Pohjanmaan Piiri ry Seuratiedote

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pohjanmaan Piiri ry Seuratiedote 2 2015"

Transkriptio

1 Pohjanmaan Piiri ry Seuratiedote

2 TUL:n Pohjanmaan Piiri ry Keskuskatu Seinäjoki https://www.facebook.com/tulpohjanmaa SEURAKIRJE KESÄ KEIKKUEN TULEVI Eduskuntavaalit on käyty, piirikokous pidetty ja uusi piirihallitus valittu. TUL:n alueiden yhteistyö syvenee ja etenee. Ja mikä mukavinta kesän sarjat ovat käynnistyneet. Penkkiurheilijalla riittää jännitettävää, sillä jääkiekon MM-kisat ovat käynnissä ja ensimmäinen Suomen voittokin on nähty. Nautitaan liikunnasta ja luonnosta yhdistämällä metsässä samoilu vaikkapa kuunnellen lintujen kevätlaulantaa. PIIRIN PARHAAT PALKITTIIN VAASASSA TUL:n Pohjanmaan pirin parhaat urheilijat ovat niin kansainvälisesti kuin kansallisestikin menestyviä urheilijoita. Piirin parhaana urheilijana palkittiin voimannostaja Tuomas Hautala Lapuan Ponnistuksesta. Parhaana veteraaniurheilija niin ikään voimannostaja Torsten Ruotsala Kokkolan Jymystä. Vuoden nuoren urheilijan palkinnon sai pyöräilijä Jim Aalto Jurvan Voimasta. Vuoden seuratoimijana palkittiin Vaasan Tovereiden Tytti Läntinen. Vuoden mainetekona palkittiin Jurvan Voiman pyöräilijöiden neljän SM-mitalin onnistunut saalistus. Vuoden seurana palkittiin Seinäjokelaiskaksikko Sisu ja Sisu-Pallo, jotka vastasivat omalla isolla työpanoksellaan liittojuhlan onnistumisesta yhdessä muiden seurojen ja piiritoimiston kanssa. Toisen kerran jaetun elämäntyöpalkinnon sai Kokkolan Jymyn Eila Pohjonen. Piirin parhaiden urheilijoiden palkitsemistilaisuus järjestettiin erillisenä tapahtumana kolmannen kerran. Aikaisempina vuosina se on järjestetty Seinäjoella ja Kokkolassa. Tilaisuuteen on liittynyt usein liiton toiminnalle sopivaksi katsottu paikkakunnalla esitettävä kulttuuripläjäys. Tällä kertaa askeleemme suuntautuivat kohti Vaasan kaupunginteatteria, jossa esitettiin Rauli Badding Somerjoen elämästä kertova musikaalinen esitys Badding. Ensi vuonna piirin parhaiden palkitseminen tapahtuu lauantaina klo Seinäjoen kaupunginteatterissa. Näytös on vielä arvoitus, mutta 50 paikkaa on varattu. TUURINMÄKI JA KOSKI JATKAVAT PIIRIN JOHDOSSA TUL:n Pohjanmaan piiri ry:n vuosikokous pidettiin huhtikuussa Jurvassa Sällin tuvalla. Piirikokoukseen oli kokoontunut ilahduttavasti yli kolmekymmentä osallistujaa kahdestatoista seurasta. Piirikokous valitsi piirin varapuheenjohtajaksi jatkamaan Antti Kosken Vaasasta. Piirin puheenjohtajana jatkaa Ari Tuurinmäki Lapualta. Piirihallitukseen valittiin jatkamaan Esko Hyyrönmäki ja Maria-Liisa Tuomisto Kokkolasta, sekä Esa Ahonen Pietarsaaresta. Piirihallitukseen uusina jäseninä valittiin Tarja Tenkula Seinäjoelta ja Lasse Laine Kokkolasta. Piirihallituksessa jatkavat Elmeri Koivisto Kaskisista, Riitta Keskinen ja Katja Kaivonen Kokkolasta, sekä Tomi Kotoneva Seinäjoelta.

