Musiikkia kesyttömän taivaan alta!

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Musiikkia kesyttömän taivaan alta!"

Transkriptio

1 Country ilta Musiikkia kesyttömän taivaan alta! Preerian tummetessa ryhmä stetsonpäisiä ja buutsijalkaisia ihmisiä kerääntyy yhteen: On Aika Juhlia! Achy Breaky Heart soi ja kannat kopisevat. Kitarariffi svengaa kuin hirvi ja lattialla tanssitaan rivitanssia; Hei, tämän kaikki osaavat! C mon!!! Hymy on herkässä ja jalat liikkuvat. Don t tell my heart, my achy breaky heart... Ja perään CCR:n musiikkia: Bad Moon Rising, Have You Ever Seen The Rain, Proud Mary, Who ll Stop The Rain, Cotton Fields ja Down On The Corner. Grillissä paistuvat ribsit, Coleslow salaattia mukaan ja olut helpottamaan janoa... Hey man, tämähän on vasta alkua! Dance The Night Away kutsuu Mavericksin biisi, Let s Go To Vegas pyytää Faith Hill ja Vegasista Chattahoocheehen vie Alan Jackson. Vieläkö jaksaisi ihastella Rosegardenia (Luvannut En Ruusutarhaa). Parin elämää suuremman balladin, Desperado ja Ain t That Just The Way (Näinkö Aina Meille Täällä Käy) aikana on hyvä pyyhkiä hikeä ja nojailla upeiden melodioiden tahdissa. Jos osaat englantia, niin tiedät, että näissä lauluissa on sitä aitoa tarinaa... Rakkautta ja unelmia, pettämistä ja jättämistä. Elämän koko kirjo löytyy Countrystä! Upeaa musiikkia!!! Jii-haa! Kuunnellaan hetki mitä countryn suurimpia tähtiä ollut Johnny Cash esitti: Folsom Prison Blues, I Walk The Line, Ring Of Fire, Highwayman... Callin Baton Rouge ja If Tomorrow Never Comes ovat taas uuden countryn supertähdeltä Garth Brooksilta. Illan aikana stetson tuskin pysyy päässä edes köytettynä lassolla, varsinkaan kun Whiskey Girl tai That ll Be The Day soivat! King Of The Road helpottaa hetkeksi tempoltaan kiihkeää iltaa, kun taas I Try To Think About Elvis kiihdyttää sen jälleen huippuun... Lauluja riittää, uskokaa pois! Ilta loppuu aina kesken kun on hauskaa, vaikka se kestää 2 x 45 minuuttia.

2 Euroviisu ilta Finland 12 points!!! Euroviisuiltana musiikki raikaa kun joukkueet mittelevät illan mestariesiintyjästä! Tänään ei Suomi jää pisteittä! Euroviisuissa jaetaan ryhmänne joukkueisiin ja joka joukkueesta joku/jotkut esiintyy. Osa porukasta voi toimia tanssiryhmänä aivan euroviisujen hengen mukaisesti! Show must go on!!! Jokaisesta joukkueesta valitaan myös yksi tuomari ja heillä on erityisen tärkeä tehtävä ohjelman kulussa: kilpailulle täytyy löytyä voittaja!!! Finland 12 points!!! Euroviisuissa on tärkeintä hauskanpito ja siksi tänään kilpaillaankin hymy huulilla ja muita esiintyjiä kannustaen!!! Iltaan voidaan ottaa myös lisäohjelmana tietokilpailu euroviisujen hengessä Kun kilpailut on kilpailtu, voittaja löytynyt ja shampanjat juotu, niin sitten minä soitan haluamaanne musiikkia vielä yhden setin (45 minuuttia) verran! EUROVIISUT á la Simodeus on nyt tilattavissa. Ilta loppuu aina kesken kun on hauskaa, vaikka se kestää 2 x 45 minuuttia. Juontajana, bändinä ja illan vetäjänä pukeudun tyylikkäästi pukuun tai smokkin valintanne mukaan!

3 Finnhittien ilta Ja lähes kuulet LP-levyn ratinan! Tänä iltana tanssitaan, ja jos mahdollista niin pöydillä! Luvassa on kattaus 60-, 70- ja 80-luvun suurimpia finnhittejä ja takuuvarmaa menomusiikkia: Dirlanda, R-A-K- A-S, Daa da daa da nostavat fiiliksen kattoon jo heti alkuun, eikä tunnelma hellitä koko illan aikana! Hiki virtaa kun biisi toisensa jälkeen vyöryy ämyreistä: Sata kesää tuhat yötä, Volga, Kun Chicago kuoli, Linda Linda, Menolippu, Charlie Brown, Banaania poskeen, Hengaillaan... näitähän riittää!!! Onhan illan aikana luvassa (tarvittaessa) myös rauhallisempaa menoa. Upeat balladit: Puhu hiljaa rakkaudesta, Paljon sanomatta jää, Rakkauden aamu, Kaksoiselämää, Syksyn sävel saavat parit nojailemaan toisiinsa, nuoruusmuistot palaavat ja lattia täyttyy varmasti! Joku alkaa yhteislaulun johon kaikki yhtyvät, nämä laulut tuovat mahtavia muistoja! Jos halutaan tanssia pareittain, niin tämän parempaa tanssimusiikkia EI LÖYDY! Paratiisi, Hyvännäköinen, Elämältä kaiken sain, Kalajoen hiekat, Jykevää on rakkaus, Tumma nainen, Lauantai-ilta, Rentun ruusu, Marilyn, Ikkunaprinsessa, Maa muuttukoon... Vieläkö? Kyllä vain, taan mennään ja lujaa: Poing-poing-poing, Amarillo, Suuret setelit, Tuuliviiri, Teuvo maanteiden kuningas, Tsingis Khan, Tuulen suojaan, Vielä on kesää jäljellä... Ilta on unohtumaton ja tiedät sen jo etukäteen! Näitä biisejä ei aika kuluta ja ne koskettavat ja tanssittavat vielä vuosienkin jälkeen! Ilta loppuu aina kesken kun on hauskaa, vaikka se kestää 2 x 45 minuuttia.

4 Ilta Välimerellä Illan aikana seilataan musiikillisesti Italiasta Espanjaan, Ranskaan, Turkkiin ja Kreikkaan! Ilta tuoksuu merelle, juomalle ja ruoalle! Cin cin! Tähän te taan on helppo yhdistää myös Välimeren rikasta ruokakulttuuria! Kierros voitaisiin aloittaa vaikkapa Italiasta. Sen lauluperinne elää vahvasti ohjelmistossani. Lähdetään Andrea Bocellin lauluilla, joko Con Te Partiro, Il Mare Calmo Della Sera, Melodramma tai La Luna Che Non C e. Ota lasi hyvää Chiantia käteen, istu ja nauti. Matka on alkanut! Ja sitten Ranskaan. Sekä Pariisi, Ranskan upea maaseutu että unohtumattomat viinilaaksot, niiden perinteiset talot ja mahtavat maisemat hurmaavat varmasti. Saman tekee ranskalainen musiikki: La Mer (Meri), Tu Te Reconnaitras (Nuoruus On Seikkailu), Hotel Normandy tai Aïcha ja totta kai lisää löytyy. Matkan kolmas maa on Espanja. Holá! Kuuluu ystävällisesti Pedrolta, kun siestan jälkeen hän ottaa kitaran jälleen käsiinsä! Mahtipontisesti kajahtavat tenorihelmet Regrese A Mi, Por Ti Sere sekä Granada ja sitten herkemmin Bella Maria De Mia Alma (Sieluni Kaunis Maria). Menojalkaa kutittaa Bailamos, Besame mucho, La Bamba ja Bamboleo! Sydän sykkii hurjasti ja kantapäät kopisevat! Vamos!!! Nyt mennään, kun aurinko paistaa!!! Taas palataan vaihteeksi Italiaan: Come Prima (Ensi Kerran), Io Che Non Vivo (En Koskaan), Parla Piu Piano (Puhu Hiljaa Rakkaudesta), Quarda Che Luna (Hopeinen Kuu), L Italiano (Olen Suomalanen), Dicitencello Vuie (Kertokaa Se Hänelle), O Sole Mio (Oi Aurinkoinen), Come Vorrei (Kuuleeko Yö) ja ilta on vasta puolessa välissä!!! Tarttuvia iskelmiä luvuilta: Buonasera Signorina, L edera (Päivin Öin), Lazzarella, Quien Sera (Keinu Kanssani), Quando Vedrai La Mia Ragazza (Odota En), Tintarella Di Luna (Oli Kuu, Oli Ilta), O Sole Mio (It s now or never), Torna A Surriento (Antaudu Rakkain) sekä tietenkin Volare (Taivaan Sinessä). Lisää vauhtia iltaan tuo Turkkilainen musiikki: Simarik on laulu Tarkanilta ja tosi tarttuva sellainen onkin!!! Kreikasta haetaan Dirlanda ja sekaan vähän italialaista: Laura Non C è, Gloria, L ombra Del Gigante, Dove C!é Musica, Ancora Un Minuto Di Sole ja pari rauhallisempaa Siamo Noi, In Assenza Di Te, Senza Una Donna. Melkein jo hengästyttää!!! Kuten huomaat, olen todella panostanut, että iltanne onnistuu. Pukeudun iltaan italialaisittain!

