Työharjoittelu Barcelonassa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Työharjoittelu Barcelonassa 3.10.-20.11.2010"

Transkriptio

1 Työharjoittelu Barcelonassa

2 Kohdeyritys: Frans Baviera,alta costura Passeig de Gracia 34,Pral 2 a, Barcelona Spain Vaihdon ajankohta:

3 Ennen lähtöä Ennen lähtöä oli tehtävä englanninkielinen Europass-ansioluettelo ja avoin hakemus,joka lähetettiin kohdeyritykseen. Kv-vastaavalta sain mukaan top-jakson aikana täytettävät asiakirjat, eli työssäoppimissopimuslomakkeen, europass-liikkuvuustodistuksen ja diploman. Hänen kanssaan hoidettiin myös matkalippujen varaaminen ja häneltä sain kaiken tarvittavan tiedon ennen matkaa. Itse hoidin perusasiat kuntoon,eli tarkistin että minulla on voimassaoleva passi,eurooppalainen sairaanhoitokortti,matkavakuutus vapaa-ajalle ja ulkomailla toimiva pankkikortti.hommasin Kilroylta ISICkortin,joka on kansainvälinen opiskelijakortti.otin myös selvää,tarvitsenko rokotuksia matkaa varten ja ostin tuliaisia. Sovin opettajani kanssa kuinka raportoin tekemisiäni jakson ajalta ja mietimme mitkä ovat tavoitteet ja odotukset työssäoppimisjakson suhteen. Työssäoppimisjakso ulkomailla on osa Leonardo Da Vinci-hanketta,joten rahoitus saadaan sitä kautta.summa määräytyy jakson pituuden mukaan.sillä katetaan ensisijaisesti lennot ja majoitus,senjälkeen oman harkinnan mukaan.itselläni rahat riittivät hyvin näihin molempiin ja loppu kului mm.metrolippuihin,lentokenttäbussiin,eväisiin jne. Majoitus järjestyi paikallisen tytön luota.hän oli itse vaihtojaksolla Omniassa samaan aikaan kun järjestelin omaa lähtöäni.hinta oli huokea.asunto sijaitsi vähän etäämmällä keskustasta(15-20min.metrolla)mutta Barcelonassa on kattava ja hyvin toimiva metroverkosto joten liikkuminen oli hyvin helppoa ja nopeaa.

4 Itselläni lähtö tuli melko nopeasti,joten ehtinyt mennä espanjan kielen kurssille.olin kuitenkin kiinnostunut oppimaan kieltä,joten tilasin univerbin kielikurssin ja opiskelin itsenäisesti ennen lähtöä. Kieltä ei tarvitse osata lähtiessä,mutta suosittelen opettelemaan edes muutaman sanan,siitä on suuri hyöty! Kannattaa varautua siihen,että paikalliset osaavat englantia heikosti tai ei ollenkaan. Perustietoja yrityksestä sain kv-vastaavalta ja siellä vierailleelta opettajalta.kävin kuuntelemassa aiemmin vaihdossa olleiden oppilaiden kokemuksia. Kannattaa ottaa omat työvälineet mukaan.itse en olisi pärjännyt ilman niitä.otin mukaan perustarvikkeet kuten Sakset,neulatyynyn,neuloja,mittanauhan,magneettiohjaimen jne.