3 Vuoden 2014 parhaat: Eila Pohjonen Kokkolan Jymy, Reima Lyyluoma Jurvan Voima, Tytti Läntinen Vaasan Toverit, Jim Aalto Jurvan Voima, sekä Reijo Leppä ja Jaana Tenkula Seinäjoen Sisu-Pallo ja Sisu Piirikokous vahvisti jäsenmaksut vuodelle 2015 seuraavasti: alle 50 jäsentä 25 euroa, jäsentä 50 euroa, jäsentä 100 euroa ja yli 400 jäsentä 150 euroa.

4 Piirihallitus vasemmalta: Tomi Kotoneva, Lasse Laine, Elmeri Koivisto, Antti Koski, Katja Kaivonen, Jarkko Tenkula, Riitta Keskinen, Ari Tuurinmäki, Esko Hyyrönmäki, Maria-Liisa Tuomisto, Esa Ahonen ja Tarja Tenkula Piirihallituksen isona agendana on antaa eväitä seurojen elinvoimaisuudelle ja järjestöväen jaksamiselle, sekä kehittää piirin aluetoimintaa yhteistyössä läntisten piirien (Varsinais-Suomi, Tampere ja Satakunta) kanssa. KOULUTUS TUL:n Pohjanmaan piiri järjesti Kokkolassa huhtikuussa Seuratoiminnan perusteet kurssin. Kurssilla oli seitsemän osallistujaa kahdesta seurasta. Vastaavia koulutuksia on jatkossa mm. Seinäjoella ja todennäköisesti Lapualla. Seurat voivat tilata kurssin seurakohtaisena tai ottaa osaa piirin järjestämään kurssiin. Seurakohtaisessa kurssissa voidaan räätälöintiä suorittaa enemmän omaseuralähtöisesti. Halutessasi järjestää seurakohtaisen koulutuksen, ota yhteyttä piiritoimistoon, niin sovitaan aikataulusta. Kurssin minimi osallistujamäärä on seitsemän. Piirin muista koulutuksista ilmoitetaan sivustolla. SAK-TUL YHTEISTYÖ UUSILLE URILLE TUL:n Pohjanmaan piiri ja SAK:n paikallisjärjestöt ovat kokoontuneet lähiaikoina pariinkin otteeseen pohtiakseen yhteistyön tilaa ja tulevaisuutta. Molemmilla osapuolilla on selkeä näkemys yhteistyön kehittämisestä toiminnan kautta. Ensimmäisiä avauksia tulee jo kesän ja alkusyksyn aikana lasten- ja nuorten leiritoiminnan, Liikkeelle! kuntokuukauden ja teatteriesitysten parissa. Ay-liikuntaan ja kilpailuihin panostetaan markkinointia lisäämällä ja omia tapahtumia järjestämällä. Jalkapallossa otettiin ensimmäisiä askeleita, kun Sisu-Pallo edusti Lahdessa pelattavassa AY-turnauksessa kilpasarjassa TUL:a.

5 LEIRILLE SAUVOON TUL:n läntisen alueen nuorisotiimi järjestää lasten- ja nuorten kesäleirin 7-13 vuotiaille tytöille ja pojille Sauvossa välisellä ajalla. Leiripäällikkönä toimii Karoliina Artiola Mynämäeltä, EA-vastaavana Pasi Lahdesta ja yleismies/-nainen jantusina Mia Salonen Turusta, Jarkko Tenkula Seinäjoelta ja Annuli Mendolin Turusta. Kaikki ovat tuttuja viime vuoden liittojuhlaleiriltä ja kokeneita leirijärjestäjiä. Mukana on myös toistakymmentä piirien ja seurojen ohjaajaa. Leirin ohjelma on monipuolinen niin tytöille kuin pojille sopiva, joten nyt on siis aika ilmoittautua. Tämän kirjeen liitteenä on leirikutsu. Leirille on ensimmäiset ilmoittautumiset tehty, joten ei muuta kuin mukaan vain. Piiri järjestää leirille kuljetuksen.

