/Atrain Kustannus SYKSY 2014

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "/Atrain Kustannus SYKSY 2014"

Transkriptio

1 Nordbooks /Atrain Kustannus SYKSY 2014 Novetra Oy Meripuistokatu 12, Kemi Puh Kirjatilaukset: Aineistopankki:

2 Kumara-Moisio, Taru: Maan vetovoima. Romaani. Taru Kumara-Moisio (s. 1976) on ylöjärveläinen äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja (FL), jolla on juuret Etelä-Pohjanmaalla ja siivet Linnunradalla. Vapaaajallaan hän yrittää ymmärtää maailmankaikkeuden mustia aukkoja kirjoittamisen, lukemisen, teatterin ja tukiperhetoiminnan kautta. Kahden lapsen äiti Noora nojaa elämässään tiiviisti eettisiin ja ekologisiin arvoihin: kasvatusoppaat on luettu ja ajankohtaiset lehtiartikkelit säilötty talteen. On kaupungilta vuokrattu tontti, sille rakennettu talo ja siellä esimerkillinen perhe. Silti peilistä väijyvät tyytymättömät kasvot. Kun viisauksiaan aina auliisti jakanut Mumma kuolee, Noora tarttuu elämäänsä uudella, kokonaisvaltaisella otteella: hän päättää järjestää körttimummolleen mahtihautajaiset äitinsä suunnitelmista piittaamatta ja hioa ohessa perheensä viimein toimivaksi. Maan vetovoima on pieni suuri romaani Noorasta ja hänen tottelemattomasta nukkekodistaan: kasvatusperiaatteista, maailmanpelastushaaveista, onnellisuuden tavoittelusta ja kontrolloidun elämän mahdottomuudesta. Kuinka vaikeaa muka on ymmärtää itseään ja toisia, jos se jo Mummaltakin sujui? Maan vetovoima on Taru Kumara-Moision esikoisteos. ISBN (painettu) (e-kirja) Kovakantinen, suojapaperi 180 s. 200x130 mm Suositushinta 29,50

3 Häkkilä, Kirsti: Elethään ko Pellossa. Kolme vuosikymmentä, mutta muuttuuko elämä Pellossa? ISBN (painettu) (e-kirja) Kovakantinen 120 s. 200x130 mm Kirjailijan kuvittama Suositushinta 25,00 Elethään ko Pellossa on Kirsti Häkkilän esikoisteos. Tornionjokilaakson murteella kirjoitetut kertomukset kattavat kolme vuosikymmentä. Lapsen ääni seikkailee 80-luvun läpi kokien hillajänkät, lestadiolaisten tiukat uskonraamit ja sähkövatkaimen tulon Lapin perukoille. 90-luvulla laman kourissa työelämää aloittelee nuori aikuinen. Lama horjuttaa kyläläisten mielenterveyttä. Vanhat vaarit palaavat muistoissaan itärajan taakse. Kylän arki saa uutta kipinää EU:sta, jonka tukema shamanistinen kulttuuriprojekti tuo sekä vaurautta että eripuraa luvun taitteessa odotettiin maailmanloppua, mutta tuliko se Lapin peräkyliin? Aikuiseksi varttunut kertoja kohtaa oman maailmanloppunsa vakavan sairauden runnellessa kehoa. Miten elämä Pellossa jatkuu? Kirsti Häkkilä on kolmikymppinen Pellossa syntynyt kirjoittaja ja kuvataiteilija. Hän toimii Tornionjokilaakson murteen tuoreena äänitorvena ja välittää teksteissään pohjoista mentaliteettia, lappilaista hulluutta ja huumoria.

4 Hyvönen, Pirkko: Vuotos. Romaani. Romaani kertoo vesistörakentamisen vaikutuksista alueella asuviin ihmisiin ja siitä hinnasta, joka joudutaan maksamaan sähkön saannista. Miksi toisesta tulee rakentaja, toisesta vastustaja, miksi osa alistuu tai kääntää selkänsä? Miksi jotkut kääntävät takkinsa? Mitkä tekijät määrittävät luontosuhdetta? Mikä sitten on oikein? Onko vesivoiman käyttö tuomittavaa? Miten ristiriita ratkaistaan? Kirja on tarkoitettu kaikille Vuotostaistelijoille, luonnon rakastajille, Koillis-Lapin asukkaille ja muillekin lukijoille. Kirjan liitteenä on lyhyt vesirakentamisen historiikki ja osaltaan KHO:n lopulliseen ratkaisuun vaikuttanut valituskirjelmä. ISBN (painettu) (e-kirja) Kovakantinen, suojapaperi 272 s. 200x130 mm Suositushinta 29,50 Pirkko Hyvönen asui KoillisLapissa 23 vuotta ja oli mukana Vuotostaistelussa 1980-luvun alusta alkaen. Hän toimi Kemijärven sivistystoimenjohtajana 10 vuotta. Hän on koulutukseltaan biologi, syntyjään turkulainen ja asuu nykyään Loimaalla. Vuotos on hänen esikoisteoksensa.

5 Puustinen, Kimmo: Arno Tammertin kuljetus. Rikosromaani. Pimeää taksia ajava joensuulainen ex-taksikuski Mikko Hovinen ottaa velkojaan maksaakseen oudon keikan paikalliselta taksimiesten 'kummisedältä' Hannu Lintuselta: hänen pitää noutaa helikopterilla saapuva mies syrjäiseltä rautatieasemalta. Matkalla takaisin Joensuuhun poka esittää rahakkaan tarjouksen koko yön kestävästä kuskin hommasta. Kipeästi rahaa tarvitseva Hovinen hyväksyy tarjouksen ilomielin. Matka vie ympäri kesäöistä Pohjois-Karjalaa, Joensuun hienostoalueelta maaseudun perukoille. Matkalla myös selviää että Hovisen poka, virolainen Arno Tammert, on tullut etsimään ja pelastamaan venäläisen oligarkin siepattua tytärtä. Yö muuttuu kertaheitolla ja peruuttamattomasti kun mukavasti alkanut juttutuokio liperiläisen maatalon tuvassa muuttuu varoittamatta tulitaisteluksi... Kimmo Puustinen on joensuulainen (s.1975) hopeaseppä ja teologian maisteri, jonka yhdessä Tuomas Liuksen kanssa kirjoitettu Keisari ilmestyi LIKEn kustantamana syksyllä Arno Tammertin kuljetus on ensimmäinen kokonaan itse kirjoitettu julkaistavaksi päässyt teos. ISBN (painettu) (e-kirja) Kovakantinen, suojapaperi 230 s. 200x130 mm Suositushinta 29,50

6 Nordbooks syksy 2014 Kämäräinen, Seppo: Tungettelija. Rikosromaani. Tungettelija Seppo Kämäräinen Äidin kirjoittama viesti sysää liikkeelle tapahtumaketjun, jossa Vilhelm Saarela alkaa penkoa syntyperäänsä liittyviä asioita. Jo äidin kirje on järkytys isäksi puhuteltu mies ei ollutkaan Vilhelmin isä. Oikean isän nimi paljastuu äidin viestistä. Siispä isukkia tapaamaan. Vilhelm tekeytyy tutkijaksi ja pääsee haastattelemaan vauraan sukukartanon isäntää Mats Adlercruxia, isäänsä. Tähän asti kaikki sujuu hyvin, mutta pian tapahtumat saavat sellaisia käänteitä, että Vilhelmin henki joutuu vakavaan vaaraan. Tungettelija on hauska ja tyyliltään notkea. Jännitystä kiristetään sopivasti. ISBN (painettu) (e-kirja) Kovakantinen 205 s. 200x130 mm Suositushinta 29,50 Aikaisemmin Kämäräinen on kirjoittanut talvisotaan liittyviä kirjoja. Viime vuonna häneltä ilmestyi Nordbooksin kustantamana kahden koirasihmisen seikkailuista Suomen suvessa kertova Tarkastaja Brygner Brysselistä.

7 Saukko, Susanna: Mieli tekee murhata. Rikosromaani. Torniolaisen mielisairaalan psykiatri murhataan ja hoidettava potilas karkaa. Poliisin tutkimuksissa selviää, että sairaalan henkilökunnan välillä on suuria ristiriitoja. Murhaaja jatkaa karkumatkaansa, ehtiikö hän iskeä uudestaan? Entä kuka on salanimen taakse kätkeytynyt esikoiskirjailija, joka niin hyvin tuntee sairaalan käytävät ja käytännöt? Dekkarijuonen takaa löytyykin suurempia kysymyksiä mielen sairauksien hoitamisesta. ISBN (painettu) (e-kirja) Nidottu, 230 s. 200x130 mm Suositushinta 29,50 Mitä heillä on osoittaa Hannu Hirvosen syyllisyyden todisteeksi? Oikeastaan vain psykoottisen potilaan vihapäissään esittämä sanallinen uhkaus, jonka tarkka sisältökin on jäänyt epämääräiseksi. Vastaavia tilanteita suljetulla osastolla sanotaan olevan tämän tästä. Potilas oli rauhoittunut saatuaan piikin ja oltuaan remmeissä eristyshuoneessa. Psykiatri Sanni Vasaran diagnoosin mukaan hän on kuitenkin vaarallinen psykopaatti, joka sairastaa paranoidista skitsofreniaa. Toisaalta hänen terapeuttinsa, psykologi Sari Koivumaan sanojen mukaan Hirvonen on luonteeltaan ihmisystävällinen ja empaattinen, mutta voi kokiessaan tulleensa kaltoin kohdelluksi reagoida aggressiivisesti. Aggressiivisuus on psykologin mukaan sanallista, joskin se voi olla pelottavan rajua. Psykologi ei voinut uskoa Hirvosen syyllistyvän sellaiseen tekoon, josta häntä nyt epäillään.

