Musiikkia kesyttömän taivaan alta!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Musiikkia kesyttömän taivaan alta!"

Transkriptio

1 Country ilta Musiikkia kesyttömän taivaan alta! Preerian tummetessa ryhmä stetsonpäisiä ja buutsijalkaisia ihmisiä kerääntyy yhteen: On Aika Juhlia! Achy Breaky Heart soi ja kannat kopisevat. Kitarariffi svengaa kuin hirvi ja lattialla tanssitaan rivitanssia; Hei, tämän kaikki osaavat! C mon!!! Hymy on herkässä ja jalat liikkuvat. Don t tell my heart, my achy breaky heart... Ja perään CCR:n musiikkia: Bad Moon Rising, Have You Ever Seen The Rain, Proud Mary, Who ll Stop The Rain, Cotton Fields ja Down On The Corner. Grillissä paistuvat ribsit, Coleslow salaattia mukaan ja olut helpottamaan janoa... Hey man, tämähän on vasta alkua! Dance The Night Away kutsuu Mavericksin biisi, Let s Go To Vegas pyytää Faith Hill ja Vegasista Chattahoocheehen vie Alan Jackson. Vieläkö jaksaisi ihastella Rosegardenia (Luvannut En Ruusutarhaa). Parin elämää suuremman balladin, Desperado ja Ain t That Just The Way (Näinkö Aina Meille Täällä Käy) aikana on hyvä pyyhkiä hikeä ja nojailla upeiden melodioiden tahdissa. Jos osaat englantia, niin tiedät, että näissä lauluissa on sitä aitoa tarinaa... Rakkautta ja unelmia, pettämistä ja jättämistä. Elämän koko kirjo löytyy Countrystä! Upeaa musiikkia!!! Jii-haa! Kuunnellaan hetki mitä countryn suurimpia tähtiä ollut Johnny Cash esitti: Folsom Prison Blues, I Walk The Line, Ring Of Fire, Highwayman... Callin Baton Rouge ja If Tomorrow Never Comes ovat taas uuden countryn supertähdeltä Garth Brooksilta. Illan aikana stetson tuskin pysyy päässä edes köytettynä lassolla, varsinkaan kun Whiskey Girl tai That ll Be The Day soivat! King Of The Road helpottaa hetkeksi tempoltaan kiihkeää iltaa, kun taas I Try To Think About Elvis kiihdyttää sen jälleen huippuun... Lauluja riittää, uskokaa pois! Ilta loppuu aina kesken kun on hauskaa, vaikka se kestää 2 x 45 minuuttia.

2 Euroviisu ilta Finland 12 points!!! Euroviisuiltana musiikki raikaa kun joukkueet mittelevät illan mestariesiintyjästä! Tänään ei Suomi jää pisteittä! Euroviisuissa jaetaan ryhmänne joukkueisiin ja joka joukkueesta joku/jotkut esiintyy. Osa porukasta voi toimia tanssiryhmänä aivan euroviisujen hengen mukaisesti! Show must go on!!! Jokaisesta joukkueesta valitaan myös yksi tuomari ja heillä on erityisen tärkeä tehtävä ohjelman kulussa: kilpailulle täytyy löytyä voittaja!!! Finland 12 points!!! Euroviisuissa on tärkeintä hauskanpito ja siksi tänään kilpaillaankin hymy huulilla ja muita esiintyjiä kannustaen!!! Iltaan voidaan ottaa myös lisäohjelmana tietokilpailu euroviisujen hengessä Kun kilpailut on kilpailtu, voittaja löytynyt ja shampanjat juotu, niin sitten minä soitan haluamaanne musiikkia vielä yhden setin (45 minuuttia) verran! EUROVIISUT á la Simodeus on nyt tilattavissa. Ilta loppuu aina kesken kun on hauskaa, vaikka se kestää 2 x 45 minuuttia. Juontajana, bändinä ja illan vetäjänä pukeudun tyylikkäästi pukuun tai smokkin valintanne mukaan!

3 Finnhittien ilta Ja lähes kuulet LP-levyn ratinan! Tänä iltana tanssitaan, ja jos mahdollista niin pöydillä! Luvassa on kattaus 60-, 70- ja 80-luvun suurimpia finnhittejä ja takuuvarmaa menomusiikkia: Dirlanda, R-A-K- A-S, Daa da daa da nostavat fiiliksen kattoon jo heti alkuun, eikä tunnelma hellitä koko illan aikana! Hiki virtaa kun biisi toisensa jälkeen vyöryy ämyreistä: Sata kesää tuhat yötä, Volga, Kun Chicago kuoli, Linda Linda, Menolippu, Charlie Brown, Banaania poskeen, Hengaillaan... näitähän riittää!!! Onhan illan aikana luvassa (tarvittaessa) myös rauhallisempaa menoa. Upeat balladit: Puhu hiljaa rakkaudesta, Paljon sanomatta jää, Rakkauden aamu, Kaksoiselämää, Syksyn sävel saavat parit nojailemaan toisiinsa, nuoruusmuistot palaavat ja lattia täyttyy varmasti! Joku alkaa yhteislaulun johon kaikki yhtyvät, nämä laulut tuovat mahtavia muistoja! Jos halutaan tanssia pareittain, niin tämän parempaa tanssimusiikkia EI LÖYDY! Paratiisi, Hyvännäköinen, Elämältä kaiken sain, Kalajoen hiekat, Jykevää on rakkaus, Tumma nainen, Lauantai-ilta, Rentun ruusu, Marilyn, Ikkunaprinsessa, Maa muuttukoon... Vieläkö? Kyllä vain, taan mennään ja lujaa: Poing-poing-poing, Amarillo, Suuret setelit, Tuuliviiri, Teuvo maanteiden kuningas, Tsingis Khan, Tuulen suojaan, Vielä on kesää jäljellä... Ilta on unohtumaton ja tiedät sen jo etukäteen! Näitä biisejä ei aika kuluta ja ne koskettavat ja tanssittavat vielä vuosienkin jälkeen! Ilta loppuu aina kesken kun on hauskaa, vaikka se kestää 2 x 45 minuuttia.

4 Ilta Välimerellä Illan aikana seilataan musiikillisesti Italiasta Espanjaan, Ranskaan, Turkkiin ja Kreikkaan! Ilta tuoksuu merelle, juomalle ja ruoalle! Cin cin! Tähän te taan on helppo yhdistää myös Välimeren rikasta ruokakulttuuria! Kierros voitaisiin aloittaa vaikkapa Italiasta. Sen lauluperinne elää vahvasti ohjelmistossani. Lähdetään Andrea Bocellin lauluilla, joko Con Te Partiro, Il Mare Calmo Della Sera, Melodramma tai La Luna Che Non C e. Ota lasi hyvää Chiantia käteen, istu ja nauti. Matka on alkanut! Ja sitten Ranskaan. Sekä Pariisi, Ranskan upea maaseutu että unohtumattomat viinilaaksot, niiden perinteiset talot ja mahtavat maisemat hurmaavat varmasti. Saman tekee ranskalainen musiikki: La Mer (Meri), Tu Te Reconnaitras (Nuoruus On Seikkailu), Hotel Normandy tai Aïcha ja totta kai lisää löytyy. Matkan kolmas maa on Espanja. Holá! Kuuluu ystävällisesti Pedrolta, kun siestan jälkeen hän ottaa kitaran jälleen käsiinsä! Mahtipontisesti kajahtavat tenorihelmet Regrese A Mi, Por Ti Sere sekä Granada ja sitten herkemmin Bella Maria De Mia Alma (Sieluni Kaunis Maria). Menojalkaa kutittaa Bailamos, Besame mucho, La Bamba ja Bamboleo! Sydän sykkii hurjasti ja kantapäät kopisevat! Vamos!!! Nyt mennään, kun aurinko paistaa!!! Taas palataan vaihteeksi Italiaan: Come Prima (Ensi Kerran), Io Che Non Vivo (En Koskaan), Parla Piu Piano (Puhu Hiljaa Rakkaudesta), Quarda Che Luna (Hopeinen Kuu), L Italiano (Olen Suomalanen), Dicitencello Vuie (Kertokaa Se Hänelle), O Sole Mio (Oi Aurinkoinen), Come Vorrei (Kuuleeko Yö) ja ilta on vasta puolessa välissä!!! Tarttuvia iskelmiä luvuilta: Buonasera Signorina, L edera (Päivin Öin), Lazzarella, Quien Sera (Keinu Kanssani), Quando Vedrai La Mia Ragazza (Odota En), Tintarella Di Luna (Oli Kuu, Oli Ilta), O Sole Mio (It s now or never), Torna A Surriento (Antaudu Rakkain) sekä tietenkin Volare (Taivaan Sinessä). Lisää vauhtia iltaan tuo Turkkilainen musiikki: Simarik on laulu Tarkanilta ja tosi tarttuva sellainen onkin!!! Kreikasta haetaan Dirlanda ja sekaan vähän italialaista: Laura Non C è, Gloria, L ombra Del Gigante, Dove C!é Musica, Ancora Un Minuto Di Sole ja pari rauhallisempaa Siamo Noi, In Assenza Di Te, Senza Una Donna. Melkein jo hengästyttää!!! Kuten huomaat, olen todella panostanut, että iltanne onnistuu. Pukeudun iltaan italialaisittain!

5 Italialainen ilta Suuria tunteita mahtavaan tilaisuteen! Olen klassisesti koulutettu tenori ja asiakkailtani tulleiden lukuisten pyyntöjen jälkeen valmistelin ohjelmistooni italialaisen illan. Se on täynnä musiikkia joka koskettaa! Tähän teemaan on helppo yhdistää upeaa italialaista ruokaa ja juomaa! Cin cin! Ilta voi alkaa! Luvassa on erikoisen upeita lauluja erikoisen tärkeään iltaan. Kauniita, mieleenjääneitä melodioita vuosien varrelta; romantiikkaa, kaipausta ja intohimoa! Aloitus on komea: Come Prima (Ensi Kerran), Quarda Che Luna (Hopeinen Kuu), Dicitencello Vuie (Kertokaa Se Hänelle), O Sole Mio (Oi Aurinkoinen), Io Che Non Vivo (En Koskaan), Parla Piu Piano (Puhu Hiljaa Rakkaudesta), L Italiano (Olen Suomalainen), Come Vorrei (Kuuleeko Yö) ja vielä vuosienkin jälkeen muistat niin Italian tuoksut ja maut kuin kosketuksenkin ja ehkä kertaat, miten musiikki vietteli. Niin se on aina tehnyt Italiassa!!! Italialaisen musiikin illasta puhuttaessa ei voi unohtaa luvun tarttuvia iskelmiä, suurin osa niistä on suomennettu ja laulan monet sekä suomeksi että italiaksi: Buonasera Signorina, Lazzarella, Quien Sera (Keinu Kanssani), Quando Vedrai La Mia Ragazza (Odota En), Tintarella Di Luna (Oli Kuu, Oli Ilta) O Sole Mio (It s now or never), L edera (Päivin Öin), Torna A Surriento (Antaudu Rakkain), sekä tietenkin Volare (Taivaan Sinessä). Paita on jo märkänä tanssimisesta tai ihan vain kuuntelemisesta! Ovatko nuo kaikki tosiaan italialaisia lauluja alunperin? Helppo vastaus: Si! Buongiorno!!! Uudempia italohittejä illan aikan kuullaan myös, mm. Eros Ramazzottilta, Laura Pausinilta, Zuccherolta ja Nek iltä. Olen pitänyt ohjenuoranani tanssittavuuden, nopeaa sekä hidasta, kaksin että ryhmässä: L ombra Del Gigante, Dove C!é Musica, Ancora Un Minuto Di Sole, Gloria, Siamo Noi, In Assenza Di Te, Senza Una Donna, Laura Non C è ovat juuri sitä sekä erittäin tuttuja radiosta ja TV:stä. Aina on joukossa joku, jonka sydäntä lähellä ovat upean tenorin Andrea Bocellin levyttämät ajattomat kappaleet: Con Te Partiro, Il Mare Calmo Della Sera, Melodramma sekä La Luna Che Non C e, ne ovat myöskin minun suosikkejani italialaisessa illassa. Näitä laulaessa tenori pääsee oikeuksiinsa, mutta ne antavat myös todellista haastetta esiintyjälle! Näitä ei ihan jokainen laula! Kuten huomaat, olen todella panostanut, että iltani onnistuu. Pukeudun italialaisen asiallisesti.

