOSKEN LATU RY Jäsentiedote 1/2015 Kuvat: Hannu Halonen TOIMIHENKILÖT VUONNA 2015 Hallitus Puheenjohtaja Anne Mynttinen 0400 894 803, anne.mynttinen@kolumbus.fi Varapuheenjohtaja

Lisätiedot

RAISION RINKKA RY JÄSENTIEDOTE 1-2014

RAISION RINKKA RY JÄSENTIEDOTE 1-2014 RAISION RINKKA RY JÄSENTIEDOTE 1-2014 RAISION RINKKA RY LIIKUNNAN PUOLESTA JO VUODESTA 1979 Raision Rinkka r.y.:n johtokunta ja muut toimihenkilöt vuonna 2014 Puheenjohtaja, Vapepa Varapuheenjohtaja ja

Lisätiedot

Puheenjohtajan pulinoita. Sisältö. Jyväskylän Ladun jäsenlehti. Ilmoitushinnat. Vuokraus. Ladun majan kevättalkoot. Jyväskylän Ladun jäsenmaksut

Puheenjohtajan pulinoita. Sisältö. Jyväskylän Ladun jäsenlehti. Ilmoitushinnat. Vuokraus. Ladun majan kevättalkoot. Jyväskylän Ladun jäsenmaksut Jyväskylän Ladun jäsenlehti Lehti ilmestyy 4 kertaa vuodessa: tammi helmikuussa, huhti toukokuussa, elo syyskuussa ja marras joulukuussa. Jäsenlehdet ovat luettavissa myös netissä yhdistyksemme kotisivuilla.

Lisätiedot

Tunturikerho Kavtsin jäsenlehti 4/2012

Tunturikerho Kavtsin jäsenlehti 4/2012 Tunturikerho Kavtsin jäsenlehti 4/01 Kavtsi Tunturiladun kahdeksas kerho Retkeilyä vuodesta 197 Tunturikerho Kavtsi Jäsenmäärä 575 jäsentä Jäsenmaksut vuonna 013 ovat: Yksilöjäsen 38,00 euroa Perhejäsenmaksu

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2/2013. http://joensuunlatu.sporttisaitti.com/ JUHLITAAN KANSALLISPUISTOJA KOKO VUOSI!

JÄSENTIEDOTE 2/2013. http://joensuunlatu.sporttisaitti.com/ JUHLITAAN KANSALLISPUISTOJA KOKO VUOSI! http://joensuunlatu.sporttisaitti.com/ JÄSENTIEDOTE 2/2013 JUHLITAAN KANSALLISPUISTOJA KOKO VUOSI! Suomen kansallispuistot täyttivät tänä vuonna 75 vuotta. Sen kunniaksi Suomen Latu viritteli ajatusta

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Imatran Lapinkävijät ry:n vuosijulkaisu, 58 vsk. Kansikuva: Talvinen kelo Kiilopäältä

Sisällysluettelo. Imatran Lapinkävijät ry:n vuosijulkaisu, 58 vsk. Kansikuva: Talvinen kelo Kiilopäältä 2014 Sisällysluettelo Puheenjohtajan puheenvuoro...................................................... 1 Toimitukselta.......... 1 Suomi meloo 30 vuoden ikään.......... 2 Saarihelyn remonttimatka..........

Lisätiedot

Tapahtumat. Hyvää kesää kaikille toivottaa Raipe. Tampereen Taivaltajat ry:n tiedotuslehti. 34. vsk. Nro 3/06, 1.6.2006

Tapahtumat. Hyvää kesää kaikille toivottaa Raipe. Tampereen Taivaltajat ry:n tiedotuslehti. 34. vsk. Nro 3/06, 1.6.2006 Tapahtumat Tampereen Taivaltajat ry:n tiedotuslehti 34. vsk. Nro 3/06, 1.6.2006 Päätoimittaja Toimitus Taitto Anna-Maija Rae Jari-Pekka Isotalo, Tapani Jantunen Taina Puha Ilmoitushinnat vuonna 2006: 1/1

Lisätiedot

Helsingin Latu. Jäsenlehti. Ruskavaellusten suosio kasvaa. Mervi Hakola kertoo kokemuksiaan sivuilla 6-7.

Helsingin Latu. Jäsenlehti. Ruskavaellusten suosio kasvaa. Mervi Hakola kertoo kokemuksiaan sivuilla 6-7. Helsingin Latu Jäsenlehti Ruskavaellusten suosio kasvaa. Mervi Hakola kertoo kokemuksiaan sivuilla 6-7. Helsingin Latu ry (perustettu 1940) Toimisto Helsinginkatu 8 A 7 00500 Helsinki puh. 735 331 E-mail

Lisätiedot

Toivotan onnellista ja liikunnallista vuotta 2011 kaikille Taivaltajille!

Toivotan onnellista ja liikunnallista vuotta 2011 kaikille Taivaltajille! 1 TAPAHTUMAT Tampereen Taivaltajat ry:n tiedotuslehti 39. vsk. No 1/11, 3.1.2011 Päätoimittaja: Anna-Maija Rae Toimitus: Jari-Pekka Isotalo, Tapani Jantunen Taitto: Anna-Maija Rae Ilmoitushinnat vuonna

Lisätiedot

Jäsenlehti nro 1 / 2014

Jäsenlehti nro 1 / 2014 Jäsenlehti nro 1 / 2014 Yhteystiedot Helsingin Latu on yhdistys luonnon ja liikunnan ystäville. Lajitarjontaan kuuluvat retkeily, vaellus, hiihto, sauvakävely ja kävely, lumikenkäily, pyöräily, melonta,

Lisätiedot

1 / 2011. www.suomenlatu.org/jarvenpaanlatu/

1 / 2011. www.suomenlatu.org/jarvenpaanlatu/ Jäsentiedote 1 / 2011 www.suomenlatu.org/jarvenpaanlatu/ Hallitus ja toimihenkilöt 2011 Järvenpään Latu ry Jäsentiedote 1/2011 Puheenjohtaja Kaj Natri kaj.natri@kolumbus.fi turvallisuusasiat Lupiinikatu

Lisätiedot

Monipuolista liikuntaa

Monipuolista liikuntaa TRL 42 vuotta toimintaa Nro 2 6.5.2013 TRL -Retket to.com www.tyovaenretkeilyliit Retket ovat kaikille avoimia ja kokeneiden retkeilijöiden vetämiä. Lisää retkiä sisäsivuilla. Tutustu nettisivuihin www.

Lisätiedot

KAUHOJAT 1/14 Joensuun kauhojat ry c/o Mustavaarantie 9 a 81235 Lehtoi

KAUHOJAT 1/14 Joensuun kauhojat ry c/o Mustavaarantie 9 a 81235 Lehtoi KAUHOJAT 1/14 Joensuun kauhojat ry c/o Mustavaarantie 9 a 81235 Lehtoi Terveiset puheenjohtajalta Tämä talvi oli säiden puolesta erikoinen, hiihtokausi jäi lyhyeksi ja innokkaimmat aloittivat ulkomelontakauden

Lisätiedot