Sen seitsemän mittatilausovea

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sen seitsemän mittatilausovea"

Transkriptio

1 IKKUNAT / ULKO-OVET / SISÄOVET 30 HavSvidden saariston sylissä MALLISto kesä Sen seitsemän mittatilausovea 36 Parvekkeen ovet kestävät käyttöä

2 Fenestra on Pohjoismaiden johtava ikkuna- ja ovivalmistaja. Monipuolisten mallistojen sekä harkittujen lisävarusteiden ohella tarjoamme sinulle hiotun palveluketjun alkaen suunnittelusta aina toimituksiin ja asennuksiin saakka. Fenestralla on vuosikymmenten kokemus pohjolan vaativista olosuhteista. Siksi uskallamme luvata, että niin ikkunasi kuin ovesi toimivat moitteettomasti myös silloin, kun myrsky mylvii ja pakkanen paukkuu. Lämpimästi tervetuloa!

3 Palvelumme, ikkunamme ja ovemme, ole hyvä. 4 Näin valitset ovet ja ikkunat 6 FeneService apunasi 8 Mitä oviltasi ja ikkunoiltasi haluat? IKKUNAT 10 Mitä ominaisuuksia haluat? 12 Nopean toimituksen FeneOne 14 Monipuolinen FenePlus 18 Mittatilattava FeneTech 22 Erikoislasit 24 Ikkunoiden mallit 25 Yksityiskohdat 26 Lisävarusteet 28 Hinnasto 30 Havsvidden ikkunat horisonttiin ULKO-OVET 32 Mitä ominaisuuksia haluat? 34 Parvekkeen ja puutarhan ovet 36 Toimiva parvekeovi kestää kulkemista 38 Nopean toimituksen FeneOne-ovet 40 Laajan valikoiman FenePlus 42 Räätälöitävä FeneTech 47 Autotallin ovet 48 Levikkeet 49 Yksityiskohdat 50 Hinnasto 52 Energiavirtaa ovissa! SISäovet 54 Mitä ominaisuuksia haluat? 56 Nopean toimituksen FeneOne 60 Monipuolisesti varusteltava FenePlus 64 Yksilöllinen FeneTech 68 Yksityiskohdat 70 Äänieristys- ja palonsuojasisäovet 71 Hinnasto 72 Uudet ovet vanhoissa puitteissa 74 Tekniset tiedot 82 Fenestran tuotetakuu 83 Tilausohjeet Anna kodillesi uusi ilme.

4 4 hyvä tietää Onko sinulla kiire? Näin valitset ovet ja ikkunat Etsitkö ovea tai ikkunaa, joka on palonsuojattu? Palonsuojatuotteet löytyvät FeneTechtuoteryhmästä. Tuotteet on merkitty tunnuksella F-Fire Inhoatko ikkunanpesua? Haluatko maksimoida energiatehokkuuden? Haluaisitko juuri sinulle räätälöidyn vaihtoehdon? FeneTech-tuotteet räätälöidään toiveidesi mukaan alusta loppuun mittatilauksena.

5 5 hyvä tietää FeneOne-tuotteet täyttävät toiveesi nopeasti. feneone Nopean toimituksen FeneOne-ikkunat ja -ovet saat jopa 72 tunnin kuluttua tilauksestasi. FeneOne-ikkunoiden ja -ovien poikkeuksellisen nopeat toimitusajat perustuvat valmisvarastoon. Kokoja on rajallinen määrä, mutta ikkunoissa kaikki standardikoot ja ovissa yleisimmät vaihtoehdot löytyvät aina. Ikkunat sivuilla Ulko-ovet sivuilla Sisäovet sivuilla FW-Basic- ja FW-Primus-ikkunat ovat saatavana itsepuhdistuvalla lasilla varustettuina. feneplus FenePlus-ikkunat ja -ovet tarjoavat edistyksellisiä ratkaisuja. Olipa kyse energiatehokkuudesta, muunneltavuudesta tai lisävarustelusta. Kattavan FenePlus-malliston tuotteet ovat joustavasti muunneltavissa. Ikkunat sivuilla Ulko-ovet sivuilla Sisäovet sivuilla Sinulle sopivat FenePlus- ja FeneTech-tuotteet. Energiatehokkaat vaihtoehdot on merkitty tunnuksella F-Temp fenetech FeneTech-ikkunat ja -ovet räätälöidään toiveiden mukaan pienintä yksityiskohtaa myöten. Valikoimaan kuuluu myös runsaasti erilaisia erikoislaseja ja -ovia, muun muassa äänieristykseen, palonsuojaukseen ja murtosuojaukseen. Ikkunat sivuilla Ulko-ovet sivuilla Sisäovet sivuilla 64 70

6 6 hyvä tietää kaikkea ei tarvitse tehdä itse. Käytä hyödyllisiä lisäpalvelujamme. FeneService on palvelukokonaisuus, johon kuuluvat suunnitteluapu, tavarantoimitukset ovelta ovelle sekä kaikki tarvittavat asennukset. Toteutuksista vastaavat omat ammattilaisemme sekä luotettavat yhteistyökumppanimme. FeneServicen kanssa aloittelijakin onnistuu!

7 7 hyvä tietää suunnittelupalvelut Kaipaatko apua tai työkaluja ikkunaratkaisujesi suunnitteluun? Ikkunaasiantuntijaltamme saat molempia. Henkilökohtaisen neuvonnan lisäksi optimaalisen ratkaisun löytämistä helpottavat monipuoliset suunnittelutyökalumme verkossa. mittatilauspalvelu Valmistamme ikkunasi aina mittatilaustyönä. Saat myös kaikki ovemme mittatilattuina. Mittaustöistä huolehtii oma edustajamme. Häneltä saat myös asiantuntevaa tietoa tuotteidemme ominaisuuksista ja eri vaihtoehdoista. Nopean toimituksen palvelu Jos tarvitset ovesi tai ikkunasi erityisen nopeasti, valitse nopean toimituksen palvelumme. Saat ovesi ja ikkunasi jopa 72 tunnin kuluttua tilauksesta. Nopean toimituksen palvelumme on lisämaksullinen. asennuspalvelu Kukaan ei osaa kaikkea. Fenestralta saat monipuolista ja ammattitaitoista apua niin pieniin kuin suuriinkin asennustehtäviin. huolto Ikkunoiden ja ovien säännöllinen ja ammattitaitoinen huolto pidentää omalta osaltaan niiden käyttöikää. Fenestran FeneServicehuolto toteutetaan huoltokonseptin mukaisesti toiminnallisuuteen, energiansäästöön ja vaurioiden ennaltaehkäisyyn keskittyen. varaosat ja lisätarvikkeet Parhaatkin tuotteet kuluvat käytössä. Kattavasta varaosa- ja lisätarvikevalikoimastamme löydät uudet osat ja tuotteet pieniin korjaustöihin. Toimitamme tilaamasi tuotteet lähimpään postitoimipaikkaan noin 2 5 arkipäivän kuluessa tilauksestasi. Kuljetuspalvelu Ei kuljetukseen sopivaa autoa? Ei hätää. Meiltä saat luotettavat toimitukset ovillesi ja ikkunoillesi. feneservice. palvelua joka pelaa.

8 8 hyvä tietää ALOITA MIETTIMÄLLÄ, mitä OVILTASI ja IKKUNOILTASI HALUAT?

