RUOKOLAHDEN KUNTA RUOKOLAHDEN PÄIVÄKOTI URAKKALASKENTA LISÄKIRJE 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "RUOKOLAHDEN KUNTA RUOKOLAHDEN PÄIVÄKOTI URAKKALASKENTA LISÄKIRJE 1"

Transkriptio

1 RUOKOLAHDEN KUNTA RUOKOLAHDEN PÄIVÄKOTI URAKKALASKENTA LISÄKIRJE 1 1(2) RAKENNUSURAKKA YKSIKKÖHINNAT Aiemmin pyydettyjen yksikköhintojen lisäksi pyydetään seuraavia yksikköhintoja. Hinnat ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa alv 0% ja niihin sisällytetään yleiset kustannukset vert. aiempi yksikköhintatarjouslista, hinnat ovat sekä veloitus että hyvityshintoja. Kallion louhinta Nurmikon reunakivi /m 3 ktr / jm Safe Grass hiekkatekonurmi + 25 mm joustoalusta asennettuna tasatun kivituhkan päälle (hiekkoineen) /m 2 Liite1 Safe Grass matto asennusohje Rakennuksen ulkopuolisten LV- putkien eristämien ks. liitepiirustus LVI / / L 707 mikäli peitesyvyydet eivä ole riittäviä. peitesyvyys 1,6-2m / jm peitesyvyys 1,0-1,6m kalliokanaali painejohdon routasuojaus / jm / jm / jm Rasvanerottimen ja jätevesipumppaamon routaeristys eristelevy (XPS) paksuus 100 mm /m 2 LISÄYKSIÄ JA TARKENNUKSIA URAKKALASKENTAAN Piha-alueella laitteen no 10 ( keinut ) asemapiirroksen ARK mukaan keinujen alue aidataan matalalla aidalla h = 700 mm kahdelta sivulta, aita polttomaalattu met. aita kuten pienten pihalla.(kolmannella sivulla korkea aita h= 1300 ) Asemapiirroksessa ARK maininta liimattavasta reunakivestä, pitää olla nurmikon reunakivi koko noin 400 pit. x60lev. x120 syv. mm. Asennetaan laatoituksen kanssa samaan tasoon. Kylpyhuoneiden ja WC ja märkäeteisten lattian ja seinän rajapintaan asennetaan kovera holkkalista Color 30x196x7 (väri sama kuin seinälaatta), nurkissa käytetään jiirattuja koveria sisäkulmia.

2 RUOKOLAHDEN KUNTA RUOKOLAHDEN PÄIVÄKOTI URAKKALASKENTA LISÄKIRJE 1 2(2) (aiemmin oli maininta, lattialaatasta 1 rivi nostetaan seinälle jalkalistaksi, joten ko. jalkalista poistuu. TIIVISTÄMISOHJE Ks. Liite 3 Tiivistämisohje puuttui Perustamisselvityksen Liiteasiakirjoista. Paikka ja aika Urakoitsijan allekirjoitus

3 ASENNUSOHJEET SALTEX SAFEGRASS RAKENTEELLE RAKENNE Safegrass rakenne muodostuu kolmesta eri materiaalista (lukuun ottamatta asennusalustaa): - Joustokerros - Tekonurmi - Kuivattu, seulottu kvartsihiekka Joustokerros Joustokerros toimitetaan laattoina. Laattojen koko on 90x225 cm. Palat yhdistetään toisiinsa reunoissa olevalla lohenpyrstöliitoksella. Paloja ei liimata toisiinsa kiinni. Käytettävän palan vahvuus määräytyy vaaditun putoamiskorkeuden mukaan (HIC-arvo). Jousto: Putoamiskorkeus: 25 mm HIC-arvo 1,3 m 35 mm HIC-arvo 1,7 m 45 mm HIC-arvo 2,1 m 70 mm HIC-arvo 2,7 m ( 70 mm vahvuus saavutetaan asentamalla 2 kerrosta 35 mm paloja päällekkäin) 90 mm HIC-arvo 3,0 m ( 70 mm vahvuus saavutetaan asentamalla 2 kerrosta 45 mm paloja päällekkäin)

4 Tekonurmi Safegrassin tekonurmi on valmistettu kestävästä polyeteenistä. Nurmen nukkapituus on 24 mm. Nurmi täytetään hiekalla n. 25 kg/m2 (17 mm). Nurmirullat toimitetaan yleensä 2 metrin rullina. Rullan pituus vihreällä ja punaisella värillä on 25 m. Nurmi asennetaan joustokerroksen päälle. Nurmea ei liimata joustoon kiinni. Hiekka Hiekka harjataan käsin tai koneellisesti nurmen sisään. Hiekka stabiloi nurmen ja pitää nurmen paikoillaan jouston päällä. Hiekka lisää myös nurmen kulutuskestoa, sekä pitää nukkalangan paremmin pystyssä. Hiekan lisäys tulee tehdä kun nurmi on täysin kuiva. Tarvittavat työkalut / laitteet: - Maantiivistin (mikäli asennusalustan tiivistäminen kuuluu asennustyöhön) - Mattopuukkoja + teriä - Liimakaukalo (erikoislaite nurmen valmistajalta) - Saumaleikkuri (erikoislaite nurmen valmistajalta) - Tartuntaraudat (erikoislaite nurmen valmistajalta) - Nurmen kiristin (erikoislaite nurmen valmistajalta) - Sauman viimeistelytyökalu (erikoislaite nurmen valmistajalta) - Harja tai koneellinen harjalaite - Oikolauta

5 ASENNUS Asennusalustan valmistus Asennusalustan tulee olla tasainen ja vettä läpäisevä. Maa-ainesten tulee olla tiivistettynä ja routimattomia (ei esim. ruokamulta- / savipitoisen maa-aineksen päälle). Suositeltava tiiviysaste on 95% Proctor testillä mitattuna tai yli 40 Mpa. Normaalisti asennusalusta valmistetaan soramaasta ja kivituhkasta. Hiekka-alusta soveltuu myös, mutta silloin hiekan materiaalin tulee olla sellaista, että alusta voidaan tiivistää (teräväreunaista hiekkaa). Mikäli soramaata käytetään, suosittelemme raekokoa 0-12mm. Sorakerroksen vahvuus n cm. Mikäli soramaata ei saada riittävän tasaiseksi, voidaan pintaan lisätä n. 2 cm kivituhkaa (0-6 mm). Asennusalusta tiivistetään huolellisesti. Reuna-alue Mikäli Safegrass reunustetaan erillisellä materiaalilla, voidaan käyttää esim. betoni tai puureunusta. Reunukset perustetaan siten, etteivät ne pääse liikkumaan asennuksen tai käytön myötä. Suosittelemme betonireunuksen ankkuroimista maabetonilla. Puureunuksissa käytetään painekyllästettyä lankkua (5 x 50), joka ankkuroidaan n. 1,5 metrin välein maahan metalli paaluilla. Kulmat vahvistetaan kulmaraudoilla. Mikäli reunusta käytetään, huomioikaa turva-alueen koko. Reunukset eivät saa sijaita määritetyn turvaalueen sisäpuolella. Mikäli reunuksia ei käytetä, tulee nurmi viistää soramaan alle. Joustokerroksen ulkopuolelle kaivetaan n. 25 cm leveä ja n. 20cm syvä kaivanto. Nurmi mitoitetaan asennusvaiheessa siten, että nurmen reunat yltävät kaivannon pohjalle saakka. Kun nurmi on asennettu ja nurmeen lisätty hiekka täytetään kaivanto soramaalla siten, että nurmen reunat jäävät soran alle kaivannon pohjalle. Asennusalustan tasaus Asennusalusta tiivistetään tärylätkällä. Soramaa tasoitetaan käsilanalla, pientraktorin perässä vedettävällä metalliverkolla tms. laitteella. Tasauksen jälkeen alustaa tiivistetään vielä kerran tärylätkällä. Mikäli puisia reunuksia käytetään, tulisi reunuksen korkeus olla valmiin pinnoitteen tasossa tai hieman alapuolella. Tässä tapauksessa nurmi kiinnitetään naulaamalla puiseen reunukseen.

