MEGAMODULE MEGACONT MC II MC II COMPACT MEGATILA MEGASILO. GSM puh (06) Hellanmaantie Hellanmaa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MEGAMODULE MEGACONT MC II MC II COMPACT MEGATILA MEGASILO. GSM 0500 666 867 puh (06) 487 4700. Hellanmaantie 601 62130 Hellanmaa"

Transkriptio

1 AGRICONT POWER MAXICONT MEGAMODULE MEGASILO MEGACONT MC II MC II COMPACT MEGATILA

2 AGRICONT POWER Nykyaikaisen isännän valinta! Teholuokka: 120, 150, 200, 250, 300 kw Ulkomitat: 3 x 5 m (EW-malli 3,5 x 5 m), korkeus 3,8m Paino: n. 6,5-10 t Siilo: 14 m3, (EW-malli 17 m3) Syöttölaite: Hydraulinen Jousipurkain suoralla syötöllä Varusteet: Sähkö- ja putkityöt valmiina, hydraulisesti nouseva siilon katto, haponkestävä piippu Tuotantotilojen kasvaessa lämmitystehon tarvekin usein lisääntyy. Karjatilalla tarvitaan runsaasti kuumaa käyttövettä, eivätkä pikkupossutkaan selviä ilman lämmitystä. Silloin AgriContPower-lämpökeskus on oikea ratkaisu. AgriContPower valmistetaan kw:n teholuokkiin, joten useimpien tilojen lämmitysongelma tulee hyvin hoidettua. Kesäkäyttö pienellä osateholla on useimmille ongelma, mutta AgriContPower toimii luotettavasti silloinkin MegaKone Oy:n kehittyneen ohjausjärjestelmän ansiosta. Toimivuuden takaa myös hydraulinen Jousipurkain,joka on markkinoiden voimakkain ja nopein. Tilava polttoainesiilo mahdollistaa pitkän täyttövälin ja monipuolinen polttoainevalikoima vaivattoman ja edullisen lämmöntuotannon. Hyvä jälleenmyyntiarvo, verotusedut ja helppo vaihdettavuus tekevät AgriContPowerista lyömättömän sijoituksen. AgriContPower on nopeasti käyttöönotettavissa; tehtaalla jo valmiiksi varusteltu ja rakennettu lämpökeskus. Lämpökanaalien ja sähköjen kytkentä ja AgriContPower on valmiina tuottamaan edullista lämpöä ja erilleen sijoitettuna aina myös turvallisesti. Paikalla rakentamisen voit unohtaa! Laaja lisävarustevalikoima mahdollistaa kaikkien lämpökeskusten varustamisen juuri asiakkaan tarpeeseen sopivaksi. Helppoa, eikö totta?

3 MAXICONT Teholuokka: 120, 150, 200, 250, 300, 400 kw Ulkomitat: 3,0 x 6,6 m (W-malli 3,5 x 6,6 m) (EW-malli 4,0 x 6,6 m), korkeus 3,8 m Paino: n 8,5 12 t Siilo: 24 m³ (W-malli 27 m³), (EW-malli 30 m³) Syöttölaite: Hydraulinen Jousipurkain sulkusyöttölaitteella Varusteet: Sähkö- ja putkityöt valmiina, hydraulisesti nouseva siilon katto (>300 kw:n mallissa myös pannuhuoneen katto), haponkestävä piippu Tehokas ja edullinen suurten tilojen lämmittäjä! MaxiCont on oikea valinta niin maatalouden, teollisuuden kuin kiinteistöyhtiöidenkin lämmöntuotannon tarpeisiin. Suuri siilo takaa harvat täyttövälit käytätpä haketta, brikettiä, palaturvetta tai pellettiä. W- ja EW-mallit peräovilla ja ajorampilla varustettuna mahdollistavat helpon täytön suoraan perävaunusta kippaamalla. MaxiCont on jo vakiona huippuvarustettu lämpökeskus. Hydraulinen Jousipurkain syöttää polttoainetta häiriöttömästi, sulkusyötin estää palavien kaasujen virtauksen taaksepäin ja automaattinen tuhkaruuvi pitää palotilan puhtaana. Liikkuva-arinainen jpalopää on MaxiContin ja toki myös AgriContin vakiovaruste. Miten muuten voisit käyttää polttoaineena palaturvetta tai jopa viljaa? Lämpökeskusten laajasta lisävarustevalikoimasta löytyy jokaiselle käyttäjälle sopivat varusteet; GSM-hälytysjärjestelmä kertoo selkokielellä tekstiviestein mahdolliset häiriötilanteet tai vaikkapa polttoaineen loppumisen, logiikkaohjaus savukaasujen hapen mittauksella (lambdalogiikka) polttaa puhtaasti ja täydellisesti tuoden samalla merkittävän polttoaineen säästön. Nyt kaikki lämpökeskusmallimme voidaan varustaa etähallintajärjestelmällä, minkä ansiosta lämmityksen valvominen ja säätäminen tapahtuu helposti selaimella internetin yli. Eikä asennuskaan vaadi kuin nettiyhteyden, erillisiä ohjelmistoja ei tarvita! MaxiCont tekee siirtymisen öljystä hakkeeseen helpoksi. MegaKone Oy:n lämpökeskusten kanssa et ole koskaan vain yhden polttoaineen varassa, vaan voit valita aina edullisimman. MaxiCont-lämpökeskus sijoitetaan turvallisesti erilleen muista rakennuksista.