8 Katajisto, Janne: Savolainen surmansilmukka Janne Katajisto suosittu savolaissarja saa jatkoa. Edellisistä kirjoista tuttu sankari, rosoinen Äijä on vetäytynyt pienelle maatilalleen toipumaan alkoholismista, tarkoituksenaan elää luontaistaloutta harjoittaen ja kuntoaan kohottaen. Mies saa myös uusia ystäviä voimailua harrastavista piireistä. Paikkakunta joutuu ydinvoimala-hankkeen myötä suuren poliittisen pelin keskelle. Järjestäytyneen rikollisuuden tulilinjalle joutuvat sekä aivan tavalliset ihmiset että pikkukaupunkiin saapunut ministeritason vieras. Samalla kun viikkokausia piinannut helle räjähtää taivaalle sadoiksi salamoiksi, huipentuu kesäinen jännitysnäytelmä armottomaksi kamppailuksi elämästä ja kuolemasta. Mutta kuka kokee lopulta silmukan kiristyvän otteen kaulallaan? Katajiston kolmas dekkari ei anna armoa, eikä sitä myöskään pyydä ISBN (painettu) (e-kirja) Kovakantinen 284 s. 200x130mm Suositushinta 30,00 Janne Katajisto (synt. v. -68) juankoskelainen nuorisotyöntekijä ja kirjailija. Koulutukseltaan Katajisto on yhteiskuntatieteiden kand. ja päihdetyöntekijä. Savolainen Surmansilmukka on itsenäinen jatko-osa Nordbooksin aiemmin julkaisemille Savolaiselle Ruletille ja Savolaiselle Saattohoidolle. Katajiston dekkarisarjan tapahtumat sijoittuvat hänen omaan elinympäristöönsä Juankoskelle. Savolaissarjan dekkareissa yhdistyvät herkullisella tavalla kovaksi keitetty rikoskirjallisuus, bukowskilainen renttuus sekä rivien välistä löytyvä yhteiskuntakritiikki.

9 Nordbooks syksy 2014 Mäntylä, Juha: Kotka lentää länteen Porin kaduilla ei ole enää turvallista. Sen saa huomata myös yksityisetsivä Teemu Jurkka, kun kosmetiikka-alalla toimiva Kaisa Virta palkkaa Jurkan tutkimaan, kuka seuraa Virtaa ja miksi. Samaan aikaan Jurkka saa postitse kirjeen vanhalta opiskelukaveriltaan Turusta. Kirje tulee postin kautta, mutta se on leimattu ja lähetetty jo muutama vuosi sitten. Jurkan ihmetystä lisää, että kaveri on hänen tietojensa mukaan kuollut, kuten luulevat myös opiskelukaverin vanhemmat. Entäpä Kaisa Virran miehen salaperäiset yhteydet Venäjälle? Kenellä loppujen lopuksi on enää puhtaat jauhot pusseissa? Jurkan naishuolet kokevat myös kolahduksen jos toisenkin. Kun pelin palaset alkavat loksahdella paikoilleen, niin huomataan, että vaara onkin paljon suurempi... ISBN (painettu) (e-kirja) Kovakantinen, 288 s. 200x130 mm Suositushinta 30,00 Kotka lentää länteen on kolmas yksityisetsivä Teemu Jurkasta kertova rikosromaani. Seinäjokelainen Juha Mäntylä on julkaissut myös rikosromaanit Punatukkaiselle tytölleni ja Älä ryhdy vieraan leikkiin (Nordbooks 2013)

10 Hanhisuanto, Kari: Maraton. Romaani. "Jeesuksen hyvältä tuntuu nähdä taas uusi kilometripylväs. Ei niitä enää kovinkaan monta ole ohitettavaksi. Nyt pitää taistella viimeiseen hikipisaraan asti. Vaikka tässä henki menisi, voitan itseni, voitan Penttilän ja voitan Reinon. Samalla saan Annelin itselleni ja pääsen eroon Birgitasta. Ei hassumpi saavutus yhdelle maratonille." Rikoskirjailijana tunnettu Kari Hanhisuanto yllättää sekä aihevalinnallaan että sen käsittelyllä. Juokseminen voi olla hauskaakin - ainakin lukijalle. ISBN (painettu kirja) (e-kirja) Kovakantinen, suojapaperi 222 s. 210x133 mm Suositushinta 29,50

11 Hiltunen, Marja: Koivikon Agatha. Romaani. ISBN (painettu) (e-kirja) Nidottu 335 s. 210x148 mm Suositushinta 30,50 Agatha Wilhelmiina Johanintytär on 14-vuotias, kun hänen isänsä kuolee. Eletään syksyä Äiti lähtee palvelukseen Turkuun, ja jättää tyttärensä Juuselan taloon. Hän lupaa hakea tämän heti kun se on mahdollista. Mutta vuodet kuluvat eikä äitiä kuulu. Agathan on opittava pärjäämään omillaan. Hän saa monia rakkaita ystäviä, mutta myös vaarallisia vihollisia, ja joutuu jopa kaksi kertaa tappoyrityksen kohteeksi. Aikanaan Agathasta tulee Juuselan talon emäntä, mutta silti rakkaus antaa odottaa itseään. Maatalon työt antavat elämälle rytmin, johon juhlat tuovat vaihtelua. Kirjassa kuvataan vanhoja tapoja ja paikallista todellista historiaa: mm. ankarat nälkävuodet koettelevat jopa vaurasta maatalouspitäjää. Ennen kaikkea kirja kuitenkin on kertomus Agathan elämästä. Kirja sijoittuu samaan kuvitteelliseen Sammalistoon kylään Eurajoella ja Juuselan taloon kuin vuonna 2012 ilmestynyt Mansikkamäen Elina. Koivikon Agathalle ilmestyy myöhemmin jatko-osa.

12 Uhlgren, Sauli: Tuuleen kirjoitettu. Vaellusromaani. ISBN (painettu) (e-kirja) Kovakantinen, suojapaperi 282 s. 200x130 mm Suositushinta 33,50 Lähtökohtana romaanille on ollut kirjailijan pitkäaikainen kiinnostus Amerikan ja Kanadan kulttuureista, tärkeimpänä ja mielenkiintoisimpana niistä intiaanikulttuuri, sen värikäs ja rikas menneisyys. Romaani on myös kannanotto alkuperäiskansojen puolesta, intiaaninaisen ja suomalaisen nuorukaisen kautta kuvattuna. Päähenkilö Matsin ollessa jo kuilun partaalla monien vastoinkäymisten jälkeen, puuttuu sattuma peliin: Ceena, nuori intiaaninainen ja villi erämaaluonto pelastavat hänet viime hetkellä elämälle. Muista tämäkin: Uhlgren, Sauli. Caruso. ISBN sivua. 210x130 mm. Sidottu, kansipaperi. Nyt myös e-kirjana! s k y ss y2 r o N k o o db

13 V Nordbooks Krogerus, Timo: Jouluiltain tarinoita. Kertomuksia sydänkeskiajan Hämeessä. ISBN (painettu) (e-kirja) 240 sivua, 130x200mm, pehmeäkantinen. Suositushinta 29,50 uoden 1395 jouluna Eurooppa oli toipumassa miespolvi aiemmin riehuneesta mustasta surmasta, joka tappoi kolmasosan tuolloisen kristikunnan väestöstä. Ruotsin valtakunnassa käytiin sisällissotaa kuningatar Margareetan ja syrjäytetyn Albrekt Mecklenburgilaisen kannattajien välillä. Itämeren kauhuna olivat Gotlannissa majaa pitävät merirosvot. Noissa oloissa Hämeeseen saapui korkea-arvoinen vieras oikea kardinaali paavin kuuriasta tutustumaan kristikunnan syrjäisimmän kolkan oloihin. Joulua vietettiin riehakkaasti, mutta iltaisin vieras ja talonväki kertoilivat toisilleen tarinoita, joissa valaistaan 1300-luvun elämää eri puolilla Eurooppaa. Kirja on itsenäinen jatko-osa Timo Krogeruksen aiemmin julkaistulle Jaakopin tielle (Nordbooks 2011).

