MEGAMODULE MEGACONT MC II MC II COMPACT MEGATILA MEGASILO. GSM puh (06) Hellanmaantie Hellanmaa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MEGAMODULE MEGACONT MC II MC II COMPACT MEGATILA MEGASILO. GSM 0500 666 867 puh (06) 487 4700. Hellanmaantie 601 62130 Hellanmaa"

Transkriptio

1 AGRICONT POWER MAXICONT MEGAMODULE MEGASILO MEGACONT MC II MC II COMPACT MEGATILA

2 AGRICONT POWER Nykyaikaisen isännän valinta! Teholuokka: 120, 150, 200, 250, 300 kw Ulkomitat: 3 x 5 m (EW-malli 3,5 x 5 m), korkeus 3,8m Paino: n. 6,5-10 t Siilo: 14 m3, (EW-malli 17 m3) Syöttölaite: Hydraulinen Jousipurkain suoralla syötöllä Varusteet: Sähkö- ja putkityöt valmiina, hydraulisesti nouseva siilon katto, haponkestävä piippu Tuotantotilojen kasvaessa lämmitystehon tarvekin usein lisääntyy. Karjatilalla tarvitaan runsaasti kuumaa käyttövettä, eivätkä pikkupossutkaan selviä ilman lämmitystä. Silloin AgriContPower-lämpökeskus on oikea ratkaisu. AgriContPower valmistetaan kw:n teholuokkiin, joten useimpien tilojen lämmitysongelma tulee hyvin hoidettua. Kesäkäyttö pienellä osateholla on useimmille ongelma, mutta AgriContPower toimii luotettavasti silloinkin MegaKone Oy:n kehittyneen ohjausjärjestelmän ansiosta. Toimivuuden takaa myös hydraulinen Jousipurkain,joka on markkinoiden voimakkain ja nopein. Tilava polttoainesiilo mahdollistaa pitkän täyttövälin ja monipuolinen polttoainevalikoima vaivattoman ja edullisen lämmöntuotannon. Hyvä jälleenmyyntiarvo, verotusedut ja helppo vaihdettavuus tekevät AgriContPowerista lyömättömän sijoituksen. AgriContPower on nopeasti käyttöönotettavissa; tehtaalla jo valmiiksi varusteltu ja rakennettu lämpökeskus. Lämpökanaalien ja sähköjen kytkentä ja AgriContPower on valmiina tuottamaan edullista lämpöä ja erilleen sijoitettuna aina myös turvallisesti. Paikalla rakentamisen voit unohtaa! Laaja lisävarustevalikoima mahdollistaa kaikkien lämpökeskusten varustamisen juuri asiakkaan tarpeeseen sopivaksi. Helppoa, eikö totta?

3 MAXICONT Teholuokka: 120, 150, 200, 250, 300, 400 kw Ulkomitat: 3,0 x 6,6 m (W-malli 3,5 x 6,6 m) (EW-malli 4,0 x 6,6 m), korkeus 3,8 m Paino: n 8,5 12 t Siilo: 24 m³ (W-malli 27 m³), (EW-malli 30 m³) Syöttölaite: Hydraulinen Jousipurkain sulkusyöttölaitteella Varusteet: Sähkö- ja putkityöt valmiina, hydraulisesti nouseva siilon katto (>300 kw:n mallissa myös pannuhuoneen katto), haponkestävä piippu Tehokas ja edullinen suurten tilojen lämmittäjä! MaxiCont on oikea valinta niin maatalouden, teollisuuden kuin kiinteistöyhtiöidenkin lämmöntuotannon tarpeisiin. Suuri siilo takaa harvat täyttövälit käytätpä haketta, brikettiä, palaturvetta tai pellettiä. W- ja EW-mallit peräovilla ja ajorampilla varustettuna mahdollistavat helpon täytön suoraan perävaunusta kippaamalla. MaxiCont on jo vakiona huippuvarustettu lämpökeskus. Hydraulinen Jousipurkain syöttää polttoainetta häiriöttömästi, sulkusyötin estää palavien kaasujen virtauksen taaksepäin ja automaattinen tuhkaruuvi pitää palotilan puhtaana. Liikkuva-arinainen jpalopää on MaxiContin ja toki myös AgriContin vakiovaruste. Miten muuten voisit käyttää polttoaineena palaturvetta tai jopa viljaa? Lämpökeskusten laajasta lisävarustevalikoimasta löytyy jokaiselle käyttäjälle sopivat varusteet; GSM-hälytysjärjestelmä kertoo selkokielellä tekstiviestein mahdolliset häiriötilanteet tai vaikkapa polttoaineen loppumisen, logiikkaohjaus savukaasujen hapen mittauksella (lambdalogiikka) polttaa puhtaasti ja täydellisesti tuoden samalla merkittävän polttoaineen säästön. Nyt kaikki lämpökeskusmallimme voidaan varustaa etähallintajärjestelmällä, minkä ansiosta lämmityksen valvominen ja säätäminen tapahtuu helposti selaimella internetin yli. Eikä asennuskaan vaadi kuin nettiyhteyden, erillisiä ohjelmistoja ei tarvita! MaxiCont tekee siirtymisen öljystä hakkeeseen helpoksi. MegaKone Oy:n lämpökeskusten kanssa et ole koskaan vain yhden polttoaineen varassa, vaan voit valita aina edullisimman. MaxiCont-lämpökeskus sijoitetaan turvallisesti erilleen muista rakennuksista.

4 MEGASILO Omatoimiselle rakentajalle! Teholuokka: 120,150, 200, 250, 400, 500 Ulkomitat: MegaSilo 11 2,4 x 2,4 ja MegaSilo 16 2,4 x 3,5 MegaSilo 40 4,0 x 4,0 Paino: alkaen 3 t Siilo: 11 m3,16 m3 tai 40 m3 Syöttölaite: Hydraulinen jousipurkain Varusteet: Hydraulisesti avattava katto, palopää ja ruuvin koot valittavissa, ohjaus tehon mukaan, hydrauliikka MegaSilo sopii erinomaisesti omatoimiselle rakentajalle, jolla on olemassa käyttökelpoinen pannuhuone. MegaSilo asennetaan tyypillisesti ulos. Siinä on tehokas hydraulinen jousipurkain ja myös hydraulisesti avattava katto. Ruuvi on palpään koosta riippuen mm avattavalla syöttöputkella. MegaSilo varustetaan valmistamallamme logiikkaohjauksella. Integroitu GSM, etäkäyttö netin yli, automaattinen pulssisammutusjärjestelmä ja muut konteissa olevat varusteet saat myös MegaSilon yhteydessä. Jos haluat asentaa laitteet kokonaan sisälle, niin hydraulinen jousipurkainpohja sulkusyöttimellä on sinulle oikea ratkaisu.

5 MEGAMODULE MegaModule tilaelementit Ulkomitat: Valmistetaan tilauksen mukaan. Varusteet ja laitteet: Tilauksen mukaan. Valmistamamme tilaelementit soveltuvat erinomaisesti teollisuuden eri käyttötarkoituksiin: maalämpökeskukset pumppaamot valvomorakennukset taukotilat Tilauksesta on saatavissa eri kokoja ja värejä. Tilaelementit toimitetaan tarvittaessa sähköistettynä ja varustettuna asiakkaan haluamalla tavalla. Kuvissa Suomen Lämpöpumpputekniikalle tehty tilaelementti.

6 MEGACONT Ammattilaisen voimanpesä! Teholuokka: 300, 400, 500 kw Ulkomitat: 4,0 x 9,0 m, korkeus 3,8 m Paino: t Siilo: 39 m3 Syöttölaite: Hydraulinen Jousipurkain sulkusyöttölaitteella Varusteet: Sähkö- ja putkityöt valmiina, hydraulisesti nouseva siilon ja pannuhuoneen katto, vapaasti seisova haponkestävä piippu MegaCont-lämpökeskus on erityisesti lämpöyrittäjille ja teollisuudelle suunnattu lämmöntuotannon ratkaisu. MegaCont on parhaimmillaan aluelämpökeskuksena tai suurien kasvihuoneiden lämmöntuottajana. MegaContia valmistetaan 300 kw:sta aina 500 kw teholuokkaan asti. Nopea ja vaivaton käyttöönotto, monipuolinen polttoainevalikoima, lyhyt takaisinmaksuaika ja suuri vaihtoarvo tekevät siitä erinomaisen vaihtoehdon siirryttäessä kotimaisen polttoaineen käyttöön. Savukaasujen puhdistusjärjestelmä syklonilla ja palotilan alipainesäädöllä mahdollistavat huipputehon ottamisen kattilasta. MegaCont-lämpökeskus on aina täydellisesti varusteltu, vain polttoaine puuttuu! Kaikki MegaKone Oy:n lämpökeskukset on saatavana useilla värivaihtoehdoilla sekä myös puuverhoiltuna. Lämpökeskuksen sovittaminen muiden rakennusten värimaailmaan ei ole koskaan ollut näin helppoa.