4 MEGASILO Omatoimiselle rakentajalle! Teholuokka: 120,150, 200, 250, 400, 500 Ulkomitat: MegaSilo 11 2,4 x 2,4 ja MegaSilo 16 2,4 x 3,5 MegaSilo 40 4,0 x 4,0 Paino: alkaen 3 t Siilo: 11 m3,16 m3 tai 40 m3 Syöttölaite: Hydraulinen jousipurkain Varusteet: Hydraulisesti avattava katto, palopää ja ruuvin koot valittavissa, ohjaus tehon mukaan, hydrauliikka MegaSilo sopii erinomaisesti omatoimiselle rakentajalle, jolla on olemassa käyttökelpoinen pannuhuone. MegaSilo asennetaan tyypillisesti ulos. Siinä on tehokas hydraulinen jousipurkain ja myös hydraulisesti avattava katto. Ruuvi on palpään koosta riippuen mm avattavalla syöttöputkella. MegaSilo varustetaan valmistamallamme logiikkaohjauksella. Integroitu GSM, etäkäyttö netin yli, automaattinen pulssisammutusjärjestelmä ja muut konteissa olevat varusteet saat myös MegaSilon yhteydessä. Jos haluat asentaa laitteet kokonaan sisälle, niin hydraulinen jousipurkainpohja sulkusyöttimellä on sinulle oikea ratkaisu.

5 MEGAMODULE MegaModule tilaelementit Ulkomitat: Valmistetaan tilauksen mukaan. Varusteet ja laitteet: Tilauksen mukaan. Valmistamamme tilaelementit soveltuvat erinomaisesti teollisuuden eri käyttötarkoituksiin: maalämpökeskukset pumppaamot valvomorakennukset taukotilat Tilauksesta on saatavissa eri kokoja ja värejä. Tilaelementit toimitetaan tarvittaessa sähköistettynä ja varustettuna asiakkaan haluamalla tavalla. Kuvissa Suomen Lämpöpumpputekniikalle tehty tilaelementti.

6 MEGACONT Ammattilaisen voimanpesä! Teholuokka: 300, 400, 500 kw Ulkomitat: 4,0 x 9,0 m, korkeus 3,8 m Paino: t Siilo: 39 m3 Syöttölaite: Hydraulinen Jousipurkain sulkusyöttölaitteella Varusteet: Sähkö- ja putkityöt valmiina, hydraulisesti nouseva siilon ja pannuhuoneen katto, vapaasti seisova haponkestävä piippu MegaCont-lämpökeskus on erityisesti lämpöyrittäjille ja teollisuudelle suunnattu lämmöntuotannon ratkaisu. MegaCont on parhaimmillaan aluelämpökeskuksena tai suurien kasvihuoneiden lämmöntuottajana. MegaContia valmistetaan 300 kw:sta aina 500 kw teholuokkaan asti. Nopea ja vaivaton käyttöönotto, monipuolinen polttoainevalikoima, lyhyt takaisinmaksuaika ja suuri vaihtoarvo tekevät siitä erinomaisen vaihtoehdon siirryttäessä kotimaisen polttoaineen käyttöön. Savukaasujen puhdistusjärjestelmä syklonilla ja palotilan alipainesäädöllä mahdollistavat huipputehon ottamisen kattilasta. MegaCont-lämpökeskus on aina täydellisesti varusteltu, vain polttoaine puuttuu! Kaikki MegaKone Oy:n lämpökeskukset on saatavana useilla värivaihtoehdoilla sekä myös puuverhoiltuna. Lämpökeskuksen sovittaminen muiden rakennusten värimaailmaan ei ole koskaan ollut näin helppoa.