14 Miska on yksinäinen, syrjäytymisuhan alla ollut nuorimies, joka on saatu koulun penkille. Hänen elämäänsä varjostaa suru pari vuotta sitten kuolleesta äidistä ja huoli juopottelevasta isästä. Ongelmat kasaantuvat ja poissaolot lisääntyvät. Kun vielä kuvaan tulevat poliisit, hänen elämänsä näyttää jo mahdottomalta. Kehitysvammainen Jasu aloittaa käynnit työ- ja toimintakeskuksessa. Mikään ei oikein suju. Poika alkaa saada outoja oireita, samanlaisia esiintyy myös parilla muulla asiakkaalla. Koska opinnot eivät etene, Miskalle järjestetään mahdollisuus aloittaa laajennettu työssäoppiminen rakennusliikkeen palveluksessa. Hän tekee remonttia työja toimintakeskuksessa ja tapaa Sadun, johon ihastuu. Elämä näyttää hetken valoisammalta. Miska huomaa työpaikallaan tapahtuvan outoja asioita. Ensin hän tajuaa olevansa uhri, huomaa sitten päätyneensä poliisin epäiltyjen listalle. Tarina on itsenäinen jatko-osa Armi Toivolan romaaneille Silmät (2011) ja Eksyksissä (2013). Toivola, Armi: Onnettomien tähtien alla. Romaani. ISBN (painettu) (e-kirja) 260 sivua, 130x200mm, pehmeäkantinen. Suositushinta 29,50

15 Jääskeläinen, Seppo Ilmari ( ) Sukellus Raporttiromaani kertoo ruman sukutarinan arasta aiheesta, tahattomasta sukurutsasta. Kun perheet hajoavat ja sisarukset täysin vieraantuvat toisistaan, voi sattua mitä ei pitäisi, sekaantumista synkkine seurauksineen. Kun sukurutsa on mahdollista on se hyvinkin todennäköistä. Näin oli etenkin ennen kun sähköistä viestintää ei nykylaajana ollut. Kirjan toisena aiheena on perhehistoriaan ja aikaan kytkeytyvät rikokset syy-seuraus tragedioineen. Pahoinpitely synnyttää vuosia kestävän kostokierteen. Oikeus ja ympäristö tuomitsevat syylliset. Sukellus on Seppo Ilmari Jääskeläisen viimeiseksi jäänyt romaani. ISBN (painettu) (e-kirja) Kovakantinen 160 s. 200x130mm Suositushinta 27,50

16 Paloheimo, Matti: Nainen Palatinuksella. Novelleja. Matti Paloheimon novellikokoelman teemat ovat vanhoja, mutta aina uusia. Rakkaus ja kuolema, yksipuolinen rakkaus, vanheneminen ja vanhojen rakkaus ja myös ne kaksi kolmesta: usko ja toivo. Elämä voi järjestyä uudestaan Rooman Palatinuskukkulalla tai se voi järkkyä espoolaisessa lähiössä rikoksen seurauksena. Novelleissa ollaan perimmäisten kysymysten äärellä, mutta vino hymy karehtii usein henkilöiden tai kertojan huulilla. Pieni taulukauppias kohtaa hämmästykseen äveriään ostajan ja kuoleman rajoilla käynyt potilas on sairaalassa maatessaan kuolla nauruun. Vanha mies kohtaa kauan sitten unohtuneen nuoruuden rakastettunsa, ja muistot heräävät eloon samalla myös omatunto ja taju nykyisen elämän arvosta. ISBN (painettu) (e-kirja) Kovakantinen, suojapaperi 288 s. 205x130mm Suositushinta 33,50 Matti Paloheimo on 18 teosta runoja, romaaneja, esseitä, tietokirjoja vuodesta 1973 julkaissut kirjailija. Hän jäi vuonna 2011 eläkkeelle Valtion elokuvatarkastamon johtajan virasta. Hän on toiminut myös mm. Kirkon tiedotuskeskuksen televisiotoimituksen päällikkönä.

17 Kalevi Sipolan kolmas novellikokoelma kertoo suuria tarinoita pienistä ihmisistä. Sipolan omintakeinen tyyli yhdistelee tarkasti annostellen groteskia fantasiaa, ironiaa ja lyyristä kerrontaa. ISBN (painettu kirja) (e-kirja) Kovakantinen, suojapaperi. 180 s. 200x130mm Suositushinta 28,50 Saatavana myös kokoelmat Jänissuon valtias (2013) ja Ristiinnaulitut (2012) Atrain Kustannus syksy 2014 Sipola, Kalevi: Elämää tylympiä kohtaloita. Novelleja.

18 Lavarunouden suomenmestarilta Vartiainen, Jere: Enimmäkseen en nuku alasti. Runoja. ISBN (painettu) (e-kirja) Nidottu 80 s. 195x210mm Suositushinta 25,00 Jere Vartiaisen toinen runokokoelma kertoo kolmekymppisen miehen vuodesta työssä, parisuhteessa ja taiteessa, kun hän opintojensa jälkeen kompastelee kohti aikuisuutta. Vartiainen kirjoittaa odotetuista aiheista odottamattomalla tyylillä, joka saa jännittämään jokaista tavua, kielikuvaa ja sanaleikkiä. Vain harvoin on kenenkään rakkaus kieleen tulvinut näin selvästi läpi heidän sanoissaan. Vain harvoin on suomen kieli kuulostanut näin tuoreelle.

19 Atrain Kustannus syksy 2014 Kokkola, Markku: Vielä! ISBN (painettu) (e-kirja) Nid. 210x200 mm, 128 sivua. Suositushinta 23,50 Markku Kokkolan runoissa historia ei ole pelkästään ilmiöitä ja vuosilukuja. Historia eletään preesensissä ja se koostuu ihmisistä, heidän teoistaan ja valinnoistaan. Ihmiset joutuvat myös aatteiden ja vallanpitäjien heiluteltaviksi, ja heidän toimintaansa arvostetaan, mitätöidään tai tuomitaan vielä vuosisatoja heidän aikansa jälkeen. Nykyisyys ja mennyt lomittuvat ja lenkki lisätään lenkkiin niin, että historia on yhtä aikajanaa. Kokkolan sepitteet todistavat, että jokaisella teolla on jatkonsa. Tapahtuma ei lakkaa, vaikka vuosisadat vaihtuvat. Ajan jaksottaminen on ihmisen keksintö. Kokoelmasta VAIN? (2013) kirjoitettua: Lukekaa ja ihmetelkää. - - Teoksen kokonaisuutta voi sanoa viileäksi, viiltäväksikin. Mutta siellä on lämpöä. Sekin voi hohtaa yhdestä sinänsä mitättömästä sanasta. Tai pienistä pelkistyksistä, jotka on tehty japanilaiseen tapaan: Sataa koko yön / Sinä aamulla poissa / Illalla ei kastetta. Liisa Enwald, Elämäntarina Markku Kokkola kirjoittaa tiiviisti, kekseliäästi ja hallitusti. Sanoja on makusteltava rauhassa, kiireessä voi jäädä huomioimatta pienenpieniä tärkeitä yksityiskohtia. Juha Vähäkangas, Kaltio Kodin imagovapaa vyöhyke antaa miehelle tilaa ihmisenä. Sielläkään runon minä ei putoa tunteiluun, mutta se ei suinkaan tarkoita tunteettomuutta. Elämän suuret kysymykset, rakkaus ja kuolema, saavat vilpittömän kauniin käsittelyn. Anna Kyrö, Lapillinen

20 Suomela, Leo: Timppa kävi kalassa. Kalakertomus nuorille ja miksei vanhemmillekin. ISBN x130 mm, 80 sivua. Kovakantinen, kuvitettu. Suositushinta 23,00 7-vuotiaan Timpan kesäpäivä ei oikein kulu, kun ei ole sopivaa leikkikaveria, äiti joutuu lähtemään töihin, isä on jossain ja vaari sairaalassa. Niinpä Timppa keksii lähteä kalaan... Semmoista hirviötä Timppa ei ollut aikaisemmin nähnyt. Kita ammollaan, vahva pyrstö vedessä se näytti yli metrin mittaiselta. Sen kitaan hän olisi voinut työntää päänsä. Ja se jättiläinen tiesi voimansa. Se kosahti ilmoille ihan tuossa rannassa, hänen edessään. Se alkoi peuhata pintavedessä tuonne ja tänne, oikealle ja vasemmalle, syvyyksiin ja pintaan. Timppa näki koko ajan sen kaamean pään ja valtaisan pyrstön iskut. Hän kastui roiskeista ja huojahteli rajuista nykäisyistä. Syvyyksien hirviö ei aikonutkaan laskea leikkiä eikä leperrellä. Timppa tajusi karmean totuuden. Tämä pyöritys ei kulkisikaan kevyesti kuin pehmeä pieraisu molskihousuissa. Hän oli tosi sodassa. Räisänen, Simo: Kalastusmatkoja Lavangen vuonolle. Simo Räisänen on nuoruudestaan saakka ollut intohimoinen kalamies. Tässä kirjassa hän kertoo merikalastuksesta Pohjois-Norjassa, Lavangen vuonolla. Räisänen kalastaa siellä ystävänsä Kaukon kanssa, ja mukana ovat myös puolisot. Vanhemmille kalamiehille saalis ei kuitenkaan ole enää se kaikista tärkein asia, vaan kalastuksesta tulee enemmänkin yhdessäolon ja viihtymisen muoto. Matka Lavangeen on myös matka pois arjen rutiineista ja kiireistä. Kun maat ja maisemat muuttuvat, kohdataan uusia ongelmia ja haasteita, kiperiäkin. Ja kalan nostaminen sadan metrin syvyydestä on myös oma taiteenlajinsa. Kirja sopiikin kaikille merikalastuksesta kiinnostuneille. ISBN (painettu) (e-kirja) Kovakantinen, 150 s. 200x130mm. Kirjoittajan valokuvia. Suositushinta 27,00

21 Summa, Virpi - Virtanen, Riitta: Majavalammen tarinoita, kuvitettu satukirja. ISBN (painettu) ISBN (e-kirja) 32 sivua, kovakantinen, 200x230 mm. Suositushinta 23,00 Virpi Summan ja Riitta Virtasen toinen satukirja kertoo elämästä metsälammen rannoilla, vuodenkierrosta, eläimistä ja niiden sopeutumisesta luontoon. Kirja soveltuu lapsille alakoulu-ikään saakka.