6 Kapteeni Kaskelotti Pidä varasi, sillä tässä tulee aito merirosvo! Kapteeni Kaskelotti viihdyttää niin lapsia kuin perheitä lauluillaan ja jutuillaan ja voi toimia myös tilaisuutenne juontajana. Aito merirosvo kun on, niin puvustus ja varustus ovat todella aidon näköisiä! Vyöltä löytyy kaukoputki ja päässä on 3 tuulen merirosvohattu! Merirosvotakin alareuna hipoo polvia ja korvassa killuu aito kultainen korvakoru. Vyön vierestä löytyy aito kultainen taskukello vitjoineen. On se hurjan näköinen! Kapteenin Kaskelottin repertuaariin kuuluvat laululeikit, kuten: Sutsisatsi, Värilaulu, Huugi Guugi, 5 pientä ankkaa, Pää-olkapää-peppu-polvet-varpaat, Bussilaulu, Valaskala, Jos sun lysti on ja Pumppulaulu, mutta on siellä myös vino pino lastenlauluja: Käy Muumilaaksoon, Peppi Pitkätossu, Mörri-Möykky, Päivänsäde ja menninkäinen jne. Porukalla kun lauletaan ja leikitään, niin kaikilla on hauskaa! Kapteeni Kaskelotti osaa muuten soittaa kitaraa! Jos haluatte kilpailuja ja leikkejä, niin niitä Kapteeni Kaskelottilla on varastossa vaikka kuinka monta! On Pumtsi pum, Euroviisut, Tietokilpailu ja Tartu mikkiinkilpailut! Nämä kaikki sopivat niin lapsille, perheille kuin aikusillekkin!

7 October Fest ilta On aika OKTOBER FESTIN! Laulua, tanssia, kilpailuja, leikkejä ja vitsejä = hillitöntä hauskanpitoa October fest on juomisen, hauskanpidon ja juomalaulujen juhlaa. Joku saattaa tosin syödäkin, eikä sen suhteen kannattaa olla tarkkana, nyt ei kaloreita lasketa. Eikä October festiä tarvitse viettää vain lokakuussa, vaan ihan milloin siltä tuntuu. Se on aika paikallaan!!! Ein Prosit! Eikä ole aitoa October festiä ilman kilpailuja. Legendaarinen olutviesti on yksi niistä tärkeimmistä. Viisaat ovat pohtineet seuraavia totuuksia kyseisestä kilpailusta: Siinä läikkyy läikkykööt, Siinä kuohuu kuohukoot, Siinä kastuu kastukoot, Siinä juostaan juostakoot, Siinä hikoillaan hikoiltakoot, Siinä myös juodaan ja paljon!!! Olutviestissä on tärkeintä hauskanpito, ja siksi tänään juodaan olutta tuplasti tavalliseen iltaan nähden. Illan aikana kilpaillaan myös muissa lajeissa kuin olutviestissä, valitaan ne yhdessä porukkanne mukaan! Illan aikana myös lauletaan, pääsääntöisesti tosin suomalaisia juomalauluja. Saksalaisia juomalaulujakin kuullaan myös illan aikana suoraan levyltä. Ei niitä juuri kukaan täällä osaa! Illan aikana myös tanssitaan tilaisuuteen sopivaa musiikkia, valitaan se yhdessä porukkanne mukaan! Illan aikana myös leikitään tilaisuuteen sopivia leikkejä, niitä löytyy vaikka kuinka monta! OKTOBER-FEST á la Simodeus on nyt tilattavissa. Ilta loppuu aina kesken kun on hauskaa, vaikka se kestää 2 x 45 minuuttia. Juontajana ja illan vetäjänä pukeudun nahkahousuihin, baijerin vyöhön ja Tirolilaishattuun!

8 Simosaurus Sau-sau kaikille!!! Hauskimmista hauskin lastenohjelma/tilaisuus vaatii paikalle aitoa Dinosaurusta! Sellainenhan kyllä löytyy: Simosaurus!!! 30 minuuttia täynnä menoa ja meininkiä! Luvassa on laululeikkejä koko ajaksi: Sutsisatsi, Värilaulu, Huugi Guugi, 5 pientä ankkaa, Pää-olkapää-peppupolvet-varpaat, Bussilaulu, Valaskala, Jos sun lysti on, Pumppulaulu ja mitä kaikkia niitä onkaan, pitävät lapset varmasti kiireisinä ja myös aikuiset saavat osansa näissä leikeissä! Simosaurus jutustelee ja kyselee kaikenlaista, joskus tosin vähän omituisiakin ja ihan itsestään selvyyksistä saadaan aikamoinen soppa, eihän saurus voi kaikkea ihmisten asioista tietää! Lopuksi opetellaan puhumaan saurusten kieltä! Simosaurus voi myös juontaa tilaisuuksia, omaan saurusmaiseen tyyliinsä! Ja varmasti on hauskaa! Sausau!!!

9 Ilta Karibialla Valot syttyvät kun ilta tummuu, olet juuri saapunut Karibialle! Jostain soi viettelevä bolero Bella Maria De Mi Alma (Sieluni Kaunis Maria) ja ilman täyttää huumaat tuoksut! Fiesta on alkamassa! Grillillä tirisee kana ja pöydät notkuvat etelän hedelmiä, voisiko ruoka maistua vielä paremmalta? Ei varmaan! Voisiko musiikki kuullostaa vielä paremmalta? Ei todellakaan! Karibian upeat rytmit hurmaavat: Sway (Keinu Kanssani), Besame Mucho, Corazon Espinado, Have You Ever Really Loved A Woman, Perfidia, Moon Was Yellow (Kun Kuu Jo Nousee)... joko tanssittaa? Illan vaihtuessa yöhön musiikki suorastaan pakottaa tanssimaan, lanteesi keinuu vaikket haluaisikaan: Bailamos, Conga, Eso Beso, La Bamba, Livin La Vida Loca, She Bangs, Mambo no 5, Smooth... Nythän vasta päästiin alkuun. Käväistään reggae rytmiin hengittävällä Jamaican upealla saarella: Sweat, No Woman No Cry, Baby I Love Your Way, I m Yours, I Shot The Sheriff, Could You Be Loved... Iltaan luo oman tunnelmansa suomilattarit: Kuubalainen Serenadi, Lauantai-ilta, Mies Joka Koskaan Ei Tanssi, Sinä Minä Taivas Kuu Ja Tähdet, Rahamies ja Surun Pyyhit Silmistäni! Osataan sitä meilläkin!!! Kuten huomaat, olen todella panostanut, että iltani onnistuu. Pukeudun asiallisesti Don Johnson Miami Vice-lookiin, valkoinen puku ja rento rantapaita.

10 50-luvun ilta Let s ROCK AROUND THE CLOCK! Ja tuo lause kertoo kaiken, tänään rokataan! Musiikki on upeaa ja suoraan kuin American Graffity elokuvasta! Rokki keikuttaa lantiota ja upeat balladit jyräävät, hiuksen on rasvattu, kukkamekko heilahtaa ja spittarin kannat kopisevat! Rock Around The Clockista se alkoi silloin ja alkaa myös tänään, don t step on my Blue Suede Shoes, baby laulaja pyytää ja esittelee komeita sinisiä mokkakenkiään!!! Näitä ei enää joka pojalta löydykkään. 50-luku oli aikaa, jolloin hampurilaiset, kokis ja rock n roll löivät itsensä todella läpi. Eikä se kuume ole hellittänyt! Tuon ajan musiikki on kaiken nykyisen rockin perustana, eikä se ruokakaan ole mihinkään kadonnut... Johnny B. Goode, Rock And Roll Music ja Roll Over Beethoven olivat Chuck Berryn valtavia hittejä jotka soivat edelleen tämän päivän elokuvissa ja joskus myös radiossa, That ll Be The Day oli taas Buddy Hollyn ohjelmistosta. Rock ja rokkitähdet tekivät tuloaan ja maailma oli polvillaan niiden edessä ja taitaa olla vieläkin... Upeita hitaita lauluja edustavat The Plattersin iki-ihanat: Smoke Get s In Your Eyes ja Only You. Entäpäs nämä, vieläkö muistat esittäjän: Put Your Head On My Shoulder, You Are My Destiny ja Diana? Oikein, Paul Anka oli esittäjänä ja herrahan kiertää edelleen. Are You Lonesome Tonight, Can t Help Falling In Love, Love Me Tender, One Night With You, Blue Moon... Joko muistat esittäjän? Auttaisiko: Jaihouse Rock, Tutti Frutti, Return To Sender, That s All Right Mama, Wear My Ring Around Your Neck, I Need Your Love Tonight, Don t Be Cruel tai Heartbreak Hotel? Arvasit ensimmäisellä oikein: ELVIS. The King Lives On, kuningas elää... Ja nämä ovat vain 50-luvun Elvis musiikkia. Lisää kuningasta omassa Elvis te lassaan, lue lisää! Tämä musiikki saa edelleen sukat pyörimään jaloissa: Rock And Roll Is Here To Stay!!! Pukeudun asiallisesti 50-luvun pukuun, valkoiseen paitaan, kapeaan kravaattiin ja tietysti sinisiin mokkakenkiin.

