Kuva: Bunk Timmer

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kuva: Bunk Timmer www.comichouse.nl/en/illustration/3d/timmer/"

Transkriptio

1 Kuva: Bunk Timmer

2 LUOVAA KOLMIULOTTEISUUTTA Cinema 4D on helppoutensa, nopeutensa ja ammattimaisuutensa ansiosta ideaalinen valinta kaikille luoville ihmisille, jotka haluavat tehokkaan 3D-työkalun pakkiinsa. Intuitiivisella Cinema 4D:llä upeat 3D-kuvat ja -animaatiot luonnistuvat jo lyhyellä harjoittelulla. Ammattimaiset 3Dkuvat ja -animaatiot syntyvät kevyesti alalle kuin alalle. Cinema 4D Prime riittää usein pitkälle. Edistyksellisempiä toimintoja kaipaavan kannattaa harkita muitakin versioita, jotka ovat Broadcast, Visualize ja kaiken kattava Studio. Usean prosessorin ja ytimen tuki sekä hypersäikeistys ja 64-bittisyys rutistaavat koneesta kaiken irti. Cinema 4D R13 paljon uutta Cinema 4D R13 tarjoaa paljon uutta niin vasta-alkajalle kuin kokeneellekin. Cinema 4D renderoi nyt entistäkin korkeatasoisemmin sekä helpottaa mallinnusta ja animointia.

3 Esimakua R13:n uusista ominaisuuksista fyysinen renderointikamera parannetut Shaderit huikeampi fotorealistisuus suoraviivaisempi mallinnuksen työnkulku luontevampi navigointi 3D-tilassa tarkka 3D-liikkeen sumennus/hämärrys stereoskopia 3D-animaation ja -printin luontiin älykkäämpi hahmo-objekti Cmotion hahmon luonnolliseen liikuntaan törmäyksen aiheuttama muodonmuutos kätevämmät kloonaus- ja pursotustoiminnot suoraviivaisempi ja muokattavampi käyttöliittymää parannettu kameran kuvakulma ja näkökenttä animaatioiden laatuvertailu kuvankatselutilassa täydellinen Adobe After Effects -yhteensopivuus. Ominaisuudet eivät sisälly kaikkiin Cinema 4D-versioihin. Katso täydellinen uusien ominaisuuksien esittely osoitteessa Kuva: Bernd Zweverink Vasemmalla: Bunk Timmer Alla: Lauri Manninen Mallinnus Mallinnus on useimmiten 3D-projektin ensimmäinen vaihe. Perusmuodot tulevat Cinema 4D:n mukana parametrisesti muokattavina primitiiviobjekteina, joiden kokoa, pyöristystä ja muita ulottuvuuksia on helppoa muokata. Polygonimallinnuksen työkalut ovat välttämättömiä, kun luodaan monimutkaisempia kappaleita. Cinema 4D sisältää myös hyvät UV-muokkaustyökalut, joiden avulla malli ja sen materiaalit linjautuvat oikein. Cinema 4D:n tehokkaat mallinnusominaisuudet tarjoavat mielikuvitukselle täydelliset rakennuspalikat! Teksturointi Jokainen 3D-taiteilija tiedostaa materiaalien tärkeyden realististen ja uskottavien 3D-kuvien luomisessa. Cinema 4D mahdollistaa 3D-kappaleiden pintojen täydellisen kontrollin. Materiaaleina voi käyttää kuvia, elokuvaleikkeitä ja shadereita. Tekstuureja voi myös maalata suoraan 3D-kappaleiden pinnoille täydellä tasojen, filttereiden ja piirtopöydän tuella. Cinema 4D:llä teksturointi on sujuvaa ja mielekästä!

4 Kenelle? Aloitteleville 3D-ammattilaisille ja kaikille 3D:stä kiinnostuneille. Cinema 4D Prime Cinema 4D Prime on tehokas ja helppokäyttöinen työkalu kaikille 2D- ja 3D-grafiikan luojille. Sen intuitiivinen käyttöliittymä auttaa luomaan upeita kolmiulotteisia kuvia jo parin tunnin tutustumisen jälkeen. Cinema 4D Primen näppärillä työkaluilla luot kuvia ja animaatioita alalle kuin alalle. Astu 3D-maailmaan kustannustehokkaasti voit aina tarvittaessa päivittää Prime-versiosi muihin versioihin. Kenelle? 3D-suunnitteljoille, arkkitehdeille ja visualisoijille. Kuva: Tolfa brothers Yllä: Digital Profile / Pekka Nurmi Cinema 4D Visualize Cinema 4D Visualizessa on Prime-ominaisuuksien lisäksi laajat mallinnus-, teksturointi- ja renderointimahdollisuudet sekä kattava objektikirjasto. Cinema 4D Visualizen yhteensopivuus muiden 2D- ja 3Dohjelmien kanssa on huippuluokkaa. Mallin tuonti vaikkapa CAD-ohjelmasta on helppoa. Cinema 4D Visualize on suunnattu erityisesti mallinnuksen ja visualisoinnin ammattilaisille.