22 Oraffan ja Kurren Jouluseikkailu Atrain Kustannus syksy 2014 Oraffa och Kurre på Juläventyr Elina Söderström - Esa Rautiainen ISBN (painettu) (e-kirja) Kovakantinen, kuvitettu, 50 s. 297x210 mm Suositushinta 25,00 Ystävämme Oraffa ja Kurre, sekä heidän naapurinsa Anders Hellant tai Hellä-Antti, kuten ystävämme häntä nimittävät, lähtevät yhdessä jännittävälle jouluretkelle. He käyvät tapaamassa Aavasaksan tonttuja, matkaavat revontulilla ratsastaen Tonttulaaksoon ja tapaavat Joulupukin, jonka maaginen takki sisältää monta pientä tonttukylää Matkallaan ystävykset kohtaavat pienen suomenhevosen Painajaisen ja ilkikurisen Islannin-tontun Ikkunasta tirkistelijän, sekä Lucia-neidon. HelläAntilla on kyky laulaa niin kauniisti, että hän lumoaa kaiken elävän, niin ihmiset, kuin eläimetkin. Kun porot pudottavat sarvensa, käy niille usein kipeää, mutta silloin Hellä-Antti saapuu avuksi. Antti laulaa niin kauniisti, että porot unohtavat kaiken muun eivätkä huomaakaan, kun sarvet putoavat. Kiitokseksi HelläAntti saa pitää sarvet, jotka hän kokoaa mukaansa ja keittää niistä kotona liimaa. Lähde sinäkin Oraffan & Kurren ja Hellä-Antin mukaan jouluseikkailulle Lappiin! Oraffa, Kurre och grannen Anders Hellant eller Snälla-Antti som vännerna kallar honom, skall på en hisnande juläventyr, där de besöker bl.a. besöker Aavasaksabergets tomtar, färdas på norrskenen till Tomtedalen i Lappland och träffar Jultomten som har en magisk kappa som inrymmer flera små tomtebyar. På sin resa träffar de den lilla finska hästen Painajainen och den busiga Islandstomten Fönstertittaren och Sankta Lucia. Snälla-Antti har en förmåga att sjunga så fint att han trollbinder och påverkar både människor och djur med sin vackra stämma. När renarna tappar hornen har de oftast väldigt ont och då kommer Snälla-Antti till undsättning. Han sjunger så vackert att renarna glömmer både tid och rum och tappar hornen. Som tack för hjälpen får Snälla-Antti behålla hornen som han tar med sig hem och kokar lim av dem. Följ du också med Oraffa & Kurre och Snälla-Antti på juläventyr i Lappland! Tämä kaksikielinen satukirja ja joulukalenteri on jatkoa Oraffa ja Kurre Käpysaarella -kirjalle.

Nordbooks ja Atrain Kustannus. Uusia kirjoja elokuu 2014

Nordbooks ja Atrain Kustannus. Uusia kirjoja elokuu 2014 Nordbooks ja Atrain Kustannus Uusia kirjoja elokuu 2014 Kirjojen kansikuvat ja kirjailijakuvat sekä tiedotteita www.nordbooks.fi Lehdistötiedotteet: http://www.epressi.com/haku.html?q=nordbooks Novetra

Lisätiedot

Minun elämäni. Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, 2017

Minun elämäni. Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, 2017 Minun elämäni Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, Nid Minä olen syntynyt Buriramissa Thaimaassa. Minun perheeni oli iskä äiskä 2 veljeä ja 2 siskoa. Minun

Lisätiedot

veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot

veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot Jag vill veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot Tämä esite on tarkoitettu nuorille, joilla on suojatut henkilötiedot. Sen ovat laatineet yhdessä Rikosuhriviranomainen (Brottsoffermyndigheten)

Lisätiedot

Mieletön mahdollisuus. Lasten ja nuorten omaistyön kehittämisprojekti

Mieletön mahdollisuus. Lasten ja nuorten omaistyön kehittämisprojekti Mieletön mahdollisuus Lasten ja nuorten omaistyön kehittämisprojekti Tukea. Toivoa. Mukana. Ilona. Tukea lapsille ja nuorille, joiden vanhempi on sairastunut psyykkisesti Mieletön Mahdollisuus -projektin

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina EROKUMPPANIT Nalleperhe Karhulan tarina Avuksi vanhempien eron käsittelyyn lapsen kanssa Ulla Sauvola 1 ALKUSANAT Tämä kirja on tarkoitettu avuksi silloin, kun vanhemmat eroavat ja asiasta halutaan keskustella

Lisätiedot

Lasten ja nuorten Lieto

Lasten ja nuorten Lieto Lasten ja nuorten Lieto Anja Hänninen: Mylly tontun tarinoita (1998) Röhmöjen satumaista elämää (2006) Michel Karra: Kesä -56 (1997) Romaani vie 1950-luvulle 16-vuotiaan nuorukaisen dramaattisten tapahtumien

Lisätiedot

Nordbooks ja Atrain Kustannus Uusia kirjoja huhtikuu 2014

Nordbooks ja Atrain Kustannus Uusia kirjoja huhtikuu 2014 Nordbooks ja Atrain Kustannus Uusia kirjoja huhtikuu 2014 Novetra Oy Teollisuuskylänraitti 22, 94450 Keminmaa www.nordbooks.net 045 134 6090 info@nordbooks.fi Tukkumyynti: Porvoon kirjakeskus. Ruuskanen,

Lisätiedot

Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat

Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat Kummikirje 1-2016 3.5. 2016 Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat Olen uusi Venäjän alueen kummityön kordinaattori Ammi Kallio. Tämä on ensimmäinen kummikirje, jonka kirjoitan teille alueelta.

Lisätiedot

Löydätkö tien. taivaaseen?

Löydätkö tien. taivaaseen? Löydätkö tien taivaaseen? OLETKO KOSKAAN EKSYNYT? LÄHDITKÖ KULKEMAAN VÄÄRÄÄ TIETÄ? Jos olet väärällä tiellä, et voi löytää perille. Jumala kertoo Raamatussa, miten löydät tien taivaaseen. Jumala on luonut

Lisätiedot

P U M P U L I P I L V E T

P U M P U L I P I L V E T T U O M O K. S I L A S T E P U M P U L I P I L V E T Runoja TUOMO K. SILASTE Teokset: Matka, romaani; 2007 Rakkaani kosketa minua, runoja; 2007 Apolloperhonen, runoja; 2008 Rakastettu leskirouva Gold,

Lisätiedot

Tytöt shoppailevat Ellie luulee olevansa lihava, laihdutus Ellie tapaa anorektikko Zoen uimahallissa. Ellie aloittaa aerobicin Ellie joutuu

Tytöt shoppailevat Ellie luulee olevansa lihava, laihdutus Ellie tapaa anorektikko Zoen uimahallissa. Ellie aloittaa aerobicin Ellie joutuu Anni, Iina, Reea ja Jutta Tytöt shoppailevat Ellie luulee olevansa lihava, laihdutus Ellie tapaa anorektikko Zoen uimahallissa. Ellie aloittaa aerobicin Ellie joutuu puhutteluun Ellie ja Nadine menevät

Lisätiedot

MAAILMAN NAPA. Vihkonen on osa Pop In hanketta, joka tekee työtä seksuaalista kaltoinkohtelua vastaan 2006-2008. apa_mv_a7.indd 1 4.6.