11 60-luvun ilta Koko ilta täynnä uskomattoman upeaa musiikkia! Let s Have A Party! Mitä muistat 60-luvusta? Ensimmäiset Beatles hysteriat? Tupeeraukset? Hipit? Motown? Woodstock? Jokaisella on omat muistonsa ja tämä ilta tuo ne varmasti takaisin. Pidä hatustasi kiinni... nyt mennään! Entä mitä 60-luvun bändejä muistat? Beatles, Rolling Stones, The Hollies, The Animals, Diana Ross & the Supremes, Steppenwolf, CCR, Procol Harum, Cliff Richard & the Shadows, The Christies, The Everly Brothers, Sam & Dave... vieläkö? Kaikkien näiden bändien teoksia löytyy 60-luvun illastani: All My Loving, She Loves You, And I Love Her, Can t Buy Me Love, Satisfaction, Paint It Black, Stop In The Name Of Love, Can t Hurry Love, Born To Be Wild, Cotton Fields, Proud Mary, Down On The Corner, Have You Ever Seen The Rain, A Whiter Shade Of Pale, I Could Easily Fall, Yellow River, All I Have To Do Is Dream, Soulman.. Huh huh, onhan noita ja vielä paljon lisää! Paljon on musiikkia myös eri laulajilta: Percy Sledge (When A Man Loves A Woman), Tom Jones (Delilah), Elvis (In The Ghetto, Suspicious Minds), Dusty Springfield (Always On My Mind, I Only Want To Be With You), Ricky Nelson (Hello Mary Lou), Wilson Picket (Mustang Sally), Roy Orbinson (Pretty Woman), Eric Clapton (Wonderfull Tonight), Dean Martin (Gentle On My Mind), Roger Miller (King Of The Road) ihan vain muutaman mainitakseni. Aina joutuu valitsemaan mitä jättää soittamatta näistä mahtavista lauluista illan aikana, kun sen kesto on 2 x 45 minuuttia. No vielä ei kannata ottaa huolta siitä, valitaan laulut sitten illan aikana. Kaikki on aina mukanani... ja Sinä teet valinnat! Pukeudun asiallisesti 60-luvun pukuun, kapeaan kravaattiin ja valkoiseen paitaan.

12 70-luvun ilta 70-luku on täynnä hämmästyttävän hienoa musiikkia! Stairway To Heaven, Hotel California, Starman, Livin Next Door To Alice, Mamma Mia, A Bridge Over Troubled Water... Ja nämä kaikki kuullaan 70-luvun te lassani!!! Tänä iltana lahkeet ovat leveät ja vaatteiden värit kirkaat, kannat korkeat ja hiukset pitkät! Ihan kuin 70-luvulla Minun 70-luvun iltani potkaisee käyntiin Easy livin, Stayin Alive, I Was Made For Lovin You tai Sweet Home Alabama! Tai jos halutaan vähän pehmeämpää aloitusta niin: Speak Softly Love, Lyin Eyes, Ain t That Just The Way tai No Woman No Cry. Ilta etenee tunnelman mukaan, juuri niin kuin haluat sen menevän! Illan aikana liikutaan tunnelmasta toiseen, 70-luvun musiikin myötä kaikki on mahdollista, biletysosastolta menomusaa: I Will Survive, Y-M-C-A, Dancing Queen, Do Ya Think I m Sexy, Gimme Gimme Gimme, Waterloo, Gloria, The Night Chicago Died, Hot Stuff... Rockia: Get On, Crazy Little Thing Called Love, Leader Of The Gang, Roadrunner... Finnhitsejä: R-A-K-A-S, Dirlanda, Daa da daa da, Charlie Brown, Poing-poing-poing... Hitaita: Paljon Sanomatta Jää, Syksyn Sävel, Rakkauden aamu... Lauluista on runsauden pula: mitä soittaa tänään ja mitä jättää ensi kertaan? Antaa tunnelman valita biisit, jos tanssittaa niin menomusaa, jos kuunnellaan niin rauhallisempaa, molempia löytyy yllin kyllin! Ja paljon jää ensikertaankin! Pukeudun asiallisesti 70-luvun asusteisiin, lahkeet on leveät, paidassa upeat kuosit ja isot kaulukset sekä kaiken kruunaa samettijakku ja iiiiiiiisot silmälasit.

13 80-luvun ilta It s the Final Countdown! Nyt alkaa tosi biletys! Vuosikymmen täynnä rockin klassikoita: Summer Of 69, Livin On A Prayer, I Love Rock n roll, Gimme All Your Lovin, Runaway, You Give Love A Bad Name, Eye Of The Tiger, Don t Break My Heart Again... Kun on aika tanssia, tästä ei musiikki parane, tukku popin klassikoita: Billie Jean, You re My Heart You re My Soul, I m So Excited, Call Me, Relax, Like A Virgin, It s A Sin, Words, Caribbean Queen, Sweet Dreams, Conga, I Just Died In Your Arms... Tai kun on aika läheisyyden, luvassa on upeita hitaita klassikoita: Forever Young, Hard For Me To Say I m Sorry, Careless Whisper, We Are The World, Black Velvet, Hello, Baby I Love Your Way, Lady, The Rose, Never Say Goodbye... Unohtamatta kotimaisen rockin kattausta 80-luvulta: Dingo, Popeda, Eput, Pelle Miljoona, Mamba... ja mielettömän hienoja biisejä riittää koko illaksi: Levoton Tuhkimo, Autiotalo, Pitkä Kuuma Kesä, Matkalla Alabamaan, Sukset, Kitara Taivas Ja Tähdet, Nyt Reppu Jupiset, Vuonna 85, Tahdon Rakastella Sinua, Mitä Yhdestä Särkyneestä Sydämestä... Tämä ilta on täynnä toinen toistaan loistavampia klassikoita, valitse itse mitä soitetaan. Illan jälkeen ei enää mikään ole entisellään, I Surrender on aika antautua musiikin vietäväksi! Taivas oli tässä, I m in Heaven!!!

14 Elvis elää! Kumman haluat: koko ilta Elviksen unohtumatonta musiikkia vai sittenkin Elviksen vartin mittainen säkenöivä setti... Siinäpä vasta kysymys. Elvis joka tapauksessa räjäyttää potin ja tekee illastasi unohtumattoman. That s All Right! Valot välkkyvät, musiikki lumoaa ja lanne keinuu! Las Vegas ajan valkoisessa puvussa Elvis tulee lavalla, laulaa ja valloittaa yleisön. Kierros yleisön joukossa kun Love Me Tender soi aikana saa (ainakin) naiset hurmioon. Mielettömän hienot balladit seuraavat toisiaan Can t Help Falling In Love, In The Ghetto, Are You Lonesome Tonight, Always On My Mind, The Wonder Of You, One Night With You, You Don t Have To Say You Love Me... Eikä rokkikansaakaan ole unohdettu: Jailhouse Rock, Blue Suede Shoes, Hound Dog, Teddy Bear, Burning Love, Hard Headed Woman, Long Tall Sally, Heartbreak Hotel... Tämä musa rokkaa!!! Koko illaksi riittää upeaa musiikkia Elviksen valtavasta tuotannosta: Suspicious Minds, It s Now Or Never, Don t Be Cruel, All Shook Up, Devil In Disquise, Fool Such As I, Kiss Me Quick, Good Luck Charm... Listaa riittäisi lähes loputtomiin! Tärkeintä on kuitenkin mies ja musiikki. Nyt se on tilattavissa tapahtumaasi!!! Pukeudun erittäin asiallisesti Elviksen 70-luvun Las Vegas kauden valkoisiin asusteisiin, kimallusta riittää ja tukka on upea!

15 Tartu mikkiin! Nyt pidetään hauskaa!!! Fun fun fun... Tänään kuka vain saa tarttua mikkiin ja laulaa pisteet kotiin! Paras tietäjä palkitaan, joskus jopa ruhtinaallisesti. Nyt ei laulutaito ole se tärkein kriteeri vaan innokkuus ja osaaminen. Osa porukasta pääsee esilaulajiksi joiden lauluesityksestä muiden pitäisi päätellä, mitä laulua he laulavat. Kuullostaa helpolta ja joskus se sitä onkin, muttei läheskään aina... uskokaa pois! Kuka ensimmäisenä tietää esitettävän biisin, hyppää lavalle, tarttuu mikkiin ja antaa palaa mukana!!! Illan aikana kertyneet pisteet lasketaan ja lopuksi parhaiten tiennyt palkitaan. Tässä ei siis kilpailla joukkueina, vaan jokainen omana itsenään, jolloin mahdollisia voittajia ovat kaikki salissa olevat! Eikun kisa käyntiin! Musiikki tietysti vaihtelee esilaulajien mukaan, samoin esitysten taso... mutta kaikilla on tosi hauskaa ja ilta menee kuin siivillä! Tänään on tärkeintä hauskanpito ja siksi kilpaillaankin hymy huulilla ja muita esiintyjiä kannustaen!!! Iltaan voidaan ottaa myös lisäohjelmana tietokilpailu tartu mikkiin ohjelman hengessä. Kun kilpailut on kilpailtu, voittaja löytynyt ja shampanjat juotu, niin sitten minä soitan haluamaanne musiikkia vielä yhden setin (45 minuuttia) verran! TARTU MIKKIIN á la Simodeus on nyt tilattavissa. Ilta loppuu aina kesken kun on hauskaa, vaikka se kestää 2 x 45 minuuttia. Juontajana, bändinä ja illan vetäjänä pukeudun tyylikkäästi pukuun tai smokkin valintanne mukaan!

16 Juice-ilta Juicen vauhdikkaat, hauskat ja herkät biisit heräävät taas eloon. Huumori kukkii, rokki raikaa ja herkkyys koskettaa: Mies tuli vuonolta, näyttäen huonolta (Norjalainen villapaita), Kumpa sinut tuntisin paremmin, silloin ehkä oppisin itsenikin (Kaksoiselämää), Nyt on iloinen Einari se kun pyörä ei narise (Einarin polkupyörä), Daisarit, ja ne rauhasta muistuttaa (Daisarit) ja Osaan sanoa kymmenellä kielellä kiitos! (Rakkauden haudalla). Kuinka nokkelasti hän osasikaan kääntää asiat vähän eri näkökulmaan, Mestarismies todellakin. Tänä iltana on Juicen ikimuistettavaa musiikkia luvassa 2 x 45 minuuttia. Joko mies ja akustinen kitara meiningillä tai taustanauhojen kanssa, ei sillä niin väliä. Ilta ja sen tunnelman jää joka tapauksessa sydämeen soimaan. Tänään saa laulaa mukana, nämä viisut kaikki osaa! Katu täyttyy askelista... Mä taivalsin läpi tuulen ja tuiskun... Silmissäni orpo katse lapsen eksyneen... Tunnistitko biisit? Ja tässä vasta alkua: Riisu yltäni tähtivyö viivy vielä huomiseen... Yksinäisyys ympärillä joskus ottaa hahmon ihmisen... Me ennen kimpassa kuljettiin... Riittääkö? Ei varmaan! Legendaarisia rokkibiisejä kahmalokaupalla: Einarin polkupyörä, Napoleonin mopo, Elämässä pitää olla runkkua sekä Kuopio tanssi ja soi. Koskettavia balladeja rakkauden rajalta: Syksyn sävel, Paperitähdet, Kaksoiselämää ja Rakkauden haudalla. Huumoria koko sydämestä: Norjalainen villapaita, Isoisän hinttipussi, Ekumeeninen jenkka, Sika, Eesti, Se oli jautaa, Ei elämästä selviä hengissä ja Pilvee pilvee pilvee. Sekä tukku Suomirokin muistettavimpia klassikoita: Viidestoista yö, Marilyn, Musta aurinko nousee, Jyrki boy sekä Juankoski here I come. Juice iltaan pukeudun rennosti, tänään musiikki ja tarinat ovat pääosassa.