7 MEGACONT II MC II COMPACT II II COMPACT II & II COMPACT Teholuokka: 700, 990, 1400, 2000 kw Ulkomitat: (4,4 + 4,4) x 12,0 m, korkeus 3,9 m tai 4,5 Paino: t Siilo: 106 m3, 126 m3 Compact 60 m3 Syöttölaite: Hydraulinen Agrimaster - tankopurkain sulkusyöttölaitteella Varusteet: Sähkö- ja putkityöt valmiina, hydraulisesti nouseva siilon ja pannuhuoneen katto. Vapaasti seisova haponkestävä piippu. Savukaasujen puhdistus syklonilla Ammattilaisen voimanpesä suurella siilolla! MegaCont II on suurten kiinteistöjen lämmittäjä. Siilo on varustettu Agrimaster - tankopurkaimella, joka tuo tehokkaasti polttoaineen siilon keskellä oleville ruuveille. Siiloon voidaan asentaa kaksi ruuvia vierekkäin, jos halutaan kahden kattilan ratkaisu. Molempia kattiloita voidaan ajaa yhdessä tai itsenäisesti koko siilon ollessa käytössä myös silloin. Kahden kattilan ratkaisu toimii erinomaisesti silloin, kun lämmöntarve vaihtelee ja saattaa mennä hyvinkin pieneksi. MegaContin siilo on 106m3 tai 126 m3. Polttoaineena voidaan käyttää haketta, palaturvetta, pellettiä, brikettiä jne. kulloinkin saatavissa olevaa halvinta vaihtoehtoa. 2 MW:n MegaCont on yhtä nopeasti ja helposti käyttöönotettavissa kuin pienemmätkin valmistamamme AgriContit. Koko toimituksella on tietenkin takuu ja vakiotoimituksen tuoma toimintavarmuus. MegaCont II Compact:a valmistetaan 300 kw, 400 kw ja 500 kw:n tehoisina. Erikoistoimituksena ja myöhemmin voidaan asentaa toinenkin itsenäisesti toimiva kattila. Compact on paikallaan silloin, kun MegaCont:n 39 m3:n siilo ei tilavuudeltaan ole riittävä. Compactissa on syöttölaitteena ison MegaCont:n hydraulinen Agrimaster - tankopurkain.

8 MEGATILA MegaTila talotekniikkakeskus Ulkomitat: 2200 x 2200 x 2500 Paino: 1500 kg Käsittely: Nostolenkit 4 kpl yläreunassa Varusteet: Kodin sähkökeskus, lämmitys, ilmanvaihto talteenotolla + optiot Ohjaus: Logiikkaohjaukseen on liitetty kaikki toiminnot Paloturvallisuus: EI 60 luokan osastointi, palopellein eristetyt IV-kanavat Putkitus: Valmiiksi asennettuna seinälle ja varustettuna sulkuventtiilein. Täyttöryhmä ja paisunta-astiat. Sähköistys: Rakennuksen sähköjohdot kytketään keskuksen riviliittimiin. Ilmastointikoje: Asennettuna seinälle. Kanavat on varustettu palopellein ja viety valmiiksi katolle. Hyväksyntä: CE-merkitty Valmistusmaa: Suomi MegaTila on tehtaalla valmiiksi tehty teräsrakenteinen talotekniikkakeskus, joka sisältää mm. kodin lämmityksen, sähköpääkeskuksen ja ilmanvaihdon lämmön talteenotolla. Perinteisesti talotekniikka tulee eri toimittajilta ja se sijoitetaan sille varattuun tilaan tai hajautetaan ympäri rakennusta. MegaTilan tekniikka on samassa paloturvallisessa tilassa integroituna logiikkaohjaukseen. Paikalla rakentamisen haasteet ja yllätykset voidaan siltä osin unohtaa. MegaTila nostetaan rakennusvaiheessa perustuksille. Sähköt ja lämpöjohdot tuodaan ylä- tai alakautta. Ilmastointikanavat kytketään MegaTilan katolla oleviin kanavayhteisiin. Kun kytkennät on tehty jää paikalla tehtäväksi lattian valu, vesieristys ja laatoitus. Tila varustetaan viemärillä. Yksinkertaista ja ongelmatonta! Rakennusaikainen lämmitys ja kuivatus on otettavissa nopeasti käyttöön samaten kuin rakennusaikainen sähkö. MegaTilan neliöt on käytetty tehokkaasti hyväksi. Ei turhaa tilaa, mutta kuitenkin tarpeeksi huoltoa varten. MegaTilan kustannukset ovat tiedossa jo ostohetkellä säästyt ikäviltä ylimääräisiltä kuluilta, jota työn viivästyminen ja ennalta arvaamattomat kustannukset saattavat aiheuttaa.