MAAILMAN NAPA. Vihkonen on osa Pop In hanketta, joka tekee työtä seksuaalista kaltoinkohtelua vastaan 2006-2008. apa_mv_a7.indd 1 4.6. MAAILMAN NAPA Vihkonen on osa Pop In hanketta, joka tekee työtä seksuaalista kaltoinkohtelua vastaan 2006-2008 apa_mv_a7.indd 1 4.6.2007 22:32:08 Ketä sinä kosketit viimeksi? Miltä tuntui koskettaa? Miten

Lisätiedot

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti 1. Käännä omalle kielellesi. Ilolan perhe

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti 1. Käännä omalle kielellesi. Ilolan perhe Ilolan perhe 1 Pentti ja Liisa ovat Reinon, Jaanan ja Veeran isä ja äiti. Heidän lapsiaan ovat Reino, Jaana ja Veera. 'Pikku-Veera' on perheen nuorin. Hän on vielä vauva. Henry-vaari on perheen vanhin.

Lisätiedot

SOSIAALISESTI MONIMUOTOINEN KAUPUNKI. Liisa Häikiö & Liina Sointu Yhteiskuntatieteiden tiedekunta Tampereen yliopisto Ketterä kaupunki

SOSIAALISESTI MONIMUOTOINEN KAUPUNKI. Liisa Häikiö & Liina Sointu Yhteiskuntatieteiden tiedekunta Tampereen yliopisto Ketterä kaupunki SOSIAALISESTI MONIMUOTOINEN KAUPUNKI Liisa Häikiö & Liina Sointu Yhteiskuntatieteiden tiedekunta Tampereen yliopisto Ketterä kaupunki AAMUSTA ILTAAN ON KIINNI. JA YÖTKIN JOSKUS Se menikin sitten sillain,

Lisätiedot

Lataa Luonnonkirja - Zacharias Topelius. Lataa

Lataa Luonnonkirja - Zacharias Topelius. Lataa Lataa Luonnonkirja - Zacharias Topelius Lataa Kirjailija: Zacharias Topelius ISBN: 9789522220561 Sivumäärä: 223 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 31.44 Mb Zacharias Topelius kirjoitti rakastetun lukukirjansa

Lisätiedot

MARIA MARGARETHA JA EVA STINA KATAINEN

MARIA MARGARETHA JA EVA STINA KATAINEN MARIA MARGARETHA JA EVA STINA KATAINEN Tämä tarina on kertomus kahdesta sisaresta. Sisarukset syntyivät Savossa, Pielaveden Heinämäellä. Heidän isänsä nimi oli Lars Katainen ja äitinsä etunimi oli Gretha.

Lisätiedot

Tehtäviä. Saraleena Aarnitaival: Kirjailijan murha

Tehtäviä. Saraleena Aarnitaival: Kirjailijan murha Saraleena Aarnitaival: Kirjailijan murha JULKAISIJA: Oppimateriaalikeskus Opike, Kehitysvammaliitto ry Viljatie 4 C, 00700 Helsinki puh. (09) 3480 9350 fax (09) 351 3975 s-posti: opike@kvl.fi www.opike.fi

Lisätiedot

Tunne ja asiakasymmärrys voimavarana palvelunkehi4ämisessä. Satu Mie8nen, taiteen tohtori, taideteollisen muotoilun professori, Lapin yliopisto

Tunne ja asiakasymmärrys voimavarana palvelunkehi4ämisessä. Satu Mie8nen, taiteen tohtori, taideteollisen muotoilun professori, Lapin yliopisto Tunne ja asiakasymmärrys voimavarana palvelunkehi4ämisessä Satu Mie8nen, taiteen tohtori, taideteollisen muotoilun professori, Lapin yliopisto Työpajan tavoite Tunnistetaan palvelukokemukseen lii4yvien

Lisätiedot

Nuorten erofoorumi Sopukka

Nuorten erofoorumi Sopukka 1 Nuorten erofoorumi Sopukka 15.-17.2.2019 IDEA: nuorten ääni mukaan Erofoorumiin! Keitä, mistä, miten? 13 nuorta Pääkaupunkiseudulta ja Oulusta 13 19 -vuotiaita tyttöjä Kasper ry:n, Yhden vanhemman perheiden

Lisätiedot

JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA

JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Getsemane-niminen puutarha, yrttitarha Öljymäellä. b) Ajallinen yhteys

Lisätiedot

LAUSESANAT KONJUNKTIOT

LAUSESANAT KONJUNKTIOT LAUSESANAT KONJUNKTIOT Ruusu ja Pampeliska ovat marsuja. Marja on vanhempi kuin Anna. Otatko teetä vai kahvia? JA TAI VAI (kysymyslause) MUTTA KOSKA (syy) KUN KUIN (vertailu) ETTÄ JOS SEKÄ Mari ja Matti

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Nordbooks Rikosromaanit Kevät 2014

Nordbooks Rikosromaanit Kevät 2014 Nordbooks Rikosromaanit Kevät 2014 Novetra Oy Teollisuuskylänraitti 22, 94450 Keminmaa www.nordbooks.net 045 134 6090 info@nordbooks.fi Tukkumyynti: Porvoon kirjakeskus. Aho, Henry: Ruuvit löysällä. Poliisikertomus

Lisätiedot

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ EURO RUN -PELI www.uudet-eurosetelit.eu ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ - 2 - Anna ja Aleksi ovat samalla luokalla ja parhaat kaverit. Heillä on tapana joutua erilaisiin seikkailuihin. Taas

Lisätiedot

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ EURO RUN -PELI www.uudet-eurosetelit.eu ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ Anna ja Aleksi ovat samalla luokalla ja parhaat kaverit. Heillä on tapana joutua erilaisiin seikkailuihin. Taas alkaa

Lisätiedot

JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN

JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka - pyhäkössä Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Tyttö, joka eli kahdesti

Nettiraamattu lapsille. Tyttö, joka eli kahdesti Nettiraamattu lapsille Tyttö, joka eli kahdesti Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Prinssi joesta

Nettiraamattu. lapsille. Prinssi joesta Nettiraamattu lapsille Prinssi joesta Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO

Lisätiedot

Menninkäisen majatalo

Menninkäisen majatalo Ari Ruokola Menninkäisen majatalo runoja Menninkäisen majatalo Ari Ruokola Ulkoasu: R. Penttinen Kustantaja: Mediapinta, 2010 ISBN 978-952-235-224-8 Menninkäisen majatalohon, ovi auki aina on. Pääsee sinne

Lisätiedot

Eila Väänänen Eila Marjatta Väänänen, o.s. Tahvola

Eila Väänänen Eila Marjatta Väänänen, o.s. Tahvola Eila Väänänen Eila Marjatta Väänänen, o.s. Tahvola, syntyi 22.1.1922 Lappeella ja kävi kansakoulun 1928 1934 Lappeen Simolassa ja lyseon pääosin Viipurissa 1934 1939. Eila 13-vuotiaana Eila ja äiti Irene

Lisätiedot

Minä varoitan teitä nyt. Tarinastani on tulossa synkempi.

Minä varoitan teitä nyt. Tarinastani on tulossa synkempi. Viima Viima Teräs ei ole mikään paha poika, mutta ei hän kilttikään ole. Hänen viimeinen mahdollisuutensa on koulu, joka muistuttaa vähän akvaariota ja paljon vankilaa. Heti aluksi Mahdollisuuksien talossa

Lisätiedot

Yhteenvetoa kyselystä ILTAPÄIVÄTOIMINTA JA KERHOT LK. kyselyn yhteenvetoa (6.2019) Vastaajien kokonaismäärä: 115

Yhteenvetoa kyselystä ILTAPÄIVÄTOIMINTA JA KERHOT LK. kyselyn yhteenvetoa (6.2019) Vastaajien kokonaismäärä: 115 Yhteenvetoa kyselystä ILTAPÄIVÄTOIMINTA JA KERHOT 1.- 2.LK. kyselyn yhteenvetoa (6.2019) Vastaajien kokonaismäärä: 115 1. OLEN (rastita itsellesi oikea vaihtoehto) 6 VUOTTA 7 VUOTTA 8 VUOTTA 9 VUOTTA 1%

Lisätiedot

LAPSEN HAASTATTELULOMAKE (alle 10-vuotiaalle)

LAPSEN HAASTATTELULOMAKE (alle 10-vuotiaalle) LAPSEN HAASTATTELULOMAKE (alle 10-vuotiaalle) Lapsi Haastattelija Päivä ja paikka 1 LAPSI JA HÄNEN PERHEENSÄ Vanhempasi ovat varmaankin kertoneet Sinulle syyn siihen, miksi olen halunnut tavata Sinua.

Lisätiedot

Me lähdemme Herran huoneeseen

Me lähdemme Herran huoneeseen Me lähdemme l Herran huoneeseen "Jumalanpalvelus - seurakunnan elämän lähde Keminmaan seurakunnan ja Hengen uudistus kirkossamme ry:n talvitapahtuma 23.-25.1.2009 Reijo Telaranta Ilo valtasi minut, kun

Lisätiedot

2. kappale ( toinen kappale) P ERHE. sisko. Hän on 13 vuotta.

