/Atrain Kustannus SYKSY 2014

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "/Atrain Kustannus SYKSY 2014"

Transkriptio

1 Nordbooks /Atrain Kustannus SYKSY 2014 Novetra Oy Meripuistokatu 12, Kemi Puh Kirjatilaukset: Aineistopankki:

2 Kumara-Moisio, Taru: Maan vetovoima. Romaani. Taru Kumara-Moisio (s. 1976) on ylöjärveläinen äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja (FL), jolla on juuret Etelä-Pohjanmaalla ja siivet Linnunradalla. Vapaaajallaan hän yrittää ymmärtää maailmankaikkeuden mustia aukkoja kirjoittamisen, lukemisen, teatterin ja tukiperhetoiminnan kautta. Kahden lapsen äiti Noora nojaa elämässään tiiviisti eettisiin ja ekologisiin arvoihin: kasvatusoppaat on luettu ja ajankohtaiset lehtiartikkelit säilötty talteen. On kaupungilta vuokrattu tontti, sille rakennettu talo ja siellä esimerkillinen perhe. Silti peilistä väijyvät tyytymättömät kasvot. Kun viisauksiaan aina auliisti jakanut Mumma kuolee, Noora tarttuu elämäänsä uudella, kokonaisvaltaisella otteella: hän päättää järjestää körttimummolleen mahtihautajaiset äitinsä suunnitelmista piittaamatta ja hioa ohessa perheensä viimein toimivaksi. Maan vetovoima on pieni suuri romaani Noorasta ja hänen tottelemattomasta nukkekodistaan: kasvatusperiaatteista, maailmanpelastushaaveista, onnellisuuden tavoittelusta ja kontrolloidun elämän mahdottomuudesta. Kuinka vaikeaa muka on ymmärtää itseään ja toisia, jos se jo Mummaltakin sujui? Maan vetovoima on Taru Kumara-Moision esikoisteos. ISBN (painettu) (e-kirja) Kovakantinen, suojapaperi 180 s. 200x130 mm Suositushinta 29,50

3 Häkkilä, Kirsti: Elethään ko Pellossa. Kolme vuosikymmentä, mutta muuttuuko elämä Pellossa? ISBN (painettu) (e-kirja) Kovakantinen 120 s. 200x130 mm Kirjailijan kuvittama Suositushinta 25,00 Elethään ko Pellossa on Kirsti Häkkilän esikoisteos. Tornionjokilaakson murteella kirjoitetut kertomukset kattavat kolme vuosikymmentä. Lapsen ääni seikkailee 80-luvun läpi kokien hillajänkät, lestadiolaisten tiukat uskonraamit ja sähkövatkaimen tulon Lapin perukoille. 90-luvulla laman kourissa työelämää aloittelee nuori aikuinen. Lama horjuttaa kyläläisten mielenterveyttä. Vanhat vaarit palaavat muistoissaan itärajan taakse. Kylän arki saa uutta kipinää EU:sta, jonka tukema shamanistinen kulttuuriprojekti tuo sekä vaurautta että eripuraa luvun taitteessa odotettiin maailmanloppua, mutta tuliko se Lapin peräkyliin? Aikuiseksi varttunut kertoja kohtaa oman maailmanloppunsa vakavan sairauden runnellessa kehoa. Miten elämä Pellossa jatkuu? Kirsti Häkkilä on kolmikymppinen Pellossa syntynyt kirjoittaja ja kuvataiteilija. Hän toimii Tornionjokilaakson murteen tuoreena äänitorvena ja välittää teksteissään pohjoista mentaliteettia, lappilaista hulluutta ja huumoria.

4 Hyvönen, Pirkko: Vuotos. Romaani. Romaani kertoo vesistörakentamisen vaikutuksista alueella asuviin ihmisiin ja siitä hinnasta, joka joudutaan maksamaan sähkön saannista. Miksi toisesta tulee rakentaja, toisesta vastustaja, miksi osa alistuu tai kääntää selkänsä? Miksi jotkut kääntävät takkinsa? Mitkä tekijät määrittävät luontosuhdetta? Mikä sitten on oikein? Onko vesivoiman käyttö tuomittavaa? Miten ristiriita ratkaistaan? Kirja on tarkoitettu kaikille Vuotostaistelijoille, luonnon rakastajille, Koillis-Lapin asukkaille ja muillekin lukijoille. Kirjan liitteenä on lyhyt vesirakentamisen historiikki ja osaltaan KHO:n lopulliseen ratkaisuun vaikuttanut valituskirjelmä. ISBN (painettu) (e-kirja) Kovakantinen, suojapaperi 272 s. 200x130 mm Suositushinta 29,50 Pirkko Hyvönen asui KoillisLapissa 23 vuotta ja oli mukana Vuotostaistelussa 1980-luvun alusta alkaen. Hän toimi Kemijärven sivistystoimenjohtajana 10 vuotta. Hän on koulutukseltaan biologi, syntyjään turkulainen ja asuu nykyään Loimaalla. Vuotos on hänen esikoisteoksensa.