9 Jokainen ikkuna ja ovi on ominaisuuksiensa summa. Perusominaisuudet riittävät mainiosti peruskäyttöön, mutta esimerkiksi asumis- ja käyttömukavuutta sekä turvallisuutta voit helposti kasvattaa lisäominaisuuksien avulla. Vieläpä sangen kohtuullisin kustannuksin. Tärkeimmät ikkunoihimme ja oviimme saatavat lisäominaisuudet löydät tästä. Miten olisi huurtumaton ikkunalasi olohuoneeseen? Tai äänieristetyt ovet teinien huoneisiin? Tai murtovarma lukitusjärjestelmä koko asuntoon? Kaikki järjestyy. Näin luet lyhenteitämme FW tarkoittaa ikkunoita (sanoista Fenestra Windows). FB tarkoittaa vastaavasti parvekkeen ovia (sanoista Fenestra Balcony doors). FE tarkoittaa ulko-ovia, kuten varmaan jo arvasitkin (sanoista Fenestra Exterior doors). FI tarkoittaa sisäovia (sanoista Fenestra Interior doors). Näin helppoa se on. Antoisia suunnitteluhetkiä! 9 hyvä tietää F-Temp Energiatehokas vaihtoehto rakennuksen vaatimusten mukaiset lämmöneristysratkaisut matalaenergiaratkaisut F-solar Auringonsuojaus rakennuksen auringonsuojauksen ratkaisut sälekaihtimet, auringonsuojalasit, SunSeal-kaihdinjärjestelmä F-fire Palonsuojaus palonsuojavaatimukset täyttävät ovet ja ikkunat testatut ja tyyppihyväksytyt palonsuojatuotteet (VTT:n hyväksymät) ikkunoissa palolasi ja palotiivisteet paloluokittelut El15 ja El30 (15 ja 30 minuutin palamisajat) F-water Roiskevesisuojaus/säänsuojaus kosteussuojaus, erikoispintakäsittely kosteiden tilojen kestävät lasi- ja paneliovet vaativiinkin olosuhteisiin sateenpitävät ja säänkestävät tuotteet F-strong Erikoisvahvistettu rakenne vaativiin olosuhteisiin erittäin kestävä esim. raskaat turvalasielementit F-shine Korkeakiiltoinen pintakäsittely yhtenäinen ilme sisätiloihin ja/tai julkisivuun helposti puhdistettava F-lock Edistyksellinen lukitusturvallisuus ovien turvalukitus valmius sähkölukitusjärjestelmiin F-sound Äänieristys rakennuksen ikkunoiden ja ovien äänieristysratkaisut 25 db, 30 db ja 35 db luokat saatavilla sisäoviin ulko-ovissa paloluokan mukana db-ominaisuuksia ikkunoiden äänieristysominaisuuksia saatavilla eri kaava-alueiden vaatimusten mukaisesti F-safe Kattavat turvaominaisuudet rakennuksen ovien murto-, ilkivalta- ja henkilösuojaus ikkunoiden turvalasitus F2-vaatimusten mukaisesti mm. laminoidut ja karkaistut turvalasit laaja valikoima lisäturvavarusteita esim. potkupelti, ovisilmä

10 10 IKKUNAT Fenestra-ikkunat. Koska jokainen koti on ainutlaatuinen. Me Fenestralla tiedämme, ettei ole olemassa kahta samanlaista kotia. Siksi me valmistamme tarvittaessa ikkunasi mittatilaustyönä alusta loppuun. Suunnittelupalvelumme ja lisävarustevalikoimamme kanssa tämä varmistaa, että saat kotiisi juuri oikeanlaiset ikkunat vuosikymmeniksi eteenpäin.

11 Mitä ominaisuuksia ikkunaltasi haluat? 11 IKKUNAT Paraskaan ikkuna ei sovi kaikkialle. Siksi me tarjoamme käyttöösi yhden markkinoiden monipuolisimmista erilaisten ikkunoiden ominaisuuksien ja lisävarusteiden valikoimista. Ikkunaratkaisujen suunnittelussa otamme huomioon kotisi erityispiirteet, energiatehokkuuden, asumismukavuuden, käytettävyyden, toimivuuden ja valon huoneen tarkkuudella. Viimeisteltyä ulkonäköä unohtamatta. Ikkunoittemme ominaisuuksia ja lisävarusteita voit tarkastella sivuilla Toki saat lisätietoa ja opastusta myös osoitteesta ja omalta Fenestrakauppiaaltasi. Valaisevia suunnitteluhetkiä! F-Temp Energiatehokas vaihtoehto Edistykselliset matalaenergiaratkaisut F-safe Kattavat turvaominaisuudet Turvalasit, hätäpoistumisheloitus... F-sound Äänieristys Saavutettava taso jopa Rw 49 db F-FIRE Palonsuojaus Paloluokat EI30 ja EI15 F-water Säänsuojaus Alumiininen ulkoverhoilu 6 F-SOLAR Auringonsuojaus Auringonsuojalasit, SunSeal-kaihtimet, sälekaihtimet... Tuotteisiin saatavissa olevien lisäominaisuuksien symbolit tuotetietojen yhteydessä. Tuotteiden vakio-ominaisuudet on merkitty tähdellä. Fenestran ikkunat ovat CE-merkittyjä. CE-merkintä on uuden menettelyn mukaisiin direktiiveihin perustuva vaatimustenmukaisuusmerkintä. Rakennustuotteeseen liitetyllä CE-merkinnällä valmistaja vakuuttaa, että tuote täyttää sitä koskevien Euroopan yhteisön direktiivien asettamat vaatimukset. Fenestran tuotteet valmistetaan ISO laatujärjestelmän mukaisesti.

12 12 IKKUNAT Kun nopeus on valttia. Jos tarvitset ikkunasi erityisen nopeasti, valitse FeneOne-ikkunaperhe. Saat ikkunasi jopa 72 tunnin kuluttua tilauksesta! FeneOne-ikkunoiden poikkeuksellisen nopeat toimitusajat perustuvat valmisvarastoon. Kokoja on rajallinen määrä, mutta kaikki standardikoot löytyvät aina. Eikä ominaisuuksista tai laadusta tarvitse tinkiä.

13 feneone Nopean toimituksen IKKUNAperhe 13 IKKUNAT fenestra FW SYMMETRIC alk. 245 /m 2 Kätisyyttä vaihtava nopean toimituksen perusikkuna Fenestra FW-Symmetric on sisään aukeava kaksipuitteinen kolmilasinen MSE-tyypin puu-alumiini-ikkuna, jonka karmin uloin pinta ja ulkopuite ovat alumiinia. toimitetaan varastomittaisena ja yksiaukkoisena toimitetaan aina oikeakätisenä asiakkaalla mahdollisuus kätisyyden vaihtamiseen pintakäsittelynä vakiovalkoinen (puuosat NCS S 0502-Y, alumiiniosat RAL-9010) karmin uloin osa ja ulkopuite säänkestävää ja helppohoitoista alumiinia karmit liimattu useasta puuosasta perinteinen suoralla tapituksella rakennettu sisäpuite täysin oksattomaksi sormijatkettu karmi tyylikäs ja helppokäyttöinen heloitus hyvä tuulettuvuus puu- ja alumiiniosien välillä * Nopean toimituksen kokoluettelo sivulla 75. U-arvo: 1,0 Ääneneristävyys (Rw): db Ääneneristävyys (Rw + Ctr): db Karmisyvyys: 170 * Vakio-ominaisuus

14 14 IKKUNAT edistykselliset ikkunaratkaisut. FenePlus-ikkunaperhe on oikea valinta silloin, kun haluat ikkunoiltasi enemmän. Olipa kyse energiatehokkuudesta, avausmekanismeista, auringonsuojauksesta tai vaikka itsepuhdistuvasta lasista, FenePlus tarjoaa ratkaisun. Viimeisteltyä ulkonäköä myöten.

