KOKKOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 14/2010 Yhteinen kirkkoneuvosto (29)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KOKKOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 14/2010 Yhteinen kirkkoneuvosto 2.12.2010 1 (29)"

Transkriptio

1 KOKKOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 14/2010 Yhteinen kirkkoneuvosto (29) AIKA Keskiviikko klo PAIKKA Taloustoimisto, Kustaa Aadolfinkatu 16 KOKOUSASIAT Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta ja pöytäkirjan nähtävillä pitäminen Työjärjestyksen hyväksyminen 159 Ykspihlajan siipirakennuksen muutostyön rakennustoimikunnan lakkauttaminen ja loppuraportti 160 Hautaukseen liittyvien maksujen tarkistaminen 161 Hautojen hoitomaksut vuodelle Jätehuoltosopimukset alkaen 163 Lahjakirjan muutoksen alistus 164 Vastaavan emännän viran täyttäminen 165 Koulutussuunnitelmat Eronpyyntö erityisammattimiehen toimesta / Hukari 167 Erityisammattimiehen toimen täyttäminen 168 Kiinteistöhallinnon toimistotyöntekijän määräaikainen ja osa-aikainen työsopimus / Lauri 169 Halkokarin PAT-työryhmän tilaama tutkimus 170 Yhteistyötoimikunnan kokouksen pöytäkirja Asuntomessut Kokkolassa vuonna Vuoden 2011 talousarvio 173 Investointi- ja toimintamenojen rajan määrittely 174 Hautainhoitorahaston osakkeiden myynti 175 Lainan ottaminen 176 Kirkonmäen seurakuntatalon korjaustyöt 177 Avustusanomus / Kirkon Ulkomaanapu 178 Yhteisen kirkkovaltuuston päätökset Yhteinen kirkkoneuvoston puheenjohtaja Korvaus yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtajuudesta 181 Yhteisen kirkkovaltuuston henkilövalinnat 182 Seurakuntavaalien tulokset 183 Kirkkohallituksen yleiskirjeet ja johtokuntien pöytäkirjajäljennökset 184 Kiinteän ja irtaimen omaisuuden tarkastusraportit 185 Rahavarojen ja arvopapereiden tarkastusraportti 186 Seurakuntatyön ansiomerkkien anominen 187 Seurakuntatyön kunniamerkki / Mikkola 188 Kunniamerkki / Murtomäki 189 Muut mahdolliset asiat Merk. PETER KANKKONEN puheenjohtaja Vilhelm Kankkonen hallintojohtaja

2 2 KOKKOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 14/2010 Yhteinen kirkkoneuvosto AIKA Keskiviikko klo PAIKKA Taloustoimisto, Kustaa Aadolfinkatu 16 LÄSNÄ x Kankkonen Peter puheenjohtaja x Hautamäki Esko varapuheenjohtaja - (Holm Per-Ole) - Björndahl Maj-Britt x (Jansson Peter) x Göös Sakari - (Mäkelä Jukka) x Harju Jari - (Salo Tuula) x Isohanni Irma - (Heino Salme) x Juvonen Martti - (Urpilainen Kari) x Kallinen Markku - (Hankaniemi Irma) x Klemola Annikki - (Pihlajamaa Juha) x Pikkarainen Kaija - (Mehtälä Anja) x Puutio Eeva - (Herlevi Mikko) x Rytioja Antti - (Rajaniemi Tuula) x Stenman Nils-Erik - (Varhama Borghild) x Maijala Aimo ykv:n puheenjohtaja x Snellman Hans ykv:n varapuheenjohtaja x Harju Veli-Pekka kirkkoherra, Kaustinen ja Ullava - Jukkola Tuomo kirkkoherra, Lohtaja - Niemelä Heikki kirkkoherra, Kälviä x Sirviö Jouni kirkkoherra, Kokkolan suom. x Kankkonen Vilhelm hallintojohtaja x Björkström Aune-Inkeri viestintäpäällikkö x Holm Kristina henkilöstöpäällikkö x Lillfors Ralf hautaustoimen päällikkö x Nykänen Martti vs. kappalainen, Kokkolan suom. 171 x Pakkala Simo Ykspihlajan rakennustoimikunnan puheenjohtaja 170 x Winter Hannele kappalainen, Kokkolan suom x Herlevi Susanna pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirja käsittää pykälät KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Puheenjohtaja piti alkurukouksen, jonka jälkeen hän avasi kokouksen. Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

3 3 Kokouksessa oli läsnä myös Kokkolan suom. seurakunnan kappalainen Hannele Winter, joka suorittaa kirkon työyhteisökonsulttikoulutusta. Koulutukseen sisältyy opinnäytetyö, jonka aiheena on seurakuntatyön johtaminen taloudellisen supistumisen tilanteessa. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA JA PÖYTÄKIRJAN NÄHTÄVILLÄ PITÄMINEN Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Eeva Puutio ja Nils-Erik Stenman. Tarkastus on maanantaina klo taloustoimistossa. Tarkastettu pöytäkirja on nähtävillä taloustoimistossa TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Työjärjestykseksi hyväksyttiin esityslistan mukaiset asiat sekä lisäasiana 1. Puukauppatarjoukset 159 / 10 YKSPIHLAJAN SIIPIRAKENNUKSEN MUUTOSTYÖN RAKENNUSTOIMIKUNNAN LAKKAUTTAMINEN JA LOPPURAPORTTI Ykspihlajan siipirakennuksen muutostyön rakennustoimikunta (Simo Pakkala, Antti Rytioja, Irma Isohanni, Tiina Autio, Nils-Erik Stenman, Sauli Keskitalo ja Anna-Maria Isohanni) on pitänyt viimeisen kokouksensa Rakennustöiden loppu- ja vastaanottotarkastus on pidetty kahdessa osassa ja ja rakennuskohde on hyväksytysti vastaanotettu. Rakennustarkastajan loppukatselmus on pidetty , missä kohde hyväksyttiin käyttöön kokonaisuudessaan. Rakennustöillä on 24 kk:n takuuaika. Takuutarkastus ja siihen mahdollisesti liittyvät korjauttamiset on tarkoitus hoitaa virkatyönä. Lopulliset rakennuskustannukset sisältäen urakat ja suunnittelukustannukset sekä rakennuttajan hankinnat ovat ,72 euroa, sis. alv. Rakennustyö oli haastava ja muutostöiden osuus nousi 12,2 %:iin. Rakennustoimikunnan puheenjohtaja Simo Pakkala esittelee loppuraportin kokouksessa. 1. Merkitään kiitoksella tiedoksi, että Ykspihlajan siipirakennuksen muutostyön rakennustoimikunta on hoitanut yhteisen kirkkoneuvoston toimeksiannon. 2. Päätetään lakkauttaa toimikunta.

4 4 Rakennustoimikunnan puheenjohtaja Simo Pakkala esitteli loppuraportin, liite A/ 159 ja vastasi kysymyksiin. Keskustelun jälkeen päätösehdotuksen kohdat 1 ja 2 hyväksyttiin yksimielisesti. 160 / 10 HAUTAUKSEEN LIITTYVIEN MAKSUJEN TARKISTAMINEN Hautausmaajohtokunta on tehnyt esityksen uusista hautaukseen liittyvistä maksuista. Hautapaikkamaksut on yhteisen kirkkovaltuuston vahvistettava, liite A/ 160. Rintamatunnuksen omaaville henkilöille ja heidän puolisoilleen hautapaikka on ilmainen. Jaettaessa vuotuiset hautaustoimen välittömät nettomenot (ilman poistoja ja sisäisiä kuluja) hautausten lukumäärällä, tulee yhden hautauksen hinnaksi n euroa. Hautaustoimen palveluhinnoissa tulee ottaa huomioon seurakunnille palvelun tuottamisesta aiheutuvat kustannukset. Edellisen kerran maksuja on tarkistettu vahvistaa uudet hautapaikkamaksut alkaen. Hautaustoimen päällikkö Ralf Lillfors esitteli hautapaikkamaksuja ja muita hautaukseen liittyviä maksuja. Seurakuntayhtymässä hautausmaksut ovat huomattavasti maan keskiarvojen alapuolella; hautasija maksaa keskimäärin 154 euroa ja työkustannukset 458 euroa. Maksuista käydyn keskustelun aikana Markku Kallinen ehdotti, että arkkuhautapaikka olisi kotipaikkakuntalaisille 60 euroa kaikilla yhtymän hautausmailla. Hän totesi, ettei hinnankorotus ole taloudellisesti merkittävä asia, tunnetasolla kuitenkin suuri. Annikki Klemola kannatti ehdotusta. Nils-Erik Stenman kannatti hautausmaajohtokunnan ehdotusta hautapaikkamaksuista. Hän totesi, että johtokunta on asiantuntijana miettinyt maksuja.