6 Jouston asennus Joustopalat liitetään toisiinsa reunassa olevan lohenpyrstöliitoksen avulla. Paras tapa on aloittaa yhdestä kulmasta puolikkaalla palalla. Seuraava rivi aloitetaan täydellä levyllä. Näin saadaan aikaiseksi tiiliseinäkuvio ja laatat eivät pääse liikkumaan kovankaan kuormituksen alla. Mikäli asennusalusta ei ole aivan tasainen, tai alusta viettää hieman, voi laattojen liitosten sovittaminen olla hankalaa. Usein laattarivi alkaa mutkitella ja seuraavan palan asennus on vaikeaa. Tämän sattuessa, voit leikata laatasta urospuolen korvakkeita pois ja suoristaa rivin. Seuraavien laattarivien asennus on tällöin helpompaa. Jos leikkaat korvakkeita pois laatasta, suosittelemme, että siirrät paloja reilusti päällekkäin ja leikkaat korvakkeita pois pidemmältä matkalta. Sijoita laatat siten, että laattarivin reuna on suora (seuraava sauma) ja terävällä veitsellä voit leikata uudet korvakkeet joustoon käyttäen alapuolella olevaa joustoa sabluunana. Mikäli nurmen asennusta ei suoriteta samana päivän jouston päälle, tulee huomioida seuraavaa: Lämpötilavaihtelujen vuoksi laatta elää hieman ennen nurmen asennusta. Mikäli tällaista tapahtuu, kastele laatat runsaalla vedellä ennen nurmen asennuksen aloitusta. Laatat kutistuvat alkuperäiseen mittaansa. Tätä laatan laajenemista / kutistumista ei tapahdu kun nurmi on asennettu ja täytetty hiekalla.

7 Nurmen asennus Nurmirullat toimitetaan 2-4 metrin rullissa (värilliset 1 m rullina). Leikkaa nurmea pohjapuolelta mattopuukolla. Rullan pituussuunnassa leikatessa on leikkaus suoritettava nukkarivien välistä. Sovita matto ensin alueella olevien tolppien tms. esteiden ympärille ja tee nurmeen tarvittavia viiltoja. Vasta tämän jälkeen leikkaa ja sovita mattorullien väliset saumat. Saumoihin jätetään 2-5 mm asennusvara (mitataan nurmen pohjakankaasta, nukan juuresta). Nurmen pohjakankaat eivät saa mennä päällekkäin. Saumojen leikkaukseen on käytettävissä erikoistyökaluja: Leikkaa ensin mattopuukolla sauman toinen puoli nukkariviä myöten suoraksi (ylimääräinen pohjakangas pois). Tämän jälkeen käännä leikkaamattoman reunan puoli päällimmäiseksi. Erikoistyökalulla voit nyt leikata päällimmäisen reunan suoraksi seuraamalla työkalulla alapuolella olevan nurmen reunaa. Mahdollisten alustan epätasaisuuksien vuoksi voi nurmessa olla ryppyjä. Pienemmät rypyt painuvat hiekan lisäyksen yhteydessä tai muutamien viikkojen käytön jälkeen. Isommat rypyt voidaan avata mattopuukolla ja leikata ylimääräinen pois. Viillon alle laitetaan saumanauha ja liimaa.

8 Liima on kaksi komponenttista polyuretaaniliimaa. Kovete ja liima toimitetaan erikokoisissa astioissa, jotka sekoitetaan keskenään. Liiman työaika on noin 1h sekoituksen jälkeen, ilman lämpötilasta riippuen. Liimausta ei saa suorittaa alle +6C lämpötilassa eikä kosteissa olosuhteissa. Kun liima on levitetty saumanauhalle liimalastalla(kaakelilaastiin käytettävä liimalasta), asetetaan saumanauha keskelle saumaa. Noin 1-2h liimauksen jälkeen sauma jyrätään 4 kertaa (jyrällä tai rauhallisesti päällä astelemalla). Hiekka voidaan lisätä kun liima on täysin kuivunut. Liiman kuivumisaika on 24 h. ÄLÄ LIIMAA NURMEA JOUSTOON!

9 Harjaa nurmen ollessa täysin kuiva hiekka paikoilleen. Hiekka tulee lisätä pieninä kerroksina n. 25 kg/m2 (n. 17mm). Myös hiekan tulee olla täysin kuivaa. Huomaa, että hiekka tiivistyy nopeasti sateiden vaikutuksesta. Alussa hiekkaa voi olla enemmän näkyvillä. Tärkeää kuitenkin on, että nurmen nukkalanka ei ole hiekan alla painuksissa ja että hiekka kerros on tasainen.

10 SAFE GRASS RAKENNE Grass Shockpad Grass Shockpad Grass Shockpad

11 ASENNUS TYÖKALUJA GLUE APPLICATOR SEAM FIX TURF FIX CUTTER CUTTER BLADES GRASS CUTTER TURF GRIP

12

13

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet HYDROCORK Pressfit asennusohjeet Lue nämä asennusohjeet tarkasti ennen asennuksen aloittamista. Asennuksessa tulee myös noudattaa SisäRYL 2013 ohjeistuksia. KULJETUS, VARASTOINTI JA SOPEUTTAMINEN OLOSUHTEISIIN

Lisätiedot

Kerabit Dual - asennusohjeet

Kerabit Dual - asennusohjeet Kerabit Dual - asennusohjeet Lue ohjeet huolellisesti ennen asennusta. Yleistä Alustaksi sopii raakaponttilaudoitus tai tarkoitukseen soveltuva rakennuslevy, esim. Kerabit OSB-kattolevy. Katon kaltevuus

Lisätiedot

Max Stop. Vedeneristysmassa. Helppo levittää Tuplasti tiiviimpi Riittoisampi. Tätskikt Membrane

Max Stop. Vedeneristysmassa. Helppo levittää Tuplasti tiiviimpi Riittoisampi. Tätskikt Membrane Max Stop Vedeneristysmassa Tätskikt Membrane Helppo levittää Tuplasti tiiviimpi Riittoisampi MaxStop-Telattava vedeneristysjärjestelmä koostuu seuraavista osista: 1. MaxStop Primer tai MaxStop kosteussulku

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. ErgoFloor-kumilaatat. sivu 1 / 5 VARASTOINTI

ASENNUSOHJE. ErgoFloor-kumilaatat. sivu 1 / 5 VARASTOINTI ASENNUSOHJE ErgoFloor-kumilaatat sivu 1 / 5 VARASTOINTI Kumilaatat tulee säilyttää kuivassa tilassa, jonka lämpötila on yli +10C. Jos kumilaattoja säilytetään alle +10C lämpötilassa, tulee ne siirtää asennettavaan

Lisätiedot

Noudata kaikkia antamiamme ohjeita huolellisesti saadaksesi hyvän lopputuloksen.