17 Kirka-ilta Kirkat mielettömän upeat biisit yli 40-vuotisen laulajauran varrelta räjäyttävät illan! Uransa aikana Kirka ehti laulaa vaikka mitä ja täytyy tunnustaa, oli erittäin vaikea valita NE PARHAAT BIISIT kun hyvää musaa oli niin paljon, eikä kaikkia lauluja luonnollisesti voinut ottaa. Isoimmat hitit totta kai, mutta kun haluan laulaa myös muuta kuin pelkkiä listaykkösiä, niin ne tuottivatkin sitten eniten päänvaivaa. Mielestäni sain kuitenkin loistavan ja erittäin monipuolisen kattauksen poikkeuksellisen lahjakkaalta laulajalta! Aluksi vino pino erinomaisia lauluja uran alkupuolelta 60-luvulta: Alku kaiken kauniin, Hetki lyö, Pääsi rinnallein painuu, Ehkä suukon antaa saan, Viimeiseen mieheen ja Leijat. Herkkääkin herkempiä biisejä sekä todellisia Suomirokin helmiä. 70-luvulla Kirka oli päässyt todella vauhtiin ja oli yksi Suomen kovimpia nimiä. Valtavat kesäkiertueen seurasivat toisiaan ja hitteja piisasi: Silta yli synkän virran, Kulman kundit, Venus, Varrella virran, Taas nousen junaan sekä tietenkin Daa da daa da (tai oikeastaanhan tämä oli Sammyn hitti, mutta suvussa pysytään). 80-luvulla räjähtivät ne uran isoimmat hitit, jotka tänään ehdottomasti kuullaan. Syksyn sävel voitto teki miehestä jälleen ykköstähden musiikkitaivaalle: Surun pyyhit silmistäni, Hengaillaan, Ota lähellesi, Born to be wild, Sä vain, Kaksin rannalla yksinäiset ja Kesäilta. Kirka teki loppuun asti upeaa musiikkia: Sydämeen viilsit haavan ja Niin paljon se sattuu ovat 90-luvun ja 2000-luvun lauluja. Moni laulu jäi rannalle, mutta ehkäpä joku päivä ne löytävät tiensä ohjelmistooni ja Kirka-illan repertuaariin. Kirka-iltaan pukeudun rennosti, tänään mies ja hänen upea musiikkinsa ovat pääosassa.

18 Skotti-ilta = wiski-ilta Slainte! Maistuisiko ilta mukavien ihmisten ja mallaswiskin seurassa? Skotlanti on täynnä upeita maisemia, ystävällisiä ihmisiä, poikkeuksellisen vaikeaa murretta, miehiä kilteissä, säkkipillien ujellusta, omituisen näköisiä lehmiä, hienoja tislaamoita ja loistavia wiskejä. Tänään on aika tutustua tähän meille vähän tuntemattomampaan maahan ja skottilaisten elämän eliksiiriin, wiskiin ja nimen omaan yhdestä maltaasta valmistettuihin single malt wiskeihin. Vaikka alkuperäinen idea wiskin tekemisestä ei tulekaan Skotlannista, ovat he jalostaneet tämän jalon tuotteen maun huippuunsa. Skotlannissa on 6 eri wiskialuetta joidenka tuotteet ovat todellakin toisistaan poikkeavia. Esimerkiksi Islayn saarella tehdyt viskit ovat voimakkaan turpeisia ja savuisia, kun taas Spey-joen alueella tuotetut ovat makeita, puhtaita ja hienoaromisia. Skotlannin viskin tuotantoalueet jaetaan karkeasti Ylä- ja Alamaahan sekä saariin. Ylämaat (Highland) esim: Dalmore, Dalwhinnie, Glenmorangie ja Glenturret. Alamaat (Lowland) esim: Glenkinchie ja Auchentoshan. Speyside esim: The Macallan, Balvenie, The Glenlivet, Glenfiddich ja Knockdhu. Saariwiskit esim: Highland Park, Scapa, Talisker (Skye), Isle of Jura (Jura) ja Arran. Islay saari esim: Ardbeg, Bowmore, Bruichladdich, Bunnahabhain, Caol Ila, Kilchoman (uusi maatilatislaamo, ensimmäinen virallinen pullote julkaistu ), Lagavulin ja Laphroaig Port Ellenin tislaamo on lopetettu vuonna Cambeltown esim: Longrow ja Springbank. Skotti-ilta on erittäin mielyttävä tapa päästä hajulle ja myös vähän maulle siitä mitä wiski parhaimmillaan on. Istutaan leppoisasti pöydän ääressä, minä tarinoin Skotlannista ja wiskeistä, näytän valokuvia tislaamoista ja tislausprosessista, ihmisistä, luonnosta ja kuvankauniista taloista. Usko pois, kaksi tuntia menee kuin siivillä. Tämän jälkeen jokainen haluaa päästä käymään kelttiläisten maassa ja ehkä löytää wiskistä elämää sulostuttavan harrastuksen. SKOTTI-ILTA á la Simodeus on nyt tilattavissa. Ilta loppuu aina kesken kun on hauskaa, vaikka se kestää noin 2 x 60 minuuttia. Juontajana ja illan vetäjänä pukeudun tietenkin kilttiin!

19 Hääbändi Tarjolla Suomen ehdottomasti monipuolisin hääbändi! Kaikki on kunnossa. Hääpaikka koristeltu viimeisen päälle, ruoka oli loistavaa ja vieraat odottavat seuraavaa, pitkäänodotettua numeroa. Hääpari on lavalla ja valmiina tanssimaan. Sulhanen pyörittää hermostuneesti päätään, kohta se alkaa. Häävalssi. Onneksi bändin häävalsseissa oli reilusti valinnan varaa, noin neljästäkymmenestä valssista löytyi helposti se oikea. Olisihan vaihtoehtona ollut myös joku kaunis rakkauslaulu häätanssiksi. Niitä bändillä oli ohjelmistossa ainakin 100 erilaista: Sinä vain, You raise me up, Con te partiro, Romanssi, Love me tender, The power of love ja monia muita. Vanhempia ehkä pitänee muistaa myös perinteisemmällä tanssimusalla ennenkuin aloitetaan ankara biletys! Ja bilemusa jatkuukin tietenkin myöhään iltaan. Nyt pidetään hauskaa! Simodeus on varmasti Suomen monipuolisin hääbändi. Biisejä listalla on noin 900, perus tanssimusiikista ja finnhitseistä suomirokkiin, luvun bilehiteistä tämän päivän kansainvälisiin hitteihin. Ruokailun taustalle löytyy totta kai upeaa tunnelmamusiikkia toiveidenne mukaan. Ohjelmistossa on myös lukuisia teemoja, jos häänne on vaikka 50-, 60-, 70- tai 80-luku henkiset. Miten olisi häät Karibian tyyliin? Tai country-tyyliin? Entäs iskelmähäät? Häitä olen soittanut jo noin 160 hääparille, kaikki erilaisia, kaikki upeita! Lapsetkin on huomioitu. Simosaurus ja Kapteeni Kaskelotti viihdyttävät tarvittaessa mukaansatempaavilla lauluilla ja leikeillä. Illan päätteeksi voin järjestää karaoken, jos porukassa on laulukärpäsen puraisemia. Näillä eväillä saadaan häistäsi varmasti ikimuistoiset. Videoita miltä kuullostan ja näytän, löytyy etusivulta. Lähetän myös yleensä biisilistan hääparille hyvissä ajoin, joista voi itse valita illan aikana soitettavaa musiikkia. Ihan jokaista biisiä ei tarvitse eikä kannatakaan valita, mutta sellainen linja, minkätyylinen uppoaa. Kuten huomaat, olen todella panostanut, että iltanne onnistuu. Puku on luonnollisesti pukeutumiskoodini, jos ei sitten olla teemallisissa häissä. Musiikkia ja ohjelmaa tulee 3-4 x 45 minuuttia ja karaoke jatkuu tietenkin siihen asti kun sovitaan.

anna minun kertoa let me tell you

anna minun kertoa let me tell you anna minun kertoa let me tell you anna minun kertoa I OSA 1. Anna minun kertoa sinulle mitä oli. Tiedän että osaan. Kykenen siihen. Teen nyt niin. Minulla on oikeus. Sanani voivat olla puutteellisia mutta

Lisätiedot

Kumina Music Oy ohjelmat 2016

Kumina Music Oy ohjelmat 2016 Kumina Music Oy ohjelmat 2016 COCKTAIL- TILAISUUDET JA JUHA- ILLALLISET JA KONSERTIT Tessa Virta ja Olli Peuhu duo (Piano/ laulu, kontrabasso) Tessa Virta Trio (Piano/laulu, kitara ja kontrabasso) Katso

Lisätiedot

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Lähdetään matkaan Tänään lähdetään hyvän paimenen matkaan. Aamulla paimen huomasi, että yksi hänen lampaistaan on kadoksissa. Tallella on 99 lammasta, mutta yksi,

Lisätiedot

MEETING PEOPLE COMMUNICATIVE QUESTIONS

MEETING PEOPLE COMMUNICATIVE QUESTIONS Tiistilän koulu English Grades 7-9 Heikki Raevaara MEETING PEOPLE COMMUNICATIVE QUESTIONS Meeting People Hello! Hi! Good morning! Good afternoon! How do you do? Nice to meet you. / Pleased to meet you.

Lisätiedot

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry Outi Rossi JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa Kuvittanut Susanna Sinivirta Fida International ry JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa, 4. painos C Outi Rossi Kuvitus Susanna Sinivirta Fida International ry Kirjapaino

Lisätiedot

Matkustaminen Yleistä

Matkustaminen Yleistä - Olennaiset Voisitko auttaa minua? Avun pyytäminen Puhutko englantia? Tiedustelu henkilöltä puhuuko hän englantia Can you help me, please? Do you speak English? Puhutteko _[kieltä]_? Tiedustelu henkilöltä

Lisätiedot

Matkustaminen Yleistä

Matkustaminen Yleistä - Olennaiset Can you help me, please? Avun pyytäminen Do you speak English? Tiedustelu henkilöltä puhuuko hän englantia Voisitko auttaa minua? Puhutko englantia? Do you speak _[language]_? Tiedustelu henkilöltä

Lisätiedot

Nuoruus. - haittaks se? Nuorten foorumi Tampere Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimi

Nuoruus. - haittaks se? Nuorten foorumi Tampere Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimi Nuoruus - haittaks se? Nuorten foorumi Tampere 17.3.2012 Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimi Millainen nuori olen? Pienryhmäkeskustelujen yhteenveto Mitä itsestäni ajattelen? Ahdistusta ja kamppailua itsensä

Lisätiedot

4.1 Kaikki otti mut tosi hyvin ja ilosella naamalla vastaan, enkä tuntenu oloani mitenkään ulkopuoliseksi, kiitos hyvän yhteishengen työpaikalla.