5 5 Puheenjohtaja totesi, että koska on tehty kannatettu vastaehdotus, on hautapaikkamaksuista äänestettävä. Äänestyksessä hautausmaajohtokunnan ehdotusta kannatti 7 jäsentä ja Markku Kallisen ehdotusta 6 jäsentä. Puheenjohtaja totesi, että yhteinen kirkkoneuvosto on hyväksynyt hautausmaajohtokunnan ehdotuksen hautapaikkamaksuista esitettäväksi yhteisen kirkkovaltuuston vahvistettavaksi. Yhteinen kirkkoneuvosto vahvisti muut hautaukseen liittyvät maksut alkaen. 161 / 10 HAUTOJEN HOITOMAKSUT VUODELLE 2011 Hautausmaajohtokunta on valmistellut hautainhoitohinnaston vuodelle 2011, liite A/ 161. Hoitomaksuja esitetään korotettavaksi %. Haudan hoidosta perittävät maksut saavat olla enintään palvelun tuottamisesta aiheutuvien kustannusten suuruiset. Hoitokustannuksista pääosa eli % on työntekijöiden palkkakustannuksia niihin liittyvine sosiaalikustannuksineen. Hautainhoitorahaston hoidossa olevien hautojen määrä: perushoito 1 kesä perushoito 5 kesää määräaikaishoito 10 vuotta määräaikaishoito 15 vuotta määräaikaishoito 20 vuotta määräaikaishoito 25 vuotta määräaikaishoito 50 vuotta Hautainhoitorahaston talouden suurin ongelma on ainaishoitosopimusten suuri määrä. Sopimukset ovat olleet tappiollisia ja uusien hoitosopimusten hinnoittelulla tilannetta ei voida korjata. Vahvistetaan hautausmaajohtokunnan ehdottamat hautojen hoitomaksut alkaen. Hautaustoimen päällikkö Ralf Lillfors esitteli hautojen hoitomaksuja.

6 6 162 / 10 JÄTEHUOLTOSOPIMUKSET ALKAEN Keväällä aloitettu seurakuntayhtymän jätehuollon kartoitus on edennyt vaiheeseen, jossa viisi alan toimijaa on jättänyt tarjouksen jätteiden kuljetuksesta ja käsittelystä. Tarjouksiin pyydettiin vielä syyskuussa lisäselvitykset lajittelun varmistamiseksi sekä ilmoitettiin, että tilaaja pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä tarjouksen kokonaan tai osittain. Joissakin yhtymän kiinteistöissä on lajittelu jo ennestään ollut hyvin käynnissä ja tarkoitus on saada se toimimaan kaikissa yhtymän toimipisteissä. Lähtökohtana on, että kallista kaatopaikkajätettä ei syntyisi juuri lainkaan. Osa yrittäjistä jätti tarjouksen koskien kaikkia toimipisteitä, osa tarjosi vain yhtä tai kahta paikkakuntaa. Kaikkien yrittäjien kanssa kävimme hankintaneuvottelut, joihin yhtymän puolelta osallistuivat Ralf Lillfors, Heli Läspä ja Eero Hanni. Neuvotteluissa kartoitettiin mm. toimijoiden kykyä ja halua kehittää palvelua kestävän kehityksen ja ympäristöystävällisen toiminnan näkökulmasta. Valintaesityksen perusteissa tärkeimpänä pidettiin hinnan ohella raportointia, toimintavarmuutta ja palvelun saatavuutta lyhyelläkin varoitusajalla. Myös toimijoiden sijainti vaikutti esitykseen siten, ettei ole tarkoituksenmukaista kuljettaa jätteitä paikkakunnan ulkopuolelle, mikäli se on muuten järjestettävissä. Yhtymän alueella on 37 kohdetta, joista kerätään erilaisia jätelajeja. Liitteeseen on otettu hintaesimerkki seurakuntakeskuksista ja hautausmaista, jotka jätemääriltään muodostavat n. 74 % kaikesta syntyvästä jätteestä ja ovat siten painoarvoltaan merkittävin kustannustekijä, liite A/ 162 tarjousvertailu Toimistopäällikkö: 1. Jätehuoltosopimukset laaditaan seuraavasti: Kanta-Kokkolan alue: Kaustinen: Kälviä, Ullava: Lohtaja: Jätehuolto O Häggblom Oy Ab Kaustisen Monitoimi Ay Lassila & Tikanoja Oyj Jätehuolto Niemelä Oy 2. Sopimukset tehdään kahdeksi vuodeksi jatkuen vuoden kerrallaan, jollei irtisanomista tehdä kuukautta ennen kauden päättymistä. 3. Sopimukset laatii ja allekirjoittaa toimistopäällikkö. Päätösehdotuksen kohdat 1 3 hyväksyttiin yksimielisesti.

7 7 163 / 10 LAHJAKIRJAN MUUTOKSEN ALISTUS Seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto päätti kokouksessaan hyväksyä Kokkolan kaupungin ja seurakuntayhtymän välisen lahjakirjan muutoksen koskien Katariinan kalmiston puistoaluetta. Lahjakirjaan tehdään muutos, jolla vuonna 1999 luovutettu alue rajataan koskemaan vain muurilla ympäröityä kalmistoa ja sen rakennuksia. Lisäksi lahjakirjaan lisätään maininta rasitteesta, jolla seurakuntayhtymä saa kaavan mukaisen kulkuoikeuden Katariinan kalmiston alueelle. Kirkkolaki määrää omaisuuden luovutuksen alistamismenettelystä, jonka mukaan päätös on alistettava kirkkohallituksen hyväksyttäväksi. Yhteinen kirkkoneuvosto voi tehdä asiassa tarvittavan toimeenpanopäätöksen. Lahjakirjan muutos allekirjoitetaan kirkkovaltuuston päätöksen mukaisesti, liite A/ 163 lahjakirjan muutosasiakirja Toimistopäällikkö: Yhteinen kirkkoneuvosto päättää, että yhteisen kirkkovaltuuston hyväksymä lahjakirjan muutos alistetaan tuomiokapitulin kautta kirkkohallituksen hyväksyttäväksi. 164 / 10 VASTAAVAN EMÄNNÄN VIRAN TÄYTTÄMINEN Vastaan emännän viran hakuaika päättyi Määräaikaan mennessä saatiin 11 hakemusta, liite A/ 164. Vastaava emäntä toimii seurakuntakotien ja leirikeskusten keittiö- ja siivoushenkilökunnan esimiehenä, vastaa ruoka- ja siivoustarvikkeiden yhteishankinnoista, laatii alaansa koskevat budjettiesitykset ja osallistuu emännän töihin. Työpaikkana on ensisijaisesti Kokkolan seurakuntakeskus. Työhön kuuluu ilta- ja viikonlopputyötä. Kelpoisuusehtona virkaan on alan alempi korkeakoulututkinto (esim. restonomi) ja kokemus suurtalouden keittiö- ja siivoustyön johtamisesta. Ruotsin kielen taito katsotaan eduksi.

8 8 Hallintojohtajan, henkilöstöpäällikön, vastaavan emännän ja kirkkoherrojen muodostama haastatteluryhmä on haastatellut 7 hakijaa (Kangasniemi, Kinnunen, Kivinen, Mård, Valo, Vitka ja Yrjänä). Haastatteluryhmän ehdotus on liitteenä B/ 164. Yhteinen kirkkoneuvosto 1. valitsee haastatteluryhmän ehdotuksen pohjalta vastaavan emännän alkaen tai sopimuksen mukaan ja varalle toisen henkilön, 2. vahvistaa viranhaltijan vaativuusryhmäksi 503, 3. toteaa, että viran täyttämisessä noudatetaan neljän kuukauden koeaikaa ja virkavaali voidaan vahvistaa sen jälkeen, kun valittu on esittänyt hyväksyttävän lääkärintodistuksen terveydentilastaan. Henkilöstöpäällikkö kertoi valintaprosessista ja haastattelutyöryhmän näkemyksistä viran täyttämisestä. Keskustelun jälkeen vastaavan emännän virkaan valittiin yksimielisesti Mari Yrjänä alkaen tai sopimuksen mukaan. Ketään ei valittu varalle. Päätösehdotuksen kohdat 2 ja 3 hyväksyttiin yksimielisesti. 165 / 10 KOULUTUSSUUNNITELMAT 2011 Tiedotustyön, palvelevan puhelimen, perheasiain neuvottelukeskuksen, sairaalasielunhoidon, maahanmuuttajatyön ja päihde- ja kriminaalityön koulutussuunnitelmaehdotukset vuodelle 2011 on valmisteltu asianomaisten työalojen toimesta. Samoin ovat kiinteistötoimen, hautaustoimen ja henkilöstöhallinnon työntekijät esittäneet koulutustoivomuksia, liite A/ 165. Suunnitelmissa koulutus on määritelty välttämättömäksi (V) tai hyödylliseksi (H). Välttämättömään koulutukseen osallistuttaessa maksetaan matkat, mahdolliset osallistumismaksut ja ruokailukulut. Lisäksi maksetaan päivärahaa, jos siihen on oikeus. Hyödyllisessä koulutuksessa on määritelty mitkä kustannukset korvataan, vähimmillään kyse voi olla vain osallistumisesta työajalla. Näissä tapauksissa koulutukseen osallistuva maksaa itse kulut. Peter Kankkosen, Vilhelm Kankkosen, Matti Ahon ja Kristina Holmin muodostama työryhmä on käynyt läpi koulutussuunnitelmat ja luokitellut koulutus-/neuvottelupäivät välttämättömiin ja hyödyllisiin sekä niistä maksettaviin korvauksiin.