7 MEGACONT II MC II COMPACT II II COMPACT II & II COMPACT Teholuokka: 700, 990, 1400, 2000 kw Ulkomitat: (4,4 + 4,4) x 12,0 m, korkeus 3,9 m tai 4,5 Paino: t Siilo: 106 m3, 126 m3 Compact 60 m3 Syöttölaite: Hydraulinen Agrimaster - tankopurkain sulkusyöttölaitteella Varusteet: Sähkö- ja putkityöt valmiina, hydraulisesti nouseva siilon ja pannuhuoneen katto. Vapaasti seisova haponkestävä piippu. Savukaasujen puhdistus syklonilla Ammattilaisen voimanpesä suurella siilolla! MegaCont II on suurten kiinteistöjen lämmittäjä. Siilo on varustettu Agrimaster - tankopurkaimella, joka tuo tehokkaasti polttoaineen siilon keskellä oleville ruuveille. Siiloon voidaan asentaa kaksi ruuvia vierekkäin, jos halutaan kahden kattilan ratkaisu. Molempia kattiloita voidaan ajaa yhdessä tai itsenäisesti koko siilon ollessa käytössä myös silloin. Kahden kattilan ratkaisu toimii erinomaisesti silloin, kun lämmöntarve vaihtelee ja saattaa mennä hyvinkin pieneksi. MegaContin siilo on 106m3 tai 126 m3. Polttoaineena voidaan käyttää haketta, palaturvetta, pellettiä, brikettiä jne. kulloinkin saatavissa olevaa halvinta vaihtoehtoa. 2 MW:n MegaCont on yhtä nopeasti ja helposti käyttöönotettavissa kuin pienemmätkin valmistamamme AgriContit. Koko toimituksella on tietenkin takuu ja vakiotoimituksen tuoma toimintavarmuus. MegaCont II Compact:a valmistetaan 300 kw, 400 kw ja 500 kw:n tehoisina. Erikoistoimituksena ja myöhemmin voidaan asentaa toinenkin itsenäisesti toimiva kattila. Compact on paikallaan silloin, kun MegaCont:n 39 m3:n siilo ei tilavuudeltaan ole riittävä. Compactissa on syöttölaitteena ison MegaCont:n hydraulinen Agrimaster - tankopurkain.

8 MEGATILA MegaTila talotekniikkakeskus Ulkomitat: 2200 x 2200 x 2500 Paino: 1500 kg Käsittely: Nostolenkit 4 kpl yläreunassa Varusteet: Kodin sähkökeskus, lämmitys, ilmanvaihto talteenotolla + optiot Ohjaus: Logiikkaohjaukseen on liitetty kaikki toiminnot Paloturvallisuus: EI 60 luokan osastointi, palopellein eristetyt IV-kanavat Putkitus: Valmiiksi asennettuna seinälle ja varustettuna sulkuventtiilein. Täyttöryhmä ja paisunta-astiat. Sähköistys: Rakennuksen sähköjohdot kytketään keskuksen riviliittimiin. Ilmastointikoje: Asennettuna seinälle. Kanavat on varustettu palopellein ja viety valmiiksi katolle. Hyväksyntä: CE-merkitty Valmistusmaa: Suomi MegaTila on tehtaalla valmiiksi tehty teräsrakenteinen talotekniikkakeskus, joka sisältää mm. kodin lämmityksen, sähköpääkeskuksen ja ilmanvaihdon lämmön talteenotolla. Perinteisesti talotekniikka tulee eri toimittajilta ja se sijoitetaan sille varattuun tilaan tai hajautetaan ympäri rakennusta. MegaTilan tekniikka on samassa paloturvallisessa tilassa integroituna logiikkaohjaukseen. Paikalla rakentamisen haasteet ja yllätykset voidaan siltä osin unohtaa. MegaTila nostetaan rakennusvaiheessa perustuksille. Sähköt ja lämpöjohdot tuodaan ylä- tai alakautta. Ilmastointikanavat kytketään MegaTilan katolla oleviin kanavayhteisiin. Kun kytkennät on tehty jää paikalla tehtäväksi lattian valu, vesieristys ja laatoitus. Tila varustetaan viemärillä. Yksinkertaista ja ongelmatonta! Rakennusaikainen lämmitys ja kuivatus on otettavissa nopeasti käyttöön samaten kuin rakennusaikainen sähkö. MegaTilan neliöt on käytetty tehokkaasti hyväksi. Ei turhaa tilaa, mutta kuitenkin tarpeeksi huoltoa varten. MegaTilan kustannukset ovat tiedossa jo ostohetkellä säästyt ikäviltä ylimääräisiltä kuluilta, jota työn viivästyminen ja ennalta arvaamattomat kustannukset saattavat aiheuttaa.

9 Hellanmaa Ylihärmä 18 km Vaasa 85 km Hellanmaa LAPUA Seinäjoki 25 km Kokkola 115 km Alajärvi 45 km LISÄVARUSTEET W- ja EW -mallit W malli on0,5 m leveämpi kuin perusmalli (MaxiCont EW 1,0 m leveämpi) suurempi siilotilavuus, eduksi etenkin jos kattilakoko >120 kw helppo lastata leveälläkin lumikauhalla Liikkuva-arinainen, hydraulinen palopää kw mahdollistaa aina edullisen palaturpeen ja viljan käytön polttoaineena työntää sulaneen ja kivettyneen tuhkan pois arinalta kohentaen tulta Sekoitusventtiili mahdollistaa lämmityspiirin lämpötilan säätämisen jo lämpökeskuksessa sekoitusventtiilejä voidaan asentaa useaan lämmityspiiriin Logiikan UPS-laite varmistaa logiikan, mittausten, hälytyksien ja pulssisammutusjärjestelmän toiminnan myös sähkökatkon aikana ja lähettää sähkökatkosta hälytyksen Automaattinuohous > 300 kw paineilmalla pitää kattilan puhtaana ja parantaa hyötysuhdetta < 300 kw tuubikattiloissa mekaaninen nuohous on vakiovaruste Automaattinen 1-osainen tuhkaruuvi pitää palotilan puhtaana, vähentäen huoltotyötä käyntiaika suhteutettu polttoaineen syöttömäärään Kiertojen tuhkanpoistoruuvit suositellaan automaattinuohouksen yhteydessä vähentää nuohoustyötä Savukaasusykloni kw poistaa savukaasuista tehokkaasti lentotuhkan sisäänrakennettu puhallin on helppo puhdistaa Käyttövesivaihdin vakiona kaikissa MegaComp kattiloissa < 150 kw käyttövesivaihdin mitoitettu kattilan koon mukaan sisältää myös ensiöpumpun Lisäputkilähdöt mahdollistavat omat lämmityslähdöt eri rakennuksille lämmityspiiri voidaan erikseen sulkea

10 Hellanmaa Ylihärmä 18 km Vaasa 85 km Hellanmaa LAPUA Seinäjoki 25 km Kokkola 115 km Alajärvi 45 km LISÄVARUSTEET GSM-hälytyskeskus lähettää tekstiviestin selväkielisenä moottorisuojan lauetessa, tulen sammuessa, kattilan ylikuumenemiskärjen lauetessa, kuiviinkiehuntasuojan katkaistessa laitteen toiminnan ja ruuviputken tai siilon lämpötilan noustessa yli asetetun rajan Kuivurivarustus kattilan tehon mukaan ensiöpiirin pumppu asennettuna toisiopiiriin glykolitäyttö tosiopiiriä ei tarvitse talveksi tyhjätä Säiliön pinnan portaaton mittaus lähettää tekstiviestin säiliön tyhjentyessä alle sallitun rajan siilon täyttöaste näytöllä Etäkäyttöjärjestelmä ohjausarvoja voidaan muuttaa selaimella internetin yli ei erillistä ohjelmistoasennusta logiikan ja näytön ohjelmat helposti päivitettävissä suoraan tehtaalta Energianmittaus mittaa lähtevän energian tarpeellinen myytäessä energiaa Tuhka-astia n. 800 l helposti tyhjennettävä tuhka-astia voidaan varustaa etukuormaajaan sopivilla sovitteilla suuri tilavuus takaa harvat tyhjennysvälit CERTIFICATE OF CONFORMITY OF FACTORY PRODUCTION CONTROL No: 0038/CPR/HEQ/ /1/SCHEDULE Manufacturer: Megakone Oy

11 AGRICONT POWER EW 150 kw MAXICONT EW 300 kw MEGACONT 500 kw with extra silo MEGASILO 11 MEGACONT II 1+1 MW

12 Ylihärmä 18 km Hellanmaa Kokkola 115 km Vaasa 85 km Hellanmaa LAPUA Seinäjoki 25 km Alajärvi 45 km

MegaKone Oy Hellanmaantie 601, 62130 Hellanmaa Puh. (06) 487 4700 Fax (06) 484 7530 www.megakone.fi jari.luoma@megakone.