5 Kenelle? 3D-liikegrafiikan ammattilaisille. Cinema 4D Broadcast Cinema 4D Broadcastissa on kaikki tarvittava vaikuttavan liikegrafiikan sujuvaan tuottamiseen eri medioihin, kuten televisioon ja verkkoon. Perusominaisuuksien lisäksi Broadcast sisältää alan johtavat kloonaus- ja renderointityökalut sekä laajan kirjaston objekteja, kameroita, valoja, videoita ja paljon muuta. Cinema 4D Broadcast on todellinen liikegrafiikan työjuhta, jolla lumoat asiakkaasi! Kuvat: Sakari Tiikkaja Kenelle? Parasta vaativille visuaalisen alan ammattilaisille. Cinema 4D Studio Cinema 4D Studio on parasta, mitä 3D-ohjelmistoilla on alan ammattilaisille tarjota. Cinema 4D Studiolla luot vaativimmatkin teokset nopeasti ja helposti. Kaikkien muiden Cinema 4D -versioiden ominaisuuksien lisäksi Studio sisältää tehokkaat hahmo- ja karvatyökalut, kehittyneen fysiikkamoottorin sekä rajoittamattoman verkkorenderoinnin. Cinema 4D Studio vie sinut luovuutesi äärirajoille!

6 Työnkulku Niin alkajat kuin ammattilaisetkin arvostavat Cinema 4D:n loogista ja luontevaa työnkulkua. Cinema 4D onkin helpoiten opittava ammattimainen 3D-ohjelmisto. Käyttöliittymää voi vapaasti yksilöidä juuri omiin tarpeisiin. Tiettyyn 3D:n osa-alueeseen erikoistunut voi luoda juuri sopivan työkalusetin käyttöliittymän layout-asetusten avulla. Valaisu ja Renderointi Cinema 4D on valaisuammattilaisen unelma. Erilaiset valoja varjolaskennat luovat tehokkaan valaisujärjestelmän. Monipuolisten parametrien avulla voi säätää muun muassa värejä, kirkkautta ja valon himmennyskäyrän arvoja. Tila saa ihanteellisen valaisun vapaasti sijoitettavalla aluevalolla. Joustava Multi-Pass-renderointi tuo äärimmäistä kontrollia renderointiin. Sen avulla värit, varjot, heijastukset ja muut efektit renderoituvat yksittäisiksi tiedostoiksi, joita voi hioa erikseen. Suoralla Adobe Photoshop-, Adobe After Effectsja Final Cut Pro -viennillä sekä monien muiden ohjelmien tuella Multi-Pass-tasot valmistuvat sommitelmaan nopeasti. Cinema 4D Studio -versio sisältää monipuoliset hahmo- ja karvatyökalut, kehittyneen fysiikkamoottorin sekä rajattoman verkkorenderoinnin. Cinema 4D Broadcast -versiossa on kaikki tarvittava vaikuttavan liikegrafiikan sujuvaan tuottamiseen eri medioihin, kuten televisioon ja verkkoon. Kuva: Yllä: K-3D Graphic / Dietmar Kumpf Oikealla: Matthieu Roussel Yksi Cinema 4D Release 13:n uusista ominaisuuksista on stereoskopia, jolla luodaan kolmiulotteisia kuvia ja animaatioita 3D-laseilla ihailtaviksi.