9 9 Yksittäisten seurakuntien koulutussuunnitelmat on hyväksytty seurakuntaneuvostoissa samalla periaatteella. Hyväksytään koulutussuunnitelmat. 166 / 10 ERONPYYNTÖ ERITYISAMMATTIMIEHEN TOIMESTA / HUKARI Erityisammattimies Heikki Hukari pyytää eroa toimesta lähtien siirtyäkseen eläkkeelle. Heikki Hukari on tullut seurakuntayhtymän palvelukseen , joten palvelusvuosia on kertynyt jo 23. Kiitollisena pitkäaikaisesta palveluksesta myönnetään Heikki Hukarille ero erityisammattimiehen toimesta alkaen. 167 / 10 ERITYISAMMATTIMIEHEN TOIMEN TÄYTTÄMINEN Yhteinen kirkkoneuvosto julisti erityisammattimiehen tehtävän haettavaksi , 104/10. Määräpäivään mennessä saatiin 35 hakemusta. Yhteinen kirkkoneuvosto totesi pitämässään kokouksessa tointa hakeneet henkilöt ja nimesi toimen täyttämistä varten haastatteluryhmän, 140/10. Saaduissa hakemuksissa on monta sopivaksi katsottavaa ammattimiestä. Haastatteluryhmä on kokoontunut, mutta ei ole kutsunut toistaiseksi ketään haastatteluun. Seurakuntayhtymän taloudellisen tilanteen kiristyessä syksyn mittaan kiinteistöhallinto kävi vielä sisäisesti läpi vaihtoehtoja, miten kiinteistönhoito ja erityisammattimiehen tehtävät voitaisiin järjestää toisin. Talonmiesten kanssa on neuvoteltu heidän työaikansa ja työtehtäviensä uudelleen organisoinnista. Kiinteistönhoitoyhtiöiden käyttöä viikonlopputöissä on selvitetty sekä lisäksi on selvitetty vuokratyövoiman käyttöä. Nykyinen toimenhaltija teki viimeisen työpäivän ja tällä hetkellä tointa hoitaa vuokrayrityksen välittämä työntekijä. Vuokrayhtiön kanssa on tehty 3 kk:n sopimus.

10 10 Tehtyjen vaihtoehtoselvitysten perusteella jäljellä olisi kaksi tapaa täyttää avoinna oleva toimi. Erityisammattimiehenä toimisi vuokrayhtiön välittämä työntekijä tai toimeen palkattaisiin alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti vakituinen erityisammattimies paikkaa hakeneiden joukosta. Erityisammattimiehen työtehtävät ovat sen verran vaativia, että yhtymän edun mukaista olisi valita toimeen vakituinen, sitoutunut työntekijä. Lisäksi vuokratyövoimasta joudutaan maksamaan 23 %:n arvonlisävero, jota yhtymä ei voi vähentää. Yhteinen kirkkoneuvosto merkitsee tiedoksi väliaikaisen vuokratyövoiman käytön erityisammattimiehen tehtävässä. Yhteinen kirkkoneuvosto päättää, että erityisammattimiehen toimeen palkataan alkuperäisten suunnitelmien mukaan hakemuksensa jättäneiden joukosta pätevä henkilö. 168 / 10 KIINTEISTÖHALLINNON TOIMISTOTYÖNTEKIJÄN MÄÄRÄAIKAINEN JA OSA-AIKAINEN TYÖSOPIMUS / LAURI Kiinteän ja irtaimen omaisuuden tarkastajat ovat huomauttaneet arvoesineluetteloiden puuttumisesta. Työn tekemiseen on tarkoitus palkata taloustoimistossa osa-aikaisessa määräaikaisessa työsuhteessa työskennellyt Eija Lauri määräaikaiseksi ja osa-aikaiseksi työntekijäksi kolmeksi kuukaudeksi (3 pv /vk, 60 %, vaativuusryhmä 402). Yhteinen kirkkoneuvosto 1. hyväksyy kolmen kuukauden määräaikaisen työsopimuksen laatimisen merkonomi Eija Laurin kanssa, 2. vahvistaa tehtävän vaativuusryhmäksi 402. Päätösehdotuksen kohdat 1 ja 2 hyväksyttiin yksimielisesti. 169 / 10 HALKOKARIN PAT-TYÖRYHMÄN TILAAMA TUTKIMUS Halkokarin seurakuntakodin korjaussuunnitelmia varten perustettiin keväällä nk. PAT-työryhmä. Yhteinen kirkkoneuvosto nimesi ryhmään päättäjien edustajat ja kokoonkutsujan / puheenjohtajan, 58/10.

11 11 Työryhmä tilasi Vahanen Oy:ltä kosteus- ja sisäilmateknisen kuntotutkimuksen, joka valmistui Tiivistelmä ehdotetuista rakennusteknisistä toimenpiteistä, liite A/ 169. Yhteinen kirkkoneuvosto merkitsee tiedoksi tehdyn kuntotutkimuksen. Henkilöstöpäällikkö esitteli kiinteistössä tehtyä kuntotutkimusta. Joitakin toimenpiteitä tehtiin välittömästi, ja niiden jälkeen ei ole estettä seurakuntakodissa työskentelylle. Työntekijät kuitenkin reagoivat siellä ollessaan. Keskustelun jälkeen kuntotutkimus merkittiin tiedoksi. Päätettiin siirtää mahdollisuuksien mukaan toiminta pois Halkokarin seurakuntakodilta ensi vuoden alusta. 170 / 10 YHTEISTYÖTOIMIKUNNAN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA Yhteistyötoimikunta on pitänyt kokouksen , liite A/ 170. Merkitään pöytäkirja tiedoksi ja hyväksytään tehdyt ehdotukset. 171 / 10 ASUNTOMESSUT KOKKOLASSA VUONNA 2011 Yhteinen kirkkoneuvosto : Suomen asuntomessut järjestetään Kokkolassa vuonna Viime vuosina ovat seurakunnat osallistuneet aktiivisesti messuihin. Koska messut ovat jo kesällä, myös srky:n tulee päättää missä suhteessa olemme mukana messuilla. Suunnitelmia on aika paljon ja jotta päätöksiä olisi mahdollista tehdä, tulisi taloudelliset raamit selvittää. Koska budjettityö venyy niin myöhään, että syytä olisi lyödä raamit kiinni jo nyt. Martti Nykänen on tehnyt alustavan kustannuslaskelman olemassa olevien suunnitelmien perusteella, liite A/ 153.