4.1 Kaikki otti mut tosi hyvin ja ilosella naamalla vastaan, enkä tuntenu oloani mitenkään ulkopuoliseksi, kiitos hyvän yhteishengen työpaikalla. Ranska Chamonix Niin tällänen blogikin pitäis kirjottaa. Meinasin että kirjotan ihan mitä olen Ranskassa tehny ja lisäilen sinne tänne kuvia, en oo mitenkään blogin kirjottaja tyyppiä. 3.1 Lähin Kittilästä

Lisätiedot

Contents. Kuinka monta jakson sanaa opit? Väritä tähdet. Hello. Numbers. Colours. 1. This is me. 2. Clothes. 3. Family. 4. Home. 5. Food. 6.

Contents. Kuinka monta jakson sanaa opit? Väritä tähdet. Hello. Numbers. Colours. 1. This is me. 2. Clothes. 3. Family. 4. Home. 5. Food. 6. Contents Kuinka monta jakson sanaa opit? Väritä tähdet. Hello Numbers Colours 1. This is me 2. Clothes 3. Family 4. Home 5. Food 6. I can 7. School 8. Hobbies 9. Animals 10. Moving around EXTRA Hello Piirrä

Lisätiedot

Junaelokuva 6 (kuvausversio) 14.8.2011. Kirjoittanut: Ismo Kiesiläinen. sekä Leena Kuusisto. Alkuperäisidea: Julieta Lehto

Junaelokuva 6 (kuvausversio) 14.8.2011. Kirjoittanut: Ismo Kiesiläinen. sekä Leena Kuusisto. Alkuperäisidea: Julieta Lehto Junaelokuva 6 (kuvausversio) 14.8.2011 Kirjoittanut: Ismo Kiesiläinen sekä Leena Kuusisto Alkuperäisidea: Julieta Lehto 01 INT. RAVINTOLAVAUNU - ALKUILTA Tyttö istuu junan ravintolavaunussa pienen baaripöydän

Lisätiedot

nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset selkeät

nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset selkeät nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset sanat selkeät sanat CC Kirsi Alastalo 2016 Kuvat: Papunetin kuvapankki, www.papunet.net, Sclera

Lisätiedot

Siipirikko laululintu

Siipirikko laululintu Ismo Vuorinen Siipirikko laululintu runoja Siipirikko laululintu Ismo Vuorinen Ulkoasu: R. Penttinen Kustantaja: Mediapinta, 2010 ISBN 978-952-235-170-8 SIIPIRIKKO LAULULINTU Siipirikko seassa sirpaleiden

Lisätiedot

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen ilot Koulun jälkeen rättipoikki, kotiin laahustin tien poikki. Ajattelin: voisin mennä nukkumaan, ihan vain hetkeksi torkkumaan. Sitten

Lisätiedot

Pidän hänen ilmeestään, kun sanon sen hänelle.

Pidän hänen ilmeestään, kun sanon sen hänelle. Hän rakastaa minua. Tietenkin minä rakastan häntä. Kyllä minä uskon, että hän rakastaa minua... Hänhän on vaimoni! Joskus hän sanoo sen ääneenkin. Pidän hänen ilmeestään, kun sanon sen hänelle. On hyvä

Lisätiedot

Varissuon koulun joulujuhla Tervetuloa!

Varissuon koulun joulujuhla Tervetuloa! Varissuon koulun joulujuhla 2015 Tervetuloa! Pieni liekki tänään syttyy talven synkkään pimeyteen. Pieni liekki valon antaa, toivon tuikkeen sydämeen. Pieni liekki pimeydessä nyt voi olla jokainen. Pieni

Lisätiedot

Paritreenejä. Lausetyypit

Paritreenejä. Lausetyypit Paritreenejä Lausetyypit Keskustele parin kanssa, kysy parilta! Omasta mielestäni olen Minun perhe on Minun suku on Minun äiti on Minun isä on Minun koti on Minun lempiruoka on Minun suosikkilaulaja on

Lisätiedot

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo:

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo: 13. kappale (kolmastoista kappale) SAMI RI N KOULUVII KKO 13.1. Samir kertoo: Kävin eilen Mohamedin luona. Hän oli taas sairas. Hänellä oli flunssa. Minä kerroin Mohamedille, että myös minulla on pää kipeä.

Lisätiedot

epäsuora esitys ilmoittaa jälkikäteen, mitä joku sanoo tai sanoi

epäsuora esitys ilmoittaa jälkikäteen, mitä joku sanoo tai sanoi EPÄSUORA ESITYS epäsuora esitys ilmoittaa jälkikäteen, mitä joku sanoo tai sanoi tyypillisesti epäsuoraa esitystä käytetään viestin välittämiseen, kirjan / lehden tms. selostamiseen, kertomaan mitä joku

Lisätiedot

Urheilijan henkisen toimintakyvyn tukeminen

Urheilijan henkisen toimintakyvyn tukeminen Urheilijan henkisen toimintakyvyn tukeminen ELÄMÄN HALLINTA & HYVÄ ARKI ITSEVARMA URHEILIJA MYÖNTEINEN ASENNE MOTIVAATIO & TAVOITTEEN ASETTAMINEN Myönteinen asenne Pidä hyvää huolta sisäisestä lapsestasi,

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

Terveys: s. 30 Piristystä kaamokseen s. 13 Näin selviät syysmasennuksesta s. 12 Kysy terveydestä

Terveys: s. 30 Piristystä kaamokseen s. 13 Näin selviät syysmasennuksesta s. 12 Kysy terveydestä Muoti: s. 14 Joulun kuumimmat trendit s. 9 Pukeudu kuin JLo s. 15 Pikkujoulujen paras tyyli Kauneus: s. 20 Nutturat arkeen ja juhlaan s. 25 Testi: Mikä tuoksu sopii sinulle? s. 10 Vertailussa ripsarit,

Lisätiedot

SANATYYPIT PERUSOPINNOT 2 KOULUTUSKESKUS SALPAUS

SANATYYPIT PERUSOPINNOT 2 KOULUTUSKESKUS SALPAUS SANATYYPIT LÄMMIN TAKKI LÄMPIMÄT TAKIT KAUNIS NAINEN KAUNIIT NAISET SANATYYPIT JA VARTALOT nominatiivi Kuka? Mikä? Millainen? t-monikko Ketkä? Mitkä? Millaiset? vartalo genetiivi Kenen? Minkä? Millaisen?

Lisätiedot

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun.

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. RISKIARVIOINTILOMAKE 1. Henkilön nimi Pekka P. 2. Asia, jonka henkilö haluaa tehdä. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. 3. Ketä kutsutaan mukaan

Lisätiedot

NIMENI ON: Kerro, millaisista asioista pidät? Minusta on mukavaa, kun: Jos olisin väri, olisin: Tulen iloiseksi siitä, kun:

NIMENI ON: Kerro, millaisista asioista pidät? Minusta on mukavaa, kun: Jos olisin väri, olisin: Tulen iloiseksi siitä, kun: Lapsen oma KIRJA Lapsen oma kirja Työkirja on tarkoitettu lapsen ja työntekijän yhteiseksi työvälineeksi. Lapselle kerrotaan, että hän saa piirtää ja kirjoittaa kirjaan asioita, joita hän haluaa jakaa

Lisätiedot

P U M P U L I P I L V E T

P U M P U L I P I L V E T T U O M O K. S I L A S T E P U M P U L I P I L V E T Runoja TUOMO K. SILASTE Teokset: Matka, romaani; 2007 Rakkaani kosketa minua, runoja; 2007 Apolloperhonen, runoja; 2008 Rakastettu leskirouva Gold,

Lisätiedot

Juristit Band. Biisipaketit. Perinteinen tanssimusiikki. Iskelmä

Juristit Band. Biisipaketit. Perinteinen tanssimusiikki. Iskelmä Juristit Band Biisipaketit Perinteinen tanssimusiikki Äänisen aallot Vanhoja poikia viiksekkäitä Kulkurin valssi Saarenmaan valssi Muistatko Monrepos n Vanhan veräjän luona Ikkunaprinsessa Hymyhuulet Pojat

Lisätiedot

istä satuja saadaan Poika ihmetteli: Miten sadut syntyvät? Mistä satuja saadaan? Mene metsään, pojan isoäiti neuvoi. Etsi satuja metsästä.

istä satuja saadaan Poika ihmetteli: Miten sadut syntyvät? Mistä satuja saadaan? Mene metsään, pojan isoäiti neuvoi. Etsi satuja metsästä. M istä satuja saadaan Poika ihmetteli: Miten sadut syntyvät? Mistä satuja saadaan? Mene metsään, pojan isoäiti neuvoi. Etsi satuja metsästä. Poika meni metsään. Hän katseli ympärilleen ja huomasi satuja

Lisätiedot

Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi

Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi Verbien rektioita Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi Jos lauseessa on useita verbejä, missä muodossa 2. tai 3. verbi ovat? -Jos lauseessa on useita verbejä peräkkäin, 1. verbi taipuu normaalisti,

Lisätiedot

Opiskelijat valtaan! TOPIC MASTER menetelmä lukion englannin opetuksessa. Tuija Kae, englannin kielen lehtori Sotungin lukio ja etälukio

Opiskelijat valtaan! TOPIC MASTER menetelmä lukion englannin opetuksessa. Tuija Kae, englannin kielen lehtori Sotungin lukio ja etälukio Opiskelijat valtaan! TOPIC MASTER menetelmä lukion englannin opetuksessa Tuija Kae, englannin kielen lehtori Sotungin lukio ja etälukio Päättääkö opettaja ohjelmasta? Vai voisivatko opiskelijat itse suunnitella

Lisätiedot

YKSIKKÖ Pääte on aina -N. Se liittyy sanan taipuneeseen vartaloon. Kenen auto tuo on? - Aleksanterin - Liian. Minkä osia oksat ovat?