5 Frans Baviera Frans Bavieralla valmistetaan tyylikkäitä naistenvaatteita arkeen ja juhlaan. Materiaalit ovat hyviä ja laadukkaita. Omistajapariskunta Frans Baviera ja Mimi Maloney suunnittelevat vaatteita ja koordinoivat työntekijöitään.työntekijöitä on n.kymmenen. Opiskelijat tekevät töitä enimmäkseen Margan kanssa.margan työ on pääosin harsimista ja hän hoitaa myös sovitukset.jos Margalla ei ollut tarjota työtä niin kysyin Isabelilta hommia.hän on ompelija ja vaatteiden ompelun ohella hänellä oli myös jonkinverran korjaus- ja muutosompelua,jota itse pääsin tekemään.kaikkein eniten jakson aikana tuli tehtyä harsimista.vaatteet harsitaan kokoon sovitusta varten joten sitä hommaa riitti.harsimisen lisäksi ompelin protoja,lyhensin ja pidensin housunlahkeita käsin ommellen,ja välillä kiinnitin koristeita,nappeja tms.vaatteisiin. Valtaosa koko työssäoppimisjakson tehtävistä oli käsinompelua. Opiskelijat tekevät 7h päiviä,omat työvuoroni olivat klo 8-15.Osa työntekijöistä tekee koko päivän kerralla,osa tekee aamupäivällä muutaman tunnin,pitää siestan välissä ja senjälkeen palaa töihin tekemään loput tunnit.

6 Yleensä Mimi vastaanottaa opiskelijat ja esittelee paikan.kun itse menin Bavieralle,niin hän oli matkalla.omistajaparin lisäksi Aireen osaa hyvin englantia.hän vastaanotti minut.aireen kuitenkin ilmeisesti sairastui,teki osa-aikatyötä pienen lapsen takia tms.koska häntä en juuri nähnyt ensimmäisellä viikolla.toisin sanoen,oli pärjättävä espanjalla. Bavieralla oli myös toinen harjoittelija,saksalainen tyttö.hän osasi sekä englantia,että espanjaa joten hän onneksi auttoi välillä kieliongelmien kohdatessa. Oli mukavaa kun siellä sattui olemaan toinenkin harjoittelija,sillä koulultamme sinne ei muita lähtenyt. Otin yleensä eväät mukaan töihin.työpaikalla on jääkaappi,mikro ja ruokailuvälineitä,mutta ei varsinaisesti ruokailutilaa tai -pöytää.työntekijät söivät eväät työpisteellään tai lähtivät ulos lounaalle. Passeig Da Gracialla on paljon ruokapaikkoja ja ravintoloita,kävin itsekin silloin tällöin ulkona syömässä lounastauon aikana. Työpaikka sijaitsee Passeig De Gracialla,joka on tunnettu ja arvostettu ostoskatu Barcelonan keskustassa. Osoite on Passeig de Gracia 34,pral 2a. Bavieran tilat ovat 2.kerroksessa ja aamulla alaovesta pääsee sisään kun soittaa summeria ja esittelee itsensä.päivisin alaovi on auki ja aulassa on henkilö joka valvoo etteivät asiattomat pääse taloon.

7

8 Barcelona Barcelona on kaunis ja vilkas kaupunki. Arkkitehtuuri on upeaa ja nähtävää on paljon. Kaupunki tarjoaa loistavat shoppailumahdollisuudet.barcelonasta löytyy niin kalliita huippumerkkiliikkeitä(chanel,cucci,jne) keskihintaisia ketjuliikkeitä(zara,pull&bear,jne) halpoja vaatekauppoja(shana,primark) sekä kirppareita ja monia vintage-liikkeitä. Barcelona on täynnä erilaisia kahviloita,baareja ja ravintoloita.tapasbaarit ovat suosittuja tapaamispaikkoja.lähes kaikki ravintolat tarjoavat meren antimia,toki muutakin ruokaa on saatavilla mutta merelliset herkut ovat usein pääosassa. Espanjassa elämä on ulkona ja kaupungilla,asunnot tuntuvat olevan lähinnä nukkumista ja vaatteiden säilytystä varten.ihmiset viettävät aikaa plazoilla,puistoissa,meren rannalla,kahviloissa,ravintoloissa jne. Meri on lyhyen metromatkan päässä ja sieltä löytyy mukavia hiekkarantoja.lokakuussa ei ollut enää rantakausi,joten itse en päässyt niitä testaamaan,mutta luulen että kesällä ne ovat kivoja beacheja ja kovassa käytössä. Metrolla kulkeminen on helppoa ja halpaa. Automaateista voi ostaa kertalippuja,10matkan lippuja,parin päivän matkailijalippuja ja 50 matkaa 30:ssä vuorokaudessa-lippuja. Kuukausilippu jolla voi matkustaa rajoituksetta täytyy hankkia metroaseman palvelupisteestä.näitä palvelupisteitä ei löydy joka asemalta mutta asemilla on opastekarttoja ja infopisteitä,josta voi kysellä. Hankin prepaid-liittymän jakson ajaksi,sillä suomalaisen liittymän käyttö olisi tullut turhan kalliiksi 7viikon aikana.