12 12 Päätetään jatkaa asuntomessujen aktiviteettien suunnittelua esitetyn pohjalta ja kustannusarvion ollessa maksimissaan euroa. Taina Lamminen esitteli seurakuntayhtymän osuutta asuntomessuilla. Keskeisin osuus on parisuhteen palikat, kirkkohallituksen perheasiat ja kristillinen aviopari- ja parisuhdetyö. Parisuhteen palikoiden perusidea on konkretisoida käytännönläheisesti parisuhteen eri alueita ja tätä kautta tukea ihmisiä ymmärtämään suhdeasioita paremmin ja keskustelemaan niistä. Tähän koulutetaan vapaaehtoisia, jotka haluavat toimia messujen aikana srky:n messupisteessä päivystäjinä. Kokkolan kaupunki on tarjonnut pisteeksi asuntomessualueelle rakennettavan kerrostalon väestönsuojatilaa. Projektista aiheutuneita kuluja on alustavasti kaavailtu budjetoitavaksi yhteiskunnallisen työn kustannuspaikalle. Projektityöntekijäksi palkattaisiin Leena Harjunpää, jolla olisi kokonaisvastuu mm. vapaaehtoisten koulutuksesta ja luennoista. Hallintojohtaja totesi, että kaupunki odottaa yhtymän osallistuvan asuntomessuille. Kaupunki ei peri vuokraa tilasta, mutta mahdolliset rakennelmat tilaan on tehtävä oman työnä. Useissa puheenvuoroissa korostettiin perhetyön tukemisen tärkeyttä. Kritiikkiä herätti toimipisteen sijainti. Jos tila on kellarissa, miten näyttelyvieraat löytävät sinne. Lisäksi kyseltiin onko tiedusteltu työntekijöiden halukkuutta projektityöntekijäksi. Samoin kyseenalaistettiin oheisohjelmana oleva näytelmä. Mietittiin löytääkö messuyleisö kaupunkiin katsomaan sitä. Keskustelun jälkeen päätettiin yksimielisesti palauttaa asia uudelleen valmistelua varten, mm. talousarviota ja toimintasuunnitelmaa on tarkennettava. Asiaa selvittävät Martti Nykänen, Camilla Honkala, Taina Lamminen, Jouni Sirviö ja Esko Hautamäki. Yhteinen kirkkoneuvosto : Tilat ovat paljon paremmat kuin luultiin viime kokouksessa. Kun selvitysryhmä kävi paikan päällä, todettiin, että sijainti messualueella on paras mahdollinen. Paikka on keskellä ja sisäänkäynti helppo. Varsinaiset tilat joudumme sisustamaan itse. Toimintasuunnitelmaa, projektipäällikön tehtäviä, aikataulua ja talousarviota on tarkennettu. Määrärahaa on näytelmän poistamisen takia varattu euroa, liite A/ 171. Päätetään jatkaa asuntomessujen aktiviteettien suunnittelua esitetyn pohjalta ja kustannusarvion ollessa maksimissaan euroa.

13 13 Kokkolan suom. seurakunnan vs. kappalainen Martti Nykänen esitteli projektisuunnitelmaa. Keskustelun jälkeen ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Projektityöntekijän tueksi perustettiin ohjausryhmä: Esko Hautamäki, Vilhelm Kankkonen, Taina Lamminen, Martti Nykänen ja kaupungin edustajana Marjatta Roiko. Pyydetään jokaista yhtymän seurakunnan seurakuntaneuvostoa valitsemaan edustaja. 172 / 10 VUODEN 2011 TALOUSARVIO Seurakuntayhtymän talousarvio on valmisteltu perinteisen, varovaisen linjan mukaisesti, mutta menneitä vuosia tiukemmassa taloudellisessa tilanteessa. Yhteinen kirkkoneuvosto päätti / 139 vuoden 2011 talousarvion raameista. Talousarvion suunnitteluohjeeksi vahvistettiin, että käyttötalousmenot, sisältäen myös palkka- ja muut henkilöstömenot, on pakko karsia. Toiminnan nettotulos saisi olla 9 milj. euroa. Tähän tavoitteeseen on päästy, joten on paikallaan kiittää hyvin tehdystä työstä. Yhtymän ja siihen kuuluvien seurakuntien toiminnat on talousarviossa jaoteltu perustehtäviin ja tukitoimiin. Perustehtäviä ovat hengellinen työ (pääluokat 2 ja 3, seurakunnallinen toiminta ja yhteiset seurakunnalliset tehtävät), hautaustoimi (pääluokka 4), sekä kirkonkirjojen pito (sisältyy 1. pääluokkaan). Kaikki muut ovat tukitoimia, joiden kustannukset laskentateknisin menetelmin kohdistetaan perustehtäville. Talousarvion käyttötalousosa jakautuu seuraaviin pääluokkiin 1 5: 1. Yleishallinto (sisältää myös kirkonkirjojen pidon) 2. Seurakunnallinen toiminta 3. Yhteiset seurakunnalliset tehtävät 4. Hautaustoimi 5. Kiinteistötoimi (sis. myös metsätalouden ja sijoitusasunnot) Yleishallinto: Yleishallinnon puolella ei tulevana vuotena ole mitään erikoista. Seurakunnallinen toiminta: Kaikkien seurakuntien osalla toimintaa jatketaan ja kehitetään seurakuntien omien linjausten mukaisesti. Seurakunnat ovat perusteellisesti käyneet kustannuksiaan läpi, koska säästötavoite edellytti sitä. Vuoden 2009 säästön huomioimatta jättäminen on merkittävä asia. Yhteiset seurakunnalliset tehtävät: Jatkuu ennallaan. Sairaalasielunhoito viettää 40-vuotiasjuhlansa. Yhtymän kirkolliset avustukset maksetaan edelleen tästä pääluokasta.

14 14 Hautaustoimi: Hautaukseen liittyviä maksuja on tarkistettu, mutta muuten ei ole merkittäviä muutoksia. Kiinteistötoimi: Metsätalouden tulojen nousu euroa on tilapäistä, mutta hyvä asia. Kiinteistötoimi sisältää myös metsätalouden ja sijoitusasunnot, joiden kuluja ei kohdisteta päätoiminnoille. Suurimpia investointeja ei tehdä ensi vuonna, mutta kuitenkin niihin uppoaa n 1,1 milj. euroa. Alustavassa investointisuunnitelmassa on hahmoteltu tulevien vuosien hankkeita, mm. Marian siunauskappelin peruskorjausta ja laajennusta sisältäen krematorion. Tästä hankkeesta yhteinen kirkkovaltuusto tekee aikanaan rakentamispäätökset. Talousarvion yhteenvetolaskelmina on tuloslaskelma, sekä rahoituslaskelma. Nämä osoittavat, että seurakuntayhtymän taloudelle vuosi 2010 on ollut raskas. Vaikka säästötoimiin on ryhdytty, näyttää 2011 vielä tappiota ja helpotuksia ei ole näköpiirissä. Verotulojen kasvua ei ainakaan vielä talousarviovuonna ole haettu veroprosenttia korottamalla. Veroprosentti on vuodesta 1998 saakka ollut 1,5. Talousarvioehdotus sisältää lisäksi hautainhoitorahastojen talousarviot, sekä liitteitä. Talousarvioehdotukseen ei sisälly uusia virkoja tai työsuhteisia tehtäviä. Liite A/ 172 Talousarvio vahvistaa vuoden 2011 talousarvion perusteluineen ja liitteineen. 2. Oikeutetaan taloustoimisto tekemään talousarvioon tarvittaessa pieniä teknisiä tarkistuksia. 3. Pyydetään seurakuntaneuvostojen lausunnot talousarviosta mennessä. Hallintojohtaja esitteli vuoden 2010 talousarvioehdotusta, jonka hän totesi olevan tyydyttävä. Toimintakatteessa on päästy talousarvion raamitavoitteeseen eli 8,9 milj. euroon. Myös vuosikate on plussalla, mikä johtuu metsätulojen suuresta määrästä vuonna Vähintään kolmea vuotta koskevan toiminta- ja taloussuunnitelman laatimiseen ei ole ollut perspektiiviä eikä aikaa paneutua. Talousarvion ja verotulojen seurantaa on tehostettava ja uusille luottamushenkilöille järjestetään koulutusta, jossa perehdytään budjettiin. Seurakunnat ovat perusteellisesti käyneet kustannuksiaan läpi, koska säästötavoite edellytti sitä. Säästötavoite on keskimäärin ylitetty 3,62 %:lla, joten päätettiin hallintojohtajan ehdotuksesta tasata ylitykset/alitukset vuoden 2012 talousarviossa:

15 15 Kokkola Karleby Kaustinen ja Ullava Kälviä Lohtaja e e e e e Markku Kallinen esitti huolena, ettei Kälviän kellotapulin kuntokartoitukseen ole varattu määrärahaa ensi vuoden talousarviossa. Keskustelun jälkeen päätösehdotuksen kohdat 1 3 hyväksyttiin yksimielisesti. 173 / 10 INVESTOINTI- JA TOIMINTAMENOJEN RAJAN MÄÄRITTELY Talousarviota ja suunnitelmaan laadittaessa tulee harkita, budjetoidaanko suurehko korjaustyö tai hankinta käyttö- vai investointimenona. Seurakunnissa on usein korjausmenoiksi luokiteltavia, mutta euromäärältään isoja hankkeita. Tällaisia hankkeita ovat mm. kirkon ulkoseinien erilaiset korjaukset, paanukaton tervaus jne. Mikäli seurakunta merkitsee em. kaltaiset korjausmenot vuosikuluiksi, niin vuosikate ja tilikauden tulos eivät ole vertailukelpoisia eri vuosien kesken ja seurakunnalle saattaa tulla KJ 15:1,3 mukainen alijäämän kattamisvelvollisuus jopa yhden ison korjaushankkeen vuoksi. Kirjanpitoasioiden neuvottelukunta otti kantaa asiaan Kannanoton mukaan seurakunnalla on oikeus merkitä suuret korjausmenot investointiosaan oman harkinnan mukaan. Harkinnan perusteina ovat korjausmenon merkittävä vaikutus seurakunnan rahavirtaan sekä vuosikatteen ja tilikauden tuloksen vertailukelpoisuus eri vuosien kesken. Harkinnassa otetaan huomioon myös se, palveleeko hanke seurakunnan toimintaa yhtä useampana tilivuotena. Liitteenä A/ 173 on Kirjanpitoasioiden neuvottelukunnan päätös Uudisrakennuksen osalta kyse on aina investoinnista ja kaluste- sekä laitehankintojen osalta raja pysyisi eurossa. Korvausinvestointien ja perusparannusmenojen osalta on rajan nostoa harkittava. Kokkolan seurakuntayhtymän vuosittaiset menot ovat noin 11 milj. euroa, jolloin rajan nosto euroon merkitsisi 0,3 % kokonaismenoista. Samalla rajamäärän nosto tietäisi, että pienemmät korjaustyöt siirtyisivät toimintamenoiksi. Aktivointirajaa on viimeksi tarkistettu alkaen. hyväksyy euromääräisen rajan noston (= aktivointirajan), jonka ylittävät hankinnat kirjataan investointimenoiksi ja aktivoidaan taseeseen. Kaluste- sekä laitehankintojen osalta raja pysyy eurossa, mutta korvausinvestointien ja perusparannusmenojen osalta uusi raja on euroa.