5 Puustinen, Kimmo: Arno Tammertin kuljetus. Rikosromaani. Pimeää taksia ajava joensuulainen ex-taksikuski Mikko Hovinen ottaa velkojaan maksaakseen oudon keikan paikalliselta taksimiesten 'kummisedältä' Hannu Lintuselta: hänen pitää noutaa helikopterilla saapuva mies syrjäiseltä rautatieasemalta. Matkalla takaisin Joensuuhun poka esittää rahakkaan tarjouksen koko yön kestävästä kuskin hommasta. Kipeästi rahaa tarvitseva Hovinen hyväksyy tarjouksen ilomielin. Matka vie ympäri kesäöistä Pohjois-Karjalaa, Joensuun hienostoalueelta maaseudun perukoille. Matkalla myös selviää että Hovisen poka, virolainen Arno Tammert, on tullut etsimään ja pelastamaan venäläisen oligarkin siepattua tytärtä. Yö muuttuu kertaheitolla ja peruuttamattomasti kun mukavasti alkanut juttutuokio liperiläisen maatalon tuvassa muuttuu varoittamatta tulitaisteluksi... Kimmo Puustinen on joensuulainen (s.1975) hopeaseppä ja teologian maisteri, jonka yhdessä Tuomas Liuksen kanssa kirjoitettu Keisari ilmestyi LIKEn kustantamana syksyllä Arno Tammertin kuljetus on ensimmäinen kokonaan itse kirjoitettu julkaistavaksi päässyt teos. ISBN (painettu) (e-kirja) Kovakantinen, suojapaperi 230 s. 200x130 mm Suositushinta 29,50

6 Nordbooks syksy 2014 Kämäräinen, Seppo: Tungettelija. Rikosromaani. Tungettelija Seppo Kämäräinen Äidin kirjoittama viesti sysää liikkeelle tapahtumaketjun, jossa Vilhelm Saarela alkaa penkoa syntyperäänsä liittyviä asioita. Jo äidin kirje on järkytys isäksi puhuteltu mies ei ollutkaan Vilhelmin isä. Oikean isän nimi paljastuu äidin viestistä. Siispä isukkia tapaamaan. Vilhelm tekeytyy tutkijaksi ja pääsee haastattelemaan vauraan sukukartanon isäntää Mats Adlercruxia, isäänsä. Tähän asti kaikki sujuu hyvin, mutta pian tapahtumat saavat sellaisia käänteitä, että Vilhelmin henki joutuu vakavaan vaaraan. Tungettelija on hauska ja tyyliltään notkea. Jännitystä kiristetään sopivasti. ISBN (painettu) (e-kirja) Kovakantinen 205 s. 200x130 mm Suositushinta 29,50 Aikaisemmin Kämäräinen on kirjoittanut talvisotaan liittyviä kirjoja. Viime vuonna häneltä ilmestyi Nordbooksin kustantamana kahden koirasihmisen seikkailuista Suomen suvessa kertova Tarkastaja Brygner Brysselistä.

7 Saukko, Susanna: Mieli tekee murhata. Rikosromaani. Torniolaisen mielisairaalan psykiatri murhataan ja hoidettava potilas karkaa. Poliisin tutkimuksissa selviää, että sairaalan henkilökunnan välillä on suuria ristiriitoja. Murhaaja jatkaa karkumatkaansa, ehtiikö hän iskeä uudestaan? Entä kuka on salanimen taakse kätkeytynyt esikoiskirjailija, joka niin hyvin tuntee sairaalan käytävät ja käytännöt? Dekkarijuonen takaa löytyykin suurempia kysymyksiä mielen sairauksien hoitamisesta. ISBN (painettu) (e-kirja) Nidottu, 230 s. 200x130 mm Suositushinta 29,50 Mitä heillä on osoittaa Hannu Hirvosen syyllisyyden todisteeksi? Oikeastaan vain psykoottisen potilaan vihapäissään esittämä sanallinen uhkaus, jonka tarkka sisältökin on jäänyt epämääräiseksi. Vastaavia tilanteita suljetulla osastolla sanotaan olevan tämän tästä. Potilas oli rauhoittunut saatuaan piikin ja oltuaan remmeissä eristyshuoneessa. Psykiatri Sanni Vasaran diagnoosin mukaan hän on kuitenkin vaarallinen psykopaatti, joka sairastaa paranoidista skitsofreniaa. Toisaalta hänen terapeuttinsa, psykologi Sari Koivumaan sanojen mukaan Hirvonen on luonteeltaan ihmisystävällinen ja empaattinen, mutta voi kokiessaan tulleensa kaltoin kohdelluksi reagoida aggressiivisesti. Aggressiivisuus on psykologin mukaan sanallista, joskin se voi olla pelottavan rajua. Psykologi ei voinut uskoa Hirvosen syyllistyvän sellaiseen tekoon, josta häntä nyt epäillään.

8 Katajisto, Janne: Savolainen surmansilmukka Janne Katajisto suosittu savolaissarja saa jatkoa. Edellisistä kirjoista tuttu sankari, rosoinen Äijä on vetäytynyt pienelle maatilalleen toipumaan alkoholismista, tarkoituksenaan elää luontaistaloutta harjoittaen ja kuntoaan kohottaen. Mies saa myös uusia ystäviä voimailua harrastavista piireistä. Paikkakunta joutuu ydinvoimala-hankkeen myötä suuren poliittisen pelin keskelle. Järjestäytyneen rikollisuuden tulilinjalle joutuvat sekä aivan tavalliset ihmiset että pikkukaupunkiin saapunut ministeritason vieras. Samalla kun viikkokausia piinannut helle räjähtää taivaalle sadoiksi salamoiksi, huipentuu kesäinen jännitysnäytelmä armottomaksi kamppailuksi elämästä ja kuolemasta. Mutta kuka kokee lopulta silmukan kiristyvän otteen kaulallaan? Katajiston kolmas dekkari ei anna armoa, eikä sitä myöskään pyydä ISBN (painettu) (e-kirja) Kovakantinen 284 s. 200x130mm Suositushinta 30,00 Janne Katajisto (synt. v. -68) juankoskelainen nuorisotyöntekijä ja kirjailija. Koulutukseltaan Katajisto on yhteiskuntatieteiden kand. ja päihdetyöntekijä. Savolainen Surmansilmukka on itsenäinen jatko-osa Nordbooksin aiemmin julkaisemille Savolaiselle Ruletille ja Savolaiselle Saattohoidolle. Katajiston dekkarisarjan tapahtumat sijoittuvat hänen omaan elinympäristöönsä Juankoskelle. Savolaissarjan dekkareissa yhdistyvät herkullisella tavalla kovaksi keitetty rikoskirjallisuus, bukowskilainen renttuus sekä rivien välistä löytyvä yhteiskuntakritiikki.