9 Hellanmaa Ylihärmä 18 km Vaasa 85 km Hellanmaa LAPUA Seinäjoki 25 km Kokkola 115 km Alajärvi 45 km LISÄVARUSTEET W- ja EW -mallit W malli on0,5 m leveämpi kuin perusmalli (MaxiCont EW 1,0 m leveämpi) suurempi siilotilavuus, eduksi etenkin jos kattilakoko >120 kw helppo lastata leveälläkin lumikauhalla Liikkuva-arinainen, hydraulinen palopää kw mahdollistaa aina edullisen palaturpeen ja viljan käytön polttoaineena työntää sulaneen ja kivettyneen tuhkan pois arinalta kohentaen tulta Sekoitusventtiili mahdollistaa lämmityspiirin lämpötilan säätämisen jo lämpökeskuksessa sekoitusventtiilejä voidaan asentaa useaan lämmityspiiriin Logiikan UPS-laite varmistaa logiikan, mittausten, hälytyksien ja pulssisammutusjärjestelmän toiminnan myös sähkökatkon aikana ja lähettää sähkökatkosta hälytyksen Automaattinuohous > 300 kw paineilmalla pitää kattilan puhtaana ja parantaa hyötysuhdetta < 300 kw tuubikattiloissa mekaaninen nuohous on vakiovaruste Automaattinen 1-osainen tuhkaruuvi pitää palotilan puhtaana, vähentäen huoltotyötä käyntiaika suhteutettu polttoaineen syöttömäärään Kiertojen tuhkanpoistoruuvit suositellaan automaattinuohouksen yhteydessä vähentää nuohoustyötä Savukaasusykloni kw poistaa savukaasuista tehokkaasti lentotuhkan sisäänrakennettu puhallin on helppo puhdistaa Käyttövesivaihdin vakiona kaikissa MegaComp kattiloissa < 150 kw käyttövesivaihdin mitoitettu kattilan koon mukaan sisältää myös ensiöpumpun Lisäputkilähdöt mahdollistavat omat lämmityslähdöt eri rakennuksille lämmityspiiri voidaan erikseen sulkea

10 Hellanmaa Ylihärmä 18 km Vaasa 85 km Hellanmaa LAPUA Seinäjoki 25 km Kokkola 115 km Alajärvi 45 km LISÄVARUSTEET GSM-hälytyskeskus lähettää tekstiviestin selväkielisenä moottorisuojan lauetessa, tulen sammuessa, kattilan ylikuumenemiskärjen lauetessa, kuiviinkiehuntasuojan katkaistessa laitteen toiminnan ja ruuviputken tai siilon lämpötilan noustessa yli asetetun rajan Kuivurivarustus kattilan tehon mukaan ensiöpiirin pumppu asennettuna toisiopiiriin glykolitäyttö tosiopiiriä ei tarvitse talveksi tyhjätä Säiliön pinnan portaaton mittaus lähettää tekstiviestin säiliön tyhjentyessä alle sallitun rajan siilon täyttöaste näytöllä Etäkäyttöjärjestelmä ohjausarvoja voidaan muuttaa selaimella internetin yli ei erillistä ohjelmistoasennusta logiikan ja näytön ohjelmat helposti päivitettävissä suoraan tehtaalta Energianmittaus mittaa lähtevän energian tarpeellinen myytäessä energiaa Tuhka-astia n. 800 l helposti tyhjennettävä tuhka-astia voidaan varustaa etukuormaajaan sopivilla sovitteilla suuri tilavuus takaa harvat tyhjennysvälit CERTIFICATE OF CONFORMITY OF FACTORY PRODUCTION CONTROL No: 0038/CPR/HEQ/ /1/SCHEDULE Manufacturer: Megakone Oy