16 / 10 HAUTAINHOITORAHASTON OSAKKEIDEN MYYNTI Hautaustoimen laskelman perusteella yhtymä on laskuttanut hautainhoitorahastoa ,58 euroa tämän kesän hoitotyöstä. Hautainhoitorahastolla ei ole käteistä rahaa maksaa koko summaa vaan siirtosaamisiin on jäänyt ,58 euroa. Hautainhoitorahastolla on Nordean osakkeita kappaletta, arvoltaan n euroa. Sijoitusryhmä on jo keväällä todennut, että on epäviisasta pitää koko rahaston osakeomaisuus Nordean osakkeissa. Nyt on osakkeen hinta hyvä ja koska tarvetta käteiselle rahalle on, kannattaisi osa osakkeista myydä nyt. Päätetään valtuuttaa hallintojohtaja yhdessä hallintosihteerin kanssa myymään rahaston Nordean osakkeita kpl ja saadusta myynnistä maksetaan ensin yhtymän saatava. Neuvosto valtuuttaa hallintojohtaja yhdessä neuvoston varapuheenjohtajan kanssa sijoittamaan jäännössumman arvopapereihin. Tämän pykälän osalta pöytäkirja tarkastetaan välittömästi kokouksessa. 175 / 10 LAINAN OTTAMINEN Neuvoston tekemän päätöksen mukaisesti rahalaitoksilta on pyydetty lainatarjouksia. Tarjousten sisäänjättöaika päättyy 7.12, joten valmisteluehdotus tulee vasta kokoukseen, lainatarjouspyyntö liitteenä A/ 175. Laina on tarkoitus käyttää luottolimiitin pienentämiseen 2,5 milj. eurosta 0,5 milj. euroon. Investointien rahoitukseen tarvitaan miljoona euroa. Tarjouksia pyydettiin seitsemältä pankilta. Tarjous on kysytty vaihtuvakorkoisesta lainasta sekä vaihtoehtoisesti kiinteäkorkoisesta lainasta. Lainatarjousvertailu esitetään kokouksessa. Annetaan kokouksessa Hallintojohtaja selosti lainatarjousvertailua. Hän teki seuraavan päätösehdotuksen:

17 17 1. päättää ottaa OKO Oyj:tä shekkitililimiitin takaisinmaksuun ja investointien rahoitukseen pitkäaikaista lainaa 3 miljoonaa euroa, josta puolet vaihtuvakorkoista, puolet kiinteäkorkoista, 2. valtuuttaa yhteisen kirkkoneuvoston nostamaan lainan välittömästi, sekä hallintojohtajan ja hallintosihteerin allekirjoittamaan velkakirjan. 176 / 10 KIRKONMÄEN SEURAKUNTATALON KORJAUSTYÖT Kirkonmäen seurakuntatalolla tapahtui keväällä lumien sulaessa vesivahinko. Takapihalle keräytyneet sulamisvedet pääsivät tekniseen tilaan ja nousivat auditoriossa maanvaraisen laatan korkeudelle, mutta eivät ehtineet lattiapinnalle. Merkittävät taloudelliset vahingot olivat muutaman sentin nousun päässä niin auditoriossa kuin teknisessä tilassa. Munters Oy kävi tekemässä vahinkoraportin. Vahingosta on tehty vahinkoilmoitus, mutta vakuutusyhtiö ei korvaa ulkopuolisia vesiä. Auditorion kuivumista on seurattu omalla mittarilla. Lattia on kuivunut, eikä tilassa tämän hetkisen tietämyksen perusteella ole tarvetta tehdä korjaustöitä. Tekninen tila kärsi merkittävät vahingot. Teknisessä tilassa on lisäksi jatkuvana ongelmana maanvastaisen seinän läpi työntyvä kosteus rakennuksen itäpäädyn suunnasta. Samaa ongelmaa on ilmeisesti ollut aiemminkin, koska vanhassa rakennuksessa on ollut pumppukaivo samoilla kohdilla, mutta se on poistettu muutama vuosi sitten tehdyn peruskorjauksen yhteydessä. Takapihalla on sadevesikaivot ja koulun vastaisella rajalla on ojana matala kaivanto. Maa nousee koulua ja Chydenius pappilaa kohden. Takapiha joutuu lumien sulaessa ja sadekeleillä suurelta alueelta valuvien pintavesien kuormittamaksi. Kiinteistöpäällikkö on ollut yhteydessä kaupunkiin takapihan ongelmasta ja palkannut suunnittelijaksi Insinööritsto Nissilä & Cygnellin. Kaupungin edustajan ja suunnittelijan kanssa on päädytty rajaojan syventämiseen aina koulun rummulle asti. Kustannukset siltä osin jakaantuvat seurakuntayhtymän ja kaupungin kesken. Tekniseen tilaan on päädytty asentamaan pumppukaivo ja uusimaan alapohja tarpeellisilta osilta. Töistä on pyydetty Rakennusliike Saloselta alustava kustannusarvio. Kaikkinensa työt tulevat maksamaan noin euroa, mistä kaupungin osuus olisi rajaojan osalta noin euroa. Työt aloitettaisiin mahdollisesti jo tämän vuoden puolella.

18 18 Yhteinen kirkkoneuvosto hyväksyy tehdyt muutossuunnitelmat, myöntää korjaukseen tarvittavat varat ja hyväksyy Rakennusliike Salosen korjaustyön suorittajaksi. 177 / 10 AVUSTUSANOMUS / KIRKON ULKOMAANAPU Kirkon Ulkomaanapu on lähettänyt avustuspyynnön Haitin koleraepidemian lievittämiseksi, liite A/ 177. Kuluvan vuoden talousarviossa Kirkon Ulkomaanavulle on myönnetty euroa. Tänä vuonna yhteinen kirkkovaltuusto myönsi euron lisäavustuksen Kirkon Ulkomaanavun kautta Haitin katastrofin lievittämiseksi. Päätetään, ettei avustusta myönnetä ja anomusta ei valmistella yhteisen kirkkovaltuuston päätettäväksi. 178 / 10 YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON PÄÄTÖKSET Yhteinen kirkkovaltuusto kokoontui Kokouksessa: - myönnettiin hallintojohtajaksi valitulle Vilhelm Kankkoselle ero yhteisen kirkkovaltuuston jäsenyydestä ja todettiin 1. varajäsenen Kokkolan ruots. seurakunnan Kristus i Centrum -ehdokaslistalta eli Maj-Britt Björndahlin siirtyvän varsinaiseksi valtuutetuksi, - vahvistettiin metsäsuunnitelmat vuosille , - hyväksyttiin määräalojen ja kiinteistön myynti Kaustisen kunnalle, - hyväksyttiin lahjakirjan lisäys, missä Katariinan kalmiston alue (6.066 m 2 ) rajattiin koskemaan vain muurilla ympäröityä kalmistoa ja sen rakennuksia, - vahvistettiin vuoden veroprosentiksi 1,5. Merkitään tiedoksi ja todetaan, että päätökset ovat syntyneet laillisessa järjestyksessä ja ovat täytäntöönpanokelpoisia.