6 Tässä tehdään hirmusuosittuja neppis atoja Lapsimessuilla. Seuraavan kerran autoja voi valmistaa Riemuleirillä Sauvossa. NUORISOUUTISIA TUL:n nuorisojaosto käynnistää uudelleen Nuoret Päättäjät koulutuksen. Koulutus toteutetaan kuuden nuoren voimin. Koulutuksessa käsitellään tapahtumatuottamista, vaikuttamista ja kansainvälisyyttä. TUL:n Pohjanmaan piiristä valittiin mukaan Taija Luoma. Hän on parikymppinen nuori neito Seinäjoelta. Hänen seuransa on Seinäjoen Sisu. Hän toimii seuran jalkapallokoulun vastuullisena ohjaajana ja hallituksen, että jalkapallojaoston jäsenenä. YHTEISTIETOJEN PÄIVITYS Tiedonkulku tai sen puutteellisuus on haaste tämän päivän järjestöelämässä. Tieto kulkee, mutta ei aina oikeille henkilöille tai sitten kun se kulkee oikein tehokkaasti, niin se hukkuu tietotulvaan. Tämän vuoksi toivoisin, että seurat päivittäisivät sivustolla seurojen toimintaselvitykset ja yhteistiedot sähköisellä lomakkeella, jotta saadaan mahdollisimman ajanmukaiset tiedot niin liittoon kuin piiritoimistoon. Kiitän etukäteen erinomaisesta työstä tämän asian toteuttamiseksi! CSIT:n maailmankisat Lignano Italia TUL lähettää yli 180 osallistujaa yli kymmeneen lajiin Italiassa pidettäviin neljänsiin maailmankisoihin. Piirimme alueelta osallistuu urheilijoita jalkapalloon, futsaliin, tennikseen ja shakkiin. Sen lisäksi muutamia kisaturisteja on ilmoittautunut mukaan.

7 Tällaisella porukalla oltiin Bulgarian Varnassa kesällä Tällä kertaa osallistujajoukkio on suurempi ja Pohjanmaan piirin osallistujia on reilusti enemmän. Pohjanmaan kisabussi lähtee lauantaina 6.6. ja palaa yötä vasten kotikonnuille. Seuraavat maailmankisat järjestetään Riikassa Tähän tapahtumaa kannattaa seurojen alkaa valmistautua hyvissä ajoin, sillä etäisyyden vuoksi sinne osallistuminen huimattavasti vaivattomampaa kuin esim. Italian kisoihin. ANSIOMERKIT Seurojen palkitsemiskulttuurin ylläpitäminen tai aloittaminen on yksi voimavara vapaaehtoistoimijoiden jaksamisessa. Palkitsemisia voidaan pitää talkoiden jälkeen tai kauden jälkeen tai jopa ihan säännöllisin aikavälein seuraväkeä muistaen. Seuran vuosijuhlissa ja kokouksissa voidaan muistaa mitalein, pokaalein tai vaasein. Jos seuralla ei ole omaa ansiomerkkiä, niin voi hyödyntää TUL:n Pohjanmaan piirin ansiomerkkijärjestelmää. Piirillä on käytössä hopeinen ja kultainen ansiomerkki, sekä liitolla kultainen seuratyön merkki tai kultainen ansiomerkki. Sen lisäksi on mahdollisuus muistaa Suomen kulttuurin ja liikunnan ansiomerkeillä. Näistä saat tietoa piirin ja liiton kotisivuilta. Ansiomerkkien hakuaika päättyy PIIRITOIMISTON AUKIOLOAIKA ON Piiritoimisto on suljettu lomien ja työmatkojen takia seuraavasti: Vuosiloman aikana ja , sekä työmatkan ja välisenä aikana. Lisäksi toiminnanjohtajan pitämättömien vapaapäivien , , , , , aikana. Muuna aikana toimisto on auki normaalisti ja puhelin palvelee 24/7 myös vapaapäivinä, mutta ei vuosilomapäivien aikana. Ja jos sattuu piippaamaan varattua tai muuten on heikko linja, voit aina jättää viestin tai lähettää meilin.