5 Italialainen ilta Suuria tunteita mahtavaan tilaisuteen! Olen klassisesti koulutettu tenori ja asiakkailtani tulleiden lukuisten pyyntöjen jälkeen valmistelin ohjelmistooni italialaisen illan. Se on täynnä musiikkia joka koskettaa! Tähän teemaan on helppo yhdistää upeaa italialaista ruokaa ja juomaa! Cin cin! Ilta voi alkaa! Luvassa on erikoisen upeita lauluja erikoisen tärkeään iltaan. Kauniita, mieleenjääneitä melodioita vuosien varrelta; romantiikkaa, kaipausta ja intohimoa! Aloitus on komea: Come Prima (Ensi Kerran), Quarda Che Luna (Hopeinen Kuu), Dicitencello Vuie (Kertokaa Se Hänelle), O Sole Mio (Oi Aurinkoinen), Io Che Non Vivo (En Koskaan), Parla Piu Piano (Puhu Hiljaa Rakkaudesta), L Italiano (Olen Suomalainen), Come Vorrei (Kuuleeko Yö) ja vielä vuosienkin jälkeen muistat niin Italian tuoksut ja maut kuin kosketuksenkin ja ehkä kertaat, miten musiikki vietteli. Niin se on aina tehnyt Italiassa!!! Italialaisen musiikin illasta puhuttaessa ei voi unohtaa luvun tarttuvia iskelmiä, suurin osa niistä on suomennettu ja laulan monet sekä suomeksi että italiaksi: Buonasera Signorina, Lazzarella, Quien Sera (Keinu Kanssani), Quando Vedrai La Mia Ragazza (Odota En), Tintarella Di Luna (Oli Kuu, Oli Ilta) O Sole Mio (It s now or never), L edera (Päivin Öin), Torna A Surriento (Antaudu Rakkain), sekä tietenkin Volare (Taivaan Sinessä). Paita on jo märkänä tanssimisesta tai ihan vain kuuntelemisesta! Ovatko nuo kaikki tosiaan italialaisia lauluja alunperin? Helppo vastaus: Si! Buongiorno!!! Uudempia italohittejä illan aikan kuullaan myös, mm. Eros Ramazzottilta, Laura Pausinilta, Zuccherolta ja Nek iltä. Olen pitänyt ohjenuoranani tanssittavuuden, nopeaa sekä hidasta, kaksin että ryhmässä: L ombra Del Gigante, Dove C!é Musica, Ancora Un Minuto Di Sole, Gloria, Siamo Noi, In Assenza Di Te, Senza Una Donna, Laura Non C è ovat juuri sitä sekä erittäin tuttuja radiosta ja TV:stä. Aina on joukossa joku, jonka sydäntä lähellä ovat upean tenorin Andrea Bocellin levyttämät ajattomat kappaleet: Con Te Partiro, Il Mare Calmo Della Sera, Melodramma sekä La Luna Che Non C e, ne ovat myöskin minun suosikkejani italialaisessa illassa. Näitä laulaessa tenori pääsee oikeuksiinsa, mutta ne antavat myös todellista haastetta esiintyjälle! Näitä ei ihan jokainen laula! Kuten huomaat, olen todella panostanut, että iltani onnistuu. Pukeudun italialaisen asiallisesti.

6 Kapteeni Kaskelotti Pidä varasi, sillä tässä tulee aito merirosvo! Kapteeni Kaskelotti viihdyttää niin lapsia kuin perheitä lauluillaan ja jutuillaan ja voi toimia myös tilaisuutenne juontajana. Aito merirosvo kun on, niin puvustus ja varustus ovat todella aidon näköisiä! Vyöltä löytyy kaukoputki ja päässä on 3 tuulen merirosvohattu! Merirosvotakin alareuna hipoo polvia ja korvassa killuu aito kultainen korvakoru. Vyön vierestä löytyy aito kultainen taskukello vitjoineen. On se hurjan näköinen! Kapteenin Kaskelottin repertuaariin kuuluvat laululeikit, kuten: Sutsisatsi, Värilaulu, Huugi Guugi, 5 pientä ankkaa, Pää-olkapää-peppu-polvet-varpaat, Bussilaulu, Valaskala, Jos sun lysti on ja Pumppulaulu, mutta on siellä myös vino pino lastenlauluja: Käy Muumilaaksoon, Peppi Pitkätossu, Mörri-Möykky, Päivänsäde ja menninkäinen jne. Porukalla kun lauletaan ja leikitään, niin kaikilla on hauskaa! Kapteeni Kaskelotti osaa muuten soittaa kitaraa! Jos haluatte kilpailuja ja leikkejä, niin niitä Kapteeni Kaskelottilla on varastossa vaikka kuinka monta! On Pumtsi pum, Euroviisut, Tietokilpailu ja Tartu mikkiinkilpailut! Nämä kaikki sopivat niin lapsille, perheille kuin aikusillekkin!

7 October Fest ilta On aika OKTOBER FESTIN! Laulua, tanssia, kilpailuja, leikkejä ja vitsejä = hillitöntä hauskanpitoa October fest on juomisen, hauskanpidon ja juomalaulujen juhlaa. Joku saattaa tosin syödäkin, eikä sen suhteen kannattaa olla tarkkana, nyt ei kaloreita lasketa. Eikä October festiä tarvitse viettää vain lokakuussa, vaan ihan milloin siltä tuntuu. Se on aika paikallaan!!! Ein Prosit! Eikä ole aitoa October festiä ilman kilpailuja. Legendaarinen olutviesti on yksi niistä tärkeimmistä. Viisaat ovat pohtineet seuraavia totuuksia kyseisestä kilpailusta: Siinä läikkyy läikkykööt, Siinä kuohuu kuohukoot, Siinä kastuu kastukoot, Siinä juostaan juostakoot, Siinä hikoillaan hikoiltakoot, Siinä myös juodaan ja paljon!!! Olutviestissä on tärkeintä hauskanpito, ja siksi tänään juodaan olutta tuplasti tavalliseen iltaan nähden. Illan aikana kilpaillaan myös muissa lajeissa kuin olutviestissä, valitaan ne yhdessä porukkanne mukaan! Illan aikana myös lauletaan, pääsääntöisesti tosin suomalaisia juomalauluja. Saksalaisia juomalaulujakin kuullaan myös illan aikana suoraan levyltä. Ei niitä juuri kukaan täällä osaa! Illan aikana myös tanssitaan tilaisuuteen sopivaa musiikkia, valitaan se yhdessä porukkanne mukaan! Illan aikana myös leikitään tilaisuuteen sopivia leikkejä, niitä löytyy vaikka kuinka monta! OKTOBER-FEST á la Simodeus on nyt tilattavissa. Ilta loppuu aina kesken kun on hauskaa, vaikka se kestää 2 x 45 minuuttia. Juontajana ja illan vetäjänä pukeudun nahkahousuihin, baijerin vyöhön ja Tirolilaishattuun!

8 Simosaurus Sau-sau kaikille!!! Hauskimmista hauskin lastenohjelma/tilaisuus vaatii paikalle aitoa Dinosaurusta! Sellainenhan kyllä löytyy: Simosaurus!!! 30 minuuttia täynnä menoa ja meininkiä! Luvassa on laululeikkejä koko ajaksi: Sutsisatsi, Värilaulu, Huugi Guugi, 5 pientä ankkaa, Pää-olkapää-peppupolvet-varpaat, Bussilaulu, Valaskala, Jos sun lysti on, Pumppulaulu ja mitä kaikkia niitä onkaan, pitävät lapset varmasti kiireisinä ja myös aikuiset saavat osansa näissä leikeissä! Simosaurus jutustelee ja kyselee kaikenlaista, joskus tosin vähän omituisiakin ja ihan itsestään selvyyksistä saadaan aikamoinen soppa, eihän saurus voi kaikkea ihmisten asioista tietää! Lopuksi opetellaan puhumaan saurusten kieltä! Simosaurus voi myös juontaa tilaisuuksia, omaan saurusmaiseen tyyliinsä! Ja varmasti on hauskaa! Sausau!!!

9 Ilta Karibialla Valot syttyvät kun ilta tummuu, olet juuri saapunut Karibialle! Jostain soi viettelevä bolero Bella Maria De Mi Alma (Sieluni Kaunis Maria) ja ilman täyttää huumaat tuoksut! Fiesta on alkamassa! Grillillä tirisee kana ja pöydät notkuvat etelän hedelmiä, voisiko ruoka maistua vielä paremmalta? Ei varmaan! Voisiko musiikki kuullostaa vielä paremmalta? Ei todellakaan! Karibian upeat rytmit hurmaavat: Sway (Keinu Kanssani), Besame Mucho, Corazon Espinado, Have You Ever Really Loved A Woman, Perfidia, Moon Was Yellow (Kun Kuu Jo Nousee)... joko tanssittaa? Illan vaihtuessa yöhön musiikki suorastaan pakottaa tanssimaan, lanteesi keinuu vaikket haluaisikaan: Bailamos, Conga, Eso Beso, La Bamba, Livin La Vida Loca, She Bangs, Mambo no 5, Smooth... Nythän vasta päästiin alkuun. Käväistään reggae rytmiin hengittävällä Jamaican upealla saarella: Sweat, No Woman No Cry, Baby I Love Your Way, I m Yours, I Shot The Sheriff, Could You Be Loved... Iltaan luo oman tunnelmansa suomilattarit: Kuubalainen Serenadi, Lauantai-ilta, Mies Joka Koskaan Ei Tanssi, Sinä Minä Taivas Kuu Ja Tähdet, Rahamies ja Surun Pyyhit Silmistäni! Osataan sitä meilläkin!!! Kuten huomaat, olen todella panostanut, että iltani onnistuu. Pukeudun asiallisesti Don Johnson Miami Vice-lookiin, valkoinen puku ja rento rantapaita.

10 50-luvun ilta Let s ROCK AROUND THE CLOCK! Ja tuo lause kertoo kaiken, tänään rokataan! Musiikki on upeaa ja suoraan kuin American Graffity elokuvasta! Rokki keikuttaa lantiota ja upeat balladit jyräävät, hiuksen on rasvattu, kukkamekko heilahtaa ja spittarin kannat kopisevat! Rock Around The Clockista se alkoi silloin ja alkaa myös tänään, don t step on my Blue Suede Shoes, baby laulaja pyytää ja esittelee komeita sinisiä mokkakenkiään!!! Näitä ei enää joka pojalta löydykkään. 50-luku oli aikaa, jolloin hampurilaiset, kokis ja rock n roll löivät itsensä todella läpi. Eikä se kuume ole hellittänyt! Tuon ajan musiikki on kaiken nykyisen rockin perustana, eikä se ruokakaan ole mihinkään kadonnut... Johnny B. Goode, Rock And Roll Music ja Roll Over Beethoven olivat Chuck Berryn valtavia hittejä jotka soivat edelleen tämän päivän elokuvissa ja joskus myös radiossa, That ll Be The Day oli taas Buddy Hollyn ohjelmistosta. Rock ja rokkitähdet tekivät tuloaan ja maailma oli polvillaan niiden edessä ja taitaa olla vieläkin... Upeita hitaita lauluja edustavat The Plattersin iki-ihanat: Smoke Get s In Your Eyes ja Only You. Entäpäs nämä, vieläkö muistat esittäjän: Put Your Head On My Shoulder, You Are My Destiny ja Diana? Oikein, Paul Anka oli esittäjänä ja herrahan kiertää edelleen. Are You Lonesome Tonight, Can t Help Falling In Love, Love Me Tender, One Night With You, Blue Moon... Joko muistat esittäjän? Auttaisiko: Jaihouse Rock, Tutti Frutti, Return To Sender, That s All Right Mama, Wear My Ring Around Your Neck, I Need Your Love Tonight, Don t Be Cruel tai Heartbreak Hotel? Arvasit ensimmäisellä oikein: ELVIS. The King Lives On, kuningas elää... Ja nämä ovat vain 50-luvun Elvis musiikkia. Lisää kuningasta omassa Elvis te lassaan, lue lisää! Tämä musiikki saa edelleen sukat pyörimään jaloissa: Rock And Roll Is Here To Stay!!! Pukeudun asiallisesti 50-luvun pukuun, valkoiseen paitaan, kapeaan kravaattiin ja tietysti sinisiin mokkakenkiin.