9 Nähtävyydet Barcelonassa on paljon nähtävää,keskustan alueella mm. La Rambla -karnevaalihenkinen kauppakatu,kojuja ja katutaiteilijoita Katedraali -vanhan kaupungin upea goottilainen katedraali Museoita -mm.picasso,mnac(museu Nacional d`art de Catalunya),Fundaciò Joan Miro,Palau de la Musica Catalana,nykytaiteen museo Museu d`art Contemporani Gaudin kuuluisia taloja -La Pedrera,Fundacio Joan Miro,Casa Batllò Parc de la Ciutadella -puisto jossa näyttävä suihkulähde,pieni eläintarha ja museoita Sagrada Famiglia -Antonio Gaudin suunnittelema uljas kirkko.suunnittelija kuoli jo 1926,mutta kirkon rakentaminen jatkuu edelleen Parc Guell -Gaudin suunnittelema mosaiikkipuisto,kuuluisa serpentiinipenkki ja mosaiikkiliskot Camp Nou Stadium -Barcan paikkainenkotiareena,peleissä huikea tunnelma Montjuic -pieni"vuori",puistoja ja puutarhaa,pari museota Tibidabo -vuori,jonne noustaan hammasratajunalla.huvipuisto ja valtava kirkko

10 Barcelonan ympäristö Nähtävyyksiä/paikkoja,joissa kävin ja joita suosittelen muillekin Montserrat -upea vuori,jossa sijaitsee benediktiiniluostari.paikka on katalonialaisillesekä uskonnollinen symboli että pyhiinvaelluskohde.luonnonpuisto ja huikeat näkymät. Sijaitsee n.tunnin junamatkan päässä. Figueres -Dalin syntymäkaupunki,figueresissa sijaitsee mielenkiintoinen ja hämmentävä Dalin museo Teatre-Museu Dalì. Sijaitsee muistaakseni n.tunnin junamatkan päässä Sitges -kaunis ja rauhallinen(ainakin lokakuussa)rantakaupunki.pitkät hiekkarannat ja kaunis ympäristö.junamatka kestää vain.n30-40min.

11 Työharjoittelujakson jälkeen Työharjoittelun loppupuolella pyysin Mimiä täyttämään/allekirjoittamaan tarvittavat dokumentit,jotka joko palautetaan kv-asioiden toimistoon tai jäävät itselle. Sähköpostiin sain rap4leo-vaihtoraportinjoka täytetään,tulostetaan ja palautetaan kv-toimistoon. Loput apurahasta saa vasta kun tekee raportin koko jaksosta ja palauttaa kv-vastaavalle. Odotin kaikkea innolla ja toivoin näkeväni kuinka koko prosessi toimii.tämä oli ensimmäinen harjoittelujaksoni alalla,sillä aikuisopistossa harjoittelujaksoja ei ole sisällytetty opintosuunnitelmaan.opin paljon jo pelkästään katselemalla ympärilleni työpaikalla ja näkemällä joitain uusia työtapoja.keräsin arvokasta kokemusta,ideoita ja itsevarmuutta tekemiseeni.innostuin entistä enemmän vaatetusalasta ja opinnoistani ja aion jatkaa alalla ja pyrkiä opiskelmaan lisää. Suosittelen ehdottomasti kaikille!!..jos vain on mahdollisuus lähteä,niin lähtekää!

