NMC NEWS. Kalenterissa. Vankilareissuilta. Bethelin matkalta Talousasioihin. Joulukeräys. Tampere. Viron köyhille

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "NMC NEWS. Kalenterissa. Vankilareissuilta. Bethelin matkalta Talousasioihin. Joulukeräys. Tampere. Viron köyhille 23.11.2012"

Transkriptio

1 NMC NEWS Nokia Missio Church Tampereen kuukausittainen uutiskirje Tampere Terveisiä Vankilareissuilta Kylmäkosken vankilaan Joulukeräys Viron köyhille Kalenterissa Marras - Joulukuussa Oleg Pronin Tampereella Nuorten LINK-illat perjantaisin Raamattuopetus- ja rukousillat keskiviikkoisin. Venäläinen ilta Rukousviikko viikolla 48 ja rukousyö pe-la Parantumisillat sunnuntaisin Joulun avaus -tapahtuma Hanukkajuhla 5.12 Terveiset katsaus Bethelin matkalta Talousasioihin

2 Avaja porttis, ovesi, käy Herraas vastaan nöyrästi, kun itse taivaan kuningas sun tahtoo olla vierahas. Suo ilovirtes kaikua, on siitä riemu taivaassa. Nyt olkoon kiitos Jeesuksen, hän saapuu luokse syntisen. Avaja Porttis, ovesi! Virsi 2:1: Avaja porttis, ovesi, käy Herraas vastaan nöyrästi, kun itse taivaan kuningas sun tahtoo olla vierahas. Suo ilovirtes kaikua, on siitä riemu taivaassa. Nyt olkoon kiitos Jeesuksen, hän saapuu luokse syntisen. Tämä virsi olkoon profetaalinen: auetkoon tänä adventtina seurakuntamme paikka Portti syntisille tulla sisään pelastukseen ja tulkoon itse Kuningasten Kuningas sinne voimassaan. Seurakuntamme järjestää JOULUN AVAUS tapahtuman ensimmäisenä adventtina klo 14 alkaen. Adventtikokous alkaa klo 16. Silloin lauletaan kauneimpia joululauluja sekä nähdään nukketeatteriesitys Joulun Sanomasta. Pyrimme tavoittamaan tuolloin kaukajärveläisiä ja pitämään selkeästi seurakuntaamme näkyvillä. Tiedossa siis mukava Perhepäivä, jossa tarkoitus on myös palvella kaukajärveläisiä ja virittäytyä joulutunnelmaan! Lähetysmyyjäisistä voit ostaa käsin neulottuja tuotteita ja tukea Viroon suuntautuvaa avustustyötämme. Tuo mukanasi ystäväsi, naapurisi ja tuttusi! Seurakuntalaisilta toivotaan lähetysmyyjäisiin leipomuksia (tee tuoteseloste) ja iloista joulumieltä. Tervetuloa mukaan toteuttamaan tapahtumaa, voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi:

3 Valmistaudumme adventtiin rukoillen Alamme valmistautua tähän tapahtumaan rukousviikolla Tuolloin Portissa on viime syyskuun tapaan rukousillat arki-iltaisin klo Rukoilemme Jumalan tahtoa tapahtuvaksi seurakuntamme kautta, pelastumisia, parantumisia, eheytymisiä, Hänen suloisuuttaan laskeutumaan, taivaita avautumaan koko Suomessa ja maailmanlaajuisesti. Viikko huipentuu Ylistys- ja rukousyöhön pe la Rukousyö alkaa perjantaina klo 19 ja jatkuu lauantaina aamukuuteen. Takasivulla (ja liitteenä) on rukous, jota haastamme sinua rukoilemaan 30 päivän ajan tänä adventin aikana. Odotamme Herraa saapuvaksi. Tämä on elämää muuttava rukous, kokeile vaikka.

4 Viron köyhille joulukeräys Teemme seuraavan avustusmatkan Viroon juuri joulun alla Järjestämme nyt joulukampanjan, jossa voi lahjoittaa köyhien joululahjoihin ja joulujuhlan järjestämiseen heille. Joulun avaustapahtumassa on tätä varten keräyslipas. Varat menevät lyhentämättöminä heidän jouluruokailunsa järjestämiseen. Joulun avaustapahtumassa on myös mahdollista tuoda itse pieni joululahjapaketti vietäväksi mukanamme Viron köyhille lapsille. Laita päälle lappu, johon merkitty lahjansaajan ikä ja sukupuoli (jos tarpeen). Paketin voi toimittaa Porttiin myös muina aikoina, viimeistään keskiviikkona rukousiltaan. Jos haluat lisätietoa tai sinulla on lahjoitus, jota et saa itse tuotua, niin voit ottaa yhteyttä Leena ja Hannu Käppiin Rahalahjoituksesi jouluruokailun hyväksi voit laittaa myös Nokia Missio Churchin keräystilille kansainvälisen lähiavun viitenumeroa käyttäen, marras-joulukuun lahjoitukset menevät köyhien jouluruokailuun Virossa: Pankkiyhteys: FI Viite: BIC: NDEAFIHH

5 Oleg Pronin vieraana Tampereella Kuten olet voinut lukea aikaisimmista NEWS numeroistamme, teemme Virossa yhteistyötä mm. Kohtla-Järvellä toimivan Jumalan sana -seurakunnan kanssa. Tämä seurakunta on saanut näyn istuttaa paljon seurakuntia köyhien pariin vieden aineellista apua. Työ on ollut hedelmällistä. Näiden seurakuntien piispa Oleg Pronin saapuu vieraaksemme Tampereelle , ensiksi lauantaina venäläiseen iltaan klo 18 ja sunnuntaina Parantumisiltaan klo 16. Tule kuulemaan, mitä hänellä on sanottavanaan! Oleg Pronin on saanut nähdä Kohta-Järvellä paikkakunnan ilmapiirin transformaation. Missio Mannan avustustyön kautta ihmisiä tulee uskoon ja heidän elämänsä muuttuu. Kohtla-Järve on ollut rikoksista tunnettu paikka Virossa. Osa pastori Olegin asuntoon murtautujista on tullut uskoon ja he ovat nyt hänen seurakuntansa jäseniä. Tämä on vain yksi esimerkki: enää Kohtla-Järve ei ole tilastojen pahin kaupunki, sillä Jumala on alkanut liikkua siellä! Venäläinen ilta Portissa la klo 18. Vieraana Oleg Pronin. Laulamme ja rukoilemme venäjäksi ja suomeksi. Tilaisuudessa tulkkaus. Illan päätteeksi kahvittelemme yhdessä. Tervetuloa! Hanukkajuhla Tiedätkö, mikä on Hanukkajuhla? Tämän juutalaisten valon juhlan voi kokea ja samalla kuulla sen historiallisesta taustasta enemmän Nokia Missio Churchin ja Silta Israeliin -järjestön yhteisessä illassa Portissa keskiviikkona klo 18. Tervetuloa! Illassa kerätään rakkaudenlahja Israelissa tehtävään työhön naisten kuntoutuskodin perustamiseksi Silta Israelin kautta.

6 Marras - Joulukuussa tapahtuu Illan puhujat ja ylistäjät marras-joulukuussa: Oleg Pronin, ylistys: Mira ja Juha Turtio Joulun avaus tapahtuma: nukketeatteriesitys, lyhyt sana Timo Aro- Heinilä, laulamme kauneimpia joululauluja Krista Hanhijärven johdolla Maarit Aro-Heinilä Hannu Pyykkönen Timo Aro-Heinilä Pekka Linna Raamattuopetussarja Kasvu Kristuksen kaltaisuuteen vielä ke ja klo 18 jatkuen joulutauon jälkeen ke ; Rukouskokoukset Portissa keskiviikkoisin klo 19 joulukuun 12. päivään asti jatkuen joulutauon jälkeen ke klo 19 Portissa!