YKSIKKÖ Pääte on aina -N. Se liittyy sanan taipuneeseen vartaloon. Kenen auto tuo on? - Aleksanterin - Liian. Minkä osia oksat ovat? GENETIIVI yksikkö -N KENEN? MINKÄ? monikko -DEN, -TTEN, -TEN, -EN YKSIKKÖ Pääte on aina -N. Se liittyy sanan taipuneeseen vartaloon. Kenen auto tuo on? - Aleksanterin - Liian Minkä osia oksat ovat? puu

Lisätiedot

Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi

Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi Akuliinan tarina Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi muuten kerennyt kouluun. Oli matikan

Lisätiedot

JAAKOBIN PAINI. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Penuelissa, matkalla Harranista, Laabanin luota takaisin luvattuun maahan.

JAAKOBIN PAINI. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Penuelissa, matkalla Harranista, Laabanin luota takaisin luvattuun maahan. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JAAKOBIN PAINI 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Penuelissa, matkalla Harranista, Laabanin luota takaisin luvattuun maahan. b)

Lisätiedot

Bangkok Jokilaivalla Wat Phra Kaeolle

Bangkok Jokilaivalla Wat Phra Kaeolle Bangkok 2.-6.2.2015 Jokilaivalla Wat Phra Kaeolle Vajaan puolen kilometrin päässä hotellistamme oli venelaituri, jossa kaikki jokilaivat pysähtyivät. Olimme hokanneet, että klo 9.30 alkaen siitä lähtisi

Lisätiedot

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti 1. Käännä omalle kielellesi. Oppitunti 14 Persoonapronominit - Verbien taivutus (Preesens) minä

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti 1. Käännä omalle kielellesi. Oppitunti 14 Persoonapronominit - Verbien taivutus (Preesens) minä Oppitunti 14 Persoonapronominit - Verbien taivutus (Preesens) 1 minä Minä olen. Minä laulan. Minä tanssin. Minä maalaan. Minä väritän. Minä piirrän. Minä otan. Minä myyn. Minä istun. = Olen. = Laulan.

Lisätiedot

Esityksen suunnittelu: Taina Ilmarinen, Lotta Wichmann, katutanssiopettajat, ja Laura Feodoroff. Tuottaja: Reetta Aarre-Ahtio

Esityksen suunnittelu: Taina Ilmarinen, Lotta Wichmann, katutanssiopettajat, ja Laura Feodoroff. Tuottaja: Reetta Aarre-Ahtio NURMIJÄRVEN TANSSIOPISTO ESITTÄÄ Esityksen suunnittelu: Taina Ilmarinen, Lotta Wichmann, katutanssiopettajat, ja Laura Feodoroff Tuottaja: Reetta Aarre-Ahtio suurkaupunki, joka kätkee kortteleihinsa paljon

Lisätiedot

1. HYVÄ YSTÄVÄ. Ystävällinen Iloinen Luotettava Avulias Rehellinen Reipas Ei juorua Osaa pitää salaisuudet

1. HYVÄ YSTÄVÄ. Ystävällinen Iloinen Luotettava Avulias Rehellinen Reipas Ei juorua Osaa pitää salaisuudet 1. HYVÄ YSTÄVÄ Ystävällinen Iloinen Luotettava Avulias Rehellinen Reipas Ei juorua Osaa pitää salaisuudet 2 2. HYVÄ YSTÄVÄ Oletko itse ystävänä sellainen, minkä ominaisuuden kirjoitit? a. En koskaan 0

Lisätiedot

Abba Dancing Queen Abba Mamma Mia Adele Rolling in the deep Adele Chasing pavements Adele Make you feel my Love Adele Set fire to the rain Adele

Abba Dancing Queen Abba Mamma Mia Adele Rolling in the deep Adele Chasing pavements Adele Make you feel my Love Adele Set fire to the rain Adele Abba Dancing Queen Abba Mamma Mia Adele Rolling in the deep Adele Chasing pavements Adele Make you feel my Love Adele Set fire to the rain Adele Someone like you Alanis Morissette Ironic Alanis Morissette

Lisätiedot

Peltolan uutiset. Peltola Golfin jäsenlehti. Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30

Peltolan uutiset. Peltola Golfin jäsenlehti. Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30 Peltolan uutiset Peltola Golfin jäsenlehti Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30 Kädessäsi on Peltola Golfin ensimmäinen jäsenlehti. Sähköpostiin ja Peltolan nettisivuille

Lisätiedot

SAA. Lasten karaokelauluja

SAA. Lasten karaokelauluja A AAVIKKOLAULU AJA HILJAA ISI ANNA HYMYN TEHDÄ SILTAA ATSIPOPPAA AURINGON ALLA AUTOLAULU B BOMBAY BUUGA DUUGA DUU E ELEFANTTIMARSSI ELOHIIRI EN SULLE YSTÄVÄÄ TUODA SAA ETKÖ YMMÄRRÄ H HAMMASLÄÄKÄRISSÄ HERRA

Lisätiedot

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 Hei kaikille lukijoille. Olen Tytti Teivonen, matkailualan opiskelija Luksiasta. Olin työssäoppimassa Suzhoussa Kiinassa hotellissa kaksi kuukautta. Hotelli, jossa olin, on

Lisätiedot

LAUSESANAT KONJUNKTIOT

LAUSESANAT KONJUNKTIOT LAUSESANAT KONJUNKTIOT Ruusu ja Pampeliska ovat marsuja. Marja on vanhempi kuin Anna. Otatko teetä vai kahvia? JA TAI VAI (kysymyslause) MUTTA KOSKA (syy) KUN KUIN (vertailu) ETTÄ JOS SEKÄ Mari ja Matti

Lisätiedot

epostia Jyväskylän Versojen koteihin 2.12.2009

epostia Jyväskylän Versojen koteihin 2.12.2009 . (tulostettava pdf-versio) sivu 1(5) Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus Su 6.12. klo 16 Partiolaisten harjoitukset alkavat jo klo 15.15 Olethan silloin paikalla! Jyväskylän vapaaseurakunnassa (Puutarhakatu

Lisätiedot

ANDREA MARIA SCHENKEL HILJAINEN KYLÄ

ANDREA MARIA SCHENKEL HILJAINEN KYLÄ ANDREA MARIA SCHENKEL HILJAINEN KYLÄ SUOMENTANUT LEENA VALLISAARI GUMMERUS 3 Ympäristövastuu on osa Gummerus Kustannus Oy:n jokapäiväistä toimintaa. www.gummerus.fi/ymparisto Saksankielinen alkuteos Tannöd

Lisätiedot

1. Jälleen katsoa saan Jumalan Karitsaan. Intro: C I Em7 I F I F I C I C I G I G C I E/G# I Am Am/G I F I C I F/G I C I C

1. Jälleen katsoa saan Jumalan Karitsaan. Intro: C I Em7 I F I F I C I C I G I G C I E/G# I Am Am/G I F I C I F/G I C I C Jälleen katsoa saan Jumalan Karitsaan Intro: C I Em7 I F I F I C I C I G I G C I E/G# I Am Am/G I F I C I F/G I C I C C E F G C Jälleen katsoa saan Jumalan Karitsaan C G C G Kuinka kauniisti kaiken teki

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

Kansainvälisissä kilpailuissa noudatetaan ISU:n ikärajasääntöjä 108.2 ja 108.3.

Kansainvälisissä kilpailuissa noudatetaan ISU:n ikärajasääntöjä 108.2 ja 108.3. IKÄRAJAT - JÄÄTANSSI Kansainvälisissä kilpailuissa noudatetaan ISU:n ikärajasääntöjä 108.2 ja 108.3. Jäätanssiparit SM-seniori kummankin on pitänyt kilpailukauden alkuun (1.7.) mennessä täyttää 15 vuotta.

Lisätiedot

Allaahin, Armeliaimman Armahtajan Nimeen. 1. Luku. Kuka Allaah on? Allaah on Ar-Rabb (Hän, joka luo, pyörittää asioita ja omistaa kaiken.

Allaahin, Armeliaimman Armahtajan Nimeen. 1. Luku. Kuka Allaah on? Allaah on Ar-Rabb (Hän, joka luo, pyörittää asioita ja omistaa kaiken. Allaahin, Armeliaimman Armahtajan Nimeen. 1. Luku Kuka Allaah on? Allaah on Ar-Rabb (Hän, joka luo, pyörittää asioita ja omistaa kaiken.) Todistan, että ei ole mitään todellista palvomisen arvoista jumalaa

Lisätiedot

Nykyhetken konditionaali

Nykyhetken konditionaali Nykyhetken konditionaali 37. Käännä englanniksi. 1. Haluaisitko kupin kahvia? 2. En haluaisi olla onneton. 3. Millaista elämä olisi ilman sinua? 4. Meidän pitäisi pysyä yhdessä. 5. Vanhempani voisivat

Lisätiedot

MONIKON GENETIIVI (MINKÄ? KEIDEN?)

MONIKON GENETIIVI (MINKÄ? KEIDEN?) MONIKON GENETIIVI (MINKÄ? KEIDEN?) Lintujen täytyy muuttaa talveksi etelään. MONIKON GENETIIVIN KÄYTTÖ 1. OMISTUS (KENEN, KEIDEN?) Nämä sukset ovat noiden koululaisten. Tuossa kaupassa myydään vain lasten

Lisätiedot

Matti tapasi uuden naapurin Jussin. Matti: Hei, olen Matti. Asun talossa sinun rakennuksen oikealla puolella. Jussi: Hei! Olen Jussi, hauska tavata!

Matti tapasi uuden naapurin Jussin. Matti: Hei, olen Matti. Asun talossa sinun rakennuksen oikealla puolella. Jussi: Hei! Olen Jussi, hauska tavata! Matti tapasi uuden naapurin Jussin Matti: Hei, olen Matti. Asun talossa sinun rakennuksen oikealla puolella. Jussi: Hei! Olen Jussi, hauska tavata! M : Niin olet muuttanut uuteen taloon nyt. Miltä sinusta

Lisätiedot

The Adult Temperament Questionnaire (the ATQ, 77-item short form) AIKUISEN TEMPERAMENTTIKYSELY

The Adult Temperament Questionnaire (the ATQ, 77-item short form) AIKUISEN TEMPERAMENTTIKYSELY 2007 Mary K. Rothbart, D. E. Evans. All Rights Reserved. Finnish translation: Professor Katri Räikkönen-Talvitie and the Developmental Psychology Research Group, University of Helsinki, Finland The Adult

Lisätiedot

Musiikkipäiväkirjani: Tanssitaan ja liikutaan (DM1) Liikutaan kuten (karhu, nukahtava kissa, puun lehti, puu myrskyssä).

Musiikkipäiväkirjani: Tanssitaan ja liikutaan (DM1) Liikutaan kuten (karhu, nukahtava kissa, puun lehti, puu myrskyssä). Musiikkipäiväkirjani: Tanssitaan ja liikutaan (DM1) Liikutaan kuten (karhu, nukahtava kissa, puun lehti, puu myrskyssä). Musiikkipäiväkirjani: Tanssitaan ja liikutaan (DM1) Liikutaan kuten (karhu, nukahtava

Lisätiedot

The fairy had beautiful long hair which swayed. Keijulla oli kauniit pitkät hiukset, joita tuuli hiljaa

The fairy had beautiful long hair which swayed. Keijulla oli kauniit pitkät hiukset, joita tuuli hiljaa Keijulla oli kauniit pitkät hiukset, joita tuuli hiljaa heilutti. Ja hiuksissa olevat sata pientä tiukua helisivät hennosti. Karhu ja hirvi kääntelivät päätään puolelta toiselle ja ihastelivat keijua.