7 Animaatio Vie mallisi neljänteen ulottuvuuteen Cinema 4D:n avulla. Mikä tahansa objekti, materiaali tai tag-parametri voidaan tallentaa avainruuduksi yhdellä painalluksella. Aikajana antaa vieläkin suuremman hallittavuuden: jokaisella animoitavilla parametrilla on oma raitansa, jolla organisoidaan objekteja sekä hallinnoidaan niiden näkyvyyttä ja liikettä. F-käyrän avulla avainruutujen muokkaus on tarkkaa ja animaatioiden katselu kätevää. Epälineaarisen animaation avulla on helppoa rakentaa, muokata ja silmukoida yksittäisiä liikkeitä, jotka voivat sisältää satoja avainruutuja moniasteisissa hierarkioissa. Kuvaa ja ääntä synkronoitaessa äänitiedostoa voi tarkastella aaltomuotoineen suoraan aikajanalla. Cinema 4D:ssä on myös helppokäyttöinen partikkelijärjestelmä: partikkeli voi olla mikä tahansa objekti, kuten vaikkapa geometriakappale tai valonlähde. Muistathan Cinema 4D:n suomenkieliset sivut osoitteessa Kenelle? Jokaiselle 3D-artistille. Bodypaint 3D BodyPaint 3D:llä maalaat kätevästi yksityiskohtaisia tekstuureja suoraan 3D-objekteihin. Voit hyödyntää suosituimpia kuvankäsittelytyökaluja, kuten siveltimiä, kumeja, filtereitä ja valintatyökaluja, 3D-ympäristössä. Bodypaint 3D tukee myös piirtopöytää, mikä tekee 3D-maalaamisesta luonnollisen tuntuista. Projektiomaalauksen avustuksella luot täydellisiä UV-karttoja. Bodypaint 3D on yhteensopiva monien 3Dohjelmien, kuten 3ds Maxin, Mayan ja Lightwaven, kanssa.

8 CINEMA 4D R13 Cinema 4D lyhyesti helppokäyttöinen useiden tiedostomuotojen tuki tehokkaat mallinnus-, teksturointi- ja animointityökalut korkealaatuinen valaisu ja renderointi 64-bittisyyden tuki Win- ja Mac-yhteensopiva Windows XP, Vista tai Windows 7. Prosessori: Intel tai AMD CPU SSE2-tuella Mac OS X tai uudempi Intel-prosessorilla, vähintään 1024 MB RAM ja DVD-ROM-asema Cinema 4D -versiot CINEMA 4D Prime Jokaisen 3D-ammattilaisen peruspaketti CINEMA 4D Broadcast 3D-liikegrafiikan työjuhta CINEMA 4D Visualize Optimaalinen arkkitehdeille ja visualisoijille CINEMA 4D Studio Täydellinen kaikkeen 3D-grafiikkaan Lisätiedot Tutustu Cinema 4D:n suomenkielisiin internetsivuihin: Ota yhteyttä ja kysy lisää: /

Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 4 M-Filesin päivittäinen käyttö...

Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 4 M-Filesin päivittäinen käyttö... M-Files 10 Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 3.1 Järjestelmävaatimukset...10 3.2 Automatisoitu asennus ja jakelu...11 3.3 Asennuksen läpivienti...11

Lisätiedot

Ubuntu-pikaopas Linux peruskäyttäjälle

Ubuntu-pikaopas Linux peruskäyttäjälle Ubuntu-pikaopas Linux peruskäyttäjälle Kirjoittanut: Otto Kekäläinen, Teemu Sivonen ja Kimmo Suutala. Tekijänoikeudet: Opas perustuu Ubuntu tutuksi -wikikirjaan: http://fi.wikibooks.org/wiki/ubuntu_tutuksi.

Lisätiedot

VAROITUS JOTTA VARMISTAT LAITTEEN OIKEAN KÄYTÖN, LUE KÄYTTÖOPPAAT HUOLELLISESTI, ENNEN KUIN KÄYTÄT LAITETTA. OSA TIEDOISTA ON VAIN CD-LEVYLLÄ.

VAROITUS JOTTA VARMISTAT LAITTEEN OIKEAN KÄYTÖN, LUE KÄYTTÖOPPAAT HUOLELLISESTI, ENNEN KUIN KÄYTÄT LAITETTA. OSA TIEDOISTA ON VAIN CD-LEVYLLÄ. Erittäin hyvä suorituskyky Näppärä suunnittelu Nikonin ensimmäinen FX-muotoa käyttävä kamera, D3, edustaa huimaa edistysaskelta digitaalisessa valokuvauksessa ja muutti pysyvästi ammattimaisten valokuvaajien

Lisätiedot

Loistavat valokuvat vain askelen päässä

Loistavat valokuvat vain askelen päässä Loistavat valokuvat vain askelen päässä Oikea kamera, aitoa kätevyyttä Automatiikan helppoudesta luoviin mahdollisuuksiin Etsitkö oikeaa digitaalista järjestelmäkameraa, jota on helppo käyttää? Haluatko