8 TAPAHTUMIA Seuratoiminnan Perusteet, Seinäjoki TUL:n valtuuston kokous Sammakon satumainen elämä teatteriesitys, mahdollisuus tavata pupu/sammakko näytöksen jälkeen Veteraanipäivät, Varkaus Piirihallituksen kokous, Perho Pride kulkue, Helsinki Pohjantähti leiri Riemuleiri, Sauvo Liikkeelle! kuntokuukausi 05./ Päivä Duudson Parkissa, tapahtuma osa Liikkeelle! -kampanjaa Hyväs Tällis teatteriesitys, Seinäjoki TUL Joygames tapahtuma, Kokkola Veteraanien kulttuurikilpailut LIIKKEELLE KUNTOKUUKAUSI Liikkeelle! on syyskuun ajan pyörivä kuntokampanja, joka liikuttaa kaiken ikäisiä eri puolella Suomea. Liikkeelle! kampanjan tavoitteena on saada liikkeelle ihmistä sadoissa eri tapahtumissa. Valmistautukaa hyvissä ajoin syyskuun tapahtumiin ja ilmoittakaa kuukauden ajalta tapahtumat seuraavasti: 1) kunto- ja harrasteliikuntaryhmien kävijämäärät 2) syyskuun erilliset Liikkeelle! tapahtumien nimet ja kävijämäärät Liikkeelle! tapahtumissa voi jakaa osallistujapasseja ja ottaa osaa arvontaan. Passeja saa liiton toimistosta tai piiritoimistosta. Liikkeelle! kuntokuukauden aikana voit osallistua uusittuun askelkisaan. Säännöt löytyvät piirin ja liiton kotisivuilta. Kesää odotellen Jarkko Tenkula

Yliopistonkatu 31, 20100 TURKU

Yliopistonkatu 31, 20100 TURKU Yliopistonkatu 31, 20100 TURKU www.tul.fi/vs * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * TUL mukka 4 / 2015 * * * * * * * * * * * *

Lisätiedot

Yliopistonkatu 31, 20100 TURKU

Yliopistonkatu 31, 20100 TURKU Yliopistonkatu 31, 20100 TURKU www.tul.fi/vs * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * TUL mukka 3 / 2015 * * * * * * * * * * * *

Lisätiedot

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Yliopistonkatu 31, 20100 TURKU www.tulturku.com * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * TUL mukka 4 / 2014 * * * * * * * * * *

Lisätiedot

TUL mukka 2 / 2010 * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

TUL mukka 2 / 2010 * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Yliopistonkatu 31, 20100 TURKU www.tulturku.com * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * TUL mukka 2 / 2010 * * * * * * * * * *

Lisätiedot

Liittomme on jälleen vuoden vahvempi, kokeneempi ja viisaampi. Se on myös valmis luomaan entistä enemmän uutta vuonna 2014.

Liittomme on jälleen vuoden vahvempi, kokeneempi ja viisaampi. Se on myös valmis luomaan entistä enemmän uutta vuonna 2014. Suomen Purjehdus ja Veneily ry Uutiskirje joulukuu 2013 Hyvät veneilijät, Vuosi on loppumaisillaan. On aika kiittää upeasta kuluneesta vuodesta teitä, hyvät seuratoimijat. Seurat ympäri Suomen ovat toteuttaneet

Lisätiedot

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * TUL mukka 4 / 2007

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * TUL mukka 4 / 2007 Yliopistonkatu 31, 20100 TURKU www.tulturku.com * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * TUL mukka 4 / 2007 * * * * * * * * * *

Lisätiedot

TUL Saimaan piiri ry. Sisältö. Jäsenkirje 2/2015 ilmestyy Viikolla 34 Aineisto 15.8. mennessä email: kalevi.viskari@tul.fi. www.tulsaimaa.

TUL Saimaan piiri ry. Sisältö. Jäsenkirje 2/2015 ilmestyy Viikolla 34 Aineisto 15.8. mennessä email: kalevi.viskari@tul.fi. www.tulsaimaa. JÄSENKIRJE 1/2015 27.4.2015 Jäsenkirje 1/2015 2 TUL Saimaan piiri ry Sisältö Toimistopalvelut Piirihallitus 2015 2016 Jäsenmaksuetuja 2015 Piirikokous valintoja TUL Järvi - Suomi TUL Veteraanit Ukonlinna

Lisätiedot

Kotipesä. joulukuu 2011. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote

Kotipesä. joulukuu 2011. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote Kotipesä - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote joulukuu 2011 Varsinais-Suomen Pesis ry Yliopistonkatu 31, 20100 Turku p. 040-3578 768 toimisto@varsinais-suomenpesis.fi www.varsinais-suomenpesis.fi Rakas