Noudata kaikkia antamiamme ohjeita huolellisesti saadaksesi hyvän lopputuloksen. 1 Noudata kaikkia antamiamme ohjeita huolellisesti saadaksesi hyvän lopputuloksen. VALMISTELU Suosittelemme tilaamaan saman lattiaprojektin tarvikkeet aina samanaikaisesti. 2 Varastoi ja kuljeta Pergo-vinyyliä

Lisätiedot

Asennusohje SureStep PUR, SafeStep, SafeStep Grip & SafeStep R12

Asennusohje SureStep PUR, SafeStep, SafeStep Grip & SafeStep R12 Kaikkein paraskaan lattiapäällyste ei ole hyvännäköinen tai toimiva, jos sitä ei asenneta ja hoideta oikein tai jos alusta ei ole ihanteellinen. Lue tämän vuoksi asennusohje huolellisesti, ennen kuin aloitat

Lisätiedot

Asennusohje ColoRex SD och EC

Asennusohje ColoRex SD och EC Asennusohje ColoRex SD och EC ColoRex on sähköä johtava PVC-laatta, jonka mitat ovat 610 x 610 x 2 mm. ColoRex on ESD-hyväksytty (Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut). ColoRex-asennuksessa käytetään

Lisätiedot

HH-JUDOTATAMIN RAKENNUSOHJEET

HH-JUDOTATAMIN RAKENNUSOHJEET HH-JUDOTATAMIN RAKENNUSOHJEET 50 mm50 mm 1 2 3 4 400 mm 200 mm 400 mm 200 mm 400 mm 200 mm 200 mm 45 mm 5 6 50 mm 9 mm 9 mm 95 mm Rakenneselitys Joustotatami / koko esim.. 12 000 * 12 000 mm. Mitta höylätyn

Lisätiedot

MUOVIPUTKIEN ASENNUS

MUOVIPUTKIEN ASENNUS MUOVIPUTKIEN ASENNUS Putkijaoston julkaisu no 36 TASKUOPAS Tässä taskuoppaassa esitetyt asennusohjeet noudattavat Suomen Rakennusinsinöörien liitto ry:n julkaisussa RIL 77-2005 Maahan ja veteen asennettavat

Lisätiedot

ASENNUSOHJE MINSTER JA TURMALIN

ASENNUSOHJE MINSTER JA TURMALIN Turmalin-savikattotiili Minster-betonikattotiili ASENNUSOHJE Päivitetty 14.12.2012 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311 ~ www.monier.fi Sivu 1 / 9 Alkulause

Lisätiedot

TEKSTIILILAATTOJEN ASENNUSOHJE

TEKSTIILILAATTOJEN ASENNUSOHJE Sivu 1 / 5 On tärkeää, että tekstiililaatat asennetaan oikein ja huolellisesti. Hyvän lopputuloksen varmistamiseksi noudata näitä ohjeita tarkasti. Yksi tekstiililaatan tärkeimpiä etuja on asennuksen nopeus

Lisätiedot

Asennussuosituksia nora -porrasratkaisut

Asennussuosituksia nora -porrasratkaisut Asennussuosituksia nora -porrasratkaisut Sopivia alustoja ovat puu-, kivi-, tasoite- (pohjustettu) ja metallipintaiset portaat sekä muut kovat, kiinteät pohjat. Alustan tulee olla tasainen, sileä ja puhdas.

Lisätiedot

ISOT LAATAT SISÄ-JA ULKOTILAT ISON LATTIALAATAN ASENNUSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET

ISOT LAATAT SISÄ-JA ULKOTILAT ISON LATTIALAATAN ASENNUSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET ISOT LAATAT SISÄ-JA ULKOTILAT ISON LATTIALAATAN ASENNUSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET LATTIOIDEN LAATOITUS SISÄTILOISSA 1. Pohjusta tasoitettava huokoinen alusta 1:4 vedellä ohennetulla Start Primerilla. 2. Tasoita

Lisätiedot

MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE

MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE Aloita asennus katkaisemalla listat sopivaan mittaan. Tee tarvittavat jiiraukset valmiiksi. JIIRAUS: MDF-ja puulistat voit jiirata sahaamalla. NAULAUS: käytä viimeistelynaulainta,

Lisätiedot

Ruukinkuja 2, ESPOO orientoccident.fi ASENNUSOHJE. Bronco-tekstiilimattolaatat

Ruukinkuja 2, ESPOO orientoccident.fi ASENNUSOHJE. Bronco-tekstiilimattolaatat Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi ASENNUSOHJE Bronco-tekstiilimattolaatat SISÄLLYS Yleistä... 3 Vastaanotto ja säilytys... 3 Asennusolosuhteet... 3 Aluslattian vaatimukset... 3 Tarvittavat

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeet HEATEX lämmöntalteenottokaivolle

Asennus- ja huolto-ohjeet HEATEX lämmöntalteenottokaivolle 1 Asennus- ja huolto-ohjeet HEATEX lämmöntalteenottokaivolle 1. Asennus a. Kaivon asennus betoni lattiaan : a.1 Kaivon asennus - Kaivo on kiinnitettävä tukevasti ennen valua. Kaivo kiinnitetään ympärillä

Lisätiedot

LYHYT JÄRJESTELMÄKUVAUS DIESSNER eristerappaus soveltuu julkisivujen ja muiden seinäpintojen eristykseen niin korjaus kuin uudisrakentamisessa.

LYHYT JÄRJESTELMÄKUVAUS DIESSNER eristerappaus soveltuu julkisivujen ja muiden seinäpintojen eristykseen niin korjaus kuin uudisrakentamisessa. LYHYT JÄRJESTELMÄKUVAUS DIESSNER eristerappaus soveltuu julkisivujen ja muiden seinäpintojen eristykseen niin korjaus kuin uudisrakentamisessa. Järjestelmän rakenne sisältäpäin on seuraava: 1. Sisäseinärakenne

Lisätiedot

VESIVARASTOT VIRTSA- JA LIETEALTAAT

VESIVARASTOT VIRTSA- JA LIETEALTAAT EPDM-kumiset VESIVARASTOT VIRTSA- JA LIETEALTAAT RAKENNUS / ASENNUSOHJE Myynti: Maahantuonti: Maan kaivaminen Kun altaan rakennuspaikka on valittu, maahan kaivetaan pohjapiirustusten mukainen kaivanto.

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohje HEATEX lämmöntalteenottokaivolle

Asennus- ja huolto-ohje HEATEX lämmöntalteenottokaivolle Asennus- ja huolto-ohje HEATEX lämmöntalteenottokaivolle 1. Asennus a. Kaivon asennus betoni lattiaan : a.1 Kaivon asennus - Kaivo on kiinnitettävä tukevasti ennen valua. Kaivo kiinnitetään ympärillä olevaan

Lisätiedot

KIILTO TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN

KIILTO TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN KIILTO TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN Ennen Tycroc TWP rakennuslevyjen asennusta täytyy varmistaa, että alusta on kuiva, luja, jäykkä ja vakaa sekä puhdas pölystä, öljystä, rasvoista

Lisätiedot

Ohje Lisätarkistuksia tehdään tarvittaessa työn aikana. Rakeisuuskäyrät liitetään kelpoisuusasiakirjaan.