19 / 10 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTON PUHEENJOHTAJA Oulun hiippakunnan tuomiokapituli on määrännyt kirkkoherra Peter Kankkosen yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtajaksi vuosiksi Merkitään tiedoksi. 180 / 10 KORVAUS YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON PUHEENJOHTAJUUDESTA Yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtajuuden kierrättäminen kaikkien seurakuntien välillä tulee todennäköisesti käyttöön Kokkolan seurakuntayhtymässä. Koska puheenjohtajuuden hoitaminen vie resursseja seurakunnalta, olisi paikallaan jotenkin kompensoida kyseistä seurakuntaa. Asia on ratkaistavissa siten, että puheenjohtajana toimivan kirkkoherran palkkakustannuksista siirretään osa yhteisen kirkkoneuvoston kustannuspaikalta maksettavaksi. Ehdotuksessa on arvioitu, että puheenjohtajuus vie noin puolipäivää viikon viidestä työpäivästä, jolloin sen osuus olisi 10 % ( euron vuosipalkasta noin euroa vuodessa). Päätetään, että yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtajana toimivan kirkkoherran palkasta siirretään toistaiseksi 10 % yhteisen kirkkoneuvoston palkkakustannukseksi. 181 / 10 YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON HENKILÖVALINNAT Yhteisen kirkkovaltuusto kokous pidetään tammikuussa Kokouksessa valitaan henkilöt seurakuntayhtymän luottamuselimiin, liite A/ 181 luottamushenkilöt YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON PUHEENJOHTAJAN VALINTA Kirkkojärjestyksen 8 luvun mukaan yhteisen kirkkovaltuuston tulee valita keskuudestaan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja toimikautensa ensimmäisen ja kolmannen vuoden tammikuussa. Näiden toimikausi kestää, kunnes uusi puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja on valittu.

20 20 valitsee puheenjohtajan vuosiksi YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON VARAPUHEENJOHTAJAN VALINTA valitsee varapuheenjohtajan vuosiksi YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON VARAPUHEENJOHTAJAN VALINTA Yhteisen kirkkoneuvoston ohjesäännön 1 mukaan yhteiseen kirkkoneuvostoon kuuluu tuomiokapitulin määräämän puheenjohtajan, ja yhteisen kirkkovaltuuston valitseman varapuheenjohtajan lisäksi 11 jäsentä. Oulun hiippakunnan tuomiokapituli on määrännyt kirkkoherra Peter Kankkosen yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtajaksi toimikaudelle Yhteisen kirkkoneuvoston jäsenten vaali toimitetaan yhteisessä kirkkovaltuustossa siten, että ensiksi valitaan yhteisen kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja ja sitten muut jäsenet. valitsee yhteisen kirkkoneuvoston varapuheenjohtajan vuosiksi SUHTEELLISTEN VAALIEN VAALILAUTAKUNNAN ASETTAMINEN Yhteisen kirkkovaltuuston työjärjestyksen 18 :n mukaan valtuusto asettaa keskuudestaan toimikaudekseen suhteellisten vaalien toimittamista varten vaalilautakunnan, johon samalla valitaan kolme varsinaista ja kolme varajäsentä. Vaalilautakunta valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. asettaa keskuudestaan suhteellisten vaalien vaalilautakunnan vuosiksi YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON VARSINAISTEN JÄSENTEN VALINTA Kirkkoneuvoston puheenjohtaja on kirkkoherra ja muina jäseninä varapuheenjohtaja sekä yhteisen kirkkoneuvoston ohjesäännön mukaan 11 muuta seurakuntavaaleissa vaalikelpoista henkilöä. (KL 10: 2 : 2 mom; KL 11: 11 ). Nykyisessä kirkkoneuvostossa on jäseniä eri seurakunnista: Kokkolan suom. seurakunta 5 Karleby svenska församling 2 Kaustisen ja Ullavan seurakunta 2 Kälviän seurakunta 1 Lohtajan seurakunta 1 Yhteensä 11

KOKKOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 4/2010 Yhteinen kirkkovaltuusto 21.12.2010 1 (10)

KOKKOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 4/2010 Yhteinen kirkkovaltuusto 21.12.2010 1 (10) KOKKOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 4/2010 Yhteinen kirkkovaltuusto 21.12.2010 1 (10) AIKA Keskiviikko 29.12.2010 klo 18.00 PAIKKA Kaarlelan seurakuntakoti, Öja-auditorio, Kruunupyyntie 3 KOKOUSASIAT

Lisätiedot

Temisevä Liisa jäsen Vilander AnnaMarja jäsen Vilkman Pirkko jäsen

Temisevä Liisa jäsen Vilander AnnaMarja jäsen Vilkman Pirkko jäsen PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika 3.1.2019 klo 17.22 18.45 Paikka Joutsan seurakuntakoti, Jousitie 42 (kirkkosali) Läsnä Leppämäki Tuula puheenjohtaja Jaakkola Teuvo varapuheenjohtaja Eskelinen

Lisätiedot

Ulla Pirilä, kirkkovaltuuston vpj. Antti Viita, talousjohtaja, sihteeri. Matti Koivuluoma, kirkkovaltuuston puheenjohtaja

Ulla Pirilä, kirkkovaltuuston vpj. Antti Viita, talousjohtaja, sihteeri. Matti Koivuluoma, kirkkovaltuuston puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO 1/2015 Sivu 1 PÖYTÄKIRJA Aika: Keskiviikko klo 17-18.35 Paikka: Virastotalon kokoushuone Läsnä: Kari Mantere, pj Matti Antila Eija Harmanen Henry Hautala Heli Kurikka Heikki Lintala Maija-Liisa

Lisätiedot

KOKKOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 14/2009 Yhteinen kirkkoneuvosto 29.10.2009. Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus

KOKKOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 14/2009 Yhteinen kirkkoneuvosto 29.10.2009. Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 1 (11) KOKKOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 14/2009 Yhteinen kirkkoneuvosto 29.10.2009 AIKA Tiistai 3.11.2009 klo 16.30 PAIKKA Taloustoimisto, Kustaa Aadolfinkatu 16 KOKOUSASIAT Kokouksen avaus,

Lisätiedot

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA /2016 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA Sivu 112

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA /2016 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA Sivu 112 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA 12.12.2016 Sivu 112 Kokousaika Torstai 15.12.2016 kello 16.30 Kokouspaikka Laukaan seurakuntatalo Päätöksen tekijät Hytönen Pauliina, poissa ei varajäsentä Kallio Marja Kovanen

Lisätiedot

Ranuan seurakunta Pöytäkirja KN 10/2018 nettiversio 79. Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1, kokoushuone

Ranuan seurakunta Pöytäkirja KN 10/2018 nettiversio 79. Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1, kokoushuone Ranuan seurakunta Pöytäkirja KN 10/2018 nettiversio 79 Pappilantie 11 D 1 97700 RANUA 4.12.2018 KIRKKONEUVOSTO Aika maanantai 3.12.2018 klo 18.00 Paikka Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1, kokoushuone

Lisätiedot

K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U

K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U Hämeenlinnan seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston kokous pidetään torstaina klo 18.00 Vapaaehtoiskeskus Pysäkin auditoriossa, Kirjastokatu 1, Hämeenlinna.

Lisätiedot

Savonlinnan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään seurakuntakeskuksen pikkusalissa, Kirkkokatu 17, tiistaina 15. tammikuuta 2019 kello

Savonlinnan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään seurakuntakeskuksen pikkusalissa, Kirkkokatu 17, tiistaina 15. tammikuuta 2019 kello SAVONLINNAN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSKUTSU Savonlinnan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään seurakuntakeskuksen pikkusalissa, Kirkkokatu 17, tiistaina 15. tammikuuta 2019 kello 18.00. Kokouksen

Lisätiedot

Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8, Kiuruvesi

Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8, Kiuruvesi Esityslista/pöytäkirja 1/2019 Kirkkovaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Osallistujat: jäsenet varajäsenet Maanantai 7.1.2019 klo 18-19.01 Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8, 74700 Kiuruvesi Ahponen

Lisätiedot

Kiuruveden seurakunta Esityslista/pöytäkirja 14/2018 Kirkkoneuvosto

Kiuruveden seurakunta Esityslista/pöytäkirja 14/2018 Kirkkoneuvosto Esityslista/pöytäkirja 14/2018 Kirkkoneuvosto Kokousaika Maanantai 17.12.2018 klo 16 16.58 Kokouspaikka Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8 A, 74700 Kiuruvesi Saapuvilla olleet jäsenet Oikarinen

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2014 Kirkkoneuvosto /7. MUUT Tarja Ihamäki, talouspäällikkö, sihteeri

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2014 Kirkkoneuvosto /7. MUUT Tarja Ihamäki, talouspäällikkö, sihteeri 1/7 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstai 18.12.2014 klo 18.00 Paikka LÄSNÄ Virastotalo Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Loukonen Terttu Mäki Kaija Lindholm Minna Isotalo Timo MUUT Tarja Ihamäki, talouspäällikkö,

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 6

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 6 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 11.10.2017 klo 17-18.15 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Huostila Anja, jäsen Huostila Mari, jäsen Kanerva Esa, varajäsen