Lisätiedot

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Yliopistonkatu 31, 20100 TURKU www.tulturku.com * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * TUL mukka 2 / 2014 * * * * * * * * * *

Lisätiedot

HELMIKUU 2010 INFOPAKETTI KILPAILUPÄÄLLIKÖLTÄ. Kilpailupäällikkö tiedottaa

HELMIKUU 2010 INFOPAKETTI KILPAILUPÄÄLLIKÖLTÄ. Kilpailupäällikkö tiedottaa Varsinais-Suomen nettisivut uudistuvat! Osoite pysyy tuttuna, mutta ilme uudistuu. Käy siis katsastamassa uusi ulkoasu viikolla 9. INFOPAKETTI KILPAILUPÄÄLLIKÖLTÄ Olosuhdesuositukset Varsinais-Suomen Pesis

Lisätiedot

Jäsentiedote. Juhlavaa joulun aikaa & upeaa juhlavuotta 2013! 3/2012. Perhehoitoliiton 30-juhlavuosi 2013. Hallituksen kokoukset keväällä 2013

Jäsentiedote. Juhlavaa joulun aikaa & upeaa juhlavuotta 2013! 3/2012. Perhehoitoliiton 30-juhlavuosi 2013. Hallituksen kokoukset keväällä 2013 Jäsentiedote 3/2012 Juhlavaa joulun aikaa & upeaa juhlavuotta 2013! Perhehoitoliiton 30-juhlavuosi 2013 Perhehoitoliitto viettää ensi vuonna 30-vuotisjuhlia. Juhlavuoden teemaksi on valittu Perhehoito

Lisätiedot

Risteily oli. täynnä iloa s. 2-3. TUL:n näkemykset hallitusohjelmaan s. 24. Ville Hukkaselle Rautavaara-stipendi. Pitkäjänteisyys on KooTeePeen etu

Risteily oli. täynnä iloa s. 2-3. TUL:n näkemykset hallitusohjelmaan s. 24. Ville Hukkaselle Rautavaara-stipendi. Pitkäjänteisyys on KooTeePeen etu 29.4.2011 1 TUL:n näkemykset hallitusohjelmaan s. 24 3/2011 www.tul.fi Ville Hukkaselle Rautavaara-stipendi Tapio Rautavaaran rahaston stipendi on myönnetty Lahden Kalevaa edustavalle nyrkkeilijälle Ville

Lisätiedot

Oikein kivaa ja letkeää kesää! Joensuu kokosi veteraanit s. 16-18. Ay-Sporttifestarit näki päivänvalon. Saappaanheitto ei ole hupilaji

Oikein kivaa ja letkeää kesää! Joensuu kokosi veteraanit s. 16-18. Ay-Sporttifestarit näki päivänvalon. Saappaanheitto ei ole hupilaji 17.6.2011 1 Joensuu kokosi veteraanit s. 16-18 4/2011 www.tul.fi Ay-Sporttifestarit näki päivänvalon Taitava köydenvetojoukkue sijoittaa lyhyimmän kilpailijan eteen ja pisimmän taakse. Kuten tekivät AKT:n

Lisätiedot

Vuosi lähenee jälleen loppuaan ja on monella tapaa tilinpäätöksen aika.

Vuosi lähenee jälleen loppuaan ja on monella tapaa tilinpäätöksen aika. 30.11.2006 Kiitoksen aika! Vuosi lähenee jälleen loppuaan ja on monella tapaa tilinpäätöksen aika. Ringetteliitossa pitkään vaikuttanut puheenjohtaja Jarkko Hellsten on jättämässä tehtävänsä toiselle henkilölle.