7 Huomaathan ohessa tulevan INDONESIA NEWS liitteen, josta voit lukea Indonesian kuulumisia ja lähettiemme neljännesvuosiraportit terveisineen ja rukousaiheineen. Nuortenillat joka perjantai klo 19 Portissa Illoissa ylistämme ja rukoilemme yhdessä sekä saamme kuulla opetuksen. Paljon yhdessäoloa ja illan päätteeksi jotain hyvää syötävää. Tule paikan päälle katsomaan ja ota kaverisikin mukaan! Pikkujoulukerta! Jyväskylän NMC:n nuoret mukana menossa! Joulufiilis (ja mahdollisesti tonttulakki) mukaan! ;) Pikkujoulujen jälkeen siirrymme joulutauolle, jonka jälkeen nuortenillat jatkuvat , sama aika, sama paikka! :)

8 Terveiset Bethelin matkalta Kiitos rukouksista Bethel-seurakuntaan tutustumismatkamme puolesta! Toivomme voivamme ammentaa teille matkan annista pitkälle kevääseen ja myöhemminkin Jumala on hyvä. Hän oli hyvä matkammekin aikana ja terveisiä on mahdoton kertoa kovin lyhyesti. Bill Johnson opetti sunnuntain kokouksessa tästä alla olevasta raamatunkohdasta ja sen kautta oikeastaan tiivistyy monia konferenssin anteja. Meillä on hyvä Jumala. Saan oikein puhutella sisintäni ja ravistella sen hereille: nyt kiität! Jumala on antanut minulle Jeesuksessa monia etuja, jotka helposti unohdan: saan KAIKKI syntini anteeksi, Jumala parantaa KAIKKI sairauteni, hänen rakkautensa ja myötätuntonsa on päälläni koko ajan ja hän vuodattaa minun elämääni hyviä asioita - sen mukaan, mitä olen halunnut. Hän on hyvä Iskä! Kun muistutan sisintäni tästä Jumalan hyvyydestä ja ylistän häntä, niin saan uuden alun ja voiman, aivan samoin kuin kotka nousee uuteen voimakkaaseen elämään sulkien vaihdon jälkeen. Maarit ja Timo Aro-Heinilä Ps. 103:1-5: Ylistä Herraa minun sieluni, koko minun sisimpäni. Ylistä hänen Pyhää nimeänsä. Älä unohda, mitä hyötyjä [benefits] olet saanut: hän antaa anteeksi kaikki syntisi ja parantaa kaikki sairautesi, hän pelastaa elämäsi kuopasta ja laittaa päähäsi rakkauden ja myötätunnon kruunun, hän täyttää halusi hyvillä asioilla. Näin nuoruutesi puhkeaa uudelleen kuin kotkalla.

9

10 Vankilareissumme kuvaus yhdeltä kerralta Eräänä lokakuun sunnuntaina lähdimme aikaisin aamulla Kylmäkosken vankilaan pitämään kokouksia. Meitä lähti mukaan tällä kertaa Anja ja Esko Pajunen, Tuuli Tähdenlento sekä mieheni Tommi ja minä. Tommilla ei ollut kauheasti halua lähteä mukaan ja hänellä hiipi mieleen epäilyksiä lähtemisen suhteen, mutta hän sai ajatukset järjestykseen ja lähdimme matkaan. Haimme Anjan ja Eskon. Oli jännä juttu, kun istuuduimme autoon, niin Anja kertoi, että Eskolla on ollut samoja ajatuksia kun Tommilla. Kävimme autossa läpi asioita: emme ole menossa esittelemään itseämme vaan olemme viemässä evankeliumia vangituille. Vahvistuimme matkallamme ja kaikki epäilykset lähtivät pois. Pääsimme vankilan porttien läpi ja suuntasimme sisälle kohti rakennusta. Jännitys velloi sisällä, tuleeko ketään ensimmäiseen erityisvangeille suunnattuun kokoukseen. Ei tullut. Saatiin aikaa rukoilla ja laulella. Sitten alkoi kuulua askeleita. Tuttuja oli tullut paikalle kasvot säteillen, oli myös joitain outojakin. Joukko ei ollut kauhean iso. Vankilaan on tullut uusi järjestys: vangit pääsevät kokouksiin osastoittain. Tällä kertaa oli uskovien osasto :) Oli hienoa kuulla, että moni oli tehnyt ratkaisunsa Jumalan puoleen ja valinnut Elämän tien. Me lauloimme yhdessä ja Pajuset jakoivat Jumalan sanaa. Kerrottiin paikalle tulleille Pyhästä Hengestä, omakohtaisia tapahtumia. Laulujen aikana oli hienoa nähdä, kuinka Jumala pääsi tekemään työtä ainakin yhden vangin elämässä. Hänellä ja Jumalalla oli neuvottelut meneillään - ja Pyhä Henki sai tehdä, minkä pitikin tehdä. Mies tuli rukoiltavaksi. On se niin kova teko polvistua alttarille Jumalan eteen. Saimme olla siunauksena siellä. Moonika Eloranta Pyydämme, että rukoilette näiden miesten puolesta. He tarvitsevat meidän rukoustukeamme. Muistakaa tätä työtä. Olette rakkaita.

11 Kävimme taas sunnuntaina Kylmäkosken vankilassa pitämässä kaksi kokousta. Kokouksessa oli ihana Herran läsnäolo ja vapaus. Ensimmäisessä kokouksessa kolme miestä halusi tulla uskoon, tuo kokous tulkattiin myös venäjäksi ja paikalla olleesta neljästä venäjänkielisistä yksi halusi tulla Jeesuksen omaksi. Toisessa kokouksessa oli vain neljä vankia, joista kaksi oli jo uskossa ja yksi halusi rukoilla ääneen syntisen rukouksen. Taitaa vankilassa olla herätystä! Kiitos Jeesus! Tarkoitus on aloittaa Starttikurssi vankilassa pikimmiten. Kiitos Jumalalle! Maarit Aro-Heinilä

12 Tarvitsemme tukeasi juuri nyt! Mihin suureen kylvöja korjuutyöhön Herra onkaan meitä kutsunut! Vankilatyön hedelmänä jo usea vanki on löytänyt uuden elämän uskonyhteydessä Jeesukseen, ja vankilan pastori pyytää meitä pitämään heille starttikurssiamme! Indonesiassa meillä on jo seitsemän omaa pastoria, joiden palavat todistukset saavat omankin sydämemme entistä palavammaksi. Lokakuussa saimme jälleen lähettää yhden seurakunnanistuttajan matkaan Indonesiassa sekä tukea köyhien avustustyötä Kohtla-Järvellä ja Narvassa Koillis-Virossa. Kaikki tämä syyskuun kymmenystuotoilla! Lokakuussa seurakuntamme vastaanotti suorina tilisiirtolahjoituksina runsaat euroa enemmän kuin syyskuussa. Kiitos jokaiselle antajalle! Menot olivat kuitenkin lähes euron verran syyskuisia suuremmat, mikä selittyy sillä, että lokakuussa jouduimme maksamaan sekä syyskuun että lokakuun vuokran. Lisäksi illoissa koottujen rakkaudenlahjojen määrä laski lähes eurolla! Näin ollen jäimme miinukselle kokonaisuudessaan yli euron verran. Saajan tilinumero Mottagarens kontonummer IBAN FI BIC NDEAFIHH Saaja Mottagare Nokia Missio Church / Tampere Lahjani Nokia Missio Churchin Tampereen lähiseurakunnan tueksi. Maksaessasi verkkopankissa muista VIITENUMERO! TILISIIRTO. GIRERING Maksajan nimi ja osoite Betalarens namn och adress Allekirjoitus Underskrift Tililtä nro Från konto nr Keräyslupa no 2020/2012/778 voimassa koko maassa lukuunottamatta Ahvenanmaata. Varat käytetään vuoden kuluessa keräyksen päättymisestä NMC:n ja sen seurakuntien opetus- ja koulutustoimintaan sekä humanitaariseen ja kehitysyhteistyöhön Suomessa ja ulkomailla. Viitenumero Ref. nr 2008 Eräpäivä Förfallodag Euro Saajan tilinumero Mottagarens kontonummer IBAN FI BIC NDEAFIHH