MegaKone Oy Hellanmaantie 601, 62130 Hellanmaa Puh. (06) 487 4700 Fax (06) 484 7530 www.megakone.fi jari.luoma@megakone. MegaKone Oy Hellanmaantie 601, 62130 Hellanmaa Puh. (06) 487 4700 Fax (06) 484 7530 www.megakone.fi jari.luoma@megakone.fi LÄMPÖKESKUKSET Nykyaikaisen isännän valinta! Tuotantotilojen kasvaessa lämmitystehon

Lisätiedot

Lähilämpöä Teiskossa. 27.9.2011 Juha Hiitelä Metsäkeskus Pirkanmaa

Lähilämpöä Teiskossa. 27.9.2011 Juha Hiitelä Metsäkeskus Pirkanmaa Lähilämpöä Teiskossa 27.9.2011 Juha Hiitelä Metsäkeskus Pirkanmaa Puulämpöä Pirkanmaalle Pirkanmaan metsäkeskus hallinnoi Hankeaika 1.12.2007 30.11.2012 Keskeisin tavoite on lisätä puun käyttöä maatilojen

Lisätiedot

HAKE TP KOKU - Tankopurkainjärjestelmät 500-2000+ kw - Kuivatuhkaus - Kolakuljetin

HAKE TP KOKU - Tankopurkainjärjestelmät 500-2000+ kw - Kuivatuhkaus - Kolakuljetin KOTIMAISEN ENERGIAN LÄMPÖKESKUSJÄRJESTELMÄT HAKE TP KOKU - Tankopurkainjärjestelmät 500-2000+ kw - Kuivatuhkaus - Kolakuljetin HAKE TP KOKU - Tankopurkainjärjestelmät 500-2000+ kw - Märkätuhkaus - Kolakuljetin

Lisätiedot

ARITERM ÖLJYLÄMMITYS. Ariterm 17 -sarjan öljykattilat Ariterm 30 S öljykattila ÖLJYLÄMMITYS

ARITERM ÖLJYLÄMMITYS. Ariterm 17 -sarjan öljykattilat Ariterm 30 S öljykattila ÖLJYLÄMMITYS ARITERM ÖLJYLÄMMITYS Ariterm 17 -sarjan öljykattilat Ariterm 30 S öljykattila ÖLJYLÄMMITYS ÖLJYLÄMMITYS ON LUOTETTAVA JA VAIVATON LÄMMITYSTAPA! Lämmityksen hyötysuhde on vanhoissa kattiloissa yleensä nykyaikaisia

Lisätiedot

Lämpölaitostekniikkaa. Nurmes 1.2.2012 Esa Kinnunen Biomas-hanke

Lämpölaitostekniikkaa. Nurmes 1.2.2012 Esa Kinnunen Biomas-hanke Lämpölaitostekniikkaa Nurmes 1.2.2012 Esa Kinnunen Biomas-hanke 1 Laiteratkaisut ja polttotekniikka Uusi vai vanha? Kontti vai kiinteä? Stokerin toimintaperiaate Polttoaineen varastointi ja siirto varastosta

Lisätiedot

Jäspi-Lämpöakku 500, 700, 1500, 2000 ja 3000 l energiavaraajat

Jäspi-Lämpöakku 500, 700, 1500, 2000 ja 3000 l energiavaraajat Jäspi-Lämpöakku, 700, 1, 2000 ja 3000 l energiavaraajat Uutuus! Tehokas, kestävä ja kevyt haponkestävä käyttövesikierukka www.kaukora.fi Jäspi-Lämpöakku, 700, 1, 2000 ja 3000 l energiavaraajat Yli 30 vuoden

Lisätiedot

BIO MOBITEK LÄMMÖNTUOTANTORATKAISUJA BIO LÄMMÖNTUTANTO TEKNIIKKA. BMT PowerCont KW.

BIO MOBITEK LÄMMÖNTUOTANTORATKAISUJA BIO LÄMMÖNTUTANTO TEKNIIKKA. BMT PowerCont KW. BIO MOBITEK LÄMMÖNTUOTANTORATKAISUJA BIO LÄMMÖNTUTANTO TEKNIIKKA BMT PowerCont 150 999 KW www.biomobitek.com BMT PowerCont JÄRJESTEMÄN OSAT Savupiippu Savukaasujen puhdistuslaitteet kattila sarja BMT Power

Lisätiedot

BIO MOBITEK LÄMMÖNTUOTANTORATKAISUJA BIO HEATING TECHNOLOGY kw. jopa 95 % PROJEKTI MARTIN 250 KW VUOSI

BIO MOBITEK LÄMMÖNTUOTANTORATKAISUJA BIO HEATING TECHNOLOGY kw. jopa 95 % PROJEKTI MARTIN 250 KW VUOSI LÄMMÖNTUOTANTORATKAISUJA BIO HEATING TECHNOLOGY 150 999 kw jopa 95 % PALAMISEN HYÖTYSUHDE PROJEKTI MARTIN 250 KW VUOSI 2016 www.biomobitek.com BMT PowerCont JÄRJESTEMÄN OSAT Savupiippu Savukaasujen puhdistuslaitteet

Lisätiedot

Arimax öljylämmitys. Arimax 17 -sarjan öljykattilat Arimax 30S suuritehoinen öljykattila SolarMax kattilavaraaja öljy/aurinkolämmitykseen

Arimax öljylämmitys. Arimax 17 -sarjan öljykattilat Arimax 30S suuritehoinen öljykattila SolarMax kattilavaraaja öljy/aurinkolämmitykseen Arimax öljylämmitys Arimax 17 -sarjan öljykattilat Arimax 30S suuritehoinen öljykattila SolarMax kattilavaraaja öljy/aurinkolämmitykseen Arimax 17 -sarjan öljykattilat Tehokas lämmitys Runsas lämpimän

Lisätiedot

MEPUN KUIVURIUUNIT TALOUDELLISET JA TEHOKKAAT LÄMMÖNLÄHTEET

MEPUN KUIVURIUUNIT TALOUDELLISET JA TEHOKKAAT LÄMMÖNLÄHTEET LÄMMÖNLÄHTEET Mepun hakeuunit markkinoilla jo parikymmentä vuotta. Latviassa Mepun hakeuuneilla on kuivattu kymmeniä miljoonia kiloja viljaa vuodesta 2007. MEPUN KUIVURIUUNIT TALOUDELLISET JA TEHOKKAAT

Lisätiedot

Lämpökeskuskokonaisuus

Lämpökeskuskokonaisuus Lämpökeskuskokonaisuus 1 Laitoksen varustelu Riittävän suuri varasto Varasto kuljetuskalustolle sopiva KPA-kattilan automaatio, ON/OFF vai logiikka Varakattila vai poltin kääntöluukkuun Varakattila huippu-

Lisätiedot

Lämpöässä Maaenergiakeskus Käyttövalmis ratkaisu. Maaenergiakeskus L 40 80 Maaenergiakeskus XL 120 200

Lämpöässä Maaenergiakeskus Käyttövalmis ratkaisu. Maaenergiakeskus L 40 80 Maaenergiakeskus XL 120 200 Lämpöässä Maaenergiakeskus Käyttövalmis ratkaisu Maaenergiakeskus L 40 80 Maaenergiakeskus XL 120 200 Lämpöässä Maaenergiakeskus Uusi tuotesarja kiinteistöluokkaan Lämpöässä Maaenergiakeskus on tehtaalla

Lisätiedot

aimo.palovaara@lakkapaa.com

aimo.palovaara@lakkapaa.com BIOENERGIAA TILOILLE JA TALOILLE Torniossa 24.5.2012 Aimo Palovaara aimo.palovaara@lakkapaa.com 050-3890 819 24.5.2012 1 Energiapuu: 1. hakkuutähde => HAKETTA 2. kokopuu => HAKETTA 3. ranka => HAKETTA,