12 Sanastoa Yleistä: Hola Hei,moi Buenos dias Hyvää huomenta Buenas tardes Hyvää päivää Buenas noches Hyvää iltaa/yötä Que tal? Mitä kuuluu,miten menee Adìos Näkemiin,moikka Hasta manana Huomiseen,nähdään huomenna.. Hasta luego Näkemisiin,nähdään taas.. Gracias Kiitos De nada Ole hyvä/eipä kestä Por favor vastaa sanaa please Lunes Martes Miércoles Jueves Viernes Sábado Domingo Hoy Ayer Mañana Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai Sunnuntai Tänään Eilen Huomenna

13 Työhön liittyvää/siellä tarvittavaa: Aguja Neula(silmäneula) Alfiler Neula(nuppineula) Hilo Lanka Patrón Kaava Tijeras Sakset El Probador Sovituskoppi La prueba Sovitus Coser/Cosido Ommella/Ompelu Descoser Ratkoa Cortar Leikata Hilvanar Harsia Planchar Silittää A maquina (ompelu)koneella A mano Käsin Costura Sauma Abierto Auki Cerrado Kiinni Hilos flojos Löysät langat(tietyntyyppinen harsiminen) Pinza Muotolaskos Piquette Hakkimerkki Forro Vuori La percha Henkari Los Pantalones Housut Vestido Mekko Chaqueta Jakku Seda Silkki Lana Villa Algodón Puuvilla Después Sitten,sen jälkeen

Tämä kirjanen on jaettu kolmeen osioon: Eurooppa, Pohjoismaat sekä Aasia, Amerikka ja Australia.

Tämä kirjanen on jaettu kolmeen osioon: Eurooppa, Pohjoismaat sekä Aasia, Amerikka ja Australia. Palaako mielesi maailmalle? Käsissäsi on jo kahdeksas ulkomailla opiskelleiden kootut kertomukset kirjanen. Tähän on koottu Vaasan yliopiston opiskelijoiden vaihtokertomuksia akateemiselta vuodelta 2004-2005,

Lisätiedot

Työssäoppiminen ulkomailla, matkaraportti

Työssäoppiminen ulkomailla, matkaraportti Työssäoppiminen ulkomailla, matkaraportti Hain työssäoppimaan ulkomaille jo aikaisin keväällä 2011. Kiina oli ensimmäinen vaihtoehtoni listassa jota seurasivat Englanti ja Kreikka. Tarkoituksena oli ensiksi,

Lisätiedot

AALTO YLIOPISTO. Vaihtoraportti. Bangkok, Chulalongkorn University kevät 2013. Marko Pelgonen (240996, Laskentatoimi) 18.6.2013

AALTO YLIOPISTO. Vaihtoraportti. Bangkok, Chulalongkorn University kevät 2013. Marko Pelgonen (240996, Laskentatoimi) 18.6.2013 AALTO YLIOPISTO Vaihtoraportti Bangkok, Chulalongkorn University kevät 2013 Marko Pelgonen (240996, Laskentatoimi) 18.6.2013 [Kirjoita asiakirjan tiivistelmä tähän. Tiivistelmä on yleensä lyhyt yhteenveto

Lisätiedot

Kädessäsi oleva kirjanen on jaettu kolmeen osioon: Eurooppa, Pohjoismaat sekä Aasia, Amerikka ja Australia.

Kädessäsi oleva kirjanen on jaettu kolmeen osioon: Eurooppa, Pohjoismaat sekä Aasia, Amerikka ja Australia. Palaako mielesi maailmalle? Pidät nyt käsissäsi seitsemännettä koostetta Vaasan yliopiston vaihdossa olleiden opiskelijoiden kokemuksista. Kirjaseen on koottu akateemisen vuoden 2003 2004 vaihtokertomuksia,

Lisätiedot

Kansainvälinen harjoittelu Vreasy Corporation, laskentatoimi ja rahoitus Barcelona, Espanja

Kansainvälinen harjoittelu Vreasy Corporation, laskentatoimi ja rahoitus Barcelona, Espanja School of Business 30.12.2014 Kansainvälinen harjoittelu Vreasy Corporation, laskentatoimi ja rahoitus Barcelona, Espanja Syksy 2014 Anni Kuittinen d0359738 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 1 2 ALUN VALMISTELUT...