Lisätiedot

Pekka Wikström. Vaihtuvan tiedon käyttöönotto ja soveltaminen pieneen graafisen alan yritykseen

Pekka Wikström. Vaihtuvan tiedon käyttöönotto ja soveltaminen pieneen graafisen alan yritykseen Metropolia Ammattikorkeakoulu Mediatekniikan koulutusohjelma Pekka Wikström Vaihtuvan tiedon käyttöönotto ja soveltaminen pieneen graafisen alan yritykseen Insinöörityö 13.4.2010 Ohjaaja: yrittäjä Pertti

Lisätiedot

OLE TEHOPÄÄTTÄJÄ ONE SISÄLTÄÄ RATKAISUJA LIIKETOIMINTATAVOITTEISIIN TEE PARAS PÄÄTÖKSESI TÄHÄN MENNESSÄ UUDENLAISTA ANALYYSIÄ

OLE TEHOPÄÄTTÄJÄ ONE SISÄLTÄÄ RATKAISUJA LIIKETOIMINTATAVOITTEISIIN TEE PARAS PÄÄTÖKSESI TÄHÄN MENNESSÄ UUDENLAISTA ANALYYSIÄ 2012 NUMERO 16 RATKAISUJA LIIKETOIMINTATAVOITTEISIIN ONE SISÄLTÄÄ TEE PARAS PÄÄTÖKSESI TÄHÄN MENNESSÄ Ota tiedot kunnolla haltuun UUDENLAISTA ANALYYSIÄ Muuta yrityksesi päätöksenteon perusteita ÄLYKKÄÄMPÄÄ

Lisätiedot

ipadin hyödyntämisestä

ipadin hyödyntämisestä Vinkkejä, ideoita, ja tietoa ipadin hyödyntämisestä oppimisessa ja opetuksessa Julkaisija: Saimaan mediakeskus Timo Kainulainen Saimaan mediakeskuksen päällikkö 050 5939456 Jukka Kilpiä Kouluttaja 040

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO: JOHDANTO 3 SUUNNITTELU JA ORGANISOINTI NÄIN PÄÄSET ALKUUN 6

SISÄLLYSLUETTELO: JOHDANTO 3 SUUNNITTELU JA ORGANISOINTI NÄIN PÄÄSET ALKUUN 6 IVUT SISÄLLYSLUETTELO: JOHDANTO 3 SUUNNITTELU JA ORGANISOINTI TALKOISSA 5 NÄIN PÄÄSET ALKUUN 6 YLLÄPITOTILANÄKYMÄN TYÖKALUT 8 Valikkorivi 8 Palkki sivujen järjestyksen vaihtamiseen 8 SIVUJEN LUOMINEN

Lisätiedot

Miten asennan useita käyttöjärjestelmiä samaan koneeseen?

Miten asennan useita käyttöjärjestelmiä samaan koneeseen? Timo Kinnunen Särkiniementie 16 A 41 70700 Kuopio Finland Miten asennan useita käyttöjärjestelmiä samaan koneeseen? Johdanto MOTTO: Oikea Windows, asennettuna normaaliin tapaan kiintolevylle, on aina se

Lisätiedot

Digitaalisen kuvan perusteet

Digitaalisen kuvan perusteet 1 Digitaalisen kuvan perusteet Analoginen versus digitaalinen Analoginen kuva, esimerkiksi diapositiivi tai paperikuva, sisältää jatkuvasävyisiä väripintoja ja yksityiskohtia. Tummuus- ja läpäisyarvojen

Lisätiedot

10 Käyttöliittymä rakentaa ajatusmallia

10 Käyttöliittymä rakentaa ajatusmallia Käyttäjäystävällisen sovelluksen suunnittelu 1 10 Käyttöliittymä rakentaa ajatusmallia Käyttöliittymiä ja vuorovaikutusta käsittelevässä kirjallisuudessa esiintyy keskeisesti termi mental model. Suomeksi

Lisätiedot

YRITYSTENKIN KANNATTAISI HYMYILLÄ! Yritysilmeopas

YRITYSTENKIN KANNATTAISI HYMYILLÄ! Yritysilmeopas YRITYSTENKIN KANNATTAISI HYMYILLÄ! Yritysilmeopas Sisällysluettelo ALKUSANAT YRITYSILME liikemerkki & logo värimaailma typografia slogan sommittelu graafiset tehosteet & taustagrafiikka grafiikkaohjelmat