13 Menoja: Vuokrat (syys- ja lokakuu) Palkat sivukuluineen Tuloja: Lahjoituksia tilille Rakkaudenlahjoja Kahvikassatuloja 100 Valtionapu (koko vuodelle 2012) Edellisen tilikauden viivästyneitä tuloja 500 Kalusteet Viestintäkulut 500 Avustukset (mm. syyskuun kymmenykset) Pankkipalvelumaksut 100 Sähkölaskut 100 MENOT YHTEENSÄ TULOT YHTEENSÄ Ottaen huomioon syyskuisen alijäämän euroa olemme nyt sellaisessa tilanteessa, että ensimmäistä kertaa emme ole voineet maksaa kaikkia laskujamme ajallaan; palkatkin joudutaan marraskuussa maksamaan erissä, ja mikä omasta mielestäni ikävintä: emme näillä näkymin pysty tässä kuussa maksamaan kymmenyksiä lokakuun tuloistamme! Olimme jo päättäneet siunata Israelia ja Indonesiaa. Tämä merkitsee viivästystä siihen Valtakunnan työhön, jonka Jumala on uskonut meidän rukous- ja rahoitusvastuullemme. Yhteisenä huutonamme olkoon: Hoosianna! Herra, anna meille apusi! Oi Herra, anna menestys! (Ps. 118:25) Jos tämä viesti on vähänkin koskettanut sydäntäsi ja koet Herran kehottavan sinua iloisesti antamaan, niin anna tänään tämän työn jatkumiseksi. Anna siunaten ja rukoillen, että lahjoituksesi tuottaisi monikymmenkertaisen sadon. Kiitollisin ja luottavaisin mielin Timo Aro-Heinilä

14 Minun aamurukoukseni Jumala, tämä on uusi päivä. Annan itseni uudelleen siihen tehtävään, jota olet kutsunut minut hoitamaan rakentaessasi seurakuntaasi tässä maailmassa. Jälleen tänään ihmettelen sitä, että otat minut mukaan tähän elämää antavaan ja maailmaa muuttavaan hankkeeseen. Niinpä annan tänään iloiten sinulle RAKKAUTENi SYDÄMENi LAHJANI ENERGIANI LUOVUUTENi USKOLLISUUTENI VOIMAVARANI KIITOLLISUUTENI Sitoudun kokonaan siihen tehtävään, johon olet asettanut minut seurakuntasi rakentamisessa, jotta se saisi kukoistaa tässä maailmassa. Ja teen sen tänään. Teen parhaani. Sinä ansaitset sen. Seurakuntasi ansaitsee sen. Se on maailman toivo. ( The Global Leadership Summit materiaalia ) Taitto: Anrietta Kuosku Kuvat: Anrietta Kuosku, Maarit Aro-Heinilä, Timo Aro-Heinilä, Moonika Eloranta, Tommi Eloranta, morguefile.com

Kouluun lähtevien siunaaminen

Kouluun lähtevien siunaaminen Kouluun lähtevien siunaaminen Tätä aineistoa käytetään rukoushetkessä (ks. sen rakenne s. 9), jossa siunataan kouluun lähtevät. Siunaaminen toimitetaan keväällä tai juuri ennen koulun alkamista. Siunaamisen

Lisätiedot

Tämän leirivihon omistaa:

Tämän leirivihon omistaa: Tämän leirivihon omistaa: 1 Tervetuloa kesäleirille! Raamiksilla tutustumme Evankeliumin väreihin. o Keltainen kertoo Jumalasta ja taivaasta, johon pääsen uskomalla Jeesukseen. o Musta kertoo, että olen

Lisätiedot

Majakka-ilta 21.11.2015. antti.ronkainen@majakka.net

Majakka-ilta 21.11.2015. antti.ronkainen@majakka.net Majakka-ilta 21.11.2015 antti.ronkainen@majakka.net Majakka-seurakunta Majakan missio: Majakka-seurakunta kutsuu, opettaa, palvelee, varustaa, lähtee ja lähettää! Majakan arvolauseke: Yhdessä olemme aivan

Lisätiedot

Usko. Elämä. Yhteys.

Usko. Elämä. Yhteys. Usko. Elämä. Yhteys. Aina kun kokoonnumme yhteen seurakuntana, haluamme, että usko, elämä ja yhteys näkyvät keskellämme. Me uskomme Jumalan yliluonnolliseen voimaan. Jumalalle ei ole mikään mahdotonta!

Lisätiedot

Matkaraportti NMC:n kesäkuun matkalta Viroon 7.-10.6.2012

Matkaraportti NMC:n kesäkuun matkalta Viroon 7.-10.6.2012 Matkaraportti NMC:n kesäkuun matkalta Viroon 7.-10.6.2012 Meidät otettiin hyvin vastaan, meitä oli odotettu. Kiitos teille kaikille, jotka annoitte vaatteita, jotka saimme viedä mukanamme tarvitseville.

Lisätiedot

VAIN YKSI PALASI KIITTÄMÄÄN

VAIN YKSI PALASI KIITTÄMÄÄN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VAIN YKSI PALASI KIITTÄMÄÄN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Tapahtuman paikka on joku kylä Samarian ja Galilean rajalla b) Vieraat

Lisätiedot

20.6.2012. Hyvää kesää rakkaat seurakuntalaiset,

20.6.2012. Hyvää kesää rakkaat seurakuntalaiset, NMC Tampere NEWS 20.6.2012 Hyvää kesää rakkaat seurakuntalaiset, Toukokuun lopulla löysimme seurakunnallemme kodin Kaukajärveltä (Juvankatu 6), lähiön pääkadun varrelta. Aivan lähituntumassa on liikekeskus,

Lisätiedot

Seurakunnan posti- ja käyntiosoite Toimisto avoinna. Pastori, seurakunnan johtaja Nuorisotyöntekijä

Seurakunnan posti- ja käyntiosoite Toimisto avoinna. Pastori, seurakunnan johtaja Nuorisotyöntekijä Toimintakalenteri Marraskuu-Joulukuu 2012 Vuoden teema: YHTEYS Seurakunnan posti- ja käyntiosoite Toimisto avoinna Kemilänrinne 3 tiistaisin ja torstaisin 70340 Kuopio klo 10-12 Pastori, seurakunnan johtaja

Lisätiedot

13.9.2012. Tupa täynnä uusien tilojen avajaisissa!

13.9.2012. Tupa täynnä uusien tilojen avajaisissa! NMC Tampere NEWS 13.9.2012 Tupa täynnä uusien tilojen avajaisissa! Sunnuntai-iltana 2.9. ilahduttavan monet Nokia Missio Churchin vanhat ja uudet ystävät löysivät tiensä uusien tilojemme avajaisiin Tampereelle.