2. kappale ( toinen kappale) P ERHE. sisko. Hän on 13 vuotta. 2. kappale ( toinen kappale) P ERHE 2.1. Fereshte ja Anna katsovat kuvaa. Fereshte: Tämä on minun perhe. Anna: Kuka hän on? Fereshte: Hän on minun äiti. Äidin nimi on Samiya. Tämä olen minä. Tämä on minun

Lisätiedot

Tekstaritupuun Marita Vainio Zappar mestat.fi/mammi

Tekstaritupuun Marita Vainio Zappar mestat.fi/mammi MÄMMI Videovihko Mämmi on noin 10-vuotias ihan tavallinen koululainen, vaikka ulkomuodoltaan hän voi jonkun mielestä näyttääkin oranssilta läjältä. Mämmi pohtii kaikkien alakoululaisten tavoin elämän iloja

Lisätiedot

Matkatyö vie miestä. Miehet matkustavat, vaimot tukevat

Matkatyö vie miestä. Miehet matkustavat, vaimot tukevat Matkatyö vie miestä 5.4.2001 07:05 Tietotekniikka on helpottanut kokousten valmistelua, mutta tapaaminen on silti arvossaan. Yhä useampi suomalainen tekee töitä lentokoneessa tai hotellihuoneessa. Matkatyötä

Lisätiedot

David Safier. David Safier on kirjoittanut myös nämä kirjat. Happy Family

David Safier. David Safier on kirjoittanut myös nämä kirjat. Happy Family Huumori David Safier Happy Family neljääkymmentä ikävuottaan lähestyvä Emma Wünschmann on uhrannut lupaavan uransa kustannusalalla perheensä vuoksi. Emman lastenkirjakauppa on konkurssin partaalla,

Lisätiedot

Mitä mieltä olet paikasta, jossa nyt olet? ruma

Mitä mieltä olet paikasta, jossa nyt olet? ruma Mitä mieltä olet paikasta, jossa nyt olet? kaunis pimeä viileä rauhallinen raikas virkistävä ikävä Viihdyn täällä. ruma valoisa lämmin levoton tunkkainen unettava kiinnostava Haluan pois täältä! CC Kirsi

Lisätiedot

Kun isä jää kotiin. Teksti: Liisi Jukka Kuvat: Iida Vainionpää

Kun isä jää kotiin. Teksti: Liisi Jukka Kuvat: Iida Vainionpää Teksti: Liisi Jukka Kuvat: Iida Vainionpää Kun isä jää kotiin Mikko Ratia, 32, istuu rennosti olohuoneen tuolilla, samalla kun hänen tyttärensä Kerttu seisoo tuolista tukea ottaen samaisessa huoneessa.

Lisätiedot

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia.

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. LAUSEEN KIRJOITTAMINEN Peruslause aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. minä - täti - ja - setä - asua Kemi Valtakatu Minun täti ja setä asuvat

Lisätiedot

LASTEN OIKEUDET. Setan Transtukipiste. Oikeudesta olla prinssi tai prinsessa tai miettiä vielä

LASTEN OIKEUDET. Setan Transtukipiste. Oikeudesta olla prinssi tai prinsessa tai miettiä vielä LASTEN OIKEUDET Setan Transtukipiste Oikeudesta olla prinssi tai prinsessa tai miettiä vielä >> SUKUPUOLEN MONINAISUUS ON JOIDENKIN LASTEN OMINAISUUS Joskus lapsi haluaa olla välillä poika ja välillä tyttö.

Lisätiedot

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto.

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto. TEE OIKEIN Kumpi on (suuri), Rovaniemi vai Ylitornio? Tämä talo on paljon (valoisa) kuin teidän vanha talo. Pusero on (halpa) kuin takki. Tämä tehtävä on vähän (helppo) kuin tuo. Minä olen (pitkä) kuin

Lisätiedot

Mitä on oikeudenmukaisuus? (Suomessa se on kaikkien samanvertainen kohtelu ja tasa-arvoisuus)

Mitä on oikeudenmukaisuus? (Suomessa se on kaikkien samanvertainen kohtelu ja tasa-arvoisuus) 14 E KYSYMYSPAKETTI Elokuvan katsomisen jälkeen on hyvä varata aikaa keskustelulle ja käydä keskeiset tapahtumat läpi. Erityisesti nuorempien lasten kanssa tulee käsitellä, mitä isälle tapahtui, sillä

Lisätiedot

Mikä tekee sinut onnelliseksi?

Mikä tekee sinut onnelliseksi? Mikä tekee sinut onnelliseksi? Minut tekee onnelliseksi terveys! Minut tekee onnelliseksi sen oivaltaminen, että KIIRE on keksitty juttu eikä annettu, muuttumaton elämän muoto. Minut tekee onnelliseksi

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika Nettiraamattu lapsille Tuhlaajapoika Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for Children,

Lisätiedot

Julkaisuvapaa 4.3.2009 klo 15. Äitisemme Vuokkiniemi on matka matriarkkojen maahan

Julkaisuvapaa 4.3.2009 klo 15. Äitisemme Vuokkiniemi on matka matriarkkojen maahan Julkaisuvapaa 4.3.2009 klo 15 Äitisemme Vuokkiniemi on matka matriarkkojen maahan Vuokkiniemi on pieni mutta kuuluisa kylä Vienan Karjalassa suuren Venäjän läntisellä laidalla. Äitisemme Vuokkiniemi on

Lisätiedot

- Kummalla on vaaleammat hiukset? - Villellä on vaaleammat hiukset.

- Kummalla on vaaleammat hiukset? - Villellä on vaaleammat hiukset. MAI FRICK KOMPARAATIO ELI VERTAILU 1. Komparatiivi -mpi -mpa, -mma monikko: -mpi, -mmi - Kumpi on vanhempi, Joni vai Ville? - Joni on vanhempi kuin Ville. - Kummalla on vaaleammat hiukset? - Villellä on

Lisätiedot

SISÄLTÖ. Keho ja seksuaalisuus Tunteet ja seksuaalisuus Tytöksi ja pojaksi Isä ja lapset Äiti ja lapset Mallioppiminen

SISÄLTÖ. Keho ja seksuaalisuus Tunteet ja seksuaalisuus Tytöksi ja pojaksi Isä ja lapset Äiti ja lapset Mallioppiminen Seksuaalisuus SISÄLTÖ Keho ja seksuaalisuus Tunteet ja seksuaalisuus Tytöksi ja pojaksi Isä ja lapset Äiti ja lapset Mallioppiminen Lapsen kysymykset Lapsen häiritty seksuaalisuus Suojele lasta ja nuorta

Lisätiedot

Oppikirjat oman aikansa ilmentyminä

Oppikirjat oman aikansa ilmentyminä Oppikirjat oman aikansa ilmentyminä 1 2 3 SUOMEN KASVATUKSEN JA KOULUTUKSEN HISTORIAN SEURAN VUOSIKIRJA 2014 Oppikirjat oman aikansa ilmentyminä KOULU JA MENNEISYYS LII 4 ISBN 978-952-67639-4-1 (pdf) ISSN

Lisätiedot

Kirjaraportti. Elina Karhu P08D 28.09.09 1

Kirjaraportti. Elina Karhu P08D 28.09.09 1 Kirjaraportti Elina Karhu P08D 28.09.09 1 Akvaariorakkautta Luin kirjan nimeltä Akvaariorakkautta, joka kertoo kahden nuoren ihmisen, Saaran ja Jounin suhteesta. Suhteen pulmana on Saaran ongelmat oman

Lisätiedot

3. Kuinka monta teemaa kannattaa valita? Voiko itse keksiä teemoja?

3. Kuinka monta teemaa kannattaa valita? Voiko itse keksiä teemoja? ÄI 61 Nir Kirjapäiväkirjan ohjeet 1. Millainen teksti kirjapäiväkirja on? Kirjapäiväkirja tarkastelee lukemiasi teoksen erilaisten teemojen kautta. Teemoja luetellaan näissä ohjeissa tuonnempana. Päiväkirjasta

Lisätiedot

JOULUN TUNNELMA. Ken saavuttaa nyt voi joulun tunnelmaa niin parhaimman lahjan hän itselleen näin saa.