Lisätiedot

Travel General. General - Essentials. General - Conversation. Asking for help. Asking if a person speaks English

Travel General. General - Essentials. General - Conversation. Asking for help. Asking if a person speaks English - Essentials Voisitko auttaa minua? Asking for help Puhutko englantia? Asking if a person speaks English Puhutteko _[kieltä]_? Asking if a person speaks a certain language En puhu _[kieltä]_. Clarifying

Lisätiedot

PIHALLA (WORKING TITLE) by Tom Norrgrann & Nils-Erik Ekblom. Mikun koekuvausmateriaali

PIHALLA (WORKING TITLE) by Tom Norrgrann & Nils-Erik Ekblom. Mikun koekuvausmateriaali PIHALLA (WORKING TITLE) by Tom Norrgrann & Nils-Erik Ekblom Mikun koekuvausmateriaali MUSTA RUUTU. Kuulemme musiikkia. Ruudun oikeaan ala-laitaan ilmestyy grafiikkaa: SANNA on POKEttanut sinua. S0 INT.

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

Reetta Minkkinen

Reetta Minkkinen 28.4.2016 Reetta Minkkinen Perhe Koska kertaus on opintojen äiti (minun) kirjani. (sinun) kirjasi. hänen kirjansa. (meidän) kirjamme. (teidän) kirjanne. heidän kirjansa. Muistatko: 5 perheenjäsentä 5 eläintä

Lisätiedot

Karita Nyqvist. Täydesti tuntien. runoja

Karita Nyqvist. Täydesti tuntien. runoja Karita Nyqvist Täydesti tuntien runoja Täydesti tuntien Karita Nyqvist Ulkoasu: R. Penttinen Kustantaja: Mediapinta, 2011 ISBN 978-952-235-283-5 Iloa ja eloa 5 6 Ajatusloitsu Anna onnen olo otsaani hivele

Lisätiedot

Ulkoilua Kuolimon äärellä!

Ulkoilua Kuolimon äärellä! Ulkoilua Kuolimon äärellä! Kuolimon ympäristö tarjoaa loistavat mahdollisuudet ulkoiluun ja luonnosta nauttimiseen. Rantametsissä on kilometreittäin merkittyjä retkipolkuja ja monin paikoin myös laavuja

Lisätiedot

Saimaan sampanjabaari

Saimaan sampanjabaari e l l a m o l Kesä nnaan Savonli Saimaan sampanjabaari Sisällys Pääkirjoitus Minulle paras hetki Savonlinnan alkukesässä on se, kun keskustan lukuisat terassiravintolat avaavat pitkän talven jälkeen ovensa.

Lisätiedot

Kiveen. hakattu 2/2013. Aleksis Kiven peruskoulu

Kiveen. hakattu 2/2013. Aleksis Kiven peruskoulu Kiveen hakattu 2/2013 Aleksis Kiven peruskoulu Sisällysluettelo Pääkirjoitus Minun proggikseni 3 Proggislogokilpailu 2013 5 Sarjakuvia 6 Koulu alkoi ja musiikki soi 10 Koululehti sai nimen 12 Lomatoivoituksia

Lisätiedot

SUNSET, KUIN SUORAAN KARTSALTA REVÄISTYT

SUNSET, KUIN SUORAAN KARTSALTA REVÄISTYT SUNSET, KUIN SUORAAN KARTSALTA REVÄISTYT SYNTYMÄ Vuonna 1968 kaksi neljätoistavuotiasta, rokkimusiikista sekaisin mennyttä poikaa istui Siltabaarissa levyautomaatin äärellä. Kahdellakymmenellä pennillä

Lisätiedot

Thaimaa Rayong 26.1.-2.2.2015

Thaimaa Rayong 26.1.-2.2.2015 Thaimaa Rayong 26.1.-2.2.2015 Rayong Marriott Resort Rayongin alue tuli vähän yllättäen osaksi tämän kertaista Thaimaan matkaamme. Olemme niin intohimoisia hiekkarantakävelijöitä eli varpaistelijoita,

Lisätiedot

Tuloksellisen yhteistyön anatomia, verkottumisen kollektiivinen nerous.

Tuloksellisen yhteistyön anatomia, verkottumisen kollektiivinen nerous. Tuloksellisen yhteistyön anatomia, verkottumisen kollektiivinen nerous. Vaikuta ja vaikutu 17.09.2009 marko.parkkinen@seedi.fi +358445802676 1 Verkottumisesta puhuttaessa on hyvä muistaa, että ihminen

Lisätiedot

Selvä Pyton. Mitä saisi olla? Vuoden ikäiselle tulisi. Selvä. Pistetään pussi tuota, ja joku pieni namupala aikuisillekin.

Selvä Pyton. Mitä saisi olla? Vuoden ikäiselle tulisi. Selvä. Pistetään pussi tuota, ja joku pieni namupala aikuisillekin. O-oletko sä masa? Riippuu kuka kysyy. Mammakerholaiset vinkkasivat, että täältä saisi kamaa. Sitten mennään sinisellä unella. Lapsi todennäköisesti herää kerran tai pari, mutta sammuu kyllä kuin saunalyhty.

Lisätiedot

TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU

TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU a) TEKSTIVIESTIN KIRJOITTAMINEN Hei Minna! (Hei!) (Kiitos viestistä(si).) Asia lyhyesti Terveisin Minna / T. Minna / Terveisin Minna Aho (MUISTA LÄHETTÄJÄ!!!) Kirjoita tähän

Lisätiedot

SYNTYMÄTTÖMILLE LAPSILLEMME

SYNTYMÄTTÖMILLE LAPSILLEMME SYNTYMÄTTÖMILLE LAPSILLEMME MAA OLI AUTIO JA KYLMÄ I minä kävelin poispäin näistä päivistä jätin sudenjälkiä ettei minua etsittäisi polulla kohtasin tytön joka sanoi että on vapaus nauttia ei sitä kiinnostanut

Lisätiedot

Kansainvälinen neulontapäivä 12.6.2010 Taito Helskyssä!

Kansainvälinen neulontapäivä 12.6.2010 Taito Helskyssä! Kansainvälinen neulontapäivä 12.6.2010 Taito Helskyssä! Vaaleanvihreä patalappu asuu nyt Kruununhaassa Meritullinkadulla, vanhan jugendtalon sisäpihalle antavan huoneiston keittiössä. Lappu roikkuu kavereineen

Lisätiedot

Suomi 2A. Tiistai

Suomi 2A. Tiistai Suomi 2A Tiistai 14.2.2017 Tänään Sanatyypit Mennään! Rektio (verbi + sana) Mutta ensin Kotitehtävät: imperfekti, pikkusanat, matkailusanat, sanatyypit:kysymyksiä? Infoa Info: Suomi 2B Suomi 2B 28.2.-6.4.2017

Lisätiedot

Eväitä elämään lähiluonnosta hanke Toimintatuokiokortti

Eväitä elämään lähiluonnosta hanke Toimintatuokiokortti Aihe 3. luokan koulupäivä metsässä Tavoitteet englanti: verbit, luontosanasto, värit matematiikka: mittayksiköt ja geometria ympäristötieto: jokamiehenoikeudet käytetään kaikkia aisteja luonnon havainnoimisessa

Lisätiedot

Löydä päivävaelluksen hauskuus

Löydä päivävaelluksen hauskuus Päivävaelluksen suunnittelu FValitse jokin hauska ja mielenkiintoinen retkikohde. Jos liikutte ryhmänä, ota muut huomioon retkikohteen valinnassa. FOta selvää vaellusreitin pituudesta ja siitä, kuinka

Lisätiedot

CD:t. Lasten Musaboxi Vol. 2. Jussin Lastenlaulut. Lasten Musaboxi Vol. 3. Lasten Musaboxi Vol. 4. Lasten Musaboxi Vol. 1. Lasten Musaboxi Vol.

CD:t. Lasten Musaboxi Vol. 2. Jussin Lastenlaulut. Lasten Musaboxi Vol. 3. Lasten Musaboxi Vol. 4. Lasten Musaboxi Vol. 1. Lasten Musaboxi Vol. CD:t Jussin Lastenlaulut CD1 1. Viidakkolaulu 2. Pakkasherra 3. Manuela 4. Tapio 5. On syksy niin ihmeellinen 6. Tyttö Lapinmaan 7. Pilvipeiton alla 8. Laulu Havaijin 9. Katso äiti 10. Aavikkolaiva 11.

Lisätiedot

Timo Martikainen ICT, Varia. Matka Kiinassa

Timo Martikainen ICT, Varia. Matka Kiinassa Matka Kiinassa Reissu lähti liikkeelle 30.10.2016 Helsinki Vantaa -lentokentältä. Mukaan lähti 7 opiskelijaa ja ensimmäiseksi 1,5 viikoksi kolme opettajaa: Jarno, Arttu ja Heimo. Kaikkia vähän jännitti,

Lisätiedot

Bahá u lláh, Ridván muistio. www.bahai.fi/lamppu

Bahá u lláh, Ridván muistio. www.bahai.fi/lamppu Jumalallinen kevätaika on koittanut... Kiiruhda kaiken luomakunnan edessä ylistämään Jumalasi nimeä ja kaiuttamaan hänen kiitostansa, niin että kaikki luodut virvoittuisivat ja uudeksi muuttuisivat. Bahá

Lisätiedot

LähiTapiola vuonna 2020 miten menestymme?

LähiTapiola vuonna 2020 miten menestymme? LähiTapiola vuonna 2020 miten menestymme? LähiTapiola vuonna 2020 Palautekysely 22.8.2014 miten menestymme? Palautekysely 22.8.2014 Vastasiko asiaosuus odotuksianne? 4,96 1 1,5 2 2,5 3 3,5 4 4,5 5 5,5

Lisätiedot

ENNAKKOTEHTÄVÄT Ilves13 Piirileiri parrasvaloissa Evo, 25.7-2.8.2013

ENNAKKOTEHTÄVÄT Ilves13 Piirileiri parrasvaloissa Evo, 25.7-2.8.2013 T Ilves13 Piirileiri parrasvaloissa Evo, 25.7-2.8.2013 MAJAKKA Ikäkausi: tarpojat Määrä: 1 kpl / vartio MAJAKKA Tarpojavartio valloittaa Majakkaa koko Ilves13 -leirin ajan. Majakan ennakkotehtävä koostuu

Lisätiedot

Pääkirjoitus: Oppilaskunnan kuulumiset: Tässä ihana lukijamme uusin ViLu-numero.