11 AGRICONT POWER EW 150 kw MAXICONT EW 300 kw MEGACONT 500 kw with extra silo MEGASILO 11 MEGACONT II 1+1 MW

12 Ylihärmä 18 km Hellanmaa Kokkola 115 km Vaasa 85 km Hellanmaa LAPUA Seinäjoki 25 km Alajärvi 45 km

BIOLÄMPÖOPAS. Biolämpölaitoksen mitoitusohjeita Ariterm biolämpötuotteet Mittapiirrokset

BIOLÄMPÖOPAS. Biolämpölaitoksen mitoitusohjeita Ariterm biolämpötuotteet Mittapiirrokset BIOLÄMPÖOPAS Biolämpölaitoksen mitoitusohjeita Ariterm biolämpötuotteet Mittapiirrokset 1 SISÄLTÖLUETTELO 3 Ariterm Oy 4 Luonnollista ja uusiutuvaa energiaa kotimaasta 4-7 Biolämpökohteen suunnittelu ja

Lisätiedot

Asko Puhakka Veli-Matti Alanen Anssi Kokkonen Janne Nalkki Petri Rousku. Pellettilämmitysopas PERUSTIETOA PELLETTILÄMMITYKSESTÄ

Asko Puhakka Veli-Matti Alanen Anssi Kokkonen Janne Nalkki Petri Rousku. Pellettilämmitysopas PERUSTIETOA PELLETTILÄMMITYKSESTÄ Asko Puhakka Veli-Matti Alanen Anssi Kokkonen Janne Nalkki Petri Rousku Pellettilämmitysopas PERUSTIETOA PELLETTILÄMMITYKSESTÄ Pellettilämmitysopas PERUSTIETOA PELLETTILÄMMITYKSESTÄ Motiva Oy Pohjois-Karjalan

Lisätiedot

NIBE-kiinteistölämpöpumput SUURIIN ASUIN- JA TEOLLISUUSKIINTEISTÖIHIN

NIBE-kiinteistölämpöpumput SUURIIN ASUIN- JA TEOLLISUUSKIINTEISTÖIHIN NIBE-kiinteistölämpöpumput SUURIIN ASUIN- JA TEOLLISUUSKIINTEISTÖIHIN NIBE KIINTEISTÖLÄMPÖ 2 + Auringon lämpö maassa valtava energiavarasto, joka vain odottaa hyödyntämistään. Katso ulos ikkunasta. Mitä

Lisätiedot

NIBE-kiinteistölämpöpumput SUURIIN ASUIN- JA TEOLLISUUSKIINTEISTÖIHIN

NIBE-kiinteistölämpöpumput SUURIIN ASUIN- JA TEOLLISUUSKIINTEISTÖIHIN NIBE-kiinteistölämpöpumput SUURIIN ASUIN- JA TEOLLISUUSKIINTEISTÖIHIN NIBE KIINTEISTÖLÄMPÖ 2 + Auringon lämpö maassa valtava energiavarasto, joka vain odottaa hyödyntämistään. Katso ulos ikkunasta. Mitä

Lisätiedot

NIBE Maalämpö. Lämpöpumppujen uusi sukupolvi NIBE-MAALÄMPÖ 1

NIBE Maalämpö. Lämpöpumppujen uusi sukupolvi NIBE-MAALÄMPÖ 1 NIBE Maalämpö Lämpöpumppujen uusi sukupolvi NIBE-MAALÄMPÖ 1 NIBE-MAALÄMPÖ 2 + Auringon lämpöä maassa valtava energiavarasto, joka vain odottaa hyödyntämistään. Mitä näet katsoessasi ulos ikkunasta? Kadun?

Lisätiedot

NIBE Maalämpö. Lämpöpumppujen uusi sukupolvi

NIBE Maalämpö. Lämpöpumppujen uusi sukupolvi NIBE Maalämpö Lämpöpumppujen uusi sukupolvi NIBE- MAALÄMPÖ 1 NIBE- MAALÄMPÖ 2 + Auringon lämpöä maassa valtava energiavarasto, joka vain odottaa hyödyntämistään. Mitä näet katsoessasi ulos ikkunasta? Kadun?