Lisätiedot

Kontit, tuhka/siirtolavat sekä bio- ja jätesäiliöt

Kontit, tuhka/siirtolavat sekä bio- ja jätesäiliöt RP-jätepuristimet RP-puristin on kehitetty tehokkaaksi ja toimivaksi jätteenkäsittelylaitteeksi kaikkialle missä jätettä syntyy. RPjätepuristimilla saadaan säästöä ja tehoa jätteenkäsittelyyn lukemattomissa

Lisätiedot

BIOLÄMMITYSKONTIT. Farmikontit 60-150 kw Pellettikontit 150-1000 kw Hakekontit 200-500 kw

BIOLÄMMITYSKONTIT. Farmikontit 60-150 kw Pellettikontit 150-1000 kw Hakekontit 200-500 kw BIOLÄMMITYSKONTIT Farmikontit 60-150 kw Pellettikontit 150-1000 kw Hakekontit 200-500 kw SISÄLLYSLUETTELO 3 Ariterm Oy 4 Kotimaista ja turvallista energiaa 5 Farmikontit BKF 60-150 kw 6 Pellettikontit

Lisätiedot

LÄMMINILMAKEHITTIMET JA LÄMPÖKONTIT

LÄMMINILMAKEHITTIMET JA LÄMPÖKONTIT LÄMMINILMKEHITTIMET J LÄMPÖKONTIT HETI KÄYTTÖVLMIIT LÄMMINILMKEHITTIMET Mepun tehokkaat, öljyllä tai kaasulla toimivat lämminilmakehittimet varmistavat lämmönsaannin joka tilanteessa ja tuottavat lämmintä

Lisätiedot

Kondenssikattilat saneerauksessa

Kondenssikattilat saneerauksessa Lämmitystekniikkapäivät 2017 Kondenssikattilat saneerauksessa Costella Oy/Atlantic Suomi Eero Kiianmies Lämmitystekniikkapäivät 2017 Kondenssikattilat eroavat perinteisistä öljy- ja kaasukattiloista rakenteellisesti

Lisätiedot

Oilon Geocube, MH, GT, SH ja RE

Oilon Geocube, MH, GT, SH ja RE Kotimaiset maalämpöpumput Oilon Geocube, MH, GT, SH ja RE Omakotitalot - Kerrostalot - Teollisuus Maalämpöpumppu Oilon Geocube 5 kw - 11 kw Rakennuksille 90-300 m² Suuri käyttöveden tuotto Oilon Geocube

Lisätiedot

TWISTER-SIILOT JOUSTAVAAN JA LUOTETTAVAAN VILJANVARASTOINTIIN

TWISTER-SIILOT JOUSTAVAAN JA LUOTETTAVAAN VILJANVARASTOINTIIN TWISTER-SIILOT TWISTER-SIILOT JOUSTAVAAN JA LUOTETTAVAAN VILJANVARASTOINTIIN Mepun Twister-siilot on pienipiä yksityiskohtia yöten suunniteltu täyttäään nykyaikaisen viljanvarastoinnin vaatiukset. Laajasta

Lisätiedot

LÄMMINILMAKEHITTIMET JA LÄMPÖKONTIT

LÄMMINILMAKEHITTIMET JA LÄMPÖKONTIT LÄMMINILMAKEHITTIMET JA LÄMPÖKONTIT HETI KÄYTTÖVALMIIT LÄMMINILMAKEHITTIMET JA LÄMPÖKONTIT Mepun tehokkaat, öljyllä tai kaasulla toimivat lämminilmakehittimet varmistavat lämmönsaannin joka tilanteessa

Lisätiedot

KAKSOISKATTILAT ARITERM 520P+

KAKSOISKATTILAT ARITERM 520P+ KAKSOISKATTILAT ARITERM 520P+ ARITERM 520P+ HUOM! Poltin myydään erikseen. VALINNAN VAPAUS Ariterm 520P+ kaksoiskattila on tehty lämmittäjille, jotka haluavat nauttia valinnan vapaudesta. Valitse puu,

Lisätiedot

Järkivihreä energiapäivä 24.4.2013 Forssa Sami Ronkainen

Järkivihreä energiapäivä 24.4.2013 Forssa Sami Ronkainen Järkivihreä energiapäivä 24.4.2013 Forssa Sami Ronkainen J. Nuosmaa Oy Energiatehokkaiden ja ympäristöystävällisten lämmitysjärjestelmien moniosaaja Lämmitysjärjestelmän räätälöinti ammattitaidolla Maailman

Lisätiedot

ÖLJYSTÄ VAPAAKSI BIOENERGIA ÖLJYLÄMMITYKSEN VAIHTOEHTONA 14.4.2011 1

ÖLJYSTÄ VAPAAKSI BIOENERGIA ÖLJYLÄMMITYKSEN VAIHTOEHTONA 14.4.2011 1 ÖLJYSTÄ VAPAAKSI BIOENERGIA ÖLJYLÄMMITYKSEN VAIHTOEHTONA 14.4.2011 1 ENERGIAN KÄYTTÖ KESKI-SUOMESSA Tyypillisen asuinkiinteistön energiankäyttö 100 vrk ei tarvita lämmitystä lämpimän käyttöveden lisäksi

Lisätiedot

Lämpöputkilämmönsiirtimet HPHE

Lämpöputkilämmönsiirtimet HPHE Lämpöputkilämmönsiirtimet HPHE LÄMMÖNTALTEENOTTO Lämmöntalteenotto kuumista usein likaisista ja pölyisistä kaasuista tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden energiansäästöön ja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen

Lisätiedot

NYKYAIKAINEN ÖLJYLÄMMITYS/AURINKOÖLJYLÄMMITYS

NYKYAIKAINEN ÖLJYLÄMMITYS/AURINKOÖLJYLÄMMITYS NYKYAIKAINEN ÖLJYLÄMMITYS/AURINKOÖLJYLÄMMITYS Nykyaikainen öljylämmitys tarjoaa perinteisen kevytöljyn lisäksi mahdollisuuden käyttää lukuisia muitakin energiavaihtoehtoja kuten: - bioöljy - aurinkoenergia

Lisätiedot

GRUNDFOS Conlift. Automaattinen kondenssiveden poistoyksikkö

GRUNDFOS Conlift. Automaattinen kondenssiveden poistoyksikkö GRUNDFOS Conlift Automaattinen kondenssiveden poistoyksikkö conlift - huolehtii kondenssivedestä CONLIFT luotettava ratkaisu kondensiveden poistoon GRUNDFOSIN KONDENSSIVEDEN POISTOON TARKOITETTUJEN PUMPPAAMOIDEN

Lisätiedot

HAKE PP - pohjapurkainjärjestelmät 60-500 kw

HAKE PP - pohjapurkainjärjestelmät 60-500 kw KOTIMAISEN ENERGIAN LÄMPÖKESKUSJÄRJESTELMÄT HAKE PP - pohjapurkainjärjestelmät 60-500 kw HAKE TP - tankopurkainjärjestelmät 60-500 kw KUIVAAJA PP - kuivaajalämpökeskukset 200-650 kw Biofire Oy - 06 2332

Lisätiedot

TARKKA. TEHOKAS. TILAVA. TALOUDELLINEN.

TARKKA. TEHOKAS. TILAVA. TALOUDELLINEN. TITAN TARKKA. TEHOKAS. TILAVA. TALOUDELLINEN. Monipuolinen kylvölannoitin minimimuokkaukseen ja perinteiseen kylvöön Tume Titan on ominaisuuksiltaan vakuuttava kylvötöiden kumppani jonka voi varustaa myös

Lisätiedot

Älykästä tehokkuutta ammattilaiselle

Älykästä tehokkuutta ammattilaiselle JAPA 405 FI Älykästä tehokkuutta ammattilaiselle Japa 405 on uuden sukupolven polttopuukone ammattilaisille. Japa 405 mallissa toimintaa ohjaa käyttäjää avustava äly. Kone on varustettu sensoreilla, jotka

Lisätiedot

Mitsubishi Electric ilma-vesilämpöpumppu

Mitsubishi Electric ilma-vesilämpöpumppu Mitsubishi Electric ilma-vesilämpöpumppu Ecodan-varaaja Käyttövesivaraajan tilavuus 200 l Varaaja sisältää säätöjärjestelmän, paisunta-astian, kiertovesipumpun, 3-portaisen 9 kw lisälämmitysvastuksen Valmius

Lisätiedot

VAUNUKUIVURIT K-SARJA M 180 365K

VAUNUKUIVURIT K-SARJA M 180 365K VAUNUKUIVURIT K-SARJA M 180 365K K-SARJAN VAUNUKUIVURI TALOUDELLISEEN JA TEHOKKAASEEN VILJANKUIVAUKSEEN Mepun K-sarjan vaunukuivuri on edullinen, tehokas ja erittäin nopeasti käyttöönotettava lämminilmakuivuri.