15 feneplus Monipuolisesti lisävarusteltava IKKUNAperhe 15 IKKUNAT fenestra fw PRIMUS alk. 275 /m 2 Kustannustehokas A-energialuokan ikkuna, U-arvo 1,0 Fenestra FW-Primus on taloudellisin ikkunaratkaisu, kun etsitään perinteistä ja energiatehokasta MSE-ikkunarakennetta. FW-Primus-ikkuna kuuluu A-energialuokkaan, ja se täyttää vuonna 2012 voimaan tulleet lämmöneristysvaatimukset. Taulumaisen kauniit jiiratut sisäpuitteet reunustavat valitsemaasi maisemaa. karmin uloin osa ja ulkopuite säänkestävää ja helppohoitoista alumiinia karmit liimattu useasta puuosasta jämäkkä, jiiriliitoksilla varustettu sisäpuite ja tukeva ulkopuite täysin oksattomaksi sormijatkettu karmi tyylikäs ja helppokäyttöinen pintaheloitus hyvä tuulettuvuus puu- ja alumiiniosien välillä monipuoliset varustemahdollisuudet: tuuletushelat, korvausilmaventtiilit, jakopuitteet, hyönteispuitteet ja sälekaihtimet monipuoliset lasivaihtoehdot saatavissa myös tasaisiin julkisivuratkaisuihin erinomaisesti soveltuvalla FeneTech Plano -rakenteella Energialuokitus: A U-arvo: 1,0 Ääneneristävyys (Rw): db Ääneneristävyys (Rw+Ctr): db Karmisyvyydet: 130, 150, 170, 210 * fenestra FW PRIMUS FIXED alk. 245 /m 2 Kustannustehokas A+-energialuokan ikkuna Kiinteä Fenestra FW-Primus Fixed -ikkuna antaa mahdollisuuden suunnitella suurempia ikkunapintoja. Erittäin hyvän lämmöneristävyyden ansiosta ikkunaseinien lähellä sijaitsevat lattiapinnat on mahdollista käyttää entistä tehokkaammin asumiseen. tukeva ja vääntymätön karmirakenne mahdollistaa suurten ikkunakokojen valmistamisen ulkopuolella huoltovapaa alumiiniverhoilu kolminkertainen eristyslasi takaa hyvän lämmöneristävyyden sisäpuolinen lasitus takaa helpon lasin vaihtamisen saatavana huurtumattomalla Fenestra Non-Frost TM -lasituksella * Energialuokitus: A+ U-arvo: 0,85 1,0 Ääneneristävyys (Rw): db Ääneneristävyys (Rw+Ctr): db Karmisyvyydet: 130, 150, 170, 210 * Vakio-ominaisuus

16 16 IKKUNAT FW-Fenix on saatavana myös pariovena tai liukuparvekeovena.

17 feneplus Monipuolisesti lisävarusteltava IKKUNAperhe 17 IKKUNAT fenestra FW FENIX alk. 310 /m 2 Käyttömukavuus vakiona Erityisesti omakotitaloihin suunniteltu viistoprofiilinen ikkuna. Näyttävästi muotoiltu FW-Fenix yhdistää keskieurooppalaisen tyylin suomalaisiin eristävyysvaatimuksiin. Yksipuitteinen FW-Fenix on jännittävä uutuus suomalaiseen ikkunakulttuuriin. Lämmöneristykseltään FW-Fenix on testattu jopa 0,89W/m 2 K-tasoon, jolla arvolla tuote kilpailee täysiverisesti muiden tuotemallistomme tuotteiden kanssa. kaksi avautumissuuntaa (sivu- ja alasaranointi samassa puitteessa) kolmilasinen ikkuna, kaikki lasit ovat yhdessä puitteessa massiivinen puukarmirakenne säänkestävä alumiiniverhoilu ulkopinnoissa saatavana peittomaalattuna, tilauksesta myös kuultomaalattuna runsaasti värivaihtoehtoja koko täysin räätälöitävissä erittäin laadukas ja monipuolinen heloitus saatavana myös liukuparvekeovena helppohoitoinen, vain kaksi pestävää lasipintaa U-arvo: 0,89 1,0 Ääneneristävyys (Rw): db Ääneneristävyys (Rw+Ctr): db Karmisyvyys: 84 * fenestra FW basic alk. 235 /m 2 Täyspuuikkuna Fenestra FW-Basic on oikea puusepäntyön taidonnäyte. Se on sisäänpäin aukeava kaksipuitteinen kolmilasinen MSE-tyypin puuikkuna. FW-Basicikkuna soveltuu erityisesti vanhoihin rakennuksiin, joissa halutaan säilyttää alkuperäisen puuikkunan ulkonäkö ja tunnelma. perinteiset puuprofiilit karmissa ja puitteissa karmit oksatonta useasta puuosasta liimattua mäntyä puurakenteiden ansiosta erittäin hyvä lämmöneristävyys tyylikkäät maalatut tai kuultovärjätyt pinnat monipuoliset varustemahdollisuudet: tuuletushelat, korvausilmaventtiilit, jakopuitteet, hyönteispuitteet ja sälekaihtimet Energialuokitus: A A+ U-arvo: 0,90 1,0 Ääneneristävyys (Rw): db Ääneneristävyys (Rw+Ctr): db Karmisyvyydet: 130, 170 * Vakio-ominaisuus

18 18 IKKUNAT Millaisen haluat, sellaisen saat. FeneTech-ikkunaperhe on ratkaisu silloin, kun valmiit vaihtoehdot eivät vie maaliin. FeneTech-ikkunat näet räätälöidään toiveittesi mukaan pienintä yksityiskohtaa myöten. Valikoimaan kuuluu myös runsas valikoima erikoislaseja muun muassa äänieristykseen, palonsuojaukseen ja murtosuojaukseen.

19 fenetech Mittatilauksen viimeistelemät ikkunat 19 IKKUNAT fenestra fw passive alk. 310 /m 2 Energiatehokkuutta ja äänieristystä Fenestran FW-Passive-ikkunassa yhdistyvät matala U-arvo (0,79) ja hyvä ääneneristävyys. Hinta-laatusuhteeltaan erinomainen ikkuna on suunnattu sekä omakotitalo- että kerrostalorakentamiseen. Ikkuna soveltuu passiivirakentamiseen eli erityisen energiatehokkaaseen rakentamiseen. kustannustehokas ratkaisu matalan U-arvon ja ääneneristysvaatimusten yhdistämiseen erittäin hyvä valonläpäisevyys lisää asumisviihtyvyyttä hyödyntää ilmaista aurinkoenergiaa auringonsuojalasilla varustettuna suojaa asuntoa ylilämpenemiseltä * * U-arvo: 0,79 Ääneneristävyys (Rw): db Ääneneristävyys (Rw+Ctr): db Karmisyvyydet: 130, 150, 170, 210 fenestra fw PASSIVE FIXED alk. 275 /m 2 Matala energiankulutus suurillakin ikkunapinta-aloilla Fenestran uusi kiinteä FW-Passive Fixed-ikkuna mahdollistaa suurempienkin ikkunapinta-alojen suunnittelun. FW-Passive Fixed soveltuu erinomaisesti erityisen energiatehokkaaseen rakentamiseen. kustannustehokas ratkaisu matalan U-arvon ja suurien ikkunapinta-alojen yhdistämiseen ulkopuolella huoltovapaa alumiiniverhoilu hyödyntää ilmaista aurinkoenergiaa auringonsuojalasilla varustettuna suojaa asuntoa ylilämpenemiseltä energiahyödyn maksimoimiseksi suosittelemme SunSeal Screen -rullakaihdinjärjestelmää (ks. s. 26) saatavana myös huurtumattomalla Fenestra Non-Frost TM -lasilla U-arvo: 0,76 Ääneneristävyys (Rw): db Ääneneristävyys (Rw+Ctr): db Karmisyvyydet: 130, 150, 170, 210 * * * Vakio-ominaisuus