9 Nordbooks syksy 2014 Mäntylä, Juha: Kotka lentää länteen Porin kaduilla ei ole enää turvallista. Sen saa huomata myös yksityisetsivä Teemu Jurkka, kun kosmetiikka-alalla toimiva Kaisa Virta palkkaa Jurkan tutkimaan, kuka seuraa Virtaa ja miksi. Samaan aikaan Jurkka saa postitse kirjeen vanhalta opiskelukaveriltaan Turusta. Kirje tulee postin kautta, mutta se on leimattu ja lähetetty jo muutama vuosi sitten. Jurkan ihmetystä lisää, että kaveri on hänen tietojensa mukaan kuollut, kuten luulevat myös opiskelukaverin vanhemmat. Entäpä Kaisa Virran miehen salaperäiset yhteydet Venäjälle? Kenellä loppujen lopuksi on enää puhtaat jauhot pusseissa? Jurkan naishuolet kokevat myös kolahduksen jos toisenkin. Kun pelin palaset alkavat loksahdella paikoilleen, niin huomataan, että vaara onkin paljon suurempi... ISBN (painettu) (e-kirja) Kovakantinen, 288 s. 200x130 mm Suositushinta 30,00 Kotka lentää länteen on kolmas yksityisetsivä Teemu Jurkasta kertova rikosromaani. Seinäjokelainen Juha Mäntylä on julkaissut myös rikosromaanit Punatukkaiselle tytölleni ja Älä ryhdy vieraan leikkiin (Nordbooks 2013)

10 Hanhisuanto, Kari: Maraton. Romaani. "Jeesuksen hyvältä tuntuu nähdä taas uusi kilometripylväs. Ei niitä enää kovinkaan monta ole ohitettavaksi. Nyt pitää taistella viimeiseen hikipisaraan asti. Vaikka tässä henki menisi, voitan itseni, voitan Penttilän ja voitan Reinon. Samalla saan Annelin itselleni ja pääsen eroon Birgitasta. Ei hassumpi saavutus yhdelle maratonille." Rikoskirjailijana tunnettu Kari Hanhisuanto yllättää sekä aihevalinnallaan että sen käsittelyllä. Juokseminen voi olla hauskaakin - ainakin lukijalle. ISBN (painettu kirja) (e-kirja) Kovakantinen, suojapaperi 222 s. 210x133 mm Suositushinta 29,50

11 Hiltunen, Marja: Koivikon Agatha. Romaani. ISBN (painettu) (e-kirja) Nidottu 335 s. 210x148 mm Suositushinta 30,50 Agatha Wilhelmiina Johanintytär on 14-vuotias, kun hänen isänsä kuolee. Eletään syksyä Äiti lähtee palvelukseen Turkuun, ja jättää tyttärensä Juuselan taloon. Hän lupaa hakea tämän heti kun se on mahdollista. Mutta vuodet kuluvat eikä äitiä kuulu. Agathan on opittava pärjäämään omillaan. Hän saa monia rakkaita ystäviä, mutta myös vaarallisia vihollisia, ja joutuu jopa kaksi kertaa tappoyrityksen kohteeksi. Aikanaan Agathasta tulee Juuselan talon emäntä, mutta silti rakkaus antaa odottaa itseään. Maatalon työt antavat elämälle rytmin, johon juhlat tuovat vaihtelua. Kirjassa kuvataan vanhoja tapoja ja paikallista todellista historiaa: mm. ankarat nälkävuodet koettelevat jopa vaurasta maatalouspitäjää. Ennen kaikkea kirja kuitenkin on kertomus Agathan elämästä. Kirja sijoittuu samaan kuvitteelliseen Sammalistoon kylään Eurajoella ja Juuselan taloon kuin vuonna 2012 ilmestynyt Mansikkamäen Elina. Koivikon Agathalle ilmestyy myöhemmin jatko-osa.

12 Uhlgren, Sauli: Tuuleen kirjoitettu. Vaellusromaani. ISBN (painettu) (e-kirja) Kovakantinen, suojapaperi 282 s. 200x130 mm Suositushinta 33,50 Lähtökohtana romaanille on ollut kirjailijan pitkäaikainen kiinnostus Amerikan ja Kanadan kulttuureista, tärkeimpänä ja mielenkiintoisimpana niistä intiaanikulttuuri, sen värikäs ja rikas menneisyys. Romaani on myös kannanotto alkuperäiskansojen puolesta, intiaaninaisen ja suomalaisen nuorukaisen kautta kuvattuna. Päähenkilö Matsin ollessa jo kuilun partaalla monien vastoinkäymisten jälkeen, puuttuu sattuma peliin: Ceena, nuori intiaaninainen ja villi erämaaluonto pelastavat hänet viime hetkellä elämälle. Muista tämäkin: Uhlgren, Sauli. Caruso. ISBN sivua. 210x130 mm. Sidottu, kansipaperi. Nyt myös e-kirjana! s k y ss y2 r o N k o o db

13 V Nordbooks Krogerus, Timo: Jouluiltain tarinoita. Kertomuksia sydänkeskiajan Hämeessä. ISBN (painettu) (e-kirja) 240 sivua, 130x200mm, pehmeäkantinen. Suositushinta 29,50 uoden 1395 jouluna Eurooppa oli toipumassa miespolvi aiemmin riehuneesta mustasta surmasta, joka tappoi kolmasosan tuolloisen kristikunnan väestöstä. Ruotsin valtakunnassa käytiin sisällissotaa kuningatar Margareetan ja syrjäytetyn Albrekt Mecklenburgilaisen kannattajien välillä. Itämeren kauhuna olivat Gotlannissa majaa pitävät merirosvot. Noissa oloissa Hämeeseen saapui korkea-arvoinen vieras oikea kardinaali paavin kuuriasta tutustumaan kristikunnan syrjäisimmän kolkan oloihin. Joulua vietettiin riehakkaasti, mutta iltaisin vieras ja talonväki kertoilivat toisilleen tarinoita, joissa valaistaan 1300-luvun elämää eri puolilla Eurooppaa. Kirja on itsenäinen jatko-osa Timo Krogeruksen aiemmin julkaistulle Jaakopin tielle (Nordbooks 2011).