11 60-luvun ilta Koko ilta täynnä uskomattoman upeaa musiikkia! Let s Have A Party! Mitä muistat 60-luvusta? Ensimmäiset Beatles hysteriat? Tupeeraukset? Hipit? Motown? Woodstock? Jokaisella on omat muistonsa ja tämä ilta tuo ne varmasti takaisin. Pidä hatustasi kiinni... nyt mennään! Entä mitä 60-luvun bändejä muistat? Beatles, Rolling Stones, The Hollies, The Animals, Diana Ross & the Supremes, Steppenwolf, CCR, Procol Harum, Cliff Richard & the Shadows, The Christies, The Everly Brothers, Sam & Dave... vieläkö? Kaikkien näiden bändien teoksia löytyy 60-luvun illastani: All My Loving, She Loves You, And I Love Her, Can t Buy Me Love, Satisfaction, Paint It Black, Stop In The Name Of Love, Can t Hurry Love, Born To Be Wild, Cotton Fields, Proud Mary, Down On The Corner, Have You Ever Seen The Rain, A Whiter Shade Of Pale, I Could Easily Fall, Yellow River, All I Have To Do Is Dream, Soulman.. Huh huh, onhan noita ja vielä paljon lisää! Paljon on musiikkia myös eri laulajilta: Percy Sledge (When A Man Loves A Woman), Tom Jones (Delilah), Elvis (In The Ghetto, Suspicious Minds), Dusty Springfield (Always On My Mind, I Only Want To Be With You), Ricky Nelson (Hello Mary Lou), Wilson Picket (Mustang Sally), Roy Orbinson (Pretty Woman), Eric Clapton (Wonderfull Tonight), Dean Martin (Gentle On My Mind), Roger Miller (King Of The Road) ihan vain muutaman mainitakseni. Aina joutuu valitsemaan mitä jättää soittamatta näistä mahtavista lauluista illan aikana, kun sen kesto on 2 x 45 minuuttia. No vielä ei kannata ottaa huolta siitä, valitaan laulut sitten illan aikana. Kaikki on aina mukanani... ja Sinä teet valinnat! Pukeudun asiallisesti 60-luvun pukuun, kapeaan kravaattiin ja valkoiseen paitaan.

12 70-luvun ilta 70-luku on täynnä hämmästyttävän hienoa musiikkia! Stairway To Heaven, Hotel California, Starman, Livin Next Door To Alice, Mamma Mia, A Bridge Over Troubled Water... Ja nämä kaikki kuullaan 70-luvun te lassani!!! Tänä iltana lahkeet ovat leveät ja vaatteiden värit kirkaat, kannat korkeat ja hiukset pitkät! Ihan kuin 70-luvulla Minun 70-luvun iltani potkaisee käyntiin Easy livin, Stayin Alive, I Was Made For Lovin You tai Sweet Home Alabama! Tai jos halutaan vähän pehmeämpää aloitusta niin: Speak Softly Love, Lyin Eyes, Ain t That Just The Way tai No Woman No Cry. Ilta etenee tunnelman mukaan, juuri niin kuin haluat sen menevän! Illan aikana liikutaan tunnelmasta toiseen, 70-luvun musiikin myötä kaikki on mahdollista, biletysosastolta menomusaa: I Will Survive, Y-M-C-A, Dancing Queen, Do Ya Think I m Sexy, Gimme Gimme Gimme, Waterloo, Gloria, The Night Chicago Died, Hot Stuff... Rockia: Get On, Crazy Little Thing Called Love, Leader Of The Gang, Roadrunner... Finnhitsejä: R-A-K-A-S, Dirlanda, Daa da daa da, Charlie Brown, Poing-poing-poing... Hitaita: Paljon Sanomatta Jää, Syksyn Sävel, Rakkauden aamu... Lauluista on runsauden pula: mitä soittaa tänään ja mitä jättää ensi kertaan? Antaa tunnelman valita biisit, jos tanssittaa niin menomusaa, jos kuunnellaan niin rauhallisempaa, molempia löytyy yllin kyllin! Ja paljon jää ensikertaankin! Pukeudun asiallisesti 70-luvun asusteisiin, lahkeet on leveät, paidassa upeat kuosit ja isot kaulukset sekä kaiken kruunaa samettijakku ja iiiiiiiisot silmälasit.

13 80-luvun ilta It s the Final Countdown! Nyt alkaa tosi biletys! Vuosikymmen täynnä rockin klassikoita: Summer Of 69, Livin On A Prayer, I Love Rock n roll, Gimme All Your Lovin, Runaway, You Give Love A Bad Name, Eye Of The Tiger, Don t Break My Heart Again... Kun on aika tanssia, tästä ei musiikki parane, tukku popin klassikoita: Billie Jean, You re My Heart You re My Soul, I m So Excited, Call Me, Relax, Like A Virgin, It s A Sin, Words, Caribbean Queen, Sweet Dreams, Conga, I Just Died In Your Arms... Tai kun on aika läheisyyden, luvassa on upeita hitaita klassikoita: Forever Young, Hard For Me To Say I m Sorry, Careless Whisper, We Are The World, Black Velvet, Hello, Baby I Love Your Way, Lady, The Rose, Never Say Goodbye... Unohtamatta kotimaisen rockin kattausta 80-luvulta: Dingo, Popeda, Eput, Pelle Miljoona, Mamba... ja mielettömän hienoja biisejä riittää koko illaksi: Levoton Tuhkimo, Autiotalo, Pitkä Kuuma Kesä, Matkalla Alabamaan, Sukset, Kitara Taivas Ja Tähdet, Nyt Reppu Jupiset, Vuonna 85, Tahdon Rakastella Sinua, Mitä Yhdestä Särkyneestä Sydämestä... Tämä ilta on täynnä toinen toistaan loistavampia klassikoita, valitse itse mitä soitetaan. Illan jälkeen ei enää mikään ole entisellään, I Surrender on aika antautua musiikin vietäväksi! Taivas oli tässä, I m in Heaven!!!

14 Elvis elää! Kumman haluat: koko ilta Elviksen unohtumatonta musiikkia vai sittenkin Elviksen vartin mittainen säkenöivä setti... Siinäpä vasta kysymys. Elvis joka tapauksessa räjäyttää potin ja tekee illastasi unohtumattoman. That s All Right! Valot välkkyvät, musiikki lumoaa ja lanne keinuu! Las Vegas ajan valkoisessa puvussa Elvis tulee lavalla, laulaa ja valloittaa yleisön. Kierros yleisön joukossa kun Love Me Tender soi aikana saa (ainakin) naiset hurmioon. Mielettömän hienot balladit seuraavat toisiaan Can t Help Falling In Love, In The Ghetto, Are You Lonesome Tonight, Always On My Mind, The Wonder Of You, One Night With You, You Don t Have To Say You Love Me... Eikä rokkikansaakaan ole unohdettu: Jailhouse Rock, Blue Suede Shoes, Hound Dog, Teddy Bear, Burning Love, Hard Headed Woman, Long Tall Sally, Heartbreak Hotel... Tämä musa rokkaa!!! Koko illaksi riittää upeaa musiikkia Elviksen valtavasta tuotannosta: Suspicious Minds, It s Now Or Never, Don t Be Cruel, All Shook Up, Devil In Disquise, Fool Such As I, Kiss Me Quick, Good Luck Charm... Listaa riittäisi lähes loputtomiin! Tärkeintä on kuitenkin mies ja musiikki. Nyt se on tilattavissa tapahtumaasi!!! Pukeudun erittäin asiallisesti Elviksen 70-luvun Las Vegas kauden valkoisiin asusteisiin, kimallusta riittää ja tukka on upea!

15 Tartu mikkiin! Nyt pidetään hauskaa!!! Fun fun fun... Tänään kuka vain saa tarttua mikkiin ja laulaa pisteet kotiin! Paras tietäjä palkitaan, joskus jopa ruhtinaallisesti. Nyt ei laulutaito ole se tärkein kriteeri vaan innokkuus ja osaaminen. Osa porukasta pääsee esilaulajiksi joiden lauluesityksestä muiden pitäisi päätellä, mitä laulua he laulavat. Kuullostaa helpolta ja joskus se sitä onkin, muttei läheskään aina... uskokaa pois! Kuka ensimmäisenä tietää esitettävän biisin, hyppää lavalle, tarttuu mikkiin ja antaa palaa mukana!!! Illan aikana kertyneet pisteet lasketaan ja lopuksi parhaiten tiennyt palkitaan. Tässä ei siis kilpailla joukkueina, vaan jokainen omana itsenään, jolloin mahdollisia voittajia ovat kaikki salissa olevat! Eikun kisa käyntiin! Musiikki tietysti vaihtelee esilaulajien mukaan, samoin esitysten taso... mutta kaikilla on tosi hauskaa ja ilta menee kuin siivillä! Tänään on tärkeintä hauskanpito ja siksi kilpaillaankin hymy huulilla ja muita esiintyjiä kannustaen!!! Iltaan voidaan ottaa myös lisäohjelmana tietokilpailu tartu mikkiin ohjelman hengessä. Kun kilpailut on kilpailtu, voittaja löytynyt ja shampanjat juotu, niin sitten minä soitan haluamaanne musiikkia vielä yhden setin (45 minuuttia) verran! TARTU MIKKIIN á la Simodeus on nyt tilattavissa. Ilta loppuu aina kesken kun on hauskaa, vaikka se kestää 2 x 45 minuuttia. Juontajana, bändinä ja illan vetäjänä pukeudun tyylikkäästi pukuun tai smokkin valintanne mukaan!