Lisätiedot

Maalämpö sopii asunto-osakeyhtiöihinkin

Maalämpö sopii asunto-osakeyhtiöihinkin Maalämpö sopii asunto-osakeyhtiöihinkin Maalämpöä on pidetty omakotitalojen lämmitystapana. Maailma kehittyy ja paineet sen pelastamiseksi myös. Jatkuva ilmastonmuutos sekä kestävä kehitys vaativat lämmittäjiä

Lisätiedot

MEPUN KUIVURIUUNIT TALOUDELLISET JA TEHOKKAAT LÄMMÖNLÄHTEET

MEPUN KUIVURIUUNIT TALOUDELLISET JA TEHOKKAAT LÄMMÖNLÄHTEET LÄMMÖNLÄHTEET Mepun hakeuunit markkinoilla jo parikymmentä vuotta. Latviassa Mepun hakeuuneilla on kuivattu kymmeniä miljoonia kiloja viljaa vuodesta 2007. MEPUN KUIVURIUUNIT TALOUDELLISET JA TEHOKKAAT

Lisätiedot

Puukattilat Puhdasta lämpöä

Puukattilat Puhdasta lämpöä www.jäspi.fi Puukattilat Puhdasta lämpöä Jäspi Econature 40 Jäspi YPV 40 Jäspi Stoker 40 Jäspi Ecopuu 25 Puukattila lämmitysjärjestelmänä Puulämmityksessä käytettävä puu (halko,klapi) on kotimainen, edullinen,

Lisätiedot

Ratkaisu suuriin kiinteistöihin. Lämpöässä T/P T/P 60-120

Ratkaisu suuriin kiinteistöihin. Lämpöässä T/P T/P 60-120 Ratkaisu suuriin kiinteistöihin Lämpöässä T/P T/P 60-120 T/P 60-120 Ratkaisu kahdella erillisvaraajalla T/P 60-120 -mallisto on suunniteltu suuremmille kohteille kuten maatiloille, tehtaille, päiväkodeille,

Lisätiedot

Lämpöässä Emi Mahdollisuuksien maaenergiaratkaisu 100% Emi 28. Emi 43 Emi 28P MAALÄMPÖÄ. Emi 43P

Lämpöässä Emi Mahdollisuuksien maaenergiaratkaisu 100% Emi 28. Emi 43 Emi 28P MAALÄMPÖÄ. Emi 43P Lämpöässä Emi Mahdollisuuksien maaenergiaratkaisu Emi 28 100% Emi 43 Emi 28P MAALÄMPÖÄ Emi 43P Lämpöässä Emi markkinoiden joustavin maalämpöpumppu Lämpöässä Emi-mallisto on ratkaisu monenlaisiin maaenergiajärjestelmiin.

Lisätiedot

Metsäenergia. Esityksen sisältö: Metsäenergian käyttö Pirkanmaan lämpö- ja voimalaitoksissa Lämmitysjärjestelmät. hake pelletti pien-chp

Metsäenergia. Esityksen sisältö: Metsäenergian käyttö Pirkanmaan lämpö- ja voimalaitoksissa Lämmitysjärjestelmät. hake pelletti pien-chp Metsäenergia Esityksen sisältö: Metsäenergian käyttö Pirkanmaan lämpö- ja voimalaitoksissa Lämmitysjärjestelmät hake pelletti pien-chp 19.8.2016 Suomen metsäkeskus 1 Metsäenergia Kaikki metsästä saatava

Lisätiedot

T-MALLISTO. ratkaisu T 0

T-MALLISTO. ratkaisu T 0 T-MALLISTO ratkaisu T 0 120 Maalämpö säästää rahaa ja luontoa! Sähkölämmitykseen verrattuna maksat vain joka neljännestä vuodesta. Lämmittämisen energiatarve Ilmanvaihdon 15 % jälkilämmitys Lämpimän käyttöveden

Lisätiedot

19.10.2010. 16.9.2010 Erkki Jokela. Mepu Oy: Liiketoiminnan käynnistäminen Valko-Venäjällä

19.10.2010. 16.9.2010 Erkki Jokela. Mepu Oy: Liiketoiminnan käynnistäminen Valko-Venäjällä 16.9.2010 Erkki Jokela Mepu Oy: Liiketoiminnan käynnistäminen Valko-Venäjällä 1 VAUNUKUIVURIT koot 150 365 hl heti käyttövalmiina kuljettimet 20 60 tn/h elev. korotettavissa taloudellinen tyytyväisyystakuu

Lisätiedot

NIBE maalämpöpumppujen myynti, asennus, huolto ja suunnittelu. Lämpöpumppu+lämpökaivo+lattialämmitys+käyttövesikaivo.

NIBE maalämpöpumppujen myynti, asennus, huolto ja suunnittelu. Lämpöpumppu+lämpökaivo+lattialämmitys+käyttövesikaivo. NIBE maalämpöpumppujen myynti, asennus, huolto ja suunnittelu Lämpöpumppu+lämpökaivo+lattialämmitys+käyttövesikaivo. Kaikki yhdeltä toimittajalta!! KYSY ILMAINEN MITOITUSSUUNNITELMA JA KUSTANNUSARVIO.

Lisätiedot

Merkittävä energiansäästö & Mukavan huoleton ja turvallinen asuminen. - Älykäs, hallittu talotekniikka -

Merkittävä energiansäästö & Mukavan huoleton ja turvallinen asuminen. - Älykäs, hallittu talotekniikka - Merkittävä energiansäästö & Mukavan huoleton ja turvallinen asuminen - Älykäs, hallittu talotekniikka - Agenda Mistä on kyse? Hyödyt Älykäs talotekniikan ohjaus käytännössä Miksi HomeSoft? Tekninen ratkaisu

Lisätiedot

MEPUN KUIVURIUUNIT TALOUDELLISET JA TEHOKKAAT LÄMMÖNLÄHTEET

MEPUN KUIVURIUUNIT TALOUDELLISET JA TEHOKKAAT LÄMMÖNLÄHTEET LÄMMÖNLÄHTEET Latviassa Mepun hakeuuneilla on kuivattu kymmeniä miljoonia kiloja viljaa vuodesta 2007. MEPUN KUIVURIUUNIT TALOUDELLISET JA TEHOKKAAT LÄMMÖNLÄHTEET Kestävyydestään ja korkeasta hyötysuhteestaan

Lisätiedot

Lämpöässä T-mallisto ratkaisu pieniin ja suuriin kiinteistöihin T 10-15 T 21-31 T 40-120

Lämpöässä T-mallisto ratkaisu pieniin ja suuriin kiinteistöihin T 10-15 T 21-31 T 40-120 Lämpöässä T-mallisto ratkaisu pieniin ja suuriin kiinteistöihin T 10-15 T 21-31 T 40-120 T 10-31 Lämpöässä T-mallisto on joustava ratkaisu erityyppisiin maaenergiajärjestelmiin. Tyypillisiä T 10-31 -mallien

Lisätiedot

Keski Pohjanmaan energiaosuuskuntien

Keski Pohjanmaan energiaosuuskuntien Keski Pohjanmaan energiaosuuskuntien lämpölaitoskartoitus t (mukana myös kaksi osakeyhtiöperustaista lämpölaitosta) Alaprojekti 9. Energiaosuuskuntien lämpölaitosten nykytila ja päästöt (Centria, UmU ETPC,

Lisätiedot

Joustavaa tehokkuutta kotisi lämmöntarpeeseen

Joustavaa tehokkuutta kotisi lämmöntarpeeseen Joustavaa tehokkuutta kotisi lämmöntarpeeseen LÄMPÖÄSSÄ by ROTEX HPSU Compact on todistetusti monipuolinen ja energiatehokas ilma/vesilämpöpumppu patteri- ja lattialämmitysjärjestelmiin sekä käyttöveden

Lisätiedot

Mukautumisen mestari parhaassa A +++ energialuokassa. Lämpöässä Esi maalämpöjärjestelmä. Esi 6 Esi 9 Esi 11 Esi 14 Esi 17

Mukautumisen mestari parhaassa A +++ energialuokassa. Lämpöässä Esi maalämpöjärjestelmä. Esi 6 Esi 9 Esi 11 Esi 14 Esi 17 Mukautumisen mestari parhaassa energialuokassa Lämpöässä Esi maalämpöjärjestelmä Esi 6 Esi 9 Esi 11 Esi 14 Esi 17 Lämpöässä Esi markkinoiden joustavin maalämpöpumppu Siirryimme öljylämmityksestä edulliseen