Ohje Lisätarkistuksia tehdään tarvittaessa työn aikana. Rakeisuuskäyrät liitetään kelpoisuusasiakirjaan. 1 Tässä luvussa käsitellään johtokaivantojen eli johtojen, kaapeleiden, salaojien, putkien ja kaivojen alkutäyttöjä. Tässä luvussa alkutäytöllä tarkoitetaan myös rumpujen ympärystäyttöjä. 22332.1 Alkutäyttöjen

Lisätiedot

HAJA-ASUTUSALUEEN JÄTEVEDEN KÄSITTELY ASENNUSOHJEET. Uponorumpisäiliö. 10 m 3

HAJA-ASUTUSALUEEN JÄTEVEDEN KÄSITTELY ASENNUSOHJEET. Uponorumpisäiliö. 10 m 3 HAJA-ASUTUSALUEEN JÄTEVEDEN KÄSITTELY ASENNUSOHJEET Uponorumpisäiliö 10 m 3 1 Monta huolta vähemmän luotettavilla Uponor-ratkaisuilla Teit hyvän ratkaisun valitessasi luotettavan Uponorjätevesijärjestelmän.

Lisätiedot

WEBER.VETONIT TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN

WEBER.VETONIT TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN WEBER.VETONIT TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN Ennen Tycroc TWP rakennuslevyjen asennusta täytyy varmistaa, että alusta on kuiva, luja, jäykkä ja vakaa sekä puhdas pölystä, öljystä,

Lisätiedot

Solukumit. Asennusopas

Solukumit. Asennusopas Solukumit Asennusopas Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Yleistä 3 2 Käytännön tietoa 3 Työskentely solukumisukilla 3 Työskentely solukumimatoilla 3 Yleistä liimauksesta 4 3 Putkien ja liittimien eristäminen

Lisätiedot

TYCROC SUIHKUALLAS JA LATTIAKAIVO

TYCROC SUIHKUALLAS JA LATTIAKAIVO TYCROC SUIHKUALLAS JA LATTIAKAIVO Tycroc suihkualtaat toimitetaan aina asianmukaisella lattiakaivolla varustettuina. Komponentit on kehitetty yhdessä käytettäväksi eivätkä sovi asennettavaksi muiden valmistajien

Lisätiedot

Maskeeraus ja hionta Vaihe 1 Vaihe 2 1

Maskeeraus ja hionta Vaihe 1 Vaihe 2 1 Vaihe 1 Laita maskeerausteippiä n. 1 cm pohjaosien sisemmästä jyrsitystä merkkiviivasta sekä n. 1cm sivumoduulien mustasta merkkivivasta. Hio maskeerauksen ulkopuolinen alue karhunkielellä. Maskeeraus

Lisätiedot

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM VANHAN LAATAN PÄÄLLE MÄRKÄTILAAN

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM VANHAN LAATAN PÄÄLLE MÄRKÄTILAAN Suosittelemme aina käyttämään asentajaa, jolla on kokemusta mikrosementti-tuotteista. Tämä on erityisen suositeltavaa, kun kyseessä on märkätila. RAKENNE JA AIKATAULUTUS: 1. Cement primer laatta saumoihin,

Lisätiedot

MSS KRISTALLOINTI BETONIN VESITIIVISTYS KRISTALLOINTIMENETELMÄLLÄ

MSS KRISTALLOINTI BETONIN VESITIIVISTYS KRISTALLOINTIMENETELMÄLLÄ MSS KRISTALLOINTI BETONIN VESITIIVISTYS KRISTALLOINTIMENETELMÄLLÄ MSS KRISTALLOINTI Pysyvä ratkaisu uusprojekteihin vesitiivistää ja suojaa betonin Monikäyttöinen käsittely vanhoille rakenteille korjaa

Lisätiedot

Asennusohje. Devicell Dry

Asennusohje. Devicell Dry Asennusohje Devicell Dry 1 Asennusohje SF Tekniset tiedot Rakenne: Alumiinilla päällystetty polystyreeni U-arvo: 3 W/m2K Koko: 50 x 100 cm (0,5 m2) Paksuus: 13 mm Alumiinin paksuus: 1 mm Eriste: 12 mm

Lisätiedot

Kattamisohjeet. SBS-kumibituminen pintahuopa, 10 m x 0,7 m

Kattamisohjeet. SBS-kumibituminen pintahuopa, 10 m x 0,7 m Kattamisohjeet Katepal Oy PL 33, 37501 LEMPÄÄLÄ Palvelupuhelin (03) 375 9111 Fax (03) 375 0974 E-mail: katepal@katepal.fi www.katepal.fi Kuljetus ja varastointi Kuljetettava ja varastoitava pystyasennossa.

Lisätiedot

AMTICO CLICK SMART DESIGN-LATTIAN ASENNUSOHJE

AMTICO CLICK SMART DESIGN-LATTIAN ASENNUSOHJE Sivu 1 / 7 Yleistä Amtico Click Smart on integroidulla askeläänenvaimennuskerroksella varustettu M1-luokiteltu, irtoasennettava lukkopontillinen vinyylilaatta. Tuote soveltuu käytettäväksi asunnoissa sekä

Lisätiedot

TYCROC SUIHKUALLAS JA LINEAARINEN LATTIAKAIVO

TYCROC SUIHKUALLAS JA LINEAARINEN LATTIAKAIVO TYCROC SUIHKUALLAS JA LINEAARINEN LATTIAKAIVO Tycroc suihkualtaat toimitetaan aina asianmukaisella lattiakaivolla varustettuina. Komponentit on kehitetty yhdessä käytettäväksi eivätkä sovi asennettavaksi

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET SILENCIO 24 / 36 SILENCIO EL

ASENNUSOHJEET SILENCIO 24 / 36 SILENCIO EL ASENNUSOHJEET 24 / 36 EL Näin saavutetaan paras ääneneristys Betonielementit ja betoniset ontelolaatat Betonisten välipohjien ääneneristys riippuu paljolti siitä, millaisia kantavat rakenteet ovat. Laatta-

Lisätiedot

Keskikaiteen suunnittelu- ja asennusohje

Keskikaiteen suunnittelu- ja asennusohje Keskikaiteen suunnittelu- ja asennusohje Keskikaide Ruukki 210x130/4 Sisältö Sovellusalue... 2 Asennus... 2 Kaiteiden käsittely... 2 Kaiteen rakenne ja osat... 3 Kaiteen aloitus ja lopetuskohdat... 4 Kaiteen

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET. Korkkitrio Oy Aurinkokuja 5 A, Tampere

ASENNUSOHJEET. Korkkitrio Oy Aurinkokuja 5 A, Tampere KULJETUS, VARASTOINTI JA HUONEILMAAN SOPEUTTAMINEN Wise tulee olla asennuspaikalla vähintään 24 tuntia ennen asennusta kuivassa ja tuuletetussa tilassa, jotta materiaali ehtii sopeutua asennettavaan huoneilmaan.