Lisätiedot

Viessmann-järjestelmät laatua ja energiatehokkuutta

Viessmann-järjestelmät laatua ja energiatehokkuutta Lämpöä pientaloihin Viessmann-järjestelmät laatua ja energiatehokkuutta Rakennusten energiataloudellisuuden vertailuarvona käytetään primäärienergian tarvetta. Rakennuksia suunniteltaessa täytyy ottaa

Lisätiedot

Ilmainen opas öljystä pellettiin siirtyville

Ilmainen opas öljystä pellettiin siirtyville Ilmainen opas öljystä pellettiin siirtyville Copyright K.Tarke tmi,osittainenkin kopiointi/julkaiseminen kielletty ilman kirjoittajan lupaa! Olen kirjoittanut aiheesta oppaan jo 2005, mutta nyt kun energiaverot

Lisätiedot

VUODEN NIBETURVA. Enemmän. kuin koskaan aikaisemmin! Valmiit lämmityspaketit Monipuolista & joustavaa. Uplink TM -etävalvonta vakiona

VUODEN NIBETURVA. Enemmän. kuin koskaan aikaisemmin! Valmiit lämmityspaketit Monipuolista & joustavaa. Uplink TM -etävalvonta vakiona NIBE UUTISET 1/2014 www.nibe.fi Enemmän UUTUUStuotteita kuin koskaan aikaisemmin! 6 VUODEN Valmiit lämmityspaketit Monipuolista & joustavaa MAALÄMPÖUUTUUDET Uplink TM -etävalvonta vakiona cool-in maaviilennys

Lisätiedot

NIBE Maalämpö LÄMPÖPUMPPUJEN UUSI SUKUPOLVI NIBE-MAALÄMPÖ 1

NIBE Maalämpö LÄMPÖPUMPPUJEN UUSI SUKUPOLVI NIBE-MAALÄMPÖ 1 NIBE Maalämpö LÄMPÖPUMPPUJEN UUSI SUKUPOLVI NIBE-MAALÄMPÖ 1 2 NIBE-MAALÄMPÖ + AURINGON LÄMPÖÄ MAASSA VALTAVA ENERGIAVARASTO, JOKA VAIN ODOTTAA HYÖDYNTÄMISTÄÄN. Mitä näet katsoessasi ulos ikkunasta? Kadun?

Lisätiedot

PIENTALON LÄMMITYSJÄRJESTELMÄT 1

PIENTALON LÄMMITYSJÄRJESTELMÄT 1 PIENTALON LÄMMITYSJÄRJESTELMÄT 1 Sisältö 4 Valitse harkiten 5 Lämmitysjärjestelmän vaihtaminen 6 Mihin energiaa tarvitaan? 7 Matalaenergia- ja passiivitalot yleistyvät 8 Toimiva kokonaisuus syntyy hyvällä

Lisätiedot

Lähienergian valintaopas

Lähienergian valintaopas Lähienergian valintaopas Ilmalämpö Ilma-vesilämpö Maalämpö Aurinkolämpö ja -sähkö Energiavaraajat Ohjausjärjestelmät SISÄLLYSLUETTELO Parhaasta sopivaksi Yhä useampi suomalainen käyttää uusiutuvaa, paikallisesti

Lisätiedot

PUUPELLETIT ENERGIANTUOTANNOSSA

PUUPELLETIT ENERGIANTUOTANNOSSA Mikko Jokinen Kari Kirjavainen Jyväskylän yliopisto Bio- ja ympäristötieteiden laitos Ohjaaja: Martti Aho PUUPELLETIT ENERGIANTUOTANNOSSA Tiivistelmä Raportti on yleiskuvaus puupellettien valmistuksesta,

Lisätiedot

Uutta lämpöä elämääsi

Uutta lämpöä elämääsi Uutta lämpöä elämääsi Sinun taloutesi ja ympäristömme takia IVT lämpöpumppu hyödyntää kallioon, maahan, veteen tai ilmaan varastoitunutta aurinkoenergiaa, tuottaen lämpöä ja käyttövettä taloosi. Hyödyntämällä