Lisätiedot

Jäspi GTV ja Jäspi Ovali

Jäspi GTV ja Jäspi Ovali Jäspi GTV ja Jäspi Ovali Energiavaraajat lataa lämpöenergia talteen! jäspi gtv -energiavaraajat Jäspi GTV -energiavaraajat soveltuvat erinomaisesti niin uudis- kuin saneeraustalonkin lämmitysjärjestelmän

Lisätiedot

Lämmityskustannusten SÄÄSTÖOPAS. asuntoyhtiöille

Lämmityskustannusten SÄÄSTÖOPAS. asuntoyhtiöille Lämmityskustannusten SÄÄSTÖOPAS asuntoyhtiöille Lämpöä sisään, lämpöä ulos Lämmön lähteet Lämpöhäviö 10-15% Aurinkoa 3-7% Asuminen 3-6% Lattiat 15-20% Seinät 25-35% Ilmanvaihto 15-20% Talotekniikka LÄMPÖÄ

Lisätiedot

T o i m i i k o ta l o s i l ä m m i t y s -

T o i m i i k o ta l o s i l ä m m i t y s - T o i m i i k o ta l o s i l ä m m i t y s - l a i t t e i s t o t u r v a l l i s e s t i, e n e r g i a t e h o k k a a s t i j a y m pä r i s t ö ä s ä ä s tä e n? Ky s y n u o h o o j a l t a s i!

Lisätiedot

KAKSOISKATTILAT ARITERM 520P+ ARITERM 520

KAKSOISKATTILAT ARITERM 520P+ ARITERM 520 KAKSOISKATTILAT ARITERM 520P+ ARITERM 520 ARITERM 520P+ HUOM! Poltin myydään erikseen. VALINNAN VAPAUS Ariterm 520P+ kaksoiskattila on tehty lämmittäjille, jotka haluavat nauttia valinnan vapaudesta. Valitse

Lisätiedot

Scanvarm SCS-sarjan lämpöpumppumallisto ratkaisu pieniin ja suuriin kiinteistöihin

Scanvarm SCS-sarjan lämpöpumppumallisto ratkaisu pieniin ja suuriin kiinteistöihin Scanvarm SCS-sarjan lämpöpumppumallisto ratkaisu pieniin ja suuriin kiinteistöihin 05/2013 SCS10-15 SCS21-31 SCS40-120 SCS10-31 Scanvarm SCS-mallisto on joustava ratkaisu erityyppisiin maaenergiajärjestelmiin.

Lisätiedot

Energiansäästö viljankuivauksessa

Energiansäästö viljankuivauksessa Energiansäästö viljankuivauksessa Antti-Teollisuus Oy Jukka Ahokas 30.11.2011 Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta Maataloustieteiden laitos Agroteknologia Öljyä l/ha tai viljaa kg/ha Kuivaamistarve

Lisätiedot

MEPU-VILJASIILOT JOUSTAVAAN JA LUOTETTAVAAN VILJAN VARASTOINTIIN

MEPU-VILJASIILOT JOUSTAVAAN JA LUOTETTAVAAN VILJAN VARASTOINTIIN MEPU-SIILOT MEPU-VILJASIILOT JOUSTAVAAN JA LUOTETTAVAAN VILJAN VARASTOINTIIN Mepun pyöreät viljasiilot ovat pienimpiä yksityiskohtia myöten suunniteltu täyttämään nykyaikaisen viljanvarastoinnin vaatimukset.

Lisätiedot

Uponor C-46 -lämmönsäädin. Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin

Uponor C-46 -lämmönsäädin. Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin Uponor C-46 -lämmönsäädin Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin Tuotteen kuvaus Luovaa tekniikkaa helppo asentaa ja käsitellä Uponorin C-46-lämmönsäädin

Lisätiedot

ALFEA HYBRID DUO OIL ILMAVESILÄMPÖPUMPPU. www.atlantic.fi. Maahantuoja: Atlantic Suomi

ALFEA HYBRID DUO OIL ILMAVESILÄMPÖPUMPPU. www.atlantic.fi. Maahantuoja: Atlantic Suomi ALFEA HYBRID DUO OIL ILMAVESILÄMPÖPUMPPU Maahantuoja: Atlantic Suomi www.atlantic.fi Atlantic Suomi FI20130218 1 ALFEA HYBRID DUO OIL Malli ALFEA HYBRID DUO 11 Teholuokka 11 kw ALFEA HYBRID DUO 14 14 kw

Lisätiedot

Hake- ja pellettikattilan mitoitus

Hake- ja pellettikattilan mitoitus Hake- ja pellettikattilan mitoitus Kiinteistön kokoluokka ratkaisee millaista vaihtoehtoa lähdetään hakemaan Pienkiinteistö, suurkiinteistö, aluelämpölaitos Hake- ja pellettikattilan mitoitus Perinteinen

Lisätiedot

JÄSPI SOLAR 300(500) ECONOMY VEDENLÄMMITIN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET

JÄSPI SOLAR 300(500) ECONOMY VEDENLÄMMITIN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET JÄSPI SOLAR 300(500) ECONOMY VEDENLÄMMITIN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET KAUKORA OY 2(10) SISÄLLYSLUETTELO Tärkeää... 4 Takuu... 4 Solar 300 (500) Economy... 5 Toimintakuvaus... 5 Yleiset asennusohjeet... 5

Lisätiedot

MJB. M-L-XL letkusuodatin

MJB. M-L-XL letkusuodatin MJB M-L-XL letkusuodatin MJB-M, MJB-L ja MJB-XL Letkusuodatin MJB letkusuodattimet soveltuvat kaasujen puhdistamiseen partikkeleista miltei missä tahansa teollisuuden prosessissa. Suodatinmallit sisältävät

Lisätiedot

Kaukolämpö on lähilämpöä

Kaukolämpö on lähilämpöä Uusiin ja vanhoihin omakotitaloihin Kauko 20/60 kaukolämmön alajakokeskus Kaukolämpö on lähilämpöä Kaukolämpö on lämmitystä helpoimmillaan Lämmitysjärjestelmän toiminta on täysin automaattista ja huoltovapaata.

Lisätiedot

EFFINOX CONDENS 5000

EFFINOX CONDENS 5000 5000 KONDENSSIKAASUKATTILA MAAKAASULLE TALON LÄMMITYKSEEN JA KÄYTTÖVEDELLE Vaadi kondenssitekniikka kattilaltasi! USEITA VAIHTOEHTOJA MALLISTOSSA TALOUDELLISUUS SUUNNITELTU HUIPPUUNSA VARMAA LÄMPÖÄ JA

Lisätiedot

Lämpöässä Esi Mahdollisuuksien maaenergiaratkaisu

Lämpöässä Esi Mahdollisuuksien maaenergiaratkaisu Lämpöässä Esi Mahdollisuuksien maaenergiaratkaisu Esi 6.0 Esi 9.0 Esi 11.0 Esi 14.0 Esi 17.0 Lämpöässä Esi markkinoiden joustavin maalämpöpumppu Siirryimme öljylämmityksestä edulliseen maalämpöön. Lämpöässä

Lisätiedot

Kuluttajaimurit Performer All-in-1 150/250

Kuluttajaimurit Performer All-in-1 150/250 Jotta keskuspölynimurin asennus olisi mahdollisimman helppoa, All-in-1 paketit on suunniteltu vastaamaan normaalin asennuksen tarpeita. Toki voit ostaa kaikki osat myös erikseen. Nilfisk Performer All-in-1

Lisätiedot

IVT Optima. Se tehokas ulkoilmalämpöpumppu

IVT Optima. Se tehokas ulkoilmalämpöpumppu IVT Optima Se tehokas ulkoilmalämpöpumppu Kokonaan uusi teholuokka ilma/vesi-lämpöpumpuille IVT Optima ilma/vesi-lämpöpumppu on erittäin hyvä vaihtoehto. Se käyttää taloasi ympäröivään ilmaan varastoitunutta

Lisätiedot

Vedonrajoitinluukun merkitys savuhormissa

Vedonrajoitinluukun merkitys savuhormissa Vedonrajoitinluukun merkitys savuhormissa Savupiipun tehtävä on saada aikaan vetoa palamista varten ja kuljettaa pois tuotetut savukaasut. Siksi savupiippu ja siihen liittyvät järjestelyt ovat äärimmäisen

Lisätiedot

12VF Vedenlämmitin. Asennus & Käyttöohje

12VF Vedenlämmitin. Asennus & Käyttöohje JS D24-12VF 12VF Vedenlämmitin SW Exergon Tuotenr. 13-0950 Asennus & Käyttöohje Pin:0063BT7591 VVB 12VF 090826 Käyttö- ja asennusohje Vedenlämmittimen käynnistys Vedenlämmitin käynnistyy automaattisesti