Lisätiedot

Wallgard asennusohje 2014

Wallgard asennusohje 2014 Wallgard asennusohje 2014 1. Alusta 1.1 Alustan on oltava luja, puhdas, kuiva ja tasainen, imukykyinen, eikä halkeamia ei saa esiintyä. Kiinnitystä heikentävät maali- ja öljytahrat sekä pöly poistetaan.

Lisätiedot

Bender Megawall. BENDERS Pihakivet. www.benders.fi

Bender Megawall. BENDERS Pihakivet. www.benders.fi megawall GARDEN Bender Megawall Kaunis muuri, jolla voidaan rakentaa 1,05 m korkea tukimuuri. Sen mahdollistaa ainutlaatuinen rakenne ja geoverkkojärjestelmä. Muurikivet toimitetaan valmiiksi lohkottuina,

Lisätiedot

Asennussuosituksia norament -lattiapäällysteille

Asennussuosituksia norament -lattiapäällysteille Asennussuosituksia norament -lattiapäällysteille Alustan lujuus- ja kosteustason on täytettävä yleisen asennusvalmiuden vaatimukset. Betonin suhteellinen kosteus saa korkeintaan olla 85% (SisäRYL 2013).

Lisätiedot

Asennussuosituksia noraplan -lattiapäällysteille

Asennussuosituksia noraplan -lattiapäällysteille Asennussuosituksia noraplan -lattiapäällysteille Alustan lujuus- ja kosteustason on täytettävä yleisen asennusvalmiuden vaatimukset. Betonin suhteellinen kosteus saa olla korkeintaan 85% (SisäRYL 2013).

Lisätiedot

ASENNUSOHJE Liimattavat Quick-Step Livyn vinyylilattiat

ASENNUSOHJE Liimattavat Quick-Step Livyn vinyylilattiat ASENNUSOHJE Liimattavat Quick-Step Livyn vinyylilattiat BALANCE GLUE+ AMBIENTE GLUE+ PULSE GLUE+ Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi SISÄLLYS Yleistä... 2 Vastaanotto, säilytys, tasaannuttaminen...

Lisätiedot

KAINDL-LAMINAATTIEN ASENNUSOHJEET

KAINDL-LAMINAATTIEN ASENNUSOHJEET KAINDL-LAMINAATTIEN ASENNUSOHJEET HUOMIOITAVAA ENNEN ASENNUSTA Aluslattian tulee täyttää SisäRYL 2013 vaatimukset. Alustan tulee olla kuiva, tasainen, kiinteä ja puhdas. Huomio että laminaattilattian pitää

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET. Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi

ASENNUSOHJEET. Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi ASENNUSOHJEET Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi SISÄLLYS Yleistä... 2 Vastaanotto ja säilytys... 2 Tasaannuttaminen... 3 Asennusolosuhteet...

Lisätiedot

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Lue koko asennusohje, ennen kuin aloitat asennuksen. Tämä on näkyvällä vesikourulla varustetun Santex-huoneen 81 ohjeellinen asennusohje.

Lisätiedot

Mökkipaketti 2. Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet. Ohjeversio 08/11

Mökkipaketti 2. Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet. Ohjeversio 08/11 Mökkipaketti 2 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet Ohjeversio 08/11 1 Sisältö 1 Käyttötarkoitus... 3 2 Asentaminen... 4 2.1 Imeytyskaivon asentaminen... 5 3 Huolto... 6 2 1 Käyttötarkoitus Mökkipaketti

Lisätiedot

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM SILEÄLLE, UUDELLE POHJALLE MÄRKÄTILAAN

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM SILEÄLLE, UUDELLE POHJALLE MÄRKÄTILAAN Suosittelemme aina käyttämään asentajaa, jolla on kokemusta mikrosementti-tuotteista. Tämä on erityisen suositeltavaa, kun kyseessä on märkätila. RAKENNE JA AIKATAULUTUS: 1. Cement primer + verkko, kuivumisaika

Lisätiedot

TYTON JA STANDARD TT PE PE pintaisen SG putken asentaminen

TYTON JA STANDARD TT PE PE pintaisen SG putken asentaminen TYTON JA STANDARD TT PE PE pintaisen SG putken asentaminen SISÄLTÖ 1. VARASTOINTI 2. ASENTAMINEN - DN 300 - DN > 300 3. KATKAISU 4. KAIVANTO Saint-Gobain Pipe Systems Oy Nuijamiestentie 3A, 00400 HELSINKI

Lisätiedot

FLAAMING OY. Smart Syväsäiliöt. Asennusohje Smart- syväsäiliöille. Onneksi olkoon!

FLAAMING OY. Smart Syväsäiliöt. Asennusohje Smart- syväsäiliöille. Onneksi olkoon! - Jätehuollon laitteet FLAAMING OY Smart Syväsäiliöt Asennusohje Smart- syväsäiliöille. Onneksi olkoon! Olette ostaneet Smart Syväsäiliö tuotteen, joka on tehokas jätteenkeräysjärjestelmä. Lue tämä ohje,

Lisätiedot

8-80 / 1.11.2015. Weber Superflex D2. Vedeneristysjärjestelmä. www.e-weber.fi

8-80 / 1.11.2015. Weber Superflex D2. Vedeneristysjärjestelmä. www.e-weber.fi * because välitämme you care 8-80 / 1.11.2015 Weber Superflex D2 Vedeneristysjärjestelmä www.e-weber.fi 1 Hyvällä suunnittelulla ja huolellisella toteut uksella syntyy terve ja kes tävä märkätila Weberin

Lisätiedot

Asennusohje Sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3

Asennusohje Sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3 Asennusohje Sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3 Uponor-sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3 5 1 3 2 4 1. Sadevesiputki (tuloputki). - 2. Suojaputki vesiletkulle. - 3. Huoltokaivo. - 4. Ylivuotoputki. - 5. Vesiposti

Lisätiedot

ASENNUSOHJE SISÄPUOLINEN PARVEKEVEDENPOISTO

ASENNUSOHJE SISÄPUOLINEN PARVEKEVEDENPOISTO VESISET Plus + ASENNUSOHJE SISÄPUOLINEN PARVEKEVEDENPOISTO 50/ 75/ 100 mm SANEERAUS Kaivon asennus laattaan s.2 Kaivon asennustuurna s.3 Muhvin ja putken asennus s.4 Ylin kerros ja mutkat s.6 Seinäkiinnikkeet

Lisätiedot

Laminaatti 2-lock ja T-lock

Laminaatti 2-lock ja T-lock Asennusohje Laminaatti 2-lock ja T-lock 2014 EDELLYTYKSET Uiva asennus tarkoittaa, että lattiaa ei kiinnitetä (ei naulata eikä liimata) alustaan. Lattian pitää päästä liikkumaan vapaasti sisäilman muutosten

Lisätiedot

Yhteistyössä Unisport ja Kompan

Yhteistyössä Unisport ja Kompan Yhteistyössä Unisport ja Kompan TEKONURMI JALKAPALLOKENTÄLLE TEKONURMI MAISEMOINTIIN TEKONURMI GOLFKENTÄLLE VOIMISTELU- JA KUNTOSALI LIIKUNTAHALLIEN LATTIAT TENNIS PADEL KATSOMOT Unisport on jalkapallokentille,