Lisätiedot

Sara oli nuorin Kouvolassa. s. 2-3, 16-17. Seinäjoella tehtiin historiaa s. 14-15. Lontoon kaduille entistä vahvempana

Sara oli nuorin Kouvolassa. s. 2-3, 16-17. Seinäjoella tehtiin historiaa s. 14-15. Lontoon kaduille entistä vahvempana 18.11.2011 1 Seinäjoella tehtiin historiaa s. 14-15 7/2011 www.tul.fi Lontoon kaduille entistä vahvempana Antti Kempas on sisupussi ja taistelija vailla vertaa. Loukkaantumishistoria on sitä luokkaa, että

Lisätiedot

Päivitetty: 31.8.2009 TURUN WEIKOT YLEISURHEILU. Toimintakäsikirja

Päivitetty: 31.8.2009 TURUN WEIKOT YLEISURHEILU. Toimintakäsikirja Päivitetty: 31.8.2009 TURUN WEIKOT YLEISURHEILU Toimintakäsikirja 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 5 1.1 Mikä on toimintakäsikirja?... 5 1.2 Turun Weikot ry... 5 1.3 Lajiliittojen jäsenyys... 5 1.4 Toiminnan

Lisätiedot

Seuran internetsivut: http://www.suse.kopteri.net/ Suunta-Sepot ry:n tiedotelehden Suunta-Seppo 2012 sisältö:

Seuran internetsivut: http://www.suse.kopteri.net/ Suunta-Sepot ry:n tiedotelehden Suunta-Seppo 2012 sisältö: Suunta-Seppo 2012 Seuran internetsivut: http://www.suse.kopteri.net/ Suunta-Sepot ry:n tiedotelehden Suunta-Seppo 2012 sisältö: Puheenjohtajien terveiset... 3 Johtokunnan tiedotteet... 5 Jäsenmaksut...

Lisätiedot

Hyvää Joulua! 2/2012. Vilkas kausi takana. Nuorten kausi 2012. KyS 25mannassa. Kuvasuunnistus. London City Race. Toimihenkilöksi Rannikkorasteille!?

Hyvää Joulua! 2/2012. Vilkas kausi takana. Nuorten kausi 2012. KyS 25mannassa. Kuvasuunnistus. London City Race. Toimihenkilöksi Rannikkorasteille!? 2/2012 Kymin Suunnistajien jäsenlehti 11.12.2012 Hyvää Joulua! Vilkas kausi takana Nuorten kausi 2012 KyS 25mannassa Kuvasuunnistus London City Race Toimihenkilöksi Rannikkorasteille!? NYT ON AIKA NOSTAA

Lisätiedot

RANTAPERKIÖN ISKUN VOIMISTELUJAOSTO TOIMINTASUUNNITELMA 2015

RANTAPERKIÖN ISKUN VOIMISTELUJAOSTO TOIMINTASUUNNITELMA 2015 RANTAPERKIÖN ISKUN VOIMISTELUJAOSTO TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Rantaperkiön Isku voimistelujaosto Sivu 1 Sisältö 1. YLEISTÄ SEURASTA 2. VOIMISTELUJAOSTO 3. TOIMISTO 4. TOIMINNAN TAVOITTEET 4.1. Painopisteet

Lisätiedot

Työkalut HUIPULLE (Mutta O-P Karjalaiselle kelpaa nyt vain moukari) VALTIOTIETEILIJÄ Koulutus Tieto Vastuu Valta 3-2010. Häirintä pilaa työyhteisön

Työkalut HUIPULLE (Mutta O-P Karjalaiselle kelpaa nyt vain moukari) VALTIOTIETEILIJÄ Koulutus Tieto Vastuu Valta 3-2010. Häirintä pilaa työyhteisön VALTIOTIETEILIJÄ Koulutus Tieto Vastuu Valta 3-2010 Häirintä pilaa työyhteisön Onko irtisanominen kriisi vai mahdollisuus Työkalut HUIPULLE (Mutta O-P Karjalaiselle kelpaa nyt vain moukari) 2 Valtiotieteilijä

Lisätiedot

SALON SEUDUN RESERVIUPSEERIT RY Jäsenkirje 1/2008

SALON SEUDUN RESERVIUPSEERIT RY Jäsenkirje 1/2008 1/9 SALON SEUDUN RESERVIUPSEERIT RY Jäsenkirje 1/2008 Puheenjohtajan palsta Tor-Erik Lindqvist, 044-2782720 tor-erik.lindqvist (at) salo.fi Arvoisat Salon Seudun Reserviupseerit ry:n jäsenet! Vuosi on