20 20 IKKUNAT fenetech Mittatilauksen viimeistelemät ikkunat fenestra fw POLARIS alk. 340 /m 2 Energiaa säästävä ikkuna Fenestra FW-Polaris on vastaus avattavien ikkunoiden vaativimpaan lämmöneristystarpeeseen. Perinteisestä kaksipuitteisesta MSEikkunasta poiketen FW-Polariksen uloin alumiinipuite on varustettu kaksilasisella eristyslasilla. Tämä rakenne varmistaa ikkunan entistä paremman lämmöneristävyyden ja soveltuvuuden esimerkiksi matalaenergia- ja passiivitaloihin. passiivitason lämmöneristys huippuluokan auringonsuojaus Superlasilla kauniit jiiratut sisäpuitteen kulmat rankatkin sääolosuhteet kestävä alumiininen ulkoverhous vankka kaksilasinen ulko- ja sisäpuite * * Energialuokitus: A+ U-arvo: 0,80 Ääneneristävyys (Rw): db Ääneneristävyys (Rw+Ctr): db Karmisyvyydet: 130, 150, 170, 210 Fenestra FW-French alk MSE-ikkunarakenteinen ranskalainen parvekkeen ovi hyvä ääneneristävyys parvekeoven pitkäsulkija painiketoimisella aukipitolaitteella * * Vakio-ominaisuus

21 21 IKKUNAT Fenestra FW FenFire alk /m 2 Ikkuna vaativaan palonsuojaukseen. Fenestran FW-FENFIRE-palonsuojaikkuna suojaa sinua ja omaisuuttasi äärimmäisissä tilanteissa. Tulipalon uhatessa sen avulla estetään palon leviäminen rakennuksesta tai kerroksesta toiseen tai annetaan aikaa turvalliseen poistumiseen huoneistosta. Fenestra paloikkunat ovat VTT:n tyyppihyväksymiä (VTT-RTH ) ja täyttävät hyväksynnän mukaan paloluokan EI30, E30 tai EI15 vaatimukset. tyyppihyväksytyn ikkunan maksimileveys on 12M ja korkeus 18M. ikkunat ovat rakenteeltaan kaksipuitteisia jakokarmittomia ja sisäänpäin avattavia ikkunoita. ne voidaan avata esim. pesua tai huoltoa varten, mutta niiden käyttö varsinaisena tuuletusikkunana on kielletty. paloluokituskoodit: E = tiiviys, liekit eivät läpäise rakennetta ilmoitettuna aikana I = eristävyys, ikkuna eristää liekkien muodostamaa lämpöä ilmoitetun ajan 15 tai 30 = E ja I ominaisuuksien säilyminen 15 tai 30 minuutin ajan ikkunoiden puisten karmien ja sisäpuitteiden pintakäsittelynä on peittomaalaus, vakiosävynä valkoinen NCS S 0502-Y. alumiiniosat RAL-sävyjen mukaisesti saatavissa Polaris- ja Primus-tuotteille fenestra FW fenair alk. 365 /m 2 Nerokas tuloilmaventtiili korjausrakennuskohteisiin FW-Fenair-tuloilmaventtiilillä saadaan FW-Passive-, FW-Primustai FW-Polaris-ikkunasta kustannustehokas ja ratkaisultaan yksinkertainen tuloilmaikkuna. Raikas, kylmä tuloilma lämpenee puitteiden välissä kiertäessään jopa 20 astetta. Uudenlainen suodatinpalkki mahdollistaa optimaalisen termisen kierron ja suuren suodatinpinta-alan. FW-Fenairtuloilmaventtiilissä on edistyksellinen takaisinvirtauksen estin sekä manuaalinen virtauksen säädin. Talviasento Kesäasento soveltuu erityisesti korjausrakennuskohteisiin, joissa koneellinen poistoilmajärjestelmä vedoton ja lämmin raitis ilma lisääntynyt asumismukavuus sisään tuleva ilma lämpenee talvella jopa noin 10 0 C suuri suodatinpinta-ala kaksi sähköstaattista korvausilmasuodatinta saatavissa FW-Polaris-, FW-Primus- ja FW-Passive-tuotteille Ikkunoilla voi vaikuttaa kodin ilmanvaihtoon. Etenkin ikkunavaihdon yhteydessä on tärkeää varmistaa huoneiden tehokas ilmanvaihto. Vakiokorvausilmaventtiilien lisäksi valikoimassa on FW-Fenair-tuloilmaventtiili. Sähköstaattinen kennosuodatin, erinomainen siitepölysuodatus Fenestran FW-Fenair-tuloilmaventtiili on tehokas, varmatoiminen ja yksinkertainen ratkaisu.

22 22 IKKUNAT Monitaitoiset erikoislasit Ikkunalaseissa on eroja. Monitaitoiset erikoislasit lisäävät asumismukavuutta ja energiatehokkuutta perinteisiin laseihin verrattuna aivan tavallisessa arjessakin. Erikoislasin saat lisävarusteena lähes kaikkiin mallistomme ikkunoihin.

23 fenetech lisäominaisuudet 23 IKKUNAT kirkkaasti kirkkaampi optiwhite alk. 50 /ikkuna-m 2 Talvella vähäinenkin auringonvalo ja energia voidaan hyödyntää aiempaa paremmin rakennuksen energiataloudessa kirkkaiden Pilkington Optiwhite -lasien ansiosta. Niissä raudan määrää on onnistuttu vähentämään ja näin sen aiheuttama vihertävyys lasissa on saatu minimoitua. huurtumaton non-frost-lasi alk. 50 /m 2 Nykyiset energiatehokkaat ikkunat saattavat tietyissä olosuhteissa huurtua, kun sisätiloista tuleva lämpö ei säteilekään ikkunan ulkolasin kautta ulos ja pidä sitä näin sulana. Matalan U-arvon ikkunoihin suositellaan uutta Fenestra Non-Frost -lasia, jossa uloimman lasin pinnoitteen avulla vähennetään merkittävästi ulkopuolisen huurtumisen aiheuttamaa riskiä. itsepuhdistuva activ-lasi alk. 70 /m 2 Fenestran ikkunoihin on saatavissa myös ainutlaatuinen itsepuhdistuva Pilkington Activ -lasi. Lasin erikoispinnoite hajottaa orgaanisen lian luonnollisessa UV-valossa ja levittää sadeveden lasin pinnalle kalvoksi, joka huuhtoo irronneen lian pois. Sinun tarvitsee pestä ikkunoita entistä harvemmin ja silti ne näyttävät puhtaammilta. auringolta suojaava superlasi alk. 35 /m 2 Fenestran Superlasi on huippuluokan lasi, joka eristää erinomaisesti lämpöä sekä estää auringon liiallisen lämpö- ja UV-säteilyn. Superlasilla varustettu ikkuna ei hohkaa kylmää kovillakaan pakkasilla, eikä auringonpaiste pääse kuumentamaan sisälämpötilaa kesähelteillä. Fenestra Primus Superlasi -ikkunan U-arvo on argontäytöllä 1,0.