14 Miska on yksinäinen, syrjäytymisuhan alla ollut nuorimies, joka on saatu koulun penkille. Hänen elämäänsä varjostaa suru pari vuotta sitten kuolleesta äidistä ja huoli juopottelevasta isästä. Ongelmat kasaantuvat ja poissaolot lisääntyvät. Kun vielä kuvaan tulevat poliisit, hänen elämänsä näyttää jo mahdottomalta. Kehitysvammainen Jasu aloittaa käynnit työ- ja toimintakeskuksessa. Mikään ei oikein suju. Poika alkaa saada outoja oireita, samanlaisia esiintyy myös parilla muulla asiakkaalla. Koska opinnot eivät etene, Miskalle järjestetään mahdollisuus aloittaa laajennettu työssäoppiminen rakennusliikkeen palveluksessa. Hän tekee remonttia työja toimintakeskuksessa ja tapaa Sadun, johon ihastuu. Elämä näyttää hetken valoisammalta. Miska huomaa työpaikallaan tapahtuvan outoja asioita. Ensin hän tajuaa olevansa uhri, huomaa sitten päätyneensä poliisin epäiltyjen listalle. Tarina on itsenäinen jatko-osa Armi Toivolan romaaneille Silmät (2011) ja Eksyksissä (2013). Toivola, Armi: Onnettomien tähtien alla. Romaani. ISBN (painettu) (e-kirja) 260 sivua, 130x200mm, pehmeäkantinen. Suositushinta 29,50

15 Jääskeläinen, Seppo Ilmari ( ) Sukellus Raporttiromaani kertoo ruman sukutarinan arasta aiheesta, tahattomasta sukurutsasta. Kun perheet hajoavat ja sisarukset täysin vieraantuvat toisistaan, voi sattua mitä ei pitäisi, sekaantumista synkkine seurauksineen. Kun sukurutsa on mahdollista on se hyvinkin todennäköistä. Näin oli etenkin ennen kun sähköistä viestintää ei nykylaajana ollut. Kirjan toisena aiheena on perhehistoriaan ja aikaan kytkeytyvät rikokset syy-seuraus tragedioineen. Pahoinpitely synnyttää vuosia kestävän kostokierteen. Oikeus ja ympäristö tuomitsevat syylliset. Sukellus on Seppo Ilmari Jääskeläisen viimeiseksi jäänyt romaani. ISBN (painettu) (e-kirja) Kovakantinen 160 s. 200x130mm Suositushinta 27,50

16 Paloheimo, Matti: Nainen Palatinuksella. Novelleja. Matti Paloheimon novellikokoelman teemat ovat vanhoja, mutta aina uusia. Rakkaus ja kuolema, yksipuolinen rakkaus, vanheneminen ja vanhojen rakkaus ja myös ne kaksi kolmesta: usko ja toivo. Elämä voi järjestyä uudestaan Rooman Palatinuskukkulalla tai se voi järkkyä espoolaisessa lähiössä rikoksen seurauksena. Novelleissa ollaan perimmäisten kysymysten äärellä, mutta vino hymy karehtii usein henkilöiden tai kertojan huulilla. Pieni taulukauppias kohtaa hämmästykseen äveriään ostajan ja kuoleman rajoilla käynyt potilas on sairaalassa maatessaan kuolla nauruun. Vanha mies kohtaa kauan sitten unohtuneen nuoruuden rakastettunsa, ja muistot heräävät eloon samalla myös omatunto ja taju nykyisen elämän arvosta. ISBN (painettu) (e-kirja) Kovakantinen, suojapaperi 288 s. 205x130mm Suositushinta 33,50 Matti Paloheimo on 18 teosta runoja, romaaneja, esseitä, tietokirjoja vuodesta 1973 julkaissut kirjailija. Hän jäi vuonna 2011 eläkkeelle Valtion elokuvatarkastamon johtajan virasta. Hän on toiminut myös mm. Kirkon tiedotuskeskuksen televisiotoimituksen päällikkönä.

17 Kalevi Sipolan kolmas novellikokoelma kertoo suuria tarinoita pienistä ihmisistä. Sipolan omintakeinen tyyli yhdistelee tarkasti annostellen groteskia fantasiaa, ironiaa ja lyyristä kerrontaa. ISBN (painettu kirja) (e-kirja) Kovakantinen, suojapaperi. 180 s. 200x130mm Suositushinta 28,50 Saatavana myös kokoelmat Jänissuon valtias (2013) ja Ristiinnaulitut (2012) Atrain Kustannus syksy 2014 Sipola, Kalevi: Elämää tylympiä kohtaloita. Novelleja.

18 Lavarunouden suomenmestarilta Vartiainen, Jere: Enimmäkseen en nuku alasti. Runoja. ISBN (painettu) (e-kirja) Nidottu 80 s. 195x210mm Suositushinta 25,00 Jere Vartiaisen toinen runokokoelma kertoo kolmekymppisen miehen vuodesta työssä, parisuhteessa ja taiteessa, kun hän opintojensa jälkeen kompastelee kohti aikuisuutta. Vartiainen kirjoittaa odotetuista aiheista odottamattomalla tyylillä, joka saa jännittämään jokaista tavua, kielikuvaa ja sanaleikkiä. Vain harvoin on kenenkään rakkaus kieleen tulvinut näin selvästi läpi heidän sanoissaan. Vain harvoin on suomen kieli kuulostanut näin tuoreelle.