Lisätiedot

BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R NEXT STOP MADRID

BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R NEXT STOP MADRID BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R AD 10 2 GR ER NEXT STOP MADRID ESITTELY KILROYn ryhmämatkat on erikoistunut opinto- ja ryhmämatkoihin ja tärkeimmät kohderyhmämme

Lisätiedot

Tuhkapilvileirikoulu. Barcelona 2010. Hermannin koulu 9E. Esa Orelma

Tuhkapilvileirikoulu. Barcelona 2010. Hermannin koulu 9E. Esa Orelma Tuhkapilvileirikoulu Barcelona 2010 Hermannin koulu 9E Esa Orelma 12.4.2010 maanantai Matkapäivän aamuna minulla oli herätys aamulla klo 6:25. Bussi Saloon lähti 11:20, joskin olin väärällä puolella tietä..

Lisätiedot

Raportti Brasilian työharjoittelusta kesällä 2005

Raportti Brasilian työharjoittelusta kesällä 2005 Heikki Huotari Oulun yliopisto Raportti Brasilian työharjoittelusta kesällä 2005 Kesäharjoittelu Telêmaco Borbassa Klabinin paperitehtaalla oli minulle henkilökohtaisesti todella antoisa kokemus. Kirjoittelen

Lisätiedot

Matkaraportti, Kevät 2012 Universidad de Navarra k87902

Matkaraportti, Kevät 2012 Universidad de Navarra k87902 Matkaraportti Pamplonan Universidad de Navarra oli aivan uusi vaihtokohde kun hain vaihtoon enkä tiennyt paikasta kuin kaksi asiaa: se sijaitsee Pohjois-Espanjassa ja Pamplonassa juostaan härkäjuoksut

Lisätiedot

Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaitoa ja uusia ystäviä?

Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaitoa ja uusia ystäviä? Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaitoa ja uusia ystäviä? Tämän vuoden Ulkomailla opiskelleiden kootut kertomukset vihkosessa 2009-2010 esitellään

Lisätiedot

2. Mitkä seikat ulkomaisessa to-paikassasi ja työtehtävissäsi erosivat vastaavista asioista Suomessa?

2. Mitkä seikat ulkomaisessa to-paikassasi ja työtehtävissäsi erosivat vastaavista asioista Suomessa? Ulkomaisen työssäoppimisjakson raportit Autoala Opiskelijan nimi: Paavo Heiskanen Opiskeluala: Autoala, asentaja. Kohdemaa: Saksa Kohdepaikkakunta: Dortmund Isäntäoppilaitos: Leopold-Hoesch-Berufskollege,

Lisätiedot

Alankomaant, Dordrecht. Lähihoitaja

Alankomaant, Dordrecht. Lähihoitaja Alankomaant, Dordrecht Lähihoitaja Opiskelen oppisopimuksella lähihoitajaksi ja erikoistun vanhusten hoitoon. Koulu ja oppisopimustoimisto esittelivät mahdollisuutta suorittaa vanhustyön erikoistumisjakson

Lisätiedot

Ennen ulkomaille lähtöä. Tiedot ennen lähtöä. Saapuminen. Muut käytännön asiat

Ennen ulkomaille lähtöä. Tiedot ennen lähtöä. Saapuminen. Muut käytännön asiat Ravintolakokki El Rocio, Calle San Pedro 4, 29640 Fuengirola, Espanja 16.1.2011-13.3.2011 Ennen ulkomaille lähtöä Ennen vaihtoa minun piti hankkia itselleni tarpeelliset rokotukset (A - ja B- hepatiitti)