24 24 IKKUNAT ikkunoiden mallit Harkitut yksityiskohdat viimeistelevät ikkunavalintasi Ikkunoiden malliesimerkkejä A-malli A-malli koristeristikolla 2P-malli 2P-malli koristeristikolla 2P-malli koristeristikolla T-malli D-malli BA-malli B-malli tuuletusluukulla B-malli tuuletusikkunalla B-malli koristeristikolla A-malli koristeristikolla T-malli koristeristikolla CA-malli CA/CY-malli 3P-malli T-malli koristeristikolla B-malli leveällä koristeristikolla TT-malli 2P-malli vino koristeristikolla T-malli koristeristikolla T-malli kaareva Kaareva malli koristeristikolla 3P-malli vino Pyöreä malli koristeristikolla Salmiakki

25 yksityiskohdat 25 IKKUNAT Alumiiniosien vakiovärit RAL 9010 valkoinen RR 32 tummanruskea RAL 7024 tummanharmaa RAL 7015 harmaa RAL 7040 keskiharmaa Painoteknisistä syistä mallivärit saattavat poiketa aidoista sävyistä. Vakiovärien lisäksi erikoisvärejä on saatavilla laaja valikoima. Erikoissävyt alumiinille RAL-180-kartan mukaan. Myös kaksiväriratkaisut ovat mahdollisia. Puuosien vakiosävy on valkoinen (NCS-S 0502-Y), mutta halutessasi ne voidaan maalata myös erikoissävyillä. Erikoissävyt puuosille NCS-kartan mukaan. Pintahelat Pintahelat sisältyvät ikkunatoimitukseemme. Meiltä saat lapsiturvalliset tuuletusheloitukset haluamiisi ikkunoihin. Helojen vakiovärit ovat valkoinen ja kromi. Käyttöä ja aukipysymistä helpottamaan on saatavilla erilaisia lisälaitteita. Fenestra-parveke ovissa pintahelat ja aukipitolaitteet ovat vakiona. Myös lukitukseen on valittavissa useita vaihtoehtoja. FENEPLUS -sisustushelat Tanskalainen Randi on tullut jo vuosikymmenten ajan tunnetuksi korkealaatuisista ruostumattomasta teräksestä ja messingistä valmistetuista erittäin tyylikkäistä design-tuotteistaan. Osoituksena tuotteidensa laadusta Randi myöntää niille kymmenen vuoden takuun. Suomessa Randin ikkunapainikkeet myy yksinoikeudella Fenestra. Painikkeet ovat yhteensopivia kaikkien Fenestran ikkunoiden kanssa. FW FW FW FW FW-P FW-P Sisustushelat tilattava erikseen. Sisustushelat toimitetaan pussipakattuina ikkunatoimituksen mukana.

26 26 IKKUNAT lisävarusteet FENESTRA SUNSEAL Aurinkosuoja SunSeal-aurinkosuoja on korkealuokkainen uuden sukupolven tuote, joka suojaa haluttaessa lähes täysin aurinkoenergian pääsyn sisä tiloihin. Täysin uudenlainen ja lähes huoltovapaa tuote mahdollistaa sisätilojen pimennyksen kokonaan tai osittain. SunSeal-aurinkosuojatuotteet pysäyttävät auringon säteilyn ja kuumuuden jo ikkunoiden uloimpaan lasipintaan, jolloin luonnollinen ilmavirta jäähdyttää lasipinnan. SunSeal-kaihtimella saavutetaan yhtä tehokas aurinkosuojaus kuin ulkopuolisilla aurinkosuojatuotteilla, kuten esimerkiksi markiiseilla. Tuote on julkisivulta huomaamaton ja pysyy täysin sääsuojattuna MSE-ikkunoiden välitilassa. Asennus on lähes näkymätön, eikä edellytä läpivientireikien porausta. SunSeal-kaihdin on turvallinen ratkaisu. Se asennetaan ikkunoiden välitilaan, eikä mekanismin osia jää huoneen puolelle. SunSeal-kaihdin on valmistettu pyyhittävästä epäorgaanisesta materiaalista. Näin se ei homehdu välitilassa, vaikka lämpötilanvaihtelut ovatkin suuria. Pystysuuntainen SunSeal-kaihdin ei kerää pölyä ja likaa, toisin kuin esimerkiksi vaakatasoiset sälekaihtimet. Materiaalin lämpökestävyys on ja sen valonkesto on 7 8 (maksimi 8). Erittäin luotettava mekanismi toimii helpolla RTS-käyttöjärjestelmällä. RTS-järjestelmän yhdellä ohjaimella on mahdollista hallita useita SunSealkaihtimia sekä automatisoida aurinko-, lämpö- ja viikkokalenteritoiminnot. SunSeal-kaihdin voidaan liittää myös älytalojärjestelmiin, kuten KNX- tai X10-järjestelmiin vain vaihtamalla moottorityyppiä 24V ja 230V moottoreihin. SunSeal Screen ei peitä maisemaa, eikä pimennä huonetilaa. SunSeal Screen alk. 370 /m 2 MSE-ikkunoiden välitilassa alaslasketulla SunSeal Screen -kaihtimella voidaan saavuttaa jopa 95 % aurinkoenergian torjunta, peittämättä maisemaa ja pimentämättä huonetilaa. Tuotteen tarkoituksena on poistaa mahdollisimman tehokkaasti auringon tuottamaa lämpösäteilyä kuitenkaan vähentämättä liiaksi luonnollista valoa sisätiloissa. SunSeal Screen on nyt saatavana myös käsikäyttöisellä Lift-turvamekanismilla. SunSeal Lift alk. 200 /m 2 SunSeal-kaihdin uudella, integroidulla käsikäyttöisellä Lift-turvamekanismilla tuo auringonsuojauksen ulkopuolisen kaihtimen tasolle. SunSeal Lift-kaihtimen ulkonäkö ja helppokäyttöisyys korvaavat perinteisen toimistokaihtimen myös turvallisuudellaan. Edullinen integroitu Lift-turvamekanismi tuo SunSeal-kaihtimen nyt kaikkien ulottuville. SunSeal Lift on saatavana Screen- ja DimOutkaihtimiin. SunSeal Black Out alk. 445 /m 2 MSE-ikkunoiden välitilassa alaslasketulla SunSeal Black Out -kaihtimella voidaan saavuttaa lähes 100 % pimennys. Tuotteen tarkoituksena on saavuttaa mahdollisimman tehokas pimennys huonetilaan sekä estää mahdollisimman hyvin lämpöenergian karkaaminen ikkunoista. Alaslaskettuna kaihtimella saavutetaan lähes täysin tiivis pinta ikkunoiden välitilaan. SunSeal Black Out pimentää huoneen.

27 27 IKKUNAT sälekaihtimet Tyylikkäät ja kotisi sisustukseen sopivat sälekaihtimet lisäävät asumisen mukavuutta. Kätevintä on tilata sälekaihtimet samalla, kun tilaat ikkunatkin. Energiansäästölasien kanssa suosittelemme vain vaaleita kaihtimia. Voit valita myös integroidut sälekaihtimet, joissa narut ja säätömekanismi ovat ikkunan puitteiden välissä. Huoneen puolella ikkunan puitteessa näkyy vain kaihtimen säätönuppi. perinteinen sälekaihdin alk. 40 /m 2 antaa näkösuojaa kaihtimet turvallisesti puitteiden välissä pinta-asenteiset käyttömekanismit huom. kiinteisiin ikkunoihin saatavana vain pinta-asenteiset sälekaihtimet integroitu sälekaihdin alk. 50 /m 2 käyttömekanismit integroidusti puitteiden välissä kaihtimen ollessa ala-asennossa, säätönarut piilossa helppokäyttöinen, säätö vain yhdellä nupilla puiterakenteessa vain yksi reikä säätönuppia varten Sälekaihtimien vakiovärit: kiiltävä valkoinen V1, mattavalkoinen V2, kerman vaalea V3 ja vaalean harmaa V4. hyönteisverkot alk. 70 /kpl tukevassa alumiinikehässä oleva hyönteisverkko on helppo asentaa ja käyttää soveltuu Polaris-, Primus-, Passive- ja Fenix-tuotteisiin