Lisätiedot

301.4C. Minikaivukone

301.4C. Minikaivukone 301.4C Minikaivukone Moottori Nettoteho 13,2 kw 17,7 hp Paino Työpaino turvakaaren kanssa 1 380 kg 3 042 lb Työpaino ohjaamon kanssa 1 470 kg 3 241 lb Monipuolisuus Helppo kuljettaa ja käyttää erilaisilla

Lisätiedot

Miksi Valmistuli? Valmistuli huolehtii kaikesta. Kattavin valikoima. Kerralla valmiiksi

Miksi Valmistuli? Valmistuli huolehtii kaikesta. Kattavin valikoima. Kerralla valmiiksi + = Kontio 1 Miksi Valmistuli? Valmistuli huolehtii kaikesta Valmistulen henkilökunta huolehtii kaikista talotoimitukseen liittyvistä tulisij a-asioista. Laadukkaaseen palveluun kuuluu sinulle sopivan

Lisätiedot

Laatuhakkeen polttokokeilu Kuivaniemellä 3.5. - 5.5.2011

Laatuhakkeen polttokokeilu Kuivaniemellä 3.5. - 5.5.2011 Laatuhakkeen polttokokeilu Kuivaniemellä 3.5. - 5.5.2011 Raportin laatija: Tero Paananen, Projektipäällikkö Uusiutuvan energian yrityskeskus hanke 1 JOHDANTO JA TYÖN TAUSTAT Polttokokeen suunnittelu aloitettiin

Lisätiedot

Lämpötekniikkaa hakkeelle ja puupelletille. Anssi Kokkonen

Lämpötekniikkaa hakkeelle ja puupelletille. Anssi Kokkonen Lämpötekniikkaa hakkeelle ja puupelletille Anssi Kokkonen 28.11.2016 Kaikki lähtee kunnon polttoaineesta! Pellettilämmityslaitteistot AvainEnergia Oy Länsikatu 15, 80110 Joensuu www.avainenergia.fi Polttoaineen

Lisätiedot

Case: Suhmuran maamiesseuran viljankuivaamo. Juha Kilpeläinen Karelia AMK Oy

Case: Suhmuran maamiesseuran viljankuivaamo. Juha Kilpeläinen Karelia AMK Oy Case: Suhmuran maamiesseuran viljankuivaamo Juha Kilpeläinen Karelia AMK Oy Esimerkkikuivuri - Yhteisomistuksessa oleva kuivuri, osakkaita noin 10 - Vuosittainen kuivattava viljamäärä n. 500 tn - Antti-alipainekuivurikoneisto,

Lisätiedot

GASEK HEAT & CHP. Pienen mittakavan energiaratkaisut alle 5 MW teholuokkaan

GASEK HEAT & CHP. Pienen mittakavan energiaratkaisut alle 5 MW teholuokkaan GASEK HEAT & CHP Pienen mittakavan energiaratkaisut alle 5 MW teholuokkaan Sisältö GASEK teknologiat GASEK Oy GASEK teknologiat GASEK kaasun tuotantoyksiköt MITÄ PUUKAASU ON? GASEK CHP ratkaisut GASEK

Lisätiedot

Nykykodin lämmitysjärjestelmät

Nykykodin lämmitysjärjestelmät yle Nykykodin lämmitysjärjestelmät Antero Mäkinen Lämmönjakojärjestelmät Vesikiertoiset Patterit Lattialämmitys (IV-koneen esilämmityspatteri) Ilma IV-kone Sähkölämmitin maalämpöfoorumi.fi Vesikiertoinen

Lisätiedot

KAKSOISKATTILAT. Arimax 520 kaksoiskattilat Arimax 520 plus kaksoiskattilat

KAKSOISKATTILAT. Arimax 520 kaksoiskattilat Arimax 520 plus kaksoiskattilat KAKSOISKATTILAT Arimax 520 kaksoiskattilat Arimax 520 plus kaksoiskattilat ARIMAX 520 -kaksoiskattila ARIMAX 520 Teho - puu Vesitila 15-20 kw - öljy 20 kw - sähkövalmius 6 kw Lämminvesituotto Sähkövastuksen

Lisätiedot

Järjestelmäräätälöinti kohteen mukaan

Järjestelmäräätälöinti kohteen mukaan Järjestelmäräätälöinti kohteen mukaan Kiinteistölämpöpumput: Hotellit, toimistorakennukset Monipumppuratkaisut tai kiinteistölämpöpumput: Kerrostalot, asunto-osakeyhtiöt Monipumppuratkaisut tai kiinteistölämpöpumput:

Lisätiedot

ESN 160-250 Ruuvikompressorit 160-250 kw 50 Hz

ESN 160-250 Ruuvikompressorit 160-250 kw 50 Hz ESN 160-250 Ruuvikompressorit 160-250 kw 50 Hz Raskaansarjan ammattilainen Paras valinta paineilman tuoton optimointiin ESN -sarjan ruuvikompressori on malliesimerkki nykyaikaisesta ruuvikompressorista.

Lisätiedot

Jäähdytysjärjestelmän tehtävä on poistaa lämpöä jäähdytyskohteista.

Jäähdytysjärjestelmän tehtävä on poistaa lämpöä jäähdytyskohteista. Taloudellista ja vihreää energiaa Scancool-teollisuuslämpöpumput Teollisuuslämpöpumpulla 80 % säästöt energiakustannuksista! Scancoolin teollisuuslämpöpumppu ottaa tehokkaasti talteen teollisissa prosesseissa

Lisätiedot

Yrityksen lämpölaitosinvestoinnin kannattavuuden arvioiminen

Yrityksen lämpölaitosinvestoinnin kannattavuuden arvioiminen Bioenergy4Business A project for the uptake of solid biofuels in promising European heat market segments Yrityksen lämpölaitosinvestoinnin kannattavuuden arvioiminen - Apuvälineitä päätöksenteon tueksi

Lisätiedot

Lujitemuoviset altaat - WG 5000 - WG 9000. Käyttöohjeet:

Lujitemuoviset altaat - WG 5000 - WG 9000. Käyttöohjeet: Lujitemuoviset altaat - WG 5000 - WG 9000 Käyttöohjeet: Asennus ja käyttöönotto Jos lujitemuovinen allas toimitetaan osina, puretaan ensin altaasta kaikki mukana olevat tarvikkeet. Tasaiselle alustalle

Lisätiedot

Tulisijakuvasto 3.2.2015. www.warmauunit.com

Tulisijakuvasto 3.2.2015. www.warmauunit.com Tulisijakuvasto 3.2.2015 2 Savukaasujen lämpötila on alhainen, koska lämpö varautuu tehokkaasti runkoon. Kaksoispolton ansiosta päästöt ovat todella vähäisiä Savukaasut nousevat vielä kerran ylös (tuplakierto)

Lisätiedot

Tuottavuutta ja kustannussäästöjä

Tuottavuutta ja kustannussäästöjä Tuottavuutta ja kustannussäästöjä vieskanmetalli.com Tarkka kylvösyvyys kylkipyörällä Parempi oljen katkaisu Tarkka syöttömääränsäätö Suuri rengaskoko Pieni vetotehontarve 2 3 Patentoitu tarkkuusvannas

Lisätiedot

SunAIR 450 e Smart. SunAIR 550 e Smart

SunAIR 450 e Smart. SunAIR 550 e Smart SunAIR Smart mallit SunAIR 450 e Smart Rivi- ja omakotitaloihin. Automaattinen kiertoilma, paineentasaus, talvi- ja kesäohitusautomatiikka, tasaa lämmön ja ilmanpainen kesät talvet, jakaa tulisijan lämmön

Lisätiedot

Näytesivut. Kaukolämmityksen automaatio. 5.1 Kaukolämmityskiinteistön lämmönjako

Näytesivut. Kaukolämmityksen automaatio. 5.1 Kaukolämmityskiinteistön lämmönjako 5 Kaukolämmityksen automaatio 5.1 Kaukolämmityskiinteistön lämmönjako Kaukolämmityksen toiminta perustuu keskitettyyn lämpimän veden tuottamiseen kaukolämpölaitoksella. Sieltä lämmin vesi pumpataan kaukolämpöputkistoa

Lisätiedot

K-SARJAN VAUNUKUIVURIT

K-SARJAN VAUNUKUIVURIT K-SARJAN VAUNUKUIVURIT K-SARJAN VAUNUKUIVURIT TALOUDELLISTA JA TEHOKASTA VILJAN KUIVAUSTA Mepun K-sarjan vaunukuivuri on edullinen, tehokas ja nopeasti käyttöönotettava kuivausratkaisu. Lämminilmakuivuri