Lisätiedot

Aito on-line 3D Skanneri 3D mallit ja animaatiot nopeasti, myös liikkuvasta kohteesta

Aito on-line 3D Skanneri 3D mallit ja animaatiot nopeasti, myös liikkuvasta kohteesta Aito on-line 3D Skanneri 3D mallit ja animaatiot nopeasti, myös liikkuvasta kohteesta Miksi ostaa? 1. On-line skannaus, jopa 15 kuva/s (frames/second) 2. Ei tarvetta referenssitarroille tai muille paikoitus

Lisätiedot

Windows 7. Hannu Matikainen. Päivitetty 4.7.2014

Windows 7. Hannu Matikainen. Päivitetty 4.7.2014 Windows 7 Hannu Matikainen Päivitetty 4.7.2014 Sisältö WINDOWS-VERSIOT... 1 TYÖPÖYTÄ... 1 KUVAKKEET... 2 Kuvakkeiden ominaisuudet... 3 Pikakuvakkeet... 3 TEHTÄVÄPALKKI... 4 Tehtäväpalkin kuvakkeet... 5

Lisätiedot

Markus Häkkinen / Otavan Opisto 2012

Markus Häkkinen / Otavan Opisto 2012 Markus Häkkinen / Otavan Opisto 2012 Tämä oppimateriaali on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 -lisenssillä. Kurssin sisältö: 1 Johdanto... 3 2 Internet... 4 2.1 Internetin peruskäyttö... 4

Lisätiedot

KIRJASTOKASVATUSTA JA MEDIAKASVATUSTA

KIRJASTOKASVATUSTA JA MEDIAKASVATUSTA Anne Heinonen KIRJASTOKASVATUSTA JA MEDIAKASVATUSTA - katsaus kirjaston ja koulun yhteistyöhön Anne Heinonen KIRJASTOKASVATUSTA JA MEDIAKASVATUSTA - katsaus kirjaston ja koulun yhteistyöhön Piirroskuvat:

Lisätiedot

Verkkomarkkinointiopas. Verkkomarkkinointiopas. Pohjoiskarjalaisille pienyrityksille. Toni Haatainen Mika Heikura

Verkkomarkkinointiopas. Verkkomarkkinointiopas. Pohjoiskarjalaisille pienyrityksille. Toni Haatainen Mika Heikura Verkkomarkkinointiopas Verkkomarkkinointiopas Pohjoiskarjalaisille pienyrityksille Toni Haatainen Mika Heikura Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu Liiketalouden koulutusohjelma Joulukuu 2011 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Käsikirja Mathcad 15.0 Lokakuu 2010

Käsikirja Mathcad 15.0 Lokakuu 2010 Käsikirja Käsikirja Mathcad 15.0 Lokakuu 2010 Copyright 2010 Parametric Technology Corporation. Parametric Technology Corporation omistaa sekä tämän ohjelman että siihen kuuluvan dokumentaation tekijänoikeudet.

Lisätiedot

Keskity yrittäjyyteen, älä tietotekniikkaan! Oikealla palvelinratkaisulla joustavaa ja huoletonta tuottavuutta.

Keskity yrittäjyyteen, älä tietotekniikkaan! Oikealla palvelinratkaisulla joustavaa ja huoletonta tuottavuutta. Keskity yrittäjyyteen, älä tietotekniikkaan! Oikealla palvelinratkaisulla joustavaa ja huoletonta tuottavuutta. Windows Server mikä ratkaisu on sinulle paras? Keskity yrittäjyyteen, älä tietotekniikkaan!

Lisätiedot

Luova ympäristö lasten omaaloitteisen

Luova ympäristö lasten omaaloitteisen Luova ympäristö lasten omaaloitteisen toiminnan tukemiseksi (Miten käytimme TRIZ:a lasten TV-pelin suunnittelutyössä?) Kirjailija Karl Rautio Creavit Media Osk (Suomi) 2013 Opetusaineisto on valmistunut

Lisätiedot

PELIKASVATTAJAN KÄSIKIRJA WWW.PELIKASVATUS.FI

PELIKASVATTAJAN KÄSIKIRJA WWW.PELIKASVATUS.FI PELIKASVATTAJAN KÄSIKIRJA WWW.PELIKASVATUS.FI SISÄLLYS- LUETTELO TASO I Selvitä mistä tässä kirjassa on kyse 6 1. JOHDANTO 7 2. MITÄ ON PELIKASVATUS JA MIKSI SITÄ TARVITAAN? 10 TASO II Omaksu pelaamisen

Lisätiedot

Word 2010 Perusteet Hannu Matikainen

Word 2010 Perusteet Hannu Matikainen Word 2010 Perusteet Päivitetty 3.10.2012 Sisällysluettelo 1 Johdanto... 1 2 Ohjelmaikkunan osat ja asetukset... 1 3 Asiakirjanäkymät... 3 4 Uusi asiakirja... 4 5 Asiakirjan hallinta... 5 5.1 Tallentaminen...