16 Juice-ilta Juicen vauhdikkaat, hauskat ja herkät biisit heräävät taas eloon. Huumori kukkii, rokki raikaa ja herkkyys koskettaa: Mies tuli vuonolta, näyttäen huonolta (Norjalainen villapaita), Kumpa sinut tuntisin paremmin, silloin ehkä oppisin itsenikin (Kaksoiselämää), Nyt on iloinen Einari se kun pyörä ei narise (Einarin polkupyörä), Daisarit, ja ne rauhasta muistuttaa (Daisarit) ja Osaan sanoa kymmenellä kielellä kiitos! (Rakkauden haudalla). Kuinka nokkelasti hän osasikaan kääntää asiat vähän eri näkökulmaan, Mestarismies todellakin. Tänä iltana on Juicen ikimuistettavaa musiikkia luvassa 2 x 45 minuuttia. Joko mies ja akustinen kitara meiningillä tai taustanauhojen kanssa, ei sillä niin väliä. Ilta ja sen tunnelman jää joka tapauksessa sydämeen soimaan. Tänään saa laulaa mukana, nämä viisut kaikki osaa! Katu täyttyy askelista... Mä taivalsin läpi tuulen ja tuiskun... Silmissäni orpo katse lapsen eksyneen... Tunnistitko biisit? Ja tässä vasta alkua: Riisu yltäni tähtivyö viivy vielä huomiseen... Yksinäisyys ympärillä joskus ottaa hahmon ihmisen... Me ennen kimpassa kuljettiin... Riittääkö? Ei varmaan! Legendaarisia rokkibiisejä kahmalokaupalla: Einarin polkupyörä, Napoleonin mopo, Elämässä pitää olla runkkua sekä Kuopio tanssi ja soi. Koskettavia balladeja rakkauden rajalta: Syksyn sävel, Paperitähdet, Kaksoiselämää ja Rakkauden haudalla. Huumoria koko sydämestä: Norjalainen villapaita, Isoisän hinttipussi, Ekumeeninen jenkka, Sika, Eesti, Se oli jautaa, Ei elämästä selviä hengissä ja Pilvee pilvee pilvee. Sekä tukku Suomirokin muistettavimpia klassikoita: Viidestoista yö, Marilyn, Musta aurinko nousee, Jyrki boy sekä Juankoski here I come. Juice iltaan pukeudun rennosti, tänään musiikki ja tarinat ovat pääosassa.

17 Kirka-ilta Kirkat mielettömän upeat biisit yli 40-vuotisen laulajauran varrelta räjäyttävät illan! Uransa aikana Kirka ehti laulaa vaikka mitä ja täytyy tunnustaa, oli erittäin vaikea valita NE PARHAAT BIISIT kun hyvää musaa oli niin paljon, eikä kaikkia lauluja luonnollisesti voinut ottaa. Isoimmat hitit totta kai, mutta kun haluan laulaa myös muuta kuin pelkkiä listaykkösiä, niin ne tuottivatkin sitten eniten päänvaivaa. Mielestäni sain kuitenkin loistavan ja erittäin monipuolisen kattauksen poikkeuksellisen lahjakkaalta laulajalta! Aluksi vino pino erinomaisia lauluja uran alkupuolelta 60-luvulta: Alku kaiken kauniin, Hetki lyö, Pääsi rinnallein painuu, Ehkä suukon antaa saan, Viimeiseen mieheen ja Leijat. Herkkääkin herkempiä biisejä sekä todellisia Suomirokin helmiä. 70-luvulla Kirka oli päässyt todella vauhtiin ja oli yksi Suomen kovimpia nimiä. Valtavat kesäkiertueen seurasivat toisiaan ja hitteja piisasi: Silta yli synkän virran, Kulman kundit, Venus, Varrella virran, Taas nousen junaan sekä tietenkin Daa da daa da (tai oikeastaanhan tämä oli Sammyn hitti, mutta suvussa pysytään). 80-luvulla räjähtivät ne uran isoimmat hitit, jotka tänään ehdottomasti kuullaan. Syksyn sävel voitto teki miehestä jälleen ykköstähden musiikkitaivaalle: Surun pyyhit silmistäni, Hengaillaan, Ota lähellesi, Born to be wild, Sä vain, Kaksin rannalla yksinäiset ja Kesäilta. Kirka teki loppuun asti upeaa musiikkia: Sydämeen viilsit haavan ja Niin paljon se sattuu ovat 90-luvun ja 2000-luvun lauluja. Moni laulu jäi rannalle, mutta ehkäpä joku päivä ne löytävät tiensä ohjelmistooni ja Kirka-illan repertuaariin. Kirka-iltaan pukeudun rennosti, tänään mies ja hänen upea musiikkinsa ovat pääosassa.

18 Skotti-ilta = wiski-ilta Slainte! Maistuisiko ilta mukavien ihmisten ja mallaswiskin seurassa? Skotlanti on täynnä upeita maisemia, ystävällisiä ihmisiä, poikkeuksellisen vaikeaa murretta, miehiä kilteissä, säkkipillien ujellusta, omituisen näköisiä lehmiä, hienoja tislaamoita ja loistavia wiskejä. Tänään on aika tutustua tähän meille vähän tuntemattomampaan maahan ja skottilaisten elämän eliksiiriin, wiskiin ja nimen omaan yhdestä maltaasta valmistettuihin single malt wiskeihin. Vaikka alkuperäinen idea wiskin tekemisestä ei tulekaan Skotlannista, ovat he jalostaneet tämän jalon tuotteen maun huippuunsa. Skotlannissa on 6 eri wiskialuetta joidenka tuotteet ovat todellakin toisistaan poikkeavia. Esimerkiksi Islayn saarella tehdyt viskit ovat voimakkaan turpeisia ja savuisia, kun taas Spey-joen alueella tuotetut ovat makeita, puhtaita ja hienoaromisia. Skotlannin viskin tuotantoalueet jaetaan karkeasti Ylä- ja Alamaahan sekä saariin. Ylämaat (Highland) esim: Dalmore, Dalwhinnie, Glenmorangie ja Glenturret. Alamaat (Lowland) esim: Glenkinchie ja Auchentoshan. Speyside esim: The Macallan, Balvenie, The Glenlivet, Glenfiddich ja Knockdhu. Saariwiskit esim: Highland Park, Scapa, Talisker (Skye), Isle of Jura (Jura) ja Arran. Islay saari esim: Ardbeg, Bowmore, Bruichladdich, Bunnahabhain, Caol Ila, Kilchoman (uusi maatilatislaamo, ensimmäinen virallinen pullote julkaistu ), Lagavulin ja Laphroaig Port Ellenin tislaamo on lopetettu vuonna Cambeltown esim: Longrow ja Springbank. Skotti-ilta on erittäin mielyttävä tapa päästä hajulle ja myös vähän maulle siitä mitä wiski parhaimmillaan on. Istutaan leppoisasti pöydän ääressä, minä tarinoin Skotlannista ja wiskeistä, näytän valokuvia tislaamoista ja tislausprosessista, ihmisistä, luonnosta ja kuvankauniista taloista. Usko pois, kaksi tuntia menee kuin siivillä. Tämän jälkeen jokainen haluaa päästä käymään kelttiläisten maassa ja ehkä löytää wiskistä elämää sulostuttavan harrastuksen. SKOTTI-ILTA á la Simodeus on nyt tilattavissa. Ilta loppuu aina kesken kun on hauskaa, vaikka se kestää noin 2 x 60 minuuttia. Juontajana ja illan vetäjänä pukeudun tietenkin kilttiin!

19 Hääbändi Tarjolla Suomen ehdottomasti monipuolisin hääbändi! Kaikki on kunnossa. Hääpaikka koristeltu viimeisen päälle, ruoka oli loistavaa ja vieraat odottavat seuraavaa, pitkäänodotettua numeroa. Hääpari on lavalla ja valmiina tanssimaan. Sulhanen pyörittää hermostuneesti päätään, kohta se alkaa. Häävalssi. Onneksi bändin häävalsseissa oli reilusti valinnan varaa, noin neljästäkymmenestä valssista löytyi helposti se oikea. Olisihan vaihtoehtona ollut myös joku kaunis rakkauslaulu häätanssiksi. Niitä bändillä oli ohjelmistossa ainakin 100 erilaista: Sinä vain, You raise me up, Con te partiro, Romanssi, Love me tender, The power of love ja monia muita. Vanhempia ehkä pitänee muistaa myös perinteisemmällä tanssimusalla ennenkuin aloitetaan ankara biletys! Ja bilemusa jatkuukin tietenkin myöhään iltaan. Nyt pidetään hauskaa! Simodeus on varmasti Suomen monipuolisin hääbändi. Biisejä listalla on noin 900, perus tanssimusiikista ja finnhitseistä suomirokkiin, luvun bilehiteistä tämän päivän kansainvälisiin hitteihin. Ruokailun taustalle löytyy totta kai upeaa tunnelmamusiikkia toiveidenne mukaan. Ohjelmistossa on myös lukuisia teemoja, jos häänne on vaikka 50-, 60-, 70- tai 80-luku henkiset. Miten olisi häät Karibian tyyliin? Tai country-tyyliin? Entäs iskelmähäät? Häitä olen soittanut jo noin 160 hääparille, kaikki erilaisia, kaikki upeita! Lapsetkin on huomioitu. Simosaurus ja Kapteeni Kaskelotti viihdyttävät tarvittaessa mukaansatempaavilla lauluilla ja leikeillä. Illan päätteeksi voin järjestää karaoken, jos porukassa on laulukärpäsen puraisemia. Näillä eväillä saadaan häistäsi varmasti ikimuistoiset. Videoita miltä kuullostan ja näytän, löytyy etusivulta. Lähetän myös yleensä biisilistan hääparille hyvissä ajoin, joista voi itse valita illan aikana soitettavaa musiikkia. Ihan jokaista biisiä ei tarvitse eikä kannatakaan valita, mutta sellainen linja, minkätyylinen uppoaa. Kuten huomaat, olen todella panostanut, että iltanne onnistuu. Puku on luonnollisesti pukeutumiskoodini, jos ei sitten olla teemallisissa häissä. Musiikkia ja ohjelmaa tulee 3-4 x 45 minuuttia ja karaoke jatkuu tietenkin siihen asti kun sovitaan.

anna minun kertoa let me tell you

anna minun kertoa let me tell you anna minun kertoa let me tell you anna minun kertoa I OSA 1. Anna minun kertoa sinulle mitä oli. Tiedän että osaan. Kykenen siihen. Teen nyt niin. Minulla on oikeus. Sanani voivat olla puutteellisia mutta

Lisätiedot

Kumina Music Oy ohjelmat 2016

Kumina Music Oy ohjelmat 2016 Kumina Music Oy ohjelmat 2016 COCKTAIL- TILAISUUDET JA JUHA- ILLALLISET JA KONSERTIT Tessa Virta ja Olli Peuhu duo (Piano/ laulu, kontrabasso) Tessa Virta Trio (Piano/laulu, kitara ja kontrabasso) Katso

Lisätiedot

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia.