Lisätiedot

Levykoko: 600 x 1200 mm Paksuus: 30 mm Pontti: ympäritäyspontattu Pinnoite: diffuusiotiivis alumiinilaminaatti levyn molemmin puolin

Levykoko: 600 x 1200 mm Paksuus: 30 mm Pontti: ympäritäyspontattu Pinnoite: diffuusiotiivis alumiinilaminaatti levyn molemmin puolin Levykoko: 600 x 1200 mm Paksuus: 30 mm Pontti: ympäritäyspontattu Pinnoite: diffuusiotiivis alumiinilaminaatti levyn molemmin puolin SPU Sauna-Satu soveltuu saunan seinien ja kattojen sekä kosteiden tilojen

Lisätiedot

BENDERS SOKKELIELEMENTIT SOKKELIELEMENTIT. Kunnon perustus. Lisätietoja Bendersistä www.benders.fi

BENDERS SOKKELIELEMENTIT SOKKELIELEMENTIT. Kunnon perustus. Lisätietoja Bendersistä www.benders.fi BENDERS SOKKELIELEMENTIT SOKKELIELEMENTIT Kunnon perustus Lisätietoja Bendersistä www.benders.fi 2 SISÄLLYSLUETTELO INFO 2 TAUSTATIETOA SOKKELIELEMENTTI 4 BENDER L-SOKKELIELEMENTTI 7 BENDER I-SOKKELIELEMENTTI

Lisätiedot

Hyvä piha kestää elämää

Hyvä piha kestää elämää Hyvä piha kestää elämää RAKENNUSBETONI- JA ELEMENTTI OY RAKENNA ITSELLESI TOIMIVA PIHA Kuvassa Wanha Hollola -80 väri ruskea ja musta RB-päällystetuotteilla rakennat itsellesi toimivan pihan Pihakivistä

Lisätiedot

POLYFLOR CAMARO LOC 5G DESIGN-LATTIAN ASENNUSOHJE

POLYFLOR CAMARO LOC 5G DESIGN-LATTIAN ASENNUSOHJE Sivu 1 / 7 Yleistä Polyflor Camaro LOC on M1-luokiteltu, irtoasennettava lukkopontillinen vinyylilaatta. Tuote soveltuu käytettäväksi asunnoissa sekä kevyessä rasituksessa julkisissa tiloissa. Tuote on

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET Purus Kouru

ASENNUSOHJEET Purus Kouru ASENNUSOHJEET Purus Kouru! Lue asennusohjeet huolellisesti ennen asennusta. Asennus valtuutetun LVI-asentajan toimesta. Pidätämme oikeuden muutoksiin jotka liittyvät tuotantoon, muotoiluun sekä rakenteellisiin

Lisätiedot

Uponor-mökkituotteet. Toimintaperiaate. Mökeille ja rantasaunoille:

Uponor-mökkituotteet. Toimintaperiaate. Mökeille ja rantasaunoille: Uponor-mökkituotteet Toimintaperiaate Uponor-mökkituotteet on suunniteltu erityisesti pienten pesuvesimäärien käsittelyyn matalavarusteisilla kesämökeillä ja rantasaunoilla. Mökeille ja rantasaunoille:

Lisätiedot

Antti Leppäkorpi/

Antti Leppäkorpi/ Antti Leppäkorpi/ 040 835 8699 antti.leppakorpi@unisport.com UNISPORT Unisport-konserni perustettiin vuonna 2015 yhdistämällä suomalainen Saltex ja ruotsalainen Unisport Yli 100 vuoden osaaminen ja kokemus

Lisätiedot

Työn nro. PL 120 30101 Forssa puh. 03 4243 100 www.foamit.fi. Päiväys. Lattianpäällyste huoneselostuksen mukaan

Työn nro. PL 120 30101 Forssa puh. 03 4243 100 www.foamit.fi. Päiväys. Lattianpäällyste huoneselostuksen mukaan MAANVARAINEN ALAPOHJA puh 03 4243 100 wwwfoamitfi AP 101 X Lattianpäällyste huoneselostuksen mukaan Tasoite tarvittaessa rakennusselostuksen mukaan 60 mm Teräsbetonilaatta, raudoitus betoniteräsverkolla

Lisätiedot

HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA!

HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA! Metallioven karmin vastakappaleiden HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA! Metallioven karmin vastakappaleiden asennuksessa tulee noudattaa useita varotoimenpiteitä. Huomioi turvallisuussyistä alla esitetyt varoitukset

Lisätiedot

Uponor-lattialämmitysjärjestelmä puurakenteiseen ala- ja välipohjaan

Uponor-lattialämmitysjärjestelmä puurakenteiseen ala- ja välipohjaan Uponor-lattialämmitysjärjestelmä puurakenteiseen ala- ja välipohjaan 2 Lattialämmitys on hyvä ratkaisu Vesikiertoinen lattialämmitys on helppo asentaa valmiiksi uritetulla lattialämmityksen KoskiTherm-asennuslevyllä.

Lisätiedot

AMTICO CARPET TEKSTIILILAATTOJEN ASENNUSOHJE

AMTICO CARPET TEKSTIILILAATTOJEN ASENNUSOHJE Sivu 1 / 6 On tärkeää, että tekstiililaatat asennetaan oikein ja huolellisesti. Hyvän lopputuloksen varmistamiseksi noudata näitä ohjeita. Yksi tekstiililaatan tärkeimpiä etuja on asennuksen nopeus ja

Lisätiedot

Festivo 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja

Festivo 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja Asennusohjeet Huvimajoille Festivo 6K ja 8K Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), ristiruuvipäät numerot 1,2 ja 3, poranterä

Lisätiedot

Asennussuositus nora -lattiapäällysteiden saumaus

Asennussuositus nora -lattiapäällysteiden saumaus Asennussuositus nora -lattiapäällysteiden saumaus nora -lattiapäällysteitä ei lähtökohtaisesti saumata. Saumausta kuitenkin suositellaan kosteudelle herkillä alustoilla ja tiloissa, joita pestään usein

Lisätiedot

Easyker-lukkoponttilaatat

Easyker-lukkoponttilaatat Easyker-lukkoponttilaatat Ilman stressiä, ilman vaivaa, ilman laasteja Mikä on Easyker System? Easyker System on uusi helposti asennettava lattialaatoitusmenetelmä. Laatat asennetaan kiinni toisiinsa ilman

Lisätiedot

Vinyylilankut & vinyylilaatat. gerflor.fi

Vinyylilankut & vinyylilaatat. gerflor.fi Vinyylilankut & vinyylilaatat gerflor.fi Kauniita ja laadukkaita vinyylilattioita koteihin ja julkisiin tiloihin 2 TERVEYS & YMPÄRISTÖ 28 päivän jälkeen TERVEYS Ei formaldehydiä Lyijytön, ei raskasmetalleja

Lisätiedot

Bender Boston antik. Boston Antik - kaksipuolinen muuri erilaisilla pinnoilla! BENDERS PIHAKIVET

Bender Boston antik. Boston Antik - kaksipuolinen muuri erilaisilla pinnoilla! BENDERS PIHAKIVET Boston Antik - kaksipuolinen muuri erilaisilla pinnoilla! Uudentyyppinen graniitin näköinen muuri, jossa toinen puoli on lohkopinnalla ja toinen rummutetulla pinnalla. Muurissa on nerokas rakenne, jonka

Lisätiedot

Hifitalo 2010. Hifitalo SIMPLE-XXX KOTELOT. Kasausohje YHTEYSTIEDOT

Hifitalo 2010. Hifitalo SIMPLE-XXX KOTELOT. Kasausohje YHTEYSTIEDOT Hifitalo 2010 Hifitalo SIMPLE-XXX KOTELOT Kasausohje YHTEYSTIEDOT Myymälä: info@hifitalo tel.044 055 3595 Asentamo: asentamo@hifitalo.fi tel.040 588 4680 Onnittelut, olette ostaneet itsellenne laatutuotteen

Lisätiedot

YKSIKKÖHINTALUETTELO 26.1.2015

YKSIKKÖHINTALUETTELO 26.1.2015 YKSIKKÖHINTALUETTELO 26.1.2015 POLVIJÄRVEN KUNTA PITKÄSENLAHDENTIEN VESIHUOLTO 1. YLEISTÄ Rakennusaikana mahdollisesti tehtävät muutostyöt hinnoitellaan noudattaen jäljempänä mainittuja yksikköhintoja.