Lisätiedot

Ehtoopalvelus lauantai ja aattoiltana maallikon laulamana

Ehtoopalvelus lauantai ja aattoiltana maallikon laulamana Ehtoopalvelus lauantai ja aattoiltana maallikon laulamana Pyhien isiemme esirukouksien tähden Herra Jeesus Kristus, meidän Jumalamme, armahda meitä. Aamen. Kunnia olkoon Sinulle, meidän Jumalamme, kunnia

Lisätiedot

TERVEISET JOULUKUU TAMMIKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN

TERVEISET JOULUKUU TAMMIKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN Kuva viime vuoden joulujuhlasta TERVEISET JOULUKUU 2018 -TAMMIKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN JÄSENLEHTI http://lohjanhelluntaisrk.net PASTORIN TERVEHDYS JOULUN ODOTUSTA Elämme parhaillaan adventin

Lisätiedot

Uudet tilat ovat valmistumassa

Uudet tilat ovat valmistumassa NMC Tampere NEWS 14.7.2012 Ihanaa kesänjatkoa, rakkaat seurakuntalaiset! Moni on nyt lomilla, mutta ei kaikki sentään ole Suomessa eikä maailmalla pysähdyksissä. Asiat menevät eteenpäin. Toivottavasti

Lisätiedot

12.10.2012. Rukousviikon sanomaa: Suunta vaihtuu!

12.10.2012. Rukousviikon sanomaa: Suunta vaihtuu! NMC Tampere NEWS 12.10.2012 Rukousviikon sanomaa: Suunta vaihtuu! Syyskuussa vietimme seurakunnassamme kolmen viikon mittaisen paaston ja rukouksen ajan. Pyysimme Herraa laskemaan läsnäolonsa seurakuntaamme.

Lisätiedot

TERVEISET HELMIKUU-MAALISKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN

TERVEISET HELMIKUU-MAALISKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN Kuva viime vuoden joulujuhlasta TERVEISET HELMIKUU-MAALISKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN JÄSENLEHTI http://lohjanhelluntaisrk.net PASTORIN TERVEHDYS Uusi vuosi on alkanut yhdesssä uusien haasteiden

Lisätiedot

RUKOUSHETKI SEURAKUNNAN TOIMITILAA KÄYTÖSTÄ POISTETTAESSA. 3. Psalmi. 1. Alkuvirsi. 2. Johdanto Alkusiunaus. Johdantosanat

RUKOUSHETKI SEURAKUNNAN TOIMITILAA KÄYTÖSTÄ POISTETTAESSA. 3. Psalmi. 1. Alkuvirsi. 2. Johdanto Alkusiunaus. Johdantosanat RUKOUHETKI EURAKUNNAN TOIMITILAA KÄYTÖTÄ POITETTAEA 1. Alkuvirsi Voidaan käyttää esimerkiksi virttä 38: 1-3, 176: 1-3, 181: 1-3, 194, 317. Virren sijasta voi olla muuta musiikkia. 2. Johdanto Alkusiunaus

Lisätiedot

Tuomasmessun kulku. Messun aloitus. Alkusiunaus. Ennen messun alkua on mahdollisuus yksityiseen rippiin.

Tuomasmessun kulku. Messun aloitus. Alkusiunaus. Ennen messun alkua on mahdollisuus yksityiseen rippiin. Tuomasmessun kulku Ennen messun alkua on mahdollisuus yksityiseen rippiin. Messun aloitus Kirkossa vallitsee hiljaisuus. Messun alkua odoteltaessa lauletaan rukoushymnejä. Rukousalttareilla voi hiljentyä

Lisätiedot

Pesonen Arto Sivu 1 Kantolanpolku 98. LASKU FAKTURA Säimen Metsäliitto Osuuskunta. osoite Lappeenrannan hankintapiiri

Pesonen Arto Sivu 1 Kantolanpolku 98. LASKU FAKTURA Säimen Metsäliitto Osuuskunta. osoite Lappeenrannan hankintapiiri Pesonen Arto Sivu 1 Kantolanpolku 98 LASKU FAKTURA 58360 Säimen Päivämäärä Datum Laskun numero Fakturans nummer 0505815292 2.11.2017 2983 arto.pesonen@koneurakointipesonen.fi Viitteenne Er referens Metsäliitto

Lisätiedot

JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA

JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Getsemane-niminen puutarha, yrttitarha Öljymäellä. b) Ajallinen yhteys

Lisätiedot

SUUREN PAASTON HETKET ja ENNEN PYHITETTYJEN LAHJOJEN LITURGIA III, VI JA IX HETKI

SUUREN PAASTON HETKET ja ENNEN PYHITETTYJEN LAHJOJEN LITURGIA III, VI JA IX HETKI Päivitetty 26.12.2014 SUUREN PAASTON HETKET ja ENNEN PYHITETTYJEN LAHJOJEN LITURGIA III, VI JA IX HETKI P: Alkusiunaus L: Amen. Kunnia olkoon sinulle... Taivaallinen Kuningas... Pyhä Jumala... Isä meidän...

Lisätiedot

Omatoiminen tehtävävihko

Omatoiminen tehtävävihko Rippikoulu 2014 Ilomantsin ev.lut. seurakunta Omatoiminen tehtävävihko Nimi Rippikouluryhmä palautettava viimeistään 30.4.2014 Rippikoulusi alkaa nyt eikä vasta kesällä leirijaksolle tullessasi. Omatoimiset

Lisätiedot

Kuva: SXC/S. Braswell. Näky

Kuva: SXC/S. Braswell. Näky Näky Kuva: SXC/S. Braswell Kansanlähetys Yhteystiedot Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys (SEKL) on vuonna 1967 perustettu Suomen evankelisluterilaisen kirkon lähetysjärjestö, jonka tarkoituksena

Lisätiedot

NMC NEWS. Hyvää toivon vuotta 2013. Joulun avaus. Viron matkalta. Tampere 8.1.2013. Kuvaus. rakkaat seurakuntalaiset! raportti

NMC NEWS. Hyvää toivon vuotta 2013. Joulun avaus. Viron matkalta. Tampere 8.1.2013. Kuvaus. rakkaat seurakuntalaiset! raportti NMC NEWS Nokia Missio Church Tampereen kuukausittainen uutiskirje Tampere 8.1.2013 Hyvää toivon vuotta 2013 rakkaat seurakuntalaiset! Mutta toivon Jumala täyttäköön teidät kaikella ilolla ja rauhalla uskossa,

Lisätiedot

Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna

Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna Me juhlimme tänään Jeesuksen taivaaseen astumista. Miksi Jeesus meni pois? Eikö olisi ollut parempi, että hän olisi jäänyt tänne. Helposti ajattelemme,

Lisätiedot

tahdotteko yhdessä seurakunnan kanssa huolehtia siitä, että NN saa kristillisen kasvatuksen? Vastaus: Tahdon.

tahdotteko yhdessä seurakunnan kanssa huolehtia siitä, että NN saa kristillisen kasvatuksen? Vastaus: Tahdon. LAEN KATE ELKOMUKAUTU virikemateriaalia lapsen kasteeseen mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan I Johdanto 1. Virsi 2. Alkusiunaus Isän ja ojan ja yhän Hengen nimeen. Herra

Lisätiedot

Ristiäiset. Lapsen kaste

Ristiäiset. Lapsen kaste Ristiäiset Lapsen kaste Ilo palvella! Loimaan seurakunta OHJELMA Alkuvirsi Ristinmerkki Raamatunluku Mark. 10: 13 16 Puhe Uskontunnustus Kaste Virsi Yhteinen esirukous ja Isä Meidän rukous Siunaus Päätösvirsi

Lisätiedot

www.saalem.net Lähetit Dorfstrasse 10, A 3142 Weissenkirchen, Austria puh. 43-2784-2055, e-mail: riku@missio.info ruut@missio.info

www.saalem.net Lähetit Dorfstrasse 10, A 3142 Weissenkirchen, Austria puh. 43-2784-2055, e-mail: riku@missio.info ruut@missio.info Toimisto: Avoinna ke - to klo 10 12, puh. 6822 233 Työntekijät: Jukka Nieminen, pastori, puh. 0400 920 363 s-posti: jukka.nieminen@saalem.net Jukka talvilomalla 16. 24.2. Reijo Vierula, pastori, puh. 045