Lisätiedot

Kuva 1: Osa Tsinghuan kampuksesta kuvattuna viereisestä hotellista

Kuva 1: Osa Tsinghuan kampuksesta kuvattuna viereisestä hotellista Vaihtoraportti Tsinghua University, Peking, Kiina Syyslukukausi 2014-2015 Kuva 1: Osa Tsinghuan kampuksesta kuvattuna viereisestä hotellista AALTO-YLIOPISTO SÄHKÖTEKNIIKAN KORKEAKOULU Jenni Järvenpää,

Lisätiedot

Työssäoppimisjakso Pietarin Sokos Hotel Vasilievskyssä 20.4. - 13.5.2011

Työssäoppimisjakso Pietarin Sokos Hotel Vasilievskyssä 20.4. - 13.5.2011 1 Anna, hotellivirkailija Työssäoppimisjakso Pietarin Sokos Hotel Vasilievskyssä 20.4. - 13.5.2011 Sain mahdollisuuden viettää kuukauden Pietarissa 18.4. - 17.5. ja suorittaa työssäoppimisjaksoni paikallisessa

Lisätiedot

Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaidon ja uusia ystäviä?

Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaidon ja uusia ystäviä? Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaidon ja uusia ystäviä? Tässä yhdeksännessä Ulkomailla opiskelleiden kootut kertomukset 2005 2006 vihkosessa esitellään

Lisätiedot

Ennen matkaa. AIKAERO Manner-Espanjassa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa.

Ennen matkaa. AIKAERO Manner-Espanjassa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa. TERVETULOA nerjaan 1 Atlantti PORTUGALI ESPANJA Madrid Costa del Sol Málaga Marbella nerja MAROKKO RANSKA Barcelona Salou Mallorca VÄLIMERI Viehättävä, 22 000 asukkaan Nerja sijaitsee 50 km Málagasta itään,

Lisätiedot

Vaihtoraportti Lausanne kevät 2013

Vaihtoraportti Lausanne kevät 2013 Vaihtoraportti Lausanne kevät 2013 Nimi: Outi Pönni, outi.ponni@aalto.fi Vaihto-aika: 2/2013-7/2013 Koulutusohjelma: Teknillinen fysiikka ja matematiikka Vaihtokohde: École Polytechnique Fédérale de Lausanne

Lisätiedot

RAPORTTI, KIINA 2012 Lauri Luoma, sähkö- ja automaatioasentajaopiskelija

RAPORTTI, KIINA 2012 Lauri Luoma, sähkö- ja automaatioasentajaopiskelija RAPORTTI, KIINA 2012 Lauri Luoma, sähkö- ja automaatioasentajaopiskelija Lähtöpäivä, sunnuntai 21.10.2012 Saavuimme Helsinki-Vantaan-lentoasemalle koulumme tarjoamalla bussikyydillä. Tapasimme lopun porukan

Lisätiedot

Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaitoa ja uusia ystäviä?

Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaitoa ja uusia ystäviä? Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaitoa ja uusia ystäviä? Tämän vuoden Ulkomailla opiskelleiden kootut kertomukset vihkosessa 2008-2009 esitellään

Lisätiedot

Valencia Espanja ITACA-instituutti. Juhani Lahdenperä HYV7SN

Valencia Espanja ITACA-instituutti. Juhani Lahdenperä HYV7SN Valencia Espanja ITACA-instituutti Harjoitteluvaihdon suunnittelu alkoi syksyllä 2008 Puerto Ricon lomareissun seurauksena Espanja oli alun alkaen selvä kohdemaana, koska olemme lomailleet vaimoni kanssa

Lisätiedot

Minuun voi ottaa yhteyttä: elie.kopaly@aalto.fi ja raporttini voi julkaista internetissä yhteystietojen kanssa.