Lisätiedot

Viljankäsittelyn parhaat ratkaisut

Viljankäsittelyn parhaat ratkaisut Viljankäsittelyn parhaat ratkaisut Antti-Teollisuus Oy Tehdas sijaitsee Salossa, Varsinais-Suomessa Liikevaihto 20 milj. Henkilöstö n. 150 Perheyritys, joka on perustettu 1952 Antti Kuivaajat Modulaarinen

Lisätiedot

Sovellutusopas Betonivalun lämpötilan mittaus langattomilla lähettimillä

Sovellutusopas Betonivalun lämpötilan mittaus langattomilla lähettimillä Sovellutusopas Betonivalun lämpötilan mittaus langattomilla lähettimillä Ovaport pilvipalvelu Betonivalun kuivumisen seuranta on nyt todella yksinkertaista. Vain käyttöjännite tukiasemaan ja selaimella

Lisätiedot

Kallistettava paistinpannu

Kallistettava paistinpannu Electrolux Thermaline sarja on suunniteltu erittäin kovaan käyttöön. Thermaline sarja soveltuu erinomaisesti sairaaloihin, keskuskeittiöihin sekä hotelleihin. Sarja sisältää laajan valikoiman tuotteita,

Lisätiedot

Rakennuksien lämmitysjärjestelmät Kontiolahti 9.5.2009

Rakennuksien lämmitysjärjestelmät Kontiolahti 9.5.2009 Rakennuksien lämmitysjärjestelmät Kontiolahti 9.5.2009 Simo Paukkunen Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu liikelaitos Biotalouden keskus simo.paukkunen@pkamk.fi, 050 9131786 Lämmitysvalinnan lähtökohtia

Lisätiedot

Rajaville Oy:n Haukiputaan tehtaan energiatuotannon muutos. Loppuraportti Julkinen Pekka Pääkkönen

Rajaville Oy:n Haukiputaan tehtaan energiatuotannon muutos. Loppuraportti Julkinen Pekka Pääkkönen Rajaville Oy:n Haukiputaan tehtaan energiatuotannon muutos Loppuraportti Julkinen 10.2.2014 Pekka Pääkkönen KÄYTÖSSÄ OLEVAN ENERGIATUOTANNON KUVAUS Lähtökohta Rajaville Oy:n Haukiputaan betonitehtaan prosessilämpö

Lisätiedot

ORIMATTILAN LÄMPÖ OY. Hevosenlanta -ympäristöuhka vai hukattu mahdollisuus? -seminaari 4.11.2009 Toimitusjohtaja Reijo Hutri

ORIMATTILAN LÄMPÖ OY. Hevosenlanta -ympäristöuhka vai hukattu mahdollisuus? -seminaari 4.11.2009 Toimitusjohtaja Reijo Hutri ORIMATTILAN LÄMPÖ OY Hevosenlanta -ympäristöuhka vai hukattu mahdollisuus? -seminaari 4.11.2009 Toimitusjohtaja Reijo Hutri ORIMATTILA 2 ORIMATTILAN HEVOSKYLÄ Tuottaa n. 20 m³/vrk kuivikelantaa, joka sisältää

Lisätiedot

EW-TULISIJA PAK ASENNUSOHJE

EW-TULISIJA PAK ASENNUSOHJE EW-TULISIJA PAK ASENNUSOHJE Kaukora Oy 2014 EW tulisija PAK Asennusohje 2 Sisällysluettelo 1 Tärkeää... 4 Turvallisuustiedot... 4 2 Yleistä... 4 Tuotekuvaus... 4 Takuu... 4 Kierrätys... 4 3 Putkiliitännät...

Lisätiedot

MONIVAIHEISET OSIENPESUKONEET. Tehokkaaseen puhdistukseen

MONIVAIHEISET OSIENPESUKONEET. Tehokkaaseen puhdistukseen MONIVAIHEISET OSIENPESUKONEET Tehokkaaseen puhdistukseen Monivaiheinen pesukone Monivaiheisessa TEIJO-pesukoneessa pesu tapahtuu automaattisesti pesukammiossa, jossa pyörivät suihkuputket suihkuttavat

Lisätiedot

Runtech Systems Oy -konsernin tytäryhtiö

Runtech Systems Oy -konsernin tytäryhtiö Runtech Systems Oy -konsernin tytäryhtiö Patentoidut ratkaisut paperi- ja prosessiteollisuuden energiansäästöihin Osaaminen paperiteollisuuden energiansäästö- ja lämmön talteenottoratkaisuista Globaali

Lisätiedot

Lisätietoa tuotteista saa Pemcon nettisivuilta www.pemco.fi, soittamalla Pemcolle p. 03 887410 tai käymällä Finnbuild messuosastollamme 6d31.

Lisätietoa tuotteista saa Pemcon nettisivuilta www.pemco.fi, soittamalla Pemcolle p. 03 887410 tai käymällä Finnbuild messuosastollamme 6d31. [1] Erittäin hiljaisia ja huippulaatuisia puhallinpattereita vaativiin kohteisiin. Pemco Oy on ottanut omia tuotteitaan täydentämään saksalaiset Roller puhallinpatterit. Niiden äänenpainetaso on alhaisimmillaan

Lisätiedot

Lämpöpumpputekniikkaa Tallinna 18.2. 2010

Lämpöpumpputekniikkaa Tallinna 18.2. 2010 Lämpöpumpputekniikkaa Tallinna 18.2. 2010 Ari Aula Chiller Oy Lämpöpumpun rakenne ja toimintaperiaate Komponentit Hyötysuhde Kytkentöjä Lämpöpumppujärjestelmän suunnittelu Integroidut lämpöpumppujärjestelmät

Lisätiedot

Keittopata, Chilltherm, höyry

Keittopata, Chilltherm, höyry Chilltherm padat ovat uuden Electroluxin thermaline laitteita, joisa on jäähdytysjärjestelmä sisäänrakennettuna, jolloin koko Cook&Chill prossessi voidaan valmistaa yhdellä laitteella. Padalla voidaan

Lisätiedot

Lämpöilta taloyhtiöille. Tarmo. 30.9. 2013 Wivi Lönn Sali. Lämmitysjärjestelmien ja energiaremonttien taloustarkastelut

Lämpöilta taloyhtiöille. Tarmo. 30.9. 2013 Wivi Lönn Sali. Lämmitysjärjestelmien ja energiaremonttien taloustarkastelut Lämpöilta taloyhtiöille Tarmo 30.9. 2013 Wivi Lönn Sali Lämmitysjärjestelmien ja energiaremonttien taloustarkastelut Juhani Heljo Tampereen teknillinen yliopisto Talon koon (energiankulutuksen määrän)

Lisätiedot

Cat-lämpöpuhallin Kompakti lämpöpuhallin pienempiin tiloihin

Cat-lämpöpuhallin Kompakti lämpöpuhallin pienempiin tiloihin at-lämpöpuhallin 3 3 9 kw Sähkölämmitys 3 mallit at-lämpöpuhallin Kompakti lämpöpuhallin pienempiin tiloihin Käyttökohteet at on sarja kompakteja ja hiljaisia lämpöpuhaltimia kiinteään asennukseen. Se

Lisätiedot

Tiedonvälityshanke. Urpo Hassinen 6.10.2009

Tiedonvälityshanke. Urpo Hassinen 6.10.2009 Tiedonvälityshanke Urpo Hassinen 6.10.2009 Puhdasta, uusiutuvaa lähienergiaa ÖLJYSTÄ HAKELÄMPÖÖN Osuuskunnan perustava kokous 15.9.1999, perustajajäseniä 12, jäseniä tällä hetkellä 51 Hoidettavana vuonna

Lisätiedot

Pata, kaasu, epäsuora lämmitys

Pata, kaasu, epäsuora lämmitys Edistyksellisen teknologian ja korkean suorituskyvyn ansiosta 900 XP laitesarja soveltuu erinomaisesti ravintoloille sekä isommille laitoskeittiöille, jotka tarvitsevat tehokkuutta ja korkeaa tuottavuutta.

Lisätiedot

Ainutlaatuiset lämpöpumppumme.

Ainutlaatuiset lämpöpumppumme. UUTUUS! A L P H A-INNOT E C Ainutlaatuiset lämpöpumppumme. Yksi tuote monia etuja Yksinkertaista ja kätevää. Yksi laite kaikkeen Lämmitys ja lämmin käyttövesi samassa yksikössä. Lämpöpumppu tarjoaa mukavaa

Lisätiedot