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. LAUSEEN KIRJOITTAMINEN Peruslause aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. minä - täti - ja - setä - asua Kemi Valtakatu Minun täti ja setä asuvat

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Lähdetään matkaan Tänään lähdetään hyvän paimenen matkaan. Aamulla paimen huomasi, että yksi hänen lampaistaan on kadoksissa. Tallella on 99 lammasta, mutta yksi,

Lisätiedot

Siru & Saturnus ohjelmistoa 25.1.2011

Siru & Saturnus ohjelmistoa 25.1.2011 Siru & Saturnus ohjelmistoa 25.1.2011 Aamu Aamu toi, ilta vei Aikaan täysikuun Aikuinen Nainen Ajetaan tandemilla Akseli ja Elina All I have to do is dream Amor Amor Andre Anna käsi Autiotalo Black magic

Lisätiedot

JOULUN TUNNELMA. Ken saavuttaa nyt voi joulun tunnelmaa niin parhaimman lahjan hän itselleen näin saa.

JOULUN TUNNELMA. Ken saavuttaa nyt voi joulun tunnelmaa niin parhaimman lahjan hän itselleen näin saa. JOULUN TUNNELMA Nyt joulun kellot näin kaukaa soi, joulurauhaa julistaa. Äänet hiljentyvät kaupungin ja on kiire jäänyt taa. Nyt syttyy tähdet nuo miljoonat jokaiselle tuikkimaan. Jälleen kodeissa vain

Lisätiedot

LAUSETREENEJÄ. Kysymykset:

LAUSETREENEJÄ. Kysymykset: LAUSETREENEJÄ Kysymykset: Mikä - kuka - millainen? (perusmuoto) Mitkä ketkä millaiset? (t-monikko) Minkä kenen millaisen? (genetiivi) Milloin? Millainen? Minkävärinen? Minkämaalainen? Miten? Kenellä? Keneltä?

Lisätiedot

4.1 Samirin uusi puhelin

4.1 Samirin uusi puhelin 4. kappale (neljäs kappale) VÄRI T JA VAATTEET 4.1 Samirin uusi puhelin Samir: Tänään on minun syntymäpäivä. Katso, minun lahja on uusi kännykkä. Se on sedän vanha. Mohamed: Se on hieno. Sinun valkoinen

Lisätiedot

MEETING PEOPLE COMMUNICATIVE QUESTIONS

MEETING PEOPLE COMMUNICATIVE QUESTIONS Tiistilän koulu English Grades 7-9 Heikki Raevaara MEETING PEOPLE COMMUNICATIVE QUESTIONS Meeting People Hello! Hi! Good morning! Good afternoon! How do you do? Nice to meet you. / Pleased to meet you.

Lisätiedot

1. ROUGH BOY 13,50 Holy Smoken perusburger. Itsetehty pihvi, paahdettu sämpylä, tomaattia, jäävuorisalaattia, talon omaa

1. ROUGH BOY 13,50 Holy Smoken perusburger. Itsetehty pihvi, paahdettu sämpylä, tomaattia, jäävuorisalaattia, talon omaa THE MENU BURGERS HAMPURILAISET 1. ROUGH BOY 13,50 Holy Smoken perusburger. Itsetehty pihvi, paahdettu sämpylä, tomaattia, jäävuorisalaattia, talon omaa majoneesia, maustekurkkua, pikkelöityä punasipulia

Lisätiedot

David Gilmour - On An Island

David Gilmour - On An Island David Gilmour - On An Island David Jon Gilmour on englantilainen kitaristi, joka on tullut tunnetuksi Pink Floydin kitaristina. Hän syntyi 6. maaliskuute 1946. David Gilmour teki ensimmäisen, nimikko sooloalbuminsa

Lisätiedot

B Blue suede shoes Elvis Rock`n roll Born to be wild Kirka/Steppenwolf Rock Burning love Elvis Rock`n roll

B Blue suede shoes Elvis Rock`n roll Born to be wild Kirka/Steppenwolf Rock Burning love Elvis Rock`n roll PASI KIVIMÄKI & N.Y.T. OHJELMISTO: Päivitetty 31.1.2015 A Aamu Pepe Willberg Finnhits Aamu Airistolla Olavi Virta Aamuun on hetki aikaa Charles Plogman Iskelmä Achy breaky heart Billy Ray Contryrock Ajomies

Lisätiedot

http://www.youtube.com/watch?v=sugtzbcwtti&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=sugtzbcwtti&feature=related Syyskuu no 55 /2012 http://www.youtube.com/watch?v=sugtzbcwtti&feature=related "Särkyneille on puhuttava hiljaa ja sanoin, jotka eivät lyö. Kuin tuuli, joka vaalii viljaa, kuin lempeä ja lämmin yö. Särkyneitä

Lisätiedot

VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ

VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ EI taipuu tekijän mukaan + VERBI NUKU/N EI NUKU (minä) EN NUKU (sinä) ET NUKU hän EI NUKU (me) EMME NUKU (te) ETTE NUKU he EIVÄT NUKU (tekijänä joku, jota

Lisätiedot

SUOMENKIELISET. MiehenTie 2015

SUOMENKIELISET. MiehenTie 2015 MiehenTie 2015 SUOMENKIELISET MIES JOLLE EI KOSKAAN TAPAHDU MITÄÄN - J.Karjalainen SEKAISIN J.Karjalainen VIIMEINEN LAULU - J.Karjalainen MATKALLA ALABAMAAN Popeda PALLE AND THE BOYS Popeda PAUKETTA JA

Lisätiedot

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry Outi Rossi JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa Kuvittanut Susanna Sinivirta Fida International ry JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa, 4. painos C Outi Rossi Kuvitus Susanna Sinivirta Fida International ry Kirjapaino

Lisätiedot

1 4 teksteistä yksi ja lue se ääneen englanniksi. A aloittaa. Kuuntele ja auta tarvittaessa. B: Tämä on Linda. Hän on minun siskoni. B: Mitä kuuluu?

1 4 teksteistä yksi ja lue se ääneen englanniksi. A aloittaa. Kuuntele ja auta tarvittaessa. B: Tämä on Linda. Hän on minun siskoni. B: Mitä kuuluu? High five! 3 Chapter 4 Rattingham Palace LIITE 5a Työpistetyöskentely Piste 1 1. Valitse parisi kanssa kappaleiden 1 4 teksteistä yksi ja lue se ääneen englanniksi. 2. Tee alla oleva tehtävä parisi kanssa.

Lisätiedot

Opittavia asioita. Mikä on rumpalin ammattitauti? Rytmihäiriö.

Opittavia asioita. Mikä on rumpalin ammattitauti? Rytmihäiriö. 1. Rytinää! Opittavia asioita Tiedän, millainen on hyvä lauluasento Opin säätelemään ääneni voimakkuutta. Tiedän, mitä tarkoittavat π, P, F a ƒ. Opettelen beat-komppea kehorytmeinä. Tutustun lyömäsoittimiin

Lisätiedot

Lucia-päivä 13.12.2013

Lucia-päivä 13.12.2013 Lucia-päivä 13.12.2013 Perjantai 13.12.2013 oli tapahtumarikas päivä: oli Lucia-päivä! Päivä alkoi klo 8.15 juhlasalissa, kun Luciat esiintyivät EKOn väen ja joulupuuroon kutsuttujen vieraiden edessä.

Lisätiedot

nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset selkeät

nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset selkeät nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset sanat selkeät sanat CC Kirsi Alastalo 2016 Kuvat: Papunetin kuvapankki, www.papunet.net, Sclera

Lisätiedot

Matkustaminen Yleistä

Matkustaminen Yleistä - Olennaiset Voisitko auttaa minua? Avun pyytäminen Puhutko englantia? Tiedustelu henkilöltä puhuuko hän englantia Can you help me, please? Do you speak English? Puhutteko _[kieltä]_? Tiedustelu henkilöltä

Lisätiedot

Matkustaminen Yleistä

Matkustaminen Yleistä - Olennaiset Can you help me, please? Avun pyytäminen Do you speak English? Tiedustelu henkilöltä puhuuko hän englantia Voisitko auttaa minua? Puhutko englantia? Do you speak _[language]_? Tiedustelu henkilöltä

Lisätiedot

Matkustaminen Yleistä

Matkustaminen Yleistä - Olennaiset Voisitko auttaa minua? Avun pyytäminen Puhutko englantia? Tiedustelu henkilöltä puhuuko hän englantia Can you help me, please? Do you speak English? Puhutteko _[kieltä]_? Tiedustelu henkilöltä

Lisätiedot

Brasil - Sempre em meu coração!