28 28 IKKUNAT hinnasto IKKUNAT IKKUNAT FENEONE FENEPLUS FENETECH Hinta alk. Nopean toimituksen tuote Mitat ja hinnat hinnastotaulukosta x x Vakiovärit, alumiini (5 sävyä, ks. s. 25) x x x Erikoisvärit, alumiini ( RAL 180 kartta) x 400 /toimituserä 2-värimaalaus alumiini, vakiosävyt x 600 /toimituserä 2-värimaalaus alumiini, erikoissävyt 900 /toimituserä Vakioväri, puuosat (NCS S 0502-Y) x x x Erikoisvärit, puuosat (NCS S kartta) x 400 /toimituserä Muut sävyt selvitetään erikseen x Erikoismuotoiset ikkunat Kaareva ikkuna x Vino ikkuna x Lasitus 6 mm:n lasi sisäpuittessa x x x 30 /m 2 6 mm:n lasi ulkopuittessa x x x 30 /m 2 Kirkas Optiwhite-lasitus (2+1 tai 3k) x x 50 /m 2 Huurtumaton Non-Frost-lasi x x 50 /m 2 Itsepuhdistuva Activ-lasi x x 70 /m 2 Auringonsuojalasi Superlasi x x 35 /m 2 Varusteet Saunan ikkuna, puupainikkeella (ikkunan puuosien saunasuojaus ja puupainike) x x 95 /kpl Tuuletusikkunaheloitus x x x 30 /kpl Hyönteispuite (toimitus ikkunan mukana) x x 70 /kpl Perinteinen sälekaihdin, valkea sävy x x 40 /m 2 Integroitu sälekaihdin, valkea sävy x x 50 /m 2 SunSeal Lift käsikäyttöinen auringonsuoja x 200 /m 2 SunSeal Screen -auringonsuojakaihdin x 370 /m 2 SunSeal Black Out -auringonsuojakaihdin x 445 /m 2 SunSeal -kaihdinjärjestelmän kaukosäädin x 100 /kpl Erikoisikkunat FW-FenFire-palonsuojaikkuna x /m 2 FW-FenAir-tuloilmaikkuna x 365 /m 2 Tuotteiden ja lisävarusteiden suositushinnat sisältävät arvonlisäveron (24 %).

29 29 IKKUNAT

30 30 IKKUNAT HavSvidden ikkunat horisonttiin Ahvenanmaan pääsaaren pohjoisimmalla niemellä Fenestran ikkunat pääsevät tositoimiin. HavsViddenin lomakeskus toimii ympäri vuoden, joten myös ikkunoilta vaaditaan paljon. Niiden on kestettävä saaristoilmaston armottomat vaihtelut, suolaisen piiskaavat merituulet ja paahteisena kimmeltävät kesäpäivät. Teksti Lotta Vaija Kuvat HavsVidden

31 31 IKKUNAT H avsvidden sai alkunsa pienestä, koruttomaan luontoon sekä meren ja taivaan loputtomuuteen rakastuneen miehen kesämökistä. Nykyään lomakeskus koostuu hotellista, konferenssitiloista, allas- ja saunatiloista, ulkoaltaasta sekä kalliohuviloista. Ympäröivä luonto halutaan saada täällä mahdollisimman lähelle. Sekä määrällisesti että laadullisesti ikkunat ovatkin HavsViddenissä tärkeässä osassa. Tarvitsimme hyvän ja luotettavan toimittajan ja rakentajan suosituksesta päädyimme hankkimaan kaikki ikkunat Fenestralta, HavsViddenin toimitusjohtaja Mikael Kraft kertoo. Ensi kesänä Ahvenanmaan pohjoisille kallioille valmistuu uusia kalliohuvilasviittejä, jotka on suunnitellut ruotsalainen arkkitehti Thomas Sandell. Huviloiden suurista maisemaikkunoista aukeaa ainutlaatuinen näkymä: meren pyöristämät Ahvenanmaalle tyypilliset punaiset kalliot, tuulen tuivertamat käkkäräiset männyt, välkehtivä pohjanlahti. Ikkunat ovat kaikki kiinteitä kolminkertaisia superlaseja eli kaikissa ikkunoissa on tehokas auringonsuojaus. HavsViddenin tuotteet ovat kaikki energialuokkaa A. Tavoitteena oli alunperinkin yhdistää suuret aukot ja energiatehokkuus. Ja täytyy myöntää, että olemme onnistuneet hyvin, Johan Emretsson Fenestran Ahvenanmaan toimipisteestä myhäilee tyytyväisenä. Mikael Kraf kuvailee tilausprosessia Havsviddenin näkökulmasta hyvin yksinkertaiseksi. Teimme tilauksen hyvissä ajoin ja sitten vain odottelimme toimitusta ja asennusta. Fenestran ihmiset koimme hyvin palvelumielisiksi. Tarpeemme ja toiveemme selvitettiin huolella, ja kaikesta huokui aito halu palvella. Myös lopputulokseen olemme olleet oikein tyytyväisiä. Ikkunoissa yhdistyvät hyvä laatu ja tyylikäs design. Saaristoon rakentaminen ei tietenkään ole ihan yksinkertaista. Kuljetukset ja asennukset on hoidettava erityisen huolella, saumattomassa yhteistyössä kaikkien osapuolten kesken. Luonnon varjeleminen on HavsViddenissä ensisijaisen tärkeää, joten alueelle rakennetaan mahdollisimman ympäristöystävällisesti ja energiatehokkaasti. Itse ikkunatkin sulautetaan materiaaleiltaan ja väreiltään ympäröivään luontoon. Jos ikkuna kestää HavsViddenin, se kestää mitä vain, Johan Emretsson sanookin. Ikkunapuitteiden värit sulautuvat ympäröivään luontoon ja niiden ulkopuoli on kestävää alumiinia.

MUOTOILU & DESIGN -TEEMANUMERO

MUOTOILU & DESIGN -TEEMANUMERO IKKUNAT / ULKO-OVET / SISÄOVET MALLISTO SYKSY 2013 MUOTOILU & DESIGN -TEEMANUMERO Fenestra panostaa yhä enemmän muotoiluun ja designiin. Se, miltä koti näyttää ja millainen henki siellä vallitsee, on meille

Lisätiedot

Kuvassa Reino Kulmala, 1963.

Kuvassa Reino Kulmala, 1963. Kuvassa Reino Kulmala, 1963. 2 ERISTÄVYYS Pidä lämpö sisällä ja äänet ulkona Laadukas ikkuna on toimiva, kestävä ja tyylikäs vuodesta toiseen. Domusikkunoiden suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota

Lisätiedot

ulko-ovet, sisäovet ja saunanovet sinun kotiisi

ulko-ovet, sisäovet ja saunanovet sinun kotiisi ulko-ovet, sisäovet ja saunanovet sinun kotiisi 2 jeld-wen-ovet 4 kestävä kehitys 6 ulko-ovet 8 function-ulko-ovet 10 classic-ulko-ovet 12 paloulko-ovet 14 arctic-rakenne 16 levikkeet, pariovet & parvekeovet

Lisätiedot

ALAVUS IKKUNAT TEKEE SEN PAREMMIN

ALAVUS IKKUNAT TEKEE SEN PAREMMIN ALAVUS IKKUNAT TEKEE SEN PAREMMIN ALAVUS-IKKUNAT ALAVUS- PARVEKEOVET FASADI ULKO-OVET USEIN KYSYTTYÄ SISÄLLYSLUETTELO 1. MIKÄ ON TUULETUSHELOITUS? Ikkuna varustetaan pitkäsulkijalla, aukipitolaitteella