JOULUN TUNNELMA. Ken saavuttaa nyt voi joulun tunnelmaa niin parhaimman lahjan hän itselleen näin saa. JOULUN TUNNELMA Nyt joulun kellot näin kaukaa soi, joulurauhaa julistaa. Äänet hiljentyvät kaupungin ja on kiire jäänyt taa. Nyt syttyy tähdet nuo miljoonat jokaiselle tuikkimaan. Jälleen kodeissa vain

Lisätiedot

Ohjeet opettajalle/ oppilaalle

Ohjeet opettajalle/ oppilaalle Ohjeet opettajalle/ oppilaalle Mistä tässä on kyse? Erikoinen kaupunki on täynnä tehtäviä, joita voi ratkaista kirjoittamalla tai piirtämällä. Kaupungin karttaa voi jatkaa piirtämällä tai sinne voi lisätä

Lisätiedot

Turvallisuus. Ymmärrys. Lämpö. Ylivertainen Palvelukokemus TERVEYSTALON HALUTUN PALVELUKOKEMUKSEN MÄÄRITTELY

Turvallisuus. Ymmärrys. Lämpö. Ylivertainen Palvelukokemus TERVEYSTALON HALUTUN PALVELUKOKEMUKSEN MÄÄRITTELY Ylivertainen Palvelukokemus TERVEYSTALON HALUTUN PALVELUKOKEMUKSEN MÄÄRITTELY Turvallisuus Lämpö & Ymmärrys Terveystalossa tunnen olevani parhaissa käsissä. Asiakkaalle välittyy lämmin tunnelma. Minusta

Lisätiedot

Rikokset, tuki ja apu. www.jagvillveta.se

Rikokset, tuki ja apu. www.jagvillveta.se Rikokset, tuki ja apu www.jagvillveta.se Ruotsissa monet lapset joutuvat kokemaan rikoksia. Ruotsissa monet lapset joutuvat kokemaan rikoksia. Niitä voi tapahtua esimerkiksi kotona, koulussa, vapaa-ajalla

Lisätiedot

Ksenia Pietarilainen -keppinuket

Ksenia Pietarilainen -keppinuket Ksenia Pietarilainen -keppinuket - Leikkaa hahmot ja lavasteet irti. - Liimaa hahmon peilikuvat yhteen pohjapaloistaan. - Taita hahmot pystyyn siten, että valkoinen pala jää pöytää vasten. - Liimaa hahmo

Lisätiedot

OSA 1. Milloin? AIKA. Keskiviikkona. Peruslause + konjunktio + omistuslause

OSA 1. Milloin? AIKA. Keskiviikkona. Peruslause + konjunktio + omistuslause OSA 1 Peruslause + konjunktio + omistuslause Esim. Tänään Anita kirjoittaa nopeasti töissä, koska hänellä on tärkeää asiaa. Milloin? AIKA Viime yönä Lauantaina Tänään Päivisin Iltaisin Aamuisin Joka vuosi

Lisätiedot

1. palvelupiste: mitattiin verenpainetta, veren sokeriarvoja sekä testattiin tasapainoa

1. palvelupiste: mitattiin verenpainetta, veren sokeriarvoja sekä testattiin tasapainoa IkäArvokas palvelupäivä Kangaslammin seurakuntasalissa keskiviikkona 23.9.2015 klo 11-15 Leiripäivään kutsuttiin mukaan erityisesti kotona yksin asuvia ikäihmisiä, jotka harvoin pääsevät mukaan toimintaan

Lisätiedot

MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA. Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015

MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA. Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015 MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015 LUOMINEN 1) Raamattu kertoo kaiken olevaisen synnystä yksinkertaisen (entisajan) maailmankuvan puitteissa. 2) Raamatun

Lisätiedot

SAMU ON TYÖSSÄ KOULUSSA. LAPSET JUOKSEVAT METSÄÄN. POJAT TULEVAT KAUPASTA.

SAMU ON TYÖSSÄ KOULUSSA. LAPSET JUOKSEVAT METSÄÄN. POJAT TULEVAT KAUPASTA. MISSÄ? MISTÄ? MIHIN? SAMU ON TYÖSSÄ KOULUSSA. LAPSET JUOKSEVAT METSÄÄN. POJAT TULEVAT KAUPASTA. MISSÄ? Missä laiva on? Missä sinun paperit ovat? Missä sinun kansio on? Missä rikas nainen istuu? Missä ruoat

Lisätiedot

Satuja. Melina Salmi 6c

Satuja. Melina Salmi 6c Satuja Melina Salmi 6c Peukaloliisan ja Viisaan keskustelu -Anteeksi! Kasvaako täällä lähellä ruusupensaita? -Oletpa sinä pieni, vielä lyhyempi kuin minä! No, kyllä täällä tietääkseni kasvaa ruusupensas

Lisätiedot

Yksinäisyys lasten silmin. Ida Spets, sosiaalityön opiskelija

Yksinäisyys lasten silmin. Ida Spets, sosiaalityön opiskelija Yksinäisyys lasten silmin Ida Spets, sosiaalityön opiskelija Tutkimusaihe ja tutkimuskysymykset Lasten yksinäisyys lasten näkökulmasta Sadutusmenetelmällä lasten tieto näkyviin 1) Mitä lapset kertovat

Lisätiedot

ISÄT KUULLUKSI, NÄKYVÄKSI JA OSALLISTUVAKSI HELSINKI 3.10.2012

ISÄT KUULLUKSI, NÄKYVÄKSI JA OSALLISTUVAKSI HELSINKI 3.10.2012 3. lokakuuta 2012 Miessakit ry ISÄT KUULLUKSI, NÄKYVÄKSI JA OSALLISTUVAKSI HELSINKI 3.10.2012 Isätyöntekijä Ilmo Saneri Annankatu 16 B 28 00120 Helsinki puh: (09) 6126 620 miessakit@miessakit.fi www.miessakit.fi

Lisätiedot

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN?

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? 1. MILLOIN? KOSKA? 2. MIHIN AIKAAN? 3. MINÄ PÄIVÄNÄ? 4. MILLÄ VIIKOLLA? 5. MISSÄ KUUSSA? 6. MINÄ VUONNA? 7. MILLÄ VUOSIKYMMENELLÄ? 8. MILLÄ

Lisätiedot

Jumalan lupaus Abrahamille

Jumalan lupaus Abrahamille Nettiraamattu lapsille Jumalan lupaus Abrahamille Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

AIKAMUODOT. Perfekti

AIKAMUODOT. Perfekti AIKAMUODOT Perfekti ???! YLEISPERFEKTI Puhumme menneisyydestä YLEISESTI, mutta emme tiedä tarkasti, milloin se tapahtui Tiesitkö, että Marja on asunut Turussa? Minä olen käynyt usein Kemissä. Naapurit

Lisätiedot

Lataa Sairastumisen kriisi - Susanna Tulonen. Lataa

Lataa Sairastumisen kriisi - Susanna Tulonen. Lataa Lataa Sairastumisen kriisi - Susanna Tulonen Lataa Kirjailija: Susanna Tulonen ISBN: 9789524980654 Sivumäärä: 156 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 39.65 Mb Susanna Tulonen on erikoissairaanhoitaja, joka

Lisätiedot

JAAKOBIN PAINI. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Penuelissa, matkalla Harranista, Laabanin luota takaisin luvattuun maahan.

JAAKOBIN PAINI. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Penuelissa, matkalla Harranista, Laabanin luota takaisin luvattuun maahan. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JAAKOBIN PAINI 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Penuelissa, matkalla Harranista, Laabanin luota takaisin luvattuun maahan. b)

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jumalan lupaus Abrahamille

Nettiraamattu lapsille. Jumalan lupaus Abrahamille Nettiraamattu lapsille Jumalan lupaus Abrahamille Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Maija Karma VATTUMATO

Maija Karma VATTUMATO Maija Karma VATTUMATO Maija Karma 1914 1999 Maija Karma syntyi ja vietti lapsuutensa Mikkelissä. Hänen isänsä työskenteli lennätinteknikkona, ja äiti oli työskennellyt rautateillä ennen kuin jäi kotiäidiksi.

Lisätiedot

Vienna. Oh, Vienna. Oh, Vienna. (Ultravox, suomalaiset sanat: Juha Jäävalo, 2017)

Vienna. Oh, Vienna. Oh, Vienna. (Ultravox, suomalaiset sanat: Juha Jäävalo, 2017) Vienna (Ultravox, suomalaiset sanat: Juha Jäävalo, 2017) Kävelimme kylmässä ilmastossa Pakastunutta hengitystä ruuduissa Valehteleminen ja odottaminen Mies pimeästä kuvakehyksiin Niin mystinen ja sielukas

Lisätiedot

Lataa Sorgens dagbok - och glädjens - Reidunn Kiuru. Lataa

Lataa Sorgens dagbok - och glädjens - Reidunn Kiuru. Lataa Lataa Sorgens dagbok - och glädjens - Reidunn Kiuru Lataa Kirjailija: Reidunn Kiuru ISBN: 9789529131075 Sivumäärä: 145 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 38.48 Mb Surun päiväkirja - ja ilon julkaistiin Otavan

Lisätiedot

SUOMALAISUUS. Lämmittely. Sano suomalaisuus -sana ja kerro, miksi valitsit tämän sanan.