Lisätiedot

ARITERM BIOPOLTTIMET

ARITERM BIOPOLTTIMET Biopoltin 60-1000 01032009 FIN ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARITERM BIOPOLTTIMET HakeJet 60 300 Biojet 60 1000 Biojet T 150 500 SISÄLLYSLUETTELO: 1 UUDELLE OMISTAJALLE 3 2 YLEISTÄ 3 3. KULJETUS, KÄSITTELY

Lisätiedot

Jäspi-Lämmityslaitteet

Jäspi-Lämmityslaitteet Suomalaisen omakotilämmityksen suunnannäyttäjä! Jäspi-Lämmityslaitteet Vedenlämmittimet Kaukolämpölaitteet Aurinkolämmityslaitteet Sähkökattilat Öljykattilat Pellettikattilat Yhdistelmäkattilat Puukattilat

Lisätiedot

säästää energiaa. näyttää hyvältä. nopeasti käyttövalmis.

säästää energiaa. näyttää hyvältä. nopeasti käyttövalmis. Mukavuutta, TURVALLISUUTTA ja energiansäästöä taustalla säästää energiaa. näyttää hyvältä. nopeasti käyttövalmis. On yleinen fakta, että energian säästäminen säästää myös rahaa etenkin kun energian hinta

Lisätiedot

Poistoilmalämpöpumput Ulkoilmalämpöpumput

Poistoilmalämpöpumput Ulkoilmalämpöpumput Poistoilmalämpöpumput Ulkoilmalämpöpumput www.haato.fi Kaikki NIBE poistoilmalämpöpumput voidaan varustaa yläkaapilla, joka peittää ilmanvaihtokanavat. 2 Mikä lämmitysratkaisu sopii sinulle parhaiten?

Lisätiedot

NIBE kiinteistölämpöpumput SUURIIN ASUIN- JA TEOLLISUUSKIINTEISTÖIHIN

NIBE kiinteistölämpöpumput SUURIIN ASUIN- JA TEOLLISUUSKIINTEISTÖIHIN NIBE kiinteistölämpöpumput SUURIIN ASUIN- JA TEOLLISUUSKIINTEISTÖIHIN + AURINGON LÄMPÖ VALTAVA ENERGIAVARASTO, JOKA VAIN ODOTTAA HYÖDYNTÄMISTÄÄN. Katso ulos ikkunasta. Mitä näet? Kadun? Puita ja peltoja?

Lisätiedot

Kaapit ja varusteet. Vapaasti seisovat kaapit. Seinälle asennettavat kaapit. Kaappien varusteet. Suojaa ja turvallisuutta pienessä tilassa

Kaapit ja varusteet. Vapaasti seisovat kaapit. Seinälle asennettavat kaapit. Kaappien varusteet. Suojaa ja turvallisuutta pienessä tilassa Kaapit ja varusteet Vapaasti seisovat kaapit Seinälle asennettavat kaapit Kaappien varusteet Tietokonekeskusten jäähdytys Pientoimiston kaapit Kerromme, mitä erilaisia vaihtoehtoja on saatavana Suojaa

Lisätiedot

161 502 37-1 2015-04-28. Providing sustainable energy solutions worldwide. Asennus- ja käyttöohjeet CTC EcoZenith i550 Pro

161 502 37-1 2015-04-28. Providing sustainable energy solutions worldwide. Asennus- ja käyttöohjeet CTC EcoZenith i550 Pro 161 502 37-1 2015-04-28 Providing sustainable energy solutions worldwide Asennus- ja käyttöohjeet CTC EcoZenith i550 Pro Asennus- ja käyttöohjeet CTC EcoZenith i550 Pro 161 502 37-1 2015-04-28 Yleistä

Lisätiedot

Öljylämmittäjän Palveluopas 2010

Öljylämmittäjän Palveluopas 2010 Kaikki hyvän lämmön laitteet, varusteet ja palvelut Öljylämmittäjän Palveluopas 2010 Lämmöllä www.lammolla.fi/palveluopas Lämmöllä Hyötytietoa rakentajalle ja remontoijalle Öljylämmittäjän Palveluopas

Lisätiedot

Jäspi-Lämmityslaitteet

Jäspi-Lämmityslaitteet Suomalaisen omakotilämmityksen suunnannäyttäjä! Jäspi-Lämmityslaitteet Vedenlämmittimet Kaukolämpölaitteet Aurinkolämmityslaitteet Sähkökattilat Öljykattilat Pellettikattilat Yhdistelmäkattilat Puukattilat

Lisätiedot

Mennään mökille Hanakoiden kautta!