Lisätiedot

Pihlan puualumiini-ikkunat. Pihla ikkunat

Pihlan puualumiini-ikkunat. Pihla ikkunat Pihlan puualumiini-ikkunat Pihla ikkunat Pihlan ikkunamaailma Pihlan uudistunut e-sarjan ikkunamallisto on entistä monipuolisempi ja kehittyneempi. Ulkonäkö, vahvempi sisäpuite, uusi verhousjärjestelmä

Lisätiedot

Tuotteet ja hinnat 1.2.2015. Pääesite 2015 www.velux.fi

Tuotteet ja hinnat 1.2.2015. Pääesite 2015 www.velux.fi Tuotteet ja hinnat 1.2.2015 Pääesite 2015 www.velux.fi 10% 90% Vietämme 90 % ajastamme sisätiloissa kotona, työssä, opinnoissa ja harrastuksissa. Makuuhuone Lastenhuone Olohuone Portaat ja käytävä Kylpyhuone

Lisätiedot

PIHLA-IKKUNAT. Avattavat ja kiinteät ikkunat mittojen mukaan Pihlalta

PIHLA-IKKUNAT. Avattavat ja kiinteät ikkunat mittojen mukaan Pihlalta PIHLA-IKKUNAT Avattavat ja kiinteät ikkunat mittojen mukaan Pihlalta PIHLAN IKKUNAMAAILMA Pihlan e-sarjan ikkunamallisto on entistä monipuolisempi ja kehittyneempi. Ulkonäkö, vahvempi sisäpuite, uusi verhousjärjestelmä

Lisätiedot

energiaextra Newsletter s. 10

energiaextra Newsletter s. 10 Newsletter #2 2012 energiaextra s. 10 Suomen parasta myynti- ja suunnittelupalvelua s. 3 Lasiterassilla neljä vuodenaikaa s. 15 Esittelyssä kymmenen kodikasta talomallia s. 16 Suomen ammattitaitoisinta

Lisätiedot

SISÄOVET ADVANCE CLEVER HELAT KEVYTRAKENTEISET OVET OVIA JOKA KOTIIN. KARMIT Vinkkejä KAIKKI KOTISI OVET KEHYSOVET PALO-OVET MASSIIVIPUU LIUKUOVET

SISÄOVET ADVANCE CLEVER HELAT KEVYTRAKENTEISET OVET OVIA JOKA KOTIIN. KARMIT Vinkkejä KAIKKI KOTISI OVET KEHYSOVET PALO-OVET MASSIIVIPUU LIUKUOVET OVIA JOKA KOTIIN KARMIT Vinkkejä PEILIOVET PALO-OVET MASSIIVIPUU SISÄOVET OVET CLEVER ADVANCE ÄÄNIERISTETYT OVET Panosta & Pihistä ULKO-OVET LASIOVET Tuunausideoita HELAT KEVYTRAKENTEISET OVET Uutuuksia

Lisätiedot

Tutustu uuden sukupolven energiatehokkaisiin kattoikkunoihin. Saat lisää. Pääesite 2014 www.velux.fi. päivänvaloa Parannat. asumismukavuutta Käytät

Tutustu uuden sukupolven energiatehokkaisiin kattoikkunoihin. Saat lisää. Pääesite 2014 www.velux.fi. päivänvaloa Parannat. asumismukavuutta Käytät Saat lisää päivänvaloa Parannat asumismukavuutta Käytät vähemmän energiaa Tutustu uuden sukupolven energiatehokkaisiin kattoikkunoihin Pääesite 2014 www.velux.fi 2 Saat lisää päivänvaloa Parannat asumismukavuutta

Lisätiedot

Taloyhtiön jättiurakka: ilmastointiremontti ja lähes 1 500 uutta ikkunaa ja ovea. Saneeraustiimi antaa parastaan ja vielä vähän päälle!

Taloyhtiön jättiurakka: ilmastointiremontti ja lähes 1 500 uutta ikkunaa ja ovea. Saneeraustiimi antaa parastaan ja vielä vähän päälle! FENESTRAN ASIAKASLEHTI 1/2009 Taloyhtiön jättiurakka: ilmastointiremontti ja lähes 1 500 uutta ikkunaa ja ovea Saneeraustiimi antaa parastaan ja vielä vähän päälle! VANHASSA VARA PAREMPI Suomen rakennussektori

Lisätiedot

PAREMMAN PALVELUN PUOLESTA!

PAREMMAN PALVELUN PUOLESTA! FENESTRAN ASIAKASLEHTI 1/2008 Kokemus valttia YIT:n erikoiskohteissa Profiili on nyt s. 26 SRV avaa ovet Flamingon elämysmaailmaan Fenestra murtaa markkinoita: PAREMMAN PALVELUN PUOLESTA! 1 MISTÄ ON PAREMPI

Lisätiedot

FEIN MultiMaster nyt myös akkukäyttöisenä versiona

FEIN MultiMaster nyt myös akkukäyttöisenä versiona Alkuperäinen Saksassa valmistettu FEIN MultiMaster on nyt saatavana myös akkumallina. 14,4 voltin litiumioniakuilla varustetun monitoimikoneen teho ja käyttömahdollisuudet ovat samat kuin tutulla verkkolaitteella,

Lisätiedot

Tervetuloa pesulle! Laajan pesuallasvalikoimamme. alkaa sivulta Uudisrakennus vai remonttikohde? Tietoa oikean wc-istuimen valintaan löydät sivulta

Tervetuloa pesulle! Laajan pesuallasvalikoimamme. alkaa sivulta Uudisrakennus vai remonttikohde? Tietoa oikean wc-istuimen valintaan löydät sivulta IDO IDO Tervetuloa pesulle! Laajan pesuallasvalikoimamme esittely alkaa sivulta Uudisrakennus vai remonttikohde? Tietoa oikean wc-istuimen valintaan löydät sivulta Suihkukaappi, suihkunurkka vai näppärästi

Lisätiedot

clever-line ADVANCE-LINE Sisäovet Perinteiset, modernit, rohkeat - valitse kotisi sisustukseen sopivat ovet.

clever-line ADVANCE-LINE Sisäovet Perinteiset, modernit, rohkeat - valitse kotisi sisustukseen sopivat ovet. 1 clever-line ADVANCE-LINE Sisäovet Perinteiset, modernit, rohkeat - valitse kotisi sisustukseen sopivat ovet. 2 6 Style kevytpeiliovet 8 Easy kevytlaakaovet 10 Trend suoralinjaiset peiliovet 12 Tradition

Lisätiedot

IDO Kylpyhuonekuvasto

IDO Kylpyhuonekuvasto 2013 IDO Kylpyhuonekuvasto IDO tekee jatkuvaa tuotekehitystyötä. Sen vuoksi pidätämme oikeuden esitteen painoon menon jälkeen tapahtuviin mahdollisiin muutoksiin tuotevalikoimassa tai tuotteissa, painoteknisistä

Lisätiedot

Kodin tekee. Talo Helmestä löydät upeat Luxaflex -kaihdinuutuudet: SIlhouette ja Facette. Talossa on laajasti myös muitakin kaihdinratkaisuja.