Lisätiedot

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2019. Kirkkovaltuusto

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2019. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 23.1.2019 1 KOKOUSKUTSU Forssan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään keskiviikkona 23.1.2019 klo 18.00 Forssan seurakuntatalo, Kartanonkatu 16, 30100 Forssa ASIALISTA 1. Kokouksen

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2019 Kirkkovaltuusto

JANAKKALAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2019 Kirkkovaltuusto Aika 15.1.2019 kello 18.30 Paikka Turengin seurakuntakeskus, Juttilantie 2, 14200 Turenki Läsnä Aitto-oja Piia Marttinen Kari Eerola Pirkko Mustalahti Satu Eriksson Niko Mylly Joona Hakala Pentti Mäkelä

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Kirkkovaltuusto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Kirkkovaltuusto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Torstai klo 18.00 19.40 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Karjalainen Esa Kautonen

Lisätiedot

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 7/2015 Sivu 1 Kirkkoneuvosto 10.8.2015

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 7/2015 Sivu 1 Kirkkoneuvosto 10.8.2015 NRO 7/2015 Sivu 1 Kirkkoneuvosto 10.8.2015 KOKOUSTIEDOT AIKA 10.8.2015 Keskiviikko klo 18 18.45 PAIKKA Euran seurakuntakeskus, pieni sali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kemppainen Jukka, puheenjohtaja Koivunen

Lisätiedot

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 Kirkkovaltuusto

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 Kirkkovaltuusto Kokousaika Torstai 10.1.2019 klo 18.00 19.11 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa olleet jäsenet Seurakuntatalo Raili Karvonen Tarja Kinnunen Antti Koistinen Pirjo Leinonen Asko Merilä (paikalla

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 8/ (5) Esityslista. Aika Keskiviikko klo 17- Kahvitarjoilu klo 16:45- Seurakuntakeskus, Arkki

KIRKKONEUVOSTO 8/ (5) Esityslista. Aika Keskiviikko klo 17- Kahvitarjoilu klo 16:45- Seurakuntakeskus, Arkki KIRKKONEUVOSTO 8/2016 1 (5) Aika Keskiviikko 30.11.2016 klo 17- Kahvitarjoilu klo 16:45- Paikka Seurakuntakeskus, Arkki KÄSITELTÄVÄT ASIAT: 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna. Anniina Iivonen Taisto Jantunen Jorma Lundström. Markku Salmisaari

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna. Anniina Iivonen Taisto Jantunen Jorma Lundström. Markku Salmisaari YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO Sivu 1 Kokousaika Tiistai 12.2.1.2015 kello 18.00 Kokouspaikka Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna Läsnä Timo Kalaja puheenjohtaja Heikki Kilpeläinen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

SAARIJÄRVEN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 1/ KOKOUSTIEDOT Aika kello (kahvi kello 18.00)

SAARIJÄRVEN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 1/ KOKOUSTIEDOT Aika kello (kahvi kello 18.00) SAARIJÄRVEN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 1/17 KIRKKOVALTUUSTO Laatimispäivämäärä 10.01.2017 KOKOUSTIEDOT Aika 17.01.2017 kello 18.30 (kahvi kello 18.00) Paikka Saarijärven seurakuntatalon juhlasali KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/ 2017 Kirkkovaltuusto 1-14

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/ 2017 Kirkkovaltuusto 1-14 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/ 2017 Kirkkovaltuusto 1-14 Aika 24.1.2017 klo 18.00 19.00 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Tiitinen Ilkka jäsen/puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen poissa Hänninen

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2014 1 (9) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Käsiteltävät asiat 209 Kokouksen avaus 210 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 211 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 212 Ääntenlaskijoiden

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Kirkkoneuvosto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Kirkkoneuvosto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 19.55 Paikka: Seurakuntakoti Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Henkilökoh. varajäsen Läsnä Karjalainen Esa x Kiljunen

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Kirkkovaltuusto 07.01.2015

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Kirkkovaltuusto 07.01.2015 PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Keskiviikona klo 18.00 18.25 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Karjalainen Esa

Lisätiedot

Kangasalan seurakunta Esityslista 1/2015 1/2

Kangasalan seurakunta Esityslista 1/2015 1/2 Kangasalan seurakunta Esityslista 1/2015 1/2 Aika 07.01.2015 klo 19:00 Paikka Suoraman seurakuntakeskus Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvallan toteaminen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko klo 17:03-17:38 Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja.

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko klo 17:03-17:38 Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja. KIRKKONEUVOSTO 8/2016 1 (7) Aika Keskiviikko 30.11.2016 klo 17:03-17:38 Paikka Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja Alanen Nina varapuheenjohtaja Itämetsä Risto Järvinen Kaija

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 5/

PÖYTÄKIRJA 5/ Seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 5/2012 5.6.2012 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- SIVU 36 ILMOITUSASIAT 2 37 KIRKKOHERRAN PÄÄTÖSLUETTELO

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 1/

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 1/ Aika Ti 22.2.2017 klo 17.35 18.23 Paikka Mäntyharjun seurakuntakeskus Läsnä Jäsenet: Kristiina Häkkänen Miia Hämäläinen Panu Karjalainen Matti Kemppainen Liisa Kuoksa Pertti Lahti Sari Lantta Jukka Lehtonen

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 Kirkkoneuvosto

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 Kirkkoneuvosto Aika 14.5.2019 klo 16.45-18.25 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Taponen Auvo varapuheenjohtaja Hiidenkari Tiina Jauhiainen Juha Kiukkonen Sirpa Lamberg Juha Mylly Joona

Lisätiedot

KOKKOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 13/2010 Yhteinen kirkkoneuvosto 28.10.2010 1 (11) Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus

KOKKOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 13/2010 Yhteinen kirkkoneuvosto 28.10.2010 1 (11) Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus KOKKOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 13/2010 Yhteinen kirkkoneuvosto 28.10.2010 1 (11) AIKA Tiistai 2.11.2010 klo 16.30 PAIKKA Taloustoimisto, Kustaa Aadolfinkatu 16 KOKOUSASIAT Kokouksen avaus,

Lisätiedot

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019. Kirkkovaltuusto

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 23.1.2019 1 KOKOUSKUTSU Forssan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään keskiviikkona 23.1.2019 klo 18.00 Forssan seurakuntatalo, Kartanonkatu 16, 30100 Forssa ASIALISTA 1. Kokouksen

Lisätiedot

VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 12.11.2015 klo 16.30 Sivu 1 VASA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Sammantr. kl Sida. Vasaesplanaden 3 E V vån

VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 12.11.2015 klo 16.30 Sivu 1 VASA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Sammantr. kl Sida. Vasaesplanaden 3 E V vån VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 12.11.2015 klo 16.30 Sivu 1 181 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 182 Pöytäkirjantarkastajien valinta 183 Yhteistyötoimikunnan pöytäkirja 3/2015 184 Henkilöstöasia 185

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkoneuvosto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkoneuvosto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 20.20 Paikka: Seurakuntakoti, sali Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Henkilökoh. varajäsen Läsnä Karjalainen Esa

Lisätiedot

Ranuan seurakunta Pöytäkirja KV 1/2019 nettiversio 1. Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1 sali

Ranuan seurakunta Pöytäkirja KV 1/2019 nettiversio 1. Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1 sali Ranuan seurakunta Pöytäkirja KV 1/2019 nettiversio 1 Pappilantie 11 D 1 97700 Ranua 22.1.2019 KIRKKOVALTUUSTO Aika maanantai 21.1.2019 klo 18 Paikka Läsnä Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1 sali

Lisätiedot

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkovaltuusto

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkovaltuusto Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/2013 14 Aika tiistai 10.12.2013 klo 18.30 19.56 Paikka Seurakuntakeskus, Taavetti Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjan

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko 4.5.2016 klo 17:27-18:20 Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja. Itämetsä Risto Järvinen Kaija

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko 4.5.2016 klo 17:27-18:20 Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja. Itämetsä Risto Järvinen Kaija KIRKKONEUVOSTO 3/2016 1 (6) Aika Keskiviikko 4.5.2016 klo 17:27-18:20 Paikka Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja Alanen Nina varapuheenjohtaja Itämetsä Risto Järvinen Kaija

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikko klo 18.30 20.40 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Hannu Luostarinen Auli Pääkkönen Marjo Ruokolainen

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1/8 KIRKKOVALTUUSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1/8 KIRKKOVALTUUSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1/8 KOKOUSAIKA 9.1.2019 klo 18-18.48 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Ulla Maija Puhakka Sirkka Konttinen puheenjohtaja 1-6 :t puheenjohtaja 7-12 :t Liisa

Lisätiedot

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen VIRTAIN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA 19.12.2018 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Seurakuntatalo, toimitusten huone 1. Kokouksen avaus ja alkuhartaus 2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 23.1.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 26.01.2017-27.02.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