Lisätiedot

Perhejumalanpalvelukset

Perhejumalanpalvelukset Perhejumalanpalvelukset 269 Johdantosanat Johdantosanojen alussa puhuttelun jälkeen kerrotaan päivän ja sen jumalanpalveluksen erityisluonteesta. Tämän vapaan osan merkkinä on käytetty seuraavassa kahta

Lisätiedot

10.09.2012 52,09. Economy PP Finlande 122159 Itella Posti Oy LASKU

10.09.2012 52,09. Economy PP Finlande 122159 Itella Posti Oy LASKU PL 1, 00061 ELISA OY YRITYS AB PL 1 00000 POSTITOIMIPAIKKA Economy PP Finlande 122159 Itella Posti Oy LASKU 1 (5) Laskun numero 90100000000 Eräpäivä 10.09.2012 Päiväys 26.08.2012 Viitenumero 90 10000 00000

Lisätiedot

toimisto 017 261 2348 gsm 050 537 5857 gsm 0440 576 205

toimisto 017 261 2348 gsm 050 537 5857 gsm 0440 576 205 Toimintakalenteri Lokakuu-Marraskuu 2012 Vuoden teema: YHTEYS Seurakunnan posti- ja käyntiosoite Toimisto avoinna Kemilänrinne 3 tiistaisin ja torstaisin 70340 Kuopio klo 10-12 Pastori, seurakunnan johtaja

Lisätiedot

Löydätkö tien. taivaaseen?

Löydätkö tien. taivaaseen? Löydätkö tien taivaaseen? OLETKO KOSKAAN EKSYNYT? LÄHDITKÖ KULKEMAAN VÄÄRÄÄ TIETÄ? Jos olet väärällä tiellä, et voi löytää perille. Jumala kertoo Raamatussa, miten löydät tien taivaaseen. Jumala on luonut

Lisätiedot

Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä.

Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä. elämä alkaa tästä 2008 Evangelism Explosion International Kaikki oikeudet pidätetään. Ei saa kopioida missään muodossa ilman kirjallista lupaa. Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä. Asteikolla

Lisätiedot

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Lähdetään matkaan Tänään lähdetään hyvän paimenen matkaan. Aamulla paimen huomasi, että yksi hänen lampaistaan on kadoksissa. Tallella on 99 lammasta, mutta yksi,

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN Tänään meillä on kaksi vertausta, joissa kutsutaan väkeä töihin viinitarhaan. 2. Itse kertomus Raamatusta rinnakkaispaikkoineen Kukin

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2/2014. Seuran vaalikokous 2014. Seuran pikkujoulut

JÄSENTIEDOTE 2/2014. Seuran vaalikokous 2014. Seuran pikkujoulut JÄSENTIEDOTE 2/2014 Hyvä Rakenteiden Mekaniikan Seura ry:n jäsen: Seuran vaalikokous 2014 Rakenteiden Mekaniikan Seura ry:n sääntömääräinen ja kaikille jäsenille avoin vaalikokous pidetään Otaniemessä

Lisätiedot

...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24

...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24 ...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24 Nyt ei siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa,

Lisätiedot

MATKALLA... Sisällys luettelo: z King

MATKALLA... Sisällys luettelo: z King H E L M I K U U 2 0 1 3 MATKALLA... SINÄ TEET VARMOIKSI ASKELEENI, POLVENI EIVÄT HORJU z King z "Tämän takia minä sanon teille, että Jumalan valtakunta otetaan teiltä pois ja annetaan kansalle, joka tekee

Lisätiedot

08:00 Kohtasin Messiaani: Brian Robbins 08:10 Kulmakivi: Henkinen ja. hengellinen Sivu hyvinvointi 1/5

08:00 Kohtasin Messiaani: Brian Robbins 08:10 Kulmakivi: Henkinen ja. hengellinen Sivu hyvinvointi 1/5 Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 38 ohjelmat - www.tv7.fi 08:00 Ajankohtaista Lähi-idästä: Kovaa peliä Lähi-idässä 08:30 Raamattu puhuu sinulle: Psalmit 83-87 08:40 Armon kalliolla: Uskon vahvat perusteet

Lisätiedot

EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ SUURET PROKIMENIT. itse juhlapäivän iltana toimitettavassa ehtoopalveluksessa

EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ SUURET PROKIMENIT. itse juhlapäivän iltana toimitettavassa ehtoopalveluksessa 29.1.2007 EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ SUURET PROKIMENIT itse juhlapäivän iltana toimitettavassa ehtoopalveluksessa Tämä ohje löytyy myös netistä osoitteesta: www.ortodoksi.net EHTOO- JA

Lisätiedot

MESSU SELKOMUKAUTUS virikemateriaalia messuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan. I Johdanto. 1.

MESSU SELKOMUKAUTUS virikemateriaalia messuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan. I Johdanto. 1. MEU ELKOMUKAUTU virikemateriaalia messuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan I Johdanto 1. Alkuvirsi 2. Alkusiunaus L Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Aamen, aamen,

Lisätiedot

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt)

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt) Draama-Taakankantajat Kirjoittanut Irma Kontu Draama perustuu Raamatunjakeisiin: Fil. 4:6-7 Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan

Lisätiedot

Lähetysnäkymme 2014-2018. Lähetystyö raikkaassa Pyhän Hengen johdatuksessa

Lähetysnäkymme 2014-2018. Lähetystyö raikkaassa Pyhän Hengen johdatuksessa Lähetysnäkymme 2014-2018 Lähetystyö raikkaassa Pyhän Hengen johdatuksessa POHJOIS-KARJALAN HELLUNTAISEURAKUNTIEN LÄHETYSNÄKY 2014-2018 Seurakunnan lähetystyön näky ja tehtävä Näky: Sytyttää ja levittää

Lisätiedot

TERVEISET LOKA-MARRASKUU 2018 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN

TERVEISET LOKA-MARRASKUU 2018 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN TERVEISET LOKA-MARRASKUU 2018 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN JÄSENLEHTI http://lohjanhelluntaisrk.net PASTORIN TERVEHDYS MIKÄ ON SEURAKUNNAN TARKOITUS??? Syyskausi on alkanut ja seurakunnan eri toiminnot

Lisätiedot

Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 37 ohjelmat -

Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 37 ohjelmat - Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 37 ohjelmat - www.tv7.fi 08:00 Koputus: Vieraana Jani Kumpulainen 08:30 Raamattu puhuu sinulle: Apt. 11-12 08:40 Armon kalliolla: Miten lahjansa voi löytää? 09:00 Tule

Lisätiedot

Evankeliumitekstissä Jeesus kertoo, että Isä herättää kuolleet, ja että myös hänellä, Pojalla on valtaa antaa elämä kenelle tahtoo.

Evankeliumitekstissä Jeesus kertoo, että Isä herättää kuolleet, ja että myös hänellä, Pojalla on valtaa antaa elämä kenelle tahtoo. 1 Jeesus sanoi juutalaisille:»totisesti, totisesti: ei Poika voi tehdä mitään omin neuvoin, hän tekee vain sitä, mitä näkee Isän tekevän. Mitä Isä tekee, sitä tekee myös Poika. Isä rakastaa Poikaa ja näyttää

Lisätiedot

Läheisen kuoltua. Voidaan käyttää esimerkiksi virttä 249, 383, 384 tai 397.