Mennään mökille Hanakoiden kautta! 2 / 2 0 1 0 J O T T A K O T I T O I M I S I Tarjoukset voimassa 31.07.2010 saakka tai niin kauan, kuin tavaraa riittää. Mennään mökille Hanakoiden kautta! Ratkaisut jätevesihuoltoon Uusia ideoita kylpyhuoneeseen

Lisätiedot

MAALÄMPÖRATKAISUT LUOTETTAVAA JA KEHITTYNYTTÄ LÄMPÖPUMPPUTEKNIIKKAA JOKAISEEN KOTIIN JA KIINTEISTÖÖN. www.kaukora.fi

MAALÄMPÖRATKAISUT LUOTETTAVAA JA KEHITTYNYTTÄ LÄMPÖPUMPPUTEKNIIKKAA JOKAISEEN KOTIIN JA KIINTEISTÖÖN. www.kaukora.fi MAALÄMPÖRATKAISUT LUOTETTAVAA JA KEHITTYNYTTÄ LÄMPÖPUMPPUTEKNIIKKAA JOKAISEEN KOTIIN JA KIINTEISTÖÖN JÄMÄ STAR RST 6 kw maalämpöpumput integroidulla käyttövesivaraajalla JÄMÄ STAR 6-7 kw maalämpöpumput

Lisätiedot

ILMALÄMPÖ = FIKSU RATKAISU

ILMALÄMPÖ = FIKSU RATKAISU ILMALÄMPÖ = FIKSU RATKAISU Opas ilmalämpöpumpun ja ilmavesijärjestelmien hankintaan HELPPO YHTÄLÖ Ilmalämpöpumpulla säästää helposti neljänneksen ja parhaimmillaan jopa puolet omakotitalon energiakuluista.

Lisätiedot

LÄMMIN KÄYTTÖVESI UUSIUTUVAT ENERGIAT LÄMMITYS. Energiaa jokapäiväisiin tarpeisiin. LÄMPÖPUMPUT AURINKO. Riippumattomuus

LÄMMIN KÄYTTÖVESI UUSIUTUVAT ENERGIAT LÄMMITYS. Energiaa jokapäiväisiin tarpeisiin. LÄMPÖPUMPUT AURINKO. Riippumattomuus LÄMMIN KÄYTTÖVESI UUSIUTUVAT ENERGIAT LÄMMITYS Energiaa jokapäiväisiin tarpeisiin. LÄMPÖPUMPUT AURINKO Riippumattomuus 07 2014 01 2014 Uudistuvat energialähteet. Luonnonläheistä energiahuoltoa. Haluatko

Lisätiedot

nousu, lattialämmityksen yleistyminen kuin pumppujen kehittyminen. Lämmön keräämiseen tarvitaan sähköä.

nousu, lattialämmityksen yleistyminen kuin pumppujen kehittyminen. Lämmön keräämiseen tarvitaan sähköä. Maalämpöpumppu kerää maaperään, kallioon tai veteen varastoitunutta auringon lämpöä. Maalämmöllä on lämmitetty pientaloja 1970-luvun puolivälistä lähtien, ja lämmitystapa on kasvattanut suosiotaan 2000-luvulle

Lisätiedot

NIBE Poistoilma. Uuden sukupolven lämpöpumput

NIBE Poistoilma. Uuden sukupolven lämpöpumput NIBE Poistoilma Uuden sukupolven lämpöpumput 2 NIBE Poistoilma + Miksi puhaltaa energiaa ulos kun voit ottaa sen talteen? Poistoilmalämpöpumppu on periaatteessa energiankierrätysjärjestelmä. Se kerää energiaa

Lisätiedot

Maalämpöpumput. Oilon Geopro MH, GT, SH, RE

Maalämpöpumput. Oilon Geopro MH, GT, SH, RE Maalämpöpumput Oilon Geopro MH, GT, SH, RE Juuret syvällä suomalaisessa maaperässä Luonnollista energiaa Keväästä syksyyn maaperäämme varastoituu päästötöntä aurinkoenergiaa. Tämä ilmainen energia lämmittää

Lisätiedot