Lisätiedot

Tynnyrisaunan asennusohje (1013)

Tynnyrisaunan asennusohje (1013) Tynnyrisaunan asennusohje (1013) 1 Asenna tynnyri suoralla alustalla Huom: Osa no: 1 ei kuulu toimitukseen. Asenna saunan tukiosa, osat sopivat jyrsittyihin uriin. Ruuvaa kiinni osat (ruuvien reijät merkittyinä,

Lisätiedot

Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus 15.11.13 1. Ison Albatrossin pohja

Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus 15.11.13 1. Ison Albatrossin pohja Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni Huom! Asennusohjeissa olevat kuvat viittaavat monissa kohdin isoon Albatrossiin mm. seinäelementtien ja listojen osalta. Tarvittavat työvälineet asennuksessa.

Lisätiedot

4/2016 VIESKATALO. Työohjeet Rakennuksen vaipan tiivistämiseen. VIESKAN ELEMENTTI OY PL 4, 85201 Alavieska www.vieskanelementti.fi

4/2016 VIESKATALO. Työohjeet Rakennuksen vaipan tiivistämiseen. VIESKAN ELEMENTTI OY PL 4, 85201 Alavieska www.vieskanelementti.fi 4/2016 VIESKTLO Työohjeet Rakennuksen vaipan tiivistämiseen VIESKN ELEMENTTI OY PL 4, 85201 lavieska www.vieskanelementti.fi Yleistä Kosteus- ja homevaurioiden välttämiseksi on tärkeää huolehtia siitä,

Lisätiedot

Asennusohje. Aquarelle märkätilan lattianpäällyste

Asennusohje. Aquarelle märkätilan lattianpäällyste Asennusohje Aquarelle märkätilan lattianpäällyste 2014 Edellytykset Alustan on oltava märkätilaan sopiva sekä luja, puhdas, kuiva ja tasainen, eikä halkeamia ei saa esiintyä. Kiinnitystä heikentävät maali-

Lisätiedot

YKSIKKÖHINTALUETTELO 20.10.2014

YKSIKKÖHINTALUETTELO 20.10.2014 YKSIKKÖHINTALUETTELO 20.10.2014 POLVIJÄRVEN KUNTA KUOREVAARANTIEN ALUEEN VESIHUOLTO 1. YLEISTÄ Rakennusaikana mahdollisesti tehtävät muutostyöt hinnoitellaan noudattaen jäljempänä mainittuja yksikköhintoja.

Lisätiedot

ASENNUSOHJE WAKAFLEX. Savitiilenpunainen. Ruskea. Musta. Tummanharmaa. Musta

ASENNUSOHJE WAKAFLEX. Savitiilenpunainen. Ruskea. Musta. Tummanharmaa. Musta Savitiilenpunainen Ruskea Musta Tummanharmaa Musta Päivitetty 20.12.2016 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311 ~ www.ormax.fi Sivu 1 / 17 Yleistä Wakaflex on

Lisätiedot

Järjestelmä. Monotec on n. 3 kertaa kestävämpi Koroosionsuoja koostuu 350g/m 2 galfaanipinnoitteesta,

Järjestelmä. Monotec on n. 3 kertaa kestävämpi Koroosionsuoja koostuu 350g/m 2 galfaanipinnoitteesta, Järjestelmä Monotec antaa optimaalisen lopputuloksen Periaate käyttää ristikkoa joka kiinnittyy erikoispistolukoilla antaa optimaalisen lopputuloksen jossa mm. tarkasti rajatut kulmat. Monotec on n. 3

Lisätiedot

Kota 8-k / 6-k. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja. Lattia. Asennusohjeet Huvimajalle

Kota 8-k / 6-k. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja. Lattia. Asennusohjeet Huvimajalle Asennusohjeet Huvimajalle Kota 8-k / 6-k Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), TORXruuvipääsarja, poranterä 4 mm ja 3 kpl

Lisätiedot

Miten hoidat ja istutat nurmikkoasi

Miten hoidat ja istutat nurmikkoasi Miten hoidat ja istutat nurmikkoasi Nurmikon käyttäminen Hemmanetin valmiit nurmikot kestävät heti että niitten päälle kävellään. Mutta alussa kannattaa olla vähän varovainen ettei rasita nurmikkoa liikaa

Lisätiedot

ASENNUSOHJE ALUSKATTEET

ASENNUSOHJE ALUSKATTEET Päivitetty 03.04.2014 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311 ~ www.monier.fi Sivu 1 / 6 Yleistä Monierin hengittävät aluskatteet Divoroll Universal ja Divoroll

Lisätiedot

HardiePlank kuitusementtipaneelien asennusohje

HardiePlank kuitusementtipaneelien asennusohje HardiePlank kuitusementtipaneelien asennusohje Tuotteet ja tarvikkeet 3 Profiilit 4 Ennen asentamista 5 Asennusperiaatteet 6 Säilyttäminen 7 Työstäminen 8 Kiinnitystarvikkeet 9 Asentaminen 10 Asennustiedot

Lisätiedot

WISE Asennusohjeet. Valmistelu. Aluslattian vaatimukset

WISE Asennusohjeet. Valmistelu. Aluslattian vaatimukset WISE Asennusohjeet Valmistelu Aluslattian vaatimukset Tarkista päivänvalossa ettei asennettavissa tuotteissa ole mitään vaurioita tai vikoja. Tarkista myös että aluslattia täyttää kaikki vaatimukset mitä

Lisätiedot

Tuule200 tuulivoimalan 18 m maston maaperustuksen asennus

Tuule200 tuulivoimalan 18 m maston maaperustuksen asennus 1.2018 Tuulivoimalan maaperustus Tuule200 tuulivoimalan 18 m maaperustuksen asennus Tuulivoimalan masto... 2 Tuulivoimalan perustustyön suunnittelu... 2 Maston perustuksen osat... 2 Asennuspaikan valmistelu...