19 Atrain Kustannus syksy 2014 Kokkola, Markku: Vielä! ISBN (painettu) (e-kirja) Nid. 210x200 mm, 128 sivua. Suositushinta 23,50 Markku Kokkolan runoissa historia ei ole pelkästään ilmiöitä ja vuosilukuja. Historia eletään preesensissä ja se koostuu ihmisistä, heidän teoistaan ja valinnoistaan. Ihmiset joutuvat myös aatteiden ja vallanpitäjien heiluteltaviksi, ja heidän toimintaansa arvostetaan, mitätöidään tai tuomitaan vielä vuosisatoja heidän aikansa jälkeen. Nykyisyys ja mennyt lomittuvat ja lenkki lisätään lenkkiin niin, että historia on yhtä aikajanaa. Kokkolan sepitteet todistavat, että jokaisella teolla on jatkonsa. Tapahtuma ei lakkaa, vaikka vuosisadat vaihtuvat. Ajan jaksottaminen on ihmisen keksintö. Kokoelmasta VAIN? (2013) kirjoitettua: Lukekaa ja ihmetelkää. - - Teoksen kokonaisuutta voi sanoa viileäksi, viiltäväksikin. Mutta siellä on lämpöä. Sekin voi hohtaa yhdestä sinänsä mitättömästä sanasta. Tai pienistä pelkistyksistä, jotka on tehty japanilaiseen tapaan: Sataa koko yön / Sinä aamulla poissa / Illalla ei kastetta. Liisa Enwald, Elämäntarina Markku Kokkola kirjoittaa tiiviisti, kekseliäästi ja hallitusti. Sanoja on makusteltava rauhassa, kiireessä voi jäädä huomioimatta pienenpieniä tärkeitä yksityiskohtia. Juha Vähäkangas, Kaltio Kodin imagovapaa vyöhyke antaa miehelle tilaa ihmisenä. Sielläkään runon minä ei putoa tunteiluun, mutta se ei suinkaan tarkoita tunteettomuutta. Elämän suuret kysymykset, rakkaus ja kuolema, saavat vilpittömän kauniin käsittelyn. Anna Kyrö, Lapillinen

20 Suomela, Leo: Timppa kävi kalassa. Kalakertomus nuorille ja miksei vanhemmillekin. ISBN x130 mm, 80 sivua. Kovakantinen, kuvitettu. Suositushinta 23,00 7-vuotiaan Timpan kesäpäivä ei oikein kulu, kun ei ole sopivaa leikkikaveria, äiti joutuu lähtemään töihin, isä on jossain ja vaari sairaalassa. Niinpä Timppa keksii lähteä kalaan... Semmoista hirviötä Timppa ei ollut aikaisemmin nähnyt. Kita ammollaan, vahva pyrstö vedessä se näytti yli metrin mittaiselta. Sen kitaan hän olisi voinut työntää päänsä. Ja se jättiläinen tiesi voimansa. Se kosahti ilmoille ihan tuossa rannassa, hänen edessään. Se alkoi peuhata pintavedessä tuonne ja tänne, oikealle ja vasemmalle, syvyyksiin ja pintaan. Timppa näki koko ajan sen kaamean pään ja valtaisan pyrstön iskut. Hän kastui roiskeista ja huojahteli rajuista nykäisyistä. Syvyyksien hirviö ei aikonutkaan laskea leikkiä eikä leperrellä. Timppa tajusi karmean totuuden. Tämä pyöritys ei kulkisikaan kevyesti kuin pehmeä pieraisu molskihousuissa. Hän oli tosi sodassa. Räisänen, Simo: Kalastusmatkoja Lavangen vuonolle. Simo Räisänen on nuoruudestaan saakka ollut intohimoinen kalamies. Tässä kirjassa hän kertoo merikalastuksesta Pohjois-Norjassa, Lavangen vuonolla. Räisänen kalastaa siellä ystävänsä Kaukon kanssa, ja mukana ovat myös puolisot. Vanhemmille kalamiehille saalis ei kuitenkaan ole enää se kaikista tärkein asia, vaan kalastuksesta tulee enemmänkin yhdessäolon ja viihtymisen muoto. Matka Lavangeen on myös matka pois arjen rutiineista ja kiireistä. Kun maat ja maisemat muuttuvat, kohdataan uusia ongelmia ja haasteita, kiperiäkin. Ja kalan nostaminen sadan metrin syvyydestä on myös oma taiteenlajinsa. Kirja sopiikin kaikille merikalastuksesta kiinnostuneille. ISBN (painettu) (e-kirja) Kovakantinen, 150 s. 200x130mm. Kirjoittajan valokuvia. Suositushinta 27,00

21 Summa, Virpi - Virtanen, Riitta: Majavalammen tarinoita, kuvitettu satukirja. ISBN (painettu) ISBN (e-kirja) 32 sivua, kovakantinen, 200x230 mm. Suositushinta 23,00 Virpi Summan ja Riitta Virtasen toinen satukirja kertoo elämästä metsälammen rannoilla, vuodenkierrosta, eläimistä ja niiden sopeutumisesta luontoon. Kirja soveltuu lapsille alakoulu-ikään saakka.