Läheisen kuoltua. Voidaan käyttää esimerkiksi virttä 249, 383, 384 tai 397. Läheisen kuoltua Rukoushetki läheisen kuoltua (saattohartaus) vietetään omaisten pyynnöstä. Se pidetään potilashuoneessa, sairaalan kappelissa tai kodissa. Rukoushetken johtaa pappi, muu seurakunnan työntekijä

Lisätiedot

Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 41 ohjelmat -

Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 41 ohjelmat - Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 41 ohjelmat - www.tv7.fi 08:00 Koputus: Vieraana Pertti Salmen 08:30 Raamattu puhuu sinulle: Apt. 14-15 08:40 Armon kalliolla: Jumala on rakkaus 09:00 Tule Jeesuksen luo!:

Lisätiedot

TERVEISET SYYSKUU 2018 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN

TERVEISET SYYSKUU 2018 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN TERVEISET SYYSKUU 2018 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN JÄSENLEHTI http://lohjanhelluntaisrk.net PASTORIN TERVEHDYS Syyskauden alku seurakunnassa Kesä alkaa olla lopuillaan ja syyskausi alkamassa. Monella on

Lisätiedot

RAKKAUS, ANTEEKSIANTAMINEN JA RUKOUS (1. Joh. 4:8) Hääjuhlan puhe Juha Muukkonen. Rinnetie 10. 95420 Tornio. puh. 050 359 6939

RAKKAUS, ANTEEKSIANTAMINEN JA RUKOUS (1. Joh. 4:8) Hääjuhlan puhe Juha Muukkonen. Rinnetie 10. 95420 Tornio. puh. 050 359 6939 RAKKAUS, ANTEEKSIANTAMINEN JA RUKOUS (:8) Hääjuhlan puhe Juha Muukkonen Rinnetie 10 95420 Tornio puh. 050 359 6939 s-posti: juha.muukkonen@gen.fi kotisivu: www.gen.fi Raamatunkäännös: KR 1933/38 JÄSENNYS

Lisätiedot

USKOONTULON ABC. almondy.suntuubi.com

USKOONTULON ABC. almondy.suntuubi.com 1 USKOONTULON ABC 2 1. Tunnusta, että olet tehnyt syntiä ja tee parannus. Me olemme tehneet väärin, me olemme tehneet syntiä, olemme rikkoneet SINUA vastaan, kapinoineet ja poikenneet SINUN Käskyistäsi

Lisätiedot

Kaste jumalanpalveluksen yhteydessä

Kaste jumalanpalveluksen yhteydessä Kaste jumalanpalveluksen yhteydessä Kun kaste toimitetaan seurakunnan yhteisessä jumalanpalveluksessa, siihen liitetään tässä esitetyt kohdat. Saarnan jälkeen vanhemmat ja kummit siirtyvät kastettavan

Lisätiedot

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry Outi Rossi JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa Kuvittanut Susanna Sinivirta Fida International ry JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa, 4. painos C Outi Rossi Kuvitus Susanna Sinivirta Fida International ry Kirjapaino

Lisätiedot

Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 48 ohjelmat -

Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 48 ohjelmat - Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 48 ohjelmat - www.tv7.fi Maanantai 26.11.2018 Tiistai 27.11.2018 Keskiviikko 28.11.2018 Torstai 29.11.2018 Perjantai Lauantai 01.12.2018 Sunnuntai 02.12.2018 08:00 Uusi

Lisätiedot

KUNINKAAN POJAN HÄÄT JA SUURET PIDOT

KUNINKAAN POJAN HÄÄT JA SUURET PIDOT Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) KUNINKAAN POJAN HÄÄT JA SUURET PIDOT Tänään meillä on kaksi vertausta, jotka kertovat siitä, kuinka Jumala kutsuu kaikkia taivaan hääjuhliin. 1. Kertomuksen

Lisätiedot

E. Kaste seurakunnan jumalanpalveluksessa

E. Kaste seurakunnan jumalanpalveluksessa E. Kaste seurakunnan jumalanpalveluksessa Kasteesta ja siihen valmistautumisesta ks. Lapsen kasteen kaava (1. A). Kun kaste toimitetaan seurakunnan jumalanpalveluksessa (messu, sanajumalanpalvelus, viikkomessu,

Lisätiedot

Me lähdemme Herran huoneeseen

Me lähdemme Herran huoneeseen Me lähdemme l Herran huoneeseen "Jumalanpalvelus - seurakunnan elämän lähde Keminmaan seurakunnan ja Hengen uudistus kirkossamme ry:n talvitapahtuma 23.-25.1.2009 Reijo Telaranta Ilo valtasi minut, kun

Lisätiedot

Kun olen hätääntynyt ja ahdistunut, odotan

Kun olen hätääntynyt ja ahdistunut, odotan 1. syyskuuta Jumala, minun Jumalani, sinua minä odotan. Sieluni janoaa sinua, ruumiini ikävöi sinua ja uupuu autiomaassa ilman vettä. Ps. 63:2 Kun olen hätääntynyt ja ahdistunut, odotan kiihkeästi Jumalan

Lisätiedot

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU 1. Apuverbi vaatii seuraavan verbin määrämuotoon. Lisää verbi luettelosta ja taivuta se oikeaan muotoon. Voimme Me haluamme Uskallatteko te? Gurli-täti ei tahdo Et kai

Lisätiedot

Vammaisten ihmisten elämä kehitys maissa on selviytymistaistelua päivästä toiseen. He ovat heikommassa asemassa kuin kukaan muu tässä maailmassa Sinä

Vammaisten ihmisten elämä kehitys maissa on selviytymistaistelua päivästä toiseen. He ovat heikommassa asemassa kuin kukaan muu tässä maailmassa Sinä Vammaisten ihmisten elämä kehitys maissa on selviytymistaistelua päivästä toiseen. He ovat heikommassa asemassa kuin kukaan muu tässä maailmassa Sinä voit auttaa heitä selviytymään. Maailmassa on kaikkiaan

Lisätiedot

Jakkara ja neljä jalkaa

Jakkara ja neljä jalkaa Jakkara ja neljä jalkaa Sanna Piirainen 1 Tunti 1 Jakkaran rakentamisen perusteet Eli mitä ihmettä varten pitäisi tulla uskoon 2 Mitähän se Jumala oikein hommaa? Jakkaran rakentamisen perusteet voi löytää

Lisätiedot

Näiden tapahtumien jälkeen tuli keskustelua seurannut lainopettaja Jeesuksen luo kysyen Jeesukselta, mikä käsky on kaikkein tärkein.

Näiden tapahtumien jälkeen tuli keskustelua seurannut lainopettaja Jeesuksen luo kysyen Jeesukselta, mikä käsky on kaikkein tärkein. Mark.12:28-34: Muuan lainopettaja oli seurannut heidän väittelyään ja huomannut, miten hyvän vastauksen Jeesus saddukeuksille antoi. Hän tuli nyt Jeesuksen luo ja kysyi: "Mikä käsky on kaikkein tärkein?"

Lisätiedot

NÄKY, JOHTAJUUS, RAKENTAJAT ESRAN KIRJAN 1-7 KAUTTA TÄHÄN PÄIVÄÄN / VARIKKO 11.1.2015

NÄKY, JOHTAJUUS, RAKENTAJAT ESRAN KIRJAN 1-7 KAUTTA TÄHÄN PÄIVÄÄN / VARIKKO 11.1.2015 NÄKY, JOHTAJUUS, RAKENTAJAT ESRAN KIRJAN 1-7 KAUTTA TÄHÄN PÄIVÄÄN / VARIKKO 11.1.2015 J O TA I N K Ä S I T TÄ M ÄT Ö N TÄ Jumala vaikuttaa pakanakuninkaan toteuttamaan suunnitelmansa Kuin kastelupuro on

Lisätiedot

Vas. Tina ja keskellä Thaimaalaisia joita kävimme tapaamassa ja lahjoittamassa thaimaalaista ruokaa, jota oli tuotu Kirkolle jaettavaksi.