Kodin tekee. Talo Helmestä löydät upeat Luxaflex -kaihdinuutuudet: SIlhouette ja Facette. Talossa on laajasti myös muitakin kaihdinratkaisuja. Rakentajan RAKENTAJAN TIETO Tieto Savon 2/2010 Messujakelu: Asuntomessut Kuopiossa 16.7.-15.8.2010 KODIN KAIKKI KALUSTEET - keittiöt - kodinhoito- huoneet - komerot - wc-kalusteet - maksuton suunnittelu

Lisätiedot

Taitotuote Oy. Teräsrunkoiset design-portaat sekä lasikaiteet. Vantaan-Espoon. Elysator-vedenkäsittelylaitteet

Taitotuote Oy. Teräsrunkoiset design-portaat sekä lasikaiteet. Vantaan-Espoon. Elysator-vedenkäsittelylaitteet Vantaan-Espoon Lokakuu 6/2013 Pohjoisväylä Elysator-vedenkäsittelylaitteet Korroosiosuoja taloyhtiöiden lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin Soveltuu kaikkiin suljettuihin kiertoihin Kemikaaliton ja helppohoitoinen

Lisätiedot

KIMU Kerrostalon ilmastonmuutos energiatalous ja sisäilmasto kuntoon. Ikkunoiden käyttö, huolto, kunnossapito ja remontointi

KIMU Kerrostalon ilmastonmuutos energiatalous ja sisäilmasto kuntoon. Ikkunoiden käyttö, huolto, kunnossapito ja remontointi KIMU Kerrostalon ilmastonmuutos energiatalous ja sisäilmasto kuntoon Ikkunoiden käyttö, huolto, kunnossapito ja remontointi Ikkunoiden käyttö, huolto, kunnossapito ja remontointi Kari Hemmilä, Jyri Nieminen

Lisätiedot

Nyt tulee kotiin! Charmia.fi. Keittiömme on nyt Charmia. "Loistavalta tuotteeltamme puuttui nimi!"

Nyt tulee kotiin! Charmia.fi. Keittiömme on nyt Charmia. Loistavalta tuotteeltamme puuttui nimi! Charmia.fi Nyt tulee kotiin! Vuonna 1993 perustetun Kalustetukun perusidea tarjota laadukkaita ja kohtuuhintaisia keittiöitä ja muita kodin kiintokalusteita tavallisille ihmisille on toiminut alusta asti.

Lisätiedot

Uusimaa 3/2012. ISSN 1237-7082 Yhdeksästoista vuosikerta Messuextra Loma-asuntomessut 25.6.- 8.7. 2012 Lappeenranta

Uusimaa 3/2012. ISSN 1237-7082 Yhdeksästoista vuosikerta Messuextra Loma-asuntomessut 25.6.- 8.7. 2012 Lappeenranta Uusimaa 3/2012 ISSN 1237-7082 Yhdeksästoista vuosikerta Messuextra Loma-asuntomessut 25.6.- 8.7. 2012 Lappeenranta Rakentajan Maailma Rakentajan Maailma Voisiko ajatella että siirrymme asumaan puutaloihin?

Lisätiedot

K E S K I A U K E A M A L L A IDEAKUVASTO 2007. Nyt panostetaan KYLPPÄRIIN. Föönimies MUISTELEE LÄMPÖÄ. monella eri tavalla tietoa ideoita

K E S K I A U K E A M A L L A IDEAKUVASTO 2007. Nyt panostetaan KYLPPÄRIIN. Föönimies MUISTELEE LÄMPÖÄ. monella eri tavalla tietoa ideoita REILUJA TARJOUKSIA K E S K I A U K E A M A L L A IDEAKUVASTO 2007 Nyt panostetaan KYLPPÄRIIN Föönimies MUISTELEE JOKO SINULLA ON AURINKOINEN TULEVAISUUS? LÄMPÖÄ monella eri tavalla tietoa ideoita I D E

Lisätiedot

Taitotuote Oy. Teräsrunkoiset design-portaat sekä lasikaiteet LAMECO. Ota yhteyttä! Kesäkuu 1/2012

Taitotuote Oy. Teräsrunkoiset design-portaat sekä lasikaiteet LAMECO. Ota yhteyttä! Kesäkuu 1/2012 RAKENNUSMAAILMA 1 Loma-asuntomessut Lappeenrannassa 25.6-8.7.2012 Kesäkuu 1/2012 Olemme mukana myös mökkimessuilla Lappeenrannassa Rauhan alueella 25.6. 8.7.2012. Ota yhteyttä! Ilpo Moilanen GSM +358 (0)45

Lisätiedot

Ulkomaalaus. Puun pintakäsittely. on tarkoitettu seinille, seuraava vuorilaudoille

Ulkomaalaus. Puun pintakäsittely. on tarkoitettu seinille, seuraava vuorilaudoille Ulkomaalaus Puun pintakäsittely Puun pintakäsittelyn tarkoituksena on suojata puuta ympäristörasituksilta: kosteudelta, auringonvalolta, sinistäjä-, home- ja lahottajasieniltä. Suojaamisen ohella yhtäläisen

Lisätiedot

IDO Kylpyhuonekuvasto 2014

IDO Kylpyhuonekuvasto 2014 IDO Kylpyhuonekuvasto 2014 2 IDO Sisältö SISÄLTÖ Historia...4 IDO suunnittelijat...6 Inspiraatio...8 IDO Smart...14 Kylpyhuoneen suunnittelu...18 Pidä huolta kylpyhuoneestasi...21 Kylpyhuonekalusteet...22

Lisätiedot

THERMIA. 40 VUOTTA PUMPPUJA. MAALÄMPÖ- www.kotisun.fi. www.kotisun.fi. Tampereen seudun. Luonnonmukaiset maalit ja pintakäsittelyaineet 1/2014

THERMIA. 40 VUOTTA PUMPPUJA. MAALÄMPÖ- www.kotisun.fi. www.kotisun.fi. Tampereen seudun. Luonnonmukaiset maalit ja pintakäsittelyaineet 1/2014 Tampereen seudun RAKENNUSMAAILMA 1 1/2014 Käyttövesi- ja lämpöverkkoremontit www.kotisun.fi www.kotisun.fi 0207 669 940 0207 669 940 Luonnonmukaiset maalit ja pintakäsittelyaineet Maalauskauden messutarjoukset!

Lisätiedot

Helppoudesta. Mutkattomuudesta. Taloudellisuudesta.

Helppoudesta. Mutkattomuudesta. Taloudellisuudesta. MUUTTOVALMIS Hei! Tervetuloa muuttovalmiiden Ainoakotien pariin. Istu alas, ota mukava asento ja anna talounelmiesi lähteä lentoon. Kun se oikea koti osuu kohdalle, ota yhteyttä talomyyjäämme lähellä sinua.

Lisätiedot

UUTTA Sarja 50: Alumiiniovien uusi ulkonäkö ERINOMAINEN NAARMUUNTUMISSUOJA. Teollisuusnosto-ovet. Innovatiivinen kynnyksetön käyntiovi

UUTTA Sarja 50: Alumiiniovien uusi ulkonäkö ERINOMAINEN NAARMUUNTUMISSUOJA. Teollisuusnosto-ovet. Innovatiivinen kynnyksetön käyntiovi UUTTA Sarja 50: Alumiiniovien uusi ulkonäkö ERINOMAINEN NAARMUUNTUMISSUOJA Teollisuusnosto-ovet Innovatiivinen kynnyksetön käyntiovi 2 Hörmann-laatua 4 Tuotettu kestävää kehitystä ajatellen 6 Hyviä syitä

Lisätiedot

Lämmityslasku pienemmäksi

Lämmityslasku pienemmäksi 2013 Lämmityslasku pienemmäksi Jari Lehtinen Lämpövinkki Oy 6.2.2013 Sisältö Miksi lukisit tämän oppaan?... 3 Miksi energian hinta nousee?... 3 Oppaan sisältö... 5 Mihin energiaa kuluu?... 5 Mistä tietää,

Lisätiedot

IDO Kylpyhuonekuvasto 2015

IDO Kylpyhuonekuvasto 2015 IDO Kylpyhuonekuvasto 2015 2 IDO Inspiraatio IDOn kylpyhuonekalusteille ja keramiikkatuotteille on myönnetty Avainlippu. IDO Inspiraatio 3 IDO on mukana arjessasi hektisistä aamuhetkistä viikonloppujen

Lisätiedot