SUOMALAISUUS. Lämmittely. Sano suomalaisuus -sana ja kerro, miksi valitsit tämän sanan. Lämmittely Sano suomalaisuus -sana ja kerro, miksi valitsit tämän sanan. Oletko samaa mieltä vai eri mieltä? Miksi? On tosi helppo saada suomalaisia ystäviä. Suomalaiset eivät käy missään vaan ovat aina

Lisätiedot

SINNET MIE JÄIN Kauimpana suomesta

SINNET MIE JÄIN Kauimpana suomesta SINNET MIE JÄIN Kauimpana suomesta Mie olin yheksennelä, ko minun unkkelirukka minun nouti siitä. Siinä oli jo vieras, joka meitä hoiti jälkhin muorin kuoleman. Unkkeli viei Pykehän, ja sitte mie olen

Lisätiedot

Lataa Lapsen oma luontoretki - Titta Kuisma. Lataa

Lataa Lapsen oma luontoretki - Titta Kuisma. Lataa Lataa Lapsen oma luontoretki - Titta Kuisma Lataa Kirjailija: Titta Kuisma ISBN: 9789524928595 Sivumäärä: 81 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 25.49 Mb Suositun luontokirjasarjan uusin teos vie lapsen retkelle

Lisätiedot

PYHITTÄJÄ MARIA EGYPTILÄINEN -KEPPINUKKE

PYHITTÄJÄ MARIA EGYPTILÄINEN -KEPPINUKKE PYHITTÄJÄ MARIA EGYPTILÄINEN -KEPPINUKKE - Leikkaa hahmot ja lavasteet irti - Liimaa hahmon peilikuvat yhteen pohjapaloistaan. - Taita hahmot pystyyn siten, että valkoinen pala jää pöytää vasten. - Liimaa

Lisätiedot

Lataa Karhu - Kimmo Ohtonen. Lataa

Lataa Karhu - Kimmo Ohtonen. Lataa Lataa Karhu - Kimmo Ohtonen Lataa Kirjailija: Kimmo Ohtonen ISBN: 9789522912145 Sivumäärä: 175 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 11.76 Mb Eräänä kesäyönä 9-vuotias poika karkasi metsään. Paljain varpain hän

Lisätiedot

Lähteet: Tuhat ja yksi yötä. 1994. Tuhannen ja yhdenyön satuja. 1994.

Lähteet: Tuhat ja yksi yötä. 1994. Tuhannen ja yhdenyön satuja. 1994. Kertomus Sehrezadesta Viisaan ja rakastetun sulttaanin valtasi viha, kun hänelle selvisi, että hänen kaunis puolisonsa oli pettänyt häntä. Hän surmautti puolisonsa ja otti käyttöön sellaisen tavan, että

Lisätiedot

Preesens, imperfekti ja perfekti

Preesens, imperfekti ja perfekti Preesens, imperfekti ja perfekti ennen nyt Neljä vuotta sitten olin töissä tehtaassa. Nyt minä olen lähihoitaja. r Olen työskennellyt sairaalassa jo kaksi vuotta. J Joo, kävin toissapäivänä. Sinun tukka

Lisätiedot

Valitse jokaiseen lauseeseen sopiva kysymyssana vastauksen mukaan:

Valitse jokaiseen lauseeseen sopiva kysymyssana vastauksen mukaan: Kero, mitä menet tekemään. Malli: Menen yliopistoon Menen yliopistoon opiskelemaan. Menen kauppaan 5. Menen uimahalliin Menen kotiin 6. Menen kahvilaan Menen ravintolaan 7. Menen pankkiin 4. Menen kirjastoon

Lisätiedot

mekaniikka sähkö energia

mekaniikka sähkö energia mekaniikka sähkö energia Planeetta Lepton, eteläisessä vyöhykkeessä, sijaitsee erään tähden pohjoisella puolella, lähellä Dingbatsin galaksia Siellä on asunut jo vuosimiljoonien ajan pienikasvuinen mutta

Lisätiedot

Kirjakettu/Hopeakettu tehtävät

Kirjakettu/Hopeakettu tehtävät Kirjakettu/Hopeakettu tehtävät Päähenkilöön liittyvät tehtävät 1. Vertaile itseäsi ja kirjan päähenkilöä. Mitä teissä on samaa, mitä erilaista? 2. Kirjoita kirje valitsemallesi kirjan henkilölle. 3. Kuvittele,

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jeesus ja Lasarus

Nettiraamattu. lapsille. Jeesus ja Lasarus Nettiraamattu lapsille Jeesus ja Lasarus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

JOUTSEN INNOITTI ARKKITEHDIT UUSILLE TEILLE

JOUTSEN INNOITTI ARKKITEHDIT UUSILLE TEILLE YO ZEN JOUTSEN INNOITTI ARKKITEHDIT UUSILLE TEILLE YO ZEN on uusi kahden arkkitehdin perustama oululainen design-studio. Parhaillaan työn alla on korusuunnittelua, ja ensimmäinen mallisto "Origami" julkistetaan

Lisätiedot

Maanviljelijä ja kylvösiemen

Maanviljelijä ja kylvösiemen Nettiraamattu lapsille Maanviljelijä ja kylvösiemen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus ja Lasarus

Nettiraamattu lapsille. Jeesus ja Lasarus Nettiraamattu lapsille Jeesus ja Lasarus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

1. Lapsi on päähenkilö omassa elämässään

1. Lapsi on päähenkilö omassa elämässään Satakieli-teesit 1. Lapsi on päähenkilö omassa elämässään Lapsuus on arvokas ja merkityksellinen aika ihmisen elämässä se on arvojen ja persoonallisuuden muotoutumisen aikaa. Jokaisella lapsella on oikeus

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN Tänään meillä on kaksi vertausta, joissa kutsutaan väkeä töihin viinitarhaan. 2. Itse kertomus Raamatusta rinnakkaispaikkoineen Kukin

Lisätiedot

Punaiset teloitettiin tai toimitettiin kenttätuomioistuinten kuultavaksi. Tuomioistuinten tuomiot vaihtelivat kuolemantuomioista vapautuksiin.

Punaiset teloitettiin tai toimitettiin kenttätuomioistuinten kuultavaksi. Tuomioistuinten tuomiot vaihtelivat kuolemantuomioista vapautuksiin. Käsky Kirja ajoittuu vuoteen 1918, jolloin käytiin Suomen sisällissota. Sodan osapuolia olivat punakaartilaiset sekä suojeluskaartit (punaiset ja valkoiset). Sisällissota päättyi valkoisten ylivoimaiseen

Lisätiedot

Usko ihmeisiin sillä niitä tapahtuu hetkissä ja niistä jää pieni jälki jokaiseen

Usko ihmeisiin sillä niitä tapahtuu hetkissä ja niistä jää pieni jälki jokaiseen Usko ihmeisiin sillä niitä tapahtuu hetkissä ja niistä jää pieni jälki jokaiseen Perhekoti Vaapukka Perhekoti Vaapukka on viisipaikkainen ammatillinen perhekoti Paraisilla, joka tarjoaa ympärivuorokautista

Lisätiedot

TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU

TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU a) TEKSTIVIESTIN KIRJOITTAMINEN Hei Minna! (Hei!) (Kiitos viestistä(si).) Asia lyhyesti Terveisin Minna / T. Minna / Terveisin Minna Aho (MUISTA LÄHETTÄJÄ!!!) Kirjoita tähän

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesuksen ihmeitä

Nettiraamattu lapsille. Jeesuksen ihmeitä Nettiraamattu lapsille Jeesuksen ihmeitä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Ympäristöetsiväohjaaja -työpaja. Ympäristökasvatuspäivät Helsingissä 7.10.2010

Ympäristöetsiväohjaaja -työpaja. Ympäristökasvatuspäivät Helsingissä 7.10.2010 Ympäristöetsiväohjaaja -työpaja Ympäristökasvatuspäivät Helsingissä 7.10.2010 Tervetuloa! Luonto-Liiton pikaesittely Ympäristöetsivätoiminnan esittely Tutustumme kirjaan: Mystisen liskon etsijät - luontotehtäviä

Lisätiedot

Suomi toisena kielenä tehtäviä 2.-4. -luokkalaisille: Iso vai pieni alkukirjain? Essi Järvelä/Nummen koulu/turku. 1. Kirjoita sanat oikein: turku

Suomi toisena kielenä tehtäviä 2.-4. -luokkalaisille: Iso vai pieni alkukirjain? Essi Järvelä/Nummen koulu/turku. 1. Kirjoita sanat oikein: turku Iso vai pieni alkukirjain? Essi Järvelä/Nummen koulu/turku Iso alkukirjain seuraaviin: nimet, maat, kaupungit Pieni alkukirjain seuraaviin: viikonpäivät, kielet, kuukaudet 1. Kirjoita sanat oikein: turku

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Prinssi joesta

Nettiraamattu lapsille. Prinssi joesta Nettiraamattu lapsille Prinssi joesta Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2011

Lisätiedot

LAPSEN SURU. Pirkanmaan Hoitokoti Sh Merja Turunen

LAPSEN SURU. Pirkanmaan Hoitokoti Sh Merja Turunen LAPSEN SURU Pirkanmaan Hoitokoti Sh Merja Turunen Lapsen maailma Lapset ymmärtävät asiat omalla tavallaan ja vaikka ahdistuisivatkin, he saavat itsensä kokoisia kokemuksia elämänsä rakennusaineiksi. Aikuinen

Lisätiedot

MEINANDER & PORKKA PAHA ÄITIPUOLI

MEINANDER & PORKKA PAHA ÄITIPUOLI MEINANDER & PORKKA PAHA ÄITIPUOLI kun rakastuminen ei ole kahden kauppa Joensuun kaupunginteatteri HYVÄ KATSOJA Kun luin näytelmän Paha äitipuoli ensimmäisen kerran, ihastuin oitis. Tunnistettavia arjen

Lisätiedot