Minuun voi ottaa yhteyttä: elie.kopaly@aalto.fi ja raporttini voi julkaista internetissä yhteystietojen kanssa. Elie Kopaly Sähkötekniikka Mines ParisTech 1.9.2013-6.6.2014 Erasmus Kurssit ranskaksi Minuun voi ottaa yhteyttä: elie.kopaly@aalto.fi ja raporttini voi julkaista internetissä yhteystietojen kanssa. Hakuprosessi

Lisätiedot

Lumitutkimusta Kanazawassa, Japanissa 2002-2003

Lumitutkimusta Kanazawassa, Japanissa 2002-2003 Lumitutkimusta Kanazawassa, Japanissa 2002-2003 Nimi: Arto Teräs Sähköposti: ajt@iki.fi Postiosoite: Vanha Viertotie 14 A 4, 00350 Helsinki Koulutusohjelma: Tietotekniikka Kohdeyliopisto: Kanazawa University,

Lisätiedot

Matkaraportti Toulouse Business School Kevät 2013

Matkaraportti Toulouse Business School Kevät 2013 Haraholma Noora Kontiola Julius Riekkola Peppiina Yli-Opas Riikka Matkaraportti Toulouse Business School Kevät 2013 Valitsimme Toulouse Business Schoolin vaihtoyliopistoksemme ranskan kulttuuria ja kieltä

Lisätiedot

Sanna Joutsimies Työssäoppimisen raportti 1 (8) 2.6.2011

Sanna Joutsimies Työssäoppimisen raportti 1 (8) 2.6.2011 Sanna Joutsimies Työssäoppimisen raportti 1 (8) Työssäoppimassa Suzhoussa, Kiinassa, syyslukukaudella 2010 Tausta Ensivaikutelma En vuosi sitten osannut edes kuvitella, että kirjoittaisin nyt, vuotta myöhemmin,

Lisätiedot

MATKARAPORTTI. ESC Grenoble. Annakerttu Aranko Kevät 2014 ! 1

MATKARAPORTTI. ESC Grenoble. Annakerttu Aranko Kevät 2014 ! 1 MATKARAPORTTI ESC Grenoble Annakerttu Aranko Kevät 2014! 1 1. Grenoblesta Grenoble on Isèren departementin viehättävä pääkaupunki, joka sijaitsee Ranskan Alpeilla, aivan Sveitsin rajan tuntumassa. Kaupunki

Lisätiedot

MATKARAPORTTI ESC GRENOBLE. KEVÄT 2013 Jasmi Lehtola ja Teemu Peltokallio

MATKARAPORTTI ESC GRENOBLE. KEVÄT 2013 Jasmi Lehtola ja Teemu Peltokallio MATKARAPORTTI ESC GRENOBLE KEVÄT 2013 Jasmi Lehtola ja Teemu Peltokallio Sisällysluettelo 1. Grenoblen kaupunki... 3 2. Ennakkojärjestelyt... 4 3. Saapuminen Grenobleen... 5 4. Asuminen... 5 5. Käytännön

Lisätiedot

Kansainvälisyysopas. Ohjeita ja vinkkejä ulkomaille lähtijälle. Oulun seudun ammattiopisto www.osao.fi

Kansainvälisyysopas. Ohjeita ja vinkkejä ulkomaille lähtijälle. Oulun seudun ammattiopisto www.osao.fi Kansainvälisyysopas Ohjeita ja vinkkejä ulkomaille lähtijälle Oulun seudun ammattiopisto www.osao.fi 2 Opiskelijan opas 2013-2014 / Oulun seudun ammattiopisto OULUN SEUDUN AMMATTIOPISTO Kansainvälisyysopas

Lisätiedot

Kansainvälisyysopas. Ohjeita ja vinkkejä ulkomaille lähtijälle. Oulun seudun ammattiopisto www.osao.fi

Kansainvälisyysopas. Ohjeita ja vinkkejä ulkomaille lähtijälle. Oulun seudun ammattiopisto www.osao.fi Kansainvälisyysopas Ohjeita ja vinkkejä ulkomaille lähtijälle Oulun seudun ammattiopisto www.osao.fi 2 Opiskelijan opas 2013-2014 / Oulun seudun ammattiopisto Julkaisija: Oulu seudun ammattiopisto OSAO

Lisätiedot