Vas. Tina ja keskellä Thaimaalaisia joita kävimme tapaamassa ja lahjoittamassa thaimaalaista ruokaa, jota oli tuotu Kirkolle jaettavaksi. Kaija Grundell Kaohsiung, Taiwan 29.04.2016 Terveiset kesäisen kuumasta Kaohsiungista! Päivälämpötila jo yli +30! Kielenopiskeluni päättyi helmikuun lopussa. Alla kuvassa opettajiani ja takarivissä opiskelutovereita,

Lisätiedot

Tässä on innokas nuorimmainen kitkemässä rikkaruohoja pois. Hän on se joka menestyy parhaiten koulussa ja rakastaa tehdä asioita itsekseen.

Tässä on innokas nuorimmainen kitkemässä rikkaruohoja pois. Hän on se joka menestyy parhaiten koulussa ja rakastaa tehdä asioita itsekseen. Rakkaat ystävät, On ilo kirjoittaa teille kaikille taas. Haluan käyttää tämän tilaisuuden jakaakseni kanssanne iloni siitä että lapset ovat viimeinkin päässet vierailulle. (Niin kuin yllä olevasta kuvasta

Lisätiedot

D. Koulua aloitettaessa

D. Koulua aloitettaessa D. Koulua aloitettaessa Kouluun lähtevien siunaaminen voidaan toimittaa keväällä tai syksyllä juuri ennen koulun alkamista. iunaamisen toimittaa pappi tai muu seurakunnan työntekijä. Kouluun lähtevien

Lisätiedot

1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 2.1 2.2 2.3 2.4 3.1 3.2 3.3 4.1 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 2.1 2.2 2.3 2.4 3.1 3.2 3.3 4.1

1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 2.1 2.2 2.3 2.4 3.1 3.2 3.3 4.1 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 2.1 2.2 2.3 2.4 3.1 3.2 3.3 4.1 InvoiceTypeText 1 / 2 SellerOrganisationName[2] SellerPartyDetails/SellerOrganisationName[3] SellerPartyDetails/SellerOrganisationDepartment[1] SellerStreetName SellerPostCodeIdentifier SellerTownName

Lisätiedot

1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 2.1 2.2 2.3 2.4 3.1 3.2 3.3 4.1 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 2.1 2.2 2.3 2.4 3.1 3.2 3.3 4.1

1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 2.1 2.2 2.3 2.4 3.1 3.2 3.3 4.1 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 2.1 2.2 2.3 2.4 3.1 3.2 3.3 4.1 SellerOrganisationName[2] SellerPartyDetails/SellerOrganisationName[3] SellerPartyDetails/SellerOrganisationDepartment[1] SellerStreetName SellerPostCodeIdentifier SellerTownName 1] 2] ls/invoicerecipientstreetname[1]

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika Nettiraamattu lapsille Tuhlaajapoika Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for Children,

Lisätiedot

MIKSI JEESUS KUOLI RISTILLÄ?

MIKSI JEESUS KUOLI RISTILLÄ? Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) MIKSI JEESUS KUOLI RISTILLÄ? 1. Kertomuksen taustatietoja a) Vieraat termit Synti on Jumalan käskyjen rikkomista. Raamattu nimittää sitä mm. laittomuudeksi,

Lisätiedot

JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN

JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka - pyhäkössä Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI

Lisätiedot

Laskutulkki: DNA Mobiilipalvelut 2

Laskutulkki: DNA Mobiilipalvelut 2 Laskutulkki: DNA Mobiilipalvelut 2 1 2 3 LASKUN tiedoista löytyvät laskun päivä määrä, laskunumero, maksuehto, eräpäivä, laskutustaso sekä asiakasnumero. Nämä tiedot helpottavat asiointia laskutusasioissa.

Lisätiedot

Matt. 7: 1-29 Pirkko Valkama

Matt. 7: 1-29 Pirkko Valkama Suoraa puhetta, kuuleeko kukaan? Matt. 7: 1-29 Pirkko Valkama Matt. 7: 1-6 1."Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi. 2. Niin kuin te tuomitsette, niin tullaan teidät tuomitsemaan, ja niin kuin te mittaatte,

Lisätiedot

Kauhajoen Helluntaiseurakunta

Kauhajoen Helluntaiseurakunta Kauhajoen Helluntaiseurakunta Seurakuntauutiset Tammikuu 2012 Ps. 18:3 Herra, minun kallioni, linnani ja pelastajani, minun Jumalani, vuoreni, jonka turviin minä pakenen, minun kilpeni, autuuteni sarvi

Lisätiedot

Toivoa maailmalle! Paikallinen seurakunta on maailman toivo

Toivoa maailmalle! Paikallinen seurakunta on maailman toivo Toivoa maailmalle! Paikallinen seurakunta on maailman toivo (Matt 16:18) Ja mina sanon sinulle: Sina olet Pietari, ja ta lle kalliolle mina rakennan seurakuntani, eiva tka tuonelan portit sita voita. (Matt

Lisätiedot

MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA. Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015

MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA. Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015 MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015 LUOMINEN 1) Raamattu kertoo kaiken olevaisen synnystä yksinkertaisen (entisajan) maailmankuvan puitteissa. 2) Raamatun

Lisätiedot

KUTSUMUS TAUSTATIETOA KUTSUMUKSESTA

KUTSUMUS TAUSTATIETOA KUTSUMUKSESTA Andreas-raamatturyhmämateriaali I/03 Kansan Raamattuseuran nuorisotyö Kaisaniemenkatu 8, III krs 00170 HELSINKI nuorisotyö@karas-sana.fi 09/681 55 830 KUTSUMUS Tämän materiaalin sisältö tarkastelee kutsumusta

Lisätiedot

Ilmapiiri missä kaikki on mahdollista!

Ilmapiiri missä kaikki on mahdollista! Musiikki on kallisarvoinen lahja Jumalalta, jonka tarkoitus on inspiroida ja kohottaa sielua ja k o h o t t a a a j a t u k s e m m e korkeisiin ja jaloihin teemoihin. K a n s a i n v ä l i s e s s ä Musiikkikonsertissa

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) Luterilainen Kirkko 1. vuosi nro UT 25/52 www.luterilainen.com lapsille@luterilainen.com 13.5.

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) Luterilainen Kirkko 1. vuosi nro UT 25/52 www.luterilainen.com lapsille@luterilainen.com 13.5. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) ARMOTON PALVELIJA 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Sillä, missä Jeesus tämän vertauksen kertoi, ei ole merkitystä. Mutta ilmeisesti

Lisätiedot

ANTIOKIAN SEURAKUNTA SYNTYY

ANTIOKIAN SEURAKUNTA SYNTYY Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) ANTIOKIAN SEURAKUNTA SYNTYY 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Ensin Pietari selostaa Jerusalemissa oleville veljille, että armo

Lisätiedot

SUUREN PAASTON ARKIPÄIVÄN EHTOO- JA AAMUPALVELUS

SUUREN PAASTON ARKIPÄIVÄN EHTOO- JA AAMUPALVELUS SUUREN PAASTON ARKIPÄIVÄN EHTOO- JA AAMUPALVELUS EHTOOPALVELUS P: Alkusiunaus L: Amen. Kunnia olkoon sinulle... Taivaallinen Kuningas... Pyhä Jumala... Isä meidän... Tulkaa kumartukaamme... ja psalmi 103

Lisätiedot

Ekklesiologia 14. Paikallisseurakunta

Ekklesiologia 14. Paikallisseurakunta Ekklesiologia 14 Kevään tunnit: 1 Dispensaatiot, Kristus Seurakunnan pää ja perustus 2 Seurakunnan olemassaolon kolme päätarkoitusta 3 Seurakunnan rakenteita ja johtajuusmalleja 4 Evankelioiminen 5 Rakentaminen

Lisätiedot

Herttoniemen seurakunta nuorisotyö. läpyskä. kevät 2016. lapyska hertsikansrk

Herttoniemen seurakunta nuorisotyö. läpyskä. kevät 2016. lapyska hertsikansrk Herttoniemen seurakunta nuorisotyö läpyskä kevät 2016 lapyska hertsikansrk Horjuuko uskosi? Moni asia ei olekaan niin kuin olet luullut sen olevan. Kun tapaat uuden tuttavuuden, ensikohtaaminen määrittää

Lisätiedot

Armo olkoon teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme ja Herralta Jeesukselta Kristukselta!