22 Oraffan ja Kurren Jouluseikkailu Atrain Kustannus syksy 2014 Oraffa och Kurre på Juläventyr Elina Söderström - Esa Rautiainen ISBN (painettu) (e-kirja) Kovakantinen, kuvitettu, 50 s. 297x210 mm Suositushinta 25,00 Ystävämme Oraffa ja Kurre, sekä heidän naapurinsa Anders Hellant tai Hellä-Antti, kuten ystävämme häntä nimittävät, lähtevät yhdessä jännittävälle jouluretkelle. He käyvät tapaamassa Aavasaksan tonttuja, matkaavat revontulilla ratsastaen Tonttulaaksoon ja tapaavat Joulupukin, jonka maaginen takki sisältää monta pientä tonttukylää Matkallaan ystävykset kohtaavat pienen suomenhevosen Painajaisen ja ilkikurisen Islannin-tontun Ikkunasta tirkistelijän, sekä Lucia-neidon. HelläAntilla on kyky laulaa niin kauniisti, että hän lumoaa kaiken elävän, niin ihmiset, kuin eläimetkin. Kun porot pudottavat sarvensa, käy niille usein kipeää, mutta silloin Hellä-Antti saapuu avuksi. Antti laulaa niin kauniisti, että porot unohtavat kaiken muun eivätkä huomaakaan, kun sarvet putoavat. Kiitokseksi HelläAntti saa pitää sarvet, jotka hän kokoaa mukaansa ja keittää niistä kotona liimaa. Lähde sinäkin Oraffan & Kurren ja Hellä-Antin mukaan jouluseikkailulle Lappiin! Oraffa, Kurre och grannen Anders Hellant eller Snälla-Antti som vännerna kallar honom, skall på en hisnande juläventyr, där de besöker bl.a. besöker Aavasaksabergets tomtar, färdas på norrskenen till Tomtedalen i Lappland och träffar Jultomten som har en magisk kappa som inrymmer flera små tomtebyar. På sin resa träffar de den lilla finska hästen Painajainen och den busiga Islandstomten Fönstertittaren och Sankta Lucia. Snälla-Antti har en förmåga att sjunga så fint att han trollbinder och påverkar både människor och djur med sin vackra stämma. När renarna tappar hornen har de oftast väldigt ont och då kommer Snälla-Antti till undsättning. Han sjunger så vackert att renarna glömmer både tid och rum och tappar hornen. Som tack för hjälpen får Snälla-Antti behålla hornen som han tar med sig hem och kokar lim av dem. Följ du också med Oraffa & Kurre och Snälla-Antti på juläventyr i Lappland! Tämä kaksikielinen satukirja ja joulukalenteri on jatkoa Oraffa ja Kurre Käpysaarella -kirjalle.

Nordbooks/ Atrain Kustannus. kevät 2015

Nordbooks/ Atrain Kustannus. kevät 2015 Nordbooks/ Atrain Kustannus kevät 2015 Novetra Oy Meripuistokatu 16, 94100 Kemi www.nordbooks.net Puh. 045 134 6090 Kirjatilaukset: info@nordbooks.fi Aineistopankki: www.nordbooks.fi Lehes, Pertti: Toivo.

Lisätiedot

Nordbooks ja Atrain Kustannus syksy 2015

Nordbooks ja Atrain Kustannus syksy 2015 Nordbooks ja Atrain Kustannus syksy 2015 info@nordbooks.fi puh. 045 134 6090 Romaanit ja novellit Leskinen, Leena: Parasta ennen. Romaani. Parasta ennen kertoo työttömäksi jäävästä Ellasta ja hänen perheestään.

Lisätiedot

SUOMENKIELISET KIRJASARJAT

SUOMENKIELISET KIRJASARJAT 1 SUOMENKIELISET KIRJASARJAT Päivitetty 22.5.2015 Umayya Abu-Hanna, Sinut (6 kpl) Sinut on rikas kirja identiteettien harsimisesta kasaan, niiden monista saumoista ja repeämistä, elämisestä annettujen

Lisätiedot

Kirja auttaa ja ilahduttaa

Kirja auttaa ja ilahduttaa Bulletin 2/2015 Kevään 2016 uutuudet Kirja auttaa ja ilahduttaa Elämäntaitokirjoja Hyväntekeväisyyshankkeita Uutuuksia lukunälkään ja tiedonjanoon Bulletin 1 2/2015 Bulletin REUNA Bulletin Kevään uutuudet

Lisätiedot

Kaikki oli ohi kymmenessä sekunnissa, mutta vaati tapahtuakseen kaksikymmentäviisi vuotta

Kaikki oli ohi kymmenessä sekunnissa, mutta vaati tapahtuakseen kaksikymmentäviisi vuotta Kaikki oli ohi kymmenessä sekunnissa, mutta vaati tapahtuakseen kaksikymmentäviisi vuotta enkensä edestä, sitkein heistä kolmen vuorokauden ajan. hmisten ja tavaroiden kansainvälinen liikenne olisi SYKSY

Lisätiedot

Bulletin 1/2015. Punklyriikkaa, jazzin tunnelmaa, nuorten rokkibändi, muusikerin elämäkerta, musavisa ja muita svengaavia kirjauutuuksia.

Bulletin 1/2015. Punklyriikkaa, jazzin tunnelmaa, nuorten rokkibändi, muusikerin elämäkerta, musavisa ja muita svengaavia kirjauutuuksia. Bulletin 1/2015 Punklyriikkaa, jazzin tunnelmaa, nuorten rokkibändi, muusikerin elämäkerta, musavisa ja muita svengaavia kirjauutuuksia Bulletin 1 Bulletin REUNA Bulletin Tervetuloa Reunan liikkuvaan kirjakauppaan

Lisätiedot

Uusia suomalaisia kirjailijoita

Uusia suomalaisia kirjailijoita Maijaliisa Jokinen Uusia suomalaisia kirjailijoita Lyhyt opas suomen kielen opettajille ja opiskelijoille Maijaliisa Jokinen Uusia suomalaisia kirjailijoita Lyhyt opas suomen kielen opettajille ja opiskelijoille

Lisätiedot

VälitysUutiset 4 / Toukokuu 2009 www.kirjavalitys.fi

VälitysUutiset 4 / Toukokuu 2009 www.kirjavalitys.fi VälitysUutiset 4 / Toukokuu www.kirjavalitys.fi Aulis Aarnio Vastahankaan Yliopistomiehen, oikeusfilosofin ja juristin puhutteleva muistelma teos. Kertomus kulkee kovan työn ja puutteen leimaamasta lapsuudesta