Lisätiedot

RENOFIX RT 300 LAATTALAASTI VESIERISTYSTÄ VAATIVIIN KOHTEISIIN TEKNISET TIEDOT

RENOFIX RT 300 LAATTALAASTI VESIERISTYSTÄ VAATIVIIN KOHTEISIIN TEKNISET TIEDOT JOULUKUU 2011 Korvaa T 300-esitteen ENOFIX T 300 LAATTALAASTI VESIEISTYSTÄ VAATIVIIN KOHTEISIIN enofix T 300 on kaksikomponenttinen (T 300 K + T 300 P) laattalaasti, joka kovetuttuaan muodostaa elastisen

Lisätiedot

Teräsrakenteiden palosuojaus

Teräsrakenteiden palosuojaus Teräsrakenteiden palosuojaus Vers. 0-05 PROMATECT-L on palamaton levy, jota käytetään teräs- ja betonirakenteiden suojaamisen tulipaloilta. Levy on valmistettu epäorgaanisesta kalsiumsilikaatista, joka

Lisätiedot

14. HIEKAT. Tulostettu / 23

14. HIEKAT. Tulostettu / 23 Tulostettu 25.1.2019 1 / 23 14. HIEKAT Saumaus- ja puhallushiekka SPH 2 Puhallushiekka PH 4 Hiekoitussepeli HSS 6 Leikkihiekka LH 8 Asennus- ja Tasaushiekka TH 10 Kivituhka KVT 12 Sepeli SEP 8-16 mm 14

Lisätiedot

Saunaremontti ja uuden saunan rakentaminen yhdistelmäsauna ja infrasauna

Saunaremontti ja uuden saunan rakentaminen yhdistelmäsauna ja infrasauna Saunaremontti ja uuden saunan rakentaminen yhdistelmäsauna ja infrasauna Kun kiuassaunaan asennetaan myös infrapunalämpö, tulee ottaa huomioon muutamia näissä ohjeissa olevia tärkeitä seikkoja. Seuraavat

Lisätiedot

TUOTE & ASENNUS OPAS 2011

TUOTE & ASENNUS OPAS 2011 TUOTE & ASENNUS OPAS 2011 1 一 Asennusopas ulkolattiat 1 Malli: Asennus FINA021 1.1 Tuotteen lyhyt johdanto: 1.1.1 Tuotteen muoto: Kiillotettu 1.1.2 Tuoteen profiili: Sileä 1.1.3 Tuotteen soveltaminen:

Lisätiedot

Z COUNTERFORM MIKROSEMENTTI- KÄYTTÖOHJE

Z COUNTERFORM MIKROSEMENTTI- KÄYTTÖOHJE Z COUNTERFORM MIKROSEMENTTI- KÄYTTÖOHJE Sisällysluettelo Pohjatyöt ja vaatimukset Pohjusteaineen (primer) käyttö Mikrosementti Käsittelyaineen käyttö - Liukkaudenestoaine Sivu 2 3 4-5 6 1 Ohjeistukset

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA

ASENNUSOHJEET TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA Tycroc TWP -rakennuslevyä on helppo leikata joko sirkkelillä, pistosahalla, käsisahalla tai mattoveitsellä. Aukkojen poraamiseen soveltuu sekä kivi-, metalli-

Lisätiedot

Asennusohje kesäkuu 2015. Icopal Green Viherkaton räystäspellit

Asennusohje kesäkuu 2015. Icopal Green Viherkaton räystäspellit Asennusohje kesäkuu 2015 Icopal Green Viherkaton räystäspellit 1 Asennusohje Icopal Green Viherkaton räystäspellit Viherkaton räystäspeltejä on saatavana kaksi eri mallia: alaräystäälle tarkoitettu rei

Lisätiedot

LEIMASINBETONI. Maaliskuu 2011 SEMTU OY Puh. +358 9 2747 950 mailbox@semtu.fi PL 124, 04201 KERAVA Fax +358 9 2747 9540 www.semtu.

LEIMASINBETONI. Maaliskuu 2011 SEMTU OY Puh. +358 9 2747 950 mailbox@semtu.fi PL 124, 04201 KERAVA Fax +358 9 2747 9540 www.semtu. LEIMASINBETONI Leimasinbetoni on paikallavalettua betonia, joka on läpivärjätty ja pintakuvioitu patentoiduilla muottimatriiseilla. Leimasinbetonia käyttämällä saadaan samanlaisia pintoja kuin luonnonkivillä

Lisätiedot

Matkustamon pistorasia

Matkustamon pistorasia Ohje nro Versio Osa nro 30664329 1.0 Matkustamon pistorasia M3603136 Sivu 1 / 9 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 M8703902 Sivu 2 / 9 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset

Lisätiedot

iq Natural, iq Granit, iq Optima iq Eminent, iq Megalit

iq Natural, iq Granit, iq Optima iq Eminent, iq Megalit Asennusohje Märkätilat iq Natural, iq Granit, iq Optima iq Eminent, iq Megalit 2013 Edellytykset Alustan on oltava luja, puhdas, kuiva ja tasainen, eikä halkeamia ei saa esiintyä. Kiinnitystä heikentävät

Lisätiedot

SISÄTILAT KERASAFE VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET ETAG 022

SISÄTILAT KERASAFE VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET ETAG 022 SISÄTILAT KERASAFE VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET ETAG 022 SEINÄT 1. Mittaa ja katkaise vuota (lattiasta kattoon) ja lisää 5 cm kääntövara lattialle. 2. Mittaa 95 cm kulmasta ja tee merkintä. Vuota

Lisätiedot

LAATOITUSOHJE. Laatoituksen aloitus. Seinät

LAATOITUSOHJE. Laatoituksen aloitus. Seinät LAATOITUSOHJE Laatoituksen aloitus Seinät Seinien kaakelointi aloitetaan merkkaamalla ensin kaakeleiden vaaka- ja pystylinjat. Merkitse seinään pystysuora viiva keskelle. Asenna suora lauta seinälle vaakasuoraan

Lisätiedot

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE ENNEN KUIN ALOITAT Ennen kuin aloitat asennuksen, ota selvää paikallisilta viranomaisilta, tarvitseeko autotalli rakennusluvan. Lue käyttöohje huolellisesti ja noudata annettuja ohjeita.

Lisätiedot

Huom! Kaikki puuosat ovat käsittelemättömiä ja näin ollen tarvitsevat puunsuojakäsittelyn ulko- ja sisäpuolelta ennen asennusta.

Huom! Kaikki puuosat ovat käsittelemättömiä ja näin ollen tarvitsevat puunsuojakäsittelyn ulko- ja sisäpuolelta ennen asennusta. Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni Huom! Asennusohjeissa olevat kuvat viittaavat monissa kohdin isoon Albatrossiin mm. seinäelementtien ja listojen osalta. Tarvittavat työvälineet asennuksessa.

Lisätiedot

Aidan ja porttien tuoteseloste

Aidan ja porttien tuoteseloste Tuote rajausaita Koodi1 MPA 120 Aidan ja porttien tuoteseloste Tuote info Aitaelementin koko 1200x2500 mm koostuu 15x15 mm pystyneliöputkista sekä vaakasidoksista 30x18x1,5 mm. Jokaisen pystytikun yläosassa

Lisätiedot

ALUSTANKÄSITTELYOHJEET

ALUSTANKÄSITTELYOHJEET 26.6.2014 ALUSTANKÄSITTELYOHJEET Uudisrakentaminen - Betoni - Levylattiat - Metallilattiat Korjausrakentaminen - Maalattu puulattia - Maalattu betonilattia - Betonilattia, jossa akryylidispersioliimajäänteitä

Lisätiedot