Lisätiedot

Seuran internetsivut: http://www.suse.kopteri.net/

Seuran internetsivut: http://www.suse.kopteri.net/ Suunta-Seppo 2015 Seuran internetsivut: http://www.suse.kopteri.net/ Suunta-Seppo tiedotuslehti 2015 sisältö: Tiedottajan palsta... 3 Johtokunnan tiedotteet... 5 Jäsenmaksut... 6 Muista IRMA... 7 Johtokunta

Lisätiedot

JUHLAJULKAISU 1 9 5 8-2 0 0 8 1

JUHLAJULKAISU 1 9 5 8-2 0 0 8 1 JUHLAJULKAISU 1958-2008 1 Puheenjohtajan tervehdys Olen tätä kirjoittaessani ollut Fera ry:n puheenjohtajana vasta runsaan kuukauden, mutta toiminut seurassa muissa tehtävissä jo yli kymmenen vuoden ajan.

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2012 Talousarvio 2012. Suomen Kendoseurojen Keskusliitto ry

Toimintasuunnitelma 2012 Talousarvio 2012. Suomen Kendoseurojen Keskusliitto ry Toimintasuunnitelma 2012 Talousarvio 2012 Suomen Kendoseurojen Keskusliitto ry TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2012 Yleistä...3 Hallinto...4 Tiedotuskanavat...4 Sähköpostilista...4 Suomen_kendoliitto@yahoogroups.com...4

Lisätiedot

Kenttäurheilijat-58 ry Toimintasuunnitelma 2014

Kenttäurheilijat-58 ry Toimintasuunnitelma 2014 1 Kenttäurheilijat-58 ry Toimintasuunnitelma 2014 23 Kenttäurheilijat-58 ry:n toimintasuunnitelma 2013 2 / 16 Puheenjohtajan katsaus Kenttäurheilijat -58 on vantaalainen yleisurheilun erikoisseura, joka

Lisätiedot

TÄSSÄ JA NYT. Hämeen piiri. Järjestötiedote 2/2015 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. Ensiapulaukku yleiskäyttöön.

TÄSSÄ JA NYT. Hämeen piiri. Järjestötiedote 2/2015 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. Ensiapulaukku yleiskäyttöön. TÄSSÄ JA NYT Hämeen piiri Järjestötiedote 2/2015 Ensiapulaukku yleiskäyttöön Taskupakkaus Matkailijan ensiapupakkaus Joka kodin ensiapulaukku 1 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Kelausta ja koripalloa. s. 8-9. Liikunnan oltava perusoikeus s.4. Hiljaisen tiedon siirto on tärkeää. Veteraanit aalloilla kohti Seinäjokea

Kelausta ja koripalloa. s. 8-9. Liikunnan oltava perusoikeus s.4. Hiljaisen tiedon siirto on tärkeää. Veteraanit aalloilla kohti Seinäjokea 14.10.2011 1 Liikunnan oltava perusoikeus s.4 6/2011 www.tul.fi Hiljaisen tiedon siirto on tärkeää Ritva Nummela sopisi ikänsä puolesta Joni Lähteen isoäidiksi. 22-vuotias Lähde johtaa Lopen Urheilijoita

Lisätiedot

PUPILLI. Joulu 2008 Keski Suomen Erotuomarikerho ry

PUPILLI. Joulu 2008 Keski Suomen Erotuomarikerho ry PUPILLI Joulu 2008 Keski Suomen Erotuomarikerho ry Sisältö, Joulu/2008 PÄÄKIRJOITUS 3/2008... 1 KERHON SIHTEERIN TERVEISET... 3 EROTUOMARIASIANTUNTIJAN VINKKELISTÄ... 5 KSETK:N TUOMAREITA HELSINKI CUPISSA

Lisätiedot

Sisältö. Yhdistystiedote 1/2014 24.2.2014. Reserviläisliitto Suomen suurin maanpuolustusjärjestö 59. toimintavuosi

Sisältö. Yhdistystiedote 1/2014 24.2.2014. Reserviläisliitto Suomen suurin maanpuolustusjärjestö 59. toimintavuosi Liitton puheenjohtajisto valittiin 25.1. Helsingissä. Kuvassa vasemmalta Terhi Hakola, Mikko Savola, Rauno Hauta-aho ja Osmo Suominen. Yhdistystiedote 1/2014 24.2.2014 Reserviläisliitto Suomen suurin maanpuolustusjärjestö

Lisätiedot