Armo olkoon teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme ja Herralta Jeesukselta Kristukselta! KIRKKOPÄIVÄT LAHDESSA 13.-15.5.2011 Saarna Kärkölän kirkossa 15.5.2011 3. sunnuntai pääsiäisestä (Jubilate) JUMALAN KANSAN KOTI-IKÄVÄ (Joh. 17:11-17) Armo olkoon teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme

Lisätiedot

Meyer: Jumalan pitäminen

Meyer: Jumalan pitäminen Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 36 ohjelmat - www.tv7.fi 08:00 Anne Miettinen - Jumala haluaa näkyä ja kuulua: Uudistuminen tuo esille uskonnollisuuden 08:30 Raamattu puhuu sinulle: Psalmit 79-82 08:40

Lisätiedot

Kirkkovuosi. Kuva: Seppo Sirkka

Kirkkovuosi. Kuva: Seppo Sirkka Kirkkovuosi Adventti aloittaa kirkkovuoden. Ensimmäisenä adventtina lauletaan Hoosianna ja sytytetään ensimmäinen kynttilä, toisena toinen, kolmantena kolmas ja neljäntenä neljäs kynttilä. Adventti, Adventus

Lisätiedot

Armolahjat ja luonnonlahjat

Armolahjat ja luonnonlahjat Armolahjat ja luonnonlahjat Rakkauden palvelua varten Jumalan antamat lahjat Luonnonlahjat ja armolahjat liittyvät t syvällisell llisellä tavalla ihmisen kokonaisvaltaiseen kutsumukseen. Luonnonlahjat

Lisätiedot

26. LIPUN SIUNAAMINEN

26. LIPUN SIUNAAMINEN 26. LIPUN IUNAAMINEN Pappi siunaa pyydettäessä lipun. Lipun siunaaminen voidaan toimittaa kirkossa tai muussa sopivassa paikassa. Ennen toimitusta kannetaan kuoriin uomen lippu ja sen jäljessä siunattava

Lisätiedot

Kirkolliskokouksen avajaismessun saarna

Kirkolliskokouksen avajaismessun saarna 1 Kirkolliskokouksen avajaismessun saarna 14.5.2018 Embargo 14.5.2018 klo 10 piispa Teemu Laajasalo Ja silloin maailma ymmärtää Joh. 17: 18-23 Jeesus rukoili ja sanoi: Isä, niin kuin sinä lähetit minut

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) SALOMON RUKOUS

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) SALOMON RUKOUS Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) SALOMON RUKOUS 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin c) Kertomuksessa esiintyvät henkilöt

Lisätiedot

Mikä neuvoksi, kun tällaiset kysymykset meitä askarruttavat ja saartavat?

Mikä neuvoksi, kun tällaiset kysymykset meitä askarruttavat ja saartavat? Kuuleeko kukaan? Tämän päivän aihe: Kuuleeko kukaan, on asetettu kysymyksen muotoon. Monesti me ihmiset saatamme epäillä, kun elämäämme tulee yhtä ja toista vastoinkäymistä, että nouseeko tämä rukoukseni

Lisätiedot

JEESUS PARANTAA PITALISEN

JEESUS PARANTAA PITALISEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS PARANTAA PITALISEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui - sitä ei kerrota. b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin Jeesuksen

Lisätiedot

Mikä solu on? Ylistaron Helluntaiseurakunta

Mikä solu on? Ylistaron Helluntaiseurakunta Mikä solu on? Ylistaron Helluntaiseurakunta!1 LUENTO 1 MIKÄ SOLU ON?!2 Näky Tavoite, jota kohti ponnistelemme Toiminnan tulos Kaikille yhteinen Kuka näkymme määrittelee? Pastori tai vanhimmat? Jokainen

Lisätiedot

Rakenteiden Mekaniikka lehden 50-vuotisjuhlaseminaari

Rakenteiden Mekaniikka lehden 50-vuotisjuhlaseminaari Jäsentiedote 04.04.2017 JÄSENTIEDOTE 1/2017 Hyvä Rakenteiden Mekaniikan Seura ry:n jäsen, Rakenteiden mekaniikan seura järjestää kevään aikana seuraavaa ohjelmaa: Seuran vuosikokous 2017 Rakenteiden Mekaniikan

Lisätiedot

Palat esitellään kinkeritilanteessa, tämän voi tehdä opettaja tai etukäteen valittu oppilas. Kullekin palalle on aikaa muutama minuutti.

Palat esitellään kinkeritilanteessa, tämän voi tehdä opettaja tai etukäteen valittu oppilas. Kullekin palalle on aikaa muutama minuutti. JOHDANTO - sopisi 2. luokkalaisille 1) JOHDANTO pala aiheena anteeksi pyytäminen Liturgisena lauluna alkusiunaus: Pappi: Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen Seurakunta: Aamen, aamen, aamen Pappi: Herra,

Lisätiedot

NUORTENILLAN KYSELYKOOSTE

NUORTENILLAN KYSELYKOOSTE NUORTENILLAN KYSELYKOOSTE KYSELY TEHTY 1.3.2014 NUORTENILLASSA AIHE: SEURAKUNTA Johdanto: Alkusysäys tälle kyselylle tuli eräässä sunnuntaikokouksessa, jota ennen seurakunnan nuorisotyöntekijä oli pyytänyt

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) Luterilainen Kirkko 1. vuosi nro UT 15/

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) Luterilainen Kirkko 1. vuosi nro UT 15/ Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) SADANPÄÄMIEHEN USKO 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Meille jo tutussa Jeesuksen kotikaupungissa, Kapernaumissa b) Kertomuksessa

Lisätiedot

Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 47 ohjelmat -

Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 47 ohjelmat - Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 47 ohjelmat - www.tv7.fi 08:00 Koputus: Haastateltavana Erja Saari Kokkolasta 08:30 Raamattu puhuu ilmestys 12-14 08:40 Armon kalliolla: Erityisen onniteltava ihminen

Lisätiedot

KONFIRMAATIOMESSU B SELKOMUKAUTUS virikemateriaalia konfirmaatiomessuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan

KONFIRMAATIOMESSU B SELKOMUKAUTUS virikemateriaalia konfirmaatiomessuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan KONFIRMAATIOMEU B EKOMUKAUTU virikemateriaalia konfirmaatiomessuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan I Johdanto 1. Alkuvirsi 2. Alkusiunaus Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen

Lisätiedot

Hengen miekka: Jumalan Sana rukouksin. Rukouskoulu jakso

Hengen miekka: Jumalan Sana rukouksin. Rukouskoulu jakso Hengen miekka: Jumalan Sana rukouksin Rukouskoulu 2014 2. jakso Mitä rukous on Ylösnousemuksen voima On Kristus ylösnoussut Hän elää minussa Kristus meissä, kirkkauden toivo Herätetyt yhdessä Hänen kanssaan,

Lisätiedot