Lisätiedot

Uutuuskirjat Boknyheter. huhtikuu-toukokuu 2014 januari-maj 2014

Uutuuskirjat Boknyheter. huhtikuu-toukokuu 2014 januari-maj 2014 1 Uutuuskirjat Boknyheter huhtikuu-toukokuu 2014 januari-maj 2014 Tämä luettelo sisältää Celia-kirjastoon kahden kuukauden aikana hankitut suomenkieliset äänikirjat ja pistekirjat. Luettelossa ovat Celiasta

Lisätiedot

NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT

NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT ISBN 978-952-457-405-1 NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT RAPORTIN LAATIJA: EIJA SEPPÄNEN, FOUNTAIN PARK OY HELSINKI 2008 SISÄLLYSLUETTELO ESIPUHE 5 NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT TUTKIMUKSEN

Lisätiedot

LIKEN KIRJAT 2011 OTA MUKAAN ILMAINEN KIRJAKATALOGI

LIKEN KIRJAT 2011 OTA MUKAAN ILMAINEN KIRJAKATALOGI LIKEN KIRJAT 2011 OTA MUKAAN ILMAINEN KIRJAKATALOGI 2 SUOMENNETTU KAUNOKIRJALLISUUS SISÄLLYS: SUOMENNETTU KAUNOKIRJALLISUUS... 3 7 KOTIMAINEN KAUNOKIRJALLISUUS... 8 12 RUNOT... 13 NÄYTELMÄT... 14 RIKOS...14

Lisätiedot

Vuonna 2006 matkustin New Yorkiin

Vuonna 2006 matkustin New Yorkiin KARTALLA Vuonna 2006 matkustin New Yorkiin WSOY:n asioissa. Ohjelmaan kuului normaali kierros agenttien ja kustantajien tapaamisia. Viikon loppupuolella pistäydyin minulle ennestään tuntemattoman kirja-agentin

Lisätiedot

Sinulle. Sanoma 2013 MAJAKKA. Ristin Ristin Kansan Kansan EVANKELIOIMISNUMERO 2013 painos 2011 50 000 kpl www.helluntaikansa.fi

Sinulle. Sanoma 2013 MAJAKKA. Ristin Ristin Kansan Kansan EVANKELIOIMISNUMERO 2013 painos 2011 50 000 kpl www.helluntaikansa.fi Sinulle Sanoma 2013 n n EVANKELIOIMISNUMERO 2013 painos 2011 50 000 kpl www.helluntaikansa.fi MAJAKKA Myrskyjen keskellä majakka on, se siinä luo valoaan. Myrskyjen keskellä majakka on, se Jumalan Sana,

Lisätiedot

kariston uutiset 2/2004

kariston uutiset 2/2004 n uutiset 2/2004 n uutiset Karisto Oy Käyntiosoite Paroistentie 2 13600 Hämeenlinna Postiosoite PL 102 13101 Hämeenlinna Puh. (03) 63 151 Faksi (03) 616 1565 Sähköposti: kustannusliike@.fi etunimi.sukunimi@.fi

Lisätiedot

RÄTINKI. Välittäminen. Teema: 1/2013 HENKISEN HYVINVOINNIN LEHTI

RÄTINKI. Välittäminen. Teema: 1/2013 HENKISEN HYVINVOINNIN LEHTI RÄTINKI 1/2013 HENKISEN HYVINVOINNIN LEHTI Teema: Välittäminen ILMOITUKSIA 2 RÄTINKI 1/2013 Pääkirjoitus KAVERIA EI JÄTETÄ Sanonta on tuttu sotavuosilta, jolloin kaverista huolehtiminen oli sananmukaisesti

Lisätiedot

Elämä mataa kohti tuhoaan. voi mitään muuta kuin pitää kiinni. ja toivoa, että et tipu. Lopussa. palkintona suuri antikliimaksi, loppu,

Elämä mataa kohti tuhoaan. voi mitään muuta kuin pitää kiinni. ja toivoa, että et tipu. Lopussa. palkintona suuri antikliimaksi, loppu, 1 Pääkirjoitus This generation Elämän syksy. Kuolema. For the thing I greatly is a wicked Ahdistus. Kiusaus. feared has come upon me. generation; it seeks for a sign, and yet no sign shall be given to

Lisätiedot

Stiiknafuulia. Hannu Väisänen: ANTERO ON FANTASIA. sivu 4. sivu 7. sivu 8. sivu 12 OULUN KIRJAILIJASEURAN KAUSIJULKAISU 1 KESÄKUU 2011

Stiiknafuulia. Hannu Väisänen: ANTERO ON FANTASIA. sivu 4. sivu 7. sivu 8. sivu 12 OULUN KIRJAILIJASEURAN KAUSIJULKAISU 1 KESÄKUU 2011 Stiiknafuulia OULUN KIRJAILIJASEURAN KAUSIJULKAISU 1 KESÄKUU 2011 Hannu Väisänen: ANTERO ON FANTASIA sivu 4 Tarina MATKUSTAA KEVYESTI sivu 7 Kirjallisuuden maantiede sivu 8 Uudet kirjat sivu 12 1799 6761

Lisätiedot

Uutuuskirjat Boknyheter. kesäkuu-elokuu 2014 juni-augusti 2014

Uutuuskirjat Boknyheter. kesäkuu-elokuu 2014 juni-augusti 2014 1 Uutuuskirjat Boknyheter kesäkuu-elokuu 2014 juni-augusti 2014 Tämä luettelo sisältää Celia-kirjastoon kolmen kuukauden aikana hankitut suomen-,ruotsin- ja vieraskieliset äänikirjat ja pistekirjat. Luettelossa

Lisätiedot

TALKOORENGAS. Hopeahovissa muistellaan. Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskus. Lehti täynnä ahkeruutta ja toimintaa. Avustustyötä Haitissa

TALKOORENGAS. Hopeahovissa muistellaan. Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskus. Lehti täynnä ahkeruutta ja toimintaa. Avustustyötä Haitissa Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskus TALKOORENGAS www.talkoorengas.fi 2/2010 Hopeahovissa muistellaan Superfoodia luonnosta Avustustyötä Haitissa Naistenpäivän kattaus Lehti täynnä ahkeruutta ja toimintaa