KOTKA-KYMIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 9/2016 KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA (1) Läsnä: Ville Mielonen puheenjohtaja

KOTKA-KYMIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 9/2016 KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA (1) Läsnä: Ville Mielonen puheenjohtaja KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA (1) Aika: Keskiviikko 9.11.2016 klo 17.00 17.45 kahvitus klo 16.45 Paikka: Kotkan seurakuntakeskus, kokoushuone 1 Läsnä: Ville Mielonen puheenjohtaja Kari Hentunen

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 08/ Kirkkoneuvosto 1/6

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 08/ Kirkkoneuvosto 1/6 1/6 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikko klo 18.00 Paikka Läsnä Seurakuntatalo Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Loukonen Terttu Moisala Taina Mäki Kaija Pajula Heikki Toivonen Ari Sahla Taru poistui paikalta

Lisätiedot

ESITYSLISTA 9/2012 SEURAKUNTANEUVOSTO Aika: maanantai klo 18, kahvitarjoilu alkaa klo 17.30

ESITYSLISTA 9/2012 SEURAKUNTANEUVOSTO Aika: maanantai klo 18, kahvitarjoilu alkaa klo 17.30 1 (5) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 9/2012 Aika: maanantai 3.12.2012 klo 18, kahvitarjoilu alkaa klo 17.30 Paikka: Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16 B 2. krs, 00120 Helsinki Läsnä: Poutiainen Matti

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/ 2017 Kirkkoneuvosto 14-23

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/ 2017 Kirkkoneuvosto 14-23 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/ 2017 Kirkkoneuvosto 14-23 Aika Torstai 19.1.2017 kello 16.00 16.55 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Kytölä Reijo

Lisätiedot

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 KIRKKONEUVOSTO (12) klo kokous (kahvit alkaen)

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 KIRKKONEUVOSTO (12) klo kokous (kahvit alkaen) KIRKKONEUVOSTO 10.1.2019 1 (12) KOKOUSTIEDOT Aika 10.1.2019 klo 16.30 kokous (kahvit 16.00 alkaen) Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Seurakuntakeskus Aatoksen kokoushuone KN 1 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 2 KOKOUKSEN

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 10/2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 18.12.2014

KIRKKONEUVOSTO 10/2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 18.12.2014 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 10/2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 18.12.2014 sivu 84. Kirkkovaltuuston 17.12.2014 kokouksen toimeenpanopäätökset... 2 1. Siivoojan viran lakkauttaminen...

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 12. 2.2013 Kirkkoneuvosto 1/5

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 12. 2.2013 Kirkkoneuvosto 1/5 1/5 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai 12.2.2013 klo 18.00 Paikka Läsnä Auran seurakunnan virastotalo Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Kalmi Pekka Loukonen Terttu Moisala Taina Mäki Kaija Lindholm Minna

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Kirkkovaltuusto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Kirkkovaltuusto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Tiistaina klo 19.30 19.43 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Karjalainen Esa Kautonen

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto N:o 1/2017 Sivu 1

Kirkkovaltuusto N:o 1/2017 Sivu 1 N:o 1/2017 Sivu 1 Aika: 18.1.2017 klo 19 19.35 Paikka: Seurakuntatalo Saapuvilla olleet Jäsenet Hintsala Kirsti Ikäläinen Kirsi Laukkanen Esko Laukkanen Jari poissa, ei varajäsentä Leskinen Antero Muhos

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 21.1.2015 klo 17-18.20 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari,

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 31 Kirkkoneuvosto 3/

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 31 Kirkkoneuvosto 3/ 31 28 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkoneuvosto 30.05.2016 28 Kokouskutsu asialistoineen on lähetetty kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajalle

Lisätiedot

Kotka-Kymin seurakunta Pöytäkirja 7/2017 Kirkkoneuvosto 1 (9)

Kotka-Kymin seurakunta Pöytäkirja 7/2017 Kirkkoneuvosto 1 (9) Kirkkoneuvosto 1 (9) Aika: Keskiviikko 27.9.2017 kello 16.30-17.38 Paikka: Kotkan seurakuntakeskus, kokoushuone 1 Läsnä: Kaisa Rönkä puheenjohtaja Seppo Eerola jäsen Onni Hämäläinen Jukka Lemmetyinen Ville

Lisätiedot

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 Kirkkovaltuusto

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 Kirkkovaltuusto Aika Tiistai 22.1.2019 klo 18.00 Paikka Seurakuntatalo, Ylipääntie 11, 91980 Lumijoki ASIALISTA: asiat 1 9 (1-9 ) 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. Sihteerin kutsuminen

Lisätiedot

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO Sivu 1 Kokousaika Torstaina 11.3.2016 kello 18.00 Kokouspaikka Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna Läsnä Timo Kalaja puheenjohtaja Käsitellyt asiat 14 - xx- Allekirjoitukset

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 8.12.2014 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 11.12.2014-12.01.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

RUOKOLAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Kirkkovaltuusto 12.1.2015 1(6)

RUOKOLAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Kirkkovaltuusto 12.1.2015 1(6) Kirkkovaltuusto 12.1.2015 1(6) Aika maanantaina 12.1.2015 klo 18.00-18.35, 18.45-18.51. kokous keskeytettiin klo 18.35-18.45 Paikka seurakuntatalo Läsnä Frosti-Nenonen, Sirpa Hammaren, Terho vara Hanhisalo,

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 Kirkkoneuvosto

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 Kirkkoneuvosto Aika 14.6.2016 klo 17.30-18.22 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Ahvenjärvi Seppo jäsen Elo Joonas jäsen Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja Lehtonen Riitta jäsen Heikkinen

Lisätiedot

A S I A L U E T T E L O:

A S I A L U E T T E L O: IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 (8) A S I A L U E T T E L O: 28 Kokouksen avaus 29 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 30 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 31 Ääntenlaskijoiden valinta 32 Työjärjestyksen

Lisätiedot

Seurakuntatalo, Pappilantie 4, Hankasalmi

Seurakuntatalo, Pappilantie 4, Hankasalmi HANKASALMEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1/11 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Keskiviikko 16.1.2019 klo 18.00 18.50 Paikka Seurakuntatalo, Pappilantie 4, 41520 Hankasalmi Osallistujat Gustafsson Arto, jäsen,

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 Kirkkoneuvosto 6.5.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 Kirkkoneuvosto 6.5.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Aika 6.5.2014 klo 17.30-17.50 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Veijo jäsen Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Kangas Anja varajäsen Pihkala Isto jäsen Selinummi

Lisätiedot

Pöytäkirja nähtävillä: Pöytäkirja on nähtävillä Orimattilan seurakunnan kirkkoherranvirastolla

Pöytäkirja nähtävillä: Pöytäkirja on nähtävillä Orimattilan seurakunnan kirkkoherranvirastolla ARTJÄRVEN KAPPELISEURAKUNTA Kirkkotie 23 16200 Artjärvi PÖYTÄKIRJA4/2018 ARTJÄRVEN KAPPELINEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 6.6.2018 klo 17.00 Paikka Artjärven seurakuntakoti, Kirkkotie 23, 16200 Artjärvi

Lisätiedot

Pöytäkirja Nro 3/2018

Pöytäkirja Nro 3/2018 Pöytäkirja Nro 3/2018 1 Kokoustiedot Aika To 26.04.2018 klo 18.00-18.42 Paikka Simon seurakuntakeskus Osallistujat Päätöksentekijät Varsinaiset jäsenet vs. kirkkoherra, pj Matti Salminen Johanna Leinonen-Simoska

Lisätiedot

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 Kirkkovaltuusto

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 Kirkkovaltuusto Aika ja paikka: Ti 30.1.2018 klo 18.30 seurakuntatalo Asialista: asiat 1 8 (1-8 ) 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. Pöytäkirjantarkastajat ja pöytäkirjanpitäjä 4. Työjärjestyksen

Lisätiedot

SOMERON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkovaltuusto

SOMERON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkovaltuusto SOMERON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 129 Kirkkovaltuusto Aika: 18.1.2017 klo 18.00 18.45 Paikka: Someron seurakuntakeskus, sali 2 Läsnä: Eino Pauli Haho Eevi vara Kankare Tarja Kujansuu Antti Känkänen

Lisätiedot

Kannuksen seurakunta Pöytäkirja 6/ (6)

Kannuksen seurakunta Pöytäkirja 6/ (6) Kannuksen seurakunta Pöytäkirja 6/ 1 (6) 28.12. n kokous Aika Torstai 28.12. klo 19.18 20.22 Paikka Pappila, Valtakatu 13, Kannus Läsnä Pajukoski Teija, puheenjohtaja Niemikorpi Antero, varapuheenjohtaja

Lisätiedot