Brasil - Sempre em meu coração! Brasil - Sempre em meu coração! (Always in my heart) Pakokauhu valtasi mieleni, enhän tiennyt mitään tuosta tuntemattomasta latinomaasta. Ainoat mieleeni kumpuavat ajatukset olivat Rio de Janeiro, pienempääkin

Lisätiedot

Nuoruus. - haittaks se? Nuorten foorumi Tampere Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimi

Nuoruus. - haittaks se? Nuorten foorumi Tampere Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimi Nuoruus - haittaks se? Nuorten foorumi Tampere 17.3.2012 Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimi Millainen nuori olen? Pienryhmäkeskustelujen yhteenveto Mitä itsestäni ajattelen? Ahdistusta ja kamppailua itsensä

Lisätiedot

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme Kiinaraportti Sain kuulla lähdöstäni Kiinaan 3 viikkoa ennen matkan alkua ja siinä ajassa en ehtinyt edes alkaa jännittää koko matkaa. Meitä oli reissussa 4 muuta opiskelijaa lisäkseni. Shanghaihin saavuttua

Lisätiedot

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo:

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo: 13. kappale (kolmastoista kappale) SAMI RI N KOULUVII KKO 13.1. Samir kertoo: Kävin eilen Mohamedin luona. Hän oli taas sairas. Hänellä oli flunssa. Minä kerroin Mohamedille, että myös minulla on pää kipeä.

Lisätiedot

On instrument costs in decentralized macroeconomic decision making (Helsingin Kauppakorkeakoulun julkaisuja ; D-31)

On instrument costs in decentralized macroeconomic decision making (Helsingin Kauppakorkeakoulun julkaisuja ; D-31) On instrument costs in decentralized macroeconomic decision making (Helsingin Kauppakorkeakoulun julkaisuja ; D-31) Juha Kahkonen Click here if your download doesn"t start automatically On instrument costs

Lisätiedot

SANATYYPIT JA VARTALOT

SANATYYPIT JA VARTALOT SANATYYPIT JA VARTALOT nominatiivi Kuka? Mikä? Millainen? t-monikko Ketkä? Mitkä? Millaiset? vartalo genetiivi Kenen? Minkä? Millaisen? opiskelija opiskelijat opiskelija- opiskelijan pöytä pöydät pöydä-

Lisätiedot

Contents. Kuinka monta jakson sanaa opit? Väritä tähdet. Hello. Numbers. Colours. 1. This is me. 2. Clothes. 3. Family. 4. Home. 5. Food. 6.

Contents. Kuinka monta jakson sanaa opit? Väritä tähdet. Hello. Numbers. Colours. 1. This is me. 2. Clothes. 3. Family. 4. Home. 5. Food. 6. Contents Kuinka monta jakson sanaa opit? Väritä tähdet. Hello Numbers Colours 1. This is me 2. Clothes 3. Family 4. Home 5. Food 6. I can 7. School 8. Hobbies 9. Animals 10. Moving around EXTRA Hello Piirrä

Lisätiedot

Varissuon koulun joulujuhla Tervetuloa!

Varissuon koulun joulujuhla Tervetuloa! Varissuon koulun joulujuhla 2015 Tervetuloa! Pieni liekki tänään syttyy talven synkkään pimeyteen. Pieni liekki valon antaa, toivon tuikkeen sydämeen. Pieni liekki pimeydessä nyt voi olla jokainen. Pieni

Lisätiedot

Monikossa: talojen, koirien, sinisten huoneitten / huoneiden

Monikossa: talojen, koirien, sinisten huoneitten / huoneiden Teidän talonne on upouusi. MINKÄ? KENEN? MILLAISEN? = talon, teidän, sinisen huoneen= GENETIIVI Monikossa: talojen, koirien, sinisten huoneitten / huoneiden Genetiivi ilmaisee omistusta Laurin koira, minun

Lisätiedot

JEESUS TYYNNYTTI MYRSKYN

JEESUS TYYNNYTTI MYRSKYN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS TYYNNYTTI MYRSKYN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Genessaretin järvellä b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin c) Kertomuksessa

Lisätiedot

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti 1. Käännä omalle kielellesi. Ilolan perhe

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti 1. Käännä omalle kielellesi. Ilolan perhe Ilolan perhe 1 Pentti ja Liisa ovat Reinon, Jaanan ja Veeran isä ja äiti. Heidän lapsiaan ovat Reino, Jaana ja Veera. 'Pikku-Veera' on perheen nuorin. Hän on vielä vauva. Henry-vaari on perheen vanhin.

Lisätiedot

THE LANGUAGE SURVIVAL GUIDE

THE LANGUAGE SURVIVAL GUIDE FINNISH THE LANGUAGE SURVIVAL GUIDE 4 0 0 W O R D S T O G E T S T A R T E D I N A N Y L A N G U A G E BY THE FOREIGN LANGUAGE COLLECTIVE Verbs Verbit To be Olla I Minä olen You Sinä olet He/She/It Hän/Se

Lisätiedot

Siipirikko laululintu

Siipirikko laululintu Ismo Vuorinen Siipirikko laululintu runoja Siipirikko laululintu Ismo Vuorinen Ulkoasu: R. Penttinen Kustantaja: Mediapinta, 2010 ISBN 978-952-235-170-8 SIIPIRIKKO LAULULINTU Siipirikko seassa sirpaleiden

Lisätiedot

4.1 Kaikki otti mut tosi hyvin ja ilosella naamalla vastaan, enkä tuntenu oloani mitenkään ulkopuoliseksi, kiitos hyvän yhteishengen työpaikalla.

4.1 Kaikki otti mut tosi hyvin ja ilosella naamalla vastaan, enkä tuntenu oloani mitenkään ulkopuoliseksi, kiitos hyvän yhteishengen työpaikalla. Ranska Chamonix Niin tällänen blogikin pitäis kirjottaa. Meinasin että kirjotan ihan mitä olen Ranskassa tehny ja lisäilen sinne tänne kuvia, en oo mitenkään blogin kirjottaja tyyppiä. 3.1 Lähin Kittilästä

Lisätiedot

Mikä tekee sinut onnelliseksi?

Mikä tekee sinut onnelliseksi? Mikä tekee sinut onnelliseksi? Minut tekee onnelliseksi terveys! Minut tekee onnelliseksi sen oivaltaminen, että KIIRE on keksitty juttu eikä annettu, muuttumaton elämän muoto. Minut tekee onnelliseksi

Lisätiedot

Yleinen kielitutkinto, keskitaso, harjoituksia /

Yleinen kielitutkinto, keskitaso, harjoituksia / RUOKA LÄMMITTELY 1. Mitä teet aamulla ensimmäiseksi? Entä sen jälkeen? 2. Mihin aikaan syöt yleensä aamupalaa / lounasta / päivällistä / iltapalaa? 3. Mitä teet iltapäivällä? 4. Mitä sinä syöt usein? 5.

Lisätiedot

Pikkuinen Amina istuu mutustelemassa leipää, äiti Safia korjaa tytön lettejä. Samalla Amila harjaa äitinsä paksua, mustia hiuksia.

Pikkuinen Amina istuu mutustelemassa leipää, äiti Safia korjaa tytön lettejä. Samalla Amila harjaa äitinsä paksua, mustia hiuksia. Käsikirjoitus ENSIMMÄINEN AVAINKOHTAUS INT. KEITTIÖ - AIKAINEN AAMU Pikkuinen Amina istuu mutustelemassa leipää, äiti Safia korjaa tytön lettejä. Samalla Amila harjaa äitinsä paksua, mustia hiuksia. Äiti,

Lisätiedot

Uusi Ajatus Löytyy Luonnosta 4 (käsikirja) (Finnish Edition)

Uusi Ajatus Löytyy Luonnosta 4 (käsikirja) (Finnish Edition) Uusi Ajatus Löytyy Luonnosta 4 (käsikirja) (Finnish Edition) Esko Jalkanen Click here if your download doesn"t start automatically Uusi Ajatus Löytyy Luonnosta 4 (käsikirja) (Finnish Edition) Esko Jalkanen

Lisätiedot

Junaelokuva 6 (kuvausversio) 14.8.2011. Kirjoittanut: Ismo Kiesiläinen. sekä Leena Kuusisto. Alkuperäisidea: Julieta Lehto

Junaelokuva 6 (kuvausversio) 14.8.2011. Kirjoittanut: Ismo Kiesiläinen. sekä Leena Kuusisto. Alkuperäisidea: Julieta Lehto Junaelokuva 6 (kuvausversio) 14.8.2011 Kirjoittanut: Ismo Kiesiläinen sekä Leena Kuusisto Alkuperäisidea: Julieta Lehto 01 INT. RAVINTOLAVAUNU - ALKUILTA Tyttö istuu junan ravintolavaunussa pienen baaripöydän

Lisätiedot

MILLOIN PARTITIIVIA KÄYTETÄÄN? 1. NEGATIIVINEN LAUSE o Minulla ei ole autoa. o Lauralla ei ole työtä. o En osta uutta kännykkää.

MILLOIN PARTITIIVIA KÄYTETÄÄN? 1. NEGATIIVINEN LAUSE o Minulla ei ole autoa. o Lauralla ei ole työtä. o En osta uutta kännykkää. MILLOIN PARTITIIVIA KÄYTETÄÄN? 1. NEGATIIVINEN LAUSE o Minulla ei ole autoa. o Lauralla ei ole työtä. o En osta uutta kännykkää. 2. NUMERO (EI 1) + PARTITIIVI o Minulla on kaksi autoa. o Kadulla seisoo

Lisätiedot

Löydätkö tien. taivaaseen?