Pääkirjoitus: Oppilaskunnan kuulumiset: Tässä ihana lukijamme uusin ViLu-numero. VILU Kevät 2016 Pääkirjoitus: Tässä ihana lukijamme uusin ViLu-numero. Penkkarit ja vanhojen tanssit menivät vilauksessa ja loma tulee vastaan, vaikka kuinka yrittäisit sitä vältellä. Luntakin on satanut,

Lisätiedot

poppy.razzi -kokoelma

poppy.razzi -kokoelma 2012 poppy.razzi -kokoelma I travel incognito, but always bring poppy razzi. Mihin sitten menetkin, ota poppy razzi mukaasi. Huipputrendikkäillä neonsävyilläni saat kynsistäsi salamana upean näköiset.

Lisätiedot

Kymmenet käskyt. Miehille- K. VALOVUORI Uusikaupunki. Kustantaja: «( to

Kymmenet käskyt. Miehille- K. VALOVUORI Uusikaupunki. Kustantaja: «( to Kymmenet käskyt Miehille- «( to Kustantaja: K. VALOVUORI Uusikaupunki. Kymmenen aroiokägkyä naineille miehille. Ensiinäinen käsky. Sinun tulee aina puheessasi osottaa että rakastat vaimoasi. Sinun pitää

Lisätiedot

MIHIN OIKEIN LUOTAT? JA KYSYMYS YLPEYDESTÄ JA NÖYRYYDESTÄ VARIKKO 23.8.2015

MIHIN OIKEIN LUOTAT? JA KYSYMYS YLPEYDESTÄ JA NÖYRYYDESTÄ VARIKKO 23.8.2015 MIHIN OIKEIN LUOTAT? JA KYSYMYS YLPEYDESTÄ JA NÖYRYYDESTÄ VARIKKO 23.8.2015 JES. 36:4-7 "Ilmoittakaa Hiskialle, että suurkuningas, Assyrian kuningas, sanoo näin: Mihin oikein luotat, kun luulet yhä olevasi

Lisätiedot

Ohjeita vainajan omaisille

Ohjeita vainajan omaisille Ohjeita vainajan omaisille Satakunnan sairaanhoitopiiri Päivitys 05/2016 Päivittäjä PA, rt 2 Hyvä omainen Olet menettänyt läheisesi. Se tuo mukanaan monia käytännön järjestelyjä, jotka pitää hoitaa surun

Lisätiedot

Kenguru Ecolier, ratkaisut (1 / 5) 4. - 5. luokka

Kenguru Ecolier, ratkaisut (1 / 5) 4. - 5. luokka 3 pisteen tehtävät Kenguru Ecolier, ratkaisut (1 / 5) 1. Missä kenguru on? (A) Ympyrässä ja kolmiossa, mutta ei neliössä. (B) Ympyrässä ja neliössä, mutta ei kolmiossa. (C) Kolmiossa ja neliössä, mutta

Lisätiedot

HUILU / FLUTE / FLÖJT. Herbert Lindholm

HUILU / FLUTE / FLÖJT. Herbert Lindholm HUILU / FLUTE / FLÖJT Herbert Lindholm KANSANSÄVELMIÄ HUILULLE sovituksia huilulle ja pianolle Album of Finnish Folk Tunes arrangements for Flute and Piano Flöjtalbum i finsk folkton Helin & Sons Helsinki

Lisätiedot

IHMINEN: kehonosat ja elimet

IHMINEN: kehonosat ja elimet IHMINEN: kehonosat ja elimet AIHE: S1: Kasvu ja kehitys (OPS 2014) IKÄLUOKKA: alkuopetus TAVOITTEET: Opetuskokonaisuudelle asetettuja käsitteellisenä tavoitteena on ihmisen kehonosien mieleen palauttaminen

Lisätiedot

suurempi valoisampi halvempi helpompi pitempi kylmempi puheliaampi

suurempi valoisampi halvempi helpompi pitempi kylmempi puheliaampi TEE OIKEIN Kumpi on (suuri) suurempi, Rovaniemi vai Ylitornio? Tämä talo on paljon (valoisa) valoisampi kuin teidän vanha talo. Pusero on (halpa) halvempi kuin takki. Tämä tehtävä on vähän (helppo) helpompi

Lisätiedot

Jaa jaa. Sarihan kävi Lyseon lukion, kun ei tuosta keskiarvosta ollut kiinni.

Jaa jaa. Sarihan kävi Lyseon lukion, kun ei tuosta keskiarvosta ollut kiinni. Welcome to my life Kohtaus X: Vanhempien tapaaminen Henkilöt: Sari Lehtipuro Petra, Sarin äiti Matti, Sarin isä Paju (Lehtipurot ja Paju istuvat pöydän ääressä syömässä) Mitäs koulua sinä Paju nyt käyt?

Lisätiedot

Suomen lippu. lippu; liputus, liputtaa, nostaa lippu salkoon

Suomen lippu. lippu; liputus, liputtaa, nostaa lippu salkoon Suomen lippu Suomessa on laki, miten saat liputtaa. Lipussa on valkoinen pohja ja sininen risti. Se on kansallislippu. Jokainen suomalainen saa liputtaa. Jos lipussa on keskellä vaakuna, se on valtionlippu.

Lisätiedot

Usko. Elämä. Yhteys.

Usko. Elämä. Yhteys. Usko. Elämä. Yhteys. Aina kun kokoonnumme yhteen seurakuntana, haluamme, että usko, elämä ja yhteys näkyvät keskellämme. Me uskomme Jumalan yliluonnolliseen voimaan. Jumalalle ei ole mikään mahdotonta!

Lisätiedot

Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION

Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION 18. elokuuta kello 14.30 Hki- Vantaan kentällä alkoi tämän vuotinen Twinning vierailumme kaksoiskamariimme Stadeen. Lento lähti 17.30, mutta puheenjohtajamme Jarno

Lisätiedot

Mitä on tapahtunut? -Emme ymmärrä mitään. -Tunne-elämä on jäissä. -Pikkuinen on edessä, mutta niin kaukana. -Hoitajat hoitavat Jaakkoa ja vanhempia

Mitä on tapahtunut? -Emme ymmärrä mitään. -Tunne-elämä on jäissä. -Pikkuinen on edessä, mutta niin kaukana. -Hoitajat hoitavat Jaakkoa ja vanhempia Jaakon elämä Emme uskoneet, että selviät, Emme uskoneet, että saisimme pitää sinut, Sinua hoivattiin, puolestasi rukoiltiin, välillä rukousta ei voinut lopettaa, se jatkui herkeämättä, hiljaa mielessä.

Lisätiedot

Aurinko nousi ja valaisi Ihmevaaran kaatopaikan. Jostain kuului hiljainen ääni. Lilli-kettu höristi korviaan. Mistä ääni kuului? Ei se ainakaan lintu

Aurinko nousi ja valaisi Ihmevaaran kaatopaikan. Jostain kuului hiljainen ääni. Lilli-kettu höristi korviaan. Mistä ääni kuului? Ei se ainakaan lintu Aurinko nousi ja valaisi Ihmevaaran kaatopaikan. Jostain kuului hiljainen ääni. Lilli-kettu höristi korviaan. Mistä ääni kuului? Ei se ainakaan lintu ollut. Ääni kuului uudestaan. - Sehän tulee tuosta

Lisätiedot

Tehtävät. ravintoon liittyvät tehtävät 1 4. Opiskelijaelämä ja ruokailu. Oma ruokarytmini. Minkä haluaisin olevan toisin? Oletko tunnesyöjä?

Tehtävät. ravintoon liittyvät tehtävät 1 4. Opiskelijaelämä ja ruokailu. Oma ruokarytmini. Minkä haluaisin olevan toisin? Oletko tunnesyöjä? Tehtävät 1 ravintoon liittyvät tehtävät 1 4 Opiskelijaelämä ja ruokailu Pohdi, miten ruokailusi on muuttunut opintojen aloittamisen jälkeen. 2 Oma ruokarytmini Millainen on oma ruokarytmisi? Oletko huomannut

Lisätiedot

LEIKIT KUKA PELKÄÄ HUUHKAJAA?

LEIKIT KUKA PELKÄÄ HUUHKAJAA? LEIKIT KUKA PELKÄÄ HUUHKAJAA? Yksi huuhkaja (kiinniottaja), loput viivalle. Huuhkaja huutaa kuka pelkää huuhkajaa?!, jonka jälkeen viivalla olevat yrittävät päästä toiseen päähän ilman, että huuhkaja koskee

Lisätiedot

Näiden tapahtumien jälkeen tuli keskustelua seurannut lainopettaja Jeesuksen luo kysyen Jeesukselta, mikä käsky on kaikkein tärkein.

Näiden tapahtumien jälkeen tuli keskustelua seurannut lainopettaja Jeesuksen luo kysyen Jeesukselta, mikä käsky on kaikkein tärkein. Mark.12:28-34: Muuan lainopettaja oli seurannut heidän väittelyään ja huomannut, miten hyvän vastauksen Jeesus saddukeuksille antoi. Hän tuli nyt Jeesuksen luo ja kysyi: "Mikä käsky on kaikkein tärkein?"

Lisätiedot

Omat rajat ja turvaohjeet

Omat rajat ja turvaohjeet Omat rajat ja turvaohjeet Jokaisella ihmisellä on oikeus omaan kehoonsa. Se tarkoittaa, että myös sinä päätät itse, kuka saa koskettaa sinua. Sinä saat myös päättää, mihin paikkoihin toinen ihminen saa

Lisätiedot

Marathon du Mont-Blanc 27.6.2010

Marathon du Mont-Blanc 27.6.2010 Marathon du Mont-Blanc 27.6.2010 Taustaa Mont Blancin maraton Marathon du Mont-Blanc juostiin 27.6.2010 jo 8. kerran. 23 km pituinen samalla lyhennetyllä reitillä juostava Cross du Mont Blanc juostiin

Lisätiedot

MARIA VOITELEE JEESUKSEN

MARIA VOITELEE JEESUKSEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) MARIA VOITELEE JEESUKSEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka on Betania, kylä lähellä Jerusalemia. b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin

Lisätiedot

RAKKAUDEN KATEKISMUS

RAKKAUDEN KATEKISMUS f" f- RAKKAUDEN KATEKISMUS POJILLE. / : ' ''/ Toinen painos Kustantaja: K. VALOVUORI, Uusikaupunki. liihdiieiiiiteiiiiii POJILLE. Teinen painos. Kustantaja: K. VALOVUORI, Uusikaupunki. i l:nea käsky.

Lisätiedot

4VENUS WARM UP. Bruno Mars: Just the way you are

4VENUS WARM UP. Bruno Mars: Just the way you are 4VENUS WARM UP Bruno Mars: Just the way you are 4x8 päänrullaus puolelta toiselle 8x8 olkapään pyöritys vuorotellen (4) kädenvenytys vuorotellen sivulle (4) x4 4x8 syvät hengitykset, kädet ylös ja alas

Lisätiedot