Lisätiedot

VIROLAISEN KIRJALLISUUDEN VIIKKO 2014 HELMI TUGLAS-SEURA

VIROLAISEN KIRJALLISUUDEN VIIKKO 2014 HELMI TUGLAS-SEURA VIROLAISEN KIRJALLISUUDEN VIIKKO 2014 HELMI TUGLAS-SEURA Helmi Virolaisen kirjallisuuden viikko 2014 Helmi I 2014 Tuglas-seura Eesti Maja Viro-keskus Sörnäisten rantatie 22 FI 00540 Helsinki Toimittaja:

Lisätiedot

asfaltti musta ja pubin pöytä, kuka sen särki? olut on elämä ja ystävät siinä, tulevassa varmaa on mustat pilvet, harhaa yrittää saada muuta,

asfaltti musta ja pubin pöytä, kuka sen särki? olut on elämä ja ystävät siinä, tulevassa varmaa on mustat pilvet, harhaa yrittää saada muuta, Mitä poliitikot tietävät asioista, ekonomit taloudesta, psykiatrit ihmisen mielestä, kun eivät estäneet ongelmien pääsyä valloilleen? Runokirja: Päiväni Ehkä se oli vääjäämätöntä, en tiedä, Tekijä: Petri_Petri,

Lisätiedot

Uusi Elämä. Forssan uskovat siunaavat Israelia sivu 7. Opettaja Jumalan koulussa sivu 10. Uskoontulo pelasti avioliittomme sivu 8

Uusi Elämä. Forssan uskovat siunaavat Israelia sivu 7. Opettaja Jumalan koulussa sivu 10. Uskoontulo pelasti avioliittomme sivu 8 Forssa Extra Rakkauden ja toivon sanomaa sivut 3-16 Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net Nro 3/2011 Pastori Kalevi Jokinen: Forssan

Lisätiedot

Innon syksy 2015. Väkeviä tarinoita, luettavaa polemiikin pontimeksi

Innon syksy 2015. Väkeviä tarinoita, luettavaa polemiikin pontimeksi Innon syksy 2015 Väkeviä tarinoita, luettavaa polemiikin pontimeksi sisällys 3 Jarmo Stoor Motelli 4 Aino Kivi MaailMan kaunein tyttö 5 Pentti Haanpää kauneuden kirous 6 Luiz Ruffato tekokukkia 7 Andy

Lisätiedot

Kariston Uutiset 2 2014

Kariston Uutiset 2 2014 Kariston Uutiset 2 2014 KARISTO OY Käyntiosoite: Paroistentie 2 13600 Hämeenlinna Postiosoite: PL 102 13101 Hämeenlinna Puh. (03) 63 151 Sähköposti: etunimi.sukunimi@karisto.fi www.karisto.fi TOIMITUSJOHTAJA

Lisätiedot

syksyn kirjat Kustannusosakeyhtiö Teos

syksyn kirjat Kustannusosakeyhtiö Teos syksyn kirjat Kustannusosakeyhtiö Teos Sisällys 3 ESIPUHE KAUNOKIRJALLISUUS ROMAANIT 4 EEVA-KAARINA ARONEN Edda 6 MATTI KANGASKOSKI Sydänmarssi 8 ASSER KORHONEN Saarnaajan poika 10 RAIJA ORANEN Aurora

Lisätiedot

Ristin Kansa. Toimitus ja toimituskunta toivottavat lukijoille Siunattua ja Rauhallista Vapahtajamme syntymäjuhlaa

Ristin Kansa. Toimitus ja toimituskunta toivottavat lukijoille Siunattua ja Rauhallista Vapahtajamme syntymäjuhlaa Ristin san Kan u l u o J 2013 Ristin Kansa Toimitus ja toimituskunta toivottavat lukijoille Siunattua ja Rauhallista Vapahtajamme syntymäjuhlaa PÄÄKIRJOITUS Ristin Kansan HE TULIVAT JEESUKSEN LUO Juhana

Lisätiedot

Kyrkan och vi Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä 8/2013 www.turunseurakunnat.fi

Kyrkan och vi Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä 8/2013 www.turunseurakunnat.fi Kyrkan och vi Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä 8/2013 www.turunseurakunnat.fi 8 Fadderskapet är en kärlekshandling 4 ja 20 Suruviestin viejät ja sairaalapapit kohtaavat ihmisen ilman kulisseja. 6 7 Anna-Mari

Lisätiedot

VÄRJÄRIMESTARIN SANOMA

VÄRJÄRIMESTARIN SANOMA 2009 1 Kevättervehdys Jälleen on vuosi vierähtänyt siitä, kun edellinen Värjärimestarin Sanomat ilmestyi. Mistä lie johtuu tunne, että aika alkaa tässä iässä lentää kuin siivin leet muutaman aurinkopaneelin

Lisätiedot

RUSKON PÄÄKIRJASTON KIRJASARJAT KOULULAISILLE 2014

RUSKON PÄÄKIRJASTON KIRJASARJAT KOULULAISILLE 2014 RUSKON PÄÄKIRJASTON KIRJASARJAT KOULULAISILLE 2014 KIRJASARJAT ALAKOULULAISILLE Aho, Elisabeth: Tsemppiä turnaukseen, Pantterit! Otava 2005 / 189 s. / ISBN 951-1-20340-1 / Osasto RUN / Luokka Salibandypanttereista

Lisätiedot

Ripari meni todella nopeasti. Talvikuva: Esko Jämsä

Ripari meni todella nopeasti. Talvikuva: Esko Jämsä Ripari meni todella nopeasti. Talvikuva: Esko Jämsä Ripari oli kiva ja opittiin vähän uusia asioita, Teo sanoi. Ekalla kerralla tuntu, e se kestäis liian kauan. Koko ripari meni todella nopeasti. Kiva,

Lisätiedot