Löydätkö tien. taivaaseen? Löydätkö tien taivaaseen? OLETKO KOSKAAN EKSYNYT? LÄHDITKÖ KULKEMAAN VÄÄRÄÄ TIETÄ? Jos olet väärällä tiellä, et voi löytää perille. Jumala kertoo Raamatussa, miten löydät tien taivaaseen. Jumala on luonut

Lisätiedot

Juristit Band. Biisipaketit. Perinteinen tanssimusiikki. Iskelmä

Juristit Band. Biisipaketit. Perinteinen tanssimusiikki. Iskelmä Juristit Band Biisipaketit Perinteinen tanssimusiikki Äänisen aallot Vanhoja poikia viiksekkäitä Kulkurin valssi Saarenmaan valssi Muistatko Monrepos n Vanhan veräjän luona Ikkunaprinsessa Hymyhuulet Pojat

Lisätiedot

LET S GO! 4 KOEALUE 7-9 Nähnyt:

LET S GO! 4 KOEALUE 7-9 Nähnyt: 1 LET S GO! 4 KOEALUE 7-9 Nähnyt: On jälleen tullut aika testata osaamisesi. Koekappaleina ovat kappaleet 7-9. Muista LUKEA KAPPALEITA ÄÄNEEN useaan otteeseen ja opetella erityisen hyvin KUVASANASTOT ja

Lisätiedot

Kotikonsertti. Sen jälkeen Mari lauloi Jonnen kitaran säestyksellä Juha Tapion Kaksi vanha puuta. Marin soolo-laulun kertosäe on:

Kotikonsertti. Sen jälkeen Mari lauloi Jonnen kitaran säestyksellä Juha Tapion Kaksi vanha puuta. Marin soolo-laulun kertosäe on: Kotikonsertti Sunnuntaina, 26.1.2014 klo 15.00 oli kotikonsertin aikaa. Konsertti järjestettiin 94-vuotispäivän kunniaaksi. Päivänsankarin vieraina olivat lapset, lapsenlapset ja lapsenlapsenlapset. Mukana

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen ilot Koulun jälkeen rättipoikki, kotiin laahustin tien poikki. Ajattelin: voisin mennä nukkumaan, ihan vain hetkeksi torkkumaan. Sitten

Lisätiedot

Pidän hänen ilmeestään, kun sanon sen hänelle.

Pidän hänen ilmeestään, kun sanon sen hänelle. Hän rakastaa minua. Tietenkin minä rakastan häntä. Kyllä minä uskon, että hän rakastaa minua... Hänhän on vaimoni! Joskus hän sanoo sen ääneenkin. Pidän hänen ilmeestään, kun sanon sen hänelle. On hyvä

Lisätiedot

KADUILLA, PUISTOISSA. 1. Kaduilla, puistoissa Kallion porukkaa jos jonkinlaista: sydämellistä ja vähemmän sellaista huolten painamaa ja kepeää

KADUILLA, PUISTOISSA. 1. Kaduilla, puistoissa Kallion porukkaa jos jonkinlaista: sydämellistä ja vähemmän sellaista huolten painamaa ja kepeää KADUILLA, PUISTOISSA 1. Kaduilla, puistoissa Kallion porukkaa jos jonkinlaista: sydämellistä ja vähemmän sellaista huolten painamaa ja kepeää 2. Omissa, vieraissa kämpissä yksin tai ystävän kanssa aamuun

Lisätiedot

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ EURO RUN -PELI www.uudet-eurosetelit.eu ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ - 2 - Anna ja Aleksi ovat samalla luokalla ja parhaat kaverit. Heillä on tapana joutua erilaisiin seikkailuihin. Taas

Lisätiedot

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ EURO RUN -PELI www.uudet-eurosetelit.eu ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ Anna ja Aleksi ovat samalla luokalla ja parhaat kaverit. Heillä on tapana joutua erilaisiin seikkailuihin. Taas alkaa

Lisätiedot

Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen.

Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen. 6. SAIRAANA 6.1 Dialogit SAIRAANA Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen. Lasse: Huomenta! Millainen olo sulla on? Huomenta,

Lisätiedot

Paritreenejä. Lausetyypit

Paritreenejä. Lausetyypit Paritreenejä Lausetyypit Keskustele parin kanssa, kysy parilta! Omasta mielestäni olen Minun perhe on Minun suku on Minun äiti on Minun isä on Minun koti on Minun lempiruoka on Minun suosikkilaulaja on

Lisätiedot

- Kummalla on vaaleammat hiukset? - Villellä on vaaleammat hiukset.

- Kummalla on vaaleammat hiukset? - Villellä on vaaleammat hiukset. MAI FRICK KOMPARAATIO ELI VERTAILU 1. Komparatiivi -mpi -mpa, -mma monikko: -mpi, -mmi - Kumpi on vanhempi, Joni vai Ville? - Joni on vanhempi kuin Ville. - Kummalla on vaaleammat hiukset? - Villellä on

Lisätiedot

Mun/miun nimi on Paul. Mikä sun/siun nimi on? Mun/miun nimi on Jani. minun, mun, miun nimeni my name sinun, sun, siun nimesi your name

Mun/miun nimi on Paul. Mikä sun/siun nimi on? Mun/miun nimi on Jani. minun, mun, miun nimeni my name sinun, sun, siun nimesi your name 1 MINÄ ITSE MAAT, KIELET ja KANSALAISUUDET TERVEHDYKSET ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Paul

Lisätiedot

Objektiharjoituksia. Harjoitus 2 Tässä on lyhyitä dialogeja. Pane objektit oikeaan muotoon. 1) - Vien... TÄMÄ KIRJE postiin.

Objektiharjoituksia. Harjoitus 2 Tässä on lyhyitä dialogeja. Pane objektit oikeaan muotoon. 1) - Vien... TÄMÄ KIRJE postiin. Objektiharjoituksia Harjoitus 1 Pane objekti oikeaan muotoon. 1. Ensin te kirjoitatte... TÄMÄ TESTI ja sitten annatte... PAPERI minulle. 2. Haluan... KUPPI - KAHVI. 3. Ostan... TUO MUSTA KENKÄ (mon.).

Lisätiedot

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Riikka Niemi, projektipäällikkö ja Pauliina Hytönen, projektityöntekijä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

epäsuora esitys ilmoittaa jälkikäteen, mitä joku sanoo tai sanoi

epäsuora esitys ilmoittaa jälkikäteen, mitä joku sanoo tai sanoi EPÄSUORA ESITYS epäsuora esitys ilmoittaa jälkikäteen, mitä joku sanoo tai sanoi tyypillisesti epäsuoraa esitystä käytetään viestin välittämiseen, kirjan / lehden tms. selostamiseen, kertomaan mitä joku

Lisätiedot

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun.

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. RISKIARVIOINTILOMAKE 1. Henkilön nimi Pekka P. 2. Asia, jonka henkilö haluaa tehdä. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. 3. Ketä kutsutaan mukaan

Lisätiedot

Yritystilaisuuksia, jotka järjestyvät helposti

Yritystilaisuuksia, jotka järjestyvät helposti Yritystilaisuudet Yritystilaisuuksia, jotka järjestyvät helposti ff Event on Konffan uusi, ainutlaatuinen tapahtumakonsepti. Kustannuksia säästävä f Event valmispaketti sopii yrityksen henkilöstö- ja asiakastilaisuuksiin.

Lisätiedot

3. kappale (kolmas kappale) AI KA

3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3.1. Kellonajat: Mitä kello on? Kello on yksi. Kello on tasan yksi. Kello on kaksikymmentä minuuttia vaille kaksi. Kello on kymmenen minuuttia yli yksi. Kello on kymmenen

Lisätiedot

Urheilijan henkisen toimintakyvyn tukeminen

Urheilijan henkisen toimintakyvyn tukeminen Urheilijan henkisen toimintakyvyn tukeminen ELÄMÄN HALLINTA & HYVÄ ARKI ITSEVARMA URHEILIJA MYÖNTEINEN ASENNE MOTIVAATIO & TAVOITTEEN ASETTAMINEN Myönteinen asenne Pidä hyvää huolta sisäisestä lapsestasi,

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt)

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt) Draama-Taakankantajat Kirjoittanut Irma Kontu Draama perustuu Raamatunjakeisiin: Fil. 4:6-7 Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan

Lisätiedot

Täytyy-lause. Minun täytyy lukea kirja.

Täytyy-lause. Minun täytyy lukea kirja. Täytyy-lause Minun täytyy lukea kirja. Kenen? (-N) TÄYTYY / EI TARVITSE perusmuoto missä? mistä? mihin? milloin? miten? millä? Minun täytyy olla luokassa. Pojan täytyy tulla kotiin aikaisin. Heidän täytyy

Lisätiedot

JOKA -pronomini. joka ja mikä

JOKA -pronomini. joka ja mikä JOKA -pronomini joka ja mikä Talon edessä on auto. Auto kolisee kovasti. Talon edessä on auto, joka kolisee kovasti. Tuolla on opettaja. Opettaja kirjoittaa jotain taululle. Tuolla on opettaja, joka kirjoittaa

Lisätiedot

Terveys: s. 30 Piristystä kaamokseen s. 13 Näin selviät syysmasennuksesta s. 12 Kysy terveydestä

Terveys: s. 30 Piristystä kaamokseen s. 13 Näin selviät syysmasennuksesta s. 12 Kysy terveydestä Muoti: s. 14 Joulun kuumimmat trendit s. 9 Pukeudu kuin JLo s. 15 Pikkujoulujen paras tyyli Kauneus: s. 20 Nutturat arkeen ja juhlaan s. 25 Testi: Mikä tuoksu sopii sinulle? s. 10 Vertailussa ripsarit,

Lisätiedot

Abba Dancing Queen Abba Mamma Mia Adele Rolling in the deep Adele Chasing pavements Adele Make you feel my Love Adele Set fire to the rain Adele

Abba Dancing Queen Abba Mamma Mia Adele Rolling in the deep Adele Chasing pavements Adele Make you feel my Love Adele Set fire to the rain Adele Abba Dancing Queen Abba Mamma Mia Adele Rolling in the deep Adele Chasing pavements Adele Make you feel my Love Adele Set fire to the rain Adele Someone like you Alanis Morissette Ironic Alanis Morissette

Lisätiedot

Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi

Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi Verbien rektioita Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi Jos lauseessa on useita verbejä, missä muodossa 2. tai 3. verbi ovat? -Jos lauseessa on useita verbejä peräkkäin, 1. verbi taipuu normaalisti,

Lisätiedot

Psalmin kertosäkeitä

Psalmin kertosäkeitä Psalmin kertosäkeitä Kaste Tämän päivän on Herra tehnyt Ps. 118:24. Virsikirjan jumalanpalvelusliitteessä nro 852. Tuomo Nikkola 2001 Tä - män päi - vän on Her - ra teh - nyt, i - loit - kaa ja rie - muit

Lisätiedot

Odpowiedzi do ćwiczeń

Odpowiedzi do ćwiczeń Odpowiedzi do ćwiczeń Lekcja 1 1. c 2. b 3. d 4. a 5. c Lekcja 2 1. ruotsia 2. Norja 3. tanskalainen 4. venäjää 5. virolainen 6. englantia 7. Saksa 8. kiina 9. espanjaa 10. Suomi 11. puolalainen 12. englanti