Lisätiedot

Kari J Keinonen Microsoft Excel 2013 Eng EDISTYNYT KÄYTTÖ

Kari J Keinonen Microsoft Excel 2013 Eng EDISTYNYT KÄYTTÖ Kari J Keinonen Microsoft Excel 2013 Eng EDISTYNYT KÄYTTÖ Käyttöoikeustiedot Tämän e-kirjan sisältö on suojattu tekijänoikeuslain, muiden asiaa käsittelevien lakien ja kansainvälisten sopimusten mukaisesti.

Lisätiedot

OPAS TOIMINNAN KEHITTÄJÄLLE. Onnistunut vapaaehtoistoiminta

OPAS TOIMINNAN KEHITTÄJÄLLE. Onnistunut vapaaehtoistoiminta OPAS TOIMINNAN KEHITTÄJÄLLE Onnistunut vapaaehtoistoiminta OPAS TOIMINNAN KEHITTÄJÄLLE Onnistunut vapaaehtoistoiminta Sisältö Lukijalle... 5 1 Ennen kuin vapaaehtoinen saapuu... 7 1.1. Koko yhteisö toimintaa

Lisätiedot

Käytettävyystutkimuksen yksiselitteisyys

Käytettävyystutkimuksen yksiselitteisyys TEKNILLINEN KORKEAKOULU Elektroniikan, tietoliikenteen ja automaation tiedekunta Ilari Pulkkinen Käytettävyystutkimuksen yksiselitteisyys Kandidaatin työ Espoo 10.12.2008 Työn ohjaaja: Dosentti Timo Korhonen

Lisätiedot

AC12. AC12 ArchiCAD 12:n uudet ominaisuudet. 1 Verhorakenne

AC12. AC12 ArchiCAD 12:n uudet ominaisuudet. 1 Verhorakenne 2.5.2008 ArchiCAD 12 UO. - 1 ArchiCAD 12:n uudet ominaisuudet 1 Verhorakenne Uusi Verhorakenne-työkalu, mahdollistaa verhorakenteiden luomisen Pohjassa, Leikkauksissa ja 3D-ikkunassa. Verhorakenne esittelee

Lisätiedot

Johdanto - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -1. Aloittaminen - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -2

Johdanto - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -1. Aloittaminen - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -2 Käyttöopas Johdanto - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -1 Aloittaminen - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -2 HUAWEI MediaPad ulkoiset osat...2 SIM- ja microsd-korttien

Lisätiedot

Yleisten kirjastojen e- aineistostrategian pohja. Versio 1. Yleisten kirjastojen tavoitteet koskien e-aineistojen hankintaa, jakelua ja käyttöä

Yleisten kirjastojen e- aineistostrategian pohja. Versio 1. Yleisten kirjastojen tavoitteet koskien e-aineistojen hankintaa, jakelua ja käyttöä Yleisten kirjastojen e- aineistostrategian pohja Versio 1 Yleisten kirjastojen tavoitteet koskien e-aineistojen hankintaa, jakelua ja käyttöä Sähköiset sisällöt yleisiin kirjastoihin - hanke 19.4.2012

Lisätiedot

OPINNÄYTETYÖ JAAKKO KURTTI 2012 FACEBOOK YRITYKSEN VERKOSTOITUMISEN VÄLINEENÄ TIETOJENKÄSITTELYN KOULUTUSOHJELMA

OPINNÄYTETYÖ JAAKKO KURTTI 2012 FACEBOOK YRITYKSEN VERKOSTOITUMISEN VÄLINEENÄ TIETOJENKÄSITTELYN KOULUTUSOHJELMA OPINNÄYTETYÖ JAAKKO KURTTI 2012 FACEBOOK YRITYKSEN VERKOSTOITUMISEN VÄLINEENÄ TIETOJENKÄSITTELYN KOULUTUSOHJELMA ROVANIEMEN AMMATTIKORKEAKOULU LUONNONTIETEIDEN ALA Tietojenkäsittely Opinnäytetyö FACEBOOK

Lisätiedot