Lisätiedot

Agricolan Monenlaista luettavaa 2

Agricolan Monenlaista luettavaa 2 Helikopteri Jo 500 vuotta sitten italialainen keksijä Leonardo da Vinci suunnitteli helikopterin. Silloin sellaista ei kuitenkaan osattu vielä valmistaa. Vasta 70 vuotta sitten tehtiin ensimmäinen toimiva

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

HENKISTÄ TASAPAINOILUA

HENKISTÄ TASAPAINOILUA HENKISTÄ TASAPAINOILUA www.tasapainoa.fi TASAPAINOA! Kaiken ei tarvitse olla täydellisesti, itse asiassa kaikki ei koskaan ole täydellisesti. Tässä diasarjassa käydään läpi asioita, jotka vaikuttavat siihen,

Lisätiedot

istä satuja saadaan Poika ihmetteli: Miten sadut syntyvät? Mistä satuja saadaan? Mene metsään, pojan isoäiti neuvoi. Etsi satuja metsästä.

istä satuja saadaan Poika ihmetteli: Miten sadut syntyvät? Mistä satuja saadaan? Mene metsään, pojan isoäiti neuvoi. Etsi satuja metsästä. M istä satuja saadaan Poika ihmetteli: Miten sadut syntyvät? Mistä satuja saadaan? Mene metsään, pojan isoäiti neuvoi. Etsi satuja metsästä. Poika meni metsään. Hän katseli ympärilleen ja huomasi satuja

Lisätiedot

Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat

Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat 2.-3.8.2013 Joensuu Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat 2.-3.8.2013 Joensuu Kutsumme kaikki ikäihmisten kuorot ja lauluryhmät kokemaan laulun voimaa Joensuun laulurinteelle,

Lisätiedot

JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA

JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Getsemane-niminen puutarha, yrttitarha Öljymäellä. b) Ajallinen yhteys

Lisätiedot

On instrument costs in decentralized macroeconomic decision making (Helsingin Kauppakorkeakoulun julkaisuja ; D-31)

On instrument costs in decentralized macroeconomic decision making (Helsingin Kauppakorkeakoulun julkaisuja ; D-31) On instrument costs in decentralized macroeconomic decision making (Helsingin Kauppakorkeakoulun julkaisuja ; D-31) Juha Kahkonen Click here if your download doesn"t start automatically On instrument costs

Lisätiedot

Inessiivi, elatiivi, illativi, adessiivi, ablatiivi vai allatiivi?

Inessiivi, elatiivi, illativi, adessiivi, ablatiivi vai allatiivi? KERTAUSTEHTÄVIÄ WS 05/06 A Inessiivi, elatiivi, illativi, adessiivi, ablatiivi vai allatiivi? 1. Juha käy aina lauantaina (TORI). 2. Juna saapuu (ASEMA). 3. Olemme (HELSINKI). 4. (MIKÄ KATU) te asutte?

Lisätiedot

Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi

Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi Akuliinan tarina Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi muuten kerennyt kouluun. Oli matikan

Lisätiedot

MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA. Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015

MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA. Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015 MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015 LUOMINEN 1) Raamattu kertoo kaiken olevaisen synnystä yksinkertaisen (entisajan) maailmankuvan puitteissa. 2) Raamatun

Lisätiedot

Kouluun lähtevien siunaaminen

Kouluun lähtevien siunaaminen Kouluun lähtevien siunaaminen Tätä aineistoa käytetään rukoushetkessä (ks. sen rakenne s. 9), jossa siunataan kouluun lähtevät. Siunaaminen toimitetaan keväällä tai juuri ennen koulun alkamista. Siunaamisen

Lisätiedot

SAA. Lasten karaokelauluja

SAA. Lasten karaokelauluja A AAVIKKOLAULU AJA HILJAA ISI ANNA HYMYN TEHDÄ SILTAA ATSIPOPPAA AURINGON ALLA AUTOLAULU B BOMBAY BUUGA DUUGA DUU E ELEFANTTIMARSSI ELOHIIRI EN SULLE YSTÄVÄÄ TUODA SAA ETKÖ YMMÄRRÄ H HAMMASLÄÄKÄRISSÄ HERRA

Lisätiedot

Personal Letter. Letter - Address. Matti Meikäläinen Puistokatu 17 A Helsinki Finland

Personal Letter. Letter - Address. Matti Meikäläinen Puistokatu 17 A Helsinki Finland - Address Matti Meikäläinen Puistokatu 17 A 01234 Helsinki Finland Standard English Address format: name of recipient street number + street name name of town + region/state + zip/postal code. Jeremy Rhodes

Lisätiedot

P U M P U L I P I L V E T

P U M P U L I P I L V E T T U O M O K. S I L A S T E P U M P U L I P I L V E T Runoja TUOMO K. SILASTE Teokset: Matka, romaani; 2007 Rakkaani kosketa minua, runoja; 2007 Apolloperhonen, runoja; 2008 Rakastettu leskirouva Gold,

Lisätiedot

Opiskelijat valtaan! TOPIC MASTER menetelmä lukion englannin opetuksessa. Tuija Kae, englannin kielen lehtori Sotungin lukio ja etälukio

Opiskelijat valtaan! TOPIC MASTER menetelmä lukion englannin opetuksessa. Tuija Kae, englannin kielen lehtori Sotungin lukio ja etälukio Opiskelijat valtaan! TOPIC MASTER menetelmä lukion englannin opetuksessa Tuija Kae, englannin kielen lehtori Sotungin lukio ja etälukio Päättääkö opettaja ohjelmasta? Vai voisivatko opiskelijat itse suunnitella

Lisätiedot

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 Hei kaikille lukijoille. Olen Tytti Teivonen, matkailualan opiskelija Luksiasta. Olin työssäoppimassa Suzhoussa Kiinassa hotellissa kaksi kuukautta. Hotelli, jossa olin, on

Lisätiedot

Aakkoset Aa Ii Uu Ss Nn Ee Oo Ll Rr Mm Tt Ää Pp Kk Jj Vv Hh Yy Öö Dd Gg Bb Ff Cc Ww Xx Zz Qq Åå Numerot 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Kuka on...? (adjektiivit) 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Kenellä on...? (omistaminen)

Lisätiedot

Tehtävä 1 2 3 4 5 6 7 Vastaus

Tehtävä 1 2 3 4 5 6 7 Vastaus Kenguru Ecolier, vastauslomake Nimi Luokka/Ryhmä Pisteet Kenguruloikka Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto. Jätä ruutu tyhjäksi, jos

Lisätiedot

SANATYYPIT PERUSOPINNOT 2 KOULUTUSKESKUS SALPAUS

SANATYYPIT PERUSOPINNOT 2 KOULUTUSKESKUS SALPAUS SANATYYPIT LÄMMIN TAKKI LÄMPIMÄT TAKIT KAUNIS NAINEN KAUNIIT NAISET SANATYYPIT JA VARTALOT nominatiivi Kuka? Mikä? Millainen? t-monikko Ketkä? Mitkä? Millaiset? vartalo genetiivi Kenen? Minkä? Millaisen?

Lisätiedot

Yksityinen kirjeenvaihto Yksityiskirje

Yksityinen kirjeenvaihto Yksityiskirje - Osoite Mr. N. Summerbee 335 Main Street New York NY 92926 Osoitteen ulkomuoto Suomessa: kadun nimi + katunumero postiosoite + kaupungin nimi maa. Matti Meikäläinen Puistokatu 17 A 01234 Helsinki Finland

Lisätiedot

Yksityinen kirjeenvaihto Yksityiskirje

Yksityinen kirjeenvaihto Yksityiskirje - Osoite Matti Meikäläinen Puistokatu 17 A 01234 Helsinki Finland Osoitteen ulkomuoto Suomessa: kadun nimi + katunumero postiosoite + kaupungin nimi maa. Mr. N. Summerbee 335 Main Street New York NY 92926

Lisätiedot

1. Niilo 2. Juho Kusti 3. Tapio 4. Valentin 5. Paavo 6. Siiri 7. Hertta 8. Veikko 9. Ester 10.Henry

1. Niilo 2. Juho Kusti 3. Tapio 4. Valentin 5. Paavo 6. Siiri 7. Hertta 8. Veikko 9. Ester 10.Henry KEKSI SUKUNIMI SEURAAVILLE ETUNIMILLE 1. Niilo 2. Juho Kusti 3. Tapio 4. Valentin 5. Paavo 6. Siiri 7. Hertta 8. Veikko 9. Ester 10.Henry KEKSI ETUNIMI SEURAAVILLE SUKUNIMILLE 1. Laine 2. Sillanpää 3.

Lisätiedot

MAAILMAN NAPA. Vihkonen on osa Pop In hanketta, joka tekee työtä seksuaalista kaltoinkohtelua vastaan 2006-2008. apa_mv_a7.indd 1 4.6.

MAAILMAN NAPA. Vihkonen on osa Pop In hanketta, joka tekee työtä seksuaalista kaltoinkohtelua vastaan 2006-2008. apa_mv_a7.indd 1 4.6. MAAILMAN NAPA Vihkonen on osa Pop In hanketta, joka tekee työtä seksuaalista kaltoinkohtelua vastaan 2006-2008 apa_mv_a7.indd 1 4.6.2007 22:32:08 Ketä sinä kosketit viimeksi? Miltä tuntui koskettaa? Miten

Lisätiedot

epostia Jyväskylän Versojen koteihin 2.12.2009

epostia Jyväskylän Versojen koteihin 2.12.2009 . (tulostettava pdf-versio) sivu 1(5) Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus Su 6.12. klo 16 Partiolaisten harjoitukset alkavat jo klo 15.15 Olethan silloin paikalla! Jyväskylän vapaaseurakunnassa (Puutarhakatu

Lisätiedot

SAN SEBASTIAN

SAN SEBASTIAN SAN SEBASTIAN 8.-10.10.2016 BASKIMAAN HELMI Köröttelimme paikallisjunalla Bilbaosta San Sebastianiin. Odotusarvomme maisemien ja matkan suhteen olivat korkeammalla mitä tarjonta. No, noin parin tunnin

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika Nettiraamattu lapsille Tuhlaajapoika Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for Children,

Lisätiedot